Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Rutger bij Geheim Gereformeerden Overleg

gerefomeneer100.jpgVandaag was het dan zo ver. Het Geheime Topoverleg over de Schepping door de mannenbroeders van de Gereformeerden Bond. De neuzen van de zwartsokken moesten weer eens één kant op inzake het Scheppingsdebat, want er is nogal wat rumoer om Genesis 1 en 2. Leest u vooral even de pregnante doch heldere uiteenzetting van de heikele materie door Ds P. Hoxha. Pers was uiteraard niet welkom op deze Gereformeerde Geheimvergadering. Maar Rutger kon het niet laten om de deelnemende heren even aan te spreken op de stoep. Om niet al te eenzijdig bericht te geven, ging Rut ook even langs bij de filosofische atheïst (of atheïstische filosoof) Herman Philipse, die ook heel veel dingen weet. Extrageinig game element in dit avondtopic. Voor de reaguurder met het hardste bewijs voor De Schepping hebben we een leuke prijs. Twee coole hoorcolleges van de Ongelovige Prof. Camera aan. Geluid aan. LICHT.

Reaguursels

Inloggen

@Soms wat Opstandig, doe jij alsjeblieft lekker je eigen ding. Door de kranten, televisie en internet is WETEN tegenwoordig binnen ieders bereik en hoef je niet meer te GELOVEN wat anderen je proberen wijs te maken toen die media er nog niet was. Ik zou trouwens wat aan je spelling doen, dan word je geloofwaardiger.

Twee Jeetjes | 09-12-09 | 18:59

Er is toch ook een theorie die zegt dat de bijbel een astrologisch (symbolisch) boek is? Of zit ik nu fout...

mrBigStar | 09-12-09 | 17:47

Twee jeetjes, uit jou reactie op @Dispomaan zou ik kunnen afleiden dat je niet aan het discusseren bent.

Soms wat opstandig | 09-12-09 | 15:14

Twee Jeetjes, je gaat David A vergelijken met een postbode. Ik zie mijzelf niet als een postbode, noch als iemand die zending bedrijft.
Ik geef je aan dat je beter niet alleen maar kunt geloven in de Weterschap van David en de enkele anderen evolutieleeraanhangers. Theologie is een ook een wetenschap.
In het verleden zijn er vele mensen diep gepassioneerd bezig geweest, hun hele leven lang met een zoektocht naar God. Ik hoef er maar een aan te halen. Bach. Kijken of sir David A (begrijp mij goed die films van hem zijn echt geweldig) het zo lang uithoud.
Er is meer tussen (en inclusief) hemel en aarde.

Soms wat opstandig | 09-12-09 | 15:11

@Dipsomaan, uit de evolutie heb je grote hersenen gekregen met omvangrijke "imagination", zodat je alles kan dromen en denken wat je maar wil, ook dingen die er niet zijn. Jij bent daar een goed voorbeeld van. Dus is er geen God en is de evoltuietheorie juist.

Twee Jeetjes | 09-12-09 | 13:33

Dipsomaan | 09-12-09 | 02:37
Schiep God, God?
Weet jij hoe het zit?

Ella | 09-12-09 | 08:39

Poeh, God bestaat, dat weet toch iedereen. Waarom? Gaan we weer:
- God is de som van alle perfecties. Bestaan is een perfectie. God bestaat (eenvoudig syllogisme)
- Ik heb, als onvolmaakt wezen, een conceptie van een volmaakt wezen. Deze kan niet van mijzelf afkomen, want ik ben onvolmaakt. Dus komt deze conceptie van het volmaakte wezen zelf af (God).
- Ik kan iets bedenken dat het allergrootst is. In de geest bestaat er dus zoiets als het allergrootste: God. God kan echter niet alleen in de geest bestaan, want dan zou hij niet het allergrootste zijn: in de fysische werkelijkheid moet hij dus ook bestaan.
- Alles wat bestaat is zo ingenieus, daar moet wel een schepper achter zitten.

Thomas van Aquino er nog bij? Eerste oorzaak enzo, gaat terug op Aristoteles. Ik vind het wel mooi zo.

Allemaal grove drogredeneringen, categoriefouten en wat al niet meer natuurlijk, maar goed.

Dipsomaan | 09-12-09 | 02:37

@Soms wat Opstandig, Sir David Attenborough heeft niet de wijsheid in pacht en niet de status van God want hij is slechts de brenger, de voordrager, de verteller, van wat de wetenschap tot op dat moment heeft voortgebracht. De postbode heeft de wijsheid toch ook niet in pacht en ook niet de status van God als hij jou het boek van Darwin brengt? De top-mensen die de afgelopen 60 jaar het verhaal van Darwin in de wereld brachten, aangevuld met de resultaten van hun eigen levenslang onderzoek, zijn die voornoemde William Powels, Jacob Bronowski, de Leakey family (vader, moeder, zoon, schoondochter en kleindochter), Sir David Attenborough en Spencer Wells. @Lidlbier, zij brengen hun verhaal zonder daar de bijbel of de kerk bij te betrekken.

Twee Jeetjes | 09-12-09 | 00:13

Lidlbier@ & Twee Jeetjes,
Leef en laten leven ben ik helemaal met je eens Lidlbier.
Anders gezegd je bent vrij om te denken en te spreken in dit land tot daar waar de rechten van anderen beginnen. Een van die rechten is het recht op je eigen waarde. Grapjes maken, spotten en persvrijheid houdt op op het moment je daar aankomt.
Een boel mensen doen die vraagstelling af als droogkloterig gezeur over normen en waarden. Terwijl ik juist denk dat het de belangrijkste waarden zijn van de Nederlanders. Wellicht weter zij niet wat dat inhoud, wij zijn het toch gewend.

Daar waar Tweejeetjes spreek over de Waarheid van Sir David dan denk ik man,
kijk eens naar de geschiedenis. Kijk eens waar de kerk altijd van werd beschuldigd.

Soms wat opstandig | 08-12-09 | 20:56

Twee jeetjes@, Teejeetjes, prettig voor Sir David A. die ik overigens zeer waardeer vanwege zijn mooie filmmateriaal maar hij heeft helaas helaas niet de wijsheid in pacht. Ik vindt de man super maar hij heeft niet de status van een God.

Soms wat opstandig | 08-12-09 | 20:42

en laten we nou eerlijk zijn als je god was en je zat op een godenconventie dan dan neem je niet het aardse ras mee om te showen of wel dan? als je de mensheid vergelijkt met een product zou het geen lang leven beschoren zijn .
duss maak er wat van en zeik niet te veel, help een ander eens, oordeel eens wat minder.

lidlbier | 08-12-09 | 20:12

trouwens waar maakt iedereen zich druk om?
laat ze eerst eens denken over: een werkend windows, gebruikshandleiding vrouwen een begrijpelijk kookboek een auto die de beloofde 1:17 wel haalt, treinen die op tijd zijn, etc etc als dit soort dingen geregeld zijn zou het mij misschien iets kennen jeuken hoe wat waarvandaan we komen/afstammen

lidlbier | 08-12-09 | 20:02

oh en voor het iets te theologisch word (hij die de rekening betaald, bepaald net iets meer)

lidlbier | 08-12-09 | 19:57

leven en laten leven/beleven (mijn vader)
overheersen/zelf wegcijferen allebei kudt (wederom mijn vader)
man snapt 't een en ander.

lidlbier | 08-12-09 | 19:47

Ik woon daar in de buurt. Zucht.

Malle Jachi | 08-12-09 | 19:11

@Soms wat Opstandig, volgens mij mis jij de clue. Sir David Attenborough is na 100 televisie afleveringen Life on Earth e.a. in de adelstand verheven op grond van de feiten waarmee hij de evolutietheorie van Darwin bevestigde. Hij, en de Leakey Family en Spencer Wells verkondigden maar een waarheid, namelijk wat ze met hun handen konden voelen aan archeologische vondsten en DNA-onderzoek van bijna een miljoen "indigeous" mensen. (Neem ff de moeite het woord indigeous op te zoeken op wiki). En dat verhaal van de feiten vertelt maar een ding, dat het niet meer gaat om hoe je de bijbel leest en hoe je de bijbel uitlegt, maar dat alles uit zichzelf is ontstaan zonder een God, en de bijbel daar dus geen deel meer van uitmaakt. Behalve misschien dingen als dat het aards paradijs dus Afrika is geweest van waaruit de eerste huidige mensen trokken naar Azie, of dat de zondvloed de doorbraak was bij de Bosporus toen de Middellandse zee volliep na het smelten van het ijs van de ijstijd. Maar dat is verder Discovery Channel kids stuff.

Twee Jeetjes | 08-12-09 | 19:00

Schoorsteenveger | 08-12-09 | 12:55
Ja, het wordt met de dag erger.
De Islamisering van 0031 zet gestaag door.
Als het niet zo erg is, zou je steeds weer in een schaterlach uitbarsten.
Het lijkt alsof het met de dag absurder wordt.
De hoofddoek in het pakket bedrijfskleding en het Gristen-kruisje wordt verboden.
De werkgever heeft zelfs alle sieraden verboden om daarmee het kruisje verboden te krijgen.
De werkgever heeft de Gristen-man een werkverbod opgelegd vertelde Aziz' advocaat Mr. Jacqueline Koops in Dit Is De Dag.

http://www.eo.nl/programma/ditisdedag/2009-2010/page/-/episode.esp;jsessionid=D32FBAE3C4E599F0753B9FA4E33C0512.mmbase02?broadcast=10587587

Ella | 08-12-09 | 16:57

Twee jeetjes, ik zeg niet dat ik de waarheid in pacht heb. Als jij de bijbel en alle mensen op de wereld beoordeeld op basis van hoe jij de bijbel leest en op basis van hoe jij je opvoeding hebt genoten zou jij dat wel doen. Jou bijdrage aan deze discussie doet mij zoiets vermoeden. Als mensen in de adelstand zijn verheven is dat iets om trots op te zijn. Helaas hebben die mensen niet de wijsheid in pacht. Zij verkondigen niet de waarheid. Wel hebben zij een zodanige bijdrage geleverd aan de maatschappij dat zij echt trots mogen zijn op de titel. Je kent nog de bekritiseerde communistische gedachte? Zij gingen wel er vanuit dat zij de Waarheid wisten (Pravda of gewoon de nl krant de Waarheid). Helaas is dat niet jou en mijn waarheid. Die waarheid wil ik niet hoeven beleiden. Daarom kennen wij gelukkig een vrijheid van denken. Jij en ik mogen in principe (binnen de grenzen van de redelijkheid) denken en zeggen wat wij willen.
De wetenschappelijke waarheid is de waarheid die wij aannemen. Theologie is ook een wetenschap. Bovendien is er in mijn godsdienstige beleving geen echte discussie tussen de bijbelse scheppingtheorie en de big bang theorie. Dat bedoel ik met hoe jij of ik de bijbel leest. Samenvattend jij gelooft ook... in de jou gewaardeerde denkers.

Soms wat opstandig | 08-12-09 | 16:56

@Soms wat Opstandig, zit daar iets bij van mensen die daardoor PhD-diploma kregen, of in adelstand zijn verheven door de Britse koningin, of de Nobelprijs kregen? Anders laat maar. Jij zegt theorie, maar lees eens van Spencer Wells over the Genographic Project op wikipedia en www.ted.com, geen theorie meer maar feit! Heb jij de bijbel begrepen zoals die is bedoeld? Hoe weet je dat?

Twee Jeetjes | 08-12-09 | 15:17

Twee jeetjes. Nee, Nee je kunt mij wel willen imponeren met een hele stapel boeken die allemaal uiteindelijk het zelfde zeggen maar jij weet net zo goed als ik dat ik wellicht het duizendvoudige kan aandragen met meningen van andere standpunten.
Ik kan jou niet aandoen om eerst theologie te gaan studeren voor jij mag spreken.
De theorie die jou leven houvast geeft ken ik denk ik voor een groot deel wel overigens.
De punten: de oerknal en de mens als een uitkomst van 1000den eeuwen evolutie
ken ik in ieder geval.
Dat is een aannemelijke theorie. Jij hecht wel geloof aan die theorie en niet in die van de bijbel. Maar wie zegt jou dat je de bijbel hebt begrepen zoals die is bedoeld (deze uitspraak doet niets af aan jou kennis en kunde). Niet iedereen, zelfs de hoogst afgestudeerden zien niet altijd hetzelfde in kunst. Sommige mensen kunnen gewoon niet abstract denken.

Soms wat opstandig | 08-12-09 | 14:54

@Schoorsteenveger, ik doe helemaal met je mee. Nederlandse tradities en cultuur mogen niet wijken voor de multi-culti zoals Sinterklaas zonder kruis op zijn meiter of geen kerstboom op school. Een nieuwe kruistocht? Count me in.

@Soms wat Opstandig, de dingen die je toeschrijft aan mijn lijf zijn niet aanwezig hoor! Je zou eens meer moeten lezen erover, bijvoorbeeld William Powels - Mankind in the Making, Jacob Bronowski - boek De Mens in Wording + tv aflevringen, Sir David Attenborough - 100 afleveringen op tv Life on Earth, Spencer Wells - Journey of Man, Louis Leakey en vrouw Mary Leakey www.leakey.com, zoon Richard Leakey en vrouw Meave Leaky (Keniantropus Platyops), kleindochter Louise Leakey Digging for Humanity's origins op www.ted.com. Allemaal of PhD of erdoor in adelstand verheven of nobelprijswinnaar. Allemaal zeggen ze een ding, het leven is uit zichzelf ontstaan, er is nooit een God bij geweest. Duidelijk? Ga nou eerst maar lezen, dan weet je meer.

Twee Jeetjes | 08-12-09 | 14:39

Ben ik gewoon weer over het geloof aan het discussiëren bij geenstijl.tv. het voelt altijd als die discussie over sinterklaas toen jij het al wist.
Sinterklaas gaf nog cadeautjes dus als hij in je beleving wegvalt dan is dat gewoon erg klote, maarja wat doet jouw god nouw? Daar kan je dus veel makkelijker overheen komen toch?!

Antitheïst | 08-12-09 | 14:30

-weggejorist-

Schitterloos | 08-12-09 | 14:09

schoorsteenveger. Ben ik in ieder geval met je eens .

Soms wat opstandig | 08-12-09 | 13:58

Dank je twee jeetjes. Weer iemand die gefrustreerd omkijkt naar een verleden.
Jij kijkt met de visie van vandaag naar toegepaste methodes uit het verleden. Jij zou eens kunnen aan kijken bij verschillende kerkgenootschappen van vandaag de dag.
En dan niet alleen de strengere. Je bent naar mijn mening ook een klein beetje je
achtergrond aan het verloochenen. Nogmaals de kerk is niet meer de kerk uit 1656. Bij geloof draait het al lang niet altijd meer om letterlijk geloven. Net zoals jij (hopelijk) niet letterlijk ziet wat Picasso op papier zet.

Soms wat opstandig | 08-12-09 | 13:55

Twee Jeetjes | 08-12-09 | 13:42
Is heel interessant, en elk jaar wordt dit weer verteld. Maar waar de Christenen hun feesten vandaan gehaald hebben, wat ze in de loop der eeuwen allemaal aan heidense rituelen en heidense goden opgezogen, doet niet ter zake wanneer je je enkel de vraag stelt waarom ze plots anders moeten gaan heten of helemaal moeten verdwijnen.

Schoorsteenveger | 08-12-09 | 13:51

@Schoorsteenveger
Kerst en Pasen waren tienduizenden jaren lang oorspronkelijk zonnewende feesten. De langste nacht vieren met allemaal lichtjes (kijk in je eigen woonwijk a.s. kerst) en het einde van de winter (begin van de lente) met dans en verkering krijgen (carnaval). De christenen maakten er opeens de feesten van de geboorte, overlijden en wederopstanding van Jezus Christus van. Door de steeds grotere verspreiding van de wetenschap via de televisie en vooral internet verschuiven feesten nu weer terug naar wat ze oorspronkelijk waren, zonnewendefeesten. Zo is het nou eenmaal, en niet andersom. Jij gelooft toch ook niet meer in Zwarte Piet die door de schoorstenen gaat? Geloof is alleen voor mensen die het niet weten. Weten is voor mensen die het niet meer hoeven te geloven.

Gelovigen zitten in het bejaardentehuis en stemmen CDA, maar dat duurt niet lang meer. Ik moest ook altijd in een duale wereld leven. Thuis vroom bidden en naar de kerk gaan, daarbuiten meelopen met de ongelovigen. De kerken zullen koppig hun geloof blijven volhouden anders zijn ze hun bestaan kwijt. Edoch, ze kunnen een bestaan hebben in de sociale omgang der mensheid en het geloof laten schieten.

Twee Jeetjes | 08-12-09 | 13:42

Fijnstoffer &
Carrevagio

Maak ik op uit jullie reacties dat jullie tevreden zijn met jullie toevallige positie en / of streven jullie er naar iets toe te voegen aan de maatschappij. Iets wat de maatschappij op lange termijn verder helpt?
Of kiezen jullie voor een onbeduidende rol op de achtergrond? Is alleen veel geld verdienen alles en hebben jullie respect voor mensen die graag binnen een vrij toegankelijke kring van gelijkgezinden hun geloof beleiden?

Soms wat opstandig | 08-12-09 | 13:42

Nou twee jeetjes. Das echt jeetje zeg en Schoorsteenveger maak eens wat los.

Soms wat opstandig | 08-12-09 | 13:35

Benieuwd hoe de creationisten van het Visnet denken over shemales als Rukker Castrikut...

Bijstandskoning | 08-12-09 | 13:29

Nou Schoorsteenverger, dat is niet zo moeilijk. U zegt niets behalve dat u een vraag steld. U zou ook de verschillende ingebrachte elementen kunnen beoordelen.

Soms wat opstandig | 08-12-09 | 13:28

Ella | 08-12-09 | 12:40
Ja, het wordt weer een fijne kerst.
www.cip.nl/nieuwsbericht_detail.asp?id...
Désanne van Brederode in Maarten:
'De school zelf is extreem gericht op alle buitenlandse wortels. Suikerfeest, het Offerfeest het wordt allemaal uitgebreid uitgelegd en gevierd. Maar wat mij wel eens ergert is dat de namen van de christelijke Nederlandse feesten juist worden vermeden. Kerst is geen kerst maar 'eindejaarsfeest' en Pasen is 'het 'voorjaarsfeest'. Als geboren katholiek, vind ik het eerlijk gezegd best kwetsend dat de christelijke traditie wordt verdoezeld.'

Schoorsteenveger | 08-12-09 | 12:55

Geloven = kritiekloos aanvaarden wat je niet weet.
Weten = geloven wat overblijft na maximale kritiek.

Twee Jeetjes | 08-12-09 | 12:46

En nog een groot probleem voor deze Gristenen:
.
http://www.netwerk.tv/artikelen/geen-christelijk-kruisje-voor-tramconducteur
Reportage: Geen kruisje maar wel een hoofddoek?!
Geen christelijk kruisje voor tramconducteur
Een Amsterdamse tramconducteur draagt vanwege zijn christelijke geloof een kruis bovenop zijn bedrijfskleding.
Maar van zijn werkgever, het GVB, mag dit niet. Maandag diende in Amsterdam een kort geding over dit conflict.
De tramconducteur eist het recht op om een ketting met een kruis van ongeveer vijf centimeter zichtbaar te mogen dragen.

Ella | 08-12-09 | 12:40

De huidige mens bestaat al 195000 jaar in Afrika. De eerstvolgende plek waar de oudste mens voorkomt is Australie, van de eerste golf uit Afrika 60000 jaar geleden die langs de kustlijn liepen. Deze eerste golf zijn Aziaten zonder spleetoog zoals o.a. een groep in de Philippijnen. Een tweede golf gaat 50000 jaar geleden naar Centraal Azie. Het ijs trok terug in Siberie, er kwamen geweldige vlakten met gras en rendieren. Die naar het oosten gingen zijn alle huidige Aziaten met spleetoog, en daarna de indianen in Amerika. Die naar het westen gingen, zijn de blanke mensen, door de volgende ijstijd gedwongen in grotten in Spanje en Frankrijk te leven waar ze die rotsschilderingen maakten. Iedereen met blauwe ogen zijn nakomelingen van een man uit Georgie. Het aards paradijs uit de bijbel, dat was of Afrika, of het mooie landschap in Europa en Azie voor de laatste ijstijd. Men leefde van de jacht op rendieren en de visvangst. Dus waar het goed jagen en vissen was met veilige grotten voor bescherming in de nacht, daar leefden de mensen.

Twee Jeetjes | 08-12-09 | 12:37

Soms wat opstandig | 08-12-09 | 11:59
Waaruit concludeert u dat ik het met u eens zou zijn?

Schoorsteenveger | 08-12-09 | 12:30

Schoorsteenveger, wat is uw punt?

Ja, ik ben blij dat u het met mij eens bent.

Dat van die kerstboom. Volstrekt belachelijke discussie.
Dit is ook een actie van seculier denkende mensen, het geloof moet uit de samenleving dus: Sinterklaas moet weg! De Kersboom ook! Ik zou zeggen voor een ieder die seculier denkt, pas op, pas op uw woorden. Dit is geen dreigement hoor. Wees gerust. Maar onze taal is doordrenkt met woorden gerelateerd aan de bijbel.
Dus wij moeten wellicht binnenkort, uit seculier oogpunt toch maar Spaans gaan spreken of wellicht een taal die geen oorsprong of beter ontwikkeling heeft doorgemaakt waarbij het geloof invloed heeft gehad. Ja Chinees, ach daarin zit Maoisme of ja, we gaan weer het Latijn spreken van Nero.

Soms wat opstandig | 08-12-09 | 11:59

Met zo'n smoelwerk als de vent in t fotootje, zou ik echt niet kunnen/willen verdedigen dat God mij geschapen heeft zeg...

BralaapStan | 08-12-09 | 11:51

Behalve hun rare scheppingsverhaal nog een groot probleem voor deze Gristenen:
.
http://www.nd.nl/artikelen/2009/december/07/hogeschool-vindt-kerstboom-te-christelijk
DEN HAAG - De Haagse Hogeschool vindt een kerstboom te zeer verbonden met een christelijk feest.
Om het internationale karakter en de diversiteit binnen de school te benadrukken, is de boom geweerd.
In het atrium van de school hangen nu alleen slingers met lampjes.
.
Lang leve de Islamisering van 0031.
Met dank aan de Llinkse-Kerk-Politici en hun stemmers.

Ella | 08-12-09 | 11:43

Iedereen weet dat de babel fish, die je in je oor stopt om alle soorten talen te verstaan het bewijs is dat God bestaat.

Groenepuntmuts. | 08-12-09 | 11:26

* Op GS zet dus.

Kop Koffie | 08-12-09 | 11:13

Volgens mij is Pritt Stift het bewijs van de schepping hem zelve. Lijkt me sterk dat hij al die verhaaltjes op GS zonder reden. Waarom ben je hier? Leven om te overleven is wel een zo deprimerende zaak. Dan liever ergens in geloven, waar of niet, je word er niet slechter van.

Kop Koffie | 08-12-09 | 11:06

Vrij naar Haagse Harrie: vloeken is aangeleerd, bidden eauk.
Dus met mate en onder maten toepassen

Zingende Zaag | 08-12-09 | 11:01

Soms wat opstandig | 08-12-09 | 10:35
Wat is uw punt?

Schoorsteenveger | 08-12-09 | 10:55

Als ik even mag samenvatten, de reactie zijn hoofdzakelijk te verdelen in globaal:
1, degene die nooit nagedacht heeft over geloof en direct een spottend (zgn. grapje maakt.
2, degene die nooit nagedacht heeft over het geloof en om populait te doen de massa volgt.
3, Mensen die goed kunnen nadenken maar dat toch soms ook weer liever niet doen. Vaak als het gaat om geloof en samenleving.
Dat is jammer. Wij hebben een goed opgeleide samenleving. Een samenleving die graag wil laten leven en samenleven. Helaas komt het vaak niet verder dan de vrijheid van het roken van een joint. Na het roken daarvan de vrijheid van het nemen van Viagra (anders lukt dat niet meer). De vrijheid van Vloeken, schelden en beledigen is ook een groot doel (leuk hoor).

Soms wat opstandig | 08-12-09 | 10:35

ok ok.. was niet hard erin gezet :)

__dictatuur | 08-12-09 | 10:08

lol @ reactie count (of is die 666 niet in admin aangegeven? en kom ik daar op toeval binnen ;))

__dictatuur | 08-12-09 | 10:07

Getuigt dit niet van een slechte opvoeding: naar bewijzen te vragen voor het bestaan van God of de Schepping? Hoe zou je iets wat zegt voor altijd, alles, en overal geldig te zijn willen bewijzen? In de wetenschap ligt dit anders. De wetenschap is hypothetisch, moet kapot gemaakt kunnen worden. In de wetenschap kan morgen alles anders zijn. Eerst denk je dat de aarde en de mens het middelpunt is (van de schepping bijvoorbeeld) en dan ineens komt er een mijnheer Copernicus en die roept: nee hoor, de zon is het middelpunt en niet de mens en de aarde, ookal zijn er nog zoveel ‘liberalen’ die dat (heden ten dage) geloven. De aarde draait om de zon in een soort 3D-ruimte. Zelfs het Vaticaan heeft gezegd dat we in een heliocentrische kosmos leven. En dat kan dan vervolgens met proeven worden bewezen, maar Copernicus had 't al zo vernomen. Het bewijs is daarom secundair. Dat wisten ze in Griekenland ook al.

Sleffer | 08-12-09 | 10:01

caravaggio | 07-12-09 | 23:11
Mooie reactie. Thanks.

Fijnstoffer | 08-12-09 | 09:48

Juul | 08-12-09 | 09:43
Of juist niet. De gedachte dat er helemaal geen bedoeling achter zit, dat er geen geile Schepper aan het boetseren is geweest, dat het gewoon gebéurt, vind ik veel mooier. Schoonheid die zichzelf is is mooier dan geconstrueerde schoonheid.

Schoorsteenveger | 08-12-09 | 09:46

Doutzen (en vroeger P.Anderson) zijn het beste bewijs dat de hemel bestaat

Juul | 08-12-09 | 09:43

Herman Philipse + veel , ik heb nog zo'n college over godsgeloof vs atheisme gevolgd van hem, heerlijk om naar hem te luisteren..

sko | 08-12-09 | 09:21

LOL@wakkere_nederlander | 08-12-09 | 09:04
@seven | 08-12-09 | 09:08: DDS, zo geschreven klinkt het gelijk een communistisch huisorgaan. :D

Fleauxe | 08-12-09 | 09:10

Fleauxe | 08-12-09 | 09:04
Flloks daar lopen er meer van rond dan wij kunnen bevroeden.
Alleen de tijd is er nog niet rijp voor, wij wensen allemaal goed bestuur, oprechtheid, en verantwoordelijkeheids bewust handelen. Maar om door al die zeepbellen van illusies heen te prikken? dat kost tijd! Het is mijn stellige overtuiging dat dit er wel zit aan te komen, De oude gedachtengangen en het oude handelen zijn vroeg of laat passé. Net zoals in dat Telegraaf artikel, ik hoef daar en wil daar geen uitspraak over doen, wie ben ik om dat te beoordelen of nog erger te veroordelen? Ik enigste wat ik hierbij ervaar is verdriet en verbazing.

Sjeng de helle | 08-12-09 | 09:10

Fleauxe | 08-12-09 | 08:58
Waar pik je al die conservatieve gedachten op? Zit je soms te lang op DDS te surfen? Goede site, zeker, maar blijf vrij denken.

seven | 08-12-09 | 09:08

@ Fleauxe | 08-12-09 | 08:58
En zo geschiede.
Kijkt u maar.

verraad van links | 08-12-09 | 09:05

laat maar....

wakkere_nederlander | 08-12-09 | 09:04

Ik bedoel beurt gezuurd...

wakkere_nederlander | 08-12-09 | 09:04

@Sjeng de helle | 08-12-09 | 08:54: Dat klinkt als een goed mens, liepen er maar een paar van rond. ; Zie ook mijn tegel aan Seven. Het is niet mijn doel je te weerspreken, als wel je te doen inzien dat individualisme voor een select groepje is weggelegd.

Fleauxe | 08-12-09 | 09:04

Fleauxe | 08-12-09 | 08:58
Prof. Hoxha | 08-12-09 | 08:57 | Link | 2 reacties

Een minuut NA je buurt gezeurd! :-)

wakkere_nederlander | 08-12-09 | 09:03

verraad van links | 08-12-09 | 08:56
De crisis begint zo'n grimmige vormen aan te nemen dat men blijkbaar in de rosse buurt voortaan ook kan betalen met zakken aardappelen of bloembollen.

wakkere_nederlander | 08-12-09 | 09:01

@seven | 08-12-09 | 08:53: Mij hoor je ook niet beweren dat individualisme een-op-een in verhouding staat tot het Rijk Lucifer. ; Wat me wel tegen de borst stuit, en zwaar, dat is de destructieve zijde van individualisme. Gepropageerd door lieden, die menen 'wat goed is voor mij, is goed voor iedereen'
Het individu ontplooien kan geen kwaad, in tegendeel zelfs. Maar geef de massa geen boodschap die laat zich samenvatten als 'jij bent het belangrijkste in je leven'
Daarmee kweek je een soort en soortgelijke problemen die je echt niet wenst op te lossen. Sterker nog, DSB zag die generatie ook en we weten hoe dat is afgelopen.
ps: ik bedoelde mijn opmerking over de drenkeling overdrachtelijk, niet heb ik willen suggereren dat je een slecht mens bent of zo. Hopelijk begrijp je dat.
-
Ik EIS een nieuw topic!

Fleauxe | 08-12-09 | 08:58

@ Fleauxe | 08-12-09 | 08:51
Ja idd. Mijn comment insinueert misschien dat het langs me heengaat. Maar net zoals u schrok ik ook. Ik word er zelfs misselijk van.
Overigens heb ik rekening van de verwarmingsinstallateur gewoon geldelijk betaald...

verraad van links | 08-12-09 | 08:56

seven | 08-12-09 | 08:31
Als je individualisme gelijkstelt aan hedonisme of aan egoïsme, ja dan kan eenzaamheid ons deel zijn. Of het werkelijk zo is dat individualisme tegengesteld is aan naastenliefde, solidariteit, gevoel van verbondenheid met de ander, opofferingsgezindheid is nog maar de vraag.
Die eenzaamheid is mogelijk een tijdelijk verschijnsel. We zijn er niet aan gewend om niet elke dag, elk moment voorgeschreven te krijgen hoe we moeten handelen en daarop afgerekend te worden. We kunnen de vrijheid die we onszelf bezorgd hebben nog niet aan, en dat vacuum wordt voorlopig opgevuld met niksigheden die het kapitalisme ons zonder onderbreking aanreikt.
Ik weiger te accepteren dat individualisme enkel negatief uit kan werken, dat individualisme bij voorbaat tegengesteld aan zorgzaam samenleven is.

Schoorsteenveger | 08-12-09 | 08:54

Fleauxe | 08-12-09 | 08:45
Toch nog maar eens ingelogd. Nee, Flooks dat is niet mijn argument.
Elke vorm van ontwikkeling kan elke kant op gaan. Maar wie bepaald wat de goede richting is? De massa of het individue? Individuele ontwikkeling hoeft niet te ontaarden in egocentrisch gedrag, of hebberigheid, in tegendeel!
Een ontwikkeld mens, denkt juist collectief maar dan zonder de dwang, een ontwikkeld mens ziet ook zijn verantwoordelijkehid ten aanzien van diegenen die dat niet kunnen, maar weet wel hun positie te bepalen, in te schatten en te respecteren zonder dat hij zelf ten onder gaat in de stupiteit die vaak in massa denken en handelen notoir aanwezig is.

Sjeng de helle | 08-12-09 | 08:54

Fleauxe | 08-12-09 | 08:45
Laat ik hierbij vermelden dat ik meer dan 7 jaar aan reddingszwemmen heb gedaan en duiken w.o. ijsduiken. Individualist zijn betekent zeker niet dat je niets overhebt voor je medemens. Integendeel. Goede dingen doen en mensen helpen kan je niet afdwingen, en dat is ook niet nodig dat zit in de mens zelf. In elk individu als het ware. In mijn visie is de mens juist egoïstischer geworden omdat ze niet meer van zichzelf uitgaan maar naar de overheid kijken om in te grijpen en hulp te bieden. Een overheid die het steeds meer laat afweten. Juist mensen / individuen die voor elkaar opkomen is het mooiste wat er is en werkt het beste. Zo is VRIJwilligerswerk in het individuele US veel groter dan in veel andere landen

seven | 08-12-09 | 08:53

@verraad van links | 08-12-09 | 08:43: Schokkend hoor. Ben niet wereldvreemd of zo, toch schrik je hier wel even van. Met lichamelijke integriteit heeft het weinig van doen.

Fleauxe | 08-12-09 | 08:51

@Sendis | 08-12-09 | 08:43
Mag ik? Mag ik?

Rest In Privacy | 08-12-09 | 08:46

@seven | 08-12-09 | 08:31: Niet iedereen kan dat, en daarin schuilt de zwakte van de individualisering. Slechts de succesvolle plukken er de vruchten van, de zwakkeren/impopulaire moeten het hebben van de niet-individuen. En zo blijkt maar weer, individualisme werkt slechts voor een select gezelschap. Echter, ze verblind mensen met zelfoverschatting. Elk mens een individu, eigen kracht blablabla. Heb je weer onder je D66-dekbed liggen slapen? Ga die mooie theorie maar eens ophangen bij al die Sjonnies en Tokkies met schulden, ontspoorde kinderen en alcoholisme. Ja Seven, wat weet de mens toch prima uit te maken wat goed voor hem is.
En jij, jij zult ook geen vinger uitsteken. Je ziet een mens verdrinken en zegt, mooi, dat is vrijheid. Dat kan, Mijn overtuiging is het echter niet.
@Sjeng de helle | 08-12-09 | 08:25: Herman Brood weekte zich ook los van de massa. Als dat je argument is...

Fleauxe | 08-12-09 | 08:45

Mensen nog een mooie dag allemaal! en bedank voor de discussie.

Sjeng de helle | 08-12-09 | 08:44

@ Alibido | 07-12-09 | 22:05 Ga eens inhoudelijk in op de bewijzen die ik hier aangeef. Quasi lollige (en in jouw geval ook ontwijkende) reacties zijn het (wetenschappelijke) bewijs voor een gebrek aan argumenten. Kom maar op met die prijs trouwens.

Sendis | 08-12-09 | 08:43

Môgguh! Wat een saai filmpje zeg.

Balzakius | 08-12-09 | 08:41

WTF? Waar is die hele discussie tussen 23.00 en 00.00 tussen poepstoer, nog 2 anderen (namen kwijt) en mij gebleven?

Rest In Privacy | 08-12-09 | 08:40

seven | 08-12-09 | 08:31
Exact! maar dat houdt wel in dat je erg sterk in je schoenen moet staan. De druk vanuit dogmatisch denken( volgen) is enorm op het individue, welk systeem dan ook, religieus of niet, oefend pressie uit vaak vergezeld van existentatieve angst. Het doorvreken van een dergelijk patroon gaat altijd gepaard met twijfels over het eigen denken en handelen, en dus met vervreemding van het vertrouwde en daarmee met vereenzaming.

Sjeng de helle | 08-12-09 | 08:36

Fleauxe | 08-12-09 | 08:11 Laat ik het duidelijker zeggen, de mens beschikt over zijn eigen leven. Daar is niets mis mee. Als een groep beschikt over het leven van de mens gaat het vaak mis. Jij ziet het woord individualisme aan voor iets negatiefs, kennelijk door newspeak van socialisten / communisten. Aan jouw de vraag, wel individu wordt leider van de groep die je laat beslissen over jouw leven? Uiteindelijk ben je zelf degene die het beste kan beslissen wat je wilt doen met je leven. Een ander daarover laten beslissen is onzinnig.
Neemt niet weg dat je wel op vrijwilligheid groepen kan vormen, echter de deelname aan een groep is dan vrijwillig en uittreden moet zonder schade mogelijk zijn. en.wikipedia.org/wiki/Individualism

seven | 08-12-09 | 08:31

Fleauxe | 08-12-09 | 08:18
Flooks het mooiste voorbeeld vond ik de oude Socrates.
In zijn dialogen geeft hij precies weer waarom hij op het laatst de gifbeker moest drinken. Hij vervreemde van het collectief, van de massa, Hij individualiseerde, door zijn vraagstellingen joeg hij de zittende nomenclatuur tegen zich in het harnas. Hij haalde door zijn onnozele manier van vragen de illusie van existentie weg bij die lieden. In plaats dat deze figuren iets met die vragen deden, voor zich zelf, moest hij verdwijnen. Dus het einde was zijn daadwerkelijke dood, wat is nog eenzamer dan de individuele laatste gang.

Sjeng de helle | 08-12-09 | 08:25

@Sjeng de helle | 08-12-09 | 08:17: Werkelijk geen idee wat je daarmee bedoeld te zeggen.

Fleauxe | 08-12-09 | 08:18

Fleauxe | 08-12-09 | 08:11
Flooks, individualisering hoeft niet altijd een negatief ontstaan te hebben, als het individue zich ontwikkeld, dus niet inpakken laat ,maar zichzelf uitpakt, dan vervreemd hij van zijn omgeving, dan is de eenzaamheid of het alleen gevoel een gevolg van de filosofie die hij of zij praktiseerd.
Dus een logisch gevolg.

Sjeng de helle | 08-12-09 | 08:17

Inferi0r | 08-12-09 | 08:10
Daarom Allah Geefeh adres voor Vloegteliegen hoelp Holland.

Sjeng de helle | 08-12-09 | 08:12

@seven | 08-12-09 | 07:58: Onzin. Pure onzin. Je gaat voorbij aan m'n punt. Eenzaamheid is één van de vele gevolgen van individualisering. Al wat misgaat wordt afgedaan met 'elders is het ook niet perfect' en vrolijk vervolgens de egoïsten hun weg. En dat blijkt ook wel, want ik hoor je slechts over 'rechten'. Er zijn ook stromingen waar verplichtingen bestaan. En raad eens, die zijn nog mooi om te vervullen ook. Tevens ben ik geen voorstander van collectiviteit als maat der dingen, slechts zwaar tegen individualisme als maatstaf.
@Sjeng de helle | 08-12-09 | 07:59: Zeker. Mooi verwoord.

Fleauxe | 08-12-09 | 08:11

@Sjeng de helle: hoe werkt dat dan in Arabië. Degene die het hardste en langste bidt die wint de loterij? Daarom zullen ze het fenomeen bijna gratis heel veel geld daar wel niet kennen.

Inferi0r | 08-12-09 | 08:10

@ Sjeng de helle | 08-12-09 | 08:06
Goddomme wat een verhaal.
En dat op dag die werkelijk alles in zich heeft om kudt te worden.
Hoe klinkt een Belgische brandweerauto?
Juist.

verraad van links | 08-12-09 | 08:09

Ik wil er nog wel eentje plempen hier:
Afgelopen zondag een telefoontje:
'Dag, Met Ahmed, ik begriojp niet! Ik bidde voor Allah voor auto Ahmed kriegt auto!
Ik bidde Allah voor Vrouw Ahmed krieg twee! Iek bidde Allah voor geld iek wienne looterij, Ik bidde Allah voor grote loel Ahmed krieg jouw telefoonoemer. Hoe kan?"
TuuuuutTuuuuut. en daar sta je dan, ik weet daar ook geen antwoord op!

Sjeng de helle | 08-12-09 | 08:06

Wordt het niet eens tijd voor de prijsuitreiking?

verraad van links | 08-12-09 | 08:03

Mogguh allen,
De dag fluitend is begonnen ...
@Teun, lekker weertje vandaag !

Je Verzint Het Niet | 08-12-09 | 08:00

Fleauxe | 08-12-09 | 07:51
"Ieder mens heeft een leventaak die hem voorstuwt met de illusie van vrijheid"
citaat: Robert d'Artois, misschien is dit een antwoord?

Sjeng de helle | 08-12-09 | 07:59

Ik heb het gevoel dat het weer een ouderwetse kudt dag gaat worden.

verraad van links | 08-12-09 | 07:58

Fleauxe | 08-12-09 | 07:51
Je verward 2 dingen. Het gaat om rechten. Een groep / collectief staat niet boven het individu, dat is individualisme. Dat betekend niet dat je eenzaam bent, maar dat een groep niet kan beslissen om je uit de weg te ruimen en je bezit te verdelen onder de overgebleven groep / collectief.
Eenzaamheid heeft niets met individualisme te maken. In de meest collectieve samenlevingen bestaat eenzaamheid in net zo'n grote (zo niet grotere ) mate. Als individu kan je ook gewoon lid / onderdeel zijn van een gezin, buurt, stad, vereniging. Alleen hoef je je eigen belang niet verplicht in te wisselen voor het belang van het collectief.

seven | 08-12-09 | 07:58

Mogge

Morkovich | 08-12-09 | 07:57

Goede morgen, voor U allen.

Sjeng de helle | 08-12-09 | 07:54

@seven | 08-12-09 | 07:46: Als de mens een voorbestemd individu is, vanwaar dan toch al die eenzaamheid alom?

Fleauxe | 08-12-09 | 07:51

@Allen
Mogge.

verraad van links | 08-12-09 | 07:51

Koffie voor de hele zaak!
*Schmetterling von Z. op school brengen doen gaat*
Goed onderwerp trouwens, wel integer gemaakt. +1

F. von Zeikhoven | 08-12-09 | 07:50

Fleauxe | 08-12-09 | 07:42
De keren in de geschiedenis dat het individu ondergeschikt werd gemaakt aan het collectief liep het slecht af met de individuele mens wat wij uiteindelijk allemaal zijn. En in zulke grote getalen dat uiteindelijk ook het collectief eronder leed.

seven | 08-12-09 | 07:46

@Simon_GS | 08-12-09 | 07:30: Atheïsme is een/de wegbereider voor individualisme, vind ik.

Fleauxe | 08-12-09 | 07:42

@Rammstein | 08-12-09 | 07:33: Zeker. Heb een fijne dag vandaag.

Fleauxe | 08-12-09 | 07:37

Fleauxe | 08-12-09 | 07:28
Moggûh!

Teun van het Tuinpad | 08-12-09 | 07:34

Simon_GS | 08-12-09 | 07:30
www.thoughttheater.com/Noah%27sArc.jpg...

Fleauxe | 08-12-09 | 07:28
Kewl ! Ik ben benieuwd.

seven | 08-12-09 | 07:20
Ik stap onmiddelijk in de auto.
Prettige dag nog @ all !
*raus*

Rammstein | 08-12-09 | 07:33

De evolutie is toch een prachtige Schepping Gods? Ik begrijp het probleem niet. De Bijbel heeft altijd mythologisch verhaald om het voor gelovigen begrijpelijk te maken. Stel je voor dat je de betekenis van de computer tracht uit te leggen aan iemand uit de 10e eeuw ... dat is zo'n beetje het probleem waar je continu voor staat bij Godsdienst. Meneer Philipse beperkt zich tot het hier en nu en dat is zijn goed recht maar het superieure toontje is natuurlijk ongepast.

Simon_GS | 08-12-09 | 07:30

Goedemorgen mensen. Vandaag kan ik m'n HTC Touch Pro 2 ophalen.
Vanaf dat moment kan ik 24/7 reaguren, alles zal anders worden.
En zo...
-
*naar Teun zwaait*

Fleauxe | 08-12-09 | 07:28

Rammstein | 08-12-09 | 07:06
Ga naar Kopenhagen, daar heeft het onder Al Gore groupies een waarde hoger dan het gebottelde water in Lourdes voor de paus groupies.

seven | 08-12-09 | 07:20

seven | 08-12-09 | 07:04
Ik heb toendertijd flessen zure regen gebottled, dat moet toch een keer geld op gaan leveren.

Rammstein | 08-12-09 | 07:06

lieverdeauddanreaud | 08-12-09 | 06:56
Je leest nog niet echt lang mee denk ik? Al maanden, zoniet jaren wordt er hier beweerd dat het verhaal over co2 zwaar overdreven is. Google maar eens op scafetta en geenstijl.
Verder zijn de weerpraatjes van alle tijden. (global cooling in de 70ies, zure regen die later als onwaar en een vergissing werd afgeserveerd door de bedenker en nu global warming die ruim 10 jaar geleden gestopt is terwijl de co2 concentratie is gestegen. Leesvoer: www.forbes.com/2009/12/03/climate-scie...

seven | 08-12-09 | 07:04

@Rammstein | 08-12-09 | 07:00
lol

lieverdeauddanreaud | 08-12-09 | 07:03

@ Vla
Als ik wist wie ik moest schoppen zou ik dat zeker niet nalaten.
De dader ligt op het kerkhof.

Teun van het Tuinpad | 08-12-09 | 06:59

Mogge
Het bewijs voor de schepping?
Wel, ik heb een e-mail onder ogen gehad van een evolutie wetenschapper aan een andere waarin de eerste toegeeft dat de geelgerandereedtkevert helemaal niet afstampt van de bonte koe. Deze wetenschapper had dat eerder wel als dusdanig gepubliceerd => evolutie is HOAX!
Dus dan moet het scheppingsverhaal wel waar zijn.... volgens dezelfde logica door de reaguurder toegepast op het broeikaseffect.

lieverdeauddanreaud | 08-12-09 | 06:56

Rammstein | 08-12-09 | 06:48
De schade:
- slot kaduuk
- €940.07 uit kluisje
- 1 transformator weg
En een hoop rommel.
Dan heb ik het nog niet over de ingebouwde navigatie die enigzins beschadigd is.
Nee, evolutie brengt ons veel goeds !

Teun van het Tuinpad | 08-12-09 | 06:53

Teun van het Tuinpad | 08-12-09 | 06:45
Schop ze, Teun!

GeflipteVlaflap | 08-12-09 | 06:51

Rutger altijd +1, wat ie ook doet!

GeflipteVlaflap | 08-12-09 | 06:50

Teun van het Tuinpad | 08-12-09 | 06:45
Hoefters !

Rammstein | 08-12-09 | 06:48

Overigens kan ik melden dat een paar creaties van got of Darwin ( in te vullen naar keuze ) vannacht mijn auto hebben opengebroken.
Dankoewel.

Teun van het Tuinpad | 08-12-09 | 06:45

Rammstein | 08-12-09 | 05:34
Kostelijk!

Teun van het Tuinpad | 08-12-09 | 06:36

seven | 08-12-09 | 04:48
Thanx sweetumz, opgeslagen !

Rammstein | 08-12-09 | 04:59

Vroeger ook een hond gehad, toen ik nog een kind was. Werd zelfs 18 jaar. Ouders vertelde dat hij weggelopen was, vele jaren later hoorde ik dat dat verhaal niet waar was.. Nu meer met katten, iets handiger als je regelmatig onderweg bent. www.youtube.com/watch?v=UdO4fXgdpMc&am... Tom Wilson - Techno Cat

seven | 08-12-09 | 04:51

ps @ Rammstein, onder je antwoorden een secret weapon.

seven | 08-12-09 | 04:48

Kan het spammen van rare muzak even stoppen, dit is een incontinente situatie waarbij ik onpasselijk word. Puberaal gedrag. Doe eens naar school gaan!

JP_Nee! | 08-12-09 | 04:47

Frau Antje
Gecondoleerd met het verlies. Bedenk, 16 jaar, een mooie leeftijd om te gaan. (In hondenjaren dan.)

seven | 08-12-09 | 04:37

Frau Antje | 08-12-09 | 03:15
Heel veel sterkte.

Rammstein | 08-12-09 | 04:32

Ook lekker belangrijk, volgende week wordt het winter. De schaatsen kunnen uit de frituurolie.

Stir Glenfarclas II | 08-12-09 | 04:06

Het was een éénmalige poging om iets te plempen eerwaarde reaguurders maar de automatiche Jorris zorgde voor blokades. Nu sta ik maarliefst 5 keer in uw gelaat te hijgen... hetgeen niet de bedoeling was!

boeglul | 08-12-09 | 03:51

wat vervelend voor ze

One Shot | 08-12-09 | 03:46

DANNY3960 | 08-12-09 | 03:37
Vreselijk;
wens jullie allen veel liefs, warmte en sterkte.

Frau Antje | 08-12-09 | 03:45

@boeglul | 08-12-09 | 03:37 :
En vul voor "god" in dat linkje nou gewoon eens in: "Climate change is man-made by CO2", en lees die argumenten dan nog eens door. En vertel me dan even exact (jouw modellen voorspellen dat immers op de graad celsius en millimeter regen nauwkeurig): Wat voor weer wordt het nou in augustus 2010 in Edinburgh?
Al jij de modelletjes hebt en zeker weet dat ze kloppen, dan moet dat toch niet moeilijk zijn.

koerbagh ® | 08-12-09 | 03:45

koerbagh ® | 08-12-09 | 03:27

Ik bedoel "tandenborstel" en schopt een N naarboven.

boeglul | 08-12-09 | 03:45

koerbagh ® | 08-12-09 | 03:27

Ik bedoel "tandenborstel" en schopt een N naarboven.

boeglul | 08-12-09 | 03:44

tandenborstel

boeglul | 08-12-09 | 03:42

tandenborstel

boeglul | 08-12-09 | 03:41

gladstoned66 | 08-12-09 | 03:23
Dat zegt de dierenarts ook; maar toch...........
het is zo'n gemis.
'Zo vreselijk balen.

Frau Antje | 08-12-09 | 03:40

@DANNY3960 | 08-12-09 | 03:37
Ook dat soort dingen vind ik erg.

Zen militia | 08-12-09 | 03:39

@Frau Antje
Wat ik bedoelde te zeggen maar weer eens niet zei: Ik denk dat ik ongeveer wel weet hoe je je nu voelt. Het is een vreselijke keuze die je op een gegeven moment moet maken. Nogmaals sterkte, en hopelijk toch nog een welterusten.

Zen militia | 08-12-09 | 03:38

Frau Antje,
De vriendin van mijn zoon kreeg afgelopen weekend te horen dat ze een hersentumor heeft, dat is pas een kuDTgevoel op 22 jarige leeftijd, dan hou je het ook niet droog.

DANNY3960 | 08-12-09 | 03:37

Zen militia | 08-12-09 | 03:27
Ook vreselijk;
vorige week heeft mijn zusje haar kat in moeten laten slapen.
'als het golft, dan golft het goed'.

Frau Antje | 08-12-09 | 03:36

Frau Antje | 08-12-09 | 03:31
Begrijp wat er nu door je heen gaat.
Mijn Dusty is nu al 4 jaar er niet meer, maar vergeten doe ik hem nooit.

gladstoned66 | 08-12-09 | 03:35

gladstoned66 | 08-12-09 | 03:23
Ja, heeft hij zeker gehad; die stoere Jim half Schnautzer/labra..
En nu ligt hij naast me op de bank dood te wezen.
De Dierenarts is thuis geweest om hem een spuitje te geven.
Geloof dat ik er zelf liever ook
1 had gehad.
Wat een kuDtgevoel......

Frau Antje | 08-12-09 | 03:31

@Frau Antje | 08-12-09 | 03:23
Ik ben meer een katten mens, mijn twee poekies heb ik ook allebei moeten laten inslapen. De laatste was ook heel oud.

Zen militia | 08-12-09 | 03:27

@DANNY3960 | 08-12-09 | 03:21 :
Tuurlijk, ik doe nooit anders, maar sinds boeglul precies weet hoe, wat en waar het klimaat gaat veranderen; dacht ik: kom, ik vraag het even. Hij heeft de zekerheid, hij heeft de modellen... hij zit waarschijnlijk namens de PvdA of Greenpeace in Kopenhagen: dus hij mot het weten.

koerbagh ® | 08-12-09 | 03:27


Zen militia 03:18
necrosis | 08-12-09 | 03:19
Dank jullie;
krijg het voorlopig niet meer droog.

Frau Antje | 08-12-09 | 03:23

Frau Antje | 08-12-09 | 03:15
Sterkte.
16 jaar moet een mooi leven bij je hebben gehad.

gladstoned66 | 08-12-09 | 03:23

seven | 08-12-09 | 03:08
Zou er ook samenhang zijn binnen de groep die denkt dat we er als mensheid niets aan kunnen doen? Lekker goedkoop toch? Ik vermoed een complot.

www.climatechoices.org/ne/resources_ne...

boeglul | 08-12-09 | 03:21

Koerbagh

Gewoon paar T-shirts meenemen, wordt het kouder koop je toch een trui bij het plaatselijke Leger.

DANNY3960 | 08-12-09 | 03:21

het is me een dagje wel, zou Wouter de moed al geheel in de schoenen gezakt zijn?
Marokkanen
www.nu.nl/politiek/2139038/marcouch-ge...
Turken
www.nieuwreligieuspeil.net/node/3191
Surinamers
www.depers.nl/binnenland/359054/Surina...
Zo niet, dan zal hij d'r zeker wel de brui aan geven als Afghanistan er tegen zijn belofte in wordt doorgedrukt, omdat hij nu eenmaal in moet stemmen, en Cramer's Kopenhagen jammerlijk faalt, omdat in deze tijden geen enkel land bereid is om voor sinterklaas te spelen.
Guusje nadorst zal desnoods de druppel worden..
www.readmetro.com/show/en/MetroHolland...
Rest ons de vraag, wie gaat er dan de PvdA ten grave dragen?
Wordt dat Job "Chaimberlin" Cohen? En wordt Marcouch dan naar boven gepromoveerd, als zijnde Burgemeester van Amsterdam?
Of blijft Job zitten waar die zit, en stroomt Ahmet door naar de landelijke PvdA?
En wie gaat er dan in Wouter's schopstoel zitten?


koen_c_s | 08-12-09 | 03:20

@Frau Antje 3:15
Gecondoleerd, ik weet hoeveel pijn zoiets doet.
Ik heb me achteraf zwaar zitten bezatten om de werkelijkheid niet onder ogen te hoeven zien.......

necrosis | 08-12-09 | 03:19

@Frau Antje
Ik ken je niet, maar sterkte!

Zen militia | 08-12-09 | 03:18

Hélemaal off topic;
Ik heb net mijn Jim in moeten laten slapen.
Na 16 jaar bij ons te zijn geweest.
Mijn fijnste hondje ooit.
KuDt, wat doet dit pijn.

Frau Antje | 08-12-09 | 03:15

'k ben nog steeds wel benieuwd naar het weer van volgend jaar zomer in Midlothian e.o. Ik hoop toch wel dat die klimaatmodellen van boeglul daar een antwoord op hebben. Ik bedoel maar zo: moeten die truien in de zak van het Leger de Heils of is het verstandiger als ik ze volgend jaar mee op reis neem?

koerbagh ® | 08-12-09 | 03:14

ps de sleutel zit in de zonnewind en CME's
"De CME’s veroorzaken geen directe verwarming van de aardatmosfeer. Maar ze schermen de aarde wel af tegen de inslag van de kosmische straling. Kosmische straling bestaat uit zeer energierijke deeltjes, die vrijwel met lichtsnelheid door de ruimte razen en onze aardatmosfeer bombarderen. Bij zo’n inslag worden de atomen en moleculen van de aardatmosfeer gesplitst in elektrisch geladen deeltjes. Dit gebeurt langs het pad van het binnendringende deeltje. Deze deeltjes en de elektrisch geladen stofjes kunnen fungeren als kernen voor de vorming van waterdruppeltjes. Zo zou een toename van de instroom van kosmische stralingsdeeltjes aanleiding kunnen geven tot meer bewolking op aarde en op die manier het klimaat beïnvloeden.
We vragen ons nu af wat te maken heeft met de zon. Het antwoord is dat een actieve zon, met veel CME’s, zoveel elektrisch en magnetisch geladen gas om de aarde en de andere planeten brengt dat een deel van de uit het heelal afkomstige kosmische straling afgebogen wordt en de aarde niet treft. Een actieve zon geeft zo aanleiding tot minder wolkvorming dan een niet-actieve."

seven | 08-12-09 | 03:12

@seven | 08-12-09 | 03:04
Is het dan inderdaad zo banaal? en is Obama dan ook een socialist?
Overigens ben ik het eens met je stelling over natuurlijke klimaat cycli.

Zen militia | 08-12-09 | 03:10

boeglul | 08-12-09 | 03:00
Lol, dat verhaal van kennislink ken ik als mijn broekzak, vaak door mij gelinkt hier, lees het eens helemaal door. Oh en de schrijver is ene Dr. Kees de Jager (zie 02:52 ! )
Verderop in het artikel staat dit:
"
Wat blijkt? De zon is de laatste vijftig jaar actiever geweest dan hij in duizenden jaren daarvóór was. Sommige onderzoekers zeggen zelfs: actiever dan in de laatste tienduizend jaar Die activiteit van de laatste jaren ging gelijk op met die van de aardse temperatuur. Is er samenhang?
(In geen duizenden jaren was de zon zo actief als gedurende de laatste halve eeuw!)
Ik vermoed van wel. Evenals de toename van gas emissie door de zon tussen 1610 en 1960 gepaard ging met een temperatuurtoename op aarde zou dat ook kunnen gelden voor de verdere toename gedurende de laatste vijftig jaren." www.kennislink.nl/publicaties/zon-en-k...
Ergo je leest niet eens door wat je linkt, je doet maar wat boeglul, of was deze link om aan te geven dat je het licht (de zon) hebt gezien? ;)

seven | 08-12-09 | 03:08

@boeglul | 08-12-09 | 03:00 :
Tsja... maar het ding is wel heul... echt, heul groot hè....
www.youtube.com/watch?v=BS88G5WBcfQ
Dan is een verschil van 0,001 % activiteit meteen wel erg voelbaar op zo'n piepklein bolletje als de Aarde.

koerbagh ® | 08-12-09 | 03:04

Merlot | 08-12-09 | 02:51
Het is interessant om te zien hoe natuurlijke cycli gebruikt worden voor propaganda. Aan de andere kant hebben ze de cyclus verkeerd ingeschat, immers de werkelijkheid heeft ze sinds het nieuwe millennium ingehaald. We komen feitelijk op een langere tijdschaal uit een ijstijd, dus dat het warmer wordt is een natuurlijk gegeven. De invloed van de mens is hoe dan ook zwaar overdreven. Er is echter een andere drijfveer bij de beweging. Veel groene bewegingen zijn overgenomen door socialisten die de overheid een sterkere dwingende rol tegenover de vrijere bedrijven wil laten spelen. De opwarming is een stok om het bedrijfsleven mee te slaan en vooral te beboeten. De overheden zoeken altijd naar generieke manieren om belastingen te vinden en zo vinden socialisten en overheden elkaar in Copenhagen. Met groen zijn heeft het inmiddels allemaal niets te maken. Dat is wel duidelijk aan de hoeveelheid limo's en privé jets waarin de vertegenwoordigers zich laten vervoeren. www.telegraph.co.uk/earth/copenhagen-c...

seven | 08-12-09 | 03:04

@LazyLady | 08-12-09 | 02:58
Heheheh. Gelukkig niet. Alleen op zondag, dan ga ik te kerke.
Maar ik peer em ook. Cya, StaggerLady.

www.youtube.com/watch?v=IYyl78qQPVI

Lets Kuttekrap | 08-12-09 | 03:02

Maar goed... moet ik nou een trui mee naar het Edinburgh festival volgend jaar of kan ik gewoon met t-shirtjes toe? Zullen ze daar in Kopenhagen antwoord op geven of niet? Zo nee, kunnen die klimaatmodelletjes van boeglul dan wellicht uitkomst bieden? Ik wacht nog steeds op antwoord.

koerbagh ® | 08-12-09 | 03:01

seven | 08-12-09 | 02:52

Inderdaad sprookjes!

"Laten we de zonsactiviteit eens bezien. De totale straling van de zon is ontzagwekkend constant, met een uiterst geringe toename van slechts 0,006 % over een miljoen jaar."

www.kennislink.nl/publicaties/zon-en-k...

boeglul | 08-12-09 | 03:00

*out*

LazyLady | 08-12-09 | 03:00

Lets Kuttekrap | 08-12-09 | 02:56
Hoeft Lets niet voor dag & dauw met z'n blote voeten op het koude zeil te staan? www.youtube.com/watch?v=xUQdSVBYR2A

LazyLady | 08-12-09 | 02:58

@boeglul | 08-12-09 | 02:44 :
Leuk geprobeerd, maar de analogie faalt in je nadeel. Het punt is dat jij alles redeneert naar een (blijkbaar) vaststaande conclusie: de verandering van het klimaat is het gevolg van menselijk handelen, specifiek CO2 uitstoot. Dat is de conclusie, en alle wetenschap en alle onderzoek moet maar daaraan conformeren. Doet het dat niet, dan eh... zorgen we er wel voor dat het dat wel doet.
Religieuzen redeneren precies zo: God heeft de wereld geschapen in 6 dagen en de wetenschap moet dat maar aantonen, en als ze dat niet doet dan eh... negeren we dat of veranderen we uitkomsten zodanig dat het nog steeds waar kan zijn.

koerbagh ® | 08-12-09 | 02:57

Cya next time Lady.

Lets Kuttekrap | 08-12-09 | 02:56

boeglul | 08-12-09 | 02:44
ps en aangezien je van lijstjes houdt, neem deze wel serieuze lijst eens door.
wattsupwiththat.com/2009/11/15/referen... *wake up and smell the coffee*

seven | 08-12-09 | 02:54

LazyLady | 08-12-09 | 02:52
Je hebt gelijk: je hebt er geen fuck aan :-)
x

wakkere_nederlander | 08-12-09 | 02:53

wakkere_nederlander | 08-12-09 | 02:43
Wakker type ben jij.
Morgen, dadelijk dus, ga ik ontzettend spijt hebben van dit lamlendige bankhanggebeuren. Net als iedere ochtend trouwens.
Nooit last van? Of is je ochtend al begonnen?

LazyLady | 08-12-09 | 02:52

LazyLady | 08-12-09 | 02:44
hehe je hebt een leuke nick en je bent een leuke meid :-)
Jammer dat ik alleen 's morgens vroeg en heel laat 's nachts de tijd heb om GS te lezen en te reaguren.
Maar ik donder bijna van m'n stoel van de slaap dus tot gauw!
*zapp!*

wakkere_nederlander | 08-12-09 | 02:52

seven | 08-12-09 | 02:38
Sektes zijn voor angstigen, die zo bang zijn dat ze niet meer tegen het leven van alledag zijn opgewassen.
Een veilige, duidelijke gedefinieerde groep waar ze helemaal in op kunnen gaan, en die de buitenwereld buitenhoudt en verkettert, dat is voor hen een toevluchtsoord.
Globalwarmania speelt uitstekend in op die behoefte.
Uiteraard beseffen de sekteleden pas later (of helemaal nooit), dat de angst die hen in de armen van de sekte dreef, door die sekte zelf werd opgeroepen/aangewakkerd.

Merlot | 08-12-09 | 02:51

de Graaf | 08-12-09 | 02:38 BV is niet voor iedereen interessant, anyway je vorige vraag. bit.ly/5pbEWo jumps to 18:00. Kennelijk is er correlatie tussen ondernemers en avondmensen?

seven | 08-12-09 | 02:47

seven | 08-12-09 | 02:38
Het brutale ervan zijn de blatante suprematiegevoelens.
Andersdenkenden hebben het niet alleen bij het verkeerde eind; ze worden ingedeeld naar groepen: dom, naief, misleidend, wetenschappelijke dwaallichten etc.
Volkomen immoreel.
Ze noemen tegen argumenten zelfs "FUD", terwijl hun hele Globalwarmania uit het strooien van Fear, Uncertainty and Doubt bestaat.

Ik schreef laatst al eens, dat socialisten de neiging hebben om hun eigen zieleroerselen één op één op hun "vijanden" te projecteren.
Bij gebrek aan steekhoudende argumenten en empathie voor de ansdersdenkende medemens.
Hier ook weer mee.

Merlot | 08-12-09 | 02:47

wakkere_nederlander | 08-12-09 | 02:43
Die nick was al uitverkocht

LazyLady | 08-12-09 | 02:44

seven | 08-12-09 | 02:33

Ik begrijp je donders goed... CO2 is namelijk niet zichtbaar. 300 tegenargumenten zijn ook gewoon teveel! Je zonnesprookje is ook niet veel meer dan een goedkoop geloof en geloven is gratis. Feiten die mogelijkerwijs iets kosten zijn veel lastiger. "Rutger bij Geheim Gereformeerden Overleg" is kwa onderwerp nog net te doen maar het moet niet gekker worden natuurlijk!

www.godlessgeeks.com/LINKS/GodProof.ht...

boeglul | 08-12-09 | 02:44

verraad van links | 08-12-09 | 02:42
welterusten

wakkere_nederlander | 08-12-09 | 02:43

LazyLady | 08-12-09 | 02:39
Trouwens als je echt een "Lazy Lady" zou zijn dan lag je rond dit tijdstip wel lekker te soezen. De nick "Madame Insomnia" zou eigenlijk beter bij je passen :-)

wakkere_nederlander | 08-12-09 | 02:43

Van mijn geloof moet ik nu gaan slapen.
gegroet@allen
*out*

verraad van links | 08-12-09 | 02:42

de Graaf | 08-12-09 | 02:38
Ik weet wat er komt kijken bij het opzetten en voeren van een onderneming, sterker ben er toe opgeleid (don't ask) maar momenteel bevalt het leven als loonslaaf mij prima. Mind the nick.

LazyLady | 08-12-09 | 02:41

wakkere_nederlander | 08-12-09 | 02:37
Ach kwestie van trial and error

LazyLady | 08-12-09 | 02:39

Merlot | 08-12-09 | 02:35
LOL, ja het heeft er qua niveau veel van weg. Het werkt echter vast bij minder geïnformeerde mensen, anders was religie anno 2009 ook al exit. Kennelijk is het iets wat toch telkens in nieuwe vormen opkomt. Neem bv het relatief nieuwe scientology, toch ook in staat om nog altijd mensen zo gek te krijgen om er geld (al hun geld en feitelijk hun verstand en leven ) aan te geven.

seven | 08-12-09 | 02:38

LazyLady | 08-12-09 | 02:32
Begin iets voor jezelf. Geen idee wat jou cito-toets voorschrijft maar zoals je weet zijn er kansen zat in deze maatschappij vol met kansen.

BV'tje beginnen kost een liev duitje, via KVK kan dat. Anders heeft de overheid ergens wel een potje. Of je doet het helemaal zelf. Raarrr denk je maar zo heb ik het ook gedaan.

de Graaf | 08-12-09 | 02:38

@boeglul | 08-12-09 | 02:28:
Vertel me nou gewoon even wat voor weer het wordt volgend jaar augustus, in de omgeving van Edinburgh. Jij schijnt het perfect te weten, tot op de graad Celcius, tot op de millimeter regen. Jouw klimaatmodellen voorspellen dat allemaal, vertel me dat nou even. 't Kan me zomaar 10 kilo handbagage schelen.

koerbagh ® | 08-12-09 | 02:38

LazyLady | 08-12-09 | 02:36
Pfff de leerling is nu al wijzer dan haar leraar :-)

wakkere_nederlander | 08-12-09 | 02:37

wakkere_nederlander | 08-12-09 | 02:33
Nee, in het perzisch.

LazyLady | 08-12-09 | 02:36

seven | 08-12-09 | 02:33
Dat "how to talk to climate sceptic" doet me sterk denken aan de trainingen die Jehova's Getuigen krijgen voor het huis-aan-huiswerk.

Merlot | 08-12-09 | 02:35

boeglul | 08-12-09 | 02:28
Je verwijst naar realclimate, dat onderwerp heb ik al bij het eerste antwoord behandeld. Daarbij de sat data is duidelijk, dat agw aanhangers daar een draai aan willen geven is hun zaak. De modellen voorspelde een sterke stijging in temperatuur, die is uitgebleven klaar. Ik ga echt niet het rijtje verder met je af, ik heb betere dingen te doen dan op elke voorgekookte vraag antwoorden te geven.

seven | 08-12-09 | 02:33

Stir Glenfarclas II | 08-12-09 | 02:29
Geen Stijl in het Hindi?

wakkere_nederlander | 08-12-09 | 02:33

@ LazyLady | 08-12-09 | 02:09 : Zwaait terug!

TM | 08-12-09 | 02:32

de Graaf | 08-12-09 | 02:23
Ik zei de gek. Morgen weer een amechtige poging om rond de klok van 9 uur ten tonele te verschijnen. Nou ja, morgen... dadelijk.

LazyLady | 08-12-09 | 02:32

"God bestaat, want dat staat geschreven"

Hondenmoller | 08-12-09 | 02:31

Affengeiler Schwanz | 08-12-09 | 02:22
Ja ze kregen twee kindartjas Kain en Abul, maar Kain sloeg Abul doot en dus was
a. de bijbel incompleet want hadden adam en eva nog een dochter die met haar broer geneukt heeft
b. of kain heeft zijn moeder geneukt.
Oh jeetje oeps.

Dat blijkt voor de tere gristenzieltjes, die toch zo snel gekwetst zijn, dan toch gewoon heel acceptabel te zijn.
Idem dito Lot die zijn dochters neukte, waarna uit met de vruchten van die incest twee nieuwe stammen in Judea onstonden.

Als je het nog snapt mag je het zeggen.
Meer en meer raak ik er van overtuigd, dat geloof (inclusief Groengeloof en Roodgeloof) alleen aanslaat bij breinen die immuun zijn voor onlogica en tegenstrijdigheden.

Merlot | 08-12-09 | 02:31

seven | 08-12-09 | 02:21

Objection: Satellite readings, which are much more accurate, show that the earth is in fact cooling.

I wonder how long before this one stops coming up?

Answer: There are a few advantages to the satellite readings,mainly the more uniform global coverage and the fact that readings can be taken at different altitudes. However, it is an extremely complicated process which uses microwaves emitted by the oxygen in the atmosphere as a proxy for temperature.

The complications arise from many things, including decay of the satellite orbits, splicing together and calibrating records from different instruments, trying to separate the signals by the layer of atmosphere they originate from, etc. It is a little ironic that the same people who distrust the surface record so happily embrace this even-more-convoluted exercise in data processing!

Anyway, it has been many years since the satellite analysis showed cooling.

Until recently, though, one of the many analyses of tropospheric temperatures did show very little warming and was in direct contradiction to model predictions that say the troposphere should warm significantly in an enhanced greenhouse environment. Something had to be wrong, the observations or the model predictions. Naturally, the skeptics had no doubt it was the models that were off.

However, it turns out that additional errors were uncovered and the MSU Satellite temperature analysis now shows warming well in line with model expectations. Real Climate has a good rundown of the technical details for those with the stomach for it. In short, this long-running debate turned out to be a great validation of the models and a real death blow to the "earth is not warming" crowd.

Beware of zombies!

boeglul | 08-12-09 | 02:28

bottehond | 08-12-09 | 02:20
Yes, en suiker, mierzoet www.youtube.com/watch?v=O-pNpBopxYw.
Nou de boter nog scoren & dan kan ik alvast aan de kerststol beginnen.

LazyLady | 08-12-09 | 02:27

Ach sodemieter op met je liegende staatsloterij-reclame.

Doe ter Nietoe | 08-12-09 | 02:26

Die ene man waar het interview mee afsloot is een slimme man en hij krijgt van mij +1 voor zijn kapsel lol.

Integrevenge | 08-12-09 | 02:25

Het is ergens toch zielig hoe die christelijke predikers hun sprookjesachtige geloof voor hun ogen zien oplossen.
Hun leven lang hebben zij in volle overtuiging arme en zieke mensen hoopvol moed ingesproken over "de liefde van god"
Zij leven nog in een wereld vol engeltjes, sinterklazen, kaboutertjes en paashazen. Hun goedgelovigheid zal uiteindelijk plaats moeten maken voor de keiharde realiteit van Darwin:
Alles om je heen wil je doodmaken. De enige manier om dat moment uit te stellen is om zelf alles dood te maken. Maar dat lukt nooit langer dan 100 jaar.

wakkere_nederlander | 08-12-09 | 02:24

@boeglul | 08-12-09 | 02:17 :
Nou, als je het dan allemaal zo goed weet: Ik wil volgend jaar graag op 12 Augustus op vakantie naar Schotland. Een week of 2-3... Wat voor weer wordt het? Moet ik m'n regenpak mee of kan ik volstaan met wat t-shirtjes?

koerbagh ® | 08-12-09 | 02:23

Wat ik mij toch afvraag is wie van de nachtploeg er een soort van betaalde baan op nahoudt. In tijden van crisis.

de Graaf | 08-12-09 | 02:23

Laten we het ff overzichtelijk en simpel houden voor de gelovige gristen zieltjes onder ons: de schepping begon met Adam en Eva en Darwin zat er helemaal naast, echt waar.

Affengeiler Schwanz | 08-12-09 | 02:22

bottehond | 08-12-09 | 02:19
Vertel dat eens aan Rouvoet>
Die vindt dat wetten gehoorzamen vrijheid is.
Daarom maakt hij samen met zijn vriendjes ook allerlei enge privacyschendende wetten: opdat wij allen vrij zullen zijn.
Slavery = Freedom.

Merlot | 08-12-09 | 02:22

boeglul | 08-12-09 | 02:17
Argo buos *noaa / nasa sos.noaa.gov/datasets/Ocean/buoywaterf... ) zijn de beste (en duurste) manier om de wereldwijde zeetemperatuur te meten. Sinds het moment dat dat ze in gebruik zijn geven ze een daling van temperatuur aan. Ook satellieten geven recent een daling weer van de temperatuur.
Je volgende post zal er wel weer eentje van het rijtje zijn, maar ik moet nu sterk denken aan het gezegde een dwaas kan meer vragen dan een wijsgeer kan beantwoorden. Ik hoop dat je snapt dat je een brakke bron hebt.

seven | 08-12-09 | 02:21

boeglul | 08-12-09 | 02:17
Ach wat handig, priesters die netjes voorkauwen wat je terug moet zeggen bij kritiek op Het Geloof.

Merlot | 08-12-09 | 02:19

boeglul | 08-12-09 | 02:03

Argumenten komen per definitie achteraf, wist je dat?
DE Mensch besluit eerst iets te doen of te laten en daarna de argumenten die dat besluit rechtvaardigen bij elkaar te sprokkelen.
De Menschelijke gheest kent vele duistere paden.
Daarom stel ik dat het simpel is: oriëntatie op Vrijheid is ALTIJD de juiste richting

bottehond | 08-12-09 | 02:19

koerbagh ® | 08-12-09 | 02:09
Ik verbaas met trouwens sowieso om het vroeg-middeleeuwse religieuze naivisme van de Klimaatgelovigen.
Vanavond nog gehoord (bij P&W geloof ik) "Ja dan zie je dus zo'n filmpje met een meisje dat aan een tak boven het water hangt te schreeuwen, en dat is dus wat er gaat gebeuren, als we niet ingrijpen" (of woorden van gelijke strekking).
En dat wordt dan "wetenschappelijk bewezen" genoemd.
Zoiets is in de 21ste eeuw toch eigenlijk ondenkbaar, zou je zeggen.
Zou je zeggen ...

Merlot | 08-12-09 | 02:17

Objection: Despite what the computer models tell us, there is actually no evidence of significant global warming.

Answer: Global warming is not an output of computer models; it is a conclusion based on observations of a great many global indicators. By far the most straightforward evidence is the actual surface temperature record. While there are places -- in England, for example -- that have records going back several centuries, the two major global temperature analyses can only go back around 150 years due to their requirements for both quantity and distribution of temperature recording stations

www.grist.org/article/series/skeptics/... Topics

Zullen we allemaal op volgorde even nalopen seven?

boeglul | 08-12-09 | 02:17

bottehond | 08-12-09 | 02:02
Botte heeft meerdere gedaanten. Afhankelijk van zijn gemoedstoestand met of zonder krenten.

LazyLady | 08-12-09 | 02:16

seven | 08-12-09 | 02:06

* boeglul
* ahmadinejad
* marcouch

bite the dust. Ik kan mijn geluk niet op.
www.youtube.com/watch?v=rY0WxgSXdEE
Ben er serieus confuus van :-)

bottehond | 08-12-09 | 02:16

Bezwaard zijn ze in Lord of ze Rings, laat u zich niet foppen

de Graaf | 08-12-09 | 02:15

koerbagh ® | 08-12-09 | 02:11
Great minds think alike ;)

seven | 08-12-09 | 02:14

Oh. seven was ook al zover... Uiteraard.

koerbagh ® | 08-12-09 | 02:11

koerbagh ® | 08-12-09 | 02:04
Dat doe ik ook omdat er altijd wel iets blijft hangen van een opvoeding ala monique weensie. Diezelfde opvoeding heeft mij geleerd niet te gokken, hard te werken en op z'n tijd een klein beetje te genieten met volle teugen. Dat is mijn accoordenbereik. Kom ik nooit meer van los maar gelukkig bezwaart mij dat niet. Integendeel zelfs. Eigen benen, eigen bedrijf en een hoop lol..

de Graaf | 08-12-09 | 02:10

TM | 08-12-09 | 02:03
Ach, ik begrijp mezelf ook niet. Komt misschien omdat het vroeg is, of laat, dat kan ook weer.
En tsja Botte is een goeie kerel, maar ik begrijp vaak ook geen snars van hem, maar dat mag de pret niet drukken.
*zwaai zwaai naar vriendin*

LazyLady | 08-12-09 | 02:09

@boeglul | 08-12-09 | 01:49 :
Ik zit ondertussen even wat willekeurige linkjes van die website van je te bekijken, maar behalve wollige mooipraterij staan er geen harde feiten en onbetwistbare data op, is het wel?

koerbagh ® | 08-12-09 | 02:09

boeglul | 08-12-09 | 01:49
Ik pak er een uit, de rest zal wel van hetzelfde niveau zijn.
Uit jouw rijtje met standaard antwoorden voor Gore napraters:
"Objection: H2O accounts for 95% of the greenhouse effect; CO2 is insignificant.

Answer: According to the scientific literature and climate experts, CO2 contributes anywhere from 9% to 30% to the overall greenhouse effect. The 95% number does not appear to come from any scientific source, though it gets tossed around a lot." www.grist.org/article/water-vapor-acco...

1. www.geocraft.com/WVFossils/greenhouse_... "Water vapor constitutes Earth's most significant greenhouse gas, accounting for about 95% of Earth's greenhouse effect" (zie onderaan voor een lijst peer reviewed onderzoeken hierna.

2. Hij grist.org refereert veelvuldig aan rc / realclimate en beschouwd dat als een betrouwbare bron, dat is het echter niet.

"Environmental Media Services (EMS) is a Washington, D.C. based nonprofit organization that is "dedicated to expanding media coverage of critical environmental and public health issues"[1]. EMS was founded in 1994 by Arlie Schardt, a former journalist, former communications director for Al Gore's 2000 Presidential campaign, and former head of the Environmental Defense Fund during the 1970s.

Their primary activities include holding forums that bring scientists knowledgeable in current environmental issues together with journalists, providing web hosting and support for environmental issues sites like RealClimate"

‘Real Climate’ is a staged and contracted production, which wasn’t created by ’scientists,’ it was actually created by Environmental Media Services, a company which specializes in spreading environmental junk science on behalf of numerous clients who stand to financially benefit from scare tactics through environmental fear mongering. zie verder www.dagelijksestandaard.nl/2009/07/01/...
Verder zijn er mails uit de CRU database van Mann die betrokken is bij RC die dit beeld bevestigen. Dit is slechts een punt die ik eruit licht, ik hoop dat je niet echt een doordachte bron voor het debunken van de debunkers hebt.

seven | 08-12-09 | 02:06

BTW: No offense BottE: We do not agree maar je kunt aardig scrhrijven.

TM | 08-12-09 | 02:05

@de Graaf | 08-12-09 | 02:00 :
Dat geld ben je ook kwijt. Klopt. 't Is maar net wie je het meer gunt: de verdachte Wouter Bos of Rienk Kamer. Ik zou het wel weten en hield het gewoon in eigen zak.

koerbagh ® | 08-12-09 | 02:04

koerbagh ® | 08-12-09 | 02:02
Idd, en je gaat het pas zien als je het doorhebt.

LazyLady | 08-12-09 | 02:04

LazyLady | 08-12-09 | 01:58 : Ik moet zeggen : ik heb die vorigen discussie niet echt gevolgd. Maar toch : Reaguursel van de avond!! Snap er weinig van maar je posting was als poezie tegenover botte's dichteriij.

*dit mede namens mijn vriendin*

TM | 08-12-09 | 02:03

bottehond | 08-12-09 | 01:50

Binnen een minuut een kleine 300 tegenargumenten weerleggen is kwa prestatie minimaal zo groot lopen over water.

boeglul | 08-12-09 | 02:03

Niet dat ik een van beide doe maar tis een afweging

de Graaf | 08-12-09 | 02:03

boeglul | 08-12-09 | 01:55

Altijd en conscientieus consequent.
Azadi.
Capisce nu een klein beetje?
Niet lelijk doen anders kun je beter niet commenten, heur.
Waar leidt dat toe? Tot niets. Am I wrong?

hopoi.org/?p=850

Azadi betekent Vrijheid.
Doe niet zo moeilijk, we hebben meer common ground dan jij jezelf wijsmaakt.

wvs.topleftpixel.com/photos/homeless_s...

bottehond | 08-12-09 | 02:02

LazyLady | 08-12-09 | 01:58:
Om met de grote filosoof J.Cruijff te spreken: Elk nadeel hep se voordeel.

koerbagh ® | 08-12-09 | 02:02

koerbagh ® | 08-12-09 | 01:56
Volgens de televisie waren de bezoekers goed voor plusmin een miljoen. Laat staan dat ik twijfel aan de tv ga ik al helemaal niet twijfelen aan de autoriteit van een zienert als Kamer. Dan kan ik voor hetzelfde geld 10 staatsloten kopen die stukken meer provisie beloven. Toch?

de Graaf | 08-12-09 | 02:00

@boeglul | 08-12-09 | 01:49 :
Heb je geld over? Storten op mijn gironummer kan nooit kwaad. Je kunt ook paypallen op m'n e-mail. No problem.

koerbagh ® | 08-12-09 | 02:00

Lets Kuttekrap | 08-12-09 | 01:56
Och, dan ken je m'n andere opties nog niet.

LazyLady | 08-12-09 | 02:00

koerbagh ® | 08-12-09 | 01:51
Daar zeg je wat. Dan is eigenlijk nog niet zo verkeerd om morgen weer kaartjes in de trein te knippen. Zie je nog wat van de wereld, spreek je een hoop mensen en mag je zo nu en dan het hoogste woord hebben. Het schuift alleen voor geen meter, maar ja...

LazyLady | 08-12-09 | 01:58

@koerbagh ® | 08-12-09 | 01:42 :enigszins...

@Merlot | 08-12-09 | 01:44 : So fucking true mate...

@ bottehond | 08-12-09 | 01:47 : Erm.. ik dacht eigenlijk dat het 'moEt' is. Anyway : Long Time No See' my '''enemy;'''
\
*draait ondertussen door met Whitesneke akoestisch*

*Starkers In Toket - Sailing Ships* yeee Adje!!!

TM | 08-12-09 | 01:56

@LazyLady | 08-12-09 | 01:53
Excellent! Gefeliciteerd met uw keuze.

Lets Kuttekrap | 08-12-09 | 01:56

@seven | 08-12-09 | 01:50 :
1500x340=510.000. Da's geen miljoen. En een seminar is ook geen lezing van een uurtje. En daar gaat de zaalhuur en catering natuurlijk nog vanaf.... Mmmm...
't Wordt al minder lucratief dan de Graaf voorspiegelde.

koerbagh ® | 08-12-09 | 01:56

bottehond | 08-12-09 | 01:52

uh, u is voor? Waarvoor!

boeglul | 08-12-09 | 01:55

boeglul | 08-12-09 | 01:49

je snapt iets niet. botte is vóór. Altijd, ieder topic, ieder comment.
Veaur Vrijheid.
Zolang je dat niet in je hypothese betrekt kom je nergens.

bottehond | 08-12-09 | 01:52

@LazyLady | 08-12-09 | 01:46 :
Twee problemen: ik ben geen geboren Amerikaan (maar dat schijnt Obama ook niet te zijn, dan wel: fake-geboorteaktes zijn op Hawaii niet zo moeilijk). Ten tweede: atheisten maken geen schijn van kans.
Daarbij: het presidentschap zelf levert niks op (Balkenende-norm... misschien een tonnetje meer, maar ja... dat tikt ook niet aan als je miljoenen-rechtzaken moet voeren als je je laat afzuigen door een stagiaire). En om daar nou 4 jaar lang 24/7 een functie voor uit te oefenen... Nee.

koerbagh ® | 08-12-09 | 01:51

koerbagh ® | 08-12-09 | 01:45
Rienk Kamer organiseert lezingen op het gebied van beleggingen. Hij zet al een tijdje in op goud, al voor de crisis. Hij heeft goed gegokt. Een keer per jaar komen er meer dan 1500 mensen op een seminar van hem af a 340 euro.

seven | 08-12-09 | 01:50

Kopenhagen klimaat hysterie is een dikke vette HOAX.
Diskwalificeer ik mezelf nu? Daggetnie....
De vraag is: wie wilde dat en waarom. El Goor is een smoking gun, imho.
Plausibele verklaringen gaarne naar Von Pruisen, dan zetten we die gelijk aan het werk en doet hij es iets anders dan zijn gebruikelijke hobbiehorse berijden.

bottehond | 08-12-09 | 01:50

Waar kan ik me nu melden bij een groepering die tegen is. Waar kan ik mijn vrijwillige bijdrage storten op een betrouwbare organisatie? GS? Bottehond, seven of van Pruisen? Doe iets; nu gaat veel van mijn geld naar bijvoorbeeld Vogelbescherming! Organiseer u, rechtse ongelovige anarchisten, anders verliest u momentum en is uw enige verwijd dat de linkse rakkers georganiseerd zijn. Zo wordt de complottheorie wel een erg zwak verhaal!

www.grist.org/article/series/skeptics/... Topics

Komop u kunt het!

boeglul | 08-12-09 | 01:49

*vraagt zich plotsklapseling af of ten tijde van mannebroeder Dommeniek Weensie deze topic het internet opgeslingerd zou mogen worden*

Lets Kuttekrap | 08-12-09 | 01:49

@ bottehond | 08-12-09 | 01:47
Ik denk neuqen. Maar ik kan er naast zitten natuurlijk.

verraad van links | 08-12-09 | 01:49

koerbagh ® | 08-12-09 | 01:45
Zoek in de kelders van Netwerk of 1Vandaag. Paar weken terug

Nog immer een geitenvagijn met bijpassend bouffante

de Graaf | 08-12-09 | 01:49

TM | 08-12-09 | 01:34

Probeer maar even in jouw jargon te communiceren, he.
Kortom: wat mot je?

bottehond | 08-12-09 | 01:47

@LazyLady | 08-12-09 | 01:43
Het is bij mij elke dag een ander. Vandaag was het ome Charles, voor morgen moet ik nog een een verse god van dienst verzinnen.

Lets Kuttekrap | 08-12-09 | 01:47

de Graaf | 08-12-09 | 01:43
En zo gaan de diverse klimaatnuilers op termijn ook schoongewassen worden.

Merlot | 08-12-09 | 01:47

TM | 08-12-09 | 01:34

Vreemd, iki mervaar geen enkele vijandschap met wie dan ook.

bottehond | 08-12-09 | 01:47

koerbagh ® | 08-12-09 | 01:45
Eerst president van de US of A worden. Dat schuift ook lekker.

LazyLady | 08-12-09 | 01:46

de Graaf | 08-12-09 | 01:43 :
1 miljoen per lezing? Welk circuit is dat? En waar kan ik me aanmelden? Ik heb wel wat lulkoek te vertellen.

koerbagh ® | 08-12-09 | 01:45

@TM | 08-12-09 | 01:40 :
Het antwoord is: 42

Merlot | 08-12-09 | 01:44

Merlot | 08-12-09 | 01:36
Rienk Kamer was de eerste die er mee weg kwam. Niet dat hij de eerste was, dat was M van Dam maar die dreef op de slaap der onwetenden. Kamer was een oplichter van de zuiverste soort, een echte, jeweetwel. Heden geeft meneer 1 lezing anno die hem het raissonnetje van 1000k oplevert. Huldo

de Graaf | 08-12-09 | 01:43

Lets Kuttekrap | 08-12-09 | 01:40
Ik ben meer van het hindoeïsme, hoe meer goden hoe beter.

LazyLady | 08-12-09 | 01:43

@TM | 08-12-09 | 01:40 :
Owww... het was een vraag...
Tsja... DonnerT is van voorbijgaande aard. Beantwoordt dat het een beetje?

koerbagh ® | 08-12-09 | 01:42

TM | 08-12-09 | 01:40
Misschien zijn de hoenders niet thuis?

Merlot | 08-12-09 | 01:42

@ TM | 08-12-09 | 01:17 : Ik heb trouwens nog geen enkele reaktie op mijn vraag gehad...

TM | 08-12-09 | 01:40

de Graaf | 08-12-09 | 01:22
Over Osterhaus gesproken.
Z'n vriendjes van de PO hadden vanavond een hele programma er tegen aan gegooid om zijn gekneusde immits weer wat op te poetsen.
Altijd lachen als hun "deskundo's" weer eens in opspraak komen.
Dan blijkt de deskundo toch niet zo zeer een deskundo die wetenschappelijk door de mand valt en dus passé is, maar eerder een vriendje dat coute que coute geholpen en gered moet worden.
Maakt geen flikker uit hoe bont ze het gemaakt hebben.
Ons kent ons.
Zie o.a. ook Heertje en Buruma.

Merlot | 08-12-09 | 01:36

Sorry Botte: ik bedeolde iuteraard bopteeeh.

kudt keyboard...

TM | 08-12-09 | 01:35

Oh! En ik ben blij om mijn GS-aarts vijdand Bote weer eens te zien!

Hoe is tie BottE?!!

TM | 08-12-09 | 01:34

bottehond | 08-12-09 | 01:26
Kijk, dat zijn nou 's de betere lyrics...

LazyLady | 08-12-09 | 01:33

@ koerbagh ® | 08-12-09 | 01:30
Het was een visioen...

verraad van links | 08-12-09 | 01:33

@koerbagh ® | 08-12-09 | 01:30 : Ja NEE Man! Natuurlijk doe ik dat op een 'gristen-topic'.

Knuppel en hoenderhok en zo..

TM | 08-12-09 | 01:33

de Graaf | 08-12-09 | 01:22

Dach het niet....
Je bent veel te kort door de bocht.
Er blijft meer hangen dan je denkt.

www.youtube.com/watch?v=tBwAWN8hfy8

bottehond | 08-12-09 | 01:32

@TM | 08-12-09 | 01:18 :
En dan doe je dat op maandagnacht in een gristen-topic. Je timing kon beter.

koerbagh ® | 08-12-09 | 01:30

@bottehond | 08-12-09 | 01:16
1. Wie is de tweede kopman die gevallen is?
@. Waarom zo blij. Is Achmed Baâdoud dan zoveel beter? Heb gelezen dat hij groot voorstander is van islamitisch onderwijs en onderwijs over islam op niet islamitische scholen.

Zen militia | 08-12-09 | 01:29

bottehond | 08-12-09 | 01:26
Heb je vrienden nodig ofzeau

titsme | 08-12-09 | 01:28

verraad van links | 08-12-09 | 01:27
DAt laat ik liever aan NEcro over.

LazyLady | 08-12-09 | 01:28

Pfff, moet ik je adres zelf opzoeken? U know my nick.

LazyLady | 08-12-09 | 01:28

@ LazyLady | 08-12-09 | 01:21
Als alleen de titel het criterium is; kijk een bij de hardcore...

verraad van links | 08-12-09 | 01:27

Tegengesteld aan metazaken zoals onze oorsprong en of wij wel dan niet in zoveel dagen.. moet het toch vreselijk voor de gemiddelde puber zijn om een jaar of tien later toe te moeten geven dat je fan was van Anouk, Munnik, Dikhout of wat voor brandhout dan ook. Toegeven dat je anno nu moet lachen om Dolf Jansen is nog erger, dat wel. Combinatie van beide betekent dat Osterhaus wordt ingeschakeld wat dus inhoudt dat je zo goed als dood bent.

Lekker, die top 2000

de Graaf | 08-12-09 | 01:22

En dat was mijn beste posting op GS in tijden. Kun je nagaan...

TM | 08-12-09 | 01:18

Hey guys! Ik geef toe : ik ben enigszins dronken. Maar toch he: waarom reaGeert(!) GS en/of SN niet op dat geblaat van Donner over dat 'wat minder gaan verdienen op de weg naar je pensioen? ' A) We betalen ons eigen pensioen dus waar bemoeit doet Donner zich in godsnaam tegen aan? Die sukkel heeft het er over dat 'mensen steeds meer verdienen naarmate ze ouder worden dus waarom kan dat niet wat minder' terwijl de meerderheid van werkend Nederland na zijn pak em beet 40ste alleen nog een tikkie inflatie correctie krijgt dank zij een of andere 'Bond'.

GS : Open voor D66 en ook voor de PVV. HULDE!

Maar for God's sake : waar zijn jullie als jullie in 2009 nodig zijn? Waar is de kritiek? Waar is de 'Guerilla=GS' gebleven?

*slaat zichzelf voor het hoofd: je had nog zo beloofd dat je het niet meer zou doen*

TM | 08-12-09 | 01:17

thewestistheverybest.punt.nl/

Ja, ja, feest bij de islamofoben!
Twee kopmannen van de moslimbroederschap ten val gebracht in 2009.
Blij dat men nog luistert naar de aivd.

bottehond | 08-12-09 | 01:16

bottehond | 08-12-09 | 01:13
Pas na de oorlog.
Als ze wederom hun straatje gaan schoonvegen, en wederom beschuldigend naar een ander gaan wijzen.

Merlot | 08-12-09 | 01:16

@ Redactie

Frank Sengers of zoiets, Gutmensch van het jaar. Überlol, kijk maar bij NOVA. Kostelijk! Ich bin ein Gutmensch en Marcouchfan. Haha!

www.dagelijksestandaard.nl/2009/09/01/...

Doorpakken nu.
Het leukste van het NOVA interview was dat Fatima Elatik wegdook voor de camera achter Marcouch.
Als je wint, heb je vrinden.
Laat de pvda vanuit de basis het islamofascisme EINDELIJK varen?

bottehond | 08-12-09 | 01:13

Behalve van de Dolly Dots en de eerste Pipo ben ik nooit ergens fan van geweest. #doorbraak

de Graaf | 08-12-09 | 01:09

koerbagh ® | 08-12-09 | 01:07
Ik vind het wel vermakelijk.
Zeker ook omdat trollen op GS niet het verwoestende werk doen wat ze gewoonlijk op sites doen.
De moderatie van GS is één van de weinige sites die weten hoe je ze aanpakt.

Merlot | 08-12-09 | 01:09

@Merlot | 08-12-09 | 01:02 :
Doe ook niet, ik heb het anderhalf jaar geleden voor het eerst en laatst met haar geprobeerd. Sindsdien is mevrouw een soort van ruis.
Irritant, maar gaat wel weer weg.

koerbagh ® | 08-12-09 | 01:07

Ik ben wel fan van Mark Twain, mag ik Mark zeggen?

de Graaf | 08-12-09 | 01:06

@ Rustige

mark twain brengt vaker Leven in de brouwerij dan jij, lately.
En is heus niet zo fout als jij veronderstelt.
Zoek es common ground.
Die is er a priori ende vast en zeker.

bottehond | 08-12-09 | 01:06

koerbagh ® | 08-12-09 | 00:58
Ach laat maar.
Het is een psychische afwijking, die zich verrekte slecht laat behandelen.
Omdat de patient zich ver boven iedereen verheven voelt, en dus ook boven de psychiater.
Iedere kritiek/confrontatie doen ze af als een bewijs van onbegrip en domheid.
Ze zijn onbereikbaar.
Verspil er je tijd niet aan, zou ik zeggen.

Merlot | 08-12-09 | 01:02

www.youtube.com/watch?v=xfpUMJSoPq4

Eén islamofascist down en dan dit nog on top, vergeef me dat ik 7 december 2009 als een zeer relevante dag beschouw.

* vraagt zich af of excuses voor de Groene agitprop op zijn plaats is *

bottehond | 08-12-09 | 01:00

@mark twain | 08-12-09 | 00:53 :
Dat is ook de reden jij hier off-topic de boel loopt op te naaien? Al vraag ik me af of er überhaupt nog een kroeg is waar jij welkom bent. Niks verteren en een grote bek naar de kastelein. Da's niet handig, wijffie.

koerbagh ® | 08-12-09 | 00:58

@ mark twain | 08-12-09 | 00:50
Ik probeer je van je zurigheid te bevrijden en geef je daartoe een suggestie. That's all.

Bos Hout | 08-12-09 | 00:56

@koerbagh ® | 08-12-09 | 00:50 :
Klopt, maar is zolang het gat niet gedicht is, kan het goed mogelijk ook wel waar zijn. En daarom moet er nog een hoop gebeuren voordat we echt hard kunnen lachen. Een deel van de voorbarige lachers maken vooral zichzelf belachelijk door ongelovigen te betichtten van onkunde, maar zelf niet beter weten.

Inferi0r | 08-12-09 | 00:55

Cortes | 08-12-09 | 00:50
"Niet voeren"

Merlot | 08-12-09 | 00:54

Ik ben de schepper van mijn schepper.

irriducibili79 | 08-12-09 | 00:54

Als je deze wereld goed bekijkt moet het wel binnen een week in elkaar geflanst zijn.

parakker | 08-12-09 | 00:54

@Koerbagh 00:50

Het is wel duidelijk. In je stamkroeg hadden ze genoeg van je gelul.

mark twain | 08-12-09 | 00:53

@de Graaf | 08-12-09 | 00:41
Iedereen is zijn eigen God. Maakbaar en vervormbaar. Scheppend en vernietigend. Hele planeten waarop niets te zien is met de blote vuist doormidden slaan: omdat het kan.

drama | 08-12-09 | 00:53

@Bos Hout 00:45
Waarom moet jij nou aan iedereen meedelen dat jij een slappe lul bent?

mark twain | 08-12-09 | 00:50

Toch wel geweldig zo'n discussie over welke versie van Assepoester nou eigenlijk de echte, de meest oorsponkelijke en degene met de meeste autoriteit is; die van de broertjes Grimm of van Charles Perrault. Vooral als je hele wereldbeeld en je hele je hele morele kaartenhuis erop is gebaseerd en je werkelijk gelooft dat er een stiefdochter is geweest met behulp van een toverheks uiteindelijk met de prins op het witte paard trouwde.
Ik vind het ook wel weer aandoenlijk, zo'n fundamentele richtingenstrijd in die zwarte-kousen-kerk. Zet 2 gelovigen bij elkaar en je hebt een kerk. Zet er een derde bij en je hebt een schisma. Blijkbaar werkt die heilige geest niet zo goed, hij vertelt elke gelovige een net weer even iets andere versie van het sprookje. En dan elkaar de hersens inslaan. Dat is erg mooi, als je dat van een afstandje bekijkt. 't Zal mij benieuwen of dat nieuwe geloof, waarvan thans een synode in Kopenhagen bijeen is, ook zo zal eindigen.

@Inferi0r | 08-12-09 | 00:28 :
ad 2:
Dat is een aanname die tot nu toe redelijk gewerkt heeft om alles te verklaren, maar is niet noodzakelijkerwijs waar.

koerbagh ® | 08-12-09 | 00:50

www.fundi.nl voor al uw reformatorische vraagstukken.

irriducibili79 | 08-12-09 | 00:49

@Bos Hout | 08-12-09 | 00:45
Volgens de Gristenen is de duivel van binnenuit gevaarlijker dan van buitenaf. Dat weet mark twain ook.

Inferi0r | 08-12-09 | 00:47

@mark twain | 08-12-09 | 00:41
En wat zegt dat over u als vaste bezoeker?

Zen militia | 08-12-09 | 00:45

@ mark twain | 08-12-09 | 00:41
Toen ik de kerk niet meer leuk vond ben ik er weggegaan. Zou jij hier ook kunnen doen.

Bos Hout | 08-12-09 | 00:45

@ mark twain | 08-12-09 | 00:41
U voelt zich te superieur om mij nog een reactie te geven? Is uw goed recht hoor. Maar ik beschouw uw zwijgen als een teken van lafheid.

verraad van links | 08-12-09 | 00:44

@Merlot | 08-12-09 | 00:36
Ik vond het ook al erg plausibel klinken.

drama | 08-12-09 | 00:43

Overigens gelovigen die God als "gaatjesvuller" zien zoals de Gereformeerden die zijn inderdaad nergens om te bewonderen. Wat een geloof als je elke jaar je Bijbel aanpast. Dan nog meer respect voor de Reformatorischen, gewoon omdat een stukje standvastigheid in deze maatschappij van draaikonterij mooi is, ook al is de inhoud ruk.

Inferi0r | 08-12-09 | 00:42

Behalve het lullig feit dat ik werkelijk geen hout snap van de M-theorie lijkt het dat er geen weg terug is wat betreft het bedoornde pad der achterlijkheid.
Ja, Amerika kan het GPS-systeem uitzetten waardoor wij de weg naar het opperwezen wellicht weer vinden en Camiel z'n kastje niet doorgaat, soit. Zelfs de Volkskrant zal de nieuwste inzichten niet eeuwig verbloemen. Het Vaticaan is allang vertrokken uit onze kerkprovincie en onze moslimbroeders zijn wat betreft intellect, macht en vernuft uitgestorven extremofielen uit het midden-Krijt. Noem het postnataal, eigenlijk doet het er niet toe.

Wat er wel toe doet (behalve gokken via belchinees) is dit nl.wikipedia.org/wiki/Transhumanisme Dat gaat het gelul over wie wij eigenlijk zijn nog eens total ausradieren.

de Graaf | 08-12-09 | 00:41

Langzamerhand wordt GS het meest belachelijke Weblog ter wereld. Met dank aan
Merlot- immer hetzelfde- Bottehond- volmaakt krankzinnig - en Teun- nimmer leuk .

mark twain | 08-12-09 | 00:41

drama | 08-12-09 | 00:31
Corrupt, stupide, ziet vrouwen als gebruiksvoorwerpen, roept heel hard van Vrede en Voorspoed maar veegt de reedt af met gewone mensen .... ja, dat klinkt wel ongeveer naar kloppen.

Merlot | 08-12-09 | 00:36

Een paar jongens die op een druilerige maandagmiddag in centrum 't Visnet gaan verzinnen hoe ze deze week hun sprookje weer eens gaan duiden. Je zal maar geloven in die gasten...
Was ook veel interessanter geweest als Rutger de heren achteraf had ondervraagd.

Bos Hout | 08-12-09 | 00:35

Merlot | 08-12-09 | 00:31
Integendeel.. Eerder verbaasd dat z'n manstruatieperiode ook
nog niet over is. Duurt nu al een dag of 16 geloof ik.

HaanzonderkoP | 08-12-09 | 00:35

@mark twain | 08-12-09 | 00:29
Jij doet hier niets anders als stoken en je wordt niet gebannend naar de eeuwige jachtvelden >> je krijgt ervoor betaald.

Stook trouwens met wat meer onderbouwing, iest beter.
Als ik die -niet onderbouwde- huigkanker van je hier verwoord had zat ik allang in de vrieskast..
Maar ook GS kent een G.O.D. kennelijk..

doppertje | 08-12-09 | 00:35

@ verraad van links | 08-12-09 | 00:33
.=,

verraad van links | 08-12-09 | 00:34

@mark twain | 08-12-09 | 00:24
Inderdaad.

AntiSoof | 08-12-09 | 00:34

@ mark twain | 08-12-09 | 00:29
Waar hoort u mij dat zeggen? U bent vrijwel altijd zuur. daar maakte ik een grapje over (hoeft u niet leuk te vinden). Tot slot, van Pritt is bekend wie het is, van u niet.
Wie is er nou laf?

verraad van links | 08-12-09 | 00:33

@Mooiboi | 08-12-09 | 00:29
-1 Trouwens voor een aantal atheïsten onder ons die denken dat hun theorieën al wel rond zijn.

Inferi0r | 08-12-09 | 00:33

geloof is een goede zaak voor diegene die echt geloven
laat ze , laat ze , laat ze hun eigen gang maar gaan , zou ramses gezegd hebben.

watsinneneem | 08-12-09 | 00:32

Ja maar, Ja maar! Als Darwin gelijk zou hebben, dan was God toch al lang geëvolueerd tot Silvio Berlusconi? Duidelijke zaak.

drama | 08-12-09 | 00:31

HaanzonderkoP | 08-12-09 | 00:26
Ben je daar verbaasd over?
MT kan er niks aan doen; het is dwangmatig.

Merlot | 08-12-09 | 00:31

+1 voor atheïsten

Mooiboi | 08-12-09 | 00:29

@verraad van links

Pritt is niks meer of meer dan een kleuter. Bovendien een anonieme lafbek eerste klas.Jij vind hem geweldig.

mark twain | 08-12-09 | 00:29

Om maar vooral niet in aanmerking te komen voor de hoofdprijs, hierbij mijn totaal niet boeiende maar wel eerste ingeving: www.youtube.com/watch?v=Nc0zDfH1jog.

LazyLady | 08-12-09 | 00:29

@)
1) Niet waar. Er zal volgens wetenschappers als Davies binnen afzienbare tijd een een supergravitatietheorie ontstaan met een wiskundige fyxica die alles zal omvatten in één superwet.
2) Onzin. Het heelal moet logisch consistent zijn. Wat ruimte geeft voor een universele geest zolang er niet meer bekend is.

Inferi0r | 08-12-09 | 00:28

Ja zegt zo'n gristen : "bewijs maar dat god niet bestaat" !
Kolere god nondeju, bewijs jij mij maar eens dat kabouters niet bestaan dan !
Gaat ook niet meevallen.

bone_machine | 08-12-09 | 00:28

Het simpele feit dat er nog griffo's weerlegt de evolutietheorie al. Ze bewijzen bovendien dat de mens nooit van de aap af kan stammen: bij apen komt helemaal geen inteelt voor!

Anders nog? | 08-12-09 | 00:27

mark twain | 08-12-09 | 00:24
.... nee maar.

HaanzonderkoP | 08-12-09 | 00:26

@ mark twain | 08-12-09 | 00:24
Hoi, wat wilt u drinken? Azijntje?

verraad van links | 08-12-09 | 00:25

De armrzalige kinderachterheid van GS en haar sukkelende schrijvertjes kent geen grenzen.

mark twain | 08-12-09 | 00:24

Inferi0r | 08-12-09 | 00:20
1) Als het heelal uit andere dingen had bestaan, had je nu dezelfde vraag gesteld.
2) Toeval

drama | 08-12-09 | 00:24

spanarchist | 08-12-09 | 00:10
Dat is geen kwestie van geloof.
Dat is voortschrijdende kolonisatie, en het zou wel vreemd zijn als je dat niet met enige onbehaaglkijkheid vervulde, toch?

Merlot | 08-12-09 | 00:20

Deze twee vragen moeten nog beantwoord worden en dan ben ik om.
1) Waarom bestaat het heelal uit de dingen waaruit het bestaat?
2) Waarom zijn de natuurwetten zoals ze zijn?

Inferi0r | 08-12-09 | 00:20

-zijn christen onschuldig en liev?-
We waren hier dus een beetje germaans bezig met vele goden en licht dat terugkomt zonnewendes enzo en veel mede (iets van germaans bier) (wel vieren op 21 decemeber!, die zonnewende is echt)
Komen er een paar gristenen uit den verren.
Die gooien je kind in de lucht vangen het op op hun speer en zeggen: Zo weer een offer aan Wodan.
En anno 2009 is zo'n geval nog premier ook.

doppertje | 08-12-09 | 00:15

Had iemand Ardi al voorgedragen als hét onomstotelijke bewijs
dat de evolutietheorie klopt? Bij deze.

HaanzonderkoP | 08-12-09 | 00:15

Onze vader die in de hemel zijt (koolzuur?)

Lewinsky | 08-12-09 | 00:15

@Merlot | 08-12-09 | 00:09
Goed idee! Niet dat ik er veel van begrijp, van dat klimaatgeloof. Ik meen dat CO2 de rol van duivele heeft, en Reductie is godt. Of zeau.

Lewinsky | 08-12-09 | 00:13

@spanarchist | 08-12-09 | 00:10
Je bent vgs mij gewoon een mens. Je mening, dat ben jíj toch niet?

AntiSoof | 08-12-09 | 00:13

lol@DANNY3960 | 08-12-09 | 00:10

HaanzonderkoP | 08-12-09 | 00:12

Dus het landelijke nieuws opent met de lijsttekkersstrijd in A´dam NW tussen Ahmed Marcouch en Achmed Baadoud.
Heeft Allah de strijd in NL inmiddels van God gewonnen?
En ben ik nu een racist als ik hier, na het nieuws over Fatima Elatik eerder deze week, een onbehaaglijk gevoel bij krijg?

spanarchist | 08-12-09 | 00:10

@Ashtrey | 07-12-09 | 23:38
Nee, daarin moet ik je teleurstellen. Wellicht probeer ik daarom af en toe te begrijpen waar de gelovigen zich in godsnaam druk om maken.

henriette | 08-12-09 | 00:10

Onze Micrsoft
Die op onze harde schijf zijt
Geheiligd zij Uw Windows
Uw update kome
Uw bugfix geschiede
In Windows
Alsook in Office
Geef ons heden onze dagelijkse reboot
En vergeef ons onze illegale copieën
Zoals ook wij vergeven onze hardware verkopers
En leidt ons niet naar IBM
Maar verlos ons van OS/2
Want van U is het DOS
En het Windows
En het NT
Tot in de eeuwigheid
Enter.

DANNY3960 | 08-12-09 | 00:10

In den beginne was er niets,
Dan God en God was dus niets.
En nu zijn we iets,
Uit het niets.

En nu vraagt het iets;
'Wat is het niets?'
Ja, hallo,
niets is dus iets.

Ergens zo simpel.

AntiSoof | 08-12-09 | 00:10

Kunnen we Globalwarmania niet wettelijk als geloof laten registereren?
Mag je er misschien niks meer van zeggen, maar je hoeft dan in ieder geval niet alles meer te betalen.

Merlot | 08-12-09 | 00:09

seven; 23.50

zie comments caravaggio hierboven uitgelegd aan gelovigen en ongelovigen

caravaggio | 08-12-09 | 00:08

En God schiep atheïsten om het geloof op de proef te stellen..........

Hobbykip | 08-12-09 | 00:08

En god schiep de moslims. Bedankt god ! Namens ons allemaal.

Recht(s) Overeind | 08-12-09 | 00:07

@vast goed,
ok de prijs, die krijg ik nu dus niet meer.

AntiSoof | 08-12-09 | 00:05

@vast goed | 08-12-09 | 00:02
lol

Hobbykip | 08-12-09 | 00:05

In den beginne was er nog geen kinnesinne.

Krachtmeester | 08-12-09 | 00:04

@gguus | 07-12-09 | 23:45: We zullen zien, Deo Volente zou ik bijna zeggen. ;
Rest me niets anders dan je een fijne nacht en goede nachtrust te wensen.
Slaap goed, @all.
*out*

Fleauxe | 08-12-09 | 00:04

De mens wikt, God beschikt. Als Hij dan bestaat had ik graag dat Hij zich eens komt voorstellen, ik heb nog een paar dingetjes recht te zetten.

DANNY3960 | 08-12-09 | 00:03

In den beginne, was er slechts het neqschot. Maar de Heere zag dat het zo niet goed was. Hij scheidde aarde ende hemel, licht ende donker, man ende she-man. En op den zevende dag schiep hij GS om rustig te F5-en. Daar aanbaden de mensen den Mammon en waren nodeloos kwetsend. En de Heere riep: Gaet Ooit Dead! En zo is G.O.D. ontstaan.

Morgen meer, over de geboorte van zijn zoon Joris.

vast goed | 08-12-09 | 00:02

Geloof is zoals het woord het zegt: Geloof. Dus wetenschappelijk 100% proof is niet vereist, het is namelijk geloof. En onversneden geloof is dat we het uiteindelijk allemaal over dezelfde God hebben. Kun je als wetenschapper wel op zoek gaan naar bewijs voor het bestaan van God, maar je zult 'm niet zien, net zoals de bewoners in het schilderij hun schilder niet kunnen zien of achterhalen en welke dimensies er buiten het schilderij nog zijn. Waarschijnlijk zullen een aantal bewoners van het schilderij geloven in een Schepper. Deze groep bewoners heeft geen boodschap aan het wetenschappelijk gedram van de andere medebewoners, namelijk dat tot op heden nog nobody maar een glimp van hun God heeft kunnen waarnemen. De groep gelovigen gelooft namelijk dat er een God is die gewild heeft dat alles is zoals het is, c'est ca. Terwijl de andere groep op grond van hun eigen waarneming aanneemt dat er Niemand is en dat de wereld waarin zij leven tot stand is gekomen door een soort toeval (Oerknal die er ineens was, ect), c'est ca. En dat houdt deze groep voor waar, hetgeen btw ook een geloof is. En dat blijft deze ongelovige groep dan heel drammerig verkondigen en de andere gelovige groep voor knettergek uitmaakt. Terwijl de gelovige groep hun geloof in God drammerig blijft verkondigen. En zo is er wederom een strijd om het geloof. Welles, nietes, welles, nietes etc.

pe4444 | 08-12-09 | 00:02

@Lewinsky | 07-12-09 | 23:59
Ach so........
Ja zeker

Hobbykip | 08-12-09 | 00:01

@Hobbykip | 07-12-09 | 23:54
ik zat te zeuren over zijn idee dat het decennium 2000-2009 het *warmste decennium van de geschiedenis is*. Heeft hij een greenpeace-verleden?

Lewinsky | 07-12-09 | 23:59

@juriste | 07-12-09 | 23:52
En zo is het.

AntiSoof | 07-12-09 | 23:59

jezusismijnredder | 07-12-09 | 23:39

Goh. De Jezus (LIEVV) die ik zelf zo waardeer, omdat hij naar mijn overtuiging in de eerste plaats gewoon een hele aardige en gezellige man was, bood imo juist altijd een luisterend oor aan twijfelaars. Bovendien heeft hij in zijn eigen ontwikkeling toch echt een behoorlijke innerlijke strijd gevoerd. Eigenlijk was Jezus (LIEVV) de eerste pleitbezorger van het Universele Recht op Twijfel (V.N.: DOE EENS INVOEREN!).

Krachtmeester | 07-12-09 | 23:58

@Merlot | 07-12-09 | 23:54
Zo is het. Van de regen in de drup is nog zwak uitgedrukt.

Lewinsky | 07-12-09 | 23:57

@juriste | 07-12-09 | 23:49
Ja, dat is wijs.

AntiSoof | 07-12-09 | 23:56

De dwaas dacht:
'Ik denk dak t weet maar niemand gelooft me.'
God keek ik de spiegel
en ging dood.

AntiSoof | 07-12-09 | 23:55

@seven | 07-12-09 | 23:53
Thanx! Hoe vertellen we dat aan klimaatgelovige Samson?

Lewinsky | 07-12-09 | 23:55

seven | 07-12-09 | 23:46
Ik heb je antwoord gegeven ; )

Rammstein | 07-12-09 | 23:54

@Lewinsky | 07-12-09 | 23:47
Inderdaad......... U doelt op zijn Greenpeace verleden?

Hobbykip | 07-12-09 | 23:54

Lewinsky | 07-12-09 | 23:52
Ja.
Het is dus het geloof dat versleten raakt.
Niet de geloofshonger van de gelovigen.
Dat stemt niet tot optimisme.

Merlot | 07-12-09 | 23:54

Lewinsky | 07-12-09 | 23:50
Ja, en als je echt lang terug gaat heel veel warmer zelfs. Maar ook tijdens de middeleeuwen en tijdens het Romeinse rijk was het al raak.

seven | 07-12-09 | 23:53

Het christendom is overigens naar mijn mening als overleden te beschouwen. Helaas wordt het vacuüm opgevuld door de islam.

Lewinsky | 07-12-09 | 23:52

seven | 07-12-09 | 23:50
Een beweging heeft meestal een tegenbeweging.

juriste | 07-12-09 | 23:52

@seven | 07-12-09 | 23:46 Hij bedoelde het lopende decennium. Misschien zei hij wel het huidige decennium. Dan heb ik hem verkeerd geciteerd. Maar hij zei wel het *warmste decennium van de geschiedenis*. De sukkel. Er zijn veel warmere decennia geweest, toch?

Lewinsky | 07-12-09 | 23:50

Het feit dat zovelen de moeite doen om te ontkennen dat er een God is, is wel het beste bewijs dat er een moet zijn. Iets wat er echt niet is hoef je namelijk niet te ontkennen. / prijsvraagmodus

seven | 07-12-09 | 23:50

juriste | 07-12-09 | 23:41
Die strategie geplaatst binnen de 21ste eeuw context gaat niet meer op.
De christelijke plicht om het geloof uit te dragen is reeds verzwonden, omdat de conquest of paradise als eeuwen achter ons ligt (kolonisatie procede).
De microsope schaal waarop dit reeds gebeurt is niet te vergelijken met de maagdelijke wereld waarin onze voor vaders verkeerden.
Face te facts, het geloof verliest steeds meer grond en het eind is nog (lang) niet in zicht, volkomen in lijn met de apotheose die reeds in the making is.

Ashtrey | 07-12-09 | 23:49

AntiSoof | 07-12-09 | 23:45
Het is altijd goed om een kwestie vanuit verschillende invalshoeken te belichten.

juriste | 07-12-09 | 23:49

drama | 07-12-09 | 23:37
Leuk ! " .... you don't believe he can make a talking snake ? You're having a laugh ?"

Rammstein | 07-12-09 | 23:49

@AntiSoof | 07-12-09 | 23:43 Godt blijft een lastig onderwerp.
@Hobbykip | 07-12-09 | 23:43 Een dubbele agenda die niet ver terug gaat in de tijd.

Lewinsky | 07-12-09 | 23:47

Persoonlijk vind ik "Steek God maar in je kudt" ijzersterk als een gelovige vrouw je hel en verdoemenis (toe)wenst.
Maar dat is mijn menig.
Dus.

verraad van links | 07-12-09 | 23:47

@gladstoned66 | 07-12-09 | 23:44
Die mening deel ik niet. Iemand die met een afwijkende mening hier komt heeft juist mijn respect.

AntiSoof | 07-12-09 | 23:47

Lewinsky | 07-12-09 | 23:41
Het afgelopen decennium loopt van 1990 tot 2000. Het huidige decennium 2000-2010 zal koeler zijn.

seven | 07-12-09 | 23:46

Je beschouwt keiharde bewijzen als gelogen of je negeert ze.
Vervolgens noem ga je naar het NL kabinet en wordt premier, (kan zomaar)
En dan zeg je: zonder god kan je niet leven.
Als dat zou kunnen moet er wel een god bestaan...

doppertje | 07-12-09 | 23:45

@Fleauxe | 07-12-09 | 23:19
Daar heb je gelijk in, al duurt het hopelijk niet al te lang meer voor we eindelijk zelf een simpele prokaryote kunnen laten ontstaan. Het ontstaan van de aarde zullen we helaas nooit kunnen reproduceren.

gguus | 07-12-09 | 23:45

@Rammstein | 07-12-09 | 23:43
Ga je toch bijna denken dat je in de zeik genomen wordt...
Maar nee.

Nonnes | 07-12-09 | 23:45

@juriste | 07-12-09 | 23:41
Oeps,
Zonet zei je, vgs mij dan hè, het tegenovergestelde. Maar dat maakt niet uit. Je analyse is haarscherp.

AntiSoof | 07-12-09 | 23:45

jezusismijnredder | 07-12-09 | 23:39
Wat ben jij een mafketel zeg.
Door jouw obsessie word er juist onrecht gedaan.
Geloof wat je wil geloven, maar bedreig de andere mensen er niet mee.
Een nadeel van heel veel geloven.

gladstoned66 | 07-12-09 | 23:44

Het absolute en onomstotelijke bewijs van de Schepping is het bestaan van mensen die er niet in geloven, dat duidt op intelligent design.

Bamzaaiert | 07-12-09 | 23:43

Nonnes | 07-12-09 | 23:42
Moet toch leuk zijn, om te horen, als de Baas zijnde.

Rammstein | 07-12-09 | 23:43

@Lewinsky | 07-12-09 | 23:41
Tja Die Diederick......... als er iemand een dubbele agenda heeft dan is hij het wel.......

Hobbykip | 07-12-09 | 23:43

@Lewinsky,
Nou, dat "God is monogaam en heeft PMS. Drie mythes in één verhaal!"

Maar ik dolde. Ik hoorde op de radio dat een onderzoek heeft uitgewezen dat de gelovige het altijd eens is met de moraal van zijn god. Ja, dat is logisch, zo bezien is God de projectie van het ego, dat weliswaar verliefd op zichzelf, die liefde ook graag zou willen delen met anderen. (Die laatste wending is persoonlijk hoor)

AntiSoof | 07-12-09 | 23:43

@Rammstein | 07-12-09 | 23:41
Ik zeg ook niets.

Nonnes | 07-12-09 | 23:42

Nonnes | 07-12-09 | 23:38
En wie spreekt Obama tegen ? Not me .

Rammstein | 07-12-09 | 23:41

@seven | 07-12-09 | 23:28
Diederik Samsom zei vanavond op radio 1 dat het afgelopen decennium het warmste decennium van de geschiedenis was.
Niemand die hem tegensprak. Daar was het kennelijk te warm voor.

Lewinsky | 07-12-09 | 23:41

seven | 07-12-09 | 23:34
Geloof is meer bedoeld om landen te veroveren, het is een vorm van strategie om de macht te krijgen over het volk. Door het geloof kan een bepaalde groep mensen in een bepaalde richting worden gedwongen of positief geformuleerd: samenwerken om andersdenkenden buiten te sluiten. Dat is ook de reden van de angst voor de Islam.

juriste | 07-12-09 | 23:41

Goed, een hard bewijs ten gunste van de Schepping door een God(in, e.a.) o.n.a. YHV, en die met de oneindigheid van namen.
Het zachtste bewijst het hartste,
De Liefde de Haat,
De Vrede de Waanzin,
De Niet-god de God.

(Goed genoeg?)

AntiSoof | 07-12-09 | 23:39

gladstoned66 23:32, Het is zwart of wit ja er bestaat geen grijs. Het onrecht gaat niet voor eeuwig door.

jezusismijnredder | 07-12-09 | 23:39

@Rammstein
I'm the president, but he's The Boss.

Nonnes | 07-12-09 | 23:38

henriette | 07-12-09 | 23:31
Van waar die zuurheid, voormalig binnen het christelijk keurslijf gepe(r)st?

Ashtrey | 07-12-09 | 23:38

CoJoNes | 07-12-09 | 23:23
In het land der PvdA-docterandussen is één hoogleraar koning.

Krachtmeester | 07-12-09 | 23:36

@Eigenlijk vindt het feit dat asielzoekers die een beetje verkouden zijn toch @onderdak krijgen ondanks dat ze uitgeprocedeerd zijn wat zorgerlijker dan dit @geneuzel in de gereformeerde marge.
@Mongoose | 07-12-09 | 20:42
.
Bedenk me dat de Q koorts wellicht toch een zegen zou kunnen zijn, mits de door Theo van Gogh aangeduide groep hiermee op grote schaal een verhogingetje (of zo) krijgt ... www.theovangogh.nl/allah_weet_1.html

EvertsNL | 07-12-09 | 23:35

@AntiSoof | 07-12-09 | 23:34
Wat dacht jij ook?

Lewinsky | 07-12-09 | 23:35

Hobbykip | 07-12-09 | 23:23
Juistem, de mens is god, god is de mens, apotheosis.
We are the devine, thus man created god not the other way around.
De rozenkruisers zagen deze waarheid, ooit zal de ware potentie der mensheid de oppervlakte bereiken. Ooit.

Ashtrey | 07-12-09 | 23:34

Maar over scheppen; komt er nog een powned ledenraad smoelenboek?
(of is er echt niemandt behalve die groenlinker?)
In mijn flipperkast zit Q, die schept de voorwaarden voor een multiball.
www.youtube.com/watch?v=V--v5Ba_cx8

43 | 07-12-09 | 23:34

@Lewinski,
Dat dacht ik ook.

AntiSoof | 07-12-09 | 23:34

juriste | 07-12-09 | 23:33
Geloof is altijd al een handige tool geweest om mensen geld afhandig te maken.

seven | 07-12-09 | 23:34

vroeger geloofde ik ( ook) in de PVDA. De subsidiepot in 010 is dik gevuld. Maar niet voor de in God gelovigen. hemel en aarde bewogen om zaken te organiseren.
Puntje bij paaltje ; PVDA is de god van de 010 Finnen. De subsidiepot heeft geen bodem. JEZUS is mijn redder; Hulde voor uw standvastigheid kom ook uit zo'n nest. Maar u weet het he: Er is er maar een almachtige... en dat is een Fin.

caravaggio | 07-12-09 | 23:33

@Rammstein | 07-12-09 | 23:31
God is monogaam en heeft PMS. Drie mythes in één verhaal!

Lewinsky | 07-12-09 | 23:33

seven | 07-12-09 | 23:28
Nederland tekende voor 300 miljoen euro in de Klimaathypeconferentie.

juriste | 07-12-09 | 23:33

@Lewinsky | 07-12-09 | 23:29
Dan zijn Go(e?)d en monogamie vgs sommigen hetzelfde.

AntiSoof | 07-12-09 | 23:32

jezusismijnredder | 07-12-09 | 23:20
Met andere woorden; Geloof of je zal branden in de hel.
Ja moet toegeven een barmhartige God.

gladstoned66 | 07-12-09 | 23:32

... bovendien zijn mensen zonder lippen niet te vertrouwen.

CoJoNes | 07-12-09 | 23:32

Lewinsky | 07-12-09 | 23:29
.... en over PMS. Er zijn vele mythes.

Rammstein | 07-12-09 | 23:31

@Ashtrey | 07-12-09 | 22:47
Het verhaal was dat ze maagd was. Ik ga er gemakshalve even van uit dat het dorpshoofd haar grondig heeft geïnspecteerd. Als ze flink hebben liggen feesten dan is die maagdelijkheid weg en of ze in die tijd al aan hersteloperaties deden.

@Merlot | 07-12-09 | 22:58
Ik denk dat het probleem met die appel en die slang was, dat Adam en Eva iets teveel papaver hadden geproefd. Drugsgebruik verklaart ook dat paradijsverhaal, eigenlijk die hele bijbel naar mijn mening.

henriette | 07-12-09 | 23:31

@seven | 07-12-09 | 23:28
Zie mijn 23:23
Vind dat altijd vreselijk onwaarschijnlijk, intelligente mensen die er dus voor kiezen om verkeerde informatie bewust, tegen beter weten in als de ware aan te nemen.
Ik krijg daar dus echt een heel ongemakkelijk gevoel bij en kan een Godwin maar nauwelijks onderdrukken. Zeker als het een socialist betreft.

CoJoNes | 07-12-09 | 23:30

Merlot | 07-12-09 | 23:09
+100
*Merlot kusje op voorhoofd + kopje warme chocolademelk geeft en subiet haar spitse vondst 'theocratische antidemocraat' als machtige kanshebberT - ja, er is discussie mogelijk, dat maakt het ook zo leuk - voor 'Pleonasme van het Jaar 2009' aan heetlijscht toevoegt*

Krachtmeester | 07-12-09 | 23:30

@god bestaat volgens de moslims en anders wil alexander pechtold dat nog wel ff @toelichten
@henkt | 07-12-09 | 20:40
.
Pechtold is toch god ?

EvertsNL | 07-12-09 | 23:30

@Rammstein | 07-12-09 | 23:29
Hee! Dat zei je ook over monogamie!

Lewinsky | 07-12-09 | 23:29

God's a myth.

Rammstein | 07-12-09 | 23:29

Ook van de pvda econoom het geloof in man made global warming. De meningen zijn volgens hem tussen stijging en grote stijging, toch jammer dat het qua temperatuur al ruim 10 jaar afkoelt #penw

seven | 07-12-09 | 23:28

@baatstra | 07-12-09 | 23:11, je hebt gelijk, Wouter is voor Ahmed, verliest, en ligt zich daarbij neer.
www.pvda.nl/politici/politici/wouterbo...
Vervolgens zegt 57 % van de Nederlanders dat ze geen nieuwe minaretten willen en de regering legt zich daarbij neer, klinkt goed, jouw democratie.

gentle giant | 07-12-09 | 23:27

Zoek god niet op aarde.
Maar als scheppende kracht heeft god zeker bestaan, er heeft een splitsing van materie (+) en anti materie (-) plaatsgevonden.
De anti materie zit in de kerk en de materie op geenstijl ;-)

doppertje | 07-12-09 | 23:27

Over geloof gesproken, in PenW net een pvda econoom die denkt dat de zure regen is opgelost door verboden.. Onzinnige weergave van de werkelijkheid. Het probleem zure regen heeft nml nooit echt bestaan. :

"In 1995 herriep Ulrich zich en trok zijn waarschuwing voor het Waldsterben in, vanwege het ontbreken van wetenschappelijk bewijs. Hij schreef: "The hypothesis, however, of large-scale forest dieback in the near future is not backed by data and can be discarded". " nl.wikipedia.org/wiki/Zure_regen#Gesch...

"We moeten oppassen dat we met z'n allen niet achter de verkeerde hypothese aan te hollen, net als twintig jaar geleden, toen zure regen werd aangewezen als oorzaak van grootschalige bossterfte. Later bleek dat we vooral te maken hadden met de gevolgen van enkele droge zomers.’ " www.uva.nl/onderzoek/onderzoeksfocus-a...

seven | 07-12-09 | 23:26

@jezusismijnredder | 07-12-09 | 23:20
UIt jouw stukje is maar een conclusie te trekken:
God is een intens kwaadaardige egomane despoot.

CoJoNes | 07-12-09 | 23:25

Hobbykip | 07-12-09 | 23:23
zo kun je het ook bekijken, mensen kunnen nadenken over God, omdat ze een geest hebben die God schiep.

juriste | 07-12-09 | 23:24

Hmmmm. Zieken tegen mensen die geweldloos zijn en echte klootzakken links laten liggen..... GS = pliesie?

Boer in Amsterdam | 07-12-09 | 23:24

Lets Kuttekrap | 07-12-09 | 23:10
Nee, dat hoef je inderdaad niet te vragen. Ik heb er een voor het Goede en een voor het Kwade (in zesvoud)

Rammstein | 07-12-09 | 23:23

@juriste | 07-12-09 | 23:22
Heerlijk. Kijk, jouw comment vind ik verfrissend.

AntiSoof | 07-12-09 | 23:23

God is hetzelfde als Allah.

juriste | 07-12-09 | 23:23

@juriste | 07-12-09 | 23:22
Waarschijnlijker is dat de menselijke geest God schiep

Hobbykip | 07-12-09 | 23:23

Dat een zichzelf intellectueel noemende dweil als van der Ploeg serieus gelooft in het fabeltje van Gore. Werkelijk ongelooflijk.
Hoewel... de economische modellen die de man aanhangt bestaan ook bij gratie van wensdenken en staatsingrijpen.
Je zou die klimaatreligieuzen kunnen vergelijken met Marxisten en de cynici met aanhangers van de Oostenrijkse School.

CoJoNes | 07-12-09 | 23:23

*schaterend het toneel verlaat, en out*

Jaap de Paap | 07-12-09 | 23:23

jezusismijnredder | 07-12-09 | 23:20
Ouwehoer.

jatochnietdan? | 07-12-09 | 23:22

@jezusismijnredder | 07-12-09 | 23:20
Hoe weet jij nou wat gods intentie is, blasfemist.

Lewinsky | 07-12-09 | 23:22

God schiep wellicht de menselijke geest en het moet m.i. niet zo letterlijk worden opgevat dat God een menselijk lichaam schiep. De mens kan best afstammen van een aap, dat maakt in mijn theorie geen verschil. God creeerde de voorwaarden voor het leven op aarde.

juriste | 07-12-09 | 23:22

gladstoned66 23:08
Je bent niet bij voorbaat verdoemd, Gods intentie is om mensen te redden van de poel van vuur. De vraag is wil je gered worden door geloof in Jezus, zo ja dan wordt je niet meer veroordeeld. Maar degene die de genade en liefde van God blijven afwijzen, daar gaat het heel slecht mee aflopen. openbaring 20vers14 En de dood en het dodenrijk werden in de poel des vuurs geworpen. Dat is de tweede dood: de poel des vuurs. En wanneer iemand niet bevonden werd geschreven te zijn in het boek des levens, werd hij geworpen in de poel des vuurs.

jezusismijnredder | 07-12-09 | 23:20

De mensen die denken dat de mens pas kort bestaat bergrijpen de evolutie niet. Alles=alles.
De mens bestaat al sinds het begin der tijden. Eeuwig. ZO!

AntiSoof | 07-12-09 | 23:20

@gguus | 07-12-09 | 23:00: Nee, die vlieger gaat niet op. Dat proces van vorming aangaande het leven moet reproduceerbaar zijn, teneinde te bewijzen dat er geen hogere macht achter schuilt. Wat betreft de attitude van de wetenschap heb je gelijk. Dat dan weer wel ;

Fleauxe | 07-12-09 | 23:19

Merlot | 07-12-09 | 23:11
Midas bij P&W heeft het momenteel over de heerser der levenden, de kakkerlak, bestaat al 2 miljoen jaar, functionaliteit in een notendop, de mens was misschien meer een soort 'probeersel'. God's eigen As the world turns-soap.

Ashtrey | 07-12-09 | 23:18

Zonder insecten is er geen leven op de aarde mogelijk

baatstra | 07-12-09 | 23:17

twee3eduim | 07-12-09 | 23:15
Weet je het zeker?

gladstoned66 | 07-12-09 | 23:16

Biep | 07-12-09 | 22:52

Nonsens. Dit is een overwinning op de oprukkend islamofascisten ( zou me niet verbazen als de koning van mocronië hier de hand in heeft gehad) en impliceert dat er hoop is voor de PvdA.
Wie? Wat? De PvdA?
De PvdA, ja.

Na de succesvolle demonstraties in Iran is dit lokaal het beste nieuws dat ik vandaag kon krijgen.

* Zeeuwsche vlag hijst *

bottehond | 07-12-09 | 23:16

He Rutger, ga eens flink doen bij de Moskee.
Luster die je bent !!

j.fietsbel | 07-12-09 | 23:16

ik denk, dus ik ben geschapen

twee3eduim | 07-12-09 | 23:15

jezusismijnredder | 07-12-09 | 22:59
Het enige dat ik lees is angst, hoezo?
Breek los en laat die angst varen; ergo, always look on the bright side of life.

Ashtrey | 07-12-09 | 23:12

Ach, wie zit er nu dan te typen?
Wie denkt er dan nu over na?
Ja, verhul je maar achter je woorden,
Ook jij weet wat ik bedoel.

Wie verhullen er zich achter schermen?
Wie verwachten nog enige heil?
Teleurgestelden der aarde.
Ook ik weet wat ik bedoel.

Wie schuilt er dan in de geest?
Wie is er ontaard van zijn bodem?
Wie is geen dier meer maar is gevallen in de duisternis?
Nou dan!

Ja, als ik het zo typ lijkt het simpel.

AntiSoof | 07-12-09 | 23:12

@baatstra | 07-12-09 | 23:00, er zijn geen winnaars, Wouter verliest, dat voelt goed.

gentle giant | 07-12-09 | 23:04

haha... je begrijpt er weinig van... je hebt het hier over partijgenoten,de één heeft een voorkeur voor de één de ander voor de ander,er zijn verschillen hoe je tegen zaken aankijkt,je moet kiezen als er twee kandidaten zijn
Hillary verloor van Obama en wordt toch zijn minister van buitenlandse zaken... vraag me af of jij wel weet wat democratie is gentle giant,blijkbaar weet je niet wat dat is.

baatstra | 07-12-09 | 23:11

Ashtrey | 07-12-09 | 23:06
Kijk, da's beslist een achilleshiel van dat Almachtige Godgedoe.
Hij heeft zijn intelligent-gedesignde apies dus voor geen meter in de hand, en ze snappen geen hol van wat Hij kennelijk bedoelt.
Wat een pruster.
Of moet je dan ook "wat een Prutser" schrijven.
Leuk idee voor het Groot Dictee der Nederlandse taal.

Merlot | 07-12-09 | 23:11

fijnstoffer;
Wij willen noodzakelijk zijn, onvermijdelijk, van eeuwigheid voorbeschikt. Alle godsdiensten, bijna alle filosofieen, zelfs een deel van de wetenschap getuigt van heldhaftige, onvermoeibare inspanning van de mensheid om in wanhoop haar eigen toevalligheid te ontkennen

caravaggio | 07-12-09 | 23:11

Ik hoop dat het dier linksmens uitsterft...
(P&W aan het gucken)

verraad van links | 07-12-09 | 23:11

@Rammstein | 07-12-09 | 23:00
Hij heeft zich zelfs de looks van Tinus aan de Rekstok aangemeten.
Ik hoef zeker niet te vragen wie jouw persoonlijke Jezus en God zijn?

Lets Kuttekrap | 07-12-09 | 23:10

jezusismijnredder | 07-12-09 | 23:05
Dat van die meest belangrijke beslissing valt wel mee hoor.

jatochnietdan? | 07-12-09 | 23:09

Midas Dekker bij P&W !!
Wat een held die vent1 +1

Hobbykip | 07-12-09 | 23:09

"Het aannemen of verwerpen van Gods genade is de meest belangrijke beslissing die een mens in zijn leven neemt."
jezusismijnredder | 07-12-09 | 23:05

[hard , duidelijk en langzaam articulerend roept]
Voor jou!
Voor jouhou!!
Niet "een mens", JIJ!
Alleen jij!
Niet over, voor en zonder een ander beslissen, verstokte theocratische antidemocraaat dat je d'r bent!

Merlot | 07-12-09 | 23:09

jezusismijnredder | 07-12-09 | 23:05

Moet ik ook geloven van u?
Of ben ik dan verdoemd?

gladstoned66 | 07-12-09 | 23:08

@jezusismijnredder
Nog een goede nachtmuts voor jou:
www.freethinker.nl/
Lees en leer: die Jezus is niet jouw redder, maar jouw gevangenisbewaarder.

Fijnstoffer | 07-12-09 | 23:08

jezusismijnredder | 07-12-09 | 23:05
Jij behoort waarschijnlijk tot de "die is niet meer te redden stroming"

Graaf van Egmont | 07-12-09 | 23:07

Merlot | 07-12-09 | 23:03
Het is niet god die zeikt (tenzij het regent zoals nu hier), het zijn die mensen die zeiken, omdat ze denken dat god zal gaan zeiken, omdat wij ons bestaan zo verzeiken.

Ashtrey | 07-12-09 | 23:06

De Marokkaantjes met de grote mond zijn blij dat Baadoud heeft gewonnen.... Marcouch sprak ze aan op hun vervelende gedrag en dan hebben ze liever Badoud,dus een overwinning voor de Marokkaantjes met de grote bek.... lol

baatstra | 07-12-09 | 23:06

fleauxe 23:00 Het wel of niet gered worden door Jezus, heeft eeuwige consequenties. Het aannemen of verwerpen van Gods genade is de meest belangrijke beslissing die een mens in zijn leven neemt. Over de stroming waartoe ik behoor laat ik me niet uit.

jezusismijnredder | 07-12-09 | 23:05

gentle giant | 07-12-09 | 23:00
"Stille Diplomaat"
Dat is PvdA-taal voor dialoogdiarree, pappen en nathouden en sussen.

Merlot | 07-12-09 | 23:05

eo modus Toch ben ik blij dat ik de vreugde van de Here Jezus in mijn hart heb mogen ontvangen en niet de haat van zijn evenknie Mohammed /eo modus

Graaf van Egmont | 07-12-09 | 23:04

@baatstra | 07-12-09 | 23:00, er zijn geen winnaars, Wouter verliest, dat voelt goed.

gentle giant | 07-12-09 | 23:04

@jezusismijnredder | 07-12-09 | 22:50
Komt 'ie dan: flikker toch op met je godsdienstwaanzinnige gedateerde ouwe prut.
Darwin is mijn redder. Wie zelf durft na te denken heeft geen god of God meer nodig. God is een projectie binnen de menselijke psyche. Zonder psyche geen God. God is niet eens dood, want Hij heeft nooit bestaan. De Bijbel is niet Zijn woord, maar een spitsvondige set samengestelde boeken. Allang geëvenaard in grootsheid door Harry Potter. De grootsheid van de schrijfster toont aan waartoe de menselijke geest in staat is: het scheppen van een schijnwereld in bewoordingen die doen vermoeden of verlangen dat het waar is.
Welterusten!

Fijnstoffer | 07-12-09 | 23:04

@ Hobbykip | 07-12-09 | 23:01
Nee, het was gewoon een Jodenstreek.
(@joris, is toch toelaatbaar?)

verraad van links | 07-12-09 | 23:03

Ashtrey | 07-12-09 | 23:01
Waarom zeikt Hij dan zo als we het ook inderdaad gebruiken.

Merlot | 07-12-09 | 23:03

Merlot | 07-12-09 | 22:58
Dat, dat is het stokjepaardje van het christelijk geloof; de vrije wil.
God gaf een ieder een vrije wil opdat we niet als robots binnen onze (zijn) wereld rondlopen. Eauk schiep hij ons naar zijn evenbeeld, ja iemand met een 'eigenwilletje' die god.

Ashtrey | 07-12-09 | 23:01

Heeft er al iemand de prijs gewonnen?

Hobbykip | 07-12-09 | 23:01

De hoogleraar heeft prima argumenten, maar door deze woorden gaat geen gelovige overstag. Geloven is tenslotte datgene je niet kan (laten) zien/inzichtelijk kan maken/kan bewijzen, toch voor waar aannemen. Er zijn genoeg manieren om het opzettelijk niet in wetenschappelijke stijl geschreven scheppingsverhaal te interpreteren, zodat elke gelovige altijd op de een of andere manier aan de bijbel kan vasthouden.

En geloven is een heel persoonlijk iets wat mensen op veel verschillende manieren beleven, zie de comments maar. (Rol van) het scheppingsverhaal zal dus ook op verschillende manieren geinterpreteerd worden.

je postbode | 07-12-09 | 23:00

@jezusismijnredder | 07-12-09 | 22:50: Mooi dat je gelooft, waarlijk. Echter, probeer niet de ander de maat te nemen met het woord God's onder de arm. Handel naar geweten en gun dat de ander ook. Als ik vragen mag, van welke stroming ben je?

Fleauxe | 07-12-09 | 23:00

Lets Kuttekrap | 07-12-09 | 22:58
Hè ja ! Brusselmans, nog zo'n prettige man.

Rammstein | 07-12-09 | 23:00

Kan iemand trouwens zeggen hoe dat nou zit met de Marcouch-Baadoud controverse?
Baadoud heeft overigens gewonnen.
Is dat een overwinning voor de pamperaars of voor de aanpakkers?
Waarom moest de PvdA-leiding zo nodig Marcouch?

Merlot | 07-12-09 | 22:47
Voor de pamperaars...... maar botte is blij.... die snapt dat niet... lol

baatstra | 07-12-09 | 23:00

@Fleauxe | 07-12-09 | 22:30
Ik doel zeker op het bestaan van een wereld zonder god. De modellen voor het ontstaan van de aarde worden steeds beter, de diversiteit van levensvormen is met evolutie verklaard en het zal niet lang meer duren tot we zelf een organisme in elkaar zetten.
Ik weet niet precies wat je bedoelt met de bewering dat het leven onverklaard is. Onder de (uit tot nu toe ontwikkelde modellen naar voren komende) omstandigheden van de begintijd van de aarde konden polypeptiden, suikers en andere complexe moleculen ontstaan die tezamen een levend organisme vormen. Het probleem zit hem in de kans dat al deze onderdelen in één membraan terecht kwamen die daarna ook nog functioneerde. Hoe klein deze kans ook is, het hoefde slechts één keer te gebeuren om leven te laten ontstaan. Hierna zorgden mutaties en daarmee natuurlijke selectie voor al het leven dat we om ons heen zien, inclusief een bewustzijn.
In je bezwaar kan ik me wel vinden, veel atheïstsche wetenschappers hebben een denigrerende houding tegenover religie. Al kun je het natuurlijk ook gewoon een wetenschappelijke instelling noemen, kritiek geven is in de wetenschap namelijk heel gewoon. Immers, zonder die kritiek geloofden we nu nog steeds dat de aarde plat was en dat de zon om de aarde draait. Helaas wordt deze kritiek vaak iets te persoonlijk opgevat door beide partijen.

gguus | 07-12-09 | 23:00

Teletekst pagina 114, zo mooi.
Wouter bedankt!

gentle giant | 07-12-09 | 23:00

Biep | 07-12-09 | 22:53
Dmitiri Verhulst.
Die moet ik dan toch eerst even Koekelen.

Merlot | 07-12-09 | 23:00

ashtrey 22:54 De reden dat het geloof zo mooi is, omdat God van een goddeloze zondaar iets moois kan maken. Dat Jezus zijn leven heeft gegeven, voor mijn zonden gestraft is, zodat ik door geloof in hem gered ben van (poel van vuur) en niet meer wordt veroordeeld.

jezusismijnredder | 07-12-09 | 22:59

henriette | 07-12-09 | 22:40
Combineer de volgende feiten tot een logisch geheel.
- Maria en Jozef niet getrouwd.
- Maria zwanger.
- Volkstelling op komst - waar komt dat kindje vandaan juffrouw?
- Op (uitgekomen!) overspel en ontucht staan in die tijd zware straffen
- Het toeschrijven van overklaarbare verschijnselen aan religieuze hocus pocus is dan doodnormaal.

[**idee**]
"En toen kwam er een engel, en die zei: jij krijgt een kindje van God meissie, hij tovert dat even, dusse, ze is wel maagd hoor, ik heb niks 'daan, ze is, eh, eh, eh .... ja! Ze is Onbevlekt Zwanger!"
[Bevolking mompelt onder de indruk]

Ergo: Jozef was de kampioen smoezenverzinner van de menselijke geschiedenis.
Hoewel Adam ook een eind kwam met zijn "Zij daar zei dat ik van die appel moest eten!"

Merlot | 07-12-09 | 22:58

@Biep | 07-12-09 | 22:53
Meneer Dimitri mag nog niet eens de sandalen poetsen van mijn persoonlijke Jezus Herman Brusselmans en mijn persoonlijke God Charles Bukowski.

Lets Kuttekrap | 07-12-09 | 22:58

jezusismijnredder | 07-12-09 | 22:50
Ik heb nog wat onverkoopbare handel, wil jij dat misschien voor me proberen te slijten?
Echt, kudo's voor je standvastigheid.
Denk je niet dat, mócht jouw god er geweest zijn, cq, dan ook de duivel - dat de duivel een paar millenia geleden al gewonnen heeft?

Sterkte hier verder vriend.
* plop

Napeauleon | 07-12-09 | 22:55

jezusismijnredder | 07-12-09 | 22:50
Ophouden met die copy paste charade, vertel nou eens is je eigen bewoording wat je hart je verteld, waarom het geloof zo mooi is?

Ashtrey | 07-12-09 | 22:54

Merlot | 07-12-09 | 22:44
Ik ben er nog wel hoor, maar ik ben snel klaar met het overdenken van religie, geschriften en al dat soort meuk. Ik verval dan in herhalingen en wil dan alleen nog maar over Dimitri Verhulst schrijven ;)

Biep | 07-12-09 | 22:53

Biep | 07-12-09 | 22:36
I hear ya !

Rammstein | 07-12-09 | 22:53

Zijn of niet zijn, dat is de vraag,
Niet de vraag waarom je er bent,
Dat interesseert voor geen cent,
En dat gepraat is maar vaag.

Of je het nu God noemt of vrede,
Liefde of aandacht, het woord maakt niet veel uit.
Het gaat om jezelf, zo luidt het besluit,
Dát is het doel van de rede,

Te weten wie of wat je bent, daar gaat het om
En vooral ook wat niet,
Want misverstanden zijn toch zo dom.

Daarom, gepraat over God verraadt alles over jou,
Wat je daarover denkt of zegt.
Dat is wat ik zeggen wou.

AntiSoof | 07-12-09 | 22:52

jezusismijnredder | 07-12-09 | 22:45

Heet u geen Arnold en loopt in Eindhoven rond bij de V&D?

gladstoned66 | 07-12-09 | 22:52

bottehond | 07-12-09 | 22:47
Niet te vroeg juichen: Lodewijk Asscher en Marcouch staan duidelijk te glunderen: Marcouch is 'lijstduwer' van Amsterdam centraal voor de PvdA.
Wat je net ziet op tv is één grote poppenkast.

Biep | 07-12-09 | 22:52

Als er geen duisternis was, zou de mens zijn verdorvenheid niet voelen, en als er geen licht was zou hij geen hoop op genezing hebben. Dus is het niet alleen juist maar ook nuttig voor ons dat God ten dele verborgen is en ten dele onthuld, want voor de mens is het even gevaarlijk God te kennen zonder zijn eigen ellende te kennen, als het is zijn eigen ellende te kennen zonder God te kennen

blaise pascal

caravaggio | 07-12-09 | 22:51

komt ie dan romeinen 1vers18 Want toorn van God openbaart zich van de hemel over alle goddeloosheid en ongerechtigheid van mensen, die de waarheid in ongerechtigheid ten onder houden, daarom dat hetgeen van God gekend kan worden in hen openbaar is, want God heeft het hun geopenbaard. Want hetgeen van Hem niet gezien kan worden, zijn eeuwige kracht en goddelijkheid, wordt sedert de schepping der wereld uit zijn werken met het verstand doorzien, zodat zij geen verontschuldiging hebben. Immers, hoewel zij God kenden, hebben zij Hem niet als God verheerlijkt of gedankt, maar hun overleggingen zijn op niets uitgelopen, en het is duister geworden in hun onverstandig hart. Bewerende wijs te zijn, zijn zij dwaas geworden....

jezusismijnredder | 07-12-09 | 22:50

@bottehond | 07-12-09 | 22:47, bron? Bos op z'n bek.

gentle giant | 07-12-09 | 22:49

jezusismijnredder | 07-12-09 | 22:32
Waarom leidt jouw god ons via de omweg die we nu maken dan?

Leonidas | 07-12-09 | 22:38
Is ook zo, was even geërgerd, niet jouw schuld.

jezusismijnredder | 07-12-09 | 22:36
Een theorie kent per definitie geen leugens, louter theorie en hypothese.
Jij hier, ik weg.

trust

Napeauleon | 07-12-09 | 22:49

spanarchist | 07-12-09 | 22:46
Als dat al zo is, dan is God ook niet zo geweldig almachtig als ze willen doen voorkomen.
Meer een tweederangs knutselaar.

Merlot | 07-12-09 | 22:49

jezusismijnredder | 07-12-09 | 22:45
Zo simpel, eauk key, then you're truly blessed.

Ashtrey | 07-12-09 | 22:48

gentle giant | 07-12-09 | 22:42
Ik denk dat het zuigt omdat het gewoon niet waar is, dat van 'sinds (...) 1946 wordt dat in onze partij gewaardeerd.' Conflicten met het geloof (van eigen bodem) waren toch schering en inslag? Ook aan de rest zou ik dus niet teveel waarde hechten. Verder: zie Biep 22:40.

Aardbewoner | 07-12-09 | 22:48

Merlot | 07-12-09 | 22:45 Maar ik hoef niet bekeerd te worden, wel heb ik respect voor de gelovige die in stilte zich verdiept in z'n geloof.

zeg maar jansen | 07-12-09 | 22:47

Hiep hoi!

bottehond | 07-12-09 | 22:47

Is die Badout niet een MMA vechter?

CoJoNes | 07-12-09 | 22:47

henriette | 07-12-09 | 22:40
Als uw werkelijk zulks geloofd, is u misschien degene die simpel van geest is?

Ashtrey | 07-12-09 | 22:47

Kan iemand trouwens zeggen hoe dat nou zit met de Marcouch-Baadoud controverse?
Baadoud heeft overigens gewonnen.
Is dat een overwinning voor de pamperaars of voor de aanpakkers?
Waarom moest de PvdA-leiding zo nodig Marcouch?

Merlot | 07-12-09 | 22:47

De Victorie begint in Nieuw West.

bottehond | 07-12-09 | 22:47

1,5 miljoen Nederlanders kijken bewust naar Geer en Goor op de tv. Boer zoekt vrouw trekt wekelijks +3 miljoen kijkers. JPB is de belangrijkste politieke figuur in NL.
Het scheppingsverhaal is misschien toch wel waarschijnlijker dan Darwin met zijn survival of the fittest.

spanarchist | 07-12-09 | 22:46

@ ashtrey 22:40 simpel, God is de schepper van hemel en aarde.

jezusismijnredder | 07-12-09 | 22:45

BREKEND

Baadout is gekozen ten faveure van islamofascist Marcouch.

bottehond | 07-12-09 | 22:45

Friedrich Nietzsche mag ook niet ontbreken:

Het algemene karakter van de wereld is eeuwige chaos, niet in de zin van afwezigheid van noodzaak, maar in de zin van afwezigheid van orde, van articulatie, van vorm, van schoonheid, van wijsheid.........

caravaggio | 07-12-09 | 22:45

zeg maar jansen | 07-12-09 | 22:43
Uitdragen van geloof kan ook religieus imperialisme zijn ("bekeren").

Merlot | 07-12-09 | 22:45

Biep | 07-12-09 | 22:42
Jeetje, 'k kom net binnen en dan ga jij net weg, verdikke!

Merlot | 07-12-09 | 22:44

De ware gelovige hoeft zijn geloofsovertuiging niet uit te dragen. Uitdragen van geloofsovertuiging is een teken van ijdelheid. Het zegt: "Kijk mij nou toch eens een goede gelovige zijn". En omdat ook over ijdelheid iets geschreven staat in de diverse sprookjesboeken zijn de gelovigen die het geloof uitdragen juist de slechtste gelovigen die er zijn.


De ware gelovige belijdt zijn/haar geloof in stilte, verdiept zich er in om uiteindelijk een staat van verlichting te bereiken.

zeg maar jansen | 07-12-09 | 22:43

Napeauleon | 07-12-09 | 22:33
Nee ik vier geen kerst.Wel pasen, veel leuker :)

gladstoned66 | 07-12-09 | 22:43

Het is weer genoeg geweest, een fijne avond iedereen!
*Biep*

Biep | 07-12-09 | 22:42

@Aardbewoner | 07-12-09 | 22:32, even afwachten wat Carel ermee doet, die zinsnede: "Sinds de Doorbraak bij het ontstaan van de Partij van de Arbeid (1946) wordt dat in onze partij gewaardeerd. En dat heeft gelukkig niets te maken met of je wel of niet de scheiding tussen kerk en staat respecteert. Die zal bij de PvdA altijd in goede handen zijn."
Daar zuigt iets wat ik niet kan benoemen.

gentle giant | 07-12-09 | 22:42

even mezelf ontkrachten;
Neem het punt weg, en er is geen lijn.Neem God weg, en er is geen schepsel. Maar het omgekeerde is niet waar (* Valentin Weigel )

caravaggio | 07-12-09 | 22:41

Ach laat die mensen lekker samenkomen en onderling sprookjes uitwisselen, ze mogen zelfs foldertjes door de bus gooien bij me, ik vind het hilarisch. Het is altijd nog een stuk vrediger dan meteen fatwa's uitspreken en mensen neersteken omdat ze wat anders denken.

Poepus | 07-12-09 | 22:40

Zalig zijn de simpelen der geest. Die geloven werkelijk dat door het toedoen van God Jezus in Maria groeide. De werkelijkheid was anders. Jozef liet zijn zaad in Maria druipen. In het jaar nul was men ook van alle markten thuis. Feitelijk waren Jozef en Maria een stel oplichters met een schizofrene zoon.
Of het hele verhaal is verzonnen door een stel monniken, een soort klimaathoax van de Middeleeuwen dus.

henriette | 07-12-09 | 22:40

Is God willing to prevent evil, but not able?
Then he is not omnipotent.

Is he able, but not willing?
Then he is malevolent.

Is he both able and willing?
Then whence cometh evil?

Is he neither able nor willing?
Then why call him God?”
_Epicurus

Nuff said

CoJoNes | 07-12-09 | 22:40

offtopic:
Marcouch is het NIET geworden.
(waanzin dat de landelijke politiek invloed gaat uitoefenen op de Amsterdamse politiek... maar Lodewijl en wouter hebben het gelukkig niet gered)

Biep | 07-12-09 | 22:40

jezusismijnredder | 07-12-09 | 22:32
Eens, het leven an sich is een wonder, valt niet te betwisten, de vraag hoe dit alles tot stand heeft kunnen komen, dat blijft een precaire zaak...

Ashtrey | 07-12-09 | 22:40

@ titsme | 07-12-09 | 22:37
Dan is apartheid ook een creatie van God, toch?

verraad van links | 07-12-09 | 22:39

@ Napeauleon het gaat om het principe lijkt mij, dus wat doe je moeilijk.

Leonidas | 07-12-09 | 22:38

Biep | 07-12-09 | 22:29
De bijbel werd louter en alleen geschreven om te heersen volgens mij.
Geloven is prima, bekeren is waanzin? Volmondig eens.

Biep van Klaveren, stop maar met dansen, niemand wil je slaan. :-)

Napeauleon | 07-12-09 | 22:37

@ verraad van links | 07-12-09 | 22:35
+een

verraad van links | 07-12-09 | 22:36

Rammstein | 07-12-09 | 22:33
Ik smelt voor die man.... de Goddelijke Vlaming met zijn..... och (hou op.. ik raak er niet over uitgepraat)

Biep | 07-12-09 | 22:36

Het bovenstaande van achter dag aap is een citaat, trouwens ik ben niet tegen het onderzoeken van dingen, maar wel tegen het verkondigen van een theorie vol leugens (de evolutietheorie).

jezusismijnredder | 07-12-09 | 22:36

Bewijs voor de schepping?
Je denkt toch niet dat Kelly en Kim Holland zo geboren zijn he... En dan vergde vooral Kelly wat meer scheppingsvermogen van de dienstdoende plastisch chirurg.
Bewijs genoeg....?

Swahili Bubba | 07-12-09 | 22:35

@ Napeauleon | 07-12-09 | 22:27
LOL.
Nou ja, een zak geld en een biecht bij het sterven en alles is weer ok bij die papen. Teun is kleine jongen in het circuit wat dat betreft.

verraad van links | 07-12-09 | 22:35

gladstoned66 | 07-12-09 | 21:28
En... jij?
Ik vier kerst. Jesus lijkt me geboren te zijn. Het feit dat z'n moeder door een duif bevrucht werd pik ik niet maar een boodschap van vrede had 'ie m.i. wel, voordat de Romeinen 'm te grazen namen.

Het idee bevalt me. Ik heb zelfs een kerststalletje, zonder wijzen, dat dan weer wel.

Napeauleon | 07-12-09 | 22:33

Fleauxe | 07-12-09 | 22:30

Sterk, moet gezegd.

pius | 07-12-09 | 22:33

Biep | 07-12-09 | 22:22
Eensch ! Wat een heerlijkheid.

Rammstein | 07-12-09 | 22:33

Ashtrey | 07-12-09 | 22:30
nou en of!

Biep | 07-12-09 | 22:33

gentle giant | 07-12-09 | 22:29
Dit draadje lijkt me bij uitstek geschikt om te vloeken in de GS-kerk; daarom: ik heb teveel respect voor de beginselvastheid van de SGP om ze met deze kontdraaier op te schepen. Als persoonlijkheid vreet Bas vd Vlies Wouter Bos trouwens op met huid en haar. Fuseren met de CU dan maar.

Aardbewoner | 07-12-09 | 22:32

Waarom de mens en de aap niet dezelfde voorouder hebben. Dag aap

De grootste verschillen tussen de mens en de chimpansee zijn gevonden in de repeterende genetische elementen die men normaal gesproken als “junk-DNA” aanduidt. Met de verrassende ontdekking van duizenden nieuwe onestep output-genen in het “junk DNA” krijgt de wetenschap een voorproefje van een biologische revolutie die kennelijk op dit gebied te wachten staat.

Van de onlangs ontdekte microRNA-genen komen er ongeveer duizend verschillende in het genoom van de mens voor. Deze genen coderen voor korte RNA-moleculen, die de expressie van honderden andere genen reguleren.

Het zijn juist deze one-step output-genen die zorgen voor het verschil tussen de mens en chimpansee. We zien hier ook de grote verschillen tussen de genomen van primaten.

Met behulp van de nieuwste technieken werden zowel bij de chimpansee als bij de mens zelfs volkomen nieuwe, unieke families van deze genen aangetroffen.

In 2006 werden 447 nieuwe, onbekende microRNA-genen ontdekt. Deze komen in de hersenen van primaten tot expressie. Hiervan waren 36 uniek voor de mens en 25 werden alleen in de chimpansee aangetroffen. Hieruit blijkt dat unieke genetische informatie met regulerende functies (meta-informatie) de genomen van mens en dier karakteriseert! Deze ontdekking maakt een gemeenschappelijke voorouder wel heel erg onwaarschijnlijk. Deze wetenschappelijke resultaten zijn tot nu toe nog nauwelijks bekend.

van website : weeswaakzaam.wazzup.nl/2009/11/26/vers...

jezusismijnredder | 07-12-09 | 22:32

Biep | 07-12-09 | 22:22
'Charismatisch' heerschap met wilde manen Biep, dat kan ik als heteroseksueel best zeggen, toch?

Ashtrey | 07-12-09 | 22:30

@gguus | 07-12-09 | 22:16: Of de wereld kan bestaan zonder God is nimmer aangetoond. Je doelt op een wereld zonder geloof in God, denk ik.
Wat mij betreft hoeft de atheïst niets te bewijzen. Sterker nog, hij heeft niets te bewijzen. De creationist heeft echter een sterke kaart in handen, één die men graag onbesproken laat vanwege 'te moeilijk'. En dat is, uiteraard, het leven zelf. Bewustzijn kunnen we met veel filosofische gymnastiek nog enigszins verklaren. Hoe anders is dat met het leven? De wetenschap heeft geen idee wat het is, kan het niet (positief) beïnvloeden noch reproduceren. En dat terwijl het leven en bewustzijn de meest essentiële onderdelen van de existentie zijn. Die mogelijkheid tot introspectie, de behoefte daartoe, emoties en de uniciteit van het leven zelf wordt door de creationistische leer toegeschreven aan God. Met als bewijs de geschriften en profeten. Hieruit is een waarheid opgemaakt, die voor velen afdoende is ter verklaring van het leven.
Mijn enige punt van bezwaar is dat wetenschappers hier doorgaans bijzonder laatdunkend over spreken, zonder enig bewijs te kunnen aanleveren wat die attitude rechtvaardigt. Dat is het enige wat ik probeer te zeggen.

Fleauxe | 07-12-09 | 22:30

Napeauleon | 07-12-09 | 22:22
De Bijbel is een boek geschreven door mensen die een God bedachten om hun doodsangst en het lijden te verzachten. Een God waaraan je vragen stelt waarvan je de antwoorden zelf zult moeten formuleren al naar gelang de mate van beschaving aanwezig -of afwezig was.
Je leven volgens geschriften leven mag individueel dan rustgevend zijn, het gevaar ligt in de bekering.
Geloven staat vrij, bekeren is waanzin.

Biep | 07-12-09 | 22:29

Alles pleit voor evolutie, en vrijwel niets voor schepping. De joods-christelijke gedachtenwereld heeft ons vastgeroest in een denken van “begin/einde” dat alleen maar door een persoon zou kunnen zijn geïnitieerd. Maar er is een andere denkwijze, die met name in het boeddhisme is uitgewerkt, die aantoont dat het minstens net zo logisch is om uit te gaan van een heelal zonder begin en zonder einde, dat ontstaat en vergaat in eindeloos gevarieerd mogelijke reeksen.
.
Schepping of evolutie? Een gepasseerd station. En niet alleen op puur wtenschappelijke basis. Er is ook nog zoiets als het absurde en ultiem moreel verwerpelijke dat vele geloven aankleeft.
God is liefde, maar Hij gooit volgens de bijbel wel miljarden mensen in de hel, enkel en alleen omdat ze tijdens hun leven niet in Jezus hebben geloofd. En nog erger, de zwartsok-grefo's denken dat dit allemaal al voorbestemd is. Predestinatie dus. Hoe goed je ook leeft, wat je ook doet of denkt ... het maakt geen ene fuck of ruk uit. Het staat immers al vast of je er wel of niet komt. Ook de godvruchtige moeder van je geliefde kinderen, beste bevindelijke grefo-vader ... zullen mogelijk voor eeuwig branden in de hel, waar het geween en tandengeknars is. Dat is het het geloof der vaderen waarmee je bent opgezadeld.
.
En wat dacht je van deze: de Joden vormen Gods uitverkoren volk, maar Hij heeft wel toegestaan dat miljoenen van Zijn volk, inclusief kinderen en baby’s, werden afgeslacht in de concentratiekampen. En het waren Amerikanen, Canadezen, Russen en Polen die erger hebben voorkomen. God ... het leek wel of Hij sliep. Of ... zou Hij misschien niet bestaan?
.
Hele gedachtenconstructies worden opgebouwd door geestelijke leidslieden om aan deze tegenstrijdigheden en absurditeiten het hoofd te bieden. Uiteindelijk komt het er bij hen op neer dat je maar moet geloven dat God het weet en dat je maar moet aanvaarden dat Hij er een (goede?) bedoeling mee heeft. Deze fatalistische slavernij-achtig nederige houding van totale onderwerping, onder het volstrekt terzijde schuiven van het gezonde verstand, is helaas niets bijzonders als we goed om ons heen kijken. En de grefo’s zijn niet eens meer zo erg. Een veel donkerder slaafser geloof/ideologie wordt geknuffeld en binnengeroeid door het CDA en de linkse regenten. Kritiek erop wordt racistisch genoemd. Het wordt tijd dat de ongelovigen weer keihard voor zichzelf opkomen en de verloren ruimte terugeisen van de linkse volks- en cultuurverraders en toegeeflijke CDA’ers. Opdat ook onze nieuwe Nederlanders een eerlijke kans krijgen te ontsnappen aan het juk van de onderwerping, het machtsmiddel in de handen van de parasieten en intellectueel gestoorden die men imams en islamitische geleerden noemt.

Fijnstoffer | 07-12-09 | 22:29

@Aardbewoner | 07-12-09 | 22:24, gewoon lekker samengaan met de SGP of CU, zijn ze er ook.

gentle giant | 07-12-09 | 22:29

Als er al bewijs is dan is het muziek.
Als God zich ergens in manifesteert is het in de Muziek.
Als ik Muziek hoor die me raakt kom ik los van de materie en ervaar ik het goddelijke .
Muziek is de hoogste der kunsten want het gaat recht naar het hart.
En Wolter kroes dan of Frans Bauer? Goede vraag, zou de Duivel dan toch bestaan?

pius | 07-12-09 | 22:29

verraad van links | 07-12-09 | 22:21
God heeft niet gewild dat Teun in de tegelhandel ging,
't Is dat hem in zijn tijd als misdienaar een goeie prijs werd geboden voor de kloosterstenen waar hij eenvoudig aan kon komen.

Napeauleon | 07-12-09 | 22:27

gguus | 07-12-09 | 22:16
Je reinste indoctrinatie (negatief of positief?), hoeveel 'zaken' die met de paplepel zijn ingegoten zullen mensen tot hun dood blijven doen, danwel geloven?
'Bekering' later komt volgens mijn beleving maar weinig voor, maar goed, zijsprongetje, derhalve terzijde.

Ashtrey | 07-12-09 | 22:27

Muxje | 07-12-09 | 22:13
Lol, je verdediging van 'echte wetenschap' wijkt nauwelijks af van de standaard verdediging uit creationistische en anderszins religieuze hoek. Kritiek leidt meteen tot de pavlovreactie van 'verkeerde interpretatie'. Daar komen fatwaspuwende imams ook altijd mee weg.

Wat is volgens jou 'echte' wetenschap'? Alleen de harde wis- en natuurkundige richtingen?

Krachtmeester | 07-12-09 | 22:26

gentle giant | 07-12-09 | 22:04
(...) "Al helemaal niet als je weet dat het soms mensen kan afremmen bij emancipatie of burgerschap. Maar ook vanwege het omgekeerde: mensen kunnen er ook kracht en inspiratie voor een betere wereld aan ontlenen."
.
Yeah right. Het gebruikelijke enerzijds-anderzijds kortom. Wouter Bos is een marketeer in het diepst van zijn gedachten.

Aardbewoner | 07-12-09 | 22:24

Leonidas | 07-12-09 | 22:18
De bijbel is toch door god voor de mens geschreven? En niet als dagboek ofzo, als de bijbel een handleiding voor het leven is, dan zijn die van Ikea denk ik duidelijker. Of wacht even, Ikea = god ?

Alibido | 07-12-09 | 22:23

Leonidas | 07-12-09 | 22:18
De "1 dag is voor god als 1000 dagen" - theorie (moet overigens jaren zijn) komt uit dezelfde hoek als god scheidde (in plaats van schiep), da's mooi want suggereert intelligent ontwerp en staat evolutie toe. Dat zal 't wel worden.

Wel eerst ff je klassiekers leren kennen voordat je ze aanhaalt svp.

Napeauleon | 07-12-09 | 22:22

Ashtrey | 07-12-09 | 22:11
Aan een Got op aarde heb je meer in het leven dan een Got die nooit thuis is en je oproept vragen te stellen waarvan je de antwoorden zelf mag bedenken.
Wat dat betreft heeft Bep van Klaveren beter gepresteerd. Ook deze Got ligt op de composthoop maar is verangen door een andere Got: Dimitri Verhulst.

Biep | 07-12-09 | 22:22

Cortes | 07-12-09 | 22:12
Pure plagiarism Cortes, onder het mom van; "beter goed gejat, dan slecht bedacht."

Ashtrey | 07-12-09 | 22:22

@Bijstandskoning | 07-12-09 | 22:07, kan door neef-nicht relaties komen, hadden we in Nederland aardig onder de knie, maar ja ....

gentle giant | 07-12-09 | 22:21

@ Napeauleon | 07-12-09 | 22:14
Valt me tegen van iemand die in tegelhandel zit.

"Deo volente" zullen zij antwoorden op uw aanbod...

verraad van links | 07-12-09 | 22:21

Nou hier komt ie dan.
Tijd is relatief, staat ook in de bijbel trouwens. 1 dag is voor god als 1000 dagen en andersom.
God 'maakte'/'schiep', dat kan hij prima via evolutie doen, klaar. Probleem opgelost voor alle zeikerds bij elkaar.

Leonidas | 07-12-09 | 22:18

@Fleauxe
Atheïsten hoeven niets te bewijzen, dat is het hele punt. In de wetenschap kun je pas iets beweren als je er bewijs voor hebt, tot dan is het slechts een hypothese. God is niets anders dan een hypothese en alhoewel deze wel waar kan zijn (al zou ik er geen geld op durven inzetten), is deze nog niet bewezen en kan daardoor dus niet gebruikt worden. Je kunt moeilijk bewijzen dat iets er niet is, je kunt wel bewijzen dat iets er wél is. Gelovigen zullen dus met het bewijs moeten komen, niet de atheïsten.
Wat atheïsten wel kunnen bewijzen, en dat redelijk succesvol doen, is dat de wereld wel kan bestaan zonder god. Dit geeft het vermoeden dat er geen god bestaat.

gguus | 07-12-09 | 22:16

verraad van links | 07-12-09 | 22:06
Valt mee, vraag 't mevr. vhTuinpad,
Teun heeft een lage pijngrens.

In tegenstelling tot de heren vergadertijgers. Ik wil die jongens wel in m'n sales-staff als ik zelf echt niet meer weet waarom je mijn troep moet kopen. Zij volharden, zij overleven.

Napeauleon | 07-12-09 | 22:14

@Krachtmeester 22:02: Echte wetenschap pretendeert weinig, en zeker niet de waarheid in pacht te hebben. Dat soort beweringen komt meestan van journalisten of wetenschapsfilosofen die beweringen van wetenschappers verkeerd interpreteren of bewust verkeerd uitleggen. En ik hoop dat je begrijpt dat de klimaatdiscussie helemaal niets met wetenschap te maken heeft.

Muxje | 07-12-09 | 22:13

@Biep | 07-12-09 | 22:11: Hmz...
@Jaap de Paap | 07-12-09 | 22:11: Hmz...
*bedenkelijk kijkt en rolletje pepermunt aanbreekt*

Fleauxe | 07-12-09 | 22:13

verraad van links | 07-12-09 | 22:06
Ik ga het maar eens van dichtbij bekijken.
Laters en Vaya Con Dios.
Of Corry Konings, ook goed.
:)
*out*

Teun van het Tuinpad | 07-12-09 | 22:12

Polderboy | 07-12-09 | 22:08
Je bedoelt langs bij die aanhangers van de derde dwaalleer die zich hier onder het goedkeurend oog van onze eigen machtshongerige christelijke en joodse dwaalleren kan verspreiden? Lijkt me een goed idee.

Krachtmeester | 07-12-09 | 22:12

Elisabeth2 | 07-12-09 | 21:24
Ik ben geen Gristenbasher persé, mitz ze mij zouden bashen voor het niet aanhangen van enig geloof.
Ik vier zo'n 7 á 8 jaar geen Kerst meer.

Rammstein | 07-12-09 | 22:12

@ Polderboy | 07-12-09 | 22:08
Dat werkt niet, zag je toch al bij de repo over de moslim partij in venlo. Die mensen spreken geen woord Nederlands. Dan heb ik het natuurlijk over de ouderen.

Alibido | 07-12-09 | 22:12

Fleauxe | 07-12-09 | 21:49
Werd even weggeroepen; sorry. Nah, het is hier elke dag feest, geen kerst voor nodig. Vandaar...

Jaap de Paap | 07-12-09 | 22:11

Fleauxe | 07-12-09 | 22:07
Bij deze roep ik de Biep van Klaveren- stijl in het leven na het maken van een tiepfout.

Zo is het ook ooit gegaan met het schrijven van het Evangelie: wedden!?

Biep | 07-12-09 | 22:11

Hey Geenstijl! Volgende week eventjes langs bij de moslim gemeenschap?

Polderboy | 07-12-09 | 22:08

@Biep | 07-12-09 | 22:04: Bep van Klaveren is dood. En geloof me, die staat niet meer op. XD

Fleauxe | 07-12-09 | 22:07

Biep | 07-12-09 | 21:59
;
Jij begrijpt het, ik had ook niet anders verwacht.

Jackanders | 07-12-09 | 22:07

Het Visnet heeft vooral inteelthoofden gevangen.

Bijstandskoning | 07-12-09 | 22:07

@ Teun van het Tuinpad | 07-12-09 | 21:59
Na 6 keer al? Dan heeft mevr. Teun een stevig achterwerk (compliment!)...

verraad van links | 07-12-09 | 22:06

Jackanders | 07-12-09 | 21:51
Het is juist die zogenaamde zinloosheid van het bestaan die veur velen een trigger is om te zoeken naar een 'diepere' betekenis. Predestinatie; nl.wikipedia.org/wiki/Predestinatie
Mensen wil (vaak) iets betekenen, die regel dwingt ons soms te 'geloven'.

Ashtrey | 07-12-09 | 22:05

@ Sendis | 07-12-09 | 21:29
Wow, je hebt nu eigenhandig de fundamenten van wetenschap onderuit gehaald, gefeliciteerd. Zonde van die LHC, kunnen ze inpakken.

Leuke van geloof is, je hoeft er niet bij na te denken. Blijkt ook uit het filmpje, ze moeten zo een geheime vergadering organiseren zodat er een herder aan de domme schaapjes kan vertellen hoe ze moeten denken. Zeg eens béééh.

Alibido | 07-12-09 | 22:05

Fleauxe | 07-12-09 | 21:59
WTF.... ik ervaar het wel als een feest vriend,een groots feest zelfs.
Ik GELOOF in de jaarwisseling: weerleg dát maar eens.
*op-en neer huppelt in Bep van Klaveren stijl*

Biep | 07-12-09 | 22:04

www.pvda.nl/politici/politici/wouterbo...
"Wat me ook opvalt is dat er kennelijk een debat heerst over de vraag of het in de politiek ook over religie, meer in het bijzonder de islam, mag gaan. En of dat wel hoort bij een seculiere partij als de PvdA. Wat mij betreft is het heel simpel. Als je weet dat het voor veel mensen zingevend is kun je er domweg niet aan voorbij gaan"
Nou, Staphorst, hier ligt je redding dus.

gentle giant | 07-12-09 | 22:04

Fleauxe | 07-12-09 | 21:59
True.
verraad van links | 07-12-09 | 21:58
Dank, na 6 keer " Owh lekker, nog een keer" kan mijn hand wel wat verband gebruiken.

Teun van het Tuinpad | 07-12-09 | 22:02

Overigens +1 voor de constatering van die te blije jonge mannenbroeder dat de wetenschap teveel pretenties heeft, want dat staat zeker vast - zie ook het huidige klimaathoaxklimaat.

Krachtmeester | 07-12-09 | 22:02

@ Jackanders | 07-12-09 | 21:58
Succes!
*intercity koppen gaat*

verraad van links | 07-12-09 | 22:00

Wat gaat Herman Philipse doen als hij alsnog bij Petrus aan de Hemelpoort komt ?

websenior | 07-12-09 | 22:00

Voor ik het vergeet:
Mark Twain is got niet.
Laat dat een zekerheid zijn voor iedereen.

Teun van het Tuinpad | 07-12-09 | 21:59

Jackanders | 07-12-09 | 21:51
Thanks... you little Shaffy-talkbox!

Biep | 07-12-09 | 21:59

@Biep | 07-12-09 | 21:54: Dat is een gebeurtenis, geen feest.
@Teun van het Tuinpad | 07-12-09 | 21:55: Maar werd destijds door de critici evenzo goed ontvangen als God heden ten dage.

Fleauxe | 07-12-09 | 21:59

cekars | 07-12-09 | 21:56
Braaf filmpje hé? Weinig op- of aan te merken en CO2 neutraal...(alle bomen bleven staan) en ook nog eens zonder erotiek.

Biep | 07-12-09 | 21:58

verraad van links | 07-12-09 | 21:54
Ja, verpest mijn feestje maar weer .. ;

*strop aan plafondbalk hangt*

Jackanders | 07-12-09 | 21:58

*alvast EHBO kist voor Teun pakt*

verraad van links | 07-12-09 | 21:58

Bewijs?

Johann Sebastian Bach

Mark 9712 | 07-12-09 | 21:57

Jackanders | 07-12-09 | 21:51
Hoor Hoor.
*Mevr Teun een flinke tik op den billen geven gaat*

Teun van het Tuinpad | 07-12-09 | 21:56

Waarom kan GS niet stiekum de vergadering in sluipen...

cekars | 07-12-09 | 21:56

Het beste bewijs voor de schepping is dat als god echt bestaat die geen half werk heeft geleverd en niet zoals de creationisten denken een ongeduldig mannetje was dat in een paar duizend jaar het universum en de aarde tevoorschijn tovert.
God die is geduldig en maakt natuur die er miljarden jaren over gedaan heeft zoals Darwin dat zegt.
Tevens is het voor mensen die net als ik denken dat gods creatie volgens Darwin is gegaan heel die religieuze bullshit... inderdaad bullshit voor mensen met oogkleppen op.
Overigens is mijn idee over god al helemaal niet wat de gemiddelde gerelicapte denkt.
Voor mij is god net als zwaartekracht en magnetisme meer een natuur kracht dan een vent met een baard die ons vanaf een roze wolk begluurt.

Beëlzebul | 07-12-09 | 21:56

Cortes | 07-12-09 | 21:53
behalve over kinderopvang...... dan kunnen we lekker vechten!

Biep | 07-12-09 | 21:55

verraad van links | 07-12-09 | 21:47
Kan jou het schelen!
Fleauxe | 07-12-09 | 21:49
De Avonden waren nu ook weer niet zo lang.
:)

Teun van het Tuinpad | 07-12-09 | 21:55

caravaggio | 07-12-09 | 21:51
Dat van dat ei is moeilijk te aanvaarden.

Aardbewoner | 07-12-09 | 21:54

Fleauxe | 07-12-09 | 21:49
Ik spartel HEFTIG tegen: de jaarwisseling is het mooiste feest op aarde.
Tijdens de kerstdagen zorg ik dat wij iets te verbouwen hebben in huis en wandelen wij over het strand en kijken naar de meeuwen.

Biep | 07-12-09 | 21:54

caravaggio | 07-12-09 | 21:51
Amen.

gladstoned66 | 07-12-09 | 21:54

@ Jackanders | 07-12-09 | 21:51
Er zijn twee zekerheden in leven:
Doodgaan en belasting betalen...

verraad van links | 07-12-09 | 21:54

Waarom kunnen mensen niet gewoon accepteren dat ze geboren worden, vreten, poepen, pissen, F5-en, slapen, neuqen, werken, huilen, lachen en dan gewoon weer doodgaan?
Dat je dood gaat is het enige wat zeker is als je die eerste klets op je billen hebt gehad.
Accepteer dat gewoon, en probeer er iets leuks van te maken zolang je er bent.

Jackanders | 07-12-09 | 21:51

Soms vallen dingen ineens tegen. Bij Rutger had ik dat vandaag. Ik word een beetje moe van het relibashen van GS.

Gezeik over geheim bladibla. Ga bij de vergadering van de Rabobank of A&H maar op de stoep staan....

Eikenhout | 07-12-09 | 21:51

In den beginne was alles er al, maar dan wel heel dicht opelkaar, zo klein als een fles champagne. Wat hieraan voorafging weet niemand, hoewel theologen en filosofen hierover durven redetwisten. Zoals bekend zijn filosofie en theologie geen wetenschap maar een bezigheid. Op een gegeven willekeurig moment komt het begin: bij Y= 1/X komt x van -00 op zijn weg naar + 00 onvermijdelijk langs de waarde nul. Op dat ogenblik ontstaat een zgn. singulariteit. Dit fenomeen heeft zich ca. 13.7 miljard jaar geleden gekenmerkt door de oerknal. Zowat 9.2 miljard jaar later, nadat heel wat eentjes en nulletjes toevallig in de goede volgorde kwamen, ontstaat onder andere ons zonnestelsel. Iets later 3.7 miljard jaar geleden met behulp van meer nulletjes en eentjes ontstaat microscopisch leven, overgaand in meercellige zeeorganismen.
Om aan alle twijfel een einde te maken: 300 mln. jaar geleden kwam eerst het ei en toen de kip. Die oerkippen werden ook wel dinosauriers genoemd( 240 mln jaar geleden) door een speling van de natuur werden zij zoogdieren, klommen in de bomen, en kwamen er 7 miljoen jaar geleden weer uit. De evolutie begint aardig op te schieten. De prehistorische mens evolueerde hieruit zo'n 2.5 miljoen jaar geleden. Een rudimentaire beschaving deed zijn intrede, met als resultaat de moderne mens. Een grote stap voor de mensheid tot 130.00 jaar geleden. Via bronzen wapens 3500 jaar geleden, paarden en strijdwagens, evolueert de mens nog steeds met rasse schreden naar zijn ultieme toekomst. Of misschien naar een nieuwe singulariteit, dan kan het hele circus opnieuw beginnen. Daniel

caravaggio | 07-12-09 | 21:51

Herman Philipse (Zeeuwsche roots) altijd + 100

bottehond | 07-12-09 | 21:50

@Jaap de Paap | 07-12-09 | 21:41: Het niet vieren van het Kerstfeest, uiteraard. Dat is het mooiste feest op aarde, waarom zou je niet in die vreugde delen?
-
@Teun van het Tuinpad | 07-12-09 | 21:42: Kijk aan, een goed nest is inherent aan geloven. Dat zul je mij niet horen weerspreken. Evenals Gerard Reve, maar dat terzijde.

Fleauxe | 07-12-09 | 21:49

Er zijn dingen, dus is er iets. Een iets kan alleen maar ontstaan uit een ander iets. Dat betekent dat er altijd iets heeft bestaan, iets kan immers niet uit niets ontstaan. Het iets wat altijd heeft bestaan is de oorzaak van alle andere dingen. Dat iets is de oorzaak van zichzelf, GOD! En dus schepper der dingen.

*Dat ik dit iets nog ooit zou opschrijven*

ChopKid | 07-12-09 | 21:47

En stel je voor dat ze jezus toendertijd niet aan een kruis gespijkerd hadden, maar verzopen in de nijl. Hadden dan nu alle christenen een aquarium aan de wand hangen met daarin zijn beeltenis op de bodem???
Allemaal vragen

zebikboss | 07-12-09 | 21:47

@ Teun van het Tuinpad | 07-12-09 | 21:43
Nou ja dan vertel ik hem gelijk maar van mijn minderjarige vriendin uit Cuba...

verraad van links | 07-12-09 | 21:47

verraad van links | 07-12-09 | 21:38
Denk je alles gehad te hebben.
:)

Teun van het Tuinpad | 07-12-09 | 21:43

Fleauxe | 07-12-09 | 21:35
Meer voordeel van een goed nest.
Dat geloof hing er aan vast.
Verstandelijk al jaren geleden laten vallen maar ik doe er gevoelsmatig nog steeds mijn voordeel mee.
;

Teun van het Tuinpad | 07-12-09 | 21:42

Cortes | 07-12-09 | 21:36
Je hebt volkomen gelijk. Ik vroeg me ook al langer af waarom er twee reactieplatvormen zijn voor één hetzelfde topic: raar en overbodig.

Biep | 07-12-09 | 21:41

Fleauxe | 07-12-09 | 21:39
Elske vroeg, en ik antwoordde. Waar ben joe verbaasd over, mijn Flookske: dat ik geen kerst vier of dat ik geen gristenbasher ben?

Jaap de Paap | 07-12-09 | 21:41

verraad van links | 07-12-09 | 20:53
Niet bepaald nee. Eerder een slip of the CTRL+V buttons.

Sliptong | 07-12-09 | 21:40

@Jaap de Paap | 07-12-09 | 21:39: Pardon!?

Fleauxe | 07-12-09 | 21:39

wtf!! In naam van Bos de Graai-kabouter, ten bate van Sinterklaas Koenders en de rotte-kies fee Cramer, weet alcoholientje Ter Horst haar onderknuppels zo ver te krijgen dat ze hun ondergeschikten gaan intimideren.
Politiechef dreigt met korting van salaris bij te weinig bonnen
www.readmetro.com/show/en/MetroHolland...

koen_c_s | 07-12-09 | 21:39

Bewijs, bewijs. Dat is nu ook weer zo wat. Op zich helemaal niet moeilijk natuurlijk, maar sorry mensen daar kunnen we echt niet aan gaan beginnen.
Ik weet namelijk op zeker dat jullie, als we het laten zien, dan toch nog gaan roepen, we hebben het van jou.
En dat willen we niet.

jehebthetnietvanmij! | 07-12-09 | 21:39

Elisabeth2 | 07-12-09 | 21:24
Ik vier geen kerst. Geen gristenbasher overigens.

Jaap de Paap | 07-12-09 | 21:39

Het bewijs? Doutzen Kroes me dunkt! Geloof je nu werkelijk waar dat zoiets ooit een klein diertje in de zee is geëvolueerd? Juist! Kom maar op met die boeken.

Vote/View | 07-12-09 | 21:39

@ Teun van het Tuinpad | 07-12-09 | 21:33
Ontvlucht je dat diner door met Corendon naar Turkije te gaan staat Joris Linssen je op te wachten ...

verraad van links | 07-12-09 | 21:38

@ Teun van het Tuinpad | 07-12-09 | 21:33
Gelukkig maar!
*zweet van voorhoofd veegt maar en toch niet helemaal gerust op is*

verraad van links | 07-12-09 | 21:35

@Teun van het Tuinpad | 07-12-09 | 21:29: Teun die voordeel van de religie ondervind. Als dat geen Godsbewijs is. ;

Fleauxe | 07-12-09 | 21:35

verraad van links | 07-12-09 | 21:32
Oh LOL.

Elisabeth2 | 07-12-09 | 21:34

Aan de weg, van het weekend o.a. een tweetal prachtige blu rays binnengekregen; Earth, Deep blue (beide onder BBC-regie), zulks pracht en praal op dezen Aard, doet soms wel (bijna) een hogerhand vermoeden.
Als men bewijs wil, dan is het de schoonheid der natuur (flora&fauna).

Ashtrey | 07-12-09 | 21:34

Big brain theory
bit.ly/6ZkMqT

Stir Glenfarclas II | 07-12-09 | 21:34

verraad van links | 07-12-09 | 21:32
Het is dat ik het nummer van Bert niet ken, maar anders..
;)

Teun van het Tuinpad | 07-12-09 | 21:33

En God dacht: "Ik maak er mijn project van!"
En na zes dagen sprak hij de woorden: "Jippiejajajippiejippiejee."

Bos Hout | 07-12-09 | 21:33

Atheism.
The belief that there was nothing
and nothing happened to nothing
and then nothing magically
exploded for no reason, creating
everything and then a bunch of
everything magically rearranged
itself for no reason what so ever
into self-replicating bits which
then turned into dinosaurs,
Makes perfect sense.

Heb ik de prijs gewonnen??

zebikboss | 07-12-09 | 21:33

En hier het sluitende bewijs dat componist/dirigent John Williams (Jaws, Close Encounters, Indiana Jones, Star Wars, etc.) de Aarde had geschapen als die nog niet had bestaan:

www.youtube.com/watch?v=lk5_OSsawz4

Krachtmeester | 07-12-09 | 21:32

@ Elisabeth2 | 07-12-09 | 21:24
Hier. Maar dat heeft eerder te maken dat mijn familie één ruziënde bende is.
Gaarne niet opgeven voor het familiediner...

verraad van links | 07-12-09 | 21:32

Elisabeth2 | 07-12-09 | 21:30

In jouw ogen ja.
Mijn antwoord zat in de vraag.

gladstoned66 | 07-12-09 | 21:32

gladstoned66 | 07-12-09 | 21:28
Sinterklaasfeest is nauwelijks een christelijk feest te noemen, volgens mij.

Biep | 07-12-09 | 21:30

gladstoned66 | 07-12-09 | 21:28
Niet een vraag met een wedervraag beantwoorden. Dat is de machteloosheid ten top.

Elisabeth2 | 07-12-09 | 21:30

Grapje.

Sendis | 07-12-09 | 21:30

Best lekker, zo'n Eva met vlees aan, al blijft het natuurlijk een kreng.

Leest ook allen deze klassieker van Herman Philipse:
.
www.nrc.nl/opinie/article1616396.ece/S...
.
Helaas verrassend actueel.

Aardbewoner | 07-12-09 | 21:30

Elisabeth2 | 07-12-09 | 21:24
Ik!

Biep | 07-12-09 | 21:29

Fleauxe | 07-12-09 | 21:25
Waar een Paaps verleden al niet goed voor is.
*refrein meezingen kan*

Teun van het Tuinpad | 07-12-09 | 21:29

OT
Ab's lab NL2, waarom pleegt die man zoveel dwingende telefoontjes en bemoeit ie zich met orders , openbare aanbesteding en oordeelt ie over deskundigheid van anderen?

metropoliet | 07-12-09 | 21:29

De wetenschap pretendeert: uit NIETS kan nooit IETS ontstaan. Anders gezegd: uit NIET LEVEN kan nooit LEVEN ontstaan. De oerknal is ook onstaan uit het NIETS, zegt diezelfde wetenschap, waarmee ze zich zelf tegenspreekt en onomstotelijk het bewijs heeft geleverd dat ze een instrument van SATAN is, die "de wereld op zijn kop zet". De schepping door Gods' Handen is daarom het harde bewijs, want God was IETS voordat IETS anders (leven) ontstond. Wetenschappelijker kan niet.

Sendis | 07-12-09 | 21:29

Elisabeth2 | 07-12-09 | 21:24

Heb je sinterklaas gevierd?
Zo ja , dus ......

gladstoned66 | 07-12-09 | 21:28

Als God bestaat zit tie toch maar mooi in zn maag met al die ongelovigen die hij heeft geschapen.

hero_of_heaven | 07-12-09 | 21:27

Het is apart om te zien dat bijvoorbeeld de bevolking van Madagascar christen is en naar de kerk gaat. Ze zijn bekeerd door de Europeanen.

juriste | 07-12-09 | 21:25

@gladstoned66 | 07-12-09 | 21:18: Dat is een nogal vaag argument. Wat wil je dat ik nu zeg? Oh, is er gemoord in het verleden? Nou dan zal de Bijbel wel onzinnig zijn.
Vervat jij dat maar eens in fatsoenlijke premissen. Ik verneem het graag van je.
@Napeauleon | 07-12-09 | 21:18: Kennelijk, die zijn nogal schaars. Wat mij betreft roepen ze het van de daken, ware het niet dat er zo stuitend denigrerend over creationistische denkwijzen gedaan wordt. De heren atheïsten kunnen het nog niet met zekerheid zeggen, maar nemen alvast een voorschot op hun vermeende gelijk. Dat is nogal bizar.
@Teun van het Tuinpad | 07-12-09 | 21:19: Luister hier eens naar: www.youtube.com/watch?v=5kDRKdHIxeo&am...

Fleauxe | 07-12-09 | 21:25

Fl0r1s | 07-12-09 | 21:14
Overigens, de moslims hadden een aantal maanden geleden een bijeenkomst in de Apollohallen in 't Amsterdamse.
Het speelde door m'n hoofd de redaktie van GS te bellen en daar met een varkenskop op voor de deur te gaan staan. Ze waren er allemaal, van Tariq Ramadan tot Ali Babba. Had een leuk filmpje geweest, mahjah de consequenties hè...

rapunzelklokje | 07-12-09 | 21:25

Wie van de Christenbashers hier viert uit principe de kerst niet?

Elisabeth2 | 07-12-09 | 21:24

@rutger

Altijd leuk jouw journalistiek. Toon eens ballen en ga eens langs de as soennah moskee in Den Haag.

verder: In de biologie en anatomie, sluit alles zo nauwgezet op elkaar aan. Dit kan in mijn ogen nooit toeval zijn, vooral die processen die met elkaar samenhangen. Deze observatie sluit evolutie niet uit, maar maakt de aanname dat alles toeval is, in mijn ogen onwaarschijnlijk. Zelf geloof ik in een evoluerende schepping waarbij ik de 'dagen' in genesis 1 en 2 vrij interpreteer en waarin ik me realiseer dat de bijbel een boek over het leven van mensen en God is. De bijbel is geen natuurkundeboek. Wel staat voor mij Jezus centraal waar ik niemand kwaad mee wil doen. Dit is iets wat je niemand kunt opleggen.

de tandarts | 07-12-09 | 21:24

Het gaat niet alleen om de schepping die bediscusieerd moet worden:

Analyzeer dit maar eens:
Wat vieren de christenen met kerst? Juist ja, de geboorte van Jezus.
Waarom zijn ze dan een week te laat met de jaartelling begonnen??

Dan zijn er nu nog van die figuren die willen discusieren over het nut van de zomertijd. Wat een gelul over een uurtje verschil. Het gaat hier goddomme om een hele week!!
LOS DAT EERST MAAR EENS OP!!

trap | 07-12-09 | 21:22

Fleauxe | 07-12-09 | 21:11
Zolang men elkaar niets oplegt heb ik met beide partijen geen moeite.
Ik vind bijvoorbeeld Avé Maria "ongelooflijk" mooi.
www.youtube.com/watch?v=_6Qu15k24SA

Teun van het Tuinpad | 07-12-09 | 21:19

rutger kan beter bij die religieuze nitwits in kopenhagen langsgaan.

cumshaft | 07-12-09 | 21:19

Het maakt ook eigenlijk helemaal niks uit of deze wereld en het leven daarop zijn ontstaan na het knippen met den Goddelijke Vingers danwel na een oerknal. We leven in het hier en nu en mocht God deze bende geschapen hebben, dan is het wel duidelijk dat 'ie zich er heden ten dage niet meer mee bemoeit. Voor bewijzen verwijs ik naar de dagelijkse nieuwsbladen en -uitzendingen.

SODEP | 07-12-09 | 21:19

Fleauxe | 07-12-09 | 21:11
Atheïsten hebben het gelijk van de fiscus; bewijs maar dat het niet zo is.
Da's de volle breedte, en die past op een visdraad.
De atheïst zonder geldingsdrang heeft het een stuk makkelijker.

Napeauleon | 07-12-09 | 21:18

Fleauxe | 07-12-09 | 21:11

Feit is dat atheïsten er geen mensen om vermoorden.

gladstoned66 | 07-12-09 | 21:18

@Napeauleon | 07-12-09 | 21:13: Welnee, het is juist heerlijk weer.

Fleauxe | 07-12-09 | 21:17

De Schepping is geloofwaardig, omdat... het absurd is. Credo quia absurdum. Kom maar op de cd's.

Vieze Tonnie | 07-12-09 | 21:16

Mensen, Mr.Garisson legt het allemaal even uit: www.youtube.com/watch?v=okoReU7LtYw&am...
-
@progressief | 07-12-09 | 21:12: Of de natuurlijke rem op evolutie. Zoals men in het cafe gekscherend zegt: "ik heb nog nooit een vis uit het water zien lopen"
Wel bestaat er zoiets als mutatie, opdat de tegenstanders me daar niet mee om de oren slaan.

Fleauxe | 07-12-09 | 21:16

pius | 07-12-09 | 21:12
jaha....... jaha....... daar zég je me wat.
Ja.
Ja.
Nee, kweet hut niet.
Misschien had hij wel internet, en zodoende: nou ja, jeweetwel.

Biep | 07-12-09 | 21:16

Ik moet denken aan david de kabouter, binnen de intro wordt eauk gezegd; "voor wie dat gelooft bestaan wij echt.": www.youtube.com/watch?v=JaTghF5sq-o
briljante serie; zo leerzaam, zo'n waardevolle boodschap, zelfs de trollen ontbreken niet.

pius | 07-12-09 | 21:06
Ik ben een god in het diepst van mijn gedachten.
Ja, zeau loopt het toppik hoppen toch naadloos over, heer pius. ;

Ashtrey | 07-12-09 | 21:16

Nou kunnen we allemaal wel zeggen wat we willen, maar deze mannen zijn toch allemaal zeer beschaafd. Misschien zijn we het met hun ideeen niet eens, maar ik verwacht, zo aan de reaguursels te zien, dat ze gemiddeld toch een stuk beleefder zijn dan de reaguurders hier.
Degelijke mensen vormen de ruggengraat van onze samenleving.

sjg | 07-12-09 | 21:16

Waarom moeten Christenen het hier altijd ontgelden? Ga eens een keer naar moslimbijeenkomst en vraag daar eens waarom ze geloven in iemand die sex had met minderjarige meisjes ... Heb je dan ook zo'n grote mond? Ik betwijfel het.

Fl0r1s | 07-12-09 | 21:14
Nee dat doen we niet. Dat heet zelfislamisering.

rapunzelklokje | 07-12-09 | 21:15

Elisabeth2 | 07-12-09 | 21:12
Tuurlijk Els

Napeauleon | 07-12-09 | 21:15

Waarom moeten Christenen het hier altijd ontgelden? Ga eens een keer naar moslimbijeenkomst en vraag daar eens waarom ze geloven in iemand die sex had met minderjarige meisjes ... Heb je dan ook zo'n grote mond? Ik betwijfel het.

Fl0r1s | 07-12-09 | 21:14

SODEP | 07-12-09 | 21:09
lol

pius | 07-12-09 | 21:13

Aleen wat deed God voor hij hemel en aarde schiep, dat vraag ik me dan weer af.

pius | 07-12-09 | 21:06
Waarschijnlijk de hele dag f5-en, net als bijstandskoning.

rapunzelklokje | 07-12-09 | 21:13

Kijk om je heen, en besef dat er geen god bestaat.

gladstoned66 | 07-12-09 | 21:13

Fleauxe | 07-12-09 | 21:01
Had al gedrukt voordat jouw Samaritaanse inslag me bereikte.
Met name dat "verzin iets zelf" deed 't 'm

Napeauleon | 07-12-09 | 21:13

Napeauleon | 07-12-09 | 21:10
Dat kwam dan wel van dat spul waar zij mee volgeblaft was.

Elisabeth2 | 07-12-09 | 21:12

Het hardste bewijs voor de schepping dat ik kan bedenken, is dat er maar een vorm van leven op deze planeet is ontstaan in 4 miljard jaar. Dat is schijnbaar al snel gebeurd. Onwaarschijnlijk dat een ander bouwplan niet ook tot wasdom is gekomen. Ik weet het, indirect bewijs, maar toch.

progressief | 07-12-09 | 21:12

@Biep | 07-12-09 | 21:10
Geeft toe, de Man is kewl.

SODEP | 07-12-09 | 21:12

Biep | 07-12-09 | 21:08

Ja maar van wie kreeg hij dan die cursus? Dat is de vraag.

pius | 07-12-09 | 21:12

Feitelijk kunnen beide partijen hun gelijk niet volledig bewijzen. Feit is wel dat de atheïsten daar stukken minder makkelijk mee om kunnen gaan.

Fleauxe | 07-12-09 | 21:11

SODEP | 07-12-09 | 21:09
Je moet toch iets, als je Got bent...

Biep | 07-12-09 | 21:10

Het zit zo:

Toen Eva voor de eerste keer Adam's klabanus mocht ontvangen, en Adam haar punani voor den eerschten male volblafte besloot zij haar voorbips, doorgeneuqt en vol met mannenpap, een spoelbeurtje te geven in de, net nieuwe, ruischende oceaan.

Ze was nog niet halverwege haar afwas toen de donderende stem van god van boven haar deed schrikken:
"Rot op achterlijke dufkut met je stinkmuts; ik heb net de vissen geschapen, en die lucht krijg ik er nooit meer af!"

Aldus de waarheid.

Adres bij de redactie bekend.
PS. Kan ik die coole hoorcollege's op met mijn nieuwe, zojuist op GS gewonnen 52" flatscreen volgen?

Napeauleon | 07-12-09 | 21:10

Toch ben ik wel een beetje jaloers hoor. Zo'n WIJ gevoel over iets dat niet bestaat. Ik voel me een beetje verweesd om het op z'n Pim's te zeggen.
Er is vast nog wel iemand die me van wat goede adviesen kan voorzien?
Kom op laat me eens lachen..

rapunzelklokje | 07-12-09 | 21:08

pius | 07-12-09 | 21:06
Een cursus mensen boetseren?

Biep | 07-12-09 | 21:08

De duivel bestaat trouwens sowieso. Ik vind Oranjeboom bier lekker...

verraad van links | 07-12-09 | 21:07

Fleauxe | 07-12-09 | 21:01
Een linkje naar het YouTube filmpje was inderdaad veel beter geweest.

Biep | 07-12-09 | 21:07

Het belangrijkste in het leven is lucht. En lucht kun je niet zien. Maar het bestaat wel.
Want zonder lucht kun je niet ademen en als je niet kunt ademen ga je dood.
-
God is voor velen het belangrijkste in het bestaan en hij is voor velen lucht en je kunt hem niet zien. Dus kun je er vanuit gaan dat hij bestaat. En als God bestaat dan is de kans groot dat de schepping heeft plaatsgevonden.
-
Klinkt logisch toch?
Aleen wat deed God voor hij hemel en aarde schiep, dat vraag ik me dan weer af.

pius | 07-12-09 | 21:06

Wacht trouwens maar af, zodra het skelet van Adam ergens opgegraven wordt, zullen jullie zien dat God het persoonlijk aan de binnenkant van de schedel gesigneerd heeft.

SODEP | 07-12-09 | 21:05

Nacho_Vidal | 07-12-09 | 21:01
Ik ook niet, daarom formuleerde ik het zo kort mogenlijk.
Ik mag dan een vervelio zijn, een herhalio uithangen is weer een stap tever.
Bovendien is de discussie ein-de-loos.

Biep | 07-12-09 | 21:05

@iedereen, aangezien er geen enkel bewijs voor schepping is eis ik nu de torrents van die hoorcolleges.

.oplawaai | 07-12-09 | 21:05

Het enige steekhoudende argument waar atheisten (waaronder ikzelf) niks tegen in kunnen brengen is de volgende:
Volgens de meest plausibile kosmologische theorie die gebaseerd is op metingen is het heelal zo'n 14 miljard jaar geleden ontstaan tijden wat in populair taalgebruik "de oerknal" genoemd wordt. Tegelijkertijd ontstonden zowel tijd als ruimte. Wat er vóór de oerknal was lijkt een domme vraag: er wordt immers gevraagd naar een tijdstip dat bestond vóórdat tijd bestond. Toch moet er een bepaalde energie geweest zijn die het creatieproces in werking heeft gezet: gelovigen noemen deze God en als je deze terminologie aanvaardt heeft God dus de waarneembare wereld (tijd + ruimte) geschapen.
-
-
Zeau, redactie neem maar contact met mij op mbt het opsturen van die hoorcolleges.

Mr. Que? | 07-12-09 | 21:04

Man man man, wat een inteeltkop op dat plaatje.
Beslist een bewijs van de evolutietheorie.
Geen God die goed bij zijn hoofd is had dát ooit geschapen, zeker niet uitgerekend als een volgeling van hemzelf.

Merlot | 07-12-09 | 21:03

Religies zullen ALTIJD blijven bestaan, laten we onze beperkte energie richten op het aanvallen van die religies die het meeste gevaar voor ons betekenen. U weet wel, die doodscultus van de massamoordende pedofielprofeet.

de Bree | 07-12-09 | 21:02

Of je verkracht gewoon Descartes' woorden "Ik denk, dus ik besta" in "Ik denk aan God dus God bestaat".
Zie daar maar iets tussen te krijgen...
*op prijs wacht*

verraad van links | 07-12-09 | 21:02

@Sliptong | 07-12-09 | 20:50: Uit principe druk ik nooit op het NSB-knopje, ditmaal jeuken mijn vingers echter. Plaats een link of verzin zelf iets.

Fleauxe | 07-12-09 | 21:01

Nobody talks so constantly about God as those who insist that there is no God.
-- Heywood Broun

mokum | 07-12-09 | 21:01

@ Biep
Exact, het is gebaseerd op angst. Maar ik ga hier nu niet meer over discusieren.

Nacho_Vidal | 07-12-09 | 21:01

Ik zal dit komende zondag even aan den dominee vragen, Hij weet veel van dit soort dingen. Ik kom er op terug!

SODEP | 07-12-09 | 21:00

sokken gewoon uitdoet tijdens het neuqen ...

Je Verzint Het Niet | 07-12-09 | 21:00

Die ene meneer heeft kikkerogen.
Zo heeft Darwin het niet bedoelt.

Teun van het Tuinpad | 07-12-09 | 21:00

Sliptong | 07-12-09 | 20:50
Last van caissonziekte?

Kale jekkerT | 07-12-09 | 21:00

De evolutie is, in tegenstelling tot wat meneer Philipsse beweert, geen antoniem van de schepping. Evolutie stelt slechts hoe de processen verlopen zijn, niet of daar nu wel of geen schepping achter schuilt. Verder stelt meneer dat er NIETS aan de theorie ontbreekt, voor het gemak de Dmanisi-schedel buiten beschouwing gelaten.
De vraag is in hoeverre de term 'dagen' moet worden geïnterpreteerd. Of hiermee de 'laatste houvast' wegvalt? Natuurlijk niet, wat een bespottelijke suggestie.
Kom maar door met dat hoorcollege, ik lust 'm rauw. ;)

Fleauxe | 07-12-09 | 20:59

Nacho_Vidal | 07-12-09 | 20:52
Geloof, hoop en liefde: het is een ongrijpbaar verlangen naar het ontlopen van de dood, de angst en de eenzaamheid.
Zo denk ik erover... zonder het filmpje gezien te hebben.

Biep | 07-12-09 | 20:59

Herman Phillipse heeft nog een relatie met Ayaan gehad, meen ik. Goede mensen.

cugel | 07-12-09 | 20:58

Dat er grefo's los mogen rondlopen is het grootste bewijs dat god niet bestaat.

Tiepgeit | 07-12-09 | 20:57

Ik ga er even voor zitten. Kom maar op met de comments.

rapunzelklokje | 07-12-09 | 20:53

Mijn penis is het bewijs van de schepping

Isaac_Newton | 07-12-09 | 20:53

Goh! Die prijs zou ik best willen winnen maar mijn Gristenhonden modus ies kaput ......

Hobbykip | 07-12-09 | 20:53

@ Sliptong | 07-12-09 | 20:50
Uw comment is nou niet bepaald een slip of the tongue...

verraad van links | 07-12-09 | 20:53

Voor christenen hoeft het allemaal niet wetenschappelijk te worden aangetoond, het is het GE-LOOF, snap dat dan godverdomme

Nacho_Vidal | 07-12-09 | 20:52

LOL @ Gereformeerde kerk "Ut Welletjes"

Teun van het Tuinpad | 07-12-09 | 20:52

@ pius | 07-12-09 | 20:48
te laat. was op holland sport.

Bos Hout | 07-12-09 | 20:51

-weggejorist en opgerot-

Sliptong | 07-12-09 | 20:50

Bos Hout | 07-12-09 | 20:37

Op welk net?

pius | 07-12-09 | 20:48

het bij dit topic afgebeelde hoofd is het definitieve bewijs, of anders op zijn minst een niet te negeren zeer sterke aanwijzing, dat evolutie, zo het bestaat, ook de andere kant op kan werken

tismaareenmening | 07-12-09 | 20:42

Heeft Rutgert ook niet op de Christelijke Hogeschool Windesheim gescholierd ?
En ga nou eens klieren op een vergelijkbare moslimbijeenkomst, dan toon je pas ballen.

de Bree | 07-12-09 | 20:42

Eigenlijk vindt het feit dat asielzoekers die een beetje verkouden zijn toch onderdak krijgen ondanks dat ze uitgeprocedeerd zijn wat zorgerlijker dan dit geneuzel in de gereformeerde marge.

Mongoose | 07-12-09 | 20:42

Je kan altijd die koppen herkennen. Hoe kan dat toch? Plus shoppen ze bij dezelfde Hans Textiel?

ploert | 07-12-09 | 20:41

is het niet Prof. Hoxha?
en het grootste bewijs voor Der Schepping is toch wel het bestaan van atheïsten. als ik god was zou ik die phoeten op aarde ook extra hard ontgroenen door ze een heel leven lang kudtregeltjes te laten volgen en ook nog uitgelachen laten worden door relaxt-leef-mensen. wie het dan nog volhoudt te geloven mag komen chillen in m'n parkje (bij eden). maar senioriteit heerscht, ik was er het eerst, toen jezus en toen de rest. bukken dus.

two ball cane | 07-12-09 | 20:41

god bestaat volgens de moslims en anders wil alexander pechtold dat nog wel ff toelichten

henkt | 07-12-09 | 20:40

-weggejorist-

Bos Hout | 07-12-09 | 20:37

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen