Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Carriere maken? Kraken is een voltijdbaan!

wally100.jpg Zo mensen, uitgefeest? De Yoghurt-meppers zitten achter slot en grendel, krakers worden overal in den lande uitgekotst en als kers op de taart is vorige week het initiatiefwetsvoorstel (pdf) aangenomen dat kraken in de nabije toekomst strafbaar gaat stellen. Een glansrijke overwinning voor het eigendomsrecht. Als het wetsvoorstel ook in de Eerste Kamer wordt aangenomen, wordt kraken als het meezit vanaf 1 januari 2010 te allen tijde VERBOTEN en komt er op kraken een maximale straf van een jaar te staan. Als een werkloze underachiever in groepsverband kraakt en daarbij geweld gebruikt, kan de gevangenisstraf oplopen tot een keurige twee jaar en acht maanden, dus tel uit de winst. De vraag die wél presterend Nederland ondertussen bezighoudt is: kan de Eerste Kamer de wet nog tegenhouden? Theoretisch kan dat. De Eerste Kamer heeft geen amendementsrecht en zij kan het wetsvoorstel dus slechts aanvaarden of verwerpen. CDA, VVD en de CU beschikken in de senaat samen over 39 van de 75 zetels, ofwel: een meerderheid. Met de SGP erbij 41 zetels, dus dat zit geramd. Op 27 oktober a.s. begint de procedure. En oh ja, kijk morgen even naar het nieuws. Alle redenen om voor het kraakverbod te zijn, krijgt u dan op een presenteerblaadje. Keihard lachen doet u hier: “Kraken is een voltijdbaan”. Tuurlijk. En binnenkort een criminele voltijdbaan.

Reaguursels

Inloggen

Hoe zou het toch komen dat vooral in Nederland een kamer vinden zo moeilijk is ?
.
Antwoord: doordat de overheid naast bijvoorbeeld de taximarkt, ook déze markt heeft verstoord. Door alles en iedereen recht op huursubsidie te geven is bijna niemand nog genoodzaakt een kamer te verhuren. Kraken is een direct uitvloeisel van de uit zijn voegen gebarsten verzorgingsstaat.

drs Marcel van Dam j | 25-10-09 | 12:00

In wezen zijn ze zo schattig, knullig, zo lief naïef. Alleen dat vertikken om uit de pubertijd te komen dat is zo jammer. Anderzijds heeft het ook voordelen. Wat denk je dat een kaartje Artis kost tegenwoordig. Gratis primaatjes kijken, ik stem voor.

Rollins | 25-10-09 | 01:58

rehts88 | 23-10-09 | 10:52 Het geeft niks dat jij het sneu vindt dat ik werk. Alleen niet van 09:00 tot 17:00 zoals de meeste mensen die een echte baan hebben, niet zijnde loketbeambte of "van beroep krakerT" Maar blijf dan ook met je poten van mijn belastingcentjes en vastgoed. Als je niet wil bijdragen moet je ook niet willen dat je aanspraak kunt maken op enige bijstand. Creëer je eigen wereld. Ga zelf bouwen, verbouwen en produceren. Doe iets maar wees zelfvoorzienend. Paracieten dienen te worden bestreden omdat zij niets geven, slechts jeuk, en alleen maar nemen.

Jolly Jumper | 25-10-09 | 01:40

prachtig stukkie, Mixert, alleen, 'ze' willen geen brood, ze willen driedubbel-dik-bigMacs-met alles er bij, geloof ik, of thuisbezorgde pizza.

jurk | 24-10-09 | 15:25

Al dat gezeik over 4000 mensen die kraken in nederland beter zou het zijn om eens te kijken naar al die mensen die op wachtlijsten staan bij woningbouw verenigingen
dat zijn er heel wat meer en daar ligt ook de kern van het fenomeen kraken.
Natuurlijk is het krom dat de wetgeving nu zo werkt dat particulieren huizenbezitters mede verantwoordelijk worden gemaakt voor een recht waar de staat verantwoordelijk voor is namelijk het recht op een betaalbaar dak boven je hooft maar het feit blijft staan dat de overheid keihard faalt in het nakomen van deze wet.
En met de nieuwe kraakwet veranderd er niks hierin.
Hoeveel mensen zijn niet slachtoffer van asociale antikraak bureaus die het recht op wonen totaal uitkleed ?
hoeveel mensen leven in slechte sociale woningen
in totaal verloederde buurten?
hoeveel mensen zijn er thuis of dakloos in Nederland en hoeveel verborgen dakloosheid is er?
hoeveel mensen worden hun buurtje uit gejaagd omdat daar te dure koopwoningen moeten komen.
Wat is er gebeurt met de "prachtwijken" en de gedwongen verhuizingen van vele uit deze buurten?
hoeveel studenten leven in levensgevaarlijke kamers voor een asociale hoge huurprijs?
hoeveel jongeren moeten hun dorpje verlaten omdat er niet gebouwd mag worden?
Waarom is er in elke gemeente geen eerste opvang waar je kunt wachten op een huur huis?
Dat zijn vragen waar de overheid mee aan slag zou moeten gaan maar verbieden is gratis en makkelijk en leid mooi de aandacht af van al deze vragen.
En het achterlijke volk zeker hier trapt er keihard in.
misschien moeten mensen zich eens afvragen wat er nu werkelijk verandert als je 4000 mensen op een bevolking van 16 miljoen verbied te kraken.
Is dit de moeite waard om een overwinning om te vieren en de politiek te belonen voor zo een "doortastend" optreden?
geef ze brood en spelen of beter gezegd geef ze de brood en geen stijl dat leid lekker af van de werkelijke problemen.

mixt | 24-10-09 | 11:42

wat ik nog niet duidelijk uit de wet kan opmaken is of die 340 euro boete voor leegstand eenmalig is, of voor iedere dag,,?
Als het voor iedere dag leegstand zou zijn, dan is het een PRIMA wetje!
Ik had al wel en paar suggesties voor aankomend krakers:
Photoshop een mooi huurcontract, afgesloten met een fantasie-antikraak-burootje, en bewaar dat in een stevige envelop bij de voordeur.
Het gaat er alleen maar om de 'verdenking' van de dienstdoende 'opsporingsambtenaar' meteen te ontkrachten.
Daar staan natuurlijk namen op, maar in je eigen woning kan niemand je dwingen tot legitimatie, dus weiger dat dan ook.
En voor het geval een 'dienstdoende opsporingsambtenaar met verdenking' de GS-burelen betreedt, weet dat ze altijd de verdenking kunnen aanpassen, en dus van 'illegale ingebruikname' zomaar over kunnen stappen op 'illegale download-praktijken', om maar niet te spreken van ' illegale chemische substanties in roze microfoon-kapjes' of 'uitwonen van minderjarige secretaresse(-s) op tafel-des-doods'.
Enne nogmaals, dat kan dus ook die ietwat overgewichtige trein-conductrice van de lijn Utrecht-Maastricht zijn, die is immers ook 'opsporings-bevoegd'!
Verdenken is makkelijk, bewijzen een stuk lastiger!

"Ich bin keine Jude' schreeuwde hij nog, maar de trein..., ach, laat maar.

jurk | 24-10-09 | 05:32

Ik heb lang geleden een tijdje in een kraakpand gewoond omdat ik geen voor mij betaalbare kamer kon vinden: ik verdiende nog niet zoveel, en kamers en woningen waren schaars in Leiden. Het betrof een kantoorpand dat al jaren leeg stond.
De oude kraakwet is niet zo slecht: een woning moet lang leegstaan, en de krakers moeten eruit als de eigenaar een nieuwe bestemming voor het pand heeft.
Kraken is ontstaan uit woningnood: de meeste mensen geven toch echt de voorkeur aan een veilige betaalbare woning. Kraken verbieden is geen oplossing: zolang er behoefte aan is blijft het toch wel bestaan.

BMNapsema | 24-10-09 | 03:37

Als huisvrouw een voltijdbaan is waarom kraken dan niet? Zolang het de belastingbetaler maar geen 5 miljard per jaar kost aan koevoetsubsidie, want het moet gezegd: andersmans huisvrouwtje is verdomd duur in het onderhoud. Kan geen krakert tegenop.

Anders nog? | 24-10-09 | 01:29

-weggejorist-

theo4116 | 23-10-09 | 21:26

Het is een slecht wetsvoorstel, dus reken je nog niet rijk Pritt.

Broertjedood | 23-10-09 | 18:18

@vraagstaart
Zou kunnen ik was daar niet bij. Er stonden vast heel enge types tussen het meisje met de thee en het meisje dat knuffels uitdeelde. Maar goed, mijn punt was ook niet dat krakers alleen maar superfijn en leuk zijn. Stumpers heb je in elke laag van de bevolking. Maar dat het niet enkel tuig is zoals vele hier betogen, dat het allemaal niet zo zwart-wit is als een Arafat sjaal.

@Pikkenstrijder
Je vergelijkingen zijn grappig, maar het is toch een goede zaak dat iemand anders jouw vriendin berijdt als je er zelf geen werk van maakt. Wie laat nou zijn vriendin onbereden? Of z'n auto en al helemaal zijn huis, dat is toch idioot. Als je zo enthousiast was om iets nieuws te kopen en het oude pand nog niet verkocht hebt was je misschien voorbarig. En zelfs dan kan je het nog verhuren, doe dat dan...
Jij zegt: "en dan zit je nog jaren vast aan die lamzakken die te lui zijn om te werken" En dat is zo'n totale onzin! Lees maar wat Jurk schrijft, ik ga het niet herhalen. Enne, jij bent net zoals ik hurend tuig? Want gelukkig werk ik me het schompes voor mijn veel te hoge huur.... Tsjonge jonge. Laat je auto berijden door iemand die er kaas van gegeten heeft en ga fietsen man!

@Jurk
Ja vin'k ook!

@Oplichter 23-10-09 | 12:18
Jikes! Klopt, mooi dat je de aandacht weer terug richt op de echte boeven. Aansluiten en in rijen van 2... Nederland wordt een echt GOD vrezende politiestaat!

rehts88 | 23-10-09 | 18:18

Waarom gaan die mestkevers morgen in Utrecht demonstreren? Dan komt heel Houten, Nieuwegein & Leidsche Rijn normaal gesproken shoppen en geld brengen. Verplaatsen naar Lelystad aub.

borderlijntje | 23-10-09 | 17:31

@jurk dus

Snut Nose | 23-10-09 | 16:44

Waarom zou iemand die een woning heeft die niet nodig hebben.

ga jij anderen vertellen hoe ze hun zaakjes moeten runnen?
Het probleem met het beroep op rechtvaardigheid is dat iedereen dan wel de wet kan gaan breken vanwege dat beginsel.

Daarnaast is het gebrek aan Vinexwoningen niet dusdanig dat kraken daarom gerechtvaardigd wordt.

Nog een laatste vraag;
Er is woningnood. Er zijn vele mensen, jonge starters.
Hoe kunnen die een woning krijgen als de woningen die leeg staan gekraakt zijn?
Ik heb nog nooit gehoord van krakers die uit de woning gingen om ruim baan te maken voor die mensen voor wie ze zeggen het te doen.
Maar die krakers zitten er wel gratis.
Je kunt mij gewoonweg niet wijsmaken dat dat is omdat er zoveel obnrechtvaardigheid om de woningmarkt is.

Snut Nose | 23-10-09 | 16:17

@snotneus:
dr zijn genoeg kraakpanden in Vinex-wijken, alleen vallen ze niet op, net zoals er niks opvalt daaro. Keurige burgers die heel even het recht in eigen hand genomen hebben.
Laatste schatting in IJburg, 15-20 woningen.
Het hoeft ook niet altijd met bivakmutsen, spandoeken en breekijzers, die lui lopen m.i. een beetje achter.
Wij zijn net vrijwillig vertrokken uit ons vijfde pandje-op-rij, zonder ME en al dat gedoe. We waren uitgeprocedeerd, zoals dat heet.
Nu wordt via allerlei achterbakse gemeente-politiek een prachtig stukje bos omgetoverd in Golfbaan, jawel! Alsof er daar niet al genoeg van zijn.
Wat het gros van de geaguurders maar niet schijnt te snappen, is dat een kraakpand in 1 rechtszitting te ontruimen is, ALS DE EIGENAAR KAN AANTONEN DAT IE HET PAND ZELF NODIG HEEFT. Niks huilebalkerij, even naar de rechter. Zo gebeurd, had je maar geen half jaar leeg moeten laten staan, want dat is namelijk illegaal!
En het wordt met de nieuwe kraak-wet nog veel illegaler, leegstand.

Links van 'nette krakerts?
Awel, nou, uhh, www.grensgeval.org.
ADM-amsterdam viert binnenkort 11 jaar: www.admleeft.nl
en zo zijn er vele, maar niet allemaal hebben ze mooie webstekkies.

jurk | 23-10-09 | 15:29

Volgens mij betaal je ook geen huur in een gevangeniscel dus ik zie het probleem voor deze anti-autoritaire/cultuursocialistische/anarchistische/psychische zieke hippies niet echt.
Warme cel met op z'n tijd natje en droogje en van alle gemakken voorzien. Wat wil een krakert nog meer ?

said_fred | 23-10-09 | 13:35

ohja... en de vertaling natuurlijk;
Voor onze afdeling propaganda zoeken wij nog zwangere vrouwen en naïve moeders die in goed Goebelliaanse wijze zorgen voor gegarandeerde tranentrekkende zendtijd op het jeugdjournaal en hartvannederland.

asjemeblieft | 23-10-09 | 13:32

van de indy vriendjes>
kinderblok!
Wendie - 28.09.2009 18:09

Omdat ook kinderen kraken wil ik graag een kinderblok organiseren voor de demo. Ik ga nog even kijken voor een apart voorverzamelplekje enzo, maar ouders met kinderen (en zwangere vrouwen) die het leuk vinden om mee te lopen kunnen mij vast mailen. Geef het ook door aan ouders/kinderen die je kent!

<< vertaling: Voor propagandadoeleinden zouden wij graag kinderen en zwangere vrouwen misbruiken. Ervaring leert dat dit ouderwetse Goebelliaanse staaltje, tranentrekkende zendtijd op hartvanNederland en het jeugdjournaal garandeerd.

asjemeblieft | 23-10-09 | 13:30

-weggejorist-

Bloodzone | 23-10-09 | 13:19

En uitwonenden beurs als student en kraken !!!!!!
Betaal dan gewoon een bedrag aan de eigenaar van het pand, en blow niet alles op.

eed | 23-10-09 | 13:15

@mOrph3u5

Je hebt een punt daar.

Ik zie nooit kraakpanden in Vinex wijken, wel op de grachten en in de mooie oude buurtjes.

Snut Nose | 23-10-09 | 13:09

Eeeeeh... ik zie roze microfoon. Waar is filmpje??

Mulimans | 23-10-09 | 13:08

De gemiddelde kraker ziet een gevangenis bezoek/overnachting ook als kraken, aangezien er zoveel cellen leeg staan.

m0rph3u5 | 23-10-09 | 13:05

@Jurk: KrakerTs in je pand ontneemt je als eigenaar de vrije beschikking. En toch krijg je ze er bijna niet uit.

Pikkestrijder | 23-10-09 | 12:43

Harryborghouts
Ik zie het verband tussen prostitutie, softdrugs, alkohol, lopen in sexy kleding, opvallen (niet grijs zijn) aan de ene kant en kraken aan de andere kant (andermanshuis vernielen en zo. ik heb nog nooit een niet uitgewoond karkerspand gezien; heb je wat links die NIET van een krakerswebsite komen? Of zijn alle websites waarop hele mooie aangeklede krakershuizen staan alleen krakerswebsites en is de rest van de maatschappij niet te vertrouwen?)

Ben je echt zo ziek in je kop dat je mensen die het verbod op stelen en het vernielen van andermans spullen willen BEKRACHTIGEN vergelijkt met de Taliban?

Tsss. Steek je kop uit je reet, man.
(ik houd niet van schelden. Maar dit is ook geen schelden.)

Snut Nose | 23-10-09 | 12:40

en nog even voor de duidelijkheid:
het stelen van een auto/fiets/mondharmonica heet volgens de wet 'ontvreemding', da's heel erg! Je ontneemt de 'rechtmatige eigenaar' de 'vrije beschikking over' dat goed. En als het gestolen is, is het doorgaans weg, zoek, foetsie, hoewel auto's soms nog terug komen, dan heet dat geen 'ontvreemding', maar 'joy-riding'.
Het in gebruik nemen van een leegstaand pand is volgens de wet iets heel anders, het pand is immers niet 'weg', onvinbaar, foetsie, kapodt? toch, staat er nog gewoon, toch?
De 'eigenaar' kan er alles mee doen waar hij recht op heeft, en dat is meestal niet zoveel: verbouwen, verkopen,bewonen, verhuren, uitlenen-om-niet, als hij zich maar aan de wet houdt. Dat is het wel zo'n beetje.
D'r staat nergens in de wet dat Dirk S. vandaag in mijn huis mag binnenlopen omdat mijn hypotheek-acte in dat mooie pand in Schermerhorn ligt, gelukkig niet zeg, zou een mooie boel worden!
Diezelfde wet zegt nou juist dattie de bewoners/gebruikers er niet uit mag meppen (geweld is het voorrecht van de staat), én dat hij het niet leeg mag laten staan.
Dat staat in de wet, klaar.
Alia yacta est!

jurk | 23-10-09 | 12:25

Gelukkig heeft dit plok op tijd de juiste weg gevonden naar Den Heere. Jullie leider Weesie heeft er goed aan gedaan zijn liefde voor de enige echte God en zijn zoon Jezus die voor onze zonden aan het kruis is gestorven te verklaren. Deze enge krakers kunnen alleen worden gered door zich net als jullie te bekeren tot het ware geloof.
Ga vooral verder met jullie stichtelijke missie.
Heer zegen dit wepplok. Amen!

oplichter | 23-10-09 | 12:25

Kijk Geenstijl, jullie maken zich zo druk over krakerts. De echte krakers zijn de graaiende politici en hun zakkenvullende vriendjes. Die kraken een geheel land ineens. De aandacht afleiden naar zoiets marginaals als kraken is precies wat jullie gristenbroeders van de gevestigde orde willen. Gelukkig is jullie 'born-again' gristelijk leider Weesie bereid deze dienst te verlenen. Want uiteindelijk moet bij jullie rechts-gristelijke blog-sekte de pijp ook roken, natuurlijk.
Nog een zalig weekend.

oplichter | 23-10-09 | 12:18

Vanaf nu kan dus iedere achterdochtige diender de redactie van GS zomaar binnenlopen, de aanwezigen arresteren, en de boedel in beslag nemen:
Een verdenking 'illegaal aanwezig zijn' is genoeg:
(citaatje):
'In geval van verdenking van een misdrijf als omschreven in de artikelen 138, 138a en 139 van het Wetboek van Strafrecht kan iedere opsporingsambtenaar de desbetreffende plaats betreden. Zij zijn bevoegd alle personen die daar wederrechtelijk vertoeven, alsmede alle voorwerpen die daar ter plaatse worden aangetroffen, te verwijderen of te doen verwijderen. '

Let wel, de eerste de beste parkeerwacht/boswachter/treinconducteur kan dit doen!
Mooie wet!
Heeft iemand anders op deze schreeuw-pagina hem gelezen?
Wetten moet je lezen, dat helpt bij protest.
Ik adviseer vanaf nu iedere huurder en eigenaar, leaser en om-niet-gebruiker, zoontje-van en buitenlandse-woning-ruiler om een goed leesbare kopie van hun huur/eigendoms-contract in een stevige envelop bij de voordeur te bewaren, voor het geval dat.
Verdenken is zo makkelijk, bewijzen kan soms heel lastig zijn.
'ICH BIN KEINE JUDE' schreeuwde hij nog, maar de trein reed al.

En inderdaad, kraken gaat door, net als illegaal downloaden, en bankfraude, maar leegstand, om welke reden dan ook, wordt duur;
Na een bepaalde termijn moet je misschien je kantoorpand om gaan ver-her-bouwen;
(citaatje):
'indien het gebouw noodzakelijke voorzieningen behoeft om weer op redelijke wijze tot gebruik te kunnen dienen, de eigenaar verplichten om binnen een door hen te bepalen termijn de door hen aan te geven voorzieningen te treffen'.
Toiletten en douches, keukenettes in alle kamers, en doe meteen ook maar 60 minuten brandvrije scheidingsmuren d'r tussen, succes!

jurk | 23-10-09 | 11:57

Werd tijd. Je zult maar je huis niet verkocht krijgen en dan wordt het gekraakt. Je werkt je al helemaal het schompes voor dubbele lasten en dan zit je nog jaren vast aan die lamzakken die te lui zijn om te werken. Je hebt met je poten van andermans spullen af te blijven. En dat gezever over recht op woonruimte; ga op een camping wonen.

@rehts88: het heeft geen ruk te maken met hoe mooi krakers het pand maken (al is jou idee van mooi anders dan de meeste kraakpanden die ik heb gezien). Je hebt gewoon met je gore rotpoten van andermans eigendom af te blijven. Hoe zou je het vinden als je auto door iedereen gebruikt mag worden als jij er 2 weken niet in hebt gereden? Hoe zou jij het vinden als je vriendin door iedereen gebruikt mag worden omdat jij haar 2 weken niet gedaan hebt? Dingen die niet van jou moet je gewoon laten voor wat ze zijn, klaar. U is zelf krakerT-tuig?

Pikkestrijder | 23-10-09 | 11:48

Goeie zaak dit! Laten we alles verbieden! tijd dat prostitutie, softdrug, alcohol, rond lopen in sexy kleding, opvallen(niet grijs zijn) ook verboden word!!!
kan me trouwens niet voorstellen dat dit kabinet geenstijl niet wil verbieden!
Trouwens weet zeker dat adolf Hirsch Ballin ook het internet wil verbieden!

Harry Borghouts | 23-10-09 | 11:24

@Superior Bastard | 23-10-09 | 09:19
@Biep | 23-10-09 | 09:17
Of het idyllische centrum van Amsterdam-Slotervaart? indymedia.nl/nl/2009/10/62124.shtml

onderzoekert | 23-10-09 | 11:15

@ rehts88 | 23-10-09 | 10:52

"En hardwerkende mensen zijn nobel? Als je van 9 tot 17:00 werkt hoor je er bij!"

Ja en ja. Mensen die hun eigen broek kunnen ophouden en van andermans spullen afblijven zij nobel. Als je een baan hebt en geen uitvretende zeurneus bent heb je mijn zegen.

kolonel klootoog | 23-10-09 | 11:12

Gigolo is ook een voltijdsbaan als je maar potent genoeg bent.

Captain Diehard | 23-10-09 | 11:02

@rehts88 | 23-10-09 | 10:52 Wat nou zo grappig is aan jouw verhaal: ik was vorige week zelf op het Plein, heb daar gezien wat voor hardwerkende, slimme, schone, en creatieve lieden (in zwart hard leer, legerkistjes, etc.) daar een tentenkamp hadden gemaakt, agressief waren tegen de cafébezoekers (en enkele kroegbazen waren er he-le-maal klaar mee en hadden echt geen ME meer nodig) en de ME, en dan lees ik op Indymedia dat het Plein was leeggeknuppeld zonder aanleiding. Wat is dan wel een aanleiding? Gooien met benzinebommen?

Nou kan ik op een ander Plein zijn geweest, maar toch. Wat heb ik daar nou verkeerd gezien?

vraagstaart | 23-10-09 | 11:00

zeg maar jansen | 23-10-09 | 10:14
heb je wel een beetje gelijk in. Vaak zijn het van die mamoeTerts. Maar ik heb het over die ene blonde van het traject A'dam-Maastricht met die dikke knopen op dr blouse : )

DnSjaak | 23-10-09 | 10:52

@ 9 van de 10 reaguurders hier.
Wat er hier allemaal wordt uitgekraamd door het gros van u.
Hebben jullie wel eens een krakend persoon ontmoet, wel eens in een kraakpand geweest? Het grootste deel is hardwerkender, slimmer, schoner, en creatiever dan je doorsnee huurende henk.
Ik heb panden gezien die de instorting nabij waren, tot ze werden geschuurd, geschilderd en met veel liefde bewoond. Ik ken zelfs een pand waar de buurt geregeld op de koffie komt, waar kinderen komen spelen. Waar kunstenaars kansen krijgen en wat binnenkort wordt verbouwd door de gemeente tot cultureel centrum, geleid door "krakers".
En dan niet jullie genoemde stereotype speed snatsende, zichzelf bevuilende spud uit de jaren negentig. Alhoewel die er vast ook nog wel is maar de doorsnee hurende of kopende henk gaat in het weekend ook lekker los met wat coke en een paar pillen achter zijn kiezen.
Jullie huren dus uit principe begrijp ik? En hardwerkende mensen zijn nobel? Als je van 9 tot 17:00 werkt hoor je er bij! Ondertussen loopt de ene helft bij de fysio met klachten en de andere helft bij de psycholoog met burn-out. Anderen zijn zo versufd dat ze met henk in het weekend tot het uiterste moeten gaan om het leven leuk te vinden.
Maar goed, dit is een heel andere vergadering.
Zorg wel dat jullie op de platgewandelde paden blijven, anders lopen jullie misschien het risico dat het leven anders loopt dan jullie voorgekauwd wordt.
Veel plezier met de nieuwste filmpjes downloaden idd!! En met het corrigeren van mijn verhaal, ik heb vast wel wat fouten in m'n spelling gemaakt!

rehts88 | 23-10-09 | 10:52

@Pritt-en andere GS-übermenschen: Wat besteden jullie toch overdreven veel tijd aan dat bespottelijke kraakVerbot? Ooit een blauwtje gelopen bij een kraakster?
Normaal wordt ieder Verbot keihard op de hak genomen (en tercht!), maar hiermee outen jullie je helemaal als verzuurde fatsoensrakkers. Komen jullie nog wel es buiten en dan bedoel ik niet in van die Amsterdamse yuppenclubs en -kroegen? Tjongejonge!

Sleurhut | 23-10-09 | 10:47

Haha, die Indymedianen: als ware fundi's zetten ze zelfs kinderen in de vuurlinie. Klassereactie van Wim Heitinga trouwens, aldaar.

Joris Draaksteker | 23-10-09 | 10:39

Yes!!!
Finally, jammer dat ze hier niet een jaar geleden mee zijn gekomen.
Toen zaten er nog een groepje krakerts in mijn pand. Niet weg te slaan, zelfs letterlijk niet. Dan voel jeje echt machteloos. Als je de stroom niet betaald (jij gebruikt het tenslotte niet, dat tuig wel) wordt het afgesloten, krakers klagen, moet weer worden aangesloten, jij krijgt een rekening voor aansluitkosten.
Eindelijk gerechtigheid.

Baaz | 23-10-09 | 10:33

Krakers leven in een soort subcultuur. De meesten kiezen daar bewust voor omdat die cultuur hen gewoon aanspreekt. Het is een manier om te laten zien dat je het niet eens bent met bepaalde zaken in de huidige maatschappij.

Sommige krakers leven in woongroepen in schitterende oude panden, meestal in oude binnensteden. Er is ruimte voor deze subcultuur die creëren wij met zijn allen zelf helaas. Zolang ze mij als huiseigenaar maar niet lastig vallen heb ik eigenlijk geen probleem met het fenomeen kraken

klantvriendelijk | 23-10-09 | 10:30

Ook anti-kraak wordt nu opgeheven. De studenten die woonden krijgen nu een lange vinger, dat dan weer wel.

Einde van de Domheid | 23-10-09 | 10:29

DnSjaak | 23-10-09 | 10:10

nou, ik was nog niet zover als jij hoor.....
Je maakt er wel een heel spannende wedstrijd van, moet ik zeggen. ;)

Biep | 23-10-09 | 10:24

De woningmarkt is een markt.

De prijs wordt bepaald door vraag en aanbod.

Het probleem is niet dat Huiseigenaren huizen vasthouden om schaarste te creeren, (bezopen idee. Enig idee wat het onderhoud van een woning kost? En er staat niets tegenover, geen huurinkomsten etcetera) maar het feit dat iedere idioot die de afgelopen 15 jaar een woning gekocht heeft zonder blikken of blozen veel te veel betaalde.

Als iemand een woning te koop aanbied voor belachelijk veel geld, maar JanLul heeft dat er voor over (en iedereen in Nederland heeft dat er voor over gehad) en zo wordt de markt verpest.

Net zoals de consument zelf zo stom is geweest om veel te hoge leningen met veel te hoge rentes met veel te dure financiele producten af te sluiten, is de consument net zo verantwoordelijk voor het aanschaffen van veel te dure woningen waarnaar de prijs omhoog kan bij alle andere makelaars.

Geen medelijden hoor.

Dus het 'recht' op kraken heeft totaal geen grond.

Snut Nose | 23-10-09 | 10:21

Er stond in 2008 4,5 mln. m2 (!) kantoorruimte leeg in Nederland, waar op dit moment de wachtlijst voor een betaalbare woning in Amsterdam ruim 12 jaar is.
Door dit besluit wordt er weer partij gekozen voor de kleine groep mensen die hier werkelijk baat bij hebben!!

ingelogd | 23-10-09 | 10:20

"Het wetsvoorstel ( EK 31.560, A pdf icoon ) is op 15 oktober 2009 aangenomen door de Tweede Kamer. VVD, ChristenUnie, SGP, CDA, PVV en het lid Verdonk stemden voor. De Eerste Kamercommissies voor Justitie en voor VROM/WWI bespreken op 27 oktober 2009 de procedure ."

Het LID Verdonk! Dus toch een man?

Kobus Kloothamer | 23-10-09 | 10:16

Bwaaahhaaaaahaaaaaa, 'Kraken is een voltijdbaan' Geweldig! Op dit soort 'studenten' zit de maatschappij te wachten als ze straks 'klaar' zijn.
* op 22e klaar was met studeren en nu dus 26 jaar arbeidsmarkt erop heeft zitten! *

Kobus Kloothamer | 23-10-09 | 10:15

DnSjaak | 23-10-09 | 10:10 Dat van die conductrice geloof ik niet. De N.S. neemt conductrices per kilo aan. Die worden op Ibiza echt niet volgeblaft, die moeten toezien hoe slanke deernes de een na de andere vent oppikken.

zeg maar jansen | 23-10-09 | 10:14

Ilse studéérde in Rotterdam.
Ilse studeert momenteel niet.
John studeert 'iets speciaals'.
John durft er niet voor uit te komen dat hij ook niet studeert.
Krakers hebben moeite met invulling aan hun leven geven. Het kraakverbod is daarom ook in hun voordeel; nu ze hun 'voltijdbaan' verliezen worden ze eindelijk gedwongen iets nuttigs te gaan doen.

Bozsma | 23-10-09 | 10:13

Biep | 23-10-09 | 10:06
Je zegt het als of het een wedstrijd is.
"En de eerste infecties zijn los! In de buitenbaan de jonge kantoor pik met mexicaans liefje. En in de binnenbaan de blonde treinconductrice die zich op Ibiza heeft laten vol blaffen met geïnfecteerde spaanse lichaamssappen." Wie veroorzaakt de meeste slachtoffers?

DnSjaak | 23-10-09 | 10:10

Het blijft altijd weer wonderbaarlijk hoever die krakerTs af staan van de realiteit. Als enige doel in je leven om met een Arafat-sjaaltje met je ongewassen bek een verfbommetje naar de dichtbijzijnde ME-erT te gooien. Ik had ook geen rijke ouwelui die een huisje voor me konden kopen toen ik studeerde, maar waarom kon ik wel een kamer vinden?
Het is - zoals hier al gezegd is - kansleaus tuig dat voor een duppie op de eerste rij wil zitten. En als het even kan hier dat duppie ook niet voor wil uitgeven.

Tennessee Whiskey | 23-10-09 | 10:08

Hier afleveren graag!

Frau Antje | 23-10-09 | 10:07

DnSjaak | 23-10-09 | 10:02
Denk het wel, de epidemie is van start gegaan.

Biep | 23-10-09 | 10:06

Biep | 23-10-09 | 10:01
Oow,
goed zo.
Was al bang.
Ben Bremen-se asielzoeker te Huissen.
Ook leuk;)

Frau Antje | 23-10-09 | 10:05

R.B.Scott | 23-10-09 | 09:58
Je hebt volkomen gelijk.

Biep | 23-10-09 | 10:03

koerbagh ® | 23-10-09 | 09:59 En een badhuis en een wasserette is ook zo vreselijk 1950. Teloorgegaan in de jaren van snelle economische groei veroorzaakt door het harde werken van de babyboomers. Iedereen een Kever of een Kadett, een televisie en een wasmachine.

zeg maar jansen | 23-10-09 | 10:03

Teun van het Tuinpad | 23-10-09 | 10:01
Komt österhaus toch nog van zn vaccins af...?

DnSjaak | 23-10-09 | 10:02

Frau Antje | 23-10-09 | 09:57
Voor jou wil ik best wel net doen alsof ;)
(Ik ben Utrechtse asielzoeker te Haarlem)

Biep | 23-10-09 | 10:01

Goh, dacht je van de krakers af te zijn kondigt de volgende epidemie zich aan.
*kuch kuch*

Teun van het Tuinpad | 23-10-09 | 10:01

glebber | 23-10-09 | 09:58
Een mooie aanvulling op de wet zou daarom zijn dat leegstand door projectontwikkelaars boven een bepaalde tijd na vergunning verlening fiks word beboet.

DnSjaak | 23-10-09 | 10:00

@kuifje. | 23-10-09 | 09:55 :
Ja maar zo makkelijk is dat niet! Veel kraakpanden hebben geen bad of douche. Laat staan een wasmachine.

koerbagh ® | 23-10-09 | 09:59

Drugs zijn ook verboden, maar worden gedoogd zolang je het maar niet te bont maakt. Ik denk dat je het kraken in hetzelfde perspectief moet zien. Overigens vind ik dat het basisprincipe van kraken niet verkeerd is en ik ken krakers die al 10 jaar een pand bewonen en dat ook weer opgeknapt hebben. De eigenaar van het pand vindt dat prima, maar ik denk dat als hun het hadden laten verkroten ze er allang uitgepleurt waren.

Al Bundie | 23-10-09 | 09:59

De discussie op zich is al genant genoeg:
Het is toch te leip voor woorden dat je je in allerlei bochten moet wringen om duidelijk te maken dat je zelf wil bepalen wat je met je eigendom doet?

R.B.Scott | 23-10-09 | 09:58

Het is allemaal heel mooi dat kraken verboden is, maar ongelimiteerde leegstand bij een te krap woningaanbod blijft legaal heb ik begrepen.

Einde van de Domheid | 23-10-09 | 09:58

Deze blijheid om het kraakverbod is niets meer dan stompzinnige jaloezie. Leegstand door speculatie en woningnood zal weer terugkomen. De dreiging van een kudde ongewassen krakerTs was altijd een mooie stok achter de deur voor projectontwikkelaars om kostbare bebouwing niet onbenut te laten.

glebber | 23-10-09 | 09:58

@koffieboer | 23-10-09 | 09:54 Maar dat werkt dan niet voor Rotterdammers.

vraagstaart | 23-10-09 | 09:58

Begin nu ernstig te twijfelen of B. niet mijn gekke zus uit A'dam is?!

Frau Antje | 23-10-09 | 09:57

koffieboer | 23-10-09 | 09:54
Meneer koffieboer , (of mevr, boerin)
Ik heb een handicap dat ik al zo lang bij me draag, dat het me begint te sieren. Wie weet dat ik ooit nog door mijn dochter op mijn vingers getikt wordt (?)
Ik doe mijn best, maar in feite bevind(?) ik me in een zwart gad(?)

Biep | 23-10-09 | 09:57

@Diovis Pontifex | 23-10-09 | 09:51 En met dat "vind ik" raak je des Pudels Kern. Blijkbaar denkt men daar bij GS wat anders over, maar daar zijn ze wel consequent in.

Imo heb je overigens gelijk.

vraagstaart | 23-10-09 | 09:56

Biep | 23-10-09 | 09:53 lol.
Hier kan geen krakerT tegen op.

Teun van het Tuinpad | 23-10-09 | 09:56

Laten die krakers nu eens een zinvolle bijdrage leveren aan de maatschappij; naar de kapper, een bad nemen , schone kleding aan en dan gaan solliciteren naar een baan!

kuifje. | 23-10-09 | 09:55

@ MrKoek | 23-10-09 | 09:38: leuk dat je enige nuance aanbrengt. En zo omschreven, zou je bijna begrip kunnen opbrengen voor het kraken. Alleen: zoals jij het brengt, gáát het juist niet. Veel te vaak worden er panden gekraakt terwijl de eigenaar juist wel plannen heeft maar bijvoorbeeld de gemeente laks is in het verstrekken van vergunningen. Krakers hebben geen vergunning nodig. Sterker nog, je hebt een vergunning nodig (een rechterlijke uitspraak dan) om te proberen hen eruit te krijgen. Dat heb ik in eigen omgeving niet één maar wel drie keer meegemaakt. Bij heel normale mensen, die bijvoorbeeld een pand wilden splitsen. Maar dat zal dan wel weer onder speculatie vallen, toch. Al was het de bedoeling meer woonruimte te creëren. En daar is het toch om te doen?

handsomedevil | 23-10-09 | 09:54

leefbarbaar | 23-10-09 | 09:46 Dus die panden worden verhuurd? Huren is iets anders dan kraken. Een van de grote verschillen is dat er een huurovereenkomst is ( hoe krom die in jouw ogen ook mag zijn ) en dat er geld van eigenaar wisselt.
De huurder woont er tegen vergoeding en met instemming van de eigenaar.
Dat zijn twee zaken waar je bij een gemiddelde kraker niet mee aan hoeft te komen.
Sterker nog, ik ken iemand wiens pand leeg stond en gekraakt werd. hij ging erheen en zei: "Als jullie hier willen blijven wonen kunnen we wel een huurovereenkomst maken". Een dikke middelvinger was het antwoord wat ie kreeg.
Krakers zijn over het algemeen van huisjepik, niet van huisjehuur. Want dat kost geld.

zeg maar jansen | 23-10-09 | 09:54

Lying Dutchman | 23-10-09 | 09:52
hahahaha! mijn naam is haas.

Biep | 23-10-09 | 09:54

Biep | 23-10-09 | 09:44
Bij twijfelgevallen kun je het werkwoord bijv. door "fietsen" of "lopen" vervangen. Dan is het meteen duidelijk of er een t achter moet of niet.

koffieboer | 23-10-09 | 09:54

Teun van het Tuinpad | 23-10-09 | 09:50
Een gebbetje, een grap en een grol!
Mensch durf te leven!

Biep | 23-10-09 | 09:53

lol@Biep | 23-10-09 | 09:46
Wie zegt dat verbaal geweld niets oplevert?

Lying Dutchman | 23-10-09 | 09:52

Diovis Pontifex | 23-10-09 | 09:43
Hoewel je een punt hebt.
Stelen is stelen.

Gaat je vergelijking niet helemaal op. Door kraken verminderd de waarde van panden en ontstaat er in sommige gevallen stedelijk verval (ook bij leegstand overigens)

Maar de waarde van muziek is door internet verschoven. De inkomsten van artiesten komen niet meer direct van de consument af. Maar word verrekend door betalingen van media(tv radio) en de inkomsten die ze genereren uit reclame contracten.
De consument betaald zogezegd bij de kassa en niet meer direct aan de artiest. Herverdeling van inkomsten en uitgaven.
Redelijk normaal principe. Alleen verliezen clubs als BUMA hun bestaansrecht daar door en worden de burgers met allerlei drogreden bestolen!
Bij Kraken verminderd de waarde voor de eigenaar die hier op geen enkele wijze word gecompenseerd i.t.t. atriesten

DnSjaak | 23-10-09 | 09:51

@vraagstaart
auteursrecht en eigendomsrecht liggen anders heel dicht bij elkaar vind ik

Diovis Pontifex | 23-10-09 | 09:51

Biep | 23-10-09 | 09:46
Krijg nou tieten.
Mot niet gekker worden...;)

Teun van het Tuinpad | 23-10-09 | 09:50

Als men eigen woningzoekenende eens voorrang gaf i.p.v. asielzoekers en pardonners was er al een hoop woonleed opgelost.

E.Colli | 23-10-09 | 09:50

sufkut | 23-10-09 | 09:46
Lachen!

Frau Antje | 23-10-09 | 09:50

toen ik op de link presenteerblaadje klikte voelde ik voor het eerst in mijn leven een zekere sympathie voor krakers. Ik heb het nog nooit eerder vanuit hun standpunt bekeken. Lees:
"Waar de politiek haar hoofd afwend van het tekort aan woonruimte, staat een kraakverbod wel hoog op de agenda. Aan de werkelijke criminelen wordt voorbij gegaan. Huisjesmelkers, woningbouwcorporaties, speculanten en de overheid werken een tekort aan woonruimte in de hand."
- Hier zit zeker een kern van waarheid in.

gruppenfuhrer | 23-10-09 | 09:49

MrKoek | 23-10-09 | 09:38
Bedank je krakermaatjes uit het Oostblok maar, die hebben eigenhandig het gedoogbeleid voor je naar z'n mallemoer geholpen.
Maar ik geef je gedeeltelijk gelijk: het is bijna onbetaalbaar voor studenten een redelijke kamer te kunnen betalen. Persoonlijk heb ik wel een zwak voor mensen die iets willen leren en ook nog kunnen sparen.
Wat dat betreft verdien je wel een complimentje.

Biep | 23-10-09 | 09:49

@Diovis Pontifex | 23-10-09 | 09:43 Nee hoor. Eigendomsrecht op molecuul-structuren, bits zijn vrij. Klontjes toch? Niet hypocriet, heel rechtlijnig. Of je het darmee eens bent is natuurlijk weer wat anders.

vraagstaart | 23-10-09 | 09:48

ik vat em niet. Vroeger (40jaar geleden) kraakte je omdat je woonruimte nodig had en knaptje je ook ietwat op en was het meer een veredelde studentenwoning. 'Men kwam er samen wel uit'. Nu is kraken gewoon voor niks de hele dag blowen en gezellie alles overhoop halen etc. wat is het verschil tussen daarbij ook nog gratis te vreten krijgen en een playstation erbij krijgen om de tijd te doden? In mijn ogen heeft een cel in NL meerdere pluspunten tov kraken.

sufkut | 23-10-09 | 09:46

Bij de weg: het corrupte 010 maakt ook schandalig misbruik van de antikraak.
Tientallen huizen worden jarenlang verhuurd voor niets of een habbekrats aan ambtenaren.
Dan heb je dus vetbetaalde ambtenaren, die 30 jaar voor niets in een villa zitten omdat de gemeente, de eigenaar "vergeet" de huizen te verkopen.
De krakert van ooit, is nu graaiend linksch pvda-tuig.

leefbarbaar | 23-10-09 | 09:46

@koffieboer | 23-10-09 | 09:39
volgende keer mag u gewoon +t neerzetten :)

Balzakius | 23-10-09 | 09:46

Lying Dutchman | 23-10-09 | 09:41
Ik ben bang van u....
* langzaam vergiet afzet, dyson inelkaar puzzelt en één borstje laat zien*

Biep | 23-10-09 | 09:46

MrKoek | 23-10-09 | 09:38
Waarschijnlijk is de eigenaar van het door u gekraakte pand niet in machte om u er uit te sturen. Misschien bang voor geweld, of het beschadigen van zijn eigendommen. Het is voor u onmogelijk om het pand in dezelfde staat weer op te leveren. Wees blij dat u in dit geval het eigendom van een softie bevuilt en gestolen hebt. U moet zich schamen.

Lying Dutchman | 23-10-09 | 09:45

koffieboer | 23-10-09 | 09:39
Ik gok altijd (schaamrood op de kaken) dus bedankt voor het lesje spelling.

Biep | 23-10-09 | 09:44

Oh ja, @ Teun van het Tuinpad | 23-10-09 | 09:06

Even inleiding Strafrecht en inleiding Privaatrecht opfrissen.
Kraken is geen diefstal.

(*die wel beseft dat de uitspraak bij een dergelijk onderwerp hoort*)

brp | 23-10-09 | 09:44

" Een glansrijke overwinning voor het eigendomsrecht."

Wat geenstijl doet is ook met twee maten meten: we haten krakers ( want van iemands spullen moet je afblijven! ). En dan lees je wat terug op de frontpage en zie je ene na het andere pro-torrent artikel en/of buma gebash.

hypocrisie alom: als het ons maar uitkomt!

Diovis Pontifex | 23-10-09 | 09:43

Biep | 23-10-09 | 09:38
Inderdaad, eng hoor! ;-)

Insignificant_Cunt | 23-10-09 | 09:41

Biep | 23-10-09 | 09:35
Kom kom, zo erg is het ook weer niet.

Lying Dutchman | 23-10-09 | 09:41

MrKoek | 23-10-09 | 09:38
Ik weet niet waar je woont, maar hier in Haarlem zijn er best heel veel anti-kraakprojecten waar je voor weinig terecht kunt.
Ik zou daat eens naar informeren bij jou in de regio. Er zijn best nog ander mogenlijkheden naast kraken.

Biep | 23-10-09 | 09:41

In noord Friesland staan halve dorpen leeg. Ik zou zeggen welkom. Wordt de lokale vergrijzing ook mooi gestopt. Maar nee, is natuurlijk niet goed genoeg voor het kaalgeschoren tuig. Zelfs asielzoekers willen niet in deze dorpen wonen! Het moet ook niet gekker worden.
Oh ja Indymedia, leer eens spellen. "vermeld" in de eerste zin moet zijn "vermeldt" . "vermelden" is het werkwoord, "vermeld" is de stam. Is niet met "ik" of "jij" erachter, dus plak je een "t" achter de stam. Zeker niet zitten opletten op school, prutsers.

koffieboer | 23-10-09 | 09:39

Biep | 23-10-09 | 09:35
Aah,
geen Johnny meer;
Scheisse!

Frau Antje | 23-10-09 | 09:39

Insignificant_Cunt | 23-10-09 | 09:36
Hahaha! we dachten hetzelfde

Biep | 23-10-09 | 09:38

Graaf Fledermaus | 23-10-09 | 09:33
Het zijn stuipen van een stervende.

Biep | 23-10-09 | 09:38

Om mezelf maar eens te quoten:
Mij is altijd geleerd om geen geld te lenen, eerst sparen dan uitgeven. Als student met een uitwonende studiebeurs van +/- 250 euro en bijverdiensten naast mijn full-time studie ben ik in staat om nog +/- 350 euro in de maand bij te verdienen. Wat op een totaal van 600 euro per maand komt. Trek hier de gemiddelde huur voor een studentenkamer van 320 euro vanaf. Het collegegeld en de verzekering. Dan blijft er geen geld meer over voor eerste levensbehoeften als eten en kleding. Of je moet lenen bij de IB-Groep of je moet het geluk hebben dat je rijke ouders hebt. Vandaar dat ik om financieel onafhankelijk te kunnen zijn, gekozen heb om te gaan kraken. Het pand waar ik woon is inmiddels al zes jaar gekraakt en heeft daarvoor drie jaar leeg gestaan. De eigenaar (een projectontwikkelaar) heeft in de afgelopen negen jaar geen enkel initiatief getoond met zijn pand. Kan je het een student dan kwalijk nemen dat hij dit pand in bruikleen neemt? (De eigenaar kan ons er middels een kort geding zo uit krijgen.) Of moet ik me diep in de schulden steken, en voor een woekerbedrag twee deuren verder gaan wonen?&#8232;Bovendien kan ik nu dingen doen die anders niet mogelijk waren geweest, zoals vrijwilligerswerk. &#8232;Als de eigenaar het zich kan veroorloven om zijn pand bijna tien jaar leeg te laten staan, kan ik geen medelijden hebben en kies ik toch voor mijn eigen belangen. Mocht hij plannen hebben met het pand zal ik vertrekken. Dan was het mooi voor zolang het kon. In negen van de tien gevallen gaat het ook op die manier. Maar dat hoor je niet in de media (wat natuurlijk logisch is, het is alleen nieuwswaardig als er rellen zijn.)

MrKoek | 23-10-09 | 09:38

Graaf Fledermaus | 23-10-09 | 09:33
Zie het maar als een laatste stuiptrekking van dit zooitje salonsocialisten... Die ondergang is niet meer te stoppen!

Insignificant_Cunt | 23-10-09 | 09:36

Frau Antje | 23-10-09 | 09:34
't Parool.
Ik ben ook nog wel van het papier hoor.

Biep | 23-10-09 | 09:36

Zo ver ik weet mag leegstand nog steeds van de inkomsten van een bedrijf worden afgetrokken en maakt het voor projectontwikkelaars weinig uit hoeveel zij onnodig bouwen en lekker leeg laten staan.
Welke corrupte idioten hebben deze regels verzonnen?
Er zou een wet moeten komen dat onnodig nieuw bouwen verbiedt en in ieder geval de kosten ervan bij de daders legt. Zodoende moet men wel betaalbaar bouwen en bouwen waar vraag naar is.
Krakerts is doorgaans buitenlands tuig, iets van vroegah, had al lang afgeschaft moeten worden.

leefbarbaar | 23-10-09 | 09:36

Frau Antje | 23-10-09 | 09:29
*zet roestvrijstalen vergiet op hooft en pakt dyson als afweergeschut voor LD*
Ik heb één cornish Rex en vier rode katers. Ik had ook een teckel named Johnny, maar die is niet meer.

Biep | 23-10-09 | 09:35

Biep | 23-10-09 | 09:26
Dat je überhaupt nog een krant leest....
Of het plaatselijke sufferdje?

Frau Antje | 23-10-09 | 09:34

Ik hoor dat twee piloten van North-West airlines zo druk aan het werk waren dat ze vergaten te landen. De vertraging bedroeg een uur.
KrakerTs: eat your heart out!

Biep | 23-10-09 | 09:33

(Quote:)
Marije van den Berg, raadslid PvdA
'Mocht het verbod er komen dan hoeft wat mij betreft de handhaving niet hoog op de prioriteitenlijst van de gemeente te komen. Krakers geven ook de nodige pressie op speculanten.'

M.a.w. weer een dikke PVDA middelvinger tegen een democratisch genomen besluit.

'U kunt in Den Haag beslissen wat u wilt, wij (de pvda ambtenaren) en het linksdraaiende gemeente bestuur handhaven het verbod toch niet.'

Nou bedankt dan maar weer PVDA en veel succes bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen.

Graaf Fledermaus | 23-10-09 | 09:33

Onderdeel van het voorstel is (AFAIK) ook dat gemeentes veel meer te zeggen krijgen bij leegstand die langer dan een jaar duurt. Daar lees ik helaas niks over.

WernerT | 23-10-09 | 09:32

De champagne gaat open.
Als de 1ste kamer dit tegenhoudt, dan zijn burgers blijkbaar op zichzelf aangewezen om hun eigendom te beschermen.

Zeddegeizot | 23-10-09 | 09:31

Mocht tijd worden. Nederland wordt steeds intoleranter.

En dat is goed nieuws.

Lying Dutchman | 23-10-09 | 09:29

Biep | 23-10-09 | 09:26
That's life.
Niet fair en geen feest.
Maar wat voor een kat heb je?
Met een dikke....

Frau Antje | 23-10-09 | 09:29

Ow, tis op een zaterdag dit keer??.... Hoeven ze in ieder geval geen snipperdag op te nemen! *proest*

Insignificant_Cunt | 23-10-09 | 09:28

Stroopdoos | 23-10-09 | 09:25
W.
WWW.
WW= werk zat voor de krakerT

Biep | 23-10-09 | 09:27

Frau Antje | 23-10-09 | 09:23
Hij zit er alleen maar met z'n dikke reet potificaal bovenop en kijkt me heel onschuldig aan, een rasechte krakerT
Zeg, het zit je een beetje tegen vandaag? (laptop, handy...)

Biep | 23-10-09 | 09:26

"naast je gewone baan" Pritt, maar dan wordt ie eigenlijk nog leuker.

depriguurderT | 23-10-09 | 09:25

Vraag krakerTs maar es het woord "werken" uit te spreken. Ze falen kansleaus..

Stroopdoos | 23-10-09 | 09:25

Biep | 23-10-09 | 09:22
Pak het strijkijzer er bij,
en je bent zo weer boven Jan.

Frau Antje | 23-10-09 | 09:23

@2emeREP | 23-10-09 | 09:13 Wonen is een grondrecht. Eten ook, zoals een krakertswoordvoerder in Den Haag aan Radio 1 meldde: "Als ze jou het recht ontnemen om te eten ga je ook moeilijk doen"

Het idee om voor je eten en woonruimte te betalen is blijkbaar nog niet doorgedrongen. Het feit dat het een "recht" is, betekent nog niet dat je je het eten of het huis van een ander wederrechtelijk kunt toeëigenen. Ook niet als je vindt dat die ander meer heeft dan hij/zij nodig heeft. In een normale samenleving heet dat diefstal.

vraagstaart | 23-10-09 | 09:22

Godv....... de kat heeft mijn krant gekraakt!

Biep | 23-10-09 | 09:22

Waarom kraken ze toch altijd de huizen op de mooiste locaties?
Vuile parasieten, en maar schelden op het systeem dat ze voedt.

Superior Bastard | 23-10-09 | 09:19

dat eerste comment op indymedia: "Omdat ook kinderen kraken wil ik graag een kinderblok organiseren voor de demo"

Hoezo kraken kinderen ook?? laat ze lekker hutten bouwen en LEGO-en en dring ze je rotte ideologieën niet op... fuckers!

JamesD | 23-10-09 | 09:19

TrappedInTheSystem | 23-10-09 | 09:11
we hebben nog:
linkschmenschen
marokkanen,
antillianen,
agenten,
ambtenaren,
fokkertjes
groenterroristen
etc..

Brakke Obama | 23-10-09 | 09:18

TrappedInTheSystem | 23-10-09 | 09:11
[ ] Blije bijstandsmoeders
[ ] Policor politici
[ ] Kudtfinnen
[ ] Francisco van Jole
[ ] ...

blinde kip | 23-10-09 | 09:17

Wat ik meestal zo opvallend vindt, is dat krakers altijd op toplokaties gaan zoeken en inpikken(want dát is het) Voor niets op de eerste rij. Ik begrijp sommige argumenten wel: het ís ook allemaal duur voor jongeren, de wachtlijsten zijn lang enz.
Toch zijn er talloze anti-kraakprojecten waar je terecht kan met je woningnood, niet gratis, maar wel goedkoop. Niet in een mooi, oud stadscentrum; maar wel een dak boven je hoofd.

Krakers zijn veel decadenter dan je in eerste instantie zou vermoeden.

Biep | 23-10-09 | 09:17

@2emeREP | 23-10-09 | 09:13
U had toch niet verwacht dat deze regering ook maar ooit iets op zou lossen, of wel? Ze roepen af en toe heel hard VERBOTEN en daar blijft het ook bij. Wat er precies VERBOTEN wordt maakt eigenlijk niet zoveel uit als ze af en toe maar weer eens iets kunnen verbieden.

James Lastig | 23-10-09 | 09:17

Krakers zijn praatjesmakers. Geef ze een lege fabriek ergens op het platteland en pak hun uitkering af. Kijken of ze nog willen kraken, vanwege hun principes..

Brakke Obama | 23-10-09 | 09:15

Op kraken komt een straf van een jaar te staan ... Dus eerst stelen ze een woning en daarna krijgen ze als beloning nog een extra jaar in de luxe Nederlandse gevangenishotels.

James Lastig | 23-10-09 | 09:15

Jezus Pritt,
Uit je bed gevallen?

Frau Antje | 23-10-09 | 09:15

*voordelig onroerend goederen kopen gaat*
fijn speculeren zonder dat krakerts mijn goudkustbeleggingen kunnen dwarsbomen.

lichtpunt | 23-10-09 | 09:14

ehm,
die getalsmatige politieke meerderheid zou niet uit moeten maken. De 1ste kamer kijkt tenslotte niet naar de politieke inhoud van een wet. Ze toetst de wet slechts aan bestaande wetten en verdragen. En of een wet zorgvuldig gemaakt is.
-
In dit geval lijkt de beste kans om de wet tegen te houden te liggen in het feit dat er geen werkelijk afdoende oplossing is voor het probleem van speculatie. Dat was ooit de reden voor het toestaan voor kraken.
Leegstand in de steden is een enorm probleem zodra kraken verboden wordt. Prima als de politiek vindt dat het "maar eens afgelopen moet zijn" maar los tegelijkterijd de leegstand op.
En, ook niet onbelangrijk:
het recht op wonen.
Op dit moment wonen duizenden mensen kraak en anti-kraak. Met het kraakverbod komen die allemaal op straat van de ene dag op de andere dag. Voor die mensen zijn geen huizen.
-
En wonen is een grondrecht. -
-
Kortom, los van de politieke motieven, genoeg discussie mogelijk in de 1ste kamer. De kamer van reflectie en wars van de waan van de dag.

2emeREP | 23-10-09 | 09:13

Maandag kijk ik wel op Indy om de axie huilverhalen te lezen

Klukkluk | 23-10-09 | 09:13

Maar als we over een paar maanden niet meer af kunnen geven op de krakerts. Op wie moeten we het dan doen?!

TrappedInTheSystem | 23-10-09 | 09:11

Ik neem aan dat de AFA nu deze fasjistiese senatoren op de korrel neemt om alsnog de wet te kunnen (laten) torpederen? iets met "politiek legitiem dreigen met rechtvaardig proletaries geweld" en zo?

vraagstaart | 23-10-09 | 09:11

Ben benieuwd hoe snel deze 'zielige' gevallen voorrang krijgen in de sociale woningbouw.

blinde kip | 23-10-09 | 09:09

Blijf erbij dat ik het slap vind dat er geen *Update* bij het topic van Floortje Dessing staat.
Normaal zijn jullie er als de kippen bij...

Gewoon_Normaal | 23-10-09 | 09:08

Feest voor de huysjesmelkers

k-schaaf | 23-10-09 | 09:08

daaag

JoV. | 23-10-09 | 09:08

Blij dat dit linkse hoofdstuk gesloten kan worden.

Fapfap | 23-10-09 | 09:08

*schopt krakende vleermuizen naar buiten*

Stroopdoos | 23-10-09 | 09:07

Kan ik mijn koevoet, wiet en bier ook aftrekken van de belastingen ?

Fulltime Realist | 23-10-09 | 09:07

Kraken is diefstal.

Teun van het Tuinpad | 23-10-09 | 09:06

Mooi, nu kan de woning naast me in ieder geval niet meer gekraakt worden.

Hellsmurfje | 23-10-09 | 09:06

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl