Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Handweigeraar had kunnen buigen

De Commissie Gelijke Behandelingen heeft gesproken. De streng gelovige handenschuddenweigeraar uit Rotterdam is onheus bejegend. Hij had niet mogen worden geweigerd op basis van zijn religeuze gewaden. Ook vindt de Commissie dat de gemeente Rotterdam best een onderzoek had kunnen starten naar alternatieve manieren waarop de man respect had kunnen tonen aan vrouwen. Mohammed Faizel Ali Enait solliciteerde als 'klantmanager' bij 010 maar weigert om vrouwen een hand te geven. Handje geven is *spuug* bah. De gemeente weigerde hem, waarop Mo naar de Commissie Gelijke Behandeling stapte. En vanochtend kreeg hij groot gelijk: "Het betonen van respect mag een werkgever verlangen, maar daarmee staat nog niet vast welke vorm dat moet krijgen. Wel dienen mannen en vrouwen op eenzelfde manier te worden begroet." Meneer had toch met vlaggetjes kunnen zwaaien, buigen als een Japanner, rode zakdoek uit de kontzak van zijn jalalabadinges, seinen met een zaklamp of tja... Laten we Rotterdam een handje helpen door zelf met begroetingsalternatieven te komen. Laat het hieronder weten, dit land kan zoveel beter!

Reaguursels

Inloggen

Allah lacht in zijn vuistje, langzaam aan wordt zijn duivelse godsdienst op allerlei fronten de baas in Nederland, onder andere met medewerking van de door de Nederlandse staat gesubsidieerde commissie (on)gelijke behandeling.
Nog een jaar of 10, dan zijn alle kerken hier omgebouwd tot woonappartement o.i.d, en heeft ieder dorp minstens een moskee, dan lacht Allah nog harder.
Nederlanders keer het tij, kom in verzet ! Luister o.a. eens naar Geert Wilders, hij is (helaas) één van de weinig politici die de gevaren aan de kaak stelt. Alllah wil maar één ding, namelijk wereldoverheersing.

Smokey Boris | 07-10-06 | 11:14

all 00-06-66 @ 00-00

het is van de zotte dat wij op deze manier luisteren naar de medelander.
op het journaal hoorde ik dat wij christen veel geduldiger zijn. kijk maar naar het optreden van madonna, jullie zetten bij een tekening de hele wereld op zijn kop. Ik zal de medelander ook niet (meer) met respect behandelen!!

crashdummy 06-10-06 @ 23:23 (de gewone nederlanderT.. @botte)

Ik heb het toch gezegd, linkse sukkels... de gewone 0031-ers gaan revolteren.... ik heb jullie gewaarschuwd.... ach ja: the answer is blowing in the wind.... Bye bye policor..... f*cking pol pots' En nou never meer zeuren over de onderbuik... we worden goffedomme overwoekerd...

bottehond | 06-10-06 | 23:35

het is van de zotte dat wij op deze manier luisteren naar de medelander.
op het journaal hoorde ik dat wij christen veel geduldiger zijn. kijk maar naar het optreden van madonna, jullie zetten bij een tekening de hele wereld op zijn kop. Ik zal de medelander ook niet (meer) met respect behandelen!!

crashdummy | 06-10-06 | 23:23

flatus divinus calvus

Moet jij niet gaan folderen en plakkaten van het vlaams blok gaan overschilderen met wat hitler-snorretjes? Je vrind coemans zal jullie binnenkort wel verlaten na de misselijkmakende streek die jullie beschermelingen uithaalden met zijn dochter. hoe lul je zo iets in godsnaam recht?

bottehond | 06-10-06 | 20:53

@onzindelijke pup: je bent nog veel te klein om stemadvies te geven, rakker. Wel aandoenlijk hoe blij je telkens bent met een dooie mus. 't Moet hard voor je zijn, daar in het asiel.

veest van pim | 06-10-06 | 20:35

Dus had Pim Fortuyn geweun naar Rosenmuller kunnen buygen in plaats van diens hand te weigeren en stampvoetend weg te lopen. Maar ja in darkrooms, Pims natuurlijke biotoop, betekent buigen natuurlijk iets heel anders dan alleen maar 'respect betonen' of 'groeten'.

veest van pim | 06-10-06 | 20:34

Je zou haast Geert gaan stemmen .......... misschien een goede optie . Hebben wij Balkie gezien gisteren op TV toen hij op schooltjes normen en waarden predicten ?

Marley 06-10-06 @ 16:37

Je moet je beslist niet verontschuldigen voor je overweging om Geert Wilders te stemmen. Gezien de ontwikkelingen in de samenleving lijkt dat mij ook een rationele keuze. En over balk: ik herinner me nog heel goed waar meneer uithinh toen van Gogh geslacht was.

bottehond | 06-10-06 | 18:28

Bah Bah Bah , het wordt echt te gek voor woorden in dit pokkeland . Mijn zoon mag op school geen master of hardcore jasje aan doen , geen cap dragen ect. De Koran aanhangsels met een theemuts op de kop , een tafellaken om de nek en vooral geen handtjes schudden want dat is vies potverdorrie krijgen ook nog gelijk als ze effekes in beroep gaan . Onlangs voor een andere baan gaan schoppen , nee meneer krijg je te horen .. u bent Nederlander wij zoeken eigenlijk Koraantjes die momenteel de minderheid vormen , Bah bah bah wat een instelling .
Trouwens die vent die geen handtjes wilde geven zou gaan werken voor klantenservice ................. Jongens wij zijn echt "te ver doorgeschoten in dit land " . Over tien jaar wordt elke niet moslim in Nederland verplicht besneden en krijgen wij alleen nog maar schaap bij de slager . Je zou haast Geert gaan stemmen .......... misschien een goede optie . Hebben wij Balkie gezien gisteren op TV toen hij op schooltjes normen en waarden predicten ?
Van mij mogen ze alles wat zwarte krullen heeft , blabla Nederlands spreekt en geen voorhuid meer direct enkel op de vlieger zetten

Marley | 06-10-06 | 16:37

gelukkig is de uitspraak van de commisie gelijke behandeling op geen enkele manier bindend

jantjepietje | 06-10-06 | 15:27

@ Duitse helm 06-10-06 @ 11:32
Het is seksistisch iemand een lul, klootzak of eikel te vinden, maar de gemeente kan hem wél een lul (m/v), klootzak (m/v) of eikel m/v) vinden. Hem een grote of slappe lul vinden, is ook kwetsend voor bepaalde bevolkingsgroepen. Iemand een hondenlul vinden, is alleen toegestaan op dieren(m/v)dag

gezontverstant | 06-10-06 | 12:05

Waarom kan de Gemeente niet eenvoudig zeggen dat zij dit heerschap een lul vinden?

Duitse helm | 06-10-06 | 11:32

De commisie gelijke behandelingen verliest met deze uitspraak haar geloofwaardigheid. Het is toch gestoord van deze commisie dat ze verwachten dat een heel bedrijf haar beleid omgooit voor iets middeleeuws. Het is toch honds brutaal dat deze ali naar de commisie stapt om daar te zeuren. Totaal geen inzicht. Het is een vrij markt, ali is niet verplicht daar te werken en het bedrijf is niet verplicht ali aan te nemen. LET OP!!!!!! STUUR aub. een email naar deze debiele commisie. Laat weten dat het niet klopt.

info@cgb.nl

BalKan | 06-10-06 | 11:20

vroeger toen ik klein was zei ik altijd, we moeten niet meer moslims deze kant ophalen, want ons land zit straks vol en dan vallen ze ons van binnen uit aan! haha en volgens mij gaat d at ooit nog een x gebeuren ook!
alleen omdat ze neuqen als konijnen om taliban strijders te bouwen..

ik zeg zandalig!

peterpaul | 06-10-06 | 11:14

-S. Muslim 19.4436: De profeet zei: wie wil Ka’b b. Ashraf voor mij doden. Hij heeft kwaad gesproken over Allah en zijn boodschapper. Een man genaamd Mohammed vroeg “O boodschapper van Allah wilt u dat ik hem dood?” Hij zei “ja” Zij gingen dus naar zijn huis en bezochten hem ’s nachts. Hij kwam naar beneden en de man Mohammed zei tegen zijn gezellen”Als hij komt zal ik hem bij zijn hoofd grijpen en hem vast houden en moeten jullie je werk doen. Toen hield hij zijn hoofd vast en zei tegen zijn gezellen: Doe je werk! En zij doodden hem.

de daden van de 'profeet' echo-en tot op de dag van vandaag door in de daden van zijn geweldadige volgelingen.

-Abu Dawud 38.4348 Een blinde man had een zwangere slavin die de profeet placht te beledigen en bespotten. Hij verbood haar, maar zij hield er niet mee op. Op een nacht begon zij weer de profeet te bespotten en kwaad van hem te spreken. Daarop nam hij een dolk, stak die in haar buik en doodde haar. Een kind dat tussen haar benen kwam te liggen was besmeurd met het bloed dat daar vloeide. ’s Morgens werd de profeet daarover ingelicht. Daarop zei hij: O wees mijn getuige, geen vergelding is nodig voor haar bloed.

-Abu Dawud 38.4349: Een Jodin placht de profeet te bespotten . Een man wurgde haar tot zij stierf. De apostel van Allah verklaarde dat geen vergelding voor haar bloed betaald hoefde te worden.

wat is de straf voor het bespotten van de profeet? de dood. Wat is de straf voor het vermoorden van een mens? als die de profeet heeft beledigt? nada noppes. Zie hier de sharia. Moet kunnen, toch? (braak braak)

-Abu Dawud 14.2678: De profeet zei op de dag van de verovering van Mekka: Er zijn vier personen die ik niet zal sparen. Hij noemde hun namen. Daaronder waren twee zingende meisjes (die spotliedjes over Mohammed hadden gezongen). Een daarvan werd gedood en de ander ontsnapte en bekeerde zich tot de islam.

de meisjes maakte cabaret tegen de profeet. Ze maakte grapjes, en moesten daarvoor betalen met een doodvonnis. De overeenkomst met Theo is schokkend. Weer geld: wie de profeet bad-mouth, is dood. Mooi heh? heet islam. Mooi man!

-Abu Dawud 38.4341: Een Jood bekeerde zich tot de islam, maar werd daarna afvallige. Toen Mohammed kwam zei hij: Ik zal niet van mijn rijdier af komen voor hij gedood is. Hij werd toen gedood.

wie uit het geloof stapt is dood. Zo wil de profeet het. Allah akbar!

-Sahih Muslim 017.4206: Deze tekst verhaalt van een vrouw die overspel had gepleegd en zwanger was geworden. Nadat zij was bevallen bracht zij het kind naar Mohammed die haar opdroeg terug te komen nadat zij het kind had gespeend. Toen werd zij ingegraven tot haar borst en de profeet beval mensen haar te stenigen. Een man smeet een steen naar haar hoofd, waardoor zijn gezicht met bloed werd bespat. Hij schold haar uit waarop de profeet hem vermaande om zachtmoedig te zijn!!!

wat een lieve profeet heh? Meisjes vermoorden die niet getrouwd zwanger zijn is zo, ehm, moslim heh? het getuigt van -geen respect voor het leven -geen vrije keuze voor de vrouw -de onmogelijkheid om onder het 'recht' van de islam uit te komen, als je daar niet aan mee wenst te doen

-Bukhari:V1B1N6
“Just issue orders to kill every Jew in the country.”

-Tabari IX:69
“Killing disbelievers is a small matter to us.”

dit klinkt mij toch erg facisties in de oren. Hadden wij dat soort dingen hier niet verboden? Hebben wij dan niets geleerd de vorige eeuw?

verbied de islam, voor de islam ONS verbied
islam=facism

brullioo | 06-10-06 | 10:55

Schoenen aanhouden in de moskee! Als we toch respectloos gaan beginnen...

Joop Lankhaar | 06-10-06 | 10:24

de imam leert zijn kinderen dit soort teksten uit het hoofd:

'Ishaq
372
“When a blind Jew became aware of the presence of the Messenger and the Muslims he rose and threw dust in their faces, saying, ‘Even if you are a prophet, I will not allow you into my garden!’ I was told that he took a handful of dirt and said, ‘If only I knew that I would not hit anyone else, Muhammad, I would throw it in your face.’

Sa’d rushed in and hit him on the head with his bow and split the Jew’s head open.”'

de overheid moet dit soort geloofswaanzinnigen stoppen/verbieden. Waarom moeten wij doen of moslims gelijkwaardig zijn, als wij maar honden zijn in hun ogen? Waarom doet de overheid niets? waarom worden wij blootgesteld aan het moslimgeweld? moeten wij onszelf verdedigen? hadden we daar niet de overheid voor? hallo? sta ik hier in de woestijn?

brullioo | 06-10-06 | 09:56

Tjeez, gister deze man op TV gezien en ik moet eerlijk bekennen dat ík hem zelfs niet waardig vind voor de functie aangezien hij zo wereldvreemde snuiter was dat ie de simpele discussie aan tafel niet eens kon volgen.
*haalt zijn verkoolde handjes uit het vuur*

MAXIMO | 06-10-06 | 09:52

"This is OUR COUNTRY, OUR LAND, and OUR LIFESTYLE, and we will allow you every opportunity to enjoy all this. But once you are done complaining, whining, and griping about Our Flag, Our Pledge, Our Christian beliefs, or Our Way of Life, I highly encourage you take advantage of one other great Australian freedom, 'THE RIGHT TO LEAVE'."

QuidProQuo | 06-10-06 | 09:39

(00:27) Ed Cetera, je ging nogal kort door de bocht.
"Als het één niet waar is, dan was dat andere ook vast niet waar".
Als je je nachtpost nou meteen had geplaatst, had ik je cynisme wel opgepikt.

(07:53) Boeddhi, negen zones maar!
Afijn, het is dus toch een beetje te geyl om een hand te geven...

Kudtkip | 06-10-06 | 09:22

Kijk, hiervan vind ik nou ook dat die man deze baan niet kan krijgen... Hij was gisteren bij Pauw en Witteman.. De vrouw heeft volgens de islam 9 erogene zones waarvan er 1 in haar handen zit. Hij is dus bang dat de vrouw een beetje vochtig in het kruis wordt, wanneer hij haar een hand geeft... Dat is erg lastig voor zo'n vrouw toch? Ik heb baardmans gezien! Geen vrouw die daar een nat kruis van krijgt, hooguit van de angst!! Nee hoor, deze man is niet geschikt voor een publieke functie

Boeddhi | 06-10-06 | 07:53

@ Rotterdam.
Was het niet beter geweest als de Duitsers in 1940 de hele stad hadden platgebombardeerd?
Dan was jullie een hoop narigheid bespaard gebleven......

wachtmeester de bruy | 06-10-06 | 07:28

@ peterpaul 06-10-06 @ 05:47
Dan verkies ik toch eerder géén hand van de imam, dan met een half slappe leuter geswaffeld te worden.

wachtmeester de bruy | 06-10-06 | 06:54

Die "rechtenstudent" met baard bij P&W dat was toch overduidelijk ook iemand van De Vliegende Panters.
Zó achterlijk zijn die moslims toch niet.......???????????

wachtmeester de bruy | 06-10-06 | 06:48

een rondje swaffelen als begroeting..

hier een korte samenvatting van het woord beswaffelen voor de gene bij wie dit unknown is.. :

Swaffelen,
Adam en Eva schenen het gedaan te hebben, de Romeinen lustten er wel pap van, op hun 40 jaar durende tocht door de woestijn hebben de Joden ervan genoten…

En toen, in de vroege middeleeuwen, ging de edele kunst van het swaffelen verloren. Velen vreesden dat het fenomeen swaffelen voor eeuwig van de mensheid was ontnomen, echter, op een zuipvakantie in Blanes heeft een groep jongeren het swaffelen herontdekt, en zelfs geperfectioneerd!

Wat is swaffelen?
Swaffelen is de manier om de vrouw (of man, zoals enkele dubieuze figuren verkiezen) van je dromen tot nieuwe ongekende hoogtes en fabuleuze genotsmomenten te stuwen. Alleen mannen kunnen deze erotische uiting beoefenen (vrouwen ook, mits in het bezit van hulpmiddelen).

How to swaffel?
Het swaffelen staat of valt met een belangrijke factor. De swaffelaar moet in het bezit zijn van een zogenaamde topzware penis. Dit wil zeggen dat de penis niet geheel stijf moet zijn, maar echter ook niet slap. Topzwaar is een toestand waarbij de penis ongeveer horizontaal hangt, en het mogelijk is om met de penis te zwaaien.
Neem dan het te beswaffelen object (bij voorkeur vrouwenbil/been/borst) en sla daar licht kletsend tegenaan. Sla niet te hard met het oog op blauwe plekken/ gebroken benen.

peterpaul | 06-10-06 | 05:47

De Mo is wel heel errrug dom zeg. Ik zou niet eens een hand van zo'n engerd willen. Mijn God, die kerel begreep bij P&W echt helemaal niks of het interesseerde hem niet.

stem des volks | 06-10-06 | 02:26

@Srad 06-10-06 @ 00:06

In ons land heeft links jarenlang een meerderheid...

Hakbarrr | 06-10-06 | 00:53

Ed Cetera 06-10-06 @ 00:27

Speciaal voor femkutje:

Caroline(femkutje) ! See she's the reason for the word "bitch"
I hope she's speeding on the way to the club
Trying to hurry up to get to some
Baller or singer or somebody like that
And try to put on her makeup in the mirror
And crash, crash, crash.. into a ditch! (Just Playing!)

@ copyright Outkast

bottehond | 06-10-06 | 00:39

Een goed begroetingsalternatief is dat deze man in jurk zichzelf in brand steekt, overgoten door benzine aangeleverd door een fijne islamitische olieproducerende staat. Hiermee bereikt hij allereerst de 70 maagden in zijn moslimparadijs en bovendien maakt hij op deze manier echt duidelijk verlicht te zijn.

ruwe-pit | 06-10-06 | 00:38

Kudtkip 05-10-06 @ 18:32
Jane Doe 05-10-06 @ 18:41

We leven in een land waarin men gelukkig nog verontwaardigd reageert als je de holocaust ontkent. En terecht. We leven ook in een land waar Turkse 'studenten' een protestmars organiseren omdat ze niet eens meer met goed fatsoen een genocide mogen ontkennen. En Femke Halsema is het roerend met ze eens. Die over de rand van het absurde hellende hypocrisie zette mij dus aan tot mijn eerder cynisch bedoelde post. Helaas niet als zodanig geïnterpreteerd.

Ed Cetera | 06-10-06 | 00:27

Gelukkig kan Diederik Ebbinge wel een punt maken als z'n tekst voor hem is uitgeschreven. Ik had dat tutoyeren van De Geus toch even ingekopt. Ongevraagd tutoyeren terwijl je zelf gevousvoyeerd wordt. En dat op de dag van het restecp.

CoJoNes | 06-10-06 | 00:13

Geloof dat vrouwen altijd nog onderaan staan. Qua gelijk krijgen.

Von | 06-10-06 | 00:09

-weggejorist-

Srad | 06-10-06 | 00:06

Enzoist, je weet toch dat homo's zieliger zijn dan vrouwen. Dus de homo krijgt gelijk.

Von | 06-10-06 | 00:05

Die man had vanavond wel heel veel respect voor anderen in tv progr. Paul & Wittemann. Hij luisterde niet, begreep de gasten niet en disrespecteerde een voor hem te naakt affiche. Wat een gevaarlijke domme consevatieve man nou die zal flink bijdragen bij wederzijds respect, mooi niet dus die man is en heeft de kop van een wig.

Jan Boel | 05-10-06 | 23:58

De Commissie Gelijke Behandelingen geeft advies. Deze heeft dus geen rechtswerking. We kunnen Mohammed Faizel Ali Enait nog steeds uitzwaaien.

Pepp1 | 05-10-06 | 23:38

borat.... ga es deaud...

the_w | 05-10-06 | 23:18

bottehond 05-10-06 @ 23:13
Het mooiste compliment dat ik vandaag gehoord heb.

poursuivant | 05-10-06 | 23:16

poursuivant 05-10-06 @ 23:07

AchtervolgerT, hij noemde ons "aboriginal"....

bottehond | 05-10-06 | 23:13

Als hij vrouwen geen hand wilt geven, moeten wij dat gewoon respecteren. punt uit!

Borat | 05-10-06 | 23:12

Kan iemand die baard bij P&W even een woordenboek door zijn strot duwen?! Dan houdt-ie misschien op het ding te citeren. Wat een taalgebruik. En nog vervelend ook.

poursuivant | 05-10-06 | 23:07

Die lul is op de pvda-omroep.... ga es deaud, vreemde schoorsteenvegerT!

bottehond | 05-10-06 | 23:07

Provocatieve opstelling van deze -bokkenrijders voor allah- zal een verdere schismatisering van onze "met zorg opgebouwde maatschappij" verzoorzaken. De mode op geen handen meer te schudden is iets van de laatste jaren en kan ook gezien worden als koude oorlogsvoering.
Hoe meer zielen hoe meer eisen en hoe meer eisen des te meer Nederland en Europa afglijden naar een -Groot Bosnie- en aanverwante ellende die inherent zijn aan een Balkan zonder Tito.

vinque | 05-10-06 | 22:32

Ik heb de volgende vraag voorgelegd aan de Commissie Ongeljke Behandeling:
Als een sollicitant om godsdienstige redenen homo's geen hand wil geven, mag een werkgever hem/haar dan afwijzen?

Enzoist | 05-10-06 | 22:14

Doodgaan bij z'n 1e begroeting

Jos the Boss | 05-10-06 | 21:55

lekkere handjob?

W3a7herman | 05-10-06 | 21:47

Update: Bijlmerbrand = Schipholbrand.

Max@Laadvermogen | 05-10-06 | 21:45

Mevrouw Verdonk is dol op confrontaties waarvan ze op voorhand de uikomst al kent. Ik heb daar geen goed woord voor over. Een les is haar daarna geleerd door onze vorstin. Bovenal is deze dame laf. Wel bij de Bijlmerbrand met een kaars in d'r fikken vooraan gaan staan, maar niet de consequenties trekken uit haar stupide optreden daarover in de 2e kamer. Gatver.

Max@Laadvermogen | 05-10-06 | 21:10

hand geven = hand afhakken bukken is kop afhakken simpel gezegd niet aan de normen en waarden doen van het westen is gewoon linia recta terug

drolleke | 05-10-06 | 20:35

Kom binnen, jij Moslim wil werken, kom binnen, kopje thee. je krijgt schaal 12, 14weken vrij per jaar, 10% vakantiegeld, 13 en 14e maand, vrij met ramadan en suikerfeest, gratis kinderopvang de gehele week, en Moslim neem je de baan aan?
Mareh, mareh u make grapie???
Ja, sukkel welke L*L is er nu begonnen met grappen!!!! van ik wil werken.

Johannes Gerbrand | 05-10-06 | 20:26

-weggejorist-

duifo$ | 05-10-06 | 20:24

ik weet een heel mooi respectvol groetingsgebaar voor dit soort ik wil niet integreren profiteurs. Pak het vliegtuig naar Marokka en kom nooit meer terug

Duivel666 | 05-10-06 | 20:10

Dit soort mafkezen moeten er gelijk uit gesodemieterd worden.
Intregreren!? me reet!

butthead | 05-10-06 | 20:05

Dat wordt nog een drukke boel, daar in het verre Cuba. Beste Fidel, maak de borst maar nat met al die vluchtelingen.

Hannalore | 05-10-06 | 20:01

@cocopuffs 05-10-06 @ 19:36
Ik wil mezelf best als vrijwilliger aanmelden om je kont te kussen als jij je rode lingerie-setje aantrekt, of vroeg je dat niet?

sjaakdeslinksesul | 05-10-06 | 19:57

Ik zou als vrouw ook graag gelijk behandeld willen worden! Ik mag iedereen een hand geven, moslam of niet! Dus wanneer gaan die moslammen vrouwen gelijk behandelen???? Kijkt de commissie daar ook naar??? Ik ga morgen bij de moskeet bidden in mn rode lingerie-setje, en als ze me weigeren dan zal ik ook eens naar die commissie stappen.

Nog meer vrijwilligsters????

Die commissie kan echt mn kont kussen!!!

cocopuffs | 05-10-06 | 19:36

waar gaat dit heen dan! eruit met die schuwe sandaal!

Tommygunner | 05-10-06 | 19:06

@Cojones 18:46
Nee, de overheid keurt onderscheid op geslacht NIET goed. Man en vrouw gelijk behandelen. In dit geval gaat het om een gelijke behandeling van man en vrouw MET inachtneming van religieuze regels en de juridische haalbaarheid daarvan.
Ik vind het opmerkelijk en onwenselijk dat de commissie een overheidswerkgever verplicht om bij een functieomschrijving van een ambtenaar welke religie dan ook in acht te nemen.
De gelijkheidsvraag wordt hier direct aan de godsdienst gekoppeld.
De uitweg wordt gevonden in een andersoortige begroeting maar dat is juridisch vluchtgedrag. Ik hoop dat er binnenkort een zaak aanhangig wordt gemaakt waarbij geen alternatieve handeling mogelijk is en waar we een zwart-wit vraagstuk krijgen en dan eens kijken hoe we ons daar met een interpretatie van artikel 1 uitredden.

Jane Doe | 05-10-06 | 19:02

Kudtkip 05-10-06 @ 18:51... je begrijpt het niet, maar van een kudtkip ook niet verwacht

Over de genocide op de Armeniërs is ook voldoende feitelijk materiaal te vinden, maar schijnt dus nooit gebeurd te zijn.
Dus als het dan toch in de mode is om een genocide te ontkennen op basis van absurde logica, doe ik maar eens hetzelfde.

Ed Cetera | 05-10-06 | 19:00

@Pigha Lal 05-10-06 @ 18:44 dus. =)

Gekke Gerritje | 05-10-06 | 18:52

(18:39) Wel degelijk verzin je dat, Ed Cetera: "Genocide zou hij gepleegd hebben".
Zou?
Daar is voldoende feitelijk materiaal over te vinden.
Maar weet je wat?
Mijn speekuur is even over. Ik ga couscous met karbonade koken.

*schud handjes (het hoofd en de pannen)*

Kudtkip | 05-10-06 | 18:51

@Mikado 05-10-06 @ 17:37
Je moet die van 14:31 hebben, niet die van 14:30. Maar het is niet echt de moeite van het downloaden waard.

Gekke Gerritje | 05-10-06 | 18:51

waarom moeten vrouwen zonodig een hand van me?

zei_ik | 05-10-06 | 18:48

Dit gaat helemaal niet om godsdienst. Dit gaat om, in een overheidsfunctie ondserscheid mogen maken op geslacht. Niks meer niks minder. wat de achterliggende gedachte is van dat onderscheid, is voor de staat niet relevant, omdat artikel 1 van de grondwet het gewoon verbiedt.
Met andere woorden, de overheid keurt het goed dat je onderscheid maakt op grond van geslacht, ondanks artikel 1. Dit impliceert dat een werkgever hetzelfde recht heeft onderscheid te maken op basis van religie, ras of sexuele geaardheid. Wetgeving gaat gelukkig altijd 2 kanten op.

CoJoNes | 05-10-06 | 18:46

@borderlijntje 05-10-06 @ 17:41
Die link werkt niet meer. Mag ik ook zien wat jij te erg vindt?
Zo niet, is dat dan CENSUUR of DISCRIMINATIE??

Pigha Lal | 05-10-06 | 18:44

@Ed Cetera 18:28
Ik zou bijna gaan roepen: "familie van..." maar ik doe het niet. Ik prevel een mantra en ik zeg kaddish voor je omdat je ziel dood is en je hoofd leeg.

Jane Doe | 05-10-06 | 18:41

Kudtkip 05-10-06 @ 18:32

die verzin ik dus niet...

Ed Cetera | 05-10-06 | 18:39

@Kudtkip 18:22
Ik bedank je niettemin hartelijk:)
Ook voor de uitleg over de voorkant ban. Je kunt met een dergelijke ban dus wel de homepage bereiken en naar de kroeg surfen maar niet op de comments van topics klikken (en al helemaal niet reaguren)? Hmm... beetje kronkelige gedachtengang van de redactie... je kunt je in de stamkroeg nog gemakkelijker misdragen.... ok kleiner bereik dus minder schade voor teerhartige adverteerders en teerhartige reaguurder gelijk mezelf.:)
Enfin, het was een interessante discussie. Ik schud je de hand en tot een volgende keer.

Jane Doe | 05-10-06 | 18:38

En tot ziens (welk een logica) Ed Cetera...

Kudtkip | 05-10-06 | 18:32

@PietjePuk: is dat nou stoer? Eindeloos lullen enkel geïnspireerd door je eigen fantasiën?

bwahaha | 05-10-06 | 18:29

Als Hitler gewoon de oorlog gewonnen had, dan waren we verschoond gebleven van dit soort middeleeuwse fakirs. Sommigen roepen dat die Hitler geen lekker ventje was. Genocide zou hij gepleegd hebben, maar ook dat schijnt onzin te zijn, als een gelijksoortige genocide in Armenië nooit gebeurd is, zal die andere ook wel onzin zijn.

Ed Cetera | 05-10-06 | 18:28

(17:56) La Jane, je hoeft me er niet voor te bedanken, net zo min me er eventueel iets over te verwijten indien ik (hier) niks op ontkenning van de (joodse) holocaust had gezegd.

Aan bitchpraktijken, Machiavelli etc. doe ik niet, je weet toch?

Voor wat je vraagteken aangaat; er bestaat de ban, maar ook de algehele toegang tot (de voorkant) van GS. Die sanctie heeft Vlunk. Waar ik verder geen uitspraken over doe.

Kudtkip | 05-10-06 | 18:22

@Kudtkip 17:43
Dank je voor je betrokkenheid bij het onderwerp.
Ik heb mezelf een ban voor GSSC gegeven; ik post er niet meer.
Dat Kareltje niet kan meelezen (?) is jammer maar verder niet zo ter zake doend. Hij heeft zijn comments op een openbaar forum gezet en ik heb er kennis van genomen en zijn zienswijze geintegreerd in dit topic.
Noem het slinks, noem het machiavellistisch of des Janes.... dat mag.
Ik vind het belangrijk genoeg om dit soort discussies te blijven aanzwengelen en zal me blijven verzetten tegen dit soort walgelijke uitspraken.

Jane Doe | 05-10-06 | 17:56

@mvg 17:37
Mvg-tje... je moet als bitch wel je boosheid onder controle leren houden!!
Ik heb de uitspraak van Kareltje hier ter berde gebracht omdat hij in het topic te integreren was. Jij reageerde er op en zwengelde nota bene de discussie nog bij Joris aan. Waar hebben we het dan nog over.
Ik hou niet van kastanjes en als ik ze al uit het vuur zou moeten halen zou ik dat of zelf doen of uitbesteden aan een ander met gelijke kennis van zaken.
Boksen is prachtig maar dan alleen als de ander niet wegloopt of gaat liggen of nog erger: verongelijkt boos gaat doen:)
Vind je dat ik je afzeik? Welnee. Kom op. Niet zo Pritterig doen.
En lachen is altijd goed. Vooral om jezelf mvg. Zelfspot is de mooiste vorm van humor. From one atttentionwhore to another: have a wonderful evening!
Morgen weer op kosten van de baas? Thrillseeken he? Bye.

Jane Doe | 05-10-06 | 17:49

17:14) Maximo, kenmerkende reactie van je.
Het gaat hier om discriminatie in het begroeten - vrouw geen hand.

Prachtige redenatie overigens: liever dat een arts je behandelt, dan de hand weigert.
Voor de behandeling heeft hij (zij...) een eed afgelegd.
Voor begroeting, niet specifiek met artsen, hebben we de handdruk.
Weliswaar niet bij eed (of wet) vastgelegd, maar als hier geldend fatsoen (nu) wel ondermijnd door mensen die vanuit geloof negatief onderscheid wensen te maken tussen vrouwen en mannen.

Ps. La Jane, ik heb de comments achter en voor meegekregen.
Het laat me niet koud. Ik deel verder Mvg's mening dat je Vlunk in het café zou moeten treffen hiervoor. Hij kan jou hier namelijk niet meelezen.

Kudtkip | 05-10-06 | 17:43

Joris! JORIS !!!
Kijk toch eens, man, en volg die hyperlink van
Captain Phalanx 05-10-06 @ 14:31
té smerig, echt, zelfs voor GS

borderlijntje | 05-10-06 | 17:41

Laten we het is zo bekijken, een man wil werken bij de Gem roterdam maar hij wil zich niet convormeren aan algemeen geldende omgangsvormen, dan kun je je dus afvragen wat zijn reden is om te reageren op een functie waar dat dus gewenst is ???
Verder staat hier dus de scheiding tussen kerk moskee tempel en de staat dus op de heling, stond daar niet wat over in de grondwet of zo? wat is het probleem om een persoon een baan te ontzeggen opgrond van het niet passen in de bedrijfscultuur (wij reiken een ieder de hand) verder kan er intern ook vast wel met de werknemer geschoven worden klantmanager afd kerken of een andere creative funktie roterdam is best een flinke gemeente daar is vast wel een plekje ergens in een kelder te vinden en er is ook nog zo iets als proeftijd die de werknemer niet door kan komen dus geen probleem denk ik.
Jagshemash

Borat Sagdiyev | 05-10-06 | 17:40

@jane:
als t je echt zo dwars zit: gá naar gssc, práát met kareltje, hij is degene die volgens jou fout zit, ik heb genoeg van je gezeur wat ervoor moet zorgen dat ik jouw kastanjes uit het vuur moet halen (lees: ík kareltje in gssc moet aanspreken). Doe het lekker zelf als het je zo hoog zit.
ps graag gedaan hoor, ik geef je graag iemand om tegen aan te boksen zodat jij je platformpje weer hebt. zo ben ik dan ook wel weer.
ciao jane
ps ga je me nu weer een hele avond afzeiken zoals je in dat andere topic hebt gedaan? ik hoop t. heb ik morgen iets om over te lachen.

mvg | 05-10-06 | 17:37

Ik ga weer even met mijn handjes aan iedereen zitten ongeacht geloof, sekse, seksuele voorkeur etc. Ik moet vannacht mijn dienst gaan draaien op psychiatrie. Of moet ik daar vanuit een gevoel van: nee, nee mijn handjes op de rug houden als een patiënt besluit met zijn/haar kop keihard tegen de muur te lopen of zich besluit onder te smeren met zijn/haar eigen stront o.i.d.? Ik zal het er maar niet op wagen he? gewoon de handjes uit de mouwen! Groet iedereen, smakelijk eten en een fijne avond!

Lizart777 | 05-10-06 | 17:32

@MAXIMO 05-10-06 @ 17:27
Voor de duidelijkheid, dit is nog niet voor de rechter geweest. Waar het om gaat is dat je in functie van "klantmanager" mensen (klanten) moet ontvangen. Hierbij horen de gebruiken die daar bij horen. Als ik naar Japan moet voor zaken verwachten ze daar ook dat ik buig. Als ik me daar als een hork gedraag en zegt mijn baas ook dat ik kan vertrekken.
Waar het om gaat is dat het schandalig is dat deze persoon WEL onderscheid mag maken in wie hij de handjes schudt en de potentiele werkgever GEEN onderscheid mag amken in zijn aanname criteria... Wat ik me trouwens afvraag, is er nou iemand op die functie terecht gekomen die WEL handjes schudt???

RedFrits | 05-10-06 | 17:31

@Maximo 17:14
Wat vind je van dit argument in de uitspraak?
-
"Door het stellen van een functie-eis die in het bijzonder de aanhangers van een bepaalde geloofsovertuiging nadelig treft, maakt verweerder derhalve indirect onderscheid naar godsdienst"
.
Nogmaals, het is mijns inziens van de pot gerukt dat een werkgever bij het opstellen van functie-eisen moet gaan bedenken wie hij eventueel en in welke mate nadelig in zijn geloof zou kunnen treffen. Dat is de wereld omkeren en geloof heel heimelijk uit de kerk en het huis halen.

Jane Doe | 05-10-06 | 17:29

the_w 05-10-06 @ 17:19
Klopt, ik sta voor NL.
Maar waar is het dan te laat voor?
Lees je comment wel als ik thuis ben.

MAXIMO | 05-10-06 | 17:28

RedFrits 05-10-06 @ 17:20
Begrijp dat best, soms botst het recht op het belijden van een geloof met de anti-discriminatie wet. In dit geval gaf de rechter de sollicitant terecht gelijk aangezien het geven van een hand niet in de reglementen vast staat.

MAXIMO | 05-10-06 | 17:27

disriminatie... wat een onzin. die buitenlanders roepen altijd bij alles discriminatie. discriminatie dit, discriminatie dat... je word er gek van. als de boontjes bij supermarkt DIRK twee cent duurder worden is het ook discriminatie. Discriminatie is volgens mij het enige woord dat ze kennen.

Cadzand | 05-10-06 | 17:27

@mvg 17:12
De virtuele wereld heeft een groot bereik en discussies beinvloeden de beeldvorming. Ik vind een Holocaust ontkenning geen toneelstukje en een discussie over hoe je met iemand die dat doet om moet gaan geen onzinnige discussie.
Negeren, gedogen en je ECHT druk maken over jouw (ieders) belangrijke leventje is een teken van onze Zeitgeist.
Betrokkenheid is niet voor iedereen, dat blijkt maar weer.
Voor de rest bevestigt jouw comment het mijne compleet. I rest my case.

Jane Doe | 05-10-06 | 17:22

wat als ik daar wil werken, een onbekend geloof hebt dat inhoud dat ik geen moslims de hand wil schudden?

dat komt er nooit doorheen...

the_w | 05-10-06 | 17:22

@CoJoNes 05-10-06 @ 17:15
Jagshemash!
Beharing krijg je door die gedroogde vis, lees zelf:
www.myspace.com/borat en zoek Bilo son

Pigha Lal | 05-10-06 | 17:21

@MAXIMO 05-10-06 @ 17:14
Heb je gelijk in. Echter had meneer dan moeten zeggen dat hij uit principe mensen geen hand geeft vanwege "hygienische" redenen. Kan me nog voorstellen ook dat er mensen met auto-imuun ziektes dat ook niet mogen/kunnen. Wat meneer echter deed was onderscheid maken tussen man en vrouw en dat heet discriminatie. Hoever gaan we hierin?? Direct komt er iemand die aangeeft dat hij Moslims geen hand wil schudden (of Joden, Hindoes of whatever), wordt die ook in het gelijk gesteld?
Dat je kan volstaan met "hallo" is prima, echter leven we hier in Nederland waar een hand geven sociaal gewaardeerd wordt.

RedFrits | 05-10-06 | 17:20

Nivea 05-10-06 @ 16:34
Tuurlijk lopen er onder het vaste reaguurdersvolk een hoop xenofoobjes rond die zichzelf kenbaar maken met hun zendelingenracisme maar dat wil niet zeggen dat iedereen die hier post daadwerkelijk zo is.
Jij voldoet toch ook niet aan de door jou gemaakte omschrijving? Nou dan...

MAXIMO | 05-10-06 | 17:20

Ik stem toch voor een opgestoken middelvinger. Moet kunnen, toch?

TM | 05-10-06 | 17:20

maximo staat voor nederland...
onwetend en alles maar goed te praten...
tot op een bepaald moment, en dan is het te laat...

the_w | 05-10-06 | 17:19

Een neqschot?

Dr R. Clavan | 05-10-06 | 17:16

@sjaakdeslinksesul 05-10-06 @ 17:02
Gelukkig maar. Ik mag je commentaar graag lezen, keep on writing.
ps was de ambtenaar in spe nu een 0031?

Pigha Lal | 05-10-06 | 17:16

Van Nivea krijg je ongewenste gezichtsbeharing.

CoJoNes | 05-10-06 | 17:15

Wat een gedoe om niks weer...
Je mag toch zeker wel zelf uitmaken hoe je iemand begroet?
Helemaal met die ongewassen handjes van tegenwoordig is het schoner om de hand niet te geven.
En in een dienstverlenend beroep volstaat "hallo"of "goedendag" perfect, zolang je maar goed wordt geholpen.
Heb namelijk liever dat bijv. een doktor mij de hand weigert dan dat ie mij zijn behandeling ontzegt.

MAXIMO | 05-10-06 | 17:14

@sjaak 17.02:
heb je daar een linkje van?

mvg | 05-10-06 | 17:13

*geeft opendeur het predicaat "bitch"*
@opendeur:
veel plezier ermee. ;)
@jane:
iesj siempel: soms heb ik zin om energie te verpillen aan onzinnige discussies als deze, maar vaak denk ik ook: helluh.... virtuele wereld... who cares? en dan draai ik om en loop weg. als jij dat opvat zoals je hierboven aangeeft: prima.
maar ik zou eerlijk gezegd willen dat meer mensen dat (kónden) doen... het blijft namelijk virtueel, en dus onecht, en dus een toneelstukje, en dus niet belangrijk genoeg om een écht deel van je (lees: mijn, maar ik trek het graag breder) leven uit te maken. en dus niet iets om je (lees: me) écht druk om te maken.

mvg | 05-10-06 | 17:12

@ bwahaha 05-10-06 14:18

Klopt helemaal meneer de pedofiel aanbidder, onze normen en waarden zijn superieur aan die van jullie!
Grappig dat je begint over dochters die betast worden door opa.
In mijn cultuur geven we daarna opa een trap onder zijn kloten, in die van jou snijd men de dochter de strot af om de eer van de familie te redden.
Dit is de reden dat binnen jou culturele groep het slachtoffer de aanranding/verkrachting angstvallig geheim houd, om niet het risico te lopen afgemaakt te worden door de eigen familie.
Het gevolg is, dat aanrandingen en verkrachtingen van islamitische meisjes door familieleden veel vaker voorkomt dan in andere culturen omdat het slachtoffer in kwestie terecht doodsbang is voor de eigen familie.
Een ander gevolg van deze morbide praktijken is, dat veel moslim meisjes vlak voor het touwen een kutten-herstel-operatie laten uitvoeren omdat de mannelijke familieleden die niet kans hebben gezien dat arme kind uit-te-wonen uit jaloezie een bewijs van haar wil, dat vader, broer, oom of neef het ook niet gelukt is om haar vol te blaffen.

Bwahaha, jou cultuur en religie is zwaar ziek, sterker het is in een terminale staat.

PietjePuk | 05-10-06 | 17:06

is de NIVEA op ???

Borat Sagdiyev | 05-10-06 | 17:05

@Nivea:
.
Grappig om over kinderverkrachters te beginnen aangezien jouw geloof een kinderneukende barbaar als stichter heeft...

Vladimir Poetin | 05-10-06 | 17:05

@Pigha Lal 05-10-06 @ 16:49
Woaaaaaah. Ik ben geen tot de islam bekeerde nederlandse psychologe! Dat was die dame van dat stukje tekst over de oververtegenwoordiging van moslimvrouwen in de blij-van-mijn-lijfhuizen.

sjaakdeslinksesul | 05-10-06 | 17:02

@mvg 16:49
Ai.... zou het daarom ook zo zijn geweest dat Schiklgruber vrij baan kreeg in Duitsland.. omdat iedereen het zo onzinnig achtte hem iets aan het niet bestaande verstand te peuteren? Jij wenst geen offers te brengen voor een groter goed? Wel bitcherig maar beetje Maxima dom.
Water naar de zee (terug) dragen via een goede pijpleiding is soms na een overstroming nodig en mogelijk.
Ben jij een bitch? Je probeert het aardig maar als het te heet in de keuken wordt maak je nog steeds de pleiterik of draai je bij. Niettemin weet ik zeker dat als je goed je best blijft doen je er nog wel komt. Ik geloof in je grass hopper:)

Jane Doe | 05-10-06 | 16:57

@mvg ook discriminatie ! als man moet ik het doen met het label "lul" terwijl bitch zoveel meer is !! Ik wil, nee ik eis, vanaf nu ook bitch te mogen zijn! en dan wil ook ook geen handjes meer van moslim mannen !!

OpenDeur | 05-10-06 | 16:55

Grondswetwijzigingetje maar doen dan? Wie stemt voor? En wie kwam dar destijds ook weer mee? Even klaas de vies bellen, die weet het nog wel.

bottehond | 05-10-06 | 16:53

Als ik moslim was zou ik me de tering lachen om dat stelletje naieve dwazen die je van alles en nog wat kan wijsmaken...

Straks wordt er nog beweerd dat de aarde plat is en dat je ervan af kan vallen!
Ach, het is een mening die ook gerespecteerd moet worden, toch?

Ahasveros | 05-10-06 | 16:50

@jane:
het predicaat "bitch" heb ik al lang geleden verkregen. daar kan ik mee leven. sterker nog: ik vind het wel prettig, hoef ik niet altijd moeite te doen om aardig te zijn tegen mensen die ik niet aardig vind.
ik vind het onzinnig om me uit te spreken tegen/over iemand waarvan ik weet dat het nul zin heeft en alleen maar tot ellende zal leiden. dat noem ik energieverspilling. be my guest als jij het wel wilt doen. succes daarmee. misschien wil je daarna even wat water naar zee gaan dragen?

mvg | 05-10-06 | 16:49

@sjaakdeslinksesul 05-10-06 @ 16:47
Geef jij vrouwen dan wel een hand?

Pigha Lal | 05-10-06 | 16:49

bovenstaande teksten (hadiths)
LOL

Tray Hornay | 05-10-06 | 16:47

@Nivea 05-10-06 @ 16:31
Uhm... is dat echt waar over het slaan van mannen door vrouwen of vergis je je in de geslachten?
"Wanneer je naar de groep bewoonsters van blijf-van-mijn-lijf-huizen kijkt, die voor 60 procent uit allochtone vrouwen bestaat en voor een groot deel islamitisch is, wordt de suggestie gewekt, dat bovenstaande teksten (hadiths) hier iets mee te maken hebben. Ook in mijn praktijk als psychiater heb ik vrouwen behandeld die verkracht of mishandeld zijn, met als excuus dat het van de koran mocht.'
Enne nivea, die vrouw die hier spreekt is een tot de islam bekeerde nederlandse psychologe.

sjaakdeslinksesul | 05-10-06 | 16:47

nivea..

gebeurt ook...
maar waarom moet het gebeuren..
en omdat ik zeg, in toch redelijk abn, dat het vaak van die kant komt.. dan zou dat mij basischool maken? of wat dan? ben bang dat het tegendeel waar is kereltje...

daarnaast weet jij inhoudelijk niet erg te reageren...
zie dat wel gebeuren, vaker, mensen die reageren zoals jij..
beetje a la dr Phil ; open deuren inklappen en iedereen maar klappen...

maar ik hoor/lees hier niemand klappen..

en kerel, vrees niet, ben bang voor niets of niemand, kom net zo vaak op straat als daarvoor...
als ik ergens moet zijn, rij ik niet om...

probeer nou eens inhoudelijk reageren, want dat populistische gelul van jou hoort meer thuis op een overheids integratie site, daar gaat het ook om open deuren intrappen en wie het stoerste is..

the_w | 05-10-06 | 16:47

*stampvoedt dreigend, zet grote ogen, op steekt tong uit en is voelt zich niet gediscrimineerd wanneer de - van oorsprong schotse - nieuwe medelander als antwoord zijn kilt optilt en de blote piemel toont* R.E.S.P.E.C.T.

tichtus | 05-10-06 | 16:45

staat en moskee zijn gescheiden, van de gristenen hebben ze in de eerste wereldoorlog afscheid genomen.

Tray Hornay | 05-10-06 | 16:43

@ gekke gerritje,
respect

Tray Hornay | 05-10-06 | 16:41

BUKKEN!

pimpstah | 05-10-06 | 16:41

@Nivea
Je leest niet!!! Of het ligt gewoon aan je begrijpend vermogen dat ver beneden pijl is Anyway..
Ik zeg toch niet dat het alleen moslima's zijn die er zitten. Ik gaf alleen een voorbeeld gozer. Jij suggereerde dat er geen pedo's / verkrachters zouden rondlopen in moslimland.. ik wilde dat ff ontkrachten... niets meer niets minder.
Maar ff zereneus Nivea... Vindt jij niet dat zo'n relifanaat in jurk die homo's haat en vrouwen geen hand schud.. thuishoort op een plek als ambtenaar?
In Turkije was die mongeaul niet eens aan de bak gekomen aangezien staat en kerk zijn gescheiden..

de melkboer | 05-10-06 | 16:41

Commentaar eigenlijk overbodig,
Dit land kan zoveel zieker.

klaasjeanco | 05-10-06 | 16:37

@mvg 16:16
Heb ik beweerd dat ik of jij Kareltje het licht kan laten zien? Dacht het niet.
Ik sprak over het feit dat jij hem probeert te beschermen tegen zichzelf.
Je afkeer uitspreken betekent niet dat je hem kunt overtuigen van een andere zienswijze. Wel goed lezen he dommerTje:)
Kareltje/Vlunk is not MY bastard. Wel de jouwe?? Choose your bastards wisely for guilty by association is a bitch.
En niet zo slijmen bij Joris. Dat is mijn ding... imitatorT. Probeer het eens bij Pritt... die heeft moeite om 50 comments te genereren op zijn topics.

Jane Doe | 05-10-06 | 16:37

(16:18) Nivea: "Niet van alles meteen erbij gaan halen!"

*kuch*
En dan criminele bleekscheten erbij halen...

*reikt Nivea de hand*

"Het gaat hier om het elkaar op gelijke gronden bejegenen. Zoals begroeting met een handdruk."

Kudtkip | 05-10-06 | 16:36

@Nivea 05-10-06 @ 16:18
Jij bent dus duidelijk meer aangepast dan de persoon waarom het hier ging. Als handje schudden nodig is bij een bepaalde baan, dan zou je je daaraan aanpassen. Dat deed deze persoon dus niet. Hij paste zich niet aan, maar ging in plaats daarvan klagen bij een commissie.

Als ik in China een baantje zou zoeken dan zou ik me ook aanpassen en zou ik ook buigen als dat de normale gang van zaken is.

Je klaagt zelf wel over dat moslims worden aangevallen, maar erg respectvol ben je zelf ook niet. Je hebt het over kaaskoppen en bleekscheten.

Ik wist niet dat er een hoger percentage autochtonen onder de kinderverkrachters in Nederland is. Heb je daar enige cijfers van? Het is wel zo dat er een hoger percentage moslims onder de criminelen in Nederland is.

Deze constatering moet je niet zien als een aanval op jou. Ik probeer alleen even duidelijk te maken dat je je niet teveel moet laten leiden door emotie. Daardoor ga je nog wel eens ongefundeerde uitspraken doen.

Gekke Gerritje | 05-10-06 | 16:35

Later mensen, kga winkelen! O nee, ik bedoel in jullie ogen komt t over als BEROVEN! hahaha, en meneer Redfrits wilt dat het afgelopen moet zijn met discrimeren ;) Als er hier een berichtje komt met "bejaarde beroofd' zijn de 1ste reacties van jullie: Finnen?> hahaha superlage mensen jullie! En dan intussen zeiken, ja t moet afgelopen zijn, boehoe... hahaa

Nivea | 05-10-06 | 16:34

@Nivea. Ze zijn inderdaad niet allemaal hetzelfde. Maar gaan wel steeds meer op elkaar lijken.

Lizart777 | 05-10-06 | 16:33

@ melkboer, alle die moslima's daar, wat zijn hun afkomsten? Of het zijn turken, of marokanen of iraniers! What the hell heeft dat met moslims te maken??? Alsof alles wat moslim is, alleen in dat soort tehuizen zitten! Nee geen nederlanders he zitten in zulke blijf van me lijf huizen! Dat marokanen en turken hun vrouwen als stront behandelen is hun zaak. Die moeten t ook echt bij hun eigen soort houden, maar niemand moet zeiken over dat alle moslims hun vrouw zo behandelen.

Kom zelf uit moslimgemeenschap en als er een gebeurtenis voorkomt dat een man zijn vrouw heeft geslagen SLAAN DE VROUWEN HEM IN MEKAAR! Meteen de deur uit tyften! Dus ga niet weer laag lopen zeiken over moslims dit en moslims dat! Altijd maar vergelijken alsof alle moslims hetzelfde zijn!

Nivea | 05-10-06 | 16:31

LOL@Tray Hornay

de melkboer | 05-10-06 | 16:31

Nivea, is dat je favourite zalfje om geitenaarsjes in te smeren alvorens....

Tray Hornay | 05-10-06 | 16:28

@Nivea. Oh ja, ik herinner mij nog de daverende lachsalvo's van de \moslims toen er een cartoon werd getekend van Mo! Ik was het even vergeten, die relativerende humor, hun zelfspot. Dat altijd weer grinnikende: "Ah joh die Varkens met hun stripverhalen, lachen man."
Altijd dat vriendelijke "Hoerrrr," dat ze naar mijn vriendin roepen en dat bijna tedere"Heejj K8nkerJood" naar mijn zoon. Het is goed dat je me weer even aan hun leuke kant herinnert! Je vergeet het zo snel.... je weet tog?

Lizart777 | 05-10-06 | 16:28

@Weisse rose 16:11
Je had eerder de nadruk moeten leggen op deze formulering in de uitspraak:
" Door het stellen van een functie-eis die in het bijzonder de aanhangers van een bepaalde geloofsovertuiging nadelig treft, maakt verweerder derhalve indirect onderscheid naar godsdienst"
Daar zit de aanvechtingsgrond. Het is van de pot gerukt dat een werkgever bij het opstellen van functie-eisen moet gaan bedenken wie hij eventueel en in welke mate nadelig in zijn geloof zou kunnen treffen. Dat is de wereld omkeren en geloof heel heimelijk uit de kerk en het huis halen.
-
@lizart777 @ 16:09
Ernstige zaak.
Ik denk dat je met dogmatische reli-fanaten geen dialoog kunt hebben omdat ze niet met respect kunnen discussieren.
Hoe vaak gebeurt het niet op dit forum dat de Jood of het Joodse geloof in verband wordt gebracht met complottheorieen, met macht en verderf?
A sign of the times en het zal er niet beter op worden.
Ik hoop dat je zoon weerbaar is en wens hem sterkte.

Jane Doe | 05-10-06 | 16:27

@Nivea 05-10-06 @ 16:18
Nee, klopt, wij verkrachten allemaal onze kinderen. Jullie jatten toch ook allemaal de winkels leeg, vallen onze vrouwen lastig (en als die niet willen sla je ze maar).. Wie generaliseert hier nu?? Daar gaat dit topic helemaal niet over. Weet je waar het hier over gaat; over het feit dat het eens af moet zijn gelopen met dit ge-ouwehoer. Of het nu een Jood, Moslim, Christen is, hier in Nederland staat de staat los van de kerk. Daarbij hebben wij hier gebruiken (zoals in heel Europa) dat we elkaar netjes een hand geven. Wil je dat niet doen omdat het een vrouw is, dan discrimineer je, zeker in een functie als ambtenaar..

RedFrits | 05-10-06 | 16:27

Tray Hornay 05-10-06 @ 16:22
Vervanging was gelukkig aanwzig anders had ik nog moeten gaan werken.

Weisse rose | 05-10-06 | 16:27

hahaha, jij bent grappig the _w, wil je medelijden ofzo? Vast alleen basisschool gedaan! Alsof alleen marokanen die dingen doen! Superdom! Boehoe! Zielig voor je hoor! Moet je huilen??? Een tip voor je! Sla de volgende keer die marokaan de tering in! En kom niet met grote praatjes hier andere moslims aanvallen!

Altijd weer als een lage hond alles aanvallen wat met islam te maken heeft, omdat ze toevallig nare ervaringen hebben met een marokaan! Rot op man! Breek ze neus maar de volgende keer! Stomp 'm in mekaar! Laat het op t nieuws komen! Piepen marokanen wel anders! Marokaan staat niet synoniem voor moslim he vriend!

Nivea | 05-10-06 | 16:27

@Nivea
Bespaar ons je kansleauze ophemelende gewauwel over moslims... kneusje.
Niemand zegt toch dat ALLE moslims niet OK zijn. We hebben het over die niet intigrerende relifanaten die vrouwen 3 passen achter zich laten lopen, homo's haten, vrouwen geen handen schudden, een pleuris hekel aan het westen hebben (maar er toch wonen want het is toch wel prettig) en zo kan ik nog wel ff doorgaan kneus!
Ga nou niet lopen mekkeren over dat er zogenaamd geen pedo's kinderverkrachter zijn in moslimland want dan heb je wel een hele infantiele kijk op de wereld. Sufferd...
Oooh.. voorbeeldje.. weet je nog blijf van mn lijf huizen... hoeveel verkrachten en in elkaar gemepte moslima's zitten daar .?? nou ? nou? pffff

de melkboer | 05-10-06 | 16:24

nivea..
ja begin maar over iets heel anders..

woon eens ergens anders, ergens als je gaat pinnen na 20.00 uur moet oppassen en al 2x(!) bent overvallen..
en nee, niet door bleekscheten, nee door finnen,
het is altijd zo, het is nooit anders..
roept er iemand kankernederlander of loopt onaardige opmerkingen te maken..

nee dat zijn bijna nooit nederlanders..
altijd finnen..
maar jij bent zeker zo'n kereltje dat graag stoer met die randdebielen doet ofzow..
met je hooft zo ver in hun aars..

óf.... je woond in zó'n klein dorp dat je ze simpelweg alleen op tv ziet...

the_w | 05-10-06 | 16:23

@ Weisse Rose,
kut voor je, kan je niet meer internetten en moet je dadelijk echt werken. Maar het is bijna 17.00 niet getreurd.

Tray Hornay | 05-10-06 | 16:22

Tering drie dubbele post. Router is net overleden op die arbeit

Weisse rose | 05-10-06 | 16:20

Wederzijds zwaffelen. Links, rechts, voorhoofd.

Dorko | 05-10-06 | 16:19

Over het algemeen is men van links tot rechts verontwaardigd.
Ik vraag mij echter af of deze informatie wel bij Mohammed Faizel Ali Enait terechtkomt. In "zijn kringen" krijgt hij misschien wel COMPLIMENTEN voor het feit dat hij (met zo een qut smoes) een WW uitkering krijgt!

Pigha Lal | 05-10-06 | 16:18

@ Gekke Gerritje, Nou normaal niet, maar moet maar eens besluiten dat te gaan doen. Kijk maar hoe je wordt behandeld. Geen baan op basis van handje schudden :) In China geven ze ook geen handje. Ze buigen! Who cares! O ja, kaaskoppen! Die moeten meteen weer Mohammed, de profeet, Islam, alle moslims etc gaan aanvallen :) Case closed mensen! Niet zeiken! Niet van alles meteen erbij gaan halen!

Als er weer eens voor de zoveelste keer een pedo/kinderverkrachter/kindermoordenaar in Nederland wordt opgepakt, is het altijd weer een bleekscheet! Zie je alle moslims dan blanke mensen aanvallen? Christenen aanvallen? NEE! Alleen die pootjes hier zijn zo laag dat ALTIJD weer te doen :)

Nivea | 05-10-06 | 16:18

@bottehond 05-10-06 @ 15:36
Klacht in dienen bij de CGB, Flater, Sjaak, Aussie, peacemaker, Vladimir Poetin, Achtertuyn, Jan-Joris-Jaap-Joop en ik gingen je voor.
Met dank aan sjaak de linkse lul
Hehehe, ik heb een klacht ingediend bij het CGB tegen het CGB!
"VERZOEK OM EEN OORDEEL INDIENEN.
Stap 6 van 6
U heeft de volgende gegevens ingevuld
stap 1 van 6
Ik voel me ongelijk behandeld op grond van
- Godsdienst / levensovertuiging
- Politieke overtuiging
Mijn probleem doet zich voor bij
- anders, nl.
stap 2 van 6
Dit is er aan de hand
Ik voel mij onheus bejegend door het besluit van het CGB dd 5-10-06 om de klacht van een op religeiuze redenen (het weigeren van het schudden van handen van een vrouw) afgewezen sollicitant bij de gemeente Rotterdam gegrond te verklaren. De weigering om de hand van een vrouw te schudden druist niet alleen in tegen het verbod op discriminatie, maar ook tegen de gelijkheid van man en vrouw en de fatsoensnormen. Ik hecht zeer aan het non-discriminatiebeginsel, de gelijke behandeling van man en vrouw en dien bij deze dan ook een klacht in tegen de CGB."

De overige stappen toon ik maar niet (adresgegevens) maar ik ben benieuwd.

Weisse rose | 05-10-06 | 16:18

islam = overgave
en dat is precies wat we in Nederland doen, met hulp van GCB en andere instanties.

Tray Hornay | 05-10-06 | 16:17

@jane:
wie gesagt, ik ctrl+f op "mvg", de rest lees ik niet. geen tijd voor en geen zin meer in. juist door dit soort stommiteiten en discussies. zinloos geoewehoer. denk je echt dat ik/je kareltje op andere gedachten kan krijgen?? dan ben je dommer dan ik dacht.
ik ga vaak zat de barricades op, maar ik heb tegenwoordig ook wel wat anders/beters te doen dan me daar over op te winden.
en wat vlunk tenslotte aangaat: it may be a bastard, but he is our bastard. en dat weet je ook.
ps @joris: wel aardig dat je ons dit in dit half-dode topic laat bespreken. misschien is t zelfs wel een idee voor een nieuwe topic? er komt genoeg reactie zoals je ziet...

mvg | 05-10-06 | 16:16

Een eskimoziesche neuskus, was die al voorbij gekomen??

LifeCatcher | 05-10-06 | 16:16

@Nivea
Welke kleur heeft de hemel in jouw wereld kneusje?

de melkboer | 05-10-06 | 16:14

Hij kan toch ook gaan zwaaien, heeft ie gelijk wat aan als hij van onze Rita een enkeltje berberland krijgt.

gwdtjuh | 05-10-06 | 16:13

@bottehond 05-10-06 @ 15:36
Klacht in dienen bij de CGB, Flater, Sjaak, Aussie, peacemaker, Vladimir Poetin, Achtertuyn, Jan-Joris-Jaap-Joop en ik gingen je voor.
Met dank aan sjaak de linkse lul
Hehehe, ik heb een klacht ingediend bij het CGB tegen het CGB!
"VERZOEK OM EEN OORDEEL INDIENEN.
Stap 6 van 6
U heeft de volgende gegevens ingevuld
stap 1 van 6
Ik voel me ongelijk behandeld op grond van
- Godsdienst / levensovertuiging
- Politieke overtuiging
Mijn probleem doet zich voor bij
- anders, nl.
stap 2 van 6
Dit is er aan de hand
Ik voel mij onheus bejegend door het besluit van het CGB dd 5-10-06 om de klacht van een op religeiuze redenen (het weigeren van het schudden van handen van een vrouw) afgewezen sollicitant bij de gemeente Rotterdam gegrond te verklaren. De weigering om de hand van een vrouw te schudden druist niet alleen in tegen het verbod op discriminatie, maar ook tegen de gelijkheid van man en vrouw en de fatsoensnormen. Ik hecht zeer aan het non-discriminatiebeginsel, de gelijke behandeling van man en vrouw en dien bij deze dan ook een klacht in tegen de CGB."

De overige stappen toon ik maar niet (adresgegevens) maar ik ben benieuwd.

Weisse rose | 05-10-06 | 16:11

@Nivea 05-10-06 @ 16:08
Maar weiger jij dan ook vrouwen de hand te schudden?

Gekke Gerritje | 05-10-06 | 16:09

@ Shani 05-10-06 @ 15:22 ("Wat Nederland nodig heeft is een minister-president als John Howard! ... once you are done complaining, whining, and griping about ... Our Christian beliefs ... I highly encourage you take advantage of one other great Australian freedom, 'THE RIGHT TO LEAVE'.")
Ja, goed idee: ga jij lekker mee met Howards Australische christian beliefs. Onder hem mogen Australische homo's niet eens in Néderland met een Nederlander trouwen. Another one of those great Australian freedoms?

gezontverstant | 05-10-06 | 16:09

@bottehond 05-10-06 @ 15:36
Klacht in dienen bij de CGB, Flater, Sjaak, Aussie, peacemaker, Vladimir Poetin, Achtertuyn, Jan-Joris-Jaap-Joop en ik gingen je voor.
Met dank aan sjaak de linkse lul
Hehehe, ik heb een klacht ingediend bij het CGB tegen het CGB!
"VERZOEK OM EEN OORDEEL INDIENEN.
Stap 6 van 6
U heeft de volgende gegevens ingevuld
stap 1 van 6
Ik voel me ongelijk behandeld op grond van
- Godsdienst / levensovertuiging
- Politieke overtuiging
Mijn probleem doet zich voor bij
- anders, nl.
stap 2 van 6
Dit is er aan de hand
Ik voel mij onheus bejegend door het besluit van het CGB dd 5-10-06 om de klacht van een op religeiuze redenen (het weigeren van het schudden van handen van een vrouw) afgewezen sollicitant bij de gemeente Rotterdam gegrond te verklaren. De weigering om de hand van een vrouw te schudden druist niet alleen in tegen het verbod op discriminatie, maar ook tegen de gelijkheid van man en vrouw en de fatsoensnormen. Ik hecht zeer aan het non-discriminatiebeginsel, de gelijke behandeling van man en vrouw en dien bij deze dan ook een klacht in tegen de CGB."

De overige stappen toon ik maar niet (adresgegevens) maar ik ben benieuwd.

Weisse rose | 05-10-06 | 16:09

Jane Doe 05-10-06 @ 15:58

Daarover durf ik me ook gerust uit te spreken. Maar ik heb enige weken gelden al een aantal lange comments gegeven over hoe een gewone godsdienstles op de basisschool, ertoe heeft geleid dat mijn zoon daarna bedreigd werd door moslims. Nu jaren later gebeurt het nog steeds en ook door de jongere broertjes van die gasten. In een godsdienst les werd over verschillende geloven gesproken en mijn zoon zei in alle onschuld dat hij Joods is maar dat we er niet (veel) aan doen. Vanaf dat moment was het fout en worden en gasgeluiden gemaakt of wordt er geroepen: waarom zat jij niet bij die 6 miljoen. Of er wordt gezegd dat WOII nog niet is afgelopen, allen het wordt vervolgd laat wat langer op zich wachten. En met die mensen moet ik de dialoog opzoeken?

Lizart777 | 05-10-06 | 16:09

Blij met deze uitspraak. Ken geen slechte moslims. Zijn gewoon goeie mensen, provoceren niks. Moslims, waaronder ik, zijn gewoon goed en netjes. Klaar uit. Geen kinderverkrachters, geen imams die geld in eigen zak steken en zeker geen kinderen-in-de-bosjes-begravers-na-de-verkrachting ;)

Nivea | 05-10-06 | 16:08

@Borat
Ik zou ook willen dat mijn vriendin / vrouw fatsoenlijk dmv een hand wordt begroet.. Deze vuile hypocriete, achterbakse relifanaat mag echter nog niet eens in de richting van mn drol kijken... Ik walg van dit soort braakmiddelen en nog erger ik walg van de overheid die dit mogelijk maakt..
Van MIJN /ONZE belastingcenten wordt zo'n woestijnrat (gehuld in een jurk)aangenomen die nog te belazerd is om zich aan te passen aan de cultuur die em asiel heeft verleend, onderdak heeft gegeven & de mogelijkheid creeërt om te werken ... gadverdamme wat gaat dit land achteruit...! Hard achteruit..

de melkboer | 05-10-06 | 16:04

RAUS!!!

hmmm, ben links maar toch schop ik die vent het liefst het land uit. Samen met iedereen die vrouwen op een andere manier behandeld als mannen, of homo's anders behandeld als hetero's, of negers anders behandeld als blanken, enz

Mikado | 05-10-06 | 16:04

@mvg @15:48
Jij nuanceert het comment van Kareltje22/Vlunk wat vergoeielijkend; je neemt hem als het ware tegen zichzelf in bescherming. Onbegonnen werk.
Bovendien geef je aan dat er door een meerderheid gezwegen wordt als hij dergelijke dingen roept en je vraagt je af of dat toestemming is.
Daar reageer ik op. Ook op jou niet (willen) weten. Mag ik daar uit beroepsdeformatie fijntjes om grimlachen. . (zie je reactie op chez...).
Maar wees gerust struisvogel.... iemand moet het doen toch?
Ik richt mijn woede niet op jou; ik wissel mijn gedachten met jou uit.
Kareltje verdient ons aller medelijden. Ben wel verheugd dat jij je durft uit te spreken dat hij verkeerd bezig is.

Jane Doe | 05-10-06 | 15:58

nooit racistisch geweest tot op een jaar..

niemand die me beïnvloed heeft what soëver...
ze doen het zelf..
en wij laten het ze doen..

the_w | 05-10-06 | 15:56

JAGSHEMASH !!!
Wat een grap ik snap er geen .... meer van.
Als ik het goed begrijp dan gaat relie boven disci.
Wat is de volgende stap? mannen voor in de bus vrouwen achter in de bus???
Stel je voor !!! Omgebouwde dame komt met vriendin(omgebouwde kerel) bij de KLANT!!! MANAGER van de Gem Roterdam welke hand gaat hij schuden ???
Ik denk dat Mohammed snel overspannen thuis zit .
Hoe zit het met de klant is koning cq konigin, vrouwen betalen belasting en dus zijn salaris.
Verder wens ik dat mijn vrouw met respect begroet word (gewoon een hand ) is dat niet het geval dan wil ik een gesprek met de klant manager o sh*t het loopt hier uit de klauwen
Wat is de volgende stap gescheiden loketjes busjes treintjes metrotjes bootjes winkeltjes wijkjes stadjes enz enz enz STOP TOT HIER EN NIET VERDER!!!!!!!!!!!
Anders word het hier een eng land apartheid is een nederlands woord maar dat willen we hier toch niet ???
Wat die man thuis doet moet die zelf weten maar in dienst van de gemeentelijkeoverheid als klant manager PAS JE JE AAN !!!

Ik groet u allen jagshemash.

Borat Sagdiyev | 05-10-06 | 15:53

Discriminatie, Discriminatie, Discriminatie, Discriminatie!

Wel Profeet Mo(of GOD) verdom me...

"Wel dienen mannen en vrouwen op eenzelfde manier te worden begroet."

Goed, dus meneer MAG! nu dus ook geen handjes meer schudden met mannen, doet hij dit wel is het dus weer wel, discriminatie! Mohammed Faizel Ali Enait! ZUIGT!

Wat een trieste uitspraak van die stakker by de Commissie (ANTI) Gelijke Behandelingen.
Dacht ik zo..

szol2001 | 05-10-06 | 15:50

....
verbaast..

dat nederland makkelijk over te lopen was, wist ik.... maar dit..
what's next?
die gast... die verdient het land uitgezet te worden!

DIT is nederland, vieze klootzak..
dit zijn ONZE normen en waarden..
als je je daar niet aan aan wil passen , dan rot je maar op naar je eigen kankerland!!!!!!

nee, nee, daar krijgt hij geen baan en geen sociale voorzieningen..
ROT OP!
woedend..
wie is die gast?
wanneer wordt er eens een politieke moord op een moslim (deze) gepleegd?

alsjeblieft..

the_w | 05-10-06 | 15:48

@jane:
ik begrijp je woede. maar richt die niet op mij maar op degene die hem verdient: vlunk.

mvg | 05-10-06 | 15:48

@makkie 15:33
Ik hoop dat mensen gaan kiezen voor politici die hun mandaat serieus nemen en regelmatig hun oor te luisteren leggen bij de achterban.
Er is een groeiende onvrede in NL over hoe de politiek het maatschappelijk gevoelen negeert en daar moeten we iets mee. Hoewel ik een gezonde afkeer van populistische politici heb en er vanuit ga dat politiek altijd corrumpeert, ga ik dit keer kiezen voor iemand die het aandurft om politiek incorrect te zijn!

-
@Gekke Gerritje 15:35
Jodenhaat is van links en rechts en heeft meer met dommigheid dan met politieke overtuiging te maken.
Ik vind wel dat het antisemitisme in NL toeneemt en dat is zorgelijk.
Het is bon ton om Bush te bashen. Maar de bashers rekenen wel op zijn steun als ze zelf een keer in de problemen komen.... dan is hij ineens niet de duivel maar god zelve.

Jane Doe | 05-10-06 | 15:45

Dit land is echt volkomen aan het doorslaag. Als ambtenaar (hoewel alweer een tijdje geen klantmanager meer) van 010 was ik oprecht
trots dat de gemeente deze hekkenspringer ongezien de typhus liet krijgen. Jammer dat die CGB weer roet in het eten gooit. Hoewel slechts een advies weegt een rechter een dergelijk advies zwaar mee in zijn oordeel.

Ik dacht dat kerk en staat in NL gescheiden waren? Geen hoofddoekjes, geen kruisjes om de nek en zeker geen militantgeklede potentiele zelfmoordcommando's in een overheidsfunctie svp. Optyphen!

Dr00gkl00t | 05-10-06 | 15:37

Alle waarschuwingen voor dhimmificatie waren toch onzin ? Wéér een stap gezet, vandaag. Dát is het thema en dát is waar het hier over gaat. Wie zich blindstaart op dit zoveelste incident in een lange reeks moet zijn lobotomie ongedaan laten maken. Nuf said.

bottehond | 05-10-06 | 15:36

@Jane Doe 05-10-06 @ 15:24
We weten allemaal hoe de linkse propaganda hier werkt in Nederland. Het kon eigenlijk niet uitblijven dat ook sommige autochtone linkse Nederlanders zouden uitgroeien tot holocaust-ontkenners en jodenhaters.

Bush is steevast de duivel zelve en de Joden moorden dagelijks Palestijnen uit op de Nederlandse staatstelevisie. Men probeert zo sterk de 'gediscrimineerde allochtoon' tegemoet te komen en te zorgen dat hun standpunt voldoende aan bod komt, dat het objectieve geluid totaal ondersneeuwt.

Gekke Gerritje | 05-10-06 | 15:35

@Jane Doe 05-10-06 @ 14:42
"de verkiezingen zullen het leren"
Wat dan precies? De huidige coalitie heeft op zijn best niks gedaan om dit soort onzin te bestrijden. Het standpunt van de linkse partijen hierin ken ik niet.
Tenzij dit een echt verkiezingsthema wordt en de partijen zich uitspreken, zullen de verkiezingen ons niks leren hierover.

makkie | 05-10-06 | 15:33

Handje schudden dat mag ie niet, maar een Nederlandse meid (cq hoer) neuken maggie wel

JustMe27 | 05-10-06 | 15:24

@mvg 15:07 (en Joris, sta mij dit toe.....)
Ieder potje zingt zoals het eruit ziet. (vrij naar Kouwes).
Niemand heeft zichzelf gemaakt en wat je er verder van maakt is jouw keus. Het is makkelijk om iemand uit te lachen om zijn uiterlijk..... maar het zegt vaak meer over degene die lacht..
-
Wat Vlunk betreft.
Dat is niet allen geschiedvervalsing, het is een walgelijke belediging om te insinueren dat er in de vijf Vernichtigungslagers per dag maar 15 mensen hadden kunnen worden omgebracht; we kennen immers de feiten en die liggen weldegelijk anders. Ga eens naar een Holocaustmuseum.
En te gillen dat de Joden niet aan versterving maar aan de tiefus dood gingen is een fijne nuance vind je niet? Zou het ermee te maken kunnen hebben dat ze ziek werden omdat ze niet te vreten kregen en lichamelijk uitgeteerd werden???
Wie zwijgt stemt toe; dat geldt nog steeds.
Niet willen weten is zo mogelijk nog ernstiger. Onverschilligheid (op alle gebied) is de grootste bedreiging voor het voortbestaan van de mensheid. Ik blijft die spreuk van Elie Wiesel hier herhalen.

Jane Doe | 05-10-06 | 15:24

@ myzelf
hakbars en (ultra) linkerts kunnen het ook uitstekend vinden met elkaar zolang hakbars maar stee vast de slachtofferrol blijven spelen.

solidstate | 05-10-06 | 15:23

Wat Nederland nodig heeft is een minister-president als John Howard!

www.hetvrijevolk.com/?pagina=1597&...

"This is OUR COUNTRY, OUR LAND, and OUR LIFESTYLE, and we will allow you every opportunity to enjoy all this. But once you are done complaining, whining, and griping about Our Flag, Our Pledge, Our Christian beliefs, or Our Way of Life, I highly encourage you take advantage of one other great Australian freedom, 'THE RIGHT TO LEAVE'."

"If you aren't happy here then LEAVE. We didn't force you to come here. You asked to be here. So accept the country YOU accepted."

Shani | 05-10-06 | 15:22

Goed, nog even de twee antwoorden dan.

Ten eerste menstrueert een vrouw niet uit d'r hand. Ietwat flauw, maar geeft even aan dat menstruatie met betrekking tot onreinheid en een hand geven niks met elkaar te maken hebben.
Hooguit wanneer men, zoals de Melkboer (báh) de handen niet wast.

Ten tweede is menstruatiebloed niet onrein. Het is schoner dan bijvoorbeeld uit een schot- of snijwond, daar het voortkomt uit een natuurlijk proces.
Dus die zogenaamde onreinheid betreft een idéé.

Welk geloof ook die aan dit idee aangepaste omgangsvormen koppelt, kan rekenen op mijn kritiek.
Of beter gezegd, de lieden die dergelijke omgangsvormen op mij uitoefenen.

Kudtkip | 05-10-06 | 15:19

Uit-rita-en heet dit in de volksmond

Michiel van den Berg | 05-10-06 | 15:18

Het is een advies wat de gemeente zou kunnen aanvechten bij de rechter. Maar ja, of dat ook gaat gebeuren.

Er staat nergens geschreven dat je hem ook een hand moet geven. Dus krijg je met hem te maken, gewoon geen hand geven of op andere wijze groeten. Hij denkt nu slim te zijn geweest, maar heeft voor zich zelf een kuil gegraven.

Badeendje | 05-10-06 | 15:17

@ jane doe
Dan met minstens een hakbar vriendje die voortdurend op hem inpraat hoe de zioniistische lobby de holocaust heeft verzonnen om de wereld over te nemen. Een ding is zeker hakbars en stormfronters kunnen het goed vinden met elkaar.

solidstate | 05-10-06 | 15:16

"Hip, hup, hap, peace en broederschap!
Wip, wap, waar, we houe van mekaar!
Mense uit alle lande,
klap es in je hande,
geef mekaar een hand.
Maak geen trammelant!"
www.waltertje.com/artist.php?artist_id...

Zeurders | 05-10-06 | 15:16

@ de melkboer,

nee, kort en krachtig. 1 ticket en bekijk het maar in eigen land.

Tray Hornay | 05-10-06 | 15:13

De geloofsmaffia doet 't lekker zo. Als je vanuit je GELOOF (let op 't woord mensen, het heet geloof...) allerlei ongewenst gedrag vertoont of verwerpelijke uitspraken doet (herinnert u zich El Moumni nog, nog, nog, nog *echootje*) moet je daar respect voor hebben, maar als je niet een mooi boekie heb uit 'weet ik wat voor tijd' waar uit je al je gedrag kan goedpraten ben je de lul...

Gies van Agt | 05-10-06 | 15:08

@solidstate 14:59
In dit geval moet ik je helaas meedelen dat het weldegelijk een totaal verknipte Nederlander is die op deze voorkant al een ban heeft..... maar in de stamkroeg nog mag posten.

Jane Doe | 05-10-06 | 15:08

@tray hornay
langzaam en pijnlijk I pressume?

de melkboer | 05-10-06 | 15:07

@jane:
was ff bij het pottenfeest. ik weet dat je er een hekel aan hebt, maar check die foto die ik heb geplempt!! MY GOD.
-
mbt vlunk. tsja. ik begeef me maar weer eens op glad ijs, hoewel het voor mij vandaag absoluut niet de dag ervoor is (voel me enorm brak en niet lekker).
inhoudelijk:
hij zegt feitelijk dat de 6 milj. joden wel zijn doodgegaan, maar over een grotere tijdspanne (20-45). en niet sec in de periode 40-45. is dat een holocaustontkenning? is het niet een holocaustnuancering?
ik heb ze nooit zelf onderzocht, ik weet het niet. ik ken alleen de kreet 6 milj doden in de periode 40-45. heb jij het wel eens onderzocht?
2/3 meerderheid:
gssc is nu juist geen democratie en volgens mij schaart helemaal niet 2/3 van het sc zich achter vlunk. 2/3 houdt wel z'n bek. dat dan weer wel, maar om zwijgen nou toestemmen te noemen? ik zelf lees de nacht al tijden niet meer (ctrl+f "mvg"), dus mijn zwijgen heeft te maken met niet (willen) weten wat er in de nacht gebeurd is. hoe dat bij anderen zit? je sais pas.
maar ik vrees dat ik zo een waarschuwing van joris ga krijgen...

mvg | 05-10-06 | 15:07

@Detox 05-10-06 @ 13:46: Inderdaad.. halal-handschoenen. En dan per ongelijk alleen verkrijgbaar in varkenslederen uitvoering..

Stifflers' Mom | 05-10-06 | 15:06

begroetingsalternatieven heb ik niet, wel afscheidsalternatieven.

Tray Hornay | 05-10-06 | 15:04

Ik wil em wel een hand geven... !
Vertel ik wel ff bij dat ik vanochtend eerst lekker mn ongestelde vriendin heb lopen fisten waarna ik uitgebreid heb gescheten en de korsten van mn aars heb gepulkt zonder daarna mn handen te wassen. Speciaal voor hem..!
Krijgt ie nog een flinke groene rochel in zn nekkie als toetje..

de melkboer | 05-10-06 | 15:04

don"no soul"simmons 05-10-06 @ 14:14

Schokkend inderdaad...

Gies van Agt | 05-10-06 | 15:03

"Er zijn personen die vanwege hun geloof geen hand mogen geven aan personen van het andere geslacht." Ik hoop dat deze man alsnog wordt aangenomen, en wel als ambtenaar van de burgelijke stand. Dan kan hij fijn alle homohuwelijken doen. Die laat een andere ambtenaar namelijk sinds 2003 liggen: "Trouwambtenaar N. Eringa-Boomgaardt gaat vanaf 1 september weer huwelijken sluiten. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente Leeuwarden gezegd. De ambtenaar van de burgelijke stand in Leeuwarden werd in juni 2001 ontslagen omdat ze wegens haar geloofsovertuiging weigerde homoparen te trouwen. De rechtbank in Leeuwarden besliste afgelopen juni dat zij niet ontslagen had mogen worden. De gemeente had bij het ontslag procedurefouten gemaakt. Eringa hoeft geen huwelijken tussen homoseksuelen te sluiten. De gemeente en Eringa zijn nog in gesprek over een eventuele vergoeding voor gederfde inkomsten in de afgelopen twee jaar." (www.ikonrtv.nl/kerknieuws/nieuws.asp?o... )

gezontverstant | 05-10-06 | 15:03

@Jane Doe 05-10-06 @ 14:51

Dat iemand kareltje22 heet wil nog niet zeggen dat het een nederlander is.
Aan zijn totaal verknipte historisch besef te zien is het gewoon een hakbar.

solidstate | 05-10-06 | 14:59

-weggejorist-

El_CapodiTuttiCapi | 05-10-06 | 14:59

Misschien is het gewoon een zwartwerker met sollicitatieplicht die dreigde aangenomen te worden. Effe de moslim kaart spelen en ze laten je weer een paar maanden met rust. Shit, hij had nooit verwacht gelijk te krijgen..

BASinnic | 05-10-06 | 14:59

Al pulkend in je neus een stevige boerlaten en/of al krabentaan je kont een scheet laten. Is wel passend denk ik, toch....?

wILL | 05-10-06 | 14:56

Als er 1% van de moslims in Nederland geen handen schud is het veel. ik ben er nog nooit 1 tegen gekomen. geen handen schuddende moslims zijn er dus bijna niet, en toch moet zo commisie voor gelijke behandleing hier zo een uitspreek over doen. gaat toch helemaal nergens over!!

StijlSchrijver | 05-10-06 | 14:55

Volgens mijn geloof mag ik mensen, die vrouwen geen hand geven, geen baan geven. Tja, ik heb dan ook een krankzinnig geloof maar zo ben ik nou eenmaal opgevoed.

Misschien kunnen we als begroeting vrouwen hoer noemen, dat schijnt wel te mogen.

alpha_mannetje | 05-10-06 | 14:55

@Michiel van den Berg 05-10-06 @ 14:49
mee eens... is hier ook een term voor? uitburgeren misschien?

Captain Phalanx | 05-10-06 | 14:52

@mvg 14:42
Dictatuur van de meerderheid ja.
Geldt dat ook voor het GSSC?? Als 2/3 zich achter gekke Kareltje22 schaart in de Holocaustontkenning hebben we dan een nieuwe huisregel? Lees comments 05-10-06 @ 03:24 en 03:35
Wat een gotspe zeg. Ik heb het net gelezen omdat ik werd getipt over die opmerking. Er zijn ook zeer ernstig gestoorde Nederlanders.......

Jane Doe | 05-10-06 | 14:51

Tis gewoon een vieze turk... of marokkaan wat het ook is.. je leeft in dit land.. dus dan gedraag jeje ook maar naar de standaarden in dit land.. en anders? DRAUS!!

Houniet | 05-10-06 | 14:50

Wie bepaalt dat men volgens 'de Islam' een vrouw geen hand mag geven?

Als ik een geloof zou hebben dat stelt dat ik de hele dag met mijn ogen dicht moet werken, dan zou ik dus geblinddoekt dat werk mogen doen omdat mijn 'geloof' dat voorschrijft. Volledig van de pot gerukt, zie de volgende overweging uit het 'oordeel'van de commissie:

3.14 Er zijn personen die vanwege hun geloof geen hand mogen geven aan personen van het andere geslacht. Zij kunnen derhalve niet, althans enkel indien zij in strijd handelen met hun godsdienstige overtuiging, aan de door verweerder gestelde functie-eis voldoen. Personen met geen of een andersoortige geloofsovertuiging kennen deze belemmering niet. De eis dat medewerkers bereid moeten zijn om niet alleen personen van hetzelfde geslacht, maar ook personen van het andere geslacht in voorkomende gevallen een hand te geven, treft derhalve hoofdzakelijk personen die op grond van hun godsdienst niet aan deze omgangsvorm voldoen. De wetgeving gelijke behandeling is er op gericht te bewerkstelligen dat mensen, ondanks hun verschillende (geloofs)overtuigingen, zoveel mogelijk gelijk worden behandeld, en zo min mogelijk worden uitgesloten vanwege hun overtuigingen. Door het stellen van een functie-eis die in het bijzonder de aanhangers van een bepaalde geloofsovertuiging nadelig treft, maakt verweerder derhalve indirect onderscheid naar godsdienst.

Aha, dus geblinddoekt werken mag dan ook.

langl8 | 05-10-06 | 14:50

Die knkr hond moet gewoon pootje schudden, gvddmme, zo gaat dat hier nou eenmaal, zo is onze cultuur, en aangezien die baardaapjurk hier ooit kwam wonen, moet hij zich maar aanpassen.
Wat een pannenkoek-droeftoeter-stommeplant-etcetcetc-land is dit toch

Michiel van den Berg | 05-10-06 | 14:49

met een komkommer zwaaien

RAI` | 05-10-06 | 14:48

gezontverstant 05-10-06 @ 14:39

Tijdens Shabbos is het ook verboden om w.c. papier te scheuren. Als je dat dus vergeten bent te doen voor Shabbos, tja eh, dan worden je handen vies.
Ik ben mijn ouders nog stteds dankbaar dat ze me niet orthodox hebben opgevoed.

Lizart777 | 05-10-06 | 14:48

met het handje wuiven op zijn homoos.

buchtinpakskes | 05-10-06 | 14:48

(14:36) Ja Bwahaha, ik verlies het respect voor een ander als hij (of zij...) mij, omdat ik een vrouw ben, geen hand wil geven.
Nee, daarvoor hoef ik niet naar de psycholoog.

De begroeting is een teken van wederzijds respect. Geen uitnoding tot ruige neuqsex.
Daar zit 'm denk ik de crux.
Helemaal als je bedenkt dat dit topic gaat over een sollicitatie.

Verder stelde ik je een vraag met betrekking tot onreinheid en presenteerde ik geen feit.
Maar ik zie het al, ieder repliek zet jou vaster in je overtuiging dat de omgangvormen in deze cultuur superieur zijn. Wat dat overigens ook moge betekenen...

Kudtkip | 05-10-06 | 14:47

@Jane Doe
De realiteit is dat de helft zo niet de meerderheid van de moslims in 0031 dit ook een belachelijk standpunt zal vinden. Het CGB is nog islamitischer dan de imam zo te zeggen. Het gemeentebestuur van 010 zou er idd goed aan doen om naar de rechter te stappen om opheldering te verkrijgen, net als wat die openbare school van plan is die met die onwillige werkneemster (exact dezelfde reden) zit.

sjaakdeslinksesul | 05-10-06 | 14:46

@Bwahaha 14:36
Rastamannen doen het ook niet met hun meiskes tijdens die fase van de cyclus. Maar what the bloody hell? Waar hebben we het over?
Het is ook een mythe dat een vrouw niet moet bakken of heur haar moet kleuren rond die tijd omdat het deeg niet zal rijzen en de kleur niet zal "pakken".
Vrouwen zijn altijd rein.

Jane Doe | 05-10-06 | 14:45

tegen de kop van Rita aan schoppen????

ikkee | 05-10-06 | 14:45

@jane 14.42:
WAT??? hoor ik jou nou zeggen dat als 2/3 van nederlnad vindt dat....
(grapje, ben niet in de stemming om heel serieus te discuzeuren)

mvg | 05-10-06 | 14:44

@tuig: Een half uur oostwaarts rijden vanuit 020 brengt je vandaag de dag tot bij knooppunt Diemen

Iko Nal | 05-10-06 | 14:43

@Bwahaha: respecteren van elkaars normen en waarden is prima, maar niet als je gevraagd wordt om je eigen waarden ervoor opzij te zetten. Van een klantmanager mag je verwachten dat hij al zijn klanten netjes een hand geeft zoals dat hier gebruikelijk is. Iemand (in Nederland) geen hand geven vind ik tamelijk beledigend, ook al maakt hij in plaats daarvan een buiging. Als hij zich daar niet in kan vinden moet hij maar een andere baan vinden waar handenschudden niet aan de orde komt, of verhuizen naar Japan.

Anders mogen wij toch ook van Mosliminstanties eisen dat zij zich naar onze normen en waarden schikken als dat zo uitkomt? Dus ik hou voortaan mijn schoenen aan in de moskee, en neem ik een vriendin mee naar binnen.

Muxje | 05-10-06 | 14:42

@mvg 14:36
Het feit dat er zo'n commissie moet zijn is al een sign of the times.
Het standpunt van de cgb is alleen te verdedigen als je er een DonnerT interpretatie van de wet op nahoudt en dan ben je de kamergeleerde die geen rekening houdt met het feit dat de wet altijd achter de maatschappelijke ontwikkelingen aanholt.
De wetgever moet zich afvragen of deze manier van de wet interpreteren strookt met het gevoelen van de meerderheid in NL. Maar of de wetgever die moed heeft?
De verkiezingen zullen het leren.

Jane Doe | 05-10-06 | 14:42

Vind de moslims behoorlijk hypocriet op dit punt, als je echt gelovig bent, dan zie je het verlies van werk om een keuze van religie als test van god, en als opoffering die je moet maken voor je geloof. Kortom dan ga je er niet bij een derde over klagen. Blijkbaar gaat het dus helemaal niet over religie maar puur over macht.

OpenDeur | 05-10-06 | 14:41

@Bwahaha
Beantwoord mijn vragen ook even, aub? zie 14.26 en ben ook nog benieuwd wat je van mijn post op 14:12 vindt?

Flodder | 05-10-06 | 14:40

@ TRS

Ze hebben de toiletjuffrouw erbij gehaald om te poseren voor de foto.

Dat in het kader van DAWA (islam door onze stort douwen).

De bedoeing is dan dat wij hoofdoeken als een normaal verschijnsel gaan zien op onze straten zodat geleidelijk aan de islam kan overnemen.

solidstate | 05-10-06 | 14:40

In de reeks overbodige trivia: het is joden op de sjabbat verboden een vuur te doven (en overigens ook een object van het private domein naar het publieke domein dragen, of andersom) - handig als je bij de brandweer solliciteert (nl.wikipedia.org/wiki/Melacha ).

gezontverstant | 05-10-06 | 14:39

Volgens mij geldt de onreinheid van vrouwen tijdens de menstruatie niet alleen voor Joden.

Lizart777 | 05-10-06 | 14:37

@kudtkip:
- Het kost je je respect? Dat moet je toch eens echt met een psycholoog gaan praten.
- Dat islamitische mannen géén andere vrouwen aanraken dan hun eigen vrouw, vind jij getuigen van minachting? Boek eens een dubbele afspraak bij je spiegoloog.
- Dat islamitische mannen andere vrouwen alleen in het openbaar niet mogen aanraken?! Get your facts straight.
- Vrouwen zijn onrein als ze ongesteld zijn? Dat is het Jodendom. Get your facts straight.

Jij geeft wederom blijk dat men hier gewoon niet weet waar ze over lullen, maar dat ze maar al te graag willen ervaren dat hun normen en waarden superieur zijn.

bwahaha | 05-10-06 | 14:36

@Khomeini 05-10-06 @ 14:23
Het is een beetje lastig voor Rita Verdonk om kamervragen te stellen.

Gekke Gerritje | 05-10-06 | 14:36

sjaakdeslinksesul 05-10-06 @ 14:31

Nee, als jij met je vrouw door een ambtenaar geholpen wordt en deze man of vrouw weigert je vrouw of jou een hand te geven, dan mag je eisen dat er een andere ambtenaar jouw zaak in behandeling neemt en aan je verzoek moet tegemoet gekomen worden.

Wedden dat de sociale dienst dan zegt: Je bekijkt het maar met je aanvraag voor een uitkering of er meteen een starfkorting opgooit?

Lizart777 | 05-10-06 | 14:35

@mvg 14:28
Het is formeel-juridisch gezien een zeer strikte, benepen interpretatie van de wet en er is echt wel ruimte om dit op formeel juridische gronden met een ruimere interpretatie aan te vechten !!

Jane Doe | 05-10-06 | 14:33

@sjaak:
da's mooi kudt voor de gem. r'dam.... dan moeten ze naar een echte rechter gaan, hoewel ik bang ben dat die het oordeel zullen overnemen.

mvg | 05-10-06 | 14:32

(13:20) Pardon, Bwahaha?

Wat het mij kost als iemand me geen hand geeft, is het verlies van respect.
En dat verlies ik niet graag.

Je stelling dat handen geven te maken heeft met superieurdere normen en waarden, snijdt ook geen hout.
Nee, het is eerder andersom: niét de waarde die gehecht wordt aan deze begroeting respecteren, getuigt van minachting.

Een alternatief bedenken om ‘pijnloos’ te groeten, in het bijzonder omdat vrouwen niet aangeraakt dienen te worden in het openbaar, is ronduit van de zotte.

Zeg eens, heeft dat te maken met de opmerking die Stompvoorwerp (13:37) maakte? Dat het komt omdat vrouwen onrein zouden zijn, vanwege dat ze maandelijks menstrueren?

In dat geval heb ik al een antwoord voor je.
Twee zelfs.

Kudtkip | 05-10-06 | 14:32

-weggejorist-

Captain Phalanx | 05-10-06 | 14:31

@Murder One
Links? Normen en waarden zijn het stokpaardje van balkie. Zie wat hij in 5 jaar heeft weten te bereiken...

makkie | 05-10-06 | 14:31

@mvg 05-10-06 @ 14:20
Helaas hebben overheidsinstellingen besloten om het advies van het CGB over te nemen, anders zou de club helemaal een wassen neus wezen. Bedrijven kunnen de uitspraak wel naast zich neer leggen.
@Ahasveros 05-10-06 @ 14:21
Nee, als jij met je vrouw door een ambtenaar geholpen wordt en deze man of vrouw weigert je vrouw of jou een hand te geven, dan mag je eisen dat er een andere ambtenaar jouw zaak in behandeling neemt en aan je verzoek moet tegemoet gekomen worden.

sjaakdeslinksesul | 05-10-06 | 14:31

Ik had deze baardjurk een Zidaantje gegeven........

VotePim | 05-10-06 | 14:30

Avalon 05-10-06 @ 14:27

tja helemaal gelijk: ik zat te slapen... bij ons in Iran vraagt de Kamer nooit wat !

Khomeini | 05-10-06 | 14:30

[URL=http://www.b0g.org/wsnm/uploads/ghpucknsnot2a1.wmv]zo kan ook...[/URL]

Captain Phalanx | 05-10-06 | 14:30

*verheldert nog ff*
@kakel:
de commissie zegt: je mag best vrouwen geen hand geven, MAAR dan mag je mannen ook geen hand geven.
dus de commissie discrimineert niet en uiteindelijk de sollicitant ook niet (omdat hij iedereen gelijk behandelt.
of het een werkbaar alternatief voor de maatschappij is? dat is een heel ander verhaal. formeel juridisch is er niets mis mee. of het socio-economisch handig is? nee.

mvg | 05-10-06 | 14:28

@mvg 14:20
Ja, dat het niet bindend is weten we wel. Het gaat om het principe van de uitspraak.
Ik vind niet dat de commissie het goed doet want dit is "sluipwetgeving" met moraliserende teneur. Juridisch gezien mag het naar de letter van de wet zijn maar praktisch is dit religie een plaats toekennen in het openbare leven en dat is voor mij taboe. Verder is het de ontkenning van een in NL geaccepteerd gebruik en als zodanig een onderdeel van onze mores. Ik hoop dat werkgevers erg creatief zullen zijn bij hun functieomschrijvingen.

Jane Doe | 05-10-06 | 14:28

Was toch al niet van plan die primaten een hand geven.

Jackxx | 05-10-06 | 14:28

We gaan echt ten onder.... links mogen we daarvoor bedanken.

Murder One | 05-10-06 | 14:27

@Khomeini: Verdonk gaat kamervragen stellen? Verdonk is minister... sukkeltje.

Rest In Privacy | 05-10-06 | 14:27

@Bwahaha
Dus jij bent voor de ongelijke behandeling van vrouwen en mannnen? Jij vindt het onderdrukken van vrouwen en alle gebruiken die daarbij komen kijken een verrijking voor onze maatschappij? Dan zeggen ze: Moet je respect voor hebben, voor een andere cultuur, andere gebruiken. Heb ik niet. Ik vind het gewoon sukkels!

Flodder | 05-10-06 | 14:26

De tag mist en daarmee basta! Er stond vast zo iets als "geef me de vijf smerige ouwe kudtfin''.

gigi gorgonzola | 05-10-06 | 14:25

mvg 05-10-06 @ 14:18

No stupid. De commissie doet het fout en wel om twee redenen.

1. Ten eerste beroept de commissie zich heel juist op onze rechtsbronnen, en in het bijzonder art.1 van de grondwet. Maatschappelijk heersende normen en waarden zijn echter ook rechtsbronnen en die worden hier denk ik vrij behoorlijk onder het kleed geveegd. ( zie reacties )

2. De commissie zou juist moeten concluderen dat het de moslim is ( uiteraard ) die discrimineert op basis van geslacht. Juist overheidssinstellingen zouden er zorg voor moeten dragen dat zulke mensen geen publieke functies krijgen, maar ipv een schouderklopje krijgt de gemeente een tik op de vingers.

3. Vreemd is dat de commissie wel degelijk ziet dat de beste man vrouwen en mannen anders behandeld in gelijke situaties, maar ipv hem terecht te stellen zou de gemeente manieren van begroeten moeten vinden waarin deze man zich kan vinden. Is dat niet de wereld op zijn kop? Gooi 500 jaar traditie maar overboord en "vind even" een nieuwe manier van begroeten zodat moslims onze gebruiken niet aan hun (l)aars hoeven te lappen?

Koekje-dr-bij? | 05-10-06 | 14:25

www.nu.nl/

deze bedoelde ik

TRS | 05-10-06 | 14:23

Kamervragen lijken mij op zijn plaats; Wilders of Verdonk; wie o wie !?

Khomeini | 05-10-06 | 14:23

is dit een fotof*ck ?

TRS | 05-10-06 | 14:22

Kon niet missen, Van den Haak is plaatservangend commissielid, de man die de moord op Fortuyn in de doofpot wist te stoppen.

mr. H.F. van den Haak

langl8 | 05-10-06 | 14:22

@holistic river:
erhm, dat is noodweer (excess). mag dus weer wel. verwarrend niet? je eerste zin klopt als een bus.

mvg | 05-10-06 | 14:21

Mooi!
Mag ik nu ook vragen om een andere klantmanager omdat deze mij geen hand wil geven?

Ooops! dat iesj discriminasie

Ahasveros | 05-10-06 | 14:21

Oh ja, en daarbij professor klant-managah, die kleine hitsige 16-jarige Finse geloofsgenoten met vlassnorretje, goldchain en scootah hebben anders hele andere ideen over vrouwelijke reinheid. Ze kunnen er nl. niet vanaf blijven. Maar goed toegegeven... wel geemancipeerd.

Masturwasbeer | 05-10-06 | 14:21

Het plechtig uitwisselen van zakjes thee.
1. De rootbos thee van Cohen betekent: eigenlijk vind ik je een kudtwijf maar mag dat zo niet zeggen dus hierbij een zakje rooibos.
2. Een zakje Pickwick betekent, lekker huiselijk, ik zou je best thuis een beurt willen geven maar mijn geloof verbiedt met dat en daarbij komt ook nog dat in thuis mijn vrouw heb opgesloten
3. Groene thee van AH, bij jou of bij mij thuis
4. Een senseopad koffie, maak dat je wegkomt want in 3 minuten blaas ik me op

namensmijnhond | 05-10-06 | 14:20

@jane:
zie mijn opmerking aan kakel.
ik heb niets gezegd over de praktijk en de werkelijkheid. (want die ligt altijd net ff anders...) en nee, de werkgever staat helemaal niet met lege handen, want een advies van het CGB is niet bindend.
dus de werkgever kan gewoon doen wat ie zelf wil.

mvg | 05-10-06 | 14:20

resumé: commissie gelijke behandeling wil dat iemand die iedereen ongelijk behandelt gelijk behandeld wordt.
Zoiets als een verkrachter van je af slaan mag niet, wat slaan is niet goed.

holistic river | 05-10-06 | 14:19

Ik groet de Commissie Gelijke Behandelingen het liefste met een ongezien de typhus en een middelvinger. Linkse rukkers..

Aussie | 05-10-06 | 14:19

Kirth Gersen 05-10-06 @ 13:26
"Het gaat niet om dat handje, het gaat erom dat er achter die weigering een diep achterlijk wereldbeeld en een middeleeuwse levenswijze schuilgaat."

Dat zeg ik. Men gelooft hier dat de normen en waarden superieur zijn. Dat men gewoon een beter mensch is. Stelletje debielen.
Wormen en Maden in Nederland: Je oma ergens in een hok in Friesland wegzetten alwaar ze iedere week een verse luier krijgt en een dagje ingestrapt wordt, terwijl je opa die zichzelf kan verzorgen je dochter zit te betasten.

bwahaha | 05-10-06 | 14:18

@kakel:
he hoi!!! ja, maar dat mag dus ook niet van de commissie...
iedereen vuurt hier op (de uitspraak van) de commissie, en dat is een beetje dom (zoals maxima zou zeggen), want de commissie doet t goed.

mvg | 05-10-06 | 14:18

Zo nou heeft hij wel genoeg mogelijkheden aangereikt gekregen. EN NOU WERKEN, ALS DE SODEMIETER OOK JE NEST UIT 'S MORGENS EN WAPPEREN MET DIE KLAUWEN!!

joepgroep | 05-10-06 | 14:18

@mvg 14:12
Da's allemaal mooi en prachtig maar gaat het er niet om dat de werkgever het recht zou moeten hebben de sollicitant te kunnen verplichten iedereen (dus man en vrouw) op een BEPAALDE manier te moeten begroeten?
Nu staat de werkgever met lege, ongeschudde handen en lacht de werknemer in het reli-vuistje.

Jane Doe | 05-10-06 | 14:18

Doorgedraaide linkse tiefuszooi in dit land.

Colossi | 05-10-06 | 14:17

@mvg
Maar lieve schat, dat is toch ook het probleem van de hele zaak? De sollicitant discrimineert juist wel omdat hij vrouwen GEEN hand wil geven. Toch?

Kakel | 05-10-06 | 14:17

@ gezontverstant 05-10-06 @ 13:25

Gonny Gonny ga toch deaud man, vrouw en houd er wel ff rekening mee. Het is dag van het restecpt.... dus Sterf, zo dat was ff lekker restecperen.

Heer THOR | 05-10-06 | 14:16

Hele arm er tot aan je polshorloge in. Bij afwezigheid van polshorloge elleboog aanhouden.

Frank Scenario | 05-10-06 | 14:15

@edit op kain 13:14 en sjaak:
in windows (ja daar werken ook nog mensen mee) mist de tag ook.

mvg | 05-10-06 | 14:15

Oh leuk. Dus morgen komt de Oehoeboeroe stam en die vinden het normaal om eerst een oog uit te prikken als men elkaar begroet. Dus dat moet dan voortaan maar.

Grasgriezel | 05-10-06 | 14:15

Spandoek.

Kroen | 05-10-06 | 14:14

Tuig 05-10-06 @ 14:08

Arie = ook tuig

Khomeini | 05-10-06 | 14:14

LOL@Shani 05-10-06 @ 14:12
Don't turn your back on the guard

Juan Zaque | 05-10-06 | 14:14

@edit op Kain 13:14
Alernate text bij die pica is toch echt missing op vuurvos. Ligt dus niet aan Kain's browser of zijn instellingen, maar zeg anders maar welke leuke tekst je verzonnen had.

sjaakdeslinksesul | 05-10-06 | 14:13

(ja, uitspraak is een heeeeel moeilijk woord, daarom schrijf ik het twee keer fout.)

mvg | 05-10-06 | 14:13

Hier heb ik maar 1 antwoord op: Raus mit ihn!!!

Achtertuyn | 05-10-06 | 14:12

Handenschudden is de algemene norm van begroeting in Nederland. Als je je daar niet aan wenst te houden is dat je goed recht. Het is ook het goed recht van een werkgever, uitkeringinstantie om je dan een baan te weigeren danwel je uitkering in te trekken. Je moet een vent wezen en de consequenties van je wangedrag, achterlijke principes aanvaarden. In de naam van Allah.

Flodder | 05-10-06 | 14:12

whahaha
leuke uitspraak.
jongens jongens: de sollicitant discrimineert helemaal niet, want hij moet iedereen op dezelfde wijze groeten (dus mannen en vrouwen).
dui tspraak stelt helemaal niet dat vrouwen minderwaardig zijn (kom LEES eens). de uistpraak stelt juist dat mannen en vrouwen GELIJK zijn en zodanig behandeld dienen te worden.
iesj siempel.
dus:
mannen een hoofdknikje, vrouwen een hoofdknikje.
= gelijk
= geen discriminatie van vrouwen...

mvg | 05-10-06 | 14:12

Tja, als deze moslim nu geweigerd had om zowel mannen als vrouwen een hand te geven, dan had de CGB gelijk gehad. Nu niet: iemand die anderen niet gelijk behandelt, kan niet worden beschermd.

Rest In Privacy | 05-10-06 | 14:12

Het kan nog erger. In Engeland heeft een moslim politieman geweigerd de Israelische ambassade te bewaken "omdat hij bezwaar maakte tegen de Israelische bombardementen op Libanon en de daaruit voortgekomen burgerslactoffers." In eerste instantie werd aan zijn bezwaar tegemoet gekomen en bewaakt hij nu blijkbaar een andere ambassade. www.thisislondon.co.uk/news/article-23...

Shani | 05-10-06 | 14:12

Zodra hij weigert een hand te geven omdat je een vrouw bent stap je naar de rechter wegens discriminatie. Ik weiger zaken te doen met mensen die in een openbare functie hun geloof belangrijker achten dan de functie. Prive mag je doen en laten wat je wil, maar als je een publieke functie wil moet je begrijpen dat geloof in Nederland niet op de eerste plaats staat.

OpenDeur | 05-10-06 | 14:12

Rechterarm onder hoek van 50 graden recht naar boven
De hakken tegen elkaar in een snelle beweging
ondertussen uitroepend "sieg Rotterdam de ghakste"

Achiel | 05-10-06 | 14:10

is dit niet een vorm van autochtonendiscriminatie?

AntiChr1st | 05-10-06 | 14:09

Geen hand geven ????

Je kan me kont kussen , Godver !!!

huibie | 05-10-06 | 14:09

@ Khomeini 05-10-06 @ 14:05
Ja, ik woon boven Arie Boomsma, je weet wel die koele gristenridder.

Tuig | 05-10-06 | 14:08

"trek eens aan mijn vinger"

poefboef | 05-10-06 | 14:07

@ Tobus 05-10-06 @ 13:59
Adres: Jeugdsoos "De Spijker".... Akkerpad 1 te Epe.
En groeten aan je oom.

Tuig | 05-10-06 | 14:07

Commisie gelijke behandeling stelletje laffe landveraders. En voor deze Mohammed weet-ik-veel-wat-klantmanager laat me niet lachen, je hebt geen greintje respect in je donder. Rot op terug naar die woestijn en ga daar klant managen.

Masturwasbeer | 05-10-06 | 14:06

Misschien dan een baan als "dwangbuistester"?

Lizart777 | 05-10-06 | 14:05

Tuig 05-10-06 @ 13:59

Casa Tuig: Bos en Lommerplein....?

Khomeini | 05-10-06 | 14:05

Figuurlijk gesproken wordt het in NL steeds meer zo dat als een niet-moslim een moslim tegenkomt de niet-moslim zich moet:
1 omdraaien
2 voorover bukken
3 en, al naar gelang waar de moslim zin in heeft, een schop krijgt of een veeg

BASinnic | 05-10-06 | 14:05

Opheffen die autochtonen-discriminerende commissie.

~Johan | 05-10-06 | 14:05

Hij mag dat zelfs vinden van mij, maar dan heeft hij geen recht op een uitkering. Moet hij maar op een andere baan solliciteren waar hij geen handjes hoeft te schudden.

Flodder | 05-10-06 | 14:04

@Draaitafel Demagoog
Het motief van onze moslimvriend om geen handen met VROUWEN te schudden is dat hij vrouwen beschouwt als minderwaardig/onrein. De uitspraak vergoeilijkt zijn gedrag en nodigt uit tot discriminatie.

Flodder | 05-10-06 | 14:03

@Alcoholic 05-10-06 @ 13:29
Nee, ik maak wel onderscheid

Traag | 05-10-06 | 14:02

hij kan zijn bomriem afdoen als blijk van respect.

RedScorpion | 05-10-06 | 14:01

Dirrek 05-10-06 @ 13:45 Dikke lol!!

En nogmaals:
-
info@cbg.nl

Koekje-dr-bij? | 05-10-06 | 14:01

Negeren die onzin. Dus grijp de weigeraar zijn rechterhand, schudt z'n arm uit de kom, geef hem een vlakke klets met de vrije linkerhand in zijn nek, en vraag op luide toon: "Alles onder controle, chef?"

borderlijntje | 05-10-06 | 14:00

De bek volblazen?

pwman | 05-10-06 | 14:00

ongezien kontneuqen kapot vingeren

"Ganja-Man" | 05-10-06 | 14:00

@ Detox 05-10-06 @ 13:56
Hé, veel plezier vanavond bij het Schlagerfestival in Assen.

Tuig | 05-10-06 | 13:59

@ Tuig 05-10-06 @ 13:53
Dus als ik het goed begrijp kan ik die contreien iemand een hand geven en er een goede beurt voor terugkrijgen? Kun je dat wat specificeren met een adresje? Anyway, in mijn familie is er maar 1 volwassen man, alle vrouwen noemen hem "grote Poemba" of "Oompje". Heb dat nooit helemaal begrepen tot jouw verhelderende postje. Mijn dank is groot.

Tobus | 05-10-06 | 13:59

Oh okay Koerbagh, anders vond ik dat idee toch een beetje tegen mezelf indruisen, dat mag toch wel geloof ik of discrimineer ik nu?

Lizart777 | 05-10-06 | 13:59

een dikke vette middelvinger kan ie krijgen ipv mijn hand

Mrs Ajax | 05-10-06 | 13:59

@Flodder .. waar haal jij 't vandaan dat vrouwen minderwaardig zijn als je ze geen handen schudt ? En waar zou dat dan toe leiden ? dat als jij nee zegt tegen je vrouw als ze om sex vraagt dat jij dan ook geen respect hebt voor je vrouw ?? hahahaha ..
@Khomeini omdat handen schudden totaal niks met respect of respectloos te maken heeft .. zie me analogie hierboven !

Draaitafel Demagoog | 05-10-06 | 13:58

Zoals een strenggelovige christen niet moet solliciteren naar een baan waarbij hij op zondag porno moet verkopen, moet een strenggelovige anti-handenschudder gewoon niet solliciteren naar een baan waaraan handen schudden te pas komt. Kan hij niet achter een loket met glas, waardoor handen schudden niet eens kan? Er is bovendien een andere oplossing: www.snlcorp.com/image/660%20glove.gif

gezontverstant | 05-10-06 | 13:58

Nee ze eerst uitnodigen en dan mogen de tegenstanders van deze handeling pas zeuren als het deze mensen zelf geld kost... terwijl ze 100% tegen deze mensen op deze bodem zijn, dit heeft niets met geld te maken maar met Mensen van de EERSTE orde en mensen van de TWEEDE orde, duidelijk waar de meesten bij horen.

Heer THOR | 05-10-06 | 13:57

Stel: dat Moslim ziekenhuis komt er. Er vindt een ongeval plaats en dit ziekenhuis is het dichtstbij. Wordt een gewonde vrouw dan wel geholpen door een mannelijk arts of moet zij leegbloedend wachten tot de vrouwelijke arts is opgepiept? Waar ben je straks aan toe als Nederlander van Kaaskomaf? Waar moeten we allemaal rekening mee houden? Wanneer krijgen we een handleiding van Postbus 51: "wat te doen en laten als u in contact komt met een Mohammedaanse Nederlander", waar blijven de spotjes op t.v.?

Lizart777 | 05-10-06 | 13:57

@ Flodder 05-10-06 @ 13:54
M.a.w. wij hebben de SGP.

Tuig | 05-10-06 | 13:57

@tuig
als je uit 020 komt sta je al in de min dus pas op met de provinciale te dizze, dishen, dussen, sjisse hoe heet het eigenlijk?

Detox | 05-10-06 | 13:56

Dit kan toch niet zo zijn??????

HELP HELP dit land toch?

Khomeini | 05-10-06 | 13:56

@Lizart777 05-10-06 @ 13:52:
Voor mannen bij vrouwen alsmede voor vrouwen bij mannen.

koerbagh | 05-10-06 | 13:56

Nee

Gekke Gerritje | 05-10-06 | 13:55

Fistfuck

LassieAkka | 05-10-06 | 13:55

@Tuig
Uhhh, Say what?

Flodder | 05-10-06 | 13:54

T.a.v. alle geschokte reaguurders: als ik hier 020 uitrij richting het oosten en nog een half uurtje gas geef, sta je in de 0031-biblebelt. Daar neuken ze genetisch gezien hele families stuk (a.k.a. inteelt). En als er een kindje van komt, zetten ze er geen spuit in om de ongeziene tyfus te voorkomen. Moraal van het verhaal: een beter land begint bij zichzelf. Kees closed.

ps. Gekke Gerritje... Is jou vader de broer van je moeder?

Tuig | 05-10-06 | 13:53

*buigt voorover en laat broek zakken richting beeldscherm en schreeuwt "GEGROET!"*

Tobus | 05-10-06 | 13:52

@koerbagh 05-10-06 @ 13:50
En dat geldt dan bij vrouwen EN mannen?

Lizart777 | 05-10-06 | 13:52

there are 9 million Muppets in your mouth, thats a fact!

MuppetNL | 05-10-06 | 13:51

@Lizart777 05-10-06 @ 13:44
Dat is de interessante vraag, gaat Godsdienst nu voor gelijke behandeling?
Het mag duidelijk zijn dat de persoon in dit land moslim mag zijn (vrijheid van godsdienst), maar de overheid hoort mensen gelijk te behandelen. De baan is niet geschikt voor de sollicitant omdat hij weigert handjes te schudden, niet omdat hij moslim is. Dat handjes schudden en religie iets met elkaar te maken hebben is een zaak van de sollicant zelf, daar bemoeit de overheid zich niet mee maar het kan wel degelijk consequenties hebben voor het functioneren in een bedrijf of overheidsinstelling.

Zeurders | 05-10-06 | 13:51

Ik vind een handje ook overbodig. Meteen vol op de bek pakken en neuken. Dat gezeur met een handje, een drankje, etentje en bioscoopje en "elkaar eerst beter leren kennen..." Wat een onzin.

koerbagh | 05-10-06 | 13:50

Misschien gewoon bij álle Rotterdamse ambtenaren de handen afhakken: dan kan niemand onbewust ongelijk handelen. Wordt wat lastig met typen, maar uiteindelijk levert dat heel gespierde neuzen op.

gezontverstant | 05-10-06 | 13:49

wat dacht je van gewoon niet groeten? en meteen terzake komen? en als afscheid hem gewoon ff flink uhm opbla... nee dat hebben de moslims al uhm nou dan neerknu... die hebben de russen al, het is best lastig om origineel te zijn, in dat geval misschien maar z'n fiets jatten? das best nederl.... nee kut dat is ook al moslimspecialiteit! PODVER! laat maar ik krijg hier hoofdpijn van

MuppetNL | 05-10-06 | 13:49

Alle moslims begroeten met een Zidane

Shani | 05-10-06 | 13:49

Zijn hielen laten zien.

veest van pim | 05-10-06 | 13:47

@Dirrek 05-10-06 @ 13:45
Ik stel voor dat met beide handen en dus beide orden te doen. Dan is het gesprek ook lekker vlot afgelopen want hij verstaat toch niks meer.

Professor Plons | 05-10-06 | 13:47

@Detox 05-10-06 @ 13:46

Gevuld met Anthrax-poeder.....

KABAAL | 05-10-06 | 13:47

@StijlSchrijver 05-10-06 @ 13:43
ff geil handje schudden? hehe
In de koran staat trouwens ook niet dat je moet stoppen voor rood licht in het verkeer, dat verklaart ook weer een deel van de verkeersongevallen.

Zeurders | 05-10-06 | 13:46

Een wel gemikte nietje tussen de ogen met een opengeklapte nietmachien.

Krijg ik nau een geenstejeil t-shirt?

solidstate | 05-10-06 | 13:46

gat in de markt? halal handschoenen?

Detox | 05-10-06 | 13:46

Aanranden? Handtas jatten? Uitschelden voor 'kut kaas' of 'homo'? Stenen gooien? In de fik steken? Naar mekka bidden? Schaap pakken? Zijn zoveel respectvolle manieren om te groeten, ik kom er gewoon niet meer uit!

kuba | 05-10-06 | 13:45

Dus een vrouw is te vies om een hand te geven maar die idioten hebben kennelijk geen probleem hun leuter er in te steken.
.
Ik stel voor dat ze daar ook maar eens mee ophouden, dan is het hele moslim probleem met pakweg 50 jaar opgelost.

Professor Plons | 05-10-06 | 13:45

Met de vlakke hand vol op het rechteroor slaan en zeggen: Heéeee Ali, respect man ! Wel even breed en vriendelijk glimlachen, want anders vatten ze het verkeerd op.

Dirrek | 05-10-06 | 13:45

Alles met een Jalalabadinges aan, kijk ik met mijn ANUS aan....

KABAAL | 05-10-06 | 13:44

Gewoon heel creatief met je functiebeschrijving omgaan en het handenschudden een wezenlijk bestanddeel van de uit te voeren taken maken zodat het een kwalificatie wordt.
Het is van de zotte dat de Commissie Gelijke Behandeling zo doorschiet juist omdat het wel een gelijke behandeling is: iedere sollicitant wordt geacht handen te schudden. De sollicitant zelf maakt de ongelijkheid niet de werkgever; hij wijkt af van de norm. Moeten we de norm aanpassen aan degenen die er vanaf wijken???

Jane Doe | 05-10-06 | 13:44

Maar dan komen zij weer het vrijheid van godsdienst toch?@Zeurders 05-10-06 @ 13:43

Lizart777 | 05-10-06 | 13:44

Als je tegenover deze mijnheer komt te zitten als vrouw, en hij wil je geen hand schudden omdat je onrein bent zet dit wel een bepaalde toon voor een gesprek. Daarom niet geschikt voor de functie en dus opzouten.

puddingbrood | 05-10-06 | 13:43

Het is onbetwistelijk vermeld in de Koran dat hetgeen Allah niet heeft verboden de mens niet kan verbieden. Doet men dat wel dan begaat men een onvergeeflijke zonde. En er is geen enkel vers waarin een verbod wordt aangekondigd dat een vrouw een man (en andersom) niet mag groeten met de hand.

De redenatie achter het niet schudden van de hand is dat dat zou kunnen leiden tot sexuele prikkels en daarom wordt afgeraden. Het is echter niet verboden. En van een ambtenaar mag verwacht worden dat hij gewoon de hand schud bij het groeten. Als er sprake is van eventuele seksuele prikkels zou hij uberhaupt niet in contact moeten komen met vrouwen. Want sexuele prikkels kunnen ook worden opgewekt door een enkele blik.

StijlSchrijver | 05-10-06 | 13:43

Artikel 1 GW

'Allen die zich in Nederland bevinden worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke andere grond dan ook is niet toegestaan. '
www.minbzk.nl/...

De sollicitant is hier aan het discrimineren (=onderscheid maken) op basis van sekse, dus de Commisie 'Gelijke' Behandeling slaat hier de plank mis. De gemeente staat in haar recht door te stellen dat zij dergelijke discriminerende werknemenrs niet kan gebruiken. Op naar de Hoge Raad met die zaak!

Zeurders | 05-10-06 | 13:43

Ik wil die haaandjes in de lucht zien, say hooooo...

Jan Boel | 05-10-06 | 13:42

monteer in zo`n geval een kleine lichtkrant op je voorhoofd met wat standaard regels:
- ik geef geen hand, doet maar bukken
- ik ken u niet, graag doorlopen
- het is ramadam, ik heb honger en nu opzouten
- svp niet te gelijk bukken ivm hoofdpijn
- lijn 6 centraal station
enz enz

Detox | 05-10-06 | 13:42

@Bries
Ik veeg mijn reet alleen maar af met mijn rechterhand (gniffel).
Jammer voor die moslimmetjes.
Dit betekent namelijk dat ze 90% van de (mannelijke) bevolking geen hand meer willen/kunnen geven en dus discrimineren op toiletgebruik.

lecram | 05-10-06 | 13:42

idoot, afdwingen dat je als gelijke wordt behandeld maar yelf wel een onderscheid maken.

ganzo | 05-10-06 | 13:42

@Draaitafel Demagoog:

waarom vind jij het een goede uitspraak?

Khomeini | 05-10-06 | 13:41

Ik ga solliciteren bij de groenvoorziening. Maar ik weiger uit religieus oogpunt om te werken. Mag namelijk niet. En als ze me daarop afwijzen, dan klaag ik ze aan omdat ze me discrimineren. Ze moeten maar andere werkzaamheden verzinnen of een andere manier van harken die ik wel mag.

chloorhexidine | 05-10-06 | 13:41

Je kunt een vrouw toch gewoon bij haar tieten grijpen?

Professor Plons | 05-10-06 | 13:41

-weggejorist-

aa | 05-10-06 | 13:40

Dus op het moment dat die man een andere man de hand geeft mogen we hem het land uit schoppen wegens discriminatie?

Iko Nal | 05-10-06 | 13:40

Oh Feauteuaxfuck over Mohamma? In een normaal land zou dat kunnen. Hier helaas niet meer i.v.m. gevoelige mensen met een andere religie die steeds hun gelijk krijgen, maakt niet uit wat ze doen.

Lizart777 | 05-10-06 | 13:40

@Draaitafel Demagoog
Waarom zo blij met een uitspraak die stelt dat vrouwen minderwaardig zijn aan mannen?

Flodder | 05-10-06 | 13:40

eens kijken of GEENSTIJL een Feauteauxfuck aandurft??? Ik wed dat dan morgen de ruiten van hun hoofdkantoor stuk zijn...

Khomeini | 05-10-06 | 13:38

Reet afvegen met je rechterhand.....

Bries | 05-10-06 | 13:38

Goed dan ga ik solliciteren met mijn Hollande harses en dan weiger ik een vrouw de hand te schudden, gewoon omdat ik vind dat zoiets niet hoeft vanuit een diepgeworteld gevoel van : nee liever niet. Krijg ik dan die baan?
Krijg ik dan een advocaat als ik die baan niet krijg? Krijg ik dan die baan als ik zeg:"maar ik klop mijzelf op het hart als er een vrouw binnenkomt?" Denk het niet.

Lizart777 | 05-10-06 | 13:37

hahahaha .. zie die gs-ers dan .. helemaal gedesillusioneerd ! r;damse rechter rulen bigtime .. daaaaaaaaaag wannebe fascisten ! hahaha ..

Draaitafel Demagoog | 05-10-06 | 13:37


De argumentatie is(van de beste imam) :een vrouw een hand geven is onrein want vrouwen worden/zijn ongesteld(een ruk redenering van 1500 jaar over datum).
In het geval van Rita Verdonk lijkt me dat geen punt.
Die is als ik op de plaatjes en de beelden afga al ongeveer 30 jaar uit de overgang.

Stompvoorwerp | 05-10-06 | 13:37

*"Wel dienen mannen en vrouwen op eenzelfde manier te worden begroet."
Wat is daar dan het nut van? TRS 05-10-06 @ 13:27* Gewoon, discriminatie uitsluiten (Duuh). Dus tegen alle mannen en vrouwen beleefd "goedemorgen mevrouw" zeggen. Kom je denk ik heel vriendelijk over.

Braaklander | 05-10-06 | 13:37

Schandalige uitspraak... sluit me aan bij de uitspraak van Domichan 05-10-06 @ 13:32.

Vraag me af hoe de uitspraak zou zijn geweest als er in zijn plaats een goed gelijkende wannabee-adolf hitler had geeist aangenomen te worden...

Dutch_Beer | 05-10-06 | 13:36

Bob Fosko voor president, oftewel: "Zal ik je een hand geven of gelijk maar effe lekker in je bek schijten?"

Kapitein Stijlvol | 05-10-06 | 13:36

@Claude Jacque Je m'excuse

DirtyDick | 05-10-06 | 13:36

Seppuku lijkt me het duidelijkst en meest gewenst (en dat geld ook voor de commisie ongelijke behandeling)

collapse | 05-10-06 | 13:35

Het is nu officieel: vrouwen zijn niet langer gelijk aan mannen. Als het je niet bevalt vertrek je maar naar belgië.

Uw walging uiten kan overigens richting info@cgb.nl.

Koekje-dr-bij? | 05-10-06 | 13:33

dit moet de fotofuck gaan worden...

Mulatin Rome | 05-10-06 | 13:33

@tuig
hoe anders kan je dit bericht benaderen dan? iedereen in dit land houdt zich aan bepaalde gedragsregels maar meneer heeft het in zijn gare hoofd gehaald geen handen te schudden met vrouwen omdat dit onrein is. waarom wel een man de hand schudden? dat in hun achterlijke geloof de vrouw lager wordt ingeschat dan een varken (ehm misschien is geit een betere benaming) kan toch niet worden aanvaard hier in NL? hij geeft hier aan dat de vrouw minderwaardig is. we hebben het hier toch over de commissie gelijke behandeling? je kan mij niet wijsmaken dat als meneer straks een vrouw begroet met een fluim voor haar voeten of misschien een minderwaardig knikje dat hij dit ook bij mannen gaat doen... driewerf BAH!

ed.. | 05-10-06 | 13:33

Gezellig vingeren... Als je een vrouw begroet gewoon vaginaal en bij een man anaal...

His Goofness | 05-10-06 | 13:33

Ironisch, het vrouwen als minderwaardig beschouwen, wordt toegestaan door de Commissie Gelijke Behandeling.

Domichan | 05-10-06 | 13:32

T-shirt aan met de deense cartoons of laat je eigen creativiteit eens los op de pedo profeet en dan op bezoek. Kijken hoe het dan gaat.

Weisse rose | 05-10-06 | 13:31

LOL@Juan Zaque 05-10-06 @ 13:29

DutchXTC | 05-10-06 | 13:31

@ Kirth Gersen

Nee, volgens mij draait het ook daar niet om. Iedereen heeft recht op zijn /haar eigen achterlijkheid.

Waar het om gaat is dat zo'n meneer zich bewust isoleert maar wel aanspraak wenst te maken op elke instantie die hem in z'n gelijk stelt. Geen handjes schudden betekend geen baan, maar wel een uitkering. Dat is de wereld op z'n kop. Op die manier verlaag je juist de drempel voor mensen aan de slag te gaan.

viktor kanzyani | 05-10-06 | 13:31

@DirtyDick, "dat" mokkel

Claude Jacque | 05-10-06 | 13:30

Ik en enkele anderen (Vlad en WR thx) heb net zelf hier:
www.cgb.nl/oordeel_indienen.php
een klacht ingediend tegen het besluit van het CGB om de klacht van deze man gegrond te verklaren. Reden is het omzeilen van het non-discriminatiebeginsel (art. 1 vd grondwet) en de gelijkheid van man en vrouw. Niet dat ze de klacht in behandeling gaan nemen, maar het CGB moet hem minimaal eerst afwijzen en dat gaat ze redelijk wat manuren kosten. Goed voorbeeld doet navolgen denk ik, het is iig een stuk contructiever dan hier met zijn allen roepen dat het CGB deaud moet.

sjaakdeslinksesul | 05-10-06 | 13:30

Allemaal kaalkopjes met rechts-extremistische sympathieën daar bij de gemeente Amsterdam. Het probleem met ultra rechts wordt steeds groter. Vooral oppernazi Cohen. (Zal wel een christenfundamentalist zijn.)

Tuig [13:25] heeft het allemaal al in de gaten.

Gekke Gerritje | 05-10-06 | 13:30

het weigeren van de hand is een gebrek aan respect. Voor vrouwen niet en mannen wel? is toch discriminatie van de vrouwelijke groep? Mijn inziens gaat verbod op ongelijke behandeling ook op voor onderscheid in sexe. Nu dit in het kader van een baan plaatsvindt.

Khomeini | 05-10-06 | 13:30

vrouwen kapotscheuren, mannen gewoon een hand.. Allah wil het zo

Claude Jacque | 05-10-06 | 13:29

[b]Handje schudden ho maar, maar morgen neuqt hij wel dat blonde hollandse meisje, is toch een hoer

Khomeini 05-10-06 @ 13:26[/b]

Kans zit er dik in idd.

Chrisis X | 05-10-06 | 13:29

Ik haal doorgaans mijn piemel te voorschijn om hem 3x vriendelijk tegen de knie van degene die ik ontmoet te slaan....
Kan iemand mij uitleggen waarom een Nederlandse mokkel zich zou moeten aanpassen aan een bezoeker van ons o zo mooie land en niet anders om?
Betekent dit dat deze knaap zich ook aan zou passen als diezelfde Nederlandse mokkel in zijn land op bezoek zou zijn ??

DirtyDick | 05-10-06 | 13:29

@Traag 05-10-06 @ 13:15
ga je mannen ook in de kont knijpen dan.. je mag namelijk geen onderscheid maken tussen geslachten in de wijze van begroeting.. dus haar in de kont.. hij in de kont :')

Gewoon in het gezicht roggelen... doof je een eventuele brandende moslimasnor ook mee

Alcoholic | 05-10-06 | 13:29

bij het begroeten in de linker borst knijpen en bij het afscheid nemen in de rechter. Onder het mom van: er is een tiet van kommen, en een tiet van goan

Juan Zaque | 05-10-06 | 13:29

Gewoon over elkaar heen pissen. Elkaar in de mond spugen. Is dat misschien de toekomst?

Sociopaat. | 05-10-06 | 13:29

Zakelijk gezien is er veel voor te zeggen om dat gehele handenschudden maar af te schaffen. Veel handen zijn vies, nat en (het ergste) stikken naar aftershave.
Komt nog bij dat sommigen menen dat je knoerthard in zo'n hand moeten knijpen (want die ander wil een 'sterke jongen' lijken). Soms tref je een idioot die precies je vingertoppen beetpakt om die in elkaar te frommelen.
Kortom, schaf maar af vanwege het te grote aantal idioten dat je ontmoet.

bebop | 05-10-06 | 13:29

een boerendans uitvoeren. Op klompen natuurlijk. Stevige klompen, heeeeeele stevige klompen.

fluxie | 05-10-06 | 13:28

@Bwahaha
Je hoeft niet de normen en waarden van Nederland over te nemen. Maar het is toch ook het goed recht van een werkgever om bepaalde eisen aan zijn personeel te stellen. Bijvoorbeeld dat zij vrouwen gelijkwaardig behandelen en gewoon een hand geven. Vind ik niets discriminerends aan, kan de rechter ook niet echt volgen.

Flodder | 05-10-06 | 13:28

@gezontverstant 13:25
Check! Hahahahaha

OoO | 05-10-06 | 13:27

"Wel dienen mannen en vrouwen op eenzelfde manier te worden begroet."

Wat is daar dan het nut van?

TRS | 05-10-06 | 13:27

Dan mag ik zeker ook gaan solliciteren in mijn bomberjack met vlaggetje en enorme kruis (op mijn rug dan) en dan hang ik ook wat spotprentjes op van Mo i.p.v chippendales!

Wolverine | 05-10-06 | 13:26

Handje schudden ho maar, maar morgen neuqt hij wel dat blonde hollandse meisje, is toch een hoer

Khomeini | 05-10-06 | 13:26

Stationair huppelen (dus zonder te verplaatsen) is denk ik een hele vrolijke begroeting. Kan niks bij misgaan, heeft geen contactmomenten en kan zo in Monty Pythons Ministry of Silly Walks (hoewel er feitelijk dus niet wordt gelopen).

Hannibeaul Lectuur | 05-10-06 | 13:26

@bwahaha:
Het gaat niet om dat handje, het gaat erom dat er achter die weigering een diep achterlijk wereldbeeld en een middeleeuwse levenswijze schuilgaat.

Kirth Gersen | 05-10-06 | 13:26

BTW, wie benoemd die Commissie Gelijke Behandelingen eigenlijk? Wat een lutsers.

Iko Nal | 05-10-06 | 13:26

Je gaat bijna Wilders stemmen

Mulatin Rome | 05-10-06 | 13:26

Ontmaskerd: Heer THOR 05-10-06 @ 13:23 = Gonny (dát was makkelijk, inspecteur!)

gezontverstant | 05-10-06 | 13:25

Pief paf poef, gelijk geen lastige klanten meer. Mohammed F. als klantenmanager van het jaar.

BroodenSpelen | 05-10-06 | 13:25

Elkaar besprenkelen met varkensbloed?

Sweep | 05-10-06 | 13:25

Hé, het kaalkop-uurtje is weer begonnen! Gabbers, kom er maar in!

Tuig | 05-10-06 | 13:25

*kreun*
dit is holland, zo doen we het, laten we verder stoppen

mm1 | 05-10-06 | 13:25

deze handweigeraar gaat thuis zeker weer lekker sigaretje roken en stiekem alcohol drinken, zoals de meeste hypocriete Moslims... hoofddoeken van meters om hun kop met strakke spijkerbroeken enzo. blehh... afschaffen welk geloof dan ook

Khomeini | 05-10-06 | 13:24

@kees hoeksteen 05-10-06 @ 13:19
Tja, en als je een moslim de linkerhand schudt, dan heb je er wel 800 miljoen te pakken want het begrip "WC-papier" kennen ze niet... Daar hebben ze de linkerhand voor gereserveerd!

Brouhaha | 05-10-06 | 13:24

Met de tampeloeres op het voorhoofd van de begroette kloppen, ala Frange Lans.

Days-Of-Wild | 05-10-06 | 13:24

in elkaars bek boeren.

Certified prutser | 05-10-06 | 13:24

Zidane's manier?

Fitz | 05-10-06 | 13:23

de enige reden om deze figuren een hand te geven is als ze definitief terugkeren naar hun kamelenland. Moge Allah geven dat deze droom snel realiteit wordt.

jan-lul-de-behanger | 05-10-06 | 13:23

wat denkt die kutfin nou?
je bent in ons land.. dan neem je onze normen en waarden over..
egome 05-10-06 @ 13:15

Met een buiging neem je de normen en waarden ook over. Je neemt alleen de gedragingen niet over.

the_Tzar | 05-10-06 | 13:23

een vette vibrator in zijn halal aars natuurlijk...

Mulatin Rome | 05-10-06 | 13:23

Flikker op met je zgn. superieurdere 'normen en waarden'.

Als iemand een reden heeft (welke dan ook) om niet mee te doen aan een bepaald aspect van je cultuur, en het kost je niets, dan moet je daar 'tolerant' over zijn. Pas als het je wat kost, zou je pas kunnen beginnen te miepen.
wat denk je dat deze zaak 010 gaat kosten ANUS

egome | 05-10-06 | 13:23

-weggejorist-

Heer THOR | 05-10-06 | 13:23

een stukje varkensham kunne aanbieden?

blijhoofd | 05-10-06 | 13:22

geef elkaar een vinger dan volgt de hand vanzelf

dooie | 05-10-06 | 13:22

een nephand op een stokje. Iedereen begrijpt het als je dat als moslim naar voren steekt en het schud net zo makkelijk

the_Tzar | 05-10-06 | 13:21

Drie rondjes om elkaar heen huppelen, te beginnen met het rechterbeen, daarbij hinnikgeluidjes maken als een veulen en dan elkaars gezicht aflikken. Eén keer, beslist niet meer.

yoyo | 05-10-06 | 13:21

Nekschot, probleem verhelpt zich vanzelf.

lecram | 05-10-06 | 13:21

Dit levert Wilders mijn stem op.

Khomeini | 05-10-06 | 13:21

In afganistan hadden we deze problemen nooit!

Pigha Lal | 05-10-06 | 13:21

Bomgordeltje laten ontploffen?

Vladimir Poetin | 05-10-06 | 13:21

Ach, hoe moslims ons moeten begroeten interesseert me eigenlijk niet; ze hoeven me ook niet te groeten, ik ben moslims met hun onaangepaste gedrag, hun zielige trots en hun achterlijke geloof sowieso spuugzat. Echter, hoe wij moslims moeten begroeten heb ik wel een ideetje over: de aloude 'falanx rigidis'...

Brouhaha | 05-10-06 | 13:20

Vrouwen dienen te worden gegroet door ze zachtjes met de penis op het voorhoofd te tikken.

Teen | 05-10-06 | 13:20

vette boer laten

fredel | 05-10-06 | 13:20

Speeksel uitwisselen op 30 centimeter afstand

OoO | 05-10-06 | 13:20

Het is duidelijk dat er meerdere manieren zijn om te groeten. Buigen als een japanner klinkt zo raar nog niet.

Het gaat men er hier enkel er blijkbaar om om excusen te vinden om anderen af te schrijven.
Flikker op met je zgn. superieurdere 'normen en waarden'.

Als iemand een reden heeft (welke dan ook) om niet mee te doen aan een bepaald aspect van je cultuur, en het kost je niets, dan moet je daar 'tolerant' over zijn. Pas als het je wat kost, zou je pas kunnen beginnen te miepen.

bwahaha | 05-10-06 | 13:20

Balletje balletje doen en haar laten winnen, de stinkerds

deaardeisplat | 05-10-06 | 13:20

* Verder heb ik wel eens gelezen - zonder een echte fobie daarvan te hebben - dat met het schudden van een hand ongeveer 200 miljoen bacterien van eigenaar wisselen... *
wil jij ze?
-edit: als ik er maar evenveel terugkrijg als dat ik er weggeeef-

kees hoeksteen | 05-10-06 | 13:19

Dhr Enait dient te buigen, en als respons dient een vrouw hem de knie met enige kracht in het gelaat te plaatsen teneinde hem een hersenschudding en een bloedneus te verschaffen. Want dat is wat ie verdient.

Aars | 05-10-06 | 13:19

schoppen ?
slaan?
vrouwen een kopstoot geven ?
neuken................

Bozzo | 05-10-06 | 13:19

Kopstoten......

Pepino | 05-10-06 | 13:19

kopje thee aanbieden,

polderklootzak | 05-10-06 | 13:18

Een vriendelijke uppercut.
(Mannen met rechts, vrouwen met links)

Harig | 05-10-06 | 13:18

Gelukkig is het maar een advies van een commissie bestaande uit geitewollen sokken subsidieslurpers, en dus niet bindend. Ik hoop dat de gemeente hier niet mee akkoord gaat en een echte rechter om raad gaat vragen.

langl8 | 05-10-06 | 13:18

Volgens mijn geloof moet ik aan mooie vrouwen mijn pielemans laten zien... Ik ga ook solliciteren bij de gemeente, en anders ga ik naar de linkse rakkers van de commissie gelijke behandeling.

Rommie | 05-10-06 | 13:18

Schiet die rechter deaud....

KABAAL | 05-10-06 | 13:18

Weer gezeik met die moslims

Khomeini | 05-10-06 | 13:18

De politiek correcte oplossing is natuurlijk gewoon vragen aan Mohammed Faizel Ali Enait hoe de Nederlanders voortaan andere levende wezens dienen te begroeten. Kunnen we het ook niet meer fout doen. Oja, vraag meteen even hoe we onze vrouwen moeten opvoeden, want ik heb niet alles meegekregen.

Braaklander | 05-10-06 | 13:16

-weggejorist-

sixersZunit | 05-10-06 | 13:16

Op zijn knieen zodat iedereen hem een rotschop kan geven...

blijf maar staan eigelijk kan zo ook wel....

Jurk uitwisselen ofzo is misschien wel iets....

Heer THOR | 05-10-06 | 13:16

Net zoals in Jackass de ander recht in het gezicht kotsen

Tjop Tjong | 05-10-06 | 13:15

-weggejorist-

egome | 05-10-06 | 13:15

Doorsturen naar Rita..... die weet er wel raad mee.

PiaH | 05-10-06 | 13:15

Kneepje in de bips kan nooit kwaad

Traag | 05-10-06 | 13:15

In dat geval mogen wij dus ook getooid met een Duitse stahlhelm en in een balletjurkje op blote voeten de klanten te woord staan.

langl8 | 05-10-06 | 13:15

Je lul uit je broek hangen en even op en neer laten wippen. Echt heel respectvol.

polderklootzak | 05-10-06 | 13:15

Dit wordt de Feauteauxfuck? Beste manier waarom de vrouwvriendelijke handweigeraar zijn *kuch* respect kan tonen aan vrouwen?

Leandroz | 05-10-06 | 13:15

Waar blijft de alternatieve tekst voor dat plaatje ? Ik heb niet voor nix die vuurvos plugin geinstalleerd. Die artikels intresseren mij niet! Ik wil grappige korte tekst!
-edit: vuurvos moet gewoon de title tag pakken, net als Opera-

Kain | 05-10-06 | 13:14

Bomgordel uitwisselen.

Mr.D. | 05-10-06 | 13:14

Knietje?

Huh..? | 05-10-06 | 13:14

vrouwen uberhaupt geen hand meer geven; mooie polderoplossing toch>?

Khomeini | 05-10-06 | 13:14

Neusje wrijven natuurlijk!

Gothmog | 05-10-06 | 13:13

Duidelijk. Buigen en laten doorneuquen door een sero positieve aap.

chebruta2 | 05-10-06 | 13:13

Aan elkaars kont snuffelen.

Black Francis | 05-10-06 | 13:12

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl