Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Trouw zet Albayrak op transport

NEEbahatWouter Bos mag dan opgeroepen hebben tot een 'faire campagne'. Bij CDA-orgaan Trouw trekken ze zich daar geen ene f*ck van aan. Vandaag publiceert de verzetskrant een sterk staaltje defaming aan het adres van de PvdA vice-lijsttrekker Nebahat Albayrak. De socialistiese troetelturkse wordt verweten een flinke klodder boter op het hoofd te hebben inzake de Armeense Holocaust Ontkenning. Mevrouw heeft een beetje lopen lullen over 'bevuilde bronnen' en 'welles/nietes-spelletjes' van Turkse en Armeense zijde, en haar schattingen over het aantal Armeense doden is met 500.000 ook wat aan de voorzichtige kant. Enfin; Trouw-betoog komt er op neer dat bagatelliseren ook een vorm van ontkennen is. En daaruit valt slechts één simpele conclusie te trekken. Ondertussen is het dikke paniek op het politburo van de PvdA. Albayrak neemt de telefoon niet meer op en is niet meer bereid tot het geven van commentaar. Ergo: ze heeft een spreekverbod gekregen. Waar hebt dat allemaal voor nodig? Doe toch es kiezen, Nebahat. Wordt het politieke glorie in 0031? Of toch gewoon secretaresse bij een of ander roemloos timeshare projectje in Alanya. Tijd loopt...

Reaguursels

Inloggen

Albayrak kijkt wel uit om op te stappen, dan krijgt ze een hele roedel grijze wolven over zich heen.

bosbaan | 04-10-06 | 16:51

Tarak 04-10-06 @ 01:40

NRC. De krant van blasee Nederland. Lekker makkelijk de wereld beoordelen vanuit het eigen gelijk. Au fond is de NRC een pure elitaire afzeikcourant. Illustratie? De uitspraken van de Paus een " onnodige provocatie" noemen omdat hysetrische baarden all over the world er van over de rooie gaan. Nee... de NRC is een verachtelijk blaadje dat preekt voor eigen parochie maar die courant en haar lezers ontlenen hun identiteit door anderen af te breken.

bottehond | 04-10-06 | 12:54

Het is bizar. Het lijkt wel of ik permanent loyaliteitsexamen moet doen. Ik neem gewoon het PvdA-standpunt in.’ Nebahat Albayrak, op haar 2de uit Turkije gekomen, had nooit veel nagedacht over de Turkse massamoord op de Armeniërs in 1915. "

Dat is het probleem met Albayrak ze denkt nergens zelfstandig over na. Het is gewoon een "dom blondje" in Turkse uitvoering, wiens enige verdienste is, dat ze in alles slaafs het partijstandpunt overneemt.

Sorry aan de dames voor de nogal discriminerende opmerking "dom blondje" maar het is zoals het is en gelukkig kom je tegenwoordig heel veel voor zichzelf denkende dames tegen waarvan heel veel van andere herkomst al dan niet met hoofddoekje.
Zegt trouwens alles over Wouter Bos, dat die zo'n lief, volgzaam, dametje als Albayrak als nummer 2 kiest i.p.v. een stevige opstandige tante, die hem regelmatig de spiegel voorhoudt en hem met zijn beide poten weer op de grond zet. Want dat heb je als vent op zijn tijd gewoon nodig.

En wat een meesterzet van de voorzitter van de kandidatencie Jeltje van Nieuwenhoven, om in te stemmen met die kandidatuur van Albayrak. Die heeft gedacht wil je het zo jongetje, dan krijg je het zo en haalt hier postuum nog hiermede even haar gram. Want je denkt toch niet, dat die AOW blunder van Bos die hem tot nu toe 20 zetels in de peilingen hebben gekost, zou zijn gebeurd als Jeltje van Nieuwenhoven nog op nummer 2 had gestaan. Maar ik denk dat Jeltje -parlementarier pursang- gewoon weg moest van ons yuppie Bos, die oude dame was hem veel te lastig.

Dus weg 20 zetels en meer een geval van jammer. Maar dat heb je er van als je als manager je gaat omringen met "ja knikkers" en opstandige geesten als bijvoorbeeld Godelieve van Heteren de fractie uitgooit. Die had namelijk wel bijvoorbeeld nagedacht over Irak en Afghanistan en nam een van de fractie afwijkend standpunt in.

Maar dat wil Woutertje ons aller boskaboutertje niet -die omringt zich liever met ja knikkers- dan met zelfstandig denkende mensen. En als je dat doet heb je voor mij inderdaad het statuur van een boskabouter. Nou vindt je overal in de geschiedenis voorbeelden van leiders, die dat na verloop van tijd gaan doen en het merkwaardige is, dat dan altijd hun "Waterloo" heel nabij is.

Zelfs bij de Vara beginnen ze door te krijgen, dat er toch iets aan Woutertje niet helemaal in de haak is -en dat die Blair achtige trekjes heeft- want de introductie van zijn karikatuur in Cafe de Wereld is raak en veelzeggend.

hopscotch | 04-10-06 | 10:33

De reaktie van Albayrak:
http://www.trouw.nl/deverdieping/podium/article500898.ece/Zie_de_fouten_uit_het_verleden_onder_ogen#readers_responses

Patrick Bateman | 04-10-06 | 09:27

albayrak is de hoofdprijs

GAAA | 04-10-06 | 07:28

Je kan het Albayrak moeilijk kwalijk nemen dat haar geprogrammeerde opdrachten tot parasitisme leiden.

Ed Cetera | 04-10-06 | 02:17

@bottehond Uiteraard bestaat objectiviteit niet, daarom beweer ik dat ook niet. Ik zet de objectiviteit van de ene krant wel af tegen andere kranten waaronder de krant die hier omschreven wordt als Azijnbode, maar ook het NRC kan er onder vallen. Uiteraard net zoals de Krant van Dom Nederland.

Tarak | 04-10-06 | 01:40

Tarak 03-10-06 @ 23:33

De posters daarentegen, die Trouw een objectieve courant noemen begrijpen niet dat objectiviteit niet bestaat. Abjectiviteit daarentegen bestaat wel degelijk.
* Quod erat demonstrandum *

bottehond | 03-10-06 | 23:38

Oh, en de posters die Trouw een linkse krant noemen, geven aan elk gevoel voor realiteit verloren te hebben.

Tarak | 03-10-06 | 23:33

@diverse posters.

Trouw tot CDA-huisblad bombarderen of tot gristenmagazine, geeft aan dat deze posters het blad Trouw weleens in de winkel hebben zien liggen, maar nog nooit gelezen hebben.

Trouw is objectiever en heeft meer diepgang en achtergrondinfo dan alle andere landelijke kranten. Dat er een krant is die daadwerkelijk kwaliteit biedt in plaats van dit alleen maar roept, is geen reden om zo'n krant tot gristenkrant te verketteren.

Tarak | 03-10-06 | 23:31

monfer 03-10-06 @ 22:04

Trouw is inderdaad de spreekbuis van de reedsch gememoreerde gristen- polikors. Halfgoden by their own design, die lui. dragen teva's of pamfillioos. weten alles beter. zijn bijna altijd grijs. "de witte schimmel" noemen meer behoudende gristenen ze. gatverdamme, wat een walgelijk volk. wat me het meest stoort van die menschen: ze maken zich zo verdomd gemakkelijk af van de problemen rondom de integrasie. doen vrijwilligerswerk in AZC's. zeulen die arme drommels naar hosanna kerkdiensten, waardoor die lui denken: kewl... zondag op de koffie... kijken hoe die hollanders leven... en ze stralen uit dat ze mega- solidair zijn met me. goedkoop scoren over de rug van de weldenkenden... kijk mij eens het braafste meisje van de klas zijn, Heere... ík ben niet zoals die enge extreem rechtsen die mohammedanen bekritiseren... zij zijn slecht en ik ben goed.... de calimereaus onder de geleauvigen.... kleine valse nazies zijn het. Ergo: Trouw, de courant voor macrameeend Nederland!

bottehond | 03-10-06 | 22:48

@reinhardt 17.35
De Armeense genocide is wel degelijk voorbereidt. Op 24 april 1915 is de rug van de Armeense samenleving gebroken door het vermoorden van de Armeense intelligencia, rijke zakenmensen en het ontwapenen van 150.000 Armeniers die dienst hadden in het Turkse leger. Vervolgens is in kaart gebracht waar de Armeniers zaten (een soort postcodemarketing)en werden deze gedeporteerd door een woestijn zonder water etc.... Hitler refereerde eveneens aan de Armeniers met de zin: Wie herinnerd zich de Armeniers nog. Overigens is de start van de genocide ook gebaseerd op het Duitse principe van lebensraum.

Tenzing Norgay | 03-10-06 | 22:24

En dan te bedenken dat het allemaal begonnen is met een NOVA-uitzending waarin CDA'er Tonca op de huid werd gezeten.MOEHAHA!!!!
Het CDA heeft in no time twee genocide ontkenners van de lijst geschrapt en alle aandacht is gericht op Albayrak.
Benieuwd hoeveel aandacht Albayrak gaat krijgen de komende tijd.

@Pritt,

Trouw een CDA orgaan? Dat is echt de grootste flauwekul die ik in lange tijd heb gelezen.

Hans Anders 03-10-06 @ 15:18

Ongetwijfeld heb je gelijk als je schrijft dat moslims geneigd zijn elkaar voor te trekken, maar gaat het niet altijd zo (afkomst, religie, huidskleur, enz.)?
En is dat zo erg?
Mijn ervaring is dat moslims als collega's OOK loyaal kunnen zijn naar niet-moslims.

monfer | 03-10-06 | 22:04

Mulatin Rome 03-10-06 @ 19:24

Dán slaan we pas een plee-figuur in Europa!

bottehond | 03-10-06 | 21:26

waren tog 6miljoen armeense doden?

Ali Bi | 03-10-06 | 21:11

waarheid_maakt_vrij 03-10-06 @ 19:13

Er zijn meer potentiele PvdA stemmers onder de Turken dan onder de Armeniers. Ook bij de PvdA heeft men nu telraampjes en zakjappanners, immers iedere stem telt nu de nood hoog is.

Hans Anders | 03-10-06 | 19:52

Sharon Dijksma als Minister-President... haha

Mulatin Rome | 03-10-06 | 19:24

Hoi PvdA-ers. Voelt het lekker om een genocide te ontkennen? Mag van de PvdA. De Armeense nabestaanden vinden het niet zo fijn, maar daar hebben jullie lak aan.

waarheid_maakt_vrij | 03-10-06 | 19:13

@Reinaert
Ik had er inderdaad twee zinnen aan moeten besteden.
Dat de Turken het ad hoc hebben gedaan zal mij worst zijn. Het is daarna onder de mat geschoven, in de doofpot gedaan, om mijn part in de waterpijp ondergedompeld. En er zijn mensen die ontkennen dat er een genocide heeft plaatsgevonden. Daar heb ik problemen mee.
Heb je toevallig het artikel in Trouw gelezen?

borderliner | 03-10-06 | 17:50

@borderliner 03-10-06 @ 17:19:
Je moet natuurlijk wel heel voorzichtig zijn met het noemen van 'het joodse vraagstuk' en het 'armeense vraagstuk' in één zinnetje.
Je refereert aan de manier waarop de Nazi's (en dan met name Reinhard Heydrich i.h.k.v. de voorbereiding van de beruchte Wannsee-conferentie) een aantal zaken in kaart hebben gebracht, één daarvan was inderdaad het Armeense vraagstuk, maar dat was slechts een onderdeel daarvan. Geen onbelangrijk onderdeel, maar toch.
Waar je voor moet oppassen is denk ik dat je de moord op zes miljoen Joden niet klakkeloos kunt vergelijken met de moord op 0,55 tot 1,5 miljoen Armeniërs.
En dat zit 'm met name in de voorbereiding: Heydrich c.s. hebben hun acties minutieus voorbereid en tot in detail uitgewerkt, of dat voor de Turken ook geldt weet ik niet, als ik de bronnen eens na lees dan denk ik toch dat het destijds in Armenië meer een 'ad-hoc' oplossing is geweest.
En in dat verband gun ik de Turken dus nog het voordeel van de twijfel, hoe erg iedere genocide uiteraard ook is.
Maar de systematische vernietiging van de Joden direct te vergelijken met de massamoord op de Armeniërs gaat ook weer wat ver.
Om het maar eens in Tour-de-France-termen te zeggen: de Holocaust was er één van de buitencategorie, de massamoord op de Armeniërs was er één van de eerste categorie.
Mede daarom snap ik overigens ook niet dat onze Turksche mede-reaguurders zoveel moeite hebben met dit hele onderwerp, maar dat is iets wat ik reeds eerder vandaag tussen de reaguursels heb gepropt.

Reinaert | 03-10-06 | 17:35

@stem des volks 03-10-06 @ 17:05:
Iemand heeft een bepaalde fetish, is dus een fetishist.
Daar is geen regeltje voor, zeker niet omgekeerd. Dus een fascist heeft geen last van een fasc(me), maar de uitzondering is dus wel de racist, want die heeft wel degelijk last van een ras.
Ofzeau. Tijd voor een biertje, te veel lettertjes dansend voor mijn ogen!

Reinaert | 03-10-06 | 17:21

Trouw is gelukkig een krant die het nieuws op de meest objectieve manier brengt. Beter dan alles wat er verder aan dagbladen bijelkaar zit.
Maar dat even terzijde.
Mw. Albayrak zou natuurlijk stelling moeten nemen tégen de genocide, als ze achter de standpunten van haar partij staat. Anders heb je daar niet zoveel te zoeken. Tegelijk is het een staaltje onvervalst politiek gebabbel welke Mw. Albayrak heeft gebezigd. Het is geen JA en het is geen NEE.
Wat betreft de genocide.
Blijkbaar is er al zoveel belastend materiaal, zelfs in de archieven van NAZI Duitsland.
Afgelopen weekend stond er nog een goed artikel over de genocide in dezelfde krant. NAZI Duitsland heeft de wijze waarop de Turkse regering 'het armeense vraagstuk' heeft opgelost, toegepast in haar eigen 'joden vraagstuk'.
Daar zijn genoeg bewijsstukken van te vinden.
En zo zijn er nog meer.
Het lijkt er op dat de Turkse regering aan geschiedsvervalsing heeft gedaan.

borderliner | 03-10-06 | 17:19

@paranoia 03-10-06 @ 16:05

Gewone vergelijkingen maken is niet je sterkste punt. De Marokkanen mogen gewoon zeggen wat ze denken. Het is hier niet zo als in Rusland ten tijde van het communisme. Daar kon je - zelfs als je in huiselijke kring - iets tegen het regime zei opgepakt worden. Het politbureau kon je verraden en oppakken. Hoe onkies ook, in eigen kring kunnen Marokkanen gewoon zeggen wat ze willen. Maar om nou in het openbaar een feestje te bouwen omdat er een paar duizend mensen zijn omgekomen ... begrijp je nou echt niet dat dat te ver gaat??? Dat is respectloos, om maar het meest favo moslimwoord maar te gebruiken. En is in strijd met de normen die hier te lande gelden. Mijn geheugen laat mij misschien in de steek, maar ik kan mij toch niet herinneren dat grote groepen autochtonen feest gaan vieren als er moslims om het leven komen. En kom nou niet aan met de Volksunie of een andere kaalkopgroep. Dat zijn uitzonderingen en nog gek ook. Maar volgens mij wil jij het gewoon niet zien dat een feestje bouwen over de dood van mensen in het Westen niet acceptabel is. Ken je de Grondwet? Daar staat dat ieder zijn mening mag uiten behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet. En voeg daar de algemene normen maar aan toe. Een regel hard en onverkort toepassen (zoals jij met de vrijheid van meningsuiting doet) leidt bijna altijd of misschien wel altijd tot rare situaties. Mw. Verdonk is een goed voorbeeld van een regelfetisjist (of hoe schrijf je fetischist/fetisjist etc. eigenlijk). Naast regels is er ook nog zoiets als 'zelf kunnen denken'. En je maakt mij niet wijs dat jij niet begrijpt dat de feestende Marokkanen te ver zijn gegaan.

stem des volks | 03-10-06 | 17:05

@paranoia 03-10-06 @ 15:56:

"Recht is waar het midden de einden bedekt".

Zeauiets? Klinkt ook wel lekker politiek ;-)

Reinaert | 03-10-06 | 16:08

@stem des volks 03-10-06 @ 14:55

Vrijheid van meningsuiting hoort zonder enige voorbehoud te zijn.

De vergelijkingen die jij maakt gaan niet op.
Een pedo (zoals PVND) mag zich in geschrift en woord uiten zoals men wenst.
Een naturist mag zich in geschrift en woord uiten zoals men wenst.

En iemand die harde muziek draaid doet volgens mij niet aan vrijheid van meningsuiting, immers het is niet zijn mening (muziek) die hij uit.

Zodra een pedo, naturist, muziekliefhebber fysiek anderen tot last is, dan overschrijden ze andere wetten (en normen). Dat heeft hier niets mee te maken.

Die marokkanen hebben hooguit zich schuldig gemaakt aan opruiing, maar des ondanks hadden ze gerust hun mening mogen blijven uiten. (zolang het niet gewelddadige kant op gaat).

Dat jij en ik het niet vinden kunnen, is onze mening en ook wij zijn vrij om dat kenbaar te maken. Echter wat de overheid deed was het veroordelen en verbieden en enkele maanden later is er daadwerkelijk een wet aangenomen die verheerlijking van daden verbied.

Dat is best wel vreemd, want als ik op een militaire fansite kom en ik zie daar foto's van een bom inslag met positieve postings erbij, of op het journaal maakt men melding van hoe succesvol "onze" acties van onze militairen wel niet zijn, is dat niet strafbaar.

Terwijl in alle gevallen wij niet kunnen oordelen in hoeverre de dood van een ander te legitimeren valt. Voorzover een niet natuurlijke dood goed te praten valt.

paranoia | 03-10-06 | 16:05

@paranoia 03-10-06 @ 15:55,
je hebt gelijk,
bij deze mijn excuus aan alle bezitters van een extra stukje chromosoom-21.
Ik vind je associatieve epistels op het moment nogal vermoeiend en had geen zin hier inhoudelijk op te reageren,
zou een volstrekt zinloos tijdverdrijf zijn, voorzover alhier reaguren niet per definitie "a f*cking waste of time is" *

* (tijdverspilling, uitspraak Engels taalgebied)

vander F | 03-10-06 | 16:03

Op 29 september vroeg ik de Publieksvoorlichting PvdA via de PvdA-site hoe ik de volgende uitspraak van mevrouw Albayrak in Trouw moest begrijpen: "Alle bronnen bleken te zijn bevuild. Alles wat Armeniërs zeggen, wordt door Turken ontkend en omgekeerd."

Binnen 10 minuten kreeg ik per e-mail antwoord van de Publieksvoorlichting PvdA:
"Hartelijk dank voor uw bericht. De gehele PvdA Tweede-Kamerfractie erkent de genocide op Armeniërs aan het begin van de vorige eeuw. De PvdA constateert wel dat er over de toedracht nog veel onduidelijkheden zijn. Het zou goed zijn als er een onafhankelijke commissie van historici zou komen.

De PvdA meent dat nu alle inspanningen erop gericht moeten zijn Turkije en Armenie op dit punt nader bij elkaar te brengen."

Ik heb daarop de PvdA geantwoord dat dit antwoord me zeer verbaasd. Dat de feiten van de Armeense genocide -buiten de Turkse gemeenschappen- overduidelijk geaccepteerd worden. Over de toedracht bestaat helemaal geen onduidelijkheid bij de VN die de Armeense genocide sinds 1985 erkend:
"Het verbaast mij echter in hoge mate dat een Nederlandse politieke partij die regeringsverantwoordelijkheid zoekt het standpunt inneemt dat er over de toedracht van de Armeense kwestie nog vele onduidelijkheden zijn. Dat is op hoofdlijnen aantoonbaar onjuist."

Deze hele kwestie geeft me twijfels over het intellectuele niveau van de PvdA en de mensen die een en ander moeten vormgeven. Als de PvdA een geschil over zoiets dat overduidelijk en onomstotelijk vaststaat als de Armeense kwestie al niet intern kan oplossen, dan zet dat grote vraagtekens bij de effectiviteit, weerbaarheid en kracht van deze partij.

Een trieste episode voor iedereen die een links kloppend hart heeft.

George Knight | 03-10-06 | 15:58

@Reinaert 03-10-06 @ 15:08

Sinds Socrates is men op de zoek naar de waarheid.

Kennelijk bestaat er niet zoiets als de waarheid anders hadden we hem al gevonden.

paranoia | 03-10-06 | 15:56

@vander F 03-10-06 @ 15:52

Ik eis dat jij je verontschuldiging aanbied aan alle mensen die downsyndroom hebben. Het is beledigend voor hen om ze met mij te vergelijken, ik eis dat je openbaar afstand neemt van deze inhoudelijke opmerking.

paranoia | 03-10-06 | 15:55

@paranoia,
mongeaul.
Puur inhoudelijk bedoeld hoor.

vander F | 03-10-06 | 15:52

CDA krant of niet TON Zwaan heeft gewoon gelijk

jantjepietje | 03-10-06 | 15:37

@Hans Anders 03-10-06 @ 15:18:
Een heel aardige samenvatting van wat er speelt denk ik, al heb ik een diepdonkerbruin (mag dat nog?) vermoeden dat je het geheel wel door een licht getinte bril bekijkt, maar goed, het is je bij deze vergeven.

Reinaert | 03-10-06 | 15:29

Gookie 03-10-06 @ 14:53

Ik denk dat je vooral een dom wicht bent.

De weerstand tegen muzelmensen in de NL en ook de EU samenleving komt vooral door dit soort kleinigheden die allen zijn terug te voeren op het onvermogen van muzelmensen om over de zaken die Europeanen werkelijk aan het hart gaan te willen en kunnen discuseren, waardoor zij massaal werkeloos worden en blijven.

Bij veel van mijn kennissen, waar de werkgelegenheid toch een zeer grote omvang heeft, werkt vaak nagenoeg geen enkel muzelmens meer, juist om reden dat ondernemers veel belang hechten aan een uitstekende informele werksfeer waar mensen over en weer genegen zijn om elkaar te vervangen en bij te staan. Muzelmensen staan geen anders gelovigen bij als zij dat kunnen vermijden, dus vormen zij een zwakke schakel in elke organisatie.

Als muzelmensen socialer zouden zijn, dan zou het Armeense probleem niet zo hoog en hard gespeeld worden. Elk Europees land wil zijn muzelmensen nu vooral kwijt en elk argument dat daarvoor bruikbaar is wordt door de burger met kracht ingezet, incl. de onverdiende populariteit van Minister Verdonk (om er maar weer eens een ander argument bij te slepen) Ooit volgt de politiek de burger en dan zal de grote uittocht der onaangepasten beginnen.

Hans Anders | 03-10-06 | 15:18

@ mijzelf, 03-10-06 @ 15:08:
Leugens regeren, leugens reageren natuurlijk niet. Had ik moeten weten.

Reinaert | 03-10-06 | 15:12

@alle turksche reaguurders:

Zoals zo vaak verbaas ik me ook nu weer over de hoeveelheid onjuistheden, leugens en propaganda die hier weer eens als zijnde 'de waarheid' wordt neergeplempt.
En dat gaat nu al dagen achtereen zo, telkens weer dezelfde staatsleugens. Telkens weer dezelfde dogmatische opvattingen. Telkens weer dezelfde onverzoenlijkheid. En telkens weer dezelfde weigering tot retrospectie.

Gebruik die hersencellen eens, het ís niet erg om toe te geven dat 'jouw' volk en 'jouw' land in een grijs verleden de meest verschrikkelijke dingen hebben uitgehaald. Jíj bent er tenslotte niet hoofdelijk verantwoordelijk voor.

Maar maak jezelf nou niet alsnog indirect medeplichtig aan een genocide van honderd jaar geleden door steeds maar weer te ontkennen!

Ik ben, als rechtbesnaarde nederlander, best bereid toe te geven dat 'wij' in het verleden het nodige hebben uitgespookt, moord, doodslag, plundering en verkrachting op grote schaal en in grootse stijl. No problem.
Net zoals ik bereid ben me diep, héél diep, te schamen voor wat heel recent nog maar (1995 dus) in Srebrenica onder ónze verantwoordelijkheid is gebeurd.

Accepteer wat er gebeurd is, verdraai de waarheid niet, laat die leugen nu eens één keer niet reageren. Alleen dan zie ik een respectvolle uitweg uit deze blubberbak van leugens, sentimentaliteiten en ontkenningen.

Toe, laat eens zien dat je zelfstandig kunt denken dan?

Reinaert | 03-10-06 | 15:08

Lastig parket voor de PvdA. Ze moeten Albayrak wel handhaven, anders lopen de allochtone kiezers massaal weg. Veel daarvan, en zeker die van Turkse afkomst, zullen ook weglopen als Albayrak zich alsnog ondubbelzinnig achter het Partijstandpunt schaart. Albayrak handhaven met haar ontkenning van de Armeense kwestie doet weer een deel van de Nederlandse kiezers op de vlucht slaan. Als deze zaak niet snel in de doofpot beland gaat de PvdA haar vingers heel erg branden aan haar troetelturkse. En troeteltukje mag zelf ook kiezen, ze gaat of van de lijst of wordt meteen gearresteerd als ze in Turkije komt. Met dat laatste komt zij en de PvdA dan wel weer ruimschoots in de publiciteit, maar of dat allemaal nog gaat lukken zo vlak voor de vekiezingen betwijfel ik.

Bugsy Siegel | 03-10-06 | 15:02

Reinaert 03-10-06 @ 14:57
Kijk, dat bedoelde ik nu.

Jan Passant | 03-10-06 | 14:59

@Hans Anders 03-10-06 @ 14:36

Gadverdamme, sperma??? Wat goor. Hoe komt er nou sperma in een saus terecht? Moet zo'n persoon eerst fappen, dat opvangen en door de saus mengen. Dat is toch een gedoe. Wie bedenkt zoiets??

stem des volks | 03-10-06 | 14:59

@Jan Passant 03-10-06 @ 14:52:
Linkse mensen op de verkeerde weghelft, daar komt de meeste muziek uit?
Wanneer?
Als je ze met de van extra zware terreinbanden voorziene, uiteraard Duitsche, SUV één laat worden met het asfalt?
[ FF voor diegenen die dat laatste niet begrijpen: ik heb het over platrijden, niet over deporteren, vergassen, verbranden en tot asfalt verwerken hoor! ]

Reinaert | 03-10-06 | 14:57

paranoia 03-10-06 @ 14:30

Nou, nu ga je wel heel krom denken hoor. Feest vieren over de aanslag van 11.9 is helemaal niet vergelijkbaar met je niet verantwoordelijk voelen voor daden van mensen die in vorige eeuwen leefden. En de Marokkanen die feest vierden en vlaggen in de brand staken in 2001 deden dat toch écht helemaal zelf. Natuurlijk kan repressie van mening of gedrag tot opgekropte woede leiden. Dat betekent nog niet daar om die reden alle gedrag maar toegestaan moet zijn. Pedo's vinden seks met kinderen heel normaal, moet het daarom worden toegestaan? Aanhangers van het naturisme vinden dat ze gewoon naakt moeten kunnen lopen, moet het daarom overal worden toegestaan?? Mensen die van harde muziek houden, draaien het liefst de hele dag keiharde muziek. Moet het daarom altijd kunnen?? Nee dus. Als je met mensen samenleeft, heb je te maken met regels. Zo zit het in elkaar. En feest vieren als er een paar duizend mensen zijn omgekomen bij een aanslag - dat is iets waar in het Westen geen feestje bijhoort. Dat zijn nu eenmaal de normen. Ik hoop dat je dat begrijpt.

stem des volks | 03-10-06 | 14:55

Hans Anders, wij hebben ook een koelkast thuis...
man waar heb jij het over?!!!
wij praten over onderwerp A, jij komt met stront agrument Z.
Als jij dat gelooft eet je toch geen shoarma?, probleem opgelost?
O.. O o-o wacht effe mijn veter staat los, dus moet Wouter Bos dood....

"eu euhh. Au AAuw!! mijn hersens doen pijn" ( ik stel me voor dat het proces voordat je je reactiie schreef ongeveer zo heeft moeten plaatsgevonden)

Gookie | 03-10-06 | 14:53

In de Trouw alweer? ff wat vooroordelen aan de kant zetten en dat blaadje maar weer eens aanschaffen.
Ik mag dan voorzien zijn van rechtse ballen, maar mijn hoop is toch gevestigd op linkse menschen die zelfstandig ontdekken dat zij op de verkeerde weghelft zitten. Daar komt de meeste muziek uit.

Jan Passant | 03-10-06 | 14:52

Albayrak eruit; nu de rest van de vijfde Turkse kolonne nog!

Special Patrol Group | 03-10-06 | 14:45

-weggejorist-

janoesj | 03-10-06 | 14:44

stem des volks 03-10-06 @ 14:22

Kijk er de Consumentengids van begin vorig jaar maar op na. Een later gedaan onderzoek in Duitsland bevestigde het NL onderzoeksresultaat. Eet smakelijk.

Hans Anders | 03-10-06 | 14:36

@Gookie 03-10-06 @ 14:18,
geloof je nou zelf dat turkije doodstraf heeft afgeschaft omdat NL erom vroeg. enige reden dat turkije doodstraf afschafte is omda eu niet toeliet dat turkije de pkk leider A.Ocalan ging ophangen omdat het nog grotere problemen zou worden de koerdische kwestie. turkije is geen democratie maar laiklik net als frankrijk. er is geen democratie omdat tot de dag van vandaag mag je wel engels duits frans cursus en taal leren in turkije maar probeer een school te openen of een cursus te geven in koerdische taal je verdwijnt sneller dan dat je uit een gat kwam of keizersnede. tot 3 a 5 jaar terug was het verboden om in turkije de koerdische taal zelfs te spreken tot de dag van vandaag worden mensen gemarteld en verdwijnen in niets tijdens hun arrestatie. maar ok ooit was palestijnse leider een terrorist op een gegeven moment kreeg hij een prijs voor vrede, mandela was een zwarte mafkees nu is hij een icoon voor miljoenen als het om gelijke rechten enzz. gaat. alleen turken hebben nooit in geschiedenis excuus aangeboden voor hun fouten en zullen ze ook niet doen.

dboy | 03-10-06 | 14:35

@stem des volks 03-10-06 @ 14:06

Tja, waarom zou ik mij ergens verantwoordelijk voor voelen?
Waarom zou ik iets moeten leren van de geschiedenis?

Als je redelijk ontwikkelde normen en waarden hebt, zul je uit jezelf al niet mee doen aan onrecht en moord indien het zou plaatsvinden in de tijd waarin je leeft.

Ik verbaas mij alleen dat men het normaal vind dat je mensen aanspreekt op zaken waar ze niets mee te maken hebben.

Zo vind ik de uitspraken van het kabinet mbt Marokkanen die 11 september 2001 met vlaggen stonden te zwaaien en een feestje vierden, schadelijker voor onze samenleving als het recht op vrijheid van meningsuiting waarvan die knapen gebruik maakten.

Indien er een parlement onderzoek zou komen naar radicalisering van mensen in onze samenleving, zou het mij niets verbazen dat de indirecte repressie en het inperken van vrijheid van meningsuiting door het kabinet verband houd met radicalisering. Immers het kan niet gezond zijn dat bepaalde meningen wel geuit mogen worden, maar anderen niet, dit moet wel leiden tot onbegrepen en gekrenkte personen.

paranoia | 03-10-06 | 14:30

@bijtertje 03-10-06 @ 14:13

Welke Turk in Nederland is verantwoordelijk voor vermeende genocide op Armeniers? Hij zal vervolgt worden in Den Haag.

paranoia | 03-10-06 | 14:24

@Hans Anders 03-10-06 @ 14:19

Meeste Shoarma tenten zijn in handen van Egyptenaren.

paranoia | 03-10-06 | 14:22

@Hans Anders 03-10-06 @ 14:19

Haha, is dat een grap?? Dat van die sperma ...

stem des volks | 03-10-06 | 14:22

Zolang Turken in 80% van hun shoarma tenten hun sperma door de sauzen voor de klanten mengen, zolang zal het woord turk staan voor het vieze en onaangepaste deel van de NL samenleving.

Hans Anders | 03-10-06 | 14:19

@Hans Anders 03-10-06 @ 14:08

De manier waarop de EU met Turkije omgaat is onheus. Enerzijds belooft men onder druk van de VS Turkije al jaren lang toetreding. Voor de VS kan Turkije immers een goede bondgenoot (lees: militaire basis) zijn. En daar mag de EU voor opdraaien. Maar echt enthousiast is de EU niet, dus wordt er telkens weer iets verzonnen waarom Turkije niet kan toetreden. Dan is het de economie, dan zijn het de mensenrechten, nu weer de Armeniers en ga zo maar door. Daarna zal het het milieu wel zijn of het Turkse verkeer. Of de zon schijnt te veel in Turkije of juist te weinig. Laten we maar ophouden over de EU en zeker Frankrijk, dat nare hypocriete Frankrijk. De hele gesteggel rond Turkije en de EU doet de verhouding tussen Turkije en Europese landen in ieder geval geen goed. Het zou beter zijn als de EU eens helder was.

stem des volks | 03-10-06 | 14:19

voor iedereen, mijn voorbeeld over dat ik "hoop "dat er in NL een aanslag plaatsvind was eigenlijk bedoelt om te illustreren dat de Turken in dit land deze poep en pis discusies en argwanende en racistoide sfeer alleen kunnen en willen ontvluchten als er ( typisch Turks ) iets ernstigs plaatsvindt. Het is geenszins, hoe je het ook wilt interpreteren, een wens voor een aanslag. Dat wens ik simpelweg geen enkel land op deze aardkloot toe, waarom voor Nederland? een land die mij heeft gevormd en blijft vormen.

terugkomens op de uitlevering van die Terroriste, Turkije heeft de doodstraf verwijderd uit de grondwet, als een land een argument naar voren brengt dat er alsnog de doodstraf zal plaatsvinden, dan plaats je Turkije in het land van de bananen republieken, respectloos en een democratisch land als Nederladn onwaardig.

Onder druk van o.a. de Europese unie ( met nadrukkelijk Nederladn op de voorgrond) heeft Turkije de doodstraf uit de grondwet gehaald, vervolgens krijg je dit, trek de lijn maar door...

Gookie | 03-10-06 | 14:18

@Gookie 03-10-06 @ 13:25

Jij schreef:

Wij Turken in NL zullen niet nu, nooit op ons gemak voltallig kunnen leven en meegaan met de maatschappij. M.a.w. ga terug.

Ik neem aan dat je met voltallig volledig bedoeld, maar goed. Ja Gookie, dat is nou inherent aan het leven in een 'ander land' althans, een land dat jij blijkbaar niet als jouw vaderland ervaart. Dat betekent toch in meer of mindere mate aanpassen en omdat je in Nederland woont, kun je niet volledig Turks leven. Nederlanders die in Spanje, Portugal of Frankrijk wonen kunnen daar ook niet volledig Nederlands leven. Zo kunnen ze daar geen halfje bruin met beemsterkaas kopen, want dat heeft men daar niet. En bellen met bouw- en woningtoezicht als de buurt vervuilt, tja, daar heeft men niet zo'n groot ambtenarenapparaat. Zo zit dat nu eenmaal in elkaar. Waarom je niet mee kunt gaan met de maatschappij is mij wel een raadsel. Waarom zou dat niet kunnen??? Wil je niet of word je belemmerd??? En wat bedoel je met 'm.a.w. ga terug!'. Wie moet er nou waar naar terug? Moet ik terug?? Moet jij terug??

stem des volks | 03-10-06 | 14:13

Welke huidige minster is verantwoordelijk voor de genocide gepleegd door de VOC ?? Hij zal daar verantwoording voor moeten afleggen in de Tweede Kamer en daarna zijn zetel ter beschkking stellen net als Donner en Dekker.
Zo werkt dat in een democratie.

bijtertje | 03-10-06 | 14:13

Dat de Armeense genocide heeft plaatsgevonden staat vast, er was in het VN onderzoeksrapport alleen wat gesteggel over wie de grootste schuld aan de oorzaak daarvan heeft gehad, volgens de VN de turken, volgens de muzelmanstaten: de Armeniers zelf (Syrie beweerden zelfs dat de Armeniers zich maar tot muzelmens hadden moeten bekeren).

Recentelijk heeft Chirac tegen de Turkse regering gezegd dat Frankrijk de toetreding van Turkije tot de EU tot in de lengte van dagen zal blijven blokkeren als de Turkse overheid de ondubbelzinnig bewezen Turkse schuld aan de Armeense kwestie niet op een volwassen manier bespreekbaar wil maken voor zijn burgers. Ook voegde hij er fijntjes aan toe dat Turkije zich beter tot zijn muzelmansburen kon wenden dan tot de EU.

Hans Anders | 03-10-06 | 14:08

paranoia 03-10-06 @ 13:46

Ik voel mij persoonlijk niet schuldig aan misstanden uit de 18e, 19e, 20e of wat voor eeuw dan ook waaraan ik part noch deel heb gehad. Vanzelfsprekend vind ik daarmee ook dat Turken die nu leven zich niet persoonlijk schuldig hoeven te voelen aan de moord op de Armeniers. Net zoals Duitsers van nu niets aan de Jodenvervolging kunnen doen. Simpel hm. Het is echter wel jammer dat - door te ontkennen - een gemeenschap ook niets leert van het verleden.

stem des volks | 03-10-06 | 14:06

@Gookie 03-10-06 @ 13:47

Ik vind jou niet bepaald representatief voor de Turken die ik ken. Die schelden meestal niet zo vreemd en wensen Nederland ook geen aanslagen toe. Of ze moeten tegen mij liegen natuurlijk en onderling net zo praten als jij nu doet. Dat hoop ik niet. En dat jij meent dat ik anders tegen jou praat of anders op jou reageer omdat je een Turk bent ... dream on, denk dat maar lekker. Dat ben ik weer gewoon een rascist en ben hoef jij niet aan het niveau aan jouw eigen schrijfsels te twijfelen.

stem des volks | 03-10-06 | 14:02

@Patrick Bateman 03-10-06 @ 13:50

Zoals het een echte politici en ambtenaren betaamd liggen hun loyaliteit in eerste instantie bij hun zelf.

Uiteindelijk hebben ze als doel dat indien ze een fuckup maken of de politiek verlaten een beter betaalde baan er aan overhouden.

Indien mensen daadwerkelijk voor roem en vaderland zouden gaan, zouden ze niet een belachelijk hoog salaris vragen met ditto wachtgeld regeling.
Het zou een eer moeten zijn om voor je vaderland als politicus of ambtenaar iets te mogen betekenen.

paranoia | 03-10-06 | 13:57

@Gookie 03-10-06 @ 13:25
Dit zie je erg goed. Het is niet nuttig om hier te gaan wonen als je Turk wilt blijven. Als je permanent in de Nederlandse samenleving wilt zijn, dan moet je ook onderdeel van die samenleving willen worden en niet voor vele generaties Turk willen blijven. Als dat je doel is kun je inderdaad beter terug gaan naar Turkije.

Verder ben ik het ook helemaal met je eens dat je je als individuele Turk echt niet schuldig hoeft te voelen over misdaden van een eeuw geleden.

Maar hier gaat het toch mis:
"Ik hoop dat er een paar aanslagen in dit Aardappel land ontpleufen"
Je wenst Nederland aanslagen toe. Erg vreemd dat je zo'n extremistische opvattingen hebt.

"Ik kan net zo gemakkelijk de Nederlander verachten omdat de Justitie in dit land een bewezen PKK terroriste willens en wetens niet uitlevert aan Turkije vanwege dubieuze en stinken argumenten"
Dat is dan weer een totaal ander onderwerp. Ik weet niet precies hoe het zit, maar ik neem aan dat Nederland niet uilevert omdat de verdachte de doodstraf kan krijgen. Lijkt me niet zo'n dubieus argument. Is in ieder geval niet anti-Turks ofzo. Om deze reden zijn veel uitleveringen niet door gegaan, ook aan bijvoorbeeld de Verenigde Staten.

Gekke Gerritje | 03-10-06 | 13:52

@ paranoia:
Het is interessant wat deze politici er van vinden omdat het een mooie lakmoesproef is om te zien waar hun loyaliteit ligt, bij Nederland of bij Turkije.
Van een Nederlands parlementariër verwacht ik dat hij/zij de belangen van Nederland op de eerste plaats stelt.

Patrick Bateman | 03-10-06 | 13:50

Stem des Volks, voor jou maak ik graag een uitzondering. Ik kom niet vaak iemand tegen die zichzelf de "Stem des Volks" ridderd, en vervolgens uit zijn bek gaat schijten, en uit zijn reet gaat praten.
Ik geef graag een illustratief en giftig antwoord op sommige van jouw "Volksvertegenwoordigende" tirades. Vaak ligt het ook niet aan het antwoord an sich wat je van mij krijgt, maar het feit dat jouw neuronen in je schedel op tilt slaan als ze realiseren dat het antwoord afkomstig is van een Turk ( zonder snor weliswaar). Stik

Gookie | 03-10-06 | 13:47

@stem des volks 03-10-06 @ 13:31

"ik heb nog nooit een slaaf gehad, ik heb geen Indo of Indier vermoord of geknecht etc .etc."

Die Turken die nu In Nederland leven ook niet, noch hebben ze met die Armeniers van doen gehad.

" Ik weet dat het gebeurd is, maar voel mij er zelf niet verantwoordelijk voor. "

Niet voor iedereen is dat vanzelfsprekend.
In haar geval had ze er tot voor kort nog nooit iets over gehoord.

En uiteraard hoeft zij zich er niet voor verantwoordelijk te voelen, dan wel zich er voor te verantwoorden, zoals men verlangt indien men wenst dat iemand openlijk afstand van neemt.

"Wel meen ik dat de Nederlanders als gemeenschap iets geleerd hebben door juist zaken als kolonialisme en slavernij niet te ontkennen maar er naar te kijken en er over te praten zoals het is of was."

Ik weet niet welke geschiedenis boekjes jij had op school, maar de gouden eeuw onderwerp ging voornamelijk over de "successen" van de Nederlandse handelsgeest en niet op school heb ik over de keerzijde hiervan geleerd.

"Richt je nou niet zo eenzijdig op misstanden uit het Nederlands verleden én bezie het in de tijd waarin ze gebeurden. Hoe naar ook, maar er is een periode geweest dat kolonialisme en slavernij volstrekt normaal waren."

Normaal ? Sociaal geaccepteerd wellicht in die tijd.

"Nu gelukkig niet meer. Elk land heeft zwarte bladzijden in zijn geschiedenis, ook Nederland en ook Turkije. Zeker in de tijd voor 1915 toen Turkije nog het Ottomaanse Rijk was, zullen er veel misstanden zijn geweest. Turkije had toen errug veel macht en macht brengt misbruik met zich mee."

Maak er maar van dat ze voor 1878 het goed voor elkaar hadden.
nl.wikipedia.org/wiki/Ottomaanse_Rijk

Maar feitelijk gaat het erom waarom een waarschijnlijke gebeurtenis van invloed moet zijn voor de standpunt van een politici die onmogelijk daarbij betrokken kan zijn geweest?

paranoia | 03-10-06 | 13:46

heeft deze mevrouw twee paspoorten. Als dat zo is kunnen we haar tot turkse verklaren als boslim een hartfalen krijgt. Met al dat gedonder zal hij er niet ver vanaf zitten

anchorman | 03-10-06 | 13:43

@ paranoia
Rita Verdonk bij de linkse kerk...
ROFLMAO!!!

Patrick Bateman | 03-10-06 | 13:40

bosbaan 03-10-06 @ 13:05

Graag een spreekverbod voor de hele Pvd5!!!

Aktivist | 03-10-06 | 13:38

@Pizzapunt 03-10-06 @ 13:17

"Waarheden kunnen een beperkte geldigheid hebben, afhankelijk van het referentiekader: de uitspraak '1 en 1 is 2' is geldig voor getallen uit het decimale stelsel, maar niet voor binaire getallen. Op dezelfde manier kan een waarheid persoonsafhankelijk zijn: de uitspraak 'vis is lekker' geldt voor de een wel, voor de ander niet. De uitspraak: 'persoon A houdt van vis' houdt daar rekening mee."

bron:
nl.wikipedia.org/wiki/Waarheid

paranoia | 03-10-06 | 13:37

Gookie 03-10-06 @ 13:25

Ik zou wel op jouw post willen reageren Gookie, maar waar moet ik beginnen? Ondanks dat je zegt dat je niemand wil beledigen is het weer één scheldkanonade. De ramadan valt je zwaar, blijkbaar.

stem des volks | 03-10-06 | 13:37

paranoia 03-10-06 @ 13:32

haha, je wordt steeds leuker in het aanhalen van irrelevante zaken.

Maaier | 03-10-06 | 13:33

@paranoia 03-10-06 @ 13:10

En verder ben ik het met opendeur eens, dat je inderdaad allerlei misdaden uit het Nederlandse verleden uitmelkt. Pfff. Ik heb het al vaker gezegd: ik heb nog nooit een slaaf gehad, ik heb geen Indo of Indier vermoord of geknecht etc .etc. Ik weet dat het gebeurd is, maar voel mij er zelf niet verantwoordelijk voor. Wel meen ik dat de Nederlanders als gemeenschap iets geleerd hebben door juist zaken als kolonialisme en slavernij niet te ontkennen maar er naar te kijken en er over te praten zoals het is of was. Richt je nou niet zo eenzijdig op misstanden uit het Nederlands verleden én bezie het in de tijd waarin ze gebeurden. Hoe naar ook, maar er is een periode geweest dat kolonialisme en slavernij volstrekt normaal waren. Nu gelukkig niet meer. Elk land heeft zwarte bladzijden in zijn geschiedenis, ook Nederland en ook Turkije. Zeker in de tijd voor 1915 toen Turkije nog het Ottomaanse Rijk was, zullen er veel misstanden zijn geweest. Turkije had toen errug veel macht en macht brengt misbruik met zich mee.

stem des volks | 03-10-06 | 13:31

@OpenDeur 03-10-06 @ 13:12
"Bestaan van God net zo zeker als de holocaust. "

Daar komen wel vanzelf ooit eens achter. Dus doe geen moeite om mij te bekeren.

Ik heb nooit met een neger gezoend, om te weten of ik er tegen ben, wel met een negerin, en dat is aan te raden. (zolang het geen somalische is)

Waarom zou ik Turken moeten verdedigen? Het verbaasd mij alleen dat wij naast fysiek personen importeren, ook hun vendetta's mee importeren.
Hoeveel procent van de Nederlanders weten dat je in Turkije verschillende "rassen", "geloofsovertuiging", "levensovertuiging" etc.. hebt?
Ik ben er zelf maar sinds kort achter dat Koerden en Turken elkaar niet zo liggen en dat Grijze Wolven met Nazi's te vergelijken zijn.
Maar dat geldt voor Marokkanen ook, die Berbers kennen en Arabieren die elkaar ook niet mogen (zie rel om NRC journaliste www.spunk.nl/articles/view_article.asp... )

Als xenofoob heb ik het een stuk makkelijker.

Maar welke invloed op heeft de holocoast of de Armeense genocide op de wereld?
Als je dat zet tegen over VOC/WIC daden, dan kan je ongeacht het cijfer materiaal (dat in alle gevallen niet gestaafd kan worden) gerust stellen dat wij in het verleden meer invloed op de wereld hebben gehad dan die andere twee voorvallen.
En zo heb je in Nederland ook groepen die elkaar niet mogen b.v. de Friesen.

paranoia | 03-10-06 | 13:30

Gookie 03-10-06 @ 13:01

met jouw post van 13:01 ook trouwens

Maaier | 03-10-06 | 13:27

@ paranoia:
Als de VVD-top de linkse kerk is dan is het Newt Gingrich zeker een gematigd rechts politicus...
"Just because you're paranoid, don't mean I'm not after you"

Patrick Bateman | 03-10-06 | 13:26

stem des volks 03-10-06 @ 13:23

het moet niet gekker worden, ik ben het zowaar met dez epost eens...

Maaier | 03-10-06 | 13:25

Stem des Volks, lees mijn reactie er nog eens op na, ik beledig Nederland en de Nederlander helemaal niet, dan ben ik net zo hypocriet en schijnheilig als de meut op de forum. Ik vraag simpel of er een internationaal onderzoeks commissie kan komen over de gebeurtenissen, onder de uitslag leg ik mijn handtekening. Het zal mij persoonlijk Unox worst wezen wat de Ottomanen een eeuw terug tijdens de WW1 hebben geflikt, moet ik mij daarvoor anno 2006 schuldig over gaan voelen? m.b.t. mijn aanslagen in NL repliek, deze was bedoeld om voor de Turken in dit land een toekomstige spiegel voor te schotelen, wij Turken in NL zullen niet nu, nooit op ons gemak voltallig kunnen leven en meegaan met de maatschappij. M.a.w. ga terug. Je hebt blijkbaar de verstand van een pas geboren mongool. Ik respecteer de Nederlander en dit land meer dan jij je in jouw Mussolinikop kunt voorstellen.
ben gewoon realistisch. Ik kan net zo gemakkelijk de Nederlander verachten omdat de Justitie in dit land een bewezen PKK terroriste willens en wetens niet uitlevert aan Turkije vanwege dubieuze en stinken argumenten

Gookie | 03-10-06 | 13:25

Gookie 03-10-06 @ 13:01

Vanaf "Iedereen.... tot en met kan liggen." ben ik het geheel met je eens. Hulde.

bottehond | 03-10-06 | 13:23

@paranoia 03-10-06 @ 13:10

Natuurlijk is een standpunt onder druk ongeloofwaardig. Dat heeft ook geen zin en is alleen maar vernederend voor degene die dat standpunt uit moet spreken. Ik vind ook dat er vrijheid van meningsuiting moet zijn in het openbaar. Wat mij betreft mogen mensen zelfs de Duitse Holocaust ontkennen, belachelijk dat dat strafbaar is. Wat mij betreft ontkent iemand het bestaan van de zon, de maan, God, Clinton en koningin Beatrix. Helemaal goed hoor. Ik denk alleen dat dat anders is als je je bij een club - in dit geval politieke partij - aansluit. Dan zul je de standpunten moeten onderschrijven. En anders een eigen partij beginnen (dat kan vrij makkelijk naar het lijkt). Verder ben ik het met je eens dat deze actie verdomd veel op een hetze tegen Turken begint te lijken. En wat daar het nut van is? Ik vind dat dat Nederland geen goed doet. Het is de bedoeling geweest om Erdinc Sacan te wippen en toegegeven: die is ook eng. Maar nu worden alle Turkse politici het slachtoffer omdat in Nederland nou eenmaal iedereen gelijk behandeld moet worden. Als PvdA een stok sloeg om Sacan te slaan (en zo te lozen) hadden ze beter een andere stok kunnen zoeken. Want nu ontstaat er een hele vreemde discussie tussen Nederland en Turkije. Bah, heb je Nederland weer met dat vingertje.

stem des volks | 03-10-06 | 13:23

paranoia 03-10-06 @ 13:17

Zalm en de VVD top wisten ervan, net als Verdonk, maar het was de klinkse kerk die het niet naar buiten bracht? Mmmm, ik denk dat het de turken waren paranoia, samen met Osama en de joden.

Maaier | 03-10-06 | 13:21

@ paranoia

hoe bevalt dat nou? dat leven in een eigen wereldje en dito waarheden...?

Pizzapunt | 03-10-06 | 13:17

@Gookie 03-10-06 @ 13:01

Als een onderwerp media-geil is, zullen verschillende partijen belang hebben om het uit te spelen.

Dat is wat er gaande is, zo zijn er in Nederland nogal wat mensen die redenen hebben om Turken niet zo te mogen, ten eerste veel Nederlanders, Koerden, Armeniers, Grieken etc..
Dan heb je de politici om verschillende redenen.

Je kunt het ook omdraaien, indien iemand door media beschermd word, dan kan diegene niets fout doen.
Zo wist Theo Holman al in 2002 dat Hirsi heeft gelogen over haar naam en dat Zalm en VVD top hiervan af wisten. Ook was er een Somalische groep die (althans daar was Hirsi bang voor) dit naar buiten zou brengen.

Maar doordat de linkse kerk de hand boven haar hoofd hield, kwam dit pas in 2006 uit.
bron: www.documentaire.nl/doc.asp?oId=3185

paranoia | 03-10-06 | 13:17

Is albayrak al weggestuurd door wouterT?

bottehond | 03-10-06 | 13:14

@paranoia Je bent een grappig mannutje. VoC meer doden dan WO2, holocaust minder erg dan oorlogsmisdaden in indonesie. Bestaan van God net zo zeker als de holocaust. En dan ook nog gaan zeggen dat de invloed van WO2 minder is dan de VoC. Tuurlijk. En dat allemaal omdat je wanhopig probeert de turkjes te verdedigen die proberen te doen alsof er geen grote hoop armeense lijkjes in het verleden ligt. Je bent een mooi voorbeeld van een hypocriet, wel proberen om alles wat Nederland in het verleden fout heeft gedaan uit te melken, maar verder mag er natuurlijk met geen vinger gewezen worden naar de msidaden van suriname, turkije, marokko. Zeker ook tegen de negerzoen ?

OpenDeur | 03-10-06 | 13:12

@stem des volks 03-10-06 @ 13:03

In grote lijnen ben ik het me je eens.

Alleen vind ik niet dat politici hun eigen partijstandpunten moeten onderschrijven.

Op hoofdlijnen wellicht en er mogen geen grote fundementele verschillen in opvatting zijn, maar men moet gewoon hun eigen mening op minor issues erop na kunnen houden. Anders krijg je een eenheidsworst waarbij de "kieslijst" bestaat uit zetel vullers, die vanuit een achterkamertje gecommandeerd worden bij stemmingen op Ja of Nee te drukken.

Ik vind dat in een land die aan de ene kant roept dat we vrijheden hebben zoals vrijheid van meningsuiting, men aan de andere kant niet iets kan of mag opleggen aan iemand anders.
Sterker nog doordat men alleen Turkse politici hierop aanspreken mag men gerust spreken van discriminatie, immers wat weten wij nu van de overige 150 kamerleden inzake hun standpunt mbt dit onderwerp?
Nu na alle ophef, zullen maar weinig politiek zelfmoord plegen en het onderwerp nuanceren dan wel oprecht hun mening durven te geven.

Maar wat mij het meest verbaasd is dat zij duidelijk haar mening over deze zaak heeft gegeven en dat men van haar verlangt explicitiet een standpunt in te nemen.

Dat doet me denken aan Verdonk tijdens Hirsi Ali debatten. Het is totaal ongeloofwaardig indien men onder druk expliciet een standpunt inneemt.

paranoia | 03-10-06 | 13:10

@Gookie 03-10-06 @ 13:01

De laatste tijd vinden er veel aanslagen plaats in vakantieland Turkije. En ik hoop dat er nog veel meer aanslagen in Knoflook- en Snorland Turkije plaatsvinden. En de situatie uit de hand loopt, zodat wij Nederlanders eindelijk eens inzien dat we niet meer op vakantie moeten gaan naar Turkije en dat de toekomst voor Turken niet in Nederland ligt of kan liggen.

Hoe ziet de parafrase op jouw statement er zo uit, Gookie??? Ik vind het zo vreemd dat medelanders ongelimiteerd kunnen schelden op (mijn) Nederland. Als het over Turkije (zie boven) gaat is het ineens rascistisch mh. Als je Nederland en de Nederlanders zo haat dat je ze aanslagen toewenst, tja, dan emigreer je toch naar Australie.

stem des volks | 03-10-06 | 13:09

Toen er een paar jaar geleden een debat werd gehouden over het dubbele paspoort, was Albayrak nergens te vinden, ze had een spreekverbod. Een e-mail om uitleg bij de PVDA leverde niets op.

bosbaan | 03-10-06 | 13:05

paranoia 03-10-06 @ 12:34

Pfoe, paranoia, wat ben jij een oude zeur zeg. Je blijft jezelf maar herhalen. Nederland en Nederlanders ontkennen de misstanden uit het verleden bij mijn weten niet. Er zullen er tussen zitten, maar het is zeker niet de communis opinio. Toch vraag ik mij af wat het voor onze politiek uitmaakt of een Turkse politicus wel of niet de genocide erkent. Enige nut die erkenning van genocide heeft, is dat een land er iets van kan leren. Zo denk ik dat in Duitsland - door de discussie over de holocaust - een politicus die de joden weer wil gaan vervolgen, geen poot aan de grond krijgt. En als de holocausts was ontkend of doodgezwegen, misschien wel. Dat leereffect geldt in dit geval voor Turkije.

En wat betreft onze eigen politici van Turkse komaf? Politici moeten natuurlijk wel hun eigen partijstandpunten onderschrijven. En daar schijnt het mis te zijn gegaan.

stem des volks | 03-10-06 | 13:03

wat is nou het probleem:
Wie kan mij laten zien waar en door wie en hoe en in hoeverre onafhankelijk v a s t g e s t e l d is WAT er precies is gebeurd een ruim 90 jaar geleden?
Welke tribunaal, Universiteit, Parlement enfin noem maar heeft een definitief geschiedkundig bewezen rapport opgesteld waaruit het blijkt?
Iedereen zit uit z'n nek te lullen over dit proxy- onderwerp. Ik geloof er geen mierereet van dat de gemiddelde Nederlander ook maar een nanometer interesse heeft over dit onderwerp. Het gaat om Turkije en Turken haters. Ik hoop dat er een paar aanslagen in dit Aardappel land ontpleufen zodat de situatie zo uit de hand loopt ( en lopen zal ie..) dat wij Turken eindelijk eens inzien dat onze toekomst hier niet ligt en kan liggen.

Gookie | 03-10-06 | 13:01

@Lafayette 03-10-06 @ 12:49

Dat is 1 van de rijkdommen die we hebben, dat we er ons over mogen uiten.
Maar mijn punt is dat niemand uit huidige politiek er expliciet afstand van heeft genomen cq gevraagd is om er afstand van te nemen.

Terwijl Balkende toch expliciet riep dat we moeten streven naar de VOC mentaliteit.

paranoia | 03-10-06 | 12:59

@OpenDeur 03-10-06 @ 12:43
Wat bewijzen die cijfers?
Het is ASCII in een bepaalde volgorde, die door mijn opleiding op de basis school woorden en zinnen maken met daarachter getallen, zonder enige onderbouwing. Wat wel frappant is dat men daar claimt dat USA een leger had dat net zo groot is als USSR.

Ook zijn die cijfers gebaseerd op schattingen en aangezien die uit een lopen tussen 50 en 70 miljoen, komt het erop neer dat men het niet weet en dat men het zeer waarschijnlijk ook nooit exact zal weten.

Dit zelfde geldt dus ook voor wat WIC en VOC in het verleden misdaan hebben. Met als groot verschil, dat die 50 tot 70 miljoen doden waar jij het over hebt, nu nog niet/nauwelijks voor problemen veroorzaken (behalve onzinnige discusies) en wat WIC en VOC geflikt hebben vandaag de dag nog voor problemen als ook slachtoffer zorgen, zoals in Zuid Afrika, Indonesie.

paranoia | 03-10-06 | 12:57

paranoia 03-10-06 @ 12:34
Het zegt genoeg dat je in Nederland kritisch kan zijn op je verleden.
Overigens zullen er in Nederland weinig mensen ontkennen dat we niet fout zijn geweest in het verleden.

Lafayette | 03-10-06 | 12:49

@bijtertje 03-10-06 @ 12:39

Men kan ontkennen, maar als je ontkent is er ergens wel een vermoeden anders zou er niets te ontkennen zijn.

Wellicht is het beter om het te negeren en ons alleen verantwoordelijk achten voor onze eigen daden.

Ik snap niet dat 500.000 tot 2,5 miljoen armeniers die al opgelost zijn in de grond, belangrijk is dan dat in Nederland in 3 jaar 900.000 WAO'ers er officieel maar 20.000 100% arbeidsongeschikt zijn.
Deze "misdaad tegen de menselijkheid" tegen 880.000 mensen die nu nog leven en leiden is kennelijk van ondergeschikt belang.

paranoia | 03-10-06 | 12:48

@paranoia en jij vind dat dus erger dan: www.cijfers.net/wo2.html
Dank voor het bewijzen van mijn punt.

OpenDeur | 03-10-06 | 12:43

@de Ghanees 03-10-06 @ 12:15

Ik deel je berekening niet.

Als je in Nederland (volgens meeste banken) minimaal 1400 euro per maand bruto moet hebben voor je vastelasten en levensonderhoud.

En dat in een derdewereld land maar 150 euro is, maar diegene 300 euro per maand verdiend, dan heeft hij per saldo meer te besteden.

Dat hij voor import-producten vrijwel netzoveel als wij betalen zegt verder niets over het levensnivo.

Ook moet je in acht nemen dat de materieële zaken waaraan wij gemakshalve onze welvaart aan meten meestal duurzaam zijn, dus met die 150 euro per maand die hij overhoud kan hij gerust een koelkast, keuken, wasmachine, auto, computer, plasmascherm etc.etc. kopen (op afbetaling).

En zelfs dan, zal hij gezien de lage kosten van lokale producten in meer welvaart en luxe leven als ons.

Het enige wat verschillend is dan onze straten redelijk netjes geplaveid zijn en er amper troep ligt en dat bij hun het er iets primitiever uit ziet, maar dat is voor je levensvreugde niet van toepassing.

paranoia | 03-10-06 | 12:43

En haar bezoekjes aan de AEL (lees hier->De Arabisch-Europese Liga in Belgie) - daar betalen wij belasting voor daar bericht niemand over. Dat word door de pers in de doofpot gestopt net zoals haar vriendjes bij de grijze wolven die onschuldige mensen die de genocide in armenie erkennen en daar aandacht aan willen geven zomaar vermoorden (ook in NL, zoals voor de stadhuis rotterdam - daar werd een hongerstaker vermoord door de grijze collegas van Albayrak).
Waarom lees ik niks over haar opmerkingen in de krant terwijl haar Turkse Zusters en Broeders van andere partijen een halve bladzijde krijgen???? Kan de linkse pers - aub een keer objectief berichtgeven? en kan heel NL wakker worden - Albayrak draagt stiekem fundamentalistische idealen bij zich. En ondertussen krijgt zij een medaille uitgereikt en is held in Turkey.

gierovich | 03-10-06 | 12:41

Dat hoeft niet want dat ontkennen we, net als Holocaust, Armenie, Sebredenica. Dat is allemaal nooit gebeurd. Einde discussie dus.

bijtertje | 03-10-06 | 12:39

Was vergeten te melden, dat er niemand uit de huidige politiek openlijk afstand heeft gedaan voor de daden van West Indische Compagnie als voor VOC.
Sterker nog, de mentaliteit van VOC word geroemd...

Gelijke monniken gelijke kappen.

paranoia | 03-10-06 | 12:36

@OpenDeur 03-10-06 @ 12:20

U vraagt, wij draaien:

De uitmoording van de oorspronkelijke bevolking van de Banda-eilanden door de VOC in 1621
home.planet.nl/~vdbroeke/lezapr2002.ht...

Nederlandse oorlogsmisdaden Bali
www.eenvandaag.nl/index.php?module=PX_...

VOC 400 jaar wat valt er te vieren?
www.dlm.org/voc/

google:
www.google.nl/search?q=voc+misdaden&am...

www.google.nl/search?hl=nl&q=wic+m...
www.voc-kenniscentrum.nl/gewest-ambon....

Verder moet men niet vergeten dat Nederland in Jugoslavie heeft toegestaan dat er duizenden mannen slachtoffer werden van genocide.

paranoia | 03-10-06 | 12:34

dboy 03-10-06 @ 11:07
Een fascinerende strategie. Ik hoop dat het ooit uitkomt.

Lafayette | 03-10-06 | 12:34

De kwestie Nee-bahat toont dat het vrijwel onmogelijk is om een volledig geassimileerde stemmentrekkert in Allah's volk te vinden. Daarom maar beter stemmen op een partij die dat soort onzinnige ambities ook helemaal niet heeft.

borderlijntje | 03-10-06 | 12:33

Tik tak tik tak...

Achtertuyn | 03-10-06 | 12:31

-weggejorist-

richardje | 03-10-06 | 12:29

Ja maar, Nee-bahat is wel een nijver vrouwtje hoor. Kijk maar eens op www.parlement.com/9291000/biof/02202 en dan klikken op 'activiteiten'. Je kunt zo zien dat ze al die jaren Tweede Kamer niet uit haar neus heeft zitten vreten, ook niet na de Ramadam.

borderlijntje | 03-10-06 | 12:28

Maaier 03-10-06 @ 12:15
Deze kwestie ís reeds onderzocht. De mening van de meeste onafhankelijke onderzoekers was dat er een georganiseerde moordpartij op een volk heeft plaatsgevonden.
In de hedendaagse terminologie heet dat: 'genocide'.
Verder is het op zich niet zo interessant wat de 2e kamer daar dan wel niet van vindt, er zullen geen schuldigen meer berecht worden.
Dit punt wordt op dit moment gebruikt om de toetreding van Turkije tot de EU te blokkeren/vertragen. Vandaar dat het nodig is er 'politiek' iets van te vinden.
Blijft openstaan de vraag: Waar ligt de loyaliteit van Albayrak?

Patrick Bateman | 03-10-06 | 12:27

Iemand gisteren the recruit gezien?

Een pastoor komt bij de paus, en zegt tegen hem ik heb een probleem.
De paus: vertel
pastoor: Ik geloof niet meer in god.
De paus: Dan doe je toch alsof!

Misschien heeft men wel gelijk, dat men net als in Amerika standpunten moet omarmen omdat de meesten dat ook vinden.

Overigens heeft deze vrouw het niet ontkend, ze heeft alleen aangegeven dat er gevoeligheden bestaan en dat beide partijen eens zonder enige censuur de zaak bespreekbaar moeten maken, zonder daarbij een standpunt in te nemen.

Maar zoals vaker gebeurd in politieke strijd, gebruikt men stront om de vliegen (ons dus) te lokken.

paranoia | 03-10-06 | 12:21

@paranoia Onzin, even je geheugen opfrissen, dit schreef je: Ik denk dat de VOC wel meer dan een paar miljoen levens hebben kapot gemaakt, daar kan Kemal (aka Atta Turk) alsook Hitler nog wat van leren. Zonder ook maar 1 form van bewijs, linkje of wat dan ook doe je even net of de VoC velen malen erger was dan Hitler. Heeft geen aars maar dan ook geen aars te maken met je onzin verhaal over ooggetuigen moeten zijn. Je lult uit je nek, net als halsema. VoC heeft vast dingen gedaan die niet netjes waren, maar al die poep die er even word bijverzonnen omdat het wel leuk uitkomt, is klinklare onzin. Daarna het bestaan van God gelijkstellen aan het bestaan van de holocaust is al net zo achterlijk. Als je bewijs wil zien, ga vooral eens naar de kampen kijken. Maar www.ushmm.org/wlc/en/ is ook een prima begin.

OpenDeur | 03-10-06 | 12:20

El-Bayrak terug naar haar roots, doegdoeg, lekker door de bossen hollen met haar grijze wolvenvriendjes. Da's toch beter dan die politiek correcte slangenkuil van de Piemels van de Armoede. Nebahat, kom er voor uit, kom uit de kast: "Ja, ik ben een Grijze Wolf en ik ben er trots op". Kom Nebahat, het zal opluchten. Van mij krijg je een hoofddoek en een Turkse vlag. Waar kan ik hem naartoe sturen?

kloodtviool | 03-10-06 | 12:16

@paranoia 03-10-06 @ 11:53
Je doet je naam wel eer aan zeg. Tuurlijk gaan ze in die landen harder dan wij, maar ik vraag me af of je wel eens poosje in een derde wereld land gewerkt hebt. Dan was je namelijk wel een stuk genuanceerder geweest. Zelfs al rennen ze nog 50 jaar 5 keer zo hard als wij, inhalen doen ze ons qua economische welstand niet. Deze landen verzelfstandigen wel iets, maar geloof me, verreweg de meeste winst gaat in een grote boot richting de westerse landen. Tuurlijk heb je in India 10 engineers voor 1 westerse, alleen de baas van die 10 engineers is in 90% van de gevallen die ene westerse. Oftewel het is schijn. Concreet voorbeeld; In Nederland verdient men grofweg 25 euro per uur, dat zal bij 2% vooruitgang volgend jaar 25,50 zijn. Hier in west Afrika verdienen ze gemiddeld 0,20 euro per uur. Dat is bij 10% vooruitgang volgend jaar 0,22 euro per uur. Nu mag jij uitrekenen hoelang het duurt voordat wij ons zorgen moeten gaan maken over deze economieen? En daar komt bij dat op het moment dat de lonen hier te hoog worden, westerse economieen weer meer investeren in technologie, waarmee de derde wereld landen waarmee de bestaande achterstand grotendeels intact blijft.

de Ghanees | 03-10-06 | 12:15

Patrick Bateman 03-10-06 @ 12:11

en het is nog steeds raar dat wij dmv een motietje in het parlement bepalen: dat was genocide. terwijl er, een paar kilometer verderop, rechters en advocaten zich non-stop erover buigen of iets genocide was. dat klopt niet met elkaar.öf je laat het onderzokene, of je je geeft een politiek oordeel, niet met twee maten

Maaier | 03-10-06 | 12:15

@kloodtviool 03-10-06 @ 12:06

Neen, vrouwtje is maar goed voor € 20.000

Overigens is het wel netto besteedbaar inkomen, want ik heb een schurft hekel aan bruto bedragen want dat zie je nooit in je portemonnee.

Ik verbaas mij dan ook dat je geacht word om twee gezinnen te moeten onderhouden. Terwijl die ook gewoon kunnen gaan werken ofzo.
En ik heb een tyfus hekel aan alleen staande moedertjes die het nodig vinden om zodra de jongeste bijna 6 jaar word, nog snel effe zwanger worden om onder de sollicitatie plicht uit te komen die vanaf 6 jarige koters verplicht is.
Wat dat aangaat zou groenlinks/CDA/VVD wel bij me passen. Maar om te zien dat mensen die het nodig vinden om je fiets/autoradio e.d. te stelen dat uit lijfsbehoud doen, geeft mij meer motieven om vooral niet op bovenstaande partijen te stemmen.

Dus eigenlijk moet er een partij komen die ervoor zorgt dat er geen reden meer is om crimineel gedrag te vertonen zodat mensen allemaal gelukkig kunnen leven, zonder dat de een veel meer dan de andere hieraan moet mee betalen.

paranoia | 03-10-06 | 12:14

wat mij betref mag Albayrak verplicht reintegreren in nederland of weg. Ze snapt er zelf niks van met haar polariserende opmerkingen. Kijk hierboven naar de discussies die ze teweeg brengt - Iedereen tegen elkaar - is dit de solidariteit waar PVDA'ers het altijd over hebben??????? Volgens mij is ze gewoon weer een wolf in schaapkledij zoals haar #1 - de BOSkabouter.

Het schijnt ook dat ze sympathiseert met de GRIJZE WOLVEN - maar daar hoor je niemand over ook niet haar partij, en ondertussen terwijl iedereen zit te discussieren is ze terug gezet naar plaats 4 op de PVDA lijst, onder
Wouter B, Samir A en Muhammed B.

Misschien is het zelfs beter als ze ipv een enkeltje Alanya een enkeltje Armenie krijgen- das pas solidair.

gierovich | 03-10-06 | 12:13

Waar het uiteindelijk op neerkomt is waar je loyaliteit ligt:
In Nederland is de (politieke) mening dat het genocide was (motie CU is aanvaard daarover), in Turkije is het strafbaar om te beweren dat het genocide was, want belediging van de Turkse staat.
Albayrak (die overigens de dubbele nationaliteit heeft, vreemd voor een parlementariër) staat nu voor de keuze waar háár loyaliteit ligt.
Bij de PvdA of bij de Turkse overheid.
Ik wacht nog steeds op haar antwoord...

Patrick Bateman | 03-10-06 | 12:11

Het gaat er dus om, waarom staat Albayrak nog op de 2e plaats van de PVDA verkiezingslijst, 3 Turken zijn al van de lijst afgevoerd en waarom mag zij blijven zitten met dezelfde denkwijze.Blijkbaar stemmen veel Turkse grijze wolven op haar en hopen dat zij nog eens president van Nederland zal worden, des te gemakkelijker voor de Turken om de Eu binnen te sluipen.Je moet er toch niet aan denken dat de Turken Nederland gaan beheersen.

bosbaan | 03-10-06 | 12:10

Wat heb ik nu aan mijn fiets hangen. Albayrak zegt het waren er 'maar' 500.000 dus waar praten jullie over. Als er 1 man, vrouw of kind in ons land vermoord wordt staan de kranten bol van opwinding en verontwaardiging. Maar volgens haar zijn 500.000 niet belangrijk genoeg.. Hoe denken die moslims in vredesnaam over leven of dood. Partij van de Allochtonen succes er mee.

bijtertje | 03-10-06 | 12:09

Leuk comment op Trouw site (copy pasten kan ik ook al)

Aardige science fiction: Stel Bos wordt premier en Bos krijgt vervolgens een hartklap. Zijn #2, Albayrak, wordt dan premier van Nederland. We hebben dan een allochtone premier die genocide ontkent/ bagatalliseert omdat haar allochtone wortels zwaarder wegen dan haar trouw aan Nederland en de EU: Nederland kan wellicht beter, maar nog veel slechter...
Rob, Rotterdam, (03-10-2006, 11:20:10 uur)

me,myself and IK | 03-10-06 | 12:09

Je hebt ook christenen die ontkennen de hele geschiedenis vanaf 6000 jaar en verder terug. En oudstrijders die ontkennen het NSDAP-lidmaatschap van prins Bernhard. Als de ideologie = in de man, = de wijsheid in de kan. Zoiets.

borderlijntje | 03-10-06 | 12:07

hahaha, mooi gezegd paranoia, je wilt genieten van mijn rijkdommen, mag best kerel, al heb ik niet zoveel te bieden. Maar als je het slim genoeg speelt heb je recht op een substantieel deel van mijn loonbelasting. Ere wie ere toekomt. En 50K, ik hoop dat je dat bedoelt als je eigen salaris, aan te vullen met dat van een partner. Met zijn tweeen 60K verdienen is nog steeds geen drol

kloodtviool | 03-10-06 | 12:06

Ik ben dat gezeik over de Armeense Holocaust nu wel eens zat. Lijkt precies op die leuke goed/fout-in-de-oorlog relletjes in de jaren 50-80.

error | 03-10-06 | 12:05

@opendeur: ik geef alleen aan dat ik geen ooggetuige ben geweest, en ik net zoals jij maar moet geloven dat Jesus bestaat, God bestaat, Mohammed bestaat, Genocide op Armeniers bestaat, Holocaust bestaat.

Indien jij objectief en overtuigend bewijs hebt voor één of meerder van bovenstaande feiten houd ik me aanbevolen.

paranoia | 03-10-06 | 12:04

herstel: hoog opgeleid bent en nog niet zo goed verdient

kloodtviool | 03-10-06 | 12:02

@kloodtviool 03-10-06 @ 11:59

Neen, ik vind dat ik meer behoor te verdienen dan 50K.

Het schijnt dat je in de tweedekamer voor niets doen, een aanwezigheidspremie krijgt die hoger ligt, dus wellicht zijn daar kansen.

Het zou voor mij een genoegen zijn om te mogen genieten van jouw rijkdommen die je op deze manier met mij deelt. Mijn dank bij voorbaat.

paranoia | 03-10-06 | 12:02

@paranoia Gaaf meer onzin. Zowel de Duitsers als de Nederlanders zijn bureaucratische mensjes en hebben juist heel veel bijgehouden. Maar als ik je goed begrijp: Je hebt geen enkel bewijs, je lult inderdaad uit je nek, en inderdaad je historisch besef is vergelijkbaar met dat van dunne stront.

OpenDeur | 03-10-06 | 12:01

@Maaier 03-10-06 @ 11:52

Ik zag laatst op TV hoe ze in Iran met een bouwkraan op een plein in de wijk van "veroordeelde" hem executeerde door hem op te hangen.

Indien ze dat in Nederland zouden invoeren voor bijvoorbeeld pedo's en frauderende ondernemers (Ahold e.d.) zou daarvan een afschrikkende werking kunnen uitgaan.

Maar ik wist niet dat Iran de holocaust ontkend, overigens wonen er Joden in Iran, dus ik betwijfel of ze het echt zullen menen, of dat ze gewoon een beetje lopen te provoceren, allah hirsi.

paranoia | 03-10-06 | 12:00

Gekke Gerritje 03-10-06 @ 11:58

dat klopt, maar een zinnig mensen zou ook helemaal niet uit de EU willen stappen.

Maaier | 03-10-06 | 11:59

Op een dag zullen de "achtergestelde" economieën ons ingehaald hebben

Weet je paranoia, we kiezen Albayrak for vice president, dat zal dat proces zeker versnellen
.
.
en "Rijkdom beschouw ik niet in materiele zin", mwa, hiermee geef je jezelf toch wel bloot als hoog opgeleid en nog niet zo goed verdienend. Over 10 jaar ga je deze houding ontkennen, of draaien zoals Albayrak

kloodtviool | 03-10-06 | 11:59

@Maaier 03-10-06 @ 11:35
Ik zeg ook niet dat het verstandig zou zijn voor Nederland om nu uit de EU te stappen.
Maar ik denk niet dat het zo moeilijk zou zijn als dat je nu schetst. Andere landen zijn echt niet van plan Nederland te gaan gijzelen voor lange tijd, dus ik denk dat met een beetje onderhandelingen veel mogelijk zou zijn.

Overigens zouden de handelsbeperkingen net zo groot zijn MET die europese grondwet. Het enige verschil zou zijn dat de procedure voor uittreding zwart op wit zou staan, in plaats van dat dit ter plekke zou worden bepaald tijdens de besprekingen.

Gekke Gerritje | 03-10-06 | 11:58

@BASinnic 03-10-06 @ 11:53

Wellicht dat je die "massa" moord alleen op nummer 1 kan zetten indien het een record betreft. Zoals bewust moorden van X aantal mensen binnen een bepaalde tijdspanne.

Indien tijdspanne niet een onderdeel van de criteria betreft, kan het te nimmer nummer 1 zijn, omdat de mensheid veel meer doden op zijn geweten heeft, zoals gedurende de kruistocht.

paranoia | 03-10-06 | 11:56

@BAsinnic,
Alhoewel ik geen fan ben van de winter moet ik hem hierin gelijk geven.
De organisatie van de holocaust, de systematiek en de industriele schaal is ongeevenaard. Daar kan geen andere genocide tegenop. (tot op heden)

Treger | 03-10-06 | 11:55

@Pizzapunt

Rijkdom beschouw ik niet in materiele zin, dat duid slechts om armoede.
Maar het feit dat je kan zeggen wat je wilt, gezond bent en bovenal gelukkig geeft wel aan dat je rijk bent.

Jij zegt dat het appels en peren zijn, maar toch vergis jij je daarin. Ondanks dat veel technologie in het "westen" is ontwikkeld, maar in het Oosten word gefabriceerd, zie je dat er meer en meer innovatie juist in het Oosten ontstaat.
Het feit dat je in Indie of Indonesie voor de prijs van 1 ingenieur in Nederland, 10 aan het werk kan zetten, geeft al aan dat wij te nimmer in staat zijn om tegen het Oosten te kunnen concurreren.
Dat er verschillen zijn in economische achtergrond is van ondergeschikt belang, want uiteindelijk gaat het erom waar het geld dat door innovatie word verdiend terecht komt, en hoelanger hoe minder dat in het westen zal zijn.

Op een dag zullen de "achtergestelde" economieën ons ingehaald hebben en dan zal het voor hun voordeliger zijn om productie bij ons te laten plaatsvinden, maar aangezien wij tegen die tijd nog steeds lui zullen zijn en geen werksmentaliteit hebben ontwikkeld, zal dat wellicht van zeer korte duur zijn.

paranoia | 03-10-06 | 11:53

Interessant die link naar Elsevier en de column van Leon de Winter. Echt misselijkmakend hoe hij zich in bochten wringt om de term "holocaust" exclusief voor de Joden probeert te claimen. Oftwel: de massamoord op de Joden staat nog steeds met stip op 1, hoor mensen!!

BASinnic | 03-10-06 | 11:53

@ Paranoia: dus jij bent eigenlijk fan van de Iraanse regering, als mede holocaust ontkenner?

Maaier | 03-10-06 | 11:52

@paranoia 03-10-06 @ 11:43: "Ook vergeet men gemakshalve dat er naast die 5 miljoen joden er 50 miljoen andere rassen de dood hebben gevonden."
Ik denk dat je 50 miljoen andere mensen bedoelt, een enigszins ruime schatting. Maar goed, waar ik benieuwd naar ben: Wie is dat vergeten dan?

sammy de moraalridde | 03-10-06 | 11:50

@paranoia 03-10-06 @ 11:43 50 miljoen andere rassen de dood hebben gevonden. Waaronder 200.000 naffers
OK, even in perspectief, rekenmachientje erbij, 2e WERELDoorlog, heel Noord Afrika, en 4 promille van de slachtoffers komt uit Noord Afrika
En waarom noem je de naffers en niet de gevallen Turken? Of is dat allemaal hetzelfde?

kloodtviool | 03-10-06 | 11:49

Oja ik vergat dat jij ook anti joods was.
Mij doet de huidige holocaust op nederlandse bejaarden door de nafferjeugd het meeste pijn.

Pannie | 03-10-06 | 11:48

paranoia 03-10-06 @ 11:41

Overdrijven is ook een vak.
paranoia zal je wel niet voor niets als bijnaam gekozen hebben.

Dat van de lcd-tv's was puur als voorbeeld bedoeld om aan te tonen dat sommigen (of velen) in dit land lopen te klagen over hoe slecht het wel niet gaat, maar inmiddels koopt iedereen zich suf, en gaat ik weet niet wat voor deel van de bevolking tig keer per jaar op vakantie. Maar wel klagen natuurlijk, want we rennen met z'n allen de afgrond in.... Ja, dit is echt een 3e wereldland in wording.

Kijk rond en besef hoe rijk we hier zijn... economische groei is belangrijk omdat stilstand achteruitgang betekent. Het garandeert ook innovatie en andere ontwikkelingen. Je moet het alleen niet spiegelen aan landen die momenteel een compleet andere economische achtergrond hebben. Appels en peren...

Pizzapunt | 03-10-06 | 11:46

Voorbij de E.U. gaat het genetisch gezien he-le-maal mis.

Tuig | 03-10-06 | 11:46

@Pannie 03-10-06 @ 11:38

Was jij er wel bij dan?
Was jij boekhouder?
Of was je leverancier van het gas?

Er heeft vast wel wat plaatsgevonden, maar de schaalgrote en de aantallen zal men nooit met zekerheid kunnen vast stellen.

Ook vergeet men gemakshalve dat er naast die 5 miljoen joden er 50 miljoen andere rassen de dood hebben gevonden. Waaronder 200.000 naffers (komt binnenkort een film over uit) die door de Fransen als kanonnenvoer zijn gebruikt.

paranoia | 03-10-06 | 11:43

LOL@Treger
Je bent trouwens wel milder nu de ramadan begonnen is

kloodtviool | 03-10-06 | 11:41

@Pizzapunt 03-10-06 @ 11:28

Je vergeet voor het gemak dat in een gemiddeld derdewereld land MEER mensen wonen dan in Nederland en om die reden het aantal LCD tv's en telefoons dat verkocht word dus altijd hoger zal zijn.

Ook zal men niet de early adopter zijn, omdat men daar over het algemeen weet dat indien een product in massa geproduceerd word de prijs omlaag gaat, dus waarom nu 100% betalen terwijl je over een jaartje of twee 50% betaald?

Ik denk dat men niet moet onderschatten dat wij nog net niet als derdewereld land zullen eindigen, maar landen met echte schulden (zoals Amerika) wel als derdewereld land zullen eindigen.

paranoia | 03-10-06 | 11:41

Hoe zou de Turkse regering reageren als bijv. een buitenlands lid van een turkse partij beweert dat er wel degelijk een genocide heeft plaatsgevonden? zullen ze dan ook accepteren dat het moederland van betreffend partijlid zich gaat bemoeien met de gang van zaken binnen deze partij?
Als je lid bent van een Nederlandse politieke partij, dan dien je de belangen van de Nederlanders te dienen, en niet die van bijv. de Turkse regering!

nare man | 03-10-06 | 11:41

Salam Kloodtviool,
Dat zal je dan wel verdiend hebben zoniet dan ontken ik.

Treger | 03-10-06 | 11:39

Moet je paranoia horen als Michael Smit de holocaust bagatalliseert.

Pannie | 03-10-06 | 11:38

@Treger 03-10-06 @ 11:21
Merhaba, jij ook hier jongen? Dan zal ik maar ophouden met reaguren. De vorige keer dat je me in een post aansprak stelde je me nog een toekomst in gevangenschap in het vooruitzicht muhahahaha

kloodtviool | 03-10-06 | 11:37

@Maaier,
Ik heb er persoonlijk niks mee te maken. Het verbaast me hooguit. Er spelen meerdere kwesties uit het verleden die blijkbaar nog steeds erg gevoelig liggen. OA Cyprus. Ik probeer het te begrijpen maar raak verward. Kijk eens op Wikipedia naar kaart van landen die Armeense genocide erkend hebben. Ook zoiets raars, de buurlanden van Turkije hebben er blijkbaar ook moeite mee, zelfs de Polen..(disclaimer: ik ontken niks)

Treger | 03-10-06 | 11:35

Gekke Gerritje 03-10-06 @ 11:22

omdat daar internationale verdragen over zijn gemaakt. Die kun je natuurlijk allemaal eenzijdig opzeggen, maar dan wordt het er niet beter op in Nederland. Dan zijn ze voor de andere partijden natuurijk ook niet meer geldig. Even heel kort door de bocht: Dag handel. (ja, maar we mogen wel uit de noordzee vangen wat we willen, joepie!)

Maaier | 03-10-06 | 11:35

@OpenDeur 03-10-06 @ 11:32

Net zo min dat de VOC haar liefdadigheid goed gedocumenteerd heeft, hebben de Nazi's haar liefdadigheid ook niet goed gedocumenteerd.

paranoia | 03-10-06 | 11:35

@paranoia Zie nog steeds een hoop stront uit je mond komen, maar geen feiten, komop waar blijven die feiten. VoC was erger dan Hitler, was je stelling, kom maar op met je linkjes. Zal wel niet gebeuren want het is poep net als de rest van ja baggerposts. Hoop gelul, hoop gebla, geen inhoud, geen historisch besef... ben jij toevallig een linkstemmende turk ?

OpenDeur | 03-10-06 | 11:32

Er is niks mis met Nebahat. Een zooitje zanikers probeert via de armeense kwestie een lakmoesporef te doen terwijl die kwestie geen enkele relevantie heeft voor het functioneren hier. Een stok om de hond te slaan zogezegd.

antizanic | 03-10-06 | 11:32

@CoJoNes 03-10-06 @ 11:20

Jij gaat er vanuit dat de Nederlandse overheid zonder vooringenomenheid terecht besluiten neemt.

Maar als je verbied dat Bram met zijn client mag praten zonder glas, of een verdachte twee weken voor aanvang rechtzaak zijn dossier niet heeft ingezien, dan mag je gerust stellen dat er enige vooringenomenheid bestaat, die onze "rechtstaat" ondermijnt.

paranoia | 03-10-06 | 11:30

Sorry, was voor paranoia 03-10-06 @ 11:21 bedoeld.

Pizzapunt | 03-10-06 | 11:30

Je bedoelt een moslimhetze tegen een ex-moslim (toevallig Somalisch) ?

Pannie | 03-10-06 | 11:29

wij zeggen hier ook niet dat ze verantwoordelijk is voor wat haar voorouders hebben gedaaan. we zeggen accepteer het feit dat turkije schuldig is aan de dood van die mensen ok niet turkije maar ottomaanse rijk was het toen. en jah ik kan niets aan doen dat de koninghuis bloed 99.9% van duits is.

dboy | 03-10-06 | 11:29

Albayrak doe es kiezen, ben je Nederlandse of Turkse? Misschien heb je wat aan de volgende vragenlijst als steuntje in de rug:
.Waar ben je geboren?
.Waar zijn je pappa en mamma geboren?
.Welke taal spreek je het vaakst?
.Hoe zie je er uit? (KLEDING he, anders ies discriminatie)
.Wiens spreekverbod boezemt je het meeste angst in?
Kom je er niet uit? Sabattical in Antalya zal je goed doen, mag je 2011 weer een gooi naar de macht doen.

kloodtviool | 03-10-06 | 11:29

@ Blaatschaap99 03-10-06 @ 11:13

... Terwijl we nu een mond vol hebben van een groei van 2 procent, hebben landen in Azie en Afrika een groei van 7 tot 15 procent....

-> Ja, lekker makkelijke conclusie zo... Als een land zich begint te ontwikkelen zal de groei zeker in de beginfase over het algemeen relatief groot zijn. Dat betekent echter nog niet dat ze het over de gehele lengte beter hebben gedaan dan NL.

Ik denk niet dat er veel derde wereldlanden zijn waar de LCD tv's en de mobieltjes het laatste jaar praktisch niet aan te slepen waren... jij wel?

Pizzapunt | 03-10-06 | 11:28

Treger 03-10-06 @ 11:21

Sorry, i wist niet je persoonlijk geraakt werd...
Wie zijn jullie eigenlijk dat jullie eisen kunnnen stellen aan Turkije?

Maargoed, inhoudelijk:
Elk land heeft donkere perioden en die moet je inderdaad erkennen, en er onderwijs in geven. Net zoals je de rechten van etnische minderheden moet accepteren. Maar je blind staren op één gebeurtenis in het verleden maakt niemand gelukkkiger, hoe erg ook. Zoals Joden ook niet gelukkiger ervan worden de hele tijd maar met de holocaust bezig te zijn.

Maaier | 03-10-06 | 11:26

@dboy 03-10-06 @ 11:17

De enige Duitsers die nog steeds jagen in Nederland zitten in een paleis.

Ook ben ik niet van mening dat Duitsers hier niet thuis horen, immers ons volkslied is er al een tijd op voorbereid als ook dat ons koningshuis uit meer Duitsbloed dan Joods/Armeens bloed bestaat.

Los van virtuele grenzen gezien, zijn er geen natuurlijke barrieres geweest tussen Nederland en Duitsland om op basis daarvan te kunnen spreken van verschillende rassen. Dat er qua politiek en houding jegens andere rassen een mentaliteitsverschil was, zal ik niet ontkennen, maar ja, een hetze kan zo ontstaan, zie ook hoe een Somalische eigenhandig een hetze tegen moslims voor elkaar krijgt en een paar Armeniers succesvol een paar jonge Turken in een kwaad daglicht zet. Vergissen is menselijk, maar iemand verantwoordelijk houden voor iets waar ze onmogelijk aan hebben bijgedragen is belachelijk.

paranoia | 03-10-06 | 11:25

Maaier 03-10-06 @ 11:13]
"Ook uit de EU stappen kan niet, daar hadden we de europese "grondwet" voor aan moeten nemen."
Wat jammer dat je dat soort stomme propaganda overneemt. Dat zeiden de voorstanders van die grondwet inderdaad tijdens hun campagne, om zo verwarring te zaaien.

Maar waarom zou Nederland niet uit de EU kunnen stappen zonder dat daar een regeling voor op een stukje papier van die unie staat?

Gekke Gerritje | 03-10-06 | 11:22

Trouw is de spreekbuis van de Armeense lobby.

marlinn | 03-10-06 | 11:22

Blaatschaap99 03-10-06 @ 11:13

"en Balkende had het niet over de VOC tijd. sjesus wat kinderachtig om zo iemand zijn worden te verdraaien. Het ging om de VOC mentaliteit! handelen. voorop lopen ten opzichte van de rest van de wereld."

Vandaar dat Balkende aan het eind van dat betoog riep "Toch?!??!!"

Kinderachtig vond Balkende het ook, al die akelige cijfertjes, wat doen jullie toch naar.....

Wij lopen niet voorop ten opzichte van de rest van de wereld, en dat zullen we ook nooit doen.

Terwijl wij vorig jaar amper economische groei hadden, hadden derde wereldlanden in Afrika en Azie een groei van 5 tot 10 procent.

Terwijl we nu een mond vol hebben van een groei van 2 procent, hebben landen in Azie en Afrika een groei van 7 tot 15 procent.

Europa zal over een jaartje of 50 de fabriek worden waar goedkope goederen worden gemaakt (zoals kleding) voor landen die wij nu als derde wereld land beschouwen.
En geen enkele Nederlandse politiek partij zal daaraan iets kunnen veranderen.

paranoia | 03-10-06 | 11:21

@gierovich 03-10-06 @ 11:14
Wat dacht je van Hikmat Khan?

CoJoNes | 03-10-06 | 11:21

@Maaier,
Doe niet zo achterlijk man. De assyriers hebben ook nog een appeltje te schillen met de turken, die zijn in NL bekend als de Christen Turken,
Lees eens:
De eisen die geëist worden door ons aan Turkije voordat Turkije binnen de EU mag treden:
1- Toepassing van het artikel 143 van Lausanne Verdrag van het jaar 1923, waarin stond: De christelijke etnische minderheden in Turkije (Armeeners, Grieken, Suryoye/Assyriers) moeten erkend worden als volkeren en niet als christelijke Turken. Dus die volkeren moeten hun rechten krijgen: onderwijs krijgen in hun eigen taal, vrijheid van publicaties en meningsuiting, vrijheid in het oprichten van hun eigen sociale en politieke organisaties….
2- Milities van de Dorpswachters moeten ontmanteld worden.
3- Teruggave van alle Suryoye/Assyriers eigendommen in Turkije zonder dat ze(Suryoye/Assyriers) smeergeld hoeven te betalen zoals wat in het dorp SARE is gebeurd.
4- Het afschaffen van het verplichte onderwijs van de islamitische religie voor iedereen in Turkije.
5- Racisme moet hard bestreden worden door het regime in Turkije (d.w.z.: Turkije is niet alleen voor de Turken).
6- Mishandelingen en martelingen die regelmatig in de Turkse gevangenissen voorkomen, moeten worden afgeschaft.
7- Het onderwijsstelsel in Turkije moet in zijn geheel gecorrigeerd worden, ( d.w.z.: wat tot racisme uitroept moet geschrapt worden, de misvorming van de historische gebeurtenissen moet ook gecorrigeerd worden).
8- Nieuwe universiteiten of instituten oprichten, dat studies en onderzoeken moeten uitvoeren over ons volk, cultuur, taal en geschiedenis.
9- Turkije moet een verzoeningsproces beginnen met haar donkere geschiedenis wat betreft andere volkeren (de geen Turkse volkeren werden vaak afgeslacht omdat ze christenen of geen Turken waren), dus Turkije moet o.a de SEYFO erkennen.
10- De originele namen van de Assyrische/Suryoye dorpen moeten terug, dus alle nieuwe Turkse namen van onze dorpen moeten verdwijnen.

Treger | 03-10-06 | 11:21

Feiten zijn pas strafbaar als de rechter dat ook vindt, beste paranoia. Die padvinders in Vught, zitten daar in afwachting van hun proces. Als ze gewoon iets vriendelijker waren geweest, hadden ze in een gewoon Huis van Bewaring gezeten, of misschien zelfs wel thuis.

CoJoNes | 03-10-06 | 11:20

Enkeltje alnaya lijkt mij het beste. Laat zij dan haar landverradende partijgenoten ook meenemen.

Big Pete | 03-10-06 | 11:17

@paranoia , nog effe je en je gaat zeggen dat NL nooit bezet was door duitsland in 2de WO en dat alle duitsers ineens op vakantie kwamen naar NL om te jagen.

dboy | 03-10-06 | 11:17

@Maaier 03-10-06 @ 11:13

Ach wellicht kunnen we er wel voor zorgen dat we netto 2 miljard gaan betalen en geen subsidie meer ontvangen.

In tegenstelling tot wat onze overheid nu geregeld heeft, dat we maar 4 miljard gaan betalen, terwijl we er 1,7 miljard minder subsidie voor terug krijgen en hiermee de illusie bestaat dat onze overheid GOED heeft onderhandelt en de gewone mens niet doorheeft dat ze een compromis hebben gesloten.

paranoia | 03-10-06 | 11:17

Even in de herinnering een vooruitblik: Stel Bos wordt premier en Bos krijgt een hartklap. Zijn #2, Albayrak wordt dan premier van Nederland! Een Turkse die genocide bagatalliseert: Nederland kan idd beter, maar nog veel slechter...

Zeddegeizot | 03-10-06 | 11:16

@Blaatschaap99 03-10-06 @ 11:12

Ik ontken dat Jesus een profeet was en ik weet wel zeker dat hij niet de zoon van god kan zijn.

Een paar eeuwen geleden, had ik in mijn stad op het centrale plein publiekelijk geexecuteerd geweest voor deze uitlating.

Maar aangezien we "ontwikkeld" zijn, kan deze uitspraak geen kwaad.
Over 50 jaar mogen we gerust moppen tappen over een jood en die opzoek was naar een gaslek met een aansteker. Die hij gevonden heeft. bron: nieuwnieuws.

paranoia | 03-10-06 | 11:15

Albayrak, alloctone poppetje van de PVDA kan beter van de PVDA lijst worden gehaald en terug vliegen naar Alanya. En met haar hoopte de PVDA alle allochtonen stemmen van NL te krijgen. Met zulke uitspraken kunnen wij (allochtonen) beter op Laetitia Griffith stemmen, dit is toch te schandalig voor woorden. En zij is vertegenwoordiger van een Sociale partij? En Wouter probeert het weer in de doofpot te stoppen, door haar een spreekverbod te geven en haar telefoon af te pakken. En hij is lijstrekker van een sociale partij. A-sociale prutsers

gierovich | 03-10-06 | 11:14

paranoia 03-10-06 @ 11:10

uit europa stappen is beetje lastig, of je moet heel hard geen scheppen om Nederland te verplaatsen. Ook uit de EU stappen kan niet, daar hadden we de europese "grondwet" voor aan moeten nemen.

Maaier | 03-10-06 | 11:13

"En indien Balkende echt de tijd van de VOC wil doen herleven, dan kunnen we niet zonder de Turkse hulp troepen ;-)"

en Balkende had het niet over de VOC tijd. sjesus wat kinderachtig om zo iemand zijn worden te verdraaien. Het ging om de VOC mentaliteit! handelen. voorop lopen ten opzichte van de rest van de wereld.

Blaatschaap99 | 03-10-06 | 11:13

Oproep:
Willen alle ontevreden PVDA - peopeltjes emigreren naar China ! Tof land, veel werk te doen nog !! Succes !!!

poëpjes | 03-10-06 | 11:13

@paranoia Zie nog steeds een hoop gelul, maar geen feiten, waar blijven ze ?

OpenDeur | 03-10-06 | 11:13

@CoJoNes 03-10-06 @ 11:10

Sinds wanneer moet je in Nederland veroordeeld zijn om ergens van beschuldigd te mogen worden?

Ik meen dat er in de EBI te Vught een aantal mensen vast zitten, die allang en breed met medewerking van justitie en media veroordeeld zijn. Een aantal van hen zijn meerdere keren vrijgesproken.

Verder weet ik niet wat je definitie van crimineel is, maar dat 80% een gelegenheid zou gebruiken zichzelf te verrijken indien ze de kans hadden, lijkt me wel reeël

paranoia | 03-10-06 | 11:13

@paranoia

het gaat niet om de historische gebeurtenissen maar om het ontkennen van deze gebeurtenissen.

Blaatschaap99 | 03-10-06 | 11:12

Treger 03-10-06 @ 11:00

nee, stierven er mensen tijdens de 1e wereldoorlog? IN het ottomaanse rijk? Je meent het.

Maaier | 03-10-06 | 11:11

Zalfje 03-10-06 @ 11:09

Moewhahaha.... Goed zo! Ga vooral door!!

bottehond | 03-10-06 | 11:11

@ Kaan78 03-10-06 @ 11:03
Een heel lang stuk die de kern van deze discussie goed duidelijk maakt. Oftewel het gaat nergens om. Nogmaals dit heeft niets met de Nederlandse politiek te maken. Albayrak is een politica die, misschien wel als excuus-moslim, op een hoge plaats op de kieslijst van een grote Nederlandse politieke partij staat. That's it. Maar bij gebrek aan nieuws wordt van een mugje een olifant gemaakt en moeten we het hier weer heel lang over hebben.

de Ghanees | 03-10-06 | 11:11

Citaat uit de Elsevier:

"Schaamtecultuur
Albayrak leeft kennelijk nog steeds in de schaamtecultuur van de wereld van haar ouders. Die schaamtecultuur is een van de ernstigste obstakels die de Arabisch-islamitische wereld kent. Het leidt tot bizarre wereldbeelden, vervormde feiten, ontkenningen van verhoudingen, de onderdrukking van realisme.

De consequenties daarvan zijn bedroevend: in de Arabisch-islamitische wereld bestaan nauwelijks universiteiten en instituten waar mensen onafhankelijk en geinspireerd onderzoek doen.

Zelfstandig en kritisch nadenken is een eigenschap die vanaf de vroegste jeugd wordt onderdrukt, want in de groepsidentiteiten in een schaamtecultuur leidt individualisme tot ellende"

Iemand nog een kopje thee?

-=PyP=- | 03-10-06 | 11:11

@paranoia 03-10-06 @ 11:07
Dude, met die criteria is 80% van Nederland een crimineel. Om te beginnen alle ambtenaren. (Profiteren van Nederlands belastinggeld.).
Is ze ook veroordeeld, trouwens paranoia, of speel jij in je eentje het volksgericht? Het geweten van achtervolgd Nederland?

CoJoNes | 03-10-06 | 11:10

@bottehond 03-10-06 @ 11:04

De PvdA doet niets goeds als ze regeerd, ik zelf zoek het meer in partijen die nog nooit geregeerd hebben en om die reden de voordeel van een twijfel verdienen.

Alle grote partijen hebben met elkaar gemeen dat ze geregeerd hebben en dat ze al hun plannen die ze pontificaal presenteren allang en breed ten uitvoer hadden kunnen brengen, indien ze niet hadden gelogen tijdens verkiezingen. Het valt mij alleen erg op dat mensen vergeten wat partijen nu roepen, en straks gaan doen.

Elk partij die tegen Europa is en gewoon uit Europa wil stappen heeft mijn zegen.

paranoia | 03-10-06 | 11:10

@botjehond
Dat jij je genot hier vandaan moet halen zegt genoeg over je inhoudsloze bestaan dat enkel gevoed wordt door je bekrompen wereldbeeld...

Zalfje | 03-10-06 | 11:09

Lafayette 03-10-06 @ 11:05

bij de EG nog wel. ALs je die ternmm gebruikt, ben je wel heel goe dop d ehoogte zeg.

Wat een bullshit al die aandacht hier over die genocide. De term genocide bestond nog niet eens. Bovendien is het een juridische term, die zeer moeilijk te bewijzen is (zie Joego-tribunaal). Dat er grootscheepse moordpartijen zijn geweest, staat vast, maar waarom nou iedereen persé (van wie moet dat eigenlijk) moet ërkennen"dat er genocide is gepleegd?

Maaier | 03-10-06 | 11:09

Dus....... hoe gaat dit aflopen? zelf hoopt ze natuurlijk op een Ministerpost ofzeau. Maar als ze echt tot een keuze wordt gedwongen zullen waarschijnlijk de familieleden in Oost-Anatolië haar voorlopig niet meer zien.
Ben benieuwd hoe Woutertje dit gaat fixen!?

exarchos | 03-10-06 | 11:07

@ lafayette, ik vind dat TR in eu moet komen simpel als zij eemaal binnen eu zijn zal de mooie eu van nu 25 straks 27 en dan 28 met turkije binnen 10 jaar uitelkaar vallen met dank aan turken zeer waarschijnlijk zo misschien gaat eu terug naar de tijd waar alleen echt eu landen lid waren.

dboy | 03-10-06 | 11:07

@CoJoNes 03-10-06 @ 10:55

Valsheid ingeschrifte (op zowel aanmelddocumenten als op kieslijst!)
Ondermijnen Nederlandse samenleving
Ophitsen
Profiteren van Nederlands belastinggeld.
Liegen van land van herkomst
Liegen over Keniaans vluchtelingstatus

etc..
Elke andere asielzoeker komt er niet mee weg. (alhoewel ik tegen elke permanente vestiging ben van ELK asielzoeker)

paranoia | 03-10-06 | 11:07

Ik wil meer Turken binnen de EU, die gasten(zie geen verschil door al die snorren) zijn kwel en zorgen tenminste in tegen stelling tot Finnen voor meer politiek nieuws...

szol2001 | 03-10-06 | 11:06


Het blijft uitermate bizar dat een totaal land als Turkije zich zo ongenuanceerd blijft vrijspreken. Van een volk met een beetje zelfreflectie mag je toch verwachten dat er in ieder geval kritische elementen zijn. Nee, in Turkije dult men totaal geen discussie over het onderwerp. Dat zegt genoeg. Een collectieve ontkenningscultuur. Een dergelijk land met zou nooit bij de EG mogen komen.

Lafayette | 03-10-06 | 11:05

Zalfje 03-10-06 @ 10:59
paranoia 03-10-06 @ 10:56

Amusant. Jullie kronkelen als palingen nu de pvda aan de rand van de afgrond gemouvreerd wordt. Heb je het warm? Ben je boos? Wat je nu moet ondergaan als pvda- sympathisant/lid/stemmerT is de oogst van de inhoudsloosheid en het opportunisme van de pvda. Ik geniet. Blijf vooral posten, alsjeblieft.

bottehond | 03-10-06 | 11:04

@GAAA 03-10-06 @ 10:55

Dat komt omdat het ook zo goedkoop is om hierheen te komen.
Terwijl wij een jaar moeten sparen om richten het zuiden te kunnen vliegen, kost het hun kennelijk een stuk minder om hierheen te komen.

Ik heb nooit begrepen waarom mensen uit (kennelijk) welvarende landen op vakantie kwamen naar Nederland.

paranoia | 03-10-06 | 11:03

en goedemorgen Nederland!

Floris-Jan | 03-10-06 | 11:03

Sterk staaltje propaganda van Trouw

bijvoorbeeld door te beweren dat er een burgeroorlog woedde.
-> Uhmmm die 527.000 doden aan Turkse kant was zeker HOAX!

Omtrent cijfers
-> Cijfers die Albayrak zijn van een Nederlandse geschiedkundige

bagatelliseert zij ten onrechte deze problematiek en getuigt zij van gebrek aan respect voor de mannen, vrouwen en kinderen die destijds doelbewust op een verschrikkelijke manier zijn omgebracht.
 Nou, daar kan Zurich het mee doen.

Er word gewezen op Duitse bronnen.
Duitsland was bondgenoot van de Turken dat klopt. Maar ook zij hadden heel andere ideeën met het Osmaanse rijk. Toen de Turkse stad Jeruzalem in handen viel van Christenen vierden ze ook gewoon feest. Terwijl wij bondgenoot waren van de Duitsers. Je kan wel stellen dat de Duitsers niet geheel ongevoelig waren voor de “Christelijke leed” van de Armeniërs. Maar ik geloof niet dat het “objectieve weergave is van de werkelijkheid. Zie ook dat Duitsers de Georgiërs had geholpen TEGEN de Turken.

Daarnaast ontkennen we ook niet dat er klootzakjes waren tussen de Turkse gendarmerie die dat heeft uitgevoerd. Die zijn ook bestraft door de Turken.

Er zijn Turken die idd een genocide erkennen.
Er zijn ook Armenen die een genocide ontkennen.

De meest bedenkelijke suggestie van Albayrak is dat nagegaan zou moeten worden ’in hoeverre het Turkse verwijt klopt dat de Armeniërs (..) collaboreerden met de Russische vijand’.

-> Echt weer iets voor Armenenlovers om selectief de bronnen te lezen. De Armeniërs geven zelf aan met 200.000 man te hebben gevochten met de Russen en Fransen.

Wil zij de lezers van Trouw werkelijk doen geloven dat de honderdduizenden vermoorde Armeense kinderen, vrouwen en bejaarden streden aan Russische kant?
Kinderen zijn in grote getallen opgenomen door de Turkse bevolking
Turkse burgers hebben idd net als de Armeense burgers elkaar afgeslacht. Waarom doet hij voorkomen dat de Turkse overheid dit heeft gedaan?

En dat die daarom misschien terecht zijn omgebracht?
-> Suggestief en een geschiedkunidge niet waard. Kan hij niet in de rebound een wetenschappelijk stuk schrijven?

Kaan78 | 03-10-06 | 11:03

ok je zegt dat je niet blind moet accepteren tenzij je zelf hebt gezien of meegemaakt. bedoel je dan omdat je dan wat met joden is gebeurd ook een verhaaltje is die niet bevestigd kan worden omdat je niet met je eigen ogen hebt gezien. ik geloof dat wat met joden gebeurd is een feit is ik geloof wat NL heeft gedaan in zijn glorie tijden ook niet goed waren en NL accepteerd ook zijn fouten ik geloof ook in de genocide van armenieers omdat bijna de hele wereld dit accepteerd en 99 van de 100 historie geleerden ook dit bevestigen. het was een genocide systematisch net als die van joden. je kunt voor ontkenning van joden zaak in 2WO de gevangenis in belanden waarom niet voor armenieers hetzelfde en voor de ontkenning van Voc tijden. vind dat zelfde is mensen zijn vermoord het is een feit accepteerd het als een geheel moord is moord je kunt het niet goed praten. religie staat wat het dan ook mee te maken heeft je kunt de dood van een onschuldige niet goed praten.

dboy | 03-10-06 | 11:02

@ paranoia 03-10-06 @ 10:56

leve de weesbegeerte en mensen met verstand!
Alleen de deportaties werden geregeld door mensen die later vakkundig een neqschot hebben gekregen ofwel zijn opgehangen (Denk Neurenberg) ofwel onder het toeziend oog als een kip geslacht zijn door middel van het afsnijden van de halsslagader.

Floris-Jan | 03-10-06 | 11:02

Gelukkig dat de Volkskrant en de NRC nooit journalistiek vuile handen maken. Die zijn altijd objectief! Net als NOVA.

Generaal Pardon | 03-10-06 | 11:02

paranoia 03-10-06 @ 10:56

Weet je wat een NSB'r is ?

Alexander the Great | 03-10-06 | 11:02

@CoJoNes 03-10-06 @ 10:52

Ahum, de Turken hebben ook een monument voor Armeniers, alleen de gedachte erbij is ietsje anders.

Denk je dat doordat je een monument hebt je op eens alles rechtgezet hebt?
Dat is wel erg goedkoop, want wat hebben de nabestaanden aan een monument die in Nederland staat, een land die zij niet kunnen bezoeken omdat ze er geen visum voor kunnen krijgen als ook niet het geld voor een ticket kunnen betalen.
Lijkt me op zijn minst dat het monument moet staan in het land waar Nederland slachtoffers heeft gemaakt.
En toch zou jij het ook vreemd moeten vinden dat indien wij bij een monument zouden staan in Nederland we andere gedachten zullen hebben als iemand die bij een monument zou staan in overzees land. Zolang deze gedachten niet rijmen met elkaar, lijkt het mij dat het nog steeds leeft.
Maar goed, we kunnen er ook zand over gooien, dat doen we al bij doden, dus waarom niet over onze geschiedenis?

paranoia | 03-10-06 | 11:02

@paranoia
Het wordt nu echt tijd voor je Haldol, beste. Je conclusies en beweringen zijn stuitend kort door de bocht en getuigen van geen enkel historisch besef. Een resumé van je laatste betoogje zou zijn: Gebeurd is gebeurd, praten we niet meer over.

CoJoNes | 03-10-06 | 11:01

Volgens mij is dit een kruitvat, wat volgt na de armeense kwestie?
Andere tragedies in het Ottomaanse Rijk tijdens de Eerste Wereldoorlog
Veel minder bekend dan de Armeense genocide is dat nog andere tragedies plaatsvonden. Zo werden vermoedelijk zo'n 275.000 Assyriërs vermoord in de zogenoemde Assyrische genocide. In wat nu Syrië is, stierven een kwart tot een half miljoen Arabieren aan de hongersnood. Vermoedelijk stierven zo'n 30.000 Koerden. Daarnaast stierven tienduizenden Turken in door Rusland gecontroleerd gebied.

Treger | 03-10-06 | 11:00

Niet zo gek dat de turken het ontkennen. Winnaars van oorlogen voelen zich nooit daders van genocide en oorlogsmisdaden. (hebben de amerikanen zich ooit verandwoord voor de atoombommen op japan. of het onnodig platgooien van de binnenstad van dresden. Het is lullig maar waar. winaars van oorlogen zullen altijd ontkennen. verzliezers van oorlogen zijn misdadigers. face it

Keyzer_Soze | 03-10-06 | 11:00

"He jongens, waarom moeten julie daar nou zo vervelend over doen?! Altijd maar dat negatieve. Bekijk het eens van de positieve kant, schouders eronder en hup! .... TOCH?!" aldus onze minister-president in een reactie op het verschijnen van het Trouw-artikel. Een nieuwe slogan, een nieuw t-shirt, een nieuw wijzend vingertje en een dikke vuist omhoog in den aars van Bos.

Hier in 020-gaza vinden we het allemaal maar slappe gristentaal en verwachten we binnenkort de zoveelste pauselijke cover-up kindescheur-feestje en dus stemmen wij en masse op Bos: niet alleen omdat moslims geen honden houden, maar ook omdat ze eigen ondernemers, freelancers en het MKB meer geld en aandacht gaan geven.

En met 500D deauden kun je toch nog niet spreken van een holocaust? Jongens, dat kan erger!

JudgeJuly | 03-10-06 | 11:00

@dboy, zal het schot voor open doel over je grammaticale gebrabbel maar overslaan... Ze ontkent de holocaust in Armenie niet, laat dat duidelijk zijn. Ze twijfelt op zijn hoogst aan het waarheidsgehalte van de geschiedenis van genoemde holocaust. Ik kan me ook niet onttrekken aan het idee dat ze de zaken iets nuanceert, maar nogmaals het heeft niets, maar dan ook niets met de huidige Nederlandse politiek te maken. Of moeten we nu eerst alle 300 potentiele tweede kamerleden op excursie naar Armenie sturen voor een veldonderzoek. Vervolgens hun bevindingen toetsen aan de geldende wetenschappelijke opvattingen omtrent deze gebeurtenissen en bij onvoldoende gelijkenis, lees ontkenning, hen verplicht van de kieslijst halen...... "het is aan jouw om te veranderen met macht en geweld zonodig." Misschien kun je die nog even toelichten?

de Ghanees | 03-10-06 | 11:00

Wat nou bagatelliseren! Waar zijn dan die keiharde bewijzen dat het er meer waren dan 500.000... Trouw maakt journalistieke vuile handen door zonder bewijzen Albayrak te beschuldigen. Maar ja, wat wil je met een krant die al bijna een eeuw de spreekbuis is van gristelijk NL....
En het ergste is nog dat door deze berichtgeving er hier weer Nono's rondlopen die Albayrak beschuldigen van ontkenning... leer eens lezen! leer eens een eigen mening vormen!

Zalfje | 03-10-06 | 10:59

@paranoia Kom eens met wat feiten bewijzen enzo over je VOC claim. Of lul je maar wat in de ruimte.

OpenDeur | 03-10-06 | 10:58

@dboy 03-10-06 @ 10:50

Het is onder de gordel om de Joden met Armeniers te vergelijken.
Aangezien deze "klaag" volk dusdanig met Neder-ariers bloed is vermengd, dat er amper een echte Nederlander meer bestaat. Dit kun je niet van de paar Armeniers zeggen die hier getrouwd zijn en halve-Nederlanders gefokt hebben.

Overigens zeg jij dat je gewoon blind moet accepteren dat iets heeft plaatsgevonden, dat klinkt als religie, want die ontleend zijn bestaans recht ook op basis van het geloven dat bepaalde dingen gezegd/geschreven en hebben plaatsgevonden.

Als mens kan je kennis nemen van een feit, maar zolang je daar zelf niet getuige van bent geweest danwel er verantwoording voor hoeft te dragen, is het een beetje vreemd dat we anno nu, nog steeds moeten zeuren over gedane zaken.

Over 50 jaar bestaat er niemand meer die de tweede wereld oorlog heeft meegemaakt, dan wel hieraan heeft meegewerkt, moeten we dan nogsteeds ons blijven uiten over wat er wel of niet is gebeurd ?

Los hiervan is Nederland het meest efficient geweest in het uitleveren van Joden, dus kennelijk was men er niet erg rouwig om.
En zoals bekend is iedereen na de oorlog een verzetstrijder geweest in de oorlog.

paranoia | 03-10-06 | 10:56

Waar is Trouw eigenlijk (nog) Trouw aan?

style.councillor | 03-10-06 | 10:55

@paranoia 03-10-06 @ 10:51
Kom eens met die strafbare feiten...

CoJoNes | 03-10-06 | 10:55

@paranoia , gingen mensen maar hun problemen in eigen regio oplossen. Dan zaten er niet zoveel hier

GAAA | 03-10-06 | 10:55

Opzouten met die excuusturk. Kan iemand controleren of zij toen zij of haar ouders naar nederland zijn toegekomen wel alle namen en geboortedata correct hebben ingevuld (toch, ayaan ??).
Anders op transport met Onur Air naar Istanbul ermee !
En in ieder geval geen kamerlid, we hebben al genoeg grijze wolven/5e colonne in Nederland en de politiek

BoerKoekoek | 03-10-06 | 10:53

@paranoia
Mooi staaltje van een landverrader in Spee. Volgens mij is Nederland en de nederlander zich wel bewust van de misstanden in de 18e eeuw. We hebben daar een monument voor en bieden daar excusues voor aan. Niemand zal hier ontkennen dat Nederland in slaven heeft gehandeld, dan maak je jezelf compleet belachelijk. Zie je het verschil, beste paranoia?

CoJoNes | 03-10-06 | 10:52

Doe nog maar meer ontkennen, samen met je vriendje de Senator. Dan gaat de PvdA naar de 0 zetels!!!

Rommie | 03-10-06 | 10:52

Albayrak verhuist naar het turkse parlement. Case closed.

BroodenSpelen | 03-10-06 | 10:52

@de Ghanees 03-10-06 @ 10:45

Het heeft er net zoveel mee te maken dat een in Somalie besneden vrouw de boel op scherp kan en mag zetten in Nederland en ondanks verschillende strafbare feiten om politieke (onbegrijpbare) redenen in bescherming word genomen.

Je zou denken dat het logischer is dat mensen lekker hun problemen in eigen regio gaan oplossen.

paranoia | 03-10-06 | 10:51

Ze moet die lady-shave eens op haar bovenlip zetten (of wil ze op haar man lijken)

Alexander the Great | 03-10-06 | 10:50

@de Ghanees gast het heeft veel te maken met wat 100 jaar geleden heeft plaats gevonden. hoe zouden joden zich voelen als 5 kamerleden zouden beweren dat de gebeurtenissen in 2WO niet hebben plaatsgevonden. die kamerleden zouden zo ontslag nemen de hele partij zou gezicht verliezen. kan gewoon niet je moet gewoon accepteren wat gebeurd is. net als duitsland zijn fout heeft geaccepteerd voor wat gedaan is door hun. en hun ja niet nazi's, nazi's waren uiteindelijk duitsers en als duitser ben je ook verantwoordelijk voor de fouten van je land regering staat wat dan ook. het is aan jouw om te veranderen met macht en geweld zonodig. niet lullen ik kon niets aan doen, bullshit.

dboy | 03-10-06 | 10:50

@Horizontal Jack 03-10-06 @ 10:33

Holocaust in Suriname werd door Bouterse uitgevoerd hoor, met instemming en medewerking van de Nederlandse overheid, immers zij als beschaafde mensen konden hun handen niet vies maken aan het onderdrukken van negers (met alle respect), dus vonden ze een Surinamer die de hete kolen voor hen uit het vuur haalde. Dat ging goed totdat deze Surinamer erachter kwam dat witte mensen ook van witte poeders houden en dit ging exporteren. De vriend/bondgenoot van gisteren is de terrorist/crimineel van morgen.

paranoia | 03-10-06 | 10:49

De turkse teringteef gaat voor gaas
Maar wie moet er nu op twee??

GAAA | 03-10-06 | 10:48

@k00s 03-10-06 @ 10:44
Photoshop man, GS is antiturk/excuusallochtoon!
Pure karaktermoord zeg ik je!

Ridge Forrester | 03-10-06 | 10:47

Met alle respect, maar wat kan het me schelen wat er een kleine 100 jaar geleden in een Turkse woestijn is gebeurt? Wat heeft dat te maken met het hier en nu van de Nederlandse politiek. Zal haar besluitvorming omtrent prangende Nederlandse kwesties er anders door worden of ze wel of niet erkent wat er toen in Turkije is gebeurt? Wat een gelul.... De media moet zich eens gaan richten op zaken die er in Nederland toe doen. Vraag eens naar de mening van de kopstukken omtrent onderwijs o.i.d. en maak daar een issue van. Door hier nog langer op door te gaan verlagen de media zich tot een gemiddelde schoolkrant.

de Ghanees | 03-10-06 | 10:45

@foto bij de post, ze heeft een snor! :<

k00s | 03-10-06 | 10:44

Waar het hier om gaat is dat Nederlandse politici hun oren niet horen te laten hangen naar een buitenlandse mogendheid. Vandaag ontkennen ze de Armeense genocide, volgende keer stemmen ze tegen de scheiding van kerk of staat of voor de invoering van de sharia. Wat mij betreft riekt dit in ieder geval sterk naar een vijfde kolonne.

Shani | 03-10-06 | 10:44

@opkeplurt kom op hoeveel mesen zijn doodgegaan tijdens die voc shit. alleen door hitler in 2de WO zijn in rusland alleen 20 miljoen burgers doodgegaan. laat staan al die andere landen en soldaten. ik verdedig de slachtpartijen van NL zeker nu niet en zal het ook nooit doen maar er is een verschil tussen paar miljoen en tientallen miljoenen. ataturk heeft ook heel wat bloed op zijn handen. soms zeggen ze tenminste niet bevestigd dan, dat hitler de armeense genocide als voorbeeld heeft genomen om de joden proberen af te slachten.

dboy | 03-10-06 | 10:43

@Iedereen

Wonen we tegenwoordig in Armenie? Of ben je een Armenier? Gij is niet verplicht om op haar te stemmen hoor.

Als je een jood bent en zij ontkend dat je opa met een aansteker naar een gaslek zocht, gedurende de vakantie kampen, dan heb je een goede reden om met haar van mening te verschillen, echter is het niet haar schuld dat je opa een aansteker bij zich had.

paranoia | 03-10-06 | 10:43

En toch vind ik haar geen excuus-allochtoon. Ze heeft met haar verdiensten dat ze over intulectuele baggage beschikt.
Komaan Turken, swallow your pride! And swallow mine, Albayrak!

Ridge Forrester | 03-10-06 | 10:40

eerlijk ik vind dat ze op een tv programma moet tevoorschijnen en ook duidelijk zeggen dat turkije geen schone handen heeft als het om de armeense genocide gaat. gewoon accepteren of opdonderen zoals elke andere. geen politiek correcte antwoorden geven en de vieze vuil onder de tapijt proberen te verbergen. die andere 3 turken zijn ook opgedonderd ze zal ook zo'n contract moeten tekenen en accepteren dat die genocide heeft plaatsgevonden klaar, anders ga naar turkije en stel je kandidaat in turkse parlement voor de MHP partij(MPH Grijze wolven ultra nationalisten turkse versie van Nazi's naar mijn mening) ofzo.

dboy | 03-10-06 | 10:40

@opkeplurt 03-10-06 @ 10:27

Ik denk dat de VOC wel meer dan een paar miljoen levens hebben kapot gemaakt, daar kan Kemal (aka Atta Turk) alsook Hitler nog wat van leren.

Immers wij hoeven ons niet te schamen over ons verleden, want het waren onze gouden tijden, waarin we de wereld domineerden, het woord apartheid internationaal propageerden, en dankzij onze succesvolle export product, zijn er negers in Amerika.

Dankzij zij het harde werk van onze voorvaderen hebben wij welvaart en wij hoeven ons daar niet schuldig over te voelen en niemand die ons over ons succes aanspreekt, Kemal en Hitler hadden beter moeten opletten tijdens geschiedenis les, dan hadden we deze discussie ook niet gehad.

paranoia | 03-10-06 | 10:39

@ De Siamesekolibri 03-10-06 10:31:

Misschien omdat dit een algemeen nederlands standpunt is?
Als je dan als vertegenwoordiger van het nederlandse volk (ongeacht je achtergrond) in de tweede kamer komt, maar dat standpunt verwerpt, dan klopt er dus iets niet! Bovendien, het toont weer eens een gebrek aan zelfkritisch denken...

Pizzapunt | 03-10-06 | 10:39

sjaakdeslinksesul 03-10-06 @ 10:33
Geen LOL maar een applaus @ Sjaak.

Teen | 03-10-06 | 10:38

@bwahaha Als jij niet begrijpt dat iemand zijn mening, de manier hoe die mening tot stand kwam, en de manier hoe je ermee omgaat, in de politiek belangrijk is. En dat een volkenmoordje best een big deal is. Dan snap ik best waarom jij nog links bent. :)

OpenDeur | 03-10-06 | 10:38

@bwahaha 03-10-06 @ 10:34
Het heeft te maken met het feit dat een NL politicus niet een moord op duizenden mensen kan ontkennen of bagatelliseren.

DutchXTC | 03-10-06 | 10:38

@De Siamesekolibri Uitleg: Vier jaar geleden waren er in de politiek net zoveel achterlijke debielen als nu, en blijkbaar is het redelijk makkelijk in de politiek hoog te komen met een verleden als crimineel, Holocaust ontkenner, terrorist, dwangmatig liegen over kanker, fraudeur, dictator wannabee. Het verschil zit hem in de pers, die zoekt naar blubber om zo hun krantjes te verkopen en meer kijkertjes te krijgen. Die pers ruikt bloed, en dus meer geld, en dus duiken ze er massaal op. Klinkt smerig, is het ook, maar is blijkbaar de enige manier om nog een beetje de politiek "schoon" te houden. Het is dus of de pers, of iemand in de grote partijen die google kan gebruiken.

OpenDeur | 03-10-06 | 10:35

Hahahaha, heerlijk gezeik bij de pvda,ik hoop dat het veel stemmen kost.

Alexander the Great | 03-10-06 | 10:35

LOL@sjaak

superjan | 03-10-06 | 10:35

Wat een non-discussie. Wat de fuck heeft dit te maken met de Nederlandse politiek?

bwahaha | 03-10-06 | 10:34

ik lach me verrot, die pvda lutsers kunnen niet hard genoeg op hun bek gaan. IMHO

QB (ja die.....) | 03-10-06 | 10:33

Nee, Dr. Ton Zwaan (schrijver van het artikel) is wel betrouwbaar. Hij publiceert al jarenlang over de armeense genocide met een duidelijke boodschap, schreef een rapport over de genocide in Joegoslavie en trad op als getuige a charge voor het o zo betrouwbare Joegoslavietribunaal ten tijde van de rechtszaak tegen Milosevic, zit vuistdiep in de Wiarda Beckman stichting en is ook nog eens een voorvechter van de multiculturele samenleving. Sorry, maar die lutser moet zijn bek houden.

sjaakdeslinksesul | 03-10-06 | 10:33

Da's helemaal niks voor Trouw, de meest links-gereformeerde krant van de Linkse Kerk... Maar wel een prachtige manier om al die troetel-Turken uit de politiek te weren! Chapeau!

Is het trouwens bekend dat er in Suriname ook een holocaust heeft plaatsgevonden? Toen Ronnie Brunswijk de bosjesnegers uitmoordde? Graag een uitspraak en stellingname van alle poli-Suri's.

(Brunswijk zorgde zelf trouwens weer voor genoeg aanwas, dus dat maakte die jungle-holocaust weer een beetje goed)

Horizontal Jack | 03-10-06 | 10:33

En Erik Jurgens van de PvdA wil de jeauden opnieuw verraden.
.
Alles voor de Moslim-kiezer, nietwaar, PvdA?
.

[btw, Mevr. Albayrak, scheer de snor eens af]

filter | 03-10-06 | 10:31

Wat ik nou niet snap: vier jaar geleden zaten er toch ook al Nederlanders van Turkse afkomst in de politiek? Waarom is het ontkennen van de genocide in Armenië nu pas een issue? Die mensen ontkenden dat vier jaar geleden dan toch ook al en toen mochten ze toch wel blijven? Uitleg iemand?

De Siamesekolibri | 03-10-06 | 10:31

Tsja, als mevrouw die Armeense zaak niet erkent moet ze van de lijst af. Terecht naar mijn mening en dat haar een spreekverbod is opgelegd zegt al genoeg lijkt mij. Wourtertje wil zijn turkse stemmers niet verliezen door mevrouw van de lijst te moeten halen.

DutchXTC | 03-10-06 | 10:30

Parlementsleden (en aanstaande parlementsleden) die hun oren zo naar een ander land laten hangen horen per definitie niet in het Nederlandse parlement thuis. Ze moeten eerst eens bedenken of ze nou Turk of Nederlander zijn. Je zit daar niet om Turkije te vertegenwoordigen!

Rooter | 03-10-06 | 10:30

Trouw is echt geen CDA-orgaan, eerder een orgaan van de PvdA of SP.
Kwestie van Lezen.

rkh | 03-10-06 | 10:29

M.i. heeft ze politiek nog geen ruk bereikt en is het mij wel duidelijk: stemvee voor de Turken, aangeboden door de laffe volksverlakkende PvdA.

Gain Style | 03-10-06 | 10:29

leuk en terecht artikel. albayrak: opzouten!

manna | 03-10-06 | 10:28

Die laatste zinnen van Pritt kunnen zo in de nieuwste SAW-movie.
"Hello Nebahat, i`d like to play a game"

Boze Buur | 03-10-06 | 10:28

Ach, een glas en een plas, de Armeense Holocaust blijft wat 'ie was. Vergelijking met de VOC is wat gezocht, die andere holocaust zit er kwa tijd en inhoudelijke vergelijking wat dichter tegenaan, zat maar vijftig jaar tussen, geen driehonderd; ging ook om het uitmoorden van een bevolkingsgroep.

opkeplurt | 03-10-06 | 10:27

Armeense Albayrak moet met de billen bloot!! Dat moet dan wel ook gefilmd worden. Graag.

bahbos | 03-10-06 | 10:27

apert onjuist en tendentieus... nodeloos quetsend eauk maar dat vergeten ze even

Sytze Vliegen | 03-10-06 | 10:23

Ze zal idd een flinke klodder op haar hoofd hebben, maar waarschijnlijk is het geen boter...

Traag | 03-10-06 | 10:21

PVDA'rs vertellen toch ALTIJD de halve waarheid, komt ze vaak beter uit!

RazendeBode | 03-10-06 | 10:20

Waar hebben we het over?

Alsof Nederland zulke schone handen hebben.

En indien Balkende echt de tijd van de VOC wil doen herleven, dan kunnen we niet zonder de Turkse hulp troepen ;-)

paranoia | 03-10-06 | 10:20

Nou nou, Trouwe is wel heel hard aan het stunten voor een nieuwe regering CDA-VVD. Bagetalliseren hetzelfde als ontkennen, wat een crap!

hondsdolle baas | 03-10-06 | 10:20

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl