Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Dus... binnenkort onder het mes?

gespastBinnenkort ook onder het mes voor een kleine ingreep in het Twenteborg ziekenhuis te Almelo? Maakt u zich geen zorgen! Jazeker, er is een 69-jarige mevrouw, terwijl ze vastgegespt en bij kennis was, levend verbrand. Maar er is geen chirurgenvinger gewond geraakt. Al het personeel dat in de OK aanwezig was, is ok. Nog geen eerstegraads blaar op de vingers is aangetroffen. Ach, redden was toch zinloos, de afstandsbediening van de operatietafel was namelijk al verbrand, de brandblusser was leeg. Iemand lossnijden van de operatietafel en zelf gewond raken? Hallo, ooit een dokter gezien die zijn nier of long gaf aan een patient? Kan 'ie wel bezig blijven. Neen, volgens het ziekenhuis is iedereen -bijna- in orde: "Aanwezige personeelsleden van het ziekenhuis en ook politiemensen hebben tijdelijk last gehad van wat brandende ogen en lichte hoofdpijn. "Wij van GeenStijl leven enorm mee met al die dappere doktoren en verplegend personeel. Een lichte hoofdpijn en brandende ogen is echt enorm vervelend. Morgenmiddag weer een potje golf dan?

Reaguursels

Inloggen

@young one
Bedankt voor je verhelderende commentaar. Je verduidelijkt een hoop, onder andere hoe moeilijk het is om iemand snel van zo'n tafel te krijgen.
Ik vrees dat ik me in mijn eerste meningvorming heb laten meeslepen door de toon van het artikel en het afgrijzen als ik me de verschrikkelijke positie waarin het slachtoffer verkeerde voor de geest haal. Zelfs voor mensen die dagelijks met zoveel menselijk leed worden geconfronteerd moet dit gruwlijk zijn geweest om mee te maken. Je pleidooi voor personeel in de O.K. en hun inzet is volkomen terrecht. En je bent nog objectief genoeg ook om te zeggen dat er waarschijnlijk menselijke fouten zijn gemaakt. Heb je helemaal gelijk in. Zoiets mag gewoon niet gebeuren. Of het nou een over het hoofd gezien technisch mankement was, gebrekkig onderhoud, verkeerd gebruik van apparatuur, een beoordelingsfout in het inschatten van de ernst van de situatie of wat voor combinatie dan ook.

Dikr | 30-09-06 | 17:13

In Almelo is altijd wat te doen:zo staat het stoplicht op rood,dán weer op groen!

h@rr | 30-09-06 | 12:46

@ young one 29-09-06 @ 19:45

Dank voor het verhelderende stuk. Interessant om het verschil te zien tussen iemand met verstand van zaken en die kleuter van een Hoxha.

Uiteraard kon iedereen ook wel zelf bedenken dat een team artsen en OK-personeel niet zomaar een vrouw laten omkomen. Maar goed, zelfstandig denken behoort nu eenmaal niet tot de sterke punten van de GS-roedel.

professor Zuurbekje | 30-09-06 | 10:02

Wat er met deze mevrouw is gebeurd is onthutsend en beangstigend. De wijze waarop GS weer met een lynchpartij reageert is onderhand bekend en voegt natuurlijk niets toe. Blijkbaar is in de procedures nooit rekening gehouden met de mogelijkheid dat er iets ontploft naast het hoofd van een gefixeerde patiënt. Het gevolg is dat het OK personeel toen dat wél gebeurde kennelijk geen mogelijkheden had om de patiënt te redden. Wie daar voor verantwoordelijk is weet ik niet, maar me dunkt niet het OK personeel. Zoals gebruikelijk heeft iedereen wel weer een mening maar geen steekhoudend voorstel tot verbetering.

poppermotje | 30-09-06 | 07:54

-weggejorist-

monaco | 30-09-06 | 07:04

Als ook ziet wat ze te verklaren hebben.

Degeen die verantwoordelijk is voor de verdoving heeft nog kans gezien naar de deur te lopen om met een brandblusser de brand te blussen.

Sorry hoor, maar ik denk niet dat ze met metalen kettingen vastlag en aangezien je voor het opereren een heel scherp mes nodig heeft, begrijp ik niet waarom je wel tijd hebt om een brandblusser bij de deur te pakken en niet effe een paar bandjes door te snijden.

Dood door schuld naar mijn mening.

Ze hebben wel een gevoel van sarcasme "Patient heeft niet gegild of geschreeuwd"

paranoia | 30-09-06 | 02:06

Sprinklers

Regelmatig lees je inderdaad na een brand die slachtoffers maakt, de reactie: "maar waarom hadden ze geen sprinkler installatie....". AaaaaaaaaaaH

Voor eens en altijd, sprinklers zijn niet bedoeld om MENSENLEVENS te redden, ze zijn bedoeld om het GEBOUW TE REDDEN.

IRRITANDarts | 30-09-06 | 01:08

Als ik naar de gemiddelde OK kijk zijn er toch wel een aantal zaken waarvan een gemiddelde pyromaan zou smullen: O2, Brandbare vloeistoffen en apparaten in een stopcontact die een vonk kunnen veroorzaken die voldoende energie heeft om een brand te veroorzaken. In de chemische industrie wordt dit al 50 jaar als een zone 0 beoordeeld. Mobieltjes uit, zeer strikte kledingvoorschriften (voorkomen van zuurstofophoping), koperen (vonkvrij) gereedschap en meer van dit soort zaken. Een OK is zo langzamerhand een gevaarlijke chemische fabriek geworden die dezelfde maatregelen rechtvaardigd: zuurstof flessen eruit, vonkvrij gereedschap gebruiken enz. Weer eens een bewijs dat de gezondheidszorg nog jaren achterloopt.

de professor | 29-09-06 | 21:31

-weggejorist-

shylock88 | 29-09-06 | 20:39

En toen was het stil ..........

lecram | 29-09-06 | 20:33

@ prof. Hoxha en alle andere die denken iets van de O.K denken af te weten door ziekenhuiseries etc..

Ik werk zelf op O.K. en het is heel moeilijk om een patient die op de operatietafel ligt en geopereerd wordt ff snel naar buiten te rijden: de meeste o.k tafels zijn verankerd of moeten met een trolley verplaatst worden (die weer bediend wordt met de AB).

Als wij een tafel moeten vervangen door een andere tafel omdat er bijvoorbeeld met rontgen gewerkt moet worden, zijn we zeker 10 min bezig. Daarnaast is het volstrekt onmogelijk om leren riemen door te snijden met enn chirurgisch scalpel (valt te vergelijken met spaansplaat proberen te zagen met een zakmes). Er is trouwens een logische reden waarom men deze gebruikt zou hebben: veel ouderen patienten vallen in slaap bij regionale anesthesie en kunnen onrustig wakker worden door desorientatie. Het laatste wat je wil is dat een patient begint te bewegen als ze net bijvoorbeeld een groot vat, stuk bot of een pees aan het opereren zijn.

Een andere mogelijkheid is dat er zogenaamde steunen gebruikt werden (gemaakt van metaal met plastic). Deze worden d.m.v een soort vleugelmoeren op de O.K tafel bevestigd en men is zeker 5 minuten bezig deze eraf te halen.

Een hoop reaguurdeers hebben het over sprinklers etc.. maar een zuurstofbrand kan je hier niet mee blussen, daarnaast staat een O.K vol met electrische apperatuur, als deze nat worden ontstaat er kortsluiting met als gevolg een stroomuitval in gedeeltes van de O.K. , I.C... is niet leuk als er ineens geen bewakingsmonitor, infuuspomp, beademingsapparaat of lamp het niet meer doet.

Als ik het goed begrepen heb, is het in die O.K een inferno geweest, en ik weet uit mijn eigen ervaring dat het O.K. personeel inclusief de specialisten hun uiterste best hebben gedaan om de patient te redden. Misschien dat operatiepersoneel/specialisten soms hard of ongevoelig kunnen overkomen, maar dit is in zekere mate nodig als je dag in dag uit. Pak 'm beet 1 tot 13 patienten behandeld met de meest verschrikkelijke ziektes en aandoeningen.

Ik zie iedere patient als een mens en probeer gevoelens idd niet of weinig mee te laten spelen, puur omdat ik s'nachts ook nog wil slapen, en lol wil kunnen maken buiten het werk.

Wie staat er dag en nacht klaar om levens te redden, mensen te genezen van kleine ongemakken (zoals een staaroperatie) tot uitgezaaide kanker. Van een nieuw stuk aorta tot een nieuw hartklep. Op de O.K werken stuk voor stuk mensen die andere mensen willen helpen, ookal komen sommigen hard en ongevoelig over.

Natuurlijk is er een onderzoek nodig, en waarschijnlijk zijn er (menselijke) fouten gemaakt en moeten er mensen vervolgd worden door de tuchtcommisie c.q strafrecht. Maar waar gehakt wordt vallen spaanders. Wat iedereen schijnt te vergeten is dat O.K personeel en specialisten ook mensen zijn.

young one | 29-09-06 | 19:45

Een verborgen kettershuis.. het bestaat dus nog!

KayJay | 29-09-06 | 19:33

@ Frits de Vriez 29-09-06 @ 15:12

Kan het alleen maar met je eens zijn.
Wat een ontzettend jeukerig toontje wordt er door 'Hoxha' in deze post aageslagen zeg. Computerheld op sokken.

professor Zuurbekje | 29-09-06 | 18:42

@corvanderlaak: een slokje brandspritus doet soms wonderen...

Ro1951 | 29-09-06 | 17:29

Ik heb soms last van brandend maagzuur!

corvanderlaak | 29-09-06 | 17:08

Gebrekkige richtlijnen? Onvoldoende veilgheidsvoorschriften? Ondeugdelijke apparatuur? Hoogervorst, kom er maar in...

Ro1951 | 29-09-06 | 17:01

Ahah, waar is onze Pieter van Vollenhoven.? Toch niet op vakantie, hoop ik.? Dat wordt weer een schandaal van jewelste, fillumpje erbij, opzwellend muziekje eronder, en een pracht animatie in 3D. Om een ongelovelijk lang verhaal kort te maken: 'welk politiek gewicht krijgt dit drama.?'

Hannalore | 29-09-06 | 16:50

@ Dikr
We worden het niet eens, maar life goes on (voor ons dan in ieder geval). Kritisch zijn mag, maar dan wel op basis van de feiten. Denk je eens in wat jij zou hebben gedaan als je aan die OK-tafel had gestaan. Hoezo had jij het beter gedaan dan de groep mensen die er bij waren? Dat ze niet gewond zijn geraakt zegt mij niets. Of je kan iets doen, of niet, en in het laatste geval blijf je niet in de vlammen staan. Bedenk trouwens ook dat er geen tijd was om er eens goed over na te denken, het was in seconden gebeurd.

Frits de Vriez | 29-09-06 | 16:29

er is trouwens een theorie die dit voorval goed zou kunnen verklaren, nl 'pluralistic ignorance', google maar even. Zo'n chirurg heeft de leiding in de ok, maar als er iets gebeurt waar hij niks mee kan denkt hij dat verpleging het oplost, terwijl zij naar de chirurg kijken. Nog steeds keihard op hun flikker geven trouwens, ze horen onafhankelijk te kunnen denken

kloodtviool | 29-09-06 | 15:56

@ Frits. Op het moment dat jij op de behandeltafel vastgegespt ligt val je onder de verantwoordelijkheid van de artsen, je leven ligt in hun handen. het is toch te gruwlijk voor woorden dat dit kan gebeuren? Jij zegt eigenlijk dat het een vreselijk ongeluk is, niets aan te doen, laten we vooral geen kritiek uitten of vragen stellen, want daarmee geef je de "betrokkenen en nabestaanden een trap na".. Sorry, maar daar ga ik niet in mee. Als er een paar artsen op de intensive care zouden liggen door hun poging de vrouw te bevrijden zou ik daar misschien anders over denken. De zaak moet zowiezo tot op de bodem uitgezocht worden en het is niet meer dan logisch dat mensen zich afvragen hoe dit heeft kunnen gebeuren en wie er voor verantwoordelijk is, en dat ze er grote vraagtekens bij hebben als ze het oorspronkelijke bericht lezen.

Dikr | 29-09-06 | 15:54

voor dit soort tuig hebben ze het tuchtrecht uitgevonden, alleen de straffen.... Sharia, iemand?

kloodtviool | 29-09-06 | 15:45

@ Dikr 29-09-06 @ 15:19
Ik was er inderdaad niet bij. Jij ook niet, maar toch ga je vooralsnog uit van het feit dat meer had kunnen worden gedaan. Ik kan daar niet bij. Binnen seconden was sprake van een vuurzee (aldus Telegraaf-bericht). Wat kan je dan nog? En het gaat hier om mensen die getraind zijn om in zeer stressvolle situaties te werken waarin het gaat om leven en dood. Ook ik ben benieuwd naar onderzoeksresulaten en vind dat die moeten worden afgewacht. Maar op basis van hetgeen nu bekend is kan ik niets, maar dan ook niets vinden wat wijst op "niet adequaat" optreden. Door te suggereren dat meer ahd moeten worden gedaan krijgen betrokkenen en nabestaanden een onterechte trap na.

Frits de Vriez | 29-09-06 | 15:43

@dikr,
maar toch denk ik dat deze inadequate sukkels een heel stuk slimmer zijn dan jij ooit zal worden... en de meeste mensen zijn eerder geneigd te geloven dat hier een ongelukkige samenloop van omstandigheden heeft plaatsgevonden wat een op verschrikkelijk einde is gekomen... maar dat zal wel aan het niveau liggen, maar dat zeg ik natuurlijk tot dat de ware toedracht boven water is, in ieder geval.

----TWISTED---- | 29-09-06 | 15:37

Frits de Vriez 29-09-06 @ 15:12

je vergeet misschien dat voor chirurgen hun handen heilig zijn? Die gaan ze dus echt niet beschadigen als ze denken dat het mogelijk is ze te beschadigen door welke (in)greep dan ook?

rosalie | 29-09-06 | 15:31

Frits, je hebt absoluut een punt. Toch kan jij ook niet met zekerheid zeggen dat het personeel er alles aan gedaan heeft om haar op tijd los te krijgen en dat dit niet te voorkomen was. Daar is een onderzoek voor nodig dunkt me. Tot dan vind ik het een bizar verhaal en ben ik geneigd te geloven dat hier een stelletje inadequate sukkels hun kop er niet bij hebben gehad. Tot de ware toedracht boven water is iig.

Dikr | 29-09-06 | 15:19

Sluit ik me bij aan.. Word een beetje moe van die puberale berichtgeving. Beetje respectvoller graag. Misselijkmakend

musavo | 29-09-06 | 15:12

Wat een domme post en wat een domme reacties. Denken jullie nou echt dat het OK personeel voor hun lol die vrouw in een vuurzee hebben achtergelaten? Is nou werkelijk de suggestie dat als jullie (de betweters hierboven) er bij waren geweest dat de afloop dan anders was geweest? Het is ook wel lekker beschuldigen zo, lekker achter je computertje met een kopje thee. Exemplarisch voor het zielige niveau vind ik de flauwekul over "scherpe mesjes zat in een o.k., waarom hebben ze de riemen niet doorgesneden". Dat ze daar nou niet op gekomen zijn zeg, jammer dat Dikr (@14.32) c.s. er niet bij waren, en waren de mesjes niet afdoende geweest dan hadden ze het vuur wel uitgespuugd. Enzovoort enzovoort.

Frits de Vriez | 29-09-06 | 15:12

hey hoxha,
Volgens mij was jij er niet bij, dus kan je niet oordelen, ik vind het wel erg kort door de bocht om zo te suggereren dat deze artsen er geen fuck aan gedaan zouden hebben.... nutteloos artikel, beetje jammer.

----TWISTED---- | 29-09-06 | 15:02

@rosalie 29-09-06 @ 14:32
Hehe sorry hoor, wist niet dat je boos zou worden...

padjakker deluxe | 29-09-06 | 14:57

Ik kan me ook NIET voorstellen dat er niets aan te doen was. Ik geloof nog eerder dat dit een heftige versie van 'hulp bij zelfdoding' was. Tering,.. je zal er maar vastgebonden liggen en niemand helpt je,.. op een adequate manier dan. Echt absurd! Bij het eerste beetje rook maak je die vrouw toch los? Hoe lang duurt dat? En inderdaad, iemand schreef het al,.. zat scherpe mesjes in een O.K. Gebrek aan iemand met een greintje initiatief waarschijnlijk. T' zal je moeder maar zijn godverdomme.

Dikr | 29-09-06 | 14:32

anesthesie, Padjakker, Jezus, sorry hoor, Padjakker (de luxe)

rosalie | 29-09-06 | 14:32

En bijbehorende aftredende ministers..

VoosMatroos | 29-09-06 | 14:32

Nu maar hopen dat ze niet illegaal was, anders komt er weer een kamerdebat.

BroodenSpelen | 29-09-06 | 14:28

Lucifer 29-09-06 @ 12:17

.
Scherp!

filter | 29-09-06 | 14:26

JohnDoe 29-09-2006 @ 12:18
www.vandale.nl bookmarken en ga je huiswerk maken.

Demisse_protinus | 29-09-06 | 14:19

Nieuw! In de SM-kelder 'In de strakke zweep': De Almelo treatment. Kost wat (5000,- euries) maar dan heb je ook wat.

Tuig | 29-09-06 | 14:06

de bier 29-09-06 @ 12:30
Whahahahahahaha, i fucking kill myself

kruT | 29-09-06 | 14:01

@rosalie 29-09-06 @ 13:49
Wat dan, een apparaat dat de pijn niet wegneemt maar zorgt dat je hem vergeet?

padjakker deluxe | 29-09-06 | 14:00

padjakker deluxe 29-09-06 @ 13:45

Ja...meestal wel...maar deze keer niet

rosalie | 29-09-06 | 13:49

medical_solution 29-09-06 @ 13:35

Misschien stond het apparaat aan zonder aangesloten te zijn......en dan ontploft....?
Ik denk niet dat er iemand rookt in zo'n OK.....;)

rosalie | 29-09-06 | 13:48

@rosalie 29-09-06 @ 13:31
Wtf is een apparaat voor 'amnestesia' dan? Is dat een apparaat dat je pijnloos gratie verleent ofzo?

padjakker deluxe | 29-09-06 | 13:45

Ik brand me hier de vingers niet aan

Pay | 29-09-06 | 13:43

Leden van het operatieteam zijn gisteravond bij familie van de overleden vrouw langsgeweest.
Was alleen die vrouw nog niet genoeg dan?? vraag ik me zo af

ruk-eend | 29-09-06 | 13:38

Levend verbranden op de operatietafel... Wat een manier om te gaan!

VoosMatroos | 29-09-06 | 13:37

@rosalie
ik weet natuurlijk niet hoe het apparaat in elkaar steekt, maar het is een apparaat waardoor je een patiënt bijvoorbeeld zuurstof kunt geven, narcosedampen etc. Voorwaarde is dat het apparaat in de buurt van de patiënt staat. Waarom dat ding in de fik vliegt? geen idee.

medical_solution | 29-09-06 | 13:35

Er is accuraat gehandeld

D'oh! | 29-09-06 | 13:35

Sebrenica in zakformaat: je redt je zelf maar, doen wij ook.

aad lohman | 29-09-06 | 13:35

@stem des volks 29-09-06 @ 13:25
Ik ga ervan uit dat ze gewone brandoefeningen hebben gedaan. Het is echter een heel ander verhaal als iemand met een gapende wond op je OK tafel ligt, gefixeerd, met explosieve stoffen om je heen, terwijl de brand JUIST onder je voeten begint. Oftewel, kans van 1 op ??????

RedFrits | 29-09-06 | 13:32

medical_solution 29-09-06 @ 13:25

Jij schijnt veel te weten over de gang van zaken in een OK.
Hoe kan een zuil voor amnestecia in de brand vliegen bijvoorbeeld als ie niet aangesloten is op de patient?

rosalie | 29-09-06 | 13:31

Je bent een respectloos monster Hoxha. Hoe kunnen we jou nou weer op het rechte pad brengen? Heb je misschien vrouw en kinderen? Kom, vertel eens iets over jezelf.

Tiepe | 29-09-06 | 13:30

@stem des volks,
Bedankt voor je link. Hij klaagt artsen aan omdat zij het advies van paranormaal genezers niet willen aannemen.
Humor!
Het is niet te geloven, waar het is waar gebeurd, door paranormaal genezer Veldhuis te Almelo.
Deze paranormaalgenezer Veldhuis heeft mijn vrouw via foto drie weken behandelt, op diverse foto's waren onvoorstelbare duidelijke verbeteringen zichtbaar volgens Prof. Dr. Oldhoff, in overleg met deze arts is behandeling uitgesteld

Treger | 29-09-06 | 13:29

@stem des volks 29-09-06 @ 13:23
Kijk, als we nou eens de basisverzekering omhoog gooien naar EUR 2000,- / jaar dan kunnen we genoeg personeel en apparatuur aannemen om iedereen met iedere klacht een complete checkup te geven. Doen we dat niet, dan moet je eerst afgaan op symptomen. Kennis van mijn had wat last van moeilijk plassen. Totaal geen pijn. Had nierstenen van 5 mm doorsnee... Pijnreceptoren werkten niet goed. Kwamen ze pas na maanden achter. Ieder geval is weer apart....

RedFrits | 29-09-06 | 13:28

@RedFrits 29-09-06 @ 13:20

Ik heb nog nooit van zo'n geval gehoord. Dus vaak zal het niet voorkomen. Maar voorlichting van of oefenen met de brandweer kan nooit kwaad, lijkt mij.

stem des volks | 29-09-06 | 13:25

@padjakker deluxe 29-09-06 @ 13:21
volledig mee eens! (een goede samenvatting overigens)

medical_solution | 29-09-06 | 13:25

@sjaakdeslinksesul niet echt; de OK kan nu een tijdlang niet gebruikt worden.
.
Schokkend verhaal, tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend gebracht stukje vind ik dit. Echt geen stijl.
.
Hoe vaak komt brand in de ok voor? Lijkt me logisch dat alles in een OK is gericht op het voorkomen van ongelukken door bewegende patienten, niet door brand.

makkie | 29-09-06 | 13:24

@RedFrits 29-09-06 @ 13:15

Mmh. Die site waar ik een link van heb gestuurd, die gaat toch niet over complotten en samenzweringen - zoals jij suggereert. Het gaat vooral over het feit dat artsen patienten vaak niet serieus nemen. Mevrouw komt met buikpijn, "Ach, het is een verzakking". "Maar ik heb geen baarmoeder meer dokter". "O, nou, dan is het psychisch" Mevrouw sterft aan darmkanker. Wat is daar complotterig en samenzweerderig aan?? Ik weet dat artsen ook mensen zijn, maar er worden wel errrug veel fouten gemaakt, met inderdaad: heftige gevolgen. En het Medisch Tuchtcollege? Dat is een wassen neus joh. In HP/De Tijd staat elke week een medische blunder mét afwikkeling. Dat Medisch Tuchtcollege stelt geen reet voor.

stem des volks | 29-09-06 | 13:23

Stom gedoe. Brand uitbreken kan. Fixeren is een praktijk. Wat was het plan hierbij VOORDAT de brand daadwerkelijk uitbrak? De tyfus voor degene die gefixeerd is? Als een ziekenhuis met een omvang van pak 'em beet een detentiecentrum voor assielzoekers heeft en er 10 operaties met fixatie worden uitgevoerd, en er breekt brand uit, betekent dat dan 10 doden vooraf ingecalculeerd?

Henk Hunk | 29-09-06 | 13:22

@vast goed
Kan jij die dode gamert nog herrinneren? Dan weet je toch hoe GS altijd vol medeleven is.

spooky | 29-09-06 | 13:22

Volgens mij staat er toch echt in dat bericht dat de patient op het moment van de brand plaatselijk verdoofd was door middel van een ruggeprik. Nu ben ik geen arts, maar voorzover ik weet had het dus niet geholpen om haar alleen maar 'los te snijden' (wat volgens mij lang zo eenvoudig niet is, als ik die OK's soms op TV zie), want met een ruggeprik ben je volgens mij tijdelijk vanaf de plaats van de prik volledig verlamd...
'
Iemand had haar los moeten maken, alle klemmen, slangen, instrumenten moeten loshalen, en haar met een mogelijk gapende incisie de OK moeten uitdragen door een uitgang die waarschijnlijk op het punt stond af te fikken. En dat in een ruimte vol met apparatuur waar zuurstofflessen, chemicalien etc aanhangen... In een split-second.
'
Heel tragisch allemaal, maar het is gebeurd en ik denk niet dat iemand die er niet bij was kan zeggen dat er verkeerd gehandeld is...

padjakker deluxe | 29-09-06 | 13:21

@stem des volks 29-09-06 @ 13:18
Vraag jij je nou niet af wat de kans is dat dit nog eens gebeurt??

RedFrits | 29-09-06 | 13:20

Volgens mij hebben OK-mensen kapjes op en handschoenen aan...was er nou niemand die bij zinnen bleef en adequaat (leuk politiek woord) kon handelen? Als dat niet zo was, dan is het vreselijk voor de patient en voor het OK-personeel, maar is het onmacht.....

rosalie | 29-09-06 | 13:20

Nog niet bekend hoeveel operaties moeten worden uitgesteld lees ik in het artikel. Ik gok heel weinig, ik zou naar een ander ziekenhuis gaan tenmiste.

spooky | 29-09-06 | 13:19

@medical_solution 29-09-06 @ 13:13

Ik speculeer niks. En de onafhankelijke onderzoeken afwachten ... d'r zit niks anders op toch. Ik word wel licht ziek van al die onafhankelijke onderzoeken de laatste jaren. Onderzoek heeft alleen zin als we er iets van kunnen leren - daar is in dit geval lijkt mij geen langdurig onderzoek voor nodig: verplaatsbare ok bedden, goede brandblusser en voorlichting van of oefenen met de brandweer. Klaar!

stem des volks | 29-09-06 | 13:18

@Randall Flagg 29-09-06 @ 13:15
Dat hoofdstuk "Brand in OK, evacuatie gefixeerde patient" is verouderd. Daarin staat nog dat je de patient eerst moet vragen of hij particulier of ziekenfonds verzekerd is alvorens je tot actie over mag gaan.

the_Tzar | 29-09-06 | 13:17

the_Tzar 29-09-06 @ 13:13

We leven in Nederland, dus je zult waarschijnlijk op je wenken bedient worden.Een rapport, een commissie, en dan.......... ik krijg visioenen van chirurgen die een operatie uitvoeren met een brandweerhelm op.

monfer | 29-09-06 | 13:17

Wat staat hierover in het bedrijfsnoodplan? Als dat er al is natuurlijk? Kijk eens in het hoofdstuk "Brand in OK, evacuatie gefixeerde patient". Mr Flappie van Vollenhoven, kom er maar in!

Randall Flagg | 29-09-06 | 13:15

Als er iets panisch gebeurt, kennen mensen in het algemeen twee reacties: fight of flight. Dat is een mechanisme uit de verre historie van de mensch. Alleen bij psychopaten zit dat anders in mekaar. Gek genoeg werkt bij de meeste mensen het flight beter dan het fight. Zal wel erfelijk wezen - en dan hebben meer flight dan fight mensen de 21ste eeuw gehaald.

stem des volks | 29-09-06 | 13:14

@ stem de volks
je kunt blijven speculeren. Laten we de onafhankelijke onderzoeken maar afwachten.

medical_solution | 29-09-06 | 13:13

Voortaan een rol Ductape aanwezig hebben om patiënten snel mee dicht te tapen in geval van brand. Lasers bij de ketens zodat de patient snel 'losgebrand' kan worden. Dan dat je de operatietafel zo om kunt klapen dat je de patient snel in een gemotoriseerde rolstoel kunt kiepen zodat deze snel van de brand verwijderd kan worden. Schandalig dat dat niet al lang is ingevoerd :(

the_Tzar | 29-09-06 | 13:13

Ik hoop dat iedereen die kritiek heeft op het OK personeel ooit in zijn leven nog de kans krijgt te bewijzen hoe het wel moet (inclusief Hoxha).

monfer | 29-09-06 | 13:12

@Treger 29-09-06 @ 13:08

Ik ken dr. Rath niet. Ik zag alleen een site met allemaal klachten over dit ziekenhuis te Almelo.

stem des volks | 29-09-06 | 13:12

Gruwelijk.

De StoorZenDer | 29-09-06 | 13:10

Is er al een blik traumapsychologen open getrokken om de artsen en verplegers te begeleiden. Valt niet mee een heel weekend binnen zitten met brandende ogen !

Heintje Davids | 29-09-06 | 13:10

Tis een manier om de wachtlijsten in de zorg tegen te gaan, maar geen goeie!

sjaakdeslinksesul | 29-09-06 | 13:08

@stem des volks,
Ja de lokale bevolking heeft meer vertrouwen in een duitse heilpraktiker. Zo ken ik er ook nog vele. Van jouw link: (ben jij ook een gelovige van Dr rath?)
Weet U, het grootste Nationaal onderzoek instituut van de USA heeft bevestigt, dat dr. Rath met zijn Cellulaire geneeskunde het bewijs heeft geleverd, dat zijn hooggedoseerde celvoedingsstoffen gericht kankercellen doodt en de gezonde lichaamscellen versterken, zonder bijwerkingen.
Zie bewijzen dat voedingsmiddelen kanker kan genezen op de volgende websites:

Treger | 29-09-06 | 13:08

Erg tendensieus stuk. het is erg makkelijk om de doktoren hiervan de schuld te geven. Zij zijn geen hulpverleners bij brand, ook zij moeten zsm het ziekenhuis verlaten. Het is kl*te maar that's life.

Rottweilertje | 29-09-06 | 13:07

Ja kom zeg een beetje je vingers verbranden, dan kan je toch niet lekker meer een stukje gaan zeilen in het weekend ?

Nattepoester | 29-09-06 | 13:07

@treger
Blijft de vraag waarom niemand enige schade heeft als ze geprobeerd hadden haar te redden (en dan bedoel ik niet na 1 seconden, ja lukt niet, hoije).

controle | 29-09-06 | 13:07

@RedFrits 29-09-06 @ 13:04

Als jij ook nog een paar van dit soort gevallen kent ... maakt dat de zaak nou erger of juist minder erg??? Meer medische fouten is meer erg lijkt mij. Of ben je wiskundige, waar twee keer negatief toch weer een positief oplevert?

stem des volks | 29-09-06 | 13:06

Ok's vallen in de zwaarste catogorie voor het prepareren van technische instalaties. Dit omdat er veel brandbaren gassen worden gebruikt, maar ook om te voorkomen dat patienten tijdens ingrepen een stroomschok krijgen. De zwaarte is dan weer afhankelijk van de ingreep. Oppervlakkig laag risico en in hart long gebied hoog.
Heel veel regels en als er dan een steekvlam ontstaat is het niet simpel 1 kraantje dichtdraaien. Er is geen houden aan. Neemt niet weg dat de blusser het had moeten doen. Hoe heldhaftig ben je als je bij een dergelijke steekvlam staat??????????
Geloof me de mensen van de OK daar houden hier een behoorlijk trauma aan over net als de familie van de overledene. Een beetje respect mensen is wel op z'n plek.

pseudomonas | 29-09-06 | 13:06

@stem des volks 29-09-06 @ 12:58
Ja, zo ken ik er ook een paar. Geloof jij alles wat je op internet leest?? Internet is niet heiligmakend en dat soort sites kunnen mensen kapot maken......

RedFrits | 29-09-06 | 13:04

@ medical_solution 29-09-06 @ 12:55

Dus met tape of riemen etc. Maar dus niet met ijzer ... Ik weet niet of het kon, die mevrouw losmaken - maar het lijkt mij toch wel. Zou het kunnen dat het personeel zo is geschrokken en in een eerste reactie koos voor flight ipv fight (of rescue in dit geval)?? En dat toen ze weer bij hun positieven waren, niet meer terug durfden? Zal ook geen prettig gezicht geweest zijn, de vlam was bij haar hoofd. Dus hoofd meteen al verbrand.

controle 29-09-06 @ 12:58
De bedden zijn niet te verplaatsen, begreep ik. Die zijn verankerd in de vloer. Daar zullen nu wel weer nieuwe richtlijnen voor komen.

Vreselijke dood, trouwens. Vastgebonden op een bed, geen gevoel of kracht in je benen en dan verbranden. Brrrr.

stem des volks | 29-09-06 | 13:03

@controle,
Je weet altijd alles beter he? waren er maar meer als jij....
"Ze is door de plaatselijk verdoving volledig bij bewustzijn maar ligt, zoals dat in medisch vakjargon heet ‘gefixeerd op de operatietafel’.
Dit is een gebruikelijke procedure om te voorkomen dat ze onverwacht beweegt tijdens de ingreep. De operatietafel is om dezelfde reden vergrendeld aan de vloer en kan niet de ruimte uit worden gereden. De afstandsbediening van de operatietafel is door de vlammen al onbereikbaar geworden."

Treger | 29-09-06 | 13:01

@controle
ik ga je dat niet vertellen... kennelijk heb je je keus al gemaakt: het personeel is nalatig geweest?

medical_solution | 29-09-06 | 12:58

@Treger 12:47
Dus een steekvlam naast het hoofd.
.
Dan heb je dus mooi de tijd om de gespen (die niet bij het hoofd zitten) los te maken. En zijn die bedden niet te bewegen?
www.esthetischeheelkunde.com/sitepics/...

controle | 29-09-06 | 12:58

@stem des volks

Vette grijnsssssss

Karel Kruizenruiker | 29-09-06 | 12:57

@Koning Koel

Mond vol dikke woorden, maar heb je ook enig besef van ons rechtssysteem?
Het ziekenhuis meld dat er 2 onafhankelijke onderzoeken komen. En stel nou he, hypothetisch gesproken -en ik weet niet OF je je dat voor kan stellen- dat het personeel inderdaad geen blaam treft; ben je dan net zo stoer en geef je dan toe dat je fout zat? Lekker veilig achter je toetsenbord, peuk en baco onder handbereik?
Ergens vermoed ik van niet..

spitzfire | 29-09-06 | 12:56

misschien is er wel sprake van een racistische moord, of zou het niet?

Onderbuik | 29-09-06 | 12:56

Geenstijl gaat hier wel iets te ver. Dit bericht is tendentieus, ongefundeerd en buitengewoon kwetsend voor de nabestaanden en de betrokkenen.

D. van Alphen | 29-09-06 | 12:56

@stem des volks
Afhankelijk van operatie (en dus houding) van patiënt kan iemand vastgemaakt worden met tape, doeken, houders enzovoorts..

medical_solution | 29-09-06 | 12:55

@oakie 29-09-06 @ 12:35
ssst... verkeerde topic! Hier wordt alleen maatschappijkritisch gereaguurd.
sjaakdeslinksesul 29-09-06 @ 12:31

sjaakdeslinksesul | 29-09-06 | 12:55

Volgens mij is in elke OK een poederblusser aanwezig. Met al die electrische apparatuur is blussen met water een beetje erg dom. Ook het vastgespen wil niks zeggen; als de patient aan allerlei slangen vastlag, misschien wel door het keelgat, is het volgens mij niet handig om die er maar zo snel mogelijk uit te trekken. Zolang er niks bekend is over wat voor een operatie het betrof is gemakkelijk wijzen en schoppen.

OoO | 29-09-06 | 12:55

Ongezien de tiefus voor dat ziekenhuis!

Eagle_Eye | 29-09-06 | 12:54

@medical_solution
Als dat waar zou zijn dan zou tenminste 1 iemand lichte verbrandingen moeten hebben. Je gaat mij niet vertellen dat er geen tijd was om wat te doen zonder meteen je leven op het spel te zetten.

controle | 29-09-06 | 12:53

@fucky

In zo'n halal ziekenhuis zullen ze ook wel een behoorlijke afeling voor rugklachten hebben. Bijna alle allochdingensen die ik ken hebben 'pijn in rug, mieneer'.

stem des volks | 29-09-06 | 12:53

Laat dit een les zijn. Tijdens verdoven nooit met lucifers spelen. Nee, ook niet tussen de tanden.

tiswat | 29-09-06 | 12:52

@redfrits
Hoe lang duurt het om iemand los te maken? Ik schat minder dan 1 minuut? Hoe lang duurt het om iemand los te snijden (met een scalpel, als het goed is hebben ze die daar)? Ik schat minder dan 1 minuut? Maar dat is allemaal irrelevant. Relevant is dat niemand enige vorm van schade had opgelopen, wat dus in mensentermen betekent dat je het hazepad gekozen hebt. Ergens begrijpelijk maar getuigt niet van moed.

controle | 29-09-06 | 12:52

@controle
ik weet natuurlijk niet hoe het precies gebeurd is en hoe de inrichting van de operatiekamer is daar, maar een operatiekamer is niet groot en als de brand ontstaat bij de in/uitgang (waar het narcosetoestel normaal gesproken staat)...

medical_solution | 29-09-06 | 12:52

@medical_solution 29-09-06 @ 12:23

Ik ben wel eens in een ok geweest, maar dan als patient. Hoe vast ligt zo'n patient eigenlijk vast?? En waarmee??

stem des volks | 29-09-06 | 12:52

@Koning Koel 29-09-06 @ 12:47
Nee hoor, geen medisch personeel. Maar jouw reactie duid erop dat je een heftruckchaufeur bent?? Is net zo'n zinloze veronderstelling...

RedFrits | 29-09-06 | 12:50

Bij srebrenica vertrokken de dutch bat-ters ook toen de "vlam in de pan" sloeg. Na afloop gingen ze dansen omdat ze niets was overkomen. Dat laatste ging net iets te ver!

Pigha Lal | 29-09-06 | 12:48

@controle 29-09-06 @ 12:44
Hoe zat die mevrouw dan gefixeerd? Jij bent er schijnbaar bij geweest, dus ben benieuwd. Ze zullen haar inderdaad wel met twee stukjes bindtouw van de GAMMA hebben gefixeerd... Overigens, weet iemand waar mevrouw aan werd geholpen? Is mischien wel van belang voor de beeldvorming van sommige reaguurders.....

RedFrits | 29-09-06 | 12:48

dood door schuld!!!

Stummy | 29-09-06 | 12:47

Oeh, zere teentjes... De bekende reactie van het verheven Medisch Personeel.

Koning Koel | 29-09-06 | 12:47

Tis doktEr, niet doktor, Hox : P

Lemau | 29-09-06 | 12:47

... Duidelijkheid over de exacte oorzaak van de brand wordt over enkele weken verwacht....
dit is toch geen schipholachtigebrand? komt er een onderzoekscommissie?of zijn ze nog op zoek naar de black box van het narcose apparaat?

ed.. | 29-09-06 | 12:47

@controle,
Check de facts. Jij gaat een gassteekvlam in lopen?
"OK-personeel hoort eerst zacht, daarna luid gesis in de operatiekamer. Enkele seconden later is het geluid oorverdovend. De anesthesie-zuil, waarop alle medische apparatuur is aangesloten, produceert rond tien voor elf een enorme steekvlam. Het apparaat staat op kleine afstand aan de linkerzijde van het hoofd van de 69-jarige vrouw. De patiënte die op dat moment vastgemaakt is op de operatietafel, kan alleen geen kant op. Ze is door de plaatselijk verdoving volledig bij bewustzijn maar ligt, zoals dat in medisch vakjargon heet ‘gefixeerd op de operatietafel’."

Treger | 29-09-06 | 12:47

@koning,
En terecht dat deze beroepsgroep afgeschermd wordt. Wil je hetzelfde als in Amerika waar een arts als hij ongeval met letsel ziet waar nog geen hulpdienst bij is direct een rondje om gaat lopen wegens risico aansprakelijk gesteld te worden wegens extra letsel oid?

Treger | 29-09-06 | 12:44

@Koning Koel 29-09-06 @ 12:41
Als jij in het ziekenhuis komt is het bezoekuur. Dan kunnen ze eindelijk koffie drinken?? En dat ze klagen, daar heb je gelijk in. Gelukkig doet de rest van 0031 dat nooit, toch?? Zijn net mensen he??

RedFrits | 29-09-06 | 12:44

Ik ben benieuwd welke minister hiervoor gaat aftreden....

Zien | 29-09-06 | 12:44

@medical_solution
Nou dat acuut handelen hebben ze zeker vergeten. Ik begrijp dat het altijd snelle beslissingen zijn maar zonder enige vorm van schade hieruit komen getuigt toch van een bepaalde lafheid. Ik bedoel, laten we ons de situatie even voorstellen. Een lokale brand in een vertrouwde ruimte (rook moet dus geen probleem zijn om weg te komen). Ik zou toch zeggen dat je voordat de brand zich over de hele ruimte heeft uitgebreid, je minstens 1 minuut hebt om wat te doen. Of niet?

controle | 29-09-06 | 12:44

"Is ziekenhuis personeel wel voldoende ingelicht wat te doen in het geval van een brand?"
Welke minister willen we nu weg hebben? Wat mij persoonlijk belangrijk lijkt is kijken of de riemen niet een 'snel-ontkoppeling'-systeem hebben. Dus dat je iemand snel kunt bevrijden zonder over te hoeven gaan tot he doorsnijden van stoffen/lederen riemen met een scalpel (wat m.i. lang zou duren).

HomoUniversalis | 29-09-06 | 12:43

Medisch personeel voelt zich vaak boven iedere verdenking verheven, omdat het van dat fantastisch, menslievend werk doet. Telkens horen we hoe hard ze voor dat hongerloontje moeten werken en verwijzen ze naar het afvegen van vieze bejaardenbillen. Als ik in het ziekenhuis kom, drinken ze altijd koffie! En klagen, klagen... over de arts, het loon, de werktijden, collega's, reistijden, werkkleding, patienten, familie van patienten, de airco, de hoogte van de bedden, procedures! En nu is het zeker ook schandalig dat we willen weten of wel alles in het werk is gesteld om deze mevrouw te redden?

Koning Koel | 29-09-06 | 12:41

Misschien was ze wel lastig (lees: Fin)en hebben ze haar extra laten liggen.
<p>&nbsp;</p>
Buiten dat vind ik het toch schandalig dat de anderen er zonder enige kleerscheuren vanaf zijn gekomen.

Coot | 29-09-06 | 12:41

een lichtpuntje is misschien dat het slachtoffer op de plek waar ze verdoofd was niets voelde...

Onderbuik | 29-09-06 | 12:40

Ik zag op het nieuws dat een verpleegster een brandslang ging halen tegenover de ok, en daarmee probeerde te blussen...

uuhm

Moet je een elektrische brand wel met water blussen???

Rowdey | 29-09-06 | 12:40

@irritatione
My point exactly, niemand weet hoe het precies gelopen heeft maar zonder enige kleerscheuren ervan af komen is not trying in my book.

controle | 29-09-06 | 12:40

@ controle
medisch personeel wordt geschoold voor goed handelen in acute situaties, daarbij staat je eigen veiligheid nog altijd bovenaan (niet meer dan normaal). Via deze weg klinkt dat natuurlijk erg bot... en dat is het voor je gevoel ook.

medical_solution | 29-09-06 | 12:40

En vergeet al zuurstof slangen en andere gassen niet die in zo'n ruimte aanwezig zijn. Binnen een paar tellen kan het erg heet worden in zo'n ruimte. Zie het ongeluk met het Apollo ruimte project maar eens.

de bier | 29-09-06 | 12:39

Was er weer een verpleegster aan het paaldansen om die anaesthesiezuil? Die nylon lingerie, dat wil wel vonken.

Rooter | 29-09-06 | 12:39

@Treger
Als het zo erg was hadden ze dan niet zelf enige verwondingen gehad?

controle | 29-09-06 | 12:38

@controle 29-09-06 @ 12:32
nee hoor, daar zijn brandweerlieden voor, doktoren zijn er om minder heftige gevaren te bestrijden. ik hoor net op het nieuws dat het ok-personeel "net op tijd weg konden komen" ik vreet echt mijn schoenen op als er ook maar een kledingstuk van dat personeel is geschroeid. wat een idioten, als men het heeft geprobeerd, moet er van die 6 mensen in elk geval een een verbrande vinger hebben.

irritatione | 29-09-06 | 12:38

@controle,
Ooit een gaslek met steekvlam meegemaakt? Succes ermee jongen!

Treger | 29-09-06 | 12:37

@Treger
Denken vriend, denken. Als je bij een brand vandaan komt zonder uiterlijke beschadigingen (zwart rond de mond of brandwonden) ziet het er toch verdacht veel uit dat je snel de benen genomen hebt. Ik zou toch zeggen dat ze minstens 1 minuut de tijd hadden.

controle | 29-09-06 | 12:36

doet ie t ??
oakie 29-09-06 @ 12:38

oakie | 29-09-06 | 12:35

irritatione 29-09-06 @ 12:28
daarom zeg ik (een hem) ook: kom eens in een operatiekamer kijken, dan zie je dat het makkelijker gezegd is dan gedaan. Meestal is een narcosetoestel bij de deur gelokaliseerd als dat ding in de fik staat... kom er dan maar eens langs. Er zijn nog wel meer redenen te bedenken. Overigens is het diep triest dat dit gebeurd is. Sterkte aan de nabestaanden.

medical_solution | 29-09-06 | 12:35

Hoe snel kan een brand om zich heen grijpen??? Nou, zo snel mischien: nl.wikipedia.org/wiki/Apollo_1

Ik wacht toch maar eerst een officieel rapport af voordat ik conclusies trek over wat er echt gebeurd is. Kan iemand zich die stadionbrand in Engeland nog herinneren??

RedFrits | 29-09-06 | 12:35

Zelfs in de SM-wereld zijn er richtlijnen dat iemand zeer snel kan worden losgemaakt voor als er iets zou gebeuren. Tenminste, bij de mensen die een beetje verantwoordelijk bezig zijn. Het klinkt haast onmogelijk dat er in de gezondheidszorg geen formele of informele richtlijnen voor bestaan.
'
Officiele berichten, ach ja. Na de Schipholbrand werden er ook persconferenties gehouden en was er niks aan de hand. Misschien gaat er nog eenmaal een kop rollen in Den Haag voordat de verkiezingen er zijn.
'
Over enge dingen in de OK gesproken, onder narcose brengen gaat bij sommige mensen niet altijd even goed. Bekend zijn de verhalen van mensen die zich vaag gesprekken kunnen herinneren of denken dat ze de boel van een afstandje hebben gevolgd, maar het komt ook voor dat iemand bij bewustzijn blijft en alles kan voelen terwijl ie geen kik kan geven. Het schijnt zelfs niet zo heel zeldzaam te zijn. Prettige gedachte.

Repperdeklepklepklep | 29-09-06 | 12:34

Het zal je maar gebeuren als arts/verpleegkundige zijnde.
Niet oordelen in dit geval. Is al tragisch genoeg en ik denk dat dat OK team een flink trauma heeft opgelopen. Wie durft te insinueren dat deze mevrouw aan haar lot is overgelaten moet dat zelf maar kenbaar gaan maken in persoon bij het ziekenhuis daar (of elk willekeurig ziekenhuis) Hier doen is LAF!

Treger | 29-09-06 | 12:34

Lekker verhaal. "Nee hoor, mevrouw het is maar een zeer kleine ingreep. U voelt er niets van".

robbert jan hendrik | 29-09-06 | 12:33

Zal ik dan maar niet klagen over een brandend gevoel met het plassen.

Traag | 29-09-06 | 12:32

@medical_solution
Doktoren zijn er om mensen te helpen, hebben ze daar niet een eed voor afgezworen? Ik zal niet zeggen dat ik zo''n held ben maar zonder brandwonden eruit komen getuigt niet van proberen mi. En al helemaal niet van "hebben alles geprobeerd" zoals de nos het omschreef.

controle | 29-09-06 | 12:32

fuckje 29-09-06 @ 12:27
Aan kruT te zien mogen ze er ook wel een grote psychiatrische afdeling bij aan bouwen.

de bier | 29-09-06 | 12:30

Een beetje respect tonen voor deze mensen. GeenStijl, dit topic slaat echt compleet nergens op. Gebruik jullie hoofd is.

Okubuloku | 29-09-06 | 12:30

@de bier,
die afdeling heeft al een naam: Turkentrekkers.

fuckje | 29-09-06 | 12:30

@de bier 29-09-06 @ 12:19
Moehahah, moslims, geen hersenen. hahahaha. Hoe kom je erop

Korreltje Zout | 29-09-06 | 12:30

"Duidelijkheid over de exacte oorzaak van de brand wordt over enkele weken verwacht."
Enkele weken ?? Waarschijnlijk eerst even een goed verhaal bedenken en op elkaar afstemmen. Goed instuderen en dan mee naar buiten komen. Indekken heet zoiets, geloof ik.

Dirrek | 29-09-06 | 12:29

medical_solution 29-09-06 @ 12:23
medical solution doet zijn/haar naam eer aan. de vrouw was half verdoofd je hoeft die vrouw toch ook niet in je armen te dragen?? uit de vlammen trekken volstaat in dit geval. het is sowieso slecht dat die riemen niet in een keer los te maken zijn. en dat het ok-personeel allemaal volledig ongedeerd zijn, is op zijn minst merkwaardig toch?

irritatione | 29-09-06 | 12:28

@de bier
hahahahah hahahahaha
wat grappig hahahahahaha

kruT | 29-09-06 | 12:28

@de bier,
ik vrees dat de afdeling verloskunde wel een heel errug grote vleugel moet krijgen.

fuckje | 29-09-06 | 12:27

kruT 29-09-06 @ 12:24
Is manisch lachen ook aangeboren bij jullie??

de bier | 29-09-06 | 12:26

Valt een brandblussert onder het eigen risico?

Korreltje Zout | 29-09-06 | 12:26

‘In de luttele seconden waarin zich dit allemaal afspeelde heeft mevrouw geen zichtbare of hoorbare respons meer gegeven’, zegt Arie van Alphen, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Twenteborg Ziekenhuis
http://www.destentor.nl/binnenlandstn/article694382.ece
Gaat lekker Arie, misschien toch iets te veel bezuinigd op nieuwe apparatuur? Is ook duur he, net als die batterij magnetrons en diepvriespizzas die tegenwoordig de keuken in het ziekenhuis vervangen.
http://www.grootkeuken.nl/index.php?page=nieuwsartikel&id=265
Da's natuurlijk niet allemaal te bekostigen van het betaald parkeren.
http://www.tctubantia.nl/regio/almelo/article429270.ece

Zeurders | 29-09-06 | 12:24

precies wat ik dacht toen ik vanmorgen de krant las.

southdakota | 29-09-06 | 12:24

@de bier
Hahahaha wat maak jij goede grappen zeg. Ik lig echt helemaal in een deuk! Kijk iedereen eens lachen...

kruT | 29-09-06 | 12:24

kom eens kijken in een operatiekamer, alsof je 'even' een patiënt mee kunt nemen tijdens een operatie. Wat een dom geouweheaur zeg. Geef je mening als je er verstand van hebt ok?

medical_solution | 29-09-06 | 12:23

Ik vermoed dat dat O.K.-personeel zo is afgestomt dat ze die persoon op de tafel niet meer als mens zien. Ze zien het gewoon als werk. Als mijn trekker in de fik vliegt spring ik er ook gelijk vanaf. Ze waren gewoon even vergeten dat "dat klusje" een mens was. En daarna was het te laat.

Ongeletterde Boer | 29-09-06 | 12:22

Wat is daar vaktaal aan John Doe? VMBO'ertje binnengeslopen?

Kale | 29-09-06 | 12:22

Ik had al zo'n naar gevoel bij de officiele persconferentie, het personeel werd gesommeerd de ok te verlaten.

En het was geen uitslaande brand want de rest van de OK's draaien vandaag nog.

Maar alvorens een negatief waarde oordeel uit te spreken, hoe zag die brand er nou precies uit? Ik hoorde ook verhalen dat het slachtoffer door zuurstof gebrek om het leven is gekomen.

OversteKarremans | 29-09-06 | 12:19

@K(r)ut
Alleen mist het halal ziekenhuis een hersenonderzoekafdeling i.v.m. het ontbreken daarvan bij hun patienten.

de bier | 29-09-06 | 12:19

Demisse_protinus 29-09-06 @ 12:08
Ben jij nou helemaal van de pot gerukt? Oprotte met je vaktermen! Ok personeel...

JohnDoe | 29-09-06 | 12:18

Je mag verwachten dat als je het in de OK als ziekenhuis zo verkloot dat er op zijn minstens iemand bij de patient was gebleven om haar los te maken.
Het zou me inderdaad niet verbazen als de hele OK crew direct naar buiten is gevlucht.

Lafayette | 29-09-06 | 12:18

Wat vindt Professor meester Pieter hiervan?

HARAM | 29-09-06 | 12:17

beetje naschoppen heeft op dit moment weinig nut hoxha. was je tevreden geweest met meerdere slachtoffers?

manna | 29-09-06 | 12:17

kruT 29-09-06 @ 12:14

ik zweer je... hakbars grillen nog vaker

Sytze Vliegen | 29-09-06 | 12:17

Triest verhaal maar die artsen hebben nog mazzel dat ze geen uitgewezen asielzoeker is die de boel zelf in de fik heeft gestoken.

Lucifer | 29-09-06 | 12:17

Gewoon de kraan van de gasflessen dichtdraaien en het fikkie is uit, helaas was er niemand zo snugger.
Erg triest allemaal.
OK-personeel zonder brandblaren schroeiplekken is natuurlijk een heel raar verhaal, lijkt erop dat ze massaal weggerend zijn.

Eppo | 29-09-06 | 12:15

Goede reden voor mij om me in te schrijven bij dat Islamitische ziekenhuis. Nederlandse deugen zo te zien niet. Als je niet oplet wordt de helft van je goede long verkwanseld, je verkeerde been geamputeerd etc etc. Goede zorg hebben we hier in NL he?

kruT | 29-09-06 | 12:14

Logisch toch... jij en samenleving investeren enorm veel geld en tijd in je geneeskunde studie, de specialisatie etc.. Om dat nou in een keer te verpesten voor een 69-jarige.

Mr.D. | 29-09-06 | 12:14

Ik dacht dat apparatuur in de OK niet mocht vonken etc en al helemaal niet in de fik vliegen.. Maarja..

Tom1337 | 29-09-06 | 12:13

Hoxha is wel keihard maar eerlijk gezegd dacht ik precies hetzelfde toen ik het bericht in de krant las.

Isis | 29-09-06 | 12:13

@ Prof. Hoxha. Goh en hoe heldhaftig ben jij?

briljant | 29-09-06 | 12:13

Professor meester Pieter van Vollenhoven komt u maar!

HARAM | 29-09-06 | 12:13

Gewoon laten verbranden, boeiend!

Hurmiespurmie | 29-09-06 | 12:12

*Brekend Nieuws*
Minister Hogervorst treedt NIET af.

fuckje | 29-09-06 | 12:12

Gelukkig gebruiken ze om te opereren nooit scherpe objecten :O
echte helden !

sixersZunit | 29-09-06 | 12:12

geef mij dan liever maar zo'n Belgisch kalmeringsmiddel.

de Bruinrijder | 29-09-06 | 12:11

ik hoorde het vanochtend van mijn vriendin, nou ik denk dat tenzij de vrouw met staalkabels vastgesnoerd zat er toch wel een scalpel in de buurt geweest zal zijn om de riemen los te snijden? of een natte lap om die vrouw te beschermen terwijl een andere flapdrol een blusser haalt? ik denk dat het gewoon een stel angsthazen zijn die op verjaardagen vanaf de spreekstoel vertellen dat ze soms wel "dubbele diensten draaien om levens te redden" maar je handen in het vuur steken voor een verbrandende patient; ho maar. wat een ontzettende lutsers, doe mij dan maar onder narcose

irritatione | 29-09-06 | 12:11

Zeer waarschijnlijk weer het gevolg van de bezuinigingen, ditmaal in de zorg, onder het kabinet Bakellende.

MAXIMO | 29-09-06 | 12:09

Lekker makkelijk schoppen naar het OK personeel zeg, zeker als je je oordeel baseert op wat summiere krantenknipseltjes. Over het algemeen kan ik GS wel waarderen, maar dit gaat me te ver. Ben benieuwd of Hoxha zo heldhaftig was geweest.

Demisse_protinus | 29-09-06 | 12:08

Nergens een scalpel te bekennen natuurlijk. Was zeker alleen een KIJK operatie, daarvoor hoef je niet te snijden natuurlijk.

Days-Of-Wild | 29-09-06 | 12:08

Ik schreef het bij nieuwnieuws al.. ik kan me echt niet voorstellen dat er geen enkele manier mogelijk was om die vrouw te redden. Ik ben heel erg benieuwd naar de verklaring van het operatiepersoneel!

Claude Jacque | 29-09-06 | 12:08

Wie zich brandt...

Cloggy3 | 29-09-06 | 12:08

Nieuw in NL, vuurtherapie!
Baat het niet dan bent u het heerlijk mals gebraden haasje.

Zeurders | 29-09-06 | 12:07

Die brandoefeningen hebben dus wel gewerkt, zo snel "iedereen" in veiligheid gebracht...

da wizard | 29-09-06 | 12:06

De eerste berichten meldden dat nog niet duidelijk was waaraan de patiënt was overleden. Hallo? Plaatselijk verdoving, bij kennis, vastgegespt aan operatietafel, aan lot overgelaten in steekvlam... Kleine complicatie zeker.

Ongeletterde Boer | 29-09-06 | 12:06

nalatigheid tot en met, met de billen bloot!

Ahura Mazda | 29-09-06 | 12:05

Beetje kort door de bocht van Hoxha. Sterkte voor de nabestaanden! Moet er toch niet aan denken dat je zoiets overkomt!

Kale | 29-09-06 | 12:04

69 is best wel oud.

pinguins4fr | 29-09-06 | 12:04

Goed om te weten dat er over enkele jaren een echt kwaliteits HALAL ziekenhuis komt. Wellicht is de zorg aldaar voor de niet-nederlandse mens beter............

VotePim | 29-09-06 | 12:04

Als er ook maar IETS scherps in die OK had gelegen om haar los te snijden... Iets...

Iko Nal | 29-09-06 | 12:04

Ach, dood ging ze toch al

swahalla | 29-09-06 | 12:03

Lekkere ziekenhuizen daar in het noorden en oosten van het land...

Cabrónes | 29-09-06 | 12:02

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Online Casino