Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Gratis+dance=bloed [updated]

jajajtokkie.jpgWij hebben zo'n vermoeden dat Summer Grooves 2010 er nooit gaat komen. Het Veronicafeest op het strand van Hoek van Holland begon gezellie maar liep uit op een massale gratis vechtpartij met een dode en gewonden. Waarom? Lees de zin: 'gratis dance strandfeest in de buurt van 010, kom allemaal, hooligans niet toegestaan'. Maar goed, volgens bezoekers werd er bij de virtuele poort wel degelijk gecontroleerd... Niet op wapens, of hooliganisme maar op mensen die illegaal een paar blikjes bier in een tas meenamen. De gemeente Rotterdam had een vergunning afgegeven voor 15.000 man. Maar de toeloop was vele malen groter, Rijnmond heeft het zelfs over 50.000 bezoekers. De toegangsweg A20 raakte verstopt en werd op aan het begin van de zaterdagavond zelfs afgezet. Tja, als je dan een strand afhekt met een simpel heras hekwerkje zoals op deze beelden goed te zien is, dan weet je dat het foudt gaat. De organisatie, die vuistdiep in de Gemeente 010 zit, spreekt tegen dat er teveel bezoekers waren. Ook zeggen ze dat de ooggetuigen die vertellen dat de hekken weggesloopt werden, poep praten. De website is inmiddels offline gehaald. Op Veronicaradio draait de muziekrobot muziek als nooit tevoren, niets over het drama. Op de website van Veronica (tv, radio en vereniging) is niets te vinden over medeleven, een uitleg of wat dan ook. Wel een massive FAIL. Ga niet naar Hoek van Holland. Het strand is afgezet vanwege het onderzoek. Update: Volgens de politie waren er 40 tot 50.000 man. De politiek is in ophef enzo en eist opheldering. Buiten schijnt de zon. Update: Wie snapt het nog? Veronica Radio heeft niets te maken met Veronica, aldus een woordvoerder van Radio Veronica. Ze hebben niets met het feest te maken.

Reaguursels

Inloggen

-weggejorist-

Boemba | 25-08-09 | 10:04

60.000 man Defqon, en er gebeurd helemaal niks <-- zo hoort et

Sjeikie | 24-08-09 | 23:35

Gister op Castle of Love geweest (Kerkrade, Limburg) Keiharde security daar en goede controle op wapens en drugs. Wanneer de security dacht dat je een risico was (of illegale spullen bezat) werd je gewoon glashard bij je nek gepakt en eruit gegooid.
Mega goede sfeer daar, stootte jij iemand (of iemand jou) aan werd er netjes verontschuldigd, iedereen mega los gegaan (vooral ikzelf, haha) en de sfeer is niet te bechrijven. Zo kan het natuurlijk ook. Dan liever een feestje met 7000-72000 mensen .

SchinFoekie | 24-08-09 | 13:26

Was er ook bij , Castle of Love is nou iets wat je echt een feest kunt noemen.
Dat was inderdaad prima geregeld , de beveiliging had je zo bij de kladden als je wat in je schild wilde voeren.

bartjeb1989 | 24-08-09 | 22:10

*UPDATE*
volgens de laatste berichten zijn alle schoten gelost door de politie , en is de dode dan ook gevallen door het optreden van de politie. Er liggen nog steeds 4 mensen in het ziekenhuis waarvan er één nog steeds in levensgevaar. De politie zou zich bedreigd hebben gevoeld vanwege de hooligans die steeds dichterbij kwamen. Het commando "halt of ik schiet" zou meerdere malen niet opgevolgd zijn waarna de politie uit bescherming een aantal schoten heeft moeten lossen.

bartjeb1989 | 24-08-09 | 22:08

'Tja, als je dan een strand afhekt met een simpel heras hekwerkje zoals op deze beelden goed te zien is, dan weet je dat het foudt gaat.' Want?!?

_Fly66_ | 24-08-09 | 19:34

"Feest" was toch een ideetje van een PvdA-wethouder die Hoek wilde opstoten in de vaart der volkeren?

uwesbeki | 24-08-09 | 19:09

Update: Volgens de politie waren er 40 tot 50.000 man.

dat is wel een erg rekbaar iets? of is het iets van tussen de 40.000 tot 50.000 man
ik heb niet zo snel geteld maar er waren sowieso meer dan 40 man op de video te zien

MM0591 | 24-08-09 | 18:42

Onveilige avond met intimidatie tussen bezoekers.

Verhoogde risico's door aanwezigheid van groepen. Verhoogde risico's voor geweld tussen bezoekers met oog op snelheid van escalaties, schade en ernst van mishandelingen. Ook verhoogd risico voor ondermijnende gebeurtenissen met betrekking op het gehele feest en zijn verloop.

Verschillende geweldslijnen, overzicht zoek.

Het streven naar orde en stoppen van escalatie wordt een schermutseling waarbij partijen elk hun profiel gebruiken. Politie vanuit de hoogte vermanend, bekeurend, dwingend, arresterend, schietend. De menigte scanderend, massaal, slopend, blind, agressief.

Geen van de partijen kan toegeven.

Rellen verhevigen na het schietincident waarbij slachtoffers vielen.

Is menselijk toch ? Deze gang van zaken staat beschreven vanaf de Grieken.
Berichtgeving is fragmentarisch en onwaar om opinie en ' eigen oordeel' te kweken.

Leuk stappen of een gezellige avond hebben, hoeft niet zo massaal mogelijk te zijn.

Voor je chaos praktisch hebt ervaren kan je niet voorstellen wat te doen en hoe men in staat is zich op te stellen. Getuige opvang andere bezoekers, verkeersregeling, opkomst andere hulpdiensten, berichtgeving, etc

Mrpurple | 24-08-09 | 16:10

@SyntaxError | 24-08-09 | 00:18
off topic: Er waren inderdaad problemen gisteravond: niet kunnen commenten: Ddos aanval op GeenStijl en o.a. Spits. Hinderlijk gedoe.
Zie: webwereld.nl/nieuws/63403/ddos-aanval-...
end off topic

paridae | 24-08-09 | 15:57

Vraagje, waar is de video gebleven van die 4 mannen met de rug tegen elkaar? Is die weggetoverd overal>?

ildib | 24-08-09 | 15:39

Ik ga al een aantal jaren niet meer naar gratis feesten, tenzij je een kaartje moet bemachtigen.

Tevens ben ik zeeer sporadisch (als het 5 x per jaar is is het veel) in Rotterdamcentrum te vinden en enkel op de vrijdag avond.

Ik neem aan dat meerdere mensen dit hebben, zo niet: doen! van harte aan te bevelen. ;)

borrelnootje99 | 24-08-09 | 13:58

Gister op Castle of Love geweest (Kerkrade, Limburg) Keiharde security daar en goede controle op wapens en drugs. Wanneer de security dacht dat je een risico was (of illegale spullen bezat) werd je gewoon glashard bij je nek gepakt en eruit gegooid.
Mega goede sfeer daar, stootte jij iemand (of iemand jou) aan werd er netjes verontschuldigd, iedereen mega los gegaan (vooral ikzelf, haha) en de sfeer is niet te bechrijven. Zo kan het natuurlijk ook. Dan liever een feestje met 7000-72000 mensen .

SchinFoekie | 24-08-09 | 13:26

Daverz | 24-08-09 | 02:22
Het Veronica label is gewoon te koop voor de hoogstbiedende. Veronica als radiozender is gewoon een kleine jukebox waarop je elke dag dezelfde nummers hoort, aangevuld met nieuwsberichten en een zogenaamd coole DJ. In werkelijkheid een zo goedkoop mogelijk opgezette fuik voor reclamegelden, zonder enige band met of interesse in het vroegere piratengevoel.
Voor dat strandfeest is het Veronica label verkocht aan een organisatiebureau, die er dan weer geld aan kan verdienen. En vooral niet teveel kosten maken, zeker niet voor beveiliging of een goede organisatie. Gewoon op een cynische manier geld verdienen aan de onwetendheid van paupers.

Flippo | 24-08-09 | 13:10

Het feest was naar mijn mening in het kader "het jaar van de jongeren" Dit gratis feest is mogelijk tot stand gekomen door inzet en inbreng van de gemeente Rotterdam met landelijke steun/subsidie, wat zou kunnen betekenen dat B&W Rotterdam verantwoordelijk is voor het feestje... Dus Auboutaleb er is werk aan de winkel om het e.e.a uit te laten zoeken... Het is dus ten onrechte een Veronica feest te noemen, dat zij een bijdrage hebben geleverd qua muziek heeft niks te maken met de organistaie. Welke partikuliere/commerciele organisatie is en bij gebaat een gratis feest te organiseren???

WimDorsman | 24-08-09 | 13:08

Decibel Outdoor was relatief een net feessie.. maar ja, daar struikelde je over de security die overigens glashard zijn werk deed. Zo kan het dus ook.

OpperRanger | 24-08-09 | 12:00

Afgelopen keer citymoves den bosch. Was ook bijna een drama. In 07 was er ASOT met armin van buuren, 12000 bezoekers. Jaar erop citymoves met beperkte line up, totaal 3500 bezoekers. Dit jaar weer citymoves, alleen met van buuren. De organisatie verwachtte slecht 5000 man, en hadden dus ook maar faciliteiten voor 5000 man. Op het terrein kunnen echter 12000 man binnen. En die waren er dus ook bijna. Gevolg, wc om 15.00 al vol, te weinig barren voor drank en als toppunt, om 1930 geen bier meer, en om 20.00 geen alcohol. Toen was het echt bijna opstand, gelukkig om 2100 weer bier, maar dat had toen ook helemaal fout kunnen gaan, ware het niet dat het publiek wellicht wat minder 'beperkt' volk bevatte en meer relaxte mensen.

ildib | 24-08-09 | 11:48

De oplossing was zo simpel geweest.
Gewoon 15.000 gratis entree bewijzen uitdelen. Zonder kom je er niet in!
Minstens metaal detectoren bij de entree.
Evtentueel,
Een zeppelin boven het terrein met een poliitie team. Die elk beginnend conflict in de kiem laat smoren door een arrestatieteam te paard.
Trouwens, een paar beveiligingscamera's aan een luchtballonnetje is ook al prima. Kost bijna niets.
.
Stel dat door de media aandacht en viral-marketing er 100.000 bezoekertjes richting HvHolland waren gekomen? Hoe kun je in godsnaam een quotum van 15.000 man afgeven terwijl je geen invloed hebt op de instroom.
.
Nooit meer zonder (gratis) entree bewijzen dus.
.
De Gemeente Rotterdam heeft dus weer eens zitten slapen. Dit zijn dingen die al vanaf de tekentafel te concluderen zijn. En wanneer je dan ook nog eens vooraf gewaarschuwd wordt dat er hooligans aanwezig zijn en je bent niet in staat om de hele avond bij kleine vechtpartijen in te grijpen is het logisch dat een en ander uit de hand gaat lopen.

robterdam | 24-08-09 | 11:11

Resumerend en www.hersenscheet.com/v2/comments/schie... in ogenschouw genomen:
- graties feestje op strand met extragratis kudtmuziek
- geen beveiliging, behalve op drank-naar-binnen-nemen controle (dat drukt de omzet maar)
- geen toegangscontrole vwb aantal mensen
- grote aantallen niet-gewensten op anderzijds leuk feestideetje
- weinig politie, onderbezet (want te veel mensen) privaat beveiligingspersoneel.
- 3 omstandersukkels die op een filmpje scanderen dat ze 010-hooligans zijn, terwijl ANDEREN een hek omtrappen en met pipa's wapperen.
- veel gewonden (>8) en 1 dode, al is nog niet bekend hoe wat waar wie.

Eea mag goed onderzocht worden, al betwijfel ik ten zeerste of de onderste steen ooit boven komt en er straffen groter dan 120 uur schoffelen uit zullen komen.

In de tussentijd was Lowlands met 55.000 man een groot succes, slechts 100 aanhoudingen voor wat al te veel wiet in je tas hebben, of het proletarisch shoppen van andermans tent.

Tobus | 24-08-09 | 10:50

o ja: voordat ik het vergeet: zelfs als die jongen door ee4n politiekogel gedood is, is zijn dood rechtstreeks op het conto te schrijven van de rellende stakkers. Zonder hun gedrag had de kit nooit hoeven schieten. Dus heren, geweldig! Jullie hebben een mensenleven op je geweten. Slaap lekker!

m@rkus | 24-08-09 | 09:39

@Tsis43 | 24-08-09 | 04:16
En dan te bedenken dat dat het laatste nummer is wat je hoort voordat je afgeknald wordt.

Dobermann | 24-08-09 | 09:35

Natuurlijk even die gozer gekrabbeld :blink:

poepertje | 24-08-09 | 09:27

Idioten..... Ik hoor het te vaak en het wordt al bijna een cliché " Een kleine groep verpest het voor iedereen..."

Azzkickr | 24-08-09 | 09:20

Bwah, net wakker van een weekendje lowlands. Slordige 70.000 man en geen enkel gezeik geweest. Graties is wat dat betreft altijd een slecht idee: teveel van die tokkies. Te erg voor woorden dat ze straks ook gewoon weer mogen stemmen, klootmongolen.

rintelman | 24-08-09 | 09:08

op laatste filmpje van Syntaxerror zie je net op het laatst die gek met witte jas en capuchon het hek neerhalen. Die staat dus op een ander tube filmpje volop met zijn smoel in beeld. Eitje zou je zeggen voor de politie.

benutzat | 24-08-09 | 08:45

Wat een debielen! Ik probeer om woorden te vinden om dit tuig te beschrijven, maar kan ze niet vinden. Je zult dit soort randmongolen maar in je wijk hebben of bij je op school! Kansloze stakkers!

m@rkus | 24-08-09 | 08:33

@Daverz:
We kunnen het nog verder doortrekken. TGM is baas van SBS, Veronica, Televaag etc. En ook aandeelhouder GS. GS is medeverantwoordelijk!! :)

DeBruineSter | 24-08-09 | 08:10

"Update: Wie snapt het nog? Veronica Radio heeft niets te maken met Veronica, aldus een woordvoerder van Radio Veronica. Ze hebben niets met het feest te maken."

Das al een tijdje zo. Sinds Veronica-TV van SBS is, is Veronica -de radiozender- van Sky Radio Groep (u weet wel, 80's en 90's, volgens de verplichtingen van het kavel en dus geen dance zoals op dit feest).

Klinkt misschien ingewikkeld voor een leek, is het allemaal niet. En als je bedenkt dat SBS dan dus de indirecte organisator is van dit festival, is 'goedkoop hekwerk, slechte organisatie, paupers, hooligans' en 'bloed' opeens een heel logisch vervolg...

Wel helaas voor de dode.

Daverz | 24-08-09 | 02:22

Mensen die hier weer zitten te muggenziften over Aboutaleb die begrijpen d'r helemaal geen flikker van. Die heeft echt niet z'n gun leeggeschoten op het strand hoor. Zoveel is zeker. En dat vervolgens de pleuris uitbreekt ligt ook niet aan hem, dat is alleen maar omdat daar in 010 teveel tyfustokkies wonen die zich gewoon niet weten te gedragen. Randstedelijk kankertuig, dat is het... ben blij dat ik er niet meer woon.

faptopje | 24-08-09 | 02:03

Is de WAXINE-BRIGADE al uitgerukt?
.
Zinloos geweld, nationale verontwaardiging, glas, plas, was....
.
@zeg maar jansen | 24-08-09 | 00:23
Kogels die loodrecht omhoog worden geschoten, zijn praktisch ongevaarlijk omdat ze naar beneden "dwarrelen". De kogel gaat immers in z'n 'achteruit' weer naar beneden en dan wordt hij instabiel tov z'n bewegingsrichting. Die onstabiliteit remt ontzettend. Het zal wel "au" doen als hij op je schedel land en een behoorlijke deuk opleveren met hoofdpijn, maar je overleeft het waarschijnlijk wel.
Maar: hoe meer de afvuurhoek naar 45 graden neigt, des te gevaarlijker de kogel wordt omdat het steeds waarschijnlijker wordt dat hij rechtuit blijft gaan en optimaal "gestroomlijnd" en gestabiliseerd zijn ballistische baan volgt. Met een schot onder een hoek van 45 graden kun je dus iemand op zeer grote afstand raken en doden, d.w.z. als je heeeeel goed kunt schieten.....

Brouhaha | 24-08-09 | 01:21

Je kunt het ook positief zien: het was gratis!

azoturie | 24-08-09 | 01:16

SyntaxError | 24-08-09 | 00:33
ik heb zo'n vermoeden dat er heel veel foute beslissingen genomen zijn.

ganzo | 24-08-09 | 00:43

1min49 ... weer die meneer met dat ontblote bovenlichaam en die tatoes ...
is een diehard !!!

SyntaxError | 24-08-09 | 00:39

Wat zijn die "hooligans" een stel mongolen ...
KK

SyntaxError | 24-08-09 | 00:35

overigens, niet geheel onbelangrijk, de agenten die in een menigte van 50.000 mensen in de lucht schieten zouden onmiddelijk ontslagen moeten worden.
kogels die je omhoog schiet vallen namelijk ook weer terug, en je kunt niet voorspellen waar.

zeg maar jansen | 24-08-09 | 00:23

Ddos ?

SyntaxError | 24-08-09 | 00:18

@of wel | 23-08-09 | 22:46
In het bericht staat te lezen dat ze er niets mee te maken hebben ... dusss

SyntaxError | 23-08-09 | 22:50

beetje magertjes van radio veronica, 24uur later en alleen maar jezelf indekken

of wel | 23-08-09 | 22:46

ZSU-23-4 | 23-08-09 | 22:39
jesoes weet je wel hoelang ik heb moeten scrollen om een bericht van 13:08 te moeten lezen .
*veul reaguuders mompelend)

bjusterbaarlik | 23-08-09 | 22:44

QB (ja die.....) | 23-08-09 | 13:08
Ja, dat is tenminste een idee waar we iets mee kunnen, zal even met God bellen voor de uitvoering ervan. Zie het geheel voor me, "kanker dit, kanker dat!" *FLITS!! en weer een hersendode mongool minder.
Tenslotte heeft God sinds de schepping niet veel meer uitgespookt, beetje spectakel is op zijn plaats dus.

ZSU-23-4 | 23-08-09 | 22:39

tridee@tridee.nl
*feliciteerd bovengenoemde met geslaagd feestje*

of wel | 23-08-09 | 22:35

glennox | 23-08-09 | 22:29
ik denk jantje s.

bjusterbaarlik | 23-08-09 | 22:35

@glennox,

Dat is het nummer "kankuh" van het Antonie van Leeuwenhoek- ensemble

j. van den berg4137 | 23-08-09 | 22:34

wacht maar als de kater is uitgewerkt (kan wel effe duren )komen er nog veul meer beelden vrij.
ik ga voor de politiekogel

bjusterbaarlik | 23-08-09 | 22:22

Hoezo oud? Owww omdat Klaas Wiltink al sinds 2000 geen persvoorlichter bij de politie meer is.....

okzbow | 23-08-09 | 22:14

@glennox | 23-08-09 | 22:04
kan er verder ook nix over vinden, zal wel oud zijn dan.

SyntaxError | 23-08-09 | 22:08

SyntaxError | 23-08-09 | 21:59
lijkt me al 10 jaar geleden. Kijk naar de kleding van de mensen

glennox | 23-08-09 | 22:04

Was een Ajax - Feyenoord battle, verhaal Picorno had er wat mee te maken.

Joey1809 | 23-08-09 | 21:53

CHS42 | 23-08-09 | 21:30
Wil dat nummertje ook wel eens weten.

glennox | 23-08-09 | 21:48

@ henkdekanarie | 23-08-09 | 21:31

Hopen dat het niet in de doofpot verdwijnt dan maar, want van dat soort taferelen zijn we in Nederland ook niet gevrijwaard. Vind dat de politie ook wel met wat meer informatie naar buiten mag komen, nog weinig nieuws gehoord vandaag.

zeauuu Stijlloos | 23-08-09 | 21:42

CHS42 | 23-08-09 | 21:30
sorry, staan zeau veel linkjes :( iemand enig welk deuntje ik op de achtergrond hoor ik bedoel niet manu chau, maar die tingel tangel muziek.

ganzo | 23-08-09 | 21:36

@zeauuu Stijlloos | 23-08-09 | 21:13
Vanmiddag gehoord van bekenden rond de kuip. Leek me vrij betrouwbaar..
Onder andere een undercover agent met bodywarmer en wit petje heeft gericht op mensen hebben geschoten.

henkdekanarie | 23-08-09 | 21:31

@ganzo

Beter lezen

CHS42 | 23-08-09 | 21:30

zeg, waarom zijn er nog geen hyves profieltjes hier gedumpt?

ganzo | 23-08-09 | 21:27

Sorry

CHS42 | 23-08-09 | 21:18

dus toch eens echte veiligheid en controles invoeren nadat de vergunningsverstrekkers eerst eens goed kijken waar de vergunning nou precies voor gegeven wordt.

Iwmac | 23-08-09 | 21:17

@Bo Dreksma & CHS42
Jullie zitten elkaar toch niet af te katten he ??
Dat ik het niet merk potverdorie !!

SyntaxError | 23-08-09 | 21:17

@zeauuu Stijlloos | 23-08-09 | 21:13
Ik heb alleen uit de berichtgeving kunnen halen dat de polietie iemand in zijn been/knie heeft geschoten ... niets over het dodelijke schot inderdaad.

SyntaxError | 23-08-09 | 21:15

@ Bo

Goed man, erg bruin zeker :-)

CHS42 | 23-08-09 | 21:13

@ henkdekanarie | 23-08-09 | 21:00

Waar haal je de info vandaan dat het een politiekogel was? Zoals ik eerder al zei, kende ik het slachtoffer vrij goed en daarom ben ik ook erg geinteresseerd naar de speurtocht naar de mogelijke dader, het gerucht dat de politie Robby zou hebben neergeschoten heb ik echter nog niet gehoord.

zeauuu Stijlloos | 23-08-09 | 21:13

@CHS42

Houd al mijn lopen gesmeerd, dus ook dat vleeskanon ;-)

Bo Dreksma | 23-08-09 | 21:12

Plebs plebs plebs plebs plebs plebs plebs plebs plebs plebs plebs plebs plebs plebs plebs plebs plebs plebs!

Zwavelzuur | 23-08-09 | 21:10

@ stoere Bo,

Wat weet jij er veel van man....... wow Zo`n sukkeltje dat graag soldaatje speelt zeker, met zo`n 2 cm pikkie

CHS42 | 23-08-09 | 21:09

LOL@krumel | 23-08-09 | 21:03
Saai, voorspelbaar en ontoepasselijk ... maar wel lachen.

SyntaxError | 23-08-09 | 21:04

Afgaande op het filmpje en pap-pap-pap schiet-geluid. Echt geen lullig proppeschietertje. Een aka smokkel je ff niet mee, dus moet wel een compact repeteer-wapen zijn geweest.

Daar sta je dan als smeris dan met je Walther P40..

Hulde voor het rampenplan en ontruimingsactie.

Smeris kan beter criminelen doodschieten dan laseren is mijn mening.

Bo Dreksma | 23-08-09 | 21:04

IkWilOokWatZeggen | 23-08-09 | 21:01
Jah het was een knal fuif

krumel | 23-08-09 | 21:03

Jullie kunnen met z'n allen lullen wat je wil. Het lijkt me gewoon een leuk feestje.

IkWilOokWatZeggen | 23-08-09 | 21:01

@ SyntaxError | 23-08-09 | 20:53
Voor zover ik weet was het een politiekogel, 2 stuks zelfs.

henkdekanarie | 23-08-09 | 21:00

@ DeBruineSter | 23-08-09 | 20:57
Wat heb jij nou joh. Ik moet met een scootertje 2km rijden, waar maak je je druk om...

|...Unknown | 23-08-09 | 20:59

CHS42 | 23-08-09 | 20:50
Inderdaad, wat een verschrikkelijke mongool is dat.

|...Unknown | 23-08-09 | 20:58

@|... Unknown | 23-08-09 | 19:38
O, ook nog met je dronken harses gewoon achter het stuur kruipen? Tuurlijk jôh...

DeBruineSter | 23-08-09 | 20:57

@Bo Dreksma | 23-08-09 | 20:39

Zag er laatst precies zo eentje met peerfiguurtje en paardenstaart hiernaast over een hekje klimmen, +/- 120 hoog. Dat zag er erg elegant en soepel uit :)
Maar ja ... wie wil er tegenwoordig nog agent worden?
Die agenten in burger en die bereden politie waren niet echt van die watjes heb ik het idee.
Ik hoop trouwens ook dat het geen agent was die het dodelijke schot gelost heeft. Dat zou nog wel eens wat wraakacties tegen de politie kunnen beteken.

SyntaxError | 23-08-09 | 20:53

@|... Unknown | 23-08-09 | 19:09
Bedankt, eindelijk een helder verslag.
Maar 1 correctie:
Schuldig = foute, opgepompte, strak-staande heaumeau's die stoer staan te doen.
En iemand anders.

Cummie de Swappert | 23-08-09 | 20:53

Er zijn weer zoveel schuldigen dat dadelijk niemand schuldig is. Maar in volgorde van belangrijkheid
Het publiek zelf, de organisatie en daarbij de beveiliging, de politie, de gemeente Rotterdam, de burgemeester, alcohol & drugs, en de combi locatie/weer/muziekkeuze.
En dat moet er bij de hoofdfactor niet verschuild worden achter 'het waren de Hooligans'..... De combinatie Antillianen/Marokkanen <> Politie Rotterdam had afgelopen zomer een zelfde effect op het Strandje aan de Maas.
Strandje aan de Zee heeft het dunnetjes overgedaan.
De agressie lijkt eerder gekoppeld aan jong en aan overactieve hormonen gerelateerd gedrag in combinatie met een enorm oplopende onderhuidse frustratie bij culturelen groepen visa versa en de latente agressie (hierdoor) naar overheid, de orde en het systeem. Waarbij de politie als wangedrocht van laffe petten en straffe bonneboekjes het natuurlijk al snel moet ontgelden.
Was ook wel weer typisch dat er een vrije baan was geselecteerd van H. van Holland naar Rotterdam zodat ze met 140 km per uur en zwaailicht konden racen. Ik kwam uit Monster en dacht dat er iets verschrikkelijks in Rotterdam was gebeurd. Maar ze hadden dus verschrikkelijke haast om daar weg te komen. Begrijpelijk.

robterdam | 23-08-09 | 20:52

Weet zeker dat jij de titel, stoerste, domste, iq looste reaguurder van het jaar voor je leven zal behouden gozer

CHS42 | 23-08-09 | 20:50

@CHS42 | 23-08-09 | 20:44

Wees er wel bewust van dat ik terugschiet voordat jij geschoten hebt.

Mooi man die sound van pap-pap-pap. Is echt wel zwaar geschut geweest daar in de hoek van holland.

Bo Dreksma | 23-08-09 | 20:48

sorry, w8woord opmoeten vragen, reageer nu op verkeerde topic... schaam schaam......

nieka | 23-08-09 | 20:46

-weggejorist-

CHS42 | 23-08-09 | 20:44

@ Mohammed 4 bla bla bla :
Dit is Nederland , ons land , van de nederlanders NIET/NOOIT van de medelanders...
Gasten zijn jullie en zo horen jullie je te gedragen, anders lekkáh terug naar jullie "beloofde land"....

nieka | 23-08-09 | 20:43

@SyntaxError | 23-08-09 | 20:26

Maar ze waren er wel die mannen in het blauw.

En deze keer geen paardenstaarten met een te dikke reet.
Ordehandhaven is mannenwerk.

Opzouten met flitspalen en gefrusteerde dikke reet agentes.

Bring back the sherif met zijn goed ingeschoten Magnum 45.

Bo Dreksma | 23-08-09 | 20:39

@Awan | 23-08-09 | 20:31
Nee gelukkig zijn er in Engelse steden als Brighton inderdaad nooit problemen. pff

henkdekanarie | 23-08-09 | 20:37

Hyves van desbetreffende jongeman, Robbie. R.I.P.
robs-010.hyves.nl/

henkdekanarie | 23-08-09 | 20:33

In 2002 gaf een zekere Fatboy Slim ook een gratis feestje, op het strand in Brighton. Er werden 45.000 man verwacht, er kwamen er 250.000. Resultaat: Een legendarisch feest waarbij de politie mee stond te dansen i.p.v. in moest grijpen.
In Rotterdam komen er 45.000 op een feest en vallen er gewonden en een dode. Ik begin me toch echt af te vragen wat er in godsnaam mis is met dit land.

Awan | 23-08-09 | 20:31

ik denk dat het vooral met dat soort gasten het voor een meisje nog moeilijker is omdat die gewoon als een stuk wandelend vlees worden gezien. Ben zelf 20 jaar en het word elk jaar steeds grimmiger ik vind het nog steeds top maar word steeds sneller vechten.
in de Lier waren ook "toevallig" 10marrokaanse jongeren tegen een muur aangevouwd.

Geert Flater | 23-08-09 | 13:05

Lekker doorvouwen.

Bo Dreksma | 23-08-09 | 20:28

Ik ken het slachtoffer helaas.. Tijdje met hem gewerkt bij een oud-werkgever, in die tijd ook nog een aantal keer met hem gaan stappen enz. Ik ben van dezelfde leeftijd, en was gisteren ook aanwezig op het feest. Door de drukte op de slechts 10 minuten op het feestje kunnen zijn, voordat het compleet uit de hand liep. Vandaag hoorde ik van een vriend die nogsteeds met Robby werkte dat hij er niet meer is, en ik ben er nogsteeds van in shock. Verdere details ontbreken nog, maar ik ben overtuigd van een geval verkeerde tijd, verkeerde plaats.

zeauuu Stijlloos | 23-08-09 | 20:23

Zou de smeris vaker moeten doen. Pistool trekken ipv oeverloos lullen met probleemfiguren.

Weet nog wel een gebied met overschot aan een bepaalde menssoort.


Bo Dreksma | 23-08-09 | 20:12

Veronica weet van niks? net als die finnen?

CAFEDP | 23-08-09 | 20:10

Snipers hebben niet echt goed gericht. 1 hooligan tussen 6 planken is toch wel een errug magere score...

Bo Dreksma | 23-08-09 | 20:07

@ Eurotokkie | 23-08-09 | 19:51
Dit kwam niet door drank en drugs, dit was van te voren geplant. Het was gewoon een geplande ontmoeting tussen relschoppers. Als het door drank en drugs komt, zijn er namelijk kleine vechtpartijtjes. Dit was een massaal gevecht waar hele groepen op elkaar afstormde. Die trouwens wel strak stonden van de drugs hoor, daar niet van:) Maar als die hooligans dit niet geplant hadden was er hoogstwaarschijnlijk niks aan de hand.

Henkerd | 23-08-09 | 20:07

Henkerd | 23-08-09 | 19:46

Heb je al die jaren geluk gehad dat er niets is gebeurd , je ziet dat er maar een
vonk nodig is om er een chaos van te maken dus als je naar dit
soort feesten gaat waarvan je weet dat er veel drank een drugs wordt toch
een beetje opletten geblazen.

Eurotokkie | 23-08-09 | 19:51

Zou een hooligan dit feestje als "geslaagd" betitelen? Vrees bijna van wel...

progressief | 23-08-09 | 19:51

seven | 23-08-09 | 19:43
Laat me in vredesnaam in mijn waarde. Als ik de behoefte heb binnen te komen zijlen voor een vlot commentje zonder enige kennis van zaken, dan behoef ik niet gecorrigeerd te worden. Dankjewel.

progressief | 23-08-09 | 19:49

@ dondermuis | 23-08-09 | 19:46
Hm, leg uit. Wat heeft het doorsnee publiek verkeerd gedaan? En de volgende keer dat men afgeeft op de mocro's en antillianen? Je kan deze keer ook rustig en zonder schuld gevoel op hun afgeven hoor, waren zeer veel allochtonen die aan het rellen waren.

Henkerd | 23-08-09 | 19:48

@ Ohjatog | 23-08-09 | 19:40
Ha, wat lul jij? Vorig jaar was ik er ook, niks aan de hand, top feest. Vreemde mening, ga naar een feest en je verdient het te sterven. Jij ben er een die nooit de deur uit gaat, zodat er zeker niks gebeurd?

Henkerd | 23-08-09 | 19:46

-weggejorist-

dondermuis | 23-08-09 | 19:46

@Ohjatog

Waar basseer jij je mening over "zulk soort feestjes"op?

CHS42 | 23-08-09 | 19:45

Gisteren op de autocross veel zuipen wildplassen en auto's in de sloot. Veldwachters waren in ruime mate aanwezig, is niet geschoten.

Hulde voor de undercovers. Ben een keertje op kwakoe festival gered door zo'n stille. Ook iets met schieten.

Bo Dreksma | 23-08-09 | 19:44

@ |... Unknown | 23-08-09 | 19:38
ja die kwam ik ook tegen, terwijl ik stond te pissen. Hoopte eigenlijk dat ik een boete zou krijgen, zou ik die voor beledeging van ambtenaar in functie er gratis bijnemen:) Die hooligans zijn ook allemaal al best oud vond ik. Jaartje of 20-30, kaal en moeilijk breed. Had eerst meer verwacht dat het 17 jarige chapuchonnetjes waren, maar dees waren best eng:)

Henkerd | 23-08-09 | 19:44

progressief | 23-08-09 | 19:35
Snap ik zie seven | 23-08-09 | 13:52
Maar dat was een andere groep. Zie ook 16:22

seven | 23-08-09 | 19:43

Tjah als je naar zulk soort feestjes gaat zou ik bijna zeggen eigen schuld dikke bult. Maar dat zou natuurlijk niet zo netjes zijn...

Nabestaanden; gecondoleerd

Ohjatog | 23-08-09 | 19:40

reedt=reed voor de perfectionisten :)

|...Unknown | 23-08-09 | 19:39

Gericht schieten veel effectiever dan waarschuwingsschoten. Lost het probleem tenminste blijvend op....

Guurheid | 23-08-09 | 19:39

@ Henkerd | 23-08-09 | 19:34
Véél te weinig beveiliging. Maar toen ik terug reedt was ik echt mega veel politie tegen gekomen, allemaal opweg naar het strand! Ik had nog zoiets van, beter hoef ik niet te blazen ofzo :D

|...Unknown | 23-08-09 | 19:38

Hoe is die jongen overleden en waaraan? daar is nog niets over vrij gegeven... wie zegt dat er geen verdwaalde kogel van de politie de oorzaak is.

DeJaVu5225 | 23-08-09 | 19:36

seven | 23-08-09 | 19:14
Vijf mannen met de ruggen naar elkaar in de lucht vuren? Ga er maar genoeglijk vanuit dat dit politie was die zich bedreigd voelde.

progressief | 23-08-09 | 19:35

@ |... Unknown | 23-08-09 | 19:31
Ja man, Had opzich wel respect voor die lui. De enige politie agenten die er in durfde. Scheelde ook wel dat ik net ff wat verder stond, ze reden meer langs me heen dan op me af. Maar ik vond het echt absurd hoe weinig politie er was, of weggejaagt was, en dat je bij dat hek zo door kon lopen omdat die hekken verrot waren. Dat was om 10 uur, dus toen wisten ze al dat het uit de hand ging lopen, wat rond 12 uur gebeurde. Dan kan je in dat andere halve uur toch wel iets verzinnen waarmee je in kan grijpen?

Henkerd | 23-08-09 | 19:34

@ Henkerd | 23-08-09 | 19:26
Kan best wel. En die menigte tegen die politie was echt fucking stom he. Was je er nog bij toen die paarden de menigte in galoppeerde? Ik schrok me dood =D

|...Unknown | 23-08-09 | 19:31

@ Nacho_Vidal | 23-08-09 | 19:20
Het werd weer wat rustiger, dus gewoon beetje de avond napraten met anderen

|...Unknown | 23-08-09 | 19:28

@|... Unknown | 23-08-09 | 19:16
's-Gravenzande:)
Volgens mij was die man die ik zag wel van de politie trouwens, maar undercover. Vooral ook omdat later die andere erbij kwamen, en heel de menigte zich tegen hen keerde.

Henkerd | 23-08-09 | 19:26

een triest gebeuren maar wel eentje die het zoveelste failliet van de nederlandse politie betekent. Ga eens voor een aangifte, hulp oid naar het politiebureau en men zal u vertellen dat de politie wel andere dingen te doen heeft dan u te woord te staan. Als dat een paar keer gebeurt is, en er valt weer een bon voor 4 km te hard op de mat, dan komt iedereen op den duur tot de conclusie dat de politie als enige taak heeft om het leven van burgers zo zuur mogelijk te maken.

Inderdaad zijn, vooral daardoor, veel mensen de politie als natuurlijke vijand gaan zien. Voeg daarbij dat de politie een volkomen dolgedraaide overheid met de meest incompetente regering ooit vertegenwoordigt, en je kunt je er alleen maar over verbazen dat het niet veel vaker gebeurt.

jan-lul-de-behanger | 23-08-09 | 19:24

@fifi23
Die heb ik in 2 filmpjes duidelijk gezien ... zou me niet verbazen dat de politie hem al kent ...

SyntaxError | 23-08-09 | 19:23

Die gast zonder dat shirt is zo hard de zak he.

3 of 4 grote tats op zijn rug. Die wordt gepakt.

fifi23 | 23-08-09 | 19:22

Dit is wel het meest bizarre filmpje. Dit lijkt mij geen politievuur. Op een gegeven moment hoor je de kogels langssuizen en diverse inslagen. Misschien dat ie hier al staat;

www.youtube.com/watch?v=TM7agHNbH6Y&am...

Herr Schnübbels | 23-08-09 | 19:21

@ unknown
Ok bedankt :) Wat een chaos daar zeg. Waarom ben je trouwens zolang gebleven?

Nacho_Vidal | 23-08-09 | 19:20

Ach een kudt feest met kudt muziek trekt kudt mensen. Stampertjes feest iets te letterlijk genomen. Je wil er nog niet dood gevonden worden lijkt me nu misplaatst.

august | 23-08-09 | 19:20

@ Nacho_Vidal | 23-08-09 | 19:16
Allemaal kleine led-lichtjes die een sponsor uitdeelde

|...Unknown | 23-08-09 | 19:17

@ Henkerd | 23-08-09 | 19:12
Waarschijnlijk wel :) Waar komt u eigelijk vandaan? Me=Honselersdijk

|...Unknown | 23-08-09 | 19:16

@ Unknown
Wat zijn die dingen die telkens door de lucht vliegen, mobieltjes?

Nacho_Vidal | 23-08-09 | 19:16

Sjakkie van de Hoek | 23-08-09 | 19:03
Niet overdrijven, nietmand gaat er vanuit dat een groep hooligans het feest komt verstoren. Dan kan je elk evenement wel aflasten in NL. Misschien gaan de hooligans de volgende keer wel naar het concertgebouw, of de bib. Ook maar afschaffen? Je moet niet toegeven aan die gasten maar gewoon die gasten uit de samenleving verwijderen. Zelfs als de politie gericht zou hebben geschoten op hooligans kan ik dat goed begrijpen. Het heeft er echter sterk de schijn van dat er een iemand in de lucht aan het schieten was waarna er meer mensen met wapens bij gingen staan totdat ongeveer een groep van 5 mensen bij elkaar stonden en in de lucht aan het schieten waren, zeker een daarvan opende daarna het vuur op de menigte. Dat de politie dan gehinderd wordt bij het opsporen van deze maniakken door hooligans valt die hooligans zeer zeer zwaar aan te rekenen. De daders / schutters verdienen trouwens imho levenslang..

seven | 23-08-09 | 19:14

@ |... Unknown | 23-08-09 | 19:09
hmm, volgens mij stonden we aardig bij elkaar in de buurt:-)

Henkerd | 23-08-09 | 19:12

Te triest dit.

Iedereen met zo'n grote muil over verbieden en afvoeren van deze mensen...............

Het overgrote gedeelte van deze mensen kwamen gewoon om een lekker een leuk strandfeest te hebben.
Je jong zal er maar tussen staan.

Ben benieuwd of hier nog daders gepakt gaan worden...... vindt de media erg stil omtrent dit drama.

Cynisch | 23-08-09 | 19:11

O ja, en de Geert roepers, de rechtsmannetjes, de linksmannetjes, gadver, wat zijn veel mensen hier toch voorspelbaar

CHS42 | 23-08-09 | 19:10

Heeft iemand nog vragen? Stel ze maar... =)

|...Unknown | 23-08-09 | 19:10

Was er ook, vanaf 10 uur was het al een grote chaos. Prachtige toegangspoortjes, alleen jammer dat er maar 4 beveiligers bij stonden, en het hek 10 meter ernaast over de hele breedte weg was. Had al vrij snel door dat dit georganiseerd rellen was, het was veelste massaal voor een gewoon ruzietje. Toch wel vreemd gevoel trouwens, als je ineens een gozert met een pistool in de lucht ziet zwaaien, en daarna ziet schieten.. Politie rende als eerste weg, en terrecht, ze waren zwaar onder bezet. Viel me trouwens wel op dat er ook hele groepen zwarte aan het rellen waren. Dacht dat onze hooligans vooral blank waren? Miss niet allemaal voetbal hooligans dan. Ook wel mooi, op heel het terrein alleen 10 politie te paard gezien, (wel bikkels trouwens, die stormde er zo op af.) maar buiten het terrein stonden ineens 100 agenten heel stoer in een rijtje boos te kijken naar iedereen die weg liep. Maar toen was alles al klaar.

Henkerd | 23-08-09 | 19:09

Vorig jaar op Sunset geweest, was TOP! Dit jaar weer me hoge verwachtingen opweg gegaan naar het feest rond 20.00 uur, maar bij de ingang verliep het al kut. Zo stonden er wel 500 mensen te wachten, maar de doorstroom verliep ongelofelijk langzaam. Daarnaast werd er alleen gecontroleerd op drank binnen smokkelen en totaal niet wapens, leeftijd, drugs etc. Eenmaal binnen was het ook kut, allemaal foute, opgepompte, strak-staande heaumeau's die stoer staan te doen en zo goed als geen beveiliging te bekennen! Er waren ca. 20 dixies aanwezig, maar er stond een rij voor van 100+ man, dus na 15 min. kon je eindelijk zeiken. Een uur later stond iedereen beetje tegen de hekken aan te pissen, omdat het simpelweg té druk was. Om 21.00 uur vonden de mensen die nog naar binnen wilde de rij té lang worden, waarna ze besloten om een aantal Heras hekjes om te gooien (begrijpelijk), dus gelijk één grote chaos. Rond 22.30 uur was het zo druk dat je nergens meer je kont kon keren, zo deed je er wel 5 min. over om 20 meter verder te komen (zwaar kut!) Daarnaast waren er een hoop agressieve mongooltjes die zaten te kutten, hierdoor heb ik zelf 3 vechtpartijen gezien. Om 23.30 uur stond een geestelijk gestoorde in het rond te schieten (stond er 25 meter vandaan), iedereen vol rennen, gillen, huilen en schreeuwen. Voor zover ik kon zien zat hij meer dreigend om zich aan te zwaaien met ze pistool, waarna die in de lucht schoot en dit herhaalde zich een aantal keer. Het volgende half uur stopte de DJ met draaien en zijn er ca. 50 waarschuwings schoten gelost door de politie wat leiden tot nog grotere paniek. Om 00.30 uur stond er nog 1/3 van de massa op het strand (waaronder ik) die nog even wilden blijven. Plotseling werd er een politie charge uitgevoerd en kwamen er 10 paarden in galop het strand op gerend (vrij indrukwekkend!) en galoppeerde de halve menigte omver. Hierna werd heel het strand ontruimd en keerde iedereen naar huis. Vervolgens reed ik met de scooter naar huis (er was namelijk geen taxi meer te krijgen, ook vertieft!) en ben ca. 150+ agenten tegengekomen! Echt mega veel!
Wat er fout is gegaan in mijn ogen: Vergunning voor 15.000, drukte nam alsmaar toe naar ca. 40.000 (vermelden bronnen) waardoor het één grote chaos werd. Schuldig = Veronica's organistie, stelletje prutsers....

|...Unknown | 23-08-09 | 19:09

De grootste faler is de reaguurder die het allemaal weer beter weet!

CHS42 | 23-08-09 | 19:08

Ik zie helemaal geen fuck op al die youtuubjes. Koop godverdomme eens een fatsoenlijke cameraphone...

Stijlloze bezoeker | 23-08-09 | 19:07

Vergunning, vergunning?? Laat me niet lachen. Dit is een standaard bla. bla. papiertje wat ergens in een directory van een vergunningverlener zit. Dezelfde vergunning wordt ook gebruikt voor een straatfeest.
Geen ambtenaar van de gemeente die de vergunning controleert en of aanpast en ook het evenement tegen het licht houdt. Dit festijn had nooit zo gehouden mogen worden gezien de massale toeloop.
Ik vraag me ook af of er een calamiteitenplan was voor dit evenement en of er een commando plaats incident (COPI) op het terrein aanwezig was. Zijn de risico's tegen het licht aangehouden.
Not!!! Anders stond dat in de bijlagen beschreven. Dit ernstige incident verdient een gedegen onderzoek. Ik kan je nu al zeggen dat morgen of misschien vandaag al, een groepje ambtenaren goed aan de dunne is.
Tot slotte: we hebben niks geleerd van dancevalley www.nu.nl/algemeen/8508/dance-valley-d...

Allemaal bla bla in Nederland en de politie heeft het altijd gevreten. De grootste faler is de landelijke en lokale politiek en de betutteling van het hele kabinet over dit soort zaken.

Sjakkie van de Hoek | 23-08-09 | 19:03

"Aboutaleb heeft al een persconferentie gegeven en gezegd dat hij op de hoogte was van de aanwezigheid van de feyenoord hooligans,nou heb ik begrepen van een goede vriend van mij,die er was.Dat er grote groepen finnen en gouden tanden waren,en vooral de gouden tanden zijn gesignaleerd met zwaaiende pipa's.En daar word nog nergens in de media over gerept. Koning Abou zal wel weer een bepaalde richting opsturen qua onderzoek.

rn1970 | 23-08-09 | 12:39"
Laat hem anders eens de politie bellen.. de dader lijkt vooralsnog onbekend en spoorloos. zo zag ik net op het journaal..

seven | 23-08-09 | 19:00

@ Fleauxe | 23-08-09 | 12:28
zal idd wel middagje plantsoentjes harken met hun "matties" worden...

of wel | 23-08-09 | 18:59

@hooliganica hollandi | 23-08-09 | 18:40
Dat zijn die gasten in die witte shirts ... wel mooi dat bij het verhaal steeds meer beeld te vinden is ...

SyntaxError | 23-08-09 | 18:50

@seven | 23-08-09 | 18:46 : lol

hooliganica hollandi | 23-08-09 | 18:47

hooliganica hollandi | 23-08-09 | 18:40
Aparte nick, waar sta jij?

seven | 23-08-09 | 18:46

Schietincident Sunset Grooves

Zaterdag 22 augustus jl. heeft zich tijdens het evenement Sunset Grooves in Hoek van Holland een schietincident voorgedaan.

Het is inmiddels bekend dat er één persoon is overleden en dat een aantal bezoekers gewond is geraakt. De politie heeft de zaak in onderzoek.

We vinden het verschrikkelijk dat Sunset Grooves op een dergelijke tragische wijze is geëindigd. Wij leven mee met de nabestaanden van het slachtoffer en wensen hen veel sterkte toe. Vanwege de tragische gebeurtenissen zal de geplande registratie volgende week zaterdagavond vanzelfsprekend komen te vervallen.
www.veronicatv.nl/web/show/id=543580/l...

Zaterdag 22 augustus jl. heeft zich tijdens het evenement Sunset Grooves in Hoek van Holland een schietincident voorgedaan.

Het is inmiddels bekend dat er één persoon is overleden en dat een aantal bezoekers gewond is geraakt. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Wij betreuren dit alles zeer. Wij leven mee met de nabestaanden van het slachtoffer en wensen allen heel veel sterkte toe. www.sunsetgrooves.nl/

seven | 23-08-09 | 18:38

Het is prachtig gesteld in dit kutland; wordt tijd dat er echt eens aangepakt wordt!!! Geert kom er maar in. Van de PVDA kunnen we toch niks verwachten. Als men 's middags al vernomen had dat hooligans het feest gingne verstoren, waarom werd er dan niet preventief ingegrepen? Je kan in Rotterdam gewoon geen feest meer houden.
Als ik ook het volk zie dat hierop af komt zeg ik: preventief ruimen heel de boel; schuif maar in zee, en weg ermee.

fjordman | 23-08-09 | 18:37

Sebasje! | 23-08-09 | 17:07

Ik hoop dat ze binnenkort naast u komen wonen.

N.O. Brains | 23-08-09 | 18:30

joris? nope

_Emmer_ | 23-08-09 | 18:27

_Emmer_ | 23-08-09 | 18:24
Goed punt.. joris?

seven | 23-08-09 | 18:26

Hyro | 23-08-09 | 13:38
Waarom is sneeuw wit (tenzij er op gezeikt wordt)?

Roer | 23-08-09 | 18:25

iemand nog geregeld?

Kantinejuffrau | 23-08-09 | 18:24

@ seven
lees: Geplaatst op 24-08-2008

Het feest van vorig jaar dus....

_Emmer_ | 23-08-09 | 18:24

@seven | 23-08-09 | 18:19
oeps foutje

SyntaxError | 23-08-09 | 18:22

Veronica Sunset Grooves powered by Jagermeister
Geplaatst op 24-08-2008
Afgelopen zaterdag vond in Hoek van Holland de eerste editie van Veronica Sunset Grooves plaats. 25.000 mensen gingen volledig uit hun dak bij de top sets van Roog, Leroy Styles, Lucien Foort en Erick E. MC Crown en Glen Helder zorgde voor nog meer muziekale energie!

Met Veronica TV als mediapartner en Jagermeister als hoofdsponsor was het grootste gratis strandfeest van Nederland een geslaagd feit.

Tridee organiseerde het geheel en is eigenaar van het event/concept.

www.tridee.nl/ onderaan mirror img44.imageshack.us/img44/7480/tridees...
Paarse broekenlogica, het was geweldig verhaal al schrijven voordat het feest ook maar begonnen is..

seven | 23-08-09 | 18:19

net gelezen ze moeten strenger bestraft worden haha hoezo ze verhuren cellen aan de belgen, cellentekort hier in nederland gek hoe kan dat nou Den Haag wordt eens een keer wakker daar in dat duffe kantoor jullie wonen niet tussen dat gespuis en ik mijn kinderen opgevoed met respect voor anderen met jullie achterboogpolitiek daar schijterds dat zijn jullie niet voor je mening uitkomen omdat je anders bang bent om je zetel te verliezen geen wonder dat de goeden straks ook aggressief gaan worden. Jullie vragen erom.

lombardies | 23-08-09 | 18:19

Heftig dit:
schietpartij sunset grooves 2009 begin er van
www.youtube.com/watch?v=5nal5pvNd4U&am...
Volgens mij zie ik de gewapende witte blouse mannen met wapens lopen ...

SyntaxError | 23-08-09 | 18:16

@SyntaxError | 23-08-09 | 18:10

Ik zie idd mogelijkheden.... Het zijn er alleen zoveel...

Razende Rotterdammer | 23-08-09 | 18:12

Wel mooi, alle regels die in de vergunning staan zijn gebroken...

Viel me trouwens op, op de vergunning staat 15.000 bezoekers, zoals al bekend was.
Zag net op het nieuws dat de organisator zelf zei; het terrein is ingericht om 28.000 mensen te kunnen ontvangen... ??? bekentenis?

_Emmer_ | 23-08-09 | 18:11

Coke en drank dat is de oorzaak, is simpel als 1+1. Probleem is niet meer te behappen, is te ver gekomen. Ik heb niks tegen feesten, ga zelf straks lekker naar evolution. Probleem is teveel mensen die helemaal strak staan, ik ga ze gewoon uit de weg.

CHS42 | 23-08-09 | 18:10

Klaag je buurtkerk aan zou ik zeggen Razende Rotterdammer | 23-08-09 | 18:08
Van mij hoeft die herrie ook niet zo nodig.

SyntaxError | 23-08-09 | 18:10

*off topic*

Uit de vergunning;

"Ingevolge de zondagswetis het niet toegestaan om voor 13:00 muziek c.q. te produceren dat verder dan 200 meter hoorbaar is."

Daar hebben de kerken hier in de buurt toch echt lak aan. De moskee hier in de straat trouwens ook....

Razende Rotterdammer | 23-08-09 | 18:08

Iedereen weet dat fouilleren bij evenementen puur om commerciële redenen wordt gedaan. Heeft met veiligheid nooit iets te maken gehad.

ebry | 23-08-09 | 18:04

"Het is verboden zich bij gelegenheid van een evenement op het evenemententerrein te gedragen met het kennelijke doel om de openbare orde of veiligheid te verstoren of te bedreigen."
Zie SyntaxError | 23-08-09 | 17:51 / blz. 4

Als het waar is dat er al vroeg opstootjes (steekpartijtjes enzo) waren en dat groepen hooligans vanaf 20.00 al binnenkwamen dan had er dus ook al veel eerder ingegrepen mogen/moeten worden. Of begrijp ik dat dan verkeerd ?

SyntaxError | 23-08-09 | 18:03

linkselente | 23-08-09 | 17:40 en 17:37
Ook ik ben gevoelig voor het punt wat betreft samenleven. Ik denk dat velen hier terugwillen naar de relatief gemoedelijke sfeer van zeg 2 decennia geleden. Toen waren er ook problemen, maar de schaal was kleiner, de incidenten minder. Amsterdam konder 2 vrouwen of mannen zonder problemen innig door de stad lopen. Het heeft ook niet veel met ras te maken, maar met groepen, groepsdruk door subculturen die belangrijker zijn dan de maatschappij of het individu waardoor de vrijheid van het individu of slachtoffer ondergeschikt wordt aan de geweldadige mores van zo'n groep. Of zo'n groep subcultuur nu hooligans zijn, of anderszins. De aandacht voor hooliganisme is er natuurlijk wel, maar de dadergroep is feitelijk erg klein. Als je met streng straffen de groep langer van straat haalt den dus ze beter laat nadenken voordat ze overgaan tot bepaalde acties kan je dat probleem wat NL betreft eigenlijk leenvoudig oplossen. We zitten nog in het stigma van lage straffen (want hogere straffen zouden niet helpen voorkomen, wat een sterke urban myth is.. zie seven | 23-08-09 | 14:05 ) Als de strafmaat op deelname aan zo'n groep met geweldadige en strafbare kenmerken omhooggaat neemt het aantal meelopers af en staat de harde kern alleen en kan lang achter slot en grendel.

seven | 23-08-09 | 17:59

Als ik het even zeggen mag: die kop op de Televaag (ik zag 'm net nog liggen in de Appie Happie): 'rapgeweld neemt toe' o.id. is zo langzamerhand wel zo'n beetje de journalistieke missert van de eeuw !

Niet voor Jan | 23-08-09 | 17:57

Ok Aboutaleb in de bocht. Lekker onverantwoordelijk om voor zoiets op deze basis vergunning af te geven. Vermoedelijk geen enkel idee waarmee hij bezig is.

doskabouter | 23-08-09 | 17:54

Grappig die vergunning....."uw aanvraag van 10 oktober 2009"

Razende Rotterdammer | 23-08-09 | 17:53

Domme kop trouwens bij dit artikel ( en ik bedoel de tekst)

CHS42 | 23-08-09 | 17:50

@fuckje
ik reageer alleen wanneer er weer een poging tot ombuiging plaatsvind in de schuldvraag van hooligans naar finnen of andere fijne allochtone groepen. Het feit dat ik mezelf herhaal impliceert dus dat het andere argument ook steeds opnieuw wordt herhaald.

linkselente | 23-08-09 | 17:46

@linkselente vanaf vanmorgen tot nu,
Heb je nog andere grammofoonplaatjes? In deze zit een hinderlijke tik, ik hoor nu al 135 keer dezelfde riedel.

fuckje | 23-08-09 | 17:44

@seven
ik heb mijn gebrek aan nuance toegegeven je hebt een punt. Hopelijk snap je ook dat ik vind dat er een discussie over voetbalhooligans moet plaatsvinden en niet over ons immigratioebeleid.

linkselente | 23-08-09 | 17:40

zijde.................

seven | 23-08-09 | 17:38

ps @ linkselente | 23-08-09 | 17:18 En niemand, ook jij niet ter linkerzeide die me aanspreekt op de zinssnede Blank Nederlands tuig, moet je ze horen als het omgekeerde er staat.. ;)

seven | 23-08-09 | 17:37

@seven
de bottomline is dat ik een beetje klaar ben met polariseren van bevolkingsgroepen. Het over 1 kam scheren is iets dat de gemiddelde geenstijl reagluurder aardig onder de knie heeft (zie fin-discussies). Je hebt gelijk dat ik dat niet hoor te doen en zal de nuance er nu dan ook in brengen. Feit blijft wel dat er al diverse pogingen worden genomen ook in deze discussie onder dit topic om de schuldvraag om te buigen naar een discussie over immigratie en finnen.

Terwijl ik verlang naar een land waar we gaan leren weer opnieuw met elkaar samen te leven. Ongeacht ras, kleur, stand, geaardheid enz enz.
Wat betreft de burgemeester van rotterdam. Tja, ik heb de afgelopen 10 jaar geen enkele burgemeester gezien van rotterdam of welke andere grote stad dan ook die wel doorhad hoe serieus het probleem is met hooligans. Zoals ik al zei, we schijnen te vergeten hoe bizar het is dat we in dit land alleen maar een voetbalcompetitie kunnen organiseren mits elke week zwaar beveiligd door miljoenen kostende ME.

linkselente | 23-08-09 | 17:37

linkselente | 23-08-09 | 17:18 Ter herinnering
Dat Aboutaleb van te voren wist dat hooligans gingen rellen, daarover is geïnformeerd en wel een team instelt, maar geen zwaardere maatregelen lijkt me ook een verkeerde inschatting. Gewoon iedereen die bij zo'n hooligangroep hoort preventief oppakken wegens deelname aan een criminele organisatie. Hoeaak willen ze in R'dam nog hun hoofd stoten.. Blank Nederlands tuig dat is het..

seven | 23-08-09 | 16:17

linkselente | 23-08-09 | 16:18
Volgens mij wordt er evenhard op de blanke hooligans gebashed als op andere mogelijke daders. Geen verschil. Tuig is tuig.. eerder comment
"Blank Nederlands tuig dat is het.." seven | 23-08-09 | 16:17

seven | 23-08-09 | 16:40

Sorry, ik heb het eerder al geschreven en er je eerder al op geattendeerd o het comment hierboven omdat je een beetje alle reaguurders hier over een kam wilt scheren en zelfs tot dader wilt maken. Hier wordt de dader ongeacht afkomst gebashed, of dat je dat het er bij de blanke Benno de zwembadpedo er minder hard aan toeging omdat hij blank was?? Dacht het niet, meest straffe draad in tijden.. Anyway, ik hoopte op een inhoudelijke discussie ook over hooliganisme maar daar de comments die daar over gaan sla je over om exact degene eruit te halen die je voor jouw verhaal goed uitkomen. Jij wilt de draad buigen naar iets anders, nml het onderwerp dat hier ook kritiek te horen is op dingen waarop jij kennelijk geen kritiek wilt horen. Zelfs al staan ze te zwaaien met een pipa.

seven | 23-08-09 | 17:30

Godverdomme, ik probeer al een kwartier de politie via het landelijke
0900 8844 te bereiken, maar d'r neemt nergens geen hond op!

von sokkenstopfen | 23-08-09 | 17:28

@MaupCaransa
Vergunningen worden altijd in overleg met de politie afgegeven: de politie maakt de inschatting, en geeft vervolgens goedkeuring. Een ambtenaar geeft vervolgens, namens de burgemeester, een vergunning af.

Als organisatie maak je melding van het aantal bezoekers en of je zelf 'ordehandhaving' gaat organiseren (beveiliging op orde hebt). De organisatie (veronica) heeft dus op deze punten gefaalt.
Overigens hebben de organisatoren ongetwijfeld overleg gehad met de pliesie over wat er zou gaan gebeuren. Ze hebben dus allemaal de risico's fout ingeschat.

Vanaf het eerste moment dat duidelijk was de voetbaltokkies zouden komen (smiddags dus) had de ME ingeschakeld moeten worden.

flunkerT | 23-08-09 | 17:24

Ondertussen nog 65 bekeuringen uitgedeeld in Den Haag vannacht:
www.rtvwest.nl/nieuwsitem/33687?rss=tr...
"Daarnaast heeft de politie verschillende messen in beslag genomen."

SyntaxError | 23-08-09 | 17:21

Hoe zit het trouwens met de dader?

Nacho_Vidal | 23-08-09 | 17:20

@seven
haal het immigratiebeleid er maar weer bij. Ga je voor het gemak even voorbij aan de miljoenen euros politie-inzet die per week nodig is om hier in dit land een voetbalcompetitie te kunnen houden en aan het feit dat er gemiddeld 2x per jaar grote rellen zijn met hooligans. Enige reflectie op dat gebeuren zou fijn zijn voordat je gelijk weer over immigratie en finnen begint. Je opmerking geeft aan dat we zelfs bij geweld waar duidelijk blanke hooliogans zijn betrokken we toch de discussie willen gaan ombuigen om weer terug te vallen op het ouderwets allochtonen bashen. voorspelbaar en zielig.

linkselente | 23-08-09 | 17:18

De perfecte plaats om de perfecte moord te plegen, ze vinden je NOOIT meer terug in de mensenmassa. Dus als je iemand wilt vermoorden, neem hem mee naar een grote mensenmassa s'avonds laat.

Kaasuithetpuistje | 23-08-09 | 17:16

broomstick | 23-08-09 | 17:07
De titel van dit bericht (zo ook url is al aangepast)
Oude titel :" Veronicafeest: gratis+dance=bloed " VeronicaTV is dus wel betrokken (en Veronicaradio weer niet) Maar VeronicaTV = SBS = TMG = oa Telegraaf en GeenStijl en nog tig kranten /bladen en internet merken.
nou ja Veronica is niet degene geweest die de trekker heeft overgehaald. We komen erachter dat we met 20 - 30 jaar verkeerd immigratiebeleid inmiddels in delen van grote steden gewoon getto's hebben met zwaar bewapende gangsters//

seven | 23-08-09 | 17:13

Organisator Klaas Rohde;
‘De hooligans kwamen tussen zeven en acht 's avonds binnen en de sfeer was daardoor meteen niet goed.’
zie:SyntaxError | 23-08-09 | 17:07

SyntaxError | 23-08-09 | 17:09

N.O. Brains | 23-08-09 | 16:51
Idd: no brains

Sebasje! | 23-08-09 | 17:07

Vroeger was er 1 Veronica, nu zijn er meerdere:

Radio Veronica is van Sky Radio
Veronica TV is van SBS
Veronica 192 is van Ad Bouman's hobby zender met pre '74 muziek
Veronica Magazine is van Veronica Uitgeverij (is van SBS)
Veronica Litho is van .. euh .. Veronica Litho
Veronica Vereniging is de lijm die alles bij elkaar houdt

broomstick | 23-08-09 | 17:07

@MaupCaransa | 23-08-09 | 16:57
Dus het was gezellig joh op LOWlands?, nou ik word nog liever beschoten dan dat ik naar zo,n triest boerenfeestje ga.

c10 | 23-08-09 | 17:05

@despecialist
Niet zo raar. ALleen al de reacties hier als een fin weer eens iets heeft gedaan zijn altijd doorkleefd met wensen tot deportatie of nog erger. We moeten beseffen dat we allemaal meedoen met de verharding van het debat en het steeds normaler maken van het uitvoeren van geweld. Zelf de drang tot geweld (joris-proof uitgeschreven, zoals de meeste hier intussen goed kunnen) is elke dag terug te vinden op bv deze site. En oproepen tot depolarisering is inmiddels synoniem voor een zwakke houding en word je gelijk in de thee-drinkhoek gedrukt.

linkselente | 23-08-09 | 16:59

de comercieele belangen gaan weer eens voor de veiligheid. wel fouilleren op blikjes maar niet op wapens. Goed gedaan!! ben blij dat geenstijl dit iig wel door heeft

Bbails | 23-08-09 | 16:58

Was gisteren op Lowlands, prima sfeer, goeie beveiliging, en geen hooligans.
Dit feest komt nogal amateuristisch over, en dat is niet best met zo een massale opkomst.

MaupCaransa | 23-08-09 | 16:57

De kans dat het een Feyenoord hooligan was die schoot is met dit slachtoffer iets kleiner geworden. Immers een, zo blijkt uit z'n hyves puur Feyenoord aanhanger, sterker al groot deel van z;n vrienden refereren aan Feyenoord bij de condoleances.

seven | 23-08-09 | 16:54

Eurotokkie | 23-08-09 | 16:43
Hoe ziek NL inmiddels is bleek ook wel weer uit de opmerking gisteren op het 20:00 journaal van de hoofcommisaris van politie "De jeugd grijpt tegenwoordig te snel naar hun wapens", alsof het al doodnormaal is dat je uberhaupt een wapen bij je draagt.

despecialist | 23-08-09 | 16:54

@Blitz20VT 16:40

Grote knul ben je! En vergeet je billetjes niet af te vegen na het drukken.

widtvoet ® | 23-08-09 | 16:52

Blitz20VT | 23-08-09 | 16:40

Ik woon hier lekker in Zuid Limburg en afgelopen 49 jaar nooit problemen gehad. Maar heb sinds een tijdje Amsterdamse buren, en helaas betrap ik me erop dat ik de laatste tijd steeds vaker K*nker J**d roep.

N.O. Brains | 23-08-09 | 16:51

peswiep | 23-08-09 | 16:40
Aantal krabbels van het dodelijke slachtoffer doorgenomen.

Vrienden van hem schrijven RIP /
Feyenoord Forever en YNWA / You Never Walk Alone..

seven | 23-08-09 | 16:51

@Eurotokkie | 23-08-09 | 16:43 :
Niets te maken met dit land. Wel met de tijd en vooral overbevolking. Er zijn steeds meer en meer mensen op dezelfde beperkte ruimte met alle frustraties en geldingsdrang van dien. Wil je weten hoe slechte wijken in Rotterdam eruit zien over 20 jaar? Ga eens naar de achterbuurten Los Angeles of Miami of New York.

DeBruineSter | 23-08-09 | 16:51

natuurlijk was de overheid hiervan op de hoogte, maarja de zondagrust gaat voor!

andre9738 | 23-08-09 | 16:49

Ik ben geen fan van de Veronica-maffia, maar om ze hier nou de schuld van te geven gaat wat ver.
Welke gek geeft een vergunning voor een gratis dance feest, onder de rook van Rotterdam, op een zomerzaterdag avond?
Er heeft een aantal ambtenaren zitten slapen, en de politie, met al zn fouten, moet maar weer opknappen.

MaupCaransa | 23-08-09 | 16:48

Ach ja, wat krijg je nog in NL als je iemand zonder voorbedachte rade een stuk lood tussen z'n ogen pompt ? 1 a 2 jaar effe relaxen in het gevang en je mag weer de straat op, het stelt ook allemaal niet zo veel voor natuurlijk.

despecialist | 23-08-09 | 16:47

Lekker zo een feest dicht bij Rotterdam trek je al het vuil uit die stad aan ,beetje naief .
We leven nu eenmaal in 2009 en tijden veranderen
al geeft de politiek aan dan er niets aan de hand is
het tegendeel wordt steeds bewezen dat we in een
land leven die totaal de weg kwijt is.

Eurotokkie | 23-08-09 | 16:43

Nou boeiend, Rotterdam is naar de klote. Dat had ik je 5 jaar geleden al kunnen vertellen dus dit verbaasd me niets. Het vocabulaire van een gemiddelde Rotterdammert bestaat uit 2 woorden namelijk k*nker en jood.
Iets zinnigs hebben ze meestal niet te melden, dus Politie volgende keer gewoon tussen de ogen schieten dan ruimt het tenminste nog wat op.

Blitz20VT | 23-08-09 | 16:40

Als er hier in Rotterdam een feestje verpest wordt kun je er gevoegelijk van uitgaan dat er "hooligans" bij betrokken zijn. Het feest bij de Erasmusbrug op 30 april waarbij de politie ook moest schieten. De danceparade....., ik heb m'n platen geschoten en ben als een speer na twintig minuten pleite gegaan. Iets teveel kaalkopjes die al "Rotterdam Hooligans"liepen te scanderen toen de parade nog moest beginnen. Maar goed, deze jongens waren dan ook al een paar uurtjes eerder begonnen met *kuch* feesten. Deze mannetjes hebben ook een voorkeur voor de eigen "roomblanke" soort. Dat laten ze duidelijk weten ook.... dus ik kan me zo voorstellen dat er misschien wel wat boze minder blanke medelanders rondliepen en dat één en ander om die reden volledig uit de klauw liep. Het is gewoon tuig van de richel. Ze gaan maar met één reden naar dit soort evenementen/voetbal etc etc.... Keihard aanpakken zeg ik.

Het deporteren zal lastig worden maar vroeger hadden ze daarvoor een prima oplossing hier in Rotterdam.

Ten oosten van Landzicht verrees in de jaren zestig een complex van 120 woningen voor gezinnen die elders niet te handhaven waren. Dit complex was opgezet volgens het concept van de Woonschool en in de eerste jaren omheind. In de volksmond heette dit wijkje het Indianendorp.

Razende Rotterdammer | 23-08-09 | 16:40

linkselente | 23-08-09 | 16:18
Volgens mij wordt er evenhard op de blanke hooligans gebashed als op andere mogelijke daders. Geen verschil. Tuig is tuig.. eerder comment
"Blank Nederlands tuig dat is het.." seven | 23-08-09 | 16:17

seven | 23-08-09 | 16:40

@linkselente | 23-08-09 | 16:30
geeft niet, alleen is het wel heel vreemd dat deze editie er niet bij staat dat ze die zouden gaan organiseren

deafhaalchinees | 23-08-09 | 16:34

opperdepop die zichzelf voor lijn 5 gooit, +1 toch?

deafhaalchinees | 23-08-09 | 16:33

@seven | 23-08-09 | 16:22
Eeeh ik wou alleen maar ff linkselente uit haar tent lokken, maar anyway bedankt voor de info.

c10 | 23-08-09 | 16:33

westerlingen die mekaar afmaken. +1. toch??

opperdepop | 23-08-09 | 16:31

@deafhaalchinees
je hebt gelijk
had het ook niet gezien

linkselente | 23-08-09 | 16:30

@linda4960 | 23-08-09 | 16:25
lees eens even goed verder:
Geplaatst op 24-08-2008

deafhaalchinees | 23-08-09 | 16:29

"Op diverse sites wordt gespeculeerd dat Feyenoord-hooligans een wraakactie hadden gepland vanwege een incident twee weken terug waarbij twee Ajax-hooligans gewapend een Rotterdamse kroeg binnen vielen."
www.flr1908.nl/nieuws.php?id=822

SyntaxError | 23-08-09 | 16:29

@linda4960
je hebt gelijk. Tridee vond het inderdaad een zeer geslaagd feest op hun website en doen alsof hun neus bloed. Bizar aangezien er gewoon een dode is gevallen.

linkselente | 23-08-09 | 16:28

Dit staat nog net op de website van de organisator:
www.tridee.nl/

copie:
Veronica Sunset Grooves powered by Jagermeister

Geplaatst op 24-08-2008

Afgelopen zaterdag vond in Hoek van Holland de eerste editie van Veronica Sunset Grooves plaats. 25.000 mensen gingen volledig uit hun dak bij de top sets van Roog, Leroy Styles, Lucien Foort en Erick E. MC Crown en Glen Helder zorgde voor nog meer muziekale energie!

Met Veronica TV als mediapartner en Jagermeister als hoofdsponsor was het grootste gratis strandfeest van Nederland een geslaagd feit.

Tridee organiseerde het geheel en is eigenaar van het event/concept.

Check de foto's en beelden

linda4960 | 23-08-09 | 16:25

Dode heer Robby. Meer info volgt

fifi23 | 23-08-09 | 16:25

linkselente | 23-08-09 | 16:18
Die Feijenoord fans hebben al twee keer een paar cafés in puin geslagen. Ben blij dat Roda vandaag in Rotjeknor voetbalt. Als de wedstrijd hier is doen de meeste kroegen de deuren uit voorzorg dicht.

N.O. Brains | 23-08-09 | 16:24

Waarom vallen mensen die politie nou aan? Op een lekker feestje hoort geen politie en is die ook niet nodig... Dat er nou een stelletje paupers herrie moet gaan schoppen. Beetje jammer voor de rest voor de (vredelievende) dance scene, die zijn weer de dupe van.

loerelau | 23-08-09 | 16:24

@despecialist
Hooligans krijgen weinig kans tot schieten aangezien er elke week voor miljoenen aan politie wordt ingezet op voorhand inclusief ME om deze tokkies in bedwang te houden. Ik woon hier naast het stadion en bijna elke week krijgen complete supportersbussen hier voorrang en begeleiding van minstens 7 ME bussen om te voorkomen dat het elke week misgaat. We vergeten hoe normaal wij het in nederland zijn gaan vinden dat er elke week ME moet worden ingezet om de competitiewedstrijden te kunnen laten doorgaan.

linkselente | 23-08-09 | 16:22

c10 | 23-08-09 | 16:17
Er zijn comments en tweets op twitter die spreken over een groepje Antillianen waarvan een in het wilde weg ging schieten. Politie was in burger en direct daarna ook geüniformeerd aanwezig (zelfs KMAR) voor andere groep en werd toen bekend omdat ze hun wapens trokken en op zoek gingen naar de daders maar daardoor ook hun identiteit prijsgaven aan de vele hooligans die zich tegen de politie keerden.
Alleen het blijft internet, bewijs blijft uit, kan in mijn ogen net zo goed een hooligan zijn geweest die ging schieten.
PS er waren ook veel Marokkanen aanwezig lees ik en veel steekpartijen.

seven | 23-08-09 | 16:22

Veronica komt naar je toe deze zomer.

Sliptong | 23-08-09 | 16:19

Wil iedereen zijn woord van dank, al dan niet positief ;-p, naar deze geweldige organisatie even laten blijken op tridee@tridee.nl (zie ook www.tridee.nl) zij zijn namelijk eindverantwoordelijk voor dit gezellige door Veronica gesponsorde feestje

Voltreffert | 23-08-09 | 16:19

@n.o. brains
Fijn dat het je niks uitmaakt. Maar die opmerking alleen al is bijzonder omdat meestal hier discussies over wel of niet betrokkenheid van finnen wel urenlang discussie oplevert inclusief alle verwensingen en wensen tot deportatie of ergere dingen. Het valt me op dat er nu veel genuanceerder wordt gereageerd.

linkselente | 23-08-09 | 16:18

Dance till you drop...... Pliesie in Nederland: -1 Dikke fail. Had je hier een soort Guardia Civil was dit niet gebeurt. De overheid, justitie en pliesie: allemaal softe teringlijers. De veiligheid in dit land staat zwaar onder druk en pliesie schrijft vooral boetes uit. He Balkenboevenbende: ga es deaudt!

Sliptong | 23-08-09 | 16:18

linkselente | 23-08-09 | 16:15
Hoe vaak is er geschoten door hooligans in het verleden ? Hoe vaak is er het afgelopen jaar geschoten in de bijlmer ? Vuurwapens zijn niet iets uit de hooliganwereld, maar uit de rap en R&B wereld. Ik ben ook zeer benieuwd wie er geschoten heeft, als het een roomsblanke jongen is neem ik al mijn woorden terug maar het lijkt mij heel sterk.

despecialist | 23-08-09 | 16:18

Dat Aboutaleb van te voren wist dat hooligans gingen rellen, daarover is geïnformeerd en wel een team instelt, maar geen zwaardere maatregelen lijkt me ook een verkeerde inschatting. Gewoon iedereen die bij zo'n hooligangroep hoort preventief oppakken wegens deelname aan een criminele organisatie. Hoeaak willen ze in R'dam nog hun hoofd stoten.. Blank Nederlands tuig dat is het..

seven | 23-08-09 | 16:17

Aah het waren dus weer die R&B typetjes die de boel kwamen verzieken,kan niet wachten tot de vlgnde verkiezingen.

c10 | 23-08-09 | 16:17

@ von sokken
Jees, misschien ook een x-ray scan? Het is toch van de gekke dat dit eventueel zou moeten? Het is niet normaal hoor dat mensen als een stel dolle stieren zo tekeer gaan. Het probleem ligt bij die gasten.

Nacho_Vidal | 23-08-09 | 16:16

linkselente | 23-08-09 | 16:10

Maakt mij niet uit of het nou Finnen, Gouden Tanden, of Roomblanke tokkies zijn, ze moeten gewoon keihard aangepakt worden. En als het waar is wat de geruchten zeggen dat de pliesie flink geschoten heeft dan is dat in elk geval een begin. Alleen hoop ik dat ze dat tuig geraakt hebben, maar daar heb ik mijn twijfels over.

N.O. Brains | 23-08-09 | 16:16

Ah, de politici buitelen alweer over elkaar heen met oplossingen als alcoholverboden, scans, camera's etc. Dus omdat de overheid al jarenlang weigert om de politie meer bevoegdheden te geven en via het strafrecht een stel gedegenereerde idioten aan te pakken, kunnen wij nu voor de zoveelste keer de rekening betalen en nog meer van onze vrijheden inleveren.

Het zal er geen procent veiliger van worden zolang dat tuig het grootste deel van zijn tijd op straat kan rondhangen en niet in de bak, waar ze thuishoren.

harry pikkel | 23-08-09 | 16:16

Wat ben ik blij dat ik uiteindelijk niet gegaan ben!
Wat een enorme lijst met fails trouwens van meerdere partijen.

Tsja gratis feest + een hoop drank en drugs, te veel kansloosheid op 1 lokatie.

Baaz | 23-08-09 | 16:15

@despecialist
Ik ben alweer 10 jaar vaste bezoekers van awakenings en mysteryland
Daar is op een los vechtpartijtje zelfs bij de R&B mix stijlen verder niks aan de hand. Terwijl ik elke week zie hoeveel politie op de been moet komen om 1 voetbalwedstrijd mogelijk te maken en er minstens 2x per jaar wel een afgesproken massale vechtpartij wordt uitgelokt. En ik voel aan me water dat dat ook het plan was van de hooligans op het feest afgelopen nacht

linkselente | 23-08-09 | 16:15

Wat maakt het nou uit of er nou 20000 of 50000 man er op af kwamen?
Alsof dat gezeik met 20000 man niet had kunnen gebeuren zeg!

von sokkenstopfen | 23-08-09 | 16:14

De politie had de hele middag en avond bij de toevoerswegen kunnen staan,
en 1 voor 1 de mafkezen en idioten kunnen controleren op drugs en of wapenbezit.
Maar het was natuurlijk te warm om boeven te vangen.

Daarbij is duidelijk dat ze het geen enkel moment in de hand hebben gehad, terwijl ze smiddags al aanwijzingen hadden voor problemen.

Knap hoe de pliesie nu heel hard probeerd om de schuld af te schuiven op anderen...

flunkerT | 23-08-09 | 16:14

er moet gewoon een apparaat komen waarin je een nieuw soort indentiteitsbewijs in moet steken om op welk evenement dan ook binnen te komen. Als je dan ergens de boel op stelten hebt gezet, dan kunnen ze je in het systeem stoppen en je voortaan de toegang op elk evenement weigeren.
Dus eerst door een electronisch hek met je kaart, en daar moet dan verder geen portiers of security staan, maar een eind verderop waar dan de 2e controle plaatsvind op toegangsbewijzen en fouilleren. Zo, hoef je bij de eerste poort niet in discussie te gaan met het tuig van waarom ze niet binnen mogen, en dan heb je ook geen gezeik meer.

von sokkenstopfen | 23-08-09 | 16:13

linkselente | 23-08-09 | 16:10
Je mag het gerust te bizar voor woorden vinden. Jij kent duidelijk de dance scene niet. Ga zelf eens een paar feesten af, vooral die met R&B achtige DJ's en kom dan hier verslag doen.

despecialist | 23-08-09 | 16:12

despecialist | 23-08-09 | 15:59
Ondanks dat alle signalen wijzen in de richting van een vooromgezet plan van hooligans om de boel te verstoren en uit te dagen weet jij toch nog de schuldvraag om te buigen naar de multiculti samenleving?
Te bizar voor woorden deze beredenering

Ik ben voor een fundamentele discussie over het gedrag van voetbalsupporters (meestal roomblanke autochtone tokkies) die het nodig vinden om bijna elke week een compleet leger (kost miljoenen!) aan politie bezig te houden in en rondom grote steden.

ALs de reagluurders hier consequent zijn dan hoop ik op dit soort gedrag minstens dezelfde reactie te zien dan wat ik hier lees bij een gemiddelde mishandeling door meppe van buschauffeurs door finnen.
Het valt me op dat de reacties hier afkeurend zijn maar dat niemand de bizarre gang van zaken die er al jaren heerst rondom voetbal ter discussie te stellen.
Ik stel voor dat hooligans ook maar hun paspoort mogen inleveren en statenloos mogen worden gedeporteerd naar een land ver weg.

linkselente | 23-08-09 | 16:10

PS vergunning was voor 25.000 mensen (nos TT)

seven | 23-08-09 | 16:09

Slechtste communicatiefail ever.
Veronica.. oh is er iets misgegaan, nee het feest waar we massaal reclame voor maken op onze tv zender / radio en in bladen / websites en zelfs onze naam mag voeren, dat feest nooit van gehoord, niets mee te maken..

seven | 23-08-09 | 16:07

Wat een onzintitel. Als ze daar binnen de hekken waren geweest hadden ze ook op r&b of klassiek hun soort 'feestje' gehouden. Nou krijg je extra nutteloze maatregelen op gratis gezellige dancefeestjes als Dancetour en Citymoves met een paar duizend man, onze symptomenbestrijdende overheid kennende.

je postbode | 23-08-09 | 16:05

@ despecialist
Ruk & bagger op een dancefeest? Welke feesten dan?

Nacho_Vidal | 23-08-09 | 16:04

&#8220;8 gewonden kun je op je buik schrijven. Wij hebben er alleen al een stuk of 15 in de duinen naast elkaar zien liggen met schotwonden en/of steekwonden of bebloede gezichten etc&#8230;. een grote chaos was het. Dus die berichtgeving is wel wat mild, want het was gewoon een ordinair slagveld&#8230;&#8221;

seven | 23-08-09 | 16:00

Vroegah ... Toen Extrema nog feesten gaf in de koningshoeve, de dansvloer kolkte van een menigte die in extase uit haar dak ging, iedereen had een grote glimlach op het gezicht, iedereen was je vriend, je maakte met zo veel verschillende mensen een gezellig praatje en je had de avond van je leven....
Totdat er een aantal jaren geleden een duidelijk merkbare draai plaats begon te vinden in de dance scene. ID&T begon R&B te draaien en op feesten werden R&B zalen geplaatst waar een heel ander publiek op af kwam. De sfeer in dit soort zalen was om te snijden en had NIKS meer met gezelligheid te maken. DJ's als Marnix en Bennie begonnen R&B met house te mixen en DJ's als chuckie begonnen een heel eigen 'gekleurde' achterban te krijgen. Dit publiek ging zich steeds meer met het normale feestpubliek mengen en de sfeer ging steeds verder omlaag totdat er vrijwel geen leuke feesten meer in NL waren.
Ik zie de gebeurtenissen van gisteravond ook duidelijk als dieptepunt in deze ontwikkeling. Filmpjes op youtube van gisteravond, gepost door ene 'karim' die met een duidelijk accent 'straat taal' praat, de 'kk's vliegen je om de oren. Tja, welkomt in de multicul samenleving....

despecialist | 23-08-09 | 15:59

"Na de waarschuwingsschoten dacht 1 van de bezoekers van het o zo veilige festival. Dat kan ik ook! Begon als een malloot in de lucht te schieten en om zich heen."
www.brinto.nl/sunset-grooves-2009-1-do...

SyntaxError | 23-08-09 | 15:53

N.O. Brains | 23-08-09 | 15:20
In canada hebben ze ook de shaira ingevoert, dus zijn ze daar nog gekker dan hier.

von sokkenstopfen | 23-08-09 | 15:49

Notenkast | 23-08-09 | 15:38
Heb daar nogal veel familie wonen. In Canada is healthcare dan wel gratis maar daar is ook alles mee gezegd. (Maar ja dat was dit feest ook).

N.O. Brains | 23-08-09 | 15:45

Hij had het in ieder geval WEL naar z´n zin.
Kunnen we geen aparte feesjes organiseren voor deze jongens.

*mompelt iets over een hal met duitse gasaansluiting*

jan1000000 | 23-08-09 | 15:45

Het bizarre is dat je continue de muziek ook nog hoort doorspelen... dan ben je een echte topdj! *sarcasme modus off*

Behangdelul | 23-08-09 | 15:42

N.O. Brains | 23-08-09 | 15:36 :
En waar baseer je dat op? Of loop je uit je nek te lullen?

Notenkast | 23-08-09 | 15:38

N.O. Brains | 23-08-09 | 15:36
Ik dacht juist dat de route omgekeerd was..

seven | 23-08-09 | 15:37

Wout0r | 23-08-09 | 15:32
Tip: Als je naar het ziekenhuis moet even gauw de grens over naar USA, want die in Canada zijn niet zo best.

N.O. Brains | 23-08-09 | 15:36

Koningsluis | 23-08-09 | 14:57
Gelukkig zijn er hier dan toch nog een paar toffe uitgaansgelegenheden waar wat ouder publiek komt, en dan geen achterbuurtvolk dat van dat hollandstalig gekwijl houd, want die zijn net zo erg of soms erger dan de jeugd.

von sokkenstopfen | 23-08-09 | 15:35

Canada heeft een uitermate vriendelijk uitwisselings project met Nederland.
Iets waar ik in 2010 gebruik van ga maken.
Lekker minimaal een jaartje weg!

Wout0r | 23-08-09 | 15:32

@kouwe_kletser | 23-08-09 | 15:27
keeskooskaas | 23-08-09 | 14:58 >

"Dooi zat in de voormalige vriendengroep van m'n neefie. Wel een Feyenoorder met seizoenkaart, maar geen harde kern. Meer een meelopertje."

SyntaxError | 23-08-09 | 15:32

Het schijnt deze jongen te zijn? http://robs-010.hyves.nl/

kouwe_kletser | 23-08-09 | 15:27

weer mooi voorelkaar he rotterdam hooligans... feest verzieken voor andere... spreek gewoon weer af in een weiland ofzo en sla elkaar daar de hersens in... weet je wat de party gangers moeten doen... als feyenooit thuis speelt brandbomme over de muur gooien... leuk toch feesjes verzieken... hooligans my ass... zielige jongetjes zijn het... nee zielige bange jongetjes zijn het anders neem je geen pistool mee.... jullie maken het voor je clubje wel weer makkelijk he... not..

angelo6286 | 23-08-09 | 15:24

Notenkast | 23-08-09 | 15:13
Australië is me ook te warm, maar Canada is net Nederland aan het worden. Argentinië schijnt wel mooi te zijn, zeker in het zuiden.

N.O. Brains | 23-08-09 | 15:20

@Notenkast | 23-08-09 | 15:13

Google?
Canada = hoge belastingen en altijd winter - not my cup of tea ;-)

acac | 23-08-09 | 15:18

www.youtube.com/watch?v=Bb5LxdKdWK8&am...
SyntaxError | 23-08-09 | 15:08 :
*moed zakt in de schoenen*
Iemand informatie over het immigreren naar Canada ofzo? Australië is me te warm.

Notenkast | 23-08-09 | 15:13

@Tulp Fiction | 23-08-09 | 13:01
Gisteren heeft een operazangeres een cellist aangevallen. Het komt dus overal voor.

Stir Glenfarclas II | 23-08-09 | 15:10

Ashtrey | 23-08-09 | 14:50

Ik heb dit zoekprocess al achter de rug. Ik denk niet dat het leven er duurder is dan hier. Ik had een site (ben ik even kwijt) waar prijzen in de UK en OZ vergeleken werden. Is in OZ iets goedkoper.
Huizen kosten tussen de 350.000 en 700.000 A$. En A$ +/- 0.55 Euro. Dus hier huis verkopen, daar huis kopen. Alleen zijn de huizen daar 4 keer zo groot ;-)

acac | 23-08-09 | 15:08

Koningsluis | 23-08-09 | 14:57 :
En toch blijft het triest dat zulk soort "groepen" blijven bestaan. Ze beroven de andere van een leuke tijd. Ze bezorgen de hulpdiensten hoofdpijn. Niemand profiteert van hun bestaan behalve henzelf. Word hard tijd dat de "normale mens" hand in hand met de hulpdiensten dit soort tuig gezamenlijk de kop in drukt. Goedschiks maar liever kwaadschiks.

Notenkast | 23-08-09 | 15:08

Die hooligans zijn vaak een probleem.
Laatst weer een bekende van mij toto geslagen door dertig hooligans.
Het probleem met die gasten is dat ze door hun collectieve gebruik van van alles en nog wat doorgesnoven in groepsverband losgaan en daarbij niets of niemand heel laten.
Medische expirimentjes zonder enig normgevoel.
De massa maakt sterk en roept op tot onvermoede zaken.
Alleen en nuchter stelt 98 procent niets voor en durven ze je niet eens aan te kijken.
Dus de grote meerderheid onder de hooligans zijn niet stoer en niet gek maar laf en triest.
Met zijn twintigen bejaarden de tering slaan omdat ze toevallig een shirtje van de tegenpartij aan hebben.
Achtergebleven primaten met een hoog frustogehalte en een laag zelfbeeld.
Dus lekker voetbalwet invoeren en deze hersenlozen meldingsplicht geven bij grote feesten en andere culturele evenementen dat werkt het beste. Hooligans,pfffff...

pius | 23-08-09 | 15:05

DANNY3960 | 23-08-09 | 14:56

Happy Planet Index 2.0

Ashtrey | 23-08-09 | 15:04

de organisatie Tridee bestaat ook uit 3 man uit de stal van HMG, Yorin, Veronica (SBS). Dus Veronica zit naast sponsor activiteiten ook vuistdiep in het festival. Ook de ondersteuning van Experience Projects & Events was blijkbaar niet echt een succes te noemen.

sambalbaj | 23-08-09 | 15:00

Dooi zat in de voormalige vriendengroep van m'n neefie. Wel een Feyenoorder met seizoenkaart, maar geen harde kern. Meer een meelopertje. Erg, erg triest dat zo'n feest zó uit de hand moet lopen!!!

keeskooskaas | 23-08-09 | 14:58

@ van sokkenstopfen
Net als jij doe ik actief aan mijd en vermijd gedrag.
Ik geef geen cent uit aan andermans "ellende".
Alleen al het zien van die koppies en het horen van de praatjes en je hebt gegeten en gedronken, dus dat is een gratis maaltijd, of beter dat geeft voeding aan het zorgvuldig kiezen van je omgeving.
Als ik wekelijks in ons plaatselijk sufferdje lees hoe het elke vrijdagavond/nacht uit de klauwen loopt in het oh zo gezellige uitgaansgebied, well thanks but no thanks.
Al zijn het er maar een handvol, ze zijn overal.
Ik wil ze niet zien, ik wil ze niet horen; armoedig gedoe.

Koningsluis | 23-08-09 | 14:57

Ashtrey | 23-08-09 | 14:50

Pssst, niet verder vertellen...... Costa Rica is da Place.

DANNY3960 | 23-08-09 | 14:56

SyntaxError | 23-08-09 | 14:50
Ongetwijfeld zal het slachtoffer dan een neefje van hem zijn geweest.

KeurMeester | 23-08-09 | 14:54

Het feest zelf was ook dramatisch, ik was er kwartier, en toen hadden we alweer iets van: 'kom we gaan weg, het is dood hier'. Maar toen kwam er ineens een beetje leven in de brouwerij,

stitchh | 23-08-09 | 14:54

Graaf van Holland | 23-08-09 | 14:51
Dat is niet erg want met een beetje geluk raken ze dat tuig in hun kruis, en dan zijn we tenminste verzekerd dat dat tuig niet voor nog meer van hun eigen broedsel voortbrengen.

von sokkenstopfen | 23-08-09 | 14:53

@ von sokkenstopfen
Mijn zege hebben ze ook,
Het is alleen zo jammer de Nederlandse Politie niet zo goed raak kan schieten.

Graaf van Holland | 23-08-09 | 14:51

acac | 23-08-09 | 13:39

Ik ben eens even gaan zoeken en dit is o.a. wat een vriendelijke dame zegt over haar Australia :

Our cost of living is quite high, homes are not so affordable. Crime rates are relativly low and mostly occur in the city areas.

Our quality of life is wonderful, relaxed, laid back and fun.

There are lots of pro's and not so many con's. We're much the same as any other country, just better.
.

Klinkt aanlokkelijk, afgezien van de cost of living and housing...
Mmm I wonder...* verder zoeken gaat over Australia *

Ashtrey | 23-08-09 | 14:50

Wat erg voor al die mensen die vandaag naar het strand zouden gaan.

KeurMeester | 23-08-09 | 14:49

Al deze ongerustheid over de verloedering in het uitgaansleven stemt mij mistroostig. Ik zie dan ook maar 1 remedie: een optocht tegen zinloos uitgaansgeweld! Kom op allemaal, neemt allen een bezorgd gezicht en dito spandoek mee! Het is me toch ook allemaal wat, zomaar schieten op elkaar, foei en driewerf schande!
Pleur toch allemaal lekker op met jullie burgerlijke bangigheden. Ik snap best dat je, veilig in fort Vinexwijk, wat vervreemd bent geraakt van het werkelijke leven en dat dit soort berichten koud op je dak vallen tijdens het zondagse croissantje. Ik zelf ben alle illusies over de richting van onze samenleving al kwijtgeraakt toen op de Nieuwe Binnenweg een meisje van haar fiets werd geschoten met een automatisch geweer.

Francois Villon | 23-08-09 | 14:49

Graaf van Holland | 23-08-09 | 14:41
Dude, als je even een paar filmpjes op youtube bekijkt, dan kun je zien hoeveel respect de politie van het tuig uit de randstad krijgt, en dan begrijp je tenminste
waarom ze het niet meer pikken en ze voortaan maar meteen een kogel in je knieën pompen, en mijn zegen hebben ze!

von sokkenstopfen | 23-08-09 | 14:48

Heeft iemand de link naar een nieuws site met een foto van een jongeman wie op de grond ligt naast een lantaarn paal?

Notenkast | 23-08-09 | 14:48

leipzich | 23-08-09 | 14:43

Asjeblief zeg dat is 40 jaar geleden.

DANNY3960 | 23-08-09 | 14:48

Snurk Snurk Snurk....
Meneer de ambtenaar slaapt gewoon nog even lekker door hoor, pfff

rsk | 23-08-09 | 14:48

Dit feestje gaat consequenties hebben in Den Haag. Uit verschillende ooggetuigeverslagen komt naar voren dat het salvo afkomstig was van de politie en dat er in het donker in een mensenmassa is geschoten. Op een van de filmpjes hoor je de kogels langsfluiten terwijl mensen op de grond liggen. Hoe de omstandigheden ook waren, dit kan absoluut niet.

Stir Glenfarclas II | 23-08-09 | 14:47

Die Karim die in zijn filmpje de hele tijd "kanker" roept, heeft op zijn hyve staan dat hij zich moet doodlaggen (let op de spelling!) om het feit dat zijn filmpje op you tube staat. Wat een mongool zeg. Ik snap niet wat hij er zo grappig aan vindt. Hij zou zich moeten schamen.

bijco | 23-08-09 | 14:46

rn1970 | 23-08-09 | 14:36
jammer. Ik heb namelijk materiaal verhuurt aan een strandtent, en vroeg ik me af of dat evenement daar pal voor de deur plaatsvond of een eind verderop.
Ik hoop alleen dat m'n materiaal niet half gesloopt is door dat tuig, want de strandtenthouder heeft er niet bij verteld dat er die dag zoveel volk zou komen.
Maar goed ook, want dan had ik bij voorbaat niks verhuurd.
Bovendien zou ik nu op weg zijn geweest om alles weer op te halen, maar ik kreeg een telefoontje dat ik er nu niet terecht kan, dus mooi klote allemaal.

von sokkenstopfen | 23-08-09 | 14:45

Veronica zou de opnames van het dance-feest uitzenden op de televisie, maar vanwege de gebeurtenissen heeft de omroep besloten de uitzending te annuleren.

DIT willen we zien, HD beelden!

1teen | 23-08-09 | 14:44

rn1970 | 23-08-09 | 14:32 :
Klinkt allemaal een beetje "biased" als je het mij vraagt. De schuilt flink afschuiven op de politie en hulpdiensten. Wat was dan de reden dat de politie in burger(?) hun wapen trokken? Want DAAR ligt het probleem... niet bij de politie wie hunzelf proberen te beschermen.

Notenkast | 23-08-09 | 14:43

Waarom organiseert een omroep die 24 uur per dag ouwe meuk uitzendt ineens een feest met trendy hippe tokkiehouse? Ikke niet snappuh.

Scheisse65 | 23-08-09 | 14:42

-weggejorist-

Graaf van Holland | 23-08-09 | 14:41

-weggejorist-

SapperdeFap | 23-08-09 | 14:41

Het is gelul dat dit iets van de laatste tijd is en dat het ook alleen maar op dancefeesten gebeurd. Reaguurders hier moeten kappen met dat gelul. Het gaat hier om een stel teringlijders die de boel telkens maar weer verzieken en dat overal en altijd doen. Weet gewoon zeker dat die gasten die hier de boel liepen op te fokken ook op een vrijdagavond in de kroeg alle aandacht op zich gevestigd hebben. En niet positief dan.

Nacho_Vidal | 23-08-09 | 14:40

Men kon het strand niet afsluiten!!
Het schiet me net te binnen dat ik een poosje terug een docu over The Rolling Stones in Rio zat te kijken, publiek werd geschat tussen 1.000.000 en 1.500.000, ik had niet echt de indruk dat men dat niet onder controle had.

DANNY3960 | 23-08-09 | 14:39

@von sokkenstopfen | 23-08-09 | 14:34

Heb het ook maar ge copy/paste van het AD. Zou het niet weten.

rn1970 | 23-08-09 | 14:36

we wachten op goed bewegend beeld.....

1teen | 23-08-09 | 14:36

rn1970 | 23-08-09 | 14:32
Welke strandtent was dat?

von sokkenstopfen | 23-08-09 | 14:34

ja ik moest effe een boertje laten hoor!

von sokkenstopfen | 23-08-09 | 14:33

DANNY3960 | 23-08-09 | 14:24
BUUUURRRPPPP!!! Ook Proost!

von sokkenstopfen | 23-08-09 | 14:33

MMM, bij het ad het volgende:

Thiemo: “Op het moment dat de ongeregeldheden begonnen ging ik iets te drinken halen. Er was een groep jongeren die de politie in burger aan het uitdagen was. Ineens trokken de 4 agenten in burger hun wapen schoten in de lucht en gingen met de ruggen tegen elkaar staan. Mensen riepen dit is een aanslag, maar er was grote paniek. De 4 mannen vluchten naar de vip tribune. De opgeroepen politie kwam met 40 man het strand op met wapenstokken maar gauw gingen de jongeren de paniek afregeren op de politie. Deze groep politie werd ook in het nauw gedreven en al snel klonk er de kogel regen het leek wel een afweer systeem uit Irak. deze avond zijn er echt een honderd kogels afgevuurd door de politie. Ze stonden gericht op de mensen met hun dienstwapen en twee meter voor me werd een jongen in ze knie geraakt en bij de strandtent zag je mensen met schotwonden. In mijn beleving hebben de politie en de hulpdiensten gefaald Want er lagen mensen met schotwonden op het strand en de ambulance was er pas na een 1,5 uur."

Zou me niks verbazen als hier iets van waar is en de politie die jongen heeft doodgeschoten.

rn1970 | 23-08-09 | 14:32

@natte_hond | 23-08-09 | 14:25
Goed plan! Net als vroegâh lekker op een grasveldje naast de snelweg elkaar de schedel inslaan, zijn ze iig niemand anders tot last!

laurie | 23-08-09 | 14:32

Koningsluis | 23-08-09 | 14:21
Gisteren ben ik naar culemborg geweest waar een blues/rock festival was,
en dat was gewoon superrelaxed en gezellig, maar dat trekt dan ook ouder publiek. Echt, ik zoek m'n uitgaansgelegeheden zorgvuldig uit, en mijd ik
kroegen waar tuig komt als de pest, want als je binnenkomt hangt er al meteen een gespannen rotsfeer, en daar heb ik dus heel geen behoefte aan.
Ik ga op stap voor de gezelligheid en niet om m'n zorgen te verzuipen
of op een ander af te reageren, en dat doe ik al zolang als ik op stap ga, en dat is al sins 1982! Ik heb mezelf dan ook in al die jaren maar 5x of zo moeten verdedigen tegen dronken kemphaantjes, dus een record als je al zolang op stap gaat als ik.
aanstaande woensdag ga ik weer naar de kub in tilburg waar jong en oud komen genieten van een paar bandjes, en iedereen is daar heel relaxed en zit iedereen op z'n eigen badlaken en heeft iedereen z'n eigen vreten en drinken bij,
en dat is echt beregezellig. Lekker tussen de bomen en op het gras hangen en
leuke wijven leren kennen, en dan gezellig een potje over niks ouwehoeren
en flauwe grappen maken waarbij we gewoon buikpijn van het lachen krijgen.
Geen wiet, geen coke, geen speed en geen pillen, maar gewoon biertje, bandje ,tentje.
Echt heerlijk!

von sokkenstopfen | 23-08-09 | 14:31

Sterkte aan familie, vrienden en nabestaanden van het slachtoffer. Dat mag ook wel eens gezegd worden.

De maatschappij -dat ben jij - wordt steeds rotter en rotter. Beetje met een vuurwapen op zak naar een feest gaan om er vervolgens ook nog mee te gaan schieten. Het zou me niets verbazen als het slachtoffer een totale buitenstaander was.

R.I.P.

Als je wilt vechten, doe je dat maar met je blote handjes... soft kutland!
Ik zeg levenslang voor de dader!

Richard1234 | 23-08-09 | 14:31

LOL @ "The day the music died" - fail idd.
Er staat op de site trouwens een kopje "Nieuws headlines" maar daar staat niets onder?!

Vroeger (let op, opa spreekt) - vroeger was Veronica nog cool en hadden ze vette programma's. De laatste 10 jaar of zo is het alleen maar ouwe meuk en mensen die zichzelf grappig vinden. Maar gelijk van de gelegenheid gebruik maken en opheffen?

Specy | 23-08-09 | 14:30

-weggejorist-

Vluggejaapie | 23-08-09 | 14:30

Waarom bezoeken mensen dan ook zo'n tokkiefestijn? Kom op, het strand van The Hook is sedert 1994 niet meer begaanbaar, handdoek aan handdoek gelijk Scheveningen, dan weet een enigszins nozel wezen dat een dansfestijn op het betreffende strand zeker op problemen uitdraait.

En-el Hak | 23-08-09 | 14:28

@fuckje | 23-08-09 | 14:25

Gewoon de deur achter je dicht doen en natuurlijk dubbel slot en is het best leefbaar hier.En gewoon duur gaan wonen,krijg je ook een mooie schifting.

rn1970 | 23-08-09 | 14:27

-weggejorist-

natte_hond | 23-08-09 | 14:26

-weggejorist-

natte_hond | 23-08-09 | 14:25

Hoezeau Leefbaar Rotterdam?

fuckje | 23-08-09 | 14:25

Brakovich | 23-08-09 | 14:19
Inderdaad, alle respect. Ik zag gisteren op TV the Prodigy en kreeg enorm de behoefte om de hele boel in elkaar te slaan. Liever dan mij kun je ze normaal gesproken niet krijgen, maar hier werd ik zelfs agresief van en volgens mij is t op Lowlands gewoon gezellig gebleven.

Niet Rechts Inhalen | 23-08-09 | 14:24

von sokkenstopfen | 23-08-09 | 14:22

Proost!

Seven ook biertje aanreikt ;-)

DANNY3960 | 23-08-09 | 14:24

@Notenkast;
Precies. Testosteronbommetjes. Je hebt ze overal. Ik heb thuis trouwens een echte haan en die zet regelmatig zijn bontkraag (veren) op als ware het een echte Ahmed. 'Haantjesgedrag' dekt dan ook perfect de lading.

DeBruineSter | 23-08-09 | 14:24

DANNY3960 | 23-08-09 | 14:20
is goed, en pak er zelf ook eentje.

von sokkenstopfen | 23-08-09 | 14:22

von sokkenstopfen
1000% eens, samen met een selectief gezelschap lekker een jam doen met
een paar gitaren, een bas en drummertje. Biertje erbij en wat te vreten.
Lekker ontspannen, echte muziek en geen pauper en dom kuddevolk om je heen
(waar dit land barstensvol meer zit)
Gelukkig mijn kinderen denken er net zo over, dat bespaart hen een hoop
ellende.
Zorg ervoor dat je binnen je eigen kring een fijn leven opbouwt en je
geniet veel meer.

Koningsluis | 23-08-09 | 14:21

@ Notenkast
Die kerels zijn gewoon bang. Onzeker en bang.

Nacho_Vidal | 23-08-09 | 14:21

DANNY3960 | 23-08-09 | 14:20
Je deelt graag drank uit de laatste dagen ;)

seven | 23-08-09 | 14:20

@Ik ga naar huis | 23-08-09 | 14:11
'grove schatting'.....'ik denk'.... Oftewel; je hebt geen fucking flauw idee.

DeBruineSter | 23-08-09 | 14:20

von sokkenstopfen | 23-08-09 | 14:18

Hoi. Biertje?

DANNY3960 | 23-08-09 | 14:20

Doe mij maar 'Lowlands-volk'......

Brakovich | 23-08-09 | 14:19

Ik zou willen dat er ook dancefeesten werden georganiseert voor alleen
30 plussers. Echt, ik denk dat er dan geen wanklank valt, en het dan voldoende is als er een ouwe veldwachter de boel een beetje in de gaten houd, want
30 plussers hebben geen behoefte aan trammelant.

von sokkenstopfen | 23-08-09 | 14:18

basset hound | 23-08-09 | 14:04 :
Het heeft ook met een "speciaal" soort doelgroep te maken. Dat ontkent niemand. Merendeels lijden het soort mensen (wie de hele zooi verzieken) aan een ernstige ziekte wat "Haantjes gedrag" word genoemd.
.
Dat is het probleem. Haantjes gedrag.
.
Oorzaak is vaak dat ze zich zo opstellen om iets te compenseren.

Notenkast | 23-08-09 | 14:16

Mooie domme berichtgeving van Geenstijl weer! wat heeft Veronica hier nou mee te maken,.. dat een feest uit de hand kan lopen is dat de schuld van Veronica????? Gewoon weer domme tokkies volluk wat zich niet weet te gedragen en kan genieten van een feest,.. lekker simpel toch , geef Veronica de schuld!!?

downset | 23-08-09 | 14:16

@ ik ga naar huis (leuke nick trouwens)
Afschuwelijk toch, hutje mutje op elkaar. En genieten! Man wat een gezelligheid. Afgelopen maand was Ground Zero ook weer hier bij Apeldoorn, iedereen ging en ik MOEST mee, heb gewoon nee gezegt. Achteraf gezien geen moment spijt gehad.

Nacho_Vidal | 23-08-09 | 14:16

*zich ineens stokoud voelt*

DANNY3960 | 23-08-09 | 14:14

"VIP wordt belaagd at veronica grooves. Hoorde net schoten! Wat was dat?!

Een neger net tegen mij: dat was een pipa man. Lekker rustgevend. Chaos breekt nu echt los. Politiek kan het niet meer houden!!

Ehhh politiek?! Politie natuurlijk. Chaos breekt los hier bij veronica. Politie vuurt gas op menigte. Doet me denken aan 'riot' at simcity

1000 man achter de politie aan op hoek van holland. Scanderend 'rotterdam hooligan'. Hoor gasgranaten momenteel!

Gozer naast me tijdens het lopen; 'het waren waarschijnlijk antilianen'. Motivatie daarentegen ontbreekt

Schijnt dus dat die gasgranaten, kogelschoten waren. Blijkt ook iemand afgevoerd te zijn die is neergeschoten. twitter.com/Seace

seven | 23-08-09 | 14:14

Ik ben blij dat ik 40+ ben, want ik heb nog de leuke jaren80/90 meegemaakt waarin je nog onbezorgt kon stappen zonder overhoop gestoken of geschoten
te worden. Tegenwoordig ga ik nog maar naar 2 gelegenheden waar 30+ publiek komt, en daar hoef je niet bang te zijn dat als je per ongeluk tegen iemand opbotst, je dan meteen de boksring in moet. Verder ga ik dan nog wel naar een bluesfestival of iets dergelijks, maar dan alleen als het evenement publiek trekt dat 30 jaar of ouder is, want in kemphaantjesgedrag heb je na je 30e gewoon geen zin meer in.

von sokkenstopfen | 23-08-09 | 14:14

Reactie op Partyflock: "t was zo gezellig, ging met lood in de schoenen naar huis"
(leestekens ontbreken helaas)

Prof. Cor Rupt | 23-08-09 | 14:14

@wo ist der bahnhof | 23-08-09 | 12:42

Je hebt helemaal gelijk. Dat is ook de reden dat ik jaren geleden al gestopt ben met het Rotterdamse uitgaansleven. Ga nu gewoon een biertje pakken in de buurtkroeg om de hoek.

Heb dit jaar nog een poging gedaan om de danceparade te bekijken. Na 20 minuten had ik het wel gezien. Volledig doorgesnoven en dronken mannetjes van een jaar of 17 waar de agressie werkelijk vanaf druipt. Op elke straathoek ME busjes met strak kijkende dienders. Nou niet echt wat je noemt gezelligheid. Ik schaam me soms voor het volk uit mijn stad.

Aan de kant zijn er R'dam natuurlijk ook hele leuke feestjes zoals het City Racing, Dunya, Metropolis etc etc waar geen wanklank valt. Zal toch wel iets te maken hebben met die bagger die ze dance noemen en bepaalde poedertjes die mensen dan denken nodig te hebben.

Razende Rotterdammer | 23-08-09 | 14:13

"De organisatie, die vuistdiep in de Gemeente 010 zit, spreekt tegen dat er teveel bezoekers waren."

Een grove schatting is snel gemaakt: Ik denk dat het terrein zo'n 4 voetbalvelden groot was (4x7000 m2 = 28.000 m2), met, laten we zeggen, 1 à 2 mensen per m2 -gemiddeld (vooraan erg druk, achterin rustig). Dat is 28.000 - 56.000 mensen. Middel je dat uit zit je boven de 40.000 mensen. Ik denk dat dat realistisch is. Hoeveel mensen passen er in de Arena met Sensation? Juist, ook 40.000 mensen, en zo'n massa mensen was er in mijn optiek ook.

Ik ga naar huis | 23-08-09 | 14:11

@CoJoNes | 23-08-09 | 14:06: Volgens mij wel. Of een overheid zich nu wel of niet met de bevolking bemoeit doet niets af aan de moeite die een volk zich getroost om minder belang te hechten aan het individu. De voorstanders zouden zich er eens bij moeten neerleggen dat de mens als individu een mislukt concept is.

Fleauxe | 23-08-09 | 14:08

@Chewbacca | 23-08-09 | 13:57
Op DanceValley heb ik geenéén gevecht gezien. Deze rotzooi had niets met uitgaan te maken maar met voetbal. Dit las ik op een andere site en klinkt vrij geloofwaardig in de oren, vooral omdat de filmpjes vol staan met hooligans:
"Uit de bekende wandelgang. Dit is wat er gebeurd is. Een paar weken geleden zijn twee Amsterdammers naar een Feyenoord kroeg in Rotterdam gekomen en begonnen daar te schieten. Feyenoorders lieten het er niet bij zitten en trokken gisteren ook hun klappertjes pistolen om Amsterdammers weer terug naar Amsterdam te schieten."

laurie | 23-08-09 | 14:07

Nacho_Vidal | 23-08-09 | 14:04
Wat dat betreft zijn het net Finnen.

Geluksvogel | 23-08-09 | 14:06

@Fleauxe | 23-08-09 | 14:03]
Je kunt het een onmogelijk los van het ander zien.

CoJoNes | 23-08-09 | 14:06

@CoJoNes | 23-08-09 | 13:55: Dan nog iets; leg mij nu eens uit wat mijn hele betoog van doen heeft met een overheid die zich niet bemoeit met de burger? Volgens mij zit je de verkeerde passages uit het VVD manifest te citeren. ;)

Fleauxe | 23-08-09 | 14:05

In New York (waar ik vandaan kom) was het 20 jaar geleden een hel. Je kon i vele buurten niet eens komen en er werden dagelijks mensen neer geschoten, gestoken, beroefd etc.
Vanaf ze het 'Zero' Tollerance' beleid hebben ingevoerd wat betekende dat alles werd bestraft wat wettelijk verboden was en de straffen twee tot drie keer zo zwaar werden gemaakt, is al dit opgelost.
Je kon erna normaal over straat lopen, buurten werden beter en de criminaliteit is gezakt tot een normaal niveau.
Zwaarder en langer straffen lost wel degelijk op.
Maar u praat gewoon een loze zin uit de jaren 70 na die nog nooit inhoudelijk is onderbouwd.
De realiteit bewijst dat lang en zwaar straffen een oplossing is.

thetosser | 23-08-09 | 10:41 www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland...

seven | 23-08-09 | 14:05

Even ter illustratie. Tijdens Fast Forward Dance Parade waren er weer diverse arrestaties ivm drugs- en drankmisbruik en naar ik meen ook openlijke geweldpleging. Bavaria City Racing, helemaal niets gebeurd. Heeft dus wel degelijk met soort publiek te maken en leeftijd.

basset hound | 23-08-09 | 14:04

Wat trouwens iedereen zegt klopt. In hun eentje zijn het bange en onzekere jochies die hooligans. Maar zodra je ze met 2 of meer ziet zijn het stoere gasten.

Nacho_Vidal | 23-08-09 | 14:04

@CoJoNes | 23-08-09 | 13:55: Jij hebt het over een overheid die een de geforceerde rol van oom, agent en neef aanneemt. Aangezien ik het over de bevolking zelf heb beschouw ik je tegel als ongeschreven.

Fleauxe | 23-08-09 | 14:03

@Jan Gordelroos | 23-08-09 | 14:02

Ga jij jezelf eens lekker krabben.

rn1970 | 23-08-09 | 14:03

@ notenkast
Ik ook niet, deze gasten beroven mij en anderen in principe van mijn vrijheid en recht op een leuke tijd. Waarom mogen zij dat wel dan? Zelfs de persoon die 1 trap tegen een hek aangeeft (dat zijn er meerdere in het filmpje) mogen wat mij betreft minimaal 5 jaar de gevangenis in.

Nacho_Vidal | 23-08-09 | 14:02

Niks aan de hand mensen, doorlopen.
Volgende feestje. Een Neutronenbom-party in de Kuip. Gratis Entree. Ook diegenen met een stadioverbod zijn dit keer welkom. Voor deze ene keer dan.....

Jan Gordelroos | 23-08-09 | 14:02

Slomo | 23-08-09 | 13:59

*Hoopt dat dit sarcastisch bedoeld is.*

Hyro | 23-08-09 | 14:02

Pollens wat een heisa is het hier

leaupveaugel | 23-08-09 | 14:00

zoiets mag niet weer gebeuren in een beschaafd land
1 - Een onderzoeks commissie benoemen & lessons learned opschrijven
2 - De Politie meer bevoegdheden geven
3 - Veel meer regels maken voor feesten
4 - Maar vooral niemand verantwoordelijk stellen want dat is link

Slomo | 23-08-09 | 13:59

Nacho_Vidal | 23-08-09 | 13:16 :
Dit. Het is gewoon een goed georganiseerde groep sociopaten wie niets liever zien dan dood en verderf. Ze maken misbruik van dit soort gelegenheden om zo het schuld te kunnen afschuiven. Ik snap ook totaal niet waarom de politie dit soort tuig niet stuk voor stuk uit hun huis tilt en in een gevangenis flikkert.

Notenkast | 23-08-09 | 13:58

*Naar het altijd levensgevaarlijke Noorderzon-festival vertrekt, met kinderen en oma.*

CoJoNes | 23-08-09 | 13:58

Ik ga nooit naar dit soort feestjes omdat ik weet wat voor volk er op af komt en omdat ze van die pauper muziek draaien maar dat terzijde. Maar niet alleen op dit soort massa feestjes gebeuren dit soort dingen, ik zie steeds meer geweld om mij heen in het uitgaansleven. En het zijn er altijd maar een paar die de boel verkloten.

Chewbacca | 23-08-09 | 13:57

@seven | 23-08-09 | 13:52
Ik heb meer berichten over kale blanke mannen en mannen met blauwe of witte
shirts die met getrokken wapen, voor hun gezicht houdend, met de ruggen tegen elkaar staan gelezen. Moest ook iedere keer aan politie denken ... ik weet niet waarom :)

SyntaxError | 23-08-09 | 13:57

Bullshit Hox, die stelling in de titel!! Freefestival is (echtwaar joh?, Jaahaa, echt waar!) gratis. En raad eens, er wordt hardcore gedraait... vechtpartijen... ach misschien een paar, maar in iederegeval een besloten groep die het af heeft gesproken van te voren en zonder wapens, want ja bij een hardcore feestje wordt je nou eenmaal wél goed gefouilleerd... heeft dus nog voordelen ook.

NelisR | 23-08-09 | 13:57

@ tulp
Nee ben geen 40+. En zoals ik net al zei heb ik geen zin meer in dit soort 'feesten'

Nacho_Vidal | 23-08-09 | 13:56

seven | 23-08-09 | 13:54

Aha, nu snap ik het beter, bedankt.

Supermatthijs | 23-08-09 | 13:56

En de meest heterogene stad van Nederland,
zal ook niet onbelangrijk zijn.

vander F | 23-08-09 | 13:56

@Fleauxe | 23-08-09 | 13:49
"Binnen dat kader kan er ook geen eigen verantwoordelijkheid bestaan, want aan wie dien je verantwoording af te leggen wanneer je zelf het middelpunt van je eigen universum bent?"

Aan jezelf dus, en daar gaat je stelling volkomen mank. Er is helemaal geen sprake van individualisering, er is juist sprake van een enorme overkill aan gedwiongen 'sociale cohesie' in alle facetten van de samenleving. De overheid als buurman, achterneef, moeder en agent.

Gemeenschapszin is cruciaal voor de individualist, als dat individu tenminste een onafhankelijkheid van een overheid/staat nastreeft. Je trekt dus je conclusies achterstevoren.

CoJoNes | 23-08-09 | 13:55

Puur op basis van de geluiden, die door malloten ten onrechte als muziek worden aangemerkt, had ik al niet zo'n hoge pet op van deze festivalbezoekers.
De bevestiging is er nu. Wat een ongelooflijk stelletje randdebielen lopen daar rond.

Kerrie Kasparov | 23-08-09 | 13:54

Supermatthijs | 23-08-09 | 13:51
Met Joden schelden de Feyenoordhooligans meestal op of a. Ajax (supporters) of b Politie. In dit geval waarschijnlijk politie omdat uiteindelijk zelfs speciale eenheden aanwezig waren.

seven | 23-08-09 | 13:54

CoJoNes | 23-08-09 | 13:45

+1

Alleen heb in geen vertrouwen meer dat dit hier op termijn een keer ophoudt cq. verandert.
Er is immers een hele "hulpverleningsmaffia" aanwezig die zichzelf graag n stand houdt.

acac | 23-08-09 | 13:54

@SyntaxError | 23-08-09 | 13:47
Blauw shirt, cops.. lees ook dit
"toen er plotseling geschoten werd!!! zeer veel paniek natuurlijk.
ik keek richting het podium en toen zag ik , omdat ik wat langer ben dan de gemiddelde. dat er 4 of 5 man met een getrokken pistol in een kring stonden naar het publiek gericht. ze hadden geen politie uniform aan" nujij 47

Opstelling die hoort bij politie (in burger) of KMAR (kring geeft rugdekking, training gehad dus.)

seven | 23-08-09 | 13:52

@CoJoNes | 23-08-09 | 13:15 ,
verdomd Cojo,
je raakt hier volgens mij de kern van het probleem,
overgereuguleerd gedoe, niemand voelt zich meer verantwoordelijk,
als kleuters aan de tiet van vader SStaat hangen.

vander F | 23-08-09 | 13:51

Dus het is folklore ofzo in Rotterdam en omgeving om in het wilde weg: joden, joden te roepen ?

Supermatthijs | 23-08-09 | 13:51

Er wordt trouwens telkens gepraat over derden die schuld hebben. Maar het is toch vreemd dat groepen mensen zich zo gedragen? Zodra ze zich ergens met vriendjes e.d. bevinden gaan ze dit soort gedrag vertonen. Vreemd.

Nacho_Vidal | 23-08-09 | 13:51

@SyntaxError | 23-08-09 | 13:47

Dat zullen wel agenten zijn geweest.

rn1970 | 23-08-09 | 13:50

Zo zie je maar dat je niet perse een tulband hoeft te dragen om terrorrist te zijn. Eigenlijk zijn dit soort figuren erger dan terrorristen omdat de gemiddelde al-qaeda volgeling nog wel iets van een ideaal heeft dat hij/zij bij zijn/haar daden voor ogen heeft, terwijl het hier eigenlijk enkel en alleen om het profileren dmv geweld lijkt te gaan. Ik ben alles behalve een pacifist, maar als je dan perse een ander moet doden dan vind ik wel dat je er een goede reden voor moet kunnen opgeven. En dan vind ik ook nog, als het meerdere personen zijn die hebben geschoten, dat het op een feest met naar men zegt 15.000+ personen een zeer beroerde score is wanneer je dan met je groepje maar 8 mensen weet te raken. Ik vraag me af of je daar nou wel zo'n restecp mee afdwingt bij je 'homies' in de 'hood'. Dan moet je toch een hoop gedronken hebben.

Thunderchild | 23-08-09 | 13:49

@ Nacho Vidal | 23-08-09 | 13:07
Zelf ook 40 plus, begrijp ik? Je hebt een leesbril nodig. Het hele stuk over Depeche Mode is van Basset Hound.

Tulp Fiction | 23-08-09 | 13:49

@nightwish | 23-08-09 | 13:38: U begrijpt best dat ik daarmee op een bepaald type mensen doel, volgens mij heb ik dat vrij duidelijk omschreven. Het was niet de bedoeling uw kwaliteiten als ouder ter discussie te stellen. Sterker nog, dan lijkt m' n punt u te ontgaan. Ik geloof zeer wel dat de ouders van deze verpeste/verloren/wanhopige generatie hun uiterste best hebben gedaan om hun kroost een liefdevolle opvoeding te geven. Waar het mij om gaat is dat die opvoeding echter niet bestond uit het bijbrengen van gemeenschapzin en naastenliefde. Dat is er door de progressieve mens uitgeperst als ware het achterhaalde zinloze begrippen. Uiteindelijk levert dat mensen op die echt alleen maar aan zichzelf kunnen denken. Die zo geïndividualiseerd zijn dat het minste of geringste dat hen niet bevalt met de meest uiteenlopende middelen mag worden gecorrigeerd. Daarbij wordt geen rekening gehouden met de omgeving of hoe zulks overkomt op de omgeving daar ze dat simpelweg niet kunnen. Ze hebben geen blikveld dat verder reikt dan eigen belang en genot. Binnen dat kader kan er ook geen eigen verantwoordelijkheid bestaan, want aan wie dien je verantwoording af te leggen wanneer je zelf het middelpunt van je eigen universum bent?

Fleauxe | 23-08-09 | 13:49

@Supermatthijs | 23-08-09 | 13:46
ik heb zowel "Joden" als "Rotterdam Hooligans" gehoord ..

SyntaxError | 23-08-09 | 13:49

Snap het werkelijk niet, het woord hooligans nog bestaat, voor mijn gevoel hoort dat thuis in het rijtje Bassie en Adriaan / Pinkeltje en de Berenboot.

Die die laagbegaafden mensen nog bestaan, dit was een uitgelezen kans om al die relnichten onder het zand te stoppen en nooit meer naar boven te laten komen, of gebruik ze voor dijkverzwaring of ophogen van de duiken en duinen!!

Ben benieuwd hoe dit af gaat lopen!

DeJaVu5225 | 23-08-09 | 13:47

"In het midden staan twee blanke kale mannen met beide een blauw tshirt aan met een pistool op de menigte gericht! In eerste instantie bleef iedereen rustig, totdat iedereen besefte wat er aan de hand was. Toen begon het gegil!"
Saskia23-08-2009 13:42
www.hersenscheet.com/v2/comments/schie...

SyntaxError | 23-08-09 | 13:47

Het kan zijn dat ik het niet goed hoor maar is het nu echt zo dat ik op diverse filmpjes hele mensenmassa's joden, joden, hoor roepen ?

Supermatthijs | 23-08-09 | 13:46

Dit is allemaal zoooo jaren 80.

Niet Rechts Inhalen | 23-08-09 | 13:46

@acac | 23-08-09 | 13:39
Juist, in Nederland bestaat het '3 strikes you walk' principe. Hoe vaker je gepakt wordt, hoe meer je gepamperd wordt. Dit alles om te verdoezelen dat het systeem faalt.
Immers, als je 3 keer wordt veroordeeld, dan moet je wel uit een achterstandswijk komen, een moeilijke jeugd hebben gehad of een trauma hebben opgelopen.
Wat doen we dus? We belonen de veelpleger met een nieuw huis, 200 cursussen naar keuze (gegeven door de linkse subsidieoptocht die hulpverlening heet) en een 'intensief begeleidings traject.'

Het invoeren van 3 strikes you're out principe, is het failliet van de hele zieligheidsindustrie in Nederland (lees: PvdA) en dus niet wenselijk.

CoJoNes | 23-08-09 | 13:45

Ach ja Veronica, het Veronica super weekend met Beverly Hills Cop 12, Rocky 34, Rambo 26, van Damme, Schwarzennekkert en dergelijke.
Het niveau van de zwak begaafden is wat Veroniva naadloos weet te bedienen.
Een paar domme blonde tieten op de cover van hun blad en het plaatje is
compleet.

Koningsluis | 23-08-09 | 13:45

He? een dancefeest wat uit de hand loopt??

Gek de meeste fans hebben 15 jaar basisschool.

veel vaak en vet | 23-08-09 | 13:44

@Fuckje

Dank voor het medeleven.

rn1970 | 23-08-09 | 13:44

Haha de traditionele media begint ook wakker te worden. PFffffffffff

Jetlag1979 | 23-08-09 | 13:42

Waar was Regilio Tuur toen die hard nodig was?

OpperRanger | 23-08-09 | 13:41

@rn1970 |13:38
Bedankt voor de info, vanuit een doorgaans heel vriendelijk en rustig Grunn.
Heb het met je te doen, dat meen ik!

fuckje | 23-08-09 | 13:40

Als de Duitsers Spijkenisse, Hoogvliet en de Beverwaard komen re-stylen lijkt me dat niet zo'n slecht idee. Denk niet dat het alle problemen oplost maar gaat zeker wel een afschrikwekkende werking vanuit.

Spanje:

Graaf van Holland | 23-08-09 | 13:39

@Ashtrey | 23-08-09 | 13:23
Ja maar in de winter is het ook lekker 20C ;-)
De mensen zijn er relaxter, en ze lopen er 20 jaar achter. Zo heeft de politie het gemunt op graffiti artiesten - omdat dit als anti-social behavior geldt. Dit geeft aan dat het minder erg is dan in 0031.

En het grote voordeel is dat voetbal in 0061 niets voorstelt. Men vergaapt zich aan Australian Football. En wat gebeurt daar buiten het veld? Niets! Families gaan er gewoon naar toe. Men heeft plezier. Als er iets gebeurt is het daar ook alleen maar bij soccer. Maar dat is betrekkelijk klein.

Allen hier is men niet in staat (al 30 jaar lang niet) om het geweld rond de voetbalvelden in te perken.

Ik ben al een dagje ouder - maar in mijn belevingswereld is het zo dat iemand die iets verziekt (geweld, holigan, etc) straf moet krijgen. Ik weet niet hoe het komt, maar er heerst nog steeds de inschatting dat het uitpraten en zachte gedoe iets oplevert.

Feit: je hebt openbare geweldplegig uitgevoerd, je wordt veroordeeld (gebeurd al bijna niet), je krijgt een taakstraf, je komt niet opdagen => de kous is af

Dus de volgende keer denk je (met je twee hersencellen) wtf - wat zou mij nou gebeuren als ik het nog een keer doe.

Je moet eens nagaan - de term "draaideurcrimineel" bestaat alleen maar in het Nederlands.

Het is dus niet verbazingwekkend, dat dit soort gasten in staat zijn om een feest te verzieken. Pakkans null, strafmaat belachelijk, politieke eensgezindheid om dit soort problemen op te lossen null!

acac | 23-08-09 | 13:39

@ Ashtrey | 23-08-09 | 13:26
Nee, ik ben het woord 'bíjna' vergeten. 90% komt voor gezelligheid.

Prikheid | 23-08-09 | 13:39

seven | 23-08-09 | 13:27
"Grote groep mensen keerde zich tegen de politie"

Waarom in godsnaam?

Hyro | 23-08-09 | 13:38

Fleauxe | 23-08-09 | 12:50
"stelletje 35+ ende teringlijders"

Wat een stom gelul is dit, er zijn genoeg, zoals u ons noemt 35+ teringlijders"die hun kinderen goed hebben opgevoed, alleen de invloed van de multiculti samenleving heeft niet echt geholpen bij de opvoeding van onze kinderen.

nightwish | 23-08-09 | 13:38

@Hyro
Lutser!!

schiedammertje | 23-08-09 | 13:38

@fuckje

Onze burgervader(jammer genoeg ook de mijne) liegt nooit.Hij is van de pvda en die maken de waarheid.Bij het zomercarnaval wisten ze niet hoe snel ze moesten melden dat de dodelijke steekpartij niks met hetzomercarnaval had te maken.Toen de finnen hier de boel op stelten zette en al rellend en discriminerende leuzen roepend door de stad liepen,zou hij wel ingrijpen.De eerste moet nog opgepakt worden.De feyenoord hooligans(de jongere generatie) word niet echt gepruimd door de oudere ivm het vele vechten en rotzooi trappen.deze lui worden vrijwel continu afgeluisterd en in de gaten gehouden.Ze zijn nog wel zo slim om niet met een pistool naar een feest te gaan.Een vriendin van me heeft toch echt vannacht een gouden tand zien zwaaien met een pipa.Voor de media en Koning Abou is het erg makkelijk om de hooligans de zwarte piet toe te schuiven.Let maar op m'n worden dat deze zaak niet word opgelost.Aboutaleb is de nieuwe Cohen.

rn1970 | 23-08-09 | 13:38

Francois Villon | 23-08-09 | 12:40
Niet echt het taalgebruik dat je van Villon zou verwachten. Hoewel, de echte was ook niet vies van een steekpartijtje.

mayor_pickwick | 23-08-09 | 13:37

ach ja wat minder drugs en zuipen en die party verbieden ga eens wat nuttigs doen

Hansvo286 | 23-08-09 | 13:37

Kan nog van alles zijn. Hooligans waren wel aanwezig net als de standaard hangjongeren uit alle achterbuurten. Kan dus alle kanten op.

Hier nog wat meer filmpjes : www.whitelinefirm.nl/node/199494

Jetlag1979 | 23-08-09 | 13:37

Veronica is onderdeel van Campingzender BV.
En ja, op campings wordt ook niemand gecontroleerd op wapens!

On ding | 23-08-09 | 13:36

Ik lees nu alweer van alles over Feijenoord supporters die hierbij betrokken zouden zijn. Kunnen we de Duitsers niet vragen om Rotterdam weer eens aan te pakken? Dat zou volgens mij heel wat problemen in NL oplossen. Laat de haven wel staan aub.

Hyro | 23-08-09 | 13:34

Ik sprak net mijn zusje die er geweest is, en die zei dat er meerde mensen met pistolen rondliepen. Op een gegeven moment riepen er mensen "ze hebben pistolen!" en toen ze rondkeek stonden er een aantal gasten met een serieuze blik en met de pistolen voor hun gezicht. Zelf stond ze er ongeveer 3-4 meter vanaf. Toen ze ook nog met die pistolen rond begonenn te zwaaien onstond er grote paniek, en onstond er een grote kring om die gasten heen. Maar omdat het zo gigantisch druk was, kon er niemand snel wegkomen. Zelf heeft ze ook nog een paar keer 'onder schot gestaan' omdat ze vooraan de kring stond en gewoon niet weg kon komen. Ze stond doodsangsten uit (begrijpelijk) Ben blij dat haar niks is overkomen.

Patrick Jumpen | 23-08-09 | 13:33

Om Veronica nou de zwarte piet toe te schuiven, een strand is niet hermetisch af te sluiten, en de politie was voorbereid.

Fragony | 23-08-09 | 13:32

Rutgerfilmpje

eM!nence | 23-08-09 | 13:32

Ik denk dat 1-10 mensen tegenwoordig een pipa in de zak heeft. Maar de christenrefundi's bedekken het met de mantel van het naive geloof. Elke dag minstens 1 dooie te betreuren door geweld. Ben blij dat ik uit de grote stad vertrokken ben en relatief rustig op het plattenland woon.

doskabouter | 23-08-09 | 13:32

SyntaxError | 23-08-09 | 13:24
Die stond nog niet in mn youtube overzicht zie seven | 23-08-09 | 12:45 . thx

seven | 23-08-09 | 13:31

@rn1979|13:24
Mijn info heb ik van de verklaring van Abu zelf, op het journaal....
Zou de burgervader liegen?.......

fuckje | 23-08-09 | 13:29

Sevenhunt | 23-08-09 | 12:46
Groep hooligans die op het feest afkwam met reden om het feest te verpesten. Een idioot die gaat schieten, of dat ook een hooligan is, is onduidelijk er wordt hier en daar gesproken over een Antilliaan (die natuurlijk ook gewoon hooligan kan zijn) . Anyway daar heeft de muzieksoort niet veel mee te maken lijkt mij. Het is gewoon dicht bij een grote multiculturele stad, in dit geval Rotterdam en de hooligans daar en andere elementen zijn nu niet echt de standaard bezoekers op housefeest. Pas als sensation of dancevalley totaal ontspoort dan heb je wel een punt, maar daar gebeurd op een regenbui na al jaren en jaren nooit iets.. (Nu ben ik wel met je eens dat bij rock en metal ook niet veel gebeurd, bij rap schijnt het iets anders te liggen www.geenstijl.nl/mt/archieven/2009/08/...
player.nos.nl/index.php/media/play/tcm...

seven | 23-08-09 | 13:27

@Prikheid | 23-08-09 | 13:14

Klopt, laatste zin is een soort van grap.. ?

Ashtrey | 23-08-09 | 13:26

"Strakke aktie,Aboutaleb... Hoelang blijf je nog,overgewaardeerde wolf in schaapskleren?Ga je schamen en hou die middeleeuwse ramadan eens lekker 24/7 een maandje of wat vol,rifaap.

R.B.Scott | 23-08-09 | 13:25

Nog trots ook die hooligans op hun wanprestaties. Deze wereld gaat naar de kloten door de nieuwe jeugd. Respect is totaal verdwenen.

Draconian | 23-08-09 | 13:24

@fuckje
Er word steeds meer bekend door ooggetuigen,dat blijkt dat de schietpartij los staat van de voetbalhooligans en toch meer in de hoek van civic rijders en gouden tanden gezocht moet worden omtrent het schieten.

rn1970 | 23-08-09 | 13:24

Misschien is de Grebbeberg een betere locatie voor Summer Grooves 2010.

Graaf van Holland | 23-08-09 | 13:24

acac | 23-08-09 | 13:10

Good luck, mate.
Kerst vieren bij een gemiddelde temp. van 40 degrees, nieuwe ervaring.
Toch heeft elk land z'n voor-en nadelen, oow ja tokkies zijn ook in australia te vinden. En vervaarlijke krokodillen, vreemde kwallen in het water, van die aboriginals met vreemde gewoontes.
Succes, Australie is een prachtig continent.

Ashtrey | 23-08-09 | 13:23

Prinsengracht concert rustig verlopen.

verfsmijter | 23-08-09 | 13:23

@Crusher |13:14
Het was bekend bij de pliesie, dus die had er moeten zijn, en de hooligans bij voorbaat moeten oppakken, desnoods met geweld. Dan is het eens maar nooit meer.

fuckje | 23-08-09 | 13:19

@fuckje | 23-08-09 | 13:16
Ach, de Gronginger Kulurpolizei zal wel even bepalen wat bij een feest hoort.
Oud wijf.

CoJoNes | 23-08-09 | 13:19

@CoJoNes 13:15: Eindelijk iemand die het snapt. Als je mensen als kleuters behandelt gaan ze zich ook zo gedragen.

Muxje | 23-08-09 | 13:18

@Teun van het Tuinpad | 23-08-09 | 13:06: Dat begrijp ik, maar je moet inderdaad goed opletten wie zo'n schietijzer in handen krijgt. Daarom zeg ik al een tijdje; verlaag de drempel bij de schietvereniging, Laat mensen geen jaren wachten op de wapenvergunning en steek meer tijd en geld in de naleving van de condities als aangegeven op de wapenvergunning. Zo kweek je een grotere groep schietsporters met verantwoordelijkheidsbesef. Op de club in Flevoland zitten zowel ondernemers en agenten als bejaarden en gehandicapten. Stuk voor stuk fatsoenlijke mensen, maar ik zou niet bij ze inbreken. ;)

Fleauxe | 23-08-09 | 13:17

Stop allemaal nu eens met dat VMBO 010 020 geziek en waar je nu wel of niet kan stappen en waarom orgenisatie nu wel of niet goed gehandeld heeft.
-
-
Der is een groep mensen die het nodig vind om niet in een weiland maar op openbaren gelegenheden een veldslag te moeten doen ontstaan.
Waarom omdat als het uit de hand loop altijd op de politie kan worden gerekend.
Dat ze niet helemaal doodgeslagen worden door de in hun ogen vijand.
-
-
Ik zeg aanpakken en niet met zachte hand die tereurgroepen oppakken en 5 jaar gezelig in de bak en als je denkt Oh oh hier word ik alleen maar slechter van.
Goed volgende keer 1 vergrijp naar geweld levenslang.
Je doet niet meer mee.

K.jongerensponsor | 23-08-09 | 13:17

@Flodder |13:12
LOL! Maar rap en dance hebben wel gemeen dat het allebei kudt is.
Ook bij die plaatjesdraaierts verveel je je te pletter, met alle gevolgen van dien.
Bij een feest hoort " echte " muziek, met muziekinstrumenten en zo.

fuckje | 23-08-09 | 13:16

Hooligans zijn psychopaten. Ze willen je het liefste dood hebben. Vermomd als voetballiefhebbers schoppen ze mensen kapot en schieten ze in het rond. Geen zelfrespect en zeker geen angst.

Nacho_Vidal | 23-08-09 | 13:16

@Fleauxe | 23-08-09 | 13:11
Juist door regulering, vergunningen, wetgeving zijn dit soort feesten massaal geworden. Voor dat de naald (laser) het eerste vinyl (plastic) geraakt heeft, ben je als organisatie al enkele 10-duizenden euri verder.
De vertrutting is mede, ik herhaal MEDE, oorzaak van dit soort excessen en juist de overheid heeft de noodzaak to sociale cohesie uit de samenleving gehaald, door te overreguleren.

De staat als katalysator van gemeenschapszin, ik denk niet dat ik de schitterende voorbeelden uit de geschiedenis hoef op te rakelen.

CoJoNes | 23-08-09 | 13:15

Ben het met Fleauxe eens. De mens is gewoon lui geworden. Opvoeden kunnen we niet meer. Denk ook dat het alsmaar erger zal worden. Oplossing zal niet komen want daar zijn we te lui voor. Grote kans dat Veronica op de vingers wordt getikt, echter zal de echte oorzaak (ouders) niet worden aangepakt.
.
Vraag me echt af wat we hier mee aan moeten.

Notenkast | 23-08-09 | 13:14

Ongelooflijk, wéér die kuthooligans die de boel verzieken en dan hoor je hier op het forum een aantal leeghoofden de organisatie, politie en burgemeester afzeiken. Die hooligans zullen jullie dankbaar zijn stelletje dombo's.

Crusher | 23-08-09 | 13:14

@zeg maar jansen | 23-08-09 | 12:20
Hoezo 'vroegâh'? Dat doe ik nog steeds! Dit jaar ParkPop. Gratis, tussen de 300 en 500.000 bezoekers. Strenge controle bij de ingang op blik en glas, voor de rest alles top. Nooit ruzie, nooit vechten, laat staan schieten. Het kan dus wel, maar op een pop-festival komt nu eenmaal ander publiek dan op een boink-boink-boink-slik-en-snuif-feest. That's all.

DeBruineSter | 23-08-09 | 13:14

@ Geert Flater | 23-08-09 | 13:05

Jaa, in De Lier was het ook aardig aan. Ik stond in de rij voor de pinautomaat, naast de pinding stond een jongen te wachten en te smssend. Gewoon te staan. Er lopen 3 van de welbekende soort gekleurde reltrappers langs, geven de nietsvermoedende jongen een dreun op zn neus, de jongen zakt ineen en de 3 lievertjes lopen door. Toen hebben wij die jongen nog terug bij zn positieven weten te krijgen.

Later de avond werd een vriend van mij (die al met zn arm in het gips liep) aangevallen door dezelfde soort reltrapperts. Toen ben ik ervoor gesprongen en keihard naar de agressieveling geschreeuwd dat die het ook maar moest wagen om een meisje te slaan. Gelukkig is het toen ook gesust.

Ik word er zo vreselijk moe van, dat elke avond weer zo'n gore nasmaak krijgt door al dat geruzie... en dat terwijl iedereen eigeniljk met hetzelfde doel naar zo'n feest gaat...

Prikheid | 23-08-09 | 13:14

Waarom loopt iedreeen te zeiken over schuld van Veronica/Politie?
het waren Hooligans die duidelijk de boel aan het verneuken waren!
Waarom wordt daar niets tegen gedaan? Die hersenloze debielen die het heel stoer vinden om in een groep ruzie te gaan zoeken , maar alleen niets durven.
Tijd dat daar iets tegen gedaan wordt. Schandalig dat er maar 3 man opgepakt is, want als je de filmpjes bekijkt, waren het tientallen die met zijn allen de sfeer verpestten.
maar ach... daar in de randstad helpen zo op die manier het feesten nog onmogelijk te maken. Hier op de veluwe hebben we het tenminste nog gezellig.

deafhaalchinees | 23-08-09 | 13:14

Altijd gekut geweest daar op dat feest... elk jaar weer, zoals met wel meer gratis feesten... komen alleen paupers op af... de uitkomst is bekend.

Abugreip | 23-08-09 | 13:13

stelletje paupers gewoon die hooligans alles verzieken voor de andere

ACE_1978 | 23-08-09 | 13:13

@ asac
Dit gebeurd overal, op elk feest is het wel weer eens raak. Als hardcore gabber liefhebber heb ik allang toedeloe gezegt tegen dit soort feesten. Ik schaam me ook om te zeggen dat ik die muziek leuk vind. Om dit soort klote dingen dus. Altijd en overal agressieve sfeer. Heb er gewoon geen zin meer in.

Nacho_Vidal | 23-08-09 | 13:12

Ik vind het ook zielig voor korpschef Welten. Die man moet toch in verwarring zijn. Was die er net achter dat geweld door rap komt, gebeurt er zoiets op een dancefeest.

Flodder | 23-08-09 | 13:12

@Klesh | 23-08-09 | 12:59: Dank, zou ook wel eens met die ouders willen babbelen. Denk nu niet dat ik blind ben voor het fenomeen groepsdruk, maar dat verklaart nog geen 10% van wat zich daar heeft afgespeeld. Als JPB z' n laatste beetje krediet niet wil verspelen dan grijpt hij dit voorval aan om Normen en Waarden keihard op de agenda te plaatsen.
@Teun van het Tuinpad | 23-08-09 | 12:59: Een dochter, Caeli enarrant gloriam Dei!
Het is een slechte reflex van me om direct naar een schuldige te wijzen ipv met een oplossing te komen, maar toch. Soms vrees ik dat de enige manier om dergelijk gedrag nog op grote schaal te corrigeren niet zonder half dictatoriale wetten en regels gaat. Hoe anders gaan we de pubers van vandaag de dag uitleggen over het belang van sociale cohesie, naastenliefde en deugdzaamheid.
Ze lachen je recht in je gezicht uit, echt.

Fleauxe | 23-08-09 | 13:11

Geert Flater | 23-08-09 | 13:08
Geloof het graag.

Teun van het Tuinpad | 23-08-09 | 13:10

Net mijn aanvraag voor een Visa voor Australie ingediend. Ik wil niet dat ik over een paar jaar op zondag ochtend er achter kom dat mijn zoon door tookies is vermoord omdat hij (net als ik vroeger) een keer uit wilde gaan.

acac | 23-08-09 | 13:10

Je zal maar pliesie-agent zijn en op een Zaterdagavond naar het strand gestuurd worden waar 20K hersendode randmongolen staan te hossen op kudtmuziek.....
Geloof dat ik dan ook liever Zondagsmiddags in de bosjes zou gaan liggen naast een verlaten provinciale weg met een lasergun om een middagje the NSB-en.


Anyway, menschen die 010 uitspreken als rot----ter---dam en/of meer dan 1 keer per 4 uur kanker zeggen als ze praten verdienen niet anders om te worden afgezonken 10 Km buiten HVH.

QB (ja die.....) | 23-08-09 | 13:08

@Teun van het Tuinpad | 23-08-09 | 12:49
geloof me tijdens feestweek op een vrijdag of zaterdag avond in het gehele westeland ben je al snel zo'n 100a200 euro kwijt aan bier wijn en andere dingen.

Geert Flater | 23-08-09 | 13:08

Fucked up voor die jongen en z'n familie en vrienden... ben het eigenlijk stiekem wel met Fleaxe 12.50 eens, kan me uit mijn jeugd ook nog heugen dat alles maar moest kunnen en dat er door mevrouw Barend idd de meest ziekelijke shit werd uitgezonden, alles wat conservatief was werd belachelijk gemaakt....

Haagse Hooligan | 23-08-09 | 13:08

@ Tulp
Ouwe zeikerd, je bent net de 40 gepasseerd. En zo klink je ook. Dit heeft toch niets met het type muziek te maken? Het gaat hier in dit geval om het feit dat de algemene organisatie van geen kant klopte gisteren. Dat publiek wat er was kwam daar voor 1 ding: Om te kloten. Die gast die heeft geschoten was een bange man, met waarschijnlijk teveel coke op. Die gasten heb je altijd en overal. Depeche mode etc. heeft totaal geen relevantie.

Nacho_Vidal | 23-08-09 | 13:07

Plusje juist voor de pliesie deze keer,er werd geschoten dus zelf meteen vuurwapen trekken.
Ik vrees dat dit soort "feestjes" tot het verleden gaan behoren,precies wat onze regering wil hebben.

c10 | 23-08-09 | 13:07

Fleauxe | 23-08-09 | 12:57
Even voor de duidelijkheid, ik ben niet anti-Pipa ofzeau.
Alleen het volk wat wapens Pipa's noemt en ze gebruikt, daar is Teun niet blij mee.

Teun van het Tuinpad | 23-08-09 | 13:06

@Prikheid | 23-08-09 | 12:48
ja snap wat je bedoeld ik zit zelf ook nog in een hok in de Lier en wat je vaak mee maakt is dat het vaak heel gezellig is op zaterdagen en vrijdagen maar dat als er een feest week is dat de stemming net iets grimmiger is over andere hokken. Je hebt sneller ruzie en als je toevallig lekker zit en even rustig rondkijkt met een biertje in je hand is het steeds vaker vooral bij (mooi boys en buitelanders) "wat kijk je " "zoek je ruzie" terwijl je gewoon ZIT en rustig een beetje observeert wat er allemaal gebeurt.
-
ik denk dat het vooral met dat soort gasten het voor een meisje nog moeilijker is omdat die gewoon als een stuk wandelend vlees worden gezien. Ben zelf 20 jaar en het word elk jaar steeds grimmiger ik vind het nog steeds top maar word steeds sneller vechten.
in de Lier waren ook "toevallig" 10marrokaanse jongeren tegen een muur aangevouwd.

Geert Flater | 23-08-09 | 13:05

@ Miss Diction | 23-08-09 | 12:40
Meer dan 16% van de totale bevolking op een feest? zal wel gezellig geweest zijn.

Graaf van Holland | 23-08-09 | 13:04

Kijk, daar zijn de moraalridders al (Fleauxe 12:50). Vast een voorschot genomen op de lulkoek waar Rouvoet maandag mee gaat komen?

Muxje | 23-08-09 | 13:03

Ik ben zo blij dat ik net de 40 ben gepasseerd. Ik heb nog nooit problemen gehad tijdens concerten. Waarom niet? Ander publiek, mensen met hersens die niet verziekt zijn door speed, wiet of alcohol. Gewoon mensen die komen genieten van muziek zoals Depeche Mode, Morrissey, Simple Minds etc.
Waarom hoor je altijd ellende tijdens dit soort feesten? North Sea Jazz? Nooit problemen. Rock/Metal feesten? Nooit problemen.
basset hound | 23-08-09 | 12:56
Even oorzaak en gevolg scherp stellen Basset Hound, als je 40plus bent zijn de grootste randdebielen uit je jeugd er al niet meer...

Tulp Fiction | 23-08-09 | 13:01

Fleauxe | 23-08-09 | 12:50

Het is mooi om te zien dat er na zo'n gebeurtenis altijd ergens een beshuldigende vinger naar moet worden gewezen. Alsof er slechts enkele factoren 'schuldig' zouden zijn aan de ellende. Wat u zegt is dus ook spijker, kop verhaal.

Ashtrey | 23-08-09 | 13:00

Fleauxe | 23-08-09 | 12:50
Ik vergelijk het altijd met de slaapkamer van kleine Teunette.
Rommel maken kan ze als de beste.
Maar als het op opruimen aankomt, weet ze niet hoe te beginnen.
Dus maak je borst maar nat.....40 jaar rommel maken geeft een hoop rotzooi.
En Sonja zal je er niet over horen.
Die woont met gevulde zakken en een "en toch weet ik het beter" mentaliteit ergens lekker op de hei.

Teun van het Tuinpad | 23-08-09 | 12:59

Fleauxe | 23-08-09 | 12:50
Je verwoord het erg sterk en correct

Ik vraag me altijd af waar de ouders van dit tuig zich bevinden of wat hun mening hier over is. Wel een docuutje waard dacht ik.

Klesh | 23-08-09 | 12:59

Hoeveek gewonden en doden zijner vorige week eigenlijk gevallen op die illegale houseparty in Vught?
Met andere woorden, het is nogal stupide om dance en gratis met bloed te asscocieren. Vroeger, toen Hoxha waarschijnlijk nog naar Dire Straits en UB40 luisterde, waren de meeste dance feestjes gratis. Kreeg je een SMS-je of werd gewoon op de hardcore oldskool KPN lijn gebeld met de locatie.
Biertje koste dan een f 1,50 en er waren altijd pillen. Nooit gezeik, nooit gedonder, nooit vechtpartijen.

Volgens mij is het toverwoord bij deze rellen gewoon 'Rotterdam'.

CoJoNes | 23-08-09 | 12:58

Wat een klootzakken! Vorig jaar ben ik er ook geweest. Toen was het een leuk feest. Jammer dat het dit jaar zo moet lopen.

_AN | 23-08-09 | 12:57

@Teun van het Tuinpad | 23-08-09 | 12:45: Een wapen compenseert je zwakte, het zal wel een cultuurverschil zijn maar ik begrijp de bezwaren van mensen niet zo goed.
Volgens mij doen die aan S&M, ze willen gewoon graag beroofd en verkracht worden op straat.

Fleauxe | 23-08-09 | 12:57

Klotezooi, Ik heb daar materiaal verhuurt, en dat zou ik nu gaan ophalen,
maar ik heb zojuist te horen gekregen dat ik er nu niet bij mag komen!

von sokkenstopfen | 23-08-09 | 12:56

Ik ben zo blij dat ik net de 40 ben gepasseerd. Ik heb nog nooit problemen gehad tijdens concerten. Waarom niet? Ander publiek, mensen met hersens die niet verziekt zijn door speed, wiet of alcohol. Gewoon mensen die komen genieten van muziek zoals Depeche Mode, Morrissey, Simple Minds etc.
Waarom hoor je altijd ellende tijdens dit soort feesten? North Sea Jazz? Nooit problemen. Rock/Metal feesten? Nooit problemen. Er is alleen 1 groot probleem. Ik ga dadelijk naar Feyenoord-Roda en ben bang nog wat van die randdebielen tegen te komen die gisteren in de Hoek waren......

basset hound | 23-08-09 | 12:56

Ik was erbij maar had al door dat het uit de hand ging lopen ben ook weg gegaan rond 23:15. Er liepen alleen maar tokkies rond je stond een half uur in de rij voor een drankje. Niveautje weer .... koop voortaan wel een kaartje voor een feest van 40euro dat houd die lapzwansen wel uit de deur.. Pffffffff wat een deceptie

ACE_1978 | 23-08-09 | 12:55

@ Teun van het Tuinpad | 23-08-09 | 12:49
Jaa, het is er best te doen. Zelf zit ik er niet zo vaak, ga liever naar een hok toe, maar af en toe een avondje vind ik wel gezellig!
Alleen met de feestweek gebeurt voor de deur vant Winkeltje altijd ellende...

Prikheid | 23-08-09 | 12:54

Miss Diction | 23-08-09 | 12:44
Gouden tanden behoren toe aan Antilianen en Suri's.
En dat er in NL geen Suri's zijn met pipa's, neuh..

Rest In Privacy | 23-08-09 | 12:54

Toch een Veronicaan die het zich aantrekt: jullie ex-redactielid RvV
www2.rickvanvelthuysen.nl/angrylog/log...
Overigens zit hij nu te draaien (zie webcam op bovengenoemde site) dus muziekrobot..?

broomstick | 23-08-09 | 12:51

Sommige mensen hebben het gewoon niet verdient om in Nederland te wonen. Wil je knokken of rellen veroorzaken immigreer dan naar het midden Oosten. Daar kun je tenminste knokken tegen de overheid met een goede reden. Hier in Nederland niet.

Notenkast | 23-08-09 | 12:51

@Ashtrey | 23-08-09 | 12:35: Hou maar op, dat is al erg genoeg.
-
Kijk, aanpakken is makkelijker gezegd dan gedaan. Jullie denken dat beschaving slechts valt te redden met een grote politiemacht, meer repressie en wat dies meer zij. Op zich niets mis mee, maar men kijkt weg voor de werkelijke problemen, omdat ze anders misschien zelf ook moeten inleveren.
-
Dergelijke voorvallen kunnen slechts bestaan bij de gratie van een zwaar geïndividualiseerd volkje, mensen die in het geheel niet zijn opgevoed met de gedachte aan een groter algemeen belang. Waarden zoals sociale cohesie en naastenliefde werden vervangen voor een levensstijl waarin toch vooral het eigen gerief prevaleerde. De generatie fuck you, I' m first. Gemeenschapszin nam plaats voor eigenrichting en een nieuw soort mens was geboren.
-
Sonja Barend over de geneugten van pedofilie, RuR, drugs, hippies etc etc. Het kon zo gek niet zijn of het kon worden uitgevoerd, alles, en rekening met een ander houden was allemaal maar ' conservatief' en ' bekrompen' .
-
Welnu, stelletje 35+ ende teringlijders, zijn jullie blij met de kinderen van de nieuwe generatie? Of moeten we gewoon blijven doen alsof het alleen maar door de politie en een slecht gevallen pilletje komt? Dacht het dus even niet.

Fleauxe | 23-08-09 | 12:50

Veronica is niet de organisator, dat is de firma Tridee. In ruil voor de evenementnaam moet Veronica dan heel veel op de radio roepen dat er een feestje is.

Bos Hout | 23-08-09 | 12:50

Prikheid | 23-08-09 | 12:34
Het winkeltje schijnt een aardig tentje te zijn.
Ik ken mensen die daar aardig wat centen stuk slaan.
Naar volle tevredenheid, dat is.

Teun van het Tuinpad | 23-08-09 | 12:49

Heeft toch iets met de jeugd en het genre te maken ben ik bang.
Op het North Sea Jazz heb ik in 25 jaar zegge en schrijven 1 keer ruzie meegemaakt - en dat eindigde in het gooien van een biertje.... ooooh dat was echt flippen......

Miss Diction | 23-08-09 | 12:49

Rare jongens die party organisatoren...

esstilo | 23-08-09 | 12:49

nou hij ziet een beetje bleek denk je niet

weetnie | 23-08-09 | 12:49

@ Geert Flater | 23-08-09 | 12:41

Ja klopt. Ik ben dan zelf pas 17 (en meisje), en maak het dus allemaal van heel dichtbij mee. Zeker omdat ik veel oudere vrienden heb van in de twintig. Er is een steeds sterkere strijd tussen de hokken uit verschillende plaatsen. Zo ken ik een hok uit H'dijk dat gelijk zodra ze een hok uit N'wijk zien, beginnen te meppen. Zonder aanleiding.
En vrijdag keek ik 2 seconde te lang naar een meisje (getekende, zwarte wenkbrauwen met pornoblond haar, vraagt er zelf om...) en gelijk word ik half bedreigd of ik soms een probleem heb en dat ik mn kksmoel de andere kant op moet draaien.

Prikheid | 23-08-09 | 12:48

weetnie | 23-08-09 | 12:43 heeft die niet gewoon geprobeerd met z'n zatte harses een lantaarnpaal weg te koppen?

zeg maar jansen | 23-08-09 | 12:46

Het feest werd niet zo goed bezocht als GS, die hebben namelijk iedere dag meer dan 100.000 bezoekers, ik ben iedere dag de 100.000ste bezoeker.

H.A. Ram | 23-08-09 | 12:46

Ach ja,

weer duidelijk een dance/house feest he.
Verbaast me echt niets.

Ondanks dat rock/metal feesten een slechte naam hebben gebeurt daar nooit iets, ja lol hebben dat wel.
Misschien dat dit het maar weer eens duidelijk maakt, de ******zakken zitten niet bij de metal, maar bij de dance. Zoals lijkt mij al 100 jaar duidelijk is.

Sevenhunt | 23-08-09 | 12:46

Schietpartij Sunset Groove part 1 2009
www.youtube.com/watch?v=Exdaxj135Y0
Schietpartij Sunset Groove part 2 2009
www.youtube.com/watch?v=cW4iTJ9N54A

hoek van holland veronica summergrooves while lucien foort is playing
www.youtube.com/watch?v=M0YwwCMOEiE

HVV rellen
www.youtube.com/watch?v=niakil8ikDU

Schietpartij Veronica Sunset Grooves 2009
www.youtube.com/watch?v=DK-7lrkKkgo

Schietpartij sunset grooves hoek van Holland
www.youtube.com/watch?v=TM7agHNbH6Y

GRIP 1 Schietpartij Hoek Van Holland ( politieauto's rijden af en aan )
www.youtube.com/watch?v=QXlYtZuYdcI

seven | 23-08-09 | 12:45

@weetnie | 23-08-09 | 12:43

die is gewoon dronken.

rn1970 | 23-08-09 | 12:45

Jokkebrok | 23-08-09 | 12:30
Dan moet er ook iets aan de straffen gebeuren.
Het kan niet zo zijn dat je met een wapen wordt betrapt dat je alleen een kleine boete krijgt.

Boomschade | 23-08-09 | 12:45

Fleauxe | 23-08-09 | 12:28
Ik vind Pipa's een teken van zwakte.
Net zoals de Spartanen pijl en boog verafschuwden.
Dat waren nog eens tijden..
Maar goed, even terug naar HvH.
Ik denk dat je gelijk hebt en de fles wijn staat klaar voor je.
*koud pilsje open plopt*

Teun van het Tuinpad | 23-08-09 | 12:45

@ rn1970 - Was dit zeker de uitzondering op de regel ;-)
En die gouden tanden zijn ook kaaskopjes - want in Suriname zelf is het een en al chill en kom je zelden pipa's tegen (maar dit terzijde)

Miss Diction | 23-08-09 | 12:44

Muxje | 23-08-09 | 12:37
Idd, iedereen misbruikt het op zijn agenda naar voren te brengen. Niet in het minst op GS. Eigen verantwoordelijkheid is zoooo yesterday. De politie die gisteren voor hun leven heeft moeten vrezen, krijgt er nu van langs. Walgelijk.

Flodder | 23-08-09 | 12:44

recept voor een dergelijke puinhoop:
1 mediasponsor (Veronica)
1 organisatieburootje
1 vergunning
ca. 35000 merendels onder invloed verkerende bezoekers

MaupCaransa | 23-08-09 | 12:44

Geert Flater | 23-08-09 | 12:41 ik ben een jaar of tien geleden eens daar naar zee gegaan, met de trein vanuit rotterdam naar hoek van holland strand. ik moet zeggen dat dát op zich ook al een belevenis was hoor. wat voor gedrag daar de jeugd in de trein toen al had.

zeg maar jansen | 23-08-09 | 12:43

Razende Rotterdammer | 23-08-09 | 12:37
Heeft Rotterdam al veel langer last van. Ben in alle grote steden van het land wezen stappen en de kutste/opgefokte sfeer hing vrijwel altijd in Rotterdam.
En dat kwam echt niet alleen door onze medelanders, maar ook vaak door van die gare tokkies.

wo ist der bahnhof | 23-08-09 | 12:42

Wou het toch nog even opnemen voor 'de dancemuziek'. Heb een iq waar je duizelig van wordt en hou ook van dance en house. Regelmatig naar dancefeesten geweest maar je moet wel een beetje schiften. Geen terror- nightmare-hak-gedoe dus. En gratis? Zoals hier eerder gelezen: alleen de zon is gratis.. Maarre niet alles op de grote hoop dus, graag. Gekken kunnen overal de boel verstieren dat heeft volgens mij weinig met de muziek te maken.

alltexx | 23-08-09 | 12:42

@Miss Diction | 23-08-09 | 12:40

Kaaskopjes zijn misschien wel mongeualide maar zwaaien niet zo snel met pipa's als onze gouden tanden.

rn1970 | 23-08-09 | 12:42

@Prikheid | 23-08-09 | 12:34
ja het valt me steeds meer op Naaldwijk , Hoek van Holland het is allemaal aan het veranderen dit soort dingen gebeuren de laaste jaren steeds sneller omdat steeds meer mensen op jonge leeftijd het blijkbaar nodig vinden om een mes of pistool mee te nemen bij het uitgaan. Waar je vroeger iemand biertje omstote zei je sorry gaf je een nieuwe en je was vrienden is dat nu biertje omstoten en je kan een dreun verwachten.
Mensen hebben steeds sneller een kort lontje...

Geert Flater | 23-08-09 | 12:41

@reade romke | 23-08-09 | 12:36

Hoek van Holland is een deelgemeente/onderdeel van Rotterdam

rn1970 | 23-08-09 | 12:40

@Jokkebrok | 23-08-09 | 12:30: Onzin, in Nederland mag je een vuurwapen hebben. Meerdere zelfs, gewoon op vergunning. Mensen zoals jij begrijpen nog steeds niet dat wapens niet de schuldige zijn, dat zijn de mensen die het gebruiken. En gek genoeg zijn de meest gevaarlijke types altijd wel in staat om een wapen te bemachtigen. Dat kunnen we niet zeggen van de meest weerloze.

Fleauxe | 23-08-09 | 12:40

Die gooser ging gewoon op mijn tenen staan, geen respect man. Dus ja, ik leg ik hem om, logies toch? Was leuk feessie trouwens, wel moeilijk om te nakken met al die wind maar goed dat weet je.

Francois Villon | 23-08-09 | 12:40

Ik was 2 maanden geleden in Suriname - Was er een dance feest op White Beach met wel 70.000 mensen - Geen wanklank alleen mar feest en gezelligheid.
Maar kennelijk zijn de kaaskopjes lichtelijk mongeualide als het op menigten aankomt.....

Miss Diction | 23-08-09 | 12:40

Aboutaleb heeft al een persconferentie gegeven en gezegd dat hij op de hoogte was van de aanwezigheid van de feyenoord hooligans,nou heb ik begrepen van een goede vriend van mij,die er was.Dat er grote groepen finnen en gouden tanden waren,en vooral de gouden tanden zijn gesignaleerd met zwaaiende pipa's.En daar word nog nergens in de media over gerept. Koning Abou zal wel weer een bepaalde richting opsturen qua onderzoek.

rn1970 | 23-08-09 | 12:39

En Rotterdam staat er weer mooi op. Één dode tijdens het zomercarnaval, tijdens de danceparade was de stad veranderd in een politiestaat (134 arrestaties) en nu dit weer. Misschien gewoon kappen met dit soort "feestjes"?

Razende Rotterdammer | 23-08-09 | 12:37

@Flodder 12:25: Het begint al... iedereen gaat dit aangrijpen om de eigen puntjes weer eens naar voren te schuiven. Ik denk dat we komende week onder andere weer gaan horen van de CU en het CDA. Weer zo'n gebeurtenis waarmee een hoop mensen hun eigen ongefundeerde of door flauwekulreligies ingegeven meningen kunnen bekrachtigen door een eigen uitleg aan dit drama te geven.

Muxje | 23-08-09 | 12:37

@OoO |12:29
Dat comment is ontstaan uit een samengaan van de nasleep van veel alcohol op het altijd vriendelijke Noorderzon, de stijl Tante Betje, en een vertroebelde typfout.
Neemt u het mij niet altezeer kwalijk ;-)

fuckje | 23-08-09 | 12:37

waarom willen zulke eikels nu zo iets verpesten? waarom toch, snap het niet....
lol maken is toch leuker?

respect | 23-08-09 | 12:37

Geeft de gemeente Rotterdam ook al vergunningen in Hoek van Holland? Rotterdam krijgt steeds meer macht.

reade romke | 23-08-09 | 12:36

Jokkebrok | 23-08-09 | 12:30

Zo denken er velen over.
Probleem is dat die aanpak tegen het zere been is van Linksche Garde.
Van Rouvoet hoeven we zeker geen actieplan te verwachten om deze zaken daadwerkelijk aan te pakken, Wouter Bos is druk met zijn geïnvesteerde gelden in de banken en Balkenende, tja..., Balkenende.
Die haalt zijn schouders op en pakt zijn plakplaatjes nog eens van rode Ferrari.

Rest In Privacy | 23-08-09 | 12:36

Laat dat EN tussen fam, nabestaanden maar weg...

Ashtrey | 23-08-09 | 12:36

no_style_at_all | 23-08-09 | 12:08

Net of dat wat uitmaakt...
Je hebt overal gekken.

michzelluf | 23-08-09 | 12:35

@putty | 23-08-09 | 12:16

Praat geen Peop gozuhrt.
.
@Fleauxe | 23-08-09 | 12:28

Toch wel, familie en nabestaanden 'slachtoffer' krijgen levenslang onvoorwaardelijk....

Ashtrey | 23-08-09 | 12:35

@ Geert Flater | 23-08-09 | 12:27
Ja, daar had ik vrijdag ook al last van. Vooral daar bij het Teejater/Winkeltje.
Ik ging er uiteindelijk niet heen, omdat vrienden van mij vorig jaar in een vechtpartij voor het Winkeltje terecht kwamen, en geen zin hadden in ruzie...
Had denk toch beter gewoon naar de oude vertrouwde feestweek kunnen gaan...

Prikheid | 23-08-09 | 12:34

Als je al weet dat er iets gaat komen. Wat begrijp je dan niet aan het woord "voorkomen". Staat zeker niet in het woordenboek daar.

C.Almighty | 23-08-09 | 12:32

Ik was er gister bij.
Er was een prachtige toegangspoort. Maar 25 meter verderop waren de hekken gewoon weg!

Nelson82 | 23-08-09 | 12:32

Het wordt tijd dat iedereen over een vuurwapen beschikt . Minimaal een semi automatisch wapen want daar werd gisteren (te oordelen naar het geluid) mee geschoten. Als 10% (en ik schat dit nog laag in ben ik bang) over een vuurwapen beschikt dan ben je uitgeleverd aan het geteisem dat hier mee rond loopt.
Ik heb geen zin om kansloos om zeep gebracht te worden door een kansloze.

Natuurlijk is bovenstaande dom gezwets maar de toenemende onveiligheid veroorzaakt door het groeiende leger kansloze mensen binnen onze samenleving roept een dergelijke redenatie op. Alleen al om deze reden is het noodzakelijk dat de politie ervoor zorg draagt dat het wapen bezit verder omlaag gaat. Steek even wat minder energie in de bonnen cultuur en wat meer energie in hardcore crime fighting en er keert weer wat rust terug. Breng bezieling terug in de politiek , houdt religie op een afstand en stop de toestroom van kansloze mensen , dat is denk ik in het kort wat ons te doen staat.

Jokkebrok | 23-08-09 | 12:30

@fuckje 12:16
Frinkandellen? Óf ik had je hoger ingeschat óf ik zie de woordspeling niet.

OoO | 23-08-09 | 12:29

@Teun van het Tuinpad | 23-08-09 | 12:21: Goedemiddag Teun, je hebt helemaal gelijk. Ik had natuurlijk 'korpschef' moeten schrijven, gelukkig ben jij er dan nog om me te corrigeren. Vroeger zou ik je daarvoor bedanken maar dat is vroeger, nu neem ik het je kwalijk en zeg ik toe je op te wachten met een Pipa.
Ja Teun, andere tijden gast, totáál andere tijden.
-
En nu niet heel flauw gaan lopen roepen van 'we kunnen toch gewoon hard ingrijpen, op een geven moment is het genoeg en sta ik niet toe dat een gedegenereerd volk mijn land om zeep helpt'. Dat moet je niet doen, dan heb je echt niets begrepen van de progressie gedachte. Zullen we al een wedje leggen op de straffen? Voor een goede fles wijn/Bacardi zeg ik dat uit dit hele traject niet één straf van meer dan 6 maanden onvoorwaardelijk zal worden uitgedeeld.
Wat jij?

Fleauxe | 23-08-09 | 12:28

Waar blijven die opvoedingskampen? En wie na een half jaar nog niet aangepast is naar de normen die men in Nederland verwacht van haar inwoners (wie dan ook) die mag een Germaansche douche nemen.

Nlz® | 23-08-09 | 12:27

@Prikheid | 23-08-09 | 12:23
nou het was er ZEKER niet uitgestorven veel mensen gingen in plaats van hoek van holland later naar Naaldwijk dus werd het steeds drukker. Enige wat heel kut was in Naaldwijk was de muziek je stond ergens en je hoorde van 8 verschillende kanten verschillende muziek...

Geert Flater | 23-08-09 | 12:27

Vroeger werd het fatsoen er bij associalen vanaf de basisschool met harde hand ingeramd. Met de komst van de slappe jaren 70 aanpak is dat compleet verdwenen. Zie hier het resultaat.
Associalen kunnen zichzelf niet opvoeden of verbeteren. Zonder harde hand zullen deze mensen altijd weer vervallen in assiociaal gedrag. Wat we nodig hebben is een keiharde aanpak (en niet alleen gepraat over keihard aanpakken) en wel nu anders komt het niet meer goed.

Hein73 | 23-08-09 | 12:26

Vroegah trok de politie zijn sabel, dat was betar meer pijn meer respect. Dat schieten is veel lomper en dodelijker.. Chaos + politie met vuurwapens = de dood.

Bokko | 23-08-09 | 12:25

Een vechtparty waar ook muziek gedraaid wordt

Gerrie Vleeshelm | 23-08-09 | 12:25

Toch grappig, dat iedereen nu de schuld krijgt behalve de relschoppers zelf. In Eindhoven hebben we regelmatig gratis dancefeestjes. Op een vechtpartijtje na nooit iets aan de hand.

Flodder | 23-08-09 | 12:25

@ Geert Flater | 23-08-09 | 12:21
Ik wilde eerst ook naar Naaldwijk gaan maar hoorde dat het er was uitgestorven?

Prikheid | 23-08-09 | 12:23

lekker zo'n feestje...

lijkt wel een bananenrepubliek onderhand hier....

Tinus de Hakker | 23-08-09 | 12:23

veronica kan hier niets aan doen, de nederlandse overheid moet deze doorgesnoven zombies eens en voor altijd het licht uit de ogen nemen, pak dan ook even die coke dealers die op iedere hoek van de straat in iedere gemeente te vinden zijn aan, nouja coke............. gwoon opruimen. als je ze allemaal op hun verjaardag een kogel geeft ben je er over een jaar vanaf.

weetnie | 23-08-09 | 12:22

ik wou er eerst heen gaan maar hoorde dat Naaldwijkse feestweek ook gezellig was dus daar heen gegaan ging van uit Naaldwijk terug naar huis op de fiets en ik had in Naaldijk al gehoord dat er iemand dood was. Het verkeer was een grote chaos ik was totaal omgeleid. Ben blij dat ik niet ben gegaan maar vind dit erg zwak en dat er te veel bezoekers waren is een keihard feit want vrienden van mij kwamen niet meer binnen omdat het zo vol was.

Geert Flater | 23-08-09 | 12:21

Fleauxe | 23-08-09 | 12:14
Mogge Flooks.
Ik kan er naast zitten maar Aboe is, als burgervader zijnde, toch ook hoofd van de pliessie aldaar.....
*iets van domme vragen bestaan niet mompelt*

Teun van het Tuinpad | 23-08-09 | 12:21

Toch bizar dat dit ook mensen zijn...

De Badtegelzetter | 23-08-09 | 12:20

vroegâh..
vroeger gingen we met een groepje naar popfestivals, tassen met lunchpakketten, drank en ook je camera mocht gewoon mee.
en nooit was er trammelant, nooit.
maar sinds men op dit soort evenementen zoveel mogelijk geld wil slaan uit de bar-omzet en er dus gefouilleerd wordt op meegebrachte drank, en etenswaren, zuipt de gemiddelde puber zich buiten de hekken nog even helemaal strak om vervolgens binnen geen 8 euro te hoeven betalen voor een drankje.
het gedrag wat dan binnenkomt is gelijk aan het aantal drankjes wat in grote haast en snel achtereen is ingenomen tijdens het vooraf 'indrinken'.

zeg maar jansen | 23-08-09 | 12:20

Ik ben er geweest.

Iedereeen werd inderdaad gecontroleerd op drank. Totdat de hekken open werden gezet en iedereen zo naar binnen kon rennen. Na een uurtje zijn de hekken weer dicht gegaan, om vervolgens om kwart voor 12 helemaal verrot op de grond te liggen. Paniek was groot, zeker omdat de beveligingsmensen eerst iedereeen terug stuurde het feestterein op. Niemand mocht en kon eruit, daarom de hekken maar gesloopt...

Was een wilde avond, niet normaal... Vooral ook erg eng dat er geen mobiel bereik was.

Prikheid | 23-08-09 | 12:18

Reldekedel mensen, en ik had al zo'n hekel aan 010 en voetbal. Niemand durft die stad meer in.

JP_Nee! | 23-08-09 | 12:17

gratis feest in 010?? Welke debiel heeft dat verzonnen? Die mongolen daar kunnen niet met zoiets omgaan. 010 is duizenden lichtjaren ver van een beschaafd wereld!

putty | 23-08-09 | 12:16

Er is gewoon teveel associaal tuig in NL. Resultaat van jaren soft beleid. Wordt voorlopig alleen maar erger aangezien de baantjesjagers in den haag lekker doorslapen.

Hein73 | 23-08-09 | 12:16

Alle strandtenthouderts bereiden geen patat en frinkandellen, maar schadeclaims voor, in verband met gederfde inkomsten vandaag.

fuckje | 23-08-09 | 12:16

Waarom controleren in verband met de veiligheid van je publiek als je ook gewoon de belangen van de sponsors kunt behartigen. Stevig staaltje PvdA-politiek.
Want die richting lijkt het wel op te gaan. Volgens mij zijn een heleboel mensen (wederom) slachtoffer geworden van slappe knieën in de gemeenteraad.
-
Dit moet tot op de bodem worden onderzocht en wie blaam treft moet opzouten, te beginnen met Aboutaleb en het hoofd van de politie Rotterdam.

Fleauxe | 23-08-09 | 12:14

Rotterdam, gabbers, paupers, finnen, dat geeft problemen. Groot hek eromheen, van betere kwaliteit dan wat ze nu hadden, ms. wat spanning erop, laat ze het dan maar uitvechten, daarna met een shovel richting zee, zand erover. Klaar.

60CX | 23-08-09 | 12:14

Veronica organiseert weer wat, dat vind ik zo'n k*t omroep. Gemaakt leuk doen, er bij moeten horen, en nu ook met echt schieten. Je bent jong en je wilt wat toch? Veronica komt naar je toe deze zomer!

Mark van Leeuwen | 23-08-09 | 12:14

The day the music died, een soort morbide gevoel voor ironie kun je ze bij Veronica niet ontzeggen.

mayor_pickwick | 23-08-09 | 12:14

Logisch stukje proza. Dankzij het gebruikte hekwerk loopt zo'n feest uit de hand.
Right. Er is gewoon teveel tuig. En aangezien ze de zuurverdiende WW uitkering al uitgeven aan coke en GHBtampons, kunnen ze alleen nog op gratis feesten terecht.

Ik ga vanaf nu dus maar ff entree vragen voor alle bieravonden hierzo...

serialchiller | 23-08-09 | 12:13

De status van Veronica voorstraf verlagen van a naar b.

winterpeen | 23-08-09 | 12:13

Twee draadjes over een zonsondergang is een beetje teveul van het goede Hox.
Wanneer schrijft Carel Cake weer eens een stukkie ?

Teun van het Tuinpad | 23-08-09 | 12:13

cheesehed | 23-08-09 | 12:10
Het verschil tussen een officiele reactie en de mening van een dikke DJ ontgaat u zeker?

Gebruikersnaam | 23-08-09 | 12:13

@ B.B. | 23-08-09 | 12:04: ik dacht meer aan de toepasselijke tekst op de mirror van "The day that music died". Dat klopt wel een beetje na zo'n kansloos feest.

Dr Mastermind | 23-08-09 | 12:13

mmm, ruik ik een doofpotachtige geur?
Krijg sterk het idee dat we moeten geloven dat het allemaal wel meeviel. 1 dode,zal mij niet verbazen dat er meer aan de hand is!

Elvos | 23-08-09 | 12:12

„Wij vinden het erg vervelend dat dit is gebeurd en leven mee met de nabestaanden en de gewonden”, aldus de woordvoerder.Veronica zou de opnames van het dance-feest uitzenden op de radio, maar vanwege de gebeurtenissen heeft de omroep besloten de uitzending te annuleren.De politie heeft in de loop van zaterdag berichten ontvangen dat hooligans van plan waren om in de avond naar het dancefeest te gaan. Na de berichten heeft de politie het zogenoemde voetbalteam op de zaak gezet om de hooligans in de gaten te houden... Vooral dat laatste is 'goed' gelukt

plicieman | 23-08-09 | 12:11

@Hoxha

Summer(?) Grooves, is dat weer een nieuw feestje?

Sunset Grooves gaat er niet meer komen nee.

Rest In Privacy | 23-08-09 | 12:10

veronica geeft wel reactie op radio NU

en ze geven even de politie de schuld

cheesehed | 23-08-09 | 12:10

Het was een heus knalfeest gisteren, dat dan weer wel

Adriaantjuh | 23-08-09 | 12:09

Ga dan ook gewoon naar Noorderzon ipv zo'n pauperfeest...

randmongeaul | 23-08-09 | 12:09

Blij dat ik gewoon lekker in Amsterdam woon waar grote, gratis buitenfeesten gewoon wèl vrijwel zonder problemen uitgevoerd kunnen worden.

Nee, laat die Rotterdamse tokkiers maar lekker hun gang gaan. Mij zullen ze daar niet zien.

no_style_at_all | 23-08-09 | 12:08

Hoe is het op Lowlands eigenlijk ?

Teun van het Tuinpad | 23-08-09 | 12:07

Redelijk naief ook wel, als je naar zo'n feest gaat en denkt dat het gezellig wordt.

LaPachanga | 23-08-09 | 12:07

De vergunning werd verleent door korpschef Aboutaleb.
Die zit op het terras in zijn villa in Marokko vakantie te vieren.
In maart a.s. zijn er nieuwe gemeenteraadsverkiezingen.

mick jagger | 23-08-09 | 12:06

Is Rutger al onderweg?

Guus4969 | 23-08-09 | 12:05

Knalfuif

Finnenhaaiensoep | 23-08-09 | 12:05

Drama... RIP. Ook Veronica....

L. Hannes | 23-08-09 | 12:05

LOL @ bericht rechtsonder de fail link: Veronica schrikt grote steden op met Crime Scenes

B.B. | 23-08-09 | 12:04

Konden die ouwe bunkers toch nog een keertje worden gebruikt

Gebruikersnaam | 23-08-09 | 12:04

Zeg maar, net een beetje het begin van Blade 1.

Teenie in Bikini | 23-08-09 | 12:03

Zee, zand, zomer en een zak munitie...

widtvoet ® | 23-08-09 | 12:02

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl