Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Mamma Mia! Aleid Wolfsen declareert verkeerd

wolfsenaleid.jpg Tijd om weer eens willekeurig een bestuurder te bashen. Even denken... Aleid Wolfsen! De nauwelijks democratisch gekozen burgemeester (PvdA) van Utrecht heeft namelijk nog steeds iets uit te leggen omtrent zijn dubieuze declaratiegedrag. Kan Wolfsen wel duizend keer roepen dat die rellerige media hem met rust moeten laten. Maar zo zijn we niet getrouwd in Nederland. Want hoe zat het ook alweer met die door de burgemeester gedeclareerde tickets a 201,84 euro voor de musical Mamma Mia op Broadway? Wolfsen: Het was een cadeautje van de wethouders, omdat mijn vrouw en ik 25 jaar getrouwd waren. Ik heb het ticket voorgeschoten. Toen bleek dat het via de gemeentelijke rekening liep, zijn de wethouders met de pet rondgegaan. Doordat we openhartig zijn, wordt zoiets openbaar.’’ Nou nou. Poeh poeh. Petje af voor zoveel transparantie. Professioneel bestuurderbasher Kees van Oosten gelooft echter geen snars van dit verhaal en vroeg begin deze maand via de WOB inzage in het Gemeentelijke kasboek met contante en girale ontvangsten. Zulks om te achterhalen of de collega's van Wolfsen inderdaad voor de tickets gelapt hebben. Uitgestelde antwoord: "Op dit moment is deze tegenboeking nog niet administratief verwerkt. Wij zullen u de door u gevraagde gegevens toezenden zodra deze administratief is verwerkt." Moeha & LOL! We hebben het hier over twee kaartjes die in oktober 2008 (!!!) zijn gedeclareerd. Acht maanden geleden dus. En uitgerekend die administratie zou nog steeds niet bijgewerkt zijn? Komt dat even goed uit. Of is die hele geldpet gewoon nooit rond geweest? Dat wordt weer ouderwets bashen, feodale geldwolf!

Reaguursels

Inloggen

De Portemonnee van de Ander kan altijd een beetje leger ten behoeve van het genot van een 'gewaardeerde' dictatoriale bestuurder.

Plebsies | 28-07-09 | 11:53

tja PVDA he? Het begint zo langzamerhand wel vervelend te worden.... maar ja... nog even volhouden tot de verkiezingen en dan is het afgelopen met de PVDA

orderafterchaos | 28-07-09 | 11:07

Schout-bij-nacht | 27-07-09 | 23:58
"Je taalgebruik en emotionele, op de persoongerichte manier van discussieren"

Dude... Een beetje overgevoelig? Last time I checked was dit GeenStijlios? Je weet wel dat weplog en haar reaguurders dat op het randje van fatsoen opereert (de) .

"Wat wil je ermee bereiken"

Denk jij nu echt dat ik de arrogantie heb om te denken dat ik, ik de Koreaanse een gemiddelde nouveaureaguurder ga overtuigen van mijn gelijk? Ik ventileer mijn mening, zoals jij dat ook doet... Ik kleur dat met wat, kennelijk in jouw ogen, ongepast taalgebruik om mijn frustratie met de, in mijn ogen, domme zeik en klaagcultus die zich hier is gaan vormen dubbel en dwars kracht bij te zetten, zo noemt men het ook wel - krachttermen.

Tja, en god als jij van mening bent dat het dus een mening is die dermate overvloeid is met verbale derrie dat jij niet inziet dat ik gewoon een valide punt heb dat mensen niet zo vreselijk moeten zeiken maar gewoon beter de mouwen kunnen opstropen het leven van zichzelf en anderen een beetje beter te maken. En dat dit eeuwige zeiken het werkelijke probleem in NL is .... Ja dan ligt dat of aan jou, of aan mij - dat laat ik in het midden.

Inhoudelijk op het punt of we er over moeten zeiken of niet daar ben ik nu wel klaar mee, het was even leuk maar ik ben en blijf het een non-issue vinden. Er zijn m.i. veel belangrijkere dingen waar ik persoonlijk, en ik hoop de meesten bestuurders op afrekenen. Je hebt gelijk als je zegt - Lead by example - maar vergeet niet we zijn toch echt allemaal maar gewoon opportunistische mennekes. Of wil je zeggen dat jij nog nimmer iets hebt geflikt waarvan met zegt, mwa... da's niet netjes?

Dan @ Schout-bij-nacht | 28-07-09 | 00:08 - tjonge heb jij een bord voor je kop ofzo? Waar zeg ik dat ik aanneem dat bestuurders het wel goed doen? Je maakt wel enorm veel onterechte assumpties, ik reken een bestuurder simpelweg niet af over een lullig incidentje omdat ze slechts mensen zijn met alle vauten die we allemaal delen, ik reken een bestuurder af aan het einde van zijn / haar termijn met de evaluatie hoe veel beter het is geworden onder het bestuur van desbetreffende.

Je hebt wel een punt dat er controle moet zijn op 'corruptie' bij machthebbenden, maar dat moet nu ook weer niet overdreven worden.

De Koreaanse Slet | 28-07-09 | 09:47

Bij de huisvestingsaffaire ging het natuurlijk helemaal niet om die paar rotcenten, maar om het feit dat Wolfsen zijn macht als burgemeester probeerde te misbruiken om een hem onwelgevallige publicatie tegen te houden.

Montanus | 28-07-09 | 02:37

Ten overvloede: @00.08 is gericht aan "de koreaanse slet"
(waar de naam precies op duidt begrijp ik nog weleens)

Schout-bij-nacht | 28-07-09 | 00:11

BTW. ik vind dat je veel te gemakkelijk aanneemt dat bestuurders het wel goed doen. In de echte wereld maak je (hele) goede en (hele) slechte bestuurders mee. Waar ik me aan stoor is dat het onderscheid te weinig én nogal eens veel te laat wordt gemaakt. Een kritische houding helpt. Bestuurders moeten weten dat ze op de huid gezeten worden, dat houdt mensen scherp en heeft absoluut een functie. De goede bestuurders vinden dat ook helemaal niet erg.

Wat deze discussie betreft: gedonder over declaraties van Wolfsen in de krant (en zeker als dat geleid zou hebben tot aftreden- dat zal hier echter niet gebeuren), betekent dat in 400 gemeenten mensen meer gaan uitkijken met hun eigen declaraties en kosten. Dit soort discussies zijn nuttiger dan je denkt.

Schout-bij-nacht | 28-07-09 | 00:08

heeft de publieke oplichter nu al zn vorige rekeningetje teruggestort?

andre9738 | 27-07-09 | 23:59

De Koreaanse Slet | 27-07-09 | 22:08

Je taalgebruik en emotionele, op de persoongerichte manier van discussieren (mag ik dat zeggen? ja dat mag zeggen) over een daarentegen inhoudelijk onderwerp doe je af met: zo deden we dat vroeger ook.

Dat is geen reden. De vraag blijft waarom juist deze stijl van discussieren? Wat wil je ermee bereiken ipv het kiezen uit talloze andere (veel scherpere) manieren om een punt te maken?
Het helpt niet als je je eigen standpunten onder een enorme laag modder bedekt zoals @22.08. Ik ga dus zeker niet op alle punten reageren die wel een reactie behoeven.

- vanwaar de -gestelde- assumptie pvda? Realiseerde me uiteraard toen ik het schreef dat ik dat niet wist. Het aardige is dat als het fout is je haarfijn krijgt uitgelegd wat het wel is.

- " "doe zoals ik wil dat je doet maar niet zoals ik doe" hypocriete gelul! " Gaarne uitleggen waarom jij denkt dat ik anders doe dan ik hier vraag??
Ik kan je alvast aangeven dat ik dat niet doe (voorbeeldfunctie etc. Overigens is het zowiezo niet handig (om het zacht uit te drukken) om gedoe te hebben over je declaraties). (Ik neem aan dat je niet een vergelijkbare reden had om dit te stellen als ik hierboven gaf;)

- de laag modder die je op tafel legt en zijn doel niet bereikt laat ik aan jouw. Qua persoonlijke inschattingen hoop ik in ieder geval dat je werk niet op dat vlak ligt...

- hoofdlijn: als je het onderwerp zowiezo niet belangrijk vindt kun je ook naar een ander topic gaan & je beschijft een cultuur die je absoluut niet wil, niet wil uitstralen en als je dat wel doet loopt het volledig de spuigaten uit en gaat iedereen er een echte zooi van maken die onacceptabel is. Daar ging ook de eerste vraag over:

"1. als de medewerkers van Wolfsen met z'n allen gaan frauderen met bonnen van €200, gaat hij dat dan aanpakken of gaat het ons een boel belastingcenten kosten?? "

Jouw antwoord: "Wat denk jezelf? [ dat heb je in eerdere tegeltjes kunnen lezen ] Een beetje tendencieus maar ala als hij fiateerd dat zijn mensen allemaal gaan frauderen wordt hij natuurlijk aan de kant gezet, lijkt me logisch."

Reactie: Daar zit nu precies het probleem. Hoe kan hij nu onterechte declaraties afwijzen als hij het zelf ook doet? Wat voor discussies gaat dat geven? Hoe kan hij zorgen voor een integere cultuur op dat vlak in zijn hele organisatie en mensen uitleggen dat fraude op elke plek in het gemeentelijk apparaat wordt afgestraft??

Dit hoort wel bij zijn taak en kan hij in het soort cultuur wat jij beschrijft niet doen. Het gaat dus niet om slechts €200. Het gaat er o.a. om dat hij hiermee zijn functioneren beperkt ten gunste van een (onterecht) persoonlijk voordeel.

Hier gaat ook vraag 2. over. Je kunt niet zeggen tegen je mensen dat ze mogen frauderen, alleen niet bij grote bedragen. Het is toch niet zo moeilijk te bedenken dat dan alle remmen los gaan?

Wouter snapte het bovenstaande en begreep ook dat hij dus geen kant op kon en wel zijn excuses móest aanbieden..

Schout-bij-nacht | 27-07-09 | 23:58

Lieve God gun mij een lach..
…door een dooie linxe per dag!
Lieve God het is pas fijn..
…als het er twee per dag zijn!
Lieve God doe je ding..
.. en jaag er 3 per dag over de kling!
Lieve God laat uw volk niet bezuren..
…door er 4 per dag naar de Hel te sturen!
Lieve God je bent pas een echte vent…
.. als je 5 linxen per dag naar de verdommenis zend.

Bedenk o Heere
de enige goeie linxe
is een dooie linxe!

Amen.

Herodes Antipas | 27-07-09 | 23:14

apennootje | 27-07-09 | 22:11
ah is dat het?

*rent naar medicijnenkabinetje*

De Koreaanse Slet | 27-07-09 | 22:22

Nog een paar leuke one-liners:

We're all equal but some are more equal than others

There's a tree full of monkeys, the monkeys at the top are saying to each other look at them underneath us they all seem so helpless down there, the ones at the bottom of the tree are saying to each other those monkeys at the top they think they're so important but all I can see are a bunch of assholes.

Those with power only got power because they aspired power, they had power and they used power to gain power, those without power loathe those with power wishing they had power but are in fact content not to have power or otherwise they would have aspired power and had power in order to gain power.

De Koreaanse Slet | 27-07-09 | 22:18

@ De Koreaanse Slet | 27-07-09 | 22:08

Ik raad u aan om snel een pilletje te pakken.

apennootje | 27-07-09 | 22:11

Schout-bij-nacht | 27-07-09 | 18:58
Nou gewoon omdat ik er zin aan hebT... Vooruit, ik zal eens reageren.

Ten eerste, waar maak jij aan op, of sterker haal jij de lef vandaan om de assumptie te maken dat jij het hier met een PvdA-rtje van doen hebt? En let wel, ik laat de uitlating 'gore lef' even weg ten behoeve van de de discussie.

Ten tweede, ik bagataliseer niets. Ik geef mijn mening, en weet waar ik met name op kots in een topic zoals deze zijn van die walgelijke voormalig socialistenstemmerts die nu oh zo teleurgestelt zijn nu hun honk de originele 'wij komen op voor de 'should-be' proleten' koers af zijn gegaan en een meer landelijk *kots* "sterk en sociaal padje" zijn gaan wandelen. (lees een Joele hierboven bijv.)

Of wil jij net zoals sommigen van dat andere triest en wanhopig volk een andere opinie ook maar simpel wegzetten alszijnde afwijkend van het ons stamvee en derhalve dus LINKS of andersinds rooie rakker? Ben jij er ook zo eentje?

Maar enfin, to the point - Als je dan in je uiterst droevige waanwereldje het al nodig vindt om te polariseren en een koers te gaan bewandelen die riekt naar haat en intolerantie jegens andersdenkenden dan word ik al misselijker. Als je dan daar boven op ook nog even moord en brand gaat schreeuwen om een lullige miniscule al dan niet frauduleuze (ik weet niet eens of dat woord uberhaupt past maar ok) declaratie van een paar miezerige Euros dan wordt deze Liberaal, ja zeker Schoutje, Liberaal, helemaal onpasselijk. Maar als het steeds sterker groeiende Tokkievolk met internetaansluiting zich op GeenStijl gaat vergaren gaat lopen roepen om deze meneer aan de hoogste boom op te hangen met een sissende haat pur sang waarvan met zijn allen hebben gezegd dit nooit meer, nou dan kookt mijn bloed... En als mannetjes zoals jij dan met een walgelijk quasie moralistisch gelul aan komen over hoe schandalig dit is en hoe de elite kotst op haar onderdanen nou dan denk ik, tjonge jonge jonge man dit is PEANUTS, peanuts ja Schout zo noemen we dat in de echte wereld, als mijn chef straks zijn nieuwe Mac declareerd nou dan is er niemand die zich daar druk om maakt, als hij straks een jacht declareerd dan is dat andere koek. Maar dit?

De man is godverdomme beleidsmaker van de op drie na grootste stad in Nederland! Een beleidsmaker, een *kuch* manager van pak 'm beet nabij een miljoen mensen. Zolang hij de gemeente niet volkomen kaputt maakt en compleet armzalig, alle rijkdommen verkwanseld etc. en het bij een paar musicalkaartjes, een visite aan een SM-hoer, een borrelavond met Wouter, een taxi-ritje naar huis na de stripshow maakt het mij, en behoord het niemand wat uit te maken?

Relativeren? Ooit van gehoord?

Lul toch op met je "doe zoals ik wil dat je doet maar niet zoals ik doe" hypocriete gelul! Ouwezeikdoos. Oh en WTB mijn taalgebruik, ik kom nog uit de goede oude tijd van GeenStijl toen er nog geen Joris was en we lekker de ganze avond onze discussies fair en square liepen uit te flamen... Mooi was die tijd...

Dan ten derde, om je vragen te beantwoorden:

1. Wat denk jezelf? Een beetje tendencieus maar ala als hij fiateerd dat zijn mensen allemaal gaan frauderen wordt hij natuurlijk aan de kant gezet, lijkt me logisch.

2. We hebben het over een kaartje, jezus... Ik heb wel ergere dingen op mijn declaraties gezet, maakt mij dat een enorm slecht mens? Of erger tast dat mijn functioneren aan? Zolang het peanuts is, nee. Zodra het gaat om snoepreisjes naar Thailand a 20,000 euro en kinderprostitutie JA of zelfs je eigen woning (niet ambtswoning) laten renoveren.

3. *zucht* ja die Wouter draaikont verbaast me niets. Gadver... Wouter had nooit zijn excuses moeten aanbieden. Zonnebril kwijt op zakenreis, baas betaald, mijn chef betaald dan ook en in deze betalen jij en ik. Moet deze meneer zijn excuses aanbieden nee hoor, het is geen drama, het is geen schande het is hooguit een beetje ongepast maar och. Get with it, machtshebbers zijn altijd machtsmisbruikers, ALTIJD... Ik kan me wel ergere scenarios voorstellen...

De Koreaanse Slet | 27-07-09 | 22:08

Wat heb ik toch een grafhekel aan die biefstuksocialisten.
Ik moet er van kotsen.
Wéér een rooie die corrupt is, een oud rechter nog wel.
Geenstijl, neem 'm te grazen! Mijn zegen hebben jullie.

Joele | 27-07-09 | 21:30

Alteidgeld Wolfsen is een rawmodel uit de toneelmachine van de Arbeiderspartij.

linkslaf | 27-07-09 | 19:16

@ Mr. E. Baron Topping | 27-07-09 | 18:34

Mijn waarde baron. Het CDA is sowieso niet te vertrouwen ook nu niet, maar de PvdA kwam zogenaamd altijd op voor den gewonen man en zou recht door zee zijn. Helaas het blijkt dat PvdA ook een partij is om in te 'geloven', zeker weten is er niet bij. De mensen die bij CDA of PvdA furore maken hebben dikwijls een zelfde 'religieuze' achtergrond. Ik verwijs maar even naar JPB en WB die samen de VU deden.
Wat betreft die SPD minister daarvan had ik vanochtend reeds @ ecologiste | 27-07-09 | 10:14 een link geplaatst.

"de baron nog een waardige avond wenscht en hartelijke groeten doet aan de freule'

ecologiste | 27-07-09 | 19:09

De Koreaanse Slet | 27-07-09 | 15:35
Wat wordt bedoeld is vragen naar de bekende weg, prikt iedereen hier doorheen. Want je doet het duidelijk bewust in je comments.

Je doet over het geheel in deze discussie slechts 2 dingen: trachten te baggatelliseren van het onderwerp en op de persoon spelen (terwijl je inhoudelijk geen verweer geeft). Zeg dan gewoon dat je het inhoudelijk met de anderen eens bent maar dat wel jammer vindt voor Aleid, de pvda en links in het algemeen etc.
Je beslecht een discussie niet in je voordeel door haar en de discusiepartners te bagatelliseren. Het enige resultaat is dat jij als discussiepartner/ standpunt irrelevant wordt.

Per saldo nog de volgende vragen:
1. als de medewerkers van Wolfsen met z'n allen gaan frauderen met bonnen van €200, gaat hij dat dan aanpakken of gaat het ons een boel belastingcenten kosten??

2. Hoe ziet hij zijn voorbeeldrol of komt hij tot de conclusie dat zijn integriteit echt onvoldoende is voor een publieke functie?

3. neemt hij een voorbeeld aan wouter bos die voor een vergelijkbare declaratie van €250 (zonnebril) naderhand wel zijn excuses aanbood?

Schout-bij-nacht | 27-07-09 | 18:58

@ ecologiste
Voor de oplettende lezerts verwijs ik nog even naar de alleraardigste bijdrage van Joep Meloen, ingetoetst om 14:47. Voorzover mij bekend staat daar geen CDA-er bij. Die hebben kennelijk door dat je zo niet met gemeenschapsgeld omgaat. Beter laat dan nooit!
Maar de rooien maken het wel erg bont, kijk maar even op een Duitse nieuws-site naar de berichtjes over mevrouw de SPD-mini-ster Ulla Schmidt.......
www.t-online.de

Mr. E. Baron Topping | 27-07-09 | 18:34

@ De Koreaanse Slet | 27-07-09 | 12:16

Het gaat natuurlijk niet om het bedrag. Het gaat erom dat hij de boel vernaggelt. En omdat hij wegkwam met o.a. zijn declaraties van huurwoning à 2100 euro per maand
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2009/07/...
en zijn verderfelijke manier om iemand die hem checkte op declaratiegedrag af te serveren vanuit zijn machtspositie
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2009/05/...
terwijl hij zeer schijnheilig zogenaamd eerlijk en rechtvaardig is en nota bene een rechter is geweest!!! Dan blijkt dat hij in het geniep zaken doet die het daglicht niet kunnen verdragen. En hij is dus iemand die zeer arrogant is en denkt dat hij er wel mee weg komt (ja zo zitten er fractievoorzitters bij het CDA, ik noem even geen namen) en daarom een beetje slordig is geweest met het wissen van zijn corruptie. Daarom moet deze man HANGEN ook al kunnen ze hem offcieel niet meer nailen dan om die DIEFSTAL van ruim 200 euros. Daar gaat het om mijn waarde slet.

ecologiste | 27-07-09 | 18:15

@ borderlijntje | 27-07-09 | 17:37

Het probleem is toch echt dat de gastjes die zich omhoog ellebogen gewetenloos zijn en volledig op macht belust. In eerste instantie waren dat CDA-ers en daar hebben zich nu de PvdA-ers bij gevoegd.

ecologiste | 27-07-09 | 18:03

@ De Koreaanse Slet

Het wordt, geloof ik, tijd dat jij je in een dictatoriaal land gaat vestigen. Wat dacht je van Noord-Korea? Ik denk dat de lutsers Vader Kim en Zoon Kim je met open armen opwachten.
In Nederland hebben we namelijk alleen maar behoefte aan bestuurders en politici van onbesproken gedrag, die bereid zijn de overheid overeind te houden op een faire en eerlijke manier en dat zonder enige vorm van zelfverrijking. Elk Euro-dubbeltje dat die dames en heren in hun functie besteden wordt namelijk opgebracht door de gezamenlijk belastingbetalers.
Verder moet je eens nadenken over de vraag wat een bijstandsmoeder met € 210
zou kunnen doen.
Ex-rechter Wolfson....... terecht!

Mr. E. Baron Topping | 27-07-09 | 17:59

Even kijken. Aleid verdient 8.113 euro bruto. Daar hou je zo'n 4.500 netto van over. Hypotheek eraf, weet niet wat het vrouwtje inbrengt... kortom dan is met een paar keer in de maand buiten de deur tafelen en altijd met schoon overhemd plus das verschijnen de poet al snel op. Laten we wel wezen: de Balkenende-norm is het probleem, niet de declaratie van 200 euro door Wolfson. Trouwens: al eens opgezocht wat B&W van Enschede vorig jaar hebben gedeclareerd? Meer in het bijzonder die van PvdA-huize?

borderlijntje | 27-07-09 | 17:37

volvox | 27-07-09 | 16:15
Nee hoor, zoals jij je gal spuit over dit soort on-nieuws, wil ik me nogal eens kwaad maken over intrieste lutsers met een internetconnectie die vinden dat zij, volgens door een verdient recht op vrijheid van meningsuiting, hun verbale diaree over mijn geliefde GeenStijl mogen uitsproeien.

Zoals jij dat doet moge ik volgens mijn recht van mening op vrijheidsuiting ook graag uitpoepen en het liefst op die verfoeide minkunkels van 'should-be' proletariers die volslagen frustie zo en zo met hun werkeloze kont om 11 uur s'ochtens hun nest komen uitkakken om zo saampjes met een flesje half-lauw dood aldi-bier achter de sosjale pc te schuiven en vervolgens de hele dag de onvrede van hun oh zo zielige eigen ikje en uiteraard de onrechtvaardige samenleving en haar leiders lopen uitraaskallen op een uiterst tendencieus medium zoals de voorgenoemde GeenStijl.

Dat soort klagende galbakken daar word ik bij tijd en wijle nogal misselijk van. GET-A-LIFE! Bah! Zum kotzen!

De Koreaanse Slet | 27-07-09 | 16:30

dergelijke...

volvox | 27-07-09 | 16:15

Zeg K.Slet,
je lijkt nogal obsessief te reageren, door deze hele draad, op iets wat nu eemaal zo is. Ben je soms zelf betrokken (in jou nadele?) bij een degelijke affaire?

volvox | 27-07-09 | 16:15

Schout-bij-nacht | 27-07-09 | 15:08

Zeg schoutje, doe jij es scheldwoord defineren... Ik gebruik slechts schimpnaampjes...

Dr. U.I. Loor | 27-07-09 | 15:16

Zeg zwitsalletje: 'Het gaat erom dat zich, hoog verheven boven het klootjesvolk, een soort feodale bovenklasse heeft gevormd die het volkomen normaal is gaan vinden dat zij zelfs hun prive-uitgaven ten laste van de zwoegende burger kunnen brengen. '

Je maakt een grapje zeker - 'heeft gevormd', 'feodale bovenklasse', 'zwoegende burger' - kom op zeg, het gepeupel heeft een leven ruim duizendmaal beter dan ze het historisch ooit gehad hebben dankzij onze zowel linksche als rechtsche politici.

En wat doen de plebs? De eeuwige onderklasse? Inderdaad net zo hard zeuren en zanikken over het minste geringste als 100 jaar geleden. Jij vindt het goed, ik vind het GEWOON zielig ... Klagen over een luttele bedragjes van een paar honderd Euro. Je bent niet goed snik man, ga je eens afvragen hoe het jou in je leven aantast? Nou vertel eens? Liever dat hij een musicalletje ziet dan dat hij miljoenen gemeenschapsgeld verkwanseld aan nutteloze kudtprojectjes... Kijk daar kan ik me wel kwaad overmaken... Niet dit...

De Koreaanse Slet | 27-07-09 | 15:35

@De Koreaanse Slet | 27-07-09 | 14:54: het gaat niet om de hoogte van het bedrag. Dat is inderdaad niet materieel. Het gaat erom dat zich, hoog verheven boven het klootjesvolk, een soort feodale bovenklasse heeft gevormd die het volkomen normaal is gaan vinden dat zij zelfs hun prive-uitgaven ten laste van de zwoegende burger kunnen brengen. Het toeval wil vervolgens dat dat nou net degenen zijn die zeggen dat ze er voor de burgert zijn: socialisten... vies, vuil, hypocriet volk is het.

Dr. U.I. Loor | 27-07-09 | 15:16

Wofsen is een vuige NIET democratisch gekozen schoft ! De Ahmadinejad van Utrecht !

Marcus Porcius Cato | 27-07-09 | 15:10

De Koreaanse Slet | 27-07-09 | 15:01
Je wat gebruikt mi. wat teveel onterechte scheldwoorden - in je tegeltjes graag de verhouding inhoudelijke argumentatie / scheldwoorden iets meer ten gunste van het eerste brengen ;).

Schout-bij-nacht | 27-07-09 | 15:08

Dr. U.I. Loor | 27-07-09 | 14:55
Jij als accountant zijnde: is het niet zo dat het gemeentebestuur bij elke jaarrekening een verklaring moet tekenen waarin staat dat hen niets bekend is van fraude en zo ja zij dat hebben bestreden...?

Schout-bij-nacht | 27-07-09 | 15:04

Schout-bij-nacht | 27-07-09 | 14:45

Zoals jij bijvoorbeeld - spreekwoordelijke debiel dat je bent ;-)

De Koreaanse Slet | 27-07-09 | 15:01

Bah. Ik ben accountant, maar ik moet KOTSEN van dit soort smoezen. BRAAKKKK!

Dr. U.I. Loor | 27-07-09 | 14:55

Wil ik aantoevoegen dat mocht hij nou zijn villa op kosten van de gemeente laten renoveren twv twee ton dan had het uiteraard nieuwswaarde. En had ik hier ook om bloed lopen schreeuwen uit verontwaardiging, maar dat is niet zo... 201 euro poeh waar hebben we het over...

De Koreaanse Slet | 27-07-09 | 14:54

PvdA;
Partij van landverraders (Kok, de Waal,Bos
Partij van zakkenvullers (herfkens, Witteman, Alders, Canon en heel heel veel meer.
Partij van vriendjespolitiek (wolfson
Partij van Allochtonen (aboutaleb met z'n kliek)
Partij van draaiers Bos met die idiote Partij voorzitster
Partij enge regenten (Cohen en vele andere incompetente ''bestuurders ''
Partij van valse declaranten Wolfson, Bos met z'n zonnebril en vele anderen)
Partij van Imbecielen (Vogelaar, Cramer en v.a.)
Partij van Neerlands ondergang... Integratie... Vogelaarwijken, Financieel wanbeleid..
Enz, enz enz....
Je moet wel idioot zijn om op zo'n club mafkezen te stemmen !

JoepMeloen | 27-07-09 | 14:47

Wat is per saldo eigenlijk de boodschap van Aleid hier: "Fraude: geen probleem & niks aan de hand, mits het bedrag niet te groot is".

Je zou zeggen: geen discussie, iedereen snapt dat dit niet kan. Toch zijn er altijd wel weer de spreekwoordelijke debielen...

Schout-bij-nacht | 27-07-09 | 14:45

Nou deugt die Aleid Wolfsen niet, maar die Kees van Oosten is een beroepszeiker en uitvreter pur sang...

Bertiebee | 27-07-09 | 14:36

Hellend Flak | 27-07-09 | 13:57
volvox | 27-07-09 | 14:08

Lul niet droppies, dit is gewoon niet nieuwswaardig.

Al dat gelul over principe en voorbeeldfunctie is al helemaal suffe non-sense!

Bestuurders zijn ook maar gewoon mensen en zoals jij, ik, de topmannen van onze nationale trotsen en elke andere klootjoop die zo nu en dan een beetje burgerlijkeongehoorzaamheid toont. Het is niet meer en niet minder dan dat. En als een Pvv-er het doet is het net zo erg als een Groenlinkser, een VVD-er en een PvdA-er het is geen ramp dus verdoe je baas zijn tijd niet door er een ramp van te maken ...

Of ben je zo'n hypocriet ventje met een: "doe wat ik van je verwacht maar niet zoals ik doe" houding?

En als je zonodig lekker niet hypocriet wil zijn he, bedenk dan al die tijd die jij elke dag verdoet op GS in de baas zijn tijd, dat wordt per slot van rekening ook doorberekent en hoe je het ook wil mierenneuken ergens kost mij dat toch zeker een cent per jaar. En dat pik ik niet van je!

Vort in de hoek en ga je schamen! Sufferd! Oen! Oellewapper! Poepveeg!

De Koreaanse Slet | 27-07-09 | 14:36

Als leidinggevende ben je zeker ook verantwoordelijk voor een cultuur van integriteit. Dat geldt ook als je 'baasje' bent in een gemeente. Je moet ervoor zorgen dat medewerkers weten dat het niet okay is om te sjoemelen.

De meest foute reactie bij een foute declaratie die je als leidinggevende kunt geven is: "ach er wordt wat achterovergedrukt, maar het gaat om een klein bedrag op de totale begroting". Dan slaat de hele boel aan het frauderen.

Gezien het aantal mensen dat toch wanhopig blijft roepen dat het bedrag dan wel meevalt zitter er hier nogal wat pubers in het topic zonder baan met enige verantwoordelijkheid...

De conclusie is dat 'baasje' Aleid ongeschikt is om de voorbeeldrol te hebben die hij heeft. Zeker na de andere incidenten rondom zijn persoon. Dit is iemand die normaal gesproken snel vervangen moet worden.

Schout-bij-nacht | 27-07-09 | 14:33

De Koreaanse Slet | 27-07-09 | 12:16 Gaat niet om die 200 euro maar om zijn reactie, hij draait en is niet eerlijk, censureert en intimideert, en dat hij er mee weg denkt te komen blijkt wel aan het feit dat hij niet eens de moeite doet om een -goede- smoes te verzinnen, hier prikt iedereen toch doorheen.

Fragony | 27-07-09 | 14:32

Partij Van De Achterstand?
* pet weer op zet *

Kobus Kloothamer | 27-07-09 | 14:17

Van de site van Utrecht het jaarverslag 2008 gedownload. Deze is dus reeds vastgesteld, en voorzien van een goedkeurende accountantsverklaring (blz 336). Het door de wethouders opgehoeste bedrag moet hierin dus ergens in de verdichte cijfers opgenomen zijn, wellicht bij kasontvangsten ergens te vinden, maar mogelijk ergens onder debiteuren of nog te ontvangen bedragen. Van elke balans- en V&W-post is een specificatie op de administratie. Ben benieuwd.
Het zal mij niet verbazen als er geen ontvangst is geweest.
Diegene die dit peanuts, of niet materieel noemt, praat peop. Het gaat om het principe en de voorbeeldfunctie.

volvox | 27-07-09 | 14:08

Goed dat daar aandacht aan word besteed, Geenstijl, let maar niet op theo4116... Als we dit soort kleine dingen wegnuanceren wordt de deur alleen maar geopend naar ergere praktijken. Oplentendheid weerhoudt ons om een beschamende bananenrepubliek als Italie te worden!
Censurenrende graaipolitici bashen +1

Hellend Flak | 27-07-09 | 13:57

theo4116 | 27-07-09 | 13:51
-
Ja, vroeger waren ze echt mierzoet hè. Zo stonden ze ook bekend;
"Geenstijl. Objectief, gefundeerd en buitengewoon hart-onder-de-riem-stekend."

You On A Gin | 27-07-09 | 13:54

Fa2br3k3r. Vinden ze de geiten niet meer liev dan ?

blauwe zander | 27-07-09 | 13:54

-weggejorist-

theo4116 | 27-07-09 | 13:51

Als je de mensen kansen geeft gaan ze het uitbuiten.

lang leven het nederlandse systeem !! maar ja ik sta er niet verbaast van te kijken dit gebeurde 15 jaar geleden ook. en iedereeen die onterecht wil declareren ik geef jullie 1 advies GA DE POLITIEK IN !! .

@ Blauwe zander : Neem jezelf ook mee naar het rifgebergte uit de laatste nieuwtjes heb ik kunnen opmaken dat ze nog op zoek zijn naar een ezel !! :-)

Fa2br3k3r | 27-07-09 | 13:49

qui vole un oeuf , vole un boeuf, ofwel stelen is stelen zoals de Fransen zeggen en zo is het.

Jan Boule | 27-07-09 | 13:48

Aleid, word nu maar burgemeester in een gehucht in het Rifgebergte en neem het grootste deel van je Utrechtse burgers maar met je mee , daar kan je sjoemelen zo veel als je wilt

blauwe zander | 27-07-09 | 13:40

HIL | 27-07-09 | 12:37
Sticks and stones, rozenwatertje, sticks and stones...

De Koreaanse Slet | 27-07-09 | 13:31

BTW: is het mogelijk een 'democratisch' gekozen burgemeester ook weer democratisch te vervangen omdat hij al in zijn proeftijd enorm onderuit is gegaan??

Schout-bij-nacht | 27-07-09 | 13:21

PvdA-er Aleid Wolfsen liegt om zijn foute declaraties toe te dekken.
Hij moet toch begrijpen dat liegen en foute declaraties buiten de PvdA zeer fout gedrag wordt gevonden. En aangezien het hier om gedrag gaat is het bedrag niet relevant.

Aleid is in ieder geval iemand aan wie je je portemenee nooit toevertrouwt. En je belastingcenten dus al helemaal niet.

Schout-bij-nacht | 27-07-09 | 13:20

Hij moet dat toch slimmer doen. Misschien kan hij wat inlichtingen inwinnen van Bram Peper.

websenior | 27-07-09 | 13:14

@borderlijntje | 27-07-09 | 12:14
Aleid ... en stevige aanpak ... Woehahaha.
Van alle PVDA-trolletjes is dit wel de meest beroerde en doorzichte poging. Zelfs baby Chopstich en die Koreaanse slettebak proberen de goedpraterij tenminste nog wat omfloerster in te kleden.

stoomloc | 27-07-09 | 13:07

En dat blijft maar liegen en er blijven mensen op de pvd armoedzaaiers stemmen.
dankzij deze club is nederland geworden zoals hij nu is, regeren is vooruitzien.

grote grutjes | 27-07-09 | 12:56

De enige pet die de PvdA kent is "onder de pet houden". (Naast natuurlijk net doen of je de belangen van "Jan met de Pet" behartigt.)

funkyd | 27-07-09 | 12:54

Aleid eruit, Gonny van Oudenallen nieuwe burgemeester.

Apollo | 27-07-09 | 12:39

Heb niet alle comments gelezen dus misschien een dubbele opmerking, maarre, hij zegt te hebben betaald met de creditcard van z'n vrouw. Heeft die dan ook al een gemeentelijke creditcard ????

@De Koreaanse Slet | 27-07-09 | 12:16 U lijkt mij zélf nogal gefrustreerd. Daarbij bent u ook zo'n *** die het woord 'euri' gebruikt waar gewoon euro hoort te staan. U werd destijds ook in Guldi uitbetaald door uw baas neem ik aan? Get a life tokkie!

HIL | 27-07-09 | 12:37

ben volledig mee met meneer ooievaar, die Aleid is een smet op het blazoen van Utrecht en moet zsm opbokken

NEnnetje | 27-07-09 | 12:34

@Semen666
'word je', denk(t) je niet? Zonder t.

borderlijntje | 27-07-09 | 12:33

Kotsmisselijk wordt je van die graaicultuur.
Aan zijn ballen over Broadway slepen die lul!

Semen666 | 27-07-09 | 12:28

Nou, nou kalm maar GS! 8 maanden om een stuk in te boeken is voor ambtenaren toch niks bijzonders, moet tenslotten wél door zo'n 30 van die competente lui gecontroleerd worden.

HeerBommel | 27-07-09 | 12:25

Dat reisje van die wethouder naar Brussel zit me ook nog steeds niet lekker. Rinda den Besten is waarschijnlijk naar een vergadering gegaan van het Comité van de Regio's. Maar ze ontvangt daarvoor een schadeloosstelling van dat Comité. Niet dubbel vangen graag, politici!

Riessjaar | 27-07-09 | 12:17

201 euro... Waar hebben we het in Wodan's naam over???? Jezus! Brusselmans geen inspiratie vanochtend!? Wat een NON-item, nihil nieuwswaarde. De gemiddelde reaguurder claimt meer 'ongepaste' kosten terug.

Ik noem een:

Biertjes zuipen met je maten en bonnetjes declareren
Stripclubs e.d.
Restaurantje met die lekkere wulpse slet van Marketing
Lunchen met een ex-collega

Zit ik al snel op de 5 a 600 Euri...

Nou opzouten met dit soort gelul, ik werd al misselijk met dat gezeur over de zonnebril van Woutertje Boskaboutertje...

En de reacties van sommige reaguurders is al net zo erg....

Ik noem een:
Iwmac | 27-07-09 | 11:50
wghvandiest | 27-07-09 | 11:48
bodyhair | 27-07-09 | 11:15
Wouter Boslim | 27-07-09 | 10:03
En nu is het genoeg! | 27-07-09 | 09:13

Tjezus jongens, een beetje gefrustreerd? Geen seks gehad dit weekeinde? In de laatste maand? Muggeverkrachters...

De Koreaanse Slet | 27-07-09 | 12:16

eerst zich laten verkiezen voor de 2-de Kamer en dan tussentijds uitbreken , die moraal stinkt , en het stinken van Aleidje gaat maar door begrijp ik , eerlijk gezegd , ik kan niet tegen zijn glibberige kop.

de heer ooievaar | 27-07-09 | 12:15

200 euro? *geeuw*
Geef maar hier, betaal ik wel. Probleem opgelost.
Door al dit gezeur komt amper uit de verf dat Aleid er hard aan werkt om met gebiedsverboden en een stevige aanpak het straattuig in Utrecht aan te pakken. En Kees van Oosten is zo iemand die zelfs nog een beroep doet op de WOB om de onderbroek van zijn moeder te mogen inzien.
Get a life.

borderlijntje | 27-07-09 | 12:14

Aleid is gewoon een enorme eikel met een veels te groot ego !
Maarjah dat is nou eenmaal het kenmerk van een pvda`er.

boerenvla | 27-07-09 | 12:11

En gewoon glashard doorgaan, je boven het gewone volk ver verheven voelen. Graaicultuur tot in de kleintjes.

Iwmac | 27-07-09 | 11:50

-weggejorist-

wghvandiest | 27-07-09 | 11:48

Wat een lulsmoes.
Als je iets van de verkeerde rekening boekt, doe je gewoon even een correctieboeking.
Tiep tiep tiep klaar.
Drie minuten.

Merlot | 27-07-09 | 11:39

wanbAleid Wolfsen kent geen scrupules. dat heeft ie zijn hele carriere al bewezen. die man is door en door verrot

apparatjik | 27-07-09 | 11:37

"Hé Aleid,met je wijvennaam en dito hobbies:
Lees je eventjes mee?
Het gaat over jou.
Lul."

R.B.Scott | 27-07-09 | 11:36

En dit is dan nog één van de meer fatsoenlijke PvdA-ers.
Van der échte erge kom je nooit wat te weten.
Die eindigen gewoon, lekker mopperend over dat het vroeger allemaal véél linkser was, op een landgoed op de Veluwe.
Bijvoorbeeld.

Merlot | 27-07-09 | 11:26

Is die gozert, nog steeds burgemeester van Utrecht dan? Tsssss.

Ik had namelijk al enige tijd het idee, dat zijn clubbie hem had gepromoveerd als burgemeester van Noorderhaaks!

Dat is zeker de juiste plek voor deze "top" bestuurder.

Ron6019 | 27-07-09 | 11:19

helemaal kapot maken die klootzak.
+1

bodyhair | 27-07-09 | 11:15

Is een PvdA-er dus het liegen, declareren en smijten met belastinggeld zit in de genen.

Is wel iets waar politici zowiezo vaak wat mee hebben, maar bij de PvdA is dit wel heel veel meer en prominenter aanwezig dan bij andere partijen. Dat vindt zijn oorzaak in dat juist de PvdA niets heeft met principes en handelen naar geweten.

Schout-bij-nacht | 27-07-09 | 11:14

alleen dameskappers en huisvrouwen gaan toch naar musicals ?

theloser | 27-07-09 | 11:14

Lastig geval, erg warm weer en dan schaapskleren dragen als wolf! Vooral volhouden dus, dat dragen van je schaapjespak. Tijd voor een kopje thee dus, het liefst bij een van mijn marokaanse buurmannen, die vinden het namelijk op zijn tijd wel geil om een schaapje te bashen....
Ik zal straks even de gemeente bellen, met de vraag of ik dit jaar ook voor mijn verjaardag mijn eigen kado moet voorschieten, en onder welke pet dat moet blijven!

Barbara Drijfzand | 27-07-09 | 11:13

Blijven bashen por favor,dit volkomen misplaatst arrogant stuk vreten.
Het luttele bedrag doet absoluut niet ter zake;wél de gedachte erachter,dus deze PvdA-rat moet zo diep mogelijk door het rode stof.

R.B.Scott | 27-07-09 | 11:07

Maar sowieso, welke malloot gaat er nou naar Mamma Mia! ?

wicher(t) | 27-07-09 | 11:03

Geldwolfsen, mompelt iets van dat boekjaar al afgesloten is met accountantsverklaring...

Camiel Zeurlinks | 27-07-09 | 11:00

Dat was een cadeau (van 201,84 euro) van de wethouders aan Wolfsen, die 25 jaar getrouwd was. De burgemeester schoot voor via de creditcard van zijn vrouw.

Met de creditcard van zijn vrouw? Betaald die man echt ooit iets zelf?????

Fimbulvetr | 27-07-09 | 10:49

GS, de kruimeldief van het internet

voorstopper | 27-07-09 | 10:48

Het kan nog veel gekker.... er is een rechter die bij een klacht over een artikel niet alleen de telefoonkosten declareert, maar zelfs de wachttijd aan de telefoon.

Uiteraard ook een PVDA er

grappert | 27-07-09 | 10:47

@ OoO | 27-07-09 | 10:40

Zou Aleida ook zo vaak op zijn knieën zitten bij DE SECRETARESSE? Mamma mia zeg, waar gaan die declaraties eigenlijk naar toe? (grapje?).

ecologiste | 27-07-09 | 10:46

Wat een kulantwoord:
- maar wellicht loopt het boekjaar van de gemeente Utrecht van Oktober tot Oktober
- en als werkgever handelt de gemeente Utrecht correct af door declaraties direct te vegoeden
echter:
- de belastingdienst ziet dit als een vergoeding in de privésfeer, dus het is wel voor meneer Wolfsen te hopen dat hij dit bij zijn aangifte over 2008 voor 1 april 2009 gemeld heeft.

Wat moet je nou met types die de baas zijn, maar continu een greep uit de suikerpot halen. Die neem je toch niet serieus?

Ulle Ruttelflut | 27-07-09 | 10:45

ecologiste | 27-07-09 | 10:20
Uiteraard. Maar die paperclips zelden teruggevonden. Wat doe jij meestal onder een bureau? (grapje)

OoO | 27-07-09 | 10:40

Oke voor die mensen die het geen probleem vinden dat er €200 is weg gesnoept..
Zou je denken dat het echt alleen bij die €200 is gebleven???
Kom eens met je kop uit het zand vreemde pino's.
Het is gewoon dat die €200 niet zoveel voor hun betekend maar menig mens kan er een maand van consumeren.

Waanzinsdwang | 27-07-09 | 10:35

Wellicht kan een medewerker m/v van het seksegescheiden gemeentelijk info loket in de Ummahmoskee in Overvecht een aannemelijk antwoord in elkaar fabriceren voor Aleitje. Die kijken ook niet op 'n heitje.

Hanxie | 27-07-09 | 10:33

Alsjeblieft, een cadeautje voor je 25 jarige huwelijksfeest. We hadden maanden om het voor te bereiden, maar we zijn vergeten geld op te halen en we hebben ook geen kaartjes gekocht dus hier heb je een lege envelop. Stop er zelf maar wat in.

Osdorpertje | 27-07-09 | 10:32

Ervan uitgaande dat de financiële jaarafsluiting onderhand heeft plaatsgevonden (eind juli, mwah niet al te gewaagd) dan zou daar dus onder Debiteuren een post van EUR 201,84 ten laste Wethouders te vinden moeten zijn. Ik zeg dus: nog even verder graven.

stoomloc | 27-07-09 | 10:31

Gezanik over twee stuivers uit de lief en leed pot. Is er niks hoogwaardigers te vinden in de wijde wereld? De knikkers van oranje bijvoorbeeld?

antizanic | 27-07-09 | 10:30

200 ekkies, daar kan ik een maand eten van kopen hoor! Maar toch boeit het me geen ene flikker.

BlackDeathMetal | 27-07-09 | 10:30

@Neil Armstrong | 27-07-09 | 10:27:

Marijke zit op heur boerderette in la douce France en kijkt daar hoe de lavendel- en wijnoogst er bij staat. Is dus even buiten beeld, maar don't worry, she'll be back!

Reinaert | 27-07-09 | 10:29

Achjee, het is inmiddels ook zomer bij GS. 200 Euro, wat kan mij dat bommen man, ga vandaag eens boeven vangen.

jijtv.nl | 27-07-09 | 10:27

Hebben we nu Marijke Vos ingeruild voor Aleid Wolfsen? Zijn we al klaar met Marijke Vos dan?

Neil Armstrong | 27-07-09 | 10:27

@Bertus Betonsloper | 27-07-09 | 10:00:

Ik kan geen repsect opbrengen voor draaideurcriminelen en ook niet voor graaiende politici (of andersoortige bestuurderen in alle smaken, geuren en kleuren). Al doe je het nog zo elegant het is en blijft diefstal.

Okay, graaien in de kas van een overheid die het geld anders toch maar bij bakken door de wijd openstaande ramen richting donker Afrika sodemietert mag dan voor sommigen een zeker Robin Hood-gehalte hebben - het is en blijft natuurlijk diefstal.

Wat mij betreft worden dus zowel draaideurcrimineeltjes als witteboordengraaiers op dezelfde manier aangepakt. Gelijke monniken gelijke kappen. En dat zou Aleida trouwens als geen ander moeten weten!

Reinaert | 27-07-09 | 10:25

Die man is al genoeg gestraft doordat ze hem samen met z'n vrouw naar een musical sturen. Origineel cadeau! Zal wel weer uit de kokert van GroenLinks komen. Geef die man een paar kisten wijn of wodka. Kanpt'ie misschien van op!
Nee, 2 kaartjes voor een musical.... Pffff.. Al 25 jaar in zo'n klote huwelijk en dan met het gedrocht ook nog eens nuchter naar een musical. En dan mag'ie er ook nog eens zelf voor betalen!
Nee, nou snap ik wel waarom'ie zo zuur is....

pete68 | 27-07-09 | 10:25

GS, jullie snappen het ook niet. Door almaar aandacht te moeten besteden aan dit soort lage aanvallen vanuit de pers, komt Aleid niet aan zijn eigen werkzaamheden (wat doet een burgemeester nou eigenlijk?) toe!
Hou nou een sop!

CynicalBastard | 27-07-09 | 10:22

@ OoO | 27-07-09 | 10:08

Hebt u wel eens onder het bureau op uw knieën gezeten? (geintje)

ecologiste | 27-07-09 | 10:20

@ kleingrutter | 27-07-09 | 09:42 schrijft: *Verhuiswagen voor Wolfsen regelen gaat*

Wel uitkijken dat hij het niet overneemt en de dienstwagen gebruikt on te verhuizen naar zijn tweede huis. Collega SPD uit D, minister Ulla Scmidt nam gewoon de dienstauto mee naar Alicante waar hij werd gestolen:

www.welt.de/politik/deutschland/articl...
Daar gaat weer belastinggeld.


ecologiste | 27-07-09 | 10:14

@ harob | 27-07-09 | 09:48

Maar het is zelden 'petje af' voor zulke figuren.

Morgan le Fay | 27-07-09 | 10:12

Vooral van "Money Money Money" en "The Winner takes It All" heeft Aleid erg genoten.

John Muts | 27-07-09 | 10:11

Burgemeester Cohen had een rolletje King pepermunt in z'n broodtrommel. Waarom niet van één of ander 'Aldi'-merk..? Ga eens vragen stellen, GS..!

Jerry Nick | 27-07-09 | 10:11

Nou nou poe poe, die zal wel onmiddelijk afgezet worden zodra de kamerleden vervroegd terugkomen vanuit hun vakantieadres om kamervragen te stellen over dit criminele gedrag van een burgervader..... Jezus man, waar gaat dit over???

Ik heb trouwens uit zeer betrouwbare bron vernomen dat deze schurk ook nog een hele doos nietjes (500st!!!!) en twee rollen plakband heeft geconfisqueerd. Misschien dat jullie hiervan een vervolgtopic kunnen maken?!?!

Chopstick Bob | 27-07-09 | 10:11

*Wolfsen de dag erna op kantoor

"Nou werknemers, ik wil jullie allemaal nog bedanken voor het geweldige cadeau voor ons 25 jarig huwelijk"
"Ja, we waren gister 25 jaar getrouwd"
"Oh, eh jullie hebben ons een musicalticket Mamma Mia gegeven. Het was prachtig, mijn vrouw heeft ook enorm genoten"
"We hebben het zelf even voorgeschoten, maar ga zo met de pet rond"
"Nogmaals bedankts, het was een leuke verrassing.."

azijnseikerT | 27-07-09 | 10:11

@Jean Fermiersifflets | 27-07-09 | 10:04
Het was niet eens in het Beatrixtheater. Ik lees in het artikel 'Broadway'. Dat zullen dan ook wel 2 i.p.v. 4 kaartjes geweest zijn.
Dat roept overigens wel de vraag op hoe Wolfje de reis naar NY heeft gedeclareerd. Was die reis ook ter ere van zijn 25-jarig huwelijk? Dan heeft hij daar ook vast nog wel een bonnetje van laten maken.

uninvited guest | 27-07-09 | 10:09

@ecologiste,
u bent één van de secretaresses? Moet anders wel constateren dat de emoties wat de overhand namen in de derde alinea...! En heet hij tijdens het theedrinken echt 'Aleida''?

OoO | 27-07-09 | 10:08

Ik denk, dat we het er hier wel over eens zijn, als ik zo de afgelopen 75 comments bekijk. Nu is de vraag hoe we de rest van NL overtuigen, zodat er van dit soort mensen niets meer overblijft na de volgende verkiezingen.
Op e.o.a. manier lukt dat toch weer niet.

uninvited guest | 27-07-09 | 10:05

Dus: Aleid krijgt van zijn wethouders vier kaartjes voor de musical. Dan gaat 'ie naar het Beatrixtheater, betaalt met de Gemeentelijke Creditcard en pas dan gaan de wethouders met de pet rond?
Bij ons op kantoor gaat juffrouw Jannie van te voren altijd met de pet rond, en neemt dan even de moeite om naar de VVV te lopen voor een theaterbon. Is ook wel zo leuk bij het aanbieden van een cadeau.
Er zal toch minstens één wethouder Financiën zijn die weet dat de kosten voor de baet gaan? Een hoogst merkwaardige vorm van mosterd-na-de-maaltijd-rond-petten...

Overigens vind ik het meest schandalige aan de gehele kwestie dat Aleid het blijkbaar leuk vind om naar een musical over Abba te gaan. Of zou hij echt zo'n hekel aan zijn vrouw hebben?

Jean Fermiersifflets | 27-07-09 | 10:04

corrupte klootzak, oprotten met die lul.

Wouter Boslim | 27-07-09 | 10:03

-weggejorist-

ecologiste | 27-07-09 | 10:03

De links leiders genieten van "ons" geld terwijl de werkende mens krom ligt om ook nog eens de "verkleuring van Nederland" (voor het GS woordenboek) of politiek correct gezegd, de "vergrijzing van Nederland" te betalen.

Je Verzint Het Niet | 27-07-09 | 10:02

Het is inderdaad niet normaal dat een PvdA'er zomaar 200 euro uit de openbare kas graait.
Normaal pakken ze er duizenden euro's uit voor hun eigen voordeel.

Sinar | 27-07-09 | 10:01

ozahtje | 27-07-09 | 09:50 Gaat mij meer om het machtsmisbruik, het monddood maken van de pers, intimidatie, het verpesten van de carriere van de onderzoeksjournalist die de corruptie ontdekte en het beschadigen van de expert die het verhaal van de journalist bevestigt. Deze man is in en in rood.

Fragony | 27-07-09 | 10:00

Als een draaideurcrimineel bij de lokale sigarenboer een graai in de kassa doet voor diezelfde €201,84 dan denkt iedereen daar opeens héél anders over heur!
Reinaert | 27-07-09 | 09:22
.
Nou, Bertus niet hoor... want voor die draaideurcrimineel bij de lokale sigarenboer kan Bertus nog meer repsect opbrengen dan voor zo'n min, miezerig wolfje in schaapskleren als een 'Aleid, ik heb schijt; vooral aan u, de hardwerkende belastingbetalerT'

Bertus Betonsloper | 27-07-09 | 10:00

Weet nog een goed verhuisbedrijf hier in 033, maar ik vraag me af of ze Wolfsen naar de Noordpool willen verhuizen..
Noord- Korea of een soortgelijk tot het bot dictatoriaal en corrupt landje lijkt me wel leuk om Wolfsen naar toe te verbannen, inclusief de rest van de PvdA-kliek.
Nu zal het commentaar van deze man wel zijn 'Ja maar, het gaat slechts om €201,84 dus wat zeuren die stijlloze zeikstralen nou?' maar hij hoeft er wat mij betreft niet op te rekenen dat ie daarmee wegkomt.

JosVerbeek | 27-07-09 | 09:58

Hij lijkt zo vriendelijk hè die kerel maar het is een Wolfsen in schaapskleren!

basset hound | 27-07-09 | 09:56

Hee Brusselmans, hoe zit? Worden bovenstaande comments door een of ander geinig PHP-scriptje gegenereerd? Ja tog???

KorteMetten | 27-07-09 | 09:56

Het is potverdorie een schande!!

Boer Harm uut Twente | 27-07-09 | 09:56

allemaal koksen....

garlicha | 27-07-09 | 09:56

harob | 27-07-09 | 09:48

.. Zijn bestuurscapaciteiten zijn pet.

OoO | 27-07-09 | 09:55

Ik zou psies hetzelfde doen als ik de mogelijkheid zou hebben.
De pest is wel dat deze gasten het gewoon kunnen flikken.
Als ik zichtbaar kloot met declaraties of per ongeluk een pakje kauwgom op een benzinebon heb staan dan hangt de fiscus me aan de hoogste boom.

incapable | 27-07-09 | 09:52

Alles rondom deze feodale censurist stinkt. Je machtspositie misbruiken om censuur te plegen, ook al is het een lokaal suffertje, is fout fout en nog eens fout. De beerput is nog lang niet open genoeg, ook al begint het al wel ietwat onfris te ruiken.

faz | 27-07-09 | 09:50

Burn the bastard! Gierige kutd ambtenaren, alsof ze het slecht hebben! Bij bijna alle bedrijven gaat eerst de pet rond alvorens wordt overgegaan tot een transactie! Dikke -1 voor de opvreters van de PvdA!

Doc Damage | 27-07-09 | 09:50

@ uninvited guest | 27-07-09 | 09:44

Vond het ook niet echt een waterdicht verhaal. Ambtenaren die roepen dat die stomme media niet zo boos moeten doen zijn in mijn ogen zowieso schuldig! Heb je niks te verbergen, dan heb je ook geen last van de media... Het gaat hier om misschien een relatief klein bedrag, maar het gaat om het principe!

gozahtje | 27-07-09 | 09:50

Wanneer ik €200,= uit de gemeentekas 'leen' gaat dat dan ook goed?

hanzebal | 27-07-09 | 09:49

Wanneer gaan burgemeesters, ministers, etc een verklaring afleggen dat ze nooit van hun leven misbruik zullen maken van belastingsgeld op straffe van "publiekelijk aan de schandpaal"?
Zelfs Bakellende is een rat, een forse loonstijging voor hem en zijn ministers terwijl de hardwerkende burger er geen procent bijkrijgt.
Obama had het over "change", zullen we beginnen met alle politici?

necrosis | 27-07-09 | 09:48

wanneer is zijn afscheidsfeestje dan kan ik alvast met de pet rond
al die linkse beroepslullen hebben wat met een pet
Jan met de pet
onder de pet houden
met de pet rond gaan
zit mijn pet wel goed
gooi het maar in mijn pet

etc. ect.

harob | 27-07-09 | 09:48

Heel dat PvdA moet afgeschaft worden, ze kloppen alleen maar ons geld uit onze zakken en investeren het in klotebankjes en kaartjes voor mamma mia.

Dhr. Mispoes | 27-07-09 | 09:48

Afzetten die hap

MusiQ | 27-07-09 | 09:47

Aww, die grefokop met zijn zuunige mondje weer. [piepstemmetje]Ik wilde gewoon mijn cadeautje hebben, vreselijk dat er nu weer aan mijn integriteit getwijfeld wordt! [/piepstemmetje]

titsme | 27-07-09 | 09:45

Dus je krijgt een cadeautje van je collega's.
Dus je moet het wel even zelf voorschieten.
Dus achteraf blijkt niemand de pet te willen vullen.
Dus je declareert maar bij de gemeentelijke rekening.
Dus je bent verbaasd dat mensen kwaad worden.

Dussss ...

uninvited guest | 27-07-09 | 09:44

Het gaat hier wel om ambtenaren dus dat het nog niet administratief verwerkt is zou zo maar kunnen... Ze zijn niet zo snel bij de overheid!

gozahtje | 27-07-09 | 09:44

OT
Weer een medewerkster bij Omroep Max.
/OT

OoO | 27-07-09 | 09:43

Al zou ik 200E erbij krijgen, dan zou ik nog niet naar een musical gaan.
En wat Wolfsen betreft : wat verwacht je anders van PvdA landverraders ?
www.bbrussen.nl/2009/07/18/aleid-wolfs...

de Bree | 27-07-09 | 09:43

*Verhuiswagen voor Wolfsen regelen gaat*

kleingrutter | 27-07-09 | 09:42

-weggejorist-

Kutwijf Bert | 27-07-09 | 09:41

Niet te veel deze beste man bashen mensen.
Elke keer als Aleid zich moet verantwoorden voor zijn daden, wordt er in Utrecht iemand beroofd...

da wizard | 27-07-09 | 09:37

Het zal wel maandagmorgen zijn want ik zit effe niet op te letten met m'n vorige post. Meneer Wolfsen vult moedwillig een declaratieformulier in en vindt het dan vreemd dat het geld uit de gemeentekas komt!?

Rob Fielding | 27-07-09 | 09:35

@Gewoon_Normaal | 27-07-09 | 09:13
Het zit jouw slag ook niet mee hè, hoe lul je dit nou weer recht. Had ie nou volgehouden dat het via één of andere bijzondere interpretatie van de bestuurswet volgehouden dat het misschien niet helemaal verboden is en het uitje amtshalve was of zoiets. En had kameraadinnetje Ter Horst dat nog eens dunnetjes herhaald en bevestigd bij Pauw en Witteman, tsja dan. Dan hadden we hier gezegd: het is de bekende PVDA-verlakkerij. Maar nu gaat hij liegen. Dan zeggen we hier nog steeds: het is de bekende PVDA-verlakkerij met aantoonbare leugens. En dat, mijn beste Gewoon_Normaal, sijpelt langzaam maar zeker door bij het tot voor kort naieve maar evenzo hondstrouwe PVDA-electoraat. Zeg maar de havenarbeiders, verpleegsters, bijstandvrouwtjes, AOW-ers etc. En die houden niet van leugens en lopen weg bij de PVDA. Dus, waar seiken we eigenlijk over?

stoomloc | 27-07-09 | 09:32

Die pet zal heus wel rond gegaan zijn, alleen is waarschijnlijk de opbrengst ( €2,82 en 10 Pfennig) niet genoeg geweest om de kosten te dekken. En de beursknijper die Wolfsen is lult er wel weer een verhaal om heen, en zal wel een milieuprojectje bedenken waarvoor gecollecteerd kan worden. Zodat hij uit die bron het verschil kan aanvullen. Probleem alleen is, dat dat hem binnen 8 maanden nog niet gelukt is. Onderste steen boven water!

OoO | 27-07-09 | 09:31

De PvdA en integriteit.. Nuff said.

p0rn0 | 27-07-09 | 09:30

Ooit was deze man rechter! Was hij toen ook al van onbesproken gedrag?
Arm Utrecht, eerst die domme Annie Brouwer als burgemeester en nu deze lutser!

Mr. E. Baron Topping | 27-07-09 | 09:29

Sorry@ Zachte G | 27-07-09 | 09:10

robterdam | 27-07-09 | 09:29

-weggejorist-

robterdam | 27-07-09 | 09:28

"Toen bleek dat het via de gemeentelijke rekening liep, zijn de wethouders met de pet rondgegaan."

Wacht effe, je betaalt iets met een plastic kaartje van de gemeente en dan is het een verassing dat dat van de gemeentelijke rekening loopt!? I smell bullshit. Wolfsen is gewoon zo rot als de pest en probeert op deze manier mooi z'n dingetjes met gemeenschapsgeld te financieren. Oeps! Het loopt via de gemeentelijke rekening, wat een verrassing! Nee hoor, we gaan meteen even met de pet langs, het geld storten we over een jaar wel weer terug hoor, niets te zien hoor lastige media.

Rob Fielding | 27-07-09 | 09:28

Wel beetje spijkers op lag water maar.. Hangen die Wolfsen...!

Coyote | 27-07-09 | 09:27

Aleid is oud-rechterT?
Dan weet hij precies hoever hij kan gaan, hopelijk zullen alle guurders op GS hun best doen om elke scheve drol van die vent boven tafel te krijgen.
Die billenfotograveur was ook binnen een dag ontmaskert......

necrosis | 27-07-09 | 09:25

De pvda en met geld omgaan het zal altijd wel 2 tegenpolen blijven, teren op belastingeld dat lukt dan nog wel, zegt de naam Eveline Herfkens iemand nog iets ?

Karel Kruizenruiker | 27-07-09 | 09:25

@Gewoon_Normaal | 27-07-09 | 09:13
.
Knap hoor, zo'n woord als "muggenziffeterij" nog niet eens weten te spellen. Maar ik zal maar niet gaan muggenziffeteren.

OoO | 27-07-09 | 09:25

Die Aleid Wolfsen verdient een grote schop onder die dikke regentenreet van hem. Dit is diefstal en daarvoor verdien je ontslag op staande voet, zoals dat bij elk bedrijf volstrekt normaal is. Gemeenteraad doe eens wat! Wakker worden!!

havertje | 27-07-09 | 09:24

ibifa ho | 27-07-09 | 09:19
Zozo... zei jou opa dat... duidelijke taal lijkt me.

who-am-y | 27-07-09 | 09:23

@Gewoon_Normaal | 27-07-09 | 09:13:

Als een draaideurcrimineel bij de lokale sigarenboer een graai in de kassa doet voor diezelfde €201,84 dan denkt iedereen daar opeens héél anders over heur! Dan hebben we het opeens allemaal over diefstal, slap justitieoptreden enzovoorts.

Als een Oostblokdemocratisch gekozen burgemeester feitelijk hetzelfde flikt motten we dat maar pikken want dan is het opeens muggenzifterij? Dag tog van nie heur!

Reinaert | 27-07-09 | 09:22

Hoi Aleid, nu kaartjes reseveren voor den muzikal; Wir Kinder von bahnhof perron 0. Ga maar lekker zitten .

eskimo limon | 27-07-09 | 09:21

Het bewijs is weer geleverd: links lullêh, rechts vullêh

Remington.223 | 27-07-09 | 09:21

Wie heet er dan ook Aleid Wolfsen?
Dan vraag je er ook om.

GeflipteVlaflap | 27-07-09 | 09:21

Het enige "werk"woord wat Aleid kent is "cashen", en daar heeft ie bijna 'n dagtaak aan.

who-am-y | 27-07-09 | 09:21

Aleid is echt een enorme fluim.
Degenen die dit spijkers op laag water / muggezifterij etc vinden begrijp ik totaal niet om eerlijk gezegd.

100%Isis | 27-07-09 | 09:20

KlootViooltje | 27-07-09 | 09:15
.... dan heb je pas echt een rel. Dat is een negen uur topic waardig.

Rammstein | 27-07-09 | 09:20

Volgens mij declareer je alleen de kosten die je maakt om je werk uit te oefenen. Als die graaiert naar Mama Mia had gewild, had hij maar de sidekick van Albert Verlinde moeten worden. Woutertje Bos had die zonnebril ook niet nodig om ministertje van Financien te spelen. Wegsaneren die lul.

OoO | 27-07-09 | 09:19

fiodaal zijn is een futiliteit zijn mijn opa altijd, behalve voor de beroeps natuurlijk.

ibifa ho | 27-07-09 | 09:19

Spijkers op laag water. En de komkommerprijs gaat naar....

Zeddegeizot | 27-07-09 | 09:19

Het is tijd om met de pet rond te gaan voor het afscheidskado!

man on the run | 27-07-09 | 09:18

Van je burgermeester mag je toch denken dat vooral zo`n persoon gevrijwaard is van enige haal en graai declareer cultuur. Een burgermeester met een riant salaris ik mag aannemen wellicht bovenmodaal, die dit soort praktijken uitvoert en nog bovendien lid is van de PVDA shame on you.

ouweruk | 27-07-09 | 09:18

KlootViooltje | 27-07-09 | 09:15
LOL!

Rammstein | 27-07-09 | 09:17

Beetje triest stukje dit GeenStijl! Ga is echt nieuws vinden dan!

sniek | 27-07-09 | 09:17

Wie dicht bij het graaivuur zit die verwarmen zich het best.

william7055 | 27-07-09 | 09:16

(Quote) " Ik heb het ticket voorgeschoten. Toen bleek dat het via de gemeentelijke rekening liep, zijn de wethouders met de pet rondgegaan." (unquote)

Die snap ik ff niet, 't zal wel het maandagmorgensyndroom zijn maar toch. Cadeaux die op persoonlijke titel worden aangeboden hóren toch helemaal niet via welke 'rekening' dan ook te lopen? Of ben ik nou gek?

Het lijkt er verdacht veel op dat Aleida met de gemeentelijke creditcard op stap geweest is en op die manier de zaak heeft "voorgeschoten". En nu er iemand in de aldus ontstane stront begint te roeren moet er opeens à contant gelapt worden - bij voorkeur met geantidateerde bonnetjes natuurlijk - om de hoeveelheid stank nog enigszins binnen de perken te houden.

Overigens ben je wel een verschrikkelijke heikneuter als je je voor €201,84 in de nek laat kijken. Maar da's mijn persoonlijke visie. ik ben dan ook geen graaipoliticus.

Reinaert | 27-07-09 | 09:16

Sowieso zijn musicals verderfelijk.

mail cheauvinist pic | 27-07-09 | 09:16

Ooit hebben wij in het grijze verleden als particulier bedrijf een kerel van IBM, die zich buitengewoon voor ons project had ingezet, achteraf willen belonen met een slof sigaretten van zijn lievelingsmerk. Hij heeft dit beleefd geweigerd. "Wij nemen geen cadeautjes aan bij IBM". Kijk, dat is nog eens een kerel van stavast.

JanRap | 27-07-09 | 09:15

Het wachten is op de declaraties van de All-in bordelen.

KlootViooltje | 27-07-09 | 09:15

De Pvda gaat lekker op stap op kosten van de Nederlandse arbeiders. Dat zijn nog eens de principes of niet!

ExtremeExtremist | 27-07-09 | 09:14

Hier lijdt Aleid de Geldwolfsen nauwelijks onder.

Nee dus! | 27-07-09 | 09:14

PvdA: -veel omdat ze dit toelieten.
Wouter Bos laat ook gewoon zijn prive brillen betalen door de belastingbetalers.

En nu is het genoeg! | 27-07-09 | 09:13

Pfff, GS, voor al uw muggenziffeterij...

Gewoon_Normaal | 27-07-09 | 09:13

Pluk die rooie hond!

Doorslammer | 27-07-09 | 09:12

Merkwaardig, dat je je eigen cadeau moet betalen?? Laten we eerder achter dit moreel verval bij de wethouders aangaan! Of zit het toch wat anders...

azijnseikerT | 27-07-09 | 09:12

Aleid, opzouten!

Hodja | 27-07-09 | 09:11

8 maanden wachten op antwoord op een verzoekschrift is voor de gemeente Utrecht ook heel 'normaal'.
Die Wolfsen moet net zo snel de stad weer uitsluipen als hij er binnen is gekomen. De zak.

Hanxie | 27-07-09 | 09:11

Mamma Mia!

Zachte G | 27-07-09 | 09:10

Het is toch te zielig om waar te zijn dat je musicalkaartje declareerd en er dan ook nog zo over liegt. Verjaardagscadeau's zijn toch verrassingen. En waarom moet de gemeente dat betalen. Een verjaardag is toch een privé-kwestie. Wim-Alex mocht toch ook niet gefilmd worden omdat het U2-concert persoonlijke levenssfeer was.
Aleid, vuile huichelaar, opzouten.

Voigt | 27-07-09 | 09:09

Kleine of grote bedragen,ze pakken wat ze pakken kunnen ,de Elite.En als je er iets van zegt staat dit crapuul overal boven.Brutalen hebben de halve wereld.

fleurtje | 27-07-09 | 09:09

PvdA... het is niet meer verrassend.

Teenie in Bikini | 27-07-09 | 09:09

blijven hakken, die man is door en door rot, en omdat hij oud-rechter is hij veel te wereldvreemd om te kunnen functioneren.

Fragony | 27-07-09 | 09:09

201 euro..., dat valt alles mee vergeleken met de whirlpool, boekenkasten, horloges, tapijt en tv's in Engeland

-edit: het gaat om het prinsiepe van de konkreete situaatsie -

Fluffy Bunny | 27-07-09 | 09:08

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl