achtergrond

Geenstijl

Koken. Levende vis met saus

sausvissie100.jpgGeenStijl Culinair. Hier in Nederland vinden we het wel zo prettig dat de beesten die wij eten toch enigszins dood zijn. En daarom nuttigen wij broodjes overleden garnaal met mayo/peper, bestellen we plakjes overleden os met sla, tomaat, pijnboompitten, basilicum, mosterddressing, of combineren we spruitjes, piepers met een plak dood varken. Geen idee wie het bedacht heeft, maar in Nederland doden we de beesten voor we ze opeten. Maar het kan ook anders. In China eten ze levende vissen en spartelende slangpalings. Gewoon, omdat dat ook kan. De crux is om die beessies zo snel mogelijk te bereiden. Want het is pas vers als het nog leeft. Als je een vis 30 seconden in de frituurwok houdt - met z'n kop boven de wokolie - dan kijkt-ie je nog gezellig aan tijdens de lunch! De nu volgende beelden zijn koeltoer en kunnen als schokkend worden ervaren voor leden van Omroep Piep. BON APPETIT! Kookwijntje: Pouilly-Fuisse 2006 van Vincent & Fils.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.