Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Harald Doornbos & Green Helmet Guy

Groene HELM!Zijn twee vriendjes. Hoeba hoeba hop. Nee geen grap. Harald Doornbos, de oorlogsverslaggever van GPD, die in de Libanese havenstad Tyre zulk goed werk verricht, blijkt dikke maatjes met de mysterieuze Green Helmet Guy. Volgens Doornbos is deze man allesbehalve Chef KinderLijkjes bij Hezbollah, maar een aimabele hulpverlener met een gouden hart "een vriend van me die keer op keer ten onrechte ervan wordt beschuldigd dat hij aan een sinister Hezbollah plan werkt om de wereld dode kinderen te tonen." Je praat dikke stierenpeop, Doornbos. Ga ff lekker zelf kijken naar deze footage (dode kinderen alert). We mogen dan in Lelystad naar SBS kijken en Sp!ts lezen, maar blind zijn we niet.

Reaguursels

Inloggen

Herr D. Boss;

Journalism Gonzo style?
I do miss the rush or

dumb radicals under great stupidity...

JoehneR | 14-08-06 | 00:58

een quote uit de koran die ik jullie niet wil onthouden:
.
O, you who believe! do not take the JEWS and the CHRISTIANS for friends; they are friends of each other; and whoever amongst you takes them for a friend, then surely, he is one of them; surely allah does not guide the unjust people (quran 5:49-51)

brullioo | 13-08-06 | 16:20

THEEEOOO! THEOOOO!
THEEEEEEEEEEE-OOOOOOOOOOOOOOOOO!
.
pim: 'je hoeft hier niet te wonen, ga dan terug!' (rust in peace, pim, je hebt met je leven moeten betalen in een poging ons land te bevrijden van het geweld, je was een visionair, onze hoop in bange dagen, mijn tranen ... sorry, ik word te emotioneel...)

brullioo | 13-08-06 | 16:00

bottehond 13-08-06 @ 13:11

Goed leesbaar en geen speld tussen te krijgen.

Barbapoeppa | 13-08-06 | 15:51

@vernuft
jij accepteert dus de groei van een facistisch geloof in ons land. Die groei waar jij het over hebt, zijn dat bekeerlingen? een handvol. De meerderheid is hierheen gekomen, om ons leeg te zuigen. Hun talrijke kinderen verzieken de straten. Over 10 jaar zijn wij gekoloniseerd door de islam. Wen er maar vast aan. Homos verboten. Vrouwen onder een kopvod. Zelf nadenken verboden. Wen er maar vast aan. Groepjes moslims die kritikasters van de islam vermoorden. Mannetjesmoslims die hun vrouw slaan omdat dat moet van de koran. Wen er maar vast aan. Standrechtelijke executies. Het hoort er allemaal bij. Wen er maar vast aan.
.
neen vernuft. Ik wen niet aan de bezetting van mijn land door de islamofacisten. Ik laat mijn land niet koloniseren door het meest zieke geloof dat ooit op deze aardkluit heeft rondgelopen. Ik wen daar niet aan. Ik wen niet aan het geweld, aan de oproepen tot moord in de koran. Ik wen daar niet aan. aan de moorden. De intimidatie. Ik moet daarvan KOTSEN.
.
jou strategie is dus: wij willen geen geweld gebruiken, daarom geven wij ons over aan de islam, het meest gewelddadige geloof op aarde, omdat ze anders dreigen met geweld.
.
WAKKER WORDEN! www.faithfreedom.org/Quran.htm
.
wie in de katholieke kerk ook maar IETS anders verkondigt dan de paus, word gewoon uit de kerk getrapt. Moslims MOETEN ons haten, van hun geloof. LEES hun handleiding, ZIE hun 'goede daden'. ZIE hun veroveringsdrang, hun bezettingsdrang, hun geweld, hun haat. En vraag je dan af: moeten wij daar maar aan 'wennen'?
.
nee, ik wen daar niet aan. Ik verzet me daartegen.
.
dit is wat moslims hun kinderen leren (discussie daarover is verboden, wie de koran niet letterlijk neemt tekent in islamlanden zijn eigen doodsvonnis):
.
-O Prophet! urge the believers to war; if there are twenty patient ones of you they shall overcome two hundred... (8:65)
-Surely the vilest of animals in Allah's sight are those who disbelieve (8:55)
.
kleine kinderen leren deze teksten uit het hoofd.
.
- And fight with them until there is no more persecution and religion should be only for Allah (8:39)
- "Fight those who do not believe in Allah" (Koran 9:29)
-THEN SLAY THE IDOLATERS WHEREVER YOU FIND THEM, AND TAKE THEM CAPTIVES AND BESIEGE THEM AND LIE IN WAIT FOR THEM IN EVERY AMBUSH, then if they repent and keep up prayer [become believers] and pay the poor-rate, leave their way free to them (9:5)
- FIGHT THEM: ALLAH WILL PUNISH THEM BY YOUR HANDS AND BRING THEM TO DISGRACE, AND ASSIST YOU AGAINST THEM. (9:14)
- FIGHT THOSE WHO DO NOT BELIEVE IN ALLAH,.. until they pay the tax in acknowledgment of superiority and THEY ARE IN A STATE OF SUBJECTION. (9:29)
- O you who believe! fight those of the unbelievers who are near to you and let them find in you hardness (9:123)
.
ik noem er maar een paar, er staan ongeveer 280 doodswensen aan ongelovigen in de koran. Het is ook het enige geloof waar afvalligheid met de dood word beloont. (ja, de christenen ook, in de dark ages ja.. erg heh? geloven?)
.
- I WILL CAST TERROR INTO THE HEARTS OF THOSE WHO DISBELIEVE. (8:12)
.
tja, waar zouden die aanslagplegers het toch vandaan hebben? misschien moeten we ze de kans geven in ons land een toekomst op te bouwen? misschien moeten we ze subsidie geven? kopjes thee? aardig tegen deze lieden doen? onderdanig zelfs? zodat hun geweld stopt?
.
je kan geen vrede sluiten met mensen die van hun handleiding oorlog moeten maken. Het is zogenaamd Gods Woord!
.
hoeveel mensen moeten nog in naam van allah, IN ZIJN NAAM, worden vermoord, voordat jij snapt dat we hier met het nieuwe facisme te maken hebben? hoe kan jij, als ruimdenkend, vrij mens, ervoor kiezen het meest rechtse, gewelddadige geloof ter wereld ons land binnen te laten?
.
weet jij wat een landverader is? iemand die de poorten van ons land openzet voor vijandelijke lieden, die ons land willen vernietigen. VERASSING! de islam wil ons land vernietigen, alsmede ALLE landen waar je VRIJ mag geloven wat je wilt. VRIJheid is ver te zoeken in islamlanden, nietwaar? hoe vrij is de islam? moeten wij daar aan WENNEN? of moeten wij ons daartegen VERZETTEN?
.
Ik denk aan theo. Onze nar. Woorden waren zijn wapens, de waarheid zijn beschermengel. Nimmer, nimmer zou hij geweld gebruiken tegen een ander mens. Hij is door de islam vermoord. In naam van allah. De opdracht las de lezer in de koran. Moeten wij daar maar aan wennen?
.
joh, wen jij er maar vast aan, dat er ook nederlanders zijn die zich NIET door de islamofacisten laten piepelen. Ik hoop je aan mijn zijde te vinden, op die dag. We hebben je nodig. In de strijd tegen het islamofacisme.

brullioo | 13-08-06 | 15:47

@maximo
neem de volgende keer de moeite om oom botte van ARGUMENTEN te voorzien. Nu is het net of je er geen HEBT.
.
de islam is alleen met geweld te stoppen. Ik wens de israelies veel succes, hoewel het mijn vrienden ook niet zijn, in hun strijd tegen de moslimfacisten. "Sieg heil! -> Allah akbar!"

brullioo | 13-08-06 | 15:28

@Bottehond
Volgende keer nog meer woorden gebruiken om je ridicule paranoide racistische rabiaate standpunten te verbloemen, nu lezen we door de regels door nog de effecten van hondsdolheid op de verwarde Joods Nederlandse kaalkop.
Je kan het heus wel Hoogland-kloon; zet hem op! (bedankt Hw!)

MAXIMO | 13-08-06 | 13:42

vernuft 13-08-06 @ 05:22

Dat jij voor zo'n stukje defaitisme zo vroeg je nest uitkomt kan ik moeilijk bevatten. Heb je dáár nou de hele nacht voor liggen woelen. Jouw stukje is samen te vatten met de woorden van wouter bos: islam is here to stay, wen er maar aan (en maak het je gemakkelijk). Gezien jouw woordkeuze schaar ik je daarom onder pvda gelederen. Je nick doet de rest. "Vernuft" ...... tsja... met iemand die in zijn nick al pretendeert de wijsheid in pacht te hebben is het lastig debatteren. Ik zal je betoog in slechts een paar zinnen aan mootjes hakken:
* de gemiddelde islamiet etc etc etc...... kennelijk beschouw jij de islam als een onveranderlijk geheel wat betreft de ruimte die ze neemt en de invloed die ze heeft op het handelen van haar volgelingen. Je vergist je. De islam is in haar hart dwingend. Overal waar ze aan invloed wint (dat wil zeggen: uit haar schijnbare winterslaap ontwaakt op goede voedingsbodem) wordt ze uitsluitend agressiever en dodelijker. Dat moslims zich in 0031 grosso modo stilhouden betekent dus geenszins dat het huidige gedrag representatief is, laat staan dat het enige voorspellende waarde heeft. Sterker nog: overal ter wereld groeit de islam in kracht en in de harten van haar slaven. Ergo: je staart je blind op het huidige gedrag en neemt dat als uitgangspunt voor je redenering. Kennelijk heb je de voorbije 5 jaar ergens liggen slapen.
* Je vergelijking met de RK kerk raakt noch wal. De islam predikt haat en moord en ongebreidelde expansie. Zoals je kennelijk ontgaan is baseert de RK kerk zich in eerste instantie op het Nieuwe Testament. Je vergelijking is daarom gefundenes Fressen, die een minder scherp debat-opponent zou imponeren. Maar mij niet. Alweer een steen uit je bouwsel blijkt zand te zijn. Mind you: dit is de tweede steen. Eigenlijk hoef ik daarom niet verder te gaan, maar omdat je wishfull thinking om een stevige repliek vraagt zal ik je tot op de graat fileren.
* Zoals ik in een eerder slaapverwekkend betoog reeds aangaf gaat het niet om individuele islamieten. Hell... ik ben bevriend met een Koerd, die zijn vrouw een kopvod laat dragen. Je mist the bigger picture here. Hoe moeilijk kan het zijn om te beseffen dat de individuele moslim niet het probleem is. Het gaat om de islam. Het probleem zit hem er in dat wat zo'n moslim ook zelf denkt: als de grote draak hem tot zijn plicht roept dient hij te gehoorzamen en dat zal hij in de meeste gevallen ook doen. Mijn eerste kritiek verwees daar al naar. Het huidige gedrag heeft geen enkele voorspellende waarde. De mechanismen die men terugvindt aangaande de expansiedrift en het geweld dat eigen is aan de islam als de tijd rijp is eeft daarentegen wél voorspellende waarde. Het patroon is namelijk altijd hetzelfde.
* Je vergelijking met Israel is werkelijk al te gemakkelijk. Eauk al noem je dat land in een overbodige bijzin, je slaat de plank mis. En ondergraaft daarmee de kract van je eigen betoog. De jeauden vechten veaur hun voortbestaan. Niet á priori tegen de islam. Ze zouden dat eauk doen indien zij belaagd werden deaur religieus neutrale tegenstanders. De jeauden zijn dan eauk niet in oorlog met de islamieten in eigen land. Zie je de uitglijder in de vergelijking? Vast wel: ik acht je integer en intelligent, dus dat moet geen probleem zijn.
* Je bent het met me eens dat we er beter aan gedaan hadden de toevloed van volgelingen van een (intrinsiek) vijandige sekte sterk te beperken, beter nog, niet hadden moeten toestaan. Daar zeg je nogal wat, maar het verbaast me weer niet dat je eerlijk antwoord geeft. Waarvoor respect en achting. Desalniettemin geef je daarmee precies aan waar de schoen wringt, cq. waar de bottleneck in de materie zich bevindt. Je zegt: "dat kun je niet meer omdraaien." Ik zou zeggen: dat vind jij. We bevinden zich nu op het vlak van ethiek, naar ik aanneem, want een logistiek probleem kan grootschalige repatriering niet opleveren als je die spreidt over bv. 2 jaar. Leg mij eens uit waarom dat niet terug te draaien is? Indien je dat standpunt inneemt wordt je week en kun je de facto geen sturing meer geven aan je land. En daarmee, beste vernuft, leg je een tweede lont aan het rkuitvat. Want het moge duidelijk zijn dat de slappe houding van 0031 tegenover de moslims (bv. de straatjihaddisten; het eindeloos uitstellen van een stop op huwelijksmigratie enz enz) in feite uitgelegd wordt als lafeid en wankelmoedigheid. En daarmee gooi je de deur open naar steeds verder grensoverschrijdend gedrag. Ik hoef je er niet op te wijzen dat juist zo'n houding gevaarlijk voedsel geeft aan de dwaalleer die deze mensen met zich meegevoerd hebben. Als een sluimerende dodelijke infectieziekte, zou ik zeggen.

tenslotte: maak je geen zorgen over mijn "tunnelvisie" ... daaraan zal ik me nooit en te nimmer bezondigen. Ik heb er al vaker op gewezen dat mensen met soortgelijke meningen als die van jou er buitengewoon moeilijk mee kunnen leven dat (steeds meer) ontwikkelde en weldenkende mensen standpunten als het mijne delen.

Wat mij betreft: op zichzelf heb ik geen problemen met een (enigszins beperkte) toestroom van mensen met een andere kleur en/of cultuur en/of geloof. Wat betreft de islam is er echter een samenhangend patroon te ontwaren dat tot de conclusie moet leiden zoals ik eerder betoogde: islam en het vrije Westen zijn onverenigbaar. De nivellerende werking van onze vrije levensstijk en manier van denken heeft geen vat op de islam. En zelfs al zouden "de" islamieten in vrede willen leven: hun religie wil dat niet en kan dat niet. Uiteindelijk zal de islam vroeg of laat hegemonie en dominantie willen bereiken. De individuele islamieten zullen zich daaraan niet kunnen en mijns inziens ook niet willen onttrekken. Ze zal toeslaan op het moment dat de tijd rijp is. Een vast patroon, remember. Uiteindelijk is vreedzame coéxistentie met de islam niet mogelijk. Daarom zal ik er voor ijveren om de zaak humaan en rechtvaardig op te lossen. Wat die oplossing is heb ik al uiteengezet. Jouw alternatief is voor mij niet aanvaardbaar. En als je doordenkt voor jou ook niet. Tenzij je weinig waarde hecht aan vrijheid van denken, handelen en expressie. Theo was géén incident. Daar doet je kermisachtige on-jolijt in je laatste zinnen niets aan af.

bottehond | 13-08-06 | 13:11

@bottehond 12-08-06 @ 10:37
Ik probeer je dus uit te leggen dat het allemaal wel meevalt. En nog steeds, ik blijf het zeggen; de Islam is de grootst groeiende godsdienst in Nederland. Wen er maar aan.

Het Vaticaan heeft ook intressante standpunten die je zeker niet als maatstaaf moet nemen voor de gemiddelde gelovige.
De angst die ik bij lieden zoals jij ruik is naar mijn mening ongefundeerd.
Als iedereen die sympathie voor het vaticaan heeft de paus en zijn kornuiten volgt zitten we ook met een groot probleem. Zo is het met de Islam net zo. En je mag me best voor domoor uitmaken, maar ik denk dat jij degene bent die een last heeft van tunnelvisie, niet ik.

De gemiddelde Islamiet kun je gewoon niet vergelijken met imams of mensen uit Amsterdam West die dreigen homo's van gebouwen te flikkeren bijvoorbeeld.
Sterker nog, ik denk dat de veel Islamieten die je in Nederland tegen komt, een stuk strikter (weliswaar selectief strikt, dus hypocriet, net als de meeste Christelijken en Katholieken en wat heb je nog meer) zijn dan in een gemiddeld land in het Midden Oosten. Veel Nederlanders voelen zich, begrijpelijk, in het nauw gedreven en slaan om zich heen. Dat doen ze in Israel ook.

En je mag veel over me zeggen, maar kom niet aan met dat ik bermuda shirts draag. Dat is een aanname te ver.... Tssssk.

@bottehond 12-08-06 @ 16:55
Ben ik volkomen met je eens. Maar je kunt dat niet meer omdraaien. Dus ga nou voorbij je ontkennings en woede fase en probeer er iets gezelligs van te maken. Lekker thee drinken, zoals de Amsterdamse opperjood je aanraadt. Binnenkort optioneel Arabisch op school. Gezelli. Extragratis tip; wees niet zo zwaarmoedig, daar wordt je ziek van.

vernuft | 13-08-06 | 05:22

-=PyP=- 12-08-06 @ 16:36

Yup... zie jij andere scenario's dan mijn duistere toekomstvisie. Hoewel, duister... ik vraag me steeds vaker af welke uitslag de enquetevraag: "als U achteraf in zou kunnen grijpen, had U dan moslims op zo grote schaal toegelaten in 0031?" zou hebben.

bottehond | 12-08-06 | 16:55

@bottehond 12-08-06 @ 14:20
quote:"de islam onverenigbaar is met de westerse manier van leven."

Dat is inderdaad het probleem waar ik al tijden in geloof. Het lijkt een beetje op de jaren '30-'40 voordat de tweede wereldoorlog uitbrak. Langzaam groeien de moslims en westerlingen uit elkaar totdat de grote klap komt. Europa probeert weer iedereen lief en aardig (lees naief) bij elkaar te houden (appeasement politiek) maar de VS weten dat dit in de toekomst niet goed af gaat lopen wanneer je nu teveel ruimte geeft. Het is wachten op een gevaarlijke gek. (kan aan beide kanten komen) en een conflict is geboren wanneer er weer een aanslag gepleegt wordt of een belangrijk persoon wordt omgelegd.

De aanslag op Britse vliegtuigen had de trigger kunnen zijn. Ik verwacht echter dat we binnen nu en 10 jaar een escalatie van het conflict kunnen verwachten en er twee kampen ontstaan. Je ziet het eigenlijk nu al, westerse wereld versus midden-oosten. De scheidslijn begint steeds duidelijker te worden. Er worden groepjes gevormd en straks begint de wedstrijd!

-=PyP=- | 12-08-06 | 16:36

Moslims tegen.... whatever.

Redwatch 12-08-06 @ 13:13

Tja, rood horloge.... de vraag is dan eauk wat de wereld aan moet met de islam.

Allereerst lijkt me erkenning dat het een fascistoide mentaal kolonialistische beweging is voorwaarde.

De tweede stap is om helder te maken dat lidmaatschap van de islam niet zonder meer hoeft te leiden tot gewelddadig gedrag. Maar dit is een wankele stelling waarbij moet opgemerkt worden dat de islam sterke overeenkomsten vertoont met een sekte:
www.b-org.demon.nl/scn/nl/divers/sekte...
Zie de gelijkenissen en in dit kader kan gesteld worden dat de islam afvalligen tracteert op een doodvonnis. Illustratief vond ik een interview met een iraaqse moslim in 0031, die na 9/11 toegaf dat als de islam bedreigd zou worden hij zonder meer de zijde van zijn geleaufsbroeders zou kiezen. Hemd en rok enzo. De groepsdruk, die inherent is aan de islam vervult op die wijze het slot op de deur. Ook kritisch denken over de islam is uitgesloten voor haar leden. de proleet sprak het onveranderlijk woord van god. De conclusie leidt dan eauk dat islamieten in met name het vrije Westen doorlopend in een ononplosbare spagaat leven. De hoop van de policor multikul was dat een langer verblijf in het Westen zou leiden tot een verwatering van de islamitische principes. De voorbije jaren hebben aangetoond dat dit een ernstige misrekening is geweest. De islam wint aan kracht onder moslims in het vrije Westen i.p.v. dat zij aangepast wordt cq verwatert.

Daarmee is het duivels dilemma geschetst. De verstarring in de discussie kent slechts 1 wezenlijke oorzaak: erkenning van het bovenstaande leidt tot de conclusie dat de islam onverenigbaar is met de westerse manier van leven. Op zichzelf geen probleem, maar omdat ingebeelde superioriteit en de (gewelddadige) onderwerping van de hele menschheid een integraal onderdeel van de islam uitmaken zal op dit punt, ondanks de heaup van de policorsekte, geen enkele vooruitgang geboekt kunnen worden. Logisch doorredenerend lijkt mij de enige cconclusie dat zo snel mogelijk een eind aan dit onmogelijke huwelijk tussen het Westen en de islam gemaakt dient te worden. Andere werelddelen kampen al decennia met dit probleem, zonder enig uitzicht op een oplossing. Sterker nog: eauk wereldwijd wint de islam enorm aan kracht onder haar aanhangers. Grootschalige repatriering met een vorstelijke oprotpremie en/of het aanwijzen van de thuislanden tot meest begunstigde handelspartner zouden de onvermijdelijke bittere pil kunnen vergulden. Mijn inschatting is dat de wal uiteindelijk het schip altijd keert. Binnen de huidige politieke constellatie zijn de mogelijkheden om tot oplossingen te komen uiterst gering. et politiek establishment, gekend om haar pluche- geilheid, zou er daarom wijs aan doen een ieder langzaam voor te bereiden op deze mijns inziens onvermijdelijke toekomst.

bottehond | 12-08-06 | 14:20

@koerbagh
De nieuwe dress-code is zwart.
Zou jij toch moeten weten als racistische zionist zijnde.
Overigens zijn het geen kruizen maar sterretjes die we afsteken aangezien mijn kinderen dat ook prachtig vinden.
Maar dat doen we meestal met nieuwjaar...

MAXIMO | 12-08-06 | 13:31

Weet je wat het ergste is: de beelden doen me niets meer. het interesseert me geen zak. Ze zoeken het maar uit en slachten elkaar maar af. Lekker belangrijk. Volgende maand waarschijnlijk weer ergens anders. Moslims tegen.... whatever.

Redwatch | 12-08-06 | 13:13

Je had natuurlijk ff kunnen wachten tot ie het artikel ook daadwerkelijk geschreven had. Of gebeurt er gewoon verder niks?

0900 | 12-08-06 | 12:54

@ brullioo 12-08-06 @ 10:00
Amen.

RedBullshitter | 12-08-06 | 12:32

@superjan: je hoeft het niet persoonlijk op te nemen. De onderknuppels weten wie ze zijn.

veest van pim | 12-08-06 | 12:01

@Rabarberke 11-08-06 @ 23:59

Dan heb je z'n weblog of niet begrepen of niet gelezen.

o.g. | 12-08-06 | 11:53

Het druipt steeds sneller af. Wordt het niet eens tijd om je mening aan te passen nu je vaste batterij aan "argumenten" uitgemolken en onwerkzaam is geworden? Join the club zou ik zeggen. Je zult er van opknappen. Vrijdenken is lekkah!

bottehond | 12-08-06 | 11:18

@veest> hee menneke, niet zo hautain he.

superjan | 12-08-06 | 10:42

oh joy. de onderknuppels zijn uit bed gerold. einde discussie dus.

veest van pim | 12-08-06 | 10:41

vernuft 11-08-06 @ 21:58

Als je de intelligentie mist om grote verbanden te zien kun je mij beter niet adresseren. Dat loopt soms slecht af en zet je misschien aan het denken. Zou ik dus, als ik jou was, niet aan beginnen. Het gaat niet om het individuele niveau maar om collectief niveau. Dus om wat de islam is en niet wat haar slaven doen en niet doen. Domoor. Ik ben ook in islamitische landen geweest, bv. pakistan. Dat jij daar rondhobbelt in je bermudashirt en je zonnebrandmelk met je overdreven sympathie voor de islam zegt mij geen ene reet. Ook in indonesië praten mensen niet over wat ze echt vinden. Zelfbenoemde midden-oosten deskundige! Mislukte Clavan-kloon!

bottehond | 12-08-06 | 10:37

Er hebben hier trouwens mensen tot 4 uur 's nachts zitten posten.

Blauw | 12-08-06 | 10:13

Harald is gewoon een lullebatje. Einde discussie.

Euroboerrrt | 12-08-06 | 10:03

@rabarberke
waarom leef je toch zo mee met de moslims, en laat het je koud dat israel bestookt word met raketten? wat moet israel dan doen? bloemen sturen? kopjes thee drinken? wie de raket kaatst kan de bom terugverwachten.
.
en als hezbollah willens en wetens zich verbergt tussen de burgers, moeten de israelies dan hun pet afnemen en niet terugslaan?
.
je hebt 3 keuzes als je (zoals in thailand, india, indonesie, eigenlijk overal waar veel moslims zijn) geconfronteerd word met islamgeweld.
.
je kan NIETS doen, toegeven aan het geweld, in de hoop het daarmee te stoppen. Een overwinning voor het geweld van de islam heet dat. Zie appeasement.
je kan TERUGslaan, en daarmee slachtoffers maken bij islamietische hoofddoekjes en hun kroost, daarmee de haat jegens het westen vergrotend.
je kan de islam BELACHELIJK maken. aantonen hoe onpuur hun profeet is (arme aisha). duidelijk maken dat je ook ZONDER geweld je punt kan maken in een democratie.
.
en als strategie 3 niet werkt, val dan terug op strategie 2. Maar in godsnaam. Geef niet toe aan de moslimfacisten en hun geweld. Dat is als toegeven aan een jengelend kind. Het jengelen/het geweld stopt heel even. Totdat het weer begint. En doorgaat, tot je weer toegeeft. En weer. En weer. Telkens verliezen we iets. Telkens wint de islam terrein.
.
islam wil oorlog. www.faithfreedom.org/Quran.htm
.
je kan bommen niet stoppen met linkse praatjes. Fight islam with fire.
.
iedere islamiet die de koran letterlijk neemt is een terrorist.

brullioo | 12-08-06 | 10:00
DanteG | 12-08-06 | 09:58

@koerbagh: als je alleen maar de Israëlische Ravoo napraat, is verder debat zinloos. Dan moet je vroeg of laat namelijk wel je toevlucht nemen tot flauwekul met m'n nick, bij gebrek aan ernstig argument. Een wit vierkantje op een grijs vlak, met in grote hebreeuwse letters "Hez Bollah lanceerinstallatie rijdt schuilplaats van burgers binnen" er onder is alles wat jouw stelling bewijst.
Onder de VN noch onder het rode kruis waren Hez Bollah strijders verstopt, en ook in de voedselpaketten die de Libanese bevolking hadden moeten bereiken, zat geen HezBollah. Voor de IDF zijn burgers een legitiem doelwit. Daarom gooien ze eerst, voor de vorm, die pamfletjes uit. Beetje zoals de USAF indertijd eerst ontbladerde en brandde om daarna beter de Cong te kunnen pakken, zo wil Israël eerst de burgers weg - op allerlei manieren - om de Hez Bollah te kunnen pakken. Bovendien is burgers bombarderen ook een tactische zet, om de steun die Hez Bollah bij die burgers heeft (wat niet hetzelfde is als medeplichtigheid) te verzwakken.
Ik kan Israël begrijpen. Ik heb net een mug platgeslagen die mij ook niet gebeten had (was preventief ingesmeerd met iets vies'). Maar het beest houdt me wel al twee nachten wakker. Ik heb evenwel alleen de mug gelijk met het behang gemaakt, en niet de onschadelijke vliegen, spinnen, motjes en wat weet ik al niet die ook in de regio leven. Dat is het verschil.

veest van pim | 12-08-06 | 09:30

@koebargh

Als jij nou eens met alle fans en je idolen daar in israel samen met de hezbollah en hun fans de woestijn in trekt en elkaar daar snel en vakkundig om zeep helpt, dan kunnen onschuldige kinderen en vrouwen gewoon hun leven in Israel en Libanon vervolgen.

Je moet een moeder die haar kind net verloren heeft aan een vakkundig uitgevoerd israelisch bombardement maar eens met je kutargumenten van repliek dienen, kijken hoe snel je een verdiend mes door je strot krijgt.

Rabarberke | 12-08-06 | 09:11

Lelystad ruled, en wat was er mis met sbs en sp!ts?

ineedritalin | 12-08-06 | 09:01

Ondreduiken.
Een of andere incontinente natte windenlater (Bwahaha) vroeg zich juichend af of ik al ondergedoken zit.
Hmmmm.
Blijkbaar is dat de situatie die deze sukkel graag zou zien.
Geeft wel een beetje zijn denkraam aan (geleend van Toonder).
Wie een andere mening heeft, kan beter gaan onderduiken.
Tsja, zoals al vaker hier gesteld, er lopen op deze aardkloot nog steeds lieden rond die oude tijden zouden doen willen herleven.
Dat zijn dezelfde die altijd wel een aanleiding zullen vinden om hun latente anti-semitisme los te laten.
Immers, de verontwaardiging over het trieste lot van de Libanezen is een selectieve.
Er zijn vele brandhaarden in de wereld waar op veel grovere en grotere schaal mensen onder oorlogsgeweld te lijden hebben.
Die brandhaarden trekken bij verre niet de media-aandacht die dit conflict krijgt.
Dan zijn geschonden kinderlijkjes ineens geen nieuws meer.
Het zal de hevig verontwaardigden van dit topic allemaal een zorg zijn.
Waarmee bewezen is dat anti-zionisme niets anders is dan een moderne vorm van anti-semitisme.

Morrizz | 12-08-06 | 07:08

@Bwahaha.
Alweer een natte wind.
Nee, ik zat/zit niet ondergedoken.
Dat ik je niet vanrepliek diende, heeft te maken dat ik, uiteraard, veel beter dingen te oden had dan me druk te maken om ene bwahaha.

Morrizz | 12-08-06 | 06:51

@veest van pim 12-08-06 @ 03:51:
Je kunt alle precisiebommen van de wereld hebben en niet voorkomen dat er kinderen slachtoffer worden als Hezbollah willens en wetens hun raketinstallaties nabij of in burgerhuizen, scholen en schuilplaatsten plaatst. Je kunt lasergestuurde bommen hebben maar die doen even goed "auw" als Hezbollah ervoor kiest de burgerbevolking als schild te gebruiken. Dat, scheet van pim, is het verschil.

koerbagh | 12-08-06 | 04:13

@koerbagh: dat ontken ik ook niet. Ik ben niet selectief verontwaardigd over de slachtoffers: ik ben gericht pissig op mensen die zo nodig het leed aan Libanese zijde willen minimaliseren met verdachtmakingen van zeer bedenkelijk allooi. Ik wou dat de pro-Israëlische (of islamofobe) GS-lezerts nou zo langzamerhand eens door kregen dat kritiek hebben op de militaire operaties van Israël in Libanon niet betekent dat je aan de kant van HezBollammehoela staat. Het betekent gewoon dat je er niet van houdt dat kindertjes aan gruis geschoten worden. Niet door raketjes van duct tape en pvc die geen olifant op vijftig meter kunnen raken, en niet door met laserprecisie en satelietgeleide clusterbommen van tweehonderd vijftig kilogram.

veest van pim | 12-08-06 | 03:51

@q18 12-08-06 @ 03:17
voor harald doornbos? beetje overdreven niet?

daskapitalist | 12-08-06 | 03:33

Misschien wordt het weer tijd voor de kruistochten?

q18 | 12-08-06 | 03:17

www.geenstijl.nl = www.foxnews.com Fair & Balanced. Zo zielig die mensen in noord israel. Propaganda materiaal genoeg van het kleine leed. Isreal heeft natuurlijk alle recht van de wereld om heel Libanon van de kaart te vegen. Denk nou eens na amerika napratende Pritt Stiften...

Lawine | 12-08-06 | 03:08

@veest van pim 12-08-06 @ 02:32:
Jij kan wel heel leuk selectief verontwaardigd zijn vanuit je belgische keldertje, maar intussen blijft Hezbollah wel Israel en de West-Bank met Katusha's bestoken en willekeurig slachtoffers maken. Die slachtoffers blijven ook dood en die raketten die onschuldige gezinnen letterlijk en figuurlijk uiteenrijten blijven even zwaar.

koerbagh | 12-08-06 | 02:47

Pritt Stift - Fleischbaums eigen mini-me - kan wel janken, maar die kinderen zijn wel dood en dat zijn ze door een Israëlisch 'precisiebombardement'. Kun je de Nederlandse correspondent of zijn plaatselijk contact voor afzeiken: helpt niks. De kinderen blijven even dood en de Israëlische bommen die onschuldige gezinnen letterlijk en figuurlijk uiteenrijten blijven even zwaar.

veest van pim | 12-08-06 | 02:32

@Rabarberke 12-08-06 @ 01:31:
Je betoog is zo onzinnig als de holheid van de argumenten die je gebruikt. Er staat niet eens een argument in, alleen maar meningen. Dat is allemaal prima, maar ze zijn het niet eens waard om stuk voor stuk te behandelen.
Als je het niet eens met de uitzending van EU militairen moet je bij het Europees Hof in Straatsburg of het Internationaal Hof in Den Haag zijn.
Ze zijn daar omdat de internationale gemeenschap dat wil. Lijkt me legaal genoeg. Als het gaat om de invasie van Irak door Sjors Dobbeljoe: 1 verkeerde en foutief gemotiveerde invasie maakt je betoog nog niet waar.
Bovendien heb ik niets gezegd over onze islamitische "Nederlanders" (die er vaak een dubbele nationaliteit op na houden, maar dit terzijde) anders dat er in de westerse wereld tegenwoordig meer moslims wonen dan omgekeerd. En dat in weerwoord op je post van 01:10. Dus ga mij verder geen woorden en ideeën aanpraten die ik niet heb.

@bakoenin 12-08-06 @ 01:32:
Die raming wil ik wel maken maar eh... vallen de Golfoorlog Irak-Iran, Darfur, Polisario, Algerije, Koerdistan, Kashmir en zo nog een stelletje conflicten tussen moslims onderling daar ook onder, of mag ik die niet meetellen?

koerbagh | 12-08-06 | 01:57

O.T De resolutie is aangenomen !!!!!!

Flirting With Suicid | 12-08-06 | 01:53

@bakoenin
Cojones gaat jouw en mijn historisch besef opfrissen met feitelijke informatie over het aantal invasies van moslims sinds 1945 en het lullige aantal invasies van westerse mogendheden sinds 1945. Of hij trekt zoals gewoonlijk de keutel in. Inspiratie opdoen? www.omnicenter.org/warpeacecollection/...

Rabarberke | 12-08-06 | 01:51

@bakoenin 12-08-06 @ 01:47
Bakunin. Leuke nick. Welteruten.
BTW: lees nog eens de geschiedenis van Bakoenin door, en dan voornamelijk het WAAROM het mislukte.....

Smegma | 12-08-06 | 01:50

Smegma 12-08-06 @ 01:45
ook jij hebt teveel gezopen, ik ga afsluiten, ga morgen op vakantie, ..... naar Palestina geen sorrege, heb me gympies bij me

bakoenin | 12-08-06 | 01:47

@Rabarberke 12-08-06 @ 01:31
En waar zit de crux dan wb historisch besef?

Smegma | 12-08-06 | 01:45

@cojones

Jij stelt dat ik makkelijk lul, dat ik er naast zit, dat de retoriek eentonig is (soit) en dat ik weinig blijk geef van historisch besef.

Dat is nogal wat als je bedenkt dat je dat in drie regels zet zonder ook maar een onderbouwing te geven.

Dat is een nogal waardeloze bijdrage.

Geef dan minstens aan wat er inhoudelijk dan niet klopt aan wat ik schrijf, in plaats van in algemene termen niets meer te zeggen dan een snotterig kind dat "NIETES!" roept.

Rabarberke | 12-08-06 | 01:42

@Rabarberke
Da's lekker makkeijk lullen vanuit je ivoren torentje in Haren. Je zit er naast, volledig, je retoriek wordt net zo eentonig als die van de anti-islamisten met dat verschil, dat je weinig blijk geeft van historisch besef.

CoJoNes | 12-08-06 | 01:38

CoJoNes 12-08-06 @ 01:24

nou heb jij gezopen lees eerst voordat je reageert

bakoenin | 12-08-06 | 01:35

Ach, met deze resolutie kan Israel daar eeuwig blijven zitten.

CoJoNes | 12-08-06 | 01:33

oeps legale afwezigheid moet legale aanwezigheid zijn, het is ook al laat.

Rabarberke | 12-08-06 | 01:32

koerbagh 12-08-06 @ 01:20
Nee , je blijft maar hameren op zij en ons, dat bestaat niet, er is geen zij en ons, daar is de wereld veel te dynamisch voor geworden.
Trouwens als je hier hard genoeg scheld tegen het establishment dan krijg je ook een proces wegens smaad, of misschien leggen ze je wel om (Seveke).
En nu ik het er toch over heb, die moslims zijn dan de grote vijanden volgens jou, nou vertel maar eens welke landen binnen gevallen zijn door moslimlanden sinds 1945, en welke landen door het westen sinds 1945.
Maak eens een raming van dode arabieren door militair geweld sinds 1945, en dode westerse burgers sinds 1945.
wij zijn goed en zij zijn slecht .... dat noemen ze een tunnelvisie

bakoenin | 12-08-06 | 01:32

@koebargh

Jij hebt last van historisch autisme. Ja de moslims hebben in het verleden inderdaad Europa proberen binnen te vallen. De turken voor het laatst. Maar volgens mij waren het vooral de serviers die voor het laatst een paar duizend moslims hebben uitgemoord in Bosnie. En Serviers gelden nog altijd als christenen, orthodoxe christenen n.b.

Al die moslims die hier wonen zijn bovendien door de mede door jou gekozen regering tot Nederlandse staatsburgers gemaakt en wonen hier legaal. Het zijn Nederlanders. Dat ze geen ingeburgerde hollanders zijn met een piercing door hun pik een een IQ van 59 zazl voor jou wel teleurstellend zijn, maar het zijn gewoon Nederlanders en ze hebben dezelfde rechten en plichten als jij. Als je vindt dat ze buiten hun boekje gaan, dan moet je aangifte doen. Voor de rest moet je je klep houden of wat anders gaan stemmen.

Van een legale afwezigheid van militairen afkomstig uit de EU in allerlei islamitische landen kan geen sprake zijn, zeker niet vanuit het perspectief van de binnengevallen soevereine landen zelf niet, maar ook niet vanuit een internationaal rechterlijk perspectief. In Irak wordt een oorlog op valse voorwendselen van weapons of mass destruction uitgevochten in strijd met de destijds uitgebrachte resoluties van de VN. In dat land zijn de laatste 5 jaar meer doden gevallen dan de 20 jaar daarvoor. Elk land heeft het recht een zootje te maken binnen zijn eigen grenzen, zonder dat daar een of ander moraliserende mongool zijn legers naar toe stuurt. In de ogen van velen maken wij er ook een zootje van, is dat reden om hier binnen te vallen?

Zo zijn westerse landen de afgelopen tien jaar echt meer islamitische landen binnengevallen dan andersom, vaak met belachelijke redenen. Soms hebben westerse landen zelfs islamitisch verzet gesteund, n.b. het verzet vanuit afghanistan tegen de russen, een verzet dat ontaard is in anti-westers en nu weer bestreden wordt. Het is eigenlijk om te lachen.

Maar goed, dat neemt niet weg dat een hoop Hollandse kwijlende viswijven en heikneuters rustig van een moslimgevaar blijven spreken als ze het hebben over een paar baarden in gordijntenue die het straatbeeld van hun achterstandswijk wat minder zonnebank-geblondeerd kleuren dan ze tot dusver gewend waren.

Ik zou zeggen verhuis anders permanent naar de camping.

Rabarberke | 12-08-06 | 01:31

Dus, Koerbagh? Ik snap het verschil niet zo tussen jou en Bakoenin....
sorry.
Als je het abstract trekt dan ben ik blijk dat ik alk ladderzat ben........

Smegma | 12-08-06 | 01:24

CoJoNes 12-08-06 @ 01:18
Zijn we het toch nog over iets eens

bakoenin | 12-08-06 | 01:21

Sorry voor de kromme zin @ 01:14. Gelieve 1x "in het westen" door te halen.
Rabarberke 12-08-06 @ 01:10:
Punt 3: Die olie onder die zandbak is er met Westerse technologie uitgehaald.
Punt 4: Er zijn zoveel westerse soldaten in die regio omdat die moslims er zo'n puinhoop van maken.

@bakoenin 12-08-06 @ 01:11:
Het feit dat ik het met Bolkestein oneens kan zijn is superrelevant. In een islamitische theocratie kun je het namelijk niet met de heersende klasse oneens zijn want zij prediken zogenaamd het woord van God. Ga je dar tegenin ga je tegen God in.
En dat hele geblaat over Mercedessen slaat als een tang op een varken. Dat is pas irrelevant.

koerbagh | 12-08-06 | 01:20

CoJoNes 12-08-06 @ 01:03

Hier zit wikipedia denk ik fout.
Ik ben zijn naam nooit tegen gekomen binnen enige loge van de vrijmetselarij.
Maar het kan zijn, dan excuses voor mijn voorbarigheid.
Doet niks af aan mijner argumenten overigens.
Het is niet van belang wat iemand is, maar waar hij/zij voor staat en doet

bakoenin | 12-08-06 | 01:19

Als ik dat uitgestreken, quasi serene smoelwerk van Anan zie op CNN, wordt ik er echt bijkans misselijk van. Deze excuusneger is de vleesgeworden papieren tijger die de VN werkelijk is.

CoJoNes | 12-08-06 | 01:18

@Rabarberke 12-08-06 @ 01:10:
Punt 1: Toch wel... Ik ga mezelf niet herhalen: Zie mijn post: 21:23.
Punt 2: Er wonen in het westen meer moslims in het westen dan westerlingen in Moslim-landen.

Wie lult er nu uit z'n nek.

koerbagh | 12-08-06 | 01:14

@Rabarberke 12-08-06 @ 01:10
Wow. Hulde.

Smegma | 12-08-06 | 01:13

koerbagh 12-08-06 @ 00:56
Werelden kun je ook zien als ideen, ideologieen, omgevingsfactoren, kortom paradigma's geestelijk en materieel.
Of je wel of niet de vrijheid hebt om het met Bolkestein oneens te zijn is niet relevant,
Sterker nog dat zal hem aan zijn roodkoperen roesten , immers hij zit in het centrum van de macht en ligt allang op 1 oor als jij hier nog zit te bloggen.
Zij willen ons.....
Ik zie geen ons, er is geen ons, jij bent jij en ik ben ik en de enige reden dat we iets gemeenschappelijk doen is als we er gemeenschappelijk voordeel uithalen , dat doen zij ook.
Maar als jij morgen in een Mercedes kan rijden, maar je buurman moet daarom fietsen zal dat je worst wezen. als je mercedes maar airco heeft

bakoenin | 12-08-06 | 01:11

@koebargh

Je maakt een klein denkfoutje, moslims hebben zich historisch gezien nooit ver buiten die zandbak begeven. Daarentegen hebben Duitsers, Engelsen, Portugezen, Spanjaarden en Amerikanen zich vaak in de zandbak opgehouden, kennelijk geinspireerd door de potentiele rijkdommen die het zand onder zich verborg. Olie b.v. En dat ze niets van die zandbak hebben kunnen maken, is ook onzin. Als de arabieren zouden willen, draaiden ze morgen de oliekraan dicht en ligt hier alles op zijn gat. Moet jij eens kijken hoe snel ze de boel zouden kunnen overnemen als ze dat echt zouden willen.

Daarnaast, voorzover ik nu kan nagaan, zijn er meer landen van de EU die in navo verband militairen hebben gestationeerd in islamitische landen, dan dat er islamitische militairen in de EU gestationeerd zijn.

Kortom je lult uit je nek.

Rabarberke | 12-08-06 | 01:10

@bakoenin 12-08-06 @ 01:00
In zoverre belangrijk, dat zijn vrouw ook nogal dood ging op hetzelfde moment, en dat zijn dochter(s) meerdere malen verkacht werden.
Maar het was wel een goeie les tegenover toekomstige dictators. Dat moet ik ze nagevenj..........

Smegma | 12-08-06 | 01:04

CoJoNes 12-08-06 @ 00:20

Anarchist dat was hij inderdaad, geen vrijmetselaar.
Hij verwierp iedere vorm van staatsinmenging wat hem tot de ultieme kapitalist en let wel de ultieme socialist maakte.
Is dat een contradictie ?
Nee hoor niet voor mensen die zich willen verdiepen in economie en sociologie.
was hij homo ?
zal wel ,lekker belangrijk

bakoenin | 12-08-06 | 01:00

@koerbagh 12-08-06 @ 00:56
Dat zijn minstens 2 werelden.

Smegma | 12-08-06 | 00:58

@Rabarberke 12-08-06 @ 00:42
..... terwijl een of andere Minerva-kwijlebal zijn mislukte carrier ophangt aan het meidenidool-geil-tegen-de microfoon-oprijende presentatorschap, inhoudende met veel integriteit de nieuwste buurtschoonheden van Lelystad heupwiegend het podium op te doen rijen, terwijl hij al gepijpd wordend zijn 134000 flappen per jaar uit zijn koffertje omhooglikkend telt.

Smegma | 12-08-06 | 00:56

@bakoenin 12-08-06 @ 00:49:
Het verschil is dat ik de vrijheid heb om het met Bolkestein oneens te zijn. Bovendienis het niet een strijd van werelden. Er is maar 1 wereld. Wij hebben onze plek, en zij de hunne. Zij willen de onze vernietigen en onze plek overnemen. Op zich wel begrijpelijk als je in een zandbak woont waar verder niks is en je bent ook niet in staat er iets van te maken.

koerbagh | 12-08-06 | 00:56

Wat ik mij afvraag:Hoe kan je olie uit sla persen?
Baby-olie kan ik me nog wel voorstellen..

de grote Anti | 12-08-06 | 00:51

koerbagh 12-08-06 @ 00:32

Ach zelfs Bolkestein refereert aan het christendom als bepalende factor in de leitkultur van het westen, dus wat is in dat opzicht het verschil met de Qu'ran ?
Verder, alle kennis is empirisch, dus altijd zullen we die opbouwen door ervaringen en maken we ons die eigen.
Dat is ook een vorm van veroveren.
Het is een strijd tussen werelden wat er nu plaats vind, en de sterkere soort wint.
Is dat het westen ?

bakoenin | 12-08-06 | 00:49

@Rabarberke 12-08-06 @ 00:42
Ok, ik geef toe, ben zat.
Maar heb je ooit josti-banddrummers zien wijntrappen in een vat met gefotoshopte Volkert-vander-Gee's?

Smegma | 12-08-06 | 00:47

Nog even en het gaat over het ritueel fileren van dominicaanse mestkevers tijdens een moeder-aarde workshop voor visueel gehandicapten.

Rabarberke | 12-08-06 | 00:42

@Rabarberke 12-08-06 @ 00:36
En het is allemaal fruit.
Vergelijken is ook een defensief iets. Zie je de VS vergelijken? Welnee, die zijn al bijna bij hun eigen ondergang omdat ze zichzelf te hoog achten om te vergelijken.
.
Vergelijken is een minderwaardig iets.
Maar wel een slim iets.
En als je sterker bent, EN SLIM, dan blijf je vergelijken.
.
Anders word je de VS.
.
Maar Blijven vergelijken is een neerwaartse spiraal. Zo ongeveer als de Nederlandse regering.

Smegma | 12-08-06 | 00:42

En als ik zeg 'alles is vergelijkbaar', dan bedoel ik alle dingenzaken/etc zijn met elkaar vergelijkbaar en niet de verzameling van alle dingen op zich met iets wat daar buiten valt, hetgeen inderdaad onmogelijk is.

Rabarberke | 12-08-06 | 00:39

@Smegma 12-08-06 @ 00:30:
In jouw geval dus veel zuipen en dan je dronkenmansgelal op GeenStijl posten. Waarvan akte. Neem nog een Breezer Ananas en een dubbele whisky en maak ons nogmaals deelgenoot van je "pleonasmes of tautodialectianagreogrammidingessen". Als de sharia in Nederland is ingevoerd zal het allebei niet meer mogen.
(En dat terwijl Alcohol een arabisch woord is. en.wikipedia.org/wiki/Alcohol#Etymolog... )

koerbagh | 12-08-06 | 00:39

en gelukkig kun je van sommige argumenten de waarheid a priori vaststellen, zoals: "ik denk niet".

daskapitalist | 12-08-06 | 00:38

Recht is een stelsel van regels, ingegeven door de heersende moraal en zeden.

CoJoNes | 12-08-06 | 00:37

waarheid is niet abstract. de waarheid van een argument kun je alleen niet communiceren. iedereen moet zelf een logische afweging maken - met het verstand - of iets waar is of niet.

daskapitalist | 12-08-06 | 00:37

@smegma

Met alle respect, maar dat is een flutredenering. Alles is vergelijkbaar betekent niet dat alles daadwerkelijk vergeleken wordt of vergeleken moet worden.

Ook al is alles vergelijkbaar, dan heeft vergelijken zin. Van veel wat nog niet vergeleken is, is immers niet bekend waarin het van elkaar gelijkt dan wel verschilt.

Men zegt wel dat je geen appels en peren kunt vergelijken, maar vergelijken is niets meer dan twee objecten naast elkaar zetten en overeenkomsten en verschillen zoeken. Deze handeling heet vergelijken en kan met twee of meer willekeurige objecten geschieden, ook al lijken deze objecten op geen enkele wijze op elkaar.

Alleen als je onder 'vergelijken' verstaat 'het onderzoeken van op elkaar min of meer gelijkende zaken' dan heb je gelijk, maar dat betekent vergelijken niet.

Rabarberke | 12-08-06 | 00:36

@Smegma
Je bent dronken, ga anders even lekker op FOK!-lutsers gallore kijken. Er is werkelijk geen touw aan vast te knopen.

CoJoNes | 12-08-06 | 00:35

@Mexicano 12-08-06 @ 00:27'
1. Dan heb je het dus over de Waarheid. Want alleen Irrelevantie kan reglementair bepalen wat feit is.
2. Trekt dus het Feit in twijfel.
3. Inderdaad. Is dus niet afhankelijk van Feit en Waarheid. Toch?
4. Recht is waarheidstoetsing aan de hand van feiten. Met een bepaalde Moraal (zie politiek).

Smegma | 12-08-06 | 00:34

@Smegma 12-08-06 @ 00:27:
Het islamitisch denken wordt beperkt door de Qu'ran. De cultuur is alleen in staat om nieuwe ideeën te incorporeren als ze die verovert. Dat is het wezenlijke verschil.

koerbagh | 12-08-06 | 00:32

@Levereter 12-08-06 @ 00:29
Dan ben je toch verkeerd geinformeerd of heb je het niet gelezen. Ik reaguur net zo goed op koerbagh als ik het niet met hem eens ben. Dat gebeurt overigens zelden, dat wel.

Mexicano | 12-08-06 | 00:32

@@koerbagh 12-08-06 @ 00:25
Wat ik eigenlijk probeer te zeggen: welke verlichting ben jij van binnenuit ons?
Ben jij tof? Een leider?
Zij wij tof? Bladiebladiebla...
.
Verlichting van binnenuit. Is dat geen pleonasme of tautodialectianagreogrammidinges?
.
Verlichting bestaat niet.
Je gaat dood, en voordat doe je dingen. Aan jou te beslissen welke dingen.

Smegma | 12-08-06 | 00:30

@Mexicano: Ik weet dat jij een grote koerbagger groupie bent maar Smegma reageerde slechts op het "wijffie" van Koer.

Levereter | 12-08-06 | 00:29

@Smegma 12-08-06 @ 00:15
Je begint koerbagh voor "ventje" uit maken. Zwakte van jouw kant.
Even terugkomen op jouw onzinnige punten om de van Dale tegen te spreken.
1. Feit is feit. Wie dat bepaalt is irrelevant. Het gegeven staat vast.
2. Waarheid abstract? Is mogelijk, maar wat is daar tegen? En wat heeft een dogma met waarhied te maken?
3. Moraal: Ik denk dat de interpretatie van de zedelijkheid toch afhankelijk is van het land waar je woont.
4. Recht is zoals het omschreven is. Ik denk dat iedereen wel de defenitie weet van "recht=recht en krom=krom". In ieder land zijn de rechtsregels omschreven. Maar tussen de rechtsregels zoals wij die kennen kan een grote kloof zitten ten opzichte van landen.

Mexicano | 12-08-06 | 00:27

oops, sorry, 2x.
@koerbagh 12-08-06 @ 00:25
Wat is binnenuit tegenover buitenuit?
Wat is binnenuit niet anders dan binnen ons, of wij het nou zijn of zij, of wij?

Smegma | 12-08-06 | 00:27

@CoJoNes 12-08-06 @ 00:18
Da's geen feit.
Want als alles vergelijkbaar is, dan heeft vergelijken geen zin meer. Want tegen alles staat niets. Als je alles vergelijkt, is niets er nog steeds.

Smegma | 12-08-06 | 00:25

@Smegma 12-08-06 @ 00:15:
Het punt is dat de islam niet in staat is tot een verlichting van binnenuit.

@Rabarberke 12-08-06 @ 00:16:
Vergelijkbaar als in: naast elkaar leggen en vergelijken, maar dan moet je constateren dat de processen in een andere volgorde zijn verlopen en dus niet hetzelfde zijn.

koerbagh | 12-08-06 | 00:25

@Rabarberke 12-08-06 @ 00:16
Niets is vergelijkbaar en alles is relatief (dus ook waarheid en feit)

goudbrasem | 12-08-06 | 00:24

Ein frische und fröliche Krieg

Even vijftig jaar wachten en een Spielberg krijgt er vijf Oscars voor, "mooi aangrijpend gefilmd Steven, proficiat, maar a never ending story vond ik beter, fijne dag nog en slaap lekker."

9-buts | 12-08-06 | 00:24

@CoJoNes 12-08-06 @ 00:18
Da's geen feit.
Want als alles vergelijkbaar is, dan heeft vergelijken geen zin meer. Want tegen alles staat niets. Als je alles vergelijkt, is niets er nog steeds.

Smegma | 12-08-06 | 00:24

@daskapitalist
Er zijn ook mensen die vinden dat Bakoenin een vrijmetselende heaumeau was. (Nee, visualiseer dat maar even niet)

CoJoNes | 12-08-06 | 00:20

@Rabarberke 12-08-06 @ 00:16
Da's waar en tevens een feit.

CoJoNes | 12-08-06 | 00:18

@bakoenin 11-08-06 @ 23:45
er zijn ook mensen die zeggen dat bakoenin den eerste anarchist was...

daskapitalist | 12-08-06 | 00:18

Alles is vergelijkbaar.

Rabarberke | 12-08-06 | 00:16

@koerbagh 12-08-06 @ 00:12
Wie leest nou al die comments. Dat je nu pas tot je eigen point moet komen, maakt me bang dat ik tegen een dove heb lopen ageren.
Dus, wat is nu je point?
Ventje?

Smegma | 12-08-06 | 00:15

@Smegma 12-08-06 @ 00:02:
Lees even terug, dan weet je wat het punt is... Ik ben niet over de Nederlandse Gouden Eeuw begonnen, als je de discussie gewoon netjes volgt hoef je geen domme vragen te stellen. Het begon met bakoenin @ 22:18, en vernuft en Grote Pier meenden zich daarmee te moeten bemoeien door de Nederlandse Gouden Eeuw erbij te halen die nu juist helemaal niet vergelijkbaar is met die van de Islam in de middeleeuwen. Dat is het hele punt. Lezen wijffie, lezen... En dan een beetje nadenken. En pas dan wat doms gaan roepen. Scheelt me een boel tijd en typewerk.

koerbagh | 12-08-06 | 00:12

@Smegma 12-08-06 @ 00:02
@koerbagh 11-08-06 @ 23:58 natuurlijk. je wilt toch niet tot jezelf bekennen dat je tegen jezelf lult? Pfff.

Smegma | 12-08-06 | 00:03

@Smegma 11-08-06 @ 23:58
Je pre-oppucatie met de VOC is schattig, maar alleen maar een angel in je eigen verhaal.
Ik zal niet ontkennen dat inderdaad een deel van de Gouden Eeuw rondom de VOC gedrapeerd is.
De VOC was niet alleen een heel slim handelsidee, en heeft NL (tijdelijk) tot een grootmacht gemaakt a la VS, het was ook een onderdeel van strategie tot militaire overheersing.
Niet gelukt. Economisch waren we toch te afhankelijk.
Schattig.
Maar wat is nu je punt?

Smegma | 12-08-06 | 00:02

Nou die politionele acties waren ook niet mals moet ik zeggen. Nederland ging toen wel erg hard te keer om haar invloed in Indonesie te doen blijven gelden.

Rabarberke | 12-08-06 | 00:02

Hmm ik voel dat de oorlogskoorts toegeslagen heeft, de avontuurkick, de tough stories. Nog even en de verslaggever neemt ontslag en gaat aan de zijde van Hezbollah vechten, net als toen ergens in 93, toen Lucasdelinkselul nog luiers in de achterhoek volscheet, die 'ervaren journalist' van Vanguardia in Kroatie ontslag nam en aan de zijde van de Kroaten ging vechten nadat hij alle propaganda als zoete koek had geslikt en alles was vergeten wat hij als journalist had geleerd. Doornbom is kandidaat voor zo'n career move. Hij gelooft al heilig in goed en kwaad en het kan niet lang meer duren of de pen is 'm als wapen niet effectief genoeg meer.

Rabarberke | 11-08-06 | 23:59

@daskapitalist 11-08-06 @ 23:55
Shit, je hebt gelijk. Toen heeft de VS zich toch echt goed vergist.......
Leve Luns?

Smegma | 11-08-06 | 23:58

@Smegma 11-08-06 @ 23:48:
Het zijn niet mijn definities, het zijn die van Van Dale. Jij vecht ze aan en wil er blijkbaar een andere defintie aan geven. Ik vind het prima, kom maar op dan. Als je wat anders wilt, zul je dat zelf moeten definieren. Een dergelijke Socratische methode is wel leuk, maar ik trap er niet in.
Maar goed, een feit is bijvoorbeeld is dat de VOC een handelsonderneming was, en handel dreef in Azië. Ja, kijk... dat kun je wel allemaal gaan ontkennen, maar dan is het einde zoek. Dat feit is gedocumenteerd, vastgelegd en het bronmateriaal is allemaal terug te vinden en het Rijksarchief in Den Haag, naast het Centraal Station, als ook in talloze archieven over de hele wereld.

Maar nogmaals, wat wil je hier nu allemaal mee zeggen? Jij begint over moraal, heb ik het niet over gehad. De geschiedenis heeft geen moraal, hooguit historici (en dan zijn het slechte historici). Recht? Ik heb het niet over recht gehad. Daar begin jij over. In welke context? Volgens welk systeem?
Wees eens duidelijk en zeg even wat je nu eigenlijk wilt zeggen. Het blijft nu een beetje hangen tussen niets en gebakken lucht.

koerbagh | 11-08-06 | 23:58

@vernuft 11-08-06 @ 23:41
ah, de politionele acties. toen werd nederland door de verenigde nazies verhinderd om door te zetten. zodoende werd indonesie in de 50 jaar lange hel van het communisme geworpen, met allerlei uitroeiingen van ethnische minderheden tot gevolg. idd niet echt prettig nee.

daskapitalist | 11-08-06 | 23:55

@koerbagh 11-08-06 @ 23:44
Even naar jouw definities:
1. Feit: waarvan de werkelijkheid vaststaat. ? Door wie bepaald?
2. Waarheid: blijkbaar abstracter, religieuzer, dogmatischer, romantischer?
3. Moraal: door wie bepaald? Door de Waarheid? Of door het Feit?
4. Recht: in wiens/wier dienst? In dienst van het Feit, van de Waarheid, of van de Moraal? Of van het Recht zelf?

Smegma | 11-08-06 | 23:48

Iemand nog een spellchecker beschikbaar voor Doornbom?

Rabarberke | 11-08-06 | 23:48

koerbagh 11-08-06 @ 23:32

Adriaan Koerbagh, de eerste Nederlandse Libertarier, althans zo wil de geschiedsschrijving ons doen geloven.

bakoenin | 11-08-06 | 23:45

@Blauw 11-08-06 @ 23:37
Patat bakken doe je voor je afnemer. Je bakt ze slap, krokant, of gwoon gemengd met zwarte randjes, eventueel met spiraaltjes eringekocht.
Aangezien je afnemer bent (of je moet zo laag en jaloers zijn dat je iets anders denkt te zijn), moet je genoeden nemen met een broodje tartaar van de Febo, nadat je culinair hebt gebakkelijd met je Fiancee.

Smegma | 11-08-06 | 23:45

@Smegma 11-08-06 @ 23:34:
Ik weet niet waar jij je semantiek vandaan haalt, maar ik beperk me bij het bedienen van de Nederlandse Taal op de lexicografie van Van Dale:

feit (het ~, ~en)
1 gebeurtenis of omstandigheid waarvan de werkelijkheid vaststaat => feitelijkheid, waarheid

waar·heid (de ~ (v.))
1 het ware, de overeenstemming tussen een denkbeeld, een verhaal of een bericht en de zaak zoals zij is
2 iets dat waar is => feit

mo·raal (de ~ (v.))
1 de heersende zeden en gebruiken => moraliteit, moreel, zedelijkheid
2 iemands voorstelling van goed en slecht => ethiek
3 moreel
4 zedenles, lering => moralisatie

recht (het ~)
1 rechtvaardigheid, gerechtigheid
2 (~en) geheel van rechtsregels
3 het doen van een gerechtelijke uitspraak in overeenstemming met de wettelijke voorschriften en bepalingen => rechtspraak
4 (~en) zaak of omstandigheid die men mag opeisen

Dus als een feit geen waarheid is, wat is het dan?
Verder heb ik alweer geen idee wat je met je comment wilt zeggen, anders dan een beetje dom stangen.

koerbagh | 11-08-06 | 23:44

@daskapitalist
Nou nog eentje dan.. Beschaving is relatief en hangt er helemaal vanaf van welk kant je het bekijkt.

Mijn grootvader heeft heel wat dorpjes in Indonesie van de 'beschaving' gered door ze plat te branden met zijn eenheid. Dat is althans wat ik ervan begrepen had. Hij wilde er nooit over praten.

vernuft | 11-08-06 | 23:41

"We mogen dan in Lelystad naar SBS kijken en Sp!ts lezen, maar blind zijn we niet."

Maar blind zijn we niet.

Ik hoop dat dit door een van jullie stagiars is geschreven. Maar wat zitten jullie er walgelijk naast. Ik hoop dat Geenstijl zich gauw genoeg realiseert dat zij enkel goed is om over de snor van de Eigen Huis en Tuin man te berichten en dat ie zijn haar heeft geverfd. Meer niet.

Schoenmaker houd u bij uw leest.

En wie dat niet begrijpt, kan beter patat gaan bakken.

Blauw | 11-08-06 | 23:37

@koerbagh 11-08-06 @ 23:29
Nee, maar feiten zijn geen Waarheden. Feiten zijn gefundeerde Gezichtspunten.
En De Moraal en Het Recht worden bedacht door de Overwinnaar.
En aangezien wij allemaal volgelingetjes zijn van de Destijdse Overwinnaar, zijn we zoveel later zoveel beter.
Zonder stil te staan bij de vraag of we op onze lauweren kunnen rusten, of door moeten gaan met het gevecht.
Het gevecht voor Feit, voor Waarheid, voor Moraal, voor Recht, om te Overwinnen.

Smegma | 11-08-06 | 23:34

@koerbagh 11-08-06 @ 23:29
smegma is blijkbaar in de romantische vooronderstelling dat al die primitieve volkjes toen beschaafd waren. das natuurlijk niet waar.

daskapitalist | 11-08-06 | 23:34

@vernuft 11-08-06 @ 23:24:
Weest Gegroet heb ik in dit topic nog niet voorbij zien komen. Volgens mij is hij op vakantie.

koerbagh | 11-08-06 | 23:32

@Smegma 11-08-06 @ 23:17:
Nee hoor, we hebben het over de gouden eeuw, niet over de periode van kolonisatie die daarop volgde en in de 19e en 20e eeuw pas haar hoogtepunt bereikte. Ook dat is overigens prima uit te leggen. En wat Suriname betreft: Zonder Nederland en de WIC had Suriname niet eens bestaan.
Geschiedenis is geen vak van meningen of politiek correct geblaat. Je hebt het over historische feiten op basis van bronmateriaal en dat kun je interpreteren en beschouwen. Aan de gebeurde feiten zelf kun je niets veranderen.

koerbagh | 11-08-06 | 23:29

@bakoenin 11-08-06 @ 23:25
Om met vernuft te spreken:
Fok > Geen Fok > Voorbij Fok > ..... > Geen Stijl

Smegma | 11-08-06 | 23:27

Smegma 11-08-06 @ 23:22
Dit is geen Fok, maar VOORBIJFOK, verschrikkelijk geinige kloothommels

bakoenin | 11-08-06 | 23:25

@allen
Is iedereen dronken of zo?
Het ging over de Green Helmet Guy en over nu hebben we het ineens over homo erotische films, porno in Islam landen en de Gouden Eeuw.

Propaganda zuigt.

Weest gegroet.

vernuft | 11-08-06 | 23:24

@bakoenin 11-08-06 @ 23:19
castro haast deaud, das idd lachen geblazen!

daskapitalist | 11-08-06 | 23:23

@bakoenin 11-08-06 @ 23:19
Ach.
Ik wou dat ik kon discussieren met een ieder zoals op Fok.
Helaas heb ik er krachttermen bij nodig als iemand niet wil luisteren.......
En aangezien we hier allemaal een andere mening hebben, hebben we een hoop krachttermen nodig...

Smegma | 11-08-06 | 23:22

koerbagh 11-08-06 @ 21:55
Na deze laatste opmerking heb ik MAXIMO (de schreeuwerd) niet meer teruggezien. Het is ook logisch, MAXIMO reageert vaak op een voor hem negatieve reactie met scheldwoorden. Dit om zijn reactie kracht bij te zetten, want met echt goed onderbouwde argumenten lukt hem dat niet.
Het is bewonderingswaardig hoe jij op een rustige, fatsoenlijke en zeer goed beargumenteerde wijze deze klojo een tijdlang van commentaar hebt voorzien.

Mexicano | 11-08-06 | 23:22

@koerbagh 11-08-06 @ 23:12
Ik hoop niet dat je ooit dit verhaal gaat afsteken in een Surinaamse of Indonesische kleuterklas.
Want er gaan denk ik heel wat vingertjes omhoog....

Smegma | 11-08-06 | 23:17

@Grote Pier 11-08-06 @ 23:04:
Eh nee... beter opletten in sgool. (hebben ze die nog in Friesland?)
Daar zit toch minstens 500 jaar tussen. Bovendien bestond onze gouden eeuw niet uit roven en plunderen maar uit handel. Voornamelijk Oostzee-handel. Pas later ging de VOC erop uit. Maar ook dat was primair een handelsonderming. Oorlogen werden vooral gevoerd met Spanjaarden en Portugezen niet met de handelspartners. U is verbazingwekkend slecht op de hoogte van de Vaderlandse geschiedenis.

koerbagh | 11-08-06 | 23:12

@vernuft 11-08-06 @ 23:02
Dat we voorbij het punt van decadentie zijn: ben ik met je eens.
.
Of dat onze ondergang is?
Nee. Itt tot Rome zijn WE nog geografisch aan het groeien.
.
Dus we zijn bijna zover dat ik niet alleen serene vrouwen onsereen maak, en getrouwde vrouwen tot sexuele slavernij verneder..... maar dat ik ook nog een porno-dvd'tje moet kopen voor eur 25 daar waar jij woont.

Smegma | 11-08-06 | 23:06

@koerbagh 11-08-06 @ 22:25
Was dat niet de zelfde tijd dat we hier in NL onze gouden eeuw bij elkaar roofden en plunderden?

Grote Pier | 11-08-06 | 23:04

@Smegma 11-08-06 @ 22:38
Hoeft ook helemaal niet.
En hoe meer Arabische schonen je ziet (en dan bedoel ik niet de doorsnee Arabische vrouw in Nederland) hoe minder zin je uberhaupt in porno hebt. De sereniteit die hier heel normaal is kom je in Nederland nauwelijks tegen. Ik ben gek op serene vrouwen. Handel in porno is hier inderdaad niet zo groot als in Nederland. Net als drugs trouwens. Maar ik kan wel porno DVD's kopen voor ongeveer 3 Euro, netjes aan de deur afgeleverd door een Chinees chikkie. Niet gekocht, maar het kan wel. En als ik een hoereloper zou zijn; er zijn er hier meer als in Amsterdam. Stukken goedkoper ook nog. Dus, de boodschap is: homo's ok, maar wel prive. Zo heeft elke maatschappij zijn hypocrisie.

vernuft | 11-08-06 | 23:02

@koerbagh 11-08-06 @ 22:57
Een gemeenschappelijke psyche of cultuur, is een aanname. Tekend dat men nog steeds aan het vechten is tussen cultuur en mens, terwijl de aanname nog niet eens bewezen is.
.
Jij beweert dat het Christendom / Het Westen nog steeds in ontwikkeling is, terwijl DE Moslim op een dood punt is gekomen, en alleen nog maar hakt.
.
Dit is nou echt een voorbeeld van de huidige angst. Een resultaat van het creeeren van een vijandbeeld: zij zijn dommer, maar heeeeel gevaarlijk.
.
Zucht.

Smegma | 11-08-06 | 23:02

@Smegma 11-08-06 @ 22:53:
Asynchroon betekent niet dat sociologische en psychologische politieke processen niet identiek zouden zijn. Het hele punt bij de Islam is de overtuiging dat de godsdienst te vuur en te zwaard moet worden verspreid. Verder begrijp ik niet wat je er mee wilt zeggen.

koerbagh | 11-08-06 | 22:57

@koerbagh 11-08-06 @ 22:50
De geschiedenis van het Christendom en de gs van de Islam kun je niet anders dan asynchroon zien.
Toch? Dat ben je met mee eens.....?
Het indelen van wel of niet cycli kun je dus niet ophangen aan een blauwdruk van de Westerse wereld.

Smegma | 11-08-06 | 22:53

@vernuft 11-08-06 @ 22:45:
Nee, in onze gouden eeuw was de werelddominantie nu juist het gevolg van wetenschappelijke en technologische innovatie. In de Islam was dat net andersom.

koerbagh | 11-08-06 | 22:52

@gentle giant 11-08-06 @ 22:47
Hier krijg ik nou weer een anti-Gretta gevoel van.
Of beter gezegd. Een vechtende vrouw die weduwe is, vecht tegen de bierkaai.

Smegma | 11-08-06 | 22:50

@Smegma 11-08-06 @ 22:41:
Als ik De Verlichting (historisch tijdvak) bedoel schrijf ik dat wel met een hoofdletter. Ook in de hoge middeleeuwen was er een verlichtingsgolf in Europa.
en.wikipedia.org/wiki/Twelfth-Century_...

koerbagh | 11-08-06 | 22:50

koerbagh 11-08-06 @ 22:25
Een beetje zoals onze Gouden Eeuw dus?

vernuft | 11-08-06 | 22:45

@koerbagh 11-08-06 @ 22:42
Ok.
Maar neem mijn advies: als je haar leukt vind, maar ze wordt routineus, ga kijken.
.
Of dump haar gewoon.

Smegma | 11-08-06 | 22:44

@morrizz: jammer dat je nu ondergedoken zit. Volgende topic zit je ongetwijfeld weer met een grote bek richting mij te blaffen. Maar zodra je inhoudelijk repliek krijgt, ben je nergens te bekennen.

bwahaha | 11-08-06 | 22:42

@Smegma 11-08-06 @ 22:34:
Hoeft niet. Mijn vriendin is bloedmooi. En bovendien zijn mijn ogen altijd open. Ik hoef me niet aan blote plaatjes op het internet te verlekkeren. En geloof me, er is genoeg variatie in het spel.

koerbagh | 11-08-06 | 22:42

@koerbagh 11-08-06 @ 22:38
Europa pas vanaf de Verlichting?
Goeie redenatie!

Smegma | 11-08-06 | 22:41

bakoenin 11-08-06 @ 22:18
Zonder meer mee eens, geloof mij nou, ik moet niets hebben van welk soort fundamentalisme dan ook, het punt is, hoe meer je een groepering aanvalt, ook al is het maar verbaal, hoe meer ze zich in hun pantser terugtrekken, ofwel contraproductief. Deze volkeren zullen zelf aan hun verlichting moeten werken, het enige wat wij kunnen doen is ze de hand te reiken als ze zover zijn. En nee, erin bombarderen van die goeie westerse normen en waarden zie ik ook niet als zinvol...

bubka | 11-08-06 | 22:40

@vernuft 11-08-06 @ 22:32
Hoho. Geen homo-erotische pornofilms opnemen in je achterduin hoor....... want dan hang je binnen twee weken aan de hoogwerker die momenteel gebruikt wordt om het VN-gebouw een blok daar bij jouw verder af te bouwen...

Smegma | 11-08-06 | 22:38

@bakoenin 11-08-06 @ 22:28:
Nee, je begrijpt het niet.
Europa: verlichting → wtenschappelijke ontwikkeling → heerschappij, dominantie
Islam: verovering → heerschappij, dominantie → wetenschappelijke ontwikkeling
Het is juist een verschil, geen overeenkomst.

koerbagh | 11-08-06 | 22:38

@koerbagh 11-08-06 @ 22:28
Ja, maar je kunt haar beter verlekkeren als je eerst naar mooie meisjes hebt gekeken. Zo hou je de variatie in het spel.
Anders krijg jij de schuld dat je niet inventief genoeg bent.......
Gewoon naar sloeries op straat, het mantelpakje op je werk, of naar haar zus kijken: dat opent een hele wereld binnen jullie eigen relatie.
hot.

Smegma | 11-08-06 | 22:34

@superjan

Als een volk dat in de rondte gaat trappen omdat ze zich in het nauw gedreven voelen.

Omani's zijn zeer vredelievende mensen, maar toch 90% moslims.. Saudi Arabie, de bakermat van de Islam brengt vreemd genoeg ook weinig extremisten voort.

@smegma
Lache :). Ik woon gewoon open en bloot tussen de locals hier. Compound ja, maar iedereen heeft hier een muur (ongeveer 1.80 meter) om zijn villa staan om het zand niet in je tuin en zwembad te laten blazen. Er is hier namelijk veel zand, weinig regen en af en toe flink wat wind.

vernuft | 11-08-06 | 22:32

-=PyP=- 11-08-06 @ 22:29
Pilletje genomen ??

bakoenin | 11-08-06 | 22:30

Dit is de fucking kutzooi die oorlog heet, en is het gevolg van de wereldwijde mogelijkheid tot communicatie (lees: leugens).

-=PyP=- | 11-08-06 | 22:29

@Smegma 11-08-06 @ 22:20:
Ik doe aan ad-block in Firefox. Dat surft sneller en leidt minder af. Bovendien wil m'n vriendin dat ik me aan haar verlekker, niet aan blote meisjes op het internet.

koerbagh | 11-08-06 | 22:28

koerbagh 11-08-06 @ 22:25
Juist en sindsdien is het in een neerwaartse spiraal terecht gekomen, terwijl in Europa de verlichting zijn sporen naliet, waardoor het christendom zich positief ontwikkelde.

bakoenin | 11-08-06 | 22:28

@bakoenin 11-08-06 @ 22:18:
Onzin. In de middeleeuwen beleefde Islam zijn gouden tijd, met ongekende welvaart, wetenschap en technologie. Allemaal gefinancierd met plundering en verovering... dat dan weer wel.
en.wikipedia.org/wiki/Islamic_Golden_A...

koerbagh | 11-08-06 | 22:25

@CoJoNes 11-08-06
En laat dat nu net ook in de bijbel staan, toeval? Nog steeds zijn er types op de veluwe die niet bereid zijn om ook maar een woord van de bijbel in twijfel te trekken. Of, weet je wat, vraag dat eens aan sjorsie bush

bubka | 11-08-06 | 22:25

OversteKarremans 11-08-06 @ 22:15

Hee ouwe krijg je nog wel eens kadootjes ?
Een fijn presentje van Mladic, daar zijn gelukkig ook wat moslims opgeruimd he, in Srebrenica.

bakoenin | 11-08-06 | 22:24

@CoJoNes 11-08-06 @ 22:20
Dan weet je dus dat bijna elke Moslim een afvallige is, want ze hebben me nog steeds niet onthoofd....
.
BTW: er is secundaire literatuur, naast de Koran. Schriftgeleerden volgen over het algemeen hun geweten, en als die niet toepasbaar is, dan schrijven ze de literatuur zelf
.
De Koran wordt nog steeds geschreven.
.
Alleen bij de Bijbel had men het makkelijk: niemand die het bijhield of archiveerde........ Tegenwoordig met het Internet, en electronica, moeten mensen OF opstaan OF de letter volgen......

Smegma | 11-08-06 | 22:23

goeie oren, t lijkt wel een vleermuis.

superjan | 11-08-06 | 22:23

Check NOVA dan. Slachtoffers.

CoJoNes | 11-08-06 | 22:21

@CoJoNes
Al wat gebladerd in die bijbelboeken? En, nu gelijk het joodse volk en ons geloof van je afgeworpen en veroordeeld als barbaars? nee, toch, is ook een beetje onzin, net als het gesmijt met koranteksten, danwel bijbelteksten, anders blijven we bezig, ik was net voor het eerst in jaren weer bezig in richteren, moet je niet doen net voor het slapen gaan, gauw over naar onze tijd...

bubka | 11-08-06 | 22:20

@koerbagh 11-08-06 @ 22:16
Heb je misschien meer foto's van MissyDoou?
(Onderin, "meet your area").
Of heet ze in jouw regio anders?

Smegma | 11-08-06 | 22:20

@Smegma
Dan snap jij dus niet hoe de Islam werkt en moet je lekker op het Viva forum gaan reaguren. Islam 1.01: De Koran is het letterlijke woord van Allah, niet interpretabel en een ieder die er aan twijfelt is een afvallige.

CoJoNes | 11-08-06 | 22:20

bubka 11-08-06 @ 22:10

Het christendom heeft zich door de eeuwen heen positiever ontwikkeld dan de Islam, wat met wetenschap en welvaart te maken heeft.
De Islam is juist fundamentalistch geworden, en zit nog steeds in een neergaande spiraal.
Ze zukken de verlichting nog moeten meemaken, maar dat gaat niet door het erin te schieten.
En met fascisme heeft het niets te maken, maar een gruweldaad door een moslim fanaticus net zo erg is als een gruweldaad van een fascist of communist.
Plak alleen het juiste etiketje op de juiste groepering anders krijg ja van die onzuivere discussies

bakoenin | 11-08-06 | 22:18

CoJoNes 11-08-06 @ 22:14
Ik zeg: als mensen letterlijk uitvoeren wat ze lezen, dan zijn ze dom.
.
Als mensen letterlijk de wet uitleggen, dan zijn ze dom.
.
En Verdonk is van de VVD.
.
En mensen met opportunisme kiezen voor de VVD.
.
En Mussolini noemde zichzelf Socialist.
.
Voordat hij Fascist werd.

Smegma | 11-08-06 | 22:17

Die linkse rakker heeft de gewraakte tekst verwijderd, blijkbaar toch niet zo zeker van zijn zaak, ik zie het nog wel via zijn zoekfunctie...

search.blogger.com/?q=een+vriend+van+m...

OversteKarremans | 11-08-06 | 22:15

@vernuft 11-08-06 @ 22:10
Van welk bedrijf is de compound waarin je woont?
G-Star?

Smegma | 11-08-06 | 22:15

@Smegma
Ho!! Daar ga je de fout in. De Qu'ran is Allah's letterlijke woord aan Mo. Daarom dus niet interpreteerbaar. Jij stelt dus dat alle moslims domme mensen zijn en dat is een andere discussie.

CoJoNes | 11-08-06 | 22:14

@vernuft> zonder gekheid, goed om te horen dat het in het mij totaal onbekende oman zo'n gezellig sodom en gomorra is. Hoe denken ze over jeauden?

superjan | 11-08-06 | 22:13

@De Intrigant 11-08-06 @ 22:10
Ah, leuke fotoshop.

Smegma | 11-08-06 | 22:12

@vernuft> wacht, ik kom er aan!

superjan | 11-08-06 | 22:11

@CoJoNes 11-08-06 @ 22:08
Ja maar CoJoNes, heeft Allah het boek zelf opgeschreven? Nee!
Dus het zijn de schrijvers die fout zijn....
Maar die zijn al dood.....
.
En mensen die uitvoeren wat ze lezen zijn domme mensen.

Smegma | 11-08-06 | 22:11

@CoJoNes
Is waar, de meeste verlichte christenen houden het nieuwe testament aan hoewel het nog steeds, samen met het oude, een boek is, de bijbel. Dussss, en dat was mijn punt, kun je een geloof niet als fascistisch of moorddadig bestempelen omdat in de oude beginteksten dingen staan die nu afschuwelijk overkomen, niet het christendom maar ook niet de islam..

bubka | 11-08-06 | 22:10

wow cojones!

superjan | 11-08-06 | 22:10

@Smegma
1 keertje refreshen daar.

De Intrigant | 11-08-06 | 22:10

@superjan weet er kennelijk alles van...

In Oman wonen relatief gezien meer homo's dan in Nederland. Zelfs de Sultan is het en iedereen weet het. In Saudi Arabie doen hetro mannen er ook minder moeilijk over als in Nederland. Vrouwen heb ik er niet gesproken. Verder zie je hier meer mannen arm in arm over straat lopen als in Nederland. Bij de Harvey Nichols alhier heb je een herenkleding merk dat Pink heet of zo met heel veel roze kledingstukken. Ik draag alleen niet graag roze, liever paars en donkerblauw. Waar had je het nou over?

vernuft | 11-08-06 | 22:10

koerbagh 11-08-06 @ 22:08

Kan de pagina niet vinden.

Smegma | 11-08-06 | 22:09

Nou vooruit bubbka, eentje dan:

Adiyy ibn Hatim asked Allah's Messenger (SAWS): 'Who it was that evoked Allah's anger?' He said, "It was the Jews." - Tafseer Ibn Katheer

CoJoNes | 11-08-06 | 22:08

@smegma> superjan is 1/128 ste

superjan | 11-08-06 | 22:07

@superjan 11-08-06 @ 22:03
die secretary beckett zal haar aandeel superjans wel gehad hebben. rilling.

daskapitalist | 11-08-06 | 22:05

@bakoenin 11-08-06 @ 21:59
Hitler schijnt ook een beetje Jood geweest te zijn.
Ach.
Laten we het maar erkennen..... WE ZIJN ALLEMAAL EEN BEETJE JOOD !!!....
We neuken wat af (omdat het plezier geworden is, geen noodzaak meer) en niemand weet meer hoe zijn familielijn in elkaar zit....
.
* Wil iedereen die geen joods bloed heeft opstaan? Dat is namelijk een racist ! *

Smegma | 11-08-06 | 22:05

@bubka 11-08-06 @ 21:58:
Wat ik daarmee aantoon (ja, ik toon iets aan, in tegenstelling tot jij die maar iets roept) is dat jij geen gelijk hebt dat Joden en Arabieren al eeuwen lang gezellig naast elkaar wonen in het midden-oosten. Ik kom niet "weer" aan met die slag in 600, dit is de eerste maal dat ik daarnaar link. Overigens las ik net ook een aardig stukje van WJ Ouweneel (een protestants-gggggrrristelijke prof., dus verder niet al te serieus te nemen) Het is wel een treffende analyse van het jodendom versus de Islam. Ik kan er althans geen feitelijke onjuistheden in ontdekken.
www.zoektocht.net/israel/israelart3.ht...

koerbagh | 11-08-06 | 22:04

een heerlijke milf op cnn

superjan | 11-08-06 | 22:03

@koerbagh 11-08-06 @ 21:55
Het is juist de regen die ONS sterk maakt. Jongens van Jan de Wit. Uit de KLEI getrokken. WIJ doen de kap af als het regent, wat dat onderscheid ONS van de IMMIGRANTEN. Of beter gezegd, van IEDEREEN die er anders uitziet, dat is, geen arier is.........
.
Zo sarcastisch genoeg?

Smegma | 11-08-06 | 22:02

@bubka
Ten eerste: Het moderne christendom is gebaseerd op het Nieuwe testament, maar leuk geprobeerd.
Ten tweede: Als jij van mij vraagt passages uit de Koran te noemen waarin aangezet wordt de Joden uit te roeien, zal ik die met alle plezier morgen voor je posten. Ik ga zo de deur uit. Maar wees eens eerlijk, je weet dondersgoed dat het er in staat.
@bakoenin
Sorry, ik houd woord.

CoJoNes | 11-08-06 | 22:00

@vernuft> om dat ze jou dat niet aan je neus gaan hangen dhimmie.
Doe eens een makabi shirtje aan of koop eens een roze polo. ben benieuwd naar de reacties.

superjan | 11-08-06 | 22:00

daskapitalist 11-08-06 @ 21:47
Marx was ook een Jood en de gehele linkse intelligentsia over een spectrum van syndicalisme tot aan sociaal democratie hebben als leidende figuren Joden gehad.
lenin Trotsky Bernstein Luxembourg Kautsky ga maar door....

bakoenin | 11-08-06 | 21:59

@koerbagh
O, dus het gaat jou slechts om het belang van de Europeanen? Nou, volgens mij komen die aardig overeen met die van het midden-oosten, komt dat goed uit, als het daar rustig is, hebben wij het des te beter... En dat doe je niet door een land in puin te gooien...
En nou kom je weer met die slag in 600... Hebben joden al die volgende eeuwen daar dan geen pogroms meer meegemaakt? Joh, dat hadden die joden hier moeten weten!

bubka | 11-08-06 | 21:58

@bottehond 11-08-06 @ 21:05

Bla bla bla

Trek dat keyboard eens uit je computer en ga zelf eens even op reis om te kijken hoe ver je mening van de realiteit verwijderd is. Ik ben nu in 5 Islamitiche landen geweest (en ben er nog steeds) en kom jouw soort redevoeringen over moslims willen dit en dat nergens tegen als ik met mensen praat.

Hoe zou dat toch komen?

vernuft | 11-08-06 | 21:58

@bakoenin> ja daar heb je een punt. ben benieuwd hoe het zit ,want herr schinkelgruber profileerde zich wel degelijk als nationaal socialist tog?

superjan | 11-08-06 | 21:56

@MAXIMO 11-08-06 @ 21:43:
In tegenstelling tot jij en je islamo-fascistische vriendjes die Israel en de Joden van de aardbodem willen vegen.
Goedenacht? Waar ga je heen? Naar die open plek in het bos waar je brandende kruizen gaat aanbidden? Vergeet je je witte kap niet mee te nemen bij dat laken? Het kan namelijk gaan regenen.

koerbagh | 11-08-06 | 21:55

@vernuft 11-08-06 @ 21:52
Het lijkt me meer dat een aantal mensen zitten te vechten om een stukje vruchtbare grond.
Welke Religie, Ideologie, Historisch Besefding, Strategie of Opportunisme hen dan ook motiveert.......

Smegma | 11-08-06 | 21:55

CoJoNes 11-08-06 @ 21:41
Ja dat beweer ik , en je hoeft mijn posts niet te lezen, Hitler is aan de macht gekomen met kapitaal van de duitse groot industrie, en die hadden het niet zo op socialisten.
Ooit gehoord van de bruine knokploegen die vergaderingen in elkaar mepten. De Uniformen zijn door Krupp betaalt, evenzo het projectje Peenemunde
Ook Mussolini heeft zijn kapitaal bij het bedrijfsleven vandaan gehaald, want ze waren zo blij dat de treinen op tijd reden .

bakoenin | 11-08-06 | 21:54

Smagma> het nationaal socialisme boefie.

superjan | 11-08-06 | 21:53

@smegma
De enige rede dat het daar zo extra groen is (wat overigens in meer plaatsen in die omgeving het geval is, minus het extra) is dat de Israeliersch nu eenmaal niet goed kunnen overleven in een droog en zanderig klimaat. Waarom is dat zo? Omdat ze eerst elders woonden en door onze ouders zijn weggejaagd omdat de Europeanen zo'n aardig en gastvrij stelletje landen zijn. Wir haben es nicht...

vernuft | 11-08-06 | 21:52

@CoJoNes
Naam en paard, vrind, ik heb em hier naast me liggen, meende hem aardig doorgespit te hebben (net als de bijbel trouwens dodelijk, dat wel, saai) maar jij wijst mij op een paar vergeten, totaal buiten de context vallende teksten, dus, noem maar op.....
Zal ik jou dan vast maar bestoken met wat bijbelboeken, toch de grondlegger van onze beschaafde maatschappij, te noemen die qua bloeddorst mein kampf doen verbleken? okee, hier dan, Richteren (vooral dat stukje lezen waarin er werd afgerekend met die vermaleide filisteinen, er mocht zelfs geen dier in leven blijven) 1koningen, 2koningen, numerie, en ga zo maar door, nee, fijn boekie, joh....

bubka | 11-08-06 | 21:50

@bubka 11-08-06 @ 21:36:
Nee het gaat erom waar de belangen van een Europeaan liggen. Niet bij de islam. En ja, je hebt gelijk hoor... Joden worden al eeuwenlang omarmt door de Arabieren *kuch*....
nl.wikipedia.org/wiki/Slag_bij_Khaybar...

koerbagh | 11-08-06 | 21:49

@superjan 11-08-06 @ 21:46
Welk socialisme dan?
De Marxisten? De Engels-economisch-.... isten? De Leninisten? De Anarchisten? De Bakoenisten? De Stalinisten? De Nationaal-Socialisten?
.

Smegma | 11-08-06 | 21:49

@Smegma
ja laten men vooral niet vergeten hoeveel joden stalin wel niet de dood ingeholpen heeft.

daskapitalist | 11-08-06 | 21:47

@smegma> nee joh. het jedem gleich unter dem fuhrer is wel degelijk een socialistisch principe.

superjan | 11-08-06 | 21:46

@CoJoNes 11-08-06 @ 21:41
Natuurlijk heeft het Nationaal Socialisme nix te maken met het Socialisme.
Hitler koos alleen maar de naam (van de partij) om een groter deel van de bevolking aan te spreken.
En, zoals men weet, dat was uiteindelijk bijna heel Duitsland.

Smegma | 11-08-06 | 21:43

@koerbagh
Je bent vooruit gegaan, nu ken je tenminste ze bestaansrecht toe.
Ik ben trots, ga hier verder.
Goedennacht.

MAXIMO | 11-08-06 | 21:43

@cojones> we hebben een troost.. ze haten elkaar nog meer dan ons. de soennies en de sjiieten en de soeffies en de salafisten en ga zo maar door.

superjan | 11-08-06 | 21:43

@bakoenin 11-08-06 @ 21:38
;-) Dat is wat ik zeg. Opportunisten.
En die vinden een betere voedingsbodem bij individualistische, rechtse partijen, dan bij meedenkende, linkse partijen (niet collectieve partijen, want dat is niet meer cool, na Stalin)

Smegma | 11-08-06 | 21:42

@bakoenin
Alsjeblieft zeg, als jij met droge ogen durft te beweren dat het nationaal Socialisme niets met het socialisme heeft te maken, dan stop ik bij deze volledig met het lezen van je posts

CoJoNes | 11-08-06 | 21:41

Smegma 11-08-06 @ 21:34

Jezelf iets noemen betekent niet dat je dat ook bent, niet maar dan ook niets van Mussolini's en Hitlers daden hebben ook maar iets met het socialisme te maken gehad.
Het waren opportunisten.

bakoenin | 11-08-06 | 21:38

@bubbka
Lees de Koran en een paar Haddiths en je weet zelf de volgende keer ook, dat de islam zich ten doel stelt de Joden uit te moorden.

CoJoNes | 11-08-06 | 21:38

@koerbagh
Dus, omdat in 1500 een stel muzelmannen aan de poorten van Wenen stonden moet ik nu ineens een apocalyptisch gevaar waarnemen? kom op, zeg! Nee, in die tijd waren wij van die lievertjes, gelukkig maar... En daar ging dit helemaal niet om, het ging erom dat joden en moslims tot eind 19e eeuw gewoon samen konden leven en dat wij dat met onze politieke spelletjes hebben vergalt, dat was de stelling!

bubka | 11-08-06 | 21:36

@bakoenin 11-08-06 @ 21:31
Mussolini was wel degelijk een zelfbenoemde socialist, lees: revolutionaire, in het vooroorlogse Duitsland en Italie.
Het loonde hem alleen meer om een andere politieke richting te kiezen, eentje met meer macht.
Hitler had ook een PvdA'er of GroenLinkser kunnen zijn, behalve dan dat bij linkse partijen de leugen moeilijker is vol te houden dan bij rechtse partijen.

Smegma | 11-08-06 | 21:34

@MAXIMO 11-08-06 @ 21:22:
Zo de "Palestijnen" al een culturele, etnische (ammenooitniet) en religieuze eenhoud zijn, zijn ze dat pas sinds 1948. Daarvoor bestonden ze eenvoudig niet. Wat door de Romeinen en Ottomanen als landstreek "Palestina" werd aangeduid werd bevolkt door een vergaarbak van volkeren. Arabieren, Alawieten, Turken en Joden. Pas bij het uitroepen van Israel is her "Palestijnse" volk ontstaan. Wat hebben de Palestijnen gemeen? Ze zijn niet-Joods en weigeren in Israel te wonen. Meer niet. Dus het volk dat gegrondvest is op slechts 1 grote gemene deler: De vernietiging van de staat Israel. Zo simpel is het.
Inderdaad, er worden veel resoluties niet nageleefd. Ook resoluties tegen Syrie, Iran en Libanon (1559) -laten we even on-topic blijven. Hezbollah en Palestina hebben niets met elkaar te maken, anders dan hun doel: de vernietiging van Israel- wordt niet nageleefd.
Als jij zo voor de VN-resoluties bent zou je het moeten toejuichen dat Israel er werkt van maakt om 1559 uit te voeren. Maar dan tellen VN-resoluties opeens niet meer, hè terroristisch reetkevertje?

koerbagh | 11-08-06 | 21:33

daskapitalist 11-08-06 @ 21:25
Je haalt sydyialisme en socialisme door elkaar syndicalisme kom je veeleer tegen bij anarchisten, die weer zeer verwant zijn aan Anarcho kapitalisten.

Zit allemaal heel dicht bij alkaar.

bakoenin | 11-08-06 | 21:31

solidstate 11-08-06 @ 21:28
Lijden=leiden=ly down

Smegma | 11-08-06 | 21:31

@bubka
je zou Obsession moeten zien, maar dat wil je niet. Er zijn wereldwijd 1 miljard moslims, waarvan voorzichtig geschat 15% islamist is. Da's een boel. Daarnaast is er nog een grotere groep die sympathie heeft voor de fundamentaliste 15%, dus laten we ruwweg uitgaan van 40% van 1 miljard, (potentiele) Jihadisten. Let wel: Juist de moderne moslims proberen het Westen te waarschuwen voor het gevaar en de grootte van deze groep, want het Westen zelf blijft veel te politiek correct. De cijfers zijn, nogmaals voorzichtige schattingen van moslimorganisaties zelf.

CoJoNes | 11-08-06 | 21:29

Lijden=leiden

solidstate | 11-08-06 | 21:28

@bottehond 11-08-06 @ 21:26
Kijk uit. Misschien ben ik wel mijn neo-nazistische vriendje.........;-)
don't go to far...!

Smegma | 11-08-06 | 21:28

bottehond 11-08-06 @ 21:23
Natuurlijk niet het fascisme heeft een enorme afkeer van alles wat met godsdienst te maken heeft.
Ga eens wat boeken lezen inplaats van op Google te kijken

bakoenin | 11-08-06 | 21:28

@ bakoenin

Dat ik niet in jouw poging mee ga om de discussie ergens anders naar toe te lijden wil nog niet zeggen dat ik niet kan argumenteren.

solidstate | 11-08-06 | 21:27

Smegma 11-08-06 @ 21:24

After YOU bend over and spread them... hehehehe..... mij neem je niet in de maling, sugar.....

bottehond | 11-08-06 | 21:26

@monfer
Lezen, vriend, ik zei letterlijk "het overgrote gedeelte" Ik weet ook dat er gereformeerden in het verzet zaten, zie Johannes Post. Maar ja, getalsmatig was rechts slechts in de begindagen van mei 45 evenredig vertegenwoordigd

bubka | 11-08-06 | 21:26

@CoJoNes 11-08-06 @ 21:20
Niemand heult. Jij ziet het tegenwoordig alleen maar allemaal anders.
Of was je nog niet geboren tijden de Paarse kabinetten?

Smegma | 11-08-06 | 21:26

@bakoenin 11-08-06 @ 21:22
mussolini was ook gewoon een syndicalist hoor. leuk he die socialisten.

daskapitalist | 11-08-06 | 21:25

bubka 11-08-06 @ 21:23

Je draait en draait. Maar de ranzige werkelijkheid staart je gewoon brutaalweg in je gezicht terug. Daar helpt heen krom betoog aan.

bottehond | 11-08-06 | 21:25

solidstate 11-08-06 @ 21:20
Ook weer zo een die niet kan argumenteren maar des te beter beledigen.
Wat zou je het liefst doen, mijn handen afhakken om je gelijk te halen ?

bakoenin | 11-08-06 | 21:24

@bottehond 11-08-06 @ 21:20
Als ik links mag zijn, alleen maar om het haat-focus-punt te mogen zijn van jouw uitzichtloosheid, dan ben ik links
LINKS
.
Als de wereld er in jouw ogen uitziet als een T.S.Elliot, dan word ik wel fan van jouw Doors-najankende gejengel.
.
Ga af!

Smegma | 11-08-06 | 21:24

bakoenin 11-08-06 @ 21:22

Koekje van eigen deeg. Vraagje... de islam is niet fascistisch volgens jou? Nou? Ezel.

bottehond | 11-08-06 | 21:23

@ smegma

De gaza was een jaar geleden nog groen.
Hoe groen is het nu?

solidstate | 11-08-06 | 21:23

@botte hond
Ik hoor al maanden niets anders als een soort einde der tijdenaankondigingen, maar, laten we wel wezen, al zou elke arabier het eens zijn, sterker nog, elke moslim, dan nog is een onevenwichtige strijd...
En dan daarbij, de koran verschilt niet wezenlijk met de bijbel dus wie zijn wij om een grote mond open te zetten..

bubka | 11-08-06 | 21:23

CoJoNes 11-08-06 @ 21:20

Geheel mee eens. Wie heult met de fascisten, ook al is dat uit argelooseid cq onverbeterlijke naiviteit is mede schuldig.

bottehond | 11-08-06 | 21:22

bottehond 11-08-06 @ 21:17
Tuurlijk schreeuwen maar niet inhoudelijk reageren, en maar met het woordje fascist gooien,

bakoenin | 11-08-06 | 21:22

@koerbagh
Er zijn nog een heleboel andere resoluties, recente en oudere, die ook nog steeds niet worden nageleefd..
Palestijnen zijn een bestaand en erkend volk.
Dat jij dat niet kan hebben, tsja, dat is nu wel bekend ja, ouwe zionist van me..

MAXIMO | 11-08-06 | 21:22

bakoenin @ 21.18
Bubka schreef in zijn comment van 20.10 dat alle verzet van linkse zijde kwam, dát is geschiedsvervalsing.

monfer | 11-08-06 | 21:22

@gentle giant 11-08-06 @ 21:14
De bijbel is geschreven op het groene stukje land. Op een dor stukje land schrijf je geen lijvig boek. Op een dor stukje land stamp je schorpioenen dood.
Het enige fucking stukje groene land daarzo bevind zich tussen de Eufraat en de Tigris (Irak), en Israel.
Als Israel woestijn was geweest, dan had de huidige Israelische staat alleen last gehad van bedouinen op kamelen die af en toe een steen komen brengen omdat ze hun stukje woestijn terug willen.

Smegma | 11-08-06 | 21:20

@ bakoenin

Daar hebben we we het helemaal niet over kamelenbeffer.

solidstate | 11-08-06 | 21:20

monfer 11-08-06 @ 21:14

Hier vervals je de geschiedenis, het communistisch verzet was de grootste fractie in bezet Nederland, daarna de protestanten.
Veel zogenaamde verzetshelden zijn met Bernard geland en tevoorschijn gekomen toen zuid Nedeland bevrijd werd.
Dat was het toekomstige lands bestuur.
Trouwens veel meer Nederlanders hebben het feldgrau gedragen.
Nederlanders kiezen maar wat graag de kant van e sterkste, helemaal als het goed betaalt

bakoenin | 11-08-06 | 21:20

@botte
heldere en to the point uiteenzetting. Het nieuwe fascisme krijgt zometeen ruim baan in de linkse lente die Nedereland voor de kiezen krijgt. Ik ben het daarom met Barbapoepa eens, dat het tijd wordt GL en de SP (en uiteindelijk ook de PvdA) ter verantwoording te gaan roepen voor hun stellingnames.
De beschuldiging (of eigenlijk constatering) van heulen met Islamisten, moet out in the open, zodat voor eens en voor altijd boven tafel komt, wat de politieke agenda van links is.
Ik denk en hoop, dat het nog net op tijd kan zijn om gemakzuchtig Nederland de schellen van de ogen te doen vallen, opdat we een herhaling van de geschiedenis misschien niet meer voor kunnen zijn, maar iig beter beslagen ten ijs te komen.

CoJoNes | 11-08-06 | 21:20

Smegma 11-08-06 @ 21:16

Links een geuzen-naam. Het moet niet veel gekker worden. Links heeft de wereld op de rand van de ondergang gebracht. Op mesoniveau ons land veranderd in een puistig stuk niemandsland en op microniveau mensen hun verstand ontnomen. Jij bent daar het levend bewijs voor, ware het niet dat jij niet links bent maar wel een lekker ding dat oudt van rellen en provoceren.

bottehond | 11-08-06 | 21:20

Meen ik daar op de foto nou Ronny Naftaniel onze verbale verzetstrijder in carnavals outfit te herkennen ??

aivd | 11-08-06 | 21:19

Hier vervals je de geschiedenis, het communistisch verzet was de grootste fractie in bezet Nederland, daarna de protestanten.
Veel zogenaamde verzetshelden zijn met Bernard geland en tevoorschijn gekomen toen zuid Nedeland bevrijd werd.
Dat was het toekomstige lands bestuur.
Trouwens veel meer Nederlanders hebben het feldgrau gedragen.
Nederlanders kiezen maar wat graag de kant van e sterkste, helemaal als het goed betaalt

bakoenin | 11-08-06 | 21:18

@ bottehond

Uitstekend verwoord.

solidstate | 11-08-06 | 21:17

bakoenin 11-08-06 @ 21:14

Eigenlijk is je comment te onnozel om op in te gaan, dus doe ik dat ook maar eens lekker niet.

bottehond | 11-08-06 | 21:17

@monfer 11-08-06 @ 21:14
Ik ben ook naoorlogse verzetsheld.
En ik ben links.
Maar links is tegenwoordig de geuzennaam voor iedereen die het niet eens is met de randdebielen die tegenwoordig regeren..........

Smegma | 11-08-06 | 21:16

@bubka
allemaal allah's kinderen ja, sommige alleen bezet door de duivel. en dhimmis hadden het natuurlijk altijd goed in het midden-oosten.

daskapitalist | 11-08-06 | 21:16

In de islamitische mythologie was Khaibar een welvarende Joodse oase in de Arabische woestijn. De problemen daar begonnen toen een Joodse stam, de Banu Nadir, die zich niet aan Mohammed wilde onderwerpen, naar deze oase vluchtte.
In mei 629 viel Mohammed aan. Na zware strijd werd met de overlevende oaseJoden een overeenkomst gesloten, maar alle mannen van de Banu Nadir werden gedood en de vrouwen en kinderen als slaven genomen (Mohammed hield de mooiste vrouw voor zichzelf).
@ Bubka, van je broers moet je het hebben.

gentle giant | 11-08-06 | 21:14

bubka @ 20.10

In het linkse kamp bevinden zich ook erg veel NAOORLOGSE verzetshelden.Dat zijn mensen die tijdens WO2 nog niet eens geboren waren, mensen die graag goed willen zijn NA de oorlog.Mensen die geen enkel risico lopen met het uiten van hun mening, maar meer tevreden zijn met zichzelf dan welke verzetsheld ook - zich meer op de borst slaan dan enige verzetsheld ooit heeft gedaan.
Zeer veel christenen hebben in WO2 onderduikers opgenomen, vaak waren die christenen mensen die nu op het CDA of op de SGP zouden stemmen.

en wat betreft de rest, de smurfen zijn het best......

monfer | 11-08-06 | 21:14

bottehond 11-08-06 @ 21:05
Natuurlijk, en hoeveel van de christelijke zienswijze zit verweven in onze en de Amerikaanse cultuur, en dat is zeker heel vreedzaam, Bu$h gelooft zelf dat hij door god gezonden is, en I$rael heeft het volk gods.....
Tuurlijk joh, wie zijn hier nou de godsdienst dwazen.

bakoenin | 11-08-06 | 21:14

@DanteG 11-08-06 @ 20:15:
de.wikipedia.org/wiki/Hitler-Tageb%C3%...
Stern? Was dat niet dat tijdschrift van Gerd Heidemann die de zogenaamde "Hitler"-dagboeken van Horst Kujau publiceerde? O ja, juist... Uiterst betrouwbaar magazine.

koerbagh | 11-08-06 | 21:12

@bakoenin 11-08-06 @ 21:08
Het grappige is, dat de Palestijnen op de weinige groen stukjes Midden-Oosten will zitten (waar Israel nu zit), maar dat het Westen/USA (waarvan Israel een bufferstaat is, lees:Oostblok) de olie wil.
Maar de olie zit waar de Palestijnen c.s. zitten !!!!
hahahaha

Smegma | 11-08-06 | 21:11

@bottehond> niet slaapverwekkend, woord voor woord afschuwelijk waar.

superjan | 11-08-06 | 21:09

superjan 11-08-06 @ 21:05

Ik heb goede hoop dat je daar wel eens gelijk in kon hebben (Tjetjenië/Beslan).

Barbapoeppa | 11-08-06 | 21:09

CoJoNes 11-08-06 @ 20:52

Weleens gehoord van Sykes Picot en daarna Balfour, en snap dan dat de Arabieren niet echt blij zijn met het westen.
Ze zijn 80 jaar geleden genept, vanwege JAWEL invloed om olie

bakoenin | 11-08-06 | 21:08

@CoJoNeS
Praat eens verstandig, lees eens een geschiedenisboek, had op school opgelet, etc. Joden zijn pas de vijand van de arabieren geworden in de vorige eeuw, toen duidelijk werd dat de Engelsen het probleem Palestina zat waren, Europa zich doodschaamde voor de holocaust en het hele midden-oosten nog onderverdeeld was tussen de Fransen en de Engelsen.
Al die eeuwen daarvoor liep je als jood in heel europa een goede kans om slachtoffer te worden van een pogrom, echter in de islamitische wereld werden joden zelfs als broedervolk gezien, daar ze dezelfde profeten en aartsvaderen hebben. Men leefde gescheiden, dat wel, maar wel vreedzaam in een land. Misschien zou je eens een uittreksel van de koran moeten lezen, of is dit vloeken in de kerk?

bubka | 11-08-06 | 21:07

@superjan 11-08-06 @ 21:03
Ach, WOIII is maar een fase. In WO IV gaat er niemand meer dood, maar krijgen we evil reklame in onze media-home-inbox.

Smegma | 11-08-06 | 21:07

Aanvulling op 21:03
Syrië en Iran doen nu heimelijk mee. En ik bedoel in mijn comment openlijk aan de gevechten gaan deelnemen.

Barbapoeppa | 11-08-06 | 21:05

@barbapoeppa> ik geloof nooit dat Poetin de kant van de moslims kiest.

superjan | 11-08-06 | 21:05

Half OT (maar helaas niet echt)

Superjan ziet het goed. Ik blijf het herhalen tot ik er zelf gestoord van word, omdat het een niet te onderschatten aspect is van de strijd van de jeauden ( = het vrije westen) tegen hezbollah (= de fascisten). Inderdaad, zie GBr. Alweer die fascisten. Dit keer voornamelijk paki's. Moslims. Zo langzamerhand is de stelling dat de islam een vreedzame "religie" is zelfs voor de fanatiekste voorvechters van de multikulbullshit-aberratie niet meer te verdedigen. Het voorbije jaar hebben die lui steeds weer gehamerd op de misvatting dat de islam ook vreedzaam uitgelegd kan worden. Dat was een stapje de goede kant op, want daarmee erkende tout policor dat de islam op zijn minst duistere trekjes heeft. Het is echter tijd om de volgende stap te zetten. Men roept steeds dat niet alle moslims afgerekend kunnen worden op de terreur die hun broeders en zusters all over te planet zaaien. Bekijk het eens zo: na de oorlog werd iedere NSB-er mede verantwoordelijk gehouden voor de wandaden van de nazi's. De redenering daarbij was dat wie die duivelse beweging gesteund had er mede schuldig aan werd. Betekent dat dat alle nsb-ers per definitie slecht waren? Geenszins, dat moge duidelijk zijn. Maar ieder van hen had door zijn/haar steun bijgedragen aan het verspreiden van dat kwaad. Door lid te zijn. Mijn stelling luidt dan ook: Omdat de islam een fascistoide leer is, die haat en moord predikt en streeft naar totale onderwerping van het menselijk soort dient zij, mede door de haar methodieken, op gelijke lijn gesteld te worden met het nazisme, dat immers dezelfde doelen én middelen gebruikte. Individuele moslims kunnen niet verantwoordelijk gehouden worden voor de daden van hun geloofsgenoten. Maar: door zich te bekennen tot de islam dragen zij wel MEDE- verantwoordelijkheid voor deze wandaden. Dat de islam aar slaven gijzelt en de facto geen andere mogelijkheid laat dan meedoen is geen excuus. Uiteindelijk is ieder individu aan te spreken op zijn of aar daden. Ter illustratie tenslotte het volgende: Lia van Bekhoven interviewde vandaag verschillende moslimleiders in London. Op de vraag of zij naar de politie zouden gaan als ze wisten van moslims die aanslagen zouden plegen bleef het antwoord ten enen male en bij al deze moslimleiders uit. Met andere woorden: ze zouden dit niet doen. Het lijkt mij illustratief voor de ontstane situatie in west- europa. Die mensen zijn allen slaaf en gijzelaar van de "religie" die ze uitdragen en zijn daardoor ongescikt om deel te nemen aan een westerse democratie. De fascisten (vaak tegen wil en dank) zijn onder ons. O.a. te herkennen aan hun zucht tot jeaudenvervolging. We hebben kennelijk nog niets geleerd.
Met betrekking tot Israel is de oude jaren 70 yell: "hun strijd, onze strijd. Internationale solidariteit" helaas meer dan ooit van toepassing.

** Met excuses voor de slaapverwekkend lange tekst **

bottehond | 11-08-06 | 21:05

superjan 11-08-06 @ 20:58

Als Israël Hezbollah eronder dreigt te krijgen heb je kans dat Syrië en Iran zich ermee gaan bemoeien. En ook Rusland begint al te morren richting de Joodse staat. Het zouden inderdaad de eerste 'schermutselingen' kunnen zijn van WO III.

Barbapoeppa | 11-08-06 | 21:03

@ superjan

Ik persoonlijk denk dat het op 9/11/2001 uitgebroken is.
De voorbereiding is al vanaf imam qutb +/- 1900 aan de gang.

solidstate | 11-08-06 | 21:03

@smegma> t gaat over de propaganda oorlog die ww3 in extremo dreigt te gaan worden. Hiervoor staat in dit geval the man with the green helmet symbool. Ook wordt veelvuldig geconstateerd dat onze eigen staatsomroep een bedenkelijke rol speelt waar het manipulatie en propaganda trucs betreft... waarbij israel veelvuldig door de eigen mensen (Clairy Polka en Harry de Winter voorop) in de besneden aars worden gene*kt

superjan | 11-08-06 | 21:03

@Smegma 11-08-06 @ 21:00
LOL. Dat wil je niet.

Grote Pier | 11-08-06 | 21:03

Dank je, superjan 11-08-06 @ 20:58
Nee hij is nog niet uitgebroken, want niet-joden scharen zich nog steeds achter Israel

Smegma | 11-08-06 | 21:01

Geen zin om alles door lezen.
Kan iemand het discussiepunt cq de bottomlijn voor mij en wellicht 100en andere potentiele reaguurders willen samenvatten?

Smegma | 11-08-06 | 21:00

Voor of tegen Israel... wat denken jullie is WW3 nou gewoon uitgebroken of niet?

superjan | 11-08-06 | 20:58

@ bubka
O, dat vind ik nou raar, hoe zou dat nou toch komen dat arabieren ons niet meer zo mogen,

Heb je helemaal geen historisch besef of probeer je expres de boel hier te verdraaien?
De islam heeft meerdere keren geprobeerd europa in te lijven en zijn dus AL EEUWEN onze gezworen vijanden.

solidstate | 11-08-06 | 20:55

wow koerbagh!

superjan | 11-08-06 | 20:55

Een vervolg op mijn commentaar van 20:53. En dat is nu de ziekte van de policor. Eerlijkheid veinzen, maar ondertussen....

Barbapoeppa | 11-08-06 | 20:55

@MAXIMO 11-08-06 @ 19:50:
Er is maar 1 gehersenspoeld en dat ben jij. Jij zit zo diep in de aars van Gretta Duisenberg dat poep je natuurlijke habitat is geworden.
Wat wil je in godsnaam beweren, cq bewijzen met resolutie 3236 van de 29e sessie van de Algemene Vergadering (we zijn inmiddels namelijk in 2006 met de 60e sessie bezig) uit 1974? Bovendien, er staat geen enkele sanctie op het niet uitvoeren van die resolutie. Bovendien bewijst die resolutie niet het bestaan van het "Palestijnse" volk. Het erkent slechts de PLO als haar vertegenwoordiging en ziet als oplossing van de Palestijnse kwestie het zelfbeschikkingsrecht. Nou prima. Rabin en Arafat hebben de Dayton akkoorden gesloten, de Palestijnse staat is een feit. Toch blijven die "Palestijnen" (nu vertegenwoordigd door Hamas) met bommetjes gooien en bussen opblazen. Er is wel wat gebeurd hoor, sinds 1974. Dat kun je niet allemaal zo maar even onder het tapijt vegen ook al komt jou dat eventjes goed uit.

koerbagh | 11-08-06 | 20:54

bubka 11-08-06 @ 20:43

Zionisme: het streven der joden om een eigen staat te stichten in Palestina; z. Israël, bet. II, 2: zionist - m -en aanhanger v.h. zionisme.
(bron: Koenen Handboek der Nederlandse Taal (1977)
.
En wikipedia. Zelf nog niet gelezen, dus het hoeft niet eens positief te zijn voor mijn standpunt! nl.wikipedia.org/wiki/Zionisme
.
Er zullen zionisten zijn die een groot Israël nastreven, maar dat is wat anders dan de LEUGEN dat het zionisme streeft naar het herstel van groot Israël.

Barbapoeppa | 11-08-06 | 20:53

@bubka
Wat een partij stront praat je daar. Die arabieren hebben een schurft hekel aan Joden PUNT. Ze zijn helemaal niet kwaad vanwege dictators, gestolen olie, wat een nonsens, ze hebben het niet op Joden.
Kleine kinderen wordt daar geleerd dat joden een kruising zijn tussen varkens en apen (echt waar) en dat het dus geen mensen zijn.
En omdat Amerika het wel op heeft met de Joden hebben ze een hekel aan Amerika. Enige nuance kennen ze niet, dus Amerika moet ook Dood, Amerika is Satan.
Ik verzin dit niet, ik quote de Imams letterlijk. Maar dat geloof jij toch niet. Slaap lekker.

CoJoNes | 11-08-06 | 20:52

bakoenin 11-08-06 @ 20:40

Het filmpje op dump GS is een klein deel uit een programma van de NDR.
De hele uitzending kun je hier zien.

www3.ndr.de/ndrtv_pages_video/0,,SPM24...

Karel kwakbol | 11-08-06 | 20:49

@CoJoNes
O, dat vind ik nou raar, hoe zou dat nou toch komen dat arabieren ons niet meer zo mogen, we hebben zo ons best gedaan van ons probleem (holocaust) het hunne te maken, hebben elke dictator die ons olie gaf in het zadel gehouden, om de zoveel jaar een land in puin gegooid en toch, toch houden ze niet van ons, tsss, rare jongens, die arabieren!

bubka | 11-08-06 | 20:47

@Barbapoeppa
Inderdaad, ik ben wel antizionist, weet je wel wat dat woord inhoudt?
Een verlangen naar groot-israel uit koning Davids tijd... Weet je het nou?
Dat is dus wat ze nu al hebben, wat ze nu al bezetten en een stuk van Jordanie (de oostelijke jordaanoever) alsmede Libanon grotendeels. Dus ja, als ze dat ten uitvoer brengen krijg je inderdaad de derde wereldoorlog er cadeau bij.

bubka | 11-08-06 | 20:43

Is het niet zo dat de laatste tijd door het "vrije" westen onder leiding van de U$A steeds meer filmjes worden gemanipuleerd om maar het gelijk te bewijzen dit komt I$rael goed uit natuurlijk
Hebben ze op deze manier ook niet Chavez geprobeert te wippen, met versleutelde filmpjes.
Beelden manipuleren en de wolven laten meehuilen.

bakoenin | 11-08-06 | 20:40

@Grote Pier 11-08-06 @ 20:29
Nee, wat dat betreft heeft Israel groot gelijk., We zijn het eens.

CoJoNes | 11-08-06 | 20:35

bubka 11-08-06 @ 20:26

"En ik zie in dat de joden hun terechte trauma's misbruiken om een ander volk te knechten."
.
De quote is waarschijnlijk letterlijk overgenomen uit de cathechismus van de linkse kerk. Zondag 30. Maargoed, ik kan niet hardmaken dat je een antisemiet bent, maar wel een antizionist. En ja, ik ben voor een stevig cordon sanitair rondom Groen Links en de SP.

Barbapoeppa | 11-08-06 | 20:35

@bubka
Ik denk dat Barbapoepa ook geen blinde haat heeft tegen arabieren. Ik denk dat ie het een beetje naar vindt dat ze zo'n hekel aan ons hebben.

CoJoNes | 11-08-06 | 20:34

@CoJoNes 1
Denk dat het weinig te maken heeft met links of rechts als je liever geen bommen op burgers ziet vallen, bezetten en onderdrukken van een volk, etc, etc.

Grote Pier | 11-08-06 | 20:29

@grote pier> Israel is het (een van de fronten) in ww3. Zie London!
De jeauden verdienen onze steun, ook al maken ze soms fouten en zijn ze ook niet perfect. net als jij en ik. daar blijf ik bij. Ik vind het verfrissend dat er tenminste nog 1 man is die vierkant achter het oude volk staat. Dat is dus Geert. tenminste niet zo'n lamme sok als Bot of zo' n chamberlain kloon als Donner. Verfrissend.

superjan | 11-08-06 | 20:27

@Barbapoeppa
Janmaat was gelukkig wel een echte arabierenvrind, dat scheelt...
Trouwens, wie trok die belachelijke vergelijking tussen links en Janmaat?
Ik heb niks tegen Israel, erken onze erfschuld aan de joden, maar nu het grote verschil tussen ons, ik heb geen blinde haat tegen arabieren, tegen geen enkel volk eigenlijk. En ik zie in dat de joden hun terechte trauma's misbruiken om een ander volk te knechten. Als je dat hetzelfde vindt als antisemiet moet je je schoolgeld terughalen...

bubka | 11-08-06 | 20:26

OT
Marjon de Hond krijgt een puppy!!

CoJoNes | 11-08-06 | 20:24

@Grote Pier
Anders dan: Politiek correct links is tegenwoordig dus synoniem aan pro-Islamisten. Ook goed. Weet eigenlijk niet wat erger is.

CoJoNes | 11-08-06 | 20:23

@superjan 11-08-06 @ 19:58
"politiek correct links is tegenwoordig dus synoniem aan Anti Jeauds."
Dat zie je verkeerd. Alle critiek op israëlisch handelen wordt hier afgedaan als anti-semitisch en links gelul.

Grote Pier | 11-08-06 | 20:21

bubka 11-08-06 @ 20:14

Hahaha! Janmaat was geen jodenvriend man.

Barbapoeppa | 11-08-06 | 20:19

@bubka
Het gebroken geweertje

CoJoNes | 11-08-06 | 20:16

eureferendum.blogspot.com/2006/08/im-n...

Uit Stern:
And "Green Helmet"? The alleged Hezbollah agent?

"Green Helmet" is called Salam Daher. He is 38 years old, lives in Marjayoun, has three sons and has been working for the Lebanese civil protection agency for ten years. He is not a member of Hezbollah. Usually, he helps with forest fires, car accidents or other catastrophies. He was informed of the Qana incident one o'clock in the night, but he wasn't able to get there before seven o'clock in the morning, because Israel's warplanes shot at the roads. Being asked by Stern of allegations of having staged everything, he said: “That's ridiculous. I pulled more than ten children out of the remains, I was close to breakdown in the end. There were photographers everywere, you nearly couldn't work. Once I held a child into the lenses so everybody was able to make a shot – but just to get rid of them and continue my work.

DanteG | 11-08-06 | 20:15

@bubka
De Joodse Raad

CoJoNes | 11-08-06 | 20:15

@bubka
De Nationaal *kuch* Socialistische*kuch* Bond?

CoJoNes | 11-08-06 | 20:14

@Barbapoeppa
Nog een beetje oud zeer van de jaren 80, m'n beste? Die brand heb je in ieder geval overleefd....

bubka | 11-08-06 | 20:14

@superjan
Dus jij denkt dat links zo'n draai gemaakt heeft? In 40-45 waren, zoals je wel zult weten, zij het voor het overgrote gedeelte die nog iets de joden wisten te redden. Toen was rechts nergens of bezig zich met eigen zaken te bemoeien. Zou links nu ineens 90 graden gedraaid zijn of is de hele zaak 90 graden gedraaid en zijn de joden nu de bezetters en de onderdrukkers?
Ik hou het op het laatste en wat betreft Geertje peroxide, ach, laat maar....

bubka | 11-08-06 | 20:10

@Cojones+Barbapoeppa> Eens en supereens.

superjan | 11-08-06 | 20:09

Wacht wel af tot Harold zijn vriend Salam Daher heeft geproken over dat programma van de NDR en hier veslag van gaat doen op harryzzz.

Karel kwakbol | 11-08-06 | 20:06

superjan 11-08-06 @ 19:58

Niet Wilders, maar Femke Halsema en Jan Marijnissen dienen als paria's behandeld te worden. Groen Links en de SP moeten op dezelfde manier aangepakt worden zoals Janmaat en zijn CD/CD'86 in de jaren 80.

Barbapoeppa | 11-08-06 | 20:05

@superjan
Waarmee eindelijk ook eens duidelijk wordt dat extreem-rechts volkomen ten onrechte 'rechts' genoemd wordt. AFA, kaalkopjes en de SP, het schurkt allemaal lekker dicht elkaar aan. Tis een mooi stel.

CoJoNes | 11-08-06 | 20:05

@Flirting With Suicid
Thanks, leesvoer vanuit een ander perspectief...

MAXIMO | 11-08-06 | 20:04

goed... politiek correct links is tegenwoordig dus synoniem aan Anti Jeauds.

Dat is zolangzamerhand wel duidelijk.

p.s.

Uit betrouwbare bron vernomen. Clairy Polka is een goeie vriend van de Winter die weer een neef is van Leon de Winter die uiteraars gloeiende ruzie (daarom was Leon niet bij het twistgesprek op staats TV) hebben, maar dat wisten jullie allang.

Feit eveneens er is maar een man die 100% achter Israel blijft staan... Geert Wilders.
Mijn stem heeft ie.

superjan | 11-08-06 | 19:58

@koerbagh
En resolutie 3236 dan, gehersenspoelde?

MAXIMO | 11-08-06 | 19:50

Eerlijk zijn is voor die lui gewoon heel moeilijk. Kunnen ze niets aan doen.

waarheid_maakt_vrij | 11-08-06 | 19:44

Huh, hij heeft gewerkt voor "de Waarheid"
.... leugenaar.....

luisindepels | 11-08-06 | 19:44

@MAXIMO 11-08-06 @ 19:20:
We hebben het niet over Qana 10 jaar geleden. (Hoewel het wel opvallend is dat dezelfde "hulpverleners" weer prominent in beeld verschijnen terwijl ze met paspoppen zeulen). Er bestaat overigens ook geen enkele VN-resolutie die het bestaan van "Palestijnen" als etnisch, cultureel en/of religieus volk bewijst.
Ik zal je zeggen waarom je niet met argumenten en bewijzen komt. Je hebt ze niet. Je roept maar wat.

koerbagh | 11-08-06 | 19:44

@Flirting With Suicid
Zou best kunnen, die katusjhas zijn immers niet af te stellen.
Heb je een link toevallig?
@o.g.
Zeer zeker, is toch wel gewaagd wat ie daar uitvreet en die verhalen zijn behoorlijk objectief te noemen, en wat betreft dat boek, ga daar morgen ook toevallig mee beginnen.

MAXIMO | 11-08-06 | 19:42

@MAXIMO 11-08-06 @ 19:25

Bij mij ook, geeft toch weer een andere kijk op de zaak. btw ik heb het boek van Joris Luyendijk ook maar aangeschaft.

o.g. | 11-08-06 | 19:36

MAXIMO 11-08-06 @ 19:20
Ik denk dat je de site van de UN ook maar bij je favorieten moet zetten. Hezbollah heeft al meerdere keren een UN post geraakt en er is ook bekend gemaakt dat ze rond en in de kampen zitten. Daar wordt door de UN en de media alleen niet openlijk over bericht.

Flirting With Suicid | 11-08-06 | 19:35

o.g. @ 19:03
Lees hem elke dag, staat al een aantal dagen tussen m'n favorieten.

MAXIMO | 11-08-06 | 19:25

@koerbah
Tsja, die 4 VN-soldaten zijn natuurlijk ook niet opzettelijk gebombardeerd na 10 maal Israël over hun positie te hebben gewaarschuwd, net als dat VN-vluchtelingenkamp 10 jaar geleden in Qana.
Maar jah, jij denkt dat Palestijnen niet bestaan terwijl meerdere VN-resoluties het tegendeel bewijzen dus is het vechten tegen de bierkaai mocht ik jou willen overtuigen met argumenten. Dus waarom zou ik?
Over de "domme mensen die op GS-posten" volgens Doornbos gesproken..
Jij doet me trouwens nu wel heel erg denken aan een iemand die ik hier lang niet heb gezien. Crixus, ben jij het?

MAXIMO | 11-08-06 | 19:20

@Aktivist 18:17
Je zal me verkeerd begrepen hebben, de Amerikanen gaven aan het zich te veroorloven misleidende informatie te verstrekken als dat "de strijd tegen het terrorisme" of hoe ze hun bezetting van Irak en Afghanistan ook noemen kan helpen. Stond een aantal maanden geleden in alle kranten, ook in de jouwe. Dat betekent dus dat ik niets meer als waarheid mag aannemen uit dat kamp. En nu zul je zeggen, boeiend, niemand spreekt de waarheid in oorlogstijd, maar om het nu vooraf al aan te geven lijkt me van een grootheidswaanzin getuigen die niet helemaal realistisch is...
Over je post iets eerder, sorry, volgens mij is iedere moeder, waar ze ook vandaan komt in de eerste plaats moeder, dan pas bezig met politiek, maar misschien past het in jouw plaatje om libanese moeders anders in te schatten.. En anders moet je gauw weer naar je groenteboer...

bubka | 11-08-06 | 19:14

MAXIMO moet de weblog van Harrald maar eens bestuderen, lijkt me nuttig voor zijn beeldvorming.
BTW hij is bij uitstek het type wat H. kenschets als leunstoel criticaster.

o.g. | 11-08-06 | 19:03

Hier nog een machtig interessant verhaal hoe het een en ander zo eenzijdig belicht wordt.

As the BBC is often using APTN footage, the difference is minor. A significant twist to what is seen, concerns what is not seen. Footage such as the Palestinian mob joyfully lynching two Israeli reservists in Ramallah in October 2000 is held by APTN’s library: any attempt to license this film for reshow is carefully vetted. Requests for the use of “sensitive clips” are referred directly to the Library director. This is not the case with clips that paint Israel in a bad light. Likewise, the re-showing of Palestinian celebrations on 9/11 is considered “sensitive”.

The way in which raw footage such as APTN’s is compiled into a news report and sent round the world has also been analyzed. The Second Draft gives a comprehensive view of how editing can make all the difference. APTN is the gatekeeper that sits between you and the actual event. You will never see what the editors at APTN see before they compile your evening news.

littlegreenfootballs.com/weblog/?entry...

solidstate | 11-08-06 | 18:57

@MAXIMO 11-08-06 @ 18:45:
Niet de aandacht afleiden met een resolutie (waar ik er ook tientallen van kan noemen tegen Libanon en Hezbollah, tegen Iran)
Jij beweert iets zonder deugdelijk bewijs. Dat Hezbollah foto's en beelden manipuleert is toch wel pijnlijk geworden. Kijk de linkjes (frenkie_4all heeft een leuke verzameling gepost) maar na. Maar ja, dat doe je dan allemaal af als zionistische propaganda. Natuurlijk joh. Maar gelijktijdig beweer je iets waar je helemaal nul, niks, nada, noppes bewijs voor kunt aandragen.
Integendeel, zelfs de bij de Hezbollah embedded "journalist" Doornbos zegt in het linkje van Pritt Stift:

"Israel heeft alles hier platgegooid!?

Onzin, onzin. De Israelische luchtmacht bombardeert, behoorlijk gericht moet ik zeggen, wijken of gebieden waar Hezbollah strijders woden gesignaleerd of actief zijn. Ook worden toeganswegen naar Hezbolah pockets vernield vanuit de lucht. Het is pertinent niet waat dat de Israelische luchtmacht alles hier platgooid. Logischerwijs zijn er fouten gemaakt (de bombardenten op Qana bijvorbeeld)
Het centrum van Tyrus bestaat bijvoorbeeld uit ongeveer 10 duizend appartementen. Drie daarvan (waaronder een gebouw waar vier verdiepingen weg zijn) zijn nu vernield. Op 10.000 is drie dus nogal miniem. En in tenminste twee van de gebouwen zaten organisaties die gelieerd waren aan Hezbollah. Ook is er een tank van het Libanese leger uitgeschakeld (dat ding was dus leeg).
Wel is het zo dat bepaalde buitenwijken (waaronder Abassiye, ongeveer 300 meter verwijderd van het centrum) fiks aan puin zijn gebombarderd. Maar ik heb met eigen ogen gezien hoe Hezbollah daarvandaan, vorig week, tenminste twaalf raketten afvuurde op noord-Israel. Zelfs op het platteland ten zuiden van Tyre, staat gewoon nog een heleboel overeind. Natuurlijk, hoe langer de oorlog duurt, des te meer doelen zullen de Israelie's raken. Maar het is volledige onzin om te beweren dat heel zuid-Libanon reeds aan puin is geschoten."

Hij is er lijfelijk aanwezig, heeft er rondgekeken -Iets wat jij zelf niet durft, maar wel flink schreeuwen op weblogs en fora-
Haal je hoofd uit de aars van Gretta Duisenberg, even logica en argumentatieleer leren en dan terugkomen.

koerbagh | 11-08-06 | 18:57

@koerbagh
Je verwacht ook niet van iedereen dat ze "argumentatieleer" bestuderen om op GS te komen, doe niet zo flauw, necro.
Of doe je dat alleen bij mensen waarvan je de mening niet aanstaat?
Nee, een beroep doen op je *kuch* denkvermogen is teveel gevraagd..
Doet Resolutie 242 een bel rinkelen? Vast niet...

MAXIMO | 11-08-06 | 18:45

Als bewezen is dat een journalist de belangen bewust behartigd van Hezbollah, dan is de IDF of de mossad gerechtvaardigd hem uit de weg te ruimen.

Barbapoeppa | 11-08-06 | 18:37

*of topic*

Prime Minister Ehud Olmert and Defense Minister Amir Peretz give green light to army to capture southern Lebanon territory stretching up to Litani River as US-French truce deal said 'very, very close'

www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-328...

Flirting With Suicid | 11-08-06 | 18:35

De propaganda oorlog wordt gevoerd om de mening van de westerse bevolking die zich betrokken voelt bij het conflict maar zich niet speciaal verbonden voelen bij een partij. De harten proberen te winnen van mensen zoals ik voor de arabische zaak is totaal zinloos. Evenzo is het totaal overbodig om mensen als bwahaha en maximo te overtuigen van het gelijk van de zionisten. Zionist zijn is een scheldwoord in het linkse/moslim kamp. Dat zie ik persoonlijk al anders. Kun je zien hoe diep die kloof al is.

Barbapoeppa | 11-08-06 | 18:35

@Barbapoeppa: ik denk alleen niet dat ze een zaag gebruiken, maar lafhartige bommenwerpers.

bwahaha | 11-08-06 | 18:31

De propaganda oorlog is nog lang niet verloren voor Israël. Het begint toch aardig te lukken om de poten onder de stoel van de anti-zionisten vandaan te zagen zou ik zo zeggen.

Barbapoeppa | 11-08-06 | 18:30

@Aktivist 11-08-06 @ 18:01
Ga eens deaud!

Grote Pier | 11-08-06 | 18:29

Djemdjombayor 11-08-06 @ 18:23
Het gaat niet om in scene zetten maar om propaganda. Daarbij is het een foto van 10 jaar oud. Je zal toch met iets beters moeten komen om je gelijk te halen.

Flirting With Suicid | 11-08-06 | 18:27

He nog wat fraude. Hier een reddingswerker die eerst helpt met zoeken naar mensen en daarna zelf maar even "dood" gaat liggen voor de camera.

gatewaypundit.blogspot.com/2006/08/new...

frenkie_4all | 11-08-06 | 18:26

Het is slechts een aankondiging van Harald Doornbos; eerst maar even kijken wat hij te zeggen heeft voordat we hem afkraken. Zijn andere verhalen zien er aardig geloofwaardig uit; niks geen links drammertje.

Short | 11-08-06 | 18:25

Dit "http://tyros.leb.net/qana/child.jpg "heeft ie zeker ook in scene gezet ?het zou wel jou zusje of kind kunnen zijn !!!

Djemdjombayor | 11-08-06 | 18:23

bubka 11-08-06 @ 17:36
De Amerikanen geven tenminste uiteindelijk toe dat ze "de waarheid een draaitje gegeven" hebben (= liegen dat het gedrukt staat). De andere partij in dit conflict zal zijn leugens nooit maar dan ook nooit toegeven. Vergis ik me en hebben ze dit wel ooit toegegeven, dan wil ik dit graag van jou vernemen (linkje?)

Aktivist | 11-08-06 | 18:17

Ach, het is wel fijn om te weten dat hij bijna nooit Hezbollah tegenkomt, het offensief van Israel werpt kennelijk zijn vruchten af, want iedereen die je tegenkomt is zuid Libanon is Hizbollah, ook als ze geen zweetbandje omhebben en een wapen in de handen dragen.

..zapper | 11-08-06 | 18:13

Maar wij westerlingen kijken weer naar Ali B en de 40 rovers.

G-unite | 11-08-06 | 18:12

@MAXIMO 11-08-06 @ 18:00:
Jij bent de grap. Jij beweert iets. Jij hebt de bewijslast. Het bewijs kan dan niet dezelfde bewering zijn. Doe eens argumentatieleer bestuderen en kom dan nog eens terug.

koerbagh | 11-08-06 | 18:11

@ G-unite 11-08-06 @ 17:50:

Ik denk dat standaardwerken als de Koran, Mein Kampf of The Protocols of Zion een beter beeld geven hoe men in het Midden Oosten denkt. Uiteraard zijn er voor de mensen die liever naar een scherm staren ook een aantal films: Der Ewige Jude of Jud Süss geven allebei aardig weer hoe men in het Midden Oosten denkt over Joden. Het is misschien minder leuk dan pakweg Finding Nemo, maar het is wel een stuk leerzamer.

Special Patrol Group | 11-08-06 | 18:11

In de islamitische mythologie was Khaibar een welvarende Joodse oase in de Arabische woestijn. De problemen daar begonnen toen een Joodse stam, de Banu Nadir, die zich niet aan Mohammed wilde onderwerpen, naar deze oase vluchtte.
In mei 629 viel Mohammed aan. Na zware strijd werd met de overlevende oaseJoden een overeenkomst gesloten, maar alle mannen van de Banu Nadir werden gedood en de vrouwen en kinderen als slaven genomen (Mohammed hield de mooiste vrouw voor zichzelf).
Dank Sisenandus.

gentle giant | 11-08-06 | 18:08

Meen ik daar op de foto nou Abu Jaja onze verbale verzetstrijder in carnavals outfit te herkennen ??

Heintje Davids | 11-08-06 | 18:08

Doornbos denkt dat hij per definitie gelijk heeft omdat hij in Libanon zit.

Er zijn ook andere journalisten in Libanon die er al een maand zitten en heel andere dingen hebben gezien:

The daily practice of directed shots in Lebanon

I have been working in Lebanon since all this started, and seeing the behavior of many of the Lebanese wire service photographers has been a bit unsettling. While Hajj has garnered a lot of attention for his doctoring of images digitally, whether guilty or not, I have been witness to the daily practice of directed shots, one case where a group of wire photogs were choreographing the unearthing of bodies, directing emergency workers here and there, asking them to position bodies just so, even remove bodies that have already been put in graves so that they can photograph them in peoples arms. These photographers have come away with powerful shots, that required no manipulation digitally, but instead, manipulation on a human level, and this itself is a bigger ethical problem.

Bryan Denton, Beiroet. (fotojournalist, al 4 weken in Libanon)

Dream on, Harald. Heb je die voorliefde voor propaganda bij De Waarheid opgedaan of al eerder op je gristelijke middelbare school?

Rooter | 11-08-06 | 18:07

@daskapitalist
En niet te vergeten Henkjan Smit binnenkort.
Maar dan moet ik eerst een IQ liposuctie hebben.

G-unite | 11-08-06 | 18:05

Gisteravond had het ZDF een uitstekende uitzending in het Auslandsjournal
Deze twee video's kunnen bekeken worden op zdf.de
Click vervolgens links op Medithek, dan rechtsboven op Sendungen A-Z en kies Auslandsjournal. Click dan Krieg in Nahost: Das Trauma der Kinder en video 2: Terrorschmiede oder Elite Uni. (Gaat over dat gigantsiche moslim opleidingsinstituut Deoband bij New Delhi in India).

Romanus | 11-08-06 | 18:02

Ach, je moet het in het licht van de heersende "cultuur" zien: Wat is een deaud kind nu? Het geeft verdomd veel publiciteit en zijn mama poept gemiddeld 1x per jaar wel weer een nieuwe koter uit....

Aktivist | 11-08-06 | 18:01

"Mocht je bewijzen hebben dat dat de Israeliers bewust op burgerdoelen hebben geschoten kan je je melden bij het internationaal gerechtshof in Den Haag"
Mwuhahahah!!!
Alsof Israël het internationaal recht het naleeft?
Goede grap..

MAXIMO | 11-08-06 | 18:00

@G-unite 11-08-06 @ 17:50
dan ies 't maar goed dat luyendijk zomergasten presenteert. trouwens, zondag leon de winter!

daskapitalist | 11-08-06 | 17:58

Beetje ot, hoe hezbollah aan de naam Gaybar komt.

Sisenandus | 11-08-06 | 17:57

in israel liggen om de paar weken de lichaamsdelen op straat door zelfmoordaanslagen, zie je ze daar mee langs camera's paraderen? israel is een legitieme staat. hezbollah heeft als belangrijkste doel het vernietigen van israel. lijkt me duidelijk wie er gelijk heeft, simpeler kun je het niet krijgen. wel slim van die hezbollahknakkers om gebruik te maken van de verschillen tussen de harde arabische cultuur en onze softte aaimaatschapij, daar wordt echt niet opgekeken van een dood kind meer of minder. ook hezbollah begrijpt inmiddels dat een oorlog niet wordt gewonnen op het slagveld maar in de media.

BlumenUndKrieg | 11-08-06 | 17:55

Harald Doornbos werkte vroeger voor het communisten-propagandablaadje De Waarheid, dus dan weet je wel hoe het zit met zijn "objectieve journalistieke blik". Tijdens de oorlog in Joegoslavië zat hij ook dagelijks nonsens uit te slaan.

Niet voor niks zei de andere NOS-correspondent op de radio: "Hee, verse kinderportretjes aan de muur in dit ingestorte huis. De Hezbollah propaganda is al langsgeweest."

Rooter | 11-08-06 | 17:53

M'n beste Grote Pier, ik was er niet bij, maar als een politieke partij, ( niet de regering ), van een buurland, grensbewakers ontvoerd, en die politieke partij ( niet de regering ) laat die mannen niet gaan, dan zou ik ook het vertrouwen in de regering van mijn buurland verliezen, en trachten orde op zaken te stellen.
En als dan ook nog blijkt dat die politieke partij ( niet de regering ) beschikt over een arsenaal aan raketten waar je koud en eng van wordt, tja, dan geef ik Israel gelijk.

gentle giant | 11-08-06 | 17:52

Starfucker en anderen heeft het al eerder hier gezegt geloof ik.
Doe ik het nog eens dunnetjes over.

Koop/leen/jat dat boek van Joris Luyendijk "het zijn net mensen" over verslaggeving vanuit (oa) het midden-oosten.
Dat geeft je een aardige kijk over hoe de diverse partijen berichten over het gezeik daar.


Een kwoot van een verslaggevert: hoe langer je hier rondloopt, hoe minder je ervan begrijpt.

Dat vat het wel aardig samen.

Harald, doe eensch lezen!

G-unite | 11-08-06 | 17:50

@Nevermind
Ja, dat zijn exact dezelfde woorden die elke agressor gebruikt wanneer hij een ander land binnenvalt. Hitler meende last te hebben van Poolse vijndigheden en moest sudetenduitsers bevrijden, Bush beweert dat de catastrofe die hij in gang heeft gezet allemaal de schuld is van de grote boze vijand en wijzelf hebben in Atje nog oorlogsmisdaden gepleegd omdat we slachtoffer waren van vijandelijkheden. Er is maar een schuldige en dat is die man die bevel geeft tot dergelijke bombardementen en mogen die, uit wat voor land ze ook komen branden in de hel....

bubka | 11-08-06 | 17:47

Kwestie van Creatief met Turk, maar dan op zijn Hezbolliaans

Swabibi Musampa | 11-08-06 | 17:46

@ Maximo

De Isralische pers/regering wijkt qua melding van Libanese burgerslachtoffers nauwelijks af van de overige pers. Aangezien de meeste van hun eigen slachtoffers van Arabische afkomst zijn zouden ze met overdrijven van hun eigen slachtoffers wel hel snel door de mand vallen.

In het internationale oorlogsrecht vrijwaart het schuilen achter burgers militaire doelen niet van aanvallen. Mocht je bewijzen hebben dat dat de Israeliers bewust op burgerdoelen hebben geschoten kan je je melden bij het internationaal gerechtshof in Den Haag.

WaarDeWindWaait | 11-08-06 | 17:44

Grote Pier 11-08-06 @ 17:39
The current crisis, the worst since the Israeli retreat from Southern Lebanon in 2000, erupted when the "Party of God" known Hezbollah staged a successful cross-border assault on an Israeli army post, killing three soldiers and capturing two. In an attempt to rescue the hostages, another four Israeli soldiers died when their military vehicle hit an explosive device.

Bron Reuters

Flirting With Suicid | 11-08-06 | 17:43

bwahaha @ 17.39
Mail je die tekst even door aan Harry de Winter en Hanneke Groenteman?

monfer | 11-08-06 | 17:43

@Morrizz
Maak je geen zorgen de Israelische propaganda machine is vele malen groter dan die van Hezbollah. Israel heeft decennia lang een Joodse David tegen een Arabische Goliath imago overeind gehouden en dat is langzaam aan het afbrokkelen. Het verschil tussen de Israelische propaganda en de realiteit is gewoon te groot geworden.
Veel mensen die jarenlang kritiekloos de Israelische propaganda geslikt hebben kunnen maar moeilijk omgaan met feiten die Israel vanuit een ander (negatief) perspectief laten zien.
Een van de opties is dan die feiten te ontkennen: je kop in het zand steken.

tix | 11-08-06 | 17:43

De enige schuldige aan al die dooie kinderen is natuurlijk hasjbollah zelf, die hebben alle ellende over hun eigen volk uitgeroepen.
Daar proberen ze nu op deze lafhartige wijze misbruik van te maken, hoe meer dooie kinderen des te beter. En als de schade achteraf mee blijkt te vallen dan photoshoppen ze er wel een paar kinderlijkjes erbij.

Nevermind | 11-08-06 | 17:41

ik ben niet voor hezbollah of Israel , ik ben gewoon iemand die alles vanuit een neutrale en onpartijdige positie bekijkt en beoordeelt .
ik laat me daarom niet leiden door de pro Israelische propaganda machine op internet .
het Israelische leger is gefrustreerd omdat ze Hezbollah nog steeds niet klein kunnen krijgen..

Djemdjombayor | 11-08-06 | 17:40

@gentle giant 11-08-06 @ 17:24
Omdat het op wiki staat MOET het wel waar zijn...

Grote Pier | 11-08-06 | 17:39

MAXIMO @ 17.30
Eerst neem je het op voor Greenhelmet en dan noem je de mensen die 'over hem lopen te zeuren' een stelletje necrofielen.Hoezo de boel omdraaien?

monfer | 11-08-06 | 17:37

@Morrizz
Of je hebt het voledig gemist, maarre, hebben de Amerikanen niet laatst openlijk toegegeven dat ze, uiteraart omwille van het veiligheidsbelang, bij tijd en wijle de waarheid een draai gegeven hebben? En is de waarheid niet het eerste slachtoffer in een oorlog? Trouwens, misschien moet je toch eens, met meerderen hier overigens, aan een psycholoog gaan denken, alles dat fout is in deze wereld kent in jouw overtuiging maar een schuldige "de linkse kerk!"Begint vermoeiend te worden...

bubka | 11-08-06 | 17:36

@morrizz: grote jankert van me.
Zat jij laatst niet te janken omdat iemand iets zei over dat Alle Joden met deze oorlog te maken heeft?
Zat ik mij toch even uit te lachten toen diezelfde avond nog de Israelische Premier dat ZELF zei. Dit is een oorlog voor ALLE JODEN.
Incontinent ruften? It takes one to know one, ofzo, he... Wie het het eerst ruikt...

bwahaha | 11-08-06 | 17:34

je zou je kunnen afvragen wat je zelf zou doen als je land gebombardeerd wordt en de kinderen dood op straat liggen... natuurlijk speelt 'green helmet' hezbollah hiermee erg in de kaart, maar is het daardoor meteen verkeerd? propaganda wordt door alle partijen gemaakt, maar op soortgelijke praktijken wordt in de meeste gevallen maar weinig kritiek geuit.

pn | 11-08-06 | 17:33

@Maximo: wat lul je nou, man. Alsof aan Israelische kant nooit kinderen doodgaan bij de raketbeschietingen van Hezbollah. Alleen hebben ze daar het fatsoen om niet urenlang met de lijkjes voor de camera te paraderen.

Lagonda | 11-08-06 | 17:33

gentle giant 11-08-06 @ 17:24
Klopt inderdaad het heeft al op Reuters gestaan dat dat de oficiele verklaring was van Hezbollah op de Hezbollah zender Al-Manar.

Over die gevangenen..... Er zitten maximaal 25 Libanezen in Israel in het gavang (4 volgens de cijfers van de UN en 23 volgens het ministerie van Syrie)

Flirting With Suicid | 11-08-06 | 17:31

tja... feit blijft dat dat kind gedood is.. dat men dat in beeld wil hebben, om dat nog even te benadrukken.. sja... ik geef ze groot gelijk..

prrrr | 11-08-06 | 17:31

Greenhelmet laat gewoon zien dat kinderen het slachtoffer zijn van die oorlogmisdadigers. Niets mis mee aangezien de simpele zielen dankzij de Israëlische propaganda anders denken dat enkel Hezbollah wordt getroffen.
Wat dus niet zo is...
Degene die constant over Greenhelmet lopen te zeuren geilen gewoon op oorlogsmisdaden, zolang de bom maar niet op hun valt, stelletje necrofielen...

MAXIMO | 11-08-06 | 17:30

Dit is typisch een staaltje van een slaatje proberen te slaan in diplomatieke zin uit een tragedie, heel fout, zeker, maaaaar, wie is eigenlijk verantwoordelijk voor de dood van dit kind, mr groene helm of heeeel misschien toch wat zieke geesten in dikwandige bunkertjes, zoals daar is; Olmert, Nasralah, Bush, Blair en eigenlijk de hele hypocriete westerse en oosterse wereld?

bubka | 11-08-06 | 17:29

Wie doet de make/up in die film?

bad to the bone | 11-08-06 | 17:26

Een andere reden voor Hezbollah om de gewapende strijd tegen Israël door te zetten, is de aanwezigheid van Hezbollah militieleden in Israëlische gevangenissen. Pas als Libanon en de Libanezen volledig zijn "bevrijd", is Hezbollah bereid de wapens neer te leggen. Opvallend genoeg maakt Hezbollah zich niet druk om Libanezen die zich in Syrische gevangenissen bevinden.

De meeste publiciteit in het westen kreeg Hezbollah door als eerste militante groepering te beginnen met terrorisme in de vorm van zelfmoordaanslagen, waarbij veel Israëlische burgers en militairen zijn omgekomen. Andere radicaal-islamitische bewegingen zoals de Palestijnse Hamas, de Islamitische Jihad en de Al Qaida-beweging hebben dit soort acties overgenomen. Dergelijke daden worden door deze bewegingen verdedigd als zijnde oorlogsmanoeuvres; volgens Amnesty International echter zijn dit soort aanslagen op de burgerbevolking misdaden tegen de menselijkheid.

Op 12 juli 2006 ontvoerden de Hezbollah bij een actie op Israëlisch grondgebied twee Israëlische soldaten die zij wilden ruilen tegen haar in Israël gevangengehouden medestrijders en lotgenoten. Israël weigerde dit en kwam met een militair weerwoord door beschietingen op Hezbollah-posities in Libanon uit te voeren (onder andere in Beiroet) en door Zuid-Libanon binnen te vallen. Hezbollah voerde daarna haar beschietingen op Israelische steden flink op.

@ Grote Pier, gelul dus!

gentle giant | 11-08-06 | 17:24

@Tix
Dat gesol is een toprestatie?
Je bedoelt het beinvloeden van de openbare mening waar de onafhankelijke nieuwsverschaffer de NOS voor zorg zou moeten dragen?
Dat bedoel je?
Zou de onafhankelijke nieuwsverschaffer NOS echt niet geweten hebben hoe ze gemanipuleerd worden?
natuurlijk wel!
Zo naief zijn ze niet.
Kortom het past allemaal in de agiprop van de linkse kerk.
En sukkels trappen er in.

Morrizz | 11-08-06 | 17:23

@Grote Pier 11-08-06 @ 17:14
"2 militairen ontvoerd tijdens een GRENSCONFLICT. Die 2 liepen dus in vijandelijk gebied Golanhoogte"
... of zaten juist die Israelische soldaten rustig the BBQ-en aan hun eigen kant van de grens toen Hezbollah zelf was overgestoken om een vorkje mee te prikken? Toen ze niets te eten kregen werd Hezbollah kwaad en werden die 2 ontvoerd?

fweddy | 11-08-06 | 17:21

LOL @Felix Laband 11-08-06 @ 17:09
Een Gonny met taalachterstand is een tautologie btw

goudbrasem | 11-08-06 | 17:16

Stelling: je zou beschaving af kunnen meten, aan de manier waarop men met zijn doden omgaat.

gentle giant | 11-08-06 | 17:16

Wie heeft dat kind gedood...

da wizard | 11-08-06 | 17:16

Grote Pier 11-08-06 @ 17:14
Waar heb je dat gelezen ?? Linkje graag.....

Flirting With Suicid | 11-08-06 | 17:16

@Morrizz
De 'groene helm' heeft een *top* prestatie neergezet voor Hezbollah ongeacht wie of wat hij is. De Israeli's hebben de (propaganda) oorlog allang verloren.

tix | 11-08-06 | 17:15

pink indian 11-08-06 @ 16:32
Ben het wel met je eens. Als je zijn blog zo leest is komt hij zeer neutraal over.
Iig neutraler als de Israëlische berichtgeving die iedereen maar klakkeloos overneemt. (2 militairen ontvoerd tijdens een GRENSCONFLICT. Die 2 liepen dus in vijandelijk gebied Golanhoogte)

Grote Pier | 11-08-06 | 17:14

Harry(5xZ) heeft natuurlijk niet de info die je hier hebt........ laat hem lekker ratelen........ yalla ya "green helmet" :-)

DaDutchOven | 11-08-06 | 17:14

Djemdjombayor 11-08-06 @ 17:05
Er is gisteren in Israel een moslim kind van 5 gebombardeerd door je moslim vrienden. Heb daar ergens foto's van gezien vuile hypocriet !! Als het door moslims gebeurt is er nooit wat aan de hand.

Flirting With Suicid | 11-08-06 | 17:13

We mogen dan in Lelystad naar SBS kijken en Sp!ts lezen, maar blind zijn we niet.
--
Ik vind dit tamelijk schokkend Pritt!
Lelystad?!

G-unite | 11-08-06 | 17:12

@Daisy Bouterse 11-08-06 @ 16:50

"Nee, de nazi's stopte ze eigenhandig in de gaskamer nadat ze er hele vervelende experimenten mee uithaalden. Da's inderdaad veeeel minder erg!"

Maar de Nazi's maakten er nooit propaganda filmpjes over, dus inderdaad dan is het 'minder erg', omdat het verder van je bed is en je je toch geen reeele voorstelling kunt maken van de werkelijke gruweldaden. Dus het is voor de buitenstaanders minder erg om het niet te weten.

Erg fout, maar zo gaat het wel in de wereld. Men realiseert zich pas hoe fout iets is als je het ziet. En omdat we in de loop der jaren dergelijke dingen veel meer gezien hebben, moet het steeds indringender, meer zwart-wit (en minder objectief) gebracht worden, voordat het pas doordringt.
Nadeel daarvan is dus dat je eigenlijk geen ongekleurde informatie meer tegenkomt en men met steeds minder eerbied voor de slachtoffers te werk gaat.
Er komt een tijd dat je je moet afvragen wat erger is voor de slachtoffers. Misbruikt te worden voor politieke doeleinden of datgene waardoor je slachtoffer bent geworden.
Nog even en ze gebruiken aan kant A de lijken van kant B om te tonen hoe zielig ze zijn (omdat er weer doden zijn en je kunt aan een dode vaak niet zien tot welke kant hij/zij behoort) omdat dat gunstiger is voor de publieke opinie dan weer te geven dat ze zelf die persoon neergeschoten hebben.

Gijsie | 11-08-06 | 17:12

@Djemmtralal
Je hebt wel een geweldige visie moet je maar denken.

Morrizz | 11-08-06 | 17:12

Harryzzz denkt dat ie stoer is omdat hij vanuit het 5 sterren Marriot in Beiroet, op zijn ultra platte Toshiba Portegé met draadloze breedband verbinding zijn blog zit te vullen.

goudbrasem | 11-08-06 | 17:09

@ Djemdjombayor

En jij reageert als een Gonny met taalachterstand.

Felix Laband | 11-08-06 | 17:09

Hoe meer bewijzen van Hezbollah geknoei, hoe bozer de geitenhoeders.

Jan Passant | 11-08-06 | 17:09

Volgens mij werkt die groene helm voor de jeauden.
Pure propaganda

a.n.alvabeet | 11-08-06 | 17:07

@Daisy Bouterse 11-08-06 @ 16:50
Jij vind dit dus wel acceptabel?

fweddy | 11-08-06 | 17:07

vuile vieze Israelische moordenaars , is die kind dood of niet ? en wie heeft die fatale bom gedropt ?
lezers van Geenstijl reageren altijd als een kudde geiten zonder eigen vizie ...

Djemdjombayor | 11-08-06 | 17:05

@tix
wat heeft dat te maken (of je wel dan niet gelijk hebt) met dit topic?

Morrizz | 11-08-06 | 17:05

De grap is dat Israel ondanks een enorm overwicht op propaganda vlak het niet meer lukt om kritiek op Israel tegen te houden.
Het is gewoon niet langer vol te houden dat Israel de kleine David tegen de Arabische Goliath is.
In deze oorlog heeft Israel Hezbollah makkelijk overtroffen in wreedheid en geweld, natuurlijk met de volledige steun van de democratische vredes duiven Bush en Condi.
Nu moet Israel alleen nog het gezichtsverlies beperken van de nederlaag tegen Hezbollah.

tix | 11-08-06 | 17:04

Voor een journalist vind ik zijn beheersing van de Nederlandse taal wel erg belabberd...

Drommelsch | 11-08-06 | 17:03

Traag 11-08-06 @ 17:00
Ik heb ook wel eens gezelliger mee gemaakt.
Maar er kan elk moment een gastenboek worden onthuld.

TeenEnKaas | 11-08-06 | 17:02

Omdat ik al 13 jaar in het buitenland woon, was ik het waarschijnlijk allemaal een beetje vergeten. Maar mijn god, wat wonen er toch veel domme mensen in Nederland.

Op woensdag werden er enkele links op verscheidene Nederlandse websites gezet naar de mijne (oa. deze www.geenstijl.nl/mt/archieven/015735.h...). Op die websites werden dan allerlei commentaren en disscussies gezet over wat ik hier in het zuiden van Libanon doe.
Beste Harald, wat is erger, dom of Naief?

gentle giant | 11-08-06 | 17:02

Wat een ongezellige VrijMiBo is dit

Traag | 11-08-06 | 17:00

@OokVaag 11-08-06 @ 16:50
Mezelft moet het dan zijn?

De Intrigant | 11-08-06 | 16:57

Wat een huichelaar, maar volgens mij is die gast niet op de hoogte van deze footage anders weet je toch dat je voor lul komt te staan. Die kerel met die helm (zal wel stinken, tien jaar dezelfde helm bij 40 graden met lijkjes) kan ik zijn politieke campagne niet kwalijk nemen: als je geen twin towers of van gogh hebt maar alleen kleine kinderen dan moet je het daar mee doen, cynisch maar zo werkt het wel volgens mij

tinusdetrekvogel | 11-08-06 | 16:55

Harald Doornbos zit gewoon vanuit een doorzonwoning in Almere en zijn stukjes en blog te schrijven en niemand die het doorheeft.

sjaakdeslinksesul | 11-08-06 | 16:55

En weer laat incontinente Bwahaha een natte wind.
Als er ook wat kritiek komt op de Hezaballetjes, dan is het Joods propaganda.

Vreselijk dat dode kind
Vreselijk hoe er mee gesold wordt om als propaganda te dienen.

Wat zielig, wat sneu die Bwahaha.
Wat een stakker.

Morrizz | 11-08-06 | 16:55

@Laatste zin van Harryzzz. Moeten wij Harryzzz op zijn woord geloven, omdat wijzelf niet naar het gebied toe durven komen? Radio 2 vond 't vanmorgen i.e.g. fantastisch, dat alle geruchten over Pallywood ontkracht werden dankzij de getuigenis van Harryzzz

Koning Koel | 11-08-06 | 16:52

Ah. Harald Doornbos is een vriend van mr. Green Helmet.

Jan Passant | 11-08-06 | 16:51

Misselijkmakend zieke geesten leven er toch op deze aardbol

Gl**fkl**t*r | 11-08-06 | 16:51

-weggejorist-

aivd | 11-08-06 | 16:51

@mezelf: is met 'n t

OokVaag | 11-08-06 | 16:50

quote: Ik meen dat zelfs de nazis in de 2e wereldoorlog niet zo diep gezonken waren.

Nee, de nazi's stopte ze eigenhandig in de gaskamer nadat ze er hele vervelende experimenten mee uithaalden. Da's inderdaad veeeel minder erg!

Oh nee, da's nooit echt gebeurd he!

Daisy Bouterse | 11-08-06 | 16:50

@Lobo 11-08-06 @ 16:48
Je hebt gelijk.. moeilijk hé d of t.

goudbrasem | 11-08-06 | 16:50

*zucht*

"Hee, ze gaan helemaal los over een cartoon. Eens kijken wat er gebeurd met een kinderlijkje!"

OokVaag | 11-08-06 | 16:49

De spelling verraadt het, dit is niet Harald maar Gonny die daar logt!

Lobo | 11-08-06 | 16:48

@bwahaha 16:35
a) het is nogal lachwekkend b) het is hot op het internet c) je zet er veel mensen zoals o.a. Anja Meulenbelt mee voor schut en d) het gaat om journalistieke waarheid vs. manipulatie van de media. Voldoende redenen dus om de "joodse propaganda" over mr green helmet en mr white t-shirt op GS te behandelen.

sjaakdeslinksesul | 11-08-06 | 16:47

@TeenEnKaas 11-08-06 @ 16:23
Dit wordt DE strandvakantie voor Duitsers. Hoeven geen kuilen meer te graven!

OokVaag | 11-08-06 | 16:47

Ja was me al bekend door de Duitse zenders; destijds deed Hamas dat ook en die hebben het Hezbollah weer feillos overgedragen hoe ze (vooral zg. dode of gewonde kinderen) die propaganda moeten maken. Wel stom dat ze nu weer diezelfde zogenaamde hulpverlener laten opdraven; dan wordt wel erg duidelijk.
Duitse TV liet ook zien hoe Hezbollah vanuit een flat (hoogste verdiepingen) hun raketten afschieten

jagua | 11-08-06 | 16:47

Vreemd. Green Helmet Guy draagt een uniform van de Mossad.

aivd | 11-08-06 | 16:45

Er zouden toch grenzen moeten zijn mbt gebruik van kinderlijkjes voor propaganda doeleinden.
Ik meen dat zelfs de nazis in de 2e wereldoorlog niet zo diep gezonken waren.
.
En daar bedoel ik niet alleen de groene helm mee, maar ook dat journaille/canaille moet in de gaten hebben wat daar gebeurt met die kinderen; "maar ja, het verkoopt zo lekker he?"...

fweddy | 11-08-06 | 16:41

Zet Harald ook maar op de blacklist voor onbetrouwbare bronnen that is.

..zapper | 11-08-06 | 16:39

Joodse propaganda ---- waar haal je het vandaan?

Lagonda | 11-08-06 | 16:38

Als ik zo de tijd heb klik ik op die links.
Maar valt me wel op hoe GS ineens zwaar into the green helmet man is.
Stukje joodse propaganda dat zich zelf tot in de GS flash banner heeft gewerkt.
Een Tony Blair die iedere dag opnieuw roept dat het staakt het vuren heel erg dichtbij is, voor 2 weken achter elkaar. Da's pas het onderzoeken waard!

bwahaha | 11-08-06 | 16:35

Ik zag een film waar een kind dat wèl dood was op een andere brancard werdt gelegd zodat het duidelijker zichtbaar was. Maar, dood is dood he!

Daisy Bouterse | 11-08-06 | 16:34

beetje lafjes, die regie, maar met wat meer toegevoegde drama trek je beter de aandacht

gáááást | 11-08-06 | 16:33

ik vind dit niet fair Harald Doornbos heeft daar maar een beperkte blik op alle informatie en weet waarschijnlijk niet wat wij over die ‘vriend’ weten
vind hem in zijn berichtgeving vrij objectief en hij is allesbehalve een fan van hezbollah

pink indian | 11-08-06 | 16:32

ik zie een film met veel publiek een film over dooie kinderen die niet dood waren

Mellorenz | 11-08-06 | 16:30

Misschien is green helmet guy wel een vriend van zijn purple helmet

Virgin mary | 11-08-06 | 16:29

Als je dat blog van Harald leest wordt wel duidelijk dat thuisblijvers het óf met hem eens moeten zijn, óf gewoon hun bek moeten houden.

monfer | 11-08-06 | 16:26

brakke duitse kudtstream

gáááást | 11-08-06 | 16:26

@TeenEnKaas 11-08-06 @ 16:23

Lijkt me een puik idee. Ik neem de kogelvrijevesten mee. Zorg jij nog voor wat dode Breezah's, die kunnen we mooi aan de hakbars van hezbollah verkopen. Er moet immers wel gezopen worden

Duivel666 | 11-08-06 | 16:26

Hmm, volgens Harald is het helemaal niet erg in Libanon. Wil er iemand mij vergezellen tijdens een strandvakantie?

TeenEnKaas | 11-08-06 | 16:23

leuk die meloen...

Babs | 11-08-06 | 16:22

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com