Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Nieuw: Gristelijke ANWB-gids voor Dordrecht

kerkdordt.pngKent u dat gevoel, dat u dolend door de stad loopt en uzelf vertwijfeld de vraag stelt: welke plekken zijn nu eigenlijk straffeloos te bezoeken en op welke plekken wacht mij de eeuwige straf in het rijk van Lucifer? Goeie vraag. En om die vraag voor eens en voor altijd te beantwoorden heeft een enthousiaste inwoner van Dordrecht een soort van stadsgids samengesteld met alle 'ok' en 'niet ok' bevonden locaties. Zo leest u hier alles over de verboden plekken op het gebied van seks en het menselijk lichaam. Denk aan: tattooshops, sekswinkeltjes en andere DUIVELSE zaken. Ook de lokale webcamhoer, Idols-kandidaat en dorpsheks worden even aangestipt in het kader van 'blijf hier uit de buurt of u zoelt spoedig sterven in naam der God!'. En wat hebben we verder nog. Oh ja, andere religies! Ook verboden natuurlijk want er is maar één God. Wat dan weer wel mag: kappers. Want lang haar daar had God het niet zo op, lees maar na in de bijbel. Bovendien zijn kappers op zondag dicht dus dat is sowieso al +1. Wat zondag is de dag des Heren en daar hebben DEZE figuren dikke schijt aan. Het is maar dat u het weet. Of zoals we dat op GeenStijl altijd zeggen: doe er mee wat u wilt. Dorde-recht.nl (sitemap hierrr) wenst u verder een prettig verblijf in hun schitterende gemeente.

Reaguursels

Inloggen

Je moet niet alles geloven wat je op internet tegenkomt

Jazz87 | 09-02-09 | 10:38

Tja, God ziet toch alles ;)

Bruine Banaan | 08-02-09 | 19:00

Ik kom uit dordt gek

1up | 08-02-09 | 18:58

@Bruine Banaan | 08-02-09 | 11:57
Uiteraard heb ik dat gedaan, maar als je wel zo'n site opbouwt en dan niet het lef hebt om je naam en toenaam te vermelden, dan ben niet goed bezig! (in mijn ogen trouwens sowieso niet, maar dat terzijde...)

frenkievee | 08-02-09 | 14:32

@ frenkievee Check sidn.nl...

Bruine Banaan | 08-02-09 | 11:57

Hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt.
Zit je er eenmaal in, heb je het er best naar je zin!

G.E. Neuzel | 08-02-09 | 09:37

Het was te verwachten, de site is gesloten op zondag :S echt wat een site,......

deTwentsejager | 08-02-09 | 09:26

Loopse Teef 21.05
op de dordtse teentjes getrapt of ken je je klassiekers gewoon niet

de beer van de meer | 07-02-09 | 23:39

mijn god,
al die reacties die je krijgt in je nieuwe winkel in dordrecht. ............... u bent alle dagen in de week open?? ja voor uw gemak zeggen wij dan maar. en mijden dat ze ons nu doen joh die gristenen. mja of het toiletpapier moet op zijn op zondag.. dan schuifelen ze nog ff naar binnen. Ah2go is nog veels te modern voor die mensen in dordrecht.

Aeneas | 07-02-09 | 22:54

Beetje zitten ronddolen op deze site, wat trouwens niet zo gemakkelijk is..... (behalve dankzij Google!! natuurlijk).
Maar ik kan deze persoon niet helemaal (oh nee: helemaal niet) serieus nemen.

Er is trouwens helemaal geen contact informatie te vinden, waarmee we de site-eigenaar om opheldering kunnen vragen....
@doemaarwiebele: geen probleem toch!! Jou teksten zijn tenminste een stuk zinniger!!

frenkievee | 07-02-09 | 20:49

Sorry lieverds,
voor de achterlijk lange tekst haha ^^. Ik kon het niet laten... :$
*bloost en gaat weer verder geenstijl-en*

Doemaarwiebele | 07-02-09 | 20:35

ben het helemaal met ze eens, kort haar staat een vrouw niet.
daarentegen: O MIJN GOD ik hoop niet dat dit serieus is.

Stevie_Ray_Vaughn | 07-02-09 | 20:27

Dit is een website die aangeklaagd zou kunnen worden voor; antisemitisme, laster, belediging, aanzetten tot haat, het schenden van privacy, verkeerd verkondigen van informatie EN het zou alleen al offline gehaald moeten worden vanwege het wansmakelijke design.

Ik geloof zelf in een Godin EN een God, die in en om ons heen zijn. Wijzelf creëren, wijzelf maken, wijzelf bezitten toch polariteit die ongekend mooi is? Goed en kwaad is gemaakt door mensen, zoals religies en geschriften zijn bedacht en geschreven door mensen. Hierbij ontken ik niet het bestaan van hun god. Dat moeten ze zelf weten, maar men vergeet nog wel in welke context bepaalde dingen zijn geschreven of verteld. Ik bedoel come'oonnnnn ik ga toch ook geen compleet paard offeren omdat ik wil dat de oorlog in Irak stopt... wat heeft dat paard er in vredesnaam mee te maken o_o.

Zoals het voor ons nu niet echt 'normaal' is om dieren te slachten en te offeren aan een godheid of een enkele god, zo is het ook tegenwoordig niet 'normaal' om een vrouw te stenigen wanneer zij overspel pleegt of een man te verhangen als hij homo is. Maar dit mag nog wel volgens den bijbel, of den koran!

Persoonlijk walg ik van dit soort sites, ik walg van mensen die zich verheven voelen met die ene sadistische egoïstische, menshatende, mensonterende god van hen. Die ze met mooie praatjes de schoonheid van DEZE wereld ontneemt.
Hoe komt alle natuur, hoe komen al die prachtige dieren en vooral al die unieke mensen op deze planeet? Alles werd toch geschapen in het hof van Eden? Het 'Paradijs'?

Mensen vermoorden elkaar, mensen verkrachten, jatten, en doen nog meer verschrikkelijke dingen in naam van die God.

Jezus zei; "ik ben de weg, de waarheid en het leven." Jezus was de personificatie van God? Jezus was een mens, een profeet. Wij zijn ook mensen, wij hebben onze eigen weg, onze eigen waarheid en ons eigen leven. Welke je ook kiest, het maakt niets uit. Het gaat erom dat je een plezierig leven leidt en een ander niet loopt af te kraken als het niet is wat jij denkt of vindt. "Wie mij volgt, zal God vinden." Jezus = de weg. Wij volgen onze eigen weg. oftewel Jezus = wij. Volg jezelf en je vindt alwetenheid in jezelf, de rust en de bron vindt je zelf. Die vindt je niet door middel van een bijbel of een ander heilig geschrift. Deze zijn alleen maar gemaakt om mensen in te perken. Komt heel goed uit voor hen die macht willen.

Kijk maar naar de politiek. Een PRACHTIG voorbeeld van waarom politiek en religie NIET samen gaan. Niet iedereen KAN en WIL geloven en er is ook niemand die dat MOET. Immers, jullie God oordeelt, niet wij;). Ondertussen vormen jullie wel een oordeel voor hem.

Ik ben opgegroeid met de Rooms Katholieke normen en waarden. De missen inspireren me als ik er aan terug denk en ik heb fijne herinneringen als de mensen elkaars kaarsen aanstaken om elkaar door de donkere dagen te slepen. Een mooi symbolisch gebaar waar je, ongeacht of je nu donker of wit, homo, lesbo, bi of hetero, welke visie je ook ambieert, respecteert! Zonder elkaar bang te maken of waanideeën aan te praten.

Toen ik eenmaal met hekserij in aanraking kwam zijn diezelfde normen en waarden opvoeding me juist van pas gekomen. Je kunt "God" (lees; jezelf) op zoveel manieren ontdekken, maar dat HOEFT niet. Je HOEFT niet te geloven om gelukkig te zijn. Je hoeft niet fanatiek iets aan te hangen om ergens te komen waar je toch de ballen van merkt als je je ogen sluit.

De meeste mensen op GS zijn gewoon nuchter, bekijken het leven vanuit het nu, en genieten ervan. Hoewel ik niet achter alle reaguurders sta is hun kijk op het leven een verademing in vergelijking met de betuttelende mensen die altijd maar met hun geloof op komen dagen.

Het grappige is, wat me dus opvalt is dat de site voor het grotendeels teksten uit het OUDE testament bevat. Datzelfde testament is door vele kerken en christelijke stromingen 'verouderd' verklaard. Vanuit het nieuwe testament gezien hoef je alleen maar een beetje lief voor elkaar te zijn. Want wie zondig is werpt de eerste steen, toch? Waarom mensen wel stenigen voor welke zonde ook? Maar is het geoorloofd om de holocaust te ontkennen, Joden te vervolgen en kinderen te misbruiken terwijl je een ambt bekleed? Praat dat maar eens goed voor die God van je. Jezus was immers ook een Jood.

Ik kan het ook over een andere boeg gooien; jullie kerk, jullie 'leiders' hebben jarenlang mensen onderdrukt, mensen verjaagd en mensen onderworpen aan machtsspelletjes. Dat enige juiste geloof. Zoals deze in sommige landen nog steeds worden gebruikt! Jullie hebben duizenden mensen vervolgd, verhangen, verbrand, onthoofd en wat al niet meer voor gruwelen! Wat zegt jullie God DAARVAN? Jullie voorouders? Eert uw vader en moeder. Ja! Als ze maar wel hetzelfde geloven, anders ontleed ik m'n moeder wel even. Ach het is maar een vrouw en vrouwen zijn onderdanig aan de man volgens God.

Waar is de rol van de vrouwen? Waar kwam de vrouw van Kaïn vandaan? Adam en Eva waren toch de eerste mensen op deze aarde? Zij waren toch door God geschapen? Als de duivel een slang was dan heeft Adam de duivel benoemd? Heeft de slang Adam en Eva niet juist wakker geschud, omdat God hen dom wilde houden? "Eet niet van de heilige bomen, opdat gij zult weten dat ge zult sterven?" Zodra ze een appel aten beseften ze dat ze naakt waren. Als God niet wilde dat ze dit zouden doen, waarom heeft hij ze dan niet zo geschapen dat ze geen flauw benul hadden? Waarom geen.. mensen zonder brein? Waarom wordt er tegenwoordig niemand meer 54928549032238490 jaar oud? Waarom wilde God niet dat wij een toren maakten die tot in de hemel reikte? Waarom liet hij ons in allerlei verschillende talen spreken? Omdat hij ons NIET wil! Hij wil niet dat we vanuit de Aarde bij hem komen. Sja of hij was zo lief om ons jaaaaaren laten te laten weten dat er boven ons hoofd weldegelijk een hemel is, maar zonder zuurstof.. Waar geen mens kan leven. Er is alleen maar tijd en ruimte.

Waarom mogen wij geen astrologie bestuderen? De stand van de planeten? Waardoor we er achter zijn gekomen dat er planeten zijn! Waarom zou dat niet mogen? Waarom mag er geen contact zijn met overledenen? Waarom mag de mens NIETS doen wat hem dichter bij die God zou kunnen brengen? Omdat we nog steeds dom en onwetend moeten blijven? Heeft ie iets te verbergen?... Who knows?

Je kunt niet zeggen dat het niet God's schuld is. Hij heeft ons 'volgens het boek' geschapen naar zijn evenbeeld. Oftewel de hemel is een grote hoerenkast, vol blote klabanussen en flamoesen, iedereen doet aan geilerij en rookt wiet. Petrus is een negroide homo en de duivel was gewoon een vakje ergens op het ganzenbord-bord en God dacht; AH! dat is leuk om de mensen bang te maken! Ja! Laten we dat eens doen. En Genesis... ach een leuke bed-time-story... misschien om het nog een beetje magisch te houden.. FAIL.

Echt... als je maar zo kort te leven hebt, waarom je dan druk maken over het hiernamaals... Waarom verdiepen als de boodschap van al die geschriften zo duidelijk is; maak wat van je leven in die korte tijd die je hebt.

Maar goed, a.s. maandag is het Volle Maan. Ik ben lekker buiten in de open lucht, onder de sterren, de standen beetje bestuderen. Misschien wel ritueeltje om al die fundamentalisten een keertje de ogen te openen... Persoonlijk denk ik dat jullie 'God' wel een appeltje heeft te schillen met jullie... Een appeltje uit het hof van Eden misschien? Ach geen idee... ;) Niemand weet dat:D.

Nuja.. niet dat daar nog veel van over is.. Ik bedoel waar the hell (oh sorry!) in Ethiopië moet dat paradijs dan wel niet liggen?:o
Zo uitgetypt:D

liefs aan alle lieve GS-reaguurders die wel van dit leven genieten.

Doemaarwiebele | 07-02-09 | 20:27

geweldig :D

Geile Markeerstift | 07-02-09 | 19:57

wat een gebitch over dordrecht zeg..
we hebben misschien 3 'rotte wijken' waar ook ik liever niet kom, maar in de overige pak en beet 8 wijken is het toch echt prima wonen/leven.
een stuk royaler als in veel andere grote steden iig.

een trots op dordtenaar.

Snipermate | 07-02-09 | 19:33

Haha, die blokjes wegenkaarten op Dorde-recht.nl. Daar is een ambtelijk gemeenteraamschrijver heel lang met FrontPage aan het freubelen geweest. Mwoehahahahahahaha!!!!

Reykjavik | 07-02-09 | 18:02

Ik moet toegeven, als ik dit zo lees dan zijn die gristenhonden inderdaad even pathetisch als die islamieten. Je doet er niks aan, dat soort waanzinnigen zijn van alle tijden.

K.Ontgat | 07-02-09 | 16:44

haha, vegetarisch caf'e fluitekruid staat er wel tussen, maar een rock tempel in een oude kerk (bibelot) wordt niet genoemd, en bijv. de popcentrale ook niet..... Ik vind het humor....... die gast moet zijn huiswerk wat beter doen, lol

Lobotemie | 07-02-09 | 16:32

Zou deze Gristenlijke site morgen offline zijn i.v.m. de zondagrust? Mag ik wel hopen...

Tommygunner | 07-02-09 | 15:51

@LJBrinkhorst | 07-02-09 | 14:45
Hahaha, de door u aangeprezen saait eindelijk in de openbaarheid. Maarre... laat die boeren uit het noorden, snavels en what more ouwehoeren, Dordrecht is prachtig en saai. Prachtig saai, wellicht.

J.N. de Kabelpen | 07-02-09 | 14:58

Die site Dorde-recht is al zo oud als de weg naar Kralingen. Afgezien van een paar grrrristendiehards zal geen enkele Dordtenaar erop kijken. Die zuipt zich lekker voor een paar euri de tering in en haalt daarna een paar hp'tjes bij een van de vele seksshops.
Wat lutsers uit andere delen van het land er ook van mogen vinden, don't underestimate Dordrecht. Mooi historisch centrum, gelegen aan grote rivieren, betaalbare woningen in het centrum, dichtbij de Biesbosch, dichtbij Rotterdam, wat kan een mens zich nog meer wensen.

LJBrinkhorst | 07-02-09 | 14:45

@Klaasie | 07-02-09 | 14:28
Goh is het zo duidelijk?!? Jammer dat dan ook gelijk het enige is wat jou helder is.

Tot ziens!

dat bedoelde niet zo | 07-02-09 | 14:32

Je kunt niet hard genoeg zijn tegen gelovigen... Relligieuzen verdienen het om hard aangepakt te worden. Hun dogmatiek dient met fors geweld hun aars in geschoven te worden totdat er geen dogma meer over is. Ik maak godverdomme zelf wel uit of god niet bestaat of niet.
Elke kristenhondenlul heeft recht op zijn geloof en elke mohammedaan mag met zijn reet naar Mekka gaan liggen janken maar ik wil daar:
a. niet mee geconfronteerd
b. het al helemaal niet opgedrongen krijgen

God bestaat niet, klaar uit.

dr.spin007 | 07-02-09 | 14:28

Gelovigen zijn stukken harder tegen niet gelovigen als ik dit artikel nog eens doorlees. Maar goed, jij houd er niet van. Is het ooit in je opgekomen dat je GS misschien niet begrijpt? Lijkt er wel een beetje op

Stroopdoos | 07-02-09 | 14:28

Moest jij niet een tattoe laten zetten? En je probeert het nu zelf uit te lokken. Waarschijnlijk ben je niet ouder dan 22 en VMBO-T ? Maar laat ook maar, ik ben weg.

Klaasie | 07-02-09 | 14:28

Tja zakenlui gaan op reis nooit naar de hoeren en hoeren komen al helemaal niet in hun hotels.
Gelukkig heeft Klaasie de wijsheid in pacht, alles gelezen in het grote en oudste sprookjesboek te wereld.

dat bedoelde niet zo | 07-02-09 | 14:25

Door reclame. Maar hier hoor ik dan denk ik inderdaad niet thuis. Ben zelf niet Christelijk, vind alleen dat Geenstijl te hard is tegen gelovigen. Je ziet me hier dan ook niet meer terug. En nee, ik ga niet vreemd, heb ik ook niet nodig als ik een geweldige vrouw heb.

Klaasie | 07-02-09 | 14:23

Klaasie | 07-02-09 | 14:13
Ik zou het niet weten, ik houd me niet met hoertjes bezig en ook niet met hoge en lage dingen. Ik leef en houd van de vrijheid die in NL door relios wel ietwat bedreigt worden. Christen Dictatoriaal Appel, Sjeiks van alles watsf. Doe mij maar GS, gewoon omdat het kan. Wat doe jij hier eigenlijk?

Stroopdoos | 07-02-09 | 14:19

Ben niet zo stoer, vanmorgen schok ik me dood toen ik in de spiegel keek.

dat bedoelde niet zo | 07-02-09 | 14:18

Ga jij wel eens vreemd Klaassie?

dr.spin007 | 07-02-09 | 14:18

dat bedoelde niet zo | 07-02-09 | 14:15
En achteraf een goede pot neuqen uiteraard.

dr.spin007 | 07-02-09 | 14:17

Dan wens ik je daar veel suc6 he, stoere jongen.

Klaasie | 07-02-09 | 14:16

Klaasie | 07-02-09 | 14:07

Sorry maar heb niet al teveel tijd, ga zo een tattoo laten zetten bij Hanky Panky op de wallen, gewoon omdat ik het normaal vind en blijkbaar tot de laagste klasse behoor. Daar is over nagedacht.

dat bedoelde niet zo | 07-02-09 | 14:15

Klaasie | 07-02-09 | 14:13
Behalve ik dan.

dr.spin007 | 07-02-09 | 14:14

Biomassa | 07-02-09 | 02:39
Ja dank je! Slaap lekker!

Stroopdoos | 07-02-09 | 14:13

Lol oke wat je wilt, hoog opgeleide mensen gaan over het algemeen het meest langs de hoertjes... ehh?

Klaasie | 07-02-09 | 14:13

Heb ik iets gemist?

*trots tattoo toont*

Let u even op die alliteratie? Niet slecht voor iemand die het laagste van het laagste is nietwaar?

dr.spin007 | 07-02-09 | 14:12

Klaasie | 07-02-09 | 13:52
"lage mensen"!?!? Waar heb ik dat toch voor het laatst gehoord? Ah, Adolf! Ja, past in het rijtje van vrijheidsdestroyers thuis.

Stroopdoos | 07-02-09 | 14:09

@ dat bedoelde niet zo.
Ja ik heb een leven en ik denk ook over dingen na. Blijf hier vooral rondhangen hoor, als je niks beter hebt te doen.

Klaasie | 07-02-09 | 14:07

Best wel giftig en agressief gepeupel die fundi's
Kerklokken mogen wel maar oto wassen niet, die kerkdienaren "werken" toch ook op zeaundag? Ik zal voor ze bidden *666-gebedje doet*

Stroopdoos | 07-02-09 | 13:59

@ Klaasie | 07-02-09 | 13:52

U gelooft een leven te hebben en er in ALLE vrijheid over te denken?

dat bedoelde niet zo | 07-02-09 | 13:55

Dit is echt een goede lokker van Geenstijl hoor. Ze weten van tevoren dat het eigenlijk nergens op slaat dit onderwerp maar welk lkkr veel commentaar zal krijgen. En so what.. jullie vinden blijkbaar dus allemaal sekshops en tattooshops de normaalste zaak van de wereld? Komen alleen de laagste van de laagste mensen... Ga vooral door met dit soort posten, heb je mij niet meer als lid.

Klaasie | 07-02-09 | 13:52

@Quadrifoglio | 07-02-09 | 13:11
Fellow Schapenkop, maak vooral geen reclame voor de Merwestad. Houdt al die zeikerds lekker buiten de poorten.

J.N. de Kabelpen | 07-02-09 | 13:24

Ha. mijn kapper staat erbij, alsmede de cafés die ik een enkele keer bezoek. Prima!

J.N. de Kabelpen | 07-02-09 | 13:21

@hoteldebotel | 07-02-09 | 09:49
Een van de onontdekte voordelen van Dordt: er wonen hier relatief gezien heel weinig Marokkanen. Wel een heleboel Turken maar die zijn meestal wel OK.

Quadrifoglio | 07-02-09 | 13:11

-weggejorist-

thc-down | 07-02-09 | 13:06

stenigen die gristenhond

zilla | 07-02-09 | 12:55

Lijkt me een foutje dat Katho-Lieke onder de no-go area's valt?

frickY | 07-02-09 | 12:40

Zijn deze mensen serieus????? Mag het toch niet hopen, wat sneu allemaal. Ik sta Dort maar ff over dit jaar. Wel handig dat ze alle mooie, leuke en gezellige ideeen zo op het internet ploffen.

Toedels

Vesper | 07-02-09 | 11:12

Tjonge, sinds Powned begint GS echt de allures van een publieke omroep te krijgen.

Beetje makkelijk hoor GS, structureel gristenen afzeiken en even vergeten dat de hele wereld op de voet volgt hoe Nederland door Islamterreur in de Middeleeuwen dreigt te verdwijnen. Ook Wilders mag natuurlijk niet meer incidenteel een steuntje in de rug krijgen. Beetje tabloid/roddel spul erbij, klaar!

www.patcondell.net/
(Dutch MP to be charged with insulting Islam, 25.01.09)

rieschert | 07-02-09 | 11:06

necrosis | 07-02-09 | 09:45
Verdomd goed plan! Ik verdwijn dit jaar nog naar Brabantstad, omdat het daar zo slecht gaat... in de provincie. Ik trek de deur van de randstad na twintig jaar achter me dicht. Ik vrees dat jij niet helemaal op de hoogte bent van de potentie van de "provincie".

dr.spin007 | 07-02-09 | 11:04

necrosis | 07-02-09 | 09:45
Het klinkt wel koloniaal: eerst de wingewesten (Limburge kolen, Gronings gas) uitputten en daarna afstoten. Straks gaat de Rotterdamse haven zich afscheiden van de rest van Rotterdam etc.
Verder lijkt het erop dat cliëntelisme meer voorkomt bij religieuze groeperingen dan bij vrije mensen. Het CDA heeft een grote machtsbasis is Limburg, het is dan ook vrij logisch dat het CDA heerst en verdeelt.

domheid regeert | 07-02-09 | 09:59

Dordrecht, pracht van een stad!!! Wonen er trouwens ook bontkraagjes en staan er ook openbare scholen waar je kinderen lekker multicultureel "samenleven" aangeleerd krijgen?

hoteldebotel | 07-02-09 | 09:49

Dit maakt Dordrecht toch een stuk spannender. Bedankt.

noecks | 07-02-09 | 09:47

@domheid regeert 09:07
In de randstad lachen we om Limbauland, één van de buffers tussen het rijke randstad en Duitsland/ België.
Ongetwijfeld volgen er boze reacties op mijn comment maar aangezien de "provincialen" de hoogste percentages werklozen hebben en dus teren op belastinggeld uit de regio A'dam - Utrecht - Rotterdam hebben ze weinig te zeggen, zelfs Groningen met hun aardgasbel is uitgeluld, de putten zijn leeg en de uitkeringen worden opgebracht door de idioten uit de Randstad die dagelijks in de file staan en door de "tolpoortjes" nog eens extra hard gepakt worden.
Friesland heeft een eigen vlag en volkslied, het wordt hoog tijd dat de Randstad dat ook eens gaat doen.
Een tijd geleden had men het over het opknippen van ABN-Amro, misschien moeten we Nederland ook maar eens gaan opknippen, het resultaat zal verbluffend zijn.

necrosis | 07-02-09 | 09:45

jaja

ikuh | 07-02-09 | 09:34

Ook in Limburg is het CDA corrupt.
www.limburger.nl/article/20090206/REGI...
Verenigingen met CDA bestuurders krijgen € 55000 extra geld.
"ik ben ggristen, jij bent ggristen, samen zijn wij beter dan de rest"

domheid regeert | 07-02-09 | 09:07

Werkt die site ook niet op zondag?

Warhoofd | 07-02-09 | 08:49

@CMPT 5:52
En wie het kleine niet leert, doet het grote verkeert!
P.s. Dordt = kut
Daar wil ik nog niet dood gevonden worden.

necrosis | 07-02-09 | 07:57

Ik snap niet waarom deze gids zoveel negatieve aandacht krijgt... een gristen is zo vriendelijk geweest om alle plekken in dordrecht op te sommen waar je bier, wiet en hoeren kan krijgen. Handig toch?

Neuzerpeuter | 07-02-09 | 07:21

Ah! Daar zal je de ochtendploeg hebben. Good luck lads!

Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 06:03

Vroeger had je nog wel eens wat privacy in de draad.... nu blijven ze hangen tot de volgende ochtend..

seven | 07-02-09 | 05:56

Rammstein | 07-02-09 | 05:48
Zal wel te maken hebben met de prijs/kwantiteitsverhouding van wiet. Wie het kleine niet eert, is het grote niet weert.

CMPT | 07-02-09 | 05:52

@piquant | 07-02-09 | 05:39
Truste dan maar.

Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 05:49

CMPT | 07-02-09 | 05:43
Wat heeft U toch met klein ?

Rammstein | 07-02-09 | 05:48

Rammstein | 07-02-09 | 05:20
U is met een kleine letter, skatje.

CMPT | 07-02-09 | 05:43

@Rammstein | 07-02-09 | 05:40

Ik check mijn mail:)

piquant | 07-02-09 | 05:41

piquant | 07-02-09 | 05:39
Ik breng je morgen verslag uit van het verdere verloop van deze draad.

Rammstein | 07-02-09 | 05:40

@Rammstein | 07-02-09 | 05:37

Hou jij het verder in de gaten? Ik ga eens kijken of Klaas Vaak mij een plezier wil doen.

piquant | 07-02-09 | 05:39

Ja maar .....

Rammstein | 07-02-09 | 05:37

@ChinaSuzhou | 07-02-09 | 05:36

Denk eens na. Die werken daar niet op zondag.

piquant | 07-02-09 | 05:37

Ow jah. Deze heb ik ook nog live bekeken in de Sleep Inn. Wat btw een perfecte lokatie is voor het Grote GeenStijl Feest. Als de backpackers er nog zijn natuurlijk.

www.youtube.com/watch?v=WfGPRNj4FLQ

Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 05:37

Ik hoop altijd maar dat er op zondag brand uitbreekt bij zulke gasten.
Ben toch benieuwd of ze dan de brandweer wegsturen ?!

ChinaSuzhou | 07-02-09 | 05:36

@Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 05:33

Oke en dan check ik bij jou (verrassing)

piquant | 07-02-09 | 05:36

@Rammstein | 07-02-09 | 05:33
Absoluut en Einstein ook of was die volgens jou weer katholiek?

piquant | 07-02-09 | 05:35

@Rammstein | 07-02-09 | 05:32
Hoe kan je katholiek zijn en niet practiserend....
Jij verpest ook altijd alles, met je katholiek.!

piquant | 07-02-09 | 05:34

@piquant | 07-02-09 | 05:25
Tuurlijk wel skattie. Het gaat om het innerlijk. En niet om de grootte van de knieën. Maar ik ga die van jou live checken bij het Grote GeenStijl Feest.

Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 05:33

Was Frankenstein joods trouwens ?

Rammstein | 07-02-09 | 05:33

piquant | 07-02-09 | 05:30
Minty Fresh !! Niet praktiserend.
En een hele grote tuin.

Rammstein | 07-02-09 | 05:32

@Rammstein | 07-02-09 | 05:29
katholiek? laat dan maar. Stinkt uit zijn bek, denk ik.

piquant | 07-02-09 | 05:30

piquant | 07-02-09 | 05:28
Hij is katholiek ....... maar de rest klopt als een bus.

Rammstein | 07-02-09 | 05:29

@Rammstein | 07-02-09 | 05:25

Enne heel romantisch en een leuke lach enne joods enne dierenvriend en vooral goeie , heeeeeeeeeele goeie minnaar met lasssietong en heeft de goede onderbroeken aan en geen haar uit neus en oor en wat het belangrijkste is, hij houdt van vrouwen met tieten en grote bekken en zeikt niet over knieenn.

piquant | 07-02-09 | 05:28

@seven | 07-02-09 | 05:20
Hotel Arena. Voorheen de Sleep Inn. Daar heb ik menig band live bekeken. Waaronder Linda Perry en The Verve met in het voorprogramma Oasis.

Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 05:26

@Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 05:23
Post je niet meer op me, sinds je weet dat ik misschien wel niet jouw type knieen heb?

piquant | 07-02-09 | 05:25

piquant | 07-02-09 | 05:21
I would die a very happy chick a dee !
Maar het lijkt me gewoon een ontzettend leuke vent. Volgens mij kun/kan je vreselijk met hem lachen. En hij is niet dom. En hij ruikt lekker. En .... en ...... en ..... eh .... waar hadden we het over.
En zijn cojones kunnen een hele camera aan, dus hij is ook moedig. En knap. En hij ruikt lekker. En ..... eh ......

Rammstein | 07-02-09 | 05:25

@seven | 07-02-09 | 05:22

Ik zwaai me suf, maar wil weten of ik het niet voor niks doe.

piquant | 07-02-09 | 05:24

@Rammstein | 07-02-09 | 05:19
Die laatste was toch geen neus? Meer een sloopkogeltje van acht centimeter.
Wacht maar tot je mijn neus live gaat zien. Je zal versteld staan.

Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 05:23

@seven | 07-02-09 | 05:20

Ga jij daar lekker in je eentje voor gek staan met je roze condoom.:)

piquant | 07-02-09 | 05:23

piquant | 07-02-09 | 05:15
Hoezo, sta je te zwaaien dan?
Gaat verder opzoek naar het DNB goud..

seven | 07-02-09 | 05:22

@Rammstein | 07-02-09 | 05:19

Heb jij dat nou ook dat die B S je laatste minnaar zou kunnen zijn? Ik bedoel na B S gewoon niemand meer (bij wijze van spreken).

piquant | 07-02-09 | 05:21

#GSmeeting : Als ik reaguurder was en ik wou zo veel mogelijk mensen van gs ontmoeten zou ik gewoon ergens in het weekend met iedereen afspreken om naar club arena (''s-Gravesandestraat 51 A'dam ) gaan www.hotelarena.nl/index.php?id=5 te gaan en daar lekker gaan dansen. Roze herkenningteken niet vergeten natuurlijk.. ;)

seven | 07-02-09 | 05:20

CMPT | 07-02-09 | 05:18
Volgens mij, heeft U ook iets kleins.

Rammstein | 07-02-09 | 05:20

@CMPT | 07-02-09 | 05:18

Klopt.

piquant | 07-02-09 | 05:18

piquant | 07-02-09 | 05:16
Ah, u heeft een kleine geest, vandaar.

CMPT | 07-02-09 | 05:18

@CMPT | 07-02-09 | 05:15
Nee, gewoon omdat je zeurt. Lijkt mij een prima reden.

piquant | 07-02-09 | 05:16

piquant | 07-02-09 | 05:12
Oh, is dat vanwege de 5de colonne?

CMPT | 07-02-09 | 05:15

@seven | 07-02-09 | 05:12

Sta jij nog wel eens op de NL bank? Vroeg ik me zomaar af eigenlijk.

piquant | 07-02-09 | 05:15

@CMPT | 07-02-09 | 05:11

Niet zeuren, want lijkt me volkomen terecht.

piquant | 07-02-09 | 05:12

@seven | 07-02-09 | 05:10

Wordt een vergadering voor belegd bij jou thuis.

piquant | 07-02-09 | 05:11

piquant | 07-02-09 | 05:10
Een Nobel Prijs voor Durf & Moed.

Rammstein | 07-02-09 | 05:11

Ach, ik ga ook maar eens zeuren dat ik achtergesteld en gediscrimineerd word.

CMPT | 07-02-09 | 05:11

@Rammstein | 07-02-09 | 05:05
Hou je van grote neuzen? Ik bedoel. Een neus gelijk een aardappel bijvoorbeeld?

Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 05:10

@Rammstein | 07-02-09 | 05:07

De mannen die IVL met ons blijven communiceren verdienen wel een medaille en die het ook nog IRL aandurven met ons, een standbeeld(je).

piquant | 07-02-09 | 05:10

Zijn we er al uit waar het grote reaguurfeest gehouden wordt?

seven | 07-02-09 | 05:10

@piquant | 07-02-09 | 05:04
Staat anders niet in je dossier. *noteert* Ellebogen en oorlellen.


Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 05:08

CMPT | 07-02-09 | 05:04
Dan zit je op dezelfde prijs als Noord Holland, Amsterdam niet meegerekend.
Niet slecht toch ? Kan altijd beter, maar niet slecht.

Rammstein | 07-02-09 | 05:07

@Rammstein | 07-02-09 | 05:05

UberLOL

piquant | 07-02-09 | 05:06

@CMPT | 07-02-09 | 05:04
En dan vind je het normaal dat je wel dezelfde cao hebt als wij hier in het westen?

piquant | 07-02-09 | 05:05

Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 05:02
Ik vind neuzen leuk.
Nu nog een man die door zijn oren kan ademen.

Rammstein | 07-02-09 | 05:05

@Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 05:02

Je moest eens weten wat vrouwen vinden waar mannen wel eens meer aandacht aan mogen besteden.....
En je weet het allang, ik moet het van mijn ellebogen en oorlellen hebben.

piquant | 07-02-09 | 05:04

Rammstein | 07-02-09 | 04:58
3 tot 3,5 Euries alhier in Tukkerland (Enschede).

CMPT | 07-02-09 | 05:04

@Rammstein | 07-02-09 | 04:59
Knieën zijn onderschatte afrodisia. Een vrouw kan daar best wat meer aandacht aan besteden. (tip)

Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 05:02

@Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 05:00

Neem wel een nietmachientje mee, want geen idee wat een knieengeyler met "hangen"noemt.

piquant | 07-02-09 | 05:01

@piquant | 07-02-09 | 04:57
Zolang je knieën maar pront zijn en niet hangen vind ik het best.

Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 05:00

piquant | 07-02-09 | 04:56
Hè, denk ik een keer mee, weer niet goed.
Oh ja, de knieën man ...

Rammstein | 07-02-09 | 04:59

@Rammstein | 07-02-09 | 04:57
Aanvulling: geen lolbroeken, sketches; speeches en zeuren ook niet de dag erna.

piquant | 07-02-09 | 04:59

CMPT | 07-02-09 | 04:56
En wat legt U zoal neer voor een pre roll, en in welke conterijen (provincie is voldoende) bevindt U zich ?

Rammstein | 07-02-09 | 04:58

@Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 04:56

Beroep? neu, dat is me te plat. En ik val al af bij jou door mijn knieen. Hoef je mijn naam etc al niet meer te weten.

piquant | 07-02-09 | 04:57

piquant | 07-02-09 | 04:54
Blowen toegestaan.
En geen ballonnen en/of clowns.
Geen circus.
En een zeur verbod. Dat mag de dag erna.

Rammstein | 07-02-09 | 04:57

Vermeldt de Gristelijke ANWB-gids ook dat prefab-joints in Dordrecht een Euro goedkoper zijn dan in deze contreien? Verder de groeten aan vreetschuur het Bevertje. Daar waar een entrecote nog een aanslag op je spijsvertering is, zo groot. Ik moet wel eerlijk bekennen dat we een beetje gematst zijn, maarrr als u lievv doet..

CMPT | 07-02-09 | 04:56

@Rammstein | 07-02-09 | 04:54

Ik denk dat ik mijn beeld over jou ga bijstellen. Jij maakt je druk om PowNed?
*lost case die Ramm*.

piquant | 07-02-09 | 04:56

@piquant | 07-02-09 | 04:51
Hahaha. Me too. De volgende ochtend kan je nog wel naar de naam en eventueel het beroep vragen. De avond zelf is alleen maar oogcontact en lichaamstaal.
Boekdelen.

Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 04:56

piquant | 07-02-09 | 04:53
Je hebt helemaal gelijk. Japanners en kansenjongeren. Eh ..... de auto Rai !!
Mannen + hoeren = leden.

Rammstein | 07-02-09 | 04:54

@Rammstein | 07-02-09 | 04:52
Got wat val jij me tegen. Rookbeleid op een feest??? Tsssss.
Nog meer goeie ideeen trouwens?

piquant | 07-02-09 | 04:54

@Rammstein | 07-02-09 | 04:51
Jou laten we HELEMAAL niets organiseren. Flyers op de Dam, nee dat is leuk publiek....

piquant | 07-02-09 | 04:53

piquant | 07-02-09 | 04:51
Elkaar bepotelen beleid is gelijk aan rook beleid: buiten, in de bosjes.

Rammstein | 07-02-09 | 04:52

Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 04:49
Een middag een Powned Porno Promotie team op de Dam en het is klaar.
Kat, bakkie, in, usw.

Rammstein | 07-02-09 | 04:51

@Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 04:49

Stel; je weet nooit; voor het geval dat; eventueel; we doen es gek; etc.

Ook een beetje zwijmelmuziek. Heb zo'n hekel aan "goeie"gesprekken als je iemand leuk vindt.

piquant | 07-02-09 | 04:51

piquant | 07-02-09 | 04:47
Dank je.. LOL

seven | 07-02-09 | 04:50

piquant | 07-02-09 | 04:47
woorden uit halen mond mijn

Rammstein | 07-02-09 | 04:49

Nah oke dan. Er moet dan maar een promotieteam bijeen geronseld worden. Optredens kunnen worden verzorgd door reaguurders. Ik denk dan aan stand up comedy, spreekbeurten, snoeiharde heavel metty, DJ's enzovoorts.

Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 04:49

@seven | 07-02-09 | 04:45

Goeie post wel.

piquant | 07-02-09 | 04:47

+r verrassing..

seven | 07-02-09 | 04:45

Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 04:41
Wrong ! Ik ben byzonder onvriendelijk en dan wordt het meer dreigen. Plus, dan zal ik eerst nog zelf ....... uche uche .....

Rammstein | 07-02-09 | 04:43

@Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 04:41
Vind ik nu weer een slecht idee.

piquant | 07-02-09 | 04:42

@Rammstein | 07-02-09 | 04:38

Eerst die liederen van jou en ik op een banjo erbij en als dat niet helpt, heel zachtjes maar effectief, niet bekeren, want dat hoeft niet van mij.
Maar wel een manifest laten ondertekenen, waarin waterdicht staat geschreven dat ze niet meer op een Gristelijke partij stemmen en dat ze anderen niet meer met het geloof lastig vallen.
Verder moeten ze het maar zelf weten.

piquant | 07-02-09 | 04:42

Ja en dan Rammstein en piquant en nog wat vrouwelijke reaguurders flyers uitdelen van Powned. Zo komen ze zeker aan de 50.000 leden.

Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 04:41

... te biecht bij Jaap ?

Rammstein | 07-02-09 | 04:39

piquant | 07-02-09 | 04:37
... eh ..... geselen dan ? Voor een kar spannen ? Bekeren ?

Rammstein | 07-02-09 | 04:38

@Rammstein | 07-02-09 | 04:36
Doe jij es niet zo soft.

piquant | 07-02-09 | 04:37

@Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 04:34

Er zijn grenzen aan wat ik aan kan. Dat arsch kicken, neuh.

piquant | 07-02-09 | 04:36

piquant | 07-02-09 | 04:35
..... en na middernacht afwassen.

Rammstein | 07-02-09 | 04:36

@Rammstein | 07-02-09 | 04:34

Ik weet nog wel een paar leuke dingen en in ieder geval worden ze vast gehouden tot na 00.00h zaterdagavond.

piquant | 07-02-09 | 04:35

@piquant | 07-02-09 | 04:31
YeahBabyYeah! Und dann etwas arsch kicken.
Laat ze gelijk hun gottje meenemen. Gaan we die eens keihard uitlachen.

Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 04:34

piquant | 07-02-09 | 04:31
Dan ga ik voor ze zingen. Van Jezus.

Rammstein | 07-02-09 | 04:34

@seven | 07-02-09 | 04:33
Een van GS

piquant | 07-02-09 | 04:34

Een soort aa meeting voor reaguurverslaafden.. ;)

seven | 07-02-09 | 04:33

Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 04:28
Het is beter voor de band, met name voor de vocalist, geweest, dat ik niet op de hoogte was van dat optreden. Voor alle partijen.

Rammstein | 07-02-09 | 04:33

Die

piquant | 07-02-09 | 04:31

@Rammstein | 07-02-09 | 04:30

Doe MOETEN bij ons aan tafel.

piquant | 07-02-09 | 04:31

piquant | 07-02-09 | 04:27
Daar mis je niks aan.
De Grunners huren maar een knalroze bus. We hebben een potje met vet, dat werk.
Maar wat doen we met de Reli's ?

Rammstein | 07-02-09 | 04:30

@Rammstein | 07-02-09 | 04:25
Sterker nog. Ik kón op ze spugen. Tijdens het voorprogramma liepen ze nog tussen het publiek door. Maar ja. Wie kende toen dat hele Rammstein in Nederland? Bijna niemand toch?

Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 04:28

@Rammstein | 07-02-09 | 04:27

IK di as. 2 weken naar de zomer! lekker puh.

piquant | 07-02-09 | 04:28

@Rammstein | 07-02-09 | 04:25
Ik heb wel een zwak voor de Grunners en die matchen ook met 020. Beneden de grote rivieren , wordt het al moeilijker.

piquant | 07-02-09 | 04:27

piquant | 07-02-09 | 04:25
Ja, het zal wel een Early Bird, matinée achtig iets moeten worden, of heel vroeg 's morgens, zoals nu.
Ik wil zomer, nu.

Rammstein | 07-02-09 | 04:27

piquant | 07-02-09 | 04:22
De Grunners en de Limbo's ?

Rammstein | 07-02-09 | 04:25

Iedereen nu al naar bed? Lekkere feestgangers , kan je wel een feestje mee bouwen dus. "s Middags dan.

piquant | 07-02-09 | 04:25

Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 04:22
Mazzelpik, zomaar effe in de Melkweg, dat je bijna op ze kunt spugen zeg maar. Neat ! Dat hele concert staat tegenwoordig op you tube, echt zo .... neat.
Ik heb hoge hoop voor het festivalseizoen, maar de kans is klein. Om ze nog ergens te treffen zeg maar.

Rammstein | 07-02-09 | 04:25

@Rammstein | 07-02-09 | 04:18
Dat het publiek nog leeft zal je bedoelen. Mijn gott. Mijn kop heeft nog schroeiplekken.

Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 04:22

Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 04:20
Westergasfabriek & mooi weer graag. En een goeie band op het veld.

Rammstein | 07-02-09 | 04:22

@Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 04:20

Ik denk dat het erg leeg blijft. Er zijn nmm nl nogal veel boer'n lull'n die het eng vinden in 020 of bang zijn dat er een kras op hun auto komt.

piquant | 07-02-09 | 04:22

@piquant | 07-02-09 | 04:16
Een GeenStijl/Powned avond in Panama of de Westergasfabriek of Werck. Lijkt me wel geinig.

Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 04:20

piquant | 07-02-09 | 04:18
LOL ! Dank U .

Rammstein | 07-02-09 | 04:19

Sorry voor (bijna) dubbelpost.

@Rammstein | 07-02-09 | 04:15
Oke ik ben maar even scheutig met mijn complimenten; jij gaat ook wel:)

piquant | 07-02-09 | 04:18

Dat ze nog leven trouwens ....

Rammstein | 07-02-09 | 04:18

Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 04:15
Dat is de asbest-jas. Verkrijgbaar in m, l en xl.

Rammstein | 07-02-09 | 04:17

.... er blijft iets hangen ...

Rammstein | 07-02-09 | 04:16

@Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 04:11
Veel gezelliger nu hier dan het vaak is:)

piquant | 07-02-09 | 04:16

piquant | 07-02-09 | 04:10
Ben mijn comment kwijt, dus kan dubbelpost zijn: ik ga je echt mailen, ik vind je sait erg leuk.

Rammstein | 07-02-09 | 04:15

@Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 04:11

Oooo wat gezellig is het nu. Itt sommige andere avonden'/nachten:)

piquant | 07-02-09 | 04:15

piquant | 07-02-09 | 04:04
Ik hou ook van jou. Gaat echt wel een keer gebeuren, ik ben alleen zo lui als het paard van Jezus én we zijn weer on topic. En er valt nog veel te lezen, ik vind het wel erg leuk, jouw sait.

Rammstein | 07-02-09 | 04:12

@piquant | 07-02-09 | 04:08
Ben ik ook en ik zal je niet teleurstellen. Maar dat is insgelijks me dunkt.

Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 04:11

s@even | 07-02-09 | 04:07
Oke @kuttekrap er ook bij (@koer is weg),maakt het 3 voor mij. "Vrienden"had ik het over.

piquant | 07-02-09 | 04:10

piquant | 07-02-09 | 04:04
You've got mail..

seven | 07-02-09 | 04:10

Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 04:08
Wat is een vrouw zonder haar vlammenwerper. Maliënkolder .... niet helemaal mijn thee, maar ik wil mijn football helm wel meenemen.

Rammstein | 07-02-09 | 04:09

@Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 04:05

Ben je niet bang voor het wegvallen van de "magie"van sommigen hier? Het echte leven is al zo hard en hier kunnen we tenminste onze eigen beelden/fantasieen invullen. Zo lijk jij mij wel een leuke vent:)

piquant | 07-02-09 | 04:08

piquant | 07-02-09 | 04:06
Oh sweetums, ik was nog niet klaar.
En de rest van de avond naast piquant zitten.
MT blijft van de muziek af, punt. Die gaat maar bij Biomassa aan tafel.
En Dries Roelvink als Mystery Guest.

Rammstein | 07-02-09 | 04:08

@Rammstein | 07-02-09 | 04:05
Neem je dan ook je vlammenwerpers en je maliënkolder mee?

Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 04:08

McShamus | 07-02-09 | 04:01
Ik ga niemand tegenhouden.
piquant | 07-02-09 | 04:02
2? wel 484 ! ;)

seven | 07-02-09 | 04:07

@Rammstein | 07-02-09 | 04:05
MT heeft jouw smaak niet en dat is iets anders:). Ik mis er nog een paar in je lijstje....

piquant | 07-02-09 | 04:06

koerbagh ® | 07-02-09 | 04:05
Ja, laat me maar weer in de steek.

Rammstein | 07-02-09 | 04:05

@seven | 07-02-09 | 03:58
Ben ik voor. Eens IRL kijken wat voor gajes deze blog frekwenteert.

Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 04:05

seven | 07-02-09 | 04:01
Lijkt me leuk om Captain Orange zijn woorden op te laten vreten.
Om Antisoof een te hete bitterbal te serveren.
Elisabeth2 uitleggen waarom "knabbelen" zo'n fout woord is.
Sucking up to the Fleish.
En ik doe de muziek, anders zit ik de hele avond in de Pink Floyd en Leonard Cohen meuk, en als ik MT bij de muziek zie, moet ze eruit, want die heeft echt geen smaak.

Rammstein | 07-02-09 | 04:05

*Gaat even horizontale oefeningen doen, ter algehele lichamelijke recreatie enzo.*

=out

koerbagh ® | 07-02-09 | 04:05

@seven | 07-02-09 | 03:58
Ik heb het @ramm al gevraagd, maar die is idd net zo eigenwijs als ze hier is, om mij via piquanterieen te mailen, maar wil jij die moeite wel nemen?

piquant | 07-02-09 | 04:04

@Rammstein@Seven

Hee, nog 2 virtuele vrienden hier??

piquant | 07-02-09 | 04:02

McShamus | 07-02-09 | 04:01
Dat wordt dan Klaus Barbie Haus.

Rammstein | 07-02-09 | 04:02

Rammstein | 07-02-09 | 04:00
Jij komt dus ook.. gezellig ;)

seven | 07-02-09 | 04:01

@seven: Ik ben voor. Alle 484? ;-)

McShamus | 07-02-09 | 04:01

seven | 07-02-09 | 03:58
Dat wordt een matpartij.

Rammstein | 07-02-09 | 04:00

484 stijllozen nog online.. of slapen achter het toetsenbord..
Zouden ze allemaal een bouncetestmailtje hebben ontvangen?

PS wat artbut gisteren schreef daar ben ik het wel mee eens.. "Ik zou nou best wel eens een keer met de reaguurders hier een avondje willen drinken en ouwehoeren. Gewoon in een café. "
(..) artbrut | 06-02-09 | 06:29

seven | 07-02-09 | 03:58

koerbagh ® | 07-02-09 | 03:21
Urk, da's toch ook heel gelovig ? Daar snuiven ze alsof het verboden gaat worden.
Oh wait, dat is het al.

Rammstein | 07-02-09 | 03:54

tautologie. terug reageren, op telefoneren en dikke ruknerd.

zoalshetis | 07-02-09 | 03:43

Wat lief!
En nog een tip, als je straks een plastic foetus in je brievenbus vindt of andere Reli-rommel, niet openmaken maar gewoon "Retour Afzender" erop, en dan in de brievenbus. Dan wordt ie teruggestuurd Een kennis bij TNT zei dat dat gewoon standaard procedure is.

Steerpike | 07-02-09 | 03:42

@koerbagh ® | 07-02-09 | 03:21 ,
overal komen de kwezels nu uit hun holen gekropen,
vermakelijk ook,
en soms beangstigend.

www.youtube.com/watch?v=8VWcqILJam4

vander F | 07-02-09 | 03:32

@Maaier | 07-02-09 | 03:19 ,
in het praktisch taalgebruik ontstaat het gewoon,
maar dat is meer een talige kwestie,
niet dat er zoiets als 'het kwaad' zou kunnen zijn,
maar je kunt het wel zeggen.

Door spreken kun je iets in de wereld zetten.

Verder zou Charon nog voor geen 10 goudmunten Ab Klink de rivier de Styx overzetten,
no way.

vander F | 07-02-09 | 03:25

www.stevepavlina.com/blog/2008/05/10-r...
Maar goed... Er zit toch een boel werk in zo'n website. En een boel research. Wat is eigenlijk het motief om al die vuiligheid doelbewust op te zoeken en te publiceren? Godvruchtigheid? Ik geloof er niks van. Het is gewoon een zuip/neuk/snuif plattegrond voor en door de Dordtse gristen.

koerbagh ® | 07-02-09 | 03:21

Stamppot heide met rookworst en een kuiltje voor de jus...

VanFrikschoten | 07-02-09 | 03:20

@seven | 07-02-09 | 03:11
Ja ik ken mijn klassiekers.

Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 03:20

vander F | 07-02-09 | 03:12

OK, da's waar. Maar het zou zo mooi en makkelijk zijn als het kwaad als actor zou bestaan. Ab Klink misschien?

Maaier | 07-02-09 | 03:19

Als de Heer onze herder was dan vraten we ons nu allemaal te barsten in heide....

VanFrikschoten | 07-02-09 | 03:19

vander F | 07-02-09 | 03:10

Vooral in de kinderkamer. Ik heb zelfs nog een foto waarop ons moeder zaliger met een peuk in de mond mij liefdevol aankijkt in de wieg.

Maaier | 07-02-09 | 03:17

heet -> voeten -> weg

McShamus | 07-02-09 | 03:17

seven | 07-02-09 | 03:07
Daar zeg je weer iets. Je kon wel eens gelijk hebben.

Rammstein | 07-02-09 | 03:13

@Maaier | 07-02-09 | 03:09 ,
dat zijn knaapjes met hun aanhang,
niet een zelfstandig opererende entiteit genaamd 'Kwaad',
een veroorzakende substantie.

vander F | 07-02-09 | 03:12

vander F | 07-02-09 | 03:10

Vooral in de kinderkamer. Ik heb zelfs nog een foto waarop ons moeder zaliger met een peuk in de mond mij liefdevol aankijkt in de wieg.

Maaier | 07-02-09 | 03:12

@Frederik Puntdroad | 07-02-09 | 03:01:

Das ist ja wieder tupisch! Als ik even over het bijbelse Jibber-Jabber heenstap heb Je helemaal gelijk! Nu we het daar over eens zijn, zou je het dan over je hart kunnen verkrijgen om je geesteszieke vriendjes te vragen mij met rust te laten? Dan zet ik mijn Samaritaan-schap nog even voort. (je weet wel, die goeie).

McShamus | 07-02-09 | 03:11

Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 03:06
Kijk eens aan dat is nog eens echte heilige literatuur. En ik zie dat je al zowel het evangelie van Gerben als dat van Klinkhamer kan reciteren.. jij komt wel in de Friese hemel..

seven | 07-02-09 | 03:11

@Maaier | 07-02-09 | 03:06 ,
snijdende sigarenrook op verjaardagen,
paffen in de bus,trein fucking overal.

vander F | 07-02-09 | 03:10

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 03:04
Bedankt voor de conversazie, een goede nachtrust toegewenst en morgen gezond weer op!
Auf wiederseh'n.

Frederik Puntdroad | 07-02-09 | 03:09

vander F | 07-02-09 | 03:05

Nouja, de linkse kerk, de paus, Ceaucescu en Pol Pot komen toch aardig in de buurt

Maaier | 07-02-09 | 03:09

Gisteren (eergisteren oké) gezien op PenW. De directeur van de EO leest ook GS. Volgens mij zijn er vandaag vele eo-volgelingen die zijn voorbeeld nu volgen..

seven | 07-02-09 | 03:07

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 02:54

Mijn ouders hebben thuis altijd gerookt en ben ik er slechter van geworden?

Maaier | 07-02-09 | 03:06

Gelijk *kanen met scooters er omheen:"Hey, man heb jij handtaschje gestolen? Goed man! Je moet haar met tasch schlaan!"

VanFrikschoten | 07-02-09 | 03:06

"Moeder, zet je oren open. Onze jongens hebben een plan! Maar het zal wel weer wat fraais zijn." (Klinkhamer)

Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 03:06

@Frederik Puntdroad | 07-02-09 | 03:01 ,
'het' kwaad bestaat niet,
taalgrapje,
je kunt boos en kwaad worden, maar is geen onafhankelijk bestaand subject genaamd 'kwaad'.

vander F | 07-02-09 | 03:05

Frederik Puntdroad | 07-02-09 | 02:52
Klinkt niet echt als ascese, maar goed. 't Is al vaker gezegd, maar je kunt serieus beter rijk en gezond zijn dan ziek en arm. Heb wel met je te doen, dat je in alle ernst denkt dat je wezenlijk iets anders bent dan een dier. Misschien moet je eens wat vaker in het boek Prediker lezen. Daar lijkt Godt later te zijn ingefietst en speelt daar hoegenaamd geen rol in.

*Nog een stichtelijk woordje ende slapen gaat*

"Ik zeide in mijn hart van de gelegenheid der mensenkinderen, dat God hen zal verklaren, en dat zij zullen zien, dat zij als de beesten zijn aan zichzelven.
19 Want wat den kinderen der mensen wedervaart, dat wedervaart ook den beesten; en enerlei wedervaart hun beiden; gelijk die sterft, alzo sterft deze, en zij allen hebben enerlei adem, en de uitnemendheid der mensen boven de beesten is geen; want allen zijn zij ijdelheid.
20 Zij gaan allen naar een plaats; zij zijn allen uit het stof, en zij keren allen weder tot het stof.
21 Wie merkt, dat de adem van de kinderen der mensen opvaart naar boven, en de adem der beesten nederwaarts vaart in de aarde?
22 Dies heb ik gezien, dat er niets beters is, dan dat de mens zich verblijde in zijn werken, want dat is zijn deel; want wie zal hem daarhenen brengen, dat hij ziet, hetgeen na hem geschieden zal?"

*Boeiend jaar, dat Jaar Van De Berserker, dat is*

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 03:04

@seven | 07-02-09 | 03:01
Ja, die vent liep voorop:"Oh, my Goooood!"

VanFrikschoten | 07-02-09 | 03:03

McShamus | 07-02-09 | 02:57
De grootste overwinning die een mens in zijn leven kan boeken is dat hij het kwaad in zichzelf overwint.
Heb je de eigen fouten in de gaten dan zal je het praten over anderen wel laten.

Frederik Puntdroad | 07-02-09 | 03:01

VanFrikschoten | 07-02-09 | 02:54
Zagen ze er uit als op 02:08

seven | 07-02-09 | 03:01

"Ja, pappa niet rookjes doen in huis, he? Pfrrrrrt!"

VanFrikschoten | 07-02-09 | 03:00

@Frederik Puntdroad | 07-02-09 | 02:56 ,
dat zij drie zessen,
meer niet.

vander F | 07-02-09 | 02:59

Mensen: even "hallo" zeggen tegen het welpje van Berserker Nr. 1, ja?
"Gudiegudieprrrrrt toettoet pieppiep gudiegudie, ja?"

VanFrikschoten | 07-02-09 | 02:59

@Frederik Puntdroad | 07-02-09 | 01:27

"Als mens ben ik gelukkig dat ik kan:
- Zien.
- Voelen.
- Ruiken.
- Proeven.
- Horen.
- Geloven.
Sommige mensen missen één of meer van deze eigenschappen."

Wat ik zo deerne mis in deze rake opsomming is het woordje 'Denken'. Dat is u kennelijk vreemd. Geeft niks, gelovigen eigen. Dan praat ik gewoon wat langzamer.

U gaat uit van het slechte in de mens. Ik neem aan dat u zichzelf als voorbeeld neemt daarin? Ik ben atheíst in hart en nieren, maar haal wel mensen die het nodig hebben mijn huis in. U beledigt mij!

Het is de hoogste tijd dat lieden zoals uzelf eens de geschiedenisboeken van de plank trekken en uit gaan vinden waar uw zelfingenomen, aanmatigende, uit de hoogte doende, monotheïstische kudt-geloof vandaan komt.

Elk geloof dat van zichzelf zegt dat het de ware is ontneemt zichzelf het bestaansrecht op het moment dat het niet de enige is die dat zegt. Als jullie dat onderling uitboksen en mij erbuiten laten, ben ik spekkoper.

Errare humanum est.

McShamus | 07-02-09 | 02:57

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 02:45
666 is de moeder der leugen.

Frederik Puntdroad | 07-02-09 | 02:56

@seven | 07-02-09 | 02:48 ,
dat is een benadering van Karl Popper , wat achterhaald al weer,
het wetenschapsmodel wat Lakatos heeft geschetst bied meer ruimte, tijd en en plezier:
nl.wikipedia.org/wiki/Imre_Lakatos

vander F | 07-02-09 | 02:56

Maaier | 07-02-09 | 02:45
'Hersenspoelen' heeft doorgaans een nogal negatieve connotatie. Iemand iets leren is niet hetzelfde als iemand een hersenspoeling doen ondergaan. Je kunt het wel zo noemen, maar dan wordt de betekenis van het woord wel totaal losgezongen van de realiteit.

Soms zal het 'a thin line' zijn, dat erken ik wel.

*Niet in huis rookt vanwege aanwezige Jonge Berserker*

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 02:54

@seven | 07-02-09 | 02:52
Er renden hier net wel twee blote mensen door de straat zag ik op de cctv...

VanFrikschoten | 07-02-09 | 02:54

"Fuck You Asshole" - Dick Cheney (several occasions)

Rammstein | 07-02-09 | 02:52

VanFrikschoten | 07-02-09 | 02:51
Heb je Adam en Eva nog gezien?

seven | 07-02-09 | 02:52

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 02:24
Huis: X met hypo'tje.
Auto: X wel oud maar is nog betrouwbaar.
Hoef niet in m'n blote kont te lopen met dit weer, maar koop geen kleren voor het mooi of de luxe.
Geef veel weg, over pakweg 30 jaar heb ik toch niets meer nodig.
Ik verzamel mij geen schatten op aarde.

Frederik Puntdroad | 07-02-09 | 02:52

@seven | 07-02-09 | 02:48
Wel nu, hadden we het net nog over kanker maar aan hypotheses sterven ook nog jaarlijks vele mensen...

VanFrikschoten | 07-02-09 | 02:51

@Maaier | 07-02-09 | 02:46 ,
het is gewoon een rare moralist met z'n children-no-smoke fetisj.

vander F | 07-02-09 | 02:50

Een hypothese (Grieks: υπόθεση [upóthese] = veronderstelling) is in de wetenschap een stelling die (nog) niet bewezen is en dient als het beginpunt van een theorie, een verklaring of een afleiding. Het is mogelijk zeer veel bewijzen te verzamelen die een hypothese steunen, maar één enkel negatief uitvallend experiment is voldoende om de hypothese te ontkrachten..... nl.wikipedia.org/wiki/Hypothese

seven | 07-02-09 | 02:48

@Rammstein | 07-02-09 | 02:46 ,
ik bedoel van die theisten dan hè,
die geloof ik er ook vaak nog wel uit.

vander F | 07-02-09 | 02:47

vander F | 07-02-09 | 02:45
Ik geloof me een ongeluk.

Rammstein | 07-02-09 | 02:46

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 02:45

Ocharme, mag je niet achter de pc roken?

Maaier | 07-02-09 | 02:46

@Maaier | 07-02-09 | 02:45 ,
yep

vander F | 07-02-09 | 02:45

Biomassa moet zich nog eens verdiepen in de begrippen tolerantie en vergeving,
wordt het misschien nog wel wat.
Hij heeft potentie moet ik zeggen,
wat meer robuuste gelovigen op GS zou ik zeer op prijs stellen,
houdt het geleuter hier scherp en wat minder monomaan.

vander F | 07-02-09 | 02:45

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 02:39

Opvoeden is hersenspoelen. Tandenpoetsen, op tijd naar bed gaan, onderwijs, allemaal hersenspoelen. Dat sommige hersenspoelsels gewenster zijn dn andere is iets anders.

Maaier | 07-02-09 | 02:45

Frederik Puntdroad | 07-02-09 | 02:38
Ja, dat schiet op. Zeg nou maar gewoon dat je vrijwel geen enkel woord van Jezus serieus neemt en gewoon in een Vinexwijk woont met autootje voor de deur, elke zondag naar de kerk gaat, daar een eurootje in de collectezak dondert en dat je in feite alleen maar gelooft in geloven - zijn we daar ook weer uit.

Stel je toch niet zo aan man, ik stelde je gewoon een paar concrete vragen en jij verdomt het om daar op in te gaan. Prima verder hoor. Succes met je leugenachtige bestaan.

*Serieus roken gaat*

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 02:45

van de site:
"Zie hier de onpeilbare lankmoedigheid van de Heer; dat Hij nog steeds niet ingrijpt. Maar wees gewaarschuwd, dat waar Jezus Christus de eerste keer gekomen is om te genezen en te redden, Hij spoedig zal wederkeren om te oordelen."
Ha!Jezus ontmaskerd als een wolf in schaapsklederen! Die rondgaat als een briesende leeuw, zoekende wie hij kan verslinden! Maar die verder prima te vertrouwen is, dat wel. Toch?

BombieDeZombie | 07-02-09 | 02:44

VanFrikschoten | 07-02-09 | 02:42
krijg de spaanse buikloop :)

Crematorium_de_Asbak | 07-02-09 | 02:44

@Biomassa | 07-02-09 | 02:39
"En daarom willen wij hem een bakfiets geven, vader." (Hielke)
Denk aan deze wijze woorden als je weer eens vertwijfeld aan het ronddolen bent door de stad.

Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 02:44

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 02:31
Wie is toch uw 'meester', want u uit zich wel erg 'begeistert'.
En zelf schiet u er geen ene moer mee op.
Voor wie doe je het dan? Vertel, vertel!

Frederik Puntdroad | 07-02-09 | 02:43

@Crematorium_de_Asbak | 07-02-09 | 02:38
Welk onderdeel van de woorden "ja laat maar" begreep je niet, schaars geklede 20-er in de bloei van zijn leven?

VanFrikschoten | 07-02-09 | 02:42

Biomassa | 07-02-09 | 02:39
Je geeft daar een prima beschrijving van jezelf, en het is voor mij moeilijk te bepalen of het grappig is, of ronduit zielig.

Rammstein | 07-02-09 | 02:41

Oke, dit was een test en ik ben weer klaar.. De lozers hier hebben weer bewezen te beschikken over een overdosis arrogantie en betweterigheid.. Vooringenomenheid is troef en nadenken is een woord dat men in de Dikke Van Dale geschrapt heeft... Zegt een heleboel over het niveau van nogal wat reaguurders hier..!!
De groeten en ik ga slapen.. AMEN!!

Biomassa | 07-02-09 | 02:39

Maaier | 07-02-09 | 02:35
Weet dat niet zo. Lijkt me dat je een kind kunt opvoeden tot een zelfstandig denkend, subtiel en liefdevol wezen, zonder er gelijk een sukkel van te maken.

Een kind overduidelijke apekool verkopen lijkt me onder alle omstandigheden verwerpelijk.

*Lantaarnpaalreligie nog in grondverf staat*

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 02:39

Iedereen moet kunnen zeggen wat ie wil inderdaad, dat sommige mensen het niet eens zijn met het woord Kanker dat hoort erbij.. Bedankt voor de duidelijk making.

Crematorium_de_Asbak | 07-02-09 | 02:38

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 02:27
Zie:
Frederik Puntdroad | 07-02-09 | 02:33

Frederik Puntdroad | 07-02-09 | 02:38

.. nou toch nog een solo-fitie gescoord vandaag...

VanFrikschoten | 07-02-09 | 02:37

Frederik Puntdroad | 07-02-09 | 02:33
Geef jij eerst maar eens antwoord op 02:24.

Kunnen we het later nog hebben over Berserker Nr. 666.

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 02:36

LOL@vander F | 07-02-09 | 02:35

Maaier | 07-02-09 | 02:36

Wat? Alweer zo laat, agent?
*plop*

F. von Zeikhoven | 07-02-09 | 02:35


"Ha! Jonge vrienden! Ik ben reuzeblij dat ik jullie zie. Brengen jullie mij zo vlug mogelijk naar het dorp!" (mijnheer IJzerman.(opgelucht))

Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 02:35

dewareik | 07-02-09 | 02:26
ik heb geen vragen, en wil daarom ook geen antwoorden opgedrongen krijgen.
Geloof als je wilt, schep gemeenschappen, en volgelingen.
Maar laat mij daar buiten, net zoals ik jou de vrijheid gun om te geloven.
Blijf buiten de politiek, en gebruik de vrucht van mijn arbeid niet voor subsidies voor jouw geloof.
Misbruik geen gesubsidieerde media om jouw geloof te verkondigen.
Met dit begin , kunnen we prima naast elkaar leven.
Maar blijf van mijn leven af, (ieder geloof) en zoniet dan krijgen we problemen met elkaar.

bakoenin | 07-02-09 | 02:35

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 02:31

Volwassenen zijn altijd bereid hun kinderen te hersenspoelen. Dat heet opvoeding...

Kun je trouwens in jouw religie ook bidden dat lantaarnpalen uitgaan? Had me vroeger veel moeite gescheeld terug naar huis van het stappen

Maaier | 07-02-09 | 02:35

@Maaier | 07-02-09 | 02:33 ,

Google ergo sum.

vander F | 07-02-09 | 02:35

LOL @ Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 02:28
Zéér scherp gezien...

F. von Zeikhoven | 07-02-09 | 02:34

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 02:24
666 noemt alles wat goed is slecht, en wat slecht is goed.
Hij is daardoor ook heel erg goed te herkennen in deze wereld.
Tenminste voor mij wel. Sommigen trappen er in.

Frederik Puntdroad | 07-02-09 | 02:33

@Biomassa | 07-02-09 | 02:25 ,
ja, dat mag van mij allemaal, graag zelfs,
maar dan wel in dialoog,
en niet in langs elkaar heen scherende monologen.

@Frederik Puntdroad | 07-02-09 | 02:23 ,
dat is hele een mooie.

Lekker Protestants ook.

vander F | 07-02-09 | 02:33

vander F | 07-02-09 | 02:27

Nee, da's veel te moeilijk voor powned mensen als ik.

Maaier | 07-02-09 | 02:33

*in God we*

Rammstein | 07-02-09 | 02:32

*trust*

AntiSoof | 07-02-09 | 02:32

Maaier | 07-02-09 | 02:26
't Was een echte doerak, onze vriend. Beetje een blufaap ook. Gaan janken in een of andere hof terwijl hij wist dat hij nog geen 48 uur later weer uit z'n grafje zou komen huppelen.

't Geloof vermag veel. Enfin, als ik morgen een religie begin waarin de lantaarnpaal centraal staat heb ik ook binnen de kortste keren een kerk. Als ik maar een paar volwassenen bereid vind om hun kinderen psychisch te mishandelen.

Dat soort dingen doe ik natuurlijk niet. Een Puntdroad heeft daar geen problemen mee en alleen al daarom vind ik hem het stro van de brandstapel niet waard.

*Waarheid soms hard zijn, ugh*

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 02:31

@Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 02:28
Verdammt noch mal. Daar ging ik voor. Dan was het een hattrick geweest.
Crap!

Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 02:31

@Crematorium_de_Asbak | 07-02-09 | 02:25
Bovendien... ja laat maar...

VanFrikschoten | 07-02-09 | 02:30

"Bee Ie En Gee Oo en Bingo is zijn naam" - anonymous

Rammstein | 07-02-09 | 02:30

God heeft de mens geschapen met een vrije wil. Hij wil geen slaven. Maar als de mensheid zich dan van Hem afkeert en een ander als leider neemt die er vervolgens een rotzooi van maakt omdat dat zijn enige doel is, omdat hij de vijand van God is, dan kan je God daar niet de schuld van geven.

Frederik Puntdroad | 07-02-09 | 02:30

@ Rammstein | 07-02-09 | 02:22
Ik heb net, dankzij Fleauxe twee cd'tjes van Vive la Fête vantnet gesponst. Kende ik niet, maar klinkt errug gezellig!

F. von Zeikhoven | 07-02-09 | 02:30

Spinoza, is dat niet dé persoon die ons leugenachtige politiek systeem doorzag? Ja, die man was echt wel liev, die lenzenslyperdt.

AntiSoof | 07-02-09 | 02:30

Ik heb alleen de kop van dit item gelezen, maar begin het langzaam maar zeker wel beetje beu te worden dan echt álles wat ook maar enigszins christelijk is met de grond gelijk gemaakt wordt.... kan geen item meer lezen of het is christendit of christendat.... heeft de redactie van GS een christentrauma opgelopen ofzow??

HennyHenny | 07-02-09 | 02:30

@Crematorium_de_Asbak | 07-02-09 | 02:25
Je moet niet zo dramatisch sentimenteel doen. Als je het niet verkroppen kan zoek je een psycholoog of vrienden die je er doorheen slepen, ja? Ook de Frikschotens worden door kanker uitgeroeid. Het is een kudtziekte maar je hoeft het niet heilig te verklaren en op te sluiten in een tabernakel. Noem de dingen zo als ze zijn. Kanker is negatief. Mensen gebruiken dus dat woord als zodanig om iets negatiefs te duiden. Punt.

VanFrikschoten | 07-02-09 | 02:29

Welterusten medemensch!

dewareik | 07-02-09 | 02:29

Biomassa | 07-02-09 | 02:25
Eerder wilde je nog wel dat Berserker zijn mening voor zich hield.

Rammstein | 07-02-09 | 02:28

dewareik | 07-02-09 | 02:26
Geestig dat jij comment 666 plaatste.

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 02:28

Crematorium_de_Asbak | 07-02-09 | 02:20
Zonder respect even: ik kies m'n woorden zorgvuldig. 'Kanker' hoort daarbij en moet bovendien als 'a gift of God' worden gezien.

Je wou toch niet zover gaan Satan tot medeschepper te maken? Nee, Asbak, ook de kanker is door Godt gemaakt, denk op een vrijdagnamiddag, bier op, je kent het wel, en het woord, tja, dat is uiteindelijk maar een woord.

*Kijk, dat is ook weer duidelijk*

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 02:27

@bakoenin | 07-02-09 | 01:58
Heb geen Youtube voor je.

Ach, en weet je die vragen over lijden in de wereld zijn al zo vaak gesteld... en ook al zo vaak beantwoord... Dat antwoord is zelfs te googlen :http://www.google.nl/search?hl=nl&q=waarom+is+er+lijden&btnG=Google+zoeken&meta=
Gewoon antwoord blijven zoeken op die vraag tot je het krijgt...

dewareik | 07-02-09 | 02:26

@ dewareik | 07-02-09 | 01:58
Excuus voor deze ietwat verlate reactie.. Maar die machten zijn niets anders dan waarnemingen. Natuurlijk bestaan er wel 'externe verleiders' maar het hangt er maar net van af hoe jij je (jouw) zelf beheerst of je op het aanbod van die verleiding ingaat of niet. Hoe je dat 'aanbod' beoordeelt, is een kwestie van welke betekenis (associatie) je er voor jezelf ooit aan gegeven hebt. En aangezien je die associatie verinnerlijkt hebt, zijn het uiteindelijke innerlijke machten die je te beheersen hebt. Let even op 'heersen' in be-heersen... ;)
Met één ding ben ik het qua bijbelse boodschap wel eens. Gesproken taal is het woord van god. Een goed verstaander haalt er schier onuitputtelijke wijsheid uit. Lezen of schrijven is daarbij welhaast een overbodige luxe.

F. von Zeikhoven | 07-02-09 | 02:26

"Wat voeren jullie uit, kwajongens?" (veldwachter Zwart.(bars))

Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 02:26

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 02:24

Jezus had makkelijk praten. Die vermenigvuldigde alles zelf. Dan kan ik ook ook wel broden weggeven

Maaier | 07-02-09 | 02:26

@ 02:17 Van der F.
Nee, maar mag ik daarom evengoed mijn eigen authentieke mening verkondigen op basis van datgene waar ik wel of niet persoonlijk in geloof?
Spinoza kan evengoed een indoctrinerende werking hebben hoor.. Alles wat Spinoza heeft geschreven is evengoed onderhevig aan persoonlijke ervaringen, opvattingen, etc.

Biomassa | 07-02-09 | 02:25

@Biomassa | 07-02-09 | 02:17 ,
ik heb er elke dag mee te maken, elke keer als ik een mens ontmoet, op m'n werk, een gesprek in een winkel, een vriendelijke knik op straat.

Ik ben een zeer religieuze non-theïst.

vander F | 07-02-09 | 02:25

VanFrikschoten | 07-02-09 | 02:22
Heb tenminste een beetje respect voor Kanker patienten en die er aan overleden zijn.. anders kun je de K krijgen..

Crematorium_de_Asbak | 07-02-09 | 02:25

vander F | 07-02-09 | 02:17

Spinoza? Heeft die een hyves?

Maaier | 07-02-09 | 02:24

@Lets Kuttekrap trouwens.

Rammstein | 07-02-09 | 02:24

Welterusten, mensen.

AntiSoof | 07-02-09 | 02:24

Frederik Puntdroad | 07-02-09 | 02:16
Jezus zei ook dat je alles wat je hebt moest delen. Twee jassen? Eén weggeven. Dwingt iemand je twee passen met hem te gaan, ga er vier. In feite riep hij op tot ascese, wat jij ook heel goed weet als je wel eens in je toverboek kijkt. De imitatio Christi - dat moeten de niet-christenen geloof ik doen, is het niet?

Joe, hoeveel kledingstukken heb je, heb je een huis, een auto, of zit je maar wat gratuit te zwetsen zoals vrijwel elke christen? Ja hè?

*Hoofd schudt om zoveel schijnheiligheid en vrolijk liedje er tegen aan gooit*

www.youtube.com/watch?v=2kiExyYSV-4

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 02:24

"I know a lot of women and this one is not getting laid" (Silvio Dante)

Rammstein | 07-02-09 | 02:23

vander F | 07-02-09 | 02:12
De Bijbel zegt daar over: "Wee degenen die aanzitten met de machtigen der aarde".

Frederik Puntdroad | 07-02-09 | 02:23

@Crematorium_de_Asbak | 07-02-09 | 02:20
Kanker kregen we er als bonus bij met de schepping. Zegt het voort!

VanFrikschoten | 07-02-09 | 02:22

@Rammstein | 07-02-09 | 02:19
"Ik vind dat ze allemaal wel een prijs verdien hebben!" (Gerben Zonderland)

Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 02:22

F. von Zeikhoven | 07-02-09 | 02:20
Oh nee, ik heb een hekel aan knuffelmuziek, maar dat zeg ik altijd als iemand lief is.
Voor mij.

Rammstein | 07-02-09 | 02:22

@Biomassa | 07-02-09 | 02:18
Triest dat het slechts "blijkbaar" is en het je zelf niet lukt...

VanFrikschoten | 07-02-09 | 02:21

.... ouch.

Rammstein | 07-02-09 | 02:20

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 02:08
Weet ik. Hij regeert momenteel de wereld, het is niet voor niets dat hij Jezus in de woestijn allerlei leuke voorstellen deed toch?
Maar uiteindelijk is hij de verliezer, en daar is hij zich terdege van bewust.
Daarom komt er ook alleen maar gif uit z'n mond en geen liefde.

Frederik Puntdroad | 07-02-09 | 02:20

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 02:18
Met Alle respect maar met Kanker SCHELD je niet... Een beetje respect!

Crematorium_de_Asbak | 07-02-09 | 02:20

@ Rammstein | 07-02-09 | 01:57
Is zeker ook een aardig nummer ja :)

F. von Zeikhoven | 07-02-09 | 02:20

@oke ik ben er nog.

AntiSoof | 07-02-09 | 02:19

Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 02:18
"He is shaking it like a monkey in a mango tree " (Charlie Sheen)
*uche*

Rammstein | 07-02-09 | 02:19

@ 02:16 Frederik
Hulde, jij begrijpt blijkbaar wel wat ik probeer duidelijk te maken.. Dank daarvoor!

Biomassa | 07-02-09 | 02:18

vander F | 07-02-09 | 02:12
LOL....
Voor beide mogelijkheden mis ik de energie om er ook werkelijk een poging toe te wagen.
Neemt niet weg dat een gezellig onderonsje met Verhagen voor mij synoniem is aan de 6de kring van Dante

bakoenin | 07-02-09 | 02:18

seven | 07-02-09 | 02:14
Kort gezegd willen ze gewoon jouw geld. Ze noemen dat 'een brokkie solidariteit naar de ander toe'. 't is gewoon diefstal.

Ik zeg: Kanker maar een end je graf in met je geouwehoer en get a life, pathetic suckerT!

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 02:18

@Biomassa | 07-02-09 | 02:08 ,
heb je wel eens wat van Spinoza gelezen?
Zo niet, doen.

vander F | 07-02-09 | 02:17

@ 02:02 Van der F.
Iedereen heeft het recht om op persoonlijke wijze invulling te geven aan het begrip "God" en wat je daaronder verstaat en daarmee wilt doen.. Dat recht heb jij ook, maar jij richt je wellicht liever op het "Instituut Kerk" en de Bijbel en alles wat je nog meer in dit opzicht aan negativisme naar boven kunt toveren.. Dat maakt het jammeren en afgeven op datgene waar jij niks mee hebt wel meteen een stuk makkelijker nietwaar?

Biomassa | 07-02-09 | 02:17

Biomassa | 07-02-09 | 02:08
Mee eens. Jezus was wars van politiek en zei: "Mijn koninkrijk is niet van deze aarde". Dat politieke partijen op hun modderschuit de christelijke vlag zetten, ja, dat kan ik dus ook niet begrijpen, hetzij dan om zetels te winnen.
Misbruik dus!

Frederik Puntdroad | 07-02-09 | 02:16

@ dewareik | 07-02-09 | 02:07
Dat is niet de wil, die tegen die haat tekeer gaat, maar het geweten, of, zoals jullie zeggen, de heilige geest. Het intinctieve onderscheid tussen goed (overleven) of kwaad (overlijden).
Qua verliefdworden op de baas of loverboys, de laatste is bezwijken onder het korte termijn gewin, de eerste hoeft geen probleem te zijn, mits gelijkwaardig en het hart van één van de twee al aan dat van een ander vergeven is. (gij zult niet begeren), want daar komt alleen maar ellende van. Bij minstens een van de drie, dat is.

F. von Zeikhoven | 07-02-09 | 02:16

@Biomassa | 07-02-09 | 02:08
M.a.w. jou God wil kunstwerken van 85.000 Euro in rotondes begraven op kosten van de hardwerkende burger...?

VanFrikschoten | 07-02-09 | 02:15

vander F | 07-02-09 | 02:10
Lijkt me ook wel een handicap als je je eigen almacht niet eens kunt opheffen - wat een lutserT!
En ons intussen wel opzadelen met de theodicee. Nou ja, ik heb er geen last van, maar het tekent het totaal verwrongen wereldbeeld dat geloverTs per definitie moeten hebben. Je hoort ze er weinig over en 't schijnt over te gaan als je lid wordt van de SP.

Ik zeg: Godtzijdank!

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 02:15

Biomassa | 07-02-09 | 02:08 "maar een beetje eerlijk delen"
Bij de SP klinkt dat vaak meer als :
"een beetje flink ontvangen.."

seven | 07-02-09 | 02:14

Biomassa | 07-02-09 | 02:08
En hoe sta je tegenover jezelf, afschuw-technisch ?

Rammstein | 07-02-09 | 02:13

@bakoenin | 07-02-09 | 02:10 ,
het is makkelijker aan te schuiven bij de Bilderberg conferentie dan ook maar een kans te maken om in de hemel te komen,
als gemiddelde wereldburger.

vander F | 07-02-09 | 02:12

Biomassa | 07-02-09 | 02:08
Gelovige SP-erts - zijn er daar veel van? Ik bedoel, moeten we spreken van een plaag of valt het nog wel mee?

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 02:11

Biomassa | 07-02-09 | 02:08
Pff wat voor planten heb je in je biobak?

Crematorium_de_Asbak | 07-02-09 | 02:10

Cafe 't Avontuur er ook op? Het moet niet gekker worden! Zulk een godsvrezend volk op een steenworp van het tuig dat het kerk-onterend Bibelot uitbaat!

Voorwaar, ik zeg u! D'r staan verdomd leuke kroegies genoteerd!

McShamus | 07-02-09 | 02:10

@Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 02:04 ,
dat bedoel ik, gewoon lekker eigenwijs consequent niet doen,
de lul.

vander F | 07-02-09 | 02:10

Rammstein | 07-02-09 | 02:08
lol

zovoklets | 07-02-09 | 02:10

Maaier | 07-02-09 | 02:02
AHA, dus God laat het gebeuren zodat we allen meer kunnen genieten van het paradijs.
De sadist.
Stel ik word geboren als onwetende Papoea, krijg op mijn tiende de bibberkoorts, heb nooit anders geweten dan dat God op de hoge bliksemberg woont, en ik overlijd aan de gevolgen van die bibberkoorts.
Dan kan ik het mooi shaken, Petrus trapt me direct de hel in.
Damn.

bakoenin | 07-02-09 | 02:10

Nog even en ik stop die Jeff Dunham een pop in zijn reet.

Rammstein | 07-02-09 | 02:10

Frederik Puntdroad | 07-02-09 | 02:07
Nr. 666 roeleert zwaar, Puntdroad. Get used to it.

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 02:08

AntiSoof | 07-02-09 | 02:06
Het word net gezellig hier.. :)

Crematorium_de_Asbak | 07-02-09 | 02:08

Volgens mij wordt ik hier alweer verkeerd begrepen, daarom zal ik het kort en krachtig houden..
Ik geloof in mijn eigen God en het goede waar dat in mijn ogen voor staat!
Ik verafschuw foutieve interpretaties van de Bijbel en ik verafschuw ELK instituut dat zichzelf de onmetelijke "wijsheid" toedicht om anderen te wijzen op wat "mijn" God met z'n schaapjes voorheeft.. Ik verafschuw dus de Kerk, de Paus, de Bisschop, meneer Pastoor, religieuze idioten in de VS en Israël die menen uit naam van God oorlogen te rechtvaardigen... En ik verafschuw CDA, SGP, CU.. Politieke partijen welke de schaapjes wijsmaken dat een stem op één van deze partijen tegelijk een stem vóór hun God is..
En het moge misschien een beetje raar klinken uit de mond van een SP'er, maar een beetje eerlijk delen i.p.v. "ikke, ikke,ikke" was volgens mij ook de bedoeling van MIJN God, dat vloekt niet met mijn politieke opvattingen!

Biomassa | 07-02-09 | 02:08

zovoklets | 07-02-09 | 02:02
Hoho! Aliens bestaan gewoon. Vanmiddag had ik er nog één op de thee, maar die lulde me te veel dus die heb ik doodgetrapt, maar doorgaans zijn het wel toffe peren.

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 02:08

AntiSoof | 07-02-09 | 02:04
Nee zeikerd, nou blijf je zitten ook !

Rammstein | 07-02-09 | 02:08

@AntiSoof | 07-02-09 | 02:04
Ah toe. Blijf nog even.

Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 02:07

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 01:59
Als gelovige onderken ik duidelijk in uw plempsels de toon van degene die uw 'meester' is. Scheldwoorden, minachting en wat dies meer zij, zijn zijn wapenen.
Ik zou u aanraden deze slavernij van u af te gooien.

Frederik Puntdroad | 07-02-09 | 02:07

@F. von Zeikhoven | 07-02-09 | 01:51
Wat de wil waard is als dit het hart het zwijgen oplegt?
Hangt van de casus af. Bijvoorbeeld: Als in mijn hart complete haat heerst tegenover een wrede pedo. Zal ik deze haat (gevoel) dan het zwijgen opleggen of niet? Als ik het niet het zwijgen opleg, kan die haat in het hart nog wel eens verder ontwikkelen tot het niveau waarbij gevoel in daden worden omgezet. (Een moord plegen?)

In sommige situaties zijn de voordelen groter als je kiest om een wilsbesluit te maken die recht tegen het gevoel ingaat. Maar nogmaals hangt af van de kwestie.

En ja soms is het ook zo dat een 'goed gevoel' killen op de lange termijn meer voordelen heeft. Haat is natuurlijk het voorbeeld van een negatieve emotie. Maar Bijvoorbeeld de positief ervaren emotie 'verliefdheid' is in sommige situaties ook maar beter om te killen, omdat ze op lange termijn problemen opleveren . (Loverboys, verliefd op 'de getrouwde baas', etc)

dewareik | 07-02-09 | 02:07

Vuile vieze hypocrite schatjes, ik voel me hier minder thuis.

AntiSoof | 07-02-09 | 02:06

@Biomassa | 07-02-09 | 01:54
Ja, je zal maar Adam zijn en in je blote reet in de Hof van Eden staan en God rukt je een rib uit het lijf en roept:"ALSTUBLIEFT! EEN VROUW! IK NOEM HAAR EVA" Sta je daar als latent homosexueel met je inmiddels verschrompelde bladvulling te piepen:" Maar heeft u geen Evert? *please?* Een well hung Steven wellicht? NEEE! Geen bliksemschigt! Dank U Heere!"

VanFrikschoten | 07-02-09 | 02:05

Ok, meestal ondervond ik een harmonische trilling wanneer ik mijn medemens ervoer, doch bij uwer... steeds misklank. Schade. Ach, moet u verlaten.

AntiSoof | 07-02-09 | 02:04

vander F | 07-02-09 | 02:01
Als je een dooie weer aan de praat krijgt, wat zou je je dan nog bewijzen met het laten aangroeien van een of ander lullig ledemaatje?

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 02:04

@Biomassa | 07-02-09 | 01:54 ,
wat leuk,
jij hebt gewoon een persoonlijke God geregeld.

vander F | 07-02-09 | 02:02

bakoenin | 07-02-09 | 01:58

Zijn doel met het lijden is de hemel extra leuk te maken. Eigenlijk hardstikke suf daar, maar na alle aardse ellende lijkt het heel wat. Als een hoer in Dordrecht.

Maaier | 07-02-09 | 02:02

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 01:59

Er zijn ook mensen die in Aliens geloven. En dat die buitenaardsen ons af en toe bezoeken om technologie te leveren in ruil voor humanoide sperma.

Maar daar moet je een gevorderde gelovige voor zijn. Denk ik.

zovoklets | 07-02-09 | 02:02

@VanFrikschoten | 07-02-09 | 01:34 ,
HA!
dat is dus niet waar,
God haat mensen met amputaties,
God de Almachtige geneest homo's, laat doden herrijzen, de blinden zien, de stommen spreken, de lammen lopen.

Maar hij heeft nog nooit, maar dan ook nog NOOIT een geamputeerd been weer laten aangroeien, never, in geen enkel heilig boek of geschiedschrijving.
Van China tot Griekenland
God hates amputees.

Of hij is niet Almachtig,
en laat hem met pensioen gaan.
Of hij is wel Almachtig
en dat maakt hem dan een rare discriminerende sadist.

vander F | 07-02-09 | 02:01

Rammstein | 07-02-09 | 01:55
Wish I had said that...
Je weet je vrij bondig uit te drukken, kan ik nog wat van leren.

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 02:00

Frederik Puntdroad | 07-02-09 | 01:49
Als jij een betere manier weet om kennis te verwerven dan door de wereld om je heen te bestuderen, experimenten te doen, te herhalen, en daar trachten enige ordening in aan te brengen, be my guest. Het gaat daarbij juist niet om geloven, malle oelewapper, dat men dusdoende eeuwige waarheden ontdekt. 't Is de enige manier waarop wij kunnen kennen. Dat jij hier kunt typen en ik dat vervolgens kan lezen is niet te danken aan luie ongeïnteresseerde mensen, begrijp je wel?

Of heb jij een Groot Toverboek waar Alles al in staat?

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 01:59

dewareik | 07-02-09 | 01:48
heb je daar ook een youtube filmpje van ?
Ook Raspoetin werden vele wonderlijke gaven toegedicht, (en nu doel ik niet op zijn amoureuze avonturen) maar om de man nu als zoon van God voor te stellen.
Verhalen uit de bijbel zijn opgeschreven door mensen, met hun voorkeuren, en de ruis die altijd plaatsvind in communicatie.
Dus wat is er waar van ?
Jezus zal een rebel geweest zijn misschien.
Zoals er zovele geweest zijn.
Over 2000 jaar is misschien Ghandi , of Che wel de messias, die terug keert.
Als er een god geweest is , of is, dan moet hij/zij zich gaan schamen over het dagelijkse lijden van de miljoenen schlemielen op deze aardkloot.
Of heeft dat misschien een doel ?

bakoenin | 07-02-09 | 01:58

@F. von Zeikhoven | 07-02-09 | 01:45
Okay, hoe heb je dat ontdekt dat deze 'machten' niet bestaan?

dewareik | 07-02-09 | 01:58

F. von Zeikhoven | 07-02-09 | 01:56
Have I told U lately that I love U ?

Rammstein | 07-02-09 | 01:57

Drank, drugs, muziek en hoerenlopen geeft even een fijn gevoel, maar het maakt never volkomen gelukkig! Men heeft er ook steeds meer van nodig.
Heb er al velen totaal in de vernieling zien draaien.

Frederik Puntdroad | 07-02-09 | 01:57

Hoe doe je dat trouwens? Vertwijfeld door een stad dolen? Hoort daar een bepaalde gelaatsuitdrukking bij van ja ik weet het ook allemaal niet meer?

Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 01:57

@ Rammstein
psst... Ik heb hier dus nog de 2 cd's met de Ahoybootleg... Ik kan als je wilt de komende dagen wel even kijken of ik ze in mp3 ofzo in Yousendit voor je kan parkeren?

F. von Zeikhoven | 07-02-09 | 01:56

Crematorium_de_Asbak | 07-02-09 | 01:53

Jij zegt dat je een probleem hebt sex. Ik beweer zulks niet.

zovoklets | 07-02-09 | 01:56

En *plop* weer weg.

Houtbar | 07-02-09 | 01:55

"Miiiiiiiiijn Bee Ei Bee Ee Ellll, mijn trouwe metgezelllll, 'k vind alles wat ik nodig heb in mijn bee ei bee ee ellllll."

Rammstein | 07-02-09 | 01:55

ik ben rustig, ik ga zondag pas los..

Crematorium_de_Asbak | 07-02-09 | 01:54

@ 01:34 Van Frikschoten
Volgens mij zie je dat toch verkeerd... Ook jij verwart die God, die de mens geschapen heeft met alles erop en eraan en alles wat daarbij hoort met datgene wat door mensen (al of niet in z.g. "heilige geschriften") later aan betekenis is toegevoegd, danwel weggelaten..!
Voor mij is God een synoniem voor al het Goede dat de wereld voort kan brengen.. Elke idioot (incl. de Kerk, de aan foute interpretaties onderhevige Bijbel, etc.) is doorgaans geïndoctrineerd en daarmee een besmet iets dat men "heilig" noemt, maar absoluut die kwalificatie niet verdient!

Biomassa | 07-02-09 | 01:54

Vertwijfeld ronddolen doe je maar lekker in je eigen huis. Maar niet in openbare gelegenheden. Wat zullen we nou krijgen.

Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 01:53

Crematorium_de_Asbak | 07-02-09 | 01:49

Of van die unit afblijven.

zovoklets | 07-02-09 | 01:51
Effe denken, Ja dat kan natuurlijk ook.. blijf jij van de vrouwtjes af dan de rest van je leven?? lol

Crematorium_de_Asbak | 07-02-09 | 01:53

@ Rodie | 07-02-09 | 01:32
Je lijkt wel een oud wijf!

Houtbar | 07-02-09 | 01:53

"..... A-ahaan een ruw houten kruiiiiiis ...."

Rammstein | 07-02-09 | 01:53

@Crematorium_de_Asbak | 07-02-09 | 01:45
Dat doe ik al, en believe me, was inderdaad geen makkelijke keus!

Maar gast, ik wil je niet op de kast jagen of iets, of discussie voeren om het discussie voeren, hekel aan. Dus zullen het onderwerp vrije keus versus fatalisme dan maar even laten rusten voor vanavond?

dewareik | 07-02-09 | 01:52

These, Antithse > Synthese.... vgs Mrks, de dvl!

AntiSoof | 07-02-09 | 01:52

Crematorium_de_Asbak | 07-02-09 | 01:49

Of van die unit afblijven.

zovoklets | 07-02-09 | 01:51

@ dewareik | 07-02-09 | 01:41
Vergeet het maar, wat is die wil van jou nou waard als die het hart het zwijgen oplegt? Dat is nou juist waar het allemaal om draait in uw bijbel. Het hart... Check nog even de symbolen van de drie-eenheid....

F. von Zeikhoven | 07-02-09 | 01:51

zovoklets | 07-02-09 | 01:41
Je kunt ook gaan macrameeën ja. Lijkt me heel wat nuttiger. Wat het ook alweer was, ben ik kwijt. 't Had geloof ik met knetterharde anale seks te maken.

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 01:50

Join the real club: The A.S.M.S. (the Anti Soof Member Ship) Nr 1; and the greatistst.

AntiSoof | 07-02-09 | 01:50

... morgen maar eens even flink met de kruimeldief over VanDirkschotens toetsenbord gaan.... Wat een meuk...

VanFrikschoten | 07-02-09 | 01:49

zovoklets | 07-02-09 | 01:48
een levenlang rukken??

Crematorium_de_Asbak | 07-02-09 | 01:49

De zogenaamde 'feiten theorieën en inzichten' zijn in de tijd dusdanig aan veranderingen onderhevig gebleken dat ik daar ZEKER geen geloof aan zou hechten.
Maar het staat iedereen natuurlijk vrij om dat WEL te doen ....

Frederik Puntdroad | 07-02-09 | 01:49

Om de vraag te beantwoorden. Nee! Ik ken dat gevoel niet dat ik door een stad loop te dolen en me vertwijfeld iets afvraag. Als ik door een stad loop gaat het linea erecta richting kroeg/terras, boek/CD winkel, hoeren of dergelijke dingen. Mensen die vertwijfeld door een stad dolen zijn bij uitstek losers die uitgeroeid moeten worden. Of uitgeroeid. Ze moeten minstens onder pek en veren op een spoorrail de stad uitgebonjourd worden.

Lets Kuttekrap | 07-02-09 | 01:49

@dewareik | 07-02-09 | 01:30 ,

Dat ging over m'n comment @vander F | 07-02-09 | 00:32

'Wat ben ik weer lekker moralistisch,
heerlijk.'

en @AntiSoof | 07-02-09 | 00:34 ,die zei:
'O, vind je dat? Vertel; wat vind je dan zo lekker eraan?

En ik een betoog hield wat niet echt iets met lekker te make had maar met een herwaardering van de synthese tussen rede en instinct, gevoel.

Lijkt me heden ten dage een vorstelijk issue waar de maatschappij mee worstelt,
om het maar eens voorzichtig uit te drukken.

vander F | 07-02-09 | 01:49

@bakoenin | 07-02-09 | 01:41
Inderdaad, precies voorbeelden van 'niet geestelijk' strijden die je noemt.
Jezus werd boos toen bij zijn arrestatie één van de discipelen een oor afsneed van een Romein die Jezus kwam gevangen nemen. Hij wilde niet dat met wapens werd gestreden, maar met geestelijke middelen... Discipel kreeg vermaning, en Jezus genas bovendien het oor van zijn vijand! Intrigerend verhaal...

dewareik | 07-02-09 | 01:48

Crematorium_de_Asbak | 07-02-09 | 01:45

Je vergeet een optie.

zovoklets | 07-02-09 | 01:48

zovoklets | 07-02-09 | 01:45
op het moment dat ik kinds wordt ga ik misschien geloven.
zalig zijn de onwetenden

bakoenin | 07-02-09 | 01:47

@Biomassa | 07-02-09 | 01:44
Wel nee.. de jeugd heet de toekomst en lovend zullen zij zingen van God's woord voor het altaar en lollies zullen hun deel zijn!

Dirkstra | 07-02-09 | 01:47

dewareik | 07-02-09 | 01:4
Join the club.
www.venganza.org/

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 01:46

@Biomassa | 07-02-09 | 01:44
Hè, bio, hoest?

AntiSoof | 07-02-09 | 01:45

Biomassa | 07-02-09 | 01:39
Hoe zei de gelovige evangelical Bush het ook al weer? Hij had een stem in zijn hoofd die zei dat hij Irak moest bevrijden? PS het atheïsme heeft nooit kruistochten of andere veroveringstochten gehad, itt tot vele religies.. www.mapsofwar.com/ind/history-of-relig...

seven | 07-02-09 | 01:45

dewareik | 07-02-09 | 01:41
Dan zeg ik nu, jij doet het voortaan met een man! Dat moet.. tja het is een moeilijke beslissing.. Jij moet het met een man doen.. jij maakt de keus en hakt de knoop door..

Pfff wat een .. laat maar...

Crematorium_de_Asbak | 07-02-09 | 01:45

dewareik | 07-02-09 | 01:33
Begin er nou eens mee om af te stappen van het door de vroegmiddeleeuwse katholieken (lees spirituele voortzetting van het Imperium Romanum) eringeramde idee dat je moet vechten tegen externe 'machten', en ook dat die 'machten' een eigen identiteit hebben. Wat er bedoeld wordt, is dat je voor jezelf je eigen innerlijke verlangen naar korte termijn voldoening leert hanteren om het op langere termijn ook nog gezellig met jezelf te kunnen hebben. En dus zo voor een ander ook aangenaam gezelschap bent.

F. von Zeikhoven | 07-02-09 | 01:45

Biomassa | 07-02-09 | 01:39
Is dat een strikvraag?

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 01:45

dewareik | 07-02-09 | 01:44
Just your regular Flying Spaghetti Monster.

Rammstein | 07-02-09 | 01:45

Bakoenin | 07-02-09 | 01:41
Alles in het belang van 'The Children'

zovoklets | 07-02-09 | 01:45

@ 01:39 Dirkstra
Zolang ze onopvallend achterin blijven staan en niet solliciteren naar een functie welke diezelfde kerk "in verlegenheid brengt", gezien de nog steeds gekoesterde en achterhaalde opvattingen?

Biomassa | 07-02-09 | 01:44

Ik Roep U Op Gelooft In t Goede! (LOL)

AntiSoof | 07-02-09 | 01:44

@Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 01:37
FSM? Was da?

dewareik | 07-02-09 | 01:44

@Crematorium_de_Asbak | 07-02-09 | 01:40
Het zal mee een feest in de Gloria worden...

Dirkstra | 07-02-09 | 01:42

@Crematorium_de_Asbak | 07-02-09 | 01:30
Beste medemens, hmmm.... ik snap wat je bedoeld. Maar even algemeen gezegd, dus niet specifiek voor homofilie ofzo. Ook al moet je kiezen tussen twee kwaden, of tussen een makkelijke en een moeilijke weg, je blijft toch altijd zelf degene die de knoop doorhakt? En dat heet officieel een 'keus maken'. Een wilsbesluit nemen is een keus maken toch? Natuurlijk is het zo dat het voor de één zwaarder voelt dan voor de ander om een bepaalde keus wel of niet te maken. Maar gevoel is uit te schakelen. De wil is sterker dan het gevoel.

dewareik | 07-02-09 | 01:41

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 01:37
Middels het geloof hebben mensen ook wat te doen/over te praten.

zovoklets | 07-02-09 | 01:41

@Rammstein | 07-02-09 | 01:36
Ok, want ik zag je eens (en terecht) fulmineren over drankgerelateerde geheugenverlies enzo), maar laat maar. Ik ben t met je eens.

AntiSoof | 07-02-09 | 01:41

dewareik | 07-02-09 | 01:33
Ja ja Got mit uns op de koppels van de wehrmacht.
Holocaust ontkenners in het vaticaan.
Bush gezonden door god.
Vele liefderijke verzen in de Koran.
Het heeft ons vele mooie dingen gebracht dat geloof.
Geloof is niets anders dan een rechtvaardiging voor misdaden, net zoals dat met andere ideologieen is.
De een wil een heilstaat, en de ander de hemel.
Allemaal in het belang voor de arbeider of zondaar.
En het geluk voor allen. :-)

bakoenin | 07-02-09 | 01:41

... en nóg een commandant in da House ...

Rammstein | 07-02-09 | 01:41

rofl paste ik daar het verkeerde in mijn vorige bericht.
Ik bedoelde natuurlijk @Crematorium_de_Asbak | 07-02-09 | 01:34

Beëlzebul | 07-02-09 | 01:41

Homo's zijn in onze kerk welkom vanaf 14 jaar, hoor....

Dirkstra | 07-02-09 | 01:39

Da's mooi, kom ik met mijn 150 vriendjes langs.. mag dah?

Crematorium_de_Asbak | 07-02-09 | 01:40

@ 01:24 Berseker Nr. 1
Mogen de VS dan ook Irak platwalsen en mag Israël dan ook meer dan 400 onschuldige kids doodbombarderen? Als dat jouw opvatting van "geloof" is, dan kan jij je beter afzijdig houden.. Blijf dan aub gewoon Atheist en laat je over het Geloof niet uit!

Biomassa | 07-02-09 | 01:39

Homo's zijn in onze kerk welkom vanaf 14 jaar, hoor....

Dirkstra | 07-02-09 | 01:39

Beëlzebul | 07-02-09 | 01:32
Gelukkig maar, want lachen is gezond en zou iedereen elke dag eens moeten doen.
Verder ziet ik op de timestamp dat het al 01:32 is geweest dus ik gooi nog een paar kolen op het vuur en ga slapen.
Ja ik stook steenkool tegenwoordig, die eeuwige zwavel begon mij een beetje te vervelen en bovendien is steenkool een stuk goedkoper en beter voor de CO2 uitstoot.

Beëlzebul | 07-02-09 | 01:38

dewareik | 07-02-09 | 01:20
Ik schreef dat ik niet zoveel op had met 'de' waarheid, niet dat er niet zoiets is als de waarheid. Da's een verschil. Bon.
Met veel moeite, vallen en opstaan doet de mensheid ontdekkingen en worden zaken die vroeger voor onbegrijpelijk werden gehouden 'opeens' heel duidelijk en simpel. Die ontdekkingsreis zal nooit stoppen, maar goed ook, hebben we wat te doen. Iets is juist of onjuist en altijd vatbaar voor kritiek en mogelijk verbetering.

In dat opzicht speelt religie geen andere rol dan die van spaak in het wiel. Het begrip 'waarheid' wordt buiten de religie niet zo gek veel gebruikt en al helemaal nooit in de alomvattende betekenis die men er in een religie aan toekent en is daarbuiten dan ook nooit het einde van alle (redelijke) tegenspraak. 't Is iets dat telkens weer getoetst kan worden, aan nieuwe feiten, theorieën, inzichten. Waarover men niet spreken kan, daarover moet men zwijgen. W. zei het al. Er is al genoeg gelul op aarde dan dat je je daar (met religie, dat is) ook nog eens mee bezig zou houden.

De enige reden dat ik het doe, is omdat het mij verbaast dat er nog steeds mensen zijn die geloven in een FSM. 't Is wijdverspreid, net als neusverkoudheid, en er zijn wel evolutionaire verklaringen voor, maar 't voert te ver daar nu op in te gaan.

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 01:37

AntiSoof | 07-02-09 | 01:34
Totaal niet anti drank, maar wel anti dronken Leute, en dan bedoel ik niet á la carnaval of de Oktober feesten, maar mensen die denken dat ze ineens van alles kunnen zeggen of doen onder het mom van "ik ben dronken".
En anti kwade dronk.

Rammstein | 07-02-09 | 01:36

Beëlzebul | 07-02-09 | 01:32
whahahaha.. ik lach me slap :)

Crematorium_de_Asbak | 07-02-09 | 01:34

@Rammstein | 07-02-09 | 01:30
Je zult vast gelijk hebben. Ik denk het wel. Maar drank is toch ook wel leuk? Of ben jij er echt helemaal tegen?

AntiSoof | 07-02-09 | 01:34

@Biomassa | 07-02-09 | 01:23
God houd helemaal niet van homo's. Die heeft 'ie eerst in elkaar zitten kleien, was niet wat 'ie bedoelde maar te laat, en toen ze 'ie:"Ha, ha, ha! Ik HAAT je en zal de hele wereld tegen je opzetten en branden zul je! Ik zal het zelfs in mijn boek zetten!"
Mocht ik ooit ten hemelenpoort geraken dan bak ik die God er eerst één voor en daarna trap ik die Petrus er één in zijn zak....

VanFrikschoten | 07-02-09 | 01:34

@seven | 07-02-09 | 01:21 ,
dat van die aarde is plat is niet correct,
de antieke grieken hadden al berekend dat de ronde aarde een omtrek van ongeveer 20.000 kilometer had,
de middeleeuwse astronomen, ook de pauselijke, wisten dit nog nauwkeuriger uit te werken.
De notie dat de aarde in de middeleeuwen als plat werd gezien duikt pas in de 19'e eeuw op in wat populair proza.

Is echt onzin, dit argument aub niet meer gebruiken, is onzin, niet waar en onterecht.

vander F | 07-02-09 | 01:34

seven | 07-02-09 | 01:21
In de Bijbel staat al wel iets over 'hoe ver het westen verwijderd is van het oosten'.
Je kunt je leven lang oostwaarts of westwaarts reizen.
Van Noord to Zuid is maar een beperkte afstand.
Dat is wijsheid!

Frederik Puntdroad | 07-02-09 | 01:33

@Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 01:24
Jezus leerde zijn volgelingen om 'geestelijk te strijden' , niet tegen mensen, maar tegen 'machten'. Dat is een andere vorm van strijdbaarheid dan die jij noemt.

dewareik | 07-02-09 | 01:33

@ Voltaire | 07-02-09 | 01:22
Wel leuk, zo'n lijst ja... Qua ontslag om pr0n, je zou zeggen dat juist een Bibelot zich niet laat meeslepen door de waan van de politieke correctheid. Zolang dat gegluur niet uitmond in ongewenst gedrag moet er niet zo over gezeurd worden. Voor het zelfde geld zit'ie de godgansche dag naar het koppensnellen op NSFW.com te koekeloeren. Lijkt me een stuk minder frisch...

F. von Zeikhoven | 07-02-09 | 01:33

de Drechtsteden RULES!

rukkers! Geenstijl, dit keer gaan jullie de fout in

Rodie | 07-02-09 | 01:32

Crematorium_de_Asbak | 07-02-09 | 01:26
Nou liefdes verklaring is wel wat overdreven he maar een date kan altijd.
Alleen is deze website niet zo geschikt om dates te gaan regelen en al helemaal niet tussen twee heaumeaux.

Beëlzebul | 07-02-09 | 01:32

Crematorium_de_Asbak | 07-02-09 | 01:21
Goed voor jou. Stand up like a man. (Beserker)

zovoklets | 07-02-09 | 01:30

dewareik | 07-02-09 | 01:27
Dank u .. maar nogmaals het is geen KEUS... Moeilijk om uit te leggen blijkbaar. Als je een makkelijk leven als Hetro kan hebben, geen gezeur of gezijk.. of je kiest om Homo te zijn met een hoop problemen etc, wat kies je??? precies.. Het is geen keuze!

Crematorium_de_Asbak | 07-02-09 | 01:30

@vander F | 07-02-09 | 01:20
Lieve vander F, zou je zo vriendelijk willen zijn de kern te verwoorden van je stuk? Ben wat te moe nu om me door je tekst te worstelen.

dewareik | 07-02-09 | 01:30

AntiSoof | 07-02-09 | 01:25
Drank helpt jou te zeggen wat je denkt ..... wat een onzin.

Rammstein | 07-02-09 | 01:30

vander F | 07-02-09 | 01:20

Mooi, vander F. Mooi.

zovoklets | 07-02-09 | 01:29

Als mens ben ik gelukkig dat ik kan:
- Zien.
- Voelen.
- Ruiken.
- Proeven.
- Horen.
- Geloven.
Sommige mensen missen één of meer van deze eigenschappen.
Ik zal ze daar niet om veroordelen.
Sommigen zijn er zelfs trots op dat ze 1 of meer van deze eigenschappen missen.
Het zij zo.

Frederik Puntdroad | 07-02-09 | 01:27

@ Voltaire | 07-02-09 | 01:22
Nope, ken ik dan weer niet, kom eigenlijk te weinig aan de andere kant van de Kil merk ik al... Fire was in de jaren 80 een poppodium in Oud-Beijerland, kwam tegelijkertijd op met het eveneens roemruchte Ontmoetings Centrum Strijen. In OCS werd nog wel een een vroeg-middeleeuwse variant van Spel Zonder Grenzen gehouden met d'n Dordtenaren... ;)

F. von Zeikhoven | 07-02-09 | 01:27

@Crematorium_de_Asbak | 07-02-09 | 01:12
Daar hoef jij je toch niets van aan te trekken? Scheelt je een hoop frustratie.
Verder... Je bent niet wat je voelt. Je bent wat je kiest te zijn. Sterkte!

dewareik | 07-02-09 | 01:27

Beëlzebul | 07-02-09 | 01:23
Is dat een liefdes verklaring via Geenstijl? dat zou de eerste zijn.. :)

Crematorium_de_Asbak | 07-02-09 | 01:26

aan alle gelovigen en de tijd die jullie al zolang geleden heeft ingehaald.
En de hel ... die hebben we zelf gemaakt, met als belofte de hemel
www.youtube.com/watch?v=3fkKqneCWxA

bakoenin | 07-02-09 | 01:26

@Rammstein | 07-02-09 | 01:19
Nee, lieverd, drank is niet zo positief. Maar drank helpt ons te zeggen wat we denken, ook al weet ik dat jij erg gevoelig (en terecht) jegens drank bent.

AntiSoof | 07-02-09 | 01:25

Voor de kruisvaarderTs van weleer heb ik nog wel respect. Hoppa door Turkenland, iedereen mores leren, flink headbangen in Jeruzalem en dan weer goedgemutst op huis aan. Die zijige zooi christenen van tegenwoordig zijn geen KrijgerTs meer, maar metroseksjuwelen die niet willen opvallen in het durp.

Zongen ze vroeger nog wel liederen als 'Voorwaarts Christenstrij-hijder', nu hoor je alleen nog maar gejammer over winkels die op zondag open zijn en laten ze zich onderzeiken door moslims. Met die Strij-hijders win je wel een oorlog ja.

*Toen ik langs het tuinpad van mijn vader etc.*

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 01:24

Btw. God houdt volgens mij ook van homo's, zwervers, hoeren(lopers) en wat dies meer zij.. Alleen jammer dat God (nog) niet besloten heeft om een zeer plaatselijke tornado over het Vaticaan te laten neerdalen.. Maar ik blijf hopen!

Biomassa | 07-02-09 | 01:23

@Crematorium_de_Asbak Daten?
Ik ben BI en bovendien als je met mij gaat hoef je niet meer naar de hel te lopen!
@Peter=Christen Ik wil helemaal niet zijn als GOD nooit gewild ook!
Nog zo'n leugen.

Beëlzebul | 07-02-09 | 01:23

@vander F | 07-02-09 | 01:20
LIefde is ons deel.

AntiSoof | 07-02-09 | 01:23

F. von Zeikhoven | 07-02-09 | 00:59
Fire zegt me niets nee, maar klinkt gek. Een maatje van me, JvL, ontslagen vanwege het bekijken van pron op het internet in de bestuurderskamer (hij was co)
Die werkloze mannetjes die zich dan op zo's soos stortte en op die manier een gevoel van macht verkregen. Beetje jammer.
Ken jij de Pink Panther? Die rijdt nog wel eens op zijn fiets door de stad, altijd met een kratje bier achterop, wat een ongelooflijke loser is die vent. Mijn neef draait trouwens in een aantal tentjes hier in Dordt, zal eens naar de places to be vragen.

Voltaire | 07-02-09 | 01:22

die is dat etc..

seven | 07-02-09 | 01:22

Dat leven na de dood-verhaal is ook zo'n geweldig consquent verkeerd uitgelegde leesfout. Qua tekstverklaring zit het zo... Jezus zegt dat wie in hem gelooft, wordt 'wedergeboren', een nieuw leven krijgt, waarin tijd geen rol speelt. Ergo, daarvoor was je dood, zodra je gaat geloven heb je het eeuwige leven. Die dood moet gelezen worden als in wijsbegeertelijk opzicht. De bijbel is één van de overleveringsmanieren van levenswijsheid, die voor de christenen z'n kennis kanaliseert via de jezus-figuur. Die dus zegt: ik ben de weg en het leven... Immers, er is geen vervolg op 'Stof zijt gij en tot stof zult gij wederkeren"... Dat de katholieken dit mechanisme handig hebben ingepikt door eerst angst voor de dood te zaaien maar daar vervolgens een geruststelling voor te bieden in de vorm van de paus, is een ander verhaal.

F. von Zeikhoven | 07-02-09 | 01:22

Peter=Christen
Je zit vast in een denkpatroon die zichzelf versterkt. Je staat jezelf niet toe om vrij te denken omdat op de achtergrond de angst voor het toelaten van twijfel je wel eens dichter bij de hel of verder van de hemel kan brengen. Probeer gewoon nuchter de feiten op een rij te zetten hoe de wereld is ontstaan los van boeken enz. De verklaring die 2000 jaar geleden opgeld deed is redelijk achterhaald. We weten inmiddels dat de aarde niet het centrum van het heelal of zonnestelsel is. Dat de aarde om de zon draait ipv andersom. Dat de aarde niet plat is. Dat het langer duurde dan een paar dagen om via evolutie tot diersoorten zoals de mens te komen. Dat de aarde meer dan 3,6 miljard jaar oud is, bepaalde dingen zul je zelf ook inmiddels wel inzien, wellicht denk je niet dat de aarde plat is ook al staat dat zo wel in de bijbel en dat hij om de zon draait etc. De overige wijsheden in de Bijbel moet je dan ook zien als geschreven in de tijd, door mensen die wellicht in hun ogen goed advies gaven, maar hun ideeën waren beperkt omdat het inzicht en de technologie om tot bepaalde inzichten te komen niet niet zo ver ontwikkeld was.

seven | 07-02-09 | 01:21

zovoklets | 07-02-09 | 01:17
Jup, als je zovaak Zwart word gemaakt, terwijl je zo bent geboren. Dan ga je toch denken aan een tegen actie, net zo hard als er word uitgehaald.. Heb je een probleem met mijn prive leven, met het lef er iets over te zeggen. Dan heb je een probleem met mij. En waarom? Omdat het kan..

Crematorium_de_Asbak | 07-02-09 | 01:21

Jezus wat een lap

vander F | 07-02-09 | 01:20

@Crematorium_de_Asbak | 07-02-09 | 01:12
Vertel ons Als je belieft?

AntiSoof | 07-02-09 | 01:20

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 01:09
Ik voelde tijdens het typen al aankomen dat je zou zeggen dat er niet zoiets is als 'de waarheid' ...

Is waarheid niet gewoon datgeen wat bestaat en feitelijk is? Maar wij mensen weten alleen niet eens wat er allemaal werkelijk bestaat en wat feitelijk is. Zo'n ontdekkingsproces gaat langzaam en geleidelijk. We kennen fragmenten van 'de waarheid' , maar niet een volledige waarheid in elk detail. Althans, is mijn mening dan...

dewareik | 07-02-09 | 01:20

Peter=Christen | 07-02-09 | 01:13
Amen.
Als GS, zo als de laatste weken, hun eigen doelgroep zitten te bashen, althans een gedeelte daarvan, zullen ze nooit doordringen tot de PO.
Soms denk ik dus dat ze dat ook helemaal niet willen!
Als ik me nu nog als lid moest aanmelden zou ik dat niet meer doen!

Frederik Puntdroad | 07-02-09 | 01:20

@AntiSoof | 07-02-09 | 00:34 ,
het kunnen zijn met wat er is, voluit,
en daar van kunnen genieten.
En dat in rede kunnen plaatsen

Heb ik jaren en jaren moeizaam schijnbare tegenstellingen moeten doen doorploegen om die redelijke en bewuste notie te internaliseren.
Een mens van de rede is niet compleet zonder z'n instinct, en z'n schijnbaar nutteloze emotie, op z'n minst lastig en beschamend, en public.

Ik pleit voor een upgraded continentale filosofie, eentje die inspireert en vibreert binnen de notie van de rede en een herwaardering van de metafysica,
niet particulier, het benoemen van institutionele religies.
Maar de ruimte die je als mens moet kunnen nemen, binnen de samenhang met de ander en respect voor hun prive.

Het etaleren van metafysische stellingen als waarheden is absurd.
De mens kan z'n metafysische kant niet kennen, verklaren en uitleggen.

maar

Het is er, van inuit, hottetot tot laplander, die notie dat-er-wat-is-wat-we-niet-kunnen-kennen is mondiaal gezien overal, nog voor de cultuur, die divers is, maar die notie dat-er-meer-is-dan-ik-van-buiten-af-kan-waarnemen niet.
Dat heeft bijna elke mens, overal, ongeacht cultuur, dat zit dieper, primitiever, fundamenteler.

Metafysica is nauwelijks wetenschappelijk te noemen, maar is dan ook geen wetenschap, wetenschap is maar een zeer beperkte doch succesvolle denkvorm om samen te werken via afspraken, en niet meer alchemie lopen te bedrijven in totale afzondering in een achteraf steeg in Florence , waar ook niemand een zak aan had.

Het word tijd om die twee werelden op een niet dogmatische manier onder ogen te zien en in een vrije democratische samenleving ter sprake te brengen.

Ook ik als non Theïst wordt betrokken in een aantal dogmatische religieuze stromingen van Het Grote Doel,
autoritaire eenheidsystemen die, zoals de geschiedenis ons leert alleen maar varkens oplevert waarvan sommige varkens dan weer meer gelijk waren dan andere varkens.


vander F | 07-02-09 | 01:20

AntiSoof | 07-02-09 | 01:18
Drank is ook een religie ?

Rammstein | 07-02-09 | 01:19

We kunnen het er nog lang en breed over hebben maar de schepping is faliekant mislukt.... Waar is het loket en heeft iemand het bonnetje nog..?

VanFrikschoten | 07-02-09 | 01:19

Ik wil maar zeggen, God staat voor het goede! Maar afzeiken op de Kerk, de Paus, de Bisschop en alles wat daarmee te maken heeft, ga vooral je gang.. Indoctrinatie ten voeten uit en daar kan niet snel genoeg mee afgerekend worden!!
Dat geldt dus evenzeer ook voor politieke partijen, die politiek bedrijven met "God" aan hun vermeende zijde.. Arrogantie ten top en volledig misplaatst!!!

Biomassa | 07-02-09 | 01:19

w bgrpt m n? w t lst zgt t n? W glft n d bbl? of d bhvgt gts? J r s z vl?

AntiSoof | 07-02-09 | 01:18

Crematorium_de_Asbak | 07-02-09 | 01:12
Huh? Je bent 't zat maar gaat toch vechten?

zovoklets | 07-02-09 | 01:17

geleerd (glrd)

AntiSoof | 07-02-09 | 01:16

Nee, die dombo's hebben ook geleert in hun 'geloof' om niet te horen naar anderen. Verloren Zielen.

AntiSoof | 07-02-09 | 01:15

Peter-Cristen kan nu de waarheid drinken; kom tot mij; Peter, en ik laaf je.

AntiSoof | 07-02-09 | 01:13

Peter=Christen | 07-02-09 | 01:07
Beetje oenige reactie, Peder. Jij gelooft en je gaat naar de Hema. Ik geloof niet, maar moet ik dan godverdegodver naar de V&D!

Mooie boel dat is, het garistendom. Geheel vrij van groepsegoïsme ook. Succes in de Hema, Peder, en kom rustig je ethiek nog eens uit de doeken doen. Herstel, windselen.

*Herken toch de ware CoJoNes hier niet in*

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 01:13

@titsme
geen bugje op de 8edag.
Satan wou zelf worden als God,
en daarom is hij naar de aarde gestuurd en daarom heerst hij hier nu....
Maar dat wist jij vast allemaal al he gezien je geweldige posts.

en
@dewareik
'het prediken van het evangelie"
Denk niet dat zachte woordjes hier zin hebben.
Mijn inbreng zal ook vast niet helpen maar zeg gewoon graag de waarheid zoals ik die zie.
dus daarom.

Peter=Christen | 07-02-09 | 01:13

dewareik | 07-02-09 | 01:09
Het eeuwige gezever over homo's .. ik word er gek van.. ik heb er niet voor gekozen. het is zo.. En nu ben ik het zat.. Punt uit.. ik ben braaf geweest, maar word gedwongen te vechten..

Crematorium_de_Asbak | 07-02-09 | 01:12

Volgens mij wordt God nogal eens verward met de Kerk en die zelfbenoemde Vertegenwoordiger van Hem hier op deze aardkloot.. God is goed, "Ratzinger" is het ultieme kwaad in het kwadraat..!
Ik zou dus zeggen, geloof in het goede en verketter datgene dat zich daarvoor uitgeeft......

Biomassa | 07-02-09 | 01:12

Peter=Christen | 07-02-09 | 01:07

Wat ga je dan al die miljarden jaren doen in die hemel van je?

zovoklets | 07-02-09 | 01:11

@Peter=Christen | 07-02-09 | 01:07
Gekkie, dat je nu gaat slapen?

AntiSoof | 07-02-09 | 01:11

@Crematorium_de_Asbak | 07-02-09 | 01:06
Geeft niks hoor jongen... er zijn ook mannetjes pinguins die van elkaar houden...
*hard wegrent*

Dirkstra | 07-02-09 | 01:11

Rammstein | 07-02-09 | 01:07
Dat is ook mijn geloof.

zovoklets | 07-02-09 | 01:09

dewareik | 07-02-09 | 00:57
Ik heb niet zoveel met 'de' waarheid en al helemaal niet met religie. Daarin zie ik wel de neerslag van eeuwenlang menselijk getob, maar om dat anno 2009 nog serieus te nemen - in een tijd waarin zelfs theologen Nietzsche van buiten moeten kennen willen ze meetellen - lijkt mij volslagen onzinnig. 't Is vrijwel allemaal allang bewezen onzin en men plukt er te hooi en te gras maar wat uit omdat de ouderTs dat ook al deden.
Eén generatie die dat niet doet, en het hele christendom (en de rest van de monotheïstische godsdiensten) zal zijn weggevaagd omdat iedereen zal moeten lachen om die malle tijd, net als jij waarschijnlijk moet lachen om Ra, Zeus, Wodan en andere echt bestaand hebbende goden.
Veel meer dan projectie van onkunde en onvermogen is het nooit geweest en zal het ook nooit worden. Mensen zoeken troost, da's heel fijn, maar dat kan uitstekend zonder geloof. Je kunt dat zoeken trouwens ook laten en gewoon als een man je lot dragen. Als man? Ik bedoel natuurlijk als Berserker.

't Is wat sneu voor Darwin dat 'zijn' jaar nu net moet samenvallen met "Het Jaar Van De Berserker", maar goed, ik heb het ook niet allemaal verzonnen.

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 01:09

@Peter=Christen
Jij bent er zo eentje die denkt de waarheid in pacht te hebben en daarmee zet je je zelf enorme oogkleppen op.
Bovendien laat Jezus hier buiten,die wilde al deze onzin al helemaal niet.
Jezus was mits die al echt bestaan heeft gewoon een zeer intelligent persoon die wijze raad kwam geven.
Sterker nog er zijn genoeg aanwijzingen in de bijbel om te vermoeden dat hij homo of bi was.
Verder zijn het machtsbolwerken als de roomskatholieke kerk die de hel en verdoemenis hebben uitgevonden.
Doet es nadenken, eeuwig branden in de hel omdat je iemand kontneukt of een keer een moord hebt gepleegd.
Wat voor tiran is die god van jullie wel niet? Ik zou hem direct uitkotsen en met pek en veren besmeurd het land uitzetten als die zo bezig was.
Moge de duivel mij nu komen halen als ik ongelijk heb!
Oh wacht dat ben ik zelf ghaha.

Beëlzebul | 07-02-09 | 01:09

@Crematorium_de_Asbak | 07-02-09 | 01:06
Gast, why zo enorm gefrustreerd dan? Who hurt you?

dewareik | 07-02-09 | 01:09

@ Rammstein | 07-02-09 | 01:07
Ik durf het bíjna niet te vragen...

F. von Zeikhoven | 07-02-09 | 01:09

@titsme | 07-02-09 | 01:05
Ja, dat kun je zo zeggen. Maar, wat als Jezus nooit bestaan heeft??? Dan is het het een dolle komedie.

AntiSoof | 07-02-09 | 01:08

@ dewareik | 07-02-09 | 01:03
Qua balken wordt hier inderdaad het vuurtje graag lekker hoog opgestookt... Hellevegen zijn het, die reaguurderts!

F. von Zeikhoven | 07-02-09 | 01:08

Peter=Christen | 07-02-09 | 01:07
Hey, je zou me nog waarschuwen.

Rammstein | 07-02-09 | 01:07

WickedW | 07-02-09 | 00:15
Op het moment dat de socialisten onder mevrouw Kant weer eens moralistisch aan de weg menen te moeten timmeren, dan kunnen ze hier ook genieten van voldoende aandacht.
Als de individueel gerichte socialen van de PvdA weer eens hun eigenbelang willen voordoen als het beste voor ons allen , krijgen ze hier ook stevig een alternatieve uitlaatklep.
Als TON ons weer eens verblijd met inhoudsloos opportunisme om zeteltjes te winnen, dan krijgen ze hier ruimschoots de mogelijkheid om hun standpunten uiteen te zetten.
En iedere haatbaard die meent dat ongelovigen gekastijd dienen te worden, krijgt hier een portie kastijding die de gemiddelde imam toch zeer moet aanspreken.
Helaas zijn het nu de christenen die het landelijke debat bepalen, en zodoende krijgen ze de aandacht van GS.
Kortom matig uzelfe waarde gelovigen, en GS zal u in vrede laten.

bakoenin | 07-02-09 | 01:07

zovoklets | 07-02-09 | 01:05
Hierna is er niets. Geen hemel, geen zaligheid, niets, niets en niets. Licht uit. That's All Folks ! Geen bier, geen Super Bowl, geen pop tarts, nichts, niènte, de nada.
Doe het hier, of doe het nooit.

Rammstein | 07-02-09 | 01:07

@Berserker Nr. 1
Quote: "Waarom gelijk die dreigende toon van 'kom niet klagen dat je niet gewaarschuwd bent!".
Geloof jij omdat je bang bent naar de hel te gaan of sow? Stel dat er geen hel is, waarom en waarin zou JIJ dan nog geloven? Geef joe daar maar eens een eerlijk antwoord op."

Ik geloof in Jezus Christus als Redder.
Die gestorven is voor mijn zonden, en die van jou en de hele mensheid.
En daarom vrees ik de hel niet !
Alle mensen zijn zondaars en de enige weg tot God is Jezus Christus.
DAT is wat ik geloof en dus NEE ik vrees geen hel.
En mijn uitspraak is heus niet dreigend bedoeld, gewoon als waarschuwing
omdat ik iedereen (ook hier op GS) een toekomst in het Koninkrijk van God toe wens.
Hoop dat dit antwoord duidelijk genoeg is op je vraag.

Ga nu slapen,
gegroet.

Peter=Christen | 07-02-09 | 01:07

*bed* aju

titsme | 07-02-09 | 01:07

Vrouwen en on-mannen zijn de redding uit de klauwen der mannen; Leve dames en homo's ! Hoera!

AntiSoof | 07-02-09 | 01:06

ROFLOL@ titsme | 07-02-09 | 01:05

F. von Zeikhoven | 07-02-09 | 01:06

"Ja, jongen... zal Ome God het dan nog één keer voor doen...?"
*boem!*

VanFrikschoten | 07-02-09 | 01:06

Whahaha, ik als geboren homo mag niet leven.. whaha.. kom aub eens bij mij thuis, ik garandeer dat u niet meer weggaat maar het alleen wil..
Dat word zondag naar Dordrecht.. Ik hou er wel van om MEZELF te zijn.. De eerste die een negatieve opmerking maakt sla ik voor zijn smoel.. Zo gaat dat in 2009.. Dordrecht here i come..

Crematorium_de_Asbak | 07-02-09 | 01:06

Ik epibreer er wel eens over dat wij een inzending zijn in een intergalactische ontwerpwedstrijd, of een vorm van experimentele ruimte-archeologie...

F. von Zeikhoven | 07-02-09 | 01:05

@plastic zakje | 07-02-09 | 00:22: Is ook lekker idd.

Fleauxe | 07-02-09 | 01:05

AntiSoof | 07-02-09 | 01:02
Dus Jezus hangt aan het kruis waarop Petrus langsloopt. Jezus: 'Petrus, wil je me losmaken?'. Petrus: 'Sure ouwe'. *baff* Jezus: "Stommeling, eerst mijn voeten!'

titsme | 07-02-09 | 01:05

Leven na de dood is kudt. Begrijp niet waarom je dat zou willen geloven.

zovoklets | 07-02-09 | 01:05

Berserker nummer tich je doet maar met je gedoe.

AntiSoof | 07-02-09 | 01:03

@Peter=Christen | 07-02-09 | 00:52
Geef je gelijk dat het hier regelmatig een ranzige beerput is. Besef alleen wel, dat als je kiest voor 'het prediken van het evangelie , dat je extra goed zal moeten letten op de vruchten in je eigen leven. Want er is één ding waar ze hier echt van smullen op GS: Gristenen die veel blabla doen, maar ondertussen de balken in eigen oog niet zien.Suc6!

dewareik | 07-02-09 | 01:03

Godt overzag alles ( ja ook de zieken en de kreupelen) en zag; t was zo goed. LOL

AntiSoof | 07-02-09 | 01:02

Rammstein | 07-02-09 | 00:58
Voor het branden in de hel natuurlijk :p

titsme | 07-02-09 | 01:01

Peter=Christen | 07-02-09 | 00:58
Ah, God schiep de goedheid in de mens en het slechte was een klein bugje. Een onvolkomendheid op de achtste dag. Vermoeidheid misschien.

titsme | 07-02-09 | 01:01

Het leven is een weeffout van een KiNnesZje God's die met een snottebel nog aan zijn neus, aan het einde van de smurrie die we het universum noemen, beteuterd zit te kijken naar de enorme ravage die hij er van heeft gemaakt...

VanFrikschoten | 07-02-09 | 01:00

Lol@ Voltaire | 07-02-09 | 00:53
Had dan eerst in een bandje gestapt en je drankvooraad via de bijzondere bepalingen aangevuld...
Ik was medewerker in het laatste seizoen van Fire, als dat je iets zegt, indirekt oorzaak voor de sluiting omdat ik een vervalste bon in de boekhouding tegenkwam bij het maken van de begroting voor seizoen 87/88. Die boekhouding kwam net terug van de gemeente vanwege een subsidiecontrole, die ambtenaren hadden niks gezien... De echtgenoot van de toenmalige penningmeester was in die tijd korpschef van Dordt :P ... Vier jaar later pas ging Dinges open. Die naam was dan wel weer mijn creatieve bijdrage...

F. von Zeikhoven | 07-02-09 | 00:59

Peter=Christen | 07-02-09 | 00:52
Wacht eens effe ..... gewaarschuwd voor wat ?

Rammstein | 07-02-09 | 00:58

@Berserker Nr. 1
Nee dit is mijn enige ( en eerste ) nick.
waarschijnlijk ook de laatste.

en
@titsme:
God heeft het kwade niet geschapen. (leg ik niet eens verder uit)
Zoals ik al eerder zei;
verdiep je eens voor je zomaar wat post om op te vallen !

Peter=Christen | 07-02-09 | 00:58

TietLikker | 07-02-09 | 00:53
Das inderdaad een schrikbeeld, beste tietlikker.
Ben je na een paar miljoen jaar klaar met al dat gezeik, kun je er niet meer tussenuit knijpen.

zovoklets | 07-02-09 | 00:58

@Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 00:24
Ah, ik zie je post nu pas. Even heel kort: Grotendeels eens.
Geloof blijft uiteindelijk ook een persoonlijke aangelegenheid... een eigen interpretatie van de waarheid.

dewareik | 07-02-09 | 00:57

Peter=Christen | 07-02-09 | 00:52
Waarom gelijk die dreigende toon van 'kom niet klagen dat je niet gewaarschuwd bent!".

Geloof jij omdat je bang bent naar de hel te gaan of sow? Stel dat er geen hel is, waarom en waarin zou JIJ dan nog geloven? Geef joe daar maar eens een eerlijk antwoord op.

*Rookpauze inlast, speciaal voor Antisoof*

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 00:57

@TietLikker | 07-02-09 | 00:53
Ja, deze gedachten zijn universeel. Wat als?

AntiSoof | 07-02-09 | 00:56

AntiSoof | 07-02-09 | 00:53
Eerlijk gezegd twijfelde ik tussen die opmerking en een summiere 'vertel!'. Was 50-50.

titsme | 07-02-09 | 00:56

Peter=Christen | 07-02-09 | 00:52
God heeft zelf het kwade in de mens geschapen, dan moet hij niet selectief verontwaardigd doen wanneer het hem in woord en gebaar ten deel valt. Ik ben een product van de Schepper, en na mijn dood zal ik eens een hartig woordje met hem spreken. Ik weet zeker dat ik hem onder tafel lul.

titsme | 07-02-09 | 00:55

@zovoklets | 07-02-09 | 00:51
Kan je zelfmoord plegen in de hemel of de hel?

TietLikker | 07-02-09 | 00:53

F. von Zeikhoven | 07-02-09 | 00:31
Iets met te weinig variatie in de thema's als ik het goed heb, geen idee eigenlijk. *nog een slok bier neemt*
Volgens mij draait het nu weer. Heb er heel wat jaartjes achter de bar gestaan als vrijwilliger, maar ben er ontslagen na het meenemen van wat flessen drank. Sindsdien heb ik er minder mee.

Voltaire | 07-02-09 | 00:53

@titsme | 07-02-09 | 00:49
Kijk, jij begrijpt een mens.

AntiSoof | 07-02-09 | 00:53

Peter=Christen | 07-02-09 | 00:36
Reaguurde jij hier vroeger onder de nick 'CoJoNes'?

*Eens wat bellen gaat*

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 00:53

een boodschap brengen kan hier best,
het wordt alleen niet aangenomen hoe je het ook brengt....
Maar hier maar mag blijkbaar ALLES gezegd worden zolang je maar niet serieus over Jezus praat. Want dat is zelfs in 2009 een taboe.
Je mag elk geloof afkraken, dom lullen over elk geloof, vrouwen beschrijven als lustobject, sex bespreken alsof het een genotsmiddel is als drank of drugs. Je volste haat uiten naar andere mensen (ongeacht geloof of akomst).
Maar als je het over Jezus of God hebt (positief) ben je een "gristenhond" en geloof je blijkbaar in sprookjes.

Nou ik wens een ieder met zulke uitspraken veel suc6 in de toekomst en kom niet klagen dat je niet gewaarschuwd bent !
Punt.

Peter=Christen | 07-02-09 | 00:52

Ik vind dit verbale communiceren dus KUDT
Je allen A.S. Ja, en vraag me nu; wrom doe je t dan> KuDt?

AntiSoof | 07-02-09 | 00:51

TietLikker | 07-02-09 | 00:48
Dacht ik ook. Maar wat nu als de hemel of hel blijkt te bestaan en er geen doden zijn?

zovoklets | 07-02-09 | 00:51

VanFrikschoten | 07-02-09 | 00:38
't Moet subliminaal zijn geweest, maar als 't goed is weet je dat niet. Ik wist het dus niet, maar m'n onderbewuste (als dat wat is) is altijd wakker en noteert gelijk een hijgend hert wat zich aandient. Leed, dat is het.

*Zich geen seconde afvraagt of VanF. gelijk aan Kahlo denkt, maar weet*

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 00:51

Mijn mening: WENDY VAN D... blijft een stinkhoer...

reik in frankreik | 07-02-09 | 00:51

-weggejorist-

kutchris | 07-02-09 | 00:50

AntiSoof | 07-02-09 | 00:47
Het is zeker niet de bedoeling naar je meest plausibele theorie te vragen?

titsme | 07-02-09 | 00:49

Als je dood gaat moet je sowieso zorgen dat je vooraan bij het hek komt te liggen... Tijdens de wederopstanding ben je dan als eerste weg...

Dirkstra | 07-02-09 | 00:48

Rammstein | 07-02-09 | 00:43
Ah, en heeft hij via mind control Petrus over water laten wandelen, zoals hij ook mensen over hete kolen kan laten lopen. We ontrafelen hier een mysterie en werpen een heel nieuw licht op de geschiedenis! Tsjakkaa!

titsme | 07-02-09 | 00:48

@zovoklets | 07-02-09 | 00:46
Masturberen?

TietLikker | 07-02-09 | 00:48

@WickedW | 07-02-09 | 00:33 ,

Peter=Christen | 06-02-09 | 23:27 ?

Hij suggereert dat er een soort eenheidsbeweing zou betann op GS,
nou, zet dat maar uit je hoofd.
Het kenmerk is JUIST dat Gereformeerden met Atheisten op de verbale vuist gan,
dat socialisten rollebollen met Liberalen,
en daarna samenspannen met het CDA om de zondagsrust te bepleiten,
de een om de ag des Heren te eren,
de ander om de mens een dag te verlossen uit z'n industrialistisch-kapitalistisch bestaan, ruimte voor meditatie en samenzijn met het gezin, de gemeenschap,
verlost van het materialisme, gewoon zijn als zijnde.

Dat is uiteindelijk meer dan voldoende om glimlachend in slaap te vallen.

De uitgangspunten lijken tegenstrijdig qua uitgangspunt, theïst tegen atheïst,
maar zijn vrijwel congruent en compatibel in hun uiteindelijke uitvoering en invulling van een zekere geheiligde dag.
Een dag voor onszelf.
Is wat voor te zeggen

vander F | 07-02-09 | 00:47

@titsme | 07-02-09 | 00:42
Ik niet. Alhoewel ik wel wat theorietjes heb.

AntiSoof | 07-02-09 | 00:47

Je bent necrofiel en dood. Wat moet je dan?

zovoklets | 07-02-09 | 00:46

De Gulden Snede; = 1/2 (Wortel5+1) = +/- 1.618, Dat de harmonie der sferen, het leven, de onbekende theori van alles; (c) A.S.

AntiSoof | 07-02-09 | 00:45

VanFrikschoten | 07-02-09 | 00:44
Ah, bestialiteit was haar dus niet vreemd.

titsme | 07-02-09 | 00:45

@titsme | 07-02-09 | 00:42
vermoedelijk heeft ze onder de ezel gehangen op weg naar Bethlehem...

VanFrikschoten | 07-02-09 | 00:44

titsme | 07-02-09 | 00:42
Emile Ratelband.

Rammstein | 07-02-09 | 00:43

Peter=Christen | 07-02-09 | 00:36

Inderdaad,maar de meesten hier klinkt het allemaal te mooi om waar te zijn. Ooit zullen ze nog versteld staan,maar ik hoop dat ze nog daarvoor tot inkeer komen.....

WickedW | 07-02-09 | 00:43

Kan iemand me trouwens uitleggen wie de heilige maagd Maria bevruchtte, waardoor Jezus geboren kon worden?

titsme | 07-02-09 | 00:42

@Peter=Christen | 07-02-09 | 00:3
Weet je Peter een tip... ik denk dat als je je boodschappen brengt , zonder zo je frustraties te uiten je eerder bereikt wat je zou willen bereiken met je post... Maar ja ,wat wil je bereiken hier,? Ik denk dat de eerste 'bekering tot Jezus' die via het GS-topic zal plaatsvinden pas ergens in het jaar 4938 zal plaatsvinden...

dewareik | 07-02-09 | 00:42

@ VanFrikschoten | 07-02-09 | 00:38
Ah, Führerdorf!
*Meteen koffers pakken doet en de donk're nacht in ijlen doet*

F. von Zeikhoven | 07-02-09 | 00:40

Peter=Christen | 07-02-09 | 00:33
Bewijs? 'Omdat het geschreven staat'. Nu schrijf ik op een papiertje dat Jezus niet bestaat, kijk, het staat ook geschreven! (vrij naar H. Teeuwen)

titsme | 07-02-09 | 00:40

Sublimale affirmatie is de dood in de pot.

AntiSoof | 07-02-09 | 00:39

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 00:34
Ik richtte me op je opmerking dat het voor altijd vaststaand is, die onbuigzaamheid. Het conservatisme. Het is nauw verweven met het naieve idee dat wat men gelooft goed voor allen is. Sorry hoor, ik haal altijd de krenten uit de pap en laat de rest staan :p

titsme | 07-02-09 | 00:39

@Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 00:36
Zag je 'm ? "Leider"dorp - "Heere"... Sublimineel...

VanFrikschoten | 07-02-09 | 00:38

@F. von Zeikhoven | 07-02-09 | 00:35
Mee eens. De Amish kunnen ons weer een baken geven. Heerlijk, zulke goede luiden.

AntiSoof | 07-02-09 | 00:38

@WickedW
dankje, de waarheid moet ook gezegd worden.

Peter=Christen | 07-02-09 | 00:36

Dirkstra | 07-02-09 | 00:29
Je bedoelt dat je naar de meubelboulevard gaat die daar naast ligt? Ook daar stikt het van de godvruchtigen.

*Ziet een dankbaar werk voor Dirkstra*

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 00:36

Het is allemaal vreemd en toch zo vertrouwd.

Wat gaan jullie eigenlijk doen na je dood? Ga me maar eens wat verdiepen in de voetbalsport, heb ik net besloten.

zovoklets | 07-02-09 | 00:36

*Gaat nodig eens weer Mozart beluisteren...*

AntiSoof | 07-02-09 | 00:36

@ Peter=Christen | 07-02-09 | 00:29
de Amish... lijkt me serieus wel wat om daar 'ns een paar maanden te ontnuchteren van die heksenketel hier...

F. von Zeikhoven | 07-02-09 | 00:35

@vander F | 07-02-09 | 00:32
O, vind je dat? Vertel; wat vind je dan zo lekker eraan?

AntiSoof | 07-02-09 | 00:34

titsme | 07-02-09 | 00:27
Ik zei iets anders, maar wat je zegt geldt voor elke monotheïstische godsdienst. In hoofdzaak dus de ook wel met de term abrahamitische religies (jodendom, christendom, islam) aangeduide lariekoek.
Er zijn mensen die beweren dat we de fijngevoeligheid zijn kwijtgeraakt die nodig is voor polytheïsme. Ik ben zelf parttime polytheïst en aanbid soms zelfs het hangslot van m'n fiets.

Nee, niet iedereen vindt dat normaal.

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 00:34

@Beëlzebul
"Verder bestaat er helemaal geen god als zijnde een persoon." ??
Oh nee? Jezus Christus is toch zeker de mens geworden God.

En zelfs voor jou is Hij gestorven !!

Peter=Christen | 07-02-09 | 00:33

@titsme | 07-02-09 | 00:31
Is dat zo?

AntiSoof | 07-02-09 | 00:33

Peter=Christen | 07-02-09 | 00:29

Weet dat ik je standpunt steun en dat ik het niet beter had kunnen verwoorden dan jij om 23:27 hebt gedaan.

WickedW | 07-02-09 | 00:33

Wat ben ik weer lekker moralistisch,
heerlijk.

vander F | 07-02-09 | 00:32

AntiSoof | 07-02-09 | 00:30
Port drink je toch alleen wanneer een kies ontstoken is en je hem wilt ontsmetten?

titsme | 07-02-09 | 00:31

@ Voltaire | 07-02-09 | 00:20
Ah, dank voor het updaten van de uitgaansladder :) Wat was dat trouwens nou met dat sluiten van Bibelot? Ik dacht dat ze vorig jaar weg moesten daar?

F. von Zeikhoven | 07-02-09 | 00:31

@WickedW | 07-02-09 | 00:27
Geniet, waarde.

AntiSoof | 07-02-09 | 00:30

Zo ga ik morgen pannekoeken eten in Leiderdorp... denkend aan den Heere...

Dirkstra | 07-02-09 | 00:29

@dewareik;
ja zit zeker wat frustratie bij.
en
@bennyvx78
waar vergelijk je ons mee? Amish?
Tip: verdiep je eerst voor je zomaar wat post om mee te doen...

Peter=Christen | 07-02-09 | 00:29

van dal | 07-02-09 | 00:06
Precies, en ook zo egoïstisch. Hoorde later dat de rest van de straat in het donker zat als hij een bandje had...

F. von Zeikhoven | 07-02-09 | 00:28

@Peter=Christen
Je maakt zelf ook een paar fouten.
Het artikel gaat over die idiote site en de christen-extremisten die de site gemaakt hebben.
Verder bestaat er helemaal geen god als zijnde een persoon.
Ja de waarheid is hard, en daarom geloven hele volksstammen liever in sprookjes dan de harde realiteit onder ogen te zien.

Beëlzebul | 07-02-09 | 00:28

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 00:24
Klopt, het zwakste van het Christendom is zoals bij zoveel religies, de universaliteitsclaim.

titsme | 07-02-09 | 00:27

Dus geniet je ervan,in ieder geval associeer ik lekker met genieten:P

WickedW | 07-02-09 | 00:27

@bennyvx78 | 07-02-09 | 00:20
Technologie des duivels? Onderbouw dat eens als je wilt...(Amish bedoel je?)

(Ach, misschien moet je maar even wachten met reaguren tot je je middelbare school hebt afgemaakt ;-)...)

dewareik | 07-02-09 | 00:26

@AntiSoof | 07-02-09 | 00:23
En net daar heb je ongelijk. Alcohol is gewoon lekker.

TietLikker | 07-02-09 | 00:25

De Bloedsteeg is heilige grond zelfs en zou in "De Omloop" moeten worden opgenomen net als de Apollolaan...

Dirkstra | 07-02-09 | 00:25

AntiSoof | 07-02-09 | 00:20

Of de port er wat mee te maken heeft weet ik ook niet,ik hoop wel dat je er van hebt genoten;)
Ik vind een standpunt,zeker voor een site als GS,ook een beetje dom,mede om de reden die ik in mijn eerdere post al noemde.
En politiek geeft vaak vervuiling,vooral als het uit kamp Verdonk komt. Dit is echter weer mijn persoonlijke mening. Nu wordt het ook mij te ingewikkeld,goed weekend!!

WickedW | 07-02-09 | 00:25

oops scheit?

AntiSoof | 07-02-09 | 00:25

dewareik | 07-02-09 | 00:10
Eerste alinea o.k.
Verder ben ik het met Schopenhauer eens dat Paulus van het christendom een mismaakte vorm van jodendom heeft gemaakt. S. had met de joodse leer niks op (ik ook niet) en veel daarvan keert terug in de brieven van Paulus. Ik denk dat als hij geen letter geschreven zou hebben, het christendom er beter voor had gestaan of zou zijn verdwenen of teruggekeerd zou zijn naar de wat Indisch aandoende wortels.

Met je verwijzing naar de 'vertaling naar nu van P's uitspraken' (om je te parafraseren) doe je me denken aan wat wel het zwakste punt in het christendom wordt genoemd, namelijk dat het in eerste aanleg vooral een geschiedenis is met hier en daar wat moraal/ethiek, voor altijd vaststaand. De Chinezen lachten de toenmalige missionarissen dan ook vierkant uit en noemden hen sprookjesvertellers. 't Is ook vrij idioot om 'verlichting', als je 't zo zou willen noemen, te laten ophouden bij één persoon. Dat roept, nee, dat smeekt om hoon.

Verstandig volk, die Chinezen. Ben zelf Chinees, dus kan het weten. Weet zelfs waar Dordrecht ligt, om on topic te blijven.

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 00:24

fck th tlprstn nwy! Dr hb k schdt n! J sprkt zls j gbkt bnt..

AntiSoof | 07-02-09 | 00:23

Oh ja,ik vergeet de pointe,
dat heeft massa's mensenlevens gekost,
en zal het blijven doen, om uit de klauwen van de Tirannen te blijven kosten,
there's no free ride on the road to Liberty.

vander F | 07-02-09 | 00:22

Zo zit ik regelmatig op zondag in café de Hallen in 020....

Dirkstra | 07-02-09 | 00:21

En een taakvaut is gean vrezelijke vaut.

AntiSoof | 07-02-09 | 00:21

@Peter=Christen | 07-02-09 | 00:18

tsja, er klinkt wat frustratie door in je post, misschien is dat het?

dewareik | 07-02-09 | 00:21

Zoals in het verhaal van Mozes en de vreselijke Egyptenaren kunnen we lezen dat je alleen huizen die met bloed aan de portieken zijn besmeurt kunt vertrouwen... dat zo iemand daar een hele internetwebsite voor opricht, zeg... staat allemaal in de Heilige Schrift...

Dirkstra | 07-02-09 | 00:20

@WickedW | 07-02-09 | 00:15
Ik begrijp je niet helemaal, maar dat zal wel aan de port liggen. Btw een standpunt is een beetje dom. Het betere standpunt zou de helicopterview kunnen zijn; Schieten we, als mensheid ergens mee op? En dan los van politiek enzo, want dat geeft vaak vervuiling.

AntiSoof | 07-02-09 | 00:20

F. von Zeikhoven | 07-02-09 | 00:05
Je moet ook naar Merz gaan of de Vrijheid ofzo. Ik weet niet of het Avontuur nog wat is of die tent waar vroeger Dappen zat (legendarische feestjes, stappen in Dappen) of het eveneens fantastische Bibelot. Een paar jaar geleden kwam ik zelfs nog wel eens in een krakerscafe, en het was gek. Biertje 80 cent ofzo. Durf het bijna niet te typen.

Voltaire | 07-02-09 | 00:20

-weggejorist-

bennyvx78 | 07-02-09 | 00:20

hmmm nog niet 1 reactie op de mijne.
Is de waarheid dan echt te hard ?

Peter=Christen | 07-02-09 | 00:18

80 jaar opstand tegen Spanjaarden,
de Republiek der 7 provinciën, daarna de patriotten, en de overheersing van Napoleon de Trias politica, het Burgerlijk wetboek, de notie van de scheiding van kerk en staat,de ontdekking van het individu, het besef dat Grote De Plannen, Nazi Duitsland, de Sovjet Unie, Franco's Spanje, Castro's Cuba tot mislukken gedoemd waren.
Er zijn geen grote eenheidschema's met de Grote Gebaren, die mensen blij maakt,
dat is nu wel duidelijk, we hebben alleen de onvolkomen Liberale, op Humanistische leest geschoeide parlementaire democratie.

Maar bewaak die dan ook.
Het is alles wat we nu hebben,
de rest komt later.

vander F | 07-02-09 | 00:18

als dordtenaar schaam ik mij voor deze onzin!

riotstarter | 07-02-09 | 00:18

Sorry voor mijn vreselijke dt fout trouwens.......

WickedW | 07-02-09 | 00:17

Libertarian | 07-02-09 | 00:15
Nogal hautain. *denkt terug aan de keren dat hij tijdens ruzie met zijn broer moest stoppen van ouders omdat hij de oudste en dus de verstandigste was*

titsme | 07-02-09 | 00:17

@plastic zakje | 07-02-09 | 00:05: Dankjewel plastic zakje.
@van dal | 07-02-09 | 00:07: Nee hoor, pino is geel en heet eigenlijk helemaal geen pino. Dat hebben jullie er weer van gemaakt.
-
Muziek: www.youtube.com/watch?v=w9KnuJZkBjg
Guru Josh Project 2008

Fleauxe | 07-02-09 | 00:16

AntiSoof | 07-02-09 | 00:11

Speciaal voor jou,komt ie.

Op de homepagina van GS (je weet wel,die site van Weesie of hoe de beste man ook heet....) staan op het moment dat ik het vorige bericht schreef 13 artikelen. 4 hiervan gaan over christenen,ik heb hier alleen de artikelen meegrekend waarin dit woord al dan niet in GS taal stond opgeschreven.
Dan vindt ik het niet heel verwonderlijk dat mensen GS niet objectief (dus zonder een standpunt in te nemen) vinden. Dit is echter wel wat meneer Weesie altijd vertelt als hij bij Pauw en Witteman of een ander tv-programma zit.
Zo krijg je de schijn een beetje tegen,snap je?

WickedW | 07-02-09 | 00:15

@Fleauxe | 07-02-09 | 00:02
Ik zie het meer als de noodzakelijke TomTom voor de 'verdwaalde' mens...

dewareik | 07-02-09 | 00:15

titsme | 07-02-09 | 00:12
Wat vind jij van een 'vredesmacht' op zich. Hou zou dat op de vrede's-ontvangers overkomen?

Libertarian | 07-02-09 | 00:15

@Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 00:13
Duidelijk.

AntiSoof | 07-02-09 | 00:14

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 00:13
Dat heeft niks met altruïstisme te maken, maar met mazzel. :-)

titsme | 07-02-09 | 00:14

titsme | 07-02-09 | 00:09
Kudt, hij hep me door...

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 00:14

AntiSoof | 07-02-09 | 00:06
Waar het uiteindelijk toe te herleiden is, is misschien ook niet zo belangrijk. Als ik in het water lig te verzuipen en jij komt me redden omdat je m'n horloge wilt stelen, dan vind ik dat prima, altruïstisch zelfs.

't Zou een wat domme actie zijn, want m'n horloge is niet waterdicht, maar je zult het punt begrijpen.

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 00:13

Libertarian | 07-02-09 | 00:06
Nou ja, je snapt mijn punt.

titsme | 07-02-09 | 00:12

Regelmatig een paar fikse klappen voor je harses... ga je God ook door leren kennen op den duur en hoef je geen straat voor om in Dordrecht..
Wie is die Wendy van Dijk overigens? De hoer van Babylon?

Dirkstra | 07-02-09 | 00:12

@WickedW | 07-02-09 | 00:09
Kun je dit ook voor een simpele ziel uitleggen? Ik begrijp bijna niks van je post.

AntiSoof | 07-02-09 | 00:11

@Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 23:51
Juist de ontstansgeschiedenis van dit document is inderdaad interessant en zet aan tot nader onderzoek hiernaar. Maar om nu alle versies van Hebreeuws tot Grieks van mijn geplaatste citaat neer te plempen met de bijbehorende kritische noten betreffende verschillende betekenissen van begrippen of foute vertalingen, etc... Geen zin in een ban. Gewoon een citaat uit een NL vertaling van een omstreden document leek mij gepaster.

En over Paulus met zijn van nature ietwat betweterige streberige karakter (ja, dat was mij ook al opgevallen...) Vergeet niet dat hij vaak sprak tegen een specifieke club mensen. Een personlijke brief aan gemeentes met hun eigen sores. Veel mensen beschouwen heden deze brief als aan hen persoonlijk gericht. En pikken al Paulus' 'vermaningen' op als zijnde rechtstreekse commando's voor nu. D

dewareik | 07-02-09 | 00:10

Als 4 van de 13 berichten op de eerste pagina van GS over christenen gaan,vinden jullie het dan verwonderlijk dat GS niet als journalistiek en objectief wordt omschreven?
De eerste klap is al uitgedeeld,laat die knock out maar komen!

WickedW | 07-02-09 | 00:09

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 00:03
Haha, nee, dat zou ik niet als onbaatzuchtige daad beschouwen in de huidige situatie :p
bakoenin | 07-02-09 | 00:03
Klopt, maar 'humaner' betekent nog niet 'humaan'.

titsme | 07-02-09 | 00:09

Fleauxe | 07-02-09 | 00:06 pino is dan ook een blauwe rakker.

van dal | 07-02-09 | 00:07

@Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 00:03
Vgs Dawkins is altruïsme ook een vorm van egoïsme, sho what. Dat is zijn defenitie. Maar ik leef liever in een wereld van alruïsten dan van egoïsten. Sommigen mensen maken van menselijke liefde boekjeswijsheden. Dat is dan wel weer jammer van types zoals Dawkins.

AntiSoof | 07-02-09 | 00:06

titsme | 07-02-09 | 00:01
Geweldadig ingrijpen van vredesmachten??? It's confusing !

Libertarian | 07-02-09 | 00:06

F. von Zeikhoven | 07-02-09 | 00:05 wat een opscheppert, om op zo'n manier te kennen te geven dat ie al stroom had..

van dal | 07-02-09 | 00:06

Allemaal een beetje de rooie rakker uithangen als het om het gedogen van prostitutie gaat. Maar dan moet je eens vragen wie er naar de hoeren gaat. Nou dan hoor je de progressieve pino's niet meer.

Fleauxe | 07-02-09 | 00:06

Fleauxe | 07-02-09 | 00:02

*vergeet dvd'tje*

Leuk liedje!

plastic zakje | 07-02-09 | 00:05

@ Voltaire | 06-02-09 | 23:57
Lang niet meer geweest qua uitgaan in Dordt. Maar één van de laatste keren was de kroegbaas van De Drie Vlinders zo bang voor de decibelpolitie dat hij bij een acoustisch optreden van een bandje zelfs de stroom er nog af wilde gooien...

F. von Zeikhoven | 07-02-09 | 00:05

@bakoenin | 06-02-09 | 23:58 ,
lijkt me een heldere boodschap.

U zult hier Uw strijder vinden aan Uw zijde

vander F | 07-02-09 | 00:05

titsme | 07-02-09 | 00:01
Soms kan geweld humaner zijn dan het niet toe te passen in specifieke situaties, en voorkomt dan een verder afglijden naar barbarij

bakoenin | 07-02-09 | 00:03

titsme | 06-02-09 | 23:59
Als gezegd, ik ben daar nog niet uit, al denk ik dat het niet moeilijk is om elke vorm van altruïsme te herleiden tot egoïsme. De vraag is of je daarmee niet in een cirkelredenering terecht komt, die begint met de stelling dat altruïsme niet bestaat.

Het kale feit dat ik jou de kop niet afhak zou je al een vorm van altruïsme kunnen noemen, niet?

*Smoke on the water*

Berserker Nr. 1 | 07-02-09 | 00:03

Ik begrijp Christenen die zeuren over porno.
Vrouwen worden voorgesteld als hompen speelgoed vlees die dienen voor de bevrediging van lust en perverse fantasieën.
Ik bekijk het anders.
Blijkbaar zijn er veel vrouwen die maar al te graag aan deze eigenschappen willen voldoen. En dat moeten ze dan maar zelf weten.
De waarheid doet pijn.

TietLikker | 07-02-09 | 00:02

@dewareik | 06-02-09 | 23:41: Liefde is het hobbyschuurtje van de overactieve gevoelsmens.
@F. von Zeikhoven | 06-02-09 | 23:54: BZN is wat braafjes maar ze waren wel verdomd goed in wat ze deden. Respect voor BZN, serieus. Vive la Fete heeft hier eventjes een beetje populariteit genoten. Merkwaardig genoeg werden ze uitgenodigd door ubersaai Barend & Van Dorp.
-
Muziek: www.youtube.com/watch?v=BVTyLqkez6A
If I were a boy - Beyoncé
It's a Fleauxe!

Fleauxe | 07-02-09 | 00:02

@dewareik | 06-02-09 | 23:59
Agape is de mooiste.

AntiSoof | 07-02-09 | 00:02

Merlot | 07-02-09 | 00:00
Dan keur je dus ook ieder gewelddadig ingrijpen van vredesmachten af..

titsme | 07-02-09 | 00:01

je waant je in 1572.

Voltaire | 06-02-09 | 23:57

dat was ook de bedoeling van de dominees.

van dal | 07-02-09 | 00:01

@Merlot | 07-02-09 | 00:00
Mee eens.

AntiSoof | 07-02-09 | 00:00

AntiSoof | 06-02-09 | 23:59
Sorry hoor, van geloof naar ethiek is toch een kleine stap dacht ik.

titsme | 07-02-09 | 00:00

ethisch...

AntiSoof | 07-02-09 | 00:00

AntiSoof | 06-02-09 | 23:52
Voor mij heiligt geen enkel doel zijn middelen.
Als je een doel niet met humane middelen kunt bereiken, dan moet je je doel maar opschorten tot je wel humane middelen gevonden hebt om het te bereiken.
En anders maar niet.
Ambitie is geen excuus voor barbarij.

Merlot | 07-02-09 | 00:00

Pa Cartwright | 06-02-09 | 23:49
Geloof dat je het punt mist, Pa. 't Gaat mij niet om 'die school', maar om wat je opsteekt in je leven.

Als 't goed is heb jij ook wat opgestoken.

*Even roken gaat, Pa de tijd gevend daar eens wat over na te denken*

Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 23:59

@AntiSoof | 06-02-09 | 23:44
Hoe moet liefde volgens jou begrepen worden?
Deze onderverdeling van 3 soorten Liefde is erg helder: eros, philos en agape (=Grieks)

1.Eros:Liefde in vorm van sexuele intimiteit (emiotioneel )

2.Philos:Liefde in vorm van vriendschap (emotionele grondslag)

3.Agape:Liefde in vorm van toewijding en onvoorwaardelijkheid naar anderen, ook als dit je ego kilt. (mentale keus)

dewareik | 06-02-09 | 23:59

Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 23:57
Exact, als je jezelf goed voelt bij het geven, betekent dat dat zuiver altruïsme dus nooit kan bestaan. Je doet er altijd een voordeel mee. Dus zijn we gewoon egoisten :p

titsme | 06-02-09 | 23:59

@titsme | 06-02-09 | 23:54
Dit is in de psychologie de eerste intrapper. Je weet vast wel die van doe spoorlijn, of die van de Generaal die moest kiezen tussen 1 doden of 1000 overlevenden. Dit soort etisch onoplosbare abstracte nonsense laat ik over aan dobbelaars. Dus wanneer we een etisch dilemma hebben dobbelen we er maar over.

AntiSoof | 06-02-09 | 23:59

Iedere invloed van welke religie dan ook op de politiek of instituties moet per wet verboden worden.
Iedere poging tot invloed op dagelijks leven van welke godsdienst dan ook zonder goedkeuring van van de meerderheid van het Nederlandse volk moet strafbaar gesteld worden.
Per direct alle subsidies aan moskee en kerk intrekken, en christelijke en moslim omroepen opheffen.
Wanneer mensen gelovig willen zijn, dan betalen ze dat maar zelf, en doen ze dat maar in eigen kring.

bakoenin | 06-02-09 | 23:58

rintelman | 06-02-09 | 23:42
Dat zeggen die hoe-dichter-bij-dordt roepers ook, ze beginnen om acht uur met reaguren en nu liggen ze te pitten.
In Dordt wonen gewoon te veel buitenlanders, verder is het historische deel prachtig. Oude Haven, het Hof, Grote kerk, je waant je in 1572.
En uitgaan kun je er nog steeds goed hoor, je moet alleen weten waar.

Voltaire | 06-02-09 | 23:57

titsme | 06-02-09 | 23:48
Je zou ook kunnen zeggen dat je de dingen die je noemt alleen kwijt kunt in een groep. Dat de nadruk dan meer op het geven dan het ontvangen ligt.
Er zijn diersoorten waarbij de gever de hoogste status heeft.
Ook dat zou je egoïsme kunnen noemen. Als vehikels voor 'the selfish gene' moeten we ons misschien niet teveel illusies maken. Ik ben er eerlijk gezegd nog niet helemaal uit.

Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 23:57

@Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 23:51
Goed gesproken.

AntiSoof | 06-02-09 | 23:56

vander F | 06-02-09 | 23:53
Kom net thuis. Heb nu (ook) even geen zin om me hierin te gaan verdiepen. Ik zet een dvd'tje op. :)

plastic zakje | 06-02-09 | 23:55

AntiSoof | 06-02-09 | 23:52
Oke, dus als jij 10 mensen blij kunt maken door er 1 verdriet te doen, laat je dat toch na?

titsme | 06-02-09 | 23:54

@ Fleauxe | 06-02-09 | 23:37
Goeie band! Jammer dat in 0031 Franse moderne muziek niet verder komt dan Dave of BZN... Of the Shorts...

F. von Zeikhoven | 06-02-09 | 23:54

*aan snikkel de trap op wordt gesleurd door mevrouw giant*

gentle giant | 06-02-09 | 23:54

Ik loop wat achter,
moet ik nog op iemand reagern?

vander F | 06-02-09 | 23:53

@titsme | 06-02-09 | 23:50
Zeker heiligd het doel de middelen, wannneer het maar niet het verdriet van anderen bewerkstelligt. Dat is de grens.

AntiSoof | 06-02-09 | 23:52

dewareik | 06-02-09 | 23:37
Ach, was maar gebbetje. Als iemand hier het verhaal van Doornroosje nog eens vertelt, dan vind ik dat ook best. Dat is authentieker dan het 'document' waar jij uit citeert. Dat is, als je het lastig vindt om iets een 'document' te noemen dat jaren na de eventueel plaats gehad hebbende gebeurtenissen in elkaar is geflanst in ook nog eens verschillende versies die elkaar ook nog eens deels tegenspreken en in de loop der eeuwen nog wat verder zijn mismaakt door foute overschrijvingen, doorhalingen etc. Het boek, kortom, waar jij uit citeert, is nauwelijks een document te noemen.

Wel geef ik toe dat de Koran nog krankzinniger en onleesbaarder is. Jij zou trouwens Paulus (TAFKAS) wel wat minder credit mogen geven. Waar jij het in eerste aanleg over had zijn de zogeheten adiafora (de dingen die er niet werkelijk toe doen), maar voor de rest is het een ongelooflijke betweterige, opportunistische zeikerT en moraalridder die, zoals je misschien wel weet, het etherische wat er in het christendom aanwezig was, er in z'n eentje zo ongeveer uitverkracht heeft. Uitverkracht? Yep.

*Zelf maar mailtje naar Knevelmans stuurt*

Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 23:51

@TietLikker | 06-02-09 | 23:46
Jee, als Christus ooit geleefd zou hebben wel, denk ik, want Hij predikte mooie zaken, zo van vergeving en samen mooie dingen doen enzo. Maar ik weet nu beter. De mens is een dier gelijk, overgeleverd aan verhalen en zo. Ach, het leven is zo onvoorstelbaar mooi...

AntiSoof | 06-02-09 | 23:50

AntiSoof | 06-02-09 | 23:47
Oke, het doel heiligt de middelen dus. Dat klinkt ineens minder liefdevl :p

titsme | 06-02-09 | 23:50

@ Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 23:40
Goed, jij doet je kindertjes dus naar een andere school. Who cares, gast.

Pa Cartwright | 06-02-09 | 23:49

daskapitalist | 06-02-09 | 23:35
www.bol.com/nl/p/boeken/niemands-knech...
Vandaag binnen gehad, 2de hands, met een voorwoord van Theo van Gogh, ik ken haar columns, heb haar een mail gestuurd met het afscheid van het AD, antwoord gehad.
Maar, als je dan die columns weer eens leest, met een voorwoord van Theo, en dan bedenkt dat hij zelf daarna het bokje was, dan wordt ik pissig, heel pissig.
En dan vind het ik recht op de vrijheid van meningsuiting een farce, we worden genaaid en we voelen het niet.

gentle giant | 06-02-09 | 23:48

Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 23:40
Eine Mann komt allein, ein Mann geht allein

Libertarian | 06-02-09 | 23:48

waar fundi's toe in staat zijn.
www.telegraaf.nl/buitenland/3192320/__...
Dank u wel Vaticaan, dat u ons de keus geeft, om voor eeuwig weg te rotten in de hel, of alvast hier eindeloos weg te rotten.

bakoenin | 06-02-09 | 23:48

-weggejorist-

bennyvx78 | 06-02-09 | 23:48

Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 23:40
Eensch, maar de mens heeft aandacht, liefde, waardering, status bla bla nodig vanuit egoistisch oogpunt. Maar dat verkrijgt hij binnen de groep. Volgens mij is de belangrijkste grondslag om je aan te sluiten bij een religie een 'antwoord' te krijgen op je levensvragen.. en de angst voor de dood. Puur egoistisch motief, je wilt je gewoon beter voelen.

titsme | 06-02-09 | 23:48

@titsme | 06-02-09 | 23:42

Als het doel maar het betere is :)

AntiSoof | 06-02-09 | 23:47

@AntiSoof | 06-02-09 | 23:44
Aandacht voor het topic = liefde voor het topic = u bent een radicale Christen dus.

TietLikker | 06-02-09 | 23:46

AntiSoof | 06-02-09 | 23:40
Cognitieve dissociatie... Interessante materie, dat is... Zo leert ons Google hierover bijvoorbeeld: "cognitieve dissociatie: je weet opeens niets meer onder stressvolle omstandigheden"... ;)

F. von Zeikhoven | 06-02-09 | 23:46

@titsme | 06-02-09 | 23:42
Ja, dat is diep doorgedacht. Oke, dan is dat ook zeer mooie kunst, zelfs beter ;)

AntiSoof | 06-02-09 | 23:45

Liefde, een woord vaak verkeert begrepen. Eén van de vormen van liefde is aandacht. Het feit dat ik nu reaguur is aandacht vor het topic en de meningen.

Spreuken, 1. Dat waar je je aandacht opricht zal groeien.

AntiSoof | 06-02-09 | 23:44

huis=paleis

VanFrikschoten | 06-02-09 | 23:44

Jaja, wat is mijn geboortestad weer es mooi in beeld. Blij dat ik er niet meer woon. Zondag of zaterdag in Dordt: maakt geen reedt uit: er is toch nooit ene godverdommense flikker te beleven.

rintelman | 06-02-09 | 23:42

AntiSoof | 06-02-09 | 23:33
Maar als kunst provocerend, lelijk of destructief is, met een achterliggend constructief doel, is dat niet eerlijk? Schockeren is een effectief middel om mensen ergens bewust van te laten worden.

titsme | 06-02-09 | 23:42

@Fleauxe | 06-02-09 | 23:26
Ketter? Hmm, nee, ik denk meer een man die terugkeerde naar de essentie: Weg met het schijnheilige wetticisme, maar vrij leven vanuit liefde.

dewareik | 06-02-09 | 23:41

Ik heb respect voor Christenen, veel respect, maar dan moeten ze wel niet te radicaal zijn.

TietLikker | 06-02-09 | 23:41

titsme | 06-02-09 | 23:32
Je aansluiten bij een groep waar je geen baat bij vindt komt ook mij vrij idioot voor. Denk dat het beter zou zijn als er in het geheel geen (vaste) groepen waren, maar dat soort dingen leer je op de lagere school al wel af.
Zou het niet zo zijn dat de meeste mensen juist helemaal niet zonder groep kunnen en alleen al om die totale non-reden lid worden of blijven van een groep? Dat laatste zie je nogal eens bij religieuze groepen - men is bang alleen te staan, terwijl je in wezen natuurlijk domweg toch al alleen staat.

Enfin, 't zal z'n voordelen hebben ergens bij te horen, hoe krankzinnig de gemene deler ook is.

Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 23:40

@F. von Zeikhoven | 06-02-09 | 23:37
Nu je dit vraagt zal het wel niet.

AntiSoof | 06-02-09 | 23:40

"Het internetgebruik moet uit de anonimiteit gehaald te worden. Dit kan op drie niveaus. In de eerste plaats: geen computers meer op stoffige zolderkamertjes, maar gewoon in de woonkamer. Indien dit niet bij uw interieur past kunt u overwegen een laptop aan te schaffen. Neemt u dan echter geen draadloos netwerk, want dan zit uw kind straks met de laptop op de w.c.. I"

www.stopdeporno.nl/k/10303/news/view/6...

Stir Glenfarclas II | 06-02-09 | 23:39

@LibertasSimplex | 06-02-09 | 23:33
Ik vind echte kunst niet moelijk. Echte kunst brengt de schoonheid in de vorm van hogere menselijke aspecten aan het licht. Ze geeft ons de schoonheid en de liefde op een zichtbare, voelbare wijze. Ik hou van kunst, ze is liefdevol en geeft ons mensen rust en zekerheid.

AntiSoof | 06-02-09 | 23:39

@ AntiSoof | 06-02-09 | 23:31
Ik weet het niet?

F. von Zeikhoven | 06-02-09 | 23:37

Handig zo'n reli-spoorboekje. Nou weet ik in ieder geval waar ik wel wezen moet en waar niet!!! Halleluja, geprezen zij de gristelijke moraal.

helmpie | 06-02-09 | 23:37

@VanFrikschoten | 06-02-09 | 23:30: Zojuist gebeurde het nog maar dat even terzijde. Ik kan helaas niet mee vanavond, moet nog een partijtje swastika-vlaggen afleveren bij mevrouw Duisenberg. Kan het niet morgen?
-
Muziek:
www.youtube.com/watch?v=4tndzibXJyE&am...

Fleauxe | 06-02-09 | 23:37


Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 23:20
Wat is er mis met citeren uit een document?

Laat een ieder de documenten onderzoeken die bij hem of haar nieuwsgierigheid opwekken .

Meneer Knevel bellen? Doorgaans klik ik weg na drie seconden de ernstige blik van Knevel te hebben aanschouwd, een telefoongesprek is niet goed voor mijn gezondheid.

dewareik | 06-02-09 | 23:37

AntiSoof | 06-02-09 | 23:29
Dat meen je niet !

Libertarian | 06-02-09 | 23:35

cognitieve dissonantie mag ook en helpt ook al wat verder...

AntiSoof | 06-02-09 | 23:35

Jemig (mag ik vast ook niet zeggen is verbastering van jezus) Welke gristenlustser is hier bezig geweest!!! Het gristenfundamentalisme op deze manier vormgeven vraagt om een zondvloed, hup de walvis in, of de filistijnen over u! En hoezo dit plaatsen op het verderfelijke internet. Waarschijnlijk is zijn hemel een stuk minder gezellig als de mijne!!!!! Lang leve het leven.

Simgab | 06-02-09 | 23:35

Het leed wat de Joden is overkomen is mogelijk een voorafschaduwing van wat de heidenen zal overkomen bij de Wederkomst van Jezus Christus. Alles wat niet op Hem gebouwd is zal verbranden (2 Petrus 3). Als het ware een groot brandoffer, een holocaust.

wat een gekken, paus doe er wat aan!

Turbonerd | 06-02-09 | 23:35

Sikkeneur | 06-02-09 | 23:29
Je noemt je vrouw, concubine of minnares 'Fruitella'?

Dat moet dan wel een paardenkudt eersteklas zijn. Slaap lekker en sla je ontbijt niet over. Is goed voor buikje.

Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 23:34

AntiSoof | 06-02-09 | 23:33
En moeilijk.

LibertasSimplex | 06-02-09 | 23:33

Ook leuk, als je altijd al hebt willen weten wat nou precies die verboden kunst is die in het geheime archief van het Vaticaan wordt bewaard: asv.vatican.va/home_de.htm Volgens onze Grote Vriend uit Dordt mag er natuurlijk best een Lucifer bij dat archief gehouden worden...

F. von Zeikhoven | 06-02-09 | 23:33

@titsme | 06-02-09 | 23:29
Eerlijke kunst is opbouwend voor allen, lieflijk, schoon, verhelderend, het voldoet aan de geometrische schoonheid in oog en ziel. Het voldoet aan de harmonie der sferen, het is lieflijk en waarlijk.

AntiSoof | 06-02-09 | 23:33

Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 23:30
Ik zette uiteraard stevig aan, maar mijn punt was dan ook dat de mens van nature egoïstisch is. Hij sluit zich enkel aan bij een groep wanneer hij er zelf baat van ondervindt.

titsme | 06-02-09 | 23:32

@F. von Zeikhoven | 06-02-09 | 23:29
Doe nog ff daarvóór een googeltje naar cognitieve dissociatie.

AntiSoof | 06-02-09 | 23:31

@Fleauxe | 06-02-09 | 23:26
Nou ja... met een beetje gegraaf pakken we vannacht 85.000 Euro aan omsmeltbaar goud. Geen personeelskosten, belastingen, etc. Ga je mee, kraaloogje? Neemt Ome Frik je nog even in een gat in de rotonde... overkomt je vast ook niet alle dagen...

VanFrikschoten | 06-02-09 | 23:30

titsme | 06-02-09 | 23:27
Misschien boeit het je niet of ik mijn buikje rond kan eten, maar 't zou kunnen dat het je wel zou boeien als je gewoon die keuze zou maken. Nu lijk je net een egoïstische klootzak die het allemaal de kanker zal rotten, maar zo zijn we natuurlijk niet getrouwd.

Ik zou het wel fijn vinden als jij je buikje rond kunt eten, herstel: zuipen.

Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 23:30

LOL@
VanFrikschoten | 06-02-09 | 23:00
„Normaal kost een rotondekunstwerk zo'n twee ton en dit kunstwerk is maar 85.000 euro.”
Ik schijt hier in m'n broek zowat van het lachen.

LibertasSimplex | 06-02-09 | 23:30

Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 23:22

Kusje.

Kom je ook de eerste zondag van juli naar Dordt, naai ik jou en de fiscus, oke'?

Aandacht naar Fruitella verlegt *KLIK*

Sikkeneur | 06-02-09 | 23:29

AntiSoof | 06-02-09 | 23:22
Ik zou wel eens willen weten wanneer jij kunst eerlijk vindt.

titsme | 06-02-09 | 23:29

www.gregoriusnekschot.nl/blog/
"Het zal u niet zijn ontgaan: afgelopen dinsdag hield de vorig jaar gearresteerde cartoonist Gregorius Nekschot, op uitnodiging van de Free Press Society (Trykkefrihedsselskabet), een indrukwekkende toespraak in Kopenhagen."
Nou, wij waren hier even te druk bezig met de neukpartij van Wendy, first things first, Greg.

gentle giant | 06-02-09 | 23:29

@ dewareik | 06-02-09 | 23:13
Voor de uitleggers van 'de schrift' ligt altijd de verleiding op de loer zich persoonlijk te laven aan de macht die zij met hun duiding (kunnen) krijgen over hen die duiding vragen...
*vlug sollicitatiebriefje naar benedictusxvi@vatican.va mailen doet*

F. von Zeikhoven | 06-02-09 | 23:29

@Libertarian | 06-02-09 | 23:27
Je méént het? Leg uit?

AntiSoof | 06-02-09 | 23:29

@Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 23:26
Ga door, t beginnetje is er...

AntiSoof | 06-02-09 | 23:28

AntiSoof | 06-02-09 | 23:26
Mijn derde oog gaf je gelijk antwoord, zag je dat?

Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 23:27

Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 23:26
Wat boeit het mij of jij je buikje kan vol eten? Daar ligt het probleem denk ik.

titsme | 06-02-09 | 23:27

hartstikke bedankt, nu weet ik waar ik terecht kan voor mijn 'sexuele zonden'

stinkvis | 06-02-09 | 23:27

'blijf hier uit de buurt of u zoelt spoedig sterven in naam der God!'. En wat hebben we verder nog. Oh ja, andere religies! Ook verboden natuurlijk want er is maar één God. Wat dan weer wel mag: kappers. Want lang haar daar had God het niet zo op, lees maar na in de bijbel."

Dat zijn al 3 fouten in dit kleine "stijlloze"stukje...

A: niemand sterft in naam der God, God geeft leven. Satan geeft je graag de dood.
B: Er is niet één god (zie de vele religies), Er is maar één Levende God !
C: Lang haar niet goed? Lees over Simson ? Zijn kracht zat in zijn haar....

Jullie willen zo graag je gal spuwen tegen Christenen, maar verdiep je nu eerst eens in wat men gelooft.
Er worden hier zomaar artikelen geplaatst zonder eerst eens echt uit te zoeken hoe het zit
en de "geenstijl kudde" volgt dit maar al te graag met totaal onzinnige reacties en zelfs reacties vol haat terwijl men niet eens weet wat het ware christen zijn inhoud !!
Nou barst maar weer los.....

Peter=Christen | 06-02-09 | 23:27

Het geloof in politici en democratie heeft ook veel weg van een religie.

Libertarian | 06-02-09 | 23:27

@dewareik | 06-02-09 | 23:13: Jezus is dus een ketter? Aha, dat verklaart een heleboel.
@VanFrikschoten | 06-02-09 | 23:15: Zo wordt je nooit een alom gerespecteerd bedrijf zoals Disney of Coca-Cola. Denk toch eens op de lange termijn! Dit plan is al net zo stupide als je concept om cyclon-B 'in een nieuw jasje' te steken. Die meuk verkoopt gewoonweg niet.
@Rammstein | 06-02-09 | 23:15: Dat zou dus hetzelfde blijven.

Fleauxe | 06-02-09 | 23:26

Al dat negatieve gedoe, waar is het allemaal goed voor? Laten we van nu af aan elkander van harte liefhebben en er kompt dan vanzelf weer vrede op aarde en iedereen kan z'n buikje rondeten.

Noem me maar een dromerT, maar ik zweer je - het kan, als je maar wilt.

Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 23:26

@Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 23:24
Je schijnt nogal goed in definiëren te zijn, hoe noem je jezelf?
*benieuwd is*

AntiSoof | 06-02-09 | 23:26

AntiSoof | 06-02-09 | 23:22
'Dromer' lijkt me wat te veel eer. Zou eerder denken aan 'slaapwandelaar'. Ies even goet ook mooi vak!

Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 23:24

@titsme | 06-02-09 | 23:19
Natuurlijk.
Maar ik hou van eerlijke lieve kunst. Ja, ja noem me maar een dromer, dat bén ik.

AntiSoof | 06-02-09 | 23:22

Sikkeneur | 06-02-09 | 23:18
Nieuws? Ja. Ze moeten jou maar eens een fijne koelakkenbehandeling geven.

*Voorzichtig is met het gebruik van het woordeken 'nekschot'*

Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 23:22

Zwarte kip is een nicht? En maar pikken.

-Strotgrondel- | 06-02-09 | 23:20

dewareik | 06-02-09 | 23:13
Psst, 't is allemaal maar uit MoederT de Gans hoor. 't Staat wat lullig daar zo uitgebreid (en natuurlijk selectief) uit te 'citeren'.

Leg je oor maar eens te luisteren bij broederT Knevelmans. Die heeft net ontdekt dat het boek Genesis flauwekul is, maar hij is nog te laf om daar de consequentie aan te verbinden dat zulks dan ook voor de rest zal gelden. Wie is hij tenslotte dat hij maar naar believen dingen bij het grofvuil zet? Godt of zo?

Bel jij hem of zal ik hem bellen?

Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 23:20

AntiSoof | 06-02-09 | 23:16
Art is in the eye of the beholder ;)

titsme | 06-02-09 | 23:19

@-Strotgrondel- | 06-02-09 | 23:14
Ik mag niet klagen.

AntiSoof | 06-02-09 | 23:18

Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 23:15

Precies en dat doe ik dus als 'salonstalinist', nog iets nieuws onder de zon verder?

Sikkeneur | 06-02-09 | 23:18

@titsme | 06-02-09 | 23:13
Ik vind dat geen kunst.
Kunst moet mooi zijn.
En deze film was walgelijk, niet mooi.

AntiSoof | 06-02-09 | 23:16

Er zou eigenlijk ook een tellerT moeten staan die het aantal spijtoptanten weergeeft, wel zo transparant... om maar eens met de redactie mee te lullen.

Sikkeneur | 06-02-09 | 23:15

Sikkeneur | 06-02-09 | 23:04
Je kunt rustig zeggen dat het NL-systeem de zelfredzaamheid en de autonomie van de burger bevordert.

Maak jezelf toch niet zo bespottelijk man, met je salonstalinisme.

Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 23:15

Fleauxe | 06-02-09 | 23:14
.... en was Flevoland één wietplantage.

Rammstein | 06-02-09 | 23:15

@Fleauxe | 06-02-09 | 23:11
Onzin. Eerst ophitsen tot het schuim men om de bek staat en ze tegen de ingang aan beuken. Dan hoge entree gelden innen.

VanFrikschoten | 06-02-09 | 23:15

@Sikkeneur | 06-02-09 | 23:12, ik zag het aan de O0gopslag.

gentle giant | 06-02-09 | 23:15

LOL@Rammstein | 06-02-09 | 23:08: Als Jezus nu zou leven dan schiep hij een woonboot op de wallen met een luchtbrug naar de Bulldog.

Fleauxe | 06-02-09 | 23:14

AntiSoof | 06-02-09 | 23:09
Wat schattig. Nog geneuqt de laatste tijd?

Boef

-Strotgrondel- | 06-02-09 | 23:14

@Fleauxe | 06-02-09 | 22:51

Sterker Jezus 'werkte' op sabbat ook! (lukas 6):

,,Op een sabbat wandelde Jezus met Zijn discipelen door de korenvelden. Onder het lopen plukten ze wat aren af, wreven die stuk tussen hun handen en aten de graankorrels op.Enkele Farizeeërs zeiden: "Dat mag niet! Wat u daar doet, is graan oogsten en dat is op de sabbat verboden."Jezus antwoordde: "Hebt u nooit gelezen wat David deed toen hij en zijn mannen honger hadden?Hij ging de tempel van God binnen, nam de offerbroden, die alleen voor de priesters bestemd waren en at die met zijn mannen op.Ik, de Mensenzoon, beslis over de sabbat."
Op een andere sabbat, toen Hij in de synagoge was en de mensen over God vertelde, zat daar ook een man met een lamme, verschrompelde rechterhand.
De godsdienstleraars en Farizeeërs hielden Jezus goed in het oog. Want als Hij deze ongelukkige man nu, dus op de sabbat, zou genezen, zouden zij een reden hebben Hem aan te klagen.Maar Hij wist wat zij dachten. "Sta op", zei Hij tegen de man met de verschrompelde hand. "Kom hier bij Mij staan. Dan kan iedereen u zien." De man deed het.Jezus zei tegen de Farizeeërs en de godsdienstleraars: "Ik heb een vraag: Wat moet men op de sabbat doen? Goed of slecht? Moet men een leven redden of het verloren laten gaan?"


Er staat zelfs in het NT: ,, Laat niemand u iets voorschrijven op het gebied van eten en drinken of het vieren van feestdagen, nieuwemaan en sabbat." (Kolossenzen 2:16)

Christenen die dus van alles opleggen over dit mag wel en niet... koop een nieuwe leesbril en weer eens good old research te doen in de nieuwtestamentische geschriften...

dewareik | 06-02-09 | 23:13

gentle giant | 06-02-09 | 23:08

Kan je dat zien aan de spaties?

Sikkeneur | 06-02-09 | 23:12

@VanFrikschoten | 06-02-09 | 23:07: Voor de leeuwen gooien met een betalend publiek. Jij denkt niet marktgericht. Het is van doe dit en dat en vingertje hier en zo. Maar renderen doet het allemaal niet. Als dit zo doorgaat moesten jullie maar eens een andere baan gaan zoeken.

Fleauxe | 06-02-09 | 23:11

Billy Graham de oprichter van Youth for Christ vulde zijn beker met het bloed des levens en genoot ervan.

AntiSoof | 06-02-09 | 23:11

Stronthoop.

De heilige kever bezielde de stronthoop
met zijn goddelijke aanwezigheid
en rolde de bal des levens
in zijn ondergrondse holletje.

AntiSoof | 06-02-09 | 23:09

@Sikkeneur | 06-02-09 | 23:04, U is prinses Christina?

gentle giant | 06-02-09 | 23:08

Fleauxe | 06-02-09 | 22:59
Jezus is een blowende, neukende en drinkende hippie. Om Homer Simpson te citeren: "he is my favourite fictional character".
En, remember Billy Graham ? Jim Bakker ? Jim Swaggart ? Ze vallen allemaal een keer om.
Meestal met hun penis in een vagina, danwel anus.
À la Little Britain.

Rammstein | 06-02-09 | 23:08

De galg! De galg! ... en doe de grof gekartelde roestige zaag van 3 meter er ook maar bij...

VanFrikschoten | 06-02-09 | 23:07

Geweldig deze site: zelfs de Xenos is verdacht omdat ze afgodsbeelden verkopen. Een mooi probleem geeft de kermis: die is op zondag open maar organiseerd dan wel eerst een mis op botsautobaan... als je de rest van de kermis dan als een kerkelijke happening ziet dan is het wel weer ok.... Dat het OV satatanisch is wisten we natuurlijk al langer: daarnaast rijden de bussen inderdaad op zondag dus dat is duidelijk. Realiseer me nu opeens dat reclame op bussen dus per definitie antireligieus is en de tegencampagne van Christenen hierdoor bij voorbaat kansloos is.....

Blij dat ik nergens in geloof: het maakt het leven een stuk leuker!

De Denkende Mensch | 06-02-09 | 23:07

Ik ben kachel
En loeien dat ik doe
proest

-Strotgrondel- | 06-02-09 | 23:07

Tollenaars zijn die provincies!

VanFrikschoten | 06-02-09 | 23:06

soldier211 | 06-02-09 | 23:00
zo zat ik vanavond naar een herhaling van wegmisbruikers te kijken, een motorrijder raakt aan de volgelingen van spee zijn rijbewijs kwijt wegens de snelheid, boven in beeld staat: "POWNED".. ze doen het erom, echt waar.

van dal | 06-02-09 | 23:06

@van dal | 06-02-09 | 23:02: Dat zal Dordrecht je niet in dank hebben afgenomen. God wordt namelijk ziedend als hij ziet dat mensen op zondag brood voor hun gezin verdienen. Lijden zullen ze gvd, religie is geen pretpakket.

Fleauxe | 06-02-09 | 23:05

@VanFrikschoten | 06-02-09 | 23:00
Totaal krankzinnig en een misbruik van algemene middelen om dit soort doorgeslagen vmbo-lutsers die zichzelf kunstenaar noemen, dit soort wanen uit te laten voeren. Kunst moet MOET (!) mooi zijn! (lekker peuh)

AntiSoof | 06-02-09 | 23:05

gentle giant | 06-02-09 | 22:56
Ook al ik zit in het hoogste belastingtarief, het is nog altijd minder dan er binnen komt.
Ik ben dan ook niet gefrustreerd.

Sikkeneur | 06-02-09 | 23:04

VanFrikschoten | 06-02-09 | 23:00
Geweldige link! De comments erbij zijn ook een waar genot voor de liefhebberT.

Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 23:03

Een hondentrimsalon des duivels verklaren omdat deze Artemis heet... ROFL!!!

Getvellsuhn | 06-02-09 | 23:02

@soldier211 | 06-02-09 | 23:00: Zijn we op onze roomse teentjes getrapt?

Fleauxe | 06-02-09 | 23:02

Fleauxe | 06-02-09 | 22:51 ik heb ooit de fout gemaakt dordrecht eens te willen gaan zien.. op zondag...

gelukkig kon je per snelboot naar rotterdam gevaren worden.
keek.skynetblogs.be/post/6181544/rotte...

van dal | 06-02-09 | 23:02

Heeel heeel soms speelt er een gedachte in mijn hoofd "Wordt nu lid van Powned" heel soms denk ik, zal ik die paar rot centen laten overmaken..
Bij het lezen van zo'n laag stuk, waar het geloof (wat een echt vaderlands geloof is) weer even belachelijk gemaakt wordt, ben ik blij dat ik nog steeds geen lid ben. En wordt het me steeds duidelijker dat ik het ook nooit worden zal..
Ik hoop stiekem enorm hard, dat Powned de 50.000 niet zal halen...
Daar zal ik dan over 53 dagen harder om kunnen lachen dan om de beste 1 april grap!!

soldier211 | 06-02-09 | 23:00

@Rammstein | 06-02-09 | 22:54: In gristesland staat 'happy' voor; op een warme zomerdag in zwart pak de bijbel lezen met de gordijnen dicht en iedereen houdt z'n bek dicht. Kortom, leuke mensen die Calvinisten.

Fleauxe | 06-02-09 | 22:59

gentle giant | 06-02-09 | 22:46
Daar issie dan toch zelf bij. Ik heb niets op met de slachtoffer- en jankcultuur die de afgelopen decennia in NL is ontstaan en waarin 'Vadertje Staat' stalinistische vormen is gaan aannemen. Ik pleit voor eigen verantwoordelijkheid, initiatief, vindingrijkheid, creativiteit en godweetwat, maar in elk geval niet voor dat slampamperige gedoe waarmee hele generaties zijn verpest. Het idee dat er altijd wel een 'instelling' is die voor je zorgt is in wezen zeer pervers en doet ongelooflijk afbreuk aan de menselijke autonomie en degradeert hem tot een onmondige idioot - iets waar overheden dol op zijn.

Not me. Lees er een Dalrymple maar eens op na om een indruk te krijgen van de verloedering waartoe verpampering leidt. Je ziet het ook in NL voor je ogen gebeuren. Drees is in dat opzicht de foutste man van na de oorlog geweest.

En Sikkeneur ook.

Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 22:59

@Nonnes | 06-02-09 | 22:54
Een leugenaar typt vaak een fout, of zegt vaak een misplaatst woord. Is je dat wel eens opgevallen? (Behalve wanneer hij/zij te ijdel is om een leesbril aan te schaffen)

AntiSoof | 06-02-09 | 22:57

@Sikkeneur | 06-02-09 | 22:54, en met plezier in september al voor zichzelf werkt, whoopie!

gentle giant | 06-02-09 | 22:56

@F. von Zeikhoven Laat dan die Denen op zondag de stekker uit hun server trekken.
Vindt die machine vast ook erg leuk.

Beëlzebul | 06-02-09 | 22:56

@seven | 06-02-09 | 22:51
Ik prefereer t label geniaal voor jou :)

AntiSoof | 06-02-09 | 22:55

gentle giant | 06-02-09 | 22:52

Een rijke linkserT, dat dan weer wel en ook nog zelf verdient.

Sikkeneur | 06-02-09 | 22:54

@AntiSoof | 06-02-09 | 22:52
In de verbetering gaat het weer fout?

Nonnes | 06-02-09 | 22:54

God schiep duidelijk geen goeie webdesigners.
Of moest dit gewoon snel voor Zondag af?

Bever! | 06-02-09 | 22:54

AntiSoof | 06-02-09 | 22:49
Doe-het-zelf.

seven | 06-02-09 | 22:51
You can call me a fool .

Fleauxe | 06-02-09 | 22:51
Jezus is de uitvinder van zondag middag happy hour.

Rammstein | 06-02-09 | 22:54

disharmosche woorden

AntiSoof | 06-02-09 | 22:52

Sikkeneur | 06-02-09 | 22:50, Ah, een linkstert!

gentle giant | 06-02-09 | 22:52

AntiSoof | 06-02-09 | 22:41
Yep. In feite doen al zeer veel mensen dat. Mensen met een uitkering betalen weliswaar (loon-)belasting, maar da's natuurlijk in feite krankzinnig. Geven met de ene en terughalen met de andere hand. Ik ben tegen uitkeringen die niet door de gerechtigde zelf zijn gefinancierd. Dan doet zich dit hele non-issue ook niet voor.

Ik begrijp uiteraard dat ook een nachtwakerstaat geld kost. Ik denk dat in plaats van de 52% plus alle accijnzen, btw e.d. een IB-tarief van een procentje of 10 de kosten wel zou dekken. Daar is over te praten (value for money).

Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 22:52

Prachtig stukje huisvlijt. Is het up to date?

Nonnes | 06-02-09 | 22:52

AntiSoof | 06-02-09 | 22:47
Je zit in je nix periode? Ooit bedacht dat het label mens jezelf ook in een hokje plaatst los van de overige primaten en dieren. En zelfs die labels je weer afsluiten van de rest van de materie? Je kan dan beter als echte nixist zeggen ik ben ten eerste alles. ipv ik ben ten eerste mens.
*Bedenkt dat je of dwaas of geniaal moet zijn om om antisoof te begrijpen..*

seven | 06-02-09 | 22:51

De toon maakt de muziek sprak de dwaas (ik) en hij hakte er vervolgens met onharmonische woorden op los.

AntiSoof | 06-02-09 | 22:51

Alsof Jezus op zondag de hele dag op zijn reedt bleef zitten. Pff.

Fleauxe | 06-02-09 | 22:51

Het bekende geouwehoer weer over belastingen, pensioenen bladiebla etc?

Ga toch met je poen op een onebewoond eiland zitten of koop een Gamma krukje.

Sikkeneur | 06-02-09 | 22:50

@Rammstein | 06-02-09 | 22:47
Verontschuldig me dan alsjeblieft voor mijn toon. Je hebt vast gelijk, vanuit jouw standpunt.

AntiSoof | 06-02-09 | 22:49

AntiSoof | 06-02-09 | 22:46
Kan ik beter aan jou vragen met je eeuwige gecommandeer. "Lees dit"!!", "Doe dat !".

Rammstein | 06-02-09 | 22:47

@seven | 06-02-09 | 22:44
Ik ben een mens. En ik maak niet deel uit van een systeem. Geen land, economie, of wat dan ook. Ik ben ten eerste een mens. De rest is bijgeloof.

AntiSoof | 06-02-09 | 22:47

AntiSoof | 06-02-09 | 22:30
Amen.

Toine Tussenbeen | 06-02-09 | 22:47

uhm, opmerking over die SIDNL link.
.
P Roolvink
waarheid@vinden.nl
Dus ik surf naar www.vinden.nl & et voila : Erotiek 18+ secties, en veel meer verderfelijke shit!
Het ergste is nog, die site is ook op zondag open!
.
pot, ketel, zwart

satcom | 06-02-09 | 22:47

seven | 06-02-09 | 22:38
Je mag ze dat kwalijk nemen. Je mag het de afgelopen regeringen en parlement ook kwalijk nemen dat ze de vergrijzing niet hebben zien aankomen en dat ze geen minimaal percentage van de opbrengsten van de aardgasbel hebben gereserveerd om dit op te kunnen vangen.
Kennelijk is hun doel enkel om in vier jaar tijd leuke dingen te doen waarmee ze op korte termijn kunnen scoren.

CoffeePatch | 06-02-09 | 22:46

'Zoals Mohammed een profeet was, ben ik er in wezen ook eentje.'
Zou Wendy van Dijk hebben gekreund, toen Reinout zijn korte schacht met het spits paarse puntje in haar benige achterwerk liet verdwijnen. Op een manier, die deed denken, aan een weddenschap voor duizend euro op tv.
Omdat het pijn deed. In het begin.

LibertasSimplex | 06-02-09 | 22:46

@Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 22:40, pensioenmaffia, yep.
Echter, als een zelfstandige het zelf regelt komt er vaak niet veel van terecht.

gentle giant | 06-02-09 | 22:46

@Rammstein | 06-02-09 | 22:45
Is dat uw toon weer voor deze avond? hmm

AntiSoof | 06-02-09 | 22:46

Bij de opkomst van God,
Gaat de middenstand kapot.
-
Klopt als een bus.

Fleauxe | 06-02-09 | 22:45

@Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 22:43
Dat u uzelf uitrookt is tot daar aan toe, maar moet ik daar deelgenoot van zijn? Stuitend is t woord.

AntiSoof | 06-02-09 | 22:45

AntiSoof | 06-02-09 | 22:43
Commandeer Uw hond maar.

Rammstein | 06-02-09 | 22:45

@seven | 06-02-09 | 22:38
Ah ik begrijp je nu. Bedankt voor je uitleg.

dewareik | 06-02-09 | 22:44

AntiSoof | 06-02-09 | 22:39
Ik ben voor een kleine overheid, altijd al geweest, daar heeft deze crisis geen invloed op. Grote lichamen / machtsblokken verstoren een economie teveel vanwege hun eenzijdige en trage aanpassingsvermogen waar andere bureaucratische argumenten zoals vooral niet in eigen vlees snijden vaak de hoofdmoot vormt.

seven | 06-02-09 | 22:44

Toine Tussenbeen | 06-02-09 | 22:27
Even tussendoor, voor ik ga roken. Vind dat je met je comments wel degelijk een punt hebt. Weliswaar vind ik alle geloverTs imbeciel, maar ik heb liever een ongevaarlijke dan een gevaarlijke of potentieel gevaarlijke gek in dah house.

*Roken gaat, intussen pleitend voor een Ministerie voor Remigratie Moslims*

Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 22:43

@Allen: Leest van Marten Toonder (de Heilige) 'de liefdadiger' en u zal verlicht worden.

AntiSoof | 06-02-09 | 22:43

In Belgie donderde het kabinet om vanwege Fortis, en Hier werd Wouter politicus van het jaar vanwege Fortis, wie zou er nou gek zijn.

gentle giant | 06-02-09 | 22:43

@Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 22:40
Ook aan verplichte deelname aan belasting?

AntiSoof | 06-02-09 | 22:41

Damn.... zieke shit man....

SammyJankis | 06-02-09 | 22:41

@Toine Tussenbeen | 06-02-09 | 22:27
Waar pleit je voor met je betoog over de vijandige houding van GS naar de nageslachten van de 'tradionele opvoeding' ?

dewareik | 06-02-09 | 22:40

CoffeePatch | 06-02-09 | 22:36
Dat begrijp ik. Verplichte pensioenregelingen zijn dan ook een uitvinding van de duivel (om on topic te blijven) en zijn in wezen erg 'patronizing'. Geef die mensen zelf het geld en laat hen zelf uitzoeken of ze iets opzij zetten of niet. Hebben ze het niet gedaan, dan is er op latere leeftijd altijd nog de optie 'Berlagebrug'. Los je gelijk een groot deel van het vergrijzingsprobleem op *heh*.

Ben een groot voorstander van het afschaffen van verplichte deelname aan pensioenregelingen. Van elke verplichte deelname aan wat dan ook trouwens, nu ik er over nadenk.

Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 22:40

@seven | 06-02-09 | 22:38
Je bent al leuk geindoctrineerd, zoals ik lees.

AntiSoof | 06-02-09 | 22:39

Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 22:36, eensch!

gentle giant | 06-02-09 | 22:38

Ik ben voor een volksverhuizing van alle christenen naar Dordrecht. Hekje er om heen... enz...

ChristusTePaard | 06-02-09 | 22:38

dewareik | 06-02-09 | 22:27
We komen uit een periode van hoogconjuctuur, in zo'n tijd hoort een verstandige overheid haar eigen bestedingen terug te schroeven en stucturele aanpassingen / bezuinigingen te doen zoals het schrappen van de hypotheekrente, ingrepen in de aow en wao maar dit lukt zelden of nooit. Een periode van hoogconjuctuur is juist het geschikte moment omdat mensen dan veel meer opties hebben, er is dan voldoende werk, banken financieren makkelijk enz. Met andere woorden de particuliere markt draait op volle toeren en verlicht de pijn voor de groepen waar de ingrepen vallen. Door de bezuinigingen heeft de overheid de kans om wat te sparen voor slechte tijden. Nu komen we uit een hele lange periode van hoogconjuctuur en de overheid heeft elke ingreep laten liggen, we weten al decennia dat de WAO met een factor 10 meer ontvangers dan de buurlanden op de schop moest. Dat de AOW op termijn een erg zware last wordt. (Toen die bedacht werd ging een man gemiddeld op 65 dood. Dat was de gemiddelde leeftijd. Op het toenemen van de levensverwachting is de aow nooit aangepast. Nu dreigt er een zware recessie en moeten deze dingen alsnog, of ze zullen voor generaties extra voor schulden zorgen en de last feitelijk leggen op schouders die er niet over kunnen stemmen, dus ondemocraties en wellicht niet eens kunnen dragen.

seven | 06-02-09 | 22:38

Eekks! Sommige van die O.P.Lichters bestaan geeneens meer.

AntiSoof | 06-02-09 | 22:37

www.parool.nl/
Mijn God, nog een rectificatie!

gentle giant | 06-02-09 | 22:37

Toine Tussenbeen | 06-02-09 | 22:27
Jawel, maar die vijandigheid is het gevolg van de incompetentie van de godsdienst zelve. Wat afgebroken wordt was kennelijk niet bestand tegen moderne invloeden. Het is een overigens ook weer een natuurlijke aanzet tot een nieuwe binding. Wat ons bindt is de gezamelijke behoefte, en die is niet statisch.

titsme | 06-02-09 | 22:37

A.S. Wet.
1 Antisoof is Alles
2 A.S. heeft altijd gelijk
3 Spreek niet over anderen dan over Mij.
4
etc.

AntiSoof | 06-02-09 | 22:36

gentle giant | 06-02-09 | 22:26
Ik heb geen problemen met het gelijktijdig afschaffen van alle subsidies, of die nou via het aangiftebiljet lopen (HRA, giften e.d.) of niet. Dus ook alle toeslagen en huursubsidies tegen de vlakte.

Ik ben voorstanderT van een nachtwakerstaat, een zo klein mogelijke overheid dus, en heb niets met die totaal dolgedraaide herverdelings- en diefstalmachine dat zich nu 'overheid' noemt. Men kan niet eens de openbare orde handhaven, pretty basic. En dat soort volk moet zich met ingewikkelder zaken bezig houden?

Helaas hebben bureaucratische organisaties zelden tot nooit de neiging het mes in eigen lichaam te zetten, integendeel.

*De kleur van de overheid interesseert me in feite geen fluit, zolang die overheid maar zo klein mogelijk is en zich beperkt tot wat kerntaken*

Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 22:36

Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 22:18
Niet iedereen kan dat, veel mensen zijn verplicht deel te nemen aan een bedrijfspensioen en dat wordt goed belegd, zoals door het ABP in Fannie Mae en Freddie Mac, HBOS, Merrill Lynch, Lehman Brothers, AIG en Fortis.

CoffeePatch | 06-02-09 | 22:36

Wel fideel dat ze een link naar lieke plaatsen....

satcom | 06-02-09 | 22:36

@groenteman | 06-02-09 | 22:30
Hou nou toch s op met dat isme. Ik heb het toch ook niet over Antisofische wetten?

AntiSoof | 06-02-09 | 22:34

Jezus ... vrouwen mogen het ook ontgelden: www.dorde-recht.nl/groepen/kerkdwaling...
"Zoals in alle gemeenten der heiligen moeten de vrouwen
in de gemeenten zwijgen; want het is haar niet vergund te spreken."

Dikr | 06-02-09 | 22:33

AntiSoof | 06-02-09 | 22:30
Daar valt wat voor te zeggen.

JosVerbeek | 06-02-09 | 22:32

vertegenwoordigt.

AntiSoof | 06-02-09 | 22:31

FAIL!
Sabbat is vrijdagavond t/m zaterdag. Als je alle Joodse shizzle zo letterlijk wilt nemen, moet je wel goed lezen, he.

groenteman | 06-02-09 | 22:30

Drinken is het droef voor behoorlijk neuken, spelen van kaart, en reaguren.
Gelukkig verzacht het wat.
Libertas 69. Vers 1.

LibertasSimplex | 06-02-09 | 22:30

@Toine Tussenbeen | 06-02-09 | 22:23
Ook de socialisten zijn verloren geesten die een illusie najagen. Elk isme is mens-vernederend. Een mens heeft geen isme nodig, enkel eten, drinken en een dak boven t hooft. Maar ik denk wel dat we een filosofie nodig hebben. En ik hoop dat de filosofie die is die de liefde vertegenwoordigd.

AntiSoof | 06-02-09 | 22:30

gentle giant | 06-02-09 | 22:26
Precies. En daarom heb ik een eigen bedrijf, maar woon in een huurhuis.
Geweldig, die linkse linkmiechels, gewoon keihard van profiteren.

Hijo del Sol | 06-02-09 | 22:28

titsme | 06-02-09 | 22:23
Lees me stukkie nog effe door.
Het gaat me om de vijandigheid tegenover onze traditionele opvoeding.
En dat we moeten nadenken over de allesoverheersende niet vrijblijvende fascistoïde import.

Toine Tussenbeen | 06-02-09 | 22:27

@dewareik | 06-02-09 | 22:22
De groep bestaat in jouw geval uit het 'bedrijf', dat door gezamelijk geld verdienen daar zijn doel in ziet.

AntiSoof | 06-02-09 | 22:27

@seven | 06-02-09 | 22:25
Hoe bedoelt u? Encodering bitte....

dewareik | 06-02-09 | 22:27

@Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 22:18, en dan krijg je straks weer die linkse imbecielen die roepen dat de hypotheekrente beperkt moet worden, want: alleen de rijken profiteren.
Nee hufters, hypotheekrente aftrek is een belasting teruggave, let op "teruggave".
Huurtoeslag is een ander verhaal, let op "toeslag".

gentle giant | 06-02-09 | 22:26

Badeendje | 06-02-09 | 22:23
WTF?

Hijo del Sol | 06-02-09 | 22:26

Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 22:21
Kijk, zo mag ik het graag horen. Verder krijg ik nooit madaljes, maar nog wel eens een geschenk of overschrijving. Gewoon omdat het mag.

Vigil | 06-02-09 | 22:25

7 vette jaren, 7 magere jaren. Alleen nu al zijn de graanpakhuizen na de vette jaren allang leeg en hebben we zelfs een nog net te dragen schuld aan het einde van de vette tijd.

seven | 06-02-09 | 22:25

*verbonden* *vervloekt alcohol*

titsme | 06-02-09 | 22:23

AntiSoof | 06-02-09 | 21:57
Het vervelende is dat de mystificatie weg is. Valt het je op dat veel vrouwen een Boeddhabeeldje op hun PC op de zaak neerzetten?
We kunnen niet spreken over een boek, een beeld, een kruis en noem nog maar wat meer tastbare dingen op.
Dat is de demystificatie die de socialisten al sinds het begin van de vorige eeuw, overigens erg begrijpelijk in die tijd, in gang hebben gezet en, gezien het algemeen bevinden van deze maatschappij, succesvol is gebleken.
Maar in ons hoofd is nog steeds van alles gaande.
Een prachtig bewijs is dat het geleuter van een Al Gore door de gehele socialistisch ingestelde mensheid als waarheid wordt ingeademd.
Dat is een uitstekend voorbeeld van de vorming van een nieuw geloof.
En wij met zijn allen beweren dat we zo pragmatisch zijn, ja me hoela.

Toine Tussenbeen | 06-02-09 | 22:23

Is Lieke ook online???

Badeendje | 06-02-09 | 22:23

Toine Tussenbeen | 06-02-09 | 21:53
Je geeft wel een heel eenzijdig beeld. Wat ons volgens jou middels religie schijnt te binden, is namelijk ook een godsdienst die de absolute waarheid eist en gebaseerd is op angst voor het onbekende. Om nog maar niet te spreken over de vijandigheid die dergelijke 'verbondheden' oproepen jegens elkaar. Religie is een dankbaar excuus om te veroordelen en werkt imo eerder destabiliserend dan bindend. De strengst christelijke gemeenten zijn vaak de grootste riolen. Hypocriete riolen vol roddel en achterklap.

titsme | 06-02-09 | 22:23

@AntiSoof | 06-02-09 | 22:11
Een groep onderscheidt zich vanwege 'betere' eigenschappen'ten opzichte van een andere groep? Niet helemaal mee eens. In een bedrijf werken ook mensen met verschillende eigenschappen, em toch vormen ze een groep, als lid van het bedrijf. Ik denk dat de missie/het doel/de visie een groep in de eerste plaats vormt. Hangt met de missie/visie aan dan hoort men bij 'de groep'. Onderling kan er alsnog veel discussie zijn over de middelen en de weg naar dit doel/de visie. Zo is het onder christenen, en ja zelfs op de GS redactie waarschijnlijk het geval...

dewareik | 06-02-09 | 22:22

Vigil | 06-02-09 | 22:11
Anders dan wel gedacht wordt, spaar ik geen bans. Wel medaljes. Die krijg ik dan ook heel vaak.

*Nekschot voor Van Jeauleau, gewoon omdat het kan*

Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 22:21

seven | 06-02-09 | 22:10
Dat AOW-ers met extra pensioen straks weer mogen gaan meebetalen aan de dan uit te betalen AOW lijkt me bijna geen vraag meer. Ik raad dan ook iedereen af om pensioen in eigen BV op te bouwen of, erger nog, naar een verzekeraar te brengen. Dan nu maar wat betalen (max. 40%), maar straks niet met een te beclaimen reserve zitten die tegen gelijk of hoger tarief wordt belast of 'afgeroomd in het kader van de solidariaria'.

Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 22:18

@ Beëlzebul | 06-02-09 | 22:08
De hosting zit in Denemarken...

F. von Zeikhoven | 06-02-09 | 22:17

CoffeePatch | 06-02-09 | 22:16
Die kan op zo'n lullig expo-tegeltje :-)

JosVerbeek | 06-02-09 | 22:17

Ben nog in het rijk van lucifer geweest afgelopen zomer: Da's Zweden.... Tja, alleen de zwaluw-soort dan.

Hijo del Sol | 06-02-09 | 22:16

Kitstra | 06-02-09 | 22:10
Great minds.. etc..

seven | 06-02-09 | 22:16

gentle giant | 06-02-09 | 22:10
Een econoom is net een weerman. Achteraf kunnen ze exact aangeven waarom hun verwachting niet uitkwam.

CoffeePatch | 06-02-09 | 22:16

Frederik Puntdroad | 06-02-09 | 22:10
Aan dat soort onbenullige dingen kan je in ieder geval meteen zien dat een godsdienst mensenwerk is. Gott ist tot..

JosVerbeek | 06-02-09 | 22:14

Hoe zit het trouwens met die PowNed leden?
27 duizend pas.. Is dit een grap??

always bring a towl! | 06-02-09 | 22:13

@TFM | 06-02-09 | 22:10
Welk een grote woorden onspruiten aan uw geest. En nog grappig ook.

AntiSoof | 06-02-09 | 22:12

F. von Zeikhoven | 06-02-09 | 22:10
Leeft EHB nog? If so, dan moedt er wel een Godt zijn.

Verdomd to the point trouwens, je Hall of Shame.

Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 22:12

Eerste zondag van juli is het best vertoeven daar.

Sikkeneur | 06-02-09 | 22:12

Laatste zin moeten 1 miljeon WAO-ers zijn (arbeidsongeschikten)

seven | 06-02-09 | 22:11

Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 22:01
Tot op heden vind ik je nog erg mild, hoor.
Van Jeaulaeu nog gezien daarnet? Ik begrijp niet, dat hij na een zuurpreek nooit onmiddellijk achterna gezeten wordt door iemand met een deegroller. Misschien iets voor Powned?!

Vigil | 06-02-09 | 22:11

@dewareik | 06-02-09 | 22:06
Zeker waar, mijn waarde, maar
Sociologisch is het nu eenmaal zo uitgezocht dat een groep zich nu juist onderscheid van een andere groep door 'betere' eigenschappen, want anders zou deze groep immers geen recht van bestaan hebben. Dit fenomeen speelt zich al af binnen een straat, een gemeente, een dorp, een stad, een land, etc.

Maar, daarom is een gelovige groep zo erg deprimerend en onheilspellend, want nu speelt de grote God ook een rol, en die kan heeeeel naar zijn...

AntiSoof | 06-02-09 | 22:11

@CoffeePatch | 06-02-09 | 21:58, ik ben geen econoom, en ik snap er geen reet meer van, de ene week geven die polderidioten aan dat banken wel met hele hoge marges werken en dat daarom de rente die de banken berekenen omlaag moet, en de andere week gaan ze signalen afgeven dat geld lenen voor een eigen woning wel eens veel duurder kan worden.
www.elsevier.nl/web/10222517/Nieuws/Eu...
www.telegraaf.nl/binnenland/3191887/__...
En waar zou je nu eens op kunnen besparen, vragen, vragen, vragen.....

gentle giant | 06-02-09 | 22:10

Kan iemand mij uitleggen waarom men in Dordrecht dus kennelijk op de Sabbath, de 7e dag, wel mag werken enz. enz., terwijl men op de Zondag, gewijd aan de vroegere zonnegod gaat rusten? Lijkt me nog al onbijbels.
De eerste Christenen hielden de Sabbath wel, gingen daarna 's-avonds op de Sabbath naar de kerk, totdat éen of andere keizer heeft beslist dat de Zondag als rustdag moest worden aangemerkt, kennelijk voelde deze man zich ook God en dacht dat hij dat dus wel kon wijzigen............

Frederik Puntdroad | 06-02-09 | 22:10

@seven | 06-02-09 | 21:54 : Sorry, over 't hoofd gezien.

Kitstra | 06-02-09 | 22:10

gentle giant | 06-02-09 | 21:46
Dit hadden ze 20 jaar geleden al moeten fixen..
Economische crisis doet politieke tijdbommen tikken
Groeiend tekort brengt heikele oplossingen dichtbij: latere AOW en minder hypotheekrenteaftrek
www.nrc.nl/binnenland/article2142974.e...

Door de vergrijzing zal een steeds kleiner wordende groep van werkenden de AOW van een groeiende groep gepensioneerden moeten betalen. Die situatie is onhoudbaar, zo is al eerder door vele adviseurs van de regering, waaronder het Centraal Planbureau, vastgesteld.

De aanrechtsubsidie – gekoesterd door de ChristenUnie – is ook duur: deze heffingskorting kost circa 4,2 miljard.

*Vraagt zich af of de bijna 1 miljoen AOW-ers in dit land (factor 10 hoger van buurlanden dus 90% besparing mogelijk) met relatief hogere uitkeringen ook worden aangepakt.*

seven | 06-02-09 | 22:10

@ Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 22:01
Voordragen voor de EHB Hall of Shame dan maar?

F. von Zeikhoven | 06-02-09 | 22:10

@Antisoof
Mij bekruipt het gevoel dat jij wel eens van het pad af zou kunnen zijn geraakt. Hoe KAN je het geloof (en daarmee de gehele schepping) in twijfel trekken?! Ik bid voor U zondaars... klootzakken. Of bedoelde je het hondenras?

TFM | 06-02-09 | 22:10

gentle giant | 06-02-09 | 21:57
Leuke beeldspraak, die huizenmarkt die 'muurvast' zit. Je zou denken, beter kan niet.

Overigens goede zaak als makelaars en notarissen omvallen. 't Is al decennia een schande dat je duizenden euri moet betalen voor iets dat vroeger al nauwelijks werk was en tegenwoordig gewoon uit de tekstverwerker komt rollen, vaak ook nog doorspekt met fouten. Met notarissen, die halve ambtenaren, heb ik al helemaal geen medelijden. Ze zijn niet allemaal slecht, maar er zitten wel bijzonder veel onnozelaars tussen die alleen maar zitten te wachten tot er weer eens iemand langskomt die uitsluitend vanwege wettelijke bepalingen langs hem, de notaris, moet. Non-ondernemerTs, bakken met geld verdienen aan o.g.-transacties waar ze vrijwel niks voor hoeven te doen en nu janken dat ze de broek niet kunnen ophouden.

LutserTs ja. Moven met die troep.

Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 22:08

Niet werken op zondag ghaha!
Vertel dat aan de boeren de brandweer ambulances politie beveiligingsdienst van het vaticaan en bovenal de mensen die ons op zondag voorzien van gas water en licht!
Ik hoop van harte dat de makers van dorde-recht.nl/ komende zondag brand krijgen in hun server ruimte, hun huis in de fik vliegt met hen er nog in zodat ze half verbrand op straat komen te staan en tot maandag op de brandweer en ambulance kunnen wachten.
Oh en sluit die lui voortaan op zondag meteen effe af van gas water en stroom want ze zijn hypocriet dat ze wel gewoon op zondag daar gebruik van maken.
Bah bah en nog eens bah wat een stelletje achtelijke gladiolen zijn het zeg.

Beëlzebul | 06-02-09 | 22:08

Wel goedverdoemme, er staan zelfs nog steeds beelden in de RK kerk. We hebben die beeldenstorm toch niet voor niets gehouden...

Jacques Use | 06-02-09 | 22:07

Heeft 'ie ook goeie tips voor het Zandpad?

:-)

Jovcho | 06-02-09 | 22:07

@TFM | 06-02-09 | 22:04
Mij bekruipt soms wel eens heel soms het idee dat dat van die Herder wel eens uit de duim gezogen zou kunnen zijn.

AntiSoof | 06-02-09 | 22:06

@AntiSoof | 06-02-09 | 21:57
Die vraag is zeker essentieel, wat bind een groep? Een groepsidentiteit die slechts bestaat door de aanwezigheid van een 'vijand/ schandpaler', is wat hier op GS min of meer te proeven is...

dewareik | 06-02-09 | 22:06

Ik zeg het nog maar eens een keer.
Niets, maar dan ook niets, engers dan de gelovig witte mensch.

Klaas Snaak | 06-02-09 | 22:06

jezus, weer zon gristentopic, waar blijven bijv. de smeuige verhalen over Brussel. De beerput van Europa.

Isser | 06-02-09 | 22:05

Ik vind het toch zo fijn dat er overal van die heerlijke camera's hangen die over mijn en dein veiligheid waken. Vooral wanneer ik weer eens oude boekjes erop nasloeg, 1984 of Brave new world ofzo, niemandalletjes, dat wel, maar zij bieden wel een zeker perspectief tot de hedendaagse belangstelling voor onze nietige persoonlijkheden.

AntiSoof | 06-02-09 | 22:05

@Antisoof
Christus was een filatelist.

TFM | 06-02-09 | 22:04

Dat babyhoofdje betekent dat je nog niet gecorrumpeerd bent toch?

Harry Dillema | 06-02-09 | 22:03

links tuig | 06-02-09 | 21:43
Ik vind het wel leuk bedacht, hoor. Maar is het ook waar? Nee. Waarom niet? Omdat het Duitse Hölle is afgeleid van het gothische halja (=dodenrijk), terwijl het Nederlandse hol leeg betekenT. Dus de betekenis van Holland is Leeg Land. Misschien toch handig om dit ook even in de bovenkamer op te slaan.

Vigil | 06-02-09 | 22:03

Het adres van het Lysfonds is Noordeinde 68 2514 GL, Mutsaerts niet vergeten als je gaat wandelen in den Haag.

CoffeePatch | 06-02-09 | 22:02

@Toine Tussenbeen
Christus was een socialist.

Horror Skopie | 06-02-09 | 22:02

Nou, nou de meeste topics zijn reaguurselwaardig. Het ligt alleen aan de insteek.

AntiSoof | 06-02-09 | 22:01

@ lodidodi | 06-02-09 | 21:58
Denk het wel. Bij Beverwijk hebben ze daar leuke weilanden voor. Handig binnen het zicht van RWS-camera's zodat zij die niet konden komen getuigen, later toch de DVD kunnen bestellen...

F. von Zeikhoven | 06-02-09 | 22:01

-weggejorist-

Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 22:01

Haha! Dat bord STOP-porno!!!
Je lacht je lul uit je broek!
Wat een debiel...

Hijo del Sol | 06-02-09 | 22:00

vander F | 06-02-09 | 21:58 voor Bixier | 06-02-09 | 21:51

en meneer heeft ineens wat beters te doen.

Wordt het wel heel schril gejank.

vander F | 06-02-09 | 21:59

"Ken ik dat gevoel, dat ik dolend door de stad loop en mezelf vertwijfeld de vraag stel: welke plekken zijn nu eigenlijk straffeloos te bezoeken en op welke plekken wacht mij de eeuwige straf in het rijk van Lucifer?"

Antwoord; Ja voortdurend. Maar ik maak me er niet druk om.

TFM | 06-02-09 | 21:59

Ik ben werkelijk sprakeloos hoe ze die teksten allemaal zo verzinnen. Krijgen ze daar soms geld voor ?
Oh nee dat werkt niet, dat gaat weer in de collectezak om nieuwe kreetspreuken te bedenken

beroepswerkeloze | 06-02-09 | 21:59

gentle giant | 06-02-09 | 21:57
Precies, de man is in paniek geraakt.

CoffeePatch | 06-02-09 | 21:58

Maar wacht, er is meer! De uitbater van de site is in juli 2005 al gemeld bij het Meldpunt Discriminatie Internet:
occultforum.yourbb.nl/viewtopic.php?f=...
"door St. OccultNed » zo jul 31, 2005 23:27
Hallo
Door deze kennisgeving aangaande deze meneer en zijn dubieuze internetactiviteiten, zijn we uitermate gemotiveerd om aan de slag te gaan met deze kwestie. We willen dit gegeven in het algemeen behandelen, waarbij we alle gedupeerden willen helpen. Ravenna, bedankt voor deze tip en gelijk ook sterkte gewenst natuurlijk; dit kan niet!
(...)
Er zijn inmiddels mails uitgegaan naar de betreffende persoon en naar Meldpunt Discriminatie Internet met een in kennisgeving van dit gebeuren. En we hopen dat we aan de hand van juiste informatie een halt kunnen roepen aan deze gevaarlijke praktijken.

Gr.
Het bestuur"
---
Update maart 2006: "MDI vond het uiteindelijk geen discriminatie. Bedenkelijk wel. "

F. von Zeikhoven | 06-02-09 | 21:58

kan er geen veldslag komen tussen moslimfundamentalisten en gristenfundamentalisten?

lodidodi | 06-02-09 | 21:58

'Een goedkope aaneenschakeling van slappe, niets zeggende topics vandaag'
niet helemaal waar, ik vind dit GrristenFundie topic wel reauguursel waardig,
het leven gaat met horten en stoten, een tijdje relax en dan in ene gedonder, dooien, emotie, schulden, scheidingen en de kat die overreden wordt.

En niet elk topic raakt elk mens.
Ieder z'n stokpaardje.

De lol zit 'm in het reaguren, niet zozeer in de topicstarter van de redactie,
sommige fluttopics worden stomende discussies.

vander F | 06-02-09 | 21:58

Maar waarom is die sabbat altijd op zondag, dan?
Mij komt dinsdag veel beter uit.

Hijo del Sol | 06-02-09 | 21:57

@links tuig | 06-02-09 | 21:50, ze zijn helemaal het spoor bijster, het gaat om vertrouwen, de huizenmarkt zit muurvast, makelaars, banken, zelfs notariskantoren dreigen om te vallen, dan begin je toch niet over beperking van de hypotheekrente aftrek.
Dan begin je over investeren, ( en beperking van de overhead ).

gentle giant | 06-02-09 | 21:57

@Toine Tussenbeen | 06-02-09 | 21:53
Daar raak je toch wel een zeker punt. Wat bindt de mens? Een boek? Een ideefix?

AntiSoof | 06-02-09 | 21:57

@ Toine Tussenbeen | 06-02-09 | 21:53
Juist, laten wij ons allen verenigen onder het banier van het Satanisme!

Patrick Bateman | 06-02-09 | 21:56

Toine Tussenbeen | 06-02-09 | 21:53

Ik ben het volstrekt oneens met jou, maar jouw bijdrage neem ik serieus. Moet helaas weer weg.

Bixier | 06-02-09 | 21:56

gentle giant | 06-02-09 | 21:46
De paniek bij Balkenende heeft toegeslagen, zou hij er inmiddels achter zijn gekomen dat hij al maanden achter de feiten aan loopt?

CoffeePatch | 06-02-09 | 21:56

@flinkescheet | 06-02-09 | 21:40
Is het niet zo dat gristenen gewoon 'balken;'' in hun eigen oog moeten weghalen avlorens spinters in de oog van anderen te halen? Misschien irriteer je je daarom zo aan bepaalde gggristenen die dat doen, klopt dat?

Het is inderdaad irritant als een ander je gaat vertellen hoe je je leven wel of niet moet inrichten. Gristenen die dat doen, slaan denk ik de plank mis. Had Jezus he t niet over "Oordeelt niet opdat gij niet geoordeeld worde" ? Dat zouden meer christenen moeten doen.Van die 'dit-mag-wel-dat-mag-niet-methode' is nooit een mens beter geworden. Er zijn overigens genoeg christenen die de keuzevrijheid van de ander respecteren en hen niet veroordelen. Maar ja , een uitwas is natuurlijk veel interessanter voor een GS-topic... Overigens kan ik nergens uit die site opmaken dat ze deze 'leefregels' dwingend opleggen aan wie dan ook. 't zal wel voor hun eigen clubje bedoeld zijn.

dewareik | 06-02-09 | 21:56

Kitstra | 06-02-09 | 21:51
Plagiaat 21:41 ;)

seven | 06-02-09 | 21:54

vander F | 06-02-09 | 21:46
Ik haal ze d'r wel uit, de mensen die Gode welgevallig zijn en de mensen die het verdienen om voor eeuwig te branden in de buitenste duisternis, ja, daar waar het geween is en het tandengeknars.

Denk dat Godt jou wel ziet zitten. Helemaal zeker ben ik er niet van, dus misschien is het een idee als je het Knevel nog eens vraagt. Die man weet alles.

Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 21:54

@links tuig | 06-02-09 | 21:50
Nou, dat zou best nog wel eens mee kunnen vallen. Een en ander zou best wel kunnen passen in een, zeg, zeker gedirigeerd en ook wel wat georkestreerd drama. Er is immers weinig nieuws onder de zon.

AntiSoof | 06-02-09 | 21:53

Ondanks het gevaar om hier te worden uitgescholden als gristenhond even het volgende om over na te denken.
Vooropgesteld: ik ben één van de eerste tientjesleden van GeenStijl. De voortvarendheid, het lef en niet op de laatste plaats het sarcasme waarmee GS de maatschappij tegemoettreedt is nu al legendarisch.
Wat me echter stoort is het fanatisme waarmee tegen onze vaderlandse godsdienst wordt gefulmineerd.
In vele eeuwen en zeker veertig generaties is met vallen en opstaan een cultuur opgebouwd waarvan we nu de vruchten zouden moeten plukken. In deze in die lange tijd zorgvuldig opgebouwde maatschappij hebben we ziekenkassen, gilden, bejaardenzorg, hulp voor werklozen, arbeidsongeschikten etc. gevormd uit geld dat overbleef na onzekere tochten over verre oceanen, natuurlijk nadat vele mensen ontzettend rijk zijn geworden, maar, ontken het maar niet, die mensen hadden toch wat over voor hun medemens.
Die geweldige maatschappij zijn we nu in enkele decennia aan het afbreken.
Als gevolg van onuitroeibare denkbeelden van socialisten (Hitler, Stalin, Mao, Den Uyl) die dachten een maakbare maatschappij te kunnen neerzetten zijn we nu alweer in iets afschuwelijks beland.
De rottigheid is dat de maatschappij als gevolg van het socialisme wordt ontdaan van iets dat gemeenschappelijk bindt, namelijk een gezamelijke godsdienst.
En dat hebben de islamisten goed begrepen.
Zij hebben niets te verliezen, alleen te winnen.
EN WIJ NIET.
We verzwakken onszelf door het enige dat ons zou kunnen binden op een kinderlijke manier belachelijk te maken.
Dus houdt a.u.b. op om de Founding Fathers van onze samenleving te kleineren.
Er wacht ons nog een enorme strijd. Om met Pat Condell te spreken: "Good luck to you, Dutchmen, you gonna need it".
U kunt gerust Uwe Leegersteden opzoeken en gaan slapen, Peace In Our Time.

Toine Tussenbeen | 06-02-09 | 21:53

@Mikey70 | 06-02-09 | 21:49 ,
ik heb geen posters aan de muur hangen.

vander F | 06-02-09 | 21:52

vander F | 06-02-09 | 21:48

Deze handschoen pak ik op. Wat weet jij meer?

Bixier | 06-02-09 | 21:51

links tuig | 06-02-09 | 21:46
Jij punt hebben, scusi. Was in MVO-bui.

Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 21:51

@gentle giant | 06-02-09 | 21:46 ,
anything goes,
we zitten zowaar in een tijd met een anarchistisch trekje,
populair gezien dan.

vander F | 06-02-09 | 21:50

links tuig | 06-02-09 | 21:44
Geen idee. Ik zou het wel prima vinden als het voor altijd bleef staan. Voel ik me wat groener, duurzamer, klimaatneutraler, CO-2-proof en ga ik van de weeromstuit dadelijk ook nog maatschappelijk verantwoord ondernemen, terwijl ik nu nog gewoon de arbeiderTs uitbuit.

Als je niet beter zou weten zou je pleiten voor een verbod op MVO - godzijdank is het maar een hoax.

Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 21:50

@gentle giant | 06-02-09 | 21:46
Als je de mensen eerst doodsbang maakt worden ze zo mak als lammetjes..
Ik denk dat ook de machthebbers geen raad weten met de huidige crisis.

links tuig | 06-02-09 | 21:50

Het moet maar eens gedaan zijn met dat zuipen.
Vanaf nu enkel nog fruitsap en prostaatvocht.

TietLikker | 06-02-09 | 21:49

@Bixier | 06-02-09 | 21:45 ,
jouw verhaal valt samen te vatten onder één noemer,
geduld.

Het leven is geen star producerende lopende band.
Weet je zelf ook wel.

vander F | 06-02-09 | 21:48

Een gids van den Haag was leuker geweest, dan had Mutsaerts vast en zeker ook het adres van het Lysfonds ontdekt.

CoffeePatch | 06-02-09 | 21:47

"Ik reageer altijd terug"

Floop | 06-02-09 | 21:47

@Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 21:45
Verpest het nou niet, die van mij is toch veel leuker...

links tuig | 06-02-09 | 21:46

Een eng stukje internet, dat dorde-recht. Volgend jaar in de race voor een C-status hoop ik. Omdat het kan, omdat het moet.

TFM | 06-02-09 | 21:46

@Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 21:28 ,
De Heer is mijn herder.

vander F | 06-02-09 | 21:46

Goed, GS, nou is het mooi geweest. Slapjanussen zijn jullie! Stelletje treurneuzen!Goedverdoeme nog aan toe. Door wat beslommeringen vandaag kon ik niet eerder kijken. Maar een dag na "the day after" is de (althans mijn) ontluistering, gelijk bij het inloggen, groot. Een goedkope aaneenschakeling van slappe, niets zeggende topics vandaag. Heeft Wendy jullie creativiteit laten verdwijnen, of is de redactie soms aan de fles gegaan door die diffamerende uitslag? Tell me.

Bixier | 06-02-09 | 21:45

@Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 21:41
Neemt u mij vooral niet kwalijk. Uit respect voor u verbeterde ik naar mijn vermogen de nare taalfouten.

AntiSoof | 06-02-09 | 21:45

@Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 21:41
Heb jij enig idee wanneer je dat babyhoofdje kwijtraakt?
Hangt dat af van het aantal comments of moet er gewoon tijd overheen gaan..?

links tuig | 06-02-09 | 21:44

God straft onmiddellijk:
http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2009/2/6/060209_uranium_dordrecht.html

Patrick Bateman | 06-02-09 | 21:44

Edit:
Holland is afgeleid van het Duitse woord Hölle, wat Hel betekend..
Dus dit land was vroeger zo onleefbaar dat alleen de losers en de vervolgden genoodzaakt waren om hier te gaan wonen... Zo bekeken is er weinig nieuws onder de zon..

links tuig | 06-02-09 | 21:43

Dus mijn Internet-Godin Lieke komt uit Dordrecht .. hmm .. mooi zo. Goed dat ik het weet. Dat brengt me alweer een stukje dichterbij Haar. Gods wegen zijn ondoorgrondelijk.

TFM | 06-02-09 | 21:42

AntiSoof | 06-02-09 | 21:39
Is het de bedoeling dat we de verschillen zoeken tussen deze en je eerdere post?
Ik gok op 8.

Vertel, ben ik warm?

Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 21:41

Holland afgeleid is van het Duitse woord Hölle, wat Hel betekend..
Dus dit land was vroeger zo onleefbaar dat alleen de losers en de vervolgden genoodzaakt waren om hier te gaan wonen... Zo bekeken is er weinig nieuws onder de zon..

links tuig | 06-02-09 | 21:40

Godgloeiende godverdomme!!!!!
Godvergeten kutggggggggristenen!!!
Zo... dat is er even uit, zeker na kennis te hebben genomen van de euthanasie die is tegengehouden in Italie.

flinkescheet | 06-02-09 | 21:40

O, die nederlandse taal toch, die is toch zo verraderlijk.
Excuses;
Parbleu, waar mijn nederig oog nu weer op valt. Het gepeupel laat zich weer eens gaan over haar wederwaardigheden. Ja ja, zij hebben met hun minuscule denkraam de mond vol van doe datgeen een ander niet dat u niet wilt dat bij uzelve geschiedt, ook al zou dat tot enige lichamelijk vertier kunnen leiden. Het plebs is verleidt, wat ik u brom. Maar wat doet een heer of dame van stand aan deze ridicule zaken? Neem par example het bestuur van deze stad. Doet zij iets, of laat men zich verleiden tot de instroom van zekere pecunia, die een en ander met zich mee brengt? Zucht.

AntiSoof | 06-02-09 | 21:39

Alsof een christen dat zelf niet weet :S.

de site heeft echt een proffesioneel design :P
wie heeft dat kunstwerk toch gemaakt :P!

flappah | 06-02-09 | 21:35

"Wilt u kans maken op het paradijs, ga hier dan niet heen, want op gemeenschap met een hoer staat de hel."

Waar de hel op staat is dat je andere mensen veroordeelt.

Harry Dillema | 06-02-09 | 21:35

-weggejorist-

Brynnar | 06-02-09 | 21:34

Dordt is alleen interessant in binnen de oude stadsmuren.

Daarbuiten slechts een zee van plebs...

Quadrifoglio | 06-02-09 | 21:34

-weggejorist-

Brynnar | 06-02-09 | 21:33

Dordrecht: Het Sodom van de Lage Landen?

Patrick Bateman | 06-02-09 | 21:33

Dordt: Wij zijn de gakste.

Geboren en getogen in de prachtwijk Wielwijk, net naast de zeehavenlaan.
In die tijd was wielwijk nog een volkswijk. Dat is nu op de zeehavenlaan na nog maar ten dele zo. veel exotische medelanders wonen er nu nog net als in krispijn.

Ik woon nog steeds met veel plezier in Dordt, de oudste stad van Holland.
Meer nog dan Giethoorn het Venetie van het Noorden.

Als je de bijbelse teksten even links laat liggen heb je een paar puike linkjes tot je beschikking.

Grootste trekpleister is toch wel Villa Weizigt, bekend onder de meer budgetkrachtigen onder u.

Dordt is een leuke stad, een eiland, grenst aan een prachtig natuurgebied, de Bieschbosch.
Zo tot zover mijn bijdrage over mijn Dordt.

El_Guapo | 06-02-09 | 21:31

Zou die site trouwens niet van Jenny Goeree zijn ofzeau? Eerst even kijken oft in Schapekopcity lukt, en dan de rest van het land bruut nemen in 's-hemelsnaam!

F. von Zeikhoven | 06-02-09 | 21:30

Parbleu, waar mijn nederig oog nu weer op valt. Het gepeupel laat zich weer eens gaan over haar wederwaardigheden. Ja ja, zij hebben met hun minuscule denkraam de mond vol van doe datgeen een ander niet dat u niet wilt dat bij uzelve geschiedt, ook al zou dat tot enige lichamelijk vertier kunnen lijden. Het plebs is verleidt, wat ik u brom. Maar wat doet een heer of dame van stand aan deze ridicule zaken? Neem par example het bestuur van deze stad. Doen zij iets, of laet men zich leiden tot de instroom van zekere pecunia, die een en ander met zich mee brengt? Zucht.

AntiSoof | 06-02-09 | 21:29

@ VanFrikschoten | 06-02-09 | 21:26
Da's dan weer erg grappig.

Mikey70 | 06-02-09 | 21:29

vander F | 06-02-09 | 21:27
Knap van je om precies het 69e comment te plaatsen...

Berserker Nr. 1 | 06-02-09 | 21:28

@Horror Skopie | 06-02-09 | 21:22 ,
een beetje kaas moet liggen om tot z'n volle aroma te komen.

vander F | 06-02-09 | 21:27

Je kan overigens niet zeggen dat die site een duidelijke navigatiestructuur heeft. Dat is wellicht te verklaren door de extreem religieuze achtergrond van de maker, hardcore gelovigen zijn wel vaker het spoor bijster...

JosVerbeek | 06-02-09 | 21:25

Werkelijk een uitstekend initiatief......
Grundrisz fuer dasz organisierungk von einem Pogrom.!Woefwaf..

grapjasz | 06-02-09 | 21:25

@Quadrifoglio | 06-02-09 | 21:15
Of was dat Papendrecht?

Quadrifoglio | 06-02-09 | 21:25

Het gaat de laatste tijd wel erg vaak over het geloof.
Zit er iets dwars bij GS of zit er iets anders achter.
Geloof me, ik snap het niet.
Ik geloof er ook niets van.
Geloof, het zeker weten dat je iets niet weet.

*neemt nog een borrel, he he *

Carpe@diem | 06-02-09 | 21:24

Leuk, aandacht voor deze geweldige stad. Jammer wel dat die site al erg oud is... Maar inderdaad, nieuws moet niet te snel gebracht worden natuurlijk...

Horror Skopie | 06-02-09 | 21:22

"Wilt u kans maken op het paradijs, ga hier dan niet heen, want op gemeenschap met een hoer staat de hel."
-
LOL.

Norman Bates | 06-02-09 | 21:22

@ superjan | 06-02-09 | 20:48
Die's hier op het Nationaallandschapseiland ook bekend hoor! Ook veel gehoord, bij scheepsongelukken op de Dordtse Kil of de Merwede: Al gaat de [vul maar in] nog zo snel, de tanker overvaart hem wel...

F. von Zeikhoven | 06-02-09 | 21:22

Idioten

Basje1738 | 06-02-09 | 21:22

-weggejorist-

B75sinds2007 | 06-02-09 | 21:21

*Dit momentje lachen met gelovigen werd u aangeboden door de Stijlloze Redactie*
Mijn hartelijke dank, Mutsaerts. Ik ga weer verder met 'drinken als een tempelier'.

Mangoost | 06-02-09 | 21:18

Wie heeft die dwazen eigenlijk op het internet gewezen?

die ene van daarzo | 06-02-09 | 21:17

mail cheauvinist pic | 06-02-09 | 21:08

Jij begrijpt er ook helemaal niks van.
1. Je mag niet gijzelen op zondag.
2. Als je niets doet, waar zou je (in hemelsnaam) dan een bloeding van krijgen?
3. Labour mag dus niet op zondag

azijnseikerT | 06-02-09 | 21:17

Fijn zo'n gids, weet je tenminste waar je weinig kans loopt om gristenen tegen te komen

Zlecker | 06-02-09 | 21:17

groete uit zwijndrecht
willem& | 06-02-09 | 21:08
Leuk wonen zeker, in het Spijkenisse van de Drechtsteden?

Quadrifoglio | 06-02-09 | 21:15

Draconian | 06-02-09 | 21:10
Nee, het is toch niet waar, he? Zat Mw. Ds. Boogaard hier dan achter, de Heere of de Duivel?

Vigil | 06-02-09 | 21:15

Staan de pedofiele pastoors waar je voor moet uitkijken ook aangegeven in het gidsje?

Merlot | 06-02-09 | 21:14

Soort van Gristelijke Duyvis keuring, zeg maar

Tobi | 06-02-09 | 21:14

"Zou u zichzelf niet op de website vermeld willen zien, bijvoorbeeld omdat u inmidddels bekeerd bent of u ten onrechte genoemd bent, dan verneem ik dat graag van u op:

info@dorde-recht.nl."
Er is dus nog hoop voor de stamtasjes van Flikkerbar Shaker! www.dorde-recht.nl/vriesestraat/156.ht...

Bos Hout | 06-02-09 | 21:14

@Harry-Nak | 06-02-09 | 21:00 ,
kom kom,
niet zo lichtvaardig over dit millennia oude metafysische vraagstuk,
de aanspraak van de Heer op zomaar 1 (één) hele dag van de week.

Daar valt natuurlijk wat voor te zeggen, als Hij de week ook geschapen zou hebben.

Dan lijkt het me een gevalletje copywright,
het probleem zit het 'm in de aanhangers van een aantal hardnekkige claimers.
Maar we gaan vooruit,
het waren ooit in totaal een 10.000 hebzuchtige claimerTs,
maar dat is mondiaal gezien grosso modo teruggebracht tot 1 à 2 subjecten,
waar de God van Abraham toch nog steeds het meest levendig (sic) Zijn zaak bepleit.

vander F | 06-02-09 | 21:13

-edit en dat is duivels..?-

Draconian | 06-02-09 | 21:10

VanFrikschoten | 06-02-09 | 21:01

Ja zo doen ze dat daar met afvalligen. Nog een geluk dat haar hoofd er nog op zit. Maar ze blijven wel lekker consequent: de naam van de vreemde god doorstrepen. Uitspreken mag niet, maar typen dus wel.

LoopseTeef | 06-02-09 | 21:09

@shithead 21.09,
Jij weet tenminste als 1 van de weinigen waar je over praat,ook Dordtenees(net als ik?)

dellastrada | 06-02-09 | 21:09

dom volk die dortenezen
groete uit zwijndrecht

willem& | 06-02-09 | 21:08

nou dat word lastig voor de refos dan zo'n beetje om de 100 meter zit wel iets dat ze moeten mijden.
Is trouwens een"het engie recht van de vrouw is het aanrecht"type gristen
Is stel voor de Atheistische bus juist in Dordrecht tte laten rijden en wel op die plekken laten staan die volgens deze site juist goed zijn
Als je je leven zo leeft en toch beweert gelukkig te zijn dan is een ding zeker, dan ben je simpel( en het bewijs dat de evolutie niet overal zijn werk heeft kunnen doen door inteelt)

Toudiyama | 06-02-09 | 21:08

Dus ik begrijp het goed:

- Stel je werkt in Dordrecht bij de politie, en er is iemand thuis gegijzeld. Op zondag. Eerst even vragen of een van de betrokkenen een gristen betreft en dan zeggen dat je maandag wel even komt kijken.

- Stel je werkt in Dordrecht in het ziekenhuis. Er komt iemand op zondag met een slagaderlijke bloeding de eerste hulp binnen gestrompeld. Eerst vragen of ie gristen is, en dan zeggen dat Jezus ook bloedde as een rund en na drie dagen weer leefde.

- Stel je bent huisarts en iemand belt op zondag dat de vliezen van zijn vrouw zijn gesprongen en ze al 10cm ontsluiting heeft. Eerst vragen of het een Jezus kindeke betreft en dan zeggen dat God er wel voor zorgt dat het pas op maandag komt.

mail cheauvinist pic | 06-02-09 | 21:08

Mw. Ds. Boogaard moet toch wel een bijzonder ggristelijk fenomeen zijn om dit klaar te kunnen spelen, zoals het daar vermeld staat:
Zij is echtgenote en moeder van twee kinderen. (www.dorde-recht.nl/sterrenburg/slangen...).

Vigil | 06-02-09 | 21:07

Heb me echt bescheurd, wat een grapjas...

Pauvre Con | 06-02-09 | 21:05

de beer van de meer | 06-02-09 | 20:59

Doe jij eens gauw je nick aanpassen doen. "de hyena van de arena" of zeau

LoopseTeef | 06-02-09 | 21:05

Ok, allemaal aanstaande zondag uitvogelen of ze ook een gastenboek of zoiets hebben... Ik moet nog [url=http://threewing.hyves.nl/album/25837251/Iedereen/QEA5bUo5/fotos/476694933/0/-RAX/]even[/url] bedenken wat ik ga posten...

threewing | 06-02-09 | 21:05

Zal die site op Zondag op offline gaan?

Honcho | 06-02-09 | 21:05

@VanFrikschoten | 06-02-09 | 21:01 ,

'(Ex.23:13) Ten aanzien van alles, wat ik u bevolen heb, zult gij op uw hoede zijn; de naam van andere goden zult gij niet noemen, hij zal uit uw mond niet gehoord worden.'

Prachtig proza.

vander F | 06-02-09 | 21:03

Zijn wij niet allen zondaars?

deoudererijperevrouw | 06-02-09 | 21:02

chhhhristenhonde..

arnoniempje | 06-02-09 | 21:02

Dordrecht, nog nooit geweest, en wens dat zo te houden. -Mutsaers, heb je straf van Fleish gekregen dat je op vrijdagavond in je eentje het redactielokaal van GS moet bevolken???-

brutus68 | 06-02-09 | 21:02

@Draconian | 06-02-09 | 20:58 ,
14 miljoen?
lijkt me wat overdreven, maar Weesie et al boert aardig,
ongetwijfeld.

vander F | 06-02-09 | 21:02

Hoax? Ik lach me rot, tis gewoon satire

Pavlova | 06-02-09 | 21:01

"hoe rotter het wordt hoe dichter bij dordt"

Veel schippers waren vanwege het stapelrecht verplicht om hun lading eerst in Dordrecht op de markt te brengen. Dat was het fameuze Stapelrecht waaraan Dordrecht in die eeuwen de macht te danken had en waardoor Dordt de meest invloedrijke stad van Holland was. Het Stapelrecht was dan wel goed voor de stad en de Dordtenaren, buitenstaanders hadden er behoorlijk de pest aan. Het kostte tijd en geld. Wie dus in de buurt van Dordrecht kwam, kon zeker rekenen op oponthoud en op een financiële aderlating

ShitHead | 06-02-09 | 21:01

-weggejorist-

Harry-Nak | 06-02-09 | 21:00

Eigenlijk de perfect gids! Dit kan niet, ga hier dus vooral (niet) heen!

Bacardioloog | 06-02-09 | 21:00

des te dicher bij dordt, des te rotter...
niet voor niets de meest gehaatte gemeente op heerlen na..
droevig gehucht

de beer van de meer | 06-02-09 | 20:59

De weblog GeenStijl is met 14 miljoen euro de meest waardevolle weblog van Nederland.

Gaat goed schijnbaar.

Draconian | 06-02-09 | 20:58

-weggejorist en opgerot-

Harry-Nak | 06-02-09 | 20:58

Hey, ik werk in de medische sector,
waarom mag dat ineens wel?
En ook nog met BLOOT enzeau?

Een beetje gelovige heeft mij toch niet nodig om de Zondag te overleven?
Op een dergelijk Sacrale dag dienen wij toch vooral Zijn Alomtegenwoordigheid te ervaren en nederig buigen voor Zijn Wil.

En ons niet laten bekoren door het Wereldse, zeker op deze geheiligde dag niet,
maar ons uitsluitend te openen voor Zijn genade,
in welke gedaante dit dan ook aan ons verschijnt.

Zoiets.

vander F | 06-02-09 | 20:57

tsss... christiansanity!

kippeNeukert | 06-02-09 | 20:56

"Ondersteuners van Bandeloosheid (hier kunt u wellicht uw eigen naam invullen?)" Ik denk dat ene god de controle over zijn schapen aan het verliezen is.

Jezus, bescherm mij tegen je volgelingen.

Sadist_Pig | 06-02-09 | 20:56

Satire tot in de details uitgevoerd.
Briljant!

Alex J | 06-02-09 | 20:55

leer eerst is een site maken juzes wat een kut site om te navigeren. en om iets te zoeken hellemaal focked up. Maarik mis volgens mij nog wat hoertjes beter je werk doen hup!

Annaal_Ridder | 06-02-09 | 20:54

Jezus had ook lang haar.

Opgepit | 06-02-09 | 20:53

Moehahahaha! Zeg dat het een grap is. Ik lig echt helemaal dubbel :-).
De lokale gristentalibankrijgsheer heeft in ieder geval goed zijn best gedaan. Mocht ik ooit nog de pech hebben in Dordt verzeild te raken, dan weet ik in ieder geval de plekken waar ik de plaatselijke extremisten niet tegen het lijf loop.
*adressenboekje bijwerken doet*

JosVerbeek | 06-02-09 | 20:52

Perfect boekje over Dordrecht. Gebruik hem anders om en je bent € 500 lichter en een SOA rijker. En een ervarig dus. En dat allemaal in de mooie Dord.

mauzzer80 | 06-02-09 | 20:49

Hoe dichter bij dort... ... hoe rotter t wordt. Oud brabants spreekwoord.

superjan | 06-02-09 | 20:48

Mikey70 | 06-02-09 | 20:46
Inderdaad! Wil je lekker uitslapen omdat je de hele zondag gezellig wil shoppen, word je je bed uit geluid door die godvergeten kerkklokken...

mail cheauvinist pic | 06-02-09 | 20:48

Een gids met alle plekken die god verboden heeft is wel handig. Hoef ik tenminste niet meer aan de meest ongure types te vragen waar de dichtsbijzijnde stripclub is

finale_plank | 06-02-09 | 20:47

Dordrecht?
Mag ik een teiltje?

Klisjeemannetje | 06-02-09 | 20:47

Wat ik dan weer mis in het lijstje van zondagrustverstoorders is de kerk met die pl**ris klokken 's-ochtends vroeg.

Mikey70 | 06-02-09 | 20:46

Waar in Dordt mag een heilige aan kindjes zitten?

mail cheauvinist pic | 06-02-09 | 20:45

Waar in Dordt mag je vloeken?

mail cheauvinist pic | 06-02-09 | 20:45

Prachtig :) Arme Lieke, ik vrees dat haar deur vanaf nu platgelopen zal worden.
Goeie reclame voor Dordrecht ook. Laat marketing maar aan de refo's over.

Dikr | 06-02-09 | 20:44

Waar ligt mn paspoort?

Drs.. Gelul | 06-02-09 | 20:44

In Dordrecht wonen toch alleen maar tokkies en hang-negers. Kansloze stad.

Prins Analia | 06-02-09 | 20:44

Hebben die lui nou niks beters te doen -_-'

laat ze zich druk maken om dat kaalkopje richardson...

vtukkert | 06-02-09 | 20:43

Whaha dat zal handig zijn alle plekken waar ik heen wil!!!\
Mr. news

Mr.News | 06-02-09 | 20:42

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen