Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Jan Marijnissen fout na de oorlog

Maar ik gebruik geen L'OrealZelden zo'n laf excuus gezien als het weerwoord van Jan Marijnissen naar aanleiding van het GeenStijl-topic, waarin droog werd gesignaleerd dat de banierdrager der SP in een Penthouse-interview wel erg kort door de bocht ging met zijn analogie tussen zelfmoordterroristen in het Midden-Oosten en voedselbonnendieven anno 1943. Nu ook de oude media wakker zijn geworden alsook de laatste nog in leven zijnde knokploeg-leden, haast Marijnissen zich op zijn wepplok om zijn woorden te verhernuanceren. Uiteraard was Jan zelf niet fout. Maar was het de schuld van 'kwaadwillenden in de media' die met zijn vergelijking aan de haal gingen. Tutter de tutter de tut. Marijnissen verduidelijkt zijn uitlating als volgt: "Nelson Mandela was voor velen een verzetsheld, voor het apartheidsregime was hij echter een levensgevaarlijke ‘terrorist’. De Duitse bezetter noemde de mensen in het verzet ook zo." Kan wel zijn, Jan. Maar daarom hoef jij het nog niet te doen. Het is dat Prins Bernhard dood is. Anders had Jantje op Soestdijk ook nog eens ongenadig met het rietje gekregen.

Reaguursels

Inloggen

Jan heeft gelijk. De geschiedenis wordt geschreven vanuit het standpunt van de overwinnaars. En dan is het geen terrorisme maar verzet.

Farouk | 25-07-06 | 16:59

Kudt, dubbelpost. Sorry!

Kbee | 25-07-06 | 14:57

Stelletje neocons en islamofoben!
Wan een non-nieuws en van een mug een olifant maken. Jan heeft gewoon gelijjk, waar onderdrukt wordt, onstaat verzet. Maar zoddra de vergelijking met WOII wordt gemaakt, schiet iedereen hier in zijn politieke correcte modus. Zielepootjes.

DeTankmeister | 25-07-06 | 14:02

Nu komt de AAP uit de mouw van Jan en zijn partij. Nederland moet maar accepteren dat er arabische terroristen hier verblijven. Immers het zijn ZIJN verzetshelden!!! De stalinist Jan is ook een terrorist. Als partijleden niet hun loon willen afdragen worden ze uitgespuugd en beschimpt. Mensen jullie zijn gewaarschuwd door de Hitleriaanse uitspraken van Jan en zijn SP!!!!

FuckU24all | 25-07-06 | 12:30

Jan weet het allemaal niet meer. Alzenheimer kan op elke leeftijd voorkomen. Jan is nogal in de war. Wil hij de NSB weer oprichten? Hoort zo iemand thuis in de politiek en daar ook nog zwaar voor worden betaald? NEEE DUSS.

De LPF heeft nog meer kwaliteit ook al is dat niet veel. Ik denk dat ik toch maar op de partij voor de dieren ga stemmen ook al is dat ook niet. Maar bij gebrek aan beter......

overheidopschonen | 25-07-06 | 11:32

@Ranzige Aardbei

1e post 10:42, laatste post 22:07, en dat met dit heerlijke weer, dude, da's een kansloos leven dat je leidt. Trouwens, nog 1 vraagje, als jij een Duitser was geweest in '40-'45, zou jij je dan als vrijwilliger opgeven voor de vernietegingskampen?

scrumpf | 25-07-06 | 09:43

@Scrumpf

1e post 10:42, laatste post 22:07, en dat met dit heerlijke weer, dude, da's een kansloos leven dat je leidt. Trouwens, nog 1 vraagje, als jij een Duitser was geweest in '40-'45, zou jij je dan als vrijwilliger opgeven voor de vernietegingskampen?

scrumpf | 25-07-06 | 09:41

Dankje @watiseraandehand, fijn om te horen!

quartz | 25-07-06 | 01:49

Nog eventjes over die burgerdoelen:

The Meron A-Ras area of southern Lebanon has been taken by IDF ground troops. The Hizbullah bunkers in, around and below the village have all been raided and the IDF has now stationed troops in the village. Security forces in the area report scores of Katyusha shells, missile storage areas and missile-launchers, which were concealed in the village’s mosque.

Tja, "the village’s mosque" met zijn uiterst devote en mystieke "Katyusha shells, missile storage areas and missile-launchers", dat is natuurlijk ook zo'n BURGERDOEL.

Kudddt BURGERDOELEN, hmmmmmm?

strategicoutlookinstitute.com/blog/?p=...

Behaard smaalkopje | 24-07-06 | 22:55

Onderbuik 24-07-06 @ 22:29
Je wordt binnenkort beroemd.
..
Ben gaandeweg wat aan het verzamelen voor een papertje. Flatert, onderbuik, OG en dergelijke hebben me aardig op weg geholpen. Veldwerk zeg maar.
AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 19:16

Karel kwakbol | 24-07-06 | 22:33

Baron von Proxy 24-07-06 @ 17:01
Onder welke nick zou Jan hier commenten?

Ik denk Aerdenhoudse Aerdbei

Onderbuik | 24-07-06 | 22:29

overeenkomsten van nazi's, communisten en moslims

ze willen allemaal een autoritaire staat, dus geen wonder dat je communisten ineens pro islam zijn, en zelfs nazi's pro islam worden, ze willen een autoritaire staat en zo te zien maakt het niet uit welke, zolang het er maar eentje is.

ze zijn ook alle drie hetzelfde

Winter | 24-07-06 | 22:20

@AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 21:03 "er worden bijna alleen civiele doelen gebombardeerd"

Israël wil (en terecht) Hizbollah's raketbeschietingen stoppen. Dus beschieten ze raketstellingen.
Als Hizbollah dat niet wil is er een heel simpel middel daartoe: raketbeschietingen stoppen. Israël zal zirekt ingaan op een staakt-het-vuren.
Maar dat heeft Hizbollah liever niet, een staakt-het-vuren.
Als Hizbollah niet wil dat er civiele doelen worden geraakt moeten ze ophouden die tot target te maken.
Als Hizbollah niet wil dat er bruggen worden geraakt dan moeten ze die twee ontvoerde militairen teruggeven. Als de Libanese regering niet wil dat er bruggen worden geraakt dan moeten ze niet proberen namens Hizbollah honderd gevangen Hizbollah-terroristen in ruil daarvoor op te eisen, dat maakt ze namelijk tot handlangers aan de ontvoering.
Als de Libanese regering haar bevolking wil sparen dan moeten ze ervoor zorgen dat Hizbollah hun land uitgetrapt wordt.

Wat betreft Hizbollah, dat is een instrument van Achmanhadjewat, en dus hoop ik dat heel Hizbollah letterlijk wordt uitgeroeid. Weet je waarom?

O.a. hierom:

23 July 2006
EXCLUSIVE: HANGED FROM A CRANE AGED 16
EXCLUSIVE JUSTICE IRAN STYLE: SICK GIRL EXECUTED BY JUDGE SHE DEFIED Her crime? She had sex with an unmarried man
By Susie Boniface

IT WAS exactly 6am and the start of another blisteringly hot summer day when 16-year-old Atefeh Rajabi was dragged from her prison cell and taken to be executed.

Every step of the way the troubled teenager plagued by mental problems shouted "repentance, repentance" as the militiamen marched her to the town's Railway Square.

The Iranian judge who had sentenced Atefeh to death was left unmoved as he personally put the noose around her neck and signalled to the crane driver.

Kicking and screaming, Atefeh was left dangling for 45 minutes from the arm of the crane as the crowd sobbed and - under their breath - damned the mullahs.

Atefeh's crime? Offending public morality. She was found guilty of "acts incompatible with chastity" by having sex with an unmarried man, even though friends say Atefeh was in such a fragile mental state that she wasn't in a position to say no.

En lees maar verder: www.sundaymirror.co.uk/news/tm_objecti...

Als religie an sich al een mentale afwijking is, dan is de islam een kwaadaardige psychopathie. Ik hoop dat er ooit een manier gevonden zal worden om dergelijke mullah's massaal te verzengen en zwart te blakeren. Het schijnt overigens dat bovenstaande schoft ook persoonlijk nog dit meisje om zijn smerige stok heeft gehangen en haar nu heeft opgeknoopt om haar de mond te snoeren.

Niemand heeft een excuus nodig om de planeet van dergelijk ongedierte te bevrijden, maat.

Behaard smaalkopje | 24-07-06 | 22:10

AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 21:46
Censuur, doet me denken aan de SP weblogjes van Marijnisse, Meulenbelt en ook aan diverse Volkskrantweblogjes.
sptransparant.blogsome.com/

Karel kwakbol | 24-07-06 | 22:08

@WR

Nou ja man. Je bent gewoon een terroristenvriend. Jeemigdepeemig. Tabee......

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 22:07

Ik ben ook boos en walg. Van het gedraag van de islamitische terroristen. Laf oorlog van achter de ruggen van vrouwen en kinderen voeren. Provoceren en dan zielig doen.
BTW het is het onderschrift van de foto. Ik kan op de bommen zelf geen boodschappen ontdekken.

Weisse rose | 24-07-06 | 22:01

@WR

Ik herhaal het effe voor jou, want je komt weer met een rare vergoelijking:

Dear Lebanese/Palestinian/Arab/Muslim/Christians - Kids,

Die with love.

Yours,
Israeli Kids"

De granaten worden gestúúrd naar kinderen. Libanese, Palestijnse, Arabische, moslim en Christelijke kinderen. Ik kan je gedrag hooguit verklaren door vast te stellen dat je hun levens kennelijk niets waard vind, anders zou je toch net als mij boosheid en walging hierbij moeten voelen.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 21:49

Hee GS, doe hier eens iets mee:

Hoge mate van censuur onder pers in Israël
24 juli 2006
Een grote hoeveelheid van de berichtgeving die uit Israël komt, wordt eerst gecensureerd door het Israëlische leger, zo geeft het hoofd van de betreffende afdeling zelf toe. Van journalisten wordt verwacht dat ze zichzelf al censureren en geen verboden onderwerpen doorgeven.

Bij twijfel wordt het bericht nagekeken door een censor, die het eventueel met wijzigingen teruggeeft. Onderwerping aan de censuur is een voorwaarde om als persbureau te mogen werken in Israël.

Sima Vaknin, kolonel van het Israëlische leger (IDF) geeft zelf toe "uitzonderlijk machtig" te zijn. De censorster kan een televisiestation het zwijgen opleggen, informatiestromen blokkeren en journalisten in de gevangenis laten gooien. "Ik kan bijvoorbeeld een order uitgeven dat er geen persmateriaal meer gepubliceerd mag worden. Ik kan een uitgever of televisiestation sluiten. Ik kan bijna alles", aldus Vaknin.

Israël is ervan overtuigd dat het kleine land dat bijna altijd in conflict is met buurlanden moet kunnen beheersen wat er door de pers naar buiten wordt gebracht. Staatsveiligheid is hierbij van het grootste belang. Critici zeggen dat het gehanteerde beleid niet in een democratie thuishoort.

Volgens Israël is het uiteindelijke doel van de censuur het voorkomen van raketaanvallen door Hezbollah. De terreurorganisatie zou door het gebruiken van de media hun raketten beter kunnen richten.

Bron: The Washington Post (via FOK!)

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 21:46

Aambei,
Dat is in de veronderstelling en hoop dat de granaten stellingen van de hessbollah raken. En geen burgerdoelen. Daar hebben veel israelische sokldaten het erg moeilijk mee. Er zijn zelfs al een aantal beroemde Israelisce piloten die de afgelopen jaren geweigerd hebben om bepaalde vluchten uit te voeren.
Omat het onvermijdelijk was dat ze burgers zouden raken omdat Hessbollah en Hamas zich verschuilen tussen burgers.

Weisse rose | 24-07-06 | 21:45

Dit is wat er werd geschreven:

"Dear Lebanese/Palestinian/Arab/Muslim/Christians - Kids,

Die with love.

Yours,
Israeli Kids"

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 21:43

Een terrorist dood uit overtuiging en met pelzier.

@Weisse rose 24-07-06 @ 21:32

Dan heb ik voor jou een foto van kinderen van zionisten die granaten met een boodschap beschrijven voor de burgers waar ze voor bedoeld zijn:

www.mpacuk.org/content/view/2356/34/

Dat voldoet ruimschoots aan jouw omschrijving doden met overtuiging en plezier.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 21:42

@aambei
De israelische soldaten waaronder, druzen, Kopten, bedeienen, Bahai en christenen. Zien het conflict als een noodzaak. Ze zouden liever thuhis bij moeder, de vrouw zitten.
Hezbollah en Hamas leden sterven met vreugde voor hun zaak ik denk dat hier ook nog een groot verschil in zit. Een terrorist dood uit overtuiging en met pelzier.

Weisse rose | 24-07-06 | 21:32

Jan heeft toch wel het een en ander geleerd van Fortuijn, gewoon af en toe een ongeuanceerde uitspraak doen en je blijft in het nieuws. Tip voor Prittstift: Als je de SP van een zetelwinst af wil houden, gewoon volledig negeren en niet bij elke kreet onzin van Jan er bovenop springen.

scrutinizer | 24-07-06 | 21:25

Daarvan uitgaande kan de conclusie alleen zijn dat zich zowel in het ene als in het andere kamp terroristen bevinden.

@Behaard smaalkopje 24-07-06 @ 20:42

Kijk we zijn waar we moeten wezen. Dat is ook mijn stelling. Ik ben het overigens helemaal niet eens met je constatering dat het Israelische terroristenleger haar best doet burgers niet te raken: er worden bijna alleen civiele doelen gebombardeerd: flatgebouwen, bruggen, ziekenhuizen, scholen, mediastations etcetc. Dat is natuurlijk wel het riedeltje van Israel en de goedpraters als er burgerslachtoffers worden gemeld. Er zijn nu zo'n 380 doden aan burgerkant gevallen in Libanon en zo'n 38 in Israel. Die verhouding zegt eigenlijk al genoeg dat ze dat niet doen. Naast natuurlijk de grotere bomkracht die ze hebben. In elk geval, kijk maar verder:

dissidentvoice.org/July06/Ash18.htm

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 21:03

@AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 19:59

Maak je nou maar geen zorgen over mij: Rustig bij de feiten blijven i.p.v. lukraak met licht wanhopige termen als "muggeziften", "gedefinieer op de mm", "in de nanometers priegelen", "het overzicht kwijtraken" om je heen te schieten terwijl van al die zaken duidelijk geen sprake is houdt mij al heel wat langer in leven dan jou (2 x zo lang, schat ik ongeveer).

Moet ik erkennen "dat het aan flarden schieten van babies je reinste terrorisme is"?
Laten we even bij de feiten blijven: Ik zou liever erkennen dat het aan flarden schieten van babies je reinste terrorisme kan zijn.
Namelijk als dat met bewuste opzet zo gedaan wordt.
Of als het risico dat zoiets vreselijks hoogstwaarschijnlijk gebeurt bewust wordt genomen.
Maar weer niet als de schutter zich van geen babies bewust is. Dan is het een afschuwelijk ongeluk.
Mee eens?

Daarvan uitgaande kan de conclusie alleen zijn dat zich zowel in het ene als in het andere kamp terroristen bevinden.
Waarbij mag worden aangetekend dat voorzover mij bekend het IDF nooit militaire installaties onder de burgerbevolking inricht, terwijl dat gegeven Hizbollah er nooit (ook niet voordat deze editie van de oorlog uitbrak) van heeft weerhouden dagelijks tientallen tot honderden raketten en granaten op diezelfde burgerbevolking af te vuren. Integendeel, Hizbollah vindt het doden van burgers (zoals dus ook het aan flarden schieten van babies) een legitieme aktie. Dat, en het gijzelen van de Libanese bevolking, maakt hen tot terroristen pur sang. Terwijl het IDF ook niet van terrorisme kan worden vrijgepleit, maar er wel voortdurend veel aan doet om die valstrik te vermijden.

Behaard smaalkopje | 24-07-06 | 20:42

Hier komt de ware aard van deze maoïst boven, gevaarlijk mannetje.

Aussie | 24-07-06 | 20:31

v Maerlant 24-07-06 @ 20:24
Doen we, ben benieuwd.

Karel kwakbol | 24-07-06 | 20:27

Karel kwakbol 24-07-06 @ 20:21

Als we wat meer on-topic zijn zet ik alle argumenten -tenminste, degene die ik kan bedenken- wel eens op een rijtje. De kans is groot dat je De Geus dan als een onverbeterlijke optimist beschouwt.

v Maerlant | 24-07-06 | 20:24

Jan M. en Harry van B. zijn gewoon de gorgelende buikspreekpoppen van de zwarte weduwe Gretta Bedier de Prairie-Nieuwenhuizen-Duisenberg, wonende aan de Diepenbrockstraat 5, 1077VX Amsterdam en te bereiken onder Tel: 020 6648388

nl.wikipedia.org/wiki/Gretta_Duisenber...

Norman N. Warden | 24-07-06 | 20:24

Moet zijn: Ik moet er niet aan denken.

Karel kwakbol | 24-07-06 | 20:22

v Maerlant 24-07-06 @ 20:13
Ik heb ook zo mijn twijfels of het zal lukken. De Geus verwacht 2 miljoen kanslozen in 2020. Ik moet ik niet denken.

Karel kwakbol | 24-07-06 | 20:21

@ Karel

Ik zie dat je wat gevoelig reageert. Ik zal wat voorzichtiger met je omgaan voortaan.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 20:14

Karel kwakbol 24-07-06 @ 20:09

Theoretisch heb je gelijk, en is educatie een middel tot volksverheffing, zeker als het voorbereidt op een willens nillens geglobailseerde hypercompetitieve omgeving waarin het verschil zoniet enkel, dan toch voornamelijk kan gemaakt worden met (hoog-)gespecialiseerde kennis. En wat gaat daar de motor voor zijn? De zwarte scholen? De islamscholen? Wie weet madrassa's straksas? *zucht¨* Ik zie het niet zitten Karel.

v Maerlant | 24-07-06 | 20:13

v Maerlant 24-07-06 @ 20:07
Dat klopt en daar zullen we mee moeten leven. Dus heel goed opleiden die moslims.

Karel kwakbol | 24-07-06 | 20:09

AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 20:03
Ik constateer dat je van taktiek veranderd bent. Nu je geen inhoudelijk verweer hebt op argumenten ga je het dus gewoon op de persoon spelen.

Karel kwakbol | 24-07-06 | 20:07

Karel kwakbol 24-07-06 @ 19:40

Op te merken valt dat het er binnen 20 jaar, als de huidige trends zich doorzetten, véél meer zullen zijn dan 2 miljoen.

v Maerlant | 24-07-06 | 20:07

@Karel kwakbol 24-07-06 @ 20:00

De kwak tast inmiddels je geheugen aan, kerel, dat had je al een keer gezegd.

Maar het is gewoon leuk en je vraagt er een beetje om met zo'n nick. Ik bedoel: je bent er toch niet mee geboren....(schrik)...... toch.... als dat zo is dan excuseer ik me. Maar het zal niet. Dus: wees een kerel en draag je nick ook met opgeheven hoofd.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 20:03

AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 19:55
Kwakkieinzijnbol, die kende ik al.
Wist je niet dat naamgrapjes altijd worden gemaakt door simpelen van geest.

Karel kwakbol | 24-07-06 | 20:00

@Behaard smaalkopje 24-07-06 @ 19:53

Relax man ..... je moet nog heel wat jaartjes mee. Je zit zo te muggeziften met je gedefinieer op de mm. Dan moet je toch ook wel erkennen dat het aan flarden schieten van babies je reinste terrorisme is. Zo moeilijk kan dat dan toch niet meer zijn. Of zit je zo in de nanometers te priegelen dat je het overzicht kwijt begint te raken. Relax effe .... dan komt het terug, deo volente.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 19:59

@Karel kwakkieinzijnbol 24-07-06 @ 19:40

Karel kerel, ga eerst alle kwakkie uit je bol halen, dan praten we verder. Hier om je werkje te bespoedigen:

healthjournal.upmc.com/0405/EndonasalS...

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 19:55

@AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 19:16 "En wat betreft de feiten: ik neem aan dat je effe tegen jezelf aan het praten was."

Nou nee, ik moest je even op het bestaan van feiten wijzen omdat jij zei:

"Behaard smaalkopje, Yep. Dat is zo'n zionist."

Dat is geen feit namelijk.
Het is meer een bewijs van tunnelvisie, mogelijk veroorzaakt door een hoge dosis ideologie.
Feiten echter zijn betrouwbaarder. Oordeel zelf:

Jouw definitie van geen zionist (inverteren dus voor wel een zionist):

"Zolang je het bestaansrecht van Palestijnen erkent, je distantieert van Israelisch bloeddorstig terrorisme, niet gelijk begint te schreeuwen en hysterisch doen (zoals Flatert), tot oorlogen tussen moslims en de rest gaat stoken en vingervlug met beschuldigingen van antisemitisme komt."

Dit is helemaal geen definitie, maar een verzameling interpretaties gelardeerd met waardeoordelen. En nog een instabiele verzameling ook, want: "wie weet komen er nog wat kenmerken bij". Instabiele verzamelingen interpretaties horen niet thuis in politieke discussies, meer in de psychiatrie wellicht.

Mijn definitie van zionist: "Een volgeling van de idealen van Theodor Herzl als verwoord in 1897 te Basel."
Die definitie is de enig juiste en daarom niet voor verandering vatbaar (stabiel).

En waaruit zou nu gebleken mogen zijn dat ik een zionist ben?
Helemaal nergens uit.
En omdat ik geen affiniteit heb met de idealen van Theodor Herzl zou dat ook erg merkwaardig zijn geweest.

Daarom zeg ik (tegen jou dus): Blijf bij de feiten.

Behaard smaalkopje | 24-07-06 | 19:53

AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 19:16

Zet dit dan ook ff in dat papertje:
..
We hebben rond de 1 miljoen moslims hier in NL. Dat worden er vlgs de CBS in 10-20 jaar 2 miljoen. Als je wil dat onze economie in elkaar dondert dan moet je ze vooral uitzetten. Wij geven veel meer steun aan Israel dan aan die Marokkaanse bijstandstrekkerts. In elk geval: zij zijn de jeugd en zij zijn onze toekomst. Tenminste als je wil dat straks in het verzorgingshuis je reet nog schoongemaakt wil hebben. Zionisten daarentegen zijn stuk voor stuk oud en vergrijsd.
AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 15:26
..
Er zijn te weinig joden in Nederland, dus moeten de moslims die kudt klusjes, zoals het schoonmaken van jouw anus, maar voor hun rekening gaan nemen. Waarmee je aangeeft dat jouw motieven enkel en alleen worden ingegeven door egoïsme en een superioriteitsgevoel tov van joden en moslims.

..
..
Zie je papertje wel op volkskrantblog denk ik.

Karel kwakbol | 24-07-06 | 19:40

@Behaard smalkopje

Iedereen zionist noemen..? Nee hoor. Zolang je het bestaansrecht van Palestijnen erkent, je distantieert van Israelisch bloeddorstig terrorisme, niet gelijk begint te schreeuwen en hysterisch doen (zoals Flatert), tot oorlogen tussen moslims en de rest gaat stoken en vingervlug met beschuldigingen van antisemitisme komt is er helemaal niets aan de hand. Maar wie weet komen er nog wat kenmerken bij dus dit is het voorlopig even. Ben gaandeweg wat aan het verzamelen voor een papertje. Flatert, onderbuik, OG en dergelijke hebben me aardig op weg geholpen. Veldwerk zeg maar.

En wat betreft de feiten: ik neem aan dat je effe tegen jezelf aan het praten was.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 19:16

Zeg Marijnissen, kom eens hier... Op je knieen! Op je knieen zeg ik je!! Weet jij wat jij bent Marijnissen? Nee? Jij bent gewoon een enorme lul! Dat is wat jij bent Marijnissen, een lul!

stuyterkuycken | 24-07-06 | 19:15

@Karel kwakbol 24-07-06 @ 18:36

Roze droom van de Volkerenbond in 1937:

"There was a time when Arab statesmen were willing to concede little Palestine to the Jews, provided that the rest of Arab Asia were free. That condition was not fulfilled then, but it is on the eve of fulfilment now. In less than three years' time all the wide Arab area outside Palestine between the Mediterranean and the Indian Ocean will be independent, and, if Partition is adopted, the greater part of Palestine will be independent too."

Voor enig realisme moet je niet bij de UN of haar voorganger zijn.
Compact documentje overigens, thx voor de webschakel.

@AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 18:37

Zwart? Wit? En meer kleuren zijn er niet?
Beter lezen, hoor.
Het verschil tussen jou en mij is dat voor jou feiten pas meetellen als ze binnen je ideologie passen, terwijl ik van de realiteit uit ga:

Feiten en ideologie zijn 2 verschillende grootheden.
Dat is de realiteit.

En een bijbehorende realiteit is dat het ondergeschikt maken van feiten aan ideologie binnen de kortste keren leidt tot vormen van fascisme.
Rechts fascisme.
Links fascisme.
Religieus fascisme.
Welke vorm dan ook maar............

Daarom: redeneer vanuit de feiten, en laat die bepalen of je ideologie wel spoort.
Je bent nu namelijk al zover heen dat je iedereen zionist noemt die het met jouw ideologie niet eens is. Dat is even belachelijk als een krokodil voor kat schelden omdat hij niet "woefwoef" zegt.
Voordat het nog erger met je wordt: Probeer even bij de feiten te blijven.

Behaard smaalkopje | 24-07-06 | 19:08

Iemand zei het al lang geleden, maar begin het nu echt te geloven.
Pritt is Pamela Hemelrijk, die schrijft ook zo dom....

MAXIMO | 24-07-06 | 18:53

Palestijnen". Ze bestaan niet.
Behaard smaalkopje 24-07-06 @ 17:49

Yep. Dat is zo'n zionist. 10 tegen 1 dat hij het terrorisme van Israel goedkeurt.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 18:37

@Lof der Zotheid 24-07-06 @ 16:04 "Het gaat niet erom of hezbollah terroristen of vrijheidsstrijders zijn."

Maar daar gaat het nu precies wèl om.
Vrijheidsstrijders, zoals ook het verzet gedurende WO II, strijden vóór het volk, èn met de instemming van het volk waarvoor ze strijden.
Maar de meerderheid van de Libanezen zegt: "We worden gegijzeld door Hizbollah. We willen in vrede leven, maar zij dringen onze wijken, onze huizen binnen, en zorgen ervoor dat wij in hun oorlog worden betrokken."
Hizbollah strijdt niet vóór de Libanezen, Hizbollah terroriseert de Libanezen, aldus een meerderheid van de Libanezen.

En het doel van de Hizbollah-terreur wordt bepaald in Teheran en Damascus, niet in Beirut, vergeet dat niet.

Denk over dat doel hoe je wilt. Maar zeg niet dat het niet uit zou maken "of hezbollah terroristen of vrijheidsstrijders zijn", want daar denkt het Libanese volk, dat door Hizbollah wordt geterroriseerd, in meerderheid anders over.

@Kofi Verkeerd 24-07-06 @ 15:58 "de vergelijking van Jan Marijnissen is zo gek nog niet, en is zeker niet respectloos voor het verzet van WO-II."

Je zit verkeerd, kofi. Zolang Hizbollah hun raketinstallaties botweg in Libanese burgerhuizen opstelt zijn het terroristen, en zolang Hizbollah terreur bedrijft is het respectloos voor het verzet van WO-II om met Hizbollah vergeleken te worden. De grote rode leider behoort een sprong voorwaarts te maken en zijn excuses aan te bieden.

@o.g. 24-07-06 @ 16:11
Dat zijn idd de geschiedkundige feiten op een rij (reden ook waarom er i.p.v. tegenargumenten nu opeens generalisaties en schelderijtjes loskwamen). Vooral het bestuderen van de migratiestromen vanaf de Balfour-declaration tot ca. 1938 toont de ongenaakbare waarheid aangaande het fenomeen "Palestijnen". Ze bestaan niet. De oorspronkelijke bewoners na de val van de sultan zou je misschien Trans-Jordaniërs kunnen noemen, en hun aantal is op dat moment zeer gering en staat in geen enkele verhouding tot de gigantische aanwas tot eind jaren dertig. Die is het gevolg van massale moslim-migratie vanuit het Midden-Oosten en Noord-Afrika naar het mandaatsgebied, en naar de reden daarvoor hoeft men niet te raden, evenmin als naar de aktiviteiten van de zogeheten "Moslim Broederschap" vanaf de jaren twintig.

Behaard smaalkopje | 24-07-06 | 17:49

Hier een paar ezelbruggetjes om Zionisten snel te herkennen:

1. Praten het terrorisme van Israel goed
2. Stoken moslims op tegen niet-moslims
3. Worden gauw hysterisch en schreeuwerig
4. Ze grijpen graag en vingervlug naar de beschuldiging van anti-semiet
5. Ontkennen het bestaan van het Palestijnse volk of Palestina

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 17:48

@ bottehond,

ik heb respect voor je lenigheid. Het is waarlijk een prestatie zoals jij je in U-bochten weet te wringen.

En dat je met twee maten meet kan ook niemand verbazen. Israel krijgt 'every inch' maar zo snel het om hun tegenstanders gaat neuk je op de milimeter. (wederom een proeve van je athletisch vermogen)

Faaz71 | 24-07-06 | 17:40

o.g. 24-07-06 @ 16:11
Nederlanders bestaan ook niet. Er bestaan alleen maar Friezen.
En sinds wanneer schrijft Trouw in het Engels?

Antira | 24-07-06 | 17:23

achja gaaaaaaaaaaaaap

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 17:23

AerdenhoutseAerdbei == CrazyFool

pink indian | 24-07-06 | 17:20

Interessante link:

informationclearinghouse.info/article1...

Zojuist op het journaal. Knappe blanke Canadese met een Libanese echtgenoot aan haar zijde: "Israel heeft ons huis kapotgeschoten. Er is niets over om voor te blijven hier. We keren terug naar Canada". Nou een keer raden met wat voor gemoed zij terugkeert naar haar blanke familieleden, dat is nog weinig pro-Israelisch. Ik zeg je: het einde van Israel's terrorisme en van haar fascistische zionisme is nabij.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 17:18

@OG

ik heb het al eens vaker tegen een zionist gezegd. Hoe hysterischer je reageert hoe raker en scherper ik kennelijk de boodschap overbreng. Bedankt voor je feedback.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 17:03

@sterretje 24-07-06 @ 16:55

Je ziet zeker ook sterretjes. We hebben een probleem hier in NL met moslimterroristen en hun aanhangers, maar ik vertrouw erop dat de AIVD dit aan het aanpakken is. Wat we nog onvoldoende onderkennen is het feit dat er zoveel zionisten zijn die het terrorisme van Israel goedpraten en die aan het stoken zijn tussen een miljoen moslims en 15 miljoen niet-moslims in NL. Ook dat moeten we aanpakken willen we een vreedzaam NL houden. Terreur mag nooit goedgepraat worden door niemand en voor niets. Ik geloof dat zionisten dat ook steeds meer aan het merken zijn, daarom worden Israels acties ook zoveel wanhopiger. Mooi voor ons want dan is het allemaal wat eenvoudiger uit te leggen. Zionisten moeten gewoon hun biezen pakken, of je staat achter ons landsbelang.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 17:01

Onder welke nick zou Jan hier commenten?

Baron von Proxy | 24-07-06 | 17:01

Faaz71 24-07-06 @ 15:53

JIj- bakken zijn uit de tijd. En voor honden gelden ruimere gedragsregels dan voor pseudo- historici en islam- apologisten.

bottehond | 24-07-06 | 16:58

@AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 16:50
"In Iran wonen er een heleboel en ik zie ze niet met botenladingen vol vluchten naar Israel, terwijl het 'om de hoek is', dus die hebben het daar best.
Waar haal je het in allah's naam vandaan!
Die paar Jeauden in Iran die er zitten die hebben het niet zo best, ze zouden heel graag weg willen maar mogen het land niet uit, een soort gijzelaars dus.
Ik zei zo pas al dat ik je sneu vond, ik vind je nu een enorme stumperd die in z'n eigen waanwereld leeft. Kom eens achter die PC vandaan (je hebt erg druk gehad vandaag!) koop een vliegticket naar het M.O, is helemaal niet duur, en ga daar een wat veldwerk verrichten.

o.g. | 24-07-06 | 16:56

AAmbei, jij en je soortgenoten hebben in ons land nog niets opgeleverd,jullie hebben bijna uitsluitend van de uitkeringen gebruik gemaakt, dat jullie onze economie moeten redden is een gotspe(jiddisch), dat hebben jullie wel bewezen, een goede zaak zou het zijn om Israeliers hier te laten komen en lieden zoals jullie waar we natuurlijk niet buiten kunnen,maar we willen het toch graag proberen, te laten vertrekken naar de landen waar jullie zo graag naar toe willen, immers nederlanders zijn toch maar minder als varkens en honden, en wij hebben ons dan van de goede kant laten zien, ik wens jullie veel succes met de theedoeken en boerka's! en eem Jantje en zijn kliek ook ff mee, daar zal je hem erg blij mee maken.

sterretje | 24-07-06 | 16:55

Ehhhhh, maar jij wilt de Joden toch juist uit het M-O hebben?

@Warrior4freedom 24-07-06 @ 16:42

Neenee dat is niet zo. Zionisten gaan inderdaad meteen met antisemitisme schermen, maar dat is niet het geval. Je hebt het stuk niet goed gelezen van Neturei Karta. Er zijn een heleboel Joden die geen zionist zijn. Er zijn een heleboel zionisten die geen Jood zijn. Er mogen zeker Joden in het MO wonen. In Iran wonen er een heleboel en ik zie ze niet met botenladingen vol vluchten naar Israel, terwijl het 'om de hoek is', dus die hebben het daar best. Wat ik graag zie verdwijnen is Israel. Al vind ik niet dat we daar zelf iets actiefs mee moeten. Dat zal als vanzelf gebeuren als wij onze handen ervan af moeten trekken. Als je erachter komt dat een vriend van je in het echt een seriemoordenaar is dan zeg je ook tabee. Dat is wat we met Israel en haar zionisme moeten doen. Beter nu voor het te laat is.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 16:50

Waarom bekeert niet iedereen zich gewoon tot de Scientology?

Xixulon Gralgrathor | 24-07-06 | 16:47

AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 16:24, ik begrijp echt niet wat jij hier doet, kan jij niet naar palestina verkassen? in congo vallen per dag 1200 doden, in 3 dagen tijd zijn dat er meer dan tijdens de hele intifada, sudan 400.000 mensen uiitgemoord, als je het al allemaal echt meent ga je dan ook eens daar druk over maken, israel is wat dat betreft echt een lievertje

pink indian | 24-07-06 | 16:43

@AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 16:32

Je bent een sneu geval; ik praat helemaal niks goed, zionisten willen helemaal niet stoken tussen moslims en de rest, zionisten willen gewoon met rust gelaten worden.
En dit conflict duurt nog een paar dagen en dan wordt het wel weer rustig. Wat er nu gebeurd is de taal van het M.O. en dat gaat daar net even anders dan in andere delen van de wereld, degen die er het hardste slaat heeft het meeste aanzien en respect (inderdaad primitief maar wel de realiteit).
Iran is de aanstichter van dit conflict. Om de aandacht van hun atoomprogramma af te leiden trekken ze Israel in de oorlog met Hezblabla en Libanon en hopen natuurlijk ook dat Syrie zich er in gaat mengen.
Iran heeft belang bij onrust in de regio.

o.g. | 24-07-06 | 16:43

AerdenhoutseAerdbei @ 16:37

" Maar je hebt gelijk, ze horen in Israel te leven"

Ehhhhh, maar jij wilt de Joden toch juist uit het M-O hebben?

Warrior4freedom | 24-07-06 | 16:42

@Aerdenhouse Aerdbei Blijkbaar vind niet iedereen het een goed verhaal, jij wel natuurlijk want god heeft gelijk, het staat geschreven! JM prebeert onze maatschappij helemaal niet vreedzaam te houden, hij wil de maatschappij hebben zoals JM hem had geschapen! Lees eens rustig terug, je doet net of israel de grote duivel is die al het kwaad op aarde veroorzaakt. Kan echt nog wel wat landen en groeperingen bedenken die ook niet helemaal lekker zijn hoor, jij hebt daar blijkbaar wat meer moeite mee. Heeft god uh jan toevallig ergens geschreven dat het zo is ? Ben het helaas met wat andere mensen eens hier, jij bent blijkbaar een type mensch van de gevaarlijkste orde.

OpenDeur | 24-07-06 | 16:42

@Karel kwakbol 24-07-06 @ 16:34

Als je A zegt dan moet je ook B zeggen: dus elk terrorisme veroordelen, ook Israelisch terrorisme. Dat is waar Jan aandacht voor vraagt. Long overdue, zeg ik.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 16:38

Als de winter zo'n zionist zou zijn zou hij toch in Israel wonen leven en werken

@Weisse rose

Jij moet nog veel leren: de ergste zionisten leven buiten Israel. In de VS overigens meer dan in NL. Maar je hebt gelijk, ze horen in Israel te leven.
Dat ze dat niet doen komt omdat we niet willen zien dat zij voortdurend Israelisch terrorisme aanhangen en goedpraten. Wijzelf geven hun de ruimte. Ruimte die we absoluut niet aan moslimradicalen geven. Snappie. Ies metenmet2maten. Om boos van te worden Maakt heleboel moslims erg boos. Niet goed voor ons op de (middel)lange termijn. Hebben we niets aan. Is ook niet eerlijk. Israelisch terrorisme is verkeerd, zionisme is verkeer. Keihard aanpakken die boel.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 16:37

AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 16:32
Inderdaag een goed verhaal van Jan, vooral deze passage:
..
Hier houdt de historische parallel dan ook meteen op. Noch de SP noch ikzelf hebben ooit sympathie kunnen opbrengen voor de methodes van Hamas, Hezbollah en anderen voor wie een mensenleven blijkbaar weinig voorstelt. Wij hebben aanslagen die tot doel hebben zoveel mogelijk menselijk leed te veroorzaken altijd ondubbelzinnig veroordeeld.

Karel kwakbol | 24-07-06 | 16:34

@OG

typisch SP. Kan. Jan Marijnissen komt gewoon met een goed verhaal, laten we het topic niet vergeten. Jij komt met goedpraterij van Israelisch terrorisme. JM probeert onze maatschappij vreedzaam te houden. Zionisten proberen slechts te stoken tussen moslims en de rest. Dat zie je ook door Israel. Eerst smeken om een oorlog in Irak, nu smeken ze om een oorlog in Iran, straks staat de hele wereld in lichterlaaie door hun oorlogszucht. Verschrikkelijk gewoon.

www.globalresearch.ca/articles/CHO505A...

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 16:32

AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 16:20
"Hij veegt zijn kont aan ons eigenbelang hier in NL"
En over wat voor eigenbelang hebben we het dan?
Toch niet angst voor die paar boze pubers uit 020-west die terroristje spelen mag ik hopen.

o.g. | 24-07-06 | 16:29

Als de winter zo'n zionist zou zijn zou hij toch in Israel wonen leven en werken

Weisse rose | 24-07-06 | 16:27

@AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 16:20

Je hebt helemaal gelijk.
Je reacties zijn zoooo voorspelbaar, typischs des SP's. Wat niet welgevallig is wordt de grond in getrapt, want links-denkenden zijn moreel superieur en hebben de wijsheid in pacht. Mensen zoals jij die zijn pas gevaarlijk.
Kom nou toch eens met een goed verhaal en niet alleen maar opgewonden praatjes.

o.g. | 24-07-06 | 16:25

Wat is een zionist dan?

@WR

Hierzo een klinkklare uitleg door onze Joodse medemens:

www.nkusa.org/AboutUs/Zionism/judaism_...

Leon de Winter is een hele grote zionist. Hij veegt zijn kont aan ons eigenbelang hier in NL en gaat echt alleen maar voor Israels belang. Ik begrijp ook niet wat hij hier nog in NL doet, laat hem naar Israel verkassen!

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 16:24

@FAAZ
1 Het is de PA palestijnse authoriteit.
2 Hezbollah en Hamas zijn organisaties die criminele activiteiten beoefenen zoals: wapen smokkel ge;dwiswassen, drugssmokkel, mensensmokkel, afpersing, ontvoering, diefstal afpersing
3 effen een linkje aub

Weisse rose | 24-07-06 | 16:22

o.g. 24-07-06 @ 16:11

Typische vieze zionistenleugens. Gewoon het bestaan van Palestijnen ontkennen dan zijn er geen problemen ook. Doet me denken aan Ataturk die ongenadig hard de Koerden aanpakte en ook ontkende dat die bestaan, dat waren namelijk bergturken volgens hem.

Dit is de manier waarop het Israelische terrorisme voortdurend wordt goedgepraat en ik kan me heel erg goed verplaatsen in de woede van een Palestijn wiens 1 jarig zoontje aan flarden is geschoten door een Amerikaanse tank, een Israelische generaal en dankzij onze exportsubsidies voor Israel. Ze zijn minstens even erg als Mohammed B als die een leger zou hebben.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 16:20

AAMBEI
Wat bedoel jij?
Zionisten het land uit? Wat is een zionist dan? Is een jood per defenitie een zionist? De Winter is voor zover ik weet geen zionist.
Kun je me dat an even uitleggen.
Wat betreft mijn IMG ik word toch al voor rascist uitgemaakt. Door een of andere discriminerende linkse rakkert.

Weisse rose | 24-07-06 | 16:17

@ Weisse Rose,

1. De palestijnen willen geen staat? Het moet echt niet veel dommer worden. Wat betreft die regering, ik ben bang dat je er nogal wat werk voor je aan de winkel is. De VN erkent die regering namelijk wel, net als Europa en zelfs de VS. ie laatste wil geen banden met die regering onderhouden maar het bestaan van Palestijns Gebied met bijbehorende regering doet men nog net wel. IK zou zeggen, stap in je scootmobiel en ga ze uitleggen dat ze ongelijk hebben.

2. Als de aanval de beste verdediging is, doen Hezbollah en Hamas dus precies het juiste. De oorlog tegen Libanon was al een jaar in de maak, of lees je geen kranten, en Hamas is volkomen gerechtigd zich tegen de bezetting te verdedigen. Op de aanval dus.

3. Sorry, het overgrote deel van deze ontvoerden is uit huis gehaald, uit hun auto gesleurd of op gewoon van straat meegenomen in Palestijns en Libanees gebied. Aangezien beide bezettingen volstrekt illegaal waren/zijn kan er dus geen enkele sprake zijn van rechtmatigheid. Het zijn volgens elke wet, behalve de Israelische die ook het opsluiten van kinderen vanaf twaalf en marteling goedkeurt, misdaden.

Faaz71 | 24-07-06 | 16:17

@Karel kwakbol 24-07-06 @ 16:08
ha ha
@AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 16:06
ik heb Fahrenheid9/11 ook gezien.
En het conflict in het MO kent zijn oorsprong allang voordat de VS zelfs maar is ontdekt

Juan Zaque | 24-07-06 | 16:16

@ Aerdenhoutse Aerdbei Heb je iets tegen zwakbegaafde dan ? En de voorlichting die jij denkt te hebben klopt ook echt alleen maar als je zorgt dat je hem van links blijft belichten hoor, probeer ook eens wat andere propaganda, wie weet ziet het er onder een andere lamp plots heel anders uit.

OpenDeur | 24-07-06 | 16:13

Lof der Zotheid 24-07-06 @ 16:04
Even goed lezen het ging om gewapende burgers in de Nederlandse rechtstaat zal het jou niet gauw overkomen dat je je per ongeluk in een oorlogsgebied verzeild zult raken.
Vanuit de rede gesproken LDZH zeer wijs wie zal de spiraal doorbreken. Israel heeft verschillende malen handreikingen gedaan zich onthouden van wraakacties, heeft zich recentelijk teruggetrokken uit de GAZA strook. En je ziet wat er gebeurt is. De moslims ziojn mo dom dan je denkt. Ik vrees dus het ergste.
Het wachten is op de verschijning van Iran op het strijdtoneel.

Weisse rose | 24-07-06 | 16:13

@Kofi Verkeerd 24-07-06 @ 15:58
Er worden helemaal geen Palestijnse gebieden bezet.
Ik heb dit al eens eerder gepost, maar goed dat heeft kofi waarschijnlijk niet gelezen, bij deze nog een keer:

Er heeft nooit een Palestijnse volk als zodanig bestaan. Indien wel, kan iemand mij dan vertellen welke staatsvorm de Palestijnen hadden voor dat de Joden hun land ‘inpikten’? Was het een Kalifaat? Een koning of keizerrijk? Of een republiek? En welke muntsoort hadden ze? En welke taal spraken en spreken ze? Palestijns? Palestijnen zijn niet te onderscheiden van Syriërs, Jordaniërs (ook een uitvinding), Libanezen, Egyptenaren, Irakezen, enz. Daar kwamen ze dus vandaan. Zelfs de grote verzetsstrijder Yasser Arafat is niet in z'n vaderland maar in Egypte geboren.

Rond het begin van de jaartelling hebben de Romeinse bezetters om de Joden te beledigen het land Palestina genoemd naar hun Bijbelse vijand de Filistijnen. Meer dan 2000 jaar heeft het land dat nu Israël heet bekend gestaan als Judea en Samaria. Het land werd in 638 door moslims veroverd die er vervolgens in 1099 door de kruisvaarders weer uitgeknikkerd werden. Van 1517 tot 1917 werd het door de Turken bezet. Daarna viel het onder Engels mandaat. In 1948 riepen de Joden de staat Israël uit.

Volgens Turks Ottomaanse cijfers uit 1882 woonden er in het nu omstreden gebied 181.000 Arabieren cq moslims. (Dat zijn minder inwoners dan de stad Groningen.) Rond de 2e helft 19e eeuw merkten mensen als Mark Twain, Alphonse de Lamartine, de Britse consul en andere prominenten van die tijd het desolate karakter van het land op. Buiten steden als Jeruzalem kwam je werkelijke geen kop tegen. In 1922 was het aantal 'Palestijnen' omhoog geschoten tot maar liefst 650.000! Een toename van de bevolking van maar liefst 450% in 40 jaar! In 1938 waren het er al meer dan een miljoen Palestijnen: Een toename van 800% in maar 56 jaar!
Op 31 Maart 1977 stond in Trouw een interview met PLO-man Zahir Muhsein. Hij zei er toen het volgende:
Quote:
“The Palestinian people does not exist. The creation of a Palestinian state is only a means for continuing our struggle against the state of Israel for our Arab unity. In reality today there is no difference between Jordanians, Palestinians, Syrians and Lebanese. Only for political and tactical reasons do we speak today about the existence of a Palestinian people, since Arab national interests demand that we posit the existence of a distinct "Palestinian people" to oppose Zionism. For tactical reasons, Jordan, which is a sovereign state with defined borders, cannot raise claims to Haifa and Jaffa, while as a Palestinian, I can undoubtedly demand Haifa, Jaffa, Beer-Sheva and Jerusalem. However, the moment we reclaim our right to all of Palestine, we will not wait even a minute to unite Palestine and Jordan”. -

Zou een PLO-leider het niet het best weten?

Ondanks dat de Arabieren nu 21 soevereine staten bezitten (er is geen enkel volk dat hierbij in de buurt komt) met een landmassa 800 maal groter als Israël is dat blijkbaar nog niet genoeg. Ze zullen en moeten het nietige Israël beslist hebben.

Kortom het hele huilverhaal van de zgn Palestijnen is één grote leugen, en dat heeft niets met zionisme te maken maar is gewoon gebaseerd op geschiedkundige feiten.

o.g. | 24-07-06 | 16:11

wat bedoel je WR?

al die engerds die je noemt pakken we al hard aan. Hun aanhangers ook. Alleen voor Israel en hun zionisten zijn we poeslief. Ik heb je al uitgelegd waarom dit is en waarom het verkeerd is. Ga je aub voorlichten want je begint een wat zwakbegaafde indruk achter te laten. Niet goed voor je IMG.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 16:08

Juan Zaque 24-07-06 @ 15:55
Al antwoord gehad?

Karel kwakbol | 24-07-06 | 16:08

@AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 15:59

Vergeet je dan niet alle moslims? Al Qaida
vergeet je niet alle socialisten? Lichtende Pad, Maoisten in Nepal en India?
Vergeet je niet alle katholieken? IRA
Vergeet je niet alle protestanten? UDF
Vergeet je niet alle Columbianen? FARC
Vergeet je niet alle Duitsers? NDP
Vergeet je niet alle Russen?
Vergeet je niet alle blanke hollanders? Stormfront

Weisse rose | 24-07-06 | 16:06

@JuanZaque:

Linkje voor je:

www.vialls.com/wecontrolamerica/WarCri...

Zie je hoelang wij al via de VS het Israelische terrorisme steunen. Geen wonder dat honderden miljoenen moslims onderhand witheet worden. Voordat alle landen in de islamitische wereld overstappen naar een extremistische overheid a la Taliban is het beter dat we nu ten halve keren wat betreft zionisten dan dat we ten hel dwalen. We kunnen het ons niet permitteren voor het ene terrorisme onze ogen te sluiten en haar aanhangers te blijven steunen en andermans strijd voor een bestaan te blijven saboteren onder het mom van terrorismebestrijding. Het is 5 voor 12 wat dat betreft.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 16:06

@Weisse rose 24-07-06 @ 15:59
Even vanuit de bevolking dáár geredeneerd: een oorlog die Amerika eenzijdig opgelegd heeft. Als den Duitschers hier opnieuw binnenvallen, kan het mij ook overkomen dat ik onwetend in een oorlogszone bivakkeer. Het enige wat ik wil aangeven is dat aloude adagium actie=reactie nog altijd opgaat. Niet alleen voor massa, maar ook voor menselijk handelen. Daarom doen de meeste discussies hier er ook totaal niet toe. Het gaat niet erom of hezbollah terroristen of vrijheidsstrijders zijn. Het gaat er niet om of Israel oorlogsmisdaden of terreur begaat. Het gaat er niet om of je alleen als staat gelegaliseerd kunt oorlogsvoeren. Het gaat erom wie die spiraal van actie = reactie kan en wil doorbreken. Degene die dat doet zal de belangrijkste bijdrage aan vrede in het MO doen. Maar zolang iedereen (net als in dit topic) vasthoud aan de discussie wie er gelijk heeft en daarin steeds verder verhard, zal vrede oneindig ver weg blijven. Net als de uitkomst van de discussie trouwens...

Lof der Zotheid | 24-07-06 | 16:04

@Warrior4freedom 24-07-06 @ 15:37

Mee eens, weg saneren dat gespuis wat niks brengt en alleen maar duku kost. Alleen moslims met een diploma en de wil om te werken mogen blijven. We gaan in NL toch naar een kennismaatschappij, de handjes in de industrie hebben we echt niet meer nodig, voor het vuile werk halen we gewoon een bataljon Polen o.i.d; die werken hard en zeuren niet.
Wat een flauwekul zeg dat wie die derde generatie muzzelmannen nodig zouden hebben voor onze economie, dat volk kan niks, wil niks en loopt alleen maar te jammeren.

o.g. | 24-07-06 | 16:03

AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 15:59
En als ze niet willen gaan, dan sturen we de geheime pliesie eropaf, sluiten we ze op, martelen we ze een beetje en schieten we ze neer of blazen we ze op. Want zo gaat dat in landen die zo ongenuanceerd en intolerant zijn.

Xixulon Gralgrathor | 24-07-06 | 16:03

@ Faaz71 en AerdenhoutseAerdbei Ik bedoel dus dat ik het smerig vind dat er mensen zijn die dode kindjes en oorlog misbruiken voor politiek, jullie bedoel ik dus, net als jantje, beetje over de lijken van kinderen politiek doen. Net als bv Bush trouwens, kan het ook erg goed. Jan en Bush zijn dus eigenlijk twee handen op 1 buik. De SP doet niets anders dan overal proberen macht te slurpen, het liefst door veel met modder te gooien en naar andere te wijzen, net als jullie inderdaad. SP=Religie=Megalomaan=Smerig

OpenDeur | 24-07-06 | 16:03

Lof der Zotheid @ 15:55

"Waarom mag Amerika mensen zonder rechten gijzelen?"
OMDAT ze dus geen rechten meer hebben, Duhhhh

Warrior4freedom | 24-07-06 | 16:02

Met andere woorden, de vergelijking van Jan Marijnissen is zo gek nog niet, en is zeker niet respectloos voor het verzet van WO-II.

@Kofi Verkeerd 24-07-06 @ 15:58

Jouw koffie smaakt niet slecht.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 16:01

@AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 15:57
daar heb ik dan vast overheen gelezen, misschien was het niet duidelijk genoeg voor mij. *Knip*plak*

Juan Zaque | 24-07-06 | 15:59

Lof der Zotheid 24-07-06 @ 15:55
Ik kan voor een deel met je mee gaan. Maar als je omidentificeerbare gewapende burgers tegen komt in een oorlogsgebied mag een strijdende partij er van uit dat het spionnen zijn. Volgens de geneefse conventie mgen die ter plekke geexecuteerd worden.

Weisse rose | 24-07-06 | 15:59

Het is gewoon simpel. We moeten hier in NL al het terrorisme afwijzen en alle aanhangers van terrorisme het land uitschoppen. Dus én Mohammed B weg én Leon de Winter weg. Geen zionisme = geen terrorisme.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 15:59

Het probleem in deze hele discussie is dat er een blinde vlek is voor de misdaden van Israël. De Palestijnse gebieden worden bezet en de Palestijnen wordt het leven onmogelijk gemaakt.
Het is vooral respectloos voor de Palestijnen om hun verzet kortweg als terrorisme af te doen. Helaas, het verzet daar is in handen van radicalo's zonder geweten, maar de Israëlische bezetting is minstens zo gewetenloos.
Met andere woorden, de vergelijking van Jan Marijnissen is zo gek nog niet, en is zeker niet respectloos voor het verzet van WO-II.

Kofi Verkeerd | 24-07-06 | 15:58

@JuanZaque:

al gebeurt, goed zoeken.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 15:57

Faaz71 24-07-06 @ 15:53
Naast een dorp is geen probleem. En een luchtalarm kost een paar tientjes.
Wanneer begin jij eens met zelf nadenken ipv kritiekloos nalullen van linkse onzin.

Warrior4freedom | 24-07-06 | 15:56

@Faaz71 24-07-06 @ 15:44
En om puntje 3. nog maar iets aan te scherpen. Guantanemo Bay. Waarom mag Amerika mensen zonder rechten gijzelen? Waarom worden acties van de bevolking wél veroordeeld. Oorzaak en gevolg enzo... (voor alle duidelijkheid: er heeft nog geen enkel fatsoenlijk proces plaatsgevonden en één van de belangrijkste Amerikaanse uitdrukkingen is nog altijd: innocent until proven guilty!). Als je als staat rechteloos handelt, lok je rechteloze tegenreacties uit. Toetsing van je handelen toont de verlichtheid van je samenleving aan. Alleen al in dat kader was de vervolging van Eric O. terecht.

Lof der Zotheid | 24-07-06 | 15:55

@AerdenhoutseAerdbei
ik zit eigenlijk nog steeds te wachten, en waarschijnlijk nog wel een aantal reaguurders met mij op de stellingen van Faaz over moslim geweld in veel gebieden/landen/plaatsen waar heel Israël niets mee te maken heeft. Komt dat ook nog? (vraagt mijn baas hoor, hij wordt er nl niet goed van dat ik hier de heledag zit te F5-en, maar goed, tis maar een vvd stemmer...)

Juan Zaque | 24-07-06 | 15:55

AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 15:44
Mind you: ik geloof zonder meer dat er bij Israelische acties onder de burgerbevolking doden zijn gevallen (Wat mij betreft is elke dode er één teveel, ongeacht leeftijd, afkomst en nationaliteit, maar dat terzijde). Ik weet ook dat De islamitische wereld er niet boven staat de leeftijd van de gesneuvelden door 3 te delen, en het aantal gesneuvelden met 3 te vermenigvuldigen. En dit is nog maar een deel van de propaganda waarmee men in die regio de buitenstaanders van zijn gelijk probeert te overtuigen.

Hier in Europa zijn we zo'n 60 jaar geleden begonnen met het opzettelijk bombarderen van burgerdoelen, ja, zelfs het industrialiseren van menselijke slachting. Ik denk niet dat we de methodes van Hezbollah en Israel in de discussie kunnen betrekken als het gaat om wie "gelijk heeft."

Xixulon Gralgrathor | 24-07-06 | 15:54

@faaz
BTW Nee ik neem het niet op voor de rebellen in darfur ik refereerde aan de janja weed (moslims)
1 De regering is geen regering dat kan alleen maar van een staat zijn de palestijnen willen geen staat stichten dus kan er ook geen sprake zijn van een regering wel van een bestuur.
2 Aanval is de beste verdeiging en aangezien israel aangevallen wordt vanuit Libanon lijkt mij de actie van Israel niet meer dan logisch.
3Betreffende criminelen zijn op israelisch grondgebied gearresteerd of tijden de betting van gebieden door Israel wat rechtswege weer mogelijk is.
4 geen antwoord nodig ik begrijp jij blijkbar niet zal wel aan je IQ liggen.
5 Omdat het criminelen zijn die Israelische steden bestoken waartegen de Libanese regering niet kan / wil optreden.

Weisse rose | 24-07-06 | 15:54

AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 15:49
Ik begrijp dus dat jouw keuze puur is ingegeven door egoisme, er zijn te weinig joden in nederland dus moeten de moslis die kudt klusjes maar gaan doen.
..
N.B.
Kwakkieinzijnbol, die kende ik al. Oevrigens naamgrapjes worden meestal gemaakt door simpelen van geest.l

Karel kwakbol | 24-07-06 | 15:53

AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 15:44

Voor wie moet ik oppassen dan? Voor die kansarme marokschandknapen. Ik woon gelukkig niet in een zwarte kudtwijk.
Of bang zijn voor groenlinks. De jaren '70 zijn nu echt bijna voorbij.
Let goed op 22-11
Jij voert een achterhoede gevecht.
Het vrije westen heeft gewonnen van de Nationaal socialisten, de communisten de fascisten en de socialisten. De moslims zijn daarbij vergeleken een makkie (er van uitgaande dat WIJ Iran op tijd klein krijgen).

Warrior4freedom | 24-07-06 | 15:53

@ bottehond,

De Korsakov zit diep deze zomer.

Vandaar even een geheugensteuntje:
"... intimiderende kwalificaties zijn misplaatst , beledigend, dom en werken niet meer. Als je het inhoudelijk niet eens kunt worden getuigt het van wijsheid om dit soort ranzigheid voor je te houden."

@ Warrior4freedom,

Ik ben het met je eens. Kinderen gebruik je niet als schild. Dat is laf.
Ik neem dan ook aan dat je het met me eens bent dat het plaatsen van militaire bases naast Arabische dorpen in Noord-Israel, dorpen die integenstelling tot hun Joodse buurgemeenten, niet zijn voorzien van een luchtalarm, met als doel een aanval van Hezbollah op die bases te voorkomen, te misselijkmakend voor woorden is...

Net zo misselijk als het verschuilen van wapens in woonwijken.

Faaz71 | 24-07-06 | 15:53

onze nieuwe medelanders straks jouw reet gaan schoonmaken als je in het verzorgingshuis

@Kwakkieinzijnbol

doen ze nu al veaurtraeffelaek met mijn omoe, dus ja. Gaat jouw omoe/opoe/pae/mae/jezelf ook overkomen. Wen er maar vast aan.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 15:49

AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 15:26
En jij denkt echt dat onze nieuwe medelanders straks jouw reet gaan schoonmaken als je in het verzorgingshuis zit?

Karel kwakbol | 24-07-06 | 15:46

Xixulon Gralgrathor @ 15:44

Maar ze lijken zo op elkaar wb herseninhoud.

Warrior4freedom | 24-07-06 | 15:46

@ Weisse Doos,

1. Een regering gevormt door Hamas is een regering van Hamas. Dacht niet dat dat nou zo moeilijk was.

2. als je burgers beschermen iets anders is dan aanvbvallen, wat op het eerste geicht best logisch klinkt, wat doet Israel dan op het moment?

3. Ik snap best dat het makkelijker is om feiten die niet met je mening, I use the term loosley, stroken te negeren maa het zou toch best aardig zijn als je inging op de vraag. Waarom mag Israel wel hard optreden als hun soldaten ontvoerd worden maar mag Hezbollah niets doen om de honderden door Israel ontvoerde Palestijnen en Shi'ieten vrij te krijgen?

4. Leuk dat jij het begrijpt, ik zou zelfs zeggen vier het. Het lijkt me afgaande op je stukje, een tamelijk bijzondere gelegenheid, maar ik snap werkelijk niets van wat je bedoelt.

5. Als Hezbollah dan geen oorlog kan voeren warom valt Israel hen dan aan? Btw, als het monopolie van geweld bij de staat ligt, hoe komt het dan dat je het o opneemt voor de rebellen in Dafur? Of zouden er soms toch omstandigheden zijn waarin burgers gerechtigd zijn de wapens op te nemen? Ik hoop het maar want anders concludeer je nu dat het Nederlands verzet ook illegaal was. Want hoe eerzaam ook, een staat kun je het moeilijk noemen...

Faaz71 | 24-07-06 | 15:44

Echte mensen gebruiken geen kinderen om wapenopslagplaatsen te "verdedigen" . Moslims wel.

@Warrior4freedom 24-07-06 @ 15

Warriortje toch, terechtgekomen in een zionistisch moeras. Of ben je er zelf een. Wat dacht je van babies die in kraamklinieken aan stukken werden geblazen. Waren dat ook wapenopslagplaatsen. Dat is de manier waarop Israel voortdurend haar terrorisme goedpraat. Je moet een beetje oppassen. In NL wordt het steeds minder getolereerd dat je terrorisme goedpraat, ook die van Israel (al is dat relatief nieuw, dat wel).

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 15:44

Warrior4freedom 24-07-06 @ 15:41
Verwar militante Moslims niet met speelgoedsoldaatjes: speelgoedsoldaatjes werken op batterijen en maken doorgaans vrij weinig mensen dood.

Xixulon Gralgrathor | 24-07-06 | 15:44

@aambei 15:36
PLO, Hezbollah, Hamas, Abu Nidal schieten babies, gehandicapten en bejaarden aan flarden zijn dus terroristen. En hun aanhangers aanpakken. In NL moslims als de wiedeweerga uitzetten naar hun Arabie. Daar mogen ze met hun lievelingsterroristjes meedoen.
Wat l*l je nou?

Weisse rose | 24-07-06 | 15:43

@bottehond

Jodenhater?? Faaz?? Helemááál niet. Ben jij zo'n zionist die die kwalificatie te pas en te onpas rondstrooit en ondertussen moslims haat?

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 15:41

AerdenhoutseAerdbei @ 15:36
Echte mensen gebruiken geen kinderen om wapenopslagplaatsen te "verdedigen" . Moslims wel.

Warrior4freedom | 24-07-06 | 15:41

Vind het erg erg erg smerig dat over de lijken van kinderen vieze politiek word bedreven.

@OpenDeur 24-07-06 @ 15:36

Ik vind het erg erg erg smerig dat terroristisch Israel van kinderen lijken maakt. Of is dat een open deur..?

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 15:38

Faaz71 24-07-06 @ 15:16

Ik luister graag naar mensen, maar ze moeten dan wel blijk geven van inhoud. Ondanks je beleidsstukken gelijkende lappen tekst ben ik volstrekt niet onder de indruk tot nu toe. Try again maar eerst nadenken. Jodenhater.

bottehond | 24-07-06 | 15:38

AerdenhoutseAerdbei @ 15:26
Onzinnige linkse argumenten.
In de jaren 80 was HET linkse argument voor de Multicul de komst van meer restaurantjes Mwohahaha. Zeg maar een argument met een hoog Tara SingVarma gehalte.
Nu moeten we van het BOS journaal en Nova gespuis geloven dat de economie ten onder gaat als we al die werkloze, kansarme criminelen het land uitzetten. Echt Lachen.
We gaan Nederland juist veranderen in een 2e Zwitserland.
Moslims eruit betekent:
en meer Welvaart en minder criminaliteit en meer leefbaarheid.

Warrior4freedom | 24-07-06 | 15:37

staatgeenstaat... wateengeblaat. Israel schiet babies aan flarden, is dus een terroristenstaat, daar moeten we geen enkel begrip voor opbrengen ies faut signaal. Aanpakken die boel. En hun aanhangers aanpakken. In NL zionisten als de wiedeweerga uitzetten naar hun Israel. Daar mogen ze met hun lievelingsterroristenstaatje meedoen.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 15:36

@Faaz71 Ja maar ook in een oorlog hebben we regeltjes en wetten, en daar houden ze zich dan weer niet aan. "Het is een volk wettelijk toegstaan zich tegen een illegale bezetiing en/of invasie te verdedigen". Hezbollah is echter geen volk, nog land en word dus niet bezet, en er is geen invasie. De arme libanesen zijn nu de slachtoffers, maar die hadden zich wel tegen de bezetting van Hezbollah mogen verdedigen, die zitten illegal namelijk wat raketjes te plaatsen, tevens is ook ontvoering illegal in libanon. Kortom lul niet zo dom! Hezbollah zit harstikke fout, verdedig ze dan ook niet. Overgens ben ik ook van mening dat Libanon fout zit, die hadden allang om hulp kunnen vragen tegen hezbollah. Israel zit ook fout, maar zijn geen terroristen, hoogstens oorlogmisdadigers, en daar hebben we dan weer regels en wetten voor. Mooi he ? Vind het erg erg erg smerig dat over de lijken van kinderen vieze politiek word bedreven.

OpenDeur | 24-07-06 | 15:36

Faaz71 24-07-06 @ 15:16
Hezbollah is geen staat maar een politieke parij / private instelling. Die kan nooit oorlog voeren dat is namelijk weggelegd voor staten die het monopolie op geweld hebben.

Weisse rose | 24-07-06 | 15:29

@Fez71 24-07-06 @ 15:16
2 De regering van Hamas bestaat niet hamas is geen staat! Maar zit in de Palestijnse authoriteit. en zou dus de palestijnen moeten beschermen en niet Israel aanvallen.
3 Hezbollah ontvoert 2 soldaten mij best moeten ze niet gaan huile als Israel reageert.
4 MAW jij discrimineert ok ik begrijp 'm.

Weisse rose | 24-07-06 | 15:27

@Warrior4freedom 24-07-06 @ 15:21

Ieslastig warriortje. We hebben rond de 1 miljoen moslims hier in NL. Dat worden er vlgs de CBS in 10-20 jaar 2 miljoen. Als je wil dat onze economie in elkaar dondert dan moet je ze vooral uitzetten. Wij geven veel meer steun aan Israel dan aan die Marokkaanse bijstandstrekkerts. In elk geval: zij zijn de jeugd en zij zijn onze toekomst. Tenminste als je wil dat straks in het verzorgingshuis je reet nog schoongemaakt wil hebben. Zionisten daarentegen zijn stuk voor stuk oud en vergrijsd. We bezuinigen een boel aan pensioenuitkeringen als we ze zover krijgen de terreur van Israel een handje te gaan helpen want dat willen ze zo graag. Mogen ze van mij daarheen. Wel eerst paspoort inleveren, enkeltje dus.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 15:26

AerdenhoutseAerdbei @ 15:14
jij vergeet de meest voor de hand liggende oplossing. Het verwijderen van alle moslims uit de westerse samenleving.
Is goed voor ons (pagina te klein voor alle voordelen).
Is goed voor moslims (want ze hoeven zich niet meer te ergeren aan onze schandelijke levensstijl).
Win Win... Zie... Tis nog modern ook.

Warrior4freedom | 24-07-06 | 15:21

@Faaz71 24-07-06 15:16

Faazrulez! Kort, krachtig, niets tegen in te brengen.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 15:19

Weisse rose @ 15:12

Waarschijnlijk was jongeman Faaz nog niet verder gekomen dan les 1 in het linkse discussie boek. Daarin staat al sinds de jaren '70 dat je bij gebrek aan argumenten je tegenstander een rascist moet noemen.
Heeft heel lang zijn dienst bewezen ..... komt wat sleet in echter .... godzijdank.

Warrior4freedom | 24-07-06 | 15:17

@ bottehond,

Helaas, mijn pigmentstelsel doet niet aan bruin. Dieprood, verder kom ik niet.
Verder bepaal ik zelf wel wat ik schrijf. Trouwens, honden moeten gewoon luisteren als de Faaz spreekt.

@ Weisse Rose,

1. Duitsland heeft Nederland de oorlog nooit verklaard. Men viel gewoon binnen.

2. Ik hoor steeds van Israelische kant dat het de taak van een regering is om haar burgers te beschermen. Waarom zou dat dan niet voor de regering van Hamas gelden?

3. Hezbollah nam twee soldaten krijgsgevangen om deze te ruilen tegen honderden Shi'ieten en Palestijnen die door het IDF zonder vorm van proces zijn opgepakt, lees ontvoerd, en nu al jarenlang orden vastgehouden. Waarom Israel wel tot maatregelen over gaan om haar soldaten terug te krijgen en zou Hezbollah dat niet mogen?

4. als je mijn hele stukje had gelezen, had je je antwoord gehad.

@ OpenDeur,

Het is een volk wettelijk toegstaan zich tegen een illegale bezetiing en/of invasie te verdedigen. Wat de Palestijnen en nu Hezbollah doet is dus gewoon legitiem. Dat geldt echter niet voor de bezetiing van Palestijns gebied of de oorlogsmisdaden die Israel nu in Libanon pleegt.

Faaz71 | 24-07-06 | 15:16

Een zionist is veruit te verkiezen boven de volgelingen van de pedofiele profeet (moge hij rotten in de hel)
@Warrior4freedom 24-07-06 @ 15:06

Nou warriortje, verlies je doel niet uit het oog hoor. Die freedom bereik je niet door zionistische terroristen alle ruimte te geven. Integendeel. Het is onze grootste fout momenteel en dé oorzaak waarom er geen oplossing komt. Er bestaat ook iets als voortschrijdend inzicht. Zo is het bij mij ook gegaan. Ik geef je dus ook de tijd die je zelf ervoor nodig hebt. SUCCES.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 15:14

@Faaz71 24-07-06 @ 15:01
Nu heb ik nog steeds geen antwoord op jou opmerking dat ik rascistisch zou zijn.
Rascisme gaat uit van het de superioriteit van het ene ras ten opzichte van het andere ras. Nou kan ik me niet herinneren dat ik een ras minderwaardig heb genoemd. Nog het Mediterane ras, nog het Semitische ras, noch het Aziatische ras. Ik spreek slechts over de islam als ideologie en niet over rassen. de chinese moslims zijn aziaten weet je wel geel met spleetogen net als de moslims in Indonesie, de Moslims in Nigeria zijn Negers. Ras staat los van ideologie! Ik vind het jammer dat ik dit moet uitleggen.

Weisse rose | 24-07-06 | 15:12

De palestijnen hebben geen staat, dat is hun eigen keuze. @Weisse rose 24-07-06 @ 15 Nou ja wat een bullshit. Ik durf te wedden dat onder een Israelische bommenregen jij nog geen scheet durft te laten, hoe kunnen de Palestijnen dan een staat opbouwen. Man... je geeft het slachtoffer de schuld van alles. Hoe diep jij in de zionist shit zit, niet te geloven. Maar: ga nou eens naar die site van die vredelievende Joden Neturei Karta en probeer eens over hun zeer vrome geloofspunten heen te kijken. Dat zal echt je redding betekenen, want je zit zo vastgeroest in zionistische kromme redenering, ik trek dat gewoon niet meer recht. Dat moet je zelf doen.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 15:11

AerdenhoutseAerdbei @ 14:58

"Mijn winst is dat we hier in NL in de nabije toekomst geen maatschappelijke spanningen gaan ontstaan tussen ons en miljoenen moslims alleen om een paar duizend zionisten/terroristen te plezieren".

Gelukkig heeft de grote meerderheid van de Nederlanders liever joden om zich heen dan die achterlijke aanhangers van een valse woestijngod.
Een zionist is veruit te verkiezen boven de volgelingen van de pedofiele profeet (moge hij rotten in de hel)
Dussssss

Warrior4freedom | 24-07-06 | 15:06

@aambei
De palestijnen hebben, net zoals de Joden, de kans gehad om een eigen staat te stichten, in 1948. Dat hebben ze niet gedaan op aanraden van hun Arabische broeders.
Waren betreffende parlementariers geen veroordeelde criminelen die moorden op hun geweten hadden.
Volgens Machiavelli is alles wat je doet om de integriteit van je staat te waarborgen niet amoreel. De palestijnen hebben geen staat, dat is hun eigen keuze. En die van hun "democratisch" gekozen leiders.
Libanon is een staat waar een van de groeperingen in het parlement de vernietiging van een buurstaat nastreeft. Kom eens met steekhoudende argumenten en niet socialistische propaganda kreten.

Weisse rose | 24-07-06 | 15:02

@AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 14:58
nou, wat dat betreft hebben we al voorbeelden genoeg gehoord van diverse reguurders waar de utopie "geen maatschappelijke spanningen gaan ontstaan" behoorlijk door werd onderuit gehaald. Daar kan geen zionist tegenop lijkt mij

Juan Zaque | 24-07-06 | 15:01

AerdenhoutseAerdbei @ 14:53
Welke democratisch gekozen parlementariers heeft Israel gevangen gezet?
En dat al jaren geleden? Welke vrije verkiezingen heb ik gemist? Die in Egypte, in Iran?.
Vertel.

Warrior4freedom | 24-07-06 | 15:01

@ Weisse Rose,

- Indonesie, is een halve democratie, moslim aanvallen op Sulawesi tegen Christenen gewoon omdat ze Christenen zijn.

Indonesië is een zich herstellende voormalige dictatuur, toen gesteund door de VS, waar op het hoogste niveau machtsspelletjes worden gespeeld waarbij verschillende bevolkingsgroepen gebruikt worden ten behoeve van 'hogere'belangen. Daarnaast zijn er verschillende verzetsbewegingen, van verschillende achtergrond, onstaan ten tijde van het onderdrukkende bewind in Jakarta dat met steun van de VS aan de macht kwam en lang bleef. Geen wonder dat men in sommige contreien geen fan van het Westen is.

- India, is een volledig functioneerde democratie op westers niveau. Oud zeer de moslim eer is gekwetst.

India is een redelijk functionerende democratie waarin in kleine delen van het land radicale Moslims het aan de stok hebben met minstens net zo radicale en bloedlustige Hindoes. Dat laatste was je blijkbaar even vergeten.

- Darfoer, de moslim regering stimuleert het geweld van moslims tegen christenen, de moslim eer is gekwetst.

In Sudan woedt al decennia lang een burgeroorlog waarbij de Zuidelijke rebellen altijd gesteund zijn door het Westen. En om nog even op je eigen definitie terug te komen, hoe kan het dt je nu opeens wel respect op kunt brengen voor een minderheid die via wapengekletter de regering tot concesie probeert te dwingen?

- Somalie, hier hebben Moslim fundi de boel overgenomen overigens niet verbaingwekkend, de moslim eer is gekwetst.

Somalië is al derig jaar een puinhoop. Of daar nou de door de VS gesteunde krijgsheren of de Islafundies aan de macht zijn, maakt weing verschil.

- Kenia, aanvallen van moslims op christenen omdat ze christenen zijn.de moslim eer is gekwetst.

In Afrika lopen dit soort conflicten meestal via stam en niet via geloofslijnen. Dat de ene stam een ander geloof aanhangt dan de ander is meestal bijzaak. Stammen ruzie zijn hier al eeuwen onderdeel van de dagelijkse praktijk.

- Nigeria, geweld van moslims tegen christenen, de moslim eer is gekwetst. en landje pik moslims geloven dat ze superieur zijn

In Nigeria gaat het, behalve om de controle over de olierijke gebieden, ook weer om stammenruzie over macht en grond.

- Fillipijnen, geweld van moslims tegen christenen, de moslim eer is gekwetst. en landje pik moslims geloven dat ze superieur zijn

De Filipijnen zijn sinds de Amerikaanse oorlog tegen het land, altijd speelbal van de VS geweest. Ook hier steunde de VS een zeer bloeddorstige dicator. Samen met de steeds verder oplopende armoede meer dan genoeg reden dat men ook hier niet juichend achter het Westen aanloopt.

- Thailand, geweld van moslims tegen boedhisten, de moslim eer is gekwetst. en landje pik moslims geloven dat ze superieur zijn

De Moslims in het Westen van het land worden hopeloos achtergesteld en vaak wreed onderdrukt. Gewone demonstraties worden simpelweg uit elkaar geschoten. Ook hier gaat het om een conflict dat al veel langer speelt.

- Tsetsenie, geweld van moslims tegen christenen, de moslim eer is gekwetst. en landje pik moslims geloven dat ze superieur zijn, De russen zijn hier overigens ook een stel klootzakken.

Kan ik me in grote lijnen wel in vinden.

- Turkije, geweld van moslims tegen christenen, de moslim eer is gekwetst. en moslims geloven dat ze superieur zijn

In Turkije heerst een strijd tussen zij die richting het Westen willen en zij die zich meer op het Midden-Oosten willen richten. Daarnaast heeft het leger een hele grote vinger in de pap wat het democratisch proces lang niet altijd ten goede komt. Verder zijn de meeste aanslagen, uitgezonderd die door Koerden, het werk van buitenlanders. Hun slachtoffers zijn trouwens meestal Moslims.

- Egypte, geweld van moslims tegen christenen, de moslim eer is gekwetst. en landje pik moslims geloven dat ze superieur zijn

In Egypte heerst vooral geweld tussen Moslims onderling. Mar hoe verbazend kan geweld in een dictatuur zijn?

- Algerije, geweld van moslims tegen verwesterde democratische landgenoten, de moslim eer is gekwetst. moslims geloven dat ze superieur zijn heeft niks met Israel te maken

Het huidige geweld barste pas uit toen de Moslimbeweging haar democratische verkiezingsoverwinning door het leger ontnomen werd.

- Marroko, geweld van moslims tegen het westen, de moslim eer is gekwetst. moslims geloven dat ze superieur zijn

In Marokko waren de slachtoffers overwegend Moslims en waren de aanslagen gericht tegen de regering.

(op de rest ga ik maar even niet in want hier ga je ratelen)

Hoe dan ook, met gekwetste eer heeft het allemaal niet zoveel te maken. Aan de meeste conflicten liggen zeer duidelijke redenen ten grondslag en niet een vermeende agressieviteit die jij Moslims blijkt toe te schrijven. En dat was dan ook wat ik rascistisc noemde.

Faaz71 | 24-07-06 | 15:01

Ook op studiereis geweest naar een koranschool zeker?

@o.g. 24-07-06 @ 14:53

Nee hoor mijn studietijd heb ik doorgebracht tussen Joodse vrienden op deze site:

www.nkusa.org/

Waren heel aardig tegen me. Hebben mij van mijn Holocaustschuldgevoel afgeholpen. Sindsdien durf ik het woord terrorisme en Israeli samen uit te spreken. Aangezien ik een boel medelijders tegenkom onderweg, verspreid ik dit geneesmiddel dat gratis door deze vredelievende Joden wordt aangereikt. Ook ik ben onbezoldigd. Mijn winst is dat we hier in NL in de nabije toekomst geen maatschappelijke spanningen gaan ontstaan tussen ons en miljoenen moslims alleen om een paar duizend zionisten/terroristen te plezieren.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 14:58

@Warrior4freedom 24-07-06 @ 14:49
ok bedankt, en ben er grotendeels mee eens: de doctrine van de Linkse Kerk met o.a. het verbod op het benoemen van feiten t.a. van de integratie van vooral marokkanen heeft voor veel ellende gezorgd. Links werkt er nog steeds aan mee dat de ouderwetse moslimleer in Nederland groeit en groeit, ik kan me niet voorstellen dat zélfs groenlinks dit een goede zaak vind, maar ik vermoed dat ze zélf dit gevaar helemaal niet zien!

Onderbuik | 24-07-06 | 14:57

AAl deze factoren gaan noch bij Hamas, PLO en Hezbollah op omdat deze drie groeperingen in de regering zitten.
@Weisse rose

Dan moet je weten WR dat Israel al jarenlang een groot aantal gekozen parlementariers gevangen heeft gezet. Aardig he van Israel. Om maar niet te spreken van dat ze het parlement al stuk hebben gebombardeerd. En de electriciteitscentrale. En de scholen. En de universiteit. En het ziekenhuis. Tsja, ik kan ellendig lang doorgaan, maar wanneer ga jij inzien dat Israel de buren ook die een democratie proberen op te bouwen (Palestina) bloeddorstig terroriseert:

www.opendemocracy.net/conflict-debate_...

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 14:53

"Wat we kunnen proberen en daar hebben we een heleboel moslims voor nodig is de radicale extremistische moslims isoleren en aanpakken. Dat lukt nu zo slecht omdat we het Israelische terrorisme steunen."

Wat een onvoorstelbare kont redenering. Wereldwijd moslimterrorisme is het gevolg van Israelische acties?
Jij bent volgens mij een echte Finse Hakbar die we toch echt niet serieus kunnen nemen. Ook op studiereis geweest naar een koranschool zeker?

o.g. | 24-07-06 | 14:53

Onderbuik @ 14:25
Links was en is tegen vrijheid, kapitalisme, amerika en de joden.
Is niets verandert sinds de grote socialistische duitse leider uit de jaren '30.
Direct na de oorlog werd al gezegd:" de nieuwe fascisten zullen zich anti-fascisten noemen".
Delen van groen-links zijn pas echt gevaarlijk. Die sp bestaat voor 95% uit domme, ongevaarlijke uitkeringtrekkers.
Deze oprisping van verbale diaree van MAOrijnensen is waarschijnlijk omdat Derk Sauer ergens een zakendeal moet maken. De enige club binnen de SP die echt in de gaten meot worden gehouden zijn de Internationaal Socialisten (IS).

Warrior4freedom | 24-07-06 | 14:49

@2AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 14:33
Slagroom hoor ik daar....? Heb nog wel een potje overjarige zure room voor je liggen aembei... lekkah!

de melkboer | 24-07-06 | 14:46

@LdZ 14;05
Inderdaad, mijn bijdrage sloeg de discussie dood. Tegen verstarde, fanatieke en naar mijn mening uiterst verwerpelijke dogma's aanpraten vind ik nogal zinloos, zeker als ze ook nog eens het opofferen of uitleveren van bepaalde volkeren en/of personen voorstaan aan andere volkeren en/of personen, die dan het "recht" zouden hebben hen uit te roeien of wreed c.q. niet cultuurovereenkomstig te overheersen. Dit is dus een "ethiek" of dogma, waarover met mij niet te praten valt. Dit soort dogmata leiden per definitie tot geweld, zowel gerechtvaardigd als ongerechtvaardigd, van welke kant dan ook.
Ik heb dus geen enkele behoefte om met bv. een kampbeul te gaan discussieren of het nu wel of niet goed is dat mensen worden gemarteld of vermoord.
Dit heeft dus naar mijn mening weinig te maken met het niet bereid zijn om je open te stellen voor andere meningen, maar alles met de grenzen van gezond verstand, zoals dat door de overgrote meerderheid van de mensen wordt gezien naar ik mag aannemen.

Romanus | 24-07-06 | 14:46

@Faaz71 Sinds waarneer kan verzet alleen met verboden zaken ? Je kan ook prima op een legale manier verzet plegen hoor.

OpenDeur | 24-07-06 | 14:46

@Faaz71 24-07-06 @ 14:22
Bij de nederlandse verzetstrijders was er sprake van een oorlogssituatie tussen twee landen, gepaard gaand met een oorlogsverklaring.
Ook was er sprake van een regering in ballingschap.
AAl deze factoren gaan noch bij Hamas, PLO en Hezbollah op omdat deze drie groeperingen in de regering zitten. Tussen Libanon en israel was er sprake van een wapenstilstand. De Hezbollah heeft als irregular army geschonden logisch dat Israel hier op een militaire wijze passend op reageert. Idem voor de Gaza strook.

Weisse rose | 24-07-06 | 14:46

Voor mij is de islam geen godsdienst maar een totalitaire ideologie die uit alle macht bestreden moet worden

@witteroos

Geen wonder dat je dan het terrorisme van Israel niet wil zien. Je bent in een zionistische valkuil terechtgekomen. Die proberen ons in het Westen al een tijd op te stoken tegen de islam. Moeten we nie doen. Een religie bestrijdt je niet met geweld, hooguit met welvaart en wetenschap. De eerste Christenen werden door de Romeinen voor de leeuwen geworpen. Nou dat heeft het Christendom bepaald geen windeiren gelegd. Wij hebben de hele islamitische wereld eeuwenlang bezet militair om hun van hun religie af te helpen en ze te 'beschaven', nou daar is de islam geen %kleiner van geworden. Het is echt heilloos die strijd waar de zionisten ons toe verleiden. We krijgen de islam nooit weg. Wat we kunnen proberen en daar hebben we een heleboel moslims voor nodig is de radicale extremistische moslims isoleren en aanpakken. Dat lukt nu zo slecht omdat we het Israelische terrorisme steunen. Vandaar dat we daarmee in onze eigen welbegrepen belang moeten stoppen.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 14:45

Faaz71 24-07-06 @ 14:22

Ben jij wel eens met mijn home-made vlammenwerper extra snel gebruind? Klets niet zo tegen Weisse Rose. Die intimiderende kwalificaties zijn misplaatst , beledigend, dom en werken niet meer. Als je het inhoudelijk niet eens kunt worden getuigt het van wijsheid om dit soort ranzigheid voor je te houden. Lutser.

bottehond | 24-07-06 | 14:45

@ aambei
ik heb ook last van aambeien, vooral als ik te lang achter de computer heb gezeten. en stress is ook niet goed voor het geheel.
Ken je trouwens deze mop:
Een conducteur loopt door de trein kaartjes te knippen, komt hij bij de wc, klopt op de deur en vraagt of die man open wil doen. Zegt die man: ik zou wel willen, maar mijn aambeien zijn om de assen van de wielen geslagen, ik zit vast...

:-)

Onderbuik | 24-07-06 | 14:41

@ aambei

Ik weet alleen dat sperti ertegen helpt.

solidstate | 24-07-06 | 14:37

"Israëlische acties zijn heel instructief"
Elsevier, 24 juli 2006

Hier een verhelderend stuk van Abe de Vries.

De Israëlische actie tegen Hezbollah is zeer effectief. Hezbollah is straks een internationale kopzorg. Bovendien zal Europa op een andere manier kennismaken met Iran en Syrië, de belangrijkste sponsoren van de sjiieten in Libanon.
Het is net alsof je naar een cursus kijkt: 'Hoe maak ik van mijn probleem een internationaal probleem?' Israël, dat twee weken geleden begon met het bombarderen van Hezbollah-doelen in Libanon, gaat akkoord met de stationering van een 'zware' internationale troepenmacht in Zuid-Libanon, bij voorkeur met troepen uit NAVO-lidstaten.

De ministers van Buitenlandse Zaken van Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk zijn al in Jeruzalem om een en ander te bespreken. Het ligt dus in de rede dat zij bereid zijn om een bijdrage te leveren. Andere contribuanten zouden landen rond de Middellandse Zee kunnen zijn, zoals Spanje, Italië en Griekenland. Condoleezza Rice, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, arriveert vandaag in het Midden-Oosten.

De acties van Israëlische speciale troepen in Zuid-Libanon moeten ook in dit kader worden bezien: ze proberen alvast ruimte te maken voor hun collegae uit Europa.

Van belang is dat de nieuwe troepenmacht een zwaar mandaat krijgt, zodat het internationale optreden vergelijkbaar kan zijn met dat in Afghanistan. Maar ook zal er een akkoord moeten komen met de Libanese regering over een bijdrage aan de ontwapening van Hezbollah. Een troepenmacht als buffer is niet genoeg: zowel de interventiemacht als het leger van Libanon zullen zich moeten inspannen om Hezbollah militair lam te leggen.

Strategisch bekeken gaan de zaken voor Israël dus uiterst voorspoedig. Wellicht is dat een cynische constatering, gezien het aantal burgerslachtoffers in Libanon. Maar internationale politiek is soms iets anders dan een beschaafd gesprek.

Effectief is de Israëlische actie zeker. Hezbollah is straks een internationale kopzorg. Bovendien zal Europa op een andere manier kennismaken met Iran en Syrië, de belangrijkste sponsoren van de sjiieten in Libanon. De druk op Teheran vanuit de Europese hoofdsteden zal toenemen, óók in het nucleaire dossier dat eind augustus weer ter tafel komt. Heel instructief, die Israëlische cursus.

o.g. | 24-07-06 | 14:34

@Faaz71 24-07-06 @ 14:22
@1 Waar ben ik dan rascistisch? Misschien dat jij niet begrijpt dat ik fel tegen de moslim ideologie ben. Voor mij is de islam geen godsdienst maar een totalitaire ideologie die uit alle macht bestreden moet worden, net zoals het socialisme, fascisme en communisme. (Opvallend dat al deze ideologieen een onderwerping van het individu vereisen)
@2 Moslim terrosten vallen ook niet militaire doelen aan. Als de PLO vanaf haar oprichting alleen militaire doelen had aangevallen had ik dar veel respect voor gehad.
Ander voorbeeld in de jaren zestig werd de VC terroristisch genoemd. Toch heb ik de activiteiten van generaal Giap nooit als terroristisch gezien.

Weisse rose | 24-07-06 | 14:33

@solidstate

Wat zijn aanbeien. Kun je daar ook slagroom op doen?

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 14:33

@aanbei

Sperti wil nog weleens helpen tegen aanbeien.

solidstate | 24-07-06 | 14:31

<<<ik vind het vaak onbegrijpelijk waarom linkse mensen vaak zo tegen Israël zijn.
En tegelijkertijd zo vóór moslims,>>>

is niet zo vreemd als je bedenkt dat bv groenlinks meer dan eens is vergeleken met het oude NSB zelfs vanuit de politiek

StoneAxe | 24-07-06 | 14:29

Nee ik ga liever naar een bar mitswa met Olmert.

@Weisse rose 24-07-06 @ 14:26

Wat heb ik een moeite lopen doen. Veel plezier op de bm. Die zal niet lang meer duren, Israel is een aflopende zaak net als Sharon zelf.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 14:28

... je kan zeggen wat je wil, maar er is hier WEL een onderwerp aangeroerd zeg!!! Wat een diepgang hier!!! Medereageurders: kben TROTS op jullie!!! Ik vind het persoonlijk een nogal ingewikkelde materie...

Comrade Enver Hoxha | 24-07-06 | 14:27

@JuanZaque

Geef vooral MER wat langere tijd de kans. Ze zijn kritisch op ons in het Westen (te prozionistisch), kritisch op Israel (te gewelddadig) en kritisch op de islamitische wereld (te passief). Allebehalve eenzijdig. Dat zie je al aan de positieve recencies die hij van Tel Aviv tot Washington krijgt. Nu hou ik op... nog een iceT..?

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 14:26

Aarbei.
Nee ik ga liever naar een bar mitswa met Olmert.
Jij pleitte net om het woord terreur met enige reserve te gebruiken. Een staat kan geen terreur uitoefenen op het moment dat het zijn leger gebruikt. Het leger kan tijdens het door een in dit geval democratisch gekozen parlement wel degelijk oorlogsmisdaden begaan. Maar dat is een hele andere discussie.
Wat jij doet is ook terreur.
Je redenatie vermogen is hemeltergend.
Je argumentatie is eenzijdig en uit de lucht gegrepen.
De vergelijkingen die je maakt zijn a-symmmetrisch
de conlusie die je trekt zijn ook al van enige logica gespeend.
Dus ik kan jou vergelijken met hamas en hezbollah, jij bent een Israel vriendje met andere woorden een terrorist!

Weisse rose | 24-07-06 | 14:26

ik vind het vaak onbegrijpelijk waarom linkse mensen vaak zo tegen Israël zijn.
En tegelijkertijd zo vóór moslims, alsof die linkse mensen terugverlangen naar de spruitjestijd van de jaren '50. Alleen bij de Moslims gaat het dan niet om de jaren '50 van de 20e eeuw, maar eerder het jaar 50.
O ja de gelijkenis is inderdaad treffend: www.joodscheraadenschede.nl/images/mus...

Onderbuik | 24-07-06 | 14:25

@ Weisse Rose,

1. ik heb zo'n vermoeden dat de leden van Weisse Rose het feit dat je hun naam onder zulk rascistisch en vooral dom gelul zet, niet erg zouden kunnen waarderen.

2. Als 'door een minderheids beweging tegen de meerderheid meestal de regering om angst te zaaien en concessies af te dwingen. door middel van middelen die niet rechtswege erkend zijn' jouw definitie van terreur is, wat is dan je probleem met Mrijnissens opmerking?

Het Nederlands verzet was een minderheidsbeweging, het overgrote deel van de Nederlandse bevolking zat niet in het verzet, die dmv buitenwettelijke middelen, de Duitsers hadden elke vorm van verzet verboden, angst probeerde te zaaien, zodat Nederlanders niet met de Duitsers durfde mee te werken, en concessies probeerde af te dwingen, de terugtrekking van Duitsland uit ons kikkerlandje.

Faaz71 | 24-07-06 | 14:22

@AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 14:09
ik wil die sites best een kans geven, iedereen heeft recht op zijn/haar mening, maar als ik een mening wil beargumenteren en ik doe dat met eenzijdig verhalen ernaast, dan krijg ik in alles gelijk. Preken voor eigen parochie is wat dat betreft nog nooit echt moeilijk geweest.

Juan Zaque | 24-07-06 | 14:21

Jan minister van justitie? Moet je daar niet voor hebben gestudeerd? Rechten ofzo?

Kruidnagel | 24-07-06 | 14:18

Maar jij drinkt liever rooibos met cohen natuurlijk.

@Weisse rose 24-07-06 @ 14:09

Neenee, want Job is hard tegen de terroristenvriendjes van Mohammed B en fluweelzacht tegen de terroristenvriendjes van Israel. Ik zeg hard tegen beiden want terreur=terreur, dat snapt Job niet, dus voorlopig geen rooibos met Job. Wat jij. Terreur is toch Terreur?

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 14:17

De SP is het speeltje van enkele rijke "linkse" mediajongens zoals Derk Sauer, Adam Curry, Niko Koffeman en Harry de Winter. Jan Marijnissen is hun zetbaas.

aivd | 24-07-06 | 14:15

solidstate 24-07-06 @ 13:49
Heb je reactie iets te laat gelezen was even lunchen het was vragen naar de bekende weg. van iedere geindoctrineerde F**k krijg je namelijk het zelfde antwoord.
Ieslam ies wrede.
Het is latijd de schuld van iemand anders en sukkels als Jan maorijnissen blijven hen voorzien van voer.

Weisse rose | 24-07-06 | 14:14

Mooi gezegd Jan...

da wizard | 24-07-06 | 14:12

Wat een gezeik toch in dit land. Die man heeft gewoon gelijk, maar om dat te zien moet je eens uit je bekrompen wereldje kruipen. Hup! Uit dat RTL4 journaal en ga zelf eens kijken hoe de wereld in elkaar steekt, stelletje sukkels!

Saaihead | 24-07-06 | 14:11

@JuanZaque

geef die sites toch een kans, vooral MER is van onschatbare waarde. Het doet je echt het Israel-Palestina conflict eindelijk een redelijk goed begrijpen. Die Brezonsky (een Jood overigens) is goud waard.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 14:09

Aarbei
Een kop koffie is ook geen icetea.
Maar jij drinkt liever rooibos met cohen natuurlijk.

Weisse rose | 24-07-06 | 14:09

misdaden tegen de mensheid kunnen begaan maar dat is geen terrorisme.

@Weisse rose 24-07-06

Misdaden tegen de menselijkheid lijken me ongeveer even erg als terrorisme, maar goed..
Tsja.. heb mijn best gedaan. Toch.. kopje koffie ... of liever een icetea..?

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 14:07

@AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 13:54
floor me with your knowledge, zeg .....
Er zijn ook wel site's van nederlandse organisatie's waarvan ik ook vind dat ze eenzijdige crap verkopen, pnvd.nl enzo.

Juan Zaque | 24-07-06 | 14:07

@Vreugdevol 24-07-06 @ 12:13
Hou toch op. Ook 'De Arbeider' bestaat niet. Waar jij een 'arbeider' laat zien die -A- wil, laat ik er één zien die -b- wil. En als jij overtuigd bent van het feit dat jij wel een gezamenlijke overtuiging kent van 60% (!) van de mensen hoef je alleen nog maar een politieke partij op te richten en je hebt binnen no time de absolute macht. Dát is nou democratie. Je zult echter merken dat Nederland niet bestaat uit 'De Burger' of 'De Arbeider', maar uit een heterogene groep individuen met op ieder beleidsveld andere belangen.
.
@Romanus
Ik ben het inhoudelijk ook niet eens met hem, maar ook niet met jou. Ik vind het echter wel wat waard om daar inhoudelijk over van mening te wisselen. Het gekke is dat ik daar zelfs af en toe door van mening verander. Je eerdere post slaat de discussie dood.

Lof der Zotheid | 24-07-06 | 14:05

@Aarbei,
Je verdediging is zwak, de vergelijking lopen mank aan alle kanten.
Indonesie, is een halve democratie, moslim aanvallen op Sulawesi tegen Christenen gewoon omdat ze Christenen zijn.
India, is een volledig functioneerde democratie op westers niveau. Oud zeer de moslim eer is gekwetst.
Darfoer, de moslim regering stimuleert het geweld van moslims tegen christenen, de moslim eer is gekwetst.
Somalie, hier hebben Moslim fundi de boel overgenomen overigens niet verbaingwekkend, de moslim eer is gekwetst.
Kenia, aanvallen van moslims op christenen omdat ze christenen zijn.de moslim eer is gekwetst.
Nigeria, geweld van moslims tegen christenen, de moslim eer is gekwetst. en landje pik moslims geloven dat ze superieur zijn
Fillipijnen, geweld van moslims tegen christenen, de moslim eer is gekwetst. en landje pik moslims geloven dat ze superieur zijn
Thailand, geweld van moslims tegen boedhisten, de moslim eer is gekwetst. en landje pik moslims geloven dat ze superieur zijn
Tsetsenie, geweld van moslims tegen christenen, de moslim eer is gekwetst. en landje pik moslims geloven dat ze superieur zijn, De russen zijn hier overigens ook een stel klootzakken.
Turkije, geweld van moslims tegen christenen, de moslim eer is gekwetst. en moslims geloven dat ze superieur zijn
Egypte, geweld van moslims tegen christenen, de moslim eer is gekwetst. en landje pik moslims geloven dat ze superieur zijn
Algerije, geweld van moslims tegen verwesterde democratische landgenoten, de moslim eer is gekwetst. moslims geloven dat ze superieur zijn heeft niks met Israel te maken
Marroko, geweld van moslims tegen het westen, de moslim eer is gekwetst. moslims geloven dat ze superieur zijn
Engeland,
Frankrijk, tegen de oorlog in Irak en tegen de actie van Israel
Canada, recetelijk vondst van een bommen laboratorium,
Noorwegen, geweld van moslims tegen christenen, de moslim eer is gekwetst. en landje pik moslims geloven dat ze superieur zijn
Denemarken,geweld van moslims tegen christenen, de moslim eer is gekwetst. en landje pik moslims geloven dat ze superieur zijn
Australie,
China, geweld van moslims tegen christenen, de moslim eer is gekwetst. en landje pik moslims geloven dat ze superieur zijn
Kirgizie,geweld van moslims tegen christenen, de moslim eer is gekwetst. en landje pik moslims geloven dat ze superieur zijn
Voor meer informatie lees over Eurabie en de boeken van Bat Ye'or
Mijn defenitie van terreur door een minderheids beweging tegen de meerderheid meestal de regering om angst te zaaien en concessies af te dwingen. door middel van middelen die niet rechtswege erkend zijn.
Israel zou inderdaad misdaden tegen de mensheid kunnen begaan maar dat is geen terrorisme.

Weisse rose | 24-07-06 | 14:03

@AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 14:01

Droom maar weer lekker verder achter je PC.
De wens is weer de vader van de gedachte.

o.g. | 24-07-06 | 14:03

@aivd

Hezbollah helpen ons het Israelisch terrorisme in te dammen.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 14:03

Als je de opmerkingen van de zionisten zo ziet dan is het toch wel erg knap van Jan Marijnissen dat hij dit heeft aangezwengeld. Normaliter zou het CIDI allang met een proces hebben gedreigd en allerlei zionisten allang hysterische krokodilletranen hebben gehuild, maar het valt heel erg mee allemaal (deze GS-topic) is eigenlijk een slap aftreksel van wat in de VS kan gebeuren als je zoiets durft te vertellen. Hiephoi Marijnissen dat je een van de eerste deuken al in ons collectieve Holocausttrauma hebt geslagen en geholpen het Israel acties te noemen wat ze zijn: vies, voos en vuil terrorisme.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 14:01

Waarom staat er op de SP website van Anja Meulenbelt een foto met een demonstrant die een afbeelding van de leider van de Hezbollah vasthoudt?
Een eerbetoon aan het "verzet" in Libanon?
anjameulenbelt.sp.nl/weblog/wp-content...

aivd | 24-07-06 | 13:58

Bij voorkeur plaatste het Nederlandse verzet natuurlijk raketinstallaties e.d. in trappenhuizen van burgerflats, dat spreekt vanzelf. Daar heeft Hizbollah dat van geleerd. Van een instruktiepamfletje van Hannie Schaft getiteld: "Hoe plaats ik raketinstallaties in trappenhuizen van burgerflats".

Vuige terroriste toch, die veel te communistische Hannie Schaft, het is maar goed dat Jan dat nu durft te zeggen. Het is maar goed dat die terroriste op tijd werd afgeknald, voordat ze, na de moffen, de keunegin kon gaan lastig vallen. Het is maar goed dat de Velser korpschef haar aan de SD wist te verraden, het is maar goed dat die zulke accurate informatie uit Londen kreeg. En ik ben maar blij dat Jan dat nu ook inziet. Nou! Akelige verzetsterroriste dat ze was!

Maar, groot gelijk heeft-ie hoor, onze Jan. Natuurlijk bepalen de machtshebbers wie terrorist is en wie verzetsstrijder. Kijk maar in Nederland: Iedereen die niet doorlopend verrukt is over de confrontatie met alle aangespoelde cultuurverschijnselen is nog slechts een klein stapje verwijderd van promotie tot de rang van vervaarlijk terrorist, al wordt dat in dit land aangeduid met een gemoderniseerd vocabulair doorspekt met verwijzingen naar bijvoorbeeld kledingmerken en ander niet ter zake doend maar wel makkelijk multi-inzetbaar modern mediavoer. Het is maar goed dat men tegenwoordig zulke handige termen bij de hand heeft.

Ik stel voor dat het Voormalig Verzet onze Jan, immers als zelfbenoemd toekomstig Catshuisbewoner vertegenwoordiger van 'de macht' in vol ornaat, een fraaie onderscheiding gaat aanbieden wegens het helder maken van wie er nou terrorist is en wie niet. Te denken valt aan een erepenning van de bruine nekscheet maar wellicht zijn er nog beter passende eretekenen te bedenken.

Behaard smaalkopje | 24-07-06 | 13:58

@ aerbei

WHAHAHAHAHAH

Ik ben geen zionist ik ben van de twaalfde galaxy 32 graden noorderbreedte en ik ben hier op aarde om chaos en distructie te brengen d.m.v. anale probes ingebracht bij een geselecteerd aantal uitzonderlijk agressieve muzzelmannen.

solidstate | 24-07-06 | 13:57

@KBee kortom SP = Religie = Geloven in zijn eigen onnozelheid. Dan zijn we het eens. Vind religie ook een prima iets, zolang mensen er mij maar niet mee vervelen. En het liefst ook helemaal uit de politiek.

OpenDeur | 24-07-06 | 13:57

@Weisse rose 24-07-06 @ 13:21
duidelijk lijstje, volkomen mee eens.

Onderbuik | 24-07-06 | 13:56

@JuanZaque

2 eenzijdige sites. De ene is van een Joodse organisatie. Dus zeer relevant lijkt me. En de ander daar zijn dit de recensies over:

About Mid-East Realities
There are many sites on the Internet well-financed by business interests, indirectly by governments, oftentimes by public relations groups masquerading as "Institutes" or "Think-Tanks." MER is very different and quite unique. MER is totally independent, refreshingly candid, uniquely insightful.
"Fearlessly tells the truth", writes Professor Glenn Perry (Political Science Dept, Indiana State Univ). "I am fascinated by the wealth of information and accurate coverage", writes a former CNN World Report correspondent from Beirut. "Rarely do we ever find an organization that can so impressively report what's really going on. I'm in love with MER!" writes a Muslim woman college student in California. "The work you are doing is extremely important... Many people here [in Israel] get MER," writes Professor Tanya Reinhart from Tel Aviv University. "Thank you for your courage, for the excellent reviews and articles and for the effort... I salute you in solidarity," writes Dr. Eyad Sarraj from the Gaza Strip." Read the many hundreds of Readers' Comments from throughout the world.
MER's purpose is to distill and present the most incisive and honest, the most insightful and independent, information and analysis about what is really going on in today's Middle East as well as in Washington about the Middle East.
The founder of MER is Mark Bruzonsky and the MER Publishing Committee includes expert persons from many countries and of many religious backgrounds. MER is published with the help of independent experts and professors throughout the world who have come together to establish the Committee On The Middle East -- see the list of persons on the COME Advisory Committee.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 13:54

@ OpenDeur:

Ik gun elk mens zijn recht om te geloven in zijn eigen onnozelheid.

Kbee | 24-07-06 | 13:54

onbegrijpelijk dat er nog steeds veel mensen zijn die op de SP stemmen, ik denk dat dit deels proteststemmen zijn en deels stemmen van Islamieten. Ik vind het een eng onsympathiek mannetje die jan marijnissen...
Laat hij eens de situatie in China en Tibet aan te kaak stellen, maar daar hoor je deze linkse schreeuwers niet over...

Onderbuik | 24-07-06 | 13:54

Zo witte dan weet je het en vertel het a.u.b. door aan iedereen die het horen wil.

@solidstate 24-

Okay witteroos, nu kun je zelf een productvergelijking maken tussen mijn analyse en die van een zionist. Aan jou de keus.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 13:52

@AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 13:43
zonder iets te willen zeggen over je mening, maar dat zijn wel twee vrezelijk eenzijdige site's die je daar aanhaalt zeg. Ik kan mij niet aan de indruk ontrekken dat je iemand bent die zich graag opensteld voor twee kanten van de medaille en de discussie wel wilt aangaan, maar hiermee scoor je bij mij geen punten met je beargumentatie. Even google-en en je vindt twee site's die precies het tegenovergestelde beweren

Juan Zaque | 24-07-06 | 13:51

@aerdbei
Je geeft geen antwoord op witte roos.

Ik zal het voor je geven.

Het ligt aan de islam en niet aan israel dat er overal ter wereld shit is met moslims.

Zo witte dan weet je het en vertel het a.u.b. door aan iedereen die het horen wil.

solidstate | 24-07-06 | 13:49

Het ging om de steun vanuit de NAVO (lees: VS) die geheel ontbrak.
VS moet zijn de Franse luitenant-generaal Bernard Janvier

Karel kwakbol | 24-07-06 | 13:46

volgende ontvolking van de Balkan, ook te maken met het "staatsterrorisme" van Israel?

@Weisse rose 24-07-06 @ 13:33

Toen bestond Israhel nog niet. Zinnige vragen aub.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 13:45

@Weisse rose 24-07-06 @ 13:21

Phoeh, daar vraag je me wat... Ik zal het proberen. Als ik ergens niet geheel te volgen ben: mijn mening heb ik weten te vormen door de analyses op deze site vooral te lezen. Erg scherp en verhelderend:

www.middleeast.org/mernew.htm

Je noemt uitbarstingen van islamitisch extremisme over de hele wereld en vraagt je af hoe dit dan aan Israel te wijten is. Je weet net als ik dat de meeste Arabische/islamitische landen geen democratieen zijn maar dictaturen. Die regimes doen niet wat hun volk wil. Dat is al decennia zo. Al die bevolkingen willen Israel kwijt. Die regimes krijgen dat niet alleen niet voor elkaar, ze hebben ook hun lot verbonden aan Israel. Wist je dat op het staatskanaal van Jordanie (buurland van Israel) helemaal niets te horen krijgt over al het Israelische oorlogsgeweld. Ongelooflijk he, een buurland zelfs. Stel je voor dat er in Duitsland een oorlog woedt tegen Frankrijk en dat de NOS daar niets over zou zeggen. Dat is vreemd toch? Nou, dat komt omdat die koning van Jordanie in het geniep doet wat Israel wil alleen probeert hij dat uit alle macht te verbloemen. Iedereen die daar iets te slim wordt, wordt een kopje kleiner gemaakt door hun Mossad. Die bevolking heeft het natuurlijk wel door, maar durft niets te beginnen. Ziedaar het recpt voor woede en frustratie dat zich ophoopt binnen die bevolkingen en eigenlijk maar één uitweg weet want dat mag je natuurlijk wel zijn in die landen: namelijk moslim zijn en islam. Dat is nu al gaande sinds wij in het Westen uit die landen zijn weggegaan. Alleen de islamisten winnen terrein en die reiken voortdurend Israel aan als hét probleem en tegelijk dé oplossing. Met bommen overal ter wereld proberen ze daarvoor de aandacht te krijgen. Zionisten proberen dit uit alle macht natuurlijk te ontkennen. En de regimes proberen het een beetje te verdoezelen wat ze niet echt lukt. In elk geval zitten wij hier in het Westen met de gebakken peren. Wij voelen ons bedreigd door het islamitisch terrorisme wat een uiting is van het gebrek aan democratie daar en het Israelisch terrorisme. Tegelijk durven we aan dit laatste niets te doen omdat onze Amerikaanse bevrijders daar wapenbelangen hebben en omdat wij hier in Europa zoveel Joden vergast hebben. Maar ikzelf ben bevrijd geworden van mijn Holocausttrauma door deze Joden:

www.nkusa.org/

Kun jij of anderen ook wat aan hebben.

Voor mij is de oplossing om uit dit netelige probleem te komen simpel. We gaan voortaan maar met één maat meten. Terrorisme=Terrorisme. Of het nou Joods, Moslim, of atheistisch terrorisme is (heb je ook nog) het is allemaal even slecht en even hard aanpakken. En tegelijk ook hun ideologische aanhangers keihard aanpakken dus de moslimradicalen en de zionisten. Dat laatste doen we dus veel te weinig, daarom kan een B-schrijver als De Winter bijschnabbelen bij allerlei zionistische extremistische organisaties in de VS.

Nou, ik hoop dat je deze moeite op deze warme dag apprecieert.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 13:43

@aardbei
Hebben de moordpartijen door de moslims in de Balkan in de 17e, 18e en 19e eeuw, met de daar op volgende ontvolking van de Balkan, ook te maken met het "staatsterrorisme" van Israel?

Weisse rose | 24-07-06 | 13:33

@Sjakie

Dat is lastig, want ik geloof niet dat Relus het in zijn macht had om ook maar iets te kunnen voorkomen in Srebrenica. Ze waren wel moreel medeverantwoordelijk voor de genocide in Srebrenica door geen vinger uit te steken, maar dat is nogmaals iets anders dan zelf de trekken (laten) overhalen. Ik heb het al eerder gezegd: door de definitie voor terrorist te ver uit te trekken verlies je aan effect. Dat is ook wat zionisten de fout in doet gaan. Door heel snel met de beschuldiging van antisemiet te komen verliest die beschuldiging haar impact. Dus: eerst Sharon een terrorist noemen, die heel concreet en moedwillig bij de genocide betrokken was en dan vervolgens onderzoeken of anderen aan die categorie toegevoegd kunnen worden.

Geef je overigens weinig kans. Onze militairen daar waren zo klein in aantal dat ze meegedood zouden zijn door Mladic en Karadzic als ze betrokken zouden zijn geraakt. Het ging om de steun vanuit de NAVO (lees: VS) die geheel ontbrak. Toen kon de terreurbeer daar los. Het was natuurlijk wel erg vaut van Karremans om champagne nog te heffen met Mladic. Dat doen alleen zionisten als Leon De Winter: die heft vaak een glas op Israel.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 13:26

@Kbee. lees eens beter plutzer, ik zeg niet dat SP er een religie naast heeft, ik zeg dat de SP een religie is. JM is hun jezus, hun propagandakrantjes de bijbel, en net als iedere religie proberen ze alles maar dan ook alles naar hun eigen agenda te lullen en brengen ze geen oplossingen maar zijn ze alleen veel tegen andere zaken. Bidden doen ze met elkaar, en als het doel heiligt de middeltjus. SP = Religie, en jij bent blijkbaar een gelovige.

OpenDeur | 24-07-06 | 13:26

@Aardbei,
Het zionisme is een uitvloeisel van het socialisme. Kibboetsim zijn gegrond op een socialistische grondslag en worden vanuit die visie gerund. Vandaar dat de USSR en het Oostblok voor de oprichting van de staat israel stemden in 1948.
Maar wat nu te doen met de joode families die al een kleine 80 generaties in Jerusazalem wonen?

Btw.Nederland exporteert geen wapens naar Israel.

Weisse rose | 24-07-06 | 13:26

Mooi dat er vrijheid van meningsuiting is, want anders hadden wij nu nog niet door hoe Jan er over denkt.

Joltcan | 24-07-06 | 13:25

Wat een hypocrisie lees ik hier weer. Dezelfde jankerds die de mond vol hebben met vrijheid van meningsuiting en dezelfden die beweerden dat Pimmie door de media is vermoord. Niets nieuws onder de zon dus. Jankerds!

Antira | 24-07-06 | 13:21

@ Aarbei.
Point taken
Maar hoe verklaar je het moslim terrorisme in:
Indonesie, tegenstander van Israel
India, pas nog een bomaanslag in Mumbai, heeft niks met Israel te maken
Darfoer, miljoen doden en tellende, heeft niks met Israel te maken
Somalie, heeft niks met Israel te maken
Kenia, heeft niks met Israel te maken
Nigeria, heeft niks met Israel te maken
Fillipijnen, heeft niks met Israel te maken
Thailand, heeft niks met Israel te maken
Tsetsenie, heeft niks met Israel te maken
Turkije,
Egypte, heeft niks met Israel te maken
Algerije, heeft niks met Israel te maken
Marroko,
Engeland,
Frankrijk, tegen de oorlog in Irak en tegen de actie van Israel
Canada, recetelijk vondst van een bommen laboratorium,
Noorwegen, heeft niks met Israel te maken
Denemarken,
Australie,
China, heeft niks met Israel te maken
Kirgizie,
Als me al deze gevallen van moslim terrorisme kunt verklaren en een link met Nederland en Mohammed B kunt maken dan ga je gang. En volgaarne punt voor punt. Goed beargumenteerd. Bij voorbaat dank.

Weisse rose | 24-07-06 | 13:21

@AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 13:14
Eigenlijk had ik gewoon geen zin om je gelijk te geven, maar ik weet het goed gemaakt. Als jij zegt dat Relus ter beek een terrorist is, doe ik hetzelfde voor Sharon.

sjaakdeslinksesul | 24-07-06 | 13:19

einde discussie met jou.

@Romanus 24

insgelijks. Wil niks te maken hebben met lieden die terrorisme van Israel goedpraten. Walgelijk!

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 13:15

@Sjakie

dan niet..., weet wel, zwijgen is toestemmen!

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 13:14

@Aardbei 12:57
Hoort het verdraaien van woorden ook in jouw dogmatiek thuis? En het woordje "we" in je laatste zin is zeker een pluralis maiestatis?!
Voor mij einde discussie met jou.

Romanus | 24-07-06 | 13:12

@AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 13:00
lekker, bedankt. Neem zelf ook een bakje. Maar nee het heeft niets met antisemitisme of schuldgevoelens te maken. Ik ben gewoon niet van plan om Sharon een terrorist te noemen en daar blijf ik in volharden.

sjaakdeslinksesul | 24-07-06 | 13:11

Als we in Nederland nu ook eens zo fel gaan ageren tegen de islamietische 5e colonne olv Mo B, Samir A, Noeuredine El F en ga zo maar door.
@Weisse Rose

Dat doen we juist wel WR. Het islamitisch terrorisme pakken we keihard aan. Ook rare moslims die Mohammed B enzo aanhangen. Maar wat we niet doen is Israelisch terrorisme aanpakken. We steunen het juist met exportsubsidies en wapenleveranties. Dat moeten we kwijt!! ZSM. Zoveel tijd hebben we niet meer. We kunnen het echt niet meer verkopen aan die miljoen jonge moslims in Nederland dat Israelisch terrorisme zelfverdediging is omdat het dat gewoon niet is. Nog 10-20 jaar dan hebben we hier 2 miljoen moslims en dan houd ik mijn hart vast als we dan nog een Ben Bot hebben die de bebloede laarzen schoonlikt van terrorist Olmert. Dan vraag je om moslimradicalisme in onze eigen samenleving. En het zionisten toestaan om Israelisch terrorisme goed te praten zoals we nu doen moeten we helemaal mee ophouden. Het is gewoon gezond verstand en welbegrepen eigenbelang om Israel in haar eigen terrorisme gaar te laten koken. Ze doen het zichzelf aan dat ze zo gehaat worden; als je erachter komt dat je goede vriend een seriemoordenaar is dan zeg je toch ook tabee?!

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 13:10

@ Aardbei
Als we in Nederland nu ook eens zo fel gaan ageren tegen de islamietische 5e colonne olv Mo B, Samir A, Noeuredine El F en ga zo maar door. Volgens de redenatie van Jan en een aantal reaguurders hierboven is dat mogelijk dan vrees ik met grote vreze voor de gezondheid en het welzijn van de moslims in Nederland. Pas dus op met welke redenaties je aanhangt.
Het is goed te beargumenteren dat de Nederlandse meerderheid wordt onderdrukt door de islamietische minderheid in Nederland. Onze vrijheid van meningsuiting is al beperkt. (denk maar aan de moord op van Gogh, Salman Rushdie, Hirsi Magan en de Deense cartoon rellen) Door islamietisch extremisme. Homo's worden in elkaar geslagen. Er zijn voorbeelden te over te noemen.

Weisse rose | 24-07-06 | 13:04

Of Israel nu fout of goed is... Jan mot gewoon Nederlandse verzetsmensen/terroristen niet vergelijken met gasten die niet eens bezet zijn of gasten die bussen en burgerdoelen opblazen. Dat is als politicus niet slim en uitermate kwetsend.
.
Wij noemden de NSB'ers landverraders, de Duitsers/Nazis noemden hen echte germanen en verdedigers van Arische waarden en normen. Open deuren allemaal.
.
Jan, de volgende keer als je zo'n geschiedenis boekje van Geert Mak leest, probeer het daarna niet uit te leggen aan de rest van Nederland.

Lafayette | 24-07-06 | 13:03

@paardevijg

hahahaha, Israhel bevrijd je met de dood ja.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 13:03

-edit caps...-

paardenvijg | 24-07-06 | 13:02

dat is niet de reden waarom Sharon geen terrorist KAN zijn.

@sjaakdeslinksesul

Nog steeds aan het wachten op die inmiddels zeer mysterieuze reden. Ik kan alleen maar bedenken: angst om voor antisemiet uitgemaakt te worden of schuldig voelen over de jodenvervolging door ons in Europa. Maar wellicht ken jij nog een ander. Smaakt de koffie...?

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 13:00

@Romanus & Lof der Zotheid

Romanus praat terrorisme van zionisten goed en is waarschijnlijk zelf een zionist. Het is voor iedereen terug te lezen: zowel moslimterroristen als joodterroristen dienen we genadeloos hard aan te pakken. Het meten met 2 maten is echter slecht voor onze langetermijnbelang. Dus zionisten die Israelisch terrorisme goedpraten (Israelische krokodillen aaien in Romanus termen) moeten we een 2e klas ticket geven naar Israhel. Zijn we liever kwijt dan rijk.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 12:57

@Romanus

Precies!
De palestijnen hebben heel wat kansen op een eigen staat laten schieten omdat delen niet in hun woordenboek voorkomt...
Israel heeft het recht om zich te verdedigen! Ze hebben te vaak en te lang de acties van hezbollah getollereerd.

daputa | 24-07-06 | 12:55

Uiteraard. De media hebben het nooit gedaan, want zij berichten alleen dat was 100% waar en bewezen is. Journalisten zijn uiteindelijk ook maar mensen en kunnen daarom NOOOOOOOOOOOOOOIT bevooroordeeld zijn tegen politieke partijen, zoals NOVA dat nooit is tegen rechts en de Telegraaf dat nooit is tegen links. Laatste wat ik me herinner is dat mensen die niet verantwoordelijk gehouden konden worden, ontoerekeningsvatbaar werden verklaard. M.a.w.: Is GeenStijl al klaar voor haar TBS cursusje? :P

BobbyDrake | 24-07-06 | 12:53

Momentjus is narrentaal.

Kbee | 24-07-06 | 12:45

@LdZ 12:19
Aardbei slaat de discussie dood, door systematisch eenzijdig een groep, zgn. zionisten, van terrorisme te beschuldigen en dat wij, NL, daar iets aan zouden moeten doen, omdat er zo'n enorm grote groep moslims hier en elders is, die "witheet" worden van "zionisten" of joden etc. Dat is niet alleen valse argumentatie, het is ook een laffe argumentatie. Meneer Aardbei schijnt bang te zijn van de krokodillen die mede door zijn toedoen in zijn tuin liggen, maar durft ze niet dood te schieten en daarom probeert hij ze over de kop te aaien en zo goed mogelijk te voeren in de hoop dat hij dan niet te snel opgevreten wordt en van de andere bewoners trekt hij zich niets aan. Zoiets en meer. Verder ontzegt hij Israel het recht zich te verdedigen waarbij hij ook niet spreekt over de fragmentatiebommen die het leger van Allah (Hezbollah) op willekeurige woonwijken in Israel afvuurt. Mensen mogen best een andere mening hebben dan ik, maar de postings van deze meneer doen mij te veel denken aan bepaalde opvattingen in onze recente geschiedenis...

Romanus | 24-07-06 | 12:44

AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 12:10
Neturei Karta zijn mongolen. Die zien de holocaust als straf voor het jodendom omdat ze gezondigd hebben tegen God. Ze wachten ook nog op de komst van de messias. Maar dat is niet de reden waarom Sharon geen terrorist KAN zijn.

sjaakdeslinksesul | 24-07-06 | 12:44

momentjus?

verklaar je nader?

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 12:40

@AA nieuwe werkelijkheid? Kan me nog wel wat momentjus in het verleden voor de geest halen hoor, zo nieuw is dit allemaal niet.

OpenDeur | 24-07-06 | 12:36

Hm. Ik vraag me af wat het nut was van de vergelijking. Ik vind niet dat Marijnissen grenzen heeft overschreden met zijn uitspraak, maar of het nu noodzakelijk was die te maken - een beetje open deuren intrappen, daar kom je in de politiek niet veel verder mee. alhoewel...
Anyway, wat antisemitisme er nu ineens weer mee te maken moet hebben... Het niet eens zijn met het beleid van de Israelische staat staat niet gelijk aan het haten van een ras.
Daarbuiten ben ik - met een groot deel van de wereld, geloof ik - ondertussen zo ziek van het gedonder in het midden-oosten dat ze er van mij een muur omheen mogen bouwen.

Woestijnen produceren eng volk. Misschien wordt het tijd voor een goede zondvloed. Kunnen we daarna het hele middenoosten bepolderen. Polders zijn cool.

Xixulon Gralgrathor | 24-07-06 | 12:35

De SP is naar mijn mening de enige linkse, seculiere partij van Nederland waar religie geen overmacht heeft. Maar ik ga verder niet in op jouw onderbuikgevoelens. Wanneer het niveau te hoog wordt gaan sommigen hier oprispingen krijgen waar je u tegen zegt. Geldt ook voor jou, OpenDeur. Wellicht is het goed als je je verstand oppept door die granieten deur van je iéts meer op een kiertje te zetten, nar!

Kbee | 24-07-06 | 12:34

Waar blijven die zionisten nou?

Als sneeuw voor de zon verdwenen, lijkt het....

Sneeuw is het goedpraten van terrorisme en de zon is de nieuwe werkelijkheid die daar een eind aanmaakt...

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 12:33

@Horror Scoop 24-07-06 @ 10:58

De huidige minister van defensie van Israel is van Marokkaanse (Finse) komaf, de huidige stafchef van IDF is van Iraanse afkomst. Hoe zo bezettingen door allerlei westerlingen??
De maatschappij daar is gemeleerder dan jij je in je stoutste dromen kunt voorstellen, o ja ze hebben ook nog (jeaudse)negerts daar.

o.g. | 24-07-06 | 12:31

@Kbee SP = Religie

OpenDeur | 24-07-06 | 12:30

@ OpenDeur:

God wijs ik af. Religie is geestelijke terreur. En ja, ik stem SP. Boeiend? Dus geen god. En jij bent wellicht zelf onder de knoet van goden en baasjes, gezien het aantal malen dat je dergelijke termen aanhaalt. Veel succes met je eigen onderdrukking, meeloperij, oerdomme redeneringen, vooringenomenheid en spelvauten.

Kbee | 24-07-06 | 12:29

AerdenhoutseAardbei probeert nergens de discussie dood te slaan, maar reageert overal inhoudelijk en fatsoenlijk op.
Lof der Zotheid 24-07-06 @ 12:19

Zo is het maar net... ook een koffie..??

---
Beledigen? lijkt me het meest waarschijnlijk...

Lof der Zotheid 24-07-06 @ 12:19

Ze beledigen alleen zichzelf. Surinaams spreekwoord: wie met modder gooit verlies grond onder zijn voeten. Dat is wat zionisten nu aldoor overkomt. Einde=nabij.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 12:28

@Kbee Ah je bent zo iemand die alles goed gat praten wat zijn god hem heeft opgedragen. Van de SP fanclub blijkbaar. Het nederlandse verzet had als enige doel nederland weer vrij te krijgen. Nederlandse verzet had niet als doel Duistland te vernietigen. Is waarschijnlijk heel lastig voor je om dat zo te horen, zal een hele openbaring zijn voor je, zeker aangezien je goden al zolang brullen dat terroristen en vrijheidsstrijders echt hetzelfde zijn. Helaas je goden zitten er een tikje naast, wie weet als je ooit zelf gaat nadenken ipv naar je baasjes te luisteren zal je ook dit soort verschillen snappen.

OpenDeur | 24-07-06 | 12:26

@Vreugdevol 24-07-06 @ 12:21
Dit kan je trouwens niet alleen Jan verwijten, maar iedereen in de politiek. En trouwens trek ik je verhaal in tweifel. Heb je ook bronnen??

koffiepot | 24-07-06 | 12:25

landverradende gore praat....
@Romanus 24-07-06 @ 12:11

Daar waarschuw ik juist voor. De zionistische 5e colonne die het belang van Israel boven ons nationale eigenbelang stelt. Ziedaar je landverraders samen met Mohammed B. Beiden mogen voor mij in een raket naar de maan omdat ze hun kont vegen aan het belang van NL. Dus: iets beter lezen met iets minder emotie, kopje koffie?

-terroristen- die jij zo de hand boven het hoofd houdt??

@de melkboer 24-07-06 @ 12:11

Blauwe maandag, melkboer? Zoals je hierboven kunt lezen schiet ik zowel moslimterroristen als joodterroristen naar de maan. Waarom een onderscheid maken tussen poep en pies. Allebei vies toch!

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 12:23

Als Jan zo voor vrijheidstrijders is, dat hij het dan ook een keertje wordt maar dan in eigen land! Waar meer dan 1000 Nederlandse kinderen ten onrechte , onschuldig, niet veroordeelt in de gevengenis zitten, Met een gevangenissregime voor criminelen. Terwijl die kinderen zouden behandeld moeten worden in de GGZ-instelling en verpleegd te moeten worden. Kinderen die meer dan 6 maanden wachten voor zij een hulpverlener zien. Kom op Jan zonder lef. Gemakkelij praten over het buitenland terwijl jij zelf ook goed fout zit. Je bent mee verantwoordelijk voor die perverse besparingen in de GGZ tenvoordele van wederopbouw in verre achterlijke landen. Zo zijn wij daar mee bezig dat wij onder het bewind zoals door mensen als Jan Marijnissen mee evolueren om zelf een achterlijk en barbaars land te zijn. Proficiat Jan zonder lef.

Vreugdevol | 24-07-06 | 12:21

Een koe is een dier, maar een dier is niet altijd een koe.
Een vrijheidstrijders is vaak ook een terrorist, maar een terrorist niet altijd een vrijheidstrijder.
De tegenstanders is meestal de vijand, niet een vriend.

Een woord maakt niets uit. Een paar letters in combinatie.
Het gaat erom welke terroristen je vergelijkt met welke vrijheidsstrijders.

Lafayette | 24-07-06 | 12:20

@Romanus 24-07-06 @ 12:11
Hoe komt het toch dat sommige mensen altijd persoonlijk worden tegenover iemand met een afwijkende mening? Kun je er niet tegen dat sommige mensen een andere mening hebben dan jij? Of kun je een inhoudelijk weerwoord niet onder woorden brengen? Of ben jij eigenlijk de fascist hier? AerdenhoutseAardbei probeert nergens de discussie dood te slaan, maar reageert overal inhoudelijk en fatsoenlijk op. Vind jij je eigen reactie fatsoenlijk? Wat ik me eigenlijk gewoon afvraag is wat je in godsnaam met zo'n reactie probeert te bereiken? Overtuigen? Lijkt me niet... Je frustratie uiten? Mogelijk... Beledigen? lijkt me het meest waarschijnlijk...

Lof der Zotheid | 24-07-06 | 12:19

@Ongeletterde boer

Ik heb het al eerder genoemd: zo ongeletterd ben je niet. **biedt koffie aan... zwart?***

En nu noem je Israeliers "5 miljoen zionisten-terroristen"

@leegBalzakje

Ja, dat klopt. Kunnen iets meer of minder zijn. Lastig tellen als ze zich verschansen achter tanks waarmee ze babies aan flarden willen schieten. De vieze terroristen. Maar gelukkig zijn niet alle Joden bestiaal en inhumaan. Zie:

www.nkusa.org/

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 12:18

@Lof der Zotheid 24-07-06 @ 12:01
Dat is nu net de makke van de westerse wereld in de afgelopen 40 jaar. Wij willen gedrag verklaren een "verzachtende" omstandigheid vinden. Het gedrag goed praten. Zoals een oud spreekwoord zegt "Zachte heelmeesters maken stinkende wonden". Wij zitten nu opgescheept met een stinkende etterende erfenis van al die progressieve intelectuelen uit de jaren zestig, zeventig en tachtig.
Vooral terreur uit de linkse hoek werd goed gepraat als verzet tegen de onderdrukkende klasse. Maar fout is fout. terrorisme valt niet goed te praten en toch proef ik uit het interview met Jan M. begrip, "natuurljk zou ik ook doen". Alsof Jan spijt heeft dat hij de kans is misgelopen om te sterven als martelaar voor de rood groene hogere zaak.
Volgens Jan is het gedrag van de palestijnen te verklaren, ik kan het volgen, maar niet accepteren. Het is het niet willen nemen van verantwoordelijkheid die ons de das zal om doen. Durf nu ook eens op te staan tegen het geweld dat de slachtoffers van terreur wordt aangedaan.

Weisse rose | 24-07-06 | 12:18

@burd 24-07-06 @ 12:04

Het waren de zionisten inderdaad die al terroristen waren voor Israel bestond, ze pleegden aanslagen tegen de Britten, waar de Palestijnen later het kunstje van afkeken. Goede bijdrage!

Dat gaat dus niet, want elke moslim is per defenitie een terrorist, dan blijt er niets over.

@scrumpf 24-07-06 @ 12:05

Als je moslim vervangt door Jood ben jij een vuige antisemiet. Ik snap het. Tabee....

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 12:15

@ Romanus:

Heerlijk, het licht der wereld en van de vrije geesten treedt ons tegemoet!

Kbee | 24-07-06 | 12:15

@ Aarbei,
Je hebt een aantal goed te verdedigen punten naar voren gebracht! Jammer dat het pro-Israël kamp zo agressief reageert. Maar dat is misschien wel weer exemplarisch.

Ongeletterde Boer | 24-07-06 | 12:14

LOF DER ZOTHEID ... misschien bestaat de Burger niet, maar wel de arbeiders en de 60 % van de Nederlandse bevolking die een inkomen heeft onder de norm van de westerse welvaart en voor alles veel te duur moet betalen om voor de andere 40 % een aangenaam leven te bezorgen.

Vreugdevol | 24-07-06 | 12:13

Jan probeert iets uit te leggen wat we allemaal al lang weten.
Een wiel is rond. Regen is nat. Van bier kan je dronken worden...

Maar het kan nog steeds niet, want het ging Jan natuurlijk helemaal niet om deze verlichtende opmerkingen. En hij heeft de vergelijking nu eenmaal getrokken met het Nederlandse verzet. Gezien zijn terugkrabbelen is het wel duidelijk dat ie beseft dat dat niet kan. Maar goed, blijkbaar vond ie het toch nodig om het te zeggen.

Wat Jan eigenlijk nog steeds zegt, is dat het normaal aan het worden is dat je een bus met burgers opblaast en dat dat niet aan deze vrijheidsstrijders ligt maar aan Israel en kapitalisten.

Zeg Jan, wil je bij de volgende brute kinderverkrachting ook ff stellen dat het uithuwelijken van 12-jarige meisjes vroeger in de Middeleeuwen heel normaal was. Of iets in de trend van, nou hij heet geen pedo, maar een psychologisch slachtoffer van zichzelf. Gezien de sexuele ondrukking van zo iemand is het logisch dat hij zich op een gegeven moment gaat bevrijden...

Absurd? Ja. Maar voor Jan niet. Hij vindt busopblazers slachtoffers van een bezetter en geen psychopaten.

Lafayette | 24-07-06 | 12:12

@ OpenDeur:

"bevreiding" ? "vrijheids strijder" ?

Het Nederlandse verzet had weldegelijk de vernietiging van Duitsland onder Hitler op de agenda. Immers: door verzet te voeren ga je in tegen de dan geldende machtsstructuren. Dat je het ene aanpakt, heeft de consequentie dat je het andere uitlokt of veroorzaakt.

Kbee | 24-07-06 | 12:12

Kijk, je kon de bezette gebieden in Z.Libanon en de Gazastrook zien als bezet gebied. Hamas en Hezbollah zouden dan verzetsorganisaties zijn die de bezetter willen verjagen.
Ze kregen een beetje gelijk en Israël verliet Zuid-Libanon en de Gazastrook. Echter de 'verzetshelden' daar gingen door met bommetjes gooien op Israël en dus zijn ze terroristen geworden. En Israël slaat dus medogenloos terug, toevallig met wat geavanceerdere wapens....

chloorhexidine | 24-07-06 | 12:12

@AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 11:59
Hoeveel kinderen en andere onschuldigen zijn er aan de kant van Israël gevallen door die fanatieke geleaufsmongooltjes -terroristen- die jij zo de hand boven het hoofd houdt??

de melkboer | 24-07-06 | 12:11

@Aardbei
Als alle aardbeien zo zouden stinken en smaken als jouw postings zou geen normaal mens die meer kunnen eten.
Je spuit laffe, fascistische en landverradende gore praat. Je bent het niet waard, dat een fatsoenlijk mens, zelfs als die links is, met jou discussieert.

Romanus | 24-07-06 | 12:11

Sharon kan eenvoudigweg geen terrorist zijn.

@sjaakdeslinksesul 24-07-06 @ 12:06

Probeer je hersens es aan de gang te krijgen. Waarom dan niet, als Joden zélf het wel durven te zeggen? Wat is de reden, omdat hij zo vet is misschien. Okay Osama is wat meer afgetraind in de bergen van ToraKoraBora maar dat mag toch geen criterium zijn of wel. Heb je niet heimelijk toch een beetje erg veel last van het Holocausttrauma. Nogmaals Neturei Karta is een probaat middel daartegen!

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 12:10

Grappig links nederland weet opeens weer GS te vinden :) Voor de duidelijkheid even een leuk "feitje" Een vrijheids strijder vecht in eigen land voor de bevreiding van dat land. Vrijheids strijders willen niet de totale vernietiging van een ander land. Nederlandse verzet had niet de vernieteging van duitsland op de agenda, slechts het bevrijden van Nederland. Kortom is niet hetzelfde. Maar dat wist jan al lang, hij is alleen even op macht uit.

OpenDeur | 24-07-06 | 12:08

@Weisse rose 24-07-06 @ 11:53
Hij zegt toch duidelijk dat hij elk vorm van geweld afkeurd
"ik ben tegen geweld, maar het is toch wel een beetje dom als je niet kunt begrijpen hoe dat mechanisme werkt." Ik blijf erbij dat hij ALLEEN maar een verklaring geeft voor terrorisme. Dat is niet rechts of links. Dat is gewoon nadenken.
'
Als je een bevolkingsgroep onderdrukt, neemt hun bezittingen af, blaast gebouwen op. Dan kan ik me heel goed vorstellen dat deze groeperingen verzet gaan bieden tegen hun onderdrukkers. Israel noemt deze mensen terroristen. Palestina vrijheidsstrijders. Dit verklaart terrorisme. Natuurlijk is het opblazen van gewone burgers door die zelfmoord acties de meest foute oplossing ooit. Ik ben hier natuurlijk ook erg op tegen (zacht uitgedrukt). Ik wil alleen maar zeggen dat ik kan begrijpen (dat is dus niet goedkeuren) waarom ze grijpen naar terrorisme.
'
Elk terrorisme daad heeft natuurlijk een oorzaak.

koffiepot | 24-07-06 | 12:08

AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 10:47

Vuile leugenachtige hond dat je er bent. Gisteravond zeg je het heel erg te vinden om "als antisemiet te worden neergezet. Ik ben een mensenmens, een humanist, draag niemand haat na" (
AerdenhoutseAerdbei 23-07-06 @ 22:50)

En nu noem je Israeliers "5 miljoen zionisten-terroristen"

Goed dat we je motieven hier gisteren al gemeenschappelijk doorhadden!

Jean Bal-zac | 24-07-06 | 12:08

@scrumpf

Ik begrijp het; je wil graag een terroristenvriend blijven. Ga je gang. Maar je politieke is nabij. Het zionisme zal gebrandmerkt worden als een terreurgroepering en dan is het of meegaan naar Israehel of je terreur afzweren.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 12:08

@QZNYWRLD 24-07-06 @ 11:36
"Beetje provoceren mag, maar GS moet niet teksten uit zijn verband rukken en inspelen op onderbuikloop van gevoelens bij de kortlontigen in de NL maatschappij."
.
Gast, hallo, daar is het hele blog voor. En liefst niet alleen teksten uit zn verband rukken, maar als het kan ook totaal ongerelateerde teksten eraan koppelen.

marlinn | 24-07-06 | 12:07

@AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 11:59
Nope ik heb geen holocaustcomplex. Vind de meeste Duitsers ook lieve mensen. Maar Sharon kan eenvoudigweg geen terrorist zijn.

sjaakdeslinksesul | 24-07-06 | 12:06

@Daputa
De Nederlandse verzetshelden opereerden in Nederland. Wie hadden ze daar moeten opblazen? Ze hadden geen vijanden onder het gros van de bevolking. Dergelijke acties waren dus nutteloos. Er is geen enkele garanties dat ze die acties niet gehouden zouden hebben als de Duitse gemeenschap in Nederland groter en omvangrijker was geweest. Je vergelijking gaat hier volledig mank.

Lof der Zotheid | 24-07-06 | 12:06

AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 11:56

Ik denk dat we dáár de islamitische wereld makkelijk in meekrijgen want die willen ook van hun terroristen af.

Dat gaat dus niet, want elke moslim is per defenitie een terrorist, dan blijt er niets over.

scrumpf | 24-07-06 | 12:05

-------------------As a child in British Mandated Palestine, Ghada Karmi watched Jewish terrorists create the climate of fear and terror that gave Palestinian families the choice of fleeing or expulsion. She notes the irony that the word "terrorist" was invented by the British to describe the Jewish Irgun and the Stern Gang and its killers, two of whom became prime ministers of Israel.---------------------------------------

burd | 24-07-06 | 12:04

@scrumpf

Je hebt last van zionistische propaganditis. Ga naar:

www.middleeast.org/mernew.htm
www.nkusa.org/

Dat zijn probate medicijnen. Wordt betaald door je basisverzekering.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 12:03

De SP zit samen met Sinn Fein in EEN fractie in het Europese parlement. Sinn Fein is de politieke vleugel van de verzets-/terreurorganisatie IRA.

aivd | 24-07-06 | 12:01

De verzetshelden van '40-45 maakten zich niet schuldig aan het vermoorden van burgers!

@Daputa

Kijk met jou komen we nog ergens. Laat Israel ongelooflijk veel burgers al kapotgeschoten hebben sinds 1947. Hebben ze maling aan namelijk, typisch voor terroristen. Verschrikkelijk denken jij en ik, maar zo denken terroristen niet. Daarom aanpakken die handel. Goeie nieuwsbron hierover:

www.middleeast.org/mernew.htm

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 12:01

@Weisse rose 24-07-06 @ 11:53
Aperte onzin. Voordat je gedrag kunt beïnvloeden, zul je eerst moeten begrijpen waar het vandaan komt. Gedragsbeïnvloeding kun je vervolgens op een aantal manieren uitoefenen. Repressief, met straf en vergelding. Maar ook preventief, door te kijken waar de oorzaken liggen. Om die simpele reden in Clinton ook verder gekomen in het zoeken naar een oplossing, dan Bush ooit zal komen. Door namelijk niet alleen repressief te handelen.
.
Dat rechtvaardigd gedrag niet, maar helpt wel om dat gedrag in de toekomst te voorkomen. Het hoogste doel moet niet zijn om daders te straffen, maar om daden te voorkomen. Dát zorgt immers voor een leefbare samenleving. In dat kader moet je ook kijken waar de motivatie van Mo B. en Samir A. etc. vandaan komt. En binnen het kader wat wij als samenleving redelijk vinden, daar iets aan proberen te doen. Dus aanvullend op levenslange gevangenisstraf voor Mo B. ook kijken wat je kunt doen om een nieuwe Mo B. te voorkomen. Niet om het hen zo gemakkelijk mogelijk te maken, maar uit eigen belang. Hoe tevredener iedereen is, hoe lekkerder je zelf kunt leven in Nederland. Nogmaals, binnen het normen en waardenkader van onze cultuur en samenleving.

Lof der Zotheid | 24-07-06 | 12:01

Er zit ook een zeer fanatieke joris op het SP-politburo. Wel een selectieve. Als ik met het SP-emailadres post, kritiek op Marijnissen, dan wordt het niet gepubliceerd. Post ik echter met mijn hotmailadres, dan is er niets aan de hand en wordt de reactie gepubliceerd. Sommigen zeggen dat dat op toeval berust, maar ik zie het als censuur.

*zegt SP-lidmaatschap op en shopt bij andere partijen, VVD misschien?*

chloorhexidine | 24-07-06 | 12:00

@AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 11:50

'waarom ben jij een terroristenvriend?'

Dat ben ik niet, ik probeer je net uit te leggen dat ik een bloedhekel aan jou en je moslimhakbarvriendjes heb.

scrumpf | 24-07-06 | 12:00

@ Weisse rose:

Op die manier lees ik het interview met Marijnissen niet. Natuurlijk zijn er terroristen die ,met sociale, politieke of religieuze motieven als dekmantel, de strijd aangaan en zoveel mogelijk slachtoffers maken met hun walgelijke acties. Hier in Europa kennen wij zat voorbeelden uit het recente verleden: ETA, IRA, RAF, RARA. Ik geloof niet in geheel on-ideologisch terrorisme: ergens moet een kwaadwillend mens toch een morele steun hebben om door de "Gij zult niet doden"-barriere heen te gaan. Zeg nou zelf: zou jij als weldenkend mens zomaar iemand kunnen omleggen omdat een bepaalde factor speelt die je dusdanig opwindt zodat je geweld als enige oplossing ziet? Niet als je geen "Groter Verhaal" zoals een god, ideologie of ander motief hebt. Als je dat motief wel hebt, is de drempel om een terroristische actie te plegen naar mijn idee veel lager.

Kbee | 24-07-06 | 11:59

maar Sharon niet.

@sjaakdeslinksesul 24-07-06 @ 11:55

Waarom niet? Hij heeft babies met tanks aan flarden geschoten, die babies daar de schuld van gegeven en miljoenen mensen angst ingeboezemd met zijn miilitaire geweld. Voldoende dunkt me. Ben jij zoeen die bang is om een zionist terrorist te noemen? Ook een Holocaustschuldgevoel. Had ik ook. Het medicijn is...

www.nkusa.org/

Zij noemen Sharon zonder enige reserve een terrorist. En het zijn Joden he, dus van onverdachte hoek!

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 11:59

@AerdenhoutseAerdbei

De verzetshelden van '40-45 maakten zich niet schuldig aan het vermoorden van burgers!
En daarmee gaat de vergelijking van verzetsheld en terrorist niet op.
Ook in Irak is het opblazen van auto's op een drukke markt niet te vergelijken met een verzetsdaad. Terroristen zijn laf en bieden geen enkel perspectief.

daputa | 24-07-06 | 11:58

superioriteitsbeginsel en gelijkheid/vreedzaam samenleven omarmen, net als de andere 'grote' religies.

@Zonnekoning 24-07-06 @ 11:47

In principe eens met je analyse, maar first things first. Je zult nooit toekomen aan het door jou gestelde doel als wij het Israelische terrorisme blijven steunen en de terroristenvriendjes alhier laten doorgaan met het aanwakkeren van terrorisme. Dus eerst zullen we met één maat moeten gaan meten. Israel is een terreurstaat en zionisten zijn terroristen. Dan gaan dit tesamen met het islamitisch terrorisme aanpakken. Ik denk dat we dáár de islamitische wereld makkelijk in meekrijgen want die willen ook van hun terroristen af.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 11:56

De club van Jan Marijnissen de SP heeft zich trouwens nooit ingezet voor de vrijlating van de terrorist Nelson Mandela. Nelson Mandela was van het ANC. De club van Jan steunde het PAC. Een pro-China organisatie.

aivd | 24-07-06 | 11:56

@AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 11:51
Ik stem SP. Domme uitspraak van Jan. Verder was Menachem Begin een terrorist, Ben Goerion misschien ook, maar Sharon niet.

sjaakdeslinksesul | 24-07-06 | 11:55

applaus@Weisse rose 24-07-06 @ 11:53

KaiserSoza | 24-07-06 | 11:55

@ superjan:

Zionisten kennen geen zelfkritiek aangezien hun ideaal (de enige joodse staat op deze planeet) het leitmotiv is geworden en men, door schade en schande wijs geworden, koste wat kost wil vasthouden aan hun eigen dromen. Dat geldt ook voor terreurorganisaties als hamas, fatah (wat naar mijn smaak niet meer dan een oppertunistische bestuurdersclub is) en hezbollah. Conclusie: wie teveel droomt, raakt het realisme en daamee eigenschappen als zelfkritiek snel kwijt.

Kbee | 24-07-06 | 11:53

@koffiepot 24-07-06 @ 11:43
Jij leest ook niet goed. Door dat Jan het gedrag verklaart vanuit de omstandigheden: terroristen worden gemaakt door de sociale, politieke en machtstructuren. Hiermee ontneemt hij iedere verantwoordelijkheid bij de daders die er bewust op uit zijn om zoveel ogelijk mensen te verwonden en te doden.
Wat ik in mijn betoog gedaan heb is zijn logica gevolg en daarmee de stelling gedeponeerd dat terreur in Nederland ook te rechtvaardigen is..
Mohammed Bouyeri gebruikte de zelfde redenatie trant als Maorijnissen en die trend vind ik erg gevaarlijk en dat is het pnt dat ik wil maken.

Weisse rose | 24-07-06 | 11:53

Sorry maar gisteren wou mijn vriendin met me naar bed. Goed, dus even terug naar Relus ter Beek, ik bedoelde Sharon. Sharon kan veel dingen zijn, maar geen terrorist.

@sjaakdeslinksesul 24-07-06 @ 11:44

Goedesmorgens. ***biedt kopje koffie aan, zwart?***

Nieuwe dag, nieuwe topic. Wat zeg jij?

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 11:51

@AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 11:48
u iman?

Juan Zaque | 24-07-06 | 11:50

moslimvriendjes wel.

@scrumpf

heb ik niet, hoef ik niet; waarom ben jij een terroristenvriend?

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 11:50

@aardenhoutse (vast heemsteedse) aambei> Ja zelfkritiek, heel normaal bij "zionisten". Dat zal je bij jouw vrindjes van Hamas fatah en hizzbollah niet snel tegenkomen.

superjan | 24-07-06 | 11:48

Het enigste wat hij doet is het terrorisme verklaren. Hij keurt het NIET goed. Jemug jullie lezen ook alleen wat jullie willen lezen.

@koffiepot 24-07-06 @ 11:43

Het zijn weer vooral diegenen die het Israelische terrorisme goedpraten die aan de haal gaan met de uitspraken van JM. Iets begrijpen is nog niet er begrip voor hebben, dat is een nuance die jij scherp doorhebt. Het is zoals begrijpen waarom een pedo tot zijn walgelijke daad is gekomen (bijvoorbeeld zelf als kind misbruikt zijn), dat begrijpen wil nog niet zeggen dat je zijn daad goedkeurt.

Maar zionisten hebben niets maar dan ook niets op met nuance. Wat wil je; ze durven zelfs het aan flarden schieten van babies goed te praten. Vuige terroristenvriendjes zijn het.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 11:48

@AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 11:20

Israel terroriseert miljoenen moslims (of voelen miljoenen moslims zich geterroriseerd?) ---> miljard moslims boos (moslims voelen zich superieur t.o.v. niet-Moslims. Zolang niet-moslims (westen) de wereldheerschappij hebben, blijven ze boos!). Jij stelt apeasement voor(ze hun zin geven in zake Israel), in de hoop van hun boosheid (terrorisme) af te zijn. In een cultuur doorspekt van sterkte-zwakte, zal dit gezien worden als een zwakte, en dus een reden om weer meer te eisen (precies zoals Adolf H. deed na de apeasement politiek van Chamberlain). Nu is het israel, Oost-Afrika (Sudan, Somalie etc. rommelt al), daarna Azie ten Noorden van Maleisie of West-Europa (hoeveel % moslims in 2020?). Er is in de wereldgeschiedenis geen plaats/tijd geweest waar moslims en niet-moslims vreedzaam samenleefden als moslims daar niet zelf aan de macht waren. Enkel op plaatsen waar moslims aan de macht waren en de niey-moslims zich verregaand aanpasten aan islamitische leefregels. De-escalatie tussen moslims en niet-moslims in een niet door moslims gedomineerde wereld kan enkel plaatsvinden wanneer de Islam-aanhangers afstappen van het superioriteitsbeginsel en gelijkheid/vreedzaam samenleven omarmen, net als de andere 'grote' religies.

Zonnekoning | 24-07-06 | 11:47

AerdenhoutseAerdbei = Jan Marijnissen?

Ongeletterde Boer | 24-07-06 | 11:46

@Kbee 24-07-06 @ 11:41
De huidige PM van India is een Sikh. Er zijn inderdaad wel eens spanningen geweest. Sikhs die een Ghandi hebben doodgeschoten in de jaren 80.
De spanningen tussen Moslim en Hindoe zijn veel groter. De rellen na aanleiding van de sloop van een Moskee in Ayodhya in 1992, door Hindoes, en de verschillende biomaanslagen door moslim terroristen zijn daar het bewijs van.

Weisse rose | 24-07-06 | 11:46

@AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 11:34

'scrumpf die ons belang niet wil inzien'

Leg nog eens waarom ik het belang van moordende moslims dien in te zien.

'scrumpf die dan ons in NL in vrede kan laten leven'

Scrumpf zal de vrede in NL niet in jeopardy brengen, dat doen AA en zijn moslimvriendjes wel.

scrumpf | 24-07-06 | 11:45

maar in de steek. Alweer...
@Blaathaas 24-07-06 @ 11:30

Ik zie dat jij behoefte hebt aan informatie van Joden zélf (je hoeft het niet van mij aan te nemen) die willen dat Israel ophoudt te bestaan omdat ze zich doodschamen voor het barbaarse terrorisme dat Israel uitoefent:

www.nkusa.org/

Deze Joodse internationale organisatie is zelf antizionistisch. Het zionisme is een van de vele koppen van het monster dat fascisme heet.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 11:45

@AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 11:37
Sorry maar gisteren wou mijn vriendin met me naar bed. Goed, dus even terug naar Relus ter Beek, ik bedoelde Sharon. Sharon kan veel dingen zijn, maar geen terrorist.

sjaakdeslinksesul | 24-07-06 | 11:44

@Weisse rose 24-07-06 @ 11:36 LEES EENS!!!

Het enigste wat hij doet is het terrorisme verklaren. Hij keurt het NIET goed. Jemug jullie lezen ook alleen wat jullie willen lezen.

koffiepot | 24-07-06 | 11:43

@Vreugdevol 24-07-06 @ 11:39
Allereerst "Zij hebben een eigen agenda die verschillend is van de burger.": De Burger bestaat niet. Vreugdevol bestaat. En met hem wellicht een aantal gelijkgestemden. Door te praten namens 'De Burger' maak je dezelfde fout die je politiek verwijt. Je bent een minderheid die namens de meerderheid wil praten.

Lof der Zotheid | 24-07-06 | 11:42

@ zum kotzen:

In India vinden de sikhs en hindoes elkaar ook niet aardig, wat weleens leidt tot een bomaanslag of moordpartij her en der.
In Oeganda is een extremistische groep genaamd "The Lord's Resistance Army" zo fijn om met de Bijbel in de hand en geholpen door kindsoldaten, het op te nemen tegen de wettige regering daar.
In Ierland is het wat stiller geworden, maar de IRA heeft nog altijd actieve cellen die af en toe lastig doen.

Laten we het, naast de uitwassen van extremistische interpretaties van de islam, het ook eens hebben over het geweld dat christenen, joden en hindoes elkaar aandoen.

Kbee | 24-07-06 | 11:41

onee, klopt. Alleen rechts kan lasthebben van foute media.

swift1.6 | 24-07-06 | 11:40

Het wordt tijd dat alle randdiebele partijen - allemaal - afgeschaft worden. Zij hebben een eigen agenda die verschillend is van de burger. Van welke partij zij ook zijn, zij gebruiken de agenda van de burger voor hun eigen gewin. Het wordt tijd dat het hele systeem opgeheven wordt. Vervangen door een eigentijdsbestuur zonder partijen en met echte gekozen ovlksvertegenwoordigers om de boel te controleren. ik ben het kotsbeu te leven onder de dictatuur van een minderderheid die zich uitgeeft als een meerderheid. Ga eens met izjn allen Max Havelaar lezen en kijk hoe wij sedert 1855 toen in Indonesie geevolueerd zijn naar een zelfde dictatoriaal regieme maar nu in Nederland. Het verschilt niets !!! Misschien moeten er in Nederland ook maar eens vrijheidstrijders opstaan die ons bevrijden van het politieke juk van alle partijen en hun inhalige netwerken die ons arbeiders uitbuiten - met ingebgrip van die tomatenkwekers van de SP.

Vreugdevol | 24-07-06 | 11:39

AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 11:30

Oh ja, ik ken die Israelisch legertraining waarin het doden van baby's wordt geperfectioneerd, sick puppy.

Ik zal niet ontkennen dat er burgerslachtoffers vallen door Isrealisch geweld, maar het feit dat er aan de 'moslimkant' zoveel kinderen als slachtofferts vallen ligt meer aan 't feit dat zij hun kinderen als schild gebruiken (doet 't altijd goed in de linkse media, er zijn weer zoveel kinderen onder de slachtofferers) dan dat de Israeliërs bewust op zoek zijn naar kinderslachtoffers.

scrumpf | 24-07-06 | 11:37

Nee. Eistein is in Duisland geboren, maar was Amerikaan.

lijn5 | 24-07-06 | 11:37

Daarom: alle moslimterroristen 2e klas enkeltje naar Syrië, hebben we weer rust hier.

@de melkboer 24-07-06 @ 11:24

Prima idee. Maar waarom niet alle terroristenvriendjes/zionisten ook. Juist die bescherming van het zionisme brengt ons in gevaar. Dat is waar Marijnissen ons voor waarschuwt. Clever man. Heeft mijn stem als hij zo doorgaat.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 11:37

Als Hamas en Hezbollah volgens onze Jan Maorijnissen mogen reageren op isra"el en de bezetting van gebieden. Dat dit ook aanslagen op burgers rechtvaardigt zie ik niet. Een aanval op een tank door het libanese leger of een ander Arabisch leger daar zou ik niet wakker van liggen.
Maar Jantje keurt willekeurige aanslagen op burgers goed onder het mom van verzetsstrijd. Als dit argument hout zou snijden dan kan ik helaas niet anders dan tot de conclusie komen dat het Nederlandse volk ook "verzetsdaden" mag begaan tegen de niet westerse bezetters van Nederland. Dit mag in de rechtsstaat die Nederland beweert te zijn natuurlijk nooit gebeuren.
Jan Marijnissen heeft met zijn uitspraken de samenleving verder gepolariseerd en een rechtvaardiging gegeven voor terroristische daden tegen beide bevolkings groepen zowel autochtoon en allochtoon.

Weisse rose | 24-07-06 | 11:36

Beetje provoceren mag, maar GS moet niet teksten uit zijn verband rukken en inspelen op onderbuikloop van gevoelens bij de kortlontigen in de NL maatschappij. Het verhaal van Marijnissen deugt van A tot Z en is met de grootste zorgvuldigheid weergegeven. De actie van GS om geleide projectielen af te vuren op de SP is uiteraard toegestaan, maar een extra leesbeurt had zeker niet misstaan.

QZNYWRLD | 24-07-06 | 11:36

@ Horror Scoop:

Zonder het verdrag minder jodenvervolging? Nee, dat niet. Maar het verdrag heeft wel de route ingezet die de RK-kerk t.o.v. de nazi's bewandelden. Het verdrag heeft de RK-kerk weerloos gemaakt ten opzichte van Mussolini en later het gehele fascisme. Ik leg een verband tussen het verdrag en de hele grondhouding van de RK-kerk ten opzichte van het fascisme. Stel: het verdrag zou er niet zijn geweest en de Holocaust en repressie van andere bevolkingsgroepen (homosexuelen, Jehova's, zigeuners etc. etc.) zou zijn ingezet, zou de RK-kerk dan een harder geluid hebben laten horen? Ik denk van wel, want het verdrag legde immers een zware (morele) tol op het instituut van de RK-kerk om de fascistische machthebbers hun "werken" te laten verrichten zonder tegenspraak vanuit de Rooms-Katholieke hoek. Ergo: er staan diverse artikelen in het verdrag waarin staat dat de RK-kerk zich expliciet moest onthouden van politieke inmenging. Deels is daar altijd iets voor te zeggen - politiek en religie gaan niet samen - maar anderzijds kun je je op die manier prachtig achter een tekst verschuilen en zo wegduiken voor de problemen die de maatschappij treffen.

Kbee | 24-07-06 | 11:35

@Blaathaas 24-07-06 @ 11:24
Kortheidshalve verwijs ik naar de volgende post: commentaarderer 24-07-06 @ 10:58.
.
Daarbij moet nog aangetekend worden dat het Nederlandse verzet nagenoeg geheel in Nederland plaatsvond. Ik geloof niet dat er anderszins een ethische beperking ervaren zou worden om ook van dit soort acties gebruik te maken. Om het even naar een iets hoger level te trekken: in die tijdsgeest was het ook voor de geallieerden normaal om een stad te bombarderen. De term collateral damage bestond nog niet...
.
De acties hebben tot doel de ervaren bezetting te beëindigen. Of dat doel ook daadwerkelijk ermee gerealiseerd kan worden, is minder van belang. Ze hebben in ieder geval een groot draagvlak onder grote delen van de bevolking. Het verloop van de 'strijd' zal in de toekomst bepalen hoe hun daden beoordeeld zullen worden: terroristen of vrijheidsstrijders.

Lof der Zotheid | 24-07-06 | 11:34

@scrumpf

scrumpf die oorzaak en gevolg probeert te verbloemen --> scrumpf die dit doet omdat hij een terroristenvriend is --> scrumpf die waarschijnlijk een zionist is --> scrumpf die ons belang niet wil inzien --> scrumpf die dan beter naar Israhel toe kan gaan --> scrumpf die dan tussen zijn terreurvriendjes zit --> scrumpf die dan ons in NL in vrede kan laten leven --> scrumpf die dan blij is en wij ook.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 11:34

@je therapeut 24-07-06 @ 10:52
: "Wat een gelul om niets, nix mis met die analogie, de overwinnaar bepaalt de geschiedenis, simpel, wat verzetshelden zijn voor de één zijn terroristen voor de andere."
-
Natuurlijk bepaald de winnaar de geschiedenis niet. Ze bepalen alleen de manier waarop er door de overwinnaar zelf naar gekeken wordt.
Als JM denk dat hij op deze manier de 0031kiezers kan triggeren om eens het partijprogramma van de SP te checken denk ik dat hij de plank heeft misgeslagen. Je kan jezelf toch niet een "recht door zee" kerel noemen als je niet eens instaat voor je eigen uitspraken. Ik mag toch tenminste aannemen dat je het interview nog hebt nagelezen voordat het werd geplaatst Jan. Als het niet weergaf wat je bedoelde, waarom is het dan niet destijds verbeterd/aangepast/in een verkiezingsvriendelijk straatje gegoten?

Juan Zaque | 24-07-06 | 11:33

Einstein? Das toch ook een duitser?

Comrade Enver Hoxha | 24-07-06 | 11:33

Hahahaha, 'totaal ONjuist' moet dat natuurlijk zijn

zum kotzen | 24-07-06 | 11:32

Comrade Enver Hoxha 24-07-06 @ 11:27

Wij als in Nederlands verzet Einstein, en vertel eens, hoeveel Duitse burgerslachtoffers heeft het Nederlands verzet op haar naam?

scrumpf | 24-07-06 | 11:31

@Ongeletterde
Dat verbaast me nu helemaal niets van je.
Maar ja, nomen est omen.

Morrizz | 24-07-06 | 11:31

oberstormbahnfuhrer is ook aanwezig!

@scrumpf 24-07-06 @ 11:20
De 21e eeuwse Obersturmbahnfuhrers heten Sharon en Olmert. Die schieten babies aan flarden en proberen het nog goed te praten ook. Zie:

www.abouyounes.com/presentation.asp?en...

En de hedendaagse neonazi's zijn terroristenvriendjes als Leon de Winter die hun kont vegen aan ons NLse belang.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 11:30

"Israel terroriseert miljoenen moslims..."

Daar ga je al de fout in, kneus. De basis van je hele redeneer-lulverhaaltje is niet een feitelijke constatering, maar een totaal juist waarde-oordeel van jouw eigen persoontje.

Face it: moslims vermoorden en terroriseren meer moslims dan Israël doet. Even wat voorbeelden voor jou:
- Irak: soennitsche en sjiïtische moslims slachten elkaar af
- Soedan: arabische moslimmilities vermoorden zwarte bevolking (voor een groot deel ook islamitisch)
- Indonesië: moslims blazen doelen op en vermoorden daarbij vooral moslimburgers.
- Moet ik nog verder gaan???

Waarom worden moslims in de rest van de wereld DAAR niet witheet van? Oh ja ik weet het al, omdat ze Israël er niet de schuld van kunnen geven.

zum kotzen | 24-07-06 | 11:30

AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 11:20,
Boel woorden, maar kort samengevat komt je verhaal hierop neer: Joden bijstaan in hun strijd tegen terrorisme is duur en kost teveel moeite. Dus laten we ze maar in de steek.
Alweer...

Blaathaas | 24-07-06 | 11:30

@Hakbarrr
Er is natuurlijk flink wat samenwerking geweest tussen het verzet en de gellieerden.

Horror Scoop | 24-07-06 | 11:30

@Kbee 24-07-06 @ 11:24

Beter, ik heb mijn vakantiegeld nog niet opgemaakt, doe mij je rekeningnummer, stort ik wat doekoe's voor een enkeltje Libanon!

scrumpf | 24-07-06 | 11:29

Grappig, als iemand in denhaag in de media een vautje maakt is de SP meestal de eerste om er stennis te schoppen. Maar nu SP eens aan de andere kant van de klappen zit is het plots niet eerlijk. Achterbaks noem ik dat.

OpenDeur | 24-07-06 | 11:29

@ Breinstein 24-07-06 @ 11:12

WIJ geen Kinderchen opbliezen? Wie is Wij? De Nederlanders? Opa-die-in-ut-verzet-heeft-gezeten? Leon De Winter? GS-reageurders? Je bedoeld hopelijk toch niet de geallieerden zoals de Engelsen en de Amerikanen? Die waren destijds nog niet ZO goed in de precisiebombardementen hoor...

Comrade Enver Hoxha | 24-07-06 | 11:27

@AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 11:20

----> AA die oorzaak en gevolg niet helemaal uit elkaar kan houden ---> AA die compleet verkeerde conclusies trekt ---> Scrumpf die AA verzoekt richting MO te vertrekken om daar zijn antisemitische gedachtengoed in daden om te zetten ---> scrumpf die hoopt dat AA niet terug zal keren

scrumpf | 24-07-06 | 11:27

@Kbee
Zonder het verdrag zou er geen of minder jodenvervolging zijn geweest? De nazi's hadden het niet zo op met de kerk, maar evengoed waren er anti-joodse sentimenten in de katholieke kerk. Overigens waren er veel anti-joodse sentimenten in heel de maatschappij. Dat de katholieke kerk meer haar mond had kunnen opentrekken tegen het racisme van de nazi's, daar ben ik het wel mee eens.

Horror Scoop | 24-07-06 | 11:27

@Gl**fkl**t*r 24-07-06 @ 11:13
Ik destilleer dat uit het volgende citaat:
'Het islamitische fundamentalisme, inclusief de terroristische tak, is een reactie op de bezetting van Palestina door Israël, op de Amerikaanse aanwezigheid in het Midden-Oosten, en op de steun van het Westen aan ondemocratische regimes in het Midden-Oosten. Kijk, ik ben tegen geweld, maar het is toch wel een beetje dom als je niet kunt begrijpen hoe dat mechanisme werkt.'
Aangevuld met een persoonlijke visie van Lof, dat dan weer wel!
.
@ Hakbarrr 24-07-06 @ 11:18
En dat deed je niet alleen inhoudelijk, maar ook persoonlijk. En zo simpel kan een (verbale) geweldspiraal onstaan. Da's nou net wat Marijnissen bedoelde, volgens mij.

Lof der Zotheid | 24-07-06 | 11:26

@Horror Scoop 24-07-06 @ 11:16
Ik heb het over de verzetstrijders in NL (Mao ook), niet over de geallieerden.

@Kbee 24-07-06 @ 11:20
Lees de post van maar eens... Zonnekoning 24-07-06 @ 11:21 een spijkertje op zn kopje...

Hakbarrr | 24-07-06 | 11:25

@Horror Scoop.

Dat de staat Israël niet bestond wil niet zeggen dat er geen joden woonden voor 1948. Die woonden daar 2000 jaar geleden al en nu nog.

Ben het eens met koffiepots standpunt dat er wel erg veel hersenloze reaguurders langskomen hier trouwens.

War On Errorism | 24-07-06 | 11:25

@AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 11:12
-
Ik heb je spelfouten gecorrigeerd. Je bedoelde zeker;
-
Jan heeft weer eens ongelijk. Als je niet kunt vatten dat onze steun aan de terroristen van Arabië en hun terroristenvriendjes hier in NL honderden miljoenen geciviliseerde Europeanen witheet maakt en ons in de problemen brengt wat betreft het elimineren van moslimterroristen dan ben je niet alleen een beetje dom, maar ook een beetje zwakbegaafd tot debiel. Het is gewoon 1+1=2. Daarom: alle moslimterroristen 2e klas enkeltje naar Syrië, hebben we weer rust hier.

de melkboer | 24-07-06 | 11:24

@ scrumpf:

Zou ik graag willen doen!

Kbee | 24-07-06 | 11:24

Er is hier iets meer aan de hand dan doodleuk constateren dat "de geschiedenis in veel gevallen binnen welk denkkader daden beoordeeld worden".
Het opblazen van een bus, of een restaurant is ziek. Dat soort dingen deed het verzet niet. De kwalificatie van deze wandaden als vrijheidsstrijd, slaat de plank op beledigende wijze mis. Deze acties zijn op geen enkele manier erop gericht het leven van iemand beter te maken. Laat staan om vrijheid te bewerkstelligen. In tegendeel, deze acties zijn er enkel op gericht schade toe te brengen aan mensen, burgers. En worden uitgevoerd door een waanzinnig geworden sekte met een obsessie voor het martelaarschap.
Fijn, Jan, dat je tenminste je mond niet houdt. Ga zo door met vrij associëren en houd je vooral niet in, zou ik zeggen. We krijgen je steeds beter in focus. Op naar de 0 zetels!

Blaathaas | 24-07-06 | 11:24

@ Zonnekoning:

Het toppunt van nuance en inhoud maar weer. I'll rest my case.

Kbee | 24-07-06 | 11:23

Kbee 24-07-06 @ 11:20

Goed plan die gerichte akties, zet jij al die hakbars ff bij elkaar op 1 plek, dan droppen wij die bom wel

scrumpf | 24-07-06 | 11:22

Overigens leidt religie per definitie tot ellende, zoals machtsspelletjes, onderdrukking en vooral verdwazing van de geest. In dat kader: www.yord.nl/yfile/473

Kbee | 24-07-06 | 11:22

Jan M. "Wat ik heb gezegd is dat onderdrukking en uitbuiting vroeg of laat tot verzet leiden. Zoals uit de reacties blijkt is vaak afhankelijk van aan welke kant je staat of je spreekt van ‘verzet’ of iets anders."

Precies Jan! Vanaf de kant waaraan ik sta noem ik jou een 'parasieten-heulert'. Ook al kom je na november in het pluche, ik zal me altijd 'verzetten' tegen communistische idioten zoals jij. 'Weldoeners' die werkenden/productieven in dit land uit willen buiten ten behoeve van niet-productieve parasieten. Drammerige despootjes-in-de-dop die hun eigen waanideen op willen dringen aan anderen. Pluche-geyle lutsers die anders- en zelfdenkenden (de censuur binnen de SP) demoniseren. Verraders die zelf direct collaboreren met een vijand (Islamo-fascisme) als ze daarmee eigen doelen dichterbij kunnen brengen (dicatatuur van het proletariaat).

Zonnekoning | 24-07-06 | 11:21

Heb je nog een inhoudelijk onderbouwde mening...

@zum kotzen 24-07-06 @ 11:12

Weet niet of zumkotsen iets inhoudelijks wil vreten. Maar laten we het proberen: Israel terroriseert miljoenen moslims ---> miljard moslims boos ---> Westen steunt Israel ----> miljard moslims nog bozer; Westen spreekt islamitische wereld aan over terrorisme ---> islamitische spreekt Westen aan over Israelisch terrorisme --> Westen (zumkotsen) geeft niet thuis ---> miljard moslims inmiddels witheet ---> miljoenen moslims in EU --> tienduizenden zionisten in EU steunen Israelisch terrorisme ---> maatschappelijke spanningen ---> Mohammed B en dergelijke ---> Veel kosten / AIVD ---> Westen blijft Israel steunen, ontkent Israelische terrorisme ---> hopeloze strijd. Oplossing: zoals Marijnissen zegt: Israelisch terrrorisme problematiseren, zionisten isoleren/marginaliseren/uitzetten, einde israelisch terrorisme, einde boosheid islamitische wereld, kans op wereldvrede!

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 11:20

AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 11:07

Ach wat lief, de oberstormbahnfuhrer is ook aanwezig!

scrumpf | 24-07-06 | 11:20

@ Hakbarrr:

Ik ben liever een "Maorijnissen slijmbek" dan een gewetenloze meeloper die elke stap in het geweldsspectrum op valse gronden prima vind. Ik heb geen trek in meehuilen met de gewelddadige wolven in het bos, die erin slagen om de ontvoering van drie militairen (hoezo, professioneel leger?) aangrijpen om een ander land in puin te schieten. Dat Hezbollah moet opsodemieteren zal ik niet ontkennen, maar voer dan gerichte acties uit tegen die club in plaats van over en weer raketten afschieten.

Kbee | 24-07-06 | 11:20

Wel lef van de NSB krant om zo´n commentaar te durven geven.

BroodenSpelen | 24-07-06 | 11:19

@Lof der Zotheid 24-07-06 @ 11:17

Ik ben hier niet om met een oplossing te komen voor he MO-probleem. Ik wilde alleen laten zien dat er GEEN enkele reden is om het walgelijke gedrag van Maorijnissen goed te praten.

Hakbarrr | 24-07-06 | 11:18

waarom kan ik mijn posts niet editen. Er staat dom geblaat in dat ik wil wijzigen. Boeie ook laat de bashing maar beginnen..

koffiepot | 24-07-06 | 11:18

_ Volksverlakker
_ Subversief kamerlid
_ Gevaarlijke demagoog
_ Mediageile populist

en met de laatste kwalificatie gaat hij veel stemmen winnen...

Detox | 24-07-06 | 11:18

@Hakbarrr 24-07-06 @ 11:07
Het gaat er allang niet meer om wie er gelijk heeft. Het gaat erom hoe de situatie daar voor iedereen weer leefbaar kan worden. Jouw reactie is kenmerkend voor een reactie die absoluut niet gericht is op een oplossing, maar op verdere escalering. In plaats van inhoudelijk de dialoog aan te gaan, zet je de toon al door degenen met een afwijkende mening te typeren als 'Maorijnissen slijmbekkies'. Ditzelfde gebeurd, maar dan op een veel hogere trede op de geweldsschaal, in het MO. Niet luisteren en als iemands mening afwijkt, ga je 'm aanvallen... Jij verbaal, daar met bommen.

Lof der Zotheid | 24-07-06 | 11:17

Wat een gelul allemaal. Marijnissen is gewoon fout. Dat was ie, dat is ie, en dat zal ie altijd blijven.

Korreltje Zout | 24-07-06 | 11:17

@Hakbarrr
Opblaasden moest waarschijnlijk opbliezen zijn, maar verder heb je wel gelijk met je bombardementen op Dresden, Hiroshima en Nagasaki.
Ik begrijp nog steeds niet hoe mensen 2000 jaar later op racistische gronden land kunnen claimen, omdat er zo'n 70 generaties terug ook mensen van hetzelfde ras zouden hebben gewoond. Maar goed, ze leven er nu, hopelijk kan dat snel in vrede met de omliggende volkeren en de mensen die in dat land wonen.
PS 70 van 70 generaties is een willekeurig getal, als het per ongeluk één of ander "oho-hoe-durf-je" getal is in welke religie dan ook, dan is dat gewoon puur toeval.

Horror Scoop | 24-07-06 | 11:16

"De verschrikkelijke gebeurtenissen in het Midden-Oosten van de afgelopen tijd laten zien dat zonder een structurele oplossing, die rekening houdt met de fundamentele rechten van alle berrokken partijen, duurzame vrede een illusie blijft."

Mooie woorden, maar totaal onrealistisch. Israël zal zijn bestaansrecht nooit opzeggen, ook niet als ze zich terugtrekken tot achter de grenzen van 1967. Voor veel islamitische groeperingen gaat het niet om bevrijding van de zgn. Palestijnse gebieden, maar om de totale vernietiging van de joodse staat.

zum kotzen | 24-07-06 | 11:15

@Shareholder 24-07-06 @ 11:05
Ik heb het gevoel dat ik toch iets beter nadenk en mijn menig te onderbouwen. ik heb idd mijn naam niet mee (Ben ook anoniem lafbekje). Maar door het vele domme geblaat hier nemen mensen buiten GS ons toch niet serieus. Zoals Jan vergelijken met Mao en Stalin. Kom op. Kijk als het nou een grapje was dan zou ik zeggen "boeie" Maar sommige mensen menen het serieus (ten minste zo komt het over).
'
Verder sta ik ook meer aan de linkerkant van de politiek. Ik vond Jan z'n uitspraken dom en uit verband gerukt. Het artikel in de Televaag slaat gewoon nergens op, kom op das toch geen Journalistiek. Zijn excuses verklaren een boel.
'
Kijk dom praten en het niet menen vind ik grappig. Maar velen van jullie blaten zo ongenuanceerd en menen het ook nog, het is gewoon triest. Maar ja boeie, het is toch ook GeenStijl :)

koffiepot | 24-07-06 | 11:15

@Horror Scoop:

Het verdrag van Lateranen is in wezen de opmaat geweest voor de passieve houding van de RK-kerk. De toenmalige kerkleiders Pius XI en Pius XII konden weinig uithalen aangezien Mussolini een bondgenoot van Hitler was. Natuurlijk kun je geen directe redenering "oorzaak - gevolg" houden, gezien de tijd. Maar ik durf wel de stelling aan dat het ene het andere min of meer in de hand heeft gewerkt.

Kbee | 24-07-06 | 11:14

@lof der zotheid
Ik ben het met je eens dat in veel gevallen binnen welk denkkader daden beoordeeld worden. ook dat de VS zichzelf zo belangrijk vinden dat ieder maar naar henm moet gehoorzamen wanneer zij binnenmarcheren zonder rekening te houden met verschillen tussen culturen. Maar dat bleek niet uit het interview in penthouse. Hij heeft gezegd dat hij 'verkeerd geciteerd is' maar plaatst wel het interview letterlijk op zijn site. sorry hoor maar dan vind ik het simpelweg uberhypocriet dat hij zijn true colours laat zien, en simpelweg de verzetshelden schoffeert, en wanneer dat tot teveel ophef binnen de gelederen leidt en opschudding binnen nederland aan damage control gaat doen???

Gl**fkl**t*r | 24-07-06 | 11:13

Marijnissen is niet de eerste die z'n onderbuikgevoelens eens laat spreken en er later spijt van heeft.

Als je nazi's en politiek door elkaar haalt krijg je per definitie herrie in de schuur.
Dus een rectificatie van de SP, om het foute bericht een beetje te sudderen.

Laat die man toch.

Osaka | 24-07-06 | 11:13

@ holtor

Inderdaad. Jan was dan ook erg tegen het Nl verzet. Hij had ook gehoopt op een Derde Rijk.

Ion Susai | 24-07-06 | 11:13

@Hakbarr
----
@ Hakbarrr
Nou, gewaagde stelling hoor. Onderbouw dat eens d.m.v. stemmingslijsten en de Handelingen der Tweede Kamer. Enneh: politiek is macht. Schijnbaar vergeet je dat ook eens? Sterker: elk mens streeft naar gezag, invloed en macht.
----
Inderdaad er zijn goede posts genoeg, maar als men daar nu iets mee deed.

Groetjes Fritzzel

Fritzzel | 24-07-06 | 11:13

Ook wel een beetje flauw om een interview van drie maanden geleden te plaatsen in de context van recente gebeurtenissen, zonder context en zonder te kijken naar de, al jarenoude, heldere standpunten van Jan en z'n maatjes over deze zaken.
Beetje onder de gordel schieten, goedkoop scoren, maar vooral ook slechte journalistiek etc.

War On Errorism | 24-07-06 | 11:12

Xixulon Gralgrathor: zou het ook nog aan een stukje beschaving en respect voor het leven kunnen liggen dat wij in de 2e WO geen onschuldige Duitse Kinderchen opbliezen?

Breinstein | 24-07-06 | 11:12

Dat Jan meewarend zegt dat je 'een beetje dom' bent als je zijn redenering niet volgt maakt hem nog belachelijker.

@zum kotzen 24-07-06 @ 11:05

Jan heeft groot gelijk. Als je niet kunt vatten dat onze steun aan de terroristen van Israel en hun terroristenvriendjes hier in NL honderden miljoenen moslims witheet maakt en ons in de problemen brengt wat betreft het elimineren van moslimterroristen dan ben je niet alleen een beetje dom, maar ook een beetje zwakbegaafd tot debiel. Het is gewoon 1+1=2. Daarom: alle zionisten 2e klas enkeltje naar israel, hebben we weer rust hier.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 11:12

@AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 11:07

Heb je nog een inhoudelijk onderbouwde mening of blijft het bij leeghoofdig anti-Israël gebral, lutser?

zum kotzen | 24-07-06 | 11:12

@Hakbarrr: een beetje taal-kennis kan ook geen kwaad...

ZO. En nu weer aan het werk (ik).

Kabouter Pimpelmee | 24-07-06 | 11:11

Uit Marijnissen zijn weblog:

"Hier houdt de historische parallel dan ook meteen op. Noch de SP noch ikzelf hebben ooit sympathie kunnen opbrengen voor de methodes van Hamas, Hezbollah en anderen voor wie een mensenleven blijkbaar weinig voorstelt. Wij hebben aanslagen die tot doel hebben zoveel mogelijk menselijk leed te veroorzaken altijd ondubbelzinnig veroordeeld.

De verschrikkelijke gebeurtenissen in het Midden-Oosten van de afgelopen tijd laten zien dat zonder een structurele oplossing, die rekening houdt met de fundamentele rechten van alle berrokken partijen, duurzame vrede een illusie blijft. "

Dat lijkt mij een uiterst genuanceerde uitspraak. Is het akkefietje dan nu de wereld uit?

holtor | 24-07-06 | 11:11

@ daskapitalist:

Het verdrag van Lateranen is inderdaad een vorm van "eigen kerk eerst". Natuurlijk wel onder een voorwaarde: RK de centen, maar geen inspraak in politieke zaken. Vandaar ook de passieve houding van de RK-kerk tijdens WOII, met de prachtpaus Pius XII die akkoord ging met de deportatie van joden onder het regime van Vichy-Frankrijk, immers: de stellingname dat je racisme afkeurt maar niet in zaken aangaande wetgeving treedt, zie ik als een akkoordverklaring of op z'n minst een walgelijke vorm van passief toekijken terwijl je "stambroeders" weerloos worden afgevoerd.

Kbee | 24-07-06 | 11:10

Aerdenhout.. Aerdenhout... dat moet wel in Limburg liggen of niet soms?

Carpa | 24-07-06 | 11:10

@Fritzzel 24-07-06 @ 11:07

Je kan ook over de goede posts heenlezen, maar slinkse mensen denken en lezen selectief. kortom niks vreemd voor jou...

Hakbarrr | 24-07-06 | 11:09

Kan iemand die foto van Mao vervangen door een echte foto van Marijnissen?

Korreltje Zout | 24-07-06 | 11:09

@Kbee
In 1929 was er in Italië nog geen sprake van jodenvervolging of een bezetting van Nederland door de Duitsers. Dus of ik mis iets, of ik snap het gewoon niet. *Gaat op zoek naar verdrag van Lateranen*

Horror Scoop | 24-07-06 | 11:09

Leon is een prima schrijver die denkt dat hij ook politiek moet bedrijven, maar doet dat als heel beperkte commentator. Wat overigens de NOS er niet weerhoudt om de "desko" regelmatig van stal te halen. Zelden de man op unieke denkbeelden kunnen betrappen. Het boek is altijd beter dan de film, zeg maar.

G. Temmes | 24-07-06 | 11:09

@kruT: de menselijke herinnering is van korte duur. Dus rond november is dit lang en breed vergeten. Helaas alle ellende van JP ook...

Kabouter Pimpelmee | 24-07-06 | 11:07

Kom op GS, doe maar weer een nieuw artikeltje, deze topic dreigt dood te bloeden, en bovendien komen er steeds meer doordachte en zelfs een beetje linkse reakties.

Doe maar weer gauw iets leuks over buitenlanders...

Fritzzel | 24-07-06 | 11:07

@alle Maorijnissen slijmbekkies

Net of de verzetstrijders zich tientallen jaren onschuldige burgers opblaasden in bussen en discoteken. Het gemunt hebben op duizenden onschuldie Israelische burgers.

En wat geschiedenis: het is niet zo eenduidig wie de bezetter is zoals met de Nazi's:

Een beetje geschiedenis-kennis is hier wel op zijn plaats.
Ten tijde dat de Romeinen Palestina veroverden(ongeveer 100 voor Chr.) woonden er in Palestina overwegend Joden.
Doordat de Joden echter vaak in opstand kwamen tegen de Romeinen, hebben de Romeinen de Joden uit Palestina verdreven(ongeveer 70 na Chr.), vandaar dat (vooral nog voor WO 2) de Joden overal ter wereld leefden.

Hakbarrr | 24-07-06 | 11:07

we kunnen natuurlijk eerst beginnen met het opruimen van alle schuimbekkende finnen ... En daarna kunnen we het voorpost/stormfront/NVU kaalkopjes legioen in een met loden platen verzwaarde container laten afzinken in de oceaan. En daarna kan het Indymedia-tuig naar de Goelag archipel verbannen worden.En als er dan nog tijd over is, dan kunnen we eens aan Leon de Winter gaan denken.
@zum Kotsen

Aha. Ik zie dat jij je onderbroek boven je pantalon draagt.

Geen wonder dat je tot die volgorde komt, sukkelt. We moeten israelische terroristenvriendjes hier het land uit schoppen voordat ze de hele wereld in lichterlaaie zetten. Ze importeren hun terrorisme ons land in. Daar heb ik effe weinig zin in. Maar dat ga je nog wel beseffen.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 11:07

@Horror Scoop 24-07-06 @ 10:58

Er is geen enkele sprake van één arabische entiteit. In Irak moorden Soennieten en Sjiïeten elkaar met groot enthousiasme af. In de Palestijnse gebieden woedt een bittere machtsstrijd tussen Hamas en Fatah. Jordanië heeft in één maand (september 1970) meer Palestijnen gedood dan Israël in 40 jaar. In Libanon worden oppositieleden vermoord door de Syrische geheime dienst.

De enige samenbindende factor voor al die agressieve woestijnbewoners is hun allesverterende haat tegen Israël. Niet wegens de bezetting van betwiste gebieden als de Gazastrook en de Westbank (waar Maorijnissen het over heeft als hij spreekt van 'bezetting'), maar wegens het bestaan van de joodse staat an sich.
Dat Jan meewarend zegt dat je 'een beetje dom' bent als je zijn redenering niet volgt maakt hem nog belachelijker.

zum kotzen | 24-07-06 | 11:05

@ quartz
Goed gezegd, helemaal mee eens

watiseraandehand | 24-07-06 | 11:05

@Lof der Zotheid
Volledig eens met je betoog, goed geschreven. Of de oplossing inderdaad daar ligt, weet ik niet. Ik denk dat beide partijen er al flink mee zouden geholpen zijn als de wapenleveranties en gelddonaties ten bate van de strijd gestaakt zouden worden.

Horror Scoop | 24-07-06 | 11:05

Als GS dezelfde vergelijking had gemaakt, was het natuurlijk wél goed geweest?

Conan de Rabarber | 24-07-06 | 11:05

Ik denk dat ie hierdoor lichtelijk stemmen gaat verliezen, wat een suckel is het ook.

kruT | 24-07-06 | 11:05

@ koffiepot Waar reken jij jezelf toe, amice ?

Shareholder | 24-07-06 | 11:05

@koffiepot: Zoals "koffiepot"?

Kabouter Pimpelmee | 24-07-06 | 11:04

Iets onnadenkend neerkwakken dat doe jij kennelijk eerder.
AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 10:53

Dat de uitspraak van Marijnissen je niet zint is klip en klaar,

..
Noch de SP noch ikzelf hebben ooit sympathie kunnen opbrengen voor de methodes van Hamas, Hezbollah en anderen voor wie een mensenleven blijkbaar weinig voorstelt. Wij hebben aanslagen die tot doel hebben zoveel mogelijk menselijk leed te veroorzaken altijd ondubbelzinnig veroordeeld.
..

Karel kwakbol 24-07-06 @ 10:20

Karel kwakbol | 24-07-06 | 11:03

@AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 10:47
die redenatie volgde de NSB ook een jaartje of 65 geleden, zo van "ze zijn hier nou toch dus laten we ons maar bij ze aasluiten" niet? Wel weer helemaal in lijn met het betoog van Jan, dat dan weer wel. Tja, het heette niet voor niets Nationaal Socialisme.....

Carpa | 24-07-06 | 11:03

@ Koffiepot,

Ja je hebt inderdaad gelijk, ik stop maar met reageren of ik verhuis naar Aerdenhout daar wonen geen SP'ers

Groeten uit Nijmegen

Fritzzel | 24-07-06 | 11:03

@ koffiepot 24-07-06 @ 11:01

Nee, jouw bijdrage is waardevol, lutser

Apollo | 24-07-06 | 11:03

@Kbee
een soort van eigen kerk eerst?

daskapitalist | 24-07-06 | 11:02

Iedere kritiek op Israël wordt door pro-Israël mensen afgedaan als anti-semitisch.
@chloorhexidine 24-07-06 @ 10:57

Dat is inderdaad het eerste wat je van een zionist zult horen na kritiek op Israel. De Winter heeft Theo van Gogh nog laten veroordelen als antisemiet. Kun je raden wat een landverrader die de Winter is.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 11:02

@ Horror Scoop

Ik heb het niet over individuele katholieken. Ik doel echt op de RK-kerk als geheel, met dat prachtige verdrag van Lateranen uit 1929 waarbij de paus en Mussolini het op een akkoordje gooiden, w.o. een mooie stroom cash vanuit de Italiaanse schatkist en territoriale onschendbaarheid van die paar vierkante kilometers in Rome wat zichzelf "Vaticaanstad" noemt.

Kbee | 24-07-06 | 11:01

Tjonge wat een domme reacties :) Ik snap niet dat mensen buiten GS nog serieus proberen te praten met het GeenStijl publiek. Toch ben ik het wel eens met de uitdrukking Anonieme lafbekjes.
-edit foei Daan..-

koffiepot | 24-07-06 | 11:01

@AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 10:56

Wel eens van de term 'projectie' gehoord? Ga eens nadenken waardoor JIJ je menig opbouwd voor dat je klakkeloos aanneemt dat andere mensen misschien wel zo'n zelfde bekrompen denkraam hebben, kansloos!

* Schiet nog iets te binnen over dronken en aardbei, maar vind het zonde van z'n tijd*

KaiserSoza | 24-07-06 | 11:00

@ bwahaha als die leider van je de kans krijgt, trapt ie zoiets al jij ook zo hard mogelijk de grond in. Net als hij deed met Ali Lazrak.

Ion Susai | 24-07-06 | 10:59

@AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 10:56

Hee mongeaul, we kunnen natuurlijk eerst beginnen met het opruimen van alle schuimbekkende finnen die hun haat tegen Israël / de joden niet onder stoelen of banken steken. En daarna kunnen we het voorpost/stormfront/NVU kaalkopjes legioen in een met loden platen verzwaarde container laten afzinken in de oceaan. En daarna kan het Indymedia-tuig naar de Goelag archipel verbannen worden.
En als er dan nog tijd over is, dan kunnen we eens aan Leon de Winter gaan denken.

zum kotzen | 24-07-06 | 10:59

Jan heeft gewoon gelijk. Wanneer mogen we in dit land eens gewoon zeggen hoe het zit, als het over de oorlog gaat.

Het meisje met het Rode Haar executeerde mensen op basis van vage beschuldigingen.

De knokploeg van meneer Witvoet droeg mede schuld aan de dood van 600 mannen uit Putten.

Talloos zijn de voorbeelden waarin de handelwijze en methodes van het verzet in WOII overeenkomen met hedendaagse terroristische activiteiten.

De OSL Ego's van dit land moeten beseffen dat het oordeel van die methodes niets af doen aan het respect dat ze verdienen, ook vandaag nog.

Echter, terrorist, verzetsheld, vrijheidsstrijder zijn termen die vooral iets over degene zeggen die ze gebruikt, en aan welke kant van het conflict diegene staat.

Het zijn gewoon synoniemen.

commentaarderer | 24-07-06 | 10:58

Ken katholieken die joden verborgen hielden. Diezelfde joden beweerden na de oorlog glashard dat ze beter in een kamp hadden kunnen zitten dan ondergedoken bij die mensen. Weet je gelijk ook waarvoor je je leven riskeerde.

Horror Scoop 24-07-06 @ 10:54

Zionisten zijn nooit tevreden. Het is dat het er maar 5 miljoen zijn of zo, anders hadden ze het hele MO platgebombardeerd. Konden we weer de steenkolen uit zuidlimburg halen.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 10:58

Kan die Leon de Winter niet eens even fijn gaan emigreren?
Ik kan niet genoeg eten om zoveel op die gast te schijten als ik zou willen...

Kabouter Pimpelmee | 24-07-06 | 10:58

@zum kotzen
Als je jezelf ziet als onderdeel van een Arabische entiteit, zoals Hezbollah doet, voel je je wel bezet door de miljoenen Westerlingen die het huidige Israël binnen 60 jaar bevolken. Niet dat ik het geweld van Hezbollah goedpraat, maar zoals Jan al zegt: het is te begrijpen waar het vandaan komt. Hoe komt Hezbollah anders aan draagvlak en rekruten?

Horror Scoop | 24-07-06 | 10:58

hahaha! Wat slaat Marijnissen hier de spijker op zijn kop! Allereerst bepaald de geschiedenis in veel gevallen binnen welk denkkader daden beoordeeld worden. En dus of er sprake was van vrijheidsstrijders of van terroristen. Mandela is daar natuurlijk één van de grootste voorbeelden van. Om meer dan één reden. Allereerst is het Westerse standpunt tegen apartheid al ingegeven door het tijdsbeeld. Ook in het westen in apartheid jarenlang 'gewoon' geweest. Denk bijvoorbeeld aan de slavenhandel of de Nederlandse kolonisatie van Suriname en Indonesië. Plaats Mandela in dat tijdsbeeld en ook wij (de Nederlanders) zouden hem gezien hebben als terrorist.

Verder wordt veel rechtvaardiging van aanslagen gevonden in de huidige situatie in MO. Het optreden van de VS in Irak en Afghanistan wordt door velen daar ervaren als dat van een bezetter. En een vrijheidsstrijd tegen een bezetter is moreel gerechtvaardigd, ook voor de bevolking die zij vertegenwoordigen. Wij waarderen het optreden van onze vrijheidsstrijders tegen den Duitschers in '40 - '45 ook. Het eerste wat Amerika moet doen is niet langer optreden als bezetter, maar als bevrijder. Hier is ook mooi een groot verschil te zien met de Nederlanders. Die begrijpen veel beter dat je je eerst moet verdiepen in de cultuur daar en je handelen daar op af moet stemmen, om je missie een succes te maken. Daarom was het succes in Irak, vergeleken met andere missies ook vrij groot. Helaas slaan wij er soms in door, Srbenica tot gevolg hebbend. Maar zolang Amerika zich in het MO uiterst bemoeizuchtig en geweldadig op blijft treden, kun je voorzien dat aanslagen in het westen voor zullen blijven komen. Dat mechanisme is inderdaad eenvoudig te voorzien. Mocht de VS toch invloed uit willen blijven oefenen in het MO, dan zullen ze of hun manier van handelen aan moeten passen óf de consequenties van hun handelwijze moeten accepteren.

Ook in Israel speelt dit. Zolang de bevolking in die regio Israel blijft zien als bezetter, zullen acties blijven volgen. Het conflict daar is per definitie a-symetrisch. Wij blazen een bus op. OK, dan blazen wij een woonwijk op. Het is er zo'n bende dat geen van beide partijen gelijk heeft. Van beide kanten worden acties ondernomen die het conflict veel eerder compliceren, dan dat ze tot een oplossing leiden. De enige oplossing is dat één van de partijen het gebruik van geweld afzweert, onafhankelijk van de acties van de tegenpartij. Zoals de bijbel al zegt: keer na een klap de andere wang toe. Helaas lijkt geen van de partijen daar (de eerst komende decennia) aan toe.

Lof der Zotheid | 24-07-06 | 10:57

Zo, mijn reactie op Jan's weblok. Want de censuur van de SP is medogenloos, al helemaal als je kritisch SP lid bent (*zoekt manier om SPlidmaatschap op te zeggen).

Beste Jan, vergelijkingen met WOII zijn achterhaald, maar roepen nog steeds negatieve reacties op. Al dan niet terecht. Hiermee moet men dus oppassen.

Wat betreft anti-semitisme waar Klukluk (24-07-06 @ 10.37) over heeft, dat is ook een beetje grijsgedraaid. Iedere kritiek op Israël wordt door pro-Israël mensen afgedaan als anti-semitisch. Dan is de discussie klaar, dood.....

Dus het beste is om gewoon open te staan voor elkaars mening zonder terug te vallen in termen als WOII of 'antisemitisme!!!'

chloorhexidine | 24-07-06 | 10:57

@KaiserSoza 24-07-06 @ 10:50

Ook lid van onze zionistische landverraders en terroristenvriendjes a la De Winter? Ook het belang van Israel boven het belang van ons in NL stellen. Ook lak aan onze samenleving. Oprotten dan, wat moet je hier, oprotten naar je terreurlandje Israel! Ga daar babies aan flarden schieten zoals ze in Libanon doen nu.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 10:56

Jan zijn opmerking is een open deur. Iedereen weet dat de andere kant een andere benaming heeft voor elkaar. Kijk maar eens een paar oorlogsfilms.

Het blijft natuurlijk de vraag waarom Jan dit blijkbaar nodig vind om naar buiten te brengen.

Ach, het blijft simpel. Jan vindt de Hezbollah vrijheidstrijders en de Israelis vind ie fascisten. Voor iemand die altijd duidelijk zegt waar het op staat valt Jan hier behoorlijk door de mand.

Lafayette | 24-07-06 | 10:56

@big Pete, als Marijnissen een gevaarlijk idioot is, plaats ik hem bij deze terug op mijn lijstje potentielen voor 22 november ;)

Shareholder | 24-07-06 | 10:55

Laatste alinea moet zijn

Mijn conclusie: Jan zit er volledig naast met zijn analyse. Terreur / verzet kan ook het gevolg zijn van haat tegen een bepaald volk / land, zonder dat daar een bezetting aan te pas komt.

zum kotzen | 24-07-06 | 10:55

@Kbee. juist en vandaar is het een beetje vreemd dat al die helden hier zoweinig geschiedkundig besef hebben dat ze een socialist met de bezetter van toen op een grote hoop gooien, uit rechtse en katholieke hoek (cda, vvd) was het toen op z'n best verdacht stil...

bubka | 24-07-06 | 10:55

Inderdaad, Jan maakt een kloppende vergelijking. Omdat het hij geweldige Verzet erin betrekt, wordt de vergelijking hoogst ongelukkig. That's all.

Murdockyoufool | 24-07-06 | 10:54

@Kbee
Grote onzin.
Ken katholieken die joden verborgen hielden. Diezelfde joden beweerden na de oorlog glashard dat ze beter in een kamp hadden kunnen zitten dan ondergedoken bij die mensen. Weet je gelijk ook waarvoor je je leven riskeerde.

Horror Scoop | 24-07-06 | 10:54

@Horror Scoop 24-07-06 @ 10:07

Kijk, en daar gaat Jan ook in de fout. Hij redeneert: "terreur/verzet is altijd het gevolg van bezetting / onderdrukking." Maar dan mag Jan mij vertellen in hoeverre Hezbollah de afgelopen jaren door Israël is onderdrukt. Totaal niet dus, maar toch gaat Hezbollah gewoon door met de strijd tegen Israël.

Mijn conclusie: Jan zit er volledig naast met zijn analyse. Terreur / verzet kan ook het gevolg zijn van haat tegen een bepaald volk / land.

zum kotzen | 24-07-06 | 10:54

Zo gauw het over Israël gaat, denken mensen niet meer in nuances. Jan Marijnissen probeert een genuanceerd verhaal over terrorisme/verzet te brengen en een stel mensen die claimen in het verzet te hebben gezeten, want dat deed iedere Nederlander natuurlijk (na de oorlog), lezen het interview (vieze mannetjes die de Penthouse lezen...;-)) en doen dat zonder enig begrijpend-lezen-vermogen en zonder nuance en gaan tekeer als gekken.

Mensen waarom denkt iedereen zo zwart-wit over Israël vs Palestijnen en Libanon. Want dat is het niet!

chloorhexidine | 24-07-06 | 10:53

Marijnissen is een idioot. Tot zover geen nieuws. Hij is echter een gevaarlijke idioot, met een potentiële macht van 17 kamerzetels. Hij heeft zelfs de ambitie om minister te worden. Niet minister van carnavalszaken, of bestuurlijke vernieling, nee minister van Justitie.

Niet dat “ons Jan” van rechten enige kaas heeft gegeten. Ja rechten voor de illegale etnische profiteurs, daar is hij voor. Maar de rechten van de hardwerkende Nederlandse belastingbetaler daar heeft hij het niet zo op.

Van geografie heeft hij – zo mogelijk - nog minder kaas gegeten. Hij is namelijk van mening dat de gehele islamitische wereld bezet wordt. Door het verderfelijke westen, of erger nog, die joodse haakneuzen. En daarom radicaliseren die maangodaanbidders, verzetsstrijders noemt hij ze.
Door wie wordt Saoudi Arabië bezet Jan? Toch is deze bakermat van de ergste religie die ooit bedacht is tevens de bakermat van Al Qaida, de onderdrukte verzetsstrijders zijn in werkelijkheid goed geschoolde (al hebben ze kennelijk niet zo goed opgelet) terroristen, aangevoerd door een “onderdrukte” multimiljonair.

De SP? Door de plee ermee!

Big Pete | 24-07-06 | 10:53

@Karel kwakbol

Iets onnadenkend neerkwakken dat doe jij kennelijk eerder.

Hier heet het functioneel. Wil je weten wat dit betekent:

www.vandale.nl/

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 10:53

Wat een gelul om niets, nix mis met die analogie, de overwinnaar bepaalt de geschiedenis, simpel, wat verzetshelden zijn voor de één zijn terroristen voor de andere. Veur een kaalkopje zijn verzetsmensen 40-45 idd terroristen. Dat wil ie zeggen, niets meer of minder, ies alleen een beetje onhandig verwoord. Terrorisme van de media (ook GS dus) door zo selectief te lezen. Terrorisme is ook zo'n lekker politiek woord geworden, iedereen gebruikt het te pas en te onpas voor alles wat em niet aanstaat. Ja, dan krijgt ook iedereen wel een negatieve associatie bij het woord terrorisme, terrorisme ies niet automatisch 'slecht'. Hangt af van welke kant je het bekijkt.

je therapeut | 24-07-06 | 10:52

@Kaafir De Adelaar en verhelderend? Neem nog een sherry ;)

Shareholder | 24-07-06 | 10:51

Leon de Winter?? Haha, lamenielachen. Die verstokte zionist en landverrader. Heeft altijd Israels belang boven en denkt nooit aan ons eigen belang. Commandant van de zionistische 5e colonne in NL. Die moeten we als eerste het land uit mieteren. Als hij zoveel voor Israel over heeft en zo weinig voor ons hier, waarom neemt hij geen enkeltje Tel Aviv. Kan hij zijn landje veel beter bijstaan. Terroristenvriend Leon de Winter kan daar zijn glaasje met Olmert heffen.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 10:51

Het Nederlandse verzet leek na de oorlog wel groter te zijn dan tijdens de oorlog, en da's iets wat de verzetstrijders/terroristen in het M.O. nou nooit zal overkomen. Het is namelijk ongeloofwaardig als je beweert "in Irak nog zelfmoordterrorist geweest te zijn."

G. Temmes | 24-07-06 | 10:50

@AerdenhoutseAerdbei 24-07-06 @ 10:42

Zeg ga es theedrinken, landverrader dat je bent, de redenen die jij opnoemt zijn er met hoge waarschijnlijkheid voor jou, en haal het niet in je malle linksdraaiende hoofdje voor mij te spreken, Gretta-adept.

KaiserSoza | 24-07-06 | 10:50

@Hakbarrr Misschien is een excursie naar de Tweede Kamer voor jou wel een leuk idee. Goed beleid maken kan namelijk alleen als je in het kabinet zit. Als oppositiepartij kun je hoogstens voorstellen aandragen, maar die worden meestal niet uitgevoerd. Daarom is het voor iedere partij van belang om via verkiezingen aan de MACHT te komen.

En hoe weet jij trouwens dat ze het allemaal wel ok vinden als de camera's niet draaien? Dat is namelijk niet op TV. Of loop jij soms als een stalker achter JM aan?

wattan!! | 24-07-06 | 10:49

@ bubka:

Het Nederlandse verzet in WOII was sociaal-democratisch/socialistisch/communistisch (sorry, even op de grote hoop vegen) en gereformeerd getint. Deze twee groepen hebben hardst ingegrepen tegen de bezetter. Als je dat vergelijkt met de inzet van de RK-kerk...

Kbee | 24-07-06 | 10:48

Leon de Winter:

"Goedprater
Jan is een gevaarlijke man, een goedprater van jodenhaters en tirannen, een wegpoetser van de drijfveren van de ergste moordenaars van onze tijd.

Een ding moet je Jan nageven: hij is consequent. Het goedpraten van tirannen is een constante in Jans loopbaan.

Ik kan niet genoeg eten om zoveel te kotsen als ik nu zou willen."

www.elsevier.nl/opinie/weblog/asp/webl...

peppievankokkie | 24-07-06 | 10:48

filter 24-07-06 @ 10:18
Dat lijkt mij stug, hij liep ooit de blaren op zijn tong te lullen om de moslimslachter van de balkan(Milosevic) maar zijn gang te laten gaan.
Jan is vrij voorspelbaar, kiezen de amerikanen partij A dan kiest Jan voor partij B.Hoe partij B ook moge zijn (islamofacist[Hezbolah,Hamas],facist[Milosevic,Saddam]) maakt niet uit.

ANTOON | 24-07-06 | 10:48

5 miljoen zionisten-terroristen aldoor steunen en zien dat dit 1,2 miljard moslims witheet maken waarvan er 1-2 miljoen inmiddels in NL wonen, dat is toch vragen om moeilijkheden en oliedom a la Peroxide Wilders. Vandaar: Marijnissen is een wijze man die we in deze tijd hard nodig hebben: genoeg zionisten gesteund.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 10:47

@Fritzzel 24-07-06 @ 10:31:
"Groeten uit Nijmegen"
Tja, dat zegt genoeg, lijkt me zo...
Voor mensen die niet net als Fritzzel hun hoofd in hun aars hebben zitten, hier een verhelderend stukje van Leon de Winter (die laatst nog bij Nova volledig korte metten maakte met zowel Clairy Polak als Harrie 'Pol Pot was best een zinnige man' van Bommel): www.elsevier.nl/opinie/weblog/asp/webl...

De Vrolijke Kaafir© | 24-07-06 | 10:45

als gs over elke rechts uitglijertje ook zoveel kabaal had gemaakt had er weinig ruimte meer geweest voor ander nieuws, gelukkig zijn ze nogal eenzijdig, net als grote baas televaag, die als ik me niet vergis, ook niet zo graag terugdenkt aan w.o. 2. Trouwens, Jan had het over grotendeels zijn eigen volk, was het verzet niet immers merendeels socialistisch, dan wel communistisch? Met uitzondering uiteraard vna die 3en4 meihelden

bubka | 24-07-06 | 10:45

@ Hakbarrr

Nou, gewaagde stelling hoor. Onderbouw dat eens d.m.v. stemmingslijsten en de Handelingen der Tweede Kamer. Enneh: politiek is macht. Schijnbaar vergeet je dat ook eens? Sterker: elk mens streeft naar gezag, invloed en macht.

@ AerdenhoutseAerdbei

Geheel eens. Nederland zit in een Holocaust-trauma. Daarom krijgt Israel altijd klakkeloos onze steun terwijl het hele krediet van de staat Israel is verdwenen.

Kbee | 24-07-06 | 10:44

@de melkboer 24-07-06 @ 10:40 "Groeten uit Nijmegen" schreef 'tie, need I say more? :-)

Carpa | 24-07-06 | 10:44

Kom kom mensen, het is maar een Kamerlid; trappen waar je ze raken kunt.
All in the game.

Shareholder | 24-07-06 | 10:42

Jan Marijnissen is een wijs man die voorloopt in het afscheidingsproces dat we moeten doormaken van Israel. Dat land is sinds haar geboorte bezig met de vuigste vormen van terrorisme en we durven daar niets van te zeggen om 2 redenen: 1) we voelen ons schuldig over wat we Joden hebben aangedaan in WOII en 2) onze bevrijder Amerika steunt Israel omdat ze via Israel al hun wapens kunnen slijten en testen. Welnu, vanwege het terrorisme van Israel zien we dat honderden miljoenen moslims witheet aan het worden zijn. Enkelen worden zelfs zelf terrorist en gaan ons aanvallen vanwege onze steun aan Israel. En geef ze eens ongelijk: hun babies worden aan stukken geschoten door Amerikaanse tanks en Israelische generaals. Inmiddels hebben we 1-2 miljoen moslims in NL. Het is de grootste domheid om het terrorisme van Israel te blijven steunen. We kunnen maar beter tabee zeggen tegen Israel en haar in haar eigen terreurvet laten smoren. Dat zal tegelijk ook het einde van de radicale islam zijn want die heeft dan geen poot om op te staan. Wij blij, zij blij, Israel niet blij, maar dat verdienen terroristen ook niet.

AerdenhoutseAerdbei | 24-07-06 | 10:42

... jullie hebben het heel de tijd over die Joden, maar die Duitsers waren ook geen lieverdjes hoor! (HT)

Comrade Enver Hoxha | 24-07-06 | 10:42

@Fritzzel 24-07-06 @ 10:37
KLopt, de SP is dus alleen maar in de kamer als er stemmen te verdienen zijn dmv camera's. Maar verder vinden ze het wel ok. Als de camera's er niet zijn zoeken ze wel stemmers op. Beleid maken ho maar, ze zijn alleen maar op zoek naar MACH, MACHT, en MACHT.
De CDA en VVD willen goed beleid maken, en bij de verkiezingen laten ze zien wat ze gedaan hebben. Daar is niks mee, lijkt me.

Hakbarrr | 24-07-06 | 10:41

@Fritzzel 24-07-06 @ 10:37
U is zelf SP adept...?

de melkboer | 24-07-06 | 10:40

die mensen van het ANC waren helemaal geen lievertjes. was maar goed dat de marxist Mandela in de gevangenis zat. heeft veel leed voorkomen.

daskapitalist | 24-07-06 | 10:39

Goh, ik denk dat ik maar SP stem de komende verkiezingen!

de Botte Bijl | 24-07-06 | 10:39

@Hakbarr

Klopt, ik zie de SP ers regelmarig in de stad en voor de fabriekspoort staan. En als er dan verkiezingen aankomen zie ik opeens de blauwe VVD en CDA blazertjes weer buiten staan met ballonnetjes en Telegraaf stands om het volk weer even te paaien.

Fritzzel | 24-07-06 | 10:37

En dat terwijl er échte terroristen Neerland's politiek uitvoeren...

Ventilatorje | 24-07-06 | 10:37

Heerlijk hoor, Pritt! Maar GS maakt, evengoed als de oude media, nooit uitglijders over een bananenschil? Trouwens, hoe een tekst wordt opgevat is puur afhankelijk van de lezer. Ikzelf snapte de vergelijking ook niet, maar na de toelichting van Marijnissen vat ik 'm wel. Maar goed, lekker kritiekloos nadenken en vervolgens meewaaien met elke kritische wind is een bekend fenomeen.

Kbee | 24-07-06 | 10:37

Carpa 24-07-06 @ 10:30
Gisteren werd ik door iemand anders nog voor zionist uitgemaakt, vandaag ben ik een SP adept, hoop alleen niet dat iemand mij morgen een neo-nazi noemt.

Karel kwakbol | 24-07-06 | 10:36

@Fritzzel 24-07-06 @ 10:31

hahaha, als er één politicus de afgelopen jaren heel weinig in de 2e kamer geweest is, is het wel Maorijnissen. behalve als de camera's stonden te draaien. Lul niet zo zwak gast!

Hakbarrr | 24-07-06 | 10:34

@JudgeJuly
Eens. Het ontevreden ge-emmer, gezanik, gezeik, geklaag en wat er verder nog meer opstijgt uit deze kleinburgelijke beerput is adembenemend. Of eerder: ultiem provinciaals. Het is het bekrompen wereldbeeld van mensen wiens horizon eindigt bij het strand van Zandvoort.

Tiepe | 24-07-06 | 10:34

We want feauteauf*ck van Januß Mareinißen in WA-uniform!
Die pet paßt hem helemaal.

peppievankokkie | 24-07-06 | 10:32

Lees de post van Starf*cker in het "Penhouse" topic www.geenstijl.nl/mt/archieven/015067.h...
..
Ik kan mij zelfs voorstellen dat Israel Hezbollah aanpakt, daar werden Lucas LL en ik het op het terras niet over eens. Maar Jan m bashen op bsis van een abstract en onvolledig citaat is zooooo gemakkelijk.
Starf*cker 21-07-06 @ 14:11
..
Verdorie Pritt nu plaats je weer een onvolledig citaat.

Karel kwakbol | 24-07-06 | 10:31

BOOS!
Wonderbaarlijk hoe de reaguurders op deze log ALTIJD weer het verkeerde en het slechte in iedereen weten te benadrukken.
Als er één politicus is die in de kamer onze VVD en CDA regenten het vuur na aan de schenen weet te leggen is het JM wel.
Bovendien is hij ook nog eens een 'gewoon' mens die in de politiek is gegaan om het voor de arbeiders op te nemen.

Maar daar hebben alle snelle en 'kritische' reaguurders geen boodschap aan, zij zijn allemaal rijkelijk voorzien van snelle lease BMW's en elektronische speeltjes en geloven in de VVD vorm van vrijheid en ieder voor zicht, maar o wee als er weer eens een bedrijf een paar honderd man op straat gooit. Dan wil iedereen weer naar de vakbond en de socialisten toe.

Hebben jullie bijvoorbeeld wel eens bedacht hoe het toch komt dat salarisverhoging voor 'de gewone man' altijd via strijd en overleg met de vakbonden veroverd moet worden, en dat het dan meestal nog maar om een luttel 10e procentje gaat!
Ik ken geen bazen -allemaal oude linkse termen- die uit zich zelf hun werknemers eens gewoon een paar procent verhoging geven.

Ga zo door mannen jullie zijn geweldig kritisch, scherp van geest en reuze ontwikkeld en zo komt het wel goed met de wereld.

Overigens heeft Marijnissen al een aantal boeken geschreven waaruit blijkt dat hij beslist niet onnozel is en zeker wel weet wat ons oorlogsverleden inhield, deze door GS opgeblazen uitglijer is zeker niet zijn stijl.

Groeten uit Nijmegen

Fritzzel | 24-07-06 | 10:31

Beetje dom Jan, daar gaan weer een paar zeteltjes!! SP NIET in de regering!

kwoot | 24-07-06 | 10:31

@Karel kwakbol Dat stukje strookt niet met de mening van Pritt over Marijnissen, dus dan laat hij het gewoon weg. Selectief lezen heet dat. Zo komt de grootst mogelijke onzin de wereld in.
BE-GRIJ-PEND LE-ZEN (klap bij elke lettergreep in de handen, dan komt het wat duidelijker over) wordt het helemaal in 2006.

wattan!! | 24-07-06 | 10:30

Be real: Verzetshelden waren terroristen. Er is een bepaalde bereidwilligheid nodig om tot extreem geweld over te gaan in dergelijke situaties. Die vind je normaliter niet bij wat men tegenwoordig als een gebalanceerd, gezond individu beschouwt. De oorlog was dan ook een vruchtbare teelgrond voor extremistische types. Alleen de gezapige en ingekakte aard van het neerlandsch volkje voorkwam dat we als arabieren door het land liepen auto-exploderen.

Xixulon Gralgrathor | 24-07-06 | 10:30

Jan M vind het vast heel jammer dat verzetsheld Samir A het binnenhof niet heeft kunnen opblazen, daar zetelt immers de macht van de Afgaanse en Irakse bezetters.

verbatim | 24-07-06 | 10:30

@Karel kwakbol 24-07-06 @ 10:20 en alle SP adepten: en hoe verhoudt e.e.a. zich met een Harry van Bommel die meeloopt in een demonstratie waar iemand die naast hem loopt "Dood aan Israel" roept? Zie SP gastenboek, ik denk (en hoop) dat een hoop potentiële SP stemmers zich de tyfus zijn geschrokken van Harry en Jan, godzijdank.

Carpa | 24-07-06 | 10:30

ik zie een mooie feaufuck over Marijnissen en het verzet.

Wouter Z | 24-07-06 | 10:29

Dat kutweblog van hem waar alles weggehaald word wat geen rood geluid is. Echt rusland was er niets bij. Kunnen we die boel niet platleggen daar.

verbatim | 24-07-06 | 10:28

Bah SP blijft slappe hap. Gevaarlijke acherbakse mensen met maar 1 ding op de agenda: Macht.

OpenDeur | 24-07-06 | 10:27

Kijk wel uit damensch en heeren! Want juist jongetjes met socialistische ideetjes die gepest worden.. die gaan rare dingen doen....

iMaarten | 24-07-06 | 10:25

Jan had gelukkig eventuele vergelijkingen met, noemen we een IRA, een RAF, en wellicht de ETA nog net weten te vermijden... De standaard reaktie van het alwetende linksdragende Nederland met de mentaliteit van 'het doel heiligt de middelen' past niet in een democratie waar er duidelijke kanalen zijn om onvrede en protest te kunnen uitten. De eeuwige politieke korrektheid van dit soort mensen is nog immer een vrijkaartje om bijvoorbeeld Makro's en benzinepompen in de fik te steken.

KaiserSoza | 24-07-06 | 10:25

Briljant, alle kranten gehaald en hier lul je je niet meer onderuit.

Tipje; aftreden Jan.

bad to the bone | 24-07-06 | 10:25

beetje bangig geworden dat Jantje meer stemmetjes gaat halen dan grote blonde voorganger swilders, prittstiftje? Of weer die reflex dat alles wat een partijtje die iets linkser is dan vvd wel slechte bedoelingen moet hebben...
Dit is toch zo klaar als een klontje; of je terrorist bent of verzetsheld valt of staat met wie er wint...

bubka | 24-07-06 | 10:25

Het hangt niet alleen af wie er gewonnen heeft. Ook wie het zegt:
,,Het lijkt wel een Duitser”, reageert voorzitter Rudi Hemmes van de stichting Samenwerkend Verzet. ,,De Duitsers noemden ons namelijk ook terroristen. De vergelijking van Marijnissen gaat mank en ik denk dat hij hiermee veel verzetsmensen op het hart trapt.”
Zegt in andere woorden ongeveer hetzelfde als Jan en daarna dat de vergelijking mank gaat...

aca | 24-07-06 | 10:24

Verkeerde brabo!

Tante Eulalie | 24-07-06 | 10:20

Pritt, je vergeet de belangrijkste passage uit het statement van Jan te vermelden
..
Noch de SP noch ikzelf hebben ooit sympathie kunnen opbrengen voor de methodes van Hamas, Hezbollah en anderen voor wie een mensenleven blijkbaar weinig voorstelt. Wij hebben aanslagen die tot doel hebben zoveel mogelijk menselijk leed te veroorzaken altijd ondubbelzinnig veroordeeld.
..

Karel kwakbol | 24-07-06 | 10:20

[quote]Sommige kwaadwillenden zijn in de media aan de haal gegaan met mijn opmerkingen met betrekking tot terrorisme, nu en in het verleden.[/quote]

'K krijg vaag de indruk dat Pritt Stift zijn kerstkaart van Jan wel kan vergeten dit jaar?

DaDutchOven | 24-07-06 | 10:20

Dus appelen met peren vergelijken door te stellen dat beide eetbaar zijn is verboten?

Xixulon Gralgrathor | 24-07-06 | 10:19

Geen verrassing.
.
Jan Marijnissen vindt dat iedereen die TEGEN Islam is, een terrorist.
Jan Marijnissen wil graag een Islamitisch Nederland.
Jan Marijnissen laat z'n Eerste Kamer minister dan ook graag "Islam voor Beginners' lessen geven.

anjameulenbelt.sp.nl/weblog/2005/12/27...

filter | 24-07-06 | 10:18

Inderdaad maakt het uit wie oordeelt of het om terrorisme dan wel verzet gaat.
Het is alleen wonderlijk om dat van de Maoist Marijnissen te moeten horen.
De grote roerganger Mao heeft Tibet laten bezetten. Tijdens die bezetting, die nog steeds voort duurt, zijn naar schatting 1 miljoen Tibetanen omgekomen.
Dat zijn dan waarschijnlijk in de ogen van Marijnissen terroristen.

Morrizz | 24-07-06 | 10:16

KaiserSoza 24-07-06 @ 10:10
En daar ben ik helemaal mee eens; Feauteuafuck Jan als verzetsheld om zo weer in een goed blaadje te komen bij de veteranen.

Roberto Fransisco | 24-07-06 | 10:16

-weggejorist-

peppievankokkie | 24-07-06 | 10:16

Jan heeft gewoon gelijk. Dat andere mensen moeite hebben met begrijpend lezen, of graag lezen zoals ze het willen lezen kan hij natuurlijk niks aan doen.

gaatnat | 24-07-06 | 10:15

Pritt is the new Hox.

Goed geschreven man.

superjan | 24-07-06 | 10:15

... het blijkt wel weer: Whatever you do: Don't mention The WAR! I Mentioned it once, but I think we got away with it.
En? ook zo geschaterd om de 600ste herhaling van Fawlty Towers? Kolere zeg. Selectieve verontwaardiging van een clubje Neoconservatieven hier... lekker Opa nalullen. Of zijn we nog steeds gefrustreerd door het laatste WK?

Comrade Enver Hoxha | 24-07-06 | 10:15

Was hij nou toch maar gewoon lekker in de worstenfabriek blijven werken...

Tinez | 24-07-06 | 10:14

Ik vond de passage het enige zinnige wat Marijnissen zei in dat interview. Qua demonisering mag hij Piemie een hand geven.

Antira | 24-07-06 | 10:14

Wat zijn we toch een apart KENKER volkje: praat je de hele dag gristen-peop zoals JP, mag je deaud. Zeg je eens wat rechts-voor-zijn-raaps, is het weer niet goed. En het zal eigenlijk ookwel nooit goed worden. En dat is ook niet nieuw, want steek je boven de bomen uit in dit land, dan krijg je er genadeloos van langs. Stelletje lafhartigen kantoorklerken en loonslaven. Ga eens leven en draag iets positiefs bij aan deze krampachtige kleinzerige poldermaatschappij of ga snel deaud en ga de hemel verzieken met je gezeik.

JudgeJuly | 24-07-06 | 10:14

@bwahaha 24-07-06 @ 10:04
Leider.....? Dictator bedoel je.....??

de melkboer | 24-07-06 | 10:09

Toe maar, een heus artikel op fp van de Volkskrant .

Verzetsheld: "Het lijkt wel een duitser!"

Felix Laband | 24-07-06 | 10:08

dit is gezeur van een stel fossielen. het blijft een feit dat het verzet overvallen heeft gepleegd (criminele acties) waarbij doden zijn gevallen (moord) teneinde illegalen te kunnen voeden.
na de oorlog hebben we met elkaar besloten dat de wetten uit die tijd verkeerd waren, zodat het verzet echt pas achteraf gelegaliseerd is. in de oorlog waren het per definitie terroristen.

rara | 24-07-06 | 10:08

wat ben ik blij dat ik die man niet begrijp, en ook nooit wil gaan begrijpen.

btw ik mis de woorden Voedselbank, neo-liberaal en asociaal in z'n betoog(je).

QB (ja die.....) | 24-07-06 | 10:08

Lijkt het maar zo of houden nu de TV commentatoren van Nova en Achter Het Nieuws e.d. angstvallig hun mond dicht terwijl elke uitglijder van b.v. één of andere VVD'er zo breeduit mogelijk wordt uitgemeten.
M.a.w. gladde Janus zal er wel mee weg komen.

OpaWizzkid | 24-07-06 | 10:07

Jan had er beter aan gedaan dat direct onder het interview te plaatsen, in ieder geval op zijn eigen plok. Kwaadwillenden zien er nu een goedkeuring in van het geweld zoals dat in Libanon plaatsvindt. Jan bedoelde alleen maar te zeggen dat als je mensen maar genoeg onderdrukt, ze vanzelf in opstand komen. Kijk naar hoe er nu naar Schotse vrijheidsstrijders gekeken wordt. De Engelsen zullen daar anders over denken dan de Schotten.

Horror Scoop | 24-07-06 | 10:07

En omdat hij verkeerd geciteerd was, had hij wel het artikel van de Penthouse integraal overgenomen op zn website :S Wat een zwakke lul is het toch. Dit moet onze minister van justitie worden. Mhahahahahaha

Hakbarrr | 24-07-06 | 10:06

Rood = Gevaar!

Maxx | 24-07-06 | 10:05

Alles op alles vóór Israel... Jullie zin, hoor. Jullie doen maar, hoor.
Maar blijf wel van mijn Rode Leider af! Or else!

bwahaha | 24-07-06 | 10:04

Lessen uit den Oorlog liggen allang op de stortplaats.
Het is nog slechts een rommelbak voor betweterige types om goedkoop wat gelijk te zoeken.

Jan Passant | 24-07-06 | 10:03

Hé Jantje, wellicht is het een idee om op voorhand na te denken over wat je zegt, voordat de "kwaadwillenden" een interview lezen en hier commentaar op gaan geven... Jan-de-linkse-l*l

Il Cileno | 24-07-06 | 10:02

ecxuus??
berekenende glijer...

Gl**fkl**t*r | 24-07-06 | 10:02

Dit is dus de gemiddelde persconferentie als Jan ooit premier wordt: Niets ligt aan hem, maar alles ligt aan de kwaadwillende oppositie, dus die moet dan meteen maar even verboden worden.

Ik zal ook even kort door de bocht gaan: Jan lijkt meer op een Stalinist dan op een Socialist.

Stijlloze_Blater | 24-07-06 | 10:01

Om er nog maar even een schepje bovenop te doen:
Adolf Hitler, Stalin, Mao en Jan Marijnissen noem(d)en zichzelf socialist. Socialisme heeft al aan honderd miljoen mensen het leven gekost. Jan Marijnissen hoort qua gedachtegoed thuis in dit rijtje van massamoordenaars; Jan heeft vroeger in een slachterij gewerkt.

Roberto Fransisco | 24-07-06 | 10:01

Men neme een foto van ing. Anton Mussert, men plakke daarneven een foto van Jan Marijnissen.....

Zoek de verschillen! Sprekend! Broertjes!

peppievankokkie | 24-07-06 | 10:00

waarom is deze man eigenlijk geen minister, van justitie ofzeau.
reactie op zijn plok: "Ik geeft toe dat ik geschrokken was,maar na de weblog goed door gelezen te hebben was ik weer gerust gesteld,maar ik denk dat je wel het een en ander goed moet recht zetten,dit gaat veel heel veel leden en stemmen kosten!"
-
heel veel leden? heel veel stemmen? Wie dan?

Juan Zaque | 24-07-06 | 10:00

Maak zelf ook eens een EXCUUS voor het verkeerd spellen.

Rooter | 24-07-06 | 09:59

Verschikkelijke vent...... Begrijp niet dat mensen daarop stemmen....

Stijlvol stijlloos | 24-07-06 | 09:58

-weggejorist-

The Singh | 24-07-06 | 09:58

Slinkse man... Slinkse antwoorden..

de melkboer | 24-07-06 | 09:58

Klopt als een bus. Wie er achteraf tot terrorist en wie tot verzetsheld wordt bestempelt hangt af van wie er heeft gewonnen.

quartz | 24-07-06 | 09:58

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen