Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Bwana Koenders, bedankt!

bertkoendersbedankt.jpgAan goede bedoelingen gaat de wereld ten onder, toch Bert? Het blijkt dat ons ministerie van Ontwikkelingsamenwerking vuistdiep in het Oegandese christelijke terrorisme zit. Via Cordaid financieren 'wij' de Lord's Resistance Army, kortweg de LRA. Een clubje gestoorde negers dat al 20 jaar lang een spoor van vernielingen en erger achterlaat in het safariland Oeganda. Het zijn de gasten die de kindsoldaten hebben uitgevonden.

Reaguursels

Inloggen

Zo, zo, Lord Resistance Army. De Gristenen doen weer hun dagelijkse ding. Moorden, plunderen en verkrachten, allemaal in de Naam van de Here Jezus. Is Maasbach daar ook al geweest in Soedan?

hugochavez | 28-10-08 | 17:44

@ sluiprusp,
De gevestigde NGO-elite is te verkrampt in zijn politeke denken om duurzaam commercieel/rendabel te denken. Hun plannen drijven op eeuwig durende subsidiestromen en verhinderen de ontwikkeling van het zakelijk denken in de Derde Wereld. Het enig wat zij bereiken is handjes ophouden, hulpverslaving.

Peter Siebelt | 28-10-08 | 05:54

Kunnen we daar niet eens het leger heensturen (of wat blauwhelmen) om die gasten daar aan te pakken? In Irak en Afghanistan valt er toch helemaal niks te winnen. Hebben de aapjes tenmiste nog iets aan!

Henkieeee | 27-10-08 | 22:47

Lees 'De Crisiskaravaan' van Linda Polman en je weet beter.

VerDickeMers | 27-10-08 | 21:34

@Peter Siebelt 17:08
Bij mijn weten zijn er verscheidene NGO's bezig met microkrediet-achtige projecten, die juist datgene stimuleren wat jij als oplossing ziet.

Twee kanttekeningen:
Gebieden die net uit een burgeroorlog en shit komen zijn niet de ideale voedingsbodem voor dat soort projecten (Bijltjesdag-gevoelens, evenals "alles moet radicaal nieuw en anders").Voor nood- cq crisishulp is iets afzonderlijks nodig. (In Oeganda zitten ze op een grens, de onmiddellijke gevechten ed zijn zo goed als voorbij: hoe verder met alle betrokkenen? Hoe houd je degenen die garen hebben gesponnen bij de chaos binnenboord? Willen de slachtoffers vergelding of verzoening?)

Dan: ONDERWIJS. Voorwaarde voor het scheppen van banen whatsoever is kennis en het verruimen van het blikveld. Traditioneel een gebied dat door de locale overheden niet (meer) wordt gedekt (debet: IMF/Wereldbank en soortgelijke neo-con angehauchte instituties). Veel ruimte dus voor de schooltjesprojecten van geëngageerde (rechtse en linkse) westerlingen, die hebben ontdekt dat het internationale monetaire beleid de kinderen in de dorpen in de kou laat staan.

Fair Trade, Slaafvrije chocolade etc., dient voor een groot deel bewustwording in het westen. Er spelen mechanismen waardoor mensen in derde wereld landen gewoonweg niet kunnen winnen. Handelsbarières opheffen en anti-dumping regels invoeren (geen boer in Burkina Faso kweekt nog tomaten - de EU dumpt er gesubsidieerde overschotten op de markt tegen afbraakprijzen). Ey, laat er een paar honderd boeren door inzien dat ze zo iets overhouden om hun zoons/dochters naar school te kunnen laten gaan... Die worden slimmer en zijn zo meer gewild bij degenen die ondernemingen opzetten. Mss zien ze nog zelf een gat in de markt...

Sluiprusp | 27-10-08 | 19:05

blijven toch lieve negertjes waaraan we gezien ons koloniale verleden toch wat aan goed te maken hebben....... en ze zijn christelijk, das altijd goed!! kunnen ze misschien gebruiken om de buslijnen in Gouda op tijd te laten rijden!! dus geef ze dan maar een A-status

Harde(s)Jankert | 27-10-08 | 17:52

Religies het blijft klauwen met geld kosten.

Death Wish | 27-10-08 | 17:13

Het creëren van werk door ondernemingen binnen een raamwerk van internationale regels is de beste oplossing voor het armoedeprobleem in de derde wereld. Helaas hebben de NGO’s dit door hun jarenlange strijd (soms terecht) tegen Multinationals - in samenwerking met de linkse politiek en vakbeweging - bijna onmogelijk gemaakt.

De door de NGO’s en vakbeweging gelanceerde Max Havelaar/Fair Trade activiteiten zijn gebakken lucht en kunnen alleen overleven door de constante stroom van miljoenen euro’s aan subsidies en omzet organiseren door bijvoorbeeld gedwongen consumptie van Fair Trade producten door ambtenaren op ministeries, provinciale kantoren, gemeentenhuizen enz.
En zo zijn er nog een aantal linkse luchtkastelen te noemen.

Peter Siebelt | 27-10-08 | 17:08

@Peter Siebelt 14:47
Interessant artikel in VN. Is wat ik zeg onjuist omdat het half is of (erger) half en dat dan ook nog eens onjuist? Ik ben geen vriend van subsidievreters, ik constateer alleen dat er in de bovenstaande reacties een paar zaken door elkaar gehaald worden. Daar probeer ik in mijn reactie - met zevenmijlslaarzen aan - iets van te ontwarren.

Ja, ontwikkelingssamenwerking is traditioneel een linkse aangelegenheid (fakkel deels overgenomen van de religieuzen). Doordat erg veel organisaties en expertise uit dezelfde ideologische hoek afkomstig zijn wordt al wel heel snel de schijn gewekt van vestzak - broekzak en incestueus geschuif met collectieve middelen. Dat dit kritisch gevolgd moet worden ben ik met je eens.

Wat mij wel opvalt is dat dit "linkse bolwerk" mensen ter rechterzijde vaak afschrikt, maar dat er anderzijds veel van die mensen proberen om op eigen gelegenheid kleinschalige hulpprojecten op te zetten, als ze eenmaal met eigen ogen hebben gezien onder welke omstandigheden mensen in derde wereld landen moeten leven.

Misschien moeten we inderdaad af van ontwikkelingshulp-kolossen en meer nadruk leggen op een kleinere, meer op de menselijke maat gesneden organisatie van de hulp.

Dat er partijpolitieke en "handen af van mijn baantje" aspecten spelen in de wereld van de ontwikkelingshulp is een open deur. Het zou alleen zo jammer zijn als vanwege een terechte kritische benadering van slechte of inefficiente organisatie de ondersteuning van lokale mensen in beroerde omstandigheden geslachtofferd zou worden.

Ontwikkelingshulp en de erbij betrokken organisaties liggen onder vuur. Laten we hopen dat er onder de schutters mensen zijn die over de horizon kijken en het reële probleem van de behoefte eraan in het oog blijven houden. Ik mis helaas op het moment bij die schutters concrete alternatieven.

Sluiprusp | 27-10-08 | 16:17

Het probleem van de subsidiegevers en subsidieslurpende elite is dat men een hekel heeft aan controle, aan het afleggen van verantwoording. Een degelijke controle op de besteding van subsidies is ongewenst.

Een uitspraak van hun grote voorganger, Jan Pronk, in deze is sprekend. Toen hem gevraagd werd hoe het kon dat met ontwikkelingshulp steekpenningen werden betaald om ontwikkelingshulp te mogen geven en waarom hij deze praktijken niet aanpakte of beter controleerde antwoordde hij: “Dat vind ik koloniaal gedrag.”

Peter Siebelt | 27-10-08 | 15:21

en anders kunnen ze nog altijd bij feijenooit gaan voetballen

aarsmaad | 27-10-08 | 15:11

@ Sluiprusp

Je geeft een onjuiste en halve berichtgeving. Maar dat zijn we intussen wel gewend van de vrienden van subsidievreters.
www.vn.nl/HaagseStreken/ArtikelPolitie...

Zolang Koenders direct en indirect (via medefinancieringsorganisaties MFO) NGO’s financiert is hij wel degelijk verantwoordelijk. Een kom me niet aandraven met de eigen middelen van NGO’s, die ze zelf hebben binnengehaald of verkregen hebben via de politiek gekleurde Postcodeloterij, Europese Commissie of departementen van de Verenigde Naties. Die staan in veel gevallen amper of niet in vergelijking met de enorme bedragen gemeenschapsgeld die ze ontvangen.

Cordaid (voormalig Mensen in Nood (Caritas Nederland), Memisa, Vastenaktie en Cebemo) is zo’n MFO en heeft wel degelijk kilo’s boter op zijn hoofd. Het gebeuren in Oeganda is niks nieuws. In de Filippijnen (de achterban van de terrorist Maria Jose Sison) en recentelijk in Sri Lanka gebeurde hetzelfde. Daar financierde Cordaid ZOA-projecten en kwamen geld en goederen terecht kwam bij de rebellen van de Tamil Tijgers.

Peter Siebelt | 27-10-08 | 14:47

Ik vertrouw Koenders niet, nooit gedaan. Zoveel geld naar Afrika brengen en altijd maar mooie verhalen houden en andere mensen een schuld gevoel aanpraten als ze vragen stellen over waarom wij 10x zoveel ontwikkelingshulp per hoofd vd bevolking sturen in vergelijking met onze EU collegas. Hij strooit net iets te makkelijk met het geld van ANDEREN.

Als hij nu ZELF 100 miljoen prive op te bank had staan prima en daarover opschept dat hij prive zoveel geld geeft aan Afrika, maar die man doet alsof hij Jesus zelf is door buiten alle proporties ONS belastinggeld de derde wereld in te pompen.

Dat veel van dat geld ook nog eens verkeerd terecht komt en dat het grootste gedeelte van het geld dat wel "goed" terecht komt ook geen duurzame oplossing biedt voor het Afrika probleem is mij allang duidelijk. Stop dat geld in werkkampen voor criminele jeugd of iets anders nuttigs, niet in die bodemloze put die Afrika heet.

malaclypse | 27-10-08 | 14:15

1. Er zijn twee soorten ontwikkelingshulp. Intergouvernementeel en via NGO's. Over de eerste soort heeft de regering van in dit geval Oeganda het voor het zeggen, binnen zekere randvoorwaarden. De tweede soort heeft wel overleg en toestemming nodig met/van de regering van een land, maar beschikt over eigen middelen en eigen projecten. Koenders is primair verantwoordelijk voor de intergouvernementele variant. Koenders heeft geen verantwoordelijkheid voor NGO's en hun beleid, hij kan hooguit informeren hoe en wat en op basis daarvan besluiten al dan niet namens OS projecten of organisaties te financieren.
2. Cordaid (NGO) werkt in een door burgeroorlog verscheurd deel van Oeganda op basis van behoeften van de bevolking. Cordaid kiest daarbij geen partij, daarmee zou het de eigen positie ondergraven. Kabwegyere moet wel zeggen dat hij zich stoort aan hulp aan "zijn" vijand, hij is partij in het conflict. Eigenlijk wil hij zeggen dat het hele conflict er niet zou zijn als die verdraaide rebellen maar zouden doen wat de regering wil. Dat de rebellen dat niet doen is in feite een brevet van onvermogen voor de Oegandese regering, die kennelijk over onvoldoende macht beschikt om de bevolking in het gareel te houden. Wat vóór de regering pleit is dat ze toch blijven praten. Er zijn voorbeelden bekend van machthebbers die gewoon alle humanitaire hulp aan een opstandige regio blokkeren en zo met honger en ziekte als wapens een conflict hebben willen oplossen (Ethiopië).
3. @Peter Siebelt 12:07 "Ditmaal gaat hem om het luttele bedrag van 326.491 euro dat waarschijnlijk in handen van de Oegandese misdadigers van het Verzetsleger van de Heer (LRA) is verdwenen...". Dit neemt zelfs Kabwegyere niet in de mond omdat het te tendentieus is. Cordaid verstrekt voedsel en medische hulp aan degenen in het gebied die daar behoefte aan hebben. Ze staan daar dus niet met zakken geld te gooien naar het LRA, maar proberen humanitaire hulp te geven aan een door de oorlog getraumatiseerde bevolking. Ja, daar zullen waarschijnlijk ook mensen van het LRA een beroep op doen, net als er ook wel mensen van de Taliban profiteren van het opbouwwerk van onze militairen in Afghanistan.

Sluiprusp | 27-10-08 | 14:14

@ attaschurk | 27-10-08 | 13:26
Bent U echt zo simpel? Er staat alleen maar God in hun naam hoor, er zit geen enkele hersencel meer in hun hoofd die weet wat God in vredesnaam betekent. Het is allemaal tuig, net als dat hele Afrika bijna wel tuig is, zelfs in 'stabiele' landen als Kenia gaat het geregeld fout, gewoon opdoeken en laat het die landen zelf uitzoeken. Dat werkt bovendien veel beter, uit onderzoek is gebleken dat de landen die geen hulp hebben gekregen in het verleden ook een stuk welvarender zijn.

MeesjowPwnage | 27-10-08 | 13:52

Kijk die sukkel dan met zijn kuttig AK'tje, had hij niet even een Diemaco C7 kunnen scoren?!

Bijstandskoning | 27-10-08 | 13:44

aan de andere kant worden de christenen in sudan opgejaagt en daarna vermoord of verkocht als slaven door de arabieren als ze niet willen bekeren tot de islam.
dus ja ik kan op zich wel sympatiseren met deze LRA, alleen jammer van hun methoden

attaschurk | 27-10-08 | 13:26

(tjonge jonge jonge)2

Willianus Wortelus | 27-10-08 | 13:24

Koenders maakt van elke neger een jager.

*Bert prijst voor zijn positieve grondhouding*

widtvoet ® | 27-10-08 | 13:18

God wat een lelijkerd zeg. Kan ie niet ff die pippa op zichzelf testen.

dikkegek | 27-10-08 | 13:13

@ mattmaxx,
Bewuste of onbewuste naïviteit. Een beetje huiswerk kan je helpen.

Peter Siebelt | 27-10-08 | 13:13

Hée! Dat is Tsjabi van Allez Allez Zimbabwe!

Anti links/rechts | 27-10-08 | 13:08

Ceterum censeo Koenders delendam esse.

Nietvoordekat | 27-10-08 | 13:07

-weggejorist-

mattmaxx | 27-10-08 | 12:59

'Richten er in Afrika twee negers hun door Koenders gefinancierde geweer op elkaar, zegt de een tegen de ander: "Vraag jij als eerste asiel aan in Nederland of doe ik het?"

widtvoet ® | 27-10-08 | 12:26

"Lord Resistance Army".. ofcourse, vieze schoften die onder de vlag van God plunderen, moorden, verkrachten en verminken.. Je zou 'm aan z'n ballen ophangen die smerige lachende negert. Geld helpt niet, dat is toch al wel 10jaar duidelijk. Als je het niet zelf kunt distribueren, moet je gewoon niks geven. De bevolking wordt daar geen slachtoffer van, die wordt juist slachtoffer van het huidige systeem die tientallen van dit soort rebellenclubjes in stand houdt. Het wordt tijd dat die raketgeleerden op het ministerie van ontwikkelingssamenwerking eens verantwoordelijk worden gehouden voor dit soort "hulp".. ja, inderdaad: SCHULDIG aan genocide..

Tam Tam | 27-10-08 | 12:20

@Peter Siebelt | 27-10-08 | 12:07
Heh. Als je het zo stelt klinkt het haast negatief. Je hebt trouwens helemaal gelijk daar ben ik wel van overtuigd. Vraag die blijft is wat je er aan doet. Term "roepende in de woestijn" schiet mij zo te binnen.

liggend_streepje | 27-10-08 | 12:17

Tjonge, jonge, jonge, wat zijn we wéér geschrokken. Zit je op je gemak onder het genot van een bakkie koffie te genieten van je ontbijt en wat lees je dan op pagina drie van de wakkere krant van Nederland?: ‘Ontwikkelingsgeld naar rebellenleger.’

Uit het artikel blijkt dat het VVD-Tweede Kamerlid Boekestijn er als de kippen bij was om hierover vragen te stellen aan de ‘pepernotenkoning’ van ons huidige kabinet, minister Koenders van het departement Ontwikkelingssamenwerking.

Het zal mij benieuwen of het een of twee weken duurt voordat het geheel weer in de Haagse doofpot verdwijnt. Ontwikkelingshulp is immers het exclusieve speeltuintje van vooral de linkse politieke maffiosi. Een clubje elite dat al jaren met prachtige ‘toneelstukken’ de wereld rond reist om gelijkgezinden aan de macht te helpen. Een clubje dat weigert gedegen verantwoording af te leggen over bijna honderd miljard gemeenschapsgeld die al sinds het aantreden van Jan Pronk in het toenmalige kabinet Den Uyl in een bodemloze put zijn verdwenen.
Hun speeltuin is het ministerie van Buitenlandse Zaken. Bij dit departement zijn bijvoorbeeld de afgelopen drie decennia gewoon miljoenen euro’s aan gemeenschapgeld verdwenen. Ja, verdwenen, want desgevraagd ‘weet men niet’ waar het geld uiteindelijk terecht is gekomen. Men weet het natuurlijk wél … want het is niet de eerste keer dat ons belastinggeld via dit departement bij moordenaars, bij oorlogsmisdadigers, terecht is gekomen.

Ditmaal gaat hem om het luttele bedrag van 326.491 euro dat waarschijnlijk in handen van de Oegandese misdadigers van het Verzetsleger van de Heer (LRA) is verdwenen maar bij tientallen andere gelegenheden verdwenen er miljoenen euro’s in de zakken van rebellen in Sri Lanka, Turkije, Irak, Zuid-Afrika, Namibië, Angola, Mozambique, Filippijnen, Birma, Nicaragua, El Salvador etc. etc.
Ook toen kwamen er protesten om vervolgens weer snel als sneeuw voor de zon te verdwijnen.

Meneer Boekestijn ik wens u veel succes, intussen blijf ik deze nieuwe affaire nauwlettend volgen.

Peter Siebelt | 27-10-08 | 12:07

Het enige wat in de Afrikaanse Bush reeds goed ontwikkeld is, zijn de mannelijke
geslachtorganen. De vliegtuigen waarmee westerse Ministers van OS zich verplaatsen, moeten worden volgestouwd met condooms, die gratis over Afrika worden uitgestrooid.
En als de Paus het daarmee niet eens is, zou hij eens bezocht moeten worden door
een leger van de Heer bestaande uit "zwarte pieten met zak en roede."

Mr. Bator | 27-10-08 | 11:59

Eindelijk eens ontwikkelinghulp wat terecht komt bij mensen die er ook wat mee doen,is het weer niet goed.

captainobvious | 27-10-08 | 11:56

Mooi he die geloven

veel vaak en vet | 27-10-08 | 11:56

NL wil altijd het slimste jongetje van de klas zijn. Ik ben niet bekend met alle cijfers maar ik denk dat NL wel verhoudingsgewijs meer geeft dan andere landen. De anderen beloven wel dat ze geld geven maar daar komt aan het eind van de rit niet veel van terrecht. In tegenstelling tot NL. Die zegt dat ze geld geven en doen het ook nog. Weet niet wie slimmer is......... Maar we moeten het wel blijven steunen want je krijgt er ook wat voor terug??..... asielzoekers.

Koenie666 | 27-10-08 | 11:56

Heh, die hufter van een Kony zit hier zo'n beetje op de deurmat. Zieke knakker, dat mag voor zich spreken maar ik ken een Belgische overste hier die heeft 'em persoonlijk ontmoet en schijnt toch echt een zeer charismatisch persoon te zijn. Zoals een beetje alle massamoordenaars. Trouwens een "one bullet problem" heel die LRA.

liggend_streepje | 27-10-08 | 11:48

Ach, er blijft bij elke stap toch zoveel geld in de organisaties achter (overhead) dat er toch bijna geen cent in Afrika terecht komt.

Plofkonijn | 27-10-08 | 11:35

ik stuur ze wel een doos marsen.
dat bederft de eetlust niet.

geld is niets waard daar.

jankaas | 27-10-08 | 11:33

Dat Wilders daar maar een stokje voor mag steken. Iedereen begint ohh te roepen als hij zegt dat NL alleen haar schuldgevoel afkoopt met miljoenen voor de arme negertjes maar hij heeft wel gelijk. Geen geld meer naar die landen, alleen nog maar scholing, bedrijven en productie, alleen op die manier kan er daar een fatsoenlijke economie worden opgebouwd. Nu gaat het geld in de meeste gevallen naar hen die het prima weten te misbruiken. Ga maar eens uitzoeken hoeveel mensen er iedere dag sterven in Zimbabwe, een feit dat door Moegabe prima verduisterd wordt. Ondertussen pompen we wel geld in dat land. Het moest maar eens afgelopen zijn. Zolang er voedselbanken in NL zijn, geen cent meer de deur uit.

Pieter Bas | 27-10-08 | 11:30

Kindsoldaten waren juist de eerste menselijke soldaten: de gemiddelde oermens werd namelijk lang geleden - in een universum ver, ver weg - niet ouder dan 20.
En Koenders is een neuspeuterkleuter.

Krachtmeester | 27-10-08 | 11:27

Waar er twee kijven zijn er twee slachtoffer. Beide asap. naar Nederland halen aub. Wees welkom vluchteling!

widtvoet ® | 27-10-08 | 11:25

Hé hallo! Je kunt aan die keurige mene(g)er op de foto toch wel zien dat die tientallen miljoenen ontwikkelingshulp op de juiste plaats terecht komen?
Hij lacht toch?

* gaat nu ook abonnement op postcodeloterij nemen *

PeerB | 27-10-08 | 11:18


*Waarom GS redactie deze Kabwegyere op zijn mooie zwarte ogen gelooft*

SheriffSharif | 27-10-08 | 11:17

In dit kader stel ik voor geld te investeren in de ontwikkeling van speciale kinderzitjes voor de JFS

Soulglow | 27-10-08 | 11:17

Gezien de pica kan je die niet verder ontwikkelen.

Blue Leader | 27-10-08 | 11:15

Als dit waar is, Koenders helpt Koni, is het het schandaal van de eeuw.

superjan | 27-10-08 | 11:13

Daar had die van Middelkoop het toch al over.... mensen helpen die dezelfde heer dienen. Wat dat betreft is het wel goed om te zien dat ze in het kabinet op één lijn zitten.

OneandOnly | 27-10-08 | 11:13

Als je iets verder zou kijken dan je neus lang is, zou je zien dat Cordaid natuurlijk niet deze club financieel steunt, maar wel het overleg tussen deze rebellen en de regering.
Wat cordaid met Koenders te maken heeft weet ik niet, want het is gewoon een stichting buiten de overheid om.

relatief | 27-10-08 | 11:11

Ach, elke keer weer wordt duidelijk dat ontwikkelingsgeld geen enkel positief effect sorteert. Dit is het zoveelste voorbeeld. Puik werk Bert!

Officer Barbrady | 27-10-08 | 11:10

En daarom: Alle ontwikkelinghulp / ontwikkelingssamenwerking afschaffen. Je weet nooit waar de centen heen gaan op dat AIDS-continent.
*Kamervragen tegemoet doet zien*

Bier-Sexueel | 27-10-08 | 11:05

Jeetje wat negatief weer, meer dan weggegooid geld is het toch niet?

azijnseikerT | 27-10-08 | 11:02

ff OT.
PvdA kopstuk van Kemenade rijkt de van kemenadeprijs uit aan PvdA burgemeester J.cohen. De van kemenadeprijs is een prijs voor de beste bestuurder.
Waarom moet ik bij dit soort berichten altijd denken aan WC-eend?

IJzervreter | 27-10-08 | 10:56

Speelt die niet bij Chelsea?

zooishettoch | 27-10-08 | 10:48

Misschien kan Koenders een bevriend pr-bedrijfje zijn blazoen laten oppoetsen, uiteraard op kosten van de staat.

fietser | 27-10-08 | 10:48

Klopt, maar voor dat geld kunnen ze betere wapens kopen waardoor er minder soldaten nodig zijn. Die laten zich dan weer omscholen tot leraar waardoor er meer kinderen een opleiding krijgen waardoor de economie van dat land verbeterd en ze geen hulp meer nodig hebben.

Teen | 27-10-08 | 10:47

En niemand bij Geenstijl die erover nadenkt dat het de woorden zijn van de regering van Oeganda, toch ook niet direct mensen die ik 1-2-3 zou vertrouwen. Geld geven aan Afrika gaat altijd gepaard met geld geven aan louche figuren en organisaties, óf het geld gaat naar een rebellenclubje als deze óf het geld gaat naar de regering die vooral zichzelf ermee verrijkt óf het geld gaat naar de bevolking die dan een weekje kan eten alvorens kapot gemaakt te worden.

MeesjowPwnage | 27-10-08 | 10:44

Het sinterklaas departement van ontwikkelingshulp moet worden opgedoekt!
En het hele bedrag aan ontwikkelingsgeld moet worden overgeheveld naar:
- Ministerie van Defensie voor
. Het epibreren van Mugabe en andere destructieve dictators in afrika.
. Het financieren van militaire "opbouw-missies."
- Ministerie van Onderwijs voor
. Het financieren van "ambachtscholen" in de achterstandwijken in nederland.
- Ministerie van Justitie voor
. Het financieren van tuchtkampen voor de hardcore bling- en bontkraagjes.

Mr. Bator | 27-10-08 | 10:44

*doet Far Cry 2 weer opstarten*

Monsieur Boezz | 27-10-08 | 10:44

Koenders is dus medeplichtig aan genocide en ontvoering, tijd om hem te laten verschijnen voor het Internationale Strafhof, die blije eikel.

Superior Bastard | 27-10-08 | 10:43

Ja hallo, gaat er eens een keer wat geld naar christenen i.p.v. moslims, is het weer niet goed...

Aardappeleter | 27-10-08 | 10:43

We kunnen ook weer missionarissen sturen, het effect blijft gelijk.

DonQ. | 27-10-08 | 10:43

Die 2 kleine negertjes zijn wel zielig.

kneuterzak | 27-10-08 | 10:42

.. daar IS ontwikkelingshulp toch ook voor? Roverhoofdmannen hebben macht nodig voor hun aanzien en respect. Zij huren daarvoor kindsoldaten in, die daarmee een vak leren voor de toekomst van het beste kansencontinent.
Ook de gouden kranen in het paleis van mugabe worden uit het volle potje van bert gefinancierd. Hoe gaat het trouwens met het lichtpuntje van afrikaans leiderschap, de voormalige beste kameraad van janpronk?

Jan Passant | 27-10-08 | 10:41

Beter 3 ton aan zo`n leger, dan een huis voor 3 ton op Bonaire moet Koenders gedacht hebben.

freakz0rz | 27-10-08 | 10:41

Hebben ze daar geen banken die aan de kredietcrisis kunnen bezwijken of zo ?

Niet voor Jan | 27-10-08 | 10:39

Bigi Bana Boy | 27-10-08 | 10:17

Veel legers zijn uit naam van een of andere heer. Of het nu allah hakbar is of gristus hakbar dat maakt niet uit. Verkeerd is het toch wel.

doskabouter | 27-10-08 | 10:37

wa'n doffe ellende toch. Is er niet eens n keer positief nieuws.
maarja aan de andere kant; het ruimt na verloop van tijd zo lekker op al die wapens.
Van mij mogen ze die ontwikkelingshulp (subsidiespons) ook afschaffen. We zullen het nodig hebben, immers zijn we al veel te veel miljarden aan de beurs kwijtgeraakt. Gelukkig merk ik er nog niets van, maar over een halfjaar zal het wel weer raak zijn voor de hardwerkende mensch.

Zweevers | 27-10-08 | 10:36

Ik denk dat zeker de helft van de onwikkelingshulp naar dit soort verkeerde doelen gaat. Daarom ben ik tegen financiele hulp aan landen waar oorlog of rebellie heerst.

doskabouter | 27-10-08 | 10:36

Als je goed naar die negert kijkt, moet je toch zeggen dat Darwin gewoon gelijk heeft.

dedrijvendedrol | 27-10-08 | 10:36

en de nieuws waarde van dit stuk is?!

paddostoel | 27-10-08 | 10:35

* Kunnen we na Oeganda dan nu Yemen over een wereldwijd koenders terreur netwerk spreken? *

webcrew | 27-10-08 | 10:34

Als de christelijke grondbeginselen er maar inzitten dan is het ongezien goed toch

Dr. Anderzz | 27-10-08 | 10:31

*zucht*
zo jammer....

DE FRITS | 27-10-08 | 10:30

Vanochtend eerst Vogelaar, nu Koenders. Het belooft een heeele mooie dag te worden.
*vrolijk fluitend koffie inschenkt*

Alfred E. Neuman | 27-10-08 | 10:30

Binnenkort gaat er geen stuiver meer naar ontwikkelingshulp, omdat Wouter al uw geld nodig heeft om de kredietcrisis (lees bodemloze put)(nu ik erover nadenk... is ontwikkelingshulp ook geen bodemloze put?) te bezweren. Toch merkwaardig dat slechts een handje vol bankiers, geleid door eigenbelang en hebzucht, jarenlang verkeerde leningen en hypotheken hebben verstrekt, daardoor een crisis hebben veroorzaakt, nu weer financieel geholpen worden.

Karel Kruizenruiker | 27-10-08 | 10:29

Verdikkie, in plaats van bruine bonen toch weer een blik blauwe bonen gestuurd

Tobi | 27-10-08 | 10:29

Boekestijn krijgt voorlopig nog geen antwoord van Koenders want die is voor driedaags werkbezoek naar het door overstromingen getroffen Jemen.....

Intruder | 27-10-08 | 10:27

*doet groetjes aan koenders en wenst hem een prettige dag*

Blue Leader | 27-10-08 | 10:25

Als het niet de bedoeling was, dan was het niet de bedoeling, we kunnen niet heksen, alleen arbitrair met een slag in de ruimte met alle goede bedoelingen proberen met goede bedoelingen de goede bedoelingen bedoelingen doelstellingen te halen, zoals dat bij goede bedoelingen betaamt! *Koenders mode off*

_ILT_ | 27-10-08 | 10:24

Het is een truc van Koenders. Stiekem geld aan relnegers geven zodat deze nog meer wapens kunnen kopen en elkaar dan nog sneller afslachten. Scheelt later in de kosten. Een laffe omtrekkende beweging door net te doen alsof men geld voor voedsel en projecten geeft maar ondertussen zijn er daar meer wapens dan maiskolven.

T@ Riest | 27-10-08 | 10:23

Waarom doet Amin hier niets aan.

wiers | 27-10-08 | 10:23

Die landen hebben geld zat!
De overheid wil ons alleen maar laten geloven dat het zo slecht gaat daar, maar ze storten bakken vol met geld omdat er geheime afspraken zijn.

Soort excuus-geld zeg maar...

D3fix | 27-10-08 | 10:23

Ach, het hele budget voor ontwikkelingshulp verdampt op de beurs in één dag...

links tuig | 27-10-08 | 10:21

"Wat ze niet weten is dat ons geld ze met HIV zal besmetten", aldus een lachende Koenders. "Dat zorgt dan weer voor een mooie humanitaire ramp en daar kan ik dan weer miljoenen tegenaan smijten. Leukere banen als deze zijn er niet."

SODEP | 27-10-08 | 10:20

Maak ze onvruchtbaar,binnen 25jr is 't stil,nu is het alle eeuwen knokken en moorden,en dat zal zo blijven,daar hoef je niet heel hoog voor opgeleid te zijn.

opiejopie | 27-10-08 | 10:20

De enige manier om dit op te lossen is nog meer geld geven!

azijnseikerT | 27-10-08 | 10:20

Was één van die 10 geboden niet Gij zult niet doden?
Wel mooi hoe mensen misdaden plegen uit de naam van een geloof en daarmee hun eigen regels breken.

Barkruk | 27-10-08 | 10:19

Ontwikkelingshulp werkt toch niet. Gewoon handelsbarieres afbreken. Ministerie opheffen, Koenders op wachtgeld. Totale besparing: Miljarden. Kunnen we weer een bankje kopen.

Vogelbeest | 27-10-08 | 10:19

Rustig een beetje he ? We hebben het hier wel over het leger van De Heer, voorwaar niet zo maar een lokale krijgsheer lijkt mij.

Bigi Bana Boy | 27-10-08 | 10:17

En de politiek snapt niet dat de meeste mensen hun buik vol hebben van ontwikkelingshulp. Kopt iemand deze bal nog in?

Mangoost | 27-10-08 | 10:16

alles vir die kafferboeties

aarsmaad | 27-10-08 | 10:16

Het schijnt ook dat Jacq. (C)Kramer daar een miljieuvriendelijk hutje heeft .

fuckje | 27-10-08 | 10:14

Wikipedia:
"""
Verzetsleger van de Heer

In het noorden van Oeganda is de rebellengroepering het Verzetsleger van de Heer actief. Deze groep onder leiding van Joseph Kony wil een staat stichten op basis van de tien geboden uit de bijbel. Om zijn leger aan te vullen ontvoert hij kinderen die vervolgens als kindsoldaat of seksslavin gebruikt worden. De rebellengroep is al achttien jaar actief en heeft naar schatting 20.000 kinderen ontvoerd.
"""
Wat Moslims in Iran en Afghanistan mogen, mogen Christenen dan toch elders?

kapotte_stofzuiger | 27-10-08 | 10:14

€ 326.000,- klinkt tegenwoordig als wisselgeld na een avond stappen, Bos geeft het uit om de voorraad postzegels van een verzekeraar te herfinancieren.

CoJoNes | 27-10-08 | 10:13

Toch ook wel grappig dat Oeganda een Ministerie voor Rampenbestrijding heeft...

SODEP | 27-10-08 | 10:13

Goeie journalistiek. Hier wordt verwezen naar een telegraaf artikel, waarin een VVD-er wordt aangehaald. Ja, dan zal het wel zo zijn.

Telegraafhoerrr | 27-10-08 | 10:12

Die landen wilden in de jaren 50 en 60 toch zo graag onafhankelijk zijn? Waarom accepteren ze dan goddoeme telkens weer onze centen die hen o zo afhankelijk van ons maken.

SODEP | 27-10-08 | 10:11

Het zijn de gasten die de kindsoldaten hebben uitgevonden.<br />
<br />
Het zijn christenen, kinder kruistochten iemand, deze bos bewoners hebben de kind soldaten niet uitgevonden ze zetten de traditie alleen voort.

RatKing | 27-10-08 | 10:10

ach zo zorgt bert er voor dat de populatie daar in toom blijft.
soms moet je de natuur een handje helpen.

preston spears | 27-10-08 | 10:09

Bodemloze put, meer zeg ik niet.

Dr.Zeldenrust | 27-10-08 | 10:09

Geen ontwikkelingshulp, dat klinkt denigrerend voor de arme negerkes.
Ontwikkelingssamenwerking noemen we dat in moderne tijden.

Dorian Gray | 27-10-08 | 10:09

Iemand moet het vuile werk opknappen zal Bert wel gedacht hebben..

FrankieSantana | 27-10-08 | 10:08

Die negert gaat gewoon naar de outdoor-supermarkt voor inkopen. Wel slim om te upgraden van een speer naar machinegeweer.

zovoklets | 27-10-08 | 10:08

Ach als de helft daar dood is valt er weinig oorlog meer te voeren... toch?

Barkruk | 27-10-08 | 10:08

Kappen met kansloze ontwikkelingshulp. Beginnen in sommige wijken zelf op een ontwikkelingsland te lijken.

Remington.223 | 27-10-08 | 10:07

Die gasten moeten toch ook vreten he .

uchman | 27-10-08 | 10:06

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl