achtergrond

Geenstijl

Mevrouw Havenga, bukt u even voor StarF*cker?

Bukt u even?De feestdagen: de een gebruikt ze om bij te komen en tijd met de familie door te brengen, weekend-columnist StarF*cker is blij weer even in het land te zijn en doopt zijn scherpe pennetje dus nog maar eens extra in het vitriool. Deze week wederom een bonus-column, die zich dit keer richt op RTL-presentatrice Elsemieke Havenga en haar item over de politieke ambities van Peter R. de Vries. "Hockeytrutje Havenga knikte dapper mee. Dat kon nooit wat worden met 'die De Vries'. Van enige objectiviteit was bij Elsemieke - zo worden alleen kinderen in Laren of Aerdenhout genoemd - geen sprake."



Elsemieke Havenga en Peter R. de Vries

Ik moest vanavond bij het bekijken van het programma Editie NL op RTL4 denken aan een oude vissersspreuk: "Ondermaatse vissen gooi je weg." Dat slaat dan volledig op het hockeytrutje Elsemieke Havenga, dat met een bekakt piepgeluid dagelijks naast de talentvolle Jeroen Latijnhouwers het Hart van Nederland-programma op RTL4 mag presenteren. Deze dame ontving gisteren in de studio de geboren zakkenvuller Dig Istha, ooit PvdA-strateeg maar tegenwoordig in het voorlichterwereldje bekend als Dag Istha. Snel binnenkomen, grote bek en weer uitgekotst. Hij verkocht voor de NAVO de kruisraketten en souffleerde Wim Kok en andere PvdA-helden. Even zat hij bij de KLM en onlangs dook het pedante heertje weer op als woordvoerder van een familie uit Nijmegen wiens zoon ontvoerd was. Oja, toen waren de Quote 500 en Jort Kelder even de schuld van het drama.

Over die gevaarlijke gek hebben we het! Hij was in de nieuwe nieuwsstudio van RTL4 genood om zijn licht te laten schijnen over de plannen van misdaadverslaggever Peter R. de Vries om de politiek in te gaan. Natuurlijk vond de voormalige PvdA-strateeg het niks. De Vries kon zich beter aansluiten bij een bestaande politieke partij. Zo'n clubje van De Vries werd alleen maar ruzie, zo ging het gezeik verder. En criminaliteitsproblemen zijn tegenwoordig ook binnen andere partijen bespreekbaar. De geitewollen sokken-kretologie van de Partij van de Arbeid kende geen grenzen. Hockeytrutje Havenga knikte dapper mee. Dat kon nooit wat worden met 'die De Vries'. Van enige objectiviteit was bij Elsemieke - zo worden alleen kinderen in Laren of Aerdenhout genoemd - geen sprake.

Het duo Istha/Havinga schoot met scherp op De Vries, die zich niet kon verdedigen. Waar gebeurde dat eerder? Precies bij de opkomst van Pim Fortuyn waren er ook dit soort ranzige een-tweetjes tussen de media en zogenaamde deskundigen. Nee, die Peter de Vries kan nooit wat zijn! Bestaande politieke partijen nemen liever een welzijnswerker uit Schubbekutteveen in hun midden op.

Maar waren kennen we deze Elsemieke Havenga van? In de jaren 80 was deze deerne een bekwame hockeyinternational. Wel een beetje preuts overigens. Toen er eens een Oranje-dame voor de televisiecamera's onderuit ging en fraaie lingerie toonde onder het hockeyrokje, was mevrouw Hillen - zoals ze toen nog heette - er als de kippen bij om het rokje weer in fatsoen te brengen. Zo'n trut is het! Maar fameus werd ze ooit bij Ajax als mediatrainer van het cocktailtrio Seedorff, Davids en Kluivert. Goed gedaan meisje!

En dan De Vries: die heeft groot gelijk dat hij de politiek ingaat. De erfenis van Pim Fortuyn is verkwanseld door een onnozele premier, een kinderlijke PvdA-leider en een pedante VVD-aanvoerder. Criminaliteit en strafrecht zijn hete thema's waar de stoffige kamergeleerde Donner weinig verder mee komt. Ik weet uit de praktijk dat er ergens in Nederland nog een onderwijzer voor de klas staat die tenminste één jong kind meerdere malen heeft verkracht en met de dood heeft bedreigd, maar het dossier ligt bij de officier van justitie. Geen tijd. Ik kijk nu al uit naar de debatten tussen De Vries en de heren Van Aartsen, Bos en Balkenende.

Voor de rest liggen er nog wel meer thema's in het verschiet voor de geharde De Vries, van wie ik een hoge pet op heb. Maar misschien heeft hij straks wel Charly da Silva als bodyguard nodig, want Volkert de Tweede is vast al kogels aan het verzamelen.

StarF*cker

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.