Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Brekend Belgisch Nieuws

en wat ies je vader dan?Ladies and gentlemen. We got them! Althans Vlaamse speurderts hebben de daders opgepakt. De voortvluchtige heldhaftige hoerenjongens die in Antwerpen een buspassagier naar God schopten, zijn vanavond in de kraagjes van hun vette truitjes gevat. Drie van de zes schoppertjes zijn de Sjaak, aldus de Vlaamse publieke zender VRT. Een van hen had overigens al wat Gevalletjes Geweldsdelict op z'n pliesie-cv staan. Saillant detail aldus de verslaggever van TerZake; de boys zijn erbij gelapt door de Marokkaanse gemeenschap in Antwerpen. Van je familie moet je het hebben. Evenals de Nederlandse pliesie doen de Vlaamse zwaantjes er in alle talen het zwijgen toe, en wil men het bericht bevestigen noch ontkennen. Update: De Belgische pliesie praat toch: Maandag in de vroege avond vond een politionele tussenkomst plaats ten aanzien van vier verdachten. Drie van hen werden maandagavond opgepakt voor de duur van het onderzoek. Een vierde minderjarige wordt nog opgespoord.

Reaguursels

Inloggen

@wachtmeester de bruy 29-06-06 7:41

Bij regel negen ('Ben toen gestopt') moest ik alweer schateren. Er valt niks te vergeven, want ik heb je geen moment iets kwalijk genomen: daarvoor lag je al te beslist in m'n bovenste schuif. En: het zijn rare, verwarrende tijden, dus was je existentiële moment van twijfel begrijpelijk. vvp is geen zij en draagt geen nikaab. vvp is een hij en draagt extreemlinks. Brullioo hakt z'n lettters uit stenen tafels. Bottehond weet al voor de teef het weet dat ze loops is. En als ze, sinds de gereviseerde spelling, aan van Maerlant vragen hoe hij sex schrijft, antwoordt hij: met x, van 'klaus wieder nix'. Antwoorden, antwoorden, antwoorden! Moet ik hier dan alles alleen doen? Hoe komt het eigenlijk dat ik je nooit 's avonds zie posten? Maak je zulke lange dagen?

van Maerlant | 29-06-06 | 09:26

@peter selie
wanneer krijg ik antwoord op mijn vraag? mag een geloof van jou straffeloos oproepen tot geweld?

ik discrimineer? ik scheer over een kam? ik roep tenminste niet op tot moord, zoals de koran. En vraag je eens eerlijk af: hoezeer scheren 'de' islamieten 'ons' over een kam? oei oei oei.. en daarbij nog bereid zijn geweld te gebruiken, zoals hun handleiding van ze eist, tja... ik noem dat islamo-facisme. Doe je mee in de strijd tegen het geloofsgeweld?

(oops! 'de'=verboden woord! ik moet me aan zulke strenge regels houden van je, wanneer moeten de islamieten van je ophouden met geweldplegen? wanneer moeten van jou de oproepen tot geweld maar eens ophouden? bij de 1ste dode? de 100e? de 2.000.000e? voordat jij de ideology die aanzet tot die moorden falikant veroordeelt?

zolang jij nog een lieve moslim weet aan te wijzen, of een gristen die NOG ergere dingen doet, mogen ze van jou gewoon hun gang gaan, de koran als 'heilig woord van god' zien, hun haat verspreiden.

er hoeft er telkens maar eeeeentje te gaan moorden, om het hele land in de greep van de terreur te houden. DAT vind jij (gek genoeg) helemaaaal niet facisties.

iemand die vervolgens 'alle moslims' over 'een kam' scheert (omdat ze toch allemaal in de oproepen tot geweld, de koran, zeggen te geloven), dan ben IK een facist. Laat jezelf nakijken.

oproepen tot geweld mag niet. Waarom mag de koran dan wel?

je hebt daarop geen antwoord, liever dan iets te gaan doen aan het geweld binnen dat kut0-geloof, ga je mensen die daarvoor waarschuwen aanvallen.

'slim' van je. Kortzichtig ook. Dom ook. Dezelfde 'ruimdenkendheid' die jij tentoonspreid als het gaat om islam, zou je ook eens moeten toepassen op de kaalkopjes. Dezelfde eisen die jij aan mij stelt (mag niet generaliseren, moet iedereen als gelijke zien, mag geen geweld plegen of oproepen daartoe), zou je ook eens aan je moslimvrinden moeten gaan stellen.

dan word het ineens een stuk gezelliger in 'ons' (mag ik dat woord nog gebruiken van je?) land.

kijk: ik mag niet generaliseren, DUS doe jij niets tegen het geweld dat gepleegd word uit naam van allah. Ik ben tegen geweld, dus ik ageer daartegen. Stom heh..

En als de moslims hun eigen straatje niet wensen of kunnen schoonvegen, dan doen wij het toch?

brullioo | 29-06-06 | 09:17

@ v Maerlant 28-06-06 @ 09:13
Reveille.
Zucht.... wat een opluchting!
Slik..... hoe kon ik ook maar een moment twijfelen aan de integriteit van de koene ridder v Maerlant.
Kunt ge mij vergeven?
Heb voor straf een speedmars gelopen van 20 kilometer met volle bepakking en met gasmasker op.
Daarna als extra kastijding nog 200 push-ups gedaan.
Ben toen gestopt want ik begon het lekker te vinden.
Het moet wel een straf blijven nietwaar.
Heb naar de colofon van Blokwatch gekeken, maar als Nederlander van honderden jaren Nederlandse afkomst ken ik niemand van deze Belgische personen.
Ik vind het wel vreemd dat, hoewel gevestigd in Borgerocco, er slechts 1 Marokkaanse naam tegenover 16 Nederlandstalige namen vermeld staat?
16 Advocaten van de duivel?
Je hebt een tipje van de sluier opgelicht betreffende de identiteit van vvp?
Is vvp 1 van de 16 en draagt zij een nikaab?
Is vvp een drag queen met een nikaab en een Belgisch Nand Baert baardje?
Zou peter selie (familie van jan salie?), gehuld in zijn groen links tuinkabouterpak, al onkruid aan het wieden zijn in het onbespoten Volkert van der Graaf macro- biotische kruidentuincomplex?
Zou Bottehond de loopse teef al geroken hebben die ik in zijn mand heb verstopt?
Zou brullioo een asbesten toetsenbord hebben?
Zou v Maerlant niet liever op vakantie gaan naar Pornopark Schaamharen (vrij naar Sjef van Oekel) dan naar Ponypark Slagharen (met grote kans dat hij daar p. selie tegen het lijf loopt als begeleider van een groep integrerende moslims)?
Vragen, vragen, vragen???????????
@ peter selie
waarschijnlijk draag jij als links fascistisch symbool een gebroken geweertje of een ban de bom teken.
Nog nooit heb ik zulke agressieve lui gezien als diegenen die getooid waren met deze "vredes" symbolen!


wachtmeester de bruy | 29-06-06 | 07:41

@ Peter Selie

Graag gedaan joh, niks te danken! En jij ook bedankt, voor je diepgang, je inzicht en je wijze woorden. Je bent niet alleen een erg mature, maar ook een heel sympathieke mens. Het ga je goed! Op vakantie ga ik ongetwijfeld aan je denken.

v Maerlant | 28-06-06 | 22:57

Peter Selie 28-06-06 @ 21:52

Hahahahaha... stijlloze reactie... mooie recuperatie...
* geeft peterselie een afgekloven bot *

bottehond | 28-06-06 | 22:55

@Bottehond en v Maerlant

Een heel nieuwe wereld ging voor me open!
Heel hartelijk bedankt voor jullie overtuigende betoog.
Ik word natuurlijk heel graag lid van jullie club, zodat we onder het genot van blikjes Hollandiabier avonden achtereen kunnen filosoferen over de ins- en outs van AUSRADIEREN.
Waar kan ik m'n NAZI uniform bestellen?
Bij bottehond op het dierenasiel of bij v Maerlant? ( ik weet alleen niet je trailerpark adres).

Wat fijn om ergens bij te horen!
Ik wilde eerst naar de Jehova's (daar hoef je ook niet na te denken) maar bij hullie krijg je er ook nog biertjes bij.

En v Maerlant: ik wens je twee gezellige weken op Ponypark Slagharen!

Peter Selie | 28-06-06 | 21:52

v Maerlant 28-06-06 @ 21:24

Ik heb echt respect voor die brullio... wat een tijger... en slim ook!...
de molenaar is net terug gegaan naar huis...

bottehond | 28-06-06 | 21:42

Botte, ik plaats deze linkjes natuurlijk ook voor jou, voor de wachtmeester die morgenvroeg nog een kijkje komt nemen, voor brullioo die weer zo hard z'n best deed - en voor elke kritische geest die wil nadenken over zaken, ook als die niet zo aangenaam zijn.... allemaal heel solide marchandise! Bovendien ben ik binnenkort op vakantie en wil ik dit nu nog snel met jullie delen!

Al bij de molenaar geweest?

v Maerlant | 28-06-06 | 21:24

Hiihi... hij raakt helemaal in de war van ons. Ja, beste kerel, er zijn steeds meer weldenkende mensen die de schellen van de ogen donderen ... Je hebt het er maar lastig mee, right? Blijf jij maar fijn een tijdje dolen... ik help je geen meter verder. Reden? Omdat jouw mens- en wereldbeeld een karikatuur is en je dus mensen in moet passen in een karikatuur. En daar voel ik me toch echt te goed voor...
vMaerlant: jij wordt minister van sosjale zaken in het nieuwe kabinet *hehehe*

bottehond | 28-06-06 | 21:01

@Peter Selie

Ik ben geen rechtsextremist en Botte geen fundamentalist. Bovendien zien wij elkaar graag. ;) Dit is niet netjes van je, en je weet het. Een artikel uit 'Die Welt' extremistisch? Ach ja.

v Maerlant | 28-06-06 | 20:32

Ruimen jullie (rechtsextremisten vs fundamentalisten) elkaar maar op, ik ben de lachende derde.

Peter Selie | 28-06-06 | 20:27

Hahahaha.... ik zei het toch..... *proest*

bottehond | 28-06-06 | 20:05

@Van Maerlant & bottehond
Voor jullie is iedere moslim een Jihadstrijder.
Een Jihadstrijder denkt net zo: iedere christen is zoals Jim Jones of David Koresh.

Alledrie een bord voor de kop!

Peter Selie | 28-06-06 | 19:48

bottehond 28-06-06 @ 19:20

Wat attent van je! Dank je vriendelijk! Wat de engerd betreft: hij houdt zich maar beter langer dan effe rustig - of de schade is straks niet meer te overzien... hij is bij deze gewaarschuwd. Zal al wel eens nagedacht hebben zeker? O ja: de molenaar kwam langs...

v Maerlant | 28-06-06 | 19:37

@ v Maerlant

Nou, vorruit dan maar weer. Ach ja... hond he... ik vergeet mijn manieren. Jij je zin! En dan nu een kadootje speciaal voor jou vanwege je schitterende raid on vvp..... die engerd is weer even rustig.... komt 'ie:

www.googlefight.com/index.php?lang=en_...

bottehond | 28-06-06 | 19:20

bottehond 28-06-06 @ 18:50

Botte, ik ben soms een softie... zullen we 'm nog even het voordeel van de twijfel geven?? Tenslotte deed hij de moeite de link te checken... mogelijk stelt hij ons wat op de proef... denk aan vroeger... een lief dat gemakkelijk te krijgen was, dat ben je ook zo weer kwijt! ;)))

v Maerlant | 28-06-06 | 18:56

moewhahahaha.... k*tlaptop..... temselves kan gewoon weg!
* slaat zichzelf op de vingers *

bottehond | 28-06-06 | 18:56

v Maerlant 28-06-06 @ 18:40

"that feel themselves"

Negationist of niet, begrijpend lezen kan hij niet..... deze key- quote staat voor hem gelijk aan: "that ARE temselves...."
Hopeloos geval dus.... Vuilnisman: kan dit bosje peterselie ook mee? NEXT!

bottehond | 28-06-06 | 18:50

Peter Selie 28-06-06 @ 16:07

Je stelt islamkritiek gelijk met racisme. Welk ras is islam? Kijk naar Pannie: die heeft een bloedhekel aan racisme. Ze heeft het ook niet zo met de islam. Ze heeft gewerkt op de moslimomroep, weet je.

@Botte

Ik denk dat hij meer weet dan hij voorwendt. Als het een negationist is, dan is het verloren moeite.

v Maerlant | 28-06-06 | 18:40

Peter Selie 28-06-06 @ 16:07

Juist. Maar je winkelt wel heel selectief. Als je de rest ook leest praten we verder.

bottehond | 28-06-06 | 18:26

@ Bottehond
Om even de oprichter van Jihadwatch aan het woord te laten:

"The global jihad against the West today also helps Islam gather converts in the West from among groups that feel themselves to be oppressed or marginalized. Conversions have been stimulated by successful, if often fanciful, Muslim efforts to present Islam as a religion free of the sins of the West -- particularly racial discrimination."
jihadwatch.org/spencer/

Jullie spelen ze dus gewoon in de kaart.

Peter Selie | 28-06-06 | 16:07

brullioo 28-06-06 @ 14:09

Klassepost! Good thinking. U bent kennelijk, behalve brulboei ook nog eens een uitstekend uitleggerT. Hulde.

bottehond | 28-06-06 | 14:20

kijk peter, stel je voor, dat de paus 15 homos op de brandstapel zet, ik noem maar wat, en dat in diverse steden mensen vermoord worden met zijn zegen. Mag ik dan de noodklok luiden, en roepen dat 'de' gristenen 'de' homos aan het vermoorden zijn? mag dat? of krijg ik dan van jou een scrubering dat ik niet moet generaliseren? ik moet niet generaliseren? wat dacht je van: een gelovige moet niemand VERMOORDEN uit naam van zijn geloof? omdat dan het HELE geloof VERDACHT word? Wat als in dat geloof de oproepen tot geweld staan? en de imams de haat tegen het westen blijven voeden? ben jij daar blind voor? kan dat jou iets schelen? mij wel. Ik ben namelijk tegen onderdrukking. Tegen geweld. Tegen facisme. Tegen de islam.

brullioo | 28-06-06 | 14:09

@Peter Selie
waar kennen we dat van, iemand vermoorden omdat ie een ander zijn god beledigt? dat is niet best, heh, peter? welke geloven doen zulke dingen toch?

SLECHTE geloven doen zulke dingen. Ik vind de gristenen ook slecht. Maar zelfs op godhatesfags staan geen oproepen de homos dan maar van de flat te gooien, met het hoofd omlaag. Elk geloof heeft zijn radicalen. De islam heeft er de meeste. Dus, gaan wij samen op tegen deze geloofswaanzinnigen?

geloven die anderen naar het leven staan, zijn slecht. mee eens? dus de islam is, net als de gristen-extremisten, slecht. Pfff. is dat nu zo moeilijk? en als je je zo druk maakt over die misstanden in de gristenwereld, moet het voor jou een koud kunstje zijn je ook druk te maken over EXACT hetzelfde (neen, erger!) gezeik bij de islam?

Je doet het weer: iemand roept: de islam is slecht, en jij komt met: jaaa maar de gristenen zijn ook niet 100 procent ok. Zo? nu mogen de islamieten zich vrolijk misdragen, omdat sommige gristenen dat ook doen? nee toch? het is eerder een argument aan mijn kant. Geloven is gevaarlijk. Zelfs geloven in 'jezus', de god van de liefde, kan je je kop kosten. Je bent in staat daar de kwaadaardigheid van in te zien.

(hop! klein stapje!)

dezelde misstanden bestaan in de islam. WAT doe jij DAARaan?

mag van jou die gristenbende oproepen tot geweld? nee heh?
WAAROM mag de islam dan WEL oproepen tot geweld?

MAG een geloof oproepen tot geweld of niet? nee? en de islam dan?
'vermoord alle ongelovigen, waar je ze maar vind', is dat een oproep tot geweld of niet? mag dat? nee? mooi. dan zijn we er. jij vind, net als ik, dat je niet mag oproepen tot geweld.

nu alleen nog even de islam (en alle andere gewelddadige geloofsuitingen, zoals je gristenvoorbeeld) verbieden, en we zijn klaar.

je kunt niet van mij verwachten dat ik aardig ga doen tegen lieden die in hun handleiding hebben staan dat ze mij moeten vermoorden.

10 procent van de finnen is bereid geweld tegen de nederlanders te gebruiken. Wat doe jij daaraan? schelden tegen de nederlanders?

ik bestempel niet alle moslims tot extremisten, ik heb al eerder het verschil tussen macro en micro nivo uitgelegt, maar dat wilde je niet lezen, omdat ik het woordje 'de' gebruikte. Lees maar. Niet alle moslims zijn slecht. Wel is hun geloof slecht. Ik vermoord geen moslim. Wel wil ik de islam verdelgen. Zie je al een verschil tussen mij en islamextremisten, die wel degelijk bereid zijn mij de keel af te snijden omdat ik ageer tegen het moslimgeweld?
zie je geen verschil? sneu voor je...

gek, dat je wel begrip hebt voor moslims, waarvan een 'groot deel' ons haat (wat was het ook weer? 40 procent?), een deel geweld wil gebruiken (10 procent, was het?), en de rest net doet of hun neus bloed?

misschien moet je eens kijken naar het gedrag van je moslimvrienden. Naar hun handleiding. Dan begrijp je ze ineens een stuk beter.

misschien begrijp je mij nu ook beter?

brullioo | 28-06-06 | 13:59

jihadwatch.org/

Bij deze de link. Doe er je voordeel mee.

bottehond | 28-06-06 | 13:52

Peter Selie 28-06-06 @ 13:36

Je vergelijkt appelen ende peeren. daar kan men maandenlang over filosoferen. weet je wat: dát ga ik niet doen. wat ik wel doe is je deze link geven. die mensen zijn dagelijks met ontwikkelingen rondom de islam bezig zijn, zoals je nieuwe vriend vvp dat doet met vlaamsbelangstelling.

een woord van waarschuwing: je nieuwe vriend is een gevaarlijke psychopaat. zo stalkt hij vMaerlant al weken. heel eng. als je je voor zijn karretje laat spannen moet je dat zelf weten. besef wel dat hij niet geinteresseerd is in jou maar uitsluitend in jouw support, in zichzelf en in zijn strijd tegen de kaalkopjes, zoals hij ongeruste en boze burgers noemt die kritisch zijn op de islam. zelf weten, uiteraard. maar ik zou met folkert van der graaff-achtigen (dat is zijn achtergrond zo'n beetje, zeg maar) niet graag een coalitie aangaan.
Verders: blijf zoeken. Het feit dat je hier flink van leer trekt betekent dat je óf vindt dat je andersdenkenden wilt afkraken of overtuigen, dan wel dat je zoekende bent naar (voor jou aanvaardbare) analyses en antwoorden. Succes in het tweede geval. In het eerste ook, maar dan lever je een nutteloos achterhoedegevecht.

bottehond | 28-06-06 | 13:51

Dan nu toch even wat christenfundamentalisme:

"Wilkins promotes Christian Reconstructionism. Leaders of the Reconstructionist movement advocate that the "death penalty be used to punish those guilty of 'apostasy (abandonment of the faith), heresy, blasphemy, witchcraft, astrology, adultery, 'sodomy or homosexuality,' incest, striking a parent, incorrigible juvenile delinquency, and in the case of women, 'unchastity before marriage.' Non-capital crimes would be sanctioned with whipping, indentured servitude or slavery." Wilkins has allegedly said that the League's goal is to save America from "paganism" and restore it as "the last bastion of Christendom"
www.religioustolerance.org/reconstr1.h...

of bekijk deze site eens:
www.godhatesfags.com/main/index.html

Beiden beroepen zich op: de BIJBEL

Zeg ik nu dat iedere christen een gevaarlijke extremist is? NEE
Dat doet Brullioo wel, door alle moslims tot fundamentalistische strijders te bestempelen.

Peter Selie | 28-06-06 | 13:36

wachtmeester de bruy 28-06-06 @ 07:10

Je smeekbeden zijn verhoord.

@ geval

als je de rücksichtlose inhoud van mijn posts niet kunt handelen staat het je vrij om ze over te slaan. vreemd... je hebt me door, je hebt het allemaal al gezien etc etc... leugentjes, he. je blijft mijn posts kennelijk wél lezen. snap ik wel: jij hebt een opvallende voorliefde voor grijsgedraaide platen, hetgeen begrijpelijk is... heimwee naar mooiere tijden, toch?
*
buitengewoon zwakke repliek trouwens. dat van die gevangenissen... duh.... de 0031 gevangenissen ken ik dan weer wel erg goed en ik heb nooit, maar dan ook nooit medelijden gehad met de gedetineerden. wie zijn reet brandt dient zo lang mogelijk op de blaren te zitten. verheugend dat mijn kwalificaties aan jouw adres hun doel niet gemist hebben. Hard, maar eerlijk verdiend, sissende slangachtige zelfbenoemde inquisiteur, right on target, dus. ik vermoed dat mijn vinnige posts aan jou je wel aan het denken zetten. Ontkennen heeft geen zin. Jammer dat je zo weinig zelfvertrouwen hebt en je intelligentie slechts inzet als one- trick pony. Wat dat betreft ben je net een dominee van de gereformeerde gemeente. die (aan)klagende, jammerende toon, het gespied naar zondige gedachten en gedragingen van anderen. daarmee toon je steeds dat je het echt relevante denkniveau nog niet bereikt hebt.

bottehond | 28-06-06 | 12:45

Hier associeert ie me met ‘rechts’:

De mensen beoordelen je op de standpunten die je hier inneemt. Blijkbaar komen ze bij rechts uit.
veest van pim 26-06-06 @ 20:07

Hier associeert ie me helemààl niet met ‘extreem-rechts’ - hoe kan ik zoiets toch verzinnen?

zo heb je al verzonnen dat ik jou met Vlaams Belang in verband zou brengen, en van de weeromstuit verzin je ook dat ik 'bij Blokwatch' zou zitten.
veest van pim 27-06-06 @ 19:11

En, oeps, hier ben ik dan toch maar weer wel extreemrechts hoor:

‘de andere is een vlaggendrager voor extreemrechts’
veest van pim 28-06-06 @ 11:59

Arme, wanhopige veest van pim. Uitloggen en opnieuw proberen maat. Misschien als veest... van jezelf???

van Maerlant | 28-06-06 | 12:34

veest van pim 28-06-06 @ 11:59

Hey propagandist, met je eeuwige huilen hier en doe er wat aan daar: ik heb verleden week nog klaar en duidelijk gesteld dat mijn sympathie uitgaat naar de KIEZERS van het Vlaams Belang. Waarom? Omdat ze door de andere partijen in de kou gezet zijn, dààrom!

Sign and sight geen goeie site? Dat iedereen die twijfelt er een bezoekje brengt en z'n conclusies trekt! Een cultureel geïnspireerde site waar grote denkers en filosofen (o.a. Marcuse!) hun bijdragen leveren! De argumenten staan in het artikel, kind. Iedereen die het opendoet kan ze lezen. Het is een illustratie van 'tolerance for the tolerant' - de uitdrukking komt erin voor.
Errug relevant dus toch wel, gelet op Brullioos' gebruik van die uitdrukking.

Hoe zit het? Ontken je dat je een medewerker van Blokwatch bent? En dan hierboven een doorleefd betoog tegen politieke propaganda afsteken! Je bent hopeloos door de mand gevallen, jongen! Zeg, wat je hier week-in-week-uit doet brengt jullie bijeengegriste centen toch niet in gevaar hè? Wordt er melding gemaakt van jouw activititeiten hier op deze site in het jaarverslag van Blokwatch? Weten de mensen die jullie steunen wel dat ze hier afgeschilderd worden als heikneuters? Ze zullen het in dank aanvaarden!

Komaan Watcher, spartel nog wat. Maar aan het haakje hang je!

van Maerlant | 28-06-06 | 12:13

@veest van pim
ik weet zeker dat jij strategie: knuffelen totdat ze hun koran aanpassen, niet gaat werken. Jij hebt nog nooit een valide argument aan kunnen brengen waarom we hier de gewelddadige islam moeten verwelkomen.

En zou jij ook tegen een inelkaargeslagen jood zeggen dat ie een 'angstjunk' is?

de islam roept op tot geweld, maar dat laat je kompleet koud. De islam overwoekert ons land. Laat je kompleet koud. Ik zeg daar wat van. Je onsteekt in woede. Jup. right. LoL.

en dat ik al een jaar lang hetzelfde verhaal herhaal: jup, klopt. Jij ook heh? mag dat? ja? dankuwel.. wat is dat toch een mooi iets: vrijheid van meningsuiting. Jammer dat de islam dat niet kent heh?

brullioo | 28-06-06 | 12:11

@van maerlant waarom zoek je niet nog wat naar affiches, sites en weet ik al niet wat? Het internet is zoooo groot, en op wat ik hier zeg, heb je overduidelijk geen verhaal. Dus ga lekker fantaseren joh. Niemand zal je nog om bewijs vragen voor wat dan ook: de huilbui die je begon de laatste keer dat iemand dat deed, galmt hier nog na. En nee, niemand vindt het gek dat je on topic geen reet te melden hebt, maar alleen maar extreemrechtse propaganda spuit en andere reaguurders afzeikt. Dat vinden we juist heel normaal: je hebt immers helemaal niks met extreemrechtse partijen te maken, en je zou er nooit voor stemmen. Daarom schreeuw je de hele blog overhoop over sites en affiches die 'tegen die partij' zouden zijn en over reaguurders die 'hier het beeld ophangen dat het een kaalkopjespartij is'. Omdat je er niks mee te maken hebt, en er nooit op zou stemmen. Tuurlijk.
Kort, want voor het laatst: als je hier niet verder komt dan propaganda zaaien en hetzen, moet je niet zo kinderachtig doen als je daarop aangesproken wordt. Doe er wat aan.
@Peter Selie: met deze mensen ga je helemaal niks winnen. Je moet hun comments eens gaan volgen, zéker in relatie tot de topics waaronder ze staan. Eentje is een compleet vastgelopen geobsedeerde angstjunk, de andere is een vlaggendrager voor extreemrechts, maar geen van beide geven ze er blijk van ooit iets te hebben gepresteerd buiten extremistische en hier al vijftienhonderd keer eerder geposte verbale diarree copypasten. Nee, ga daarmee naar de clash of civilisations...
@van maerlant: leuke site. En als 'Duits-Turks rechter' het zegt, is het waar.
Geen onderbouwing, geen argumentatie, geen relatie tot het topic, alleen maar "hij zegt het, 'dus' het is waar"! Sterk hoor. Wanneer komt "het is niet omdat ik het niet kan bewijzen, dat het niet hartstikke waar is!!!!" terug?

veest van pim | 28-06-06 | 11:59

je kan de islamieten niet tot vrede knuffelen. Tried it. Did not work. Other strategy.

het probleem is niet dat wij niet aardig genoeg deden of doen tegen de moslims, het probleem is, dat de moslims ons moeten haten van hun geloof, dat ze geweld moeten plegen van hun geloof, en dat wij daar niets tegen ondernemen.

brullioo | 28-06-06 | 11:55

@Peter Selie
jij voelt je meer thuis tussen de lieden die oproepen tot geweld, dan lieden die zich daartegen verzetten heh?

ben ik grof? moet ik zijden handschoentjes aandoen? niet over een kam scheren, niet generaliseren, geen geweld gebruiken, niet daartoe oproepen? en als ik dat doe, zal dan de islam ook 'opeens' vredelievend zijn?

peter: de islam roept op tot geweld. Jij vind dat geen probleem? jij vind iemand als ik een groter probleem? omdat ik (hoe durf ik!) zomaar mensen over een KAM scheer? is dat mijn misdaad? en de islam dan? mag die van jou straffeloos oproepen tot geweld? de gelovigen brainwashen dat de westerlingen slecht zijn? mag van jou heh? geen enkel probleem?

zolang de islam mag oproepen tot geweld, mag ik daartegen ageren.

brullioo | 28-06-06 | 11:53

brullioo 28-06-06 @ 11:19

Nou als ik met jullie de oorlog tegen intolerantie moet winnen, heb ik verder geen vijanden meer nodig.
Jullie zijn al net zo intolerant en ongenuanceerd als de fundamentalisten die je wil bestrijden.

Peter Selie | 28-06-06 | 11:31

@Peter Selie
geloven moslims in de koran? ja.
staan daarin oproepen ons te vermoorden? ja.
doen ze dat ook echt? ja.

fight fire with fire. De muslims mogen blij zijn dat we hun geweld niet terugkaatsen naar ze. Dat we alleen maar kankeren. Dat we ze NOG een kans geven.

zijn alle nazies fundamentalistisch? vast niet. Wel zeg je door te zeggen dat je een nazi bent, dat je het eens bent met het beleid van de nazies. Dat is een gewelddadig beleid. Als jij nazi bent, word jij aangesproken op dat gewelddadige beleid. Idem dito bij de islam. De islam roept op tot geweld. De islam pleegt dat geweld ook. Daarom klagen wij bij de islamieten. Of ze aub zouden willen ophouden met dat geweld, en als dat niet willen, dat ze aub weer oprotten naar hun eigen land. snap je?

niet alle moslims zijn 'slecht', net zoals niet alle nazies 'slecht' zijn (de vrouw van heinrich soldaat bijvoorbeeld, die alleen maar koekjes wil bakken). Wel is de islam an sich slecht. Zoals ook het nazisme slecht was.

wie in de koran gelooft, is een gevaar voor de vrije samenleving. De islam is niet verenigbaar met multiculturalisme, met democratie, met vrijheid van godsdienst, met vrijheid van meningsuiting. Maar omdat wij zo tolerant zijn is hun bedje hier gespreid. Stom heh?

scheer jij alle nazies over een kam? mag ik dan alle moslims over een kam scheren? Hoeveel procent van de finnen pist ook weer op ons? 50 procent? denk je echt dat knuffelen nog helpt? was dat niet de strategie van 30 jaar geleden tot aan PIM?

waarom was pim ook weer zo aan het stijgen? o ja: de moslims misdroegen zich. Zoals ze zich ook misdragen in thailand, indonesie, iran, saudiearabie, egypte, syrie, jordanie, afghanistan, yugoslavie, overal waar moslims in de meerderheid zijn, is het afgelopen met de vrijheid. Jij ziet daar geen gevaar in?

de moslims hanteren geweld, dreigementen en intimidatie om bijvoorbeeld voor elkaar te krijgen dat wij hun belachelijke profeet niet meer belachelijk mogen maken. in plaats van daar eens flink om te lachen, geeft de overheid aan dat geweld toe! wtf! islamgeweld loont dus??? wtf!

maar jij ziet daar geen enkel probleem in. Schaffen we gewoon de vrijheid van meningsuiting af, speciaal voor de moslims. Nu maar hopen dat ze dalijk niet nog meer eisen gaan stellen. En hun 'argumenten' met geweld gaan onderbouwen. En wij maar subsidie geven. En kansen.

ijdele hoop, peter.. ijdele hoop. de islamieten zijn hier niet om met ons samen aan de toekomst te werken. Ze zijn ons aan het koloniseren.

brullioo | 28-06-06 | 11:19

Peter Selie 28-06-06 @ 10:52

Blij dat je je toon matigt; Brullioo, nu jij ook even ajb.

Peter, het probleem zit 'm in het feit dat de imams de koran letterlijk nemen, de pastoors zien de bijbel als een allegorisch werk.

van Maerlant | 28-06-06 | 11:10

brullioo 28-06-06 @ 10:26
Natuurlijk moet iedere vorm van fundamentalisme bestreden worden, maar je moet niet alle moslims over een kam scheren.
Ik zeg toch ook niet dat alle christenen fundamentalisten zijn?

Peter Selie | 28-06-06 | 10:52

@Peter Selie
iedere moslim gelooft in de koran. Daarin staan oproepen ons te doden. Jij ziet daar geen probleem in, omdat je zo ruimdenkend bent, dat je ook de gewelddadige islamo-facist vrolijk met open armen ontvangt.

als we de tolerantie hoog in het vaandel hebben staan, moeten wij intolerant zijn tegen de intoleranten. En daarmee zelf ook intolerant.

tolerant zijn tegen de intoleranten lijd alleen tot meer intolerantie. Snap je?

en het oude testament, dat is toch door de gristenen overvleugelt door het nieuwe testament? en ja, de gristenen vermoorden ook mensen, 2 eeuwen geleden nog, met de bijbel in de hand. Dus? Dus mogen de moslims dat nu ook? nee dus.

ik ben niet intolerant. Ik ben geen facist. Ik braak alleen van het islamo-facisme. Stom heh?

brullioo | 28-06-06 | 10:26

brullioo 28-06-06 @ 09:13
Zie je nou zelf niet dat je geen reet beter bent dan de fundamentalisten waartegen je loopt te ageren?
Bij jou is onze vrijheid in goede handen? ik dacht van niet.
Volgens jou is iedere moslim een fundamentalist. Dat is natuurlijk flauwekul.
En voor leuke voorbeelden van christelijke intolerantie moet je de eerste 5 boeken van het Oude Testament maar eens bestuderen.

Peter Selie | 28-06-06 | 09:53

@Peter Selie 15:02
'Laat dat nou net de boom zijn waar die boer altijd tegenaan stond te pissen!'

nee, peter, niet de boel omdraaien. EERST mochten wij NIETS vervelends over de moslims zeggen. Zeggen dat ze crimineler waren was not done. Racisme. Janmaat, weet je nog?

dus jij zegt zonder blozen, dat wij altijd al gemeen deden tegen de moslims.

jij zegt dat er 10 keer meer moslims in de bak zitten, omdat de pliesie zo racistisch is. Dat de moslims nooit een kans gekregen hebben.

dat hebben ze wel. Keer op keer op keer hebben we ze de kans gegeven, en keer op keer op keer hebben ze ons vertrouwen geschaad.

de moslims hebben net zolang tegen ons zitten aanpissen, totdat wij zijn gaan terugpissen.

nu niet net doen, of het allemaal komt, omdat wij aan nu aan het pissen zijn.

10 procent van ons is 'racist'. 40 procent van de finnen haat ons. 10 procent is bereid geweld te gebruiken. Who is facist now? en denk je echt, dat ze knuffelen helpt? deden we dat niet 30 jaar lang?

nee, Wij hebben ze hier met open armen ontvangen. En ze hebben hun welkom profesioneel uitgewoont.

wij pissen op de moslims, omdat ze ons moeten haten van hun handleiding, en dat ook doen.
wij schreeuwen tegen de moslims, omdat ze ons bedreigen, intimideren, in elkaar of zelfs dood slaan. Wij gebruiken woorden. Moslims gebruiken geweld. Who is facist now.

kijk naar de koran. Oproepen tot haat, geweld jegens ongelovigen op ELKE bladzijde. Wie moslims zegt te zijn, zegt de koran als woord van god te zien.

dat betekent dat jij, als ongelovige, untermensh bent, vogelvrij. Jij mag alleen maar rondlopen hier, zolang je diep genoeg knielt voor de profeet en zijn kinderneukende neigingen. Zodra je de superieure moslim iets in de weg legt, zal je geweld en intimidatie ondervinden. Who is facist now.

lees even de koran, en vraag je dan af: wie is er meer facistisch? brullioo, of de koran?

brullioo | 28-06-06 | 09:13

wachtmeester de bruy 28-06-06 @ 07:10

Wachtmeester, je hebt al zo vaak een glimlach op m'n gezicht getoverd... doe me dat toch niet aan! Zou ik dan een tipje van z'n identiteit hebben onthuld?

Voorwaar, ik zeg u: de naam van de likkende deurmat vindt u terug in de colofon van Blokwatch.

En die schijnheiligaard komt hier anderen van politieke propaganda beschuldigen!

@ minder dan veest van pim: ontken het, en ik kom met meer.

van Maerlant | 28-06-06 | 09:13

@moslimknuffelaars
als ik mij misdraag in een moskee, en een of andere moslim zegt daar wat van, die grijpt mij zelfs vast, mag ik hem dan doodschoppen? neen? de moslims wel heh.. die zijn namelijk zielig.. slachtoffer.

hoe kan je nou zelf slachtoffer zijn, met het bloed van je SLACHTOFFER nog op je schoenen?

wie de islamieten verdedigt, verdedigt het geweld.

brullioo | 28-06-06 | 08:19

@Peter Selie
vrijheid van godsdienst, dat is toch in alle moslimlanden? niet? o, de islam is helemaal niet vrij? gewelddadig zelfs?

'en vermoord alle moslims, waar je ze maar vind, want dat is het lot van de moslims', mag ik dat op de muur schrijven? niet?

maar de moslims mogen dat wel als woord van god beschouwen? krom! dubbele maten! mogen wij ook nog leven? of moeten wij maar diep, diep diep buigen en smeken om genade, net als theo?

brullioo | 28-06-06 | 07:40

@veest
de jongens hadden zo'n moeilijke jeugd: iedereen discrimineerde ze! geen wonder dat ze dan iemand vermoorden! arme jongeren.. we zouden ze een clubhuis moeten geven, nietwaar? En iedereen die wat van de islamieten hun kut-gedrag zegt, komt veest tegen, nietwaar? want veest is een moslimvriend, en moslims mogen mensen vermoorden, maar daar mogen wij niets van zeggen. Want dan zijn wij racisten, heh, veest?

slaap lekker jongen, ik wacht rustig op de revolutie.

wie islam zaait, zal kaalkopjes als ik oogsten.

brullioo | 28-06-06 | 07:38

@maximo
'dus je bent kaalkopje vanwege de islam'
inderdaad, door het geweld, het moorden, de intimidatie, die de moslims in ons land tentoonspreiden, ben ik een kaalkopje. Het is een reactie op het geweld van de islam.

en @veest:
dat ik net een stripfiguur lijk: de grootste stripheld is natuurlijk de profeet.

kijk, moslims vermoorden iemand die wat van hun asociale gedrag zegt, en jij verdedigt ze. Knap hoor. Moslimvriend.

brullioo | 28-06-06 | 07:35

Soms "denk" ik weleens.............
Is vMaerlant het alter ego van veest van pim en .........
is veest van pim het alter ego van vMaerlant ?
Ik smeek jullie, zeg dat het niet waar is ?!?!

wachtmeester de bruy | 28-06-06 | 07:10

@bottehond: de meerderjarige daders zullen als hun schuld afdoende bewezen kan worden, waarschijnlijk 6 jaar zitten (2/3e van hun straftijd met eventueel aftrek voor goed gedrag). De minderjarigen kunnen ofwel als volwassene worden berecht (in geval hun deelname aan een buitengewoon ernstig misdrijf buiten kijf staat) ofwel worden geïnterneerd tot hun 21e, waarna afhankelijk van hun gedrag daar vrijlating, internering in een gesloten psychiatrisch centrum of overplaatsing naar een gewone gevangenis kan plaatsvinden. In plaats van vrijblijvend over 'zoenoffers' te zwetsen kun je je er beter rekenschap van geven hoe lang 6 jaar zonder privacy of bewegingsvrijheid is. Of er bij stilstaan dat omwille van de overbevolking in de gevangenissen die het onvermijdelijke gevolg is van een 'zero tolerantie beleid', inkorting van de effectieve straffen de enige manier is om iedereen die een gevangenisstraf krijgt, ook aan de beurt te laten komen. Vier mensen drie jaar van de straat beschermt de maatschappij beter dan twee mensen zes jaar van de straat, dat is de redenering. Maar ach, het is veel interessanter om te fantaseren over 'inquisteurs', reupups en ingebeelde overwinningen dan om een beetje verder te denken dan je mopsneus lang is, nietwaar? Omdat ik zeker weet dat je nog nooit een voet in een Belgische gevangenis hebt gezet en dus geen idee hebt van de leefomstandigheden daar, ga ik je niet vragen je fantasie eens los te laten op het idee hoe het zou zijn om daar zes jaar te moeten doorbrengen. Je bent er niet toe in staat. Maar wat je schrijft over 'sussen' is complete onzin. Wat zou er 'gesust' moeten worden? Daar dient een rechtbank niet voor. Er hoeft enkel recht worden gesproken en te geschieden. Er moeten geen 'offers' gebracht, en er moet niets 'gesust'. Tot spijt van wie het overduidelijk benijdt.
En nou kun je weer lekker tegen deze post oprijden: 'sissende slang' en 'zelfbenoemd inquisiteur' en je hele met beletseltekens omzoomde repertoire . Ik ken je liedjes onderhand bijna net zo goed als jij - alle twee. Daarom blijf ik niet om het aan te zien: 't leven is al kort genoeg en ook als je niet op een bus in Antwerpen zit, kan het zo voorbij zijn. Veel plezier.

veest van pim | 28-06-06 | 01:46

kulanmuru 27-06-06 @ 23:16

Senk joe ! Dat wordt 10 jaar brommen? Als zoenoffer zou dat strategisch slim zijn als je de boel wilt sussen.... of het uiteindelijk helpt?

bottehond | 28-06-06 | 00:00

@bottehond:

In België gelden de volgende maximale straffen:

- op doodslag: 30 jaar.
- slagen en verwondingen met de dood tot gevolg: 10 jaar.

kulanmuru | 27-06-06 | 23:16

veest van pim 27-06-06 @ 20:02

Dus als die verdronken Marrokaan een van z'n belagers eerst heeft beetgepakt is er niks aan de hand volgens jou begrijp ik?

Pannie | 27-06-06 | 22:12

'opzettelijke slagen en verwondingen die ongewild de dood tot gevolg hadden'

Dat is een raar dilemma: ze schopten die man en dat had de dood tot gevolg, maar dat was niet hun bedoeling. Maakt dat überhaupt iets uit? Voor juristen wellicht wel, maar voor mij in ieder geval niet. Het zal wel zijn omdat die idioten anders door een verkeerde aanklacht vrijgesproken zouden moeten worden. Het blijft vreemd. Wat staat er in België eigenlijk maximaal op zo'n delict ?

bottehond | 27-06-06 | 21:47

@likkende deurmat veest van pim 27-06-06 @ 20:38
'Het is allemaal niet zo erg is wat die jongens gedaan hebben. Geen aanklacht voor doodslag, maar slechts ernstige mishandeling waaraan het slachtoffer overleed. Een heel verschil. De advocaat van een van de verdachten stelt dat het slachtoffer zich niet onbetuigd heeft gelaten. Zie je wel.'

Dat is ongeveer wat je wilt zeggen. Tja, doodslag of ernstige mishandeling, een heel verschil voor een jurist, maar niet voor het slachtoffer en zijn familie. En als ik advocaat was, zou ik het in deze zaak ook direct op noodweer-exces gooien.

Murdockyoufool | 27-06-06 | 21:17

"opzettelijke slagen en verwondingen die ongewild de dood tot gevolg hadden."
[Godwin alert]
juist, en dat 6 miljoen joden de dood vonden door de holocaust lag ook aan hun zelf natuurlijk. niks geen opzettelijke vergassing door de Nazi's. zucht.
[/Godwin alert]

daskapitalist | 27-06-06 | 20:50

Blokwatch? Dat zijn die gevaarlijke oorlogshitsers toch? Ik heb daar eens gekeken. Die mensen zijn geobsedeerd. Die zien overal kaalkopjes. Wat dat betreft zou je heel goed gelijk kunnen hebben, Scribent! Ik wist wel dat die ezel hier met een missie zat. Zelfbenoemde inquisiteur was best aardig aangevoeld .... instinct zeker.

bottehond | 27-06-06 | 20:17

update: de aanklacht tegen de daders is afgezwakt van doodslag tot toebrengen van slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. Er lijkt consensus over te bestaan dat de slagen en schoppen begonnen nadat het slachtoffer een van de daders had vastgegrepen.

veest van pim | 27-06-06 | 20:02

veest van pim 27-06-06 @ 19:11

Steek je aandacht maar in je geliefden, haha, maar louter voor de volledigheid:

1. de website - die waaraan je meewerkt - is Blokwatch.
2. de affiche - voor de 3e keer - stelt de leiders van het Vlaams Belang voor, op de voorgrond, met daarachter (dat noemen ze: de achtergrond) een knokploeg
3. het puberale ervan is evident: het Vlaams Belang stelt niets anders voor dan een verzameling van gemene knokkerds
4. het was op z'n plaats in m'n comment van 17:09 om aan te tonen dat je hier aan politieke propaganda doet: het beeld dat op de website van Blokwatch te vinden is, waar jij zoals jezelf hebt gesteld aan meewerkt, is het beeld dat je op geenstijl tracht op te hangen van het Vlaams Belang.

Yes, yes, yes, yes. Vier keer raak.

Het is niet omdat ik weet dat Spruyt de man achter Blokwatch is, dat ik 'm persoonlijk moet kennen. Wat word je toch goedkoop.

Iedereen heeft voor- en tegenstanders. Ik ben gerust in de vergelijking met lillende deurmat minder dan veest van pim.

Ik jou aandacht willen? Je loopt me de hele tijd achterna stumpert!

v Maerlant | 27-06-06 | 19:25

Bon, eindelijk wat tijd gehad om ook eens wat anders te lezen dan het gezoem van die mannetjessteekmug. Zo zouden de huisregels volgens de editor 'mijn regeltjes' zijn. Lijkt me stug als je net hebt gesteld dat GS haar identiteit niet door 'mijn soort reacties' laat bepalen. Maar ik wil ook niet aan de gang blìjven. Ik heb ook een leven.

veest van pim | 27-06-06 | 19:16

@v maerlant: welke website heb ik dan? En welke affiche zou ik er op hebben gezet? Wat is er puberaal aan volgens jou? En wat heeft die kwalificatie in godsnaam met dit onderwerp te maken? Nope, nope, nope en nope. Vier keer niks. Je luchtfietst, rijgt de slagen in 't water aan elkaar, en loopt het vuur uit je sloffen om je compleet verzonnen lasterpraat hier toch maar bij een pààr mensen in goeie aarde te laten vallen. Triest zoals je mensen die je nog maar een hintje van gelijk lijken te willen geven, meteen gaat liggen likken. Doe eens situps of zo, daar zal je meer zelfrespect van krijgen.
Je beweert on topic te schrijven, maar waar héb je het nu eigenlijk over? Een hoop verzonnen bagger over mij, dat noem jij on topic. Wat ik zei: mensen, meningen, dingen en blogs zijn voor jou niet meer dan instrumenten in jouw eigen 'strijd'. Ik weet niet wie je 'vijand' is, maar het slagveld zit integraal tussen je oren: zo heb je al verzonnen dat ik jou met Vlaams Belang in verband zou brengen, en van de weeromstuit verzin je ook dat ik 'bij Blokwatch' zou zitten. Waarna je doodleuk schrijft dat je Marc Spruyt, de man die die site maakt, helemaal niet kent. Het slaat allemaal nergens op en het beeld dat ik er bij van jou krijg is niet van die aard dat ik in je plaats zou willen zijn. God weet welk gat je probeert te vullen, maar GS is er niet het middel voor, en je kruistocht tegen 'de islam' evenmin. Dit is mijn laatste reactie op jou: 't is zonde van de moeite en de tijd. Als je mijn aandacht nog wil, kom je maar met iets aanzetten dat inhoud heeft.

veest van pim | 27-06-06 | 19:11

@Murdockyoufool: mooie poging. Je tweede en derde zin heffen elkaar al op. Goed dat het de laatste poging was.

veest van pim | 27-06-06 | 18:57

veest van pim 27-06-06 @ 18:50

Ik was nochtans héél erg on topic toen ik wees op de overeenstemming tussen de puberale affiche op je website en je hardnekkige pogingen alhier om het Vlaams Belang als een door knokploeg gegijzelde verzameling van onbenullen neer te zetten. Ze lijken me aan dezelfde obsessieve geest ontsproten. En het is niet omdat ik me daar even mee amuseer, dat dat belangrijk voor me is. Probeer jij nog maar wat subsidies voor je haatsite bijeen te harken: je zou zo eens echt moeten gaan werken. Succes!

v Maerlant | 27-06-06 | 18:54

@ v maerlant: je doet erg veel moeite om in de eerste plaats jezelf van een aantal veronderstellingen te overtuigen. Het moet belangrijk voor je zijn. Ik hoop dat het je lukt. Om bewijzen vragen doe ik ff niet: dat heeft nu geen zin, zo ver heen en off topic als je afgedreven bent. Succes!

veest van pim | 27-06-06 | 18:50

on topic (jaja!):
Update uit het advocatenkantoor: de 16-jarige verdachte beweert dat het slachtoffer tot twee keer toe de groep aansprak op hun gedrag, en bij de derde tussenkomst fysiek contact maakte. De daders beweren dat het slachtoffer mee het handgemeen veroorzaakte door een van hen eerst bij de arm en daarna bij de keel te grijpen, waarop de eigenaar van de keel zich samen met een andere jongen tegen de man keerde.
De getuigen bevestigen dat het slachtoffer mee het handgemeen veroorzaakte. De verhalen van de daders lopen gelijk.
Minstens 4 van de verdachten beweren er helemaal niéts mee te maken te hebben en schrijven al het slachtwerk toe aan twee 'mensen'.
Tot zover de advocaten. Zij en de daders hebben tot gisteren de tijd gehad om hun verhalen op elkaar af te stemmen, dus dat de verhalen gelijk lopen zegt niets. Volgens mij proberen ze zich er zo veel mogelijk uit te lullen. De oorspronkelijke claim dat ze niet de bedoeling hadden hem zwaar te verwonden is niet herhaald in de reportage. Dat kan gelden voor het begin van het conflict, maar eens je schopt, schop je niet om te kietelen. Het slachtoffer is technisch gezien niet aan de schoppen en slagen overleden: misschien vandaar die bewering. Of omgekeerd.
Ik zie hier geen geplande actie in, maar een fataal escalerend staaltje kutgedrag van een half dozijn ettertjes die veel te lang ongemoeid zijn gelaten bij hun vrolijke wandeling op het slechte pad omdat ze zich moeiteloos aan elke vorm van begeleiding of correctie onttrokken. Wat ik aan hun uitleg niet begrijp is dat 6 mensen vluchten als er maar 2 bij betrokken waren. Slagen en verwondingen met de dood tot gevolg zijn juridisch andere koek dan bendevorming, openbare ordeverstoring en het niet verlenen van hulp aan personen in nood.
Het gebruik van de noodrem als 'escape hatch' wijst er voor mij op dat deze groep al meer dingen gedaan heeft. Een van de arrestanten is in elk geval al bekend bij het gerecht.
Er is een groep jongeren in A'pen die door de mazen van alle netten valt: veel kans dat deze lui daarbij hoorden. Er is moeilijk contact mee te maken en ze hebben alleen voeling met de normen van hun eigen groepje: bling, niet met je laten sollen, en geen betutteling. Net de 'moderne westerse normen' inderdaad. Maar dat rechtvaardigt het kapotschoppen van mensen niet. Niet in Brugge door kaalkopjes, en niet in Antwerpen door Rifapen.

veest van pim | 27-06-06 | 18:48

ik dacht aan zelfingenomen zelfbevrediging, maar een amoebe kan het ook wel zijn.

daskapitalist | 27-06-06 | 18:43

daskapitalist 27-06-06 @ 18:31

Waarom verwijs je naar m'n post van 18:25? Is die Spruyt een liefdeloze amoebe of zo? Ken dat figuur niet zo, dacht dat het pimmetjes' 'grote' leermeester was.

v Maerlant | 27-06-06 | 18:37

daskapitalist 27-06-06 @ 18:31

Je bent niet de eerste die dat denkt; op de draad (NN) over het Vlaams Belang (waarin ie me smeekte om te vertrekken, haha, de stoere bink) suggereerde iemand dat ook. Ik heb nog een andere naam in gedachten - maar ik wil Joris niet achter me aan krijgen. Denk wel dat ie in de colofon van Blokwatch staat.

v Maerlant | 27-06-06 | 18:35

@v Maerlant 27-06-06 @ 18:25
je zou haast denken dat je hier rechtstreeks met dhr. spruyt in gesprek gaat.

daskapitalist | 27-06-06 | 18:31

'Zoals je nu te keer gaat, begin ik er aan te twijfelen of er je wel ooit iets lekker gezeten heeft. '

Zeg veest, zoals jij om 11:21 tekeer ging, begin ik me af te vragen of je wel al ooit liefde ontvangen hebt.

v Maerlant | 27-06-06 | 18:25

veest van pim 27-06-06 @ 18:15

v Maerlant 27-06-06 @ 18:16

QED!

v Maerlant | 27-06-06 | 18:18

Murdockyoufool 27-06-06 @ 18:13

Begrijp me niet verkeerd: laat ik je niet afremmen of zo. Maar voor mij is het duidelijk: het zet geen zoden aan de dijk. Het gaat op een zeepkistje staan en het denkt dat het groter is. Het gaat natuurlijk op dat kistje staan omdat het anders kleiner is. Nooit eens een beaming, een toegeving, een tegemoetkoming, altijd weer dat zelfvoldane deuntje. En dat zegt te willen discussiëren!

v Maerlant | 27-06-06 | 18:16

@ van maerlant 18:10: dat is dezelfde post als je vorige, maar anders geformuleerd. Blogvervuiling, cirkelredenering, jijbakken, nee-JIJ-bent-een-handdoek... Je biedt helemaal niets inhoudelijks om op te reageren: alleen de inhoud van je demagogische gereedschapskist die je hier dagelijks dwangmatig leeg komt kieperen. En erg veel zit er niet in: alles is al behandeld in die ene post waarin ik je methodes heb aangetoond en die je nu nog steeds niet lekker zit. Zoals je nu te keer gaat, begin ik er aan te twijfelen of er je wel ooit iets lekker gezeten heeft. Je vertoont attention-whore-symptomen en tekenen van een zeer laag zelfbeeld, dat je compenseert met stoere taal die vooral bedoeld lijkt om jezelf te overtuigen. Daar zijn mijn posts, en daar is dit blog, waarschijnlijk niet meer dan een instrument in. De propaganda die je loost is dat waarschijnlijk ook. Als je géén extreemrechtsse propaganda copypaste, blijk je bovendien pijnlijk onorigineel: die hele stoer bedoelde 'wen er maar aan'-epiloog is niet meer dan een slecht vermomde variatie op mijn belofte om jouw discussievervalsing te blijven aan de kaak stellen.

veest van pim | 27-06-06 | 18:15

@v Maerlant 27-06-06 @ 17:44
Nog één poging dan.

@veest van pim 27-06-06 @ 17:52
Zoals Van Maerlant zegt: jij bent de propagandist. Bovendien, wat zou het als iemand op GS zijn politieke ideeën propageert? Volgens jou blinkt GS juist uit door zijn zelfstandig denkende reaguurders. Zij kunnen dus een schifting maken tussen goed en slecht.
Waar ben je trouwens bang voor? Is het alleen de linkse goegemeente toegestaan om haar mening te ventileren?

Murdockyoufool | 27-06-06 | 18:13

Semi-related: de dader van de andere doodsschoppartij is ook aangehouden. Het is een man van 22. Hij heeft bekend. Een getuige heeft een verklaring afgelegd.

veest van pim | 27-06-06 | 18:06

veest van pim 27-06-06 @ 17:52

kan je het allleen niet meer halen? Ocharme! En die eeuwige pretentie van je: wat zou ik toch van je te leren hebben? JIJ bent lid van BLOKWATCH; JIJ bent de politieke propagandist.

Zoals altijd ga je weer vol-le-dig voorbij aan àlle inhoudelijke argumenten die ik je heb aangereikt. Kom jij toch niet meer om een communicantenzieltje solliciteren, zoals je dat hierboven hebt gedaan: je schijnheiligheid is nu echt wel doorprikt. Het is niet genoeg om te roepen dat je iets weerlegd hebt, om het ook daadwerkelijk weerlegd te hebben; dat wordt o zo doorzichtig.

Ik heb je in het begin van onze 'kennismaking' vaak genoeg te kennen gegeven dat ik een afkeer van je polemische stijl had: je oogst nu wat je zaait baby. Denk niet dat ik me voor jou nog inhou. Jij slaat, ik sla terug. Wen er maar aan!

v Maerlant | 27-06-06 | 18:01

@daskapitalist 27-06-06 @ 17:04
'k Denk dat een ondernemer maar al te graag een werknemer met een Marokkaanse achtergrond aanneemt, mits hij of zij dezelfde kwalificaties en motivatie heeft als een ander. Daarin schuilt het probleem. Voorbeeldje (tja, een ervaring). Onlangs sprak ik een directeur van een uitzendbureau. De man meldde of the record dat hij positieve ervaringen met Turken had, maar dat jonge Marokkanen het slecht deden. Oorzaken? Geen zin in reistijd, snel neus ophalen voor werk, weggestuurd worden door gebrek aan enthousiasme.

Murdockyoufool | 27-06-06 | 18:00

@Koekje d'erbij: dat doet me aan die arme Mohammed Al Sahaf denken. Maar die had tenminste nog het excuus dat hij gewoon zijn werk deed: de moed er in houden bij de Iraakse bevolking. Als advocaat van deze daders zou ik niet met mijn gezicht in de plooi kunnen volhouden dat 'ze hem niet ernstig wilden verwonden'. Maar straks meer over de verdediging van de advocaten: Radio Belgistan heeft er een repo over klaarstaan. Stay tuned.

veest van pim | 27-06-06 | 17:58

@van maerlant: het is de repliek die je krijgt, en die je verdient. Inhoudelijk genoeg, als je kunt lezen. En mijn grote bek héb je al gehad.
Dat is nu het verschil tussen debatteren, wat hier doorgaans gebeurt, en spammen, trollen en drammen, wat jij doet: in een debat worden gezichtspunten naar voor gebracht en uitgewisseld.
Als de stellingen, argumenten, en redeneringen waarmee dat gebeurt ontmaskerd of weerlegd worden, worden ze verlaten. Door àlle partijen, ook door diegene die ze aanbracht. Zo schiet een debat op en gaat het ergens heen.
In het geval van propaganda, waar jij je mee bezighoudt, is het het doel niet om over het opgegeven onderwerp van gedachten te wisselen, maar om alle toehoorders/lezers van een - jouw - gezichtspunt te doordringen. Er wordt niet uitgewisseld: het is éénrichtingsverkeer.
De stellingen, argumenten en redeneringen die je daarbij gebruikt, verlaat je dan ook niet als ze weerlegd worden: in de volgende thread, of zelfs vaak nog in dezelfde, gebruik je ze gewoon weer opnieuw. En als de propaganda niet pakt of als iemand - het weze ik, miura of wie ook - je propaganda afwijst, dan hou je alleen nog de frontale persoonlijke aanval over: alsof uit hun context gerukte citaten van mij de kritiek op jouw manier van blogmisbruik zouden weerleggen.
Nieuwsflits: dat doen ze niet. Om de simpele reden dat niks van wat ik zeg of schrijf, iets verandert aan wat jij zegt of schrijft. In geen enkel opzicht.
Dus je doet maar: zolang je niet inziet dat wat ik over jou schrijf niet meer is dan een reactie op wat jij hier doet, kun je schaduwboksen en jijbakken tot in de eeuwigheid zonder dat het wat uithaalt. Ofwel zie je dat echt niet in, ofwel kick je gewoon op elke repliek die je krijgt. In het laatste geval heb ik medelijden met je - maar niet genoeg om je blogmisbruik niet aan te klagen als ik dat nodig vind. Ik merk dat je dat niet leuk vindt, maar je hebt het uiteindelijk zelf in de hand.

veest van pim | 27-06-06 | 17:52

@Murdockyoufool

Het is toch om te gniffelen, niet? Loopt hier jan en alleman te beledigen, en als ie dan een koekje van eigen deeg krijgt gaat ie huilen bij de meester - die 'm in de hoek zet. We zullen onze conclusies maar trekken en 'm niet meer serieus nemen zeker? Wat een afgang voor de man - alweer....

v Maerlant | 27-06-06 | 17:44

@Murdockyoufool: ik sta helemaal nergens op. Niet eens op een deurmat. Jij en jij alleen bent verantwoordelijk voor de inhoud van je posts, of je je er nu van probeert te distantiëren of niet. It's your call.

veest van pim | 27-06-06 | 17:40

veest van pim 27-06-06 @ 17:17

Gisteren postte je je meest zieke post ooit.

Vandaag je meest kinderachtige ooit.

Wat een repliek! Ga daar maar niet mee pronken in de keuken van Blokwatch hoor. Dit is nu zo inhoudelijk als wat. Waar blijft nu die grote bek?

v Maerlant | 27-06-06 | 17:38

@veest van pim
Als je je best niet doet weten je "clienten" waar je werkt... als dat geen motivatie is, met de gedachte van een schop-en steekpartij in mn achterhoofd kan ik ook wel serieus blijven.

Koekje-dr-bij? | 27-06-06 | 17:35

Update deel tig: de drie kleintjes gaan naar de gesloten instelling in Everberg, de drie groten verschijnen vrijdag voor de raadkamer in Antwerpen. Volgens hun advocaten hebben ze niet allemaal meegedaan aan de aanslag, en was het niet hun bedoeling het slachtoffer zwaar te verwonden.
Tot daar het min of meer letterlijk VRT-verslag. Blij dat ik hun advocaat niet ben. Wat je allemaal niet met een uitgestreken smoel moet kunnen zeggen...

veest van pim | 27-06-06 | 17:33

@ FFberg
"maar vrijheid kan alleen beschermd worden als je de vrijheden van de vijanden van de vrijheid (links, rechts of religieus) inperkt."

Diezelfde idealen uit de Verlichting houden ook in tolerantie voor andersdenkenden en vrijheid van godsdienst.

Zoniet dan is het gewoon een dictatuur.

Peter Selie | 27-06-06 | 17:33

*cohen-modus aan*

Had die vent maar beter moeten weten. Logisch toch, als je mensen op hun gedrag aanspreekt dat je uit elkaar word geschopt?

*cohen-modus uit*

Koekje-dr-bij? | 27-06-06 | 17:30

@likkende deurmat veest van pim 27-06-06 @ 17:15
De woorden 'likkende deurmat' wilde ik voor even achterwege laten, niet de inhoud van mijn vorige posts. Maar als jij erop staat dat ik ze weer gebruik, at your service!

Murdockyoufool | 27-06-06 | 17:26

@ v maerlant: nou en? Je zit nog steeds bij 'wat je zegt ben je zelf'. Moet jij weten. Je bevestigt er alleen mee wat ik schreef.

veest van pim | 27-06-06 | 17:17

Update van de updates: de drie minderjarige daders zijn door de jeugdrechter naar een gesloten jeugdinstelling gestuurd. Die zitten in de regel eivol omdat de nieuwe instelling in Everberg nog steeds niet helemaal klaar is om full capacity te draaien. In de meeste gevallen worden daders van dit soort delicten in zo'n geval gewoon bij de grote Bubba's opgesloten. Maar bij gevoelige zaken wordt er wel eens een extra bedje in het bezemhok gezet of zo. Benieuwd wat het dit keer wordt.

@Murdockyoufool: het is nogal onnozel eerst de inhoud van je eigen geplaatste posts 'achterwege te laten' omdat dat je zo uitkomt, en dan anderen gaan verwijten wat je zelf doet. Trap ik niet in, trapt niemand in. Zorgt er alleen maar voor dat ik als ik dat als eerste zin van een stuk lees, niet verder lees. Zonde? Dat kan. Maar dat zal ik dus nooit weten. Ik hou je verantwoordelijk voor wat je schrijft, ook als je je daar daarna onderuit probeert te wurmen.

veest van pim | 27-06-06 | 17:15

@veest

Je geeft dus drie redenen waarom je GS een prima blog vond. Samengevat:

1. inhoudelijke meningsverschillen zonder gescheld
2. geen politieke propaganda debiteren
3. ‘agree to disagree’

Mooi.

1. inhoudelijke meningsverschillen zonder gescheld. Laat ik even teruggrijpen naar m’n eerste kennismaking met jou:

@veest van pim 11:14
Hier gaan we nog eens, helemaal speciaal voor jou, al zegt iets me dat je een eeuwige slechte verstaander zult blijken:
ook de gematigde moslim gelooft in de letterlijke interpretatie van de koran. Ook hij vindt zich hier dus leven in de dar al harb, het land van de oorlog, waarin hij met zijn broeders moet streven naar de meerderheid, de dar al islam. Dat zal voor ons geen verbetering blijken - maar ben jij wel één van ons?
van Maerlant 02-05-06 @ 12:36

@van Maerlant: tief op met je 'ook de gematigde moslim dit of dat'. Ga bij Jack Spijkerman Ronnie Naftaniël nadoen.
veest van pim 02-05-06 @ 13:14

Dat zijn dus je inhoudelijke argumenten? Het moet gezegd – fair is fair - dat je dit niet vond volstaan, want volgende uitsmijter kreeg ik er geheel ongevraagd bovenop:

@Van Maerlant: "Maar ben jij wel een van ons?" Hoezo 'ons'? Ik ben geen afgesplitste persoonlijkheid van jou, als je dat bedoelt. En ook niet de andere helft van je siamese-tweelinglijf (die met de hersenen).
veest van pim 02-05-06 @ 13:18

Ik zou het nog kunnen hebben over de dag ervoor, toen je Botte adviseerde voortaan niet meer zoveel poep te vreten, ik zou het kunnen hebben over de keren dat je me ‘arme dwaas’ naar het hoofd slingerde, ik zou… ach, ik zou denken dat dit wel volstaat.

2. ‘Politieke propaganda’. Ik wil het aantal keren niet tellen dat ik me gedistantieerd heb van het Vlaams Belang, mezelf als politieke doler heb geuit, m’n afkeer voor neonazi’s heb uitgesproken. Desondanks bleef je maar verwoede pogingen ondernemen om me toch maar in de schuif van de kaalkopjes te kunnen steken. Ik ben dan ook de mening toegedaan dat dat om redenen van politieke propaganda geschiedde. Heb je hier zelf niet geout dat Blokwatch een hobby van je is? Is dat een macraméclubje? Wat zou je dat toch mooi zijn uitgekomen, dat je al die opgespaarde retoriek kon aanwenden om me monddood te maken. Dat maakt jou, niet mij, tot een politieke propagandist. Ik zag overigens op die favoriete webstek van je een affiche die je hier gespuide politieke propaganda mooi samenvat: de leiders van het Vlaams Belang op de voorgrond, de knokploeg op de achtergrond. Zo zet je het Vlaams Belang – als getraind politiek propagandist – toch graag neer? Het zou me dan ook niets verbazen als we je naam konden terugvinden in het Blokwatch-colofon.

3. Van je ‘agree to disagree’ vinden we een mooi staaltje terug in je benadering van wolliejean, die je met pure stalking hebt afgedreigd. Dergelijke intimidatiepogingen geven niet dadelijk blijk van een agree to disagree – attitude. Mij vroeg je ooit om op te hoepelen naar de website van Jürgen Verstrepen. Ik was immers toch maar ‘een kleine garnaal op geenstijl’. Vreemd dat je aan een kleine garnaal zo’n buitenissige aandacht hebt besteed.

Hier valt nog veel meer over te zeggen, maar ik denk dat ik hiermee m’n punt wel gemaakt heb.

v Maerlant | 27-06-06 | 17:09

@ Peter Selie 27-06-06 @ 16:38

Hulde, ik ben het volkomen met je eens!!! Zonder dat ik het gevoel heb van mijn standpunt af te wijken.
We zullen zonder concessies aan de verworven vrijheden in onze samenleving moeten vasthouden. Diegenen die de vrijheid van een westerse samenleving niet aankunnen zullen dan vanzelf afvallen, wanneer hun denkbeelden hier niet getolereerd worden. Wie daarbinnen kan functioneren verdient een gelijke kans.

Het klinkt tegenstrijdig, maar vrijheid kan alleen beschermd worden als je de vrijheden van de vijanden van de vrijheid (links, rechts of religieus) inperkt.

ffberg | 27-06-06 | 17:07

@Murdockyoufool
een ondernemer gaat geen mensen aannemen voor 10 euro per uur als het werk wat ze doen maar 8 euro per uur oplevert voor de ondernemer. wie worden hier de dupe van? 16-jarige weggestuurde vmbo paupers en consumenten.

daskapitalist | 27-06-06 | 17:04

@daskapitalist 27-06-06 @ 16:48
Bedoel je dat ondernemers niet het huidige minumloon aan Marokkaanse werknemers willen betalen?

Murdockyoufool | 27-06-06 | 16:53

het probleem dat finnen geen baan kunnen krijgen licht voornamelijk in het feit dat NL een minimum(jeugd)loon heeft. als een minimumloon van 10 euro per uur "fair" is, dan moet je maar eens kijken wat er gebeurd als het minimumloon op 50 euro per uur gesteld wordt. dan zit heel NL thuis op de bank niets te doen!

daskapitalist | 27-06-06 | 16:48

MAXIMO 27-06-06 @ 15:55
Persoonlijke ervaringen worden nogal eens minachtend afgedaan als onderbuikgevoelens en verdongen door boekjeswijsheden. Zelfs op GS. Ik heb dan niet over verwerpelijke reacties als 'Marokkanen stinken', maar over reacties van degenen die werkelijk over problemen kunnen meepraten. Natuurlijk heeft iedereen zijn referentiekader, het kan echter geen kwaad om ze eens onder de loep te nemen. Dat geldt ook voor positieve ervaringen (niet in de trant van 'Marokkanen krijgen geen kans', kom met goede voorbeelden).

@Peter Selie 27-06-06 @ 16:08
Ik wijd ook niets aan voorouders of plaats van afkomst. Het gaat om houding in onze maatschappij. Is de situatie van Marokkanen werkelijk uitzichtsloos? Vraag eens aan ondernemers waarom ze liever geen Marokkanen aannemen, in plaats van er steeds op te wijzen dat deze groep nauwelijks een baan of stage-adres krijgt. Wellicht komt de kern van het probleem bovendrijven.

Murdockyoufool | 27-06-06 | 16:43

@ffberg
We zitten hier nu eenmaal opgescheept met een aantal mensen aan wie de idealen van de Verlichting voorbij zijn gegaan (en daarmee doel ik op allerlei fundies, maar óók op rechts-extremisten), dus we zullen moeten proberen er het beste van te maken. Dat lukt op ten duur alleen met goed onderwijs en gelijke kansen.

Peter Selie | 27-06-06 | 16:38

een "gratis" onderkomen. er zijn natuurlijk mensen die er voor betaald hebben.

daskapitalist | 27-06-06 | 16:31

@Peter Selie
nog nooit van de "projects" gehoord in de bronx, brooklyn en queens? iedereen een gratis onderkomen in een gebouw van de overheid. stalin zou jaloers zijn geweest.

daskapitalist | 27-06-06 | 16:29

@ Peter Selie 27-06-06 @ 15:35
Nee inderdaad, ik zeg ook niet dat er met dit type boom in alle omstandigheden een altijd probleem is, wel met deze specifieke boom in de boomgaard van deze boer.
Het gaat om deze groep, met deze specifieke achtergrond, in deze westerse samenleving.
Op een andere plek zou het best kunnen dat ze beter tot hun recht komen.

Ze doen het hier vooralsnog niet best, het zou ook aan het westerse klimaat kunnen liggen, je moet ook geen wijn op de Noordpool willen verbouwen, tenzij je een enorme klimaatsverandering met alle gevolgen vandien voorstaat.

ffberg | 27-06-06 | 16:11

Murdockyoufool 27-06-06 @ 15:53

Ik bestrijd helemaal niet dat ze disproportioneel vaak crimineel zijn, maar ik wijd dat niet aan hun voorouders uit het rifgebergte ofzo. Ik heb helemaal niks met de islam ( met geen enkel geloof trouwens), ieder geloof comprommiteert het gezonde verstand, maarja de realiteit is nu eenmaal dat de meesten er anders over denken.
Dat mensen in een uitzichtsloze positie gaan radicaliseren, snap ik wél.
Straks hebben we hier ook "Franse toestanden" en ben ik m'n auto kwijt.

Peter Selie | 27-06-06 | 16:08

bottehond @ 15:21
Ja, dat weten we, hij kwam in aanraking met Islam en werd een kaalkoppie :(

MAXIMO | 27-06-06 | 15:55

@daskapitalist 27-06-06 @ 15:43

Ja, daar in de USA smijten ze al decennia met subsidies, de USA is subsidieland bij uitstek. De enige echte sociale woningbouw aldaar zijn de gevangeniscomplexen.

Peter Selie | 27-06-06 | 15:54

@Peter Selie 27-06-06 @ 14:53
'k Ken de website. Het lukt me niet om per staat te zoeken, maar je zult zien dat het percentage zwarten in onder meer de staten New York en in de zuidelijke staten veel hoger is. Maar het gaat er inderdaad niet om of zwarten een minderheidsgroep vormen in de VS. Jouw vergelijking tussen afro-americans en Marokkanen gaat gewoon niet op. Niets generaliserend aan om te zeggen dat de Marokkanen een opvallend groot aandeel in de criminaliteit hebben. Nogmaals: feit. Komt rechtstreeks uit de registers van politie, justitie en rechtbanken.

Murdockyoufool | 27-06-06 | 15:53

Peter Selie 27-06-06 @ 14:06
misschien omdat de overheid in de VS al decennialang het 'zwarte pauperisme' subsidieert met sociale woningbouw, kinderbijslag en wat al niet. subsideer je het pauperisme, dan krijg je, -juist-, meer pauperisme, en moet je niet verbaast staan dat deze paupers ook crimineel worden.

daskapitalist | 27-06-06 | 15:43

Het is maar net hoe je het nieuws leest, of wat ze wel en niet bekendmaken.
hoe lees jij het? :
De bestuurder kreeg 3 schoppen. Echter de jongens schrokken van zijn lichamelijk slechte gezondheid en zijn in paniek gevlucht..
- of -
agressieve allochtenen met strafblad opnieuw in de fout, dit keer met dodelijke afloop
- of -
allochtonen schoppen bestuurder dood; menigte keek toe
.. ik ben benieuwd wat de volgende berichtgeving word... wat is uiteindelijk de 'waarheid'? pas dan kun je eigenlijk (dezelfde) eindeloze discussies voeren

increment | 27-06-06 | 15:43

@veest van pim 27-06-06 @ 14:46
De 'likkende deurmat' blijft nu even achterwege, omdat dit een post van andere aard is. De pot verwijdt de ketel dat hij zwart ziet. Jij houdt het netjes met I Pity The Fool. Toch valt dit in categorie 'met modder gooien'. Jij spreekt over inhoudsloosheid, terwijl jouw posts vaak niet meer zijn dan verwijzingen naar slecht gedrag van de 'blanke gemeenschap' en naar de tijd van Adolf H. en co. Jij doet reacties die lijnrecht tegenover die van jou staan af met 'fascisme'. Even voor de duidelijkheid: mijn politieke keuze neigt meer naar de Socialistische partij dan naar Geert Wilders. Ik vind alleen dat de tijd van het door de vingers zien afgelopen moet zijn. Zie de feiten onder ogen en treed streng op. Daarmee doel ik niet op het afvoeren van criminele Marokkanen naar vernietigingskampen, voordat je die vergelijking weer maakt.
Daarnaast ben ik allergisch voor religie, althans het claims maken op basis van religie. En dat zie ik de laatste jaren steeds meer gebeuren. We moeten ons met grote voorzichtigheid door het leven begeven, want stel je voor dat iemand -en ja, dat zijn toch vaak de moslims- aanstoot aan onze uitspraken, gedrag, handelwijze en uiterlijk neemt. Nederland heeft lang moeten vechten om het juk van de dominee en meneer pastoor van zich af te werpen en nu leggen we onszelf wederom beperkingen omwille van een geloof op. Het woord zegt het al: geloof. Te belachelijk voor woorden om daar het maatschappelijk leven mee te belasten.

Murdockyoufool | 27-06-06 | 15:41

@ffberg
Je geeft zelf al aan niet met zekerheid te weten wat de oorzaak is, als hetzelfde type bomen het op een andere plek (meer licht, betere grond) prima kan doen, dan zit het probleem niet in de boom zelf.

Peter Selie | 27-06-06 | 15:35

MAXIMO 27-06-06 @ 12:51

Je doet er wijs aan juist Brullia níet de maat te nemen. Hij heeft aan den lijve mogen ondervinden welke zegeningen de islam naar onze voormalige vrijplaats, all over the world geroemd om haar tolerantie, gebracht heeft.

bottehond | 27-06-06 | 15:21

@van Maerlant
Dank je, antwoord is al gegeven..

MAXIMO | 27-06-06 | 15:19

Peter Selie 27-06-06 @ 15:02

Misschien is dat dan de oorzaak wel, misschien ook niet.
Maar als de uitkomst van het onderzoek naar achterliggende oorzaken van het probleem van onze Marokkanen is dat de groep die hiernaartoe kwamen, berbers uit het rifgebergte waren, met een eeuwenlange achterstand op het gebied van menselijke beschaving, in combinatie met een geloofscultuur die stelselmatig andersgelovigen verwerpt....
Mag dat dan ook de uitkomst zijn?
Of moet het dan geherformuleerd worden.

ffberg | 27-06-06 | 15:15

@veest van pim
Hans Teeuwen zei ooit: "Je hoort iedereen van alles zeggen over die Joden dit en Joden dat..., maar die Duitsers waren ook geen lieverdjes, hoor..."
Ik zal je verder niet lastig vallen met moeilijke vragen.

Maarre, als jij alles al gezegd hebt wat je wil zeggen, wat doe je hier dan nog? Schrijf je memoires, als ik geïnteresseerd ben koop ik het wel.

ffberg | 27-06-06 | 15:08

het ontduiken van serieus debat en het spuien van steeds dezelfde haatdragende propagandaboodschappen hier groeiende en relatief nieuwe fenomenen zijn, die bovendien steeds uit dezelfde hoek komen

* spiegel bij? *

bottehond | 27-06-06 | 15:05

@ffberg 27-06-06 @ 14:44

Laat dat nou net de boom zijn waar die boer altijd tegenaan stond te pissen!

Peter Selie | 27-06-06 | 15:02

Je kunt lullen wat je wilt, maar hij vecht als een brullende halfblinde monarch (weliswaar met een paarse mantel met "Figo"er op, verwijzend naar zijn laag bij de grondse listen) die, woest met zijn kromzwaard zwaaiend samen met zijn hofnar en keukenmeid zijn stervend koninkrijk vergeefs probeert te redden van de horde barbaren die zijn dierbare multikulturele sprookjesland overlopen. Het heeft wel iets weg van een Shapespeariaans drama, zo'n stervende mastodont.

bottehond | 27-06-06 | 15:02

@Editor: dat GS voor z'n identiteit afhankelijk van mijn comments zou zijn, heaven forbid! Maar als jullie je eigen huisregels er nog eens op nalezen, zie je een en ander over kaalkopjes en hun propaganda staan. Als ìk politieke propaganda kan detecteren, dan vertrouw ik er op dat jullie dat ook kunnen.
Evenmin schreef ik dat GS het niet prima zou doen voor links of rechts. Maar ik constateer wel, en dat doen jullie als jullie de comments een beetje in de peiling houden ook, dat het systematisch en zonder verdere argumentatie uitschelden van gebruikers, het ontduiken van serieus debat en het spuien van steeds dezelfde haatdragende propagandaboodschappen hier groeiende en relatief nieuwe fenomenen zijn, die bovendien steeds uit dezelfde hoek komen. Dat heeft niks te maken met het aan het woord laten van links of rechts, maar met het misbruik van een blog voor politieke propaganda. Als jullie dat 'prima' vinden, heel goed. Maar ik beschouw het als een verlies.

-edit: Niks nieuws onder de zon, iedereen denkt er wat anders over. Jouw regeltjes hoeven niet die van een ander te zijn. Wij bepalen uiteindelijk wat blijft staan en wat niet. Deal with it.-

veest van pim | 27-06-06 | 15:01

@v Maerlant
Doe eens een linkie plaatsen dan? Aangezien ik me niet in dat topic, zoals jou, heb ingegraven heb ik geen idee waar je het over hebt...
Maar daar heb ik in jou geval met al je demagogie vaker last van..

MAXIMO | 27-06-06 | 14:57

@ Murdockyoufool
80 % van de USA is blank, de zwarte gemeenschap is dus wel degelijk een minderheid. Het gaat mij erom dat je moet uitkijken met generaliseren.

quickfacts.census.gov/qfd/states/00000...

Peter Selie | 27-06-06 | 14:53

@ffberg: ik begrijp nog altijd niet waar je eigenlijk over valt. Ofwel zie je in dat iets cynisch is, en dan neem je het niet ernstig. Ofwel zie je dat niet in, en neem je het wel ernstig. Het is van tweeën een. Je kan niet eerst erkennen dat iets cynisch is en dan daarna zeggen dat de formulering niet goed was. Wat jouw mening over die 'rotte appels' en zo betreft: die deel ik niet. Ik heb al een aantal keer geschreven waarom niet. Ik zie het nut van oeverloos daarover doorsoebatten niet in, want ik ga niet van mening veranderen (om de voorvermelde redenen). En ik lees ook niets nieuws. Als ik wijs op de Spaanse nationaliteit van een van de daders en daaraan dezelfde conclusie verbind als diegenen die wijzen op de Marokkaanse afkomst doen, is de toon misschien wel cynisch, en natuurlijk meen ik het niet ernstig. Maar ik wil er wel mee aantonen dat de redenering waarmee jij je 'rotte appel'-verhaal onderbouwt, onjuist is. Door een simpele analogie. Ik zou ook nog eens helemaal overnieuw het verhaal over de onwetenschappelijkheid van de frenologie, de reden en gevolgen van de manier waarop de pers met extreemrechtse thema's omgaat, en de heilloosheid van het zondebokken kunnen doen, maar daar heb ik simpelweg de tijd niet voor en het leven is te kort om jezelf oeverloos te herhalen. Ik reken er op dat je, als je wil weten wat ik vind, dat wel uit mijn posts kan halen.

veest van pim | 27-06-06 | 14:53

@van maerlant en Murdockyoufool: even terzijde: drie van de redenen waarom ik GS zowat het beste blog in zijn categorie vind, waren enerzijds dat er grondig van mening kon worden verschild, maar dat dat altijd met inhoudelijke argumenten gebeurde, en niet alleen maar met inhoudsloos, infantiel, scatologisch gescheld of naampje-prik. Anderszijds was GS een verademing omdat hier met open vizier werd gepraat door mensen die duidelijk zelf nadachten, en niet steeds maar, ongeacht het onderwerp, dezelfde portie politieke propaganda in de strot van de reaguurders probeerden te douwen. Een derde reden is, dat er zoiets bestond als 'agree to disagree', waarbij mensen met een tegengestelde mening elkaar toch in hun waarde konden laten en niet koste wat het kost (o.m. de inhoud, de toon...) het laatste woord annex grote gelijk moesten halen. Dat is nu niet meer zo. Die pluimen mogen jullie op je hoed steken. Dat is jammer genoeg de enige verdienste van jullie bijdragen: dat GS afzakt naar het niveau van zwijnstroggen als het blog van de Vlaamse Goebbels Jürgen Verstrepen. Met het verschil dat dat blog gemààkt is voor politieke propaganda, en GS niet. Jammer dat jullie dat verschil niet respecteren.

-Edit: Dude, get real. GS doet het prima, zowel voor links als rechts. Zoveel mensen zoveel meningen, daar draait GS idd op. We zijn echter niet afhankelijk van 'jouw soort' comments om te blijven wie we zijn. -

veest van pim | 27-06-06 | 14:46

veest van pim 27-06-06 @ 14:09
Jouw humor over Spanjaarden was rechtse humor, net zoals het hanteren van de term Finnen voor Marokkanen.
De Spaanse gemeenschap is namelijk een groep, die zonder noemenswaardige problemen in onze samenleving is geïntegreerd. Het antwoord heb ik zelf gegeven, omdat ik bang was dat je het anders niet meer zou volgen, blijkbaar tevergeefs.
Ik begreep niet waarom jij die metafoor cynisch gebruikt, het cynisme erin is namelijk een argument tegen jouw eigen stellingname. Als je het serieus had geformuleerd had je een punt gemaakt.

@Peter Selie 27-06-06 @ 14:06
Even een lesje in boerenverstand:
Een boer zet twintig manden met appels op een rij, de appels zijn gesorteerd op de boom waar ze aan gegroeid zijn.
Hij gaat steekproefsgewijs appels uit iedere mand pakken, de meerderheid van alle appels uit alle manden zijn prima in orde.
Af en toe pakt hij echter een rotte appel, tot zijn verbazing zijn 80% van de rotte appels die hij pakt elke keer afkomstig uit dezelfde mand.
De boer zal richt zijn aandacht op de boom waar deze appels aan gegroeid zijn, wat is er mis met deze boom? Zit er een ziekte in?

Dat er soms ook een rotte appel uit een andere mand komt doet niet ter zake, er is iets mis met de mand waar relatief grote hoeveelheden rotte appels uit komen......

ffberg | 27-06-06 | 14:44

Als "Ter zake" zegt dat de boefjes zijn opgepakt met hulp van de Finse gemeenschap wil natuurlijk niet zeggen dat dat waar is.

schele henk | 27-06-06 | 14:43

@Peter Selie 27-06-06 @ 14:06
Appels en peren vergelijken. De zwarte gemeenschap in de VS is nauwelijks een minderheid te noemen. Bovendien heb ik het niet over RAS, maar over een bevolkingsgroep, te weten Marokkanen. Je hoort mij ook niet zeggen dat dé Marokkanen per definitie crimineel zijn. Het gaat over een groep die van oorsprong Marokkaans is en keer op keer met justitie in aanraking komt. Feit. Het heeft geen zin om de ogen daarvoor te sluiten.
Jij probeert daarnaast een vergelijking te maken tussen de zwarte bewoners van de VS en de Marokkanen in Nederland. 'Marokkanen hebben een onevenredig groot aandeel in de criminaliteit omdat ze minder kansen hebben.' Wat een onzin. Zo gaan we weer voorbij aan eigen verantwoordelijkheid, clash tussen culturen en de invloed van religie.

@likkende deurmat veest van pim 27-06-06 @ 14:10
Ik lees en ik lees, maar ontdek geen diepere boodschap in je post. Voorlopig blijf ik de 'likkende deurmat' hanteren. O ja, je plaatst de accenten verkeerd op 'daarna'. Maar de accenten naar rechts zetten, dat lukt je natuurlijk niet.

Murdockyoufool | 27-06-06 | 14:37

@Maximo

Ene Kapoerewiet heeft je op NieuwNieuws op de draad over Antwerpen een mooie riposte voor de voeten gesmeten. Moet je niet reageren? Is al van 11:15 geleden! Ik wed dat het je boven je petje gaat. Nee, dan liever wat platitudes plempen. Wat ben je toch sterk.

van Maerlant | 27-06-06 | 14:29

'k heb getwijfeld over België..

België..

Felix Laband | 27-06-06 | 14:18

zaten er geen andere mensen in de bus trouwens?
- at your service -

increment | 27-06-06 | 14:16

@Murdockyoufool: je draait de chronologie om. Mijn repliek bevatte overigens net iets meer dan alleen maar een 'woordspeling over je nick'. Rustig en goed lezen, en daarna nadenken. Beslis pas dààrna maar of je weer aan het tokkelen gaat. Prettige dag.

veest van pim | 27-06-06 | 14:10

@ffberg: ik vond in jouw toelichting niks dat dat mij zou moeten doen 'beseffen dat (mijn) cynische oproep tot de Spaanse gemeenschap niet serieus genomen kan worden'. Gezien die bizarre formulering - cynische oproepen horen sowieso niet serieus genomen te worden, althans toch niet door een publiek dat begrijpt dat het om cynisme gaat - krijg ik eerder de indruk dat jij niet zeker weet of je mijn oproep ernstig wil nemen of niet. Zoals eerder geschreven ben ik niet verantwoordelijk voor de interpretatie van mijn teksten. Inhoudelijk - en deze is ook voor alle andere Veest-aan-de-mouw-trekkerts die mij zo nodig allerlei (reacties op) citaten en/of bizarre vervormingen van mijn posts voor de voeten willen gooien, rijkelijk gegarneerd met inhoudsloos gescheld - heb ik over dit onderwerp alles verteld wat ik er over te vertellen heb. Oprechte vragen om toelichting wil ik best beantwoorden, maar ik ben in de stukken zo duidelijk geweest als ik kon. Lees die rustig na, en probeer over wat je niet begrijpt zelf na te denken. Het is best mogelijk dat je het niet eens bent met wat er staat. Dat is dan maar zo. Ik kan er mee leven.

veest van pim | 27-06-06 | 14:09

@Deense Postbode
Alsof iemand enig belang hecht aan wat jij te melden hebt?
@Murdock
Je moet ook kijken naar de achtergronden en naar de andere cijfertjes van het CBS. Dan kom je tot betere conclusies.

MAXIMO | 27-06-06 | 14:08

@Murdockyoufool
In de USA worden de gevangenissen disproportioneel "bevolkt" door zwarten, zijn die (als ras) DUS crimineler? Of zou het kunnen komen omdat ze uit de onderste lagen van de maatschappij komen (lees kansloos zijn)?

Peter Selie | 27-06-06 | 14:06

@de likkende deurmat veest van pim 27-06-06 @ 13:35
Veest, een tijd geleden trachtte ik met jou in discussie te gaan. 'k Kwam met feiten op de proppen: cijfers van het CBS die aantonen dat Marokkanen in Nederland een onevenredig groot aandeel hebben bij het totaal aantal gepleegde delicten. Het enige wat jij kon doen was melden dat ze 'slechts' verdacht waren van delicten, waarop ik informatie die dat weersprak, overlegde. Vervolgens reageerde je niet meer.


Dat noem ik: uitgeluld. Ook in je posts bij dit topic kom je niet met sterke argumenten en feiten. Nee, je speelt weer het omdraai-spelletje. 'Kijk eens naar de blanken, die staken geen poot uit toen Joe werd neergestoken'. Dat is toch geen discussie voeren, man!

Nu neem je, wat mij betreft, je toevlucht tot woordspelingen op mijn nick. Dat fool-trucje haalde je de vorige keer ook uit. Mij rest dus niets meer dan jou telkenmale voor likkende deurmat uit te maken. Want dat ben je. Voetveeg van mensen die een intolerant geloof aanhangen. Ze lachen je uit, minachten je en jij steekt je tong uit en vraagt of je de stront van hun schoenen af mag likken. "Meer, meesters, meer alstublieft.'

Reageer vooral niet, veest, maar blijf komen met je I Pity The Fool bullshit.

Murdockyoufool | 27-06-06 | 13:56

@Nog minder dan de veest van Pim. v Maerlant trekt gewoon een conclusie. Midden in de roos uh sterretje kennelijk. Ik daarentegen vind je een landverrader en matennaaier. Zo beter?

Deense Postbode | 27-06-06 | 13:56

@ veest van pim 27-06-06 @ 13:34
Als je vindt dat ik jouw standpunt tot een karikatuur maak vraagt dat om een toelichting van jouw kant. Je hebt niet de moeite genomen om inhoudelijk te reageren op mijn post van 12:33, dat vind ik onbeleefd aangezien je mij vroeg om een toelichting.

ffberg | 27-06-06 | 13:44


@minder dan de veest van pim

Neem hier maar akte van.

'Voor iedereen die ligt te neuten om 'een duidelijk signaal van de Marokkaanse gemeenschap': fuck you and the horse you rode in on. '

Wie zijn die iedereen? Bewijzen van de huilebalk om bewijzen? Dààr ben je weer met je fictieve aannames om je kwaadaardigheid aan op te hangen. Iemand noemde je gisteren een psychopaat. Me dunkt een gevaarlijke.

"De blanke gemeenschap" is te beroerd om een poot uit te steken als Joe Van Holsbeeck in een station wordt lekgeprikt: een Marokkaan dient Van Holsbeeck de eerste zorgen toe.

De blanke gemeenschap: ts ts, hoe stigmatiserend. Jammer genoeg is de gezelligheid al een hele tijd uit de samenleving verdwenen. Daar zijn diverse oorzaken voor. Welke laat ik je raden. Feit is dat het gemeenschapsgevoel helemaal is verdwenen. Die prijzenswaardige Marokkaan zal wel geweten hebben dat ie in eigen gebied niets te vrezen had zeker?

‘ "De blanke gemeenschap" lachte de verdwijningen van Loubna Benaissa en later van Mohammed Bouazzaa weg’

Bewijzen? Ik heb in mijn omgeving niemand zien lachen hoor. Kom ik in de foute milieus?

"De blanke gemeenschap" stond, na de wraking van Connerotte wegens zijn eigen stommiteit, op het punt Brussel in puin te slaan, te beginnen met het justitiepaleis.

Bewijzen? Hoe weet je zo dat ze Brussel in puin gingen slaan? En wat heeft dat te doen met het immigratieprobleem? Je bent toch zeker dat je er alles, maar dan ook àlles er met de haren bijsleurt?

"De blanke gemeenschap" wist op het ongenoegen in Antwerpen na de moord op Achrak geen ander antwoord dan massale politieontplooiing.

Wat stond die politie daar te doen? Het verkeer de weg te wijzen naar de Vogeltjesmarkt?

Een Belg van Libanese oorsprong kanaliseerde de woede en werd daarvoor beloond met pesterijen door gerecht en politie, valse beschuldigingen in de pers en het dreigement van de premier om een wet op maat te laten stemmen om hem 'aan te pakken'.

Je bent werkelijk te gek om los te lopen. Die Belg van Libanese oorsprong luistert naar de naam Abu JahJah (waarom het beestje niet bij de naam noemen?), heeft daar met z’n hatelijk geschreeuw het Vlaams Blok een zetel of vijf opgeleverd, en is een voorstander van segregatie. Is dat de harmonieuze samenleving die jij voor ogen hebt?

‘In Brugge worden een blanke en een zwarte aan gort geslagen en in Antwerpen worden twee mensen en een ongeboren kind vermoord en een vrouw verwond: "de blanke gemeenschap" schijt in zijn broek van angst, loopt in een zo wijd mogelijke boog om de motieven van de dader heen, en valt als een bende jakhalzen de enige aan die het lef heeft de vinger op de wonde te leggen door te zeggen dat één en één twee is.’

O, dan ben ik vast de enige geweest die op de blanke VRT het gestigmatiseer heeft mogen aanschouwen waarbij het gedrag van een in zijn jeugd door allochtonen gepeste en gestoorde Belg gretig werd aangegrepen om een hele ‘blanke gemeenschap’ tot racisten geproclameerd te zien. Dan ben ik vast de enige geweest die de oproepen heeft gehoord om het Vlaams Belang maar buiten de wet te zetten. En dan ben ik vast de enige geweest die de oproep van Antwerpse kleurlingen (goh, ik mag dat woord toch gebruiken?) las aan het Vlaams Belang om z’n racisme (??) uit het programma te halen… zodat zij ook voor die partij konden stemmen. Immers, in hun woorden: wie is er nu niet voor veiligheid?

‘Kortom: 'de blanke gemeenschap' en haar vertegenwoordigers moeten héél gauw en héél hard hun bek houden over 'signalen geven' en 'verantwoordelijkheid opnemen': hun drang om met het vingertje te wijzen etaleert een volkomen misplaatst superioriteitsgevoel, impliceert een valse beschuldiging en redenering dat de hele Marokkaanse gemeenschap verantwoordelijk zou zijn voor de daden van zes mensen, is weerzinwekkend laf en walgelijk hypocriet. Sorry, de nuance voor vandaag is niet geleverd.’

Als je nu al ’s begon met een zweem van waarheid te leveren. Zeg, is ’t weer van moeten? Wat vroeg je gisteren aan een reaguurder? Of hij het schuim van z’n scherm wilde vegen? Kan jij het jouwe nog zien staan? Ik vind dat je werkelijk iets constructiefs met die regeldrift van je zou moeten doen. Ik denk dat je werkelijk heel graag zo’n bandje om je arm zou schuiven. Even denken… verkeersleider bij de wielertoeristen, is dat niet iets voor jou?

van Maerlant | 27-06-06 | 13:37

Peter Selie 27-06-06 @ 13:29

Dat bedoel ik dus, enig onderscheidend vermogen ten aanzien van andersdenkenden is jou vreemd, en dat durft mij te betichten van generaliseren?

ffberg | 27-06-06 | 13:36

@Murdockyoufool: I pity the fool that contributes nothing but poorly written, unoriginal personal slurs to a debate.

veest van pim | 27-06-06 | 13:35

@ ffberg en de_profeet: zolang jullie reageren op zelfverzonnen karikaturen van mijn standpunten, of op meningen die jullie me toeschrijven maar die ik nooit heb geuit, voeren jullie geen debat maar een interne dialoog met een ingebeelde gesprekspartner. Dat is een spelletje voor één. Leuk voor jullie, maar ik heb er niks aan.
@ van maerlant: idem voor jou, met als extraatje dat je eindelijk door je demagogische trucjes heen blijkt te zitten en dan maar gaat schelden bij wijze van 'argument'. Ik neem er akte van.

veest van pim | 27-06-06 | 13:34

O joy! De lispelende kut-Belg, beter bekend als de likkende deurmat, veest van pim is aanwezig om de kolommen met zijn dagelijkse hoeveelheid diarree te vervuilen.

Murdockyoufool | 27-06-06 | 13:30

@ ffberg
Bij de Ku klux Klan misschien?

Peter Selie | 27-06-06 | 13:29

@ Richlieu 27-06-06 @ 12:44
@ Peter Selie 27-06-06 @ 13:01

Hallo ik sta hier!!
brullioo is een andere persoon.
Of hebben jullie moeite om mij als individu te beoordelen, omdat je het te druk hebt met je linkse doctrine te handhaven met behulp van een generaliserend simplisme, dat je het onderscheidend vermogen ontneemt ten aanzien van het zelfontworpen vijandbeeld van iedereen die niet meedoet volgens de politiek correcte spelregels.

Enorm kwetsend dat links stigmatiserende gedrag, waar kan ik subsidie aanvragen?

ffberg | 27-06-06 | 13:25

En hier word ik dus schijtziek van: "Heb nooit van mijn leven problemen gehad met een moslim." Dit zelfgenoegzame egoïsme om het voor schorem op te nemen dat je eigen soortgenoten het leven zuur maakt.
Moge alle stinkrooien een wisse en pijnlijke deaud sterven!
Amen.

Deense Postbode | 27-06-06 | 13:23

Een mooi voorbeeld van de intolerante aard van de islam, openbaart zich in hun extreme anti-semitisme. Voor een wetenschappelijke verantwoorde onderbouwing verwijs ik graag naar de afscheidsrede van dhr. Van der Horst, 'De mythe van het Joodse kannibalisme' (effe googlen). Naast een schets van de historische wortels, wordt er hier ook ingegaan op de actualiteit van het moderne anti-semitisme zoals dat door het gros van de moslims wordt gebezigd. Zoals Karl Popper al eens zei: wees niet tolerant tegen intoleranten.

Geek Mystique | 27-06-06 | 13:21

@veest

Een voorbeeldig burger wordt door ontaarde Marokkaanse jongeren vermoord omdat hij burgerzin aan de dag legt, en jij slaagt erin om dat aan te grijpen om het proces te maken van de gemeenschap die gebukt gaat onder de consequenties van jouw zieke wereldbeeld. Je bent nog minder dan stront. Jouw naam moet dan ook zijn: minder dan de veest van pim.

van Maerlant | 27-06-06 | 13:21

@ Jez en increment
Waar moet een atheist nou naartoe emigreren?
Het enige land dat vrij is van religieuze invloeden is dromenland.

Peter Selie | 27-06-06 | 13:14

@Jez 27-06-06 @ 12:48
"Zo ken ik ook atheistische Nederlanders die zijn vertrokken, om dezelfde reden. Het hangt in de lucht en de walm begint mensen te verstikken. "

Precies

increment | 27-06-06 | 13:09

Alle zes de k*nkercellen zijn inmiddels geïsoleerd.

soy | 27-06-06 | 13:03

@Maximo
Vlak daarnaast de rol van Maarten Luther niet uit, het anti-semitisme is voor een belangrijk deel op zijn werk gebaseerd.
Nu is er een nieuwe doelgroep, getuige de uitlatingen van Brullio, ffberg en anderen.

Peter Selie | 27-06-06 | 13:01

@maximo
deden wel meer gekke dingen opzich...

Richlieu | 27-06-06 | 13:00

@Peter Selie
Inderdaad, en ze droegen ook van die zwarte kruizen en waren vrienden met het Vaticaan.

MAXIMO | 27-06-06 | 12:55

Op de gesp van nazi uniformen stond de tekst "Gott mit uns".

Peter Selie | 27-06-06 | 12:51

@Brullio
"wie islam zaait, zal kaalkopjes oogsten"
Dus vanwege de Islam ben jij een kaalkoppie?
Lekkere logica...

MAXIMO | 27-06-06 | 12:51

iemand is toch pas dader als die door de rechter is veroordeeld? hebben we nu niet te maken met een stel verdachten?

jpd | 27-06-06 | 12:49

Ik heb vorige week alweer een buitengewoon vriendelijke, rustige jongen gedag gezwaaid op Schiphol. Vertrokken uit NL, vanwege voortdurende intimidaties, mishandelingen en scheldpartijen vanwege zijn joodse afkomst. Hij heeft niets met hetzes en herrie, maar het Nederlandse klimaat waarin Marokkanen ongehinderd hun agressiviteit & haat mogen etaleren, hebben nu ook hem de das omgedaan. Zo ken ik ook atheistische Nederlanders die zijn vertrokken, om dezelfde reden. Het hangt in de lucht en de walm begint mensen te verstikken.
Je kunt nog wel proberen in te grijpen, maar de doden en gewonden stapelen zich op die daartoe een poging doen. Dat klinkt dramatisch, maar het ís dan ook welzeker een drama.
Het heeft niets met angst te maken dat mensen vertrekken: het gaat erom dat mensen niet meer in die intimidatie-sfeer willen wonen waar zoveel gespuis rondloopt dat zonder enige rem en zonder enige aanleiding kan doorslaan en willekeurige voorbijgangers doodschoppen.

Jez | 27-06-06 | 12:48

@ffberg
hoef ik niet, doet brullie wel:

´´de islam lijkt errug veel op het facisme.
koran = meinkampf
hoofddoekje = nazi armbandje
'allag akbar' = 'sieg heil'
moskee = haatfabriek
bezetting van nederland = verovering van lebensraum
moslims/ongelovigen=ubermenschen/untermenschen

en net als bij het facisme heb je weer alle 'normale' reacties:
1) ontkenning (islam is geen gevaar)
2) vluchten (naar islamvrije landen)
3) ageren (brullioo doet mee)
4) apeasement (toegeven aan geweld)
5) apolegetics (net doen of het onze schuld is)´´

´´wie islam zaait, zal kaalkopjes oogsten´´

lijkt wel 1939 hier

Richlieu | 27-06-06 | 12:44

@veest van pim

Wat is de wereld toch heerlijk simpel in jouw beleving

blanke dader+allochtoon slachtoffer=racisme
allochtone dader + blank slachtoffer=nooit racisme, waarschijnlijk uitgelokt

Volgens jouw redenering en je zegt het zelf bij Benaissa: 'en als klap op de vuurpijl zou iemand die het slachtoffer van pedofilie wordt, geen aanspraak mogen maken op de status van 'allochtoon slachtoffer van een blanke dader'

Dus als een allochtoon op het zebrapad wordt omver gemaaid door een blanke dronken bestuurder is dit per definitie een racistisch misdrijf. Mocht de dronken bestuurder allochtoon geweest zijn was het een te betreuren ongeval.
Het feit dat de dader, de psychopaat Derochette, ook heel wat blanke slachtoffert maakte is uiteraard van geen tel, zolang jij maar lekker 'Racisme!' kunt blijven krijsen ben je al tevreden. Leuk uitzicht in dat ivoren torentje van je?

de_profeet | 27-06-06 | 12:43

Richlieu 27-06-06 @ 12:25

Nee, leg eens uit?

ffberg | 27-06-06 | 12:34

@veest van pim
Jij gelooft nog in de theorie van de "rotte appel". Je ziet ieder individueel geval als een geïsoleerd incident, zonder verband met de groep. Als voorbeeld gebruik je Spanjaarden, met hetzelfde cynisme als waarmee ooit de term Finnen is geïntroduceerd.
Er is niets mis in de Spaanse gemeenschap dat een oorzaak is van buitensporig agressief en crimineel gedrag, de gevangenissen zijn niet bevolkt met overwegend Spanjaarden, dus kunnen we volgens jou de moslims ook niet aanspreken op een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de problemen in hun gemeenschap?..... Daar ben je me kwijt.

Weleens over nagedacht waarom er telkens rotte appels uit dezelfde mand komen? Dat er mischien iets mis is in dat mandje?

ffberg | 27-06-06 | 12:33

@ffberg
heb jij zefl ook in de gaten waarom brulioo en jij net stripfiguren zijn en niet serieus genomen kunnen worden?

Richlieu | 27-06-06 | 12:25

@ Brullio
IEDER geloof kent een fundamentalistische variant: en die zijn ALTIJD intolerant voor andersdenkenden. Je zal mij daarom niet horen roepen dat dus iedere christen, jood of moslim niet deugt.

Jij maakt je schuldig aan selectieve generalisatie: alle andere geloven zijn OK, en iedere moslim is fundamentalist.

Peter Selie | 27-06-06 | 12:24

@ffberg: ben ik nu ook al verantwoordelijk voor de interpretatie van mijn stukken? Weggevertje: nee, dat ben ik niet. Als je wat hebt, zeg het dan gewoon.

veest van pim | 27-06-06 | 12:23

@ veest van pim
Heb je zelf ook in de gaten waarom jouw cynische oproep naar de Spaanse gemeenschap niet serieus opgevat kan worden?

ffberg | 27-06-06 | 12:19

@brullio: ja dat zal wel. In 1930 was 'islam' hier dan ook alomtegenwoordig, niet?
Vandaar NSB, VNV, DeVlag, Rex...
Je helpt jezelf niet door in mijn plaats te verzinnen wat ik vind: niemand trapt er in. Daarvoor zijn je karikaturen die je van mijn standpunten maakt, te grof, en je eigen standpunten op hun beurt te karikaturaal. Graag gedaan.

Wat meer over de daders van de busaanslag: het zijn allemaal mannen. Vijf van hen zijn Belg, ééntje heeft de Spaanse nationaliteit. De helft is minderjarig, de totale leeftijd varieert van 17 tot 23. Ze hebben allen Marokkaanse voorouders.
Ik verwacht dan ook een krachtig signaal van de Spaanse gemeenschap in België, dat zoiets 'niet wordt getolereerd'. Ik roep de Spaanse gemeenschap op de verantwoordelijkheid voor de opvoeding van hun kinderen te nemen. Ik verwacht dat koningin-weduwe Fabiola de Mora Y Aragon zich hier ondubbelzinnig en duidelijk over uitspreekt, dat televisieanker Phara De Aguirre haar gemeenschap op haar verantwoordelijkheid wijst.

veest van pim | 27-06-06 | 12:16

@brulioo
relhit, tihler, .... juist. Je bent gewoon dikke vette neospinazie. En ik als rasechte Nederlander. geboren en getogen in het land van de klomp, kaas en tulp, schaam me diep voor zulke gasten. Ga je minderwaardigheids complex ergens anders uitkuren man!
´´Wie islam zaait, zal kaalkopjes oogsten´´ kaalkopjes zijn de allerdomste en lelijkste gastjes allertijden, te debiel voor opleiding of baan en daarom maar tegen alles op een zondebok willen gooien. Mooiste is dat sommige ook nog staan voor het arische- gedoe. Ik behoor daar qua uiterlijk bij en het maakt me misselijk dat die mensen mijn gestalte misbruiken voor hun zielige levenswijze

Richlieu | 27-06-06 | 12:13

@veest van pim
'de blanke gemeenschap stak geen poot uit'
omdat ze niet VERMOORD willen worden, door de islamo-facisten

deze man sprak de jongens WEL aan, en werd VERMOORD. DAT is 'normaal'?

moeten wij nu de volgende keer raddraaiers 'aanspreken' van je? wie pleegde hier nou geweld, de kaalkopjes? neen! de verwende parasieten-islamieten!

als ik in de bus had gezeten, en de marokaantjes eens flink te grazen had genomen, wat was ik dan? juist! een racist! stom heh? wij mogen ons dus niet verzetten, tegen het geweld van de islam, anders worden wij in elkaar geslagen en vermoord. Volgens veest, ligt dat aan onszelf. Omdat wij zo gemeen zijn. Slaap zacht, veest.

brullioo | 27-06-06 | 12:08

@Xtra
ik praat niet meer met jou tot jij de handleiding van je moslimvrinden het ingezien. :)
Dalijk ga je nog stellen dat ik betaald word door de joodse wapenlobby.

als de islam geen geweld hanteerde, zat ik hier nu niet te lullen. Stom heh? ga eens luisteren naar een donderpreek met ondertitels. Niet schrikken heh? ik wil je niet 'bang' maken. Wel heb ik een vraag voor je.

waarom zijn de facisten nu verboden? (antwoord: omdat het opriep tot geweld).
waarom wordt dan nu de islam niet verboden, ze roept toch ook op tot geweld?

o shit, dat staat in de koran, en die jij niet wil/hoeft te lezen, omdat je dan bang word ;-)

feit blijft, dat je een moslimknuffelaar bent, die niet eens weet wat die islam dan wel inhoud.. whahahha.. met lieden als jij kunnen we de oorlog winnen :(

brullioo | 27-06-06 | 12:05

Xtra 27-06-06 @:" ik leef in vrede en RESPECT samen met ALLE culturen zonder mij druk te maken over de Koran, Bijbel of wat dan ook..."

Die Koran, meneer-of-mevrouw-plank-voor-de-kop, daarop is die 'cultuur' gebaseerd. Daar kan een normaal denkend mens geen respect voor hebben (De bijbel is ook niet goed).

import | 27-06-06 | 12:05

Xtra 27-06-06 @ 11:44

Inderdaad,
Het is allemaal de schuld van het kapitalisme de westerse kolonisatiedrang en de wapenindustrie die betaalt ffberg en brullioo om jou op te stoken tegen de moslims.
Nou weet je het.

Laat me raden, jij bent tegen bommen en voor de vrede? Koekje erbij?

ffberg | 27-06-06 | 12:00

Ik heb vele uren met jehova getuigen gepraat, om ze te begrijpen (ik werd alleen een beetje allergies voor het woord 'jezus' en 'bijbel'). met zenboedhisten. Vele tiepes protestanten. Katholieke priesters, zelfs een enkele bisschop. Imams. Bagwanezen. Animisten. 'ietsisten'. Ik ben heel benieuwd naar alle vormen van geloof. Allemaal hebben ze een ding gemeen: doe niet een ander, wat u niet wilt, dat u gedaan word.

behalve de islam.

van mij mag je geloven wat je wilt, maar je mag niet oproepen tot geweld, geweld hanteren, mensen vermoorden, of anderen dwingen te geloven wat jij wilt. de islam faalt daarin. Opdoeken, die islam.

geloven is gevaarlijk, op zeker nivo. Er zijn al teveel mensen gestorven vanwege een of ander 'geloof' (brandstapels, heksen, mensen die niet mee wilden doen). Van alle geloven die ik ken, die nog gepraktiseerd worden, is de islam het meest gevaarlijke, ronduit slechtste geloof.

de islam heeft veel weg van het facisme. Het aantal overeenkomsten is legio.

als de islam geen geloof was, was het allang verboden...

als ik niet op de muur mag schrijven 'dood alle islamieten', waarom mag de imam dan wel dergelijke haatteksten uitbraken? omdat het een 'geloof' is? een ideology? en 'dus' goed? het facisme was ook een ideology.

wij keuren het facisme af, omdat het geweld hanteerd. Omdat het iedereen dwong mee te doen.

ik keur de islam af, omdat het oproept tot geweld, omdat het dat geweld ook daadwerkelijk hanteert, en omdat ze iedereen dwingen zich aan hun regels te houden (met geweld).

de islam lijkt errug veel op het facisme.
koran = meinkampf
hoofddoekje = nazi armbandje
'allag akbar' = 'sieg heil'
moskee = haatfabriek
bezetting van nederland = verovering van lebensraum
moslims/ongelovigen=ubermenschen/untermenschen

en net als bij het facisme heb je weer alle 'normale' reacties:
1) ontkenning (islam is geen gevaar)
2) vluchten (naar islamvrije landen)
3) ageren (brullioo doet mee)
4) apeasement (toegeven aan geweld)
5) apolegetics (net doen of het onze schuld is)

In de oorlog ging het meisje met het rode haar met een fakkel richting ss-kantoor. Was dat stoer? hoeveel doden moeten er nog vallen dankzij de islam, voor wij ook de moskeeën sluiten?

wie islam zaait, zal kaalkopjes oogsten.

brullioo | 27-06-06 | 11:57

ffberg wat ben jij "inhoudelijk" bezig zeg. Ik lig in een deuk! Weet je geen antwoord meer, dan gooi je het op heb bekende nietszeggende "inhoudelijkheid" . Niet doen joh, gewoon doorgaan. Wees creatief met je islamfobie. Fobie is ook een geestelijke ziekte! Maar dat heeft jouw psychiater je al uitgelegd neem ik aan, zoniet bij deze dan.

Xtra | 27-06-06 | 11:52

Wat een vies naar racistisch landje is dat Belgie toch. Maar goed dat dat in Nederland meevalt.

Felix Laband | 27-06-06 | 11:52

@veest van pim
*Applaus* Petje af.

Kaan78 | 27-06-06 | 11:47

brullioo, ik laat me niet bang maken door de Koran, noch door brullioo! Ben banger voor de wapenindustrie, die kost wat kost winst WIL BLIJVEN maken. Dus hebben ze overal hun mannetjes op het Internet die zitten te stoken om te verkopen. Hup, een bommetje hier en een bommetje daar. Splinter nieuwe bommen rollen van de lopende band, terwijl de kassa lekker doortikt, 300 miljard........
Maar het allerbelangrijkste is de ANGST ERIN HOUDEN, anders stort de hele wapenindustrie in elkaar, en dat mot men nie hebben. Neuuuu!

Xtra | 27-06-06 | 11:44

[repeat]

Het is zo grappig om te zien hoe de nieuwszenders krampachtig het woord 'allochtonen' uit dit item houden.
.

Eènmaal - EENMAAL - hadden ze het mis, toen waren het Polen.
.

Daar moeten we de rest van ons leven het mee doen.
"Magnie zeggu dat ut allochtonen zijn, hoor.... Weet je nog wel van die ene keer dat het gèèn allochtonen waren?!!!111!!!"
.

Ik hoop dat die kanker Marokkaantjes daadwerkelijk ook kanker krijgen.
Ook al is de kans daarop gering.

filter | 27-06-06 | 11:41

Xtra 27-06-06 @ 11:23
"Ja ja dat zeggen de jehova's getuigen ook."

Ik heb me niet zo verdiept in het verhaal van Jehova's getuigen, jij wel? Je zou er beter aan doen je in de Koran te verdiepen. Als je mee wilt praten met de grote mensen zou je er goed aan doen iets over de achtergrond van het onderwerp te lezen.

Ik zie graag een inhoudelijk commentaar van je.

ffberg | 27-06-06 | 11:41

@Xtra
ga jij nou maar eerst eens de koran lezen voordat je je als islamvriend profileert.

ik mag niet generaliseren, maar jij mag wel stellen dat 'alle nederlanders lekker goedkoop op vakantie willen'. Joh, 5 procent van onze bevolking IS marokaan. DIE gaan lekker goedkoop op vakantie. Weet je wat nog goedkoper is? een ENKELE REIS!

brullioo | 27-06-06 | 11:38

@veest van pim
iemand de keel afsnijden omdat die de profeet belachelijk maakt, is wel stoer?
de koran is wel stoer? lekker oproepen tot geweld, mag wel van jou heh? maar ik, ongelovige, moet mij natuurlijk van elke vorm van geweld onthouden, nietwaar? weet jij wat dubbele maten zijn?

hoe verwerpelijk is de koran, veest? hoe verwerpelijk is de islam? hoe verwerpelijk is het? mag ik daartegen waarschuwen? of is dat voor je 'te verwerpelijk'?

dus: de islamieten mogen oproepen tot geweld, en als ze geweld hanteren ligt dat aan ONS, en ik, ik mag eigenlijk nog niet eens hier schrijven, heh?
veest van 'pim'? Ik gebruik woorden, hanteer geen geweld, roep zelfs niet op tot geweld, (alleen uitzetting). Toch ben ik een eikel, en de islam niet? hoe krom kan je zijn?

brullioo | 27-06-06 | 11:34

Heb laatst ergens gelezen dat nederlanders massaal naar Marokko met VAKANTIE gaan. Marokko schijnt nu het GOEDKOOPSTE vakantieland te zijn. Hup, daar gaan "we". Weg alle vooroordelen, (ha!). Allemaal naar Marokko omdat het zo GOEDKOOP is. U gelooft het Niet? Bel maar u reisbureau!

Xtra | 27-06-06 | 11:31

veest van pim 27-06-06 @ 11:21 "weerzinwekkend laf en walgelijk hypocriet"Het doodslaan van deze man was inderdaad "weerzinwekkend laf en walgelijk" de reactie is volkomen begrijpelijk.

Yammie | 27-06-06 | 11:29

@Xtra
zolang de koran mag oproepen tot geweld, en lieden als jij dat niet eens willen WETEN, terwijl je wel de deur openhoud voor ze, tja... i rest my case..

brullioo | 27-06-06 | 11:27

@brullioo: 'als ik hier niet kon schrijven, ging ik met een fakkel in mijn hand richting moskee'. Dat is niet stoer hoor. Dat is misdadig en gestoord. Je posts zijn minder schadelijk, maar niet minder verwerpelijk. Dat is geen enkele rechtvaardiging voor de inhoud ervan.

veest van pim | 27-06-06 | 11:27

veest van pim @ 11:21
*gaat erbij staan*
*applaus*
Hulde! Daar valt niks aan toe te voegen...

MAXIMO | 27-06-06 | 11:26

@brrkah: je legt me woorden in de mond. Je parafrasering lijkt in de verste verte niet op één zin die ik hier ooit gepost hebt. Zo blijft er van je post weinig over.

veest van pim | 27-06-06 | 11:24

Oh ik was het het zwembad nog vergeten,Waar kinderen constant lastig gevallen worden door vroegrijpe overgeile geitenneukertjes.

Yammie | 27-06-06 | 11:24

@exhxv666
dat komt, omdat de media de islamieten ons land in willen loodsen, omdat de schuld bij de kaalkopjes moet komen te liggen, omdat de moslims aan alle kanten worden beschermd en gepampert. Het komt, omdat de media pro-moslim zijn. Omdat de overheid pro-moslim is. Omdat de waarheid te stigmatiserend is voor de islam.

brullioo | 27-06-06 | 11:24

"Hmmm, maar een vage roddel op het internet,maar toch...

'50-tal vrienden die de arrestatie van een van die daders heeft verhinderd'

vander F 26-06-06 @ 22:10"

Voor dit soort nieuws zit je bij Marokko.nl vaak op de eerste rang...

vander F | 27-06-06 | 11:24


ffberg 27-06-06 @ 11:13
Er komt een dag dat je cocon te krap wordt, als dat moment aanbreekt zul je wel even moeite hebben met wennen aan het daglicht van de realiteit.<

Ja ja dat zeggen de jehova's getuigen ook. Ha ha ha leuk. Jehova's getuigen wel zijn serieuze gesprekpartners, ietsjes te serieus. Was het einde der tijden ook niet op 6--6--06 voorspeld?
Man nogmaals je ziet SPOKEN, alias Bush!

Xtra | 27-06-06 | 11:23

alle puta madre's zijn arrested

Hank66 | 27-06-06 | 11:22

Update van de update van de update van de update: alle daders zijn opgepakt. W00t!
Voor iedereen die ligt te neuten om 'een duidelijk signaal van de Marokkaanse gemeenschap': fuck you and the horse you rode in on. "De blanke gemeenschap" is te beroerd om een poot uit te steken als Joe Van Holsbeeck in een station wordt lekgeprikt: een Marokkaan dient Van Holsbeeck de eerste zorgen toe. "De blanke gemeenschap" lachte de verdwijningen van Loubna Benaissa en later van Mohammed Bouazzaa weg: hun Marokkaanse familieleden hebben in hun eentje hemel en aarde moeten verzetten om de - blanke - politie toch tot iets dat tenminste van ver op een onderzoeksdaad lijkt aan te zetten. "De blanke gemeenschap" stond, na de wraking van Connerotte wegens zijn eigen stommiteit, op het punt Brussel in puin te slaan, te beginnen met het justitiepaleis. Een Marokkaanse met een megafoon kalmeerde de menigte. "De blanke gemeenschap" wist op het ongenoegen in Antwerpen na de moord op Achrak geen ander antwoord dan massale politieontplooiing. Een Belg van Libanese oorsprong kanaliseerde de woede en werd daarvoor beloond met pesterijen door gerecht en politie, valse beschuldigingen in de pers en het dreigement van de premier om een wet op maat te laten stemmen om hem 'aan te pakken'. In Brugge worden een blanke en een zwarte aan gort geslagen en in Antwerpen worden twee mensen en een ongeboren kind vermoord en een vrouw verwond: "de blanke gemeenschap" schijt in zijn broek van angst, loopt in een zo wijd mogelijke boog om de motieven van de dader heen, en valt als een bende jakhalzen de enige aan die het lef heeft de vinger op de wonde te leggen door te zeggen dat één en één twee is. Kortom: 'de blanke gemeenschap' en haar vertegenwoordigers moeten héél gauw en héél hard hun bek houden over 'signalen geven' en 'verantwoordelijkheid opnemen': hun drang om met het vingertje te wijzen etaleert een volkomen misplaatst superioriteitsgevoel, impliceert een valse beschuldiging en redenering dat de hele Marokkaanse gemeenschap verantwoordelijk zou zijn voor de daden van zes mensen, is weerzinwekkend laf en walgelijk hypocriet. Sorry, de nuance voor vandaag is niet geleverd.
@exhxv666: als jij echt gelooft dat 'er in de pers angstvallig (?) wordt gezwegen over de afkomst van de daders' lees je geen kranten, surf je niet en kijk je geen TV.

veest van pim | 27-06-06 | 11:21

@Xtra
ik wacht nog steeds op je argumenten. stellen dat ik 'gek' ben komt niet echt aan. Ik zie jou ook niet echt als een deskundige, je meent dat de islam ok is, maar hebt niet eens de moeite genomen hun handleiding in te zien. ZWIJG dan, en laat mensen die er meer van weten het woord voeren.

en ja, ik ben islamofoob. Als ik hier niet kon schrijven, ging ik met een fakkel in mijn hand richting moskee. Snap je? ik vecht met woorden, de islam met messen. gek he? gelukkig heb je net zoveel begrip voor mij als voor je moslimvrinden?

brullioo | 27-06-06 | 11:21

Xtra 27-06-06 @ 10:59 Als ik moet kiezen tussen de gekte van Brullioo of de gekte van tolerant Nederland om iedereen hier binnen te laten en zich te misdragen,kies ik toch voor het minste kwaad dus Brullioo.Jij leeft in vrede met andere geloven en culturen enzo,dat is fijn voor je.Maar ga eens praten met mensen die constant in aanraking komen met kut-allochtonen,zoals trambestuurders,treinconducteurs,poilitieagenten,ambulancepersoneel,dan krijg je een heel ander verhaal te horen.

Yammie | 27-06-06 | 11:19

@fuckje: ik had je bijdrage nog niet gelezen... mijn vraag staat echter nog steeds want op het NOS journaal van vanmorgen, gisteren enz. wordt er nog steeds niets over gezegd. Rtl nieuws hetzelfde verhaal. Deze media hadden het een tijdje terug wel expliciet over een 'vlaamse skinhead met familie in het Vlaams Belang".

Even mijn mening: consequent zijn. Als het er toe doet (en dat lijkt me in de Antwerpse situatie zeker het geval) dan moet het verteld worden lijkt me.

Ik vraag me slechts af waarom er soms wel en soms niet over wordt verteld.

exhxv666 | 27-06-06 | 11:18

@Xtra
dat het je niet intereseert dat er oproepen tot geweld in de koran staan, komt, omdat je een moslimknuffelaar bent.

zou ik van jou mogen zeggen: 'vermoord alle moslims, waar je ze ook maar vind, want dat is het lot van de moslims'? neen, je zou me laten OPPAKKEN. maar dat de islamieten zulk soort teksten als woord van god beschouwen, laat je koud? ziedaar jou probleem. Je verdedigt facisten, dat blijkt uit hun handleiding, die jij niet hoeft te lezen, omdat je toch al 'weet' dat ze geen gevaar zijn.

weet je waarom je het niet intereseert? omdat je dan zou moeten toegeven dat een geloof dat oproept tot geweld niet KAN, niet MAG in een vrije samenleving.

ik daag je uit: lever ENIGE vorm van kritiek op een moslim, en je word al direct 'racist' genoemd en in elkaar geslagen.

de hoofdpersoon uit deze thread, de man die wat durfde te zeggen tegen de finnen, is door ze vermoord. Jij probeert dat goed te praten. Had die man ook maar niet iets tegen de finnen moeten zeggen. Want wie wat tegen de finnen in durft te brengen, is een racist heh? en zo goed als dood. Want racisten, die schop je dood heh? nietwaar?

maar jezelf nooit afvragen hoe racistisch de finnen zijn. Hoe gewelddadig de islam. want dat is 'over een kam scheren', en dat doen we niet heh? wij niet. nu de islam nog.

en Xtra, me uitschelden voor racist, dreigen met geweld, uitlachen, het helpt allemaal niet heh? ik ga toch door. Misschien dat je argumenten kunt vinden? misschien dat je toch eens de koran, de handleiding van de door jou zo opgehemelde moslimvrinden moet lezen? niet schrikken hoor! en kotsteiltje bij de hand houden!

zo lachwekkend, je verdedigt de moslims, omdat je 'weet' dat ze geen gevaar zijn, terwijl je niet eens hun korannetje hebt ingebladert! dan zou je namelijk beter weten: de koran is EEN lange OPROEP TOT GEWELD.

en Xtra, en in een vrije, open samenleving mag je veel, maar niet
1) oproepen tot geweld (zoals de koran en elke imam die uit de koran voorleest doet)
2) geweld hanteren (zoals 10 procent van de door jou zo bewonderder islamieten bereid is te gebruiken)
3) mensen vermoorden, om angst te zaaien, om 'voorbeelden te zetten', om je meming aan anderen met geweld op te dringen.

helaas past de islam niet helemaal in dit vrije, open, gebeuren..... en zolang de islam nog verdedigt word door lieden die de koran niet eens kennen, tja...

je geeft toe dat je de koran niet kent. Maar wel weet je zeker dat daarin geen oproepen tot geweld staan. Whowhahahahahahahhaha.. zie je nou hoe blind je bent? hoe bevooroordeelt? 'de islam is een vredig geloof' whahah! 'ik heb de koran niet gelezen' Doe dan niet net of je er iets vanaf weet, wil je?

hier, ik help je op weg:
'Allah will bestow a vast reward on those who fight in religious wars.'
'If you refuse to fight, Allah will afflict you with a painful doom'
'Have no unbelieving friends. Kill the unbelievers wherever you find them'
'If the unbelievers do not offer you peace, kill them wherever you find them. Against such you are given clear warrant. '
'The worst beasts in Allah's sight are the disbelievers. '
'Fight disbelievers who are near you, and let them see the harshness in you'
'Disbelievers will have a boiling drink and a painful doom.'
'Those who oppose Islam and disbelieve in the Hereafter are guilty of the greatest wrong.'
'Disbelievers wil end up in the Fire.'
'Never help disbelievers.'
'Don't obey disbelievers.'
'Allah cast panic into the hearts of the disbelievers.'
'Those who oppose Islam will be slain with a fierce slaughter.'

ik beperk me tot een hoofdstuk, anders word het zo bloederig. Ik kan je ook mooie stukjes uit de 'heilige' (hwhahaha!) hadith laten lezen, waarin precies staat hoe 'mooi en puur' de profeet was..

waarom worden islamieten boos als je vraagt waarom ze een kinderneuker geloven? omdat je geen kritiek mag hebben op hun rovershoofdman. Dan word je VERMOORD. maar het staat er toch echt: aisha.... was pas negen, toen ze geneukt werd, en zes, toen ze moest trouwen met de geyle profeet. daar mogen wij niet om lachen?

whaaaahahahah!

wat heeft de koran/islam te maken met het mislukken van de integratie? alles! ELKE nieuwe groep gedroeg zich normaal, en is nu opgenomen in ons land: surinamers, italianen, chinezen, spanjaarden, allemaal behandelden ze ons met respect, en zijn ze nu graaggeziende gasten. Maar wie van hun handleiding ons moet haten, moeten wij niet toestaan in ons land.

wie in de koran gelooft, haat ongelovigen.

de moord op deze man is het gevolg van het superieuriteitsgevoel dat de islamiet heeft. De mannetjes fin word als een koning beschouwt. Vrouwen buigen diep voor hem. Al op jonge leeftijd worden ze opgevoed als dictators. De haat jegens ongelovigen met de paplepel ingegoten. Later, als ze zich als groep misdragen tegen onze 'heidense' maatschappij, verdragen ze geen enkele vorm van kritiek. Wie kritiek durft te leveren op de superieure islamiet, word direct in elkaar geslagen/vermoord....

islamo-facisme, noem ik dat. Eruitschoppen is de oplossing. 'ze' blijven toch wel hier? waarom? omdat ze zoveel van ons land 'houden'? of blijven ze hier zolang ze gepampert worden door lieden als jij? zolang ze gratis geld krijgen? zolang ze totaal niets hoeven doen om zich aan te passen?

de islamieten zitten op de wip. Wij hebben kritiek op ze. Gefundeerde kritiek. Ze antwoorden met geweld. Ok. Ook goed. DAaaaaag islamieten!

brullioo | 27-06-06 | 11:17

De Vrolijke Kaafir© 27-06-06 @ 10:49

Het gaat een combinatie van een aantal factoren. De afkomst - Berbers - is er één. Minder achtergrond en minder of geen kennis van Arabisch maakt kwetsbaarder voor door conservatieve imams ingelepelde dogma's. Ook de tribale achtergrond speelt mee. Ze zijn speelbal van een confrontatiepolitiek. Dat verklaart ook waarom vele 'buitenlanders' hier radicaler in hun geloofsbeleving zijn dan hun landgenoten in het thuisland. Dat de 'tokkies'-achtergrond niet als verklaring alléén kan gelden wordt geïllustreerd door het feit dat dezelfde vaststelling - een conservatiever religieuze beleving dan in het thuisland - ook geldt voor Turken. Dat illustreert meteen ook de grensoverschrijdende dimensies. Huntington beschrijft al in 1993 (!) de mondiale golf van een conservatiever (of: radicaler) wordende beleving van de koran, aangewakkerd of in stand geroepen door dito imams. Dat zijn degenen die wij hier op ons bord krijgen. Ter illustratie: de grootste moskee van België is in handen van Wahabisten, afhankelijk van Saoedi-Arabië, zoals geweten aanhangers van een erg strenge beleving.

Natuurlijk zitten al die 'tokkies' niet elke dag in de moskee. In het uiten van gevoelens van wrok en vijandigheid tegenover het Westen is (het gebruik van) de islam wel een mooie stok om mee te slaan.

Wil je graag geloven dat het opleidingsniveau van moslims in Canada hoger ligt - en da's natuurlijk een goede zaak. Een probleemloos samenleven met moslims betekent dat daarom niet. In Ontario was een hele rel rond het al dan niet invoeren van de sharia.

Een jaar of twee geleden zei zo'n radicale imam uit Pakistan in het Belgische Knack-magazine: 'overal waar er moslims zijn, zijn er problemen. Dat vervult ons met diepe vreugde'. Ga nu op zoek naar een samenleving waar een niet-verwaarloosbaar deel van de bevolking moslim is en waar de zaken goed gaan. Vind je die niet, trek dan je conclusies...

van Maerlant | 27-06-06 | 11:15

@Xtra 27-06-06 @ 10:45
"Wat in de koran staat intereseer mij niet. Ik heb NERGENS last van. Waarom moet ik mij in godsnaam druk maken over wat er in de koran staat?"

Ook bij jou in de Efteling komt de dag dat je in aanraking komt met een grote groep mensen die onze westerse cultuur verwerpt. Zolang je iedereen paranoia, ziek of gek vindt die zich wel zorgen maakt ben je wat mij betreft geen serieuze gesprekspartner.
Aan de andere kant is het ontkennen ven het probleem waarschijnlijk de enige manier voor jou om nog even in je naïeve sprookjesbos te kunnen blijven geloven.
Er komt een dag dat je cocon te krap wordt, als dat moment aanbreekt zul je wel even moeite hebben met wennen aan het daglicht van de realiteit.

ffberg | 27-06-06 | 11:13

@brullioo
Jezus man. Vroeger veel gepest ofzo? Uit al je woorden blijkt dat je veel bent, maar niet erg snugger. Zou het geen goed idee zijn als je nadenkt VOOR je iets optiept? (nog een tip: begin met het lezen van een fatsoenlijke krant i.p.v. je mening, voor zover je dat gebrul een mening kunt noemen, te baseren op dubieuze websites als deze...)

Tiepe | 27-06-06 | 11:11

@exhxv666,
lees ff mijn post van 09:31u.
Geeft wel een ander beeld.....

fuckje | 27-06-06 | 11:10

Mooi dat er vanuit de Marokkaanse gemeenschap daar iets gebeurd waardoor ze zijn opgepakt. Maar ff andere vraag... waarom wordt er in de pers angstvallig (?) gezwegen over de afkomst van de daders terwijl er bij die moorden van een paar maanden geleden wel openlijk werd gesproken over een skinhead (met zelfs een familie lid in het Vlaams Belang)?

exhxv666 | 27-06-06 | 11:08

ffberg en brullioo, zijn jullie soms uitkeringtrekkers? Of zitten jullie opgesloten in een spychiatrische inrichting met Internetaansluiting? Jullie geloven het echt he? Zeker last van Paranoia, schizofrenie en dwangneurose; het niet van Internet af kunnen blijven, posten, posten, posten, dag en nacht! Hoort bij jullie ziektebeeld!

Xtra | 27-06-06 | 10:59

@De Vrolijke Kaafir© 27-06-06 @ 10:49
Ja dat klopt grotendeels. ik kan je verwijzen naar een boek van Charles Groenenhuijsen (?, was het zo, de naam: voormalig NOS, amerika-verslaggever) ´Amerikanen zijn niet gek´ heet het boek.
Hierin vertelt hij dat door toedoen van het immigrantenbeleid de VS voornamelijk mensen ontvangt die van te voren al weten dat ze praktisch geen geld ontvangen wanneer ze werkloos zijn en daar heen gaan, wetende dat ze keihard aan de bak zullen moeten gaan. Door ons beleid hebben we jarenlang heel andere typen (je tokkievolk als je wilt) mogen ontvangen.
Voor Canada kan ik niet goed spreken, kan me zo voorstellen dat er een vergelijkbare situatie geldt. (?)

Richlieu | 27-06-06 | 10:58

@De Vrolijke Kaafir©
Tokkievolk, precies! hahaahahaah

increment | 27-06-06 | 10:54

Isnatuurlijkookzo 27-06-06 @ 10:47

Dan is hij, gesteld dat hij zich gedraagt, bewonderenswaardig te noemen.

van Maerlant | 27-06-06 | 10:51

Opvallend is overigens wel dat wanneer ik in Toronto of Vancouver kom (in mindere mate ook in de V.S., maar vooral in Canada), het gros van de moslims geen al dan niet georganiseerde amok maakt in achterbuurten, maar op de universiteit zit of werkt in ziekenhuizen, banken e.d. (veelal in hoge functies ook nog). Ik weiger dan ook te geloven dat een samenleving waarin moslims en niet-moslims 'gewoon' kunnen samenleven een utopisch waanbeeld is (een beeld dat hier vrij populair is). Volgens mij ligt het probleem waar we hier mee 'kampen' dan ook niet zozeer in de etnische of religieuze hoek, maar eerder in de sociaal-culturele sfeer.
De Marokkaanse schrijver Abdelkader Benali had in de NRC ooit een artikel gepend over de stigmatisering van voornamelijk Berbers in Nederland en België (ongeveer 90% van de in Nederland wonende Marokkanen is afkomstig uit het Rif-gebied, zo weet ook Benali te vertellen). Ik vond dat hij in het artikel wel erg makkelijk over het gegeven heen stapte dat het nou juist die Berbers (2e generatie of niet) blijken te zijn die schijnbaar maar niet in de 'westerse maatschappij' kunnen gedijen - uitzonderingen daargelaten natuurlijk.
Is het nou zo dat juist de intelligente (geen belediging bedoeld, maar moet voor de duidelijkheid even generaliseren hier) Marokkanen naar de andere kant van de Atlantische oceaan zijn verhuisd en wij hier 'zitten' met het - bij gebrek aan een betere uitdrukking - Tokkievolk?

De Vrolijke Kaafir© | 27-06-06 | 10:49

@increment
zolang de islam straffeloos mag oproepen tot haat en geweld, zul je problemen houden. Zodra wij, niet-moslims, daar niets meer van mogen zeggen, is de theocratie nabij.

en zonder generalisaties zouden wij totaal nergens meer over kunnen praten. Zelfs uitspraken als 'kaas is geel' is een generalisatie.

kun je uitspraken doen over 'de katholieke kerk'? zeker wel. Je kan korrelaties vinden tussen bijvoorbeeld het gemiddeld aantal kinderen van katholieken en 'anderen', en daar dan weer een mening over spuien. Als dan iemand komt met argumenten als 'jij generaliseert', of 'ik ken katholieken die niet aan dat beeld voldoen', tja.. zal wel..

'de islam' is gewelddadig. Niet elke islamiet is gewelddadig. Niet elke islamiet is crimineel, ze haten ons niet ALLEMAAL. wel kun je veilig zeggen, dat 'ze' 'ons' haten (40 procent of meer), dat 'ze' bereid zijn geweld tegen anderen te gebruiken (10 procent), en dat 'ze' allemaal moslim zijn, en geloven in de koran, alwaar opgeroepen word 'ons' (ongelovigen) van de aardbodem te doen verdwijnen.

dat zijn allemaal generalisaties. En allemaal WAAR.

de haat jegens het westen, jegens ons, heeft zijn oorzaak in de koran.
dan kan je wel komen met een vogel die de koran als een hippie-boekje ziet, maar dat neemt niets weg aan het gemiddelde. De gemiddelde islamiet haat ons, en is bereid geweld tegen ons te gebruiken zodra wij iets tegen de islamitiesch veroveringsdrang ondernemen, precies zoals zijn handleiding, de koran, dat van hem verlangt.

'wij' hebben verloren met voetbal. Mag ik dat nog zeggen van je? niet te generalistisch?

mohammed B volgde simpelweg de koran. Iedereen die de koran volgt, is een potentiele tijdbom. Iedere islamiet, die wij hier laten opgroeien op onze kosten, is een koekoeksei.

noem mij EEN voordeel dat de aanwezigheid van deze islamo-facisten bied....

lekker eten? not good enough.. wie met 'ons' nederlanders (een gemeleerd gezelschap van kleurrijk pluimage) wil samenleven, hoeft zich maar aan enkele basisregels te houden. Wie die regels niet wenst na te komen, word uit ons land geschopt. Wie geweld gebruikt (islam), wie oproept tot geweld (islam), tja, waarom zouden we die eigenlijk VERWELKOMEN?

wie islamiet zegt te zijn, zegt daarmee de koran te geloven als gods woord, en het geweld dat daarbij hoort 'normaal' te vinden. Wij, vrije lieden, wensen ons niet aan zo'n gewelddadige standaard te onderwerpen.

Wij vechten een ongelijke strijd. De islam is een geloof, en komt dus overal mee weg, terwijl wij geen geweld, of oproepen daartoe, mogen uitten, mag de islam dit ongestraft wel. De islam word door de overheid binnengehaald als helden, de media schuiven zoveel misdaden als mogelijk onder het tapijt 'de waarheid is te stigmatiserend voor de finnen'.

wij worden uitgemaakt voor racisten, facisten. Terwijl wij alleen maar klagen over het geweld dat de islam IS.

stop het geweld! stop de islam!

brullioo | 27-06-06 | 10:49

brullioo, zoek een psychiater want jij lijdt aan ACHTERVOLGINGSWAANZIN! je ziet dingen die er NIET zijn. Je ziet OVERAL dreigingen, zelf in je DROMEN! Je lijkt Bush wel. Hi hi hi

Xtra | 27-06-06 | 10:48

Zoals eerder gezegd voorspelbaar en vooral ook irrelevant.

O, ja. Als een Fin (puberhumorwoord) de Islam afzweert. Blijft hij dan Fin of is alles dan goed?

Isnatuurlijkookzo | 27-06-06 | 10:47

ffberg en brullioo, Wat in de koran staat intereseer mij niet. Ik heb NERGENS last van. Waarom moet ik mij in godsnaam druk maken over wat er in de koran staat? Je kunt de "problemen" wel blijven ZOEKEN!
Ach, ik leef in vrede en RESPECT samen met ALLE culturen zonder mij druk te maken over de Koran, Bijbel of wat dan ook. Ik maak me drukker om de pedofiel die nog vrij rondloopt!

Xtra | 27-06-06 | 10:45

@brulioo
ik citeer:
´´Denk je dat het moslimgeweld komt, omdat wij zo gewelddadig tegen hun handelen? of zou het allicht komen door hersenspoelingen als 'vermoord alle ongelovigen waar je ze maar vind' (koran)?´´
De marokkaanse jongeren in Nl waar ik denk dat je vooral van spreekt kennen de Koran gemiddeld een stuk minder goed dan jij. Sterker nog: De kans dat een marokkaan bij het plegen van een misdrijf aan de Islam denkt schat ik nihil. Dat de Koran vervelende groepen marokkaanse jongeren in bijv. Amsterdam zou voeden in hun ideeen, klopt gewoonweg voor 99 procent niet en leeft alleen in jou hoofd.

Je doet wel heel erg alsof wij het allemaal zo goed hebben gedaan met ze. En dat ALLE Nederlanders maar zo lief voor ze zijn geweest. maar dat is een enorme zwart-wit visie (geldt ook voor de rest van je visie bij de weg)

Tot slot, je wilt een oplossing? Weg krijg je ´ze´ niet Brulioo. En (extreem) rechts is helemaal nergens een antwoord of oplossing op, tenzij je oplossing ziet in oorlog, dood, geweld. En als het geen deel van de oplossing is, is het een deel van het probleem (in dit geval zeker).
hoop dat je bekrompen zwart-wit, ´wij-zij´ denken weinig invloed heeft op anderen.

Richlieu | 27-06-06 | 10:30

@Xtra 27
en als je dan nog niet leeggebraakt bent, lees dan even de hadiths, over het 'mooie pure leven' van de profeet, waarover wij geen grapjes meer mogen maken (op straffe des doods, uitgevoerd door een van jouw moslimvrinden).

moslims doen aardig tegen jou, omdat ze de gans met de gouden eieren niet willen slachten. Jij doet voor ze de deur naar ons land open. Daarom doen ze aardig tegen je. Omdat je aan hun kant staat. Omdat je een landverader bent.

ga eens met een groepje onbekende moslims praten. Zeg ze dat je homo bent. of verliefd op een van hun zussen. Kijk dan even hoezeer ze jou nog respecteren. Vraag ze waarom de islam zo gewelddadig is. Kijk hoe vriendelijk ze dan nog tegen jou doen. Vraag ze waarom de profeet kleine meisjes van 9 neukte, en waarom hij de familie van een van zijn 'vrouwen' (slavinnen) uitmoorde? waarom hij genocide pleegde op hele steden? als je dan nog leeft , natuurlijk, want wie de superieuriteit van de islam 'aanvalt', kan erop rekenen dat een op de 10 moslims direct met 'geweld' reageert.

maar volgens jou is er niets aan de hand, en vinden de moslims ons eigenlijk heel aardig. Whahaoahahahahhaha

brullioo | 27-06-06 | 10:29

@brullioo

gast, vermakelijke proza op de dinsdagohtend ... jammer alleen dat je nog steeds in ouderwetse termen denkt ; 'ons' ... wie is 'ons'? daar kom je nooit over uit. Een mens beoordeel je per persoon, ongeacht waar het vandaan komt. Geloof dus ook, want iedereen interpreteerd dat geloof weer anders; het is maar net wat je geloofd.

Ben het met je eens dat die groep vaker middeleeuws overkomt; gebrek aan opvoeding + opleiding .. das alles, en daar moet wat aan gedaan worden! Een onmiddelijke halt aan het voortplanten van debielen, vooral als zo'n gezin al 10 kinderen heeft en ze niet kan opvoeden; dit nieuws is het resultaat.

increment | 27-06-06 | 10:28

@Xtra 27-06-06 @ 10:06
Jij hebt echt nog nooit problemen gehad met een Marokkaan? Ik geloof je, maar besef je wel hoe bijzonder dat is?
Jij noemt ons GEK omdat we jouw linkse soep niet lusten.

"Maak je je ook zo druk om Volkert van der G ? Nee, die zijn "we" allang vergeten."

Volkert zijn we niet vergeten, dat was die linkse gast die zag dat zijn doctrine langzaam ondemijnd werd door de Goddelijke Kale. Hij was er zo vast van overtuigd dat zijn linkse doctrines de enige juiste weg was en dat iedereen die het daar niet mee eens was volgens hem GEK was, net zoals jij ons voor GEK verklaart. Pim was volgens Volkert de GEVAARLIJKSTE GEK van allemaal.
Als je de mening van een ander als een gekte ziet, voel je de noodzaak om die te bestrijden met andere middelen dan de discussie. Hij koos voor de kogel.
Waar kies jij voor?
Ik denk niet dat ik veel van je te vrezen heb, je hebt nog niet de ballen om in het openbaar voor je "fatsoenlijke moraal" op te komen, anders had je allang een paar schoppen van een Marokkaan gevoeld.

ffberg | 27-06-06 | 10:24

@Xtra 27
nee, wat de koran doet, DAT is stemmingmakerij:
skepticsannotatedbible.com/quran/2/ind...
hoe komt het toch, dat de islam van jou mag oproepen tot geweld?

hoe komt het, dat je 'onze' doden wilt vergeten? het zijn HELDEN, dude, die het waagden iets tegen de islam in te brengen, en dat met hun LEVEN moesten betalen, het bewijs, dat waartegen ze vochten ook echte facisten waren!

wie anders dan facisten, zijn bereid te DODEN? o, maar wij moeten snel onze doden vergeten, want moslims zijn LIEF?
flikker toch op, linkse landverader. Ik zie je over 35 jaar, als de sharia in nederland ingevoerd word dankzij blinde lieden als jij.

ik heb een tip voor je: verhuis voor die tijd, want linske lieden als jij gaan als eerste tegen de muur in een islam land.

en stemmingmakerij? inderdaad. Ik wil de stemming in nederland doorbreken dat we, als we maar aardig genoeg blijven doen, we best wel samen kunnen leven met de islam. Dat kan niet. We kunnen ze beter nu het land uittrappen dan over 10 jaar. Laten we daarom stemming gaan maken. Laten we ze het leven hier onmogelijk maken, zodat ze massaal terugstromen naar hun eigen kankerlandjes. Opgeruimd staat netjes!

en lees in godsnaam de koran, dan snap je waarom ze ongelovigen MOETEN haten, en wij (ongelovigen) NOOIT hun respect zullen krijgen, hoe aardig we ook doen...

brullioo | 27-06-06 | 10:23

@Richlieu
ik vraag jou eerlijk en openlijk. Denk je dat het moslimgeweld komt, omdat wij zo gewelddadig tegen hun handelen? of zou het allicht komen door hersenspoelingen als 'vermoord alle ongelovigen waar je ze maar vind' (koran)?

door het steevast zaaien van haat tegen het westen, misschien?

is het 'geweld', de moslimhaat, niet een gevolg, van het handelen van die moslims zelf? hadden ze, als ze zich normaal hadden gedragen, ook zoveel haat tegen hun op hun pad gevonden? nee toch.. als de moslims ons als gelijken hadden behandelt, zoals wij al 30 jaar hun als gelijke behandelden, was er niets aan de hand geweest.

maar na 30 jaar vergeefs proberen, waarbij het moslimgeweld alleen maar toeneemt, is de kraan nu eens dicht. Direct plegen de moslims NOG meer geweld. Nu met als smoes: want wij haten ze.

klein interpretatieprobleem: wij haten ze TERUG. wij spiegelen terug, wat ze al 30 jaar onze kant opslingeren: haat.

het is niet zo, dat wij 'altijd al een hekel hadden aan buitenlanders', en 'altijd de islam al hebben gehaat'. De islam heeft zich hier zo misdragen, zich zodanig gewelddadig en onverzoenlijk opgesteld, dat het paarlen aan de zwijnen geven is.

na 30 jaar knuffelen, weten we dat het geen zak helpt tegen de haat die moslims voelen jegens ons, en die gevoed word door hun 'geloof'.

na 30 jaar knufflen, geven sommigen van ons de moslims een koekje van eigen deeg: geen respect. direct volgt moslimGEWELD.

wij moeten nu respect opbrengen, voor lieden, die reeds geweld tegen ons aan het gebruiken zijn? pardon?

ik zie werkelijk geen andere oplossing. Goedschiks gaat het niet. Kwaadschiks gaat het niet. Misschien, heel misschien, gaat het gewoon NIET?

maar net doen, of het moslimgeweld zijn oorzaak heeft in het disrespect dat wij NU voor de islam hebben, whahahhaha. ga de koran lezen joh. Dan snap je waar het moslimgeweld vandaan komt, en ook waarom wij nooit met ze samen kunnen leven.

Wij gaven respect, geld, huizen, uitkering, medische verzorging, huursubsidie en kinderbijslag (direct naar finland overgemaakt), en kregen disrespect terug.
Nu wij ook maar disrespect uit gaan stralen, krijgen wij geweld terug.

nu vraag jij ons, of we maar weer lief en vriendelijk en gedwee terug willen gaan naar situatie 1: wij geven respect, zij niet.

waarom?

als ze nu al reeds geweld gaan gebruiken tegen ons, terwijl ze nog NOOIT respect voor ons gehad hebben, nou, wat doen ze dan nog hier? OPROTTEN dan! denk je nou echt, dat het pad waar we net vandaan komen, het alsmaar toegeven aan moslimgeweld, helpt?

Het zal niet lang meer duren, of de bevolking gaat zichzelf beschermen tegen de islam. En niet met 'respekt'.

de islam haat ons, de islamieten hebben geen respect voor ons, en gebruiken geweld tegen ons.

waarom zouden we ze ook alweer moeten respecteren? waarom zouden we moeite moeten doen ze in ons land te verwelkomen? WAT HEBBEN ZE OOIT VOOR ONS GEDAAN DAN? niets. alleen maar uitkeringen opsouperen, misdaad plegen, mensen doodtrappen, en zich respectloos en gewelddadig gedragen,
omdat er toch altijd linkse blinde vinken zullen zijn die ze die KANS geven.

ik vind, samen met bijna 60 procent van nederland, dat de finnen hun kansen verspeeld hebben, hun welkom is professioneel uitgewoont. De finnen moeten heeeel snel met een portie goodwill, respect, en vooral geweldloosheid komen, en anders GAAN ZE TOCH GEWOON WEER WEG?

brullioo | 27-06-06 | 10:12

"De moslims wonen al decennia lang hier en nog nooit problemen mee gehad."

Xtra 27: en jij bent toerekeningsvatbaar?

van Maerlant | 27-06-06 | 10:09

brullioo 27, je bent aan het generaliseren en stigmatiseren. Ik lees jou ONZIN niet meer. Je ziet spoken! De moslims wonen al decennia lang hier en nog nooit problemen mee gehad. Maak je je ook zo druk om Volkert van der G ? Nee, die zijn "we" allang vergeten. Dus jij bent bezig met pure STEMMINGMAKERIJ! Jij gelooft alles wat in de kranten staat, zonder de krant ben jij niks, NADA!
Ben blij dat ik wel overal kan gaan en staan zonder "bang" te moeten zijn voor marrokanen! Het zit jullie gewoon tussen de oren, U ziet SPOKEN, U loopt ermee, U slaapt ermee, U eet ermee, U werkt ermee. Het zit diep van binnen vastgeroest, U zult ook ermee sucomberen. U bent GEK!

Xtra | 27-06-06 | 10:06

Islam is het excuus woord voor de cultuur van die varkens.

nl0raf | 27-06-06 | 09:53

@kruisridder
ik kan niet tegen islamgeweld, het maakt mij boos :(

de media staan niet aan onze kant. veertig procent van de finnen haat ons openlijk, 10 procent is bereid lieden als theo te vermoorden zodra die iets tegen de islam durven inbrengen. Maar wat staat in de krant? 10 procent van de nederlanders is racist! Grote koppen! wat zijn wij toch slecht! zou het misschien komen door de 40+10 procent finnen? weet de journalist het verschil niet tussen een racist en iemand die het geweld van de islam zat is? of word er bewust gecensureerd, de waarheid bewust geweld aangedaan, als glijmiddel?

de vraag is niet; hoe kunnen wij samen leven in ons land. Dat kan niet. Dan zouden de finnen ons moeten respecteren, dat doen ze niet. Daarom ook, is alle respect die wij richting finnen sturen vergeefse moeite. ZE MOETEN ONS HATEN VAN HUN GELOOF!

de vraag is: hoe trappen we die KUT-MOSLIMS weer ons land uit?

@xtra
jij gelooft in de goodwill van de moslims? whahahahahhahahahahahaa ga de koran lezen joh! zoek vooral op het woord 'disbeliever', dan snap je waarom we hier niet met de islamieten in vrede kunnen samenleven..

papegaaien? net zoals de moslims doen? een beetje de imam napapegaaien? een beetje de koran uit het hoofd leren, zonder daar ooit een kritiesche vraag over mogen stellen? een meisje in berlijn werd door haar kop geschoten door haar papegaaie broer, die, met hun hele papegaaiende familie haar de doodstraf gaven, omdat dat nu eenmaal moet, van de papegaaienbende, de islam.

de islam is geen geloof. Het is een kudde papegaaien.

waarom zie je de WAARHEID niet in de kranten? omdat de kranten nog geloven in een goede afloop.

zolang de overheid en de media nog geloven in een goede afloop, zullen er doden vallen door islamhanden.

mijn vraag: moet je respect niet VERDIENEN, bijvoorbeeld door je voorbeeldig te gedragen in je gastland? of door niemand te VERMOORDEN, ik noem maar een dwarsstraat?

hoelang moeten wij nog vergeefs wachten op de goodwill van de finnen? hoeveel doden moeten er nog vallen, voordat ook jij beseft dat de islam niets meer of minder is, dan het NIEUWE FACISME?

even denken: papegaait elkaar na, opereert in groepsverband, eist respect, gebruikt geweld, heb ik het nu over de facisten of de islam?

zolang de islam mag oproepen tot geweld, zullen de islamieten geweld tegen ons gebruiken. Daar helpt ons geknuffel niets tegen.

de koran verbieden. Dat helpt. De finnen terug naar finland sturen. Dat helpt. de finnen een koekje van eigen deeg geven helpt.

hoe komt het toch, dat als een neo-nazie geweld pleegt, het aan ons ligt (over een kam scheren mag dan ineens WEL), terwijl, als een moslims geweld pleegt, het OOK aan ons ligt (omdat we niet AAAARDIG genoeg deden).

word wakker joh. islamieten verzieken ons land. Wie daar wat van zegt wordt vermoord. Dat is geen nederlandse of belgiese cultuur. Dat is de FINSE bijdrage aan onze maatschappij.

ik vraag me openlijk af, of we niet beter af zijn, ZONDER die finse bijdrage?

de finnen hebben altijd openlijk op ons gepist, en ons gehaat. Wij hebben ze altijd respect, geld, kansen etc etc etc gegeven.

daarna pissen de finnen nog openlijk op ons, en haten ons nog. Wij geven ze nog steeds kansen, geld, huizen, etc etc etc., maar we hebben onze twijfels.

daarna gebruikt de finse groep geweld, haat ons, en wij geven NOG STEEDS geld, huizen, medische verzorging. Alleen twijfelen wij nu openlijk aan de goodwill van de finnen.

en dan denk jij , dat het mislukken van het finse experiment aan ONS ligt?

de finnen hebben NOOOOOOOIT respect voor ons gehad... hoeveel respect wij ook in die bodemloze put smijten, de finnen zullen ons alleen maar als melkkoe zien, en ons slaan als we geen melk meer geven.

de islam is de parasiet van onze samenleving. De kanker van de vrije samenleving.

en de linkse landveraders elkaar maar napapegaaien: 'de islam is geen gevaar!' 'moeten wij ook maar aardiger doen!' 'het ligt aan onszelf!' 'hadden we ze maar NOG meer kansen moeten geven!'

brullioo | 27-06-06 | 09:49

@ Xtra : nog nooit van je leven problemen gehad met een moslim ?
Waar woon je ? Dan verhuis ik meteen naar daar !!

RAI` | 27-06-06 | 09:45

nou ja Brullio,
Je beseft toch wel nog dat geweld ook heel veel gepleegd wordt door autochtone mensen? ik bedoel, ik hoop niet dat je je door de media en door het feit dat je misschien onbewust geweldsovertredingen van buitenlanders zwaarder aanrekent, om de tuin laat leiden. Van de Islam (of welke religie dan ook) ben ik allang geen fan meer, maar een beetje nuance af en toe moet toch wel kunnen.
ps. hoop niet dat ik nu een van die mensen ben die het einde van stijlloos GeenStijl inluiden.

@paardevijg.
klopt wat je zegt, maar de slachtoffer rol komt niet van die kerk af hoor. Marokkanen moeten vaak inderdaad harder zwoegen voor een baan of disco-entree. Maar ik ken er velen die het zonder morren doen en ervoor uiteindelijk nog meer voor beloond worden en respect onvangen dan autochtonen. Ze doen het zonder morren, daar ze weten dat er geen andere manier is. Oók zijn er velen die zich bij de verongelijkte situatie neergooien om tegen alles wat NL is aan te gaan schoppen. (zie de groepen hangjongeren) Dat erbij neergooien doe je nog altijd zelf en er is geen kerk die dat voor je doet. Dat de situatie ongelijk is geef ik zeker te kennen. Maar hoe men ermee omgaat verschilt enorm. De mensen die er goed mee weten om te gaan, zie je helaas niet in het nieuws. Dat interesseert men geen flikker...

Richlieu | 27-06-06 | 09:40

@Reet van Pim

Doe 's een vrachtwagen terugkoppen dan!!

scrumpf | 27-06-06 | 09:37

@Zonnekoning,
Onzin, er is geen verschil tussen Belgische en Nederlandse mensen van Marokkaanse afkomst.
Enkele citaten uit de Telegraaf van vanmorgen:
" Kat en muisspel tussen de politie en Marokkaanse jeugdbendes, die de daders openlijk beschermen en verstoppen".
"Tijdens een onverwachte huiszoeking bij de 17-jarige hoofddader wist deze zelfs met hulp van zijn vrienden te ontkomen."
Genoeg gezegd hierover!

fuckje | 27-06-06 | 09:31

Altijd maar dat gezeik en gezeur over moslims is echt overdrevig. Iedereen zit als een groep PAPEGAAIEN, elkaar NA TE PRATEN, zo ook de pers en media. Het lijkt wel de mode om ERBIJ te MOGEN HOREN. Hi hi Triest!
Heb nooit van mijn leven problemen gehad met een moslim. Ik heb eerder problemen met mensen die openlijk voor pedofilie zijn, en mensen die alles over een kam scheren. Sommigen moeten ook altijd een zondebok hebben om eigen falen "goed" te praten of om hogerop te komen. En ja, daar kun de je moslims goed voor gebruiken, ze toch niet zo geliefd zijn in dit land. Dat is pas zielig. Jezelf omhoog halen over de rug van anderen die je nooit wat misdaan hebben. Ayaan bijvoorbeeld; om ervan te WALGENzo VIES!

Xtra | 27-06-06 | 09:29

@johan
dat de reguliere media niet durven zeggen dat het hier om islamo-facisme gaat, komt, omdat men nog steeds gelooft in 'sussen' 'pappen' en 'nathouden'. Wij noemen dat censuur. Fin-knuffelen.

dus: een fin schopt iemand dood, maar dat KAN niet aan de fin zelf liggen? nee! het komt door ONS! word wakker joh..
pim: vermoord
theo: vermoord
man die wat tegen de finnen durft te zeggen: vermoord.

maar volgens jou, moorden ze, omdat WIJ zo ONAARDIG tegen ze doen? nee, ze vermoorden ons, omdat wij UNTERMENSCHEN zijn, ongelovige hoerenzonen, varkens, een leven op aarde onwaardig!

dat wij, ongelovigen, aardig tegen ze doen, ze ALLES geven wat ze eisen, dat bewijst alleen maar hoe superieur de moslims zijn.

de moslims zijn een nieuwe zuil. Wij geven wel aan hun, maar hun geven niets terug. Net zolang tot de zuil over heen nederland/europa past. En er voor niet-islam-zuiligen alleen nog maar de oceaan overblijft.....

laat het islamgeweld ons land niet verzieken. SCHUP DE ISLAM ONS LAND UIT!

brullioo | 27-06-06 | 09:25

@brullioo
Goed dat je weer terug bent van vakantie

kruisridder | 27-06-06 | 09:21

@paardenvijg
we hebben ze 30 jaar helemaal kapot geknuffeld. helpt voor geen meter. Word aangezien als zwakte. Kijk, als je hier komt, om de boel te verzieken, helpt het geen meter als wij daar aardig tegen doen. Wij moeten de daders meer kansen geven? meer geld? meer respect? ZE HEBBEN IEMAND DOODGETRAPT die wat van hun RETE-irritante gedrag durfde zeggen, en dat ligt dan aan ONS?

ok. We hebben het gebrobeerd met knuffelen, zoethouden en thee. Nu gaan we het op een andere manier proberen. Moslims moeten zich hier gedragen, en GVD niemand DOOD maken, en DAN krijgen ze vanzelf respect.

RESPECT VERDIEN JE NIET DOOR GEWELD TE PLEGEN tegen ons! Duh!

oh, wat een zielige finnen! geen enkele kans hier, geen uitkering, geen huis, geen medische verzorging! nou! wat zijn wij toch GEMEEN tegen de finnen! het enige wat we vragen is of ze ons ook als mensen zouden willen aanmerken. Dat willen ze niet.

TRAP ZE ONS LAND UIT. NU!

wie wat durft te zeggen tegen zich misdragende finnen is een racist, en verdient het doodgetrapt te worden? WAT? wat dacht je van: als je een van ons kapotschupt omdat die wat durfde te zeggen tegen het finse KUTgedrag, dan maak je een ding duidelijk: je HOORT hier niet!

wie ons haat, moet het land maar verlaten. Mogen wij in ons eigen land (+zuiderburen) aub nog wat zich misdragende finnen zachtjes manen tot normaal gedrag?

tjezus.. stel je voor dat 6 neo-nazies een moslims hadden doodgeschopt. ZOU JE DAN OOK STELLEN DAT DAT KOMT OMDAT ZE GEEN RESPECT KREGEN?

de finnen VERMOORDEN ons, en jij wil, dat we daar AARDIG tegen doen? een rotschop kunnen ze krijgen! het is een vijandelijke invasie! denk je echt dat de moslims ons ineens als medemensen gaan zien, als we (net als de laatste 30 jaar) ze aardig benaderen?

moslims pissen op ons. Wie er wat van zegt word doodgeschopt. Maar jij vraagt of we misschien daar geen RESPECT voor kunnen opbrengen?

NEEN! ik heb geen respect voor de finnen en hun agressieve KUT gedrag! voor de islam en hun moordzuchtige plannetjes! wie zich hier misdraagt, wie op een beleefde vraag reageert met een doodschop, die VERDIENT geen respect!

duh! linkse blinde vink! ga nog wat moordenaars knuffelen, wil je?

brullioo | 27-06-06 | 09:09

En nu wat anders: hoe lang laten "onschuldige burgers" zich nog met busladingen vol door een handvol puberende rifapen terroriseren?
Die geitenhoeders worden zo buitenproportioneel tussen de laffe konijnen.

(Geen goedkoop gehuil van "mag niet". Wat niet mag, daar heeft den burger uit het voormalige gidsland ruim peop aan.)

Jan Passant | 27-06-06 | 09:06

Na een tip van de eigen gemeenschap. Laat me niet lachen. De 3 werden formeel herkend door getuigen op foto's van de politie. De 3 maroeffen waren al bekend bij gerecht. Maar links Vlaanderen (de VRT op kop) wil natuurlijk proberen om de maroeffen in een positief daglicht te zetten.
Opvallend trouwens dat media noch politici nu spreken van een racistische moord. Blijkbaar kunnen alleen maroeffen het slachtoffer worden van racisme.

turbo harry | 27-06-06 | 08:56

Beleefd vragen of het wat minder kan, en je word kapotgetrapt door de finnen.

In 1939 werden in berlijn ook mensen die vroegen of het wat minder kon kapot getrapt.

islam=facism. De finnen moeten maar weer eens op huis aan gaan.

inderdaad: wij moeten hier (en in belgie) geen finnen. Finnen horen in finland. Ga fijn je eigen land verzieken. Bevrijd nederland van de finnen. Schup ze eruit voor ze JOU doodschuppen!

wat een troep vikingen zijn dat toch. Als beleefd vragen met geweld word beantwoord, dan weet ik wel hoe ik het de volgende keer ga vragen. Niet echt beleefd.

maar jah, de doodgetrapte man overtrad enkele ongeschreven regels: de finnen eisen de hele bus op als speelgebied, en een ieder die daar wat tegenin durft te brengen word gewoon dood geschopt. Dat ligt waarschijnlijk aan ONS, omdat wij niet AARDIG genoeg zijn. OF het licht gewoon aan de finnen natuurlijk. OMdat ze gewoon te aggresief zijn tegen ons om 'landgenoten' genoemt te mogen worden.

bah! ik ben de moslims zo zat jongen, dat wil je niet weten...

brullioo | 27-06-06 | 08:55

Mogen we nu eindelijk zeggen : Zie je wel dat het wéér marokkanen zijn !?
(de vorige was wel een pool, maar toch ... :p)

Veroordelen en deporteren naar Marokko !
Maar aangezien ze minderjarig zijn ... zullen ze naar een instelling moeten. Maar er zijn geen plaatsen vrij, dus staan ze meteen weer op straat.

RAI` | 27-06-06 | 08:51

@ Peter Selie
Jouw commentaar: "Als we (zoals hier op Geenstijl) zo doorgaan, vind je het dan gek dat jonge allochtonen radicaliseren?
Hebben ze gelijke kansen? Welnee, als je achternaam al verdacht klinkt krijg je niet eens een sollicitatiegesprek. Je moet in het openbare leven wel disproportioneel je identiteitskaart trekken. Jij ook?"

Wat een ongelooflijke slachtofferschap-bullshit !
Ik weet niet in welke blanke, politiek-correcte omgeving jij je bevindt, maar bij mij in Amsterdam West heeft iedere Marokkaan die WIL werken een baan !
Kom hier maar eens sporten, werken of winkelen en praat met de Marokkanen om je heen.
Het is juist de linkse, blanke kerk die Marokkanen in de slachtofferrol duwt en komen met dat gelul over stages, solliciteren etc.
We hebben net een recessie achter de rug: dan is het voor iedereen moeilijk om een baan te vinden!
TAAL en DIPLOMA, daar gaat het om, en je niet ziek melden tijdens jouw wekenlange vakantie in Marokko om er zo nog even 2 weken aan te plakken, en jouw geloof lekker bij je te houden en niet aan jouw werkgever op te dringen.

paardenvijg | 27-06-06 | 08:51

In Nederland houdt de Marokkanse gemeenschap de rijen nog keurig gesloten. In Belgie is dit (inmiddels) anders. Ik meen me te herinneren dat na die MP-3 steekpartij in Brussel een aantal keurig Vlaams-sprekende 3e generatie Marokkanen vooraan stonden om geweld af te keuren.

Zou het misschien zo kunnen zijn dat de Marokkaanse gemeenschap in Belgie zich 'wenselijker' gedraagt omdat autochtone Belgische bestuurders een stuk minder kopjes thee met ze drinken? Dat clubje genaamd VlaamsBelang is inmiddels de grootste parij is geworden, toch?

Wat was die uitdrukking ook alweer? Met alleen een wortel voor zijn snuit gaat een ezel niet lopen, je hebt zowel een wortel om te lokken als een stok om te slaan nodig....

Zonnekoning | 27-06-06 | 08:37

@ Brrkah ,speciaal voor jou: "Alle finnen daeud"

Alfa75 | 27-06-06 | 08:22

OK. Er is wat mis gegaan met de marokkanen. Buiten wie zijn schuld dat allemaal is:
wie gaat er nu eens wat aan dat imago doen? Rekening houdende met het gegeven dat 1 zwaluw nog lang geen lente maakt.

Jan Passant | 27-06-06 | 08:19

@pannie> he Pannie Welcome back!

@iedereen in de magrebdiscussie

1 Als Ali B zich aanpast is het een commercieel troetelkaasje, als hij het opneemt voor zn eigen volk is het een onaangepaste Makak.

2 Als de "marrokaanse gemeenschap" de schoften uit de bus verraden zijn het NSB ers, als ze hen beschermen zijn het Makakken.

Zo kun je het dus nooit goed doen.

superjan | 27-06-06 | 07:40

veest van pim 27-06-06 @ 03:04
Ik hou niet van stamcafe's om de zelfde reden als wachtmeester de bruy 27-06-06 @ 03:18.
Intussen ben je zelf een onderdeel van de door jou uitgeroepen GS-ondergang. Door het feit dat je steeds op het loonslaafsarcasme reageert met uitgeholde "genuanceerde" kreten a la "Wij blanken zijn allemaal racisten en de getinte medemens is zielig", versterk je de polarisatie alhier doordat je minder slimme reaguurders een aanleiding biedt om "Alle finnen dood"-postings het log op te slingeren. Reaguur dan gewoon niet meer man.

brrkah | 27-06-06 | 07:32

redactie doet eens wakker worden. AHA mag blijven.

daskapitalist | 27-06-06 | 06:58

Eén zwaluw brengt nog geen zomer.
Welke bron beweert dat zij verklikt zijn?

Deense Postbode | 27-06-06 | 06:08

@pink indian
welke klimaatverandering? je hoort toch ook niemand meer zeiken over de zure regen die veroorzaakt wordt door het kapitalisme? het enige wat kyoto en global warming voor zorgen zijn talloze welvaart verminderende banen, zoals ambtenaren.

daskapitalist | 27-06-06 | 04:33

@ pink indian
Dus investeren in zalmkwekerijen of in diepvrieskippen.

wachtmeester de bruy | 27-06-06 | 03:46

wachtmeester de bruy 27-06-06 @ 03:28 dat klopt maar dat maken jij en ik niet meer mee, dat andere wel

pink indian | 27-06-06 | 03:31

@ pink indian
En de maan verwijdert zich steeds verder van de aarde , zodat de draaisnelheid om de aardas steeds meer toeneemt en we straks allemaal van de aardkloot afwaaien.

wachtmeester de bruy | 27-06-06 | 03:28

@veest van pim
commentaarders en redactie zijn niet bijna gelijkwaardig. De redactie maakt de voorzetten en laat de commentaarders afmaken maar fluit tegelijkertijd veelvuldig af voor buitenspel op diezelfde voorzetten . De redactie staat boven de massa en heeft het laatste woord door middel van de edit functie, maar nooit op basis van argumenten. GS wil niet serieus zijn, GS wil hits en voor een zo'n breed mogelijk publiek. De regie stuurt er op aan dat de film met 18+ keuring naar 12 jaar en ouder wordt bijgesteld omdat er anders te weinig merchandise over de toonbank gaat. Het in-crowd gevoel verdwijnt inderdaad en wordt te krampachtig in stand gehouden met telkens terugkerende onderwerpen en bijbehorend jargon dat ipv incrowd eerder incest wordt. Juris had wel een aardig punt. Ik heb hier heel veel interessante visies, (tegenstrijdige) meningen en linkjes en leesvoer gezien, maar als het blijft hangen in hetzelfde stramien zodat je al kunt voorspellen welke reacties er komen (nl dezelfde als gisteren en eergisteren en..) dan is het tijd to move on.

@veest van pim 27-06-06 @ 02:20 De volkeren staan wel in de preambule, maar gestreefd wordt naar gelijke rechten voor grote en kleine naties. Komt bij dat de staten de ondertekenaars zijn, omdat logischerwijze de volkeren geen gekozen vertegenwoordigers hebben.

Weest gegroet | 27-06-06 | 03:26

veest van pim 27-06-06 @ 02:57, zijn er nu 5 gepakt, loopt er dus nog ééntje rond

pink indian | 27-06-06 | 03:25

mermanator 27-06-06 @ 02:12

echt prachtig en wat voor antwoordt heeft het kapitalisme op de klimaatsveranderingen? met wat geluk kan je straks met een duikbril je bezit bewonderen, met wat minder geluk verschuift de aardas weer een paar duizend kilometer, is je bezit wel in één keer diepgevroren

pink indian | 27-06-06 | 03:23

@veest van pim
dat is ook wel een beetje het probleem, die 17-jarige staat al jarenlang bekend bij de politie, en blijkbaar heeft het jeugdtuchtstelsel niet geholpen. ik zou hem (als ie dat heeft) zijn dubbele nationaliteit afpakken. in een eerder stadium hadden zijn ouders misschien aangepakt moeten worden, door hun het kinderbijslag af te pakken b.v.

daskapitalist | 27-06-06 | 03:20

@ Veest
Meestal zijn stamcafe's etablissementen waar een kliekje vaste klanten de toon en sfeer bepalen en je als vreemde wordt buitengekeken.

wachtmeester de bruy | 27-06-06 | 03:18

@juris en wachtmeester: als de commentaarderers en de redactie bijna gelijkwaardig zijn - en daar lijkt het hier vaak op - maar GS tegelijk een serieus nieuwsblog wil zijn, moeten zowel commentaarderers als redactie hun woorden wikken. Niet leuk, want dan gaat het loonslaafsarcasme inderdaad als eerste het raam uit, waarschijnlijk snel gevolgd door de neqschoten (die zijn nu al weg) en de finnen (die geef ik geen maand meer) waarin het zich de laatste tijd verschuilde. De prijs die GS voor zijn succes betaalt is dat het 'incrowd' gevoel verdwijnt en dat 'verantwoordelijkheid voor je woorden' zijn intrede doet. En voor je t weet zijn alle rebellie en alle 'Stijlloosheid' weggezuiverd (ook door zeurpieten als ik die maar over nuance en propaganda doorzeiken). Het is vrees ik begonnen toen Pechtold deze site begon te pluggen. Kijk maar hoe z'n partij er nu bij ligt. Voor de echte incrowd is gelukkig het stamcafé er nog.

veest van pim | 27-06-06 | 03:04

@juris
Een klein bietje een Hans Teeuwen effect dus.En je weet hoe het daarmee is afgelopen.Die is zelf op zoek gegaan naar iets anders en gaf als het er op aan kwam niets om zijn publiek.
Blijkbaar ben je al vergeten wat hieraan vooraf is gegaan.
Weet je misschien nog hoe het met Theo van Gogh is afgelopen?

wachtmeester de bruy | 27-06-06 | 02:57

Ten overvloede zal ik er maar aan toevoegen dat ik - als een van de weinigen, blijkbaar - blij ben dat die klootzakken gepakt zijn, en hoop dat de andere drie snel gaan volgen. Moge er een gesloten jeugdinstelling zijn die hen in meerdere betekenissen van de uitdrukking mores leert.

veest van pim | 27-06-06 | 02:57

@juris
Een klein bietje een Hans Teeuwen effect dus.En je weet hoe het daarmee is afgelopen.Die is zelf op zoek gegaan naar iets anders en gaf als het er op aan kwam niets om zijn publiek.
Blijkbaar ben je al vergeten wat hieraan vooraf is gegaan.
Weet je misschien nog hoe het met Theo van Gogh is afgelopen?

wachtmeester de bruy | 27-06-06 | 02:56

@ import 27-06-06 @ 02:41 Daar ging ik ook al wel van uit toen ik de postknop klikte. Maar misschien dat het wat herderheid brengt in deze dicsussie, die me zeker niet tegenvalt, maar zoals zovele andere discussies wat zwalkende is. MIsschine vraag ik ook wel te veel. Het is wel goed zo. Koetnait.

Juris | 27-06-06 | 02:54

Wat voor kleurtje de daders hebben boeid me niet, maar m'n mening is hard elk mens/dier wat een mensenleven verwoest en waarvan 100% zeker is dat ze dader zijn mogen ze wat mij betrefd gelijk koudmaken.

harry de leipe | 27-06-06 | 02:50

Juris @ 02:36, fijn zo, je zelfreflectie, je spreekt voor jezelf.

import | 27-06-06 | 02:41

Het gaat er gewoon om dat geenstijl eerder de vorm lijkt te krijgen van een plek voor poltiek-morele zelfbevrediging dan een sarcasstich reaguurdersfestijn. Niet iedere lezer (!) is genoeg ingevoerd in het ik-ben-een-rebelse-loonslaafsarcasme van de gemiddelde reaguurder.
Waarom dat zo lijkt? Het is echt altijd hetzelfde hiero. Het intelligente kantje dat sarcasme moet hebben wordt daardoor steeds minder scherp en sleets. De lol ervan (w00t..) is dan enkel nog voor een incrowd (geef die Finnen een nekschot..) die heerlijk in hun eigen wereldje kunnen verblijven in de wetenschap dat de blog waar dat wereld een plaats heeft, bezocht word door anderen die naar het kunsjte komen kijken en, jawel, moeten glimlachen om al die gekkigheid, of verafschuwd raken. Een klein bietje een Hans Teeuwen-effect dus. En je weet hoe het daar mee is afgelopen. Die is zelf op zoek gegaan naar iets anders en gaf als het er op aan kwam niet om z'n publiek. Dat was zijn magistrale truuk al die shows. Nu de reaguurders nog om dat niveau van zelfreflectie te bereiken. Hoeft van mij niet hoor, maar daar draait het wel om.

Juris | 27-06-06 | 02:36

Peter Selie je moet je niet zo aanstellen trut, je snapt er geen hout van. Je familie aan moeten geven omdat ze iemand deaud hebben geschopt is geen deugd sufferd maar ze willen niet medeplichtig zijn. Van je familie moet je het hebben. Ik denk dat je zelf een racist bent, en als dat zo is dan moet je maar teruggaan naar Portugal, naar je ome Vigo.

import | 27-06-06 | 02:30

@de_profeet: je dwaalt als je denkt dat ik 'elke allochtoon die in België het leven laat' (wat een enorme betrokkenheid spreekt er uit die formulering. Het lijkt wel of je het over vee hebt) in dat lijstje hebt opgesomd. Doe ik niet, staat er niet. Lees wat er staat, zorg dat je de feiten kent, en kom dàn met kritiek aan: dan is de kans groter dat-ie ook hout snijdt. Jouw 'herlezing' van de feiten is hilarisch: iemand die zomaar wordt afgeknald heet 'een burenruzie', iemand die een hele nacht wordt opgejaagd en daarna verdronken wordt aangetroffen, is 'in het water gesukkeld', en als klap op de vuurpijl zou iemand die het slachtoffer van pedofilie wordt, geen aanspraak mogen maken op de status van 'allochtoon slachtoffer van een blanke dader'. Waarom niet? Dat schrijf je er niet bij. Het verwondert me niet. Zoals ik al zei: je kritiek slaat nergens op, je vervalst de feiten die ik aanhaal, legt me woorden in de mond en bezondigt je zo overduidelijk zelf aan hetgeen waarvan je me probeert te beschuldigen. Ik durf het bijna niet te vragen, maar: waar is dat goed voor?

veest van pim | 27-06-06 | 02:28

@van Alphen en daskapitalist: volkeren hebben geen gelijke kansen, maar gelijke rechten. Check het VN-handvest maar. VN staat voor 'verenigde volkeren', niet 'verenigde landen'. Ongewenst gedrag wordt bepaald door een hoop dingen, maar sinds de frenologie ontmaskerd is als pseudowetenschap (en dat is al een tijdje terug gebeurd) weten we dat etnie of afkomst er niet toe doen. Het gedrag van een aantal leden van een groep aangrijpen om mensen met dezelfde etnie of afkomst dat gedrag toe te schrijven, ze voor dat gedrag verantwoordelijk te stellen of hun rechten als volk te beknotten, is intellectueel oneerlijk (in een woord: vals), onrechtmatig en dom. Die laatste kwalificatie is niet van mij, maar van de eminente Britse söciölöög Ian 'Lemmy' Kilmister. Op iemand die zoveel geneuqt en gezien heeft als hij (beluister zijn verzamelde traktaten maar in de bloemlezing "Nö sleep till Hammersmith") vertrouw ik graag om mijn oordeel in sociologische kwesties te vormen.
De politieke organisaties die de bovenstaande intellectuele oneerlijkheid tot voornaamste lokmiddel voor hun kiezers hebben verheven, doen dat niet omdat ze er van overtuigd zijn, maar omdat het een middel is om snel veel mensen achter je te krijgen die weinig kritisch zijn (zie het citaat van Goëring iets hoger). En zo kunnen ze makkelijker hun doel bereiken. Helaas - ik schrijf dit niet met plezier op - zijn sommige populaire media in hetzelfde bedje ziek. Ze vormen het vliegwiel van het succes van extreemrechts en vice versa. De opkomst van extreemrechts toonde hen dat er een belangrijke markt is voor thema's als onveiligheid, vreemdelingencriminaliteit, xenofobie en algemeen of juist heel specifiek ongenoegen. Naarmate de 'lezersrubrieken' en de 'sms-ons'-diensten groeiden en de thema's van extreemrechts meer aandacht kregen in de populaire pers, ontstond het beeld dat de vreemdelingencriminaliteit, de criminaliteit, de onveiligheid en het ongenoegen toenamen of maatschappelijk een grote bedreiging vormden. Dat leverde extreemrechts dan weer meer stemmen op. Stemmen, die de aandacht trokken van uitgevers. Enzovoort... Ik hou 'de media' niet uitsluitend verantwoordelijk voor extreemrechts. Maar ik hou wel staande dat ze hun opgang hebben vergemakkelijkt en hun opvattingen hebben verspreid en salonfähig gemaakt, uit eigenbelang.
Hiermee zeg ik niet dat het niet de taak van de media zou zijn om criminaliteit onder allochtonen te brengen, of dat het de 'verantwoordelijkheid' van de media is om dingen te verzwijgen (maak je geen illusies: dat doen ze sowieso toch). Maar als die berichten die over de thema's van extreemrechts gaan, niet zorgvuldig en proportioneel worden gebracht, zijn ze niet meer dan propaganda voor extreemrechts. Journalisten zijn in de regel informatievaardiger dan het publiek, en horen vanuit die positie extra op hun hoede te zijn voor het hele arsenaal van drogredenen, vervalsingen en demagogische instinkers waar ik hier nu al een week over lig te zeuren (en die ik ook maar ken omdat ik ze heb moeten bestuderen). Juist daarom is het door Peter Selie aangehaalde citaat van Pritt Stift zo veelzeggend. GS/De Telegraaf zou zich geen twee keer aan dezelfde steen moeten stoten.

veest van pim | 27-06-06 | 02:20

1 ding: Capitalism rules! Helaas snapt geen een partij in NL het Kapitalisme.
Als je kijkt naar Dubai, USA, MOSKOU etc. is het kapitalisme de greautste overwinnaar!

De iets te fanatieke lammetak :)

mermanator | 27-06-06 | 02:12

Altij ook die makakken !

mermanator | 27-06-06 | 02:05

het liberalisme van d66 is een andere dan die van de vvd

geloof niet dat er nog één nederlandse partij is die het kapitalisme ter discussie stelt, dat is een systeem

pink indian | 27-06-06 | 01:42

geen kapitalisme zonder liberalisme: zonder eigendom van het individu over zichzelf is er geen mogelijkheid tot private productie.

daskapitalist | 27-06-06 | 01:34

daskapitalist 27-06-06 @ 01:17, dat is geen liberalisme maar kapitalisme

pink indian | 27-06-06 | 01:19

@Peter Selie 27-06-06 @ 00:33

Jezelf ooit afgevraagd waarom er zo vaak kut Marokkanen geroepen wordt maar nooit kut chinezen of kut ethiopiers.... Vooroordelen komen niet uit de lucht vallen... Misschien hebben bepaalde bevolkingsgroepen hun gelijke kansen verspeelt.

Hieronymus van Alphe | 27-06-06 | 01:18

@Peter Selie
het liberalisme gaat uit van ongelijkheid van mensen, dat ik iets mag hebben dat jij niet mag hebben, oftewel eigendom.

daskapitalist | 27-06-06 | 01:17

'This is not a clash of civilizations. It's a clash within civilizations, within nations, within individuals'.
(Benjamin Barber)

pink indian | 27-06-06 | 01:16

@ daskapitalist
Wat ik probeer te zeggen heeft meer te maken met liberalisme, dan met socialisme.
Gelijke kansen voor iedereen. En die zijn er niet!

Peter Selie | 27-06-06 | 01:02

@Peter Selie 27-06-06 @ 00:33
gelijke kansen? hou toch op met die socialistische prietpraat. als mensen niet met finnen willen associeren moeten ze dat gewoon zelf weten. niks mis mee. de maakbare samenleving kwam er gelukkig nooit - dat was natuurlijk ook een kansloos doel op zich. helaas dat velen 68ers of hun kinderen er nog steeds in geloven.

daskapitalist | 27-06-06 | 00:51

aah kom op man...
niet zo lope zeure weesblij dat die frieteklapperts gepakt zijn... en kom nou niet met die gare shit van LINKS RECHTSSSSS
doe eens gewoon rechdeaur gaan dan... kom je meschien nog wat moois tegen... :O

jurjeHH | 27-06-06 | 00:38

Het wordt hoog tijd dat er een giga van een Tsunami dit volgevreten, ontevreden, altijd kankerende kudtland wegvaagt. Er wordt toch alleen nog maar geklaagd en gezeken op een ander. Het lijkt wel of we niet anders meer kunnen dan negatief doen. Hoog tijd voor een zondvloed, ijstijd en daarna nieuwe levensvormen die misschien iets vrolijker en vriendelijke met elkaar omgaan. BOEM!

Roep Toeter | 27-06-06 | 00:37

@ Kapitein Stijlvol
Als we (zoals hier op Geenstijl) zo doorgaan, vind je het dan gek dat jonge allochtonen radicaliseren?
Hebben ze gelijke kansen? Welnee, als je achternaam al verdacht klinkt krijg je niet eens een sollicitatiegesprek. Je moet in het openbare leven wel disproportioneel je identiteitskaart trekken. Jij ook?
En dan lezen we in de moderne "Volk en Vaderland" (Geenstijl.nl) een ranzig stukje waarin een hele bevolkingsgroep wordt gestigmatiseerd.

De familie van Pritt Stift houdt vooralsnog haar mond over de pedo achtergrond van 'Geenstijls' Pritt, maar dat is lofwaardig, toch?

Peter Selie | 27-06-06 | 00:33

@ Kapitein Stijlvol 27-06-06 @ 00:07
hier lees je over het onderzoek: www.ad.nl/binnenland/article403335.ece...
Even azijn pissen:
1. Het is een twee jaar oud geheim onderzoek van het IMES waar de Volkskrant delen uit heeft gepubliceerd. Dat betekent dat we er nooit achterkomen hoe die "westerse" democratie (waarom niet alleen "democratie"?) onderzoekstechnisch geoperationaliseerd is, en dat het niet actueel is (ik weet natuurlijk niet of het nu beter of slechter is).
2. Het gaat niet over allochtonen in het algemeen, maar over Marokkaanse jongeren (laten we zeggen zo'n 300.000) Die groep is ook niet bepaald representatief voor "allochtonen". Bovendien zijn jongeren vaak recalcitrant enzo, als zo'n acaemicus van het IMES aan je vraagt "Verwerp je de westerse democratie?" zeg je al gauw "ja".
Tot zover de nuance :P
Ondanks deze nuances vind ik 40% nog steeds schokkend hoor...

piet0r | 27-06-06 | 00:28

@.Peter Selie @ 23:59
"... ik beperk me tot de feiten."
Deed je dat maar.
Peter Selie @ 23:08: Op zich ben ik dat met je eens, maar waar ik me druk over maak, is dat iets wat bij autochtonen als een deugt wordt gezien, bij allochtonen door Pritt STIFT meteen als familieverraad wordt getypeerd.

ventus_aqualis | 27-06-06 | 00:16

@Pannie of veest van pim, is me even niet duidelijk zie onderstaande geschreven heeft:

'Maar helaas voor bottehond en z'n litter pups: 'de moslims' hebben nog steeds een stevige voorsprong, alvast in Vlaanderen (Achrak, Benaissa, Bouaazza, Oulemaata, Tounkara, Foida en de Turkse gentenaar die vorige week in de rug werd geschoten bij een alcoholcontrole, en dat zijn dan nog alleen maar de gevalletjes die de pers halen'

leuk dat je elke allochtoon die in Vlaanderen het leven laat gelijk maar bestempelt als slachtoffer. Wat je over de rug van slachtoffer van burenruzies (Achrak), pedofilieslachtoffers (Benaissa), mensen die in het water sukkelen (Bouaazza), mensen die in een landingsgestel illegaal het land proberen binnen te raken (Yaguine Koita en Fodé Tounkara) probeert te bereiken, buiten het pushen van een extreem-linkse agenda, is me echter niet duidelijk.
Of is de dood van elke allochtoon in jouw ogen per defintie 'racistisch'?

de_profeet | 27-06-06 | 00:16

@Johan 00:02
'Alle vijf zijn – net als de voortvluchtige – van Marokkaanse origine'.
www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?a...
Nu zoet naar bed en de volgende keer eens eigen onderzoek doen voordat je met verwijzingen naar de linkse Nederlandse media komt.

Kapitein Stijlvol | 27-06-06 | 00:12

eskatee 27-06-06 @ 00:08

islam = fascisme

bottehond | 27-06-06 | 00:11

Kunnen we het in godesnaam eens een keer over wat anders dan die KUDTfinnen hebben.. jezus wat wordT ik er moe van zeg..

de_grote_roerganger | 27-06-06 | 00:10

Uiteraard gewoon toeval dat het ook daadwerkelijk neonazi's blijken te zijn nietwaar Veest van Pim?

eskatee | 27-06-06 | 00:08

@Peter Selie 23:33
Was er laatst niet een onderzoekje waaruit bleek dat hier ten lande 40% van de allochtonen de Nederlandse/westerse democratie verwerpt? Vooralsnog heb je derhalve het (statistische) gelijk aan je kant wanneer je stelt dat ''de meeste' allochtonen geen gevaar vormen voor de samenleving. Hoe lang je gelijk nog duurt is overigens maar de vraag, 40% ligt angstvallig dicht bij 50,1% vind je niet?

Kapitein Stijlvol | 27-06-06 | 00:07

Heb de laatste tijd zoo vaak gehoord dat allochtoonse (dom woord) families hun verantwoordelijkheid moeten tonen, doen ze dat een keer is het weer niet goed.

Levereter | 27-06-06 | 00:06

@Peter Selie
je leest dingen die er niet zijn.

collapse | 27-06-06 | 00:05

Ook op Nu.nl gaat het alleen over jongeren. Niks Marokkanen!

~Johan | 27-06-06 | 00:02

Op Teletext staat slechts "jongeren". Niks Marokkanen!!!!

~Johan | 27-06-06 | 00:00

@ventus_aqualis
"".... de boys zijn erbij gelapt door de Marokkaanse gemeenschap in Antwerpen. Van je familie moet je het hebben...."

Dat is gewoon tendentieus. In de context waarin Pritt het gebruikt wordt het als verraad neergezet.

Ik ga me niet uitlaten over hypothetische situaties, ik beperk me tot de feiten.

Peter Selie | 26-06-06 | 23:59

Peter Selie 26-06-06 @ 23:33

De Heere Jezus was er al, maar ik zie dat Petrus "the triple rooster" er nu ook is... Hey, lutserT, gereformeerd opgevoed.... its called humor.... doe es libelle gaan lezen!

bottehond | 26-06-06 | 23:58

@pink indian 26-06-06 @ 23:51: Dan moet je het nu niet lezen, toch is de visie van Huntingtong nog steeds angstwekkend aktueel, dat wat hij in '93 beweerde daar zitten we nu midden in.

Levereter | 26-06-06 | 23:55

@ Levereter 26-06-06, dat stuk is niet duf, ik ben duf, beetje slaapgebrek

pink indian | 26-06-06 | 23:51

@.Peter Selie @ 23:33
".... de boys zijn erbij gelapt door de Marokkaanse gemeenschap in Antwerpen. Van je familie moet je het hebben...."
Ik kan Pritt er niet op betrappen gezegd te hebben dat familieverraad bij autochtonen wel deugt. Verder vraag ik me af of je er ook zo'n punt van had gemaakt als er gestaan had ".... de boys zijn erbij gelapt door de katholieke gemeenschap in Volendam. Van je familie moet je het hebben....".

ventus_aqualis | 26-06-06 | 23:48

Peter Selie 26-06-06 @ 23:33

De meeste allochtonen maken ook deel uit van de samenleving, althans waar ik woon.
Niks vreemd aan lijkt mij.

Pannie | 26-06-06 | 23:48

@ Peter Selie 26-06-06 @ 23:33
Je hebt gelijk hoor, als je zegt "De meeste allochtonen zijn GEEN gevaar voor de samenleving"... maarrr val eens niet zo over een beetje sarcasme... "van je familie moet je het hebben" is een ongekend harde quote van Pritt Stift, en daarmee GS-humor. Leuk! HAHA! etc. etc.

piet0r | 26-06-06 | 23:47

@Pannie
het is gewoon die man z'n eigen schuld: had ie maar een beter hart moeten hebben toch :)

OMG

collapse | 26-06-06 | 23:45

veest van pim 26-06-06 @ 23:29

@Pannie: als ze hem als een prooi zagen, zouden ze hem hebben aangevallen ZONDER dat hij hen daartoe aanleiding gaf door hen aan te spreken. Er is mij ondertussen ook één en ander duidelijk geworden uit jouw comments.veest van pim 26-06-06 @ 21:24
.
m.a.w. de man gaf aanleiding.
.

update: in Marche-en-Famennes is er ook iemand doodgeschopt. Echt doodgeschopt dit keer, geen flauwekul met hartaanval en zo. En zo komt de Belgische Manschaft langszij met Holland in het landentoernooi doodschoppen.
Maar helaas voor bottehond en z'n litter pups: 'de moslims' hebben nog steeds een stevige voorsprong, alvast in Vlaanderen (Achrak, Benaissa, Bouaazza, Oulemaata, Tounkara, Foida en de Turkse gentenaar die vorige week in de rug werd geschoten bij een alcoholcontrole, en dat zijn dan nog alleen maar de gevalletjes die de pers halen. Stel je voor dat De Telegraaf allochtone slachtoffers interessant ging vinden, je kwam er in om. Maar in het zo tolerante Dietsland verkoopt dat niet: hier zijn we gehecht onze kostbare droom 'hier/wij=goed , elders/zij=niet goed'. Die moet in stand gehouden worden, koste wat het kost. Wie anders probeert, wordt meteen afgestraft in hits, verkoop- en kijkcijfers.

veest van pim 26-06-06 @ 20:36
.
m.a.w. deze doodslag 'telt' eigenlijk niet, was 'maar' een hartaanval.
.
Zeg jij maar waar ik je verkeerd 'lees' dan.

Pannie | 26-06-06 | 23:43

alweer :(

kierkegaard | 26-06-06 | 23:43

Sorry foutje.

Levereter | 26-06-06 | 23:42

Al die 500.000 moslimvrouwen heb je niks aan; kun je nog geen relatie mee beginnen.

collapse | 26-06-06 | 23:42

De doodgeslagen machinist heette Guide Demoor. De ironie!!!

drieluik | 26-06-06 | 23:41

@Peter Selie
net als wij...... dacht het niet.
Of draagt je vrouw ook zo'n mooie doek?

collapse | 26-06-06 | 23:40

@crixus
een beetje naief van me dus........ klote Hoxha (hoor hem nog tegen Groenteman en vJole en de rest van de natie bezweeren dat GS nooit commercieel zal gaan)

collapse | 26-06-06 | 23:38

dat 'leuk en' mag weg, gewoon goed leesvoer, beetje duf

pink indian | 26-06-06 | 23:37

@daskapitalist 26-06-06 @ 23:31: Jaha, maar die chauffeur was toch geen (Ontwaakt verworpenen etc. etc.) socialist?

Levereter | 26-06-06 | 23:35

@veest van Pim
Het heeft helaas in ieder geval gewerkt bij Pritt Stift en ik verzet me daartegen. De meeste allochtonen zijn GEEN gevaar voor de samenleving. Ze willen (net als wij) daar gewoon deel van uitmaken, met gelijke kansen zoals ieder mens die zou behoren te krijgen.
Dit soort tendentieuze uitlatingen (zoals van Pritt Stift) wakkeren de haat tussen mensen alleen maar aan.

Peter Selie | 26-06-06 | 23:33

@ollapse 26-06-06 @ 23:29:
Die Gamert prijvragen volg ik allang niet meer (heel Gamert niet echt trouwens) maar het principe is hetzelfde. Dus ik dacht even dat je het over de FFV had.
De prijsvragen zijn puur ter site-vulling en reacties ontlokken. Is amusement, is leuk.

crixus | 26-06-06 | 23:32

cools is vermoord door de maffia, wie de opdrachtgever was is nooit duidelijk geworden maar misschien weet daskapitalist meer

pink indian | 26-06-06 | 23:32

@Leveret
waarom heeft de chaffeur en typemuts van van de biest dan 20 jaar gekregen in 2004?

daskapitalist | 26-06-06 | 23:31

@veest van pim 26-06-06 @ 23:29: Goed zo, ga zo door jongmensch!

Levereter | 26-06-06 | 23:30

@crixus
I know; het ging me echter om een gamert-prijsvraag en aangezien Hoxha de basis van gamert is kan ik het ook hier wel roepen dacht ik.
Kijkend naar de linkjes die je hier neergezet hebt weet ik nu genoeg en wens Saimon, Hoxha en Verdi dan ook veel plezier met hun net gewonnen games.

collapse | 26-06-06 | 23:29

@Pannie: kwoot me maar lekker. Doe alsof wat jij er van maakt, ook werkelijk is wat er staat. Doe alsof context niet bestaat. Doe alsof je niet weet waar mijn posts op slaan, en doe alsof kaalkopjes niet bestaan. Jij kickt er op, mij is het eender, en de rest van de reaguurders krijgen er alleen maar een beter zicht door op je ware motieven en methodes. Dus iedereen wint. Veel plezier ermee. Maar reken er niet op dat ik zal ophouden nuancering, ontmaskering en correcte informatie tegenover haatzaaierij, leugens, propaganda en manipulatie te zetten.

veest van pim | 26-06-06 | 23:29

Iemand nog een spouwmuurtje over?

Slappehap | 26-06-06 | 23:27

Maakt het leven een stuk simpeler :-)

Bubba | 26-06-06 | 23:25

@daskapitalist 26-06-06 @ 23:22: Cools is toch niet door mede-socialisten vermoord?

Levereter | 26-06-06 | 23:25

leve de polarisatie

pink indian | 26-06-06 | 23:24

@Peter Selie 26-06-06 @ 23:08
bij de socialistische familie doen ze niet aan familieverraad? eerwraak komt igv wel voor in de socialistische familie, of ben je die moord op andré cools al vergeten?

daskapitalist | 26-06-06 | 23:22

@collapse 26-06-06 @ 22:59:
Uiteraard fake. De winnaars zijn allang bekend.
1. www.geenstijl.nl/feauteaufuck/manches/...
FFV-redactietroll (www.google.nl/search?hl=nl&c2coff=... )

2. www.geenstijl.nl/feauteaufuck/manches/...
Ook een FFV-bekende (top reaguurder! www.google.nl/search?q=Rolon+site:geen... )

3. www.geenstijl.nl/feauteaufuck/manches/...
En nog een FFV redactie troll (www.google.nl/search?hl=nl&c2coff=... )

De volgorde kan gaan verschillen. Fake? Welnee! Hoe kom je erbij!

crixus | 26-06-06 | 23:22

Bubba 26-06-06 @ 23:20

Moewhahahahaha

bottehond | 26-06-06 | 23:22

veest van pim 26-06-06 @ 23:08

Het gaat hier niet om een bananenschil, het gaat hier om een dood mens.
Maarja volgens jou was het min of meer z'n eigen schuld omdat hij die jongens 'uitdaagde', ze voelden zich 'bedreigd', ja toch??
En telt het ook niet als doodslag, het was eigenlijk een gewone hartaanval, die eigenlijk losstond van de matpartij, ja toch??
Of moet ik je quoten?

Pannie | 26-06-06 | 23:21

Sorry, beginT te worden.

Isnatuurlijkookzo | 26-06-06 | 23:21

@eest van pim 26-06-06 @ 23:08: laat ze maar komen. Amsterdammetje is er niets bij...

Bubba | 26-06-06 | 23:20

Ik was gisteren nog bij een Marokkaanse familie waarvan de jongste dochter van 12 jaar haar oudere zus helemaal verrot stond te schelden omdat ze in huis en op school niets deed en ik dacht; zo kan het dus ook.

electoraat 26-06-06 @ 22:34

Ben jij niet goed snik of zo? Who da f*k interesseert zich voor jouw Huilend Riefenstahl Zigeunermeisje getheeleuter. Jij bent een hoax, right? If not:

"Multikul Clay- Pigeon! ..... Ladies 'n Gents! Aim! Fireeee "

bottehond | 26-06-06 | 23:19

Ben ik de enige die de voorspelbaarheid van dit forum een beetje zat begin te worden>

Isnatuurlijkookzo | 26-06-06 | 23:18

@Peter Selie: dat had ik nog niet eens opgemerkt. Je ziet hoe krachtig propaganda is: herhaling, herhaling, herhaling, tot de boodschap zo diep zit dat overduidelijke dubbele standaarden zelfs niet meer worden opgemerkt. Sluipend, verdovend, en gevaarlijk.

"Het volstaat de mensen te overtuigen van een dreiging, en de vredesbeweging af te doen als lafaards en landverraders. Het werkt in eender welk land, voor eender welke gemeenschap". (Herman Goering)

veest van pim | 26-06-06 | 23:17

He hoxha,
ouwe game-goeroe
Kom op met die prijs

collapse | 26-06-06 | 23:17

veest van pim 26-06-06 @ 23:08

o je wist het ook al?

Pannie | 26-06-06 | 23:14

Zo. Nou nog twee van die etterbakjes pakken en bij Bubba stoppen, en de dorpshetzertjes kunnen weer voor de geraniums gaan zitten kijken of er geen zwarte langskomt die een bananenschil weggooit. En dan maar F5'en: tokkelen is zoveel dapperder dan tussenkomen. Ogen op de straat, vingers aan 't klavier, standaard Finnen/moslimretoriek klaar (if not: copypasten): prettige zomert! Want het moet allemaal nog maar eens gezegd kunnen worden, als het even kan vierhonderd keer per dag per topic. De mensen die in de buurt van een openbaar zwembad of recreatiedomein wonen, wens ik een warme zomer toe. Dan is de oogst beter. Keep your eyes peeled!
@Pannie: waarom spreek je mij aan met een zogenaamde stelling waar ik dan zogenaamd akkoord mee zou moeten zijn? Bij de comments boven je boodschap aan mij staat geen woord van mij. Beetje obsessief/compulsief aan 't hallucineren?

veest van pim | 26-06-06 | 23:08

@francoise smokeglass
Op zich ben ik dat met je eens, maar waar ik me druk over maak, is dat iets wat bij autochtonen als een deugt wordt gezien, bij allochtonen door Pritt STIFT meteen als familieverraad wordt getypeerd.
Dat is puur rechts-extremistische propaganda.

Peter Selie | 26-06-06 | 23:08

OK heb lang genoeg gewacht:

HE REDACTIE,

worden de prijswinnaars van die Rise and Fall prijsvraag nog bekend gemaakt of is het allemaal FAKE.

collapse | 26-06-06 | 22:59

count von ziegenpuss 26-06-06 @ 21:55 Ja, maar niet zat genoeg dat ze er zelf eens iets aan doen. Ze hebben toch ook zulke afdoende methoden om hun vrouwen onder de knoet te houden? De hele gemeenschap een slechte naam bezorgen mag wat mij betreft ook gezien worden als een schande. Maar nog geen gevalletjes eerwraak gezien op dit gebied...

Shani | 26-06-06 | 22:58

Het gaat volgens mij niet over NSB'er zijn, neo-nazi, reli-fundo of wat dan ook. Volgens mij gaat het er om dat we willen dat iedereen 'normaal' gaat doen. Wellevend, sociaal, tolerant, democratisch; 'jaren '80 leuk', zeg maar. Toen we boos werden als we het hadden over potenrammers en skinheads. Misschien willen we terug naar hoe het toen 'vroeger alles beter' was. Maar dat is natuurlijk niet realistisch, we leven nu en we moeten de problemen van nu aanpakken. Heeft het zin om elkaar verrot te schelden, elkaar kapot te discrimineren? We weten waar de problemen liggen, DOE er iets aan... (maar dan wel op de manier zoals je zelf behandeld wilt worden).

francoise smokeglass | 26-06-06 | 22:57

@ de_profeet
Goh, dat zullen ze op neo-nazi sites ook wel aanhalen!

Peter Selie | 26-06-06 | 22:55

Doodmartelen net als het slachtoffer

groezel | 26-06-06 | 22:53

Heel goed van de Finse gemeenschap, beter laat dan nooit.

Harige Henkie | 26-06-06 | 22:52

Hoe lang moeten de blinden nog de blinden leiden (of is het lijden)?

dat het zich hie handelt om Lul-Hongaren is puuuuuuuuur toeval....

ykeltje | 26-06-06 | 22:51

@Peter Selie

twee woorden voor je: Godwin´s Law.

de_profeet | 26-06-06 | 22:48

@electoraat,
jij drinkt liever thee dan wat anders, klopt dat?

fuckje | 26-06-06 | 22:44

Betere integratie in België dus.

Lieve Meneer | 26-06-06 | 22:44

Uiteraard gewoon toeval dat het ook daadwerkelijk Finnen blijken te zijn nietwaar Veest van Pim?
Volgende keer zijn het wellicht weer gewoon Chinezen.

Pannie | 26-06-06 | 22:43

Ik constateer toch maar even dat sommige NSB idealen hier nog welig tieren.
Met Pritt Stift als nieuwe Rost van Tonningen.

Peter Selie | 26-06-06 | 22:41

Geloof er niks van dat ze er door 'de gemeenschap' zijn bijgelapt. Gewoon weer een slinkse manier om 'de gemeenschap' in een positief daglicht te zetten.

verbatim | 26-06-06 | 22:38

ben benieuwd of dit spannender wordt dan het voetballen

Mellorenz | 26-06-06 | 22:37

Dit nieuws had ik net nodig. Er is zo weinig positiefs over onze rijksgenoten te melden dat ik mijn buik vol heb van deze kansloze jongetjes. Gelukkig eindelijk eens positief nieuws dat hun achterban ze ook spuugzat is. Alleen jammer dat zoiets nog niet in nederland gebeurt.

Johannes Gerbrand | 26-06-06 | 22:37

Als je als Marokkaans kind en ouder dag in dag uit maar de krant hoeft open te slaan of de radio of tv aan te zetten en je krijgt dan constant te lezen, te horen en te zien dat je maar niet wil deugen, ondanks de inspanningen van velen, die gewoon elke dag hun stinkende best doen om een fatsoenlijk leven te lijden, dan is het niet zo verwonderlijk dat er eens een omslagpunt wordt bereikt.
Ook in de Bijlmer waren de Antilianen en Surinamers het zo zat, dat ze de etters zelf maar elimineerden, om de kansen veilig te stellen die hen en hun kinderen geboden werden met het uitzicht op (beter) werk en inkomen.
Dat lukt natuurlijk niet als een relatief klein gedeelte rifapen de boel loopt te versteren en ja; je hebt bij die finnen inderdaad veel riftokkiefamilies met 6 tot 9 kinderen die geen van allen een diploma hebben of werk, dan heb je het als ouders dus heel goed gedaan, maar niet heus.
Ik was gisteren nog bij een Marokkaanse familie waarvan de jongste dochter van 12 jaar haar oudere zus helemaal verrot stond te schelden omdat ze in huis en op school niets deed en ik dacht; zo kan het dus ook.

electoraat | 26-06-06 | 22:34

@Zwarte Ray 26-06-06 @ 22:32
ik neem aan dat de gemeenschap anders niet per direct op de hoogte gesteld worden door de heldhaftige hoerenjongens

ghettogangstah | 26-06-06 | 22:34

betekend wel dat de "gemeenschap" langer op de hoogte was maar toch niet gelijk aangevern eerst ff kijken wat er gebeurd.

Zwarte Ray | 26-06-06 | 22:32

@ mezelf
portUgEzen dus.....

francoise smokeglass | 26-06-06 | 22:31

@francoise smokeglass 26-06-06 @ 22:23
italianen deugen ook niet gezien de dikke schwalbe met beantwoord penalty tegen het enig overgebleven sprankje hollands trots op het WK in de vorm van guus hiddink met australie..

en de portugezen deugen ook niet (geen uitleg)

ghettogangstah | 26-06-06 | 22:31

@Peter Selie 26-06-06 @ 22:28
ahhhh.... was ik de Portguzen vergeten, tja... dat krijg je met zo'n onbeduidend volkje ;-) ('leuk' wil ik 'gisteren' niet noemen, ik vond het eerder slopend)

francoise smokeglass | 26-06-06 | 22:30

@fuckje 21.54
LOL

kruisridder | 26-06-06 | 22:29

@ Peter Selie 26-06-06 @ 22:07
zoiets heet "sarcasme"... hup hup, terug naar het volkskrant-blogje. Groetjes van bieslook.

piet0r | 26-06-06 | 22:28

Accoord francoise. Bij de opmerking dat marokkanen niet deugen hoort een opsomming van wie er nog meer niet deugen. Voor de volkomenheid.

Jan Passant | 26-06-06 | 22:28

@francoise smokeglass
Ach, m'n ouders zijn Portugees, en die heb je niet in je lijstje staan.
Was wel leuk gisteren.

Peter Selie | 26-06-06 | 22:28

@Peter Selie... die vergelijking snap ik niet en gaat helemaal mank... het is je dus nog steeds niet opgevallen dat steeds meer misdaden, vandalisme, onnodig geweld enz. door jonge marokkanen worden gepleegd ??? Ziende blind voor de meerdere eer en glorie van de multi-culti maatschappij is zoooo 2003 !...

Plonk | 26-06-06 | 22:27

duitsers deugen niet ('40 - '45)
russen deugen niet (denk o.a. aan de scheids van gisteravond)
amerikanen deugen niet ( bush, bush, bush)
britten deugen niet (ze hebben diana vermoord)
fransen deugen niet (ze spreken alleen frans)
italianen deugen niet (al die kerels zijn moederskindjes)
spanjaarden deugen niet (ze hebben te lang franco gehandhaafd)
de belgen deugen niet (ze hebben te veel commentaar op nederland)
etc. etc.
nederlanders deugen wel: we hebben een pedo-partij, we gedogen soft-drugs(plantages, huizen etc.), we hebben overal commentaar op, we weten alles beter, we spreken 4 talen (alleen het fins laat nog te wensen over). (wat ben ik nog vergeten?)
@ Peter Selie 26-06-06 @ 22:14
Me dunkt dat je het niet helemaal meer kan volgen, vandaar bovenstaande uitleg...

francoise smokeglass | 26-06-06 | 22:23

ik vind "een kritisch AVROlid" een verdomd strakke nick...
of je moet het menen, dan weer niet.
..
en kristische gemeenschappen heerschen kennelijk. in belgie hebben ze het door, dat zegt veel over de niet zo heerschende gemeenschappen hier.
..
*slikt, had niet verwacht dit ooit te gaan zeggen*
..
laten onze gemeenschappen een voorbeeld nemen aan hun ze gemeenschappen!

kolonel klootoog | 26-06-06 | 22:23

In de verhoorkamer: "Zeg, vertel eens over uw moeder"

Traag | 26-06-06 | 22:22

@Plonk
Een eerder stukje hier vandaag (over die pedo-fundie met z'n ponykamp) doet me met jouw logica concluderen dat dan ook alle Nederlanders niet deugen.

Peter Selie | 26-06-06 | 22:14

@Peter Selie... Lees jij geen kranten ?, kijk je geen nieuws?... zo langzamerhand is het idd zo dat Nederland steeds meer de indruk krijgt dat Marokkanen niet deugen... gek he...

Plonk | 26-06-06 | 22:11

Stuur ze maar naar guantanamo bay dat zal ze leren. De CIA regelt het transport wel even viavia.

Vonkentrekker | 26-06-06 | 22:10

Hmmm, maar een vage roddel op het internet,maar toch...

'50-tal vrienden die de arrestatie van een van die daders heeft verhinderd'

vander F | 26-06-06 | 22:10

Hopelijk krijgen deze gasten een sneller proces dan Dutroux. Ik pleit trouwens ook voor opruimen, dit soort tuig is toch niet meer te redden en kost de maatschappij toch alleen maar ellende en geld. Of ze nou zwart, wit, geel of wat voor kleur dan ook zijn.

Vraagje tussendoor: wanneer komt het Pianoman topic eindelijk weer terug ?!

Marc180 | 26-06-06 | 22:09

"Van je familie moet je het hebben"
Dus omdat ze Marokkaans zijn, deugt het opeens niet?
Wat een racistisch klinkende stemmingmakerij.
Goebbels had Pritt Stift niet kunnen verbeteren!

Peter Selie | 26-06-06 | 22:07

Eerder op de dag konden getuigen dankzij het uitgebreide fotomateriaal bij de sectie jeugdcriminaliteit al minstens één dader van het busincident van zaterdag herkennen. Het zou gaan om een 17-jarige die ook gezocht wordt voor andere feiten. Zondagavond vond er al een huiszoeking plaats in zijn woning, maar de verdachte zelf kon ontkomen door te vluchten naar een winkel waar hij verborgen werd gehouden door jongeren.

www.gva.be/nieuws/Antwerpen/default.as...

Karel kwakbol | 26-06-06 | 22:07

Afmaken dat ongedierte. Simpel en effectief.

Grote Kater | 26-06-06 | 22:02

wie heeft er gemeenschap gehad?
*maakt zich op voor een stille tocht*

Duke ACID | 26-06-06 | 21:59

En die belgen maar zeiken over die Öllanders!

butthead | 26-06-06 | 21:59

Vandaag is iedereen in rep en roer.
Morgen is er een stille tocht.
Overmorgen is iedereen het weer vergeten.

Crapule | 26-06-06 | 21:57

Misschien wordt de Marokkaanse gemeenschap dit soort mannetjes ook zo langzamerhand beu. Daar welles aan gedacht?

count von ziegenpuss | 26-06-06 | 21:55

Het feit dat de Marokkaanse gemeenschap aan de opsporing meegewerkt heeft wil volgens mij zeggen, dat deze mensen dit tuig ook goed zat is en het diep in hun hart ook uitschot vindt. Het zou treurig zijn, deze hele gemeenschap er op aan te kijken.

Een kritisch AVROlid | 26-06-06 | 21:54

en de kop eraf!

rodka | 26-06-06 | 21:54

Het sneue is dat deze mensen al lang bekend zijn bij politie maar de politie te weinig kan doen om deze gastjes vast te zetten.

Cabrónes | 26-06-06 | 21:53

Binnenkort oproepen in opsporing verzocht omdat de deugnietjes niet willen praten!

tip: zaanse verhoormethode!

.grover | 26-06-06 | 21:53

Gaan de medelanse gemeenschappen dan toch hardop hun afkeuring geven?
He he!!!!

Mister.Bagger | 26-06-06 | 21:53

*applausje voor de 'gemeenschap'*

vander F | 26-06-06 | 21:53

mooi.. 3 jaar lang met de hand bomen kappen in een noors bos en daarna voor levenslang de gevangenis is

Bono | 26-06-06 | 21:51

"de boys zijn erbij gelapt door de Marokkaanse gemeenschap in Antwerpen. Van je familie moet je het hebben."

Ja, inderdaad. Goed gedaan van die lui. Of mis ik nu weer iets...? Omgekeerd omgekeerd sarcasme of zeau?

TM | 26-06-06 | 21:49

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen