Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Veertig procent Mocros verwerpt ons

wij blijven hierTests bewijzen het. Een significant deel van de Marokkaanse gemeenschap moet ons kaaskopjes niet. Dat zijn niet onze woorden, dat ies gewoon keihard Shouf Shouf de Waarheid. Maar liefst vier van de tien Hollandse Rifkonijnen wijst de westerse democrasie af. Het staat in een wetenschappelijk rapport dat vandaag gepresenteerd wordt. Dan doen wij Nederlanders met 10 procent racisten in ons midden het helemaal zo slecht nog niet op de Tolerantie Index. maar dat natuurlijk weer heel erg terzijde. Het goede nieuws dan maar. Zestig procent dussss van alle Marocs in 0031 heeft niet zo'n moddervette onderbuik, rijdt een Astra, heeft thuis een Senseo en duikt op 1 januari met een Unox-muts de zee in.

Reaguursels

Inloggen

@wachtmeester de bruy

(ik denk over Israël)

Het gaat over de draad ivm opvolger Al Zarqawi. Je hebt er zelf ook gepost, dus je zal 't wel gezien hebben.

van Maerlant | 16-06-06 | 10:40

'Waarom hebben we ons toen verzet tegen de nazi's als we nu toestaan dat we sluipenderwijs worden bezet door relinazi's.'

wachtmeester de bruy 16-06-06 @ 05:13

Wachtmeester, ik ben jaloers dat ik het zelf nog niet zo simpel en duidelijk gezegd heb. Nagel op de kop.

Wat je post van 6:36 betreft: het is al veel verder dan menigeen denkt.

- het rapport van de WRR
- de opmerkingen van Bos over kritiek op de islam, dan de imam die Wilders aanklaagt
- het laconieke zinnetje van 3 weken terug over een nieuw elan voor de 'behandeling' van probleemwijken waarin gezien moest worden naar 'spanningsvelden met de wet'
- de voorbereidende manoeuvers van Aboutaleb (de helft moet vd autochtonen komen)
- Buijs of Bruijs of hoe heet ie met het 'opheffen scheiding religie - staat'

--> Zie m'n opmerking in NN over opstandelingen in Marokko die de sharia willen invoeren: ik schrijf daar nogal cynisch 'ze moeten zich haasten of we zijn ze nog voor' - en ik meen dat nog ook wachtmeester. Voor mij lijkt het er meer en meer op dat ze ons geleidelijk meenemen, eerst het ploeterbad in, om ons te doen wennen aan het diepe water dat wat verder ligt. Naar de praktijk vertaald: het zal beginnen met een beetje sharia, voor de moslims alleen, en beperkt tot familierecht, en zo gaat het slot van de deur. De rest is dan een kwestie van tijd, en zal een kwestie zijn van toegevingen aan 'gematigden' om niet met 'radicalen' te moeten praten die druk op de ketel houden door een bommetje links en rechts. Ondertussen krijgen we geïmproviseerde wanhoopsreacties van geïsoleerde Westerlingen die door het lint gaan, welke dan gretig zullen aangegrepen worden om islamcritici over één kam te scheren en te diaboliseren. Voilà zie, daar gaan we naartoe als we deze weg van sta-erbij-en-kijk-ernaar blijven bewandelen. Wou werkelijk dat ik iets hoopgevender te vertellen had! Uiteraard kan ik er glansrijk naast zitten; zo vertelt ene Generaal Pardon, die ik denk op internet al te zijn tegengekomen met een indrukwekkende website vol met immigratiestatistieken op een draad in NN (ik denk over Israël) dat volgens hem de radicalo's in the long run geen kans maken. Hij is dus meer optimist dan ik, maar waar hij zich op baseert weet ik niet!

PS De cactus staat op m'n nachtkastje. Ik prik me er iedere keer aan als ik m'n wekker afduw. Houdt me scherp!

van Maerlant | 16-06-06 | 09:25

@ van Maerlant 15-06-06 @ 10:55
In Canada hebben ze, zoals je ongetwijfeld zult weten, toegestaan dat de sharia is ingevoerd voor de "Canadese" moslims.
Dit getuigt van een ongelooflijke naiviteit.
Dan moeten ze de Hells Angels ook met rust laten met hun eigen "wetten" als je consequent bent.
En de Hurons mogen in hun reservaat een verdwaalde toerist gerust scalperen.
O Canada!
God keep our land glorious and free.
Als het maar niet insallah wordt en de maple leaf vervangen door de halve maan.
Sinds het wegvallen van het Ijzeren Gordijn en het uiteenvallen van de Sovjet Unie schijnen ze hun kans te zien.
Volgens sommigen is W.O.III al begonnen.
En deze keer niet een duidelijke vijand die je op de Duitse Laagvlakte tegen zou kunnen houden.
Deze vijand is veel gevaarlijker en bedreigender en de voorhoede bevind zich al onder ons in de vorm van een geniepige, verraderlijke 5e colonne.
Mocht ik paranoia zijn, dan is dit te behandelen.
Heb ik gelijk, dan wordt het de bloedigste oorlog die de wereld ooit gekend heeft.
p.s. de welverdiende cactus staat toch op de schouw, naast de foto van je schoonmoeder hoop ik?

wachtmeester de bruy | 16-06-06 | 06:36

@sjaakdeslinksesul
Ik denk dat de nickname stampertje, bij Joop Schafthuizen dezelfde associatie oproept als de pielemuis van zijn 6 jarig buurjongetje.

wachtmeester de bruy | 16-06-06 | 05:24

@stampertje 15-06-06 @ 08:29
Ik ben al eens eerder met je in "discussie" geweest omdat je alles letterlijk neemt zoals het er staat en blijkbaar niet begrijpt als iets absurd bedoeld is. l
Natuurlijk weet ik wat Hitler aangericht heeft.
Maar ik bedoel eigenlijk te zeggen:
Waarom hebben we ons toen verzet tegen de nazi's als we nu toestaan dat we sluipenderwijs worden bezet door relinazi's.
Als ik gedwongen zou worden om te "leven" onder het nazisme van Hitler en consorten of het nazisme van de islam, zou ik "kiezen" voor de eerste optie.

wachtmeester de bruy | 16-06-06 | 05:13

stampertje 15-06-06 @ 14:58

Jammer dat deze al het archief in gaat.... wat een pathetische reactie... sjonge jonge, wat zak jij door het ijs...
* Have you come here for forgiveness, Have you come to raise the dead, Have you come here to play Jesus, To the lepers in your head....*

bottehond | 15-06-06 | 22:45

sjaakdeslinksesul 15-06-06 @ 11:53

Met dat soort opmerkingen als antwoord op mijn posts geef je je eigen zwakte bloot. Ik vroeg U iets en U kan daarop geen antwoord geven. Je gaat niet inhoudelijk op mijn vraag in, maar gaat over tot persoonlijke opmerkingetjes en verwijzingen naar andere posts. Knul.

stampertje | 15-06-06 | 15:08

ome botte:
ik weet wat! gooi de regering in de sloot, vestig een 'sterke kale leider', schort de democratie even op, schup de islamieten eruit, en geef dan, na in de grondwet te hebben gezet dat de islam hier nooit de baas kan en zal worden, de democatie weer terug aan het volk. Jammer, zo iemand hadden we al: Pimmetje 'ik denk dat ik zeg wat veel mensen denken' fortuyn!.

nu is het wachten op een nieuwe pim. Heil (the new) Pim! op naar een islamvrije samenleving! wie tegen geweld is, is tegen de islam

ISLAM=FACISM

Broolio | 15-06-06 | 15:08

van Maerlant 15-06-06 @ 11:58

Das niet deftig, das een waarheid als een koe. Als er tweederde meerderheid in het parlement is is die inderdaad deportatie van landgenoten wil toestaan, dan kan dat. Begin ermee en ga 60.000 handtekeningen verzamelen om het op de agenda van de TK te krijgen. Als je je echt zoveel zorgen maakt lijkt me dat het minste dat je kan doen.

Ik weet wel zeker als zo een meerderheid er komt, ik de kerst niet zal halen en ook ondertussen wel gedeporteerd zal zijn wegens kritiek. ;P

stampertje | 15-06-06 | 14:58

sjaakdeslinksesul 15-06-06 @ 11:56

Dat konijnen van worteljes houden is bekend, wortelsap weet ik niet. Dit is niet stigmatiserend. Wat weer wel stigmatiserend is, is dat je ervan uitgaat dat stampertje iets met konijnen te maken heeft. Het woord stampertje heeft meerdere betekenissen. In mijn geval geen konijntje hoor.

stampertje | 15-06-06 | 14:53

Waarbij dan het streepje weer verkeerd is terecht gekomen, en zeau blijft ons bezig: C'est le ton...

Deense Postbode | 15-06-06 | 12:57

Large4e 411.53 >C'est la tone qui fait la musique.<
En... elk vogeltje zingt zoals het gebekt is.
En palies, als je dan toch zonodig Frans wilt gebruiken om interessant en gestudeerd te lijken, doe het dan goed: Cést le ton....
Weer zo iemand die zijn onderbuik wenst te camoufleren met intellectuele hoogdraverij en door de mand lazerstraalt.
Doe maar geweaun dan doe je gek genoeg, lekkere proleet van me!

Deense Postbode | 15-06-06 | 12:55

'Maerlant, dan moet daar voldoende draagvlak voor zijn'

stampertje 15-06-06 @ 11:49

Dàt is een deftig antwoord. Ik denk dat we opstomen naar dat draagvlak. Maar geef meteen toe dat dat koffiedikkijken is. Begin 2007 weten we meer.

van Maerlant | 15-06-06 | 11:58

@ Botte Hond

Mohammed Cheppih is de pratende lampenkap van de AEL. Een gesprekspartner om als Nova redactie U tegen te zeggen.

Felix Laband | 15-06-06 | 11:56

@stampertje
En konijnen houden toch van wortelsap of niet? Of is dat ook een stigma?

sjaakdeslinksesul | 15-06-06 | 11:56

@stampertje
En als je nog niet op weg ben naar je corvee in het buurthuis raad ik je aan de zeer heldere reactie van Parbogirl 02:21 nog eens goed te lezen. Wil je nou gaan beweren dat zij ook stigmatiseert?

sjaakdeslinksesul | 15-06-06 | 11:53

Broolio 15-06-06 @ 09:17

Gisteren zat die zogenaamde bruggenbouwer Cheppi of zo (??) weer bij Nova. Dit naar aanleiding van die gebruikelijke onzinriedel in dat rapport over werk en scholing en discriminatie... you know the drill... jeroen pauw zei (in de theedrinkmodus)... eigenlijk is alles opgelost als er vanuit de moslimgemeenschap zelf gewerkt wordt aan een hervormde eurpeesche islam... denk jij dat jij "ja"zei... hij zei niets en lulde er gauw overheen... een beter bewijs van de onhervormbaarheid van de islam heb ik zelden gezien... dat stukje van 5 seconden zou je keer op keer af moeten spelen voor alle ex- multikulsekteleden die zichzelf en elkaar en ons willen sussen door naar de toekomst te wijzen... Abu Thaleb had ook weer een goeie... "het gaat nog ZEKER"drie generaties duren voordat de marokkaanse gemeenschap homoseksualiteit kan accepteren..." Watdafuk... drie generaties... da's dus over 50 jaar... wie dat gelooft het de voorbije 35 jaar zitten slapen... het gaat niet beter... het gaat almaar slechter... nog een leuke verspreking van die sjeppie (??)... "onze gemeenschap moet mee gaan bouwen aan die welvaart die je hier kunt bereiken..." (0031 is dus alleen de moeite waard voor het geld)... en: "orthodoxe moslims dienen gedoogd en met rust gelaten te worden door de Nederlanders..." ... Zie hier helder hoe de molsims de toekomst van 0031 zien... eerst consolideren en profitere... niets aanpassen, gewoon lekker een semi- fundamentalistische gemeenschap grondvesten... verder nog iets, meneer?

Ik zeg: feit: Nederland is de islamieten, maar zeker de openlijk orthodoxen en de straatjihaddisten en andere onaangepasten zat. feit: de oplossingen die passen binnen de kaders van onze samenleving voldoen volstrekt niet. feit: mensen laten zich niet meer intimideren door beschuldigingen van racisme etc. feit: er móeten oplossingen komen... mijn inziens is het dus noig dat er discussie komt over de oplossingen en daarbij moeten alle opties overwogen worden, zodat er een oplossing komt die humaan, rechtvaardig, maar vooral EFFECTIEF het probleem oplost... kom er maar in als u zich geroepe voelt... ik ben benieuwd!

bottehond | 15-06-06 | 11:53

Maerlant, dan moet daar voldoende draagvlak voor zijn. Nu bestaat dat middel niet en voor de huidige problemen geen oplossing.

Sjaak
Wortelsapje is dan ook weer stigmatiserend. Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar is het dus wel een logisch gevolg? Wie de schoen past trekken hem aan.

stampertje | 15-06-06 | 11:49

@stampertje
Je leest niet, je lult: "Jullie doen dus precies wat ik bedoel. Stigmatiseren."Juist: "Dat is helemaal geen logisch gevolg maar een conclusie die gemaakt wordt door mensen die hun racistische gevoelens een subtiel toontje willen geven.". Wortelsapje?

sjaakdeslinksesul | 15-06-06 | 11:31

stampertje 15-06-06 @ 11:22

Wie stigmatiseert hier nu?

Heb ik gezegd dat criminaliteit alleen onder Marokkanen voorkomt? Nee, ergens hierboven citeer ik dat criminaliteit 6 keer meer voorkomt bij hen dan bij autochtonen.

Heb ik geroepen dat alle Marokkanen het land uit moeten? Nee, ik heb het eerder al wel gehad over de bokken van de geiten scheiden.

En als de wetgeving een sta-in-de-weg is om oplossingen door te voeren, dan moet de wetgeving worden aangepast; zo simpel is dat.

van Maerlant | 15-06-06 | 11:31

Sjaak,flamoes en maerlant,

Jullie doen dus precies wat ik bedoel. Stigmatiseren. Criminaliteit heerst overal, niet alleen onder Marokkanen. Ik stel al eerder dat criminele jeugd hard moet worden aangepakt dus waarom mij verweten wordt dat ik stigma's in stand houd begrijp ik niet.

De gevolgtrekking dat men de hele Marokkaanse gemeenschap de schuld geeft 'omdat de goeien zich op de vlakte houden', raakt echt kant noch zeilschip. Dat is helemaal geen logisch gevolg maar een conclusie die gemaakt wordt door mensen die hun racistische gevoelens een subtiel toontje willen geven.

Het roepen dat alle Marokkanen het land uit moeten is onzin, het is zelfs onmogelijk in geval van een NL paspoort, en draagt dus ook helemaal niet bij tot een oplossing.

stampertje | 15-06-06 | 11:22

@stampertje
De link was bedoeld om betrouwbare cijfers over de relatie criminaliteit en etniciteit te leveren. Los daarvan het volgende.
Een groep wordt nooit zonder reden gestigmatiseerd, in het geval van marokkanen omdat leden van die groep zich misdragen tov buitenstaanders. Als je als zwijgende meerderheid geen afstand neemt van de rotte appels, maar hun daden juist ontkent en vergoeilijkt of de schuld hiervan neerlegt bij buitenstaanders (discriminatie) vererger je de boel. De buitenwacht houdt dat de hele groep verantwoordelijk voor het wangedrag van de enkeling. Het voorlichten van buitenstaanders over de mooie dingen die de groep bezit, is dan ook niet langer zinvol, zolang buitenstaanders nog steeds geconfronteerd worden met het wangedrag van groepsleden.
De marokkaanse gemeenschap en jij in haar kielzog doen juist erg hun best om zelf het stigma in stand te houden.

sjaakdeslinksesul | 15-06-06 | 10:58

Interlinies zuigen! Stampertje, vanaf '40%' is voor de wachtmeester bestemd.

van Maerlant | 15-06-06 | 10:56

stampertje 15-06-06 @ 09:50

Als je de trend niet wil zien ben je ziende blind. Als uit zelfrapportage-onderzoek al blijkt dat, laat ons afronden, 1 op 4 'de laatste 12 maanden 'zich schuldig maakte aan 'een overtreding', dan kan je er echt wel vanopaan dat het gespreid over meerdere jaren over een heel grote groep gaat. Stop toch met dat minimaliseren. Door het kleiner te maken, maak je het groter! Als je de 'goeien' uit de wind wil zetten - waarin ik je kan volgen - geef ze dan de kans om zich te onderscheiden van de 'slechten'. Maar door te stellen 'verweg de overgrote meerderheid' maak je het er zelf naar dat mensen denken dat je het voor het schorriemorrie opneemt.

40% van de Marokkanen die hier wonen moeten ons niet.
En wat vinden de overige 60% die nog in Marokko wonen van ons?

wachtmeester de bruy 15-06-06 @ 06:42

Een goeie wachtmeester. Lees voor het antwoord NN 'Marokkanen pakken opposanten op'!

Oja: dankoe voor de cactoes!

van Maerlant | 15-06-06 | 10:55

stampertje 15-06-06 @ 09:50

En word het dan ook niet eens tijd dat de grote groep toffe Marokkanen zelf eens iets doet aan dat negatieve beeld dat volgens jou gecreëerd word door volgens jou een klein groepje Marokkaanse etters.

Maar ik heb het idee dat ze het geen moer interesseert heb dat namelijk al een paar keer gezien op tv dat er woordvoerders van Marokkaanse organisaties zich niet verantwoordelijk voelen voor wat andere Marokkanen doen.
Dan geven ze als antwoord heb ik toch niet gedaan, en zie je hier wel eens een demonstratie georganiseerd door Marokkanen, als er weer eens iemand is afgetuigd of dood getrapt door Marokkaantjes, die heb ik nog niet gezien.
Maar iedereen staat wel op de bres als er een Marokkaantje wat gebeurd.

nostraflamoes | 15-06-06 | 10:39

stampertje 15-06-06 @ 09:50

Maar je vergeet een ding, als een groep Marokkanen een Nederlander aftuigt dan zijn ze gefrustreerd omdat ze niet dezelfde kansen krijgen als Nederlanders of wat voor klote smoes er ook voor gevonden kan worden.
Als een Nederlander een Marokkaan in elkaar slaat word er gelijk gezocht naar racistische motieven, en word ie zwaarder gestraft.
En sowieso je gaat toch niet ontkennen dat er ook wel heeeeel erg vaak Marokkaanse etters negatief in het nieuws zijn.
En dat zal vast niet komen door de rechtse verslaggeving omdat die toch nogal links is in Nederland.

nostraflamoes | 15-06-06 | 10:22

kruisridder 15-06-06 @ 08:56

Moslims zijn geen gevaar voor de wereldvrede. Het zijn terroristen die proberen de wereldorde te verstoren. Terroristen vind men ook bij de ETA, IRA andere idioten die een religie misbruiken om hun daden te vergoeilijken.

Broolio 15-06-06 @ 09:17

Die mensen wonen hier al en zijn nederlanders en dus een onderdeel van de samenleving. Als er problemen met bepaalde groepen zijn, zoals criminele jeugd, moeten die gewoon aangepakt worden. Maar de utopie dat met het eruitgooien van Marokkanen alles opgelost is is lachwekkend dom.

PS Pim Pedo is vermoord door een persoon. Als je bewijzen hebt dat heel links hem heeft vermoord graag boter bij de vis. Of mag alleen rechts alles zeggen over links, maar niet omgekeerd?

sjaakdeslinksesul 15-06-06 @ 09:22

Het zijn geen daders, maar verdachten. Een ieder kan verdacht zijn maar dat hoeft niet te betekenen dat een persoon schuldig is. Een verreweg overgrote meerderheid van de allochtone jongeren vertoond geen crimineel gedrag. Toch worden ze allemaal gestigmatiseerd. Ik las ergens het volgende: als een Nederlandse crimineel gearresteerd wordt is het een individu, als een Marrokaanse crimineel gearresteerd wordt is het gelijk het hele Marrokaanse volk.

stampertje | 15-06-06 | 09:50

Hannalore 15-06-06 @ 03:31

Ik snap het helemaal.

Man, wat ben jij nog laat op zeg..." Nightshift and working on a forklift ?" (vrij naar Bom Marley)

Moi | 15-06-06 | 09:34

@stampertje 15-06-06 @ 07:09
Nee het is een etnische vergelijking op basis van dezelfde daderkenmerken. De absolute aantallen zijn nog vele malen erger, omdat marokkanen ook nog eens oververtegenwoordigd zijn in de leeftijdcategorie 15 t/m. 25, stadswijken en de lage inkomens- en opleidingscategorieen. Als je hier niet voor corrigeert zijn er voor iedere autochtone crimineel wel 8 a 10 marokkaanse criminelen. Dan valt 3,5 toch nog mee of niet?

sjaakdeslinksesul | 15-06-06 | 09:22

Maximo 23.06 Wat is er mis met de onderklasse?! Ik geloof daar in, en jij mag niet dicrimineren weet je nog.
Zolang het werkt, belasting betaalt en zich aan ons collectieve normen-en waardenpatroon houdt, vormt het de basis van een civilisatie.
Je hebt het nu helemaal verstierd met je opgezwollen, narcistisch despotisme, harteloze vuile, arrogante kleautzak!
Met de complimenten van de onderklasse, die het straks voor jouw kindertjes zal gaan opnemen, omdat jouw soort het liefst zwelgt in zelfgenoegzaamheid en weigert de ogen te openen, laat staan adequate maatregelen wenst te treffen.
Houd eens op met rukken en word wakker tyfus megeaul.

Deense Postbode | 15-06-06 | 09:20

40 procent 'van de jongeren' haat ons, 10 procent wil geweld gaan gebruiken. Waarom zouden wij dat 'goed' willen praten? wie niet met ons samen WIL leven, kan natuurlijk ook altijd: VERTREKKEN.

Broolio | 15-06-06 | 09:19

@stampertje
we geloven niet meer in 'goedpraten', wij geloven in 'het land uitschuppen'

het komt pas goed, als de finnen weer in finland zitten. Als we hier geen moslims toelaten. Wij laten ook geen 2 miljoen siegheilende nazies ons land verzieken. Waarom blijven de crocos dan? als ze ons haten? voor het geld, om ons leeg te zuigen.

bij de volgende vragenronde: stel ook de vraag: wat doet u in nederland. 1) geld jatten 2) autkering 3) iek heb medische aandoening, hier goede ziekenhausen 4) dit is ons nieuwe land, wij zijn kolonisten 5) nederland? ik dacht dat de randstad al van ons was...

nee serieus, die finnen zijn hier niet om samen met ons te leven, ze zijn hier om geld weg te halen. Wij moeten dat respecteren? nope. wie geen bijdrage aan nederland geeft, wie crimineel is, of zich trots fin noemt, moet maar weer terug naar finland. DAT is de oplossing.

als de gasten zich niet weten te gedragen, dan moeten ze maar weer eens GAAN.
Pim (voordat de linkse kerk hem het zwijgen oplegde): 'je hoeft hier niet te wonen, ga dan terug! ga terug naar marokko!'

Broolio | 15-06-06 | 09:17

@Stampertje
Alle verwijten ten spijt aan wachtmeester de bruy
Maar de Islam is wel een gevaar voor de wereldvrede,door hun bekrompen denkende geloofsvolgers

kruisridder | 15-06-06 | 08:56

@wachtmeester de bruy

'Achteraf gezien hadden we Hitler misschien een "kans" moeten geven........'


Och och och, wat zijn we weer intellectugent bezig. U vond al die miljoenen doden niet genoeg? Of denkt U dat de holocaust een fabeltje was? Toch wel grappig dat U de grootse massamoordenaar van de 20e eeuw als leider wilt onder het motto: 'Liever onze kudtnazi's dan onze kudtmarokkanen en nog erger en bedreigender onze kudtmoslims!'

Klutser

stampertje | 15-06-06 | 08:29

volgens mij is stampertje dezelfde als janvanscorel en mag hij om de een of andere duistere reden bij de redactie van GS af en toe als iedereen nog slaapt aan de knoppen zitten.

wachtmeester de bruy | 15-06-06 | 07:48

Had ik maar de beschikking over de Teletijdmachine van professor Barabas.
Nederland zou Nederland weer zijn!!!!!!!!
Europa zou Europa weer zijn.
De wereld zou nooit geweten hebben van een fascistoide, racistische religieuze sekte genaamd islam, bijeen verzonnen door een geesteszieke hallucinerende arabier genaamd mohammed (vrede zij met hem).
(bloed kleeft aan zijn handen) zullen ze bedoelen.
Volgens mij zouden marokkanen ook zonder islam rifraf tuig zijn.
Dit door hun "stammencultuur" dat voor de komst van de islam al bestond.
Door de vermenging van "stammencultuur" met islam een ideale combinatie om crimineel gedrag t.o.v. de ongelovigen te vergoeilijken.
Achteraf gezien hadden we Hitler misschien een "kans" moeten geven........
Liever onze kudtnazi's dan onze kudtmarokkanen en nog erger en bedreigender onze kudtmoslims!

wachtmeester de bruy | 15-06-06 | 07:39

sjaakdeslinksesul 14-06-06 @ 19:26

Het is een relatief percentage, en geen percentage van absolute aantallen. Wij Hollanders zijn nog altijd heer en meester op het gebied van criminaliteit in absolute cijfers hoor! Ook dient vermeld te worden dat het jeugdcriminaliteit betreft.

stampertje | 15-06-06 | 07:09

Oh wat bent U weer leuk wachtmeester ...... NOT. Ten eerste kan U niet lezen, 40% van de jonge Marokkanen, niet 40% van de Marokkanen. Ten tweede, denkt U nu echt dat dit soort stupide opmerkingen bijdraagt tot een oplossing? Als u niet beters heeft om op te boeren, boer dan niets.

stampertje | 15-06-06 | 06:51

40% van de Marokkanen die hier wonen moeten ons niet.
En wat vinden de overige 60% die nog in Marokko wonen van ons?

wachtmeester de bruy | 15-06-06 | 06:42

@Parbogirl:

waar een wil is, is een weg, al is de weg weg..

Prego | 15-06-06 | 04:55

@Moi

De reden dat ik met die Palestijnse politicoloog kwam aanzetten is het volgende: een zekere Romanus schreef in zijn comment van 15:40 dit relaas: 'Na Provo in de jarten zestig kwamen hoe langer hoe meer Joden op sleutelfuncties terecht.. enzovoort en enzovoort.'

Nou ja, Romanus braakt dezelfde anti-semitische complot praat uit als de gemiddelde conservatieve Arabier, die denkt dat er een samenzwering gaande is tegen de islam. Om dat aan te tonen ben ik gaan googlen, we weten immers allemaal dat complottheorieën van anti-semitische snit wijdverbreid zijn in de Arabische wereld. In het verhaal van Ghada Karmi kom je, zoals in mijn comment beschreven staat, die Jordanese arts tegen met zijn anti-semitisch kletspraat, en mijn bedoeling was om daarmee aan te tonen dat er overeenkomsten zijn tussen het gedrag van radicale moslims en enkele reaguurders, zoals Romanus.

In mijn comment heb ik een korte samenvatting gegeven van het schrijven van Ghada Karmi, die zijn artikel overgens in het Engels schreef. Daardoor kan ik het mij voorstellen dat ik de indruk wek dat de woorden van Ghada Karmi mijn woorden zijn, maar niets is minder waar. Mocht ik je door dit misverstand de stuipen op het lijf hebben gejaagd, dan spijt mij dat en ik kan je verzekeren dat dit niet mijn bedoeling was.

Hannalore | 15-06-06 | 03:31

Er zijn verschilllende moslimgemeenschappen en jammer genoeg zijn er nog te veel individuen binnen die gemeenschappen die het concept van een multiculti samenleving niet kunnen/willen accepteren. Dat zelfs ik, allochtoon met moslimachtergrond maar atheistisch/humanistisch gedachtengoed aanhangend, het liefst ze met kop en kont de grens over zou willen smijten.

Ik heb helaas meegemaakt dat babbeltjes met willekeurige moslims een verkeerde kant uitgingen. Ik zit niet te wachten op allerlei bullshit over Nederland en Nederlanders. Hallo jongens, mijn halve familie is Nederlands, inclusief mijn (half)NL dochter. En zodra ze mijn naam horen is het helemaal feest, wanneer ik de retorische vraag of ik moslim ben negatief beantwoord. Bizar toch dat mensen die ik eigenlijk niet ken mij min of meer mij op het matje denken te kunnen roepen. Ik geef ze flink hun vet, reken maar. Dat ik van islamitische ouders ben maakt mij niet automatisch tot moslim. Een ander concept waar sommigen het blijkbaar erg moeilijk mee hebben.

Ik ken ook het andere kant van het verhaal. Ik heb 2 lieve verre ooms die tot de categorie baardaap met soepjurk gerekend kunnen worden. Geweldige mensen, die mijn keuze voor ongehuwd samenwonend moederschap accepteren. Ze staan klaar voor mij en mijn gezin. Mijn eigen moeder is dol op haar niet moslim kinderen, Nederlandse schoonkinderen en kleinkind. En zo zijn er zo meerdere, alleen zijn zij minder zichtbaar dan de klootzakjes waar zij zich voor doodschamen.

Die 40% is te dom om voor de duvel te dansen. Ik zie eerlijk gezegd het nut niet in van allerlei investeringen in die groep. Een mentaliteit verander je niet zo gemakkelijk. De overige 60 % heeft niet minder last van bv. discriminatie, maar ziet toch kans een leven op te bouwen.

Een mentaliteit van niet verder kijken dan je neus lang is. Ja, racisme is een probleem, van alle kanten. Ik heb gemerkt dat de mensen die het meest moord en brand schreeuwen als zij het onderwerp van discriminatie zijn, er zelf ook niet bepaald egalitaire ideeen op nahouden. Radicale gelovigen van willekeurige religies zijn radicaal, punt.

Denkt iedereen nou echt dat we van alle problemen verlost zijn, als elk radicaaltje een goedbetaalde baan, en villa heeft? Het is niet zo dat ik helemaal ontken dat sociaal economische achterstanden een rol spelen. Maar ja, in wat moeilijker economische tijden hebben veel mensen moeite met het vinden van een baan, autochtoon en allochtoon. En van een laag inkomen leven is soms moeilijk maar niet onmogelijk. Maar goed, een oplossing heb ik ook niet.

Mijn 2 centen, welterusten en tot een andere keer.

Parbogirl | 15-06-06 | 02:21

"Allah Akhbar, Allah Akhbar, Allah Akhbar" hoor ik die baardapen nog roepen, nadat ze een helicopter uit de lucht hadden geploeft. Nou, ik zeg saleem allah malekum or whatever tegen al die mocro geiten kontbonkers. Neem nog een theetje en adios allemaal. Fockin crimineel volkje (jongste generatie, maar dan net niet allemaal).

Wordt tijd dat de pliesie nou is echt hard gaat optreden tegen die lui. Een keer die wapenstok goed gebruiken of een keer die blaffer van hun goed doorsmeren. Lees de recentelijke berichtenover het zwembad waar een hulpverleenster is geslagen terwijl ze alleen een dronken kerel wilde helpen en dat er een paar vrij jonge mocros zomaar voorbijgangers klappies gingen geven.

Je bent in Nederland en dan hoef je niet eens een hand te geven. Zo meteen moet je zo'n aap verplicht aannemen als werknemer. Nou lekker. Noem ik geen intergreren, maar nood gedwongen toestaan omdat ze anders weer de hele zooi afbreken als ze kwaad zijn of zich achtergesteld voelen. Beatrix was volgens mij wel blij trouwens toen ze die sinterklaas geen handje hoefde te geven. Gozer loopt natuurlijk vet te wanken in die minaret als ie geen praatje hoeft te houden.

Pablo Escobar | 15-06-06 | 01:52

moi is right!

cugel | 15-06-06 | 01:33

@moi ik kus uw voeten
jij hebt de islam van nabij meegemaakt. vertel ons, hoe facistisch dat 'geloof' is... wij hangen aan uw lippen..

Broolio | 15-06-06 | 00:07

Max@Laadvermogen 14-06-06 @ 23:08

Ik kan me vinden in je conclusie, maar niet geheel in je betoog. Je suggereert, meen ik, dat de invloed van de islam terug te voeren is op bewuste processen. Indien je dat meent wil ik daar tegenover stellen dat het volgens mij maar ten dele zo is dat die luiden zich superieur wanen ómdat het in de koran staat... volgens mij zijn dat veel meer onbewuste processen, die zich vastleggen in patronen en opvattingen die middels opvoeding doorgegeven worden... waarmee ik niet zeg dat ik de islam niet een grote bedreiging vindt... far from it... Maar het is een fascinerend geloof, dat geweld promoot... en da's net zo iets als seks promoten... herinner jij je baghwan nog? Dat bedoel ik!

bottehond | 14-06-06 | 23:29

Oh-oh..
Vergeef me.
Moest natuurlijk zijn 'lange teentjes'...
@Joris
Doe mij ook eens zo'n edit knoppie please?

MAXIMO | 14-06-06 | 23:11

bottehond 14-06-06 @ 22:55

Deze lieden zien hun 'geloof' als ultieme rechtvaardiging voor hun, naar onze normen, ontoelaatbare gedrag. Therapie c.q. tbs is dan geen oplossing. En heropvoeding evenmin. Zij volgen immers Allah. De einge profeet die alle andere het nakijken geeft. Ook Jezus is in hun ogen een (mislukte) moslim. Voor de goede orde: Max gelooft helemaal niks. Maar Max vindt wel dat je bij onorthodoxe problemen onorthodoxe maatregelen moet toepassen. Dus schikken of het land uit.

Max@Laadvermogen | 14-06-06 | 23:08

@Deense Postbode
Hé Haagsche Harry!
Misschien te laat maar toch, je leest het vast wel...
Dat ik het had over de onderklasse wil nog niet zeggen dat ik jou heb aangeroepen, maar alsnog, je geeft wel effe een leuk beeld weer van een Nederlandse autochtone onderklasse in combinatie met internet en korte teentjes.
Bedankt daarvoor.

MAXIMO | 14-06-06 | 23:06

Max@Laadvermogen 14-06-06 @ 22:51

"Vrijwel zonder uitzondering is hun begrafenis in Marokko via ...."

Gelukkig wel....

Moi | 14-06-06 | 23:01

Stifflers' Mom 14-06-06 @ 22:34

Een stevig clysma t.z.t. will do the trick :-))))

bottehond | 14-06-06 | 22:59

Max@Laadvermogen 14-06-06 @ 22:51

Cryptisch eind, maar voor de rest een interessante vraag... waarom....?

bottehond | 14-06-06 | 22:55

Onze huizen van bewaring zijn al geruime tijd een reguliere opvangplaats voor heren van Marokkaanse afkomst. Ze zijn hier wel geboren en getogen maar zetten zich af tegen onze maatschappij en willen gewoon niet deugen. Zeker half 010, 020, 030 en 070 gaat gebukt onder de invloed van deze lieden. De meesten hebben een dubbele nationaliteit. De binding met het RIF is groot, ook al zijn ze er nooit geweest. Vrijwel zonder uitzondering is hun begrafenis in Marokko via een marokkaanse verzekeringsmakelaaar hierter lande aldaar verzekerd. De heren van het RIF willen (anders overigens dan de dames) gewoon niet integreren c.q. deugen. Zich afzetten tegen en profiteren van is vaak hun enige doel. Waarom dan niet die lieden die echt niet willen deegen het Nerderlanderschap innemen en uitzetten naar Marokko? Elke ander oplossing loopt stuk op de fictie die islam heet.
.

Max@Laadvermogen | 14-06-06 | 22:51

@ bottehond 14-06-06 @ 22:25:
Ik dacht dat men dat obstipatie noemde? :P

Stifflers' Mom | 14-06-06 | 22:34

Pinneke 14-06-06 @ 22:04

Leuk voorstel. Ik ben ook penningmeester van het Nederlands Genootschap tot Eerherstel van de Onderbuik (NGHO). De onderbuik is een helaas ernstig verwaarloosd deel van de volksaard. En van niet luisteren naar je onderbuik word je mentaal ziek.

bottehond | 14-06-06 | 22:25

Hannalore 14-06-06 @ 19:02
Schamen doe ik me nog even niet, misschien komt dat nog ;-)

Ik heb je stukje nog eens gelezen, nu met een andere bril, maar ik vind het nog steeds lijken alsof het jouw woorden zijn en niet een quote van deze meneer
Maar goed, als jij zegt dat je zijn woorden hebt gebruikt snap ik waarom bij mij dat lampje ging branden.

Het hebben van kritiek op moslims betekent niet dat ik zwart/wit zie.
Gezien ik in meerdere (moslim) landen heb gewoond geeft mij dit een ander inzicht in het moslim geloof dan imand die ze hier alleen van school of de TV kent.
Geloof me, er is geen agressiever geloof dan het moslim geloof.
Vergeet wat er in boeken staat of wat 1 of 2 verlichte geesten zeggen.
De bulk van de moslims wil dat dit het enige geloof op deze wereld wordt.
Ze dulden geen andere geloven naast zich.
Kijk om je heen, in elk moslim land moeten andere geloven zich volledig gedeisd houden want anders...

Die tijd hebben wij ook gehad, maar dat station zijn we gepasseerd.
Ik heb geen zin om weer door de middeleeuwen te moeten omdat we een groep die hier aantoonbaar niets dan ellende en kosten hebben gebracht zo nodig "rechten" moeten geven.
Vandaar dat ik me met hand en tand zal verzetten tegen moslims in dit land.
Andere buitenlanders zijn wat mij betreft welkom, moslims niet.

Moi | 14-06-06 | 22:08

Ik voel me gevleid als slechts zijnde een in 1986 gediplomeerd HAVO-pikkie... tussen al deze überintellectuelen zoals onder andere oom botte...
*bewondert zijn speldje... slaat hulde op in geheugen... geeft blommen aan vrouwtje en slurpt welhaast dodelijk dorstig aan het bier*
Maar goed.. we hadden het over finnen toch? :P

Stifflers' Mom | 14-06-06 | 22:08

Moeten we GS niet gewoon eens onderbuik.nl gaan noemen?

Pinneke | 14-06-06 | 22:04

Stifflers' Mom 14-06-06 @ 21:07

Niet zo bescheiden. Indrukwekkende torso, hoor... bladeren... ja... heel snel... dan lijkt het net een film ...
* prikt Mom het welverdiende speldje op ... Hulde! Blommen! Bier! *

bottehond | 14-06-06 | 21:18

PS: Het daadwerkelijk 'lezen' van Hustler is mij nieuw.. ik ga ervan uit dat u 'bladeren' bedoelt? :P

Stifflers' Mom | 14-06-06 | 21:15

Botte.. ik vind het al bijna 'euforisch' dat je mij onder de categorie 'denkende mensen' plaatst... Wat mij betreft steek ik mijn ietwat slappe, edoch fiere borstkas naar voren om mijn speldje te ontvangen.. ;)

Stifflers' Mom | 14-06-06 | 21:07

(off topic)??

ZonderNaam 14-06-06 @ 20:35

Mensen die zo diep af durven dalen in de krochten van hun ziel krijgen van mij persoonlijk hun "inburgering-in-het-menselijk-zijn"-speldje....
Reve deed dat ook, maar zwierf ook door andere hem onbekende domeinen van de geest..... daar schoot WF wat tekort naar mijn smaak... beetje een one-trick-poney... tsja... de absurditeit van het leven (kuch) ervaren heeft ook iets verslavends.... het bevrijdt zo zalig he :-)))

Stifflers':
Als je als denkend mens hustler en gitarist leest ben je ook geslaagd...
Botte zegt: schijt aan de tirannie van de intellectuele honger! Leest hustler!Speldje?

bottehond | 14-06-06 | 21:04

@ Broolio
Ik dacht het te zien aan je schrijfstijl :) Ben het op veel punten met je eens btw

WinX | 14-06-06 | 21:04

@ ZonderNaam:
Zo zie je maar weer wat enkele decennia pure maandblad-info met een mens kan doen... Ik kan het niet helpen.
In ieder geval zal ik mij hoeden voor het langdurig staren in de spreekwoordelijke afgronden van Friedrich Wilhelm... tnx voor de tip.. ;)

Stifflers' Mom | 14-06-06 | 21:02

Mijn avond is weer helemaal top 'oom botte'.. mijn dank is groter dan mijn gemiddelde ochtend-sequoia... :p

Stifflers' Mom | 14-06-06 | 20:57

@ Stifflers' Mom

Ach, ik ben altijd bereid spellingsadvies te accepteren, ook al is het van een lul die niet kan lezen :p
Maar ik bedoel in dit geval wel degelijk storten IN, zoals in de zin van Nietzsche's afgrond waar je niet te lang in moet staren.

ZonderNaam | 14-06-06 | 20:56

@winx
klopt, hoezo? mijn brul account werd van GS afgetrapt toen ik opriep 'verhaal te gaan halen bij een willekeurige moskee'.. die werkt alleen nog maar op nieuwnieuws.. stom heh..

Broolio | 14-06-06 | 20:56

Stifflers' Mom 14-06-06 @ 20:28

Maar Mom... U is zo kredietwaardig als maar zijn kan.... Uw ontboezeming over het vaderschap bevestigt dat ten overvloede :-P

bottehond | 14-06-06 | 20:55

zolang de koran/islam/islamieten geweld moeten hanteren van hun zieke geloof, zul je altijd 'racisten' houden, die zich daartegen of vreedzame wijze tegn verzetten. Die worden dan weer kapot geschoten door linkse- dan wel islam-rakkers.

Welkom, in de nieuwe realiteit.

WAKKER WORDEN! veertig procent van de mocros haat ons? wat doen ze dan godverdomme hier? ONS UITZUIGEN? wat is de definitie van kanker? kan je die ook van toepassing verklaren op de islam? de islam is de kanker van onze samenleving. Hoe meer geld / energie we aan de fukking islam geven, hoe dieper ze zich wortelen in onze samenleving.

SCHUP de moslims ons land uit, voor ze ONS ons land uitschuppen.

breek alle haatfabrieken AF. moslimscholen, waar de haatleer die de islam is word gepredikt, SLUITEN.

wie vrijheid hoog in het vaandel heeft staan, is streng tegen onvrije ideologyen als de islam.

waarom mag de islam nog langer oproepen tot geweld? en moeten wij dat gelaten over ons heen laten komen? de islam is de pest! kom in verzet! bevrijd ons land, van de mohamenazies!

Broolio | 14-06-06 | 20:53

Broolio ben je toevallig BrUllio of vergis ik me?

WinX | 14-06-06 | 20:52

@ ZonderNaam: Het is 'storten OP'.. ;) Enfin... van Nietsche heb ik er ook enkelen in mijn boekenwand.. (tot ik een nieuwe open haard heb).. :p
Ikzelf prefereerde, (in een ver verleden toen ik mezelf nog probeerde te profileren als zijnde daadwerkelijk intellectueel), "Bertrand Russel" en "Sören Kierkengaard".. .. maar goed.. tegenwoordig hou ik het op "gitarist".. en "Hustler"...

Stifflers' Mom | 14-06-06 | 20:50

@Pharos
ga eens de koran lezen, en vraag je dan af wie wie discrimineert/moet haten.

@neuzel
mijn punt is: MUSLIMS RAUS

Broolio | 14-06-06 | 20:44

@ bottehond

Ach, wat kan ik zeggen? Ik ben nu eenmaal gecharmeerd van intelligente schrijvers die zich verbitterd en verbeten in het duister van de menselijke ziel storten, tegen het randje van de krankzinnigheid aan, en er vervolgens over berichten. Zo vind ik Nietzsche ook geweldig.

ZonderNaam | 14-06-06 | 20:35

Wat een luxe.. hij ligt in z'n nest boeken te lezen van 'Sam Skelet'.. en enkele van mijn 'Modern Drummer's'.. Welk een wereldkeuze was het vaderschap toch...
Enfin.. om terug te komen op de orde van de dag: "Oom botte.. ik wil ook weer kredietwaardig worden!!!"

Stifflers' Mom | 14-06-06 | 20:28

ZonderNaam 14-06-06 @ 20:22

Hij geloofde vast niet in God en Reve wel, dus Hermans zweeft nog ergens tierend en zich verbijtend rond... zou hij al weten dat jij gestopt is met roken?
BTW: als Hermans meer kanten van het mens-zijn had uitgediept had híj op nummer 1 gestaan.....

bottehond | 14-06-06 | 20:28

@ bottehond

Als de geest van WF Hermans zich laat oproepen verdient ie naar mijn mening die eerste plek niet meer

ZonderNaam | 14-06-06 | 20:22

ZonderNaam 14-06-06 @ 19:58

Zullen we ze maar beiden op nummer 1 zetten dan? Weet je wat... we laten ze een partijtje "klopgeest" tegen elkaar spelen... may the best dead man win!

bottehond | 14-06-06 | 20:19

@ v Maerlant
"Wordt vervolgd"
Daar was ik al bang voor ja.

King of controversy | 14-06-06 | 20:16

@ v Maerlant...
Ook ik ga die inmiddels 8-jarige zaadcel op gympen van me maar eens verzorgen... het is hoog bedtijd voor hem.
De plicht roept.. tot laterz..

Stifflers' Mom | 14-06-06 | 20:15

King of controversy 14-06-06 @ 20:07

Arme jij.... nou... vooruit... je hebt bergen krediet: het zij je vergeven... Ego Te Absolvo...
Lachen... had ik niet achter die Olmert gezocht... een terrorist dus :-))... ach... grün Links zit er vol mee... hehehe

bottehond | 14-06-06 | 20:15

King of controversy 14-06-06 @ 20:07

Allee, ge hebt me toch zo ver gekregen dat ik er nu mee kan lachen. Ik zal dan nu m'n (verwaarloosde!) vaderlijke plicht gaan doen. Wordt vervolgd. ;)

v Maerlant | 14-06-06 | 20:11

@ MAXIMO

Het ging ook niet alleen om kinderen; opa's, oma's, broers, zussen, neven en nichten. Er zijn jaren geweest dat iedereen hier binnen kon komen als ze hier al familie hadden zitten. En als het alleen ging om het eigen gezin in het thuisland, hadden ze hier gespaard en daarna het geld thuis uitgegeven waar het relatief veel meer waard is. Zoals de Spanjaarden destijds deden en de Polen nu doen.

ZonderNaam | 14-06-06 | 20:11

Maximo, vraag eens eens een spuitje an de dokter of ga gewoon deaud.
Ranzige kudtmongeaul. Geen enkel mens op GS, behalve de NVD, staat achter een pedo.

Deense Postbode | 14-06-06 | 20:10

@ zondernaam.. inderdaad.. nu zie ik het.. Mijn oprechte excuses.. ;)

Stifflers' Mom | 14-06-06 | 20:10

f*ck... 2 keer? Hoe kan dat? (o_O)
In ieder geval mijn excuses aan eenieder hier... *blush*

Stifflers' Mom | 14-06-06 | 20:08

@ bottehond 19:55
Ik heb 2 weken koppijn gehad van de vele herseninspanningen van wat vorige topics. Ik hou het vandaag lekker bij one-liners en goedkope intikkertjes. En uiteraard holle rethoriek. Immers waarom zou ik m'n best moeten doen als ik al anderhalf jaar telkens weer dezelfde argumenten moet gaan weerleggen?
ps dat nieuws meegekregen dat de huidige premier van Israel ooit eens een bombrief naar Adenhauer gestuurd zou hebben? Just ter info...
@ sjaakdelinkselul 19:48
Dood aan de prestatiecontracten en leve de kwaliteitscontracten.
@ v Maerlant 19:51
Ik zou zomaar hetzelfde kunnen posten. Trends komen en gaan. Het westen heeft zich altijd meester getoond in het overleven van allerlei narigheden, en het aanpassen van hun leefwijze daarop. Die paar radical moslims in Europa zullen echt niet voor wereldschokkende gebeurtenissen gaan zorgen, met consequentie's voor de lange termijn. Maar daar hebben we het al een keertje (net iets te) uitgebreid over gehad. ;)

King of controversy | 14-06-06 | 20:07

@ ZonderNaam 14-06-06 @ 20:00:
Prettig voor je dat je in groep 4 je 2e leesdiploma gehaald hebt maar om nou onze 'snodewoef' (bottehond), voor 'lul' uit te maken zonder enige aanleiding vind ik persoonlijk tever gaan.
Vouw je donald-duck dus maar op en ga je melktandjes poetsen, slet! ;)

Stifflers' Mom | 14-06-06 | 20:06

@ ZonderNaam 14-06-06 @ 20:00:
Prettig voor je dat je in groep 4 je 2e leesdiploma gehaald hebt maar om nou onze 'snodewoef' (bottehond), voor 'lul' uit te maken zonder enige aanleiding vind ik persoonlijk tever gaan.
Vouw je donald-duck dus maar op en ga je melktandjes poetsen, slet! ;)

Stifflers' Mom | 14-06-06 | 20:06

@ZonderNaam
Wie A zegt moet ook B zeggen.
Als er een gezin is met 5 kooters is het natuurlijk ethisch gezien niet aandoenlijk om de jongste 3 achter te laten.

MAXIMO | 14-06-06 | 20:05

@bottehond
En dat jij geïnstitutionaliseerde Nederlandse pedo's met de mantel der liefde bedekt, vergeef ik jou weer.

MAXIMO | 14-06-06 | 20:02

@ MAXIMO

Als het alleen ging om hun vrouw a la (akbar). Maar er zijn de afgelopen decennia hele bergdorpen hierheen verhuist, en voor de arbeid kwam men meestal niet.

ZonderNaam | 14-06-06 | 20:02

@ mezelf 19:58

En dan vergeet je Vondel nog lul!

ZonderNaam | 14-06-06 | 20:00

bottehond "Dat jij de grootste Nederlandse schrijverT de maat neemt vergeef ik je"

Maximo had het over Reve hoor, niet WF Hermans

ZonderNaam | 14-06-06 | 19:58

@WinX
"Wat ik wel heb gezegd is dat de penitentiare inrichtingen meer bevolkt zijn door moslims dan door autochtonen"
Ehh, sorry hoor, ik lees terug en kan het niet vinden, wanneer dan?
@Zondernaam
Tsja, als die gastarbeiders eenmaal immigranten worden en zodoende hier worden genaturaliseerd gelden dezelfde rechten als voor elke andere Nederlander. En dat hun ze vrouw willen halen uit Marokko is hun goedrecht.

MAXIMO | 14-06-06 | 19:58

@bottehond 14-06-06 @ 19:30:
Sorry waerde vrind.. ik zou niet weten hoe ik 'zwembad' moet spelen... ;)

Stifflers' Mom | 14-06-06 | 19:56

@ sjaakdelinkselul 19:26
"... blijken marokkanen 3,5 vaker verdacht te worden van geweldsdelicten dan autochtonen. Dat is dus een culturele oorzaak"
Met nadruk op verdacht... De culturele oorzaak volgens jou en dit onderzoek is dus het racisme bij de politie.

King of controversy 14-06-06 @ 19:45

Dauphin, ga alsjeblieft voetballen kijken of zo. Dit is al je tweede formidabele uitglijder... Nog niet in de gaten dat holle rethoriek geen enkele indruk meer maakt op GS? De tijd dat mensen zich lieten intimideren met dit soort zeepkisttirades is voorbij. Wen er maar aan.Je bent uit vorm, man. You can do way better than that! Maar goed... je eerste post gaf al aan dat je gemakzuchtig aan het worden bent.
Schakel een tandje bij, anders neem ik vanavond niet eens de moeite om je posts te lezen.

bottehond | 14-06-06 | 19:55

Pedo Reve wist als racist zijnde van nature hoe een gedeelte van de Nederlanders met nieuwkomers om zou gaan. Daar is niks profetisch aan, dat is gewoon de zelfkennis van een pedo racist.

MAXIMO 14-06-06 @ 18:17

Dat jij de grootste Nederlandse schrijverT de maat neemt vergeef ik je. Je domheid is echter onvergeeflijk. De linkse kerk heeft destijds geprobeerd de volksschrijver als racist neer te zetten. Dat is ze nooit gelukt. Waarom?
"Zijn racistisce of anderszins kwaadaardige opmerkingen zijn niet primair gericht tegen allochtonen, maar beogen de progressieve Nederlanders tot in het diepst van hun ziel te krenken. Zij ontkenden immers elementaire menselijke reacties, zoals angst of weerzin in het contact met mensen die op enigerlei wijze verschillen van henzelf."
Je doet er wijs aan mensen met wie jij je in geen enkel opzicht kunt meten nimmer de maat te nemen. Ik laat het hier maar bij.

bottehond | 14-06-06 | 19:51

King of controversy 14-06-06 @ 19:45

Ik sta behoorlijk sceptisch tegenover enquêtes en stats; daar heb ik hier pas nog ergens iets over gezegd. Ik meen wel trends te ontwaren in de toch wel vele pga's die ik de voorbije 2 jaar hierover gelezen heb. Vooral die trends probeer ik weer te geven. Ik claim geen 100% waarheidsgehalte, en weet dat ik niet de wijsheid in pacht heb. Maar van de ideeën die ik me vergaard heb vind ik hier vooralsnog vooral bevestiging, en weinig (rationeel onderbouwde) ontkenning. Dat neemt niet weg dat jij een andere mening kunt toegedaan zijn. En evenmin dat jij gelijk zou kunnen hebben. Ik hoop dat jij gelijk hebt. Maar ik denk dat ik gelijk heb. Zoiets?

v Maerlant | 14-06-06 | 19:51

ik kom lekker uit friesland.hier word haast niet discrimineerd.
want hier leven heel weinig moslim.

cast | 14-06-06 | 19:49

@King of controversy 19:45
Logisch, dat krijg je met die prestatiecontracten. De pakkans bepaalt je eindejaarsbonus. ;)

sjaakdeslinksesul | 14-06-06 | 19:48

@ MAXIMO

AL die arbeid??? Het totaal aan gastarbeiders dat in de jaren 70 is binnen gehaald loopt maar in de tienduizenden hoor, waarvan nog grotendeels Spanjaarden e.d. die bijna allemaal weer zijn teruggegaan. Het merendeel van de berbers en ander Islamitisch plattelandsvolk is hier vanwege gezinshereniging of domweg als (economisch) vluchteling.

ZonderNaam | 14-06-06 | 19:48

@ v Maerlant 19:17
Ik verwijt je ook niets. Behalve dan dat je teveel waarde hecht aan onderzoeken en hun uitkomsten. De mensheid probeert criminaliteit al een paar eeuwen op te lossen. Het feit dat dat nog steeds niet gelukt is, is voldoende bewijs voor de stelling dat criminaliteit een vrij ingewikkeld probleem is, en dus niet simpel op conto van een geloof kan worden geschreven.
@ sjaakdelinkselul 19:26
"... blijken marokkanen 3,5 vaker verdacht te worden van geweldsdelicten dan autochtonen. Dat is dus een culturele oorzaak"
Met nadruk op verdacht... De culturele oorzaak volgens jou en dit onderzoek is dus het racisme bij de politie.

King of controversy | 14-06-06 | 19:45

@ v Maerlant
Ach ja, ik laat me teveel verleiden tot discussie, maargoed, daar is geenstijl ook voor!

WinX | 14-06-06 | 19:43

@ZonderNaam
Diegene die ze hebben "geimporteerd" hadden diverse motieven.
VVD'erts uit die tijd vonden het maar prachtig al die arbeid voor een schraal Hollands loontje.
Maar een onderklasse heeft natuurlijk ook een vertegenwoordiging nodig.
En die onderklasse is in Nederland ook echt niet enkel allochtoon.
@sjaak
Klopt, maar vroeger werden de Surinamers met de kromme nek aangekeken.
En de eerste generaties Molukkers ook.
Het is een tijdsbeeld waaraan je kunt aflezen aan welke immigratie Nederland onderhevig was.

MAXIMO | 14-06-06 | 19:42

WinX 14-06-06 @ 19:37

Doe geen moeite. Op het eind van het verhaal ben jij de demagoog.

v Maerlant | 14-06-06 | 19:39

En wat mijn vermeende politiek-correctheid betreft........

Hannalore 14-06-06 @ 19:02

Eigenlijk bizar... tot 5 jaar terug was een veelgehoorde kanttekening: "ik ben geen racist." Sorry Hannadear... ik wil je verwarring niet groter maken :-) Integendeel... jij bent eerlijk en durft dilemma's onder ogen te zien en eerlijk naar jezelf toe te blijven en je ook nog eens open kwetsbaar op te stellen.... R.E.S.T.E.C.P. *)

*) vrij naar Ali G.

bottehond | 14-06-06 | 19:37

@ MAXIMO
Zucht.. Waar baseer je op dat de doorstroming van allochtone TBS-ers beter is dan die van autochtone? Dat heb ik helemaal niet gezegd, zeg alleen dat OOK allochtonen TBS kunnen krijgen. Wat ik wel heb gezegd is dat de penitentiare inrichtingen meer bevolkt zijn door moslims dan door autochtonen.

WinX | 14-06-06 | 19:37

@MAXIMO
Ja, dat waren de Zuid-Nederlanders en joden in de 17e eeuw, zigeuners in de 18e en nu zijn het de Antillianen en Marokkanen. Maar waarom niet de Chinezen, de Hindoestanen en de Surinamers en turken ook in veel mindere mate? Dat kan dan toch niet alleen aan achterstand en discriminatie liggen?

sjaakdeslinksesul | 14-06-06 | 19:36

'Allochtone jongens, vooral Marokkanen en Antillianen plegen 6 keer meer delicten dan andere jongeren'

Zouden die net als die kansarme sukkels van 100 jaar geleden ook op zoek zijn naar een homp brood of een kristallenbolkijkster voor hun zieke kleine omdat ze geen dokter kunnen betalen? Of zou er meer aan de hand zijn?

v Maerlant | 14-06-06 | 19:35

@ MAXIMO 14-06-06 @ 19:30

Hoera dan maar voor de linkse politiek, want zolang zij invloed heeft zal er altijd een onderklasse zijn, desnoods importeren we weer een nieuwe. Men moet immers niet de pijlers onder het eigen bestaansrecht wegzagen.

ZonderNaam | 14-06-06 | 19:32

@sjaakdeslinksesul
Maar toch, wat King zegt is waar.
De dienstdoende onderklasse zal altijd de meest criminele in elke maatschappij zijn.

MAXIMO | 14-06-06 | 19:30

Stifflers' Mom 14-06-06 @ 19:21

Howdie mum... you play pool?

bottehond | 14-06-06 | 19:30

Iemand moet iets raaks gezegd hebben in deze draad... maximo de huisridder (don quichotte eigenlijk, met zijn net iets slimmere knect king of controversy als pacho villa) is op de kantelen geklommen... en dat die minimo(hammed) uitsluitend als zijn gedroomde multikul koninkrijkje in gevaar is.

bottehond | 14-06-06 | 19:29

@WinX
Mevrouw, maar als wat U zegt waar is dan is de doorstroming van de criminele allochtone TBS-erts beter dan die van de autochtone. Dus toch discrmininatie gezien de bezettingscijfers? Of gewoon volhardend TBS gedrag onder autochtonen?
@v Maerlant
Dan is het goed.

MAXIMO | 14-06-06 | 19:27

@King of controversy 14-06-06 @ 19:16
Wat je nu zegt is te dom voor woorden, gewoon van het CBS www.cbs.nl/NR/rdonlyres/FA26E32C-250B-...
Gecorrigeerd voor opleidingsniveuau, sociaal-economische achterstand, locatie enz enz, blijken marokkanen 3,5 vaker verdacht te worden van geweldsdelicten dan autochtonen. Dat is dus een culturele oorzaak.

sjaakdeslinksesul | 14-06-06 | 19:26

Dauphin of controversy 14-06-06 @ 19:16

Naaaahhh.... dít is echt beneden jouw niveau... categorie drogredeneren.

bottehond | 14-06-06 | 19:24

@ Maximo

Dat deed ik toch al? 'Jep, op basis van deze link snap ik je' (19:07)

En natùùrlijk ben ik een mietje en jij een stoere bink. Dat was toch al duidelijk?

v Maerlant | 14-06-06 | 19:22

"Cuius regio, eius consuetudo"
Vrij vertaald: "Wiens regio (land), diens gewoonten"..
Nog vrijer vertaald... aanpassen of opzouten!

Stifflers' Mom | 14-06-06 | 19:21

@ MAXIMO
De meeste veroordeelden krijgen eerst hun detentie en gaan daarna door naar een TBSkliniek. Dat geldt voor zowel autochtonen als allochtonen. Het is naief om te denken dat er alleen autochtonen in de TBSklinieken verblijven, ook daar zitten allochtonen. Het is ook natuurlijk geheel afhankelijk van het soort delict wat is gepleegd. Voor diefstal of inbraak krijg je geen TBS. 80% van de kleine criminaliteit is afkomstig van allochtonen, dus voor dat soort vergrijpen komen ze daar niet terecht. Maar ook door allochtonen worden ernstige geweldsdelicten gepleegd dus ook zij kunnen TBS krijgen.

WinX | 14-06-06 | 19:19

@v Maerlant
Sorry, maar zeg gewoon dat je fout zat met die 1000 en dat het 10.000 waren en ik vergeef het je. Of doe je dit expres?
Een beetje kinderachtige Reve-pedo praat uitslaan doe je maar bij je vriendjes.
Ik zal namelijk niet ontkennen dat ik zojuist een taalkundig slordig foutje maakte waar jij als taalpurist/kommaneuker, die overigens ook weleens een taalfoutje maakt, terecht of onterecht over druk maakt.
Maar jij persiseert blijkbaar in demagogie en leugens!
Je bent gewoon een mietje!

MAXIMO | 14-06-06 | 19:19

King of controversy 14-06-06 @ 19:16

Akkoord. En dit is geen academisch forum. Maar je kunt mij moeilijk verwijten dat als je vriendje mij gegevens vraagt, ik die ook ga zoeken, wel?

v Maerlant | 14-06-06 | 19:17

@ v Maerlant 19:07
Gef me even de tijd, en ik tover wel een onderzoekje vinden uit 1857 waaruit duidelijk blijkt dat arbeiders crimineler zijn dat de uppreclass,en dat dat duidelijk komt door het socialisme.

King of controversy | 14-06-06 | 19:16

'aangezien je het nu opeens erger begint te zwammen:'

MAXIMO 14-06-06 @ 19:08

Jij willen zeggen ik zwammen? Jij eerst lezen, dan praten.

v Maerlant | 14-06-06 | 19:11

@v Maerlant
Daar hadden we het niet over, v Maerlant, da's niet eerlijk, jij hebt het over criminele jongeren, en tsja, die zijn nou eenmaal crimineel.....
Ik zal het effe knippen en plakken aangezien je het nu opeens erger begint te zwammen:

"Dit gebrek aan beleid pakt vooral slecht uit voor de Marokkaanse bevolkingsgroep, vandaar dat ik beweer dat het politiek correcte denken in haar gevolgen het feitelijke racisme is. Wat is namelijk het geval? Als Marokkaanse jongens vier of vijf keer crimineler zijn, dan gaat het toch nog steeds om een beperkte groep. Ik schat dat er in Brussel of in Rotterdam bijvoorbeeld ongeveer 600 jonge criminelen zijn van Marokkaanse afkomst die niet meer of zelden naar school gaan, die elke dag wel iets uithalen, soms kleine delicten en op andere dagen een tasjesroof of een diefstal met bedreiging. Elke dag kunnen er in de krant een paar artikels staan over de criminele allochtonen. Zo ontstaat een beeld van 'alle Marokkanen zijn crimineel'. Naast die 600 zijn er echter 10.000 Marokkaanse jongens die nooit crimineel zijn, maar wel de dupe zijn van het gebrek aan beleid. Mijn advies is daarom: pak die 600 keihard aan. Bij recidivisme verliezen ze hun Belgische of Nederlandse nationaliteit, als ze die al hebben; ook hun familie verliest de nationaliteit en zij worden teruggestuurd naar Marokko. Ik vermoed dat de Marokkaanse gemeenschap in België en in Nederland bij zo'n beleid een zucht van verlichting zal slaken"
@WinX
Kunt U ook mijn vraag beantwoorden, Mevrouw WinX?

MAXIMO | 14-06-06 | 19:08

MAXIMO 14-06-06 @ 19:00

Jep, op basis van deze link snap ik je. Maar wat ik hierboven post staat er ook. En zes keer meer criminele feiten vind je niet genoeg om significant te heten?

Wat je tegen WinX zegt is te gek voor woorden!

v Maerlant | 14-06-06 | 19:07

@ MAXIMO
Je mag me aanspreken met mevrouw. Spelen met WinXpoppen laat ik graag aan mijn dochter over.

WinX | 14-06-06 | 19:04

@MAXIMO 14-06-06 @ 19:00,

omdat mohammedaanse pedo misschien worden gezien als extra goede mohammedanen, die het leven van de pedofiel Mohammed (die een 9 jarig meisje meerdere malen verkrachtte) zo goed mogelijk proberen na te doen....

Mujahid | 14-06-06 | 19:03

@Moi

In mijn comment van 18:28 geef ik een samenvatting van wat Ghada Karmi in de Al-Ahram schrijft, termen als 'Israëlisch/Amerikaans' en 'hegonomie' zijn dus zijn woorden en vingerafdrukjes. En wat mijn vermeende politiek-correctheid betreft, lees mijn comment van 14:06 nog maar eens, die is verre van politiek-correct. Maar ik kan kan het mij voorstellen dat iemand die zwart-wit denkt, en gelooft dat er alleen maar Pims en Femke's bestaan, dat niet begrijpt.

En ik ben absoluut geen anti-semiet of 'vriendin van de islam', schaam je.!

Hannalore | 14-06-06 | 19:02

@v Maerlant @ 18:38
Oh sorry, dacht dat je wel een dikke huid had..
Maarehh, wil je wel helpen zoeken hoor om het goed te maken:
users.skynet.be/bk337022/overheid.html...
Overigens was het 600 en geen 400.
Dus geen 400 noch 600 op 1000.
@WinX
Ga met WinX-poppen spelen, meissie, alsjeblieft.
Hier praten grote mensen en kleintjes mogen niet voor hun beurt spreken.
Maar nu ik mij toch mijn woord tot je richt, het is inderdaad een vorm van discriminatie, waarom zitten er anders zoveel autochtone pedo's veilig opgeborgen in TBS klinieken?

MAXIMO | 14-06-06 | 19:00

@ Maximo

(Uit hetzelfde artikel van Juliaan Van Acker)

Maar ook:

‘Dit zelfrapportage-onderzoek kan ons echter ook op het verkeerde been zetten. In mijn boek over jeugdcriminaliteit uit 1998 heb ik het WODC al bekritiseerd omdat dit onderzoek de aandacht afleidt van de echte problematiek van de jeugdcriminaliteit. Die 25,8 procent waarvan hier sprake is haalt voornamelijk kattenkwaad uit en hun ‘delictgedrag’ is van voorbijgaande aard. Van 100 jongeren die door de politie worden betrapt zullen 97 vanzelf stoppen na één of enkele delicten. Het is beter onze aandacht, het onderzoek en het beleid te richten op die drie procent die aan het begin van een criminele carrière staat en die steeds gewelddadiger wordt. Uit het door de politie geregistreerde aantal delicten gepleegd door minderjarigen blijkt dat 1/3 der verdachten verantwoordelijk is voor de helft van de delicten. We moeten daarom de aandacht vooral richten op hardnekkige recidivisten.’

Hetgeen het verschil tussen onze beide cijfers kan verklaren.

v Maerlant | 14-06-06 | 18:58

@ Maximo

Op de website van Juliaan Van Acker (users.skynet.be/bk337022/LES1.html)

LES 1 Hoeveel delinquenten zijn er? CIJFERS EN TRENDS IN DE JEUGDCRIMINALITEIT

‘Allochtone jongens, vooral Marokkanen en Antillianen plegen 6 keer meer delicten dan andere jongeren.’

(…)

‘De statistieken die gebaseerd zijn op geregistreerde politiegegevens laten slechts het topje van de ijsberg zien, althans wat de kleine criminaliteit betreft. Niet alle delicten worden aangegeven bij de politie’ (…)

‘Een andere mogelijkheid om meer duidelijkheid te krijgen over de werkelijke criminalitiet is het zogenaamde ‘Zelfrapportage-onderzoek’: hierbij wordt aan een grote, representatieve groep van jongens en meisjes gevraagd een anonieme vragenlijst in te vullen waarop ze kunnen aangeven of ze het afgelopen jaar een delict hebben gepleegd. ‘

(…)

‘Dit zelfrapportage-onderzoek heeft ook z’n nadelen. Het is aangetoond dat allochtonen minder snel geneigd zijn toe te geven een delict te hebben gepleegd (er zijn van die heel politiek correcte, maar naïeve onderzoekers die uit zelfrapportage-onderzoek afleiden dat allochtonen niet meer delicten plegen dan Europese jongeren), jongeren zullen ernstige misdrijven minder makkelijk toegeven, anderen zullen overdrijven om stoer te willen doen. Toch zegt dit onderzoek iets over de niet ontdekte delicten gepleegd door jeugdigen. In het WODC-onderzoek onder 1460 jongeren in de leeftijd van 10 tot en met 17 jaar komt naar voren dat 25,8 procent aangeeft in de afgelopen twaalf maanden één van de onderzochte delicten te hebben gepleegd. ‘

v Maerlant | 14-06-06 | 18:57

@ Mujahid 18:51
De wereld behoort al toe aan de arabieren. Olie, weet je nog. Wij westerlingen weten het nog niet. De Arabieren weten nog geen nette manier om het westen dat even te vertellen, zonder zelf te veel nadeel te ondervinden.

King of controversy | 14-06-06 | 18:53

@Hannalore 14-06-06 @ 18:41,

arabieren (of eigenlijk mohammedanen) voelen zich niet bedreigd maar moeten 2 tegenstijdigheden zien te verenigen:

1. dat mohammedanen het superieure volk zijn aan wie de aarde rechtmatig toe behoort
2. het feit dat de mohammedaanse wereld tot het meest achterlijke en arme deel van de wereld behoort

Mujahid | 14-06-06 | 18:51

@Hannalore 14-06-06 @ 18:28

".... ofwel Israëlische/Amerikaanse hegonomie."

Is mijn vermoeden dat achter de politiek uiterst correcte posts van "Hannalore" een ietwat fundamentalistische moslim zit die, hoe zal ik dit diplomatiek zeggen, de pesthekel heeft aan joden ?

Jouw texten hebben namelijk een "fingerprint" van zo iemand.

Moi | 14-06-06 | 18:50

Het is gewoon een achterlijke cultuur.

sulkava | 14-06-06 | 18:46

@Mujahid

En dat klopt, en als ik het goed begrijp dan wil Ghada Karmi die gedachte tegengaan, het gaat volgens hem namelijk om een niet religieuze kwestie.

Maar nogmaals, en dat is wat ik kwijt wil, de Arabieren voelen zich bedreigd door het westen zoals velen hier zich bedreigd voelen door de Arabieren. En zoals de Moslims grijpen naar een puristische vorm van de politieke islam, zo grijpt men in Nederland naar een volkse en rigide politiek. Het ontloopt elkaar niet zoveel.

Hannalore | 14-06-06 | 18:41

@ MAXIMO
Nu moet het maar eens afgelopen zijn met dat gezeik van je. Ga eens in een penitentiaire inrichting kijken en zie daar zelf hoeveel moslims er daar zitten. De Nederlanders zijn daar echt in de minderheid, geloof me maar.
En nu niet gaan zeggen dat ze daar zitten omdat ze gediscrimeerd worden, ze zitten daar niet voor zweetvoeten.

WinX | 14-06-06 | 18:41

@ Maaier
Ik zie dat Maxiempje ( ;-) )gelijkt heeft. alsnog hulde voor je dappere poging om de herseloze grauwe massa der GS reaguurders wat realiteitszin in te praten.
@ Mujahid 18:28
Oh ja, gaan we het weer over de criminaliteit hebben. Komt lekker toch allemaal door sociaal economische omstandigheden. Religie wordt hooguit gebruikt als excuusje achteraf. Wil dat oplossen moet je niet het excuus aanpakken, maar de oorzaak.

King of controversy | 14-06-06 | 18:39

@Maximo

Doe niet zo agressief joh. Ik zie of ik iets kan vinden en kom erop terug.

v Maerlant | 14-06-06 | 18:38

@Mujahid, je gaat me toch niet vertellen dat je zo'n kans hebt laten liggen om die uitzending van Netwerk te bookmarken?
Of was het anti-Islam mappie te vol? Ja hé?
@v Maerlant
Ja, ik heb dat stuk gevonden toen op zijn website, en toen heb ik je ook verteld dat het er maar 400 op de 10.000 waren, volgens diezelfde Juliaan. In Nederland en in België.
Ben jij echt zo slecht in lezen?

MAXIMO | 14-06-06 | 18:37

MAXIMO 14-06-06 @ 18:25

Maar je bent het toen nog zelf gaan halen van de website van Juliaan Van Acker!

v Maerlant | 14-06-06 | 18:33

@Hannalore 14-06-06 @ 18:28,

ik heb het artikel niet gelezen maar heb wel vaker dergelijke mohammedaanse observaties gelezen, helaas was de conclusie die men eraan verbond altijd: we zijn te veel van het mohammedanisme afgeweken en we moeten terug naar de mohammedaanse leer van de pedofiel Mohammed. Nog nooit heb ik gelezen dat de problemen zouden kunnen worden veroorzaakt door te veel mohammedanisme....

Mujahid | 14-06-06 | 18:32

@Mujahid
Show me the money! ehh... evidence!

MAXIMO | 14-06-06 | 18:30

@MAXIMO 14-06-06 @ 18:25,

ik kan mij een uitzending van netwerk herinneren nog niet zo heel lang geleden waaruit bleek dat meer dan 70% van de mohammedaanse jongens crimineel was....

Mujahid | 14-06-06 | 18:28

Volgens Ghada Karmi, politicoloog en Palestijn, is de Arabische verslaving aan complottheorieën meer dan ongewenst. De politicoloog is van mening dat door deze verslaving de Arabische wereld zich niet kan onttrekken aan de westerse, ofwel Israëlische/Amerikaanse hegonomie. Zo ontmoette deze politicoloog een arts in Jordanië die dertig jaar woonachtig was in Duitsland. Deze arts droeg de gedachte uit dat de joden nog steeds de Duitse samenleving beheersen en de Europese moraal ondermijnde door de jurken korter te maken. Ook Ghada Karmi kon de onzin van dit soort geleuter wel inzien.

Volgens Ghada Karmi moet de Arabische wereld haar grote uitdaging onder ogen zien, wil deze zich ooit bevrijden van de westerse hegonomie. Die bevrijding kan alleen plaats vinden wanneer de Arabieren hun paranoïde en religieuze kortzichtigheid naast zich neerleggen. De westerse wereld misbruiken volgens hem religieuze symbolen voor een niet religieus machtspel.

De bovenstaande tekst komt van de Al-Ahram website, en voor de duidelijkheid, het gaat hier om een Egyptische krant, en geeft aan dat de Arabieren met hun angsten voor het verlies van identiteit en zelfbeschikking niet zo gek veel anders denken dan een hoop reaguurders op GS.

Het artikel van Ghada Karmi
weekly.ahram.org.eg/2003/665/op24.htm

meer arabische angsten:
www.google.nl/search?client=firefox-a&...

Hannalore | 14-06-06 | 18:28

Staat Nederland dan niet voor Westerse democractie ende Westerse normen ende waarden!!! Voorzeker wel!!!

JanvanScorel | 14-06-06 | 18:27

@v Maerlant
Omdat je een demagoog bent.
Jij zuigt cijfers uit je dikke duim en als we daar bewijs voor vragen dan kom je met het excuus dat het op vermoedens van jouw kant berust.
Of heb je toch bewijs voor die stelling van je dat 400 op de 1000 crimineel zijn?
Nee hé?

MAXIMO | 14-06-06 | 18:25

@King of controversy
LOL!
The Usual Suspects waren inderdaad weer bezig, heb mezelf deze keer niet echt gemengd vanwege de herhalingen.
Maaier vond ik wel fris en verhelderend overkomen...

MAXIMO | 14-06-06 | 18:23

@rothondje
Effe goed lezen doen.
40% van de jongere Marokkanen verwerpen onze Westerse Democratie en Westerse waarden en normen..
Dus daar staat niet dat 40% Nederlanders verwerpt...

MAXIMO | 14-06-06 | 18:19

@ MAXIMO/ Bottehond
Vertel het eens: geen zin om alle posts door te lezen, maar is het de gebruikelijke discussie, of zijn er verhelderende posts langsgekomen?

King of controversy | 14-06-06 | 18:19

rosalie 14-06-06 @ 18:10

Lees ook eens zijn gedicht 'Op eigen erf'.

rothondje 14-06-06 @ 18:14

Maak je geen illusies! Toen ik 'm liet weten dat tot 400 op 1000 criminele feiten plegen (merkwaardige parallel trouwens hè) antwoordde ie: dat zijn er dan 600 niet. Tja....

v Maerlant | 14-06-06 | 18:19

Pedo Reve wist als racist zijnde van nature hoe een gedeelte van de Nederlanders met nieuwkomers om zou gaan. Daar is niks profetisch aan, dat is gewoon de zelfkennis van een pedo racist.

MAXIMO | 14-06-06 | 18:17

rothondje 14-06-06 @ 18:14

Hey, briljante kefferT... ik denk het wel.... hij houdt bovendien wel van een beetje zelfvernietiging door appeasement :-P

bottehond | 14-06-06 | 18:16

Mujahid 14-06-06 @ 18:07

Ach ja... Reve is dood... jammer, but all good things must end.
Ter leering ende vermaeck nog een mooi citaat van de Meester, als hij het lucratieve effect van zijn provocaties aan de linkse kerk bespreekt:
"ik behoef maar een of ander persoon sprekend in te voeren, die zich laatdunkend uitlaat over allerlei inferieure kokosnootplukkers en voor de eer van "onze meisjes en vrouwen" opkomt en het Geld vloeit mij toe..."
Hoe het ook zij: Reve mag aangemerkt worden als de Vader van alle weldenkende Nederlanders en Vlamingen die inzien dat weerzin en angst normale elementaire reacties zijn waarvan het ontkennen ervan naïef en zeer gevaarlijk is.
Goed verhaal van Hafid, trouwens!

bottehond | 14-06-06 | 18:14

@Ha Bottehond,

Herinner je nog die Hyokshinkai (of zoiets) bij die thread over die rel tijdens zaalvoetbal? Die bleef de discussie maar doodslaan met de eis voor statistisch bewijs voor het alombekende feit dat Marokkanen Nederlanders niet moeten. Zal hij zich na dit onderzoek harakiri hebben gepleegd, dat het zo stil blijft?

rothondje | 14-06-06 | 18:14

bottehond 14-06-06 @ 18:00

Jezus, wat een vooruitziende blik had die Reve!

rosalie | 14-06-06 | 18:10

@bottehond 14-06-06 @ 18:00,

Ook voor mohammedanen is er werk, punt is dat veel mohammedanen niet willen werken voor ons kufar, ik kan de koranverzen opzoeken maar ik kan het ook een ex-mohammedaan laten zeggen, Hafid Bouazza (zeer interessant artikel wat mij destijds echt de ogen heeft doen open doen):

www.geocities.com/mediacontrole/hafidb...

Mujahid | 14-06-06 | 18:07

Mij moet van het hart dat dit soort berichten en onderzoeken één fundamenteel aspect van het hele verhaal overslaan. De echte slachtoffers zijn de Nederlanders. Enige decennia geleden was Nederland zo'n beetje een lichtend voorbeeld voor tolerantie, verdraagzaamheid en open mindedness.. Vanuit die grondhouding werden allochtonen positief bejegend. Hoe groot het verschil (ogenschijnlijk) met het heden. De aan waanzin grenzende toestroom van m.n. moslims heeft de draagkracht van dat prachtige vrijgevochten landje, waar iedereen maar wát trots op was, moreel geknakt. Wie dit hele proces van maatschappelijk verval heeft kunnen volgen vanwege zijn leeftijd zal het beamen. Daarom weet ik absoluut zeker dat de Nederlander géén racist is.

Gerard Reve sprak in 1975 (!) de profetische woorden:
" Ik verwijt de Nederlandse regering dat zij een immigratiepolitiek voert die massaal mensen binnenlaat voor wie er in Nederland geen werk geen woonruimte en geen toekomst is. Slechts verpaupering en criminaliteit liggen in het verschiet."

bottehond | 14-06-06 | 18:00

@Rosalie 15:40
Je spreekt hier nu van verandering in algemene zin. Ik heb de zaak toegespitst op wijziging(en) van de grondwet terzake. Uiteraard sluit ik niet uit, dat in geval de krachten voor bepaalde veranderingen groot genoeg zijn er iets verandert. Maar of dat van de gevestigde partijen zal komen waag ik te betwijfelen.

Romanus | 14-06-06 | 17:31

de lafaards in de politiek en de media die de moslim fascisten dood knuffelen,
zij zorgen ervoor dat goede mensen als reactie op deze onrechtvaardige doodzwijgerij en allochtonen knuffelarij meer en meer haat onwikkelen tegen de fascistische moslim(jongweren)
dit is volkomen terecht, actie geeft reactie
maar hoe meer thee er wod gedronken, hoe meer de haat groeit

argh | 14-06-06 | 17:07

@Maaier

Je post van 13:25 repliceerde ik om 13:34.

Zelfbehoud is wel degelijk de issue. Je leeft blijkbaar intens in het hier en nu, en het weze je gegund. Maar binnen een goeie 10 jaar worden er hier meer islamitische kindertjes dan autochtone geboren. Zelfbehoud niet het issue? Lijkt me wel.

v Maerlant | 14-06-06 | 17:05

Er wordt gezegd dat 6% tot 7% in staat is geweld te gebruiken ...
Hahahahahaha, dat percentage ligt nu al vele malen hoger.

www.at5.nl/index.asp?newsid=18364

paardenvijg | 14-06-06 | 17:04

Lachende Scheerkwast 14-06-06 @ 16:30

Dus jij noemt mijnn ongeboren dochter een moordenaar? Moet jij weten. Maargoed, jij bent een van de minder positief gestemde Gs-ers dus blijkbaar.

@MAXIMO

Dank.

bottehond 14-06-06 @ 16:17

Naar mijn mening is zelfbehoud totaal 'nicht im Frage'. Dus het probleem zien we ook anders. Nochtans, ben ik er helemaal voor, dat jouw oplossing niet klopt ;-)

Zo en nu maar eens op huis aan.

Maaier | 14-06-06 | 16:58

@Z.K.H.Prins Carnaval 14-06-06 @ 16:09,

vergeet niet, zoals Roku al eerder in dit topic probeerde uit te leggen, dat mohammedanen geen ras zijn maar volgelingen van een perverse, geweldadige en intolerante ideologie: het mohammedanisme. Een hekel aan mohammedanen hebben is net zoiet als een hekel aan nazis hebben, daar is niets mis mee.

Mujahid | 14-06-06 | 16:56

Romanus 14-06-06 @ 15:40

Het confessionele Nederland in de jaren 50 was politiek dus eerder voor verandering vatbaar dan het Nederland van nu? Omdat er toen een eenheid was in nationale trots? Wat denk je van alle veranderingen die er geweest zijn na de jaren 50? Vooral op sociaal gebied....ok, daar is in doorgeschoten door de hele mensheid bijna van ons sociaal stelsel te laten meegenieten d.m.v. asielaanvragen en gastarbeiders die hier bleven wonen.....etc. Daar zijn dus de problemen van nu uit ontstaan. Maar de tijd van progressiviteit is weer aangebroken t.a.v. veranderingen in onze samenleving d.m.v. politieke eisen/vragen in de TK op aandrang van de bevolking. Ik heb goede hoop en vertrouwen in ons volk! www.directedemocratie.eu

rosalie | 14-06-06 | 16:54

@ZKH Prins Carnaval 16:09
Aardige omschrijving. Het geeft echter tegelijkertijd aan, dat dat niet gebeurt en ook niet zal gebeuren. De gasten bezetten je huis en na een tijdje mag jijzelf in je kippehok bivakkeren en als alles een ruine is geworden en je hebt het overleefd, mag je proberen of je hetzelfde kan doen als zij gedaan hebben. Sterkte!

Romanus | 14-06-06 | 16:33

@Maaier 14-06-06 @ 15:59
naïeveling.... Praten met moordenaars en terroristen heeft nog nooit geholpen, zeker niet als ze eenmaal met hun mooie gladde praatjes greep op iemand hebben. Net als een leeuw laat ook zo'n rifaap zijn prooi niet los, niet eerder dan dat de prooi dood is..... Dat geldt ook voor riffinnen in 030 - 020 of 0 waar dan ook.... Uitzetten, en wel zo snel mogelijk en afnemen Nederlands paspoort want dat zijn die "mensen" echt niet waard om te hebben. Haatzaaiers.. en zo oogsten wat ze zaaien.. namelijk HAAT.

Lachende Scheerkwast | 14-06-06 | 16:30

Z.K.H.Prins Carnaval 14-06-06 @ 16:09

Mooie post, kernachtig, speels en toch alleszeggend...

bottehond | 14-06-06 | 16:23

Maaier 14-06-06 @ 15:29

Angst is niet de issue, beste Maaier. Het is een kwestie van zelfbehoud. En je oplossing van scholing en kansen is charmant maar al 35 jaar het medicijn... sussend en geruststellend zijn je posts wel. Echter: jouw oplossingen zijn bewezen niet werkzaam als medicijn. Zachte heelmeesters... Ik denk dat het grote verschil qua opvatting eerder in verschillen van mening over de oplossing zit.... jij ziet nog mogelijkheden binnen de geldende kaders, ik niet meer... time will proof one of us wrong... ik hoop dat ik dat ben :-P

bottehond | 14-06-06 | 16:17

Z.K.H.Prins Carnaval 14-06-06 @ 16:09

1e zin: Dat is dan hulde voor jou, ZKH Prins.

Dat is een oplossing die al constructiever is dan 'mensen eruit gooien'. Ben het er neit helemaal mee eens, maargoed.

En na afloop van het klussen & poetsen lekker met z'n allen een pilske vatten. ;-)

Maaier | 14-06-06 | 16:17

@Maaier
Je bent niet de enige, ben ook positiever ingesteld dan velen hier.
Welkom trouwens op GS.
Lees je bijdragen in dit draadje met plezier. Keep it coming!
@TM
Inderdaad! Dank U voor de scherpe kanttekening ter bevording van de objectiviteit.

MAXIMO | 14-06-06 | 16:16

Heeft er al iemand AANGEZEKEN tegen GeenStijl? Want 40% van de JONGE Marokkanen verwerpt enz enz.

Dat zijn dus NIET 4 op de 10 Marokkanen in het algemeen.

Overigens maakt dat het probleem er niet minder verontrustend op natuurlijk.

TM | 14-06-06 | 16:12


ben nu twee maal aangevallen door moslims en nog blijf ik positief naar mijn medemens ongeacht hun ras. Ik maak geen scheiding tussen de een of de ander. het is de ander die zich afscheidt.
Ik wil best meer weten over de gasten in mijn huis, maar eerst zou ik toch graag mijn eigen huis willen laten zien en de daarbij behorende huisregels niet te vergeten. Er kunnen geen nieuwe loges bij in dat huis en het is er een zooitje. Hoogste tijd om de huisregels aan te scherpen zodat ieder zijn taakjes weer gaat doen.
Er is ook veel achterstallig onderhoud en het fundament moet worden gecheckt.
Als dat gebeurt is dan een nieuw slot en iedereen registreren die een sleutel krijgt.


Z.K.H.Prins Carnaval | 14-06-06 | 16:09

Volkomen terecht dat zij onze Westerse Democratie afwijzen. Van het oorspronkelijke ideaal is niets meer over.

King of controversy | 14-06-06 | 16:08

alles bij elkaar: ik ben gewoon wat positiever ingesteld als sommigen hier.

Maaier | 14-06-06 | 16:04

WinX 14-06-06 @ 15:42

Dat is geen oplossing omdat dat én juridisch niet kan én ethisch belachelijk is. Het is rascistisch, dom en, tegen mensenrechten indruisend en getuigt van een kleinburgerglijkheid waarmee Nederland nergens komt.
Wie was het ook weer die zei: het zijn kutmarokkanen, maar wel onze kutmarokkanen. Nou, daar ben ik het wel mee eens (met dat onze).

Als ik ooit een dochter krijg die met een marokkaan thuiskomt en die moslim wil worden: geen probleem. Natuurlijk, goeie kans dat ook ik even moet slikken, uit verrassing. Dan ga ik met haar daarover praten etc. maar dan geldt uitendelijk dat het haar keuze is. Ik hoop een ooit een dochter op te kunnen voeden die genoeg weet van zichzelf en de wereld dat ze daar een verantwoorde keuze in kan maken.

Maaier | 14-06-06 | 15:59

@ Maaier
Natuurlijk is het wel de oplossing om ze terug te sturen, liefst zo snel mogelijk. In dit geval is angst wel een goede raadgever als het om je kinderen gaat. Wat denk je wat JIJ doet als jouw dochter straks met een Marokkaan thuiskomt en zegt: Pappa ik word moslim en ga leven volgens de moslimleer? (hoofddoek en de hele reutemeteut) Daar moet ieder weldenkend mens toch zeker niet aan denken?

WinX | 14-06-06 | 15:42

@rosalie 15:17
Rosalie, ik geloof niet dat dat zo is. Ik heb zelfs de indruk, dat dat toen in principe beter mogelijk was dan tegenwoordig, omdat er ten aanzien van bepaalde vraagstukken veel sneller een concensus was dan tegenwoordig. Immers de christelijke partijen waren de grootste machtsfactor met veel steun van de VVD. In ieder geval was Nederland nog confessioneel en niet geindividualiseerd en God, Nederland en Oranje was nog een vanzelfsprekend drieeenheid, die nog zorgde voor nationale samenhang en trots. Na Provo in de jarten zestig kwamen hoe langer hoe meer Joden op sleutelfuncties terecht, het socialisme groeide, en de politieke correctheid begon zich sterk te ontwikkelen in de tijd van de opkomst en ondergang van politieke partijen (denk b.v. aan de Boerenpartij en CentrumDemocraten) en het ontstaan van partijen door fusies (b.v. CDA) en afsplitsingen (PPR) enz.
Hoe dan ook, sinds het regime van koning Kok kwam er een ijzeren deken van politieke correctheid over Nederland te liggen. Sinds de val van het Paarse regime en de opkomst van Fortuyn wordt duidelijk dat de multicul problematiek onvoorstelbare vormen heeft aangenomen. Ondanks politieke schijntegenstellingen blijft het politiek corercte concept van de ijzeren deken gehandhaafd. Daarmee zijn oplossingen volstrekt illusoir geworden, omdat grondwetswijzigingen terzake op die basis onmogelijk zijn.

Romanus | 14-06-06 | 15:40

Mujahid 14-06-06 @ 15:27

Jezus Mujahid, hou met met die doemgedachten...ik bedoelde dat er bijtijds ingegrepen kan worden tegen dat allesvernietigend islam-geloof voor de mensheid nu middels grondwetwijzigingen in Nederland.

rosalie | 14-06-06 | 15:37

Romanus 14-06-06 @ 15:15

Terwijl het toen net zo goed gebeurde.

van Maerlant 14-06-06 @ 15:07

Ik heb ook het gevoel dat ik geen kinderen heb. Misschien moeten wij samen ook maar geen kinderen krijgen, krijg je weer opvoedingsconflictenvan ;-)

Maargoed. Allerlei gebeurtenissen zijn ook echt erg, daar gaat het niet om, maar bijv. familiedrama's zijn van alle tijden. Net als 'zinloos' uitgaansgeweld. En alle kwajongensstreken die wij nu 'kleine criminalitiet' noemen. En daar vervolgens het geloof bij betrekken, omdat het toevallig over Marokkaanse jongeren gaat.

Maargoed, misschien zijn de criminaliteitscijfers omhooggegaan door Marokkkanen. Is wegsturen dan de oplossing? Neen. Zoals ik in mijn eerste post reeds beweerde: scholing, kansen geven.

Angst is een hele normale, natuurlijke raadgever, maar niet altijd de beste. Bang zijn vind ik verkeetrd als het om maatschappelijke problemen gaat, waar je bang bent voor iets nieuws, voor iets onbekends met een ongewisse afloop.Tuurlijk volkomen logisch als je bang bent dat je kinderen in een kutmaatschappij moeten opgroeien. Maar is een door die angst ingegeven afweerreactie op alles wat anders is dan goed? Nee. Dan moet je leren leven met dat andere en moet je er alles aan doen, dat andere bij jou te betrekken. Zie verder Maaier 14-06-06 @ 13:25

Maaier | 14-06-06 | 15:29

@rosalie 14-06-06 @ 15:17,

inderdaad op de manier hoe mohammedanen zich nu voortplanten zijn zij over 20-30 jaar en de meerderheid en kunnen ze op democratische wijze de sharia invoeren en de rest van ons onderdrukken, vermoorden, martelen ed....

Mujahid | 14-06-06 | 15:27

Sinds elke Fin in een BMW wil rijden is de waarde van 2e hands modellen
zwaar gedaald aangezien bijna elke nederlander ze dumpt. Tevens is BMW als merk wat gedevalueerd ....

DannyV | 14-06-06 | 15:26

Romanus 14-06-06 @ 14:31

Ik begrijp...die kul uitspraak over Hitler ook wel van die 70+ers, maar is dat niet omdat er in hun tijd minder mogelijkheden waren om de samenleving d.m.v. grondwetwijzigingen te veranderen. Dat is nu toch anders?

rosalie | 14-06-06 | 15:17

@Maaier 14:58
Nee, maar toen zag je op het zwart-wit scherm urenlang een verslaggever in regenjas en met hoed op, die in een straat in Maastricht op de loer lag, omdat daar een pedo zijn praktijken zou uitoefenen. Het woord pedo werd dan fluisterend uitgesproken, want dat was iets waar je zelden of nooit iets van hoorde. Heel Nederland was diep geschokt dat zoiets blijkbaar bestond.

Romanus | 14-06-06 | 15:15

Ik heb niet het gevoel dat wij kinderen hebben.

... dat jij kinderen hebt moet dat zijn.

van Maerlant | 14-06-06 | 15:07

Sjakie snel
Mijn Japans is niet meer wat het geweest is, dus ik weet het niet, hoor.

Romanus | 14-06-06 | 15:06

Maaier 14-06-06 @ 14:58

Mogen wij zelf bepalen of we dat erg vinden? Ik heb niet het gevoel dat wij kinderen hebben. Je verhaal eindigt in karikaturale stijl. Niet de moord is belangrijk, de berichtgeving erover is schandalig. De waarheid is dat de misdaadcijfers exponentieel zijn gegroeid. De drukpers bestaat al 650 jaar. Vroeger werd een zware misdaad net zo wereldkundig gemaakt, er waren er gewoon veel minder. De maatschappij is he-le-maal niet meer zo veilig als 20 jaar geleden. En en passant ben je nu toch weer de hele maatschappij aan het globaliseren: de brave plattelander alweer vergeten? En het feit dat iemand bang is, is nog geen reden om dat gevoel aan te wenden om zijn argumenten de discrediteren. Angst ALLEEN mag misschien een slechte raadgever zijn, maar aan angstgevoelens danken we wel ons lange leven. Of denk je dat angstgevoelens een schoonheidsfoutje zijn van moeder natuur?

van Maerlant | 14-06-06 | 15:06

@Maaier 14-06-06 @ 14:58,

verandering is goed maar niet terug 1400 jaar de tijd in naar een of andere grote kattebak. We moeten vooruit niet terug.....

Mujahid | 14-06-06 | 15:01

@Romanus 14-06-06 @ 14:45</P><P>En die Duitsers waren ook geen lieverdjes hoor!</P><P>[quote Hans Teeuwen]</P><P>btw. ROKU betekent toch 6 in het Japans?

Sjakie Snel | 14-06-06 | 15:00

jij dan ;-)!

Maaier | 14-06-06 | 14:59

Maaier 14-06-06 @ 14:45

Dat bedoel ik met bangheid. Nee, wij gaan niet in een mohemmedaanse maatschappij leven. Wel in een andere dan 20 jaar geleden. Is dat erg? Nee. Zo werkt het nou eenmaal. verandeirng is inherent aan aan maatschappijen en zeker in een multimediale, globalistische maatschappij als de onze. D

Een leefbare samenleving hebben we al. In ieder geval net zo leefbnaar als 10-20 of 30 jaar geleden. Alleen toen was er nog geen GS, dat de kans geeft om elke frustratie van elke dag af te reageren door finnen en pedo's aan te vallen. En werd nog niet elke steekpartij, 'kind in huis dood gevonden' 100 x over de tv gesmeten en het internet op gegooid.

Maaier | 14-06-06 | 14:58

Maaier 14-06-06 @ 14:45

En je houdt me ook nog 's van m'n werk af! ;)

van Maerlant | 14-06-06 | 14:53

Maaier 14-06-06 @ 14:45

Als cultuurrelativisten nog lang alle mogelijke vertragingsmanoeuvers en semantische hoogstandjes blijven produceren dan hebben we straks geen Westerse, maar een Mohammedaanse sokkel. Denk je dat je daar veel bij in de pap te brokken hebt? Vergeet nu eens even 'de ideale maatschappij', en streef naar 'een leefbare'. Dat veronderstelt offers. Zoals het opgeven van die toffe-peren-tolerantie die de maatschappij in haar ongeluk stort.

van Maerlant | 14-06-06 | 14:51

Mujahid 14-06-06 @ 14:37

zoals allerlei luio proberen bestaande problemen tussen verschillende groepen te gebruiken voor eigen succes. In dit geval een stel arabieren regelen om joden te slachten, maar net zo goed Franken regelen om Allemannen tegen te houden (3e/4e eeuw) of kroaten de kans geven serviers te slachten (WOII) of georgiers tegen armeniers gebruiken (Stalin), of -korter bij in de tijd - mujaheddin steunen om russen weg te houden. Of, zoals in Joegoslavie, gewoonweg criminelen (Arkan Tijgers) regelen voor het vuile werk,. Niks speciaals dus, niks bijzonders, wel heel erg.

Maaier | 14-06-06 | 14:51

@Mujahid 14:37
"...., maar er waren ook goeie nazi's, hoor!....."

Romanus | 14-06-06 | 14:45

@van Maerlant 14-06-06 @ 13:51:

maar er is niet één cultuursokkel. Er zijn er vele naast mekaar en doormekaar heen. Er zijn wel gemeenschappelijke waarden, die onder andere in wetten terugkomen. En zelfs dat zijn niet de algemene Nederlandse waarden, maar eerder waarden van diegenen die de wetten maken, dus -hoe dan ook, en misscchien alleen maar goed ook- een elite.

Maaier | 14-06-06 | 14:45

Overigens waren de nazis en mohammedanen goede vrienden van elkaar:

www.tellthechildrenthetruth.com/

De meest wrede SS-divisie was de Handschardivisie, geleid door Al Huseini, de oom van Yasser Arafat, en bestond uit mohammedanen deze divisie was zo buitengewoon wreed, zelf voor SS begrippen dat de nazis hem hebben ontbonden....

Mujahid | 14-06-06 | 14:37

bottehond 14-06-06 @ 14:23

dat was ironisch, in reactie op een andere post. Maakt niet uit hoor, je kan niet alles zien.

Maaier | 14-06-06 | 14:36

@Romanus 14-06-06 @ 14:31
AMEN! *leunt achterover en wacht op de dingen die komen gaan*

poktor | 14-06-06 | 14:34

@Rosalie
Na de bijzonder behartenswaardige woorden, zoals o.a. van Maerlant en bottehond al hebben gesproken, wil ik er ook nog iets aan toevoegen. Dat inderdaad redelijk wat ouderen deze uitspraak over Hitler doen en ook al jaren geleden deden, komt niet zozeer doordat zij die persoon of dat systeem zo geweldig vinden of vonden. De kern zit hem in het feit, dat de multicul problemen van vandaag en morgen simpelweg niet of nauwelijks op een modern democratische manier zijn op te lossen. Dat is nog nergens in de wereld gelukt. Derhalve ook de pessimistische voorspellingen.

Romanus | 14-06-06 | 14:31

Het Westen? De Westerse cultuur? wat is dat dan. iets met verlichting, iets met mensen beoordelen per individu?

Maaier 14-06-06 @ 13:12

Mag ik zo vrij zijn U te verwijzen naar het internet dan wel de bieb. Het feit dat U zich niet bewsut bent van uw eigen "lidmaatschap" van de Westerse cultuur wil niet zeggen dat die niet bestaat of niet beschreven kan worden. Aangezien ik geen lesboer ben reken ik op Uw zelfwerkzaamheid.

bottehond | 14-06-06 | 14:23

@behang

zeker niet, maar het is allemaal terug te voeren op wanbeleid. Als men alleen migranten had toegelaten met een redelijk opleidingsniveau en van een financieel redelijk goede achtergrond dan hadden deze Maroc's of Turken of waar ze dan ook vandaan gekomen waren nooit een 'onderlaag' in de samenleving kunnen gaan vormen. Dan hadden ze gewoon een fijn kantoorbaantje vervult en gewoond in een fijne wijk in Almere. Maar dat is spijtig genoeg niet het geval geweest, met het gevolg dat er Franse toestanden zijn ontstaan waarin gettovorming plaatsvindt van werkloze allochtonen. Gevolg: verveling, gebrek aan identiteit (radicalisering), armoe, uitzichtloosheid -> criminaliteit.

Dat wat betreft de Nederlandse inbreng. Natuurlijk moet ik je gelijk geven dat dat niet alles kan verklaren. De Marokkaanse mentaliteit speelt natuurlijk ook mee, met voetbal is er altijd heibel op de tribunes (hartstochtelijk noemt men dat ;)) en s'avonds laat laat men de kinderen nog gewoon op straat rondhangen, wat overigens rond de Middellandse Zee volkomen normaal is, dat speelt natuurlijk allemaal mee. Maar mijns inziens in een ietwat mindere rol. Ik hoef je immers niet uit te leggen dat het Nederlandse Volk wat in de allochtone achterbuurten woont ook gewoon 'poor white trash' is zonder enig fatsoen. Raciale/cultuur/mentaliteitsverschillen zijn natuurlijk belangrijk maar zijn nooit toereikend. Zo zou volgens jouw aanname het in Marokko bijvoorbeeld één grote teringzooi moeten zijn, volgens mij valt dat nog reuze mee.

Rhun | 14-06-06 | 14:22

Geweldig die Moslim Rave video haha... Of is het Vader Abrahams nieuwe videoclip van het smurfenlied...

Prins Albert | 14-06-06 | 14:21

@sjaakdeslinksesul

Goed idee, ook ik stop met het parttime reaguren. Tot ziens.

Hannalore | 14-06-06 | 14:19

idem, ik ga ook maar eens iets van werken doen.

Maaier | 14-06-06 | 14:18

@kruisridder

Denkend aan Amsterdam Z.O. twijfel ik met grote twijfels aan de gedachte dat andere groepen zich sneller aanpassen dan de Marokkanen.

Hannalore | 14-06-06 | 14:17

Mensen het betreft niet louter Marokkanen ,Moslims hebben een hekel aan ons en we hate them right back!!!!

JanvanScorel | 14-06-06 | 14:16

Ja wel interessante bijdragen allemaal (ik heb je stuk gelezen hannelore), maar ik stop ook maar even met parttime reaguren.

sjaakdeslinksesul | 14-06-06 | 14:14

Oke maar waarom dan in het algemeen met marokkanen?Andere groepen passen zich toch wel wat sneller aan of nemen positiever deel aan deze samenleving.Iedereen zal toch zelf kunnen bedenken dat als je jezelf zo opstelt je nooit iets zal bereiken.Waar ook ter wereld.

kruisridder | 14-06-06 | 14:12

Onze analyse van het probleem verschilt verder niet veel denk ik.

ffberg 14-06-06 @ 14:08

Gesterkt door deze gedachte ga ik dan maar eens aan het werk. De dag dat ze hier te weten komen dat ik m'n fulltime job op 2u doe zwaait er wat. ;)

van Maerlant | 14-06-06 | 14:11

@van Maerlant 14-06-06 @ 13:59
Ik heb je post gezien, ik heb nog hoop op een constructieve oplossing inderdaad, misschien tegen beter weten in.
Onze analyse van het probleem verschilt verder niet veel denk ik.

ffberg | 14-06-06 | 14:08

@sjaakdeslinksesul

Dit is ook zo raar, ons denken over minderheden, en het zelfbeeld van deze groep, is gebaseerd op de leer van de burgerrechten bewegingen uit de Verenigde Staten. Deze predikt een (groeps)identiteit waarmee assimilatie wordt verworpen, want stel je eens voor zeg, een lid van een minderheidsgroep zal toch niet het gedrag van zijn of haar 'onderdrukker' adopteren. Gisteren schreef ik iets over een stel Amerikaanse homoactivisten die het homohuwelijk afwezen omdat het huwelijk een relatievorm is van de heterosexuele 'onderdrukker', dat lijkt mij een aardig voorbeeld van het anti-assimilatie mechanisme.

Als ik het iets dichter bij huis wil zoeken dan keer ik in gedachten terug naar mijn tijd in Amsterdam Z.O., alwaar ik een uniforme identiteit waarnam bij de donker gekleurde bevolking. Stel, er wordt aldaar op dit moment een kindje met een donkere huidskleur geboren, dan staat het nu al vast, door de sterke groepscultuur, en het ressentiment tegen assimilatie, wie het kindje, later als het groot is, gaat worden.

Wanneer de zegeningen van de multiculturele samenleving als een last ervaren wordt, dan kunnen we ons afvragen of we er wel goed aan doen om ons op de islam blind te staren. Het lijkt mij beter om ook de mechanismen van de burgerrechten bewegingen ter discussie te stellen.

Of worden wij verblind door alle trauma's die we hebben opgelopen in onze christelijke kinderjaren.? In dat geval schrijven we niet over de maatschappij, maar eerder over onszelf. Verwarrend.

Hannalore | 14-06-06 | 14:06

@kruisridder
"En dan worden ze ook nog bijgepraat door een imam die qua gedachten en ontwikkeling ongeveer in de late middeleeuwen verkeerd"
.
Middeleeuwen? Ik denk eerder het stenentijdperk.

controle | 14-06-06 | 14:06

kruisridder 14-06-06 @ 14:02

Ben ik het dan ook weer helemaal mee eens; Rhun legt te weinig verantwoordelijkheid bij die gasten, maar dat is ook zijn punt niet. Zijn punt is (o.a.) dat wijzelf de patiënt (de maatschappij) hebben ziek gemaakt. Het ettergedrag is daar een uitvloeisel van.

van Maerlant | 14-06-06 | 14:05

@Rhun,aardige post, maar moeten ze dan maar alles mogen en kunnen? Is dat een vribrief om je auto/ radio te jatten, je moeder een ongelovige hoer te noemen? Is dat een reden waarom er altijd met messen gevochten moet worden ipv met de vuist oplossen? Is dat waarom ze werkeloos zijn, frauderen met uitkeringen etc.... dat is even eenr eactie op dat deel dat het begin onze fout was.

Verder een toppost..

Behangdelul | 14-06-06 | 14:03

@Rhun
Mooi betoog,maar een iets positievere houding van die gasten is toch niet teveel gevraagd

kruisridder | 14-06-06 | 14:02

@ large4e4 14-06-06 @ 13:52

Dat is een andere discussie. Politieke partijen op basis van geloof is een vorm van democratie. Het gaat mij erom dat dit niet gesubsidieerd wordt vanuit de Staat. Voor je eigen belang opkomen mag.

Geloof is een prive kwestie en daarom moeilijk verenigbaar met overheidssubsidie. Ik heb niets tegen die scholen. Mits ze maar aan de regels houden en privaat gefinancierd zijn.

Openbaar onderwijs zou een bindende factor kunnen zijn. Het zou aan ieder individu mee moeten geven wat de heersende omgangsvormen zijn in Nederland.

Als we in Nederland besluiten dat de evolutietheorie tot de leerstof behoort. Dan mogen leerlingen die deze stof niet tot zich willen nemen niet slagen.

daFreak | 14-06-06 | 14:00

ffberg 14-06-06 @ 13:54

Zoals steeds verstandig; alleen: dat je nog in die verlichting gelooft, dat gaat er bij mij niet in. Heb overigens gisteren (rijkelijk laat) nog op je post in die andere draad gereageerd; nog gemerkt?

van Maerlant | 14-06-06 | 13:59

Rhun 14-06-06 @ 13:52

Achter deze post sta ik nu eens helemaal achter zie. *applaus*

Ben wel blij dat ik het niet in zoveel woorden moet zeggen ;)

Knap werk Rhun.

van Maerlant | 14-06-06 | 13:57

Alle discussies ten spijt,deze spiraal van denken doorbreek je niet zomaar.Deze marocs wonen,werken samen gaan samen naar scholen waar ze ook alleen maar naar elkaar toetrekken.Ze zijn niet of laag opgeleid.En dan worden ze ook nog bijgepraat door een imam die qua gedachten en ontwikkeling ongeveer in de late middeleeuwen verkeerd.Kansloze missie

kruisridder | 14-06-06 | 13:57

@Maaier 14-06-06 @ 13:12
"Het Westen? De Westerse cultuur? wat is dat dan. iets met verlichting, iets met mensen beoordelen per individu?"

Inderdaad, dat is precies de kern.
Het probleem is dat er nu een grote groep is die dat verwerpt, die vindt dat er maar één norm is, die van henzelf, opgeschreven in hun Koran. Daardoor vormen ze nu een onmengbaar bestandsdeel in onze samenleving, en in de toekomst, wanneer de groep exponentieel gegroeid zal zijn, vormt dat een reëel gevaar.

Die intolerante houding zal moeten veranderen, door een verlichtingsbeweging vanuit de moslimgemeenschap. Begin eerst eens met het accepteren van homo's binnen de eigen gemeenschap, accepteer meisjes die anders gekleed willen gaan dan hun moeder. Accepteer mensen die een andere keuze willen maken omdat ze als individu zich daar beter bij voelen.
En waardeer de mensen in het land waar je woont als je gelijken, in plaats van minderwaardige ongelovigen, dan kunnen we gaan praten over integratie, niet eerder.

De enige andere oplossing lijkt te zijn om als samenleving ook afstand te nemen van je eigen principes, om effectief datgene te kunnen bestrijden wat een gevaar vormt voor je samenleving. een soort Noodtoestand.
Dat is op zich niet vreemd. Je kunt ook tegen geweld zijn, en toch bereid zijn om oorlog voeren als het moet.

ffberg | 14-06-06 | 13:54

Moet maar eens afgelopen zijn de finnen van alles de schuld te geven, dat hebben ze niet verdiend. Het probleem van dit land zijn niet de finnen zelf, maar de mensen die ze hebben binnengelaten in het geloof dat de multicultuur zou kunnen slagen (dat deden we toch allemaal toen... CD kreeg 1% ofzo...).
Nu zo'n 20 jaar later moeten we concluderen dat het een groot fiasco is geworden en dat een multicultuur gewoon niet werkt en genoodzaakt is uit te monden in ofwel grootschalig racisme, burgeroorlog of keiharde repressie van minderheden. Daar kun je de finnen wel de schuld van geven voor hun onwil in te burgeren maar tot voor heel kort geleden werd hun verteld dat ze hier voor onbeperkte tijd welkom waren en dat ze hun hele cultuur mochten behouden en uitdragen en daar gaat men nu nog van uit.
Pas langzaam beginnen de consequenties hiervan bij de politiek door te dringen. Pas langzaam worden migranten gedwongen zich aan te passen en in ieder geval de absolute basis van de cultuur, de taal en de democratische beginselen eigen te maken, met wisselend resultaat overigens.
Dat is echter lang niet voldoende, het werk van Rita mag dan wel broodnodig zijn, het zijn echter maar druppels op een gloeiend hete plaat en kunnen NOOIT de schade die de multiculti en het geloof daarin hebben aangericht terug draaien. Dat de multiculti een verloren zaak is weet iedereen inmiddels wel, hoezeer men zichzelf ook voor de gek wil houden, maar de drang om een geheel nieuw pad in te slaan is er nog steeds niet. Blijkbaar hangt de MYTHE van 1940-45, dat wij 'medeschuldig' zouden zijn aan de deportatie van joden nog als een zware sluier over ons denken. Het wordt eens tijd dat wij gaan beseffen dat wij in geen enkel opzicht tekort zijn geschoten als volk in die zwarte dagen in vergelijking met alle andere landen en dat ook wij net zozeer als de indianen van de Amazone het recht, en zelfs de plicht, hebben onze eigen cultuur te beschermen en te behouden en daar ook trots op te zijn ook. Als dat niet gebeurd zal de Nederlandse cultuur eindigen in het rijtje van de UNESCO-fimpjes op discovery...

Maar dat terzijde, om terug te keren tot de hoofdzaak, de multikul zal nooit slagen en de pogingen die nu worden genomen door politici om deze bij te sturen in een aanvaardbare richting zullen nooit in staat zijn om de totale desintegratie van de samenlevingen af te wenden. Je ziet nu al dat jongeren niet meer weten tot welke groep ze behoren en zich laten leiden door egoïstisch materialisme en geen enkel geloof in vooruitgang of een hoger iets meer hebben. Dat is zeer kwalijk omdat het de gehele samenleving de kracht en energie ontneemt om zich verder te ontwikkelen.

En de oplossing is toch oh zo verschrikkelijk eenvoudig, stuur simpelweg alle economische migranten weer gewoon terug naar huis, ofwel gedwongen, ofwel door hun geweldige voorrechten hier te beknotten en hen te stimuleren om maar zo snel mogelijk weer naar het thuisland terug te keren. Dat zal tot gevolg hebben dat de gevoelens van vervreemding en isolatie hier onder de autochtonen verdwijnen, alsmede het daarmee gepaard gaande gevoel van onveiligheid. Het woninggebrek zal opgelost zijn, de criminaliteit neemt af, de natuur heeft weer plaats doordat het demografische probleem plotsklaps verdwijnt, de jeugd heeft weer ambitie om de samenleving vooruit te helpen en heel Nederland is weer een eenheid, welvarend en gelukkig. Nogmaals, de oplossing is zo afschuwelijk eenvoudig maar niemand wil eraan omdat we nog altijd rondlopen met een fictief schuldgevoel. Het is dus allemaal niet de schuld van de finnen, integendeel, het is de schuld van de politici en daarmee dus ook van onszelf omdat wij hen hebben gekozen tot bestuurders.

Rhun | 14-06-06 | 13:52

daFreak 14-06-06 @ 13:34
Ach en als we dan toch het bijzonder onderwijs opdoeken, dan kunnen we ook meteen politieke partijen op basis van geloof opdoeken. We klagen wel over de sharia, maar zelfs het CDA laat zich helaas te veel leiden door het geloof en dan heb ik het nog niet voor de kleine gristelijke partijen.

large4e4 | 14-06-06 | 13:52

Dáárom kun je juist niet spreken van één dominante volkscultuur.

Maaier 14-06-06 @ 13:46

Dààrom juist wel! Tenminste, zoals ik 'm vertaal: als een kleine, maar sterke sokkel die ons allen bindt. Je Thaise vriend mag nog zo'n toffe pee zijn, als ie je hier komt bezoeken dan geldt dat ie zich aan die sokkel houdt. Is dat nu zoveel gevraagd? het zou zelfs niet in me opkomen om in Thailand de Thaise sokkel in vraag te gaan stellen. When in Rome, do as the Romans do.

van Maerlant | 14-06-06 | 13:51

@Maaier
Inderdaad, geen dominante volkscultuur... meer. Hoe zou dat komen? Misschien toch een falend multiculi-beleid?

Koekje-dr-bij? | 14-06-06 | 13:51

van Maerlant 14-06-06 @ 13:43

Ik zeg ook niet dat mensen zo moeten levebn: ik zeg alleen dat er veel mensen zijn die wel zo leven, kortom dat er veel mensen zijn met verschillende levensstijlen en culturen. Dáárom kun je juist niet spreken van één dominante volkscultuur.

Maaier | 14-06-06 | 13:46

Waarom vragen we niet gewoon aan alle inwoneneden met twee paspoorten
(dus ook andere nationaliteiten dan de marokaanse) welke paspoort ze liever hebben. Dan weet je direct waar ze graag willen wonen. Je bent nederlander of je bent het niet. Of je bent marokaan of je bent het niet, waarom kunnen (moeten) ze niet gewoon kiezen? Kies je nederland ok prima , join the club. Kies je een andere land, ook fine, maar als je toeristen visum verloopt wel gewoon terug naar huis gaan en niet stiekem een uitkeringtje aanvragen op een adres waar je niet woont.

boomstam1997 | 14-06-06 | 13:44

Maaier 14-06-06 @ 13:33

Ik dacht dat je alle mensen gelijkwaardig vond? Nu ben je de wereld aan het indelen volgens jouw voorwaarden en preferenties.

Jij zou de wereld het liefst zien als één groot kosmopolitisch dorp. Maar dat is niet fair; er zijn ook mensen die daar anders over denken.

Je hebt een punt naar de steden toe. Die mogen van mij allemaal veranderen in kosmopolitische plaatsen waar wereldburgers elkaar ontmoeten: een logisch gevolg van de globalisering.

Maar er is ook nog zoiets als het platteland, waar plattelanders leven, die willen leven volgens hun interne klok, vaak gelijkgesteld op het leven van alledag zoals dat gaat op de boerderij of het tuincentrum. Dàt willen veranderen in naam van globalisatie getuigt niet van de tolerantie waar links zich zo graag op beroemt.

van Maerlant | 14-06-06 | 13:43

@Mujahid 14-06-06 @ 13:39
Die mohamed was gewoon een gore slager...

poktor | 14-06-06 | 13:43

@Mujahid 13:30
Laat ik het zo zeggen: misbruik en onderdrukking van de vrouw in eigen kring vind overal plaats. Dat het bij islamieten vaker voorkomt is een probleem, maar niet eentje waar de buitenstaander direct mee geconfronteerd wordt. Vergelijk het met de rol van de vrouw bij de orthodxe protestanten. Als diezelfde denktrant (de vrouw is minder dan de man) doorgetrokken wordt naar de hele maatschappij wordt het probleem niet alleen veelomvattender, maar zijn er ook geen ontsnappingsmogelijkheden meer voor islamitische vrouwen die zich aan deze cultuur wensen te onttrekken. Daarom is het wel nodig om bijv eerwraak keihard te bestraffen, maar moet je min of meer accepteren dat emancipatie van moslimvrouwen nog wel even op zich laat wachten.

sjaakdeslinksesul | 14-06-06 | 13:39

@sjaakdeslinksesul 14-06-06 @ 13:27:
Dan is de oplossing heel simpel: stel de moslimgemeenschap in het westen in staat om bij het rijk aan te kloppen voor een enkeltje zandbak. In die zandbak voelen ze zich wel begrepen, dus kunnen ze daar, indien ze dat willen, weer naar terug.
Hun geloof gebiedt hun echter, om de islam wereldwijd te verspreiden. Er zullen er dus maar zeer weinig gaan als hun de mogelijkheid wordt geboden. De verspreiding van de hun sekte-geloof is voor de moslims het belangrijkste doel in hun leven. Op de 2e plaats komt het krijgen van zoveel mogelijk kinderen.

poktor | 14-06-06 | 13:39

@Hannalore 14-06-06 @ 13:32,

speciaal voor jou heb ik nog een stuk uit de Sirat Rasoul Allah van ibn Ishaq, de oudst bekende biografie van Mohammed over hoe hij zijn voormalige bondgenoten na net zij aan zij met hem te hebben gevochten tegen zijn vijanden heeft beloond (voor diegenen die geen zin hebben in het hele verhaal, hij heeft alle 800-900 voormalige mannelijke bongenoten laten onthoofden, inclusief de jongetjes, de vrouwen tot slaaf genomen en het lekkerste wijf(Rayhanna) zelf verkracht een dag na de slachtpartij)

18- Banu Qurayza

At noon of the same day Gabriel came to the apostle, wearing a silken turban and riding on a mule saddled with brocade. He said, 'Hast thou put away thy arms, apostle of Allah?' He replied, 'Yes', and Gabriel said, 'But the angels have not yet put away theirs. I have come here to call the people to follow the command of Allah and march against the Banu Qurayza. I go myself to make them tremble.' Therefore the apostle of Allah ordered it to be proclaimed that none should hold afternoon prayers until they reached the Jewish stronghold.

The apostle sent Ali ahead with his standard and the people hastened to join it. When Ali reached the fort he heard language offensive to Islam and returned to meet the apostle, whom he warned not to approach the Qurayza. 'Why?' asked the apostle. 'Didst thou hear them insult me? Had they seen me there, they would not have spoken thus.' When he arrived in the territory of Qurayza he alighted near the Well of Ana and the people assembled around him. Many arrived after the last evening prayers without having held their afternoon prayers, so they held their afternoon prayers after the last evening prayers; but Allah did not punish them for that nor did the apostle of Allah reproach them.

The apostle of Allah besieged the Qurayza for twenty&#8209;five days until they were distressed, and Allah struck fear into their hearts.

When they had become convinced that the apostle would not depart until he had humbled them, Kab, their chief, spoke to them thus. I have three suggestions to make, of which you may select whichever you prefer. We can obey this man and believe in him; for it is plain that he is an inspired prophet. In this case, your lives, property and children will be secure.' They replied, 'We shall never abandon the commandments of the Torah, nor substitute any others for them.' He went on, 'If you reject this, we can kill our children and women, and go out to Muhammad and his companions with drawn swords; then God will decide between us and Muhammad. If we perish, we shall perish without leaving orphans who might suffer evil, but if we are victorious, I swear we shall take their wives and their children!' They rejoined, 'Should we kill these poor creatures? What would life be to us without them?' He said, 'If you reject this, too, then consider. This is the Sabbath night, and it is possible that Muhammad thinks he is secure. Let us therefore make a sortie, and we may surprise him and his men.' But they answered, 'Shall we desecrate the Sabbath, and do on the Sabbath what none has done before save those who were afterwards transformed into apes?' Kab said at last, 'Not a man of you has, from the time his mother gave him birth, been able to hold firm to a decision for even one single night&#8217;

Then the Qurayza asked the apostle to send them Abu Lubaba &#8209; one of the Aus, to which tribe they had been allied &#8209;that they might consult with him. When he arrived the men rose, and the women and children crowded around him in tears, so that he was deeply touched. They said, 'Think you that we ought to leave the fort as Muhammad commands?' and although he said 'Yes', he drew his hand across his throat, to show that they would be slaughtered.

Abu Lubaba said afterwards, 'By Allah! I had scarcely left them before I realized that I had betrayed Allah and His apostle! When Abu Lubaba departed he did not go to the apostle of Allah, but tied himself to one of the pillars of the mosque, saying, 'I shall not stir from this place until Allah pardons me for what I have done', and he swore by Allah that he would never tread the soil of the Banu Qurayza nor be seen again in the country where he had acted treacherously towards Allah and His apostle. When the apostle of Allah heard of this, he said, 'Had he come to me, I would have interceded for him; but as he has acted in this way, 1 will not deliver him until Allah pardons him. Abu Lubaba remained tied six days; whenever the hour for prayers arrived, his wife came and untied him that he might make his devotions. Afterwards she again bound him to the post.

In the morning the Qurayza came down from their fort to surrender to the apostle of Allah, and the Aus begged that &#8209; as the apostle had dealt leniently with allies of the Khazraj &#8209; he would do the same for the allies of the Aus. The apostle said, 'Would you like one of your own people to decide their fate&#8217; and they welcomed it. He continued, 'Then let Sad b. Muadh decide.' Sad had been struck by an arrow in the defence of the Ditch, so his people mounted him on a donkey &#8209; with a leather pillow under him, for he was a stout and handsome man &#8209; and brought him to the apostle. They told him, 'Deal kindly with thy allies, because the apostle of Allah has appointed thee for this purpose.' But they entreated him too much and he said, 'Sad will take good care not to incur the censure of Allah by fearing the censure of men.' Then some of his people went away and lamented for the men of the Banu Qurayza, before Sad even reached them, because Sad had spoken thus.

When Sad appeared the apostle said to the Muslims, 'Arise in honour of your chief!&#8221; Then Sad asked, 'Do you covenant with Allah to abide by my decision?' and they said, 'We do!&#8217; The apostle of Allah also replied, 'Yes.' And Sad pronounced the following sentence, 'I decree that the men be killed, the property be divided, and the women with their children be made captives.' The apostle of Allah said, 'Thou hast decided according to the will of Allah, above the seven firmaments.'

The apostle of Allah imprisoned the Qurayza in Medina while trenches were dug in the market&#8209;place. Then he sent for the men and had their heads struck off so that they fell in the trenches. They were brought out in groups, and among them was Kab, the chief of the tribe. In number, they amounted to six or seven hundred, although some state it to have been eight or nine hundred. All were executed. One man turned to his people and said, 'It matters not! By God's will, the children of Israel were destined for this massacre!&#8217; Then he seated himself and his head was struck off.

Aisha, the wife of the apostle, said, 'Only one of their women was killed. By Allah! She was with me, talking and laughing, while the apostle slaughtered her countrymen in the marketplace; and when her name was called, I asked, "What is this for?" and she replied, "I am going to be slain!" I asked why and she answered, "For something I have done!" Then she was taken away, and her head was struck off. But I shall never cease to marvel at her good humour and laughter, although she knew that she was to die." She was the woman who threw a millstone down from the Qurayza fort and killed a Believer.

Now the apostle distributed the property of the Banu Qurayza, as well as their women and children, to the Muslims, reserving one&#8209;fifth for himself. Every horseman received three shares, one for himself and two for his steed, and every foot soldier one share. There were thirty&#8209;six horses present on the day of the Qurayza. The apostle dispatched an emissary to Najd with the prisoners, to barter them as slaves in exchange for horses and camels.

The apostle of Allah selected one of the Jewish women, Rayhana, for himself, and she remained with him as his slave until she died. He had suggested marriage to her, that she should wear the veil (to separate her from all other persons, as his wives did), but she replied, 'Rather allow me to remain thy slave; it will be more easy for me, and for thee.' At the time of her capture she was an enemy of Islam, and desired to remain a Jewess; so the apostle was sad and stayed aloof from her. Then one day, while he was sitting with his companions, he heard the sound of sandals behind him, and said, 'This is one who comes to inform me that Rayhana has made profession of Islam.' It was indeed so, which pleased him greatly.

After the Qurayza had been slain, and their possessions dispersed, the wound of Sad opened again and he died a martyr. In the middle of the night Gabriel, wearing a turban of gold brocade, came to the apostle, and asked, 'Who is this dead man for whom the gates of heaven stand ajar and for whom the throne quivers with joy?' At this, the apostle rose in haste and went to Sad, but he found him dead.

Sad was a corpulent man, but when the people carried him to be buried they found him light. And some said, 'Though he is stout, we never bore a lighter corpse than his.' When this came to the hearing of the apostle of Allah, he explained, 'Sad had other bearers besides you, and I swear by Him who holds my life in His hands that the angels bore the soul of Sad, and the heavenly throne shook for him.'

The apostle's victory of the Ditch was a vindication of Uhud. At Medina he was now supreme, opposed only by a minority of Hypocrites. Two of the three Jewish tribes had been exiled and the third virtually exterminated in a manner which effectively discouraged any active challenge to his position. Every dispute was now referred to him and his word was law.

Mujahid | 14-06-06 | 13:39

sjaakdeslinksesul 14-06-06 @ 13:27

Ik durf het bijna niet zeggen, maar dan ben je nog optimistisch. Vergeet niet dat meer en meer politici en wetenschappers - en heus niet van de minsten - waarschuwen voor een op til zijnde verandering van onze steden in Gazastroken... dan krijgen we een paranoïde samenleving, en gaat het hek een keer van de dam.

van Maerlant | 14-06-06 | 13:37

Oja, niet vergeten in al dit soort dingen:

Het gaat over jongeren. Pubers! Toen ik 16 was vond ik het systeem ook kut. Maar dit terzijde.

Maaier | 14-06-06 | 13:37

@Roku
Ik gun iedereen z'n geloof. Gunt iedere gelovige mij dan ook het gebrek daaraan? Daar zit 'm nou de kneep, geloof ik.. Ik heb zelf Marokkaanse vrienden, afkomstig uit één van de kuststeden. Bijzonder westerse mensen, zonder hoofddoek en noem maar op. Als je denkt dat WIJ intolerant zijn, dan zou je HUN eens moeten horen over een flink deel van hun geëmigreerde medelanders... Kreten als "berggeiten", etcetera.
Kortom, die veertig procent verbaast me niks. De achtergebleven Marokkanen zijn voor het grootste deel blij met de emigratie van medelanders die ze toch al konden missen als kiespijn. Veel van de marokkanen die naar Nederland zijn gekomen, zijn Berbers uit de bergen.. Orthodoxe moslims, die totaal geen tolerantie hebben t.o.v. christenhonden en atheïsten. Gelukkig weet ik ook van ANDERE marokkanen...

faq | 14-06-06 | 13:37

@MAXIMO 14-06-06 @ 12:47, "Kritiek is okay" Noem mij een islamitisch land met vrije pers, vrijheid van menigsuiting en waarborg van mensenrechten.
De Islam duldt geen kritiek, laat staan kritiek van een kafir. Iedere moslim die het waagt de Islam ter discussie te brengen loopt het gevaar om als "afvallige" te worden bestempeld. Het blijft allemaal hypothetisch gelul MAXIMO want de realtiteit is anders, namelijk dat Kritiek of spot gelijk staat aan belediging.

Lekker Belangrijk© | 14-06-06 | 13:35

@ Maaier 14-06-06 @ 13:25

Dat is socialisatie door onderwijs en participatie. Is wellicht de oplossing.
Maar laten we beginnen met de financiële gelijkstelling tussen openbaar en bijzonder (op godsdient gebaseerd) onderwijs op te heffen.

daFreak | 14-06-06 | 13:34

Maaier 14-06-06 @ 13:25

Ik respecteer je betoog, maar ben het er niet mee eens. Ook voor mij zijn alle mensen gelijk - maar dat is nog iets anders dan gelijkwaardig. Je oplossingen werken niet; de machine kan dat niet trekken. Theoretisch sta ik achter je idee 'verhoog de welvaart en verminder zo de misdaad' maar we hebben niet de tools om dat waar te maken. Zelfs in de huidige economische constellatie krijgen we dat niet rond - ondermeer door de steeds maar nieuwe import van 'onbruikbare krachten' en dan neem ik zelfs de economische achteruitgang die Europa te wachten staat niet in rekening. Geduld is nu helemààl geen optie meer: dan laten we al die gesubsidieerde, geïnstitutionaliseerde 'kloofvergroters' (moskeeën, eigen scholen, vreemde imams,...) verder hun ding doen.

'En er vanuit gaan, dat -en daar ben ik heilig van overtuigd- dat iedereen in de welvaart, rechtsstaat en de rust wil leven die wij in Nederland hebben. '

Maaier 14-06-06 @ 13:25

Met alle respect Maaier, maar je bent wat naïef. Ben je de heading van dit nieuws vergeten? (Minstens) 40 % verwerpt onze samenleving. En voor de principes die je in het begin van je post voorstaat kopen we ook niks. Ik denk dat je je echt eens moet verdiepen in de moslimwereld en geloof nooit dat je dan deze tekst nog zou posten. We moeten uitgaan van de werkelijkheid, hoe moeilijk dat ook is.

van Maerlant | 14-06-06 | 13:34

van Maerlant 14-06-06 @ 13:18

Nee, daar geloof ik niet in. Ik geloof niet in zoiets als een dominante cultuur, in een samenleving met een heleboel geloven en eitsismes, in een wereld waarin een heleboel mensen op internet zit, in een wereld waarin 3 miljard mensen naar dezelfde voetbalwedstrijden kijken, in een wereld waar een boel mensen )m.n. Europeanen' ´eventjes´ een weekendje Barcelona, Istanbul of Amsterdam doen.

Ik heb misschien wel veel meer gemeen met een Urugayaan/Thai/Libanees/Hongaar met mijn interesses en mijn opleidingsniveau. Daarom weiger ik mee te gaan in dat axioma van een dominante cultuur.

Maaier | 14-06-06 | 13:33

@Mujahid

Goed, nu begrijp ik jouw standpunt. Mijn dank voor het antwoord.

Hannalore | 14-06-06 | 13:32

Iemand een tijd geleden de documantaire op NL3 gezien van de Nederlandse Volksunie?? Luister eens naar wat deze mensen te zeggen hebben zonder over rechts te oordelen.. De Nederlandse Volksunie krijgt geen voet aan de grond omdat het teveel met nazi te maken zou hebben. Maar allochtonen mogen wel een partij gaan oprichten, wat voor een taferelen krijgen we dan ( Israel, Irak) nee daar zit ik als Nederlander, maar vooral als mens niet op te wachten..

Ik ben niet links, niet rechtdoorzee, maar rechts!

ping | 14-06-06 | 13:31

@sjaakdeslinksesul 14-06-06 @ 13:27,

ook een oplossing als het behouden van de eigen cultuur in eigen kring is natuurlijk compleet onaanvaardbaar omdat deze straffen oplegt aan een ieder die die cultuur wil verlaten (op het verlaten van het mohammedanisme staat de doodstraf) ook de onderdrukking van de mohammedaanse vrouw mogen we natuurlijk niet tolereren simpelweg omdat zij in een mohammedaans gezin is geboren....

Mujahid | 14-06-06 | 13:30

@Maaier 13:12
Het is niet alleen angst voor de islam, de moslim, de marokkaan of de neger. Het gaat o.a. om wederkerigheid: wanneer een bevolkingsgroep openlijk stelt dat zij bepaalde waarden van de heersende cultuur niet kunnen onderschrijven, zal de reactie van de heersende cultuur afwijzend zijn. De heersende cultuur is numeriek en economisch veel machtiger en hoeft zich dus nauwelijks aan te passen. De kleinere bevolkingsgroep heeft twee keuzen: aanpassing met behoud van eigen cultuur in kleine kring of isolatie.
De uitsluiting en isolatie van moslims in de Westerse wereld staat volgens mij nog maar in de kinderschoenen, ook vandaag de dag nog kun je het ver schoppen als immigrant. Indien de moslimgemeenschap zelf geen schoon schip maakt en haar linkse fellow-travellers het haar betrekkelijk eenvoudig maakt om zich niet aan te passen, zal er uiteindelijk maar een uitkomst mogelijk zijn. De moslim in Europa krijgt straks zijn eigen ghetto's vol armoede en culturele stilstand. Dat is waar het faciliteren van minderheidsbelangen uiteindelijk toe leidt.

sjaakdeslinksesul | 14-06-06 | 13:27

@van Maerlant: ik houd gewoono niet van bange mensen, die radicale oplossingen voorstaan (en nog radicalere praat hebben) waar ik principieel op tegen ben. Mensen zijn gelijkwaardig. Ook als ze het daar niet mee eens zijn. Oplossingen: heel simpel, op dezelfde manier oplossen als in Nederland ooit de verpauperde boerenklasses en arbeidersklasses 'omhoog'gestuwd zijn. Dat is socialisatie door onderwijs en participatie.(oei, klinkt wel heel klassiek links. Maar het klopt denk ik wel). Dit zal niet altijd werken, net zoals er ook autochtone tokkies en achterbuurten zijn. Wat vooral werkt: geduld. Niet passief afwachten, en papppen en nathouden, maar wel geduldig zijn. Dus op allerlei manieren groepen stimuleren, kansen geven. Niet stigmatiseren, maar ook zeker niet pamperen. MisDADEN aanpakken, verder positief stimuleren. En er vanuit gaan, dat -en daar ben ik heilig van overtuigd- dat iedereen in de welvaart, rechtsstaat en de rust wil leven die wij in Nederland hebben.

Maaier | 14-06-06 | 13:25

bottehond 14-06-06 @ 13:23

Je hebt gelijk. De toon moet zakelijker. Wordt aan gewerkt!

van Maerlant | 14-06-06 | 13:25

www.directedemocratie.eu natuurlijk, sorry...

rosalie | 14-06-06 | 13:25

@Hannalore 14-06-06 @ 13:21,

Om de bijeenraapsels van een 7de eeuwse ongeletterde woestijrover te begrijpen hoef je niet bepaald een geleerde te zijn en ja (gematigde) mohammedanen gebruiken inderdaad de democratie om de democratie kapot te maken....

Mujahid | 14-06-06 | 13:24

van Maerlant 14-06-06 @ 13:18

Ik denk dat het hoog tijd is voor een partij als DD www.directedemocratie.nl
Dan kan het volk zich gaan uitspreken voor veranderingen i.p.v. roepen om een nieuwe Hitler.

rosalie | 14-06-06 | 13:23

van Maerlant 14-06-06 @ 13:08

Voor mij is het gemakkelijker om je post te lezen zonder (begrijpelijke) termen als "sluipend gif".... het wordt mijns inziens tijd voor een meer rationele en helder beargumenteerde analyse (incl. inventarisatie van oplossingen) zonder dergelijke termen. Het gevaar van een (te) emotioneel betoog in dezen is dat anderen struikelen over je felheid. Dat argumenteren doe je dan weer meer dan uitstekend, als ik dat mag zeggen.... dát dan weer wel :-P

bottehond | 14-06-06 | 13:23

@Mujahid

Hm, als ik jouw schrijfsels goed begrijp dan bestaan er geen gematigde moslims, zoals er ook geen gematigde nazi's bestaan, en toch blijkt 30% van de knesset mohammedaans te zijn. Zitten die daar om de staat Israël van binnen uit te bestrijden.? Eigenlijk begrijp ik niet waar je heen wilt.

Wat ik daarentegen wel begrijp is dat jij de koran schriftgeleerde bent van GS, en ik vraag mij af waar al die kennis vandaan komt. Ben je een ex-moslim.? Of gewoon een hobbyist.?

Hannalore | 14-06-06 | 13:21

Het Westen? De Westerse cultuur? wat is dat dan. iets met verlichting, iets met mensen beoordelen per individu?

Maaier 14-06-06 @ 13:12

Dàt potje cultuurrelativistisch rondjes draaien hebben we nu wel gehad. Ga maar uit van 'dominante cultuur' hoor, een sokkel van inderdaad door het NEDERLANDSE volk te bepalen gemeenschappelijke waarden die boven alle discussie staan. O zeg, griezelig hè? Godwin on his way!

van Maerlant | 14-06-06 | 13:18

@MAXIMO
Indien je neqschot wil lezen als per direct het land uitknikkeren met een enkeltje nooit meer terugkomen.. dan bedoel ik het inderdaad als metafoor...

de melkboer | 14-06-06 | 13:18

@MAXIMO 14-06-06 @ 13:11,

hoezo niet, elke taal kan toch gewoon vertaald worden, waarom het klassiek arabisch niet. Overigens is het grooste deel van de mohammedanen het arabisch ook niet machtig en kan dus de koran alleen lezen in een vertaling...

Mujahid | 14-06-06 | 13:17

rechtsgelijkheidbeginsel niet per definitie zaligmakend is.

sjaakdeslinksesul 14-06-06 @ 13:08

Dat is één van de belangrijkste *kuch* onderdelen van de Grondwet.... ook ik heb niet direct een sterke voorkeur voor de ene of de andere oplossing. Tegelijkertijd heb ik mezelf er jaaaaren van proberen te overtuigen dat het allemaal beter zou worden met het verstrijken van de tijd, met typisch Nederlandse oplossingen in het kader van "de verheffing van de achtergestelden..." ... Ik ben in ieder geval zo ver dat ik afscheid wens te nemen van oplossingen die geen oplossingen zijn, zeker na 35 jaar "beleid" en geldverkwisterij... gelukkig zijn er steeds meer mensen die zich niets meer wijs laten maken... mensen als Maximo e.d. bedoelen het allemaal goed... maar ze hebben niet en dan ook helemaal niets te bieden.... sterker nog: ze zijn in feite een sta-in-de-weg voor oplossingen...

goede post van jou.... je durft in ieder geval zaken ter discussie te stellen... en dáár moet Nederland (en Europa) naar toe... just my twopence.. uiteraard...

bottehond | 14-06-06 | 13:17

rosalie 14-06-06 @ 13:12

Vanzelfsprekend. Je zal wel hebben gemerkt dat ik in die richting probeer te sturen. Dat van die H moet je begrijpen als een noodkreet Rosalie. De wereld is te ingewikkeld, en vooral te bedreigend voor ze geworden.

van Maerlant | 14-06-06 | 13:16

De heilige kale had in 1999 al een mooi boek hierover geschreven, met de titel "TEGEN de islamitisering van ONZE samenleving" Moge de messias rusten in vrede!

inctrl | 14-06-06 | 13:13

maar als je die kaders verandert, wat 'bescherm' je dan nog? (ik vind dat er overigens niets is om bang voor te zijn, behalve domme, bange mensen, die niet kunnen omgaan met verandering, met andere culturen en andere meningen, of ze nou mmoslim, hare krisna, hollandse modelautochtoon of Gs-reaguurder zijn). Het Westen? De Westerse cultuur? wat is dat dan. iets met verlichting, iets met mensen beoordelen per individu?

Maaier | 14-06-06 | 13:12

van Maerlant 14-06-06 @ 13:02

Ik begrijp dat die mensen (70+ers) iets aan zien komen...maar dan om een nieuwe Hitler vragen, dat is toch waanzin ten top! In een democratie als Nederland zijn toch wel andere mogelijkheden, zoals een wijziging van de grondwet t.o.v. gewelddadige geloven bijv.

rosalie | 14-06-06 | 13:12

Hebben jullie allemaal de laatste alinea gelezen?
Laat dit effe doordringen, neem er zonodig de tijd voor:

"De onderzoekers noemen drie drijfveren van radicalisering. Moslimjongeren radicaliseren als gevolg van discriminatie, ten tweede uit behoefte aan zingeving (een zoektocht die religieus wordt ingevuld), en ten derde door gebrek aan binding. Veel jongeren voelen zich onbegrepen door de Nederlandse samenleving en hun ouders van de eerste generatie."
-
@Mujahid.
Dat is toch Engels? Zo mag je de Koran toch niet lezen!
-
@Sjaakdeslinkselul
Ik weet niet of dat waar is aangezien er naar mijn weten geen vergelijkend onderzoek bestaat van voor 2001.
Als deze zou bestaan dan konden we pas echt vergelijken en zodoende conclusies trekken.

MAXIMO | 14-06-06 | 13:11

sjaakdeslinksesul 14-06-06 @ 13:08

Doordacht, genuanceerd en toch drastisch. Hulde.

van Maerlant | 14-06-06 | 13:10

Maaier 14-06-06 @ 12:21

Inhoudelijk graag....! Je vergist je deerlijk in de gemiddelde reaguurder... die is zoekende, tastende weldenkende mens, vaak met kinderen en verantwoordelijkheden.... die wil oplossingen voor problemen die Nederland als een doorn in de zijde steken... Verwerp wat je wilt... "Wij" gaan niet weg (en we zijn met een heeeeeeleboel en we worden steeds sterker) en als de dialoog met de gemiddelde (en trust me... zeer weldenkende) Nederlander bestaat uit: rot maar op als je kritisch bent en geen geloof (meer) hebt aan de multicul doctrine, dan stel ik jou en je geestverwanten vanaf nu verantwoordelijk voor alle ellende die er nog gaat komen... en dat die ellende gaat komen als jouw sekte zo doorgaat, dat kan zelfs Stevie Wonder aan zien komen....

bottehond | 14-06-06 | 13:09

'wat ik vrees is dat als we de bestaande kaders heilig verklaren de zaak vroeg of laat zodanig uit de hand gaat lopen dat we in een situatie terechtkomen waarin alle grondbeginselen van onze samenleving buiten werking gesteld zullen worden... '

bottehond 14-06-06 @ 13:01

Het gif zit 'm in die vroeg of laat. Doordat de valkuilen die ons systeem belagen verspreid zijn over de tijd, zien weinigen het cumulatieve effect ervan. Als je echter nagaat hoezeer de democratie lijdt onder de islam, zeg maar in een overzicht van de voorbije vijf jaar, dan trekt het bloed uit je gezicht weg. Als het sluipend gif nog lang zijn werk blijft doen, staan we binnen niet al te lange tijd voor voldongen feiten. Elke dag wordt het Westen zwakker en de islam sterker.

van Maerlant | 14-06-06 | 13:08

@bottehond 13:01
De samenleving waar jij het over hebt en die ik herken bestond bij de gratie van mensen die met de hun verworven vrijheid om konden gaan en hier geen misbruik van maakten. Je eiste op waarvan je vond dat je recht had, maar hield wel in de gaten dat een ander niet tekort gedaan werd. Die samenlevingsvorm is idd naar de klote gegaan.
Hoe het exact moet weet ik ook niet, maar ik ben eerder voorstander van de forse inperking van de vrijheid van hen die er niet mee om kunnen gaan (lees anderen tot last zijn) dan een beperkte inperking van de vrijheid van iedereen. Dat houdt dus ook in dat het rechtsgelijkheidbeginsel niet per definitie zaligmakend is.

sjaakdeslinksesul | 14-06-06 | 13:08

bottehond 14-06-06 @ 13:01

Je bedoelt dat de grondwet gewijzigd moet worden?

rosalie | 14-06-06 | 13:05

Dat zo'n uitspraak van 70+ers af zou komen kan ik niet geloven!

rosalie 14-06-06 @ 12:57

Rosalie, en toch maak ik dat in België ook mee; het zal wel geen toeval zijn dus. Let wel, ik begrijp jou, je denkt 'die weten toch beter'. En mij frappeert het ook dat, als je oude mensen lang genoeg over de oorlog laat praten, ze allemaal een krop in de keel krijgen, àllemaal... Maar die mensen redeneren dus waarschijnlijk ook: als er nu nog iets erger is dan een oorlog, dan is het een burgeroorlog. Dat komt namelijk nooit meer goed. Daarom proberen mensen hier oplossingen te verzinnen, ver weg van het geneuzel dat zijn eigen failliet bevestigd ziet. Alleen wordt de urgentie onvoldoende ingezien.

van Maerlant | 14-06-06 | 13:02

Moraal van het verhaal: we moeten buiten de geijkte kaders leren denken?

van Maerlant 14-06-06 @ 12:22

Wat mij opvalt en zeker ook ergert is het gebrek aan oplossingen dat sommige reaguurders neerplempt... men volstaat dan vaak met allerlei diskwalificaties als: onderbuik, xenofoob etc etc.... volgens mij moet de discussie naar een hoger plan... en dan moet je inderdaad niet schromen om buiten de geijkte kaders te denken... ik heb voldoende vertrouwen in de Westerse mens om er van uit te gaan dat buiten de kaders gevonden oplossingen zo veel mogelijk uit zullen gaan van menselijkheid... maar goed... ik ben dan ook een fervent aanhanger van de Westerse, verlichte manier van denken.... Ik vemoed dat veel mensen, als ze de macht er toe hadden, voor oplossingen zouden kiezen die buiten de geijkte kaders gaan... wat ik vrees is dat als we de bestaande kaders heilig verklaren de zaak vroeg of laat zodanig uit de hand gaat lopen dat we in een situatie terechtkomen waarin alle grondbeginselen van onze samenleving buiten werking gesteld zullen worden... vroeg of laat zal het er absoluut van komen, dat we nieuwe oplossingen zullen moeten aanvaarden... zo niet: dan dreigt veel en veel erger... het ondenkbare is werkelijkheid geworden (remember theo en fortuin)... wen er maar aan !

bottehond | 14-06-06 | 13:01

@ Z.K.H.Prins Carnaval 14-06-06 @ 12:54

Helaas zal een grondwet herziening niet veel opleveren.
Dit gezien de gevestigde belangen van onze Christelijke vrienden.
Zie de subisidiering van op godsdienst gebaseerde onderwijsinstellingen.

Hoezo scheiding van kerk en staat.

daFreak | 14-06-06 | 12:59

@sjaakdeslinksesul 14-06-06 @ 12:54:
Als de moslims vinden dat NL ze te weinig te bieden heeft, waarom, o waarom, gaan ze dan niet TERUG?!?
Antwoord: omdat ze met hun leugens zand in onze ogen willen strooien, om zo heeeel langzaam alle regie naar zich toe te trekken. Salamitactiek heet dat. En ook dit staat weer in hun heilige boekie...

poktor | 14-06-06 | 12:59

wat een dom ongeloofwaardig geloof is dat toch,maarnog dommer is dat er dus mensen zijn die het nog geloven ook(met een beetje hersenspoeling dan)

nldennl | 14-06-06 | 12:58

@MAXIMO 14-06-06 @ 12:54,

die verschillen zijn misschien voor mohammedanen een groot splijtpunt, wij niet-mohammedanenn zien niet eens het verschil tussen de verschillende opvattingen.

Mujahid | 14-06-06 | 12:58

Alfa75 14-06-06 @ 12:53

Dat zo'n uitspraak van 70+ers af zou komen kan ik niet geloven!

rosalie | 14-06-06 | 12:57

Is ook niet mijn mening iig

Alfa75 | 14-06-06 | 12:56

Hier de verzen nog voor MAXIMA:
[4:150] Those who disbelieve in GOD and His messengers, and seek to make distinction among GOD and His messengers, and say, "We believe in some and reject some," and wish to follow a path in between;
[4:151] these are the real disbelievers. We have prepared for the disbelievers a shameful retribution.

Mujahid | 14-06-06 | 12:55

@Alfa75 14-06-06 @ 12:53
Da's heftig... Vraag me af of dat de oplossing zou kunnen zijn. Denk het eigenlijk niet.

poktor | 14-06-06 | 12:55

@Mujahid
En de koran is voor meerdere interpretaties vatbaar, zie alle geloofsrichtingen maar binnen diezelfde Islam.

MAXIMO | 14-06-06 | 12:54

@MAXIMO 12:12
Het moet van twee kanten komen, dat klopt. Maar zoals al enkele keren gezegd is, de bovenstaande cijfers zijn gebaseerd op een onderzoek van vier jaar geleden. Het politiek correcte denken heeft geheerst tot 2001, voor die tijd werden alle misstanden gebagatelliseerd in de media, door de politiek en de immigranten zelf. Ook toen dachten veel marokkanen dus schijnbaar niet al te positief over nederlanders. Nu komen ze er dus alleen maar achter dat dit wederzijds is. De situatie van voor en na 2001 hebben niet tot het inzicht geleid bij de meeste marokkanen zelf dat er iets fundamenteels scheef is met hun gemeenschap. De schuld ligt volgens hen nog steeds bij de nederlandse samenleving die te wenig ruimte en kansen biedt.

sjaakdeslinksesul | 14-06-06 | 12:54

@MAXIMO
Wat is de oplossing voor het probleem met de Moslims die onze democratische rechtstaat niet respecteren?. Je zeikt alleen, ik heb nog nooit een oplossing uit je reacties kunnen afleiden. Je zeikt alleen mensen af die in jou ogen extremistische maar vaak op waarheden gebasseerde reacties op dit forum neer pleuren.

bigalow | 14-06-06 | 12:54

@v Maerlant
grondwet is te statisch om de waarde te omschrijven, normering gaat redelijk, Ik ben trouwens helemaal voor een herwaardering voor dit op veel punten hopeloos verouderd wetboek.
Hoewel de politiek verantwoordelijk is voor het updaten hiervan. Kun je zien hoe er geslapen werd/word in denhaag. Er waren altijd andere prioriteiten...

Z.K.H.Prins Carnaval | 14-06-06 | 12:54

Ik hoor ouderen (70+) steeds vaker zeggen er zou weer eens een nieuwe Hitler op moeten staan. Dit geeft iig aan dat de generatie die "de oorlog" meegemaakt hebben ,zich behoorlijk onveilig voelen. (don't blame the messenger).

Alfa75 | 14-06-06 | 12:53

@prins carnaval 11.51
hahahahaha is goed

nldennl | 14-06-06 | 12:53

@MAXIMO 14-06-06 @ 12:47,

nee dat zegt de koran en de soena, als je niet de hele koran aanvaardt ben je geen echte mohammedaan...

Mujahid | 14-06-06 | 12:52

.K.H.Prins Carnaval 14-06-06 @ 12:42

Uitzonderlijke problemen vragen om uitzonderlijke problemen

... om uitzonderlijke oplossingen uiteraard.

van Maerlant | 14-06-06 | 12:48

@Mujahid
Onzin, dat zeggen jij en die fundamentalistische sites die je bezoekt. Alsof er achter elke persoon met liefde voor de Islam een reuze gevaar schuilt!?
Overigens bedoelde ik met gematigde ook anderen dan Moslims.
Neo-Nazis, Democraten, Christenen, Joden etc.
@Lekkerbelangrijk
Kritiek is okay, beledigen is niet okay en drijft beledigde en belediger verder uit elkaar.
Aangezien jij praat in termen van dhimmitude en zo ben ik bang dat dit aan de verkeerde is besteed.
@Melkboer.
Gebruik je neqschot als metafoor? Of ben je serieus?

MAXIMO | 14-06-06 | 12:47

Mujahid 14-06-06 @ 12:43

Alweer in de roos; je bent goed op de hoogte! En daarom bijten, met het oog op die snel groeiende bevolkingsgroep (alweer een cadeautje van de koran), de Israeli's zenuwachtig op hun nagels.

van Maerlant | 14-06-06 | 12:47

@frans witglas 10.58
wat zijn dat voor domme letters????
we zijn hier in Nederland.

nldennl | 14-06-06 | 12:46

Z.K.H.Prins Carnaval 14-06-06 @ 12:42

Uitzonderlijke problemen vragen om uitzonderlijke problemen. A la guerre comme à la guerre. de Grondwet is bedoeld om onze meest fundamentele rechten (en plichten) te verankeren. Als dat niet meer lukt, zullen we allicht aan die Grondwet moeten gaan sleutelen. Tenslotte is ook de Grondwet mensenwerk en geen Stenen Tafels - toestand.

van Maerlant | 14-06-06 | 12:45

@van Maerlant 14-06-06 @ 12:41,

overigens is al 30% van de knesset mohammedaans, hoezo worden mohammedanen onderdrukt door de israelis...

Mujahid | 14-06-06 | 12:43

@bottehond
in stand houden of in de weg staan is niet zo van belang, het gaat om vrijheid en respect. Er is een grondwet die gevolgd dient te worden ook daar zittum 't probleem niet, de frustratie is daar als onze waardigheid,-het onszelf thuisvoelen in eigen land,en onze normen,-goeiendag en tot ziens,worden aangetast.

Z.K.H.Prins Carnaval | 14-06-06 | 12:42

Maaier 14-06-06 @ 12:39
Nee, dan kosten ze ons nog steeds geld.

Moi | 14-06-06 | 12:41

@ rosalie 14-06-06 @ 12:38 nou, we hebben weer een nieuwe "targent" in "roku" gekregen?

Ik hoop het niet. Roku durft de discussie aan te gaan.
Dat moeten we toch wel kunnen waarderen.

daFreak | 14-06-06 | 12:41

En waar blijft fuckje nu?

rosalie | 14-06-06 | 12:41

Israel staat dat recht niet toe.

daFreak 14-06-06 @ 12:36

Klopt. En waarom niet? Omdat ze dan meteen een minderheid zouden worden in eigen land; het parlementaire bestel zou ophouden te bestaan. Die eis is als iemand vragen om in een uitgestoken speer te lopen. Hoewel wat met ons gebeurt nog wreder is; wij worden er langzaam aan geregen.

van Maerlant | 14-06-06 | 12:41

@Maaier 14-06-06 @ 12:39:
Nee hoor, stur ze maar lekker naar huis en geef ze een leuk zakcentje mee.
Kost effe wat, maar je bent wel van dit miljardenverslindende probleem af.

poktor | 14-06-06 | 12:40

@Maaier 14-06-06 @ 12:34

Echter de derde generatie kinderen van mvr. Geert W. zullen wel accentloos Nederlands spreken.
Zoals de derde generatie Chinezen, Hindustaten en alle andere niet moslim allochtonen.

Moi | 14-06-06 | 12:40

ok. Poktor. WIl je niet liever dat alle moslims verdwijnen in kampen ofzo?

Maaier | 14-06-06 | 12:39

@Maaier 14-06-06 @ 12:34:
Foppe en de vrouw van Geert zijn geen moslim, dus nee. Enkel de moslims zullen het land moeten verlaten, want de islam is onverenigbaar met de westerse maatschappij. Dit geldt dus ook voor blanken die tot de islam zijn bekeerd. Die kunnen waarschijnlijk zelfs als staatsgevaarlijk worden aangemerkt, want die zijn doorgaans door radicale rebellen bekeerd.

poktor | 14-06-06 | 12:38

nou, we hebben weer een nieuwe "targent" in "roku" gekregen?

rosalie | 14-06-06 | 12:38

@ de melkboer 14-06-06 @ 12:33

Klopt. Israel doet moeite. Wil gebied afgeven aan de Palestijnen. De oplossing hangt vooral af van het recht op terugkeer van gevluchte Palestijnen. Israel staat dat recht niet toe.

daFreak | 14-06-06 | 12:36

@ poktor: Al zou dat zo zijn, wat natuurlijk alleen al door het woordje 'alle' totale onzin is, dan nog is er juridisch geen mogelijkheid om ze uit te zetten aangezien ze Nederlander zijn. Bovendien, iemand als d evrouw van geert W. spreekt ook beter HOngaars dan Nederlands, moet die dan ook weg? Foppe de Haan, spreekt beter Fries dan Nederlands, moet die ook weg?

Maaier | 14-06-06 | 12:34

@Koekje-dr-bij? 14-06-06 @ 12:11
Ik denk dat het geweld in Israël een kwestie is van vraag en antwoord van beide zijden.. Heeft niks te maken met de doorsnee Israëli.. Heeft te maken met het feit dat er een oorlog woedt (eenzijdige) -jihad- wordt gevoerd. Waar gehakt wordt vallen spaanders..
Trouwens denk ik dat de Israëli's meer moeite en concessies doen in de missie om vrede te stichten, dan het zooitje ongeregeld palestijns zelfbestuur dat zichzelf niet eens fatsoenlijk weet te organiseren..
Dat strand incident is blijkbaar een oude hamas mijn geweest waar iemand op is gaan staan langs de weg..
@MAXIMO @12:12
Ik overzie het totaalbeeld wel MAXIMO, als die radicale kudtlui met niet westerse opvattingen per direct een neqschot zouden krijgen en de aanhangers ff opnieuw zouden worden "bijgeschoold" dan was het hele probleem er in de 1e plaats niet..

de melkboer | 14-06-06 | 12:33

@roku
Vind het dapper dat je meedoet aan de discussie.

Voor de rest geloof ik ook dat goed zou zijn als we het accent leggen op een groep en niet op de hele Marrokkaanse gemeenschap. Net zo dat Nederlanders racisten genoemd worden vinden we ook niet leuk, het is een groep. Ik ben het dus eens met we moeten stoppen met 'wij' en 'zij', terwijl dat wel moeilijk is. Als er met Finnen dan ook rotte appels bedoelt wordt vind ik dat een goede benaming. Ik heb namelijk ook een hekel aan de rotte appels en het feit dat ik daarom niet meer overal durf te fietsen of met de metro naartoe durf. Zo geldt dat ook voor het zwembad waar een hele grote groep jongeren in legerkleding met hakenkruizen staat, dat vind ik ook niet fijn. Oftewel ik ben tegen ALLE rotte appels in dit land die het verpesten voor de gewone mens die hard werkt om zijn brood en Senseo te verdienen.

Oja en ik weet het niet hoor, maarre de Romeinen hadden toch ook iets met kleine jongentjes. Enne slavernij was toch ook vroeger (1917 pas afgeschaft in NL) en mogen we niet meer op veroordeeld worden???

depje | 14-06-06 | 12:32

@Maaier 14-06-06 @ 12:29:
Alle marokkanse jongeren, zelfs de 3e generatie, spreken beter marokkaans dan nederlands. Daarnaast verachten ze NL en alles wat daarbij hoort. Er is dus GEEN ENKELE reden om ze hier te houden!

poktor | 14-06-06 | 12:30

@Maaier 14-06-06 @ 12:21
All the way with you!!!

large4e4 | 14-06-06 | 12:29

poktor: jij roept op tot deportatie. Van -ion iede rgeval juridisch- 100 % nederlanders. Is niet netjes, juridisch onmogelijk, en bovendien en vooral ongewenst. Ik wil dat alle domme (in mijn ogen natuurlijk, want ik ben objectiever dan anderen), haatzaaiende, rechts-rabiate GS-respondenten gedeporteerd worden.

Maaier | 14-06-06 | 12:29

MAXIMO @ 12:12 laat zich gijzelen door de geweldsdreiging van moslim fundas. Zie hier de perfect Dhimmitude. Je mag niet kritisch zijn, je mag geen grapjes maken over de Islam want anders dan gaan ze radicaliseren en moet iedere criticaster vrezen voor zijn leven en wordt de maatschappij bedreigd met aanslagen.
MAXIMO zegt dus eigenlijk dat Ayaan, Wilders etc. gewoon gelijk hebben, namelijk dat de Islam en de westerse waarden op zeer gespannen voet met elkaar staan.

Lekker Belangrijk© | 14-06-06 | 12:27

gedeperteerd = gedeporteerd

poktor | 14-06-06 | 12:26

daFreak 14-06-06 @ 12:23

Als iemand die van twee walletjes eet? Als een à la carte-moslim? Als een opportunist?

van Maerlant | 14-06-06 | 12:25

bottehond 14-06-06 @ 12:16:
De samenleving zoals jij die graag gehad had willen hebben is waarschijnlijk die van zo'n 30 jaar geleden: Toen kon je nog je auto onafgesloten achterlaten, zei je op straat netje gedag tegen iemand, zat er op school nog hooguit 1 bruin kindje in de klas en kon de juf of meester nog normaal lesgeven en werd er netjes geluisterd. Ik heb die tijd ook meegemaakt en verlang er steeds heviger naar terug. Maar zoals je al zei, we moeten reëel zijn en die tijd als verloren beschhouwen. Het is inderdaad verstandiger om te proberen de schade te beperken en aan probleemoplossing te doen, niet aan symptoombestrijding want dat lost niets op. Om dit probleem op te lossen zullen overigens eerst de grenzen volledig dicht moeten. Ik vraag me af of dit alleen al haalbaar is. Daarnaast zal er richting land van herkomst gedeperteerd moeten worden, want uit zichzelf gaat natuurlijk niemand weg. Kortom, een hele kluif. Het zal waarschijnlijk wel op een burgeroorlogje uitdraaien voordat er wat gebeurt.

poktor | 14-06-06 | 12:25

@ Mujahid 14-06-06 @ 12:00
HAHAHAHA wat een interview!

Pittybrad | 14-06-06 | 12:23

filter 14-06-06 @ 12:20

Er bestaan ook schijn-zwangeren. Hoe zou je een schijn-moslim omschrijven?

daFreak | 14-06-06 | 12:23

bottehond 14-06-06 @ 12:16

Moraal van het verhaal: we moeten buiten de geijkte kaders leren denken?

van Maerlant | 14-06-06 | 12:22

Toch vind ik de reaguurders hier steeds dubieuzer worden.. Steeds meer: rot op naar je eigen land geblaat. Onder allerlei smoezen die ongeveer klinken als"ik neb geen racist, maar realist. Eene hele flauwe, demagogische truc.

Ik verwerp 60% van de reaguurders. "Dat die snel oprotten als ze het hier zo kut vinden"

Maaier | 14-06-06 | 12:21

@ poktor 11.36
Hear, hear!!!

WinX | 14-06-06 | 12:21

@Mujahid
Dat zeggen jij en die fundamentalistische sites die je bezoekt.
Alsof er achter elke persoon met liefde voor de Islam een reuze gevaar schuilt!? Dat is gewoon onzin.
Overigens bedoelde ik met gematigden ook anderen dan Moslims.
Democraten, VVD'ers, LPF'ers etc.

MAXIMO | 14-06-06 | 12:21

@bottehond 14-06-06 @ 12:16,

Je hebt gelijk de grondwet en onze democratie kunnen alleen werken als je elkaar respecteert en bepaalde normen en waarden als gegeven beschouwd, helaas kent het mohammedanisme deze normen en waarden niet, maar hanteert het normen en waarden die lijnrecht tegenover de onze staan. Zij zullen echten wel onze normen en waarden gebruiken om ze kapot te maken en hun eigen normen en waarden in te stellen....

Mujahid | 14-06-06 | 12:20

Gematigd moslim zijn is net als gematigd zwanger zijn. :D

filter | 14-06-06 | 12:20

Als blijkt dat de Grondwet verhindert om de vrije en respectvolle samenleving juist in de weg staat

Deze zin moet zijn: Als blijkt dat de Grondwet verhindert om de vrije en respectvolle samenleving in stand te houden?

bottehond | 14-06-06 | 12:18

Als je er niet buiten wilt vallen zal je mee moeten doen. Het accepteren van keuzevrijheid, vrijheid van meningsuiting horen daarbij, ook als het je eigen gemeenschap betreft. Dat betekent dat je het niet erg vind als je neef zegt dat hij homo is, dat je de keuze van je zusje accepteert als ze een Nederlands vriendje krijgt. Ik heb nog steeds hoop dat dat besef door gaat dringen, ook bij de Roku's van dit land.

Er kan niet van mij verwacht worden dat ik een plekje inruim voor een bevolkingsgroep die de grondwaarden van mijn samenleving niet accepteert.
Je kunt water niet mengen met olie. Als het niet lukt om er één samenleving van te maken, dan maar scheiden de boel.

Misschien is het een oplossing als we in Europa hetzelfde doen als met Israël in het Midden Oosten. Wijzen we Finland aan als Moslimgebied...., en dan wel een mooi muurtje bouwen, volgens Israëlisch ontwerp.

ffberg | 14-06-06 | 12:18

Z.K.H.Prins Carnaval 14-06-06 @ 12:05

Te laat? Tja... uitgaande van wat wij als "normaal" zijn gaan beschouwen.. binnen die kaders van fatsoen, rechtvaardigheid etc, waar ook onze Grondwet op is gebaseerd klopt dat.... maar wát als je onvoorzien in een situatie terechtkomt waarbij juist die grondhouding niet vol te houden blijkt... een situatie waarin de waarborgen voor een vreedzame respectvolle en vrije samenleving tekortschieten. Als blijkt dat de Grondwet verhindert om de vrije en respectvolle samenleving juist in de weg staat? Een situatie waarin je een aantal van die grondbeginselen (tijdelijk) buiten werking moet stellen omdat anders een samenleving zoals wij die willen niet meer mogelijk blijkt? Ik ben in de loop der jaren op dát punt uitgekomen.... En ik ben inmiddels ook zo ver dat ik in durf te zien dat we de samenleving zoals ik die graag wil terugwinnen/ behouden als verloren mogen beschouwen als we ons in de oplossingensfeer beperken tot wat de Grondwet voorschrijft... Tis wat moeilijk te volgen wellicht, maar het is dan ook geen gemakkelijk dilemma... tog?

bottehond | 14-06-06 | 12:16

Of 40% van de Marokkanen moet de Nederlanders niet.
Toch vindt 90% ze het discrimineren niet waard.

daFreak | 14-06-06 | 12:16

10% van de Nederlanders is racist, maar toch vinden 60% van de Marokkanen ons nog lief. Wat zijn wij ondankbaar.
Het is maar net hoe je de statistieken presenteert.

Framoes | 14-06-06 | 12:13

@MAXIMO 14-06-06 @ 12:12,
gematigde mohammedanen bestaan niet, dat is net zoiets als gematigde nazis...

Mujahid | 14-06-06 | 12:13

@de melkboer
Je overziet het totaalbeeld niet Melkboer.
Fortuyn, Ayaan, Verdonk, Abou en Wilders zijn juist degene die de gematigden in de open armen van de fundamentalisten drijven.
M.a.w. zijn zij even schuldig, zo niet schuldiger aan de radicalisering onder alle groepen in deze maatschappij.

MAXIMO | 14-06-06 | 12:12

@mujahid
Ik lach me altijd kapot bij dat filmpje.

controle | 14-06-06 | 12:11

@ van Maerlant
Ja man zoals ik zeg, er valt niet mee te praten. Die mensen handelen vanuit verknipte ideologie waarmee ze zichzelf en elkaar lopen op te hitsen en een "doel" in het leven geven. Daar krijg je ze niet vanaf.
@ de melkboer
Ik baseer dat op het feit dat onze joodsche vrinden naar lieve lust huizen platleggen, stranden aan gort schieten en met apaches hele straten platgooien omdat er verdachte auto`s rijden. Zult!

Koekje-dr-bij? | 14-06-06 | 12:11

@controle 14-06-06 @ 12:00,

hij is goed he, en zelfs dat was nog niet eens het hele lijstje..... :(

Mujahid | 14-06-06 | 12:08

@MAXIMO 14-06-06 @ 12:03
Haatzaaiers.....? Eerst ff hand in eigen boezem steken vrind...! Wat dacht je van al die geyle fabeltjesprekerts -herstel- imams alle geloofsfanaten ff extra graties hersenspoelen...?
Daarbij zijn Fortuyn, Ayaan, Verdonk, Abou en Wilders een stel kleuters..

de melkboer | 14-06-06 | 12:06

@controle
Yep.that's it
@bottehond
ik denk ook dat er weinig beweging zit in de moslimwereld, er is dan ook geen scheiding tussen kerk en staat.
Je oplossing staat me ook wel aan, is ws. te laat daarvoor.
Er zal op enig moment toch ergens een verandering moeten optreden en dat zal in de moslimwereld moeten gebeuren, anders is er geen samenleven mogelijk.

Z.K.H.Prins Carnaval | 14-06-06 | 12:05

Is er een vergelijkend onderzoek van voor 2001?
Om een objectiever beeld te krijgen van deze ontwikkelingen.
However, Fortuyn, Ayaan, Verdonk, Abou en Wilders en al die andere haatzaaiers; Wederom bedankt! *not*

MAXIMO | 14-06-06 | 12:03

Zingt: "until the colour of a man's skin, is of no more significance, than the colour of his eyes, me say war".

Ja man, Bob heeft gelijk. Ik ben tegen het klassificeren van de medemens gebaseerd op uiterlijk. Verder ben ik tegen zich misdragende kutmarokkaantjes van de 2e, 3e, 4e etc. generatie.

Until het percentage zich misdragende marokaantjes weer gelijk ligt aan percent zich misdragende kaaskoppen... me say war.

holtor | 14-06-06 | 12:03

@Koekje-dr-bij? 14-06-06 @ 11:58
De gemiddelde Israëli fokking tuig...? Dan weet ik niet of je wel eens in Israël bent geweest.. Waarop basseer je je mening..?

de melkboer | 14-06-06 | 12:02

Koekje-dr-bij? 14-06-06 @ 11:58

Koekie, hakbars hebben altijd een reden gehad, hebben nu redenen zat, en zullen altijd redenen blijven hebben. Ze zijn in Indië binnengevallen en dat heeft uiteindelijk tot de afscheiding met Pakistan geleid. Nu gaat het weer over Kashmir. En, je voelt 'm komen: over de rechten van de minderheden in India zelf... het is hopeloos met dat volk makker.

van Maerlant | 14-06-06 | 12:01

@mujahid
Beat me:)

controle | 14-06-06 | 12:00

Roku 14-06-06 @ 11:55

En dat komt dus omdat de Palestijnen dat net zo hard doen?!
Is ook niet zo dat de joden in Marokko, de Marokkanen en hun cultuur respecteren? Kortom het respecteren van de dominante cultuur is van belang voor het oplossen van conflicten.

Wat gebeurd er nu in NL? Juist ja, bepaalde groepen Finnen die hier een eigen grondgebied en vlag eisen. Dit blijkt dus uit het bovenstaande onderzoek.
Wat dat betreft zijn we net roedels wolven.
Zet de nieuweling in het gareel en het gaat goed.

daFreak | 14-06-06 | 11:59

Roku 14-06-06 @ 11:53

Weet ik wel hoor. Ben blij dat je je gelaat toont. Nu nog wachten tot je met genoeg bent om hier de vlag te hijsen hè? Ik blijf bij mijn voorstel hoor: Israeli's naar hier, jullie naar ginder.

van Maerlant | 14-06-06 | 11:59

@roku
Dus als je hun bek houden en onderdanig zijn is er niets aan de hand. In welk koranvers heb ik dat meer gehoord? Iets met dhimmis en het betalen van belasting.

controle | 14-06-06 | 11:59

@Roku 14-06-06 @ 11:55,

inderdaad, zolang ze zich maar als dhimmi gedragen en de jizia betalen....

Mujahid | 14-06-06 | 11:58

mja... doorbreek ik een taboe als ik als fanatiek-antihakbar toch even wil melden dat de gemiddelde israëli van mij ongezien de tyfus mag krijgen?
Wat een fokkin tuig is dat. En een beetje jammer want zonder dat stelletje gehersenspoelde triggerhappy staatsterroristen hadden hakbars overal ter wereld weer iets minder "reden" om mensen op te gaan blazen...

Koekje-dr-bij? | 14-06-06 | 11:58

@bottehond 14-06-06 @ 11:47:
Amen, helemaal mee EENSCH!

poktor | 14-06-06 | 11:56

(vervolg 11:55)

... en dat de ware moslim dat terug moet veroveren.

Zelfde verhaal met al Andalus (Spanje). remember Osama bin Laden...

van Maerlant | 14-06-06 | 11:56

@Dafreak

omdat de jooden in marokko geen eigen vlag eisen en eigen grondgebied, israelische jooden dus wel.

Roku | 14-06-06 | 11:55

Mujahid 14-06-06 @ 11:51

Klopt Mujahid. Maar je weet toch waarom ze zo op Israël gebeten zijn?

In de koran - altijd weer maar die koran - staat dat als een gebied ooit dar al Islam geweest is, dat voor eeuwig en drie dagen als dar al islam beschouwd moet worden. En d

van Maerlant | 14-06-06 | 11:55

@Roku 14-06-06 @ 11:49
Je hebt er weinig kaas van gegeten mennetje.. zal wel omdat je niet wil intregreren ofzeau.. Heb nog wel een flink stuk extra belegen hliggen dat ik met alle liefde ff in je gaffel wil proppen..
Anyway, de joden leefde lang voor de palestijnen al in wat nu Israël heet...

de melkboer | 14-06-06 | 11:54

Roku 14-06-06 @ 11:49

Nu lul je weer uit je nek.
Joden wonen al duizenden jaren in dat gebied.

Het zijn de huidige palestijnen die als overblijfsel van diverse veroveringslegers zijn blijven plakken.

Moi | 14-06-06 | 11:54

@ van maerlant

Shitt dus als amerika en de UK zeggen dat ze nederland willen bezitten laaten we dat dan toe? Nee tog mijnheer, nou zo denken de palestijnen er ook over.. er zal gevochten worden tot de laatse meter grond, en de vlag van palestina weer gehezen kan worden in het zogezegde staatje israel.

Roku | 14-06-06 | 11:53

@Hellsmurfje 14-06-06 @ 10:54
Racisme komt voor uit een gebrek aan openstellen voor de cultuur van anderen, waardoor er een gebrek aan begrip komt. Onbekend maakt onbemind.
Ik vind het ook schokkend dat er zoveel Finnen onze samenleving en normen en waarden niet accepteren. Het gebeuren betreffende handen schudden is een "mooie" uitwas hiervan. Dat doe je als je in 0031 wil leven en functioneren, zelfs ondanks de godsdienstvrijheid.
- Knuffelen en politiek correct zijn, zijn 2 compleet verschillende dingen. Ik ben het met je eens dat door het knuffelen juist deze situatie is ontstaan. In 1 van mijn 1e posts heb ik al aangegeven dat het probleem 2 oorzaken heeft: 1. De onwil om in onze maatschappij te integreren en 2. De weigering van Den Haag om echt actie te ondernemen.
- Wat ik bedoelde te zeggen is dat ik op deze manier ook mijn kritiek uit, maar niet zeg op rottumerplaat zetten met een hek erom?
- C'est la tone qui fait la musique.

large4e4 | 14-06-06 | 11:53

Mujahid 14-06-06 @ 11:45

Klopt helemaal. Maar dat wil niet zeggen dat je deze tekst, uit zijn context gerukt, niet kan misbruiken voor het prediken van geweld.

Er bestaan heel veel mensen die de historische context van deze tekst niet kent. Dat is ook een probleem met godsdiensten.
Ze kunnen voor het eigen gewin en bescherming van de eigen clan gebruikt worden.
En daar heb ik zo de pest aan.
Wat dat betreft zitten we redelijk op een lijn.

@Roku. Waarom kunnen joden en islamieten wel in Marokko vreedzaam naast elkaar leven?

daFreak | 14-06-06 | 11:53

bottehond 14-06-06 @ 11:47

Helemaal akkoord. Het lijkt een rotklus, maar het is veruit te prefereren boven de hel die ons anders te wachten staat.

van Maerlant | 14-06-06 | 11:52

als we nou eens ophouden met al deze domme onderzoeken en het wij / zij gevoel eens even wegstoppen en gewoon normaal gaan doen tegen elkaar (dus nederlanders ook tegen buitenlanders) dan zal het allemaal een stuk relaxter gaan worden in dit land.
kijk eerst naar jezelf

----TWISTED---- | 14-06-06 | 11:52

@Roku 14-06-06 @ 11:49,
je hebt wel erg weinig historisch besef, Israel is en was al 3000 jaar joods, dat de mohammedanen het in 632 hebben bezet maakt het nog niet mohammedaans. De joden hebben gewoon teruggepakt wat van hun was, get over it!

Mujahid | 14-06-06 | 11:51

@ roku

En dat ga jij even bepalen? Het lapje grond dat Israël gekregen heeft is door de internationale gemeenschap bekrachtigd. Jullie hebben een probleem met Israël, en wij met jullie. Gelijk oversteken dan maar?

van Maerlant | 14-06-06 | 11:51

Te snel...
ttp://www.youtube.com/watch?v=gT0jAgonezY&search=moslem

Z.K.H.Prins Carnaval | 14-06-06 | 11:50

Richlieu 14-06-06 @ 11:46

Lees de resultaten van het onderzoek van de consumentenbond naar de hygiëne eens.

van Maerlant | 14-06-06 | 11:49

@controle,
tog liever deze imam

Z.K.H.Prins Carnaval | 14-06-06 | 11:49

Roku 14-06-06 @ 11:24

daar heb je zeker een punt... de verbroedering in de islam is beter dan bij chistenen... vandaar dat soennieten en sjiieten in iraq zo goed samenwerken en is ook hartverwarmend om te zien hoe rijke moslimlanden hun arme palestijnse broeders zo ruimhartig ondersteunen... let's face it islam en de westerse waarden en normen zijn onverenigbaar en aangezien de islam (net zo goed als het christendom voor wersterlingen) een enorme invloed heeft op de manier van denken en het gedrag, ook al is iemand geen serieuze moslim, mondt de huidige situatie onvermijdelijk uit in een strijd... dat is in ieder geval zeer eigen aan de islam, omdat die in de kern overanderbaar is.... en dát is de reden waarom we in Nederland, ondanks alle goede bedoelingen, geconfronteerd worden met toenemende problemen in plaats van afnemende... uit elkaar gaan, tot elke prijs, is de enige mogelijkheid om erger te voorkomen....

bottehond | 14-06-06 | 11:47

' Maar dat wil niet zeggen dat er geen lieden zijn die zich daar aan onttrekken. De verlichting van de islam gaat echter niet snel genoeg.'

Correctie: er is helemààl géén verlichting. De wereldwijde islamgolf gaat juist al tijden de richting van meer fundamentalisme uit.

De bijbel wordt niet letterlijk geïnterpreteerd, maar ik wil je wel meegeven dat ik bepaald geen Bush-fan ben. Het hoeft niet of-of te zijn hoor, het kan best en-en. Ik ben tegen de islamisering van Europa en tegen het beleid van Bush.

van Maerlant | 14-06-06 | 11:47

Roku 14-06-06 @ 11:41

Nu begin je toch wel heel erg uit je nek te lullen.

Bedenk dat dat geloof van jou ook maar een afsplitsing is van het jodendom.
Net als het Christendom overigens.

Moi | 14-06-06 | 11:47

uhm, zonder de Turken geen broodje kebab? kleine verrijking toch? TOCH??

*aaaaw kebabje, extra vlees, andalus saus, zonder tomaten graag, danku vrindelijk)*

Richlieu | 14-06-06 | 11:46

@daFreak 14-06-06 @ 11:42,

als je de contekst leest zie je dat ook dit gaat om een specifieke periode (nml die van David)

Mujahid | 14-06-06 | 11:45

Roku 14-06-06 @ 11:41

Roku, ik heb een voorstel. Wij in Europa maken een lap grond vrij voor Israël, en de Maghreb-landen doen hetzelfde voor mensen die van origine Marokkaans, Tunesisch of Algerijns zijn en die hier wonen. Deal?

van Maerlant | 14-06-06 | 11:44

Zoals het christendom 400 jaar geleden is is zijn de moslims tegenwoordig. Iedereen die een beetje de geschiedenis kent weet dat de christenen vreselijke dingen hebben gedaan en vaker onder het mom van de bijbel of god deze dingen hebben goedgepraat. Echt waanzin en barbaars ... maar ik ben blij dat we die tijd gehad hebben en dat we nu openener denken. Maar ik geloof nog dat de moslims tegenwoordig op hetzelfde niveau zitten als wij 400 jaar geleden ...

JustMe27 | 14-06-06 | 11:42

@van Maerlant 14-06-06 @ 11:40,

inderdaad, voor Mohammed woonden christenen. joden en polytheisten min of meer vreedzaam samen in het Midden-Oosten. Het was trouwens ook Otman die Jerusalem veroverde op de joden en christenen in 632 (dus de mohammedanen begonnen de aggressie)

Mujahid | 14-06-06 | 11:42

De snelste manier om van ruzie af te komen is mi. stoppen met vechten.
Nu er een pim voortuin is geweest, kan eenieder roepen wat hij wil en als we elkaar dan hebben uitgekotst, kunnen we misschien echt beginnen te praten.

Dus: Let it all out, zou ik zeggen

Z.K.H.Prins Carnaval | 14-06-06 | 11:42

Der zou nooit oorlog geweest zijn als het zionisme nooit had bestaan, wrm had duitsland geen eigen stuk land gegeven aan de jooden?

Roku | 14-06-06 | 11:41

@pokter
Het nog grotere verschil is dat wij een nieuw testament kennen, de zondenvergeving door het offer van JC en begrippen kennen als naastenliefde (daarom zie je het rode kruis iedereen helpen, niet alleen de moslims) en heb uw vijanden lief. Jezus liet een overspelige vrouw vrijuit gaan (wie zonder zonde is), in landen met de sharia worden die nog steeds gestenigd.

controle | 14-06-06 | 11:41

toevoeging op Mujahid 14-06-06 @ 11:38

tenzij je een ahmadiyya koranvertaling gebruikt dan moet je bij alle hoofdstukken, behalve 9, een versnummer aftrekken van de gegeven versnummers.

Mujahid | 14-06-06 | 11:40

Christendom was vroeger inderdaad ook geen lievertje. De Christenen gingen inderdaad als eerste de moslims te lijf, niet de moslims de christenen

Richlieu 14-06-06 @ 11:37

Waar haal je dàt?

van Maerlant | 14-06-06 | 11:40

@Roku
op www.thereligionofpeace.com staat ook een lijst met citaten uit de koran. de versen staan er ook bij dus leef je uit en verklaar t even...

Koekje-dr-bij? | 14-06-06 | 11:38

@Roku 14-06-06 @ 11:35,

om het je makkelijk te maken staan de versnummers er al bij xx:yyy xx= hoofdstuk yyy= versnummer, makkelijker kan toch niet?

Mujahid | 14-06-06 | 11:38

@roku
het onderscheid tussen witte en zwarte kerken is puur vanwege de wijze waarop de mis gegeven wordt. je kan bij beide gewoon naar binnen gaan, ik ben in Londen bij zo´n ´zwarte kerk´ geweest. maar nog veel meer blanken. Het heeft gewoon meer ´soul en zang´ dan stijve witmans mis. Plus de Koran is lekker betrouwbaar qua verslaggeving: het verhalen die er in staan waren eerst tig malen verteld en later door verschillende mensen zijn opgeschreven om weer later door iemand samengevoegd te worden...

Christendom was vroeger inderdaad ook geen lievertje. De Christenen gingen inderdaad als eerste de moslims te lijf, niet de moslims de christenen. Maar we leven nu in een tijd dat het eigenlijk gaat om seculaire samenlevingen, radicale islam en radicaal christenlijk VS. Laat ik als atheist pleiten dat het niet de atheisten zijn die de rotzooi trappen, maar die zogenaamde gelovigen die naar de zogenaamde hemel gaan!!!! (na het afslachten van andere mensen zeker tssss)
Religie = Geweld (zou niet hoeven, maar is de realiteit)

Richlieu | 14-06-06 | 11:37

Als tegenargument roepen moslims vaak dat ook in de bijbel, met name in het oude testament, onfrisse zaken staan. Dit is waar, maar het GROTE verschil met de koran is, dat wij de bijbel zien als een historisch document, geschreven door bijbelschrijvers. De moslims daarentegen, geloven dat hun koran het rechtstreekse woord van allah is en derhalve hun ultieme waarheid is! Dit heeft tot gevolg, dat geen enkele buitenstaander nog in staat is, een moslim op andere gedachten te brengen, want het idee, dat de koran rechtstreeks van allah komt, zorgt ervoor dat hun geloof onmetelijk diep in hun geest verankerd komt te liggen. Wat suggestie al niet teweeg kan brengen...

poktor | 14-06-06 | 11:36

@mujahid nee ik kan de waarheid al, ik vraag alleen aardig om je bronnen nix mis mee tog... koran is een groot boek...

Roku | 14-06-06 | 11:35

@daFreak 14-06-06 @ 11:32,

de meeste van die stammen hebben nooit bestaan, fabeltjes net als Mozes, de Ark Adam en Eva etc. Mohammedanen hebben trouwens nog de soena om de interpretatie van de koran te weten te komen, bovendien zou ik niet weten hoe je: 9:5. Wanneer de heilige maanden voorbij zijn, doodt dan de ongelovigen waar je hen ook vindt en grijpt hen en belegert hen en loert op hen uit elke hinderlaag. Maar als zij berouw hebben en het gebed houden en de Zakaat betalen, laat hun weg dan vrij. Voorzeker, God is Vergevensgezind, Genadevol.

anders interpreteert.

Mujahid | 14-06-06 | 11:35

Zoals je al meerdere keren aangaf gaat het om hoe je die boeken interpreteerd.

daFreak 14-06-06 @ 11:32

Maar neen! Lees er dan toch eens wat over. De koran MAG NIET geïnterpreteerd worden maar moet letterlijk genomen worden. Dat is basiskennis die je ook in onverdachte bronnen als Vrij Nederland en De Volkskrant terugvindt.

van Maerlant | 14-06-06 | 11:35

In Arabische landen stelt men zich zelden verantwoordelijk voor politiek feilen en humanitaire catastrofes. Altijd hebben ánderen de schuld, zoals het zionisme, het kolonialisme, het imperialisme, en het Westen in het algemeen.
.
De absolute waarheidsaanspraken van de islam versterken dit onvermogen tot zelfkritiek nog, zoals blijkt uit de islamitische opvoeding, waarin 'de ongelovige hond' van alles de schuld krijgt.
.
Een openlijke kritische discussie over de islam tussen moslims en ongelovigen is vrijwel onmogelijk, terwijl die toch een noodzakelijke voorwaarde is voor de modernisering van deze godsdienst. Ook het verschijnsel van een kritisch publiek debat is in islamitische landen onbekend.

filter | 14-06-06 | 11:35

@ Mujahid 14-06-06 @ 11:26

Zoals je al meerdere keren aangaf gaat het om hoe je die boeken interpreteerd. De grote kracht van je betoog.
Zoveel mensen zoveel intepretaties. Ja er zijn extremisten. Maar besef dat er ook uitzonderingen zijn.

Hoe komt het dat die bepaalde stammen niet meer bestaan? Invloed van de bijbel. Bovendien heeft de export van onze statenbijbel ertoe geleid dat de Ierse kwestie is ontstaan.

Heb trouwens een hekel aan geloofs gerelateerd geweld.

daFreak | 14-06-06 | 11:32

@Roku 14-06-06 @ 11:29,

pak eens een koran ter hand, heb je nou helemaal geen zelfwekzaamheid of wil je gewoon de waarheid niet kennen!

Mujahid | 14-06-06 | 11:31

@Roku
mja, vredelievend. Ik ga je nog 1x verwijzen naar www.thereligionofpeace.com. Moge het je ogen openen: vandaag is de eerste dag van de rest van je leven!!

Koekje-dr-bij? | 14-06-06 | 11:31

Des 14-06-06 @ 11:30

Wij laven en voeden onze toekomstige meesters.

van Maerlant | 14-06-06 | 11:31

Allemaal leuk en aardig kom eens met je bronnen is veel overzichtelijk ern makkelijk voor mij.

Roku | 14-06-06 | 11:31

Zoals ik eerder al zei, wat doen ze hier dan als ze ons verwerpen? Kennelijk zijn er bepaalde dingen die ze toch wel chill vinden zoals gratis geld, gratis moskee, gratis school en gratis blonde snollen om te neuken...

Des | 14-06-06 | 11:30

@Roku 14-06-06 @ 11:24,

dat de bijbel veranderd is maakt de koran nog niet waar, dit staat geheel los van elkaar. Dat de koran ook een hoop onzin is, is gemakkelijk aan te tonen. Volgens de koran gaat de zon onder in een modderige poel, is de aarde plat en wordt op zijn plaats gehouden door bergen, ontegenzeggelijk onzin....

Mujahid | 14-06-06 | 11:29

@controle geef me je bronnen dan is het wat makkelijk voor mij om het te citeren.

Roku | 14-06-06 | 11:29

Is dat een aanpak?

Frans Witglas 14-06-06 @ 11:04

helaas veel te laat.... het resultaat van 35 jaar wanbeleid en heksenjacht op critici van de multiculturele nachtmerrie....

bottehond | 14-06-06 | 11:28

@roku
How's this for discriminatie?

Over ongelovigen:
8:22. Voorzeker, erger dan de beesten zijn in de ogen van Allah de doven en de stommen die niet willen begrijpen.
.
3:151. Wij zullen de harten der ongelovigen met ontzag vervullen omdat zij aan Allah deelgenoten toeschrijven waarvoor Hij geen gezag heeft neergezonden. Hun verblijfplaats is het Vuur en slecht is de woning der overtreders.
.
3:118. O gij die gelooft, neemt buiten uw volk geen ander tot intieme vrienden; zij zullen niet in gebreke blijven u te benadelen. Zij houden van leedvermaak. Nijd laten zij blijken en wat hun innerlijk verbergt is nog erger. Wij hebben u onze geboden duidelijk gemaakt, indien je ze wilt begrijpen.
.
Over Joden/christenen:
9: 29. Bestrijdt diegenen onder de mensen van het Boek, die in Allah noch in de laatste Dag geloven, noch voor onwettig houden wat Allah en Zijn boodschapper voor onwettig hebben verklaard, noch de ware godsdienst belijden totdat zij de belasting met eigen hand betalen, terwijl zij onderdanig zijn.
.
5:51. O, gij die gelooft, neemt de Joden en de Christenen niet tot vrienden. Zij zijn elkanders vrienden. En wie uwer hen tot vrienden neemt, is inderdaad één hunner. Voorwaar, Allah leidt het overtredende volk niet.
.
Superioriteit moslims:
3:110. Gij (Moslims) bent het beste volk dat voor de mensheid (ter lering) is verwekt; je gebiedt wat goed is, verbiedt wat kwaad is en gelooft in Allah. En, indien de mensen van het Boek hadden geloofd, zou het zeker beter voor hen zijn geweest. Sommigen hunner zijn gelovigen, maar de meesten hunner zijn overtreders.

controle | 14-06-06 | 11:28

de islam is een vredelievend geloof

Roku 14-06-06 @ 11:24

De sukkel die dat nog gelooft wens ik een heilzame kuur in de bergen toe.

van Maerlant | 14-06-06 | 11:27

@daFreak 14-06-06 @ 11:21,

totdat je natuurlijk zegt wat je echt van de pedofiel Mohammedn en de koran vindt natuurlijk, dan duurt het geen 2 minuten of je hoofd ligt op een schaaltje. Mohammedanen zijn tolerant, zolang je maar de superieuriteit van het mohammedanisme erkent, anders....

Overigens is volgens geen christen of jood de bijbel/torah het letterlijke woord van god dit itt de mohammedanen. De bijbel kent trouwens ook helemaal geen openeindige oproep tot het vermoorden van alle ongelovigen zoals de koran die kent (9:5), oproepen in de bijbel tot geweld beperken zich tot bepaalde personen bepaalde stammen (die nu allang niet meer bestaan).

Mujahid | 14-06-06 | 11:26

@controle

Zionisme is altijd het probleem van de wereld geweest he.....

Roku | 14-06-06 | 11:26

Maar door al die importhuwelijken (waar is DAT in vredesnaam voor nodig met zooooveel moslima's hier) krijg je weer onaangepaste, niet Nederlands sprekende mensen binnen met waarden en normen uit het rifgebergte.

WinX 14-06-06 @ 11:18

Dat wordt heel bewust aangemoedigd door imams om de boel zoveel mogelijk verder te ontwrichten; opstomen richting krachtmeting zeg maar.

van Maerlant | 14-06-06 | 11:25

@controle

Ik zeg dat ik de koran niet uit mn hoofd kan, de islam is een vredelievend geloof en het is voor iedereen, de islam is tegenover de christendom veel gastvrijer, in de christendom zitten ze nog achterlijk de wiiten en zwarten mensen apart te houden, je hebt witte kerken en zwarten kerken, dat is een feit mensen, je hebt zelfs een zwarte jezus en witte jezus :S, in de islam zitten er in de moskee gele spleete negroiden, noemmm maar op, in dit opzicht is de islam tog de waarheid en het geloof. wrm is de bijbel zo vaak verandert?

Roku | 14-06-06 | 11:24

Het probleem is niet dat wij geen respect hebben voor andere geloven of culturen. Het probleem is dat andere geloven geen respect hebben voor ons. Wanneer iemand met zo'n geloof in ons land komt wonen, vraag je om moeilijkheden want hij/zij zal nooit ONS erkennen als iemand waarmee hij hetzelfde respect heeft als zijn eigen medegelovige...

JustMe27 14-06-06 @ 11:14

Het probleem is onoplosbaar. Heel Europa gaat onder dezelfde trend gebukt, en in elk land wordt het erger ipv beter. Waarom zou de koran voor Nederland een uitzondering maken? Ik sluit me aan bij iemand hierboven die zei 'ik ben een realistisch doemdenker'? De waarheid is hard... 'It's hard, but it's harder to ignore it' .. Cat Stevens!

van Maerlant | 14-06-06 | 11:23

@roku
Is het volgens jou toegestaan dat een brit/amerikaan/irakees die samenwerkt met de "bezetters" wordt onthoofd?
.
Ik zal je meteen het relevante koranvers verstrekken:
8:12. Toen uw Heer aan de engelen openbaarde: "Ik ben met u; versterkt de gelovigen. Ik boezem ontzag in de harten der ongelovigen. Slaat daarom hun hoofd af en slaat alle toppen van hun vingers af." 13. Dit is, omdat zij zich tegen Allah en Zijn boodschapper hebben verzet. En wie tegen Allah en Zijn boodschapper strijdt, (wete) Allah is voorzeker streng in vergelding.

controle | 14-06-06 | 11:21

Alsof de Christelijke Nederlander zich makkelijk aanpaste en integreerde in Australie. Duurde ook 75 tot 100 jaar voordat ze uit hun eigen gereformeerde wereldje stapten. De aussies hebben zich daar behoorlijk aan geirriteerd.
En Chinezen die onze westerse cultuur omarmen. In iedere grote stad is wel een China-Town te vinden met prachtige uitingen van de Chinese cultuur (als je al over een Chineze cultuur mag spreken).

@Roku. Tof dat je de discussie durft aan te gaan.
@ Mujahid. Goed dat je ons wijst dat teksten (Koran, Bijbel) op meerdere manieren kunnen worden geinterpreteerd. De verandering van enkele woorden levert soms een verrassend resultaat op.

Ik vraag me af wie van de reaguurders wel eens een moskee van binnen heeft gezien. Gastvrijheid is daar een kernwoord.

daFreak | 14-06-06 | 11:21

Roku 14-06-06 @ 11:12,

discriminatie verboden? geen discriminatie in de koran? Je hebt wel een behoorlijk boord voor de kop als je al de koranverzen die ik hier al geciteerd heb als niet dicriminerend beschouwt (vers 9:29 is de basis voor discriminatie van niet-mohammedanen).

Mujahid | 14-06-06 | 11:20

@ Roku
Nee, daar zit je fout, Geert Wilders voelt zich niet superieur aan anderen, hij ziet dat we hier een groot probleem hebben en wil daar iets aan doen. Hij wil gematigde moslims (als die bestaan) juist kansen bieden als ze normaal meedoen met de Nederlandse samenleving. Maar door al die importhuwelijken (waar is DAT in vredesnaam voor nodig met zooooveel moslima's hier) krijg je weer onaangepaste, niet Nederlands sprekende mensen binnen met waarden en normen uit het rifgebergte.

WinX | 14-06-06 | 11:18

@roku
Mijn beste je begint jezelf tegen te spreken:
9:51 srry maar ik ben geen imam en ik kan de koran niet uit mn hoofd
11:12 en de koran is niet haatzaaiend

controle | 14-06-06 | 11:18

@Roku
Je hebt gelijk dat mensen in islamitische landen mogen opkomen voor hun geloof en cultuur en wanneer er amerikanen zijn die zogenaamd democratie komen brengen een lesje leren (a.u.b. niet op andere manier dan bommen of kelen doorsnijden).
Ik heb de koran gelezen, er zullen dingen instaan die ik niet begrijp maar over het algemeen komt het wel heel raar over de dingen die erin staan. Misschien niet al te letterlijk opvatten maar zelfs dan nog komt het erop neer dat het haat is tegen ongelovigen of diegene die niet de geschriften erkennen ....

JustMe27 | 14-06-06 | 11:18

*besteld container Rooibos*

Alfa75 | 14-06-06 | 11:16

@Roku
nja, je bent er negatiever over als ik. Ik vind alleen het geheel van bigbrother op elkaar en de roddelende moeders ;) een beetje uhm ja niet eens achterlijk, maar in ieder geval minder. Roddelen is idd haram. Laat ik de eerste zijn die wat mooist meld over de marokkaanse gemeenschap:
je krijgt er altijd goed te vreten, of je nou honger hebt of niet! (en je hoeft niet eerst te bellen.)

Richlieu | 14-06-06 | 11:14

Het probleem is niet dat wij geen respect hebben voor andere geloven of culturen. Het probleem is dat andere geloven geen respect hebben voor ons. Wanneer iemand met zo'n geloof in ons land komt wonen, vraag je om moeilijkheden want hij/zij zal nooit ONS erkennen als iemand waarmee hij hetzelfde respect heeft als zijn eigen medegelovige...

JustMe27 | 14-06-06 | 11:14

@ Mujahid 11:06 sorry was je ondertekening na je commentaar vergeten

van Maerlant | 14-06-06 | 11:13

@justme

Discriminatie en Racisme is verboden in de islam, Moslims voelen zich niet superieur aan anderen (geert wilders wel hoor), en de koran is niet haatzaaiend, dat is de mens die er nix van snapt, en ik kan me goed inzien om als moslim jezelf te verdedigen tegen de kruisttochten vna de amerikanen, ik vind die jihad strijders in het midden-oosten een terechte zaak.

Roku | 14-06-06 | 11:12

@van Maerlant 14-06-06 @ 10:58,

feitelijk hebben de gematigde mohammedanen geen poot om op te staan, als er inderdaad gematigd gepreekt wordt dan zal er altijd worden verwezen naar de tijd van de pedofiel Mohammed in Mekka, toen hij militair erg zwak was en geduldig en vreedzaam zijn tijd afwachte totdat hij wel genoeg macht had en genadeloos kon toeslaan.

Je hebt gelijk, Mujahid, en ik weet dat. Daarom bestaan er in mijn ogen geen gematigde moslims. Je hebt:

-radicale moslims: dat zijn islamisten of zeg maar jihadisten

-orthodoxe moslims: ook zij (moeten) geloven id letterlijke interpretatie van de koran

-liberale moslims: erg gering in aantal, worden gezien als afvalligen, hebben geen invloed binnen de moslimwereld, zijn helaas predikers id woestijn en het leven niet zeker.

En dat is volgens mij het enige realistische vertrekpunt.

van Maerlant | 14-06-06 | 11:12

Wij nederlanders moeten ons harder opstellen. Ik vond Pim Fortuyn wel erg goed hierin, hij bracht het onderwerp gewoon ter sprake en zei gewoon eerlijk en met echte onderbouwde meningen en feiten hoe hij er over dacht en hij had ook vaak gelijk. Wij moeten niet denken dat wij rascist zijn (er zullen er wel onder ons bevinden) Wij moeten de discussie aangaan en de moslims vertellen hoe wij erover denken. Oké wij doen het al, maar de politiek nog niet, die gaan weer gezellig theedrinken als er weer eens iets is geweest en zelfgemaakte turkse koekjes eten bij mevrouw met de hoofddoek. Zo werkt het niet. We moeten open communiceren ook al tref je er de moslims mee. Want de tijd van goedpraten en alles maar onder de tafel vegen moet voorbij zijn ...

JustMe27 | 14-06-06 | 11:11

@ JustMe27
Ja, dat is idd zo, als je als Nederlander of Duitser of noem maar op met een moslim wil trouwen ben je VERPLICHT om ook moslim te worden. Koude rillingen, echt...

WinX | 14-06-06 | 11:10

@Roku
Het gaat niet in roddelen... het gaat niet om een cultuur of eetgewoonten, etc... het gaat erom dat moslims, marokkanen, turken, etc... zichzelf superieur voelen en de (haatzaaiende) koran boven de nederlandse normen en waarden stellen ...
Waarom mag een Turks meisje niet met een nette nederlander trouwen als ze dat gewild had ? Dat zijn van die dingen waaruit elke keer maar weer blijkt dat moslims, moslims zien als het ideale volk en elke andere groep is minder...

JustMe27 | 14-06-06 | 11:07

Als ze de westerse democratie niet zien zitten en/of afwijzen is er altijd nog de mogelijkheid om Nederland te verlaten en nee ik zal er geen traan om laten. Houdoe zeggen we hier!

En wat de tolerantie betreft dat moeten we maar eens afschaffen want dat is niets meer dan bepaalde zaken oogluikend toestaan,nu ben ik zeker een racist

Salvatore Riina | 14-06-06 | 11:07

@van Maerlant 14-06-06 @ 10:58,

feitelijk hebben de gematigde mohammedanen geen poot om op te staan, als er inderdaad gematigd gepreekt wordt dan zal er altijd worden verwezen naar de tijd van de pedofiel Mohammed in Mekka, toen hij militair erg zwak was en geduldig en vreedzaam zijn tijd afwachte totdat hij wel genoeg macht had en genadeloos kon toeslaan.

Zelfs als je nu naar de toespraken van "gematigde" mohammedanen luistert, zul je als ze voor eigen publiek preken dit soort verwijzingen horen (google eens op Mahathir, een zgn gematigde mohammedaan en voormalig president van Maleisie of het verdrag van Hudaybiyya)

Mujahid | 14-06-06 | 11:06

Is dat een aanpak?

Frans Witglas 14-06-06 @ 11:04

Is Land van Ooit een land?

van Maerlant | 14-06-06 | 11:06

40% Marocs verwerpt "ons"? Wie zijn "ons"" dan? De meerderheid?

Roel van Dijk | 14-06-06 | 11:06

@JustMe27 14-06-06 @ 11:02:
Klopt als een lul op een drumstel. Alle geloven prediken naastenliefde, BEHALVE de islam. Die predikt enkel naastenHULP jegens andere moslims. De rest moet DEAUD of tot dhimmi worden gereduceerd.

poktor | 14-06-06 | 11:05

@poktor: want wij westerlingen schijten in onze broek van die lui???

Nou ik vreet die geitenneuqers voor ontbijt. Daarna ben ik waarschijnlijk aan de schijt... bedoel je dat?

Slotenmaker | 14-06-06 | 11:05

Zelfs in het tolerante Canada hebben ze een schijthekel aan mocro's !! niet aan moslims maar aan mocro's !!

Alfa75 | 14-06-06 | 11:04

@allen
Ik lees op www.onzedemocratie.nl/kennisbank/algem...
"Wij allen moeten elkaar, de basiswaarden van onze democratie bijbrengen en bevestigen. Dat zit niet alleen in grote woorden, maar juist ook in kleine dingen. Wij, volwassenen, moeten aan onze jeugd en aan elkaar steeds weer duidelijk maken dat je in onze democratie naar elkaar luistert. Elkaar met woorden probeert te overtuigen en niet met geweld. Dat je accepteert dat de ander een mening erop na houdt die niet de jouwe is, of die je zelfs walgelijk of beledigend vindt. Respect voor minderheden, respect voor geloof - en ongeloof. Het gaat om het behoud van onze Democratic Way of Life: de vrijheid om te geloven of niet te geloven, om je eigen mening te hebben. De erkenning dat elk mens gelijkwaardig is. Wederzijds respect en verdraagzaamheid, dat is wat ons in Nederland, en in Europa, bindt. Dat moeten we ook in de toekomst behouden. Ik pleit daarom voor een breed democratisch offensief op scholen, op radio/tv, op internet en in andere media, op straat, in winkels, thuis enz. Een gedeeld offensief, waarbij iedereen in ons land zijn steentje bijdraagt aan het behoud van onze democratie voor onze kinderen. Ik zou graag zien dat iedereen meedoet aan de vorming van de democratische burgers van de toekomst."

Is dat een aanpak?

Frans Witglas | 14-06-06 | 11:04

@Frans witglas
"De democratisch actieven hebben naast vrijheid vooral verwarring te bieden, terwijl de radicalen de zoekende jongeren juist houvast geven. Zij propageren fundamentalistische opvattingen. Bovendien beloven ze in spiritueel opzicht een religie die superieur is. ‘De eigen heilige waarheid wordt gezien als de basis van alle kennis en de eigen religieuze waarden zijn het summum van moraliteit’, aldus het rapport".

Good stinking Robin...

Z.K.H.Prins Carnaval | 14-06-06 | 11:04

Een minderheid die hun geloof, leefgewoontes en normen opdringt aan de meerderheid... Hoe lang staan we dit in godsnaam nog toe?

Slotenmaker 14-06-06 @ 11:01

Simpel: totdat ze in de meerderheid zijn.

En dan hebben we niets meer toe te laten. Dan zijn we zelf niet meer toegelaten.

van Maerlant | 14-06-06 | 11:03

@Richilei

Dat roddelen zit helaas in de achterlijk heid van de marokaanse cultuur:

De marokaanse cultuur is naar mijn mening een achterlijk cultuur de tradities vind ik achter, 1 ding waarop ik trots kan zijn van het marokaansheid is dat ik daardoor de islam heb meegekregen, verder is marokkko in mijn ogen 1 grote achterstand, wat veel marokanen nie weten is dat roddelen haram is, ik heb ook zon familie die alles in de gate houd, Tfoe ik vind dat erg vies, maarja Allah zal hun Leiden of Vervloeken. ik ben zelf wel moslim, en ik kan veel ''kutmarokanen'' maar die zijn ook moslim in hun hart maar neuken er ook oplos, dat je dat doet houd nie in dat je geen moslim bent ofzo..

Roku | 14-06-06 | 11:03

Ja gaat lekker... onderzoek is 4 jaar oud en sinds die tijd is de hele marokkaanse gemeenschap in zeer hoog tempo geradicaliseerd, dankzij de inspanningen van de vele fundamentalistische imams die hierheen gekomen zijn om hun vuil te kunnen spuien in de splinternieuwe moskeëen in NL. Europa wordt zo in hoog tempo een moslim-bolwerk, want wij westerlingen schijten in onze broek van die lui.
... Burgeroorlogje dan maar, Jobje? Koekje erbij?

poktor | 14-06-06 | 11:02

@Frans Witglas
Dat klopt 100% het is een volk dat zichzelf superieur stelt t.o.v. van gelovigen... zichzelf dus. Ik heb veel rondgereisd over de wereld... heb met boedhisten te maken gehad met hindoes, met moslims... Het probleem is altijd dat wanneer er ergens in een grote bestaande gemeenschap moslims komen wonen/leven dat er problemen ontstaat ... Terwijl dit met andere geloven bij elkaar hartstikke goed gaat ... Daar mag best eens over nagedacht worden hoe dat kan en dan kom je toch weer bij de conclusie dat de moslims zich superieur voelen aan alle andere ongelovigen

JustMe27 | 14-06-06 | 11:02

waarom krijg ik aggresieve neigingen van dit soort berichten?

chemtrail | 14-06-06 | 11:02

Een minderheid die hun geloof, leefgewoontes en normen opdringt aan de meerderheid... Hoe lang staan we dit in godsnaam nog toe?

Slotenmaker | 14-06-06 | 11:01

@ Koekje-dr-bij
Maar als ik daar loop heb ik blik op oneindig en hang er niet rond, doe gewoon snel wat ik moet doen. Alleen wordt de weg af en toe dan geblokkeerd door zo'n groep dus dan ff afremmen, niet aankijken en dwars er doorheen! Die negerts proberen me wel altijd te versieren, maar niet als mn vriend erbij is, dat vertel ik dan achteraf en dan is hij pissed joh! Nee, van de Marocs daar heb ik geen last. Nouja, moet vandaag weer op Zuidplein zijn dus ik zal maar niet te vroeg juichen...

WinX | 14-06-06 | 11:01

@frans
3:110. Gij (Moslims) bent het beste volk dat voor de mensheid (ter lering) is verwekt; je gebiedt wat goed is, verbiedt wat kwaad is en gelooft in God. En, indien de mensen van het Boek hadden geloofd, zou het zeker beter voor hen zijn geweest. Sommigen hunner zijn gelovigen, maar de meesten hunner zijn overtreders.

controle | 14-06-06 | 11:00

Roku 14-06-06 @ 10:44

Het waren misschien gemene persoonlijke vragen (ffberg 14-06-06 @ 10:19), maar het maakt wel duidelijk hoe je diep van binnen voelt over een verlichte cultuur.
Het gaat mij er niet om dat je liever niet hebt dat je zusje Christen wordt: Je zegt dat je het "niet zou accepteren".

Het gaat erom dat je haar de vrijheid niet gunt om daarin zelf haar keuzes te maken. Dat is de wezelijke afwijzing van de westerse cultuur, dat je iemand niet vrij laat om zelf keuzes te maken. Die intolerantie is de grootste oorzaak van alle problemen met Marokkanen, en verklaart waarom er met andere, tolerantere, bevolkingsgroepen minder problemen zijn. De oplossing hiervan zal de Marokkaanse gemeenschap in zichzelf moeten zoeken.

Nu hebben we het nietmeer over 40% maar over 98%. ook gij Roku.....

ffberg | 14-06-06 | 11:00

De vraag is ... Laten wij dit toe in onze samenleving? Een volk waar de normen en waarden niet meetellen, een volk dat geen respect heeft voor ons... Laten we het toe dat er scholen zijn en moskeën nota bene in ons land die de koran volgen... De koran staat voor 80% vol met haat tegen ons ... Wij zijn te tolerant, om de problemen op te lossen moeten we open erover praten hoe het is ... Dat een volk dat zich zo afkeert tegen onze samenleving eigenlijk helemaal geen kans heeft om zich hier te vestigen en normaal mee samen te leven... Ik ben geen rascist... maar het is de werkelijkheid

JustMe27 | 14-06-06 | 10:59

Roku 14-06-06 @ 10:56

Roku, verweg de meeste imams surfen op de conservatieve interpretatie van de koran, die al tientallen jaren in opmars is. Het zijn de weinige gematigde imams die de kleine minderheid vertegenwoordigen. Door zulke dingen om te draaien maak je jezelf alleen maar ongeloofwaardig.

van Maerlant | 14-06-06 | 10:58

@JustMe27
Misschien zit het in het feit dat veel moslims hun geloof - en hun geloofsgemeenschap! - als superieur beschouwen. Bij andere godsdiensten is dat naar mijn indruk niet zo. Daarom hebben we deze discussie niet over Hindoes of Boeddisten......
&#1573;&#1581;&#1578;&#1585;&#1575;&#1605;, &#1573;&#1581;&#1578;&#1585;&#1575;&#1605; &#1608;&#1578;&#1605;&#1610;&#1610;&#1586; &#1605;&#1606; &#1583;&#1610;&#1605;&#1608;&#1602;&#1585;&#1575;&#1591;&#1610;&#1617;&#1577; &#1608;&#1581;&#1602;&#1608;&#1602; &#1575;&#1604;&#1573;&#1606;&#1587;&#1575;&#1606;

Frans Witglas | 14-06-06 | 10:58

optyphuuuuu

mr. spock | 14-06-06 | 10:57

een geloof wat zich baseerd op een tekst die door iemand geschreven is waarvan zijn status en bestaan in twijfel kan worden getrokken, en gebaeerd is op een tijd van meer dan 2000 jaar geleden zijn zowieso zo fout als het maar zijn kan,ongeacht of het islam of christendom is.

Nog een klein ding, volgens de koran zou je homo's met hun hoofd naar beneden van een balkon moeten gooien, hadden ze 2000 jaar geleden al balkons?

Behangdelul | 14-06-06 | 10:57

@roku
Ja precies, mensen zoals ik! maar er wordt wel degelijk gedaan alsof ze allemaal heiligen zijn door de gemeenschap. en met hypocriet bedoel ik alleen te zeggen dat marokkanen wel degelijk weten dat er dingen gaande zijn die niet mogen van de islam, maar het gewoon domweg ontkennen en er niet over spreken. dat is alles. zo blijft de eenheid en ontstaat er geen conflict. en die groepsdwang is sterk. Je weet zelf ook wel hoe het eraan toegaat: marokkaanse vrouwen zijn de grootste roddelaars op aarde, daardoor zijn de dochter halve geheimagenten op het gebied van uitgaan en jongens. (en dat zijn er niet weinig maar de meerderheid, net mensen, net zoals nederlandse meisjes. Alleen die doen hun dingen openbaar, marokkaanse niet. verder GEEN verschil. Ik denk dat het aantal mensen dat echt in Allah gelooft ongeveer evengroot is als het percentage nederlanders dat in god gelooft. Onder Nederlanders is er gewoon geen groepsdruk om te doen alsof.

Richlieu | 14-06-06 | 10:57

@sjaakdeslinkselBLABLABLA

Die imam had denk ik nog neit door dat die in Nederland woonde....

Roku | 14-06-06 | 10:56

"bovendien zien mohammedanen de koran als het letterlijke woord van god, niet iets waar een gewone sterveling zomaar in kan schrappen."

Mujahid 14-06-06 @ 10:51

Dit is één van de allergrootste problemen, maar dat krijg je er hier maar niet in. Zoals just me 10:46 schrijft: als je in die koran leest, dan schrik je wel effe. Maar van je stoel vallen doe je pas als je beseft dat er aan die koran geen ene letter veranderd mag worden - en dat gaan ze voor onze mooie ogen niet eens even veranderen: dat is al van de 12e eeuw zo.

van Maerlant | 14-06-06 | 10:56

@Mujahid
Ik heb inderdaad zelf de koran gelezen... en het is echt belachelijk hoeveel haat erin staat tegen ongelovigen, en dat zijn wij ...
Ik raad ook iedereen aan om het eens te lezen, je zult schrikken ...

JustMe27 | 14-06-06 | 10:56

@large4e4 14-06-06 @ 10:21
- Hoe denk je dat rascisme tot stand komt?
- Rascisme werkt twee in dit geval twee richtingen op, de mocros die de cultuur verwerpen is ook een zeeeer ernstige vorm van rascisme.
-Ga eens deaud is hier meer een verkapte vorm : "denk eens na over wat je nu werkelijk zegt, doe eens noraal ,of een uiting dat je opmerking nogal naief vind". Het is niet letterlijk. (In het gevalg van pedo ad overigens wel....)
- Het politiek correct zijn werkt niet. Kijk om je heen, de ene probeert nog harder te knuffelen dan de ander. Als er nu geen maatregelen worden genomen dan ben ik bang dat de vrouwen straks verplicht de boerka ingaan en we onze seculiere staat moeten opgeven voor de sharia (kopje thee?)... Overigens is het momenteel zo dat op het moment dat het beestje bij zijn naam wordt genoemd zijn we ongefundeerd tendentieus en buitengewoon kwetsend. Ik volg de berichtgeving hieromtrent goed en wat ik zie bevalt mij totaal niet.
Maar dit is maar mijn mening...

Hellsmurfje | 14-06-06 | 10:54

@ Frans Witglas
Het probleem is : Voor een grote groep moslims in ons land staat het geloof boven onze normen en waarden en daarbij geld dat wij nederlanders veel minder respect verdienen als hun eigen medegelovigen .. Dat is het probleem en dat moet op welke manier dan ook opgelost worden en moeten ze beginnen in hun eigen kringen hierover na te denken ...

JustMe27 | 14-06-06 | 10:53

Vrijheid van meningsuiting: Ik vind dat iedereen die niet in zijn eigen land leeft zich aan moet passen aan de normen en waarden van het land waar hij/zij in leeft. Neem bijvoorbeeld Nederland. Maar ben jein Nederland geboren, ben je in principe Nederlander, maar voel je je meer Marokaan of anders dan Nederlander? Ga lekker terug naar je eigen land. Waarom moet in Nederland zoiets als zwarte scholen hebben, buitenlandse winkels dokters etc etc. Ja natuurlijk mogen allochtonen hun eigen geloof en normen en waarden hebben, maar pas die aan, aan het land waar je in leeft... Neem die malloten in het oosten, ze houden niet van het westen.. Blijf lekker waar je bent. Echt overal schieten ze elkaar kapot waarom moeten ze ook nog in het land waar ze zich niet thuisvoelen waar ze zo ontevreden over zijn, voor zoveel ophef zorgen?? Ik vind het niet gek dat men zo gaat denken over allochtonen dat doen ze toch zelf??? Loop als blanke vrouw zijnde eens langs een groepje allochtone jongens, wat krijg je allemaal te horen.. He schatje, tsss ( alsof je een kat bent) kom eens hier.. Loop je door en laat je merken dat je er niets van moet hebben is het opeens blanke dit, blanke dat.. En als ik .... zwarte zeg discrimineer ik???? Dan krijg je te horen ik maak je af, ik doe dit ik weet waar jouw huis woont..

Ach flikker allemaal toch lekker op! En nee dit heeft niets met huidskleur te maken of afkomst maar hoe de meeste van die idioten zich gedragen.. Opzouten met die rotzooi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ik kom jullie wel uitzwaaien op schiphol!!!

ping | 14-06-06 | 10:53

@Roku 10:47
Neem die imam van de as-soennah moskee die roept dat ieder contact tussen mannen en vrouwen per definitie niet onschuldig (lees sexgericht) is. Met dat soort achterlijke ideeen ontneem je de jongeren die naar die moskee gaan en het nog echt geloven (open discussie zal daar wel niet plaatsvinden) iedere kans op normaal werk. Waarom durft geen marokkaan hem de achterlijke imbeciel te noemen, die hij in werkelijkheid is?

sjaakdeslinksesul | 14-06-06 | 10:53

@ Roku Misschien minder snel tikken, of een cursus NL volgen want je tekst is vrij moeilijk te begrijpen met al die fouten !

Stijlvol stijlloos | 14-06-06 | 10:53

@ rotte appel
Wat mij irriteert is dat geloof uitgedragen wordt door het dragen van hoofddoekjes. Ik zit niet te wachten op iemand die zonodig moet laten blijken waarin hij/zij gelooft. En wat is dat voor een bullshitvoorbeeld van bikini's? Het gaat mij om GELOOF uitdragen, dus dat geldt ook voor tulbanden, keppeltjes of whatever.

WinX | 14-06-06 | 10:52

@filter 14-06-06 @ 10:43,

als je alle hatelijke teksten uit de koran schrapt, bijft er amper een a4'tje over, bovendien zien mohammedanen de koran als het letterlijke woord van god, niet iets waar een gewone sterveling zomaar in kan schrappen.

Mujahid | 14-06-06 | 10:51

@Winx
Misschien ligt het aan zuidplein? worden ze gek van de geur van koekkruimels ofzo? Want ik heb meestal geen last van negerts, niet meer dan blanken tenminste, maar die gasten die daar de roltrappen staan te blokkeren zou ik ook wel eens willen "spreken".
Maar toch steeds de mocro`s die lopen te graaien. Zelfs 1tje geprobeerd mn vriendin te versieren terwijl ze hand in hand met mij stond. En zn maatjes stonden 10 meter verderop toe te kijken... doe je niets aan...

Koekje-dr-bij? | 14-06-06 | 10:51

@Frans Witglas
Dat klopt inderdaad, ik heb zelf een turkse vriendin gehad die had wel respect voor mij en de cultuur. Zelfs haar moeder die erg goed ontwikkeld was en eigenlijk uit een beter turks milieu kwam met een open minded kijk, zei dat ze het vreselijk vond hoe turkse mensen zich hier in Nederland gedragen.. Het probleem is een grote groep die zich afkeert tegen onze maatschappij dat komt door de anti westerse houding, respectloos

JustMe27 | 14-06-06 | 10:49

Het zal binnenkort nog druk worden in het rif gebergte.....

Alfa75 | 14-06-06 | 10:49

@filter

aan zon reactie heb ik ook nix, geef eens voorbeelden van die imams? je hebt over uitzonderingen, dus ook in de islam, is dat gek dan? is tog een menselijk verscjinsel, en wrm zou ik naar de imam gaan?

Roku | 14-06-06 | 10:47

Lijkt me nog aan de lage kant, veertig procent. Het werkelijke percentage zal wel flink hoger liggen.

Dr. Faustus | 14-06-06 | 10:47

@filter "
Je hebt gelijkt ... ik heb nooit gehoord dat moslims, moslim geweld veroordelen. Het is en blijft een cultuur die geen respect heeft voor een anders denkende cultuur, zo is het gewoon, ik heb zelf de koran gelezen en ik raad het iedereen aan dat te doen, dan schrik je wel ff ...

JustMe27 | 14-06-06 | 10:46

JustMe27 14-06-06 @ 10:43
Spijker op zijn kop!! Zelfs Roku verwerpt de westerse cultuur als die te dicht bij komt.

Roku 14-06-06 @ 10:40
Opeens vol begrip voor de afvallige mocro-jongeren?Oh maar dit gaat over jongens!!Niet over meisjes!!!!
Wat als een meisje haar eigen weg kiest?

ffberg | 14-06-06 | 10:46

@JustMe
Wat de groep betreft, hebt je waarschijnlijk gelijk. Maar ik ken ook moslims die zich gewoon Nederlander voelen en het ook zjin, wèl respect hebben voor de basiswaarden van 0031. Die individuen mag je nooit uitsluiten op basis van wat die groep vindt.

Frans Witglas | 14-06-06 | 10:46

@ffberg

niet zo snel conclusies trkken ouwe reus, er zit echter wel een groot verschil tussen westers gedragen dan iemand tot een ander geloof laten bekeren, ikzelf vind dit totale onzin wat je zegt, Teneerste wat ik zij was een mening, en ik ben ook verwestert ik draag westers klding, heb westers accent ik heb westersew vrienden, ben ik dan egt nog tegen whet weste? ik gebruik westerse computer, dit is tog anders een Prive geval wat ik net zij, dat zijn persoonlijke meningen die nix te maken hebben met het westen, er leven trouwens ook christen in de arabische wereld hoor.

Roku | 14-06-06 | 10:44

Roku:
Als jij - en je geloofsgenoten - nu allemaal naar jullie imam gaan en zeggen dat jullie vinden dat hij OP moet houden met haatzaaiende preken uit de koran, dan zijn we al een stuk verder.
.
Waarom komen er geen protesten van moslims tegen geweld?
Vinden jullie het stiekum wel leuk als westerlingen dood gaan?
.
Je KAN er wat aan doen, weet je.
Het is nog maar de vraag of je dat ook WIL.

filter | 14-06-06 | 10:43

Wij zijn over het algemeen een zeer tolerant volk. Het probleem is niet dat we schijt hebben aan buitenlanders, immers chinesen, duitsers, japanners, indonesiërs die zijn gewoon geintegreerd, zeiken niet, gaan gewoon op in onze cultuur, hebben er RESPECT voor... Dat laatste is erg belangrijk, deze groep buitenlanders hebben respect voor onze cultuur en normen en waarden. Een zeer grote groep moslims in ons land kan nooit respect voor ons hebben omdat hun geloof boven onze normen en waarden staat! Wij zijn ongelovigen en verdienen daarom veel minder respect ... zo is het gewoon. Alle problemen hebben daar mee te maken !

JustMe27 | 14-06-06 | 10:43

@Behangdelul Kijk, als je hier geboren en getogen jongens en meisjes met voorouders in Noord-Afrika anders behandeld dan jongens en meisjes met voorouders in Nederland of een ander westers land, ja, dan discrimineer je. je moet mensen aanspraken of waarderen op hun eigen, individuele, gedrag. Niet op voorouders.

Frans Witglas | 14-06-06 | 10:42

@All
ik heb eigenlijk een hekel aan 98% van alle mensen, en dat is te veel om allemaal in hokjes te stoppen.
de 2% die ik wel mag zijn de zgn. krenten in de pap en in een hokje "2%" te stoppen..(ongeacht welke nationaliteit, kleur, geloof, beroep, muzieksmaak, hobby, voedingspatroon, kleding, sexuele voorkeur, maatschappelijke stand, sportclub, voedingspatroon, leeftijd, whatever..)

@ kut-kotert 14-06-06 @ 09:01
gelukkig dat al die "nep-nederlanders" die naar canada, nieuwzeeland, brazilie, belgie, etc. emigreerde hier weg zijn. en dat ze weg blijven..

@ Jan Passant 14-06-06 @ 09:03
Met name racisten zetten aan tot racisme. En de "Weldenkende Menschen" liggen in spagaat om te bedenken dat alle marokkanen racisten zijn.

@Mujahid 14-06-06 @ 09:10
mohamedanen? wat zijn dat? uit je post zou ik kunnen opmaken dat je misschien moslims of islamieten had willen zeggen maar te weinig kennis van zaken hebt om te weten dat geen enkele moslim zich oooooit mohamedaan zou noemen daar de islam aanbidding van personen in welke vorm dan ook expliciet verbied.

@ witchdoctor 14-06-06 @ 09:14
goed idee om iedereen die zich niet in nederland weet te gedragen het land uit te flikkeren zonder aanziens des persoons. zou het cellentekort in een klap oplossen en meer ruimte scheppen voor alle asielzoekers die zich hier wel kunnen gedragen. jammer alleen dat de nederlandse economie voor een groot deel draait op zwart geld.. die zal dus wel instorten dan, too bad.

@ Illuminatus 14-06-06 @ 09:24
den ijzeren Rita is zou reeds het land uitgeflikkerd moeten zijn (zie @ witchdoctor 14-06-06 @ 09:14) om al haar leugens en intolerante houding tav regels. dat mensch begrijpt nog steeds niet dat regels een leidraad zijn die door de geregelden dient te worden gereguleerd. ofwel regels zijn om "gebroken" (dan wel geinterpreteerd) te worden.

@ Nevermind 14-06-06 @ 09:24
Sympathisanten van de democratie zullen de sharia nooit accepteren. dus kom me niet aan met het gelul dat iedereen iets te zeggen mag hebben als mensen die er een andere mening dan jij hebben maar hun kop zouden moeten houden, daarmee treed je het grondbeginsel van democratie met voeten. democratie is een illusie net als de sharia.

@ WinX 14-06-06 @ 09:25
wat interesseerd het je wat iemand op zijn hoofd doe(k)t, als bolhoeden, petjes, unoxmutsen, keppeltjes, pringels, en toupetten en bandana's wel ok zijn. of ben je van menig dat de reden waarom iemand zoiets op zijn kop zet an sich al onaangepast gedrag is en dat door het dragen van een hoofddeksel in welke vorm dan ook jou iets opgedrongen wordt. neem je ook aanstoot aan stropdassen, bikini's, uniformen, kruishangertjes en t-shirts die een logo van een sportmerk dat draait op kinderarbeid voeren?

@ Roku
hear-hear

rotte appel | 14-06-06 | 10:42

@ Koekje-dr-bij
Sterker nog, in woon in Zuid en kom erg vaak op Zuidplein. Maar daar hangen meer enorme groepen negers rond (Antillianen) Marokkanen lopen er ook veel rond maar die zijn in de minderheid in vergelijking met de negerts. Als blonde dame heb ik daar meer last van op Zuidplein!

WinX | 14-06-06 | 10:42

ROFL @ Alfa75 @10:40 muahahhaha

Behangdelul | 14-06-06 | 10:41

Ze zijn dominaner want ze hebben een dominante vader figuur in die alla, gristenen hebben een klojo die zichzelf liet opspijkeren daar in die regio. toch een makkelijk rekensommetje als je het mij vraagt,,,,we zullen allemaal an kruizen hangen nog:p dat is de nederlandse poldercultuur lieve mensjes,,,hangse

LifeCatcher | 14-06-06 | 10:40

Binnenkort zijn we van alle mocro's af ,De Chinezen hebben ondekt dat ze naar kip smaken !!

Alfa75 | 14-06-06 | 10:40

@Richileu

Je hebt van die uitzonderingen ja, maar de marokaanse gemeenschap over het algeem kun je niet zo noemen denk, en doen niet altijd alsof, marokanen in NL vooral van 3rde generatie zijn gemoderniseerd, dat betekent niet dat ze gelijk Atheisten zijn, ze gelofen (de meesten) nog wel, vooral omdat hun ouders dat hun op een vroege leeftijd aandrukt, en ik vind hypocrici overdrven woord, en alsof tja je hebt van die marokanen maar dat zijn er weinig, en dit is NEDERLAND geen MAROKKO is tog ook logisch dat ze vaker alcohol drinken en eerder seks hebben??? marokanen zijn mensen net zoals jou.

Roku | 14-06-06 | 10:40

@mujahid,

@Behangdelul 14-06-06 @ 10:17,

die de oorlogsvoerende mohammedanen en haatprekende imams kennen de koran en de soena (het leven van de pedofiel Mohammed) heel goed. Het leven van de pedofiel Mohammed bestond uit liegen, bedriegen, stelen, moorden, roven, verkrachten en slavendrijven.

Mujahid 14-06-06 @ 10:35

en zo iemand verheerlijk je? doe je alles voor? stem je je leven op af??
Dan ben je echt nog gekker als dat ik dacht....

Behangdelul | 14-06-06 | 10:39


off topic: gezocht F5 toets

Slotenmaker | 14-06-06 | 10:38

Maar serieus, vraag het maar eens aan iemand op straat, ik denk dat veel meer nederlanders slechte ideeen over marokken hebben, alleen moet je tegenwoordig het lef hebben om er voor uit te komen. Want je bent al snel een rascist of een nazi of wtf dan ook. Iedereen kent wel iemand die een keer is lastig is gevallen door marokanen. Alleen het uitspreken en er wat aan doen, dat punt is nog niet bereikt, dan gebeurt pas als rite verdonk of zo'n persoon vermoord word door een marokkaan, dan breekt de pleuris uit. En ook zoland PvdA alles blijft goedpraten en Rita gedemoniseerd word blijft dit land in zijn achteruit staan....

Behangdelul | 14-06-06 | 10:38

@Behangdelul 14-06-06 @ 10:17,

die de oorlogsvoerende mohammedanen en haatprekende imams kennen de koran en de soena (het leven van de pedofiel Mohammed) heel goed. Het leven van de pedofiel Mohammed bestond uit liegen, bedriegen, stelen, moorden, roven, verkrachten en slavendrijven.

Mujahid | 14-06-06 | 10:36

@shani: echt onzinnig stukje van je!
@roku: je bent bezig baasje maar lees nog ff Richlieu 14-06-06 @ 10:31

Richlieu | 14-06-06 | 10:36

@Roku 14-06-06 @ 10:24
"maar nee ik zou dat niet accepteren, maar wij doen niet aan geweld. :)"

De voorbeelden die ik gaf waren allemaal normaal geaccepteerde gedragingen in onze westerse cultuur. Jij wilt daar zelf niets van weten, sterker nog je zou het niet accepteren als een familielid zich westers zou gaan gedragen, jij zou dat zien als een afvallige, al schat je het "risico" dat dat gebeurt niet hoog in "gebeurt eerder andersom" omdat je overtuigd bent van de superioriteit van je eigen cultuur.

Conclusie:
Jij verwerpt ook de westerse cultuur.
Alleen niet met geweld.

ffberg | 14-06-06 | 10:35

@Behangdelul 14-06-06 @ 10:17,

die de oorlogsvoerende mohammedanen en haatprekende imams kennen de koran en de soena (het leven van de pedofiel Mohammed) heel goed. Het leven van de pedofiel Mohammed bestond uit liegen, bedriegen, stelen, moorden, roven, verkrachten en slavendrijven.

Mujahid | 14-06-06 | 10:35

@Mujahid,

Ik hoop dat je een lang antwoord aan het tikken bent anders ga ik weer aan het werk....

Behangdelul | 14-06-06 | 10:35

en 100% van de Nederlanders verwerpen deze varkens van marokkanen.
allemaal uitburgeren en afvoeren

benedictus | 14-06-06 | 10:35

Doe es kortere posts maken krijg het niet aangelezen...

Alfa75 | 14-06-06 | 10:33

@ikkemij 14-06-06 @ 09:59, bedankt.. zal even lezen.

Lintworm | 14-06-06 | 10:33

@roku
"maarja dat bestaat bijna niet een moslim die bekeert tot de christendom het is eerder andersom ;), maar nee ik zou dat niet accepteren, maar wij doen niet aan geweld. :)"
.
Dus ze zou worden verstoten uit de familie als ze christen zou worden? En jij vraagt je nog af waarom weinig moslims zich publiekelijk bekeren? Op het forum van faithfreedom staan verhalen van moslims die alleen naar de moskee gaan om geen gezeik met de familie te krijgen. Ze bidden dan echter tot God en niet tot allah.

controle | 14-06-06 | 10:33

@shani wat ben je tog grappig

Roku | 14-06-06 | 10:32

@Mujahid 14-06-06 @ 10:15

Exact en daarom vinden ze een misdaad tegen een niet moslim geen misdaad.

En daarom is de Moslimcultuur met geen enkele andere cultuur verenigbaar.

En daarom zal er in Europa ook nooit een engszins werkende samenleving tussen moslims en niet moslims kunnen bestaan.

Onthoud ook dat de aanslagen op WTC en London door moderne "westerse" goed opgeleide, zogenaamd aangepaste moslims zijn gepleegd.
Dus juist die moslims waar de links kerk van beweerd dat ze "ongevaarlijk" zouden zijn.

Moi | 14-06-06 | 10:32

@WinX
Nooit lastig gevallen? Wow, dat is een verhaaltje in het RD waard. Kom je wel eens op zuidplein? ( voor de niet-010-reaguurders: winkelcentrum/raddraaiersverzamelpunt )

@Roku
Zoals ik al zei, heb met een marokaan gewerkt die oké was. Heb mn naam in het arabisch geleerd en hij weet nu waar " laat de leeuw niet in zn hempie staan" voor staat. Heel gezellig. Zo kan ik er nog wel een paar noemen, maar het zijn echt positieve uitschieters. De meeste ervaringen die ik met ze heb zijn, zacht uitgedrukt, oncomfortabel geweest. Probleem is niet eens het aantal finse raddraaiers, maar invloed die ze hebben. Intimidatie en geweld komen in bepaalde groepen op dagelijkse basis voor. Ik woon zelf in spijkenisse, vlakbij 010. Hier vind iets uitzonderlijks plaats, groepen criminele hangjongeren. Oke dat is niet bijzonder, maar rond de marokaanse kerngroep beginnen zich steeds meer nederlandse jongens te scharen. En kun je het ze kwalijk nemen? Een marokaans accent ( ook als je melkwit bent ) is intimiderend en bontkragen en sneeuwwitte nikes zijn statussymbolen. Hoe meer je de vrouwen hier afdoet als reet met benen, hoe liever ze je willen. Dit noem ik het 50cent-effect.
Roku, ik maak me zorgen...

Koekje-dr-bij? | 14-06-06 | 10:31

Pharos 14-06-06 @ 09:31

Ken me nog een documentaire van zembla of zoiets van 8 of 9 geleden herinneren waarin ze groepjes Marokkaanse jongeren volgde in Amsterdam.
En toen was er nog geen sprake van wat voor kritiek op welke Marokkaan dan ook, dat was namelijk niet politiek correct, toen moest iedereen nog gewoon zijn bek houden.
Als je toen hoorde wat voor een haat die jongeren toen al hadden tegenover Nederlanders, dan ging je maag op de kop staan.
En toen na het pimmetje tijdperk mocht er eindelijk over gepraat worden, zonder dat je gelijk een stempel van racist op je reet geplakt kreeg.
Want kritiek op allochtonen staat gelijk met racisme he!
Want er waren al vele jaren veel problemen met de Marokkaanse jongeren werd alleen niet over gepraat.
Maar je geeft net als sommige politici zo,n draai aan het verhaal, omdat er zoveel negatieve gevoelens tegenover de Marokkanen heersen daarom gedragen zich op een geven moment ook maar zo.
Maar dat probleem was er al lang, er is gewoon iets mis met die groep.

Neem een voorbeeld aan de indo,s waarom doen die het perfect in Nederland, het is volgens mij de best geïntegreerde groep die er bestaat, en het zijn er geloof ik meer dan vierhonderdduizend een veel grotere groep dan de Marokkanen.
En daar heeft niemand geen problemen mee of ook nooit gehad volgens mij.
Waar ligt het dan aan?
De Marokkaanse gemeenschap moet eens heel goed naar zichzelf gaan kijken en maatregelen nemen, in plaats om altijd met de vinger te wijzen hoe zielig ze wel niet zijn en dat ze gediscrimineerd worden bahhh, dit slechte beeld hebben ze helemaal aan zichzelf te danken.
En ze moeten er ook zelf voor zorgen dat ze er weer vanaf komen, als dat nog mogelijk is.

nostraflamoes | 14-06-06 | 10:31

@behangdelul

weetje wat het is, de goede komen niet in de media (is namelijk niet intresant),
de slechten wel omdat de kijk/leescijfers dan veel hoger ligy zodat de nederland meer kritiek kan geven.

Roku 14-06-06 @ 10:26

Pertinent onwaar. De ontluisterende cijfers over buitensporig Marokkaans crimineel gedrag zijn decennialang onder het tapijt geveegd, door wetenschappers, beleidsmensen, journalisten. Nu nog heeft de vereniging voor beroepsjournalisten afspraken om stelselmatig nieuws over onaangepaste maatregelen 'passend (vergoelijkend) te behandelen'. En wat je zei over wij en zij in één van je eerste posts: vlak na de rituele moord op Theo Van Gogh stond er een lang interview met Chakaer (ik weet het: géén Marokkaan) in Vrij Nederland, met zijn hoofd op de cover. Titel van het interview, rechtstreeks uit de mond van Chakaer: 'Het wordt wij tegen zij'.

van Maerlant | 14-06-06 | 10:31

@Roku
En toch geloof er allemaal helemaal niks van. Volgens mij is de helft van de marokkanen hier allang atheist stiekem. Zullen het gewoon nooit kunnen toegeven vanwege gemeenschapsdruk! zijn niet eens echte islamieten--wel alcohol drinken, maar varkensvlees gaat nog net iets te ver, thuis brave hendrik (hassan) uithangen. Iedereen, ook ouders, weet dat de meisjes ook gewoon hun seksualiteit gaan ontdekken in puberteit. Maar ja, ze weten het, maar doen met zijn allen of hun neus bloedt, dan is het ook wel goed, dan bestaat het niet. En ik weet waar ik over praat! als je mijn mening wilt weten: marokkaanse gemeenschap hangt aan elkaar van hypocrici en doen alsof. Graag een reactie! shogran

Richlieu | 14-06-06 | 10:31

@Roku 14-06-06 @ 09:41 Ik heb in jouw reactie even 'marokanen' vervangen door 'dieven' en 'nederlanders' door 'rijkelui'. Misschien is het zo duidelijk dat we van islamieten en vooral Marokanen (nationaliteiten schrijf je met een hoofdletter, hoor) altijd dezelfde kul-excuses voorgeschoteld krijgen. Dus hier:
De dieven voelen zich buitengesloten door rijkelui, en daardoor gaan ze zich afweren tegenover de rijkelui, ik denk dat dieven over het algemeen weinig kennis hebben over rijkelui en de cultuuren van rijkelui, dieven weten over het algemeen dus weinig van rijkelui, dieven zijn dus ook over het algemeen slecht aangepast en geef ik je gelijk in, en ik kan het ook inzien dat rijkelui gek worden van de slechte dieven, maar deze zaken moeten van 2 kanten komen om opgelost te worden dus niet alleen naar de dieven kijken, maar ook naar de rijkelui zelf, en de hoofdoekjes vind ik een hele normale zaak die prive is en dat gaat niemand anders aan, puur godsdientig en je hebt hier het recht op godsdients en de vrijheid om voor die godsdienst uit te komen.
Srry voor laate reactier mn kut zusje liep te kloten. Leuk stukje b*llshit zo, hè?

Shani | 14-06-06 | 10:30

@Roku, deels met je eens, maar het is toch niet aai over je bol of tik op je vingers? Ik bedoel het hoeft toch niet genoemd te worden als het goed gaat? dat gebeurd bij nederlanders toch ook niet?

Probleem is dat het vaak extreme dingen zijn die gedaan worden, en ja die halen het nieuws wel. Neem gisteren of eergsiteren met die blinde die geen taxi kreeg, of vorige week met die zaalvoetballers. Marokanen doen vaak extremere dingen en aj die halen sneller het nieuws..

Behangdelul | 14-06-06 | 10:29

@mujahid

wat is je punt nou? als je over de islam wilt dicuseren ga naar marokko.nl die helpen je er wel uit, ik ben niet hooggeleerd in de islam, maar dat word ik insha'allah wel.

Roku | 14-06-06 | 10:29

@Broolio maar ze blijven tog hier? dus wat is nu je punt.

neuzel | 14-06-06 | 10:29

@de_grote_roerganger 14-06-06 @ 10:24 lees mijn post van 14-06-06 @ 09:58 waarom ik ze mohammedanen noem, waar ik nog aan moet toevoegen is dat als je ze moslims noemt, je impliceert dat zij gelijk hebben (zij volgen god en jij dit afwijst. Geen gezonde grond voor een discussie lijkt mij.

Mujahid | 14-06-06 | 10:28

Ik weet niet in hoeverre marokkanen zelf wel doorhebben dat er grote problemen zijn binnen hun gemeenschap of dat ze de schuld in andermans (lees nederlandse) schoenen schuiven. De schreeuwers hoor je wel vaak over discriminatie en sociaal-economische achterstanden en ze worden hierin geruggesteund door hun linkse fellow-travellers.
Van een aantal marokkanen die ik ken en die wel snappen wat er aan de hand is, weet ik dat ze zich helemaal niet geroepen voelen om de rotte appels in eigen gelederen aan te pakken. Zij gedragen zich immers wel normaal, identificeren zich niet met de kudtmarokkanen of strenge islamieten en dat begrijp ik ook wel: in wezen kijk ik op exact dezelfde manier naar Tokkies en hooligans.
Ik denk dus dat de eerst stap moet zijn om de vele imams, belangenvertengenwoordigers van marokkaanse organisaties, parlementariers van marokkaanse afkomst, de NMO en noem zo maar op eens met de neus op de keiharde feiten te drukken. Dat kan alleen als wetenschappers, beleidsmakers en politicie eens een keer ophouden met die excuuspolitiek. Het komt niet door racisme, werkeloosheid en schooluitval dat de marokkaanse gemeenschap in de verdrukking komt, het komt door de problemen binnen de eigen cultuur en het gebrek aan aanpassingsvermogen aan de nederlandse samenleving.

sjaakdeslinksesul | 14-06-06 | 10:27

@Mujahid,

wil antwoord op mijn vraag geven, wat JOUW mening daarop was, en dan even zonder quote of verwijzing naar een site>?

Behangdelul | 14-06-06 | 10:27

Voorspelling: Binnen 5 jaar zal er een discussie op gang komen om de islam in Nederland te verbieden. Mark my words.

Linkse intelectueel 14-06-06 @ 10:03

Waarom 5 jaar wachten? Nederland heeft het ongeluk over zichzelf afgeroepen door de islam op een voetstuk te plaatsen. Nederlanders subsidiëren hun eigen afbraak. Wist je dat er in heel Frankrijk (ongeveer 7 à 8 miljoen moslims nu al) vijf (5) moskeeën in Oriëntaalse stijl staan? In Nederland zijn er dat alleen al voor Rotterdam vier (4). Allemaal van die triomfalistische, uitdagend grote haathuizen. De waanzin voorbij. Net zoals in Denemarken zou de islam moeten teruggebracht worden tot de private sfeer. Nergens in de koran staat dat een gebedshuis of een imam nodig is. De moslim kan zich perfect behelpen op z'n tapijtje in z'n slaapkamer. Welaan dan! Maar zoals kruisridder opmerkt: het is al te laat.

van Maerlant | 14-06-06 | 10:26

@behangdelul

weetje wat het is, de goede komen niet in de media (is namelijk niet intresant),
de slechten wel omdat de kijk/leescijfers dan veel hoger ligy zodat de nederland meer kritiek kan geven.

Roku | 14-06-06 | 10:26

@ de melkboer 14-06-06 @ 10:18
En anders mogen die paar Finnen die met een eerlijke baan net zoveel verdienen als wij, net zo goed NL spreken als wij en net zoveel belasting betalen als wij en geen NL'se meisjes achter het raam zetten toch gewoon blijven? En de rest? Toedeledokie!

Owjah, ik ben benieuwd wat ze met ons in Marokko zouden doen als wij met een mannetje of 140.000 daar zouden flikken wat zij hier doen. Ik denk dat we in de donkerste kerker aan de couscous-met-rat zouden zitten.

/\/\addog | 14-06-06 | 10:26

Geinig dat iedereen het ineens over "mohammedanen" heeft.

Moi | 14-06-06 | 10:26

Kijk, als jullie ons zo discrimineren, wordt het natuurlijk niks. We willen er best bijhoren, maar sluit ons niet steeds buiten. Bovendien: Wij blijven hierrrr www.wijblijvenhier.nl/

Uit ander onderzoek blijkt dat moslimmannen gelijkheid als waarde centraal staat binnen een democratische rechtsstaat. Zij hechten verder met name waarde aan de vrijheid van handelen, van godsdienst en van meningsuiting. Binnen deze groep lijkt er weinig vertrouwen te zijn in de democratische rechtsstaat. De moslimmannen wijten hun gebrek aan vertrouwen aan de huidige economische situatie. Ook toenemende regels en maatregelen om de veiligheid te handhaven, doen volgens hen afbreuk aan de democratische rechtsstaat. Zij ervaren ongelijkheid in de uitvoering van regels, waardoor nieuwe Nederlanders achtergesteld behandeld worden. Wel geven zij aan vertrouwen in het rechtssysteem te hebben.
www.onzedemocratie.nl/kennisbank/algem...

Frans Witglas | 14-06-06 | 10:25

@Roku 14-06-06 @ 10:20,

Daar doe je je toch echt te gemakkelijk me af, geef dan een andere site, die je wel vertrouwt of kijk in je eigen koran, dan zal je zien dat wat ik citeerde ook daadwerlijk uit de koran komt.

Magrebonline, mohammedaans en professioneel genoeg?

www.maghrebonline.nl/koran/nl/?go=NL

Mujahid | 14-06-06 | 10:24

@mujahid

Het is misschien niet handig om ze mohammedanen te noemen, net als bij het woord moeder stoppen ze dan al met luisteren. Verder zijn het net gristenen, altijd de mond vol over de bijbel maar er echt geen ene reet van af weten. De praatjes dat islam vrede betekent worden steeds minder, het is idd onderwerping. Thanx voor je quotes uit de kor'an.. kudt sprookjesboek

Ps. We zijn natuurlijk uiteindelijk wel zelf verantwoordelijk voor alle ellende he.. als je 100.000 rifratten hierheen haalt om te schrobben, ze in achterstandswijken zet en ze (soms) verbiedt om nederlands te leren dan moet je niet verbaasd opkijken als je 30 jaar later niet-nederlands sprekende, onwesterse, asociale rifratten in huis hebt. Enige manier is te verwesteren is voorspoed, voorspoed, voorspoed. Mensen due eten, drinekn en perspectieven hebben voelen nl. (meestal) helemaal niets voor radicalisering

de_grote_roerganger | 14-06-06 | 10:24

@ffberg

uit haar eigen voorzorg wil ik dat ze gewoon de regels van de islam volgt, ze is nog jong en weet nog niet wat ze wilt, maarja ik hoef me op het gebied van islam geen zorgen te maken omdat ze veel intresse in haar geloof heeft, als ze Christen zou worden of wat dan ook zou ik afraden, maarja dat bestaat bijna niet een moslim die bekeert tot de christendom het is eerder andersom ;), maar nee ik zou dat niet accepteren, maar wij doen niet aan geweld. :)

Roku | 14-06-06 | 10:24

@Mujahid,

dat is leuk een aardig, maar ik vroeg iets aan jou..... wat is jouw antwoord...

Behangdelul | 14-06-06 | 10:23

laten we de boel bij mekaar houden! een beetje tolerantie en resjpect graag.. Ik ga mijzelf een fijne pot rooibos zetten!

Scherprechter | 14-06-06 | 10:21

@Roku

maar dat is toch een behoorlijk grote gemeenschap. En is die niet te corrigeren door die zogenaamde overgrote meerderheid die het wel allemaal toppie beleefd?

Nederlanders worden gewoon ouderwets afgerost door hun ouders als ze wat fout doen, marokanen wordne beloond...

Behangdelul | 14-06-06 | 10:20

@mujahid

wahah srry maar ik lach jou uit, aan zulkse sites heb ik nix.
srry maar aub ga geen onbetrouwbaare sites gelofen, al helemaal neit zelfgehoste slechte gecoderde n00b site :).

Roku | 14-06-06 | 10:20

@ Koekje-dr-bij 10.13
Ik woon in 010 en ben vrouw. Ben hier eigenlijk nog nooit lastig gevallen door Marokkanen (meer geluk dan wijsheid) maar zie wel het enorme probleem hier. We hebben hier nu wel een wethouder integratie die moslim is wat niet veel goeds voorspelt! Ik wacht nog steeds op de motie van wantrouwen van Pastors....

WinX | 14-06-06 | 10:19

@roku
40% zegt de westerse cultuur te verwerpen.
Ik ben benieuwd waar die andere 60% staat.
een testje voor jou, sorry dat ik je zusje erin betrek, maar dat maakt het wat persoonlijker (EERLIJK ZIJN!):

Mag een Marokkaans meisje van jou zelf bepalen of ze uitgaat, rookt, drinkt, wel of geen hoofddoekje draagt?
Als ze sex voor het huwelijk wil, mag ze dat zelf bepalen?
Wat doe je als dat meisje je zusje is?
Wat vind je ervan als je zusje straks met een Nederlander wil trouwen?
Als je dat niet afwijst, moet die Nederlander dan moslim worden?
Mag je zusje ook Christen worden als ze daar zelf voor kiest?

Succes!

ffberg | 14-06-06 | 10:19

@Koekje-dr-bij? 14-06-06 @ 10:13
Geloof me.... jouw verhaal is de blauwprint voor legio andere verhalen.. Ik ken bijna niemand in regio 020 die nog nooit een probleem met deze gasten heeft gehad... Triest maar waar.
En maar volhouden dat het een kleine minderheid is die het verpest voor de anderen.. Ja tuurlijk.. Vertel die sprookjes maar aan een mongeaul maar niet aan mij..

de melkboer | 14-06-06 | 10:18

Hoe heette dat belachelijke sprookjesboek ook al weer? Leg het uit op de manier zoals jou het uitkomt....

Slotenmaker | 14-06-06 | 10:18

@koekje

Moet ik eerlijk zijn (als realist), is het een grote bende in 010 020 vooral met die intergratie daar, ik geef je hierin gelijk koekje ik kan het wel snappen die haat dan, maar aub snap wel dat er zat en meerdere marokanen zijn die het beter doen dan die low-lifers aKa kutmarokaantjes.

Roku | 14-06-06 | 10:18

@mujahid

Kortom liegen voor het geloof is toegestaan.
Zou het wel eens zo kunnen zijn dat jij ook bent voorgelogen om er bij te zijn?
En volgens mij is het niet helemaal een antwoord op mijn vraag.
Of wil jij beweren dat al die mensen die oorlog voeren de koran niet leest of gelezen heeft?
En die Imams die haat prediken, zijn die dan ook voorgelezen of hebben nooit de koran gelezen?

gaarne kloppende weerwoorden....

Behangdelul | 14-06-06 | 10:17

Als we nou Nederland verkopen en de buit onder de (ex)-Hollanders verdelen,dan zijn wij gelijk van een heleboel pietluttig gezeik af..
*De zeespiegel stijgt ook maar door..*

Attila23 | 14-06-06 | 10:17

@Behangdelul 14-06-06 @ 10:10,

Ten eerste, het gros van de mohammedaen heeft geen flauw idee wat er in de koran staat (zie de verbaasde reacties van Roku op de door mij geplaatste koranverzen). Ten tweede, binnen het mohammedanisme is liegen tegen ongelovigen toegestaan om het mohammedasme vooruit te helpen, het is zelfs een goede daad(gelijk aan jihad) en er bestaat een speciaal woord voor al-taqiyya.

Mujahid | 14-06-06 | 10:15

Wat ik dan niet begrijp als je zo'n tyfus hekel aan nederlanders heb, wat doe je dan hier? Het zal wel aan mij liggen...
-
@large4e4 14-06-06 @ 10:08
Ga eens deaud, of beter bekijk de media eens goed. Doe eens een onderzoekje hoe de verhouding in crimineel gedrag verdeeld ligt over de verschillende ethnische groepen. Wat hier kritisch gezegd word is heilig vergeleken bij wat er over nederlanders wordt gezegd onder die groepen. Maar jij bent in dat op zicht denk ik hetzelfde als al die rooibos thee drinkers van de partij van de allochtonen. Oogklepjes voor en politiek correctheid blijven...

Hellsmurfje | 14-06-06 | 10:14

@mujahid

geef de link van de site waarvan je ze copierd, alvast bedankt.

Roku | 14-06-06 | 10:14

om met de woorden van onze held Pim te spreken:
'jullie hoeven hier niet te wonen. Ga dan terug! ga dan terug naar marokko'

Waarom blijven jullie ons geld opvreten, wiet kweken, inbreken, met nike schoenen lopen, op stap gaan en je vergeilen aan mooi hollands blond, enzovoort enzovoort?
Niet schelden op Nederland en hun orginele bewoners, anders ga je toch lekker weer zonder geld met een geile geit in het Rif zitten?

Slotenmaker | 14-06-06 | 10:14

"In Iran zijn dit jaar al 59 mensen geëxecuteerd. In de islamitische republiek staat de doodstraf op misdaden als gewapende overvallen, godslastering, drugssmokkel, sodomie en overspel."

Behangdelul | 14-06-06 | 10:13

@Roku
Ik ken een groepje van zo`n 15 jongens, allemaal jeugdvrienden van elkaar. 6 daarvan zijn de afgelopen 5 jaar blauw geslagen/beroofd/combinatie daarvan. 2 in de regio en 4 in 010. Allemaal door groepjes noord-afrikanen.
Mijn vriendin gaat in 010 naar school. Bijna elke dag wordt ze nagefloten en gejoeld ( heel vervelend lijkt me dat ), meestal eindigend met een welgemeend "kankerwijf" of een goedgemikt "hoer, wie ben jij dan!?". Noord-afrikanen. Vriendin van haar is op haar 14e naar amsterdam gelokt/geslagen om achter het glas te gaan ziten in 020, loverboy in kwestie was een marokaan. De lijst gaat door en door. Vreemd dat die 15 jongens een beetje wantrouwig zijn tegenover marokanen? Of mn vriendin? Of ik?

Koekje-dr-bij? | 14-06-06 | 10:13

die spotprenten waren vrijheids van menings uiting, ik ben daar dus niet tegen, maar naar mijn mening had het niet gehoeft, omdat je weet dat je daar laaariee mee kan krijgen want er zijn zat exttreemisten die daar kwaad om kunnen worden, ik voelde me niet beledigt en kon normaal slapen ik denk niet eens aan die spotprenten, mij kunnen ze verder niet schelen, die anti-semitisme spotprenten vond ik even Oke.

Roku | 14-06-06 | 10:12

Dat laatste berichtje van mij van 10:08 was overigens gericht aan Roku 14-06-06 @ 10:07

Hier nog meer korans, kies er eentje uit zou ik zeggen....
www.google.com/search?hl=en&lr=&am...

Mujahid | 14-06-06 | 10:11

Mujahid,

Kun je mij een ding uitleggen?

Waarom zegt de helft van de moslims dan de islam zo'n ontzettend vredelievend geloof is, en de andere helft voert er oorlog om? En homo's van balkons afgooien en handen afhakken etc etc....... hoe kan dat dan??

En waarom is bij meer dan de helft van de oorlogen in de wereld de islam betrokken? echt een vredelievend volkje...

Neem dan die zaalvoetbalwedstrijd van laatst met die mocro's;

het is echt een KUDTVOLK! altijd uit op relletjes en vechten jatten roven en stelen...
Er is op dit moment geen land in europa waar geen problemen zijn met marokkanen, maar nee aan hun ligt het niet.... zelfs een tolerant land als Nederland is door hun om zeep geholpen... de tyfus voor al die lui

Behangdelul | 14-06-06 | 10:10

'zes tot zeven procent is bereid geweld te gebruiken'
hoeveel is dat ook weer op 2.000.000 moslims? o ja. er staan dus 140.000 siegheilende moslimfanaten klaar met een mes/bom om aan ons uit te leggen hoe vreedzaam de islam wel niet is. daartegenover staan dan 10 procent 'racisten' (aka islamofoben), oftewel 1.400.000 kale kopjes. Winnen we dus nog makkelijk. Kom finnen, even flink zijn! het is reuze gezellig met finnen onder elkaar in finland! niemand discrimineerd, ze zijn allemaal (verplicht) moslim, dus wat let je! o ja, je kan zelfs je UITKERING meenemen! dus waar WACHT je als fin nog op? een duwtje in de rug? gouden handshake? schop onder de KONT?

Broolio | 14-06-06 | 10:10

@Koekje-dr-bij? 14-06-06 @ 10:04
Precies... en stel je dan ook nog even op in de een zware underdog positie, zeg dat je zwaar gediscrimineerd wordt op basis van je geloof & ras en elke discussie is bij voorbaat verloren..
Dus als er niet meer te discussiëren moet je handelen & handelen wordt weer als racisme / discriminatie gezien.. dus... laat je het maar gebeuren en drink je fijn een kopje rooibos thee tot het moment dat je ipv thee een neqschot krijgt omdat je een ongelovige hond bent...

de melkboer | 14-06-06 | 10:10

Elke aap die zich * huppelderpupse* Nederlander noemt ( finse , marocaanse whatever), woont hier niet. Die denken dat ze zelf een land binnen een land zijn en zulke afscheiding te uiten met woorden is erg beledigend, want het Nederlandsche volk laat zich geen gaten slagen in zijn eigen land. laat dat duidelijk zijn. Door wie dan ook!! En waarom nou steeds weer die moslims? en bij voorbaat ex-marocanen??? Gewoon om dat ze zeer dominant proberen te zijn steeds, Ze worden door een wrede god opgegroeid, en hoe zeggen leraren dat altijd??? de pupil zal altijd proberen beter te worden dan zijn leeraar..
in dit geval dus een leeraar die alles dood wil behalve de moslims en een leeraar die zijn *zoon* ofzo toestond te vluchten, andere landen te veroveren, kinderen te neuqen, stenen te gooienje noemt het maar op, allemaal erg fleurisant. En De enigsten die dan zo een huppeldepup nederlander begrijpt is zen eigen fractie. En de angst om zijn/haar religie niet te vervullen is natuurlijk ook niet te meten aan een medelander die niet die rare waarden naleeft, dus is de opgroeping meer dan natuurlijk. ik weet zeker dat ze zich diep schamen over verschillende faccetten in het moslimgebeuren en ze zichzelf beschermen tegenover ons, door erg overdreven met onze vrijheden om te gaan, alles is opeens hoer, alles is opeens varken en alles is opeens alles wat nooit mocht!!! en oja, zei mogen de kafiren * u en ik die niet moslim zijn * voor alles uitbuiten
als ze ons verkrachten of moorden is dat geen criminaliteit!!! en degenen die zich marocaanse nederlanders of algierse nederlanders or whatever, etten die wetten van de kran boven de onze, dat is het hele eier eten. Echt, naakt de grens ver, je denkt toch niet dt je die zeeman shit mag houden???

LifeCatcher | 14-06-06 | 10:10

Ik wil een fin ver werpen.!

Biels | 14-06-06 | 10:09

@linkse intellectueel
In vijf jaar zal die discussie er zeker komen maar dan is het al te laat hoor

kruisridder | 14-06-06 | 10:09

maar eve iets anders, dit gaat over marokanen neit over het geloof ik denk tog wel dat er veel verschil in deze 2 dingen zitten.

Roku | 14-06-06 | 10:09

Ik ben benieuwd wat Roku vind van de gemaakte spotprenten in Denemarken en al het gedoe daar omheen.
.
Want is het niet zo dat er in islamitische kranten ook vaak de spot word gedreven met het jodendom en andere geloven.
.
Ik zelf vind de reactie zwaar overdreven, alsof ze allemaal zwaar gefrustreerd zijn en de bom dan eindelijk ff kan uitbarsten.
Dit soort dingen zie je niet bij andere bevolkings groepen, maar als er iets fouts word gezegd over moslims, Verberg Je!!

Pizza.el.Tonno | 14-06-06 | 10:09

LOL@large4e: inderdaad lalalalala
@roku: ‘De eigen heilige waarheid wordt gezien als de basis van alle kennis en de eigen religieuze waarden zijn het summum van moraliteit’--dit is zoooo 1496.... vind het wel raar dat jij als Marokkaan, marokko voortdurend verkeerd schrijft (hoax?)

Richlieu | 14-06-06 | 10:08

Ik word zo triest als ik de gemiddelde reaguurder hier lees. Ja er zijn misstanden, maar moet je dat op een dergelijke ongenuanceerde manier hier dumpen?
Ik zou toch echt denken als ik veel posts hier zie dat het merendeel van de reaguurders hier in het weekend zich in bruine hemden hijst.
Er zijn allochtonen op GS die de discussie op een open manier willen aangaan en dan reaguurt het grootste gedeelte op een manier waar extreem rechts trots op is.
Hou toch eens op met die vreselijke domme onderbuik reacties en word eens wat positiever. Is lekker makkelijk, gewoon schoppen en schreeuwen... Goh Mussert had jullie graag als publiek gehad, want het was gewoon schoppen, schreeuwen en meelopen. Hulde aan alle NSB-ertjes in spé!!!

large4e4 | 14-06-06 | 10:08

Flauw nieuws. Vraag aan de Biblebelt: "accepteert u het als mensen God belachelijk maken door middel van spotprenten?" Nee? Oh, dan wijst u dus de Nederlandse normen en waarden af. Alaaf.

Horror Scoop | 14-06-06 | 10:07

@muhajid
srry maar ga jij eve naar marrokko.nl als je daarover wilt discuseren, wat zijn jou bronnen? waar haal je die onzin vandaan? en je hoeft niet naar die fatwas te luisteren van die gekke imams.

Roku | 14-06-06 | 10:07

honder moet zijn honderd

Slotenmaker | 14-06-06 | 10:06

9:28. O, Hollanders, de mohammedanen zijn voorzeker onrein. Zij zullen daarom na (verloop van) dit jaar Amsterdam niet naderen.

Mujahid | 14-06-06 | 10:06

"Veertig procent Mocros verwerpt ons"

Da's prima, want ik verwerp honder procent Mocros

Slotenmaker | 14-06-06 | 10:05

@Linkse intelectueel 14-06-06 @ 10:03
Wat mij betreft mag die discussie nu al op gang komen... En wat mij betreft mogen die gereformeerde gristenhonden dan ook verboten worden...

de melkboer | 14-06-06 | 10:05

80 % van alle pubers verwerpen ook de regels van hun ouders ..

Draaitafel Demagoog | 14-06-06 | 10:05

@WinX
Mee eens, ookal ben ik het meestal ( lees: nooit ) niet eens met Goku, toch fijn dat er mensen zijn die tenminste gewoon hun bek open trekken. Ik heb eens ergens een bij een reactie mn emailadres gegeven. Daar reageerde een Islamitisch meisje op waarmee ik nu regelmatig correspondeer, heel beleefde discussies, maar op het randje. Probleem is dat er met gelovigen niet te praten valt. Als ik haar een lijst van 3 kantjes met feiten en cijfers stuur over de Islam, evolutie, noem maar op, dan krijg ik een net zo lange lijst terug met ongefundeerd religieus gezemel. Voorbeeld: ik geloof in de evolutieleer. "Dat kan niet, alles moet ooit begonnen zijn, dus allah heeft alles gemaakt." Wie heeft allah dan gemaakt? "Die heeft altijd al bestaan" Maar dat kon toch niet? "Jawel" ... .Oh... oke

Koekje-dr-bij? | 14-06-06 | 10:04

Waarom moet ik de Koran lezen?? ga eens buitenspelen Mujahid...

Behangdelul | 14-06-06 | 10:04

@ ikkemij
En van SW van de UU? Dan moet het nu nog veel erger zijn.
De rooijbos wordt daar per vrachtwagen aangeleverd.

NvdB | 14-06-06 | 10:04

Pannie 14-06-06 @ 09:55
Dat zou een toekomstbeeld kunnen zijn, als dat hele rifgebergte leeg loopt en in Urk gaat wonen, kunnen de Urkers daar gaan wonen. Lage huizenprijzen wegens een groot aanbod tegen een kleine vraag.....
Alleen jammer dat de vis ver weg is...

Rest In Privacy | 14-06-06 | 10:03

Voorspelling: Binnen 5 jaar zal er een discussie op gang komen om de islam in Nederland te verbieden. Mark my words.

Linkse intelectueel | 14-06-06 | 10:03

het word elke generatie erger. De 10 procent 'racisten' onder de nederlanders heeft de buik vol van de racistische finnen. Waarom ben je dan hier, als je ons niet moet? o ja, ons geld heh. Onze opleidingen, onze huizen, onze medische zorg. En maar jatten, roven, verkrachten, en op hoge toon respect eisen.

nederland moet braken van finnen, omdat de finnen altijd op ons gebraakt hebben. Wie de bal kaatst..

wie meet het 'racisme'(= heet tegen de westerse maatschappij als nederland) onder de moslims? wie meet het racisme onder lieden die in hun handleiding hebben staan dat ze ons moeten vermoorden? wie stopt de onderdrukking van vrouwen door moslims? de islam is hier niet langer welkom. Experiment mislukt. De finnen moeten maar weer terug naar finland. Hun haat heeft onze vrije samenleving kapot gemaakt. Hun parasitaire hebbe hebbe nix geve houding heeft ons een ding doen beseffen: we zijn de finnen BEU. Waarom gaan jullie niet lekker terug naar finland, als het hier niet bevalt.

om met de woorden van onze held Pim te spreken:
'jullie hoeven hier niet te wonen. Ga dan terug! ga dan terug naar marokko!'

Broolio | 14-06-06 | 10:03

Ben benieuwd hoe lang het nog duurt voordat bij ons kaaskoppen, de Sharia wordt ingevoerd....

daputa | 14-06-06 | 10:02

@Pharos 14-06-06 @ 09:58,

lees 5,8 en 9 van de koran en dan weet je dat zonder hadiths het mohammedanisme nog steeds zeer intolerant en geweldadig is.

9:29. Bestrijdt de mohammedanen, die niet voor onwettig houden wat de grondwet en ons plarlement voor onwettig hebben verklaard, noch ware hollanders zijn totdat zij de belasting met eigen hand betalen, terwijl zij onderdanig zijn

Mujahid | 14-06-06 | 10:02

@Mujahid

Als je mensen nu niet aanvalt op hun geloof op levensovertuiging, maar enkel aanspreekt op hun gedrag voor zover dat onacceptabel is naar jouw mening, komen we al een stuk dichter bij een betere wereld.
Laat mensen geloven wat ze willen, en toets geloof niet aan de werkelijkheid zoals geloof ook nooit als werkelijkheid gepresenteerd mag en kan worden.

NvdB | 14-06-06 | 10:02

Hou nu eens op met het roepen dat wij nederlanders in eigen land moeten aanpassen aan dat zooitje finnen. Ik word echt allochtoon moe! Iedere allochtoon die een probleem heeft met NL moet gewoon zijn heil ergens anders zoeken. Daar heb ik best wat belastingcenten voor over. Laat de staat een flink Antonov toestel kopen die enkele reizen terug naar herkomst vliegt. Instappen en optiefen! Verrekte Parasieten...

ThaCroW | 14-06-06 | 10:01

Heel simpel, je heb het ergens niet naar je zin, dan ga je weg.
Je vind het ergens niet goed gaan, dan ga je weg.
Er zijn genoeg landen in het middenoosten te vinden die wel aan hun ideaalbeeld voldoen.

Met andere woorden, waarom sodemieteren die gasten niet gewoon op als het hier allemaal zo slecht is?!

kuba | 14-06-06 | 10:01

gezwellig joh...

erg prof | 14-06-06 | 10:00

en nogmaals;

40% maar?? ach wacht dat is ook logisch, de andere 60% is vrouw en moet thuisblijven dus die krijgen niet te maken met discriminatie......

Behangdelul | 14-06-06 | 10:00

@ lintworm. Het rapport met die 40 procent is:
"Phalet, K., van Lotringen, C. & Entzinger, H. (2000) Islam in de multiculturele samenleving: Opvattingen van jongeren in Rotterdam"

het is een onderzoek uit 99, dus ZEVEN JAAR geleden

zie vijfde paragraag hier:
www.uu.nl/uupublish/onderzoek/onderzoe...

ikkemij | 14-06-06 | 09:59

@koekje
90% is idd overdreven maar ik weet absoluut wel waar ik het over heb als we het over dorpen gaan hebben

Roku | 14-06-06 | 09:59

Laten we eerlijk zijn, het ligt heus niet aan de eerste generatie marokkanen, de tweede was al wat minder, maar wat er nu over straat kruipt,sluipt en rooft, dan krijgen we nog een hoop plezier van,wil niet weten wat daar voor generatie uit voort komt....

Behangdelul | 14-06-06 | 09:58

@ Roku

Je stelde dat veel marokkaanen zich buitengesloten voelen (waarvan ik hier best wel wil uitgaan).
Hoe denk je over de stelling dat het buitengesloten voelen of zijn van marokkaanen (of welke sub-groep binnen de nederlandse gemeenschap) mede het gevolg is van het geloven in het buitengesloten zijn?
Is het geen self-fullfilling prophecy? Als iemand de hele tijd tegen mij zou zeggen dat duitsers buitengesloten worden, zou ik mij er ook naar gedragen, met als gevolg dat ik buitengesloten wordt.
[het argument is ontleent uit "het leven aan de onderkant". Niet dat ik wil zeggen dat marokkanen de onderkant vormen van de Nederlandse samenleving].
Zou het niet helpen als binnen de Marokkaanse gemeenschap in Nederland het geloof of besef ontstaat dat je toenadering actief moet zoeken, dat buitensluiting geen algemeen verschijnsel is en grotendeels wordt veroorzaakt door je eigen instelling?

NvdB | 14-06-06 | 09:58

@9:55
zei, the shame

controle | 14-06-06 | 09:58

Het probleem is overigens niet de Koran, maar de reeks aan extremistische hadithen die er achteraan kwamen.
Vandaar wel weer ironisch dat juist de naam van dat dorpje in Iraq waar een stel US Marines even losging op de burgerbevolking de naam... Haditha draagt

Pharos | 14-06-06 | 09:58

@Roku 14-06-06 @ 09:51,

Moslims en islam bestaan niet, daar deze respectivelijk onderworpen/onderwerping (aan god) betekenen, aangezien god niet bestaat kan je er ook niet aan onderworpen zijn. Bovendien is de term moslim voor mohammedanen exclusief ongelovelijk beledigend voor andere religies aangezien zij ook vinden dat zij zich onderwerpen aan god(en).
...
9:5. Wanneer het WK voorbij is, doodt dan de mohammedanen waar je hen ook vindt en grijpt hen en belegert hen en loert op hen uit elke hinderlaag. Maar als zij berouw hebben en zich aanpassen en het mohammedanisme afzweren, laat hun weg dan vrij. Voorzeker, Hollanders zijn Vergevensgezind, Genadevol.

Mujahid | 14-06-06 | 09:58

mmmm als ze eens wat minder media aandacht aan die gasten gaven... hoe langer de spotlight op iets of iemand staat hoe erger iets lijkt..

erg prof | 14-06-06 | 09:56

gelukkig weer een positief bericht over marokkanen. 50% van de nederladners hebben een afkeer tegen moslims (zie link nieuwnieuws). 100% (ok, neem 99%) van de marokkanen zijn moslim. 50% van de nederlanders moeten marokkanen dus niet. 40% van de marokkanen moeten nederlanders (de niet moslims moet ik aannemen? dus -1/16e) niet. conclusie: Marokkanen zijn dus toleranter dan kaaskoppen (jullie term). dusssss. wanneer gaan jullie nu eens zelf nadenken?

neuzel | 14-06-06 | 09:56

Willen we dit niet uit de hand laten lopen,zullen we denk ik onze ruimdenkende marokkaanse landgenoten gecontroleerd uit moeten zetten.Enwel tot we zeker weten dat de laatste ons land heeft verlaten.Enig idee hoeveel problemen wij dan minder hebben in dit land?????!!!!!

kruisridder | 14-06-06 | 09:56

Ik moet toch wel zeggen dat ik bewondering heb voor Roku die er voor uitkomt moslim te zijn en de discussie aangaat zonder te gaan schelden zoals de meeste andere moslims hier, bijvoorbeeld Hezbollah.
Wat niet wegneemt dat mijn mening over Marokkanen en moslims hetzelfde blijft. Het probleem dat de meeste mensen toch wel hebben is met groepen en niet met individuen.

WinX | 14-06-06 | 09:56

@ Roku 9 jaar en dan al erg volwassen !!!!!!!!! ben je van de pot gepleurd ofzo ? Hoe haal je het in je bakkes om dat goed te keuren ?

Stijlvol stijlloos | 14-06-06 | 09:56

@ Roku
Komtie dan, speciaal voor jou iets positiefs over de marokaanse gemeenschap. Ik heb eens gewerkt met een marokaan die géén teringlijer was. ( vervolgens heb ik hem verteld dat ik in de metro in 010 altijd mn mobieltje stil hou als er een groep mocros achter me zit, dat kon hij wel begrijpen )
En euh, racisme is inderdaad iets erger in boerendorpen maar flikker op met je 90%. Verschil is alleen dat "boeren" tussen andere "boeren" wonen. Je weet wel, het type dat goedemorgen zegt als je ze tegenkomt, ook al kennen ze je niet. Als die boeren dan in de stad komen en alleen maar aggressieve mocro`s zien lopen graaien en fluiten naar meisjes e.d. dan word er wel eens een "verkeerd" verband gelegd.

Koekje-dr-bij? | 14-06-06 | 09:56

Lang leve de democratie Nederland!!!! En voor DePAJa zo schrijf je DEMOCRATIE niet democrasie leer eerst Nederlands voor je je ergens mee gaat bemoeien!!!! En als het je niet bevalt hier in Nederland, dan ga je toch lekker ergens anders heen. Dat geld voor iedereen die iets te zeiken heeft over het westen, ga dan lekker naar het Oosten, eens kijken hoe lang het duurt voordat je daar een kogel door je kop krijgt omdat je een korte broek draagt, of een blindegeleide hond hebt ( zie ad.nl) echt waar gaan we heen met dit land, naar Marokko??? Ik citeer Hans Teeuwen: Weet je wie ik ook zo'n ontzettende zak vind.... Allah..

ping | 14-06-06 | 09:55

lion@night 14-06-06 @ 09:48

Ik zie het al voor me. grote groepen in Marokko gevestigde Nederlanders, rondlopend in Urker kledingdracht..

Pannie | 14-06-06 | 09:55

Ik merk het al, die 10 procent van de Nederdietsen die blijkt ronduit racistisch en discriminerend te zijn, komt hier dus...

Pharos | 14-06-06 | 09:55

@Roku 14-06-06 @ 09:51

Jullie altijd met je eeuwige kruistochten! We leven niet in de fucking middeleeuwen met ridders en jonkvrouwen hoor, dus laat die retoriek ook maar achterwege.

Aussie | 14-06-06 | 09:55

@roku
Je kent Mo blijkbaar niet zo goed. Hij trouwde aisha toen ze 6 was en had sex met haar toen ze 9 was. Aisha was de dochter van zijn beste vriend. Die had er ook wat problemen mee maar Mo zij dat het mocht dus jammer dan.

controle | 14-06-06 | 09:55

Vergeet niet dat mensen geneigd zijn om bij onderzoeken (afhankelijk van de graad van anonimiteit) politiek correcte antwoorden te geven; de realiteit zal waarschijnlijk nog een stuk erger zijn!

Leandroz | 14-06-06 | 09:54

@mujahid

Wie zegt dat ik dat verbied? allemaal joodse propaganda die hakenkruizen verbieden, de boedisten lopen er ook mee wrm jij nie?

Roku | 14-06-06 | 09:54

@ErikdeFin 14-06-06 @ 09:51
Jij staat op welke hoek? :-)

De Intrigant | 14-06-06 | 09:54

als die 40% nou eens lekker oprot dan,wat doe je toch hier als je het allemaal zo erg vindt hiero.
maar als die 40% dan ook hun uitkering terug geeft aan Nederland ,want het is wel alles of niks,dus niet huilen dat Nederland zo slecht is en ikke niet aanpasse wille,maar ondertussen wel profiteren van de uitkeringen .
GAAT LEKKER NAAR JE EIGEN LAND,EN GA JE TIJD EN ENERGIE EENS GEBRUIKEN OM JE EIGEN LAND OP TE HELPEN BOUWEN.stelletje landveraders ,en dan bedoel ik dus niet Nederland maar jullie eigen moederland.
een beetje je eigen moederland verlaten voor een land waar je helemaal niet achter staat,ga jullie schamen landveraders.

nldennl | 14-06-06 | 09:53

Is het alweer zo lang geleden dat mensen het fijn vonden om in dit land te wonen?

De Vrolijke Kaafir© | 14-06-06 | 09:53

altijd weer een mooi excuus, dat het gedrag van de berberjeugd een reactie zou zijn op het feit dat ze niet geaccepteerd worden. daarvoor waren het skatjes met de beste bedoelingen natuurlijk. toch vreemd dat van al die verschillende etnische groepen in nederland zij zo ongewenst zijn. is het mogelijk dat er een factor in hun eigen gedrag/opstelling is die hier verband mee houdt? wat betreft het feit dat de gebruikte data van enkele jaren geleden dateert: zou het nu heeel anders zijn? en zo ja, gaat het dan beter of slechter? vrees het laatste

snoeshaan | 14-06-06 | 09:53

40% maar?? ach wacht dat is ook logisch, de andere 60% is vrouw en moet thuisblijven dus die krijgen niet te maken met discriminatie......

Behangdelul | 14-06-06 | 09:53

Tilbostan 14-06-06 @ 09:49

Nato's --> Noord Afrikaanse Typhuslijers op Sportschoenen...

ook bekend als opgeschoren kroeshaar.

QB (ja die.....) | 14-06-06 | 09:53

Bedenk dat het nog veel erger is dan dit rapport doet vermoeden. Die 40% is afkomstig van mocro's die mee wilden werken aan het onderzoek. Maar als je Amsterdam-West in gaat en dan vraagt of ze mee willen werken aan een onderzoek, krijg je een klap op je bek. Doe je het via de telefoon dan krijg je geen antwoord.

Hakbarrr | 14-06-06 | 09:52

Ik denk dat de slechte marocs eens moeten worden aangesproken door de goede marocs die wel laten zien zich normaal te kunnen aanpassen in deze samenleving. Het klinkt misschien wat simpel met "goed" en "slecht",maar hulp van buitenaf (geytenwollensokkenmafia) heeft ons helemaal nergens gebracht.

Aussie | 14-06-06 | 09:52

@Mujahid

je mag gerust moslim zeggen inplaats van mohamedaan, en de koran is het woord van god wat isd aar mis mee? Mohammed(vzmh), heeft op zijn oude leeftijd met de 9jarige getrouwd omdat zij in hun tijd in vergelijking met andere vrouwn al erg volwassen was, nix mis mee in heel veel landen kan dit gewoon, en citeer je koran teksten eens duidelijk, srry maar ik ben geen imam en ik kan de koran niet uit mn hoofd en ons geloof zet mensen niet aan tot geweld, we verdedigen alleen meer is het niet, als je midden-oosten wilt bij halen kun je eerst bush vertellen zn kruistochten te staken dan kan er gepraat worden.

Roku | 14-06-06 | 09:51

@ De Intrigant

Hangt er natuurlijk vanaf naar welke straat je kijkt...

ErikdeFin | 14-06-06 | 09:51

Straks willen de Winti masters heel de dag met een peniskoker rondlopen uit religieuze overwegingen.
En moeten de bedrijven continue blowende rasta's aannemen, die doen dat ook uit religieuze overwegingen.

Pannie | 14-06-06 | 09:51

offtopic..
@Michiel van den Berg 14-06-06 @ 09:38
meaui weaurd he uitVerdonken, OpVerdonken haha...

ontopic
Als mensen elkaar zouden respecteren en niet gelijk een eaurdeel zouden hebben over elkaar zou het er wel anders uitzien..

Cas Ferrot | 14-06-06 | 09:51

Zoals het in het wetenschapperswereldje betaamt wordt elk rapport tegengesproken door andere wetenschappers.
Als 1 wetenschapper op de ene hoek iets roept staan er op de andere hoek 10 klaar om het tegen te spreken. En die 10 zijn het ook nog eens onder elkaar niet met elkaar eens.
Als we naar de rapporten (PDF-jes) kijken zijn die ook bijna altijd rond de 250 pagina`s. Dit om al die miljoenen euro`s verslindende rapporten goed te praten (kijk eens hoeveel werk we verricht hebben).
Ga toch eens van mijn rug af en echt werk zoeken looserts.

Daarbij krijgen we nu dus discussies in Nova, Netwerk en noem maar op tussen de wellers en de nieters en gaan over tot de orde van de dag.
Moslims knuffelen dus.

DD, doet er eens wat aan, aan al die uitzuigers, en schiet eens een paar wetenschappers af!
Die hebben we niet nodig. Een blik op straat zegt al meer dan genoeg

De Intrigant | 14-06-06 | 09:50

@roku
Ah je hebt blijkbaar een zusje. Ben jij ook zo iemand die de eer daarvan moet verdedigen?

controle | 14-06-06 | 09:49

Ik vraag mij af of PruttStift een Marokkaan in the closet is, een latente Marokkaan.
Er moet toch een verklaring zijn voor de braaksels die uit zijn hand gekotst worden.
GS is dus toch een divisie van Stormfront geworden, het is heel moeilijk voor de redactie om eens topics te vinden waar geen racistische draai aan kan worden gegeven. Klutsers.

stampertje | 14-06-06 | 09:49

Scherprechter 14-06-06 @ 09:46
-
Nato's --> Noord Afrikaans Tuig Op Scooters ????

Tilbostan | 14-06-06 | 09:49

Heerlijk om te zien hoe de cijfers worden uitgelegd....

60% van de marokkanen heeft zich aangepast en 93% zal de islam nooit met geweld verdedigen. Een goede score. Vergeet niet dat meer dan de helft van de allochtonen wordt gediscrimineerd, dus dit valt reuze mee...

ErikdeFin | 14-06-06 | 09:49

ikkemij 14-06-06 @ 09:45
Verschillende geloven kunnen zeker met elkaar te combineren zijn. Daarvoor is wel wederzijds respect nodig. Dat ontbreekt vooral bij de marocs. Dat er vervolgens een toename van afkeer ontstaat bij de autochtonen is niet meer dan een logisch verschijnsel.
Er wonen genoeg Westerse alochtonen in Islamitische landen, die respecteren toch ook de lokale normen en waarden?

Rest In Privacy | 14-06-06 | 09:48

amen

Mr.OFFBEAT | 14-06-06 | 09:48

@Roku 14-06-06 @ 09:41,

Ik vind dat iedereen ook zelf moet weten of ze met hakenkruizen rondlopen, puur uit godsdienstige overwegingen.

Mujahid | 14-06-06 | 09:48

Het zal mij mijn reet roesten wat anderen van mij denken, zo ook voor hen, als het ze niet bevalt moeten ze verkassen, zo ook voor ons. Dat is al eeuwen zo en zal altijd zo blijven, tot mijn dood er op volgt. Amen.

..zapper | 14-06-06 | 09:47

Roku 14-06-06 @ 09:41
Je zusje, is dat zo'n kudtmarokkaantje?

ffberg | 14-06-06 | 09:47

@ Roku Hoofddoekjes zijn idd een prive aangelegenheid. Maar als jij gaat solliciteren met zo'n ding op je bakkes en je wordt niet aangenomen vind ik dat het uit de prive sfeer gehaald moet worden. Werken doe je dan zonder doek en als je thuis komt doe je hem maar weer op. Ik heb geen zin om geld te betalen voor een uitkering omdat degene zo nodig een hoofddoek om wil hebben.

Stijlvol stijlloos | 14-06-06 | 09:47

@Roku 14-06-06 @ 09:34,

ik denk dat ik net als de meeste 0031'ers niets tegen marokkanen hebben maar wel iets tegen mohammedanen. Als ik de koran zou herschrijven en moslim zou vervangen door jood/christen/polytheist/atheist/ongelovige en vice versa zou ik wegens aanzetten tot haat en geweld worden veroordeeld. Zolang mohammedanen geloven dat de koran het woord van god is en de pedofiel Mohammed een voorbeeld voor de mensheid zullen we problemen blijven houden met mohammedanen.

Voorzeker, in de ogen van de hollanders zijn zij, die het mohammedanisme aanhangen erger dan beesten want zij willen zich niet aanpassen (Mujahid´s koran 8:55)

Mujahid | 14-06-06 | 09:46

@Roku, marokkanen kiezen zelf voor hun isolement.

Multikuli | 14-06-06 | 09:46

@Michiel van den Berg: niet zo doorzichtig doen he? Zeg gewoon dat je achternaam Smit is ;)

Fumando | 14-06-06 | 09:46

Iemand een link waar word bevestigd dat deze 'cijfers' meerdere jaren oud zijn?

Lintworm | 14-06-06 | 09:46

@Roku
Goed dat je in de disciussie mengt.. chapeau! Je merkt wel dat het hollandsche volk antwoorden verwacht? Ik ben het met je eens dat de meerderheid zwaar aan het generaliseren is geslagen, maar denk je zelf eauk niet dat de talrijke misdragingen van de natos (noord-afrikaanse tieners
op sportschoenen) hier iets mee te maken kan hebben. We worden er een beetje moe van zeg maar..

Scherprechter | 14-06-06 | 09:46

leg mij is uit wat een narokaan is?

Roku | 14-06-06 | 09:46

@ lionnight

Er zit een enorm verschil tussen het combineren van waarden en het verwerpen van, hallo! En dan is het typisch dat zo'n volkskrant niet nieuwe gegevens uit zo'n rapport haalt, maar oude herhaalt... dat is nog eens nieuws maken!

'denk je dat islamitische en westerse waarde goed te combineren zijn'

ikkemij | 14-06-06 | 09:45

Michiel van den Berg is een randdebiel lalalala

large4e4 | 14-06-06 | 09:45

Je mag niet discrimineren en alleen de Marokkanen de schuld van alle problemen geven.Dat is niet eerlijk tegenover de Antillianen,want die nemen ook zeker 5% van alle criminaliteit voor hun rekening.

Yammie | 14-06-06 | 09:44

Roku 14-06-06 @ 09:41
Nee, het moet niet meer van 2 kanten komen. Laat de marocs en vooral de 'lieve en goede' imams maar eens zien dat deze inderdaad bereid zijn tot het oplossen van de problemen. PAS dan gaan we eens om de tafel zitten.
We hebben lang genoeg de hand uitgestoken. Die kans is nimmer aangemomen door die 'lieverdjes'

Rest In Privacy | 14-06-06 | 09:44

Roku is een NaroKaan lalalala

Michiel van den Berg | 14-06-06 | 09:43

Ok, bedankt voor je reactie

WinX | 14-06-06 | 09:43

@Pharos 14-06-06 @ 09:31
Dit is de beste post die ik in tijden gelezen heb hier!
Isoleer de idioten (hangjongeren, tasjesdieven, opruiende imams) van de rest. Aanpakken die lui. Geldt ook voor autochtone Nederlanders trouwens: al die idioten die voetbalwedstrijden misbruiken om te knokken, kampers die aso-gedrag vertonen, ook aanpakken. Duidelijk maken dat het om universele normen en waarden gaat. En voor de rest kan iedereen zijn/haar steentje bijdragen: discrimineer niet o.g.v. afkomt of uiterlijk, maar beoordeel mensen alleen op hun gedrag.

ZoekDeNuance | 14-06-06 | 09:42

Pim had twee categorieen, geyle darkreaum mocro's en (Oudkerkse) kudtmarokkanen.

style.councillor | 14-06-06 | 09:42

@WinX

De marokanen voelen zich buitengesloten door nederlanders, en daardoor gaan ze zich afweren tegenover de nederlanders, ik denk dat marokanen over het algemeen weinig kennis hebben over nederland en de cultuuren van nederland, marokanen weten over het algemeen dus weinig van nederland, marokanen zijn dus ook over het algemeen slecht aangepast en geef ik je gelijk in, en ik kan het ook inzien dat nederlanders gek worden van de slechte marokanen, maar deze zaken moeten van 2 kanten komen om opgelost te worden dus niet alleen naar de marokanen kijken, maar ook naar de autotochne zelf, en de hoofdoekjes vind ik een hele normale zaak die prive is en dat gaat niemand anders aan, puur godsdientig en je hebt hier het recht op godsdients en de vrijheid om voor die godsdienst uit te komen.

Srry voor laate reactier mn kut zusje liep te kloten.

Roku | 14-06-06 | 09:41

Prachtig toch, het ligt niet aan die Mocros zelf, het is onze schuld. Dat verdomde Westen ook. Wel flink mee profiteren, uitkering krijgen, scooter rijden, auto rijden, handje open houden, lekker alle Westerse technologie gebruiken.
Ze mogen direct vertrekken naar Iran of zo waar ze zich natuurlijk beter thuis voelen.
Bah, wat een hypocriete figuren

Tremor | 14-06-06 | 09:40

ikkemij 14-06-06 @ 09:36
Sinds 1999 is de situatie zeer zeker niet verbeterd. Als er een actueel onderzoek gepresenteerd wordt, zal het percentage van 40% aanzienlijk hoger liggen. Zie daar het 'positieve' resultaat van het multicuturele gezeik.

Rest In Privacy | 14-06-06 | 09:39

Ja en de bal is een essentieel onderdeel van het spel.
Ook nog wat werkelijjk c.q interessant 'nieuws' te melden heute, Plakstift?

style.councillor | 14-06-06 | 09:39

Pharos 14-06-06 @ 09:31

Het is A nooit een kleine groep geweest en B Pim heeft ze nooit over een kam geschoren, hoe kom je daar bij??

Pannie | 14-06-06 | 09:39

@Multikuli 14-06-06 @ 09:27
En dan heb je eindelijk een Mocro die de dialoog aangaat met ons en dan reageer je zo. Dat vind ik niet echt handig van je. Kijk op een dergelijke manier bevorder je natuurlijk niet echt dat we kunnen babbelen met elkaar. Het scheelt een boel als je je niet direct zo veroordelend opstelt.
@Roku 14-06-06 @ 09:30
Finnen is een verzinsel van GS, maar dan wel omdat er sprake van was dat je mogelijk niet meer mensen op ras / geloof zou mogen aanspreken, waardoor de term Finnen in zwang is gekomen.

large4e4 | 14-06-06 | 09:38

alle kk mislims uitverdonken!!!!!! Als ze ons niet moeten, waarom bevuilen ze ons straatbeeld dan? *haalt uit naar een moslim*

Michiel van den Berg | 14-06-06 | 09:38

Hé: "Moslimjongeren radicaliseren als gevolg van discriminatie, ten tweede uit behoefte aan zingeving (een zoektocht die religieus wordt ingevuld), en ten derde door gebrek aan binding. Veel jongeren voelen zich onbegrepen door de Nederlandse samenleving en hun ouders van de eerste generatie." Het ligt dus niet aan henzelf. Gelukkig maar, even dacht ik dat radicale moslims zelf een probleem hebben, maar het ligt aan alle anderen.

sjaakdeslinksesul | 14-06-06 | 09:36

-weggejorist-

partyman26 | 14-06-06 | 09:36

@roku 14-06-06 @ 09:18
"maarja je moet niet naar het achtergestelde marokko emigrieren dat heb je ook, en dat kan je vergelijken met de boerendorpen in NL die ook 90% racitisch zijn."

Dat hoeft ook niet, als je tussen het onderontwikkelde Marokkaanse bergvolk wilt wonen verhuis je naar Rotterdam-West! Dat zijn namelijk degenen die hier naartoe kwamen en stil zijn blijven staan omdat ze in hun kokon van gesubsidieerde koffiehuizen, moskeeën, etc. bleven zitten en na 30 jaar in Nederland nog geen woord Nederlands spreken.
De ontwikkelde Marokkanen zijn daar gebleven en hebben zich verder ontwikkeld, waarschijnlijk vind je in Casablanca minder hoofddoekjes dan op de Dappermarkt in Amsterdam.

ffberg | 14-06-06 | 09:36

Wel wat jammer dat de volkskrant het rapport niet goed heeft gelezen! Die 40 procent komt uit een rapport uit 1999 waarin wordt gevraagd: 'denk je dat islamitische en westerse waarde goed te combineren zijn'. De IMES onderzoekers verwijzen ergens naar dit onderzoek, en gaan dan door met het uitpluizen van de verschillen tussen salafistische jongeren.

KUL nieuws dus.

ikkemij | 14-06-06 | 09:36

Ach, eindelijk komt de aap uit de mouw...? Zijn zij nou zo racistisch of worden wij nou zo gediscrimineerd..? Juist... exact, precies ... zo zit het gewoon!
Die gladjakkers hebben het weer eens leuk voor elkaar... OOoohw wat worden we toch gediscrimineerd.. weet je ... je weet tog..! RESPECT... maar eigelijk is het geweaun precies andersom...!
*belt met meldpunt discriminatie*

de melkboer | 14-06-06 | 09:36

Zucht.... Het wachten was inderdaad op de "ja maar die andere 60% is dus aangepast" reacties.... Tsja... En wat te denken van al die filmmakers die NIET ritueel zijn afgeslacht door een ontspoorde Fin/medelander/moslim, om over de keren dat je NIET bent beroofd/mishandeld etc. van Finnen nog maar niet te spreken.... Nee, zo ken ik ook het verhaal van de ss'er die iemand van de gaskamers heeft gered door zijn duim naar links te doen ipv rechts.... hoezo alle ss 'ers zijn fout in de oorlog geweest? (of ben ik nu al te vroeg met Godwin)?

pietje precies | 14-06-06 | 09:36

Pharos 14-06-06 @ 09:31
Het 'te keer gaan' hier is een verbalen uiting. Het gros van de probleem marocs gebruikt geen worden, psychisch en lichamelijk geweld wel.

Rest In Privacy | 14-06-06 | 09:35

@Pharos: "Wij" doen echt niet zo moeilijk hoor: uitkeringen, huizen, toe- en bijslagen en noem maar op. "Zij" however, geloven nu eenmaal dat "wij" in naam van allah uiteindelijk de zee in gedreven moeten worden...

Fumando | 14-06-06 | 09:34

@mujahid

als jij het zo wilt noemen, ja ik ben er 1

Roku | 14-06-06 | 09:34

@Roku, Goh, heb je zelf een onderzoekje gedaan of zo ? Waar baseer je die 90% op ?

Ik durf namelijk wel te beweren dat de dorpelingen over het algemeen minder racistisch zijn dan stedelingen. Simpelweg omdat dorpelingen minder met etnische 'minderheden' te maken hebben. Maar dit is mijn ervaring, daar ik zowel in de stad (omvang 250.000) en een dorp (omvang 20.000) heb gewoond.
En voor de duidelijkheid, ik ben hier geboren, maar heb dus een kleurtje. Goed goed, in ben indo, toch een (christelijk/islamitische) bevolkingsgroep die het stukken beter doet dan de rifratten.

diepgraver | 14-06-06 | 09:33

@ Roku
Ik heb je om 9.25 een paar vragen gesteld, zou je daar op willen reageren?

WinX | 14-06-06 | 09:32

"Veertig procent Mocros verwerpt ons"

Ok vanaf nu verwerp ik 40% van de Mocro's ok?

Achtertuyn | 14-06-06 | 09:32

@Roku 14-06-06 @ 09:30,

zou je nog mijn vrag van 9:20 kunnen beantwoorden, ben je een mohammedaan?

Mujahid | 14-06-06 | 09:31

Moet je nou toch 's kijken hoe hier weer tekeer gegaan wordt tegen alles wat Marokkaans is... En dat gaat nu al jaren zo... Het begon met een kleine groep mocro's die zat te klieren, vervolgens schoor het 'Nederlandse geweten' met de Goddelijke Kale als majorette zo'n beetje het hele mocro-volk over één kam en bleef dat doen, en dan is iedereen verbaasd dat zoveel mocro's zich nu in een hoek gezet voelen en zich uit de samenleving terugtrekken?
Gut gut... Talk about a self-fulfilling prophecy.
De raddraaiers, DIE moet je aanpakken! En benadruk dan vooral dat het alleen om die raddraaiers, de mafkezen gaat, maar houd alsjeblieft eens op met dat 'wij-zij'!

Pharos | 14-06-06 | 09:31

@VTRDopey 14-06-06 @ 08:55
Het onderzoek is wel goed. Jij kan blijkbaar niet luisteren want hij zei dat het onderzoek dat in de Volkskrant is gepubliceerd 4 jaar oud is!

-=PyP=- | 14-06-06 | 09:30

Ze zijn dan toch goed geïntegreerd in Nederland. Nederlanders zijn ook tegen de vrijheid van hun buurman als het puntje bij paaltje komt.

prohibitandis | 14-06-06 | 09:30

@large
doe maar aardbei
@large
Kan best
@large
een geenstijl verscjinsel?

Roku | 14-06-06 | 09:30

@Best: ik reageerde op Roku, niet op het initiele bericht. Dus vertel maar waar ik wat mis. Of nee, doe maar niet. Ik zeg: Greaut hek om Rottummerplaat: kunnen we misschien nog 2e hands overnemen vanuit Guantanamo.

Fumando | 14-06-06 | 09:29

@Roku, ga eens weg met je moreel appel, je zal best een goede vent zijn maar er zijn grote problemen met marokkaanse jongeren, wanneer valt een nederlander nou een marokkaan lastig? En andersom? Wij zijn hier de gebeten hond niet jullie.

Multikuli | 14-06-06 | 09:27

Nederland gaat naar de kloteeeee, lalalalalalaaaaa.

Pizza.el.Tonno | 14-06-06 | 09:27

@Roku 14-06-06 @ 09:14
Tuurlijk, nog een bepaald smaakje?
@Roku 14-06-06 @ 09:18
Daar heb je een punt, er zijn natuurlijk ook plekken in 0031 waar de tolerantiegrens iets (lees veel) lager ligt t.o.v. allochtonen.
@Roku 14-06-06 @ 09:20
Weet je waar de term Finnen vandaan komt? Is niet zomaar verzonnen.

large4e4 | 14-06-06 | 09:26

@ Roku
Maar vertel dan eens zelf wat je van de levenswijze van de Marokkanen hier in Nederland vindt? Je gaat me toch niet vertellen dat ze het goed doen hier? En zich aanpassen? Ben ook wel benieuwd of je enige begrip kunt opbrengen voor de Nederlanders die er doodziek van worden hoe dit land wordt verziekt door Marokkanen. Tot slot je mening over hoofdoekjes graag. (Ik persoonlijk vind het onaangepast gedrag en opdringen van religie)

WinX | 14-06-06 | 09:25

@Fumando

niet zeuren ja, ik woon en leef in dit land ben hier geboren en opgegroeit,
ik heb evenveel rechten in dit land als jou, jij hebt niet het recht om over mij te veroordelen naar welk land ik moet, want ik ben een marokaanse nederlander geboren en getogen in nederland, enigste verschil tussen jij en mij zal waarshijnlijk zijn dat jij arische (germaanse) bloed bezit en een wit huidje hebt, Hoiii en van dat anti buitenlander was Sarcastisch bdoeld.

Roku | 14-06-06 | 09:25

als men zich niet thuis voelt dan staat het vrij om terug te keren naar de 'roots' alwaar men zich vast beter begrepen voelt.

oftewel , flikker maar fijn op naar je eigen zandbak.

QB (ja die.....) | 14-06-06 | 09:25

Fumando: moeilijk he lezen! lees eerst het volledig nieuws bericht voor je wat zegt!

Best | 14-06-06 | 09:25

elke bevolkingsgroep is racistisch... riffers haten kaaskoppen, molukkers haten negers, negers haten chinezen etc... het ligt aan de mate van ontwikkeling (NL=10%, RIF=40%) hoe zij zich overgeven aan dit mindere menselijke trekje... of is dit ook racistisch?

ed.. | 14-06-06 | 09:25

Ach wat maakt het ook uit. Voor het overgrote deel is ons land enorm verrijkt door onze Berberse vrienden. Ik bedoel: ik geniet dagelijks van Marokkaans eten, Marokkaanse gastvrijheid, Marokkaanse schones, Marokkaanse lectuur, Marokkaanse economische stimulantie.

Of nee wacht....

Wat een culturele verrijking is het ook.

Vieze_Freddy | 14-06-06 | 09:25

Sympathisanten van de sharia zullen onze democratie nooit accepteren.

Nevermind | 14-06-06 | 09:24

Een nieuwen taeck voor den ijzeren Rita.

Illuminatus | 14-06-06 | 09:24

Oplossing lijkt me duidelijk.
Terug naar waar zij/hun familie vandaan komt.

Hockey | 14-06-06 | 09:24

@Tilbostan

je hebt gelijk, marokanen en nederlandse-marokanen verschillen erg veel.

Roku | 14-06-06 | 09:23

Mr.D. 14-06-06 @ 09:15 wat ben jij dom zeg! jij bent typisch iemand die men racist kan noemen.

Best | 14-06-06 | 09:23

@Roku: wij zijn niet Anti-buitenlander, de buitenlanders zijn juist Anti-nederlands. En steeds maar weer vergeten in welk land we nu helemaal zijn he?

Fumando | 14-06-06 | 09:22

Tot ziens!

Bert Graat | 14-06-06 | 09:21

@Cas Ferrot 14-06-06 @ 09:15
-
Marokko is best een mooi land, en het merendeel van de mocro's daar zijn nette en aardige mensen... in tegenstelling tot dat Fins tuig dat hier rondhangt...
Mij werd zelfs verteld dat de Mocro's ook zwaar de schijt hebben aan dat Finse tuig dat in de vakantie de 4e hands Mercedes komt showen en de 'Westerse' opvattingen met betrekking tot 'meisje meisje --> hoer' etc. komt uitdragen...
-
Dat al dat Fins tuig maar wordt teruggeschopt naar hun 'eigen' zandbak.... hoeven ze het hier niet meer zo k*t te hebben.... en wordt ze snel genoeg wat respect voor gezag ('de sprinkhanen') etc. bijgebracht.......

Tilbostan | 14-06-06 | 09:21

100% van mijzelf verwerpt mocro's.

braadlap | 14-06-06 | 09:20

@Scherprechter

Ik ben een marokaan in jullie ogen een Fin dus, maar ben geen hangjongetje (woon niet in de stad). en ga graag dicusies aan met Anti buitenlanders XD

Roku | 14-06-06 | 09:20

@Roku 14-06-06 @ 09:18,

ben jij een mohammedaan?

Mujahid | 14-06-06 | 09:20

@ Cas Ferrot. Is toch lachen joh. Beetje politieagentjes aan het naarokkaanse strand slaan, strandtentjes verbouwen en dan weer lekker in ons door de staat gesoepsidieerde huis onze uitkeringscenten zitten te tellen. En natuurlijk hard lopen blerren tegen naarokkanen die ons dan uitmaken voor criminelen en al dat meer, want we laten ons natuurlijk niet discrimeren omdat we trots zijn op onze Nederlandse identiteit.

Fumando | 14-06-06 | 09:19

@Cas ferroti

Iedereen denk wel ligt eaan welke omgeving je woont, zolang je aan de westkust woont zal je er geheel thuis voelen omdat daar vaak de rijkere wonen endus de meer gedisiplineerdere mensen, en ik kan dat weten, err wonen zat fransen en spanjaarden in marokko die al hun leven daar wonen zonder enige problemen, maarja je moet niet naar het achtergestelde marokko emigrieren dat heb je ook, en dat kan je vergelijken met de boerendorpen in NL die ook 90% racitisch zijn.

Roku | 14-06-06 | 09:18

@roku
leuk dat je er ook bent! Stel je zelf eens voor aan de groep en vertel ons meer over jezelf, zoals waar kom je vandaan?

Scherprechter | 14-06-06 | 09:16

Wie van ons zou zich thuis voelen in Marokkeau?

Cas Ferrot | 14-06-06 | 09:15

Laat ze dan ff lekker optiefen terug naar hun zandbak en daar een beetje nix gaan doen. En geen gezeik van dat ze hier geboren zijn en dat soort bla bla, ik ben hier ook geboren en gedraag me ook.

witchdoctor | 14-06-06 | 09:14

@large4e4

Met suiker graag :)

Roku | 14-06-06 | 09:14

Wat nou roepen dat de cijfers niet kloppen! Kom dan maar eens met goede cijfers, maar nee dat doen de laffe critici niet...

Het is gewoon schokkend en ook al zouden de cijfers anders liggen, het geeFt wel aan dat we een serieus probleem met Finnen in 0031. Daarbij ben ik erg benieuwd hoe hoog het percentage racisten onder allochtonen zou zijn als Finnen beter zouden integreren. Dat ze niet geïntegreerd zijn is natuurlijk omdat ze het verdommen en omdat de politiek nooit heeft ingegrepen en er decennia wanbeleid is gevoerd.

Dussss.... kopje thee iemand?

large4e4 | 14-06-06 | 09:13

Hmm... Dan is het NU tijd voor een Meldpunt Discriminatie DOOR moslims!

Ahasveros | 14-06-06 | 09:12

TERING ZEG, PRITT...
Over upruiende simplificaties gesproken man...!

Pharos | 14-06-06 | 09:12

Gezien de reacties hier is het gevoel geheel wederzijds

Traag | 14-06-06 | 09:11

@mujahid

ZEGT de mujahid....

Roku | 14-06-06 | 09:11

@TECHniQue 14-06-06 @ 08:55,

Er waren 11 september slechts 19 mohammedanen nodig om bijna 3000 slachtoffers te maken en van dit soort lui lopen er al ettelijke duizenden in 0031 rond....

Mujahid | 14-06-06 | 09:10

@ Carpa 8.56
Lol, als dat onderzoek volgens de geitewollensok al 2 jaar oud is dan is het scenario nu nog slechter! Hij denkt toch zeker niet dat het met de jaren BETER is geworden hier?

WinX | 14-06-06 | 09:09

[commiemodus]Maar het is maar een kleine groep die het voor de rest verpest hoor!!!!!!![/commiemodus]

Deense Postbode | 14-06-06 | 09:08

@ Winx Doemdenken FTW!!!!!!!!!!!

Elsjariff | 14-06-06 | 09:07

o wat zijn we tog weer grappig

Roku | 14-06-06 | 09:07

"Duikt met een Halalmutsje en een bommengordel de zee in"... moet het zijn... Je bent geïntegreerd of niet!

Lachende Scheerkwast | 14-06-06 | 09:07

@Roku : ze kunnen hier toch moeilijk positieve dingen gaan vertellen over criminele marokanen ;)

Fumando | 14-06-06 | 09:06

Als het ze niet bevalt hier dan gaan ze toch lekker in het Rif rondhangen. Zijn wij er ook mooi van af, zij blij wij blij.

Aussie | 14-06-06 | 09:06

-weggejorist-

Roku | 14-06-06 | 09:04

Met name marokkanen zetten aan tot racisme. En de Weldenkende Menschen liggen in spagaat om dat te ontkennen.

Jan Passant | 14-06-06 | 09:03

Als dat rapport gebaseerd is op oude cijfers zal het wel niet correct zijn. Ik vraag me alleen sterk af of op basis van huidige cijfers het niet nog een slagje erger is ...

Fumando | 14-06-06 | 09:03

Het wordt tijd dat die mocro's terug naar hun heilstaat gaan als ze het hier niet naar de zin hebben, maar nee dan zitten ze in de zandbak. Liever Nederland proberen te onderwerpen. Laat ze maar geweld gebruiken. Het liefst zoveel geweld dat de staat besluit ook geweld te gaan gebruiken. Ik wil wel mee schieten. Oefen al elke zaterdag...

PanzerMeyeR | 14-06-06 | 09:03

ooo als dat onderzoek 4 jaar oud is...

zwitser | 14-06-06 | 09:03

Als ik van een uitkering zowel een astra, een senseo en een unox-muts kan kopen, wil ik er ook één!!

Il Cileno | 14-06-06 | 09:02


Dit is toch niet wat ik op het nieuws zag vanmorgen, daar hadden ze het over dat er veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel meer racisme in nederland is dan werd aangenomen.

Multikuli | 14-06-06 | 09:02

Ik weet nog van de middelbare school dat destijds driekwart van de kids links tot extreem links was en de meesten daarvan ook radicaal de heersende normen en waarden verwierpen.

dus.. | 14-06-06 | 09:02

Staat er nog iets over intollerante Finnen?

KaiserSoza | 14-06-06 | 09:02

is het nou echt zo lastig? als je het er ergens niet fijn vind, dan ga je toch lekker weg? 'nederland is kut' naja wij dwingen je niet om te blijven hoor... doei doei

kut-kotert | 14-06-06 | 09:01

Ik zeg: www.sastamps.se/0150103.jpg
Als we gewoon die 40% de grens over jonassen (inclusief aanhang, dus waarschijnlijk 50%, misschien nog wel meer als de Hond aan het onderzoek heeft meegewerkt).

Burgemeester Kiesman | 14-06-06 | 09:00

Denk eerder dat 60% de Westerse normen en waarden verwerpt en 40% normaal meedoet. Maar ik ben nou eenmaal een realistische doemdenker.

WinX | 14-06-06 | 08:58

Ik verwerp ook de westerse democrasie!

DaPaJa | 14-06-06 | 08:57

Als ik me ergens niet thuis voel ga ik weg.....

Spanko | 14-06-06 | 08:57

Radio 1 geluisterd vannochtend?. De onderzoeker in kwestie liep te briezen dat de volkskrant zich om compleet verkeerde cijfers baseerde, nl. cijfers van het CPB van twee jaar oud. De man kwam een beetje over als een geytenwollesok van het puurste soort, en wat het percentage dan wel was zei hij niet maar het blijft overeind dat het volkskrantartikel kennelijk nergens op slaat.

Carpa | 14-06-06 | 08:56

Echt waar? Dat weten die tolerante snaken anders goed verborgen te houden.

Jan Passant | 14-06-06 | 08:56

"Zestig procent dussss van alle Marocs in 0031 heeft niet zo'n moddervette onderbuik, rijdt een Astra, heeft thuis een Senseo en duikt op 1 januari met een Unox-muts de zee in."

Zolang ze hier door bv Partij van de Allochtonen en GL als bijzondere Nederlanders met worden beschouwd en extra voorzieningen krijgen.

Moi | 14-06-06 | 08:56

Pritt, beter lezen. 40% van de Marokkaanse jongeren, daar gaat het om in het rapport (nog steeds een paar tienduizend). 7 a 8% schuwt zelfs geweld niet (nog steeds een paar duizend). Ik zeg: Marokko voor de Marokkanen!

TECHniQue | 14-06-06 | 08:55

Werd net weerlegd op Radio 1. Cijfers zijn vier jaar oud...

VTRDopey | 14-06-06 | 08:55

Was al bekend idd. zet ze maar weer op de boot terug.

Yop | 14-06-06 | 08:55

oud nieuws

Lesbeau's4ever | 14-06-06 | 08:54

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen