Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Nieuw! Hakbars met zwarte kousen...

schaapjes, luistertHet rommelt in religieus 0031. En nu zijn het eens niet de hakbars, joden of scientology-leden, die heibel schoppen. Maar het is onze bloedeigen gristenpopulatie. De zwartkousen willen de jaren vijftig terug, en het liefst meteen. Columnisten gaan op de brandstapel en cartoonisten worden op een strontkar door dorpen gereden. Eén verkeerd woord over de Heiland, en je krijgt met nietsontziend grefo-terreur te maken. We weten er op GS alles van. Je mag vandaag de dag niet meer zomaar zeggen dat de canis familiaris christianis maar beter doohood kan gaan. Dan heb je meteen een aangifte aan je broek van Rogier Havelaar, de mediageyle hondenaanbidder van de ChristenUnie Jugend. Om maar niet te spreken van Deel 2 in de hetze tegen de GeenStijl Porno. Vanavond bij De Leugen Regeert, een televisie-programma van de PvdA, gaat ons aller internetarcheoloog Van Jeaule ook even op de in hoge mate radicaliserende christenfundi's in. Voorlopig zijn we dus safe.

Reaguursels

Inloggen

Het is weer komkommertijd bij GS.

Koene Moraalridder | 29-05-06 | 08:32

Ik vraag me af waarom iedereen zo fel tegen christenen is. In veel ogen zijn christenen stom. Vraag ik me af waar die haat vandaan komt??? En wat voor zin heeft het om die haat uit te dragen op dit soort sites. Prima om je mening te geven. Maar kijk eerst eens naar jezelf voordat je zelf de haat verspreid. In feite zijn er veel mensen die haatzaaiende berichten posten tegen christenen of wie dan ook. En zeg niet dat het een geintje is of dat die persoon maar tegen een geintje moet kunnen. Als jijzelf iets niet fijn vind dan wil je toch ook niet dat een ander dat bij jou doet. Iedereen heeft zo zijn eigen waarden/normen. Houd daar dan ook een beetje rekening mee.

De foto waar Rogier Havelaar naast een blote meid staat is puur bedoelt om iemand in een kwaad daglicht te stellen. Is dit dan geen haatzaaien? Of is dit humor? Lekker land dit Nederland, waar alles maar moet kunnen!!! Ook al worden mensen kapot gemaakt. En dan de schuld aan anderen geven. Lekker makkelijk! Ok, ik ben ook niet perfect, maar probeer wel rekening te houden met anderen.

Heeft het zin om je woede hier te spuien? Mensen af te zeiken? Is het wellicht niet beter om met die mensen in discussie te gaan, alvorens allerle mensen af te zeiken zonder kennis te hebben van die mensen? Is dit geen voordeel?

Wie kan mij vertellen wat voor nut het heeft mensen/groepen af te zeiken / te haten? Helpt het uberhaupt jezelf? Voel je je daar beter door? Nee. Want woede stopt niet, tenzij je dingen gaat accepteren. Dus helpt het jezelf? Nee. Laat staan de gedupeerde mensen/groepen.

Dus wat voor nut heeft het?

kyk_omhoog_nie_opzij | 27-05-06 | 21:06

Ik als Christen wil gewoon even kwijt dat ik me zeer aangevallen voel. Ongeveer elke nieuwe topic op deze website is tegen mijzelf als Christen gericht. Mijn mening is dat als jullie een samenleving de grond in willen stampen dan moeten jullie vooral doorgaan met het posten van zulke berichten. Ik weet dat elke keer als het woord "respect" valt iedereen denkt aan Meneer Balkenende, maar dat wil niet zeggen dat het dan geen waarde meer heeft. Respect is waarop onze samenleving is gebouwd. Soms klinken jullie erg slim in jullie stukjes maar hoe dom is het eigenlijk om een groep te veroordelen, en zwart te maken elke keer dat je een nieuwe stukje plaatst? Ik hoop dat jullie niet te veel mensen beinvloeden met deze site want anders zijn het niet de Christenen die "radicaal" en "terroristen" zijn maar is het toch echt jullie fout dat er haat word gezaaid.

HollandHusker | 27-05-06 | 18:21

wat the f8ck is dit voor onzin man,
naar mijn bescheiden mening is dit artikel volledig slappe poep.
slaat nergens op wat er hier even verkondigt wordt.
wat terreur, veeg alle gelovigen maar lekker op een hoop en trap ze nog even na.. tuurlijk doen. sterk.
zijn er mensen die ergens voor staan in t leven ga je ze zo behandelen.
en ben je verontwaardigd als er dan iemand iets terug zegt. slappe tjak GS, slappe tjak.
tuurlijk zijn er foute elementen, tuurlijk zijn er behoudende figuren in de christelijke kerk, maar om de middeleeuwen/inqiusitie terug te halen? lazer op man, dat is stiere poep. slap gedrag om zo lacherig om te gaan wat wel wat meer serieuze aandacht verdient, als ik me goed herinner begon het met een artikel over een initiatief van PerspektieF tégen webcam-sex, vieze ouwe mannekes die jonge meisjes uit de kleren lullen omdat ze zelf verder niets presteren, of andere redenen. naar mijn mening is dat een initiatief dat meer respect verdient dan de slappe goedkope reactie die GS er op los liet.
gevolgd door meer onzin meuk van minder inteligente reaguurders. en dan als GS ook nog een btje slap grappig gaan doen over christenen en gelovigen in het algemeen, best dat je een uitgesproken mening hebt maar laten we elkaar wel ff blijven respecteren. in het kader van "wat gij niet wilt dat u geschied doet dat ook een ander niet" zijn hier nog wel meer opmerkingen te plaatsen. probeer op zn minst een beetje zó met elkaar om te gaan dat het gezellig blijft. je hoeft van mij echt niet allemaal bekeerd te worden. serieus doe je ding maar, maar laat anderen er even buiten als het ze kwetst. je kunt natuurlijk ook leuk gaan doen over moslims, maar het feit is dat je dan wat meer gevaar loopt in het dagelijks leven, maar daarom is het voor christenen ongeveer net zo leuk als voor moslims als er grappig wordt gedaan over iets wat je dierbaar is en waar je waarde aan hecht..
hou het gezellig en schop mekaar niet voor de kop met wat je zegt.

bakkerst | 27-05-06 | 16:47

@Lintworm. Waarom stel je bijvoorbeeld bidden en iets doen tegenover elkaar? Dat hoeft elkaar echt niet uit te sluiten. Kijk maar naar vele charitatieve instellingen, vaak christelijk of uit een andere levensovertuiging voortgekomen. Bidden is gewoon een manier om kracht te krijgen, waarmee je weer kunt handelen en goede dingen doen. Om een betere wereld te krijgen, om een ethisch leven te leiden enz. Jammer dat je het atheisme ziet als superieur, het is wat mij betreft een levensovertuiging net als alle andere.

Yellowflower | 27-05-06 | 12:50

ik ken da plaatje ergens van(denk ik), maar het kan natuurlijk ook dat ik fleischbaum herken

rwkoers | 27-05-06 | 02:43

>De talige definitie daarvan mag dan wellicht onzinnig zijn, maar is daarom niet minder reëel.

Deze talige definities lijken mensen aan te sporen tot daden, maar wordt de taal meer reeel hierdoor? Tja, toch moeilijk ontkenbaar dat u geen ongelijk heeft.

HerNihilist | 27-05-06 | 00:56

Morgen naar Goeree Overflakkee om te sporten, hoop dat ze wakker zijn als de barbaren van Voorne langs komen.....

De Lama | 27-05-06 | 00:53

@HerNihilist
Ehm, het citaat, ja, die, over atheïsten en verklaren, komt van libertarian-punt-énnél en heeft derhalve een politieke lading. Persoonlijk zou ik het als een stoplap lezen, de libertariërs proberen, zo lijkt het, ons te overtuigen van een libertariaans gelijk, het betreft dus geen serieuze rationele exercitie. Eerder retoriek.

Het 'zelf' is naar mijn mening eerder een vorm van sociaal constructivisme dan een verklaring van de 'absolute realiteit', ook al zullen de aanhangers van het 'zelf' dat anders zien, namelijk het 'zelf' als een natuurlijk verschijnsel. Je gebruikt de term 'grammatica', het zelf is inderdaad een talige constructie, die in sociale instituten wordt gedefinieerd, maar dat houdt niet in dat het 'zelf' niet bestaat, wellicht moet dat 'zelf' op aan andere wijze beschreven worden. In dat opzicht ben ik een onverbeterlijke post-modernist.

Als nihilist vind ik je consistent, maar daardoor raak je wel verstrikt in een contradictie, er kan geen terrorisme bestaan als men er niet in gelooft, of beter gezegd, wanneer de taal ontbreekt dat het geloof in terrorisme beschrijft. De talige definitie daarvan mag dan wellicht onzinnig zijn, maar is daarom niet minder reëel.

@Godslasteraar
Euhm, Kant achterhaald, uh, sinds wanneer dan.?

Hannalore | 26-05-06 | 21:25

Zie laatste foto, het zijn net mensen.

K1100 | 26-05-06 | 20:13

Hannalore 26-05-06 @ 14:27
"Alleen atheïsten in staat zijn om het geloof te verklaren"

Hoezo zou het geloof iets zijn wat te verklaren is? Er bestaan hiervoor geen verklaringen anders dan ons eigen willekeurige orde(= geloof) van beelden en symbolen. Nietzsche schreef al eerder dat zolang wij nog in de grammatica blijven geloven kunnen we er vanuit gaan dat we nog niet van het godsgeloof verlost zijn. Het geloof in terreur is exemplarisch voor deze wederkeer.

"Gelovigen kunnen dat niet want zij zijn in hun geloof blind voor zichzelf."

Weer zo'n misvatting wat mij als nihilist wederom onderscheidt van de a-theist. Er is helemaal geen 'zelf', laat staan dat er zoiets als 'het geloof' bestaat. Ik hou het eerder bij de pathologische willekeur van het schizofrene instinct. Als voorbeeld: Darwiniaanse selectie houdt niet op door haar te verklaren, we zijn het zelf, en daarmee zijn wij allemaal zelfbedriegers.

HerNihilist | 26-05-06 | 19:49

Waar ik anderen overtreding der huisregels verwijt, maak ik mij daar nu ook schuldig aan. Tja, we zijn allemaal zondaars zullen we dan maar zeggen. Jouw naam herinner ik me morgen ook, al weet ik niet waar je (e)huis woont;)
Mocht je die cartoon nog willen zien, je weet waar mijn e-bus woont

easyvision | 26-05-06 | 18:04

easyvision 26-05-06 @ 17:11

We mogen hier niet slowchatten, nog 1tje dus: ik zal op je letten *hehehe*

bottehond | 26-05-06 | 17:17

easyvision. Wel trouw bezoekert, ontrouwe reaguurder. Ik comment gemiddeld denk 2 keer per week dus de komende maand wordt het rustig voor je;) (1 post is gezeik over het off-topic gehalte en 1 post is een echt goede/leuke inval die nog niet eerder gepost is - ja ik lees dus praktisch alles)

easyvision | 26-05-06 | 17:11

easyvision 26-05-06 @ 16:57

Ephimenco is een held.... niet zo moeilijk in 0031.... dat dan weer niet.
Onder welke nick post jij normaal?

bottehond | 26-05-06 | 17:07

geen idee van die EO dominee, ik kijk bijna nooit EO. Niet zolang er Talpa is (kuch)
.
Nog een bij de weg: Waarom is Ephimenco een eikel als hij alle GeenStijlers als rechtse onderbuikerts over één kam scheert en zijn de GeenStijlers geen eikels als ze alle christenen over één kam scheren als EO kijkende pr0nbashende kleuterneuqerts. Excuses, maar de EO ken ik dus praktisch niet, porno vind ik niet verheffend maar waarom zou je er meer tegen moeten doen dan niet kijken en kleuters zijn in mijn buurt wel veilig.

easyvision | 26-05-06 | 16:57

Zowel de Dominicanen als de Franciscanen zijn bedelordes, de echte fundamentalisten, en namen deel aan de inquisitie vanaf respectievelijk 1232 en 1237 . De Jezuiten zijn van het begin van de 16e eeuw nav van reformatie en waren de overtreffende trap.
Overigens zie je het ook terug in The Name of the Rose (filmtip) met Sean Connery als een in ongenade gevallen franciscaan. (En Umberto Eco is géén Dan Brown. en dus vrij historisch verantwoord)

Godslasteraar | 26-05-06 | 16:41

easyvision 26-05-06 @ 16:19

En hoe zit het nou met die EO dominee?

bottehond | 26-05-06 | 16:31

@godslasteraar
Dominicanen oké, maar Fransiscanen??? Dominicanen en Jezuieten bedoel je misschien.

@bottehond
ik ben niet zo'n "bekeerder". Ben overtuigd van Gods eigen gelijk, niet het mijne.
Bij de weg: zowel hier als op nieuwnieuws post ik wel eens als de reacties teveel en te vaak op elkaar lijken en totaal niet meer met de post te maken hebben. En dat is niet alleen wanneer gristenen 'in de zeik worden genomen'

easyvision | 26-05-06 | 16:19

Goeie genade, wat zien ik nu, afgelopen dinsdag was het precies 300 jaar geleden dat WIJ Hollanders (en nog een paar anderen) de stokbroodvreters (=Fransen) een ongehoord pak slaag gaven bij Ramillies!
en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Ramill...
Ja, off topic, maar niet helemaal; de ChristenUie zou een dergelijk memorabel moment waarin de protestantse wereld andermaal zegevierde over de papen toch niet onberoerd mogen laten. En deze oorlog was een nasleep van de geboorte van Karel ''Centenbakkie'' de 5e, zo'n twee eeuwen eerder.
Jammer, gemiste kans.

Godslasteraar | 26-05-06 | 16:12

Stifflers' Mom 26-05-06 @ 15:50
Die zit met Asan in het café "Weggejorist"een biertje te drinken.

Mexicano | 26-05-06 | 16:08

@ De Schoffelaar

Ik weet niet over welke Karel de 5e jij het hebt, maar degene die ik in m'n hoofd heb was die lelijkerd met een centenbakkie uit Gent (sorry, kan er ook niets aan doen ..) geboren anno 1500 AD.
De inquisitie is opgericht door de kerk zo eind 12e eeuw, vooral na aanleiding van de Kataren en Waldenzers die dan ook met enthousiasme door de kerk zijn uitgemoord.
De ruggegraat van de inquisitie waren overigens de Dominicanen en Fransiscanen. Bij het volgende bezoek aan Assisi, denk eraan wat voor viespeuken die monniken zijn.
Ander aardig wetenswaardigheidje, de huidige paus, die mof, was hoofd van ''De Congregatie van de Geloofsleer'' een nieuwe naam voor een oude organisatie: de inquisitie.

Voortaan dus een beetje voorzichtig zijn met roepen om geschiedenis lessen.

Godslasteraar | 26-05-06 | 15:51

@ Dömper
Inderdaad.. daar zitten ze misschien nog verlegen om een huishakbar..
Overigens.. waar is wahabistcool gebleven?

Stifflers' Mom | 26-05-06 | 15:50

Eerlijk gezegd ben ik wel een beetje jaloers op Rogier. Hij durft. Ik heb er de hele week over nagedacht en ik vind dat ik zelf ook maar eens uit de kast moet. Zo'n daad van grote eerlijkheid verdient navolging zoals er al in de Spreuken van koning Salomo is te lezen. (Wat deed die Salomo trouwens met die kleine David? Maar dit terzijde.)

Treger | 26-05-06 | 15:38

hehehehe rogier let je op .. zal ik dan maar het gat van gs uitleggen ? ze kunnen zich namelijk achter het moderaten verschuilen .. MAAR das alleen als ze r zelf niet aan meedoen .. en zodra je dat kan bewijzen is het over met geenstijl

Dus bij deze tjek wie de moderators zijn hier en tjek eens goed wat ze allemaal schrijven !!! hahahahaha .. let the games begin !
-edit en je punt is...?!-

Draaitafel Demagoog | 26-05-06 | 15:38

Ik ben uitermate tolerant, maar als ze aan de porno komen dan hebben ze een probleem! *proest*

TRS | 26-05-06 | 15:30

Treger 26-05-06 @ 15:23

Wat dacht jij dan? Dat gristenen übermenschen zijn? Staat er niet geschreven: "Niets menselijks was Hem vreemd"? Better than life, heck... better than Christ..... klinkt blasfemisch. of not?

bottehond | 26-05-06 | 15:30

@Treger 26-05-06 @ 15:23
Misschien omdat het mensen zijn?

schaamstreek | 26-05-06 | 15:26

Zelfs sommige christenen hebben het moeilijk met grenzen.

Treger | 26-05-06 | 15:23

De actie "Stop de porno":
www.stopdeporno.nl/index.php?Hoofd=/di...

Woordvoerster is Karla Derks-Wolthuizen. Deze Karla heeft bij een andere actie haar e-mail adres, vaste- en mobiele-telefoonnummer beschikbaar gesteld voor reacties. Het lijkt me logisch dat zij i.v.m. de stop-de-porno actie ook wel reacties zou willen ontvangen.
www.icht.nl/forum/onderwerp1354.html

op.mijn.werk | 26-05-06 | 15:22

nog 1 keer en de beste Asan gaat veel mail krijgen

G-unite | 26-05-06 | 15:22

Nog drie keer en Asan kan beter zijn lijst met proxy's gaan updaten.

TRS | 26-05-06 | 15:21

Asan, nog drie keer en je bent het volhoudertje van de week!

Brusselmans | 26-05-06 | 15:17

easyvision 26-05-06 @ 15:11

Ik sta er om bekend een uitstekend "bekeerder" te zijn, dus ik zou maar uitkijken. Klopt het trouwens dat die ouwe dominee van de EO de islam bestempelt als de horde van Lucifer?

bottehond | 26-05-06 | 15:16

@bottehond 26-05-06 @ 15:09
SGP, is dat niet die club die geen vrouwen in de politiek wil hebben? (correct me if I'm wrong.)

Dömper | 26-05-06 | 15:13

Overigens maak je never nooit gehakt van me, want dat ben ik al;)

easyvision 26-05-06 @ 15:06

Hmmmm... een Tartaar dus... toch iets ongewenst uit het Oosten dus... :-)

bottehond | 26-05-06 | 15:12

@bottehond
lol, je gehaktmolen zou dus niet op de stand 'inhoud' staan maar op 'snel en slordig'

easyvision | 26-05-06 | 15:11

Die gelovige mafkezen moeten eens ff lekker samen op een eiland gaan zitten en het daar gaan uitvechten. Zeeland is wat mij betreft prima.

McCool 26-05-06 @ 14:48

Rustig aan, "one night at....'s" ... ik woon in Zeeland (Goerree is NIET in Zeeland) in een SGP enclave. Nergens last van..... de meesten gristenen kunnen aanzienlijk beter omgaan met andersdenkenden dan de zelfbenoemde Jesusjugendfrontmen zoals die zich hier presenteren. Maar ja... de gristenen die hier reaguren vandaag zitten dan ook niet in SGP hoek, maar in de CU hoek. Macrameënde wereldverbeteraars, de gristelijke variant van de multikulsekte..... Overigens valt mij op dat deze viezeplaatjesverbergers die verwijten maken als: er wordt niet inhoudelijk geraguurd... zelf niet anders doen dan de andere reaguurders, namelijk heerlijk ongegeneerd met modder gooien, zoals het hoort..........
*rijdt een strontkar over easyvision heen*

bottehond | 26-05-06 | 15:09

Jeetje GeenStijl, wat zijn jullie slecht geiformeerd zeg! Brandstapels en inquisitie was een Overheidsstraf. De inquisitie is opgericht door de poletiek en niet door de kerk hoor! Ooit wel eens gehoord van koning karel de vijfde? Die besloot in zijn eentje zijn politieke tegenstanders uit te roeien door het instellen van een rechtbank (nu heet dat inquisitie). De kerk en de paus hadden niets te zeggen daarover. Kareltje V wilde graag afdwalingen van het geloof zien als een misdrijf tegen de eenheid van de staat. Zelfs de paus mocht zich niet eens met deze rechtbanken of de benoeming van de leden mee bemoeien.

Nee GeenStijl, jullie motten eens leren de ECHTE geschiedenisboeken te lezen en die halfwasse CRAP die overal op het internet te vinden is!

Ik ben inderdaad Christen, maar veroordeel elke vorm van onderdrukking van andersdenkenden! Ik veroordeel ook elke vorm van geschiedvervalsing die halve idioten uitdenken en vervolgens in de schoenen van de kerk proberen te schuiven!

De Schoffelaar | 26-05-06 | 15:07

@joris,
Kijk je wel uit voor RSI?

vander F | 26-05-06 | 15:07

@bottehond:
leuk dat je er meteen van uit gaat dat ik ook gristen ben. Op zich wordt ik daar in mijn omgeving ook toe gerekend.
.
Met de vrijheid van expressie hebben sommige christenen inderdaad moeite. 'zwarte kousen' waarderen over het algemeen moderne kunst (en het expressionisme zeker) niet
.
Zelf heb ik ook last gehad met een cartoon over het paradijs in een christelijk studentenblad, mocht je interesse hebben moet je maar ff mailen op nielsduifhuizen@hotmail.com (dat adres wordt wel volgespamd met zowel penis- als borstvergroting, dus zet ff een duidelijk NEDERLANDS onderwerp neer )
.
Maar waar ik bezwaar tegen maak is dat vrijheid van meningsuiting betekent dat iedereen domme of kwetsende dingen MOET zeggen, want dat is een beetje de teneur hier. En de meesten reaguren ook onder het motto 'go with the flow..' De vrijheid van meningsuiting is mij wel zoveel waard, dat ik domme en kwetsende uitingen van harte accepteer als bijwerking van het hoofddoel: het voorkomen van fascisme-achtige staatsvormen.
.
"Jullie liften nu mee op de golf van intimiderende acties van moslims." Dat is absoluut NIET zo. Al ver voor 911 herinner ik me brievenacties van christenen, stil-protestacties, protest-persberichten, open brieven etcetera. Dus ga niet met een gebrek aan geschiedeniskennis roepen dat de christenen nu pas uit de kast komen.
.
Overigens maak je never nooit gehakt van me, want dat ben ik al;)

easyvision | 26-05-06 | 15:06

Ik geloof in god, maar zet wel me fiets op slot!

Sjaak_Trekhaak | 26-05-06 | 14:59

-weggeJorist-
-edit doe eens niet. ies slecht voor mijn reputatie-

024_kicksass | 26-05-06 | 14:58

- edit zwaait-

asan | 26-05-06 | 14:56

-weggejorist-

asan | 26-05-06 | 14:55

Gisteren de da vinci code gezien... Ik kan begrijpen dat de kerken daarmee over de zeik gaan...

bwahaha 26-05-06 @ 13:42

Ziehier het monsterverbond tussen gristenen en islamofascisten en hun dhimmislaven.....

bottehond | 26-05-06 | 14:54

-weggejorist-

asan | 26-05-06 | 14:53

@asan
misschien is deze verhuistip duidelijker: frontpage.fok.nl/

Dömper | 26-05-06 | 14:52

-edit in goed overleg wil Fok! je asiel verlenen. doegie-

asan | 26-05-06 | 14:52

Voor de duidelijkheid maar even een citaat uit de huisregels:
.
Herhalio's
Autisten die eerdere reacties niet lezen maar vooral hun eigen commentje terug willen zien. Dit is uitermate saai voor andere bezoekers.

easyvision | 26-05-06 | 14:51

Overigens is de vrijheid van meningsuiting zoals GeenStijl ze verdedigt meer een vrijheid van het ten toon stellen van de zojuist gedraaide drol en het rondsproeien van verbale diarree. Maar goed, dat heeft af en toe ook zijn charme.
.
uit

easyvision 26-05-06 @ 14:44

Het gaat niet alleen om vrijheid van meningsuyiting, maar ook om vrijheid van expressie. Kennelijk hebben sommigen garistenen daar moeite mee. Als zoon van de Hoer van Babylon daag ik easyvision (nomen est omen) bij deze uit om i.r.l. met mij in discussie te gaan. Ik maak gehakt van jou en je zich gepiepeld voelende broeders ende zusteren, dus I double dare you! Jullie liften nu mee op de golf van intimiderende acties van moslims. Dát noem ik verwerpelijk. Daarmee wekken jullie de schijn dat je het eens bent met de inperking van de vrijheid van expressie. Verschil tussen de hakbars en jullie: niemand is bang van jullie. Dus ga niet met de besmeurde veren van de islamofascisten pronken. De duivel als bondgenoot kiezen wekt weinig vertrouwen. Incasseer als een kerel en sta pal voor vrijheid. If not:.... Next!

bottehond | 26-05-06 | 14:51

@Vossie 26-05-06 @ 14:45
Koekje erbij?

Dömper | 26-05-06 | 14:50

-weggejorist-

asan | 26-05-06 | 14:50

@easyvision 26-05-06 @ 14:44
Het onderwerp sprookjes is leuk en CU is daar maar een beperkt onderdeel van.
.
2e reactie: >>
.
Gesproken als een ware gristen.
.
Waar staat dat GeenStijl de vrijheid van meningsuiting verdedigt?
.
aan

Dömper | 26-05-06 | 14:49

@Vossie 26-05-06 @ 14:45
Wat een frustratie!! Zitten ze je in de weg? Vreten ze van je? Maken ze (in-)direct je het leven zuur? Ontnemen ze jouw je adem?
Kortom, moeten we het gezellig vinden met mensen zoals jij?

schaamstreek | 26-05-06 | 14:49

Die gelovige mafkezen moeten eens ff lekker samen op een eiland gaan zitten en het daar gaan uitvechten. Zeeland is wat mij betreft prima.

McCool | 26-05-06 | 14:48

is de eerste reactie "Wie wil daar een samenvatting van typen?"

als -edit- zo vriendelijk wil zijn om dat in mijn vorige post toe te voegen...

Dank u

easyvision | 26-05-06 | 14:47

breek eens in, edit
-edit veel plezier in je nieuwe huis. doei-

asan | 26-05-06 | 14:46

Ik veracht christenen en gelovige joden omdat ze dat verhaal van Abraham (een oude gek van 99 jaar) die zijn 12-jarig zoontje de keel wilde doorsnijden in opdracht van God (een fascistisch en sadistisch gruwelmonster waar beide soorten gloofsgekken in geloven) een prachtig, verheffend, stichtelijk verhaal vinden, uiterst geschikt voor kinderen.
Alleen al om die reden koester ik een diepe minachting voor christenen en gelovige joden. Ik wil niets met ze te maken hebben. Ik vind het onmensen. Ik verafschuw ze. ( Niet-gelovige joden zijn oké; ik ben zelf getrouwd met een atheistische jodin)
Bovengenoemde gelovigen aanbidden een oppermachtige fascist genoemd God, noemen zich volgelingen van deze fascist. Ik beschouw alle gelovige joden en christenen als verachtelijk fascisten, even erg of nog erger dan de aanbidders en volgelingen van de fascist Hitler.

Vossie | 26-05-06 | 14:45

Hoi, waarom blijft de discussie hier maar over geloof gaan en nauwelijks over de Christenunie en de zgn. vrijheid van meningsuiting? Beetje moeite met het geloof, meisjes?
.
Dan is er iemand die de link legt tussen christendom en de vrijheid van meningsuiting, nog onderlegd met mails ook, is de eerste reactie: <<wie kan dit samenvatten?>>
.
Oftewel, ik wil alleen praten, niet luisteren. Daarvan wordt de mensheid vast wijzer...
.
Overigens is de vrijheid van meningsuiting zoals GeenStijl ze verdedigt meer een vrijheid van het ten toon stellen van de zojuist gedraaide drol en het rondsproeien van verbale diarree. Maar goed, dat heeft af en toe ook zijn charme.
.
uit

is de eerste reactie "Wie wil daar een samenvatting van typen?"

easyvision | 26-05-06 | 14:44

-weggejorist-

asan | 26-05-06 | 14:43

@ Hannalore
Immanuel Kant, interessant voor historici (mits in bezit van een aanzienlijke hoeveelheid doorzettingsvermogen om Kants duistere taal te bevatten) maar volstrekt gedateerd. Sindsdien zijn er toch echt wel de nodige ontwikkelingen geweest in de filosofie, dus geen redenen om te blijven hangen in de 18e eeuw.

Godslasteraar | 26-05-06 | 14:42

-weggejorist-

asan | 26-05-06 | 14:42

@asan 26-05-06 @ 14:39
Volgens mij heeft schaamstreek 26-05-06 @ 14:28 al een suggestie gedaan.

@asan 26-05-06 @ 14:40
Als je op mannen valt, misschien.

Dömper | 26-05-06 | 14:41

-weggejorist-

asan | 26-05-06 | 14:40

@asan 26-05-06 @ 14:38
Daar is geen lef voor nodig, just common sense.

Dömper | 26-05-06 | 14:40

maar goed, ja zoek maar eens een nieuw huis voor me

asan | 26-05-06 | 14:39

-weggejorist-

asan | 26-05-06 | 14:38

Testje gedaan op de site van de gristen K-9's

Ik heb daar het volgende gepost;

Testje
Eens kijken of dit gecensureerd wordt; Ik ga vandaag als een echte gristen maar eens een klein kind van achteren pakken en mijn leuter veeg ik af aan zijn broertje.

Tijd is 14.34 en we beginnen nu!

Welgeteld 45 seconden

Kingeef1975 | 26-05-06 | 14:36

@ Sjonnie Loper
Het zal nog wel wat jaren duren voordat dit doordringt, en dan bedoel ik niet christenen, die steken al met succes zo'n 2000 jaar de kop in het zand. Het gekke is dat dit natuurlijk ook tijdens het Romeinse tijdperk bekend was:
....<i>Justin Martyr: (c. 100-165): ....... The devils &#8220;having heard it proclaimed through the prophets that the Christ was to come, ... they put forward many to be called the sons of Jupiter, under the impression that they would be able to produce in men the idea that the things which were said in regard to Christ were more marvelous tales, like the things which were said by the poets. The devils, accordingly, when they heard these prophetic words, said that Bacchus was the son of Jupiter, ............................
we propound nothing different from what you believe regarding those whom you esteem sons of Jupiter. ...</i>
altreligion.about.com/library/texts/bl...
Het is te gek voor woorden dat we anno 2006 nog steeds hier mee bezig zijn terwijl christenen anno het jaar 0 helemaal niet ontkenden dat het Jezus verhaal een copy was van oudere verlossingsreligies, maar die religies verklaarden als zijnde een uitvinding van de duivel om Jezus op voorhand in diskrediet te brengen.
Gekker moet/kan! het niet worden

Godslasteraar | 26-05-06 | 14:33

moet ik me hier dan thuis voelen ? moewhahaha
-edit wil je wel helpen een nieuw huis te vinden hoor-

asan | 26-05-06 | 14:33

@Kingeef1975 26-05-06 @ 14:27
Zegt genoeg over dit heerschap dacht ik.

schaamstreek | 26-05-06 | 14:33

@asan 26-05-06 @ 14:25
Inhoudelijk op topics ingaan is ook al niet je sterkste kant (lees jouw eigen comments eens terug lutser), voel je je hier wel thuis? Typisch FOK-grammatica wat je bralt.

schaamstreek | 26-05-06 | 14:28

@bastyboy
Naar mijn gevoel zijn velen hier op GS als gelovigen groot gebracht, om vervolgens op latere leeftijd zichzelf met veel geraas en kabaal tot het atheïsme te bekeren. Mijn opvoeding stond geheel in het teken van het atheïsme, en geloof me maar, een fanatiek atheïst is geen haar beter dan onze Rogier Havelaar, het komt dan ook vaak voor dat ik mijn ultra-atheïstische vader antwoord geef met: 'Dat zegt een christen of een moslim ook'. Immers, een zinsnede als: '.. dat alleen atheïsten in staat zijn om het geloof te verklaren', toont ons dat atheïsten zich superieur achten omdat zij, naar hun eigen mening, immers beter in staat zijn tot rationeel denken dan de gelovigen onder ons. Dat Paul Cliteur met zijn 'universele seculiere moraal' tot het duistere domein van politiek getinde beroepsouwehoeren gerekend dient te worden komt mij niet onbekend voor.

Nee, dankzij de schrijfsels van Immanuel Kant kan ik een onderscheid maken tussen geloven en weten, wie het atheïsme als een vorm van 'weten' ziet, is niet minder intolerant en 'waarheidsgeil' als Rogier Havelaar. Je kunt jezelf maar beter bevrijden van 'de hoogste en universele waarheid'.

Hannalore | 26-05-06 | 14:27

@ schaamstreek

Nou ik was eerst heel beleefd en had een paar vraagjes aan die Kees, waar hij het inzicht vandaan haalt dat Pron slecht zou zijn. kennelijk werd dat niet gewaardeerd. Die postjes stonden er wat langer op dan gebruikelijk, ik hoorde dat om de 5 min er wordt gecensureerd, dus kennelijk zat die gast achter zijn pc op een leuke site een beetje aan ziczelf te sjorren. Later hadden ze mij kennelijk in de picture want toen was het om de 20 sec. Beetje jammer

Kingeef1975 | 26-05-06 | 14:27

Dada_ 26-05-06 @ 14:25
Dat heeft Joris in het "Negatief reisadvies Antillen opgeheven"-topic al gedaan.

Dömper | 26-05-06 | 14:27

schaamstreek 26-05-06 @ 14:15
moewhahaha, jouw naam trekt zeker volle mannen ?

asan | 26-05-06 | 14:25

Wie wil daar een samenvatting van typen?

Dada_ | 26-05-06 | 14:25

@Kingeef1975 26-05-06 @ 14:20
Aléén als ze houten vleugels hebben.

Dömper | 26-05-06 | 14:25

Omdat ik, onbedoeld, blijkbaar mensen heb gekwetst met een cartoon heb ik dit proberen uit te leggen in mijn column voor het Carillon (zelfstandig uitgegeven huis-aan-huis-bulletin in de gemeente Maasdriel) De cartoon liet een Goede Vrijdag voorstelling zien waarin de op die dag bekendgemaakte coalitie van Maasdriel de brandweer in de kernen om zeep helpt.
In plaats van publicatie kreeg ik onderstaande e-mail van het Carillon (in het blauw).
Ik vind het jammer dat ik het niet heb kunnen uitleggen en ik voel mij in mijn recht tot vrijheid van uiten beperkt.
Ik sta helemaal achter het boekje van Guus Kuijer dat ik in de column aanprijs.
maar er was m.i. geen aanleiding om de column te censureren, en dat ik helemaal niet meer mag schrijven.
Ik vind het GEEN STIJL dat dit onder dwang is gebeurd door gemeenteraadsleden, het is klinkklare chantage.
De pers zwijgt het dood.
Begin doorgestuurd bericht:
Van: Lowlands Travel
Datum: 3 mei 2006 11:06:09 GMT+02:00
Aan:import
Onderwerp: column
Dag,
De discussie over jouw cartoon is helaas niet gestopt bij die bewuste avond, sterker nog, hij is zelfs veel verder gegaan, kun je nagaan wat een zo’n tekening kan betekenen, ook je column van deze week kwam helaas niet door de censuur heen, dus die is deze week niet geplaatst…Hoe erg ik dat ook vind.
Van alle kanten word ik behoorlijk onder druk gezet om jouw ‘kritische, grote en onredelijke mond’ wat in te dammen, en ik wil daar absoluut niet aan toe geven, maar heb ook weinig zin om mijn baan te verliezen om zo nog even door te gaan met kat-en-muis spelletjes en ja –en nee gedoe met politici en adverteerders,dus het lijkt me verstandig als we je column even een tijdje op non- actief zetten, want dit kan zo in ieder geval absoluut niet doorgaan…
Ik trek het in ieder geval niet meer…
Binnenkort moet de gemeenteraad namelijk weer beslissen of ze in Het Carillon willen blijven adverteren als gemeente en/of willen overstappen naar De Toren, en er zijn er een aantal bij Peter de Vries en cs (CDA) die zeggen niet door te willen gaan met Het Carillon zoals het nu gaat, en dat zou echt de doodssteek zijn voor mijn blad, want die advertentie-inkomsten kunnen we gewoon niet missen…
Dus ik hoop dat je in ieder geval enigszins begrip kunt opbrengen voor mijn uit nood geboren keuze.
Dit is voor mij (en voor jou ws ook) erg vermoeiend, en je weet dat ik jullie zaak van harte steun, maar kan helaas niet alleen tegen de stroom in blijven roeien ..
Gr. Theo
De gewraakte column, mei 2006.
Minister Donner wilde na de aanslagen in Madrid de wet op Godslastering aanscherpen. "Doe maar", zegt Guus Kuijer, gelauwerd schrijver en winnaar van vele gouden griffels, in zijn laatste boekje getiteld: 'Hoe een klein rotgodje God vermoordde'. Guus Kuijer beschrijft God als een goede, barmhartige en vredelievende God en merkt op dat in de heilige boeken een aantal eigenschappen aan God zijn toegeschreven die het goddelijke niet eens benaderen, gedrag dat zelfs voor mensen verwerpelijk is. Het zijn de fundamentalisten met hun rotgodjes die God belasteren. Bomaanslagen plegen in naam van God, minachting van het vrouwelijk geslacht, beweren dat God mensen in de hel zou laten branden, of zijn zoon zou offeren aan een kruis, is Godslasterlijk. Gebruiken uit barbaarse vroeger tijden hebben immers weinig meer te maken met onze hedendaagse wetgeving. Het veroordelen van niet of anders gelovigen dat doe je niet. Toch wees de Hervormde kerkeraad met zijn ingezonden brief vorige week op de tegenstellingen op het gebied van geloofs- en levensovertuigingen, doelend op de Goede-Vrijdag-cartoon, hij vond 'm kwetsend en eigenbelang. Vreemd is dat, ik meen dat de Bijbelse vertellingen bij uitstek dienen ter illustratie, de mensen een spiegel voor te houden. En daarbij, God is niet afgebeeld, en Jezus ook niet. Er is een vergelijking gemaakt, de kruisiging wordt terecht veroordeeld. Een passende vergelijking tussen de helper in nood in de personificatie van brandweerman en de gevonniste Jezus. Ik weet zeker dat Jezus daar meer trots op zou zijn dan op het heiligverklaren van zijn martelkamer Golgotha. Zou God zelf de grond eren waar zijn zoon ten overstaan van het publiek genageld en opgehangen is? Nee, natuurlijk niet, Hij zou trots zijn op datgene waar zijn Zoon voor staat, die net als de vrijwillige brandweer niet uit eigenbelang helpt. Voor degenen die meer willen weten van Guus Kuijer's kritische kijk op de oude geschriften is er het bovengenoemde boekje. En wat de cartoon betreft; Judas had het compromitterende trapje onderuit moeten schoppen zodat die hele kruisiging niet door kon gaan. Moeten we nu de Romeinen en de coalitie hun naïviteit vergeven omdat ze niet wisten wat ze deden? Bekijk het maar, ik ga op vakantie, jawel, naar Madrid. En de mensen zijn vrij om te bidden zoveel ze willen, maar alsjeblieft; geen bommetje.
Theo,
Ik ben het niet met je eens om dit zomaar te laten rusten. Nu blijft er een verkeerd beeld bij de mensen achter.
Met de ingezonden brief had ik de volgende misverstanden recht willen zetten, als je meent dat er met modder gegooid wordt dan kun je dat er altijd uithalen.
- De cartoon was een goede vergelijking met niets slechts in de zin op godsdienstig gebied.
- Het is een verhaal dat spiegelt naar de tijd van nu, op een treffend juist moment.
- God en Jezus zijn niet afgebeeld, en daarbij een brandweerman stelt ook weleens zijn leven in de waagschaal.
- Het is geen eigenbelang, integendeel, de brandweer bestaat uit vrijwilligers.
- De mensen die er ondanks dat toch aanstoot aan namen verontschuldig ik.
- Het heeft totaal niets met nazi te maken.
- Het boekje van Guus Kuijer wilde ik aanprijzen zodat er meer begrip is voor bijbelse voorstellingen.
Je bent natuurlijk vrij om te plaatsen wat je wilt, en ik zou vrij moeten kunnen zijn om mijn mening te geven.
Ik vraag daarom toch de brief - eventueel als column - uit sportiviteit te plaatsen.
Omdat je hebt gezegd dat je erg sportief bent ga ik ervan uit dat je me alsnog de kans geeft de misverstanden uit de wereld te helpen of dat je daartoe het bovenstaande in je eigen woorden in het Carillon verteld.
Zoniet, dan kan ik niet anders dan geloven dat toch de druk van Peter de Vries en cs hierin de baas is. Dan heb ik begrip voor je niet-plaatsen.
Ik denk dat de gemeente het niet kan maken om het Carillon hierna alsnog de publicatie van de gemeenteberichten te onthouden.
Eigenlijk had je meteen naar de burgemeester moeten stappen.
Enfin, ik ga nu naar Madrid dus je hoeft niet terug te e-mailen. Die column die eindigt met dat bommetje kan dus nog steeds.. Evelien bewaart het Carillon voor me.
Groet,

Van: import
Onderwerp: ingezonden brief
Datum: 6 mei 2006 11:41:47 GMT+02:00
Aan: redactie.zaltbommel@brabantsdagblad.nl
Het zou wel eens prettig zijn als er na al de politiek eenzijdige artikelen een keer vanuit een andere hoek in deze krant geschreven werd. Het zou ook fijn zijn als de uitleg die klaarblijkelijk bij de 'Goede Vrijdag cartoon' nodig is omdat er mensen zijn die 'm niet snappen, ongecensureerd gepubliceerd wordt (in Maasdriel heeft het CDA dit indirekt onmogelijk gemaakt door middel van chantage). Ik heb geen politieke voorkeur, maar wel een afkeer van de domheid in de partijen die tegen beter weten in de brandweerposten menen op te kunnen doeken.
Ook heb ik geen godsdienstige voorkeur, in essentie is godsdienst goedbedoeld, maar ik heb wel een afkeer van godslasterlijke geschriften en daden. Met name gruwel ik van fundamentalisten. Wat dat betreft ben ik het met Bert Cattel in zijn column van afgelopen zaterdag 6 mei eens; het kruisigen van mensen is smakeloos. Jammer dat Bert geheel niet doorheeft hoe gepast de cartoon wel is. Bert ziet niet de treffende vergelijking van de brandweer, redder in nood en onbaatzuchtig, een vergelijking waar Jezus en zijn Vader trots op zouden zijn. In plaats daarvan ziet Bert een Nazi-teken? Sorrie Bert maar ik ben niet zo gepreoccupeerd met het gebruik van lettertypes door foute personen toen ik nog niet geboren was, ik ken het gebruik van deze letters meer op t-shirts (ik kwam met mijn logoöntwerp voor de Tweestromenschool ook al niet in aanmerking). En Bert heeft niet gezien dat de drie gekruisigden allemaal een verschillende plaatsnaam hebben. De cartoon is namelijk een symbolische weergave van hoe de Maasdrielse coalitie op een onsmakelijke manier onrecht pleegt in een groter gebied dan alleen Heerewaarden. En als Gijsbert van Groenlinks de cartoon eerder gezien had, en had voorzien dat het CDA zijn edele plan voor een EHBBO-post in de wind zou slaan, dan had ie op 20 april misschien wel karakter getoond en het compromitterende trapje onderuit geschopt. Dan ging de hele kruisiging niet door, en dan was het volgende plaatje een feestcartoon! Voor de mensen die er aanstoot aan hebben genomen moet ik me verontschuldigen. De cartoon heeft in godsdienstig opzicht helemaal geen slechte intenties, alleen een voorbeeldfunctie. Ik dacht dat het juist de bedoeling was van de bijbelse vertellingen om de mensen een spiegel voor te houden. Voor degenen die zich daar wat meer in willen verdiepen adviseer ik het laatste boekje van Guus Kuijer, gelauwerd schrijver en winnaar van vele gouden griffels. Het gaat over het feit dat God nogal eens gelasterd wordt in bepaalde geschriften omdat onze normen en waarden niet meer dezelfde zijn dan van toen ze geschreven zijn. O ja, over laster gesproken, ik heb zeker niet gezegd dat Jack Mikkers en consorten leugenaars zijn zoals Lieke Mulder in deze krant vorige week suggereerde, maar ik heb gezegd dat ik helemaal geen brief van Mikkers heb gehad en dat een brandambtenaar heeft zitten liegen volgens zes betrouwbare bronnen. Ik hoop dat het Brabants Dagblad mij met dit schrijven de gelegenheid geeft om de zwartmakerij ten aanzien van mijn persoon recht te zetten door dit te plaatsen, of moeten we voortaan maar zeggen; Liege Mulder en Bert Kartel?

import | 26-05-06 | 14:23

@Kingeef1975 26-05-06 @ 14:20
Je gaat me zeker ook vertellen dat je daar lieve en steunbetuigende woordjes hebt geplempt?

schaamstreek | 26-05-06 | 14:23

???
"De redactie van GeenStijl heeft op verzoek de reactie 'sterf, gristenhond, sterf' van de website gehaald. Alle andere beledigende uitlatingen heeft GeenStijl niet van de site gehaald."
???
www.perspectief.christenunie.net/nieuw...

stretch | 26-05-06 | 14:21

Wat is dat gristelijk voor een leipe site? Word je gewoon gecensureerd? Hebben ze al mijn mooie posts in een keer eraf gehaald? Tsssk beetje jammer. Hiermogen ze als duiven wel binnen komen vallen en de boel onderschijten (en weer wegvliegen natuurlijk). Maar hun eigen tuintje moet netjes blijven.

Enge lui dat.

Kingeef1975 | 26-05-06 | 14:20

Late reactie maar... als ik het nu goed begrijp wordt GS aangeklaagd voor een comment op de website?!
Dus als ik nu naar die gristenwebsite ga, en reageer met het berichtje 'sterf geenstijlers sterf' dan kunnen we hun gewoon terug-aanklagen...!!

Yor | 26-05-06 | 14:18

@nielsvh 26-05-06 @ 14:03
Denk je ook niet dat GS daar bepaalde redenen voor had, behalve jou in de zeik nemen?
(lay-out ben ik aan gewend, maar het posten zuigt aan alle kanten)

@Godslasteraar 26-05-06 @ 14:06
Ach, voor de dinosaurussen hebben ze ook nog steeds geen verklaring.

Dömper | 26-05-06 | 14:16

Sorry was hier al geplaatst...........

Sjonnie Loper | 26-05-06 | 14:16

Jesus wordt trouwens door de hakbarren beschouwd als bondgenoot:
"JESUS - HIS TITLES
Though Jesus is mentioned by name in twenty-five places in the Holy Quran he is also addressed with respect as:"Ibne Maryam" - son of Mary;as Masi (Heb) Messiah - translated as Christ; "Abd-ullah" servant of Allah;"Rasul -Ullah" - Messenger of Allah"

Oei oei, link hoor

Treger | 26-05-06 | 14:16

@asan 26-05-06 @ 14:11
Trek je met jouw nick volle zalen dan?

schaamstreek | 26-05-06 | 14:15

@bwahaha 26-05-06 @ 14:11
De katholieke kerk is heel wat anders dan het gristelijke geloof, jongen. De kerk is een heilig instituut dat arme mensen dom houdt. Gristenen zijn schijnheilig, en da's echt heel wat anders.

vanrechtsheeftvoorra | 26-05-06 | 14:13

Kan wel merken dat ik een vrije dag heb, bedoelde de laatste foto van die serie natuurlijk.

Kingeef1975 | 26-05-06 | 14:13

@tonnie
Ik moet steeds lachen als ik het anti-semitische radiostation radio maria voorbij hoor komen in het NSB journaal. Dat veel moslims dagelijks geindoctrineerd worden met jodenhaat door arabische zenders is natuurlijk geen nieuws.

controle | 26-05-06 | 14:12

Scipio ? je zou zo maar heten..... eigenlijk best triest

asan | 26-05-06 | 14:11

@Kingeef1975 26-05-06 @ 14:09
De middelste is fuckje.
Wat zou ze eigenlijk betaald krijgen om de staats tv te promoten ?

harry de leipe | 26-05-06 | 14:11

wat dacht je van zogenaamde feiten waaruit zou moeten blijken dat de kerk opzettelijk massamoordde alleen om een leugen willens en wetens overeind te houdenn laster en smaad. strafbaar.

de protocollen van sion/zion ga je toch ook niet verfilmen?

bwahaha | 26-05-06 | 14:11

@fuckje 26-05-06 @ 14:07
Jeezus, ben je nou nog niet weg. schiet op, anders zijn dei winkels dicht. Je lijkt m'n vrouw wel met dat getreuzel.

vanrechtsheeftvoorra | 26-05-06 | 14:10

Ik bedoelde natuurlijk de meest linkse he

Kingeef1975 | 26-05-06 | 14:09

@nielsvh,
doe eens kijken naar NOS-teletekst pag.323. De Ikon-site. Daar staat alles wat je weten moet. En nu ga ik echt even weg !!

fuckje | 26-05-06 | 14:07

@ Dömper
Tja, das toch pech hé, al die mensen voor Jezus, allemaal naar hel, ware het niet dat de gehele Jezus/Horus hoax ietsje ouder is dan 2 milennia:
www.religioustolerance.org/chr_jcpa5.h...
Leuk voor een debatje met de CU, zij het dat een debat met gelovigen al vaak strand in religieuze wartaal.

Godslasteraar | 26-05-06 | 14:06

Bidden is kinderachtigs en die fanclub van de rotte vis van Nazareth zou je gewoon moeten negeren. Ze hebben namelijk altijd wel wat te zeiken en kunnnen de medemens niet met rust laten. Waarom kan ik godverdomme niet pinnen in de Hoeksche Waard op zondag? (echt waar dan is geldautomaat op slot!)

Treger | 26-05-06 | 14:06

Zielig Christenen verneuken... Eerst Pinacker, toen Ayaan en nu dit! Het lijkt godverdomme alsof de hele redactie door van Jole is ovegenomen! Waar zijn de denkers gebleven?! Habarren leven in 020west, dat zijn de zaken waar jullie je mee bezig zouden moeten houden... Is dit een NOSmaandje? Mn startpagina is niet langer roze maar www.hetvrijevolk.com , topsite waar ze wel doordacht met Ayaan en Amerika omgaan. Het is verdomme ook juliie toekomst!

Tonnie | 26-05-06 | 14:05

@ fuckje
dacht dat je dat gisteren al gedaan had

haasje over | 26-05-06 | 14:05

@Brusselmans 26-05-06 @ 13:58

Neuh, dat geloof ik niet. Die heeft eerst jaren in en rostoel gezeten, daarna is ie deaud gegaan en is z'n vriendin een desperate housewive geworden. Nou haal je echt alles door elkaar.

vanrechtsheeftvoorra | 26-05-06 | 14:03

@Dömper 26-05-06 @ 13:41

Zou best kunnen. Maar dat zou ik wel een hele lage streek vinden. Je reageerders in de zeik nemen. Dat zou een minpuntje voor GS. En niet de eerste (zoals Treble-'nieuws', lay-out enz.)
-edit ben je nou echt zo dom?-

nielsvh | 26-05-06 | 14:03

@Brusselmans 26-05-06 @ 13:58
Uit de Jordaan?

schaamstreek | 26-05-06 | 13:59

@ van rechts

Dat is Jezus Christ Superman.

Brusselmans | 26-05-06 | 13:58

@fuckje 26-05-06 @ 13:54
Je mist de Algerijnse groenteboer...

kw_nl | 26-05-06 | 13:57

@fuckje 26-05-06 @ 13:54
Vergeet vooral het vrijdagmiddaggebed niet waar je ws. al te laat voor bent.

schaamstreek | 26-05-06 | 13:57

@Godslasteraar 26-05-06 @ 13:54
2006 BC was de positie van de gristenen net iets penibeler.

Dömper | 26-05-06 | 13:56

@Scipio,
heel vaak hebben we serieuze discussies op GS, dat hangt er natuurlijk vanaf wie er " thuis" zijn. Ik wil meestal wel inhoudelijk een gesprek aangaan, maar nu even niet. Het weekend staat voor de deur, en ik moet nog even naar mijn Marokkaanse slager, mijn Turkse bakkertje en mijn Irakese sportzaak. See you!

fuckje | 26-05-06 | 13:54

2Brusselmans 26-05-06 @ 13:52
Jezus, da's toch die musicalster?

vanrechtsheeftvoorra | 26-05-06 | 13:54

@Scipio

Het moet ook vreselijk frustrerend zijn voor de geestelijk verkrampten en brandstapelaars, dat internet. Kon je vroeger nog dissidenten fijn bedreigen, nu is dat toch wat lastiger, zij het niet helemaal ondoenlijk zoals we hebben mogen zien.
En over die gelovers, mensen die dat monster in de bijbel aanbidden zouden eens bij zichzelf te rade moeten gaan. En wat voor een inhoudelijke discussie moet je met een organisatie hebben die zich baseert op diep trieste boekjes uit het bronzentijdperk?
Ter herinnering, dit is 2006 AD, en niet 2006 BC.

Godslasteraar | 26-05-06 | 13:54

@CoJoNes 26-05-06 @ 13:47
De meest rechtse grrrrristen op de foto geeft Frits Spits even een bemoedigend kneepje.

Murdockyoufool | 26-05-06 | 13:53

@ bwahaha

Inderdaad, wie wil er nou geconfronteerd worden met een verhaal als zou Maria met Jezus kinderkes op deze wereld gezet hebben, terwijl iedereen weet dat Jezus uit de maagd Maria is geboren en uit de dood is opgestaan.

Brusselmans | 26-05-06 | 13:52

@Dömper 26-05-06 @ 13:49
LOL.

vanrechtsheeftvoorra | 26-05-06 | 13:51

Klootvanjool

Traag | 26-05-06 | 13:50

@vanrechtsheeftvoorra 26-05-06 @ 13:48
En die op rechts? 50 cent?

Dömper | 26-05-06 | 13:49

@Scipio
De aanleiding tot de flame is de aangifte die Havelaar van plan was te gaan doen naar GS toe. Eerlijk gezegd twijfel ik een beetje aan de oprechtheid van hem. Hij zoekt nadrukkelijk de publiciteit. En tussen alle bagger van het vorige topic door waren er ook nog wel zinnige posts waarin reaguurders van het internet uitspraken van Havelaar opdiepten die mij deden braken. Voor de rest heb je gelijk. Ik val de CU dan ook zeker niet af.

Barbapoeppa | 26-05-06 | 13:49

toch wil ik het kruis wel met deze bespreken

harry de leipe | 26-05-06 | 13:49

@CoJoNes 26-05-06 @ 13:47

Da's Adje.

vanrechtsheeftvoorra | 26-05-06 | 13:48

@CoJoNes 26-05-06 @ 13:47
Dat is een familie-erfstuk.

Dömper | 26-05-06 | 13:48

Zo en hoeveel doodsbedreiging\kogelbrieven hebben jullie al gehad?

Geenstijl is de enige plek waar ze zo bang voor christenen...

kw_nl | 26-05-06 | 13:47

@Scipio 26-05-06 @ 13:42
Vorige topic helemaal doorgelezen?

Dömper | 26-05-06 | 13:47

Twee tennissers van Iran doodgeschoten, omdat ze een korte broek aan hadden. Kijk dat zie ik onze bloedeigen gristenhonden nog niet doen. Die vinden blote bene eigenlijk best heel geyl.

vanrechtsheeftvoorra | 26-05-06 | 13:43

@stretch 26-05-06 @ 13:42
Satan is overal ... roflol

harry de leipe | 26-05-06 | 13:43

@nielsvh 26-05-06 @ 13:38
Pas op, in de natuur overleven ook alleen de sterkste en de slimste;-)...

da wizard | 26-05-06 | 13:43

Tering, even serieus, wat zijn dit voor godvergeten kudtmongolen ?
Ga iets nuttigs doen ofzo.

Wokkel | 26-05-06 | 13:42

Gisteren de da vinci code gezien... Ik kan begrijpen dat de kerken daarmee over de zeik gaan...

bwahaha | 26-05-06 | 13:42

Nou, stuur een mail naar Perspectief, "Fuckje". Maar je zou op zijn minst kunnen beginnen met een inhoudelijke discussie op de site, over datgene waar het werkelijk omgaat. Dat zou ik al heel revolutionair vinden op deze site.

Scipio | 26-05-06 | 13:42

ben het trouwens ook wel redelijk eens me scipio.

kingston7 | 26-05-06 | 13:41

@Zwaetelaer 26-05-06 @ 13:39

Woehahahahahaha. Juist.

vanrechtsheeftvoorra | 26-05-06 | 13:41

@nielsvh 26-05-06 @ 13:38
euh... misschien heeft GS zelf het bandje ge-edit?

Dömper | 26-05-06 | 13:41

zo anders word hier even met stereotypen gegooid, beetje triest. volgens mij wordt hier geen duscussie op gang gebracht maar gewoon lekker zitten fucken met ongegronde en genrealiserende irritaties. maar ja, ieder moet voor zich weten wat hij met z'n woorden doet.

wat is wijsheid...

kingston7 | 26-05-06 | 13:40

@Scipio,
Ik durf dat best wel. en zo anonym zijn we hier ook niet hoor!
Hierbij meld ik me aan voor die discussie: fuckje, te Groningen.

fuckje | 26-05-06 | 13:39

Meneer Jole is een zeer integere journalist

Zwaetelaer | 26-05-06 | 13:39

Is het iemand opgevallen dat GS totaal in de zeik wordt genomen? Volgens mij heeft die hele Rogier nooit een aangifte gedaan. Dit is gewoon een grap van Talpa radio. Hier boven aan de bladzijde staat een link naar het telefoonfragment (aangifte), maar voor de luie mens: dump.geenstijl.nl/mediabase/1301/16402...
Heeft er ooit iemand in NL gehoord van het telefoonnummer 06-538538? Het is een telefoonnummer met 8 cijfers, terwijl iedereen 10 cijfers heeft. Ook komt er 2x 538 in voor, oftewel Talpa radio. GS: je bent pas serieus aangeklaagd als je een dagvaarding krijgt. Tot die tijd zijn het alleen maar geruchten dan wel grappenmakers. Als ik jullie was, zou ik dit gewoon negeren en je richten op wat serieus.
-edit zie Dömper 26-05-06 @ 13:41-

nielsvh | 26-05-06 | 13:38

De column van Havelaar waar een groot deel van deze heisa om is begonnen, ging er over dat veel jongeren zich tegenwoordig achter Internet verschuilen. De meeste posts die ik hier heb gelezen, bewijzen dat hij gelijk heeft.

Ook de mensen hier verschuilen zich op een laffe manier achter Internet. In plaats van inhoudelijk op de ChristenUnie in gaan, posten ze respectloze, inhoudloze en bevooroordeelde reacties over christenen. Internet is tenslotte veilig. Je post hier onder je nickname, dus niemand weet wie je bent. Je kunt dus lekker anderen gaan beledigen, of hun telefoonnummer posten.
Maar ik vraag me af of er hier iemand is die een inhoudelijke discussie met Havelaar in "the real world" aan zou durven.

Je hoeft het niet met de ChristenUnie eens te zijn, maar je moet ze nageven dat ze wel lef hebben. En dat is iets waar veel mensen hier een voorbeeld aan kunnen nemen.

Scipio | 26-05-06 | 13:36

Liever 10 paar geyle zwarte kousen dan 1 Van Jeaule.

vanrechtsheeftvoorra | 26-05-06 | 13:35

@ CoJoNes Prijsvraag mbt tot de foto: Ontdek het Bier

doskabouter | 26-05-06 | 13:33

gristen en hond ?

asan | 26-05-06 | 13:31

Nu weet ik het zeker, het 'christen zijn' is ook een achtelijk geloof.

wegkwijnenaanzee | 26-05-06 | 13:30

@Barbapoeppa 26-05-06 @ 13:29
Ik vrees dat je gelijk hebt, mede danzij de F5-ers die niet *kuch* werken vandaag.

Dömper | 26-05-06 | 13:30

Oorlog om de Oorlog!
Voorwaarts Christelijke Soldaten!

Treger | 26-05-06 | 13:30

Het gaat er m.i. bij GS niet zozeer om om groepen "aan te pakken" alswel een discussie op gang te brengen n.a.v. een deponeerde stelling.

schaamstreek | 26-05-06 | 13:29

@Dömper 13:24
Het is net zoals met een goede film. Er komt altijd een vervolg die iets minder loopt. Ik verwacht van niet.

Barbapoeppa | 26-05-06 | 13:29

Barba a Pouppah: inhakken op minderheden? Inhakken op groepen die de vrijheid van expressie/ meningsuiting aan banden willen leggen: dat is wat naar mijn smaak GS doet. En terecht.
@ BigBoobedBlondeBitch 26-05-06 @ 13:20
.
Ja, hier kan ik wel in meegaan. Laten we hopen dat GS niet zo laf is om alleen die groepen aan te pakken waar ze geen risico bij lopen. Zie ook mijn comment van 13:20.

Barbapoeppa | 26-05-06 | 13:24

Uit het AD artikel: "Een peuterspeelzaal met aparte ingangen voor de ’christelijke’ en ’niet-christelijke’ peuters"
.
Waar dan? Hier heb ik nog nooit van gehoord. Als het waar zou zijn is het natuurlijk super fout maar ik wil eerst bewijs hiervoor zien.

controle | 26-05-06 | 13:24

Nou heb ik het helemaal niet zo op dat geindoctrineerde volk. Maar dat met die moslims heeft ie redelijk gelijk in.

Euroboerrrt | 26-05-06 | 13:24

Van Jeaule ontwikkelt zich een pietsje tot de nieuwe Marcel van (gatver)dam. Nee, als die achter je staat, gaat het goed met je. Wie heeft vijanden nodig, met zulke vrienden, zal ik maar zeggen.

Emmertje | 26-05-06 | 13:23

We put the' fun' back in funeral...

3*links=rechts | 26-05-06 | 13:21

@Hakbarrr 13: 16
In de toekomst zal GS waarschijnlijk ook niet meer zo schrijven over de christenextremo's omdat de redactieleden dan het risico lopen omgelegd te worden. En daar zijn ze volgens mij toe in staat als het werkelijk moeilijk voor ze wordt.

Barbapoeppa | 26-05-06 | 13:20

Hakbarrr 26-05-06 @ 13:04
Barbapoeppa 26-05-06 @ 13:11

De gristenen hebben daar een punt, alhoewel ten dele. Ook de allahtonen met hun achterlijkheid worden aan den kaak gesteld op GS, maar er zijn dus grenzen, kennelijk. Barba a Pouppah: inhakken op minderheden? Inhakken op groepen die de vrijheid van expressie/ meningsuiting aan banden willen leggen: dat is wat naar mijn smaak GS doet. En terecht. Dat de redactie gristenen harder aan durft pakken dan mossels is m.i. ook zo. Alleen: kun je het ze kwalijk nemen? Ik neem aan dat de GS redactie óók een leven wil, zoals wij allen. En de islam "te hard" aanpakken is in 0031 anno 2006 levensgevaarlijk. Ergo: ook het dapperste en vrijmoedigste weblog in 0031 en omstreken is gemuilkorfd. Tegen wil en dank, dat dan weer wel. Maar feit is: vrijheid van expressie in 0031 bestaat niet meer... Alle laffe beargumenteringen van media, politici en artiesten/ kunstenaars ten spijt....

BigBoobedBlondeBitch | 26-05-06 | 13:20

overtuigD *

überpuberaal | 26-05-06 | 13:19

Ik ben overtuig, GS is een hoax!

überpuberaal | 26-05-06 | 13:18

@Da Wizard, Ja het is goed mis in dit landje

Treger | 26-05-06 | 13:17

@da wizard;

Resultaat van een avondje hard werken ;)

Kingeef1975 | 26-05-06 | 13:17

je moeder is je zuster haleloeja

larry | 26-05-06 | 13:16

Leuke foto's maar wie zijn die heameaux eigenlijk, en wat laat dat geyle teefje zich daar lekker met haar poten wijd nemen door die twee heaumeaux...

stretch | 26-05-06 | 13:16

@Barbapoeppa 26-05-06 @ 13:11

Inhakken vind ik prima. Maar het gebeurd een beetje selectief. De cartoonrel was een meesterlijk moment geweest om een fotofuck te doen. En dat is niet aangedurfd.... jammer.... zwichten voor terreur.... jammer....

Hakbarrr | 26-05-06 | 13:16

Hakbars met zwarte kousen zijn niet nieuw. Ze kruipen nu uit hun holen omdat hun sjgotelkijkende tegenhangers zo veel amok maken. Maar zowel het christendom als de islam zuigt scheten uit reten. Fuck, elke religie is de moeite van het onderschijten niet waard. Een beetje mensen lopen teroriseren omdat je alles gelooft wat er in een boekje staat en omdat je vindt dat iedereen alles moet geloven wat er in dat boekje staat. Homo's.

Murdockyoufool | 26-05-06 | 13:15

@da wizard 26-05-06 @ 13:03

én Donatella Versace!!

ESOR | 26-05-06 | 13:14

al die foto's van rosjee... datie nog geen wepkem heeft die selfkicker

asan | 26-05-06 | 13:13

Ach, om maar eens wat wijze woorden te gebruiken van een ander....
"An Atheist loves himself and his fellow man instead of a god.
An Atheist knows that heaven is something for which we should work now - here on earth - for all men together to enjoy.
An Atheist thinks that he can get no help through prayer but that he must find in himself the inner conviction and
strength to meet life, to grapple with it, to subdue, and enjoy it.
An Atheist thinks that only in a knowledge of himself and a knowledge of his fellow man can he find the understanding that will help to a
life of fulfillment. Therefore, he seeks to know himself and his fellow man rather than to know a god.
An Atheist knows that a hospital should be built instead of a church.
An Atheist knows that a deed must be done instead of a prayer said.
An Atheist strives for involvement in life and not escape into death.
He wants disease conquered, poverty vanquished, war eliminated. He wants man to understand and love man.
He wants an ethical way of life.
He knows that we cannot rely on a god nor channel action into prayer nor hope for an end to troubles in the hereafter.
He knows that we are our brother's keeper and keepers of our lives; that we are responsible persons, that the job is here and the time is now."

- Madalyn Murray-O'Hair

En voor de rest, ga eens deaud.

Lintworm | 26-05-06 | 13:12

ik vind een berner senner nou geen gristenhond..... een poedel nou wel weer

asan | 26-05-06 | 13:11

.. moeten - ze- op..

misti | 26-05-06 | 13:11

@Hakbarrr
En zo is het natuurlijk ook. Het ziet er allemaal erg stoer uit, maar dat is het in wezen niet. Maar dat kan op een gegeven moment natuurlijk wel veranderen. Als je maar lang genoeg in blijft inhakken op minderheidsgroeperingen dan kunnen die op een gegeven ogenblik ook geweldadig worden. Een kat in het nauw maakt rare sprongen.

Barbapoeppa | 26-05-06 | 13:11

@Treger 26-05-06 @ 13:07
Leuke poll daar trouwens, stem eens en verbaas je over de uitkomst...

da wizard | 26-05-06 | 13:10

Van Jeaule moeten op een omgekeerd kruis prikken

misti | 26-05-06 | 13:10

Mensen ik weet niet hoe het met jelui gesteld is maar als ik die gristen van een rosjee zie met zo'n hond.... uhmmmm ik heb het niet meer.... pak tissues bij de hand en sjorren maar

Kingeef1975 | 26-05-06 | 13:10

Dit is toch altijd Lucas zijn onderwerp? Maar goed, de VARA is vanavond weer een kijkcijferkanon.

fuckje | 26-05-06 | 13:09

ik stel voor een zwaar gereformeerd kabinet te nemen en tennissen in je korte broek te verbieden

Mellorenz | 26-05-06 | 13:08

Gristen!? die hond op die foto had meer de lichtgevende ogen van een fokking duivel!

Vage.donder | 26-05-06 | 13:08

En dat is niet het enigste dat Max ehrm Rogier Havelaar met die hond doet!!!!!

MiRRoRMaN | 26-05-06 | 13:06

@Hakbarrr
De Imam cursus van Dominique is dus succesvol afgerond.

BlitzFlicker | 26-05-06 | 13:06

He?
Waar zijn de koppen???

Dr.D | 26-05-06 | 13:04

Ik geef de gristenen nu wel ff gelijk met hun punt:

"Maar verschillende reaguurders merkten terecht op dat de jongens die naar eigen zeggen voor niemand bang zijn, hun handen nooit zo aan moslims en Mohammed zouden durven branden. Zo'n site heb je natuurlijk voor het geld, niet voor je principes."

Hakbarrr | 26-05-06 | 13:04

Petje af voor het plaatje hierbij. Hilarisch!

Steen Gijl | 26-05-06 | 13:03

The only fun they have is the fun in fundamentalism.

blikjegrolsch | 26-05-06 | 13:03

Speaking of: hoe gaat het met de Zolderboys?

blikjegrolsch | 26-05-06 | 13:01

Morte canis familianus christianus!

blikjegrolsch | 26-05-06 | 12:59

Wat een dierenbeul die gast

Uberblaaaaaaat | 26-05-06 | 12:58

Jezus was toch getrouwd met een hoer? Hoe bedoel je porno...
Eng volk die gristenen, doorgaans zo gefrustreerd dat ze niet met hun grijpgrage handjes van hun dochtertjes af kunnen blijven, ja ALLEMAAL!! (generaliseren is ook een recht)

de Botte Bijl | 26-05-06 | 12:56

GODverdikkeme, hier zakt mijn broek van af........., zuigen kreng!

Stijlvol stijlloos | 26-05-06 | 12:53

sterf

Uberblaaaaaaat | 26-05-06 | 12:53

Lekker is dat, maar het klopt dat we inderdaad safe zijn ja. Pfrrrrt.

st*rfucker | 26-05-06 | 12:51

stop de porno! ;D

Theodoric | 26-05-06 | 12:51

En ook de inquisitie terug.

holtor | 26-05-06 | 12:51

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland