Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Het was best spannend *kuch*

Ik ben de baas bij de VVD!Zelden een grotere draaikont gezien dan de tussenpaus van de VVD. Zijn naam? Willibrord van Beek, oud-manager van een gloeilampenfabriek. Meneer is fractievoorzitter van de liberalen, maar dat is duidelijk ietwat te hoog gegrepen voor Willibrord. Van Beek zakte al door het ijs tijdens de persconferentie over Ayaan Hirsi Ali, gisteravond tijdens het spoeddebat ging meneer echt kopje onder. Een advies aan de VVD, maak die man wethouder van de gemeente Nederlek en verbied hem zich ooit nog in Den Haag te bewegen. Tot zover de meneer, waarvan we nu alweer zijn naam zijn vergeten. Het nieuws is dat Rita Verdonk, dankzij haar zwalkende partijgenoot, uiteindelijk na 3 termijnen het spoeddebat heeft overleefd. Jawel, het glas, een plas en alles bleef zoals het was. Wij wensen die paar dappere reaguurders, die het tot het einde toe vol hielden, veel paracetamol toe vandaag...

Reaguursels

Inloggen

@Maagzuur 18-05-06 @ 03:02:
Tsja, ik was aan 't werk... Dan kun je even niet reaguren.

crixus | 18-05-06 | 03:20

@ crixus
Heej gelukkig, je bent er nog! Maakte me een beetje zorgen eerder op de avond. Goed je te zien. jongen!

Maagzuur | 18-05-06 | 03:02

@prinses laurenteef 17-05-06 @ 20:59:
Jouw vader werkt niet. Hij krijgt een hele hoge uitkering van de staat om (je schoonmoeder) pardon, Heure Majesteit te neuqen en minister te spelen.
Ik werk hard genoeg voor mijn centjes, dank u.

crixus | 18-05-06 | 02:57

crixus
ga eens werken en centjes verdienen, zoals mijn vader..

prinses laurenteef | 17-05-06 | 20:59

ik ben 1 van de nederlanders die niets beters te doen had dan het debat te bekijken tot bijna 3 uur 's nachts.
waar de nl pers vandaan haalt dat verdonk door het stof gegaan is weet ik niet. verdonk heeft vanaf het begin het woordje vooralsnog gebruikt dit houdt in dat zij nog geen definintieve beslissing (conclusie) genomen heeft. in de 3de termijn heeft zij niets anders gezegd dat op dit moment de constatering is dat aha geen nederlander is maar dat de komende 6 weken bekenen wordt of dit klopt of niet. dat is niets anders dan dat zij vanaf het begin heeft gezegd.

ik ben van deze bijde dames geen fan. maar dat schijnbaar de hele 2de kamer wist dat aha gelogen had (ik wist dat niet kijk nooit benvd) vind ik veel erger. want dat betekend dat de hele 2de kamer geprobeerd heeft zich te ontrekken aan de in nederland geldende regels en wetten. door met de bij hun bekende info niets te doen.

klaasg | 17-05-06 | 18:18


--10--OPEN BRIEF AAN VERDONK
---------------------------------------------------------------------
BEGIN TOCH VERDONK EEN TOF WIJF TE VINDEN
------------------------------------------------------------------------
Verdonk maakt eerlijk bekend wat een paar gevolgen van de wet zijn voor Ayana, die ons formidabel opgelicht heeft. Daar kan Verdonk niets aan doen. Dat is een automatisch gevolg van de wet. Maar er is nog meer dan de nationaliteit. Verdonk drukt tenminste geen stinkende hoop op onze rechtstaat. Dat heeft Ayana wel gedaan, officieel ons belazerd met een valse naam, geboortedatum en vooral een vals verleden. Ons kiezers zo belazeren en zich als parlementslid laten behandelen zonder dat officieel te zijn, daar staat maximaal levenslange gevangenis straf op. Moet ze toch hier blijven, in de gevangenis dus, tenminste als het OM en de rechtspraak hun werk doen.
------------------------------------------------------------------
Waarom Ayana poeslief niet aanpakken terwijl de gewone burger die klem zit keihard vermorzeld wordt?
-----------------------------------------------------------------
Passen jullie klit maar op. Als jullie nog steeds stinkende corrupte hopen op ons Nederland laten drukken, straffeloos door Ayana en zulks. Straks een nieuwe partij die met 43 zetels het record van de LPF verplettert.
-------------------------------------------------------------------
Vond eerst Verdonk een neppert met een grote mond over een paar duizend nepasielanten, terwijl de deur wijd open gaat voor miljoenen Polen die de gewone werker van hier kapot maken. Logisch dat de Polen hier voor vier Euro per uur willen werken, en nog een miljoen Oekrainers die voor drie Euro willen. Maar hier kan daar niemand met een gezin minimaal van leven. JA, POLEN BELAZERT ONS OOK. Ze hebben meer dan een miljoen Oekrainers binnen gelaten om te gebruiken voor een halve Euro per uur. Die zijn dan langer dan vijf jaar in Polen verpest en mogen dan ook hier werken. Vooral daarvoor laten ze zich vijf jaar in Polen gebruiken. We kunnen beter zoveel Oekrainers als nodig zelf direct een tewerkstellingsvergunning geven en de Polen voorlopig daar laten. Zo dat het hier geen puinhoop wordt.
----------------------------------------------------------------
DUS VERDONK, EERLIJK BLIJVEN. Als ze Verdonk er nu nog uit werken ziet iedereen WAT EEN KOHRBALLEN TENT het is. Daar heeft BIJNA IEDEREEN EEN PESTHEKEL AAN. Als Verdonk daarna voor zichzelf begint, ZEKER DAT VERDONK NIET 23 MAAR 43 ZETELS HAALT.
-----------------------------------------------------------------

whiting5 | 17-05-06 | 18:17


--9--leden regering en parlement drukken Verdonk over de rand van de wet

Verbijsterend te zien dat de meeste leden van de regering en het parlement proberen Verdonk over de rand van de wet heen te duwen. Op die manier drukken ze weer een grote hoop op onze rechtstaat. Dat doet de drugsmaffia ook en over zulke daden van Ayana heb ik aangifte bij het OM in Den Haag gedaan.
Wat Ayana in interviews en schrijfsels bekend heeft gemaakt is niet bepalend. Zij heeft officieel in de asielprocedure, de naturalisatieprocedure en bij de verkiezingen een andere naam, geboortedatum en verleden opgegeven, een niet bestaand persoon dus.
Een spook krijgt officieel niets en de werkelijke persoon heeft officieel niets aangevraagd en dus officieel niets gekeregen, zo eenvoudig is dat, dat is glashelder bij de wet en de Hoge Raad bepaald.
Niet tevreden? Ze hebben zelf de wet zo gemaakt.
De meeste leden van de regering en het parlement liegen dat ze het niet begrijpen of ze zijn echt alleen slim voor hun loopbaan en waardeloos dom voor hun taak.

En dan zulks van D66 die bleef drukken tegen Verdonk.
Logisch dat D66 zal verdwijnen.

whiting5 | 17-05-06 | 18:02

@prinses laurenteef 17-05-06 @ 16:16:
Ga eens naar fok.

crixus | 17-05-06 | 17:09

lousy wies ( van de laan uit)

prinses laurenteef | 17-05-06 | 16:16

lousy wies van de laan uit

prinses laurenteef | 17-05-06 | 16:14

@paranoia 17-05-06 @ 06:09:
Beetje laat, maar goed... Binnenkort wordt het voorlopig bestuur voorgesteld, naam en toenaam. Geboorteaktes en dergelijke laten we achterwege, maar wij hebben allen de Nederlandse nationalititeit verkregen bij geboorte.

@.. zapper 17-05-06 @ 08:12:
Ik heb er niks van begrepen? *Moehahahaha*
Lees alle draadjes van de afgelopen tijd over Ayaan even terug. Een van de weinigen die stelselmatig heeft beweerd dat het een juridische kwestie is ben ik geweest. Evenwel, het hoogste orgaan van dit land is de Tweede Kamer. De minister is verantwoording schuldig aan de Kamer. Als de kamer vindt dat een minister onjuist heeft gehandeld DAN IS DAT ZO. PUNT. Daar kan een Hoge Raad of een jurist over miepen wat hij wil, zo zit het.
De kamer vindt dat a) De Minister niet binnen 2 dagen het briefje naar Ayaan had moeten doen. b) dat de wet en het arrest van de HR ruimte liet voor de minister om een ander besluit te nemen.
- c) Dat het geen constatering van nietigheid van de naturalisatie van Ayaan was, maar een besluit van vernietiging. - (dit was het punt van Rouvoet waarom Verdonk eigenlijk had moeten opstappen, maar helaas dat kwam er niet van)
De kamer vindt dat en heeft daar 2 moties voor aangenomen. De kamer heeft als baas van de ministers en hoogste college van de wetgevende macht altijd gelijk.
Ik snap het niet volgens jou? Leg maar uit wat ik niet snap dan.

crixus | 17-05-06 | 16:06

Hans Anders 17-05-06 @ 14:17
Als ze maar goed besturen Hans, actief deelnemen aan het debat is een taak van de burger, niet van de bestuurder.

gevallenverstand | 17-05-06 | 14:50

Ach, één ding is mooi meegenomen; als het zo doorgaat hebben we straks allemaal éénmaal per week gratis broodjes kebab.

Xixulon Gralgrathor | 17-05-06 | 14:24

gevallenverstand 17-05-06 @ 13:34

Ik denk dat de gehele TK en wellicht het gehele politieke spectrum last heeft van een gebrek aan capabel leiderschap. Verdonk is zeker niet mijn droomkandidaat, liever zag ik haar vechtlust opgenomen in het karakter van Rutte, echter Rutte is zo netjes en zo saai dat hij alleen aantrekkelijk is als sparringpartner voor Bos. Beiden maken in een debat echter een hulpeloze indruk en dan zal de pers vooral Bos steunen met de afhakende kiezers als grote verliezer.

Dan toch maar liever Verdonk, bij gebrek aan beter want in de andere partijen bevinden zich immers geen lijsttrekkers die door hun vechtlustige uitstraling de kiezer kunnen aansporen om actief deel te nemen aan het politiek debat.

Hans Anders | 17-05-06 | 14:17

Xixulon Gralgrathor 17-05-06 @ 13:35

Niet stemmen zou ook stemmen zijn doordat de kiesdeler verlaagt wordt, liever dan maar een directe stem op een ezeltje prik kandidaat van desnoods de PvdA dan hem te verdelen in 150 anonieme stukjes.

Hans Anders | 17-05-06 | 14:02

Hans Anders 17-05-06 @ 13:21
Excuses voor de laatste post; mijn parietale hersenkwab heeft de nachtelijke uurtjes "debatteren" niet geheel overleefd.

Je hebt misschien gelijk als je zegt dat mijn idealen in de praktijk geen weerklank vinden bij de PvdA. Ik accepteer je kritiek en zal serieus overwegen de komende paar vierjaren *niet* te stemmen. Als ik tenslotte naar de praktijk van de hedendaagse politiek kijk, dan zie ik dat de rot er *overal* in zit. Rechts net zo goed als Links.

Xixulon Gralgrathor | 17-05-06 | 13:35

Hans Anders 17-05-06 @ 09:58
Ik ben het voor het eerst ergens in met je eens. de hele K2 heeft zich laten ringeloren door het 1/2 tje van Verdonner. Ze lokte iedereen in de tent en beriep zich op iets onanvechtbaars. Toch zijn er twee verliezers; 1 is Verdonk. Ook hier had zij -net als met Taida- de boele even kunnen afwachten en opschuiven en op een chique manier, misschien zelfs wel onbenoemd AHA naar de Nieuwe Wereld kunnen laten gaan. 2) En inderdaad de Kamer had een wetsvoorstel moeten doen. Waar huren wij die lui nou voor in? Marktwerking! Tenslotte is het slecht voor de VVD maar in vele posts heb ik heschets hoe diep en weidverspreid hun probleem is. NU kunnen ze er wat aan doen, als ik alleen maar op een falen hoopte hield ik mijn mond. Maar de partij volgt liever de ramkoers, dat doe liberale vrijheidslievende democratische schizofrenen nu eenmaal graag.

gevallenverstand | 17-05-06 | 13:34

Hans Anders 17-05-06 @ 13:10
Het staat je natuurlijk vrij om Verdonk op te hemelen, doch ik prefereer de notie dat ze dit aan had kunnen zien komen, en alleen daarom al zelfs maar een *schijn* van overdreven zorgvuldigheid op te houden. Face it, ze had dit aan kunnen zien komen worden zijn gehad, en daarom is dit hele gebeuren, hoe verwerpelijk de houding van al haar collegae hierin ook is, ook voor een deel haar eigen schuld.

Xixulon Gralgrathor | 17-05-06 | 13:29

@Hans Anders
Als opNawijn, en daar hoeven we het hopenlijk niet over te hebben, na de gehele tweede kamer je beticht van politieke spelletjes spelen en zelfs voor het eerst je eigen partij je laat vallen, zou dat dan allemaal een groot complot zijn, zijn er 149 mensen dan stapelgek of, heel misschien, heb jij je wel iets te gretig proberen te profileren...
Wel ten koste van een kamergenoot en vriendin, maar vooruit

bubka | 17-05-06 | 13:24

Xixulon Gralgrathor 17-05-06 @ 12:58

Dank u voor uw enigzins moedeloze ontboezeming. Probeer eens, net als ik ooit gedaan heb, de reden te vinden waarom een goed geschoolde ondernemer als ik zo lang en zo hersenloos achter het linkse gedachtengoed heeft aangehobbeld. In mijn geval fungeerden de linkse reacties op de moord van Fortuijn als bewustzijnstrigger.

Hans Anders | 17-05-06 | 13:21

bubka 17-05-06 @ 12:43

Ik neem aan dat u geen fan van Verdonk maar ook niet van Fortuijn bent. Fortuijn had een leven van 30 jaar discuteren en schrijven achter zich voor hij zich kandideerde en Verdonk staat nog aan het begin van een carierre tussen sociale losers die zich volksvertegenwoordiger noemen. Zoals gisteren bleek werd ze soms een beetje sprakenloos van de stroom van stommiteiten die de door veelal geheel of gedeeltelijk universitair geschoolde losers werden uitgebraakt.

Verdonk moet er nog steeds wennen aan de werkelijkheid dat alles wat in de TK parasiteert vaak reeds lang hersendood en door en door verrot is, uitgekotst door het bedrijfsleven en de ambtenarij. Ze wachten daar alleen nog maar op een veilig baantje aan de zelfkant van het politieke spectrum, zoals Burgermeester of Com. vd Koningin, bestuurder of uitkeringtrekker.

Verdonk heeft vannacht alleen de lucht van verrot doorzitvlees geroken.

Hans Anders | 17-05-06 | 13:10

Hans Anders 17-05-06 @ 12:53
Zucht, ik moet helaas bekennen dat ik een PvdA-stemmert ben. Niet dat ik wild ben van de hedendaagse Linkse kopstukken, integendeel. Maar onder wat tegenwoordig bij de politieke partijen voor idealen doorgaat komt dat van de PvdA nog het dichtst bij mijn eigen. Mind you, ik heb het niet over partijprogramma's en wat al dies meer zij, wie dies ook is.

Xixulon Gralgrathor | 17-05-06 | 12:58

WinX 17-05-06 @ 12:53
Hearhear!

ECHOO! | 17-05-06 | 12:57

Wat ik me al sinds gisteren afvraag, zouden al die politici die nu zeggen zo begaan te zijn met het lot van AHA, de zelfde warme woorden gebruiken voor haar, als Verdonk dat onderzoek niet zou hebben verricht, zouden die zelfde politici dan niet, om het hardst hebben geroepen, dat Verdonk met meerdere maten meet en dat ze iemand van haar eigen partij voor zou trekken? M.a.w. welke beslissing ze ook nam, gezeur zou er toch van komen en misschien is deze beslissing wel de juiste...

Karel Kruizenruiker | 17-05-06 | 12:57

Xixulon Gralgrathor 17-05-06 @ 12:36

Eng? Wat dan? Alles? Gedeeltelijk en dan welk deel? Geschokt? Aangesproken op uw professie? U mag alles en nog veel meer als reden geven, zolang u maar niet zegt dat u op homo Bos of Halsema stemt, want dan verliest u bij mij uw geloofwaardigheid. Is dat belangrijk? Natuurlijk niet, daar zorgen homo Bos en Halsema immers zelf toch ook voor.

Hans Anders | 17-05-06 | 12:53

Ook ik heb gekeken en het volgehouden tot 1.00u. Wat een achterbaks zooitje daar, echt niet te geloven. Ik heb me regelmatig zitten opwinden! Verdonk werd persoonlijk aangevallen en verantwoordelijk gehouden voor de identiteitsfraude van Ayaan Hirschi Ali. Ayaan heeft in televiesieprogramma's bekend dat ze heeft gelogen over haar asielaanvraag, in deze tijd!! en dan verbaasd zijn dat er nu toch echt een keer actie wordt ondernomen. Het is niet gek dat Verdonk er flink vaart achter heeft gezet om tot een conclusie te komen daar het een kamerlid betreft en zij nou eenmaal minister van vreemdelingenzaken is. Zou zij hebben gewacht hadden ze wel op hun achterste benen gestaan omdat zoiets meteen bekend gemaakt had moeten worden. Het is dus NOOIT goed, wat ze ook zou hebben gedaan.
En die Femke Halsema, wat een walgelijk wijf is dat toch, daar heb ik me wel het meest aan geergerd. Ik sta volledig achter Verdonk!!!
Zo, en nu een paracetamolletje!

WinX | 17-05-06 | 12:53

Hansje Anders, hoe dom kan een mens zijn om Fortuin te vergelijken met dat triestige, draaikonterige vrouwtje van gisteren.
Fortuin had nl ook een generaal pardon klaarleggen voor iedereen in Ayaan's positie. Dat hadden die kaalkopjes wegens gebrek aan hersencellen uiteraard niet door, maar dat is een heel andere lijn dan ons kleine Brutusje uitgezet heeft. Ik zou zeggen, lees wat buitenlandse kranten en je weet hoe wij nu te boek staan in de rest van de wereld....
Uiteraard hebben die het allemaal mis en zijn wij in ons kleine, kneuterige, kutlandje superieur....
By the way, rita mag van mij zeker blijven, het maakt de kans op een echt kabinet alleen maar groter!

bubka | 17-05-06 | 12:43

eusovisie = natuurlijk eurovisie

ECHOO! | 17-05-06 | 12:39

Xixulon Gralgrathor 17-05-06 @ 12:30
Zij heeft tot op heden haar werk ook goed gedaan (dit geval dan), met één belangrijke uitzondering... Zij heeft de kamer direct (dus tegelijk met de betrokkene) geïnformeerd, terwijl het gewoonte is de betrokkene te informeren, de 6 weken verweertijd te (laten) benutten, een eindconclusie te trekken en dan pas naar buiten te komen en derden inlichten.
Het toepassen van de wet en regelgeving en de procedure is tot op heden naar de letter van de wet toegepast. De procedure stelt duidelijk dat als een voorlopige constatering gemaakt wordt, de betrokkene 6 weken heeft om te reageren alvorens de constatering bekrachtigd wordt in een Eindconclusie, waarna weer een beroep mogelijk is.
De fout van Verdonk, en daar heb ik de kamer niet genoeg over gehoord naar mijn mening, is dat zij het AHA/M heel moeilijk heeft gemaakt in alle rust te reageren.
DUS: inhoud verhaal Verdonk--> correct|| UItvoering --> **zie treble @eusovisie**

ECHOO! | 17-05-06 | 12:37

Hans Anders 17-05-06 @ 12:32
Ik vind jou een eng mannetje.

Xixulon Gralgrathor | 17-05-06 | 12:36

poktor 17-05-06 @ 11:58

Als de gehele TK voor Verdonk zou stemmen dan had ze in ieder geval al 0,0013 zetel binnen. Voor Verdonk en de VVD is het belangrijk om zoveel als mogelijk zetels bij de kiezers op te halen. Bij Fortuijn heeft "Ik zeg wat ik doe en ik doe wat ik zeg" in ieder geval bij de kiezer een verpletterende indruk gemaakt, zo groot dat hij een gevaar voor links werd.

Toen Fortuijn stelde dat de democratie niet gediend wordt door een d.m.v. een gesubsidieerd medialandschap was feitelijk zijn doodvonnis getekend. In goed links jargon heet dat: "hij heeft er zelf om gevraagd moet hij zijn poten maar van ons werk afblijven en wij hebben alleen maar onze belangen verdedigd".

Voor Verdonk geldt dus ook: "Ik weet wat ik wil maar zeg niet alles, want er is altijd weer een idioot te vinden die zich laat opnaaien door zich intellectueel noemende landverkwanselaars en vijfde colonne intriganten"

Hans Anders | 17-05-06 | 12:32

ECHOO! 17-05-06 @ 12:23
De motie is op diverse manieren onzorgvuldig verwoord en geinterpreteerd.

Feitelijk was er nooit sprake van een *versnelde* procedure, maar een procedure die met alle spoed, asap dus, zou worden opgestart. Niet meer en niet minder dan iedere andere immigrant kan of zou moeten kunnen verwachten dus.

Zoals ik al zei: de motie is een herinnering aan de plicht die Verdonk als minister te vervullen heeft; in de motie wordt namelijk niets gevraagd dat zij niet zou doen als ze haar werk gewoon goed deed.

Xixulon Gralgrathor | 17-05-06 | 12:30

Xixulon Gralgrathor 17-05-06 @ 12:15
dsat bedoel ik dus... Eerder al schreef ik dat men het vanaf ca 22:00 eens was dat er geen ruimte was bij het voorlopig constateren, maar dat daardoor (volgens de kamer) ruimte ontstond/vrij kwam voor het onderzoeken van bijzondere omstandigheden en/of het onderzoeken/herevalueren/uitleggen van bestaande gegevens en/of het inbrengen van nieuwe gegevens door de "beklaagde"(mijn term). Alvorens na 6 weken (wettelijk vastgelegd) tot een EINDconclusie te komen.
Waarom dan een motie indienen waarin men de Ministerette laat beloven dat mocht de EINDconclusie na zorgvuldige evaluatie van de feiten en de wet en regelgeving toch negatief uitpakken voor Ayaan, dat dan de ministerette een versnelde procedure SPECIAAL voor Ayaan moet starten... Hoe zit het dan met die anderen, want er werd niet gesteld dat ook voor hen een "heroverweging" gemaakt moest worden....
Nee, de enige die wat nuttigs zei (ik had nooit gedacht dit ooit te moeten zeggen) is die kerel van de SGP, die een motie indient ter voorbereiding van betere en duidelijkere wetgeving die dit soort situaties in de toekomst moet voorkomen...

ECHOO! | 17-05-06 | 12:23

capo 17-05-06 @ 10:23
Dat is ook de achtergrond van het gegil van Goois trutje Halsema. Het gaat niet om Ayaan. Maar als Ayaan haar nederlanderschap ontnomen wordt, is er een precedent geschapen. Dan kan hetzelfde gebeuren met de liegende illegaaltjes en terroristen in de kamerfractie van GL. De samenstelling van GL-fractie kennende, zou het nog wel eens knap leeg daar kunnen worden :p

brrkah | 17-05-06 | 12:21

ECHOO! 17-05-06 @ 12:04

1. Dhr. zum kotzen 17-05-06 @ 10:08 vertelde een mooi verhaaltje met een kern van waarheid: al deze heise gaat over Verdonk vs. Rutte, over Links versus Rechts, over verkiezingen, oud zeer, lange tenen en mediageilheid, over alles behalve AHA.

2. De VVD gaat niet zover de motie te brengen als een verzoek om AHA te behandelen als uitzondering, tenzij mensen in soortgelijke situaties (ja, wie?) dezelfde behandeling krijgen. De Linkerts gaan een stuk verder in hun bewoordingen en interpretatie van de motie. Het is vrijwel zeker dat Links hier "fortunate collateral damage" is (mooi meegenomen) in een interne machtsstrijd binnen de VVD. De terugslag van deze hele machtsstrijd schijnt de VVD echter meer te schaden dan de Linkerts, dus het is best mogelijk dat die bij de volgende verkiezingen een "head start" krijgen.

Anyway, waar in dit verhaal zie jij AHA en haar ideeen op de agenda staan als belangrijk punt?

Xixulon Gralgrathor | 17-05-06 | 12:15

Xixulon Gralgrathor 17-05-06 @ 11:15
ja, en dat snap ik dus niet... We roepen al jaren dat we rechtlijnigheid verwachten van de volksvertegenwoordigers en bewindslieden. En dat begon een beetje te lukken... Totdat één van HEN daar schade van ondervond en toen waren alle partijen het ineens eens dat het zo niet kon en werd de rechtlijnige bewindsvrouw tot haar veters afgefikt....
Wat willen we nou? Nou, 80% van het volk (tns/nipo) wilde dat Ayaan de kamer verliet (is gebeurd) en 47% vond dat zij haar NLschap moest inleveren.
Maar wat schetst mijn verbazing? Ca 85% van de TK ondertekend een motie waarin juist die 2 zaken eigenlijk ongedaan moeten worden gemaakt. Wie wordt er nou eigenlijk vertegenwoordigd? En waarom voor Ayaan een uitzondering en voor anderen niet?
Moeilijke vragen die zekers tot nadenken stemmen bij mij als stemmer... Zeker omdat al die farizeeërs het nu eens met elkaar eens waren... Wie blijft er nu over om op te stemmen?!?

ECHOO! | 17-05-06 | 12:04

het ging helemaal niet over wetgeving, dus de tweede kamer ging zoals gewoonlijk haar boekje weer te buiten.

daskapitalist | 17-05-06 | 11:59

Heb het ook gevolgd en overleefd. Paracetamolletje was niet nodig. Helaas liep het (zoals altijd) met de welbekende sisser af. Rita is nu echter wel duidelijk beschadigd en haar krediet in de kamer heeft ze vorige week al verspeeld. Kort gezegd: ze heeft de hele kamer tegen zich in het harnas gejaagd door haar kortzichtig en onnadenkend handelen. Maar ja, onnadenkendheid is haar handelsmerk, hebben we de afgelopen tijd mogen leren. Kortzichtig is ze ook: ze had moeten weten dat haar acties een rel zouden veroorzaken. Dat ze vervolgens hogelijk verbaasd is dat dat dan ook daadwerkelijk gebeurt, is tekenend voor haar domheid. Rita, je bent gewogen en te licht bevonden. Ga lekker wat anders doen, bij voorkeur buiten de politiek. Is je gezin ook weer blij.

poktor | 17-05-06 | 11:58

Wat ik vooral opvallend vond was de hoeveelheid discussie die er blijkbaar nog mogelijk dan wel nodig was rondom de wetgeving en jurisprudentie. Je zou zeggen, goede wetgeving is helder en eenduidig.

TRS | 17-05-06 | 11:47

Ik snap nu trouwens waarom Van Beek slechts tussenpaus is (...) Ik denk echter wel dat er een carrière voor hem is weggelegd als filiaalhouder bij de Dixons. Daar heeft ie immers wel de perfecte uitstraling en woordenschat voor......

Jean Bal-zac | 17-05-06 | 11:46

.... en de rest van mn leven vloekend in een betonnnen casco in de polder.
Dus breng die vent niet op gedachten.

vinque | 17-05-06 | 11:41

Wat ik ook typerend vond van de schertsvertoning van de afgelopen nacht is de wijze waarop Verhagen, Bos en Loesewiesje tevergeeft bleven proberen Verdonk te chanteren om toe te beloven volgens het "gelijke maatstaven" principe "alles te doen voor Hirshi Ali en alle vergelijkbare gevallen" om haar beslissing te herzien...
>
Hetgeen natuurlijk gewoon op niets anders neerkomt dan "Bitch, beloof ons gewoon dat je Hirshi Ali als enige wel blijft toestaan NL'er te blijven ondanks haar leugens", want laten we eerlijk zijn... "hoeveel vergelijkbare gevallen" kennen wij in Nederland als Hirshi Ali .... ?
>
Hoeveel andere publiek geheime, illegale clandestiene parlementsleden verbergen zich immers ook nog steeds onder die keurige parlementsbankjes ????

Prikker | 17-05-06 | 11:39

Van Beek is een tussenpaus net zoals JPB, beiden waren niet de eerste keus van de partijleden. Meestal worden kleurloze personen als tussenpaus gekozen en zij hebben vaak al bij de aanstelling aangegeven plaats te maken zodra het partijbestuur of de leden een betere lijsttrekker zien.

Door de laffe vluchtactie van Kok werd JPB plotseling ook lijsttrekker bij de nieuwe verkiezingen, van Beek zou dat nooit geworden zijn ook niet als het kabinet tijdens zijn interimtijd zou zijn gevallen.

Hans Anders | 17-05-06 | 11:37

Jongens, kap effe! Ik ben van plan om een move van Rdam Noord naar Nederlek te maken.

vinque | 17-05-06 | 11:35

De dikke vandaal 17-05-06 @ 10:56

Het getuigd wel van een gebrek aan inleefvermogen voor de hoeveelheid lees- en tekenvoer die de minister dagelijks op haar bord krijgt. Haar ministerie is geen snoepwinkeltje van om de hoek maar een bedrijf met duizenden ambtenaren waarvan er beslist enkele belast zijn met het doen van opsporingen en na-controles.

Verdonk mag dan wel formeel eind-verantwoordelijk zijn, zij moet wel op haar raadgevers en ambtenaren kunnen vertrouwen. Ik zie nog wel een incestueze relatie tussen homo Bos, Halsema en de 80% linkse ambtenaren op haar departement.

Ik vind dat elke minister de onvoorwaardelijke loyaliteit moet hebben van zijn of haar ambtenaren, waardoor ambtenaren met een gekende politieke voorkeur dus verwijtbaar werkeloos moeten kunnen worden.

Ambtenaren zouden in mijn optiek, gedurende hun ambtenaren bestaan, dus ook geen lid mogen worden van een vakbond met een gekende politieke agenda zoals CNV, FNV, Abva Kabo, enz. of een politieke partij.

Tijdens de rampjaren van 8 jaar Paars was het politiek veel rustiger, ik denk nu dat het corrumperende clientisme en het wegkijkend uit de wind houden door de PvdAmbtenaren leden daar debet aan was.

Hans Anders | 17-05-06 | 11:25

vv. Xixulon Gralgrathor 17-05-06 @ 11:15
Het was natuurlijk ook een leuk *politiek* spelletje, dit debat, vooral toen links olv Bos en Halsema de kans aangreep om VVD's van Beek te kakken te zetten door hem diens bewoordingen van zijn eigen motie te laten verklaren.

Xixulon Gralgrathor | 17-05-06 | 11:18

iemand idee waar ik volgend jaar op stemmen moet.
vvd de rechts
d66 de rechts
cda de rechts
pvda de links
groenlinlks de links
sp ook de links
heb je er geen npartij er tussen in ofzo

cast | 17-05-06 | 11:17

ECHOO! 17-05-06 @ 10:20
Het was me inderdaad een partijtje mierenneuken daar in de kamer. En het feit dat de meeste politici slechts met moeite uit hun woorden komen, en dus ook niet de juiste vervoegingen hanteren, helpt niet.

Dit is wat *ik* meende te begrijpen:
- De kamer waardeert het feit dat Verdonk de motie aanneemt en de moeite zal nemen haar plicht te doen.
- De kamer stelt dat Verdonk de ruimte voor uitzonderingen wel *had* en daarom overhaast tot haar conclusie is gekomen. Oftewel: minister Verdonk maakte haar zoveelste fout.
- De besproken motie is in eerste plaats een herinnering aan die plicht, maar in de tweede plaats een verkapte schuldbekentenis van Verdonk, dewelke zij gedwongen werd te onderschrijven.
- Gezien de herhaalde vraag naar de oorspronkelijke memo's van de IND blijkt dat de kamer geen vertrouwen meer heeft in het functioneren van minister Verdonk.

Xixulon Gralgrathor | 17-05-06 | 11:15

@Godfried v. Bouillon: op mijn webzijde staat een realtime verslag van het debat. De korte versie is:

16:45 Het debat begint
02:46 Het debat is afgelopen en er is niets gebeurd

De lange versie neemt enige duizenden woorden in beslag

Cpt. Iglo | 17-05-06 | 11:07

Ik wilde het debat volgen, maar toen bovenbeschreven aan het woord kwam zonk de moed mij heel diep in de schoenen. Is 2 woorden per minuut geen record?

GodfriedV.Bouillon | 17-05-06 | 11:02

Zo ver ik weet is het e-mailadres van mevrouw Ayaan Hirsi Ali Magan Etcetera Enzovoort Enzoverder al jaren A.HirsiAli@tweedekamer.nl Een kort onderzoekje vannacht (even een paar mailtjes verstuurd) doet mij denken dat A.HirsiAil@tweedekamer.nl op dit moment wel werkt en het magan adres niet. Natuurlijk kan magan@tweedekamer.nl een emailadres van mevrouw AHAMEEE zijn, daar dat is dan iets anders dan 'hét' emailadres. Zie www.opinieleiders.nl/techlog/pivot/ent...

De staatsomroep zendt in het journaal op dit moment nog steeds beelden uit van Femke die heel hard roept dat het emailadres van magan@tweedekamer.nl is.

Ik zou zeggen: Nou Femke, schiet eens op met die mailtjes!

Cpt. Iglo | 17-05-06 | 11:00

ffberg 17-05-06 @ 10:18

Een droevige opmerking die aangeeft dat jonge jenever bij u tot hersenweefselverval heeft geleid, immers het was niet uw vraag waarop ik dat antwoord gaf, u had een andere vraag, bent u dat nu al vergeten?

Hans Anders | 17-05-06 | 10:58

@NeuqenDoeJeZeau
Ik heb het toch ook niet over de gevolgen ervan. Ik heb het alleen maar over het feit dat het curieus is dat als je eerst 4 jaar eerlijk zegt dat je een strafbaar feit hebt gepleegd er dan van de ene op de andere dag er hard voor gestraft wordt. Dat hat wat netter gekund

De dikke vandaal | 17-05-06 | 10:56

@De dikke vandaal 17-05-06 @ 10:46
Juist, ik denk dat niemand gelooft dat Verdonk werkelijk niet op de hoogte was van wat in het programma [onjuiste naam & geboortejaar] werd gemeld, of anders dat niemand uit haar omgeving [incl. haar eigen familie] dit wist.
En het enthousiaste en snelheid om naar buiten te komen met haar 'constantering' zijn wel erg horkerig; bij andere zaken [bv Taida Pasic of die voetbal-negert] duurt het veel langer.

Tobi | 17-05-06 | 10:54

@De dikke vandaal 17-05-06 @ 10:46
Tuurlijk dat zeg jij ok tegen meneer agent als je een bekeuring krijgt.
Hebt u wel onderzoek gedaan naar de gevolgen van deze bekeuring?
Weet u zeker dat er voor mij geen uitzonderings positie is?
Komt u over 6 weken maar vertellen of ik nu wel of niet een bekeuring heb gekregen.

NeuqenDoeJeZeau | 17-05-06 | 10:50

ik zag het ja .. om 01:45 stond er dat het uitgesteld was tot 02:00 ... werd me zoiezo al te gortig .. eigenlijk waren die 3 termijnen een herhaling van wat er in de eerste 10 minuten van de eerste termijn al allemaal gezegd was ..

Het ergste leek wel dat iedereen daar toch wel compleet in crisis was .. inclusief meneer nawijn (kamervragen op papier zijn oke maar op een debat niet ? ) Het leek wel alsof nu het eindelijke eens neit ver van hun bed was dat iedereen in rep en roer was .. dat voorspelt niet veel goeds ! en goed gedaan hoor verdonkje .. deze wetten zijn destijds door een meerderheid aangenomen en moeten ze nou niet opeens gaan zeuren .. wat een stel draaikonten zeg ! damn !

Draaitafel Demagoog | 17-05-06 | 10:49

@Tobi 17-05-06 @ 10:42
Maar wie stinkt er dan met beide benen in? Verdonk had alleen maar even wat navraag hoeven te doen over hoelang dit al bekend was bij haar collega's en dan op een discrete manier de zaak oppakken en niet lukraak je collega denaturaliseren. Zo ga je niet met elkaar om

De dikke vandaal | 17-05-06 | 10:46

@De dikke vandaal 17-05-06 @ 10:31
Briehuis & Co hebben de feiten rondom Ayaan, die al jaren bekend waren in beeld en geschrift, gepresenteerd als 'nieuw' en 'ontmaskerend' overgoten met een insinuerend sausje om haar in een kwaad daglicht te zetten

Tobi | 17-05-06 | 10:42

@Aussie 17-05-06 @ 10:36
dus eigenlijk heeft de media de macht om beslissingen te forceren volgens jou?

De dikke vandaal | 17-05-06 | 10:41

@De dikke vandaal
Erg objectief was de uitzending niet, zat verder vol fouten, en de dingen die wel klopten waren allang bekend.
Dat ze de naam van haar moeder / overgrootvader gebruikte: boeiend, het was bekend om wie het ging. En het is vrij logisch dat als je op de vlucht bent, je niet onder eigen naam en geboorte datum te boek wilt staan.

DiagnosisTyphus | 17-05-06 | 10:39

Afschaffen die meuk.

capo 17-05-06 @ 10:23

Begreep ik nu gisteren dat dit misschien nu juist door Rita gedaan is?Ik bepreep (maar ik luisterde auto-radio, dus moet mijn aandacht nu enmaal verdelen) dat er geen vragen mochten worden gesteld over de staatsrechtelijke gevolgen, omdat dit nog niet duidelijk was?

Alice D. | 17-05-06 | 10:38

@De dikke vandaal 17-05-06 @ 10:31
Zembla heeft gewoon willens en wetens een rel willen en weten te creëren met spin in 't web Kees Driehuis op de achtergrond.

Aussie | 17-05-06 | 10:36

@capo 17-05-06 @ 10:23
Je hebt gelijk, zo zou het moeten gaan. Ik denk alleen dat het broeikaseffect van wouterkabouter tot gevolg zal hebben dat de verwarming van de kamer tot smelten van de koude feitenpolitiek van Verdonk zal leiden, die frisse wind is nu wel verdwenen.

Welkom bij de klimaatverandering in de TK waarbij we nog slechts getuige zullen zijn van zweterige linkse groepsknuffels.

ffberg | 17-05-06 | 10:32

de reactie van de een of andere coryfee: Ik dacht dat het vreemde e-mailadres deel uitmaakte van de algemene beveiligingsactiviteiten rond Ayaan...

ECHOO! | 17-05-06 | 10:32

Ik begrijp niet zo goed waarom Zembla./linkse kerk nu weer de schuld krijgt. Zij hebben gewoon een opsomming van een historisch feit uitgezonden. Als je naar discovery channel oid kijkt zie je toch ook opsommingen van historische feiten? Zou toch raar zijn als daar ineens vragen over gesteld worden, helemaal als e.e.a al lang publiekelijk bekend is.
Dat er een minister is die gewoon zo dom als het achterend van een varken is ineens met denaturalisatie gaat dreigen komt mij derhalve over als een duitser die ineens in de gaten krijgt dat Hitler fout was in de oorlog... beetje overdreven vergelijking misschien, maar goed..

De dikke vandaal | 17-05-06 | 10:31

Nog even wat, volgens heks Halsema weet je dat iemand een andere identiteit heeft aangenomen als je op de hoogte bent van een email adres wat niet overeenkomt met de familie naam van degene die dat email adres heeft, mwoehahahaha.
hetlyceumkutje@griezeliglinks.nl

capo | 17-05-06 | 10:29

@capo:"wat een contrast met de meuk die zich volksvertegenwoordigers noemen en denken dat de wet wel voor Irakezen, Afghanen en Oezbeken geldt maar niet voor hun."
Heel juist gezegd. Hoe hypocriet ben je als VVD als je lachend 26.000 mensen de grens over schopt en die 26.001e hier wil houden omdat die toevallig niet anoniem is? Dit is nepotisme pur sang. Als ze echt vinden dat AHA hier moet blijven, moeten ze ook pleiten voor een soepeler vreemdelingenrecht.

sammy de moraalridde | 17-05-06 | 10:28

Heeft iemand btw opgemerkt dan 80% van de BURGERS wilde dat ze uit de kamer stapte en dat 47% van de BURGERS vind dat ze haar NLschap moet inleveren? HELE VREEMDE volksvertegenwoordiging lijkt mij dan...

ECHOO! | 17-05-06 | 10:28

Mensen rustig, Rita neemt de zaak even in heroverweging en komt dan zeer terecht tot de conclusie dat er GEEN bijzondere omstandigheden zijn. Er waren ook geen bijzondere omstandigheden, mevrouw Magan was niet op de vlucht voor allerlei achterlijke uitwassen, ze heeft bewust verzwegen dat ze niet uit Somalië gevlucht was en bewust een valse identiteit aangenomen.
Alles wat daarna komt zijn niet de speciale omstandigheden waar de hoge raad over rept.
Hysterica Halsema kan gillen wat ze wil ook Karimi en consorten liggen nu onder de loep.
Verdonk heeft het geval op haar meritus beoordeelt en een terechte conclusie getrokken, wat een contrast met de meuk die zich volksvertegenwoordigers noemen en denken dat de wet wel voor Irakezen, Afghanen en Oezbeken geldt maar niet voor hun.
Afschaffen die meuk.

capo | 17-05-06 | 10:23

@ NeuqenDoeJeZeau 17-05-06 @ 10:14
In Den Haag noemen ze dat in je eigen zwaard lopen.Van links hoeft ze geen steun te verwachten, nu ze de door rechts aanbeden AHA een dolk in haar rug steekt.Komt bij dat er dankzij haar lijsttrekkersschap ambities, ook binnen de VVD mensen zijn die haar maar wat grag op har bekm zien gaan.Bovendien is ze een gevaarlijke factor binnen het kabinet geworden, met haar kritiek op haar mede-ministers, en zie daar de gebetenheid van Verhagen.

Alice D. | 17-05-06 | 10:22

Verdörie, dat duurde weer lekker lang. De felle toon van Viezeloes en Femke, de motie die door de helft van de VVD werd ondersteund, de letterlijke tegenstrijdigheden van Rita... Ik mag hopen dat het op DVD uitkomt.

DiagnosisTyphus | 17-05-06 | 10:22

De kamer stelde: De minister had geen ruimte toen zij constateerde wat zij constateerde (?!?), wij stellen: deze ruimte IS er wel! (let op de verschillende werkwoordstijden!)
Verdonk zei (ongeveer 1000x, vanaf ca 22:00): Ik kon niet anders dan deze constatering maken, de wet en regelgeving voorziet erin dat betrokkene nu 6 weken heeft om in beroep te gaan door nieuwe info aan te dragen of bestaande info aannemelijk te maken, alvorens ik tot een EINDconclusie kom.

Samengevat: vanaf ca 22:00 uur was men het eens, dus waarom nog die moties en uren gelul? Ik zet ernstige vraagtekens bij de efficiency van de kamer en ook bij de RED AYAAN(lees red het knuffelislamietje) sfeer...

ECHOO! | 17-05-06 | 10:20

@Xixulon Gralgrathor 17-05-06 @ 10:14

Iets soortgelijks zei ik gisterochtend ook al, maar het kostte enige tijd om dat in een verhaaltje te gieten

@superjan
Ik vertrouw Wouter voor geen millimeter maar Rutte is een nog ergere rat.

zum kotzen | 17-05-06 | 10:19

Zouden de leden van de TK er trouwens al over hebben nagedacht dat het vreemdelingenbeleid dat momenteel gevoerd wordt, een keuze was van de burger? Tijdens de laatste verkiezingen was dit namelijk een hot item en wanneer we ervan uitgaan dat burgers bewust keuzes maken, zouden de leden van de TK slechts de wens van de kiezer moeten uitvoeren...

Bella01 | 17-05-06 | 10:18

@Hans Anders 09:46
Beter laat je je posts voor zich spreken, in plaats van uitgebreid uiteen te zetten hoe jij je als reageerder positioneert "niet rechts niet links maar rechtdoorzee", BWAAArgH!!!

Dat soort gelul werkt net als jenever, teveel ervan, opeens enorm kotzen.

ffberg | 17-05-06 | 10:18

ik ga vandaag een cresditcard aanvragen, en niet op mijn eigen naam en geboortedatum maar ik verzin gewoon wat, flink shoppen vervolgens en als ze erachter komen dan verwijs ik even op een arrest dat het helemaal geen kwaad kan dat je verkeerde persoonsgegevens overhandigd en verwijs ik even naar het standpunt van bijna de gehele tweede kamer... juist ja, dat tuig dat sinds vandaag niet meer mijn volksvertegenwoordigers zijn....

jottum | 17-05-06 | 10:17

@Charlene
Ik ben het er zeker niet mee eens dat Verdonk te snel heeft gereageerd. Overigens had de VVD-top zeker een paar jaar eerder moeten ingrijpen, bijvoorbeeld toen AHA naar de TK zou komen. Dan was ons het circus van gister wellicht bespaard gebleven. Maar dat terzijde.
Ik meen in 2001 (maar kan ook 2002 zijn, doe het even uit mijn hoofd) is reeds een onderzoek naar AHA gedaan. De uitkomsten hiervan zijn waarschijnlijk uit een archief getovert, tezamen met alle media-uitlatingen van AHA waarin zij openlijk toegeeft gelogen te hebben. Hier had echter nog nooit een haan naar gekraaid en die slapende honden naast die niet-kraaiende haan mochten nog even blijven slapen. Verwonderlijk is het dus niet dat de uitkomsten zo snel bekend zijn gemaakt. Wellicht is te laat een betere uitdrukking.....

Overigens was de timing van het verhaal en mediacircus rondom AHA voor een aantal politici een ideale timing. Wouter Bos lag onder vuur vanwege zijn 'mooie' berekeningen omtrent de AOW en studentenorganisaties betoogden tegen de invoering van de leerrechten, waar overigens ook vele kamerleden tegen zijn. Toch wel handig voor hen.
In het kader daarvan lijkt het mij ook zeer onwaarschijnlijk dat Verdonk deze timing heeft bepaald voor haar kandidaatstelling. Als zij een aantal dagen had gewacht had Rutte waarschijnlijk onder vuur gelegen met als tegenstanders zowel studentenorganisaties, hogescholen, universiteiten als kamerleden.

Bella01 | 17-05-06 | 10:15

@ Jean Bal-zac 17-05-06 @ 10:04
Rouvoet wordt het excuus voor Bos I om niet het meest linkse kabinet uit de geschiedenis genoemd te worden!

Alice D. | 17-05-06 | 10:15

Alice D. 17-05-06 @ 10:06
Heb jij wel eens geprobeerd een agent om te kopen als je een bekeuring krijgt?
Precies en dat is wat de Kamer nu doet. Het zijn een stelletjuh emotionele nutteloze corrupte leeghoofden daar.
Het doel was Verdonk de schuld te geven van alles en aan de reacties te lezen is ze dat gelukt. Zelfs de journaals kunnen zijn niet neutraal.

NeuqenDoeJeZeau | 17-05-06 | 10:14

Verdonk is een intellectueel lichtgewicht, is nu wel gebleken. Ze is zo halstarrig dat ze niet wil of kan begrijpen tussen nietig envernietigbaar, kan de wet alleen maar [erg enthousiast, zoals in de oorlog] uitleggen als Befehl ist Befehl.
Voor de eerste [en vast ook laatste] keer was ik het met Fenke eens, Poezewies was goed scherp en die snor van de VVD [naam vergeten, sorry] moeten ze terug het wad opsturen, dan doet de vloed de rest

Tobi | 17-05-06 | 10:14

zum kotzen 17-05-06 @ 10:08
He, vertel eens iets dat we nog *niet* wisten ;)

Xixulon Gralgrathor | 17-05-06 | 10:14

Mooi verhaal Zum Kotzen.
Sommige mensen zien dit script met een man in de hoofdrol die een verbazend mooi kontje heeft.

superjan | 17-05-06 | 10:14

Hans Anders 17-05-06 @ 09:46
Ik zie geen links, geen rechts, en alles behalve rechtdoorzee.
Ik zie een stel twijfelkontige zemelaars die er alles aan doen om zich aan de ene kant zo mooi mogelijk te portretteren, zonder daar anderzijds uitspraken bij te doen waarop ze later mogelijkerwijs aangesproken zouden kunnen worden.

Dat dit zootje graag zieltjes wint en mooi weer wil spelen bij de buitenlanden die al die asielzoekers onze kant op sturen is één ding; maar het rapalje is zo druk bezig om compromissen te sluiten op alle fronten dat ze naar alle waarschijnlijkheid binnenkort zelfs het begrip richtingaanwijzer uit de vocabulaire moeten schrappen vanwege de politieke implicaties.

Dus, niks links, niks rechts, en als het rechtdoorzee gaat, dan toch liefst met betonnen overschoenen.

Xixulon Gralgrathor | 17-05-06 | 10:10

Ik kreeg echt flashbacks bij die persconferentie van AHA, ze kon bijna net zo "goed" huilen als Taida Paasei. Liegen = Liegen, mensen die de boel aan elkaar liegen en bedriegen houden wij hier niet van, ow toch wel.... 90 % van onze volksvertegenwoordiging....

donderwolk2 | 17-05-06 | 10:08

Mark dacht diep na. Nog even, en dan zou bekend worden of hij degene zou zijn die zijn partij naar de Tweede Kamer verkiezingen in 2007 mocht leiden. De partij stond in de peilingen op grote winst, en dat was niet zijn verdienste, zo moest hij eerlijk toegeven. Tegenstreefster Rita had de naam rechtlijnen en standvastig te zijn, waardoor ze het erg goed deed bij het rechts-conservatieve electoraat.
Shit, dacht Mark, dit gaat mij niet lukken. Ik ben intelligenter, welbespraakter, heb meer politieke ervaring en ben minder controversieel, maar ik leg het af tegen Rita’s naam en faam als de Grote Opruimster.

Toen schoot hem een plan te binnen, zo duivels dat zelfs Mark er even aan twijfelde of hij dit wel voor zichzelf kon verantwoorden. Heel eventjes. Maar de gewetenloze carrièrejager in hem hakte de knoop snel door: het ging hier verdomme om een lijsttrekkerschap en daar mag je best wat bloed voor aan je handen krijgen.
Gelukkig had Mark met zijn sociaal-liberale imago nog wel wat contacten binnen de publieke omroep. Hij nam de telefoon ter hand en belde met Kees. Eigenlijk zouden Mark en Kees op basis van hun standpunten lid moeten zijn van D66, maar ze zouden nog liever de marteldood sterven dan dat toegeven.
Een korte uitleg van het plan. Kees was niet direct enthousiast: we brengen informatie die al enkele jaren bekend is, hoe maken we daar een primeur van? Daar hebben we de dagbladpers voor, glimlachte Mark.

Nog even een telefoontje naar Ayaan, zoveel menselijkheid kon Mark nog net opbrengen. Of het goed was. Ja, ik werk toch al praktisch fulltime in de VS, zo hielp Ayaan nog even mee aan het graven van Rita’s kuil.

Aldus geschiedde. Rita trapte met open ogen in de val. Ayaan in bescherming nemen zou betekenen dat haar imago van consequentie en rechtlijnigheid aan flarden lag. Wel consequent zijn had het verraden van Ayaan tot gevolg, met rampzalige gevolgen voor Rita’s populariteit onder de islamofobe achterban.

Mark deed wat hij moest doen: zich muisstil op de vlakte houden en eventjes wat kalmerende woorden de lucht inslingeren. Zoals het een politiek leider en aanvoerder betaamt.

zum kotzen | 17-05-06 | 10:08

@ NeuqenDoeJeZeau 17-05-06 @ 09:59
Je hebt uiteraard gelijk dat ze in beroep kan, maar Verdonk leek niet erg van haar gelijk te brengen.Er is volgens haar maar 1 mogelijkheid, dus had het ook geen zin om daar tegen in beroep te gaan. Na vannacht is de situatie wel enigszins veranderd.

Alice D. | 17-05-06 | 10:06

Verdonk is door de mand gevallen en vanaf nu vleugellam......

Oppleuren met dat wijf, laat ze net als andere Haagse drop-outs maar ergens ver weg burgemeester worden (in een nietszeggende kudtplaats als Tietsterstraveen ofzo)

Kan er trouwens geen transfer plaatvinden van Rouwvoet naar de VVD??

Jean Bal-zac | 17-05-06 | 10:04

Ik schat mevrouw Ali wat minder hoog in dan de gemiddelde reaguurder hier. Ze formuleert slecht en ik krijg de indruk dat haar schriftelijke bijdragen wel 4x zijn geredigeerd. Haar meningen en invloed is beperkt gebleven tot de discussie over het moslimfundamentalisme. Bredere verbanden of andere onderwerpen heeft zij niet. Het hele debat over haar Nederlanderschap ('Nederlandschap', sic) wordt gevoerd indachtig het thema 'seit heute Morgen schiessen wir zurück'; het stellen van vragen en het vormen van een mening op een manier die aan propaganda doet denken. Met suggesties, beschimpingen en ongeletterd juridisch gewauwel worden redeneringen opgehangen langs partijpolitieke lijnen die er meestal op neer komen dat de regels voor Ali niet zouden gelden. Deze gebeurtenissen zijn een krachtig argument tegen de door sommige onder u zo gewenste directe democratie. De regels gaan de vuilnisbak in op basis van emoties of belangrijke vrienden.

Der Icebear | 17-05-06 | 10:01

ffberg 17-05-06 @ 09:53

Nee

Hans Anders | 17-05-06 | 10:01

@gevallenverstand
De theorie is inderdaad zo.
Echter de rellen in Frankrijk en m.n. Parijs laten zien dat de realiteit hardnekkiger is.
En natuurlijk is het niet zo dat de schuld alleen bij die relschoppers ligt. De inrichting van de samenleving moet die ontplooing ook mogelijk maken.
De liberale weg daartoe is anders dan die van de sociaal-democraten.

Morrizz | 17-05-06 | 10:00

@ Alice D. 17-05-06 @ 09:54
Wat een onzin. In de brief aan AHA stond dat als ze niet binnen 6 weken reageerde haar de NL nationaliteit zou worden ontnomen met terug werkende kracht. Daar heeft vannacht helemaal niets mee te maken.

NeuqenDoeJeZeau | 17-05-06 | 09:59

gevallenverstand 17-05-06 @ 09:34

Verdonk kon niet anders, eerst moest zij de uitslag van de procedure afwachten. De TK had met een wetsvoorstel moeten komen om artikel 14 aan te passen, dat werd niet gedaan er werd alleen beproefd hoe lang Verdonk standvastig zou blijven en niet zou zwichten voor de roep om clientisme.

Een dom debat dus met maar twee winnaars nl. de rechtszekerheid in NL (Donner) en Verdonk, de rest had zo naar de vuilverwerking gekund om het afvalprobleem van de samenleving zelf eens te helpen oplossen i.p.v. er alleen dom over te kunnen en willen zwetsen.

Hans Anders | 17-05-06 | 09:58

@ NeuqenDoeJeZeau 17-05-06 @ 09:51
Dat kan AHA pas sinds afgelopen nacht, nu de beslissing/constatering door Verdonk wordt herzien!

Alice D. | 17-05-06 | 09:54

Morrizz 17-05-06 @ 09:48
Als je mensen binnenlaat die hier iets te doen hebben, en ze er weer uitlaat als dat voorbij is dan zit daar meer een plan in dan de grenzen 'zogenaamd' dichttimmeren, en dan allerlei illegalen moeten constateren. Als mensen onder aan de ladder beginnen kunnnen hun kinderen theoretisch al naar de universiteit.

gevallenverstand | 17-05-06 | 09:54

@Hans Anders
Probeer jij soms lijsttrekker van Geen Stijl te worden?

ffberg | 17-05-06 | 09:53

@jaco 17-05-06 @ 09:46
Wat een bull shit. AHA heeft gewoon de wet overtreden en daar staat een sanctie op. Hetzelfde als je door roodlicht rijdt en post uit Leeuwarden krijgt.
Daarna kun je in beroep gaan en dat kan/kon AHA ook.
AHA had gewoon in beroep moeten gaan of duidelijk moeten maken dat ze tijdens haar aanvraag ook onder die naam bekend stond.
Haar kamerzetel had ze kunnen behouden en verder was er niets aan de hand geweest. Allemaal heisa om niets..

NeuqenDoeJeZeau | 17-05-06 | 09:51

@gevallenverstand.
Natuurlijk heb je gelijk als je stelt dat verdienste een reden geweest zou zijn.

Voor mij is dat meer dan een geldige reden.

Maar geldt het omgekeerde dan ook?
Ladingen bootvluchtelingen wachten op de Canarische eilanden om Europa binnen te komen.
Helaas zijn die meestal gedoemd tot, als het er al is, ongeschoold werk.
Het resultaat is een bevolkingsgroep aan de onderkant van de samenleving die zich onderscheid door afkomst, kleur en religie.
Die combinatie is ontwrichtend voor de samenleving.

Morrizz | 17-05-06 | 09:48

@jaco 17-05-06 @ 09:46

Ha leuk! Wat zie je nog meer in je glazen bol?

Aussie | 17-05-06 | 09:47

Xixulon Gralgrathor 17-05-06 @ 09:28

Eerder heb ik geschreven dat ik voor duidelijke politiek ben, saai wellicht maar ontdaan van persoonlijke belangen en bedreven door echte volksvertegenwoordigers en niet door partijvertegenwoordigers.

Als ik naar de huidige TK kijk zie ik geen echte rechtse politici, wel politici die minder links zijn dan andere. Dat betekend dat ik mijzelf zie als één van de vele vertegenwoordigers van het objectieve standpunt op dit weblog dus soms met een linkse, soms een rechtse mening maar vaker een algemeen beschouwende mening.

Een linkse reageerder ziet mij dus vooral als rechts en een rechtsige linkse reageerder ziet mij vaker als zijn of haar bondgenoot. Ik wil echter niemands bondgenoot zijn en reageerders op dit weblog zouden dat ook niet moeten willen. Volkomen vrijheid van meningsuiting, zonder anarchie is mijn motto.

Hans Anders | 17-05-06 | 09:46

Rita is een voormalig gevangenis directeur. Als Rita het in NL voor het zeggen gaat krijgen, zal NL veranderen in een grote gevangenis waarin een streng regime gaat gelden en er enkel vrijheid zal zijn voor de kapitaal krachtigen.

jaco | 17-05-06 | 09:46

@Domper> oh kudt sorry te enthousiast. goed bedoeld. Ik slaap nog even verder vergaderingstechnisch.

superjan | 17-05-06 | 09:42

Het hoogtepunt van de avond vond ik dat Bos aan het woord kwam in de tweede termijn op het moment dat de hele kamer de tranen zat weg te slikken. Hij wees erop dat er meer gevallen zijn als Hirsi, hij sprak de hoop uit dat de warmte die hij nu voelde in het vervolg op al deze gevallen zou uitstralen.

De hele kamer roffelde extatitisch op de tafels bij wijze van een spontane groepsknuffel. Knap geregisseerd Wouter, proficiat!!

ffberg | 17-05-06 | 09:41

@ Aussie 17-05-06 @ 09:34
De taak van een journalist is om de waarheid aan de kaak te stellen.Op welke gronden dat dit gebeurt is, is op dit moment niet te overzien, maar Ayaan is minder naïef dan ze wil laten voorkomen, heb ik zo'n vermoeden.

Alice D. | 17-05-06 | 09:41

Dit alles is allemaal de schuld van Pino! Die overgroeide kutvogel ook altijd...
Als Sesamstraat gewoon om halfzeven bleef uitzenden, was dit alles niet gebeurd. Ik stel voor om het heidelandschap van de vreemde vogel te ontnemen en gefileerd verpakt naar Finland terug te sturen.

Lip@lezer | 17-05-06 | 09:39

@superjan 17-05-06 @ 09:36
Check even het linkje onderaan het BNR artikel ;-)

Dömper | 17-05-06 | 09:38

Alice D. 17-05-06 @ 09:31
Sterker nog: een gevonden mailtje van *het ministerie van vreemdelingenzaken* zou al voldoende zijn; het gaat er tenslotte niet alleen om wat Verdonk als persoon wist, maar ook wat zij in haar capaciteit van minister had kunnen en moeten weten.

Xixulon Gralgrathor | 17-05-06 | 09:38

Rechtlijnige Rita maakt sinds Kalou en Pasic op mij de indruk van een ezelin die voornamelijk rechtdoor de afgrond inhuppelt omdat ze niet kan kiezen tussen twee hooischelpen. Politiek, of we dat nou leuk vinden of niet, is nou eenmaal een beetje een machiavellistische bezigheid waar men de ezeltjes met 'n stok en een wortel in beweging pleegt te krijgen, waar men afwisselend zeer principieel en plat opportunistisch pleegt te zijn en waar men niet liegt zonder een ingebouwde uitweg-met-andere-uitleg voor 't geval men betrapt wordt. Rita begrijpt dat niet en verwordt tot een karikatuur van wat een politiek leider zou moeten zijn. Als ik Wouter Bos was zou ik een telefoonteam inzetten met een gestolen ledenlijst van de VVD om haar verkozen te krijgen. "Rules are for fools yet a guidance for wise men" is tenslotte al een heel oud spreekwoord dat de Raad van State wel begrijpt ("behoudens uitzonderingen") maar dat voor tante Riet boven 't roze mantelpakje gaat. Wie niet begrijpt wanneer 't dossier mee naar huis moet worden genomen "om 't nog eens in alle rust te bestuderen, nu we de meningen der juristen kennen" is een brokkenpiloot. Daarmee kun je als partij ook tot grote hoogte stijgen maar aan 't eind van de vlucht volgt als 't goed is ook weer een veilige landing.
Misschien dat Stadskanaal binnenkort een nieuwe burgemeester nodig heeft...

tichtus | 17-05-06 | 09:38

@Alice D. 17-05-06 @ 09:31
Hoezo... wat zegt dat mailtje dan..
ik heb vrienden met de meest vreemde email adressen?
Zouden die dan allemaal een geheime naam hebben?
Magan of wat het ook mag zijn kon net zo goed haar geboorteplaats zijn of gewoon een bedenksel.
Het bewijst alleen dat Rita heeft gelogen dat ze nooit met AHA heeft gemailed.
En trouwens de meeste email programma's zie je nooit meer een emailadres maar gewoon de naam van de persoon.

NeuqenDoeJeZeau | 17-05-06 | 09:36

Wat Verdonk ook had getoetst c.q. geinterptreteerd, AHA had reeds eerder al emotineel afscheid genomen van Nederland. Het imers veel grotere podium buiten het sedimement van Europa was door haar al betreden. Meer en meer dook zij op in de internationale pers en op fora. Het gegeven dat AHA reeds eerderd j bij een aantal denktanks heeft geshopt alvorens met haar huidige tokoemstige werkgers in zee te gaan oderstreept zulks.

Aldus wat de actie (of het juist nalaten van handelingen) van Rita cum suis in the end te weeg brent is een verandering in aard en tempo waarop afscheid genomen wordt van AHA.

Reeds eerder was zij tot de conclusie gekomen dat zijn in de - gedeeltelijk zelf gechapen- klimaat was terecht gekomen, waarin leven en werken niet die kwalitiet hadden die je van een liberale democrfatie die zij mede nastreeft zou mogen verwachten.

AHA heeft zlef het iniatief tot willen houden en niet willen wachten op genadebrood of een schop onder haar staatburgerschap. Zij bezi thet vermogen om in moeilije omstandigheden regie over haar leven te houden en heeft hier wederom naar gehandeld.

Nederland was slechts haar opstap, ze heeft hier een aantal zaken besdpreekmbaar gestedl en gemaakt. Over de wijze waarop werd en wordt druk gestipuleerd. Feit is dat AHA een krent was in de politiek / maatschappelijke pap.

Wordt ongetwijfeld vervolgd, alleen is de AHA story nu een buitenlandse soap geworden.

style.councillor | 17-05-06 | 09:36

@domper>inderdaad. Kom op Hoxha wakker worden!

superjan | 17-05-06 | 09:36

@Alice D. 17-05-06 @ 09:31

Ben het wel met je eens dat het typisch is dat Verdonk niets over de leugens van AHA wist. Maar aan de andere kant: als het allemaal al lang en breed bekend was, wat is dan de reden voor Zembla om hele oude koeien maar weer eens uit de sloot te halen? Op het moment dat de VVD bezig is in een opmars?

Aussie | 17-05-06 | 09:34

Hans Anders 17-05-06 @ 09:24
Allemaal leuk, maar Verdonk wist van de leugen toen Ayaan haar dat vertelde in het telefoongesprek dat ze bij Leon de winter had over Taida. De VVD is zelf natuurlijk verantwoordelijk voor antecedentenonderzoek. Van links tot rechts hebben partijen last als iemand niet voldoende is onderzocht. Dit is de rechtse slangenkuil Hans, mensen, links en rechts lijken best wel op elkaar. Het blijft zielig als je vastklampt aan een formaliteit terwijl er door verdienste en gewoonterecht een totaal nieuwe situatie is ontstaan. Een minister die hierop niet kan anticiperen moet gewoon opzouten.Donner zou wel 5 uitzonderingswetten kunnen verzinnen (of tijdelijke regelingen) maar ze willen elkaar niet meer steunen. Ik denk dat dat meer de analyse is voor dit kabinet. De rek is eruit.

gevallenverstand | 17-05-06 | 09:34

@Aussie
iig. niet zo objectief als Zemblah

joelende boer | 17-05-06 | 09:32

@ Aussie 17-05-06 @ 09:26
Nee en hem op zijn woord geloven is ook niet genoeg, maar een gevonden mailtje kan al grote gevolgen voor Verdonk hebben na gisteren.

Alice D. | 17-05-06 | 09:31

@zakje pinda's
Nee maar het houd je van de straat ;)

Charlene | 17-05-06 | 09:30

@Alice D. 17-05-06 @ 09:23
Vandaar ook mijn afwachtende houding. Met name naar Leon de Winters getuigenis en het, al dan niet, bestaan van emailcorrespondentie van Verdonk naar het Magan-adres ben ik nieuwsgierig.

Dömper | 17-05-06 | 09:30

gaat dit eigenlijk ook nog ergens over?

zakje pinda´s | 17-05-06 | 09:28

Nederland wil een uitzondering voor Kalou, voor Hirsi, voor Tadic etc. Zo heeft een ieder wel redenen waarom die ene wel en die ander geen uitzonderingspositie verdient.
Als dat zo is, dan kunnen alle regels bedacht door Cohen wel over boord gegooid worden.
Laat de belangrijkste regel dan worden of de persoon een kans maakt om zich zelf te kunnen redden.
Dan had Hirsi niet hoeven liegen, speelt Kalou voor Nederland, had Tadic kunnen blijven en waren veel kanslozen die aan de onderkant van de maatschappij terecht zouden komen niet toegelaten.
Dat klinkt hard en is het ook. Maar wat is beter een ontwrichte samenleving en een halve politiestaat om de kanslozen er onder te houden? Of een land waar een ieder de vrijheid heeft om vorm en inhoud te geven aan zijn eigen bestaan?

Morrizz | 17-05-06 | 09:28

Hans Anders 17-05-06 @ 09:24
Dat Bos homo is, en dat de kamer feitelijk een afwerkplaats voor mieren is, dat staat vast. Even afgezien daarvan: is het mogelijk dat ik bij jou enige naar het rechtse neigende overtuigingen bespeur?

Xixulon Gralgrathor | 17-05-06 | 09:28

RitaTovenaar:
Ayaan heeft nooit de Ned. nationaliteit gekregen betekent,
Ayaan is nog steeds Nederlandse

BroodenSpelen | 17-05-06 | 09:27

paranoia 17-05-06 @ 03:22
Dat je überhaupt nog huisgenoten hebt, met die onzinnige theorieën van je.

Telegraafhoerrr | 17-05-06 | 09:27

@Alice D. 17-05-06 @ 09:23

Ja.. Leon de Winter, dat is zo'n beetje de grootste vriendin die AHA in Nederland heeft. Nog groter dan Neelie Kroes. Denk niet echt dat je iemand als De Winter, die bijna wekelijks z'n column in Elsevier volplempt met AHA-nieuws,als objectief kunt beschouwen.

Aussie | 17-05-06 | 09:26

ik snap niet dat er vanochtend nog mensen zijn die haar nederlander noemen,aha heeft geen paspoort op haar naam en ik hoop dan ook dat haar voorbeeld om te vertrekken een voorbeeld mag zijn voor die vele anderen die ook gelogen hebben over hun identiteit toen ze hier kwamen.waarschijnlijk zullen die zich stil houden 12 jaar na data van binnenkomst.. wellicht is het goed om daar wat extra abtenaren voor aan te schaffen om die mensen op te sporen. er is al veel gezegd hierboven en dit vond ik wel een leuke:
Verdonk zou er wijs aan doen om samen met Nawijn een nieuwe partij op te richten, immers indien wetten en regels een humaan tintje moeten hebben, kunnen we meteen de belastingdienst afschaffen, want die is in geen enkel opzicht humaan en is dat nooit geweest.
Ja paranoia hij is van jou.. ik heb gisteren alleen het eind gezien en kan alleen maar zeggen dat rita zich staande gehouden heeft tot het eind, toppy meid!.. en ook nawijn hielp haar goed.al heb ik verder qua bestuurlijke kanten niet zo veel dunk van hem.. blijft overigens wel een leuk mannetje.
gelukkig heeft rita nu de tijd om te zien hoe het verder moet.. maar ik denk en hoop dat ze zich vast houd aan het beleid, laten we internationaal krachtig laten zien dat we niet houden van leugenaars, die schaden het vertrouwen en daar hebben we geen boodschap aan toch?.. als mijn vrouw van het begin af gelochen had tegen mij en ik zou daar achter komen dan zou het voor mij ook ophouden!.. eerlijk heid duurt het langst! een oud gezegde die nog zeker geld en waaraan je rechten kan aan ontlenen, een ieder die dat schaad heeft geen recht van spreken. Tip voor AH je kan nog gebruik maken van de omstreken intellectuelen regeling met 2 weken naturalistie zoals omschreven op: www.democrates.net/algemeen.php?subact... je stelt je dan wel gelijk aan die uit zend kracht hirchi of wok profiteur.. maar goed dat moet je zelf maar evne zien.. en ga anders lekker naar amerika,wat je toch wel zal doen, en geef dat nederlander eworden gewoon op.. na alles verdien je die ook niet meer mijn inziens.de relatie is geschaad.het vertrouwen gebroken en de liefde is over.huggie.

huggie | 17-05-06 | 09:25

Wat was dat een schandelijke vertoning in de TK gisteren. Ik heb tot aan het eind van de Tweede Termijn gekeken maar de enige die haar mannetje stond was Verdonk. Duidelijk werd ook dat als er geen interne VVD verkiezingen waren geweest, dat dit debat niet had plaatsgevonden en AHA gewoon nog kamerlid was gebleven. De werkelijke schuldige bleef dan ook buiten spel, zijnde Klaas de Vries de toenmalige Minister van BiZa, mede verantwoordelijk voor de Kiesraad en de AIVD, beiden zijn immers gehouden de achtergronden van de TK kamerleden goed te onderzoeken voordat zij tot de TK worden toegelaten. Homo Bos excelleerde weer in domme herhalingsopmerkingen en zijn in het blikveld van de camera's op de interruptie microfoon goed zichtbare kamerfractie zat en hing erbij alsof zij zich afvroegen "wanneer houdt deze domme zeikerige poppenkast nu eens eindelijk op, ik wil nu naar huis".

Helaas bleef de Minister netjes tegen de linkse woordvoerders, maar ik zou, na de zoveelste stomme interruptie van homo Bos, gezegd hebben dat hij druk bezig is van NL een bananen republiek te maken, eerst door zijn openlijk aanbod van cliëntisme naar de pers en nu door aan de Minister te vragen om gelukzoekers die met diverse identiteiten en vluchtverhalen in meerdere landen van de EU gelijktijdig een asielprocedure coulant te behandelen en dat het juist de rechtszekerheid in NL is die ervoor gezorgd heeft dat de NL een land is waar gelukzoekers graag een procedure willen volgen.

Ook zou ik homo Bos en Halsema ongevraagd hebben toegezegd dat, nadat de beroepsprocedurer voor AHA zouden zijn afgelopen, de status van elke gelukszoeker nogmaals tegen het licht wordt gehouden, immers volgens een enquête in de Telegraaf, een dagblad dat vooral door onze kiezers en niet door uw persoonlijke vrienden wordt gelezen, dat 84% van onze kiezers het eens is met mijn werkwijze, oftewel: bent u volksvertegenwoordigers of bent u slechts handelaars in uitzonderingen voor uw vrienden en bekenden.

Volgens mij is ook de correspondentie tussen Verdonk en AHA niet openbaar gemaakt, vooral ook niet omdat Verdonk meende dat de fractievoorzitters niet allemaal even loyaal aan het staatsrecht zijn als zij bij hun benoeming beloofd hebben te zijn. De hele discussie ging dus over niets anders dan de angst dat in navolging van AHA nog duizenden andere gelukzoekers hun Nederlanderschap zouden verliezen, waaronder waarschijnlijk twee linkse kamerleden en een 40 tal linkse gemeenteraadsleden en wethouders.

Hans Anders | 17-05-06 | 09:24

@prestodegekste
Die Loezepoes moet sowieso dr bekje houden. Ik denk... dat ik dr ga ontvoeren en in de koffer van AHA doe. Opgeruimd staat netjes. In Amerika houden ze wel van hypocrieten.

Charlene | 17-05-06 | 09:23

@ Dömper 17-05-06 @ 08:51
Haar grote probleem is dat het iemand uit haar eigen kring betreft, een willekeurig iemand kun je voor leugenaar uitmaken, Verdonk is al snel medeplichtig.Er zal vast wel ergens een getuige of document opduiken, waaruit blijkt dat Verdonk wél wist dat AHM gelogen heeft.Leon de Winter was al "getuige" van het telefoongesprek tussen Ayaan en Rita, waaraan Verdonk zelf refereerde gisteren.Hij herrinnerde het zich al iets anders vertelde hij gisteren.

Alice D. | 17-05-06 | 09:23

@Aussie
Wat jij mij nu verteld, heb ik hier gister al ene kleine 1000 keer neer gezet ;)
Eindelijk iemand die het begrijpt. Rita is niet bij iedereen geliefd en dit was een uitstekende manier voor valse honden om haar eens lekker aan te vallen. Welk besluit ze ook nam. Bravo voor de linkse veraaiers.

Charlene | 17-05-06 | 09:22

In America, het land dat eerst in een kriek lag over onze permissiviteit en nu om de grote restrictiviteit, kun je een greencard krijgen als je bijvoorbeeld veel weet over wedgewood porselein (en die kennis niet genoeg voor handen is.)

gevallenverstand | 17-05-06 | 09:21

@Bella01
Ik vind je verhaaltje prachtig echt waar. maar het is een beetje mosterd na de maaltijd.
Gisteren, voor het debat, was niemand het met Rita eens. Ze had te snel gehandeld etc etc. Toen zei ik al, als ze anders had gehandeld en AHA had laten blijven omdat ze "belangrijk" is, dat iedereen dan over haar heen was gevallen omdat ze een hypocriet was en niet iedereen gelijk behandelde.
En nu Rita gister onder druk van alle partijen een heroverweging doet, komt mijn voorspelling uit. jij komt gelijk met een reactie dat AHA wél gelijk eruit geflikkerd moet worden. Het punt is echter, dat bij andere allochtonen het onderzoek naar hun verblijf véél langer duurt dan bij AHA. Dus als ze dan iedereen gelijk wil behandelen, verdient Ayaan ook een betere kans.

Charlene | 17-05-06 | 09:20

Na heel veel geouwehoer blijft het feit gelukkig overeind staan dat Magan naar de andere kant van de grote plas vertrekt. Die Amerikanen hebben een nog grotere, hysterische mond dan Nederlanders dus ze zal er wel op haar plaats zijn.

seymour hersh | 17-05-06 | 09:19

Ook zo fijn: 'gelijke monniken, gelijke kappen'
Zie jij hier ergens monniken????

joelende boer | 17-05-06 | 09:17

Neon 17-05-06 @ 09:16
Wees getroost; Verdonk heeft onsch een feitenrelaasch beloofd.

Xixulon Gralgrathor | 17-05-06 | 09:17

@Charlene 17-05-06 @ 09:12

Verdonk komt met een snelle uitkomst van het onderzoek (die overigens op miraculeuze wijze al 15 minuten later bij het NOS Journaal lag): kritiek want het is te snel, gevoelloos, tendentieus en waarschijnlijk ook nog nodeloos kwetsend.
Maar: indien zij AHA meteen een uitzonderingspositie had gegeven en een oogje had dichtgeknepen, zou ze meteen door links naar de strot zijn gevlogen. Want in dat geval zou er spraken zijn van "klassenjustitie" binnen de politiek en leg dat maar eens uit aan al die andere asielzoekers. Dus welke beslissing ze ook neemt, het zal altijd tegen haar werken. Best een kudtbaan eigenlijk die ze heeft...

Aussie | 17-05-06 | 09:17

De e-mails.

Hadden we nu maar die bewaarplicht gehad...

Neon | 17-05-06 | 09:16

Oeps. "vooruit".

Dirrek | 17-05-06 | 09:15

Haar naam luidt: Ayaan Hirsi Magan Isse Guleid Ali Wai’ays Muhammad Ali Umar Osman Mahamud.
.
Ik zou willen zeggen, ze kan nog even voorruit voorlopig.

Dirrek | 17-05-06 | 09:14

Snel moet schijten...
@Dömper 17-05-06 @ 08:51
niet zo somber
Die vervloekte zure linkse mensen moeten eruit, te beginnen met Vara Karimi...

Onderbuik | 17-05-06 | 09:14

Slaap is voor mietjes.

Ik vond trouwens vooral de opmerking "Dat beschouw ik als een compliment," van ons Femke errug goed nadat zij abusievelijk door den voorzittert werd aangesproken met mw. vd Laan. Ze zijn inderdaad even erg als elkaar. Laat ik over het debat verder inhoudelijk maar niets zeggen, behalve dan dat ik hoop dat ze in het buitenland dit kanaal niet kunnen ontvangen.

Xixulon Gralgrathor | 17-05-06 | 09:12

@Aussie
Ja dat is wel waar.. Maar geef toe, daar kan Ritaa ook niets aan doen..

Charlene | 17-05-06 | 09:12

Ongeacht wie de schuldige is van de reden van het uiterst vermakelijke programma waar wij gister allen naar konden kijken, en op de vraag of Verdonk gelijk had of niet... Het resultaat is net zo opmerkelijk als negatief voor Nederland. Op dit moment gaat onze Minister Verdonk bekijken of er wellicht ergens ruimte is in de uitspraak van de Hoge Raad (hetgeen an sich verschillende betekenissen kan hebben). Vervolgens zal AHA, in het geval dat zij protest aantekent, sneller worden behandeld dan normaal het geval is.

Willen wij hiermee zeggen, lieve mensen uit de TK, dat AHA belangrijker is dan al die andere asielzoekers? Dient zij een voorkeursbehandeling te krijgen omdat zij toevallig de (onterechte) rol van volksvertegenwoordiger op zich heeft genomen?

Gezinnen met kinderen die de taal van het land van herkomst niet spreken, worden zonder meer terug gestuurd. Deze kinderen laten alles achter en hebben waarschijnlijk veel tijd nodig om dit leed te verwerken, alsmede een omslag te vinden. Van Nederlandse maatstaven moeten zij immers ineens omschakelen naar vaak niet-Westerse maatstaven. Helaas blijkt, gezien de uitkomsten van het debat, dat deze kinderen minder belangrijk zijn dan een politica. Zij zou wellicht een 'bijzonder geval' zijn.

Wat is echter bijzonder te noemen? Een gemiddeld persoon dat liegt tijdens het verkrijgen van het Nederlands staatsburgerschap, komt nooit in de politiek. Dit mag namelijk niet. AHA kan hierin echter geen blaam worden getroffen, aangezien zij hier altijd openlijk voor uit is gekomen.

Tot slot denk ik niet dat AHA echt verbaasd kan zijn over de uitspraken van Minister Verdonk. Zij nam zelf deel aan de VVD, welke voorstander is van het strenge beleid dat nageleefd moet worden. Op het moment dat zij het niet eens is met een dergelijk beleid en bijbehorende standpunten, zou zij wellicht niet deel moeten nemen aan deze partij... Maar daar kan je uiteraard over discussieren.

Maar het blijft in ieder geval spannend dat onze volksvertegenwoordigers zich laten leiden door emoties en meermalen hebben gezegd dat deze zaak gevoeliger ligt omdat het een collega is. Collega's zijn ook die belangrijke personen waar ik het zojuist over had... schijnbaar... helaas.
Recht door zee? Gelijke monniken, gelijke kappen!

Bella01 | 17-05-06 | 09:10

Snel moet in meeting... GS was op BNR iets over censuur op aruba ivm ovj NIEUWS!!!!!!

superjan | 17-05-06 | 09:06

@Charlene 17-05-06 @ 08:59

Righto! Op het moment dat je in Nederland zaken gaat aankaarten waar tot op dat moment niet over gesproken mocht en kon worden, dan begeef je je in een gevarenzone. Haar kritiek op de rol van de islam in de westerse wereld is haar zeer kwalijk genomen en als gevolg daarvan leeft zij tegenwoordig dag en nacht met beveiliging. Verder hebben we kunnen zien hoe het afliep met Fortuyn en Van Gogh, en onlangs de mishandeling van Umar.

Aussie | 17-05-06 | 09:03

@Starf*cker 17-05-06 @ 08:53 rechtlijnig zou het belang van ieder kamerlid moeten zijn. Als het beleid niet deugt, moet dat uiteraard worden aangepast, inclusief de regeltjes er om heen. Het beleid moet echter wel op iedereen op dezelfde wijze worden toegepast. Overigens had ik het idee dat de opmerkingen van Zalm enigszins sarcasme uitstraalden, maar dat terzijde.

..zapper | 17-05-06 | 09:00

@Aussie
Je laatste post... Insinueer je nu dat AHA weg moet omdat ze boven het maaiveld uit kwam?

Charlene | 17-05-06 | 08:59

@Starfucker
Je moet wel stront in je ogen hebben wil je dat niet zien.
Linkse stront natuurlijk.

joelende boer | 17-05-06 | 08:59

@Starfucker, ik snap natuurlijk wel dat je indirect eigenlijk graag wilt dat het dadelijk mogelijk is om een Nederlands paspoort te verkrijgen met daarin de naam 'Starf*cker', omdat je in Nederland ook onder die naam bekend bent. Verder wil ik nog Femke in haar voetsporen volgen door even aan te geven dat mijn opmerkingen waren gericht aan het instituut 'Starf*cker' en niet de persoon 'Starf*cker'.
Overigens heb ik me erg geamuseerd en is het leuk om te zien op hoeveel websites en fora er met vuur over deze zaak is gediscussieerd. Nederland wordt eindelijk weer een beetje wakker.
En nu ga ik werken, toedels.

..zapper | 17-05-06 | 08:57

@Contino
Hirshi Ali werd zo gehaat om 4 dingen:
1-Ze is een afvallige moslim (=steniging)
2-Ze is daarin succesvol gebleken (ook in Nederland linke soep)
3-Ze bekritiseert de huidige islam (steniging)
4-Ze is een vrouw (bek houden en terug naar de keuken)
Daar kan geen cartoon tegenop.

joelende boer | 17-05-06 | 08:57

@joelende boer 17-05-06 @ 08:52

Zoals gezegd, het bekende verhaal van kop + maaiveld. In Nederland heerst dit helaas heel erg. Mensen kunnen het niet verkroppen als anderen meer succes hebben dan hen. Je onttrekken aan het niveau van de massa is iets wat de massa niet kan accepteren.

Aussie | 17-05-06 | 08:55

@Joelende Boer Ja hoor, het ligt weer aan de boodschapper. Terug bij af. Het grote linkse complot. Gaap. Gaap.

Starf*cker | 17-05-06 | 08:54

op een of andere manier is het nogal sneu hoe zo'n zaak de boel hier weer op stelten zet. altijd als het niet echt ergens over gaat moet er gespoedgedbat worden, politieke spierballen gerold worden en heel veel gekwetst gekwater. maxima kon ook in 1.2 seconden (olympisch record) nederlandse worden. maar hebben we eens een succesvolle alloctoon; slaat de boel op tilt. willen we ze graag afgericht, goedlachs en dansend (ik laat het lid even voor wat het is), subsidie-afhankelijk en ongevaarlijk. dit gebornbeerde zooitje zou eens wakker moeten worden. en al die energie steken om het voor iedereen beter te maken.

SloopKogel (wie zijn | 17-05-06 | 08:54

@AApper Ok. Terug naaer de grauwe muizen. Keurig in het gelid, want regels zijn regels. Verhef je ook maar iets dan krijg je bedreigingen en bewaking. Dat is een wel erg walgelijk Nederland. Maar blijft dat Verdonk een wel erg opzichtige timing heeft gehad. Daarmee, met die opmerking, bevind ik mij in gezelschap van onder meer Zalm en JPB. That's. Bij mij persoonlijk ontstaat het beeld van dansen op een, figuurlijk lijk. Rechtlijnigheid is hier eigen belang van tante Rita.

Starf*cker | 17-05-06 | 08:53

Het is niet de schuld van Verdonk maar van de hetze door de Vara en De NOS (die de ducumentaire notabene in het 8 uur journaal aankondigde) en van de graagte waarmee nederlanders in het algemeen applaudiseren voor mensen die sneuvelen.
De VVD had de zebla-documentaire direct na uitzending als irrelevant en lachwekkend terzijde moeten schuiven. Gewoon laten gillen die linkse middelmaat. Maar ook binnen de VVD zijn er mensen die haar haten, zoals die mummie van een Wiegel.
Mensen van het kaliber van Hirshi Ali worden nu eenmaal gehaat in Nederland. Hoe vaak het haar al is verweten dat ze gewoon 'carriere' aan het maken is. Stel je nou toch eens voor zeg: 'carriere' zo iemand wil je toch zeker niet in Nederland?
'Carriere' 'geld verdienen' 'succes' 'allure' dat zijn perverse zaken. Als je vooruit wilt komen, of groot wilt denken ga je maar naar Amerika.

joelende boer | 17-05-06 | 08:52

@Onderbuik 17-05-06 @ 08:47
Even afwachten of Rita ook niet gelogen heeft...

Dömper | 17-05-06 | 08:51

ik vind het wel lachen dat alle linkserts uit de 2e kamer samen niet eens Rita Verdonk weg krijgen, de linkse kerk is op sterven na dood, en zo hoort het.
Rita Verdonk zet hem op, nu de rest van de leugenaars aanpakken te beginnen met dat linkse kamerlid Vara Karimi.
Van mij had AHA niet weg gehoeven, maar als ze toch gaat, dan ook zéker de rest van het gepeupel eruit.

Onderbuik | 17-05-06 | 08:47

Welkom in ons prachtige Nederland!
--
Even kort een cursusje inburgering voor U als nieuwkomer:
1 - Als U liegt tijdens Uw asielaanvraag is dat prima, geef het alleen nooit toe.
2 - Bekritiseer geen moslims. Dat levert U bedreigingen en huisuitzettingen op.
3 - Stem, wanneer U zelf moslim bent vooral op Burqawouter Boslim.
4 - Wanneer U geen moslim bent, hebt geduld, dat komt nog wel.
5 - wanneer U echt geen moslim wilt worden: drink Rooibos thee.
6 - Als U toch ooit toegeeft dat U gelogen heeft, zorg dat dat U geen lid van de VVD bent.

Achtertuyn | 17-05-06 | 08:41

Zeau, je kan wel zeggen dat ik een paracetamol nodig heb, wat een saaie uitzending...

Reez | 17-05-06 | 08:38

De Nederlandse politiek heeft haar ware gezicht getoond. Klassenjustitie wordt het helemaal dit jaar.

@Starf*cker
Dat de Amerikanen nu zeggen dat we doorslaan met onze regeltjes lijkt me niet een argument om ons iets van aan te trekken. Probleem in Nederland is wel degelijk dat er zoveel regels zijn. Nog groter is echter 't probleem dat diezelfde regels niet gehandhaafd worden. Nu gebeurt dat een keer, breekt de pleuris uit, omdat het om die arme Ayaan gaat. Een leugenaar is een leugenaar. Die heeft niets in onze kamer te zoeken. Daarnaast moet je voor zo'n leugenaar dezelfde lijn trekken als voor andere leugenaars in het verleden, die weliswaar geen publiek figuren waren.

Tot slot blijf ik de vraag stellen of niemand zich afvraagt hoe Ayaan zo'n heftig tegenstander heeft kunnen worden van de fundamentalistische islam. Eerder werd dat verklaard vanuit haar achtergrond en gebeurtenissen in het verleden. Nu blijken de meest heftige oorzaken leugens te zijn. Waar komt die woede dan vandaan? Of is dat slechts een masker?

Contino | 17-05-06 | 08:37

@.. zapper 17-05-06 @ 08:32

Taidi stak haar kop niet boven het maaiveld uit, die werd er bovenuit getrokken door mede-BrEeZaHs, media, pleegouders, vluchtelingenwerk en weet ik veel wie nog meer. Overigens heb ik Tadia ook nooit de integratieproblematiek met moslims zien aanvechten, maar ik kan het gemist hebben.

Aussie | 17-05-06 | 08:36

@Starfucker dat bedreigen lok je uit als je te ver boven het maaiveld je kop uitsteekt. Als je niet bedreigd wilt worden moet je dat niet doen. Dat geldt voor AHA, voor jou en ook voor mij. Gelukkig worden mensen met een andere mening hier tegenwoordig wel beschermd en beveiligd. Ik zie niet in waar je wat over te zeiken hebt eerlijk gezegd.

..zapper | 17-05-06 | 08:34

@.. zapper 17-05-06 @ 08:30

Mee eens, het wordt Verdonk nu aangerekend "omdat het een van hen" is. Er hangt een luchtje aan het hele zaakje, zal mij benieuwen wat er allemaal nog naar buiten gaat komen.

Aussie | 17-05-06 | 08:33

@Aussie, nog maar een keer dan, je hebt het over mensen die hun kop boven het maaiveld uitsteken en daar de wet niet op toepassen, waar ligt dan de grens voor jou? Taida stak namelijk OOK haar kop boven het maaiveld uit, maar dat mag niet vergeleken worden. Want ben jij inconsequent zeg, bah.

..zapper | 17-05-06 | 08:32

@Starfucker dat gezever over daadkracht is een dwaalspoor waar jij kennelijk bent ingetrapt. Wellicht kun je je beter op de inhoud concentreren en zolang niet aantoonbaar is dat Verdonk te snel heeft gehandeld zie ik ook niet in waarom de bewijsvoering daarover moet worden omgedraaid en Verdonk nu ineens moet aantonen dat zij niet te snel heeft gehandeld. Het tegendeel is immers door NIEMAND aangetoond. Ik vind Verdonk wel rechtlijnig. Ze behandeld AHA op dezelfde wijze als al dit soort gevallen worden behandeld, dat heeft niks met list en bedrog te maken. Toon het eerst aan en loop niet zomaar iemand te beschuldigen, maak nou niet dezelfde fout als al die andere eikels in de Tweede Kamer. Verdonk is pas niet rechtlijnig als ze tot andere conclusies komt nog voordat de periode van zes weken is verstreken. Mocht ze tot andere conclusies komen dan lijkt mij dat overigens een rechtstreeks gevolg van de druk die haar wordt opgelegd, ze wordt immers ontzettend opgejaagd (en dus niet AHA). Dat zou jammer zijn, maar dat is speculeren in de toekomst.
Vergeet ook eens heel even niet WIE deze hele discussie heeft aangezwengeld in Zembla, volgens mij is DIT namelijk precies waar AHA op uit is. Ik ken niemand die zo goed het spelletje kan spelen als AHA, daarom vind ik haar levensgevaarlijk, zeker in haar nieuwe positie. In de states hebben ze echter veel mensen met dubbele voornaam om daar een einde aan te maken. Wat dat betreft mag AHA blij zijn dat ze in Nederland nog enigszins veilig heeft kunnen wonen.

..zapper | 17-05-06 | 08:30

@Starf*cker 17-05-06 @ 08:24
Dat bedreigen wordt inderdaad geaccepteerd en iedereen is het volkomen normaal gaan vinden dat politici hier met een hoop beveiling over straat moeten. Face it, 10 jaar geleden hadden we schande hierover gesproken als dit nodig zou zijn geweest om politici hun werk te kunnen blijven laten doen. Tijden veranderen..

Aussie | 17-05-06 | 08:28

Starf*cker 17-05-06 @ 08:23
Dat ze heeft lopen prutsen is overduidelijk, maar: "Verdonk is (...) over de rug van AHA zichzelf aan het poseren."? Laat me niet lachen man.

Dömper | 17-05-06 | 08:28

@.. zapper 17-05-06 @ 08:22

En dan? Dan is ze dat peloton aan beveiliging toch nog niet kwijt?

Aussie | 17-05-06 | 08:26

@Aussie Dus dat bedreigen accepteren we maar? Who's next? Wie krijgt er nu een enkeltje New York en een baantje bij een thinktank?

Starf*cker | 17-05-06 | 08:24

@.. zapper 17-05-06 @ 08:20

Wie heeft het hier over God en boven de wet? Jij. Zou leuk zijn als je alsnog mijn vraag kan beantwoorden in plaats van er omheen te draaien. Succes toegewenst!

Aussie | 17-05-06 | 08:24

@Zapper Ik loop niet met AHA weg. Integendeel. Dat heb ik al vele malen uitgelegd. Maar ben van mening dat Verdonk, mooi citaat van Verhagen, een 'karikatuur van daadkracht' heeft gemaakt. Deze zaak hangt wat Rita betreft van list en bedrog aan elkaar. Verdonk is niet rechtlijnig en consequent maar over de rug van AHA zichzelf aan het poseren. Dat is mijn punt. Hier klopt zogezegd de timing niet.

Starf*cker | 17-05-06 | 08:23

@Aussie wat dacht je van een vrijstaand huisje in het Gooi? De rechter heeft die buren toch godverdomme niet voor niks gelijk gegeven?

..zapper | 17-05-06 | 08:22

@Anticollectief exactly.

..zapper | 17-05-06 | 08:21

@Starf*cker 17-05-06 @ 08:15

AHA had vroeger of later toch Nederland uit gemoeten. Het feit dat haar buren haar niet moeten en ze van de rechter opdracht heeft gekregen voor eind augustus haar huis te verlaten, dat is het startsein van het opjagen geweest. En waar had ze dan heen gemoeten? Weer een kazerne? Haar toekomst heeft nooit in Nederland meer kunnen liggen na de moord op Van Gogh. Zoals ze zelf zei zijn de bedreigingen toen nog veel erger geworden.

Aussie | 17-05-06 | 08:21

Als er één ding duidelijk is geworden in dit debat is dat de Tweede kamer het verschil niet weet tussen de wetgevende macht (zijzelf) de uitvoerende macht (mevrouw Verdonk) en de rechtsprekende macht. Ze gingen allemaal op de stoel zitten van de rechter en er werd een individuele zaak inhoudelijk behandeld en bepleit. Terwijl de kamer daar helemaaaaaal niet over gaat.

Anticollectief | 17-05-06 | 08:20

@Aussie nou definieer jij dan maar eens wanneer we iemand als God moeten zien en die persoon boven de wet mag leven, want dat is wat jullie willen, jullie willen dat AHA boven de wet staat. En als de directeur van het CJIB te hard rijd, dan staan jullie op je achterste benen te krijsen. Hoe HYPOCRIET kunnen jullie zijn. Bah.

..zapper | 17-05-06 | 08:20

En wat krijgen na 6 weken te horen over AHA wat we nog niet wisten...

da wizard | 17-05-06 | 08:19

@Starfucker, je bent zelf ook zo labiel als maar zijn kan met je mening, nu loop je ineens met AHA weg? Ik kan me uit het verleden wel het tegengestelde herinneren. En dat je politici niet vond deugen omdat ze niet rechtlijnig en consequent waren. Je woorden worden voor mij steeds minder waard, draaikontje die je bent.

..zapper | 17-05-06 | 08:19

.. zapper 17-05-06 @ 08:16

Beste zapper, je gaat toch niet iemand als AHA vergelijken met Pasic hoop ik? Zo ja, wat heeft Pasic gepresteerd voor het welzijn van de wereld in vergelijking met AHA?

Aussie | 17-05-06 | 08:18

@Zapper 1en 1 was geen 3. De eenoud van Rita klopte niet, omdat zij voortdurend de ministeriele toetsmogelijk wegpoetste. Bovendien is de timing erg toevallig, net als de snelheid van handelen van de IND.

Starf*cker | 17-05-06 | 08:18

@Aussie dus voor iemand die zijn kop boven het maaiveld uitsteekt moeten uitzonderingen in de wet worden gemaakt? Taida stak in de pers ook haar kop boven het maaiveld uit, voor haar dan ook maar een uitzondering?

..zapper | 17-05-06 | 08:16

@Aussie Prooi Rita was anders een gewillig werktuig in de handen van diezelfde moslims door precies dat te doen waar het gajes op uit is. Een moslim, Aboutaleb, schoot haar AHA zelfs te hulp. Dankzij de botte opstelling van Verdonk die over de rug van AHA zich als daadkrachtig wil afficheren krijgt het gajes dat AHA opjaagt met terugwerkende kracht hun zin en verdwijnt ze van het Nederlandse toneel. DAt is walgelijk. Rita Verdonk is het slechtste en het meest walgelijke wat de Nederlandse politiek te bieden heeft. Zelfs Geert Wilders snapte gisteravond de bijzondere positie van AHA. Hij en Femke zaten zelfs op 1 lijn. Laat dat nou eens tot je simpele grijze cellen doordringen.

Starf*cker | 17-05-06 | 08:15

Jullie schijnen zelf ook te hebben gejokt, redactie. Officier Wellustius had helemaal geen limewire. Jullie moeten ook het land uit. Is een constatering, zeg ik.

Anticollectief | 17-05-06 | 08:15

@Starf*cker 17-05-06 @ 08:10

Het opjagen van AHA is voor Nederland een internationale aanfluiting, maar er komt wel eens keer naar buiten wat iedereen hier in Nederland allang weet. Iemand die z'n hoofd boven het maaiveld uitsteekt en vervolgens de mond opentrekt over moslimfundamentalisme moet zo snel mogelijk monddood worden gemaakt door de politiekcorrecten. Er MAG niet over gesproken worden, WANT dan voelt men zich ongemakkelijk. Nu ligt alle aandacht weer bij Verdonk, vind zelf ook dat het veel te snel is besloten, maar aan de essentie van het probleem wordt volledig voorbij gegaan.

Aussie | 17-05-06 | 08:14

Oh en bedankt Chileen, ik vroeg me al de hele tijd af wie die mafketel met die snor is.

..zapper | 17-05-06 | 08:13

Het was weer om je kapot te schamen gisterenavond.
Gelukkig ben ik geen VVd-er...

da wizard | 17-05-06 | 08:12

@crixus je hebt er werkelijk niets van begrepen. En ook Starfucker draaft zijn eigen wereld verder. Het is een juridische kwestie en dat is kennelijk niet voor iedereen weggelegd. Als na de juridische termijn van hoor en wederhoor nog steeds wordt geconstateerd dat ze heeft gelogen over haar identiteit en pfff, ik ga het ook niet nog een keer uitleggen, jullie halen die plank maar eens voor jullie kop vandaan.
@SF de tweede kamer heeft zichzelf gisteravond compleet belachelijk gemaakt door te weigeren te accepteren dat een rationeel een plus een twee is, ze blijven volhouden dat Rita van een plus een drie moet maken. Ik vind het knap hoe Rita zich heeft gehouden, ik had een woedeuitbarsting gekregen met zoveel eikenhouten borden voor die koppen. Mijn god.

..zapper | 17-05-06 | 08:12

@SloopKogel Er was een regeltje wat waarschijnlijk anders uitgelegd had kunnen worden. En als zelfs de gezagsgetrouwe SGP dat constateert kun je dat ook gerust aan nemen. Typisch Nederl;ands is an het worden dat we zelfs volgens toonaangevende Amerikaanse media, NY Times en Washington Post bijvoorbeeld, juist erg aan het doorslaan zijn met onze regeltjes en ons belachelijk hebben gemaakt met ons opjagen van AHA.

Starf*cker | 17-05-06 | 08:10

Natuurlijk is het weer allemaal de schuld van Verdonk. Want dat Hirsi Ali eigenlijk weg moet, omdat haar het werken onmogelijk wordt gemaakt door een stelletje fundamentalistische moslims doet natuurlijk niet ter zake. Ze gaf dit zelf ook aan in de persconferentie, maar de linkse bloedhonden en media storten zich meteen weer op prooi Rita.
Het oogt wel allemaal erg vooropgezet dit hoor. De VVD was bezig met een goede opmars in de peilingen, Woutert de Burqabouter zakte lekker weg en de messen werden ondertussen geslepen. Natuurlijk heeft Kees Driehuis met Zembla wel even oude lijken uit de kast willen trekken voor de Vara-partij. We weten immers allemaal nog op welke toon hij Fortuyn destijds voor Nova aanpakte.

Aussie | 17-05-06 | 08:07

De les is duidelijk. Wat ik al eerder zei. Tante Rita is allesbehalve 'recht door zee' maar tot op het bot opportunistisch. Ikkuh, ikkuh en de rest kan stikkuh. Ik ben er heilig van overtuigd dat ze wist dat AHA een andere naam voerde en dat Kay vd Linde haar opgedragen heeft toe te slaan. Waarom, zeg ik met Zal, die haast. Verdonk representeert het slechtste van Nederland. Kale regeltjes zonder hart en ziel. Die Van Beek kon moeilijk anders trouwens. Stel je voor dat hij Verdonk naar huis had gestuurd en wat VVD schorriemorrie had haar tot lijsttrekker gekozen. Dan was het echt lachen geworden. En Balkenende wilde geen kabinetscrisis om volgend jaar het volk wijs te maken dat niet de aantrekkende wereldeconomie maar zijn 'doortastendheid' het volk het volk aan wat spiegels en kraaltjes heeft geholpen. Ik vond Ed Nijpels bij NOVA heel sterk en, helaas, tante Femke in de Kamer met, al even verrassend, een gedeelde tweede plaats voor Bos en Verhagen. Je merkt dat de politici klaar zijn met deze gestoorde ijskast maar de risico's om haar een schop te geven te groot vinden. Een valse PVDA ziet wel mogelijkheden om een zwaar aangeschoten kandidaat-VVD-leider te laten bungelen. Tante Rita gaat nog wel meer fouten maken, die is gisteren compleet afgeschminkt en neergezet als brokkenpiloot, citaat Ed Nijpels.

Starf*cker | 17-05-06 | 08:06

@jottum> grens... grote poort, luikje gaat open. zware stem... whats the passwoord?

superjan | 17-05-06 | 08:01

jottum 17-05-06 @ 07:45
Wat heeft ze precies gelogen eigenlijk??
Wat is volgens jou de ernstige leugen???

Pannie | 17-05-06 | 07:59

Wat een domper zo op de ochtend :(

bwahaha | 17-05-06 | 07:58

typisch nederland... je verzint een regeltje.. dan moet het 'zorgvuldig' en nog eens 'bekeken' worden. dan krijgen we weer gekwetst hijgende mediacraten 'het kan toch niet zo zijn dat meneer de voorzitter'. en dan werken de regeltjes niet meer dus maken we er weer nieuwe bij. tot het moment dat je harde keuzes moet maken of moet doen wat je zegt. eigenlijk gaat het zoals altijd nergens over. waarvoor betalen we die zielen in den haag eigenlijk nog?

SloopKogel (wie zijn | 17-05-06 | 07:53

Rita is een trut.Op rotten Rita.Rita is een zort nsb'er.Ze veraad haar eigen mensen en plan ze ook nog eens een mes in de rug.Stap op Rita,de kamer is je spuugzat.

monaco | 17-05-06 | 07:53

paswoord of plaspoort ?

suffie63 | 17-05-06 | 07:52

Leg dit maar aan je kinderen uit.... die mevrouw waar het nu over gaat heeft gelogen over haar gegevens toen ze een nederlands paswoord heeft aangevraagd.... onze volksvertegenwoordigeers gaan nu massaal achter die mevrouw staan... want het is zo'n zielige mevrouw.... maar jullie mogen nooit liegen hoort.. dat is verkeerd....

jottum | 17-05-06 | 07:45

ik hoop dat als ik niet LIEG ik voortaan nog wordt geaccepteerd in nederland!

jottum | 17-05-06 | 07:41

@crixus
je kunt een land toch niet via muisklikken besturen/regeren?
zo ja, dan heb je ook geen 1e en 2e kamer meer nodig en de keunigin kan helemaal naar het museum.
hiervoor in de plaats komt er een volkscomputer en ook geen aangestuurde kamerleden meer.
iedereen die mee wil regeren logt in op:
meeregeren.nl
wetsvoorstellen kunnen door iedereen worden ingediend, waarover online gestemd kan worden.
bijvoorbeeld.
bent u voor of tegen dit wetsvoorstel:
gratis bier voor iedereen?
ja/nee?
JA.
moeten alle wetten afgeschaft worden die nadelig zijn voor uw portemonnee?
ja/nee?
JA.
bent u voor remigratie van alle niet westerse onaangepasten (hakbars)?
ja/nee?
JAAAAAAAA.
wilt u door mee te werken aan meeregeren.nl als vergoeding een salaris gebaseerd op een vroeger lid van de opgeheven 2e kamer ontvangen?
ja/nee?
giro 11223300!!!!!!

wachtmeester de bruy | 17-05-06 | 07:21

Kris 17-05-06 @ 03:54
Heb je nog steeds geen ander rukvoer dan die pafferige oostblok-puber??

brrkah | 17-05-06 | 07:21

Theo van Gogh's moeder heeft gezegd dat er een val was gezet voor Verdonk door 'links' met Ayaan Hirsi Ali als blokje kaas.

filter | 17-05-06 | 06:55

@ redaktie
Dank voor de paracetemol, maar verkies ibuprofen, in groot verpakking dat dan weer wel.
Net zo'n einde als bij IT. Uren op het puntje van je stoel en dan komt er een grote spin, Duh.

haasje over | 17-05-06 | 06:51

Wat een schandalige machtbedekkende klotevertoning!
Kleuterklas CDAVVD66; "jijmagmijntekeningnietzien"niveau. Stelletje amateuristische jaloerse kippen.
Vertrouwen in Haagsche Politiek is -300 kelvin. Het is daar overal een vieze stinkende diepvriezer van vastzittend huisvuil. Nederland op zijn smalst? Donderop; waar een heel klein minuscuul land met een te grote smoel nog kleiner in kan zijn. Stelletje zelfkickende minkukels.
TBS voor: vd Laan, v Beek en levenslange verbanning voor JP, CDA.
Onder curatele: v As, Nawijn, Wilders. Kabinetovername door links, aangevuld voor de balans met Rouvoet en vd Vlies (allebei een dikke 8!).
ZOOITJE! Verdonk moet garnalen gaan pellen en Ayaan met beveiliging en drie paspoorten naar de USA en er heel lang blijven tot ze een Nobelprijs, Pullitzerprijs heeft! Met instemming van God, Jahweh, Mohammed.

FHH | 17-05-06 | 06:33

Bizar dat onze premier de bek dicht houdt en maxime het werk laat doen.

hemaworstje | 17-05-06 | 06:13

@crixus, het belangrijkste voor mij en velen met mij (vermoed ik) dat er geen anonieme figuren achter mogen zitten.

Graag geheel openheid met recente CV's en referenties van de mensen als ook ingescande geboorte aktes ;-)

paranoia | 17-05-06 | 06:09

@maagzuur, minaret is niet nodig, torentje ziet er al reeds zo uit.

In prinsenzaal kunnen we een gebedsruimte inrichten.

paranoia | 17-05-06 | 06:07

Ik bedacht me zojuist, dat vele donker gekleurde mensen Hirsi liever ook zien gaan, immers met luiheid, criminaliteit worden ze al voldoende geassocieerd.. Daar hebben zij Hirsi niet bij nodig.

Ik denk dat vrijdag wel zal blijken hoe hoog de VVD dankzij Verdonk zal eindigen, een zetel of 10 meer winst als nu behoord tot de mogelijkheden.

Is ze toch nog ergens goed voor geweest.

paranoia | 17-05-06 | 06:06

@anarchez 17-05-06 @ 04:34

Ik noem iedereen asociaal die met de waan van de dag zijn emotie laat spreken.

Die mensen kunnen niet wijs zijn, laatstaan dat ze een land besturen, ik suggereer er niets mee ;-)

paranoia | 17-05-06 | 06:04

Kamer-Verdonk
Stand na 90 minuten: 0-0
Stand na verlenging: 0-0
Stand na de 1e serie strafschoppen: 0-0
Stand na de 2e serie strafschoppen: 0-0
*
Op dit punt breken er ernstige ongeregeldheden uit op de pvda-side. Kamerlid Sharon Dijksma, die er de hele avond al zit voor de gratis bitterballen na afloop, gaat compleet door het lint.
*
Stand na strafschop 665: 0-0
Scheidsrechter Weisglas blaast einde "wedstrijd".
Prijs voor het mooiste wedstrijdtenue: Rita Verdonk (stijlleaus roze).
*
Inmiddels zit er een Imam in het Torentje, een minaret is in aanbouw.

Maagzuur | 17-05-06 | 05:59

@paranoia 17-05-06 @ 04:21:
Alle initiatieven op dit gebied zijn ons bekend, en tot nu zijn ze allemaal zonder uitzondering fijne bespiegelingen, mooie filososfiën en hoogdravende idealen, maar niemand doet iets. Het blijft bij veel geblaat, weinig wol.
Ik wacht al minstens 10 jaar op een partij die iets dergelijks DOET. Er over ouwehoeren is 1 ding, maar het doen is blijkbaar te veel gevraagd.
Vandaar DD. Wij gaan het daadwerkelijk doen.
Verder zijn vrijwilligers op velerlei gebied in de aanloopfase van harte welkom. Zeker na 6 juni worden actief leden, vrijwilligers en sponsors geworven. Iedereen die wat wil om het ideaal vorm te gaan geven zijn nu al welkom op het forum waar alle belangrijke stappen richting de tweede kamer worden bekendgemaakt en waar kan worden gedebateerd over alles mbt tot de partij, de directe democratie, de huidige politiek... En iedereen die actief wil zijn kan zich melden op het e-mailadres met zijn/haar expertise.
directedemocratie.crixus.nl/

crixus | 17-05-06 | 04:57

@paranoia 04:15
dit bedoel je?
Wijze mensen zijn mensen die doorgeleerd hebben op een onderwerp en derhalve geen emotionele standpunt innemen die ze niet met objectieve feiten kunnen onderbouwen.
@paranoia
Dan zijn per definitie het merendeel van de academici en wetenschappers wijze mensen? Dacht het niet toch, imho heeft wijsheid te maken met ervaring en inzicht in de samenhang der dingen, waar je autisten dan meestal niet op kan betrappen.... om maar wat te noemen en on topic te blijven, zou je Donner en Verdonk wijze mensen willen noemen, hmmm dacht het niet.

anarchez | 17-05-06 | 04:34

@Crixus: ik keek zojuist of democratie.nu beschikbaar was...
En trof een site aan met eenzelfde doelstelling als jullie:

www.democratie.nu/wat_willen_we.html

Democratie.Nu wil de democratie invoeren door de invoering van het Bindend Referendum Op Volksinitiatief (BROV). Met dat direct-democratisch instrument kan de bevolking rechtstreeks beslissen, ook tégen de wil van de politici in.

Overigens vond ik deze passage intressant:
"Uiteindelijk is het de voltallige bevolking die de wetten moeten volgen en de belastingen moeten betalen. Het is dus niet meer dan logisch dat ook die voltallige bevolking het laatste woord kan hebben over de vraag wélke wetten er worden gestemd en waar het belastinggeld naartoe gaat."

Ze hebben een punt, echter indien we in 2050 allen online onze landelijk beleid uitzetten, zal men geen meerderheid kunnen vinden voor lasten verzwaring....

Ik denk dat je hiermee gelijk de zwaktebod van een online democratie aantoond, want impopulaire noodzakelijke maatregelen krijg je er te nimmer doorheen.

paranoia | 17-05-06 | 04:21

@anarchez: die heb ik zojuist gegeven. Zie eerdere reactie.

paranoia | 17-05-06 | 04:15

@suspension.

VVD had niet dood gemoeten, maar na vandaag zou ik het niet erg vinden indien ze het zelfde lot ondergaan als D66, LPF en die andere eenmansfracties.

Het is jammer dat het de enige man in het kabinet, Verdonk er ook onder moet lijden. Ik heb afgelopen dagen met heel wat mensen uit Bloemendaal en Aerdenhout gesproken (allen VVD stemmers, sommige leden) maar geen van allen zagen Hirsi als aanwinst, laatstaan als verlies.
In die hoedanigheid begrijp ik niet hoe Zalm zijn eigen achterban kan verloochenen door openlijk achter Hirsi te staan, als ook hoe de VVD top Verdonk kan laten vallen.
Overigens weet ik wel wie die zetel gaat opvullen......

Dat gaat Mijn Heer Docters Van Leeuwen worden, en die heeft al te kennen gegeven dat hij een Verdonk niet moet.
Aangezien Docters Van Leeuwen als hobby heeft policiti onderuit te halen (zoals met Sorgdrager -d66-) en in het verleden gevreesd werd door politici gezien het feit dat hij als BVD directeur (net als Verdonk overigens) toegang had tot alle vuile was van mensen, zal het een intressante toneelspel worden, zodra deze beide heren elkaar in de arena van de VVD gaan treffen.

Overigens is de enige naam die ik niets heb gehoord in zake dezes mijnheer Remkes geweest, die net als Weisglas en Balkende weldegelijk betrokken zijn bij de stabiliteit en veiligheid van onze parlement en in die hoedanigheid zou moeten aangeven hoe gevaarlijk het voor onze democratie is indien wij "foute" illegale mensen toe laten in de hoogste echolon.

paranoia | 17-05-06 | 04:13

@paranoia 17-05-06 @ 03:57
je meent het.....*proest*
geniale autisten zijn wijze mensen.... ai, waar hebbie dat weg;
geef es jouw definitie van wijsheid, ben benieuwd.

anarchez | 17-05-06 | 04:09

@crixus: Ik wens jullie succes indien je hosting nodig hebt of andere online issues laat het me weten (via redactie van geenstijl kan je me bereiken).

Verder blijft me aanbod voor verspreiding persbericht open staan.

paranoia | 17-05-06 | 04:06

Crixus I'd like to trust you (on that), but.

Shareholder | 17-05-06 | 04:04

@paranoia 17-05-06 @ 03:53:
Dat persbericht is in de maak... overigens iets anders dan jij het voorstelt, maar dat wordt geschreven as we speak.
Voor het overige is dat precies waarom DD een machtsfactor van betekenis gaat worden, zelfs met weinig of slechts 1 zetel.

crixus | 17-05-06 | 04:03

Nogmaals, die VVD moet nu gewoon deaud

Suspension Goose | 17-05-06 | 04:02

@paranoia 17-05-06 @ 03:40:
We zijn krap een maandje bezig de koppen bij elkaar te steken en formele zaken af te bakenen. Ik weet dat de webstek er nog niet uitziet, er komt 06-06-06 een geheel nieuwe. Rome wasn't built in a day. Deze week komt er meer nieuws van het front. Trust me, de ontwikkelingen die we thans in voorbereiding hebben gaan 0031 overspoelen.

crixus | 17-05-06 | 04:00

Meneer Willibrord lijkt op Steven Fry als generaal in de Blackadder series over WO-II.

Shareholder | 17-05-06 | 03:58

@shareholder

Indien iemand aan syndroom van asperge (of zwaardere vorm van autisme) zijn ze vaak gefocussed op bepaalde onderwerpen.

Hiermee onderscheiden geniale mensen zich van anderen meestal.

Indien je boven die wijze mensen per subject een domme dicator zet (die wel naar hen luisterd) heb je de ultieme vorm van democratie.

paranoia | 17-05-06 | 03:57

@paranoia lijkt mij geen fijne definitie van wijsheid.

Shareholder | 17-05-06 | 03:55

Weet je..... Heroverwegen over een eerder genomen standpunt is een beetje zwak... (heb liever een Taïda in Nederland dan een AHA....) maar dat terzijde... een Rita een Rita, een woord een woord? DAAAAHAAAG... verdwenen... Rita is een Hoax... lult nu al teveel met de fractie mee....

Kris | 17-05-06 | 03:54

@Crixus:

Lees mijn commentaar, stel een openingspoll op, een persbericht met een knipoog dat de noodzaak van deze partij vandaag wel is bewezen.

Maar nogmaals, je stem laten horen met een paar zetels staat tot niets in een verhouding tot mijn eerdere voorstel om aan de lopende band wetsvoorstellen en wetsverbeteringen/aanpassingen. Zeker niet indien je je eigen achterban de eerste voorselectie kan doen en dus met bijvoorbeeld 500.000 online Ja stemmers op een wet, ook met 1 zetel de andere partijen je serieus moeten nemen.

paranoia | 17-05-06 | 03:53

@Shareholder 17-05-06 @ 03:47

Wijze mensen zijn mensen die doorgeleerd hebben op een onderwerp en derhalve geen emotionele standpunt innemen die ze niet met objectieve feiten kunnen onderbouwen, iets wat van nut kan zijn zoals vandaag gedemonstreerd is door onze parlement...... (b.v. de dooddoener van loesewies: Wat vind u wat de buitelande opinie over ons land)

Terwijl het juist goed is dat elke bosneger die te horen krijgt dat je Nederland niet meer moet aandoen eentje minder is die we straks per prive vliegtuig moeten terug vliegen.

paranoia | 17-05-06 | 03:50

@vander F 17-05-06 @ 03:41
reality checks zo diep in de nacht doen pijn makker...

anarchez | 17-05-06 | 03:49

@paranoia 17-05-06 @ 03:24:
Het is bloedserieus. Met een knipoog, maar bloedserieus. Met DD in de kamer kunnen we de hypocrisie aantonen en eindelijk het hele gajes te kakken zetten. Dat, en het streven om de hele kamer naar DD te modelleren. Het internet maakt de oude democratiën van het antieke Griekenland weer mogelijk. Niet voor niets heet een internetforum "forum". Iedere stem telt.

crixus | 17-05-06 | 03:49

Tsk tsk, ...'dat' vrouw,
is laat hè,
ik ga ook plat.

vander F | 17-05-06 | 03:48

vanderF: ok, partij vind niets. Je zult wel een openingspoll moeten hebben over vele zaken die spelen, zodat je op basis van de meerderheid per subject kunt aangeven wat jullie doelgroep ergens van vind.

Ik denk niet dat mensen een partij zullen steunen enkel om het feit dat ze direct toegang verkrijgen tot democratie. Immers bepaalde standpunten die de meerderheid vind kan men niet delen.

Los hiervan, wat vinden jullie van mij eerder geposte idee, om aan de lopende band wetsvoorstellen in te dienen, immers met een paar zetels kan je wel je stem laten horen, maar niets veranderen.

paranoia | 17-05-06 | 03:48

@paranoia wijze mensen, zijn dat mensen op publieke posities ?

Shareholder | 17-05-06 | 03:47

Ik snap niet dat mensen als Bibi in de kamer mogen zitten.

Maar ondertussen was ik er al achter (dankzij de LPF) dat ze iedereen toelaten in de kamer... hoe heette dat instabiele vrouw ook al weer "Oh jee, straks meoten we regeren.

Ik ben van mening dat oude filosofen gelijk hebben, met moet alleen de wijze mensen laten regeren.

paranoia | 17-05-06 | 03:45

en ja, ook de pvda, groen links en de sp deden mee aan het achterkamertjesoverleg, jeez de regeergeilheid slaat toe.....
-
toch maar rouvoet dan, is tenminste integer, die hele links-rechts shit neemt toch niemand meer serieus, toch?

anarchez | 17-05-06 | 03:45

Of de waarheid ooit echt onomnstotlijk bewezen zal worden betwijfel ik... Eerst maar eens zien of dit ellenlange debat nog effect zal hebben. Grunnie *OUT*

Grunnie | 17-05-06 | 03:45

Wat doen we met Bibi ?

Shareholder | 17-05-06 | 03:43

@paranoia 17-05-06 @ 03:40,
onze partij 'vind niks"
de leden bepalen, een continue proces.
Meld je aan op de onze tijdelijke webstek,
denk mee.

vander F | 17-05-06 | 03:43

In Ayaan kamp zullen wel meer mensen zitten met discutable achtergrond.
Het lijkt me geen persoon waar weldenkende mensen mee geasocieerd willen worden.

Het feit alleen dat ze een andere rel-politica (Neeli) als vriend heeft spreekt boekdelen.

Overigens mogen we niet van het slechtste van een mens uitgaan, dus ik zou nooit durven te suggeren dat Neeli noch Ayaan ooit eens gelogen hebben en daarbij hun voordeel hebben gedaan.

paranoia | 17-05-06 | 03:42

@anarchez 17-05-06 @ 03:38,
welcome to reality...

vander F | 17-05-06 | 03:41

@vanderF webstek ziet er niet uit. (professionele optiek)

democratie.nu zou jullie wel staan.

Hebben jullie al ruchtbaarheid gegeven?

Als jullie mij een recente persbericht verstrekken mbt huidige politieke klimaat en de punten die voor verbetering vatbaar zijn kan ik jullie mee helpen dat het bij alle redacties terecht komt.

paranoia | 17-05-06 | 03:40

Een motie van blafreuring.

Shareholder | 17-05-06 | 03:40

paranoia 03:33
Leon de Winter is een goede vriend van Ayaan en een B-schrijver. Hij stond ernaast toen AH bij Rita smeekte om Taida te mogen laten blijven (in zijn huis). In dat gesprek had zij gezegd dat ~zij toch ook gelogen had~ en dat Leon ook nog met Rita gesproken zou hebben...

anarchez 03:35
Dat de SP zich zo slap opstelde viel mij ook zwaar tegen, omdat zij erom bekend staan om tegen dat soort dingen te ageren. Owkey, je hebt gelijk dat hij als 1 van de weinigen erop doorging maar het werd erg vervelend. Maar jah, iedereen was moe, ik ook.

Grunnie | 17-05-06 | 03:39

@gevallenverstand 17-05-06 @ 03:31
is genoemd in het debat, weet niet meer door wie, kreeg verder niet veel aandacht, de achterkamertjes hadden hun werk al weer gedaan.

anarchez | 17-05-06 | 03:38

@Tarak: Ferry M. stelde de verkeerde vragen hij had wat kritischer moeten zijn naar die gluipert van een Bos, het mooiste was indien de camera door de zaal ging, het viel mij erg op hoeveel lachende gezichten er waren.

Met name dat dikke meisje bij de PvdA hoek die naast W.Bos zit, die heeft alleen maar gelachen de hele avond.

Bos had wel een rake opmerking voor D66, dat ze altijd al een halt hadden kunnen roepen door uit het kabinet te stappen. Wat dat aangaat is Hirsi het volgens D66 niet waard om kabinet te laten vallen... Het uiten van je frustratie t.o.v. minister die weigerd de wet te overtreden is wel toegestaan.

Ik denk dat de eerste de beste keer dat iemand mij om me legitimatie vraagt ik mezelf Ayaan Hirsi Ali ga noemen, kijken of ze me een boete durven te geven.

paranoia | 17-05-06 | 03:38

@paranoia 17-05-06 @ 03:32,
1 week oud,
deze week wordt de partij opgericht.
06-06-06 officicieele aftrap, nieuwe webstek etc.

vander F | 17-05-06 | 03:37

@grünnie
beetje irritant, af en toe, maar hij was degene die bleef hameren op de juiste uitleg van de motie als zijnde praktisch een motie van afkeuring, niemand anders durfde dat, ook de SP niet..*zucht*

anarchez | 17-05-06 | 03:35

@SpankyHenkie 17-05-06 @ 03:19

En wat is heilig voor Ayaan, haar eigen financieële situatie, of haar machtspositie of wellicht beide?

paranoia | 17-05-06 | 03:34

We gaan toch niet onze eigen wetten serieus nemen he ?
Behalve dan wanneer het zo uitkomt om de multiculturele ideologie
af te dwingen of veilig te stellen.

Glorix | 17-05-06 | 03:34

Yo VanderF : O.K. dan!!!

@eenieder : glas, plas. was... maar wel entertaining,,,

en dan nu terug naar mijn concert-dvds. Jammer dat ik de Foyd nog niet heb. Behalve die video... Laterz... even psychedelisch doen...

TM | 17-05-06 | 03:34

Ver-Donky Kong

Torquemada | 17-05-06 | 03:33

Who the fuck is Leo de Winter? En waar is die repliek te vinden?

paranoia | 17-05-06 | 03:33

@vander F: Ik weet niet hoe oud dat initiatief is, maar het forum ziet er akelig leeg uit, om het serieus van de grond te kunnen krijgen mag je wel opschieten indien je volgend jaar een zetel wilt hebben.

Overigens zou lijst Directe Democratie redelijk klinken.

paranoia | 17-05-06 | 03:32

Ook schlaff wohl alle!

gevallenverstand | 17-05-06 | 03:31

anarchez 17-05-06 @ 03:27
Waar Verdonk op had kunnen vallen (Ik wist het niet tot Zembla.) was het telefoontje met Leon de Winter. Ayaan was bij Leon en hoorde haar zeggen (ivm Taida) 'Maar Rita, ik ben ook illegaal.' *Vraagt zich af waarom sommige feiten niet in de aandacht komen en andere weer wel....*

gevallenverstand | 17-05-06 | 03:29

anarchez 03:27
Ik vond Rouvout irritant met zijn one-issue over beleidsruimte... Hoorde hem bijna over niets anders meer... Als die emails boven water komen is het exit voor Rita. Dan moet ze haar biezen wel pakken.

Grunnie | 17-05-06 | 03:29

Trouwens Weisglas is een uitgekookte boef.

Weisglas gaat over de constitionele impact van een illegaal in de tweede kamer.

Hij heeft dit meerdere malen gepareerd door te stellen dat het hier niet over ging.

Hiermee heeft hij zichzelf gevrijwaard voor gezeik.
Ik denk dat indien deze discussie ook de constitionele impact had behandeld alle partijen gematigder hadden gereageerd, zeker indien meneer Weisglas er op had gewezen dat een parlement met 149 leden onrechtmatig is. En dus het parlement zou vallen of die zetel opgevuld moest worden en met terugwerkende kracht elke handeling van die lege zeten moet worden teruggedraaid.

Ook zag je duidelijk dat Weisglas de discussie pareerde met name hoe hij Nawijn en van As het zwijgen heeft opgelegd.

Terwijl mensen die niets zinnigs te zeggen hadden behalve hun persoonlijke frustraties te uiten (zoals loesewies en femke) alle tijd kregen om hun relaas te doen.

paranoia | 17-05-06 | 03:28

@paranoia 17-05-06 @ 03:22,
ruk eerst eens de aluminiumfolie uit de kast, stevig verbinden, aandrukken en dan naar: directedemocratie.crixus.nl/

vander F | 17-05-06 | 03:28

stel dat femke nog op de proppen komt met de emails van verdonk aan ayaan, wat dan??? nou, nou......
niks mis met wishful thinking toch?
-
krijg et bijna niet uit m'n strot, maar andré rouvoet was goed, erg goed.

anarchez | 17-05-06 | 03:27

@ Paranoia
Helemaal eens... en vergeet niet dat de VVD dus al die tijd willens EN WETENS een illegale immigrant in haar partijbestand heeft laten meelopen... of zij daar ooit op gestraft worden ? ...'k dacht 't niet he !

Prikker | 17-05-06 | 03:27

@vander F 17-05-06 @ 03:23
Hear hear, maar ik moet over 3 uurtjes weer op, dus ik haak af.
Truste@all.

Dömper | 17-05-06 | 03:26

Vieseloes is afgeschreven met haar babbeltjes idd. Een keer hard nemen achter de spreekstoel dan maar, dat mag nog wel.

Grunnie | 17-05-06 | 03:25

Crixus: hoe serieus is dat?

Wat ik me tijdens de uitzending bedacht is dat je namelijk maar 1 zetel hebt om heel veel voor elkaar te krijgen.

Immers als je alle advocaten kantoren en juridische opleidings centra benaderd en mensen uitdaagd om met uitgewerkte wetsvoorstellen te komen dan wel aanpassingen op bestaande wetsvoorstellen, kun je middels die 1 zetel (en het internet) aan de lopende band 4 jaar lang wetsvoorstellen indienen.... Effectiever kan niet.

paranoia | 17-05-06 | 03:24

Was weer toffe televisie vandaag, gelukkig morgen vrij.

vander F | 17-05-06 | 03:23

@Prikker 17-05-06 @ 03:20
Inderdaad, wat een lowlife whore is dat zeg.

Dömper | 17-05-06 | 03:22

@prikker

Het was mateloos irritant dat niemand rationeel naar de zaak keek en gewoon constitunele correcte dingen zei.

Ik heb mij daar mateloos aan geergerd en me huis genoten hebben mij meerdere malen moeten manen om me niet op te winden.

Ook neem ik het de SP kwalijk dat ze NIETS hebben gezegd. Toen ik later wel zag dat Jan Marrijnissen er rond liep als ook de hele SP fractie voor motie heeft gestemd, moest ik concluderen dat ik te nimmer de sociaal zwakkeren kan adviseren SP te stemmen, als ook dat ik niet meer SP zal stemmen, wat ik deed om de sociaal zwakkeren in mijn omgeving van dienst te kunnen zijn (ik ben binnenkort VVD lid af omwille van schandalige corrupte handelen van Zalm, die ik tot voorkort op handen droeg).

Het is niet te verteren dat mensen die je blind zou moeten vertrouwen, zoals met je belastingcenten, willens en wetens een crimineel in het parlement hebben geholpen, en wellicht hierdoor haar mond dood hebben gemaakt door haar geen wetsvoorstellen te laten indienen omdat men in de achterhoofd wist dat dit onrechtmatig zou zijn indien het naar buiten zou komen.

De kans is dan ook klein dat AHA vervolgt word voor valsheid in geschrifte, haar docterandus word ingetrokken, ze genoten salaris moet terug storten, als ook dat haar handlangers, voormalig VVD top, Zalm en Neelie zich ooit eens voor de rechter moeten verantwoorden.

Wat Holleeder deed dupeerde alleen mensen die zich in criminele kringen verkeerden en had de maatschappij amper last van, maar wat deze mensen hebben gedaan dupeerd de gehele samenleving, door wederom aan te tonen dat politici niet te vertrouwen zijn.

Ik denk dat van alle "verdiensten" objectief gezien dit de grootste is die Ayaan voor elkaar heeft gekregen. Ons hele parlement te kijk gezet, en ik denk dat zei er hartelijk om heeft kunnen lachen. Ik ben u dankbaar Ayaan, want zonder deze dag had ik nooit geweten dat ik iets gemeen heb met (ex)LPF.

Overigens was Donner weer heerlijk voorspelbaar, die man word echt onderschat.

paranoia | 17-05-06 | 03:22

Lousewies was de enige die de relatie legde tussen de wwereld en de idiotie van een wetsletterdiscussie. Van Beek hiep als een lieve Papa Verdonk door haar almost cry moment. Hij vertraagde het tempo en bood lucht. Lief en streng de tussenpaus. En nu willen we Leatitia! Een beetje jong bloed in dat bejaardentehuis.

gevallenverstand | 17-05-06 | 03:21

En ook in dit topic wil ik toch nog even de achterbaksheid van de vragen van rat Ferry M. benoemen. Vreselijk smerig allemaal.

Tarak | 17-05-06 | 03:21

haha Dat doe ik vaak genoeg vander, ik ben alleen niet zo stom om dat voor zo'n groot publiek te doen... Die politieke spelletjes en die hypocrisie is sowieso niets voor mij...

Grunnie | 17-05-06 | 03:21

Rouwvoet was wel sterk, ruig edoch beleefd.

vander F | 17-05-06 | 03:21

@SpankyHenkie 17-05-06 @ 03:19
Ga het wetboek nou niet vergelijken met een sprookjesboek

Dömper | 17-05-06 | 03:20

@ Tarak
en ook ons Loesewiesewiesemeisje kunnen we nu echt wel definitief afschrijven.

Prikker | 17-05-06 | 03:20

@Grunnie 17-05-06 @ 03:18,
niet overdrijven,
ik wil jou wel eens zien stamelen.

vander F | 17-05-06 | 03:19

Het wetboek is net zo heilig voor Verdonk als de Koran voor Mohammed B.

Verdonk is een wetboek fundamentalist.

SpankyHenkie | 17-05-06 | 03:19

Chileen, hartelijk dank voor je empathie met de geschiedeniswatchers! Allen TV & Internet and you, you and you is een bijzondere ervaring.

gevallenverstand | 17-05-06 | 03:18

Bedroevend dat de Tweede Kamer niet boven de emotie uit kon stijgen. Erg onprofessioneel. Complimenten aan Van As, Nawijn en vooral Van der Vlies die dit wel konden.
Van de grote partijen vond ik vooral Bos erg zwak.

Tarak | 17-05-06 | 03:18

kuch... braaaaak. Hier helpt geen paracetamol tegen! Na die Bos die rechts nog even wat klappen uitdeelt aan JP en Zalm... Die man grijpt elk moment aan het kabinet te dissen. Gladjakker en die Rouvoet is ook 100x niets! Als ik erover nadenk zijn eigenlijk al die politici 100x niets.

Grunnie | 17-05-06 | 03:18

@ Domper
hehehe inderdaad...

Prikker | 17-05-06 | 03:17

@Prikker 17-05-06 @ 03:14
Zelfs een kapotte klok heeft twee keer per dag gelijk ;-)

Dömper | 17-05-06 | 03:15

@ paranoia
Da's toch best een zorgwekkende gewaarwording als je merkt dat je denkbeelden overeenkomen met figuren als Nazwijntje en Van As... ik bedoel, de heren waren op hun sterkst in de derde ronde, dat ben ik met je eens, maar toch... het wringt... niet dan ?

Prikker | 17-05-06 | 03:14

@SpankyHenkie 17-05-06 @ 03:07,
zij buigt voorover,
er is ineens 'ruimte'

vander F | 17-05-06 | 03:13

@ vander F
Misschien wil ie weer terug de politiek in ?
Geen betere start dan een dolk door iemands hart !

Prikker | 17-05-06 | 03:12

Tijd voor een bloemetje.

Overigens was ik verrast dat de Heren van As en vooral de heer Nawijn dezelfde standpunten hebben als ik.

Nooit gedacht dat ik iets met (ex)LPF iets gemeen zou hebben.

Maar indien het parlement als rechter gaat oordelen zitten ze erg fout.

Ook was het opvallend dat iedereen tussen de pauzes door TV heeft gekeken, blijkens ook de opmerking van Weisglas toen hij over Nawijn vertelde dat hij hem bij Nova op Tv had gezien.

Toen ik na het debat naar Netwerk ging kijken, zag ik een hoogleraar die het expliciet over de "speciale" omstandigheden had. En toen pas viel het kwartje, al die kamerleden hebben netwerk gezien en op basis daarvan hun oordeel geveld.

Des ondanks ben ik van mening dat juist het parlement moet toezien op de integriteit van het onze democratie en in die hoedanigheid dat een liegende en in valsheid plegende kamerlid meteen verwijderd dient te worden.
In het verleden zijn er vaker mensen afgevoerd.
Het is dan ook vreemd dat het parlement (alle partijen) per motie de minister hebben teruggefloten.

Ook heb ik tijdens de pauzes met een D66 lid gechat, het viel mij op in hoeverre hij het opnam voor Lousewies en het D66 standpunt, toen ik op www.peil.nl keek vond ik hiervoor de verklaring, 70% van D66 achterban steund Ayaan, oftewel Lousewies kan niet anders.

Tevens is het opvallend hoe de peilingen overeen komen met hoe de partijen zich hebben gedragen.

De geschiedenis zal uitwijzen hoe verkeerd het sentiment van huidige politici was.
Verdonk zou er wijs aan doen om samen met Nawijn een nieuwe partij op te richten, immers indien wetten en regels een humaan tintje moeten hebben, kunnen we meteen de belastingdienst afschaffen, want die is in geen enkel opzicht humaan en is dat nooit geweest.

paranoia | 17-05-06 | 03:12

Nijpels werpt ook nog even een dolk in verdonks rug!

vander F | 17-05-06 | 03:11

@ vander F: Ze buigt helemaal niet. Ja, om te moonen naar Bos.

Ze interpreteert de motie gewoon als zijnde haar eigen standpunt.

SpankyHenkie | 17-05-06 | 03:07

En dan nu de Groen-Linkserts aanpakken die onterecht met een NL paspoort in de 2e slaapkamer bivakkeren.

Glorix | 17-05-06 | 03:06

ps... ik heb inderdaad nu al een paracetamol achter de kiezen en een aantal klaarliggen voor morgenochtend ja... en zeg dus niet dat we niet geinteresseerd in politiek zijn of niets over hebben voor ons vaderland !

Prikker | 17-05-06 | 03:04

Kunnen we deze "man" uitroepen als flapdrol van 2006-2007 en 2008 ?
Ik bedoel, niemand evenaart deze man toch...

Prikker | 17-05-06 | 03:03

Zwalk zwaai, Verdonk draait en waait....

vander F | 17-05-06 | 02:55

Rouwvoet 4 president

dmenace | 17-05-06 | 02:53

Maar ze BUIGT...... HAHAHHHAAAAAHAHAA!

vander F | 17-05-06 | 02:52

En toch laat het een behoorlijk vieze nasmaak na, dit al!

Scheerschuim | 17-05-06 | 02:52

Verdonk is aangeschoten wild.

vander F | 17-05-06 | 02:51

*zucht*
Let op Rouvoet....

CoJoNes | 17-05-06 | 02:51

Mwah, mogge vrije dag.

vander F | 17-05-06 | 02:50

Petje af voor Rita!
Wat n gezeik ,vooral die v d Laan,wat n Drama!

Torquemada | 17-05-06 | 02:47

Doe mij maar 5 stuks ibuprofen 600mg. Kan ik misschien nog slapen.

Framoes | 17-05-06 | 02:45

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl