Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Foei, u kost ons 82 miljoen

Dankzij uw downloadgedrag loopt de Nederlandse filmindustrie 82 miljoen mis aan omzet. Dat is een daling van meer dan 10 procent. Videotheken gaan op de fles, bioscopen zijn minder gevuld en filmdistributeurs lopen bij de voedselbank. Allemaal omdat iedereen via dat internet loopt te downloaden. Dat zei een filmmeneer van filmwereld.net dus het is waar. De filmindustrie wil downloaden nu keihard strafbaar maken want nu is alleen het aanbieden van films en muziek verboden. Elke keer dat u een film download, is dat meisje van de videotheek een dag dichter bij werkeloosheid. Wees er maar trots op! Oja, dat er vorig jaar alleen maar butfilms uitkwamen heeft er niets, maar dan ook niets mee te maken... Trouwens, kan iemand ons voorzien van links naar legale downloadsite voor speelfilms? Instant Update: De filmindustrie en de SP hebben het voorzien op Tribler, een spywarevrij downloadprogramma van de TU Delft, gemaakt met 3 miljoen aan subsidie. Wie maakt ze los.

Reaguursels

Inloggen

@koyt:
Je vergeet nog de kosten (pak 'm beet een kleine 100 eurie alles bij elkaar) voor het laten blokkeren en opnieuw aanvragen van al je bankpassen en creditcards nadat je portemonee door een paar kudthakbars is gerold in de bios...

poktor | 03-05-06 | 22:34

Waarom reageert BREIN niet over dit soort zaken hier, dat zou pas een leuke discussie worden. GS moet ook maar eens zo'n online chat inschakelen.

stijlloze-alwin | 03-05-06 | 19:50

@Tobus: Precies. Nog ff en alle artiesten doen het buiten die organisaties om en DAT is nou juist hetgene dat die organisaties dwars zit. Joh als ze eigenlijk eens na zouden gaan wat voor taasrukkers al die tijd geld hebben binnen gesleept met het uit hun neus vreten dan zouden ze het met terugwerkende kracht moeten terug betalen. Die zijn nog erger (zo mogelijk) dan de directeur van Essent en het kabinet bij elkaar.

MiRRoRMaN | 03-05-06 | 18:16

De teruglopende economie en de onzekerheid die daarvan uitgaat, zodat een ieder op "de centen gaat zitten", is geen oorzaak? Het eerste wat ik namelijk kan missen zijn eigen cd's, dvd's, films en bioscoopbezoek.
Eerst eten kopen, de noodzakelijke lasten betalen, en dan als er nog over is, op een terras zitten.
Waarom hoor je krantenuitgevers niet zo klagen op de consument over de teruglopende omzet? Nee ze gaan innoveren (half formaat, werkt bij film niet zo goed...). De reactie van de filmindustrie, de consument de schuld geven, is het allerslechtste wat je als commercieel bedrijf kan doen. Hierdoor keren ook je laatste (beste) klanten je de rug toe.

Geenwiekent | 03-05-06 | 16:33

ennuh .. is er ook iets te bedenken voor die belachelijke benzine-prijzen, benzine kopen via Ibiza ofzow, waar een liter (omgerekend) zo ongeveer een kwartje kost :)

gozurtje | 03-05-06 | 15:54

eindelijk eens een branche die flink wordt afgestraft voor de belachelijke prijzen die al jaren worden gevraagd voor CD's, bioscoopkaartjes en DVD's .. hehehe ...
Nu nog een internet-programma waarmee je tegen gereduceerd tarief kunt inpluggen op de energie-leveranciers in Timboektoe en een systeem waarmee je kaartjes voor voetbalwedstrijden, party's en concerten voor de helft van de prijs kunt kopen en ik ben echt tevreden !!! POWER TO THE PEOPLE en fuck de hele commerciele industrie die zich jaar in jaar uit alleen maar bezighoudt met de vraag hoe kan ik met hetzelfde product steeds meer geld verdienen.

gozurtje | 03-05-06 | 15:51

3 miljoen subsidie uitgeven aan een ABC skin, het zal Brinkhorst weer eens niet zijn. Erg jammer dat hij nog steeds over IT zaken gaat, hij heeft er echt geen flauw benul van.

pingpong-abc.sourceforge.net/

michiel | 03-05-06 | 15:26

Zeau... het meeste is wel zo'n beetje gezegd door de reaguurders, wat ik nog wel even kwijt wil is dat ik zeer voor de bescherming van intellectueel eigendom ben in principe, maar dat diegenen die daar het meeste baat zouden moeten hebben (zoals Hans Dulfer in Tobus' verhaal bijv., maar zo zijn er talloze) door de Tim Kuikjes en boeroepers compleet vergeten worden.
Het geld dat de BUMA en stichting BREIN en al die kudt clubs binnenharken gaan naar die lieden die al grof gecashed hebben, met het argument dat die downloads het populairst zijn.
Ja, zo lust ik er nog wel een paar. Als de betaalde sites niet aanbieden wat ik wil hebben, ga ik illegaal downloaden. Krijg ik een boete van Tim Kuik gaat die naar een artiest die ik het niet gun. Ik wil best betalen voor datgene wat ik leuk vind, maar het wordt amper aangeboden.

De filmindustrie kan zichzelf een grote dienst bewijzen door betere films te maken, een maximum aan de prijs voor een kaartje af te spreken (5 euro is meer dan genoeg!), De pathé's moeten ophouden met die megacomplexen, maar gewoon kleine theaters met 2 of 3 zalen, gespecialiseerd in verschillende genres films in verschillende delen van de stad om verschillend publiek te trekken. Nou ja, dat zijn maar wat ideetjes.

crixus | 03-05-06 | 15:25

@Tobus
Hans Dulfer verdient geen zak en K3 verdient bakken met geld. Terwijl K3 meer wordt gedownload dan Hans Dulfer. En Hans Dulfer veruit als betere artiest, musicus en kunstenaar gezien wordt. Go figure. (sorry Hans dat ik je hier in met 3 terroristen noem).

Shareholder | 03-05-06 | 14:58

@ MiRRoRMan
ik hoorde laatst op de radio dat Hans Dulfer (wie kent hem niet?) bij zijn concerten tegenwoordig zijn muziek uitdeelt op usb-sticks. Naar eigen zeggen verdient hij geen zak meer aan de cd-verkoop, JUIST door al die andere persoontjes die vinden van zijn muziek te moeten verdienen en die zo te "beschermen", ten koste van hem zelf. Dus doet hij het zo. USB-stickje bij je concertkaartje en zo omzet genereren. En de luisteraars, als die de muziek zat zijn, dan gebruiken ze die stick na wissen van de muziek toch lekker ergens anders voor?

Tobus | 03-05-06 | 14:41

Videotheek : 1 dvd huren(gewone film dus) : pak 'em beet 3 euri.
Dezelfde DVD in de winkel : 9,99 Euri.

Bioscoop : kaartje : 14(VEERTIEN) euri.
Thuisbier : sixpack : 3 euri.

Maar het is allemaal zeauuuuuuuu moeilijk voor de lutsers in die branche om 1 en 1 bij elkaar op te tellen.

Overigens valt het me dik mee : per jaar dus 5 euro per nederlander misgelopen inkomsten? Pffffff......

Die entertainmentindustrie moet nodig eens afbranden. Kunnen ze er een nieuw, werkend(!) model voor introduceren. Megalomane Kudt-Lutsers, dat zijn het. (Deze jongen heeft inderdaad iets tegen de kommersjele kant van de muziek, zelf ook eens gebeten door die kudthonden, vandaar).

TM | 03-05-06 | 14:40

Heeft Nederland een filmindustrie?

Tobus | 03-05-06 | 14:38

@Dude heb je eten: De film en muziek industrie heeft er zelf totaal geen last van. Het zijn al die eikels eromheen die hun geld verdienen met aan hun taas rukken en een beetje klagen over copyright. Als je eens ziet hoeveel ontiegelijke eikels volgens iemand iets te schijnen doen tegen piracy allemaal geld opstrijken dan wordt je er beroerd van. Het bekende verhaal van de band die zelf per gekochte CD er maar een duppie aan over houdt de rest gaat allemaal naar vage instanties voor auteursrechten en zo. Er blijft gigantisch veel aan die auteursrechtenstok kleven kijk en die gasten lopen inderdaad zelf geld mis, veel bands klagen zelfs over die gasten en bieden zelf muziek gratiz online aan zoals Prince en David Bowie omdat ze nou niet bepaald die noodzaak voelen "beschermt" te worden door die vage kutinstanties.

Als je ziet dat acteurs miljoenen verdienen en grote bands ook nog eens miljoenen aan concerten, evenementen en weet ik veel allemaal dan ziet iedere gek dat er geen reet aan de hand is.

Gewoon lekker blijven leechen. Zelf ben ik net een dubro doekje, ik zuig alles van het internet lekker extragratis op en als je via Mofrika je writables besteld ben je a. stukken goedkoper uit met writable DVD's en b. ontloop je die copyright instanties helemaal met een grote boog want dan betaal je die ook niet die euro's voor writable media. (Die prijs hebben ze in nederland namelijk ook nog eens verhoogt met hun drama)

MiRRoRMaN | 03-05-06 | 14:21

style.councillor 03-05-06 @ 10:46
Dus er is een vereniging voor bezwaar? Je lobbiet bij de consumentenbond, bij Brein? Wat kost het om een speelfilm te maken, een DVDtje kost 16.99 toch?
Ik zou het weer wel snappen als er een beweging was die zich verzette tegen US&UK als monopolisten op dat gebied. ik geef het je te doen, maar volgens mij heb je daar meer een punt mee.

gevallenverstand | 03-05-06 | 13:54

@Tremor
Dat fxp-en had toch ook wel weer iets lolligs.
Servertjes scannen, uploaden en hopen dat de beheerder niks door heeft.

Nieuwsgroepen is voor een hoop zelfs nog te lastig. Zolang er torrents en filesharing in de lucht hangt heb je niets te vrezen me dunkt.

Meneer | 03-05-06 | 13:48

Films en ander intellectueel eigendom is beschermd, en terecht. Downloaden zonder voor de rechten te betalen hoort niet, maar de fout ligt in mijn ogen niet bij de consument, maar bij de producent. Te dure CD's, DVD's en geen (goedkoper) alternatief voor mensen die liever een film downloaden, drijven de mensen gewoon naar alternatieven zoals torrents en limewire etc.

@Igorus
auteursrecht en dergelijk op intellectuele voortbrengselen van de geest moeten zeker wel beschermd worden. Niet alle informatie moet gratis zijn, geloof me, anders nemen zeer weinig mensen nog de moeite om een goed boek te schrijven, aangezien iedere idioot het dan mag verkopen, overnemen, bewerken.

Oban | 03-05-06 | 13:48

ach als ze nou eerst eens das bioscoop-kaartje goedkoper maken....

Suspension Goose | 03-05-06 | 13:45

Toch handig zo een uitzending, zo kom je nog eens aan andere p2p software

TheStef | 03-05-06 | 13:39

-weggejorist-

VeteraN | 03-05-06 | 12:55

Ze (bovenal Hollywood) moet gewoon weer goede films gaan maken dan komt het publiek vanzelf weer.
Let maar op wat de da vinci code gaat doen.
Dan zullen dezelfde mensen die nu lopen te piepen in hun handjes vrijven!

strike rouge | 03-05-06 | 12:55

@meneer, dat had je nou niet moeten zeggen. Nog even en die schat aan informatie kunnen we ook vergeten. Zitten we weer in het ftp / fxp gedoe.

De bioscopen in NL zijn te duur, lelijk en de drank/chips/enz is veeeel te duur. Als wij klagen boeit het niemand, als de bioscoop eigenaren klagen dan is het opeens nieuws.
Gewoon de grens over naar Belgie, 5,50 voor de film en 1,50 voor een flesje fris.

Tremor | 03-05-06 | 12:47

Is puur gelul. Als ik alle films die ik in de kast heb staan in de bioscoop had bekeken was alleen ik al 82 miljoen euro armer..

VeteraN | 03-05-06 | 12:35

Psstt..
Nieuwsgroepen zijn de bom.
Binsearch.info
nzbtje maken en openen in grabit (graties). Hoepla.

ow kudt, zei ik dit hardop?

Meneer | 03-05-06 | 12:34

Ik moest zo lachen toen ik hoorde dat de Nederlandse filmindustrie ook zoveel schade claimde vanwege illegaal downloaden... alsof iemand de moeite zou nemen die meuk die ze hier maken down te loaden of zelfs maar beschikbaar te stellen !!!!

Ik zou niet eens weten welke Nederlandse film in de laatste 20 jaar ik zou willen downloaden ????

Prikker | 03-05-06 | 12:29

@gevallen verstand
LOL intellectueel eigendom, ik zie de nabestaanden van Einstein toch ook niet iedere keer cashen als de relativiteitstheorie wordt genoemd. Alle informatie hoort gratis te zijn en als je iets goed vindt, ben je best bereid om de maker ervan financieel te steunen, of het nou film, muziek, boeken of software is.

Weet iemand trouwens nog een goede en goedkope usenet dienst? Ik begin de trage downloads van bittorrent zat te worden. De nieuwe films gaan nog wel maar de klassiekers duren dagen.

Igorus | 03-05-06 | 12:17

Het is de reinste onzin dat de film en muziek industrie zoveel misloopt door illigaal downloaden. Deze verkapte maffia gaat er van uit dat elk gedownload bestand anders gekocht zou zijn. Dus echt niet! Als de mogelijkheid van downloaden net aanwezig was geweest hadden mensen het nog steeds niet gekocht, omdat het domweg te duur is. Zelfde drogreden geldt voor de jeugd. Die heeft echt niet het geld om legaal een 30G Ipod vol te stampen met gekochte cd's.

Dude heb je eten | 03-05-06 | 12:17

Kom naar mijn FTP servert, daar heb je nu ook betaalde films!

timbo | 03-05-06 | 11:57

Vorig jaar alleen maar butfilms?
De redactie van GeenStijl heeft echt geen verstand van film, dat is wel duidelijk.
Ik noem er ff een paar: Sideways, Hotel Rwanda, Bin-Jip, Paradise Now, Batman Begins, Crash, Mar Adentro, The Constant Gardener, Howl's Moving Castle, Murderball. en zo zijn er nog veel meer.

Hodja | 03-05-06 | 11:49

Zolang ik aan een bios bezoekje zo'n 40 eur kwijt ben kijk ik met me lief wel naar Talpi. Downloaden??? Neeehhhhh....
Die stijfkoppen van de filmindustrie moeten eens kappen met regio-gezeik in DVD spelerts en de prijzen omlaag gooien. Ze zijn inderdaad gewoon overbodig geworden en ik hoop dat dit de laatste stuiptrekkingen zijn.

PalmTree_1234_ | 03-05-06 | 11:48

1. R.V. (2006) opbrengst: $16.4M
2. United 93 (2006)opbrengst: $11.5M
3. Stick It (2006) opbrengst: $10.8M
4. Silent Hill (2006)o pbrengst: $34.3M
5. Scary Movie 4 (2006) opbrengst: $78.2M
6. The Sentinel (2006) opbrengst: $25.7M
7. Ice Age: The Meltdown (2006) opbrengst: $178M
8. Akeelah and the Bee (2006) opbrengst: $6.01M
9. The Wild (2006) opbrengst: $28.5M
10. The Benchwarmers (2006) opbrengst: $52.8M

Ik weet zeker dat filmmakers zich allemaal in slaap huilen op hun kussens en matrassen gevult met geld.

MiRRoRMaN | 03-05-06 | 11:45

Of ze moeten gewoon keer goeie films uitbrengen dan gaat de omzet wel omhoog.
BTW nederlandse films zijn altijd smack dus geef het gewoon op als je toch al geen winst maak.

kloaka | 03-05-06 | 11:43

Kan aan mij liggen, maar het strafbaar stellen van downloaden is een fijn staaltje symboolwetgeving. Ik ben heel benieuwd wie dat gaat controleren en met bewijsbare resultaten komt.

SuperG | 03-05-06 | 11:35

Ik denk alweer aan eight-tracks, audiobandjes, videobandjes enz enz: ER IS NIETS VERANDERD! DUS KAP NAH MET ZAIKE!

F*ck | 03-05-06 | 11:32

Dank voor de link !

Prikker | 03-05-06 | 11:31

@gevallen verstand .. alsof jij weet wat intellectueel eigendom nou echt inhoudt ??? .. ga toch weg ... intellectueel eigendom is natuurlijk alleen van toepassing als alles door jou bedacht is .. en dat is het natuurlijk nooit .. de pioniers zullen veelal in het stofbijten en de ondernemingsgezinde mf-ers gaan er met de octrooien of het socalled intellectueel eigendom vandoor ..

Draaitafel Demagoog | 03-05-06 | 11:26

gebruik gewoon iets met een hoge learning curve, dat is technisch nog te moeilijk voor de filmindustrie`.

timbo | 03-05-06 | 11:23

2,5 uur voor een DVDtje (payserver,usenet) Heerlijk zeg Basic instinct 2 ,ze blijft lekker die Sharon Stone.

Salvatore Riina | 03-05-06 | 11:18

gebruik gewoon dc++ , dat is technisch nog te moeilijk voor de filmindustrie`.

head honcho | 03-05-06 | 11:16

@Roberto Fransisco

Godver. Kutfilmindustrie ook

Heras | 03-05-06 | 11:15

Heb het al eerder gezegd en wil het nog wel een keer herhalen; niks is zo links als je bestanden te "sharen"...

MAXIMO | 03-05-06 | 11:14

Het komt niet door het downloaden maar door geenstijl. Nu verveel ik me namelijk niet meer de tering dus hoef ik niet meer naar de bioscoop of de videotheek.

the_Tzar | 03-05-06 | 11:14

Heras 03-05-06 @ 11:10
Jammer, tijdje geleden al gedelete. Ik ben nu net Da Vinci Code 2 aan het downloaden.

Roberto Fransisco | 03-05-06 | 11:13

Ik download via usenet via een betaalde server (?7,50) en dat duurt nog geen uur voor een DVD en amper 5 min voor een XviD. Ik upload niks dus ik ben compleet legaal bezig, dus SP mevrouw en filrechtenmeneer, eat your heart out!

PJP de II | 03-05-06 | 11:12

Jezus Gristus, ga nou niet recht lopen lullen wat krom is, sukkels.

't is diefstal. Punt. Als je de filmindustrie zo graag wilt helpen met hun beleid, begin alsjeblieft een clubje "vrienden van de filmindustrie", en ben het daarin vooral veelvuldig met elkaar eens.

Als je dan toch blijvend steelt, kom er dan ook voor uit.

(Iemand torrentje MI:3?)

Heras | 03-05-06 | 11:10

@Muxje 03-05-06 @ 10:53

Dus af en toe wat uit nieuwsgroepen wegtrekken mag wel. Mooi...

zum kotzen | 03-05-06 | 11:05

Erg makkelijk om iemand de schuld ergens van te nemen.
Misschien moeten ze eerst maar eens naar de filmindustrie zelf kijken, wat die acteurs betaald krijgen is belachelijk veel.

3vilGrin | 03-05-06 | 11:02

Een echte linkse rakker heeft de volgende mening:
Bioscopen zijn de tempels van de commerciele filmwereld. Filmhuizen moeten meer subsidies krijgen en grote bioscopen voor commerciele films moeten dicht.

Roberto Fransisco | 03-05-06 | 10:55

Hmmm lastig...
50 euro voor een biosje of een payserver voor usenet a 7,50 euro voor een maand plus een dvd a 35 cent. Lastige keuze...

Mooi was die tijd | 03-05-06 | 10:54

@Fortuynlijk, puur downloaden is legaal, maar wat de meeste mensen doen, dus downloaden via P2P en tegelijkertijd delen, is wel verboden.

Muxje | 03-05-06 | 10:53

Da's toch wel vervelend he... 10% tegenvallers, terwijl je zo je best hebt gedaan om in een paar jaar tijd alle prijsen met 100% te verhogen...

bwahaha | 03-05-06 | 10:52

Het is wel heel gemakkelijk om de oorzaak van verminderde omzet, alsmede mindere resultaten op het conto van anderen te schrijven.

Enge zelfreflectie aangaande het eigen product zou de filmbranche (m.n. de biosceaupen, maar ook filmproducenten met huin vaak torenhoge productiekosten) niet misstaan.

style.councillor | 03-05-06 | 10:51

Ik wilde dit weekend online een film bekijken, helaas het aanbod is verschrikkelijk, nergens kun je enigzins recente films via een stream bekijken. Ben toen maar gaan kijken of ik wat kon downloaden via LimeWire, en drie uur later had ik de film die ik wilde zien, had daar ook wel 5 euro voor over gehad, helaas alleen legaal downloaden was een oplossing.
Daarnaast is liegen niet erg netjes, 82 miljoen, er moet wel heel erg hard op diverse duimen zijn gezogen, hoe bereken je zoiets????????

Zwadderneel | 03-05-06 | 10:50

@Traag, dat is het probleem ook. Bied mij films aan via een legale downloadsite, voor een redelijke prijs (dus niet duurder dan de videotheek), en zonder allerlei zuigende DRM, dan betaal ik er graag voor. Ik heb al jaaaaren geen CD meer gekocht, maar sinds we goede legale downloadsites hebben (en de tools om de DRM er uit te pulken), ben ik helemaal gestopt met muziek via p2p.

Waar ze bang voor zijn is dat een legaal te downloaden film meteen weer aan anderen doorgegeven wordt, vandaar de DRM. Wat ze vergeten is dat ik moeite moet doen om een legale film up te loaden. Als ik echter via p2p "illegaal" download, deel ik het bestand doorgaans *automatisch* met anderen. Tja, wat willen ze liever?

Muxje | 03-05-06 | 10:48

Het meisje van de videotheek is toch niet beschuitbaar.

deaud.

Stylzz | 03-05-06 | 10:47

tribler kende ik nog niet. Dank.

pooface | 03-05-06 | 10:46

gevallenverstand 03-05-06 @ 10:38
Intelectueel eigendom c.q. afgeleide wetgeving wordt alleen nageleefd als zulks niet leidt tot een gevoel van onrechtvaardighreid.
Door een volkomen scheef gegroeide prijs-kwlitietsverhouding is er inmiddels maatschappelijk geen draagvlak meer (je zou het een vorm van burgelijke ongehoorzaamheid kunnen noemen).

Juist de ontkenning van deze signalen door filmproducenten, bioscopen cum suis is de kern van het 'probleem'.

style.councillor | 03-05-06 | 10:46

"het is namelijk 100% LEGAAL" moest dat natuurlijk zijn...
(het is nog vroeg)

fortuynlijk | 03-05-06 | 10:45

" illegaal downloaden" kan helemaal niet in Nederland, het is namelijk 100% illegaal.
En net als de Chileen al zei; Het feit dat er alleen maar kutfilms uitkomen, terwijl die al maanden eerder in de VS zijn uitgebracht heeft er natuurlijk niets mee te maken...

Als ze nu eerst eens de prijzen van CD's en DVD's meer dan halveren, dan koop ik ze liever dan dat ik ze download, maar nee hoor, die dingen worden alleen maar duurder, en staan vol met van die Kijkwijzer onzin. Het duurt een eeuwigheid voordat je eindelijk bij het menu van een DVD kan komen. En met al die DRM 'beveiliging' wordt je nog bestraft ook, als je een originele CD of DVD koopt, nou ze mogen ze houden, ik download het voorlopig nog gewoon.

fortuynlijk | 03-05-06 | 10:44

Wat een lekkere onzin ook weer. Dit soort berichten slaan werkelijk waar nergens op. Hoe kunnen ze nou weten of ze 82 miljoen mislopen? Alsof iedereen zijn gedownloade films anders zou kopen??

Wederom een verdraaiing van de feiten en misbruik van statistieken om zo nog meer geld uit de zak van het gepeupel te kloppen.

Als je dan zo zielig bent, ga dan geen miljoenen uitgeven aan een salaris voor een of andere filmster, ga daar maar eens graaien. Dat zal een hoop schelen.

G-RaX | 03-05-06 | 10:44

De SP kan zich beter druk maken om 'nuttige' investeringen in milieuvriendelijke projecten. Dat zet pas zoden aan de dijk.

kriezus | 03-05-06 | 10:44

@gevallenverstand 03-05-06 @ 10:38
Dat is volgens mij niet de strekking het verhaal.
Maar goed, ik wil wel eens de berekening hiervan zien. Overigens zijn er mensen in canada die het wel begrijpen... (www.musiccreators.ca)

Hellsmurfje | 03-05-06 | 10:43

"Trouwens, kan iemand ons voorzien van links naar legale downloadsite voor speelfilms?"
Er waren al 1000 betaalde legale downloads van Harry Potter, dus het kan wel.

Traag | 03-05-06 | 10:42

Het gaat de SP er alleen om te kunnen huilen over *iedere* maatregel van de regering. Niet te verwarren met "goed oppositie voeren". Dat ze daarbij af en toe gelijk hebben, is niet meer dan een statistisch fenomeen, en puur toeval.

Muxje | 03-05-06 | 10:42

en inderdaad de huiskamer c.q. thuisbios is finvrij (bij ondergetekende) dan gevuld met uitsluitend finnen

style.councillor | 03-05-06 | 10:41

Ik kom niet meer in de bios omdat er van die nep Palestijnen de boel lopen te verzieken met hun gesis.

Visboertje | 03-05-06 | 10:40

Downloaden is alleen in de wereld gekomen voor het feit dat de bios en de cd's enz... enz... zo duur zijn. Als de mensen zo graag willen dat het stopt, gooi de prijzen dan omlaag!!

Smilingdevil | 03-05-06 | 10:40

En wat bedoelt adverteerde Bas met 'ook alle films?'

gevallenverstand | 03-05-06 | 10:39

Tsja, als ze nu de prijzen voor bioscoopkaartjes en consumpties in de bioscopen eens naar beneden brengen, dan kom ik er wel weer 1x per week! Koop tegenwoordig een stapel DVD's voor hetzelfde geld!!

WebMX | 03-05-06 | 10:38

Ik wens GS veel succes met hun structureel pleidooi voor het ontkennen van intellectueel eigendom.

gevallenverstand | 03-05-06 | 10:38

Bioscaeup is een concept van de eerste helft van de vorige eeuw, met nog van napimpen (cinemascope, digital surround etc.) in later decennia.

De prijs kwaliteit verhouding is al jaren zoek, dit tesamen met de andere vormen van vermaak en ook 'faciliteiten' als Torrrents, of digitale pay per view zullen de leiden tot verder marginalisatie van Tuschinski &co.

Nu al halen veel filmproducenten een (over) groot deel van hun omzet uit DVD releases. Daar komen straks - mits gebruiksvriendelijke functionaliteiten en betaalbaar - pay per view inkomsten bij. Oftewel, je gaat niet meer naar de bios maar je haalt hem in huis.

style.councillor | 03-05-06 | 10:38

Het gaat de SP er om dat de regering ons belastinggeld steekt in het zoveelste p2p-project. Ze zijn er helemaal voor dat innovatie wordt gestimuleerd, maar zeggen: innovéér dan ook echt en zoek naar manieren om illegaal downloaden en verspreiding van kiddipr0n tegen te gaan. Waarom anders die investering als het resultaat alleen maar is dat we nóg een uitwisselingsprogramma erbij krijgen. Fair point, lijkt mij.

Witteman | 03-05-06 | 10:37

@ Traag: Pr0n? Mijn god zeg

Allochteen | 03-05-06 | 10:37

tribler.org.. doet het bij mij nog gewoon.

Nb. op filmwereld een leuke poll en nu niet allemaal voor antwoord A gaan.

Bloq | 03-05-06 | 10:36

tribler.org/ = plat.
Maar toegegeven, zag er leuk uit. Evengoed zijn er leukere P2P cliënts beschikbaar. Welke zonder subsidie, of wat ook, zijn gemaakt.
sourceforge.net/

PogingX | 03-05-06 | 10:35

Werkt het ook op VHS?

DutchXTC | 03-05-06 | 10:35

Zou het misschien te maken hebben met de goudprijzen die ze o.a. voor cola en popcorn durven te vragen? Ook de toegangsprijs staat niet in verhouding, als je met ze 2-en gaat koop de je de dvd al.
And last but not least: als je dan al in zo'n zaal zit wens je wel verschoond te blijven van irritant gedrag van Finnen en ander gespuis

Allochteen | 03-05-06 | 10:34

Leve Cambodja: $2 voor elke film. (Zelfs Van God los) Beetje rammelende ondertiteling, maar wat maakt ut uit.
Nog meer mensen die bij die geweldige beroepskeuzetoets, lang lang geleden, als uitkomst kregen dat ze bioscoopdirecteur mosten worde? Ben ik even blij.

CambodjaCambodnee | 03-05-06 | 10:33

Chileen heeft gisteren ook Nova gekeken.
Muts van de SP was nogal verontwaardigd dat er met Tribler (door de staat gefinancierde piraterij) ook porn neer te laden valt.

Traag | 03-05-06 | 10:31

Bioscopen? Bestaan die nog?

DanteG | 03-05-06 | 10:30

Van God los ?

style.councillor | 03-05-06 | 10:29

Torrentje van Mission Impossible III iemand?

Salvador | 03-05-06 | 10:29

Bioscopen hebben hun beste tijd wel gehad door het hangpubliek wat je er vaak aantreft.

Jan Passant | 03-05-06 | 10:29

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl