Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

OM groot fan van Armin van Buuren

nummero1.jpgPartyflockers en overige stampertjes whazaaa. Komende zaterdag, bij het concert van Armin van Buuren in de Jaarbeurs van Utrecht stikt weer het van de pliesie. Nu zijn jullie dat wel gewend van de pliesie, maar komend weekend is ook het Openbaar Ministerie van de partij op het trance feest. En de befmensen komen niet om wappie vaag te doen op de beroemde Van Buuren-beats. Maar om keihard de staatskas te spekken met EXORBITANTE BOETES voor "dealers" met een pilletje teveel. Max. 2600 euri is het oordeel. Nu is het begrip "dealers" nogal multi-interpretabel. Dus dat wordt weer lekker in 16-jarige meisjeskonten wroeten voor de perverts van het OM. Die, zo weten wij uit eerste hand, allemaal stoned op Pinkpop hebben rondgelopen. Enniewee, maar goed. Zover zijn we dus al gekomen met Nederland. Een cordon politie bij de ingang van een disco, en de rechterlijke macht met een eigen chillroom in die disco, waar de overtredertjes lik-op-stuk krijgen. Nou, kinderen. Veel plezier komende zaterdag. Kam je haren, spreek met twee woorden, zeg u, en vergeet vooral niet je fiets op slot te zetten.

Reaguursels

Inloggen

MDMA moet je je sowieso in je hol douwen. Wel oplossen met een beetje water! En van de drank en andere drugs afblijven. Lachend en springende zal je die coppers eruit rennen. Gegarandeert.

Draaitafel Demagoog | 17-04-08 | 21:57

'Concert' lijkt me niet het juiste woord.

buzz fuzz | 17-04-08 | 21:07

@ dersan 17-04-08 @ 09:02

Inderdaad! Achterlijk land!

Henkieeee | 17-04-08 | 19:47

@ campion 17-04-08 @ 18:00

Aangezien ironie jou niet vreemd schijnt te zijn, hoop ik dat je snapt dat de opmerking over de chill pill van mij ironisch is. (vandaar de :p)

Jammer dat jouw afkeer tegen xtc klaarblijkelijk voor heeft gezorgd dat je tegen alle vormen van vriendelijkheid bent, zowel chemisch als nuchter.

Maar het aanbod van de knuffel blijft open staan, het klinkt namelijk alsof jij er eentje nodig hebt ;)

uw premier | 17-04-08 | 18:30

uw premier 17-04-08 @ 17:13 jammer van je opgeworpen vragen, zou ze best willen beantwoorden,voor zover ik dat al niet helder gedaan had, maar meld je maar weer als je nuchter bent, want ik discussieer niet met mensen met een pil in je mik.
En nee, ik heb ook geen behoefte aan jouw knuffels.

campion | 17-04-08 | 18:00

welkom in PolitieStaat Nederland

neemt nog een gin tonic in Spanje

patjem2 | 17-04-08 | 17:16

@ campion,

De man met de plaat zal vertellen waarom het dubbele moraal verhaal hier niet van toepassing is. Op andere gebieden waar voor strengere handhaving word gevraagd gaat het om geweld en zeden delicten. Daarom zeg ik ook dat het verbod op xtc nergens op slaat. Want daar gaat dit artikel over, de strenge handhaving van een verbod op een middel dat vrolijkheid bevordert. Als xtc legaal zou worden dan kan het keurig in fabrieken geproduceert worden en kan er milieu belasting over betaald worden net zoals andere bedrijven dat doen. Daarnaast zal je ook geen slecht spul meer kunnen kopen en wordt het uit de criminaliteit gehaald.

Het meerendeel van vervuilt water komt trouwens van gewone huishoudens af waar gedouched of getoileteerd of afgewassen wordt. Een ander groot gedeelte komt van bedrijven die daar ook keurig belasting over betalen. Dus die hooguit paar ton afval dat van de xtc labs in nederland komt zijn in de orde van promilen van drinkwater vervuiling.

Dus daarom nog een keer:

* Waar betaal jij dan zoveel aan mee, zodat die paar "mongolen"kunnen feesten?

* En waar hebben mensen dan significant zoveel meer last van bij xtc gebruikers?

Het zou je sieren als je in ieder geval mijn vragen zou willen beantwoorden.

ps. net een chill pill genomen, valt bijzonder goed. Heb er hier ook nog eentje voor jou liggen, dan kunnen we elkaar fijn een knuffel geven en ophouden moddergooien :p

uw premier | 17-04-08 | 17:13

Schoon drinkwater is allesbehalve een vanzelfsprekendheid, vrienden, en ergens moet dat door bekostigd worden. De vervuiler danwel de consument betaalt. Zo gaat dat.

campion | 17-04-08 | 16:39

uw premier 17-04-08 @ 16:09 Jij hebt echt een plaat voor je kop he?
Er schijnt een en ander nog steeds niet tot je door te dringen.

Ik maakte via de xtc een punt over de dubbele moraal van scribent Prittstift. Dat waar men overal rechts boeroept over slappe wetshandhaving en oproept tot de knoet erover in naam van de hardwerkende belastingbetalert dat dan blijkbaar ineens niet geldt voor de fruitige middenklasse liefhebbers van een muzieksoort waarop zelfs alle blanken kunnen dansen en hún illegale geneugtetjes, omdat ík daar nou es als belastingbetalert niet voor kies, met alle ervaring van middel én doelgroep vandien.

Om het helemaal echt te maken en de denktrant compleet geef ik nog een valide kostenpost én maatschappelijk zorgpunt bij: de productie.

Dat ik helemaal niet vind dat wouten feestgangers moeten lopen lastigvallen hoef ik niet eens te vermelden, maar ik ben er nooit voor als wouten mensen lopen lastigvallen alleen omdat andermans irritatiegrens of het schort aan de collectieve betalingsgezindheid. Ik ben een anarchist. Van mij hoeft er nooit iets verboden te worden.

Ik zou haast zeggen, take a chill pill.

Godsamme.

campion | 17-04-08 | 16:35

Schitterend!
Het Openbaar Ministerie gaat definitief over tot de Veldrechtbank! Het zal niet lang meer duren of ook Herr K. Spee maakt deel uit van een Veldrechtbank met échte schandpalen en duimschroeven ('confess, confess, you dumb child!'). Sterker nog, ick denk dat boeren dadelijk ook de spreekwoordelijke zak zijn; het OM gaat kleine, mobiele contrôlepunten invoeren op weg naar de 'voorname strontdumpcentra'(= akkercomplexen). Iedere boer met enige mililiters te veel aan stront in de giercontainer worden een wagentje ingeleid waar de anus van de betreffende boer eveneens aan een nader onderzoekje wordt blootgesteld. Wordt ook daar een gier-achtige massa in aangetroffen, dan deelt het OM ter plekke een vette boete uit wegens 'ongeoorloofd vervoer van mest'.

Het Openbaar Ministerie. Dieper kunnen we u niet naaien, wel harder.

Boris Poepnagel | 17-04-08 | 16:19

@ campion,

We hebben allebei onze standpunten vastgesteld dus daar wil ik het niet meer over hebben. Wat ik alleen nog graag zou willen weten is:

* "Waarom moet ik er aan meebetalen dat een stelletje mongolen de hele nacht staat te stuiteren op kutmuziek?"

--> Op wat voor manier betaal jij daar aan mee? Volgens mij heb je namelijk als voormalig publiciteitsmedeswerkster meer aan die mensen verdiend dan dat je ervoor hebt betaald. En politie kosten draag je alleen als er wel gecontroleerd wordt dus moet zou je eerder moeten pleiten voor geen controle, kost het je indirect ook niks

* "Maar doen alsof 'niemand' er ooit last van heeft is natuurlijk bullshit."

--> Ik ben heel benieuwd naar de voorbeelden waaruit blijkt dan mensen significant meer last hebben van xtc gebruikers ten opzichte van legale drugs zoals tabak en alcohol.

Zou je me deze twee vragen kunnen beantwoorden, dan kan ik me misschien beter in je standpunt verplaatsen.

ps. ik heb zelf nog nooit een dominee voor legalisering van xtc horen pleiten maar als je mij die kerk kan aanwijzen waar dat gebeurd dan wil ik graag lid worden van die congregatie.

uw premier | 17-04-08 | 16:09

Waar het hier om gaat, lieve Campion, is dat 2600 euro boete voor een pilletje belachelijk hoog is en buiten elke proportie. Dus de argumenten van jouw hele betoog zijn eigenlijk niet relevant.

Het tweede punt is, is dat het in de illegaliteit drukken van xtc en aanverwante drugs een gotspe is, zolang alcohol vrijelijk verkocht kan worden. Het verbieden van dergelijke genotsmiddelen is een vruchteloze en zelfs schadelijke activiteit, zo heeft de geschiedenis telkens weer uitgewezen.

Het uit de illegaliteit halen van bv xtc maakt het mogelijk om toe te zien op de kwaliteit van het product en de productie ervan, net zoals nu mogelijk is met de productie van alcohol. Snap je dat?

Dat iets illegaal is, betekent nog niet dat die illegaliteit op intelligente gedachten is gestoeld.

JasperdePiPaPasper | 17-04-08 | 16:05

Michael 17-04-08 @ 15:19 Jij bent het levende bewijs voor mijn primaire mening in deze dat mensen eerst een geest moeten hebben voor ze die moeten gaan proberen te verruimen. Welterusten

campion | 17-04-08 | 15:47

uw premier 17-04-08 @ 15:24 Zeg preker, ben je klaar? Mijn post ging vooral over de Telegraaf/ Geenstijl/ Prittstift en de burgermansmoraal die die uitdragen als het om andere gedoogsituaties/on-of halfwettelijkheden gaat.

Wat mensen slikken laat me koud, moeten ze zelf weten. Maar doen alsof 'niemand' er ooit last van heeft is natuurlijk bullshit. Zoals geschreven: Het is illegaal, wordt illegaal geproduceerd, en hoe die producenten met hun afvalstoffen omgaan (nl illegaal lozen op het oppervlaktewater of dumpen in natuurgebieden) is wel degelijk een groot probleem. Want XTC wordt hier niet alleen geproduceerd voor de housestampertjes, maar primair voor de export.

en het tweede dat 'minder schade dan alcohol' is waar, als het of-of zou zijn. De situaties waar het en-en is, wordt het vaak problematisch.

En mijn naam is niet aristoteles, plato, nietsche of wittgenstein, maar wie mijn naam wel kent weet dat ik echt wel weet waar ik over lul omdat ik jarenlang in de housescene werkzaam ben geweest, als publiciteitsmedeswerkster van de bakermat ervan, de Roxy, en de xtc heb zien opkomen en massaal zien worden. Dus bok op met je zouteloze domineespraat.

campion | 17-04-08 | 15:45

@ campion,

Mijn leesvermogen is geheel niet aangetast. Uit je reactie (14.56) vermoed ik dat je het nog eerder echt meent dan dat het louter ironisch is, maar dat terzijde.

Ik heb (als je goed leest ;)) aangegeven dat het minder schadelijk is voor de persoon zelf en voor zijn omgeving dan alcohol.

Verder is het duidelijk, ook uit het boek dat eerder al aanbevolen (post stijlozegek van 12.07) dat het verbod een moralistische grondslag heeft.

En over het neppe gevoel, het zijn dezelfde chemische reacties in de hersenen. Dus in dat geval is alles nep. Zoals je weet zijn sommige mensen ook verslaafd aan verliefd worden of sex. Dus of het echt of nep is, is een puur filosophische discussie. En aangezien jouw naam campion is en niet aristoteles plato nietschze witgenstein of een eindeloze reeks andere grote denkers, ben jij niet degene die daar zinnige uitspraken over kan doen.

Oftewel laat mensen toch vooral lekker doen wat ze willen, zolang ze anderen of zichzelf niet buitenproportioneel daarmee ingevaar brengen. Dat heet liberalistisch, is wat anders dan soft.

uw premier | 17-04-08 | 15:24

campion 17-04-08 @ 14:56
Het is mooi dat je niks kan onderbouwen en alleen maar kan roepen "het is niet waar"

*gaap*

Michael | 17-04-08 | 15:19

Overigens denk ik niet dat de pliesie een drukke avond zou krijgen, Armin is niet echt XTC muziek... =)

Zocalo | 17-04-08 | 15:04

Ik nam vroeger ook weleens zo een pilletje op een feest, maar ben er mee gestopt, want ik raakte ze steeds kwijt...

me,myself and IK | 17-04-08 | 15:03

Bovenstaande geldt ook voor @taxo en @michael. LEZEN, oenen.

campion | 17-04-08 | 14:59

uw premier 17-04-08 @ 14:17 De pillen hebben je leesvermogen aangetast geloof ik? En in elk geval je gevoel voor ironie. (Bespaar me je slappe geouwehoor trouwens dat mdma een zegening voor de mensheid is en dat op xtcfeestjes iedereen zo van elkaar houdt en er geen vechtpartijen voorkomen. Ten eerste is dat niet waar en ten tweede is die liefde en dat diepzinnige gevoel nep)

campion | 17-04-08 | 14:56

Ga es boeven vangen...

da wizard | 17-04-08 | 14:48

Mooi Wie daar in de buurt woont. Lekker hard rijden op de weg! Politie zitten toch allemaal met 16 jarige sletjes aan de pillen.

Stevie_Ray_Vaughn | 17-04-08 | 14:24

@ campion 1341, op wat voor manier betaal jij mee aan mensen die een goede tijd hebben op een feestje met muziek waar ze van houden?

De vraag bij wetten is of ze nog gedragen worden door de huidige tijdsgeest en wat mij betreft is dit een net zo'n achterhaald verbod als die op smalende godslastering.

Er zit een moralistische grondslag achter en niet een gedachte om mensen hun veiligheid en persoonlijke integriteit te beschermen.

Bij feesten waar mensen uit hun dak gaan door mdma komen nooit vechtpartijen voor en houd iedereen van elkaar. Ik zal eerder zeggen, verbied alcohol en legaliseer mdma. Want ik heb nog nooit gehoord van een vader die xtc verslaafd is en daardoor zijn gezin afslaat (wat natuurlijk vaak voorkomt bij alcohol verslavingen).

Xtc is ook uitgevonden als drug om relaties tussen getrouwden te verbeteren doordat ze beter hun gevoelens naar elkaar konden uiten en uit de ruziende sfeer kwamen.

Ik zou aanraden om zelf naar een opvoedingskamp te gaan om precies te weten wat iets is voordat je er op tegen bent.

uw premier | 17-04-08 | 14:17

Ik mag toch gvd zelf weten wat ik in me lijf pomp?! Roken en drinken mag allemaal, maar recreatief een pilletje droppen kan allemaal niet... Wat een gejank zeg! Ik heb ook zo mijn periodes gehad, maar tot op heden geen problemen mee gehad. En de lui die dit verbieden zaten 40 jaar geleden zelf onder de LSD, THC en wat al niet meer...

Doc Damage | 17-04-08 | 14:14

@Ongelovige atheïst 10:06: Ik heb ook niet gezegd dat het niet schadelijk is echter zoals al is aangegeven hoe schadelijk is het in vergelijking met bijvoorbeeld alcohol en nicotine? Al dan niet op hersenen of andere organen of op schade aan het functioneren van mensen in de samenleving? Ik denk dat mensen die drugs gebruiken in welke vorm dan ook absoluut niet de kop in het zand moeten steken en zeggen dat het altijd veilig is.. maar als men de keuze maakt iets te gebruiken is men daar zelf verantwoordelijk voor. Zo zijn er ook mensen die gaan parachutespringen, of op wintersportvakantie gaan... of.... jawel; 's avonds een wandeling gaan maken. Allemaal niet zonder risico en gevaren en het is ook wachten op de dag dat het verboden zal gaan worden.
Jaja, de tijd gaat komen dat je 's ochtends mag opstaan, gecontrolleerd, niet te hard rijdend naar je werk mag.. daar hard mag werken voor werkgever en vaderland en dan vlug naar huis, gezond biologisch eten, op tijd naar bed en de volgende dag weer lekker werken!! En plezier hebben is verboden want daar kleven te grote risico's aan........

Neusknijper | 17-04-08 | 14:10

@campion 17-04-08 @ 13:41
Zucht, niks kan je feitelijk onderbouwen, omdat alles wat je roept op incidenten gebaseerd is. Hetzelfde is roepen dat mensen die drinken altijd nekken of dat alle jongeren hun rotzooi buiten op straat gooien.

Geld kosten doet 60 man undercover + 20 normale agenten + 2 drugshonden (a 10.000e per avond) om mensen die in hun vrije tijd even lekker willen feesten op te pakken. Prioritering?

Michael | 17-04-08 | 14:03

@ campion:

Jij denkt zeker ook dat alle mexicane een grote sombrero dragen, en dat alle negers een bot door hun neus hebben.
Beetje respect is ook wel op zijn plaats, ipv het hele cultuurtje af te doen als mongolen die dansen op kudtmuziek. Weet niet waar je zelf naar luistert, maar er zijn ongetwijfeld ook mensen die dat weer schijtmuziek vinden.

anyway:
Het is gewoon bewezen dat 'keihard aanpakken' niet werkt. Kijk maar naar de USA, of enig ander land met een keiharde anti drugs cultuur. Resultaat: vele malen hogere aantallen verslaafden, en bovendien een wildgroei van zware criminaliteit.

Taxo | 17-04-08 | 13:56

Wat zanik je nou, Prittstift? Jullie zijn toch voor de law and order voor iedereen, tegen de slappelinksehippie gedoogcultuur? Waarom zou XTC en commerciele feesten daar aan ontsnappen? XTC wordt illegaal geproduceerd, de resten van de productie worden geloosd in natuur- en waterwingebieden, kost de gewone werkende belastingbetaler ook een hoop centjes.
Waarom moet ik er aan meebetalen dat een stelletje mongolen de hele nacht staat te stuiteren op kutmuziek?
Volgens jullie eigen zienswijze en die van je broodheer de Telegraaf:
Is illegaal, dus mag dan ook echt niet, dus ingrijpen. Geen dubbele moraal he.

PS: Pillenslikkers schuimen aan hun bek, zien er niet uit, doen domme dingen, stinken naar zweet in acetaat kleren en melden zich massaal ziek na het weekeinde. Opvoedingskampen!!!

campion | 17-04-08 | 13:41

@ongelovige atheist.

Drink je wel eens een biertje of iets dergelijks? Zo ja, dan ben je een ongelooflijke hypocriet. Trouwens ook als je het best vind dat anderen dat doen.

JasperdePiPaPasper | 17-04-08 | 13:29

@ Ongelovige atheïst 17-04-08 @ 12:50

Daarom zeg ik er ook bij dat het schadelijk is. Alleen de mate waarin en de media aandacht vind ik altijd zo overdreven. Onderzoeken die kunnen aantonen dat MDMA niet zo schadelijk is als dat beweerd wordt, krijgen geen of nauwelijks subsidie. M.a.w. de overheid bepaalt wat voor informatie we krijgen (wat niks nieuws in) en dat vind ik persoonlijk een vervelend iets (ok, offtopic;) ).

Michael | 17-04-08 | 13:25

drugsgebruik keihard aanpakken, is niks mis mee

kritikaster | 17-04-08 | 13:20

XTC is een van de minst gevaarlijke drugs, zowel qua maatschappelijke aspecten en op het gebied van gezondheid.

Dealers aanpakken? Geen probleem. Maar ga niet de recreatieve- en verstandige gebruikers hiermee over een kam scheren. Tenzij je een bepaalde cultuur wilt kapodtmaken.

Deport | 17-04-08 | 13:20

16 jarige zullen er niet zijn, toegang is vanaf 18, legitimatie verplicht..

Anton Aus Tirol | 17-04-08 | 13:12

16-jarige meisjeskonten?? neeman! gewoon een condoom met die rotzooi vullen (passen 200 pillen in) en voorin brengen bij die sloerie. Geen beveiliger die daar zn poten in durft te zetten. (spreek hier niet uit ervaring trouwens)

neo2k | 17-04-08 | 13:07

Kudt... ik moet zaterdag ook in Utrecht zijn, dus die laatste trein terug zit vol gedrogeerde stampertjes? Mooi is dat.
*Gaat toch maar met de auto, dan maar geen bier*

koerbagh ® | 17-04-08 | 12:57

@ruuddewild.nl 17-04-08 @ 11:54
en wat zijn de gevolgen van alcohol?
.
Geen idee, daar heb ik het ook niet over. Moet je zelf maar opzoeken.
.
@Michael 17-04-08 @ 12:19
Toxisch 'level' in 1 keer bereiken is wat anders dan schade oplopen door op lange termijn de stof (onder dat level) gebruiken. Maar daar gaat het mij niet om. Jij hebt er vast meer verstand van, ik geef geen voorlichting. (absoluut niet sarcastisch bedoeld) Het gaat mij om het feit dat er (onder andere) hier geroepen wordt dat het allemaal niet schadelijk is. Dat is onzin. En daarnaast word ik moe van alle mensen (oa reaguurder ruuddewild.nl) die meteen een vergelijk met oa alcohol trekken. Ja, alcohol is ook schadelijk, dat is asbest verwijderen zonder masker ook. Omdat iets anders misschien schadelijker is maakt dat het ander niet minder schadelijk.

Ongelovige atheïst | 17-04-08 | 12:50

Waanzin. Zelfs toen ik ooit veel te veel XTC ophad ging het nog goed. (Was de eerste keer, daarna keek ik wel uit). Moest alleen nogal veel naar de WC...

De laatste keer dat ik goed bezopen was wist ik niet meer hoe ik thuisgekomen ben.. En viel ik een gat in m'n kop. Van geleerd, maar een stuk gevaarlijker dan een pil.

looskuh | 17-04-08 | 12:43

Als je jezelf naar de tyfus wil helpen met die pillen ok... Maar degenen die geld willen verdienen door die rommel te verkopen keihard aanpakken! Prima actie dus... En met der is vast geen gemeente die die fietsenrommel in de verordering heeft staan, kan het me echt niet voorstellen...

Blake Bier | 17-04-08 | 12:30

@Ongelovige atheïst 17-04-08 @ 11:37

Ik geef alcohol en drugsvoorlichting, dus de middelen zijn mij bekend.
Wat ik wil aangeven is dat MDMA pas toxisch wordt wanneer er 6+gram aanwezig is in het lichaam. In een gemiddelde pil zit 80mg werkzame stof.

Dat het drugs is en niet risicovrij is, is een feit. Echter, het is wel hypocriet als je bedenkt dat de schade die alcohol aanbrengt veelal groter is. Waarschijnlijk zorgt de eerst consumptie van alcohol ook al tot een verandering in het brein.

Maar goed, het is het beleid van de overheid en de media vindt het reuze interessant. Er zijn 3 MDMA doden per jaar in Nederland terwijl er miljoenen pillen worden geconsumeerd. Trek zelf je conclusie...

Michael | 17-04-08 | 12:19

Eén van de linkjes NSFW? Zag ik dat goed?

Polonium 210 | 17-04-08 | 12:07

Ongelovige atheïst 17-04-08 @ 11:37
Ik zeg altijd, bij gebrek aan wetenschappelijk bewijs, kijk om je heen. Gezien het aantal mensen die destijds gebruikten, honderdduizenden, daar hebben weinig tot geen blijvende klachten aan overgehouden. Ja, diegene die 30 pillen op een avond nam, die ja. Maar aan melk kan je je ook dooddrinken.

zooishettoch | 17-04-08 | 11:58

@atheist & rest
en wat zijn de gevolgen van gevaarlijk werk doen op de lange termijn?
en wat zijn de gevolgen van te weinig geld hebben?
en wat zijn de gevolgen van roken?
en wat zijn de gevolgen van etc etc...

graag ook een opsomming. misschien moeten we dat ook verbieden ipv mensen hun verantwoordelijk laten nemen.

ruuddewild.nl | 17-04-08 | 11:57

@atheist

en wat zijn de gevolgen van alcohol?

ruuddewild.nl | 17-04-08 | 11:54

In het licht van de 'terugtredende overheid' is het sowieso heel raar dat ze zich nog met dit soort zaken bemoeien.

GodHandKiller | 17-04-08 | 11:51

Eind jaren 90 mocht ondergetekende nog doorlopen als de pliessie een 'gebruikershoeveelheid' uit mn aussie trok.
.
zooishettoch 17-04-08 @ 11:41:
Als het OM dit soort acties vaker onderneemt dan worden er weer meer illegale feesten georganiseerd. Simpel.

GodHandKiller | 17-04-08 | 11:49

Pliesie ,OM,belasting zijn de HOEREN van de staat. En wel VIEZE HOEREN.

monaco | 17-04-08 | 11:42

Tssss, dat is net als een feest met je ouders erbij... Kijk //ouwe lul mode aan// begin jaren negentig braken wij geweaun een loods open op vrijdag in Amsterdam Noord en dan kwamen er 10.000 man opdagen. He-le-maal strak van de pillen. Iedereen. De politie kwam vaak wel even kijken maar keek wel uit om in te grijpen. Veel te grote kans op massale paniek. Dano draaide en DJ Per. Op zaterdagochtend om een uur of 10, als het afgelopen was gingen we naar de Dino's in het Westelijk havengebied want dat begon dan net. Uiteindelijk rolde je maandagochtend een beetje je bed in. Tijden waren dat. //ouwe lul mode uit //. En tegenwoordig dansen ze onder toezicht. Ik dacht dat de volgende generatie altijd gekker was dan de vorige???

zooishettoch | 17-04-08 | 11:41

@Michael 17-04-08 @ 10:46
"MDMA (werkzame stof in XTC) is vrij ongevaarlijke stof."
.
En gelukkig zijn alle verkochte pillen schoon van andere stoffen. En dat het ongevaarlijk is moet de tijd nog leren; "In kringen van mensen die gedurende langere perioden of regelmatig XTC gebruiken, wordt melding gemaakt van grotere vatbaarheid voor infecties. Bij langdurig gebruik kunnen zich ook depressies, angsten, paniekreacties en slaapstoornissen voordoen. Niet zelden gaat het dan om bestaande problemen die in verhevigde mate terugkomen." www.trimbos.nl/default695.html

Ongelovige atheïst | 17-04-08 | 11:37

uwesbeki 17-04-08 @ 11:24
Nomaliter zal dit dan ook tot vrijspraak leiden, maar het is bv een middel om bij kritieke situaties (demo) ervoor te zorgen dat er geen fietsen zijn om mee te gooien, of een middel om hangjongeren op een pleintje weg te krijgen.
Maar het probleem zit wel iets dieper dan de strafmaat. Enerzijds wil de burger dat de overheid bij iedere overtreding (van een ander) hard ingrijpt. Men vindt ook dat men rals beslatingbetaler echt heeft op veiligheid, zekerheid, vrijheid etc., maar aan de eigen rechten mag niet getornd worden. De overheid schijt ook in zijn broek voor mondige burgers, die tegelijkertijd hogere eisen stellen aan de kwaliteit van de dienstverlening. Als oplossing krijg je dan dit soort ongein, boetes om hangjongeren weg te pesten, die dan door een dienstklopper ook gebruikt om brave huismoeders te bekeuren. De diepere oorzaak (wangedrag van een groep jongeren, gebrek aan sociale controle en eigen verantwoordelijkheid van burgers en ouders van de jongeren) wordt hier niet mee opgelost, symptoombestrijding zeg maar.

sjaakdeslinksesul | 17-04-08 | 11:37

armin is mietjes muziek -1
in Qontrol +3343

subwoofer henk | 17-04-08 | 11:37

sjaakdeslinksesul 17-04-08 @ 10:19

Dank voor de les, Sjaak. De partij waar ik op stem staat overigens niet achter dit soort wetten. Maar waarom een boete? Het niet op slot zetten van je fiets is je eigen verantwoordelijkheid. Het uitdelen van boetes is in dit geval symptoombestrijding. Het is tekenend voor de staat waarin dit land verkeert: criminaliteit wordt niet echt bestreden. Lage straffen, onzinnige eisen aan bewijsvoering en onredelijke beperkingen aan het recht op zelfverdediging om maar eens iets te noemen. Kortom, het gezonde verstand (oei, vies woord) prevaleert niet. Daartegenover staat een onevenredig hoog sanctiebeleid t.o.v. (lichte) overtredingen en dus ook op zaken waarin je als burger je eigen verantwoordelijkheid moet nemen. Ideetje: als je fiets is gejat en je kunt geen twee sleutels laten zien op het bureau (die voorwaarde stelt een verzekeringsmaatschappij ook), wordt geen aangifte opgenomen. Eigen schuld dikke bult. Laat je nepsleutels zien, dan val je door de mand als je fiets wordt teruggevonden: fiets verbeurd verklaard. Maar boetes?

uwesbeki | 17-04-08 | 11:24

@KidC 17-04-08 @ 10:56
Ik ga altijd feesten in politiestaat Duitsland; zelfs daar heb je minder last van ze.

'TrauMa | 17-04-08 | 11:18

@deuZige 17-04-08 @ 11:01
Dat bedoel ik, zullen toch van elk pilletje monster moeten nemen, ROFL!!

Lekker Belangrijk© | 17-04-08 | 11:16

1. hero, 2 coke. 5 alco,11 wiet,18 xtc, waar maak je je druk om....

stijlozegek | 17-04-08 | 11:12

lekkere verspilling van het blauw weer; laat die mensen lekker feesten en bemoei je er niet mee..

'TrauMa | 17-04-08 | 11:08

Ik sta toch liever naast een pillenslikker dan naast een bezopen persoon op een feestje.

Framoes | 17-04-08 | 11:04

eigenlijk moet iedereen een doosje tic tacs in een wietzakje doen als ze daar heen gaan. Kijken of ze na de 200e nog zo fanatiek zijn.

deuZige | 17-04-08 | 11:01

Tralalala politiestaat. leuk hé!
Wanneer is de emigratiebeurs?

KidC | 17-04-08 | 10:56

Die mensen die zoveel tegen alle vormen drugs protesteren nemen natuurlijk ook nooit alcohol. Anders ben je een enorm hypocriete eikel.

JasperdePiPaPasper | 17-04-08 | 10:54

Lijkt me duidelijk, allemaal een handjevol paracetamolletjes op zak en dan is het einde oefening met de controle..

Lekker Belangrijk© | 17-04-08 | 10:53

Zucht, politiestaat....

MDMA (werkzame stof in XTC) is vrij ongevaarlijke stof. Laat die mensen die de hele week werken een leuke zaterdag avond hebben. As usual kan je natuurlijk geen aangifte doen van inbraak etc. komend weekend, omdat ze een capaciteit tekort hebben.

Michael | 17-04-08 | 10:46

50Caliber 17-04-08 @ 10:18
hell yeah! (neem aan dat completer complete moet zijn)

DenLangel*l | 17-04-08 | 10:43

Elk feest lopen ze rond beetje overbodig nieuws...

Ouweschool | 17-04-08 | 10:29

En ohja, de politie krijgt opodracht van het OM, de minsiter van justitie geeft richtlijnen aan het OM, de tweede kamer vaardigt de wetten uit die de minister van justitie moet uitvoeren en u stemt voor de tweede kamer. En rechters zijn onafhankelijk. Tot zover de les maatschappijleer voor VMBO-beroepsopleiding banketbakker.

sjaakdeslinksesul | 17-04-08 | 10:22

uwesbeki 17-04-08 @ 10:15
Je mag je fiets ten alle tijden niet op slot zetten, dat is je eigen stommiteit. Deze maatregel is alleen geldig op bepaalde plekken om overlast e.d. te voorkomen.

sjaakdeslinksesul | 17-04-08 | 10:19

Als het aan mij ligt moeten ze al die rotzooi verbieden, gewoon zoals in de VS.
Helaas kan dit niet in dit land gezien het completer rechtssysteem incapabel is. Dus als ze het gedogen, laat die jongens het ook even kunnen laten testen. En het OM moet zijn kop van zijn romp schamen dat het zich met dit soort zaken bezighoud terwijl ze echt schoren niet achter de tralies krijgen/houden.

50Caliber | 17-04-08 | 10:18

Boete voor fiets niet op slot zetten? Het kan dus altijd gekker. Welke redenering zit daarachter: vergroot kans dat fiets wordt gepikt -> moeten wij (pliesie) aan het werk om boef te vangen -> willen we niet, want levert geen poen op -> boete dus. Wel zo makkelijk.

uwesbeki | 17-04-08 | 10:15

Weet je wattis, die pliessies en die vijfde colonne dat OM heet kunnen wel denken dat zij de strafmaat bepalen, maar daar hebben we -gelukkig- altijd nog rechters voor. Dusss, wie gepakt wordt op teveel sinasprilletjes zaterdag: Geen paniek, gewoon voor laten komen. Voorzover je dan nog niet ge OD't bent natuurlijk :P

F. von Zeikhoven | 17-04-08 | 10:12

Zou eens tijd worden.. Lopen veels te veel mensen aan die troep rond op trancefeesten. Neem een voorbeeld aan mij, ik ga compleet los op die feesten, zo erg dat ik de volgende dag niet meer kan lopen van de spierpijn. En wat gebruik ik de hele nacht door ? Red Bull, Coca Cola en water.

Zuigen kreng ! | 17-04-08 | 10:11

Mwa Pritt, dan vond ik je apple 'I' topic van gister nóg leuker...

doubledope | 17-04-08 | 10:06

De verslavende factor van sigaretten en alcohol is groter.
@Neusknijper 17-04-08 @ 09:49
... wat niet wil zeggen dat XTC niet slecht voor je is:
"Er is onderzoek gedaan naar de schadelijkheid van XTC. Waarschijnlijk kan gebruik van XTC leiden tot veranderingen in de hersenen met aantasting van het geheugen, de concentratie en de stemming (depressiviteit). Het gevaar neemt toe naarmate meer en vaker gebruikt wordt. Het is niet uit te sluiten dat ook eenmalig gebruik al tot zo'n effect op de hersenen leidt. Het is nog niet bekend hoe ingrijpend dit is en of het blijvend is. Ook is nog onduidelijk welke invloed XTC heeft in combinatie met andere middelen."
BRON: www.trimbos.nl/default695.html

Ongelovige atheïst | 17-04-08 | 10:06

OT Heeft Georgina op 'n GS pikkie getrapt?
GS is 'n beetje erg snel beledigd. Moslimbloed in de aderen?

Hakkepof | 17-04-08 | 10:05

Fiets niet op slot zetten: €30,- boete!?? Welke krankzinnige idioot haalt het in z'n kop om dit in te voeren. Je reinste geldklopperij.

baronbreekijzer | 17-04-08 | 10:03

mooi hoge boetes zijn cool hoef ik minder belasting te betalen :)

Haas82 | 17-04-08 | 10:03

Niet teveel pilletjes? Heelmaal geen pilletjes! Nederland, het land waar niets mag maar alles kan.

doskabouter | 17-04-08 | 09:58

Bijstandskoning 17-04-08 @ 09:07
die eencelligen hebben blijkbaar d.m.v. werk genoeg geld voor een kaartje gekregen...... maar ik moet bekennen: trance is niet mijn muziekstroming

DenLangel*l | 17-04-08 | 09:56

Vroeger zat er helemaal geen slot op een fiets, en kon je de voordeur nog van buitenaf met een klink openen.

DiagnosisTyphus | 17-04-08 | 09:56

leuk blote tieten op net 5.. tien voor 10 a.m

dragontje | 17-04-08 | 09:54

*Koos Koets intonatie aan*

Ik gebruik al jaren en aan mij merk je toch ook helemaal niks.

*Koos Koets intonatie uit*

azijnseikerT | 17-04-08 | 09:54

Net of je op 1 pil de hele avond door komt; zijn toch geen gebruikershoeveelheden! Iedereen heeft echt wel meer (voor zichzelf) bij zich, op die dronken stumpers die om 4u aftaaien na dan...
Maar geen Armin voor mij iig; vorige editie in Ahoy is mij heeeel slecht bevallen!

Wim-Lex | 17-04-08 | 09:53

Laat ze gvd lekker bij voetbalwedstrijden gaan controleren op geweld of openbare dronkenschap, en dan die mafkezen, die ook de binnenstad weleens slopen, een geldboete geven of opsluiten. Maar daar zie ik een rijdende rechter echt niet in een keet met een dixie vlak buiten het stadion zitten!!!

Kut overheid. Lekker makkelijk weer. Altijd worden degenen die het makkelijkst te pakken zijn uitgemolken. De echte crimi's laten ze lopen. Laffaards zijn het. Slappe schouders, bah!

KlootViooltje | 17-04-08 | 09:52

Neusknijper 17-04-08 @ 09:49
10 van de 20 gedaan, waaronder een paar A-merken.

sjaakdeslinksesul | 17-04-08 | 09:51

Je kan ook lekkere pilletjes nemen en buiten zelf op je fiets blijven passen. Kan het OM alleen uit zijn juridische bol met van Buuren.

T@ Riest | 17-04-08 | 09:51

@Octavianus 09:41

"het verslavende karakter"

Goh, vertel eens. Verslaafd aan xtc? Het werkt niet eens als je het twee dagen achter elkaar inneemt. Er zijn ook zo ontzettend veel xtc doden gevallen de laatste 10 jaar (5-6) dat dit maatschappelijk probleem #1 is. Veel meer dan alcohol of sigaretten. En dan vergeet je de effecten van 'passief stuiteren' ook nog.

Man, laat mensen zelf bepalen of ze hun lichaam willen verzieken. Je mag een piercing nemen, je tong in 2en splijten, etc etc. Maar een pil nemen om vrolijk van te worden? VERBOTEN! 2600 euri!

Tip: laat het voorkomen. Als je geluk heb sta je voor zo'n geitewollensokkenrechter die net een paar kansenjongeren heeft vrijgesproken van gewelddadige beroving door rekening te houden met hun moeilijke jeugd. Dan kom je er als autochtoon wel met 1000 euro boete vanaf.

1nfidel | 17-04-08 | 09:51

Ik heb in mijn wilde tijd een halve apotheek gebruikt en niemand die hier het verschil merkt met cleane reaguurders.

sjaakdeslinksesul | 17-04-08 | 09:47

Over 20 jaar een land vol zombies...

LifeCatcher | 17-04-08 | 09:47

paracetamol is tog wel goed? Alleen van die polisie krijg je al oofdpijn.

cooleman | 17-04-08 | 09:46

Nog niet zo heel lang geleden werd een handvol pillen per feestganger nog toegestaan, zolang het maar een gebruikershoeveelheid betrof. Daarbij kon je zelfs een pilletje ter plekke laten testen op kwaliteit. Nu nemen de feestgangers hun ADH in één keer voordat ze de trein uitstappen, en wordt de rommel niet meer gecontroleerd op kwaliteit. Geniaal eigenlijk.

DiagnosisTyphus | 17-04-08 | 09:46

Vast een reclamestunt van meester in de rechten Armin van B om zijn nieuwe advocatenkantoor uit de grond te stampen...

hendrikjandetuinman | 17-04-08 | 09:44

Wist je dat bijvoorbeeld xtc heel slecht is.

azijnseikerT | 17-04-08 | 09:44

Jaarbeurs is bij mij om de hoek, ik ga ook naar In Qontrol, Armin is kudt. Daar kun je zelfs met pillen nog geen leuke avond mee hebben, dus wat dat betreft snap ik die dealers wel.

De Fruitmand | 17-04-08 | 09:42

@ Neusknijper
ik wil geen predicant spelen maar het vergelijken van dit spul met sigaretten en alcohol is misplaatst. het verslavende karakter maar ook de impact staan totaal niet in verhouding.
één keer zo'n pil gehad, 10 jaar geleden. het 'bevrijdende' gevoel kan ik me nog steeds herinneren. is niet goed!

Octavianus | 17-04-08 | 09:41

Prima zaak om pillendealers zo'n boete te geven, maak er maar 10.000 ero van.....

Behangdelul | 17-04-08 | 09:41

Een boete als je je fiets niet opslot zet... De dag dat ze mij daar een boete voor geven is de dag dat ik me fiets door de ruit van het politiebureau flikker. Stelletje half tamme debielen.

Barkruk | 17-04-08 | 09:40

Gewoon van tevoren naar de inslikkeet.

sjaakdeslinksesul | 17-04-08 | 09:37

Je kan natuurlijk ook van een paar pillen 1 grote maken..... haha

Hobbykip | 17-04-08 | 09:36

En als je nou hele slechte pillen bij je hebt mag je er dan wel meer dan 1 bij je hebben ??

Hobbykip | 17-04-08 | 09:36

heeeeeeeeeeeeeeeeeeehéééééééééééé
Het werd eens tijd zeg!
Die vieze deejees maken feesten waar kinderen junks worden, over en uit!

LifeCatcher | 17-04-08 | 09:34

@zoon van het licht-> U moet geestelijk best wel arm zijn om zo'n opmerking te maken. Misschien zou u uwzelf geestelijk kunnen verrijken door ook respect voor anderen te hebben???

Neusknijper | 17-04-08 | 09:34

Ja vooral uw fiets op slot zetten, voor u het weet komt er een raadsheer van het gerechtshof Amsterdam langs die op de avond voor zijn installatie in mijn bijzijn een fiets jatte.

Der Icebear | 17-04-08 | 09:33

@ Bijstandsrukker 9:07
Goh,u gaat ook?

Uberchick | 17-04-08 | 09:32

Als je niet weet wat een bef is, dan ga je waarschijnlijk vaak naar zo'n optreden. Mijn honden hebben ook een witte bef trouwens.

Brakke Obama | 17-04-08 | 09:31

En daarna de 700.000 alcohol verslaafden in Nederland laten lopen.

PatrickJumpen | 17-04-08 | 09:31

@Octavanius-> XTC is rommel wanneer je het misbruikt net zoals alcohol, sigaretten, etc.... Ik ken genoeg mensen die ook wel eens een pilletje nemen en totaal geen problemen hebben, goede banen hebben, en hard werken. Dit is gewoon een razzia zonder enig nuttig doel. Bij een gemiddeld dance-feest zijn er geen tot zeer weinig problemen en gaan mensen lekker uit hun dak zonder tribunes in de fik te steken of agressief te moeten zijn. Nee, stel je voor dat mensen het naar hun zin hebben al dan niet met pilletje.....
@Bijstandskoning-> U heeft vast veel verstand van muziek, wat een loze opmerking.

Neusknijper | 17-04-08 | 09:30

Of gewoon minder dan een halve gram rommel meenemen, dan ben je het alleen maar kwijt als je betrapt wordt.

geezzmeteeezzz | 17-04-08 | 09:28

@ Harko 17-04-08 @ 09:12
Ik ga mijn fiets een tijdje niet op slot zetten. Als protest.
-
Zal een éénmalige protestactie worden als je dat hier in Nederland doet!

qluotezaq | 17-04-08 | 09:27

Partyflock & armin van buuren? "haha".

stevy | 17-04-08 | 09:27

je moet geestelijk best wel arm zijn om naar zo'n feest te gaan....

zoon van het licht | 17-04-08 | 09:26

Gaat weer lekker. "Accepteer je de straf niet, dan krijg je een dagvaarding mee of wordt je opgesloten en moet je voorkomen". Koos Spee stijl!

Nog beter is natuurlijk dat de politie de 'uitlokkers' (mensen die de fiets niet op slot zetten) gaat aanpakken. Hoe zit het met de dieven? Gaan ze die nog eens aanpakken?

*haalt gauw koffie*

blinde kip | 17-04-08 | 09:24

MichieldeMuiter 17-04-08 @ 09:13
was "befgajes" niet de advocatuur?

DenLangel*l | 17-04-08 | 09:21

Jezus wat een boetes, nu moet ik al die 10 pillen maar innemen voordat ik naar binnen ga! :D

Lord of Acid 055 | 17-04-08 | 09:21

Befmens: in toga gehulde en van witte bef voorziene gerechtelijk ambtenaar: officier van justitie, griffier of rechter.

EFBoom | 17-04-08 | 09:20

Als je van Buuren nu eens een boete van € 2600,= gaf voor die tyfusherrie.

Karel Kruizenruiker | 17-04-08 | 09:20

en ze zeiden nog tegen die smokkelaar: "stop die pilletjhes maar waar de zon niet schijnt"... hadden ze nooit gedacht dat ie dát letterlijk zou nemen...

van dal | 17-04-08 | 09:19

@geezzmeteeezzz
de bierpot was leeg

Kerby | 17-04-08 | 09:17

Tja, dat heeft de politie bij ons ook eens gedaan, met een karretje achter de auto door het hele dorp rijdend alle fietsen, die niet op slot staan, meenemen. En dan laten weten dat iedereen zijn fiets tegen betaling van 25 gulden weer op kan halen.

geezzmeteeezzz | 17-04-08 | 09:15

Een befmens is een officier van justitie ?

MichieldeMuiter | 17-04-08 | 09:13

xtc is rommel. genoeg jongelui gezien die psychisch kaput gingen. ik kan het er alleen maar mee eens zijn.

Octavianus | 17-04-08 | 09:13

Harko heeft een hekel aan pillenslikkers.
En aan de plisie ook. Ik ga mijn fiets een tijdje niet op slot zetten. Als protest.

Harko | 17-04-08 | 09:12

Laat ze zaterdag naar InQontrol in de Rai gaan, kunnen ze weer een paar kilo coke onder het arme politiepersoneel verdelen.

Wilmy | 17-04-08 | 09:10

Zoals Fred Teeven al zei, het is goedkoper om iemand op zijn bek te slaan dan niet handsfree te bellen. Willen ze aub de dealers aanpakken die draaideur criminele verslaafde daklozen bedienen? Daar heeft de samenleving veel meer aan.

Tjop Tjong | 17-04-08 | 09:09

Wel naar feestjes maar voetbalwedstrijden zijn te veel gevraagd?

ZehSpittah | 17-04-08 | 09:08

Pfff, muziek voor eencelligen.

Bijstandskoning | 17-04-08 | 09:07

"zo weten wij uit eerste hand, allemaal stoned op Pinkpop hebben rondgelopen."

o? vertel meer.....

tja.... | 17-04-08 | 09:07

Wat zijn befmensen? Over die boete laat ik me niet uit, want dat wordt toch weggejorist.

Hellsmurfje | 17-04-08 | 09:07

en daarom ga ik naar In Qontrol komende zaterdag.... de pliesie zit dan allemaal in Utrecht. (niet dat ik aan pilletjes doe maar toch)

DenLangel*l | 17-04-08 | 09:03

LOL een boete als je je fiets niet op slot zet? OMG?

dersan | 17-04-08 | 09:02

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino