Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

De anti-christ in Oeteldonk

Jeeeeetje! Gemeente! Broeders, zusters, verdwaalde schapen op zoek naar het licht des herders. Het Jeroen Bosch College in Den Bosch is bezeten door de satan. Op deze heidense opleiding hoort men slechts nog geween en tandengeknars en zal de worm nooit sterven. Voorwaar ik zeg u: evenals een moede hinde is ’t pleit nog onbeslecht. Maar eens als de bazuinen klinken, uit den hoogte links en rechts, zullen ook deze farizeërs de straf van het vlammende zwaard niet ontlopen. Onze verloren dochter Veerle mag weer huiswaarts keren want zij heeft zich dapper verzet tegen de verleidingen van de Leviatan. Mocht u zich in verzoeking laten leiden, onthoudt dan wat De Heere sprak op de zevende dag: Anonimiteit is soms leuk en fijn, maar maak er geen misbruik van. Om Jezus wil, amen!

Reaguursels

Inloggen

@_Robin 02:53

Je was zo lekker op weg om een goeie discussie te voeren, en dan post je dit. Doe nou ff niet zo laatdunkend please, want daar word je echt niet populair mee.

IQnullus | 21-02-06 | 00:07

anders lees je gewoon even voor je je mening gaat uitkotsen zonder na te denken :)

_Robin | 20-02-06 | 00:52

Vroeger leerden ze nog gewoon hoofdrekenen op school. en biologie en zo. Dat is tegenwoordig 'glaasje draaien' begrijp ik? Geen wonder dat de nieuwe generaties steeds minder parate kennis hebben.

TM | 19-02-06 | 22:26

Hoezo moslims achterlijk?!.....

toevoegsel | 19-02-06 | 17:02

mag je wel zo laat opblijven van je god? :P

_Robin | 19-02-06 | 02:53

het is een rooms-katholieke school dus de leraren hebben zich ook aan de waarden en normen te houden van het christelijke, anders kunnen ze beter hun naam schrappen. En wat mij betrefd mag die leraar van godsdienst oppoepen naar een heidense school als hij zo graag wilt glaasje draaien.

ChristenUnie | 19-02-06 | 01:53

@robin
Ik heb in principe mijn zegje gedaan en heb geen zin in een ellelange wel/nietes discussie. De school en leraren hadden m.i. beter moeten weten. Over je pinda: www.truthdig.com/report/item/20060203_...
en voor kritieken op zijn verhaal: zie onderkant (ik mag de directe links blijkbaar niet posten).

controle | 18-02-06 | 16:43

a) de school heeft idd een christelijke grondslag, maar er gebeurt daar niets christelijks. Gewoon multi-culti zegmaar. Het JBC staat open voor alle religies. Met levensbeschouwing gingen wij ook geregeld mediteren, op bezoek in moskeën, kerken, synagoge's, etc.

b) dat ontken ik ook niet, ik vraag me alleen af in hoeverre je in 3 minuten fatsoenlijk kan glaasje draaien. Ik ga het binnenkort denk ik ook even uitproberen met wat vrienden; ik ben best benieuwd geworden zo onderhand.

c) dhr van iersel zei dat hij eigenlijk vond dat ze er toch bij moest blijven zitten voor het verslag. Dat is op geen enkele manier dwingend. Achteraf is Veerle ook gewoon niet geweest, daarvoor moest ze nog een keer naar de conrector (dat moet altijd als je ziek/afwezig bent geweest, dus op geen enkele manier kwetsend.)
"Bewijs" begon je zelf over trouwens. "Toch is het nog altijd geen bewijs" zei je vanochtend, daarmee is het dus ook geen bewijs dat jouw geloof wel waar is.

"Moet je alleen een geloof respecteren als er bewijs voor is?" ik snap niet precies hoe je dat uit mijn tekst haalt, ik zei al 4 keer ofzo dat voor allebei onze ideën evenveel/evenweinig bewijs is en dat deze daardoor gelijk zijn, en allebei respect verdienen, en dus niet alleen die van jou/mij.

d) dan zie ik je daar denk ik hè :)

e) wat ik bedoelde te zeggen met mijn verhaal over meerderheden, is dat jij net doet alsof iedereen zoals jij denkt behalve mijn oude school en ik ofzo, maar dat is niet zo. Je moet je indenken dat er net zoveel mensen het met jou eens zijn als dat het er niet zijn.
Daarnaast, over de minderheden: als er hier bijvoorbeeld twee mensen zijn die heilig ervan overtuigd zijn dat het universum gesticht is door een reusachtige pinda ga ik die niet serieus nemen. als je dat "sociale deficientie" noemt mij best. Er zijn altijd een paar mensen die in hele rare dingen geloven, en de clue was dat jij en ik daar allebei niet bij horen.

_Robin | 18-02-06 | 16:18

@robin
a) ik zei dat iedere normale school dit niet zou toelaten. Ik dacht idd dat dit een christenlijke school was (op basis van de informatie hier) maar dat maakt niets uit want ik heb zoiets nooit op openbare scholen meegemaakt (en ik denk niemand niet).
b) het ging niet slechts om een presentatie maar ook het daadwerkelijk glaasje draaien
c) uit haar brief: "De volgende levensbeschouwingles werd ik naar voren geroepen en moest uitleggen waarom ik er niet aan mee wou doen. Meneer van Iersel zei dat hij niet in geesten geloofden, maar ik zei van wel, waarop hij zei dat hij het wel respecteerde, maar dat ik er toch bij moest blijven zitten om er een verslag over te schrijven, hoe de workshop verliep. Maar ik wilde er niet bij blijven zitten. Je vraagt een vegetariër toch ook niet om te kijken hoe een varken wordt geslacht?" Dus de school had geen respect voor haar standpunt.
.
verder zei je: "Respect dat het jbc niet krijgt voor haar mening, terwijl, zoals ik al zei, voor allebei de standpunten geen bewijs is." Wat heeft bewijs met respect te maken? Moet je alleen een geloof respecteren als er bewijs voor is?
d)sociale bijscholing heb je nodig omdat je je niet in anderen kan verplaatsen. En over de verklaring van buitengewone zaken: wat heeft dit in vredesnaam met religie te maken? Geloof en bijgeloof raken mekaar maar dat wil niet zeggen dat al het geloof bijgeloof is en andersom.
e) ik heb respect voor anderen maar dan had ik dat graag ook. Dat respect volgens jou met meerderheden te maken moet hebben getuigt van je sociale deficientie. En by the way kijk eens naar de reacties op dit forum en besef dat jij een minderheid met je standpunt hier vertolkt.

controle | 18-02-06 | 15:57

lees mss nog eens even terug wat ik zei ipv op alles te blijven bashen wat gezegd word. Als je geen weerwoord hebt op dingen die tegen je gezegd worden begin je vrolijk op andere dingen in te hakken enzo.
Maargoed, dan herhaal ik het nog wel even:

a) het JBC is geen christelijke school

b) het ging om een 3 minuten lange presentatie van wat scholieren. Volgens mij heeft een boze boe-boe-geest er sowieso wel wat langer voor nodig dan 3 minuten om uit de brandende vuren van de hel zich omhoog te werken naar een 3VWO klas in 's-hertogenbosch.

c) ze is op school helemaal niet geprovoceerd. Ze is immers niet naar de les geweest, en hoefde alleen maar even uit te leggen waarom. Als een conrector dan zegt 'ok, ik geloof er zelf niet in, maar het is goed' dan is dat geen provocatie en belediging, maar een blijk van respect voor haar standpunten. Respect dat het jbc niet krijgt voor haar mening, terwijl, zoals ik al zei, voor allebei de standpunten geen bewijs is.

d) Als jij denkt dat ik sociale bijscholing nodig heb omdat ik het niet met jou eens ben op het gebied van rondfladderende geestjes moet je zelf misschien maar eens een krant gaan lezen ofzo, dan kan je daar in lezen dat er de afgelopen 300 jaar heel veel dingetjes bedacht zijn waardoor een verklaring die 2000 jaar geleden door een stelletje mensen met het hersenformaat van een walnoot bedacht is ondertussen mss niet meer helemaal klopt.

Misschien moet je als je zo graag respect wilt ook even bedenken dat 80% van de mensen NIET in de dingen gelooft die jij gelooft, en aangezien dit toch een vrij grote groep is kan het zijn dat je deze zelf ook wel eens wat respect kan gunnen.

_Robin | 18-02-06 | 15:45

@robin
Het gaat erom dat geen dingen in de les moeten plaatsvinden die duidelijk tegenover bepaalde mensen kwetsend zijn. Ik heb zelf nooit op een christenlijke school gezeten maar ik weet wel dat deze onzin daar nooit uitgevoerd zou worden. Het getuigd van gezond verstand dat dit soort dingen niet in een les plaatsvinden. Nogmaals het erover willen hebben is tot daar aan toe maar het werkelijk uitvoeren getuigd van geen respect tegenover gelovigen. Veerle accepteerde kritiek op haar geloof maar geen overduidelijke provocatie en kwetsing van haar gevoelens door occulte rituelen te gaan uitvoeren in haar bjizijn. Als je dat niet begrijpt zou ik je aanraden wat sociale bijscholing te gaan volgen.

controle | 18-02-06 | 14:38

@controle

wat wil je daarmee zeggen? dat iedereen dan voor het geval dat geesten wel bestaan maar in geesten moet gaan geloven ofzo. Uit je reacties is duidelijk op te maken dat je zelf een behoorlijk fanatiek gelover bent, en dat je daar respect voor wilt. Denk je daarbij wel even in dat er evenveel mensen (of mss wel meer) zijn die NIET in deze dingen geloven. Zoals je zelf al zegt "De aanwezigheid van geesten is eenvoudig weg wetenschappelijk niet te bevestigen noCH te ontkennen." Voor mijn standpunt is net zo weinig bewijs als voor het jouwe.

Als je zelf kritiek hebt op mensen die deze zaken niet geloven, word dan ook niet boos als jij en veerle kritiek krijgen van mensen die het niet met haar eens zijn. Dat is gewoon even fair, en dat vergeten nogal wat mensen even ofzo...

_Robin | 18-02-06 | 13:53

@robin
Toch is het nog altijd geen bewijs. Tuurlijk hoeft het niet altijd effect te hebben, maar dat wil niet zeggen dat mensen met slechte ervaringen onzin vertellen. De aanwezigheid van geesten is eenvoudig weg wetenschappelijk niet te bevestigen nog te ontkennen.

controle | 18-02-06 | 12:55

Haha heb daar op school gezeten. De enige satan die daar rondloopt is de conrector van de havo de heer de kort. Nog nooit zn nazi ergens op school gezien. De leraren waar dit meisje over praat, te weten Schmeidts en van Iersel zijn best goede kerels. Rector Lazeroms is een aparte maar ook niet de kwaaiste van de school.

basvh2 | 18-02-06 | 10:47

ohhja nog een dingetje trouwens:

"Some users believe that paranormal or supernatural forces are at work in spelling out Ouija board answers. Skeptics believe that those using the board either consciously or unconsciously select what is read. To prove this, simply try it blindfolded for some time, having an innocent bystander take notes on what letters are selected. Usually, the result will be unintelligible non-sense."

_Robin | 18-02-06 | 01:10

@controle:
er is een verschil tussen geloven en bang zijn. Heel veel mensen geloven niet perse, maar zijn onderbewust toch bang, denken na het glaasje draaien dingen te zien, gaan meer letten op vreemde dingen waarvan je normaal zou denken dat die bij toeval gebeuren. Sommige mensen worden hierdoor heel bang en gaan denken dat er daadwerkelijk een geest achter ze aan zit. Of dat dan ook echt zo is is een kwestie van geloof. Ikzelf ben vrij wetenschappelijk aangelegd, en geloof deze dingen niet zo hard. Andere mensen wel, en (vanuit mijn standpunt) denken deze een geest te zijn die er niet is.

maargoed om wel of niet geloven gaat het mij niet zo, het gaat er meer om dat Veerle alles honderd keer overdrijft volgens mij, want zo ver ik het jeroen bosch college en de docenten ken kan het nooit zo zijn dat ze haar zouden dwingen erbij te zijn, en al helemaal niet zonder respect met haar geloof om zouden gaan.
Als ze er niet bij wil zijn komt ze lekker niet, geen gezeur verder, niemand een probleem, klaar

_Robin | 18-02-06 | 00:51

@robin
"het was een onderdeel van een 5 minuten durende presentatie van een groepje scholieren die dit even kort voor wilden doen om iets te vertellen over bijgeloof en het menselijk onderbewuste bij dit spelletje" Hoe in de wereld kan je bewijzen dat dit bijgeloof is? Ikzelf heb eens gehoord dat klasgenoten het bij een uitstapje gedaan hadden, was niet echt een leuke ervaring terwijl ze toch aardig ongelovig waren.

controle | 18-02-06 | 00:31

ok even een reactietje enzo, ik heb 6 jaar op het jbc gezeten en vind dat er nogal wat onzin over mijn oude school gezegd word. Het ophemelen van deze christelijke leerling en afkraken van de school lijkt onder de geveven informatie inderdaad kloppend, maar dat komt omdat er een aantal dingen niet gemeld worden.

In eerste instantie is het glaasje draaien op geen enkele manier door de school georganiseerd, het was een onderdeel van een 5 minuten durende presentatie van een groepje scholieren die dit even kort voor wilden doen om iets te vertellen over bijgeloof en het menselijk onderbewuste bij dit spelletje.

Ten tweede is het JBC geen rooms katholieke school. De school heeft katholieke wortels, maar verder word er al jaren op geen enkele manier iets katholieks uitgevoerd, geen gebeden, jezusvieringen en weet ik wat. Het enige religieuze op mijn school is de altijd breed georienteerde les levensbeschouwing, die zich op allerlei culturen en religies richt.

Ten derde is de site srtingetje.nl op geen enkele manier gerelateerd aan het bestuur van het jbc, deze is van een of andere zesdeklasser ofzo. Het jbc heeft gewoon jeroenboschcollege.nl

Als laatste wil ik nog even melden dat deze veerle zich volgens mij een beetje aanstelt. Ze is niet naar de les geweest, en hoefde alleen maar n paar keer verantwoording af te leggen. Ik ken alle leraren genoemd in dit artikel goed, en het kan gewoon niet zo zijn dat deze geen respect zouden hebben getoond en zich zo gedragen zouden hebben als het nieuws zich voordoet.. Ik heb het idee dat Veerle gewoon een beetje de boel zit op te fokken en haar problemen op het JBC probeert af te schuiven.

om een lang verhaal kort te maken: het nieuws is 100 keer overdreven opgeblazen waardoor er niets meer van klopt...

_Robin | 18-02-06 | 00:22

Ik ben het helemaal eens met Veerle. Sla de bijbel er maar op na. Houd je niet met andere dingen bezig. Alleen door Jezus ontvang je het eeuwige leven!

b.a.s. | 18-02-06 | 00:08

knuffelpoes .Als ik mag kiezen geef mij dan maar christenen ,die snijden tenminste niet gelijk je keel door,en steken ook geen gebouwen in de brand als je iets verkeerds zegt.
Veel plezier met je "vreedzame" moslimvriendjes.Ik spuug op ze.

Yammie | 17-02-06 | 23:59

@Sumimasen & Lekker Belangrijk:
Hey, die uitspraken van mij zijn toch gewoon de waarheid?
Volgende week een andere gristelijke site?

Ik wil altijd nog eens www.christiananswers.com/ plat gooien of zo!

theDax | 17-02-06 | 23:54

@down-under 17-02-06 @ 23:41 Dat geloof je maar.
Kun je dat ook bewijzen?
.
.
: )

Kenny013 | 17-02-06 | 23:48

geloven is voor mensen die het leven niet aankunnen. En er al helemaal niet tegen kunnen dat dood dood is. Dat geloof ik dat weer.

down-under | 17-02-06 | 23:41

@Barbapoeppa 17-02-06 @ 20:45
hmmm, ik had hier nog nooit van gehoord, maar ik zal eens de moeite nemen ze door te lezen.

Romulus | 17-02-06 | 23:06

Ola ! Hoe zat het ook al weer met het onderwijzen van de Hemel op Moeder AARDE ????? Iemand suggestions.

debbo | 17-02-06 | 22:58

Zuig de paus freak!

Verdwaald schaap | 17-02-06 | 22:50

Ik heb zin om Veerle rooie billen te geven net als satan.

Verdwaald schaap | 17-02-06 | 22:49

relekste school.
bij ons zeurde ze al als we tetris speelden op onze GSM's en daar mag je gewoon glaasje draaien en de leraar zegt er niks van.

swift1.6 | 17-02-06 | 22:34

@sterfgeval
Tja, ik zou bijna zeggen dat moet je niet aan mij vragen maar aan God. Ik schiet er zelf niets mee op dat er een plek is waar de duivel, de valse profeet en het beest gepijnigd worden. Maar er staat niet bij door wie ze gepijnigd worden. Misschien doen ze het zichzelf wel aan. Ik heb er in ieder geval geen pasklaar antwoord op.

Barbapoeppa | 17-02-06 | 22:28

@ barbapoeppa
wat is het nut van iemand pijnigen tot in de eeuwigheid?

sterfgeval | 17-02-06 | 22:21

@Moros,
wel even een bronvermedling plaatsen natuurlijk. Joseph Campbell:
Mythogie is de religie van een ander en religie kan gedefinieeerd worden als verkeerd begrepem mythologie. Alsdus Joseph Campbell

maildraadje | 17-02-06 | 22:17

De huischristenen van GS zijn het er over eens: de bijbel is zeer complex. Gek dat ze wel altijd precies weten wat er in de Koran bedoeld wordt, en ze weten ook precies hoe ALLE moslims het uitleggen. Best handig voor de Moslims. Hoeven ze alleen maar op GS te kijken om te weten wat ze geloven.

knuffelpoes | 17-02-06 | 21:09

@Romulus
Dank!
@Kenny013
Ik ben niet boos op je.
@Moros
Ik neem het ter kennisgeving aan. Ik kan het daar natuurlijk nooit mee eens zijn. Mijn God (de God van Arbraham, Izak en Jakob) zal je de ogen moeten openen. Ik bid dat hij dat zal doen. Maar overigens wel interessant dat je deze gedachten hier weergeeft.
@controle
We zijn het er in ieder geval over eens dat de interpretatie van openbaring zeer complex is. Dat is in ieder geval al iets. Maar omdat een plaats van eeuwige pijniging meerdere malen in de bijbel voorkomt kun je er vanuit gaan dat er dus een hel bestaat. Tenzij je de bijbel niet helemaal letterlijk neemt natuurlijk. Google eens op de stellingen van chicago. Als je die gelezen heb weet je ongeveer waar ik sta met mijn geloof. Dat geldt natuurlijk ook voor de andere lezers die daarr in geïnterresseerd zijn.

Barbapoeppa | 17-02-06 | 20:45

Hel, is dat niet die godin van de vikkingen die graag misdadigers in sneeuwpoppen veranderde?
When Hell freezes us over...

Moros | 17-02-06 | 20:30

@barbapoeppa
De interpretatie van openbaringen is zeer complex. Dingen kunnen dus niet letterlijk gelezen worden. De hel bestaat m.i. niet maar is een symboliek die staat voor de eeuwige dood. Openbaringen 20:6 "Gelukkig en heilig is hij, die deel heeft aan de eerste opstanding; over hen heeft de tweede dood geen macht."

controle | 17-02-06 | 20:26

Mythologie is de religie van een ander.

Moros | 17-02-06 | 20:20

@Barbapoeppa
Ik geloof dat in zekere zin.
Ik volg het oud Griekse religie. Daar hadden ze Tartaros waar misdadigers naartoe gingen na het leven. Een grote lava en vuurzee onder Hades, erg diep in de Aarde.
God komt ook voor als ik de eerste bladzijde van de Bijbel moet geloven. Tenslotte heeft Uranus de Hemel geschapen en de Aarde bevrucht. Dat hij zijn eigen kinderen misbruikte en daardoor gecastreerd werd. Hij is gevlucht en niemand weet waar naartoe.
Zijn de engelen net als de mens ook niet naar Gods evenbeeld geschapen en zijn de engelen niet ongeslachtelijk?
Zou er nog een prijs op de hoofd van Uranus staan?

Moros | 17-02-06 | 20:18

@Barbapoeppa 17-02-06 @ 19:58
Als De Joden, Christenen en Moslims, alle afstammelingen van het oude testament zich nu eens aan de 10 geboden gingen houden, u door god gegeven, zou de wereld er een heel stuk beter uitzien.
Van haat zul je me niet kunnen betichten. Dit omdat haat voortkomt uit angst, zoals die van jou t.o.v. Moslims.
Ik heb geen angst voor gelovigen, ik sta erboven.
Ik respecteer dat iemand wil geloven, echter kom zelden respect voor het niet geloven onder gelovigen tegen.

Kenny013 | 17-02-06 | 20:12

@barbapoeppa
respect

Romulus | 17-02-06 | 20:02

@satanisten
En de duivel, die hen verleidde, werd geworpen in de poel van vuur en zwavel, waar ook het beest en de valse profeet zijn, en zij zullen dag en nacht gepijnigd worden in alle eeuwigheden. (Openbaring 20: 10)
.
Geloven jullie dit niet? Ach, je komt er vanzelf wel achter!

Barbapoeppa | 17-02-06 | 19:58

@reade romke:
denk je dat ie dat zelf heeft gedaan? toen ie 3 maanden oud was?

Prego | 17-02-06 | 19:57

@kenny013 waarom heb je je dan laten dopen als je nergens in gelooft?

reade romke | 17-02-06 | 19:53

@Kenny013
Of je mij of christenen haat weet ik natuurlijk niet echt, maar deze provocatie heeft in ieder geval het effect gehad dat ik in ieder geval weet te maken te hebben met een afvallige katholiek. En je vind dat ik lachwekkend kinderlijk en militant schrijf. Lekker blijven lachen zou ik zo zeggen.

Barbapoeppa | 17-02-06 | 19:52

@Barbapoeppa
Barbapoeppa 17-02-06 @ 19:24 Alweer fout check je feiten, om het makkelijker te maken: www.bbc.co.uk/sn/tvradio/programmes/ho...
Ik haat geen christenen, waar maak je dat uit op?
Ben zelf gedoopt en heb de heilige communie gedaan. Maar ik geloof niet in god, jaweh, allah, of what ever.
Verder is je kinderlijk militante schrijf stijl erg lachwekkend.

Kenny013 | 17-02-06 | 19:44

Respect voor Veerle!!!
Belachelijke actie van de school!!!

schaapie | 17-02-06 | 19:36

@Kenny013
Het zal mij werkelijk een zorg zijn dat jij christenen haat en/of datgene waar we voor staan. Geloof mij maar dat de kans erg klein is dat een van mijn broeders of zusters je erom zullen vermoorden. Hou in het achterhoofd dat als je mijn comments leest dat ik mij meer afzet tegen het hoge Pickwickgehalte dan tegen de moslims zelf. Als Cohen en consorten alle problemen wensen te verdoezelen, te bagataliseren of keihard te ontkennen, dan is het leuk om die problemen juist uit te vergroten. Ik kan nu eenmaal niet tekenen, maar ga er maar vanuit dat de dubbele moraal en de onstellende lafheid van het Nederlandse volk een van mijn hoofdthema's zouden zijn.

Barbapoeppa | 17-02-06 | 19:31

@controle
Extremistische moslims verwerpen de evolutietheorie. Daarmee weet ik niet of ze het creationisme dat christenen zoals ik geloven aanhangen. Maria van der Hoeven begon opeens begon het bespreekbaar maken van het introduceren van het creationisme in de biologieles. Daar hebben ze zich jaren niet druk om gemaakt. Evolutie was het helemaal en daarmee basta. En waarom zou het Christen Dhimmycratisch Appel zich nu opeens druk gaan maken om zo'n issue? Niet omdat ze plotseling een stel orthodoxe christenen en een aantal evangelische en pinkstergelovigen serieus beginnen te nemen. Nee, de druk vanuit de islamitische gemeenschap neemt toe. Het ging mij in eerste instantie over de onstellende lafhartigheid van deze school en al die politiek correcte farizeeërs die onder het mom van tolerantie hun lafheid keer op keer etaleren. Of het creationisme werkelijk weer op de middelbare school onderwezen zal worden is (althans op dit moment) van ondergeschikt belang.

Barbapoeppa | 17-02-06 | 19:24

@kenny013
Ach, bepaalde figuren gebruiken iedere mogelijkheid om christenen aan te vallen.

controle | 17-02-06 | 19:16

@barbapoeppa
Ik geloof niet dat moslims kunnen geloven in het creationisme. Dit heeft namelijk te maken met het niet letterlijk lezen en wat ook zeer belangrijk is, is de uitspraak van paulus "een dag voor God is als duizend jaar, en duizend jaar als een dag". Verder nemen veel christenen aan dat de bijbel niet onfeilbaar is. Al deze punten ontbreken bij moslims.

controle | 17-02-06 | 19:09

@Kenny013
Maak je maar niet ongerust over de biologieles. Daar wordt binnenkort gewoon weer het creationisme onderwezen. Moslims houden namelijk niet van de evolutietheologie en zij zijn in tegenstelling tot de ggggrisstenen bereid hun argumenten met geweld kracht bij te zetten. Wat zijn wij Nederlanders toch een laf volk!

Barbapoeppa | 17-02-06 | 18:50

Satan is lord. De rest is irrelevant.

Shareholder | 17-02-06 | 18:28

Neuqen die hoer, in de naam van christus

Kingeef1975 | 17-02-06 | 18:23

@kenny013
Waarom moeten ze het dan uitvoeren? Een beschrijving van het geheel lijkt me voldoende. Of moet ik bij een spreekbeurt over de jihad mensen gaan kelen voor de klas?
@commisaris rex
Ervaringen zijn idd geen bewijs. Wel zijn veel omstandigheden rond deze ervaringen opvallend doordat het hart gestopt is met kloppen terwijl de patient daarna in detail kan vertellen wat er gebeurd is. Dit is idd geen bewijs maar opvallend is het wel. De vraag of er leven na de dood is kan niemand beantwoorden. De mens moet eens zijn tekortkomingen begrijpen op geestelijk gebied. De mens heeft maar weet van een beperkt aantal dingen (ook best knap), maar kan essentiele vragen over het ontstaan van materie, leven na de dood, etc niet en waarschijnlijk nooit beantwoorden.

controle | 17-02-06 | 18:05

Jeroen Bosch was toch ook een duivelskunstenaar?

Ion Susai | 17-02-06 | 17:50

@controle 17-02-06 @ 17:24

Ja, lezen! "gaf een groepje van drie leerlingen een korte presentatie. Onder andere de drie minuten durende presentatie 'glaasje draaien'"

Kenny013 | 17-02-06 | 17:38

@controle

Hearsay, wel eens van gehoord?

Commisaris T-Rex | 17-02-06 | 17:36

@kenny013
Uit haar brief: "De volgende dag ging ik dus niet naar de les, maar na de les hoorde ik van iemand dat er toch glaasjes waren gedraaid."

controle | 17-02-06 | 17:24

maar heeft veerle nou wel of geen string ?

san | 17-02-06 | 17:20

"In het kader van presentaties over magie en religie gaf een groepje van drie leerlingen een korte presentatie. Onder andere de drie minuten durende presentatie 'glaasje draaien' was ter introductie van het thema dat de komende periode centraal zal staan: 'geloof, waar geloven mensen allemaal in?' De presentaties waren bedoeld om de klas duidelijk te maken dat mensen in allerlei dingen kunnen geloven."
Dus niet meedoen maar toekijken. Ging ze ook niet naar biologie toen de evolutie theorie aanbod kwam? En vampieren mogen dan weer wel , zie : blikjegrolsch 17-02-06 @ 14:26

Kenny013 | 17-02-06 | 17:20

@kim jong-il
Pleur op met je basis kennis. Niemand en dan bedoel ik niemand weet of er leven is na de dood (op een enkele bijna dood ervaring na dan). Dus wat je gelovigen verwijt toon je zelf ook te bezitten: alle waarheid.

controle | 17-02-06 | 17:11

@Kim Jong-il 17-02-06 @ 17:03:
Laten we vandaag al beginnen met een paar hersencellen: Lekker! Vodkaatje aub. Enne, gefeliciteerd nog hè, met je verjaardag...

crixus | 17-02-06 | 17:10

@ Kim Jong
Hoe heb je dat onderzocht? En is geest niet het tegenovergestelde van materie zoals hersenen?
Dus in jouw optiek kan er geen geest bestaan omdat er geen materie (meer) is?

Romanus | 17-02-06 | 17:09

Ik moet toch even ingrijpen want ik zie dat er toch een aantal reageerders in geesten geloven: als we doodgaan vallen onze hersenen uiteen. Ergo: is het ook afgelopen met onze geest. Helaas, er is geen leven na de dood. Ons bewustzijn is een product van een paar miljard jaar evolutie, Glaasje, iemand?

Kim Jong-il | 17-02-06 | 17:03

Harde discriminatie jegens geesten dit!

Ale geesten zijn kwaad? nooit goed? DISCRIMINATIE!

Der Bart | 17-02-06 | 17:03

@spooky
Ik vind dat kennis over spirituele zaken niet slecht is, een informatieve les over zaken als glaasje draaien kan in mijn ogen ook zeker geen kwaad. Maar je kunt mensen niet verplichten er aan mee te doen. En die indruk kreeg ik wel uit dit artikel.

Romulus | 17-02-06 | 16:53

@Romulus 15:55
Helemaal eens! Inleidingen in spiritisme horen niet op een school thuis.
Verder kan de titel niet kloppen, want de echte Antichrist is zonder twijfel de islam.

Romanus | 17-02-06 | 16:48

"Ik geloof ook dat God van ieder mens houd, en dat God je zo dicht mogelijk bij je wilt houden, ook al ervaar je dat misschien niet."
een duidelijk gevalletje wishfull thinking:
www.arabesques.net/dutch/detail.php?it...

MILF | 17-02-06 | 16:36

@ John McClane,

Politie en rechter brengen geen verandering van mentaliteit met zich mee die zo hard nodig is bij het voorkomen van slecht gedrag en misdaad.

stupor mundi | 17-02-06 | 16:28

@Romulus
Ben het wel met je eens maar heb zelf de indruk dat er sprake was van een discussie over glaasje draaien. Ik had zelf op de basischool ook van die fundamentalisten vroeger die weigerde het er zelf maar over te hebben. Het occulte is zo taboe dat kennis erover als occult is. School wil kinderen beschermen door kennis te geven erover, meisje vind dat al te ver gaan. En verder is het vrijfagmiddag lol gastenboek volplempen.

@LLL
Je overgrootopa in Lucas 4 was ook al fan van die geesten, satan enzo. Familietrekje?

spooky | 17-02-06 | 16:14

Gewoon stoppen met scholing gebaseerd op het fucking geloof(allemaal BS)... Welke dan ook.. Zorgt gelijk voor een betere intergratie van de nieuwkomers en tja? De kerk loopt lekker toch wel leeg? Krijg je ervan als je niet met de tijd mee gaat, en nog blijft roepen dat GOD overal een dikke vingers in zou hebben.

Insecten plagen een straf zijn, ganzen gouden eieren kunnen leggen, reuzen echt bestaan hebben?enz.. enz.. enz.
Fijn, laat ik Prof, MO maar buiten het beeld.. Want ook het vagevuur bestaat lekker niet..

szol2001 | 17-02-06 | 16:07

Ik vind het een moedige beslissing van dat meiske. Net zoals hier al een paar keer gezegd is: ze had eens een moslim moeten zijn. Nou dan waren Woutert en Femke en de rest van politiek correct Nederland er weer als de kippen bij om het schoolbestuur van repliek te dienen, om op deze manier de zwevende allochtoon nog ff binnen te halen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ik vind ook dat je iemand niet zomaar een les kunt laten bijwonen die indruist tegen zijn/haar levensovertuiging.
En dan lullen ze in den Haag maar dat we respect moeten hebben voor andersdenkenden. In de praktijk komt dit neer op moslims. Hun mening is tegenwoordig onfeilbaar in 0031, terwijl het christenpesten tegenwoordig geen stroobreed in de weg gelegd wordt.

Romulus | 17-02-06 | 15:55

@John McClane, er zijn zoveel websites over glaasje draaien en op elke site wordt gewaarschuwd voor de gevaren. Het lijkt me dat je dan niet koppig moet zijn en met je quasi-wetenschappelijke kop moet zeggen tegen leerlingen dat het nog niet bewezen is dat glaasje draaien gevaarlijk is. Misschien wil jij het eens proberen? Zou zeggen vooral doen...

mid-rechts | 17-02-06 | 15:51

@Lekker Belangrijk
Of deze:
Pubers van 14 of 15 jaar horen geen standpunten te hebben maar te werken in de kolenmijn!

Sumimasen | 17-02-06 | 15:51

@superjan lol, idd. Alhoewel gastenboeken volpplempen een tikkeltje lame is vermaak ik me altijd kostelijk; neem deze door ene Dax -->"Gastenboeken moderaten is zo 33 n.Chr" hehehe

Lekker Belangrijk© | 17-02-06 | 15:47

Okiedokie, mij zul je niet meer horen.:))

wwwreee | 17-02-06 | 15:47

Ik had al een heel verhaal, maar laat maar.....

wwwreee kruip alsjeblieft terug onder die zuidelijke steen waar je onder vandaan bent gekomen.

Udo Hess | 17-02-06 | 15:44

kunnen wij geen dagelijkse link naar dat gastenboek, kennen we lache

Sumimasen | 17-02-06 | 15:44

het begon net leuk te worden op het gastenboek, worden we eraf gekicked. Maar we hebben altijd nog GeeStijl, ohja en anonimiteit natuurlijk...

Sumimasen | 17-02-06 | 15:43

@LB>in de tussentijd loopt het goed uit de klauwen op dat gastenboek.

superjan | 17-02-06 | 15:41

@superjan 17-02-06 @ 15:26, vette lol , hou op man!

Lekker Belangrijk© | 17-02-06 | 15:36

@Enneade: Omdat er een leerplicht is in Nederland.;)

wwwreee | 17-02-06 | 15:30

En die hoer op tv (die uit Turks Fruit ja) maar zeggen "Help elk meisje naar school, alleen zo hebben ze kans op een toekomst". Scholing macht frei. Nou het tegendeel is weer 's bewezen. Als je op de uni vind dat er teveel lariekoek wordt verkocht, dan hoef je toch ook niet naar college. Waarom op zo'n middelbare school wel?

Enneade | 17-02-06 | 15:29

Als ze moslim was geweest........ lafbekken!

janluluitdebiertent | 17-02-06 | 15:27

@wwwree> ok nu begrijp ik het. tjeez wat stom allemaal zeg.

superjan | 17-02-06 | 15:26

^^^ Ik bedoelde STRINGETJE.NL is een site die onderhouden wordt door LEERLINGEN van de school.;)

wwwreee | 17-02-06 | 15:24

Even wat dingetjes verduidelijken:

STRINGETJE.NL is NIET de site van de school. Het is een site die onderhouden wordt door de school.

Het hele nieuwtje is opgeblazen door de glasblazers van RTL4: 4 in het land. In feite gaat het hier gewoon om een presentatie van een drietal leerlingen waarin ze uitleggen wat glaasje draaien is, en wat de gevaren ervan zijn. Veerle moest bij deze les aanwezig zijn omdat zij, netzoals de rest van de leerlingen aantekeningen moesten gaan maken van alle levensbeschouwelijke presentaties uit die klas, om daar later een reflectie over te schrijven.

Tot slot nog een sorrywoord voor al die saaie zeikerds die nu een stuk minder te zeiken hebben... SORRY.

wwwreee | 17-02-06 | 15:23

ROFL!!

Lekker Belangrijk© | 17-02-06 | 15:21

@lucas>nu ben ik nog milder en linkser.

superjan | 17-02-06 | 15:20

@Superjan: die LDLL in het gatenboek ben ik niet. Dat had je trouwens kunnen raden, ik houd heel veel van je.
Voor degene die mijn naam misbruikt in het gastenboek: ga een deaud!

Lucasdelinkselul | 17-02-06 | 15:19

@lucas>sinds ik jou ken ben ik een ander mens, veel milder en linkser. vroeger als ik een krakert zag schopte ik em altijd even. nu zeg ik vriendelijk goedemiddag. En dan doe je zo onaardig tegen me. ik ben diep bedroefd.

superjan | 17-02-06 | 15:12

@Commisaris T-Rex 17-02-06 @ 15:01
Voor zover ik het heb begrepen was het een praktijk les glaasje draaien in het kader van een al even verwerpelijk onderdeel van het curriculum: Levensbeschouwing.

crixus | 17-02-06 | 15:11

Gastenboek issuh bijna kapot, picaatjes doen het al niet meer.

Lekker Belangrijk© | 17-02-06 | 15:06

Ach het kan me niet verrukken:
Toen ik op een camping werkte hebben een stel kinderen van een jaar of 14 iets met een kettinkje gedaan. Vergelijkbaar met glaasje draaien maar dan met een ....... kettinkje. In ieder geval, die gasten kwamen naar me toe rennen (ik organiseerde dingen die ze op de camping konden doen) helemaal in paniek. Degene die het kettinkje vast had gehouden, was ijs en ijskoud. Alsof zijn arm zo uit een diepvries kwam. Ik ben zelf niet zo vroom, en wist me er ook geen raad mee, behalve dan dat ik ze gerust kon stellen. Maar 's avonds wilde al die (totaal onchristelijke) kinderen maar al te graag met een christelijke mevrouw van de camping bidden voor bescherming tegen het kwade. Voor mij was het geheel overtuigend genoeg om me verre van dit soort praktijken te houden.

Maar nogmaals, geesten of niet. Daar op school hebben de docenten vast allemaal bruine overhemden.

Udo Hess | 17-02-06 | 15:05

Hee, ik krijg zomaar een liedje in m'n kop... Gotta get away from me, The Offspring...

zum kotzen | 17-02-06 | 15:04

Wat de neuq is glaasje draaien eigenlijk?!

theNuT | 17-02-06 | 15:03

@crixus en anderen die denken dat het deel van het curriculum uitmaakte:

Het was geen les in glaasje draaien, het was een les waar er over gesproken werd. LEZEN!!!

Commisaris T-Rex | 17-02-06 | 15:01

Nog een uur, Dan ga ik echt een hoop glaasjes draaien....

Jack Daniels | 17-02-06 | 15:01

@LLL

De glazen worden alweer opgeruimd in de kroeg.

Nootje | 17-02-06 | 15:00

Feestje is weer voorbij . . . .

Dirrek | 17-02-06 | 14:59

Dat verstand is dus blijkbaar niet zo hard gevallen !

diepgraver | 17-02-06 | 14:59

1) Glaasje draaien doe je niet op school. 2) Glaasje draaien is weird, ik heb eens iemand gesproken die zei dat ie de raarste dingen had meegemaakt en dat hij er nooit meer aan zou doen, het is een portaal naar het occulte. 3) Geesten oproepen is iets wat de Bijbel ontmoedigt. (Laat de doden met rust.) 4) Dat meisje heeft dus vanuit haar visie door en door gelijk.

gevallenverstand | 17-02-06 | 14:56

Ja mid-rechts? Waaruit blijkt dat dan?

John McClane | 17-02-06 | 14:55

@Udo Hess,
dat komt omdat Lucas denkt: Eigen frustratie eerst!

fuckje | 17-02-06 | 14:54

Welke school geeft nu les in glaasje draaien? Wat is dat voor onzin? Wiskunde, Engels, Duist, Frans, Natuurkunde, Scheikunde, Economie, Geschiedenis en Aardrijkskunde... En als er een uurtje over is dan mogen ze tekenen, knutselen, muziek of gymnastieken. Is er geen onderwijsinspectie in 0031?

crixus | 17-02-06 | 14:53

Hoe dan ook, het blijkt gewoon dat dat glaasje draaien gewoon gevaarlijk is. Kan je wel heel vrij en leuk dat toestaan in een klas en het er uitgebreid over hebben, maar de kans is dan vervolgens erg groot dat sommigen het ook daadwerkelijk gaan proberen (jongeren nemen nu eenmaal meer risico). Dus doe es niet dat glaasje draaien op een school...

mid-rechts | 17-02-06 | 14:53

Yep ik ken ook een verhaal uit mijn schooltijd over een jongen die dit soort dingen organiseerde. Op een gegeven moment had hij het gevoel dat hij overal gevolgd werd en hoorde ook stemmen hierdoor kon hij niet meer normaal functioneren en zn school niet afmaken. Hoe het verder met hem afgelopen is weet ik niet. Er waren meerdere personen die mij dit verteld hebben dus ik neem dit verhaal wel serieus.

bethundered | 17-02-06 | 14:53

Ik had vroeger een vakantiebaantje bij de NV Verenigde Glasfabrieken, tering wat een heksenketel was het daar in de nachtdienst.

Lekker Belangrijk© | 17-02-06 | 14:50

Of geesten nou wel of niet bestaan, lijkt me niet relevant. Het gaat erom dat een schoolleiding blijkbaar het recht heeft om andersdenkenden weg te treiteren.
Van iemand die zich links noemt, zou ik verwachten dat hij het voor de verdrukte zou opnemen. Die schoolleiding is gewoon hartstikke fout.

Udo Hess | 17-02-06 | 14:50

lol @ reacties.
zolang het over een charlatan als Robbert van den Broekke (sp) gaat zijn we het allemaal met elkaar eens, maar zodra iemand begint over glaasjes draaien dan -o wee- komt heel grrristelijk nederland met 'levensgevaarlijke' horrorverhalen. make up your mind of kom eens uit dat sprookjesbos.

ontopic
hoewel volledig geindoctrineerd en misleid vanaf haar geboorte staat dit meisje in deze volledig in haar recht. een christelijke school kan dit soort meningen natuurlijk verwachten onder haar leerlingen, comes with the territory.

kentika | 17-02-06 | 14:48

@ diepgraver

Altijd een pijnlijk moment. Maar ik beroep me dan altijd op het feit dat ik mezelf de avond daarvoor echt een koning vond met zo'n lekker wijf!

Ayaan | 17-02-06 | 14:45

Nee ayaan, dat verband is alleen als je de glaasjes voor je ogen ziet draaien. Daar onvermijdelijk achteraan komt dan het wakker worden en constateren dat die ubergeyle stoot van gisteravond er zonder alcohol heel anders uit ziet.

diepgraver | 17-02-06 | 14:44

Als je het zo leest, is dat meisje gewoon van school gepest door haar docenten omdat ze afwijkend denkt. Lekkere school. Dit is toch echt vergelijkbaar met een vrome moslim verplicht een tekening van hun profeet laten maken. Als zoiets zou gebeuren zou er in Saoedie een opstand ontstaan. Zouden er ambassades in de fik vliegen, worden er priesters vermood. Maar nu, het gaat ten slotte niet om moslim, is het meisje gek. En mag ze door de hele wereld inclusief de haar schoolleiding belachelijk worden gemaakt. Dit meisje verident respect omdat ze voor haar standpunt opkomt. Overigens op een hele vreedzame manier.

Udo Hess | 17-02-06 | 14:43

@tefal 14.25
En was dat Beelzebub of koning alcohol?

sjaakdeslinksesul | 17-02-06 | 14:43

Ik dacht dat glaasje draaien gewoon om nueqen ging?!

Ayaan | 17-02-06 | 14:41

Ik krijg er wel een beetje pedo gevoel van, maar shit dat ziet er lekker uit.. *schaamt zich een beetje*

diepgraver | 17-02-06 | 14:39

@poktor,

Nogmaals, no offence, maar die man was een lopende psychische patiënt in wording en dat had niks met zijn levensstijl te maken.

Punt.

Commisaris T-Rex | 17-02-06 | 14:39

Wat een gezeur om glaasje draaien. Kom we gaan een spotprent maken van dat kind

Echt He! | 17-02-06 | 14:38

LOL Uit het gastenboek;
[..] Lucifer 14:32 17-02-2006 U had mij geroepen? [..]

Lekker Belangrijk© | 17-02-06 | 14:38

Kan dat GVD gedraai eens ophouden Spooky wil rust hebben, DV natuurlijk

spooky | 17-02-06 | 14:37

@diepgraver:
Vooruit, nog 1 serieuze reactie dan: Het kan inderdaad, dat dit het duwtje was om het om te laten vallen. Hij deed ook aan horoscopie, wichelroede lopen, pendelen, en weet ik wat nog meer. Een behoorlijke alternatieveling dus, met wat "alternatieve" hobbies. Hij deed echter zijn werk prima en was gezellig als collega, dus dat was ons allemaal best. Totdat hij dingen ging horen en zo, toen werd het wat griezelig. Vrij snel daarna meldde hij zich ziek en is daarna, op wat korte bezoekjes na, niet meer op zijn werk geweest. Vervolgens hoor je dan viavia wat er van hem geworden is. Kut voor 'm, maar wel een beetje eigen schuld volgens mij.
Zo, en nu gaan we het nog enkel over die BrEeZaH in string hebben, want het is vrijdagmiddag!

poktor | 17-02-06 | 14:35

@Red.
Klease wel 'n schaap...

(Die spam van ook dit soort gevaarlijke "media" gaat trouwens nog gewoon onverminderd voort in 0031. Maar da's heel wat anders en de huisregels lijken helder dus waar hebben we het over.)

widtvoet | 17-02-06 | 14:34

Bull @ poktor.

Je neemt niet iets smerigs mee naar huis, die man was een latente schizofreen en dit heeft hem over het randje geduwd. Er is nooit een samenhang aangetoond tussen geesten en glaasjedraaien, het grootste gevaar schuilt hem in de psychische wereld. Mensen zijn makkelijk beïnvloedbaar, als de sfeer op die manier al is geladen dan is daar: BOEM!!! je "spook". Lul niet, man.

Commisaris T-Rex | 17-02-06 | 14:33

Gelul allemaal wat een kutd school... Net alsof er niets beter te leren iz... Ze verneuker er natuurlijk al vrij veel tijd, met dat naar mij idee achterhaalde CHRISTELIJKE, geloof?s gedoe...

Je weet toch dat alleen Allah machtig is..

Maar goed, zo worden er dus wat kinderden, overstuur naar huis gestuurd...(want tja, welke leraar heeft er nou begrip voor dat schoolgaande tuig!) En het dan raad vinden dat tegen de helft van de kinderen stopt met school, als ze 16 zijn.. Kudt leerkrachten mogen ook wel eens meerdere opfris cursussen gaan volgen. NIET GERED in de Maatschappij, dus maar snel leraar geworden? Zo hebben ze tenminste nog ergens wat te vertellen..

szol2001 | 17-02-06 | 14:32

Shit, zum kotsen was me voor. Toch iets minder vaak naar het koffieapparaat

sjaakdeslinksesul | 17-02-06 | 14:31

@kw_nl: tuurlijk man, iedereen heeft hier wel eens mee geexperimenteerd. Kijk om je heen en je ziet mensen die er niks aan over hebben gehouden. Waarom niet? Omdat geesten niet bestaan. Dood is dood, einde verhaal. Geloof en leven na de dood zijn uitgevonden om mensen een beetje koest te houden. Inmiddels hebben we daar rechtspraak en politie voor, dus is het ook niet meer nodig.

John McClane | 17-02-06 | 14:31

off topic: vett he, naar t kruis van een schaatser kijken..

de aap | 17-02-06 | 14:31

Wel of geen glaasjedraaien, daar gaat het volgens mij bij Veerle niet om. Als je de brief van dat meske leest, druipt het onbegrip voor haar standpunt onder de leraar en rector er vanaf. Ook dat gesprek met die Schijts zal geen pretje geweest zijn. Dan ook nog eens proberen om haar voor de klas voor lul te zetten door een kringgeprek over het stukje in de krant. Typische arrogantie en machstwellust die ik nog wel ken van sommige leraren op mijn ambachtsschool.

sjaakdeslinksesul | 17-02-06 | 14:30

@empe04:
Je hebt gelijk, maar ik moest dit effe kwijt. Het is niet leuk om iemand zo ten onder te zien gaan. Hij heette Cor overigens. Ik hou er nu over op. Proost! *BURP*

poktor | 17-02-06 | 14:27

Christendom is zo 1200. We zijn toch met de tijd meegegaan en hebben nu de Islam. En die heeft een prachtig boek waar we nog heel veel uit kunnen leren, zoals Dolf Jansen zei in zijn oudejaarsconference.

Reetpeper | 17-02-06 | 14:26

Jongens, spot hier nou niet mee. Ik heb ook een keer glaasje gedraaid en toen is dat glas van tafel gevallen en kapot gegaan. Zo zie je maar wat de gevolgen kunnen zijn!

Tefal | 17-02-06 | 14:25

@John Mc Lame : Vooral niet geloven. Dat is het beste wat je kan doen. Klopt.
Wat me wel verbaast is dat mensen de onhebbelijke eigenschap hebben om te klooien met dingen waarvan ze niet weten wat het is, wat het kan en wat de gevolgen daarvan kunnen zijn. Wat dat betreft zijn we gewoon een stel achterlijke primaten gebleven, en dat is jammer.
Betreft de coud-collega in de crackerfactory.. Ik geloof ook niet dat het door het glaasje draaien kwam. De man was waarschijnlijk al een lopende tijdbom (niet grappig bedoeld). Het glaasje draaien kan wel het nodige 'getriggerd' hebben, en dat is op zich al reden genoeg om dat als signaal te zien dat je er beter van af kan blijven van dat soort zaken.
Maar ja.. Er zullen er altijd zijn die hier mee blijven klooien, en de gevolgen daarvan moeten altijd maar weer door anderen opgeriumd worden.. Dus mijn preek tegen dovemans oren eindigt hier :P Tis vrijdagmiddag.. bijna WEEKEND !!

diepgraver | 17-02-06 | 14:24

@Montgomery Burns:
WOEHA!

poktor | 17-02-06 | 14:24

@poktor. PLs change the subject to BreezaHs in string, niet zon zware kost op de vrimi. Over 1 uur en 37 min is het 4 uur en moeten we van www.regering.nl/bewindslieden/kabinet/... weer bieren en dan heb ik liever wat luchtigs in mijn hoofd. Dank u!

empe04 | 17-02-06 | 14:24

God bestaat niet,Jesus bestaat niet ,de duivel ook niet ,dus glaasje draaien betaat dus ook niet .
Einde discussie.

Boez | 17-02-06 | 14:23

stelletje helden... respect voor haar!

_waverider_ | 17-02-06 | 14:22

@ John McClane
Jij kent mensen die het hebben gedaan en er niks aan over hebben gehouden?

kw_nl | 17-02-06 | 14:22

@poktor 17-02-06 @ 14:17

Het gaat er niet eens zozeer om hoe gevaarlijk glaasje draaien kan zijn (al geloof ik ook zonder meer dat het levensgevaarlijk kan zijn), het gaat erom dat een meisje van een school wordt weggepest, omdat ze weigerde deel te nemen aan een bepaald ritueel. Zoals Barbapoeppa zei, als iets soortgelijks een moslima was overkomen, zou Balkenende himself zich naar de school spoeden om de situatie op te lossen.

En hoe haal je het als CHRISTELIJKE school in je harses, glaasje draaien met de klas...

zum kotzen | 17-02-06 | 14:21

geesten oproepen.. geestig

De Zuid-Limbabwaan | 17-02-06 | 14:20

@LLL
Heb je een abbonement op het NB, is wel weer eens leuk na al die televaag links

spooky | 17-02-06 | 14:20

Ja poktor, en wij geloven dat.

John McClane | 17-02-06 | 14:18

praise the lord. amen!

De Zuid-Limbabwaan | 17-02-06 | 14:18

Ik heb van dichtbij gezien hoe gevaarlijk dat glaasje draaien kan zijn: een oud-collega (toen nog collega) ging dit ook n's proberen en nam vervolgens blijkbaar iets smerigs mee naar huis. Ik heb hem in korte tijd hierna zien afglijden van een normale, verstandige vent tot een geestelijk stuk wrakhout wat stemmen hoorde. Binnen een jaar zat hij in een inrichting en is daar nooit meer uit gekomen. Hij komt nog wel buiten, maar dan enkel onder begeleiding. Zo gevaarlijk is deze troep!

poktor | 17-02-06 | 14:17

Leuke school!
Wanneer gaan ze bomgordels bouwen in de godsdienstles?
(Desnoods in oecomenisch verband met de handvaardigheidsles?)

Deense Postbode | 17-02-06 | 14:13

Barbapoeppa 17-02-06 @ 14:01 *LOOOOL*
Autochtone nederlanders hebben blijkbaar géén lobby in politiek en media. En Cohen komt zeker niet theedrinken

burnie | 17-02-06 | 14:13

maximaal RESPECT voor deze meid.
Als een moslima in een burka rond wil lopen hoeft ze niet te gymen, maar Christenen moeten wel bij heidense rituelen zijn bij godbeterd levensbeschouwing.

En voor alle reaguurders die geloven dat ze nergens in hoeven geloven, zelf weten maar ik geloof er niks van.

Devlaam | 17-02-06 | 14:13

\"MIJNHEER ALI***

Groot MEDIUM en HELDERZIENDE

Gespecialiseerd in liefde en relatieproblemen.
Helpt u ook met gezondheidsproblemen/ impotentie, succes in zaken, familieproblemen, bescherming tegen elk gevaar, brengt u geluk in het leven, helpt bij examens, onmiddellijke terugkeer van iemand die U verlaten heeft.
Ook in de meest hopeloze gevallen.
Voor alle problemen een oplossing!

WERKT SERIEUS, SNEL EN GEHEIM. 100% GARANTIE (verplaatsing is mogelijk)

-Edit: does niet...-

widtvoet | 17-02-06 | 14:10

@blikjegrolsch
Bedankt dat je dat even duidelijk maakt, maar Lucas weet dat zelf ook wel.

ZI | 17-02-06 | 14:10

Ja Lucas, ZI begint het irritant te vinden dus trek je er eens iets van aan. ZI is heel amchtig en invloedrijk enzo...

blikjegrolsch | 17-02-06 | 14:08

Van de website: www.st-jeanne.nl/glaasje_draaien.htm "Het komt heel vaak voor dat kinderen en jongeren, die bij onze stichting komen, vertellen dat ze een stem horen, die hen opdrachten geeft. Deze opdrachten kunnen verstrekkende gevolgen hebben voor het kind. Zij krijgen vaak straf terwijl het de schuld is van de negatieve Geest. Schelden, schoppen, slaan en pesten zijn veel gehoorde opdrachten van de Geest voor de kinderen." GOEDVERDOEMME k*nkerlijers, K*t zeg, wat was dat leuk dat glaasje draaien.

empe04 | 17-02-06 | 14:08

haha 3 pagina's gastenboek nu heb ik een zere pens van het lachen ( draait steels zijn bierglas in de rondte ) Proost

harry de leipe | 17-02-06 | 14:07

Geloven is leuk, maar als je 7 a 8 bent, moet iemand je wel de waarheid vertellen natuurlijk.

John McClane | 17-02-06 | 14:07

@Barbapoeppa
Eén van de weinige die het snapt! Hulde!

kw_nl | 17-02-06 | 14:05

Lucas, je stukjes over christenen (tegen christenen) beginnen irritant te worden. Zolang er mensen zijn die op een onschuldige manier bezig zijn met welk geloof dan ook, wat is daar dan op tegen? In dit geval heeft Veerle gewoon gelijk natuurlijk, ook katholieken mogen zich helemaal niet met dat soort dingen bezig houden lijkt mij.

@zwarte kip
Op school is godsdienst een best nuttig vak, zolang het geen evangeliseeruurtje is. Ik denk juist dat het belangrijk is om alle godsdiensten te leren. Als je wat leert over alle religie's, dan helpt dat juist de acceptatie's ervan. Zeker als je van huis uit met een bepaald geloof bent opgevoed word je wat betreft je vooroordelen over andere religie's ook nog een beetje bijgeschaaft.

ZI | 17-02-06 | 14:05

Ik wil dat stringetje zien nu! Tjid voor een vrimi-verrassing. een BreezaH in String.

empe04 | 17-02-06 | 14:04

@Veerle

Voor wat het woord tegenwoordig nog waard is: mijn respect heb je

@Jeroen Bosch College
Ik neem aan dat jullie, in het kader van het onderzoeken van allerlei religies, nog even wat kinderen offeren bij de les over de Maya-godsdienst?

zum kotzen | 17-02-06 | 14:02

Als ik met dit soort berichten over intolerantie naar christenen toe geconfronteerd wordt denk ik wel eens bij mijzelf dat Nederland de sharia gewoon verdient. Dit meisje heeft niet gedreigd met geweld. Haar ouders evenmin. Hoe anders was het allemaal gegaan als het wicht Fatima had geheten en tegen een vergelijkbaar probleem was aangelopen. De schooldirectie zou door het stof zijn gegaan en alle politieke correcte registers hebben opengetrokken.

Barbapoeppa | 17-02-06 | 14:01

LOL@Dam-Dame!
Dat is pas olie op het vuur gooien!

blikjegrolsch | 17-02-06 | 14:00

En het glas kwam van, eh... links? Het zal wel weer, grefo gleuf die d'r kans ziet op 15 minutes of. Hups, lekker opgetyft naar je mentale inteelt-schooltje. Overigens: het enige juiste glas is een glas whisky. Laphroig van 15 jaar oud ofzo. Breng de vrimibo maarrr...

Oorlof | 17-02-06 | 14:00

1 verstandig meisje op een hele school. Niet te geloven. dichtdumpen dat gat, want dat gaat nooit meer goedkomen daar.
Hulde trouwens aan het weigerende meisje. Ze heeft er juist aan gedaan.

diepgraver | 17-02-06 | 13:59

@CoJoNes: Het bier vloeit reeds rijkelijk in het gastenboek!

blikjegrolsch | 17-02-06 | 13:58

quote van de site

Beste mensen,

Laten we deze site weer terug geven aan de leerlingen en makers van stringetje.nl en een punt zetten achter deze situatie. Iedereen heeft zijn of haar standpunt duidelijk kunnen maken.
Als mensen verder willen debatteren over het onderwerp "glaasje draaien" wil ik Fabian verzoeken om hiervoor een aparte plaats te maken op de site (forum), want als de "vaste chatters" nu op hun eigen site komen, hebben ze eerst tientallen teksten van mensen buitenaf door te werken.

dam-dame | 17-02-06 | 13:58

@LdeLL,
dat zei De Heere volgens mij helemaal niet op de zevende dag.

missy impossible | 17-02-06 | 13:57

Mooie naam Veerle (afgeleid van Farahilde)
betekenis volgens de naamboeken: reizende strijdster.

Farahilde is een Germaanse godin, die als dolende strijdster de oorlogsgewonden uit hun lijden verloste. (Auw, foutje)

MadDieu | 17-02-06 | 13:57

Veerle is een achterlijke molshoop in Belgenland. Glaasje draaien doe ik elke avond in de kroeg, glaasjes Tallisker welteverstaan, zonder ijs.

Montgomery Burns | 17-02-06 | 13:53

Kijk als gristelijk meisje dien je natuurlijk weg te blijven in het roomse zuiden. Dus alle grefo's op gelet:

WEGBLIJVEN BETWETERS!!!!!!!!!!!!!!!!11

Zo een religieuze strijd is de leukste strijd.

draak | 17-02-06 | 13:53

lucas ga eens naar de kerk, zal je goed doen.

reade romke | 17-02-06 | 13:51

Ik heb major respect voor deze dame, omdat ze ondanks alle kritieken voor haar geloof kiest. Onvoorstelbaar dat zo'n school zich met zulke onzin inlaat ook.

nanhaizi | 17-02-06 | 13:51

Wat, nog geen opmerking met de term 'des duivels' erin verwerkt? :-D

Haaimans | 17-02-06 | 13:49

@ Fabian Huisman: sterkte vent!

gentle giant | 17-02-06 | 13:48

LLL is een beetje gefrustreerd tegen christenen, en moet eens wat meer zinnige stukjes gaan schrijven.

Saaremaa | 17-02-06 | 13:47

Was het Jeroen Bosch laatst ook niet in het nieuws ivm een extacy dealende scholier?

Levereter | 17-02-06 | 13:46

@roberto: ik denk dat de harde schijf van de schoolsysteembeheerder behoorlijk NSFW zal zijn, met zulke obsessies.

Zeurders | 17-02-06 | 13:46

Je kan je natuurlijk wel afvragen waarom deze school zoveel waarde hecht aan 'glaasje draaien' ter educatie van geloof. Gaan ze volgende week ook de kop van een levende kip afbijten ik het kader van een introductie Voodoo? Hoe onschuldig een hoop (bij) geloof ook is instabiele mensen kunnen er altijd problemen mee krijgen. Alleen al om deze reden is het niet de taak van een school om zich met dit punt van de ontwikkeling van een kind bezig te houden. Maarja ik ben een tegenstanders van alle scholen waarop verplicht enige vorm van godsdienst wordt onderwezen.

zwarte kip | 17-02-06 | 13:46

Ik heb het gevoel dat i.. euh de duivel altijd wordt gedemoniseerd. Bah!

Lucifer | 17-02-06 | 13:46

Volgens mij verwacht de school al veel gezellige anonieme reacties van gs reaguurders op de site. Zie de uitspraak van hun conrector bij het gastenboek...

2pet | 17-02-06 | 13:45

wat is dat voor een school? glaasje draaien hoort niet op een school thuis. Straks komt die leraar nog met de hellraiser kubus aanzetten :-)

reade romke | 17-02-06 | 13:44

Zeurders 17-02-06 @ 13:41
Jeemig, is dat de naam van de website van een katholieke school? Ik ben nu al benieuwd hoe de website heet van de vrijgemaakte protestante school.

Roberto Fransisco | 17-02-06 | 13:44


Hoe dan ook, Veerle is een mooie naam voor een vrufke.

Multikuli | 17-02-06 | 13:42

Dat hele god-gedoe is een hoax, als je het mij vraagt.

John McClane | 17-02-06 | 13:41

Jeeemig, een cursusje glaasje draaien op een RK school? What's next, een workshop 'Mohammed tekenen' op een islamitisch college?

zum kotzen | 17-02-06 | 13:41

@LLL; vind het moeilijk te leven in een multiculturele samenleving waarin ook nog mensen wonen die geloven?

Roberto Fransisco | 17-02-06 | 13:41

Het is ook een nutteloos spelletje natuurlijk, dat ze zich daar op school in de les mee bezig houden.

ThE_ED | 17-02-06 | 13:40

Veerle is de DUIVEL!

de aap | 17-02-06 | 13:37

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken