Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Het is zover. Boycott voor Nederland

hongerwinter100.jpgHatsikidee, het gaat nu echt beginnen. Keiharde boycotten naar de Nederlandse ondernemert toe. Binnenkort mag iedereen distributiebonnen halen bij Balkenende Gaarkeukens BV. Columnist Aijaz Zaka Syed heeft er zin an. In zijn rubriekje in de Khaleej Times (Dubai) krijgt Nederland er ongenadig van langs. Holland moet een economische schop krijgen. Als het aan Aijza Zaka Syed (hé, hij heb een blog) komt er een algeheel kaas- en tulpverbod voor moslims. "That will teach them the lesson they refuse to learn, hitting ‘em where it hurts the most." De Tehran Times is er als de geiten bij om het artikel over te nemen. Ook Pakistan, dat nog niet zo lang geleden vele miljoenen Giro 800 noodhulp kreeg voor de aardbeving, gooit het slot op Nederland. Oman (en nu krijgen we echt de shivers) doet mee met de ban op Hollandsche waar. De vestigingen van Al Jadeeda Stores in Oman verkopen geen Deense en Nederlandse meuk meer. Houdt het dan nooit op? Nee, mensen, ook Koeweit doet mee: they will feel it in their pockets. Maar is dat eigenlijk wel zo? Onze Deense broeders hebben na de cartooncrisis van twee jaar geleden maar een luizige 250 miljoen euro exportschade geleden. Pinda's.

Reaguursels

Inloggen

Ach, laat ze maar lekker boycotten, aan het eind van de dag hebben ze ons toch niet nodig (kijk maar naar de torernhoge gebouwen en luxe auto's en hotels in Dubai) wij hun wel in tegendeel, want zonder olie kunnen we niet in de file staan, en dat zal ontzettend balen zijn. Ze zullen onze kaas niet missen mensen en zonder olie kunnen wij hier niet zo ver komen vrees ik. Dus niks aan de hand, gewoon doorlopen.

glamourous life | 17-03-08 | 23:48

Met je gezin verhuizen doe je niet zomaar dus ik had mij er aardig in verdiept en tijdens de zomer met 54 graden hier een week gezeten met mijn meisje. Ik ben eerst verhuisd en na een maand kwam mijn vrouw deze kant op. Ik kan je zeggen, ik heb de eerste twee maanden alleen maar gescholden op alles wat los en vast zat zo raar is het geregeld hier. Dertig keer voor een papiertje naar de Freezone (ik werk in de Freezone) en dat soort dingen. Wat ik probeer duidelijk te maken is dat nu na een ruime tijd het allemaal wel mee valt; het lijkt er bijna op dat ze hier een sport maken van 'groentjes pesten', sterker, ik weet het zeker. Als je je wegen kent en als je soms heel ferm bent, loopt het gewoon anders. Mijn vrouw heeft in haar eerste maand stennis gemaakt in het ziekenhuis voor haar medische keuring; na 2.5 uur wachten wilden ze haar drie dagen later laten terugkomen. Ik schrok zelfs van haar relaas in het ziekenhuis maar het resulteerde wel dat binnen een kwartier alles geregeld was. Als je hier wat langer zit dan komt alles wel goed.
Ik weet niet in welke periode jij hier was maar gevaarlijk voor een vrouw is het meer dan niet, al zou je midden in de stad op vrijdag rond middernacht in een steeg lopen. Ze halen het hier niet in hun hoofd; het is ook de veiligste stad (helaas niet qua verkeer maar qua criminaliteit) ter wereld.
Witte lappen, theedoeken, jurken zoals jij ze noemt, zie ik inderdaad weinig doen al werken er aardig wat voor de overheid en overheidsinstellingen. Logisch ook als je ziet wat je verdient en wat je eigenlijk moet doen. Ik zou ook prima 5000 euro willen verdienen in de maand met de krant lezen en om half drie naar huis gaan om maar van de managers te zwijgen. Werken zit gewoon niet in hun bloed, daarom is ook 85% van de bevolking expat.... maar je moet toegeven dat ze een perfecte marketingformule hebben verzonnen om zand om te toveren naar krullend bladgoud in een zeepbel. Die olie hier in Dubai is meer dan lang op en ze moesten wat anders he.... en we trappen er met 4 miljoen mensen vandaag de dag allemaal in, ook ik... en ik zeg je, ik heb er geen seconde spijt van omdat iedereen hier een pionier is en iedereen heeft dezelfde instelling (even de rijke ochtendkoffieinhetparkmoedersmeteenheteaardappelikganaardespa weggelaten).

Remco1975 | 17-03-08 | 21:24

@Remco1975 17-03-08 @ 19:54 Die instelling kwam achteraf hoor. Volledig onbevangen ging ik er heen, ik had geen problemen verwacht, hoezo? Je doet alsof het iets exorbitants is om de haven te willen verlaten voor een prik en een paar boodschappen na 2000 km varen?

Het was behalve de onbeschofte, sarrende instelling, de illogica waar ik razend van werd. Het argument tegen mij in mijn eentje de freezone uit te laten was dat het 'gevaarlijk' voor me zou zijn als vrouw alleen.
Bullshit natuurlijk, maar nadat dit argument gebezigd was lieten ze me dus teruglopen naar de berth- om 1 uur smiddags door de haven. Zeker niet gevaarlijk? Het was dus pure pesterij,om niks.

Een dag later met de (ook weer indiase) agent en in gezelschap van collega's wel het stempeltje. Ze hadden gewoon niks beters te doen daar.

Vraagje: Heb je óóit een van die witte lappen wel iets nuttigs zien doen?

campion | 17-03-08 | 20:11

Als je dan van boord wil dan kun je er natuurlijk vergif op innemen als je met de 'theedoek en witte jurk' instelling van de Freezone af probeert te komen, het er niet makkelijker op wordt. Het zijn gewoonweg moeilijke donders om mee om te gaan, maar die vertegenwoordigen evenmin hoe het land is als de personen waar het artikel over gaat. Ik filter niets, ik en mijn gezin delen alleen die ervaring niet en het spijt me dat jij dat wel hebt moeten meemaken. Ik wil alleen op mijn, wellicht onhandige manier, duidelijk maken dat het hier ook heeeel anders er aan toe gaat en dat voor menig expat het meer dan prima voor elkaar is. En ik val niet in de luxe auto categorie, niet in een expat commune met elke ochtend een moeder of papa ochtend omdat niemand wat te doen heeft; ik sta hier aardig normaal in het leven en na een tijdje leer je vanzelf met de locals omgaan en zij met ons, kost alleen wat tijd en aanpasing.

Remco1975 | 17-03-08 | 19:54

(PS Even ter vergelijk, men neme Colombia, ook geen soft landje, natuurlijk. In de haven van Barranquila riepen de stuwadoors (soortement halve Indianen) : Hey, sister, sister, macha, macha, respect, bij het lossen en staken hun duimen op. Kijk, dat is nou leuk aankomen.

campion | 17-03-08 | 14:34

Dr Doom 17-03-08 @ 12:48 PRECIES. Als ik er niet tegen kon om aangestaard te worden begaf ik mezelf niet in die situatie. Wanneer je als enige vrouw op een schip werkt moet je natuurlijk ook niet te etepetete zijn. Havens all over the world zijn hetzelfde, overal zullen dockers staren naar een vrouw aan boord omdat ze het gewoon niet gewend zijn. Maar daar heb ik het dus niet over.
Nagefloten worden door bouwvakkers, ook geen probleem: Ik zie het als compliment. Het is gezellig. Iedereen wordt daar vrolijk van, ik, die bouwvakkers, prima.

Maar hier hebben we het over iets heel anders: De theedoeken die fijntjes duidelijk maken dat als de dockers hun handen niet kunnen thuishouden, dit aan mij ligt als ik met onbedekte benen en hoofd aan dek rondloop. Dat ik eigenlijk maar helemaal benedendeks zou moeten blijven want dat het er anders om vragen is aan stukken gescheurd te worden en op de bodem van de berth te belanden, en dat we dan geen boehoe bij hun moeten komen doen. Dáár kwam het op neer. Dat is toch wel effe wat anders he!!!

campion | 17-03-08 | 14:11

Remco1975 17-03-08 @ 09:31 Het is te merken hoe gedhimmificeerd je al bent, alles wat niet binnen je positieve verhaal valt filter je weg. De portee van mijn verhaal ging niet over BINNEN de haven (en gestáár van dockers overal wel gewend hoor, daar ging het als je goed leest niet om), maar proberen er BUITEN te komen. Namelijk de paar 'autochtonen' (moslims, Arabieren) waar ik mee te maken kreeg -je weet wel, die smetteloze witte doeken van het nietsdoen- was een bijzonder onaangename ervaring. Wegens vrouwzijn en wegens joodsige naam. Dat zei mij genoeg.
Hoe rijk ze ook zijn en of jij nou leverworst kunt krijgen of niet, daar ging het over.

campion | 17-03-08 | 14:04

".... Nederland worden vrouwen ook nog steeds nagefloten door bouwvakkers. Een vrouw op een schip, in een haven, in een dock.... dat is een kat op het spek binden... "
--
Stink naar:".. Nederlanders behandelen vrouwen zoals de moslims het doen.."
En dat soort stront kan alleen uit de bek van een Nederlander komen. Alsof de gemiddelde Nederlander een tentzak over zijn vrouw stopt.. riight.
--
Volgens mij vinden de vrouwen het ook wel leuk die aandacht zolang het maar gewoon netjes is...." Al kom ik dat fluiten meer van allahtonen die dat werk tegenwoordig doen in Nederland.

Dr Doom | 17-03-08 | 12:48

neem aan dat de 'ontwikkelingshulp' aan die landen ter compensatie wordt ingevorderd?

looprekje | 17-03-08 | 12:46

XverderNix 16-03-08 @ 09:59:"... Tulpen zijn van oorsprong Turks!"..
--
Lol,
De multiculcrap wordt door sommigen klakkeloos voor zoete koek geslikt de deconstructie van de Nederlandse eigenheid is in volle gang. Je right. Maar even serieus.... de Tulp komt oorspronkelijk uit islamabad.
Wat minder de Volksverlakkerkrant lezen aub

Dr Doom | 17-03-08 | 12:43

Sterf

Berno | 17-03-08 | 12:01

Wil de volgende Volkert van der G. snel opstaan aub?

JaapStoffig | 17-03-08 | 09:39

@Campion
Ik woon niet in zo'n expat commune, gewoon in een woonwijk met een mix van alle nationaliteiten en een buurman die daar al 35 jaar woont. Ik voel mee met je ervaring maar ik kan je zeggen dat ik het ook wel heel logisch vind; in Nederland worden vrouwen ook nog steeds nagefloten door bouwvakkers. Een vrouw op een schip, in een haven, in een dock.... dat is een kat op het spek binden... Ziekenhuizen zijn hier prima, prikken waren in een kwartier geregeld, mijn vrouw kan gaan en staan waar ze wilt en de deuren worden zelfs open gehouden en ze kan vooraan in de rij gaan staan. Tuurlijk wordt je af en toe aangestaard en daar is een prima oplossing voor, gewoon terug staren. Wij hebben jouw ervaringen dus totaal niet.

Remco1975 | 17-03-08 | 09:31

prrrrrima!!!! Alle subsidies en fondsen naar die landen S.V.P ook z.s.m stoppen! Dank!

Stuyff | 17-03-08 | 08:32

@Remco1975 16-03-08 @ 21:42 Hemel die UAE maar op. Ik ben in Dubai, Ras Al-Khaimah en Fujaira geweest. Ook voor werk: Op een ship. In de haven. En meestal niet verder dan dat hoor! Je hebt het over je kinderen, dus ik neem aan dat daar ook een vrouw bij hoort en die lekker in de kar met de ramen dicht en de airco aan naar de Carrefour rijdt en weer terug achter de hoge muren, jullie zullen wel goed geintegreerd zijn. Maar nu effe de andere kant, van een VROUW.

Hoewel de UAE natuurlijk volkomen onrepresentatief voor de rest van de Arabische wereld is (want je kunt er leverworst in de supermarkt krijgen en idd is het allemaal Indiers en Filipijnen en Westerse expats die het werk doen) weten die paar jurken en theedoeken die er niet met hun poten omhoog hun nagels zitten te vijlen de zaak nog goed te verpesten.

Van boord gaan zonder een papier te halen dat je de 'vrouw van de stuurman' bent? In je eentje naar die supermarkt vanuit de haven? Of zelfs alleen even naar het (kut)ziekenhuis voor een prik per taxi? Vergeet het maar. Niet zonder dat er eerst een paar van die witte doeken je gaan zitten pesten een paar uur, omdat ze niks beters te doen hebben. Naar de naam in je paspoort kijken en luid met elkaar gaan overleggen wat ze eens met die 'Sharmuta Yehudi' zullen gaan doen. En je eerst even een half uurtje terug laten lopen in de brandende zon.

Dan op donderdagmiddag in het ziekenhuis komen. Eerste hulp? Vaccinatieafdeling? Nee, donderdagmiddag is bijna vrijdag, dus is alles dicht. dat had je dan moeten weten. Afgesnauwd worden door de Pakistaanse schoonmaker die zich al beter voelt dan jij: Oprotten gewoon.

Kun je je weer vergapen aan de goede smaak van de theedoeken. Die monsterlijke gebouwen, waar het nepgoud een half jaar na bouw al afkrult, alles ziet eruit alsof het ontworpen is door een dronken Bosnische hoer.

Terug aan boord. Hele haven op zijn kop omdat er één wijf rondloopt. En daar komt weer zo'n smetteloos laken dat zich verveeld om je kapitein te vertellen dat je toch bij 40 graden celsius niet aan dek moet verschijnen in een tshirt, want daar kunnen de dockers niet tegen, volgens hun (meer Pakistanen, ze zullen zelf es iets doen). Dus doek om je kop, en doek om je lijf, kun je zo roestbikken.

De zeemanspost is verboden voor vrouwen.
Alleen naar de telefooncel is er zelfs niet bij.

Conclusie: ZELFS in de UAE regeert de achterlijkheid, luiheid en weerzin van de stompzinnige sekte.

Vervolgens Iran en het Suezkanaal. Ook zo'n feest, met dank aan de Profeet.

campion | 17-03-08 | 07:31

@Remco .
Het doet me goed om te zien dat er nog mensen zijn die hun hoofd gebruiken om te denken .

Have a nice day J.

peerde piet steertje | 17-03-08 | 05:17

Nou ja, in Pakistan gaat het toch wel weer een keer mis, en dan is er voor ons de gelegenheid om een en ander te verrekenen met de noodhulp die normaliter wel gegeven zou worden.

Rest In Privacy | 17-03-08 | 03:01

Die Chinezen zijn ook niet kosher hoor.

Mokum Kosher | 17-03-08 | 00:12

More than a hundred innocents died in those protests that rocked the world from Morocco to Malaysia as well as Europe and the West. Lol @ dat eerste artiekel.. als je mee demonstreerd dan ben je niet onschuldig.

tada | 16-03-08 | 22:27

Man... man... man... wat een storm in een glas water. Deze man geeft hier (woon in de U.A.E.) elke week wel een knauw naar werkelijk wat dan ook ter wereld en met name de Westerse wereld en meestal is het nog niet eens zo onprettig om te lezen als hij tegen Bush van leer gaat. Denk je nu echt dat in een land (van de schrijver) met 85% expat, (goh, het kan dus WEL goed gaan) omdat de meeste locals hier niet hoeven te werken en alles financieren er ook maar 1 Westers product, 1 Nederlands product of 1 Deens product minder wordt verkocht... dacht het niet. Ik haal nog steeds gewoon mijn (varkens) Unox knaks bij de supermarkt hier in de wijk, verscheep tonnen met Nederlandse perishables naar hier en dat gaat echt niet veranderen. Wat wel eens moet veranderen is dat iedereen gelijk op de kast zit als een Wilders een film maakt of dat een colomnist een stukje typt; lekker iedereen aansteken en het vuur aanwakkeren voor diegenen die wat meer leegte in de hoofden hebben en dit zien als een reden om weer gekke dingen te gaan doen, welk geloof dan ook. We weten allemaal, Christen of Moslim hoe het in elkaar steekt en wat het verleden is geweest, alleen maken we nu elkaar gek en ontstaan er overal korte lontjes. Serieus mensen, afgezien van dit stukje van de colomnist heb ik afgelopen weken werkelijk niets gehoord, gezien of gemerkt van wat dan ook. Een heeeeeel klein stukje in de krant over de cartoons, niets meer. We leven hier in een dictatuur dat meer dan prima werkt (je kan vraagtekens zetten bij de marketing truc waar iedereen intrapt om zand in goud om te toveren hier maar dat is een ander issue), ik leef hier zo veilig dat ik met alle gerustheid mijn auto met ramen open ergens neerzet met laptop en toebehoren op de stoel omdat er toch niemand aan komt en mijn kinderen zullen heel veilig hier opgroeien. Het zijn de rotte eieren in elk geloof die er voor zorgen dat we haaks tegenover elkaar staan, niet de landen, niet de meningen, niet de verkondigingen. Rotte eieren worden al duizenden jaren gevoed met dit soort dingen en er zal ook nooit een verandering in komen.

Remco1975 | 16-03-08 | 21:42

Maar den vreesachtigen, en ongelovigen, en gruwelijken, en doodslagers, en hoereerders, en tovenaars, en afgodendienaars, en al den leugenaars, is hun deel in den poel, die daar brandt van vuur en sulfer; hetwelk is de tweede dood.
(Openbaring 21:8)
Want Ik zal de pestilentie in haar zenden, en bloed op haar straten, en de verslagenen zullen vallen in het midden van haar, door het zwaard, dat tegen haar zal zijn van rondom; en zij zullen weten, dat Ik de Heere ben.
(Ezechiël 28:23)
Zoiets bedoel je ?
Al die teringboeken zijn toch hetzelfde .

peerde piet steertje | 16-03-08 | 21:28

Persoonlijk geef ik Wilders gelijk, met het uitbrengen van deze film. Ik weet niet hoeveel van jullie de moeite hebben genomen om echt de heilige bijbel 2.0 te lezen, maar volgens mij gaan die mensen er aardig hard tegen aan met passages die refereren naar massamoord van alle ongelovigen.

LHX | 16-03-08 | 20:04

En hoe zit het dan met die 97% van de Nederlandse olie ?.
Ooh ja krijg nou wat die komt uit de arabische staten .
Wat was het ook al weer 3 % van met name de British Petrol etc.
Nou Balkie tijd om huilie huil te doen bij ome Vladimir .
Breng die kudtfilm nou maar uit met je grote bek ,.
(en haal je fiets maar uit de motteballen want die ov chipper duurt nog wel ff .)
Wilders met die kudt film van hem .
En straks lekker met z'n allen verontwaardigt als er per ongeluk wel 1 van onze jongens aan de trekhaak gaat .
Weet je wat, ik hoop zo onderhand dat ze de oliekraan dicht draaien nadat die misgeboorte is uitgebracht .
Je weet wel zoiets van bezint eer ge begint ,en wie zijn billen brand moet op de blaren zitten .

peerde piet steertje | 16-03-08 | 20:01

ach ja... voordelen te over.
Rijk zijn is nu toch al een doodzonde.
Nederland behoudt haar betrouwbare exort landen toch wel.
Misschien wordt er nu geld gegeven aan giro rekeningen die er echt toe doen.

LHX | 16-03-08 | 19:53

Als aanhangers van de Koran hier niet kunnen/willen meedoen met wat Westerse cultuur, wat doen ze hier dan nog? Prima om dat dan op je eigen gebiedje te doen, maar verlang niet dat wij helemaal omslaan. We geven al genoeg toe.
Ik betaal graag wat meer voor m'n benzine als de olie dan niet uit Dubai komt. Beetje 100-en jaren vrijheid opgeven voor een stel religieuzen, NOOIT!

Stradorvski | 16-03-08 | 19:52

Bewijs geleverd!! Kritiek wordt dus niet gepruimd zelfs al die nog niet eens feitelijk door de film is geleverd...... hahahahahahahahahahahahahahahahahah, wat een primaten... fantastisch om te zien hoe dit allemaal gaat. En iedereen in Den Haag maar blaten!!!

W@tikzeggunwil=diDt | 16-03-08 | 18:58

En de mooiste manier om ze terug te pakken is om onze waterkennis niet meer te delen met die mensen. Laat ze hun eigen kust maar eens proberen droog te houden. Gaat ze niet lukken. En aangezien ze niet kunnen zwemmen daar, zullen we wel zien wie het laatst lacht. Want Dubai en de VAE moeten jaarlijks vet geholpen worden door onze baggeraars om het een beetje leefbaar te houden. Maar al met al kijken de moslims niet verder dan hun baard lang is. Aangezien er hier bijna 2 miljoen van die fukkers wonen, zal een boycot ook de moslimbroerders hier raken. Overigens, ik stel de werkgevers voor dat in het geval van ontslagen,de moslims eerst ontslagen worden. ZO komt het balletje weer mooi terug.

Mokum Kosher | 16-03-08 | 18:00

That will teach them the lesson they refuse to learn, hitting ‘em where it hurts the most."

Alsof die gek m'n docent is. Doe es snel die kop uit dat woestijnzand halen...

Purplemess | 16-03-08 | 17:51

"Hamstert wapens"

Mark. | 16-03-08 | 17:32

PockyMaster 16-03-08 @ 15:41

[quote]da's snel verdiend lijkt me, dan kunnen we ze nog wel gratis nederlandse vlaggen opsturen met aanstekers ter vermaak. [/quote]

He vergeet verdoeme de aanmaakvloeistof !!! We moeten ze wel een beetje op weg helpen daar heur ! tssss

huppetee | 16-03-08 | 17:25

Mooi, halal-ego...

Bernhard Bang | 16-03-08 | 17:11

Bernhard Bang 16-03-08 @ 16:46

Wat ik hiermee wil zeggen lijkt me duidelijk toch.
Net als vele andere sektes, want meer is het niet, bestaat het bestuur en zijn aanhangers uit een stelletjuh leugenaars en hypocrieten. Het Geytenneuqersgilde gaat heel ver in het aanbidden van een of andere hippe knakker ( een slechte kopie van Jezus), waarvan ze mogen liegen en bedriegen tegen een ieder die de opvattingen van hun kluppie niet respecteert.

Ik denk trouwens niet dat er veel mensen zullen zeggen na het zien van de film van ome geert dat ze het boek beter vonden.

hpd-online.de/files/Lego-Mohammed-Fael...

hero_of_heaven | 16-03-08 | 17:08

@ dawg 16-03-08 @ 17:00

houwitser.

dawg | 16-03-08 | 17:07

@Bernhard Bang 16-03-08 @ 16:46
Maar het mag wel in de Islam, dat vrouwenmeppen, kuttensnijden en vrouwen thuishouden. Zolang de wenken en tips van de Profeet maar opgevolgd worden. Wat betreft vrouwenmishandeling is de Islam veel vrijer.

tipo | 16-03-08 | 17:01

vander F 16-03-08 @ 15:28

Bloemen uitdelen?

Was het het niet bouwen en benoemen? Dat laatste dan weer wel met de 155mm houweitser.

dawg | 16-03-08 | 17:00

De jaartelling daar loopt niet voor niets 622 jaar achter, toen scheten wij nog in de bosjes. Hou daar een beetje rekening mee.

Scheurend Rubber | 16-03-08 | 16:52

-weggejorist-

Lizzard | 16-03-08 | 16:48

@ hero
Je moet nog wel even uitleggen dat eerwraak en vrouwen thuishouden en in kutten snijden en al dat soort dingen... dat dat niks met de islam te maken heeft, anders begrijpen veel mensen niet wat je bedoelt.

Bernhard Bang | 16-03-08 | 16:46

Ik zal eens na gaan vragen of Boskalis en Van Oord ook al weg moeten uit die regio... Dan gaan ze al die eilanden maar lekker zelf afbouwen.

T'o Malaak | 16-03-08 | 16:39

Wat is er met die gast zn blog dat ie zo smal is? Zou iedereen in Arabierië nog 640 x 480 draaien?

Rest In Privacy | 16-03-08 | 16:39

@hero_
Leuk punt maar volledig zinloos. De gristenen zijn zo n beetje honderd jaar geleden tot dezelfde conclusie gekomen. Niemand heeft iets tegen gematigde.. realistische moslims. Is toch op zich een prima geloof? meer vrouwen, beetje zorgen voor bedelaars en eerlijk zakendoen kan ik wel mee leven. Wat ik echter niet kan accepteren dat ze een WIL en CULTUUR op willen leggen.
Misschien moeten we maar eens stoppen met ontwikkelingshulp naar die landen. Van ontwikkeling is er niets terecht gekomen en er zijn alleen maar meer kandidaten voor anti westerse opvattingen bij gekomen omdat ze net niet van de honger zijn doodgegaan.

Common_Sense | 16-03-08 | 16:27

Pokkel 16-03-08 @ 15:37

Ga je nou elke post linken naar deze zielige humorloze shit? Allleen omdat het kan. Lekker anoniem achter je pc-tje mossels beledigen.

dawg | 16-03-08 | 16:23

Lekker belangrijk wat die moslims in Pakistan vinden. Ze boycotten maar een eind weg daar, we exporteren wel naar ijsland dan :)

Templar | 16-03-08 | 16:10

tis best wel een gaaf geloof hoor.
bijbel.startkabel.nl/forum/?sub=8&...

www.moslima.nl/familie/dwingenvanman.h...
Dit klinkt ook leuk

"Er is geen dwang in de godsdienst. Voorzeker, het juiste pad is van dwaling onderscheiden; derhalve, hij die de duivel verloochent en in God gelooft, heeft een sterk houvast gegrepen, dat onbreekbaar is. God is Alhorend, Alwetend." Koran 2: 256

Allah SWT maakt duidelijk in dit vers dat wij niemand kunnen dwingen (zelfs niet uit goedwil om hen te redden van het hellevuur) tot de islam op welke manier dan ook, in islam is geen dwang.
Nu we weten dat het niet toegestaan is om niet-moslim tot de islam te dwingen is het vanzelfsprekend dat het voor moslims tevens niet toegestaan is om eigen broeders en zusters (in geloof) te dwingen tot religieuze plichten, in islam is een ieder namelijk verantwoordelijk voor zijn eigen daden, en een ieder bepaald tenslotte voor zichzelf op het einde welke keuzes hij maakt in zijn leven (o.a. m.b.t. het volgen van de regels van het geloof).
Uiteraard is het de plicht van elke moslim en moslima om broeders en zusters tot het goede aan te sporen en het kwade te verbieden (d.m.v. woorden), echter wij kunnen anderen niet dwingen om bepaalde dingen niet te doen. De eind-keuze ligt tenslotte bij een ieder zelf, de persoon in kwestie maakt zijn eigen keuze tenslotte en bepaalt voor zichzelf of hij de mede-adviezen van ouders en/of echtgenoot/echtgenote aanneemt.
Allah SWT zal ons beoordelen op onze intenties, en de intentie van iemand kan alleen op een juiste manier tot stand komen, wanneer er vrije keuze en vrije wil is in religie. Iemand die namelijk tot de islam of tot bepaalde daden gedwongen wordt verricht zijn daden niet uit liefde voor Allah, maar voor andermans verlangens. En dit aspect hoort niet thuis binnen de islam. Allah (SWT) wil zien wie er uit vrije wil van hem gaat houden en uit liefde voor hem zijn regels gaat volgen, degenen die uit dwang of andere motieven (bijv. politiek) zijn regels volgen zullen niet beloond worden, omdat hun intentie niet juist is. Kortom een juiste intentie en beproeving van de mens kan alleen tot stand komen wanneer er vrije wil en keuze is in religie, om deze redenen heeft Allah dan ook dwang in religie of religieuze verplichtingen verboden. Het moge duidelijk zijn met deze uitleg dat het dus tevens binnen de islam niet toegestaan is om een echtgenoot/echtgenote te dwingen tot seks.

Notitie B: Tafseer al-Qurtubi is online te bestellen op: www.fadakbooks.com/tafal3.html

Notitie C: deze hadith is ook terug te vinden in ‘40 ahadith an-Nawawiyyah’,
hadith nr. 32, al-yaqeen.com

Een goedgelovige liegt nu eenmaal, en vooral tegen zichzelf.
.http://www.ex-moslims.nl/


hero_of_heaven | 16-03-08 | 16:06

Shalome 16-03-08 @ 13:57

Je zei dat mensen moeilijk toegeven dat ze impliciet een 'fout' leven hebben gehad (in mijn woorden, i know). Ik voel dat ook zo, maar heb niet de illusie dat ik er over 20 jaar niet wederom zelf anders over denk. Eerlijk gezegd denk ik vandaag-de-dag al zo anders over zaken dan 10 jaar geleden en weer heel anders dan 20 jaar geleden, dat ik mezelf soms lichtelijk schaam en toch blij ben als ik het gevoel heb de wereld bij te kunnen houden en belangrijke zaken uit al die ervaringen te kunnen filteren om die wel een goede plek te geven.

Daarom is het m.i. wel van belang 'zendeling' te zijn in de zin van het zoveel mogelijk overtuigen (niet: bekeren) van mensen. Ik doe dat niet via letterlijk overtuigen, maar eenieder is wel vatbaar voor een stapje weg van waar hij of zij nu is. Ik weet uit eigen ervaring dat de meuk PvdA-ers onverbeterlijk is, maar als ik ze enige bescheidenheid kan bijbrengen, en dat kan vooral met niet-rationele communicatie, zoals ze zelf zo fijn aan gewend zijn, zal ik dat niet laten. Who cares dat je hun reactie daarop veracht? Dat interesseert hun ook niet, ook niet wat jij echt vindt!

Overweeg daarom, dat wil ik dan zeggen, uw norm te verlagen tot die van de tegenstander, anders komen we er niet vrees ik. Dat is niet onbetrouwbaar maar noodzakelijk. Het gaat er alleen om dat je in publiek debat dat niet kan doen. Geert doet het niet zo, maar die is altijd publiek en heeft een heel ander podium en wordt acuut afgebrand als hij dit zou doen. Wij burgers moeten toch ons best doen want ik vrees dat het gewoon telt in de uiteindelijke balans. Niet meer en niet minder.

In Aziatische landen zoals Japan wordt emotie geminacht omdat je dan de controle kwijt zou zijn. Ik vind het beter om de balans anders te vinden, maar het is wel een feit dat woede richting die PvdA-meuk en policor 'wij hebben het land opgebouwd' oudjes die al levenslang profiteren zonder dat ze dat doorhebben en nu nog klagen op de koop toe, er gewoon zijn en hoewel irritant niet het grootste probleem. Hoe bescheidener ze worden en onzekerder, des te beter dat wellicht is. Naast de kracht van de voorstanders is de kracht van de tegenstanders namelijk ook van belang en voor je het weet, eigenlijk totnutoe standaard, worden we steeds echt genaaid door autochtonen in de Staten Generaal en door lagere overheden en de Goede Doelen industrie waar te veel populaire BN-ers goud-geld verdienen en propaganda voor slachtoffer-helpen massaal over ons uitstorten. Dat moet toch bij mensen doordringen, al zijn de oude PvdA-leden wat het accepteren van dit soort dingen waarschijnlijk volstrekt kansloos. Vele anderen hebben dit ook niet door en daar begint het onbegrip over standpunten die daar op vastgrijpen. Dat moeten we mijns inziens wel zoveel mogelijk vermijden.

NoMinister | 16-03-08 | 16:04

-weggejorist-

Lizzard | 16-03-08 | 16:01

Nu vind ik het jammer na het kijken van F1 dat ik de weggejoriste 100% reactie niet meer kan lezen.

Iemand nog mij mailen kunnen? :D
Dankbaar zijn Yoda informatie voor!

luclodder | 16-03-08 | 15:58

Separatisme... zou het er dan toch van gaan komen? Lijkt mij een heerlijke gevoel!

mr_atheist | 16-03-08 | 15:57

Bu de eerste beste boycot gelijk weg uit de regio en geen hulp meer geven, kunnen die prinsjes daar zelf de zandbak induiken om de Taliban een kopje kleiner te maken. Levert per saldo nog geld op ook. Kan die film vanavond nog op alle Europese netten?

Scheurend Rubber | 16-03-08 | 15:52

-weggejorist-

Lizzard | 16-03-08 | 15:49

ach.. 4.3 miljard in 2006 aan ontwikkelingshulp. doen we er de missie in uruzgan nog bij van .5 miljard dan hebben we een kleine 5 miljard te pakken.
da's snel verdiend lijkt me, dan kunnen we ze nog wel gratis nederlandse vlaggen opsturen met aanstekers ter vermaak.

PockyMaster | 16-03-08 | 15:41

@ed,ik moet er niet aan denken dat er daar geen heineken meer te krijgen is.
*zich zorgen makend*

baggerboer | 16-03-08 | 15:41

@ Ik weet het beter 16-03-08 @ 15:37

De wahabs zijn rijk zat

wopper | 16-03-08 | 15:38

jullie hebben Eurabie van Bat Ye Or toch wel gelezen?

nik1718 | 16-03-08 | 15:38

Toch gaat die schade verhaald moeten worden op een zeker iemand die aanleiding was voor die schade.

Ik weet het beter | 16-03-08 | 15:37

-weggejorist-

Pokkel | 16-03-08 | 15:37

-weggejorist-

Psycho-Loog | 16-03-08 | 15:32

we moeten dondersgoed oppassen dat er straks geen oorlog komt met terroristen

gewooneenmening 16-03-08 @ 15:13

nee hoor, kom maar op met die terroristjes, !
come on "geiteneukerts ' wake wake up the western beast!

latinha | 16-03-08 | 15:29

@gewooneenmening 16-03-08 @ 15:13,
wat doet het Nederlandse leger dan in Afghanistan?!?
Bloemen uitdelen?

vander F | 16-03-08 | 15:28

Lees het artikel in de Khaleed Times, waarin de schrijver zich afvraagt of wij onze les niet hebben geleerd na de moord op Theo van Gogh (door een "geagiteerde" jonge moslim). Dat zegt genoeg over dit heerschap.

nick.name | 16-03-08 | 15:28

Welke film?? Stop met het geven van "ontwikkelings"hulp aan dit soort achterlijke gebieden

El Gordo | 16-03-08 | 15:25

Ik vraag me af of deze meneer begrijpt dat hij nu al vele malen verder is gegaan dan Wilders ooit is gegaan.... Wat wil hij nou bereiken... Ik ben nooit een echte Wilders fan geweest... maar na een paar van dit soort artikelen wordt het wel erg aantrekkelijk om Wilders te stemmen.... want wie verder in Nederland veroordeeld dit soort idioten en gaat er lijnrecht tegenin???

Omdat Wilders iets doet moet elke Nederlander boeten? Dus de parallel is dat omdat deze (en vergelijkbare) meneer haat zaait wij nu ook alle moslims moeten aanpakken? In ieder geval goed voor het milieu als we net als Israel en Palistina elkaar gaan uitmoorden omdat we niet lang genoeg stilstaan om te begrijpen wat er werkelijk speelt.

Bijzonder ook dat deze meneer zo slecht ingelicht is dat de helft van zijn feiten niet eens kloppen... straks blazen ze Brussel op omdat ze de verkeerde afslag nemen.

Sim | 16-03-08 | 15:24

Iedere hollandse lul moet de volgende keer uit ethisch besef Wilders stemmen.

We mogen ons niet laten doen door die geiteneukers!!!

Nog iemand tulpenbol met jus?

BloedendMaandverband | 16-03-08 | 15:23

@gewooneenmening 16-03-08 @ 15:13
Zit je in Slotervaart?

tipo | 16-03-08 | 15:22

Ik ben tegen wegjorissen.
Kan er niet een afdeling "weggejorist" worden gesticht waar alle weggejoriste comments geplaatst worden?
Ik hou wel van een beetje humor

kn@tergek | 16-03-08 | 15:17

-weggejorist-

Lizzard | 16-03-08 | 15:15

@baggerboer
wilde aantonen aan 100% dat hij niet al te veel steun moet verwachten van zijn moslimmedemens... regio=009714

ed.. | 16-03-08 | 15:15

zit ook in de regio, en het is echt niet goed wat er gaande is @ baggerboer. Het lijkt allemaal koek en geit maar dat is het niet, langzaam groeit er haat in de harten van twee hele grote groepen mensen , we moeten dondersgoed oppassen dat er straks geen oorlog komt met terroristen

gewooneenmening | 16-03-08 | 15:13

@ed.. 16-03-08 @ 15:04, Ruwais? ja dat is wel zo maar je bent het met me eens dat "we" niet te ver moeten gaan.

baggerboer | 16-03-08 | 15:10

@baggerboer
ik zit in de regio, bedoelde dat bijv. mijn saudie/emirati collega's zich een knup lachen om het noord-afrikaanse moslim gepeupel...

ed.. | 16-03-08 | 15:04

@willie1971 16-03-08 @ 14:58
Wij zijn geen zwak k.tland... Speel de zwarte piet even naar het juiste adres toe, wil je?

VanFrikschoten | 16-03-08 | 15:01

Of zelfs ISA, democratie wordt natuurlijk ook vervangen.

Mjollnir | 16-03-08 | 14:58

"Onze Deense broeders hebben na de cartooncrisis van twee jaar geleden maar een luizige 250 miljoen euro exportschade geleden."

O gut oh gut, een peule schil met wat wij kwijt zijn aan ontwikkelingshulp aan die landen om nog maar niet te spreken van de miljarden aan kosten die de zg opbouwmissie in Afganistan kost.
Onmiddelijk stoppen die hulp en onze troepen weg uit het midden oosten,dat bespaart de Nederlandse belastingbetaler miljarden euri´s per jaar.Kunnen onze oudjes misschien wat vaker verschoond worden en wat fatsoenlijks te eten krijgen.Wat een zwak k.tland zijn wij toch.

willie1971 | 16-03-08 | 14:58

CDA wordt IDA

Mjollnir | 16-03-08 | 14:58

nog een keerhttp://www.surfindia.com/recipes/goan-vindaloo.html

hero_of_heaven | 16-03-08 | 14:57

Nog even en we mogen ons allen bekeren tot de Islam, want anders worden we zowaar ritueel geslacht maar dan wel HALAL

EXIT CDA.....

jehova de bosneger | 16-03-08 | 14:57

Ging het terugsturen maar net zo makkelijk als bannen. Toch wel zielig voor 100% Mocroooo, bomgordel omdoen en afscheidsbrief schrijven. Geld terughalen uit Pakistan en andere hakbar landen en ze lekker laten creperen in hun eigen geitenstront. Scheelt Nederland miljarden die de regering als ze ooit kloten krijgen aan het eiegen volk kunnen besteden.

Psycho-Loog | 16-03-08 | 14:56

We hebben helemaal geen export naar sommige van die baardlanden volgens deze site.
export.nl/landen/

Mjollnir | 16-03-08 | 14:56

baggerboer 16-03-08 @ 14:48

For authentic Indian cuisine and live entertainment set amidst original Indian décor that will give you a flavour of India including Tandoori and the world famous South Indian cuisine.

Die mogen wel uitkijken met hun keuken.
pagead2.googlesyndication.com/pagead/a...

hero_of_heaven | 16-03-08 | 14:56

@ed.., Echt verstandig is het niet om die lui steeds te provoceren,onderschat de enorme vermogensreserves van die arabieren niet!..... de kans is groot dat de nieuwe Amerikaanse president een knieval maakt richting het midden-oosten en dat wij(europa) buitenspel komen te staan.
Ik merk b.v dat de Amerikaan weer wat beter in de markt ligt daar in de regio.

baggerboer | 16-03-08 | 14:56

Nou moe. Nou kan die niet meer terugblaten.
*zwaait nogmaals naar 100% marocco, die hier dus volgens zijn nick echt niks te zoeken heeft.*

SCHEIT Reigah | 16-03-08 | 14:51

@Lolo@Seveke
Hebben wij nog speren en pijl en boog dan ?

Psycho-Loog | 16-03-08 | 14:50

Boycot is voor mietjes, ik zou het pas dapper vinden als ze een oorlog met ons beginnen!

LoL @ Sévèke | 16-03-08 | 14:48

LOL@baggerboer
treffender had je het niet kunnen zeggen... de moslims alhier lachen zich een knup om die achterlijke rifapen in 0031...

ed.. | 16-03-08 | 14:45

100% mocroo heeft weer een ban. De vraag is met hoeveel o's achter zijn naam hij morgen terugkomt. Ik schat een stuk of 17.

tasmaniandevil | 16-03-08 | 14:45

Nou willen de meeste hiet niks met die achterlijke landen te maken hebben is het weer niet goed. Als heilig moslim land, zou ik zeggen geen olie meer naar europa en dan krijgen jullie geen zoute drop, kaas, xtc, delfts blauw en dei andee troep, lijkt me een goede deal, gelijk goed voro het mileu hier.

@100% Mocroooooo: zelfs een rel mocro lult niet zo dom uit zijn reserve anus, je bent gewoon een achterlijk kaalkopje die de boel zit op te voorbipsen. Even een geheimpje, niet verder vertellen he, die fillem komt er niet.

Sashimi San | 16-03-08 | 14:44

@100% Mocroooo
Wat doe jij hier nog dan, sodemieter lekker terug naar je land van herkomst en duik op een geit of ben je daar al mee getrouwd toevallig.

Psycho-Loog | 16-03-08 | 14:42

Alle baardmannetjes die boycotten ongezien de typhus.

Scheurend Rubber | 16-03-08 | 14:42

He 100% marocco; Moet jij niet werken als baggeraar ergens? Of heb je een uitkering? Je kan in ieder geval typen, dus de moedermavo heb je goed afgelegd, dus jij kan best werken, maar je zal het wel niet willen. [Vrij naar Theo Maassen]

**Zwaait naar agressief overkomend maroccootje met een kopje thee in de hand.**

SCHEIT Reigah | 16-03-08 | 14:41

100% weer in de bocht!

vander F | 16-03-08 | 14:40

@100% Mocroooooo 16-03-08 @ 14:36
Vraag je nog steeds 50 Euro voor een uur?

VanFrikschoten | 16-03-08 | 14:38

100% Mocroooooo 16-03-08 @ 14:36
Knap hoe je de gevolgen van inteelt in een paar zinnen kunt benadrukken.

tasmaniandevil | 16-03-08 | 14:38

@100% Mocroooooo 16-03-08 @ 14:31,De moslims in de landen waar wij bezig zijn, hebben het veel te druk met drinken,hoerenlopen en dure huizen kopen!
Het is meer jou onderontwikkelde soort wat zich druk maakt om cartoons en zo.

baggerboer | 16-03-08 | 14:37

Gelukkig zijn er nog vol op tulpenbollen.

Cookie v. eigen deeg | 16-03-08 | 14:37

-weggejorist-

100% Mocroooooo | 16-03-08 | 14:36

Toch wel een voordeeltje. Als die zandapen in dubai geen westerse goederen/ EU stuff willen imorteren, dan valt de V12 Cayenne of Merc SLR ook af. Ali kan dan in ieder geval mooi bijdragen aan de C02 reductie want die rijdt dan weer gewoon op die universele kameel net zo als 500 jaar geleden, ipv een monster dat 300 g/km uitstoot. Moeten ze nog wel wat aan die stront doen van die beesten en e.a. is erg milieuvriendelijk. O ja, kunnen we bij die knakkers geen claim neerleggen voor het verzieken van de atmosfeer vanuit fossiele brandstoffen. Zij vormen nu eenmaal de bron van die vervuiling, wij natuurlijk niet, wij zijn afhankelijk gemaakt, toch?

SCHEIT Reigah | 16-03-08 | 14:33

Word een beetje schijtziek van die Hakbars en maar klagen en zeiken over nederlanders, haal dan eerst dat K volk van jullie terug dat hier een beetje steun loopt te trekken en de taal niet machtig is. Maar nee hoor wel met zijn allen lekker hier komen wonen. Sodemieter lekker op naar je hakbar land en ga vlaggen in de brand steken, neem dan wel een boek met plaatjes mee anders steken jullie weer de verkeerde in de fik. Zielig volkje bah....

Psycho-Loog | 16-03-08 | 14:32

-weggejorist en opgerot-

100% Mocroooooo | 16-03-08 | 14:31

-weggejorist-

Bloodzone | 16-03-08 | 14:29

@vansokkenstopfen
erm... dubai heeft geen olie, nooit gehad ook... en zonder nederlandse investeringen redden ze het heus wel, de zandhopen zijn misschien wel een probleem, maar dan wordt er toch een ander niet nederlands bv-tje opgericht...

ed.. | 16-03-08 | 14:26

Kan iemand de Geenstijl-achtergrondkleuren veranderen in Danish Bleu en Delfts Blauw?

tipo | 16-03-08 | 14:25

@Lizzard 16-03-08 @ 14:14
mmm, ik lees ze nog 1x door!
* doet jas aan om te zien of het al opgehouden is met zachtjes regenen *

Dr. Sneigijl | 16-03-08 | 14:24

hahahaha, heel dat dubai is een groot westers product, en kan het gewoon niet meer zonder, dus gaan ze helemaal niks boycotten, want zonder nederland geen palm eilanden en ook geen world resort, want wij hebben
het aanleggen van land in zee gewoon uitgevonden, en zijn wij daarin de beste ter wereld want zelfs the great us of a heeft hulp en les nodig
van vernederland als het gaat om het bouwen van dijken en zeeweringen.
Bovendien is dubai binnenkort uitgemolken qua olie, en dan zijn ze
zwaar afhangkelijk van westerse touristen en investeerders waar ze hun
hun ontroerend goed aan moeten slijten, dus zou ik me maar gedeist houden als ik hun was.

von sokkenstopfen | 16-03-08 | 14:21

-weggejorist-

Lizzard | 16-03-08 | 14:17

Ik stel voor dat alle moslima's het land uitgehuwelijkt worden....

VanFrikschoten | 16-03-08 | 14:16

-weggejorist-

Lizzard | 16-03-08 | 14:14

@Dr. Sneigijl
ging om het feit dat met stempel zijn paspoort, met verblijfsvergunning, nu niets meer waard was, dus willens en wetens iemands visa van een ander land vernaggellen, alleen omdat ie ergens palestijns is...

ed.. | 16-03-08 | 14:11

Braekend Nieuws uit bronnen rond Tjibbel:

Fitna gaat a.s. donderdag de 20ste maart in première.


Donderdag 20 maart vieren de mossels wereldwijd de geboortedag van mo-hammie.
De feestelijkheden bestaan uit de volgende rituelen:
Kwoot:
Thuis en in de moskee bezingen mensen het leven van de profleet. Men eet vruchten en zoetigheid en drinkt mierzoete drankjes. Dit gebruik hangt nauw samen met het spreekwoordelijke Arabische 'zoet eten en ZOET DENKEN'. Het consumeren van zoetigheid staat voor moslims symbool voor de positieve manier van denken over de prolfeet. Einde kwoot

Aanvulling: beneveld, geveld (en aangetast door de vele verkeerd geplaatste diabetesspuitjes) ivm al het zoets zal de meute oproerkraaiers dagenlang geen poot meer kunnen verzetten, laat staan de overgeplakte etiketten op onze export te lezen.
Kortom, het zal zo'n vaert niet lopen

wopper | 16-03-08 | 14:10

ik vraag me toch af wanneer er nou weer eens een goede ChristenCrusade komt?! Lekker andermans religie de strot in duwen, moorden, verkrachten en vervolgens zeggen dat het allemaal verantwoord is. Want het staat immers in onze Heilige teksten:S

LOWLIFE_CRACKJUNK | 16-03-08 | 14:09

@Lizzard 16-03-08 @ 14:03
kwam bij Frik veel kaasjes en tulpen tegen, maar niets over bruiden...

Dr. Sneigijl | 16-03-08 | 14:05

-weggejorist-

Lizzard | 16-03-08 | 14:03

@Lizzard 16-03-08 @ 14:01
betekent ons boycotten ook dat NL-moslims geen bruiden meer importeren?

Dr. Sneigijl | 16-03-08 | 14:02

-weggejorist-

Lizzard | 16-03-08 | 14:01

Shalome 16-03-08 @ 13:57
nee, dat weet ik van u, maar omdat u reageerde in deze context op luclodder, kreeg u deze gratis aangeboden van mij.

Dr. Sneigijl | 16-03-08 | 14:00

Dr. Sneigijl 16-03-08 @ 13:55
Eh? Ik was het niet van plan hoor. Ik ben geen zendeling van de verlichting.

Shalome | 16-03-08 | 13:57

-weggejorist-

Lizzard | 16-03-08 | 13:56

@luclodder
@shalome
Een ander overtuigen heeft geen zin, dat is opdringen geblazen. Pas wanneer de ander op een inzicht verkrijgt (waarbij jij hem kunt ondersteunen) wordt pas een nieuwe overtuiging geinstalleerd. Is te doen ware het niet dat het bij de fanatieke moslim niet om 1 overtuiging gaat, maar een spinneweb vol. Succes ermee.

Dr. Sneigijl | 16-03-08 | 13:55

De vestigingen van Al Jadeeda Stores in Oman verkopen geen Deense en Nederlandse meuk meer. Houdt het dan nooit op? Nee, mensen, ook Koeweit doet mee.

ææææææææææææææ

Dat wordt nog wat, stel je voor, ze boycotten alle westerse landen.
Oei,..... wat moeten ze dan zonder al die westerse producten ?

Rest In Privacy | 16-03-08 | 13:55

OPROEP.
ik wil iedereen vragen om vanaf morgen de kijkshop te boycotten aangezien deze tegenwoordig in handen van een moslim is.

kersenflap | 16-03-08 | 13:53

Nou Balki!
Daar sta je dan met je 'afstand nemen van de Nederlandse regering' tov Fitna.

Deze haatzaaiende xenofobe, anti-occidentalistische incompetente zeikstieren scheren een heel land over één kam en zullen niet rusten voordat het Westen totaal 'Onderworpen' is;
Fitna of géén Fitna...

Xou zeggen: Voor elk Nederlands slachtoffer dat nog niet is gevallen adhv een film die nog niemand heeft gezien, wordt een moskee gesloten.

Ahasveros | 16-03-08 | 13:53

@ed.. 16-03-08 @ 13:42
mijn israelische vriend had ook de Nederlandsche nationaliteit....

Dr. Sneigijl | 16-03-08 | 13:52

luclodder 16-03-08 @ 13:45
In die laatste zin ligt alles besloten, amice. Desalniettemin wens ik je succes om de islamitische mens wél te kunnen overtuigen van zaken waar zij niet voor staan.

Shalome | 16-03-08 | 13:50

LOL @Lizzard 16-03-08 @ 13:46:
Oh... als we het over conditioneringen gaan hebben. Dat doen we maar even privé, lijkt me.

koerbagh ® | 16-03-08 | 13:50

Tijd om een auto op bio brandstof te kopen.... Die landen donderen als kaartenhuizen in elkaar als opeens de wereld niet meer afhankelijk is van hun olie

topcat | 16-03-08 | 13:48

Zo nu eerst F1

Kijken hoeveel liters er doorheen gejaagd worden.
En ja roep de winnaar maar al, kijk toch pas weer NA de race :P

luclodder | 16-03-08 | 13:46

-weggejorist-

Lizzard | 16-03-08 | 13:46

@shalome
Waarom moet ik het ineens in mijn eentje doen!?
WIJ moeten het samen doen ;)
En tuurlijk is het moeilijk om "iedereen" te overtuigen dat een ieder gelijk behandelt moet worden, vrouwen, homo's, palestijnen, joden, negers etc...
Maar omdat iets moeilijk is/lijkt wil niet zeggen dat men het niet moet proberen.

En helemaal begrijp ik je niet. Moet ik je gaan wijsmaken dat je minder bent dan een man? Of juist homoseksualiteit moet afkeuren? Ik kan je niet overtuigen van iets waar ik niet voor sta.

luclodder | 16-03-08 | 13:45

Oftuwel gewoon nooit meer ontwikkelingshulp naar Moslim landen sturen. Iedereen weet met een beetje hersens dat niet elke Nederlander zo is. Oftuwel troepen moeten onmiddelijk worden terug getrokken.

Als ze ons niet moeten, dan krijgen ze ons ook niet.

SpetterPoep | 16-03-08 | 13:43

@ Dr. Sneigijl 16-03-08 @ 13:32
dat snap ik, maar israel is toch verheven boven die achterlijke islamieten? en een israeliet zieken die egypte in wil is wat anders dan een nederlander (op bezoek bij verre palestijnse familie) die 'bondgenoot' israel wil binnengaan lijkt me...

ed.. | 16-03-08 | 13:42

@salonsocialist 16-03-08 @ 13:39:
Zijn katholieken een ras?

koerbagh ® | 16-03-08 | 13:42

@Shalome 16-03-08 @ 13:32
nee, het is pas toeval als er 1 je wel raakt als je het niet verwacht... :o)

Dr. Sneigijl | 16-03-08 | 13:40

hallo joris,graag een ban voor koerbagh ® 16-03-08 @ 13:03 ivm zijn denigrerende opmerking over brabanders en limburgers... die rascistische opmerkingen daar ben ik niet van gediend.

salonsocialist | 16-03-08 | 13:39

@Lizzard 16-03-08 @ 13:31:
Een ander voorbeeld van morphic resonance is het fenomeen dat mensen 's avonds de crypto uit the Times sneller oplossen dan 's ochtends. Het idee is dat het morphic field groter is geworden doordat gedurende de dag meer mensen de oplossing al hebben gevonden. Ik hoef niets te googlen wat ik weet.

koerbagh ® | 16-03-08 | 13:39

Ha, NOAM CHOMSKY heeft ook een column bij die krant. Says it all.

Don Knieschot | 16-03-08 | 13:37

Alsof we ons druk zouden moeten maken om deze 'bedreigingen'.
Dubai: direct stoppen met de aanleg van de Palm-eilanden. Deze strop kost Dubai uiteindelijk veel meer dan een 'lousy import boycot. Zelf zullen de heren daar niet gaan bouwen aangezien men te druk is met bieden op nummerborden
.
Iran: directe boycot van invoer uit Iran, de import (396 miljoen) is groter dan de export (360 miljoen) en kost Iran derhalve 36 miljoen
.
Pakistan: directe stopzetting van ontwikkelingshulp, scheelt 41 miljoen.
.
Bovendien zijn er voor het bedrijfsleven veel meer interessante afzetmarkten zoals China.

Rest In Privacy | 16-03-08 | 13:37

LMAO@Mjollnir 16-03-08 @ 13:35

Dr. Sneigijl | 16-03-08 | 13:36

-weggejorist-

Lizzard | 16-03-08 | 13:34

@shalome
grafzerken?

ed.. | 16-03-08 | 13:33

Lizzard 16-03-08 @ 13:31
Het toeval wil dat ik al vele miljoenen auto's ben gepasseerd in mijn leven, en dat nog niet één ervan mij fataal heeft geraakt. Is dat toeval of wat? ;-)

Shalome | 16-03-08 | 13:32

@shalome
@ed
Ach, ik heb ook met een Isrealische vriend wel eens 4,5 uur bij de Egyptisch grens gezeten voordat we er langs mochten. Doe je ogen open, dit gebeurt op dagbasis bij alle grenzen in het Midden-Oosten. Het ergste voor mijn vriend was dat hij zich 4,5 uur lang moest ergeren aan de wijze waarop de Egyptische militairen gekleed gaan. Er zitten meer weefvouten in hun pak dan poten onder een Chilopoda.

Dr. Sneigijl | 16-03-08 | 13:32

-weggejorist-

Lizzard | 16-03-08 | 13:31

ed.. 16-03-08 @ 13:26
Ik zal de grafzerken vast gaan bestellen. 'Ze waren wél de verstandigste'.

Shalome | 16-03-08 | 13:30

Gelijk niet meer bij Q8 en Gulf tanken.
Texaco wel, dat komt grotendeels uit texas.
Shell gaat ook wel.

woestijnvos | 16-03-08 | 13:29

@Lizzard 16-03-08 @ 13:24:
Cryptogrammen van The Times.

koerbagh ® | 16-03-08 | 13:27

luclodder 16-03-08 @ 13:21
Probeer eerst mij er maar eens van te overtuigen dat ik eigenlijk minder ben dan een man, of dat ik eigenlijk homoseksualiteit moet afkeuren, of in een god gaan geloven, of eerst gaan slaan en dan pas gaan praten.
Als dat je lukt, als je echt mijn hele waardenstelsel hebt weten om te zetten zodat ik vanuit mijn hart al bovengenoemde zaken onderschrijf, kun je gaan beginnen met het hervormen van de islamitische mens.

Shalome | 16-03-08 | 13:27

@shalome
niemand, waar twee kijven enz.. klein voorbeeldje; vriend reist van dubai naar israel (via jordanie). met een stempel van israel in je paspoort kom je de UAE niet meer in (kinderachtig), je krijgt dus een papiertje van het nederlandse consulaat waar ze in israel een stempel op zetten. maar vriend blijkt ook wat palestijns bloed te bezitten en wat je brom, hij wordt 5 uur vastgehouden en voor zijn neus zetten de heren doaniers al grijnzend een stempel in zijn (*0031) paspoort, nadat bij zijn nederlandse vriendin netjes het papiertje is gestempeld... wat ik bedoel te zeggen is dat 1 van de twee de verstandigste zou moeten zijn, en logischerwijs zou je verwachten dat dit israel zou zijn...

ed.. | 16-03-08 | 13:26

@koerbagh ® 16-03-08 @ 13:22
of: het collectief bewustzijn in NL lijkt zich de goede kant op te ontwikkelen?

Dr. Sneigijl | 16-03-08 | 13:26

-weggejorist-

Lizzard | 16-03-08 | 13:24

NoMinister 16-03-08 @ 13:16
Waar zie jij een boze Shalome? Ik ben zo kalm als een lentevennetje.
Ik weet niet hoeveel zin het heeft om 'waarheid' te verspreiden. Ik zie in mijn eigen familie al hoe dit op verzet stuit. Mensen hebben over het algemeen heel weinig zin om met hun missers geconfronteerd te worden. Zeker als ze al zo lang op die toer zijn. Die hele policorkluit is al zo oud als Methusalem maar ze hebben wel de touwtjes in handen. Moeten ze nu op hun oude dag nog gaan zeggen "eigenlijk heb ik mijn leven verkeerd geleefd met het doordrukken van mijn overtuiging"? Dat is echt te veel gevraagd. Zij zijn ook maar mensen en hebben maar één leven te leven; niks zo kut als aan het eind van de rit moeten toegeven dat je leven een leugen is geweest. Getver - ik zou in elk geval niet in hun schoenen willen staan. Ergo - dan gaan ze gewoon steil door. When all else fails, a pigheaded refusal to face the facts will see them through.

Shalome | 16-03-08 | 13:24

@azijnseikerT 16-03-08 @ 13:15
geloof is geen hobby die je alleen op zondag uitoefend.
walk your talk behoort 24/7, altijd open

Dr. Sneigijl | 16-03-08 | 13:24

@NoMinister 16-03-08 @ 13:12:
Ik zal er geen socialist van worden, maar dat verbond van PvdA en achterlijke gelovigen heb ik altijd bizar gevonden. En Max Pam dus ook. Dat vond ik opvallend genoeg... Bovendien was ik net een paar minuten voordat Max zijn column uitsprak in een eerder draadje in reactie op campion tot eenzelfde conclusie gekomen. Toch geinig, zulke toevallige inzichten op de zondagochtend die blijkbaar gedeeld worden.
"Er hangt iets in de lucht", zeggen ze dan. Zeitgeist of zo.

koerbagh ® | 16-03-08 | 13:22

@TyfoDeTeringclown 16-03-08 @ 12:52
Geweld ter verdediging van geweld keur ik ook niet af.

@Dr. Sneigijl 16-03-08 @ 12:54
Zoals ik al zei is het een lange weg!

@Shalome 16-03-08 @ 12:59
Het klopt wat je zegt over driften, en dat ons dat bijgebracht is.
Maar is men nooit te oud om te leren?

En ik wil nog ff kwijt dat het zowaar een keer een GOED debat is hier op geenstijl :D

luclodder | 16-03-08 | 13:21

@azijnseikerT 16-03-08 @ 13:15
Alleen in Privesfeer, gebedshuis of begraafplaats kan je de heiligheid van je geloof behouden. Daarbuiten wordt de heiligheid van elk geloof met de voeten getreden. En terecht!

tipo | 16-03-08 | 13:20

TyfoDeTeringclown 16-03-08 @ 13:09
Bijna met je eens, want ik begrijp nog steeds niet waarom die nette, hardwerkende moslims niet net zo fel gekant zijn tegen de terreurapen als wij: als ze het hier zo naar hun zin hebben, hebben ze net zo veel te verliezen als de Hollanders. So?

Shalome | 16-03-08 | 13:19

Shalome 16-03-08 @ 13:08

S.v.p. niet boos worden! We moeten het niet zelf allemaal weten, maar de 'waarheid' zien te verspreiden. Dat wil ik, en niet minder. In dat kader mag je de policor gemeenschao eigenlijk niet negeren, welke klootzakken het ook zijn.

NoMinister | 16-03-08 | 13:16

ed.. 16-03-08 @ 13:11
Wie noem jij dan op dit moment de verstandigste?

Shalome | 16-03-08 | 13:16

@TyfoDeTeringclown 13:09
Eensch!

Aussie | 16-03-08 | 13:16

NoMinister 16-03-08 @ 13:12

Weer die foute gedachte dat geloof iets louter prive kan zijn. Het is niet iets dat je verbergt met het aantrekken van je jas als je naar buiten gaat.

azijnseikerT | 16-03-08 | 13:15

Eee Koenders, pleur die geldkraan naar Soedan en andere uitvreetlanden even dicht.

Murdockyoufool | 16-03-08 | 13:15

TyfoDeTeringclown 16-03-08 @ 13:06

Ik zei dan ook heel bewust 'niet: geen', want dat heeft zeker ook veel invloed. Ergo, ik ben het met je eens.

NoMinister | 16-03-08 | 13:14

Tja, van kakventje met kakkopje koenders valt waarschijnnlijk geen tegengestelde reactie te verwachten. Waarschijnlijk zullen er ten koste van de politiebeambte, ons onze verpleegsters en verplegers en onderwijzers wel wat extra miljoentjes "ontwikkelingsgeld" richting Arabierenland vloeien. Tja, een sanctie over een filmpje waar onze Nederlandse regering helemaal niet achterstaat kan altijd nog afgekocht worden. De Nederlander is immers, gezien de peilingen, graag bereid hiervoor te betalen?

hoteldebotel | 16-03-08 | 13:13

koerbagh ® 16-03-08 @ 13:03

Ze voelen zelf wel aan dat dat 'socialistische elan' giftig is als de hel. Ze waren al fout door hun ideologie boven die van de Christenen te stellen, maar dat zijn twee honden die vechten, zonder derde. Time has changed. Maar een pact met de duivel?Het communisme had ook geen geloven...

Ik weet wel dat de PvdA dan weer groot wordt, maar of ik blij word? De PvdA moet niet anti-geloof worden, gun de mensen hun privepleziertjes, maar strikt de wet handhaven (optreden tegen tuig die terroriseren en auto's affikken) en het geloof niet helpen een voorkeursrol te geven. Laat de pseudo-communisten zich verder maar gedeisd houden, dat is meestal het beste voor iedereen.

NoMinister | 16-03-08 | 13:12

@shalome
ben het met je eens hoor, alleen vindt het jammer dat je israel altijd wel tot de 'goeien' rekent... waarom kan dat land niet een keer de verstandigste zijn?

ed.. | 16-03-08 | 13:11

@Aussie
Ik ben het met je eens dat, zolang je in DEBAT polariseert, er in principe niets aan de hand is. Het zou wel jammer worden als de zoveel nette, hardwerkende moslims in dit land die zich wel aan de regels houden er de dupe van zouden worden.
Maar ik geef je wel gelijk dat Nederland te lang iedereen toestond om maar wat te doen, niet begrijpend dat niet alle culturen het idee van verlichting, tolerantie en verscheidenheid als waardevol zien.

TyfoDeTeringclown | 16-03-08 | 13:09

koerbagh ® 16-03-08 @ 13:03

Spijker, kop etc.

bottehond | 16-03-08 | 13:09

@koerbagh ® 16-03-08 @ 13:03
Ware woorden.

tipo | 16-03-08 | 13:08

@ Prof. Dr. F.A. Hayek

waar hebt U gestudeerd?
KERNENERGIE is het antwoord op al onze problemen en binne 10 jaar zullen deze centrales Nederland van stroom voorzien.

Djezz | 16-03-08 | 13:08

NoMinister 16-03-08 @ 13:01
Ik heb natuurlijk geen enkele boodschap aan de policor-gemeente. Die spreken al zo lang de waarheid niet uit, dat ze me geen sikkepit meer interesseren.
Ik hou niet van sprookjes voorhouden in de hoop dat het sprookje uitkomt. Ik prefereer te kijken naar de realiteit en daar mijn conclusies uit te trekken.

Shalome | 16-03-08 | 13:08

@NoMinister
Ik geef je groot gelijk bij je opmerking dat je genen voor een veel groter deel bepalen wie je wordt dan de meeste mensen denken.

Echter, boven het persoonlijke niveau zweeft wel een cultureel vlak. Dat is de reden waarom in Nederland (bijna) iedereen netjes naar zijn werk gaat en belasting betaalt. En op koopzondag zijn geld uitgeeft aan kleding, het liefst zo duur mogelijk, want dat betekent voor velen status.

Dit zijn regeltjes, opgelegd door een samenleving, waar alles wat enigszins schaapachtig is zich aan houdt. Hetzelfde geldt voor de arabische springende gekken, maar dan in een ander setje regels.

TyfoDeTeringclown | 16-03-08 | 13:06

TyfoDeTeringclown 16-03-08 @ 12:57
Bij moslims die tot geweld overgaan is er geen sprake van eigen keuze.

Shalome | 16-03-08 | 13:04

@TyfoDeTeringclown 16-03-08 @ 12:57
Ik denk dat polarisatie cruciaal is om de islamproblematiek aan te pakken. Het is misschien niet zo chique (en al helemaal niet de gangbare manier in Den Haag), maar het beestje wordt nu wel bij de naam genoemd in plaats van het oeverloze gepamper van de afgelopen 30 jaar.

Aussie | 16-03-08 | 13:03

Max Pam legde zojuist in Buitenhof de PvdA even op de pijnbank. Socialisten moeten terug naar de dagen van weleer en polariseren tegen achterlijk geloof. De fout die men heeft gemaakt is om arbeids-immigranten en gezins-herenigers op 1 hoop te gooien met asielzoekers, bootvluchtelingen en vluchtelingen voor oorlog en geweld en die allemaal zielig te vinden. Maar arbeidsmigranten zijn niet zielig. Die hoeven geen knuffel. Maar ja, ze hebben een kleurtje, ze komen uit een arm land en dus vindt de socialist dat zielig en hun cultuur en geloof ook.
Vonden socialisten in de jaren '60 gereformeerden op de Veluwe ook zielig? Vonden ze katholieken in Brabant en Limburg ook zielig? Welnee. Dat waren toen (en zijn nog steeds) achterlijke idioten. Als ze die houding nu eens gaan opbrengen voor een nog veel achterlijker geloof en dat ressentiment op hun eigen socialistische wijze gaan vertalen in de politiek, dan heeft de PvdA een kans om het eerste decennium van de 21e eeuw te overleven. Anders niet.

koerbagh ® | 16-03-08 | 13:03

ed.. 16-03-08 @ 12:57
En dat vind je een sterke? Dan wijs ik je graag op de Libanezen die veel meer Palestijnen hebben afgeslacht, Syriers die meer Libanezen hebben afgeslacht, Algerijnse malloten die 100.000-den de keel hebben afgesneden, Syriërs die een stad met 38.000 mannen, vrouwen en kinderen tot de grond affakkelen. Domdidom.

Shalome | 16-03-08 | 13:02

Shalome 16-03-08 @ 12:09

Ik zie wat je schrijft en heb daar wat moeite mee. En dan niet met de delen die je wellicht verwacht. Want dat 'robottisme' is herkenbaar want dat massamanipulatie zo makkelijk lijkt in de Arabische wereld, dat moet toch een oorzaak hebben. Toch is 'robottisme' een term die afsluit/afbakent en het probleem lijkt in te kaderen. Ik denk dat de opzweepfactor/-gevoeligheid van arabieren echter een mensonterend (willen wij dat ook?) probleem is, dat we ook zo moeten blijven benoemen. Want dan worden de verschillen, waartussen we moeten kiezen (), steeds opnieuw correct belicht.

Maarrrr. Ik wilde eigenlijk iets veel heftigers zeggen. Jij koppelt veelal geloof aan keuze, al dan niet als 'door omstandigheden blijkbaar passend' of als bewuste keuze. Dat tweede geloof ik niet zo in, kan wel maar uitzondering, dus ga ik niet op in. Dat eerste leidt vrij gemakkelijk tot twee denkrichtingen die al zoekende als verklarend kunnen worden gehanteerd. De eerste is genetische voorbeschikking en de tweede is sociale vorming. Dat laatste is zeer politiek correct (feminisme smult ervan, welke wetenschappelijke tegenbewijzen er ook zijn: puur wensdenken en dan nog door niet al te slimme mensen) maar is bij zinnig denkende mensen toch van beperkt, niet: geen, belang. Blijft dus een stukje genetische determinatie over.

Bedenk je dat ze je levend villen, de policor gemeente. Want dit is voor hun volstrekt onverteerbaar, hoe waar(schijnlijk) ook.

NoMinister | 16-03-08 | 13:01

luclodder 16-03-08 @ 12:48
Wat jij zegt over ideologie en geweldloosheid, is gebaseerd op het beheersen van je driften. Immers, beschaving is het beheersen van je driften, nietwaar? Maar als je nooit bijgebracht krijgt dat die driftbeheersing een goede zaak is, dan blijf je naar je naar je driften leven. Sterker nog: je zou wel gek zijn om je kind niet stevig weerbaar te maken, anders wordt hij opgevroten door de wolfsjongeren op straat. 'Stevig weerbaar' kun je ook vertalen als macho alpha males; het verzachten van die alpha male kwaliteiten duidt op minder mannelijk zijn, en in de meeste culturen is zoiets gelijk aan de erfzonde.
Wij westerlingen hebben allen een stevige puppytraining ondergaan, maar zolang we in de minderheid zijn zal dat alleen maar tegen ons werken; de wolfsjongeren zijn groter in aantal.
'De betere weg' bestaat niet want die is zo subjectief als de pest. Wie weet of beschaving dus het beheersen van je driften de betere weg is. Says who? Wie zegt dat het beheersen van de driften beter is? Je kunt alleen maar stellen dat die behoefte is ontstaan, en dat was ca 1000 vC - bij de hindoe, de daoïsten, de joden en de oude Grieken. Niet bij de islamitische woestijnvolkeren - die hadden er geen boodschap aan.
It's all in th ehistory books, my dear. Dromen staat vrij, maar er bestaat ook nog zoiets als de realiteit van de geschiedenis en zoals de mens zich ontwikkelt, en dat valt niet weg te dromen, nog niet met 1 miljoen papavervelden.

Shalome | 16-03-08 | 12:59

Ze zijn de Nederlandse producten niet eens waard. Gelukkig dat ze het zelf weren, dan hoeven wij niet te selecteren.

Laat ze lekker ongezien de tiefus krijgen.

pleurtop | 16-03-08 | 12:58

@shalome
'Volkomen menselijk gedrag, althans, veelvoorkomend. Als papa zijn zoon Jantje op zijn falie geeft dat hij 2 snoepies heeft gestolen, wijst Jantje op zijn broer Pietje die er 5 heeft gestolen - tenminste, als hij geen ruggengraat heeft. Als hij die wel heeft, verraadt hij zijn broer niet maar ondergaat de berisping en neemt zich voor nooit meer te jatten'
-
Als de VN haar dochter Israel op zijn falie geeft dat zij 50 levens heeft gestolen, wijst Jantje op haar broertje Palestina die er 1 heeft gestolen - tenminste, als zij geen ruggengraat heeft. Als zij die wel heeft, verraadt hij zijn broertje niet maar ondergaat de berisping en neemt zich voor nooit meer te jatten'

ed.. | 16-03-08 | 12:57

@Shalome
Ik denk dat het hele ruggengraatloze gebeuren bij De Balk + vrienden het probleem is, omdat hij hiermee een duidelijke boodschap afgeeft:
Je mag best mensen beledigen, zolang ze maar niet sterk genoeg zijn om je te schaden. Zodra iemand gevaarlijk kan zijn, dan mag je je mening niet uiten.
Het leukste is dat ze echt doen alsof Wilders verantwoordelijk zal zijn voor het *knettergekke* geweld.
Ben absoluut geen fan van onze Geert, hij heeft weldegelijk een aandeel in de gekte door met opzet polarisatie op te zoeken, maar in mijn optiek zijn het toch de moslims die ervoor kiezen geweld te gebruiken. Ze zouden het bijvoorbeeld ook gewoon NIET kunnen doen.

TyfoDeTeringclown | 16-03-08 | 12:57

@ LoudAndProud 16-03-08 @ 12:50
Ja, ze moeten ons maar eens goed straffen met onze goddeloze samenleving.
Jij snapt niet zoveel van de wereld he? Mongolen zonder een greintje relativering hebben natuurlijk niks in de melk te brokkelen.. iedereen met zijn vingers aan de oliekraan is slim genoeg om z'n schouders op te halen en lekker door te gaan met geld te verdienen.

alpha_mannetje | 16-03-08 | 12:54

@luclodder 16-03-08 @ 12:41
kleine aanvulling: je vraagt om inzicht, maar daar is een bewustzijnsontwikkeling of -verruiming voor nodig. Zie ik niet zo snel massaal plaatsvinden bij moslims die zo in de ban zijn van hun proleet. Zei ik proleet?

Dr. Sneigijl | 16-03-08 | 12:54

@alpha_mannetje 16-03-08 @ 12:47
Ik denk ook dat Nederland er bij een wederzijdse boycot absoluut netto op vooruit gaat.

Aussie | 16-03-08 | 12:53

@luclodder - Er is echter wel een probleempje met het debat op het ideologische niveau: het is vrij kwetsbaar. Dit laten de moslim-extremisten goed zien, want iedereen die kritiek heeft gaat gewoon DOOD.
Mijns inziens komt dit vooral doordat veel islamitische landen, culturen en dus mensen, nog niet eens het hogere, ideologische vlak begrijpen. Omdat ze dan de discussie niet kunnen winnen op een speelveld dat ze niet kennen, gaan ze over tot een ander vlak. Namelijk het fysieke, Middeleeuwen-systeem, waarbij gewoon de fysiek sterkste / meest agressieve wint, ongeacht zijn intellectuele of ideologische gelijk.
En daar moet dus wel bescherming tegen bestaan, anders zijn we binnen 10 jaar alle Islamcritici kwijt.

TyfoDeTeringclown | 16-03-08 | 12:52

@luclodder 16-03-08 @ 12:41
die conditionering is een feit. Als je grootgebracht wordt met 'ik geloof dus ik besta' en je ook nog in een cultuur zit waar geen scheiding tussen kerk en staat is, kan niet anders dan totale identificatie met het geloof plaatsvinden. Zie daar, de geboorte van terrodinges. En kom dan maar eens met respect en concensus aanzetten...

Dr. Sneigijl | 16-03-08 | 12:50

TyfoDeTeringclown 16-03-08 @ 12:46
In Pakistan zijn ze net als in Nederland tuk op bliksemafleiders. JP c.s. is dolblij met Wilders want even kan hij alle aandacht en alle problemen op die man afwentelen. Volkomen menselijk gedrag, althans, veelvoorkomend. Als papa zijn zoon Jantje op zijn falie geeft dat hij 2 snoepies heeft gestolen, wijst Jantje op zijn broer Pietje die er 5 heeft gestolen - tenminste, als hij geen ruggengraat heeft. Als hij die wel heeft, verraadt hij zijn broer niet maar ondergaat de berisping en neemt zich voor nooit meer te jatten.
Ruggengraatloze slapjanussen regeren helaas overal.

Shalome | 16-03-08 | 12:50

Kazen en tulpen?
Ze moeten de oliekraan dichtdraaien! Eens kijken hoe populairiteit Wilders hier nog geniet als zijn aanhangers allemaal op de fiets moeten straks.
Een paar weken terug was hier tenslotte te lezen dat één autoloze zondag in Amsterdam voor de meesten al ondragelijk is.

LoudAndProud | 16-03-08 | 12:50

@Shalom
Een enkele geesteszieke is natuurlijk niet hetzelfde als een heel volk.
Hoeveel pedofielen zijn er en hoeveel moslims?
Een gehandicapte wil ook niet in die stoel.
Een pedofiel wil net zo goed "normaal" zijn, maar helaas is er die drang!

Essentie van het verhaal is dat wij in het westen menen een betere ideologie te hebben, waarbij vrijheid belangrijk is. Waarbij geen geweld wordt gebruikt. Waarbij men niet "verovert" met geweld. Als wij deze ideologie willen overbrengen op "anderen" moet wij natuurlijk wel die ideologie in acht houden en zelf geen geweld gebruiken. Onze "betere" ideologie overbrengen moet met debat, de anderen laten inzien van ons gelijk zal een langere weg zijn dan met geweld. Maar wel mijn inziens de betere weg.

luclodder | 16-03-08 | 12:48

Leuk leuk, een boycotje! Gooi er ook maar een immigratie- en ontwikkelingssamenwerkingsboycot tegaan aan. Dan worden we er nog rijk van ook.

alpha_mannetje | 16-03-08 | 12:47

Yep, gewoon lekker blijven beledeigen dat humorloze zooitje

Ariel | 16-03-08 | 12:46

Don Knieschot 16-03-08 @ 12:10

Als iedere geschikte locatie een windmolen of zonnepaneel toebedeelt zou worden, dan nog zou slechts 14% van de energiebehoefte van NL blijvend gedekt zijn. Minister Cramer is werkelijk knettergek als zij doet alsof de energiebehoefte van NL blijvend gedekt zou kunnen worden door alternatieve energie.

Een betere oplossing zou het zijn om de werkelozen via de afschaffing van de huursubsidies uit de stadscentra te halen en te verplaatsen naar armoe ringen (geen armoe clusters) in de buitenwijken. De werkers zouden dan dichter bij hun werk kunnen wonen en minder van de auto gebruik hoeven te maken. De woningdichtheid in de armoe ringen zou opgevoerd kunnen worden naar 200 woon eenheden per hectare als er geen openbaar groen, geen parkeerplaatsen en geen prive tuinen zijn.

Prof. Dr. F.A. Hayek | 16-03-08 | 12:46

Heel erg scherp inzicht rondom Pakistan! Dezelfde mensen die hun hand ophielden toen ze het moeilijk hadden, zijn nu op en neer aan het springen in een massahysterie-demonstratie en aan dood aan Nederland aan het wensen.

TyfoDeTeringclown | 16-03-08 | 12:46

luclodder 16-03-08 @ 12:41
Nou maak je alweer een denkfout. Alsof de pedofiel eigenlijk helemaal niet aan kinderen wil zitten.

Shalome | 16-03-08 | 12:44

OK, die heaumeau bij buitenhof die brengt de VVD even op de rand van de afgrond. " Kunnen we Wilders indirect verantwoordelijk houden voor de gevolgen van de film" Volgens mij moet deze gast eerst even aan de voeten over de rand van een 20 hoog gebouw gehouden worden, zodat het verstand de bovenhand gaat krijgen.

Max Pam is een blijverTje.

azijnseikerT | 16-03-08 | 12:43

@Shalome en Sneigijl
Ik geloof, en dat klinkt grappig in dit debat, dat elke mens in staat is tot consensus, alleen is het hoe mensen worden opgevoed (geprogrammeerd) wat mensen vinden en willen. Dit "inzicht" kan uiteraard ook bij mensen ontstaan die nu in de islam geloven (er zijn niet voor niets afvalligen)
Ja je hebt gelijk als men blijft denken en doen zoals men nu denkt en doet, maar ik blijf geloven in de goedheid der mensheid en zo ook in de goedheid van de moslimgelovige. In hun hart willen ook zij vrede en rust. De weg die zij nu bewandelen is alleen de verkeerde. Zo ook de weg die het westen volgt mbt geloof was en is nog steeds verkeerd (zoals ik al eerder betoog)
@ed.. 16-03-08 @ 12:25
Ik denk dat ie dat denkt ja. en daar ben ik het niet met hem eens.
De meiden van halal bewijzen het tegendeel. Zij gaan het debat aan en grijpen niet naar geweld!

luclodder | 16-03-08 | 12:41

@rrrrrrr sorry hoor,maar ik als limbo wil geen oud holland terug.in het oude holland moesten de limburgers meer belasting betalen dan de rest en we hadden nog minder rechten.we werden toen al als een wingewest gebruikt.

salonsocialist | 16-03-08 | 12:40

@bbb DSM

salonsocialist | 16-03-08 | 12:39

Dr. Sneigijl 16-03-08 @ 12:22
Welnee, gekkie. Dat was in een tijd waarin veroveringen en landjepik dagelijkse praktijk was. De mens heeft altijd al veroverd dus het is een beetje kortzichtig om daar nou net at random een christelijk etiketje op te plakken.
De enige anomalie is dat wij in West-Europa al ruim een halve eeuw geen veroveringneigingen meer hebben, en nu vinden we dat de hele wereld daar maar aan mee moet doen en knus met elkander moet leven *heh* En vinden we het ook maar hartstikke debiel dat die islamitische woestijnvolkeren een eeuwenoude traditie gewoon willen voortzetten. Tsja.

Shalome | 16-03-08 | 12:37

Ixla genadeloos terug en stop onmiddellijk met qat kauwen.......

JumboXL | 16-03-08 | 12:34

@Botte> de grootbedrijven hebben voornamelijk een grote PVDA bestuurlaag.

superjan | 16-03-08 | 12:33

Nou dan boycotten wij die landen toch ook.
Geen hoofddoeken meer inkopen en verkopen.
Alle kebab en turkse pizza winkels gaan dicht.
100000 euro accijns op Burka's en schotels.
Geen Moslim kanalen meer op de kabel.
Meisjes van halal geen zendtijd meer.

Gewoon weer ONS oude Holland weer terug Beterrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrr | 16-03-08 | 12:33

Ach, alles komt toch uit China tegenwoordig
En hun Halal producten zit ik toch niet op te wachten

Hit | 16-03-08 | 12:32

* No Pasaran! *

De vvd en verdonk zijn likkers van de grootbedrijven en verkwanselen onze Vrijheid!

bottehond | 16-03-08 | 12:30

weet iemand een linkje waar ik kan zien hoeveel ontwikkelings geld waarheen gaat?

latinha | 16-03-08 | 12:30

Wow, scherpe column zonet van Max Pam bij Buitenhof.

Don Knieschot | 16-03-08 | 12:29

salonsocialist 16-03-08 @ 12:25
Corus ?

Bigi Bana Boy | 16-03-08 | 12:27

Roeieber 16-03-08 @ 12:22

toch een goed plan!

latinha | 16-03-08 | 12:26

@BBB liever niet;zit hier onder de rook van een industrie terrein... stinkt al genoeg hier

salonsocialist | 16-03-08 | 12:25

@shalome
je bedoelt te zeggen dat islamieten blind zijn voor wat er om hun heen gebeurd zolang het niet strookt met hun eigen opvattingen, net zoals , pak hem beet, de israelieten... toch?

ed.. | 16-03-08 | 12:25

@Shalome 16-03-08 @ 12:18
Gelovigen zijn per definitie niet toegeeflijk. Zelfs de christelijke waarden (die ik als non-gelovige kan waarderen in beginsel) hebben geleid tot kruistochten en de Spaanse inquisitie.

Dr. Sneigijl | 16-03-08 | 12:22

Kunnen we niet ff 40000 handtekeningen verzamelen om het stoppen van ontwikkelingshulp aan landen die NL boycotten en/of een tegenboycot op de agenda van de 2de kamer te krijgen?

Damn, ga ik weer de fout in, had ff de hoop dat zoiets door de kamer zou komen.

Roeieber | 16-03-08 | 12:22

salonsocialist 16-03-08 @ 12:17

* Waait met de nieuwe wind vanuit jouw kamp mee *

Bigi Bana Boy | 16-03-08 | 12:19

luclodder 16-03-08 @ 12:13
Nu denk je alweer vanuit de westerse visie: daarin ligt de toegeeflijkheid d.m.v. de consensus opgesloten.
De islamitische visie is niet van de toegeeflijkheid of van de consensus: het is een sprookje om ervan uit te gaan dat zij die waarde van ons gaan kopiëren zodat de wereld er wat leuker uit gaat zien voor jou. De wereld ziet er in hun ogen pas wat leuker uit als de wereld islamitisch wordt.

Shalome | 16-03-08 | 12:18

gaan ze nu zelf tulpen en kaas produceren? In de woestijn zekers? (proest)

jiha | 16-03-08 | 12:18

@Bigi Bana Boy als goede salonSocialist huppel ik weer om de hete brij heen en zal ik uiteindelijk gaan draaikonteren.dus maak je maar niet ongerust;its all for the show.

salonsocialist | 16-03-08 | 12:17

salonsocialist 16-03-08 @ 12:14
Je mede-salonsocialist boycotten ?
Waar gaat dat heen in dit land ?

Bigi Bana Boy | 16-03-08 | 12:15

@ Timmay
Als ik moslim was, zou ik Mo B ook bschouwen als een agitated young man. Maar ik ben westerling dus ik zie hem als een ernstig psychotisch gestoorde moordenaar die achter slot en grendel moet.

Shalome | 16-03-08 | 12:15

@Timmay 16-03-08 @ 12:11
MP is an abbreviation for Melting Point

Dr. Sneigijl | 16-03-08 | 12:14

parliament i.e.

Don Knieschot | 16-03-08 | 12:14

@Timmay 16-03-08 @ 12:11

Zucht. MP = member of parlement

Don Knieschot | 16-03-08 | 12:14

@Bigi Bana Boy svp niet tegelijkertijd met mij posten,anders ga ik je boycotten(of girlcotten als je vrouwelijk bent)

salonsocialist | 16-03-08 | 12:14

@Nominister en Shalome
Ik weet ook dat het moeilijk is, en als atheist zie ik liever alle geloven verdwijnen. Maar als atheist vind ik toch ook dat je mensen niet moet dwingen en dat je geen geweld zou moeten gebruiken. Hoe het moet? Ik weet het niet. Hoop alleen dat beide "kampen" wat toegeeflijker worden en minder naar geweld grijpen.

@Mjollnir 16-03-08 @ 12:00
En dan hadden we nu ook geen palestijnse kwestie!

luclodder | 16-03-08 | 12:13

@Timmay 16-03-08 @ 12:11
MP in het engels staat voor Member of Parliament.

Mjollnir | 16-03-08 | 12:13

@Timmay MP=member of parlement

salonsocialist | 16-03-08 | 12:13

Timmay 16-03-08 @ 12:11
MP : member of parliament.
PM : Prime minister.

Huiswerk beter doen, Timmay.

Bigi Bana Boy | 16-03-08 | 12:13

Q8 lijkt idd een bedrijf uit boekweit euh koeweit te zijn... dus boycotten die hap

salonsocialist | 16-03-08 | 12:12

@ D3fix 16-03-08 @ 12:07
Aruba behoort tot het Koninkrijk der Nederlanden, lutser.

Gravin v Kippenbouth | 16-03-08 | 12:11

@Don Knieschot 16-03-08 @ 12:10
U mag hier enkelvoud gebruiken...

VanFrikschoten | 16-03-08 | 12:11

Despite angry protests from Muslim countries, Dutch MP Geert Wilders is going ahead with his movie on Quran. In the past, Wilders has demanded a ban on the Holy Book likening it to Hitler's Mein Kampf.

Sinds wanneer is Wilders de MP?? Hakbar doe eens achter die geit wegkomen en je huiswerk wat beter doen!

... Not even after Van Gogh was assassinated by an agitated young Moroccan immigrant...

En sinds wanneer is die gestoorde freak van een Mohammed B. een 'agitated young Morroccan immigrant'... Wel een erg poeslieve beschrijving van dit figuur..

Die lui zijn echt dom gewoon... Dat hele verhaaltje is een kwestie van moddergooien op een niveau dat op de kleuterschool nog hoger ligt... Echt hoog tijd om een fluitende honderdponder op die landjes te gooien...

Timmay | 16-03-08 | 12:11

Ik denk dat de linkse partijen hier stiekem ook wel blij mee zijn. Een olieboycot zou een boost betekenen voor alternatieve energie!

Don Knieschot | 16-03-08 | 12:10

@Sir Kous 16-03-08 @ 12:08
Hoeveel letters?

VanFrikschoten | 16-03-08 | 12:10

Krijgen we nu toch Clash of Civilizations.

Don Knieschot | 16-03-08 | 12:10

@VanFrikschoten 16-03-08 @ 12:08
ach, wie heeft zich niet grootgefapt op de Wehkamp....

Dr. Sneigijl | 16-03-08 | 12:09

NoMinister 16-03-08 @ 11:55
Die lui zijn daar allemaal gewoon voorgeprogrammeerd. Wandelende PC's. Als je ze de opdracht geeft om te ontwikkelen, druk je op een paar knoppen en bzzzzzzt.... de robotjes komen in actie. Druk je op de knoppen om over het westen te gillen, dan bzzzzzzzzt... idem dito.
Ayaan heeft daar interessante mededelingen over gedaan, over het islamitisch robotisme, maar ik ken ook de boys uit mijn eigen omgeving. Een is door pure constructiemazzel uit sterk hout gesneden, en hij houdt zich overeind in het westen ondanks zijn deplorabele opvoeding. Wat westerlingen vaak vergeten is dat die lui buiten de islam helemaal niets hebben, geen enkel houvast, anker of instrument waarmee zij zelfstandig beslissingen kunnen nemen om zich staande te houden in een vrije maatschappij. Hij heeft wel eens woedebuien dat hij zo is verkut als kind omdat hij steeds tegen die hiaten oploopt.
Die ruggengraat is bij het overgrote merendeel simpelweg afwezig noch hebben ze de lust en/of moed om die op te bouwen. Dus waarom zouden ze zich die lijdensweg opleggen terwijl het gemakkelijker is om te verzinken in de gedragsstrcutuur die hen bekend is? Ik zie dus niet hoe de islamitische wereld gaat veranderen van Stepford People naar zelfstandige individuen. Net zoals het onwerkelijk is dat ik mijn waardenstelsel compleet laat varen en me vol overtuiging overgeef aan de maanziekte. Ondenkbaar; ik zou me de haren uit het hoofd rukken door dag in dag uit tegen mijn eigen overtuiging en waarden in dingen te doen.

Shalome | 16-03-08 | 12:09


@ BrtM
Nog nooit gehoord van kernenergie?
Kost niks en we kunnen ervan opweken zo veel we willen.
Nog even en al die achterlijke moslims kunnen hun zwembad vullen met olie.
Voor water hebben ze geen geld meer.

Djezz | 16-03-08 | 12:09

inwoner van Hoogvliet?

Sir Kous | 16-03-08 | 12:08

@D3fix 16-03-08 @ 12:07
NL is het douceputje van EU, ik kom eraan. Ik hou wel van brede stranden.

Dr. Sneigijl | 16-03-08 | 12:08

Arme Wouter Bos ...... die zit straks weer met de gebakken peren en het zit hem al zo tegen ... *proest*

Hobbykip | 16-03-08 | 12:08

@Dr. Sneigijl 16-03-08 @ 12:07
Ja, en dan "massagestaaf" in het Arabierisch op de verpakking zetten....

VanFrikschoten | 16-03-08 | 12:08

Hahah Nederland down the drain... ben ik blij dat ik op Aruba woon.

D3fix | 16-03-08 | 12:07

@VanFrikschoten 16-03-08 @ 12:04
we kunnen cactussen exporteren! aanpassen is altijd al een succesvolle strategie geweest van de Hollander. De een noemt dat vernuft, dat ander geen ballen hebben.

Dr. Sneigijl | 16-03-08 | 12:07

Krijg je niet een geweldig gevoel als je ziet dat landen als Pakistan(miljoenen aardbevinghulp zoals genoemd), Afghanistan(waar onze troepen met gevaar voor eigen leven meehelpen aan wederopbouw), Koeweit(Golfoorlog, de hele Westerse wereld incl NL schoot jullie te hulp, oke het was om de olie te doen, maar toch), Dubai(wie heeft nou dat dat palmeiland etc. gemaakt, inderdaad onze baggerschepen), nu de grootste bek hebben over Nederland, heerlijk. Wordt die plaat die ze in Den Haag standaard, voor de kop hebben gemonteerd al iets kleiner, of toch niet?

wo ist der bahnhof | 16-03-08 | 12:06

Ghe, ghe... en wie wil er nu nog in een Daf rijden...

VanFrikschoten | 16-03-08 | 12:06

Een mullah met een broodje Goudse kaas is toch ook geen gezicht....

VanFrikschoten | 16-03-08 | 12:05

Die tulpen deden het toch al niet zo best in de woestenij...

VanFrikschoten | 16-03-08 | 12:04

@Mjollnir 16-03-08 @ 12:00
dan hadden we geen 1 mio moslims hier wonen iig.

Dr. Sneigijl | 16-03-08 | 12:02

Dr. Sneigijl 16-03-08 @ 11:57

Mag ik wat ordinairs roepen? Bah!

Okee dan. Ik denk dat ze gaan proberen te bukken en hun kop in het zand te steken terwijl ze bidden. Mag jij raden welke pose dat is.

Rampzalige lafaards die heet zijn.

Het minste dat je wel mag zijn als je wordt belaagd is onvoorspelbaar. Maar zelfs dat helpen ze al om zeep door lang voor het uitkomen precies hun standpunt weer te geven. Echt idioten daar in D-H. Dromers, naief en gelovig.

Nu ga ik eten. 'Smakelijk' gewenst voor eenieder die dit leest.

NoMinister | 16-03-08 | 12:00

Opnieuw:
Een importstop van Arabieren lijkt me ook wel passend als tegenmaatregel...
Is nog vaag, maar het gaat al een kant uit...

VanFrikschoten | 16-03-08 | 12:00

Tja... Gelukkig hebben de molims nog helemaal niets begrepen van het Westen - gelukkig omdat dat de oorzaak is dat het hele zaakje daar binnenkort als een kaartenhhuis in elkaar lazert.

Tot die tijd: koopt geen Islamtische waar!

Vitaly Chernobyl | 16-03-08 | 12:00

Geert beschermd onze normen en waarden beter dan JP.
Wat rot die paar miljoen export schade in verhouding tot onze vrijheid.
Dit gehuil doet me denken aan WWII; de Nederlanse boeren in het gebied van de waterlinie protesteerden massaal toen de overheid de dijken wilde doorsteken om het land in een moeras te veranderen om zo de oprukkende Duitsers te stoppen. KOST GELD NIET DOEN, en vervolgens capituleren.
*
Als ik deze teringzooi in Nederland en Europa heden ten dage zo zie vraag ik me steeds vaker af hoe het er nu uit zo zien als die Duitsers wel hadden gewonnen 60 jaar geleden. Duits is een stuk makkelijker te leren dan Arabisch.

Mjollnir | 16-03-08 | 12:00

Och,beetje boycot van die Islamlanden en wij stoer schreeuwen,terwijl het achterhoede gevechten zijn.
Een berichtje van Marokko.nl

Vrijdagavond en Rotterdam....

--------------------------------------------------------------------------------

Wat gezellig is het tegenwoordig.... Het is alsof je doorr Tanger over de boullevard cruist.
Overal mgharbaa.... Wie gaat er weer chillen next Friday?
---------------------------------------------------------------------------------

Indiana | 16-03-08 | 11:59

dat zootje begint de boycot voor de premiere van de film? Ook nog eens allemaal tegelijk? Complete onzin natuurlijk, geen film geen zaak zou je zeggen. Maar nee, we hebben te maken met arabieren dus logica is hier aan niet besteed. Of toch wel? Er is waarschijnlijk een mondiaal hakbarcongres geweest gisteren of eergisteren waarbij de haatzaaierij tegen nederland structureel is aangepakt. Wie weet wat die geitenhoeders nog meer hebben besloten. Pure onzin natuurlijk, een boycot over een film die niet bestaat is de meest domme actie van de afgelopen 100 jaar maar goed.

granaatwerper | 16-03-08 | 11:59

De import van Arabieren lijkt me ook wel passend als tegenmaatregel...

VanFrikschoten | 16-03-08 | 11:58

Boycotten dat middenoosten, kijken hoe lang ze nog leven op droog zand, olie en een koran die ze niet kunnen lezen omdat ze analfabeet zijn!!!

Niks meer leveren aan die landen! Laat Europa de zaak eens omdraaien, wat zij doen is al reden genoeg om een boycot te starten en alle banden te verbreken! Doeeeei ontwikkelingshulp, doei slachtofferhulp, doei giro blablabla en doei tegen Afghanistan..!

R0gerthat | 16-03-08 | 11:58

Wat een dom en kortzichtig kudtvolk. Get back in your caves, and go fuck yourself..

Ik ben helemaal klaar met die Wilders-gate..

Huupie | 16-03-08 | 11:57

NoMinister 16-03-08 @ 11:48
Ik verwacht dan ook geen evenwicht in een zaak als deze die al zo zwaar uit het lood is.
Benieuwd wat het 'reddingsplan' van Balkie & Co is. Veronderstel dat hun scriptje ook al klaar ligt.

Dr. Sneigijl | 16-03-08 | 11:57

Denkt aan oliecrisis in de jaren '70.

Heibeltje | 16-03-08 | 11:56

Dus de waarde van Lego zal flink gaan stijgen de komende tijd!

blikjegrolsch | 16-03-08 | 11:56

Blijkbaar hebben al die baardmannen de film al gezien. Doe ik toch niets verkeerd.

HJdeT | 16-03-08 | 11:56

Hartstikke mooi, doe je best.

-=PyP=- | 16-03-08 | 11:56

luclodder 16-03-08 @ 11:44

Moet toch even me in jullie discussie mengen. Excuus. Maar dat de Islam nog 500 jaar nodig heeft en zich ontwikkelt kan best, maar ik heb gee zin om in de middeleeuwen te belanden en de geestelijke evolutie meer dan een half millennium terug te zetten.

Het is dus helemaal niet relevant of de moslim/Islam zich ontwikkelt. Ze zijn nu veel te laat en ik laat die achterlijkheid niet toe. Basta.

Ik heb ook helemaal geen relativering nodig van zaken die meer dan 500 jaar geleden speelden. Ik ben ook god niet, in tegenstelling tot veel gelovigen die namens god spreken op een manier dat ze het zo zeker moeten weten dat geen andere conclusie mogelijk is dan dat ze denken dat ze zelf god zijn, dus dat soort ethische afwegingen (mg ik het el veroordelen want een heeeeel tijd geleden waren 'wij' ook zo) is niet aan mij. Ik oordeel helemaal niet. ik handel en accepteer of accepteer niet. Dat recht heb ik wel.

Maar voor hoelang nog?

Stop de bezetting! Ja, we kunnen allemaal wel hetzelfde roepen, maar er zit toch wel een wereld van verschil tussen...

NoMinister | 16-03-08 | 11:55

luclodder 16-03-08 @ 11:44
Je blijft dezelfde denkfout maken. Je koppelt christendom en islam steeds aan elkaar, maar behalve dat het godsdiensten zijn hebben ze voor de rest niets met elkaar gemeen.
Als Europeanen en de woestijnvolkeren op elkaar hadden geleken, waren wij allen óf islamitisch óf christelijk geweest; de mens kiest namelijk zelf, dat bestuurt de almachtige niet voor ze.
Wat er in de islamitische wereld gaat veranderen zou ik niet weten: ik zou niet weten waarom zij uiteindelijk de keuze gaan maken om op westerlingen te lijken - why should they? Omdat onze waarden superieur zijn? Laat dat nou eens los, slaat nergens op. Vanuit diezelfde logica kun je beredeneren dat de westerlingen allen islamitisch gaan worden. Niemand zegt dat dit wel of niet goed is want het enige feit dat overeind blijft, is dat het volk zélf stuurt. En de islamitische woestijnvolkeren sturen hun leefomgeving op deze manier aan; omdat ze dat zelf willen en omdat dit bij ze past. Hadden ze anders in elkaar gezeten, dan waren hun landen heel anders geweest.

Shalome | 16-03-08 | 11:55

de Bouwer 16-03-08 @ 11:39 Ze hebben in de USA net een verdrag getekend om olie in een natuurgebied in Alaska uit de grond te halen.
Ook is het door de hoge olie prijzen nu rendabel om olie uit de tarsands van Canada te onttrekken. Er is dus nog zat olie zou je zeggen, maar de graai lust van de olie baronnen kent geen grenzen.

prikkebeenK | 16-03-08 | 11:55

Nu nog de olie kraan dicht gooien.
es dan kijken wie onwikkelings hulp nodig heeft! nogmaals bedankt geert! je hebt het beste voor Nederland voor! *not*

wereldzenders | 16-03-08 | 11:54

Wordt dit "De moeder" van alle boycotten ?

Dodo | 16-03-08 | 11:54

Koenders, mocht je nu wat geld uit je potje overhouden, dan kun je wat ontwikkelingshulp geven aan de allerarmsten in dit land.

Anth.9403 | 16-03-08 | 11:53

Koopt geen kamelen uit Oman!

VanFrikschoten | 16-03-08 | 11:53

Gewoon die meuk heel radicaal gaan besnijden dan lost het probleem (langzaam) op.

Sir Kous | 16-03-08 | 11:52

wopper 16-03-08 @ 11:28
dat kan niet waar zijn.
Joustra zou dan toch een stevig gesprek met de SP van Mohlabelt gehad moeten hebben... bronnen?
of anders de SP verbieden natuurlijk!

ranqneuzeKleinburger | 16-03-08 | 11:50

@gerrit_galbak
je bedoelt... bedoelt... the manilla 365? chinezen voor 15 dhs (all you can eat) en daarna naar de thrilla of manilla?

ed.. | 16-03-08 | 11:50

Afgezien van het mogelijke marginale exportverlies en het ontbreken van de ruggengraat bij onze regering, zal het kabinet nooit zomaar een importverbod uit die landen toestaan. Die Arabische sjeiks draaien dan namelijk de oliekraan dicht en het gevolg is dat heel de Westerse Wereld op de fiets naar het werk moet.

BrtM | 16-03-08 | 11:49

Dr. Sneigijl 16-03-08 @ 11:08

Op DVD zijn meerdere invalshoeken van dezelfde gebeurtenis mogelijk.

Heel erg evenwichtig? Volgens mij is de staatspropaganda al zo oorverdovend dat dat evenwicht met een filmpje van 15 minuten sowieso utopie is.

Moest toch even opmerken, ironicus.

NoMinister | 16-03-08 | 11:48

Q8 is een bedrijf uit koeweit, kom op nl ers niet meer tanken bij Q8

tokkie | 16-03-08 | 11:47

@ ed.. 16-03-08 @ 11:42
Vanavond ff chinezen bij de Clocktower?

Gerrit_Galbak | 16-03-08 | 11:46

@ geFlippeD 16-03-08 @ 10:44
Geen bijster intelligente opmerking.

Gravin v Kippenbouth | 16-03-08 | 11:46

Nou nou,daar raken wij van onder de indruk zeg,onze jongens rap weg uit de zandbak,en die hele klerezooi platbombarderen,jongens kom maar op met je clusterbommetjes.

snoes | 16-03-08 | 11:45

In Qatar is de eerste Katholieke Kerk geopend, dat geeft hoop, ook worden er nog Christelijke Kerken gebouwd. De zending werkt goed.

roomsoes | 16-03-08 | 11:45

@Shalome 16-03-08 @ 11:34
Het christendom deed dit ook niet in een week, en is naar mijn mening er ook nog niet mee klaar, te veel christelijke politieke partijen bevestigen dit.
Het is bij het christendom pas af als er geen geloof meer vermengd is bij een politieke partij is. Daarom zijn PVV en PvD en GroenLinks, SP, PvdA eigenlijk "goede" partijen. CDA, CU en die nieuwe Spirituele partij eigenlijk niet goed. Zij mengen geloof teveel met politiek. Hoe kan een christen nu bepalen wat een Atheist als ik moet doen op zondag!? Neem bijv. de koopzondag. Dat moet toch makkelijk kunnen. Als je 7 dagen in de week moet werken kun je mensen ook meer verlofdagen geven. 2 per week extra bijv. Dan kan de christen toch zelf KIEZEN om die op zondag op te nemen. ik kan dan ook ZELF kiezen omdat op bijv. woensdag te doen. Nu Kiezen de gelovigen voor mij!
Dus net als bij het christendom is het bij de Islam ook een langzaam proces.

luclodder | 16-03-08 | 11:44

@VanFrikschoten 16-03-08 @ 11:36
Dat duizend dadels op u neer zullen dadelen!

tipo | 16-03-08 | 11:43

@juriste 16-03-08 @ 11:34
weinig europeesche hoeren hier heur!

ed.. | 16-03-08 | 11:42

De hoge olieprijs helpt trouwens ook mee om onafhankelijker te worden van het zwarte goud.

B. de Bouwer | 16-03-08 | 11:41

Het niet nu uit de grondwet halen van de wet tegen blasfemie door die ratten van de PVDA komt nu wel in een ander daglicht te staan. Ik begin te vermoeden dat een 'op een geschikt moment' in ieder geval na de finl is. Ze willen het bewaren en kijken of ze hem kunnen afstoffen om Geert er juridisch om de oren te slaan als pleister op de wond voor de islamieten om hun koppen nog verder in hun, door het kontheffen, oneindig diepe wijde aars, te stoppen

prikkebeenK | 16-03-08 | 11:40

Ja, die rakkers haalden het steeds door elkaar als de regisseur "CUT" riep.

Mjollnir | 16-03-08 | 11:40

Dat zijn allemaal landen waar je strafbaar bent als je een Bijbel in je koffer meeneemt tijdens je vakantie..... lekker belangrijk. Net Nazi's die Arabs.

Frotklob | 16-03-08 | 11:40

Mjollnir 16-03-08 @ 11:38
Zoiets als Deep Throat maar dan met doorgesneden keel?

Shalome | 16-03-08 | 11:39

@luclodder 16-03-08 @ 11:33

Inderdaad, we moeten zo snel mogelijk onafhankelijk worden van olie, maar dat gaat nog wel even duren. Gelukkig zitten er ook nog op andere plekken op de wereld oliebronnen verborgen, dus een substantiele vermindering van 'ons' (het Westen) oliegebruik zal al genoeg zijn om zo min mogelijk te maken te hoeven hebben met die snelkookpan ten zuidoosten van ons.

B. de Bouwer | 16-03-08 | 11:39

Jan Passant 16-03-08 @ 10:49

inderdaad. hoorde een tijdje terug iets op de radio over een nederlands koppel dat er serieus over nadacht om hun eerstgeborene een moslim-naam te geven, opdat het kind dan "minder problemen zou hebben bij het opgroeien tussen een steeds groter wordende groep moslims in nederland"...

(C) Copywrong | 16-03-08 | 11:39

@wopper 16-03-08 @ 11:28
Geef hem ook een column. De man weet het weer helemaal in het juiste perspectief te plaatsen.
.
Is dat waar van Meulenbelt?

tipo | 16-03-08 | 11:39

Ik denk dat de film van Geert een verzameling youtube movies is met geyle mocrosletjes.

Mjollnir | 16-03-08 | 11:38

Zaken doen met moslims is altijd stressend. Ook na jaren beduvelen ze je nog als je ze leveranciers krediet geeft.

Iedere moslim betaald bij mij 100% vooruit en eigenlijk doe ik alleen maar zaken met moslims omdat ik claims vanwege discriminatie wil vermijden.

Prof. Dr. F.A. Hayek | 16-03-08 | 11:38

juriste 16-03-08 @ 11:34
Of een Clockwork Orange, en dan heeft Malcom McDowell een baard en een fez.

Shalome | 16-03-08 | 11:36

Ik heb zo juist een dadel plat getrapt...

VanFrikschoten | 16-03-08 | 11:36

@stank
heuijjj!!
-
We apologize the site you are attempting to visit has been blocked due to its content being inconsistent with the religious, cultural, political and moral values of the United Arab Emirates.
-
das de eerste!

ed.. | 16-03-08 | 11:36

De film van Geert is heus geen grap. Ik verwacht dat het een documentaire is.

juriste | 16-03-08 | 11:34

waar blijft et lijstje van moslimproducten die we ook kunnen boycotten?.......... ik begin in elk geval met geen koran meer te kopen.

groothoeklens | 16-03-08 | 11:34

De wereld is 1 grote psychiatrische instelling.
Zo, mijn zondag begint weer goed.

ranqneuzeKleinburger | 16-03-08 | 11:34

luclodder 16-03-08 @ 11:26
Fraai verhaal maar het slaat nergens op. Er moet namelijk eerst een gigantische mentaliteitsverandering plaatsvinden, en pas dan gaan ze hun islam op een andere manier invullen. Maar zie jij wanneer zoiets gaat gebeuren? Op de dag dat zebra's vleugels gaan kweken omdat ze er opeens bedenken dat ze willen vliegen, zoiets.

Shalome | 16-03-08 | 11:34

Dubai heeft de niet-islamitische Europeanen nodig voor het toerisme en de prostitutie.

juriste | 16-03-08 | 11:34

Ik blijf zeggen dat het een hoax is. Dit wordt de meest spectaculaire 1 april grap ooit. Ik ben alleen wel benieuwd wat GW gaat doen aan het enorme geloofwaardigheidsprobleem dat hij zal krijgen, al zal wanneer zijn 'film' een grap blijkt te zijn dit onder bepaalde delen van zijn aanhang juist alleen maar tot nog sterkere steunbetuigingen leiden.

Daikan | 16-03-08 | 11:33

De wereld draait door ! Hebben jullie geen rustdag of niks anders of Wilders te doen ?

De Limburgse | 16-03-08 | 11:33

@B. de Bouwer 16-03-08 @ 11:26
Gezien de prijs van een ruwe vat olie redeneer ik anders.
Het grote probleem is onze afhankelijkheid van Olie.
Die zit nu eenmaal DAAR. En op zich niet erg, we zouden makkelijk zonder kunnen. Er zit echter aan de overkant van de Atlantische oceaan een ventje met de naam Bush wiens familie erg veel poten in de olie hebben. En die zullen dus altijd ervoor zorgen dat die waterstofauto er niet komt. De autoindustrie zal het worst wezen of ze benzine of waterstof auto's moeten maken.

luclodder | 16-03-08 | 11:33

Wie helpt mij een Russisch import-export bedrijfje op te zetten. We kopen op papier gewoon de rotzooi over van Danone en die Nederlandse bedrijven, verzoeken om Arabische heretikettering, laten het spul naar het uiterste zuiden van Rusland importeren. Even nieuwe export-formuliertjes voor Midden-Oosten et voila: bakken met winst. Immers, de vraag naar hoogwaardige producten uit het westen blijft bestaan bij de gewone Midden-Oosten consument die de producten met een Arabisch jasje in de originele verpakking niet zal kunnen weerstaan ...
En als we vlees kunnen omkatten voor de binnenlandse markt, lijkt deze truc me helemaal simpel ...
Stortingen voor opbouw van bedrijfskapitaal mogen wat mij betreft eerst naar Geenstijl, die zijn vast eerlijk genoeg om het opgebouwde krediet door te storten naar de op te richten Russische BV ;-)

Rabarbie | 16-03-08 | 11:32

Aangezien de achterlijken nu al beginnen met het oproepen tot een boycott , nog voordat ze er iets van gezien hebben, mag ik hierbij Koenders oproepen om ALLE ontwikkelingshulp per direct te stoppen aan die muzzelmanlanden waar deze oproepen tot boycott en werkelijke boycott vandaan komen. Alle nog niet bestede hulp moet per direct teruggehaald en geschrapt worden.
Daar waar mogelijk moet reeds verleende hulp , bijvoorbeeld aangelegde infrastructuur in Afghanistan, per direct door onze luchtmacht gebombardeerd worden, waarna wij ons uit deze achterlijkheden terugtrekken.

Canninefaatje | 16-03-08 | 11:32

Hier even een paar economische feiten, eea om het in het juiste perspektief te zien: 1) 83% van onze export gaat naar Europese landen, 2) Het enige islamitische land waarmee we een noemenswaardige export relatie hebben is Turkije met een aandeel van 1,1% (vergelijk Tsjechië 1,3% of Zwitserland met ook 1,3%). In tegenspraak tot mijn eerdere betogen is de te verwachten exportschade dus totaal te verwaarlozen, weet ik nu.

Bigi Bana Boy | 16-03-08 | 11:32

Kunnen we niet per ongeluk een bommetje gooien op die zwarte steen in Mekka? Als we deze ziekte bij de bron aanpakken is de menselijkheid misschien zo genezen.

B. de Bouwer | 16-03-08 | 11:32

Een door balkenende, toch de pemier van Nederland, tot rampenfilm opgeblazen internet mpgje wordt automatisch een speelbal in de handen van totalitaire politieke leiders zoals assad en de koninklijke families van de golfstaten. Zolang zij de woede kunnen kanaliseren naar ons, de US of f*cking denemarken, is hun machtsbasis verzekerd.

superjan | 16-03-08 | 11:31

OoO 16-03-08 @ 10:13

O ja! En Koenders financiert, zoals gebruikelijk met zulk geld, zijn vriendjes van de PvdA ervan. Heeft ie afgekeken van zijn Afrikaanse vriendjes denk ik. Dus niet alles gaat over de grens (geografisch bedoel ik dan, niet figuurlijk).

NoMinister | 16-03-08 | 11:31

Met Balkenende moet ook Wouter Bos en de rest van die allochtonen weg uit onze regering. Want als balkenende weg is dan komt onze islam likker Wouter Bos, die de Islamieten zo diep in hun kontje zit.
En die zal meteen zijn geliefde Islamitische Sharia invoeren, want immers volgens Bos werkt onze westerse beschaving niet.

Rogiertje | 16-03-08 | 11:31

Just stop doing business with countries like Denmark and the Netherlands.

De Nederlandse hopper- en cutterzuigers trekken zich al terug uit de Golf. Indiers met schepjes graven verder aan het kanaal om Dubai en rijden met kruiwagens af en aan om de landaanwinningswerken af te maken. Nog 600 miljoen kuub te gaan, zet'em op jongens.

Gerrit_Galbak | 16-03-08 | 11:30

OoO 16-03-08 @ 10:13

550.000.000.000 productie. Volgens mij met deze idioten in D-H meer dan 1% 'ontwikkelingshulp', dus ruim 5.000.000.000 euro per jaar. Met schuldkwijtschelding, EU etc. is het volgens mij nog veel meer. Maar dat is zorgvuldig achter dikke raqpportages weggestopt zodat we over deze hulp aan het schuim der aarde geen ongenuanceerde dingen kunnen zeggen. Hoeveel had Arafat ook weer? Die arme Palestijnen...! Waar komt het geld aan Afrika uiteindelijke terecht? Bij de dictators, en dat 'uiteindelijk' duurt niet zo lang hoor. Die 250.000.000 is minder dan 5% van ons huftersubsidiesbudget.

NoMinister | 16-03-08 | 11:28

@ tipo 16-03-08 @ 11:17

Ga even zitten, leun achterover en bekijk en beluister deze video waarin precies wordt gezegd wat ook de columnist uit uw link zei:
Gaza Militants Call on Muslims to Bomb and Burn Down Danish Embassies, Kidnap Ambassadors and Slaughter Them on the Threshold of the Tomb of Prophet Muhammad
www.memritv.org/clip/en/1702.htm

.

Betalen we ook gesellie belastinggelden aan mee!
Oh ja, de studio's van de big Pallywood Industries draaien overuren: morgen vindt in Gaza de première plaats van de Tirade tegen Fitna.. A. Mollahbelt deed de Nederlandse vertaling, mèt soepsidie uiteraard..
* Bomgeroffel en het gekrijs uit 1000 camel heads in de verte hoort *

wopper | 16-03-08 | 11:28

dikvoormekaar 16-03-08 @ 11:09

mischien is de vegan streaker er voor te porren, onder het motto red de ritueel(lees barbaars) geslachte schaapjes en misbruikte geitjes enzo.

trivius | 16-03-08 | 11:27

Er was laatst een onderzoek welke aangaf dat in het midden Oosten bijna niemand Wilders kent en ook niks weet van de komende film van Dhr. Wilders

Van de mensen op straat wel te verstaan.

Quasistatistiek | 16-03-08 | 11:26

Ze doen hun best maar. Hier zit het geld. Daar niet. Hoogstens wat olie, maar dat is het dan ook.

B. de Bouwer | 16-03-08 | 11:26

Als wij vervolgens het ontwikkelingsgeld in deze landen intrekken, verdienen we er zelfs nog aan.

Hodja | 16-03-08 | 11:26

Shalome 16-03-08 @ 11:17
Nee, ik denk dat de Islam in eerste plaats een geloof moet worden net als het christendom. De paus zegt dat homo's "fout" zijn, echter in nederland is het homohuwelijk een feit. Beiden KUNNEN dus naast mekaar bestaan zonder dat dat tot grote problemen leid. Het moet ook afleren om dingen met geweld/straf af te dwingen. Stel je eens voor dat christelijke ouders hun homofiele zoon zouden doodslaan (misschien gebeurt dat wel, maar dat moet dan zwaar gestraft worden)

Geloven MAG! Anderen iets opleggen NIET. Een ander zijn keuze respecteren MOET.

luclodder | 16-03-08 | 11:26

@wereldzenders@11:13
Wie heeft gezegd dat jij vanmorgen wakker mocht worden?

fuckje | 16-03-08 | 11:26

Stank 16-03-08 @ 11:15
Correctie: Geert is ideaal voor de rechts-reactionaire Islam, want die zijn nu sielug. De PvdA en het CDA zijn rechts-reactionair als ze doorblijven gaan om mensenrechtenschenders en racisten naar de mond te praten. Geert is moreel gezien de enige linksert in de 2e kamer.

tipo | 16-03-08 | 11:24

Die boycot kunnen we in een keer recht trekken door het kindergeld naar marokko stop te zetten.

Tremor | 16-03-08 | 11:24

@Shalome 16-03-08 @ 11:11
u reageerde op een poging tot ironie

Dr. Sneigijl | 16-03-08 | 11:21

Hulde @ blaater 16-03-08 @ 10:30

Nietvoordekat | 16-03-08 | 11:21

Ik ga elke dag Korans verscheuren en door de plee trekken,
(als ik toevallig moet schijten veeg ik er ook nog wel even m'n reet mee af)
Elke ochtend als ik op sta wens ik Allah en zijn pedo profeet iets naars toe.
Tussen de middag tijdens de lunch teken ik ook nog even elke dag een vervelende mohammed cartoon die ik daarna online zet.

Net zo lang totdat de boycot is opgeheven

Dat zal ze leren, hitting ‘em where it hurts the most.

jachtbitter | 16-03-08 | 11:20

Gewoon geen ontwikkelingshulp meer en de balans is weer terug. Zo wat de neuk.

vanrechtsheeftvoorra | 16-03-08 | 11:20

Hmmm dus... we hebben een nieuwe politiek nodig. Allah Geen stijl stijl :D

Ik probeer het me voor te stellen! :P

luclodder | 16-03-08 | 11:18

Dr Doom 16-03-08 @ 10:10

Kleine correctie vanuit de bergen: we hebben Niedergösgen 2 een tijdje geleden stilgelegd voor renovatie, zijn daarom nog slechts 98% CO2 neutraal

Bovendien rijden we gemiddeld met 6-liter v10 motoren en we verbranden nu ook het huisvuil uit Napels.

Tenslotte betaal ik 18% belastingen, niet 15%.

Voor net iets meer van 10'000 EUR per maand, dat dan weer wel.

Verdammt Nochmal | 16-03-08 | 11:18

sjonge, wat een maffe keezen zeg

SoepKip | 16-03-08 | 11:18

@stank. Je mag het zelf invullen,ik heb geen landen genoemd.

roomsoes | 16-03-08 | 11:18

@ikweettwel 16-03-08 @ 11:15:
Lesje staatsinrichting: een volksvertegenwoordiger in het parlement maakt geen deel uit van de regering. Tip: Ga na je ontbijt je schoolgeld terughalen.

koerbagh ® | 16-03-08 | 11:17

@wereldzenders 16-03-08 @ 11:13
Heb jij Mohamed ook meer lief dan je kinderen en je ouders? De columnist wel.

tipo | 16-03-08 | 11:17

luclodder 16-03-08 @ 11:14
Veranderen naar wat - naar westerse waarden? Nee, dat zal nooit gebeuren. Of jij moet ervan uitgaan dat westerse waarden superieur zijn en als maatstaf voor de islamitische wereld moeten gelden.
Vergeet niet dat die lui aan hun kant van het spectrum net zo overtuigd zijn dat wij op een dag het licht (hun licht) zullen zien.

Shalome | 16-03-08 | 11:17

Small fucking patatoes!

Florisk | 16-03-08 | 11:16

Hoeveel zijn verlichte westerse moderne waarden ons waard? Dat zal nu blijken. Terugboycotten zou ik zeggen.

Don Knieschot | 16-03-08 | 11:15

Het geheim achter de burka.

Die peperbus vrouwtjes zijn allemaal zo geyl als boter na een dag noeste arbeid zoals worteltjes raspen en dadels vullen. Dus dan is het tijd om even de ellende van alledag weg te dansen. Logisch dat als je dan met je glimmende hoofd op youtube staat je liever een burka draagt op straat!
*
nl.youtube.com/watch?v=cTUApX0oYtM&...
*
nl.youtube.com/watch?v=2pbAyYPKDKk&...
*
nl.youtube.com/watch?v=2wM0kk06Xro&...
*
nl.youtube.com/watch?v=RiZ0f2vkXas&...
*
nl.youtube.com/watch?v=Du5ZnEqknxQ&...

Mjollnir | 16-03-08 | 11:15

Ja zou jammer zijn als Geert straks niet meer in het nieuws is

Stank | 16-03-08 | 11:15

‘Als we idd het ontwikkelingsgeld verdisconteren scheelt het helemaal niks’
@titsme, je legt de vinger op de zere plek.
In reactie stoppen met de honderden miljoenen subsidies die vanuit ons land naar de fundamentalistische landen stromen is alvast een kleine vingerwijzing dat de grenzen van ONZE tolerantie bereikt zijn. Helaas blijft het grootste probleem bij deze aanpak onze politiek, onze politieke leiders, de subsidieindustrie.

Peter Siebelt | 16-03-08 | 11:15

Als 1 Moslim een moord pleegt. Dan is het verwerpelijk als we daar alle Moslims op aan zouden spreken. Dan slaat het totaal nergens op om een Moskee in de hens te zetten.

Als 1 Nederlander een film maakt (inhoud onbekend), dan is het toch van de zotte om daar alle Nederlanders op af te rekenen ?

Met andere woorden: ons kabinet had krachtig en wereldwijd uit kunnen spreken dat er door 1 individu een film gemaakt wordt zoals er over de hele wereld films gemaakt worden en dat -ondanks dat die persoon een politicus is- het kabinet en de Nederlandse bevolking op geen enkele manier bij voorbaat achter de eventuele inhoud van welke film dan ook staan. Verder hoeven we ongepaste agressie, bedreigingen en "bevelen" dus van niemand te pikken.

Nu laten we ons blijkbaar terroriseren en chanteren door uitschot aan de andere kant van de wereld. De enige goede reactie is boycot terug en alle hulp stopzetten. De enige manier om van ons mietjesimago af te komen.

Rest In Privacy | 16-03-08 | 11:15

wereldzenders 16-03-08 @ 11:13
Ben je boos, wereldzenders?

tasmaniandevil | 16-03-08 | 11:15

@wereldzenders 16-03-08 @ 11:13:
't Zou tijd worden ook. Kunnen we eindelijk wat nieuws opbouwen.

koerbagh ® | 16-03-08 | 11:15

Geert is ideaal voor links

Geert leid af van de werkelijke problemen in nederland

Geert houd rechts klein en verdeel.

De volgende regering (kijk peilingen ) kan alleen maar weer centrum links zijn

Stank | 16-03-08 | 11:15

Wie denkt hij eigenlijk wel wie hij is? Vrijheid van meningsuiting moet zeker bestreden worden Geert is doorgeslagen.Ik persoonlijk vind het een lafaard. Die geilt op de media. Daarnaast wordt zijn salaris betaald door de belasting betaler. En is het niet zo dat hij als lid va onze regering geen dingen behoord te doen die het land zullen schaden? En let op als het dadelijk te heet wordt onder meneer zijn voeten wordt het onderduiken op onze kosten uiteraard. Moslims brengen ons land in gevaar? Wie brengt hier nu wie in gevaar. En ja er zijn een paar gekken die terreuraanslagen plegen, Maar als ik alles bij elkaar voeg is geile media Geert geen haar beter! En waar gaat het over???? Geloof??? Nee, want voor diegene die geloven..... geloof is voor jezelf dat draag je bij je. Dat kan zoals me zelf verkiest, in de kerk, moskee, kroeg,wc. het maakt niet uit waar je in geloof. ongeacht wat een ander daar va vind. Dus GG ga eens wat nuttigs doen van en voor mijn geld! zo en nu is het ontbijttijd.. moggel allemaal!

ikweettwel | 16-03-08 | 11:15

@shalome 16-03-08 @ 11:09
Je denkt niet dat de Islam net als het christendom kan veranderen.
Het christendom was vroeger net zo erg als de Islam vandaag nog is. (hint --> kruistochen enz.)

Ik als atheist vindt echter nog steeds dat in de neerlandse politiek te veel verzuiling heerst.

luclodder | 16-03-08 | 11:14

Na het zuur zou het zoet komen zei Balkenende. Ik wist niet dat hij de zoete tulpebollen bedoelde, die wij straks moeten eten na de boycot door islamitische landen.

tasmaniandevil | 16-03-08 | 11:14

@Haas82: Christendom is niet vergelijkbaar, ik herhaal christendom is niet vergelijkbaar, al eeuwen niet. Svp refereren aan de werkelijkheid geen appels met peren vergelijken. In de kerk op de hoek van de straat wordt bijvoorbeeld niet gepredikt dat homos van de hoogste flats met hun hoofd naar beneden moeten worden gegooid, in veel moskees wel.

mental K | 16-03-08 | 11:13

@Roomsoes Oman ontwillekelingshulp???

hahahahahahhahahahahaha

Stank | 16-03-08 | 11:13

Bedankt geert!!!met je 9 zetels maak je nederland al kapot!

wereldzenders | 16-03-08 | 11:13

Vanaf nu dus bij iedere rommeldebommelaarde, harde woei en hete bliksem uit de grond geen geld meer naar deze landen. Koenders, zet er ff een streep door op je lijstje.

lustgeenthee | 16-03-08 | 11:12

@azijnseikerT 16-03-08 @ 11:06:
Dat sowieso bizar inderdaad, maar goed... dat je dan een wildcard aan een andere medaille-kandidaat geeft: soit. Maar ze laten nu een mosselman uit Jemen naar Peking vliegen wiens enige gymnastische prestatie er uit bestaat dat hij 5x daags kan bukken in de richting van Mekka. En dat zal hij dan misschien esthetisch gezien wel heel mooi kunnen, maar het is toch een beetje als bij de winterspelen een pygmee uit Rwanda op ski's van een alp flikkeren "and hope for the best".

koerbagh ® | 16-03-08 | 11:12

Komt dat even mooi uit, al die landen die ons bedreigen en boycotten meteen de ontwikkelingshulp,toelagen,subsidies stopzetten. Scheelt een paar miljard.

roomsoes | 16-03-08 | 11:11

Dr. Sneigijl 16-03-08 @ 11:08
Je hebt gelijk. Wilders moet natuurlijk ook de universiteiten & wetenschappelijke instituten belichten uit die lobotomielanden waar baanbrekend werk wordt verricht. De vrolijke gezichten onder de kopvodden en boven de baarden waar een en al levensgeluk en tevredenheid op te lezen is.

Shalome | 16-03-08 | 11:11

Ben benieuwd welke problemen straks opgelost zijn door Geert Wilders zijn filmpje

Stank | 16-03-08 | 11:11

@dikvoormekaar 16-03-08 @ 11:09
flashmob is zeau 2003.

Dr. Sneigijl | 16-03-08 | 11:10

Salonsocialist, ben het helemaal met je eens, tijd dat we terugkeren naar een lekker bourgondisch land zonder dat verschrikkelijk saaie stuk arrogante randstad.. idd win-win (zijn we ook meteen van Den Haag af ..)

Rat 076 | 16-03-08 | 11:10

luclodder 16-03-08 @ 11:07
Ondenkbaar: eens islamitisch altijd islamitisch. Dus alles wat hier islamitisch is, blijft islamitisch terrein - en ondertussen denken onze Haagse dromers dat dit een 'overgangsfase' is. *heh*

Shalome | 16-03-08 | 11:09

De vrijheid van meningsuiting is me een oorlog waard.
En geld maakt toch niet gelukkig...

da wizard | 16-03-08 | 11:09

Wie heeft er zin an om vandaag een moskee binnen te lopen zonder zijn schoenen uit te trekken. Laten we een ludiek signaal afgeven !!Whoehahahaha . Ff wachtuh..... nog ff wachtuuuuh ...... whooohooo FITNA, FITNA whoohhooo FITNA

dikvoormekaar | 16-03-08 | 11:09

Shalome 16-03-08 @ 11:05
Dat geeft geen evenwichtig beeld. Ik verwacht van een Partij voor de vrijheid dat ze het verhaal van twee kanten belichten. Anders ben je zelf polariserend bezig.

Dr. Sneigijl | 16-03-08 | 11:08


@salonsocialist 16-03-08 @ 10:46
Nog fouter dan paul de Leeuw bijvoorbeeld?
Snik Snik nu beledig je mijn paul de leeuw..... :( nu moet ik wel met een bomgordel om mijn middel langs komen en je opblazen.
:D

@Een Soort Iets 16-03-08 @ 10:48
Neh dan verlagen we ons tot hetzelfde agressieve gedrag. Eerder netjes ontruimen en er een disco in maken, deden we in maastricht ook en werkt perfect. Prachtlokatie :D en niks godslastering, niks geen gezeik erover. Het was of plat of iets anders erin.
Zou bij de islam dus onmogelijk zijn lijkt me. Een discotheek in een voormalig godshuis.

@Haas82 16-03-08 @ 10:51
mee eens, maar de gematigde moslim moet zich wel meer laten horen. Maar misschien durven ze dat nu juist niet ivm represailles van hun agressievere "collegae"!

@noles 16-03-08 @ 10:54
Het gaat niet om de film.... maar over het verschil westen - Islam (met opzet niet tegen een ander geloof neergezet)
De film is alleen maar een catalysator.

@koerbagh ® 16-03-08 @ 10:56
Precies

luclodder | 16-03-08 | 11:07

Excusez @ 11:03
niet *naar* Peking mag...

koerbagh ® | 16-03-08 | 11:07

koerbagh ® 16-03-08 @ 11:03

Offtopic. Maar je hebt wel gelijk. 2e op de WK en je mag nog niet eens naar de OS??

azijnseikerT | 16-03-08 | 11:06

Dr. Sneigijl 16-03-08 @ 10:59
In het beste geval wordt het een Youtube-compilatie van alle door moslims gemaakte internetfilmpjes. Zijn bijdrage zouden hooguit wat subtitels kunnen zijn als 'Islam is vrede' bij een onthoofding, 'Islam is licht' bij gestenigde burkadraagsters, 'Islam is tolerance' bij flikkers aan de galg, 'Islam is wisdom' bij shots van de mongolendorpen uit de Rif, 'Islam is beauty' bij een gekeelde stam Algerijnense boeren.
Mooie plaatjes hoor.

Shalome | 16-03-08 | 11:05

Ik vind het eigenlijk veel erger dat Yoeri van Gelder niet Peking mag en zo'n lenige geitennneuker uit Jemen (of all places) die nog geen brug van een voltige-paard kan onderscheiden wel. Of is dat ook al de schuld van Geert?

koerbagh ® | 16-03-08 | 11:03

@geFlippeD 10:41
Pakistan.

69 | 16-03-08 | 11:03

Haas82 16-03-08 @ 10:51

Eigenlijk wel ja. Ik schrik er heel erg van als de paus zoiets zegt en vind dat ik een gristen daar ook op mag aanspreken.
Het is overigens wel opvallend dat ik al voor de derde keer in 2 dagen meemaak op GS dat iemand meteen wijst naar een ander (gristenen) als het gaat om het homfobie. Wordt het minder erg als een ander het ook doet? Dit soort reacties verwacht je van basisschoolkinderen die geen verantwoordelijkheid kennen voor hun eigen gedrag.

azijnseikerT | 16-03-08 | 11:02

@rat... lol... idd, in het buitendland in nederland jammer genoeg bekend als holland.of nog beter,we maken holland onafhankelijk en de rest gaat verder als de nederlanden;dan pakken we vlaanderen er bij... een win win situatie lijkt mij.

salonsocialist | 16-03-08 | 11:02

Als bij die boycott ook is inbegrepen dat ze nooit meer 1 stap op Nederlandse bodem mogen zetten vind ik het best...

WybWyb | 16-03-08 | 11:01

Ik zal vanaf nu ipv Belgische kaas meer Gouda kaas eten.
Alle beetjes helpen om jullie te helpen hé !

turbo harry | 16-03-08 | 11:00

@noles 16-03-08 @ 10:54
kleine aanvulling: omdat er 1 iemand een film zegt te hebben gemaakt.
moet allemaal nog zien waar Geertje mee komt. Ik denk dat ie uiteindelijk zijn keutel terugtrekt. Het al genoeg effect gesorteerd. Fitna gaat de geschiedenis bij imdb.com in als de (fictieve) film met de laagste productiekosten ooit.

Dr. Sneigijl | 16-03-08 | 10:59

Ik denk dat gematigde moslims de meest gevaarlijke moslims zijn. Achter iedere redelijke rug om, stroomt er een bergdorp vol kansenmenschen binnen om een nieuw getto te stichten.

Jan Passant | 16-03-08 | 10:59

Tja die zondag morgen preek van onze nieuwe leider zal ik mij nog lang heugen. Het boek Islamvoor varkens, Apen, Ezels en andere Beesten kwam ter spraken. De geestelijk leider van ons nieuw (baken) geloof verklaart een en ander vrij logisch, kijk in Nederland ff rond en zie. Alle Pikjes en zieltjes van Muzelmannetjes die ooit met een westerse vrouw hebben geneukt, moeten terstond worden gestenigd (incl LoverFuckers) Zij doen het immmers met beesten!!! Ja lieve kindertjes, ies logica van ons Moslimloeders he!

Voskos | 16-03-08 | 10:59

Waarom boycotten wij westerse landen hen niet... Geen enkel westers land moet nog exporteren naar die landen eens kijken of ze dat overleven...

stiefelen | 16-03-08 | 10:59

Hoeveel ontwikkelingsgeld gaat die Fitna-film Nederland besparen? Is het CBS, de WRR en de Raad Van State onze zegeningen al aan het tellen?

tipo | 16-03-08 | 10:58

Vervang "made in Holland"door "made in the Netherlands"..
Al klaar, boycot omzeilt.

Rat 076 | 16-03-08 | 10:58

Ah eindelijk ! We bennen er klaar voor !

Draaitafel Demagoog | 16-03-08 | 10:57

Moslims zijn zo schyzofreen dat je ze alleen kunt duiden met:
gematigde-moslim-terrorst

Een Soort Iets | 16-03-08 | 10:56

@Echwel Stijl !! 16-03-08 @ 10:50:
Och... Die Zwitsers doen het prima met 10 miljoen inwoners. Die Noren met amper 6 miljoen ook. En verantwoordelijkheid? Waarvoor? Gelul.
*Strijdkreet maar weer eens van stal haalt*

EFTA!

koerbagh ® | 16-03-08 | 10:56

Aijaz Zaka Syed houdt meer van Mohamed, dan van zijn kinderen en zijn ouders. Als dat geen aanhanger van een sectarische doodscultus is, dan weet ik het niet meer. Maar wel een aanhanger met een EU-pers-prijs voor de democrtie en mensenrechten op zak. Betaalt van ONS geld. Fuck! wat zijn wij goed (en blind).

tipo | 16-03-08 | 10:56

@azijnsiekert
stop maar met zoeken! zelfs als je de hooiberg platbrand zul je geen speld vinden...

ed.. | 16-03-08 | 10:55

Ik ben reuze benieuwd of onze Westeuropese regenten - op de Denen na - inmiddels al ontdekt hebben hoe de islamitische hersentjes werken. Gaan ze door de knieën en denken dat ze hiermee de boel kunnen sussen, of begrijpen ze dat een knieval de aansporing is voor islamitische logica tot de volgende actie?
*terugleunt en kijkt wie wijsheid heeft opgedaan*

Shalome | 16-03-08 | 10:55

Dr. Sneigijl 16-03-08 @ 10:49

Haha... je kunt niet vroeg genoeg beginnen daarmee

Een Soort Iets | 16-03-08 | 10:55

We - het "Westen" gaan helemaal NIETS meer exporteren naar die zandbakken daar.
Behalve olie die daar vanzelf uit de grond komt kunnen ze nog geen broodje zelf bakken en is er nog nooit iets geproduceerd of uitgevonden.
Totale analfabeten met twee linkerhanden.
Binnen een week zitten ze aan de geelhonger en kunnen ze hun olie zelf opdrinken. Wij kopen het wel van Chavez, onze vriend in Venezuela.

mick jagger | 16-03-08 | 10:54

Wat zijn ze weer dom bezig daar, omdat er 1 iemand een film heeft gemaakt.

noles | 16-03-08 | 10:54

@Haas82 16-03-08 @ 10:51
is dat niet zo dan?
* belt zijn vader, de ultieme christen benchmark *

Dr. Sneigijl | 16-03-08 | 10:52

ed.. 16-03-08 @ 10:48

Ik ben nog steeds op zoek naar de gematigde/normale moslim. Er schijnen er heel veel van te zijn, maar ik heb het gevoel dat ik moet zoeken naar een speld in een hooiberg.

azijnseikerT | 16-03-08 | 10:51

@azijnseikerT
Nou volgens mij valt het wel mee niet veel erger als de gemiddelde EO kijker.
Maar alleen moslims die van die domme extremiste dingen zeggen behalen het nieuws en nu denkt dadelijk iedereen dat elke moslim zo is.
De paus roept ook dat homo faut zijn wil je nu zeggen dat elke christenen een homohater is?

Haas82 | 16-03-08 | 10:51

koerbagh ® 16-03-08 @ 10:40

Omdat we slim genoeg zijn om te weten dat we als klein kut landje alleen niets voor elkaar krijgen en groot genoeg om onze verantwoordelijkheid te nemen.

Echwel Stijl !! | 16-03-08 | 10:50

Een Soort Iets 16-03-08 @ 10:48
u radicaliseert al vroeg zo op de zondagochtend.... nog een bakje koffie?

Dr. Sneigijl | 16-03-08 | 10:49

.. je moet toch wel een onverbeterbaar weldenkend mensch zijn om nu nog te geloven dat de islam geen gevaarlijke politieke stroming is. Een beweging die hier zijn trojaanse paarden mocht stallen, als presentje voor onze komende generaties.

Jan Passant | 16-03-08 | 10:49

"Ik heb dan ook nooit meegedaan met die onzin van geld doneren aan Ieslam landen."
blaater 16-03-08 @ 10:30
--------------------------------------------
Helaasch, jij betaalt weldegelijk mee. Kijk onze ambasadeur maar eens door het stof gaan in Yemen: www.yobserver.com/reports/10013903.htm...
"The allocation for Yemen in 2005 was €21.7 million, in addition to funds from a central fund for education, of €8.3 million. "
en
"Amidst the growing film controversy in the Netherlands, many officials are trying to make sure that the Muslim world knows of the support they provide and condemns insult to Islam or other religious groups."

tipo | 16-03-08 | 10:49

-weggejorist-

Een Soort Iets | 16-03-08 | 10:48

@azijnseikert
de enige moslim die je hoort of ziet zijn de extreme moslims, de zog. grote groep gematigden bestaat niet..

ed.. | 16-03-08 | 10:48

Als tegenactie alle uitkeringen stopzetten aan islamitische woestijnmoslims. Dan houden we genoeg over om de politie fatsoenlijk te betalen zodat die het struikroversnazaat van die uitkeringsslurpers kan oppakken.

Shalome | 16-03-08 | 10:47

Hahahahahaha! (do I need to say more?)

Drnitro | 16-03-08 | 10:47

het gaat om de uitwassen, is daar een lijst met namen van?

Dr. Sneigijl | 16-03-08 | 10:46

de Koran staat vol met anti christelijke,joodse en westerse opmerkingen... dus wie is er begonnen?Of kijk eens naar de tv programma's en de cartoons in het midden oosten... Hoe anti christelijk zijn die wel niet.Of kijk eens naar de rechten van de Christelijken in Moslim landen... die rechten zijn er gewoon niet.De islam is geen godsdienst maar een ideologie met een valse profeet.waarom is mohammed een valse profeet? Heel simpel,hij heeft met geweld en als een warlock zijn ideologie verspreid.In een recent verleden werd dit zelfde gedaan door hitler en stalin.daarom voor alle intelligente moslims;stap van je geloof af.Iedereen weet wel wat goed en fout is en neem maar van mij aan,de islam is gewoon zoooo fout,dat wil je niet geloven.Nog fouter dan paul de Leeuw bijvoorbeeld.

salonsocialist | 16-03-08 | 10:46

Haas82 16-03-08 @ 10:40

Hoe extreem is de normale moslim dan wel?

azijnseikerT | 16-03-08 | 10:45

@De Geus

Misschien kunnen we wat extra wiet daarnaartoe verschepen ipv tulpenbollen?

geFlippeD | 16-03-08 | 10:44

Terugpakken dan, binnenvallen die landen! En nooit meer 1 euro dat land op sturen als er weer de zoveelste ramp gebeurd...

tienusplotseling | 16-03-08 | 10:43

OoO 16-03-08 @ 10:1

< 5% ?

NoMinister | 16-03-08 | 10:43

Ach, we gaan hier meer verdienen aan halal-hypotheken dan aan kaasjes in Oman.

Dr. Sneigijl | 16-03-08 | 10:41

@ luclodder

Ik kan het alleen maar met je eens zijn MAAR Limburg rules !!!!!!

Djezz | 16-03-08 | 10:41

Weet er iemand waar ik een pakistaanse vlag kan kopen?

geFlippeD | 16-03-08 | 10:41

@Haas82 16-03-08 @ 10:40
Daarom schreef ik eerder dat we niet de moslim haten maar de agressiviteit die erbij komt.

luclodder | 16-03-08 | 10:40

@Echwel Stijl !! 16-03-08 @ 10:37:
Tja... Je zou je kunnen afvragen waarom we dat dan niet doen, hè....

koerbagh ® | 16-03-08 | 10:40

Dit zijn dus ook de gasten die het verneuken voor de normale moslim die niet zo extreem is...

Haas82 | 16-03-08 | 10:40

@Djezz 16-03-08 @ 10:31
:D

Nee maar ik vond het limburg bash gedoe wel HET voorbeeld voor de Moslims hoe je WEL met kritiek kan omgaan zonder meteen de ander op te blazen :D

luclodder | 16-03-08 | 10:39

Ik zou zeggen: Bill Gates en mede biljonairs in het Wetsen, toon u solidair! Stop met het geven van miljoenen/miljarden aan ontwikkelingshulp aan moslimlanden en vergoed de economische schade die westerse landen lijden vanwege de vrijheid van meningsuiting!

Fastlane | 16-03-08 | 10:38

@ Dr Doom 16-03-08 @ 10:10

Ja leuk, en ze profiteren gratis mee van alles wat de EU voor de rest van Europa doet aan veiligheid, economische kracht, etc.
Zo kan ik het ook....

Echwel Stijl !! | 16-03-08 | 10:37

Onze broeders in de EU zullen ongetwijfeld bereid zijn de wegvallende Nederlandse export over te nemen. Vrind Sarkozy bijvoorbeeld zal wel staan te trappelen.

De Geus | 16-03-08 | 10:37

Al dat ontwikkelingsgeld, die hulp en al dat respect dat Nederland vanwege de weldenkende menschen altijd moest geven aan de xenofoben van de islam. Allemaal door het putje vanwege 1 (nog uit te komen) film.

Tuig.

Jan Passant | 16-03-08 | 10:37

Oh dus... we verkopen die landen ook nog zooi? Op de pof dan toch zeker...
Dat kan nooit veel afschrijving zijn.

koerbagh ® | 16-03-08 | 10:37

@ luclodder
Wat kunnen ons die lutsers van boven de rivieren nu schelen?

Ze zijn gewoon jaloers op ons en kunnen geen andere manier verzinnen dan ons te beledigen ( zie : micha wertheim en die piepmuis van een Marc Marie)

Djezz | 16-03-08 | 10:34

Hee hadden we niet meegeholpen Koeweit te bevrijden? Hadden we nou Saddam zijn gang maar laten gaan. Stelletje kamelendrijvers.

De Geus | 16-03-08 | 10:34

Leuk berichtje aangaande de film van Theo van Gogh op Youtube:

"Mensen die zulke onzin als dit uitkramen zijn echt dom vinden jullie t gek dat die hoerekinderen met dood worden bedreigd het heeft niks met islam te maken maar met cultuur kk hoere kinderen kk domme hollanders op een dag zal ik ook paar plekken plat bombarderen kk hoere flikkers tfoee"

Schrijver is Dweri.

Leuk hoe zulk volk elke keer weer onze vooroordelen bevestigt.

Tuomas | 16-03-08 | 10:34

blaater 16-03-08 @ 10:30
Fantastisch gezegd.

skafloc | 16-03-08 | 10:32

Zo'n boycot kan natuurlijk alleen maar vréselijk polariseren. Uiteindelijk zullen we er wel buurtvadercomité op af moeten sturen.

de Conciërge | 16-03-08 | 10:32

"That will teach them the lesson they refuse to learn"
Met "lesson" bedoelt hij dat wij spelen volgens de regels van hun geloof.

St. Varken | 16-03-08 | 10:31

Te hopen dat er dan ook geen geld meer wordt gestuurd naar die landen die ons boycotten

Pfft | 16-03-08 | 10:31

Gut o gut er wordt ook nog Limburge vlaai naar dat kudtland geëxporteerd.

Hellup vlaai in nood.

Djezz | 16-03-08 | 10:31

Interessant als je het stukje van Aijaz Zaka Syed leest, het staat vol met misverstanden.

Het begint met het feit dat moslims (niet alle) geen zelfkritiek kennen. En elke keer als iets gebeurt wat hen niet zint of beledegt men meteen naar agressie grijpt en gaat doden.

100 mensen dood bij protesten om een CARTOON? De reactie is gewoon niet in evenwicht.
Da's LES 1) voor de moslims, als mensen beledigt zijn om een cartoon!? vecht dan met gelijke wapens terug. Maak ook cartoons. Staat ook vast in de Koran, Tand om tand, oog om oog --> cartoon om cartoon, film o film. En dus niet cartoon om 9/11

[quote]
How many innocents have to die before the European governments decide to rein in the sickos who have made a career out of their pathological hatred for Islam and Muslims?
[/quote]
We haten jullie niet zo erg als jullie ons haten, wij haten alleen het agressieve deel. Het deel dat zich zelf op een volle markt opblaast. Het deel dat vliegtuigen in gebouwen vliegt. Het deel dat niet met kritiek kan leven en dan een mes in een filmmaker zijn borst steekt. Het deel dat na een cartoon rellen maakt waar 100 mensen het leven bij laten. DAT deel haten we.
Als wij jullie net zo zouden haten als jullie ons, dan waren wij ook net zo agressief bezig als jullie.
LES 2) wij haten niet de moslims, maar de agressiviteit (jegens iedereen die niet doet wat jullie willen zo ook vrouwen en niet gelovigen)

Voorbeeld:
Afgelopen week is limburg aardig in de zeik gezet hier. Wij "verstandige" westerlingen kunnen daar mee omgaan, we vechten terug met gewoon dezelfde soort reacties hier op het forum. We gaan niet in de trein naar A'dam en blazen ons dan in A'dam Centraal op!
DAT is het verschil.
Stel je eens voor dat wij limburgs nu zo op onze tenen waren getrapt als jullie moslims. Dan was noord en zuid-holland nu een geterroriseerd gebied. Geen markt was veilig :D

Capiche?

Denk vooral aan mijn LES 1 en LES 2 beste moslims!

luclodder | 16-03-08 | 10:30

Ik doe het al jaren. Mohammedaanse producten boycotten. Bat Ye'or schrijft immers al jaren boeken daarover. Oriana Fallaci is mijn grote voorbeeld. Ik heb dan ook nooit meegedaan met die onzin van geld doneren aan Ieslam landen. Altijd al geweten dat zij zich heel gemakkelijk tegen ons keren. Al mij heel lang bewust van de haat in die landen. Is altijd openlijk gezegd door die landen. Zelfs in ons eigen land mogen imams openlijk haat preken. Ies Freiheit van godsdienst. Tot nu toe draaiden ze ons een poot uit door uitkeringen. Veel kinderen in het thuisland. Veel vrouwen, he.
Wat de regeringen van die landen beseffen, is dat Nederland ingebouwd is in allerlei vriendschapsverdragen. We zijn een deel van de EU, we zijn lid van de NAVO, We zijn (nog) een westers land. Een boycot helpt niet tegen ons land, aangezien de meeste producten worden verkocht in Europa. En we kunnen op alle productien zetten Made in EU. Het leuke is dat we heel effectief kunnen terugboycotten. Geen Egyptische sperziebonen meer, geen Marokkaanse sinaasappelen. Geen Tunesische dadels. Geen vakantie meer naar Ieslamiland. Geen vakantie meer naar Turkije of Bali. En inderdaad. We bouwen hier talloze kerncentrales. En ze kunnen verzuipen in hun waardeloze olie. De techniek voor waterauto's wordt op dit moment snel verbeterd.
We zullen een nieuwe economie tegemoet treden. Weg met de oude wereld. Nieuw Elan, Nieuw Enthousiasme. En dat allemaal dank zij een film.
Dank Geert.
Ik stem op Geert

blaater | 16-03-08 | 10:30

www.nataliprize.com/nataliprize/galeri...
Deze columnist heeft mooi wel de Natali Press Prize uit handen van de EU gekregen. Omdat ie zo leuk opkomt voor democratie en vrijheid van meningsuiting. Sharia-style. Het is de meest linker man op de foto.

tipo | 16-03-08 | 10:30

Beste broeders en zusters, assalamoe alaikum,
Alle lof is voor JP, we prijzen Hem, vragen Hem Zijn hulp en zoeken bescherming bij zijn kabinet tegen het slechte van onze zielen en tegen het kwade van onze handelingen. Diegene die geleid wordt door JP: er is niemand die hem kan misleiden en diegene die afdwaalt: er is niemand die hem kan leiden.

Wassalamoe alaikoum warahmatoe JP

Nil desperandum | 16-03-08 | 10:30

"And why are its own religious icons spared this creative licence? Is it because Denmark's laws and those of other European states strictly prohibit any attack on Christian beliefs and icons?"

moses was een pedo, johannes deet het met geiten , en jesus was een heaumeau!

ehhh, word ik nu opgepakt door de religieuse polizei?

maar ja, liegen mag als het over ongelovige honden gaat toch!

latinha | 16-03-08 | 10:29

alles wat er binnenkomt op schiphol uit de landen die een boycot doorzetten meteen terugsturen,alle airlines uit boycot landen weigeren en alle ontwikkelingshulp meteen stopzetten.
Onze economie meer richten op geldmarkten en niet op dit soort opvreters.
Wat heb ik nodig uit Pakistan en nog meer van die tentbewoners allemaal een kameel en lekker door de woestijn blijven trekken.

skafloc | 16-03-08 | 10:28

Die verkochten toch allen maar dvdtjes met dierenporno ?
Nou ja dan maar aan de gang met kamelen jongens en vergeet niet een ladder mee te nemen.

Djezz | 16-03-08 | 10:28

achjoh, de tulpenverkopers in die landen hebben gewoon hun producten nodig anders hebben ze zelf ook geen inkomen... het is net zo'n serieus dreigement als wanneer wij zouden zeggen dat we geen olie meer afnemen, niet realistisch te noemen... Ach, en anders kopen we zelf toch wekelijks een extra bossie?

sr69 | 16-03-08 | 10:28

Gister op het journal was er een huilie stuk over hoe hard Denemarken was getroffen. En dat je baan toch echt belangrijker is dan vrijheid van meningsuiting. Echt verschrikkelijk wat daar wordt verkondigt.

harl | 16-03-08 | 10:28

Alle export dan ook maar stoppen.
Heel de wereld is een weekje of twee geen olie meer invoeren,verzuipen ze in hun eigen olie.
Alle hulp stoppen artsen zonder grenzen overal weg halen.
Voor dat we uit afghanistan vertrekken alle opiumvelden platbranden daar!!!

Jaapioooo | 16-03-08 | 10:25

mooi: export ruilen tegen de door ons overgemaakte ontwikkelingsmiljoenen!

Geen asielzoekers uit betreffende landen meer toelaten en als ze dan straks komen piepen en schooien lekker dikke boe roepen!

balkumsboerke | 16-03-08 | 10:24

*koopt de rechten van 'Den Uyl is in den olie' En 'Koeweit, Koeweit, KielekieleKoeweit' en gaat in de remix met nieuwe teksten*

Klukkluk | 16-03-08 | 10:23

Minder als 250 miljoen... ook ik als exporteur heb ijverig meegedaan aan het omzeilen van de boycot door deense producten als hollandse te vermommen(met medeweten van de ontvanger overigens, handel is handel..)

dus even een dealtje met belgie et voila...

Er gaan een hoop producten richting oman,dubai & koeweit die ze nergens anders kunnen krijgen.
ik denk dat met name een importban op medische handel hen meer pijn zal doen als ons(letterlijk wed ik...)
En veel nederlandse internationals gaan dan gewoon via een buitenlands dochterbedrijf versturen, niks aan het handje, de internationale handel is verrassend seculier...

hoff | 16-03-08 | 10:22

Ben benieuwd of de export van nederlandse vlaggen ook zo slecht gaat lopen..

Ceaseppe | 16-03-08 | 10:20

@Aijaz Zaka Syed
But we don't smoke. Go fuck a goat or something

Klukkluk | 16-03-08 | 10:20

de dubai reporter heeft een mailadres: aijazsyed@khaleejtimes.com goh, raad eens!? :)

JamesBlond | 16-03-08 | 10:19

Je leest in dit soort artikels dat er geprobeerd wordt er een soort van geloofsoorlog van te maken; daar gaat het toch niet om? Hier worden feiten verdraaid... anyway; laat maar komen die film. Bier staat koud, chippies in de kast. Man, man man wat een gezeur om iets wat er nog niet eens is. En onze nederlandse hoop in bange dagen? Onze eigen JP de PM laat het dun door de broek lopen.... ik schaam me kapot.

VonHierbisGinder | 16-03-08 | 10:17

"Als het aan Aijza Zaka Syed (hé, hij heb een blog) komt er een algeheel kaas- en tulpverbod voor moslims."
.
He Aijza,*zelf* beslissen of je nederlandse kaas of tulpen eet kan toch ook?

lichtpunt | 16-03-08 | 10:17

Aaah en ik had net een leuk bedrijfje in gedachte! Nederlandse vlaggen verkopen...

Hooijstra | 16-03-08 | 10:15

@BeunDeHaas@10:11
Je blijft hopen toch? De wens is de vader en moeder van alle gedachten.

fuckje | 16-03-08 | 10:15

Idd gewoon de gelden economische schade inhouden op de uitkeringen voor ontwikkelingshulp richting die landen, al dan niet met terugwerkende kracht, want er zal nog wel wat in potjes zitten. AOW-Uitkeringen richting die landen inhouden en we houden geld over. Next. Losers.

SCHEIT Reigah | 16-03-08 | 10:14

Ik boycot al heel mijn leven Islamitische producten, dus niet zeuren.

Het_leuke_zuiden | 16-03-08 | 10:14

Goede zaak. Boycotten die slaven van het zionisme!

Stijlmarokkaan | 16-03-08 | 10:14

250 miljoen, is dat niet iets van 10% van wat wij naar die ontwikkelingslanden sturen?

OoO | 16-03-08 | 10:13

"against the Dutch movie"
LAWL Ze weten niet eens waar ze over praten. Ga allemaal maar deaud.

xzaz2 | 16-03-08 | 10:12

titsme 16-03-08 @ 09:59

precies, en het bespaarde ontwikkelingsgeld hier besteden aan de uitbreiding van het wegennet hebben wij ook nog eens plezier van onze belastingcenten .

de timmerman | 16-03-08 | 10:11

@ fuckje
Als "Den Haag" kleauten heeft (...)
en toen ging u al de fout in. Den Haag HEEFT geen kleauten. Dat is het probleem.

BeunDeHaas | 16-03-08 | 10:11

Uiteindelijk zal Geert Wilders Neerlands duurste politicus ooit blijken te zijn.

Reykjavik | 16-03-08 | 10:10

Zwitserland heeft 100% CO2 vrije energie produktie (54% kernenergie, 40% waterkracht, en wat punten in windmolens etc).
--
Neutraliteit, directe democartie (werkt bij een inwonersaantal van 7.6 miljoen).
Referenda..... geweldig systeem. 15% belasting...

Dr Doom | 16-03-08 | 10:10

Zal me er niet druk om maken.
@ Pritt Stift
U is meteen vanuit de drankkeet naar uw PC gevlogen om dit op internet te plempen? Hulde!!
*paracetamol tegen hoofdpijn zoekt*

BeunDeHaas | 16-03-08 | 10:10

mmm, zaka sayed...
'The movie is not the first of its kind. Another film, Submission, by another Dutch filmmaker, Van Gogh, featured Quranic verses against a naked female body. The film was supposed to be a protest against the 'mistreatment' of Muslim women. It touched off a storm of protests across the Islamic world. Yet no lessons were drawn from the episode. Not even after Van Gogh was assassinated by an agitated young Moroccan immigrant.'
wat was de les hier? dat je niet ongestraft de kuran kan beledigen? enne, denk dat sjeich mo in dubai echt niet 0031 gaat boycotten, iemand moet die lelijke zandhopen in de golf toch afmaken...

ed.. | 16-03-08 | 10:10

Als " Den Haag " kleauten heeft, kan Koenders vanaf morgen ander werk gaan zoeken.

fuckje | 16-03-08 | 10:10

Te keaup aangebeauden:

40 ton halal reaukworst
Info via mail

kneuterzak | 16-03-08 | 10:09

"Hayat Al-Farhik said, "I think there is a wrong perception of Islam in the West in particular in Europe where Muslim immigrants are often poor and ill educated... they have the wrong idea about our religion and our people." (www.kuwaittimes.net/read_news.php?news...)

matjak | 16-03-08 | 10:08

En de Nederlandse vlag stiekem wel verkopen, gluiperds. Het zal me een worst wezen of ze die meuk kopen of niet. Ook zij hebben er omzet van dus zij voelen het net zo hard.

quadtuning | 16-03-08 | 10:04

"They will feel it in their pockets" kunnen wij ook omdraaien. Heb zo'n beetje genoeg van dit soort landen en acties op een filmpje dat nog niet eens is vertoond. Stoppen met die noodhulp, weg uit Afghanistan, kappen met ontwikkelingshulp. Wij kopen onze dadels en vijgen wel van Israel.

1oog | 16-03-08 | 10:03

Heethoofden!

Henkieeee | 16-03-08 | 10:01

Laat ze tog lekker de tievus krijge

pietje_puk | 16-03-08 | 10:00

Tulpen zijn van oorsprong Turks!
Laat ze eerst eens wachten tot die film uit is voor ze hun bek los trekken. En dan nog... een boycot omdat 1 Nederlander wat doet is wel erg overdreven.

XverderNix | 16-03-08 | 09:59

Als we idd het ontwikkelingsgeld verdisconteren scheelt het helemaal niks

titsme | 16-03-08 | 09:59

-1 moskee bouwen in Nederland?

Hyro | 16-03-08 | 09:57

Ik zeg --> kerncentrales bouwen --> waterstof produceren. En laat ze maar verdrinken in hun olie.

luclodder | 16-03-08 | 09:57

Uitbrengen Geert, z.s.m.. Is echt van belang.

NoMinister | 16-03-08 | 09:56

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl