Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Rutger en de rellende rotscholieren

sgoliertjes.jpg Oorlog vandaag in Nederland en in Amsterdam in het bijzonder. Op het Museumplein was het vetmieters raak. Protesterende puberscholieren versus Mobiele Eenheden met waterkanonnen en rubberlatten. Lache! De geheime protest acties tegen de 1040 Norm waren vrijdag al groots aangekondigd via internet en msn. En ondanks de oproep van die LAKS-druif vanochtend om toch vooral braaf naar school te gaan en de kleine pauze te benutten voor het verorberen van een Sultanakoek en een pakje Roosvicee stroomde het Museumplein vol met puistig reltuig voor een fijn robbertje matten met de ME. De wereldpers had zich dan rijkelijk verzameld, evenals vele relletjesvoyeurs. (U krijgt de groeten van ene Hans Teeuwen.) Uiteraard stond ook onze Rutger met zijn glimmende puntschoenen in het bluswater. FILM!

Reaguursels

Inloggen

Wat een gezeik over VMBO ers dit zijn gewoon kut kinderen !

iedereen die daarover af loopt te geven is zelf niet veel slimmer als die blerende blaagjes met hun goedkope bletterkoppen op dat filmpje..

maar goed voordat dat door jullie botte (maar o zo slimme want jullie opleiding heette havo of vwo ipv vmbo ) harses doordringt zijn we alweer 2 kabinetten verder..

Hulde iig aan jullie en aan de slapjanussen die dit land besturen .. we zijn gewoon veel te soft, net als die vrouw met haar "als er een vrachtwagen langsrijd dan gebeurt het ook met die spiegels" ik zou zeggen als je kijkt hoerejong die dit op zijn geweten heeft kom zeker nog is langs dan gaan we het er ff op zijn nederlandsch over hebben!

conclusie: nekschot voor enkele posters hier en vooor die jochies die het zo naar hun zin hadden daar ..

theoISkoning | 29-11-07 | 17:51

The Green*Machine 27-11-07 @ 19:41

Ik ben nog van de tijd dat het roepen van "Johnson molenaar!" een reden was om er op los te rammen.Ik ben te vaak getuige geweest van het feit dat mensen die al op de grond lagen, half bewusteloos, nog even flink in elkaar werden gerost.
Die stoere taal van jou verdwijnt wel op het moment dat jij of je nietsvermoedende vriendinnetje of vriendje zelf in elkaar wordt gerost omdat je toevallig ergens liep of de deur uitkwam van een winkel of warenhuis nietsvermoedend.

Op het moment dat zichtbaar duidelijk is dat mensen zich verwijderen, zoals in Middelburg, is er geen reden meer om er nog eens op los te rammen.
Dan ben je gewoon een ziekelijk, sadistisch mannetje in een uniform dat z'n agressie wil botvieren.
Het feit dat de overheid steeds vaker de ME inzet, ook als er niks aan de hand is zie je ze al verschijnen, toont aan dat we al lang richting politiestaat zijn afgegleden.
Maar ja, misschien ben je zelf wel een ME-er?

delano | 28-11-07 | 10:32

Geweldig gedaan Rutger :') Wat een domme mensen ook zeg.. Lijkt veel op 'Roetger gaan naar VMBO' :P Zijn waarschijnlijk ook dezelfde leerlingen.. En dat Dominicaanse Republiek gedoe, jezus.. wat een dom wijf. Ga lekker terug hoor :) En die 'Dat vind ik onzin, ik weet heus wel waarvoor het gaat'??? Waar mag dat op slaan? Zelf zit ik op het VWO en ik heb wel wat leukers te doen dan auto's mollen :) Oja, hoe kan dit staken genoemd worden? Niemand daar weet waar dit over gaat :P

Ceaty | 27-11-07 | 20:09

Op een absurde manier? Me'ers zijn een last resort om vervelende oproerkraaiers op hun nummer te zetten als ze naar ome Bromsnor niet willen luisteren. Ze mogen in een bepaald risicogebied geweld gebruiken en hoeven nergens over te onderhandelen. Daar moet je dus zo ver mogelijk bij uit de buurt blijven, ook al ben je onschuldig. Ze worden namelijk niet betaald om de goeden van de slechten te onderscheiden.
Ik ben het wel 100% met je eens dat ze dat ook in Slotervaart moesten toepassen, net als bij de wedstrijd van Jong Marokko waarbij het stadion in een Apenheul veranderde. Daar hadden ze van mij erop los mogen rammen totdat de couscous uit hun neusgaten liep.

The Green*Machine | 27-11-07 | 19:41

The Green*Machine 27-11-07 @ 11:42

Tsjonge wat een stoere taal....
Was jij altijd zo'n aangepast ventje dat braaf naar school ging en nooit spijbelde?

delano | 27-11-07 | 18:08

The Green*Machine 27-11-07 @ 11:39

Nee, zelf niet. Maar wel gezien hoe anderen ros kregen. Op een absurde manier.
Tevreden met dit antwoord?

delano | 27-11-07 | 18:05

Dit zijn VMBO'ers. Die hebben niks met de urennormwijziging te maken. Dit zijn puur een stel relschoppertjes die niets beters te doen hebben. Wel valt te merken dat het hier hoofdzakelijk om getinte kids gaat. +1 voor wilders.

leon85 | 27-11-07 | 13:13

studenten = relnichten

Patrick Zweedsey | 27-11-07 | 12:04

@ Ch. Loorkop 27-11-07 @ 10:39

Professioneler? Gewoon per school een woordvoerder aanwijzen, die allemaal hetzelfde zeggen. Namelijk dat die norm niet omlaag moet, maar zij met een leerplicht de overheid wijzen op hún plicht adequaat onderwijs te verzorgen binnen die norm. En voor de rest zélf onderling zorgen dat dat gerel stopt. Want dat kweekt alleen maar onbegrip en ondermijnt het draagvlak bij de gehele samenleving. Als scholieren 2 weken of langer met hun armen over elkaar gemeentehuizen of het binnenhof bezetten, moet jij eens kijken hoe rap er geacteerd gaat worden door de politiek. Want dát wordt serieus genomen. Stel je toch voor dat dit jaar 60% van de kids blijft zitten. Sociaal economisch heeft dat een geweldig negatieve impact op heel veel fronten in binnen- en buitenland.

Zinloze sloopacties niet. Kiddos die maar meedoen voor de relkick maar niet weten waarom. Of zoals die nitwit die gisteren bij Editie NL wist te melden dat hij recht had op meer vrije tijd (bij 26 lesuren in de week!), waarna hij onderbroken werd door een groepje van zijn "Am-ster-dam, Hoo-li-gans" brullende matties. Ook al is het er maar één in een groep van 500, diegene weet men op camera vast te leggen, te interviewen, om vervolgens de overige 499 over dezelfde kam te scheren. Doodzonde dus en in feite de doodsteek voor het protest en de werkelijke discussie: namelijk dat ons onderwijs nu écht afglijdt naar het niveau van Burundi.

Tobus | 27-11-07 | 11:43

Trouwens, dat BrrEezAhmeisje in het begin loopt wel zo stoer te doen dat ze mothafuckin' crazy uit de Dominicaanse Republiek komt, beseft de snol zelf wel dat er daar Spaans wordt gesproken? Inderdaad, TERUG naar de schoolbanken met die snotapen, is hard nodig blijkbaar.

The Green*Machine | 27-11-07 | 11:42

@ Delano

Op het gebied van Slotervaart zitten we op dezelfde golflengte, de rest van je input doet me vermoeden dat je zelf wel eens een ros van een 'semi-militaire' ME'er hebt gehad. Doet het nog zeer?

The Green*Machine | 27-11-07 | 11:39

er is heel wat anders aan de hand in nederland de christelijke machthebbers kleden iedereen uit de jeugd hoort thuis dat de ouders het christelijk uitbuitins kabinet zeer zat zijn en geven ze op deze wijze blijk van dit ongrenoegen het fassisties optreden van de middelburgse politie geeft een goed beeld van de orders die ze van boven af gekregen hebben nl ram ze in elkaar hup cda en cu

p-aard | 27-11-07 | 11:08

Kudt Kinderen. Nog langer naar school zou ik zeggen. Voor straf allemaal een jaartje extra in de schoolbanken. Hufturs!

huftur | 27-11-07 | 10:47

@mezelf

Er ging even wat fout vandaar het vervolg :P

Die protesten zien ze dus alleen als sensatie. Bijna elke 14 á 15-jarige scholier heeft een hekel aan school en dat zijn de enige redenen waarom ze protesteren.

@ Tobus 27-11-07 @ 09:51
Als ik jou verhaal goed begrijp dan bedoel je dat de scholieren hun protest wat professioneler op zouden moeten zetten. Dit gaat echter nooit werken. De enigen die wat zouden kunnen bereiken zijn de ouders, de leraren en de politiek.

Ch. Loorkop | 27-11-07 | 10:39

dEstEm 26-11-07 @ 21:28
Verder zijn er hier een aantal hooggeleerde havisten en VWO'ers, die zich beter voelet dan dat "tuig"van de VMBO.

Als dit het hedendaagse taalniveau van het VMBO is voel ik me inderdaad beter met mijn havo op zak ja. *snoeft*

kersenflap 26-11-07 @ 21:58

Inderdaad groot gelijk! Tuigh is het! Van het zuiverste water.

Geenstijler99 | 27-11-07 | 10:36

Tobus 27-11-07 @ 09:46

Complimenten! Goed verhaal! Echter, 99% van de protesterende schooljeugd heeft geen enkel benul waarom het nou precies protesteert. Diezelfde 99% heeft ook geen idee hoe het onderwijs daadwerkelijk verbetert zou kunnen worden en dat lijkt me toch wel makkelijk als je dat weet voor je gaat protesteren. Die protesten zien ze alleen als sensat

Ch. Loorkop | 27-11-07 | 10:35

"Moet u horen meneer: als er hier een vrachtwagen langsrijdt, gebeurt er hetzelfde"
Stomme geyt. Wedden dat je de vrachtwagenchauffeur wel het onderste uit de kan had gegeven, ook al was het per ongeluk en betaalde hij de schade wèl?

DiagnosisTyphus | 27-11-07 | 10:08

@ mezelf

Om de circel compleet te maken: u komt op net-onder-modaal terecht, vindt dat u per maand te weinig over houdt, helemaal als u partner en kid(s) krijgt. U vind zichzelf als arbeider benadeelt, ergo, u gaat links stemmen, want u vind dat de staat u moet helpen. Maar diezelfde linkse partijen zijn uiteindelijk verantwoordelijk voor de slechte staat van ons onderwijs en dus direct verantwoordelijk voor de positie waar u nu in verkeerd. De circel is dus rond, je zou haast verwachten dat deze politieke partijen het erom doen. Het onderwijs nu verkloten betekend binnen 10 jaar een groeiend electoraat. Denk daar maar aan als je vandaag weer voor je uit zit te staren in eoa niets-aanlerend projectuurtje.

Tobus | 27-11-07 | 09:51

@ LaLaterr 26-11-07 @ 22:06

De gemiddelde GS reaguurder reageert op de rellende en slopende kudtjeugd, die denken dat ze meer vrije tijd "verdienen". Die denken dus dat de norm daadwerkelijk omlaag moet, terwijl het echte standpunt zou moeten zijn dat jullie meer en beter onderwijs verdienen binnen die gestelde norm. Die norm is overigens al veel lager als dat die 15 jaar geleden was, vandaar ook wederom de reacties.

Ik quote even uit mijn post van gisteren op een ander draadje:

Feit: de afgelopen jaren gaat het meeste geld in het onderwijs naar allerlei vernieuwende projectjes. 80% Van die projectjes sneuvelt, maar ok. De overige 20% gaat naar gebouwen, lesmaterialen, personeel en dus ook leraren. Dit is domweg te weinig geld.

Feit: de laatste jaren wordt meer en meer de aandacht verlegd van les geven naar zelfstandigheid van de leerling. Mijns inziens zeer nodig (en aanwezig) op HBO en WO, maar niet nodig op het middelbaar onderwijs. Leerlingen mogen dan 8 uur, waarbij 1 uur vaak maar 40 minuten is (???), op school zitten, maar zitten 1/3 van die tijd in zelfstudie-ruimtes en "leren" via computers en internet. Onder het kopje van vernieuwing "leren" jullie dingen zonder leraren, omdat er in feite gewoon bezuinigd wordt op hen.

Feit: leraren verdienen minder dan vergelijkbare beroepen in het bedrijfsleven.

Feit: het salarisniveau klopt wel als je daar de extra vakantiemaanden van leraren in verwerkt.

Feit: Scholen krijgen subsidie voor het aannemen van zij-instromers, mensen uit het bedrijfsleven, die dus NIET voor leraar zijn opgeleid. Scholen zetten dus eerder oudere, in het bedrijfsleven geflopte mensen voor een klas vol toekomstverwachting dan een volleerd leraar.

Feit: volleerde leraren worden ook schaarser door doorwerking van hetzelfde falende onderwijsbeleid. Denk maar aan de PABO-rekentoetsen die kennelijk nodig zijn, omdat 30% van de PABO-studenten (=HBO verdomme!) het kennelijk niet voor elkaar krijgt een rekentoets niveautje groep 8 basisschool voldoende te voltooien.

Conclusie: jullie scholieren krijgen minder goed onderwijs, van vaak inferieure leraren en/of leraren die zeer bevlogen zijn maar gewoon de tijd niet hebben, die er ook nog eens te weinig zijn. Na je middelbare opleiding ben je het bokje. Je hebt dan een middelbare opleiding waar je niets mee kan, maar ook het niveau waarmee doorleren moeilijker en moeilijker wordt. Je wordt welhaast van te voren veroordeeld tot een baan op net-onder-modaal niveau, want het bedrijfsleven zit niet op uw uitgeholde diploma's te wachten. En dat niveau, lieve kinderen, is nu net het niveau waar de overheid naar rato het meeste geld vandaan haalt om de maatschappij, inclusief dat hele falende onderwijsbeleid, te financieren. Ergo: u wordt allen genaaid, al vanaf uw 4e levensjaar.

Scholieren, jullie kunnen goddomme met geweldloze actie de politiek dwingen dit aan te pakken. Want wat gaan ze doen als een hele jaargang geen diploma haalt dit jaar? De problemen zouden eindeloos zijn! Dingen slopen en rellen werkt averechts en verspeeld jullie krediet bij de niet-scholieren, met name bij hen wiens auto je bekrast en van ramen ontdoet. Eerlijkheidshalve kan ik je zeggen: als iemand mijn auto toe zou takelen zou hij zijn eindexamen met 2 jaar vertraging en vanuit een permanent aangemeten electrisch stoeltje maken.

Maar een langdurig en overwegend vreedzaam protest is werelds. Je houdt de politiek bij de ballen, want het gaat dan niet lang duren voordat ouders en leraren (tezamen zo 80% van de bevolking) met jullie mee gaan doen, schreeuwend om actie vanuit Den Haag. Niet voor niets juichen jullie leraren jullie protest (stiekem) toe. Iets wat Staatsecretaris verBijsterdveld maar niet snapt (dat zegt al genoeg, toch?).

Alleen schreeuwen om verwijdering van de norm is ridicuul en is iets dat jullie nooit zouden moeten accepteren. Het is alsof je protesteert voor een extra biefstuk op je bord, maar vervolgens genoegen neemt met een bord zónder die biefstuk, en tevens een aardappel minder.

Meelopers en demonstranten die dat doen, puur en alleen om meer aaneengesloten vrije uren te krijgen en dus vaker lekker thuis te zitten: jullie snappen het niet. Succes in jullie magere toekomst.

Tobus | 27-11-07 | 09:46

Laat ze wat nuttigs doen!

Bett | 27-11-07 | 09:18

@me

Je bedoelt zeker kaapverdianan. Nou goed iig elke rellende zich misdragende kaapverdiaan terug dan. Ik bedoel iedereen, die zich misdraagt weg of terug; autochtoon of allochtoon. Jammer, dat er geen strafkolonies meer zijn. Ik draaf een beetje door geloof ik....

krommeteen | 27-11-07 | 08:05

Mooi, ik ben steengoed in het opsporen van verschillende IPs die bij 1 lutser horen. Dag.

G-unite | 27-11-07 | 06:59

-weggejorist en opgerot-

IKEDENHAAG | 27-11-07 | 06:57

*Zoekt baan en woning in Adelaide, dag Nederland*

huismerk | 27-11-07 | 06:24

En laat die Dominicanen ook maar oppleuren. Zo'n klein eiland en de helft van de bevolking zit hier !!!

krommeteen | 27-11-07 | 05:17

K*dt kinderen. Dit is geen staken maar spijbelen. En de boel vernielen. Weer zo'n links wijf, dat het vergelijkt met een vrachtwagen, die voorbij komt (hoe haalt ze het in haar gijtenwollen rooibos hoofd). Nederland wordt knettergek. De politiek zwicht voor rellende pubers. Die 2 kinderen op het laatst. Wordt dat de toekomstige ruggengraat van dit land ? Misschien is het idd niet zo slecht om immigratie toe te staan voor mensen, die wat in hun mars hebben en stuur onze lost generation maar ergens anders heen iig ergens waar niets te slopen valt.

krommeteen | 27-11-07 | 05:16

Nog even vergeten te vermelden dat met deze generatie het land over 25 jaar waarschijnlijk compleet naar de knoppen is.

Utopiad | 27-11-07 | 01:44

Toen ik nog op school zat was er ook een keer een staking, maar toen gingen we niet rellen maar met de halve klas naar de bios, zo kan het dus ook!

Utopiad | 27-11-07 | 01:43

Zin om nog even een paar scholieren en LAKS te bashen???
Plemp mee in hun eigen forum
stop1040.nl/

kopkaasknabbelaar | 27-11-07 | 01:20

Ze moeten die scholieren veel Harder aanpakken.
opsluiten met ze, niet normaal wat ze allemaal doen. Meer als de rest weet niet eens waar het over gaat!!!!!!! ze worden boos als ze worden geslagen met de stok door de politie, terwijl ze zelf ook op de polite in gaan.
als ze de politie zelf een keer nodig hebben dan moeten ze direct op de stoep staan.
je zou je toch kapot schamen als ouders zijnde. als je kind daar zo tussen loopt.

iedee | 27-11-07 | 00:59

kankerkinderen... weet je waar je voor demonstreert? nee? neerknuppelen...

jodeltje | 27-11-07 | 00:54

@kersenflap 26-11-07 @ 21:58
*klimt op eretribune* weledelgeleerde Kersenflap, Ter uwer informatie kan ik het volgende meedelen: Ik ben te oud om op een VMBO gezeten te hebben, ik heb een universitaire graad (hoef ik niet voor te snoeven), En u bent het levende bewijs van mijn gelijk. Dat wil zeggen; als je geen inhoudelijk antwoord hebt...dan zoek je toch gewoon taalfouten! Ga toch eens nadenken lutser.
@koerbagh ® 26-11-07 @ 22:06
Sorry, inderdaad niet goed gelezen. Ik heb te snel zijn denkwijze geprojecteerd op een persoon van een ander forum. Mijn fout.

dEstEm | 27-11-07 | 00:48

@ sjaakdeslinksesul 26-11-07 @ 18:30

Dan krijg je toch een herhaling van de Bijlmerramp?

TJ_BAKER | 27-11-07 | 00:12

Als die kudthoer uit de Dominicaanse Republiek eens heel gauw het vliegtuig pakt en terug gaat liggen in haar hangmat onder een paar palmbomen.

Steve0510 | 27-11-07 | 00:06

Het gaat niet om het aantal uren, het gaat erom wat ze in die uren gaan doen op school. Want de scholen zijn niet eens in staat die uren fatsoenlijk te vullen dus zitten de koters 4 uur van de 5,5 uur uit hun neus te vreten. Dan had ik ook liever vrij. Neemt niet weg dat je je wel gewoon kan gedragen natuurlijk. Overigens.. zoals de politie op die scholieren mept, zo hadden ze dat in slotervaart ook mogen doen. toen zag je ze niet...

binkyco | 26-11-07 | 23:59

normale kinderen slaan ook geen ruiten in...

Machrulez | 26-11-07 | 23:54

1040 uur? Ik werk zelf in het onderwijs ik kan je verzekeren dat ze die lessen nog niet krijgen al hadden ze het graag. 1040 Uur per jaar aan de Breezah's misschien wel?!

Jasper64862962 | 26-11-07 | 23:46

Balen dat ik geen 14 meer ben had grag lekker meegereld eigenlijk lachun toch haha!!!

Ouweschool | 26-11-07 | 23:40

zo lang mogelijk BINNEN houden die gasten! nog meer leasure les uren!

zondagsschot | 26-11-07 | 23:32

@killermiller @22:33
Hebben we die nog dan? Die hadden onze progressieve vrinden toch al verpatst voor een appel en een ei om de kansenwijken te bekostigen?

* zich afvraagt of die dingen eigenlijk wel over een TüV-goedgekeurd roetfilter beschikken *

Chiant | 26-11-07 | 23:01

@cbrdrivert 26-11-07 @ 22:38
Klopt! Hoor je ze al ronken?

@Sas 26-11-07 @ 22:41
Nog altijd beter als een Leo II die over je test dendert.....

killermiller | 26-11-07 | 22:53

kinderen slaan met wapenstokken maakt je tot een echte man toch?

Sas | 26-11-07 | 22:41

Zou een keer tijd worden killermillar

cbrdrivert | 26-11-07 | 22:38

*Killer en zijn maten starten de Leo II's maar weer eens*

killermiller | 26-11-07 | 22:33

Om dan even de ontwetendheid van de minister duidelijk te maken 0:-)

lnn.art | 26-11-07 | 22:23

Wel grappig trouwens. Vandaag werd bekend gemaakt dat er van die 1040 uren norm, 40 uren vanaf gaan. Dit werd onderbouwd met het argument 'georganiseerde activeiten van school worden nu ook als les gezien'.
Wijze les jongens! Een week lang in Cambridge lopen kotsen van de drank :P

lnn.art | 26-11-07 | 22:20

Ik heb net op de radio een of andere trut van de Groen Slinks jongerenbeweging weer alles horen goedpraten. Wordt ik echt kotsziek van!

killermiller | 26-11-07 | 22:09

Auto's kapot maken en ruitjes inslaan is inderdaad een beetje bizar en gaat te ver, maar ik ben het zeker eens met een staking. Te vaak heb ik het idee dat ik beter thuis had kunnen blijven (thuis kan je verslagje typen, PO's maken enz.), dan op school een BZ-uur en een andere nutteloze les volgen waar de leraar toch niets bijzonders meer heeft te vertellen. Denk je dat je in zulke lessen de motivatie op kan brengen om zelfstandig bezig te gaan? Geef in die extra uren maar les aan de leraren, weten ze ook hoe ze snel en goed les kunnen geven, of aan de leerlingen die dat nodig hebben. Het is echt niet zo dat die extra lesuren mij slimmer gaan maken ofzo?! Ik krijg slechte lessen in die uren (lees: opvuluurtjes, waar je 'zelfstandig' aan het werk kan gaan... ) Nee, geef mij die uren maar terug en laat mij zelf dat werk thuis maar doen, in plaats van in een te vol lokaal met een overspannen leraar. Ik zal nog even een concreet voorbeeld geven: deze periode krijg je een projectweek, puur om de uren op te vullen, want de meeste leraren krijgen in deze week meer vrije tijd. Wat gebeurd er in zo'n projectweek? Er wordt niet gecontroleerd of je je verplichte uren wel maakt, de uren die je maakt zijn te nutteloos (lees: films kijken die je al 3 keer hebt gezien, nog een keer film kijken, nutteloze workshops ). Hier hebben we dus helemaal niks aan, lekker kwalitatief onderwijs.
Bovendien denk ik dat de gemiddelde GS-bezoeker geen idee heeft waar die over praat, beetje stoer doen met 'in mijn tijd' en 'de jeugd van tegenwoordig weet niet meer wat werken is' (dat laatste kan voor sommige leerlingen gelden, maar ik denk dat je dan teveel generaliseert), terwijl je zelf in geen 10 á 15 jaar op een middelbare school bent geweest. Ja, recht van spreken heb je dan zeker.

LaLaterr | 26-11-07 | 22:06

@dEstEm 26-11-07 @ 21:28:
Leer eens lezen. Sjaak heet sjaakdeSlinkseSul. Slinkse Sul dus, niet verwarren met Lucasdelinksel*l.

koerbagh ® | 26-11-07 | 22:06

Ik vind het wel knap dat de reaguurders hier zich veelal superieur voelen over deze "vmbo'ertjes".

Over een kam scheren heet dat "Alle Vmbo'tjes hebben het Iq van een aapje"
Dat is compleet gel*l. Ik, persoonlijk zit niet op het vmbo, maar ken zeer zeker wat mensen daarvan. Klopt er zit een groot aantal lantefanters en onaangepaste idieauten, maar niet allemaal.

Maar vooral succes toegewenst met generaliseren.

mrlol. | 26-11-07 | 22:04

"we weten heus wel waarvoor het gaat hoor" Jij moet even terug naar je lokaal en even vragen aan de juf of je niet nog wat bijles kunt krijgen. Dan mag je terug komen en de andere kindjes uitleggen dat het toch wel verstandig is om je Nederlands bij te spijkeren.

Ik ben ook tegen de 1040 uren norm...... geef ze maar 2500 uren:D

tonnievandebiggelaar | 26-11-07 | 22:02

@ mezelf,
Wel verdomme, ben ik de aanhalingstekens vergeten bij de eerste zin. *Schopt zichzelf terug de schoolbank in*

kersenflap | 26-11-07 | 22:00

dEstEm 26-11-07 @ 21:28
Verder zijn er hier een aantal hooggeleerde havisten en VWO'ers, die zich beter voelet dan dat "tuig"van de VMBO.

Als dit het hedendaagse taalniveau van het VMBO is voel ik me inderdaad beter met mijn havo op zak ja. *snoeft*

kersenflap | 26-11-07 | 21:58

Schooltuig is het! Wat mij betreft worden deze relschoppertjes veroordeeld tot het betalen van alle schade die ze aangericht hebben. Geen geld? Dan de ouders aansprakelijk stellen. Niet betalen... beslag leggen op hun goederen. Misschien dat dan de ouders leren wat opvoeden is!

buzzelbas | 26-11-07 | 21:58

@Bedumer 26-11-07 @ 21:20
Ga een cursus Nederlands volgens en hou je grote mond.
@lnn.art 26-11-07 @ 21:10: dikke duim!
@dEstEm 26-11-07 @ 21:28: Chapeau!
@Chiant 26-11-07 @ 21:36: Chapeau!

stoutklein_kutkonijn | 26-11-07 | 21:54

Even off-topic. Ik wil ook zo'n waterkanon! dat is pas een leuk stukje speelgoed als de kat van de buren weer eens komt schijten in mijn tuin.

findecano | 26-11-07 | 21:51

Maar goed, waar gaan we morgen heen?

Rabarberke | 26-11-07 | 21:50

@Chiant @21:36
Stukje essentiële tekst vergeten, invoegen na "geboren werden in die tijd":
Dat zijn nu de ouders van jouw generatie!

Chiant | 26-11-07 | 21:48

@Bedumer @21:20
In het kader van de pot verwijt de ketel, heb ik bij wijze van service even de 11 of 12 spel- en interpunctiefouten uit jouw relaas gehaald. Staat zo lullig om iemand terecht te wijzen, terwijl je er zelf ook geen laars van snapt. Toch? Komt ie:

"Zo te lezen heb je ook meer Nederlandse les nodig. Veel spelfouten zeg, niet normaal meer! Wees blij kerel, dat je naar school gaat. Ik vond het altijd leuk om even van huis te zijn en ik heb van mijn schooltijd genoten.
GA NAAR SCHOOL EN HOU JE BEK"

Chiant | 26-11-07 | 21:41

@lnn.art 26-11-07 @ 21:10
Jij bent een intelligent jongmens dat reeds op jonge leeftijd feilloos de vinger op deze plek weet te leggen en met een goede analyse weet te komen:

De flowerpower-"alles-moet-kunnen"-mentaliteit heeft in de jaren 60, 70 en 80 van de vorige eeuw onze samenleving zeer ernstig geschaad, zo mogelijk zelfs onherstelbaar verziekt.

Al blowend en spuitend jezelf op dertienjarige leeftijd laten ontmaagden door een gangbang, onderwijl luid scanderend schijt te hebben aan alles met autoriteit of een uniform en een drol draaiend op alles wat goed en gevestigd was. En dat heette dan emancipatie, seksuele revolutie, individuele ontplooiing en wat al niet meer voor ongewassen krakerskreten er nog meer geboren werden in die tijd.

Mijn advies aan jou is om goede notie te nemen van de oudere en stricter lesgevende docenten, want dat leidt gegarandeerd eerder tot succes dan dat progressieve verderfelijke (haast misdadige) softe gelul.

Nogmaals mijn diepe bewondering voor je scherpe analyse, ondanks dat je vanwege je jonge leeftijd de meest ridicule decennia uit de vorige eeuw bespaard gebleven zijn.

Chiant | 26-11-07 | 21:36

Het waterkanon.., de jeugd aan 't rellen geslagen.., natgespoten puntschoenen.., ingetikte autoruiten.., de jaren tachtig terug van weggeweest.., als het geluk ons toelacht.., dan mogen we een hereniging van TC Matic tegemoet zien....

Maar toch, het onderwijs moet beter, tenzij we zitten te wachten op een stel analfabete doctorandi, die zijn namelijk het ergst, door hun academische achtergrond verwachten zij privileges, maar door onkunde wordt er achter het net gevist. En daarvan krijg je extremistische politiek. Niets dan ellende. Liever niet.

Hannalore | 26-11-07 | 21:34

lnn.art 26-11-07 @ 21:10
Ik kan best begrijpen dat wanneer je op school zit je ook op een beetje normaal niveau onderwijs wilt genieten. Maar wanneer je dat op deze manier (lees; rellen) duidelijk gaat maken,... schiet je je doel schromelijk voorbij.
Tevens is het zo dat als die auto in dat filmpje van mij had geweest,..... ik degene die dit had veroorzaakt die ijzeren staaf uit mn achterbak in z'n nek had gelegd,..... en zodoende nooit meer een school van binnen had gezien.

@xel | 26-11-07 | 21:34

@Bedumer

School is één dolle pret, geloof me. Ik ga echt niet met tegenzin naar school. Maar zeg nou zelf, als je deze kleine selectie van de kinderen hoort praten, wat verwacht je dan als deze mensen eenmaal in het bestuur zitten (of wat dan ook).
Aangezien hier onder andere gediscusseerd word over de kwaliteit van het onderwijs, zou ik graag een mening willen delen die tenminste op het niveau zit van een leerling uit dit tijdperk.

PS: Voor de goede orde, de typefouten die ik gemaakt hebt zijn zeker niet bedoeld, uiteraard gaat het om de inhoud. En aub, check eerst even of je zelf wel de hoofdletters, punten en komma's op de juiste plek gebruikt hebt.

lnn.art | 26-11-07 | 21:33

@ Bedumer 26-11-07 @ 21:20
Veel geholpen heeft het niet

Alice D. | 26-11-07 | 21:28

Een paar misstanden kom ik tegen na het lezen van deze overweldigende stortvloed aan reacties. Ten eerste is het IQ van de gemiddelde reaguurder minstens nog 50 procent lager dan die van de rellende scholieren. Je kunt duidelijk zien dat er niet nagedacht wordt over wat men schrijft, maar klakkeloos neerpent wat men verwacht dat "leuk" is. Hier op GS weet men nog minder over het waarom van de staking dan in de gemiddelde klas. Men wil best de uren erbij hebben, als deze ook zinvol ingevuld worden. Mijn dochter heeft vanaf het begin van het schooljaar al geen leerkracht Engels. Wel moet ze verplicht huiswerk maken op school onder het toeziend oog van de conciërge. Pure kwaliteitsverbetering in het onderwijs als ze nog meer uren nutteloos in de klas moet zitten. Verder zijn er hier een aantal hooggeleerde havisten en VWO'ers, die zich beter voelet dan dat "tuig"van de VMBO. Om maar even mee te generaliseren, De meeste witteboordencriminelen en ALLE mensen in de regering zijn voormalige VWO'ers. Wees er vooral trots op dat je daar zit en laat zien dat je, wat betreft neerbuigend gedrag, al helemaal klaar bent voor een baantje bij de overheid. En @sjaakdelinkselul, je doet je naam eer aan. Er is wel degelijk verschil in aanpak. Jij weet dat, maar als linkse lul zul je dat niet toegeven. Waarschijnlijk knuffel je iedereen liever dood, dan dat je een gedegen aanpak verkiest. Ik blijf bij mijn eerdere standpunt dat mensen hier in Nederland niet meer kunnen denken en blind meegaan in wat anderen hen voorschrijven, ook al staat het ze nog zo tegen. Dat er rellen uitbreken wil nog niet zeggen dat dit op alle scholen gebeurd, maar dankzij de media krijg je uiteraard alleen dat te zien. Kijk daar eens doorheen en laat je niet leiden door de massapsychologie van de media.

dEstEm | 26-11-07 | 21:28

tussen school en ik moet nog staan: gaat

Bedumer | 26-11-07 | 21:22

@inn.art
zo te lezen heb je ook meer nederlandse les nodig veel spel fouten zeg niet normaal meer, wees blij kerel dat je naar school ik vond het altijd leuk om even van huis te zijn en ik heb van mijn schooltijd genoten.
GA NAAR SCHOOL EN HOU JE BEK

Bedumer | 26-11-07 | 21:20

Walgelijk dom wijf btw, die zei dat het geen criminelen zijn. Autoruiten kapot, spiegels deraf :P.. Prrrraaa

lnn.art | 26-11-07 | 21:19

HIER SPREEKT ZO'N SCHOLIER..

Hoe sick 't misschien mag klinken.. Ik hou wel van wat chaos.. En 't is waar, de meesten weten inderdaad niet waarover dit hele protest gaat. Maar dat maakt niet uit, wij scholieren zijn niet de enige die zich gedragen als apen. Ik heb wel meegedaan met het 'staken', maar zeker niet omdat ik tegen Plasterk zijn/haar (vergeef me) voorstellen ben. Integendeel! De kwaliteit van dit onderwijs is gewoon fucked up. In eerste instantie zit ik per week 36 lesuren op school, terwijl ik werkelijk maar 29 'echt les' heb. Dan de docenten; 't grootste probleem (in mijn ogen). Het grappige is dat ze wel de kennis hebben, alleen dat ze gewoonweg geen les kunnen geven. Er is geen interactiviteit tussen docent - leerling. Daarbij loop je de docenten zo omver. Hoe gek 't ook is, verbaal sta ik vaak sterker dan een docent, en in hun onmacht luiden bepaalde tegenargumenten ongeveer zo "Maar jij gaat je examen toch lekker niet halen". Als ik er dan op in wil gaan drukt mijn docent Frans haar handen op der oren. Pathetic niet waar..

Ook het hele 'tweede fase' gebeuren is een grote flop. 't doel is dat de scholier zelfstandig zijn huiswerk maakt, en op het juiste moment de stof leert. Oftewel, de docent checkt niet meer of het huiswerk is gemaakt, er worden geen vragen gesteld, and so on. De leerlingen die niet kunnen plannen gaan hier dus tenonder.

Dat de salarissen omhoog gaan, vind ik een goed plan. Ik gun het de docenten die ik nu heb niet, maar het idee dat de opleiding op deze manier interessanter word is top. Ook dat er cursussen komen voor de docenten is fijn, want daar ligt het probleem dus. De oudere docenten hebben nog de normen van vroeger, dus die gever veel stricter les. De beste oplossing zou zijn dat de leerlingen de docenten uit gaan leggen hoe ze les moeten geven.

Als ik dit soort 'leeftijdsgenoten' (voor mijn gevoel zit er duidelijk een verschil tussen mijn niveau en deze straatape) zie ben ik ook vaak bang voor wat de toekomst ons brengt.. De ouders zijn na de hippietijd inderdaad zo vrij tegenover hun kinderen geworden.. Geen tik, geen discipline bijgebracht.. zeker geen motivatie.. maar ja.. Op deze manier ontwikkel ik wel waar ik op mijn manier mijn inspiratie en motivatie vandaan moet halen..

Peace mothrFucKaHS!

lnn.art | 26-11-07 | 21:10

Tja, en in zo'n simpel filmpje wordt het toch wel schrijnend duidelijk dat onze samenlevingen tot op het bot zijn verziekt. Je ontkomt gewoon niet aan het trieste beeld dat de steden compleet ontnederlandsen en ingenomen zijn door genetisch bepaalde retards. Zet onze economie maar geruisloos bij het vuil, want de omgekeerde evolutie van de Noord-Europeaan is over 50 jaar definitief. De primitieve mensensoorten sleuren ons ongewild mee in hun onmacht. Voor hun mentale capaciteiten heeft onze beschaving al 150 jaar terug zijn hoogtepunt bereikt en zij zullen nu, in hun onvermogen om mee te doen in deze snelle wereld, een rem zetten op onze verdere ontwikkeling. Tja, als er nu nog een vermenging van de Europeaan was met de Zuid-Oost Aziatische medemens om de menselijke soort en onze toekomst te upgraden, maar nee hoor, wij hebben ons lot in handen gelegd van Afrikanen en Arabieren en ander gelijk geaard gespuis. Een uiterst trieste voorbode voor Nederlanders van wat nu nog met name een Randstadverschijnsel is.

hoteldebotel | 26-11-07 | 21:06

Elisabeth2 20:30: Als het onderwijs eindelijk eens aansloot op wat relevant is in deze maatschappij en het werd op een interessante manier uitgedragen stonden er echt heel wat kids minder op het plein. Kijk bijvoorbeeld eens naar Eelcontrast 26-11-07 @ 17:35 wat een attitude en het spreekt nog niet eens behoorlijk nederlands! Moet dat mijn kids lesgeven?!?
Bovendien zag ik vrij weinig rellen op Rutger's filmpje. Alleen een klein aantal kids wat met een waterkanon van 600.000 Euro ondersteboven werd gespoten omdat Cohen z'n "harde man" imago wilde oppoetsen. Werkelijk schande.

Willem H. | 26-11-07 | 20:55

Elizabeth2

Daar heb je gelijk in. Ze zouden wat mij betreft prima voor meer kwaliteit en minder kwaliteit mogen demonstreren. Dit is iets wat die jongen van LAKS dan ook uitdraagt.

Fred V | 26-11-07 | 20:38

Sinds wanneer komt er bluswater uit een kanon dat gemaakt is om vervelende mensen een klein zetje te geven? Rutger, balen van je pumps ;-)

Lardeerik | 26-11-07 | 20:36

Dank je Hans. De groeten terug, welgemeend dat is.

gideonscience | 26-11-07 | 20:31

Fred V 26-11-07 @ 20:26
Is je hier in alle berichtgevingen misschien iets ontgaan? Ze rellen niet voor beter onderwijs.

Elisabeth2 | 26-11-07 | 20:30

Elisabeth2 26-11-07 @ 20:22

Ik verwacht ook geen Nobelprijzen voor haar in de nabije toekomst nee...

AdolfJoling | 26-11-07 | 20:30

Een aantal jaar geleden heeft de pvda in de persoon van mevrouw Netelenbos ervoor gezorgd dat het onderwijsnivo omlaag gegaan is. Met name zijn wiskundeboeken verworden tot plaatjesboeken. Ik heb met studenten te maken uit allerlei landen. Wat we zien is dat bijvoorbeeld Belgische en Surinaamse (echte Surinamers die geboren en getogen zijn in Suriname) studenten stukken beter zijn in wiskunde dan de NL-se studenten.

Middelbare scholieren hebben recht op goed onderwijs. Daar mogen ze best voor demonstreren want ze krijgen het niet in NL. Laten ze de kwaliteit verbeteren en niet zozeer de kwantiteit. VWO-scholieren zouden zelfstandig gemaakt moeten worden door huiswerk en minder lesuren.

De middelen die sommige scholieren lijken te gebruiken zijn verkeerd. De politiek komt in de persoon van de staatssecretaris niet erg geloofwaardig over.

Fred V | 26-11-07 | 20:26

AdolfJoling 26-11-07 @ 20:17
Heel terecht wat je zegt. Maar ik heb ergens het gevoel dat dit soort meisjes nooit goed terecht zullen komen.

Elisabeth2 | 26-11-07 | 20:22

Tja..

inquisitra | 26-11-07 | 20:22

@mezelf
@koerbargh dus

Stickman_R | 26-11-07 | 20:21

@Klopt als een bus, op mijn school zijn er ook genoeg leraren. Maar ik denk dat het wel aan de overheid is om de scholen weer op het rechte pad te krijgen en dat ze niet moeten investeren in plannen als de tweede fase.
Tot nu toe was het zo dat uren buiten een klaslokaal niet meetelden als lesuren, waardoor allerlei internationaliseringsprojecten en projecten die gericht waren op vervolgstudies niet door konden gaan. Puur en alleen omdat mevrouw plaskut er met haar neus bovenop zat, zodat er 1040 uur in een lokaal werd gezeten (of je daar nou iets leerde of niet). Dat dat nu veranderd is wist ik niet en dat vind ik een hele goede zaak en blijkbaar hebben de demonstraties dus toch zin gehad (ik ben het niet eens met de manier waarop dat is gebeurd, als het aan mij lag was er niets gesloopt..).

Stickman_R | 26-11-07 | 20:21

De discriminatiehoax ontmaskerd, danzij dat Dominicaanse Republiekmokkel! Werkgevers discrimineren niet. Ze hebben net als ieder normaal mens gewoon geen trek in meisjes die tijdens het uitbraken van hun woorden(?) met hun armen lopen te slingeren, en die meer energie investeren in straattaal dan in fatsoenlijk Nederlands. Praat normaal, kleed je normaal, doe je best op school en de banen liggen op gepast niveau voor het oprapen.

AdolfJoling | 26-11-07 | 20:17

@Stickman_R 26-11-07 @ 19:59:
Eh... het gaat bij de 1040 uur nog altijd om een vermindering van de norm voor het aantal uren die strakker gehandhaafd moet worden. Op sommige scholen zal het neerkomen op een uitbreiding van het aantal lesuren, maar die scholen zaten dus al dik onder de oude norm.
Daarbij wordt de norm zodanig uitgebreid dat niet alleen lesuren onder die 1040 uur gaan vallen. Dus de facto maakt het geen reet uit. www.brabantsdagblad.nl/scholierenstaki...
Het is niet aan de regering om te zorgen dat er voldoende leraren zijn, het is aan de scholen. Dat de arbeidsmarkt voor leraren krap is, dat is aan de salariëring te wijten en dat kun je overheid kwalijk nemen. Maar het personeelstekort op één specifieke school is het probleem van die school. En tja... als je de keuze hebt tussen een baantje netto € 1300,- op een school met kids zoals in het filmpje en voor het zelfde bedrag op een school in de Achterhoek... Tsja... Laat ik het zo zeggen: Er zijn scholen die geen moeite hebben met een vullen van vacatures.

koerbagh ® | 26-11-07 | 20:13

Als je die staatssecretaris van onderwijs, van Biesterveldt, hoort praten op dat paternalistische CDA-toontje van d'r, dan krijg je alleen al om die reden zin om een paar ramen in te keilen bij het Binnenhof.
Over dom gesproken en ze heeft nog een spraakgebrek ook...

delano | 26-11-07 | 20:11

Sgolieren hebben RECHT op fatsoenlijk onderwijs!

Het huidige onderwijspeil in 0031 is door de bank bagger. Da's een schuld die je als samenkleving aangaat met een jaarlijkse rente van 40%! Nederland kan zich dit helemaal niet permitteren.

"Man met de Hoed. Doe eens keihard vechten voor meer kudos bij WouterT en pomp het hok van die potentiele fietsenstelerTs eens op. Tis allemaal niet zeau vrijblijvend tog? Doe es knokken! Knokken voor fatsoenlijk onderwijs!"

Met je muil dicht uren op 'n kudtstoel verplicht in je boek zitten kijken. Dat is wat Plasterk momenteel als een afdoende invulling lijkt te zien van een "kwalitatief" goede "opvorming".

Je gelooft 't niet...

widtvoet... | 26-11-07 | 20:08

@koerbargh
Zou je dan niet eerst gaan zorgen dat er genoeg leraren zijn, voordat je meer uren in gaat voeren?

Stickman_R | 26-11-07 | 19:59

kersenflap 26-11-07 @ 19:46
Ik denk dat je dat zelf ook wel weet. Dit was massaal dat valt te behappen, en iets aanpakken in Slotervaart dat komt er op neer dat je een paar zwerfhonden met een heel ME-peleton gaat wegjagen. Ik wou dat ik ook nog een voorbeeld met varkens kon aanvoeren, maar lukt niet. Varkens zijn te hoogstaand.

Elisabeth2 | 26-11-07 | 19:59

Zucht, die goeie ouwe tijd, maar wíj relden harder in Den Haag een paar jaar geleeje. Maar auto's slopen van burgers is een beetje kudt, sloop die M.E. wagens boys en girliezzz

Radical Rex | 26-11-07 | 19:59

@Stickman_R 26-11-07 @ 19:44:
Tsja, maar daar gaat het helemaal niet om. Het gaat om 960 of 1040 uur. Het niveau van het onderwijs gaat alleen omhoog als de lerarensalarissen verdubbelen en het aantal (beleids)ambtenaren op OCW met minimaal de helft inkrimpt. Heel makkelijk. Als je na je studie de keuze hebt tussen een lerarenbaantje voor € 1300 netto aanvangssalaris en een baan als beleidsambtenaar voor bijna het dubbele, dan is de keus niet moeilijk.

koerbagh ® | 26-11-07 | 19:56

die kudtonderbouwers zeuren totdat ze er bij neer vallen,
denk is aan die mensen die niet eens naar school KUNNEN
stelletje kudtkoters,

sneakerzzz | 26-11-07 | 19:56

@ delano,

Mooi scrabblewoord, bedankt !

dwerslizzer | 26-11-07 | 19:56

Hier in de Doubletstraat stikt het van de Dominicaanse vrouwen die goed met hun handen zijn.

wijsvinger | 26-11-07 | 19:53

Heaupen dat deze beelden de banlieu van Parijs bereikt.
Daar schrikken ze van.

wisselend | 26-11-07 | 19:53

@ kersenflap 26-11-07 @ 19:46
Indeed, vroegah hadden wij ook wel eens een uitje naar bv. Blokzijl, alwaar de jaarlijkse Merentocht werd geschaatst. Heerlijke relletjes, en denk er nog met veel genoegen aan terug.Vooral dezer dagen, als ik die jongelui zo bezig zie, denk ik met genoegen terug aan de tijd dat ik zeau jong was.
Uiteraard ben ik nu verstandiger, maar ik kan het niet uit mijn bek krijgen deze gasten te veroordelen!

Alice D. | 26-11-07 | 19:52

dwerslizzer 26-11-07 @ 19:41

Ik wist niet die dat ik met een titulatuurfetisjist te doen had. Nou jongen, proficiat...

delano | 26-11-07 | 19:51

@delano> dr is vroegah een hoop thee gedronken met de hells angels hoor. Maar inderdaad niet door Joppie, die is tegenwoordig reclameman van het jaar... w00t.

superjan | 26-11-07 | 19:49

Ach jongens, waar gaat het nu helemaal over: die kids hebben de tijd van hun leven en de politie doet gewoon haar werk. Als ik zo oud was was ik ook niet braaf in de schoolbanken blijven zitten.

Het rare vind ik dat de politie nu wel opeens gewoon normaal kan optreden, maar zich in slotervaart niet liet zien terwijl de situatie daar veel urgenter en gevaarlijker was.

kersenflap | 26-11-07 | 19:46

Hebben die gastjes nou ook een afterparty? Overdag rellen & 'savonds lekker comazuipen!

madakantognie?! | 26-11-07 | 19:44

@koerbargh
En een deel van die kids maken zich wel druk om het feit dat het niveau van de opleidingen veel te laag ligt en dat de regering daar niets aan doet.

Stickman_R | 26-11-07 | 19:44

erg genoeg moet ik mezelf ook 'scholier' noemen.

sneakerzzz | 26-11-07 | 19:44

@Stickman_R 26-11-07 @ 19:37:
Kids die wél weten waar ze het over hebben lopen niet op straat achter de kudde aan en maken zich niet druk over 1040 uur of 960 uur maar zorgen dat ze zo rap mogelijk hun diploma halen, gaan een vervolgopleiding doen en gaan vervolgens geld verdienen.

koerbagh ® | 26-11-07 | 19:42

@delano,

Uitstekend, dank u en na de puisten werd het alleen maar beter, de LTS gehaald en via avondschool , avondschool en avondschool naast een baan als Peeteeteer de universiteit in een recordvaart afgesjouwd. Daarna nog even doorgetuft om de s van drs af te krijgen. Nocht en wille kinne folle tille.

dwerslizzer | 26-11-07 | 19:41

Wat een dramatische vertoning van helaas weer veel te veel vmbo-ers. En met alle respect waar zijn hier de ouders. Nederland hier kan je niet trots op zijn!

spritzerkoning | 26-11-07 | 19:41

@Graftakkehuis
We zijn trots op je. Door 'jouw' advies was er vandaag niets aan het handje.

Stickman_R | 26-11-07 | 19:40

Cohen is een hypocriete theemuts.
Nog nooit thee gedronken met krakers, Hells Angles of hooligans.
Die man heeft alleen consideratie met lastige groepen (mocro's) in de samenleving waar zijn partij garen mee spint.

delano | 26-11-07 | 19:39

Pliesie heeft mijn advies toch opgevolgd :D
Opstootjes klein houden en direct actie ondernemen!
+100 voor de pliesie
- 10000 voor die kinders

Graftakkehuis | 26-11-07 | 19:38

Ik ben voor het staken..
Maar het gaat nergens meer over..
ik als 15jarig schoolliertje schaamt zich kapot voor die sukkels die voor de lol staken..
je hebt vrijdag je punt gegeven.. Wacht tot de kamer een uitspraak doet..
Daarna kan je weer gaan staken als je dr niet mee eens bent.. En dan Beschaaft staken. Zonder van dat gesloop.. Heb je niks aan..
MAG HET DUIDELIJK ZIJN DAT IK ME KAPOT SCHAAM VOOR MIJN MEDE STUDENTEN..!!!

Herman007 | 26-11-07 | 19:37

@Rabarberke
Ja, we zijn allemaal gangstah's; we zijn allemaal hetzelde. NOT! Er zijn ook 'kids' die wél weten waar ze het over hebben. Maarja, zet die 'kids' op zo'n site en je hebt een stuk minder comments/hits. En daar draait het nou eenmaal om.

Stickman_R | 26-11-07 | 19:37

@bogus

Cohen is zo en zo een schaamteloze slappe zak.
Ik bedoel als je ministers van harte gaat uitnodigen die de genocide van Israel op de agenda hebben staan terwijl politiek Den Haag tegen is en je zelf ook nog eens een jood bent...

c0r3y | 26-11-07 | 19:35

-weggejorist-

c0r3y | 26-11-07 | 19:35

sjaakdeslinksesul 26-11-07 @ 19:25

Jaja, wel eens gehoord van noodverordeningen? Dan kan je al gepakt worden voor het feit dat je toevallig een zakmesje bij je draagt. Dus laat staan een jerrycan.
Er is niets paranoides aan mijn bewering dat het stadsbestuur van Amsterdam met twee maten meet: wel voetbalsupporters, scholieren of krakers keihard aanpakken, maar geen rellende mocro's in Slotervaart.
Die samenscholingen(is toch al sprake van als je met meer dan vier personen samen bent) waren er wel degelijk maar er werd niet tegen opgetreden: vroeger niet en onlangs niet.
Dat is ook wel logisch want het toekomstige stemvee, dus doelgroep van de PVDA in Amsterdam, zijn de mocro's en niet die krakers, rellende scholieren of de hooligans.

delano | 26-11-07 | 19:35

@sjaakdelinksesul

Met nachtzichtkijkers en lange afstandsgeweren was er na de eerste auto geen meer afgebrand.
Ze kunnen het wel, hebben we destijds in Den-Haag gezien...

cyberpost | 26-11-07 | 19:32

Laat die Dominicaanse Breezah-slet ff een enkeltje "retour sloppenwijk" nemen... of beter nog: laat haar slikken totdat het haar dood wordt!
Als ik zoiets zie staan met haar spasmen, gaan mijn nekharen overeind staan!

cyberpost | 26-11-07 | 19:29

Het had voor het rechtsgevoel wel goed geweest als er was opgetreden tegen Mocro's die zo dicht bij het Pliesie buro stenen stonden te gooien dat ze ook werkelijk door de ramen naar binnen regenden. Dat je rellende jeugd op de donder slaat omdat ze protesteren tegen zinloze wetgeving, soit. Dat Cohen ze durft te beknorren is schaamteloos van die slappe zak!

bogus | 26-11-07 | 19:27

@defenz. 19:03

Grondwet = MC2
En op dominoday is elk te vallen steentje welkom...

*onderschrijft verder volledig de roep om belichting van de noodzaak van het zich inmengen van betrokken (aanstaande) akademici mbt. publieke halszaken en veegt z'n reedt af met 't gemiddelde engagement van iig. "de" Rotterdamsche rechtenstudent*

widtvoet... | 26-11-07 | 19:27

Allemaal gangstah's die kids.

Rabarberke | 26-11-07 | 19:26

delano 26-11-07 @ 19:20
Oh ja, het was nog even wachten voordat links de schuld kreeg. Maar het is paranoide onzin die je nu vertelt. Politie kon niet in Slotervaart optreden omdat er geen samenscholingen waren, dan wordt het zoeken naar een naald in een hooiberg. Zelfs de paar die met een jerrycan gepakt werden, konden niet aaangeklaagd worden omdat ze feitelijk niets strafbaars deden. Zo werkt onze rechtsstaat nu eenmaal.
Overigens was ik tijdens die discussie over Slotervaart afgehaakt, er zijn grenzen aan mijn intolerantie.

sjaakdeslinksesul | 26-11-07 | 19:25

@granaatwerper 26-11-07 @ 19:08:
De uitholling van het onderwijs is al in de jaren '60 met de mammoetwet van minister Cals begonnen. Was het daarbij gebleven dan was er niks aan de hand geweest, maar in de jaren zeventig kwamen de echte maakbaarheidsidealisten Arie Pais en Jos van Kemenade met schaalvergroting en experimenten voor middenschool, herstructurering en allerlei flauwekul. In die jaren is het ministerie van onderwijs uit z'n voegen gebarsten met managers, beleidsambtenaren, etc. die het ene na het andere experiment bedachten die onder Deetman en Ritzen en opvolgers (tot op de dag van vandaag) zijn uitgevoerd.

koerbagh ® | 26-11-07 | 19:25

Smerig tuig is het. Bah word er kotsmisselijk van.
Als ze denken een beetje te kunnen rellen en vernielen moet de ME antwoorden met bakken rubberkogels en zelfs vlammenwerpers voor mijn part. Over die drie "meisjes" in het begin zal ik maar niets zeggen voor ik totaal word kapotgejorist en opgerot......

HetSpel | 26-11-07 | 19:24

dwerslizzer 26-11-07 @ 19:1

Hoe was het met jouw intelligentie toen je nog een puistekop was?

delano | 26-11-07 | 19:21

Ik weet wat er aan de hand is. Deze zieke regering heeft gewoon Rent-a-Crowd ingehuurd om de demonstratie van die lieve leerlingen in een kwaad daglicht te zetten. Straks prima excuus om die 1040, nee 1540 uren er doorheen te rammen.

Rabarberke | 26-11-07 | 19:21

jaakdeslinksesul 26-11-07 @

Die laatste conclusie van jou, laat ik voor jouw rekening. Feit is dat die smerissen blijkbaar wel keihard kunnen optreden tegen wat pubers maar niet tegen die relschoppende mocro's. Dat die relschoppers onzichtbaar waren in Slotervaart is een lachertje. Misschien had jij je blinddoek op net als die smerissen aldaar, in opdracht van Job Cohen.
Kom op zeg, waar hebben we dan die hele discussie over gehad op GS?
Toch over het feit dat die mepgrage,fascistoide overheid niet optreedt in Slotervaart...
Om "de boel niet te laten escaleren" zoals het zo fijntjes werd genoemd in PVDA-kringen.

delano | 26-11-07 | 19:20

Het intellect viert hoogty, de eerste de beste vuilniszak bevat meer werkende hersens dan menig pubertje die ik in dit filmpje zag. En die muts die zegt dat er nou eenmaal zoiets kan gebeuren, er rijden ook weleens vrachtauto,s door de straat hahahahahaha steek je kop nog iets dieper in het zand oma. Die is net zo dom als tha niggah girl die zo vreemd praat en zo raar spastisch bewoog omdat ze van een of ander tropisch eiland komt.

hero_of_heaven | 26-11-07 | 19:19

eekeek 26-11-07 @ 19:06
Kreeg even de indruk dat je de VWOerts in het algemeen luidheid toedichtte, dat herkende ik (vanwege de toch wel pittige lesstof) niet. Ben daarnaast van mening dat de scholieren op dit moment terecht protesteren. Erger mij er ook aan dat de Pliesie nu wel de wapenstok weet te vinden en in Slotervaart wachtte met vluchten tot net even geen stenen regende. Kortom, altijd blij als Iemand het mij eens is.

bogus | 26-11-07 | 19:16

Wat heb je vandaag gedaan op school?
"Vandaag heel de dag buiten Gymles gehad"

Marcovische | 26-11-07 | 19:16

@dwerslizzer 26-11-07 @ 19:11:
Zoals ik in een eerder draadje al zei: "useful idiots". Geen idee waarvoor of waartegen ze demonstreren, ze zijn een dagje vrij en een beetje klieren en rellen in een kudde, da's mooi. Allemaal ter meerdere eer en glorie van de organisatoren van de demonstraties, de bestuurders van de LAKS die daarmee een glansrijke politieke carrière (lees: opgenomen worden in het overheidsbaantjes-circuit en tot je pensionering heerlijk uit de staatsruif vreten) voor de boeg hebben.

koerbagh ® | 26-11-07 | 19:15

delano 26-11-07 @ 19:04
Niets mis met mijn geheugen. De politie stond erbij en keer ernaar? BS, probleem was dat de politie die relschoppers juist nooit te zien kreeg. Bovendien heb ik moeite met de suggestie dat er alleen tegen blanken wordt opgetreden en dat marokkanen altijd maar hun gang mogen gaan. De volgende stap is dat gezegd wordt dat als mocro's mogen rellen en zich op allerlei manieren mogen misdragen, blanke scholiertjes het ook mogen.

sjaakdeslinksesul | 26-11-07 | 19:11

Vanmiddag in Ljouwert : Andermans door mij mede gesubsidieerde puistekoppen brallen iets over Plasterk. Ik vraag groepje tuig wat een Plasterk is. Weeeeeten we niet meneer................. IQ test verplichten voor het fokken GVD en bij te lage score steriliseren.

dwerslizzer | 26-11-07 | 19:11

De partij van de allochtonen heeft in de jaren 90 de verrote fundamenten gelegd voor het huidige onderwijs. De inmiddels overleden graftak adelmund is daarbij de verantwoordelijke dader, helaas kunnen we die niet meer ter verantwoording roepen. Maar iedereen die iets met het onderwijs van doen heeft moet weten hoe zwaar het er op achteruit is gegaan.

Het hele fenomeen VMBO hebben we tenslotte te danken aan die kolere PVDA ers: toen het nog LTS en mavo was kon je tenminste op je zestiende aan het werk en nu ben je met een diploma VMBO nog een analfabeet.

granaatwerper | 26-11-07 | 19:08

en zo hoort dat...
Ik ben er klaar mee en trots met een vervolg bezig

Waarom verschillen wij in deze zo van mening dan?

eekeek | 26-11-07 | 19:06

sjaakdeslinksesul 26-11-07 @ 18:58

Is er iets met je geheugen?
We hadden toen die voortdurende autobranden in Slotervaart. Er zijn auto's in de fik gestoken onder de ogen van die smerissen.

delano | 26-11-07 | 19:04

eekeek 26-11-07 @ 19:01
Ben vader van VWOert, hij werkt er hard voor en is druk met allerlei bijkomende activiteiten

bogus | 26-11-07 | 19:03

widtvoet... 26-11-07 @ 18:57
Wel mee eens, maar vandaar het wel meer inpact zou hebben, wanneer rechtenstudenten, die het gevaar van een europese grondwet toch eigenlijk wel zouden moeten inzien, wat tegengas zouden kunnen geven.
Stel dat die scholieren die je vandaag zag, het over de grondwet zouden hebben, dat zou toch ook een lachertje zijn.
Heb je die twee negertjes gezien?
Die weten nog niet eens wat een grondwet is.

defenz. | 26-11-07 | 19:03

Wanneer gaat de politie nou eindelijk met scherp schieten?

JekkerDaJek | 26-11-07 | 19:02

Rutger en de Rellende Rotscholieren
titel afkomstig van Willy Vandersteen ?

Andreas B. | 26-11-07 | 19:02

@Mr. ML 26-11-07 @ 18:31
U heeft helemaal gelijk.Een ander punt wat leeft onder de scholieren is dat de extra uren niet nuttig worden besteed. Maar slechts een veredelde overblijfklas is waar in de ogen van menig leerling niets nuttigs gedaan wordt.
Desnoods laat je het huiwerk van een dag eerder aftekenen. Maar van enige didactische of pedagogische waarde zijn deze extra uren gespeend.

Weisse rose | 26-11-07 | 19:02

eekeek 26-11-07 @ 18:57

En zo is dat.

Mr. ML | 26-11-07 | 19:02

ik weet...
ben VWOert.. vandaar: Luiheid ten top

eekeek | 26-11-07 | 19:01

eekeek 26-11-07 @ 18:57
Te makkelijk, een Havist en VWOert krijgt niks kado, talent en werken, werken werken!

bogus | 26-11-07 | 19:00

delano 26-11-07 @ 18:53
Wanneer hebben mocro's auto's in de fik gestoken terwijl de ME stond toe te kijken?

sjaakdeslinksesul | 26-11-07 | 18:58

Ik heb nu pas het filmpje gezien... pfff...
Wat een commotie om niks, helicopters, waterkanonnen... haha... en dan om een stelletje pubers, wel een mooi voorbeeld dat we een degelijke politiestaat aan het worden zijn..

defenz. | 26-11-07 | 18:57

@defenz. 18:35

Wat niet is blijft kunnen komen. Deze rellers hebben iig. als rellers best potentie. Bovendien is het leeuwendeel minderjarig en da's ook niet per definitie een anti-pré. Als men (als groep?) serieus genomen wil blijven worden (en met recht!) kan het natuurlijk veelal beter gaan over serieuze zaken. Beter onderwijs is zeau'n zaak. Het in de praktijk opheffen van de staat der Nederlanden is een ander. Taak is het danook de gemiddelde sgolier allert te maken op de werkelijke onverkwikkelingen die zich voltrekken. Na jaren van evolutionaire teruggang kan een revolte hier en daar op zekers geen kwaad...

widtvoet... | 26-11-07 | 18:57

Ook verplichte zelfstudie is zo gek nog niet hoor bogus...
het begrip HUISwerk is allang achterhaald, wordt geen fuck meer aangedaan. Dus ook van die zelfstudie worden zij niet dommer en Nederland niet slechter.. Is toch kennis en vaardigheid.
Verder zijn het gewoon verwende snotblagen... Luiheid ten top

En Rutger... Komop dat kan beter, je bent te lief voor ze..

eekeek | 26-11-07 | 18:57

delano 26-11-07 @ 18:53
hear hear! Kudso + goed punt en bank vooruit!

bogus | 26-11-07 | 18:56

@mezelf
zijn dus LeErlingen en jarie=jariGe

bogus | 26-11-07 | 18:55

Ach gut, hoor het GS -tuig nou eens...

Wat scholieren demonstreren en er moet maar flink opgetreden worden.
Laat het nou zo zijn dat bij een beetje sociale onrust, deze fascistoide overheid er maar meteen op los laat rammen door die semi-militaire ME.
Ongeacht welke groep voor z'n rechten opkomt, de overheid geeft wel een vrijbrief aan dat stelletje mepgrage smerissen om burgers in elkaar te slaan.
Heb je die huichelaar van een Cohen gezien en gehoord?
Er liepen wat scholieren over auto's heen.....
Ach jee, waar was die klootzak met z'n commentaar toen de Mocro's auto's in brand staken en diezelfde ME lijdzaam toekeek.

delano | 26-11-07 | 18:53

ossip 26-11-07 @ 18:38

Hoe veel weken denk je dat jij had? Toen jij naar school ging?
Ik neem aan dat die getalen niet veel verschillen met het aantal weken van tegenwoordig.

Mr. ML | 26-11-07 | 18:53

ossip 26-11-07 @ 18:38
Ik denk niet dat er iemand bezwaar heeft dat kinderen 14 weken per jaar vakantie hebben. Vroegah was dat onder andere om mee te helpen de oogst binnen te halen. In het noorden en oosten van het land werd zelf de zomervakantie in tweeën geknipt om rond augustus september goedkope arbeidskrachten beschikbaar te hebben. Affijn, das war einmal. Van leraren weten we dat ze niet de volle 14 weken vakantie hebben, voor en na zo'n periode zijn ze aan de slag terwijl de lerlingen nog aan het uitrusten zijn. Vergelijk je dat met een 50 jarie in de metaalindustrie 13 ADV, 25 vakantiedagen en een handjevol ouwelullen dagen dan ontlopen ze mekaar niet zo heel veel. Wat veel vervelender is dat die uren die de koters moeten maken niet zinvol ingevuld kunnen worden, die leraren zijn er namelijk niet. Dus worden het huiswerkuren, zelfstudie-uren of wat voor lokaal vul uren je maar kunt verzinnen. Les wordt er echt niet gegeven, maar voor een paar losgezongen politici moet er wel naleving van de wettelijke norm plaatsvinden. Laten ze zorgen dat er dan ook fatsoenlijk les wordt gegeven, hoeven wij ons niet te ergeren aan het *kuch* moderne taalgebruik van de koters. Enniewees, de sgolieren hebben gelijk en als de Pliesie wil meppen dan moeten ze op zaterdagavond in Slotervaart zijn.

bogus | 26-11-07 | 18:52

@kutjemuf

Hoe weet je dat nou?
Die ouwe van jou heeft je iig niet geleerd eigen keuzes te maken.

defenz. | 26-11-07 | 18:48

Dat meisje uit de D. republiek die is goed met haar handen.

azijnseikerT | 26-11-07 | 18:46

" ik weet echt wel waarrrrrrr het overrrrrrrr gaat! het gaat overrrrrrr minderrrrr lesurrrrren!"
Bel je mij even op als je 18 bent schatje?
Gegevens bekend bij de redactie.
(Ps, voor een keer is het goed dat ze in oud-zuid de boel kapot slaan. bij ons op de PC...)

Weeraanmelden | 26-11-07 | 18:44

Flikker toch op met die kut scholieren, mijn vader zei vroeger, als je niet wil leren voor een betere toekomst,ga je maar werken ik geef je alle mogelijken heden, betaal ik voor je. Ben die man nog dankbaar voor dat hij mij toen voor het blok heeft gezet

kutjemuf | 26-11-07 | 18:44

Spijbelen is ook een optie. Scholieren en eigen initiatief... pffft.

sjaakdeslinksesul | 26-11-07 | 18:42

Menschen maakT u niet zo druk om dat Dominicaanse vmbo lutseresse meiske, zolang zij haar kringspier 10 uur 'op slot' weet te houden, hoe Schiphol gespeldT wordT, en haar vluchtnummer kan onthouden, komt alles helemaal goed.

Heinz Spaßvøgel | 26-11-07 | 18:41

Mr. ML.
dat betekend dus dat ze per jaar 14weken vacantie hebben.
14 weken terwijl jij als een loonslaaf op zijn hoogst 5 weken vacantie hebt.
is dus een verschil van 9 weken.
9WEKEN!!!!!!!
of kun jij ook al niet rekenen.
en dat geld ook voor al die docenten
je krijgt elke keer weer die discussie van dat ze lessen moeten voorbereiden en vergaderen er weet ik wat al niet meer.
je kiest er zelf toch voor (om voor de klas te staan dus)

ossip | 26-11-07 | 18:38

@widtvoet..

Nou ja ik vind wel dat belangrijkere zaken voorkeur hebben.
Die kudtwedt is niet belangrijk voor een scholier, als zelfs afgestudeerde rechtenstudenten daar niet met man en macht, en veel geweld tegenin gaan, dan zou ik als scholier ook zoiets hebben van, fuk you... dus dat begrijp ik wel..

defenz. | 26-11-07 | 18:35

@ADO-Le-Cent
Dan bel ik toch voor de zekerheid 0900-tuig vanwege valsmunterij.
nl.wikipedia.org/wiki/Eurobankbiljette...
.
Uw salaris is niets mis mee, ware het niet dat in die categorie W. Bos de meeste centen vandaan haalt.

kapotte_stofzuiger | 26-11-07 | 18:33

Fahhak 26-11-07 @ 18:28
Zo Zwart had ik het nog niet gezien ja de politie is ook fout niet de makelijke pakken en broekschijten voor gevaarlijk reltuig.
Briljante invalshoek heb je nog meer goede invalshoeken?

zwart | 26-11-07 | 18:32

Leuk al die berekeningen hierzo, maar zoals velen van jullie wellicht weten duurt een les uur, zo'n 50 minuten. En de 'nieuwe' norm is 1040 klokuren. dat zijn dus 1248 lesuren.
Ca. heeft een scholier in totaal 38 weken les.
1248:38 = 33 uur per week les.

Hierbij mag dus geen enkel uur uitvallen, en de tijd voor het huiswerk is hier nog niet bijgerekend.

Dit is voor de meeste scholen EN scholieren onhaalbaar.
En dit is de reden dat de 'stakingen' zijn ontstaan. En ik vind dit meer dan genoeg reden om een protestactie te starten.

Mr. ML | 26-11-07 | 18:31

Een meiske van 15 staat voor haar vriendinnen een beetje puberaal stoer te roepen dat ze van de Dominicaanse republiek komt en ze daarvoor verdient een rubber kogel, een martelkelder en een vliegticket naar huis?

sjaakdeslinksesul | 26-11-07 | 18:30

ossip 26-11-07 @ 18:25
LOL ossip! En nog goed voor het gras ook.

Elisabeth2 | 26-11-07 | 18:29

Trouwens waarde @sgolieren. Even alvast over de volgende keer. Hoe staat u tegenover die Uiropeesche Putwet die u door de strot geramd wordt?

widtvoet... | 26-11-07 | 18:28

Tja.... die "stakende" scholieren verdienen wat ze krijgen... Maar jezus nogantoe waarom krijgen deze blagen de ME tegen zich, een waterkanon, bereden politie en weet ik al wat nog niet meer terwijl die raddraaiers in Slotervaart helemaal geen klappen krijgen? Als dit geen etnicisme is dan weet ik het ook niet meer.

Fahhak | 26-11-07 | 18:28

ipv 1040 2080 uur lijkt mij een veel beter idee.

tomba | 26-11-07 | 18:27

Jammer dát er niet toevallig net een vrachtwagen door die straat heen kwam jagen...

ongeveerprecies | 26-11-07 | 18:25

z'on blus wagentje van de me , ik zou het wel willen vullen met een beetje mestoverschot.
komen de boeren ook nog eens op een goede manier van hun gier af.

ossip | 26-11-07 | 18:25

@ hoff 26-11-07 @ 18:22
"Ha ha, de CSM zei neukpatroon ! " * niet meer bijkomt, NOT *

Bernhard Bang | 26-11-07 | 18:25

Demonstreren kan je niet te vroeg leren.
Wel vind ik dat leraren die kids wel hadden kunnen onderwijzen hoe je op zn minst een effectieve molotovcocktail in elkaar flanst.
Het onderwijs groeit ook echt niet mee... pf..

defenz. | 26-11-07 | 18:24

-weggejorist-

NIN | 26-11-07 | 18:24

@ hoff 26-11-07 @ 18:22
Nee, in dienst, daar zijn we fatsoenlijk geworden...

Bernhard Bang | 26-11-07 | 18:23

Tja, na een paar jaar werken/wonen op de antillen kunnen de gelukzoekers naar Nederland(europa). Bekende constructie. Althans voor Dominicanen, Surinamers, etc.

Max Stirner | 26-11-07 | 18:23

Ik ben erg voor herinvoering van de dienstplicht .
Om te doen wat die kudtouders van die kudtkinderen nagelaten hebben, nl die kudtkinderen een beetje fatsoen bij te rammen.
En die niggasloerie ,die rapsnol aan het begin van het filmpje (ik heb echt geen ander woord voor), zou ik graag persoonlijk de grens overdragen.
***zoekt zijn psu bij mekaar***

hoff | 26-11-07 | 18:22

Fok die verwende nesten! Als je moet werken moet je ook tot 1700 uur aanwezig zijn! Wen er maar aan, de VUT is ook passé als de verwende baasjes oud zijn...

Doc Damage | 26-11-07 | 18:21

@ El_Guapo 26-11-07 @ 18:10

Ik feliciteer u met 2 pracht dochters. Helaas heeft u prachtdochters die door finnentuig onheus bejegend worden. Ik hoop dat ze geen verkeerd wereldbeeld krijgen. Positief is te zien hoe u reaguurd hier.

Agent327 | 26-11-07 | 18:21

Tien ruggen, vier joetjes * nog meer taalkundig krom maar rekenkundig kent *

Bernhard Bang | 26-11-07 | 18:20

kapotte_stofzuiger 26-11-07 @ 18:14
@ADO-Le-Cent
U ook nooit.

Je mag het best weten;
Ná in 1967 begonnen te zijn voor 35 gulden in de week en de nodige avondcursussen;
.
18 juni 2007
Betreft; salaris per 1 juli 2007
Hierbij bevestigen wij u dat uw salaris, met ingang van 1 juli 2007, ingevolge de CAO voor de bouwnijverheid met 1,75% zal worden verhoogd.
Uw bruto jaarsalaris bedraagt nu na toepassing € 47.853,- exclusief 8% vakantietoeslag, uit te betalen in 13 termijnen.

En die 47k is géén tiepvout.
Dus wat meer studeren, dan kom je er misschien ook nog wel eens aan.
Veel succes.

ADO-Le-Cent | 26-11-07 | 18:20

Vind dat die kids één dagje mogen schreeuwen. Hebben ze dat ook een keer meegemaakt.
Had voor geen goud mijn wilde stakingen in de 3e klas lagere school willen missen met als keiharde inzet: tropenrooster! (Of "ijsvrij!"... hing van het seizoen af).
Na vijf minuten riep de juf ons en gingen we weer netjes naar binnen. Dat dan weer wel.

JamesHuntLive | 26-11-07 | 18:18

Prachtig vooral de de songtekst keuze is briljant.
Flink wat respect voor de politie aangeleerd,moes je die verbaasde blikken eens zien op die kopjes oen ze met de ME temaken kregen,ja dat zijn ze niet gewent van huis uit want daar moge al jaren geen lijfstraffen (de bewuste tik) meer worde uitgedeeld en dat weten ze,maar wat ze niet wisten en dat komt door het achtelijke onderwijs van nu is dat die regels voor de politie niet gelden en toen kregen ze ineens een klap op hun bek toen ze niet luisterden gaaf de verbazing en verwaring op die verwende gezichtjes.
welkom in de grote mensen wereld als je je als een volwassenen wil gedragen moet je ook weten wat de plichten en rechten van een volwassenen is en dat is luisteren naar de politie en als je dat niet doet dan heb je recht op een advocaat.

zwart | 26-11-07 | 18:17

als ik zoiets vroeger had gedaan zou ik wel zo op mn flikker gekregen hebben thuis. Vraag me af wat hun ouders er van vinden. Gaan ze later nou ook allemaal max 24 uur per week werken omdat het anders teveel is? Gaat nog een interessante samenleving worden zo.

je postbode | 26-11-07 | 18:15

@ ADO-le-Honderd 26-11-07 @ 18:11
Wat er mis mee is: dat het veertienhonderd is, of honderdvijftig, volgens hullie dan...

Bernhard Bang | 26-11-07 | 18:14

@ADO-Le-Cent
U ook nooit.

kapotte_stofzuiger | 26-11-07 | 18:14

Kan je wel vertellen als ik kinderen zou hebben. Had ik ze naar school gestrapt en vast gebonden aan hun stoel, Het enige dat dat tuig leuk vind is om puberaal lekker te rellen. Halve idioten. Gewoon met rubbere kogels los ratelen daar. Kijken of ze dan nog steeds zo'n grote bakkes hebben met dat Swa Dominicaanse republiek. Tuig.,

blendedperfection | 26-11-07 | 18:12

Wat is er mis met tienhonderdveertig?
Misschien taalkundig wat krom maar rekenkundig juist.
Die lutsers zullen toch nooit duizendveertig leren zeggen, want 1.000,- euro biljetten zullen ze nooit in hun handen krijgen met dat niveau.

ADO-Le-Cent | 26-11-07 | 18:11

Mijn complimenten overigens voor de uitstekende muziek bij dit item. Ik heb me werkelijk bescheurd.
Het geeft ook precies het nivo aan van een deel van demonstranten weer.
Ik vind het overigens ook wel weer prima dat die 3 jongens goed verwoorden waar het wel om gaat. Ik deel deze mening overigens niet helemaal.
Waar ik wel helemaal suf van word is van de grote hoeveelheid tussenuren die mijn dochters hebben. Dat zijn namelijk de uren dat ze voortdurend worden lastig gevallen door Finnen en exotische eilandbewoners met kraaltjes of gouden tand. Paupers!

El_Guapo | 26-11-07 | 18:10

De toekomstige bouwvakkers zijn dat inderdaad, die swa hier swa daar zullen waarschijnlijk de toekomstige werklozen worden....

Kogeldrmnhood | 26-11-07 | 18:07

da wizard 26-11-07 @ 17:54
Dat zie je in de Tweede Kamer ook altijd.

Zo jammer! | 26-11-07 | 18:07

Iedereen heeft 't RECHT om dom & achterlijk (bezig) te zijn!

Maarreh... Waarde @sgolieren, let u een beetje op uw saeck? Voor u 't weet verruilt een nobel initiatief zich voor een zwakzinnig gerel. Laat uw saeck niet kapen door loze mafkezen. Formuleer helder een aantal eisen en vorder en passant het hoofd van Plasterk en zijn adjudanten op een schaaltje. Zet uw eisen kracht bij, "staak" en demonstreer maar verlies A uw doel(en) niet uit 't eaug en wees u B goed bewust van de kracht van publieke opinie. U bent mi. momenteel hard bezig uzelf met een bot mes lelijk in de klauwtjes te snijden. Dat kan tog helegaar niet de bedoeling wezen?

widtvoet... | 26-11-07 | 18:06

Klinkt wel aanlokkelijk. Ze zag er gister weer goed uit....

Machrulez | 26-11-07 | 18:06

Hey, op Discovery Civilisation beelden van WW2 in kleur. Voor die genen die het even vergeten waren.

Zo jammer! | 26-11-07 | 18:06

Dus dat is de toekomst van Nederland. Ja, dat krijg je met het beleid van de luie en zwakzinnigen belonen. Tegen de tijd dat die volwassen zijn ben ik hier weg.

harl | 26-11-07 | 18:05

De eerste parlementariër die een wetsvoorstel indient voor het uitdelen van neqschoten door de ME aan rellende kudtsgolieren heeft mijn stem....

Hattemerhöse | 26-11-07 | 18:05

@ El_Guapo 26-11-07 @ 17:56

Grappig, maar ik heb niet het idee dat uw kinderen zich dusdanig zullen misdragen. Als blanke, rasechte nederlander kan ik uw excuses niet accepteren omdat u niet verantwoordlijk gehouden kan/mag worden voor dit gedrag. En dus hoeft u geen excuses te maken.

Agent327 | 26-11-07 | 18:05

@ Machrulez

Hmmm jaja. Welnu, in dat geval: Moet jij die faphoer niet ergens op de omloop aan stukken strekken?

maakniesaaknie | 26-11-07 | 18:04

@ makniesoorknie aka domi-breezah

Mach staat bij mij op 410. Maar wil niet zeggen dat ik transgender ben....

Machrulez | 26-11-07 | 18:01

Nou durft het LAKS vrijdag zeker ook niet meer te protesteren...

da wizard | 26-11-07 | 18:01

@ Sjaakdeslinksesul
Nee, niet mijn auto (ik heb niet eens een kapitalistische broedmachine)
Maar iedereen neemt zomaar even aan dat scholieren dat gedaan hebben.
Ik kan me goed voorstellen dat dat soort groepen ajax hooligans aantrekt, en dat zij die ruiten inslaan. Niet per se de scholieren zelf.
Hoewel ik dat inderdaad prima zou kunnen begrijpen. ;-)

King of controversy | 26-11-07 | 18:01

Dat mannelijk uitziend vrouwspersoon op het eind, is zeker de zus van Cohen: "Als er een vrachtwagen door de straat rijdt gebeurt hetzelfde."

DrogePoepSteek | 26-11-07 | 18:00

Wat is 1040-Norm eigenlijk? De nieuwe stick van Clearasil?

sjaakdeslinksesul | 26-11-07 | 17:59

Wat zou ik graag voor een dag bij de M.E willen zitten, lekker inhakken op die stomme ¨shit for brains¨ jeugd.
Als dit de toekomst van Nederland moet voorstellen dan kunnen we beter met zijn allen collectief eigenmoord plegen.
Dit soort trieste rukkers verdiend niets meer dan een enkele reis A.M.C.

NahUnd? | 26-11-07 | 17:57

Leerplicht tot 30e jaar voor dat grietje....

Machrulez | 26-11-07 | 17:57

Lekkere reclame voor de Dominicaanse Republiek. Als mijn dochter(MBO)of mijn zoon (nog kleuterschool) ooit op een dag zo voor de camera komen, kan ik u een "familiedrama"verzekeren. Deze ghettobitch is dan bij deze ook niet representatief te noemen voor het eiland.
Mijn Excuses!

El_Guapo | 26-11-07 | 17:56

@ Machrulez

Maar natuurlijk machteld.. eh ik bedoel Jaap.
www.geenstijl.nl/mt/archieven/1073521....
Tjek je eigen comments anders nog even Machteld, ik bedoel natuurlijk Jaap.

maakniesaaknie | 26-11-07 | 17:56

mwhahahaha,
wat zou de ME genoten hebben om die kutpubers nat te spuiten,
vooral op het eind als er 1 keihard obderuit wordt gespoten.
In 1 woord: GEWELDIG

ijsmannetje | 26-11-07 | 17:56

Tja, ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat de enige scholieren die echt intelligent antwoord geven de Nederlandse scholieren zijn. Dat van overzee verzamelde neprappernegercultuurgebraak zet gewoon aan tot bevestiging van vooroordelen. 1140 uur naar school moeten ze eigenlijk, want anders komt het zeker niet meer goed.

inquisitra | 26-11-07 | 17:55

En weer verpesten sommige het voor de rest...

da wizard | 26-11-07 | 17:54

@King of controversy 26-11-07 @ 17:45
Jouw auto ook? Muhaha, het is sociaal protest moet je maar denken. Vmbo'ertjes worden gestigmatiseerd en dan doen ze dit soort dingen. Ik praat het niet goed, maar begrijpen doe ik het wel.

sjaakdeslinksesul | 26-11-07 | 17:54

Jaap is de naam. Ook aangenaam, maa-kniesoorknie!
Overigens wel het idee dat mensen als Machteld en Rita hier wel tegen op zouden treden. Enne.. stuktrekze he, met je breezah uit de Domi-repu!

Machrulez | 26-11-07 | 17:52

... die kutkoters doen al geen fuk en dan nog gaan janken om een paar uurtjes? Ze staan liever te rellen dan dan ze in de klas zitten, dat blijkt wel weer... en dan ook weer gaan janken als de plicie iets te hardhandig is... wat een huilebalken zeg... gewoon keihard de schoolbanken in trappen...!!

HennyHenny | 26-11-07 | 17:51

@Machrulez 26-11-07 @ 17:46
Ik vind het helemaal niet terecht, van andermans spullen blijf je af!

sjaakdeslinksesul | 26-11-07 | 17:51

leuk die sletjes uit de Dominicaanse Republiek, echt een verrijking voor onze samenleving swah!

Tenzing Norgay | 26-11-07 | 17:49

Oh god komt die ritahoer van een machteld ook weer.

Moet jij niet ergens aan stukken worden getrokken?

maakniesaaknie | 26-11-07 | 17:48

Die K*T-mongeaulen moeten opzouten. En dan gaat dat mens het ook nog voor hun opnemen. Als een vrachtwagen langs rijdt gebeurd hetzelfde. Toch!
Die heeft hun kinderen zeker ook de straat op gestuurd.
Ga eens deaud allemaal. Met het hammas aan het gassssssssssssssssss.
Ze weten niet eens wat ze doen, en waarom.
Ga toch lekker naar school allemaal en geef ze wat geschiedenis en maatschappijleer.

hania82 | 26-11-07 | 17:47

Kunnen ze niet tellen of zo? 1040 uur over 40 weken = 26 urige werkweek. Ies wel bijna 5,5 uur per dag... Zeer zielig.

Terecht dat ons cultureel erfgoed met de grond gelijk gemaakt wordt. Terecht dat gemeentehuizen worden gesloopt. Terecht dat voorbijgangers een ei op hun hoofd krijgen. Terecht dat autoruiten worden ingegooid (valt overigens buiten de verzekering, want oproer-clausule).

Amnesty&Greenpies: help deze kinderen! PiN had het zo gewild...

Machrulez | 26-11-07 | 17:46

King of controversy 26-11-07 @ 17:45
Nee, het waren anderen, joh!

Zo jammer! | 26-11-07 | 17:46

Ok ik zwicht ...... de nederlander bestaat niet

doskabouter | 26-11-07 | 17:46

@ Eelcontrast 26-11-07 @ 17:35
Toch respect. Ik zou het niet kunnen. Van die kutkoters die maar denken dat ze alles zijn met hun wapperende handjes en gouden tandjes. En altijd maar praten over respect, ze weten niet eens wat dat inhoudt.
Ik weet niet precies wat voor vak en aan wat voor soort klas je les geeft, maar ja, ik kan me wel degelijk voorstellen dat het inderdaad soms best lastig kan zijn.
Hoe moet je zo'n zootje nou motiveren om eens hun huiswerk te maken? Hoe moet je ze eens wijs maken dat ze geen fokkin' gangsta zijn?

Neen, dit beroep is niet bepaald voor mij weg gelegd.

Kartoffelz | 26-11-07 | 17:45

van mij mogen ze nog wel een jaartje doorgaan met het bekogelen van de tweede kamer.

daskapitalist | 26-11-07 | 17:45

Heeft iemand de beelden dat scholieren die autoruiten inslaan, en niet een paar per ongelijk verdwaalde Ajax Hooligans? Bij voorbaat dank...

King of controversy | 26-11-07 | 17:45

@kapotte_stofzuiger 26-11-07 @ 17:37
In dit geval moeten ze dan meer rooibosthee en broodjes opofferen.. Immers zijn rellende kinderen erger dan 2 politieagenten en een slotervaart dropout..

Sjupke | 26-11-07 | 17:44

zoooo nu eerst een Fristi...

MichieldeMuiter | 26-11-07 | 17:43

De helft van de sgolieren heeft waarschijnlijk geen idee waar het over gaat, maar komt gewoon lekker mee rellen. Kudt VMBO'erts!!

poekie lauda | 26-11-07 | 17:42

Allemaal met de zomer op kamp, even discipline bijbrengen. In plaats van met vakantie. Beetje sporten en door aangewezen vakantiewerk de kosten van deze schadepost terug krijgen.
De ouders mogen ook mee, met de pin-passen.

Zo jammer! | 26-11-07 | 17:42

zucht....

Bodde | 26-11-07 | 17:41

Hoeveel telefoonkaarten c.q. big macs kost die smatje uit de Dominicaanse Republiek?

maakniesaaknie | 26-11-07 | 17:40

Geweldige muziek-keuze weer! t zal je auto maar wezen die ze slopen,buurt bewoners hadden iets beter moeten opletten en die koters moeten aanhouden.

texels schaap | 26-11-07 | 17:40

crazy motherfocker man

neqschot voor die breezers

Jamang | 26-11-07 | 17:39

Die breezah moeten ze met een grote boog terug naar de Dominicaanse Republiek schoppen.

Neuken geen bezwaar | 26-11-07 | 17:38

Toch opvallend dat een paar eieren zo onderhand een neqschot opleveren, terwijl het slopen van een politiebureau of een dozijn brandende auto's een lopend buffet opbrengt.

kapotte_stofzuiger | 26-11-07 | 17:37

dit zijn ook alleen niet alleen 'sgolieren' maar ook hulp vanuit andere hoek denk ik. Zeker in Amsterdam.

ptdh | 26-11-07 | 17:36

Met scherp! Tussen de oogjes.
Klaar, opruimen en op naar een betere toekomst.

ADHDtje | 26-11-07 | 17:35

En dat moet ik nou les geven terwijl het van huis uit al fucked-up binnenkomt, in hun puberteit nog meer verkeerde vrienden maakt, alleen maar bezig is met zielig groepsgedrag ... en mag iemand me nu komen vertellen waarom de meeste mensen tegen het beroep van leraar met de nek aankijken ... je kunt je namelijk nu voorstellen: het is fokkin' hard dweilen met de kraan open!

Eelcontrast | 26-11-07 | 17:35

Koop een taart en vier het Geenstijl

Moonstrike | 26-11-07 | 17:35

ja. als ze het er niet mee eens zijn moeten ze gewoon een andere opleiding gaan doen. ik ben zelf 18 jaar en ik zit 4 uur per week op school. mij bevalt het prima. en ik verdien nog knaaks.

Barrrrt | 26-11-07 | 17:33

Domme vmbo'erts, wacht dan tenminste tot na het spoeddebat

Reaguurdert007 | 26-11-07 | 17:33

Hopla, rag ze maar lekker weg die kindertjes.
Maar viel me een beetje tegen hoor: had Rutger en Twan er midden in verwacht natuurlijk. Staan ze een beetje op afstand...
En die KUDTHOLA's van het DOMinicaanse Republiek hebben echt wel meer lesuren nodig. Leer toch eerst eens normaal Nederlands, dan pas ga je voor de camera. En bindt dan je handen ook maar vast op de rug ofzeau... Walgelijk wapper gedoe.

Kartoffelz | 26-11-07 | 17:32

Ga es deaud met je Dominicaanse Republiek!

Aussie | 26-11-07 | 17:32

zoals gewoonlijk zijn de vmbo'ertjes weer niet zo goed met getalletjes: "tienhonderveertiguren" of was het nou: "we vinden het niet leuk dat er nog één uur bijkomt"... goezo jongens ga zo door! op school leren jullie blijkbaar toch niks!

AMP | 26-11-07 | 17:32

tienhonderdveertig uren per jaar man

Beethoven | 26-11-07 | 17:32

sjonge; is dat de toekomst van Nederland?

topcat | 26-11-07 | 17:31

Zucht... kudtjeugd. Dat meisje was vooral heel erg eng.

Oh en Rugter, waar zijn de natte puntschoenen?

M299 | 26-11-07 | 17:31

Net voetbal supporters, onder het mom van 'staken' de boel slopen en knokken. Tijd voor defensie om ook in eigen land eens wat vrede te stichten.

Dorian Gray | 26-11-07 | 17:30

Dat meisje moeten ze nekschot geven..

Sjupke | 26-11-07 | 17:30

En nog steeds krijg ik als scholier allerlei mailtjes en msn berichten over stakingen vrijdag binnen. Terwijl ik al meerdere keren duidelijk heb aangegeven dat ik niet op het VMBO zit en dat ik daarom niet profiteer van die 1040 norm. (zit zelf op 1250 met 4 bijvakken op profiel VWO).

Lutsers zijn het!

Inferi0r | 26-11-07 | 17:27

Ergens in Drenthe staan nog wel wat barakken leeg voor dit zooitje ongeregeld... lachuh!!!

Zalfje | 26-11-07 | 17:27

Tuigh

MistahMastah | 26-11-07 | 17:25

En waar was -jij- op 30 april 1980 :P

mokum | 26-11-07 | 17:24

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl