Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Was Auschwitz Darfur in de sneeuw?

kindmetvliegjes.jpg Hulde voor Aart Zeeman! De grote initiator achter het mediaspektakel dat de ellende in Darfur heet heeft zijn doel bereikt. Het avondje morele terreur van de publieken - dat door maar liefst 246.000 humanitaire ramptoeristen werd bekeken- heeft het beeld van hulpeloze hongerende negertjes op menig netvlies gebrand. De crisis is onder de aandacht! Kom er dus maar in Rony Brauman, directeur van het gezaghebbende Artsen zonder Grenzen: "Er wordt wereldwijd een totaal verkeerd beeld geschetst. Alsof er een islamo-fascistisch bewind bezig is de burgers in Darfur stelselmatig uit te roeien. Alsof er genocide plaatsheeft. En er wordt gesuggereerd dat de wereld niks doet. Nou, dat is allebei onjuist" Ouch, dat doet pijn wanneer u net uw loeiende geweten met een geruststellende girotransactie heeft afgekocht. Vooral de opdringende vergelijking van de Aart Zeemannen van de wereld met het nazisme uit de Tweede Wereldoorlog is Brauman (zelf 100% voorhuidloos) spuugzat: "Darfur is geen Auschwitz in het zand!"

Reaguursels

Inloggen

Waar zijn de blauwhelmen gebleven???

Henkieeee | 12-11-07 | 20:09

@Cojones,

HEt is natuurlijk wel zo dat we onderhand over een miljoen moslims in Nederland hebben. Dus is het electoraal niet zo slim om hun geloofsgenoten in Darfuhr van slavernij en genocide te betichten. Zeker als de slachtoffers voornamelijk van die Untermenschen zoals Christenen of Anemisten zijn. Ik geloof dat het Dinka volk in 1995 al compleet uitgeroeid was (het waren er geen 6 miljoen dus het zal de pers niet halen in Nederland).

Some pigs are more equal then others, maar het leven van een Christelijke neger is nog minder dan dat van een uitgemergelde hond.

Dr Doom | 12-11-07 | 17:44

Teen:".... Tuurlijk niet, daarvoor missen negers het organisatietalent...."

Yup, en de laatste keer dat blanken onderling ruzie hadden (WOII in Europa) gingen er 50 miljoen mensen dood.

Das pas een feestje trappen.

Dr Doom | 12-11-07 | 17:37

Google Earth is ook een heel leuk programma. Zo zie je dus Darfur met alleen maar vlammetjes :o!!!

schijtgeist | 12-11-07 | 16:54

@ Het_leuke_zuiden 12-11-07 @ 10:35
Helemaal mee eens, haha, wat de bedoelingen van Rony Brauman ook zijn, hij doet z'n zegje in ieder geval recht voor zijn raap. Dat moeten mensen vaker doen, politiek correcte onzin uitkramen schiet niet op.
@ rokershoest 12-11-07 @ 11:57
Ook mee eens! Trieste zaak dat de wereld zo werkt, maar goed. Slome democratie... zeg, hoeveel eten gooit onze NL-samenleving wekelijks eiglijk weg? Restaurants meegerekend?
@ zorg(elijke)staat 12-11-07 @ 15:25
Waaah! Drie maal mee eens! Nou ja, gedeeltelijk dan. In Darfur of waar dan ook in de wereld zijn mensen die doodgaan van de honger, mensen die hulp nodig hebben. Dat is niet zomaar flauwekul. Maar de publieke omroepen buiten het uit voor kijkcijfers (die gelukkig heel erg tegenvielen). Gaan ze nog domme vergelijkingen gebruiken ook nog...

De slogan 'een beter milieu begint bij jezelf' lijkt me hier ook van toepassing. 50 euri storten werkt niet!

GelukBijEenOngeluk | 12-11-07 | 15:45

Ik zat gisteravond naar the long way down te kijken op bbc, dit gaat over twee motorrijders die van schotland naar zuid afrika rijden, ze kwamen ook door soedan, ja dat is het land waar darfur in ligt, en ze waren verbaasd over de gezonde, vrolijke spelende kinderen.
Laat je niet misleiden door de publieke omroepen, dat is allemaal geldklopperij.

zorg(elijke)staat | 12-11-07 | 15:25

Als we echt zouden willen dan hoeft er niemand in Afrika honger te hebben. Echter, vele varkens maken de spoeling dun en dus drukken we ter bescherming van onze eigen welvaart de economische groei in Afrika de kop in (hoewel het nu in Zuid Afrika aardig uit de hand begint te lopen!). Een overduidelijk voorbeeld hiervan zijn de overgesubsidieerde Franse landbouwproducten die onder de kostprijs op de markt worden gedumpt waardoor de Afrikaanse landbouw geen schijn van kans maakt. Dat heet dan heel eufimistisch globalisering.
De Vraag is echter, moeten wij dat erg vinden? Zijn we bereid in te leveren zodat de minder bedeelden het iets beter hebben?
Persoonlijk merk ik dat ik compleet ben afgestompt. Afgelopen zaterdag zat naar hongerende halfdode babies te kijken met een halve liter Schultenbrau in de hand. En een uur later stond ik in de kroeg te dansen & sjansen. Het leven is goed. Voor mij.

GodHandKiller | 12-11-07 | 14:14

Ja, het is vreselijk.

Nieuwe Cup-A-Soup vanmiddag?

Deport | 12-11-07 | 14:04

@ Bigi Bana Boy 12:39

Oh, zit het zo! Er zouden eigenlijk aparte tekens moeten bestaan, naast uitroepteken en vraagteken, voor ironie en sarcasme en cynisme enz., maar ja, het blijft behelpen. Ik ben voor de veiligheid meestal maar zo letterlijk en direct mogelijk, vooral géén metaforen, géén verbloemend taalgebruik, en dan kan het wel eens hard klinken. Wat in Darfur gebeurt is het zoveelste godvergeten schandaal. En de enige actie die hier in het relatief veilige Europa dan wordt ondernomen is een manier om schuldgevoelens af te kopen, met een liefdadigheidsgift. Dat zal nooit helpen. Zelf de handen uit de mouwen steken en niet berusten, géén fatalisme, maar weigeren om je bij een negatieve situatie neer te leggen. Maar ja, ik ben dan ook erg Europees. Wat een mentaliteit is. Ik moet maar even duidelijk zijjn hierin.

Hammar | 12-11-07 | 13:08

hero_of_heaven 12-11-07 @ 12:35
China doet het slimmer. Leggen bijvoorbeeld een kompleet mobiel telefoonnetwerk aan in een Afrikaans land, in ruil voor grondstoffen. Dat het na drie jaar weer kapot is, maakt ze niet uit. Voor onderhoud mag het betreffende land nog wat meer grondstoffen leveren voor de toenemende oorlogs industrie van China.

Zo jammer! | 12-11-07 | 12:57

Hammar 12-11-07 @ 12:21
Hammar, vriend .. lees mijn posting nog eens.
Ik ben het namelijk helemaal met je eens maar mijn cynisme ontging je blijkbaar. Geeft niks, want dat gebeurt mij ook regelmatig.
De sleutel zit hem in "non-verbale dialoog".
Ken je de reputaties van Executive Outcomes een beetje ?

Bigi Bana Boy | 12-11-07 | 12:39

De meeste bodemloze putten liggen in Afrika, als ze daar nou eens water ingooien? Wij hebben in Rotteurrrrrdam ook een bodemloze put met water, maar wij doen er wat aan, wij maken er een parkeergarage van.
Ben het trouwens zat om te geven, blijf niet aan de gang. Eerst '"open het dorp en nu dit weer".

hero_of_heaven | 12-11-07 | 12:35

Niets aan de hand mensen, gewoon doorlopen.

De God van Empel | 12-11-07 | 12:22

@ Bigi Bana Boy 11:36

Ja hoor, veel vriendelijker dan ik. Maar dat helpt niet als het om artsen zonder grenzen gaat. Dat zijn oplichters die alleen tot meerdere eer en glorie van zichzelf een stukje Moeder Theresa aan hun curriculum vitae willen toevoegen. Leuk voor thuis. Ze helpen in werkelijkheid nooit. En praten met de janjaweed? Je normale redelijk bezonnen oordeel laat je hier in de steek, vrees ik, als daar mee te praten viel dan was het al lang gebeurd. En wat hongerige negerkindjes betreft? Generaties lang inmiddels gaat er geld en hulp in allerlei vormen naar zwart-Africa en het resultaat kan niet negatiever zijn. Je koestert illusies als je meent dat hulp aan Zwart Africa helpt. De arabist Hans Jansen, de nederlander dus, heeft daarover een behartenswaardige analyse geproduceerd. Elke cent voor Africa maakt de dingen alleen maar erger. Het betekent dat de markten daar overspoeld worden door Europese tomaten en dat men daar gewend is geraakt aan Frans stokbrood, zodat de locale tomaten kweek niet rendabel isn en tarwe geimporteerd moet worden uit een gematigde luchtstreek waar dit gewas inheems is en wel groeit. Artsen zonder grenzen? Een doodschop voor de krengen die de honger in stand houden! Want dát doen ze. In samenwerking met allerlei hulporganisaties, de geitenwollensokkensector etc.

Hammar | 12-11-07 | 12:21

rokershoest 12-11-07 @ 11:57
Arbeidskrachten in iedergeval niet.

Zo jammer! | 12-11-07 | 12:01

@ rokershoest 12-11-07 @ 11:57

de spreekwoordelijke spijker wordt weer eens op zn kop geslagen... kan nu iemand ajb Bush zn bende en alle volgelingen op hun kop slaan?

DenDuuster | 12-11-07 | 12:01

Aart Zeeman heeft gesubsidieerd en geholpen door onze ultra kleffe linkse media een
hulp hype begonnen, om de brave nederlandertjes een schuldcomplex aan te praten.
Een beproefd recept van de linkse kerk, Koenders knikt en bewijst lippen dienst en de
hele linkse kliek staat mee te huilen, niet voor de nikkertjes in Darfur maar voor de ultieme politieke winst. Trapt het NL klootjes volk er weer in??? Wordt er weer massaal geld gestort??
Hiep Hiep Hoera weer een ontwikkelings en wederopbouw project erbij; laat het belastinggeld maar rollen, allemaal banen voor linkse mensen!!!

fris4ever | 12-11-07 | 12:01

Zit er olie in de grond in Darfur? Of goud? Diamant? Dan zouden we ingrijpen toch ernstig moeten overwegen.

Indien er niks te verdienen valt moeten we nog maar effe een paar jaar vergaderen in VN verband. Wie weet lost in de tussentijd het probleem zichzelf dan wel op.

rokershoest | 12-11-07 | 11:57

Alleen Israel heeft zeker het 'recht' om de holocaust te gebruiken als excuus voor van alles en nog wat?

[-InFiDeLz!-] | 12-11-07 | 11:44

Hammar 12-11-07 @ 11:29
Jongen, haal eens rustig adem en probeer het nog eens een keer maar dan iets minder woest. Ik zelf wil graag geld voor Darfur geven als daarmee Executive Outcomes / Sandline kan worden ingehuurd voor een constructieve doch non-verbale dialoog met de Janjaweed om zo tot een afdoende, bevredigende en definitieve oplossing van dit konflikt te komen.
Ik draag graag mijn steentje bij in dat geval. Kijk dat klinkt een stuk vriendelijker, toch ?

Bigi Bana Boy | 12-11-07 | 11:36

Wie slaat die lamlullen artsen zonder grenzen eens goed hard? Die arrogante parasieten! Wat een rotlui! Die janjaweed zijn te achterlijk om industriële vernietiging te organiseren, transporten op gang te zetten, gaskamers te bouwen, weten zij veel hoe je Cyclon B etc. produceert, anders deden ze het wel.

Hammar | 12-11-07 | 11:29

@ Bigi Bana Boy 12-11-07 @ 11:16

Ok. In 1832 is het even 3 maanden héél vooruitstrevend geweest.

kolonel klootoog | 12-11-07 | 11:23

@mezelf: + heb

Sven31 | 12-11-07 | 11:21

Bigi Bana Boy 12-11-07 @ 11:11

Dank voor je informatie. M'n dag weer naar de kloten.

nattebever | 12-11-07 | 11:18

Mr.SunTzu 12-11-07 @ 11:07
Pikzwarte nikkertjes?
Een deur die open kan.
Een auto met stuur.
Voedsel dat je kan eten.
Met andere woorden, de wereld zou er heel anders uitgezien hebben zonder gamalan spelers. Ofterwel, toch een beetje nadenken voordat je wat opschrijft.

listen2bobmarley | 12-11-07 | 11:18

Bigi Bana Boy 12-11-07 @ 10:57
Nietus, ik toevallig een paar capabele afro europeaanse goede voorbeelden bezig gezien.
Teen werkt vast voor Elsevier.
www.elsevier.nl/opinie/reacties/asp/po...

Sven31 | 12-11-07 | 11:18

kolonel klootoog 12-11-07 @ 11:14
Eens maar IJsblok en hij waren toch wél cool destijds.

Bigi Bana Boy | 12-11-07 | 11:16

Is Teen geen wijf?

OnLOL @ Teen!

kolonel klootoog | 12-11-07 | 11:16

@ Bigi Bana Boy 12-11-07 @ 11:08

Aardige jongen hoor, Dove P, maar van een beetje leuke rijmelarettes heeft hij nauwelijks kaas gegeten. Het blijft allemaal van dat instant Sinterklaas snelrijm niveau.

kolonel klootoog | 12-11-07 | 11:14

nattebever 12-11-07 @ 10:59
Teen is een meneerT heb ik tot mijn schaamte moeten ondervinden.
Maar wel de grappigste hier op GS.

Bigi Bana Boy | 12-11-07 | 11:11

@ Bigi Bana Boy 12-11-07 @ 11:08
Humor, die kende ik nog niet! Ome Def was weer goed bezig. Voor Edwin Evers wil ik wel een kleine uitzondering maken, die is af en toe grappig.

Kees Maf | 12-11-07 | 11:10

Dit zijn geen grappen.

azijnseikerT | 12-11-07 | 11:09

@penkop 12-11-07 @ 10:41
Huh?

sjaakdeslinksesul | 12-11-07 | 11:08

Agent327 12-11-07 @ 11:01
Wat dj's betreft citeer ik graag uit het werk van de grote dichter Def P van de Osdorp Possé, "Dood aan de radio"

Irritante D.J.'s met populair gebleer,
haal die moederneuker uit de air.
Want ik heb hier schoon genoeg van,
bewaar je bullshit voor in de kroeg man.
Draai je plaat en houd verder je smoel,
maar dan wel een goeie, weet je wat ik bedoel?

www.completealbumlyrics.com/lyric/1016...

Kijk kom daar maar eens om Dries van Wissen.

Bigi Bana Boy | 12-11-07 | 11:08

Bigi Bana Boy 12-11-07 @ 11:04
Wat valt er zoal over pikzwarte nikkertjes te leren?

Mr.SunTzu | 12-11-07 | 11:07

Teen 12-11-07 @ 11:04

In een ander universum heet je VanFrikschoten?

nattebever | 12-11-07 | 11:06

@Iedereen
Ik zou een ieder die iets over pikzwarte nikkertjes wil leren een boek over "Piempampoentje, Pompernikkel en Piepeling" van Piet Broos willen aanraden, Heel edukatief en verhelderend en op marktplaats nog wel antiquarisch verkrijgbaar. Uiteraard geen woord over het boek op zijn eigen website www.pietbroos.nl/ want de tijden zijn inmiddels anders.

Zie ook www.oudejeugdboeken.nl/start4.html?/sc...

Even voor de goede orde, Bigi heeft er zelf één en moet er nog steeds verschrikkelijk om lachen.

Bigi Bana Boy | 12-11-07 | 11:04

LOL @ Teen 12-11-07 @ 10:08

Ik vind het de beste grap die ik vandaag gelezen heb.

Teen | 12-11-07 | 11:04

Nee hoor, de islam heeft het beste voor met alle mensen op aarde.

Herr Oberst | 12-11-07 | 11:03

Agent327 12-11-07 @ 11:01

en giel beelen helemaal. het liefst ononderbroken muziek draaien...

van dal | 12-11-07 | 11:02

Mr.SunTzu 12-11-07 @ 11:01

Laten we 't haar vragen.
Teen?

nattebever | 12-11-07 | 11:02

nattebever 12-11-07 @ 10:59
Wie zal het zeggen.

Mr.SunTzu | 12-11-07 | 11:01

@Bigi Bana Boy 12-11-07 @ 10:55
DJ's moeten doen waar ze zwaar voor overbetaald worden en dat is plaatjes draaien. Dienen zich verre te houden van stemmingmakerij op welk gebied dan ook.

Agent327 | 12-11-07 | 11:01

Mr.SunTzu 12-11-07 @ 10:57

Is Teen een vrouw, zo eentje zeg maar met poesje en alles d'r op en d'r aan?

nattebever | 12-11-07 | 10:59

@ maakniesaaknie 12-11-07 @ 10:48

Vanaf pakweg 640 n. Chr. hebben de arabs Soedan al leeggevreten.
Inderdaad is 't te laat.

wopper | 12-11-07 | 10:58

Bigi Bana Boy 12-11-07 @ 10:55
de 3FM bana boyz?

van dal | 12-11-07 | 10:58

kolonel klootoog 12-11-07 @ 10:50
Ik schaar mij achter de kolonel maar met de kanttekening dat het een Sven31 grap is.

Bigi Bana Boy | 12-11-07 | 10:57

Dokter Bob 12-11-07 @ 10:18
Kijk is om je heen dan. Ik denk dat ze gelijk heeft. En nu niet gelijk zeiken over discriminatie, dat staat er los van.

Mr.SunTzu | 12-11-07 | 10:57

Ik denk dat vrijwel niemand onder ons daar echt een goed oordeel over kan geven om de simpele reden dat niemand de harde feiten kent. Je zult altijd moeten af gaan op gegevens van derden. Ik vind het daarom ontzettend moeilijk om over Darfur een mening te hebben anders dan het obligate dat het er vreselijk moet zijn. Wél ben ik instinctief geniegd meer vertrouwen in de organisaties in het veld zelf te hebben omdat die er midden in zitten. Mij lijkt, maar wellicht ben ik naief, dat men daar meer vertrouwen in kan hebben dan in radio 3 dj's.

Bigi Bana Boy | 12-11-07 | 10:55

@Agent327 12-11-07 @ 10:42

Dat heet naturlijke selectie, en wat dat betreft ben ik zéér erkentelijk dat mijn wiegje hier heeft gestaan ipv in de kalahari woestenij.....

penkop | 12-11-07 | 10:52

wopper 12-11-07 @ 10:44
En geen brug of tunnel in de straat van Gibraltar! Gewoon Afrika negeren. Zijn ze beter mee af. Stom de zielige beestjes redden kultuur van het Westen. De Linkse esterse arrogantie om een continent te veranderen alleen maar omdat het anders leeft moet eens stoppen.

Zo jammer! | 12-11-07 | 10:51

LOL @ Teen

Niet omdat het nou perse zo'n wereldgrap is, maar omdat stijlleaus reaguurder ook stijlleaus moet kunnen blijven.

kolonel klootoog | 12-11-07 | 10:50

@ wopper

Daar is u ongeveer 600 jaar te laat mee..

maakniesaaknie | 12-11-07 | 10:48

Stop de islamisering en arabisering van Afrika.

wopper | 12-11-07 | 10:44

darfur is zeau 2004-2005..

ed.. | 12-11-07 | 10:43

Is er ooit wel eens geen ellende in Afrika geweest? Honger, droogte, overstroming, ziektes, oorlog. Elk jaar is er wel iets dat een 'inzamelings'actie rechtvaardigd. i.p.v. Alleen maar geld sturen is het belangrijker om ze daar zelfredzaamheid te leren, putten slaan, irrigatie kanalen graven. Graan en groente verbouwen. Landbouw op poten zetten en ze het zelf laten doen. Met hulp, ja, maar dan op het vlak van leren hoe en wat. Misschien dat het dan ooit wat wordt in die regio.

Agent327 | 12-11-07 | 10:42

In ieder geval heeft de subsidie industrie, en bevriende bureaus van Bert Koenders, weer goed verdiend aan dit 'nobele' initiatief.

jospeh6085 | 12-11-07 | 10:42

Zijn er nog mensen die uberhaupt tv kijken eigenlijk?

cool99 | 12-11-07 | 10:41

LOL@Sjaak
WHoehoehoehoe

penkop | 12-11-07 | 10:41

xzaz2 12-11-07 @ 10:27
Laat ze het zelf lekker uitzoeken, deze mensen zijn toch net als wij hier in Europa?

Zo jammer! | 12-11-07 | 10:41

Eikel, misschien had die lul eens naar die documentaire The Devil came on horseback te kijken.

sjaakdeslinksesul | 12-11-07 | 10:39

LOL@teen en daarna dubbelopLOL@cojones....

ed.. | 12-11-07 | 10:39

smeren jullie je wel elke dag goed in daar ?, anders verbrand je.

rioolguurder | 12-11-07 | 10:36

Ik vind het al vrij apart dat iemand van Artsen zonder grenzen de waarheid zegt, keihard ook nog wel!
Het is propaganda, het is misleiding, het is je moreel afkopen. Normaal staan dit soort figuren vooraan met het handje. Kudo's voor Rony Brauman

Het_leuke_zuiden | 12-11-07 | 10:35

vaar lekker verder zeeman
kappen met die darfur-onzin
mensen zitten niet te wachten daar op jouw egotrip

rioolguurder | 12-11-07 | 10:28

Aart Zeeman is een beetje Goebbels

Gradus Grafhengst | 12-11-07 | 10:28

Dus als ik AzG goed begrijp wordt Darfur dé vakantiebestemming van 2008?
Zon, Zand en Janjawid!

Patrick Bateman | 12-11-07 | 10:28

Ga ze nou maar helpen ipv hier doelloos over rond te lullen.

xzaz2 | 12-11-07 | 10:27

Volk leeft al meer dan 3000 jaar op ongeveer deze manier. Prime Directive is van toepassing.

Zo jammer! | 12-11-07 | 10:27

@ Dokter Bob
Dan begrijp je hem waarschijnlijk niet.

Teen | 12-11-07 | 10:27

@Dokter Bob 12-11-07 @ 10:24

Ze moeten gewoon eens gaan werken en sporten daar, in plaats van heel de dag in de zon aan hun kruis liggen krabben.... geen wonder dat ze honger hebben.....

*Teen modus aan/uit/aan/iut*

Behangdelul | 12-11-07 | 10:27

Ik las ajaxide i.p.v. genocide...

Thalassa | 12-11-07 | 10:25

Hee redactie doe niet of er nix aan de hand is in Darfur. Het is geen vakantiepark met al die vluchtelingen! Oorlog en honger in Afrika zijn verschrikkelijk. Jantje Pronk kom er maar in met de waarheid over Darfur!

Dokter Bob | 12-11-07 | 10:24

Het linkse vingertje roert zich kennelijk weer.

Kapt. Westerling | 12-11-07 | 10:24

Genocieds zijn er om ontkend te worden. Daar weten de Turken alles van. Trouwens zijn er ook voldoende andere moslimlanden die de Joodse genocide ten tijde van WOII ontkennen. Dus waar hebben we het over?

Eagle_Eye | 12-11-07 | 10:22

boeie gaat toch nix gebeuren daar, leuk zo'n jankactie op tv maar zonder militaire interventie vrij kansloos.

De Linkse Lonsdaler | 12-11-07 | 10:21

@Dokter Bob 12-11-07 @ 10:18
Teen is ook weleens serieus.

CoJoNes | 12-11-07 | 10:21

@Dokter Bob

Wel s van zwarte humor gehoord?

Huub Huub | 12-11-07 | 10:20

ah, ik zat er maar 46.000 kijkers naast.

OoO | 12-11-07 | 10:19

Hulde voor de Darführer?

ikker | 12-11-07 | 10:18

@Teen
Vaak moet ik lachen om je opmerkingen maar deze is beneden ieder niveaux

Dokter Bob | 12-11-07 | 10:18

In Rwanda is er ook niets gebeurt, Koffie Annan beweerde dat totdat bleek dat er 700.000 negerts dood waren. Och, in Darfur zijn er tienduizenden negerts doodgemaakt door een bende naar Mekka biddende kameeldrijvers en dat telt niet als genocide kennelijk dan.

ExtremeExtremist | 12-11-07 | 10:17

vooringenomen journalistiek heet dat toch?
De kracht van beelden...

Gelukkig kunnen ze ontkennen dat ze het ook gezegd hebben, dan moeten al die 240.000 kijkers maar niet zo stom zijn de beelden in de war te brengen met wat er verteld wordt....

FrAgFo0d | 12-11-07 | 10:15

Darfur is verschrikkelijk .
Wat ook verschrikkelijk is , is dat hier kennelijk een grote groep mensen rond loopt die het nodig heeft om hun perverse hulpverleningsaktiviteiten te etaleren ter meerdere eer en glorie van hun zelf.
Vroeger noemde men zoiets hypocriet.
Geen mens in Darfur of welke ander rampgebied dan ook is hiermee gebaat.

Jokkebrok | 12-11-07 | 10:15

Vreemd verhaal. Zou Artsen zonder Grenzen bang zijn voor een Arjan-Erkeltje als er militair wordt ingegrepen?
Of werkt islamo-fascisme misschien stigmatiserend?

CoJoNes | 12-11-07 | 10:13

-weggejorist en opgerot-

rubeno | 12-11-07 | 10:09

Tuurlijk niet, daarvoor missen negers het organisatietalent.

Teen | 12-11-07 | 10:08

Hou maar op, hopeloos zooitje daaro, wordt nooit niks

Huub Huub | 12-11-07 | 10:05

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino