Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Kappen nou

happytreefriends.jpgWaf! Waf! De Idefixjes van Groenfront in Limbabwe zijn er helemaal klaar voor. Maandag 9 januari komen de Romeinen het Schinveldse Awacs-bos een kopje kleiner maken. Dienstdoende burgemeester Jos Zuidgeest wilde eerder 'bevestigen noch ontkennen' dat er een fijne kloppartij aan zit te komen, maar woensdagavond liet hij in het NOS Journaal weten dat er een noodverordening was uitgevaardigd. In datzelfde Hoernaal ook vertederende beelden van omwonenden die de verkleumde tofuhappers kwamen ondersteunen met een fijne familiepan chili con carne. Vlees, mevrouw. U weet wel waarom. De bomen worden geveld tot op 1 meter boven de grond; dat is juridisch gezien geen kappen, maar snoeien. Dus waar hebben we het over? De langhaar-boomklevertjes zijn allesbehalve bang voor de ontruiming. Die wordt namelijk gedaan door de 'onervaren' Koninklijke Marechaussee. "Fuck ze, dat gaat KMAR dus echt niet lukken. Die kunnen alleen maar drugstoeristjes in treinen lastig vallen." Dom. Nooit je tegenstander onderschatten.

Reaguursels

Inloggen

@ zweefvlieger 06-01-06 @ 11:22
Wat ik persoonlijk altijd erg vermakelijk vind is de frequentie waarmee indy-media reaguurders roepen dat 'naar de feiten gekeken moet worden'. Dat terwijl diezelfde indy-media typjes nu JUIST diegenen zijn die een intolerante houding aannemen tegenover feiten die het tegendeel van hun Eeuwige Waarheid laten zien. Sterker de nog, de vooringenomenheid met het eigen gelijk en de vooroordelen tegenover alles wat rijk of rechts is wordt schuimbekkend te kust en te keur geventileerd, zonder enige aandacht of respect voor andere meningen of feiten. Ja, met recht(s) heel vermakelijk.

WillemIII | 07-01-06 | 15:57

Het is net BF2: suply drops at your area ;)

vanEL | 06-01-06 | 23:48

Ik heb nog wel een (s)links ideetje (overigens gejat uit de tweede wereldoorlog): Als die bomen ondanks alles dan toch tegen de vlakte gaan dan kunnen we daarna altijd nog Zeppelins of anders grote balonnen (uiteraard gevuld met helium en uiteraard ook goed verankerd aan de overgebleven boomwortels) het luchtruim laten kiezen. Voor de juiste hoogte kan de lokale bevolking worden geraadpleegd. Alleen nu nog even sponsors zoeken voor reclame op de zijkant van de luchtzoekers en daarna gaan met die banaan (of andere vormen).

puiepisser | 06-01-06 | 20:02

@ zweefvliegert
"ze" hebben onderzoek gedaan. Je meent het! Een boot sneller dan de trein, zelfs met Kijfhoek, met laden en lossen, met nogmaals overladen en met vertragingen... en jij gelooft dat Einstein?

Omnivoor | 06-01-06 | 19:59

Groen Front prima actie. Oprotten met die tering awacs.

foezel | 06-01-06 | 18:10

Ge-wel-dig! Dus er wordt TOCH niet minder dan ZES hectare gekapt! En dat noem jij winst?

zweefvlieger | 06-01-06 | 14:22

Btw, Shinveld is ermee akkoord gegaan dat de basis 6 hectare gaat kappen in plaats van 13. Niet meer zeiken je hebt meer dan 50% bos behouden.

ThaCheat | 06-01-06 | 14:05

@Omnivoor
Ik heb een voorstel voor jou: ga eens de feiten lezen. De Betuwelijn zou geweldig worden. Tineke Tolpoort heeft dat doorlopend geroepen. Nou blijken dat allemaal leugens te zijn geweest. Het is gewoon niet rendabel te maken, is gebleken. En dat is nou precies waarom het gaat: het is nooit rendabel te krijgen, punt uit. Er is ook geen snelheidswinst te halen.
Ze hebben een paar jaar geleden eens uitgerekend wat sneller was: de trein of het schip. En, o verrassing, het schip was sneller. Waarom? Omdat de Kijfhoek enorm vertragend werkt. Ook weer zo'n milieuramp in onze buurt. Rangeren mag niet meer in Venlo, pleur het maar bij de Kijfhoek neer, die bewoners zijn toch tweederangs burgers.
Geen gevaarlijke stoffen door woonwijken? Pleur het maar dwars door Dordrecht, dat zijn toch tweederangs burgers. En nou dus aan de andere kant ook nog een Betuwelijn met troep die de hoeveelheid rotzooi dwars door Dordrecht alleen nog maar verergert.
Kortom: ga eens naar de feiten kijken voordat je wat roept.

zweefvlieger | 06-01-06 | 11:22

@ Zweegvlieger. Je blijkt steeds meer een wolf in schaapskleren te worden... of een schaap in wolfskleren eigenlijk. In het ene topic de tekeer gaan tegen de Surinaamse journaallezers, in het andere de boomknuffelaars verdedigen en simpelweg de negatieve (linkse) commentaren over de betuwelijn herhalen.
Hoeveel rendabele snelwegen en spoorwegen kent Nederland? Zijn de deltawerken rendabel? Als de betuwelijn straks klaar is zal die geëxploiteerd worden. Gaat het exploiterende bedrijf later op de fles omdat hij de lijn niet winstgevend kan laten draaien, dan komt er weer een nieuw bedrijf, wellicht met medewerking van de overheid, die het wel lukt een winstgevende onderneming op te zetten. De spoorlijn heeft miljarden gekost en bij zulke investeringen houd je er rekening mee dat het jaaaren duurt voor er geld terugkomt. Maar de betuwelijn wordt niet slechts een succes als ie winstgevend wordt, het is al een succes als er vrachtwagens mee van de wegen worden gehaald, als er tengevolge daarvan minder files op 's lands snelwegen staan, als goederen sneller in de Kohlenpott aankomen. De buren in NRW zijn bezig met een derde spoor richting Zevenaar, wellicht dat de nieuwe regering in Berlijn meer steun geeft aan een snelle goederenverbinding tussen hun belangrijkste economische gebied en Europoort, voor Duitsland de belangrijkste toegangsdeur tot de rest van de wereld...

Omnivoor | 06-01-06 | 10:02

Zweefvlieger,

Dat mensen zo rageren heb je wellicht te danken aan sites als www.indymedia.nl waarop het lijkt of we te maken hebben met beroiepsactievoerders die alijd overal tegen zijn als het niet vegetarisch is of arm is. Al het andere is vervuiler, uitnemer, profiteur of dictator. Dat zwart/wit beeld roept antipathie op. Het beeld ontstata nl. van lieden die niks anders te doen hebben dan uit te vissen waar men nu weer eens tegen zal zijn en tegen zal demonstreren.

Het is ook vak de mentaliteit die irritaties opwekt. Zoals bij bijeenkomsten van de G7. Van heide en ver komen de 'beroepsactievoerders' de boel provoceren en bekogelen en als zij dientengevolge (heel logisch) klappies oplopen wordt er gehuild over dictatuur e.d.

Zo ook in Nederland. Enkle jaren terug nog krakers die vanuit een bovenetage van een kraakpand, een tv (...) naar beneden gooiden, (bijna) op het hoofd van ME'er. En dan maar huilen als ze zelf een keer een beetje pepperspray in hun ogen krijgen. Was er niet zo'n speekwoord 'if you can't stand the heat, stay out of the kitchen'?

Natuurlijk is in deze discussie gechargeerd gereageerd, alhoewel ik de reacties hier met een heel pak zou neem. Je zal zien dta veel van de stoere reageerders in real life heel brave tienerjongens zijn die hun innerlijke driften een beetje moeten kwijtraken. En niets is dan makkelijker als het anonieme medium internet.

En wat jouw dochter betreft: als beslissingen eenmaal zijn gevallen, of je het er nu eensmee bent of niet, heb je je erbij neer te leggen. Ga je toch burgerlijk ongehoorzaam zijn en wetten overtreden, ja, dan zla je de gevolgen moeten dragen. Heb dan ook bij voorbaat geen medelijden met evt. gewonde actievoerders. Het zal ze tegen ie tijd imemrs ... tig keer gevorderd zijn dat ze het bos moeten verlaten. Aardig toch, van die politie/KMAR?

Mr. Wiseguy | 06-01-06 | 09:33

Nou zweefvlieger, ik verketter de actie niet. Niet jouw dochter en ook niet de actievoerders als zodanig. Ik woon er vrij dicht in de buurt, struin er wel eens rond en mag graag 's-zomers gaan zwemmen in een van de meertjes die idyllisch gelegen zijn in het bos. Wél heb ik een hekel aan publiciteitsgeyle figuren die deze actie als aanleiding nemen om hun snuit weer eens openbaar te maken. Zoals die gast die ik op de foto herkende. En dan schrijf jij dat ze ALLEMAAL werk hebben. Nou, deze heeft écht nog nooit gewerkt en - erger nog - kijkt diep neer op mensen die wél werken en al 25 jaar lang onvrijwillig zijn uitkering financieren. Ook houdt meneer er niet van als je zijn standpunten niet deelt. Dan ben je maar een eikel en een nazi. Door jou word ik voor "nieuwe Janmaat" versleten. Waarom?? Omdat ik de actievoerders niet collectief een aureooltje toeken? Ook zij zijn maar mensen en er lopen ook tussen de Groenfronters allerlei rare kwieten rond. Net als in alle andere organisaties trouwens.

burnie | 06-01-06 | 09:26

@burnie
Ja hoor. Ik had al eerder geschreven dat mijn dochter er ook zit. En die heeft wel degelijk een baan, net als vrijwel ieder ander daar. Maar tegenwoordig is de trend: o, daar heb je weer van die werkschuwe idioten. Jouw reactie laat het ook weer zien: wie opkomt voor de natuur, is een nazi of een fascist. Ben jij wel helemaal lekker eigenlijk?
Je moet die klotereacties hier eens lezen met in je achterhoofd dat er een familielid van je bij is, dan schrik je je dood. Dat zijn pas echt fascistische reacties. Ze kankeren zich rot op mensen als Donner, maar in dit geval mag Donner alles, als het maar tegen die actievoerders is. Of Donner gelijk heeft doet niet ter zake.
Dit zijn nou echt van die reacties dat je denkt: het zal toch niet waar zijn, ga ik nou echt aan de kant van Jolige Frans staan? Want ze zijn echt smerig. Het middel heiligt het doel, lijkt het wel: lekker tegen die gasten op de smerigste manier te keer gaan, dan verzinnen we er later wel een reden voor.

zweefvlieger | 06-01-06 | 08:54

zweefvlieger 05-01-06 @ 14:43

Wie heeft je dat wijsgemaakt? Ik ken die knakker. Nooit n dag in z'n leven gewerkt. Zijn bijnaam eindigt trouwens op "fascist" danwel "nazi". Zeker een vriend van jou, boomknuffelaar

burnie | 06-01-06 | 07:24

@Puppy, lekker rossen op dat werkschuwe tuig dus maandag a.s.

kleine tip, als ze niet uit de boom willen komen, gewoon die boom van onder af in de fik steken, eens kijken hoe lang ze nog blijven zitten

Kloothommel | 06-01-06 | 06:52

Kloothommel... je hebt helemaal gelijk, de ME van de Kmar zijn geen lieverdjes... en ik kan t weten,zit er zelf bij...

Puppy | 05-01-06 | 21:47

@dies
Democratisch gekozen??? De hele democratisch gekozen gemeenteraad staat op zijn achterste benen. Maar men dramt gewoon door. Wat nou democratisch? Gewoon dictatuur.

zweefvlieger | 05-01-06 | 19:22

Geweldig, je kan beter ruzie met een ME'r hebben dan een KMAR'r, die gasten hebben echt geen medelijden en rossen dur fijn op in.

Even voor de duidelijkheid, bij calamiteiten wordt het volgende escalatie model in acht genomen.

Politie -> ME -> KMAR -> Leger.

Kloothommel | 05-01-06 | 17:49

@ventus_aqualis 05-01-06 @ 15:52, hopen dat het flink gaat sneeuwen, zorgt in ieder geval voor sfeervolle plaatjes. Actie!!

Lekker Belangrijk© | 05-01-06 | 16:28

09 januari schijnt de match te zijn. Ik mag aannemen dat wij zulks live kunnen aanschouwen op Talpa?

Lekker Belangrijk© | 05-01-06 | 16:20

Het wordt maandag as akelig koud, met als positieve punten: de KMar gaat zich fors weren om warm te blijven, de klappen voelen extra raak aan op sterk afgekoelde kraak-lichaamsdelen en de Kadi-wagen kan de erwtensoep niet de hele dag warm houden, dus is het snel voorbij.

ventus_aqualis | 05-01-06 | 15:52

Laat dem maar denken dat de Kmar hier niet op voorbereid is. Die jongens zijn wel breder georienteerd dan het controleren van paspoorten op Schiphol. Dan kan leuke televisie worden maandag.....

Afdraaier | 05-01-06 | 15:49

@Omnivoor 05-01-06 @ 15:39

Zit jij er even naast, zeg. Die lijn zal nooit rendabel worden. Had je kunnen weten als je het nieuws een beetje beter volgt. In ieder geval is het nou een bodemloze put en dat blijft het. En af is-ie nog steeds niet. Godzijdank, want hij loopt bij mij vlak langs mijn huis, dat kudtding.

zweefvlieger | 05-01-06 | 15:47

Ik stel trouwens voor dat we een nieuwe kerncentrale gaan bouwen op de plaats van het soon-to-be voormalig bos in Schinveld... puur en alleen om de milieufreaks te pesten ;)

Omnivoor | 05-01-06 | 15:41

Aaaah de Betuwelijn is ook alweer genoemd! Met dat spoorlijntje komt het echt wel goed, hij ligt er namelijk al... hoeft dus alleen maar gebruikt te gaan worden... Zoiets betaalt zich niet ineens terug; snelwegen, hoogspanningswerken etc zijn investeringen in de toekomst. Zul je net zien ffulpen, dat over 10 jaar die lijn heeft gezorgd voor honderduizenden minder vrachtwagens op de A12 en A15. Ik zal je reactie hier wel even bewaren, duw ik hem tzt wel onder je neus...

Omnivoor | 05-01-06 | 15:39

Jullie zullen nog wel eens aan het groenfront terugdenken als blijkt dat die totaal nutteloze en (onze) miljarden vretendende Betuwelijn ligt weg te kwijnen. Daar hebben de jongens en meisjes van het groenfront zich ook zo goed en kwaad als het kon tegen verzet.

ffulpen | 05-01-06 | 15:32

Wat walg ik hiervan zeg! Onze autoriteiten verzinnen dus eerst wetgeving om de houtkap te regulieren en gaan nu doodleuk de mazen der wet misbruiken om dat bos toch weg te vagen? Stelletje hypocriete mongeaulen.

Los van de vraag of het bos wel of niet gekapt moet worden vind ik het echt onvoorstelbaar dat die kudt voorbeeldrollen in hun ivoren torentjes te pas en te onpas kunnen doen waar ze zin in hebben omdat één of andere juridische afdeling wel weer een maniertje heeft gevonden...

ikweeternixvan | 05-01-06 | 14:48

@burnie 05-01-06 @ 14:22

Gewoon effe op je ogen afgaan nietwaar? Nou, om je uit de droom te helpen, ze hebben ALLEMAAL een normale baan en vakantie gespendeerd aan deze actie. Dus lul niet als de nieuwe Janmaat, ongein!

zweefvlieger | 05-01-06 | 14:43

@ThaCheat 05-01-06 @ 14:00
Je blijft maar doorgaan he? Hoeveel energie denk je dat het kost om een 707 met zo'n schotel de lucht in te krijgen? Het geluid komt dan overeen met een 747. En vliegveld schrijf je nog altijd met een d aan het eind.

zweefvlieger | 05-01-06 | 14:42

chinaski 05-01-06 @ 11:48 LOL
die gast die rechts op de foto stond in het groenfront-linkje (NieuwNieuws 27-12-05) is een typisch voorbeeld van wat je aanhaalt: beroepswerkeloze met gesubsidieerde computer. Met zo'n actievoerders gaan de bomen vanzelf dood...

burnie | 05-01-06 | 14:22

@ ex-reauker

Ik zie ze rond Nijmegen regelmatig overvliegen, die AWACS... welk lawaai heb jij het precies over?

Omnivoor | 05-01-06 | 14:04

Je kent die reclames wel op tv van milieudefensie ofzo, met de dieren die in steden rondlopen omdat er geen natuur meer voor ze is.
.
Nou moet je voor de gein eens gaan opzoeken welk percentage van ons kleine landje is bebouwd (stedelijk gebied, wegen, infrastructuur etc)... dat is 4 procent oid. Landbouwgrond loopt in de tientallen procenten... de helft is 'natuur'.

Omnivoor | 05-01-06 | 14:03

die bosapen hadden gewoon akkoord moeten gaan toen ze aanboden om voor elke gekapte boom 3 nieuwe te planten, en water hebben we hier genoeg niet zeuren

woef | 05-01-06 | 14:01

Btw, vanaf dat vliegvelt vliegen geen 747`s maar 707`s.

ThaCheat | 05-01-06 | 14:00

Ik krijg bij alles wat ik op indymedia zie de moeilijk te weerstane neiging die geitenwollensokkenneukers de ongewassen huid vol te zeiken. Misschien maar niet meer op die linkjes klikken dus...

Omnivoor | 05-01-06 | 13:59

@Drop: allesvrezer.

veest van pim | 05-01-06 | 13:53

-edit probeer eens een zin te vormen-

knijntje | 05-01-06 | 13:28

Maar goed, blijkbaar heeft de democratie niet gewerkt:
Bevolking tegen, Burgermeester tegen, toch doordrukken.
Dan zo'n laffe truc uithalen om ze te "snoeien". Heet trouwens Candalaberen volgens mij, kan het mis hebben.

Gewoon van dat bos afblijven, andere oplossingen zoeken.

ristretto | 05-01-06 | 13:27

En jij kiest liever voor 's nachts wakker blijven? Het zijn wel grote dingen hoor. Wel eens een 747 vlak boven je kop gehoord?

zweefvlieger | 05-01-06 | 13:24

Wie wil er met mij ruilen? Ik ga wel naast de AWACS wonen. Ik woon in een Marokkanen ghetto met uitzicht op een batterij satelliet-schotels. Na 22:00 de voordeur niet meer open doen.

Drop | 05-01-06 | 13:21

@ThaCheat
Nee hoor, die AWACS die zijn al vanaf 1930 daar, is het nou goed? Dat vliegveld is veel later pas voor die ellendedingen gebruikt gaan worden. Of denk jij dat als je eerst met modelvliegtuigjes ergens vliegt, je dan later van alles en nog wat op zo'n veld mag toelaten? Zo zit de wet dus niet in elkaar.

Kortom: jij kunt er ook niks aan doen he? Aan wat? Dat je zo'n eigenwijze lul bent.

zweefvlieger | 05-01-06 | 13:18

Die bomen moeten korter vanwege de veiligheid.
Waarom maken ze er dan "Rommel-Asperges" van?

Return of the Beasjt | 05-01-06 | 13:11

eeeuuuuuhhhh.... wacht ff, die bomen moeten korter vanwege de veiligheid. Waarom maken ze er dan "Rommel-asperges" van?

Return of the Beasjt | 05-01-06 | 13:05

Hebben die Amerikanen niet ergens nog wat Agent Orange liggen?
Wat dan per ongeluk bij Schinveld uit een Awacs valt?

gompie | 05-01-06 | 12:54

" Kortom, trek je bek pas open als je weet waarover je lult." : Duidelijk. Grappig om te zien hoe het taalgebruik meteen een paar tandjes agressiever wordt als iemand een weerwoord geeft.
Het gaat mij niet om dat ze nu iets doen waar de bevolking achterstaat, het gaat erom HOE ze het doen, en dat daarbij vaak geweld niet wordt geschuwd. Het gaat hier om de uitvoering van een beleid van een democratisch gekozen regering van een democratisch land. Er zijn legio manieren om legitiem te proberen zo'n boskap tegen te gaan. Als dat niet lukt, dan is het pech gehad. Zo werkt dat in een democratische maatschappij. Je kan dan niet als een verwend klein kindje gaan mokken : maar IK wil dat niet!" Want dan komt de ME en die geven je billekoek.

dies | 05-01-06 | 12:51

Laatste update Er is iemand van het Koninklijk Huis gesignaleerd die de bomen bevraagd over hun mening. Zij zijn tenslotte het slachtoffer.

ristretto | 05-01-06 | 12:48

Ik spreek de wens uit dat zweefvlieger in het vervolg met net zoveel compassie de gedemoniseerde asielzoekers/goeie marokkanen verdedigd als de bomen in deze topic.

hama | 05-01-06 | 12:38

@Bluemoon
Het zijn Radar-vliegtuigen, die vliegen en verkrijgen radarbeelden 100 keer beter dan radars die vast op de grond zitten. En natuurlijk zijn niet alle Awacs vliegtuigen bij de basis. Die zijn altijd rond de hele wereld onderweg, om luchtruimen veilig te houden, en mensenlevens te beschermen. Eigenlijk had ik verwacht dat mensen hier trots erop zouden zijn dat er in dit gebied een uniek soort vliegtuig gestationeerd is. Iets dat duizenden als niet meer levens heeft gered tijden verschillende conflicten.

ThaCheat | 05-01-06 | 12:36

Goede actie van Groen Front! Wat moeten wij nou met die Awacs oorlogstuig vliegtuigen, laat die lekker opzouten naar de landen waar ze wel nodig zijn.

BlueMoon1903 | 05-01-06 | 12:32

Hoe gaan we nu het vingertje heffen naar de amazonekappers met ons bos van 1 meter hoog?

misti | 05-01-06 | 12:21

En ja je leest het goed: CDA. De commisaris van de koningin in Limburg moet namelijk nu de noodverordening goedkeuren van de burgemeester goedkeuren (en zal dat wel doen). Voor de mensen die dit een onverdraagelijke gedachte vinden, meneer gaat met zijn tijd mee, en is de trotse eigenaar van een gastenboek...:
www.limburg.nl/gouverneur/

King of controversy | 05-01-06 | 12:19

@Zweefvlieger
Is dat waterwingebied dan ouder dan 1930? Ow, das zeker al uit 1850 ofzo zeker ja. En die mensen die nu over overlast zeiken zijn na 1950 daar gaan wonen, toen het vliegveld er al lang was, dus het overlast argument is zinloos. Je gaat toch ook niet naast een school wonen en dan zeiken dat de kinderen te veel lawaai maken, of ligt dat aan mij?

ThaCheat | 05-01-06 | 12:18

@ThaCheat
Een kilometertje verderop was er niks aan de hand geweest. En dan gaat jouw gelul over banen ook niet op, want dat blijft hetzelfde. Waarom moet het nou net tegen een WATERWINGEBIED worden aangelegd? Daar zwijg jij in alle talen over.

zweefvlieger | 05-01-06 | 12:15

@ zweefvlieger
Daar haal je even een goed punt naar voren. De gehele bevolking, inclusief de gekozen bestuursorganen zijn tegen, maar toch wordt dat bos gekapt. Het maakt kennelijk niet uit wat een democratisch orgaan ergens van vind, op het moment dat de Kroon anders besluit, wordt de hele democratische poppenkast even opzij geschoven.
En morgen je maar weer verbazen waar die kloof tussen burger en politiek nou vandaan komt.
Kut CDA zeker weer.

King of controversy | 05-01-06 | 12:13

@Kolonel Klootoog
Die basis is direct werkgever voor ongeveer 3000 mensen uit de omgeving en inderekt betrokken bij de banen van 10.000 (loodgieters, handwerkers, schoonmaak bedrijven). En een nieuwe baan bouwen is in verhouding te duur en het bos nogsteeds in de weg. En niet vliegen, tsja, ze beveiligen het hele europese luchtruim he. In ieder geval kan je zeggen dat die basis het economische hart is van het hele gebied hier, dus het zou nogal kudt zijn als ie dicht ging.

ThaCheat | 05-01-06 | 12:12

@ ThaCheat 05-01-06 @ 12:04
..
begrijp ik ook wel dat die bomen wegmoeten. dat het gevaarlijk is enzo. maar kunnen ze die awacs niet vanuit soesterberg laten opstijgen ofzo? of een extra baantje bijbouwen. of gewoon lekker niet vliegen.

kolonel klootoog | 05-01-06 | 12:09

@dies

Ga je nou eens echt verdiepen in de materie. Dan zul je zien dat het daar HEEL anders is dan met Schiphol. Was trouwens ook een heel andere ploeg. Op Schiphol kwam je die klojo van GroenLinks tegen, maar nou is-ie in geen velden of wegen te bekennen.

Verder is GroenFront allesbehalve een vriendje van "meneer" Van der Graaf. Jij scheert alles over een kam en denkt dan dat je wel effe gelijk hebt. Maar TWEE vliegvelden tegen de Nederlandse grens aan bouwen zodat TWEE steden gek worden van de herrie vind jij kennelijk normaal.

Overigens nog iets: GroenFront streed ook (helaas vergeefs) tegen de Betuwelijn. Ook daar was die lul van een Duyvendak in geen velden of wegen te bekennen.

Maar nogmaals: rond Schiphol is er geen straat te bekennen waar zoveel geluidsoverlast te vinden is als in heel Schinveld. En die bewoners hebben GroenFront GEVRAAGD hoor! En de hele gemeenteraad IS HET MET DIE GASTEN EENS! Kortom, trek je bek pas open als je weet waarover je lult.

zweefvlieger | 05-01-06 | 12:07

@Kolonel Klootoog
Goeie statement, maar das niet mogelijk. Door die bomen voldoet het vliegveld niet meer aan alle veiligheids normen, vliegtuigen moeten te stijl opstijgen en zo'n dingen. Daardoor is al es een tank-vliegtuig neergestort waar destijds 3 doden zijn gevallen. Die idioten in onderbanken hadden bijna dat vliegtuig op de kop gekregen. En die piloten storten onder andere neer omdat ze over onderbanken naar beneden wouden vallen, het waren helden. (had ik eigenlijk al een keer verteld, maar weet niet of je het gelezen had)

ThaCheat | 05-01-06 | 12:04

laat de bomen toch met rust!

kolonel klootoog | 05-01-06 | 11:58

@zweefvlieger,
Een beetje ongesteld vandaag? Ik denk dat er meer sense in de opmerkingen van Thacheat zit dan jij kennelijk kan behappen. Hetzelfde zag je destijds met de anti-Schiphol lobby: daar werden cijfers verdraait zodat de luchtvaart heel slecht uit de bus kwam, terwijl die soms beter scoort dan andere vormen van transport. ' De groenen' zijn zo overtuigd van hun eigen gelijk dat ze er alles voor zullen doen omdat te krijgen. ALLES. Dus ook het breken van de wet. Zie ook jullie vriendje Volkert van der Graaf. En ga niet roepen dat hij een eenling was want zelfs de loco burgemeester van zijn dorp hielp mee aan de sporen verduistering. Zie ook RARA. Zie ook de Koning. Allemaal zogenaamde linkse boomhuggers die het niet interesseerd hoever ze moeten gaan om te krijgen wat ZIJ geloven dat goed is. Het maakt niet uit hoeveel of hoe WEINIG mensen die mening delen.

dies | 05-01-06 | 11:56

@Zweefvlieger
Er vliegen trouwens bijna nooit meer dan 4 of 5 vliegtuigen over dat bewoonde gebied heen. En zweefvlieger, KAP MET ZEIKEN OVER KUDT DUITSERS, dat vliegveld in in 1930 aangelegd ofzo, dus ga lekker terug in de tijd om je uit te huilen. En hoevaak moet je nog horen dat het in internationale basis is, dus niks hun vliegveld wij overlast, maar ook jullie vliegveld. Trouwens ben jij noordhollander ofzo? Daar lijkt het wel op als je nogsteeds denkt dat duitsland buitenland is en een heel vreemd oord. Die tijden zijn voorbij, duitsers tanken in nederland, nederlanders in duitsland. We winkelen in elkaars winkels. En iedereen is blij.

ThaCheat | 05-01-06 | 11:55

@ Henk Hunk 11.23
Kind toch. Leer het verschil tussen een serieuze post en een grappig bedoelde post. (het komt namelijk zo dom over om serieus op een grappig bedoelde post te reageren)

Viduus | 05-01-06 | 11:55

Haha,
voor een rechtse rakker maakt zweefvlieger zich wel heel erg druk over een lappie bos en wat geluidsoverlast i.h.k.v. het bewaken van onze veiligheid.
Zou dat soms komen omdat je dochter openlijk sympatiseert met de boomknuffelaars?..
.
neemt niet weg dat ik van mening ben dat het bosje moet blijven staan, mensen worden ernstig belemmerd in hun woongenot. en dat kan natuurlijk niet. KMAR, weigert allen dienst op grond van gewetensbezwaren!!

hama | 05-01-06 | 11:51

Moeilijk. Ik ben tegen bomen omhakken en tegen boomklevers. Gooi nog eens een kraker op het vuur terwijl ik nadenk. 't is koud buiten.

Jan Passant | 05-01-06 | 11:48

Ik snap de heisa niet over een bos waar je nog niet dood gevonden zou willen worden. Er durft geen vogel of eekhoorn in de buurt te komen omdat er telkens een vliegtuig over de bomen scheert waardoor je je bij een Meshuggah concert waant. Maar ja, alles beter dan werken voor je geld.
Lekker boomhutten bouwen, kampvuurtjes maken en rellen organiseren van je uitkering, zijn we allemaal bij gebaat. Echte problemen oplossen kan altijd later nog, eerst tot je 40ste met je arafatsjaal en veganistenuitslag net doen of de jaren 80 nog bezig zijn.

chinaski | 05-01-06 | 11:48

@ iedereen
maar goed, wedden dat er volgende week geen bos meer staat,?maar ja ze vinden vast wel een compensatie locatie voor het verloren gegane stukje natuur .

kruisridder | 05-01-06 | 11:43

ik vroeg me al af waar alle bebaarde truiendragers hier in Wageningen gebleven zijn, maar nu weet ik het
mijn steun hebben ze trouwens, en die vliegtuigen kunnen blijkbaar ook nu landen
misschien moet de NAVO anders eerst maar zo'n vliegtuigje laten crashen, dan gaat het bos wel plat (het kost wat, maar dan hebben ze ook wat ze wil)

Loki | 05-01-06 | 11:42

@zweefvlieger
Je doelt op de opmerking dat bedrijven waar een geluidsniveau van 60 dB bereikt wordt oordoppen moeten dragen en bij het overvliegen van een vliegtuig 100 dB wordt geproduceerd? Tsja, de redenering is leuk maar klopt niet. In een drijf wordt constant 60 dB geproduceerd en een overvliegend vliegtuig doet dit maar enkele seconden, als het vliegtuig weer verder weg is neemt het geluid drastisch af. Dat is een groot verschil. Het is ernstiger voor je oren om een hele dag 60 dB aan te horen dan een dag 20 of 30 keer 10 seconden 100 dB.

ZI | 05-01-06 | 11:38

@ThaCheat

Ook weer hersenloos? Wat is leukAmie? Je kan het woord niet eens schrijven, laat staan dat je de feiten kent.

zweefvlieger | 05-01-06 | 11:37

@Lekker Belangrijk© 05-01-06 @ 11:26

Ga je lekker, achterlijk figuur? Weer je ene hersencel uitgeschakeld en toen maar een reactie geschreven?

zweefvlieger | 05-01-06 | 11:35

Een paar uur zal het duren voor ze er uit gesleept, murw getrapt en in de cel gegooid zijn. Die politiemensen hebben hier hun hele training en carriëre tot nu toe naar uitgekeken: legitieme geweldpleging op mensen die er wel gevaarlijk uitzien, maar niet gewapend of getraind zijn. Eitje.

veest van pim | 05-01-06 | 11:35

Wat ruist er door het struikgewaaaaaaaas...

stretch | 05-01-06 | 11:34

@ pietje precies
Helemaal mee eens.... maar dat is een ander heel groot probleem in nederland waarvan wij het einde niet meer van meemaken vrees ik

kruisridder | 05-01-06 | 11:33

Eindelijk, nou maar hopen dat de KMAR het niet verneukt. Als het aan mij had gelegen hadden ze gewoon toen het zo koud was even waterkanonnen erop moeten richten, klaar. Schiet me nog een leuk verhaal te binnen over die boom belangrijker dan mens partijen. Kreeg je Leukamie (ofzoiets) onderzoek, bleek er vergeleken met landelijk gemiddelde dat bij 0.99 ofzoiets lag en dus afgerond werd op 1, hier in dit gebied 1.01 als uitkomst dus afgerond op 2. Volgede dag stond er in de krant AWACS VEROORZAAKT LEUKAMIE, artikel ingezonden door de toenmalige leider van de groenen hier in duitsland. Ja, domheid regeert af en toe in zo'n kringen he.

ThaCheat | 05-01-06 | 11:33

Als je bedenkt dat die gasten in het oosten ook bij Laarbruch een vliegveld hebben neergelegd dat vlak over Nederlands grondgebied vliegt, dan ga je je toch afvragen waar we hier in godsnaam nog mee bezig zijn. Zij een vliegveld, wij de overlast.
En net zoals een bewoner opmerkte: als je de regels toepast, zou heel Schinveld afgebroken moeten worden. Daar is Schiphol nog een natuurgebied bij.
Maar ja, een onderdaan van Wouter Boslim heeft weer eens laten zien waar de PvdA voor staat. Dat zou de VVD eens moeten flikken, zeg!
Maar ach, het zal allemaal wel weer de schuld van Rita Verdonk zijn.

zweefvlieger | 05-01-06 | 11:33

@ Henk hunk 11.25

Oke, wellicht een beetje off topic, dat geef ik toe. Maar kruisridder had het erover dat we eens wat kwader mochten worden vanwege 'het milieu'.
Ik ga niet lopen beweren dat je de natuur maar moet verkrachten en vernietigen, maar er bestaat ook nog zoiets als prioriteiten.
Je moet eens zien hoe mooi de natuur is is bijvoorbeeld Myamar. Alleen die mensen zouden er een kerncentrale in hun tuin voor over hebben als ze niet door de staat getiraniseerd zouden worden!!!

pietje precies | 05-01-06 | 11:31

Beaumen terugsnoeien naar 1 meter hoog? Limbo sticks ...

Eppo | 05-01-06 | 11:31

Toch goed dat ze aan een wc-bril gedacht hebben

OoO | 05-01-06 | 11:31

@Drop
Nu snap ik waarom dat bos weg moet. Je moet de oefenomstandigheden wel een beetje realistisch houden, en er een beetje een woestijn van maken.

Henk Hunk | 05-01-06 | 11:31

zwaar lol @drop

Lekker Belangrijk© | 05-01-06 | 11:30

AWACS zijn nodig om de Iraanse nukes te volgen.
Ze kunnen we de laatste 10 seconden van Israel bewaren in de Archieven.

Drop | 05-01-06 | 11:28

Dit moet toch klassieke beelden opleveren.
De KMAR die bomen enteren.

Henk Hunk | 05-01-06 | 11:27

Hier de eekhoorn...
Het bevoorradingscommando meld dat er genoeg camo, sterrenmix en andere macrobieautische meuk voorhanden is, echter is wel een tekort aan anti-klit shampeau.
ovl.indymedia.org/uploads/2006/01/schm...

Lekker Belangrijk© | 05-01-06 | 11:26

live te volgen......???? heeft er al iemand een potje gemaakt? 10tje opde Kmar ;)

sjaak lombok | 05-01-06 | 11:26

@Pietje
je krijgt hierbij de off-topic award. Alsof ieder onderwerp niet goed genoeg is zolang dit probleem bestaat...

Henk Hunk | 05-01-06 | 11:25

@ Kruisridder 11.11

Nederlanders zouden zich drukker moeten maken om weer het zoveelste 'incident' met Marokkaanse 'boefjes'. Na de vernoielingen in 020 west nu weer een groepsverkrachting van een meisje van 15, ook weer in 020 west..... en de knuffelaars maar weer benadrukken dat het een incident is, dat ze heus niet allemaal...., dat er ook blanke verkrachters...., dat er in de 19e eeuw ook verkrachtingen.... etc, ga zo maar door!!
Gisteren op het staatsjournaal 'jongeren' die een trein beroofd, geterrorisseerd'hebben (inclusief een aantal aanrandingen) Ik durf er alles onder te verwedden dat dit oom N-afrikaanse 'boefjes' zijn.

pietje precies | 05-01-06 | 11:24

@Viduus
Kind toch. Leer het verschil tussen hardhout en de pulpindustrie met haar herbebossing uit Skandinavie.

Henk Hunk | 05-01-06 | 11:23

die awacs zijn anders wel een icoon van de koude oorlog en hoe alles toen was hoor

misti | 05-01-06 | 11:21

Ik leerde gister dat er op aarde per dag 270.000 bomen geveld worden om genoeg toiletpapier te kunnen maken. Niet meer je reet afvegen gaat plakken. Er is dus eigenlijk maar één echte oplossing .... iedereen stoppen met poepen!!

Viduus | 05-01-06 | 11:19

Hierrr bosuil....
Zojuischt is den vijand met heusch zwaar materieel gesignaleerd nabij heuvel 21;
www.twenot.nl/Specials/Ypr/KMAR03.jpg
Ook is een esqadrille blauwmutsen in versnelde looppas onderweg naar den zuidelijke flank;
www.marche.lu/jpg/p45_b.jpg
Ge bent gewaarschuwd, zij komen thans niet om gezellig eenen mok rooibos met te nuttigen. Over.

Lekker Belangrijk© | 05-01-06 | 11:18

@ bastyboy

Alle berekeningen laten zien dat de huidige infrastructuur over water ruim voldoende was............... maar ja,what the fuck,er is wel geld verdiend.En daar draait toch alles om in dit leven.Wat een wereld

kruisridder | 05-01-06 | 11:17

Ze hebben gelijk. Ik zou er ook staan als ze het bos hier zouden kappen voor wat dwaas oorlogstuig van een dwergstaatje.

Henk Hunk | 05-01-06 | 11:17

Gewoon een Bijlmer bouwen in Limburg. Komen de vliegtuigen vanzelf naar beneden.

Sjonnie en Anita | 05-01-06 | 11:13

@Kruisridder: Nee vervoer over de weg is goed voor het milieu

bastyboy | 05-01-06 | 11:12

Maar die burgemeester is een kanjer hoor. Hij is van de PvdA, dus werd hij breeduit in het zonnetje gezet door het AD. Net als ene Jan Mans die Enschede heeft laten uitfikken en toen de gotspe had om zich als held te laten interviewen.

zweefvlieger | 05-01-06 | 11:12

Normaal heb ik weinig goeie woorden over voor deze anarchisten,maar meer nederlanders zouden zich eens drukker moeten maken over hun leefmileu.Heel nl wordt volgebouwd en kapot gemaakt.onbegrijpelijk dat zoeel mensen zich dat laten welgevallen.VOORBEELD:?...... O.A. Die totaal overbodige betuwelijn

kruisridder | 05-01-06 | 11:11

Het ergste vind ik dat onze regering weer alles voor die kudt amerikanen doet , die awacs vliegtuigen zijn namelijk amerikaans en produceren zoveel geluidsoverlast dat ze in de usa geeneens meer mogen vliegen. Dat doen we dan maar gewoon in nederland. En we kapper er zelfs een half bos voor..... stelletje mongeaulen ... kudtland

ex-reauker | 05-01-06 | 11:10

hoernaal? tikfoutjuh?

Timootje | 05-01-06 | 11:10

Het is nou toch wel voor iedereen duidelijk geworden dat die GroenFronters geen linkse leipo's zijn. De hele gemeenteraad is het met ze eens en nou is zelfs op het Journaal te zien geweest dat ze door de bevolking gesteund worden.
Met de kerst hebben ze ook een hele reeks kerstpakketten gehad van de bevolking.

zweefvlieger | 05-01-06 | 11:10

Enigen beeldmateriaal vergaard door het dappere bataljon "Oost-Vlaanderen" zojuischt voor den aanvang van het ardennen offensief.
Wij zijn thans in oppersten staat van paraatheid.
ovl.indymedia.org/news/2006/01/8645.ph...
Ik herhaal; "De biest kookt over".

Lekker Belangrijk© | 05-01-06 | 11:09

@ZI: mooie kortzichtige visie heb je. Of je niks aan dat bos hebt kunnen de mensen daar in de buurt denk ik beter uitmaken dan jij. Overigens was de plaatselijke gemeente ook tegen de kap, en die buurtbewoners zijn waarschijnlijk voor het overgrote deel brave CDA-stemmers.

Zeurders | 05-01-06 | 11:09

Wonen limburgers dan in boomhutten?

bastyboy | 05-01-06 | 11:07

(huh, geen koorballen die afgefikt worden door Prit? Goede voornemens)

Weeraanmelden | 05-01-06 | 11:05

Veel succes met de strijd groene kamaraden. Houdt de boom hoog en de bijl bot.

Tsabaothiemynoia | 05-01-06 | 11:05

KMAR zijn echt lijpo's, militaire politie weet je wel. Dat zijn lui die dronken mariniers in de boeien moeten slaan. Ik heb echt bijna medelijden met de groenhapperds.

Filo | 05-01-06 | 11:04

Het is ook altijd maar 1 soort volk wat dit soort dingen doet. Het is dat we mongeaulen niet meer mogen beledigen, want anders had ik de vergelijking graag gemaakt. Overigens wel grappig, je hebt niets aan dat bos. Gister op tv vloog er net een vliegtuig over tijdens de reportage over die teckeltjes in het bos. Nou, je gaat daar dus echt niet 'voor je rust' heen. Tegen de vlakte die handel, inclusief boomaapjes, twee vliegen in 1 klap.

ZI | 05-01-06 | 11:01

Cool, Geenstijl "ontdekt" de Happy Tree Friends

Mr.D. | 05-01-06 | 11:01

@Pritt Stift
Maak er eens ff heel snel 'bevestigen noCH ontkennen' van...

hupsake | 05-01-06 | 10:59

Lang Leve Groen Front!
Ik heb het allang opgegeven om op te boksen tegen alle leugens en wetsverkrachtingen. Blij dat zij het nog wel willen doen.

Wifibro | 05-01-06 | 10:59

Joh, de Kmar is al weken in training voor de komende taxi-oorlog op Schiphol die aanstaande is ....

magnus | 05-01-06 | 10:59

Ik dacht dat al die mensen zich bij de SP aan het aanmelden waren, die internationale-socialisten zijn zich toch aan het beraden op regeringsdeelname?

ThE_ED | 05-01-06 | 10:58

En toch mag er wel iets meer respect zijn voor die enkeling die nog opkomt voor ons leefmilieu. Terwijl de rest maar de boel steevast loopt te bevuilen en schouderophalend de wereld naar de klote ziet gaan.

wattan!! | 05-01-06 | 10:57

Ik wed dat Mat Herben erachter zit, dat struikgewas was een doorn in z'n oog tijdens het AWACS spotten.

Lekker Belangrijk© | 05-01-06 | 10:56

Kan de KMAR niet eens ff wat klootzakken op gaan pakken die dingen lopen te mollen in plaats van mensen die iets heel willen houden?

JsharkyJ | 05-01-06 | 10:56

Vroeger hadden we nog live belden gehad vanuit het oogpunt van ' onze ' Lucas, dat waren nog eens tijden. Boomkleven is zeau 2005.....

Ms.K. West | 05-01-06 | 10:55

komt die JSF toch nog van pas

zwubu | 05-01-06 | 10:55

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl