Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Exodus Nederlandse huizenbezitters dreigt

te koopEn daar is de volgende strafmaatregel van dit linkschristelijke kabinet tegen de hardwerkende Nederlander. Huizenbezitters met een woning duurder dan 1 miljoen EURO mogen voortaan even lekker tienduizenden euris extra belasting gaan betalen. Een miljoen stelt op de huidige huizenmarkt niets voor, dus er valt voor Bos cum suis weer veel te halen bij de werkende medemens. Funda of Jaap maar eens naar koopwoningen duurder dan 1 miljoen. KLIK. Dat geeft al een aardige indicatie van het aantal miljoenenhuizen in stad of gemeente. En dan hebben we echt niet meer over louter Bloemendaal, Blaricum en Wassenaar. Zelfs in tokkiestad Purmerend staan er pandjes van +1M te koop. En vandaag de dag koop je voor een miljoen hooguit een schamele 150m2 portiekflat in 020. De junks in de kelderbox krijg je er gratis bij. Gevolg van deze nieuwe belastingverhoging? Vermogende huizenbezitters vertrekken naar het buitenland en Maarten van Poelgeest en zijn krakersbende nemen intrek in de leegstaande villa's. Wordt het goedverdoemme niet eens tijd voor een coup?

Reaguursels

Inloggen

Jatten van de rijken ipv de armen? Klinkt toch niet zo slecht, weer is wat anders na al die jaren rechtse regeringen die het andersom deden.

Rixter223 | 03-09-07 | 13:56

@holtor 03-09-07 @ 10:08: Van de arabische olieshieks die op hun beurt de banken bezitten.

flappie10 | 03-09-07 | 13:53

Onze regering wil slechts 1 ding: het volk dom, bang en arm houden. Een volk wat onwetend, bang en arm is, is heel gemakkelijk te beinvloeden en consumeert er lekker op los, uit angst dat morgen alles weg is. De ideale situatie voor dictators!

flappie10 | 03-09-07 | 13:52

Als alle huizenbezitters Nederland verlaten, van wie zijn de huizen dan?

holtor | 03-09-07 | 10:08

Exodus huizenbezitters? Tof! Zo lossen we het woningtekort én de overbevolking op en de huizen worden weer betaalbaar! Bovendien, niks tegen huizenbezitters hoor, sommige van mijn beste vrienden zijn huizenbezitters. Maar laten we eerlijk zijn: Het worden er wel érg veel. In sommige Vinexwijken al 90 procent, zo wordt gefluisterd. Er zijn zelfs al scholen waar álle kinderen kinderen van huizenbezitters zijn.
Dus als er een aantal vrijwillig het land wil verlaten, moeten we dit alleen maar toejuichen!

eti | 03-09-07 | 09:27

@vraagstaart 01-09-07 16:24
Hee wat leuk, ik was ook al lang geleden vertrokken uit Hol en ondernemer geworden. Zou Nederland een land worden van vakbondspraatroepers die een steeds kleiner wordend koekje steeds verder gaan opdelen? Verontwaardigd roepend dat iemand anders een groter stukje koek heeft dan zijzelf?

Bill Clinton zei het al: it's the economy, stupid. In een hoop andere landen hebben ze door dat een groeiende economie zorgt voor steeds meer koek. Daar ben ik voor, steeds meer koek, en dan mag er van mij best iemand veel meer koek hebben dan ik. En hij mag er voor mij ook minder hard voor werken dan ik. No worries. Ik zit hier tevreden in de zon genoeg koek voor mij en mijn gezin te eten. Veel plezier met de hoge ruggen van de heren met de pet in Nederland.

holtor | 02-09-07 | 17:50

Een coup lijkt me na het uitlekken van de losgeslagen waanzin van Grijs1 wel op zijn plaats. De mensen die dit armoedige kutland nog een beetje draaiend houden mogen, als dank voor hun inzet, NOG meer van hun zuurverdiende pegels inleveren ten bate van niksnutten en parasieten (doelgroep PvdI) en de lievelingen van de gristenen: gezinnetjes die maar raak fokken en de financiele consequenties van hun geneuk ongegeneerd bij de gemeenschap leggen.

PreventiefRuimen | 02-09-07 | 15:38

Wat ik wel grappig vind in deze thread: hoeveel mensen naar Duitsland willen gaan. Ik ben afkomstig uit Duitsland, woon al jaren in Nederland, heb bij verschillende bedrijven gewerkt en ben sinds drie jaar ondernemer. En ik heb goede vrienden en familie in Duitsland die allemaal zelfstandig zijn. De belastingdienst daar is veel erger dan hier in Nederland. En de politiek maakt er een enorme ramp van.
Ondanks alle negatieve ontwikkelingen hier: Nederland heeft een prima klimaat om zaken te doen.
Als je dichtbij de grens woont en een goedkoper huis wilt kopen: oke, dan is Duitsland een goede keus. Maar als je er een keer met het Finanzamt te maken hebt gehad, lijkt de Belastingdienst hier opeens heel vriendelijk.

palatine | 02-09-07 | 10:45

ausverkauf von holland, ah ik ben het nog niet helemaal kwijt, de rest schaaf ik wel bij, intern solliciteren bij de werkgever voor een baantje in de buurt van Zevenaar, en dan een woning kopen in Duitsland, krijg maar een tropische ziekte daar in Den Haag, ik laat me niet langer naaien door dat stelletje idioten, werk me de tyfus, en als beloning wordt ik zo behandeld ??, krijg tieten stomme boslim !!!!!!!!!

deFiscus | 02-09-07 | 01:25

blikbier 01-09-07 @ 20:25: stierenpeop. Als je hier een beetje had opgelet had je geweten dat er al heul wat hoogopgeleide en succesvolle reaguurders vanuit het buitenland reaguren. Ik noem een Professor Plons (Belgie), een Balsaq (Zwitserland), een Vraagstaart (Belgie?) en ga zeau maar door. Ook Breinstein vertrekt, binnen enkele jaren.

Blijf gerust achter met je fijne import-Nederlanders, criminelen, paupers, bejaarden en Tokkies. Nederland is binnen 30 jaar een ontwikkelingsland, dat, als jullie geluk hebben, misschien wel ontwikkelingshulp krijgt van China en India.

Tot slot: hypotheekrente komt slechts in aftrek op een welhaast ondraaglijke, asociaal hoge belastingafdracht. Wie veel hypotheekrente kan aftrekken, heeft daar blijkbaar ook het inkomen naar. En bij dat inkomen betaal je, ook na HRA, nog altijd een veelvoud van dat luttele bedragje dat jij als kudtpaupert afdraagt.

Breinstein | 01-09-07 | 22:12

@blikbier 01-09-07 @ 20:25
Laat je politiek nooit leiden door domme jaloezie, SP-vlerk. Mocht die graaiende "hufter" verhuizen naar het buitenland, gaan z'n tuinman/klusjesman/auto-dealer/lokale middenstand/sportvereniging ook het schip in. Het riante salaris wordt dan niet langer in Nederland besteed, zodat de staat 50%-60% van die uitgaven niet langer ontvangt.

Zware Guy | 01-09-07 | 20:48

Mensen met een huis van €1000.000+ hebben al meer dan genoeg hypotheekrente gestolen van de hardwerkende burger. Dan verhuizen ze toch lekker naar het buitenland. Waarom zou ik mee moeten betalen aan de optrekjes van die hufters in hun gepimpte trekkers. Misschien dat meneer Stift gelijk maar mee verhuisd naar het beloofde buitenland. Vreemd genoeg dreigen deze economische wonderen en hun napratende lijfeigenenen telkens met een exodus maar werkelijk oprotten ho maar.
Dag Pritt!

blikbier | 01-09-07 | 20:25

Gutgut. Anders verkopen ze toch gewoon de boot en/of de roze stropdas?
Niet piepen maar lappen zou ik zeggen. Heeft Jan met de pet ook mogen doen de afgelopen 4 jaar.

Workingclass Heroe | 01-09-07 | 16:58

vraagstaart 01-09-07 @ 16:24

Je zegt wel rake dingen. maar denk je dat het in België of Duitsland allemaal wel zo gaat zoals je het wil? Het gras aan de andere kant van het hek is altijd groener. Werken in Nederland, een huis kopen in Duitsland en die lekker aftrekken, foute boel is dat. Nederland heeft nog steeds een goed ondernemersklimaat, anders zouden we er veel beroerder voorstaan. We doen het al jaren redelijk to erg goed in de wereld. Wat een onzin om te zeggen dat het voor ondernemers moeilijk wordt gemaakt. Het wordt voor graaiers moeilijk gemaakt ja..

Boeddhi | 01-09-07 | 16:36

@Boeddhi 01-09-07 @ 12:43 Beetje late reactie maar ik lees het nu net: beschrijf jij hier Cuba?

En mbt de "landverraders": ik ben een ondernemer, heb mijn centen zelf verdiend en was het zat om door onze (fiscale) autoriteiten als misdadiger behandeld te worden terwijl de politie het verrekt om op te treden bij ieder van de 9 inbraakpogingen en vele diefstallen (daders bekend!) die ik in 10 jaar tijd mocht ondergaan. Ik ben, kortom, vertrokken.

En het leuke is: ik niet alleen, ik ken er inmiddels tientallen zoals ik en het zijn geen van allen mensen die te beroerd zijn om te betalen voor de zwakkeren in de samenleving. Maar steeds maar weer de de overheid worden "aangepakt" (zoals huizenbezitters, blijkbaar een nieuwe criminele soort die aangepakt moet worden) puur en alleen omdat je meer verdient dan een ander omdat je bedrijf succesvol is, frustreert. Ook is het best vervelend om te zien dat je geld wordt besteed aan HSL, Betuwelijn en andere politieke paradepaardjes zonder verdere meerwaarde. In iedere gezonde organisatie worden dit soort strapatsen hard afgestraft - niet in Nederland.

Vroeger kregen straatschoffies uit een achterbuurt een trap onder hun reedt van oom agent; Nederlandse ministers hebben het nu over "bi-culturele kansenjongeren uit prachtwijken die te weinig aandacht krijgen van de buurtregisseur" en die overigens óók door ons betaald worden omdat ze het te druk hebben met stelen om te gaan werken.

Aan zo'n samenleving wens ik niet deel te nemen.

En stemrecht afnemen? Prima jongen, ik stem sowieso niet meer. Ik neem niet deel aan dit circus door te doen alsof ik geloof dat ik invloed zou hebben op die idioten in Den Haag die iedere voeling met de samenleving hebben verloren. Stemmen doe ik wel met mijn voeten en dat is inmiddels gebeurd. Dat mag jij landverraad noemen; ik noem het vrijheid.

vraagstaart | 01-09-07 | 16:24

holtor 01-09-07 @ 16:03

klopt. Het idealisme is ver te zoeken in deze tijd. Mensen gaan er vaak anders over denken wanneer ze zelf in de shit komen te zitten. Ik mag zelf niet klagen over mijn inkomen, maar ik heb geleerd dat intelligentie, milieu en gezondheid meestal geen prestatie is. Wanneer hier lees dat mensen die het niet breed hebben, per (haast) definitie te lui zijn om hun bed uit te komen, gaan mijn nekharen rechtop staan. Ik vind ook dat je mensen mag dwingen een bijdrage te leveren aan de maatschappij wanneer ze een uitkering hebben. Gek genoeg is het weer de VVD die tegen dit soort zaken is (Melkertbanen of ander gesubsidieerd werk is uit den boze volgens de liberalen). Zolang er nog genoeg te doen is, de Polen hier met duizenden de grens over komen om te werken, kunnen we ook mensen een baan aanbieden. Wel moet je de mensen een financieel redelijke beloning geven, maar dat willen de werkgevers niet. Liever 10 Nederlanders in de bijstand voor 10 Polen!

Boeddhi | 01-09-07 | 16:23

He wat leuk, boeddhi is hier een lans aan het breken voor de gewone man met de pet over wiens rug wordt gelopen door de hoge heren. Roestige 70-jaar oude vakbondspraat die toen opportuun was maar anno 2007 misschien toch iets aan geldigheid heeft ingeboet.

*geeuw*

holtor | 01-09-07 | 16:03

En hoeveel kost het hutje van Wouter zelf?
Waarschijnlijk niet meer als 3 ton of heeft hij als arbeider pur sang zelfs een huurhuis ehm....

agja | 01-09-07 | 15:45

Zeddegeizot 01-09-07 @ 13:52

Jij bent goed in NON-argumentatie!! Ten eerste ben ik geen bedelaar en werk ik gemiddeld 60 uur in de week! Ten tweede vind mijn inkomen niet laag en heb ik misschien wel meer stemrecht dan jij in jouw redenatie. Volgens mij gaat deze discussie uiteindelijk om fatsoen. Wanneer de werkgevers moet geloven, moet de oprotpremie voor gewone mensen gehalveerd worden en moet dat in de wet worden vastgelegd, maar wanneer het om bonussen op oprotpremies van topbestuurders gaat, wil men alleen een code tabaksblad! Zeg nou eens zelf, wat is daar fatsoenlijk aan te noemen. Ik ben geen communist, ik geloof in loon naar prestatie. Maar we zijn op dit moment compleet losgeslagen en we moeten deze ziekelijk hoge beloningen tegen gaan. Tot slot, ik werk al vanaf mijn 19de dus ik voel me niet aangesproken door je opmerking “uitzuigend crapuul”.

Boeddhi | 01-09-07 | 14:53

@Boeddi12.43
Het zijn altijd nog de rijken die voor de armen zorgen.Maar de balans is weg.25 jaar armoede importeren en een belastingdruk die echt asociaal is.Dus jij zegt:dat iemand die succesvol in het leven is moet boeten voor een klaploper die te lui is om zijn wekker te zetten??? Tja dat is idd een echt socialistisch beginsel ja:lekker sociaal doen van iemand anders zijn geld.Nog een paar jaar en NL bestaat uit mensen zoals jij en analfabeten.... nou veel succes hoor

Poitiers | 01-09-07 | 14:51

palatine 01-09-07 @ 14:27

precies!

Boeddhi | 01-09-07 | 14:37

Ik denk dat Boeddhi het gewoon heeft over het verschil tussen ondernemers en managers: mensen met een visie die een bedrijf opbouwen en risico's lopen - en manager die alleen maar kunnen beheren

palatine | 01-09-07 | 14:27

ja woningforfait stijgt niet alleen voor duurdere woningen maar over gehele linie dus iedereen mag meer gaan betalen

protonplof | 01-09-07 | 14:08

De arbeids-productieve stemmers zijn in de minderheid. Degenen die direct of indirect vreten van de staat zijn in de meerderheid. Logisch dat de belastingen omhoog gaan. En hoezo 'de PvdA gaat kapot'? Iedere belastingverhoging is nieuw inkomen voor subsidievreters en nieuwe controlfreaks in dienst van de overheid. Die gaan allemaal weer op Bos stemmen. Die Bos is juist een held!
Ben je productief? Dan ben je een loser. Je bent een slaaf van de staat. Gewoon staatsjournaal kijken, betalen, en je mond houden.

Slomo | 01-09-07 | 14:01

@Boeddhi 01-09-07 @ 13:08
Jij bent het beste argument voor stemrecht naar inkomen. Jij bent als een bedelaar die een kwartje krijgt maar een rijksdaalder eist. Exponent van een generatie die rechten wil, en plichten niet kent. Je loopt klakkeloos mee te brullen met holle linkse retoriek zonder dat je begrijpt dat deze retoriek uiteindelijk funest is voor de onderlaag. Pardon, ik zie wel een verschil: Een bedelaar zegt meestal dankjewel voor een gift. Jij wil je gevers nog een trap na geven. Uitzuigend crapuul van het laagste soort.

Zeddegeizot | 01-09-07 | 13:52

Lekker belangrijk. Hoeveel reaguurders zouden er een woning van meer dan een miljoen euro bezitten? Laat me toch niet lachen.

Murdockyoufool | 01-09-07 | 13:26

@Klukkluk 31-08-07 @ 21:10: Zie hier, de Nederlandse revolutionair. Ze willen best actie ondernemen, maar ze moeten wel met de door een ander geregelde bus gebracht worden. Je hebt zeker ook personeel nodig om je honkbalknuppel te dragen?

wegmetdebijstand | 01-09-07 | 13:19

Beste PVDA stemmers, dit was toch te voorzien? Welke sukkel stemt op zo'n criminele partij?
.
Criminele pvda raadsleden die zichzelf verrijken.
.
Pvda 'ers die hun vrouw achterlaten in marokko.

PvdA dief Wim Kok, "het kwartje van Kok"
.
... en daar ga je dan sukkel, met je schamele loontje, nog meer betalen voor nutteloze uitvreters.

css.... | 01-09-07 | 13:11

wegmetdebijstand 01-09-07 @ 12:52

Dit is de missionstatement van de bazen van de st. democratie en media. Feitelijk bestuurd door de PVDi. Capo van 5 grote dagbladen. Daar mag, gezien deze statement toch wel vrijzinnigheid van verwacht worden?
www.stdem.org/

Of niet....?
www.ayaanhirsiali.web-log.nl/

bottehond | 01-09-07 | 13:11

Als je 30 jaar geleden een huis hebt gekocht voor een schamele 150.000 gulden met de gedachte een pensioentje te hebben, heb je pech gehad. Met de meerwaarde van het huis van een miljoentje, moet je toch je huis verkopen omdat je de belastingverhoging niet kan opbrengen,en vervogens pakt de belastingdiens er ook weer zo'n 30 % vanaf .... je verliest het toch, pakken zullen ze je altijd hoe hard je ook werkt.

css.... | 01-09-07 | 13:09

wegmetdebijstand 01-09-07 @ 13:06

De volgende keer stem ik ook SP, het beleid is nl. noh niet links genoeg.

Boeddhi | 01-09-07 | 13:08

@superjan 31-08-07 @ 20:34: De ondergang van de PvdA is inderdaad onvermijdelijk. Alleen jammer dat we die wolf in schaapskleren uit Oss er voor terugkrijgen. Van de regen in de drup noemen ze dat.

wegmetdebijstand | 01-09-07 | 13:06

@Pufhoofd 01-09-07 @ 03:46: En op je vierenvijftigste trouw je met de whiskyfles?

wegmetdebijstand | 01-09-07 | 13:01

DT71 01-09-07 @ 12:47

Die zullen er niet zijn omdat werken verplicht en een recht wordt. Ik zit meer te denken in termen van Basisloon ipv van uitkeringen. Maar het uitmelken van loonslaven is dan in elk geval voorbij. Kijk eens wat er in de thuiszorg gebeurd is? Jullie VVD-tje heeft daar een puinzooi van gemaakt door de markt te liberaliseren. Nog even en er gaan dooien vallen omdat men alleen nog maar onbekwame mensen in de thuiszorg heeft! Zo gaan die dingen als je alles aan de markt en het kapitalisme over laat. Terwijl de rijkerts zich steeds verder verrijken, gaat de collectieve sector naar de klote en zal de gewone man de dupe worden. De volgende stap is het uit de grond stampen van privé klinieken en andere particuliere zorginstellingen waarna er een 1ste een 2de en een 3de rangs zorg zal ontstaan. Afkalving van de verzorgingsstaat is een ramp!

Boeddhi | 01-09-07 | 12:59

@a-omega 01-09-07 @ 12:50: Typte hij vanachter zijn toetsenbord. Hij had z'n flanellen pyjamabroek nog aan en was al toe aan zijn derde bakje koffie.

wegmetdebijstand | 01-09-07 | 12:54

@Boeddhi 01-09-07 @ 12:45: Dat klopt, hoor. Groot gelijk. De overheid is in feite een criminele organisatie. Alleen je hebt erg en erger. En dit kabinet, zonder enige liberale of vrijzinnige invloed, is heel erg. Het ergst.

wegmetdebijstand | 01-09-07 | 12:52

Inderdaad, de tijd is rijp voor de revolutie! Het is 26 juli 1581, de Lage Landen hebben er tabak van door een extremistisch religieuze overheid te worden uitgezogen en stellen de acte van verlatinghe op. De tijden zijn veranderd, maar de omstandigheden zijn hetzelfde: we worden uitgezogen door een christelijk-islamitische regering (CDA/CU-PVDA), dus Nederland ontwaakt!! Stelt Uzelf teweer tegen de Haagse bloedzuigers! Met evolutie redden we het niet meer, tegen die tijd zijn we allang failliet, tijd voor REVOLUTIE!

a-omega | 01-09-07 | 12:50

Om de AOW te compenseren van mensen die veertig jaar lang op de pof hebben geleefd, wordt mijn nieuwe stofzuiger vijf euro duurder. Dat is de logica van dit kabinet.

wegmetdebijstand | 01-09-07 | 12:49

@Boeddhi;
En wie gaat jullie oetkeringen betalen dan? De werkleauzen zelf?

Rest In Privacy | 01-09-07 | 12:47

wegmetdebijstand 01-09-07 @ 12:43

Dat deed het vorige kabinet ook al, en dan nog erger! Ik werk keihard en heb daar onder Balkenende 1,2,3 weinig respect voor gekregen..

Boeddhi | 01-09-07 | 12:45

Poitiers 01-09-07 @ 12:33

Blijf ik en mijn linkse vrinden wel hier. Laten we er een links voorbeeldland van maken (sociaal, progressief, schoon, zonder de gouden kooi en andere commerciële bagger). Weg met de rijke die wanneer ze belasting moeten betalen net over de grens gaan wonen. Nederlanders die over de grens gaan wonen, moeten hun stemrecht kwijt raken. Het zijn namelijk Landverraders die alleen democratisch en liberaal zijn als het hun uitkomt.

Boeddhi | 01-09-07 | 12:43

Mijn huis kost gewoon twee ton. Ik ben maar een eenvoudige boerenlul, zeg maar. Toch vind ik dit een buitengewoon slechte maatregel. Men vergeet namelijk wie het geld in Nederland verdient. Als dit soort mensen naar het buitenland vertrekt, valt er weinig extra belasting meer te heffen. Verder ben ik bijzonder kwaad over de algehele verhoging van de BTW. Pure diefstal! Dit is een kutkabinet dat de centjes voor hun nutteloze plannetjes bij de hardwerkende burger haalt. Gristenhonden en sociaal-fascisten, een dodelijke combi.

wegmetdebijstand | 01-09-07 | 12:43

Een coup???? Wie wil dit kudt land nog hebben dan?Overvol en verziekt

Poitiers | 01-09-07 | 12:33

Daarom is een democratie zwaar kudt als je mensen als Bos hebt. Je hebt namelijk altijd een rijke minderheid en een modale meerderheid. Zegt Bos: Stem op mij en ik pik centen van de minderheid en geef het kado aan de modale meerderheid. Dat proces kan doorgaan tot je één grote modale groep hebt. Helaas is dan ook elke prikkel om dat beetje extra te doen weg. Eindspel is dat modaal veel minder waard is zonder grote verschillen tussen arm en rijk dan met grote verschillen. Knoopt het in uw oren: De rijker de rijksten, de beter het gaat met de modalen. En gelooft niet in de mythe dat de voorspoed van de één ten kostte gaat van de ander: Het is geen zero-sum-game. Wat is het wel: Een spel waarbij Bos macht en stemmen koopt met belastinggeld van de rijken en daarmee op termijn iedereen armer maakt. Goed gedaan Bosje.

Zeddegeizot | 01-09-07 | 12:28

Breinstein 01-09-07 @ 11:52

Ik ben ook van mening dat dit wereld wijd aangepakt moet worden. Ik heb geen moeite met rijkdom (Bill Gates mag van mij gerust zijn centjes houden) maar wel met zelfverrijking ten koste van de zwakkeren. Als je hoort dat door een overname van de ABN door BC de top mensen een veelvoud meer gaan verdienen, twijfel ik hardop over de integriteit van deze mensen. Als ik zie dat mensen zichzelf 40% meer geven terwijl de gewone man op 0% blijft staan, heb ik daar geen goed gevoel bij. Het gaat hier om mensen die gewoon in loondienst van de firma zijn, niet de ondernemer zelf (dat zijn nl. de aandeelhouders of de staat of soms iets er tussen in) Ondernemerschap moet men belonen, dat is prima. Kijk naar het Jumbo concept. Een winkelketen die geen beursgang heeft gemaakt en waarvan de eigenaar zelf zegt “als het slecht gaat hoeven we alleen maar de mensen te betalen en onszelf te onderhouden”. Geen dure CEO’s of dividend, nee geen corruptie. Deze mensen mogen van mij in de quote 500 staan. Een andere oplossing is het mogen geven van zware gevangenisstraffen wanneer een bedrijf door toedoen van mismanagement ten gronde gegaan is. Keihard straffen is ook een oplossing tegen dit soort excessen. Tot slot vind ik dat de overheid belachelijk hoge inkomsten moet afromen door belastingmaatregelen..

Boeddhi | 01-09-07 | 12:12

De schijnbaar verstoken van enige realiteitszin, hersenloze lutsers moeten zich eens afvragen wie die belastingen gaat betalen om deze idioterieën te bekostigen. Zoals;

“laat maar lekker betalen die rijke stinkerds! ik heb er geen problemen mee hoor. enne... wat zou het probleem zijn? als zij meer betalen, betalen wij met zn alle minder! Denk eens na wat de mogelijkheden zijn!”

Socialisten die niet verder komen dan simpelweg meer belasting heffen ?
Hoe verrassend, net of ze ooit wat anders hebben gedaan.
Geen beleid, geen beslissingen nemen. En na ons de zondvloed.

“Wordt het goedverdoemme niet eens tijd voor een coup?”

Er is ooit eerder sprake geweest van een regering Bos. En een oprichter van de voorloper van de PVDA, de SDAP heeft in 1918 een staatsgreep proberen te plegen. De NSDAP bij onze oosterburen kwam later op democratische manier, via verkiezingen, aan de macht.
“Binnen de partij waren Jan Schaper en Willem Vliegen voor deelname aan een regering Bos; Troelstra was tegen. Op 19 juli won hij het pleit in een gezamenlijke vergadering van fractie en partijbestuur met 13 tegen 8 stemmen. Regeringsdeelname van de SDAP zou moeten wachten tot 1939.
Na het uitbreken van de Russische revolutie zag Troelstra zijn kans schoon om de Nederlandse bevolking in 1918 tot een socialistische revolutie over te halen. De poging mislukte en ging de geschiedenis in als de Vergissing van Troelstra; het was een grote teleurstelling voor hem. Troelstra begon zich langzamerhand uit de politiek terug te trekken. In de laatste jaren van zijn leven schreef hij onder de titel Gedenkschriften in het Nederlands zijn memoires.
nl.wikipedia.org/wiki/Troelstra

saidfred | 01-09-07 | 11:55

@Boeddhi 01-09-07 @ 11:45: ik maak ernstig bezwaar tegen jouw aanduiding "rijke asoos"! Die rijken bloeden hier namelijk al zodanig, dat ze massaal naar fiscale kuuroorden buiten Nederland emigreren. Vergeet niet dat we hier al een behoorlijk progressief belastingstelsel hebben, waardoor ik op een gegeven moment MEER dan de helft van de vruchten van MIJN noeste arbeid mag inleveren. En dan nog noem jij mij een asociaal? Ga eens deaud, kudtpaupert.

Breinstein | 01-09-07 | 11:52

bookie 31-08-07 @ 20:13

Hoezo?? iedere roker heeft toch een opa die zijn hele leven al een pak sjek wegblaast en die toch 103 is geworden??

Frotklob | 01-09-07 | 11:50

Ik vind het een goede maatregel. Eigenlijk moet de hypotheekrenteaftrek gemaximeerd worden tot een bedrag van 500.000 euro, daarboven krijg je niks terug! Maar ja, dat willen de Christen Democratische Asoos niet.. Het wordt eens tijd dat de rijke Asoos gaan bloeden ipv de gewone man! TNT weer als voorbeeld van de zelfverrijking van en door het old boys network.. corruptie is het, niet anders!

Boeddhi | 01-09-07 | 11:45

@kankuraar 10:41

He Pauper, ik voel me aangevallen door dat domme commentaartje van je, stomme lutser.
Ga es lekker deaud of zo.

porn-o-graaf | 01-09-07 | 11:36

@Anarki 01-09-07 @ 11:18
Dan wil ik je ook niet horen jammeren, zoals zovele huurders als er weer een procentje huurverhoging aankomt. Maar dat zal wel weer wat anders zijn.

DrogePoepSteek | 01-09-07 | 11:25

Zondervan 01-09-07 @ 00:27

Nee, als ik stalin boven mijn bed had hangen dan hoefde dat niet. Ik heb geen verstand van omrekenen wat 200.000 gulden in 1960 vandaag waard is, maar feit blijft dat je moet wonen waar je het kan betalen. Als je inkomen omlaag gaat moet je verhuizen. Als je geen eigendoms belasting wil betalen dan koop een eiland ergens. Er is trouwens niks meer gedwongen aan dit dan als ik mijn huur niet kan betalen, dan moet ik ook oprotten.

Anarki | 01-09-07 | 11:18

Ha! 150 m2 op de Singel een "portiekflat" noemen!
Als je een miljoen voor een huis kunt neerleggen lijken me die inkomensbijtelling van een deel van de WOZ waarde geen probleem.
En anders gaan de dure huizenbezitters inderdaad maar lekker in Brasschaat wonen.Ik zal er in iedewr geval geen traan om laten als die bekakte hilversumse en Aerdenhoudse bende mijn stad verlaat.

LoudAndProud | 01-09-07 | 11:13

We moeten gewoon stoppen met het kapitalisme voor het definitief te laat is. Blijkbaar kunnen we al niet meer van het leven genieten zonder euri's in de achterzak. Triest.. erg triest. Geld maakt veel meer kapot dan je denkt. Gelukkig doen Bos, Balkenende en Rouvoet gezamelijk iets aan deze vervelende geldverslaving van ons. We moeten leren loslaten.. en ons meer richten op bijvoorbeeld wormen en naarden.

rokershoest | 01-09-07 | 11:00

Dan gaan we maar weer kraken. Leeg = leeg!

pek en veren | 01-09-07 | 10:56

goeie zaak!

laat die smerige bezitterts maar betalen. zit toch niet te zeiken allemaal, je centen afgeven moet je toch, nu of later...

kankuraar | 01-09-07 | 10:41

En ik blijf me als simpele ziel maar afvragen waar al die voortdurende stroom extra belastinginkomsten eigenlijk echt naar toe gaan. Ik bedoel; er is reeds enorm veel geprivatiseerd en omgebogen wat we dus al volledig uit eigen knip mogen betalen en het aantal uitkeringstrekkers is zo'n beetje gehalveerd. Zit er ergens een vervelend zwart gat in de schatkist of zit er iemand stiekum met zijn jatjes aan de poet. Er klopt ergens iets niet. WE KRIJGEN STEEDS MINDER EN BETALEN STEEDS MEER.

rokershoest | 01-09-07 | 10:40

Zolang men in Nederland blijft denken dat je met de winst op je huis geld kunt verdienen blijft dit doorgaan, totdat het inelkaar stort.

1) Reeele koopkracht bijft gelijk of daalt zelfs (door de globalisering zal dit niet veranderen).
2) Huizenprijzen worden onder dwang verkoper, taxateurs en andere belanghebbenden kunstmatig hoog gehouden.
3) Demografisch zitten we nu op de top, vanaf 2012 zet de aftakeling in. Woningtekort zal hierdoor afnemen.
4) Veel mensen zijn 100% afhankelijk van de HRA om hun verplichtingen te kunnen voldoen.
5) Het aantal mensen dat met een BKR registratie een huis koopt, groeit (explosief).
6) Veel mensen hebben een aflossingsvrije hypotheek, wat neerkomt op huren van de bank (neemt licht af).
7) Starters moeten via subsidie truuks worden verleid tot aankoop, wat eigenlijk buiten hun budget valt.
8) De huizenprijs bestaat uit de grondprijs als het huis zelf (de stenen). Een gebruiksvoorwerp dat onderhoud behoeft zal in de loop van tijd in waarde dalen (het verslijt).

Conclusies:
1) de huizen zijn al onbetaalbaar, worden nog minder betaalbaar, wat prijserosie tot gevolg zal hebben
2) gemanipuleerde stijging van grondprijzen is de hoofdoorzaak.

Dus als je denkt dat je over vijf jaar je uitgewoonde vinex krot voor 350K Euries kunt verkopen, kan het wel eens gaan tegenvallen.
Mocht je toch een 'greater fool' vinden, kudos, maar zelf kan je ook geen goedkoop huis meer vinden..
Degenen die zich echt verrijken zijn de tussenpersonen, niet de hypotheekhouders.

dagrunge | 01-09-07 | 10:35

Schandalig, zoals de rijke huizenbezitters weigeren solidair te zijn met de noodruftigen in onze samenleving en liever verhuizen dan een paar centen extra te betalen. Ik ga toch ook niet proberen de belasting te ontlopen door hier, bij GeenStijl, te vragen in welk land je vanuit Nederland, en bij welke bank, je het beste een rekening kunt openen, waar je vanuit Nederland elk moment geld kunt opnemen, of waarmee je een credit card kunt bemachtigen, zonder dat de overheid hier lucht van krijgt?

Het CDA | 01-09-07 | 10:30

Snap niet dat iedereen zo verbaasd is. Dit was toch te verwachten van een kabinet met linkse profiteurs. Die generaal pardonners moeten toch ergens van betaald worden.
Lamlendigheid wordt beloond, en hard werken gestraft.

Remington.223 | 01-09-07 | 10:29

We hebben economische groei en vervolgens worden we aan alle kanten extra belast. Als mijn inkomsten stijgen en ik moet toch gaan bezuinigen dan zou mijn conclusie zijn dat ik ergens te veel uitgeef. Bos heeft de Zalmnorm overboord gegooid en strooit met nutteloze uitgaven in - uiteraard - de publieke sector. Hoe meer ambtenaren, hoe meer potentiele PvdA stemmers. Hoe groter ook de invloed van de overheid - en misschien zelfs de PvdA - op de kiezers. Wellicht hoopt Bos zo het tij van zijn maatschappelijk overbodige en desastreuze partij te keren. De PvdA was met Drees nog een beste partij. Daarna is er nooit meer één goede maatregel van deze partij gekomen. Niet voor niets dat Drees zijn lidmaatschap opzegde toen de Nederlandse Stalin - Den Uyl - lijsttrekker werd. Enige positieve maatregel die de PvdA de afgelopen 40 jaar heeft voortgebracht is de belastingherziening van Vermeend. Maar dat is dan ook het enige.
Nederland heeft een McCarthy nodig.

Tarak | 01-09-07 | 10:05

En daarom investeer ik niet in Nederland en daarom zet ik mijn geld wel weg in het buitenland, in dit land is het voor mij alleen maar interessant om kamertjes te gaan verhuren, want dit is dus wel een groei markt, want de meeste kunnen hier straks nog geen flatje meer betalen.

souty | 01-09-07 | 09:32

Leuk dat geouwehoer over de PvdA. Ook leuk dat zij steeds de schuld krijgen.
Maar over het CDA lees ik niets.

Dan die gasten die hopen dat PvdA stemers op de SP gaan stemmen. Tsja, 1 ding is zeker als die partij aan de macht komt dan ben ik echt weg hier.

azijnseiker | 01-09-07 | 09:18

@ Sendis 31-08-07 @ 20:28
Ik dank u vriendelijk voor uw link.
Nu weet ik zeker dat ik niet de rest van mijn leven hier blijf wonen.
Opleiding afmaken, baantje zoeken in germanenland en daar lekker goedkoop gaan wonen. Kan ik misschien zelfs nog een keer op vakantie, want met die graaierij hier mag ik blij zijn als ik elke dag wat te eten heb.

degekkekoei | 01-09-07 | 09:17

Ik geloof dat politiek Den Haag nog steeds in de droom verkeert dat Nederland een eiland is waar niemand af kan?

Voor de geinteresseerden: immoweb.be/NL/buy.Results.gallery.cfm?...

En dan kun je gewoon in Nederland blijven werken.

vraagstaart | 01-09-07 | 08:43

Het land van Wim Kok, Ad Melkert en Wouter Bos:
"Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg!"
"Alle bezittingen zijn van de Staat"
"De Staat kan ieder moment je bezittingen in beslag nemen"
"Betaal maar braaf de belasting, dan komt alles goed"
"Ga maar rustig slapen, wij hebben alles onder controle"

Kees3382 | 01-09-07 | 08:33

Huren is zo gek nog niet.....

Tjoep over the hills | 01-09-07 | 08:30

Zelfs de inhoud van dat portiekflat is in vierkante meters. Dat is wel erg uniek, en mag wat kosten.

DatDus | 01-09-07 | 08:29

@nattebever 21.53> precies. de campagne die zich daar op richt zal zeer succesvol zijn. "t is uw geld, kies..."

superjan | 01-09-07 | 08:24

Daar gá ik!!! Wordt mijn huis door de lokale roversbende al grof hoog ingeschat voor de OZB, word ik vervolgens door Den Haag leeggebeukt. Iemand schreef: "als je een miljoen voor een huis kan neertellen, kun je ook meer belasting betalen..." HOEZO??? Dat miljoen heb ik nooit voor dat huis betaald, en ik heb het ook niet op de bank! PLIESIEEEEEEE!!!!!!!

Steylleaux | 01-09-07 | 08:22

Revolutie?
Zou wel moeten maar de hollander kiest meestal voor de individuele aanpak. Zit nou eenmaal in de volksaard.
We kunnen nog wel wat leren van de mocros. Altijd in club verband, nooit alleen want gezamelijk sta je sterk tegen die domme hollanders.

Mekkerende Nederlanders? Eigen schuld. Moet je ook maar eens tot daden komen ipv alleen maar zeuren.

uncleben | 01-09-07 | 07:57

@DJ_SypheR

Prima oplossing van Bos. Heeft nog nooit de emigratie cijfers bekeken de sukkel.
De rijke stinkerds zijn het zat.
En waarvan moeten die losers in Neder;and zoals jij, dan leven?

Dom, dom, dom. Maar ja wat kun je anders verwachten van nep-socios als Bos.

uncleben | 01-09-07 | 07:41

@ leo de pejo 31-08-07 @ 20:40

jaa, daarom zit NL zo verlegen om goed technisch personeel. Waar zouden die toch allemaal blijven?

MTB | 01-09-07 | 07:36

Pufhoofd 01-09-07 @ 03:46, Hahahaha, juist! ik ken dat, echter het matras telkens achterin de bx station proppen gaat ook vervelen. En daar waar je echt een beetje begint te verdienden moet je geweaun oppleuren, enkel al omdat er elders geweaun beter te verdienen valt en minder verdwijnt over de balk.

Reverend Ray | 01-09-07 | 05:36

@tjongejongejonge 01-09-07 @ 03:46:
Thanks. Nu dit land nog...

koerbagh ® | 01-09-07 | 04:14

alleen boelers en nerds hebben een eigen huis... een echte man heeft dat niet nodig, die heeft bij minimaal 3 chickies een tandenborstel en scheerset liggen

Pufhoofd | 01-09-07 | 03:46

koerbagh ® 01-09-07 @ 03:42
*gooit sigaretje toe*

tjongejongejonge | 01-09-07 | 03:46

Wat ook erg is: dat je een sigaret rookt en je weet dat het de laatste van het pakje is. Van die dingen. Nederland anno 2007

koerbagh ® | 01-09-07 | 03:42

@Sulfuric trusten..*wordt emotioneel* Ik zie je nog wel huh?! :/ Maar ik zal niet in de weg staan als mensen het naar hun zin hebben met elkaar,daar bemoei ik mij niet mee.. w00t.

de grote Anti | 01-09-07 | 03:29

@de grote Anti 01-09-07 @ 03:20,<br>
Da's ook logisch. Het enisgte wat er klopt is "I'm Male and Single."...<br>
Ik heb een digitale spiegelreflexcamera van Canon, een EOS 400D.<br>
Jij ook een pretrige nacht toegewenst!!! Laters!

Sulfuric-Acid | 01-09-07 | 03:26

@Arjan 01-09-07 @ 03:17,<br>
Heppie nog 2 'probleempjes' te overwinnen! Nou ja, men zegt wel "als je ergens ingelooft..." Ik wens je in ieder geval veel succes! Maar ik zoek het toch ergens anders! En dat kan best betekenen dan ik over een aantal jaar in één of ander tropisch eiland vertoef! Ieder zijn mening zeg ik dan maar, ik ben de beroerdste niet. Nog de makkelijkste, maar da's weer een ander verhaal.<br>
In ieder geval een goeie nacht toegewenst! Ik ga lekker snurken!!

Sulfuric-Acid | 01-09-07 | 03:23

@Sulfuric-Acid 01-09-07 @ 03:13
Dank je.
Eerst nog ff toegang tot de VS, en proberen hier weg te komen zonder al teveel te hoeven afrekenen overigens. Zomaar weggaan, dat mag natuurlijk niet.

Arjan | 01-09-07 | 03:17

@Arjan 01-09-07 @ 03:06,<br>
Nou, dan wens ik je veel plezier en veel geluk in je nieuwe homeland. Klinkt allemaal wel leuk, maar die US$ gaat, zeker nadat de euro ten tonele is gekomen, met sprongen achteruit in waarde. Nou zeg ik niet dat het hier goedkoper wordt, maar t.o.v. de US$ is het nog steeds beter in Europa.<br>
<BR>
H2SO4 = out!

Sulfuric-Acid | 01-09-07 | 03:13

Ja ik zal me inderdaad voor ziektekosten moeten verzekeren.

Lijkt me beter dan een land waar je ook moet betalen voor Tokkies die zich gewoon niet verzekeren.

En het lijkt me ook beter om een gebroken teen niet te verzekeren maar alleen dingen die echt duur zijn; een paar weken ziekenhuis of duurder, zeg E 20.000 of meer.

Alles wat minder kost (de gebroken teen, de pil, een praatje voor de gezelligheid met de huisarts, een rollator, begeleiding bij uitjes (!)) lijkt me nou 's een prima bezuiniging.

Arjan | 01-09-07 | 03:06

@Arjan 01-09-07 @ 02:43,<br>
Nou jongen, als jij daar 125.000,- USD kan verdienen wens ik je veel plezier en happyness to. Maak dat je wegkomt dan hier. Maar vergis je eigen niet.. van die 125.000 BRUTO ben je heel snel heel erg veel kwijt.... Je zal je voor alles, maar dan ook ALLES moeten gaqan verzekeren. Als je zoon/dochter een teen breekt en het staat niet in je verzekeringspapieren ga je gewoon BRUUT betalen!!

Sulfuric-Acid | 01-09-07 | 02:55

@Sulfuric-Acid 01-09-07 @ 02:38
Als jij niet weet wat "per capita" betekent..
Een inkomen van (bruto, maar bruto en nette scheelt niet 50% zoals in Nederland) 125.000 euro per gezin van vier kan ik wel van rondkomen.

Arjan | 01-09-07 | 02:43

Gafferdegaffer, ik zie nu de herhaling van Neauva.
Eén en al PVDi reclame.
*kotssmiley*

kuttekrap | 01-09-07 | 02:38

@Arjan 01-09-07 @ 02:30,<br>
Als jij daar happy van wordt moet je vooral heen gaan. Maar een bruto salaris van $37,835 daar wordt ik niet écht geil van heur.... Zet dat getal nou is af tegen de koers van de euro... Mag je uiteraard lekker zelf doen. Maar voor die schamele 30.000 euris (heb ik die koers van de euro tegenover de us $ op 1.22 gezet) wordt ik niet warm of koud van!!!!

Sulfuric-Acid | 01-09-07 | 02:38

Amerika gaat binnenkort De grote depressie II in. Lijkt me niet erg verstandig om daar te zijn... Al lijkt het me in de rest van de wereld ook geen pretje...

Hakbarrr | 01-09-07 | 02:34

"The Bureau of Economic Analysis estimates that New Hampshire's total state product in 2003 was $49 billion. Per capita personal income in 2005 was $37,835, 6th in the nation and 110 percent of the national average ($34,495)."

Bedoel je dat?

Arjan | 01-09-07 | 02:30

@Arjan 01-09-07 @ 02:24,<br>
Kijk nu eens naar de algemene gesteldheid van alle staten binnen de USA.<br>
En kijk 's ff naar de geschiedenis van New Hampshire: en.wikipedia.org/wiki/New_Hampshire
<br>
Alsof het daar nu zo'n paradijs is... No f*cking way. It's the amarican way.

Sulfuric-Acid | 01-09-07 | 02:29

@Arjan 01-09-07 @ 02:21,<br>
Nou dan wens ik je veel plezier in je kortzichtige nieuwe woongemeenschap!!<br>
Ik spreek je over een jaar of 10 wel!

Sulfuric-Acid | 01-09-07 | 02:25

@Sulfuric-Acid 01-09-07 @ 02:20
Wat wil je nou toch zeggen? Bedoel je dat mensen hun zorg niet zelf kunnen betalen maar dat op magische wijze, als het geld via de overheid loopt, dat wel kunnen?

Arjan | 01-09-07 | 02:24

@vinque 01-09-07 @ 02:09
Gratis tip: Je kan er ook andere dingen mee doen dan slapen.

kuttekrap | 01-09-07 | 02:23

@Sulfuric-Acid 01-09-07 @ 02:06
Waarde, mijn voorbeeldje ging juist over kwaliteit in plaats van kwantiteit.

Zware Guy | 01-09-07 | 02:23

@Zware Guy
.
Ik eet niet uit handen.

de grote Anti | 01-09-07 | 02:22

@kuttekrap 01-09-07 @ 02:17,<br>
hear, hear!

Sulfuric-Acid | 01-09-07 | 02:21

@vinque 01-09-07 @ 02:09
Haha, ik hou van lekker fris, ik hou van lekker anders. Misschien heb ik geluk gehad met de persoonlijke hygiene. Qua gebid moet je trouwens ook kritisch zijn.

Zware Guy | 01-09-07 | 02:21

@Sulfuric-Acid 01-09-07 @ 02:16
Ja, ik ken FSP wel. Ik heb me onder voorwaarden -nm. toelating tot de VS- opgegeven namelijk. Ik weet echt wel waar ik het over heb hoor.

Arjan | 01-09-07 | 02:21

@Arjan 01-09-07 @ 02:14,<br>
soms hè... soms wordt ik toch wel zo moe van mensen zo als jij.,. Get ye'r head outta ye'r arse en kijk 's wat er aan de hand is in dit land. Zie mijn post @ 01:51 betreffende de financieele reserve bij de burgerts in dit land. Dream on dude!

Sulfuric-Acid | 01-09-07 | 02:20

@de grote Anti 01-09-07 @ 02:08
Nope, ik proef de kaviaar + vodka altijd uit eerste hand.

Zware Guy | 01-09-07 | 02:18

@Arjan 01-09-07 @ 02:00
Aanpassen of oprotten.
Dat geldt voor elk land, behalve Nederigland, waar zelfs de nationale driekleur op je mouw verboten ist.

kuttekrap | 01-09-07 | 02:17

@fluh 01-09-07 @ 02:03
De overwinning van Hans Teeuwen op de Halal dames, vandaag nog zo luid bezongen op GS, was ook maar een beschieden inspanning. Iedereen kan zien dat moslims een fascistisch ideaal koesteren, als "orde" tegen de losbandige chaos in het Westen. Dat deden de Duitsers in '40 trouwens ook niet, toch ging het leven achter de Nederlandse geraniums geruisloos verder.
Grote gaten schieten in Allah's wereldbeeld (met alle ridicule inconsequenties) kan echt vanuit de heup. Verder is Hans zeer schatplichtig aan Theo, veel bekende ideeen van de Gezonde Roker kwamen voorbij (maar daarom niet minder waar, islam kent geen progressie, en Hans kwam met elk argument op de juiste tijd, rezzzpect).
.
Maar goed, juist door die redelijkheid is Nederland zo vatbaar voor een omgekeerde kolonisatie (of is het een echte?), geweld als taal is al lang van onze radar verdwenen.
.
De PVDi (kopierechten Botte) heeft op dit moment een veel te grote broek aangetrokken, en zal hard struikelen. Even onze broekriem aantrekken, heren, en die verhuisdozen kunnen weer uitgepakt.

Zware Guy | 01-09-07 | 02:17

@Arjan 01-09-07 @ 02:11,<br>
Is wel weer mooi dat je je verschuilt achter een 'Ad hominem' maar je geeft dus nu wel aan dat je dus mooi ff mis zat. heppie de FSP site nagekeken en doorgelezen..??? Doe dat anders 's ff en loop niet je pro-amerikaanse sympathieen hier domweg te spuien

Sulfuric-Acid | 01-09-07 | 02:16

Nou ik kan het niet laten: ook in een democratie is het mogelijk dat mensen hun eigen zorg betalen, net zoals ze nu hun eigen voedsel betalen. Maar dat gaat er bij jou niet in, gebrainwashed als je bent door jarenlang in een land te wonen waar de juiste prijs van en toegang tot each en every medische behandeling door ambtenaren wordt bepaald.

Arjan | 01-09-07 | 02:14

@Botte

Het is een briljant plan waar we het zeker nog eens over hebben.

een goede nachtrust voor allen.

vinque | 01-09-07 | 02:14

@bottehond 01-09-07 @ 02:08,<br>
Wie is zij..?? De politici...?? Even ter confirmatie dit dus. Anders krijg ik weer het gezeik dat in racistisch ben enzo...

Sulfuric-Acid | 01-09-07 | 02:13

@bottehond 01-09-07 @ 02:03
Ok, ietsje te optimistisch. Je hebt gelijk. Maar de overheid in NL helpt niet iig. In de VS hoef je niet aan de rechter uit te leggen dat je iemand ontslaat omdat die geen handen wil schudden.

@Sulfuric-Acid 01-09-07 @ 02:06
Ad hominem links, ad hominem rechts. Daar reageer ik niet meer op.

Arjan | 01-09-07 | 02:11

@Arjan 01-09-07 @ 02:02,<br>
Precies, en waar worden die kosten van betaalt.... Nou...??? Zal toch ergens vandaan moeten komen. FSP is geen dictatuur, meer een democratie, dus die kosten zullen door IEDEREEN moeten worden betaalt... Dus waarom zou IK moeten betalen omdat iemand anders, bij de wet, niet zijn gordels hoeft te dragen.,, Dat zijn regels die nog erger zijn als in 0031...

Sulfuric-Acid | 01-09-07 | 02:10

vinque 01-09-07 @ 02:05

Ik peer hem eauk. En hey: we blijven op GS reaguren. GS als Radio Free Nederland. Haha. Sommige kansen komen maar één keer. ronnie en desi-ding. Dat spreekt me aan. Mediation op zijn nelson mandela's.

bottehond | 01-09-07 | 02:10

De laatste keer dat ik met een russische dame sliep rook mijn 'charles' drie weken lang naar ongepasteuriseerde kaviaar.
Op dat gebied zijn het nog geen kosmonauten.

vinque | 01-09-07 | 02:09

Zware Guy kijkt veel pr0n gok ik..

de grote Anti | 01-09-07 | 02:08

Sulfuric-Acid 01-09-07 @ 02:06

Hans Teeuwen (ultieme NederlanderT) heeft het aangetoond: uitgaan van eigen kracht is da bomb. Dus: zij er uit of wij er uit. Is dat een nuttige leuze?

bottehond | 01-09-07 | 02:08

@vinque 01-09-07 @ 02:00,<br>
helaas, ik heb geen zus, maar wel een broer. Maar helaas voor jou is die al bezet..!!<br>
<br>
@bottehond 01-09-07 @ 02:01,<br>
daar ben ik bekend mee. Ging alleen maar ff om het verschil kwantiteit / kwaliteit. Daar is @Zware Guy 01-09-07 @ 01:46 nog niet helemaal van op de hoogte gezien zijn post van die tijd. Ken tevens nog een Arjan op deze draad die óók niet helemaal weet waar die het over heeft, maar dat zal je waarschijnlijk wel opgevallen zijn!

Sulfuric-Acid | 01-09-07 | 02:06

vinque 01-09-07 @ 02:00

Het is spotten met de geschiedenis. Aantallen zijn relevant. Dat dan weer wel. Laten we inzetten op 1 miljoen. Hoeveel Surinamers zijn er nu? 600.000? Die andere 250.000 gaan ook terug: dus we doen het voor 2 miljoen. Stel je eesn voor. Ik ben bereid met de eerste groep pioniers mee te gaan. Ik denk dat dit een goudmijn is voor ondernemend 0031, dat vanzelf meevrhuist. Herinner je nog dat de islamfrage door 5 % serieus genomen werd. We leven in wonderlijke tijden. Lang leve SuriNederland.

bottehond | 01-09-07 | 02:06

Ik ben naar bed. Was bijzonder leerzaam.
Stadhouder Botte, brieven naar ronnie b en desi b zijn de deur uit!!

vinque | 01-09-07 | 02:05

@Sulfuric-Acid 01-09-07 @ 01:56
Daarom is het beter in de schoot van Europa te blijven... Georgie is verder weg en meer voor patsende Russen. Overigens heerlijk om daar de vakantie-dagen mee te slijten, als tegengif voor het calvinisme a la Bos.
.
Over de ongenadige schoonheid van Oost-Europese dames kan ik trouwens nog wel eens keertje een uitburgeringscursus schrijven. Bij het betreden van een Russische/Slowaakse/Tsjechische club lijkt een Elite modelenburo te zijn uitgeschud. En met wat Hollandsche emancipatie up your sleeve speel je de lokale heren makkelijk van het veld.

Zware Guy | 01-09-07 | 02:03

Zware Guy 01-09-07 @ 01:57
Allochtonie is echter toch weer onbespreekbaar geworden, tenzij het gaat over de subsidie die er op stuk gegooid wordt. Oftewel: je mag je mening geven, als die maar aansluit bij het linkse knuffelideaal. Anders ben je een racist, fascist of iets anders lelijks. De waarheid en de ernst van de situatie worden daardoor onderdrukt.
.
Grappig eigenlijk, dat de Nederlander zich inderdaad moeiteloos door andere landen en culturen beweegt, maar dat een andere cultuur die zich hier vestigt niet geassimileerd wordt. Dat moet dan toch wel aan die 'andere cultuur' liggen?

fluh | 01-09-07 | 02:03

@Sulfuric-Acid 01-09-07 @ 01:59,
Ik heb het over de kosten.

Arjan | 01-09-07 | 02:02

Sulfuric-Acid 01-09-07 @ 01:56

Zegt de gedachte dat jouw voortplanting jouw essentie is en dat je een zwaarder stempel op de toekomst van de Menschheid drukt als je je veelvuldig voortplant je iets? abdullah plant zich sterker voort dan jij met je excellente genen.

bottehond | 01-09-07 | 02:01

Ach c'est moi heeft ook familia in deutschland.. Kinderen krijgen goede opvoeding/opleiding,tja wat een ramp.Priveschool kost daar iets van 20 mille p/jaar.Krijg maar geen kinderen als je als blanke in een grote Europese achterbuurt woont.*plop* Ow ,daar is er weer eentje bij..

de grote Anti | 01-09-07 | 02:01

Volgens mij is er maar één probleem met allochtonen, en dat is de overheid. In de VS hebben ze ook moslims inclusief die waarvan de ouders tot de achterlijkste boeren uit het achterlijkste moslimland behoorden. Maar die kinderen werden niet gesubsidieerd, gepamperd en tegen "kwetsen" beschermd en zijn binnen 1 generatie Amerikaan geworden.

Arjan | 01-09-07 | 02:00

Sulfuric-Acid

Dat soort zaken kunnen Botte en ik allemaal zelf!!! Maar misschien heb je een leuke zus. DAn mag jij ook mee. Botte, ik weet het goed gemaakt, ik presidente jij stadhouder. Hebben we direkt een goede sneer naar Beamarx en die intervenierende internetheks. Ha ha de Republiek herbouwen in Suriname Maken we Hikmat staatsimam en Pastors wethouder in Brokopondo. Ik zie het steeds meer zitten.

vinque | 01-09-07 | 02:00

@Arjan 01-09-07 @ 01:52,<br>
Wat lul je nu over zaalvoetbal... 2 dagen ziek tegenover een paar dooien en gewonden per jaar.... Jij moet echt eens hulp gaan zoeken jongen, want die 'feiten' die jij naar voren toe brengt taken kant noch wal. Doe me een lol en ga slapen.

Sulfuric-Acid | 01-09-07 | 01:59

@fluh 01-09-07 @ 01:43
Zowel 'overleg', 'polderen' en 'voorlichting' zijn slechts symptomen, de kern is het onvoorwaardelijke geloof van de Nederland in de redelijkheid van de medemensch. Socialisten van het type Marx schenen een positief mensbeeld te hebben, toch is een beetje kameraad hemeltergend cynisch vergeleken met een echte Hollander.
.
Daardoor beweegt een Nederlander zich zo soepel in andere culturen en landen (afgezien van de onhebbelijkheid om gesprekken met Nederlandsche humor te beginnen). Daardoor IS de Nederlander ook zo redelijk in alle vezels.
.
Tijdens de Fortuyn periode steeg Nederland boven zichzelf uit, er werd zelfs gesproken over lastige onderwerpen als allochtonie, iemand nam het woord "regels" weer in de mond. En dat was maar een lichte correctie op het systeem, er is dus nog heaup.

Zware Guy | 01-09-07 | 01:57

@Zware Guy 01-09-07 @ 01:46,<br>
Kwantiteit is leuk, maar kwaliteit, dáár gaat het om. Beter 1 mooie vrouw dan 100 spuuglelijke...

Sulfuric-Acid | 01-09-07 | 01:56

ik dacht dat alle plannen van de pvda werden betaald uit de bezuinigingen bij de overheid, maar waarschijnlijk heeft de pvda een paar pagina's uit haar verkiezingspagina gescheurd. wanneer gaat er nu eens echt paniek uitbreken bij die ambtenaren?

ganzo | 01-09-07 | 01:53

@Zware Guy 01-09-07 @ 01:46
Goeie tip, txs
Maar eten&zuipen in kwantiteit heb ik ook geen bezwaar tegen

Sulfuric-Acid 01-09-07 @ 01:46
Wel 's van een verzekering gehoord?

Ow ja, in het rijtje "dingen waar ze een wet voor moeten maken": voetbal en dan met name zaalvoetbal. Dat kost 'n geld. Gemiddeld 2 dagen "ziek" per jaar. Allemaal veel duurder dan paar dooien en gewonden extra door autogordels.
Het probleem met de overheid is dat ze alles verbieden of subsidieren als er maar genoeg lawaai over wordt gemaakt. Mensen die de hele dag werken en daar met belastingen voor gestraft worden hebben gewoon de tijd niet om de hoeveelheid lawaai te produceren die Milieudefensie en FNV met subsidie kunnen produceren.

Arjan | 01-09-07 | 01:52

@ moeha!

dat duits orkest dat vde vrouwen gesluierd laat optreden in iran. én vice versa, of meent U dat het iraansch orkest ongesluierd zal optrden in duitsland? Haha, de lutsers. Moffen zijn geknecht. Iets te veel, als je het mij vraagt.

bottehond | 01-09-07 | 01:52

@bottehond 01-09-07 @ 01:47,<br>
Dat betekent een failliet 0031... De regering is op dit moment bezig elke finan cieele reserve bij de burgert weg te halen, en dat terwijl het zó goed gaat.<br>
Stel je voor dat het helemaal mis gaat. Dan is er geen reserve meer.... en dat is bijna zo ver, En daar komt bij dat het in Suriname goed toeven is. Mocht je nog een plekje in je partij overhebben, dan hoi ik me aanbevolen (ICT specialist + makelaar), is dat wat..!!??

Sulfuric-Acid | 01-09-07 | 01:51

vinque 01-09-07 @ 01:46

Ik denk dat de bulk van het marine- en luchtmachtpersoneel meeverhuist. Dat wordt een eigenstijdse omgekeerde D- Day. Ik dacht eerlijk gezegd aan jou als el Presidente. En Chavix wordt vast onze vriend, waar we mee mediaten als gekken waarvoor we natuurlijk vet financiele steun krijgen van de regering van de VS en de UN!

bottehond | 01-09-07 | 01:50

Sulfuric-Acid 01-09-07 @ 01:44

Da's beter. Doe er eens iets voor. Stel je voor: die 5 miljoen dreigen 0031 te verlaten als 070 niet pronto de macht overdraagt. haha.

bottehond | 01-09-07 | 01:47

@fluh 01-09-07 @ 01:44,<br>
La fleur du roc 2005.... voorafgegaan door 6 flesjes Warsteiner...

Sulfuric-Acid | 01-09-07 | 01:47

anno 2015, Paramaribo

Bottehond, President van de Nederlandse regering in ballingschap waarschuwt de nederlandse ummaleiders Ali B en Volkert vd G de laatste autochtone Wilderstemmers niet door de schoorstenen van de Hoogovens te werpen.

vinque | 01-09-07 | 01:46

@Arjan 01-09-07 @ 01:38
Slowakije is dichterbij, en de lokale flattax van 19% is maar 10% hoger dan de jaarlijkse economische groei. De oude kameraden uit de Marx' school hebben er onbewust voor gezorgd dat er met een schone lei kunnen beginnen. Lijkt me verder minder corrupt dan in Gruzinski. Georgie is kewl als je Russkii wilt spreken, en eten & zuipen weet te waarderen in kwantiteit.

Zware Guy | 01-09-07 | 01:46

@Arjan 01-09-07 @ 01:43,<br>
Denk nou is ff na jongen... Waar moet dat geld dan anders vandaan komen... doe me is een aantal vorbeelden geven. Wat die FSP laat zien is een illusie!! En anders niet!

Sulfuric-Acid | 01-09-07 | 01:46

En Sulfuric, zet die whiskey eens terug in de kast :)

fluh | 01-09-07 | 01:44

@vinque 01-09-07 @ 01:37,<br>
@bottehond 01-09-07 @ 01:41,<br>
Kij, daar zou ik nou best mee kunnen / willen leven..!!! Dán maak je een staement richting 0031!!

Sulfuric-Acid | 01-09-07 | 01:44

.... Dubai.......

Arjan 01-09-07 @ 01:38

De islamistenpimp is al bezig te gaan concurreren over de faillieten boedel van Nederland. We zijn nog lang niet weg, stinking NSB-erT. Geldhoer!

bottehond | 01-09-07 | 01:43

@Sulfuric-Acid 01-09-07 @ 01:38
Waarom zou jij moeten betalen voor iemand die in het ziekenhuis ligt? Ow wait.. Omdat de gezondheidszorg is gemodelleerd naar die in de USSR.

Als ik riemen om heb is de kans dat ik iemand omver rij groter dan zonder, ik rij namelijk roekelozer.

En los daarvan: als ik ga bergbeklimmen dan krijg ik toch ook geen boete? Dat is 100 keer zo gevaarlijk als zonder riemen rijden. Bier drinken is ook veel gevaarlijker maar ook hier: geen boete. Wat een onzin dat de overheid zich met het dragen van gordels wil bemoeien. Om mijn eigen kosten nog wel.

Arjan | 01-09-07 | 01:43

Zware Guy 01-09-07 @ 01:37
Niet voorlichting, maar de 'overlegcultuur' (dus wat er gebeurt voordat de voorlichting naar buiten komt) is de smeerolie van de NL maatschappij. Helaas is die smeerolie meer kruipolie in zeer bureaucratische vorm en dat is nu precies waar wij meer voor gaan betalen. Zodat die bureaucraten lekker verder kunnen overleggen over hoe we het 80% blanke, autochtone Nederland alsnog aan het knuffelen kunnen krijgen met die ruim 10% niet-westerse allochtonen. De lachende derde moet dan wel die overige 10% westerse allochtonen zijn. En ik kan ze geen ongelijk geven.

fluh | 01-09-07 | 01:43

lol @ Zware Guy.
.
Dat is idd waar, maar zolang elk jaar 130.000 hoogopgeleide mensen ons land verlaten schieten we niet veel op. We zakken alleen maar verder weg in dit moeras. Geen ruifvreter die droge voeten zal houden zonder ons hoogopgeleiden, dat is dan weer een schamele troost imho.

DonJoe | 01-09-07 | 01:42

eat y'er f*cking hearts out!

Sulfuric-Acid | 01-09-07 | 01:42

vinque 01-09-07 @ 01:37

Een wezenlijke randvoorwaarde is het kunnen laten overkomen van vrouw/man en kinderen. Dat is een helder uitgangspunt. Desi die politiek asiel verleent aan 5 miljoen Nederlanders. Als dat geen win/win is.

bottehond | 01-09-07 | 01:41

@mezelf: rppite = rooie

Sulfuric-Acid | 01-09-07 | 01:41

@Arjan 01-09-07 @ 01:30,<br>
Denk om je hart jongen. Maar in het geval van het niet dragen van de riemen kan ik me niet ontrekken aan eventuele extra onkosten die moeten worden opgebracht om ziekenhuizen draaiend te houden.<br>
Tevens vind ik zo'n statement, het niet hoeven dragen van veiligheidsriemen door volwassenen, weer zo'n typisch achterlijk amreikaans iets. Die krengen hebben nu eenmaal bewezen dat ze levens redden. Dus loop nou ff niet tegen mij te keer te gaan want je spreekt jezelf tegen.

Sulfuric-Acid | 01-09-07 | 01:38

@Sulfuric-Acid 01-09-07 @ 01:34
Er is eenzelfde, maar niet heel actief, initiatief in Europa.

Meer vertrouwen heb ik in landen als Georgie. Oet-lage flattaxes, enorme groeicijfers. Of wat dacht je van Dubai?

Arjan | 01-09-07 | 01:38

@fluh 01-09-07 @ 01:25
Heb vanvond nogmaals Jeroen Pauw's bimbo-show gezien, er voorwaar, er is hoop! Sommige musselmannen spraken al als Nederlanders, over "voorlichting" enzo. Maakt niet uit wat het probleem is, "voorlichting" is de hansaplast in het maatschappelijke verkeer van Nederland. Onbewust waren de lapjes stof toch geassimileerd.
.
Nederland als concept is nog steeds een strijd waard, en meer dan virtueel. De PvdA heeft een dek slechte kaarten, en aangezien moslims niet kunnen gokken, zijn ze zich ongenadig aan het overbieden.

Zware Guy | 01-09-07 | 01:37

Suriname lijkt mij een prachtig land. Botte we moeten maar eens samen afreizen daar naar toe en even met Desi B. gaan babbelen. Desi heeft nog een appeltje te schillen met wat politici hier dus die wil best onze, in Nederland tegen die tijd verboden partij faciliteren.

vinque | 01-09-07 | 01:37

vinque 01-09-07 @ 01:30

Nou nog een échte ondernemerT die het gaat klaarstomen qua haalbaarheid en klaar is kees.

bottehond | 01-09-07 | 01:37

@Sulfuric-Acid nee gewoon het kapitalisme achterna! Waar men het nog waardeerd als je geld kan verdienen!

mermanator | 01-09-07 | 01:37

Probleem met overheden is dat het zichzelf volvretende bureaucratische monsters zijn. Ze streven naar belastingmaximalisaitie, want hoe meer belasting, hoe meer macht. Overheid zou minmale taken moeten hebben.
capmag.com/

DenkZelfstandig | 01-09-07 | 01:36

*exitus*

vander F | 01-09-07 | 01:35

@bottehond 01-09-07 @ 01:26,<br>
Dat zijn nou een paar dingetjes uit een flashplaatje op die site... Hier heb ik niet echt voor moeten spitten of graven. Maar dit viel me direct op en ik kan me niet voorstellen dat dit soort 'vrijheden' bij kunnen dragen aan een vrijdenkende gemeenschap. Thats it.<br>
En voor wat betreft de commerciele mogelijkheden.... Gezien de No Income Tax, No Sales Tax zou je daar wel wat mee kunnen, maar ik ben d'r niet echt van overtuigd. Als zoiets zou kunnen in de VS van A dan zou zo iets óók mogelijk moeten zijn in het europese equivalent, bv Nederland....

Sulfuric-Acid | 01-09-07 | 01:34

BVP (Botte & Vinque Partij)

DenkZelfstandig | 01-09-07 | 01:30

@Sulfuric-Acid 01-09-07 @ 01:23
"No f*cking seatbelts required" betekent niet dat je ze niet mag dragen, maar dat de overheid je niet op eigen kosten komt lastigvallen als je ze niet draagt.
Ik draag ze bijvoorbeeld altijd, omdat ik als volwassen mens zelf besloten heb dat dat, alles afwegend, een goed idee is.
Maar ik zit niet te wachten op een overheid, die ik zelf gekozen zou hebben, waar ik dus de baas over ben, die mij komt controleren of ik het nog wel doe ook.
Stel je huurt een bedrijf in voor je huisstijl en zegt: "alles prima, maar de kleur moet groen zijn". Ze gaan aan de slag en maken mooie kaartjes en postpapier en reclame en noem maar op. Dan knutsel je zelf 's wat en maakt een blauw papiertje. Hop: een extra factuur. "Dat hadden we zo afgesproken", zegt het bedrijf.

Arjan | 01-09-07 | 01:30

Botte,
Bungeejumpen vanaf de Wijdenbosch brug.

vinque | 01-09-07 | 01:30

vinque 01-09-07 @ 01:24

En als de rook optrekt kijken we nog wel eens of we nog iets met oud nederland te maken willen hebben, lijkt me. Geschiedenis schrijven is kennelijk logisch én mogelijk.

bottehond | 01-09-07 | 01:30

@fluh 01-09-07 @ 01:28
Ik ben benieuwd !

DenkZelfstandig | 01-09-07 | 01:28

@Willianus Wortelus 31-08-07 @ 20:40
Nou zeg maar niks meer hoor ik geloof dat ik al weet met welke proleet ik van doen heb.... welterusten jongen :)

Jokkebrok | 01-09-07 | 01:28

Arjan 01-09-07 @ 01:24
Misschien moeten we samen iets beginnen. Vinque er bij, Bottehond misschien. Maar wel zonder associaties met GS, ik wil wel serieus genomen worden ;)

fluh | 01-09-07 | 01:28

@Willianus Wortelus 31-08-07 @ 20:40
zo net een leuke avond gehad lees ik dit :)
Wat wil jij nu eigenlijk zeggen behalve dat ik zogenaamd niks te zeggen heb lutser ?
Waar sta jij voor.?.. spreek je uit en we hebben een gesprek .

Jokkebrok | 01-09-07 | 01:27

Sulfuric-Acid 01-09-07 @ 01:23

Je licht er as usual weer eens een miniscuul zaakje uit om aan je eigen extremistisch vrijzinnige gelijk vast te kunnen blijven houden. Diep die exodus optie eens uit? Heb je enig idee wat de commerciele mogelijkheden van zo'n project zijn? Oliebol.

bottehond | 01-09-07 | 01:26

@vander F 01-09-07 @ 01:25,<br>
Yep! Maar van een afstand ziet alles er mooi uit. Nou zegt ik niet dat Duitsland zaligmakend is, maar het is er stukken goedkoper (in noord-west duitsland dan).

Sulfuric-Acid | 01-09-07 | 01:26

Zware Guy 01-09-07 @ 01:22
Je hebt een punt, maar d'r wil niemand meewerken. Ik voel me gewoon een beetje onbegrepen in dit land ;)

fluh | 01-09-07 | 01:25

@de grote Anti 01-09-07 @ 01:23,<br>
Metsel jij dan maar lekker door.. Laat ik m'n gras morgen weer lekker maaien voor 10 euro! Tschuss!!

Sulfuric-Acid | 01-09-07 | 01:25

@Sulfuric-Acid 01-09-07 @ 01:15,
geen idee, maar na wat wereldreizen is mij gebleken dat binnenvliegen op Schiphol optisch gezien toch echt afdalen in een knettergroene delta is.
Nou is het in Ost Friesland net zo groen hoor, daar niet van.

vander F | 01-09-07 | 01:25

Verder is bijna alles wat dit kabinet doet een wraakreflex op de Fortuijn revolte van 5 jaar geleden. Het geeft een goede kijk in het zompige moeras wat de politiek vooral is. Het omhelzen van de islamorthodoxie, het wederom heilig verklaren van de maakbare samenleving en het stimuleren van segregatie van de talloze bevolkingsgroepen zijn een reactie op de ondergane vernedering door Fortuijn. Dat heeft allemaal niets met oorspronkelijk denken te maken. Zelfs een kind steekt de hand niet tweemaal in dezelfde haard. Ga nu maar vast rekenen hoe de tegenreactie van rechts straks wordt. Dan kun je beter in het godvergeten langetabbetje zitten.

vinque | 01-09-07 | 01:24

Tja, de uitverkoop is begonnen.... wat willen men nu eigenlijk in dit land? het wordt steed vreemder in dit land. Ik ga voor mezelf beginnen, kun je nog wat voordeel halen bij de staat, en wordt mij koopkrachtverlies eindelijk gerepareerd na een jaar of zes. Pvda: partij van de arbeid? wat een aanfluiting.... misschien tijd om hun naam te veranderen.

HIJ | 01-09-07 | 01:24

@fluh,
Het is inderdaad zo verschrikkelijk futiel allemaal. Berichtje in de telegraaf en dan allemaal naar de microfoon rennen om op hoge toon vragen te stellen over "De verschrikkelijke toestanden in kinderdagverblijf Muisje-Piep te Plumpelveen waar de kinderen door het stoppen van de subsidie verstoken blijven van de professionele zanginstructrice". (Wilders doet daar overigens net zo hard aan mee, ondanks zijn "liberale" ideeen)
Waar is toch de liberale partij? Die, op z'n SP's -maar dan natuurlijk precies de andere kant op-, Ron Paul is wellicht een goed voorbeeld, telkens zegt: "Nou, geachte voorzitter, dit onderwerp lijkt me nou weer eens typisch iets waar we ons niet mee moeten bemoeien als overheid".

Of de partij die voorstelt dat elke nieuwe wet na 4 jaar automatisch vervalt, tenzij de Tweede Kamer het opnieuw in werking stemt.

Of de partij die alle kunstsubsidies gewoon wil afschaffen, en "ontwikkelingssamenwerking" naar 0% wil brengen ipv 0.8 ipv 1.0.

Arjan | 01-09-07 | 01:24

kuttekrap 01-09-07 @ 01:20

Je denkt te klein.

bottehond | 01-09-07 | 01:24

@Sulfuric-Acid 01:15
Als je ergens naartoe verhuist waar het gras minder groen is,dat zou dom zijn ja.. whahaha..*gaat verder met muurtjes metselen* Mensen zoeken altijd groen gras he,kudt als jij daar toevallig al woont.Dan wordt het verdedigen.

de grote Anti | 01-09-07 | 01:23

@@bottehond 01-09-07 @ 01:06,<br>
Ik heb het net ff door'gelezen' maar het FSP is toch weer typisch Amerikaans... Concealed weapons liciense issued withou fingerprints etc. Open weapens wearing everywhere except courtrooms...<br>
Ik ben d'r nou niet echt een voorstander van... No f*cking seatbelts required... Hoe stom moet je wezen. Of gaat men daar soms wonen in een Amish community.. Horse and Carriadge à 10 km/h....?????

Sulfuric-Acid | 01-09-07 | 01:23

@ Redactie

LOL. Nu nog een draadje openen. Particperende journalistiek?

bottehond | 01-09-07 | 01:23

@fluh 01-09-07 @ 01:03
Kom kom, die verdraaide Ollanders volgen weer het voorbeeld van de heldhaftige Oranjes een paar decennia geleden - enige hete grond doemt op, en we hebben als enig antwoord ontvluchten. Zijn dit nu de lokale patriotten, de afstammelingen van de Ruyter?
.
De Fortuyn revolutie werd gestopt door een enkel mannetje, is Bos nou zoveel meer mans. Als Nederland deze crisis niet overwint, verdienen we (jullie) die Neue Ordnung van socialisme en islam.

Zware Guy | 01-09-07 | 01:22

@bottehond 01-09-07 @ 01:04
Met een stel Hollanders naar Suriname gaan is een optie.
Volgens mij kunnen wij de toeristensector een roteind omhoog schoppen.

kuttekrap | 01-09-07 | 01:20

Arjan 01-09-07 @ 01:13
Is partijtactiek: over je eigen kutplannen heenlullen met onzinnige dingen. Zo las ik van de week al, ook in het kader van rookgordijnen leggen, dat ze audities willen houden voor straatmuzikanten om de kwaliteit van straatmuziek hoog te houden... Dáár gaat onze belastingafdracht dus heen!

fluh | 01-09-07 | 01:17

@fluh,
Alleen jammer dat er geen bijbehorende partij is, maar goed. Dat komt nog wel.

Arjan | 01-09-07 | 01:16

@vander F 01-09-07 @ 01:13,<br>
Het gras is hier inderdaad groener als waar ik eerste woonde... Toeval..??

Sulfuric-Acid | 01-09-07 | 01:15

Arjan 01-09-07 @ 01:05
.
bottehond 01-09-07 @ 01:06
.
Bedankt voor de tips, heren. Gelukkig zijn er toch nog een paar gelijkgestemden in dit land.

fluh | 01-09-07 | 01:14

Ik blijf mooi in Nederland overigens,
ik ga geen ander grasveld zoeken, de bestaande gewoon straf maaien.

vander F | 01-09-07 | 01:13

@mermanator 01-09-07 @ 01:12,<br>
Waar ga je dan naar toe..?? USA of toch maar Belgie in verband met de familie..??

Sulfuric-Acid | 01-09-07 | 01:13

vinque 01-09-07 @ 01:06
Weer zo mooi verwoord. Je roert me bijna tot tranen.

fluh | 01-09-07 | 01:13

Ondertussen op Rtl... De PvdA vindt dat scholen hun rooster zo dienen in te richten dat de tassen van de brugklassers niet te zwaar worden.

Arjan | 01-09-07 | 01:13

Wij zaten er al aan te denken om alles te verkopen en naar belgie of usa te verhuizen maar na deze week is het toch zover! ADIEU AVE HOUDOE! K*nker Nl

mermanator | 01-09-07 | 01:12

Boote.
Radio Free Europe dat was toch de radiozender van Nihoul de maat van Dutroux?

vinque | 01-09-07 | 01:12

@bottehond 01-09-07 @ 01:06,<br>
Lijkt me dan wel een tijd duren voordat de mensen die 0031 NIET kunnen 'ontvluchten' daar baat bij hebben.. Die mogen we niet vergeten!! Daar bedoel ik dus mee de mensen die in hetzelfde schuitje zitten als wij!

Sulfuric-Acid | 01-09-07 | 01:10

Arjan,
civil war..

vinque | 01-09-07 | 01:10

@vinque 01-09-07 @ 01:06
Noem mij EEN ding wat ik terug krijg! Eén!

Arjan | 01-09-07 | 01:07

@fluh 01-09-07 @ 01:03,<br>
Geen idee, maar ik ben net een jaar woonachting in Duitsland en het bevalt me hier best. Kwestie van 2 walletjes snoepen op dit moment.

Sulfuric-Acid | 01-09-07 | 01:07

fluh 01-09-07 @ 01:03

FreeStateProject. Spread the news. Als genoeg Nederlanders onze Vrijzinnigheid willen laten voortbestaan, dan is FSP een hypermodern en dus overwegenswaardig project. Zitten er geen top- marqueteers onder het reag(l)uurdersvolkje? En dan gaan we de EUSSR bestoken met wepploks in de traditie van Radio Free Europe. Haha.

bottehond | 01-09-07 | 01:06

Doe is effe niet..

Stolker | 01-09-07 | 01:06

Het nuttige van belasting betalen zou natuurlijk kunnen zijn dat je er als hardwerkende burger iets leuks voor terug krijgt. Het wrange is dat veel belastinggeld direkt tegen bepaalde burgers wordt ingezet middels gesubsidieerde moskeeën of de zoveelste stichting zus en zo waarvan de slimme burger direkt doorheeft dat hij/zij er weer eens geen ene moer aan zal gaan hebben. Het struikelen na een vermoeiende werkdag over roedels aan kanslozen op straat en het kopen van de dagelijkse krant waarbij het geld in de kiosks door tralies gelardeerd met draadglas moet worden gestoken. Metaforistisch gezien is belasting betalen in dit land verworden tot het nagels slaan in eigen kist.

vinque | 01-09-07 | 01:06

@fluh 01-09-07 @ 01:03
www.seastead.org !
Hoe vaak moet ik die link nog spammen voordat ik niet de enige enthousiasteling in Nederland ben :(

Arjan | 01-09-07 | 01:05


Allochtonië is een dure grap en de poen moet natuurlijk ergens vandaan worden gejat. Het is wel vermakelijk om te zien hoe gebeten dit kabinet is om een coup te faciliteren. De rode loper voor Fortuijn 2 wordt als het ware uitgerold. Intikkertjes, belastingverhoging, onbetaalbare zorg, fileleed, en miljarden smijten in oude wijken waar meestal mensen wonen die als verrijking vooral de stoep laten blinken met diepe keelrochels en alsmaar eisen zonder iets noemenswaardigs toe te voegen.

vinque 01-09-07 @ 00:42

Heb jij genoeg vaardigheden om dit project op poten te gaan zetten? Met álle echte Nederlanders naar Surinamië! En als die niet willen is dit een zeer eeel alternatief. Kom op, suriname: jullie kunnen de Hollanders nu verschepen naar Suriname! Pay back time. Hehehehehehe...

www.freestateproject.org/

bottehond | 01-09-07 | 01:04

bottehond 01-09-07 @ 00:58
Als ik mezelf als universitair for argument's sake even tot de 'kennis' van dit land mag rekenen: ik zie mij mezelf nog wel eens deporteren als de studie voltooid is. Nederland is niet leuk meer. Dit land gaat naar de tering en het lijkt niemand wat te kunnen schelen. Iedereen claimt rechts te zijn, maar links (politiek en actiegroepen) blijft maar aan het langste eind trekken. Ik ben het beu, al een paar jaar.

De vraag is alleen: waar is het dan wél goed leven?

fluh | 01-09-07 | 01:03

@bottehond 01-09-07 @ 00:58,
luid krakend begeleid door de in hun graf woelende karkassen van de oude socialisten.

vander F | 01-09-07 | 01:02

De nieuwe revolutie is tamelijk eenvoudig .. Ongeacht huidskleur,religie of geslacht blijf je van elkaar af,geen fysiek geweld..(tenzij de ander het vriendelijk vraagt,SM enzo)
.
Simpel toch,zelfs de meiden van hallaluja moeten het concept kunnen begrijpen met hun universele achtergrond.

de grote Anti | 01-09-07 | 01:02

Sorry, heb even geen zin om alle comments terig te lezen. Kom net terug van een dagje huisjes verkopen in het noord-westen van Duitsland. Daar heppie voor een slordige 80.000 euris al een leuk VRIJSTAAND huisje met 1000m2 grond. Werk enzo is nog wel 's lastig in die regio... maar als je bereid bent om 100Km FILEVRIJ te rijden... Dus... RAUS AUS DEM NIEDERLANDEN zou ik zo zeggen!

Sulfuric-Acid | 01-09-07 | 01:02

tipo 01-09-07 @ 00:19
Er schijnt hier in Nederland ook nog ergens een spoorlijn van de Rotterdamse haven naar een gehucht in Duitsland te liggen.
Onder Kok gerealiseerd.
Na de opening heeft er geen trein meer gereden.

de honden blaffen... | 01-09-07 | 01:01

de grote Anti 01-09-07 @ 00:54

Een diaspora van 5 miljoen in Suriname zou dit hele gedoe van geslijm met die spierbundelcultus waardoor de eigen kracht volkomen overboord gekieped wordt echt helder maken. Ik zou er echt voor voelen. Dat lijkt me revolutionair genoeg. vrijwilllige deportatie van de beste denkers en werkers omdat ze niet wensen te buigen voor de deaudscultus dan wel nog langer als melkkoe te dienen voor dat zinloos sosjaal projeckt: multikul mét de islam. de dommigheid er van. Snouck Heurgronje knarst zijn tanden in de hemel.

bottehond | 01-09-07 | 00:58

@Boris Poepnagel 01-09-07 @ 00:52
De sociaaldemocraten wilden het communistisch paradijs via de democratie bereiken, en verdomd.. het begint er aardig op te lijken.
Dat moet toch ook andersom kunnen. Een nieuwe partij, one issue: de belasting moet omlaag.
Minder belasting leidt automatisch tot minder ambtenaren en dus minder regels. Alleen omdat hardwerkende mensen zoveel verdienen kan de overheid zoveel belasting heffen. Als de overheid in pakweg 1980 net zoveel belasting zou heffen als nu dan hadden we toen een tarief van meer dan 100%, ergo, de overheid pakt gewoon wat ze pakken kan en bedenkt er vervolgens een "algemeen belang" bij.

Arjan | 01-09-07 | 00:58

Het is ook typisch weer zo'n 'Bos' oplossing. Jan M. zou gewoon de laatste schijf terug op 72 procent zetten maar Wouter en trawanten gaan voor huizenbezitters met een casco van > 1 miljoen.

vinque | 01-09-07 | 00:57

vinque 01-09-07 @ 00:42
Mooi gezegd, sterk mee eens.

fluh | 01-09-07 | 00:57

Boris Poepnagel 01-09-07 @ 00:43
Dat is inderdaad de achilleshiel.
Kijk als je belasting betaald en je ziet dat de overheid je daar een oudedagsvoorziening voor teruggeeft,zorgt voor een werkende infrastuctuur, veiligheid etc. zeg maar een zorgzame overheid,dan betaald iedereen met genoegen zijn belastingen.
Maar als daarentegen diezelfde overheid daarentegen zijn taken verwaarloosd
ondanks de enorme bedragen die de burger in de staatskas stort,dan gaat er iets wringen.
Dus beste mensen,heeft u iets te klagen over de overheid beperk uw bijdragen aan de staatskas tot een minimum.

de honden blaffen... | 01-09-07 | 00:56

@Boris Poepnagel 01-09-07 @ 00:49,
reveauluties zijn sinds Marx eigenlijk niet meer opportuun gebleken,
en die zat er dus al flink naast.

Toch voel ik een sterke opstandigheid,
maar niet van het soort 3 stappen vooruit, 3,5 stappen achteruit.

Kunnen ze in Iran over meepraten.

vander F | 01-09-07 | 00:56

@Boris Poepnagel 01-09-07 @ 00:49
Dat zeg ik ook! *vuist in de lucht steekt*
En nu concreet?

kuttekrap | 01-09-07 | 00:55

Fuk der Welt!

Boris Poepnagel | 01-09-07 | 00:54

*lacht zich altijd rot om mensen die 'revolutie' roepen..* hehe,ja het zou voor het goede kunnen zijn,maar de chaos zou ongezien groot zijn met deze multikul 00.01 cup a soup.

de grote Anti | 01-09-07 | 00:54

iedereen die ik ken en boven de ton zit is op de een of andere manier bezig met fiscaal offshoren, mezelf incluis.
als operatie compleet is ga ik denk ik ook niet meer stemmen, maar rustig achterover liggen totdat zootje vanzelf in elkaar flikkert.
is toch allemaal tijdelijk geneuzel tot de energiecrisis.

Quadrifoglio | 01-09-07 | 00:54

vinque 01-09-07 @ 00:48

En. Gevonden?

bottehond | 01-09-07 | 00:53

@Arjan 01-09-07 @ 00:48

Goedverdoemme! Morgennacht óók maar effe naar Brussel met een Jerrycannetje om de luizen van de Geraniums van Neelie Kroes te branden...

Dat wordt een druk nachtje...

Boris Poepnagel | 01-09-07 | 00:52

@ Boris Poepnagel 01-09-07 @ 00:43
Maar regel het wel snel want ik trek het niet lang meer.

Frank Culemborg | 01-09-07 | 00:52

Alhoewel men Boris P's oproep ook libertair kan duiden,
gek genoeg.

vander F | 01-09-07 | 00:50

@vander F 01-09-07 @ 00:47

We leven idd in 2007, maar dan wel in het 2007 van dit verkankerde regime van een paar sociaal-techneuten die van haren nog wanten weten! Ik zeg:

R-E-V-O-L-U-T-I-E-!-!-!

Boris Poepnagel | 01-09-07 | 00:49

Botte, zocht bentgenoten.

vinque | 01-09-07 | 00:48

@Boris Poepnagel 01-09-07 @ 00:43
Daarom is het zo fijn dat we Europa hebben.. Een belastingstaking zou wel 's over kunnen slaan naar de buurlanden dus dan komt desnoods het Belgisch leger innen. Als je nou echt iedereen in Europa zo ver zou krijgen...

Arjan | 01-09-07 | 00:48

@Boris Poepnagel 01-09-07 @ 00:43,
we leven in 2007 hoor.

vander F | 01-09-07 | 00:47

@Tipo 00:19
.
Als het waar is,die 150 km ongebruikte treinrails van 1 miljard,tjongejonge.. dat zou wel bizar zijn.Weer een voorbeeld dat we ons niet teveel moeten bemoeien met culturen die hun eigen reedt redelijk goed kunnen redden.Hippies en linkse mensen snappen dit niet.w00t.

de grote Anti | 01-09-07 | 00:46

vinque 01-09-07 @ 00:43

vinque. gdamn long time no see. wat brengt jou hier, waarde vriend?

bottehond | 01-09-07 | 00:45

@ Alle imitatie-linksige onnozelen

Het gaat hier niet over jullie ethisch maar kleinzielig boekhoudersnotitieblokje: het gaat om het PRINCIPE!!!

Scusi, ik vergat mezelf. Ahum. Het gaat dus niet om het geld. Die gelijkschakelingsdoctrine van de PVDi en haar gristenhundenknechtje de gristenhundenUnion. Dodelijk voor creativiteit en ondernemerschap. Het cda heeft de macht van la huizinga en allerlei rare amerikaansche sektes onderschat. het cda is met 2 linkse partijen (behalve op ethiek en daar scoort het cda hooguit de judasstatus, dus de gristenhundenUnion leek zo'n aardig idee om het gristenhundengehalte eens te tonen, maar blijkt zich tot nachtmerrie te ontpoppen.). De conclusie is helder: Nederland is vooralsnog een sosjaaldemokratiese staat. De zegeningen gaan wat zwaar wegen. Pritt eist een coup. Ik geef hem gelijk.

bottehond | 01-09-07 | 00:44

Het hele progressieve belastingstelsel vind ik niet eens zo'n probleem, maar dat je wordt gestraft voor het feit dat je je huis meer waard maakt is toch wel belachelijk. Zelfs al is het allemaal handwerk dan gaat het je nog geld kosten.

M299 | 01-09-07 | 00:44

Botte, alles goed?

vinque | 01-09-07 | 00:43

Maar ja, van den anderen kandt: als we nou eens ALLEMAAL besloten om GEEN BELASTING MEER te betalen? Wat dan?

Ik bedoel maar; 't is dat dat bevel tot betaling van de één of and're tax bij ons ieder individueel op de mat dondert. Dat is een zwak punt, mijn waarde Kameraden, een zéér zwak punt. Want wij kunnen zo veel tesamen bereiken, als wij dat willen, mijn waarde Kameraden! Wij kunnen namelijk gewoon besluiten om GEEN BELASTING MEER te betalen. Het enige wat wij daarvoor nodig hebben is een sterk, sociaal initiatief van ons allen, mijn waarde Kameraden! Laten wij, mijn waarde Kameraden, daar deze nacht nader over nadenken en morgen een initiatief ontplooien ter meerdere glorie van dit prachtige land!

Hulde aan u allen, mijn waarde Kameraden!!! Hou vol!!!

Boris Poepnagel | 01-09-07 | 00:43

Allochtonië is een dure grap en de poen moet natuurlijk ergens vandaan worden gejat. Het is wel vermakelijk om te zien hoe gebeten dit kabinet is om een coup te faciliteren. De rode loper voor Fortuijn 2 wordt als het ware uitgerold. Intikkertjes, belastingverhoging, onbetaalbare zorg, fileleed, en miljarden smijten in oude wijken waar meestal mensen wonen die als verrijking vooral de stoep laten blinken met diepe keelrochels en alsmaar eisen zonder iets noemenswaardigs toe te voegen.

vinque | 01-09-07 | 00:42

nattebever 01-09-07 @ 00:29

Zen kent beide kanten. Dat maakt Zen sluitend.

bottehond | 01-09-07 | 00:37

Ja, ik gaat morgennacht effe met een jerrycannetje benzine naar het Binnenhof. Benieuwd of ze me binnen laten. Zal maar weer het goede, ouwe excuus gebruiken dat ik de luizen op de viooltjes van onze goede, alom God-erende Minister-President kom verdelgen!

Alles gaat goed komen, mensen! Houd moed.

Boris Poepnagel | 01-09-07 | 00:36

tipo 01-09-07 @ 00:26
Is eigenlijk wel zo relaxt.
Over mensen die in een huis van meer als een miljoen wonen,Wouter,die betalen zelden belasting in Nederland.

de honden blaffen... | 01-09-07 | 00:31

hey copfaria dr is een europa hoor heb je een beetje geslapen de laatste tijd.
t word tijd voor een ordinaire staatsgreep in holland en dan meteen het konigshuis afschieten.

apie000 | 01-09-07 | 00:30

bottehond 01-09-07 @ 00:18
Botte, als ik nog eens iemand nodig heb voor crisismanagement gaan ik enorm contact met jou zoeken.
Tot die tijd los ik de problemen ((win/win) op met mijn samoerai-zwaard. Alleen al de verwijzing ernaar is genoeg.

Zen, botte - keyword.

*Gaat naar burcht*

nattebever | 01-09-07 | 00:29

Lekker fucking spannend! Nix mis mee trouwens die vieze flat van jullie, maar dat is weer iets heel anders.

Als je dat geld niet kan missen, koop je wat goedkopers en als je het niet kan betalen moet je gewoon niet zeiken!!

Kan je het wel betalen, leer dan gewoon een beetje delen, me dunkt dat je al jaren zwijnt met je hypotheekrente aftrek, waar natuurlijk nog veel mider basis voor is dan deze belastingmaatregel.

En als je er zo hard voor moet werken voor dat geld moet je een andere baan zoeken.

Vind je de woningen in Amsterdam het geld niet waar. BLIJF DAN LEKKER WEG!!!!!!!

ams | 01-09-07 | 00:29

@Anarki 31-08-07 @ 22:26
Gedwongen verhuizing dus ?
Heb je een poster van Stalin boven je bed hangen ?

Zondervan | 01-09-07 | 00:27

de honden blaffen...@ 00:21
Borgoe en een hangmat mijn beste. No spang.

tipo | 01-09-07 | 00:26

@Hoen
Belastingvoordeel = sponsoring ?
Ik denk dat belasting voor een groot deel gewoon ordinaire diefstal is. Iedere korting daarop is niet meer dan normaal.
Bezitters van een huis met een waarde van 1 miljoen zijn GEEN inkomensgroep. Ze kunnen dit huis namelijk in een grijs verleden voor een fraktie van de huidige waarde hebben gekocht. Grachtenpanden in Delft of Leiden waren 30 jaar geleden voor een habbekrats te koop. Daar hoefde je echt geen 'rijke stinkerd' voor te zijn.

Zondervan | 01-09-07 | 00:26

@koerbagh ® 01-09-07 @ 00:14
www.seastead.org

Mmmm...

Arjan | 01-09-07 | 00:25

bedtijd voor mij allemaal nog veel plezier hier en morgen gezond weer op en dit en dat maar dat hou je tog.

van dal | 01-09-07 | 00:24

Zoals GeenStijl zegt, even naar funda.nl. In Amsterdam zijn 12.361 woniningen 1 miljoen of minder, en 586 duurder dan een miljoen. In Den Haag zijn 14.902 woningen 1 miljoen of minder, en 345 duurder dan een miljoen. Dwz zo'n 3 tot 5% van het huizenbestand is een miljoen of meer. Volgens GeenStijl's eigen berichtgeving zijn dus 97 tot 95% van de bevolking niet-hardwerkende Nederlanders.
Vermogende Nederlanders verhuizen heus niet naar het buitenland vanwege een paar schamele duizenden extra belasting. Zij zijn daar dan zelf buitenlander en moeten inburgerings cursussen van het gastland gaan volgen. Denk je dat ze gek zijn? Rijke mensen zijn rijk omdat ze slim zijn. Die extra belasting wordt ontweken of terugverdiend via een andere weg.

copfaria | 01-09-07 | 00:23

Ben ook voor een coupe maar aangezien de andere idioten nog steeds zodanig zouden stemmen dat dit gristensocialistisch-fundamentalistische schoriemorrie het nog steeds voor het zeggen zou hebben, moet ik mij daar als goed democraat bij neerleggen. (Leer Fins en laadt RR vol voor vertrek naar Afrika)

Aleph | 01-09-07 | 00:23

ganzo 01-09-07 @ 00:19
gooi die kristallen bol kapot als je er weer eens bent....

van dal | 01-09-07 | 00:21

Bigi Bana Boy 31-08-07 @ 23:49
Verbaast me niets,als je Suriname bekijkt,vijf maal zo groot als Nederland,rijk aan bodemschatten,400.000 inwoners,ik durf te stellen als daar 400.000 Nederlandse boeren gewoond hadden dat ze allemaal multimiljonair waren.
Initiatief,mijn beste.

de honden blaffen... | 01-09-07 | 00:21

Vroeger was er een partij de PLN. Partij tot Liquidatie van Nederland.
Zij hadden een heel eenvoudig verkiezingsprogramma. We verkopen alles aan het buitenland; delen dat door 15 miljoen... betekent 2 miljoen per persoon en daarvoor gaan we met z'n allen in Zuid-Frankrijk of Spanje wonen.

Gezellig he? | 01-09-07 | 00:21

Alweer een eenzijdig verhaal en alweer geen seconde medelijden. 1.000.000 euro lenen = 45.000 euro belastingaftrek = 20.000 euro pure sponsoring. Aan die sponsoring wordt (gedeeltelijk) een einde gemaakt.

Wanneer de woz-waarde hoger is dan € 75.000 is het huurwaardepercentage 0,55 met een maximum van 9.150 euro. Bovendien, wanneer het huurwaardeforfait hoger is dan de hypotheekrente hoeft het meerdere niet meer bij het inkomen geteld te worden. Huurwaardeforfait en hypotheekrente worden dan tegen elkaar weggestreept. Bron: www.beeldrijk.org/cat/Fiscaliteiten/De...

Hoeveel het tarief voor huizen boven 1 miljoen omhoog gaat en wat de gevolgen precies zullen zijn moeten we nog afwachten. In ieder geval zullen ook binnen die inkomensgroep de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen.

Hoen | 01-09-07 | 00:20

bottehond 01-09-07 @ 00:18

Ad Interim... toen waar ik werkte eens een crisismanager kwam aanwezig zijn, zei ik altijd Ad tegen hem...

van dal | 01-09-07 | 00:20

@bottehond @ 00:03
Dan kan je als mediator de Chinezen in toom houden die alle bomen meenemen. De Chinezen gaan zelfs de bomen in het stuwmeer onderwater kappen. (en stiekum het goud meenemen, zeggen de surinamers). De Chinezen gaan ook een mega-palmplantage beginnen, maar dan kappen ze eerst veel bos. (Of ze na het kappen ook werkelijk de plantage beginnen, is nog maar de vraag, zeggen de Surinamers). Er ligt ook nog een 150 km treinrails van 1 miljard gulden van 'niks naar nergens' midden in het bos. Was een ideetje van Pronk en Den Uyl. Bizar gezicht, zo een trein met een boomreus erdoorheen gegroeid.
.
En de beste middenvelder komt uit Suriname en heeft een eigen stadion aldaar. Een Prachtland, dat is het. Het heeft alleen een beetje aandacht nodig. En ze hebben Borgoe. De enige rum die naar de beste wiskey smaakt.

tipo | 01-09-07 | 00:19

van dal 31-08-07 @ 23:28

ali baba? had vanavond eigenlijk mijn notradamus taks moeten overmaken, maar ben te laat. belastingen moeten hier al vooraf afgerekend worden, in geen enkel land werkt dit zeau. in geen enkel restaurant betaal je de rekening vooraf. bij de belastingdienst werkt ene nastradamus en die stuurt mij iedere maand een acceptgiro.

ganzo | 01-09-07 | 00:19

van dal 01-09-07 @ 00:04

Ik ben er so f*cking goed in. En ik heb nog meer te bieden: crisismanagement. Vergt zeldzame vaardigheden en eigenschappen. Botheid is er één van.

bottehond | 01-09-07 | 00:18

maar ik ga in mijn eigen landje maar eens naar de slaapprovincie...

van dal | 01-09-07 | 00:18

Ik ben heel erg voor een coup.

fluh | 01-09-07 | 00:17

koerbagh ® 01-09-07 @ 00:14
muiterij op de bounty.... ook zo begonnen, vallen nog steeds onder de britten.... die er niet kunnen komen..

van dal | 01-09-07 | 00:16

@Analia von Solmsch 01-09-07 @ 00:00
Morgen weer aan de lopende band?
Het wordt tijd dat de vijfdaeghse werkweek wordt ingevoerd.
Leve de ef en vee!

kuttekrap | 01-09-07 | 00:15

@tjongejongejonge 01-09-07 @ 00:11:
Juist. Ik hoopte eigenlijk op een lift. Maar goed dan niet.

@van dal 01-09-07 @ 00:11:
Ach wat romantisch. Onbekende eilandjes. Als dat toch eens zou kunnen. En dan je eigen land beginnen.
en.wikipedia.org/wiki/How_to_Start_You...

koerbagh ® | 01-09-07 | 00:14

koerbagh ® 01-09-07 @ 00:09
door het brandstofprobleem leer je nog eens wat totnutoe onbekende eilandjes kennen....

van dal | 01-09-07 | 00:11

koerbagh ® 01-09-07 @ 00:07
Ah ja, die koplampen. Tip: niet verstarren, rennen!

tjongejongejonge | 01-09-07 | 00:11

ROFLOL @ vander F 01-09-07 @ 00:06
Komt dat wel de oceaan over denk je?

koerbagh ® | 01-09-07 | 00:09

@Analia von Solmsch 01-09-07 @ 00:00
Nou lekker dan, tyft maar weer een end op anaal.
Het werd net lagge met je.

kuttekrap | 01-09-07 | 00:07

@tjongejongejonge 31-08-07 @ 23:59:
Te laat. Blind. (Maar dat komt niet door de lamp van de kroonluchter geloof ik. Wel door een ander licht.)

koerbagh ® | 01-09-07 | 00:07

tipo 01-09-07 @ 00:03

dat is té dol.......

van dal | 01-09-07 | 00:06

@ tipo 01-09-07 @ 00:00
tip van een ex-expat: het is beter als je niemand kent in den vreemde. Alles kan je helemaal zelf doen. En in Suriname spreekt iedereen Nederlands, heel gemakkelijk.

Frank Culemborg | 01-09-07 | 00:05

bottehond 01-09-07 @ 00:03 een mediator... met een naam als "bottehond".. interessant. ze hadden jou daar dan 20 jaar geleden al kunnen gebruiken dus..

van dal | 01-09-07 | 00:04

van dal 31-08-07 @ 23:59

Ik zou er heel best passen. Ik vind het echt geen gek idee. Ik ben mediator en sterk gericht op best of both worlds aka win/win.

bottehond | 01-09-07 | 00:03

van dal 31-08-07 @ 23:58
Ze noemen de surinaamse gulden nu dollar (srd). Toch jammer.

tipo | 01-09-07 | 00:03

@van dal 31-08-07 @ 23:58,
TOP atractie voor veel Nederlanders,
ik zou er een luxe verpleeghuis voor vermogende Nederlanders mee kunnen opzetten.
Pure nostalgie pays.

vander F | 01-09-07 | 00:01

@allen:
De Ballen!
Klokje sloeg twaalf keren, dus nu ik terugverander in een pompoen *poef!*

Analia von Solmsch | 01-09-07 | 00:00

@Bigi Bana Boy @ 23:49
Ben er 2 jaar geleden geweest. Was de mooiste vakantie ooit. Het binnenland is net het Paradijs. Ik wilde er toen gaan wonen om een palmplantage te beginnen en die samen met de olie-maatschappij te runnen. Maar dat was veels te ingewikkeld als je daar niemand kent.

tipo | 01-09-07 | 00:00

bottehond 31-08-07 @ 23:58
en een enkele taalfout maakt daar niets uit, echt niet.

van dal | 31-08-07 | 23:59

koerbagh ® 31-08-07 @ 23:54
niet in het licht kijken, slecht voor de oogjes

tjongejongejonge | 31-08-07 | 23:59

@Courbach:
Wel gluren maar niet reaguren... tssk niets voor u!
Gelukkig heeft u uw naam weten te registreren...

Analia von Solmsch | 31-08-07 | 23:58

tipo 31-08-07 @ 23:54

Als we met genoeg gaan vind ik heus emplooi. We transpalnteren het béste van Nederland naar Suriname.

bottehond | 31-08-07 | 23:58

@vander F 31-08-07 @ 23:55:
EasyJet naar Zanderij? Stavros lacht je in je gezicht uit. "We only fly on destinations with a tarmac landingstrip".

koerbagh ® | 31-08-07 | 23:58

vander F 31-08-07 @ 23:55
het is wél terug in de tijd gaan, ze hebben daar nog guldens, als ik me niet vergis.

van dal | 31-08-07 | 23:58

@van dal 31-08-07 @ 23:56
Daar lijkt het wel op. Hij had echter ook nog een nieuwe lever in de aanbieding. Dus die heb ik maar gekocht, want hij kwam wel betrouwbaar over.

Day.Of.The.Triffids | 31-08-07 | 23:58

@Big Bana Boy

Dat er weinig toeristen uit NL naar Suriname gaan, kan dat iets te maken hebben met het voormalige regime van dhr Bouterse? Zou de tijd nu rijp kunnen zijn om het tij in deze te keren? Suriname lijkt mij ook een interessant land om eens te bezoeken.

Fred V | 31-08-07 | 23:56

Day.Of.The.Triffids 31-08-07 @ 23:55 omgekeerde zwendel? lol

van dal | 31-08-07 | 23:56

@Bigi Bana Boy 31-08-07 @ 23:49,
nou ken ik een paar Nederlanders die regelmatig als een idioot zich door de Jungle hakken, en daarna zwaar relaxen op de veranda en aan the beach.
die begrijpen er ook niets van.
Exotisch en toch nog wat vertrouwd, goudmijn volgens mij.

Nu nog wat goedkope vluchten regelen naar Paramaribo........
(wat is dat toch?)

vander F | 31-08-07 | 23:55

@van dal 31-08-07 @ 23:51
Laatst nog een auto gekocht van een Nigeriaan. Aanbetaling gedaan en alles, maar er waren wat leverproblemen. De mijne wel te verstaan. Alcohol is niet zo goed voor je gezondheid.

Day.Of.The.Triffids | 31-08-07 | 23:55

@Analia von Solmsch 31-08-07 @ 23:45:
Ik zou een stel nieuwe ogen aanschaffen. Ik hing namelijk al een tijdje aan het plafond, in de grote kroonluchter alhier.

koerbagh ® | 31-08-07 | 23:54

bottehond 31-08-07 @ 23:37
Ik wil je huis wel bouwen in Surimaribo. Ga jij dan goud zoeken in het bos?

tipo | 31-08-07 | 23:54

@klutteklap:
Ik lees: veel jargon maar geen bron vermelding... wat is de eerste vermelding in de literatuur? 1989?
En dan:
Een mainport heeft verschillende kenmerken:

* Een knooppunt van diversen transportassen en middelen
* Het is een knooppunt dat is aangesloten op internationale transportnetwerken
* Het is 24 uur per dag bereikbaar voor alle soorten transport
* Een mainport geeft toegang tot een transportnetwerk van een andere schaal
* Een mainport bezit een goede infrastructuur

Het is net als of ze het over mijn reet hebben..
*algemeen toeganklijk
*24 uur geopend
*toegang voor alle middelen
etcetra
etcetra

Analia von Solmsch | 31-08-07 | 23:53

@ Big Bana Dude

wellicht is het tijd dan jullie de kennis en ervaring en mentaliteit die jullie opgenomen hebben in te gaan zetten voor Suriname. En denk dan nog eens aan al die welwillende Nederlanders die best een avntuur zouden willen om Nederland opnieuw uit te vinden, samen met anderen.

bottehond | 31-08-07 | 23:53

Frank Culemborg 31-08-07 @ 23:51
als je dan nog aan die 70 of 80K kunt komen... na een paar jaar uitgekleed te zijn door die roversbende

van dal | 31-08-07 | 23:53

Bigi Bana Boy 31-08-07 @ 23:49
nou, ga reizen organiseren... je kent het land, je kent er vast ook mensen.

van dal | 31-08-07 | 23:51

@ van dal 31-08-07 @ 23:42
Ach straks kopen wij hier in NL ook huizen op voor 70-80.000 wat ooit 250.000 leek waard te zijn. Jazeker kwaliteitje meneer!

Frank Culemborg | 31-08-07 | 23:51

bottehond 31-08-07 @ 23:37
Ik zei alleen dat die ene meid van halal mij de pijp wel eens mocht lummelen omdat die best meeviel. Bedoel je dat ? Maar ik zal toegeven dat ik een beetje in een te milde bui ben vandaag.

Verder is het inderdaad jammer dat de mensen die iets van Suriname hadden kunnen maken hier in Nederland zitten. Dat gezegd hebbende verbaas ik mij er altijd over dat die gasten daar nooit in staat zijn geweest om Nederlandse toeristen die kant op te krijgen. Veel Nederlanders zijn erg van de adventure vakanties naar exotische landen enzo, en het land heeft wat dat betreft zo ontzettend veel te bieden.

Bigi Bana Boy | 31-08-07 | 23:49

@jokkebrok e.a. c.s:
Je mist het punt. Iedereen die iets nuttiigs aan de samenleving bijdraagt wordt gestraft en als je lui, dom of fin bent wordt je gesubsidieerd. Ook niet erg, alleen zijn de distributiekosten van een Euro door al die raamambtenaren 1,80 bij 1 gedistribueerde euro. Om het simpelplan uit te leggen: 1 Euro op de goede plek krijgen kost hier 2,80. Maar dit stelletje lutsers gaat dus die ene euro omhoog brengenin plaats van die 1,80 omlaag.

Het ergste is nog dat, nadat je de hele dag / week hebt kromgelegen, je niet eens een sigaretje mag opsteken of een biertje mag drinken.

Maargoed, eigen schuld, dikke bult, al die anderen hebben er op gestemd.

Ik ga mij omscholen tot radicale fin of emigreren.

Aleph | 31-08-07 | 23:49

Analia von Solmsch 31-08-07 @ 23:45

Bent U Vrij- gezel, madame?

bottehond | 31-08-07 | 23:47

kneuterzak 31-08-07 @ 23:44
was een fiets....

van dal | 31-08-07 | 23:46

@Koerbagh:
U hier! ik dacht al: is dat een bult in het behang, of heb ik sterkere glazen nodig?
*schenkt whiskey bij*

Analia von Solmsch | 31-08-07 | 23:45

ik krijg ook zin in Suriname,
maar ze zien al die bakra's al komen.....
*droomt nog even*

vander F | 31-08-07 | 23:45

koerbagh ® 31-08-07 @ 23:43

zelf spreken ze van "staatsHERSTEL" maar een oude wijsheid had ze daarvan moeten weerhouden: if it's not broken, don't fix it"...

van dal | 31-08-07 | 23:45

@ van dal 31-08-07 @ 23:42
En om behoorlijk thuis te komen heb je minimaal een 4x4 nodig.

kneuterzak | 31-08-07 | 23:44

@Analia von Solmsch 31-08-07 @ 23:27:
Ach mevrouw, u denkt toch niet dat ik mij druk ga maken om een paar slordige rotcenten? Zo banaal. Dit is slechts een uitwas van het werkelijke probleem, te weten het verrotte staatsbestel van dit land waardoor Grijs I regeert. En als je een hut van een miljoen hebt is dat even lullig, maar verder tamelijk onbelangrijk.

koerbagh ® | 31-08-07 | 23:43

Bijlmer... eigenlijk niet heel veel anders dan de luxe-appartementen-complexen met extra voorzieningen achter een centrale beveiligde deur....
alleen te massaal, veel te massaal....

Analia von Solmsch | 31-08-07 | 23:42

Frank Culemborg 31-08-07 @ 23:41

en de deuren spijker je vast in de kozijnen, het lijkt heel wat maar het is niks..

van dal | 31-08-07 | 23:42

@ van dal 31-08-07 @ 23:36
Was een verdomd net huis hoor! Keuken op maat (maar verkeerde kleur). Nee ik ga daar niet op afkraken. Heb zelfs gevoel dat als je zelf handig bent en inkoopt je voor de helft klaar kan zijn.

Frank Culemborg | 31-08-07 | 23:41

Frank Culemborg 31-08-07 @ 23:37
"naar ik hoop"..... jij bent gemeen... LOL

van dal | 31-08-07 | 23:39

Bigi Bana Boy 31-08-07 @ 23:28
Om met je slot te beginnen. Ik overweeg niet te verkassen naar Suriname (was geloof ik andere reaguurder).
De Bijlmer vond ik van meet af aan een mislukt, on-Nederlands project. Nog steeds is het zo dat verreweg het grootste deel van de Nederlanders het liefst in een huisje woont met een tuintje er om heen en gratis parkeren voor de deur. Dat was toen ook al zo.
Idd, zeer truttig, maar wel de wens van de gemiddelde burger die men desondanks in een project als de Bijlmer ging stoppen. Ik vind het een voorbeeld van socialisme: niet luisteren naar wat de mensen willen, maar gewoon doen wat jij denkt dat goed is voor die mensen (die, wat meestal ongezegd blijft door de paternalistische socialist (sorry voor het pleonasme), toch te stom zijn om te kakken)). En ook sorry voor al die haken.
In feite een schande, enfin, 't grootste deel is nu opgeruimd, dus waar hebben we het over, dat hou je toch en nog meer Kouwes.

nattebever | 31-08-07 | 23:38

@ van dal 31-08-07 @ 23:32
Standaard 1 mln voor de grachtengordel, naar ik hoop een beleggingshypotheek.

Frank Culemborg | 31-08-07 | 23:37

@ Big Bana Dude

Is het geen optie om met de fleur der natie naar Suriname te gaan, een mannetje of vijf miljoen en dan daar een zuperwelvarende Vrijzinnige enclave van maken. Lijkt dat niks? Ow ja: de NPS zuigt big time. Dat de publieken ook goeie programma's maken zegt niets. Denk eens na. En dan die adhesiebetuiging aan die meiden van haram. Dude: you have gót to be kidding.

bottehond | 31-08-07 | 23:37

Frank Culemborg 31-08-07 @ 23:34
maar had hij ook scharnieren in zijn deuren?... om maar eens een vraagje te stellen

van dal | 31-08-07 | 23:36

@derqxcs:
ik geloof niet dat ´mainport` een daadwerkelijk bestaand engels woord is...
eerder een reclamecampagne om de overheid een rad voor ogen te draaien dat schiphol o zo belangrijk is voor de NL-economie...
*stopt met schrijven om een braakneiging.... te laat!|

Analia von Solmsch | 31-08-07 | 23:35

@Natte Bever

Je schijnt verstand van zaken te hebben. Bedankt voor de reactie.

@James Lastig

Goed informeren bij de fiscus lijkt me inderdaad cruciaal. Ik ga er zowiezo tijdelijk heen en of het permanent wordt, daar moeten wij nog over nadenken. Carriere technisch is het interessant vanwege betere mogelijkheden. En mijn kinderen groeien daar wellicht in een minder islamitische omgeving op.

Fred V | 31-08-07 | 23:35

@Analia
Meer dan wie of watte?
Meer dan jij lijkt me niet zo moeilijk, dat doet mijn huisaap al.

kuttekrap | 31-08-07 | 23:35

@Het_leuke_zuiden 31-08-07 @ 23:24,

Was het je al eens opgevallen dat Cuba één grote gevangenis was? Of is dat een kwestie van pure dommigheid van de Cubanen die maar niet willen begrijpen in wat voor heerlijk paradijs ze leven?

Arjan | 31-08-07 | 23:35

*razendsnel haal-al hypotheek afsluit*

Ahasveros | 31-08-07 | 23:35

@ Bigi Bana Boy 31-08-07 @ 23:28
Ik zag gister "ik vertrek" over Suriname, en die witteman had laten bouwen een ruime vrijstaande woning met pisangbomen op behoorlijke lap grond voor 80.000. Maar was aan de andere kant van de brug, misschien dat wat uitmaakt.

Frank Culemborg | 31-08-07 | 23:34

Bigi Bana Boy 31-08-07 @ 23:31 en bedankt nog... tip was nét iets te laat van de week... maar het is uiteindelijk met wat mailen goedgekomen, dat zie je..

van dal | 31-08-07 | 23:34

on the other hand: IK kan me het nog steed permiteren om in dit apenland te wonen.

eat that you +31 cuntheads living in foreign counties.

QB (ja die.....) | 31-08-07 | 23:33

2-3 weken klagen en daarna hoor je niemand er meer over.
BTW : kunnen we dit kabinet niet wegsms'en ?

blaffer | 31-08-07 | 23:33

wat zouden die linkse rakkers als een bos of een halsema voor hypotheek hebben?

van dal | 31-08-07 | 23:32

@tukketrap:
je weet meer...
*herinnert zich een pas gedolven graf*

Analia von Solmsch | 31-08-07 | 23:32

Analia von Solmsch 31-08-07 @ 23:30
Dus????? Minder passagiers, minder omzet, minder BTW, minder IB, minder VPB, etc. Thanks for voting derkcs

derkcs | 31-08-07 | 23:31

Niet helemala zonder spelvauten zie ik.

Bigi Bana Boy | 31-08-07 | 23:31

bottehond 31-08-07 @ 23:24
Just asking.
Noem het: een brokje mede streepje menselijke streepje betrokkenheid.
Let's move on.

nattebever | 31-08-07 | 23:30

@derkxqs:
de meeste winst op schiphol wordt gemaakt door de winkelnering aldaar... schiphol is als bedrijf een soort meubelboulevard

Analia von Solmsch | 31-08-07 | 23:30

Jonge jonge jonge...

Mr Moore | 31-08-07 | 23:29

@ Analia von Solmsch 31-08-07 @ 23:24
Nee, nietes, egnie!

kuttekrap | 31-08-07 | 23:29

nattebever 31-08-07 @ 23:13
Aan de andere kant moet je wel beseffen dat het in retroperspektief altijd makkelijk oordelen is. In die tijd was de maatschappij heel anders en bestonden de problemen waar grote steden mee te maken hebben helemaal niet. Bovendien was de maatschappij veel minder hard, geweldadig en indivdueler dan nu. De ideeën waarop de Bijlmer gebaseerd waren, zijn trouwens al veel ouder en bovendien niet zo zeer Nederlands. Le Corbussier was er een van de grondleggers van en je ziet dit soort buurten dan ook overal in het buitenland.

Wat Suriname betreft liggen de prijzen daar toch wat anders dan hier, al moet je voor een mooie vrijstaande woning in Paramaribo rekenen op zo'n 250.000. Aan de andere kant ben ik er al zo lang weg dat ik ook niet meer precies feeling heb met dat soort ontwikkelingen. Hou er ook rekening mee dat het land al jaren onder een zware economsiche crisis gebukt gaat en dat helpt ook bepaald niet mee. Buiten Parbo ligt het weer anders en zeker in min of meer tribale gebieden als bijvoorbeeld Langatabbetje enzo, alleen al omdat het grondbezit daar heel anders geregeld is dan in de meer ontwikkelde gebieden. Wél zou ik willen zeggen dat Suriname een prettige plek is om te wonen als je tenminste niet van een loon afhankelijk bent. Ook is het relatief veilig (zeker vergeleken met Zuid-Afrika) en helemala als je buiten Paramaribo blijft.

Bigi Bana Boy | 31-08-07 | 23:28

huidige OZB waarde van Dr.QB's cottage = 1.32M

ergo: sterf Walter B. sterf.

for all you junior class ctizens: SMOEL HOUDEN A.U.B.

QB (ja die.....) | 31-08-07 | 23:28

Het_leuke_zuiden 31-08-07 @ 23:24
Cuba is inderdaad een mooi voorbeeld. Ben je er geweest? Ik wel. Gelukkig hebben ze daar het hele jaar door 25 graden, want geld voor glas in de ramen, naast de enige tl-buis per woning, hebben ze niet. Prima voorbeeld. Het voorbeeld dat socialisme synoniem is voor armoe, letterlijk en figuurlijk

derkcs | 31-08-07 | 23:28

bij het belastingkantoor vraag ik altijd of ik ali baba te spreken kan krijgen... die werkt hier niet is dan het antwoord.. waarop ik dan weer reageer met:"hoezo niet, de rovers zijn hier toch ook".

van dal | 31-08-07 | 23:28

Het_leuke_zuiden 31-08-07 @ 23:24
Als je dan toch Castro aanhaalt: kun je niet een zeven uur durende redevoering van hem hier posten waarin hij de zegeningen van het socialisme bezingt?
Vanwaar je hang naar fascisme?

nattebever | 31-08-07 | 23:27

Stik! Hottebond is ook weer gesignaleerd...
Straks komt Koerbagh ook achter het behang vandaan.
*huivert*

Analia von Solmsch | 31-08-07 | 23:27

Gevolg van alleen dit dit van het roversplan van Grijs I. Mensen wijken meer en emer uit naar het buitenland, huizen van 1 mio of meer moeilijker verkoopbaar, huizenmarkt nog verder op slot etc. etc. Minder verhuizen is minder overdrachtsbelasting, per saldo zal de opbrengst van deze belasting ook wel weer negatief zijn. Neem de vliegbelasting, onderzoek heeft aangetoond dat dat de overheid een miljard gaat KOSTEN (uitwijken naar buitenlandse luchthavens etc.) ipv opleveren, maar ja dat is tot de opperrover Bos nog niet doorgedrongen.

derkcs | 31-08-07 | 23:26

@Het_leuke_zuiden 31-08-07 @ 23:24
Ik vind Chavez een beter voorbeeld. Die is tenminste nog democratisch verkozen (2 keer). De meeste Cubanen zijn echt niet zo blij met Castro hoor ;)

Day.Of.The.Triffids | 31-08-07 | 23:25

@ natte

vandaag uitgeslapen tot 12 uur. Van de week iedere avond gewerkt, dan krijg je dat. Und?

bottehond | 31-08-07 | 23:24

@kruttekap:
aha!, bigi is dus die boze bosnegert die de reaguurders op afstand houdt...

Analia von Solmsch | 31-08-07 | 23:24

Ik verbaas me vooral aan het gebrek aan visie in de politiek. Je bent afhankelijk van de meerderheid, dus het compromis is verplicht zowat. Een goede dictatuur is beter als een slechte democratie. Al zijn de meeste dictaturen gebouwd op de ego's van individuen die gecorrupeerd zijn door macht.
Cuba is een positieve uitzondering, groot respect voor Fidel Castro. Wie zich verdiept in hem kan de uitbuiting zien van de moderne maatschappij.

Het_leuke_zuiden | 31-08-07 | 23:24

Day.Of.The.Triffids 31-08-07 @ 23:20

en of banken dat graag doen, toen wij onze hypotheek afsloten werd maar liefst drie keer gevraagd of we niet wat meer wilden hebben.... is renteinkomsten voor de bank... en het geld stond werkelijk in stapeltjes tegen de muren want geen hond had nog vertrouwen in beleggingen...

van dal | 31-08-07 | 23:23

Wat omhoog gaat, komt uiteindelijk vanzelf weer naar beneden...
iets waar christenen trouwens ook standvastig in blijven geloven!

Analia von Solmsch | 31-08-07 | 23:22

@Analia von Solmsch 31-08-07 @ 23:17
Dit was een ietwat doorzichtige poging van mijn kant om Bigi wat geinige Suriname-anekdotes te laten vertellen.

kuttekrap | 31-08-07 | 23:22

Even voor de communisten onder ons. Het huurwaardeforfait is een belasting omdat je in een huis woont dat niet gehuurd is. Ook al heb je alles moeten lenen dan moet je een deel van de waarde van het huis optellen bij je inkomen en daarover belasting betalen. Omdat.... men gewoon in Den Haag alles van je willen afpakken enige redelijke verklaring voor deze diefstal in namelijk niet te geven. Moet je maar onder een boom gaan liggen is waarschijnlijk de redenatie.

derkcs | 31-08-07 | 23:22

Analia von Solmsch 31-08-07 @ 23:19
Nuttige handwerken, Analia, nuttige.

nattebever | 31-08-07 | 23:21

wegkwijnenaanzee 31-08-07 @ 23:19

dream on...

van dal | 31-08-07 | 23:20

@Het_leuke_zuiden 31-08-07 @ 23:11
Schuld is sowieso een slecht iets. De enige schuld die ik heb is een studieschuld. Maar 6 jaar studeren (en feesten) als je nog jong bent is die 8k euri meer dan waard, dat waren de beste jaren van mijn leven! Alleen mensen die niet met geld kunnen omgaan lenen en de ellende wordt voor hen alleen maar groter (en het wordt ze ook wel erg makkelijk gemaakt). Banken geven iets te graag leningen weg aan het domme klapvee. Maar goed, dat is nu eenmaal business-as-usual voor ze, geld moet ook rollen natuurlijk.

Day.Of.The.Triffids | 31-08-07 | 23:20

Bos rulezzzz

scheldt maar op zn jalouzie-tax. Maar hij heeft tenminste een visie! De armen huisvesten in de leegstaande villas geweldig toch?

armen wonen in villas. gaan vvd stemmen, exit bos. vvd eeuwig aan de macht
geloof mij nou, Bos is een third man. Bos is een onderkoffer kapitalist. gaat allemaal helemaal goed komen

commentaarderer | 31-08-07 | 23:20

van dal 31-08-07 @ 23:17
Ik had hetzelfde idee bij het WTC in NY. Toen ik dat voor de eerste keer zag, dacht ik, dit kan geen standhouden...

nattebever | 31-08-07 | 23:19

@nasalebeffert.
Handwerken? Nog meer en hij valt er van af...
heb tegenwoordig hulp in de huishouding die niet zijn handjes thuis kan houden..

Analia von Solmsch | 31-08-07 | 23:19

Ik ben blij dat ik klootjesvolk ben, eindelijk een maatregel die mij niet financieel raakt. :)

wegkwijnenaanzee | 31-08-07 | 23:19

nattebever 31-08-07 @ 23:13
helemaal gelijk heb je. die bijlmer.. daar was iedereen ontspoort, dat heeft niets maar dan ook niets met afkomst of huidskleur te maken. het zijn de plaatselijke omstandigheden geweest die het onheil veroorzaakten, mooi voorbeeld is die reuzeflat in venlo, afgebroken nog vóór hij was afbetaald, simpelweg omdat het sociaal niet meer te trekken was, en dáár woonden geen surinamers of andere gasten, dat waren echte onvervalste limburgers...

van dal | 31-08-07 | 23:17

@ kuttenkrab:
Suriname... liever Zuid-Africa!... iets prettiger klimaat...

Analia von Solmsch | 31-08-07 | 23:17

Analia von Solmsch 31-08-07 @ 23:10
Ik zeg nog zo, nuttige handwerken! Maak je nog eens wat van je leven!

nattebever | 31-08-07 | 23:15

@TurboLensie 31-08-07 @ 22:47
Alsof je alleen met foutloos typen een coup kan plegen.
Komop mannen! Laten we die gasten kapot typen! Dat zal ze leren!

kuttekrap | 31-08-07 | 23:15

@ day of triffids:
ik lees me een ongeluk... trouwens óók applaus voor bijdrage Big banana boy

Analia von Solmsch | 31-08-07 | 23:13

Bigi Bana Boy 31-08-07 @ 23:07
En omdat het stedebouwkundig een socialistisch kudtexperiment was, met allerlei malle ideeen over wonen, werken en recreeren. Welke populatie je daar toen naar toe verhuisd zou hebben, het zou binnen de kortste keren in een soepzooitje zijn veranderd.
De menselijke maat was er nogal zoek, betonnen woondozen waar geen van de ontwerpers ooit zelf in zou willen wonen. Die lui zouden alsnog moeten worden opgespoord en berecht naar oud-islamitisch gebruik.

nattebever | 31-08-07 | 23:13

Day.Of.The.Triffids 31-08-07 @ 22:44
De schulden van landen liggen bij particulieren, maar goed, hoeveel schuld heeft de gemiddelde Nederlander boven zijn hoofd als je de staatsschuld opdeelt per hoofd van de bevolking? 18000 euro tot 24000 euro zoiets?
Ik hou niet van schuld, dat betekent dat je in het verleden geld hebt gebruikt dat je nog moet gaan verdienen alhoewel ik wel blij ben dat onze opa's en oma's in de infrastructuur hebben geinvesteerd. Maar dat de schuld nu zo hoog is is absurd.
Van mij mag alles schuldenvrij, lekker sober, lekker groen. Geen excessief leventjes leiden meer in Nederland( 3 vakanties per jaar, geen 2 of zelfs 3 auto's, onnodige lasershows zoals christenkruizen projecteren op de wolken, lantaarnpalen onnodig aan, etc etc)

Het_leuke_zuiden | 31-08-07 | 23:11

BitchSuperSoaker 31-08-07 @ 23:03 15.000 euri's is wel héél erg weinig per jaar, tel daar maar gerust een huursubsidie of woontoelage of huurdersaftrek bij op, ook is er kwijtschelding van allerlei heffingen die als geldwaarde bij het inkomen mogen worden geteld, het besteedbaar inkomen dat is.. immers, een last die je niet hoeft te betalen is pure winst. en dan valt het misschien nog wel mee. tegemoetkominkje hier, kwijtscheldinkje daar, de huisbaas moet de keet schilderen... en laat de winter maar komen.
de huiseigenaar, tja, dat is een ander kopje thee.. weliswaar hypotheekrenteaftrek maar daar houdt het ook precies helemaal op. lasten als gemeentelijke heffingen, rioolbelasting, onroerendzaakbelasting en je draait ook nog eens zelf op voor het onderhoud en de verzekering van je pandje....

van dal | 31-08-07 | 23:10

Als je het moet hebben van de hypotheekrente aftrek om te leven....
.
Het is subsidie om je jezelf in de schulden te steken:
hoe hoger je hypotheek (=schuld) hoe meer je terugkrijgt!
banken lachen zich een bult...

Analia von Solmsch | 31-08-07 | 23:10

@ Bigi Bana Boy 31-08-07 @ 22:45
Nu ik je toch spreek.
Hoe is het met het huizenbezit in Suriname?
Is een huis in (ik noem maar wat) Langatabbetje duurder dan in (ik noem maar weer wat) Drietabbetje?
Bestaan er in Suriname überhaupt huizen boven de 1 mio?
Wink wink, nutch nutch, ;-).

kuttekrap | 31-08-07 | 23:09

Analia von Solmsch 31-08-07 @ 23:05
Juist.
En nu weer aan de nuttige handwerken.

nattebever | 31-08-07 | 23:08

@Analia von Solmsch 31-08-07 @ 23:05
Dat kan dus niet zomaar - lees mijn vorige comment (hoewel ik het met je eens ben dat het overbodig is).

Day.Of.The.Triffids | 31-08-07 | 23:08

Wouter wil de topsalarissen niet aanpakken dus ja dan de rijke stinkerds maar plukken op hun dure woning. Daar Wouter zelf nog in een zielig huisje moet wonen was dit de beste oplossing. Dat de rijke mensen nu emigreren of andere maatregelen nemen had ie weer niet beseft natuurlijk.

Klompenboer | 31-08-07 | 23:08

nattebever 31-08-07 @ 22:49
Day.Of.The.Triffids 31-08-07 @ 22:51
Tsja, de Bijlmer was nu eenmaal zo'n beetje de plek waar iedereen uit Suriname in eerste instantie terecht kwam. Toch was het destijds, en ik praat nu over de jaren 70/80 een prima plek om te wonen. Het werd uiteindelijk ook een kolerezooi in de Bijlmer maar dat kwam mijns inziens omdat er op een gegeven moment zo'n beetje alle nationaliteiten op aarde woonden en omdat er ook voornamelijk kansarmen en uitschot naar toe gestuurd werd.
Tegelijkertijd vertrok de blanke bevolking maar ook die Surinamers die goed slaagden in de Nederlandse maatschappij.

Maar er is genoeg over het mislukken van de Bijlmer gezegd. Ik was er onlangs weer eens (Kwakoe inderdaad) en herkende het niet meer terug. Letterlijk niet figuurlijk. Als de metrostations er niet hadden gestaan had ik nu nog niet geweten waar ik was. De kenmerkende hoogbouw is zo goed als verdwenen en het ziet er best mooi uit nu. Maar uiteindelijk zijn en blijven het de bewoners zelf die een wijk maken of breken.

Bigi Bana Boy | 31-08-07 | 23:07

Day.Of.The.Triffids 31-08-07 @ 22:59
Kan niet precies volgen waar je precies op reageert.
Ik pleit niet voor afschaffing van de hypotheekrente-aftrek, temeer daar burgers met het oog op die aftrekbaarheid langjarige (meestal 30 jaar) verplichtingen zijn aangegaan.
Uiteindelijk zou ik er wel voor zijn, maar dan met een redelijke overgangsregeling, enfin, iets wat jij voorstelt.
De aftrekbaarheid is de laatste jaren natuurlijk al beknot:
- maximaal 30 jaar;
- winst bij verkoop verplicht herinvesteren in nieuwe eigen woning (hoefde tot voor kort niet) en anders in zoverre geen hypotheekrente-aftrek meer;
- verhoging eigenwoningforfait, zoals nu voorgesteld: is in feite beperking aftrek hypotheekrente.

Je kunt ook denken aan aftrek tegen een maximaal tarief van 40%. Dat zal nog wel een keer gebeuren. Of de aftrektermijn gaat van 30 naar 25 jaar; allemaal makkelijk te realiseren.
Zou wel denken: alles onder gelijktijdige afschaffing van de huursoepsidie.

nattebever | 31-08-07 | 23:06


hypotheekrente aftrek was een extraatje, ooit bedoeld om het huizenbezit te stimuleren, NL zat ver onder de 50% koopwoningen, ooit... lang geleden.
.
Na tien jaar overspannen kopersmarkt: terugdraaien en terugvorderen!

Analia von Solmsch | 31-08-07 | 23:05

t komt allemaal door onze medelanders.die verkankeren het voor de welwillende mensen.

apie000 | 31-08-07 | 23:04

Het klootjesvolk heeft weer en-masse links gestemd en wij mogen de rekening weer betalen. Het is wel leuk dat het klootjesvolk altijd zelf -procentueel gezien- altijd de grootste rekening betaalt, én dat niet eens door heeft.
Iemand die €100.000,= verdient geeft €40.000 per jaar uit (en daar betaalt bij dus BTW over) (btwdruk 40.000*0,20/100000)= 8% -de rest gaat op de bank en heeft voorlopig geen last van de BTW-, maar iemand die €15.000 verdient geeft alles uit en betaalt daar ook BTW over. (BTWdruk: 15000*0,2/15000)= 20%
HAHAHAHAHAAH Procentueel gezien wordt de linkse lul dus het hardst getrokken. De linkse stemmers kunnen niet rekenen -én dat wisten we al lang- ze zijn erg goedgelovig en verschrikkelijk dom als ze denken dat ze niet door deze plannen genaaid worden.

BitchSuperSoaker | 31-08-07 | 23:03

het is wel lullig dat dergelijke maatregelen uit het hoekje komen waarvan de "deelnemers" zichzelf niet zo lang geleden een forse salarisverhoging hebben gegeven.....

van dal | 31-08-07 | 23:03

@nattebever 22.56:
Laatst het belastingstaatje gezien ophet vrije Volk?
Tel zelf maar eens op waar je zelf allemaal belasting aan betaalt.
Goed advies, wel de uitkomst op je plee lezen, want je schrikt je echt tebarste.

The eimer | 31-08-07 | 23:00

@nattebever 31-08-07 @ 22:52
Ik heb zelf ook een koopwoning en de hypotheekrente is aan de ene kant nodig en aan de andere kant overbodig. De huizenmarkt dondert echter in elkaar als je die in 1 keer gaat afschaffen. De huizenprijzen worden door een systeem met hypotheekrente-aftrek virtueel hoog gehouden en vooral starters (zoals ikzelf) ondervinden hierdoor problemen met het vinden van een betaalbare woning. Als dit systeem wordt afgeschaft wordt mijn woning echter niets meer waard en de huizenmarkt zal als een gevolg hiervan in elkaar storten. De enige manier om hiervan af te komen is om dit geleidelijk in te voeren, te beginnen met de hoogste inkomens en over een periode van zeg 30 jaar dit voor iedereen gelijk te trekken. Dan zijn huisprijzen normaal marktconform en hebben we deze discussies niet meer.

Day.Of.The.Triffids | 31-08-07 | 22:59

Andriesch Knevelmans 31-08-07 @ 22:52
jij huurt zeker? gek! boven de drie ton al.. tsss, dan raakt het mij ook lutser.

van dal | 31-08-07 | 22:59

Groningen... das toch wel de pauperprovincie van het land he? 12 woningen boven het miljoen in de aanbieding, tegen ruim 500 in Noord-Holland...

van dal | 31-08-07 | 22:57

Stel je voor dat het belastingtarief 100% is en er een werkverplichting is.
Dat heet dan slavernij.
Hier betaal je 52%, plus alle shit aan accijnzen, BPM, BTW, OZB etc.
Hoe zou je dat noemen?
Vrijheid?

nattebever | 31-08-07 | 22:56

@Hakbarrr 31-08-07 @ 22:49
Veel huizen die nu meer dan een miljoen waard zijn zijn nog niet eens zo heel lang geleden voor een paar ton guldens gekocht geweest.

Dus laten we zeggen je was veertig en je kocht een leuk huis voor een paar ton gulden. Je woont er nu twintig jaar in, de kinderen zijn het huis uit, de hypotheek is bijna afbetaald. Het zier er dus gunstig voor je uit en je kan met een comfortabel gevoel je pensionering tegemoet zien.

Helaas ... daar komt Woutertje Bos en die ziet dat je hut ineens een waarde van meer dan een miljoen heeft gekregen en die komt jaarlijks ineens ettelijke tienduizenden euro's bij je stelen. Daar heb je dus al die tijd voor gewerkt en gespaard.

En wat doet Woutertje met jouw geld? Dat geeft ie aan werkloze uitvreters, werkschuw tuig, nutteloze projecten met moslims en andere buitenlanders en uiteraard zorgt Wouter goed voor zichzelf en zijn vriendjes ... met jouw geld.

James Lastig | 31-08-07 | 22:55

Doe nog ff een tax erbij. Ik voel meer voor Marijnissen z'n plan om boven de drie ton hypotheek geen rente te laten fappen.

Andriesch Knevelmans | 31-08-07 | 22:52

Fred V 31-08-07 @ 22:47
Genoten hypotheekrente-aftrek hoef je nooit terug te betalen, dus je kunt rustig je huis verkopen, je lening aflossen en naar Denemarken verkassen.

nattebever | 31-08-07 | 22:52

@Bigi Bana Boy 31-08-07 @ 22:45
En dat is nu de reden dat ze de Bijlmer grotendeels gaan platgooien en volbouwen met rijtjeshuizen. Alle 'probleemwijken' verhuizen naar Almere. De Bijlmer is mijns inziens een mooie lokatie om te wonen. Heineken Music Hall, Kwakoe festival, veel winkels, alleen jammer van de criminaliteit maar dat is toch ook sterk gedaald de laatste jaren.

Day.Of.The.Triffids | 31-08-07 | 22:51

Bigi Bana Boy 31-08-07 @ 22:45
't Was een educated guess, die Bijlmer en BBB. Nou ja, ik vond het zuur genoeg voor die mensen.
't Is als uit de cartoon waarin een islamiet naast een tandarts gaat wonen en zegt: mijn huis wordt meer waard, het jouwe minder.
Waarin die islamiet zich vergist, want het zijne wordt natuurlijk waardeloos als die tandarts gaat verkassen. Iets wat common practice is in USA.
Nee, fraai is het allemaal niet, maar 't gebeurt natuurlijk wel.

nattebever | 31-08-07 | 22:49

@Fred V 31-08-07 @ 22:47
Weet ik niet, ik heb in NL nooit een huis gekocht.
Zoek een goede fiscalist op en laat je zorgvuldig adviseren

James Lastig | 31-08-07 | 22:49

Heel verstandig. Pak ook de rijken mensen die al elk jaar meer dan de helft van hun productie aftikken aan de waardeloze overheid. Ga daar nog maar meer graaien.

Ipv dat Bos juist die mensen dankbaar is dat er zo veel belasting binnenkomt, gaat Bos die mensen nog meer belasten.

Als je een huis van 1 MLN hebt, betekent dat je veel geld verdiend hebt. Wanneer verdien je veel geld? Juist, als je een product/dienst/werk aanbiedt dat door heel veel mensen waardevol gevonden wordt. Anders wordt er niet zo veel voor betaald (ten minste als je niet bij de overheid werkt...).

Kortom, mensen die bewezen hebben veel waarde toe te voegen aan deze maatschappij worden nog meer uitgeknepen. Ga door Bos. Pest deze mensen het land uit, en we houden allemaal middelmaat over, die alleen maar ambtenaar kunnen zijn....

(en nee, ik heb geen huis van 1 MLN, slechts van 1 ton).

Hakbarrr | 31-08-07 | 22:49

@Tobus 31-08-07 @ 22:37
Gelijk heb je. Alleen nu schaar je on de niet-betalers ook een boel mensen die toch eigenlijk niet geheel schuldig zijn aan hun niet-betalen. Ik zou ook wel een positie willen zitten dat ik vermogensbelasting moet betalen. Helaas helaas....
Tip van de dag: niet iedereen die rijk is, verdient het, en datzelfde geldt ook voor armen.

3*links=rechts | 31-08-07 | 22:48

Een coup geleid door onze pritt stifftftf. Laat me niet lachen. probeer maar eerst een foutloos te typen soeplepel.

TurboLensie | 31-08-07 | 22:47

James Lastig 31-08-07 @ 22:35

Ja, maar hoe zit dat als je gebruik gemaakt hebt van belastingaftrek van de hypotheekrente en je gaat emigreren? Ik hoorde dat je dan nog even je belastingaftrek mag terug betalen aan de fiscus. Lijkt me niet zo een prettige situatie, ik overweeg emigratie naar Denemarken.

Fred V | 31-08-07 | 22:47

nattebever 31-08-07 @ 22:33
Ik heb (hoe stereotiep ...) zelf een aantal jaren in de Bijlmer gewoond. En inderdaad prachtige ruime flats, zeker voor die tijd maar door de slechte reputatie van de Bijlmer wil niemand er meer wonen. Zo zie je maar hoe relatief de waarde van een huis is en hoe zeer het gebasseerd is op emotie ipv op werkelijke ecnomische waarde.

Bigi Bana Boy | 31-08-07 | 22:45

@Het_leuke_zuiden 31-08-07 @ 22:38
Ook een leuke one-liner die opgaat voor jouw stelling:
.
Elk land heeft een staatsschuld. Maar als iedereen een schuld heeft, aan wie moet je dan eigenlijk nog terug betalen?

Day.Of.The.Triffids | 31-08-07 | 22:44

Als we nu eerst eens het wachtgeld van oud-kabinetsleden gelijktrekken met die van de rest van de bevolking is al deze onzin niet meer nodig... maar ja, dan hebben 'ze' ineens een sollicatieplicht en moeten ze -werken-... dat is dan idd wel een moeilijk begrip voor pluchezitters. Overigens helpen ze dit land verder om zeep met de BTW naar 20% te gooien... ik denk dat ik maar meega en ook in Dublin lekker verder werk, overigens zonder hier belasting te betalen! Mijn biertje blijft door ook betaalbaar en zonder christenhonden-excuses... ik ben er dus wel uit. Beetje jammer alleen dat een "volksvertegenwoordiging" dus niet het volk vertegenwoordigd (wat het volgens de naam én de grondwet zou moeten doen) maar lekker het eigen zinnetje doordrijft... zeau help je dus een goed en welvarend land om zeep... balkie bedankt! balkie bedankt! Boslim ook bedankt voor niks en de rest van die duurbetaalde loze ww'ers die denken verstand van zaken te hebben (maar dat is niet zo!). En de kiezers ook bedankt om weer massaal te stemmen wat ze 'gewend' zijn; lekker kiezen wat je vorige keer ook had, je mag ook wel nadenken hoor! Wél klagen maar pontificaal dezelde partij kiezen blijf dom hoor.

The_Smiley | 31-08-07 | 22:44

Kankeren kunnen we wel, maar misschien wordt het eens tijd om die misluktezaadlozingen in Den Haag eens op een andere manier van repliek te dienen.

FrAgFo0d | 31-08-07 | 22:43

bottehond 31-08-07 @ 22:41
FF off the record.
Ben je nu vroeg of laat uit de mand?

nattebever | 31-08-07 | 22:42

@ Pritt

Inderdaad. Zolang de 3 establishmentpartijen vvd, cda en pvdi deel uitmaken van een regering zal het haar vunzige grijpklauwen in het land houden. Ze wisselen elkaar af maar zijn één kliek. You want proof: 90 % van de vetbetaalde oldboys en girlsbanen in de (semi)publieke sector worden onder deze drie partijen verdeeld, terwijl de RvS haar misnoegen daarover heeft uitgesproken en het zelfs (dacht ik) ongrondwettelijk genoemd. Ergo: het is inderdaad tijd dat het volk zélf de macht weer grijpt. Daar hebben we een aardige traditie in. Sterker: onze natie is gegrondvest op ons Vrijheidslievende verzet tegen onderdrukking. Ergo: Ja.

bottehond | 31-08-07 | 22:41

Tobus 31-08-07 @ 22:37
Ik heb het vage idee dat deze tekst hier al een keer of 12 is gepost.

nattebever | 31-08-07 | 22:40

Frank Culemborg 31-08-07 @ 22:34
Niet een beetje te koud daar, op IJsland? Te donker in de winter?
*Gaat nog eens bellen met de Antillen*

nattebever | 31-08-07 | 22:38

@Tobus 31-08-07 @ 22:37
Mijn verhaaltje van 21.01 uur even vertaald?

James Lastig | 31-08-07 | 22:38

Bigi Bana Boy 31-08-07 @ 22:28

Er is zoveel fictief vermogen. In de Verenigde Staten word de staatsschuld gekoppeld aan het vermogen van infrastructuur. Dat is het onderpand van de VS.
Als je mij vraagt is het een luchtballon dat men verder opblaast en als het klapt komen de echte aasgieren.
Ook in Nederland moet de staatsschuld weg, ben je teminste niemand wat verplicht

Het_leuke_zuiden | 31-08-07 | 22:38

Ook ik heb geen problemen met belasting betalen. Maar om aan de ene kant te roepen dat de overheid minder geld moet uitgeven, vervolgens meer uit gaan geven aan slecht onderbouwde projecten, terwijl er niets in werkelijk noodzakelijke problemen (economische schade door files: 1 miljard per jaar!) wordt geïnvesteerd, en bovendien allerlei idiote belastingverhogingen door te voeren? Dat schiet mij behoorlijk in het verkeerde keelgat.

Tijd voor De BVD: de Belasting Vrije Dag! De Dag van de Burgerlijke Ongehoorzaamheid?

Als Amsterdammers op Koninginnedag massaal zwart mogen handelen, mag de rest van Nederland dit ook. Als kampbewoners geen belasting hoeven te betalen, hoeft niemand belasting te betalen. Als de overheid dit verbiedt, dan doet men aan politieke willekeur.

1 Oktober bijvoorbeeld?
Niemand vraagt of betaalt op die dag BTW.
Niemand draagt over die dag loonheffingen of sociale premies af.
Niemand vraagt of betaalt op die dag voor de accijnzen aan de pomp.
Niemand betaalt over winsten op die dag enige winstbelasting.
Niemand betaalt importheffingen.
Niemand betaalt snelheidsboetes die op die dag geflitst zijn.
Iedereen die belasting over september uiterlijk op de 31e moet betalen, doet dit pas op 2 oktober.
Even laten zien van wie dit land nu werkelijk is, wie hier het geld verdient dat men zo graag van je afpakt en over de balk(enende) smijt. Je zult zien dat er op die dag een gigantische toename in handel is: het bewijs dat deze overheid economische groei afremt in plaats van stimuleert.

Gewoon ff 1 dagje niet betalen. Scheelt de staat al gauw 0,3% inkomsten. Da's veel! Geen verandering? Doen we nog een dagje. En nog een dagje. Totdat ze snappen dat WIJ het geld verdienen en verantwoording eisen: ze moeten domweg in hun eigen uitgaven snoeien, efficienter werken en het door iedereen betaalde geld zorgvuldig in serieuze projecten steken.

Hoeveel burgers en bedrijven hebben het lef om dit te doen? Geenstijl doet er dan es wat aan! ;)

ZDEV | 31-08-07 | 22:38

Bigi Bana Boy 31-08-07 @ 22:28
Zeker geen flutblaadje. Maar op hypotheekgebied is alleen maar de USA en haar inwoners in gevaar, zij hebben vaak een flexibele hypotheek in de vorm van een rente op jaar of maandbasis. Hebben wij hier ook maar de meeste mensen kiezen toch voor 10 of 15 jaar vaste rente. Ik zie niet zo wqat dit een impact gaat hebben.

Elisabeth2 | 31-08-07 | 22:37

Om hier maar even een lesje elementair belastingrecht onder te plakken:
Dit is een zeer simpele manier om belastingwetten te leren begrijpen.

Stel dat elke dag 10 mannen besluiten uit te gaan eten. De rekening voor alle 10 de mannen bedraagt dagelijks 100 euro (ja, goedkoop restaurant). Als ze de rekening zouden betalen zoals we met belastingen omgaan, dan zou het ongeveer zo gaan:
De eerste 4 mannen, de armsten, zouden niets hoeven te betalen (ergo: eten gratis).
De 5e zou 1 euro betalen, de 6e 3 euro, de 7e 7 euro, de 8e 12 euro, de 9e 18 euro en de 10e man 59 euro.

Zo besloten de mannen het te doen. Elke dag aten ze in het restaurant, blij als ze waren met de regeling. Tot de eigenaar van het restaurant ze op een dag besloot te matsen (in belastingtaal: een "verlaging").

'Omdat jullie zulke goede klanten zijn, zal ik jullie dagelijkse gezamenlijke kosten met 20 euro verlagen', zei de eigenaar. Nu zou de totale rekening per dag dus nog maar 80 euro zijn ipv 100 euro. De groep wilde hun rekening nog steeds betalen volgens de afspraak, net zoals we dus belastingen betalen. Voor de eerste 4 man veranderde er dus niets, zij hoefden nog steeds niets te betalen. Maar hoe zouden de overige 6 de verdeling maken, zodat iedereen zo eerlijk mogelijk zou kunnen profiteren van de meevaller?De 6 mannen becijferden dan 20 gedeeld door 6 neerkwam op 3,33 euro. Maar als ze dat af zouden trekken van ieders deel, zouden de 5e en 6e man geld toe krijgen!

De eigenaar stelde voor dat het wel zo eerlijk zou zijn om ieders individuele rekening met ongeveer hetzelfde deel te verminderen. Op basis hiervan zou de 5e man niets meer hoeven te betalen, de 6e man zou 2 euro gaan betalen, de 7e man 5 euro, de 8e 9 euro, de 9e 12 euro en de 10e 52 euro. De eerste 4 zouden nog steeds gratis blijven eten. Zo gezegd, zo gedaan.

Maar na de maaltijd, buiten het restaurant, begonnen de mannen hun besparingen te vergelijken. De 6e man merkte verongelijkt op dat hij maar 1 euro gedaald was, maar dat de 10e man wel 7 euro was gedaald! De 5e man viel hem bij. Hij was ook maar 1 euro omlaag gegaan, maar de 10e man was 7x zoveel gedaald! 'JA', zei de 7e man. Waarom zou hij 7 euro minder hoeven betalen, terwijl ik maar 2 euro minder hoef te betalen?
'Ho ho', merkten de eerste 4 mannen in koor op. 'Wij hebben helemaal niets gekregen'! 'Dit systeem buit de armen uit'!

De eerste 9 man omsingelden de 10e en schopten hem in elkaar. De volgende avond kwam de 10e man niet meer opdagen, dus aten de 9 mannen zonder hem. Na het eten kwamen ze er achter dat ze zonder hem met een rekening zaten die 52 euro hoger was dan ze verwacht hadden!

En dat, dames en heren, is hoe het belastingsysteem werkt. Diegenen die het meest betalen aan belastingen hebben bij een mogelijke verlaging uiteraard ook het meeste voordeel hiervan. Belast hen te veel, ofwel, val hen aan, puur en alleen omdat ze geld en/of een goed inkomen hebben, en ze zouden opeens zomaar niet meer aan tafel kunnen verschijnen.

Wat voor impact zou dat op de rest hebben?
Ongelofelijk maar waar, de belastingdienst lijkt deze logica maar niet te kunnen bevatten.

Tobus | 31-08-07 | 22:37

@Elisabeth 22.28 ;
In de bak? En die kwart miljoen school- dropouts dan?
3/4 van alle Morocs leven van een uitkering, de rest werkt in low payjobs.
Kijk eens naar je loonstrook om te weten hoe goed ze het doen.
Of ben je ook van mening dat daar de vergrijzing daar schuld aan heeft, net als Bos?

The eimer | 31-08-07 | 22:36

@Bigi Bana Boy 31-08-07 @ 22:28
Je hebt gelijk. Door het achterlijke systeem van de NL hypotheekaftrek is het voordelig om schulden te hebben en dankzij de vermogensbelasting is het zeer onvoordelig om kapitaal op te bouwen. Het NL belastingsstelsel zorgt er dus voor dat het hele land collectief zwaar in de schulden zit.

De prijzen van de huizen reageren op die manier overdreven op een kleine renteverandering omdat men eigenlijk alleen bekijkt wat men aan maandlasten kan ophoesten.

Je hebt niets aan een duur huis want je kunt het niet te gelde maken. Je hebt er alleen iets aan als je het verkoopt en uit NL vertrekt en in ene goedkoper land gaat wonen. Ik kan je dat overigens van harte aanraden.

James Lastig | 31-08-07 | 22:35

@ nattebever 31-08-07 @ 22:22
Ik zweer nog steeds bij IJsland, iedereen daar rijdt in een Hummer. En geen leger momenteel. Van Bjork betalen we het generaal pardon en gettos voor pardonners op IJsland. En jazeker, mocht Chavez wat uithalen, zou ik zeker meteen doorstoten naar de hoofdstad en niet in 2 pogingen als de Amerikanen naar Baghdad.

Frank Culemborg | 31-08-07 | 22:34

Bigi Bana Boy 31-08-07 @ 22:28
Nog korter: je bezit kan van de ene op de andere dag in waarde naar nihil kelderen.
Je schuld blijft even hoog, en echt.
Zolang je echter niet verhuist of je baan verliest, maakt het geen donder uit wat de waarde-ontwikkeling van een woning is. Als jouw huis goedkoper wordt, wordt het huis drie straten verderop ook goedkoper.
Maar ja, je bent wel zwaar de lul als de woningmarkt instort en je je huis alleen maar met dik verlies kunt verkopen zonder een gelijkwaardig huis terug te kunnen kopen. Iets wat zich voordeed in de Bijlmer: prachtige appartementen die opeens (en dat was locaal) in prijs decimeerden.
Dat zijn geen grappen, ik zweer het je.

nattebever | 31-08-07 | 22:33

De meeste rijke stinkerds die hun eigen fortuintje hebben verdiend wonen meestal toch al net over de grens in Belgie. Degene die hier blijven wonen kijken niet op een miljoentje meer of minder. Dit plan vind ik niet noodzakelijk slecht om diezelfde reden. Wat ik wel slecht vind is dat dit geld gebruikt gaat worden voor de kansjongeren en handophouders. Gewoon lekker werken, is nog nooit iemand van doodgegaan.

Day.Of.The.Triffids | 31-08-07 | 22:32

het-leuke-zuiden
ik denk dat ie zich daar prima thuis voelt
en trouwens ik zit ook in het zuiden maar net over de streep!!!

apie000 | 31-08-07 | 22:31

@The eimer 31-08-07 @ 22:26
Als je een goed stel hersens en / of handen aan je lijf hebt dan zijn er genoeg opties in Europa om een leuk bestaan op te bouwen.

Lees "Flatgebouw Nederland" eens door op deze link:
www.meervrijheid.nl/index.php?pagina=9...

Het is een prachtige schets van hoe NL er aan toe is. Er zijn zoveel mensen afhankelijk van de linkse geldsmijtende kliek dat de werkende belastingbetaler dat nooit meer recht kan houden. En er zijn er te weinig van om de boel radicaal om te gooien. De enige optie is weggaan en kijken hoe het naar de klote gaat. Dat doet pijn maar het is niet anders.

James Lastig | 31-08-07 | 22:30

zijn we van de werkelozen ook af

apie000 | 31-08-07 | 22:29

The eimer 31-08-07 @ 22:26

Hè, toe nou toch, daar hebben we het al zo vaak over gehad. Een heel groot gedeelte doet het wel goed.

Elisabeth2 | 31-08-07 | 22:28

apie000 31-08-07 @ 22:26
Je moet de feiten op Cuba kennen, Bos zou nevernooit passen op Cuba!

Het_leuke_zuiden | 31-08-07 | 22:28

Ik heb een tijdje terug een uitgebreide special gelezen in the Economist (jaha Bigi was niet voor niets de Sabiman van Langatabbetje) over de globale huizenmarkten. Om een lang verhaal kort te maken is het levensgevaarlijk wat erin met name de UK en Nederland aan de hand is. Het hele punt wat het blad in feite maakte is dat de enorme waardestijging van de huizen in een aantal landen er voor zorgt dat er een hele hoop "virtuele" rijkdom ontstaat. Mij lijkt het niet gezond om in vijf jaar tijd je kapitaal ineens met enkele honderdduizenden euros te zien toenemen terwijl er feitelijk niets aan je economische situatie veranderd is. Aangezien de doorsnee persoon nogal kortzichtig is zal dat alleen maar toejuichen, maar macro-economisch gezien is het erg gevaarlijk. Het punt is dat er tegenover al die huizen en enorm aantal leningen in de vorm van hypotheken staan. En die vertegenwoordigen in tegenstelling tot de waarde van een huis wel degelijk een echte waarde.
En daar wringt de schoen. Wij lijken welsiwaar met zijn alleen ineens enorm rijk geworden door de waardestijging van onze huizen maar het is in feite lucht. Er is niets meer geproduceert dan anders en we hebben niet ineens nieuwe bodemschatetn ontdekt ofzo. Het is lucht. En lucht is wat een luchtballon maakt. En als die ballon knapt moet ik nog maar zien wat er gebeurd. Ik vatte het eea even kort samen want je kunt niet een heel artikel van 26 pagina's reproduceren. Maar het geeft hopelijk stof tot nadenken. Teh Economist lijkt mij niet zo maar een flutblaadje.

Bigi Bana Boy | 31-08-07 | 22:28

oh ja en al die finnen in marokko

apie000 | 31-08-07 | 22:27

bos moeten ze lekker op cuba dr uitflikkeren de vuile linkse hond

apie000 | 31-08-07 | 22:26

Zondervan 31-08-07 @ 21:38

Dat betekent dat het tijd is om naar wat goedkoper te verplaatsen. Het kost helaas geld om in dit land te wonen en als je de belasting voor je huis niet meer kan betalen is het tijd om te verkopen. Oude stinkerts die hun huis afbetaald hebben moeten niet jaar na jaar 10 % meer op hun woning krijgen en er niet voor hoeven betalen.

Anarki | 31-08-07 | 22:26

@ James Lastig 22.18 :
Jammer voor ons . Staan we er dus alleen voor om dit zinkende schip nog enigszinds drijvend te houden.
Overigens is dat een hopeloos gebeuren,want iedere buitenlandse hufter kan hier gewoon binnenlopen en hangmatten.

The eimer | 31-08-07 | 22:26

Nova haakt in met een debat tussen de kandidaten voor de verkiezing van nieuwe roverhoofdman.

Sisenandus | 31-08-07 | 22:24

@Frank Culemborg 31-08-07 @ 22:21
Ik weet het. Maar ik voel me eigenlijk teveel Europeaan om daar te gaan wonen. Ik hou nu eenmaal van de Europese steden en cultuur.

Maar als Europa het voorbeeld van NL volgt en het dus het kalifaat Europistan wordt dan is Lastig als de sodemieter de plas over. Ik kom regelmatig in Massachusetts en daar is het best uit te houden.

James Lastig | 31-08-07 | 22:24

Frank Culemborg 31-08-07 @ 22:19
Begreep je verkeerd, dacht even dat je zo'n lullige weg-met-ons post plaatste.
Scusi.
Verder met rechts gezwets. Is er niet een land dat we kunnen overnemen (adopteren, zeg maar)? Begin die Chavez bijvoorbeeld behoorlijk zat te worden, we hebben er al een bruggenhoofd en zijn land heeft veel olie, de inwoners zijn te dom om te kakken, dus met enig geslijm wordt het nog wat.

nattebever | 31-08-07 | 22:22

-weggejorist-

gnomidion | 31-08-07 | 22:22

@halvezool> ik gun jou de heilstaat van jan maorijnissen, je verdient het.

superjan | 31-08-07 | 22:21

@ James Lastig 31-08-07 @ 22:10
Je kunt nu leuke koopjes doen bij openbare opbod in de VS.

Frank Culemborg | 31-08-07 | 22:21

klauwkikker 31-08-07 @ 22:15
Ik heb dat ook een beetje, al dat schoonhouden van al die kamers. En ze kunnen natuurlijk van hun armeluisloontje geen schoonmaakster erbij hebben. Ja zielig.

Elisabeth2 | 31-08-07 | 22:19

klauwkikker 31-08-07 @ 22:15
Punt is dat het voor de meeste mensen in grote villa's niks of weinig uitmaakt en dat jan boerenlul de feestpret kan gaan betalen dmv een btw-verhoging.
Bos doet aan symboolpolitiek - ik hoop dat Jan Marijnissen hem daarover flink de oren wast, zodat het linkse kannibalisme kan doorgaan en uiteindelijk aan zichzelf ten onder gaat.

nattebever | 31-08-07 | 22:19

@ nattebevershow
Wat is er mis met rechts gezwets? kuttekop vroeg zich af waarom de burger wordt geplunderd: nou omdat we geen kolonien meer hebben.

Frank Culemborg | 31-08-07 | 22:19

@The eimer 31-08-07 @ 22:13
Neehoor, dat gebeurt niet.
70% van Nederlanders zien een fusie met Vlaanderen wel zitten
70% van de Vlamingen wil dat absoluut niet. Als België al uit elkaar valt dan wordt Vlaanderen onafhankelijk maar het komt echt niet bij Nederland.

James Lastig | 31-08-07 | 22:18

Dag alle VVDers en neem die wilders ook aub mee naar het land wat jullie wil hebben
He dat lucht op...

halvezool | 31-08-07 | 22:16

The eimer 31-08-07 @ 22:13
Gok dat het dan per saldo een stuk minder linkserig wordt.
Go Lastig, go! Streef naar die hereniging, of wil je die luie Walen nog langer subsidieren? Nou ja, maakt ook niet veel uit, of je luie Walen of luie NL-ers subsidieert.

nattebever | 31-08-07 | 22:16

Ik had al zo'n medelijden met mensen die in grote villa's wonen, maar nou hou ik het echt niet meer droog...

klauwkikker | 31-08-07 | 22:15

@ James Lastig 22.10 :
Weleven scherp opletten dat Belgie zich niet opplitst.
Voor je weet ben je weer in Nederland beland.

The eimer | 31-08-07 | 22:13

Frank Culemborg 31-08-07 @ 22:08
Wat is dit nu weer voor rechts gezwets? Welk land wordt door NL geplunderd, of ga je verhalen vertellen van voor de oorlog?

nattebever | 31-08-07 | 22:12

Misschien kan GS nu wél bussen inzetten. De roze revolutie was 't toch? Lijkt me niets mis mee, met z'n allen een dagje protesteren.

DonJoe | 31-08-07 | 22:11

Flach 31-08-07 @ 21:57
Dank je!
Begrijp me niet verkeerd, ik heb niks tegen belasting betalen zolang het een eerlijke deal blijft. Ik verwacht een veilig land met respect voor de eigen cultuur en waarden. Ik verwacht een goed zorgstelsel en goed onderwijs voor mijn kinderen.

In Nederland houdt de overheid zich m.i. niet aan de deal en verkwanselt het geld aan uitvreters (al of niet van buitenlandse komaf) en ondertussen verpaupert de zorg, het onderwijs is beschamend en de cultuur is in de uitverkoop gedaan om de moslims tevreden te houden (wat overigens nooit lukt omdat ze altijd wel iets te zeiken hebben maar dat terzijde). De veiligheid van de burgers wordt slechter omdat men meer belang hecht aan het uitdelen van onzinboetes en aanverwante zaken.

Ondertussen sterven er Nederlandse militairen in één of ander apenland waar we zonodig iets moesten gaan opbouwen zodat de vrouwen daar niet meer verplicht in boerka over straat hoefden. En tegelijkertijd passen we ons eigen land aan zodat een studente in boerka examen mag gaan doen.

Ik begrijp mijn 'eigen' land niet meer. Ik ben er al te lang weg en ik weet één ding zeker en dat is dat ik er nooit meer terug kom. Als ik ooit uit België vertrek dan is het naar Zwitserland of de VS.

James Lastig | 31-08-07 | 22:10

Voor een paar honderd euro zet ik een kippenhok compleet met ren en natuurlijk met kippen in de tuin van je villa. Kun je zeggen dat je een boerenbedrijf bent. Probleem opgelost. Eitje toch ?

kippenboer | 31-08-07 | 22:10

wat, initiatief! met een zwalkend kabinet, vallend kabinet is het initiatief al lang verdwenen. de afbreukrisico's van dit kabinet zijn enorm. je moet mesjokke zijn als je nu voor de lange termijn beslissingen neemt tenzij ze betrekking hebben op initiatieven in het buitenland. en oh ja waarom brengen alle pensioenfondsen, holdings zoals de telegraaf hun geld naar belgie.

ganzo | 31-08-07 | 22:08

@ kuttekrap 31-08-07 @ 22:02
De europeaan doet dit al 400 jaar overzees, men kent niet anders dan plunderen.

Frank Culemborg | 31-08-07 | 22:08

@ kuttekrap 22.02:
Waarom zou Bos dat doen? Ambtenaren een Melkertbaan geven?
Straks lopen een paar honderd duizend van die nuttelozen stadswacht te spelen na hun door ons betaalde inburgeringscursus.
Krijgen we bekeuringen omdat we 5 cm van huizen lopen.
of te diep zuchten,want het kan nog veel gekker.
Vooral je laatste zin wekt mijn lachlust op.

The eimer | 31-08-07 | 22:08

Het trieste is inderdaad de besteding van de belasting.
Betalen op zich heb ik (ondernemer in Nederland, zonder BV op de Kayman eilanden oid) geen moeite mee, maar als het geld daarna in de multiculti samenleving gepompt word om wat heilloze projecten staande te houden.... of andere speeltes van onze linkse heersers.

Soms vindt ik het jammer dat opnieuw starten ergens anders voor ons niet echt een serieuze optie is, 20 jaar investeren in een klantenkring gooi je niet zomaar weg, maar over een aantal jaar gaan wij wel ons (vervroegd,ernstig vervroegd) pensioen in een ander land doorbrengen... of twee andere landen, 1 voor de zomer en 1 voor de winter.

Maar die coup, lijkt mij een strak plan, riep ik gisteren al in een ander onderwerp.
Slijp de bijlen, punt de hooivorken, op naar den haag!

captainobvious | 31-08-07 | 22:08

Waarom kiest de polletiek steeds voor de makkelijkste weg. Met de zoveelste belastingverhoging haal je het bloed onder de nagels van de burger vandaan.
Waarom niet bezuinigen op onzinnige subsidies, wachtgeld en ambtenarensalarissen.
Ga eens wat creatiever boekhouden, Bos, er kan flink gekort worden op onzinnige uitgaven.

kuttekrap | 31-08-07 | 22:02

Het is een bericht van de staatstelevisie... dus het is vast niet waar!

Dr. Mabuse | 31-08-07 | 22:01

James Lastig 31-08-07 @ 21:54
Als je je bedrijfje in NL zou hebben zou je je facturen vanuit Belgie (liefst nog verder weg) kunnen laten sturen, zodat je winst in NL verdampt. De NL-fiscus mag dan gaan kijken of die door jouw vrouw kunstig in elkaar geflanste facturen echt zijn, maar daar gelden praktisch geen normen voor.
Wat als ik een factuur ontvang uit een of ander apenland waar een tarief van 5% van toepassing is en ik kan aantonen dat er diensten voor zijn geleverd die lever ik desnoods zelf)?
Krijgt de fiscus geen speld tussen: een factuur is een factuur.
En die 5%, ja, die betaal ik wel. Hoewel, aangifte doen in een apenland is natuurlijk onzin, dat doet geen hond. Ze zouden denken dat je gek was en de boel belazerde...

nattebever | 31-08-07 | 22:00

Mensen die het meeste geld hebben zijn vaak initiatiefrijk en ondernemend. Als je deze mensen wegstuurt worden vanwege het hoge emigratiecijfer extra immigranten binnengelaten. Dit volk is vaak initiatiefloos en niet ondernemend.
Je kan wel zeggen dat de rijke moeten inleveren, zelf denk ik dat de meeste rijken dit wel zouden willen doen, maar ik denk niet dat er een rijke is die het geld in een bodemloze put wilt zien verdwijnen en dat is deze overheid.
Je schopt je eigen fundering onder de samenleving vandaan. Er vind al een enorme leegloop van hoogopgeleid personeel plaats. Zelf ben ik bezig dat stapje naar hoogopgeleid te maken en dan emigreer ik ook. Ik zie het toekomstperspectief al voor me, een verarmd land voorbijgestreeft door India en China kwa kennis, technologie en het aantal ondernemingen, wat resteert in alleen nog maar afname van producten waardoor er verdere verarming plaatsvind.
Eigen schuld als je niet investeert in een leefbaar Nederland op de lange termijn.

Het_leuke_zuiden | 31-08-07 | 21:59

Een 3-kamerflat in 020 kost dus omgerekend 2,2 miljoen ouderwetse GULDENS ?
Wie wil daar in Godsnaam nog wonen..... PVDA, GL en D66'ers zeker ?

Mazzeltov | 31-08-07 | 21:59

Respect to James Lastig.

Zit zelf te denken om voor mezelf te beginnen maar met dit soort regelingen denk ik dat dit misschien beter in het buitenland kan.
Belasting betalen is niet erg, het hoort bij een goed onderhouden land.
Maar als je ziet waar het geld naartoe gaat ipv naar de ouderen die hun hele leven zich scheel hebben betaalt, dan zijn we ook niet goed bezig.

Ze lopen in Den Haag nu te zeiken over de vergrijzing terwijl je al z'n 50 jaar geleden aan had kunnen zien komen.

Nee lekker het geld bij de hardwerkende weghalen.
Die tOKKIES lachen zich kapot.

Misschien moet ik ook maar een uitkering aanvragen en maar roepen: ik ben zo zielig!

Flach | 31-08-07 | 21:57

@MacDude 31-08-07 @ 21:51
OK, is goed mogelijk. Maar daarom is het verhaaltje nog wel correct!
Als je nog een leuk verhaaltje wilt, lees deze dan eens over Flatgebouw Nederland van Pamela Hemelrijk:
www.meervrijheid.nl/index.php?pagina=9...

James Lastig | 31-08-07 | 21:56

@ganzo, in Luxemburg mag je nog geen raampje in je schuurtje maken zonder toestemming...

..zapper | 31-08-07 | 21:56

stoorZENder 31-08-07 @ 21:46

luxemburg heeft de vermogensbelasting pas afgeschaft, dus dat is ook nog een optie.

ganzo | 31-08-07 | 21:54

@stoorZENder 31-08-07 @ 21:46
Ik ben zestien jaar geleden naar België gekomen zonder geld maar met werklust en ambitie. Ik was toen de regelzucht, de diefstallen en de betutteling van de NL overheid al beu.

Ik heb mijn carrière hier gemaakt en werk sinds vijf jaar vanuit mijn eigen bedrijfje. Ben getrouwd met een Belgische en we hebben hier een mooi huis gebouwd. Op mijn accent na ben ik dus in die tijd 100% Belg geworden. Ik betaal braaf belasting maar dezelfde levensstandaard (gezin, huis, auto, werk etc.) in NL zou eenvoudigweg niet mogelijk zijn omdat me dat enkele tienduizenden aan belasting extra zou kosten.

James Lastig | 31-08-07 | 21:54

@ spelen 21.46 :
Goed gezien. Hetzelfde geld straks voor die Bosheffing.Het begint bij deechte rijken en zakt na verloop van tijd naar AOWers met een klein pensioen of eigen huis. Dat kan je dan eerst opeten aan supltiebelastingheffingen voordat je moord steekt.
Dat is het beruchte linksche ,, rijken,, aanpakken.
Daarom hoop ik dat dit rampkabinet erg snel oprot.

The eimer | 31-08-07 | 21:54

superjan 31-08-07 @ 21:41
Veel regeerders beseffen niet dat het gaat om 'taxpayers-money'. Daar is men zich in de USA veel beter van bewust. Men haat daar de IRS en ziet het als een dievenbende.
In feite fungeert de NL-Staat net zo. Het is ons geld, door ons verdiend en je mag blij zijn dat je nog wat krijgt, kudtStaadt - dat zou de algemene attitude moeten zijn.
Uiteraard ben ik bereid om te betalen aan dijken, wegen, zieken- en bejaardenzorg, veiligheid en leger, maar dat kan tegen heel wat lagere tarieven dan nu van toepassing zijn. Al de voorbeelden die je geeft - die lijst kun je nog eindeloos aanvullen. Helemaal geen staatstaken, dus weggegooid geld.
Als ik dat wil subsidieren, doe ik wel een gift.
Verder wil ik ongehinderd 200 km/u over de snelweg kunnen rausen, maar dat valt even buiten dit bestek.

nattebever | 31-08-07 | 21:53

nl.wikipedia.org/wiki/Overdrachtsbelas...
Poneert "Overdrachtsbelasting"
Pandje: 1.000.000
Overdrachtbelasting, 6 %: 60.000.-
3 losers een jaar onder de pannen, zo werkt het!

gentle giant | 31-08-07 | 21:52

@ James Lastig, op jouw advies toch je verhaaltje maar eens gelezen , zit vol met gaten.

en toen effe googlen :

Contrary to Internet folklore, Dr. Kamerschen is NOT the author of "Tax Cuts: A Simple Lesson in Economics." Additionally, he does NOT know who wrote it.

dussss

MacDude | 31-08-07 | 21:51

stoorZENder 31-08-07 @ 21:46
Oh, Stoorzender. Het woord immobiliën! Kan daar zo van genieten. Het klinkt zo vriendelijk.

Elisabeth2 | 31-08-07 | 21:51

@The eimer 31-08-07 @ 21:44

Links - Rechts is in het huidige nederland bijna synoniem geworden aan Goed - Fout.
.
Dit gehele kabinet is niet in staat ons land te leiden, ze modderen maar wat aan terwijl de N.O.S hun journaaltjes opvult met "man bijt hond" achtige fragmentjes met een commentator stem die me doet denken aan mijn vroegere kleuterlerares...

NovCap | 31-08-07 | 21:50

@ James Lastig 31-08-07 @ 21:38
Als zapper zoveel aandelen heeft zie ik hem niet de sores maken om op huizenkoopjesjacht in duitsland te gaan. Ik ben ervoor volledig banden te breken met NL dus als ik weg ben, dan ben ik ook weg, tenzij ik op Zaventem wordt aangehouden, ik denk namelijk ook als een dief.

Frank Culemborg | 31-08-07 | 21:50

Je kan vluchten of vechten. Het een is eenvoudiger dan het andere.
.
Aangezien Nederlanders toch een stelle makke schapen zijn zullen we wel gaan zien dat dit land leeg gaat lopen, een pas afgestudeerde kiest eieren voor z'n geld.Enkel de uitkeringstrekkers, laag geschoolde paupers en andere allochtone klootzakjes blijven over.

DonJoe | 31-08-07 | 21:48

Nog even en ik ga me als stemmer nog schuldig vinden, moet ik de volgende keer niet meer op de VVD stemmen? Waarop dan, wat zorgt ervoor dat mijn kosten niet elke keer weer hoger worden.

Zo jammer! | 31-08-07 | 21:48

@ Elisabeth2 31-08-07 @ 21:42 de details ken ik niet helemaal, maar ik ga het nu in ieder geval wel uitzoeken. Door mijn huis te verkopen kan ik redelijk op equal komen, behalve dat ik waarschijnlijk over de overwaarde dan nog een keer extra belast zal worden. Ik kan denk ik wel voor die tijd elders in de EU vestigen, maar blijf dan Nederlands staatsburger dus hier belastingplichtig, en als ik ergens geen zin meer in heb, is het om ook nog maar een rooie rotcent in dat vakantieverslindende overheidssysteem van de lage landen te investeren.

..zapper | 31-08-07 | 21:48

@James Lastig

U bent toch geen vermogensbelastingsontduikende Nederlander ;-)

Met deze nieuwe wet, worden de enclaves Nl'ers in gemeentes als Schilde en Brasschaat steeds groter. Het huis van mijn grootvader in Brasschaat was al na 2 dagen op de immobiliënmarkt al verkocht... aan NL'ers.
Wat gaan deze economische vluchtelingen ooit doen als België ooit een vermogensbelasting gaat invoeren?

stoorZENder | 31-08-07 | 21:46

Het begint natuurlijk met het aanslaan van woningen van boven de miljoen.
Over vijf jaar zijn het huizen boven de 5 ton en over 10 jaar zijn we allemaal de lul.
De bottom line: Je moet moet mensen stimuleren hard te werken, zo bouw je een dynamische en sterke economie. Dit kabinet neemt maatregelen die het omgekeerde bewerkstelligen.

spelen | 31-08-07 | 21:46

Zondervan 31-08-07 @ 21:38
Daar komt dan nog eens bij dat als je nu een huis koopt voor 1 mln met een lening van een bank je in feite niets bezit en dus 10.000 extra mag betalen.
Die regeling is net zo krankzinnig als de gemeentelijke OZB-eigenarenheffing. Een eigenaar als genoemd in het voorbeeld hiervoor heeft niks en mag toch betalen.
Zoals de volksmond zegt: het huis is van de bank.
Al die heffingen rond OG: gelijk afschaffen. Vergelijk het met een aandelenpakket van 1 mln: heft de gemeente ook niks over, al ben je dan redeliijk vermogend ((tenzij ook dat weer gefinancierd is, maar dat komt zelden voor). De staat heft er 1,2% over (altijd nog weer minder dan de nu voorgestelde 2%),

nattebever | 31-08-07 | 21:46

Haha een portiekflat associeer ik met naoorlogse arbeiderswoning. Verder weet ik niet wat ik hier van moet vinden. Mijn appartement in 020 was ietsje goedkoper dan een miljoen.

liberanaal | 31-08-07 | 21:44

@NovCap 21.36;
Kijk, als een Wilders groen-geel haar met rode stippen erin zou hebben, dan zou ik weer op hem stemmen: Journaal vanavond: de Nederlanders worden bestolen door dit kabinet!
Want toegeven, zowel Balk rechts als links heeft ons bijna naar de afgrond gebracht, dus laat in godsnaam hier maar eens een friss wind gaan waaien.

The eimer | 31-08-07 | 21:44

.. zapper 31-08-07 @ 21:29
Maar we kunnen ons nu toch vrijelijk overal vestigen in de EU, of geldt dat dan weer niet als je een eigen bedrijf hebt?

Elisabeth2 | 31-08-07 | 21:42

@nattebever> wat dat betreft is het tijd voor een hele leerzame discussie. Het Nederlandse volk moet eens doorkrijgen dat de begroting van ons land door onszelf wordt opgehoest. dat we die BTW en al die andere belastingen niet alleen zelf betalen, maar ook zelf by proxy uit laten geven. DOOR INCOMPETENTE IDIOTEN... aan kansenjongeren, prachtwijken, almererules sites, aan corrupte pvdambtenaren in amsterdam z.o aan reisjes naar marreokeau. aan postbus 51 campagnes, aan booij en van bruggen, aan kolencentrales enz enz ... We worden gegijzeld door een heel enge club.

superjan | 31-08-07 | 21:41

fuckje 31-08-07 @ 21:32
In zekere zin gespeeld, want het is ook hun geld niet.

Maar ze hebben ook geen enkele reden om met Bos in zee te gaan, behalve als ze 'met zuh alluh' willen verzuipen.

Daartoe zou ik hen graag uitnodigen, waarna het geld in eerste aanleg weer terug naar de burgers kan in de vorm van een voor iedereen geldende verlaging van de belasting. En dan nog maar weer eens kijken of we 16 mld(!) aan reserves gaan opbouwen die nergens voor gebruikt worden, behalve voor het roken van shag en het zuipen van graanjenever (aloude gebruiken in wbv-land).

nattebever | 31-08-07 | 21:40

@Anarki
Dat je een huis met een waarde van een miljoen bezit wil niet zeggen dat je die 10k per jaar kunt betalen. Het feit dat een huis meer dan een miljoen waard is wil niet zeggen dat de eigenaar er een miljoen of meer voor heeft betaald. In de zeventiger jaren kocht je in Wassenaar voor 200.000 florijnen een dik huis wat vandaag de dag zomaar meer dan een miljoen waard is. Leuk als je destijds op je veertigste zo'n huis kocht en nu opeens de nodige extra pegels mag neertellen.

Zondervan | 31-08-07 | 21:38

@Frank Culemborg 31-08-07 @ 21:34
Zapper heeft waarschijnlijk een flink deel van de aandelen (meerderheidsbelang?) van een bedrijf. Als je die wilt verkopen mag je eerst even gaan afrekenen met de fiscus. Ander mag je het land niet uit.

Helaas is het niet zo dat als je minder goed hebt geboerd en je aandelen dus minder waard zijn geworden, dat de fiscus je dan een deel van je verlies terugbetaalt.

Daarom heeft de overheid ook zo'n hekel aan dieven. Zij willen het monopolie houden op stelen.

James Lastig | 31-08-07 | 21:38

@ nattebever 21.26:
Hoor jij nog iets over die schaamteloze voedselbanken?
En die rottige verzorgingstehuizen waar oude echte Nederlanders zo,n slecht leven hebben?
Over vakbonden die in een hoogconjunctuur presteren 1,6 % loonsverhoging ( minder dan de inflatie) eisen?
Dat die Vogelaar voor 90 % geld verbrast aan achterstandswijken bewoners die niet als achterstandswijken bewoners betiteld kunnen worden?
Dat nog steeds niet bekend is hoeveel van die nutteloze en liegende opvreters hier mogen hangmatten?
Vragen, vragen, vragen.

The eimer | 31-08-07 | 21:37

The eimer 31-08-07 @ 21:24

eensch!

Het nederland waar ik ooit trots op was:

Kennis economie, ziekenfonds betaalbaar voor iedereen, garantie op inkomen, betaalbare huizen ondanks hoge bevolkingsdichtheid etc etc.
Dit kabinet (inc B.E1, 2 en 3) gooit alles wat nederland heeft bereikt in de uitverkoop, en de mensen die dat met hun handen hebben opgebouwd krijgen stank voor dank en mogen wegrotten in het bejaardentehuis 2.0

NovCap | 31-08-07 | 21:36

superjan 31-08-07 @ 21:30
Als de dingen niet meer te betalen zijn, krijg je maatregelen als Thatcher ooit nam.
Snoeihard, maar noodzakelijk.
Bos zal tegen die tijd wel in Spanje wonen, de schijnheilige zak.

Vind het heel raar dat hier in NL geen principiele discussie gevoerd wordt over de taak van de overheid, meer in het bijzonder: het beperken van de taak van de overheid tot de echte 'staatsdingen'. Waarom staat er niemand op die gewoon zegt dat we uitstekend met 8 ministeries minder toe kunnen, te beginnen met het ministerie van onderwijs?

nattebever | 31-08-07 | 21:36

James Lastig 31-08-07 @ 21:27
Ja, helemaal de juiste beslissing genomen. Ik werd eerder even op het verkeerde been gezet omdat je alles in het Engels/Amerikaan poste. Ik vind België ook helemaal goed, vooral met eten, en de kleding en het genieten.

Elisabeth2 | 31-08-07 | 21:35

@ .. zapper
Mag je niet emigreren? Als je weg bent, ben je weg uit hoor... en bouw maar niet teveel op die premies AOW die je al betaald hebt.

Frank Culemborg | 31-08-07 | 21:34

@superjan 31-08-07 @ 21:26, correct, we wachten op Jan Pronk!
*harses op tafel slaat*

gentle giant | 31-08-07 | 21:34

@nattebever 31-08-07@21:30
Dus die woede die ik steeds op die gezichten zie van die directeuren is gespeeld?

fuckje | 31-08-07 | 21:32

De voltallig GeenStijl redactie woont in een portiekflat van 1 miljoen +, wedden? :-)

Gelijk hebben ze!

Naakte Waarheid | 31-08-07 | 21:32

fuckje 31-08-07 @ 21:22
Met een enkel wetje ja.
Point is dat Bos zelfs met geestverwanten (het is allemaal links tuig bij die woningbouwverenigingen) niet eenvoudig tot een akkoord kan komen. Dat illustreert heel mooi de linkse (volkomen denkbeeldige) solidariteitsgedachte. Men wil graag zelf op die bom met duiten zitten.
Waarom zijn er eigenlijk wbv's? Totale kolder. Het hele huurgebeuren moet er zo snel mogelijk uitgeramd worden - daarmee kweek je luie hufters, die te beroerd zijn om een spijker in de muur te slaan.
*Rechts gebral modus ff uit*

nattebever | 31-08-07 | 21:30

@nattebever> maar waar eindigt dit:? stel t volk heeft er eindelijk genoeg van na twee jaar blunderen met Bos... Dan zitten we straks met 1.000.000 +PVD Ambtenaren die de facto dit land kunnen gijzelen. Ze kunnen alles traineren en manipuleren. zij zijn het enorme amorfe waterhoofd, dat je nooit, maar dan ook nooit meer wegkrijgt uit dit land. een soort staatskanker.

superjan | 31-08-07 | 21:30

@LuftBalloon 31-08-07 @ 20:21

Hé lul PRIK! (PFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF)

datisookwat | 31-08-07 | 21:29

@Elisabeth2 31-08-07 @ 21:27 ik ben al een jaar of drie bezig mijn werk onafhankelijk van locatie te maken, dat is inmiddels gelukt, dus Duitsland is een prima optie. Nu alleen nog wat financieele sores met de fiscus afwerken, anders mag ik niet emigreren, zo smerig zijn ze dan ook nog wel.

..zapper | 31-08-07 | 21:29

@NatteBever 21.26.
Goed samengevat.

Uw Verzekeringsadvis | 31-08-07 | 21:28

@Elisabeth2 31-08-07 @ 21:06
James Lastig woont in België, het land dat de volgende dingen NIET heeft:
- bijtelling voor je lease auto
- vermogensbelasting
- BPM op auto's
- wachtlijsten voor medische hulp
- Overheidsdiefstal bij het met verkopen van je eigen bedrijf
- Kwartje van Kok (dus is de benzine hier goedkoper)
- Overdreven regelzieke overheid
- 10 procent moslims die de boel (met behulp van de PvdA) overnemen

Het land heeft wel:
- Topklasse (en nagenoeg gratis) onderwijs
- Betaalbare (en fiscaal aftrekbare) kinderopvang voor de kleintjes
- Waarschijnlijk de beste zorg van de hele EU.
- Een gezond ondernemersklimaat
- De beste bieren ter wereld
- Betaalbare huizen die gemiddeld fors groter zijn dan die in NL

Je begrijt dat James het hier prima naar zijn zin heeft. Ik weet nooit of ik moet lachen of huilen als ik naar NL kijk. Ik raak alleen bij iedere debiele maatregel, oplichterij, en huichelarij van de NL overheid meer overtuigd dat ik 16 jaar geleden de juiste beslissing heb genomen door weg te gaan.

James Lastig | 31-08-07 | 21:27

@Elisabeth, die cijfertjes zijn gelukkig niet mijn werk lieverd, bovendien link ik alleen, het bestuderen mag blendert doen.

..zapper | 31-08-07 | 21:27

langelijs 31-08-07 @ 21:24
Doe even niet zo wereldvreemd Langelijs. 300 tot 500km van je werk?

Elisabeth2 | 31-08-07 | 21:27

Uw Verzekeringsadvis 31-08-07 @ 21:20
Ach weet je, mensen kijken toch eerst naar hun eigen portemonnee als er weer eens nieuwe belastingvoorstellen komen en gaan vervolgens op zoek naar compensatie. De een is daar beter toe in staat dan de ander, wat betekent dat de middeninkomens per saldo de boel gaan betalen. Dat is ook nooit echt anders geweest, want 5 mln x 1.000 euro levert meer op dan 1.000 x 1.000 euro.
Symboolpolitiek dus van Bos.

Wat die jungle betreft: ja, ik zou het wel op prijs stellen als niet de zwakkeren werden gestimuleerd zwak te blijven, maar de sterken werden gestimuleerd sterker te worden (en de zwakken sterker uiteraard). Dat kleffe gezanik over de zwaksten, alsof het hier een derdewereldland is.
Gewoon, de poten uit de mouwen en aan het werk en streven naar een zo klein mogelijke overheid die dan dus ook stukken minder kost zodat de tarieven over de breedte omlaag kunnen.

nattebever | 31-08-07 | 21:26

Eerlijk is eerlijk:
Ik irriteer me nog meer aan die absolute domme indolentie en lethargie van de oppositie onder aanvoering van kneusje knor rutte, dan aan mijn aarsvijand Wouter de Boslim kabouter.

superjan | 31-08-07 | 21:26

Alsof we nog niet genoeg kapitaalvlucht hebben.

Straks gezellig met z´n allen arm. En dan voetbal kijken met de hele straat bij die patser die een echte TV thuis heeft. En chips van de Liddl eten.

Boehoe | 31-08-07 | 21:26

Hup wegwezen allemaal, niks aan de handa.
Eindelijk een verstandige maatregel van dit kabinet.

Pannie | 31-08-07 | 21:26

In Duitsland koop je een huisje van een miljoen voor de helft. Probleem opgelost. Check www.verhuis.de voor paleisjes onder de twee ton.

langelijs | 31-08-07 | 21:24

@ NovCap 21:12:
Buiten die jatbelastingen zijn we er nog lang niet.
Voedselprijzen schieten als een raket omhoog, je gemeentebelastingen oa.a OZB zullen torenhoog stijgen, energieprijzen zullen verder stijgen en ga maar door. Het edele linksche sloop en jatwerk is in volle gang gekomen en er is geen houden meer aan.
Je moet als linksche idioot toch wel straks een plaat voor je kop hebben om straks het lef op te brengen om weer als een zombie op een pvda te gaan stemmen.
Overigens loont het straks met die z.g. Bosheffing dit zinkende schip te verlaten, want 6 jaar op rij koopkracht verliezen , inclusief die euroramp, is ieder weldenkend mens te veel van het goede.

The eimer | 31-08-07 | 21:24

Ha die Pritt Stift je woont zelf zeker in zo'n gepimte tokkievilla na de verkoop van Geen Stijl aan de Televaag. O ja, je profiteert met je + 1 milj villa ook het meest van de heilige hypotheekrenteaftrek, hebben ze niet in Duitsland enzo. vandaar dat de huizen daar stukken billiger sind. Niet gaan klagen als je nu wat meer moet bijdragen, je hebt het breed genoeg. Als je huizenprijs weer inzakt mag je weer wat minder afdragen aan de staatsruif. BTW verhoging dat is pas echt waardeloos en getuigt van een zwak beleid.

hrimthurs | 31-08-07 | 21:23

Gelukkig heeft Nederland altijd goed weer. Maar ff wachten met de coup tot hier de huizenmarkt ineen stort. Dat is trouwens onze enige toekomstvisie de afgelopen decennia: dat ooit de huizenmarkt ineen stort. Andere visie is er niet behalve het jaarlijks kloppend maken begroting voor de soepsidies.

Frank Culemborg | 31-08-07 | 21:23

@nattebever 31-08-07@21:18,
Maar Veugelaer kan dat geld toch afdwingen bij die woningbouwverenigingen? Volgens het RTL nieuws dan.

fuckje | 31-08-07 | 21:22

Niet alleen een exodus van huizenbezitterts hoor. De exodus van onze autochtone gestudeerde beroepsbevolking is al langer aan de gang en wordt door dit *HOEST* kabinet nóg verder aangewakkerd.

Links is een regelrechte ramp voor ons land. De ramp is zodanig groot dat heel links opgesloten zou kunnen worden om reden dat zij staatsgevaarlijk zijn. Dit kabinet brengt de democratie, rechtsorde en economie van ons land danig in gevaar en dat is volgens de wet strafbaar als terroristische daad. En midden (CDA/VVD) is medeplichtig en derhalve ook laakbaar en strafbaar.

* Tegen beter weten in naar pliesiebureau holt om aangifte te doen *

Chiant | 31-08-07 | 21:21

sorry hoor maar ik kan hier echt niet het slechte van inzien, als je een mil. kan betalen voor een woning dan kun je ook 10k extra pr jaar betalen aan de belasting. Dit is gewoon een maatregel om de woningprijzen omlaag te duwen, ik snap best dat de rijke stinkerts hier van balen, hun huisprijs zal dalen en dan was hun investering niet meer rentabel. Ey rijke gasten, flikker maar lekker op naar een land waar je niet word aangepakt, daar betaal je namelijk nog 10x zoveel voor een huis, aangezien je dan in concurrentie komt met de miljardairs, en dan zijn je paar miljoentjes niet genoeg

Anarki | 31-08-07 | 21:20

@Nattebever 21.08.
Eeen jungle nog wel ,poe peo.
Overigens maakt de belastingdruk u toch geen bal uit had ik uit een eerdere post begrepen.

Uw Verzekeringsadvis | 31-08-07 | 21:20

Eerst de publieke omroep op zwart en de Volkskrant in de fik. Vervolgens de bezem door het onderwijs en de rechterlijke macht: Links eruit, redelijkheid en ongekleurde wereldbeelden erin. Daarna de helft van de ambtenaren naar huis. Uitkeringen op 75%, subsidies naar nul, belastingen met 50% omlaag. Basisbelasting voor iedereen, want iedereen profiteert evenveel van de deltawerken en de politie. Wie meer gaat verdienen betaalt minder belasting: Je hebt namelijk al genoeg betaald. En Bos: Die verbannen we naar Elba.

Zeddegeizot | 31-08-07 | 21:19

.. zapper 31-08-07 @ 21:16

Is waarschijnlijk raasbaar interessant, maar het het vrijdag lievvie. Weekend!!

Elisabeth2 | 31-08-07 | 21:19

fuckje 31-08-07 @ 21:10
Bos is betrekkelijk dom als het om dit soort dingen gaat en laat zich hoogstwaarschijnlijk van alles wijsmaken door competente ambtenaren (jawel, die bestaan op het MvF).
En het volk begrijpt er alllemaal de kloten van en denkt, kijk, er wordt iets gedaan aan die hoge inkomens. Terwijl het een lachertje is. Wat die rijken meer moeten betalen, betalen de armen weer door de hogere btw.
Maar Bos kan net doen alsof hij de Robin Hood van NL is.
De stakker - het enige wattie doet, is steeds maar weer door de mand vallen en dat gaat steeds meer mensen opvallen. Hij kan niet eens met de woningbouwverenigingen tot een akkoord komen. Die zouden wel gek zijn ook om hun (overigens ook van de burgers gejatte) geld met een spilziek iemand als Bos te gaan delen.

nattebever | 31-08-07 | 21:18

Mohammed de 69-ste 31-08-07 @ 21:11
The third wave is niet links, en daardoor niet mogenlijk. Helaas.

Zo jammer! | 31-08-07 | 21:17

@gentle giant 31-08-07 @ 21:10
Ieks, nee laat ook maar.

Ms_Priss | 31-08-07 | 21:15

En hoeveel rijke mensen vertrekken er jaarlijks naar het buitenland en is dat aangetrokken met dit kabinet? Heeft er misschien ook iemand argumenten gebaseerd op echte cijfers?

blendert | 31-08-07 | 21:13

Wat een heldere logica toch weer, minder belastinginkomen omdat iedereen die wat poen heeft maakt dat ie weg komt uit "ons" nederland. Gaan ze het NOG minder aantrekkelijk maken om hier een huisje te kopen of uberhaubt een vermogen op te bouwen...

/facepalm.

Nog 3 jaar met dit circusklantenkabinet en iedere nederlander is falliet, maar een coupe in nederland? Hahaha, het is de tijd van massale desintresse. Dat haagse tuig kan alles flikken!

NovCap | 31-08-07 | 21:12

gentle giant 31-08-07 @ 21:05
Dat de NL-overheid onbetrouwbaar is en je er dus niet op kunt rekenen, ben ik met je eens. Enfin, je kunt alleen maar plannen obv nu bekende gegevens.
Beste kun je (en velen doen dan ook) zoveel mogelijk zwart werken, uitkeringen aanvragen, de zaak besodemieteren zoveel je kunt. Waar je dan wel voor moet zorgen is dat je uit loondienst bent, want daarin heb je niet veel keuze.

nattebever | 31-08-07 | 21:12

Shit, voor minder dan een miljoentje zet ik toch echt geen heilig koranhuisie neer. Dat wordt nog een probleem, op z'n minst een vertraging van The Third Wave.

Mohammed de 69-ste | 31-08-07 | 21:11

hey ik ben lekker een halfjaar geleden al gemigreerd naar lommel in belgie,2 km over de grens ik zag de ellenbe al aankomen

apie000 | 31-08-07 | 21:11

@nattebevert,
Met belangstelling heb ik jouw tips / adviezen gelezen. Boeiend voor iemand als ik, die weinig verstand heeft van economie. Maar op deze manier breng je Wouter en zn fliendjes wel op ideeën, ze lezen mee, Feind hört mit, je weet tog?

fuckje | 31-08-07 | 21:10

Ronsel maar 500 bussen Pritt, dan raggen we ze effe uit het pluche daar in De Haag

Klukkluk | 31-08-07 | 21:10

Al dat gezanik over minima en bejaarden, je wordt er echt schijtziek van. Die bejaarden, soit.
De minima is als groep veel te ongedifferentieerd. Iedereen die wel kan maar niet wil werken uitkering afnemen en laten kreperen. Of moet ik me soms de tyfus werken voor een luie donder?
Kijk Bos, het gaat er om dat je de sterken in de samenleving stimuleert om te werken, niet om elke keer maar weer achterom te kijken naar uitkeringstrekkers. It's a jungle out there, see?

nattebever | 31-08-07 | 21:08

James Lastig 31-08-07 @ 21:01
Woont James Lastif nu misschien in de VS met de veel vriendelijker Inland Revenue?

Elisabeth2 | 31-08-07 | 21:06

De OZB waarde wordt hier overigens al jaren op rij zo'n 125% van de marktwaarde geschat.

..zapper | 31-08-07 | 21:06

@nattebever 31-08-07 @ 21:00
Goed verhaal, echter Bos houdt het geen 7 jaar uit, dus ja, in 2003 ging de bijtelling leaseauto van 25 naar 22 %, conclusie:
De Nederlandse overheid is volledig onbetrouwbaar! HOOFDLETTERS!

gentle giant | 31-08-07 | 21:05

Hmm, als ik zo door Weauter geneukt word, wil ik ook zoenen.

Ms_Priss | 31-08-07 | 21:05

Mooi zo. De waarde van onze villa zal nu zo rond de EUR 850.000 liggen, maar de vraag in dat segment zal nu wel hoger komen te liggen. Da's mooi, nog net even cashen voor ik hier weg ben. *zich voorneemt om de verkoopprijs alvast naar EUR 998.000 te verhogen*

Breinstein | 31-08-07 | 21:04

Blinddoek om en grabbelen maar. Het zal wel niet zo goed gaan met dit land. Toch denk ik dat de gevolgen kleiner zijn dan men doet vermoeden.

Enniewee. Als groot huis bezitter zul je het wel verdient hebben.
Ik vind niet dat zij op hoeven te draaien voor de lasten van de zwakkeren. Anders heeft straks niemand meer de motivatie om nog iets te bereiken.

El Pakbon | 31-08-07 | 21:03

vander F 31-08-07 @ 21:00
Balkie grefozuurbek.

metalgrandpa | 31-08-07 | 21:01

Aan iedereen die die "rijke stinkerds" graag meer ziet betalen. Lees het onderstaande verhaaltje eens door. Zo werkt het namelijk:

Bar Stool Economics

Suppose that every day, ten men go out for beer and the bill for all ten comes to $100. If they paid their bill the way we pay our taxes, it would go something like this:

The first four men (the poorest) would pay nothing.
The fifth would pay $1.
The sixth would pay $3.
The seventh would pay $7.
The eighth would pay $12.
The ninth would pay $18.
The tenth man (the richest) would pay $59.

So, that’s what they decided to do.

The ten men drank in the bar every day and seemed quite happy with the arrangement, until on day, the owner threw them a curve. ‘Since you are all such good customers,’ he said, ‘I’m going to reduce the cost of your daily beer by $20.’Drinks for the ten now cost just $80.

The group still wanted to pay their bill the way we pay our taxes so the first four men were unaffected. They would still drink for free. But what about the other six men, the paying customers? How could they divide the $20 windfall so that everyone would get his ‘fair share?’ They realized that $20 divided by six is $3.33. But if they subtracted that from everybody’s share, then the fifth man and the sixth man would each end up being paid to drink his beer. So, the bar owner suggested that it would be fair to reduce each man’s bill by roughly the same amount, and he proceeded to work out the amounts each should pay.

And so:

The fifth man, like the first four, now paid nothing (100% savings).
The sixth now paid $2 instead of $3 (33%savings).
The seventh now pay $5 instead of $7 (28%savings).
The eighth now paid $9 instead of $12 (25% savings).
The ninth now paid $14 instead of $18 (22% savings).
The tenth now paid $49 instead of $59 (16% savings).

Each of the six was better off than before. And the first four continued to drink for free. But once outside the restaurant, the men began to compare their savings.

‘I only got a dollar out of the $20,’declared the sixth man. He pointed to the tenth man,’ but he got $10!’

‘Yeah, that’s right,’ exclaimed the fifth man. ‘I only saved a dollar, too. It’s unfair that he got ten times more than I!’

‘That’s true!!’ shouted the seventh man. ‘Why should he get $10 back when I got only two? The wealthy get all the breaks!’

‘Wait a minute,’ yelled the first four men in unison. ‘We didn’t get anything at all. The system exploits the poor!’

The nine men surrounded the tenth and beat him up.

The next night the tenth man didn’t show up for drinks, so the nine sat down and had beers without him. But when it came time to pay the bill, they discovered something important. They didn’t have enough money between all of them for even half of the bill!

And that, boys and girls, journalists and college professors, is how our tax system works. The people who pay the highest taxes get the most benefit from a tax reduction. Tax them too much, attack them for being wealthy, and they just may not show up anymore. In fact, they might start drinking overseas where the atmosphere is somewhat friendlier.

David R. Kamerschen, Ph.D.
Professor of Economics
University of Georgia

En ik ben al heel lang geleden uit het achterlijke NL vertrokken.

James Lastig | 31-08-07 | 21:01

Ik blijf een zure bek houden met die Balkenende.

vander F | 31-08-07 | 21:00

@ doskabouter 31-08-07 @ 20:59 ze verstoppen zich niet, ze zijn te druk met ons geld op te maken, op vakantie enzo.

..zapper | 31-08-07 | 21:00

Eenvoudige oplossing. Stel, je hebt een huis van 2 mln. Je buurman ook.
Je ruilt en gaat van de ander huren.
Is de bank bereid de financiering in stand te laten, dan stem je de huur af op de hypotheeklasten. Cashflow neutraal.
De verhuurde woning zit dan in box 3, de schuld ook. Je betaalt dan niks.
Alleen uiteraard bij de ruil 6% overdrachtsbelasting plus notariskosten. Na een jaar of 7 heb je dan geen last meer van die zeikerd van een Bos. Daarnaast bespaar je OZB-eigenarenheffing, want je bent immers huurder geworden.

nattebever | 31-08-07 | 21:00

doskabouter 31-08-07 @ 20:55
Heb ik al eens geprobeerd, maar de heimwee!

Elisabeth2 | 31-08-07 | 21:00

Vampire Hunter D 31-08-07 @ 20:57
Daar hebben we er weer een hoor. Wat moet dat geld toch volgens jullie altijd in de staatskas?

LibertasSimplex | 31-08-07 | 20:59

@ Elisabeth2 31-08-07 @ 20:57 niks eng, kruip maar lekker dicht bij me.

..zapper | 31-08-07 | 20:59

djiezuskrijst 31-08-07 @ 20:56
Voor als het water ons straks echt tot aan de lippen stijgt in 0031 (Niet tgv broeikashoax maar tgv NATUURLIJKE stijging van gemiddelde temperatuur)

metalgrandpa | 31-08-07 | 20:59

Weet iemand waarom je sinds dit nieuwe kabinet zo bar weinig politici op TV ziet? Het lijkt wel of ze zich verstoppen........... Zijn ze er wel eigenlijk, is het geen virtueel kabinet gemaakt uit 3d animaties en een AI uit 2002

doskabouter | 31-08-07 | 20:59

Ag doe niet zo moeilijk joh, ik heb m'n briefje al klaar hoor, jullie mogen 'm ook gebruiken.
.
.
'Hierbij wil ik U laten weten dat ik mijn abonnement op uw "Belastingdienst" op wil zeggen.
Na een jarenlang lidmaatschap is mij gebleken dat de voordelen duidelijk niet opwegen tegen de nadelen.

De kosten van het lidmaatschap zijn doorgaans erg onvoorspelbaar en eerlijk gezegd heb ik het meestal ook te druk om de door U toegestuurde lectuur, die veelal niet echt duidelijk is en bijzonder veel tijd en energie van de abonnee vergt, te lezen.

Mede hierdoor lijkt een continuatie van een dergelijk abonnement in deze toch al dure tijden voor mij eigenlijk ook niet langer zinnig.

Hierbij verzoek ik U dan ook vriendelijk mijn gegevens per direct uit Uw bestanden te verwijderen en mij niet langer te vervelen met uw duidelijk herkenbare enveloppen.

Eventueel toch nog toegestuurde facturen voor de periode na 01-01-2008 zullen dan ook niet meer worden voldaan.

Abonneenummer ( door U ook wel sofi-nummer genoemd ) 123.45.678
? ?Met Vriendelijke Groet...'

MDE | 31-08-07 | 20:58

De burger, Neerlands nieuwste melkkoe.

..zapper | 31-08-07 | 20:58

Tijd om die 40% loonsverhogingen die jullie jezelf de laatste jaren kado hebben gedaan, terug te storten in de staatskas, topmanagerjongens!!!

Vampire Hunter D | 31-08-07 | 20:57

.. zapper 31-08-07 @ 20:53

Ja, dat is zo, maar dat lijkt me wel eng, hoor. Waarschijnlijk in het Zwarte Woud met op 3 km afstand je buren. Dat kan de waakkat allemaal niet aan, zeg. Hij heeft er hier nu al een hele heis aan om alles in de gaten te houden.

Elisabeth2 | 31-08-07 | 20:57

@mezelf
Koeien? Huizen dus.

DiagnosisTyphus | 31-08-07 | 20:57

@metalgrandpa 31-08-07 @20:54

Was sagen Sie ? *al aan het inburgeren is*

djiezuskrijst | 31-08-07 | 20:56

Mobiliseren en die communistische rovers wegjagen uit Den Haag

derkcs | 31-08-07 | 20:56

@Pritt Stift | 31-08-07 | 20:07
Zuur he? Hoe bevalt je eerste week op kamers trouwens?

3*links=rechts | 31-08-07 | 20:56

Goed nieuws zo'n exodus. Op naar de 10 miljoen inwoners.
Ga maar lekker naar Marokko of zo en ze daar met wat leuke allochtonen opschepen. Ruimte zat.

Siempie | 31-08-07 | 20:56

Ik adviseer iedereen die succesvol is omdat hij of zij hard heeft gewerkt of heeft doorgestudeerd dit land te verlaten. Voor je het weet heb je niets meer. Het is goed duidelijk wat dit kabinet wil: uitdelen aan handophouders met geld van een ander. De grote kaalpluk / demotivatie-slag is begonnen.

doskabouter | 31-08-07 | 20:55

Normaal gesproken mag een contract altijd per direct opgezegd worden als er eenzijdig een tariefverhoging opgelegd wordt. Zou Bos nogsteeds zo blij kijken als hij al die 2.275 eventueel zou moeten opkopen tegen de marktwaarde?

DiagnosisTyphus | 31-08-07 | 20:54

Hee, zolang 99% van de SP-ers , GroenLinkers , PVDA-ers & PVD-ers in een huisjes duurder dan 1000k wonen, zal deze maatregel niet doorgaan.
Tenzij ze voor ambtenaren een uitzondering/compensatie regel bedenken.

Weeraanmelden | 31-08-07 | 20:54

djiezuskrijst 31-08-07 @ 20:53
Voor die prijs kun je in Duitsland wel 5 van die optrekjes kopen.

metalgrandpa | 31-08-07 | 20:54

@Elisabeth, voor 170.000 euro koop je in Duitsland een riante boerderij met een enorme lap grond in stilte gebied.

..zapper | 31-08-07 | 20:53

@Sendis 31-08-07 @20:28

Kijk, voor zulke prijzen haal ik graag mijn cursus duits weer uit het vet...

djiezuskrijst | 31-08-07 | 20:53

Dit is een goeie voor dat Dreesmann telgje Paul Rosenmoller. Heeft vast ook zo'n huis zonder kansenjongeren als buren.........................

metalgrandpa | 31-08-07 | 20:52

Gaat niet om 1 mio maar over 1.6 mio OZB waarde.
Het plafond in het tabelletje is nu 1.6 mio.
Balkenende ,slaap maar lekker door knul en help de Pvda hun linkse gezicht op te houden.
Ja ja anticiperen dat die Balk tog kan,gegijzeld door de SP heet dat.

Uw Verzekeringsadvis | 31-08-07 | 20:52

@alpha_mannetje tot eerste slachtoffer maakt ENTEREEEEEEEN *heftig op de enter toest ramt*

..zapper | 31-08-07 | 20:52

'Dit is geen huis, dit is een cumulatie van genomen kansen. Belastingvrij dus, ziet u.' Als de PvdA-Belastungs-Dienst daar geen genoegen mee neemt, kun je zeggen 'zie je wel dat kan dus niet'

LibertasSimplex | 31-08-07 | 20:51

Kom dan! Met je grootspraak... kom maar op met die coup

alpha_mannetje | 31-08-07 | 20:50

Mensen stop met hard werken, lekker als een tokkie of salemaleikumbaard werkeloos op de bank voor de plasma, laat je kinderen de buurt teroriseren want met de poet van Dhimmy Vogelaar gaan ze op vakantie naar Tunesië of Egypte.
Huizen extra belast, benzine duurder, btw omhoog, positieve groei van de economie maar iedereen die een beetje poen verdient gaat erop achteruit, bier duurder etc, etc. Sluit vooral geen pensioen van
+18.000 euri af want ook dat verdwijnt in de zak van de Boslim.
Waar is die tegenparij gebleven.
Samen voor ons eigen laat de rest de rambam krijgen.
Wat een kudt kabinet is dit, een omgekeerde prikkel om vooral niet te werken, alles wordt duurder, vooral de grijze middenmoot wordt genaaid terwijl er douceurtjes van een miljoen of 28 naar de imams gaan om de radicalisering die zij zelf prediken te bestrijden.
Vuilnisman kunnen deze zakken ook mee?

capo | 31-08-07 | 20:50

Nou, nou, Pritt Stift, niet de boel zo opnaaien. Ik wil niet zeggen dat het voor starters op de koopwoningmarkt gemakkelijk is, maar je kunt best een leuke tweekamer woning/flat dichtbij Amsterdam kopen voor Eurie 170.000. Je zit dan wel een beetje met het geluid van de Polderbaan, maar dat went.

Elisabeth2 | 31-08-07 | 20:49

treiter 31-08-07 @ 20:44
't Is dan ook schaamlapjespolitiek, wat Bos hier doet. Stel, je verdient 8 ton, hebt een huis van 5 mln. De bijtelling wordt dan 2% van 5 mln ofwel 20.000. Daarover betaal je iets meer dan 10.000 belasting.
Who cares?

nattebever | 31-08-07 | 20:49

Als allo vraag je je af, waarom zitten de verstandige Nederlanders alleen op Geenstijl?

Zware Guy | 31-08-07 | 20:49

Je kunt natuurlijk ook je huis anders noemen

LibertasSimplex | 31-08-07 | 20:48

@gentle giant (20:11)
Overstappen is dus wèl eng.

DiagnosisTyphus | 31-08-07 | 20:45

superjan 31-08-07 @ 20:38
Zou mij zeer welkom zijn als de PvdA zou ophouden te bestaan. Het hele socialisme trouwens, met hun subsidiesponzen, herverdelingsgeleuter en theeleuterij.
They're living in the past, you see.

nattebever | 31-08-07 | 20:45

sjonge jonge he wat een kabinet. het si toch van de zotte!!!! als iemand een demonstratie geeft op prinsjesdag, dan ga ik er naar toe.... maar wat een reportage weer van de NOS , het item was zo ingezet alsof de nos, wouter bos zo wou neer zetten alsof hij wel met maatregelen kwam tegen topinkomens..... nu weet ik het zeker de nos is een prpoganda kanaal voor de pvda(wouter bos)..... ik trap er niet meer in....... linkse bende,,,,\'

maar jongens ik verwacht nu binnen een jaar dat deze coalitie gaat vallen!!!!! dus mensen nog ff geduld.....

treiter | 31-08-07 | 20:44

@leodepejo> het aantal emigranten is gigantisch hoor. de slimmere turken, Nederlanders enz... gelukkkig wordt dit goedgemaakt met wat minder kansrijk pvda stemvee uit de woestijnstaten van deze wereld.

superjan | 31-08-07 | 20:44

@ dikkemik 31-08-07 @ 20:40 jij rijdt zeker geen lease? Deze maatregelen zorgen ervoor dat het serieus aantrekkelijk wordt om een tweede 'eigen' auto te hebben, dus meer auto's in de straat, nog minder parkeerplaatsen, bladiebladiebla. Kaptiaalvernietiging noem ik dat.

..zapper | 31-08-07 | 20:43

Ik ben blij als ik uit dit (politieke) k*t land weg kan!

Appie Snappie | 31-08-07 | 20:43

Dit alles onder een goed draaiende economie. Ik hou mijn hart vast als we in een recessie komen.

Als we nu eens beginnen met alle buitenlandse uitvreters eruit te flikkeren en de werkende te koesteren, dan houden we een hoop geld in de zak. De beste besparing ooit.

Wat nu? Lekker een paar miljonairs pesten die zo verkassen incluis vermogen naar een buurland. En vooralsnog wordt de grote middenklasse ook gewoon keihard anaal genomen door Bos want daar valt pas echt geld te halen.

Nog een vlinderreisje?

El_Guapo | 31-08-07 | 20:42

Wil je een huis kunnen financieren dat meer dan 1.000K kost, dan moet je toch iets in de buurt van de 2 ton verdienen.
Vanaf een euro of 50.000 betaal je 52%.
Ja, die mensen gaan er echt harder door werken, Bos. Jij begrijpt het wel.
Meestal zijn het ondernemers die deze inkomens verdienen en die berekenen die rotzooi gewoon weer door aan jouw achterban, die dan ook nog eens 1% extra btw mag betalen.
Zijn er hier nog linkse broeders? Heb dan het lef om die Bos er uit te donderen en ga op Jan Maorijnissen stemmen - heerlijk om te zien, dat linkse kannibalisme.

nattebever | 31-08-07 | 20:41

Jarenlang geen cent hebben om je reet te krassen zolang je studeert. Onderaan de ladder beginnen, jaaaaren lang hard werken zodat je je droomhut kan kopen met geleend geld, met als gevolg dat de boslim wederom alles verneukt voor de hard werkende mens. Denk dat ik ook maar ga emigreren voordat ik hier in de overtrokken zorgstaat mee ga betalen. (yep, net afgestudeerd en geen zin om hier genaaid te worden met mn broek dicht)

Vanilla | 31-08-07 | 20:41

@ Jokkebrok 20:20 Praat geen peop man met die onsamenhangende kreten van je. Allereerst zeikt Geenstijl niet, dat doe jij. Ten tweede: weet jij wel hoeveel geld (in absolute zin) er door vermogende Nederlanders zoals mezelf naar de belastingdienst gebracht wordt? Ik onderhoud in mijn ééntje een stuk of twintig bijstandskippen uit 020Gaza. Kunnen die er iets aan doen dat ze op een minimum inkomen zitten? Wat dacht je zelf? En wat nou menswaardig bestaan? Rot op. Ga eerst eens even kijken in Afrika etc. en begin dan nog eens over mensonterende toestanden in NL wil je?
Egocentrisme? Als we het hebben over een verminderd vermogen jezelf te verplaatsen in een ander dan ben jijzelf daar een goed voorbeeld van. Volgens mij ben je door je dwangmatig gebruik van moeilijke woorden in de war met het woord egoïsme. Evenals je incorrecte gebruik van het woord hoegenaamd. Tip van Willie: hou je mond als je niets te zeggen hebt.

Willianus Wortelus | 31-08-07 | 20:40

@robster
Leaserijders zijn jarenlang gesubsideerd. Terecht dat ze eindelijk ook eens normaal gaan betalen.

dikkemik | 31-08-07 | 20:40

Exodus dreigt helemaal niet... deze grootspraak horen we al jaaaaren en jaaaaren. Dan zijn het weer de hoge belastingtarieven, dan weer de grote aantallen buitenlanders, dan weer de vele regen, dan weer de bureaucratie. En zij die wegtrekken komen niet verder dan Brasschaat. Al die BN-ers die zonodig naar Curaçao moesten of Mexico zitten weer lekker in regenachtig Nederland. En die pensionado's vervelen zich te pletter in Benidorm en klitten daar ook bij elkaar onder het genot van een bitterbal en een Heineken importbiertje.

leo de pejo | 31-08-07 | 20:40

1 miljoen voor een flat? Nou beste Pritt Stift dan heb je je lelijk door de makelaar laten tillen.

dikkemik | 31-08-07 | 20:38

1. CDA 2606468 stemmen 26,5% 41 zetels 44 zetels
2. PvdA 2079394 stemmen 21,2% 33 zetels
Waarom Bos overal de schuld van geven?

blikbier | 31-08-07 | 20:38

@nattebever> Het enige pluspunt... Wouter Bos gaat zo ongelooflijk nat straks. en hij sleept die nare grafpartij mee in zijn val.

superjan | 31-08-07 | 20:38

Arbeit Macht Frei! (Maar niet in Nederland).

artbrut | 31-08-07 | 20:38

Tis toch mooi dat als je het in Nederland goed doet (netjes opleidingen afgerond, leuke baan gevonden, netjes je burgerplichtjes doet etc etc) dan plotseling beloond gaat worden met hogere belastingen, meer gaat betalen voor je leaseauto etc etc, alleen om diegenen die zijn ontspoord en dus niet naar school zijn geweest en een baan hebben gevonden en dan maar stennis lopen te schoppen in "probleemwijken", te compenseren.

Robster | 31-08-07 | 20:36

Ging toch weer goed met de economie? (volgend jaar voor bijna alles weer meer betalen, de boodschappen, ziektekosten, tabak, alcohol, enz.)
Maar ik ga er zoals de voorgaande jaren weer niets op vooruit met mijn salaris. Snuffelkudt 31-08-07 @ 20:22 krijgt gelijk.

datisookwat | 31-08-07 | 20:35

@hadjewat maar dan kunnen wij mooi een miljoenenpandje kraken in de binnenstad. nu jij weer ;)

blendert | 31-08-07 | 20:35

Een land zonder dokters, ondernemers, chirurgen, advocaten, apothekers, techneuten. kunstenaars... enz enz. Deze regering verwoest ons land.
Het is inderdaad tijd voor een coup. Maar er is geen partij die iets kan doen tegen deze idioten. De enige troost. De ondergang van de PVDA is nherroepelijk ingezet.

superjan | 31-08-07 | 20:34

"Kabinet pakt bezitters dure huizen aan" Pakt aan, het klinkt alsof ze iets crimineels gedaan hebben. Mensen die een huisje van meer dan een miljoen hebben zijn meestal de grootste spekkers van de staatskas,

Harry Turtle | 31-08-07 | 20:34

Na t kwartje van Kok dacht Bos ,hey dat kan ik ook...t Tienduizendje van Bos..

Torquemada | 31-08-07 | 20:33

@Babemagnet 31-08-07 @ 20:29

Precies! Creatief denken en alles komt in orde!

Boris Poepnagel | 31-08-07 | 20:32

Niet dat ik een pand van een miljoen bezit. Maar godverdomme. Met die Bos hou je niks meer te dromen over. Wat is dat toch, dat dat achterlijke denken niet weggaat. Eigenbelang. Op de een of andere manier. Kan niet anders

LibertasSimplex | 31-08-07 | 20:32

Grappige maatregel. Als je geen hypotheeklening hebt (en dus rijk bent) hoef je geen eigenwoning-forfait bij te tellen. Dat is nu zo. Een eventueel positief saldo wordt niet belast.
Dus iemand die met eigen vermogen een huis heeft staan van 10 mln euro betaalt ook dan niks. Tenzij de wetsvoorstellen ook dit zouden aanpakken, maar daar heb ik niks over gelezen.

In feite komt elke verhoging van het eigenwoningforfait neer op het schrappen van de hypotheekrente-aftrek. 't Is alleen niet zo 'right in the face', overeenkomstig het door en door gluiperige en achterbakse karakter van Boslim.

En wat al die sukkels beweren over sterkste schouders en meer van dat gelul: 't liijkt me nogal dronken dat als je inkomen tegen 52% wordt belast, je aftrekposten er ook tegen 52% afgaan. Een grootverdiener hoeft toch ook geen 20 euro voor een brood te betalen, waar een armoedzaaier er 1 koopt voor 2 euro nog wat?

Tenslotte: die verhoging van de btw treft dan weer iedereen, dus van progressie of iets vergelijkbaars is geen sprake. Boslim verneukt dus zijn achterban en laat hier alle schouders evenveel dragen (terecht, ik ben voor een vast tarief voor ib en btw), en dat lijkt me niet heel erg socialistisch.
Fijn eigenlijk, dat het socialisme stilaan gesloopt wordt.

nattebever | 31-08-07 | 20:32

wordt de vraag naar huizen tussen 8 en 10 ton hoger, stijgt daar de prijs met als gevolg dat er weer meer vraag komt naar het segment daaronder met als gevolg dat de huizenprijzen overal onder het miljoen stijgen.
eneh... extra kosten voor huizen boven een miljoen, toemaar, alles komt weer bij de middenstand terecht :Y)

the_Tzar | 31-08-07 | 20:31

Maak een deel van het huis kantoor en verhuur het aan jezelf.

Babemagnet | 31-08-07 | 20:29

DT71 31-08-07 @ 20:26
Bijstand ook afschaffen, plus regering. Goed betoog.

Zo jammer! | 31-08-07 | 20:29

Op zich wel een goede maatregel. De bezitters van deze stulpjes hebben eauk jarenlang het grote voordeel van de hypotheekrente aftrek genoten. Behoudens het oude geld, dat dan weer wel.

kneuterzak | 31-08-07 | 20:28

@Hadjewat? 31-08-07 @ 20:23: Zeg ff dimme he, als we gaan schelden moet je zeker weten dat je wint, en dat kan je niet ^^ Enne... ik betaal nu toch al niet, dus wat zou mijn probleem zijn ^^

DJ_SypheR | 31-08-07 | 20:28

Ik heb het stamcafé opengebroken om de stafplannen uit de kelder te halen, Pritt, als jij samen met Traag de loopgraven doet, Hox de 'assimilatie'-planning, Joris de uitvoering hiervan, Fleisch de wapeninkopen, Brusselmans het rookgordijn en Chileen de buitenlandse betrekkingen regelt, dan ga ik alvast verkassen naar Duitsland om de stijlloze kroonjuwelen veilig te stellen. Oh en als iemand nog even tijd over heeft om Barbarossa op te ruimen? Die heeft mijn inbraak niet overleefd, wist ik veel dat jullie hem als wachtpost in het stamcafé hadden gedumpt...
Mensen alles komt goed!

..zapper | 31-08-07 | 20:28

van Dam zou zich omdraaien in zijn (praal)graf...

Onderbuik | 31-08-07 | 20:27

Kom gewoon met een vlaktax van 15% voor iedereen, hypotheekrente-aftrek afschafffen, huurwaardeforfait afschaffen, BPM afschaffen, houderschapsbelasting afschaffen, rekeningrijden invoeren en iedereen gaat zich suf kopen aan meuk. Economie trekt aan, de staat vult haar kas. Klaar.

Rest In Privacy | 31-08-07 | 20:26

"Dan maar de BTW omhoog en ook het woningforfait"; twee wanhoopsdaden van Wouter Bos op één vrijdagmiddag. Vogelaar kon het allang niet meer volgen. Die hebben ze wakker moeten schudden om "Vóór" te kunnen roepen.

colonnecinco | 31-08-07 | 20:26

Pritt Stift, heb je zelf zo'n krot van 1M ? Telegraaf geleuter van jou.

zeurdertje | 31-08-07 | 20:24

@ DJ_SypheR 31-08-07 @ 20:10
Nadenken is niet jouw sterkste punt he? Die mensen vertrekken naar België of Duitsland. Dan betalen ze hier helemaal NIKS meer en mag jij nog meer betalen, idioot!

Hadjewat? | 31-08-07 | 20:23

Moehaha. Iedereen snel verkopen. Stort de grachtenhuizenmarkt eindelijk eens in.

bwahaha | 31-08-07 | 20:23

een coup is helemaal niet nodig.... bij de eerstvolgende verkiezingen gaat nederland automatisch een gigantische ruk naar rechts maken.

Snuffelkudt | 31-08-07 | 20:22

Nog een paar maanden en dan is het vaarwel, maar ik zal het blijven volgen...... vanuit het buitenland.
Leedvermaak is tenslotte het beste vermaak. hahahaha

LuftBalloon | 31-08-07 | 20:21

Geenstijl moet niet zeiken.
Als je 1 mil. neer kunt leggen voor een huis dan kun je verwachten dat er geld bij je gehaald wordt.
Er zijn nog steeds mensen die er niets aan kunnen doe dat ze op een minimum inkomen zitten.
Deze mensen verdienen een menswaardig bestaan.
Egocentrisme is een groot probleem .

Hoegenaamd ben ik het met deze maatregel niet eens omdat het als rookgordijn moet dienen om de bulk van het geld weer bij midden inkomens weg te slepen.

Jokkebrok | 31-08-07 | 20:20

Zoals ik al eerder zei:

Kwestie van met-een-jerrycannetje-benzine-naar-het-binnenhof-fietsen-en-daar-het-onvermijdelijke-platbranden-van-dit-regenteske-bolwerk-uitvoeren!!! Sodejuu!

Boris Poepnagel | 31-08-07 | 20:19

Die dure huizen gtaan nu natuurtlijk allemaal zakken in prijs, onder het miljoen.

Dr. Mabuse | 31-08-07 | 20:18

Volgens mij geldt het alleen voor huizen die duurder zijn dan 1,6 miljoen euro.

Tiepfout | 31-08-07 | 20:18

Hap-snap beleid.
Van dag tot dag visie.
JP, kijk eens beter dan je neus lang is!

fuckje | 31-08-07 | 20:16

Fiddy 31-08-07 @ 20:11
Dit gaat over de waarde die je woning voor de OZB heeft, voor die waarde verkoopt niemand zijn huis, vaak zit die zo'n 10 % lager dan de werkelijke waarde. Het maakt dus niet uit wat je er voor hebt betaald.

mr. Rugje | 31-08-07 | 20:15

Het plafond heb ik nooit begrepen aangezien de rente niet gemaximeerd was. Lijkt dus meer op gelijkstelling.
Ik vind het ergste aan de plannen dat degen die niet bijdragen aan het vergrijzingsprobleem (rokers) wel het meeste moeten bijdragen aan dat probleem. Wat voor logica is dat?

bookie | 31-08-07 | 20:13

kom maar op met die coup, bel anders Desi B. even of hij niet geinterreseerd is.

Kloothommel | 31-08-07 | 20:12

Had PvdA / CDA / CU in hun verkiezingsprogramma dat de BTW van 19 naar 20 % zou gaan.....
Nee ???
Stem dan ook niet zo stom !!

Mongeaulie waarsguwt | 31-08-07 | 20:12

der komen nu vast veel huizen met een vraag prijs van 999999,99 euri:D

Fiddy | 31-08-07 | 20:11

Zo, van Dam is de lul!

gentle giant | 31-08-07 | 20:11

laat maar lekker betalen die rijke stinkerds! ik heb er geen problemen mee hoor. enne... wat zou het probleem zijn? als zij meer betalen, betalen wij met zn alle minder! Denk eens na wat de mogelijkheden zijn!

DJ_SypheR | 31-08-07 | 20:10

Kom naar Mongeaulie !!

Mongeaulie waarsguwt | 31-08-07 | 20:10

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Batavia Casino. Hét online casino van Nederland
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland