Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Fileprobleem? Hierrrr de oplossing!

infarct.jpgRampen komen! We stevenen af op een VERKEERSINFARCT. Vandaag beginnen veel scholen, en zitten de snelwegen weer tjokvol busjes met bouwvakkerts. Gisteren luidde Prof. De Roo van Rijksuniversiteit Groningen al de noodklok in de Televaag en vandaag doet de fabeltjeskrant het nog even dunnetjes over. Na het succes van de carpoolstrook en het rekeningrijden, zijn dit keer de files aan de beurt. Alles moet anders. Ons wegenstelsel, onze infrastructuur zijn 'dramatisch slecht'. En als er niets gebeurt is een totale prolaps van onze mobiliteit het gevolg. En het forensende werkvee kan het niets meer schelen. De ene helft zit elke dag als zombies in de file, de rest ontwikkelt zich tot nietsontziende snelwegnazi's die over lijken gaan om een minuutje tijdwinst te boeken. Kortom; Nederland heeft een groot probleem. En wat doen we bij GeenStijl met problemen? Oplossen. Juist. Denk mee met Prof. De Roo en plemp uw oplossingen hieronder. Samen komen we er wel uit. Eindoplossingen voor het Fileprobleem Bij dodelijke ongevallen de rommel gewoon aan de kant van de weg schuiven. Dood is dood. Het leven gaat door. Het beroep 'vertegenwoordiger' afschaffen. Zijn toch allemaal hoerenlopers. Rijverbod voor werkelozen, studenten, bejaarden tijdens spitsuren Alle lease-autobezitters verplicht op cursus Ritsen & Invoegen Zomervakanties voortaan spreiden van mei tot en met oktober. We hebben toch kudtzomers ForensVerbod. Landelijk wonen? Prima. Ga er dan maar werken ook. Helicopters goedkoper maken. Rijdende billboards onmiddellijk van de weg halen. Evenementen verbieden, dierentuinen en pretparken sluiten. Ga maar thuis iets gezelligs doen.

Reaguursels

Inloggen

Zorg ervoor dat het economisch slechter gaat met nl, meer werklozen is minder file. Klinkt een beetje lullig maar er zijn gewoon teveel mensen onderweg.
Daar kan geen openbaar vervoer of asfalt tegenop.
Muahaha.

Aart Z. | 28-08-07 | 12:24

Openbaar vervoer tussen steden gratis, binnen steden duurder maken (dan pakken ze vaker de fiets)

Carpoolen vanuit het bedrijfsleven belonen

Permanent inhaalverbod voor vrachtauto's

Direkt verwijderen van verongelukte auto's (verzekering moet maar wat regeltjes bijstellen)

Grote evenementen zoals de huishoudbeurs pas om 12 uur laten beginnen.

Telewerken bevorderen.

Ga wonen waar je werkt.

Wegen zoveel mogelijk gebruiken voor goederentransport, hulpdiensten, groepsvervoer

OoO | 28-08-07 | 08:56

@ Mister China 27-08-07 --> 10:15
Precies mijn mening! Te zot voor woorden dat de belangen van de zachtboerende kaalkontsalamander vóór 15,6 miljoen fileminuten gaan. Bij het optrekken rijdt zelfs de meest zuinige auto 1 op 4. De gemiddelde leasebak doet 1 op 16 bij 100 km/h. 4 keer minder uitstoot op hetzelfde stuk. Maar ja: dat wapenfeit vermeldt Milieudefensie voor het gemak maar niet op haar site.

Wanneer staat er iemand op in de politiek die dit probleem écht aanpakt? Het zijn notabene de werkenden; de mensen die de economie draaiende houden, die dagelijks in de file staan. Als deze mensen allemaal een uurtje eerder thuis zijn, zijn ze vast wel bereid om een keer per jaar drie boompjes te planten.

Rekeningrijden? Dat is al helemaal diefstal: de wegen hebben we zélf betaald middels de schandalige BPM-regeling, wegenbelastingen en debiele accijnzen op brandstof. Met het kwartje van Kok alleen al hadden alle knooppunten aangepakt kunnen worden.

Maar goed: ik zit nu weer te klagen over hoe het niet moet. En er worden tenslotte oplossingen gevraagd. Mijn voorstellen:

=> Flexibele arbeidstijden / telewerken (ook ik ben thuiswerker geworden door deze ellende, ook al rijd ik nog steeds 30.000 km/jaar met mijn leasebak, voornamelijk rond de lunch :-))

=> Vluchtstroken permanent als rijbaan gebruiken met om de zoveel meter een vluchthaventje als vervanging.

=> De andere rijstroken opnieuw belijnen om zo nóg een extra rijstrook te creëren, steeds smaller wordend naar links toe: zo wordt een 2-baans weg meteen een 4-baans weg. Daarnaast wordt het vrachtwagens zo praktisch onmogelijk gemaakt in te halen. Vrachtwagens weren uit de spits of zelfs een daglichtverbod vind ik onzin: ook jij wilt dat de vakken in de supermarkt gevuld zijn met betaalbare artikelen als je boodschappen doet. 's Avonds laten rijden betekent toeslagen voor de chauffeurs en dat reken jij af bij de kassa.

=>Bijkomend voordeel is dat er minder mensen onnodig links blijven hangen, omdat rijden op zo'n smallere rijstrook toch beangstigend werkt.

=> De snelheidsbeperking voor bussen en auto's met aanhangers schrappen. Volgens mij zijn wij het laatste land in Europa waar een auto 80 moet rijden als ie een aanhangertje heeft, zodat ie ingehaald wordt door vrachtwagens die vaak rond de 90 zijn begrensd. Volgens de ANWB en BOVAG heeft het schrappen van die beperking geen gevolgen voor de veiligheid, dus doorst(r)omen met je sleurhut!

=> Op-, en afritten alleen nog maar bij steden met meer dan 100.000 inwoners. Woon je ergens tussenin? Rij dan maar over de provinciale weg naar de dichtstbijzijnde oprit. Of pak de bus.

=> Openbaar vervoer 50% goedkoper maken. En inderdaad: een veel intensievere dienstregeling, vooral voor bussen. Die bussen zouden dan wel electrisch of minimaal hybride moeten zijn (met aardgas!), want we denken wel milieuvriendelijk. De benodigde electriciteit moet worden opgewekt met kerncentrales, afval storten we wel in de Oeral, daar ligt toch al genoeg, dus die paar honderd kilo per jaar kunnen er makkelijk bij.

=> Nu we het toch over het milieu hebben: Voor iedere vierkante meter snelweg die we extra gaan aanleggen, moet een vierkante meter groen komen ergens. Mileudefensie mag dat groen beheren om haar zachtboerende kaalkontsalamanders te vertroetelen. Bovendien hebben ze dan weer genoeg bomen waar ze zich aan vast kunnen ketenen :-)

=> 15,6 miljoen fileminuten zullen er dit jaar (minimaal) worden gemeten op de rijkswegen. Maar daar zitten de lokale minuten niet bij! Lokaal moeten de gemeenten worden verplicht de groene golven in ere te herstellen. Ik las al iets over 010, hier in 072 is het ook af-grij-se-lijk! Als je om 17:30 uur bij de rotonde aan de A9 bent, ben je sneller in 020 dan in een woonwijk precies 5,6 kilometer verderop en dat is beslist niet overdreven! Als je hier 70 rijdt over de randweg, sta je bij ieder stoplicht minimaal 3 minuten stil. Rij je 80? Flits! Kortom: je aan de regels houden loont niet, er van afwijken wordt zelfs bestraft. Kan dat niet anders? In Haarlem pak je 10 kilometer en passeer je ongemerkt 8 stoplichten; als je maar cruised op 70 km/u. Chapeau!

=> Schaamschotjes bij ongelukken! Direct de rommel aan de kant, doekje er voor spannen en rijstroken open gooien. Daarna pas de administratie. Als er niets te zien valt, heb je ook geen kijkers. Ik lijk Cruijf wel :-)

Tot zo ver. Nu nog een minister die het uit wil voeren. Die zal het eerst moeilijk krijgen, want de geitenwollensokken-clubs zullen in eerste instantie wel over hem of haar heen vallen. Maar daarna wordt iedereen er beter op. En de betreffende minister? Die zal geëerd worden met tientallen straten die naar hem/haar worden genoemd. Postuum weliswaar, maar toch leuk voor de kleinkinderen!

Aardvark | 27-08-07 | 23:52

Leaserijders kunnen prima ristsen. Het zijn die kleine koekblikken met zondagsrijders die het verkeer opstoppen. Iedereen die minder dan 10.000 Km per jaar rijdt kan ook met de fiets en hoort niet voor 10:00 uur thuis op de weg.

Kwispel | 27-08-07 | 22:21

Afschaffen neukpremie (kinderbijslag) was ik nog vergeten.

wegmetdebijstand | 27-08-07 | 22:09

Hoe gaan we dat betalen? Talloze mogelijkheden. Ontwikkelingssamenwerking afschaffen, CWI afschaffen, de duur van de WW-uitkering bekorten, geen overheidsbemoeienis bij de opvoeding, van de studiefinanciering een leenstelsel maken, gezinsvorming en -hereniging veel moeilijker maken voor immigranten, allerlei onzin uit de ziektekostenverzekering halen, hypotheekrenteaftrek afschaffen, geen subsidies voor onzinnige stichtingen, bekostiging van het bijzonder onderwijs afschaffen, arbeidsmigratie stimuleren, kansenwijken in de stront laten zakken en geen cent meer aan uitgeven. Etcetera, etcetera, etcetera.

wegmetdebijstand | 27-08-07 | 21:52

Hier is een mentaliteitsverandering voor nodig. Nederland niet langer als land zien, maar als stad. New York aan de Noordzee, om met Mark Rutte te spreken. Het gebied tussen Utrecht, Almère, Amsterdam, Den Haag en Rotterdam als één regio zien (Fortuyn noemde dat de stadsstaat). In die regio hoogwaardig en betaalbaar openbaar vervoer realiseren (metro!). Daarnaast met supersnelle intercity's de randstad verbinden met het platteland. Aan de grenzen van de randstad ultragoedkope parkeergelegenheid en comfortabele metrostations bouwen. Wie daarna toch nog met de auto de randstad wenst te betreden, moet daarvoor stevig in de buidel tasten (pittige tolheffing en hoge parkeertarieven). Omdat ik op zich niet van onnodige lastenverzwaring houd, vind ik wel dat gelijktijdig de wegenbelasting moet worden afgeschaft. En ook dat kwartje van Kok moet eindelijk terug naar de burger.

wegmetdebijstand | 27-08-07 | 21:43

Laten we gewoon de oude weg volgen:
- auto en brandstof belasting omhoog
- rekeningrijden invoeren
- geen nieuw asfalt
- uitvoer van nieuwe wegen projecten maximaal vertragen
- miljarden pompen in ouderwets spoor
- grenzen open voor nieuwe automobilisten
Dan komt het wel goed.

Slomo | 27-08-07 | 21:11

Iedere werkende nederlander krijgt een Pool toegewezen die voor die persoon aan het werk gaat en alleen na middernacht de weg op mag om naar huis te gaan.
Ook moeten ze voor 06.00 weer op de werkplek aanwezig zijn en mogen ze niet meer dan5 euro per dag verdienen en de rest houden we zelf.
Op deze manier wordt iedereen er beter van... De Polen hebben werk, wij meer vrije tijd en overdag en tussen 06.00 en 00.00 geen werkverkeer.

deafhaalchinees | 27-08-07 | 20:46

@Frank Culemborg 27-08-07 @ 15:14
Frank, het gaat altijd om de manier waarop. Ik kan niets met dat oeverloze gezwam en quasi interessante gedoe. Men moet gewoon zijn mening geven, persoonlijke levensverhalen hoef ik hier niet te lezen. Tel daarbij op dat er gewoon helemaal niets mis is met leasebakken (horen gewoon bij de functie) en een zware k... middag en er zit wat venijn in de pen. Sorry......

Lying Dutchman | 27-08-07 | 20:30

- Witte busjes van aannemerts of ander klusvolk opblazen en als voorbeeld langs de kant van de weg laten liggen als zij zich op de linkerhelft wagen.
- Inhalende vrachtwagens tijdens de spits laten kantelen en deze gebruiken om de rest van het IJsselmeer te dempen.
- Alle Citroënrijderts in voorlopige hechtenis nemen.

Chiant | 27-08-07 | 20:15

-weggejorist-

Ronnie D. | 27-08-07 | 20:08

-weggejorist-

Ronnie D. | 27-08-07 | 20:00

Alle spoorwegen voorzien van asfalt.. treinen hebben we 120 jaar geleden uitgevonden omdat we toen geen goede auto´s en vrachtwagens konden bouwen.. extra lange trolly bussen laten rijden om de functie van de trein over te nemen.. en de ruimte die over blijft daar kan je als automobilist een kilometer heffing voor betalen om file vrij naar je bestemming te rijden..

Made@China | 27-08-07 | 19:54

Die ambtenaren raken nog overwerkt zo. Zeker als je bedenkt dat voor de HSL en BTW gezamelijk meer dan 15.000!! (VIJFTIENDUIZEND!!!) vergunningen benodigd waren.

onder den dom | 27-08-07 | 19:13

Iedereen ophouden met werken, iedereen krijgt een uitkering!

Hyppo Kriet | 27-08-07 | 19:05

Breng het werk maar dichter bij mn huis.
kun je weer lekker landelijk wonen zonder door die klote polder te crossen

Mauguio | 27-08-07 | 19:01

Meer dan één persoon per auto misschien?
De mens blijft maar individueeel en wil nooit delen.

LifeCatcher | 27-08-07 | 18:54

minder geld naar kansenwijken, meer naar kansenasfalt...

nota | 27-08-07 | 18:49

meer asfalt. minder regels minder stoplichten!

plukje | 27-08-07 | 18:34

gaat bij je werk wonen doe ik ook scheelt een auto en veel vrije tijd na 10 min fietsen ben ik thuis

holymoses | 27-08-07 | 18:20

@ Gompie
ja had het ook over personenwagens. En hoeveel betaal je voor je lada dan gompie

lepson | 27-08-07 | 18:14

Ontvolking. Dat is de enige oplossing. Door emigratie, deportatie, euthenasie, moord, doodslag, oorlog of natuurgeweld. Het maakt niet zo veel uit hoe, maar er zijn teveel mensen op een klein stukje.
Dood moeten we.

Oh, en gratis openbaar vervoer. Weliswaar is gratis niet echt gratis, maar het kost de belastingbetaler meer om half lege treinen en bussen te laten rijden met betalende passagiers dan volle bussen en treinen waar passagiers niks betalen. Maar goed, rekenmeesters bekijken alleen afzonderlijke buslijnen en treintrajecten en zelden tot nooit het totaalplaatje van kosten en opbrengsten van het OV. Afzonderlijke lijnen kunnen niet uit, worden geschrapt en er vervalt daarmee toelevering van passagiers aan lijnen die daarvoor nog wel rendabel waren en na afschaffing van enkele buslijnen opeens niet meer. Tsja. Zo draai je een geintegreerd OV-systeem de nek om. Dan gaan mensen in de auto en krijg je files. 't Is allemaal niet zo moeilijk.

koerbagh ® | 27-08-07 | 18:11

lepson 27-08-07 @ 17:32: Kletskoek. Een vrachtwagen brengt vele malen meer wegenbelasting op dan een koekblikkie van 50.000 euro.

gompie | 27-08-07 | 18:10

Overgereguleerd dat is het euvel, je ziet overal ruimte maar je kan er niets van benutten. Daar ligt het probleem.

Reverend Ray | 27-08-07 | 18:01

Een wat vrijere regelgeving… paar miljoen inwonders hier, en stervens druk in de spits, maar het rijd wel redelijk door. Dat komt omdat daar waar er twee banen zijn er in de spits 4 rijen wagens staan. Beetje eigen initiatief toestaan, hehe. En die claxon eh, ingedrukt houden dat ding om de oudjes wat te stimuleren, of direct een plisie horn monteren dat rijd ook redelijk door. Daar waar het vast loopt direct 3 verkeersagenten neerpoten om het te regelen, jongens hoeven niet veel te doen in principe enkel gebaren dat je het gas in moet schoppen, de snelle jongens en de 4x4 mannen die de stoepen pakken verder gewoon wat met rust laten, alles top. En daar waar het echt niet meer overzichtelijk is daar het allemaal door elkaar heen staat te kudten, geweaun weglopen lossen we het samen op. Het werkt, oude bakken eerst daar die het geen ruk interesseert daarna de nieuwere. Verder door blèren wanneer oranje, en een seconde of 5 van rood mee pakken ook. Het lijkt eerst even chaotisch maar dat went wel. En het machtige voordeel is dat mietjes en schijters de besproken uren zich überhaupt niet meer op de weg begeven. Sterker vrouwen willen op den duur niet meer en gaan met de bus, overigens nog veel linker maar dat terzijde.

Reverend Ray | 27-08-07 | 17:57

Op de linkerbaan alleen voertuigen (personenwagens) met een literinhoud van 2.0 of meer

lepson | 27-08-07 | 17:51

@lepson 27-08-07 @ 17:32
HELEMAAL EENS... vermits zelf betaald.

Adriaantjeeeeeuh | 27-08-07 | 17:33

Inhaalverbod vrachtwagens.
Alleen voertuigen (personenwagens) boven de 50.000 euro op de linkerrijbaan toestaan. Deze voertuigen betalen meer wegenbelasting dan de rest dus hebben zij meer recht op deze baan

lepson | 27-08-07 | 17:32

Voor het grootste gedeelte van de pennelikkers/kantoorklerken alhier is het nergens voor nodig dat ze met de auto naar het werk gaan.
Zo rond 06:00h is het best te doen op de weg met alleen truckers en bouwvakkers op de weg. Prettig, gewoon met arbeiders onder elkaar.
Maar als die kantoorhufters 2 uur later ook eens uit hun nest komen zijn de rapen gaar.
Een bouwvakker kan z'n materiaal niet meenemen in het openbaar vervoer, evenals een trucker.
Maar de kantoorklerk kan z'n pennetjes en vlakgum best meenemen in de trein.

gompie | 27-08-07 | 17:24

Drie ideeën uit de losse mouw:
hypotheekrenteaftrek alleen voor mensen die een woning kopen in hun werkplaats. Mensen die een baan krijgen in hun woonplaats ook een voordeel gunnen.
Korte afstands- en lange afstandsverkeer scheiden, naar voorstel van de VVD. Eventueel m.b.v. autotreinen. (hier wordt het fileprobleem niet minder door, maar hierdoor neemt de arbeidsspreiding wel meer toe, wat beter is voor de economie).
last but not least:
Het door het hele land inrichten van bedrijfsonafhankelijke werkplekken, zodat men in de buurt van hun huis werk kan verrichten en toch over goede communicatiemiddelen beschikt en informeel onder sociaal toezicht staat. Uiteraard met een acceptabele kantine en in de buurt van een smerige friettent om te voorkomen dat het flopt :)

the_Tzar | 27-08-07 | 17:10

Gemeentes straffen voor het autoluw maken van hun steden... gevolg is dat de doorstroom weg is en stagnatie rondom de steden ontstaat.
Gemeentes zijn de grootste vervuilers.

css.... | 27-08-07 | 17:08

Autoslaaptreinen (zonder slapersdeel) inzetten waar de chauffeur zelf zijn (personen)auto op de trein rijdt en in zijn auto blijft zitten. Geschikt voor tracéés van de Betuwelijn en de HSL, Almere, enz.

Prof. Dr. F.A. Hayek | 27-08-07 | 16:57

Of iedereen gaat morgen unaniem de ziektewet in onder het mom van een post-fileale depressie! Zonder woon-werk verkeer immers geen spits...

Boombacho | 27-08-07 | 16:41

De oplossing is heel eenvoudig, gewoon zorgen dat de eerste auto door rijdt.

Geutenschoever | 27-08-07 | 16:27

@Frank Culemborg 27-08-07 @ 15:25
Kolere, dat is wel heel veel. Ik dacht dat ik nu al pas gek werd af en toe. En ik zit in dezelfde leeftijdscategorie dus ik zal ook wel midlife zijn. En met sandalen ook. Maar niet in een leasebak. Volgens lease auto linksrijder lying dutchman zal het wel een pauperbak zijn.

Adriaantjeeeeeuh | 27-08-07 | 16:15

Als de politiek nou ook eens naar al die ideeen hier zou kijken, dan zou het ook nog nut hebben.

Fonta | 27-08-07 | 16:14

@R@lf 27-08-07 @ 15:12
Mischien wilT Wilders het fileprobleem wel oplossen, maar ik denk alleen niet dat hij het kan.
Ik zie hem er wel voor aan dat hij de treinen stipt op tijd kan laten rijden, dat dan weer wel.

Zeurders | 27-08-07 | 15:51

@Hensiepensie 27-08-07 @ 15:14:
Geen slecht idee.. en dan van alle stations parkeergarages maken.

Lobo | 27-08-07 | 15:47

-weggejorist-

Ronnie D. | 27-08-07 | 15:44

ook nog een nuttige...

Alle snelweg-middenbermen beplanten met groenblijvers...

heb je geen last meer van mee-kijk-files....

in meerdere landen om ons heen is dit al de praktijk!!

Hyperion | 27-08-07 | 15:34

Vrachtauto's alleen tussen 23.00 en 7.00. Tja je krijgt nachtploegen, ook bij de te bevoorraden winkels maar zonder vrachtauto's schiet het wel op met filebestrijding. En natuurlijk werkende moeders ontmoedigen. Gewoon weer thuis met de kids. Verder nog vragen?

stemdesvolks | 27-08-07 | 15:29

@ mijzelf
nee, ik overdrijf, het was 130.000km niet 230.000 (mijn geheugen laat mij in steek)

Frank Culemborg | 27-08-07 | 15:25

Alle treinrailsen asfalteren. Snelwegen tot hartje stad.

Hensiepensie | 27-08-07 | 15:14

@ Lying Dutchman 27-08-07 @ 14:35
Wat zeid ie nou verkeerd? Dat ie baas is en 80.000km drukt? Ja mee eens. Dit kan niet in dit land want dan gaat je kop eraf... immers doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. Misschien is het wel midlife, maar ikke met 37 jaar blijf ook rechterbaan plakken plakken. Gewoon voet van rem, dan kruipt ie verder zo'n ouwelullenautomaat, heel relaxed. En dan kijk ik ook links naar de nieuwste 35-40k bakken wetende dat ie nooit contant zijn afgerekend, maar ja men moet zo nodig he? trouwens ik deed ooit 230.000km in een HALF jaar in een leasebak... das helemaal niet stoer ofzo maar wel triest achteraf gezien.

Frank Culemborg | 27-08-07 | 15:14

1. Meer rijbanen erbij!

2. verplichte adaptive cruise control op alle personen auto's vanaf volgend jaar. Heb je geen kop staart botsingen meer. Dus minder files.

3. Minimale rijsnelheden op de linker baan. 150 km/h om mee te beginnen.

4. Totaal inhaalverbod overdag voor alle vrachtwagens op alle snelwegen.

5. En misschien nog wel de beste TIP: Stem bij de volgende verkiezingen op WILDERS. De enige politicus die het fileprobleem ook echt wilt oplossen!

R@lf | 27-08-07 | 15:12

@Lying Dutchman 27-08-07 @ 14:35
*GAAP* Het lijkt bijna een minderwaardigheidscomplexje. Lease auto voor op de linkerbaan zeker?

Adriaantjeeeeeuh | 27-08-07 | 15:08

@ tipo 27-08-07 @ 13:15,

Natuurlijk, op een 5-baansweg is dat niet nodig, maar hoeveel van die wegen hebben we hier?
Meer asfalt is een prima oplossing,maar onder de huidige regeerders geen optie,dus zal je andere dingen moeten verzinnen.

Overigens durf ik mijn suv te verwedden dat we over 10 jaar nog deze discussie voeren.

captainobvious | 27-08-07 | 15:04

Vrijwillig geen autorijbewijs halen gratis openbaar vervoer de rest van je leven of subsidie op een motor.
Alle rijbewijsbezitters boven de 25 jaar een motorrijbewijs geven.
Beter en goedkoper openbaar vervoer.
Typemiepen die in Utrecht typen en in Eindhoven wonen ruilen tegen typemiepen die in Eindhoven typen en in Utrecht wonen.
Zeer snel(maximaal 15 minuten)opruimen van autowrakken en pechgevalletjes op snelweg.
Verbod op toeristische en onnodige ritten tijdens spitsuur.
Alle winkels pas om 10,30 open tot 22.30 en ook de weekenden zodat personeel en klanten niet in de spits hoeven te rijden,hierdoor kan ook de aan en afvoer van de voorraden buiten spitsuur plaatsvinden.
Dit zou ook bijvoorbeeld met onderwijsinstellingen,banken en openbare instellingen kunnen.
Verder veel thuiswerk via internet en bijvoorbeeld latere starttijden voor dozenschuifbedrijven zodat de vrachtwagens later op straat komen.
Dus eigenlijk gewoon ff nadenken...

jentje trekhendje | 27-08-07 | 15:02

Beter openbaar vervoer is helemaal geen optie, leg maar eens uit hoe dat moet. Dan zouden in Nederland alle spoorvakken verbreed moeten worden, alle busbanen verdubbeld moeten worden en dan haal je dus een vermindering van auto's in het woon-werkverkeer van hooguit 20%.
Ten eerste zijn de kosten van deze operatie enorm, ten tweede duurt het tientallen jaren voordat zo'n operatie is doorgevoerd en in die tijd zal het aantal files alleen maar toenemen. Tegen de tijd dat het project is afgerond, is de vergrijzing goed ingekickt en nemen de files vanzelf af. De oplossing is simpel, meer asfalt door meer rijstroken op bestaande wegen.

CoJoNes | 27-08-07 | 14:58

Was het niet Rutte die ooit met een oplossing kwam van zogenaamde Super Highways? Verhoogde snelwegen (of iig los van huidige snelwegen) met onbeperkte snelheid en alleen afritten bij grote steden en grote knooppunten.

Neem bijvoorbeeld A50 Eindhoven - Zwolle. Oprit bij Eindhoven, doorrammen tot een afrit richting super highway A59 bij Oss, dan een Afritje Richting Nijmegen, 1 bij Arnhem / A12, 1 bij Apeldoorn / A1 en dan eindigen bij Zwolle. Dat is heel wat beter dan die 50 ofzo die ze er nu al hebben. En er is enorm veel verkeer van stad tot stad.

Wat betekent dit? Dat stad tot stad verkeer geen last heeft van regionaal verkeer. Minder afritten = minder file. En woon je in een kleinere plaats tussen 2 super highway afritten, rij je via de oude snelwegen naar een grote stad (waar het nu rustiger is) en ga je daar een super highway op.

Deze moeten dan wel grote knooppunten hebben, waar 3 banen met 3 banen samenkomen om in een kort 100 of zelfs 80 stuk even goed samen kunnen komen en men of er af kan gaan, of lekker rustig door kan gaan naar de volgende grote stad / knooppunt.

Devlonir | 27-08-07 | 14:57

Het filenieuws afschaffen...

ijsklont | 27-08-07 | 14:50

Gewoon doorbijten en dan emigreren asap, net als de verantwoordelijke beleidsmakers al decennialang doen.... ff langs Brussel en dan de wijde wereld in of commissaris blijven in eigen provincie, hoeft ie ook de file niet in.

Frank Culemborg | 27-08-07 | 14:43

@Adriaantjeeeeeuh 27-08-07 @ 14:09

Wat ben jij een gefrustreerde bosmongeaul zeg. Jeeezus, zo triest als jij maken ze ze tegenwoordig niet meer. Of je zit zwaar in je midlifecrisis of je bent echt zielig. Mijnheer de directeur, haha. Nou man van 80000 km, avonturier, grote werkgever, baas der bazen, nu weer ven gewoon doen he. Shaggie rollen, kratje even een kwart slag draaien zodat de zon net over je schutting komt, uitkeringbriefje tekenen en dromen van mooie leasebakken. Sukkel!

Lying Dutchman | 27-08-07 | 14:35

Linksrijdende huftersbusjes verbieden op de snelweg...

MartyMacValk | 27-08-07 | 14:35

Weg met Staatschpropaganda van KooSSpee op SBS6 onder de schuilnaam WegGEbruikers. De anti-snelheid hetze die een jaar of 10 geleden is ingezet moet revolutionair ten einde worden gebracht. Want hoe lang je het ook zou willen blijven ontkennen, hoe paradoxaal het voor sommigen ook klinkt, snelheid en verkeersdrukte hebben ALLES met elkaar te maken.
Het recht van de sterkste geldt overal, zo weten ook linkse mensen heel goed. Iedereen heeft recht op vervoer, maar mensen die te bang zijn hun auto na een inhaalmanouvre (met vaak <10km/h snelheidsverschil) hun auto weer naar rechts te sturen en daar meters en tientallen secondes over doen, zijn veroorzakers van agressie en files. Deze mensen moeten rechts blijven rijden (als je 100/105 zou willen rijden dan rij je maar met 90 tussen de vrachtwagens, lost veel problemen op). Tevens de norm voor rijbewijzen flink opschroeven.
De snelheidslimiet die vandaag de dag geldt is zwaar verouderd (1974) en zal naar de huidige tijdsgeest moeten worden aangepast. Flexibele limieten invoeren, waar ook plaats is voor hogere snelheden (afhankelijk van de snelweg maximaal 130 en 160 km/h toestaan, de A27 bijvoorbeeld maximaal 130 en de A73 / A7 etc. in 'daluren' 160 km/h). Mee eens toch, Adriaantjuuuh Koerbagh?

Hesje | 27-08-07 | 14:27

.KicksAss 27-08-07 @ 12:04
Zo. Zijn wij toch mooi eensgezind. Ik weiger dus wel de auto van de baas, maar dat is met name omdat ik de baas ben. Ik druk per jaar ongeveer 60.000 tot 80.000 kilometer weg. Kan iets meer of minder zijn.
Het aardige van een file is altijd het kijken naar de linkerbaan. Daar zitten de frusten, daar zitten de mensen die in een auto willen rijden die ze eigenlijk niet kunnen betalen. Daar lichten continu de remlichtjes op omdat men eigenlijk te dicht op zijn voorganger zit. Waarom men dat doet? Geen idee. Je voorganger kan ook niet harder. En daar sta je het langst in de file.
Ik rijd over het algemeen rustig mee met de vrachtwagens in zo'n file. Geen gefrust, geen geduw, gewoon rustig voort rollen. En als ik dan weer veel eerder door kan gaan rijden dan de gefrustreerde leasemeneer die zichzelf een erg grote jongen vindt in de auto van zijn baas dan gaat het gas ook wel redelijk onderin. Niet helemaal, want dan krijg je weer zoiets als dat filmpje met die porsche in de dumpert.
.
Verder heb je gelijk. Als je vaart maakt moet je links rijden. Wil je dat niet, blijf dan in godsnaam rechts. Rijd je hard maar komt er een nog snellere, blijf dan niet stomweg toch links rijden, maar ga even aan de kant. En leer bovenal het enige goede aan de duitser: KOM NIET SNEL NOG EVEN NAAR LINKS ALS ER EEN SNELLERE AUTO IN JE SPIEGEL OPDOEMT! Wacht dan gewoon even en bespaar je snellere medeweggebruiker frustraties en je zelf een ongeluk.
.
En volgens mij hebben we hiermee zojuist hopen nieuw asfalt bespaard die gewoon niet nodig zijn als al die botteriken gewoon even hun ogen gebruiken .

Adriaantjeeeeeuh | 27-08-07 | 14:09

vliegende auto's !

Trekpik | 27-08-07 | 14:07

@supersniper 27-08-07 @ 13:50
Hele goede oplossing voor de statistiek: de gemiddelde file wordt 2x zo kort (en 2x zo hoog): lijkt het net of er verbetering in zit!

Zeurders | 27-08-07 | 14:04

Van die zweefkarren uit 'the 5th element'.

Alles opgelost!

Buurmanenbuurman | 27-08-07 | 14:00

-weggejorist-

Ronnie D. | 27-08-07 | 13:51

Dubbeldeks wegen! Leer van japan!

supersniper | 27-08-07 | 13:50

Ik zeg Getal van Reynolds: Teveel zijdelingse bewegingen maakt het verkeersaanbod turbulent. Doorstroming kan verbeterd worden door iedereen de linkerbaan te laten rijden (behalve vrachtverkeer, caravans (*Siecheuners) en andere opstoppers), die rijden rechts. Inhalen moet op rechterbaan! Dan kunnen de spitshazen op de rechterbaan even gasgeven en meteen in een opstoppersfuik lopen. ... waar het om gaat is: Zo min mogelijk wisselen van rijstrook want dan wordt de stroming laminair...

Bouwhelm | 27-08-07 | 13:49

Misschien is dat we de bron van het probleem sjorsboomschors, de overheid melkt ons uit en vindt het allemaal wel best zo.

Boombacho | 27-08-07 | 13:38

niet meer tanken, eerst kwartjes terug!

hallevvezool | 27-08-07 | 13:37

@Boombacho 27-08-07 @ 13:30

Met dat geld wordt kansloze projecten gestart die 2 keer het begrote budget kosten. Dus het geld is op!!!!

sjorsboomschors | 27-08-07 | 13:33

Prof de Roo heeft prima ideen, echter het is niet echt nieuws, want we weten het al jaren in nl. Het probllem is eigenlijk de politiek die te laks is en zelden of nooit verder dan 4 jaar vooruit kijkt. TR of Maglev is DE oplossing voor de komende eeuw. Hopelijk gaan de heren politici dit ook inzien.

the specialist | 27-08-07 | 13:31

Computer-aided-guidance bij drukke kruispunten en kritieke op- en afritten. Als individu mis je de helicopterview. Je zou alle auto's kunnen voorzien van een transponder en per kruispunt een lokale computergestuurde regelunit kunnen plaatsen die de besturing van de auto's tijdelijk overneemt.

Tel de jaarlijkse accijnzen op benzine, de wegenbelasting en de BPM op auto's bij elkaar op en zeg dan niet dat er geen geld voor is!

Boombacho | 27-08-07 | 13:30

mijn idee is laat al het overheidspersoneel werken van 11:00 tot 19:00 en semi overheid van 10:00 tot 18:00 dan is er al een groot gedeelte van het wegverkeer verspreid.

pier smits | 27-08-07 | 13:28

@wietrokert 27-08-07 @ 13:17

Mij heb je die golfje 3 2,9 komt alleen in het weekend buiten om dan co2 te proesten

sjorsboomschors | 27-08-07 | 13:28

-weggejorist-

Ronnie D. | 27-08-07 | 13:26

Alles niet-carpoolers op de motor. Weer of geen weer. Ff wennen voor de watjes. Maar is wel de oplossing.

WeetVeel | 27-08-07 | 13:20

@Lying Dutchman 27-08-07 @ 13:12 - Helemaal mee eens, die rechterbaan is vaak het rustigst en snelst :)

wietrokert | 27-08-07 | 13:19

golf II en III's verbieden in de spits, daarin zitten alleen maar finnen en iedereen weet dat die toch niet werken. (of nutteloos werk doen)

wietrokert | 27-08-07 | 13:17

@captainobvious @ 13:02
Op een vijfbaansweg is een inhaalverbod niet nodig. Het OV verzorgt slechts 12% van de mobiliteit tegen zeer hoge kosten, dus OV is voor 88% een gepasseerd station. Asfalt is de enige oplossing. Pijnlijk, maar noodzakelijk. Dan staat doorgaand verkeer niet in de file en bestemmingsverkeer wel. Maar daar ontkom je sowieso niet aan. Met een paar transferia rondom drukke steden kan je daar een mouw aan passen.

tipo | 27-08-07 | 13:15

-weggejorist-

Ronnie D. | 27-08-07 | 13:15

Het is allemaal de schuld van de vastgoedmaffia. Als het WEL mogelijk zou zijn om eenvoudig te verhuizen, dan zou men eens kunnen proberen om in de buurt van de plek te gaan wonen waar je vaak moet zijn. En als dat niet zou bevallen, dan verhuis je gewoon weer terug naar de buurt waar je vandaan komt. Maarja, de wortels van de vastgoedmaffia zijn zo ver vertakt in onze samenleving, dat dat nooit gaat gebeuren. Ofwel, er is wel een oplossing, maar er is er geen draagvlak voor.

jaco | 27-08-07 | 13:13

Warhoofd 27-08-07 @ 13:07

en net als in Amerika zowel rechts als links inhalen toestaan dat scheelt heel veel rijstrookwisselingen. Zo dan.

Ja, dat is gewoon DE oplossing. Doe het al jaren.

Lying Dutchman | 27-08-07 | 13:12

Ik zeg:

Een supersnelweg bouwen, die alleen maar op en afritten kent bij de grotere steden. Bijvoorbeeld een supersnelweg van Eindhoven naar Amsterdam. Op en afritten bij de volgende plaatsen: Eindhoven, Den Bosch, Utrecht en Amsterdam. Ga naar de grote stad en moet je naar een peopdorp ga je vanaf daar maar via het reguliere wegennet verder.
De op en afritten zorgen namelijk voor de meeste problemen, daar waar ingevoegd wordt gaat het fout en waar twee snelwegen samen komen. Dat dus niet meer doen dan.

ne style pas | 27-08-07 | 13:11

atom.smasher.org/highway/?l1=Deze&...

omhakken die dingen, om de haverklap verschijnen daar volkomen onnodig adviessnelheden waardoor men massaal in het anker gaat.

Recent nog meegemaakt op een volkomen lege A2 t.h.v. Vianen, staat daar ineens 70 op zo'n bord. Niets te zien!

woesteling | 27-08-07 | 13:10

Gewoon geen wegenbelasting met betalen vanaf NU.
Moet je eens kijken hoe snel de vergunningen geregeld zijn voor de 5 baans snelweg & extra spitsstroken.

Weeraanmelden | 27-08-07 | 13:09

Grasgriezel 27-08-07 @ 11:50

Tja, ik weet het niet hoor.... Prostitutie? Maar gaan je klanten nu meer rijden?

Lying Dutchman | 27-08-07 | 13:09

Prutsers. Maximumsnelheid NIET verhogen want dan worden de onderlinge verschillen groter (vooral bij in- en uitvoegen) en waordt er dus vaker en harder geremd. En dat is nou meteen de belangrijkste oorzaak van files: te weinig afstand houden, daardoor moeten remmen als er iemand invoegt, persoon erachter zit niet op te letten en moet harder remmen en de file is geboren.
Oplossing: zware straffen voor kleven, onnodig rijstrook wisselen, te langzaam invoegen. Leaseconstructies afschaffen, gaan ze voorzichtiger en minder rijden als de auto eigendom is.
EN invoegstroken verlengen, en net als in Amerika zowel rechts als links inhalen toestaan dat scheelt heel veel rijstrookwisselingen. Zo dan.

Warhoofd | 27-08-07 | 13:07

werklozen, boomknuffelaars, criminelen en bejaarden ophangen.

Demonische Eend | 27-08-07 | 13:06

Waarom zijn alle winkels overdag open als de koopkrachtigen op hun werk zijn?
Proberen die winkels te verdienen aan bijstandsmoeders en werkelozen?
Dagdeel verschuiven dus tot 21:00 uur open.
.
Tijdens de spits alleen werkverkeer, de rest reist er maar voor of na, sta je ook niet in de file.
.
Verkeer gedraagt zich als water > Als het ergens niet door kan zoekt het andere wegen. Dus de grote stromen facilliteren en asfalteren zo worden dorpen, b-wegen en andere vormen van bebouwde kom gespaard.
.
Anti-ci-per-en Dus niet 1 nieuwe strook ernaast maar 4. Daar heb je namelijk over 10 jaar ook nog wat aan.
.
Beschouw milieupartijen voor wat ze zijn: samenscholingen van masochisten die in hun hart liever terugkeren naar paard en wagen. Niet serieus nemen dus en als er een sprinkhaan uitsterft om ons fileprobleem op te lossen richt dan een mooi monument op en vernoem de snelweg naar die sprinkhaan.
.
Algeheel rijverbod voor auto's met namen als Scenic, Yaris, Multipla en verplichte verwijdering van alle spiegels in auto's waar een vrouw achter het stuur zit.
.
Werknemers afrekenen op hun werk en niet op hun aanwezigheid.

bidlip | 27-08-07 | 13:05

- beter en goedkoper OV
- houderschapsbelasting bij brandstofprijs in
- keep your lane: links/rechts inhalen (aso's aanpakken)
- 24/7 inhaalverbod voor vrachtwagens en aanhangers (caravans)
- meer rijstroken
- wegwerk alleen nog 's nachts
- thuiswerk stimuleren
- accepteren dat Nederland redelijk vol is, en dat komt met nadelen

knurfie | 27-08-07 | 13:02

@KicksAss 27-08-07 @ 11:54 & tipo 27-08-07 @ 11:58

Pijnlijke maatregelen zijn nooit leuk, maar als je een oplossing zoekt, zal het nodig zijn.
Nu is het simpelweg zo dat iedereen hersenloos in dat blik stapt, er is toch al voor betaald uiteindelijk.
Schaf de houderschapsbelasting af, gooi die benzineprijs omhoog, zodat mensen echt betalen bij gebruik van de heilige koe, en geld beparen als ze het ding laten staan.
Aanvullende maatregelen zullen nodig zijn (fatsoenlijk en fijnmazig OV als een start) en een verbod om in de spits te rijden als je er niets te zoeken hebt zou leuk zijn, maar is technisch misschien onhaalbaar.

Een compleet inhaalverbod voor alles en iedereen in de spitsuren zou ook een idee zijn,een rustiger verkeersbeeld betekent beter doorrijden, al die zig zaggende lease bakken en witte busjes winnen toch hooguit een minuut ermee.

captainobvious | 27-08-07 | 13:02

@Getson @ 12:49
Dan moet je op vrijdag boodschappen doen en op zaterdag werken. Tenzij de file zo leuk is als op het volgende filmpje: Dan is file geen probleem, maar de oplossing! www.autojunk.nl/clips/view/132707

tipo | 27-08-07 | 13:01

Per woonadres slechts 1 auto toestaan.

flinkescheet | 27-08-07 | 12:53

- vrachtwagens mogen alleen 's avonds rijden
- alle "auto's" onder 20.000 euro (GRATIES!) vervangen voor motoren, en op de vluchtstrook 3 banen motorstroken leggen voor deze suzuki alto rijders.
- Opels en volkswagens mogen alleen nog verkocht worden buiten de randstad (en dus ook niet worden geimporteerd vanuit de randstad!)
- ambtenaren twee uur later laten beginnen. Ze zijn dan wel om dezelfde tijd thuis als de meeste werkende mensen, maar veroorzaken 's ochtend ieg geen file
- rijbanen koppelen aan belastingschijven

kuch, nou ja, het blijkt maar weer; rechts stemmen = links willen rijden

JDijkhuizen | 27-08-07 | 12:53

Ga wonen waar je werkt. Als Woutertje Bos de overdrachtsbelasting afschaft en banken verbiedt de provisie bij het afsluiten van hypotheken te vragen komen we een heel eind.

OurHero | 27-08-07 | 12:51

Gewoon die snelwegen sluiten. Dan is er ook geen file-probleem meer.

Berend Boterletter | 27-08-07 | 12:50

Ik stel voor het probleem te negeren. Volgens de politici van de laatste 20 jaar was dat de oplossing, dus waarom zou je zo'n toprecept veranderen?

gluddie | 27-08-07 | 12:49

@ tipo 27-08-07 @ 12:28
Als ik bij m'n Appie op zaterdag boodschappen aan het doen ben sta ik in de file bij de kassa. Vrijdagochtend loop ik zo door.....

Getson | 27-08-07 | 12:49

Fileprobleem, is er een fileprobleem in NL?
Nee dat kan toch niet, daar zou de regering toch al lang wat aan gedaan moeten hebben?

Duderoo | 27-08-07 | 12:48

Adriaantjeeeeeuh 27-08-07 @ 11:57
Een hippe boys verbod, zou dat wat wezen ?
Naast de verkeerstechinsche voordelen zie ik nog veel meer pluspunten.

Bigi Bana Boy | 27-08-07 | 12:44

Met al jullie mooie oplossingen, het blijft NL natuurlijk. Dus mag het niks kosten. Alleen maar betalen. De NL regeringen zijn er niet om wat voor de werkende burger te doen. Tss. hoe kom je erop

kaasblokje | 27-08-07 | 12:34

Lobo 27-08-07 @ 11:25: ik zeg lokaal en doorgaand verkeer scheiden, minder op- en afritten. Bij Amersfoort staat alles vast omdat het stuk A28 bij amersfoort veel te krap is... is maar een paar KM, gooi daar 4 stroken bij voor doorgaand verkeerd net als bij rotterdam en utrecht. moet kunnen... Verder natuurlijk fenix wijken direct mee stoppen en verspreiden van de bedrijvigheid over het land en niet alleen in de grote steden.

synchronicity | 27-08-07 | 12:29

@Getson 27-08-07 @ 12:24
Goh, bij supermarkten is het geen enkel probleem dat iedereen tegelijk eten gaat kopen. Supermarkten hebben een overcapaciteit aan kassa's. Daarom moet Nederland ook een overcapaciteit aan wegen hebben, want er wordt genoeg geld verdient aan mobiliteit.

tipo | 27-08-07 | 12:28

@Varreke 27-08-07 @ 12:25
Nederland is nu eenmaal iets compacter dan Duitsland, dus minder ruimte voor uitwijkmogelijkheden via B-wegen. Rond de grote steden in Duitsland kom je net zo goed vast te staan in de spits.

Zeurders | 27-08-07 | 12:28

Hek om het land als iedereen op vakantie is. Was weer een must om deze zomer over lands wegen te rijden.

OisterPerpatual | 27-08-07 | 12:27

@ lekker moeder 27-08-07 @ 12:18

En zo is het maar net. Kom veel in Duitsland. Daar hebben ze tenminste redundante wegen: Als er wat gebeurt, staat tenminste niet het hele land vast.

Varreke | 27-08-07 | 12:25

Files ontstaan doordat er teveel mensen op hetzelfde moment naar dezelfde plaats willen. Zorg er voor dat niet iedereen tegelijkertijd ergens naar toe gaat en het probleem is weg. Simpel.

Getson | 27-08-07 | 12:24

@lekker moeder 27-08-07 @ 12:18
Geen files in Duitsland? in '40-'45 misschien.... check deze link maar eens rond de spits:
www.verkehr24.de/

Zeurders | 27-08-07 | 12:24

Iedereen met een inkomen lager dan 75k moet met OV, volgens mijn berekening houden we dan nog 4% van het totale wagenpark over.

Serieus:

1. Openbaar vervoer gratis, iedereen die dan nog kiest voor zijn auto, is het zelf schuld dat die in een file staat. Gecombineerd met belachelijk hoge parkeerkosten mensen dwingen om daadwerkelijk het OV te gebruiken. (Ik ben er zelf ook niet blij mee...)

2. Motorgebruik bevorderen, gecombineerd met belastingvoordeel! Ik ben al om.

3. Geen reiskostenvergoeding meer: mensen gaan wellicht korter bij hun werk wonen of andersom.

4. Belastingvoordeel voor telewerkers en voor bedrijven die dit bevorderen.

5. Voor iedereen per 3 jaar een fiets aftrekbaar van de belasting.

6. Meer en bredere wegen, lijkt me ook beter voor het milieu dat een auto rijdt, i.p.v. draaiend in een file.

7. Alle oplossingen hierboven gecombineerd.

Op al deze ideeën geldt: Patents pending.

Met vriendelijke groet,

Uw file- buster

Modderfokkert | 27-08-07 | 12:22

En Joris Wijnhoven moet geasfalteerd worden en met ganzenveren bestrooid worden..

tipo | 27-08-07 | 12:22

er is maar een oplossing..
file staan belonen met een belastingsysteem.
minimaal 5 minuten file -> 10 euro per minuut.
minimaal 15 minuten file -> 50 euro per minuut
minimaal 30 minuten file -> 200 euro per minuut.

de deuad van koos spee, onbetaalbaar..

verder dromen, kuch..
verplichte TBS opname..

teringtubbie | 27-08-07 | 12:21

Ach kom nou toch, ten oosten van ons wonen de moffen en die hebben helemaal geen fileproblemen. Gewoon omdat ze 4x zoveel asfalt als wij ter beschikking hebben. Even de A3 en de A14 t/m 49 aanleggen en je hoort niemand meer klagen.

Om de boel te financieren kunnen we gewoon het openbaar vervoer compleet met betuweroute opheffen.

lekker moeder | 27-08-07 | 12:18

@.KicksAss 27-08-07 @ 12:04
De beste manier om de weg optimaal de benutten (in de spits uiteraard) is allemaal de zelfde snelheid rijden. Snelheidvariaties (zoals hardrijders waarvoor anderen uitwwijken) verlagen de wegcapaciteit, en voorkomt in ieder geval een hoop spookfiles.
www.amasci.com/amateur/traffic/traffic...

Zeurders | 27-08-07 | 12:17

Motor rijden stimuleren

Als iedereen die nu alleen in de auto zit en geen bak vol gereedschap in de auto heeft staan, met de motor gaat, ben je van het file probleem AF.

gevaarlijk? nee, als meer mensen motor-minded zijn, worden ze beter gezien door de koekblikkers...

al dat gezeur over meer asfalt is toch niet haalbaar zolang over elke strekkende meter 12 jaar gediscusieerd moet worden.

Hyperion | 27-08-07 | 12:16

O ja, en dat geneuzel over leaseauto's is ook echt iets voor jaloerse socialisten en sgolieren. Heb dat ding gewoon nodig om tussen alle 150 vestigingen in de hele Benelux mijn werk te kunnen doen (=90K km per jaar). En weten jullie wat? Ik sta bijna NOOIT in de file. Gewoon door handig te plannen, heel vroeg op staan, en elke avond rond 20 uur thuis te komen. Mij hoor je dus niet klagen, maar dat gezeik over wat een ander wél heeft en jij niet moet gewoon eens ophouden. Het is er en we moeten een manier zien te vinden om er mee om te gaan. En die manier is dus niet om nog een keer tien jaar onze kop in het zand te steken en naar een ander te wijzen.

Suup | 27-08-07 | 12:15

Asfalt, véél meer asfalt... Utrecht (of beter nog Hilversum) van de kaart vegen en één groot verkeersplein van maken.
*iets in mij zegt dat dit plan het niet halen gaat*

Bert M. | 27-08-07 | 12:13

Lekker makkelijk om alleen maatregelen te willen uitvoeren waar je zelf geen last van hebt. Is gewoon een vuile socialisten mentaliteit. NIEMAND rijdt voor zijn plezier op de weg en heeft gewoon een doel met zijn/haar reis. Blijkbaar moet er veel worden gereisd om ons dagelijkse leven te kunnen leiden. Tijdens de spits geen LKWs lijkt wellicht aardig, maar de meeste winkelgebieden kennen venstertijden van 's ochtends 6:00 tot 11:00. Maar de meeste winkels gaan pas om 10:00 uur open. Effectief houd je dus nog een uur over. En al die bedrijven hebben ook niet overal vestigingen. Gewoon omdat dat te duur is ivm de nodige investeringen in kapitaalgoederen. Grond in de Randstad is relatief duur en dus wijken ze uit naar gebieden waar de grond betaalbaarder is (want veel ruimte nodig). Maar dat betekent dus wel dat er grotere afstanden moeten worden overwonnen. Daarnaast hebben we nog het fantastische ruimte ordenings beleid. Dat maakt het onmogelijk voor iedereen om binnen het beschikbare budget te wonen in de buurt van gewerkt wordt. Zie daarvoor ook de links van mijn posting ergens halverwege dit topic. Gevolg is dat er gereisd moet worden. Maar de grootste shit is ontstaan door de emancipatie. Daardoor moeten vrouwen opeens ook gaan werken voor hun geld. Omdat wonen en werken nogal eens uit elkaar liggen, wordt weer een nieuwe logistieke nachtmerrie gecreëerd voor elk gezin met kinderen. Kinderen moeten op tijd op de creche en op school zijn, alleen gaat die creche niet eerder dan 8 uur open en moet de vrouw om 8:30 op het werk zijn. Dat lukt in veel gevallen niet met het OV, is te ver voor de fiets en dus moet het met de auto. Niets op tegen, alleen kun/mag je de auto nergens kwijt. Gevolg: fout parkerende moedertjes, een hoop ergenis en stress en nog meer shit op de weg. En als bonus krijg je ook nog eens heel vervelende kinderen (die van mij uitgezonderd uiteraard) omdat het ouderlijk toezicht faalt. Maar wat helemaal kudt is, is dat je in veel gemeentes geen parkeervergunning krijgt voor een tweede auto. Het is daardoor veel handiger om elke dag met die tweede auto naar het werk te gaan, anders heb je aan het einde van de dag weer een bekeuring aan de ruitenwisser liggen. De fiets zou weliswaar goed mogelijk zijn, maar toch zie ik een aantal collega's die om die reden toch elke dag met de auto gaan. (voor alle sgolieren: of iemand een 2e auto nodig heeft bepaald diegene zelf wel, net zoals jij mag bepalen of je breezers drinkt ook al vinden anderen dat niet nodig).

De moraal van het verhaal is dat deze shit een resultante is van allerlei verkeerde beslissingen die de Roverheid heeft genomen voor ons. Uit goedheid of uit idealisme. Maar het resultaat is hetzelfde: zwaar kudt.

Suup | 27-08-07 | 12:10

gek idee hoor, maar misschien wonen er gewoon wel teveel autobezitters in ons land?

Tubifiks | 27-08-07 | 12:10

gewoon al het werk afschaffen, probleem opgelost.

trashmetalhead | 27-08-07 | 12:08

Laat iedereen gewoon een luchtbedje opblazen op de werkplek,
met de 4 uur cup-a-soup automaat als ontbijt, Ziezo, werker blij, baas blij...

eRenKa | 27-08-07 | 12:07

Metro in die zompige grond hierzo.... Haagse tramtunnel dachet nie...

rest klinkt wel ok :D

pisbeaug | 27-08-07 | 12:07

@ TheStef 27-08-07 @ 12:05
Met Marijnissen kan ik m'n BMW wel gelijk vaarwel zwaaien en in zo'n Tata mobiel gaan rijden.

.KicksAss | 27-08-07 | 12:06

Onderschepper 27-08-07 @ 12:02

Waarom Kim Jong Il? Onze eigen Marijnnissen weet hier ook wel raad mee ;)

TheStef | 27-08-07 | 12:05

@ Adriaantjeeeeeuh 27-08-07 @ 11:57
Deze reactie zocht ik nou, ik ben ook tegen lease rijden al zou ik een auto van de zaak niet weigeren. Ik werk keihard naast m'n studie en ik rij ivm met mijn werk bijzonder veel auto, ik heb een leuke auto maar lig er helemaal krom voor (belasting, verzekering etc.) waar ik mij zo aan stoor is het dwangmatig links en langzaam rijden hier in Nederland, verwijzend naar mijn eerste post.
-
Wat betreft het gedruk op de linkerbaan, ik kan me niet storen aan iemand die met 160 over de linkerbaan heen scheurt die houdt de boel niet op. Het zijn die volslagen hersenlozen die er met 90/100 opzitten die eigenhandig files creeeren.

.KicksAss | 27-08-07 | 12:04

Van 2 % totaal asfalt in Nederland naar 4 % totaal asfalt.

TheStef | 27-08-07 | 12:04

Vooral doorgaan waar we nu mee bezig zijn. Dan komt het water vanzelf de randstad binnen en is het file probleem zo opgelost.

Verder ligt er nog ergens een betuwelijn van een paar miljard niks te doen. Dan vraag ik me af waarom ik nog steeds vrachtwagens met zeecontainers over de A15 zie rijden, hallo waar zijn we mee bezig!

J.Meloen | 27-08-07 | 12:02

Kim Jong Il aanstellen als Minister van Verkeer en Waterstaat. Wel eens de snelwegen in Noord-Korea gezien?

Onderschepper | 27-08-07 | 12:02

Zoals in het liedje van kinderen voor kinderen” Wat je niet ziet bestaat niet
Dus ogen dicht, rechtervoet op het gas en flink indrukken. Als iedereen dat doet zijn de files binnen no time opgelost (of omdat er doorgereden wordt of omdat iedereen zich kappot rijdt)

Mach10 | 27-08-07 | 12:00

valt de zomer in April, gaan ze vakantiespreiden van mei-oktober!
Lutsers.

makkie | 27-08-07 | 12:00

captainobvious 27-08-07 @ 11:51
Kan je niks beters verzinnen dan verbieden en beprijzen? Wat een naar mannetje ben jij.
baluw.nl/index.php?id=10

tipo | 27-08-07 | 11:58

Ik zie te weinig genoemd het irritante en verkeersverstoppende links rijden.
Dagelijks zie ik mensen vanaf Schiphol tot aan Burgerveen met 100/110 in de een na linkse baan rijden van de 5 beschikbare banen. De meesten durven niet rechts inhalen, gevolg is dat de totale snelheid inzakt over de volle breedte van de weg. Dat beroeplieden zoals vrachtwagen- en taxichauffeurs dit doen vind ik intriest.
Ja ik ben rechtsinhaler, nee ik voel me dan niet schuldig.

53waseengoedjaar | 27-08-07 | 11:58

@.KicksAss 27-08-07 @ 11:44
Verplichte bijdrage... ja, beetje wel.
.
Wat die leaserijders betreft: je kan ook gewoon opgeven dat je meer kilometers gaat maken. Ja, dan betaal je wel meer belasting. Maar voor dat bedrag rijd jij geen nieuwe auto. Bovendien hoeven ze zelf hun benzine niet te betalen. Dus ach, dat beetje extra belasting omdat je feitelijk een verkapt loon hebt gekregen vind ik niet zo gek.
Bovendien rijd ik principieel geen lease auto. Ik vind het een stomme bezigheid voor mensen die willen patsen met grote auto's die ze zelf eigenlijk helemaal niet kunnen betalen. En in die grote autos' die ze eigenlijk zelf helemaal niet kunnen betalen gaan ze dan ook nog de hippe jongen uithangen. Als die mafkezen eens gewoon wat vaker op de rechterrijbaan zouden gaan rijden, in plaats van dat continue gedruk op de linkerbaan, dan zou al het asfalt optimaal benut worden. En als diezelfde trutten nou ook eens zouden beginnen met ritsen bij het bordje "Ritsen vanaf hier" en niet dwangmatig doorrijden naar het allerlaatste stukje ritsmogelijkheid, dan zou dat ook alweer een stuk schelen.
en als dan de trutten die het lef niet hebben om door te rijden tot het allerlaatste stukje ritsmogelijkheid gewoon de invoegende auto er tussen zouden laten, dan zijn we ook al van veel ellende af.
-
En nee, ik rijd geen kleine auto en ja, hij is wel van mijzelf.

Adriaantjeeeeeuh | 27-08-07 | 11:57

@ captainobvious 27-08-07 @ 11:51
Lutser, het is al duur genoeg. Kom eens met wat serieuze suggesties ipv dit soort losse flodders.

.KicksAss | 27-08-07 | 11:54

@wilmeister, dat is natuurlijk onzin. Is zijn in een (relatief) korte tijd zo veel auto's bijgekomen, dat het aanleggen van extra kilometers geen moer uit zal maken. Thuiswerken stimuleren en vrachtwagens tussen 7:00 & 19:00 verbieden is de enige oplossing. Daarnaast kunnen veel mensen echt wel werk dichterbij huis krijgen. Zoals ik al schreef FIETS ik iedere dag 10min naar m'n werk.Heerlijk relaxed. En nee ik werk niet in een supermarkt oid.

fortuynlijk | 27-08-07 | 11:53

Alle vrachtwagens een inhaalverbod, het is zo makkelijk.
Ook waar dat inhaalverbod al is ingevoerd staan gewoon files, omdat de zenuwelijers in die personenblikjes allemaal links gaan zitten,svhiet gewoon helemaal niks op.Legio zijn de keren dat de rechterstrook vol trucks sneller gaat dan de linker.
Betere oplossing zou zijn om alle personenwagens te verbieden toseen 07.00 en 19.00.

Echte oplossoing zou kunnen zijn om de benzine 1 euro de liter duurder te maken,of 2 euro, zodat veel mensen nu eens echt dat blik laten staan.

Rijbewijs de eerste 3 jaar alleen geldig op secundaire wegen, en puntenrijbewijs wat ook echt afgepakt wordt als het vol is, voorgoed.

captainobvious | 27-08-07 | 11:51

holtor 27-08-07 @ 11:45
Ik wil veel meer asfalt en nu ook veel meer geld. We worden al jarenlang belazerd volgens de Telegraaf.

DJTriest | 27-08-07 | 11:50

Gewoon vanuit het Westen naar het Noorden verhuizen en je firma aan huis beginnen, net als Grasgriezel.
Lekker relaxed vanuit de douche je kantoor in, dus ik sta pas eens om half negen op of zo.
Broodje hoeft ook niet mee, ik kan tussendoor lekker iets vers maken.
Niks stressen dus. En de auto gebruik ik hooguit een uurtje per week voor de boodschappen. Scheelt ook bergen benzinekosten.

Grasgriezel | 27-08-07 | 11:50

Duitsland vragen hoe zij de logistiek deden gedurende de WOII. Verdomd efficient en altijd op tijd. Uiteraard wel uitwerken naar een dienstrooster waarbij je ook zelf nog terug kunt reizen.

FrankieSantana | 27-08-07 | 11:50

@.KicksAss 27-08-07 @ 11:37

Goed idee! Kneuzen, mietjes en bejaarden van de weg en echte mannen (en vrouwen die van doorrijden houden) vrij baan geven, liefst met 160km/uur. Probleem opgelost.

Brouhaha | 27-08-07 | 11:50

@Upperkut van rechts 11:38
Precies. Je inkomen groeit niet als je op je dikke bips als een duikelaartje blijft zitten waar je zit. Als je inkomen niet groeit ben je kennelijk geen groei waard.

holtor | 27-08-07 | 11:50

@ Harry Turtle 27-08-07 @ 11:48
-
Ik verwijs u naar mijn bijbel: .KicksAss 27-08-07 @ 11:37

.KicksAss | 27-08-07 | 11:50

gewoon een echte oplossing, maar wel duur:
Een soort by-pass door de randstad, met nauwelijks afslagen. Volledig ondertunnelen (anders krijg je de milieumaffia op zn dak). Die uit laten komen op een enkele afslag in de grote steden. Vanuit die afslagen naar de gewone snelwegen.
Tevens bij die hoofdafslagen grote goedkope beveiligde parkeerplaatsen met toegang tot een werkend openbaar vervoersnet voor vervoer binnen grote steden (r'dam, utrecht, den haag, a'dam, etc).

Quacka | 27-08-07 | 11:50

250,- euro boete voor elke ramptoerist die een kijkersfile veroorzaakt. Ongevalletjes kijken doe je 's avonds maar op het "nieuws" van de campingzendert.

Harry Turtle | 27-08-07 | 11:48

Met zn allen op de motor

Burps

Veldwebel | 27-08-07 | 11:48

Oh en ik vergeet nog wat:
-
STOP MET DIESELRIJDERS PESTEN: ze zijn zuiniger, schoner en dus BETER voor het milieu al helemaal wanneer er gelijkmatig doorgereden kan worden.
-
Wat betreft parkeren, live and let live. Niet zo kinderachtig doen, sommige mensen verdienen nou eenmaal meer. Ik ben ook jaloers op die hufter die z'n Audi A8 4.0 TDI bij de koopgoot in R'dam. Om daar nou een parkeerverbod voor diesels in te voeren vind ik wel een beetje triest.

.KicksAss | 27-08-07 | 11:47

Nog een keer aan alle mensen die extra asfalt afkeuren:
Het steeds ontstaan van nieuwe bottlenecks is geen reden om ze niet op te lossen. Als dat wel zo was zouden we nu nog op zandpaden rijden.

wilmeister | 27-08-07 | 11:47

@Calastir 27-08-07 @ 09:47

Leuk voor ambtenaren of andere initiatiefloze en onambitieuze sukkels die 40 jaar bij dezelfde werkgever blijven, maar ik verander nogal eens van baan en ik ben niet van plan in een woonwagen te gaan wonen!

Brouhaha | 27-08-07 | 11:47

Eindelijk een een keer die %@#@@** autodrop verbieden

Poitiers | 27-08-07 | 11:46

het aantal vierkante meters asfalt is de laatste 30 jaar amper gegroeid, het grootstse deel is van de jaren 70
we hebben als automobilist de laatste 30 jaar veel te veel betaald, er is veel te veel geld van de automobilist aan flauwekulprojecten zoals openbaar vervoer e.d
er moet gewoon meer asfalt komen.
ook zou den haag gemeenten, provincies, waterschappen en andere overheidsdiensten moeten dwingen om 7x24 draaiend te zijn met dezelfde hoeveelheid mensen om de files te verminderen, ambtenaren die niet willen moeten maar verdwijnen, het is toch onzin dat 1000 den ambtenaren in de file staan, ze staan tijd te vernagellen van mensen met een echte baan waarvoor wel betaald word

tokkie | 27-08-07 | 11:46

@DJTriest 11:29
Wat zeg je?

holtor | 27-08-07 | 11:45

Vrachtwagens een eigen rijbaan geven/verplichten. Als ze dan stuk gaan of omvallen zijn ze het normale verkeer in ieder geval niet tot last.
En die Betuwelijn kan ook nog steeds gebruikt worden voor vrachtvervoer.

T'o Malaak | 27-08-07 | 11:45

.KicksAss 27-08-07 @ 11:42
Okay, verkeerd gegokt.

Bigi Bana Boy | 27-08-07 | 11:44

De helft van alle ambtenaren op V&W ontslaan.

Upperkut van rechts | 27-08-07 | 11:44

@ Adriaantjeeeeeuh 27-08-07 @ 11:41
Wat een verlichte bijdrage, win je vast de nobelprijs mee.
-
Wat leaserijders betreft, die mensen dokken wel het meeste belasting e.d. logisch dat ze een beetje bang for their buck willen lijkt mij.
-
Ik irriteer me mateloos aan het feit dat ik voor het godsvermogen dat ik aan belasting, accijns, wegenbelasting en bekeuringen betaal dat je nog niet eens fatsoenlijk kunt rijden terwijl dit zelfs in het Polen van West-Europa (Belgie) mogelijk is.

.KicksAss | 27-08-07 | 11:44

@ Bigi Bana Boy 27-08-07 @ 11:39
Nee ik werk fulltime (50 uur per week) naast mijn studie, ik rij een eigengekocht stuk Deutsche degelijkheid waarvoor ik helemaal krom heb gelegen.

.KicksAss | 27-08-07 | 11:42

Alle lease rijders verplichten om ook helemaal echt alleen maar zakelijke kilometers te rijden, zoals ze dat ook opgeven bij de belasting.
En verder moet iedereen minder gaan neuqen. Da's minder kinderen en dus in de toekomst minder verkeer op de weg. Da's lange termijn visie.
O ja, en mensen die dierentuinen en biliotheken overvallen mogen dat niet meer 's ochtends doen. Daardoor moeten er straten afgezet worden en dat geeft ook alleen maar files.

Adriaantjeeeeeuh | 27-08-07 | 11:41

Tevens, schermen bij ongelukken: boetes voor kijkers. Borden en agenten die sommeren tot doorrijden bij ongelukken aan weerszijden. Rommel gewoon aan de kant vegen en zoveel mogelijk rijbanen vrijmaken, opruimen komt later wel.
-
Bij slechtere weersomstandigheden info borden gebruiken om mensen te waarschuwen. (gladheid, slecht wegdek, ijs op de weg, aanraden van baan, waarschuwen indien er niet gestrooid is e.d.)
-
Ten allen tijde normale verlichting voeren, mistlicht voor toestaan bij zicht van >200m, mistlicht achter bij >100m.

.KicksAss | 27-08-07 | 11:41

.KicksAss 27-08-07 @ 11:37
En u heeft ongetwijfeld een leasert ?

Bigi Bana Boy | 27-08-07 | 11:39

DJTriest 27-08-07 @ 11:29
Ik zie de link met files niet. En by the way: Middeninkomens groeien niet mee? Who cares, je inkomen behoort te groeien als je inzet ook groeit. Welke klaploper heeft de idee verzonnen dat jij voor hetzelfde werk meer moet gaan verdienen omdat een ander met ander werk dat is gaan doen?

Upperkut van rechts | 27-08-07 | 11:38

Gister weer vanuit Frankrijk naar Nederland gereden, moment dat je Nederland inrijdt word je geconfronteerd met: belachelijk lage maximum snelheden, onnodig linksrijders en masse, mensen met "het doe eens rustig handje", Skoda rijders die jou niet willen laten invoegen (Hellegatsplein bij de wegversmalling op de brug) en zo kan ik nog wel even doorgaan. Of weigeren gelijk aan de kant te gaan met 2km vrije rechterbaan.
-
Voorstel:
Min./Max. snelheden: 110 (rondom steden) /130 (rondom steden buiten de spits, buiten steden) /150 (interstedelijke trajecten, en s'avonds) Correctie van 8km/u invoeren op overtredingen.
-
Snelwegen rond de steden en op interstedelijke trajecten minimaal 3 baans, afschaffing van spitsstroken. Snellere bussen, en nieuwere treinen.
Onnodig linksrijden, mobiel bellen en meer dan 10km/u onder de max. snelheid zeer zwaar gaan bekeuren.
-
Bekeuringen voor te hard rijden halveren, rechts inhalen gedogen indien een auto langer dan 1 min onnodig links rijdt. Verbetering van de rijopleiding, verplichte slipcursus etc. APK etc. strenger maken, hoge bekeuringen voor auto met technische gebreken. Matrix-borden afschaffen, meer route info borden.
-
Flitspalen en trajectcontroles afstraffen op lange rechte trajecten, juist invoeren bij gevaarlijke kruisingen. Zwaardere controle op inhaalverboden voor vrachtwagens, hogere max. snelheden voor caravans en aanhangwagens, verbod voor voertuigen die bovengenoemde voortrekken zich op de linkerbaan te begeven.
-
KLPD inzet halveren, en overig inzetten om te controleren op de hinderlijk verkeersgedrag (te langzaam rijden, onnodig linksrijden en asociaal weggedrag als niet laten invoegen en tevens handhaving van inhaalverboden voor vrachtwagens)
-
Als je dit doet, is het begrip file verleden tijd.

.KicksAss | 27-08-07 | 11:37

Europese competitie uitschrijven voor een systeem om auto's automatisch te laten rijden, met als 'prijs' een miljardencontract voor de implementatie van het systeem binnen de gehele EU.

Richttijd eerste tests: 2010, algehele invoering: 2015

Lange Neus | 27-08-07 | 11:36

Wat is toch dat fileprobleem waar iedereen over zeurt? Ik stap iedere ochtend om 8:15 om m'n fietsie en ben 10min later op kantoor. Heeeerlijk.
Lutsers die iedere dag >30km moeten reizen van huis naar werk doen echt iets verkeerd. GA WERK DICHTERBIJ ZOEKEN GVD.
Alsof meer asfalt ook maar iets uit zal maken... bottlenecks blijven er toch wel bestaan. Thuiswerken en flexiebele werktijden zijn enorm simpele en goedkope manieren om dit probleem in no time te verhelpen.

fortuynlijk | 27-08-07 | 11:35

Erkennen dat de randstad geheel stedelijk gebied is, dus snelle metro/treinverbingen 020-070-010-030
8 of 10 baans snelweg in dezelfde cirkel, met gescheiden doorgaande en lokale banen.
"landelijk" wonen (bouwen) toestaan in het groene hart (villa's, bungalows, golfbanen, recreatie water, parken etc.), zodat niet teveel mensen met voldoende inkomen de randstad uit moeten en de A1, A2, A16 en A6 vollopen.
Natuur en platte land beschermen buiten de randstad.

hekkesluiter | 27-08-07 | 11:34

Mach10 27-08-07 @ 11:26
Mooie definitie van terug bombarderen naar het stenen tijdperk.
Haal de randstad weg en zie wat er over blijft ... primitieve culturen.

Bigi Bana Boy | 27-08-07 | 11:34

milieudefensie afschaffen. wil je graag meer natuur en geen snelwegen? emigreer dan ofzo, maar ga niet alle besluitvorming blokkeren!

Ejeculator | 27-08-07 | 11:34

Meer Polen importeren = minder files in de Randstad, behalve richting oostgrens. En oostgrens = lekker belangrijk. Leve de export van Golfjes en Astra's!

Klukkluk | 27-08-07 | 11:34

Niks doen.

Het probleem lost zich vanzelf op.

azijnseiker | 27-08-07 | 11:33

Bouwvakkersbusjes direct van de weg halen. Ze rijden met aanhanger 130 slalommend overal tussendoor OF zonder aanhanger 110 op de linkerstrook.

uninvited guest | 27-08-07 | 11:30

Telewerken subsidieren. Wat zou het schelen als iedereen die de mogelijkheid hiertoe heeft twee dagen in de week zou telewerken. Als vrouw- en manlief afwisselende dagen afspreken is er ook geen gratis kinderopvang meer nodig. Rouwvoet blij, kind blij, pappa blij, mamma blij, ex-file rijder blij en staatskas blij.

Bedrijven aansporen en faciliteren in forenzensteden (regio)kantoren te vestigen. De wegen naar amsterdam staan 's ochtends vol, terwijl de weg de andere kant op nagenoeg leeg is.

Gratis WIFI in de trein! Lekker doorwerken in de stiltecoupé. Rookcoupé weer terug. Hier kunnen coole mensen via het netwerk Quaken.

Spoornet verbeteren en treinkaartjes goedkoper.

De wegen zelf laten zoals het is. Verbreden heeft toch geen zin en is gezien de EU fijnstof regels en habitatrichtlijn vrijwel onmogelijk.

KidC | 27-08-07 | 11:30

Razend interessant stukje uit de Televaag.. We worden als Jan Modaal blijkbaar al jarenlang belazerd met zijn allen!!!! We willen meer wegen en nu ook nog veel meer geld!! Zijn ze nu helemaal gek geworden in Den Haag?? REVOLUTIE!!!

Er heeft zich iets merkwaardigs voorgedaan de laatste jaren. Terwijl de economische groei groot is geweest hebben de lagere en middeninkomens nauwelijks kunnen profiteren. En dat is een wereldwijd verschijnsel. Het doet zich voor in de VS, Europa en de ontwikkelingslanden, ook in de landen waar de economische groei groot is (de middeninkomens profiteren overigens nog wel in landen als China).

Door de groei van de wereldeconomie (aangezwengeld door de voortrazende globalisatie) en de sterke stijging van de beurzen is er veel extra rijkdom gecreëerd. Deze extra rijkdom is echter aan het grootste gedeelte van de mensen in de wereld voorbij gegaan. Degenen die wel geprofiteerd hebben zijn de bedrijven die hun winsten tot naoorlogse records hebben zien oplopen. En degenen die op een een of andere manier delen in die winsten, zoals topmannen, en aandeelhouders (en dan bedoel ik de echte aandeelhouders en niet de kleine, kortetermijnspeculanten met een internetbeleggingsrekening).

Het gemiddelde inkomen van de lagere en middeninkomens is nagenoeg niet gestegen in reële termen. De macht van het bedrijfsleven, en vooral de multinationals is zo groot, dat ze met gemak de inkomensstijging van hun medewerkers hebben kunnen stoppen door bijvoorbeeld te dreigen de bedrijfsactiviteiten elders in de wereld voort te zetten. Door de globalisatie (het opener worden van de grenzen) gingen de westerse lage- en middeninkomens feitelijk rechtstreeks concurreren met de lage-lonenlanden.

Het is eigenlijk schrijnend dat het grootste gedeelte van de mensen niet heeft kunnen profiteren van de enorme economische groei die eigenlijk al vanaf de jaren negentig in gang is (tenminste, als je een sociaal hart hebt). Normaal zouden politici voor die afnemende koopkracht natuurlijk gigantisch electoraal gestraft zijn. Een revolutie is echter achterwege gebleven doordat de politici gered zijn, en wel door de sterke stijging van de huizenprijzen. Vooral de middengroepen hebben door die sterk gestegen huizenprijzen toch leuke dingen kunnen doen, ondanks dat hun inkomens er in reële termen nagenoeg niets op vooruit zijn gegaan.

Ook in de VS is die stijging van de huizenprijzen lange tijd de redding geweest van Bush. De Amerikaanse president kon er zelfs mee wegkomen een belastingverlaging uit 2001 die voornamelijk de rijken nog rijker zou maken, door te voeren; een belastingverlaging die door Nobelprijswinnaar Stiglitz zelfs ‘pervers’ werd genoemd. Die huizenprijs bleef gelukkig toch stijgen, waardoor veel Amerikanen hun mond hielden omdat ze dachten toch op een een of andere manier te profiteren van de economische groei in de wereld.

Probleem in de VS is nu dat die huizenprijzen sterk aan het dalen zijn. Zie ook onderstaande figuur waar de huizenprijzen van gezinswoningen in reële termen staat afgebeeld (bron: chartofday). Duidelijk is te zien dat de opwaartse trend in de huizenprijzen afgebroken is en nu in een neerwaartse trend terecht is gekomen. Een waarschuwing voor Europa, omdat we hier vaak nadoen wat er in de VS gebeurt, zij het met enige vertraging.Nederlandse huizenbezitters mogen wellicht nog van geluk spreken dat de politici hier de facto een chaos hebben gemaakt van onze woningmarkt doordat hier structureel te weinig gebouwd wordt. Daardoor zou de neerwaartse prijsdruk in de huizenmarkt bij ons weleens beperkt kunnen blijven. Het zal toch niet waar zijn dat in de Nederlandse politici wegkomen met hun mismanagement ten aanzien van de inkomenspolitiek door mismanagement ten aanzien van de woningmarkt? Maar goed, dit even terzijde.

De financiële markten zijn ondertussen, door de gestegen rente, in een kredietcrisis terecht gekomen. Veel analisten en beleggers schreeuwen om een renteverlaging. Een lage rente wordt als smeerolie van de economie en huizenmarkt gezien. Ik heb hier verschillende columns aan gewijd en ik meen dat een renteverlaging niet de juiste weg is, omdat dit op lange termijn het vertrouwen in de waarde geld als dollars (maar ook de euro’s) kan schaden en een nieuwe inflatiecyclus kan veroorzaken.

Bill Gross van Pimco, de meest gereputeerde obligatiebelegger van de wereld, komt met een andere, geniale suggestie. De huizenmarkt is volgens hem een veel groter probleem dat opgelost moet worden. In de VS dreigen de komende tijd twee miljoen defaults (gezinnen die hun huis dreigen te moeten opgeven). Dit kan funeste gevolgen hebben voor het economische vertrouwen van de Amerikaanse consument, die, laten we wel wezen, al jaren verantwoordelijk is voor een belangrijk deel van de economische groei in de wereld.

Bill Gross vraagt zich terecht af of de stand van de Amerikaanse huizenmarkt niet veel meer een gevaar is dan de huidige correctie op de aandelenmarkt. Wie moeten we eigenlijk helpen, zo vraagt hij zich ook af: Average Joe met zijn huis of de aandeelhouders die nu met een correctie te kampen hebben? Gross stelt een belastingverlaging voor die de gemiddelde Amerikaan gaat helpen via een welverdiende verbetering van zijn reële inkomen.

Gross zegt, eigenlijk net als ik in mijn vorige columns, dat een renteverlaging niet de oplossing is voor lange termijn. ‘Is will not relax the lending standards’ (met andere woorden: banken gaan echt nu niet ineens weer makkelijker leningen geven) en ‘it would almost garantee a resurgence of speculative investments via hedge funds and levered conduits that have proved to be the Achilles heel of the current crisis’. Als een icoon uit de financiële wereld, ongetwijfeld ook een van de rijkste Amerikanen, de belangen van Average Joe wil verdedigen, dan wordt het toch tijd dat we ons eens goed afvragen wat we de afgelopen vijftien jaar eigenlijk voor monster in de (financieel-economische) maatschappij hebben gecreëerd.

DJTriest | 27-08-07 | 11:29

Het probleem: de nederlandse snelweg is een riool: alles komt er op uit. En dat kennie! Zoals die prof al zei: minder op- en afritten. Meer secundaire wegen die parallel lopen voor het lokale verkeer. Net als in Frankrijk. Groene en blauwe bordjes dus.

Wat is er eigenlijk gebeurd met dat plan voor een goedkope extra laag wegdek op pijlers in de middenberm? Toch onuitvoerbaar?

broomstick | 27-08-07 | 11:28

@Mach10
Goed idee! Hoeveel spaarcenten heb jij? Ik 3 tientjes... Gaan we voor die B-52 die die Rus wilde kopen

KingHotwing | 27-08-07 | 11:28

Enige echte oplossing is fatsoenlijk OV, en dan (zo goed als) gratis. Op dit moment is de trein vanuit, zeg, eindhoven naar utrecht ongeveer even duur als een tankje benzine. En dan nog moet je de helft van de tijd staan. Oftewel, een goedkope manier om veul meer treinen te laten rijden en je bent al een heel eind. Verder aparte strook voor truckers en caravans en kutauto's zodat de doorstroom beter is en meer stroken in 't algemeen. Tis toch belachelijk hoe klein de A2 is!

beschuitfluiter | 27-08-07 | 11:27

Randstad plat bombarderen!
Lost een aantal problemen op:
- Nederland telt minder inwoners die ergens heen willen
- Er wordt niet meer naar de Randstad gereisd door forensen
- We zijn van een hoop lusters af
- …

Mach10 | 27-08-07 | 11:26

@synchronicity 27-08-07 @ 10:56:
Dat is ook wel zo, maar laten we dan tenminste nog de komende 5-10 jaar zo prettig mogelijk autorijden.

Lobo | 27-08-07 | 11:25

@TheCFO @ 11:12
Eelco Brinkman is een goeie. Die is belangenbehartiger van de wegenbouwers. Dus dan wordt er in ieder geval veel gebouwd. www.bizz.nl/1573-brinkman-hup-asfalter... . Moet er alleen iemand de factuurtjes goed controleren.

tipo | 27-08-07 | 11:18

bij ongelukken rijstrook meteen schoon vegen. het is best absurd dat er nu nog eerst anderhalf uur onderzoek moet worden gedaan naar de toedracht van het ongeluk. gewoon videocamera's mee en wat andere state of the art technologie en ze kunnen daarna in het lab de exacte toedracht achterhalen. Ok, als er gewonden in het spel zijn dan wordt de situatie iets lastiger, je ken die gasten moeilijk op de vluchtstrook leggen. Anyways, daar valt ook wel iets voor te bedenken. Met een beetje creativiteit, technologie en logisch nadenken moet dat toch gefixt kunnen worden.

FermeKnaep | 27-08-07 | 11:17

Minimaal 2 * 4 rijbanen en minder afritten.

Koelie | 27-08-07 | 11:15

Tijdens de spits alle grenzen dicht! Dat scheelt veel biinekomende en uitgaande forenzen en nog meer vrachtwagens. Die rijke belgen / nederlanders die dan toch in Nederland willen werken kunnen makkelijk wat later beginnen. Vrachtwagenchaffeurs zijn is wmb toch een nachtelijke bezigheid.

quutje | 27-08-07 | 11:15

- Hoofd(snel)wegen minstens 4-baans maken, liefst a la Amerika, 6-baans
- Inhaalverbod vrachtwagens bij minder dan 3 stroken
- Immigratiestop
- Goedkoper openbaar vervoer
- Metronetwerk onder de grote steden zoals in Londen. Grote daarbijhorende gratis parkeerplaatsen bij 'opstap'stations aan de buitenrand van die steden.
- Carpoolsubsidie ontwikkelen waarbij je kilometervergoeding wordt verhoogd bij een lager aantal gereden kilometers.

KingHotwing | 27-08-07 | 11:14

tipo1108 Ik zou idd wel eens een echte vent op Verkeer willen, want na al die chikkies is Camiel nauwelijks een verbetering (en nee ik heb niets tegen vrouwen of limbo's)

De roo reli socialist? Dat wis ik niet. Ik wist trouwens ook niet dat ze daar in Grun files hadden (julianaplein every now and then, maar das toch wat anders dan hiero)

TheCFO | 27-08-07 | 11:12

Snelwegen moeten niet vergunningsplichtig zijn. Hoogstens een berichtje in de huis-aan-huis-bladen en alvast beginnen met aanleggen.

tipo | 27-08-07 | 11:12

de honden blaffen... 27-08-07 @ 11:05
Ik ontken noch overbevolking, noch de bekende problemen met migranten.
Wat mij alleen helemaal ontgaat is wat het met file probleem te maken heeft. Ik stel vast dat allochtonen doorgaans niet op de wegen te vinden zijn en zeker niet tijdens de spits. Verder is het zo dat de aanleg van nieuwe wegen gefrusteerd wordt door Europese milieuregelgeving, misbruik van inspraak procedure's door burgers en milieu fanatici enz enz.
Eea heeft dus niets maar dan ook niets met de aanwezigheid van migranten te maken. Als ik 's avonds mijn vreten niet lust heeft dat ook niets met migranten te maken.

Bigi Bana Boy | 27-08-07 | 11:10

Zet al het vrachtverkeer om in treinen en binnenvaartschepen, buitenlandsetruck's bij de grens lossen en ondergronds goederenvervoer in de steden vanaf het stadion waar de trein aankomt. Parkeercentrums buiten de steden en gratis openbaarvervoer de stad in en uit.

thehollander | 27-08-07 | 11:09

alle auto's verbieden.

Leiphuizen | 27-08-07 | 11:09

Politici verplichten met de trein te reizen.

Ze krijgen nu EN een OV jaarkaartEN een vergoeding voorde auto (incl.parkeerplaats)

Dat wordt dus ook op maandag EN vrijdag vergaderen!

Manuel S.A. | 27-08-07 | 11:08

Het lijkt me met een combinatie van alle hier genoemde oplossingen best te doen om het op te lossen, maar ik heb onze voormalig minister van verkeer; Carla Peijs, op de dag van haar aftreden in een talkshow horen zeggen dat men het helemaal niet zo erg vind om elke dag een uur in de file te staan en dat als de wegen maar genoeg dicht slibben men vanzelf naar andere oplossingen gaat zoeken. Nu was ze al afgetreden, maar dit lijkt me voor een minister van verkeer voldoende reden voor ontslag....

'TrauMa | 27-08-07 | 11:08

@TheCFO @ 11:00
Dan kan je over vier jaar gratis hapjes geserveerd krijgen op het Kwakoefestival door deze religieuze socialist. Ook mooi!
.
Er moet in ieder geval een authistische simpele boer op Verkeer. Iemand die borrelpraat serieus neemt en met milieuregels de reedt afveegt. Verdonk kan ook nog.

tipo | 27-08-07 | 11:08

@Pippo van Eenennaam 27-08-07 @ 10:50

Op een of andere manier heb ik zo het idee dat ja daar te zijner tijd heel anders over zal denken.

lekker moeder | 27-08-07 | 11:07

- openbaar vervoer goedkoper, beter, vaker, sneller
- 4 dagen x 9,5 uur werken ipv 5 dagen x 8 uur. 20 procent minder auto's! (scheelt ook in hoeveelheid werkplekken en dus hoeveelheid kantoorpanden)
- knelpunten verbeteren. Dus geen snelwegen meer die konstant veranderen van 2- naar 3- naar 2- naar 3-baans.
- "auto van de zaak" afschaffen tenzij je ermee carpoolt of vertegenwoordiger bent - en dan alleen BUITEN de spits in je eentje als vertegenwoordiger in de auto.
- dichter bij werk wonen stimuleren door reiskostenvergoeding omzetten in hoger salaris.
- tijdens spits inhaalverbod voor vrachtwagens.

En JA: NL is VOL dus gewon niet meer dan 2 kids nemen. Is ook weer goedkoper en dus hoef je minder hard te werken (minder dagen werken = minder in de auto) om al die kids te financieren.

oplosmiddel | 27-08-07 | 11:05

Bigi Bana Boy 27-08-07 @ 11:03
Ik had toch echt het idee dat het stuk over overbevolking ging,je bewijst Smalhouts stelling.

de honden blaffen... | 27-08-07 | 11:05

Wat bermbommen rond de grote steden leggen moet zeker helpen.

martelaar van gorkum | 27-08-07 | 11:05

Vroeger was alles beter, lekker solexen.

Aid | 27-08-07 | 11:04

- Meer asfalt! Bijvoorbeeld een gloednieuwe Randstad-Ring, met afslagen naar lokale stadsringen voor lokaal verkeer.

- Keep your Lane! Scheelt 50% van de ongelukken, rijdt lekker door.

- Vrachtwagens / caravans / aanhangers verplicht rechts rijden, 100 KM/u, met inhaalstroken. Scheelt 50% van de ongelukken, rijdt voor iedereen lekker door.

- Variabele snelheid: 100KM/u waar nodig tot 160KM/u waar mogelijk!
Denk in snelheid en ruimte en tijd: hoe sneller iedereen van de weg af is, hoe meer ruimte er voor anderen is, en dat scheelt iedereen tijd.

Milieu? Files zijn veel erger voor het milieu dan netjes doorrijdende auto's. Da's een keihard feit.

Als de overheid er nu 10 miljard tegen aan gooit, dan heb je deze investering er na 10 jaar al uit, immers: de economische schade is nu al 1 miljard per jaar. Zo'n wegennet gaat wel ff decennia mee, dus tel uit je winst.

ZDEV | 27-08-07 | 11:04

de honden blaffen... 27-08-07 @ 10:50
Dat Van Smalhout een imbeciel is staat voor mij als een paal boven water, en om dat de "linkse media" hem een racist, rechts-extremist, xenofoob of fascist verbaast mij niets, en ik zal zeggen waarom.

Omdat je zo gefocussed bent op het buitenlanders probleem dat je als Pavlov reaktie iedere keer onmiddelijk daarover begint .... of het onderwerp nu wel of niets met migratie te maken heeft. Ik althans zie 's morgens doorgaans helemaal geen grote hoeveelheden Turken en Marokkanen op onze wegen rijden. Wat ik wel zie is grote hoeveelheden autochtone Nederlanders in leaseauto's en vrachtverkeer. Dat Nederland vol is wil ik nog wel beamen maar dat allochtonen een oorzaak zijn van de file's vind ik te idioot voor woorden. Het reduceert Van Smalhout inderdaad tot een geobsedeerde racist of in het gunstigste geval tot een seniele ouwe gek.

Bigi Bana Boy | 27-08-07 | 11:03

tipo1058
kzat erop te wachten:-) (maar de kans dat de rechtssocialist geertw op dit gebied wel met een werkbare oplossing komt acht ik zelf zeer klein)

TheCFO | 27-08-07 | 11:00

van dal 27-08-07 @ 10:52
Ja,de link werkte niet.

de honden blaffen... | 27-08-07 | 10:59

Flatwegen, oftewel meerdere wegen boven elkaar bouwen. Als een flat. En idd, dooien en ander puin gewoon aan de kant pleuren. Minumumsnelheid op 150 km/u, maxumimsnelheid afschaffen. Flitspalen afschaffen, iedereen moet remmen voor de krengen. Daarnaast kunnen al die macho's met vette jeeps best over de berm rijden, ook kan er over de vluchtstrook gereden worden. Een paar plakjes asfalt erbij leggen. Speciale voor en achter bumpers van rubber ofzo, waardoor langzaam-rijdende-mensen even 'geholpen' kunnen worden. Legaliseren van wapengebruik bij te langzaam rijdende mensen.

Jonathan H. | 27-08-07 | 10:58

@TheCFO 27-08-07 @ 10:52
Daarom: Geert Wilders als minister van verkeer en ontbureaucratisering. Als er na vier jaar nog files en raamambtenaren zijn, moet hij hapjes rondbrengen op het Kwakoefestival.

tipo | 27-08-07 | 10:58

Het fileprobleem wordt zonder één hand uit te steken binnen 5-10 jaar opgelost. Een liter benzine kost eind 2009 zeker 2 euro en niet veel later 3 euro bij een relatief normale inflatie. Bij elke prijsverhoging van het autorijden is er weer een klein percentage afvallers... Bovendien gaat bij dat soort brandstof prijzen ook de economie onderuit, dus er valt gewoon minder te werken en dus minder woon-werkverkeer. Al die bouwvakkers in hun busjes hebben bij gebrek aan investeringen geen werk meer, dus die kom je ook niet meer tegen. Tegen de tijd dat een liter Euro loodvrij 4 euro kost is het leven echt niet leuk meer en gaan hier bij bosjes mensen dood omdat er voor heel veel zaken geen geld meer is (zorg, uitkeringen en ook voeding), dus dat zorgt ook voor legere wegen. En zo gaat dat dan zeker 50 jaar door en als er nog 1-2 miljoen Nederlanders over zijn kun je rolschaatsen over de autosnelwegen... Probleem opgelost!

synchronicity | 27-08-07 | 10:56

@van dal 10.41
Hij is liev www.fiat500.com/eng/ Ik heb hem besteld met airco en leren bekleding maar de levering kan ik helaas eerst medio 2008 verwachten.
@van dal 10.43
die kudt-taxis in 031 moeten net als vroeguh een blokband krijgen.

martelaar van gorkum | 27-08-07 | 10:56

@de honden blaffen 10.50
Bob Smalhout is idd iemand die de spijker op zijn kop slaat.Die man begrijpt het probleem

Poitiers | 27-08-07 | 10:54

Files hebben geen hapklare oplossingen.
Als er minder files moeten komen dan moet er een reeks dingen veranderen.
-Zoals minder vrachtauto's tijdens de spits.
-Meer en bredere wegen
-Snelwegen op plaatsen waar het echt nodig is. (rondweg Eindhoven afmaken om maar iets te noemen)
-Gratis openbaarvervoer
-Andere tijden voor je werk
-Meer thuiswerken (iedereen heeft toch een computer en een telefoon, waarom dan naar een call-centre rijden)
-Ga es fietsen...

da wizard | 27-08-07 | 10:52

Tipo, en natuurlijk geen ambtenaren meer op de snelweg (zoals al gezegd: niets doen doe je maar op een b-weg)

TheCFO | 27-08-07 | 10:52

de honden blaffen... 27-08-07 @ 10:50
dat heb je gecopypast.....

van dal | 27-08-07 | 10:52

@zapper 10.33
Nederland is het op één na dichstbevolkste land.Maar natuurlijk het file probleem komt natuurlijk omdat er zo weinig auto,s en mensen zijn.Stom van me

Poitiers | 27-08-07 | 10:52

Subsidie aan milieudefensie, groenlinks en de EU stopzetten.

tipo | 27-08-07 | 10:51


citaat van Smalhout:

Nederland is barstensvol

door BOB SMALHOUT


AMSTERDAM, zaterdag 31 mei 2003
Nederland is barstensvol!

Koningin Juliana zei het al in haar troonrede van 1950, toen ons land nog geen tien miljoen inwoners telde. Zij herhaalde dat in 1979: "Nederland is vol, ten dele overvol." Zij werd daarin bijgevallen door vele vooraanstaande Nederlanders zoals de econoom prof. dr. Jan Pen en oud-ministerpresident dr. Jelle Zijlstra, die in 1997 nog schreef: "Nederland is vol, vol, vol".

Deze mening wordt ook gedeeld door vele buitenlandse experts. Zo verbaasde de Britse hoogleraar in de planologie prof. Barrie Needham zich reeds in 1997 over het enorme tempo waarmee in Nederland de open ruimte verdwijnt. Hij was verbijsterd dat dit alles zonder noemenswaardig protest van de burgers gebeurde. Hij had verwacht dat iedere overweging om nóg weer een hectare grond vol te bouwen, fel zou worden bestreden. Dat bleek dus niet zo te zijn.

Vinex-wijken

Nederland is dus barstensvol en dreigt door de massale bebouwing langzaam onder asfalt, beton en Vinexwijken te verdwijnen. Ons land is met ruim 470 inwoners per vierkante kilometer drieënhalf maal zo dichtbevolkt als de rest van Europa. Na Bangladesh en Taiwan is Nederland zelfs het volste land ter wereld. Zo hebben de Verenigde Staten bijvoorbeeld slechts 29 inwoners per km², Canada 3, Australië 2. Toch heeft Nederland, in verhouding tot grootte en bevolkingsdichtheid, in relatief korte tijd honderdmaal meer immigranten opgenomen dan die zojuist genoemde klassieke immigratielanden. Zo groeide onze bevolking van 5 miljoen inwoners in nog geen 100 jaar tijd tot de ruim 16 miljoen die er thans wonen en tot de 18 miljoen die er mogelijk over 50 jaar zullen zijn.

Hoewel dit berust op reeds lang bekende wetenschappelijke gegevens, was het tot begin vorig jaar levensgevaarlijk om er in het openbaar iets over te zeggen. Het heeft in feite Pim Fortuyn het leven gekost. Maar het was jarenlang politiek niet correct om te zeggen dat Nederland vol was. Want onze enorme bevolkingsgroei is vooral ontstaan door de instroom van ongeveer 3 miljoen immigranten. Die kwamen voor het grootste deel uit niet-westerse landen. En wie daar wat van zei, werd door onze linkse politici alsmede de rood georiënteerde media onmiddellijk uitgemaakt voor racist, rechts-extremist, xenofoob of fascist.

de honden blaffen... | 27-08-07 | 10:50

@ lekker moeder 27-08-07 @ 10:47
Ben ik niet van plan me op de weg te vertonen.

Pippo van Eenennaam | 27-08-07 | 10:50

@TheCFO @ 10:45
Autoverkeer gratis maken. Dan verliest het zijn status. Dan pakt iedere manager voortaan de trein als statussymbool.

tipo | 27-08-07 | 10:50

-minder op,- en afritten maken. Ipv daarvan reuze toegangswegen maken die niet hoeven in te voegen maar direct met een paar extra rijbijnen de snelweg worden opgeleid.

-linker rijbaar exclusief voor personen die sneller willen als 130 - 140

-minder controleren op snelheid, maar op verkeersbelemmerrende personen (linksrijders, vrachtwagens die met 2km/u de ander inhalen)

-minimum snelheid altijd max 20 onder de toegestane maximumsnelheid. (hehalve voor rechter rijbaan, dus vrachtwagens, caravans etc)

DeDerdeKamer | 27-08-07 | 10:50

lekker moeder 27-08-07 @ 10:47
"soylent green" invoeren...

van dal | 27-08-07 | 10:49

Snelbinder, boterhammentrommel en een Union.

dhimmi | 27-08-07 | 10:49

Het grootste probleem van de files is het gedrag van de bestuurders. Wanneer een adviessnelheid van 70km/h staat aangegeven, zijn er toch nog een aantal asocialen die doorknallen met 130. Vervolgens moeten ze op de rem trappen omdat er ook mensen zijn die zich wel aan adviessnelheden willen houden en zal de bestuurder achter de aso ook op de rem gaan trappen.
En als reactie gaat daarachter ook iemand op de rem trappen etc... en dan krijgen we files.

Dus het moet een mentaliteitsverandering worden. Id est, adviessnelheden en maximumsnelheden op de matrixborden aanhouden, die staan er niet voor niets. Verder het op het laatste moment inhalen wanneer rijbanen minder worden (dus over verdrijvingsvlak rijden) moet men laten. En zo zijn er genoeg oplossingen voor automobilisten.

Dus hou een sop met klagen over files, als bestuurder kun je er zowieso zelf veel aan doen door eens wat minder asociaal te rijden.

Quichegerechtigde | 27-08-07 | 10:49

Emigrieren? Rationalisieren? Oder doch... Ausrotten?

Je-zus | 27-08-07 | 10:47

@Pippo van Eenennaam 27-08-07 @ 10:41

Wacht jij maar fijn een jaartje of 30 af, tot je zelf 60+ bent, lul.

lekker moeder | 27-08-07 | 10:47

van dal @ 10:44
Badmeesters afschaffen.

tipo | 27-08-07 | 10:46

@ Zeurders 10.20

Het gaat me ook niet om meer wegen, dacht dat ik dat ook wel duidelijk had gemaakt. Wat in mijn ogen het belangrijkste is, is dat er een orgaan komt, dat daadwerkelijk slagen kan maken. In de huidige politiek gebeurt er nl niets. Mijn suggestie was dat een partij als Groenlinks wel eens een goede kandidaat hiervoor zou kunnen zijn, het zou namelijk perfect in hun straatje passen. De filerijder zou dan een stem kunnen krijgen, en pas dan gaat er wat gebeuren!

Mister China | 27-08-07 | 10:46

Fike probleem is en zeer complex probleem dat alleen met verschillende maatregelen te beutegelen is.

In niet noodzakelijkerwijze prio volgorde:

1. Meer mensen de trein in, capaciteit van het spoor moet omhoog voor de spitsuren, dus langere perrons, langer treinen. Korter op elkaar rijden.
2. Goederen vervoer over openbaar spoor niet in de spits.
3. Gratis parkeren bij stations voor treinabonnementhouders die niet woonachtig zijn in de plaats van het desbtreffende station waar geparkeerd moet worden om te kunnen treinforensen. De rest pakt de fiets maar of de bus naar het station.
4. Vrachtwagens in de spits overal alleen op de rechter rijstrook, strenge elektronische handhaving
5. Knelpunten in de vorm van rijbaan versmallingen opheffen (alles drie of vier baans).
6. Bij wegversmallingen en invoegstroken strenge elektronische handhaving op afstand houden zodat er echt geritst kan worden. Geen gaatje ophouden? Boete van 100 euro, automatisch zo in je brievenbus.
7. Rekeningrijden (desnoods gedifferentieerd naar tijdstippen), geen accijns verhoging op brandstoffen daar pak je alleen maar ook de mensen mee die niet in de spits rijden.
8. Openbaar vervoer abonnementen moeten volledig belastingvrij vergoed kunnen worden door werkgevers (Nu moet je nog belasting betalen over deze vergoedingen boven een aantal km's).
9. Middenbermen ombouwen tot een containertransport systeem
10. Zwaar investern in ondergrondse op luchtdruk gebasseerde goederen transport systeemen, huppetee voempen die containers met een snelheid hoger dan 200 km/uur door een buizenstelsel.

Zuma | 27-08-07 | 10:46

Tipo, wegenbelasting mag ook weg in mijn voorstelletje.

en tot die privatisering alleen zakelijk verkeer toestaan op snelwegen (dus idd leasebakken en vrachtwagens) je vrije tijd besteed je maar op een b-weg

TheCFO | 27-08-07 | 10:45

Ach jongens, als de Betuwelijn rendabel wordt, zijn we van de files af. Jufrouw Tineke heeft dat beloofd. Nog ff geduld dus.

tipo | 27-08-07 | 10:45

asfalt

blijfvanmijnhyve | 27-08-07 | 10:45

tipo 27-08-07 @ 10:41
of niet, degeen die het niet in de gaten heeft verzuipt maar, dat scheelt ook.

van dal | 27-08-07 | 10:44

@ van al die miljoenen elke maand moet ook het openbaar vervoer verbeterd worden .. maar ja de NS kan nu al niet eens een trein op tijd laten vertrekken dus idd mischien niet zo´n best plan

vicecity | 27-08-07 | 10:43

martelaar van gorkum 27-08-07 @ 10:40
wat wil je insinueren? ik heb al blauwe kentekenplaten, en ik hoef er geen wegenbelasting voor te betalen.

van dal | 27-08-07 | 10:43

Ik stuur mijn oplossing wel naar de Televaag, die zorgt ervoor dat die eind van deze week op het bureau terecht komt van CDA-minister Camiel Eurlings (Verkeer en Waterstaat).
www.telegraaf.nl/binnenland/laat_nl_ri...

Karel kwakbol | 27-08-07 | 10:42

van dal @ 10:37
Dan moet de zee geasfalteerd worden.

tipo | 27-08-07 | 10:41

geen andere leaseauto's toestaan als fiat 500... is ook makkelijker voor de leasebedrijven zelf. was vroeger in het oostblok al "in", al was het daar de trabant...

van dal | 27-08-07 | 10:41

- Boete voor te langzaam rijden 5 maal zo hoog maken als die van te hard rijden.
- Maximumsnelheid variabel maken, `s Nachts ongelimiteerd.
- Maximumsnelheid verhogen. Grofweg: 30 -> 60, 50 ->80, 60 -> 100, 80 -> 120, 100 -> 140, 120 -> 160.
- De laatste en misschien wel de belangrijkste: het ter plaatse afschieten van iedere 60-plusser die zich nog buiten vertoont. Bonus voor de dader.

Pippo van Eenennaam | 27-08-07 | 10:41

.. zapper 27-08-07 @ 10:33
In Nedeland wonen 7 miljoen mensen teveel.Vnl.door de ongeremde immigratie van de afgelopen decennia.
Vandaar de problemen zoals files, woningnood,verdwijnende natuur etc.http://www.sdnl.nl/smalhout.htm.
Kijk,problemen veroorzaken is niet zo moeilijk,ze oplossen wel.

de honden blaffen... | 27-08-07 | 10:41

Nederland heeft 6.000.000 (6 miljoen) uitkeringsgerechtigden (schrik niet, maar zie cbs). Deze barsten van de tijd en het geld, Laten die op andere tijden rijden of verwijzen naar het openbaar vervoer. Fileprobleem is opgelost !

beroepswerkeloze | 27-08-07 | 10:41

kilometervergoeding afschaffen. Is een forenzensubsidie

Pierke Smulders | 27-08-07 | 10:40

rechts inhalen toestaan

terrOJist | 27-08-07 | 10:40

Rijstroken verschillende maximum snelheden meegeven die dan ook gelijk het minimum zijn. bijvoorbeeld; 3 baans snelweg: rechter baan 80, middelste baan 120 (voor vrachtwagens betekent dit dus gelijk dat er niet ingehaald kan worden), linker baan 160.
En de BPM afschaffen en mischien zelfs tijdelijk wat subsidie op degelijke auto's zodat iedereen een auto kan rijden die fatsoenlijk optrekt en remt.

'TrauMa | 27-08-07 | 10:40

laten we er een stijlloze poll van maken welke het beste is

lekker puh | 27-08-07 | 10:40

Het CWI (Centrum voor Werk en Inkomen) verstrekt - na toetsing - vanaf 2010 blauwe kentekenplaten aan forenzen en utility-vervoer. Alle ander personenvervoer wordt straks bij de elektronische tolpoortjes gedifferentieerd belast per passage. Uiteraard kost zo'n blauwe plaat minstens € 75 per maand maar dan heb je ook wat.

martelaar van gorkum | 27-08-07 | 10:40

@zeurders 10.22
Als het aan autochtonen zou liggen neemt de bevolking idd AF ja.Zij nemen idd kleine gezinnen van één of twee kinderen.En aangezien dat overbevolking het grote probleem op aarde is.Of denk je net als Femke en Al Gore dat het probleem die paar hummers zijn.Laten we eerst daareens wat aan gaan doen,en dan gaan zeiken over spaarlampen,korter douchen,vlieg-tax.electra-tax en al die andere belastingen die een hoop mensen wel goed uitkomt om gaten in de begroting te dichten onder het mom van milieu.Als de overheid werkelijk zo is begaan met ons milieu,waarom is het openbaar vervoer niet gratis?

Poitiers | 27-08-07 | 10:40

@vicecity
overvolle treinen, dus gaan mensen liever in de file zitten..

ed.. | 27-08-07 | 10:39

da wizard 27-08-07 @ 10:32
Een verbod op lease auto's scheelt een hoop losers in Audi A4's en VW Passat's die denken dat ze het helemaal gemaakt hebben omdat ze een pathetische midenklassertje mogen rijden van hun baas. Scheelt nog veel meer autotjes namelijk.

Bigi Bana Boy | 27-08-07 | 10:39

- Variabele werktijden
- Tunnels en bruggen bij knelpunten
- Goedkoper OV
- Variabele werktijden
- Mensen meer naast hun werk laten wonen
- Bredere wegen, knelpunten vooral...
- Oja, Variabele werktijden

ConfuZor | 27-08-07 | 10:38

tipo 27-08-07 @ 10:36

nederland ligt aan zee.. lutser.

van dal | 27-08-07 | 10:37

iedereen voor 10 euro in de maand een OV jaarkaart . of je er nou gebruik maakt of niet . kinderen en ouderen gratis .
je hebt dan elke maand zoveel miljoen erbij en dat kan je gebruiken voor het wegennet of millieu .
daar zullen ook wel wat haken en ogen aan zitten maar lijkt mij een goeie begin oplossing . met al die miljoenen inkomsten elke maand kan een goed plan gemaakt worden voor de verdere toekomst.

vicecity | 27-08-07 | 10:36

En een rondweg om Nederland, om de rest autoluw te houden.

tipo | 27-08-07 | 10:36

Laten ze maar eens beginnen met het zo veel mogelijk afschaffen van maximum snelheden en verkeerslichten om de honderd meter die eindeloos lang op rood staan en het verkeer vaak onnodig belemmeren.

Vigil | 27-08-07 | 10:34

Bekeuringen uitdelen als je minder dan 120 km/h rijdt!
Koos, er is werk aan de winkel!

Mr.SunTzu | 27-08-07 | 10:34

Meer asfalt. Weg met die drassige bermen en weilanden wat we in Nederland natuur noemen. Voor natuur ga je maar naar midden of zuid Europa. Of Scandinavië of nog verder. De natuur die we hier hebben slaat nergens op. Je kunt er niks mee en het is niet mooi. Het is het bewaren niet waard en we moeten duidelijke prioriteiten stellen.

Ik vind een rijverbod voor werklozen, studenten en bejaarden in spitsuren overigens volkomen terecht. Doen!

harl | 27-08-07 | 10:33

@Poitiers 27-08-07 @ 10:18 overbevolking in Nederland, man laat me niet lachen, zelfs als Nederland tien keer zoveel inwoners heeft zijn we nog niet overbevolkt.

..zapper | 27-08-07 | 10:33

Iedere kantoorbaan 2 dagen per week thuis werken als het kan, file probleem meteen opgelost.

krasser | 27-08-07 | 10:33

Rijbanen boven elkaar, bovenste verdiepingen krijgen alleen op- en afritten op een beperkt aantal plekken. Zo kun je bijvoorbeeld in één keer van de ene stad naar de andere rijden....

Quichegerechtigde | 27-08-07 | 10:33

Het verbreden van snelwegen of dubbeldeks snelwegen heeft niet zoveel zin omdat iedereen dan bij de afritten bij steden toch weer in een 1baans fuik rijdt.
Terug naar 10 miljoen inwoners is denk ik de enige oplossing, Gebrands heeft gelijk.

www.tienmiljoen.nl/index.php?lang=1

Atheisme.nu | 27-08-07 | 10:32

Gratis openbaarvervoer!
Scheelt een hoop paupers met kutautotjes op de weg...

da wizard | 27-08-07 | 10:32

Oe ik was er nog twee vergeten:
7. Alle binnenwegen naar 4 rijstroken verbreden
8. Gratis openbaar vervoer
Mijn 1 t/m 7 zijn prima haalbaar, 8 is helaas utopie.

..zapper | 27-08-07 | 10:32

al het spitsverkeer op een moter pleuren zou ook kunnen helpen.........

Spamkip | 27-08-07 | 10:31

@Zeurders, inderdaad, bovendien zitten allochtonen nagenoeg nooit alleen in de auto, moet je maar eens op letten.

..zapper | 27-08-07 | 10:30

TheCFO 27-08-07 @ 10:22
Op je zesde levensjaar heb je al zoveel belasting betaald, dat je wel degelijk recht hebt om op JOUW snelweg te rijden.
.
tip 99: Kinderen mogen pas vanaf hun 6e op de snelweg rijden. (hopen dat het helpt)

tipo | 27-08-07 | 10:30

ErikZA 27-08-07 @ 10:28
Laat dan ook alles achter je als je consequent bent en laat ons hier op GS dan ook lekker wegrotten in onze gedeelde ellende.

Bigi Bana Boy | 27-08-07 | 10:30

DJTriest 27-08-07 @ 10:28
dat worden een hoop overuren....

van dal | 27-08-07 | 10:29

Files in NL zijn geweldig! Net als kudtzomers. Dat overtuigd de ratten die het zinkende schip hebben verlaten (zoals ik) dat ze de juiste keuze hebben gemaakt.

ErikZA | 27-08-07 | 10:28

Pa Pollewop 27-08-07 @ 10:27 misschien kan dan het voorstel van de gristenunie meteen verworpen worden....

van dal | 27-08-07 | 10:28

Een ieder kan natuurlijk ook gewoon op het werk blijven slapen. Dat scheelt m.i. enorm in de files.

DJTriest | 27-08-07 | 10:28

Misschien kan de GristenUnie voorstellen om de trekschuit en de postkoets weer in het straatbeeld te introduceren...

Pa Pollewop | 27-08-07 | 10:27

fabeltjeskrant, lol, eindelijk eens een keer lachen met pritt. Inhaalverbod op vrachtautos mee beginnen. Verder kun je files in 0031 natuurlijk niet oplossen, iedereen die dat beweert liegt. Als je problemen aanpakt wordt autorijden aantrekkelijker en ontstaan er weer files.

finnish humor | 27-08-07 | 10:27

- Kantoorcomplex in je eigen woonplaats van waaruit je via moderne technologie in verbinding staat met je collega's, zodat je altijd op fietsafstand van je werk woont als je een kantoorbaan hebt
- Wisselen van koophuis bevorderen door overdrachtsbelasting te schrappen in bepaalde gevallen
- Ondergronds openbaar vervoer onder de hele randstad

Lobo | 27-08-07 | 10:26

Ik geloof heilig in de standaard oplossing van Der TeleStürmer en dat is meer Autobahnen. Verder geloof ik ook dat de Joden de schuld van dit alles zijn en dat we Peaulen moeten binnenvalln.

Bigi Bana Boy | 27-08-07 | 10:26

Zweeds 27-08-07 @ 10:24
in een schortje met niks eronder.....

van dal | 27-08-07 | 10:25

Vrouwen weer terug achter het aanrecht!

Zweeds | 27-08-07 | 10:24

Als je een echte oplossing wil moet het eens afgelopen zijn met maatregelen die direct en indirect de prijzen van de huizenmarkt overeind houden. Dus geen steunmaatregelen van centrale banken en overheden bij inelkaar donderende financiële markten, exposeer de makelaarsmaffia die elkaar slechts de bal toespeelt in plaats van het belang van de opdrachtgever te dienen, sociale huurwoningen en subsidies afschaffen. Dan kan je in de omgeving van je werk wonen en je hoeft minder te reizen. Wat wij nodig hebben is een zware crisis, mogelijk dat dan het morele compas weer eens geijkt kan worden. Het echte probleem is natuurlijk dat er te veel mensen zijn, maar om het overschot aan mensen in termen van plagen en bestrijding te beschrijven wordt niet echt gewaardeerd, geloof ik.

Der Icebear | 27-08-07 | 10:24

Het probleem van de verstoppingen Delft-Amsterdam zit hem in het feit dat bij afslag Utrecht (dus één rijbaan er eventjes bij), er aan de linker kant een rijbaan verdwijnt. Dit had een km verder gecreeerd moeten worden. Niets ritst lekker vanaf twee kanten. De middelste baan rijdt gewoon door. Dit is zo stom, want na 300 mtr vanaf het infarct, rijdt alles lekker door en heb je de hele weg voor jezelf. Maar ik sta daar goddomme wel 15 minuten te wachten.

Lying Dutchman | 27-08-07 | 10:24

De trekschuit moet terug!! Vanaf pensioenleeftijd het rijbewijs inleveren en vanaf dan jezelf lekker met de milieuvriendelijke trekschuit verplaatsen. In de trekschuit kunnen onze eenzame bejaarden lekker met leeftijdsgenoten keuvelen en de eendjes voeren.

DJTriest | 27-08-07 | 10:23

Daar komen de tips: alle wegmarkeringen weghalen, vluchtheuvels en -stroken weghalen, middenberm weghalen, verkeerslichten weghalen, meer brommers, minder regels, go with the flow. Oh ja, en meer asfalt.
.
Zoiets, maar dat met airbags:
www.youtube.com/watch?v=RjrEQaG5jPM&am...

tipo | 27-08-07 | 10:23

@et voil? 27-08-07 @ 10:13
Mijn definitie van een tiende is wellicht niet zo gangbaar, maar zonder duidelijke afspraak of meetmomenten wel de enig toepasbaar; immers (op 9 auto's na) elke auto is wel een de tiende in een file. Uw idee is effectief, maar zonder duidelijke definities moeilijk uitvoerbaar.
In alternatief zou ik voorstellen om elke automobilist die een snelheid hanteert die meer dan de helft van zijn aantal jaren lager ligt dan de toegestane snelheid voor te dragen voor verschrotting van diens automobiel.
Overigens zou er een enorme aanwas van Trabantjes, Smartjes en andere goedkope plastic voertuigen kunnen ontstaan ter indekking tegen het eventuele verlies van het eigen vervoermiddel. Ook dit komt de doorstroming niet ten goede...

een of andere hassan | 27-08-07 | 10:23

Lease- (en gewone) hoovercrafts, zodat je ook gewoon door de weilanden, of over water heen kan raggen. Wat nou asfalt ?

Dirrek | 27-08-07 | 10:22

@Poitiers 27-08-07 @ 10:18
Ga maar lekker schelden jochie. Nederlanders planten zich zeker niet voort of zo? En alle allochtonen weg scheel misschien een half miljoen auto's, denk je echt dat je dan minder in de file zult staan? Simpele ziel.

Zeurders | 27-08-07 | 10:22

WEGEN AANLEGGEN!!!

derkcs | 27-08-07 | 10:22

LOL@van dal
ach ja...
*denkt met weemoed terug aan de heerlijke momenten op het perron*

ed.. | 27-08-07 | 10:22

Alle bijstandsbakken (Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Daewoo, Daihatsu, Dodge, Fiat, Honda, Hyundai, Kia, Lada, Lancia, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Rover, Skoda, Smart, SsangYong, Subaru en Suzuki) van de weg halen.
nl.youtube.com/watch?v=rq1rjZs2BbU

Pippo van Eenennaam | 27-08-07 | 10:22

wegennet privatiseren lijkt me de enige oplossing. Je wordt -wat Den Uijl ook zei- niet geboren met het recht om op een autosnelweg te rijden.

TheCFO | 27-08-07 | 10:22

Forensverbod klinkt prima, alleen moeten we dan wel wat doen met de huizenprijzen in de randstad. Of dacht je dat mensen voor hun plezier in Almere of Zoetermeer gaan wonen?

zum kotzen | 27-08-07 | 10:21

@Mister China 27-08-07 @ 10:15
Zoals al eerder opgemerkt, helpt een bredere snelweg geen reet voor de files bij opritten en afritten.
Dan zie ik toch meer in een metro-achtig systeem voor de randstad, hoewel dat nog wel lastig zal worden met al die volgebouwde Vinex-locaties. Als mensen geen alternatief hebben blijven ze toch autorijden.

Zeurders | 27-08-07 | 10:20

Milieuorganisaties verbieden of het inperken van het bezwaarschrift. Als een snelweg 3 of 4-baans moet worden, politiek besloten, dan zou hier geen bezwaar tegen moeten worden kunnen gemaakt. Daarmee los je alle files in 3 jaar op! Met EU-soepsidie uiteraard.

Eagle_Eye | 27-08-07 | 10:20

1. Voor leaserijders bijtelling over de brandstof, leuk bijgevolg is dat die dan tenminste ook goedkoop gaan tanken en de brandstof prijzen daardoor omlaag gaan.
2. Pech tijdens spitsuur? 1000 euro boete, zorg maar dat je auto in orde is want pech is voor dummies.
3. Ongeval tijdens spitsuur? 1000 euro boete, ook als je zelf niet schuld bent, je had vast iets kunnen doen om het te voorkomen.
4. Speciaal rijexamen voor toegang op snelwegen, puntensysteem, drie keer aso rijden is af.
5. Alle snelwegen met één strook verbreden, iedereen die zich daar tegen verzet één maand cel.
6. Maximum snelheid overal gelijk trekken naar 130 km/uur, voertuigen die geen 130 km/uur kunnen of mogen of willen rijden dienen verplicht op de rechter rijstrook te blijven.

..zapper | 27-08-07 | 10:20

Ik snap niet waar jullie over zeuren.
Ik woon 102 km van m'n werk vandaan.
Toch heb ik nergens last van:
a) Ik werk zoiezo 1 dag / week thuis
b) Ik stap pas om 9:00 op de trein, dus kan ik altijd zitten
c) Ik heb een laptop met umts/hsdpa en kan daarmee onderweg prima werken. Mijn reistijd wordt daardoor voor 75% gezien als werktijd.

Om dit voor meer mensen aantrekkelijk te maken, zou het openbaar vervoer wel beter en goedkoper moeten. Met de huidige bedrijven (NS + alle regionale vervoersbedrijfjes) zal dat echter moeilijk worden.

En voor de dwazen die denken dat het fileprobleem op te lossen is: onmogelijk.
Je kan uitgaan van het huidige aanbod van auto's. Ga je wegen verbreden etc, dan werkt dat maar eventjes. Want mensen hebben dan in de gaten dat het weer wat beter doorrijdt, en dan gaan er vanzelf weer meer mensen autorijden, waardoor er alweer files ontstaan.

maxiii | 27-08-07 | 10:19

Oh en qua oplossing zie ik veel in Express stroken. Een aparte strook waar 160 kan worden gereden voor autos die toch niet van de snelweg af gaan. Bijv tussen de grote steden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Eindhoven en Maastricht. Dan heb je een soort van intercityverkeer, dat lekker kan doorrijden.

Mister China | 27-08-07 | 10:19

LOL @ van dal 27-08-07 @ 10:15
Er zijn meer hondjes die Fikkie heten!

Niels Holgerson | 27-08-07 | 10:19

@Zeurders 10.06
Nee mongeaul je leest niet goed.Dat het fileprobleem ligt aan de overbevolking kun je niet ontkennen.En dat die toevallig is veroorzaakt door allochtonen(Waar ik geen probleem mee heb,als het eskimo,s waren geweest had ik dat geschreven)Is ook een feit.Of ben jij er ook zo één die een gezin van 7 kinderen wenst maar tegelijk gaat lopen klagen over het slechte milieu?!

Poitiers | 27-08-07 | 10:18

ed.. 27-08-07 @ 10:16 op het station, zoals zo vaak trouwens.....

van dal | 27-08-07 | 10:18

@ Van Dal: Goed idee...
.
Teleporting ontwikkelen, helemaal geen wegen meer nodig. *gaat koffie halen*

RedRain | 27-08-07 | 10:16

waar zouden we zijn zonder de trein?

ed.. | 27-08-07 | 10:16

Een gedeeltelijk opvouwbare auto, die wanneer er maar 1 persoon in zit het formaat van een forse motor aan neemt en waarmee je tussen de file door kunt rijden. Mochten genoeg mensen hiermee rijden kunnen er tweemaal zoveel auto's op een baan. En voor de momenten dat deze toch uitgevouwen wordt wegens carpoolen MINDER wegen belasting. Dan heb je keuze tussen carpoolend een beetje file rijden en betalen om snel door te rijden in je eentje.

Gezocht: ontwerper voor de opvouwbare auto...

SonjaD | 27-08-07 | 10:16

koos spee verbannen naar nova zembla.
alle 70 plussers een rijverbod in de ochtend dan wel de avondspits.
alle vrachtverkeer een rijverbod in de ochtend dan wel de avondspits.

ossip | 27-08-07 | 10:15

Nederland zit qua files in een impasse. Milieugroeperingen houden alles tegen wat maar met meer asfalt te maken heeft. Politiek gezien heeft niemand de fileproblematiek als speerpunt, omdat de effecten niet in een kabinetsperiode van 4 jaar te meten zullen zijn. Ondertussen slibt Nederland dichter en dichter. er moet iets of iemand met macht opstaan en het gewoon gaan regelen, het kan echt.

Waarom kijken partijen als Groenlinks niet naar de effecten op de iets langere termijn. Het redden van een geelgerande waterkever door het tegen houden van een bredere snelweg heeft een veel kleiner positief effect op het milieu dan wanneer Groenlinks het oplossen van fileprobleem als hoofdtaak ziet. Die vele kilometers file die er staan hebben een veel schadelijker effect op het milieu dan een strookje asfalt erbij hier en daar. Denk trouwens dat er veel meer moet gebeuren dan alleen wat asfalt erbij, maar iemand moet de kar gaan trekken...

Mister China | 27-08-07 | 10:15

Verkeersinfarcts? Pah. Wat een mythe. Er is maar één probleem in het verkeer, één kanker die het wegverkeer aanvreet: bumperklevers. Alle andere problemen vallen daarbij in het niet.

DE oplossing: remmen voor bumperklevers.

Boswachter | 27-08-07 | 10:15

Verplichting tijdens spits minimaal 2 inzittenden per personenwagen. Gedwongen carpool dus.

~Johan | 27-08-07 | 10:15

gewoon lekker met 160 over de vluchtstrook !

Burgerlijke ongehoor | 27-08-07 | 10:14

@een of andere hassan 27-08-07 @ 10:08
Uiteraard dient het nog een beetje verder uitgewerkt, het is nog een ruwe versie.
Echter uw definitie van elke tiende is nogal ongangbaar.
Wat wel duidelijk bepaald dient te worden is hoe er dan over meerdere rijbanen geteld gaat worden e.d.
Verder is het de bestuurder en inzittenden uiteraard toegestaan (niet onbelangrijk dit detail) om uit te stappen alvorens de auto verschrot wordt.

et voil? | 27-08-07 | 10:13

fritske84 27-08-07 @ 10:12 thuiswerken, lijkt me voor jou de beste oplossing, naast euthanasie natuurlijk.

van dal | 27-08-07 | 10:13

@ van dal 27-08-07 @ 10:12

Ik ontken alles!
*zwaait met de hamer*

Niels Holgerson | 27-08-07 | 10:13

Er zijn alleen maar gedetailleerde oplossingen denkbaar; verbreed het aquaduct onder de haarlemmer trekvaart, trek de A4 door Delfland, etc. Maar ik denk dat ook technologie ons zal moeten gaan helpen. Doe nou eindelijk het volledig computeriseren van auto's en routes eens in heel Europa implementeren. Het hoeft niet verplicht, maar met voldoende feedback (belastingvoordeel voor iedereen die de computer aanzet tussen 8 en 9 op de A4 ofzo, electronisch gecontroleerd uiteraard) moet dat lukken. Ze kunnen het met vliegtuigen, treinen en space shuttles (nou ja, de Buran dan), dus waarom niet met auto's ? Gewoon gecomputeriseerd treintje rijden; dat je privacy inlevert, daar zal de gemiddelde forens niet mee zitten toch ?

Niet voor Jan | 27-08-07 | 10:13

Motorrijbewijs aan minder regels verbinden (dus goedkoper maken).

Bazzup | 27-08-07 | 10:12

Niels Holgerson 27-08-07 @ 10:11
aha, was jij dat?

van dal | 27-08-07 | 10:12

zelfde als in The States.. rijbanen boven elkaar.. De ruimte is er om snelwegen te overdekken.

Maar beter OV stimuleren is ook een goede optie.. maar het mag niet zo zijn dat je eerst 15 min op de bus moet wachten, dan net je terein mist, weer 15 min kwijt bent en dan in het centrum van je bestemming weer 10 min moet wachten op de bus..

Ik vind parkeerplaatsen met (snel)busverbindingen naar het centrum ook een goede optie.

Ook spreiding van werktijden kan werken.. alleen ik zou zelf niet van 10 - 18.30 willen werken.. dan is heel mijn avond verneukt.. en ik hou ook al niet van vroeg opstaan.. Dus als andere mensen nu op andere tijden gaan werken ben ik gelukkig ;).. maar dat zullen er meerdere denken vrees ik..

fritske84 | 27-08-07 | 10:12

Premies voor gespreide werktijden. Overheidsorganisaties verplichte gespreide werktijden oplegggen. Op drukke trajecten gratis intercitybussen laten rijden. Aantrekkelijke woonmilieus scheppen in de buurt van de werkgelegenheidsconcentraties in de steden.

rjochtrêgich | 27-08-07 | 10:11

Meer asfalt uitrollen lijkt me een goede start Verder wordt het hoog tijd voor een serieuze gedragswijziging. Waar gaan bv al die idoten naartoe die zelfs op zaterdagavond de snelwegen bevolken. Doe es thuisblijven!

wilmeister | 27-08-07 | 10:10

Brandstof 5 euri per liter maken, van de extra inkomsten worden gratis fietsen verstrekt aan het werkvolk.

kneuterzak | 27-08-07 | 10:10

Mensen in het 'oude type' van een auto fusilleren en de auto slopen. Ze zijn zo vreselijk afgunstig dat er files ontstaan door al dat tokkiegedrag.

Pippo van Eenennaam | 27-08-07 | 10:09

Stoplichten voor de oprit!
Meer asfalt!
Minder Raamabtenaren!
Inhaalverbod vrachtwagens
OV goedkoper maken! (treinkaartjes vaak duurder dan autorijden)
Als je autorijden ontmoedigd, biedt dan wel beter alternatief....
Peperdure heffingen op lease-auto's
Thuiswerk promoten
Flexibelere werktijden
Bij ongeval, auto's onmiddelijk van de weg bonjouren!

youreckon | 27-08-07 | 10:09

Ga eindelijk eens wat goederen vervoeren op de Betuweroute!

E6_C41 | 27-08-07 | 10:09

doemaareenfrkadelmet 27-08-07 @ 10:07
een verbod op frikandellenverkoop bij tankstations.

van dal | 27-08-07 | 10:09

@et voil? 27-08-07 @ 09:59:
Goede oplossing, maar er zitten wat haken en ogen aan:
als je de tiende auto verschrot wordt de elfde de tiende, die moet je dan ook weer verschrotten waardoor de elfde (voormalig twaalfde) auto tiende wordt en verschrot moet worden enz. Uiteindeliijk houd je 9 auto's over, hetgeen de naam file niet waard is en dus ook niet meer onder de verschrotbepaling behoort te vallen, waardoor deze weer kan aanzwellen tot een echte file... enz.
Om de bepaling uit te kunnen voeren moet er een absolute definitie van een file komen; uit hoeveel auto's moet een rij bestaan voor er sprake is van een file en hoe langzaam/met hoe weinig afstand moeten twee auto's rijden om als eerste in de file aangemerkt te kunnen worden? Bovendien moet er een meet interval worden vastgesteld om te voorkomen dat het verschrottingsaanbod de verwerkingscapaciteit overschrijdt....
Ik ben benieuwd naar uw uitwerking van dit wetsontwerp.

een of andere hassan | 27-08-07 | 10:08

Splits de hele bevolking in 2 groepen, de ochtend en avond shift.. Ochtend werkt van 5:30 uur 's ochtends tot 2 uur 's middags.. Avond van 12 uur 's middags tot 20:30 uur 's avonds. Dubbel gebruik van de weg, eventuele overdracht van werk / afspraken plan je in de 2 uur overlap.

brulaap | 27-08-07 | 10:08

Een rijverbod voor mensen die aan de antidepressiva en kalmeringsmiddelen zitten, en dus onder invloed deelnemen aan het verkeer.

doemaareenfrkadelmet | 27-08-07 | 10:07

Niels Holgerson 27-08-07 @ 10:06
ga paarden beslaan, hufschmidt.

van dal | 27-08-07 | 10:07

* Minder op- en afritten.

Je staat altijd vast bij die dingen. Toen er aan de A10 werd gewerkt en er ineens minder file's stonden, dacht toenmalig minister Netelenbos dat het door de verlaging van de snelheid kwam, maar het kwam domweg doordat flink wat op- en afritten gesloten waren.

* Invoering van het 'Keep your lane' principe.

Als je op een rijbaan zit, blijf daar dan ook en ga niet zigzaggen om iets sneller vooruit te komen.

Stijlloze_Blater | 27-08-07 | 10:07

Owen Wilson zelfmoordaanslagen laten plegen op vrachtwagens.

Niels Holgerson | 27-08-07 | 10:06

@Poitiers 27-08-07 @ 10:00
Hahaa, wat een verstokte xenofoob ben je zeg, dat je de 'buitenlanders' de schuld van het fileprobleem in de schoenen wil schuiven. Je kunt beter neuken voor het vaderland, jongen!

Zeurders | 27-08-07 | 10:06

Bredere wegen = bredere files. Maar wel korter! In afstand dan, in tijd ben je even lang onderweg...

Devlaam | 27-08-07 | 10:05

van dal 27-08-07 @ 10:02
Typ niet zo snel... great minds think alike..

ijsklont | 27-08-07 | 10:05

Paulusdebosbouter 27-08-07 @ 10:04

en alle bossen asfalteren.

van dal | 27-08-07 | 10:05

@Haakje:
"- norm voor rijbewijzen ZWAAR omhoog"

Dat zondermeer. Je kent de borrelpraat waarschijnlijk wel:

"80% van de mensen vindt dat ze beter rijden dan gemiddeld, hahaha, hoe kan dat nou?!".

Maar weet je wat het is: 80% van de mensen _rijdt_ beter dan gemiddeld, want de distributie is asymmetrisch (in het Nederlands: er zitten een paar brokkenpiloten tussen die het rijvaardigheidsgemiddelde heel ver omlaaghalen).

Die 20% met onmiddelijke ingang van hun roze papiertje ontdoen scheelt 20% verkeer (positief), maar waarschijnlijk wel >40% ongevallen (hetgeen ook weer files bespaart).

Laatst hoorde ik iemand, toen het over motorrijden in de file ging, een of andere doos zeggen: "Ja Hallo!, dan moet ik de hele tijd opletten in het verkeer." .... Ik wist niet wat ik zeggen moest. Ik kom me geen voorstelling maken van de gedachtengang die tot het idee zou leiden dat je _niet_ constant op zou moeten letten in het verkeer. Maar dit slechts als voorbeeld: zo iemand moet dus op staande voet het RBW inleveren.

Balsaq | 27-08-07 | 10:05

"Kijkers naar ongeval" verbod. Iedereen die het waagt zijn gaspedaal los te laten bij het zien van blauwe of oranje zwaailichten op de andere rijbaan automatisch een bekeuring geven (als die GPS/rekeningrij kastjes zijn geinstalleerd o.i.d.).

kapotte_stofzuiger | 27-08-07 | 10:04

Verbod voor Helmonders op de A50, zwaarder belasten van de lease, gratis bussen die om de 10 minuten over de vluchtstrook rijden. Meer treinen kan gewoon niet, want dan krijg je ongelukken.

Paulusdebosbouter | 27-08-07 | 10:04

Iedereen die een ongeluk veroorzaakt een flinke bekeuring geven.

keeneen | 27-08-07 | 10:03

@mvg 27-08-07 @ 09:57
Meer rijbanen is een cosmetische oplossing: de file wordt wel korter, maar ook breder.
Files ontstaan bij opritten en afritten, door het verschil in capaciteit tussen snelwegen en wegen in stedelijk gebied krijg je bij een kritische hoeveelheid auto's op de weg automatisch een opstopping. Spreiden van het weggebruik zou al heel erg helpen (het grootste deel van de dag zijn de wegen nagenoeg leeg), maar dat kun je mensen moeilijk opleggen (tenzij we er mee instemmen een dictator ons lleven te laten bepalen).

Zeurders | 27-08-07 | 10:03

ijsklont 27-08-07 @ 10:02

lekker origineel....

van dal | 27-08-07 | 10:02

Hele grote mooi windtunnels bouwen en iedereen op de fiets. Altijd met wind mee naar je bestemming.

ijsklont | 27-08-07 | 10:02

maximum snelheid omhoog, als je harder kan rijden, ben je korter onderweg, dus minder auto's op de weg...

The MasterP | 27-08-07 | 10:02

overdekte fietspaden aanleggen, met ventilators die blazen in de rijrichting zodat je altijd wind mee hebt en droog zit...

van dal | 27-08-07 | 10:01

Het fileprobleem is onoplosbaar.Eerst de bevolking toe laten nemen met 6 miljoen allochtonen (die er verreweg de grootste gezinnen op nahouden)en dan gaan lopen zeiken dat NL druk(leesVOL) is.Jongens,wen er maar aan.En het wordt alleen maar erger want onze politiek heeft de grenzen weer volop opstaan voor gelukzoekers en andere snuiters die hier niets te zoeken hebben.De bevolking af laten nemen tot 10 miljoen zielen!Wat een heerlijk land heb je dan!

Poitiers | 27-08-07 | 10:00

Het probleem bestaat niet, maar is door de Televaag bedacht om de komkommertijd door te komen. Ordinaire truc dus.

ouwe fred | 27-08-07 | 09:59

Elke tiende auto in een file verschrotten, zonder uitzondering!

et voil? | 27-08-07 | 09:59

Auto's vervangen door bootjes en alle dijken doorsteken.

een of andere hassan | 27-08-07 | 09:59

meer polen naar nederland halen om te werken, die wonen namelijk altijd in een caravan naast de werkplek en hoeven dientengevolge niet te forensen.

van dal | 27-08-07 | 09:58

achja... hoopvol.
- maximum snelheid vrij
- norm voor rijbewijzen ZWAAR omhoog
- 24/7 inhaalverbod vrachtwagens
- meer rijstroken(vluchtstrook is bij een strengere APK minder nodig)
- 24 uurs economie. Ik zou het niet erg vinden om bijvoorbeeld om 12:00 te beginnen zonder dat mn baas begint te miepen.
- openbaar vervoer (dat wat we nu hebben is de naam vrijwel onwaardig: Den Haag > Gouda: met de auto in de spits 25 min, met OV ongeveer het 3 dubbele van deur tot deur. )

en zo zijn er nog tig zaken te verzinnen.
En om in de trant van de tijd te blijven en het milieu te sparen: pak het probleem eens bij de bron aan. Oftewel: verbod op diesel en daarna op benzine. Klaar :)

Haakje | 27-08-07 | 09:58

Wachten op een oliecrisis. Probleem opgelost.

Calastir | 27-08-07 | 09:58

Mensen met van die Oost-Duitse rammelbakken weren. Ze blokkeren om de haverklap de snelweg omdat hun rammelbak het weer begeven heeft.

M@rk | 27-08-07 | 09:57

Ja kom op zeg... ik wil naar de dierentuin vandaag!

braadlap | 27-08-07 | 09:57

Piet "oet dwoas" Paulusma niet meer vergunnen zich te velde te begeven: overbodige kilometers worden hier gemaakt voor een praatje dat de gek ook vanachter zijn bureau in een of ander friesk gat kan doen.

een of andere hassan | 27-08-07 | 09:57

Het ov moet sneller, veiliger, goekoper en meer zitplaatsen hebben.

verder moeten de wegen gewoon breder. flikker er vier stroken bij en weg infarct. ow en leg dan ook meteen even alle centra plat, ff wat nieuwe gebouwen plempen en alle wegen in de binnensteden met twee stroken verbreden.

en wat dacht je van groene golven in de binnensteden? 010 heeft een speciaal anti-autobeleid waardoor je in een rode golf zit als je 50 rijdt (dat lost vanzelf op in een groene golf als je 75 rijdt, maar dat terzijde).

mvg | 27-08-07 | 09:57

Of je gooit er gewoon een extra strook asfalt tegenaan, je kunt zeggen dat dat niks oplost, maar daar geloof ik niks van, een extra strook is altijd beter dan die achterlijke regelingen,

henkiedenkiedenkie | 27-08-07 | 09:56

Oh ja, en dan natuurlijk de probleem wijken, daar zit ook nog wel wat geld in....

LuftBalloon | 27-08-07 | 09:56

Zolang milieuorganisaties in 0031 bij monde van de rechter kunnen voorkomen dat nieuwe wegen aangelegd worden, zal 0031 alleen maar verder dichtslibben. Alsof die kilometerslange rijen met stilstaande auto's goed zijn voor het milieu..

Aussie | 27-08-07 | 09:56

Een deel van de oplossing is tijd-afhankelijk rekeningrijden. Is je wel eens opgevallen dat de spits vrijdag niet zo erg is? Er rijden evenveel auto's hoor, maar ze vertrekken gewoon iets gespreider. Zoiets ziet er bijvoorbeeld als volgt uit:

<Bepaald stuk A4, gebaseerd op voorspellingen>, kosten om er in onderstaande tijden de rijden:

5:00-6:00 : EUR 0.20

6:00-6:30 : EUR 0.70

6:30-7:00 : EUR 1.80
\
7:00-7:30 : EUR 5.40

7:30-8:00 : EUR 2.70

8:00-8:30 : EUR 0.90

8:30-9:00 : EUR 0.20

Bijvoorbeeld: zo geef je mensen een incentive om te spreiden.

Er moet dan natuurlijk ook een wettelijke plicht voor werkgevers komen om de uren zeer flexibel te maken.

Balsaq | 27-08-07 | 09:55

Ach ja, de Betuwe lijn is klaar, de HSL bijna, dus men moet weer op zoek naar een projectje om het werkvolk aan de gang te houden, anders gaan ze alleen maar nadenken.
Ik ben benieuwd, wat zal het worden? Ophoging van de dijken ivm. de milieu HOAX of gaan NL wegen op schop... misschien wel beide....

LuftBalloon | 27-08-07 | 09:55

- het ouderwetse KOST EN INWONING weer invoeren
- het teveel aan raamambtenaren afschaffen, dus minder wielen op de weg
- variabele werktijden, te bepalen door werknemers zelf, bijv. tussen 12 en 20 uur werken
- speciale apparaten in auto's bouwen om te 'kettingrijden', je mag wel zelf sturen, maar de pjoeter bepaalt het tempo

Dhr. de Wit | 27-08-07 | 09:55

Wie beweert het fileprobleem op te kunnen lossen is een jokkebrok. Hoeveel asfalt je ook neerpleurt, je blijft bottlenecks houden. Autorijden duurder maken helpt ook niet, voor veel mensen is de auto nu eenmaal een noodzakelijk kwaad. Het enige effect is dat mensen in nog oudere verrotte autootjes gaan rijden, en hun benzine aanlengen met slaolie en andere goedkope meuk.
Dus: ontspannen en ansluiten in de file, of een uurtje eerder opstaan om de file te vermijden.

Zeurders | 27-08-07 | 09:54

De zijkant van vrachtwagens uitrusten met zwenkwieltjes. Als er dan weer eens een gekanteld is, kan je hem met een paar man zo naar de zijkant duwen en is de weg weer vrij.

Pagan Bastard | 27-08-07 | 09:53

De meeste files worden veroorzaakt door vrachtwagens en de ongelukken die ze veroorzaken. Daarom:
- inhaalverbod 24/7 voor vrachtwagens
- vrachtwagens moeten 100 meter onderlinge tussenruimte houden
- geen mobieltjes in vrachtwagens, handen aan het stuur.

lekker moeder | 27-08-07 | 09:53

@Hammar
Nice try, maar helaas, iets met privatisering, winst maken e.d.

kapotte_stofzuiger | 27-08-07 | 09:53

Laat die lease-rijders hun schade maar grotendeels zelf betalen, dan is het heel wat veiliger op de weg
En verder moeten er veel meer extra rijstroken komen; die wegenbelasting gaat al jaren direct de schatkist in zonder dat het verkeer er iets aan heeft

Tobi | 27-08-07 | 09:53

Maximum snelheid omhoog, wegen verbreden, openbaar vervoer goedkoper of gratis.

Multikuli | 27-08-07 | 09:52

*excuses voor de spelfouten*

Zoals iedereen begrijpt komen de files mij ook de neus uit....

Behangdelul | 27-08-07 | 09:52

Het creëren van Openbaar Vervoer misschien een idee? Een beetje vreemd eigenlijk dat ze hier nooit eraan denken dat in andere landen treinen, trams en bussen rijden, waarom kan dat in Nederland niet?

Hammar | 27-08-07 | 09:50

Verbieden om in auto's te rijden die niet helemaal betaald zijn door jezelf.

(zal IK me een plaats hebben op die wegen!)

Elkerlyc | 27-08-07 | 09:50

Minimum snelheid instellen van 120 km per uur... MINIMUM dus!

Geen vrachtwagens op de week voor 8 uur s'ochtends

Alleen werkverkeer voor 9 uur s'ochtends, pleziertripjes doe je maar daarna

nieuwe belijning plaatsen, op de huidige snelwegen kun je veel meer rijstroken kwijt... de a12 bijv kun je van 3 wel 4 banen maken

is maar een klein beginnetje.....

Behangdelul | 27-08-07 | 09:50

Er is maar 1 oplossing, iedereen weet het maar niemand durft het te proberen want dan krijgen we massaal Volkert van der G-tjes op ons dak...

Geweaun meer rijbanen! Extra asfalt = meer ruimte. Klaar.

Draexin | 27-08-07 | 09:49

Twee euro extra belasting op benzine. Alle arme mensen van de straat plus kilometerheffing en SUV belasting in een.

Joost Weide | 27-08-07 | 09:49

De even en oneven kentekens om de dag laten rijden. Werkte in het oostblok ook goed.

redheat | 27-08-07 | 09:48

-weggejorist-

Willianus Wortelus | 27-08-07 | 09:48

De voorste wagen in de file moet gewoon wat sneller doorrijden.

Gewoon_Normaal | 27-08-07 | 09:47

Monstertrucks toestaan op de nederlandse wegen, zo kan op iedere rijbaan een dubbele hoeveelheid auto's rijden.

Snijbonenmolen | 27-08-07 | 09:47

Als iedereen dicht bij z'n werk gaat wonen zijn we voor een groot deel van het fileprobleem af.

Calastir | 27-08-07 | 09:47

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl