Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Privacy & Cookies

Omdat de regelgeving omtrent internet in de EU opgesteld is door een stel mensen die denken dat je een krijtje gebruikt om een tablet te bedienen, zijn we verplicht om hier een aantal vanzelfsprekende dingen verder uit te leggen. Deze privacyverklaring is van toepassing op alle websites en apps van Magenta B.V. (wij). Magenta B.V. is de verwerkingsverantwoordelijke voor de gegevensverwerking. Als functionaris voor gegevensbescherming hebben wij onszelf aangewezen ([email protected]).

Privacy

Wij gaan zorgvuldig om met je geregistreerde gegevens, zoals je e-mailadres en je nickname. Registreren is bedoeld om reacties te geven op de site, om Premium lid te worden of om -indien nodig- contact met je op te kunnen nemen over door jou ingestuurde of geüploade content. De verwerking is noodzakelijk om je deze diensten te kunnen leveren. Ook als je een ban hebt gekregen registreren wij dit, inclusief de reden van de ban. Hiervoor hebben wij een gerechtvaardigd belang, namelijk om ongewenste praktijken op onze sites en apps te voorkomen. De betalingen voor het Premium lidmaatschap en donaties lopen via onze payment provider Mollie. Meer informatie over wat zij doen met je gegevens vind je hier.

Wij verkopen geen e-mail of andere gegevens. Mochten we in de toekomst toch besluiten stijlloze aanbiedingen te versturen, dan is dit uiteraard opt-in en zullen we dit ruimschoots van tevoren duidelijk maken. In sommige gevallen zijn wij verplicht bepaalde gegevens van jou te verstrekken, bijvoorbeeld aan de politie in het kader van een opsporingsonderzoek of aan een derde als de inhoud van een door jou geplaatste uiting op een van onze websites of apps onrechtmatig is tegenover die derde. We zullen dan uitsluitend gegevens verstrekken als duidelijk is dat we hiertoe wettelijk verplicht zijn.Wij verkopen geen e-mailadressen of andere gegevens. Mochten we in de toekomst besluiten om stijlloze aanbiedingen te gaan versturen, dan is dit uiteraard opt-in en zullen we dit ruimschoots van tevoren duidelijk maken. We zullen uitsluitend gegevens verstrekken als duidelijk is dat we hiertoe wettelijk verplicht zijn, bijvoorbeeld op vordering van een OvJ.

Bezoekers website

Doel

Het doel van het verwerken van persoonsgegeven van bezoekers van de website is beveiliging van de website, probleemoplossingen, development en het onderzoeken en verhelpen van storingen.

Grondslag

Magenta B.V. verwerkt deze persoonsgegevens op basis van gerechtvaardigd belang.

Geen ontvangers, geen doorgifte, geen profilering, geen geautomatiseerde besluitvorming.

Magenta B.V. wisselt van bezoekers van de website geen persoonsgegevens uit met andere organisaties. De persoonsgegevens worden niet buiten de Europese Economische Ruimte (EER) verwerkt. Er worden geen profielen gebruikt. Er vindt geen geautomatiseerde besluitvorming plaats.

Bewaartermijnen

Magenta B.V. bewaart persoonsgegevens totdat de log-bak vol is en dan wordt het oudste weggegooid. Dit is maximaal een maand.

Reaguurders die reaguren

Doel

Het doel is om reaguurders te faciliteren om het maatschappelijk debat in Nederland naar een hoger niveau te tillen.

Grondslag

Magenta B.V. verwerkt deze persoonsgegevens op basis van gerechtvaardigd belang.

Categorieën persoonsgegevens

Hiervoor gebruikt Magenta B.V. de volgende persoonsgegevens:

  • Voornaam
  • Achternaam
  • Geslacht
  • E-mail
  • Registratiedatum
  • Accountstatus (mailadres bevestigd / temp ban / permaban)
  • Poll keuzes (bij ingelogde gebruikers wordt dit aan hun username gekoppeld ipv ip adres)

Als een reaguurder een reactie achterlaat, worden ook ip adres (+datum en tijd) per reactie verwerkt.

Geen ontvangers, geen doorgifte, geen profilering, geen geautomatiseerde besluitvorming.

Magenta B.V. wisselt in het kader van Reaguurders die reaguren geen persoonsgegevens uit met andere organisaties. De persoonsgegevens worden niet buiten de Europese Economische Ruimte (EER) verwerkt. Er worden geen profielen gebruikt. Er vindt geen geautomatiseerde besluitvorming plaats.

Bewaartermijnen

We bewaren je gegevens voor zolang dit noodzakelijk is voor het hierboven genoemde doel of om te voldoen aan wettelijke verplichtingen. Dit betekent dat je persoonsgegevens die zijn verzameld voor reaguurders die reaguren uiterlijk 1 jaar na opheffen van je account worden verwijderd, tenzij het nodig is om ze langer te bewaren, bijvoorbeeld omdat je een ban hebt. In geval van een ban worden je gegevens bewaard tot de hittedood van het universum.

Administratie premium-leden

Doel

Het doel van het verwerken van persoonsgegeven voor administratie Premium-leden is het bijhouden van de administratie van Premium-leden.

Grondslag

Uitvoering van een contract.

Categorieën persoonsgegevens

Hiervoor gebruikt Magenta B.V. de volgende persoonsgegevens:

  • Voornaam
  • Achternaam
  • Geslacht
  • E-mail
  • Registratiedatum
  • Accountstatus (mailadres bevestigd / temp ban / permaban)
  • Poll keuzes (bij ingelogde gebruikers wordt dit aan hun username gekoppeld ipv ip adres)
  • Betaalmethode, naam rekeninghouder en rekeningnummer

Als een reaguurder een reactie achterlaat, worden ook ip adres (+datum en tijd) per reactie verwerkt.

Optioneel, als men er voor kiest om het extra pakket te bestellen:

  • Adresgegevens

Geen ontvangers, geen doorgifte, geen profilering, geen geautomatiseerde besluitvorming.

Magenta B.V. wisselt in het kader van Reaguurders die reaguren geen persoonsgegevens uit met andere organisaties. De persoonsgegevens worden niet buiten de Europese Economische Ruimte (EER) verwerkt. Er worden geen profielen gebruikt. Er vindt geen geautomatiseerde besluitvorming plaats.

Bewaartermijn

We bewaren je gegevens voor zolang dit noodzakelijk is voor het hierboven genoemde doel of om te voldoen aan wettelijke verplichtingen. Dit betekent dat je persoonsgegevens die zijn verzameld voor de administratie van Premium-leden uiterlijk 5 jaar na opzegging worden verwijderd. Inloggegevens verwijderen we in principe als je je account opheft, tenzij het nodig is om ze langer te bewaren, bijvoorbeeld omdat je een ban hebt.

Jouw Rechten

Wil je je gegevens inzien, corrigeren of verwijderen, ons gebruik daarvan beperken, bezwaar maken tegen ons gebruik van jouw gegevens of je gegevens ontvangen of laten overzetten naar een andere partij? Neem dan contact op via [email protected]. Intrekken van toestemming doe je eenvoudig door je cookies te verwijderen. Lees hierover meer onderaan de pagina.

Klachten kun je indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Tot slot

Wij kunnen te allen tijde wijzigingen aanbrengen in deze privacyverklaring. Elke aanpassing zal op deze pagina worden gepubliceerd.

Cookies

Wij plaatsen cookies en gebruiken soortgelijke technieken die noodzakelijk zijn voor het functioneren van de site. Via deze cookies verwerken wij je IP-adres, device ID en de tijdstippen waarop je in- en uitlogt. Dit doen wij ten behoeve van logging, AB testen en overige technische functionaliteiten, om spammers en trollen tegen te gaan en voor debugging. Wij doen dit op basis van toestemming, die je geeft door de cookieverklaring van de website of app die je bezoekt te accepteren.

Zogenaamde 'tracking cookies' worden niet door ons geplaatst, maar door derde partijen, zoals voor analytische doeleinden of advertenties. De privacy verklaringen van deze derden zijn in dat geval van toepassing. Om deze reden kunnen wij hier geen verantwoording voor nemen.

Meer informatie over cookies en soortgelijke technieken en het gebruik daarvan door ons en derden via onze website en apps vind je onderaan de pagina.

Uitleg over de gebruikte cookies op Geenstijl

Dan volgt hier het gedeelte tekst dat enkel en alleen bestaat om het honorarium van juristen goed te praten. Indien je niet in die beroepsgroep valt: ZOEK HULP! Nu kan het nog. Zodra je onderstaande tekst gelezen hebt zal je nooit meer dezelfde zijn. Ik bedoel - ik voel me al redelijk misselijk, en ik heb het alleen maar hoeven copy-pasten.

Inleiding

Magenta B.V. websites en apps maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken (hierna: cookies). Cookies zijn technieken die informatie verzamelen en gebruiken. Websites en apps worden daardoor makkelijker in gebruik. Cookies zorgen er bijvoorbeeld voor dat je ingelogd kan blijven op een website/app of dat jouw voorkeuren, zoals locatie- en taalinstellingen, worden onthouden. Daarnaast houden ze bij het online winkelen jouw digitale winkelwagentje bij en maken ze het mogelijk om informatie te delen via social media, zoals Facebook en Twitter.

Verder maken sommige cookies het mogelijk om je surfgedrag te volgen. Zo kunnen websites/apps en adverteerders iets over je voorkeuren te weten komen, waardoor ze relevantere content en advertenties kunnen laten zien. Advertenties zijn in de meeste gevallen noodzakelijk om de website/app te bekostigen. Dankzij cookies zijn ze zoveel mogelijk aangepast aan je eigen interesses.

Indien en voor zover Magenta B.V. via cookies persoonsgegevens van je verwerkt (zoals je IP-adres) houdt Magenta B.V. zich daarbij uiteraard aan de geldende privacywetgeving.

Wij vinden het van groot belang dat je weet welke cookies via deze website/app worden geplaatst en voor welke doeleinden. Hieronder lees je meer over de cookies die gebruikt worden door en via deze website/app en voor welke doeleinden.

De tekst en inhoud van deze pagina kunnen op elk moment worden aangepast. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren omdat er wijzigingen optreden in de cookies die wij gebruiken of omdat de regels rondom cookies wijzigen. We raden je aan deze webpagina regelmatig te raadplegen voor de laatste versie. Bij belangrijke wijzigingen zullen wij je informeren en waar nodig opnieuw je toestemming vragen.

Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan contact op met [email protected].

Functioneel

Deze website/app gebruikt cookies voor:

  1. Het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling.
  2. Het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  3. Het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm.
  4. Het uitlezen van je browserinstellingen om onze website/app optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven.
  5. Het opsporen van misbruik van onze website/app en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  6. Het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren.
  7. Het mogelijk maken om te reageren op onze website/app.

Zie hier een lijst met functionele cookies die worden gebruikt, welke gegevens ze verzamelen en hoe lang ze worden gebruikt.

Naam Geplaatst door Waarvoor gebruikt Levensduur
client_preferences geenstijl.nl Gebruiksdoel 4. 1 uur
commentfilter-min geenstijl.nl Gebruiksdoel 4 en 10. 1 jaar
cookiepolicy geenstijl.nl Dit cookie wordt geplaatst na het wegklikken van de grijze banner onderin de site. Deze cookie verbergt de banner voor een bepaalde periode (zie 'Levensduur').
Gebruiksdoel 4.
8 dag
cpc geenstijl.nl Gebruiksdoel 3 en 4. 3 uur
GED_PLAYLIST_ACTIVITY geenstijl.nl Gebruiksdoel 3, 4 en 5. Sessie cookie
GoogleAdServingTest geenstijl.nl Gebruiksdoel 6. Sessie cookie
session geenstijl.nl Gebruiksdoel 3, 4 en 6. 2.5 jaar
rt.com <settings LSO> Abode Flash Player Gebruiksdoel 4. Oneindig
settings.sol Abode Flash Player Instellingen van de Adobe Flash Player.
Gebruiksdoel 4 en 5.
Oneindig
SID, HSID Google+ / Google Gebruiksdoel 7. 10 jaar
jwplayer.mute JWPlayer Gebruiksdoel 4 en 5. Sessie cookie
jwplayer.volume JWPlayer Gebruiksdoel 4 en 5. Sessie cookie
sc_anonymous_id SoundCloud Gebruiksdoel 4, 5 en 6. 8 uur
PREF YouTube (Google) Gebruiksdoel 5. 10 jaar
use_hitbox, YSC YouTube (Google) Gebruiksdoel 5. Sessie cookie
VISITOR_INFO1_LIVE YouTube (Google) Gebruiksdoel 1 en 5. 7 maand 26 dag

Cookies waarmee wij het gebruik van de website/app kunnen meten

Om te bepalen welke onderdelen van de website/app het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten, onder andere met behulp van de software van een derde partij hoeveel bezoekers er op onze website/app komen en wat het meest bekeken wordt. Hiervoor gebruiken wij cookies. Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak (een bepaald onderdeel van) de website/app bezocht wordt, waar precies bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website/app zo gebruiksvriendelijk mogelijk voor je te maken. De statistieken en overige rapportages herleiden wij niet naar personen.

Deze website/app gebruikt cookies voor:

  1. Het bijhouden van het aantal bezoekers op onze pagina’s.
  2. Het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze pagina’s.
  3. Het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website/app bezoekt.
  4. Het beoordelen welke delen van onze website/app aanpassing behoeven.
  5. Het optimaliseren van de website/app.

Zie hier een lijst met cookies die worden gebruikt om statistieken te verzamelen, welke gegevens ze verzamelen en hoe lang ze worden gebruikt:

Naam Geplaatst door Waarvoor gebruikt Levensduur
__cfduid geenstijl.nl Gebruiksdoel 4 en 5. 2.5 jaar
__utma geenstijl.nl Hiermee wordt via Google Analytics gemeten wanneer en hoe vaak een gebruiker de site bezocht heeft.
Gebruiksdoel 1, 2 en 5.
2 jaar
__utmb geenstijl.nl Hiermee wordt via Google Analytics gemeten hoe vaak een pagina bekeken is.
Gebruiksdoel 1 en 5.
30 minuut
__utmc geenstijl.nl Hiermee wordt via Google Analytics bijgehouden in welke sessie de gebruiker zich bevindt.
Gebruiksdoel 1 en 2.
Sessie cookie
__utmv geenstijl.nl Hiermee wordt via Google Analytics bijgehouden hoe een gebruiker geclassificeerd moet worden.
Gebruiksdoel 1.
1 maand
__utmz geenstijl.nl Hiermee wordt via Google Analytics gemeten hoe een gebruiker op de site terecht is gekomen.
Gebruiksdoel 3 en 5.
6 maand
UID, UIDR geenstijl.nl Hiermee wordt bijgehouden hoeveel internetverkeer er op deze site komt in verhouding tot andere Nederlandse websites; zie ook www.stir.nl.
Gebruiksdoel 1.
2 jaar

Cookies om de inhoud van onze website/app te delen via social media

De artikelen en video’s die je op onze website/app bekijkt, kun je door middel van buttons delen via social media. Voor het functioneren van deze buttons wordt gebruik gemaakt van social media cookies van social media partijen, zodat deze jou herkennen op het moment dat jij een artikel of video wilt delen. Deze cookies maken het dus mogelijk dat: ingelogde gebruikers van geselecteerde social media bepaalde inhoud van onze website/app direct kunnen delen. Daarnaast kunnen de social media partijen de data die zij via deze cookies verzamelen (bijvoorbeeld je surfgedrag) gebruiken om profielen op te bouwen. Voor meer informatie over de cookies die de social media partijen plaatsen en de mogelijke data die zij hiermee verzamelen, verwijzen wij naar de verklaringen die deze partijen op hun eigen websites daarover geven; zie de links hieronder. Let op dat deze verklaringen regelmatig kunnen wijzigen. Magenta B.V. heeft daar geen invloed op.

Facebook
Twitter
LinkedIn
AddThis
Youtube

De cookies maken het mogelijk dat: Ingelogde gebruikers van geselecteerde social media bepaalde inhoud van onze website/app direct kunnen delen.

Zie hier een lijst met cookies die worden gebruikt voor de ondersteuning van social media:

Naam Geplaatst door Waarvoor gebruikt Levensduur
csm, fr Facebook Gebruiksdoel 1. 2 jaar
datr Facebook Cookie van Facebook voor embedded content. Gebruiksdoel 1. 6 maand
locale, xs, s, c_user Facebook Gebruiksdoel 1. Oneindig
lu Facebook Gebruiksdoel 1. 2 jaar
x-src Facebook Mogelijkheid tot het delen van de pagina via facebook.
Gebruiksdoel 1.
2 maand
__utma, __utmz Google+ / Google Delen van content via +1 van Google
Gebruiksdoel 1.
1 jaar 3 maand
csrftoken Instagram Gebruiksdoel 1. Sessie cookie
mid Instagram Gebruiksdoel 1. Sessie cookie
rur Instagram Gebruiksdoel 1. Sessie cookie
_twitter_sess Twiter Gebruiksdoel 1. Sessie cookie
guest_id Twiter Gebruiksdoel 1. 2 jaar
k Twiter Gebruiksdoel 1. 7 dag
original_referer Twiter Gebruiksdoel 1. Sessie cookie

Cookies om (gedragsafhankelijke) advertenties te kunnen tonen

Onze website/app laat je advertenties zien. Deze advertenties worden door ons en/of derden op onze website/app geplaatst en zijn voor ons een noodzakelijke bron van inkomsten, waarmee wij onze website financieren. Om advertenties zo relevant mogelijk te maken, kan hierbij gebruik gemaakt worden van eerder verzamelde informatie, bijvoorbeeld informatie over je surfgedrag.

Bij de verkoop van advertentieruimte zijn vaak verschillende partijen betrokken, zoals mediabureaus, advertentienetwerken en technologiepartners (hierna: advertentiepartijen). Dit zijn bedrijven die fungeren als tussenpersoon tussen website/app-eigenaren en adverteerders. Dit kunnen ook partijen zijn die de gegevens buiten de EU verwerken. Voor meer informatie over de cookies die advertentiepartijen kunnen plaatsen en de data die zij hiermee verzamelen, verwijzen wij naar de verklaringen die deze partijen op hun eigen websites daarover geven; zie de links in de lijst hieronder. Let op dat deze verklaringen regelmatig kunnen wijzigen. Magenta B.V. heeft daar geen invloed op.

Lijst met advertentiepartijen

  • Adfactor
  • Google Adsense
  • Google AdMob
  • Greenhouse Group
  • Improve Digital International BV
  • AppNexus
  • Sanoma
  • SpotX
  • Mannenmedia
  • Smartclip.net

Wij hebben deze lijst zo volledig mogelijk gemaakt. Het is echter mogelijk dat niet alle partijen hierin genoemd staan, omdat wij soms niet weten welke partijen er betrokken zijn bij de plaatsing van een advertentie. Dit is met name het geval bij zogenaamde ‘programmatic’ verkoop, waarbij advertentieruimte ‘realtime’ (op het moment dat je de website bezoekt) wordt verkocht via een heel netwerk aan advertentiepartijen.

De cookies die wij en onze partners gebruiken maken het mogelijk dat:

  1. Er op basis van de verzamelde informatie (bijvoorbeeld advertentie-id en apparaat-gegevens), eventueel in combinatie met eerder verzamelde informatie (bijvoorbeeld over je surfgedrag of over kan worden bijgehouden welke advertenties je al hebt gezien), bepaald kan worden welke advertentie je te zien krijgt.
  2. De levering en effectiviteit van advertenties kunnen worden gemeten, zoals het bijhouden van welke advertentie wanneer, waar en hoe vaak is getoond en het meten van het aantal kliks op een advertentie of het aantal bestellingen dat heeft plaatsgevonden vanuit de kliks op de advertentie.

Zie hier een lijst met de cookies die wij en onze partners gebruiken ten behoeve van (gedragsafhankelijke) advertenties, welke gegevens ze verzamelen en hoe lang ze worden gebruikt:

Naam Geplaatst door Waarvoor gebruikt Levensduur
D41U Admeld Gebruiksdoel 2. 1 maand
meld_sess Admeld Gebruiksdoel 1 en 2. 6 maand
_drt_ DoubleClick Gebruiksdoel 1 en 2. 1 dag
id DoubleClick Gebruiksdoel 1 en 2. 2 jaar
test_cookie DoubleClick 15 minuut
hotbeacon E2 Media International B.V. Gebruiksdoel 2. 11 maand
NID Google+ / Google 6 maand
ad Improve Digital Gebruiksdoel 1. 3 maand
fh Improve Digital Gebruiksdoel 1. 1 dag
ih Improve Digital Gebruiksdoel 1. 3 maand
ihti Improve Digital Gebruiksdoel 1. 3 maand
is Improve Digital Gebruiksdoel 1. 3 maand
lc7d Improve Digital Gebruiksdoel 2. 7 dag
lcai9h Improve Digital Gebruiksdoel 1. 9 uur
lcri5m Improve Digital Gebruiksdoel 1. 5 maand
pct Improve Digital Gebruiksdoel 1 en 2. 3 maand
pvt Improve Digital Gebruiksdoel 1 en 2. 3 maand
pxl Improve Digital Gebruiksdoel 1 en 2. 3 maand
sh Improve Digital Gebruiksdoel 1. Sessie cookie
tuuid Improve Digital Gebruiksdoel 1 en 2. 3 maand
tuuid_last_update Improve Digital Gebruiksdoel 1 en 2. 3 maand
um Improve Digital Gebruiksdoel 1. 3 maand
umeh Improve Digital Gebruiksdoel 1. 3 maand
ra1_sid RhytmOne Gebruiksdoel 1 en 2. 2,5 jaar
ra1_uid RhytmOne Gebruiksdoel 1 en 2. 2,5 jaar
RA1balancer RhytmOne Gebruiksdoel 1 en 2. 2,5 jaar
partner-[partnerid]-0 SpotX Gebruiksdoel 1 en 2. 1 uur
user-0 SpotX Gebruiksdoel 1 en 2. 1 uur

Overige / onvoorziene cookies

Door de manier waarop internet, websites en apps werken, kan het zijn dat wij niet altijd inzicht hebben in de cookies die via onze website/app door derde partijen worden geplaatst. Dit is met name het geval als onze websites en apps zogenaamde embedded elementen bevatten; dit zijn teksten, documenten, plaatjes of filmpjes die bij een andere partij opgeslagen zijn, maar die op, in of via onze website/app getoond worden. Mocht je op deze website/app cookies tegenkomen die in deze categorie vallen en die we hierboven dus niet genoemd hebben, laat het ons dan weten. Of neem rechtstreeks contact op met de derde partij en vraag welke cookies ze plaatsten, wat de reden daarvoor is, wat de levensduur van het cookie is en op welke manier jouw privacy gewaarborgd is.

Zie hier de tabel met overige cookies:

Naam Geplaatst door Waarvoor gebruikt Levensduur
__gads, _ga Google Analytics via geenstijl.nl   2 jaar
_gat, _gid Google Analytics via geenstijl.nl   Sessie cookie
1P_JAR Google Analytics via geenstijl.nl   1 maand
NID Google+ / Google   6 maand

Weigeren of verwijderen cookies

Als je helemaal niet wilt dat websites op jouw computer cookies plaatsen, dan kun je je browserinstellingen aanpassen zodat je een waarschuwing krijgt voordat er cookies worden geplaatst. Ook kun je de instellingen dusdanig aanpassen dat je browser alle cookies of alleen de cookies van derde partijen weigert en kun je cookies die al zijn geplaatst verwijderen. Hoe je je instellingen kunt aanpassen, verschilt per browser. Raadpleeg indien nodig de helpfunctie van jouw browser, of klik op één van de links om direct naar de handleiding van je browser te gaan. Let erop dat je de instellingen apart voor elke browser en computer die je gebruikt moet aanpassen.

Chrome Firefox Internet Explorer Opera Safari

Wil je cookies van specifieke partijen uitzetten, dan kan dat via www.youronlinechoices.com/nl/.

Wanneer je onze apps gebruikt, verzamelen wij voor advertentiedoeleinden een unieke identifier van je apparaat (de IDFA op iOS-apparaten en de Google Ad ID op Android-apparaten). Je kunt via de instellingen van je apparaat zelf bepalen hoe deze identifier wordt gebruikt. Meer informatie over hoe je deze instellingen kunt beheren op de verschillende besturingssystemen vind je op www.networkadvertising.org/mobile-choices.

Om te waarborgen dat wij een groot deel van onze diensten gratis kunnen blijven aanbieden is het voor ons noodzakelijk om voldoende inkomsten te verkrijgen uit advertenties. Daarom stellen wij aan het verlenen van toegang tot (een groot deel) van onze websites en apps de voorwaarde dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Wanneer je cookies via je browserinstellingen weigert of verwijdert kan het dus zijn dat je (delen van) onze websites en apps niet meer kunt bezoeken.

Slotopmerkingen

Wij zullen deze verklaringen af en toe aan moeten passen, omdat bijvoorbeeld onze website/app of de regels rondom cookies wijzigen. We mogen de inhoud van de verklaringen en de cookies die opgenomen staan in de lijsten altijd en zonder waarschuwing vooraf wijzigen. Je kunt deze webpagina raadplegen voor de laatste versie. Bij belangrijke wijzigingen zullen wij je informeren en waar nodig opnieuw je toestemming vragen.

Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan contact op via [email protected].

Laatst bijgewerkt: 20 juni 2019

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken