Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Hamas komt Bevrijdingsdag vieren

liefjongetje.jpg Palestijnse humor. De mensenrechtenstrijders van PPMS hebben een bijzondere gast voor Bevrijdingsdag in petto. Dames en heren, jongens en meisjes, met trots kondigen wij aan: Hamas leider Ismail Haniyah. Overal in Europa wordt meneer geweigerd, maar op 5 mei is hij van de partij. De heer Haniyah is hoofdgast van de Palestijns-Europese Conferentie in 010. Inderdaad, die datum is bewust gekozen. De Palestijnen willen namelijk samen met u de bevrijding vieren en vragen u ook even stil te staan bij de Israëlische bezetting van Palestijnse grondgebied. Buitenlandse Zaken is nog even aan het stoeien met de visumaanvraag, maar dat gaat natuurlijk gewoon goed komen. Zal vast een groot feest van bevrijding worden. Lekker veel vlaggen en zeau. Genoeg fans. En als ie dan toch in het land is, kan hij misschien de avond ervoor nog even langs bij zijn grote vriend in 020. Pakt hij gelijk het het WK kransenvoetbal mee! Update: Doet 'ie het of doet 'ie het niet?

Reaguursels

Inloggen

@bottehond en Verb:
jazeker, IN DEN BEGINSEL is het vooral een territoriaal conflict. uiteraard met een religieuze insteek vanaf het begin. Namelijk de volgende: het Jodendom is nl. een religie, geen etniciteit of ras of hoe je het ook wilt noemen. Toen het politiek Zionisme (er is nl. een verschil tussen religieus en politiek zionisme) opkwam in de 19e eeuw bedachten de fouding fathers van het Zionisme (Pinsker, maar vooral Herzl) dat het Jodendom (en dus Joden) een nationale identiteit moest worden. De religie werd dus als het ware 'losgetrokken' van Joden. De eerste settlers (de wat grotere aaliyahs qua omvang in de jaren 20/30) in Palestina en hun ideologie was SECULIER en SOCIALISTISCH, helemaal niet religieus. Ze wilden leefgemeenschappen oprichten vanuit een socialistische gedachte (samen alles delen.. etc.), niet vanuit een religieuze. Daarnaast was Palestina niet de enige optie om een joodse staat op te richten, Argentinie was bijvoorbeeld een andere optie. En Herzl heeft in 'der Judenstaat' ('het' boek qua zionisme) ook nooit expliciet Palestina genoemd als de aangewezen plek voor een joodse staat.
En de aangrenzende landen waar israel oorlog mee had? die deden dat echt niet 'omdat het ook moslims' waren... nee, die wilden ook land terugpakken/ veroveren.. etc. (syrie. libanon.. etc.)
daarnaast NOGMAALS: als het alleen maar een religieus conflict is.... hoe zit dat dan met die christelijke palestijnen en bedoeienen?
Natuurlijk, dit conflict lijkt steeds meer vooral een religieus conflict te worden, maar dat is het IN DEN BEGINSEL zeker niet.

dus *******VERB****** :
die opmerking van 'de geschiedenis begint niet in 1880'... die slaat echt helemaal nergens op. Ik heb ook niet geschreven dat de geschiedenis daar begint. Maar als je het over het politiek zionistisch gedachtegoed (een 'sucesvol' gedachtegoed) hebt dat Joden een eigen nationale staat moesten hebben.... dan is dat WEL in DIE periode ontstaan (rond 1880, niet in 1880). Maar als je verder terug wilt gaan, ook goed. Maar dan moet je het wel goed doen. De grootste diaspora (verspreiding) begon in 70 na Christus; toen heroverden de Romeinen Jeruzalem en maakten het met de grond gelijk. Van de 2e Tempel blijft alleen de Westelijke Muur, de Klaagmuur, overeind. De meeste joden worden dan uit Israël verbannen of vertrekken vrijwillig. door de ROMEINEN dus! Onder arabisch bewind hadden de kleine groep Joden een dhimmi-status en zijn er ook geen bewijzen te vinden voor uitroeing van Joden en grote spanningen (zoals in Europa tussen christenen en Joden wel het geval was in die tijd). Die spanningen begonnen pas echt op te lopen na de eerste aaliyah's.

potpindakaas | 16-04-07 | 00:39

potpindakaas 15-04-07 @ 17:06Er lijken hier een heleboel mensen te vergeten dat zo'n 30% van de Palestijnen christen is.
Kijk uit potpindakaas dat vleesboompje dit niet leest want dan wordt je weggejoritst. Maar je hebt gelijk En het wrange is dat tijdens de Spaanse Incuisitie diezelfde Palestijnse gemeenschap de joden uit europa welke vervolgd werden heeft opgevangen,gevoed en beschermd. Het maakt eigenlijk niet uit als je wilt leven naar het oude testament of extemistisch mohammedaans bent, Joods of Moslim dan deug je gewoon niet en doe je de gemeenschap een plezier door voor een trein te springen.

Awasawas | 15-04-07 | 23:37

Voor de uitnodiging aan dit heerschap voor deze zaak is slechts een uitdrukking mogelijk: Een GOTSPE.

piquant | 15-04-07 | 22:32

Het zal verdomme toch niet zo zijn, dat een stel terroristen een visum krijgen om hier de gedachte aan onze gevallenen te bezoedelen.
Een en ander zeker in het bijzijn van de opper antisemiet Gretta.
Als dit gebeurd zie ik dit als verraad aan allen die vochten voor een hogere zaak. Dan Geitenneukende terroristen die uit zijn op de wereld heerschappy.
Germaan 40

germaan40 | 15-04-07 | 22:24

> haha, dat handje vol joden dat zich voor de 20e eeuw in Palestina bevond?
> laat me niet lachen man. de aaliyahs begonnen ongeveer rond 1880

De geschiedenis begint niet in 1880. In 638 veroverden de moslims Jeruzalem en werd het proces van uitroeien en verjagen daar herhaald, zoals de moslims daarvoor al deden in Medina en Khaibar. Dat er weinig joden waren tussen 638 en 1880 geeft al aan hoe wreed en moorddadig moslims zijn.

Verb | 15-04-07 | 21:04

@ dvdb:
Klopt.
De islam is hier.
Verzet is zinloos.

The eimer | 15-04-07 | 19:42

@Botte @ 17.55
Dank voor de interessante link. Maakt een hoop discussie overbodig.!

piquant | 15-04-07 | 19:24

In Nederland kan toch alles.Laat komen die man.Schijnt dat ie ook is uitgenodigt in Tilburg door een of andere imam.Gezellig toch hebben ze wat bij te kletsen.
Hiermee wil ik niet goedlullen wat er in israel/palastina gebeurt.
iran bombadeerd de regio met een kernbom en weg probleem.
casualties of war.
Men is zo verblind door haat dat het er niet meer toe doet wie of wat er wordt vernietigd.
Is het nu Joden-Moslims of is het nu Israel - Palastina.........

dvdb | 15-04-07 | 18:03

kan me van even geleden nog berichten herinneren dat er veel meer "palestijnen" sneuvelden bij onderlinge conflicten, mensen die in het spervuur terecht kwamen. kinderen die als menselijk schild werden gebruikt, ongelukjes met bommen die te vroeg afgingen en dergelijk gein, dan er in het conflict met israel omkwamen over de stukjes judea en sameria.

ikhier | 15-04-07 | 17:45

potpindakaas 15-04-07 @ 17:06

territoriaal conflict? Roep het nog wat harder, dan ga je het wellicht zelf geloven. Misleid schaep.

bottehond | 15-04-07 | 17:15

Er lijken hier een heleboel mensen te vergeten dat zo'n 30% van de Palestijnen christen is en dat er ook bedoeinen wonen.

Daarnaast vallen de (overigens vreselijke) zelfmoordaanslagen qua slachtoffers in het niet bij het aantal slachtoffers door Israelisch militair geweld. dit wil natuurlijk niet zeggen dat je hiermee deze vorm van geweld kan goed praten, maar dan moet je ook geen enkele vorm van geweld goedpraten, ook niet die van de israelische kant.

Ook snappen een hoop mensen hier niks van bijv. de geschiedenis van het conflict en het zionisme. En kijk ook eens naar uitspraken van bijv. de VN en de International Court of justice over Israel en haar beleid.

@wishbone
haha, dat handje vol joden dat zich voor de 20e eeuw in Palestina bevond? laat me niet lachen man. de aaliyahs begonnen ongeveer rond 1880 (vanuit Rusland) en dat waren er al niet veel tot aan ongeveer de jaren 20/30 van de vorige eeuw. Lees ff wat geschiedenisboekjes.

Daarnaast, als Israel zichzelf alleen maar wil beschermen, waarom bouwen ze dan een muur IN de westbank en zijn er checkpoints en militaire acties IN de westbank? Ga zelfs eens in de bezette gebieden kijken en kom niet met onzin. dit is in den beginsel een TERRITORIAAL conflict. Als Israel zo graag wil dat de Palestijnen een eigen staat krijgen waarom worden er nog steeds joodse nederzettingen gebouwd en uitgebreid IN de Westbank en gebruiken ze daarvoor grond van de Palestijnen (bijv. Palestijnse olijvenplanters)? Waarom zijn er IN de Westbank aparte wegen voor deze kolonisten? Waarom gaat die muur dwars door een huis of dwars over een palestijns schoolplein? Waarom zijn er in Hebron om de 50 meter checkpoints?

potpindakaas | 15-04-07 | 17:06

Die Mohammed moet zijn lul es wassen en wat meer zuipen. Zo ff vrijheid van meningsuiting doen. Lekker he?

Zillion | 15-04-07 | 16:11

@ botte;
Wellevendheid, verdraagzaamheid, tolerantie.
Welk vergane , totalitaire en vernietigend systeem bezigden niet diezelfde woorden?
14e eeuwse wijsheid benijden? Iedere compromisloze move van dit gedrocht bewonderen? Als atheist zie ik de islam operen als het christendom, communisme, maoisme, nationaal socialisme,n.l, onderwerpen wereldhegemonie nastreven. En alle registers worden daarbij uit de kast getrokken zoals dat totalitaire systemen betaamd.
Geef mij 1 voorbeeld van het nut en waarde van een islam in het wereld en mensheidgebeuren en ik berust in mijn lot.

The eimer | 15-04-07 | 15:50

de honden blaffen... 15-04-07 @ 14:03
Weet je best....

metalgrandpa | 15-04-07 | 14:04

"Wij zullen ons niet laten hinderen door aanvallen op deze vrijheden"
Wat bedoel je dan met deze zin?

de honden blaffen... | 15-04-07 | 14:03

de honden blaffen... 15-04-07 @ 13:58
Ik ga ervan uit dat er genoeg menschen zullen zijn die dit niet over hun kant zullen laten gaan.

metalgrandpa | 15-04-07 | 14:00

" laat ze geleauven wat ze willen, maar van de bij de Verlichting verworven en daaruit verder ontwikkelde vrijheden zullen ze moeten afblijven! "
Daar zullen zij niet van afblijven.

de honden blaffen... | 15-04-07 | 13:58

RokuStrikesAgain 15-04-07 @ 01:00; bottehond 15-04-07 @ 13:10
Bottehond, ik moet je even bijvallen:
Islam voor iedereen is een schrikbeeld. Voor mij combineert dit de meest negatieve karikaturele eigenschappen van het oer-judaïsme en het christendom, te weten de gedachte aan een uitverkoren volk (Gods volk) die willens en wetens ongelovigen uit de weg heeft doen ruimen, met de missie, de verbreiding van het christelijk geloof: heel de menschheid wordt dus, of men wil, of niet, ondergeschikt gemaakt aan de Islam als zijnde het uitverkoren, dus Gods volk. Voorbeelden te over: Darfur, Nigeria, Molukken. Er bestaan vrijwel geen moslims met voorouders die niet door geweld bekeerd zijn! (tenzij ze zelf met geweld bekeerd zijn.
Laat mij duidelijk zijn: moslims zijn wat mij betreft vrij om te gaan en te staan in dit land, laat ze geleauven wat ze willen, maar van de bij de Verlichting verworven en daaruit verder ontwikkelde vrijheden zullen ze moeten afblijven! Wij zullen ons niet laten hinderen door aanvallen op deze vrijheden. Stukje ironie: Baardmans en Baardmans bij pauw en witteman.
pauwenwitteman.vara.nl/uitzending.php?...

metalgrandpa | 15-04-07 | 13:52

RokuStrikesAgain 15-04-07 @ 01:37

Dat is niet raar en komt door jullie gedrag. We don't like. Jeauden en gristenen gedragen zich niet zoals jullie, dat wil zeggen, op een dergelijke schaal. Niet zo schijnheilig doen, de islam is een pain in the ass voor de hele Menschheid.

bottehond | 15-04-07 | 13:10

The eimer 15-04-07 @ 12:03

Fouter dan fout, zeker en vast. Je toekomstvoorspelling deugt echter niet, vraag maar aan Roku. Zij zijn in dat opzicht niet als wij. En tsjek: civiliseer ze? Entre eux (afgezien van de conflicten tussen stromingen) hebben ze een wellevendheid die ik ze benijd. Ik zie dat jij de islam nog steeds onderschat.

bottehond | 15-04-07 | 13:06

@ mokum

Het waren 72 maagden voor een martelaar......

Maar Moha heeft hem verkeerd begrepen: in het echie staat er voor een martelaar 1 maagd van 72 te wachten.........

hoelahoep | 15-04-07 | 13:05


Geert kom er maar in.....

Neemt tie dan ook van die leuke bomgordeltjes mee ? Hoeven die SP leden ook niet meer zelf te knutselen met nitro en zo....

hoelahoep | 15-04-07 | 13:03

@ botte;
Volgens die islamiet zitten ongelovigen fout omdat ze allah niet erkennen.
De misselijkmakende arrogantie en machtsdenken druipt er van af.
Volgens mij zijn islamiten goed fout omdat ze met hun achterlijke en agressieve tovergeloof de wijsheid in pacht denken te hebben en daarbij ook denken als politieke machtsfactor de boel bij zijn ballen te hebben.
Maar alleen onderontwikkelden hangen dit geloof aan, civiliseer ze, voorzover dat mogelijk is, en ze vallen bij bossen af.
Hun vooravond en voorbeeld zijn de lege christelijke kerken.


The eimer | 15-04-07 | 12:03

bottehond 15-04-07 @ 01:57
Het was natuurlijk enigzins cynisch bedoeld.Maar dat weet je wel.
*gaat zich toch een beetje schamen*

de honden blaffen... | 15-04-07 | 12:02

Iedereen welkom bij de islam? goh er staat letterlijk dat je de andersdenkenden (infidels/ongelovigen) moet doden als je kan...... de plicht van een goed moslim zelfs)

Zeker overgeslagen? (zoals zoveel goede moslims.... proest.

Israel vernietigen?....... dat wordt de allergrootste parkeerplaats die zacht licht geeft ter wereled.

bloke | 15-04-07 | 11:25

@bottehond 15-04-07 @ 02:41,
beetje dubbel verhaal, but accepted.

maar Roku lijkt me idd een strakmans.

*exitus*

Dormieren enzeau.

vander F | 15-04-07 | 02:45

vander F 15-04-07 @ 02:37

Roku verstaat de Kunst zijn opponenten te restecperen. Geen enkele reden om hem gelijk te geven of hem meer restecp te geven dan hij verdient, zo'n smart kid met zo'n achterlijke en niet levensvatbare wioestijnreligie, maar dom is hij niet. En hij is goudeerlijk. Mooi tog.

bottehond | 15-04-07 | 02:41

Allemaal hetzelfde ge-ohaaj.
1 pot nat.

Vanuit mijn visie dan.

vander F | 15-04-07 | 02:37

1 pot nat. Wat een dom gelul.

Zillion | 15-04-07 | 02:22

@Roku.
Maar ik heb uiteraard makkelijk praten als straffe Atheist tussen al dat gerommel tussen Christenen (onder elkaar al, heel louterend,, gesprekje met Jehova's, echt, nooit de deur uitzetten maar discusseren ,vinden zij ook fijn.)
Ik heb steile Katholieke familie, ik weet waar ik het over heb, ik ben niet voor niets vernoemd naar een Katholieke heilige.
Islamieten, Hinduisten, Boedhisten (wel niet echt gelovend in Goden), Shintoisten, Animisten en whatever,
voor mij 1 pot nat,
no offence intended.

vander F | 15-04-07 | 02:12

de honden blaffen... 15-04-07 @ 00:54

Ik heb restecp veaur onze vijanden en juist daarom ben ik tegen ze opgewassen. We dealen hier met zeer intelligente en vastberaden medeMenschen. Het is het perspectief dat het probleem veroorzaakt. Botte en dhimmi, shame on you.

bottehond | 15-04-07 | 01:57

@mokum

Je wenst net elke moslim zo snel mogelijk de dood.... Wat bedoel je anders?

RokuStrikesAgain | 15-04-07 | 01:55

@mokum 15-04-07 @ 01:48,
probeer eens Islam, droog, gewoon als religie, bij Roku,
zonder de politieke component.

*daar valt wel degelijk over te lullen*

Scheid politiek en religie en verwonder U,
voorwaar, uw Nederlandse Islamiet.....

vander F | 15-04-07 | 01:54

RokuStrikesAgain
Dank je ouwe slangenkuil, voor het gelijk geven.
Typies weer dan je een verzoek [om zich te vereenigen] ziet als een aanzet tot geweld.

mokum | 15-04-07 | 01:48

@mokum 15-04-07 @ 01:40

Je hebt helemaal gelijk gozer.

"Ik zeg: alle moslims alsjeblieft zo snel als mogelijk verenigen met je 37 minderjarige maagden [of waren het toch krenten?]."

Dit soort teksten maken jou toch ook geweldadig?

RokuStrikesAgain | 15-04-07 | 01:42

@RokuStrikesAgain
Sure, Islam == vrede. Kijk maar naar de geweld[adig]|[e] ontwikkelingen in alle fijne, veilige moslim landen, kijk maar naar al die fijne verlichte en vredelievende islamisten die niet europa terug naar hun stinkende ellende, willen maar hier bebaard en al ontevreden lopen te zijn en de sfeer verklootzakken met hun hand-op-hou mentaliteit.
Ik zeg: alle moslims alsjeblieft zo snel als mogelijk verenigen met je 37 minderjarige maagden [of waren het toch krenten?].

mokum | 15-04-07 | 01:40

@vander F 15-04-07 @ 01:35

Haha ja man dat weet ik wel :).

Bedankt dude.

RokuStrikesAgain | 15-04-07 | 01:39

@de honden blaffen... 15-04-07 @ 01:29

Teneerste waarom zou jij je druk maken om passages uit een heilige boek die gaat over ongelovigen en hun bestraffing in het hiernamaals? Jij als ongelovige erkent het hiernamaals niet dat wordt beschreven in de quraan, (of torah of bijbel), jij erkent Allah (of God) niet... Waar maak jij je nog druk om, waarom zou jij je beledigd moeten voelen om iets dat jij kant en klare onzin vind? En ik neem aan dat je nu net zo goed over het Christendom en Judaisme kan praten.... Ook in hen leer staat er een zware bestraffing op ongelovigheid. Raar dat men tegenwoordig alleen in de aanval gaat op dat gebied als het over quraan of Islam gaat.

Ik heb lang genoeg getwijfeld, ik ben die fase al voorbij, ik ben overtuigend moslim. Ik geloof niet in toeval.

RokuStrikesAgain | 15-04-07 | 01:37

@RokuStrikesAgain 15-04-07 @ 01:17,
kijk Roku,
je bent duidelijk op MBO+ niveau,
denk technisch dan, maar het wordt met het jaar beter.

Ik blijf Atheist hoor, maak je geen illusies.,
maar ik waardeer je consistente en coherente gedachtengangen.
Maar dat wist je al.

vander F | 15-04-07 | 01:35

Hoe is het met die dikke fatsige jood die al bijna 1.5 jaar in coma ligt, gaat die of gaat die niet. Van mij mag tie gaan. Hij heeft de wereld alleen maar ellende gebracht , dus shaloom

diamantzaag | 15-04-07 | 01:32

RokuStrikesAgain 15-04-07 @ 01:17.
Ga alle passages over ongelovigen lezen.
En vraag je dan af wat het verschil is met andere ideologien.
Om het nog maar niet over het dispuut man en vrouw te hebben.
Durf te twijfelen.
Ook aan je geloof.
En doe je best op school,dan kun je wat bereiken en daarmee verwerf je RESPECT.

de honden blaffen... | 15-04-07 | 01:29

@de honden blaffen... 15-04-07 @ 01:10

Kijk dat is een hele andere discussie die je nu wilt opgaan, als we die pad nemen komen we uit bij darwin, evolutie, creationisme etc...

Nee dankje daar heb ik geen zin in, een ongelovige zit fout, omdat hij God niet erkent betekent niet dat ik hem daardoor onfatsoenlijk moet behandelen.

Wat voor jou een illusie is kan voor mij een waarheid en een wonder zijn, ik denk dat je dat soort uitspraken beter voor je kan laten omdat ze bij een overtuigend gelovige persoon helemaal niet bijdrage aan de "discussie".

Ik denk dat je me verkeerd hebt begrepen, ja ik zit op een MBO school, en ik ben een ex-vmbo-er. Vaak zijn er vele vooroordelen hier over mensen die een vmbo diploma hebben, dat ze minder zijn etc,,, (Natuurlijk zitten er op de vmbo de meeste randebielen, maar er is zat kwaliteit te vinden).

RokuStrikesAgain | 15-04-07 | 01:17

RokuStrikesAgain 15-04-07 @ 01:00
Blijft staan dat de islam niets is zonder een god.(waarvan het bestaan nooit bewezen is).
Dat de de ongelovigen minderwaardig zijn in die filosofie(lees de koran).
Zonde dat je met je school gestopt bent(meen ik uit je post af te kunnen leiden).
Jij hebt geen god nodig om jezelf te zijn.
Je hebt capaciteiten.
En het is beter om die niet op te offeren aan een illusie.

de honden blaffen... | 15-04-07 | 01:10

@de honden blaffen

Nu zeg je iets leuks :).

Zionisme = 1 land 1 ras

Nazisme = 1 land 1 ras

Islam = 1 wereld gehele mensheid

Iedereen is welkom in Islam, integendeel van Zionisme en Nazisme.

Islam is een geloofsleer, en geen racialistische haat-ideologie.

Want racialisme is een belangrijk deel in Zionisme, racialisme staat centraal in Nazisme en Zionisme, de Grootste racialisten op aarde ooit zijn vele Joodse stammen die hun inspiratie uit o.a. de tenach hebben gehaalt, Waarom racialisme? Joden geloven namelijk in een messias die het "Joodse" volk zal redden, vele denken daarbij dat rassenmenging daarom niet toegestaan is, en om gered te worden door de messias moet je een onderdeel blijven van het Joodse ras, daarom moest men puur blijven en vasthouden aan het Joodse volk.

Hitler had hier een andere greep op (nazisme), Hitler had het over een volkslichaam waarin iedereen ook puur moest blijven.

Islam = voor iedereen, islam is geen racisme!

betwijfel je mijn 17 jaar? Zal ik je nog iets verklappen, ik ben een VMBO-er. (ex).

RokuStrikesAgain | 15-04-07 | 01:00

@Awasawas 15-04-07 @ 00:54
Kunnen we ze niet allemaal direct tegen de muur zetten?

dlseth | 15-04-07 | 00:59

RokuStrikesAgain 15-04-07 @ 00:49
At your service.

de honden blaffen... | 15-04-07 | 00:57

bottehond 15-04-07 @ 00:26
We gaan toch geen dhimmigedrag vertonen he Botte,dat kunnen we niet hebben.Dan kunnen we Nederland wel opheffen.

de honden blaffen... | 15-04-07 | 00:54

Ik zat eens te denken ????????/ Ons rechtsysteem voorziet in gevangenisstraf voor criminelen Waarom dan geen chemische castratie voor alle niet wetende of gelovige welke er van uit gaan dat het door hun ziekte aangehange geloof beter is dan een ander geloof.

Awasawas | 15-04-07 | 00:54

Wishbone and Dlseth

You guys are dismissed!

Next!

RokuStrikesAgain | 15-04-07 | 00:49

RokuStrikesAgain 15-04-07 @ 00:37
Als je echt zeventien bent(wat ik betwijfel)heb je goed gestudeerd.
Als je nu ook nog gaat beseffen dat het zionisme eigenlijk hetzelfde is als de islam dan ben je weer een stap verder op de weg naar het complete mensdom.

de honden blaffen... | 15-04-07 | 00:49

dlseth 15-04-07 @ 00:45
ik lees zijn commentaar niet eens, laat staan dat ik er mee in discussie ga...........

Wishbone | 15-04-07 | 00:47

@bottehond 15-04-07 @ 00:26

Hehehe :), Gegroet.

RokuStrikesAgain | 15-04-07 | 00:47

@Wishbone 15-04-07 @ 00:41
T'is rookuu maar.... Je gaat toch ook geen inhoudelijk discussie aan met Femke of Gretta? Laat die grootverbruikert van Clearasil nou maar eventjes lekker stoer doen online.

dlseth | 15-04-07 | 00:45

De genocide zal eerder worden gepleegd door islami's onder elkaar.
Algerije+Darfur+Irak zijn al zo'n 1,5 miljoen mensen.

Beetje stoken en wij kunnen met de armen over elkaar toekijken.
(extreem rechts noemt dit: joods oorlogsvoeren)

We lopen 700 jaar voor, man!!

vinque | 15-04-07 | 00:45

@Wishbone

Dude wat jij wilt, wat mij betreft zijn we uitgepraat,

RokuStrikesAgain | 15-04-07 | 00:44

RokuStrikesAgain 15-04-07 @ 00:37
Voor de tweede keer dat ik je moeite niet neem om je comment te lezen maar omdat ik Wishbone zag maar even antwoord. Zie mijn vorige comment.........

Wishbone | 15-04-07 | 00:41

@dlseth

Ben 17 jaartjes oud, dus kan idd kloppen.

Maar uit jouw mondje komt ook niet veel goeds uit, ik schat jouw hetzelfde als mijn 6 jarige neefje, grote bek maar weinig inhoud.

RokuStrikesAgain | 15-04-07 | 00:39

@Wishbone

Nee mijn vriend, nergens is er Haat te bekennen, ik HAAT geen Joden, kan best zo eens zijn dat ik hier en daar zelfs Joods bloed bezit, het gaat me puur om een Ideologie waarvan ik een wereldwijde gevaar in zie, het Zionisme.

De Islam word uitgekots? Dude? Neem de AD van vandaag eens voor je... De kerk he... Ja de kerk he.... Daalt als een baksteen kwa belangstelling en bezoekers, die tempels lopen leeg.... Laten we de moskee'en eens bekekijken, er staan nog zo'n 80 moskee's in de planning.... Dude de Islam in Nederland groeit behoorlijk, natuurlijk.... Als iets groter wordt zal de tegenstand ook groter worden, het mooie vind ik toch echt dat steeds meer Arische Nederlanders zich voelen aagetrokken tot de Islam, er komt weer eens een profetie uit van onze profeet Mohammed VREDE ZIJ MET HEM....

In het einde der tijden zal onze profeet Mohammed(VREDE ZIJ MET HEM) de Meeste volgelingen hebben, Nog evetjes en we zijn de Christenen voorbij gestreeft, nog evetetjes en de Islam zal de grootste Gepraktiseerde godsdienst in Europa zijn. Moskee''s komen er als paddestoelen bij en kerken vallen af als bakstenen. Maar nu praat ik puur over Islam als zuivere geloofsleer, ik denk dat wij kwa immigratie-beleid hetzelfde standpunt zouden hebben.

Islam kan en zal nooit meer uit europa geschopt worden, Europa heeft de Ummah in comma gelegd en de Khalifaat van binnenuit vernietigd, en nu zitten wij moslims midden in het Westerse Hart. Er is maar 1 manier om de Islam en moslims weg te krijgen, en dat is een Genocide op ons plegen, er zijn al pogingen gedaan (zie sbrenica), maar we zullen zien tot hoever het Westerse Humanisme zichzelf kan optrekken, ben benieuwd naar de toekomst van Europa.

Wishbone absoluut geen Haat, ik ben geen Anti-Semiet maar een Anti-Zionist. Knoop en leer dat eens in je oortjes te knopen :).

RokuStrikesAgain | 15-04-07 | 00:37

@RokuStrikesAgain 15-04-07 @ 00:17
Roku, jij bent met je varkenskop net zo rationeel als me nichtje van 15 op hockey. Niveaus KoC. Hoop gebleer en weinig actie.

dlseth | 15-04-07 | 00:33

De burgerrevolte zou zich in eerste instantie op de islam-faciliterende autochtonen moeten richten.
Zag gisteren een aardige lijst :

www.stopoorlog.nl/content/view/15/31/

Typisch Nederlands om zich zo extreem in het Palestina conflict te moeien.
Zo ging het ook in Zuid-Afrika.
Moslims gebruiken de Palestijnen om politieke agenda uit te voeren.
Massamoorden in oa Darfur worden minder erg gevonden. Het recht op terugkeer van de vluchtelingen is toch een lachertje als je dat afzet tegenover het aantal (islam) vluchtelingen dat de laatste jaren naar Europa is getrokken. Palestina is als een wortel die voor de mond van een ezel wordt gehangen.

vinque | 15-04-07 | 00:30

Die mensen vechten al 60 jaar voor hun vrijheid dus waarorm niet ??? of wordt ik nu weer gegejorist

Awasawas | 15-04-07 | 00:26

RokuStrikesAgain 15-04-07 @ 00:17

Al zijn wij : vijanden", ik waardeer jouw eerlijkheid enorm. Hendsjeek.

bottehond | 15-04-07 | 00:26

RokuStrikesAgain 15-04-07 @ 00:17
Ach Roku, de islam zal nog eerder uit Nederland geschopt worden dan dat Israel ook maar een 10% gevaar loopt om vernietigd te worden. Ik denk dat je maar beter kan gaan kijken hoe de islam door steeds meer mensen wordt uitgekotst en je daar druk over gaan maken eer je wat over Israel gaat roepen...... Jij bent het lichtende voorbeeld waarom mensen de islam zien voor wat het is. Een haatsekte......

Wishbone | 15-04-07 | 00:25

Muahahahah

Wat een lekkere discussie toch weer, de Palestijnse staat zal nooit komen en Israel zal verdwijnen, een land als Israel kan nooit stabiel blijven, de Moslims zullen de Khalifaat herstichten en daar zal het Gehele gebied genaamd "Palestina" ook een onderdeel van zijn, de Joden zullen de Dhimmi-status aannemen en zouden graag onder een sharia wetgeving willen leven, immers zonder de Khalifaat was het Joodse volk nu uitgeroeit.

Deze rabbi kan er over mee praten: www.youtube.com/watch?v=pH7ix3W3-ok

Het Zionistische staat zal binnen de kortste keren vergaan, zelfs de Joden beginnen te emigreren en ze verlaten Israel omdat ze gewoonweg oorlogs-moe zijn, tja als je de Joodse historie bestudeerd kan je best snappen waarom, Gister nog in het nieuws, Duitsland Grootste immigratieland voor de Joden, Israel ligt lager dan Duitsland, de Joodse gemeenschap in Duitsland is de snelstgroeiende gemeenschap etc..

Israel is een dump van de Westerlingen, Men zegt dat de Joden na al die jaren ellende een plek moeten krijgen waarin ze in VREDE kunnen leven, zoiets kan dus nooit gebeuren als je aan landjepik doet en massaal Joden daar dumpt omdat je ze liever niet in Amerika of Europa wilt hebben.

Het probleem is niet eens de Joden, de werkelijke probleem is de Gevaarlijke ideologie die achter o.a. Israel schuilt, de Zion ideologie, de ideologie die gebasseert is op o.a. racistische geschriften van de Wijze Talmoed, Talmudisme is een zeer onderschatte Leer, waarom hoor je Wilders nooit over Talmudisme? Waarom hoort men uberhaupt nooit over talmudisme? Alle slachtoffers die in Palestina vallen, of alle palestijnen die gedood worden door de Atheistische Joden worden vermoord in de Naam van het Zionisme, Wanneer zal Wilders zeggen.... Laten we de helft van de Talmud geschriften eruit scheuren... Zal die niet doen, deze neo-con is namelijk verliefd op Israel, endus verliefd op Zionisme.

Wisten jullie trouwens dat Israel ook aan dhimmistatusje doet? Israel heeft de Dhimmi wetgeving van het Ottomaanse rijk overgenome.

Ik ben niet pro-palestijns, ik ben niet pro-israel, ik ben rationeel Anti-Zionist!

Ik ben niet voor een palestijnse staat, ik ben voor een khalifaat, waaronder het Gebied genaaamd "Palestina" ook een onderdeel van zal zijn, Wat israel zaait zal zij oogsten, Haat en Woede.
Long live Khilafa!

Hoi Hoi Hoi

RokuStrikesAgain | 15-04-07 | 00:17

@ number dan te beseffe

Spiegel van 45 minuten. En verders zoek jij het maar fijn uit. Ik zei toch: next en "niet met mij praten"? Ben je blind of zeau? Je bent een schande veaur 0031.

www.youtube.com/watch?v=eaE98w1KZ-c

bottehond | 15-04-07 | 00:10

Tot 5 Mei hebben we weer een heuse affairrrrrrrre. Kamervragen,krantekoppen, interviews met deskundigen etc.En heel Nederland weet dat PPMS bestaat en niets met ICT te maken heeft. Op bezoek komen en je gedragen zou misschien kunnen. Maar of het verstandig is. Laat ze maar eerst een serieze tegemoetkoming voorstellen.

nadenkeniseenkunst | 15-04-07 | 00:09

commentaardererrr 14-04-07 @ 23:48
Vergeet niet dat wij al ruimte hebben moeten maken voor vele steden van turken,marokkanen,al met al zo'n 180 nationaliteiten en dat dat tot nu toe goed gegaan is(wat betreft gewelddadig verzet).
Maar er zijn grenzen ,de kruik gaat zolang te water tot hij barst,de druppel die de emmer doet overlopen etc etc.
De zittende politiek dient er goed notie van te nemen dat men op dit vlak de wil van het volk niet langer kan negeren,en de grenzen van de tolerantie in zicht komen.

de honden blaffen... | 15-04-07 | 00:03

dlseth 14-04-07 @ 23:59
Het zijn dezelfde mensen die de multi-culti samenleving door onze strot heen proberen te duwen.

Wishbone | 15-04-07 | 00:02

commentaardererrr 14-04-07 @ 23:58
Ja inderdaad vonden ze dat eng. En een van je slinkse broeders in de strijd heeft toen maar een wapen opgenomen. Je informatie heb je van een pro Palestina site maar je denkt zelf ?

Wishbone | 15-04-07 | 00:01

@Wishbone 14-04-07 @ 23:54
Palestijnen steunen is het nieuwe anti-semitisme. In de jaren dertig riep je, als je een beetje hip was, "De jeaude motte deaud!" ... Anno 2007 roep je, als je denkt een beetje hip, links en globalistisch te zijn, "De vijande van de jeaude motte winne!" om dan met een stijfe bek te beweren dat je geen jeaudenhatert bent.

dlseth | 14-04-07 | 23:59

niks hoor botte:
je rechtvaardigt israels geweld met een verwijzing naar palestijns geweld. je noemt mij een antisemiet.
dat is t ongeveer.

en je verwijt mij dat ik palestijns geweld rechtvaardig met een verwijzing naar israelisch geweld. (joods geweld zoals jij het iedere keer weer noemt, zijn ze niet blij mee hoor op de israelische ambassade die link die je steeds legt.)

ik stel sinds t begin steeds dat er oorlog is daar. oorlog. dat is een vies klusje.

dat de halve wereld hamas als terreur organisatie ziet. ik kan me herinneren dat half nederland pim fortuyn eng vond. ik bedoel maar, als ik mn mening moet baseren op wat "men" vind kan ik beter vandaag nog stoppen met nadenken en gewoon de telegraaf tot mn hersens bombarderen. ik weet t, dat doen meer mensen. maar ik denk toch liever zelf na.

met alle fouten van dien. maar wel met de zekerheid dat iedereen een eerlijke kans krijgt. ik heb geen last van oorlogstrauma's ik hoef geen auschwitz schuld in te lossen, ik richt mn billen niet naar t westen vier keer per dag. ik denk zelf.

commentaardererrr | 14-04-07 | 23:58

commentaardererrr 14-04-07 @ 23:52
Ik zou willen zeggen "waarschijnlijk wel" maar ik denk dat ik beter ronduit ja kan zeggen...........

Wishbone | 14-04-07 | 23:56

commentaardererrr 14-04-07 @ 23:48
Jij praat goed wat terroristen doen en verhagen is Hypocriet ? Milenia oude claims ? De joden zijn nog nooit wegegeweest uit dat gebied. Het land is verdeeld naar bevolkingssamenstelling en dat Israel nu zo uitgebreid is, is omdat de Arabieren land verloren hebben in een oorlog.
.
Liep je ook al zo te janken toen de Westbank door Jordanie geanexeerd was of dat Gaza door Egypte geanexeerd was ? Waar waren toen de bomaanslagen en de zogenaamde vrijhe......(Krijge het niet uit mijn strot) terroristen ? De Terroristen zijn pas opgestaan toen ze het land aan de joden kwijtraakten door een verloren oorlog. Wie is er nou hypocriet dan ?

Wishbone | 14-04-07 | 23:54

@RokuStrikesAgain 14-04-07 @ 23:48
Tuurlijk mag Haniyah komen! Een vliegtuigongeluk zit nou eenmaal in een klein hoekje... Helemaal als die kudthoer van Duisenberg mee terug vliegt. Zomaar motoruitval en neergestort. Kan gebeuren. Is de wil van Allah heh? Kan je weinig tegen doen. Volgende keer beter!

dlseth | 14-04-07 | 23:53

commentaardererrr 14-04-07 @ 23:48

Ik heb je genoeg argumenten gegeven, maar je bent net een dolle stier en laat niet eensch tot je doordringen wat ik tegen jou zeg. Dat kán niet waar zijn, want jij bent "goed". Kom op zeg, get a life en een eigen mening. Verders p[raat ik ook niet meer met luiden die terreur goedpraten.

bottehond | 14-04-07 | 23:52

wishbone
ik denk dat je het inderdaad niet helemaal snapt.

het verzet in nederland was ook geen land. was ook geen partij. was zelfs niet eens democratisch gekozen.
ze deden dingen verkeerd, er vielen onschuldige slachtoffers. toch zet niemand vraagtekens bij hun motieven.

is dat nou niet raar? ben ik nu de enige die die paralel ziet?

commentaardererrr | 14-04-07 | 23:52

@Wishbone 14-04-07 @ 23:27:
Yep... en als er geen Israeli's zijn om af te maken gaan ze elkaar te lijf. Hamas tegen Fatah, Shia tegen Sunni, Egyptische "palestijnen" tegen Jordanese "palestijnen". Gezellig "volk" hoor.

koerbagh | 14-04-07 | 23:50

wishbone. als er een terrorist in een straat woonde en vervolgens ook zn buren dakloos maken en beroven van inkomen? sja, dat noem ik ook terreur goedpraten.

de honden blaffen:
t alsof de nazaten van de romeinen hier een stad komen vestigen en of we maar even ruimte willen maken.

Botte:
je blijft maar praten over de joodse staat! je bent niet alleen slecht geinformeerd, je bent volhardend ook. t siert je niet.

Het is Israel. Israel is geen theocratie.

Mij aan de kant van de shoamensen zetten, je bent werkelijk niet wijs. Het criminaliseren, ridiculiseren van tegenstanders is een ueberbekende truc om verder geen aandacht aan argumenten te hoeven te besteden. Want dat beste botte, doe je nergens.

Verder dan een beroep op millenia oude claims kom je niet met je rechtvaardiging van de slachting die aangericht wordt onder het volk dat evenzeer rechten heeft in dat gebied.

Geef een argument dat de misdaden van Israel rechtvaardigt. En dan zal je zien dat de argumenten volstrekt inwisselbaar zijn. Er is geen goede kant, en dat moet nederland uitdragen via buza. de opstelling van verhagen is op zn zachtst gezegd hypocriet.

commentaardererrr | 14-04-07 | 23:48

HAMAD moet natuurlijk HAMAS zijn, *** proxy.

RokuStrikesAgain | 14-04-07 | 23:48

Natuurlijk is Hamas welkom in Nederland, als lobbyisten zoals CIDI hier in Nederland vrijspel hebben, dan heeft een HAMAD Lid dat al helemaal!

RokuStrikesAgain | 14-04-07 | 23:47

De Palestijnen hebben als doel het uitroeien van de Joods staat. Verder hebben ze ook helemaal niets. De Palestijnse leiders zorgen er wel voor dat ze hun volk dom houden en zeker niet leren om na te denken. Het in treurige eraan is dat de kinderen die daar in Palestijns gebied opgroeien dusdanig opgevoed worden dat ze het bijna niet aan te rekenen is dat ze niet beter weten. Komt nog eens bij dat Israel ook niet alrijd even handig is met hun acties en de haatvorming is compleet. Zo lang dat zo blijft blijft het conflict bestaan.

ALT130 | 14-04-07 | 23:46

@commentaardererrr 14-04-07 @ 23:26
Ik vind dat Israel wel het recht heeft om woonwijken vol met terroristen plat te bombarderen en kinderen met bomriemen kapot te schieten. Klinkt lullig maar ja... Moeten die kutpalestijnen maar niet de hele tijd de boel opblazen. Israelieten moeten hun eigen woonwijken en kinderen beschermen tegen het palestijnse tuig tegen elke dreiging. En als die dreiging een kind is met een bomriem op een complete woonwijk waar terroristen onderdak wordt verleend.
.
Nee, ik wil ze niet allemaal deaud maar als dat nodig is voor een serieuze kans op vrede en veiligheid voor Israel... Dan moet het maar.

dlseth | 14-04-07 | 23:42

Blijft natuurlijk staan dat de vestiging van de Joodse staat op grond van duizenden jaren oude claims betwistbaar is.

de honden blaffen... | 14-04-07 | 23:41

commentaardererrr 14-04-07 @ 23:36
Als daar een terrorist in gewoond heeft waarom niet ? Ik heet geen Cohen en ik geloof ook niet in terroristen knuffelen.........

Wishbone | 14-04-07 | 23:40

commentaardererrr 14-04-07 @ 23:26

Als het waar is wat jij daar over jezelf zegt, dan ben je misleide sukkel en een essentieel onderdeel van het ondermijnen op íedere mogelijke manier van de jeaudsche staat. De strategie van de islamisten is: oorlog, terreur, zielig doen, op solidariteit speculeren, netwerken van buitenlandsche supporters ontwikkelen. Hamas en Hezbollah: islamo- fascisten pur sang. Eén doel: het uitroeien der apen (is jeauden). Period. Zo simpel is het. En ik zie wat jij zegt en wat je ondersteunt met weaurden. Jij bent bezig de voltrekking van de shoa te steunen. Je word misleid, man. En als je dat niet wilt aannemen is de hersenspeoling zeer grondig en langdurig geweest. Ik kan íeder standpunt in min of meerdere mate restecp- teren. Maar dit niet.

bottehond | 14-04-07 | 23:37

@bloke 14-04
naam en nummers. Want t klopt niet. De PLO heeft geen bestanden geschonden. Wel zijn er oorlogshandelingen gepleegd door palestijnen tijdens bestanden. Israel vernietigd alle palestijnse politie buros en klaagt dan dat de pliezie de zaak niet op orde heeft.....

Gut wishbone
je praat niet met terreurgoedpraterts. geloof jij nog in die term vol waardeoordelen?
das toch achterhaald man. Het meisje met t rode haar was ook terroriste.
hoe moet dat nou met je opa en zn verzetsdaden?

Terreur noemen laat zien aan welke kant jij staat, t zegt niks over de daders.

wat nou terreur. als je t met een tank doet is t ok, maar met zelfgemaakt spul niet?

zeik niet zo man. huizen neerhalen met bulldozers mag wel.

commentaardererrr | 14-04-07 | 23:36

commentaardererrr 14-04-07 @ 23:30
Hamas is een terreurorganisatie en geen land wat erkent dient te worden. Dat zo'n een beetje de hele westerse wereld Hamas als een terreur organisatie ziet zou toch wel een clou moeten zijn.
.
Hamas is dus ook geen land maar een politieke organisatie(Mwuhahahaha) en die behoren net als een Hezbollah niet gewapend te zijn. Ben je nou gewoon debiel of probeer je alleen maar zo over te komen ?

Wishbone | 14-04-07 | 23:36

Is het gek dat de Israeli's de Palestijnen niet vertrouwen? Het beetje vertrouwen wat gegeven is is altijd nog beschaamd.

bloke | 14-04-07 | 23:33

commentaardererrr 14-04-07 @ 23:27
Ik praat niet met mensen die terreur goed praten............

Wishbone | 14-04-07 | 23:32

(vrijwel) Alle bestanden zijn overigens door palestijnen geschonden in de geschiedenis.

ter info.

bloke | 14-04-07 | 23:31

het is daar oorlog. denk je dat ik dat niet weet ofzo? Het gaat er niet om dat palestijnen in verzet zijn. Natuurlijk zijn ze dat. Jou lijst zou minstens dubbel zo lang zijn als je de Israelische terreurdaden erbij zou plakken.

Want dat is het punt. Palestijnen mogen niet spreken op 5 mei, en Israelische vertegenwoordigers wEl.

Hamas moet Israel erkennen, maar Israel hoeft Hamas niet te erkennen. Hamas moet de wapens neerleggen maar Israel hoeft dat niet.

Natuurlijk niet roepen dan de pro-israelis. Maar is het echt zo gek dat de palestijnen geen vertrouwen hebben in de goede bedoelingen van de israelis?

commentaardererrr | 14-04-07 | 23:30

koerbagh 14-04-07 @ 23:10
is het jou ook opgevallen dat het enige deel wat onafhankelijk is na de terugtrekking van Israel letterlijk in de brand staat ?

Wishbone | 14-04-07 | 23:27

Wishbone:
zoek even Palestijnse terreur in jaren 40 en post die hier. Dan praten we verder, keej?

commentaardererrr | 14-04-07 | 23:27

Stenigen die hele islamitische hap zeg ik.

bloke | 14-04-07 | 23:26

wat bedoel je botte?

hoe kan je iemands integriteit beledigen???

volgens mij word ik beschuldigd van anti-semitisme. Dat betekent jodenhaat! daar heb ik helemaal geen spat mee, en ik ben degene die beledigt wordt.

Israel heeft niet het recht kinderen dood te schieten uit zelfbescherming. Israel heeft niet het recht hele woonwijken plat te bombarderen. Praat dan met unifillers , en vraag ze wie het bestand schond. Palestijnen of Israelis.

De verblinding gaat zo ver dat zelfs als er een schoolkind neergeschoten wordt israelminded nederland roept: dat die het wel verdiend zal hebben.

Je hebt inderdaad geen ander argument dan WOII, en kennelijk niets meer te bieden dan degene die het niet met je eens is te criminaliseren tot anti-semiet.

en dat mn beste botte, is precies wat er mis is met Israel: Ze zien de wereld niet meer helder.

commentaardererrr | 14-04-07 | 23:26


Last Updated: Friday, 25 February, 2005, 22:34 GMT
commentaardererrr 14-04-07 @ 22:17
Speciaal voor jou. Die lul verhalen kennen we nou wel een beetje. Ben bereid om terug te gaan tot de tweede wereldoorlog.
.
Israel's history of bomb blasts
There have been more than 70 Palestinian bomb attacks aimed at Israelis since the current conflict erupted in September 2000. Below are some of the most deadly.
.
2005
.
25 February: Four people are killed and at least 30 people are injured in a bomb blast outside a night club in Tel Aviv, weeks after Israeli and Palestinian leaders declare a truce.
.
2004
.
1 November: A teenage suicide bomber kills at least three people in the crowded Carmel market in Tel Aviv.
.
31 August: At least 16 people are killed and dozens are injured in two near-simultaneous suicide bombings on two buses in the southern city of Beersheba.
.
11 July: One person is killed and 21 are wounded by a bomb packed with metal bolts, which explodes near a bus stop in Tel Aviv.
.
14 March: A double suicide bombing kills 10 Israelis in the port of Ashdod on the Mediterranean coast.
.
22 February: A Palestinian suicide bomber kills eight people and injures dozens in an attack on an Israeli bus in Jerusalem.
.
29 January: A suicide bomber kills 11 people and injures around 50 on a bus in Jerusalem.
.
14 January: Hamas female suicide bomber kills four Israelis on the border with Gaza and injures seven.
.
2003
.
4 October: A suicide bomber blows herself up in a packed Haifa restaurant, killing at least 19 people including three children.
.
9 September: Two separate suicide attacks leave at least 15 people dead and scores wounded in Tel Aviv and Jerusalem.
.
In the first attack, at least eight people were killed - including the bomber - at the entrance to the Tzrifin Israeli Defence Force base, near Tel Aviv.
.
Hours later, a bomb attack outside a popular cafe in west Jerusalem left at least seven dead.
.
19 August: A suicide bomber wrecks a bus in Jerusalem, killing at least 20 people and injuring up to 100 others, in a serious blow to peace efforts. Hours later, Israel halts the handover of West Bank towns and cuts off contacts with Palestinians officials.
.
12 August: At least four people are killed and dozens injured in two suicide attacks by Palestinian bombers in Israel and the West Bank.
.
In the first attack, an explosion rips through a shopping centre in the central Israeli town of Rosh Haayin near Tel Aviv, killing two people and injuring at least 10 others.
.
Shortly afterwards, another suicide bomber blows himself up among a group of Israeli soldiers at a bus stop outside the Jewish settlement of Ariel, in the West Bank.
.
19 June: A suicide bomber kills himself and an Israeli man, owner of a grocery shop in Sde Trumot, a small village a few kilometres from the West Bank in northern Israel.
.
11 June: Sixteen people are killed in a bus bomb in Jerusalem, in the first suicide attack since US President Bush's peace summit a week before. It follows an Israeli air strike on 10 June aimed at killing Hamas leader Abdel-Aziz al-Rantissi in Gaza.

Within an hour of the bus attack, Israeli helicopters launch another attack in Gaza, killing several people, reportedly including a top militant.
.
19 May: At least three people are killed and 18 injured in a suicide attack on a shopping mall in the northern Israeli town of Afula. The bomber is reported to have been a woman.
Earlier, three Israeli soldiers in the Gaza Strip are injured when a suicide bomber riding a bicycle detonate explosives strapped to his body.
.
18 May: Seven people are killed when a suicide bomber blows himself up on board a bus in northern Jerusalem. A second attacker kills himself minutes later as emergency crews arrive but no-one else is seriously hurt. The blasts come hours after Israeli Prime Minister Ariel Sharon held the first talks with his Palestinian counterpart, Mahmoud Abbas, better known as Abu Mazen.
.
17 May: A Palestinian suicide bomber disguised as a religious Jew kills an Israeli man and his pregnant wife in the West Bank town of Hebron.

An injured man is carried from the scene of the Tel Aviv cafe blast
An attacker targeted a popular nightspot in Tel Aviv
30 April: A suicide bomber attacks a popular cafe in Tel Aviv, just hours after a new Palestinian cabinet wins approval under Abu Mazen who has pledged to crack down on militants. At least four people including the bomber are killed and dozens more injured.
.
24 April: An Israeli security guard is killed as he confronts a Palestinian suicide bomber outside a railway station in the town of Kfar Saba.
.
5 March: A powerful bomb blast ripped through a bus in the northern Israeli city of Haifa, killing at least 15 people. About 40 people were wounded, some of them seriously, in the explosion.
.
5 January: At least 23 people are killed and 100 wounded when two suicide attackers set off charges in crowded, parallel and adjacent streets during rush hour in Tel Aviv, echoing an attack in July 2001.
.
2002
.
21 November: A suicide bomber blows himself up on a packed rush-hour bus in west Jerusalem, killing 11 passengers and injuring scores more.
.
21 October:A suicide bomber drives a jeep packed with explosives into a bus near Pardes Hanna, killing at least 14 people, as well as the bomber.
.
10 October: A suicide bomber kills himself and a woman in an attack on a bus stop near Tel Aviv.

19 September: A suicide attack on a bus in Tel Aviv kills five and injures more than 50. A sixth victim - a medical student from Scotland - dies from his injuries the following day.
.
18 September: A six-week lull in suicide bombings comes to an end, when an Islamic Jihad militant kills himself and an Israeli policeman in the north of the country.
.
4 August: At least 10 Israelis are killed in a series of violent incidents, including a suicide bomb attack on a bus near the northern town of Safad.
.
31 July: A bomb in the students' cafeteria at the Hebrew University in Jerusalem kills seven - five of them Americans - and wounds more than 80.
.
30 July: A suicide bomber kills himself and wounds several Israelis in a fast-food store in Jerusalem.
.
17 July: A double suicide bomb attack near the old Tel Aviv bus station leaves five dead, including the two bombers, and injures about 40.
.
19 June: Eight people die including the bomber and 35 are injured in a suicide attack at a bus stop in the French Hill neighbourhood of East Jerusalem.
.
18 June: A suicide bomber kills himself and 19 civilians in a bomb attack on a bus in southern Jerusalem.
.
5 June: At least 14 are people killed in an attack on a bus at Megiddo junction, near the border with the West Bank. A suspected suicide attacker is believed to have driven up in a car behind the bus and detonated a bomb.
.
19 May: Three Israelis killed and nearly 30 injured when suicide bomber disguised in Israeli army uniform blows himself up at market in Netanya.
.
7 May: Suicide bomber attacks social club in the town of Rishon Letzion, killing 16 people and injuring more than 50. The attack was claimed by the armed wing of Hamas.
.
12 April: A suicide bomb attack at a bus stop in West Jerusalem, kills the bomber and six other people and injures about 50 more.
.
10 April: A suicide attack on a bus travelling near the Israeli city of Haifa kills at least eight people and injures dozens more.
.
31 March: Bomber attacks restaurant in Haifa, northern Israel, killing himself and 14 Israeli Jews and Arabs. On the same day, another bomber kills himself and wounds four people in an attack on an office for paramedics at the Jewish settlement of Efrat, south of Bethlehem.
.
27 March: In the Israeli resort of Netanya, a bomber blows himself up at a hotel, killing 28 Israelis celebrating Passover. The attack claimed by the armed wing of Hamas was the deadliest since the beginning of the uprising.
.
20 March: Seven people killed in a suicide bomb attack on a bus carrying mainly Arab labourers near the northern town of Umm el-Fahem.
.
9 March: At least 11 people killed and 50 injured in suicide bomb attack on a crowded cafe in west Jerusalem, near the official residence of Prime Minister Ariel Sharon.
.
2 March: Nine people killed including two babies, and 57 injured after suicide bomb attack in an ultra-Orthodox area of Jerusalem.
.
27 January: Two people - one a female suicide bomber - die in an attack in a busy shopping area of central Jerusalem.
.
2001
.
2 December: A Palestinian suicide bomber blows up a bus in the northern coastal city of Haifa, killing 15 people and wounding more than 100 others.
.
1 December: Twelve people, including two suicide bombers, are killed in an attack on a Jerusalem shopping centre.
.
29 November: At least four people die in a suicide bomb attack on a bus in the northern town of Hadera. Islamic Jihad claim responsibility.
.
9 September: Three people are killed in a suicide bombing at a crowded railway station in the town of Naharia. The bomber is the first Israeli Arab to carry out such an attack.
.
9 August: Fifteen people are killed and about 90 others injured in a suicide attack on a busy restaurant in the heart of Jerusalem. Hamas admits responsibility.
.
1 June: Suicide bomb attack on a disco in Tel Aviv leaves 21 people dead and more than 60 others injured. Islamic Jihad claim responsibility.
.
18 May:Five Israelis are killed and around 100 injured when a suicide bomber belonging to Hamas blows himself up outside a shopping centre in Netanya.
.
28 March: Three people killed and several others severely injured in a nail bomb attack near a bus stop close to the central Israeli town of Kfar Saba. Hamas admits responsibility.
.
2000

22 November: Two Israelis killed and 55 wounded by a car bomb that explodes during the rush-hour in northern town of Hadera.
.
2 November: Two Israelis killed by a powerful car bomb at central Jerusalem's Mahane Yehuda market, a frequent target of attacks.

Wishbone | 14-04-07 | 23:20

De chemische verbinding; links-islamisme , zou wel eens tot een enorme explosie kunnen leiden.

Ali B. is eerst met veel gemeenschapsgeld boegbeeld van de multiculturele samenleving geworden. Nu hij een positie en invloed heeft gaat hij ineens de politieke figuur uithangen. Dit patroon is typerend voor wat ons nog te wachten staat. Je kan aan zijn hoofd vol bedriegerij en leugenachtigheid heel goed het jarenlange binnen de famillie doorfokken aflezen. Machismo&Taquiya hij voelt zich heel wat.

vinque | 14-04-07 | 23:18

bottehond 14-04-07 @ 23:08
Mensen die kritiek op Israel beschuldigen van anti-semitisme..
De standaard stuiptrekking van de hedendaagse Israel-fanatici.
Heb je verder ook argumenten?

MAXIMO | 14-04-07 | 23:14

commentaardererrr 14-04-07 @ 22:33

Beledig mijn integriteit en intelligentie niet, mister.

bottehond | 14-04-07 | 23:14

Indoneesje 14-04-07 @ 22:52

Lekker gevoel om een NederlanderT te zijn of niet? Heheheheh... het valt me vaker op dat de wél welkome "nieuwe" Nederlanders de zaak rap op zouden lossen als er meer naar hén geluisterd werd. Allochtonen is een scheldweaurd en dient afgeschaft te worden. Er zijn zat gekleurde NederlanderTs die het héél goed zien. En anderen ook, Serven, Kroaten, Armeniërs, en álle uitgetreden moslims. Blij dat díe "allochtonen" zich geweaun NederlanderT willen voelen en geweaun lekker meedoen. Hulde, Indeau.

bottehond | 14-04-07 | 23:12

MAXIMO 14-04-07 @ 23:08
Nee je moet die plofkippen lekker een vrije loop geven. Valt het jou ook zo op dat de aanslagen zo drastisch zijn afgenomen sinds de muur er staat ?

Wishbone | 14-04-07 | 23:12

"Laat me niet lachen met je ongefundeerde en kwetsende uitlatingen over de Palestijnen. Die mensen verdedigen zichzelf."
commentaardererrr 14-04-07 @ 22:17

Verdedigen? Waartegen? Het zijn luie honden die liever plofkipje spelen dan iets op te bouwen. Ze kunnen van Gaza een nieuw Monaco maken. Makkelijk zat. Ze kunnen het in Dubai ook. Als ze al die fondsen voor de jihad waarvoor in elke moskee ter wereld wordt gecollecteerd (onder het mom van humanitaire hulp voor Palestina, of pyramidespel-achtige investeringsmogelijkheden) nu eens zouden gebruiken om wat op te bouwen in plaats van bommen te kopen dan doen ze tenminste iets nuttigs. Maar da's precies de crux, dan moeten ze zelf aan 't werk en kunnen ze niemand meer de schuld geven.

koerbagh | 14-04-07 | 23:10

MAXIMO 14-04-07 @ 23:06

jeaudenhaterT.

bottehond | 14-04-07 | 23:08

Verb 14-04-07 @ 22:39
Onzin, de grenzen van de Gaza-strook worden volledig gecontrolleerd door Israel.
Ze mogen niet eens vrij hun familie en buren in andere staten bezoeken zonder de permissie van de Israelies.
En Israelies plegen gewoon misdaden op hun grondgebied zonder dat er maar ook een haan naar kraait.
Net een concentratiekamp dat al langer dan 50 jaar bestaat.
En dat noem je een staat in vrijheid?

MAXIMO | 14-04-07 | 23:08

Schandelijk hoe Minister Maxime hiermee omgaat.
Laat die man toch gewoon zijn zegje komen doen.
Bush en andere terroristische zionisten worden toch ook gewoon uitgenodigd en met alle egards ontvangen?

MAXIMO | 14-04-07 | 23:06

Ik vind:

1. Onacceptabel om op 5 mei(bevrijdingsdag) iemand van Hamas uittenodigen.(Ga lekker van je torentje schreeuwen ergens in de woestijn)
2. Als ie toch komt, meteen tegen de muur en koger erdoorheen.
3. Gezeur over palastijnen word je moe van.
4. Stoppen met zeuren en ga je land bevruchten.
5. Kap met kinder te hersenspoelen
6. Kap met jezelf opblazen Hallallah bestaat nie
7. Conclusie:

Krijg lekker de tering ofzow. Snel Deud gaan AUB :)

Indoneesje | 14-04-07 | 22:52

> tegen de israelische veroveringsdrang verb

Als Israel het Midden Oosten wilde veroveren, dan hadden ze dat al gedaan. Dan hadden ze de Sinai niet teruggegeven aan Egypte en de Gaza-strook niet aan de Palestijnen. Je praat onzin.

Verb | 14-04-07 | 22:50

Dat geval in Utrecht met die onhandelbare jongen is te wijten aan het 'herodustaboe' . Ik meen dat rond 50 procent van de mensen uit het Rifgebergte met de nicht of neef trouwt. Als dit generatie's lang doorzet krijg je vanzelf psychopaten. De joden wisten dit 2000 geleden al.
Over beschaving gesproken.

vinque | 14-04-07 | 22:48

tegen de israelische veroveringsdrang verb. tegen de israelische terreur.

dan moet ik deze, maar er zijn er veel meer hoor....
www.nogw.com/israeliatrocities.html

er ook even bij zetten natuurlijk. Besteed vooral even aandacht aan de VN resoluties in zake israel.

Ook verhelderend:
de veroordeling van de Palestijn die de Israeli doodschoot die het vuur openende in een Palestijnse bus....

.

commentaardererrr | 14-04-07 | 22:41

De Palestijnen hebben een eigen parlement en eigen grond: de Gaza-strook. Als ze geen raketten afschieten op Israel, hebben ze ook geen last van Israel. Praktisch zijn ze dus al een eigen staat. Toch gaan ze door met vechten. Waarom? Omdat het moet van de koran.

Verb | 14-04-07 | 22:39

> Laat me niet lachen met je ongefundeerde en kwetsende uitlatingen
> over de Palestijnen. Die mensen verdedigen zichzelf.

Tegen wat?

Verb | 14-04-07 | 22:37

dlseth 14-04-07 @ 22:28
Wacht en zie.

de honden blaffen... | 14-04-07 | 22:34

bottehond,

ga je nu de fout maken dat de israelis vrijuit gaan omdat de joden??? onder woII leden?

mijn familie leed ook onder WOII. En Israel gelijk stellen met joden, als ik het zou doen, geldt als anti-semitisch.

Wat maakt dat jou dan?

we vieren op 5 mei bevrijdingsdag. Vrijheid. Iets dat heel kostbaar is en bijna nergens ter wereld bestaat. Ook niet in Israel en ook niet in de bezette gebieden.

Het is goed om die vrijheid die wij hebben actief uit te dragen. Het is goed om te proberen vrijheid te exporteren.

commentaardererrr | 14-04-07 | 22:33

De geschiedenis van de wereld begint niet in 1946. Dat is een willekeurige grens waardoor je een verkeerd beeld krijg.

Verb | 14-04-07 | 22:30

@de honden blaffen... 14-04-07 @ 21:47
Nou overdrijf je een beetje; een enkel hoofddoekje gaat echt niet de Nederlandse staat opblazen. De bijbel is net zo verrot als de koran als je er in leest, maar das nog geen reden om half Zeeland, half Gelderland, Staphorst en Urk plat te bombarderen. Zolang ze nog niks uitvreten, mogen ze van mij geloven wat ze willen. Zelfde verhaal met de moslims.
.
Maar op het moment dat ze wat uitspoken ook meteen hard oplossen.

dlseth | 14-04-07 | 22:28

commentaardererrr 14-04-07 @ 22:05

Shame on you. Echt. Nuf said.

bottehond | 14-04-07 | 22:26

@verb
het mooiste zou zijn als Israel nu al kwam opdagen. En doe de Tamil Tijgers (zitten die ook al in Gaza?) er ook bij. Dominee Paisley is ook welkom overigens.

commentaardererrr | 14-04-07 | 22:24

ow ja:
en over terreur en zionisten enzo...
doe eens lijstjes zoeken, en lees de verslagen over terreur in de jaren 40 in Palestina.

1. King David Hotel, July 22, 1946.
2. Sharafat, Feb. 7, 1951.
3. Deir Yassin, April 10, 1948.
4. Falameh, April 2, 1951.
5. Naseruddine, April 14, 1948.
6. Quibya, Oct. 14, 1953.
7. Carmel, April 20, 1948.
8. Nahalin, March, 28, 1954.
9. Al-Qabu, May 1, 1948.
10. Gaza, Feb. 28, 1955.
11. Beit Kiras, May 3, 1948.
12. Khan Yunis, May 31, 1955.
13. Beitkhoury, May 5, 1948.
14. Khan Yunis Again, Aug. 31, 1955
15. Az-Zaytoun, May 6, 1948.
16. Tiberia, Dec. 11, 1955.
17. Wadi Araba, May 13, 1950.
18. As-Sabha, Nov. 2, 1955.
19. Gaza Again, April 5, 1956.
20. Houssan, Sept. 25, 1956.
21. Rafa, Aug. 16, 1956.
22. Qalqilyah, Oct. 10, 1956.
23. Ar-Rahwa, Sept. 12, 1956.
24. Kahr Kassem, Oct. 29, 1956.
25. Gharandal, Sept. 13, 1956.
26. Gaza Strip, Nov. 1956.
26. Gaza Strip, Nov. 1956

Lees er de interviews van Begin en Sharon op na. Lees hoe die mannen, gehard in WOII als ware gangsters een staat uithakten. En wat vonden we t een helden. Laat me niet lachen met je ongefundeerde en kwetsende uitlatingen over de Palestijnen. Die mensen verdedigen zichzelf.

Het is als met de IRA. Die zouden ook terreur bedrijven. Stel Hitler had wel gewonnen, zou je dan het verzet na 60 jaar ook als terroristisch bestempelen?

Na 100 jaar lijken mensen te vergeten hoe het ook weer begon. Maar niet de mensen die zich echt willen inzetten voor een oplossing. Want zonder een terugkeer naar de bron van het conflict zal je het natuurlijk nooit oplossen.

en die bron is dat de staat Israel gevestigd is door getraumatiseerde oorlogsslachtoffers die de vrije hand kregen van het Westen als wiedergutmachung.

commentaardererrr | 14-04-07 | 22:17

Dus volgend jaar worden Israelisch uitgenodigd? Die willen ook vrij zijn van oorlog door Hezbollah, Hamas, Fatah en de Islamitische Jihad; welke gefinancierd worden door Iran, Saudi-Arabie en de Europese Unie.

En het jaar daarna de Tamil Tijgers?

Verb | 14-04-07 | 22:11

de honden blaffen... 14-04-07 @ 20:25
In het 10 uur journaal is plotseling de scene waar de reporters bedreigd worden verdwenen.Wat is nou Laroes?

de honden blaffen... | 14-04-07 | 22:11

@verb,

hoe ver terug wil je gaan?
Het beroepen op een geschiedenis van 2000 jaar terug is net zo achterlijk als de ratio die aan de balkan oorlogen ten grondslag ligt.

En dan nog: De israelis kwamen en de Palestijnen gaven ze 805 van het land dat ze claimden gewoon terug. Maar: dat was niet genoeg: de israelis wilden meer.

Heel Jeruzalem bijvoorbeeld. Alsof de Germanen Vaticaanstad claimen. en dat ga jij hier nu billijken?

Ik kan er werkelijk niet bij dat er mensen zo verblind zijn dat ze niet zien dat de Palestijnen wel degelijk een punt hebben zichzelf te willen verdedigen tegen de Israelische agressie.

commentaardererrr | 14-04-07 | 22:10

De mede-moordenaars in het midden oosten zijn gewoon israelies, en er is niks mis mee dat op 5 mei hardop te zeggen.

commentaardererrr | 14-04-07 | 22:05

Verb 14-04-07 @ 21:21
Als er niet snel en keihard iets aan dit probleem gedaan wordt zal wat jij daar zegt waarheid worden.De methode van Cohen en Spekman heeft bewezen het probleem alleen te verergeren.

de honden blaffen... | 14-04-07 | 21:57

Fascisten en jeaudenmoordenaars op 5 mei naar 0031 halen. Een gotspe if I ever saw one. Schandelijk, zonder a shadow of doubt. Wie dit steunt heeft ze écht niet meer op een rij. Hoezo: 0031 radicaliseert. De polikor is zo langzamerhand niet alleen dictatoriaal, maar wordt nu ronduit fascistoide en volstrekt immoreel.

bottehond | 14-04-07 | 21:55

@The eimer 14-04-07 @ 19:40

het recht is verspeeld????
die muur kan echt wEl op eigen grond gezet worden, als het doel bescherming was. Maar dat is slechts een deel van t verhaal.

Het waren tenslotte niet de Palestijnen die met de terreur begonnen, voor de eerste aanslagen (oa op ziekenhuizen) moet je echt bij de zionisten zijn.

Om nog maar te zwijgen van de ontstaansgeschiedenis van HAMAS, dat gesteund werd door het westen om tegenwicht te bieden tegen de alleenheerschappij van de PLO.

Het is een kluwen, en de gewone mensen, aan beide zijden, zijn de dupe. Zo lang Israel oorlog voert tegen een heel volk zullen er ieder jaar weer nieuwe zonen opstaan die hun vaders willen wreken.

Eenzijdig kijken naar het conflict leidt slechts tot meer dood en verderf. Zoals een wijs man ooit zei: vrede sluit je niet met vrienden. Vrede sluit je met je vijanden.

commentaardererrr | 14-04-07 | 21:51

dlseth 14-04-07 @ 21:18
Het hoofddoekje op straat is een teken van radicalisme.Begrijp je dat niet?Kijk wat er in Iran is gebeurd.Kijk wat er vandaag in Turkye is gebeurd, 300000 mensen op straat om de wetten van Ataturk te verdedigen:geen hoofddoeken in openbare functies en op de universiteit.En wilders wil nog wel wat meer en dat is veel belangrijker.Grenzen dicht voor de islam.

de honden blaffen... | 14-04-07 | 21:47

@bottehond 14-04-07 @ 20:33
Wilders is inderdaad bezig om het integratiedrama en het probleem met radicale moslims op te lossen. Zij het momenteel op een beetje slappe en verkeerde manier. Maar ik verwacht van Wilders meer oplossingen op andere vraagstukken. Belastingen en dergelijke. Wilders is momenteel redelijk op weg maar hij slaat een hope interessante stukken over. Om deze reden is Wilders momenteel nog een leuk politiek poppetje die zich tenminste nog iets aantrekt van de eerder genoemde problemen.... Maar meer ook niet.
.
@de honden blaffen... 14-04-07 @ 20:48
Het probleem is ondertussen genoeg gedefinieerd lijkt mij. Wilders kletst veel en komt met slappe halve maatregelen die de echte radicalen weinig boeien maar ook gematigde moslims treffen. Er zijn gewoon een paar islamitische onmensen die nogal deaud moeten en een paar islamitische organisaties die volledig vernietigd dienen te worden. Pak de boegbeelden en de organisatorische structuur aan en je heb het radicalisme zo kapot. Niet dat slappe gelul over moslims in de tweede kamer, tweede nationaliteit of een hoofddoekie op straat...

dlseth | 14-04-07 | 21:18

Monsterlijke schoffering......

vander F | 14-04-07 | 21:09

@ de honden blaffen:
Waarom niet?
Hij heeft uit nood tenslotte zichzelf in een mum van tijd van jood naar katholiek getransformeerd.
Met een keppeltje op leeft je daar een minuut of 10 en dan is het over.
Nou, dan wordt ie toch islamiet.

The eimer | 14-04-07 | 21:03

The eimer 14-04-07 @ 20:12
Zie je het al voor je,Job in Guantanamo bay.

de honden blaffen... | 14-04-07 | 20:59

@ wopper;
Ja,ja, ik ben er uit, maar ik zit hier nog met wat onroerend goed.
En ja, het is daar dringen geblazen.
Maar gelukkig heb ik nog wat tijd over voordat Lange Jan de kapitaalvlucht aan banden legt.

The eimer | 14-04-07 | 20:56

dlseth 14-04-07 @ 20:26
Dat werd van Fortuyn ook gezegd,hij heeft geen oplossingen.Maar alvorens uberhaupt aan oplossingen toe te komen zal eerst het probleem gedefinieerd moeten worden.En dat is de functie van mensen als Fortuyn en Wilders.De rest van de politieke elite wil helemaal geen problemen zien,omdat als men dat wel doet men aan de slag moet.En wel heel snel,want de tijd dringt.

de honden blaffen... | 14-04-07 | 20:48

@The eimer 14-04-07 @ 20:22

LOL, weet wel in welk deel van Andalus je gaat wonen, de mossel enclaves daar zijn nl niet te tellen!

@de honden blaffen... 14-04-07 @ 20:25

Haniyah komt zeker kijken hoe de saecken erbij staan, als hij 't land binnenkomt.
Deze jugend wordt - als er niet adequaat wordt ingegrepen - nog erger dan hun boefjesbroers.

wopper | 14-04-07 | 20:44

dlseth 14-04-07 @ 20:26

Gespierde taal, maar opmerkelijk dat je Wilders dan "niet een oplossing" noemt. Ik heb geen idee of Wilders de juiste oplossingen aandraagt. Ik ben van nature geen skepticus, maar op dit punt vind ik hem veel te soft. Wat hij wél doet (itt apeasing henkie kramp) is de islam op de agenda zetten. Ik zie de vvd vooral downplayen en beleid voorstellen dat gebaseerd is op... euh.... euh.... juist: aannames. Iedere politicus zou verplicht moeten worden een jaar lang wekelijks een avond op GS reauze bij te spelen. Die lui beweren en denken van álles. Maar bij doorvragen blijkt dat het gedachtegoed flinterdun en gebaseerd op wishfull thinking. En zolang de vvd gegijzeld wordt door politiek correcte partijbaronnen wordt het helemaal niets met die partij. Ze zijn wél de enige establishmentpartij die enige kans maakt om aan te gaan schuiven bij het kabinet SP- PVV, dat vroeg of laat gewoon komt. Maar dan zal er nog heel, heel veel moeten veranderen. Het prutswerk dat de vvd nu laat zien is potsierlijk en volstrekt ongeloofwaardig. En 1 frankenvrij (zorgvuldig georchestreerd heur, never worry) maakt beslist nog geen zomer veur de vvd. Die partij heeft heel veel krediet verspeeld het voorbije jaar.

bottehond | 14-04-07 | 20:33

Als 5 mei straks helemaal het onvervreemdbare eigendom is van de politiek correcte menschen en de 5e kolonne, dan kom ik overigens zelf wel wat kransen de gracht inschoppen.

Jan Passant | 14-04-07 | 20:27

@bottehond 14-04-07 @ 19:50
Er is inderdaad en probleem. Maar Wilders is niet een oplossing. Wilders pakt alle moslims een beetje aan. Werkt voor geen drol. Radicale moslims direct het land uit pleuren en wanneer ze tegenstribbelen er eens goed met de knuppel langs. Types zoals Haniyah mogen best naar 0031 komen, om op Schiphol direct een kogel door de kop te krijgen. Organisaties zoals Moslim Broederschap en Milli Gorus dienen hardhandig bestreden te worden zoals als staatsvijanden in een oorlogsituatie.
.
Maar de gewone moslim die NIET het land naar de hel wil werken moet lekker met rust gelaten worden. Vrijheid heet dat en dat is er ook voor moslims die niet het land kapot willen maken.

dlseth | 14-04-07 | 20:26

wopper 14-04-07 @ 20:06
Ik heb net de docu op het journaal gezien.Als we wachten tot de volgende generatie om deze straatjihadis aan te pakken zal het inderdaad op de Israelische manier moeten.Misschien komt de Hamas leider alvast zijn troepen inspecteren.

de honden blaffen... | 14-04-07 | 20:25

@ Verb:
Dat was mijn familie uit Spanje. Die kwamen me ophalen voor het te laat is.

The eimer | 14-04-07 | 20:22

> De israelis pakken idd grote delen van het land waar zij nu
> wonen af van de Palestijnen. Sla er een paar vn-resoluties op na.

Je weet dat vroeger, toen de VN nog niet bestond, datzelfde land van "Israel" was? Dat bijna al het land waar moslims wonen door deze sekte veroverd is?

Verb | 14-04-07 | 20:22

Weet iemand woorom er een kolone van 10 autos met bruine mensen, rode vlaggen, alarmlichten aan, continue toeterend door de straat reed?

Verb | 14-04-07 | 20:17

Welja. Zoek eensch de erfgenaam van de oude adolf en nodig die uit om een krokodillentraantje mee te pinken.

Jan Passant | 14-04-07 | 20:14

@ Wopper:
Oei, dat is schrikken!
Ik zie die Cohen nog wel eens rondlopen met een Arafat theedoek om zijn kop. Als je het Moslim Broederschaptuig als aanvaardbare gesprekspartners ziet, dan ben je rijp om door de CIA weggeplukt te worden uit je hol.
( uiteraard met medeweten van Balk)

The eimer | 14-04-07 | 20:12

@ The eimer 14-04-07 @ 19:53

Eh, een sikkel op de deur?

Karel kwakbol gaf om 14.47 uur op NN 'Cohen opent 2e weekendschool' deze link:
www.nos.nl/nos/artikelen/2007/04/art00...

8-12 jarigen... kleine hamasjes in de dop, vrees ik.

wopper | 14-04-07 | 20:06

Misschien maar even kijken of ik nog kan meedemonstreren tegen de komst en dialoog met deze meneer van een terroristische organisatie (Hamas).

Fred V | 14-04-07 | 19:55

@ Wopper:
Geficiteerd.
Ik heb maar 1 oplossing voor dit drama.
Afdoend en uiterst effectief en wetenschappelijk onderzocht door hoog geleerde intelectuelen van de Wiardy Beckmanstichting.
De voordeuren in die wijken verven.

The eimer | 14-04-07 | 19:53

dlseth 14-04-07 @ 19:34

Klinkt mooi, maar de feiten wijzen helaas anders uit. Kennelijk heb je er geen idee van dat de moslims en masse ge-herislamiseerd worden. Het komt niet goed, beste dlseth, hoe graag vvd-erTs dat ook willen. Sterker nog: het wordt almaar erger. En geen lieve moedertje die daar iets aan kan doen. Dat zulks angstwekkend is om tot je door te laten dringen besef ik terdege. Daarom roepen leidende islam- watchers juist het denkende deel der natie op om méér intellectuele moed te tonen. En die oproep is ook aan jou gericht. Onze Vrijheden en way of life zijn beslist geen vanzelfsprekendheden, ook al denken wij van wel. Een ernstige misrekening, zoals de tijd almaar meer aantoont.

www.trouw.nl/deverdieping/religie_filo...

bottehond | 14-04-07 | 19:50

@dlseth:
Dat Wilders kostst van die islam mag en kan. Hij is de enige niet.
Meer dan 60 % van de bevolking ziet de islam als een gevaar.
Als moslims integreren, dan is dat prima, voor de rest die dat niet wil is het exit.
Verder nog bedreigende situaties gezien voor moslims?

The eimer | 14-04-07 | 19:44

@ commentaarder:

Het recht om als palestijn te klagen dat Israel een veiligheidsmuur heeft opgetrokken op sommige stukken van hun land hebben ze verspeeld door de aanslagen van hun soortgenoten. En je kan zo,n ding nu eenmaal niet om elke willekeurige boomgaart heen bouwen.
Gebleken is dat die muur niet alleen Israelische, maar ook palestijnse levens spaart. Geen aanslagen meer en ook geen zijn er geen vergeldingsacties meer nodig. En vrij stabiele situatie al met al.
Of ben je daar op tegen?

The eimer | 14-04-07 | 19:40

@The eimer 14-04-07 @ 18:55
Wilders overdrijft en is te gefocused op moslims en de islam terwijl er zo veel nuttige rechtse zaken en belangen zijn die nodig eens de tweede kamer in gesmeten moeten worden. Belastingverlaging, afschaffen groot deel van alle subsidies, stopzetten ontwikkelingshulp, verkeersproblematiek oplossen zonder de burger in de portemonnee te verkrachten...
.
Ook zijn alle moslims bij Wilders de lul. Zonde. Een gematigde islam bestaat misschien niet maar moslims die de islam als gematigd interpreteren wel. Helaas zijn ook deze de klos onder Wilders, terwijl ik graag vrijheid zie voor zo veel mogelijk mensen. Dus ook voor moslims die niet de boel opblazen/terroriseren/etc.

dlseth | 14-04-07 | 19:34

-edit doe eens minder leestekens gebruiken -

Is-lamme-miet | 14-04-07 | 19:34

The eimer 14-04-07 @ 19:06

Deze al gelezen, The eimer? Huiveringwekkend; heb deze dingen ook meegemaakt en ben gevlucht:

www.hetvrijevolk.com/?pagina=3321&......

wopper | 14-04-07 | 19:29

@dlseth 14-04-07 @ 15:53

De israelis pakken idd grote delen van het land waar zij nu wonen af van de Palestijnen. Sla er een paar vn-resoluties op na.
Vervolgens bouwen ze om dat gebied een muur. Ook weer op het land van de Palestijnen, soms kilometers. Dat ontkent Israel ook helemaal niet. Die muur hAd ook op grond van Israel gebouwd kunnen worden.....
Maar, als tegengebaar ontruimen ze een paar illegale kolonies, in Palestijns gebied!, en roepen vervolgens dat ze bezet gebied aan de Palestijnen laten. De media-oorlog winnen de Israelies glansrijk, wel jammer dat er zo veel mensen zijn die niet verder kijken dan de kop van de Telegraaf.

Maar het maakt niet uit dat je het allemaal niet precies weet, dat weet de meerderheid met een mening over wat dan ook tenslotte ook niet. Echter, geconfronteerd met feiten gaan schelden is niet echt mijn idee van debat.

Het is te opvallend:
Op de vraag hoe Nederlanders zouden reageren als een stel spanjaarden hier de dienst komen uitmaken en de nederlanders verbannen naar limburg bleef het angstwekkend stil.

Die stilte zegt alles.

Wie denkt dat de permanente staat van beleg waar Israel in verkeerd uiteindelijk een stabiele situatie op zal leveren en een veilig thuis voor Israelis kent zn geschiedenis niet. En dat is dom, in meer dan 1 opzicht.

commentaardererrr | 14-04-07 | 19:28

@ Wopper:
Tekenend is dat manntje Pechthold gen vorkje mocht meehappen met het veteranen- afscheidsfeestje van Balk 3.
Als het hem lag zat die Haniya allang op paleis het Loo te resideren.
Met Trix in de vrouwenafdeling. Vrijwillig.

The eimer | 14-04-07 | 19:06

@ Wishbone:
Wilders, of liever gezegd zijn achterban, wil niet anders dat de uitverkoop van dit land stopt en het ongebreidelde invoeren van grote groepen niet integreerbare islamitische, cultuurvreemde en geldverslindende gelukszoekers. Hij is daar succesvol mee omdat de overgrote meerderheid van de bevolking dat ook vindt.
Alle andere pogingen van links correcte partijen om dit te ontkennen en volgen de eigen regels te werken is dus tot mislukken gedoemd.
Ook kan men stellen dat die partijen dus ondemocratisch te werk gaan om toch hun heilloze doelen door te drukkken.
Of het een Wilders is of elke willekeurige partij die dit illegale regeerwerk aan de kaak zou stellen maakt niet uit, de groei van die partij is logisch en gegarandeert.

The eimer | 14-04-07 | 18:55

@ miko 18:32
En de laatste zoon van Abraham is ook al een tijdje dood. Joden zijn religieuzen, geen volk.
Verder over Palestina heb je gelijk. Vergeet die heilige gronden, maak er 1 staat van, met vrijheid van godsdienst, gelijke rechten ongeacht je afkomst en democratie enzo, en dat comflict is zo goed als opgelost.
@ pruimpit 18:12
Engelsen waren bezetters, maar de Duitsers werden zeker niet als bevrijders gezien. Meer als een bondgenoot tegen de andere bezetter. Duitsers werden absoluut niet gezien als een ideologische bondgenoot, maar als een strategische.
Ik erken ook wel dat je NU veel nazistische propaganda hoort, maar dat betekent nog niet dat Duitsers en moslims TOEN ideologische bondgenoten waren.

King of controversy | 14-04-07 | 18:55

Nederlanders zijn inderdaad hard op weg makken schapen op weg naar de slachtbank te worden. Absoluut geen ruggegraat!
Er komt een tijd dat het 'oefenen' op een schaap ( heerlijk correct ritueel slachten genoemd ) zich zal ontplooien alhier! Nederland, let op uw saeck!

HP de Tijd lezer! | 14-04-07 | 18:54

littlegreenfootballs.com/weblog/?entry...

Kijk, men houdt 't kleine dhimmiland in de gaten.
Een van m'n favoriete sites - net als Jihad Watch verguisd en gehaat door slinkse conspirationistisch denkende antizionistische moonbats die het 'weg met ons' propageren en heulen met fundi's en plofkippen.

Enfin, we zullen zien of de poliknor ruggengraat sterk genoeg is om deze leugenachtige hamasser géén visum te geven; ben ook benieuwd of halsema en pechtold gaan soebatten.

wopper | 14-04-07 | 18:50

@Lobo 14-04-07 @ 18:22
Demonstraties zijn al verboten, want je mag alleen over politiek correcte dingen 'demonstreren' anders krijg je de policor knokploeg, de Antifa (een moderne variant van de Sturmabteilung), op je dak.

dlseth | 14-04-07 | 18:44

King of controversy 14-04-07 @ 18:11
De duitsers die aan de herdenking meedoen betreuren het feit dat er vanwege een verkeerde ideologie zoveel doden vielen.
Het conflict palestina was allang opgelost geweest als de twee broedergeloven niet zo hardhoofdig vol hielden aan hun heilige gronden.De palestijnen bestaan helemaal niet als volk dat is een gotspe .

miko | 14-04-07 | 18:32

@Nurhajati 14-04-07 @ 18:18:
Mwah er is genoeg te doen. Sluit je aan bij een politieke partij, richt er een op, organiseer demonstraties. Vooralsnog leven we in een redelijk vrij land waar we kunnen discussieren en nog niet in een dictatuur waar je direct afgeschoten wordt om je mening (sorry Pim, sorry Theo).

Lobo | 14-04-07 | 18:22

@shareholder: ik vrees dat je gelijk hebt. Verder dan af en toe onze mening spuien op internet, gaat het niet. Ben zeker geen fan van Balkenende, maar (al was het maar een beetje) VOC-mentaliteit zou best welkom zijn. En dan heb ik het natuurlijk niet over de schandelijke slavenhandel (de moslims waren trouwens de 1e en grootste slavenhandelaren maar daar hoor je nooit iemand over!!), maar gewoon het lef, de moed om voor je vaderland op te komen, enz. Tja, dat is verleden tijd.

Nurhajati | 14-04-07 | 18:18

@King of controversy 14-04-07 @ 17:46
Even een paar dingen recht zetten. Bezetter wie was voor jou de bezetter?
In de ogen van de Arabieren die in het Midden Oosten wonen waren de engelsen en de Fransen de bezetter.
Het feit dat er naar meerdere wereld delen propganda uitzendingen plaatsvonden doet niets af aan het dat de nationaal socialistische propaganda wortel heeft geschoten in de vruchtbare voedingsgrond van de Islamitische wereld.
Nazi's en moslims waren bondgenoten.
Maar om een goede controverse op gang te zetten is de wens de vader van de gedachte. U is ziende blind Islam is vrede

Pruimpit | 14-04-07 | 18:16

Als ik in Nederland op 5 Mei nazi-tuig wil zien rammel ik wel met de strontemmer en als ze dat niet horen doe ik er wel een kogel in.

Wt | 14-04-07 | 18:14

Aan het gas met die terrorist.

..zapper | 14-04-07 | 18:13

@ miko
Ach, stelt allemaal ook niet zoveel voor. Paar jaar terug was het helemaal leip om samen met Duitsers herdenkingen te houden enzo, en nu met andere onderdrukte volken der aarde. Is over een paar jaar ook wel weer voorbij, misschien dat we dan eens een paar indianen uitnodigen.

King of controversy | 14-04-07 | 18:11

Hyro 14-04-07 @ 17:38
Als maatschappelijke onderlaag zul je wel gelijk hebben.In Amerika de latinos als de nieuwe sociale onderklassen hier de Marocs.Maar dat is het punt niet .Ik heb een hekel aan vervelende kereltjes die het leven van een normaal mens zuur maken.Of dat nu een turk marrokkaan antilliaan of hollandse kaas is.Wat het punt is dat er een geloof is en dan vooral een bepaalde stroming die door onze olieeconomietjokvol geld zit zich verbreid als een olievlek en alle vrijheden en rechten die we in 3 eeuwen opgebouwd hebben af wil breken.Aanhangers van dit geloof die ook het redeloze geweld niet schuwen worden nu uitgenodigd om in Nederland te komen spreken.Niet de verzoeners in het conflict maar de haatzaaiers.

miko | 14-04-07 | 18:07

@Hyro "Amerikanen kunnen prima overweg met moslims"? Ehm. Ik denk dat melaatsen in Jezus' tijd het nog beter hadden. De eerste "Nieuwe Kerk" die de amerikanen hebben gebouwd heet Ground Zero. Daar sta je, als amerikaans moslim voor het hek, te bidden voor de slachtoffers. En je krijgt het de menigte maar niet uitgelegd..
@Nurhajati Dit is een tijd voor super Judassen zoals Cohen. Dat kan je Job ansich niet kwalijk nemen; de politicus is gewoon opportunist. De schuld ligt alweer bij het volk die het allemaal maar toestaat. Domme democratische kudde. Daarbij, je weet: nietsch zoo hypocriet alsch eenen Hollander.

Shareholder | 14-04-07 | 18:00

@Hyro: Nederland staat er allerminst om bekend dat het mensen "bij voorbaat al haat". Als jij wel die mening bent toegedaan raad ik je aan om je gechiedenisboekjes nog eens een keertje te lezen want blijkbaar heb je dan toch iets gemist. De inwoners van ons land zijn altijd tolerant geweest en velen die hier hun heil zochten, waren daar dankbaar voor. Maar dus NIET de moslims, die ons hun geloof willen opdringen, onze vrouwen en meisjes voor hoer uitmaken, roven en moorden, enz. enz. Nederland zal aan zijn overdreven tolerantie ten onder gaan. Welterusten.

Nurhajati | 14-04-07 | 18:00

@Hyro 14-04-07 @ 17:51:
Ergens in geloven vind ik iets moois. Zo lang je je maar niet 100% aan dogma's van een religie houdt zonder zelf na te denken over dingen. Je hersenen en het denkvermogen dat God (of de evolutie, of wat je ook gelooft) je heeft gegeven onderwerpen aan iets wat eeuwen geleden in een boekje door iemand anders is neergezet, vind ik onverstandig, getuigen van een gebrek aan zelfvertrouwen en zelfs zondig.

Lobo | 14-04-07 | 17:59

Dat snap je toch niet. Zo'n Cohen die de Moslimbroederschap niet als gevaarlijk ziet. Is hij dan al zo gedhimmiseerd? Het past wel in zijn thee drink patroon.
Maar nu de ultieme test. Als deze Hamas figuur een visum krijgt, is het huidige kabinet kennelijk ook gedhimmiseerd. Hamas in de polder. Hoofddoeken in de rechtszaal. Islamieten (met een dubbel paspoort) in de regering. Nog eventjes.....

blaater | 14-04-07 | 17:55

bottehond 14-04-07 @ 17:38

Ik heb veel met gelovigen gesproken over het onderwerp, slechte dingen doen in naam van je geloof, en ik ben nog geen enkele gelovige tegen gekomen die terrorisme e.d. goedkeurt.

Zelf woon ik in Friesland, nuja het is wel algemeen bekend hoe men hier, en elders in het land over Friezen denkt. Niet waar kan ik je vertellen, maarja het zijn toch altijd de grootste boeren die op het nieuws komen.
Als je naar de cijfers van extremisme kijkt zie je een gelijk beeld, het is een zeer klein percentage, maar de grote grijze massa komt niet op tv, en dus is het makkelijk aannemen dat dat kleine percentage de hele groep vertegenwoordigd.

Misschien spreek ik voor mijzelf, maar ik vindt geloofshaters arroganter en irritanter dan gelovigen zelf.

Hyro | 14-04-07 | 17:51

Job Cohen is de Super-Judas van de 21e eeuw en een schande voor de Joodse religie. Zoals eerder terecht opgemerkt, zijn velen "na de oorlog geboren", zo ook ondergetekende. Maar de verhalen van mijn ouders: "heel af en toe kreeg ik de aardappelschillen mee van de mevrouw waar ik werkte, dat werd dus een feestmaal". En mijn vader die op een fiets zonder banden van den Haag naar Zoetermeer fietste want daar was een boer waar hij gratis een maaltje kon krijgen (onderweg naar huis kotste hij het uit want zijn maag kon normaal eten niet meer verdragen). Maar zijn maag was tenminste eventjes gevuld geweest... Wat mijn ouders hebben meegemaakt zal mij bijblijven tot het eind van mijn leven. En nu wordt ons land verkwanselt aan Islamterreur. Als die terrorist een visum krijgt is het de laatste keer geweest dat ik op 5 mei de vlag heb uitgestoken. Arm, arm Nederland!!

Nurhajati | 14-04-07 | 17:48

Initiatief van Gretta, boys?

stekelige | 14-04-07 | 17:47

@ Pruimpit
zal ik nog helemaal moeten overtikken ook:
"The German Broadcasts from Zeesen are also aimed at six zones: 1) North America 2) Central America 3) South America 4) Africa [vooral ook Zuid Afrika]
5) Eastern Asia 6) South Asia and Australia
Dat wilde ik dus duidelijk maken. Zeesen zond uit niet uit voor het midden-oosten, hoewel die insinuatie wel wordt gewekt. En is dus nog maar de vraag of het radiostation van de bezetter, destijds veel invloed heeft gehad.

King of controversy | 14-04-07 | 17:46

bottehond 14-04-07 @ 17:26
Dood gezwegen of anders weg gemoffeld.
The eimer 14-04-07 @ 17:31
Dat is het!De zelfmoord commandos en alle aanslagen de oproepen tot haat en het niet erkennen van de westerse rechtstaten waar de muzels in wonen.Van onze staat mag worden verwacht dat ze daar stelling tegen neemt en niet dit soort figuren uit laat nodigen opbevrijdingsdag/dodenherdenking.Die halfgare imam in Tilburg kraamt de raarste onzin uit wat als een aanval op de staat (opruiing) uit gelegd kan worden en wat gebeurt er??Hij word uit genodigd tot een gesprek!!Uit onderzoek blijkt dat we een van de meest seculiere staten ter wereld zijn maar nog steeds maakt de klerus hier de dienst uit.Je mag beledigen, weigeren, etc als het maar volgens een geloof is.*krijgt een steeds bittere smaak in zijn mond*Ik , ik , waaah weg met de goddelijke.Ik kan niks anders meer uit brengen.*spuugt een gal brok uit*

miko | 14-04-07 | 17:45

@ the Eimer 17:31
Geen protestbeweging kan je verklaren uit de culturele crisis van de jaren 30 en eerder. De volkeren van Europa hadden grotendeels hun vertrouwen in de democratie verloren. Het Nationaal Socialisme presenteerde zich (als anderen) als alternatief voor die democratie. En wat bleek? In de jaren van het nationaal socialisme in Duitsland, ging het Duitsland economisch al weer snel voor de wind. Hetzelfde gebeurde (dacht ik) in Italie, en ook in Rusland was de economie opgebloeid onder het bezielende oog van een totalitaire dictator (Stalin)

Ik ben het met je eens dat er een gevaar is, en dat opnieuw veel mensen denken dat de democratie (vooral die politiek correcte democratie) niet werkt, en dat we beter af zijn onder een totalitair regiem. Wilders zou op die ontwikkeling in kunnen gaan spelen. Ook allerlei islamitische leiders zouden met zo'n zelfde theorie in Nederland kunnen opstaan, en een gevaar vormen voor de democratie. Maar die beweging bestaat nog niet eens.
Voorlopig is de democratie voor in gevaar door coalitie sluiterijen, het CDA en de PvdA.
(weg met de parlementaire dictatuur)

King of controversy | 14-04-07 | 17:40

Hyro 14-04-07 @ 17:27

Ieder Mensch die iets doet op basis van zijn "religie" dient met argusogen bezien te worden. Ik heb liever Menschen die zich inzetten omwille van Vrijheid en menschelijke waardigheid as is. Religie heeft de Mensch niets dan ellende gebracht en dat zal zo blijven tot religies uitgestorven zijn, ingehaald door de moderniteit en het Menschelijk vernuft.

bottehond | 14-04-07 | 17:38

In Amerika kunnen ze prima leven met Moslims, voor zo ver ik begrijp, daar zijn het de Mexicanen die de rol van Turk/Marrokaan op zich nemen, toch heb ik hier nou niet het idee dat Mexicanen voor grote problemen zorgen.

Noem me politiek correct maar ik denk toch echt dat het de instelling is van het land waarin ze komen; de vooroordelen, die er voor zorgen dat ze zich al dan niet op hun gemak voelen. Ja klinkt CDA, ik weet het, maar denk eens bij jezelf in hoe je reageert op een groep die jou bij voorbaat al haat, of een groep die dat niet doet.

Hyro | 14-04-07 | 17:38

@KOC
Wat wil je duidelijk maken met een link naar Jstor waar je niet in kunt als je niet aan een univ meer studeert.
Een verhaaltje over propaganda en de rol van de Radio.
een verwijzing naar Petain een collaborateur. Wat is je punt dat je met deze links wil maken?
Dat het islamofacisme ongevaarlijk is?
Dat Hitler eigenlijk onschuldig was?

Pruimpit | 14-04-07 | 17:35

@ King of:
Wat mij in het gehugen gegrift staat zijn de eindeloze rijen Duitsers met hun rechterarm omhoog gestrekt. Ik geloof best dat na die Duitse nederlaag 3/4 van die hitlerdwepers zg. gedwongen door de omstandigheden daar stond.
Verblind door het eigen gelijk van hun nobele leiders is die massa een vervloekt eind met die idiologie meegegaan.
Het frapante van die tijd is dat er totaal of bijna geen protestgeschriften of protestbewegingen in Europa tegen het nationaal socialisme was.
Men aanvaarde blijkbaar die idiologie als onschuldig en constructief.
Wie zien nu een islam dezelfde move maken als het nationaal- socialisme .
Men predikt vredelievendheid, verdraagzaamheid en tolerantie, terwijl de feiten anders spreken.
Nog sterker, hun geweldadige voorhoedelopers prediken zelfs de ondergang van een staat.
Men kan dus niet meer spreken van argeloosheid van de dit wetende omstanders als dit getolereerd wordt, maar het goedvinden en instemmen daarvan om deze misdaad uit te voeren.
De vraag is of dit collaboreren, want dat is het tenslotte, hier opgang mag en kan vinden.


The eimer | 14-04-07 | 17:31

King of controversy 14-04-07 @ 17:25
Ik zeg ook niet dat dat niet kan want er lopen genoeg voorbeelden rond. Feit blijft dat de religie niet veranderd is maar de opstelling van mensen die besloten hebben dat ze beter zelf kunnen denken, in plaats van te doen wat er in een oud boek staat. Met andere woorden figuurlijk doen wat Geert letterlijk voorgesteld heeft. De helft uit de koran scheuren.....

Wishbone | 14-04-07 | 17:30

Eerlijk gezegd heb ik best respect voor mensen die durven te sterven voor hun geloof, nee dan die mongolen die vinden dat er 'iets' is, gewoon om zeker te zijn.
Christenen kunnen als 'bewijs' in ieder geval nog de bijbel aandragen, en zichzelf overgeven aan een God, 'ietsisten' zijn gewoon lui met een te hoog Libelle gehalte om geassocieerd te willen worden met geloof, maar met te weinig ruggegraat om zonder geloof in de wereld te staan.

Hyro | 14-04-07 | 17:27

Wishbone @ 17:19 heeft het over ons kabinet ?

Shareholder | 14-04-07 | 17:26

miko 14-04-07 @ 17:18

Is er al helderheid over de vraag of Frankenvrij inderdaad geprobeerd heeft een verbod op de koran te vragen en dat Justitie geweigerd heeft de zaak in behandeling te nemen, zoals bommel beweert in zijn column? Niemand geeft daar klaarheid over. Liegt Bommel of wordt hier iets doodgezwegen?

bottehond | 14-04-07 | 17:26

@ wishbone 17:24
Nee, ze hebben hun religie verenigd met hun idealen. Dat is het punt. En als zij dat konden, kunnen anderen dat ook.

King of controversy | 14-04-07 | 17:25

King of controversy 14-04-07 @ 17:21
Punt is dat ze het tegen de religie in hebben gedaan waardoor het net mensen waren.

Wishbone | 14-04-07 | 17:24

sgandaalich 14-04-07 @ 17:03

Wat jij daar zegt is de versie zoals de islamo- fascisten en andere gesublimeerde jeaudenhaterTs het graag zien. Niets om je druk over te maken: het is historisch gezien eerder regel dan uitzondering dat jeauden gehaat en vervolgd worden, dus sterk afwijkend is het allemaal niet. Feit is dat arafat doorlopend met dubbele tong sprak: "vrede" met zijn (engelse) linkertong en "vernietig ze!" met de andere (arabische) tong.

www.refdag.nl/artikel/1292245/Isra%C3%...

bottehond | 14-04-07 | 17:23

@ Wishbone 17:19
Punt blijft dus, dat het gaat om mensen, niet om de religie die ze aanhangen, zoals jij claimde om 16:41

King of controversy | 14-04-07 | 17:21

@King of controversy 14-04-07 @ 16:36
Vichy Frankrijk?
Zeesen in Afrika?
Maar ook in Rome hoor?
Ik heb WR's linkje gelezen waar blijft dat van jou?

Pruimpit | 14-04-07 | 17:21

King of controversy 14-04-07 @ 17:14
Je hoeft mij ook niet te geloven dat is helemaal aan jouw. Er zijn ook christenen die stelen en zeggen nog steeds gelovig te zijn.

Wishbone | 14-04-07 | 17:19

Shani 14-04-07 @ 16:50
Korannetjes verbranden, dan heb je meteen een internationale rel.Kijken hoe onze 'vrienden 'in SA en Pakistan daarop reageren.

miko | 14-04-07 | 17:18

@ Wishbone 17:09
Dat zeg jij, die Arabieren zeggen dat zij nog steeds religieus zijn.
Ik geloof jou niet, die Arabier wel.

King of controversy | 14-04-07 | 17:14

@dlseth 14-04-07 @ 16:30
Job Cohen in een cel in een gestapobunker in 1942: "Es tut mir leid herr Oberkommandant, ich soll niemals wieder todbluhen auf ihrem schone Zementboden."

sjaakdeslinksesul | 14-04-07 | 17:10

Trouwens een citaatje wat ooit te horen was om zeesen radio:
" We, the German people, respect Mahatma Gandhi just as much as we respect Hitler, who has the same principles as Gandhi; National Socialism, too, teaches non-violence."
(Wij, het Germaanse volk, hebben evenveel respect voor Mahatma Gandhi als voor Hitler, die dezelfde principes heeft als Gandhi; ook het Nationaal Socialisme schrijft geen geweld voor)

King of controversy | 14-04-07 | 17:09

@Wishbone:
Ja, en dan zien we wel wie het beste met dit land voorheeft.
De scheiding der geesten wordt dan pas goed duidelijk.

The eimer | 14-04-07 | 17:08

Het merendeel van de nu levende Nederlanders heeft de tweede wereldoorlog niet meegemaakt. Alleen uit overleveringen kennen we de verhalen. En sommigen zullen een slechte jeugd hebben overgehouden aan Hitlers mislukte onderneming door de psychische schade die de (groot)ouders hebben opgelopen. Vier en vijf mei worden steeds meer niet begrepen symbolen. Vrijheid zegt onze generatie niets omdat we niet anders gewend zijn. Hamas-dwepers echter zijn doodsvijanden van de democratie.

Jeremia | 14-04-07 | 17:06

@Symphrock:

Weet je, mijn vlag gaat op 5 mei halfstok!
Zo is het!
En ik hoop dat dit navolging vindt!

The eimer | 14-04-07 | 17:05

@bottehond 14-04-07 @ 16:16

De Palestijnen torpederen volgens mij alle vredesvoorstellen, omdat ze volgens een deel van hun achterban worden afgescheept met een veel te klein stukje land en veel minder terug krijgen dan wat er de afgelopen eeuw van hen is afgepakt. Slikken of stikken, terwijl ze duizenden jaren lang volledige bewegingsvrijheid hadden in de regio, worden nu hun olijfplantages en schamele huisjes platgewalst door de nieuwe Israelische buren, als begrijpelijke wraak voor de vruchteloze pogingen van veel Arabieren om Israel de zee in te drijven. Kan me de frustratie (70 maagden en jezelf opblazen dan weer niet) van de Palestijnen en het wantrouwen van de Israelies (de pesterijen en discriminatie van Palestijnen dan weer niet) goed voorstellen. Er moet dus een sowieso een scheidsrechter komen om beide partijen nader tot elkaar te brengen. Mensen als Verhagen en Bush zijn geen scheidsrechters, want als fanatieke christenen willen zij zonder de andere wang te geven het Heilige Land samen met fanatieke Israelies tot in het oneindige tegen de Moslims verdedigen. Misschien als alle religies wat minder in hun God maar wat meer in de mens zouden geloven, komt het misschien goed. Ik neem nog een paddo en zweef verder ;-)

sgandaalich | 14-04-07 | 17:03

@ Wishbone 16:41
Het gaat juist wel om de mensen. Mensen geloven, en mensen met dezelde religie kozen er voor om Joden te helpen dan wel te verraden. Daarin zat geen verschil tussen Noord Afrika en Europa.

King of controversy | 14-04-07 | 16:58

@ Botte:
Heel juist gestelt.
Die Haniya hoopt met zijn bezoek hier voor zijn toehoorders, de linkse bloedbroerders en import- moslims, de stemming te peilen of zijn Hamascub nog steeds op de goede weg zit.
Met of zonder hun instemming moet hij wel beseffen dat als hij het te bont maakt hij thuis een raket op zijn korpus krijgt.
Daar heeft Israel niemands goedkeuring voor nodig.
En dat moet zo blijven.

The eimer | 14-04-07 | 16:56

blup © 14-04-07 @ 13:18, ik ben 't helemaal met je eens!!!

Symphrock001 | 14-04-07 | 16:53

Welja joh, laat maar weer binnen! Maakt 't uit, wij betalen al jaren voor de uitkeringen van de fundamentalistische islamitische terroristen die WAO of WW trekken in ons land, dus kan een hap halalvoer voor déze kwast er óók nog wel bij. Bos regelt wel een paar ton extra van z'n vriendjes met top-inkomens die die nou tóch maar met rust laat. Links lullen, rechts vullen! Dus, Hamasmeneer, kom maar binnen met je knecht. Wie zijn wij om je tegen te houden!!! We betalen tóch ook alweer de hoofdprijs voor benzine, zg. dankzij Shell. Nee joh, de hamasmeester moet kost en inwoning, en niet in een 3e rangs-hotelletje, neeeenee, op 't Catshuis! Balkenende, laat je lakeien maar opdraven, want er is werk aan de winkel voor ze. Want jij wil vast wel de geschiedenisboekjes in als de eerste premier die de grens openzet voor een terrorist!

Symphrock001 | 14-04-07 | 16:51

Nog een paar feitjes over de innige betrekkingen tussen de nazi's en de
islamieten. www.eretzyisroel.org/~jkatz/nazis.html...
Het ziet er inderdaad naar uit dat nog steeds geldt: het piepende wiel krijgt de olie. Hoe meer herrie je schopt, hoe vervelender je bent, hoe meer mensen naar je luisteren. Vreedzaam achter het toesenbord mopperen is blijkbaar niet meer genoeg. Inderdaad, Weisse rose 14-04-07 @ 13:24, het wordt tijd voor actie! Op naar de VN! Maar laten we niet meteen beginnen met moskeeën en islamitische scholen in de fik te steken, dat kan altijd nog (als straks de burgeroorlog tussen allochtoon en autochtoon uitbreekt moeten we ook nog wat leuke projectjes hebben).
Als onze overheid zo debiel is om voor deze bendeleider op bevrijdingsdag de rode loper uit te leggen dan lijkt het me een goed idee om te beginnen met het bekende rotte tomaten/eieren en taarten gooien. Eventueel kunnen we ook nog een paar Palestijnse vlaggen verbranden...

Shani | 14-04-07 | 16:50

@ bottehond 16:12
Tuurlijk, beide ideologieen ben ik het niet mee eens. Maar dat wil nog niet zeggen dat het broeders zijn. Ze hadden toevallig beiden een gemeenschappelijk belang (de Joden uitroeien) en werkten daarom samen. Als de Joden eenmaal waren uitgeroeid, en Hitler had bij El Alamein gewonnen, dan hadden die moslims ook hun lol opgekund.
(klopt, ze waren niet massaal afgevoerd naar gaskamers, maar stonden volgens Hitler op ongeveer gelijke hoogte als de Slavische volken)
Ik haat trouwens geen Joden, ik kots op zionisten, zoals ik nationalisten uitkots. Als je het hebt over verbroederde ideologieen...
@ sgandaalig 16:20
Niet zo negatief, jij stelt de oplossing voor, ik stel hem voor. Een ander Joods geluid was voor een 1staat oplossing, net als het NPK (uit m'n hoofd hoor)
En langzaam sijpelt het 1staat geluid ook door in de Nederlandse politiek, dus wie weet.

King of controversy | 14-04-07 | 16:47

The eimer 14-04-07 @ 16:42
Ik ben het met je eens dat het niet moet kunnen. Ik weet dat er in el geval wel een hoop vragen vanuit de politiek zullen komen en ik ben erg benieuwd hoe ze er mee om zullen gaan.

Wishbone | 14-04-07 | 16:46

@ Wishbone:
Er zijn toch ook hier met ieders goedvinden en medeweten baggerfiguren als Haniya opgepakt en naar Guzmo gesleept?
Waarom moest dat eigenlijk stoppen?
Als wij hier bevrijdingsfeest vieren, moet dan een facistische islamoterrorist hier de gelegenheid krijgen een nieuwe holocaust aan te kondigen ?
Dat mag en kan absoluut niet!


The eimer | 14-04-07 | 16:42

King of controversy 14-04-07 @ 16:36
Het gaat dan ook niet om de mensen maar om de religie die ze aanhangen.

Wishbone | 14-04-07 | 16:41

@ Weisse Rose 16:10
En ik zal je wel blijven verbazen, want behalve dat linkje van jouw, heb ik zelf ook iets gevonden, en gelezen!!!
*geeft Weisse Rose even de tijd om weer om z'n stoel te gaan zitten*
Radio Zeesen zond uit in Afrika, niet in het midden-oosten.
En zoals je wellicht weet van het spelen van Battlefield, was Noord Afrika bezet door de Duitsers.
Uit je artikeltje haal ik dat de groot mufti een radiostation had, en daar allerlei nare dingen riep over de ether, die je vandaag de dag nog terughoort in islamistische anti Israel propaganda.
Ik las eerder vandaag een artikel over de Vichy regering die een spoorlijn liet aanleggen dwars door de Sahara. Allerlei wetten bedacht en daar fanatieker in was dan de Duitsers zelf. Vele Joden zijn toen omgekomen, maar gelukkig kregen veel joden ook hulp van (jawel) Arabieren.
Het was eigenlijk net bezet Europa. Je had fouten, goeden en grijzen.
En nu even een provocatie: Misschien zijn moslims ook wel net mensen zoals wij blanken. Zouden we eens onderzoek naar moeten doen
(in de tussentijd, verschoon je luier eens)

King of controversy | 14-04-07 | 16:36

dlseth 14-04-07 @ 16:30
Zo komt het bij mij ook over en zijn akties wijzen er in elk geval wel op.

Wishbone | 14-04-07 | 16:32

@Wishbone 14-04-07 @ 16:22
Cohen is een collaborateur en een verrader voor z'n eigen geloof. Ook de nazis hadden jeauden in dienst en was Cohen eerder geboren, dan zat 'tie met een strak bruin uniform in Amsterdam intergratie tussen nazis en Nederlanders de hemel in te prijzen. Hij heeft gewoon zijn principes en ruggegraat overboord gegooid.
.
Als de moslims ooit dienst uitmaken in Amsterdam, dan zullen ze graag de onderdanige dhimmi-jeaud terug hebben in het pluche en dan heeft Cohen bereikt wat 'tie wilt.

dlseth | 14-04-07 | 16:30

Weisse rose 14-04-07 @ 16:21

Behalve nog meer verbaal geweld wat stel jij voor als oplossing voor dit conflict tussen Palestijnen en Israel?

sgandaalich | 14-04-07 | 16:30

FF BLUFF 14-04-07 @ 16:25
Dat "waarschijnlijk" valt onder het hoofdstuk........"In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst".
.
Eerst maar eens zien of ze het werkelijk tegen gaan/kunnen houden.

Wishbone | 14-04-07 | 16:28

Lees net dat hij waarschijnlijk geen visum krijgt

FF BLUFF | 14-04-07 | 16:25

bottehond 14-04-07 @ 15:59
Ja dat is het aloude slachtofferverhaal. Ze worden niet begrepen maar verzwijgen de reden waarom ze bijvoorbeeld gevlucht zijn. Het zullen wel weer die verdomde kruisvaarders geweest zijn die haar huis en haard hebben doen achterlaten.
.
Cohen is naar mijn mening bewust het hele zooitje aan het ondermijnen. De enige reden daarvoor is dat al zijn stemmers(en een groot deel van zijn partijleden) uit die hoek komen. Hij kan niet anders als hij zijn aanstelling niet wil verliezen in de toekomst.

Wishbone | 14-04-07 | 16:22

@sgandaalich 14-04-07 @ 16:20
En wat heeft u gebruikt?
Paddo's
LSD
Sprookje van Grimm
De Koran wellicht

Weisse rose | 14-04-07 | 16:21

@King of controversy 14-04-07 @ 16:05

Een 'maak er 1 land oplossing van' wordt helaas door niemand voorgesteld! Iedereen zoekt de oplossing in een stuk land voor de Palestijnen, maar dat zal volgens mij nooit werken. Hoogstens als uitvalsbasis voor verzet en bron van irritatie voor beide partijen. (want ook heilige grond etc etc)
Individuele vredesinitiatieven tussen Palestijnen en Israelies geven hoop dat 1 land ooit mogelijk zal zijn, ongeacht afkomst of religie. En zonder atoombommen en chemische wapens. Peace ;-)

sgandaalich | 14-04-07 | 16:20

In de koran staat dat als land dat ooit tot de dar al islam behoord heeft verloren gaat er moet gestreden worden tot het terug tot de dar al islam hoort. Daarom zullen moslims Israel nooit écht erkennen en daarom ook de verwijzing in het communiqué van Osama Bin Laden naar het drama van El Andalus.

v Maerlant | 14-04-07 | 16:19

Chapeau Weisse Rose

FF BLUFF | 14-04-07 | 16:19

@sgandaalich 14-04-07 @ 16:06
Na WOII stemde ook een aantal Islamitische staten voor het VN verdelingsplan wat leidde tot de democratische staat Israel. Het gebrek aan historische kennis bij jouw is stuitend.
Na het uitroepen van de Staat Israël op 17 mei 1948 vielen Israels buurlanden binnen met de volgende doelen:
Libanon, was uit op Galilea,
Syrië, was uit op de Golan Hoogte,
Jordanië, was uit op de West Bank en heeft dat ook geannexeerd,
Egypte, was uit op Gaza strook en heft dat ook geannexeerd.
De Arabische staten hebben de Palestijnen nooit een eigen staat gegund. Hun acties waren op het eigen belang gericht.

Weisse rose | 14-04-07 | 16:17

sgandaalich 14-04-07 @ 16:06

Tot een oplossing dwingen? Haha... denk jij dat die islamisten die bommen willen om een "oplossing" te forceren. Get real. Er had daar al lang vrede kunnen en moeten zijn. Maar de islamisten hebben een heel andere agenda en torpedeerden alle vredesvoorstellen. Die alsjeblieft niet zo naïef, anders ben je moeilijk serieus te nemen. En tsjek: hoeveel geld en hulp krijgen de sjawls van hun moslimbroeders, die zich zogenaamd zo druk maken over het "kwaad" dat de jeauden (apen in hun jargon) hun moslimbroeders berokkenen. Nauwelijks iets en dat is heel bewust zo. Nee, dude: de énige doelstelling hieromtrent van de islamisten, palestijnsch of perzisch is om de staat Israel van de aardbodem te doen verdwijnen.

bottehond | 14-04-07 | 16:16

Kind of controversy 14-04-07 @ 16:02

Het gaat helemaal niet om de schuldvraag, deaudeau. Het betreft beiden fascistische ideologieen. Dat is het punt. Sjonge jonge... geen wonder dat jij minder collegegeld betaalt nowadays. Besides: uit jouw bizarre posts op dutch faithfreedom valt op te maken dat je een gesublimeerde jeaudenhaterT en dus islamo- fascistenvriendje bent. Het verbaast mij daarom niet dat je de essentie uit de draad probeert weg te poetsen. Niet zo fraai allemaal, Dauphin.

bottehond | 14-04-07 | 16:12

@ dlseth 16:06
Ga zelf deaud.
Mijn reaguursels vergelijken met de edele boom, onze long, schaduw in de hitte, wiens bladeren reiken naar de hemel, enkel om weer neder te vallen.
Hoe durf je gewoonweg. Mislukkeling.

King of controversy | 14-04-07 | 16:11

Wij zijn al aan het oefenen: Hamas! Hamas! Alle joden aan het gas!

Maar wat stemmen we volgende keer weer? Links!

Hadjewat? | 14-04-07 | 16:10

@King of controversy 14-04-07 @ 16:02
Heb je het artikel op
www.jcpa.org/phas/phas-kuntzel-s05.htm...
wel gelezen voor dat je met ongefundeerde opmerkingen komt?
Die ene sukkel waar jij het over hebt heeft anders heel wat op zijn geweten aangezien hij de groot Moefti van Jeruzalem was. lees, als je dat kunt tenminste, eerst het artikel.

Weisse rose | 14-04-07 | 16:10

Laten we niet vergeten dat Israel als een soort Wiedergutmachung aan de Joden gegeven is in de jaren 40 mede voor het grote leed hen aangedaan door de VN zonder goedkeuring van de Arabische volkeren die onmiddellijk en tevergeefs (ook op militair gebied lopen ze achter) gewapend geprobeerd hebben dit terug te draaien met nu al bijna 70 jaar ellende tot gevolg. Er zal volgens mij altijd gewapend en terroristisch verzet blijven (met of zonder 70 maagden als beloning) zolang de Palestijnen niet dezelfde rechten krijgen in het gebied waar zij duizenden jaren geleefd hebben als een soort aboriginals en ook het recht moeten krijgen om in vrijheid te kunnen leven. Sterker nog: als landen als Iran binnenkort over een atoombom beschikken en Israel tot een oplossing willen dwingen kon dit weleens fout aflopen voor iedereen.. Dan kunnen wij ook geen bevrijdingsdag meer vieren. Vrede zij met U allen.

sgandaalich | 14-04-07 | 16:06

@King of controversy 14-04-07 @ 16:02
Lees je eigenlijk zelf wel die onzin die je uitkotst? Geloof je die onzin dan nog steeds?
.
En nee, ik ga er niet inhoudelijk op in; een boom luistert beter en kraamt ook nog eens minder onzin uit. Als laatste: Ga 'es deaud.

dlseth | 14-04-07 | 16:06

@ sgandaalig
Ik ben het helemaal met je eens. Een eenstaten oplossing is volgens mij de beste oplossing voor het conflict. Jammer alleen dat beide partijen daar helemaal niet aan willen.

King of controversy | 14-04-07 | 16:05

@ wishbone
Er is niks mis mee om een vijand het vuile werk te laten opknappen. Het is geschiedvervalsing om te stellen dat die vijand dan opeens een ideologische bondgenoot is.
@ Weisse Rose 15:46
Welk artikeltje bedoel je?
Een Joodse staat was niet in het belang van Nazi Duitsland? Geschiedenis was vroeger jouw favoriete vak om bij te spijbelen?
De Duitsers hebben veel in het werk gesteld om de Joden op een andere manier te verwijderen dan door de gaskamers. Werkten de Britten alleen niet aan mee. Britten waren tegen veel Joden naar Palestina of Madagascar. Om het Germaanse rijk Jodenvrij te krijgen, bleef er toen maar 1 oplossing over...
Verder lekker boeiend dat er 1 sukkel als collabarateur in Berlijn werkte.
Als je het in percentages gaat uitdrukken zul je zien dat alle groepen, volken en religies meer schuld dragen dan de moslims. Bizarre opmerkingen hierboven echt waar. Maar ja, het is dan ook veel te warm voor de tijd van het jaar.

King of controversy | 14-04-07 | 16:02

Dikke Sjarel 14-04-07 @ 15:48

Wát een jankerd ben jij. Waste of energy. Dahag, zelfverkozen naïeveling. Next!

bottehond | 14-04-07 | 16:01

Weisse rose 14-04-07 @ 15:46
@ Wishbone

Van de week beweert judas cohen dat hij al lang wist van de banden moslimbroederschap en westermosk. Maar die broederschap is heulemaal niet gevaarlijk of subversief, aldus de voorzitter van de nieuwe jeaudsche raad. de pvdafractie en groenlinks begrepen ook niet waarom het cda en de vvd zich kritisch opstelden. Wat ik me afvraag is het volgende: zijn die fracties van vvd en cda überhaupt wel op de hoogte van feiten zoals ze overal op het internet en in legio verslagen en artikelen (ook van de broederschap zelf) te lezen zijn? Dat die lui niet meer stampij maken (zoals de PVV, die wil dat judas cohen gecorrigeerd wordt) is voor mij onbegrijpelijk. Die laten zich kennelijk wel heel vlot kapittelen deaur de onnozele kudde van judas cohen. Tsjek dan hóe onnozel die pvda-erTs zijn in die gemeenteraad: ik laat slechts één voorbeeldje zien van de hand van mevrouwtje gemeenteraadslid namens de pvda, sabina gazic:

www.sabinagazic.nl/renderer.do/menuId/...

bottehond | 14-04-07 | 15:59

@sgandaalich 14-04-07 @ 15:42:
Tja... en juist dat willen die zogenaamde "Palestijnen" niet.

koerbagh | 14-04-07 | 15:55

@commentaardererrr 14-04-07 @ 14:54
Huh? Dus eerst pikken de jeaude al het grondgebied in en daarna bouwen ze een muur om het grondgebied van de palestijnen? Hadden ze dat al niet ingepikt volgens jou? Zijn de jeaude zo dom om hun eigen grondgebied met een hekkie af te sluiten of ben jij gewoon een klootzak die uit z'n nek zit te lullen?

dlseth | 14-04-07 | 15:53

'Himmler was gefascineerd door de islam die volgens hem 'haar volgelingen leerde om goede soldaten te zijn, die bij het sneuvelen op het slagveld op de genade van Allah konden rekenen.''

Weisse rose 14-04-07 @ 15:46

Dat klopt, en wordt bevestigd door dit prima essay uit een gedegen bron (taaie brok - alert!):

www.faz.net/s/Rub475F682E3FC24868A8A52...

v Maerlant | 14-04-07 | 15:52

wopper 14-04-07 @ 15:48
Nee tuurlijk niet. Je moet tijdens de Jihad sterven en dan kom je sowieso nooit heel aan in het paradijs zullen we maar zeggen

Wishbone | 14-04-07 | 15:51

@Dikke Sjarel
Een mening die gebaseerd is op feitelijke onjuistheden, is geen mening, maar stompzinnigheid.

CoJoNes | 14-04-07 | 15:50

Was 't niet Groenslinkser Halsema die vorige week (of de week daarvoor) een dialoog voorstelde met Hamas? Nou, haar gebeden zijn verhoord, heur.

En by the way, als deze Hamassert geen visum krijgt, kunnen ze Ramadan toch altijd vragen? Die heeft als leider van de Euro tak van de Moslim Broederschap een *kuch* minder 'beladen' imago...

bottehond 14-04-07 @ 15:22

Wishbone 14-04-07 @ 15:36

Gadverdegadverdegadver... volgens dat geloof mojje toch intact zijn voor je je op die 72 maagdenkrenten en 35 zwartogige jongetjes werpt?

wopper | 14-04-07 | 15:48

@ weisse rose: link? La maar komen.
@bottehond, al je 'kwoots' en argumenten ten spijt blijft als een paal boven water staan dat je probeerd te beletten dat iemand zijn eigen mening vormt, los van de berichtgeving op TV en in de kranten. Dat is namelijk het enige wat ik probeer te doen en ik wil voorstellen dat iedereen dat hier doet in plaats van klakkeloos te oordelen over een situatie als deze.
Suggesties: Joris Luyendijk 'Het zijn net mensen'
en www.vpro.nl/programma/plaatsdesoordeel...

Ik ga een Hoegaarden pakken, salut, shalom en salaam.

Dikke Sjarel | 14-04-07 | 15:48

An sich terecht dat de Jodenhaters nu ook meedoen met bevrijdingsdag, zonder hen was de Tweede Wereldoorlog immers niet mogelijk geweest.

Dr. Faustus | 14-04-07 | 15:46

@dikke scharrel
@KOC
Leest ook dit artikeltje even. Waarin duidelijk wordt dat de Groot Moefti van Jeruzalem, Amin Al Hoesseini, oom van Islamofascist Yasser Arafat, inspirator van de Moslim Broederschap, als bondgenoot, propagandist vanuit Berlijn opereerde.
Inderdaad in Mein Kampf bestempelde Hitler Arabieren als inferieur maar in 1937 veranderde die houding na het Peel rapport. In dit rapport werd al een opdeling van het Brits Mandaat gebied Palestina in een Joodse en Arabische staat voorgesteld. Dit was niet in het belang van Nazi Duitsland.
Himmler was gefascineerd door de islam die volgens hem 'haar volgelingen leerde om goede soldaten te zijn, die bij het sneuvelen op het slagveld op de genade van Allah konden rekenen.'

Weisse rose | 14-04-07 | 15:46

Earth to sgandaalich, earth to sgandaalich, we lost contact

FF BLUFF | 14-04-07 | 15:45

En dat terwijl de oplossing zo simpel is (nee ik hoef geen Nobelprijs): maak er gewoon 1 land van. Voeg Palestijns en Israelisch grondgebied gewoon samen, geef alle burgers dezelfde rechten en plichten (ook politiek) en de Israelies hoeven niet meer te discrimineren op grond van afkomst en religie en hamasaanhangers zullen zich niet meer opblazen. Laten we dit op 5 mei door de VN laten doen, dan kunnen ze, Israelies en Palestijnen verenigd in 1 land, daar hun eigen bevrijdingsdag vieren.

sgandaalich | 14-04-07 | 15:42

Zie je wel, een leeghoofd

FF BLUFF | 14-04-07 | 15:42

Ach ja, nederland is allang nederland niet meer. Hier kijk ik dan ook helemaal niet van op, het zal niet lang duren voor bevrijdingsdag afgeschaft wordt en we een overwinnigsfeest van die halal verplicht moeten vieren. Ze nemen onsimmers alles af. Het blijft met lede ogen toezien tot deze regering ons land helemaal kapot heeft.....

nummer niet te telle | 14-04-07 | 15:31

Laat ze lekker weg blijven.

-- weggejorist -- | 14-04-07 | 15:27

En wat moet ie nu met die 70 maagden. Hij kan er alleen maar naar kijken.

FF BLUFF | 14-04-07 | 15:26

@ bottehond

Zo, nu weet je ook hoe de shoarma ontstaan is. Alleen is deze vers, hiero krijg je 'm groen. Veel knoflook erover, niemand die het merkt

FF BLUFF | 14-04-07 | 15:25

@dikken Sjarel
Dus.... Stalin was een bondgenoot van Hitler... Prima, dat ik het even weet.
Molotov Ribbentrop? Of operatie Barbarossa?

Dude, als je te dom bent om te peopen, poneer dan geen aanmatigende leugens alsof het waarheden zijn. Mijn voorstel? Ga eens deaud voor 4 mei, dan wordt je nog dit jaar herdacht. Lutser.

CoJoNes | 14-04-07 | 15:25

King of controversy 14-04-07 @ 15:08
Wat is er raar aan dat je gebruik maakt van een vijand die je aartsvijand uit de weg wil ruimen.

Wishbone | 14-04-07 | 15:23

Hoe zielig sommigen de palestenen ook vinden, zij vergeten wel even dat dat volk ons vijandig gezind is en dat als zij de overwinning zouden behalen op Israel (wat Allah verhoedde) hun volgende stap de onderwerping van het Westen zou zijn.

Rubberen regenburka | 14-04-07 | 15:21

Dikke Sjarel 14-04-07 @ 15:02

Niet van extremiteiten houden is geen enkele garantie voor een juiste visie en indien halsstarrig volgehouden in weerwil van feiten in mijn ogen elitair en gemakzuchtig. Wij Nederlanders zijn niet gewend aan de morele dilemma's waarvoor de islam en de multikuldoctrine ons stellen. Liever gaan we apeasen tot we een ons wegen. Mario Vargas LLosa zei niet voor niets:

kwoot
Het lijkt onwaarschijnlijk dat het in het land waar Anne Frank haar marteling onderging, nog steeds niet duidelijk is dat je tijgers niet temt door ze rauw en onschuldig vlees toe te werpen of handkussen, maar dat dit juist hun eetlust aanwakkert en hun slagtanden en klauwen aanscherpt.”
ontkwoot

En als mijn toon je niet aanstaat zou ik de huisregels nog eens doornemen:
"niet voor mietjes"
En dat staat er niet voor niets prominent in. En of je slim genoeg bent kan ik nog nergens uit afleiden. Je afkeer voor extremiteiten zou wel eens je grootste hangup en valkuil kunnen blijken te zijn. Niet dat ik van extremiteiten houd, far from it, maar dat kun je uiteraard niet uit mijn posts afleiden. Maar die genoegzame positie van "ik ben tegen extremiteiten en veaur dialoog" is exact de achilleshiel waar 0031 aan ten onder gaat. Besides: wat jij "extreem" noemt zou wel eens een uiterst adequate point of view kunnen blijken te zijn, waartoe mensen als jij zichzelf de toegang toe ontzeggen vanwege een arbitrair en onnozel principe. Ik onderschrijf de opvatting van de arabist Hans Jansen dienaangaande.

kwoot

Om af te komen van de haast onzichtbare beïnvloeding van ons dagelijks leven door bedreigingen, zullen we zowel in theorie als in praktijk anders met geweld om moeten leren gaan. Een vreedzame samenleving die wil blijven bestaan en die vreedzaam wil blijven, zal wegen moeten vinden om zichzelf met niet-vreedzame middelen te verdedigen tegen mensen die niet vreedzaam zijn.
Dat zal Nederland niet gemakkelijk vallen. Zelfs verbaal kunnen wij niet goed met geweld omgaan, dus ga maar na hoe we zullen reageren als er bloed vloeit en het ernst wordt. We hebben ter vergroting van onze gemoedsrust de politie al omgedoopt tot ‘buurtwerk’, het leger doet vooral aan opbouwwerk en het lijkt wel alsof de legerleiding daar nog trots op is ook. En de AIVD moet zich beperken tot analyseren en signaleren. Een AIVD-rapport is haast niet te onderscheiden van een scriptie of een proefschrift. Onderzoek en analyse zijn inderdaad van levensbelang, maar wie doet er, zonder dat wij dat willen weten, het vuile werk?
We zijn collectief vergeten dat een vreedzame enclave als Nederland ter verdediging niet genoeg heeft aan de eigen vreedzaamheid, maar dat er ook een aantal gedisciplineerde rotzakken nodig heeft die zo nodig in het verborgene vuile handen maken bij het vechten voor vrede en vrijheid. Het zal niet meevallen om dat overtuigend uit te leggen aan al die brave en aardige mensen van het CDA en de ChristenUnie. En aan de rest.
We beseffen niet dat dreiging met geweld, en geweld zelf, alleen door gecontroleerde en sluwe toepassing van geweld gestopt kan worden. De onwaarachtige manier waarop bedreigingen half of geheel verzwegen worden, heeft verkeerde effecten op het openbare leven en is niet langer houdbaar. Dat dwingt ons te gaan zoeken naar methoden die kunnen bewerken dat Nederland op de lange duur, om het maar eens hardop te zeggen, zijn vrede en vrijheid terugkrijgt.

ontkwoot

bottehond | 14-04-07 | 15:15

Het frappante is dat zo een organisatie vaak bestaat uit nederlanders die het de palestijnse zaak (wat die ook mag zijn) een warm hart toedragen.

fruitel1a | 14-04-07 | 15:10

@ bottehond 14:45
Hoe krijg je het uit je toetsenbord?
"Ideologisch [..] waren én zijn islamisten en nazies broeders."
Even kijken, de nazi ideologie in het kort: Het Arische ras moet de complete mensheid overheersen.
De islamistische ideologie in het kort: de islamisten moeten de complete mensheid overheersen.
Duidelijke ideologische broeders die het prima met elkaar konden vinden, en waarschijnlijk ook wel op de lange termijn.

King of controversy | 14-04-07 | 15:08

Daar staat tegenover dat als deze Zelfmoord-Verheerlijkers van Hamas de Nederlandse tak - de Zelfmoord-Exegeten (zoals de Femkes en Gretta's) - niet mag ontmoeten voor een morele ondersteuning (want in gesprek blijven is toch het beste?), dat dat wel eens verkeerd uitgelegd kan worden...; we moeten dan overigens ook niet verbaasd doen als we hiermee het onheil over onszelf afroepen hoor...

Een Soort Iets | 14-04-07 | 15:05

@bottehond
'En weer sla je de plank volkomen mis. Je lijkt te suggereren dat Handscharr een uitzondering was gebaseerd op een lokale strategie van de Nazies. Niets is echter minder waar. Ideologisch en qua belangen waren én zijn islamisten en nazies broeders.'
> De handschar er bij halen was jouw idee. Ik heb daarover gelezen en dit is wat ik gevonden heb. Ik denk dat dit gekozen argument eerder van jou dom gekozen was. De site die je nu aanreikt heb ik van iemand anders ook als link gekregen en daar ben ik nu op aan het lezen, had je misschien eerder moeten doen, interessant wat daar te vinden is.
> Ik ben blij dat je bezorgd bent over mijn toekomst als handlanger van fascisten of whatsoever. Troost je. Ik ben slim genoeg (NOG niet onderlegd genoeg, het is een proces) om me hier een eigen beeld van te vormen.

Als je ook maar een beetje je best had gedaan om te zien wat ik nog meer geschreven heb dan zie je dat ik niet iemand ben die van extremiteiten houd. Dus niet van nazi's en ook niet van mensen die, zoals jij, een manier van overtuigen/discussiëren erop na houden waarin beledigingen de boventoon voeren.

Dikke Sjarel | 14-04-07 | 15:02

@wist je dan niet dat je door te schermen met WOII een internet debat verliest?

Wat lul je nu over fasces wel of niet. Israel is niet fascistisch, dus goed? Dat soort denken heb ik ver achter me gelaten.

Je kan de zaak prima op oorzaak en gevolg beoordelen. daar is WOII echt niet voor nodig.

doe eens voorstellen: nederland overgenomen door de spanjaarden, omdat ze hier een paar 100 jaar terug ook de dienst utimaakten.
En dan mag ik me niet boos maken? dan moet IK in de debat?

u is gezien, vrede maak je niet met je vrienden. Vrede sluit je met je vijanden. Denk daar maar eens over na voor je weer begint te blaten over fascisme.

commentaardererrr | 14-04-07 | 15:02

Provocatie's als deze zijn een bewijs dat veel (niet alle) islamieten in Nederland en hun linkse handlangers er alles aan doen om een burgerconflict uit te lokken.
De belediging om een conflict over 'onze' bevrijdigingsdag ut te smeren zijn een absolute poging om één van onze weinige heilige dingen door het slijk te trekken. Ons worden allerlei vreemde gebruiken opgedrongen en kijk hoe groot de dank daarvoor is. De politieke islam gebruikt het Palestina conflict ten gunste van de macht. Het gebruiken van een Darfur of een Koerdistan ligt in het kader van de propaganda schijnbaar wat minder gunstig.

vinque | 14-04-07 | 15:00

@bottehond, de vriend van mijn moeder diende destijds als SSer. So what? Het is zooo simpel en zo not internet done om meteen weer met WOII te gaan schermen.

Hamas is uit op het opheffen van de staat Israel. wedervraagje: erkent Israel Palestina?

Ik bedoel, het kip ei verhaal is zooo simpel. Het gaat geen 2000 jaar terug, het gaat gewoon terug tot de oprichting van de staat Israel. En alles wat de staat Israel gedaan heeft, of liever nagelaten heeft, met de oorspronkelijke bewoners van het gebied.

commentaardererrr | 14-04-07 | 14:59

5 mei, altijd lachen.

Waldinho | 14-04-07 | 14:57

"Pakt hij gelijk het het WK kransenvoetbal mee!"
.
Hij's fijn.

controle | 14-04-07 | 14:55

hamas is niks anders dan in theedoeken gehulde jongens en meisjes met rood haar die het gewoon niet meer pikken.

Geef ze ongelijk.
Palestijnen vragan al decennia-lang om 20% van het grondgebied dat voor 1948 van hen was. De overige 80% krijgt Israel in dat plan.

Maar nee, Israel will alles. Sterker nog, ze bouwen een muur op Palestijns grondgebied, en schieten iedereen dood die het waagt die muur aan te pakken.

Dan gaan er dus mensen uit hun dak, en die gaan wij vervolgens uit het debat stoten.

Tuurlijk Verhagen, en dan ook weer moord en brand schreeuwen als NL weer eens aan de beurt is.

Mensen jaren lang meppen, vernederen, vermoorden, verkrachten. En dan boos zijn dat ze radicaliseren. Way to go, met je christelijke naastenliefde.

Bos, blaas dit kabinet op. Het is zooo heilloos.

commentaardererrr | 14-04-07 | 14:54

Dikke Sjarel 14-04-07 @ 14:12

www.tellthechildrenthetruth.com/galler...

En weer sla je de plank volkomen mis. Je lijkt te suggereren dat Handscharr een uitzondering was gebaseerd op een lokale strategie van de Nazies. Niets is echter minder waar. Ideologisch en qua belangen waren én zijn islamisten en nazies broeders.
Dom is kennelijk te veel gezegd over jou, je spaart jezelf in ieder geval niet, warrvoor waardering. Anderzijds zijn je ideeen die je zo kwistig poneert gammel. In dit geval zelf uiterst gevaarlijk, voor Nederland en ook voor Israel. Doe er wat aan, zou ik zeggen, voordat je handlanger van fascisten wordt zonder dat je het in de gaten hebt. Daar spreek ik je op aan, op mijn geheel eigen wijze.

bottehond | 14-04-07 | 14:45

Het is natuurlijk niet chique wat israel doet, maar de vraag is waarom zij het doen. Iedereen zwijgt over de daaderkelijke oorzaak en dat is: het uit jordanie gedreven worden van alle pallestijnen door koning hoessein.
Dit heeft een enorm probleem veroorzaakt mbt huisvesting voor deze mensen. Je kan je afvragen waarom ook de arabische landen de pallestijnen geen stuk grond willen geven.
Ik ben tevens van mening dat ieder lid van hamas niet en nooit in ons land welkom is.

eric@fuall | 14-04-07 | 14:37

E-J 14-04-07 @ 14:16
Superinteressant wat je zegt, wist ik niet.
Kijk, ik weet momenteel echt even niet tegen welke boom ik moet pissen als het om een mening gaat. Het is een fukking ingewikkelde zaak.
Feit blijft wel dat ik een boel nieuwe bronnen heb gekregen hier om me een idee te vormen. Thanks voor alle hate-mail, onderlegde en minderonderlegde vrinden.

Dikke Sjarel | 14-04-07 | 14:26

Kohen blijft verbazen.

Fiscaal | 14-04-07 | 14:26

Ik vind het wel wat hebben. Volgens mij kan je op geen enkele betere manier bevrijding benadrukken dan door zo'n controversiele spreker uit te nodigen. Toppunt van vrijheid, toch?
In ieder geval heeft het meer met vrijheid te maken dan de helicoptertour van Anouk/BLuf/Direct/Borsato/Lange Frans of zo'n andere nepartiest.

King of controversy | 14-04-07 | 14:26

@Hakbarrr 14-04-07 @ 14:00: In feite is dat waar democratie juist om draait: de macht van de meerderheid. Ik voel mij in vele (politieke en economische) opzichten een minderheid en ik voel mij dan ook behoorlijk onderdrukt.

artbrut | 14-04-07 | 14:23

@E-J 14-04-07 @ 14:16
Ik wist niet dat Blair verantwoordelijk is voor bomaanslagen in Tel Aviv anno nu...

dlseth | 14-04-07 | 14:20

GVD! Zijn ze nou (alweer) helemaal van de plee gepleurd?
AlexanderOnline 14-04-07 @ 13:38: ik ga met je mee naar 010!

tante mien | 14-04-07 | 14:20

@wishbone, thanks I will.

Dikke Sjarel | 14-04-07 | 14:17

@ dikke sjarel
Ondanks mijn, tamelijk ongefundeerde uitspraak, wil ik blijven zeggen, en me hardop afvragen: waarom wordt Israel, als één van de 21 landen in het midden-oosten onvoorwaardelijk gesteund in hun gore acties en altijd zielig gevonden. En ja, het nazisme wordt door dictaturen in het midden oosten ingezet om mensen dom te houden. Als je ze geen voedsel wil geven, dan maar een vijand. Maar hier (VS, Europa) gebeurd hetzelfde en dat vind ik misschien wel erger. Wij hebben een keuze en vrijheid om zelf te proberen uit te vogelen hoe het zit. En onvoorwaardelijk beginnen te schreeuwen over zandnegers en groene schaaltjes (en 'steek dat maar in je aars) vind ik dom, vandaar mijn poging tot gesprek.

mss wordt het eens tijd dat jij de geschiedenis van isreal een bestudeert, vanaf hun oprichting in 1948 hebben ze constant om bestaansrecht moeten vechten.

saillant detail: het VN plan voor een isrealische en Palestijns staat uit 1947 is door de palestijnen geweigerd omdat ze vonden dat isreal te weinig ruimte kreeg.

De werkelijke boosdoener van het midden-oosten conflict is groot-brittanie, onze westerburen hebben daar nl tot aan 1948 lopen stoken tussen joden enarabieren die het eigenlijk best met elkaar konden vnden, dus als je weer begint te blaffen doe dat dan even richting blair en zijn kliek wil je?

E-J | 14-04-07 | 14:16

@Weisse rose 14-04-07 @ 14:01:
Dat is niet waar. Hitler is niet verkozen tot kanselier, de kanselier werd niet rechtsstreeks gekozen. De NSDAP had op het toppunt van haar macht in de Weimar-Republiek minder dan 50% van de stemmen en bij de verkiezingen van 1933 hebben ze zelfs verloren t.o. van een jaar eerder. De enige reden waarom Hitler kanselier werd was omdat dat de enige eis van Adolf was. Kanselier en binnenlandse zaken. Een coalitie zonder NSDAP was niet mogelijk (de rest was al geprobeerd in voorgaande jaren), dus Hindenburg kon niet anders. Een dag na z'n benoeming ontbond 'ie meteen het parlement en schreef nieuwe verkiezingen uit. Qua politieke manoeuvre naar zijn dictatorschap even stoutmoedig als briljant. Zie ik Balkje niet doen.

Maar goed, dat 'Palestijns' heerschap komt waarschijnlijk niet voor het WK kransvoetbal. 'Palestina' heeft zich niet gekwalificeerd. Als je in de voorronde verliest van Marokko en Turkije heb je niks op het WK te zoeken.

koerbagh | 14-04-07 | 14:12

Koning Koel 14-04-07 @ 14:09
Ik zag Ali en ik heb toen maar besloten om een boek te gaan lezen met de TV uit.......

Wishbone | 14-04-07 | 14:12

@bottehond
1.) Ik ben slecht geinformeerd. Vandaar even wiki-en over je argument: Hanschar: EEN van de 38 waffen SS divisies die bestond uit NIET DUITSE RECRUTEN, ingezet om tegen de Jugoslavische partzanen te vechten.
Wat ik zo lees waren het Bosnische Serviers waaronder moslims (poehpoeh).Tegen het einde van '44 was het de enige divisie die zich schuldig maakte aan muiterij en één van de eerste die zich aansloot bij de partizanen (TEGEN de Nazi's). Lees verder op en.wikipedia.org/wiki/13th_Waffen_Moun...)
2.) En nee ik ben geen Jodenhater, ik haat niemand. Ik vind sommige mensen wel dom. Mensen die beginnen te schelden bijvoorbeeld.

Dikke Sjarel | 14-04-07 | 14:12

Ik stel voor dat we hem overladen met bloemen en klompen om hem dan in de boeien te slaan en aan de Israeli's uit te leveren. Optiefen met dat soort gasten.

mr_atheist | 14-04-07 | 14:11

Gisteren trouwens weer kotsmisselijk geworden van Ali B bij P&W. Wat een zak hooi is dat, zeg!

Koning Koel | 14-04-07 | 14:09

Sisenandus 14-04-07 @ 13:37
Ai, ja dat is altijd het gevaar met veel goede doelen, je weet niet precies wat er nou met de centjes gebeurd... Kleine troost: de intentie is goed.

PsychiatrischPatient | 14-04-07 | 14:07

Gelukkig gaan Meulenbelt, van Velzen en andere professionele boeroepers keihard protesteren tegen deze oorlogsmisdadiger en terrorist, net zoals ze bij Bush zouden doen! Toch....?
.
Als het zo door gaat is het wachten tot het fout gaat in Nederland en een rechtse groepering (Nee, kaalkopjes zijn niet links of rechts, daar zijn ze te simpel voor) eens een paar kopstukken naar de hel jaagt.

dlseth | 14-04-07 | 14:06

Komt Gretta dan trouwens ook op 5 mei?
Of is haar kaalgeschoren hoofd nog steeds niet aangegroeid?

Kerrie Krent | 14-04-07 | 14:06

dapperder dodo 14-04-07 @ 13:57
Laten ze daar in Palestina eens democratisch besluiten om meer geld in het onderwijs te stoppen. Voorlopig lopen ze daar nog een pakweg 100 jaar achter op de rest van de wereld.
Haniya ies een beetje dom!

Kerrie Krent | 14-04-07 | 14:04

Pepp1 14-04-07 @ 13:23

ali baba was gisteren bij (de steeds zwakkere) pauw en pauw en wist te melden dat het tog niet zo simpel lag als hem hier in 0031 wijsgemaakt was. Hoor je het eens van een ander. Ik vond het wel dapper van hem, want hij zal zich hierdoor niet bepaals geliefder maken bij het gros van de marokkanen.

bottehond | 14-04-07 | 14:04

dapperder dodo 14-04-07 @ 13:57

Daar gaat het dus niet om. Hamas is een fascistoïde islamistische beweging die niet geinteresseerd is in vrede met israel, maar de staat israel wil vernietigen. Niet omdat ze de palestijnsche gebieden "bezetten", maar omdat het een jeaudsche staat is. De ellende onder palestijnen wordt heel bewust in stand gehouden door islamisten, maar dat was kennelijk nog niet doorgedrongen. Niet gek als je het SStaatSShoernaal en oude media als infobronnen gebruikt. Gehersenspoelde stumper ben je.

bottehond | 14-04-07 | 14:02

dapperder dodo 14-04-07 @ 13:57
En er is door Westerse landen democratisch besloten om geen geld meer in een bodemloze (Palestina) put te gooien. Mooi toch die democratie....?

Wishbone | 14-04-07 | 14:01

@dapperder dodo 14-04-07 @ 13:57

Hitler is ook democratisch gekozen tot Bundeskanzler.

Weisse rose | 14-04-07 | 14:01

@dapperder dodo 14-04-07 @ 13:57

Net of democratie is. Het gaat er om wat de democratie met haar macht doet:

Gaat de democratische meerderheid de minderheid onderdrukken, dan heb je niks aan democratie. Maar dit is off-topic.

Hakbarrr | 14-04-07 | 14:00

Dikke Sjarel 14-04-07 @ 13:16

Hitler was juist dikke vrinden met de islamisten en prees hun gewelddadige religie. Ooit van Handscharr gehoord? Je kletst maar wat en blijkt zeer slecht geïnformeerd, jeaudenhater!

bottehond | 14-04-07 | 13:59

kunnen de jeauden niet, in het teken van de bevrijding, de wereld niet bevrijden van die gast?

pieter bastard | 14-04-07 | 13:59

Saddam Hoessein wordt aangevallen en opgehangen omdat hij zich niet hield aan de normen en waarden van de VS (zoals de VN beter zou kunnen heten).
In Dharfour, Syrie, Iran, N Korea, Zimbabwe, Jeruzalem én Gaza zitten soortgelijke heersers en hun partijen. Syrie en Iran worden gezien als vijanden van Israël (bedreigend!) en zullen dus, net als Saddam H. de klos zijn. Dat Israel al sinds de jaren 60 zich geen moer aantrekt van de VN resoluties, onschuldige burgers met militair geweld naar de kloten helpt is jammer, gelogen en valse schijn....

Voor de goede orde: HAMAS is gekozen, democratisch én door 80% van de bevolking. Ergo: democratie is alleen democratie als het pro USA is.

dapperder dodo | 14-04-07 | 13:57

Hamas, Hamas, Haniyah aan het gas!

Kerrie Krent | 14-04-07 | 13:53

@Dikke Sjarel:
praat geen peop, de herdenking is op 4 mei, bevrijding 5 mei.
en 1 van hitlers gewelddadigste troepen (SS Handschar) bestond uit moslims.

popo | 14-04-07 | 13:53

kopje rooibos iemand?

Dhr. de Wit | 14-04-07 | 13:52

@ Hodja, Derrek:
Die dingen staan vast, helemaal waar. Hitler had nog meer bondgenoten om zijn doel te bereiken (Stalin (risico) en Japan (tactische locatie en sterk leger)). Ik weet hier duidelijk minder van dan jullie, toegegeven.
Ondanks mijn, tamelijk ongefundeerde uitspraak, wil ik blijven zeggen, en me hardop afvragen: waarom wordt Israel, als één van de 21 landen in het midden-oosten onvoorwaardelijk gesteund in hun gore acties en altijd zielig gevonden. En ja, het nazisme wordt door dictaturen in het midden oosten ingezet om mensen dom te houden. Als je ze geen voedsel wil geven, dan maar een vijand. Maar hier (VS, Europa) gebeurd hetzelfde en dat vind ik misschien wel erger. Wij hebben een keuze en vrijheid om zelf te proberen uit te vogelen hoe het zit. En onvoorwaardelijk beginnen te schreeuwen over zandnegers en groene schaaltjes (en 'steek dat maar in je aars) vind ik dom, vandaar mijn poging tot gesprek.

Dikke Sjarel | 14-04-07 | 13:51

@zum kotzen 14-04-07 @ 13:34
Voor dat dit geweld geaccepteerd wordt is er een periode dat dat niet zo is. Het is echter geen excuus om passief te blijven zitten. De frontsoldaten in de strijd tegen Eurabie zullen in eerste instantie verketterd worden. Net zoals Keppler, Gallilei, Churchill, Von Stauffenberg, Mandela, in hun strijd tegen onwetendheid, bigoterie, kortzichtigheid en conservatisme.

Weisse rose | 14-04-07 | 13:43

de PvdA-regenten associeren zich nu eenmaal graag met Islamo-fascisten.

frederico | 14-04-07 | 13:39

@ dikke sjarel

Ter voorlichting ende vermaeck in je aars. Je bent een onbeduidende sukkelaar die maar wat voor zich uit bralt.

Derrek Wilder | 14-04-07 | 13:38

Ah.. een verkenningsmissie. Misschien kunnen we hem behalve Schiphol ook even rondleiden bij Borsele?

uberdude | 14-04-07 | 13:37

Dikke Sjarel 14-04-07 @ 13:16
Je weet niet waar je het over hebt. Amin Al Hoesseini kreeg tijdens WOII van Hitler geld en middelen om de NAZI ideologie met succes te verspreiden in het Midden Oosten. Yasser Arafat was een van zijn protegé's.
Himmler omschreef Moslims als goede bondgenoten. Er waren twee islamitische SS divisie te weten Kama en Handschar.
Al voor WOII waren er mensen die de overeenkomsten tussen het Nationaal Socialisme en de Islam zagen. en.wikipedia.org/wiki/Islamofacism

Weisse rose | 14-04-07 | 13:35

@Weisse rose 14-04-07 @ 13:24

Tuttuttut meissie, geweld loont ALLEEN wanneer het gedoogd wordt door (en past in de ideologie van) de linkse policor-kerk, met fundamentalistische hogepriesters als Marcel van Dam (sterf), Job Cohen en Alexander Pechtold.

zum kotzen | 14-04-07 | 13:34

-weggejorist-

Hakbarrr | 14-04-07 | 13:34

@ Dikke Sjarel 14-04-07 @ 13:16:

Je praat peop: Hitler was dikke vrinden met Hadj Amin al-Hoesseini de grootmoefti van Jeruzalem. Al-Hoesseini bezocht de concentratiekampen en vroeg aan Hitler om ook vernietigingskampen te bouwen in het middenoosten. Daarnaast rekruteerde de moefti tienduizenden islamitische strijders voor de SS.
Interessant detail: al-Hoesseini was de oom van PLO leider Yasser Afafat.

Hodja | 14-04-07 | 13:33

Godgloeiende, is Nederland weer de dorpsgek van Europa? Wèg met die terrorist Haniyeh en laat die lijpe Cohen maar naar Gaza gaan om daar te borrelpraten over die aardige lui van de Broederschap. Niet in 0031 en nooit op 5 mei!

de Conciërge | 14-04-07 | 13:32

AIVD in het rapporty van Dawa tot Jihad uit 2004: (de moslimbroederschap gaat uit) ‘van vormen van radicale islam die een totaal andere staatsinrichting nastreven dan die van de democratische rechtsstaat, daarbij gebruikmakend van heimelijke en geweldloze middelen’.
'Bij deze strategieën wordt gekozen om niet tot een direct gewelddadige confrontatie met de staatsmacht te komen, maar deze stilaan te ondermijnen door een intrede in en uiteindelijke overname van het ambtenarenapparaat, de rechterlijke macht, de onderwijsinstellingen, de lokale overheden enzovoort. Behalve op heimelijke intredepolitiek kan heimelijke dawa ook gericht zijn op het brengen van moslimminderheden tot burgerlijke ongehoorzaamheid, het bevorderen van parallelle machtsstructuren of zelfs het aanzetten van moslimmassa’s tot revolte.'
Doe es Job Cohen afluisteren en schaduwen aub.

sjaakdeslinksesul | 14-04-07 | 13:30

Sick picture, nu massaal een bijdrage storten naar WarChild graag.

PsychiatrischPatient | 14-04-07 | 13:28

@ Dikke Sjarel

Doe eens terug gaan naar de lagere schoolboeken met die moddervette Godwin van je. Hitler had een grote fasinatie voor de islam en de bewondering was en is tot op de dag van vandaag wederzijds. Nooit afgevraagd waarom Mein Kampf zo'n bestseller in de Arabische wereld is?

Bekijk dit maar even voordat je weer uit je nek blaat.
www.youtube.com/watch?v=d51poygEXYU

Derrek Wilder | 14-04-07 | 13:26

Het evenement wordt feestelijk afgesloten met een cursus bomgordeltje in elkaar flansen onder leiding van Gretta D.

Nevermind | 14-04-07 | 13:25

Quislings zoals Albayrak, Duisenberg, Vuilnisbelt, glijden uit hun stoel tijdens het symposiujm als gevolg van een tsunami aan lichaamssappen.
YaSSer Arafat mocht de VN toespreken en gebruikte daarvoor een opstapje van lijkenkisten.
Haniyeh van de HAmaSS mag een dodenherdenking toespreken met als opstapje een berg aan lijken.
Demonstraties zijn te "duur" omdat de Anti faSSciSStiSSche Actie ze met geweld verstoren.
Dieren"activiSSten"zijn in de TK vertegenwoordigd omdat ze met geweld, vandalisme, terreur en intimidatie hun "goede"zaak propageren.
Met andere woorden geweld loont. De mate van geweld legitimeert de zaak. Met andere woorden hoe gewelddadiger des te meer R-E-S-P-E-C-T je afdwingt.
Wat doe ik hier nog op GS. Ik moet ook bommen gaan leggen, andersdenkenden vermoorden, intimideren, Moskneeen en Scholen plat branden. Imams afschieten die idiote dingen zeggen. Misschien dat de politiek mijn ideeën dan ook het R-E-S-P-E-C-T geeft dat het verdient. Misschien mag ik dan de VN ook een keer toespreken.

Weisse rose | 14-04-07 | 13:24

@Dikke Sjarel
Omdat ik de media niet helamaal vertrouw en daar niet geweest ben ga ik niet over de situatie daar oordelen. Ik baseer mijn verklaring op de woorden van die mafkezen hier in Nederland (EAL) en de uitingen, bijv. zelfmoord aanslagen in bussen, van de mensen daar in de Gaza.
Wat ik bedoel is dat een jodenhatert, met welke reden dan ook, misschien niet de juiste persoon is voor de dodenherdenking over de tweede wereldoorlog.

Pepp1 | 14-04-07 | 13:23

Laat maar komen. Kunnen we meteen zien hoeveel aanhang hij hier heeft. En welke mensen (politici etc) met hem gezien willen worden.

Don Knieschot | 14-04-07 | 13:22

Zie het al helemaal voor me: groene hoofdbanden, baardapen die met Kalashnikovs in de lucht schieten, burka's... op de Coolsingel. Benieuwd ook naar de reactie van Bos.

Koning Koel | 14-04-07 | 13:19

mischien leid dit wel tot een verzoening tuusen kaalkopjes en krakers, dan kunnen zijn zij aan zij meemarcheren met hun arafat sjaaltjes tegen israel

BroodjeGeyt | 14-04-07 | 13:18

Hoe lang blijft een groot deel van Nederland zijn kop nog in t zand steken??

Onder het mom van tolerantie worden we gewoon uitgelachen.... hoe paradoxaal is het uitnodigen van een Hamas-leider op bevrijdingsdag...

GEERT !!! Kamervragen !!!

blup © | 14-04-07 | 13:18

Men nodigt op 5 mei een persoon uit die er geen geheim van maakt een einde aan de staat Israel te willen maken. Dat plan heeft dan ook het gevolg dat vele Joodse inwoners van Israel (zo niet alle) het leven zullen laten. En zo'n iemand wordt uitgenodigd, wat een schande.

Morrizz | 14-04-07 | 13:17

@pepp wat echt naief is van Nederland is Balkenende zijn bruine arm bij Bush ok?
Hitler had een evengrote minachting voor moslims als voor Joden (alleen woonden er geen moslims in het gebied wat Hitler veroverd heeft dus ie er geen vergast).

Ik ben het er niet mee eens, het is een smakeloze vertoning. Maar het moet gezegd worden: wat de VS en Israel en de (Europese-) meelopers aan het flikken zijn in Iraq en de onvoorwaardelijke steun aan het fascistische Isreal is nog veel smerioger: daar vallen slachtoffers bij.

Ter voorlichting ende vermaeck

Dikke Sjarel | 14-04-07 | 13:16

voetballen met kransen is de 4e.., zal hij dus helaas moeten missen

goeroeroe | 14-04-07 | 13:14

Op 5 mei vieren we de neergang van fascisme. Mooie datum om het moslimfascisme aan de kaak te stellen.

dtchbb | 14-04-07 | 13:12

En we hebben er zin in hoor..... Schaam me er zowat voor om te zeggen, maar ik ben blij dat ik die dag in 020 doorbreng...

VolStijl | 14-04-07 | 13:12

Dat zal een knalfuif worden..

Monster Mark | 14-04-07 | 13:11

Die club heeft wel lef om zo'n terrorist uit te nodigen! Moslimtuig.

Dutch_Holland | 14-04-07 | 13:10

Het wordt gezellig op 5 Mei

blup © | 14-04-07 | 13:09

Ik vind het wel kunnen hoor

alpha_mannetje | 14-04-07 | 13:08

Ik wacht met smart op zijn speech.
Over dat de joden eigenlijk in concentratiekampen thuishoren en dat het zionisme uitgeroeid moet worden.
Even met het handje schuin naar boven in combinatie met ‘alla hakbar’, wat subsidie voor nieuwe kalasjnikovs ontvangen en terug naar de Gaza.
Lang leven de nederlandse oppernaive gastvijheid!

Pepp1 | 14-04-07 | 13:07

5 mei is ook een dag waarop we de joden herdenken die uitgeroeid zijn. De Isreali gedragen zich de laatste veertig jaar zelf als fascisten. Ik zie best een bruggetje.

Dikke Sjarel | 14-04-07 | 13:06

Gezellig weer.

Plofkip | 14-04-07 | 13:04

Die komt Nederland nooit in.

Welk een goor lef heb je dan, om zoiets te organiseren.

zum kotzen | 14-04-07 | 13:02

ik kom ook

RitseB | 14-04-07 | 13:01

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland