Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Taalcorrectie op het internet

oldskool joris toolGeachte redactie, Ik ben Bas Knoop en werk als journalist voor De Nieuwe Reporter, een website die bericht over de ontwikkelingen en de toekomst van de journalistiek. Momenteel ben ik bezig met een artikel over taalcorrectie op het internet. Websites met reactiemogelijkheden, waaronder dus Geenstijl, krijgen van jan en alleman reacties binnen op geplaatste artikelen. Soms staan die reacties echter boordevol taal- en tikfouten. Hoe gaan jullie daar mee om? Is het zo dat, net als bij de brievenrubriek van een krant, alle reacties eerst door de eindredactie van Geenstijl door de spellingscontrole worden gehaald, of is het mogelijk dat reacties direct op internet staan, zonder tussenkomst van iemand van Geenstijl? Nemen jullie bijvoorbeeld iemand met een belabberd taalgebruik tegen zichzelf in bescherming of plaatsen jullie een reactie ongewijzigd omdat het taalgebruik toch ook iets zegt over de persoon in kwestie? Kortom, kent het internet op dit terrein andere wetten dan de papieren media? Antwoord: Beste Bas. Onze reaguurders zijn oud genoeg om daar zelf iets over te zeggen. Hoe belabberd dan ook.

Reaguursels

Inloggen

Ik kontroleer altijt alles ekstra goet, anders ben ik dadeleik nog een lutsel.

Mafkeez | 14-08-07 | 01:31

dyzlekties en nog afalnabeet ook. Mag ik dan reaguren?

zeiksmurf | 13-08-07 | 23:11

Even nog een opmerking voor Bas K. (Dat K-puntje houden we er dan maar in)
1. Mijn typewerk verricht ik met twee vingers. De Amerikanen noemen dit, dacht ik, "hunt en peck" Vin'k wel en leuke (1) uitdrukking.

2. Ik verbeter m'n typewerk meestal/soms (2), want de wijsvinger van mijn linkerhand is sneller (3) bij de eerstvolgende (4) letter dan die van mijn rechterhand. Dus redelijk langzaam; was ooit telexist voor mijn nummer, maar dat is zo lang ontiegelijk lang geleden. (5)

3. Ik denk nog wel eens terug aan mijn oude rector. Die tijdens de eerste lessen ons 1e klas druiloren op het lyceum verbaasde door o.a. de woord "mensch" en "boomen" op het bord te kalken (Je heb er misschien nog wel eens van gehoord; een bord en een pijpje krijtje)(De man schreef overigens beeldschoon, maar i.v.m. het krijtje doe ik even "kalken", snap je.)

Hij legde het ons uit. Hij had het zo geleerd en was niet van plan zich de les te laten lezen door de e.o.a. spellingscommissie, ze moesten met d'r lui fikken van zijn schrijfwijze afblijven.
Was een geweldige ervaring; altijd onthouden. Mooi stukje vrijdenken was dat.

(1) Als naar gelang men "branché" is mag hier "kewl", "cool" of "koel" lezen. Persoonlijk ben ik een voorstander (6) van "kroeta!"
(2) Eerst stond er: somns
(3) Eerst stond er: neller
(4) Eerst stond er: ertsvplgende
(5) Ha, "ontiegelijk" ging in één keer goed!
(6) Eerst stond hier: voortsander

Mochten hier toch nog verder spelfouten of grammaticale onjuistheden in staan, dan zul je het er mee moeten doen.

Succes, dus Bas (OK, 'k ben aardig, 'k laat de K. weg)
Ave, Evocatus

Evocatus | 13-08-07 | 23:02

Bas, ik vint dat je geleik hept. Ik erger me eauk deaud aan tiepvouten!!

teamplayer | 13-08-07 | 21:53

Ergo: ongezien de typhus voor Bas K. Next!

* hangt scalp van Bas K. naast die van Pual van Gorgeldonk, mr. Knoester en die andere 137 in het reauze bijenkluphuis *

bottehond | 13-08-07 | 21:08

En @mezelf @ 17:56:
verkomen = voorkomen

(*On-Topic* Kijk Bas, zo doe ik dat hier: gewoon in een volgende reactie je sgreifvauten verbeteren)

koerbagh ? | 13-08-07 | 18:20

@Kardinaal Meier 13-08-07 @ 17:58:
Verstandig. Maar die "spellingstsjekker" waarschuwt niet als je woordjes vergeet.

*flikkert wat vergeten woordjes omhoog in reactie 17:56: "van", "wilt" en een paar leestekens ,, ;; *

koerbagh ? | 13-08-07 | 18:06

@koerbagh ? 13-08-07 @ 17:56

Chapeau!!
Maar het helpt nix; sommige mensen geloven slechts wat er zich in hun hoofd heeft vastgezet en feiten tellen niet.

piquant | 13-08-07 | 18:06

Maar goed. Om even op het onderwerp terug te komen: ik haal mijn tekst altijd eerst door een spelling's jekker.

Kardinaal Meier | 13-08-07 | 17:58

@Rabarberke 13-08-07 @ 10:41:
Het zit je nogal hoog hè, dat je gisteren bent ontmaskert als antisemiet. Geeft niet hoor laiverd. Je had het kunnen verkomen door niet met onzin aan te komen. Je praat zo ontzettend veel peop in dit draadje.

Met dezelfde helse verontwaardiging over de joden in de clinton administratie kun je stellen dat er zoveeeel achterkleinkinderen van immigranten uit Engeland in de regering Bush zitten dat je kunt zeggen dat Engelsen feitelijk de VS besturen. Het slaat helemaal nergens op om te beweren dat als van de 1000 belangrijke sleutelposten in een gemiddelde presidentiële administratie er 50 worden bekleed door joden dat dan dus het hele land door joden wordt bestuurd. Dat is flauwekul en je weet het. En dan verbindt je dat terloops ook nog eens met de oorlogshitserij van een president die pas NA Clinton de VS bestuurde, daarmee suggestie wekkend dat de oorlogshitserij van de VS van Bush (nota bene politiek aartsvijand nr.1 van Clinton) het gevolg is van het relatief hoge aantal joden in de Clinton-administratie. Dat soort insinuaties zijn gewoon antisemitisch, whether you like it or not.

kwoot: "Israel heeft patent op het platbombarderen van vluchtelingenkampen en nu hoort daar opnieuw het met de grond gelijk maken van Beiroet bij."
Zoals Hezbollah het patent heeft om met raketten de noordelijke steden in Israel te bombarderen, bedoel je? Praat toch geen onzin Babsie, je lult echt uit je nek. Vraag je overigens daarbij ook eens even af waarom er überhaupt nog vluchtelingenkampen zijn, 50 jaar na dato. Dát is pas raar. Het zou een beetje hetzelfde zijn als dat wij onze bevoking van molukse afkomst nog steeds in Westerbork en Vught hadden opgeborgen. Waarom wonen die "palestijnen" niet gewoon in een flatje Beiroet? Dát zou je je eens moeten afvragen. Heeft geen flikker met Israel te maken hoor, dat is niet de schuld van de Israel of een jood. Het is heel eenvoudig: het mag niet van de PLO. "Palestijnen" mogen niet assimileren in buurlanden. Immers: Geen volk, geen claim op land. En met de Verelendung van dat volk creëeer je willige strijders. Dát is pas decennialang politiek cynisme.

Wat mij gisteren aan je stoorde Babje, en nu weer, is dat je het verschil niet ziet tussen de geïndustriele massamoord van nazi-Duitsland en burgerslachtoffers die zijn gevallen door terroristen geprovoceerde aanval op een stad waar de terroristen hun wapens tussen de burgerbevolking hebben verscholen. Wat me er aan stoort is dat je terrorisme vergoeilijkt door te wijzen op de gruwelijkheid van terrorismevervolging. Het gaat jou helemaal niet gruwelijkheid, helemaal niet om "heilige huisjes".

Over die laatste alinea van je kan ik heel kort zijn, ik heb nergens beweerd dat de koran in isolement verboden moet worden. Als je dan al wat verbieden, dan meteen alle "heilige" boekjes. Maar ik ben niet zo verbieden, het enige dat ik er bij herhaling over gezegd heb is dat ik vind dat religie uit het openbare leven gebannen moet worden. Geloven doe je thuis en val je een ander niet mee lastig. Punt. Ik vind het schandalig dat je de algemene tendens in de mening van de gemiddelde onzinnige Wilders-adept hier op GS mij voor de voeten werpt als een rechtvaardiging en argument tegenover mijn standpunten en argumentatie tegen jouw openlijk beleden antisemitisme.
Dat heet drogredeneren.

koerbagh ? | 13-08-07 | 17:56

Jeiiih, wie leest het dees allemaal nog,

Trikke | 13-08-07 | 15:52

Blunderwit rules

en nu ff serieus | 13-08-07 | 14:29

Een edet knoppie zou handig zijn.
Kun je tenminste nog een vergeten letter toevoegen.

-- weggejorist -- | 13-08-07 | 13:31

@ fuckje 12-08-07, 10.17

alst u uit groningen komst.

dan gelooft mijn brein toch echt dat het:
Gait dit halle dag zo deur moet zijn.

luister maar naar ede.

is pudoal mit oa of sums mit ao ie kiekn noar de regel den waitn'joe dat zo.

N.O.N | 13-08-07 | 12:00

@Koerbagh

"Jij verbindt daar nogal verregaande antisemitische en racistische conclusies aan. Het ruikt niet eens meer gewoon zuur, maar ook verrot."

Waar en waaraan verbind ik verregaande antisemitische en racistische conclusies?

Waar zeg ik dat joden minderwaardig of minder zijn en waar zeg ik dat ze weg moeten?

Ik heb alleen gesteld dat de 'feiten' zoals we die voorgeschoteld krijgen van de door de westerse politiek bestierde geschiedschrijving (of nieuwsgaring) wel eens wat meer aan een kritisch oog mogen worden onderworpen. We slikken hier alles voor zoete koek en zolang het politiek correct is om het te geloven is er niets aan de hand.

Verder heb ik gesteld dat het joodse geloof in schrift qua intolerantie egens niet- of andersgelovigen niet onder doet voor de islam. Ik heb de Talmoed niet geschreven, dat hebben joodse schriftgeleerden gedaan.

In daad zijn _orthodoxe_ joden minstens zo militant als de gemiddelde Taliban. Dat zullen gematigde joden beamen. Dat jij met je Jules-Croiset-syndroom daar niet aan wilt, big deal.

Verder heb ik gesteld dat er een opvallend aantal joodse Amerikanen in de regering Clinton zaten. Zoveel, dat je kunt stellen dat het land op dat moment door joden bestuurd werd. Dat die regering dan meer op zal komen voor de belangen van joden lijkt me nogal wiedes, gezien de hechte banden die joden in de VS met elkaar onderhouden. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat ze zich gaan bezig houden met de belangen van indianen of zo. Als jij dat antisemitisch of racistisch vindt, dan snap ik wel waarom je na een universitaire studie uiteindelijk websites moest gaan kloppen.

Verder zou de VS met jouw argumentatie tegen mijn stelling van een souvereine staat in de tweede helft van de vorige eeuw zo ongeveer elk Zuid Amerikaans land binnen moeten zijn gevallen om daar de mensenrechten te redden. Man, de VS weet niet eens wat mensenrechten zijn. Ze vallen alleen landen binnen onder het motto van mensenrechten en democratie, om hun inval verkoopbaar te maken voor het Amerikaanse volk en voor imbecielen zoals jij, maar in wezen is hun 'vergelding' of 'agressie' alleen maar bedoeld om hun oorlogseconomie draaiende te houden. Zonder oorlogs- en olieeconomie is de VS niet meer dan een ontwikkelingsland. En vandaar ook de talloze internationale conflicten waar ze zich sinds WOII in gemengd hebben: ze verdienen er geld aan.

Israel heeft patent op het platbombarderen van vluchtelingenkampen en nu hoort daar opnieuw het met de grond gelijk maken van Beiroet bij.

Pleit dat landen als Syrie vrij? Pleit dat de Hezbollah vrij? Pleit dat Al Qaeda, Hamas of andere terroristische moslimorganisaties vrij?

Nee natuurlijk niet, LUL! Het enige dat ik stel is dat Israel, de joden en de VS een behoorlijke klomp boter op hun hoofd hebben en dat de good guys/bad guys fabel zoals jij die nog steeds bij elkaar droomt niet bestaat. Israel is geen haar beter dan de Hezbollah, aangezien hun daden minstens zo gruwelijk zijn. De VS is geen haar beter dan een banenrepubliek die haar politieke tegenstanders martelt zolang gevangenen in Guantanamo geen eerlijk proces krijgen. Alleen als je heel naief bent geloof je in het fabeltje dat Israel en de VS 'vergelden' en hun tegenstanders 'aanstichten'. Dat een-tweetje loopt al decennia, aanstichten en vergelden is niet meer van elkaar te onderscheiden.

Als jij je dan je aangevallen voelt op je 'geloof' over wat goed en kwaad is, begin je net zo hard te briesen als de gemiddelde geitenherder uit het rifgebergte die een gerucht over een cartoon van Mohammed hoort.

Het stikt in de wereld van idioten die rood aanlopen als er tegen hun heilige huisjes geschopt wordt. Of dat nou de profeet Mohammed is of de holocaust, of de politiek correcte opvatting onder webdesigners en schoolverlaters over hoe de wereld in elkaar zit, of om on topic te blijven, hoe een taal gespeld moet worden.

Ik heb geen respect voor heilige huisjes en ik schop daar dus tegen aan. Ik wil feiten en geen geruchten. Dat jij dan met antisemitisme en racisme aankomt, terwijl jou als het om de islam en moslims gaat niets te ver gaat, is ronduit bedroevend.

Als moslims hier in Nederland op alle mogelijke manieren mogen worden aangevallen, dan mag dat met elk ander geloof ook. Als de islam een intolerant geloof is omdat dat in de Koran staat en de Koran daarom verboden moet worden, laten we dan ook meteen alle intolerante en haatzaaiende geschriften verbieden, b.v. de Talmoed, het Oude Testament en de Tora. En Nederland graag loskoppelen van het internet, want straks downloadt iemand dat spul nog illegaal.

Rabarberke | 13-08-07 | 10:41

Rooling on de flooor laffing

Tobus | 13-08-07 | 10:05

Beste Bas,
Als je ook maar één enkele keer gereageerd had op GS dan had je geweten dat het meteen geplaatst wordt zolang de site niet weer eens loopt te trippen... lutser

Alcoholic | 13-08-07 | 09:54

laffing oudt loudt...

DasDude | 13-08-07 | 09:53

Nauw Bas, dat lijkdt me duideleik!

knurfie | 13-08-07 | 09:32

"Is het zo dat, net als bij de brievenrubriek van een krant, alle reacties eerst door de eindredactie van Geenstijl door de spellingscontrole worden gehaald..."

Dus de eindredactie van GS haalt alle reacties van de brievenrubriek van alle kranten door de spellingcontrole?

Aardbeienyoghurt | 13-08-07 | 09:21

Beste Bas,

Taal is niet statisch, de regels van nu zijn de moppen van straks.
Als je voor de grap eens kijkt naar hoe Surinamers, Antillianen, Indonesiers, Belgen en Zuid-Afrikanen "onze" taal spreken en schrijven, zul je begrijpen dat we dankzij het internet straks een organische verloop van "onze" taal gaan krijgen die we allemaal kunnen lezen en schrijven.

Echter dan moeten we wel van die achterlijke regels af zoals 't fuckschaap etc.. Want dat is verzonnen door taal-puristen die verder toch geen enkele bijdrage aan deze maatschappij hebben dan ons (de massa) dicteren hoe we onze taal mogen verkrachten.

Uiteindelijk gaat het in de communicatie om de boodschap en zolang de communicerende partijen elkaar begrijpen maakt het geen fuck uit of de spelling of de grammatica klopt.

Trouwens ik heet je welkom in de wereld van online communicatie, iets wat ook in Nederland al ruim 25 jaar gedaan word en waar we allang met elkaar hebben afgesproken hoe we met typo's en andere grammiticale bullshit omgaan.

paranoia | 13-08-07 | 02:51

@miko 13-08-07 @ 01:26
Vind jij van wel dan?

HundertWasser | 13-08-07 | 01:45

HundertWasser 13-08-07 @ 00:41
Is toch geen politiek statement ??

miko | 13-08-07 | 01:26

zeksnor,we snappun het toch wat ieman schreft toch?

Necramonium | 13-08-07 | 01:25

@bottehond
Heb jij toevallig nog op het middaguur naar het interview met Tariq Ramadan gekeken?
Het verwijt dat hij aan een "double discours" houd, deed hij af dat de opmerking dat dingen nu eenmaal gecompliceerd zijn. maar daar gaat het natuurlijk niet om bij dit verwijt.
Buitengewoon interessant was een van zijn voorwaarden om het interview toe te staan.
Er mocht niet gepraat worden ovr het boek "Frère Tariq" van Caroline Fourest.
kijk, kijk, kijk, dan wordt het echt gevaarlijk voor hem. Botte, waarschijnlijk ken je dit boek ook al, maar mocht dat niet zo zijn, dan kan ik het van harte aanbevelen. Moest er wel af en toe het woordenboek bij nemen, maar dan heb je ook wat.
(Geheel off-topic, maar dat mag hier toch wel even)
Ave, Evocatus

Evocatus | 13-08-07 | 00:56

Ga nog een keer kijken en te bed.

Alvast welterusten ieder.

befke | 13-08-07 | 00:54

HundertWasser 13-08-07 @ 00:47

Eigenlijk niet nee.

befke | 13-08-07 | 00:51

@befke 13-08-07 @ 00:46
Heb je nog nooit vallende sterren gezien? Ga weg

HundertWasser | 13-08-07 | 00:47

HundertWasser 13-08-07 @ 00:44
Ik eigenlijk ook niet maar het leek me wel aardig om het te zien.

befke | 13-08-07 | 00:46

SpcMnk 13-08-07 @ 00:27

Bas K. in de beste traditie van de polikor, zonder pica of volledige naam vind ik een schitterende schimpscheut. Kijk Bas K. : zo liggen de zaken anno 2007.

bottehond | 13-08-07 | 00:45

@befke 13-08-07 @ 00:42
Hier is het inmiddels ook droog maar cloudy overcast.
Nou ja, de kinderen zijn toch al naar bed en ik heb even niets te wensen

HundertWasser | 13-08-07 | 00:44

HundertWasser 13-08-07 @ 00:24
Het is hier wel droog ( 072 ) maar er valt helemaal nix.

befke | 13-08-07 | 00:42

@miko 13-08-07 @ 00:34
Ik heb niks tegen de kerstman behalve dat we dan al iets anders herdenken.
Als hij half november kwam was hij welkom

HundertWasser | 13-08-07 | 00:41

befke 13-08-07 @ 00:00
Boek een zeereisje richting de evenaar op een maanloze nacht en jekunt zeker een wens doen.Ik heb het schouwspel een paar keer mee mogen maken in een echt donkere omgeving en dan is het wel betoverend en is het aanschouwen alleen al de wens die ik mag doen.
HundertWasser 13-08-07 @ 00:13
ik vind de kerstman toch beter die is adapteble met andere koeltoeren dan alleen Belgie, Nederland en de Antillen.En mischien Suriname

miko | 13-08-07 | 00:34

@ Bas K. Journalist voor de nieuwe reporter... Grow Up!!

SpcMnk | 13-08-07 | 00:27

@befke 13-08-07 @ 00:19
Er valt hier met name regen

HundertWasser | 13-08-07 | 00:24

Shalome 12-08-07 @ 23:56

In tegenstelling tot wat sommigen beweren ben ik de fijnzinnigheid zelve. Ik zet er (crypto) voor om degenen die ik bedoel niet te schofferen en de 07--haterTs eveneens te voorzien. Ben ik een keer beleefd, is het weer niet goed. Stigmatiserende post, dame.

bottehond | 13-08-07 | 00:21

Ga nog maar eens even uit het tuimelraam hangen en kijken of er iets valt.

befke | 13-08-07 | 00:19

@HundertWasser 13-08-07 @ 00:13

Hoe kom je daar nou bij? Ik twijfel wel weer aan de paashaas, maar St Nicolaas is voor mij heilig!!!

piquant | 13-08-07 | 00:14

@piquant 13-08-07 @ 00:06
En straks ga je ons ook nog vertellen dat St Nicolaas niet bestaat?
Ga weg

HundertWasser | 13-08-07 | 00:13

piquant 13-08-07 @ 00:09

Kan me er niet druk om maken en ga al helemaal geen tijd verspillen door erop te letten.
Shalome says bye. Ik heb een cool boek liggen over Isaac Newton, die excentrieke gek, en daar ga ik fijn voor mijn mandje in.
*kroelt Botte achter zijn oor*

Shalome | 13-08-07 | 00:12

Bassie Knoop? Wis is die gozert? Laat 'm lekker de vinketering genieten. Optieffe met die gozert! Dat was Rotterdams zonder spellingsfouten!

buzzelbas | 13-08-07 | 00:12

piquant 13-08-07 @ 00:06
Valt wel toch?

befke | 13-08-07 | 00:11

@Shalome 13-08-07 @ 00:04

Ik zou willen dat ik (nog) zo onbevangen was als jij. Maar als je de pest hebt aan mannen die zich verheven voelen op het werk of in de zakelijke wereld, dan moet je dat regelmatig registreren. Misschien heb je besloten je er niet al te druk om te maken en dat is de beste overlevings strategie,maar wel alert blijven!!!

piquant | 13-08-07 | 00:09

@befke 13-08-07 @ 00:00

Voor het schouwspel is het jammer dat je het niet hebt gezien( ik ook niet hoor), maar voor de wensen heb je nix gemist want dat is natuurlijk een fabeltje, zoals er zoveel zijn. Jammer wel,want ik wil ook wel eens in fabeltjes en sprookjes geloven, maar het leven is hard.

piquant | 13-08-07 | 00:06

piquant 12-08-07 @ 23:57

I guess. Ik heb alleen zo'n grenzeloze minachting voor mannen die zich verheven voelen, dat ik ze niet eens registreer. Misschien is het mij ook wel eens overkomen, geen idee. Mensen jatten nu eenmaal je ideeën, dat gebeurt nou eenmaal. Of ze dat doen on mij 'klein' te houden zou ik niet weten: ze doen hun best maar :-D

Shalome | 13-08-07 | 00:04

Nou ik heb al uren de verlichting in de tuin uit staan maar nog geen ster zien vallen.
Heb onderhand wel een stijve ( nek ) gekregen dus ik stop er maar mee.
Dan maar geen wensen.
VanFrikschoten vanuit de schuur ook niets te zien?

befke | 13-08-07 | 00:00

@Shalome 12-08-07 @ 23:17

Wat zijn mensen toch verschillend(zie boven); vond ik interessant en ik weet uit ervaring dat ze daar een heel belangrijk punt heeft. Maar mijn feministische tijd ligt achter me. Heb genoeg gedaan. En nu niet denken aan die enge types, want ik heb mij alleen maar "bemoeid"met vrouwen in leiding gevende funkties. Dit was wel weer erg of topic, dus ga me weer druk maken over de reaguurders met drog redeneringen en of reageren uit anti semitisme en/of voldoende info.

Je ziet, strijdlust verdwijnt niet gemakkelijk:)

piquant | 12-08-07 | 23:57

bottehond 12-08-07 @ 23:53

Begrijp ik je nou goed dat jij ons Kabouter Plop-kabinet van intelligentie beticht? Ik heb namelijk nog nooit zo'n bijkans vernederend stel dommerds bij elkaar gezien. Want zelfs vanuit de studeerkamer kun je makkelijk concluderen dat de immigratiewielen zijn vastgelopen in de modder.

Shalome | 12-08-07 | 23:56

@ Shalome

sjalom, dear. Ja. Daarin zie je ook de innerlijke verscheurdheid van de intelligentia. Hun referentiekader is niet berekend op de huidige mondiale en landelijke ontwikkelingen en ze vluchten in een holle ethiek en rationalisaties. Daarom is het verkeerd om (crypto)intelligentia als enigen een land te laten besturen, zoals in 0031 gebeurt. Intellecto-cratie, zeg maar. Gedoemd te mislukken.

bottehond | 12-08-07 | 23:53

bottehond 12-08-07 @ 23:37

Tja, mensen moeten toch íéts zeggen, zelfs wetenschappers. Het was een dooddoener als een H-bom in elk geval. Het is ook niet bepaald wetenschappelijk om voorbij te gaan aan het feit dat het au fond in de thuisstreken v immigranten al faliekant misgaat, ondanks het miljardencadeautje dat ze uit de bodem hebben getroggeld middels het zwarte goud. Het was beslist hun tweede kans geweest op herstel, maar ze hebben het door hun vinegrs laten glippen als woestijnzand omdat ze die - indeed - deaudscultus niet af hebben kunnen schudden.
Zij was wel de eerste die durfde te zeggen dat de geïnterviewde Antwerpenaar, of welke andere stedeling dan ook, helemaal niet zo giftig was geworden als hun biotoop niet zo naar de knoppen was geholpen met de massale toestroom van onopgeleide analfabeten uit islamcontreien.

Shalome | 12-08-07 | 23:46

@ Shalome

haar opmerkingen over het multikulturele drama sneden eerst hout: "de massa-immigratie is een miskleun van jewelste gebleken", maar haar gevolgtrekking: "met meer training en hulp bij het integreren komt het allemaal goed." Dat de deaudscultus dé relevante factor is ontgaat deze "wetenschapster". Schoenmaker blijf bij je leest (en doe er een schepje op met eugenetica, zou ik zeggen). Dat helpen met het integreren doen we al decennia vruchteloos. Verwijten alsof we daarin de verkeerde strategie gekozen hebben zijn bespottelijk.

bottehond | 12-08-07 | 23:37

claudi-jaah 12-08-07 @ 23:17
Ik stop er dan ook mee in vredesnaam.Ga nog even naar zee een beetje zwemmen.Mischien lukt het vandaag wel om over water te lopen.prettige avond verder.

miko | 12-08-07 | 23:36

@miko 12-08-07 @ 23:09
Hoe kun jij in vredesnaam bepalen dat ik door mijn geloof een beperking aan mezelf op leg, ik beleef dat iets anders en zie het zeker niet als een beperking, eerder het tegendeel.

@piquant 12-08-07 @ 23:12
Gaat best snel hoor dat woorden bij een ander in de mond leggen hier en daar ook nog even op aan te vallen.

claudi-jaah | 12-08-07 | 23:17

piquant 12-08-07 @ 23:12

Ah, jij hebt ook gekeken/kijkt/luistert nog. Cool, een wetenschapper aan tafel. Mijn aandacht verslapte wel wat bij al die vrouwenkwesties :S Jammer.

Shalome | 12-08-07 | 23:17

@claudi-jaah 12-08-07 @ 20:48

Ben zo geboeid door Zomergasten, dat ik het debat niet meer heb gevolgd. (ben nu nog aan het luisteren).
Maar ik kon het niet over mijn kant laten gaan, dat ie mij en passent ook nog even van anti semitisme beschuldigt, n.b. door zichzelf te citeren en dat mij in mijn schoenen te schuiven. Een gotspe, zullen we maar zeggen.

Ja, je hebt gelijk; is ook nog een anti zionist.

piquant | 12-08-07 | 23:12

claudi-jaah 12-08-07 @ 23:02
Wat het laatste betreft heb je gelijk.
00972 12-08-07 @ 23:04
Het feit dat dat voor haar de enige waarheid is betekent dat er dus geen andere mogelijkheden of opties zijn.Of je dat nu aan me opdringt of dat voor jezelf houd maakt voor mij dat je jezelf een beperking in denken oplegt .En ja zo iemand noem ik een idioot of je dat nu leuk vind of niet.

miko | 12-08-07 | 23:09

@00972 12-08-07 @ 22:30
Molsims? Is dat een nieuwe aanvulling voor Sims 2?

Cookie v. eigen deeg | 12-08-07 | 23:09

miko 12-08-07 @ 22:54 Je maakt een denkfout; Claudi-jaah geeft aan dat haar geloof VOOR HAAR de enige waarheid is, dat maakt haar geen extremist, want ze valt er niemand anders mee lastig. Het wordt lastiger wanneer haar geloof volgens haar het enige geloof zou zijn voor iedereen (zoals moslimextremisten en Jehovagetuigen wel plegen te doen)

00972 | 12-08-07 | 23:04

Heb je het al weer:
vang!: "l"

VanFrikschoten | 12-08-07 | 23:02

@miko 12-08-07 @ 22:54
Nee lutser, voor iedere gelovige is zijn of haar geloof het enige geloof en maakt hem of haar geen idioot. Het gaat pas fout als het extreem wordt en er een bekeringsdrang ontstaat of haat en geen respect voor mensen die anders geloven.

Om maar niet te praten of jouw soort die bij voorbaat al gaan steiger over elke vorm van geloof.

claudi-jaah | 12-08-07 | 23:02

Ik vin ut ook niet kunne. Al dat taalvuil op me peesee

Cookie v. eigen deeg | 12-08-07 | 23:02

Gooi ik altijd zoveel letters, woorden en leestekens naar boven ter correctie, aanvulling dan we interpretatie en dan dit...

VanFrikschoten | 12-08-07 | 23:01

claudi-jaah 12-08-07 @ 21:42
Het feit dat je zegt dat jouw geloof de enige waarheid is maakt je een hele grote idioot.Juist die instelling zorgt ervoor dat je islam slagers en andere religieus gespuis krijgt.Je bracht je geweer in stelling maar schiet jezelf behoorlijk in de voet met je enige waarheid.Mevrouw goede avond en vergeet niet even in dat ene boek met die enige waarheid te lezen.

miko | 12-08-07 | 22:54

i love firefox

Black-Bird | 12-08-07 | 22:46

@Sikkeneur 12-08-07 @ 22:22:
Nee, maar wel bijv. Lost Discoveries van Dick Teresi, Science Since Babylon van Derek de Solla Price, The Structure of Scientific Revolutions van Thomas Kuhn en Science in Medieval Islam van Howard Turner en natuurlijk Cosmos van Carl Sagan. (Wat werkjes uit m'n eigen boekenkast -ten dele- over dat onderwerp.) Daar staat echt allemaal geen onzin in.

koerbagh ? | 12-08-07 | 22:46

Way to go, botte!!

Sulfuric-Acid | 12-08-07 | 22:41

Zeg, Bas Knoop. Ga jij lopen zeuren over het taalgebruik van anderen? Ik zal jou eens iets uitleggen, onnozelaar. Sinds 20 jaar is het Nederlands onderwijs een lachertje. Gekaapt door sosjaal demonkraten om hun rampzalige sosjale eksperimenten uit te voeren. Mengele zonder fysiek geweld hebben zich van de smaneleving meester gemaakt. Lees maar eens iets van Leo Prik, die legt het allemaal heel helder uit. Sindsdien, meneertje Knoop, kunnen hoogopgeleiden nauwelijks nog foutloos Nederlands schrijven. Wel is er overmatige aandacht voor de zegeningen van het multiculturalisme en het zelfstandig leren (waarvan neuropsychiaters zeggen dat de zich nog ontwikkelende hersenen niet gemaakt zijn op zelfstandig leren) en sosjale vaardigheden. Wist je dat in Duistalnd juffen van kleuters spesjale cursussen krijgen (verplicht) over hoe jongens gesocialiseerd moeten worden. Had je al gehoord van het "dangerous books for boys"? Als je nou écht iets wilt onderzoeken en in kaart brengen, leg de lat dan wat hoger dan dit elitaire geneuzel over wat spel- en schrijffouten (die ik overigens plenty maak omdat ik zelden een post doorlees voor ik hem post). Verders: bemoei je met je eigen zaken en ga iets nuttigs doen, lutser.

bottehond | 12-08-07 | 22:36

* gezellig muziekje opzet *<br>
* download start en naar binnenkomende KB's gaat zitten kijken *<br>
* biertje open maakt *<br>
* zucht *

Sulfuric-Acid | 12-08-07 | 22:34

hoeso taalfauten wei kunen heul goet tiepen zonder fauwten de sukul

liefengeltje | 12-08-07 | 22:31

Tsssss. Ik had me voorgenomen om niet te reageren, maar het vlees is zwak;
1) Zionisme is niet hetzelfde als religieuze Joden, maar daarvoor moet je schijnbaar toch in de regio zijn geweest om dat te kunnen begrijpen, dat wel dan weer.
2) Joden leven prima samen met Moslims en Molsims leven prima samen met Joden in Israel; de moslims maken de huizen van de Joden schoon, doen de tuin en verkopen uitstekende koffie. Als je alle Joden laat verhuizen naar (tja, waarnaartoe dan eigenlijk) .... waar moeten die Moslims dan van leven ?

00972 | 12-08-07 | 22:30

@claudi-jaah 12-08-07 @ 22:19,<br>
op die fiets. Dat heb je goed onthouden dan. Het is dat ik erbij in de buurt woonde, anders had ik dus écht nooit geweten wie dat nu was en hoe je het moest spellen. Nou ja, geschiedenis is ook niet écht mijn ding geweest op school. Al die ouwe meuk die je moest leren... ;-)

Sulfuric-Acid | 12-08-07 | 22:25

koerbagh ? 12-08-07 @ 20:36
Het boek 'De geschiedenis van de arabische volkeren' van Albert Hourani gelezen?

Sikkeneur | 12-08-07 | 22:22

@Sulfuric-Acid 12-08-07 @ 22:17
Ja daar was ik inderdaad bij maar heb die wijsheid van school in 024 en ligt niet bepaald in de buurt. Dus we mogen best aan nemen dat het dan wel in een groot deel van het land bewolkt zal zijn.

claudi-jaah | 12-08-07 | 22:19

Whoohoo, toch nog een vallende ster gezien. Thanks KoC.<br>
* uitprint, in de fik steekt en raam uit donderd *

Sulfuric-Acid | 12-08-07 | 22:19

King of controversy 12-08-07 @ 22:15

En daarbij een wens doen? Bliegh

Elisabeth2 | 12-08-07 | 22:18

@claudi-jaah 12-08-07 @ 22:14,<br>
oops, was jij gisteren er ook niet bij toen het ging over Anna Palowna :s..<br>
Vandaar dat ik dacht dat je met 024 0224 bedoelde. Nou ja, 't is dus weer 's overal bewolkt.. typisch..!!

Sulfuric-Acid | 12-08-07 | 22:17

@Sulfuric-Acid 12-08-07 @ 22:08
ik zit ook niet in 0224 maar aan de rand van 024 en kan amper de lichtjes zien op de A-73 ondanks het vrije uitzicht.

claudi-jaah | 12-08-07 | 22:14

@Elisabeth2 12-08-07 @ 22:06,<br>
het gehele weekend eigenlijk begreep ik (vrijdagavond uitgezonderd). Dus ik had een beetje hoop dat ik het vanavond wél kon aanschouwen. Niets aan te doen, helaas...

Sulfuric-Acid | 12-08-07 | 22:11

@claudi-jaah 12-08-07 @ 22:04,<br>
0224, daar woon ik al een paar maanden niet meer. Zit net bij Nieuweschans over de grens, klinkt als Duitsland. Zit wel op 3 hoog met vrij uitzicht over de omgeving en de daarbij behorende bewolkte lucht...

Sulfuric-Acid | 12-08-07 | 22:08

Sulfuric-Acid 12-08-07 @ 22:01
Dat was toch gisteravond? Hier ook helemaal bewolkt. Heb het gisteravond ook helemaal gemist. Jammer, want je mag wensen doen als je een vallende ster ziet.

Elisabeth2 | 12-08-07 | 22:06

@Sulfuric-Acid 12-08-07 @ 22:01
024 is ook zeker niet de ideale vallende sterren spotlocatie

claudi-jaah | 12-08-07 | 22:04

* moe wordt van het lezen van dit topic *<br>
<br>
Nu we tóch lekker off-topic bezig zijn, is het bij iemand onbewolkt i.v.m. die sterrenregen..?? Ik kijk net ff naar buiten en het is uiteraard weer geheel bewolkt..!!

Sulfuric-Acid | 12-08-07 | 22:01

@ Elizabeth
Ten eerste omdat beide partijen nog vasthouden aan een twee staten oplossing
Ten tweede omdat de extremisten van beide kampen elkaar gijzelen.
Hamas wordt populairder met elke repressieve maatregel die Israel neemt, en naarmate hamas populairder wordt, zullen extremisten in Israel voor meer repressieve maatregelen pleiten.
Om uit die vicieuze circel te komen, is een hoop politiek lef nodig. En wat dat betreft "calls Israel the shots" om het maar even zo uit te drukken.
En het domste wat ze kunnen doen is een tienjarig bestand wat Hamas Israel aanbood, afslaan.

King of controversy | 12-08-07 | 22:00

King of controversy 12-08-07 @ 21:35
Ja, kan best dat wetenschappers zich daar al 35 jaar over gebogen hebben, en ze zullen best wel gelijk hebben. Maar het schijnt toch niet echt te werken want ze zitten elkaar daar nog met veel enthousiasme dwars.

Elisabeth2 | 12-08-07 | 21:53

Ik heb geen geloof.

Shalome | 12-08-07 | 21:50

miko 12-08-07 @ 21:39
Je begrijpt er helemaal niets van jochie. Shalome heeft het over moslimslagers en daar zal ze zeker niet alle moslims mee bedoelen. Daarom moet je mij niet betrekken in een je reaguursels dat van mij moslims geen idioot genoemd mogen worden aangezien jij haar die woorden in de mond wi leggen.
Als ze wel alle moslims zou bedoelen neem ik uiteraard mijn woorden terug.

claudi-jaah | 12-08-07 | 21:49

@miko 12-08-07 @ 21:32
Mijn geloof is ook voor mij de enige waarheid en maakt mij niet idioot, Shalome heeft een ander geloof en voor haar ook de enige waarheid. Dat maakt haar ook geen idioot voor mij.
Jij doet dat heel simpel wel en pakt in één zin zonder een argument te kunnen aandragen. Katholieken zullen niet snel een Jood als idioot bestempelen terwijl de beide waarheden niet gelijk zijn.

claudi-jaah | 12-08-07 | 21:42

lol @ koerbagh 21:41

King of controversy | 12-08-07 | 21:42

@King of controversy 12-08-07 @ 21:35:
Die staat is er al. Israel.

koerbagh ? | 12-08-07 | 21:41

claudi-jaah 12-08-07 @ 21:24
Afdwalen??Die is goed op een taalcorrectie topic het over moslim slagers en antisemistisme te hebben en mij een verwijt te maken.

miko | 12-08-07 | 21:39

Elisabeth2 12-08-07 @ 21:19

Het zou helpen als die moslimfanaten het hiernamaals ondergeschikt maken aan het aardse, en de waarde van de medemens boven alles gaan stellen.

Shalome | 12-08-07 | 21:37

@ Elizabeth
geen keuze maken is ook een keuze. Geen oplossing is ook een oplossing.
Dus er zal altijd een oplossing komen. Aan elk conflict komt een einde, dus ook aan dit.
Ik vind dat er zo snel mogelijk een einde moet komen aan dit conflict, en daaorm opperde ik de eenstaten oplossing (voor wat het waard is, veel wetenschappers, waarvan sommigen zich al 35 jaar met dit conflict bezig houden, vinden dat ook de beste oplossing). De eenstaten oplossing lost een aantal conflictpunten op
1) Jeruzalem. beide partijen kunnen die stad krijgen
2) nederzettingen. De nederzettingen kunnen gewoon blijven bestaan. Er is geen grootscheepse volksverhuizing nodig. En voortaan kunnen de Palestijnen meebeslissen waar nieuwe nederzettingen worden gebouwd.
3) vluchtelingen/immigratie
Ook daarin kunnen zowel de joden als de arabieren met elkaar in een regering een beslissing over nemen.
Tegelijkertijd kan zo'n beetje elke groepering binnen de samenleving van Israel+bezet gebied een overwinning claimen.
radicale joden behouden hun nederzettingen
radicale moslims zijn die joodse staat kwijt
normale moslims krijgen gelijke rechten
economische stimulans voor beide partijen door wegvallen van checkpoints en dergelijke.
normale joden hoeven niet meer te vrezen voor aanslagen. Bovendien hoeven ze minder belastinggeld op te brengen om hun leger te betalen.
Geen enkele partij staat met een eenstatenoplossing met lege handen. Elke partij wint, en daarom is het de toch eigenlijk de beste oplossing die mogelijk is.

King of controversy | 12-08-07 | 21:35

Foutje Bas, zie dat knul. Ik bedoel natuurlijk 2007. Maar het staat er wel.

GSpot | 12-08-07 | 21:34

Basje, het is 207 jongen. Waar heb jij de laatste 10 jaar gezeten in vredesnaam?

GSpot | 12-08-07 | 21:33

claudi-jaah 12-08-07 @ 21:07 en Shalome 12-08-07 @ 21:20
De extreme komen altijd voort uit de gematigheid.Zolang religies zich als enige waarheid prsenteren zal ik de mensen die er achteraan lopen mischien aardig vinden of mischien haten maar toch vooral idioten vinden.
Maar ik haat niet veel mensen dus maak je niet druk.

miko | 12-08-07 | 21:32

-weggejorist-

Lizzard | 12-08-07 | 21:27

@miko 12-08-07 @ 21:18
leer eens lezen en dwaal niet zo af, een woord als moslimsslagers is wel iets anders dan moslims in het algemeen

claudi-jaah | 12-08-07 | 21:24

miko 12-08-07 @ 21:18

Ik heb het over de islamitische massamoordenaars waar moslims en niet-moslims slachtoffer van worden.

Shalome | 12-08-07 | 21:20

Lizzard 12-08-07 @ 21:16
Tja, maar helpt al dit oeverloos gepraat dan? Er is gewoon geen oplossing, hoe je het ook analyseert en bespreekt.

Elisabeth2 | 12-08-07 | 21:19

Shalome 12-08-07 @ 21:02
Waar mee je wil vertellen dat je moslims idioten vind??Mag niet van claudi-jihad.

miko | 12-08-07 | 21:18

@King of controversy 12-08-07 @ 21:02:
Jouw gebruik van stijlfiguren hebben veel karaktertrekken van het herderjochie Peter. Die van de wolf. youtube.com/watch?v=EMPBaGl6U2Q

koerbagh ? | 12-08-07 | 21:17

-weggejorist-

Lizzard | 12-08-07 | 21:16

King of controversy 12-08-07 @ 21:05

Kruipt onder bed vandaan en mengt zich in deze discussie. Nou ja, discussie, dit is al vanaf 1949 een heikel punt en zal nooit goed komen. Het is maar net van welke kant je het bekijkt. Als je een boek als The little Drummer Girl hebt gelezen sta je aan een kant en ik neem aan als je wat anders hebt gelezen sta je aan de andere kant. Maar een oplossing, nee, zal er nooit komen.

Elisabeth2 | 12-08-07 | 21:13

King of controversy 12-08-07 @ 21:05

Het zou niet alleen een oplossing zijn voor Israël, maar ook voor Indonesië, Thailand, Algerije, Iran, Irak, Afghanistan, Darfur, Tsjaad, Somalië, Filippijnen en overal waar de moslimslagers hun slachtpartijen aanrichten.
En denk je nou echt dat ik hier zou zitten als ik de oplossing om dat eeuwenoude fenomeen te verhelpen? Dan zat ik in mijn privé-jet met een Dom Perignon en was op weg naar een van mijn privé-resorts wereldwijd.

Shalome | 12-08-07 | 21:12

@miko 12-08-07 @ 21:00
Je mag inderdaad alles van mij vinden, je kunt me aardig vinden of een dom kudtwijf dat maakt allemaal niets uit. Maar om mij als een idioot te gaan bestempelen omdat ik achter de Bijbel aan loop gaat mij te ver. Ik val er niemand mee lastig, probeer niemand te bekeren en haal uit de Bijbel wat ik zelf nodig heb en verwerp net zo goed als vele andere gelovigen bepaalde meningen of stromingen binnen de religie.

claudi-jaah | 12-08-07 | 21:07

Anaalfabeet 12-08-07 @ 20:56
Waaat??Zit Israel ook in Darfur??Zijn zij het die daar onschuldige mensen aanvallen en ziekenhuizen en rode kruis posten aanvallen op kamelen??

miko | 12-08-07 | 21:06

@ Shalome 21:02
Ben geen jood nee, dus geen Einstein. Duurde nog vrij lang voordat je dat doorhad ;)
Maar volgens jouw is er geen oplossing mogelijk voordat de laatste moslimslager weg is uit de bezette gebieden, en uit Israel zelf.
Wat moet er met die mensen gebeuren, en hoe denk je dat voor elkaar te gaan krijgen?

King of controversy | 12-08-07 | 21:05

Een website over de toekomst van de nederlandse journalistiek? Haha. Die toekomst heeft zich van kant gemaakt toen hij probeerde te vluchten voor lutsers als Bas K.

nadenkeniseenkunst | 12-08-07 | 21:03

@ claudi-jaah 21:08
Als je geen stijlvormen als satire, sarcasme, ironie, of cynisme kunt herkennen, dan ben ik er helemaal niet rouwig om dat jij niet meer op mij reageert. Godsallemachtig wat ben jij dom zeg.

King of controversy | 12-08-07 | 21:02

King of controversy 12-08-07 @ 20:53

Je bent geen Einstein he? Het gaat om de moslimslagers, pannekoek. En die heb je overal, welke riante omgeving je ook voor ze creëert. Zelfs in Nederland hebben we ze, en daar beroepen ze zich op zoiets vaags als 'gebrek aan respect'. Moslimslagers zijn een vaste constante binnen de islam, al 14 eeuwen. De islam is een doctrine waar sommige mensen nu eenmaal van doorslaan; van dat fenomeen zijn zeer interessante geschriften en publicaties te vinden van moslimgeleerden van wat hen over het randje tilt. Die absurde state-of-mind kan duizenden oorzaken hebben, maar ze zijn er. En de joden hebben geen zin om zich daar als sitting ducks voor beschikbaar te stellen. Dat zouden de Algerijnse burgers of die van Sudan of Tsjaad ook graag hebben, maar helaas voor hen hebben zij zich niet op dezelfde wijze weten te organiseren.
Mocht het nog niet duidelijk zijn: moslims zoeken graag de oorzaak voor dit fenomeen bij externe niet-islamitische factoren, maar dat is bewezen onjuist.

Shalome | 12-08-07 | 21:02

claudi-jaah 12-08-07 @ 20:41
Nee??Ok dan doe ik dat niet meer!

koerbagh ? 12-08-07 @ 20:48
Mijn vergelijking was een beetje ,gezien het onderwerp,ongelukkig.Maar als ik zeg dat ik anticommunist bent dan zullen heel weinig mensen me hier op de site afmaken als zijn de een minderwaardig en compleet gestoord figuur.
als ik iemand tegen zou komen en die zei dat hij belg is dan zal ik daar niks van zeggen behalve een paar vlauw grappen.Als hij dan zegt dat hij overtuigd prtoestant is dan zal ik hem(onder het genot van een goeie pul trappist) zeggen dat ik zijn geloof niet deel en het ronduit belachelijk en idioot vind.Een antiprotestant dus.Ga ik die belg afzeiken over zijn belg zijn dan kan ik daar nooit een argument voor hebben daar is hij immers geboren en daar kan hij niks aan doen.

Claudi-jaah.
Sorry ik zal het niet meer doen!

miko | 12-08-07 | 21:00

@King of controversy 12-08-07 @ 20:52
Ik ga niet in herhaling vallen en weer in discussie met jou, lees al je eigen teksten van vandaag in dit topic maar door en blijkt snel dat het niet gaat om een opmerking van je over Joden in de middeleeuwen.

En als klap op de vuurpijl deze uitspraak van jou die me doet kotsen:

"Rabarberke (die is hier dus schuldig aan, en is daarom waarschijnlijk een jodin)"

Dus wederom de tyfus

claudi-jaah | 12-08-07 | 21:00

-weggejorist-

Lizzard | 12-08-07 | 20:58

@Shalome 12-08-07 @ 20:49
Klopt. Israel blaast met hun kuthelikopters hele dorpen omver. En vernietigen de infrastructuur. Doen alles om de ontwikkeling en de economie te stagneren. Knallen ziekenhuizen uit mekaar. Net zo makkelijk.

Anaalfabeet | 12-08-07 | 20:56

Houdt weiseleik zijn mont...

da wizard | 12-08-07 | 20:55

@ Shalome
Ah, dus wat je nu suggereert is dat er eigenlijk geen oplossing mogelijk is, zolang er 1 moslim op Israelisch grondgebied woont, klopt dat?

King of controversy | 12-08-07 | 20:53

@ claudi-jaah
"menneer het schijnbaar moeilijk heeft om Joden als mensen los te zien van de staatskundige inrichting van israel"
lieve, lieve claudi-jaah, waaruit blijkt dat dan? Let wel, piquant heeft het over joden die in de middeleeuwen leefden. Toen bestond Israel nog geeneens.
@ Elizabeth
Puh, ik weet ten minste met welke browser ik werk ;)

King of controversy | 12-08-07 | 20:52

King of controversy 12-08-07 @ 20:44

Welnee gek, dat is de hele koek. Er zijn overal islamitische massamoordenaars, ook daar waar geen joden zijn zoals in Algerije. Helaas hebben de Algerijnen minder wapens om zich tegen die moslimslagers te verdedigen, dus staan er al 200.000 grafzerken ten gevolgde van islamitisch geweld. In Darfur kunnen ze zich ook niet verweren, daar sterven ze ook per tienduizend. De joden zijn veel beter in zich verdedigen, maar ze hebben de maatregelen wel enorm moeten opschroeven.

Shalome | 12-08-07 | 20:49

@ Piquant 20:42
Je impliceerde het gisteravond wel zeker.
En vandaag zei je dat het anti semitisch is om te denken dat joden graag joden blijven, zoals ik beweerde.
Jij ziet jezelf niet als anti semiet, dus dan vindt jij het tegenovergestelde, namelijk dat joden graag hun religie en gebruiken hadden opgegeven, en graag christen waren geworden. Toch?

King of controversy | 12-08-07 | 20:49

@miko 12-08-07 @ 20:40:
Dat mag, maar da's iets heel anders dan beweren dat antisemieten antifascisten zijn.

koerbagh ? | 12-08-07 | 20:48

@piquant 12-08-07 @ 20:42
Laat je je toch uit de tent lokken he, ik had al besloten om KOC als lucht te bestempelen maar doe maar heel even mee. Behalve antisemitisch is het ook nog anti-zionistisch. Daar gaat het ook even moeilijk omdat anti-zionisme weer niet te verwarren valt met antisemitisme en menneer het schijnbaar moeilijk heeft om Joden als mensen los te zien van de staatskundige inrichting van israel,

claudi-jaah | 12-08-07 | 20:48

@ Shalome 20:42
Nee nee, dat is slechts een tijdelijk oplossing.
Hoe voorkom je dat die 'islamitische massamoordenaars' opnieuw naar de wapenen grijpen. Wat moet er veranderen in de huidige situatie? Wat is het toekomstprespectief
Hup, niet zo simpel antwoorden, je verloochend je afkomst.

King of controversy | 12-08-07 | 20:44

King of controversy 12-08-07 @ 20:26
Je bent dom
*verstopt zich onder bed, wil geen klappen*

Elisabeth2 | 12-08-07 | 20:43


@King of controversy 12-08-07 @ 20:03

l
Met me oneens zijn is oke, maar mij berichten van iets dat niet IK heb gezegd,maar JIJ, gaat me echt veel te ver.

Ik zou denken en opschrijven ,dat joden al te graag hun religie zouden opgeven om bij het christelijke westen te horen is de limit. Jij betoogde dat ze dat hadden kunnen doen en ik ben daar met niet mis te verstane woorden op ingegaan.!

Het is me nu duidelijk dat je gewoon in de war bent en aan je anti semietische ideeen niet eens wat kunt doen.

piquant | 12-08-07 | 20:42

@koerbagh ? 12-08-07 @ 20:37
Nou, daar staat precies hetzelfde als in 20.34 uur. Misschien moet je het anders lezen. Of had ik het anders moeten beletteren.

Anaalfabeet | 12-08-07 | 20:42

King of controversy 12-08-07 @ 20:41

De oplossing is om islamitische massamoordenaars te vertellen dat ze moeten ophouden om joden naar het leven te staan. Dan kunnen we verder praten.

Shalome | 12-08-07 | 20:42

@ Shalome
Maar nou een oplossing? Of is het anti semitisme om een jodin om een oplossing te vragen? Het zou zo maar kunnen. Vergeef me mijn brutale vraag dan maar.

King of controversy | 12-08-07 | 20:41

@miko 12-08-07 @ 20:40
nee

claudi-jaah | 12-08-07 | 20:41

koerbagh ? 12-08-07 @ 20:20
Er zijn een hoop idioten en kwezels in de wereld.Maar stel ik lees de tora,bijbel,koran,das kapital of whatever en vind het geen goede overtuiging.Mag ik dan niet zeggen dat degen die hier achteraan lopen ook kwezels en idioten vind??

miko | 12-08-07 | 20:40

Ik meld me af wegens verzorging van de inwendige mensch.
En ook wel een beetje omdat het gesprek echt dichtslibt (en dat bedoel ik niet lullig maar echt lekker loopt het ook niet meer).
Maar vooraleerst omdat mijn maag knort!
-
Wees lief voor elkaar, beargumenteer je dingetjes, enzovoorts!
-
*Reinaert richting keuken*

Reinaert | 12-08-07 | 20:39

King of controversy 12-08-07 @ 20:36

Het is net zo'n aanfluiting voor het menselijk verstand om te zeggen dat de joodse staat maar moet worden opgeheven en iedereen door elkaar moet gaan wonen met dezelfde rechten.
Dude: we hebben hier in Nederland al massive problems met andersdenkenden, en dan is dit nog wel zo'n hypermodern welvaartsland waar elke loser uit de Rif prima wordt verzorgd al heeft hij nog geen dag van zijn leven gewerkt.

Shalome | 12-08-07 | 20:39

@Anaalfabeet 12-08-07 @ 20:34:
Nou, wat zeik je dan @ 19:12?

koerbagh ? | 12-08-07 | 20:37

@ Wishbone
rond 1920, toen een golf van nationalisme over de Arabische wereld trok, de Britten hun belofte niet nakwamen van een eigen Arabische staat.
Tegelijkertijd kwam ook het zionisme in leven, kwamen de zionistische claims, die uiteindelijk hebben geleid tot het ontstaan van Israel. Daarna nog een oorlogje of wat, en hoppa, toen waren we in 2007.
En in 2007 hebben we een probleem, waar we al 50 jaar geen oplossing voor kunnen bedenken, en dat is een aanfluiting voor het menselijk verstand.

King of controversy | 12-08-07 | 20:36

@Sikkeneur 12-08-07 @ 20:23:
Dat hebben de kruisvaarders toch echt zelf moeten ophalen uit Constantinopel, Jeruzalem en Alexandrië. en de Arabieren waren slechts toonaangevend omdat zij de geschriften van de bieb van Alexandrië en Constantinopel die niet principieel in tegenspraak waren met de Koran hebben bewaard (de rest werd gewoon vernietigd). Dito met Perzië en de oude biliotheken van Babylon. Zelf hebben ze er niet of nauwelijk iets aan toegevoegd.

koerbagh ? | 12-08-07 | 20:36

@koerbagh ? 12-08-07 @ 20:20
Jongen jongen toch....
Nou vooruit:
"Waarom hebben ze last van Israel?"
- Weet ik niet (doet ook niet terzake in mijn stelling)
.
"Hoe komt dat?"
- Weet ik niet (doet ook niet terzake).
.
"Waarom zou Israel daarom wegmoeten?"
- Van mij moeten ze niets hoor. Het zou wel het gesodemieter over de kwestie in dat gebied doen oplossen. Punt. Ze zijn er per slot van rekening ook als laatste bij gekomen. Dan lossen ze het maar op ook.
En anders maar niet hoor. Ik zit hier lekker droog.

Anaalfabeet | 12-08-07 | 20:34

Wishbone 12-08-07 @ 20:31

Arabieriërs hebben nu eenmaal een slechte geschiedschrijving en geloven liever in fabeltjes. Bij alles wat ze zeggen en alles wat ze doen, kun je het spandoek 'Kijk nou eens naar de realiteit' ophouden. Maar ergens missen ze daar het chromosoom voor, lijkt het wel.

Shalome | 12-08-07 | 20:34

-weggejorist-

Lizzard | 12-08-07 | 20:32

@koerbagh ? 12-08-07 @ 20:20
Ik kan me niet heugen dat ik ook maar één argument had aangedragen, ik gaf aan met betrekking tot de discussie voor het bewuste reaguursel dat iemand die één juist argument zou aandragen misschien een punt heeft.

Immers de voortdurende strijd van Israel om te overleven als staat in is zeker wel een kenmerk van fascisme.

Verder is het standpunt om Joden en/of Israel als fascisten te bestempelen vrij simpel te verwerpen en hoef je er niet eens voor opgelet te hebben op school.

Wat ik aan wilde geven is dat mensen dingen roepen en zelfs het kleinste raakvlak niet kunnen benoemen.

claudi-jaah | 12-08-07 | 20:31

King of controversy 12-08-07 @ 20:23
Ik ben het helemaal niet met je eens........... Wat je wil kan gewoon niet.... En dan kun je wel zeggen dat Joden en Arabieren altijd vreedzaam naast elkaar hebben geleefd maar dan moet ik je toch echt vertellen dat je terug de boeken in moet........ De joden en de Arabieren hebben naast elkaar geleefd op het moment dat de jood als Dhimmi door het leven ging............ Dat zal nooit anders worden ook want het staat nou eenmaal letterlijk in het boek.........
.
De problemen waar jij het over hebt begonnen dan ook al rond 1920 en het is dus een fabeltje om het aan het uitroepen van Israel te hangen..........

Wishbone | 12-08-07 | 20:31

Sikkeneur 12-08-07 @ 20:23

Dat heb ik toch net ook gezegd? Ik doe niet aan geschiedvervalsing hoor. Maar vergeet niet dat Europa toen al enkele grote beschavingen op haar continent had gehad die hun sporen overal hadden achtergelaten, dus groentjes op beschavingsgebied waren we niet bepaald. Als je wilt weten wat die Dark Ages nu precies inhielden en wat er toen al voorhanden was, lees dan eens Herfsttij der Middeleeuwen van Huizinga.

Shalome | 12-08-07 | 20:31

@ Shalome 20:27
Goed, prima. Trek ik mijn plan voor de toekomst in, en ga naar jou luisteren. Kijken of jij dan wel de ideale oplossing weet, want tot nu toe kraak je alleen maar af. Je bouwt niets op (oh oh alweer anti semitisme)

King of controversy | 12-08-07 | 20:30

King of controversy 12-08-07 @ 20:23

Dat is historisch onjuist, over Arabisch/joods vreedzaam samenleven. Maar ik heb al vaker tegen jou gezegd dat jij blijkbaar heel andere opvattingen hebt over het begrip 'vreedzaam'. Als je hier de geschriften op naslaat, komt die sameleving op een westerling niet als vreedzaam over maar juist erg racistisch en ongelijk. Pak maar eens wat correspondentie op van Europeanen die eind 19de eeuw door N-Afrika reisden met een joodse gids. Als dat jouw invulling is van vreedzaam, zijn de problemen in Nederland nog groter dan we kunnen vermoeden.

Shalome | 12-08-07 | 20:27

@ Lizzard
Voorliefde voor de islam? Waar haal je dat nu weer vandaan?
Echt waar, ik val hier in de ene verbazing na de andere. Eerst ben ik anti semitisch, dan heb ik weer een voorliefde voor de islam, en zometeen gaat iemand nog zeggen dat ik dom ben. Het moet toch niet veel gekker worden hier.
(disclaimer: satire alert)

King of controversy | 12-08-07 | 20:26

Shalome 12-08-07 @ 20:05
Nagieb Mahfoez (overl. 30-8-06) Egyptische nobelprijswinaar literatuur 1988.
Tot de 12e/ 13e was de Arabische wereld toonaangevend op het gebied van de literatuur, wetenschap, schone kunsten en bewaarder van het Hellenistische erfgoed. Europa kon mede dankzij de inbreng van de Islamitische wereld zichzelf uit de dark ages ontworstelen.
Maar goed, dit soort zaken worden snel vergeten. Ook door de Islamitische wereld zelf, die sinds die tijd vastgeroest zit in een op de Koran geïnterpreteerd fundamentalistisch gebod en verbod.

Sikkeneur | 12-08-07 | 20:23

Reinaert 12-08-07 @ 20:17

Nou nee, ik doe niet aan geschiedvervalsing. Maar de Arabieriërs hebben indertijd alle geschriften van Griekse geleerden en filosofen laten vertalen (door joden *heh*) als Aristoteles, Archimedes, Pythagoras. Er was al heel wat voetenwerk voor hen verricht voordat zij zelf begonnen. En die rekenkunde, hmja. Dat begon in 5000 vC, en het duurde tot 1500 vC voor ze het optellen en aftrekken enigszins op orde hadden. Het waren de Indiërs van wie zij de getallen 1 t/m 9 overnamen, en er de 0 aan toevoegden. Bepaald niet onverdienstelijk, maar je ziet: alles haakt nogal in elkaar voor wat betreft ontdekkingen en vondsten. Iedereen droeg zijn steentje bij.
Ik heb wel een beetje genoeg van Marokkaanse berbers die als roeptoeters de hele beschaving claimen terwijl zij als berber op lichtjaren afstand van het hele denkproces waren :-S Puur en alleen omdat ze hetzelfde geloof aanhangen maakt hen dat niet automatisch lid van de Mensa-club. :-S

Shalome | 12-08-07 | 20:23

@ Wishbone 20:17
Joden en arabieren hebben altijd wel vreedzaam met elkaar geleefd totdat Israel werd gesticht. Toen begonnen de problemen voor de Arabieren.
Daarbij moet je ook even praktisch denken. De tweestaten oplossing is inmiddels onmogelijk geworden, door de bouw van de vele en grote nederzettingen. Het is volstrekt onrealistisch om te verwachten of te eisen dat die nederzettingen afgebroken gaan worden. De situatie zoals die nu is, kan ook niet eeuwig blijven duren. Er zal dus een oplossing moeten komen, en die oplossing is misshien niet de beste, maar wel de minst slechte.

King of controversy | 12-08-07 | 20:23

@Anaalfabeet 12-08-07 @ 19:54:
Ja ik lees wel, maar je zegt helemaal niks. Er staan wel wat woorden maar het zijn geen antwoorden op m'n vragen. Dus ik stel ze nog maar eens. Waarom hebben ze last van Israel? Hoe komt dat? Waarom zou Israel daarom wegmoeten?

@miko 12-08-07 @ 19:56:
Je mag alles veroordelen wat je wilt, maar als je daar verder geen redenen voor hebt zet je alleen jezelf neer als een idioot en een kwezel.

@claudi-jaah 12-08-07 @ 19:58:
Staatkundig is Israel is in principe een seculiere democratische republiek. Er wonen ook moslims in Israel met een Israelisch paspoort, met evenveel burgerrechten als de joden. Dat is dus een buitengewoon slap argument

koerbagh ? | 12-08-07 | 20:20

-weggejorist-

Lizzard | 12-08-07 | 20:20

Hoeveel open deuren wil meneer Bas intrappen.

tre_qe | 12-08-07 | 20:19

@Shalome 12-08-07 @ 20:14
Dat is nu precies wat ik de hele tijd ook zeg. Olie en water gaan niet samen. Dus zal een van de twee partijen moeten wijken.

Anaalfabeet | 12-08-07 | 20:17

@Shalome 12-08-07 @ 20:12:
Ik verkondigde dan ook slechts - heel correct - de arabierische mening.
Blijft onverlet dat er duizenden jaren geleden wel intellectuele oprispingen te melden zijn uit het gebied dat wij nu arabierië noemen.
Dat wil je toch hopelijk niet ontkennen?

Reinaert | 12-08-07 | 20:17

King of controversy 12-08-07 @ 20:03
Klets niet en lees dat verdomde sprookjesboek nou een keer. Er zal nooit een land kunnen bestaan waar de jood gelijkwaardig is aan de muzelman.........

Wishbone | 12-08-07 | 20:17

@ Shalome
Ja hoor, joden zijn altijd alleen maar progressief en arabieren zijn altijd alleen maar conservatief.
Zometeen ga je nog ontkennen dat joden mensen zijn, maar eigenlijk een soort van godenvolk wat verdwaald is hier op aarde. Kom nou toch. Joden zijn ook maar gewoon mensen, hoewel je deze opmerking wel weer als antisemietisch zal kwalificeren.

King of controversy | 12-08-07 | 20:17

King of controversy 12-08-07 @ 20:13
LOL :)

miko | 12-08-07 | 20:17

claudi-jaah 12-08-07 @ 20:03
Ik zie een kind niet als bv Katholiek maar als kind van katholieke ouders (kwoot R.Dawkins) laat staan dat ik een kind zou discrimineren vanwege deze toevalligheid.
Ik zie joden niet als een ras maar als mensen die voor dat geloof kiezen.Dat mogen ze van mij en ik hoop dat ze een lang en gelukkig leven mogen leiden.Of dat nu in israel is of niet.

miko | 12-08-07 | 20:14

vander F 12-08-07 @ 20:12

En hij denkt niet na. Denkt zo maar even twee volkeren, waarvan de ene bestaat uit progressieven en de anderen uit anti-progressieven, met elkaar te verenigen. Een rampscenario if I ever saw one.

Shalome | 12-08-07 | 20:14

@ vander F
Is 'terveel' een samentrekking van 'tergend veel' of gewoon een typo?

King of controversy | 12-08-07 | 20:13

Reinaert 12-08-07 @ 20:10

Dat is historisch niet juist. Arabieriërs hebben in hun hoogtijdagen van alles overgenomen van wat er door andere volkeren al was ontdekt/ontwikkeld. Zij deden exact hetzelfde als wat alle anderen daarvoor hebben gedaan: de diverse draadjes oppakken en verder uitwerken.

Shalome | 12-08-07 | 20:12

KOC heeft terveel anti-semitische sprookjes gelezen,
alhoewel ik niet geloof dat hij een anti-semiet is gebruikt hij merkwaardig genoeg wel anti-semitische agitprop.

vander F | 12-08-07 | 20:12

@Shalome 12-08-07 @ 20:05:
Je doet de arabieriërs nu tekort heaur!
Want ze hebben tenslotte zo ongeveer alles uitgevonden wat er op deez' aardkloot te vinden is.
4000 Jaar geleden that is.
Daarna zijn ze wetenschappelijk in een dipje geraakt. Maar da's van tijdelijke aard.

Reinaert | 12-08-07 | 20:10

@Shalome 12-08-07 @ 20:05
Ik zei toch ook al dat het een vreemde eend in de bijt is in dat gebied.

Anaalfabeet | 12-08-07 | 20:09

Anaalfabeet 12-08-07 @ 19:54

Het zou anders veel verschil uitmaken als het in Israel net zo'n losgeslagen, harteloze puinhoop zou zijn als in de buurlanden: zonder kunst, zonder wetenschap, zonder Nobelprijswinnaars, zonder economische successen, zonder innovaties, zonder agriculturele vondsten.
Nu worden de Arabieriërs met Israël pal onder hun neus geconfronteerd met hun eigen gebreken. Dat steekt. Maar van oudsher hebben de Arabieriërs nooit hard gewerkt en getracht de competitie te evenaren. Hun methode is om alles af te breken wat boven hun uitsteekt en omlaag te halen naar hun eigen niveau. Eergevoel en zo.

Shalome | 12-08-07 | 20:05

@ piquant 18:59
In het kader van de grote off topic show
Gister beweerde ik dat joden in middeleeuws Europa er zelf voor kozen om joods te blijven. Dat noem jij anti-semitisme?
Daarin heb je natuurlijk helemaal gelijk. Elke week stuurden de joden uit Europa brieven naar de paus, of ze toch maar alsjeblieft gedoopt mochten worden, maar telkens schreef de paus terug dat er al genoeg christenen waren. En ook de hemel raakt een keertje vol...( je schijnt er tegenwoordig bij te moeten zetten dat het sarcasme is, bij deze)
(nu dus serieus)
Als jij werkelijk denkt dat de joden maar al te graag hun religie wilden opgeven om bij het christelijke westen te horen en te integreren, dan ben jij de antisemiet, niet ik.
Mijn post van 18:37 was bedoeld om te laten zien dat ik helemaal niet in iets van een groot joods complot geloof. Ik geloof niet dat de joden overal de wereld besturen. Dat is tegenwoordig ook al antisemitisme?
Jij hebt geen Nederlands gestudeerd of wel?

wbt de toekomst van Israel. Die staat moet opgedoekt worden. Het expirimentje van de VN is op een volledige mislukking uitgelopen, en het gezag van de VN overdragen aan beide volken heeft ook niet echt geholpen om daar vrede te brengen.
Wat er nu moet gebeuren is dat Israel en de bezette gebieden 1 staat worden, waar elke burger gelijke rechten heeft. Een staat diegodsdienstvrijheid hoog in het vaandel heeft staan, waar elke inwoner zich kan vestigen waar hij wil, en waar Jeruzalem de hoofdstad is.

King of controversy | 12-08-07 | 20:03

@miko 12-08-07 @ 19:56
De meeste Joden worden wel als Jood geboren, net als ik als Katholiek geboren ben, net als de meeste tokkies als tokkies geboren worden.
Op latere leeftijd kun je wel zelf kiezen om afstand te doen van je geloof, overtuiging of levenswijze die je van huis uit meegekregen hebt.

claudi-jaah | 12-08-07 | 20:03

@koerbagh ? 12-08-07 @ 19:47
Iemand die met juiste argument komt kan zeker wel een punt hebben om de gevoelens en de ideologie van de staat Israel redelijk fascistisch te noemen.

@miko 12-08-07 @ 19:37

Het is zeker wel zo dat fascisme en antisemitsme hand in hand kunnen gaan, nooit antisemitisme hand in hand met antifascisme. Antisemitisme is een verwerpelijk iets en moeten we absoluut voorkomen dat het de kop op kan steken. Strijden tegen fascisme en antisemitisme door wie dan ook kun je nooit van zijn leven ook als discrimineren zien.

claudi-jaah | 12-08-07 | 19:58

koerbagh ? 12-08-07 @ 19:47
Voorop gesteld ben ik geen antisemiet dan wel een antimoslim.
Maar ik mag , als ik dat wil, wel het jodendom veroordelen als mij hun leer/religie me niet aan staat??Het is een keuze die mensen maken.Je word namelijk niet als jood geboren(als zullen veel religieuzen dat anders zien)het is een keuze.

miko | 12-08-07 | 19:56

koerbagh ? 12-08-07 @ 19:47

Tja, waarom moeten de joden weg. Zouden extremisten daar een antwoord op hebben? Die krabbelen in de periferie van het gezonde verstand als spinnen waarvan een paar poten zijn afgeknipt.
Ze zullen nog een zware pijp roken als de joden vertrekken. Moeten ze iets nieuws verzinnen om tegen in opstand te komen. Het is een illusie om te denken dat het moslimextremisme met bijbehorende bloeddorst valt te bezweren.
Stel dat de Palestijnse gebieden herschapen worden tot een soort Nederland: warmste badje ter wereld. Maar ook hier vinden ze wel wat om tegen te matten. Homo's, vrijheid van meningsuiting, geen respect; van die vage dingen. Zolang er maar wat te knokken valt en ze hun ADHD-woede ergens op kunnen koelen.

Shalome | 12-08-07 | 19:55

@koerbagh ? 12-08-07 @ 19:47
Jezus Koerbagh, lees je wel?
Ik zeg het nog een keer. De landen om Israel heen (buurlanden ja) hebben last van Israel. Zo zitten hun buren daar gewoon in mekaar. Omdat een vreemde eend in de bijt is. Een blank land tussen de arabieren simpel gezegd. En daar houden arabieren niet van, simpel gezegd.
En daar komt ruzie van. En wie de schuldige daarvan is dat doet helemaal niet terzake.

Anaalfabeet | 12-08-07 | 19:54

@miko 12-08-07 @ 19:37:
Je lult jezelf er niet uit jongen. Een antisemiet is een jodenhater, iemand die een ander haat omwille van zijn afkomst. Dat is racisme, puur en simpel.
Dat jij joden ook nog fascisten vindt is sneu en lachwekkend tegelijk.

@Anaalfabeet 12-08-07 @ 19:38:
Je hebt niks verteld of uitgelegd. Ik snap je namelijk niet. Waarom is het kutplek? Hoe komt dat? Wie heeft er last van Israel? Waarom? En waarom zouden zij wegmoeten?

koerbagh ? | 12-08-07 | 19:47

Als ik een hekel heb aan sómmige moslims ben ik geen racist. Net zomin als wanneer ik een hekel heb aan sómmige joden of sómmige katholieken, enzovoorts, vul het verder ff zelf in.
-
Je wordt pas racist als je pretendeert een hekel te hebben aan de héle groep.
-
Ik heb wel een gruwelijke hekel aan lieden die pretenderen namens "hun" hele groep te spreken, dus namens "de" Islam, "het" Jodendom, "de" Joodse of Palestijnse staat, enzovoorts.
-
Hetzelfde geldt overigens ook voor Gristelijke uitwassen (voor de volledigheid).
-
Jammer genoeg blijkt communiceren nogal moeilijk vanuit de loopgraven, en dat wordt steeds maar weer aangetoond.

Reinaert | 12-08-07 | 19:46

@claudi-jaah 12-08-07 @ 19:41
Ik zeg niet dat Israel van míj weg moet hoor. Dat moeten ze lekker zelf weten. Ik stel alleen dat het het gesodemieter in dat gebied oplost. Is toch niets mis mee of wel?
En wie, wat waar en waarom de oorzaak en de schuldige is daar heb ik het nooit over gehad. Lees maar terug hoor. Dat boeit me ook niet eens.

Anaalfabeet | 12-08-07 | 19:45

@Anaalfabeet 12-08-07 @ 19:42
weer een probleem opgelost dus, dan kan israel ook daar blijven zeg. Amsterdammers hoeven niet de stad te verlaten vanwege de finnen dus Israel ook niet vanwege het kudtvolk om hun heen.

claudi-jaah | 12-08-07 | 19:44

@claudi-jaah 12-08-07 @ 19:41
Laat ze asjeblieft daar blijven zeg.

Anaalfabeet | 12-08-07 | 19:42

@Anaalfabeet 12-08-07 @ 19:38
En volgende week roep je weer in een ander topic dat Amsterdammers 020 moeten verlaten vanwege finnen????

claudi-jaah | 12-08-07 | 19:41

nattebever 12-08-07 @ 19:28
Niet meer!En voor het Apple verhaal moet je hierboven of naast zijn.

miko | 12-08-07 | 19:40

@Reinaert 12-08-07 @ 19:37
Ik hoop oprecht dat je gelijk hebt. Maar ik geloof er niet meer in. Misschien ben ik wel een overjarige realist. Ik weet het niet. Maakt ook niet uit. Zelfs in Disneyland is geen vrede meer tegenwoordig.

Anaalfabeet | 12-08-07 | 19:39

-weggejorist-

Lizzard | 12-08-07 | 19:39

@koerbagh ? 12-08-07 @ 19:32
Het is goed met je clown. Ik heb het je net verteld.
.
@claudi-jaah 12-08-07 @ 19:34
Ik zeg alleen dat ik van mening ben dat de problemen daar pas ophouden als Israel z'n biezen pakt. Hoe lullig het ook voor ze is. Ze zijn omgegeven door kutvolk.

Anaalfabeet | 12-08-07 | 19:38

piquant 12-08-07 @ 19:25
Religie of politiek komt bij mij een beetje op hetzelfde neer.Iemand haten om iets waar hij mee geboren is kan niet.Maar het discrimeren van mensen vanwege een geloof of politieke voorkeur moet ik mooi zelf weten toch??Betekent niet dat ik het over fysieke uit schakeling heb.
koerbagh ? 12-08-07 @ 19:25
Nee moslims zijn geen antifacisten maar een antifacist die zegt dat hij een hekel heeft aan facisten discrimeert toch ook??Mischien zijn er best aardige facisten.

miko | 12-08-07 | 19:37

@Anaalfabeet 12-08-07 @ 19:32:
Misschien ben ik dan wel een overjarige idealist. Wie zal het zeggen.
Maar ik geloof dus nog steeds in het goede in de mens, ondanks dat ik elke dag de krant lees. Onverbeterlijk dus eigenlijk.
Maar alle demagogie ten spijt geloof ik dus nog steeds dat de ratio zal overwinnen.

Reinaert | 12-08-07 | 19:37

Anaalfabeet 12-08-07 @ 19:29
Je brengt het wel wat omslachtig onder woorden, dat je een hekel hebt aan negers.

nattebever | 12-08-07 | 19:35

@Anaalfabeet 12-08-07 @ 19:27
Het is dombo dag vandaag dus geeft niet hoor, als je ergens geen behoefte aan hebt moet je ook niet ongefundeerd daar iets over gaan krijsen. Wie A zegt moet B zeggen is mij altijd voorgehouden.

claudi-jaah | 12-08-07 | 19:34

@Reinaert 12-08-07 @ 19:26
Prima oplossing draag je aan in theorie. Maar het heeft nooit gewerkt in de praktijk.

Anaalfabeet | 12-08-07 | 19:32

@Anaalfabeet 12-08-07 @ 19:29:
Ah... En wat is vreemd voor wie? En waarom komt dat? En wie heeft er eigenlijk last van ze en waarom?

koerbagh ? | 12-08-07 | 19:32

@koerbagh ? 12-08-07 @ 19:27
Het is een kutplek omdat het een vreemde eend in de bijt is als je goed naar de kaart kijkt. En andere mensen houden niet van een vreemde eend in de bijt. Simpeler kan ik het niet zeggen.

Anaalfabeet | 12-08-07 | 19:29


@nattebever 12-08-07 @ 19:28

Oke ik begrijp het; appels met peren dus.

Dank.

piquant | 12-08-07 | 19:29

piquant 12-08-07 @ 19:25
Hij werkt op een Apple...

nattebever | 12-08-07 | 19:28

@Sulfuric-Acid 12-08-07 @ 19:22
Inderdaad, ze zitten er nu eenmaal. En dat vind ik heel erg voor ze. En weg zullen ze nooit gaan. De problemen zullen altijd blijven zolang Israel daar nog zit. Erg lullig, maar zo is het nu eenmaal.

@claudi-jaah 12-08-07 @ 19:20
Daar heb ik ook helemaal geen behoefte aan. Ze zoeken het maar lekker uit.

Anaalfabeet | 12-08-07 | 19:27

@Anaalfabeet 12-08-07 @ 19:12:
En waarom horen ze dar niet? En waarom is het een kutplek? en hoe komt dat dan? Ik ben toch benieuwd naar je analyse.

koerbagh ? | 12-08-07 | 19:27

@Anaalfabeet 12-08-07 @ 19:19:
Boerenverstand, gezond boerenverstand zelfs, is niet altijd conform de werkelijkheid. En de werkelijkheid is nou eenmaal dat er een staat Israel bestaat.
En daar is weinig meer aan te doen. Hooguit proberen om de mensen in die regio ook een gezonde portie boerenverstand bij te brengen. Misschien dat ze dan wel op de één of andere min of meer normale manier samen kunnen leven.

Reinaert | 12-08-07 | 19:26


@miko 12-08-07 @ 19:19

Een anti semiet = een anti facist?? Ik begrijp je niet; leg het uit svp.

piquant | 12-08-07 | 19:25

@Reinaert 12-08-07 @ 19:22

Ik denk dat de geschiedenis wel uitgewezen heeft dat vrijwel alle religies zich hieraan schuldig gemaakt hebben.... verdraagzaamheid tegen niet gelovigen is nooit zo goed gepromoot.

Tzakje | 12-08-07 | 19:25

@Tzakje 12-08-07 @ 19:07:
Religie is niet eng.
Een religie word pas eng als een religie denkt zich Überheblich te kunnen gedragen en als een religie zendingsdrang begint te ontwikkelen.
-
"Goede wijn behoeft geen krans" geldt wat mij betreft ook voor religies. Jammer dat ze wat dat betreft niet echt een handige marketingstrategie volgen allemaal. De Dalai Lama uitgezonderd overigens.

Reinaert | 12-08-07 | 19:22

@Anaalfabeet 12-08-07 @ 19:17,<br>
Joh..!? Feit blijft dat ze er nu eenmaal wel zitten. Kan je niets aan veranderen. Persoonlijk ben ik niet een echte 'fan' van Israel, mede omdat ze zich altijd verschuilen achter de rok van de USA. Tevens de landen die er omheen liggen gedragen zich ook als kleine kinderen. Dit is natuurlijk een voedingsbodem voor problemen. En zodra het over religie gaat is het hek nu eenmaal van de dam. Dan is rustig iets beredeneren niet meer mogelijk, er wordt dan gelijk 1000+ jaar aan geschiedenis bijgehaald en gegooid met de even zo oude modder die daar bij hoort.

Sulfuric-Acid | 12-08-07 | 19:22

@Anaalfabeet 12-08-07 @ 19:17
Jij durft dat toch niet.

claudi-jaah | 12-08-07 | 19:20

piquant 12-08-07 @ 18:59
Een racist ok. Maar een antisemiet staat voor mij gelijk aan een antifacist.

miko | 12-08-07 | 19:19

@Reinaert 12-08-07 @ 19:17
Nee Reinaert. Ze horen daar niet thuis. Ze hebben misschien wel het recht. Maar boerenverstand zegt dat het een ontzettende vreemde eend in de bijt is in dat gebied. Dat is gewoon vragen om problemen. Dat snap je zelf toch ook wel mag ik toch hopen?

Anaalfabeet | 12-08-07 | 19:19

@Sikkeneur 12-08-07 @ 19:05

Goeie vraag, alhoewel ik het 3 moeilijk te vergelijken zaken vind, geef ik je toch antwoord.

Ik heb vaker gepost dat ik niet houd van hele groepen over een kam te scheren. Dus ook Moslims en Christenen niet.

Ik zet er ook bij dat ik niet tegen racisme kan en een anti semiet is een racist.
Duidelijk antwoord?

piquant | 12-08-07 | 19:19

@Sulfuric-Acid 12-08-07 @ 19:16
Ze luisteren toch niet.

Anaalfabeet | 12-08-07 | 19:17

@Anaalfabeet 12-08-07 @ 19:12:
Charmante typo: "Isreal" in plaats van "Israel".
Israel hoort daar natuurlijk wel thuis, alleen werkt het niet echt lekker allemaal. Waarvoor vervolgens allerhande oorzaken aan zijn te wijzen.
Eindeloze discussie eigenlijk, ontaardend in een al even eindeloze loopgravenoorlog zoals dit topic wel bewijst.
Op zich best jammer.

Reinaert | 12-08-07 | 19:17

* Anaalfabeet vliegticket Israel aanbiedt om ze het te kunnen gaan zeggen *

Sulfuric-Acid | 12-08-07 | 19:16

Isreal hoort daar gewoon NIET op de kaart thuis. En wat de geschiedenis daarvan is dat zal me worst wezen. En de rest van de wereld zijn ze inmiddels ook spuugzat geworden. Als je een béétje nadenkt dan snap je dat ze op een ongelooflijke kutplek zitten. Ga daar weg!

Anaalfabeet | 12-08-07 | 19:12

@Johan13 12-08-07 @ 18:20 Welkom op Geen Stijl....

@Reinaert 12-08-07 @ 18:23 je zegt het zelf al, voer voor psychologen of kort door de bocht; religie is eng...

@King of controversy 12-08-07 @ 18:06 Niet helemaal; aflaten zijn bedacht om je zogenaamd vrij te kopen uit het voorgeborchte: de tijd die je moet doorbrengen in het vagevuur om gelouterd te worden waarna je alsnog de hemel kon binnengaan.Maar het idee van die aflaten is verzonnen door de RK zelf om meer geld te kunnen binnenharken.

Tzakje | 12-08-07 | 19:07

Sikkeneur 12-08-07 @ 19:04
Sorry Lizz, vraag was voor Piquant.

Sikkeneur | 12-08-07 | 19:05

Lizzard 12-08-07 @ 18:43
Zo maar een vraag, kan je wel door een deur met een anti-moslim, anti-gristen?

Sikkeneur | 12-08-07 | 19:04

@King of controversy 12-08-07 @ 18:37

In andere topics, las ik je posts regelmatig, hoewel niet altijd met je eens, kon ik je volgen en was het interessant om te lezen.

Het begon gisteravond toen ik een ongemakkelijk gevoel begon te krijgen over je mening mbt je opmerkingen over joden.
Aanvankelijk dacht ik dat het ging om een lacune in je kennis en heb ik je geprobeerd "bij te praten".

Vandaag heb ik verder gelezen en was niet optmistisch over je manier van denken,maar je laatste opmerking in je post @18.37, doet voor mij de deur dicht en heb je ingedeeld in de posters waarmee ik niet meer kan en wil communiceren.
Ik kan heel goed begrijpen als iemand vraagtekens zet bij de midden oosten politiek ,maar met een anti semiet(of een racist, kan ik niet door een deur.

Ik neem aan dat het jou niet kan schelen, maar mij lucht het op om het je mee te delen en je niet gewoon "links"te laten liggen.

piquant | 12-08-07 | 18:59

@King of controversy 12-08-07 @ 18:37:
"Vind je het heel erg dat ik niet al te veel mijn best doe om dat standpunt te verdedigen? Had ik dat wel gedaan, had ik bijvoorbeeld deze link kunnen posten"

Als je je best had gedaan om je standpunt te verdedigen had je een link geplaatst die al je beweringen ontkracht, dan wel geheel buiten beschouwing laat? Ah... nee, dan is het duidelijk.

koerbagh ? | 12-08-07 | 18:48

-weggejorist-

Lizzard | 12-08-07 | 18:43

@ Reinaert
Dit hele gedonder over de paus begon met het lijstje van Rabarberke (die is hier dus schuldig aan, en is daarom waarschijnlijk een jodin) met joden die eigenlijk de hele wereld beheersen.
Sarcastisch (en dat is het sleutelwoord in deze) schreef ik toen dat er ook veel katholieken op machtige posities waren, en of dat volgens Rabarberke dan ook betekende dat de paus een machtig man is.
Maar dat was dus sarcastisch bedoeld.
En dan gaat claudi-jaah een beetje inhoudelijk lopen miepen over een sarcastisch standpunt. En jij doet vrolijk mee.
Vind je het heel erg dat ik niet al te veel mijn best doe om dat standpunt te verdedigen? Had ik dat wel gedaan, had ik bijvoorbeeld deze link kunnen posten: nl.wikipedia.org/wiki/Paus

King of controversy | 12-08-07 | 18:37

@Johan13 12-08-07 @ 18:20:
Waarmee je dus aantoont het geheel niet volledig gelezen te hebben.
Op zich geen schande, het is een hele lap tekst, veel onzin, enzovoorts.
Verder ga ik me niet verdedigen.
-
Dat het met grote regelmaat op het zelfde topic uitdraait is een interessant verschijnsel. Voer voor psychologen enzeau.
Verder hou ik er maar over op.

Reinaert | 12-08-07 | 18:23

did segd ieds ofer mei

ChopKid | 12-08-07 | 18:20

Typisch Geen Stijl: Het begint om 9.50u met een vraag over taal correctie op internet ; om 9.54u
De eerste reactie :" Basje toch, doe je huiswerk voordat je vragen gaat stellen over GS.”

Het eindigt ( voorlopig) met: @King of controversy 12-08-07 @ 18:06:
Aflaten? Bijbel?
Ik zie de link niet hoor.
Maar dat kunnen m'n calvinistische oogkleppen zijn.
Voor het overige heeft de paus allang geen daadwerkelijke macht meer behalve in minder verlichte regionen. Maar dat is nóg meer off-topic.
Reinaert 12-08-07 @ 18:13

Er tussen in een waaier van zin, half zin, onzin,gein en ongein kortom een entertainment warboel op de vrije zondag van en voor de "Silent Majority"!

Johan13 | 12-08-07 | 18:20

@King of controversy 12-08-07 @ 18:06:
Aflaten? Bijbel?
Ik zie de link niet hoor.
Maar dat kunnen m'n calvinistische oogkleppen zijn.
-
Voor het overige heeft de paus allang geen daadwerkelijke macht meer behalve in minder verlichte regionen. Maar dat is nóg meer off-topic.

Reinaert | 12-08-07 | 18:13

@King of controversy 12-08-07 @ 17:39
... en verder de tyfus!

claudi-jaah | 12-08-07 | 18:11

@King of controversy 12-08-07 @ 17:39
Klopt als je met dat had geschreven was ik het zeker gaan nakijken en ben ik dapper genoeg om mijn woorden terug te nemen. Aangezien je Paulus met Petrus gaat vergelijken en in de volle overtuiging bent dat de paus in de Bijbel aan de orde komt, laat ik het verder hierbij.

Ik heb meer respect voor iemand die kritisch of scherp is over de Islam of het Jodendom en daarbij argumenten of passages aan haalt. Wat jij doet is hooguit in een dergelijke discussie een reden zoeken om een andere religie ook nog een trap te geven.

Antisemiet neem ik ook niet terug en lijkt me zeker niet dat het een ongefundeerde opmerking is gezien je eerdere posten in dit topic.

claudi-jaah | 12-08-07 | 18:10

@ koerbagh 18:00
Dat leiderschap van de paus is op de bijbel geinspireerd. Net zoals die aflaten.
Ja, protestanten denken daar anders over, maar katholieken toen echt niet hoor. Die vinden (vrijheid van meningsuiting enzo) de paus de belangrijkste man op deze aardbol.

King of controversy | 12-08-07 | 18:06

@King of controversy 12-08-07 @ 17:39:
"Het woord 'Paus' niet nee, het woord 'Paulus' wel. 'Paus' is een afgeleide daarvan."

*Proest*

"Het gaat om het idee, dat die rechtmatigheid van opvolging wordt verleend door de bijbel, en dat diezelfde bijbel de Paus omtovert tot de belangrijkste man voor katholieken op deze wereld."
@King of controversy 12-08-07 @ 17:52:

En waar staat dat wel in de bijbel? "Koningen" wellicht?
*nog even verder lacht*

koerbagh ? | 12-08-07 | 18:00

@ Reinaert 17:44
Paulus, Petrus, who cares.
Het gaat om het idee, dat die rechtmatigheid van opvolging wordt verleend door de bijbel, en dat diezelfde bijbel de Paus omtovert tot de belangrijkste man voor katholieken op deze wereld.
(grappig, zit het nog even na te kijken, jullie zaten er zo over door te zeuren, en kom hier opeens het verhaal van de filosoof Hypatia tegen. Zij werd door christenen gestenigd vanwege haar religieuze opvattingen. Als we toch off topic gaan lullen, laten we dat dan goed doen)

King of controversy | 12-08-07 | 17:52

Goedemiddag.
Boeiende draai aan een topic dat in beginsel nergens over ging, behalve geheel in GS traditie persoonlijke mailtjes, fotootjes of filmpjes integraal te plaatsen ter vermaak en tijdverdrijf van de reaguurders.

Sikkeneur | 12-08-07 | 17:50

@Bas "You never expect the Grammar Inquisition".

Shareholder | 12-08-07 | 17:48

Ha Bas, wat had je dan verwacht? Geenstijl.nl is nou éénmaal: geen stijl. Ook geen niveau trouwens. Daar hoort gewoon belabberd nederlands bij, zeg nou zelf.

Zoetzuur | 12-08-07 | 17:47

@King of controversy 12-08-07 @ 17:39:
De paus is de rechtmatige opvolger van de apostel Petrus.
De apostel Paulus heeft daar als zodanig niets mee te maken.

Reinaert | 12-08-07 | 17:44

komkommertijd.

Captain Diehard | 12-08-07 | 17:43

Reinaert 12-08-07 @ 17:24
Het is niet helemaal wat ik bedoel maar het komt al in de richting...........
.
www.un.org/radio/news/RS/nnF/nnFItemDe...
De rest mag je er toch echt zelf bij gaan zoeken........

Wishbone | 12-08-07 | 17:41

@ Reinaert 16:48
Het woord 'Paus' niet nee, het woord 'Paulus' wel. 'Paus' is een afgeleide daarvan.
Paulus was een apostel van Jezus. Eentje die naar Rome trok, en van daaruit het Christendom een beetje is gaan verspreiden. Daar heeft het mee te maken.
Jezus heeft volgens Paulus ook wel iets gezegd dat Paulus zijn afgevaardigde is ofzo.
@ Claudi-jaah
En als ik nou geschreven had dat het in boek Paulus 7:16 stond, dan was jij dat natuurlijk meteen gaan nakijken? Kortom, wat voor zin heeft het, behalve een beetje showen met bijbelkennis, voor zin om het precies weer te geven?
En antisemiet? Belachelijke claim. Ongefundeerd.

King of controversy | 12-08-07 | 17:39

@Wishbone 12-08-07 @ 17:32:
Log ik dan direct in op de core van Echelon en Carnivore?
*Dubbelwandig aluhoedje zoekt*

Reinaert | 12-08-07 | 17:38

Reinaert 12-08-07 @ 17:24
IDF site ligt eruit maar de mfa site kun je wel terecht..... Kun je in elk geval de filmpjes bekijken..........
www.israel-mfa.gov.il/MFA/MFAArchive/2...

Wishbone | 12-08-07 | 17:32

@Wishbone 12-08-07 @ 17:19:
Die tweede link is al helemaal lastig, ik ga niet zoeken op tags die ik niet kan verzinnen.
-
De eerste link is me bekend, maar waar zijn de links dan naar de kennelijk door de VN als authentiek bestempelde filmpjes?
Dat er een hoop scheisse is gepasseerd gedurende dit conflict dat wist ik al lang, dat het ook van twee kanten is gekomen wist ik ook.
Maar de waarheid is daarmee nog niet boven tafel. Jammer maar waar.

Reinaert | 12-08-07 | 17:24

@Shalome 12-08-07 @ 17:07:
Ik weet hoe VN-missies er uit zien. En ik weet hoe strict je je als VN-militair aan je mandaat te houden hebt, alles om maar geen conflict te veroorzaken want dat kan het voortijdige einde van de hele missie zijn.
Ik weet ook hoe Libanon er uit ziet, heb ook wel eens een rondje Sinaï gedaan (die vergeten VN-missie). Tel maar op.

Reinaert | 12-08-07 | 17:14

@Reinaert 12-08-07 @ 17:08
Wie niet waagt die niet wint.
Maar zal vast nog wel komen hoor, denk dat hij met King aan het bellen is, volgens king stond dat ook ergens in de Bijbel.
En als het echt niet meer lukt hebben we ook altijd Dries Roelvink nog, dat dan weer wel.

claudi-jaah | 12-08-07 | 17:11

@claudi-jaah 12-08-07 @ 17:04:
Ik kan het altijd proberen toch?
Misschien is het er wel en heb ik het over het hoofd gezien.
Maar ik vrees met groten vreze dat mijn bede onbeantwoord zal blijven.
Dat dan weer wel.

Reinaert | 12-08-07 | 17:08

Reinaert 12-08-07 @ 17:05

Tandeloze tijgers met vastgespijkerde voetjes. Vandaar, als er iemand begint over een oplossing met het VN-leger erbij, heb ik daar nooit zoveel boodschap aan.

Shalome | 12-08-07 | 17:07

@Shalome 12-08-07 @ 16:59:
VN-missies zijn precies zo sterk als hun mandaat.
En dat mandaat is meestal slechts een slap compromis.
Tandeloze tijgers dus. Kijken mag, ingrijpen niet.
De Karremanzen zijn alomtegenwoordig wat dat betreft.

Reinaert | 12-08-07 | 17:05

koerbagh ? 12-08-07 @ 16:53

En die Syrische gek die trots meldt dat hij 38.000 Syriërs heeft omgebracht. Een stad helemaal potdicht afgesloten en vervolgens in de hens gezet: 38.000 mannen, vrouwen en kinderen in de as.
Goh, echt Het Verdriet van Moslims, dit verhaal.
-
Of de Palestijnse slachtingen in Sabra en Shatila. Moslims krijsen altijd over '82, maar in '85 brak er een definitief bloedbad uit. Toen de Libanese slagers van Amal klaar waren, waren er nog 7 Palestijnse families over. Maar toen waren de joden al jaren weg, dus je zult er geen moslim of antisemiet over horen.

Shalome | 12-08-07 | 17:05

@Reinaert 12-08-07 @ 17:00
Ga je nu ook vragen naar een antwoord die je niet gaat krijgen?

claudi-jaah | 12-08-07 | 17:04

@piquant 12-08-07 @ 16:59:
Welkom.
Of het handig is dat weet ik niet. Ik zit hier voor m'n plezier hoor, al lijkt het soms niet zo. Met wie ik discussiëer maakt me ook niet zo veel uit zolang het maar op basis van redelijkheid gebeurt.
Extremistische shit uitbraken is niet moeilijk, dat kan ik ook. Maar daar voel ik me toch echt te goed voor.

Reinaert | 12-08-07 | 17:03

tikfouten maken is hier stoer beste briefschrijver. Hoe meer fouten hoe harder er op je gerukt wordt.

Nieroth | 12-08-07 | 17:03

@Wishbone 12-08-07 @ 16:56:
Mocht dat zo zijn dan zal het wel. Linkje naar de bron misschien?

Reinaert | 12-08-07 | 17:00

ed.. 12-08-07 @ 16:52

VN-leger? Sorry, maar dat lijkt me een verbijsterend slecht plan. Onder de ogen van het VN-leger in Zuid-Libanon heeft Iran zijn huurlingen van Hezbollah daar opgesteld en een wapenmacht opgebouwd van waaruit ze Noord-Israel konden bestoken met raketten. De VN-soldaten stonden erbij en keken ernaar.

Shalome | 12-08-07 | 16:59

@Reinaert 12-08-07 @ 16:57

LOL, maar het heeft wel als voordeel dat we nu van een paar mensen weten "wie"er achter de veilige nicks zitten. Altijd handig, nietwaar?

piquant | 12-08-07 | 16:59

Maar ff heel wat anders:
Zou Bas Knoop, de kennelijke aanstichter van dit topic, familie zijn van Hans Knoop?
Zo ja zitten we dus mooi met een Zionistisch complot, dat zou het hele OT-gedonder verklaren.
Zo nee, wie is 'ie dan? En welk complot zit er dan achter?
* Vooraad aluhoedjes telt *

Reinaert | 12-08-07 | 16:57

Reinaert 12-08-07 @ 16:52
Filmpjes zijn voorgelegd aan de UN en die hebben het geaccepteerd..... Wie ben ik dan om te zeggen dat het niet zo is............... Iedereen weet dat er levende schilden zijn gebruikt... zelfs de UN heeft dat bevestigd en veroordeeld........ De UN, ja echt de UN heeft Hezbollah beschuldigd van oorlogsmisdaden dus ze hebben niet alleen Israël veroordeeld maar zelfs Hezbollah.......

Wishbone | 12-08-07 | 16:56

@Rabarberke 12-08-07 @ 16:42:
Tsja, ik moet je alweer teleurstellen, Saddam Hoessein heeft meer mensen van z'n eigen bevolking over de kling gejaagd dan de Amerikanen in 2 oorlogen. En dan laat ik de Irak-Iran oorlog van Saddam (die een half miljoen Irakese slachtoffers heeft geëist nog maar even buiten beschouwing)
En ook nu zijn het niet de Amerikanen die de massamoorden in Irak begaan maar de Shi'itische en Soennitische milities die voornamelijk onder elkaars bevolkingroepen slachtpartijen begaan.

koerbagh ? | 12-08-07 | 16:53

@King of controversy 12-08-07 @ 16:45
Lutser, behalve die antisemiet ben je nog veel meer en raaskalt maar wat onzin in het luchtledige. Je beweert dat er iets in de Bijbel staat wat er nergens staat en zodra ik je vraag waar het staat is menneer niet meer thuis.

claudi-jaah | 12-08-07 | 16:52

@king of controversy
israel geeft het bezet gebied terug, het hele zwikkie komt onder curatele van de VN (met de buy-in van de VS) te staan en iemand die dan nog zijn bek opentrekt over wat dan ook maar, wordt keihard aangepakt, militair en economisch... de palestijnen lopen te janken over stukken land, de israeliers over zelfmoordaanslagen en bedreigingen van de buurlanden die hun grenzen niet erkennen, dus met een handreiking van israel heb je een maandaat gecreerd om beide partijen aan te pakken als ze er nog over doorzeuren...

ed.. | 12-08-07 | 16:52

@Wishbone 12-08-07 @ 16:49:
Ik heb nagedacht hoor. Don't worry.
Ik geloof iets pas als het uit aantoonbaar onafhankelijke bron afkomstig is.
Tot die tijd neem ik er kennis van maar kan ik er niet echt veel mee.

Reinaert | 12-08-07 | 16:52

Reinaert 12-08-07 @ 16:46
Filmpjes liegen niet.............. goed nadenken dus eer je wat zegt.......

Wishbone | 12-08-07 | 16:49

@Rabarberke 12-08-07 @ 16:33:
't Is nog erger meid. Syrië heeft in het verleden tot drie keer toe Israel gebombardeerd ZONDER dat er één Syriër in een Israelische gevangenis zat.

koerbagh ? | 12-08-07 | 16:49

@King of controversy 12-08-07 @ 16:45:
Het woord 'paus' komt in de hele Bijbel niet voor hoor.
Da's van later tijd. Maar wel van vóór Ian Paisley zeg maar.
Dat dan weer wel.

Reinaert | 12-08-07 | 16:48

@reinaert
dat is het hem dan ook, beide partijen willen hun gelijk halen, niet beseffend dat de stront alleen nog maar dikker wordt... ze zeggen toch altijd dat als de wereld door vrouwen wordt geregeerd er geen oorlog meer zou zijn? nou dames... geef het goede voorbeeld en kom samen tot een compromis... leef en laat leven of zoiets..

ed.. | 12-08-07 | 16:47

@Wishbone 12-08-07 @ 16:44:
IDF is nou óók niet de meest betrouwbare bron.
Hoeft ook niet, zijn ze ook niet voor aangenomen.
Maar wel het gezonde verstand erbij houden s.v.p.

Reinaert | 12-08-07 | 16:46

@Rabarberke 12-08-07 @ 16:29:
Dat lijstje zegt mij hoegenaamd helemaal niks. Wat wil je daarmee nu eigenlijk zeggen? Dat Joden eigenlijk geen deel mogen hebben aan het openbaar bestuur? Je kunt in Nederland ook een lijstje maken van Limburgers of Friezen in de ambtelijke top. Jij verbindt daar nogal verregaande antisemitische en racistische conclusies aan. Het ruikt niet eens meer gewoon zuur, maar ook verrot.

koerbagh ? | 12-08-07 | 16:45

@ ed..
Niemand is hier te beroerd om op jouw toekomst beeld te reaguren. Waar wacht je nog op?
@ claudi jaah
Ik ken die hele pokke bijbel echt niet uit het hoofd, maar er staat iets in dat de Paus de afgevaardigde van Jezus is op aarde, en het hoogste gezag voor katholieken op aarde is. (hoewel er waarschijnlijk staat dat de paus het hoogste gezag is voor alle christenen, maar veel christenen zijn het daar niet mee eens)

King of controversy | 12-08-07 | 16:45

Rabarberke 12-08-07 @ 16:36
Ik heb net een filmpje neergezet van raketten die vanuit een woonwijk afgeschoten werden..... Op de IDF site staan er nog een minimaal 5 waarop te zien is dat die ratten raketten afschieten vanuit woonwijken.......... Er zijn filmpjes waar op te zien is dat ze de installaties, na afvuren woonhuizen in rijden........ Filmpjes zijn gewoon te bewonderen op YouTube dan wel op de IDF site.... Ik zou zeggen haal in elk geval die raketinstallatie voor je kop weg als je mee wil praten...

Wishbone | 12-08-07 | 16:44

@ed.. 12-08-07 @ 16:40:
Ik heb al een paar keer aangegeven dat ik deze discussie niet hier en nu wil voeren, maar nu ik er toch zit..........
-
Ik zit al met enige regelmaat boven de "uitlog"-button, muistechnisch gezien.
-
Jammer dat het altijd meteen een loopgravenoorlog moet worden.

Reinaert | 12-08-07 | 16:42

@koerbagh

Hoeveel casulaties kent Irak inmiddels? Hoeveel meer dan de doden die in de tijd van Saddam Hoessein vielen (incl. Koerden)?

En wie is er beter van geworden van die inval? De iraakse burger, of de Amerikaanse industrie?

En wie roept ze tot verantwoording? Niemand.

Hier mag het parlement niet eens vragen stellen over waarom onze regering participeerde in die oorlog.

Web-ontwikkel jij maar lekker verder in de wetenschap dat je de wereld begrijpt dommerik.

Rabarberke | 12-08-07 | 16:42

GS reaguurders oud genoeg ? ... fysiek? ... geestelijk? lijkt mij nogal een boude en ongefundeerde stellingname ...

Fluffy the Anaconda | 12-08-07 | 16:41

@Reinaert 12-08-07 @ 16:30
Het was een geintje, maar met lichtelijk serieuze ondertoon. Wat maakt een Jood een Jood? Bullcrap over de moederlijn? Historische achtergrond? Geloof? Inwoner van Israël? Heel veel Nederlanders zullen na enig graafwerk concluderen dat ze Joods bloed hebben. En zijn bekeerlingen tot het Jodendom Joden? Vaag allemaal. Een aanhanger van de islam is islamiet en heeft daarbij ook nog 'ns een nationaliteit, dat is zo veel duidelijker.

Murdockyoufool | 12-08-07 | 16:41

de discussie tussen raberberke en shalome begint al aardig exemplarisch te worden voor het geweld in het midden-oosten; heen en weer gesteggel met feiten, getalletjes maar vooral met bommen en granaten, de een al dan niet geholpen door een andere macht (koerbagh, reinaert etc.) en constant terugkomen op wat geweest is.... kijk es vooruit en denk hoe het zou moeten zijn....

ed.. | 12-08-07 | 16:40

King of controversy 12-08-07 @ 16:35
Als we dan toch bezig zijn maak je me wel nieuwsgierig waar de paus precies in de Bijbel voorkomt.

claudi-jaah | 12-08-07 | 16:39

Hiermee heeft Bas Knoop hopelijk voldoende antwoord op zijn vragen. Nu ga ik zwemmen.

Rabarberke | 12-08-07 | 16:39

Libanon is een labiele staat.
Doordrammen over Libanon helpt dus niet echt.
Géén goed voorbeeld denk ik.
Het probleem ligt namelijk helemaal niet in Libanon maar elders.
Alleen is Libanon - en daarmee de Libanese bevolking - ondertussen wel het slachtoffer geworden.

Reinaert | 12-08-07 | 16:39

nattebever 12-08-07 @ 16:35
nergens m/z ergens

nattebever | 12-08-07 | 16:39

@Rabarberke 12-08-07 @ 16:25:
Echt meid, je bent hilarisch. Maar je bent zoooooooooooo dom in dit opzicht. Zelden zo'n autistisch-narcistisch gelijkhebberig wezen meegemaakt. "Staat" heeft er in dit verband helemaal geen flikker mee te maken. Maar als je het weten wilt: ik vind het moedwillig vermoorden, martelen en vervolgen van individuen door een staat op basis van een sprookje of een ideologie met de rechtvaardiging van souvereiniteit van die staat ietsjes verwerpelijker dan toevallige burgerslachtoffers in gewapend confict tussen twee staten. Maar het allerverwerpelijkst vind ik eigenlijk dat iemand die twee dingen op gelijke stelt en 1 staat verantwoordelijk houdt voor de toevallige burgerslachtoffers, die door de strijdende tegenpartij moedwillig zijn gebruikt als menselijk schild door zich tussen de burgerbevolking te verschuilen. Als je het dan toch wilt hebben over de verantwoordelijkheid van de burgerslachtoffers in Zuid-Libanon vorig jaar moet Hezbollah ook voor het gerecht in Den Haag. Mogen ze ook gelijk uitleggen waarom een niet militair doelwit als Kyriat Shmona met raketten is bestookt (en waarbij óók slachtoffers vielen).
Capiche?

koerbagh ? | 12-08-07 | 16:39

afgevuurd vanuit Beiroet that is.

Rabarberke | 12-08-07 | 16:37

@wishbone

Ja dat excuus zou ik ook hebben om woonwijken te bombarderen. Dat er raketinstallaties zijn. Alsof Libanon ook maar een enkele fucking raket op Israel heeft afgevuurd vanuit Libanon.

Rabarberke | 12-08-07 | 16:36

@ claudi-jaaah
Volgens de bijbel is de paus de belangrijkste man op aarde voor katholieken.
En gelovigen moet je beoordelen op een eeuwenoud boekje, niet op de hedendaagse praktijk. Dat is zo nuancerend en moeilijk enzo.
@ Rabarberke
Die twee soldaten zijn meteen door Hezbollah neergeschoten, en dat wist Israel aan het begin van die oorlog.
Israel had alleen een excuusje nodig om Libanon binnen te vallen. De Libanese economie draaide veel te goed.

King of controversy | 12-08-07 | 16:35

Rabarberke 12-08-07 @ 16:32
Komkom, je weet zelf toch ook wel dat de Libanese regering nergens ook maar iets te vertellen had?
'Opstandige bende' - jawel.
En Syrië - is dat land al uit de middeleeuwen gekropen? Not that I know of.

nattebever | 12-08-07 | 16:35

@Rabarberke 12-08-07 @ 16:29:
De CIA is een akelig instituut. Verantwoordelijk voor héél veel ellende in deze wereld. Dat klopt.
Zoals het bewapenen van Taliban, en het daarmee creëren van een monster.
In die zin heb je gelijk.
Puur opportunisme meestal. Of platte machtspolitiek. Of beide natuurlijk.
-
Maar daarmee is je redenering helaas nog niet rond, laat staan sluitend.

Reinaert | 12-08-07 | 16:35

Een opstandige bende met zetels in het Libanese parlement omdat die democratisch waren gekozen.

Shalome | 12-08-07 | 16:34

@shalome

Herstel: Ik zie Syrie Israel al met als excuus dat er Syriers in Israel gevangen zitten bombarderen. Dat zou niemand slikken.

Rabarberke | 12-08-07 | 16:33

@shalome

Nee, niet de regering van Libanon had Israel aangevallen. Een opstandige bende uit het zuiden had twee soldaten gevangen genomen, of ontvoerd zoals de Israelis zeggen.

Ik zie Syrie Israel al met als excuus dat er Syriers in Israel gevangen zitten. Dat zou niemand slikken.

Rabarberke | 12-08-07 | 16:32

-weggejorist-

kolojoeris | 12-08-07 | 16:31

Rabarberke 12-08-07 @ 16:29

Ook je mensenkennis is kudt. Ik kwijl noch sis, ik kijk slechts enigszins meewarig naar je abjecte gekakel over jeauden.

Shalome | 12-08-07 | 16:30

@Murdockyoufool 12-08-07 @ 16:28:
Volgens de Nürberger Gesetze zullen het ongetwijfeld Joden zijn.
En dat is voor de hedendaagse antisemiet ook voldoende.

Reinaert | 12-08-07 | 16:30

@King of controversy 12-08-07 @ 16:26
Doe eens een katholiek vragen dan of de paus dat is en hoe belangrijk dat feitje is wie de belangrijkste man op aarde is?

claudi-jaah | 12-08-07 | 16:30

Rabarberke 12-08-07 @ 16:25
Het enige afschuwelijke van de aanvallen van Israël op Libanon was dat die smeerlappen die jij in de kont kruipt ,raketinstallatie in woonwijken hadden neergezet , daarvandaan raketten af schoten op willekeurig welke Israëli.................. Beide zijn de muzelmannen schuld dus daar heb je dan wel weer gelijk in............ Mens laat je nakijken.........

Wishbone | 12-08-07 | 16:30

@Rabarberke 12-08-07 @ 16:25:
Owja, daar komt een goeie voorbij: "binnen de wetten en regels van een autonome staat".
Het Grootduitsche Reich van Herr Hitler was óók een autonome en souvereine staat. Ergo: de wetten van die staat moeten we dus ook maar pikken.
Niet dus.
Verlichte volkeren pikken dat soort grappen niet (meer).
In dat opzicht zijn we sedert het Derde Rijk wel wat wijzer geworden.
Jammer dat bepaalde niet-verlichte zielen dat nog steeds niet in (willen) zien.

Reinaert | 12-08-07 | 16:29

Tsja je komt met argumenten en feiten en Koerbagh en Shalome gaan kwijlen en sissen. I rest my case.

@koerbagh

Ik zou ook boos worden als ik zo'n lijstje zou zien en verder geen poot meer had om op te staan. Gewoon met je vuist op tafel slaan, helpt altijd. Of ga dichten net als Shalome.

@reinaert

De CIA zorgt wel voor een aanleiding waarop ze kunnen reageren. Of die aanleiding is er inderdaad.

Zoals de Iraakse Weapons of Mass Destruction natuurlijk. Reden genoeg om binnen te vallen.

Rabarberke | 12-08-07 | 16:29

LOL
Barbaarke vergeet dat Libanon Israel had aangevallen. Verder gaan dus alle praatjes van het aanvallen van een souvereine staat op. :-D
Nou ja, het was eigenlijk het huurlingenleger van Iran, maar democratisch gekozen door de Libanese bevolking.
Ik kan me nog herinneren hoe er vreugedegehuil was in Libanon en er op straat koekjes werden uitgedeeld door blije Libanezen. De reactie van Israel maakte Libanon wat minder blij.

Shalome | 12-08-07 | 16:28

@Rabarberke 12-08-07 @ 16:10
Ja, kijk, jij noemt die mensen nu wel Joden, maar is dat eigenlijk wel zo? Volgens mij zijn het Amerikanen.

Murdockyoufool | 12-08-07 | 16:28

@Shalome 16:17
Let maar eens op hoe Barbara Barend bijna begint te kwijlen als ze het over transfersommen heeft. Need any more proof?

sjaakdeslinksesul | 12-08-07 | 16:27

@ Rabarberke
Als ik nu eens een lijstje neerplemp van allerlei katholieke regeringsleiders en adviseurs, geloof jij dan ook dat de paus eigenlijk de machtigste man op aarde is?

King of controversy | 12-08-07 | 16:26

@koerbagh

Jij zei dat aantallen niets uitmaakten. Toen heb ik de aanval van Israel op Libanon genoemd. De aanval op een souvereine staat. Of laten we Irak nemen.

Hoe erg het ook is wat in Iran gebeurd, dat gebeurt binnen de wetten en regels van een autonome staat. Internationaalrechterlijk begin je daar weinig tegen. Je kunt hoogstens wapens verkopen aan b.v. Equador en het Iraanse verzet ondersteunen. Even vragen hoe Ollie North zoiets nog maar deed onder Reagen.

Maar regeringen die andere landen binnen vallen en burgerslachtoffers maken moeten te recht staan.

Of laat ik het anders vragen: waar ligt voor jou dan de grens als het niet 'het inbreuk maken op de integriteit van een souvereine staat' is of het 'onnodig doden van burgers van een souvereine staat'.

Als de afkeuring niet in het aantal doden of het verkrachten van de souvereiniteit is, waar ligt die afkeuring dan?

9/11 is niet veel gruwelijker dan de aanvallen van Israel op Libanon dunkt me.
Maar als je als gefrustreerde webdesigner en vrijetijdsfilosoof alleen maar Talpa kijkt snap je daar natuurlijk de ballen van.

Rabarberke | 12-08-07 | 16:25

@Rabarberke 12-08-07 @ 16:18:
Niet de agressie komt uit de VS meen ik te mogen opmerken.
Wel is het zo dat de VS over het algemeen nogal heftig reageren.
Een heftige reactie is niet hetzelfde als agressie.
Ik ben bang dat de agressie - en vooral ook veel provocatie - elders vandaan komt. Maar dat zal wel weer niet gezegd mogen worden.

Reinaert | 12-08-07 | 16:24

Er was eens een meisje uit Haren
haar kudtlucht was echt een heel nare
Maar het ze kon het niet helpen
Haar klieren waren niet te stelpen
't was de schuld van de joden, niet de hare.

Shalome | 12-08-07 | 16:24

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Anaalfabeet | 12-08-07 | 16:22

@Rabarberke 12-08-07 @ 16:10:
Bill Clinton's administratie... Jaaaaaaa jaaaaaaa....
www.fuenterrebollo.com/Israel/rabin-cl...
en dat dan verbinden met de agressie van de huidige Bush administratie van de VS... Babsie, meid, je hebt ze niet allemaal meewr op een rijtje. Je schuimbekt. Ga even naar de moskee en laat je smoeltje even schoonlikken.

koerbagh ? | 12-08-07 | 16:22

@shalome
feit blijft dat zowel de moslims en de joden zeer intolerant zijn... de een met een achterlijk geloofsbriefje in de hand en de ander met misplaatste arrogantie en zogenaamde wraakgevoelens...

ed.. | 12-08-07 | 16:21

@nattebever 12-08-07 @ 16:19
Ik ben gewoon een lutser.

Murdockyoufool | 12-08-07 | 16:21

@shalome

Nee dat was niet mijn punt, dat stelde Koerbagh door te zeggen dat die intolerante citaten uit de Talmoed later in de Koran en haddith waren overgenomen.

Rabarberke | 12-08-07 | 16:20

Murdockyoufool 12-08-07 @ 16:17
Ben jij nou wel of niet een zio(n)-lutser?
*jargent-modus uit*

nattebever | 12-08-07 | 16:19

@Rabarberke 12-08-07 @ 15:59:
Oh, we gaan slinks drogredeneren? Kan ik ook hoor. Laat eerst maar een afvaardiging van Iran naar den Haag komen om verantwoording af te leggen over het schenden van de mensenrechten in eigen land.
www.amnesty.nl/landen_dossier/5704
Of de regering van het islamitische Sudan. Om even uit te leggen waarom die mensen in Darfur eigenlijk dood moesten. www.amnesty.nl/landen_dossier/5684

Als die zijn geweest, dan kunnen we het wellicht ook gaan hebben over slachtoffers (nota bene door de islamitische Hezbollah als menselijk schild gebruikt) van een gevechtshandeling van de staat Israel.
Het is wederom een gotspe dat je dat op 1 lijn durft te stellen met de systematische en fabrieksmatige moord tussen '40-'45, maar goed. Je moet je eigenlijk kapotschamen. Zelfs hier op GS waar je niks meer bent dan een anoniem zuurkutje uit Haren.

koerbagh ? | 12-08-07 | 16:19

@reinaert

Koerbagh zei dat het enige stukje landen waarin de joden zich zelf bestuurden Israel was. Ik ontkende dat door de VS te noemen. Toen liet hij een lijstje met presidenten zien om die stelling te ontkrachten. Toen liet ik een lijstje met joodse bestuurders zien uit een recente VS administratie om mijn stelling kracht bij te zetten. QED zou ik zeggen. De islam mag dan wel wijd verbreid zijn, maar de meeste agressie in de wereld komt tegenwoordig toch wel uit de VS.

Rabarberke | 12-08-07 | 16:18

@Rabarberke 12-08-07 @ 16:10
O nee, o nee, het is een Joodse samenzwering. Naar de reddingsboten!

Murdockyoufool | 12-08-07 | 16:17

Reinaert 12-08-07 @ 16:14

Haar punt was dat moslims hun intolerantie bij de joden vandaan hebben gehaald, op basis van de zin van 1 man die zich 13 jaar lang verborgen heeft moeten houden in een grot, op de vlucht voor de Romeinen.

Shalome | 12-08-07 | 16:17

@sjaakdeslinksesul 12-08-07 @ 16:13:
Cinematografisch zo mooi uitgebeeld in de intro van "Der ewige Jude" van Fritz Hippler ja. Ik begrijp het meteen.

Reinaert | 12-08-07 | 16:17

sjaakdeslinksesul 12-08-07 @ 16:13

LOL
En vergeet niet hoe ze met calculator in de hand hun groeiende bankrekeningen becijferen en het aantal doden dat ze weten te bekokstoven. Sardonische grijns bij elke 10.000.

Shalome | 12-08-07 | 16:15

@Murdock
Dan is 1 van de 2 bezig geweest met grappen jatten, weet zeker dat Finkers die grap ook heeft gebruikt.
*moet ook nog wakker worden

IQnullus | 12-08-07 | 16:15

@Rabarberke 12-08-07 @ 16:10:
Lekker voorspelbaar wat je nu flikt. Alsof het relevant is.
Maar in elk geval doe je precies wat ik al voorspeld had.
Enig Bokito-gehalte mag je daarom niet ontzegd worden.
Maar wat is je punt?

Reinaert | 12-08-07 | 16:14

@Reinaert 12-08-07 @ 16:06
Klopt, joden opereren altijd op de achtergrond, in het duister, vanachter de grodijnen, met van die glinsterende kraaloogjes, haakneuzen en puntmutsen, maar ze zitten er echt wel... goud te verdienen om shiksa's zwanger te maken.

sjaakdeslinksesul | 12-08-07 | 16:13

nattebever 12-08-07 @ 16:11

Je hoeft niet eens naar dat knopje te kijken: ze loopt met plezier uit zichzelf leeg.

Shalome | 12-08-07 | 16:12

@raberke
jezus waar tover jij dit ineens vandaan?

ed.. | 12-08-07 | 16:11

Rabarberke 12-08-07 @ 16:07
Dus dat is het knopje dat je bij jou moet induwen?
Jammer.

nattebever | 12-08-07 | 16:11

@koerbagh

Bill Clinton's "Administration":

1. Madeliene Albright - Secretary of State

2. William Cohen - Secretary of Defense

3. Robert Rubin - Secretary of the Treasury

4. Robert Reich - Secretary of Labor

5. Daniel Glickman - Secretary of Agriculture

6. Sameul Berger - Deputy Head of National Security

7. Leon Perth - National Security Advisor to the Vice President

8. Mickey Cantor - US Trade Rep

9. Allen Greenspan - Chairman-Federal Reserve

10. Alan Binder - Federal Reserve Board

11. Richard Holbrook - Ambassador to the UN

12. Martin Indyk - Ambassador to Israel

13. Dan Shifter - Senior Director-Western Europe

14. Don Steinburg - Senior Director-Africa

15. Richard Feinberg - Senior Director-Latin America

16. Stanly Ross - Senior Director-Asia

17. Ricki Seidman - Deputy Chief of Staff

18. Phil Leida - Economic Advisor

19. Robert Rubin - Media Director

20. David Heiser - Staff Director

21. Bernard Nussbaum - White House Counsel

22. Abner Mikva - White House Counsel

23. Roger Altman - Deputy to the Secretary of the Treasury

24. Stuart Eisenstadt - Assistant Secretary of State for Security

25. Rehm Emmanuel - Senior Advisor to the President

26. Tom Epstein - Special Assistant to the President

27. Madeline Kunin - Assistant Secretary of Education

28. Robert Boorstin - Spokesman on Health Care

29. Judit Feder - Advisor to Secretary of Health

30. Richard Feinberg - National Security Council

31. Hershel Gober - Assistant Secretary for Veteran's Affairs

32. Morton Halperin - Assistant Secretary of Defense

33. Steve Kessler - Food and Drug Administration

34. Ron Klain - Third White House Counsel

35. Stanley Greenberg - President's Pollster

36. Margaret Hamburg - Deputy Head of AIDS Dept.

37. Mandy Grunwald - Press Conferences Consultant

38. Karen Adler - Presidential Liaison to the Jewish Community

39. Zoe Baird (Gewirtz) - Assistant National Security Advisor

40. Samuel Lewis - Director of State Dept. Policy

41. Yehuda Mirska - State Department

42. David Mixner - Special Liaison to Gay Lesbian Community

43. Ira Magaziner - Director in charge of the Health Program

Rabarberke | 12-08-07 | 16:10

@Murdock
Wakker worden vrind, het was Herman Finkers;).

IQnullus | 12-08-07 | 16:09

Haar volk?

Shalome | 12-08-07 | 16:08

@nattebever 12-08-07 @ 16:07:
Spelling? Was dat niet een ander topic?
Ownee, was wel hier.

Reinaert | 12-08-07 | 16:08

Uit Kouwes' gedigtebundel de gedigt TAALKORREKKESIE

Toen
De
Betweterige
Journalist
Inzag
Dat
Hij
Weblogs
Had
Onderschat
Kwam
Hij
Met
Zelfmoordneigingen
In
De
Knoop

IQnullus | 12-08-07 | 16:08

Ja, jullie praten nu wel over die Joden en zo, maar die Duitsers waren ook geen lieverdjes hoor. *Sorry, kan niet zonder uitgekauwde Teeuwen-grap*

Murdockyoufool | 12-08-07 | 16:08

@nattebever

Nee ik begon er niet mee. Ik zag Shalome iets over woestijnsekte zeggen en de laatste keer dat die aanloop kwam ging het even later over het uitverkoren volk en het land van melk en honing. Ik gaf er een wat andere wending aan deze keer.

Rabarberke | 12-08-07 | 16:07

Reinaert 12-08-07 @ 16:03
Nee, maar was vergeten dat ik de hond nog moest uitlaten, werd het bewolkt en toen had ik opeens geen zin meer om te fietsen. Te lui voor, zeg maar.
Terug naar de spelling.

nattebever | 12-08-07 | 16:07

@koerbagh ? 12-08-07 @ 16:03:
Met dit lijstje - en je afsluitende opmerking - entameer je vervolgens weer de discussie over de werkelijke macht in de US of A.
-
"Die jüdischen Hintermänner des Presidenten" enzeau....... :-(

Reinaert | 12-08-07 | 16:06

Toch weer voor elkaar verkregen: Shalome, die doorgaans wepbespraakt en hoog opgeeft over de verworvenheden van haar volk, maar vooral over de achterstand van anderen, vervalt nu eens als een briesend huppelkutje van de ene persoonlijke aanval in de andere.

Rabarberke | 12-08-07 | 16:06

Zeddegeizot 12-08-07 @ 15:59
Rabarberke begon ermee, om 14:08.
Wilde liever een stukje over kabbalistiek.
Moet Selbsthass zijn.

nattebever | 12-08-07 | 16:05

@nattebever 12-08-07 @ 16:02:
Lekke band? Of conditioneel toch niet helemaal top vandaag?

Reinaert | 12-08-07 | 16:03

@Rabarberke 12-08-07 @ 15:50:
George Washington 1789 – 1797
John Adams 1797 – 1801
Thomas Jefferson 1801 – 1809
James Madison 1809 – 1817
James Monroe 1817 – 1825
John Quincy Adams 1825 – 1829
Andrew Jackson 1829 – 1837
Martin Van Buren 1837 – 1841
William Harrison 1841
John Tyler 1841 – 1845
James Polk 1845 – 1849
Zachary Taylor 1849 – 1850
Millard Fillmore 1850 – 1853
Franklin Pierce 1853 – 1857
James Buchanan 1857 – 1861
Abraham Lincoln 1861 – 1865
Andrew Johnson 1865 – 1869
Ulysses Grant 1869 – 1877
Rutherford Hayes 1877 – 1881
James Garfield 1881
Chester Arthur 1881 – 1885
Grover Cleveland 1885 – 1889
Benjamin Harrison 1889 – 1893
Grover Cleveland 1893 – 1897
William McKinley 1897 – 1901
Theodore Roosevelt 1901 – 1909
William Taft 1909 – 1913
Woodrow Wilson 1913 – 1921
Warren Harding 1921 – 1923
Calvin Coolidge 1923 – 1929
Herbert Hoover 1929 – 1933
Franklin Roosevelt 1933 – 1945
Harry Truman 1945 – 1953
Dwight Eisenhower 1953 – 1961
John F. Kennedy 1961 – 1963
Lyndon Johnson 1963 – 1969
Richard Nixon 1969 – 1974
Gerald Ford 1974 – 1977
Jimmy Carter 1977 – 1981
Ronald Reagan 1981 – 1989
George Bush 1989 – 1993
Bill Clinton 1993 – 2001
George Bush jr. 2001 – (2008)

Nee, zit geen 1 jood tussen. Geen enkele.

koerbagh ? | 12-08-07 | 16:03

@shalome

Hahaha wat moet de haat diep zitten bij jou zeg. Zo jong en al zoveel haat. Zeker erfhaat.

Rabarberke | 12-08-07 | 16:02

Zeddegeizot 12-08-07 @ 15:59

En dan ook nog in de dampen van een opgewonden kudtstank die net zo zurig is als ouwe rabarber.

Shalome | 12-08-07 | 16:02

Rabarberke 12-08-07 @ 15:50
Ga ik inlijsten: "De islam haalt 'haar' kracht uit de kwantiteit".
Laat allah dat maar niet lezen...

nattebever | 12-08-07 | 16:02

Scroll ik van een kop "Taalcorrectie" in één klap 500 reacties naar beneden en zit ik ineens in een polemiek over de Joodsche overheersing.

Zeddegeizot | 12-08-07 | 15:59

@koerbagh

Ik ben het helemaal met je eens. Het maakt niets uit. Het was verschrikkelijk.

Ik wil ook graag weten hoeveel mensen er in Libanon om zeep zijn geholpen ongeacht of het vrouwen of kinderen waren en of de Israelische regering hierover verantwoording komt afleggen in Den Haag.

Rabarberke | 12-08-07 | 15:59

@hen die het aangaat:
De laatste reactie - wat mij betreft - die ik hier off-topic neerplemp.
-
En dat is dat je je maar eens bezig gaat houden met verlichte Joden als Kurt Tucholsky en Friedrich Wolf.
-
Of op z'n minst eens moeite doet om je in te lezen.
-
Of gewoon simpelweg de film Professor Mamlock eens bekijkt (naar Friedrich Wolf's theaterstuk uit '33).
-
Daarna mag je terugkomen met antisemitische opmerkingen. Als je dan tenminste nog zo integraal antisemitisch bent.

Reinaert | 12-08-07 | 15:56

@koerbagh

Het andere stukje waar joden zichzelf besturen heet Verenigde Staten. Ik verwijs gemakshalve naar het aantal joden in de Clinton administratie. Helemaal niets mis mee en ongetwijfeld uistekende mensen.

De islam haalt haar kracht uit de kwantiteit, het joodse geloof uit de kwaliteit. Beiden hangen ze een waandenkbeeld aan, een niet bestaande God en vinden dat anderen die dat niet doen minderwaardig zijn. En christenen doen mee voor spek en bonen.

Rabarberke | 12-08-07 | 15:50

@Rabarberke 12-08-07 @ 15:25:
Je snapt het niet hè? Je wilt het niet snappen of je hebt inderdaad zo'n gigantisch bord voor je hoofd. Maakt het voor jou werkelijk uit, tot op het laatste individu, nota bene ingedeeld op joodse "raszuiverheid" ook nog (krijg opeens het woord 'gotspe' in m'n kop, heel gek) hoeveel personen zijn VERMOORD op basis van niets anders dan een geloof, een bloedlijn of uiterlijk? Mensen die zijn vervolgd, opgejaagd, afgevoerd naar kampen, mishandeld en gedood op basis van een sprookje van een abjecte ideologie?
Als het voor jou dan werkelijk ook maar iets uitmaakt of het 4 miljoen of 6 miljoen waren, dan mag je mij gaan vertellen waarom je dat dan zoveel uitmaakt.

koerbagh ? | 12-08-07 | 15:49

@shalome

Ik zou in jouw geval ook niets beters weten. Al die citaten uit de Talmoed al gelezen en begrepen? Helemaal in overeenstemming met jouw gedachtengoed over moslims viel me op.

Rabarberke | 12-08-07 | 15:45

@claudi-jaah 12-08-07 @ 15:38:
Zuiver mathematisch is een punt slechts een punt. Niet rond, niet vierkant, slechts een mathematisch element in de ruimte, zonder oppervlakte, zonder inhoud. Net zoals een lijn mathematisch wel een lengte kent maar geen breedte of diepte.
-
Pixels zijn fysieke elementen, dus die mogen wel oppervlakte hebben. Ies maar goed ook anders had je nog geen beeld :-)

Reinaert | 12-08-07 | 15:42

*Rabarberke vaginale douche aanreikt*
-
Hier, spray even. Je wordt daar altijd wat zweterig als je het over dode joden hebt.

Shalome | 12-08-07 | 15:39

@King of controversy 12-08-07 @ 15:04:
Joh, het maakt me geen reedt uit waar jij je antisemitisme op baseert. Kom er gewoon voor uit dat je joden haat en alle moslim agit-prop gelooft om het te rechtvaardigen. Dan is dat tenminste helder. Besef gelijktijdig wel dat Israel het enige stukje land (van 22.072 km²) op Aarde is waar joden zichzelf besturen en dat de moslims 20% van de landmassa van de aarde ter beschikking hebben (ca. 30.000.000 km²). Met 1,5 miljard moslims is dan 50 p/km² t.o. 13 miljoen joden, ca. 590 p/km². Zo liggen de verhoudingen, jongeman. En dan zijn de joden het probleem volgens jou.

koerbagh ? | 12-08-07 | 15:39

@reinaert

Een Deutsche Grundlichkeit enerzijds en de enorme nauwkeurigheid waarmee joden hun eigendommen en families administreren enerzijds en getallen die afwijken met meer dan 20% anderzijds.

Something is rotten in the State of Denmark.

Rabarberke | 12-08-07 | 15:38

@Reinaert 12-08-07 @ 15:30
van mij is het ook niet onvriendelijk bedoeld hoor, zo ben ik niet. Vind het wel knap hoe sommige mensen elke keer weer in dezelfde discussie belanden, niet zo raar dat de geenstijl redactie weinig nieuwe topics aan maakt, of het nu rutger is, dries roelvink, taalfouten, de reaguursels komen altijd weer op hetzelfde punt uit.

*dacht dat pixels wel vierkantje puntjes zijn*

claudi-jaah | 12-08-07 | 15:38

-weggejorist-

k.uthaar | 12-08-07 | 15:38

@Rabarberke 12-08-07 @ 15:31:
De Deutsche Gründlichkeit - en calvinistische onderdanigheid aan de vigerende wetgeving, al dan niet crimineel - komt dan ongetwijfeld op 10.
-
Die 4 "niet-Joden" overigens hebben direct of indirect natuurlijk wel een Joodse connectie. Dan komen we aan het akelige gescharrel met percentages Joods bloed en zo,
-
Creepy, en off-topic. Wil er best over doordiscussiëren maar dan bij een passende gelegenheid en niet in dit topic.

Reinaert | 12-08-07 | 15:37

Nee het gaat om zorgvuldigheid.

Rabarberke | 12-08-07 | 15:34

@iedereen die beweert dat Vlamingen zoveel beter met het BNederlands om zouden gaan: onzin. Een woonkamer heet daar "living", da's toch echt een Engels woord. En niet bepaald een woord dat maar weinig gebruikt wordt in het dagelijks leven. Dat rotonde tot "romdpunt" gemaakt is, geeft al aan dat het flink gekuntsteld wordt met taal. Ooit een vierkante punt gezien?

Horror Skopie | 12-08-07 | 15:33

@Rabarberke 12-08-07 @ 15:30:
Alleen hadden de slachtoffers van de Nürnberger Gesetze daar niet zo veel aan op het moment dat ze in een veewagen gepropt werden.
Heel cynisch misschien maar wel wat er gebeurd is.

Reinaert | 12-08-07 | 15:32

@reinaert

Als er van de tien mensen die zijn vermoord 6 joden waren en 4 niet-joden die als gevolgen van die wetten toch als jood gezien werden, hoeveel joden zijn er dan vermoord: 6 of 10?

Rabarberke | 12-08-07 | 15:31

@claudi-jaah 12-08-07 @ 15:28:
Het was alleen maar bedoeld als vriendelijke begroeting hoor :-)
Ondertussen is de discussie hier verworden tot dé standaarddiscussie.
Met of zonder taalfouten, het gaat nu over telfouten.

Reinaert | 12-08-07 | 15:30

@reinaert

Ja maar iemand die vanwege een nieuwe wet plotseling als jood gezien wordt, is daarmee toch geen jood?

Rabarberke | 12-08-07 | 15:30

Den tael isch gansch het volck. Zo vuck het greone/witte/rose beokje.

d´omgebouwde | 12-08-07 | 15:29

@Reinaert 12-08-07 @ 15:23
Een vrouwelijke eigenschap is meerdere dingen op hetzelfde moment te kunnen doen, vandaar dat ik hier reguur maar toch Rooie Rinus en Pe Daalemmer beluister.

claudi-jaah | 12-08-07 | 15:28

@Rabarberke 12-08-07 @ 15:23:
"Joden houden als geen ander stambomen bij" schrijf je.
-
Daarbij vergeet je gemakshalve dat veel Joden zich niet eens als zodanig beschouwden maar als gevolg van de Nürnberger Gesetze opeens tóch Jood bleken te zijn.
-
En dat maakt een objectieve rekensom lastig, zo niet onmogelijk. Voorzover we al zitten te wachten op exacte cijfers.

Reinaert | 12-08-07 | 15:26

Taalgebruik
We verwachten correct en foutloos Nederlands. Wie de taal niet beheerst, verzoeken we niet te reageren. Reacties in tenenkrommend Nederlands halen we weg en u krijgt een ip-ban. Een uitzondering geldt voor niet-native Dutch speakers en dyslectische mensen. Meestal gaat het hebben van een niet-boeiende reactie echter samen met slecht taalgebruik.

Demetri82 | 12-08-07 | 15:25

@koerbagh

Het is vast ongepast om te vragen van welke mensen het zeker is dat ze omgekomen zijn in de holocaust danwel hoeveel er daadwerkelijk vermist zijn.

Dat lijkt me betrouwbaarder dan een schatting van Eichmann of van andere figuren die het ook maar van horen zeggen hadden.

Rabarberke | 12-08-07 | 15:25

@claudi-jaah 12-08-07 @ 15:22:
Ook weer boven water? Dries Rioolvink niet boeiend genoeg? :-)

Reinaert | 12-08-07 | 15:23

@koerbagh

Het scheelt een slordige 700.000 mensen, het aantal bewoners van een middelgrote stad.

Joden houden als geen ander stambomen zijn. Hoe kan het toch zijn dat we zulke getallen niet preciezer weten?

Maar de variatie is veel groter dan op die link aangegeven als je alle bronnen beschouwt.

Rabarberke | 12-08-07 | 15:23

ThaTeddy 12-08-07 @ 15:21
automatisch van enkelvout naar meervout bedoel je???

claudi-jaah | 12-08-07 | 15:22

@Rabarberke 12-08-07 @ 15:17:
Ik doelde niet op de belastingdienst. Zou ook hebben gekund, dat dan weer wel. Maar ik doelde op de misdadige intenties die aan de holocaust ten grondslag liggen. Getallen zijn dan vervolgens irrelevant.
-
En ja, het loopt weer lekker off-topic op deze manier.

Reinaert | 12-08-07 | 15:22

een automatische spelcheck die het Geenstijl jargon automatisch doet forceren zou dan wel weer handig zijn. bijvoorbeeld: je typt homo en het wordt automatisch veranderd naar heumeux.

ThaTeddy | 12-08-07 | 15:21

@Rabarberke 12-08-07 @ 15:08:
Oh ja, alsof het uitmaakt bij een industriële slachting of er nu 5.297.313 of 6 miljoen zijn vergast. www1.yadvashem.org/about_holocaust/faq...

koerbagh ? | 12-08-07 | 15:18

Rabarberke 12-08-07 @ 15:08
Nee, ik bedoel een Oostenrijkse bestseller.

sjaakdeslinksesul | 12-08-07 | 15:18

@reinaert

Dat zeg ik ook altijd tegen de belastingdienst.

Rabarberke | 12-08-07 | 15:17

Het topic begint over spelfouten en waar zitten we op dit moment over te lullen, het is weer 's ongelofeloos. Nou ja. Goeiemiddag, ben net wakker!!<br>
kopje koffie erbij en nu eens rustig de comments doorlezen en kijken waar het 'gout is gegaan' , zal weer wat worden vrees ik :-)

Sulfuric-Acid | 12-08-07 | 15:12

@Rabarberke 12-08-07 @ 15:08:
Chinees rekenen is prachtig - voor de liefhebber.
Getallen zijn irrelevant.
Het gaat om de intentie, dat op zich is al voldoende.

Reinaert | 12-08-07 | 15:12

@sjaak

De holocaust wordt niet ontkend. Dat is wel belangrijk! Ze erkennen dat de joden door de nazi's zijn vervolgd.

Men stelt alleen ernstige kanttekeningen bij het aantal dat wij allemaal op school hebben geleerd.

Rabarberke | 12-08-07 | 15:08

@ koerbagh
Met alles wat jij antisemietisch noemt, zou je Olmert daarvoor nog kunnen aanklagen.
Citaat van Begin, nadat Egypte Israel een ambassade aanbood aan de oevers van de nijl:
"ik wil geen ambassade op m'n eigen land".

King of controversy | 12-08-07 | 15:04

@rabarbeke
Ai, net wat contrabande gevonden op hun site!

sjaakdeslinksesul | 12-08-07 | 15:00

LOL@Rabarberke 12-08-07 @ 14:23
"Stelt dat er geen hoer in de wereld is waar de Talmoed-geleerde Rabbi Eleazar geen seks mee heeft gehad."
Abodah Zarah 17a.
Dus die ouwe rabbi waren de gangsterrappers van hun tijd? Leuke holocaustontkenning-site verder.

sjaakdeslinksesul | 12-08-07 | 14:58

@Shalome 12-08-07 @ 14:48:
Ik ken het ergens van.
Thuis bij m'n ouders destijds welgevulde boekenkasten, niet alleen nederlands maar ook duits en engels. En een paar boekjes in 't frans (aan mij helaas niet besteed).
-
En ook ik heb op eigen kracht aardig wat verzameld. Maar ik moet wel bekennen dat ik momenteel weinig meer aanschaf, aan de ene kant vanwege het niet al te interessante aanbod, aan de andere kant omdat ik het internet nog steeds niet uitgelezen heb.

Reinaert | 12-08-07 | 14:58

@ Shalome 12-08-07 @ 14:48
Nu in het internettijdperk koop en lees ik veel meer boeken dan in het TV tijdperk daarvoor. Daar is ook meer plaats voor in huis aangezien ik de encyclopedien, gouden gidsen, telefoonboeken en spoorboekjes op een vreugdevuur heb gegooid.

Korreltje Zout | 12-08-07 | 14:54

Beste Bas,

Dat komt omdat er een bepaalde groep reaguurders is die van een uitkering moet leven. Als je van een uitkering leeft heb je over het algemeen niet al te veel geld om een fatsoenlijke pc aan te schaffen. De junk op de hoek jat weleens een pc dus dat is een aantrekkelijk aanbod. Helaas jat hij ook weleens pc's die een toetsenbord hebben in een andere taal dan het Nederlandsch. Met behulp van zo'n toetsenbordje Nederlandsch proberen te typen wordt dus wel heel erg lastig. Vandaar dat er hier en daar wat tiepfautjes opduiken.
Daarnaast is er ook een groep reaguurders die het IQ van een pinda hebben dus dan sluipen er ook al gauw een aantal tiepfautjes in. Ik hoop dat het zo duidelijk genoeg is.

M@rk | 12-08-07 | 14:53

Reinaert 12-08-07 @ 14:33

Dat pre-internettijdperk was wel een stuk makkelijker, inderdaad. Wij hadden boeken in huis en mochten nauwelijks tv kijken noch op straat hangen, dus dan krijg je al snel door wat het boek voor fabuleus panorama op de wereld en de geschiedenis is. Ik heb er een boekenmanie aan overgehouden die de rest van mijn toch al zo spaarzame meubilair door de ramen naar buiten drukt *heh*

Shalome | 12-08-07 | 14:48

-weggejorist-

Rico Frico | 12-08-07 | 14:47

@koerbagh ? 12-08-07 @ 14:44:
Syrië een moslimstaat noemen is op z'n minst wat ongelukkig.
Assad (senior) was een weinig gelovig moslim, veel meer een opportunist.
Assad junior is in dat opzicht niet veel anders.
-
Eventuele islamistische uitspraken van beide heren zijn voornamelijk voor binnenlands gebruik (check de demografie van Syrië dan snap je dat wel).

Reinaert | 12-08-07 | 14:47

@nattebever 12-08-07 @ 14:42:
Race er maar lekker op los dan!
Het is er wel een mooie middag voor denk ik.
*Gaat richting koelkast, biertemperatuur opnemen*

Reinaert | 12-08-07 | 14:44

@Rabarberke 12-08-07 @ 14:27:
Syrië => Libanon, 1976. (alhoewel Libanon niet meteen een christelijk land te noemen is, een arabierisch moslim land is het zeker ook niet)

koerbagh ? | 12-08-07 | 14:44

Taal fauten schreiven wei die dan

Martin9339 | 12-08-07 | 14:43

Rabarberke 12-08-07 @ 14:36
Ik zeg ook niet dat ik de invallen in Libanon of Irak goedkeur. On de kontrarie, om on topic te blijven.
Alleen maar dat religie met dit soort invallen weinig van doen heeft.
That's all.
Wat de positie van Israel is in een vrijwel overwegend Arabische omgeving, wat er fout ging, hoe het allemaal zo gekomen is, ja, daar is wel meer over te zeggen. Iets te veel voor hier.

Later misschien. Ga nu m'n racefiets van stal halen en me even de tyfus fietsen. Lees je mee, Reinaert?

nattebever | 12-08-07 | 14:42

"Bas Knoop is student journalistiek op Fontys Hogeschool Journalistiek in Tilburg.
Email: b.knoop@student.fontys.nl"

Rest In Privacy | 12-08-07 | 14:42

-weggejorist-

Lizzard | 12-08-07 | 14:42

@Rabarberke 12-08-07 @ 14:36:
Islamitische landen in de NAVO? Eéntje als ik me niet vergis.
En die zitten daar niet uit liefde maar uit berekening. En omdat de NAVO z'n zuidflank niet wilde verwaarlozen. Rudimentje koude oorlog.

Reinaert | 12-08-07 | 14:39

@ nattebever
Was wel religieus gemotiveerd
Israelische vlag wel eens bekeken?
Die bovenste blauwe baan staat voor de rivier de Tigris, de onderste voor de nijl. Daartussen een davidster.
Boodschap: het land van de Joden grenst aan beide rivieren. Dat idee halen ze uit het oude testament.

King of controversy | 12-08-07 | 14:37

@nattebever 12-08-07 @ 14:32:
Waarmee je de militaire mogelijkheden van een land als Pakistan dus maar even onder het tapijt schuift. Of het militair potentiëel van Indonesië.

Reinaert | 12-08-07 | 14:36

@nattebever

Of ze zitten gewoon net als wij in de Navo en in de UN en houden zich netjes aan de regels.

De enige die dat niet doen zijn de Amerikanen en met hun steun Israel.

Zie ook Haliburton.

Rabarberke | 12-08-07 | 14:36

@nattebever 12-08-07 @ 14:23:
Don't worry. Ik maak het mezelf niet zo moeilijk hoor.
En iedereen mag van mij lui zijn op z'n tijd.

Reinaert | 12-08-07 | 14:35

@Shalome 12-08-07 @ 14:21:
Klopt als een zwerende vinger.
Al was het maar omdat docenten destijds de boeken zelf ook meestal wel gelezen hadden en dus in staat waren je in allerlei valkuilen te sturen.
-
Dwang heb ik overigens ook nooit gevoeld. Ik verslond meer boeken dan noodzakelijk, mede met dank aan een docenten die me daadwerkelijk wisten te motiveren. Maar ja, da's in het pré-internettijdperk.

Reinaert | 12-08-07 | 14:33

Rabarberke 12-08-07 @ 14:27
Was niet religieus gemotiveerd.
Dat is een groot verschil.
Islamitische landen hebben geen militaire mogelijkheden (meer) om een ander land binnen te vallen. Dat ze daarmee vreedzamer zijn, is de vraag. Zie ook Huntington.

nattebever | 12-08-07 | 14:32

@nattebever 12-08-07 @ 14:20

Wasdom? Nou volgens mij was het vernietigen van Libanon en het verwoesten van Irak een voorbeeld nou niet een vorm van joods en christelijk mededogen.

Wanneer viel een islamitisch land de laatste keer een christelijk land binnen om de boel plat te branden?

Rabarberke | 12-08-07 | 14:27

Reinaert 12-08-07 @ 14:18
Wat te doen als 'luiheid' bovenaan het prioriteitenlijstje staat?
Dat kan zomaar, zonder enige motivatie.
Maak het je niet te moeilijk joh, zo lang duurt het leven niet.

nattebever | 12-08-07 | 14:23

@nattebever 12-08-07 @ 13:40
Belgen zijn inderdaad taalhelden. 'Mijn klavier marcheert niet meer' als hun toetsenbord kapot is. Hilarisch. En probeer dan maar eens uit te leggen dat een toetsenbord niet hoort te lopen, dan snappen zij er echt niets meer van.

Day.Of.The.Triffids | 12-08-07 | 14:23

Reinaert 12-08-07 @ 14:13

Dat is helemaal waar. Als wij het waagden te slappe hap op onze lijsten te zetten, dan zouden wij als straf de meest onmogelijke vragen over die boeken krijgen. Dat liet je dus wel uit je hoofd. Maar zo heel veel dwang was er nu ook weer niet nodig. Je kreeg al snel door dat het lezen van literatuur veel spannender was dan de hapslikweg-lectuur. Ik betreur het wel dat die prikkel nu geheel verdwenen is; wij krijgen een ideeënarme generatie met weinig interesses.

Shalome | 12-08-07 | 14:21

Rabarberke 12-08-07 @ 14:16
Lijkt me dat het nogal verschil maakt of je die 'kiem' tot wasdom laat komen en vervolgens in stand laat of niet.
Wat is dit voor pleeborstel-gelul?

nattebever | 12-08-07 | 14:20

@nattebever 12-08-07 @ 14:09:
Luiheid is luiheid. Basta!
Prioriteiten stellen is daarentegen wél een kwaliteit.
Dus met een biertje in de zon kan wel degelijk een prioriteit hebben boven ogenschijnlijk zinvollere zaken. Gemotiveerd lui zijn dus.
-
En ik ben geen neo-calvinistje. Als je wil schelden haal dat neo er dan maar vanaf. Neo-liberalen, neo-nazi's, neologismen: brrrrrrrr!

Reinaert | 12-08-07 | 14:18

@Rabarberke 12-08-07 @ 14:08
Deut 10:18 "Daarom zult gij de vreemdeling liefde bewijzen, want vreemdelingen zijn gij geweest in het land Egypte." Geknuffeld worden door Job Cohen of Leon de Winter, brrrr.

sjaakdeslinksesul | 12-08-07 | 14:17

Volgens Koerbagh, ook niet de meest achterlijke hier, zijn al die citaten uit de Talmoed later overgenomen in de Koran en de hadith. Blijkt nu tot mijn verbazing dat al die intolerantie van die moslims haar kiem heeft in de joodse cultuur.

What a fucking surprise!

Rabarberke | 12-08-07 | 14:16

vander F 12-08-07 @ 14:13
Kun je aangeven tot hoe laat je in Popper blijft lezen?
Hebben wij wat te falsifiëren.

nattebever | 12-08-07 | 14:16

nattebever 12-08-07 @ 14:07

Ook prachtig, beiden.
Maar het op de hoogte zijn van contemporain straatlingo is iets anders dan geen andere communicatiemiddelen voorhanden hebben dan 'n krom, beperkt taaltje.

Shalome | 12-08-07 | 14:16

@shalome

Neuh, ik kies geen partij. Ik hou de partijen slechts een spiegel voor. Als hier een of ander huppelkutje de islam gaat zitten propageren krijgt ze een gelijke behandeling.

Misschien wil jij als verdedigster van het uitverkoren volk ons dan wel vertellen wat de vertegenwoordigers van deze boven elk andere woestijnsekte verheven godsdienst nu precies bedoelen met dat citaat uit hun heiligste boek De Talmmoed, nl. het citaat Tob shebe goyyim harog?

Rabarberke | 12-08-07 | 14:14

@Shalome 12-08-07 @ 14:07:
Als het vertaald - en beter nog verfilmd - is dan landt het al snel op boekenlijstjes. Dat is niet iets van nu, dat bestond al wel langer.
-
Alleen nemen docenten anno nu daar kennelijk ook in alle gevallen genoegen mee. Het niveau is ondergeschikt aan het te halen quotum.
Gemakzucht en vaak desinteresse van zowel docent als leerling.

Reinaert | 12-08-07 | 14:13

*gaat verder lezen in Popper*

vander F | 12-08-07 | 14:13

@Shalome 12-08-07 @ 14:07,
moet je maar eens aan fuckje vragen,
die heeft nog niet zolang het Atheneum achter de kiezen.
Een boekenlijsten, man,man.
Daar kon ik vroeger op de HAVO niet eens mee aankomen, laat staan het pietepeuterige aantal verplicht te lezen boeken.

vander F | 12-08-07 | 14:12

Rabarberke 12-08-07 @ 14:08

Moet jij geen Peter Edel lezen of zo?

Shalome | 12-08-07 | 14:12

bendoverbaske met je typexprittstifdt
selfcooreksie iz foor hoomeausch

dekeurslager | 12-08-07 | 14:12

Reinaert 12-08-07 @ 14:04
'Luiheid' is een sterk onderschatte kwaliteit, neo-calvinistje dat je er bestaat.

nattebever | 12-08-07 | 14:09

@shalome

Vergeet vooral niet wat de Talmoed voorschrijft over hoe joden met niet-joden moeten omgaan.

Daar is de Da Vinci code een fijn boek bij.

Rabarberke | 12-08-07 | 14:08

Shalome 12-08-07 @ 14:00
'Moeten'?
Kost hooguit iets meer moeite.
Net als het lezen van Couperus.
Waar ik niet doorheen kom - lees liever Toergenjew of Hermans.

Al kom ik er niet vaak mee in aanraking, ik vind het wel leuk om kennis te nemen van de nieuwe straattaaltjes.

nattebever | 12-08-07 | 14:07

Reinaert 12-08-07 @ 14:01

De moed zonk me in de schoenen toen ik vernam dat op het lyceum van nu de vijfdeklassers al de Da Vinci Code op hun lijst mogen zetten. Prutschrijver met z'n vliegveldproza. Nog afgezien van 's mans irritante gewoonte om elk hoofdstuk met een cliffhanger af te sluiten. Argument: het is goed om het Engels onder de knie te krijgen. Kortom: in 5 lyceum is het Engels al niet eens meer goed genoeg om Chaucer en Steinbeck te behandelen. Ze leren wel snel opzoeken wie dat zijn *heh*

Shalome | 12-08-07 | 14:07

Ik ben van mening dat Bas nu wel weet dat zijn sollicitatie voor de functie van Corrector bij GS de prullenbak in gaat.

poedel | 12-08-07 | 14:06

@nattebever 12-08-07 @ 14:00:
Mooi is dat! Beetje ad-hoc Fransozische neologismen bedenken, uit luiheid nog wel!

Reinaert | 12-08-07 | 14:04

Enta bitkallam arabie?

vander F | 12-08-07 | 14:02

Bas, eet meer poep!

Bob Paalhout | 12-08-07 | 14:02

@Shalome 12-08-07 @ 13:54:

Veel van de door mij opgedane middelbareschoolkennis leeft inmiddels een zieltogend bestaan. Bovendien heb ik ooit noodgedwongen beide oude talen uit mijn vakkenpakket moeten verwijderen omdat er nu eenmaal een max zat aan het aantal eindexamenvakken.
Gelukkig heb ik er nog wel een - in het onderbewustzijn voortlevende - tik van de molen aan overgehouden.
Arabierische en neo-caribische straattaal wíl ik trouwens ook niet begrijpen. Zie het maar als de verzetsdaad van een zwakkeling.

Reinaert | 12-08-07 | 14:01

nattebever 12-08-07 @ 13:56

Het is als opgevoed worden met cuisine, en langzaam maar zeker genoegen moeten nemen met junkfood en diepvriesmaaltijden. Ja het gebeurt, maar bij elke hap E-201 t/m E-9856 zal men bij tijd en wijle toch met weemoed terugdenken aan de kwaliteitsgerechtjes van weleer.

Shalome | 12-08-07 | 14:00

Reinaert 12-08-07 @ 13:54
Ik had ook niet gezocht en dus ook niets gevonden. 't Is zondagmiddag, en dan ben ik altijd vrij lui en lul ik maar een eind in de rondte.

nattebever | 12-08-07 | 14:00

Bas: alle werk begint met research wat jij kennelijk niet echt gedaan hebt.

Conclusie: fail for now. ;-)

bloke | 12-08-07 | 13:58

Shalome 12-08-07 @ 13:51
Beschavingen komen en gaan (ugh).
Wat zou de wereld saai zijn als er geen barbaren waren - zou je de hele dag in de salon achter de piano zitten, terwijl je ook gewapend met een machete het eerste het beste vrouwdier kunt bespringen.
Waar is het gebleven, die goeie ouwe tijd?

nattebever | 12-08-07 | 13:56

Reinaert 12-08-07 @ 13:51

Ik herinner me dat mijn leraar klassieken vroeger vertelde dat het Nederlands maar 50 eigen woorden heeft, of iets van die strekking. Over die arabierische kretologie: daar versta ik werkelijk niets van. Geen woord. Wil ik ook niet. Noem me een snob, maar ik hanteer toch liever het Couperus-Nederlands, om maar een voorbeeld te noemen.

Shalome | 12-08-07 | 13:54

@nattebever 12-08-07 @ 13:51:
Ai, dat valt me tegen.
Ik was al zoekende maar had nog niet gevonden.

Reinaert | 12-08-07 | 13:54

@claudi-jaah 12-08-07 @ 13:46:
Het is net zoals bij de eetbare sandwich: éérst smeren!

Reinaert | 12-08-07 | 13:52

Soms schrijft hij zo, somms zeau. Jaa Bastiaan zoo is de GS mensch, tis eigenlijk al bijna een nieuwe soort kwa evolutie.Dus sluit je aan voor het te laat is.

Billos | 12-08-07 | 13:52

nattebever 12-08-07 @ 13:47

Nope: het was mijn beschavingsoffensief. :/
Volstrekt nutteloos, zie ik.

Shalome | 12-08-07 | 13:51

Taal- en typfouten zijn verleden tijd als de telepathische pc's arriveren, hehehe. Spraakherkenning is geen optie, want irritant. Zelfde effect als met mobieltjes: opeens begint er achter je iemand te praten. Talking to me? Of omgekeerd, men is al zo gewend aan eenzame, op het eerste gezicht in zichzelf prevelende mensen -vroegah voorbehouden aan schizofrenen- dat er niet wordt op- of omgekeken als vriendelijk de weg wordt gevraagd. Lijkt me verder een probleem voor drukbevolkte kantoren, dat door elkaar ouwehoeren, om maar te zwijgen van de hulpeloosheid van computergebruikers met een spraakgebrek of stembandaandoening. Maar goed, waar ging het ook alweer over? Ah, een editfunctie, in verband met typo's, zou fijn zijn.

Murdockyoufool | 12-08-07 | 13:51

Reinaert 12-08-07 @ 13:45
Ja, sandwicher.
Vindingrijk, jawel.

nattebever | 12-08-07 | 13:51

@Shalome 12-08-07 @ 13:42:
De nederlandse taal is niet pas sinds kort een taal vol leenwoorden, dat is inherent aan onze cultuur (of handelsgeest, whatever).
-
Alhoewel het maleis en jiddisch in de straattaal momenteel inderdaad wel wordt verdrongen door arabierische kretologie.
-
Maar van een echte Hollandsche "Leitkultur" is geen sprake, nooit geweest ook. Dat past dan toch kennelijk niet echt bij 0031.

Reinaert | 12-08-07 | 13:51

claudi-jaah 12-08-07 @ 13:46
Vrouwen kunnen soms zo onschuldig zijn...

nattebever | 12-08-07 | 13:48

Hij heeft wel een punt, of we schaffen het vak Nederlands gewoon af en dat gedoe met t kofschip of we gaan eisen stellen aan bv. de kranten om correct nederlands te spellen/spreken.

Klompenboer | 12-08-07 | 13:47

Shalome 12-08-07 @ 13:44
Geloof dat ik met 'sandwichen' iets anders bedoel dan jij.
Ben je niet in de war met 'sandwiches'?

nattebever | 12-08-07 | 13:47

nattebever 12-08-07 @ 13:40
Ik weet niet of dat een verrijking is, toen ze mij dat vroegen dacht ik dat ze me broodjes gingen brengen maar heb er twee dagen niet door kun lopen.

claudi-jaah | 12-08-07 | 13:46

@nattebever 12-08-07 @ 13:40:
Zolang je maar niet eet onder het sandwichen vind ik het best.
Overigens denk ik dat de Fransen wel weer een hoogst eigen woord hebben voor sandwichen. Dat dan toch weer wel.

Reinaert | 12-08-07 | 13:45

Geachte Bas,
ik zal jou eens tegen jezelf in besgerming nemen! Straks om 16:00h bij de fietsenstalling pak ik je!

Bob Paalhout | 12-08-07 | 13:45

nattebever 12-08-07 @ 13:40

Ontwikkeld door de Earl of Sandwich, die zijn gokavondje niet wilde laten onderbreken door een diner, en wat brood met stukken vlees ertussen aan tafel liet serveren.

Shalome | 12-08-07 | 13:44

Reinaert 12-08-07 @ 13:35

Ik moet zeggen dat ik dat Franse 'doordraverige' buitengewoon ben gaan waarderen, vergeleken met dit landje waar nou precies een surreële 6de-eeuwse woestijnsekte zo ongeveer wordt bewierookt.

Shalome | 12-08-07 | 13:42

Reinaert 12-08-07 @ 13:35
Het overnemen van woorden uit andere talen vind ik geen probleem. Daar doen de Fransen idd wel eens wat te spastisch over (of Belgen, met hun 'droogzwierder'). Maar, is de spelling eenmaal gegeven, dan hoeft daar wat mij betreft niet meer aan gemorreld te worden. De taal is nu eenmaal niet logisch en vooral: niet onveranderlijk.
Een woord als 'sandwichen' vind ik wel een verrijking van de taal. Eet ik geen broodje minder om.

nattebever | 12-08-07 | 13:40

flikker op mongeaul. get a life en houdt je met nuttige zaken bezig

Harley Quinn | 12-08-07 | 13:39

Overigens, niet alleen Fransen kunnen er wat van:
Vlamingen kijken je geschoffeerd aan als je het woord "agent" gebruikt voor pliesie, da's Frans namelijk, er is maar één correct Vlaams woord: "Gendarme". Om je te bescheuren maar waar.
-
En natuurlijk taalverkrachting op ideologische grondslag. Duits voorbeeldje: "werkgeheugen" in een computer heet "Arbeitsspeicher" in de BRD, maar werd in de DDR - lekker ideologisch ingekleurd - "Produktivspeicher" genoemd.
-
Taal is een wonderbaarlijk fenomeen. Zeker als zelfverklaarde deskundigen zich ermee gaan bemoeien. En al helemaal als er politieke invloeden zijn.

Reinaert | 12-08-07 | 13:39

Hout een sop.

Fapdrol | 12-08-07 | 13:36

@nattebever 12-08-07 @ 13:30:
Hoewel de Fransen een beetje doordraverig zijn v.w.b. het beschermen van hun eigen taal. "Ordinateur" (rekenaggregaat) i.p.v. computer, maar aan de andere kant wel weer het goed-franse woord "sandwich" (en dan net doen of de Angelsaksen dat maar geleend hebben).

Reinaert | 12-08-07 | 13:35

Reinaert 12-08-07 @ 13:25
Die opheffing lijkt mij een goed idee, wie daartoe ook het initiatief neemt.

nattebever | 12-08-07 | 13:32

Hartstikke goed Bas!
Ik vind ook dat de reacties eerst uitgebreid door de redactie moeten worden doorgespit.
Stel dat iemand iets schrijft wat de indentiteit van deze website aantast;
dat kunnen we echt niet hebben.
Wat bij kranten eerst door een redacteur wordt beoordeeld moet hier ook plaatsgrijpen.
We kunnen er geen anarchistische bende van maken.
Dat zou Geen Stijl zijn!

waarnemer | 12-08-07 | 13:30

Shalome 12-08-07 @ 13:24
Veel gehoorde klacht ja. Waarom zou je de spelling veranderen? Eenvoudiger wordt het er nooit van, en een debiel die de bestaande spelling niet kan leren zal ook een gewijzigde spelling niet kunnen leren.
Alsof bijvoorbeeld 'cadeau' moeilijker te leren is dan 'kado'. We kunnen wat dit betreft een voorbeeld nemen aan de Fransen.
Ook qua wijnzuiperij, maar dat valt even buiten dit bestek.

nattebever | 12-08-07 | 13:30

@CoJoNes 12-08-07 @ 13:21
Lekker he? maar laat m'n broer er buiten.

Master Bator | 12-08-07 | 13:29

@,CoJones
dus de redactie tikt tussen de kerkbezoeken door wat stichtelijke stukjes?

vander F | 12-08-07 | 13:29

ik had wel NederlandTs gehebt vroegur op sgool, maar dat heb niet veel gehielpt.

xtremy | 12-08-07 | 13:28

@Reinaert 12-08-07 @ 13:26,
komt wel in de buurt, zeker als ze hem eens flink in elkaar rossen.

vander F | 12-08-07 | 13:27

Wat een loser, die bas(her)

henkstubbe | 12-08-07 | 13:27

Een mastorbater vraagt vander F of ie heaumeau is.

Ruk jij of ruk ik?

vander F | 12-08-07 | 13:26

Waar is mhajou, als je hem nodig hebt. *zucht*

Herman Flipsen | 12-08-07 | 13:26

@vander F 12-08-07 @ 13:25:
Er is wel een Dries Rioolvink-topic geopend.
Misschien is dat een optie?

Reinaert | 12-08-07 | 13:26

@vander F
Tis zondag, vandaag alleen niets-aan-de-hand-topics.

CoJoNes | 12-08-07 | 13:26

@nattebever 12-08-07 @ 13:21:
Ik heb werkelijk geen idee.
Ik heb jarenlang premie betaald voor een pracht uitvaartverzekering maar begraven hó maar, dat kan nog járen duren. Ik moet ook maar gewoon wachten tot ik aan de beurt ben. Communistische toestanden!
-
Qua taalunie weet ik het niet, die wordt niet opgeheven denk ik maar op een gegeven moment gewoon verboten door onze nieuwe Heerschers.

Reinaert | 12-08-07 | 13:25

Ik heb de pest aan potenrammers.
Verder maakt het duidelijk waar Islamsterdam op aankoerst,
dat maakt mij woest.

Sorry voor het off topic gezeur van mij, maar ik moest dit even kwijt.

Moet Pritt er maar een topic aan wijden.

vander F | 12-08-07 | 13:25

@Lizzard 12-08-07 @ 13:20
Ik dacht dat het imago van 020 weer omhoog was gegaan nadat Huub Stapel die duiker had gevonden met die pijl door zijn kop heen.

claudi-jaah | 12-08-07 | 13:24

nattebever 12-08-07 @ 13:21

Die Taalunie zorgt er gek genoeg voor dat om de zoveel jaar opeens weer hele bibliotheken met boeken weer vol spelfouten staan.

Shalome | 12-08-07 | 13:24

@nattebever 12-08-07 @ 13:21
Wees blij dat je niet op het hospitaal schip was, daar valt niet ver te rennen.
en du taal uni hevd sigselv noojd op.

Master Bator | 12-08-07 | 13:23

Zucht, wat een verspilling van energie............

deFiscus | 12-08-07 | 13:22

@Master Bator 12-08-07 @ 13:20
Jezus kristus, wat een vreselijk bijdehandte analyse van de nick van vander F.

CoJoNes | 12-08-07 | 13:21

Reinaert 12-08-07 @ 13:11
Ja, ik heb wel eens geinformeerd bij m'n ziektekostenverzekeraar of zij bereid waren mijn abortus te vergoeden, maar toen kwamen er opeens allerlei mannen in witte jassen en moest ik rennen voor m'n leven. Iets wat ik nou juist niet wilde.
Jawel, je vraagt je dan wel eens af waar het met deze samenleving naar toe moet. En dan hebben we het nog niet eens over de tussen-n.
Is de Taalunie al opgeheven?

nattebever | 12-08-07 | 13:21

-weggejorist-

Lizzard | 12-08-07 | 13:20

@vander F 12-08-07 @ 13:17
Ja. Die homo's vallen echt iedereen aan. Het is niet normaal meer.

Day.Of.The.Triffids | 12-08-07 | 13:20

@vander F
Da's een beging, structureel geweld kun je ook structureel aanpakken, toch?

CoJoNes | 12-08-07 | 13:20

Hey vander F, homo soms?
Of zit je naast vander G? (die heeft er een hekel aan schijnt het).

Master Bator | 12-08-07 | 13:20

*zit hier te koppen dat er nog niemand zo OT is geweest als vanderF*

claudi-jaah | 12-08-07 | 13:18

Nu.nl kopt:
'Homogeweld nergens zo structureel als in Amsterdam'

vander F | 12-08-07 | 13:17

Amsterdam:
imago Amsterdam als homo hoofdstad van de wereld is naar de knoppen.
Is het Job met z'n mocro bende eindelijk gelukt.

Human rights watch luidt de noodklok, er komen wekelijks alarmerende berichten binnen over de veiligheid van heaumeaux in Nederland

Mensen in het buitenland vragen zich af wat er in hemelsnaam aan de hand is in Nederland...

Goh, verrassend..

vander F | 12-08-07 | 13:13

@nattebever 12-08-07 @ 13:08:
En met al die Gristenen in dit kabinet kun je een postnatale abortus wel vergeten. Life sucks!

Reinaert | 12-08-07 | 13:11

@nattebever 12-08-07 @ 13:08
Niet alleen geld maar ook echte natte bevers.
gut o gut meid... wat is het toch een ellende.

Master Bator | 12-08-07 | 13:10

Laat ik nou denken dat op de lay-out is bezuinigd, voor €115.000 had dat er wel iets mooier uit mogen zien...

liberanaal | 12-08-07 | 13:08

Master Bator 12-08-07 @ 13:06
Ik heb m'n hele leven al een postnatale depressie. Kudt! Wat een geld dat niet kost.

nattebever | 12-08-07 | 13:08

@nattebever 12-08-07 @ 13:05
Sorry.... tis toch wat he? die post-natale depressies.
Of zit ik nu echt verkeerd?

Master Bator | 12-08-07 | 13:06

Master Bator 12-08-07 @ 13:01
Blijf graag buiten de 'inlegkruisjesproblematiek'.

nattebever | 12-08-07 | 13:05

Maaier 12-08-07 @ 13:01
Sorry, Maaier.
Kan als enig excuus aanvoeren dat ik net uit een 'rebirthing-therapy' kom. Heb ik allemaal vieze woordjes geleerd, man, dat was dolle pret!

nattebever | 12-08-07 | 13:03

@Maaier 12-08-07 @ 13:01:
Met het verkeerde been uit bed gestapt?

Reinaert | 12-08-07 | 13:02

@claudi-jaah 12-08-07 @ 13:00
Alleen als ze vleugeltjes hebben (of een lekstrookje).
Wellicht dat 'natte bever' er meer over weet.

Master Bator | 12-08-07 | 13:01

nattebever 12-08-07 @ 13:00

Kinderachtig. Da's het beste woord. Maar het mag hoor

Maaier | 12-08-07 | 13:01

@Reinaert 12-08-07 @ 12:56
Met Libresse Invisible Ultra zijn ze wel coulant hoor

claudi-jaah | 12-08-07 | 13:00

Maaier 12-08-07 @ 12:58
Gezwam. De vragen van die journalist laten zich juist uitstekend beantwoorden door reaguurders.
Fyi: GS staat niet voor Goedbedoelende Site.

nattebever | 12-08-07 | 13:00

Dit vind ik nou typiscn sneue posts van de redactie. Iemand komt met een goed bedoelde mail en GS heeft een topic nodig, hoppa, wet zetten 'm z'n hemd. Juist omdat het een çollega'is met een vraag. Bah.

Maaier | 12-08-07 | 12:58

@mr.burns 12-08-07 @ 12:53:
Morgen terug naar de winkel. Gewoon roepen dat je dooie pixels hebt!
Krijg je zó weer een schone mee. Doe ik ook altijd.
Met Pampers lukt dat trouwens niet. Daar zijn ze heel strikt in.

Reinaert | 12-08-07 | 12:56

Nerd!!!!

brug | 12-08-07 | 12:56

Beste Nieuwe Reporter,

,,Nemen jullie bijvoorbeeld iemand met een belabberd journalistiek inlevingsvermogen tegen zichzelf in bescherming of laten jullie hem er zomaar op los mailen, wat toch ook iets zegt over de persoon in kwestie?"

Wickie de Fustviking | 12-08-07 | 12:54

@koerbagh ? 12-08-07 @ 12:50:
Mijn vorige reaguursel was een reactie op jouw opmerking van 12:47.
Misplaatst dus zie ik achteraf. Mea culpa.

Reinaert | 12-08-07 | 12:54

wat een fapdrol

mindeater | 12-08-07 | 12:53

@DonutFrutter 12-08-07 @ 12:50
Frustratie?
Niets te doen?
Zijksnor zou gezegt hebben:"En nou vlug naar huis om eens lekker de vrouw in elkaar te slaan."

Master Bator | 12-08-07 | 12:53

Beste Bas,

De krant publiceert maar een klein aantal brieven per dag die ze moeten corrigeren, waar GeenStijl 100 tot 1000 reacties per dag binnenkrijgt.
Het spreekt dan ook voor zich dan zij zich niet bezig gaan houden met een spellingscontrole, die overigens in Firefox 2 zit ingebouwd.

Mijn vraag aan jou is of jouw eindredactie je domme vragen niet corrigeert, want dit is wel een heel makkelijk onderzoek en zal een uitkomst geven die je al had kunnen voorspellen.

Met vriendelijke groet,

Framoes

Framoes | 12-08-07 | 12:53

wat een dskussie seg, heel mijn tft onder de tip-ex

mr.burns | 12-08-07 | 12:53

koerbagh ?:
Je kunt de temperatuur van de toiletbril instellen, je kontje lekker laten koelen door een ventilator en een lekkere waterstraal op je anus zetten om jezelf na het poepen mooi schoon te spoelen. Van de waterstraal kun je de sterkte en de temperatuur regelen; je kunt er ook een masserende straal van maken (net als bij zo'n douchekop), die weer verschillende standen kent. Vanzelfsprekend kun je de straal richten met een joystick. Sommige brillen hebben ook nog een ingebouwde trilfunctie voor een lekkere massage van de billetjes en bovenbeentjes.

Gemak dient de mens!

Mark van Dam | 12-08-07 | 12:52

Day.Of.The.Triffids 12-08-07 @ 12:47 - edit -

Die - edit - geeft wel aan dat men bij GS niet eens begrijpt wat je bedoeldtdt. Geen wonder dat ze de reaguurders het werk laten doen.

nattebever | 12-08-07 | 12:52

@koerbagh ? 12-08-07 @ 12:50:
Apparaatje? Daar is geen apparaatje voor neaudig.
* Wonderolie rulezzz! *

Reinaert | 12-08-07 | 12:51

@Rabarberke 12-08-07 @ 12:46:
Dat kan wel, maar daar heb ik nu even geen zin in.


@Rabarberke 12-08-07 @ 12:47:
Dat mag. Lach maar even. Of vraag Mark van Dam even of de Jappen daar ook een apparaatje voor hebben uitgevonden om het gemakkelijker te maken.

koerbagh ? | 12-08-07 | 12:50

ehhmmm

waarom reaguren 'wij' op iemand waarvan aangenomen word(t) dat h(y/ij) hier niet kijk(t)

lekker nuttigloze dikskussie

DonutFrutter | 12-08-07 | 12:50

@Reinaert 12-08-07 @ 12:45:
Addendum.
En ik maak er een gewoonte van om handleidingen in de doos te laten. Dat ook nog eens. Ik ben gewoon een beetje avontuurlijk ingesteld.
-
Als het rookt of rare geluiden maakt is er altijd nog tijd voor het RTFM-moment.

Reinaert | 12-08-07 | 12:47

@Mark van Dam 12-08-07 @ 12:36:
En wat was exact het probleem dat met al die knopjes opgelost moet worden? De broek op de enkels en persen moet je ook met zo'n ding toch nog steeds helemaal zelf doen. Dat is net zo gemakkelijk in zoiets: www.talahi.com/bodie/images/Outhouse_j...

koerbagh ? | 12-08-07 | 12:47

Zou overigens wel een leuk idee zijn om mensen die het kofschip niet begrijpen automatisch te bannen via een scriptje. Goed plan bas.
-edit slecht plan -

Day.Of.The.Triffids | 12-08-07 | 12:47

ANTWOORD: Beste Bas. Onze reaguurders zijn oud genoeg om daar zelf iets over te zeggen. Hoe belabberd dan ook.
-
nou daar ga je dan bas:
door middel van het dragen van door de was verkleurde kuitbroken en gebruikmakend van doorzichtige laptops in de buitenlucht, en na inbrenging van toiletborstels al poepende op automatisch aangestuurde toiletbrillen kunnen wij opmaken uit de japanse vertaling na deze ge-cross checked te hebben met de talmoed dat de gemiddelde reaguurder er niet zo mee zit... met die taalfouten dan he..

ed.. | 12-08-07 | 12:47

@koerbagh

Maar dat zou betekenen dat de islamitische intolerantie een joodse grondslag heeft.

Mag ik lachen?

Rabarberke | 12-08-07 | 12:47

@koerbagh

Kun je aangeven waar stukken uit de Talmoed in de Koran zijn overgenomen? Wel interessant.

Rabarberke | 12-08-07 | 12:46

@Reinaert 12-08-07 @ 12:40
Zit wat in maar het voelt of ik toch een beetje genomen wordt door pritty.
Ik maar mein bes doen om nietA-nietB-N te schreifen terweil hei sig un breuk lagt.
Waar blijvd onse sjek?

Master Bator | 12-08-07 | 12:45

@Rabarberke 12-08-07 @ 12:44:
Dan heb ik waarschijnlijk veel grijze import in huis :-)

Reinaert | 12-08-07 | 12:45

claudi-jaah 12-08-07 @ 12:39
Aaaiiii!
Dat was niet de bedoeling, zo vroeg reeds op de zondagmiddag.
Ga maar ff in het zonnetje zitten, beentjes wijd, beetje wind erbij en voor je het weet is de bever weer helemaal droog.
Je kunt natuurlijk ook even de Elsevier gaan lezen.

nattebever | 12-08-07 | 12:45

@reinaert

De 'waarschuwingen' zijn in de EU veel uitgebreider. Hier moeten gebruiksaanwijzingen aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Rabarberke | 12-08-07 | 12:44

Bas, nu snel op zoek naar en leuk Adriaantje!! Het oude duo raakt wat sleedts en jij benaderdt het benodigde nivo heel redelijk.

waslim | 12-08-07 | 12:43

wat een looser heeeee ... kutekop !

Draaitafel Demagoog | 12-08-07 | 12:42

'Er is maar één moment dat je op tijd kunt komen. Ben je er niet, dan ben je te vroeg of te laat' J. Cruijff

foppe | 12-08-07 | 12:41

@Master Bator 12-08-07 @ 12:37:
Of het nou een hoax is of niet is toch niet relevant?
We zijn lekker bezig, het houdt ons van de straat, het is veilig, het scherpt de zinnen (nou ja, overdrijven is eauk een kunst), en het is amusant.
Het gaat toch om de vorm, niet om de inhoud?

Reinaert | 12-08-07 | 12:40

nattebever 12-08-07 @ 12:36
dat wist ik wel en er ontgaat me veel meer niet, zou er zelf bijna een natte bever van krijgen

claudi-jaah | 12-08-07 | 12:39

wu wordu gunaait door een stiffy leim.

Master Bator | 12-08-07 | 12:39

@Rabarberke 12-08-07 @ 12:27:
De echte grap is natuurlijk dat die regeltjes bijna letterlijk vertaald zijn in het Arabierisch en in de Koran en hadith zijn opgenomen. Maar dat vertellen ze er niet bij. Dat horen ze toch elke week al in de moskee.

koerbagh ? | 12-08-07 | 12:38

@Rabarberke 12-08-07 @ 12:33:
Ook ik heb zo mijn beperkingen. Helaas.

Reinaert | 12-08-07 | 12:38

ik denk dat het een hoax is van je welste.
Waar is het origineel van bassie?

Master Bator | 12-08-07 | 12:37

alls ju nouw ff erst uhn akkound aan hat gemaakd en un reaktie hat gepost dan hat juh kunen zien dat er geen spelingkontrolle worddt toegepast door de geenstyl redaktie! Suces met juh ondersoek Bassie ^_^

wizza | 12-08-07 | 12:37

claudi-jaah 12-08-07 @ 12:34
GS wordt gemaakt door papenhaterTs, wist je dat?
Dus niet vloeken in de kerk, met je 'KUN'.

nattebever | 12-08-07 | 12:36

Ach, uit het Japanees en Chimpansees vertaalde handleidingen zijn vaak om je te bescheuren, Amerikaanse producten - en de bijbehorende handleidingen - staan vaak vol waarschuwingen. Liability hè.
-
Voor fuckje's WC-borstel zou er in een Yankistaanse handleiding o.m. staan:
"Langdurig inwendig gebruik kan schade opleveren", "Niet opeten", "Buiten het bereik van kinderen en huisdieren houden".

Reinaert | 12-08-07 | 12:35

om ju tu busgeuru.
Adriaan sou ut wel wetu.

Master Bator | 12-08-07 | 12:35

Bas krijg de babelonische vloek!

Dr.Dreetje | 12-08-07 | 12:35

Na mijn bezoek aan www.denieuwereporter.nl/ en in het volle besef dat de UvA sponsor is, groeit mijn trotse gevoel over de KUN weer behoorlijk.

claudi-jaah | 12-08-07 | 12:34

Nou Bas, het zou helpen als je eerst eens een paar keer gewoon wat comments op GS had gelezen. Dan had je in de eerste plaats gezien dat die over het algemeen helemaal niet zo beroerd geschreven zijn en in de tweede plaats dat reaguurders er hier een handje van hebben om de GS-redactie zelf op hun taalfouten te wijzen.
Een beetje eigen research voor je je vragen gaat stellen kan geen kwaad.

Het management | 12-08-07 | 12:33

@reinaert

Nou regel jij dan een integrale vertaling van de talmoed, dan kunnen we die citaten weer in hun verband zetten.

Rabarberke | 12-08-07 | 12:33

Nu begrijp ik waarom die borstel zo goedkoop was.

fuckje | 12-08-07 | 12:32

@Rabarberke 12-08-07 @ 12:27:
Gezellie. Maar gelukkig geen nieuws meer. Dat dan weer niet.
-
*Herrinnert zich:*
-
"Ieder citaat is zo goed als het verband waar het uit gerukt wordt".

Reinaert | 12-08-07 | 12:31

@hambiman

Denk je nou echt dat Bas Knoop dat geschreven heeft? Dat is een hoax man. Niemand 'werkt' voor de nieuwe reporter als journalist.

Rabarberke | 12-08-07 | 12:30

@Mark van Dam 12-08-07 @ 12:27:
Leuk ding, maar eh... waar schijt je nu feitelijk in?

koerbagh ? | 12-08-07 | 12:30

He Basje, ga lekker bij je ChristenUnie parteigenooten uithuiluh ! sit niet zo te seiken op onze creatiefu taalgebruikers. schrijf zoals ik dat wil. dag basje, groetjes aan je moeder!!

Geertje W | 12-08-07 | 12:29

Ongezien de typhus aan de taalpuristen!
.
Wellicht kan Franzoeskeue Van Joeuleun die pipeau het geenstijl taalgebruik uitleggen.

OversteKarremans | 12-08-07 | 12:29

nattebever 12-08-07 @ 12:25

Hm... Niet meer in de NL-politiek. Al is het opmerkelijk dat v/h politici wel vaker deksels van doofpotten tillen zodra ze van het politieke toneel zijn verdwenen.

Shalome | 12-08-07 | 12:29

Fantastisch! Wat een mooie reactie van die Bas. Smullen. Door zijn schrijven wordt ZO duidelijk dat "hij" er echt helemaal niets van snapt. Wat een zieke arrogantie ook naar de lezer. Komt echt uit een ander/ stenen tijdperk.
Ongehoord trouwens dat ze daar subsidie voor vrijmaken.

Hambiman | 12-08-07 | 12:27

koerbagh ? 12-08-07 @ 12:21
herkennbaar, doe ik ook nnamelijk ook, maar ik heb dann wel geluk dat het meeste wat ik schrijvenn wil door taalkunndigenn wordt nnagekekenn voor het de deur uitgaat.

claudi-jaah | 12-08-07 | 12:27

@Reinaert 12-08-07 @ 12:14
Dat je mij als God ziet kan ik erg waarderen. Nog meer hoofdletters en ik ga blozen.

Day.Of.The.Triffids | 12-08-07 | 12:26

@Shalome 12-08-07 @ 12:24:
Voor Boris Dittrich c.s. is Amsterdam dan ook zo langzamerhand een no-go area geworden. Maar dat even terzijde.

Reinaert | 12-08-07 | 12:26

Shalome 12-08-07 @ 12:24
Boris Dittrich?
Is dat iemand?

nattebever | 12-08-07 | 12:25

@Shalome,
Ja, hij durft zelf de marokkaantjes te noemen, als dat maar goed afloopt!

fuckje | 12-08-07 | 12:25

Hoezeau spelvauten? We zijn tog geen sgolieren?

Koekje-dr-bij? | 12-08-07 | 12:25

@fuckje

Zat er geen kleine tube tandpasta bij?

Rabarberke | 12-08-07 | 12:24

Voor het minste of geringste wordt in 0031 een uitgebreide brede maatschappelijke discussie op poten gezet, inspraakronden georganiseerd, geprocedeerd tot aan de Raad van State.
-
Alleen onze taal kan kennelijk naar believen worden gewijzigd door een stel zelfverklaarde deskundigen.
-
En denk maar niet dat je er van overheidswege van op de hoogte wordt gesteld. Zoek het maar uit brave burgerT!

Reinaert | 12-08-07 | 12:24

Veel belangrijker: Boris Dittrich is de eerste politicus die signaleert dat Amsterdam aan het veranderen is vanwege de massale toestroom van de conservatiefste figuren op onze aardkloot.

Shalome | 12-08-07 | 12:24

@koerbagh 12:22

Het electriciteitsnet lag hier al.

Rabarberke | 12-08-07 | 12:23

Laatst nog een japanse wc-borstel gekocht. Geen idee wat ik daar allemaal mee kan doen.

fuckje | 12-08-07 | 12:23

@koerbagh

De taalunie heeft last van collectieve breinverschimelling.

Rabarberke | 12-08-07 | 12:22

@Rabarberke 12-08-07 @ 12:19:
Des te meer moet je van te voren installeren.

koerbagh ? | 12-08-07 | 12:22

Ik moet wel af en toe tegen mijzelf beschermd worden. De onzin die ik hier af en toe uitkraam.

Dirrek | 12-08-07 | 12:22

Bas bedoelt het belabberde taalgebruik van Kouwes?

Rest In Privacy | 12-08-07 | 12:21

@claudi-jaah 12-08-07 @ 12:15:
Die nieuwe tussen-n regelatuur van de Taalunie heb ik nooit zo begrepen dus ik strooi te pas en te onpas overal maar wat ennetjes tussedoor (of laat ze weg).

koerbagh ? | 12-08-07 | 12:21

@koerbagh

Ik koop altijd hele eenvoudige apparatuur met maximaal drie knoppen of zo.

Rabarberke | 12-08-07 | 12:19

koerbagh ? 12-08-07 @ 12:17

Agreed. Ik lees meteen in een vertaling of het een woordenboekvertaler is, of wanneer de vertaler zelf ook kan schrijven (hetgeen m.i. een vereiste is). Ik moet zeggen dat er op dat gebied veel verbeterd is. De vertaalmachines voor de stapels thrillers bij Bruna zijn wel zo'n beetje afgeschaft en zijn de boeken teruggeven aan de beroepsvertalers.

Shalome | 12-08-07 | 12:19

Ik ben hele grote blij.

ikweethetwel | 12-08-07 | 12:19

Fuckje:
Je bent in de war met Spaans.

Mark van Dam | 12-08-07 | 12:18

fuckje 12-08-07 @ 12:15

Da's toch in het Iberisch?

Shalome | 12-08-07 | 12:17

@Shalome 12-08-07 @ 12:11:
Voor het vertalen van literatuur heb je ook nog iets anders nodig dan een woordenboek. Gevoel voor stijl (of het ontbreken daarvan), bijvoorbeeld.

koerbagh ? | 12-08-07 | 12:17

@claudi-jaah 12-08-07 @ 11:52
gelukkig want loopt weer helemaal uit de hand hier, goedemiddag trouwens de -n is niet nodig, de regel van de tussen -n is hier niet van toepassing. Alleen bij goedenavond hoort het wel, geen twee klinkers achter elkaar, dat dan weer wel

claudi-jaah | 12-08-07 | 12:15

@Mark!
VoudT! Vraagteken moet vooraan staan, deur de mand gevall'n miejongkie!

fuckje | 12-08-07 | 12:15

Fuckje:
Ze moeten handleidingen ook niet door Aziaten naar het Nederlands laten vertalen. Laat dát nou maar aan de Nederlanders over ;-) Maar ja, het moet allemaal goedkoop hè.

Mark van Dam | 12-08-07 | 12:15

taalfaute?? war stoan die den

stijlloze1988 | 12-08-07 | 12:14

@mark
vertaling! vertaling!

ed.. | 12-08-07 | 12:14

Een stukje beginnen met "Ik ben taalkundige" en daar vervolgens autoriteit aan ontlenen op GeenStijl. Veel dieper kan een mens niet zinken.

Jean | 12-08-07 | 12:14

@fuckje

Jawel, maar met de CE vereisten voor gebruiksaanwijzingen is dat redelijk gestandaardiseerd. Bovendien verschillen de kwaliteiten nogal.

Overigens wordt het meeste japans eerst in het Engels vertaald en daarna pas in de EU talen.

Rabarberke | 12-08-07 | 12:14

@Day.Of.The.Triffids 12-08-07 @ 12:12:
Complimentjes altijd welkom.
-
Overigens behoeft U het plurale majestatis in mijn geval niet te gebruiken. Geweaun heaumeau volstaat.
-
Tot Uw teleurstelling moet ik U overigens mededelen dat mijn arts mij heeft verzekerd dat het deaudgaan in mijn geval nog even op zich laat wachten.
-
En nou snel weer terug onder je steen!

Reinaert | 12-08-07 | 12:14

@Rabarberke 12-08-07 @ 12:10:
Heb jij wel eens een Japans apparaat (video/dvd/TV) geïnstalleerd met een in het Nederlands vertaalde handleiding...? Het Nederlands van mhajou was nog duidelijker. Bedankt Mark van Dam. Ik rust mijn casus.

koerbagh ? | 12-08-07 | 12:14

Fuckje:
&#19968;&#30058;&#33261;&#12356;&#39770;&#12399;&#12393;&#12428;&#65311;
&#12504;&#12458;&#12459;&#12510;&#12473;&#12290;

Mark van Dam | 12-08-07 | 12:13

Bas schrijf je trouwens met 'sch', dus Basch.
Moet we ons nu de les laten lezen door een vent die nog niet eens zijn eigen naam kan spellen?? Daggutnie

Molly-Bolly | 12-08-07 | 12:13

*All Your base are belong to us*

Reinaert | 12-08-07 | 12:12

Ja bas, zodra ik op 'Post' druk staat mijn reactie op internet. Denk je nu zelf echt dat iemand dat nog filtert in de tussentijd... Als je nu een beetje verstand zou hebben en onderzoek zou doen over de 'nieuwe' media zou je dat wel begrijpen. Maar goed, het toont maar weer aan hoe ver wannabe-hoernalisten buiten de werkelijkheid leven.
@Reinaert
Ga eens deaud heaumeaux met je slappe gelul.

Day.Of.The.Triffids | 12-08-07 | 12:12

@Rabarberke,
Heb jij wel eens een gebruiksaanwijzing gelezen van Aziatische producten?

fuckje | 12-08-07 | 12:11

Bas, zolang de finnen hier nog hoogtij vieren hoef jij je echt niet drukken te maken over taal fouten op geenstijl.

Daemonis_666 | 12-08-07 | 12:11

Mark van Dam 12-08-07 @ 12:02

*ha* Valt wel mee hoor, vertaling v literatuur levert wel wat extra broodbeleg op, mits je geen jaar op één boek zit te vlassen. Bovendien is het onwijs leuk om te doen. Niks ten nadele van jouw vakgebied, overigens.

Shalome | 12-08-07 | 12:11

@Mark van Dam 12-08-07 @ 12:07:
Oei, had dát nou maar niet gezegd :-)
-
Zo van:
"Stop stekkertje ing gaatje E2 draai knop C14 in kwart slag op rechts en druk in start op knop G6"
-
U is een genie :-)

Reinaert | 12-08-07 | 12:10

@Mark,
Vertel eensch een grapje in het japans?

fuckje | 12-08-07 | 12:10

Als iemand japans nederlands vertaalt, en ook nog technisch, dan mag hij wel taalkundig genoemd worden.

En zeker tov de halve zolen die hier doorgaans gebruik maken van het Nederlands.

Rabarberke | 12-08-07 | 12:10

*ziet het respect voor mark weer groeien*

ed.. | 12-08-07 | 12:09

@claudi-jaah 12-08-07 @ 11:52:
Goedenmorgen, daar was ik al. (Of is dat een verkeerd gebruik van het onwelvoegelijk voornaamzetsel? Temeer daar het al middag is.)

koerbagh ? | 12-08-07 | 12:08

@ed.. 12-08-07 @ 12:06:
Ja ik denk dat ik het ondertussen begrijp. Sorry, ik was even zeau taalkundig bezig dat ik je dat nog niet medegedeeld had.

*Neemt hoed af, buigt, schrijdt achterwaarts terug*

Reinaert | 12-08-07 | 12:08

Ed/Reinaert: Japans.

Mark van Dam | 12-08-07 | 12:07

@mark
definieer de ? even... zie ed.. 12-08-07 @ 11:59
@reinaert, duidelijker zo?

ed.. | 12-08-07 | 12:06

ik denk ook dat die van dam het wel gehad heeft.

schaerer | 12-08-07 | 12:04

@Mark van Dam 12-08-07 @ 12:02:
Technisch spul vertalen en dan nog maar 20 paginae daags halen?
Dat kan beter!
Tenzij je uit het sanskriet vertaalt natuurlijk. Of uit het japanees.

Reinaert | 12-08-07 | 12:04

* Beseft nu dat Mark van Dam ongemerkt genoeg materiaal binnenkrijgt voor een promotieonderzoek onder leiding van Van Jeaule *

fuckje | 12-08-07 | 12:03

@Mark van Dam 12-08-07 @ 12:02
een babbelfischje dus

claudi-jaah | 12-08-07 | 12:03

Shalome:
Ik vertaal geen boeken. Betaalt voor geen meter. 't Is vooral technisch spul: octrooien, machinehandleidingen en dat soort zaken.

Mark van Dam | 12-08-07 | 12:02

Bas heeft duidelijk Pritt Stift bij de aars: hoax.
Sterke actie!

Bouwfraudeur | 12-08-07 | 12:01

@Mark van Dam,
Weer foudt! Het is: Geneuqt met geyle neuqsex, jeweettog!

fuckje | 12-08-07 | 12:00

@Mark van Dam 12-08-07 @ 11:51:
Fouten maken is zéau PABO!
-
Ik schaam me altijd rot als ik mezelf weer eens betrap op het maken van een échte fout (niet zijnde een typo, ik werk met het tweevingerzoeksysteem en typo's zijn inherent aan dit systeem).
-
Bewust kakkerlakkennederlands schrijven is een stijlvorm. En in het geval kouwes een kunst.

Reinaert | 12-08-07 | 12:00

fuckje 12-08-07 @ 11:55

Hoezo? S

Shalome | 12-08-07 | 12:00

@markvandam
vertaler van -?- naar het nederlands... ben je dan niet ?-taalkundig?

ed.. | 12-08-07 | 11:59

Mark van Dam 12-08-07 @ 11:51

Wat voor soort boeken vertaal jij?

Shalome | 12-08-07 | 11:58

*wacht ook angstvallig af hoe Mark dit nog kan herstellen zonder zijn gezigt te verliezen*

claudi-jaah | 12-08-07 | 11:57

Fuckje:
Nee hoor, ik vind het hier veel te leuk.

Nog geneukt vandaag?

Mark van Dam | 12-08-07 | 11:57

Kouwes, waar blijf je?

nattebever | 12-08-07 | 11:57

@Mark van Dam 12-08-07 @ 11:38;
Ik ken mensen die geen fouten maken . . . . . .

Kerstman | 12-08-07 | 11:57

Wanneer is hij met z'n studie begonnen? Op z'n 44ste ofzo?

OuweSchaterhand | 12-08-07 | 11:56

Hou nou een sop?

Heeft Plaatsgevonden | 12-08-07 | 11:56

Na mijn hartinfarct vindt ik spelling zoooo negentiendeeeuwsch

Hammar | 12-08-07 | 11:56

* Overpeinscht dat Mark van Dam zijn langste tijd op GS wel heeft gehad nu*

fuckje | 12-08-07 | 11:55

@reinaert
dan;
wasmachine=techniek=mannenzaak=mijneigenwas=rozeoverhemden&verkleurdevrouwenkeren=cursusvriendin=zijmijnwas=geenrozeoverhemden& etc..
maar nu:
wasmachine=techniek=mannenzaak=mijneigenwas=rozeoverhemden&verkleurdevrouwenkleren=bozevriendin=geyl... etc
-
dus zoals je ziet, ik zit in dubio....

ed.. | 12-08-07 | 11:54

@CoJoNes 12-08-07 @ 11:51
Maar wel met het besef dat ik Groningen alleen uit kan spreken met zachte G

claudi-jaah | 12-08-07 | 11:53

CoJoNes, daar bestaan geen regels voor. Iedereen mag doen wat 'ie wil. Kwestie van stijl.

Mark van Dam | 12-08-07 | 11:52

*wacht nog even tot Koerbagh ook wakker is *
welkom cojones

claudi-jaah | 12-08-07 | 11:52

@claudi-jaah 12-08-07 @ 11:50
Claudi-jaah is een authentiek Groningse nick.

CoJoNes | 12-08-07 | 11:51

Ed, ik ben vertaler van beroep. Ik vertaal zo'n 20 pagina's per dag naar het Nederlands. Dat doe ik al een jaar of twaalf. Volgens mij mag ik mezelf dan wel taalkundig noemen ;-)

Niet dat ik nooit fouten maak hoor. We zijn per slot van rekening allemaal mensen en waar gehakt wordt, vallen spaanders. Als ik iets kinderachtig vind, is het wel anderen aanvallen op hun spelling. Tenzij ze anderen hebben aangevallen op hun spelling :D

Mark van Dam | 12-08-07 | 11:51

Kunnen we geen topic starten over potenram hoofdstad van de wereld: Amsterdam?

vander F | 12-08-07 | 11:50

@fuckje 12-08-07 @ 11:47
Jij zit toch niet te denken dat .........???? Bedoel dat je hetzelfde denkt als ik nu doe???? Fuckje en Claudia-jaah is eigenlijk ook wel meesterlijk bedacht maar is tog wel weer anders, dat dan weer wel

claudi-jaah | 12-08-07 | 11:50

@Mark van Dam 12-08-07 @ 11:38
Naar mijn bescheiden mening is het gebruik van een komma voor een voegwoord ook niet correct.

CoJoNes | 12-08-07 | 11:50

@Mark van Dam 12-08-07 @ 11:47:
"Etiquette" dat zijn toch die groen-wittige dingen op de buik van het flesje en bij de beugel? Met het woord "Grolsch" er op? Ken ik wel heaur, etiquette!
-
Wist alleen niet dat er zo'n sjiek woord voor bestond! Dat dan weer niet.

Reinaert | 12-08-07 | 11:49

Bas, fytpouten horen er nau eenmaal bij

Mubbenschonster | 12-08-07 | 11:49

@claudi-jaah,
Volgens Taalkundige Mark van Dam ( wat zal hij lang hebben moeten nadenken voordat hij deze meesterlijke nick had bedacht!) wel, maar dat hou je tog.

fuckje | 12-08-07 | 11:47

*grmbl*

vander F | 12-08-07 | 11:47

Fuckje, jij doelt op de Nederlandse etiquette die zegt dat het onbeleefd is om relatief veel zinnen met 'ik' te beginnen. Dat heeft alles te maken met etiquette en niks met taalkunde.

Die regel geldt trouwens alleen in Nederland. Amerikanen hebben er geen enkel probleem mee om alle zinnen met 'I' te beginnen.

Mark van Dam | 12-08-07 | 11:47

In principe is iedereen taalkundig. De meesten verstaan het Nederlands beter dan een natuurkundige de natuur.

Rabarberke | 12-08-07 | 11:46

@markvandam
taalkundige? kundig met taal, neerlandicus of meeschrijven met philip freriks eenmaal per jaar? wat maakt iemand tot een taalkundige?

ed.. | 12-08-07 | 11:45

fuckje 12-08-07 @ 11:43
Jouw zin is ook fout, hoort te zijn:
"Ik vind een zin met ïk"beginnen zooooo ontaalkundig". tog??

claudi-jaah | 12-08-07 | 11:45

@ed.. 12-08-07 @ 11:38:
Dat van die cursus zwakstroom snap ik - ook na herhaalde lezing - niet.
Ik krijg er wel heel vreemde associaties bij. Dat dan weer wel.
-
Maar die zouden misstaan in een topic over taalgebruik op internet.
Die zouden eerder op hun plaats zijn in een topic over Guantamo Bay, die gevangenis-met-die-moeilijke-naam in Irak of soortgelijk spul.
Dus ik zwijg maar liever :-)

Reinaert | 12-08-07 | 11:45

Waarschijnlijk het foutste wat je kunt doen.. op GS verkondigen dat je taalkundige bent.

Moehahaha

Claude Jacque | 12-08-07 | 11:45

@Shalome,
Doe Maar.

fuckje | 12-08-07 | 11:44

Bas Knoop 'werkt' natuurlijk niet voor de Nieuwe Reporter - het is gewoon een platform/weblog, hij heeft dit mailtje nooit aan Geenstijl gestuurd en is helemaal niet bezig met zo'n artikel. Maar dat maakt het er natuurlijk niet minder leuk op.

Rabarberke | 12-08-07 | 11:44

@Mark van Dam,
Een zin met " IK " beginnen, is zooooo ontaalkundig!

fuckje | 12-08-07 | 11:43

Ik heb vluchtig een aantal tekstjes gelezen op De Nieuwe Reporter. Op de homepage alleen al bespeurde ik een dozijn spellingfouten en interpunctuele slordigheden. En dan was het nog maar 'vluchtig' gescan. Ga na als ik hun artikelen op hard copy met rode correctie-pen doorspit.
-
@Redactie: zal ik?

Shalome | 12-08-07 | 11:42

Bas is een hoer oleee, olee ........*pakt een biertjuh*

Thalassa | 12-08-07 | 11:41

houdt juh kop digt Bas ovah zaaken waar juh nix vanafweed...

Tommygunner | 12-08-07 | 11:40

oei, een kofschipper

Jan Passant | 12-08-07 | 11:40

yeah... wad niet goet iz, dad iz foudt !

Thalassa | 12-08-07 | 11:40

sjeezus, die Knoop moet wel een ouwe lul zijn. Hij snapt Internet volgens mij niet helemaal.

FlyingSpaghettiMnstr | 12-08-07 | 11:39

@brutus68 12-08-07 @ 11:34:
Gelijk heb je.
Zie mijn reactie van 10:21.
Stagiaires waar je maar kijken kunt!
Van de PABO afgetrapt? Lekker redacteur worden bij de Televaag!

Reinaert | 12-08-07 | 11:39

@reinaert
vind het altijd wel fijn, zo'n uitbrander van vrouwlief als ik het kleurenspectrum niet in gedachten heb gehouden.. alleen als mijn eigen overhemden weer allemaal roze kleuren denk ik aan een spoedcursus LTS zwakstroom voor mijn vriendin, dat dan weer wel...

ed.. | 12-08-07 | 11:38

haha, die zou wel mooi zijn ja. De redactie die de spelfouten van reaguurders moet checken... Tis eerder andersom, reaguurders checken de spelfouten van de redactie...

eeneind | 12-08-07 | 11:38

Precies, ik weet over 5 minuten niet meer wat ik neergezet heb.

Mossad.il | 12-08-07 | 11:38

Troaneh met Tûîtehh

sExpi | 12-08-07 | 11:38

Ik ben taalkundige.

Er staan twee fouten in de tekst van Bas:
1. Het is spellingcontrole, niet spellingscontrole.
2. Het is 'Jan en alleman', niet 'jan en alleman'.

De rest klopt gewoon. Maar inderdaad, het is pijnlijk om te moeten constateren dat iemand in zo'n bericht spellingfouten maakt.

Aan de andere kant is het zó kinderachtig om mensen op spelling aan te vallen. Dat vindt zelfs een taalkundige :D We zijn mensen en mensen maken fouten. Sommige mensen maken het wel heel erg bont. Dat dan weer wel.

Mark van Dam | 12-08-07 | 11:38

Hm, ik heb een woordenboek extensie met Firefox dus ik let nooit op dat soort dingen.

Il brutto | 12-08-07 | 11:37

TOALPURIST

maildraadje | 12-08-07 | 11:37

Beste Bas, wij van Geen Stijl hebben zelf vaak geen idee wat we opschrijven.....

Roy Orbitol | 12-08-07 | 11:37

@Rabarberke 12-08-07 @ 11:34
volkomen gelijk en een advocaat of advocate ziet dat wel hoor en komt er soms ook wel op terug, maar wel later dat dan wel weer

claudi-jaah | 12-08-07 | 11:36

De nieuwe reporter is vergeven van ouwe lullen.

Rabarberke | 12-08-07 | 11:35

@ed.. 12-08-07 @ 11:29:
Zodra de eerste wasmachines met UTP- of WLAN-aansluiting op de markt verschijnen schaf ik zo'n ding aan en zal ik me weer inhoudelijk met het wasproces gaan bemoeien. Vanuit de tuin, dat moge duidelijk zijn.
-
Tot die tijd is de waskeuken in huize Reinaert het domein van z'n wastechnisch meer onderlegde vriendin.

Reinaert | 12-08-07 | 11:35

Ik dek overigens dat Bas beter eens zijn ligt kan gaan opsteken bij de internetredacties van de Televaag of het Algemeen Klaagblad, als je ziet wat voor taalkundige pareltjes daar op de fora verschijnen..., maar dat hou je tog.

brutus68 | 12-08-07 | 11:34

@claudi-jaah

Zie je hoe belangrijk het is dat je in zo'n zin het woordje 'je' voor 'b.v.' niet vergeet?

Rabarberke | 12-08-07 | 11:34

@claudi-jaa
het schijt-gedeelte is dan al geweest, daarna komt het scheit-gedeelte

ed.. | 12-08-07 | 11:33

Rabarberke 12-08-07 @ 11:29
dat een advocaat die brief stuurt met die vraag aan jou is veel meer dan een taalvout op zig

claudi-jaah | 12-08-07 | 11:31

@reinaert
:), ikzelf placht nog wel de wasmachien aan te zetten (techniek enzo) maar de rest wordt door de kaboutertjes gedaan volgens mij... ook in ed's was geen kuitbroeken btw...

ed.. | 12-08-07 | 11:29

@contra

Dat zijn spelfouten, geen tikfouten. Een tikfout is b.v. riool schrijven ipv viool. Je weet dat je viool niet met een r schrijft, maar je tiept b.v. verkeerd. Een taalfout is dat b.v. een advocaat een brief stuurt om te vragen hoe je moet schijten van je vrouw.

Rabarberke | 12-08-07 | 11:29

Weer zo'n hautaine, narcistische kwal van een journalist. Zeker bij de Volkskrant of de NOS in de leer geweest?

JohannesvanderPaalen | 12-08-07 | 11:29

Ik bwen ned wakkur krjig je ditt were.

Boze Buur | 12-08-07 | 11:26

Mmmm. Bas wat maakt het uit of ik nu schrijf:
Bas plas in je Panty.
Bas plas in je Pantie.
Bas pies in je Panty.
Als jij maar begrijpt wat je nu moet doen ben ik dik tevreden.

Contra | 12-08-07 | 11:25

@ed.. 12-08-07 @ 11:15:
Ik draag geen kuitbroeken hoor. Brrr, is zeau HBO om dat te doen. Ik draag uitsluitend kekke bloteknieënbroeken.
-
En wassen doe ik mijn broeken zelf. Denk ik.
-
Ik gooi ze tenminste wel helemaal zelf in de wasmand, daarna zie ik ze altijd vanzelf weer keurig schoon en opgevouwen in de kast liggen.

Reinaert | 12-08-07 | 11:24

Met journalisten als Bas Knoop is de 'toekomst van de journalistiek' in elk geval in goede handen..

Henkster | 12-08-07 | 11:24

@Reinaert 12-08-07 @ 11:19
de reden van die zachte kreet leg ik je nog wel een keertje uit, heeft niet erg veel met opwinding te maken trouwens.

claudi-jaah | 12-08-07 | 11:21

@Rabarberke,
Monumenteel gaat het helemaal worden in 2007!
Misschien in 2008 ook nog wel, maar dat heb je toch.

fuckje | 12-08-07 | 11:21

Ikkuh Sjouw het niet wetuhh liefuhh Bas

KayJay | 12-08-07 | 11:19

@claudi-jaah 12-08-07 @ 11:11:
Epileren laat ik aan mijn vriendin over, háár benen uiteraard.
-
Vroegâh moest ik haar altijd vastbinden en met zwepen bewerken, sinds ik haar een elektriek epileerapparaat gegeven heb hoeft dat niet meer, is ze helemaal happy. Alleen af en toe een zacht - doch opgewonden - gejammer uit de badkamer.
-
Scheelt mij mooi weer een hoop energie en vooral ook veel tijd.

Reinaert | 12-08-07 | 11:19

Hoe dom kun je zijn? Die gozert zit echt nooit op het internet.

NoahHafra | 12-08-07 | 11:18

Wat is er mis met momenteel? Moet het momentaan zijn?

Rabarberke | 12-08-07 | 11:16

Hou een sop Bas! De redaktie ken nie eens zonder spelfaute sgrijvuh.

Claude Jacque | 12-08-07 | 11:16

@reinaert, fuckje en claudi-ja
www.dutchear.nl/?gclid=CPT8iYLQ740CFQE...
en reinaert, hiermee nog wel de klachten van alle alreeds opgesomde instanties, behalve van je vriendin, veruit de belangrijkste, kan zij zich weer richten op de belangrijke zaken, zolas het wassen van reinaerts kuitbroeken...

ed.. | 12-08-07 | 11:15

Wat een goedkope manier om weer een topic vol te kotsen met spelvauten

Peking Eend | 12-08-07 | 11:14

@claudi-jaah 12-08-07 @ 11:13
en is natuurlijk ook nog andersom regel is reden, hoezeau blont

claudi-jaah | 12-08-07 | 11:14

@brutus68 12-08-07@11:11
Mijn luscht zoek ik overal. Bovendien, de Supermarkt is de plek van CoJoNes en moi.

fuckje | 12-08-07 | 11:14

@mezelf
reden is natuurlijk regel en blonT blijft Blont ondanks niveau

claudi-jaah | 12-08-07 | 11:13

@fuckje 12-08-07 @ 11:06:
Ik heb alleen de meest recente dagvaardingen ff bekeken. De rest zit in de oude doosch op zolder.
-
Bovendien had het dicteren van reaguursels nóg een nadeel: mijn vriendin is Brabantsch gefokt, die schrijven dingen dan toch soms weer net ff anders dan je zou willen. Een beetje dwangmatig bij die menschen.
-
Daarnaast kan ik 'dicteren' en 'dictatuur' soms niet goed uit elkaar houden. Dan gaat 't nog al eens hard. En uiteraard auf Deutsch. Dat dan weer wel.

Reinaert | 12-08-07 | 11:12

.. zapper 12-08-07 @ 10:49

Wikipedia heeft mij veel duidelijk gemaakt als niieuwkomer

Het_leuke_zuiden | 12-08-07 | 11:12

@fuckje 12-08-07 @ 11:06
klopt en roept meer dan voldoende kotsneigingen op of voldoende regel om een andere stoel te nemen op het terras voor een prettiger uitzicht.

@Reinaert 12-08-07 @ 11:06
ik kan je epileren van de benen echt van harte aanbevelen, langdurig glad en zacht en lang niet zo pijnlijk als je verwacht.

claudi-jaah | 12-08-07 | 11:11

Misschien baas Bas even een gedigd van Kouwes sturen.

HenkY | 12-08-07 | 11:11

@fuckje 11.06

Zoek jij je luscht dan in de supermarkt? Hoe apart! Vertel daar eens wat meer over?

brutus68 | 12-08-07 | 11:11

Wat zou juffietje hier allemaal van vinden?

schaerer | 12-08-07 | 11:09

Fieltijek makat ut neit zo veel uit hoe je selpt als het maar bgerpen wrodt

dam-dame | 12-08-07 | 11:07

Ik vindt jouw stom, doe is het teidigge met het eewigge verwisselluh.

knutsel | 12-08-07 | 11:07

Beste Bas, wat zou het saai worden wanneer iedereen goed spelt. Maar schaf zelf even een spellingcorrector (zonder tussen-S!!!) aan want het door jou gebruikte woord: SPELLINGCONTROLE hoort ook zonder tussen-S!!!

Sir Price | 12-08-07 | 11:07

@Reinaert,
LOL!! Weet je zeker dat je niemand bent vergeten?
@claudi-jaah,
Helemaal met je eensch! Vooral die mannelijke kuitbroeken, in de supermarkt, geen gezicht, benemen je alle luscht.

fuckje | 12-08-07 | 11:06

@claudi-jaah 12-08-07 @ 11:03:
Of ze het aanzien waard zijn dat durf ik niet echt hardop te beweren.
Maar ik vind wel dat ze af en toe ook wat zonlicht mogen opslurpen.
Ze zijn overigens wel behaard, dat dan weer wel. Rood haar uiteraard.

Reinaert | 12-08-07 | 11:06

@fuckje 12-08-07 @ 10:59:
Het is vriendin overigens. Maar dat terzijde.
-
Ik heb dat een tijdlang geprobeerd, maar na klachten van de buren, het CIDI, Gretta Duisenberg, het Antidiskriminasieburoo, de Vogelbescherming, de Bond tegen het Vloeken, Ad Melkert, Samir A., Bokito, de Wereldraad van Kerken én mijn vriendin zelf ben ik maar weer overgestapt op het zelf inkloppen van reaguursels.

Reinaert | 12-08-07 | 11:04

Reinaert 12-08-07 @ 10:59
In ieder geval zijn die stramme benen van je dan nog de moeite waard dat je ze graag egaal bruin wilt hebben, mij is het een zorg. Van mij mogen de meeste heren gewoon de lange broek wel aanhouden

claudi-jaah | 12-08-07 | 11:03

Beste Bas. Met gebruik van het woord "momenteel" jaag je elke purist de stuipen op het lijf. Ga eerst zelf eens een cursus Nederlandse Taal volgen.

bijtertje | 12-08-07 | 11:03

*grijnst naar gulp en ruiker*

Shalome | 12-08-07 | 11:02

Neederlants waz noojd nyd mjin goejste fak, en de beilez heevd ok nyd gehielupt

Stut-t-t-tering | 12-08-07 | 11:01

@fuckje 12-08-07 @ 10:57:
Oei, da's echt blont wat ik nu lees!
Jij zont zeker ook altijd achter glas of niet?
-
Het menselijk lijf is geen paprika die in een Westlandse Greenery-kas prachtig op kleur komt, daar moeten bepaalde straaltjes op los gelaten worden hoor :-)

Reinaert | 12-08-07 | 11:00

Het is spellingcontrole, Bas. Dus zonder s.

gulp en ruiker | 12-08-07 | 11:00

@Ali Fal Salarm 12-08-07 @ 10:56
Ga niet generaliseren he anders begin ik ook! Wij hebben niet allemaal hbo en zelfs een hbo diploma zegt weinig over hbo-niveau

claudi-jaah | 12-08-07 | 11:00

@Bas Knoop
-
Het is 'spellingcontrole', geen 'spellingScontrole'.

Shalome | 12-08-07 | 10:59

@Reinaert,
Of je geeft jouw in de schaduw zittende/ liggende vriend/vriendin luidkeels jouw reaguuropdrachten.

fuckje | 12-08-07 | 10:59

@claudi-jaah 12-08-07 @ 10:56:
Ik heb last van stramme spieren. Overdag althans.
Ben ook geen zestien meer hoor.
Doe wel iedere dag m'n oefeningen hoor. Dat dan weer wel.

Reinaert | 12-08-07 | 10:59

@claudi-jaah 12-08-07@10"51,
Of je schaft een zon-doorlatende laptop van plexiglas aan.

fuckje | 12-08-07 | 10:57

@Ali Fal Salarm 12-08-07 @ 10:56:
PABO is toch eauk HBO toch, of niet soms? :-)

Reinaert | 12-08-07 | 10:57

Ik laat altijd al mijn reakties eerst door mijn moeder controleren op eventuele grammaticale blunders voordat ik op de post knop drukT.

kneuterzak | 12-08-07 | 10:57

We hebben toch allemaal hbo niveau? Dan maaken we geen spelfouten

Ali Fal Salarm | 12-08-07 | 10:56

Reinaert 12-08-07 @ 10:53
Juist, gewoon die onmogelijke bochten en kan wel hoor, ben ervaringsdeskundige.

claudi-jaah | 12-08-07 | 10:56

Ik zet mijn laptop meestal naast me in de hangmat terwijl ik in het zonnetje lig.

..zapper | 12-08-07 | 10:55

@claudi-jaah 12-08-07 @ 10:51:
Blont zeker hè?
Dan zit ik weer met m'n pootjes onder tafel, worden die vervolgens helemáál niet bruin. Of ik moet me in onmogelijke bochten wringen.

Reinaert | 12-08-07 | 10:53

Van te voren goed ingelezen Bas. Alles valt of staat natuurlijk met voorbereiding.

Prutser.

Apotheker | 12-08-07 | 10:53

Reinaert 12-08-07 @ 10:49
laptop gewoon op tafel zetten

claudi-jaah | 12-08-07 | 10:51

Bas iek make noojt tijpfauten...

bethundered | 12-08-07 | 10:51

Zolang de 'juiste spelling' door een stel spinnenwebcultuvirende uitgedroogde dozen wordt vastgesteld, moet een ieder maar spellen zoals het hem belieft.

Rabarberke | 12-08-07 | 10:50

@martinlutherking 12-08-07 @ 10:46:
Een béétje reaguurder zit echt wel lekker in het zonnetje.
Met de laptop op schoot, dat dan weer wel.
Koffie op het bijzettafeltje. Koekjestrommel bij de hand.
Asbak onder handbereik.
Kratkoeler gevuld onder de stoel voor vanmiddag.
-
Een beetje reaguurder is dan ook herkenbaar aan de grote bleke plek op zijn of haar beentjes, terwijl de rest van het goddelijke lichaam streeploos bruingebrand is. Komt van die kudt-laptops. Moeten ze nog eens iets op verzinnen.
Laptop met ingebouwde beenbruiner ofzeau.

Reinaert | 12-08-07 | 10:49

Beste Bas,

Als je betalende premium member bent dan is er de mogelijkheid om via email of 0900 nummer je reaguursel aan te laten passen.

Platina members hebben een editknopje,

Kusje.

G-unite | 12-08-07 | 10:49

@contra
samal bij is toch een gevleugelde uitspraak in het chinese?

ed.. | 12-08-07 | 10:48

Mmmm. Er zijn 1 miljard Chineeze die nog nooit van de Nederlandsche taal hebben gehoord. Lekker belangrijk dus.
.
Het siert DE mens wanneer hij vouten durft te maken.

Contra | 12-08-07 | 10:46

En van wie kwam die zzzzzzak met geld voor het onderzzzzzzzzzoek? Plasssssterk of Guussssssssje ter Horsssssssssssst.
En nu naar bed mun roessssssssss uitssssssslapen!

Gigs | 12-08-07 | 10:46

Mr. Hu heeft de inburgeringscursus met goed gevolg afgerond. Ik zoek een baantje als reaguurder editor..............

Mr. Hu | 12-08-07 | 10:46

Scheit aan. Laat die man lekker zijn vragen stellen, moet toch geen probleem zijn? Ik zie echt niet waarom julie zo zeiken, ga lekker in de zon zitten en genieten van het weer.

Lekker kwamkwammer-topic dit.

martinlutherking | 12-08-07 | 10:46

@azijnseiker 12-08-07 @ 10:41:
Denk dat ik dat was.
Maar wat ik bedoelde uit te leggen dat ik alleen een edit-functie voor typo's wenste, dus een slim knopje om het onjuiste "kut" in het correcte "kudt" te wijzigen bijvoorbeeld.
-
Geen knopje om de inhoud te kunnen editen. Dat zou laf zijn.
-
Een automagische spellchecker zou eauk goed zijn, zeg maar dat ik hier thuis 'homo' inklapper en op het scherm automagisch 'heaumeau' verschijnt. Scheelt wel een heaup werk namelijk.

Reinaert | 12-08-07 | 10:45

Misschien kunnen we het pannie script uitbreiden met ispell?

Rabarberke | 12-08-07 | 10:43

hihi ja, welke flapdrol kwam op het idee van een "edit" functie.

Ik kan me al voorstellen wat dat gaat opleveren: " Jij hebt dat om 9:40 gezegd"

ander: " Helemaal niet!"

Verder begrijp ik ook niet waarom iedereen het opneemt voor "jan en alleman", hij is toch zelf oud genoeg om hier op te reageren.

azijnseiker | 12-08-07 | 10:41

Hay Bas,
Seaudemietah op!
Heaumeau da'j der baent!

Ahasveros | 12-08-07 | 10:39

@Reinaert 12-08-07@10:37
Het w88 is idd op CoJoNes, koerbagh?, MAXIMO, onee, die laatste toch maar niet. blikjegrolsch mag ook blijven slapen ;-)

fuckje | 12-08-07 | 10:39

hehe voor het eerst dak op geen stijl mezelf kan zijn en nie zo bang hoev te zijn voor schrijvfouten en zus en zeau. hep altijd moeite da ze me nie serieus nemen en me voor dom blontje aan zien

claudi-jaah | 12-08-07 | 10:38

Ik vint dat Bas best een pund(hooft) heefd.

Makker | 12-08-07 | 10:37

@heavybas 12-08-07 @ 09:59: Twee keer "door de" achter elkaar is inderdaad een steilvaut.

wegmetdebijstand | 12-08-07 | 10:37

@fuckje 12-08-07 @ 10:35:
Had 'ie dat wel gedaan dan stond dit topic inmiddels op >300 reaguursels, nu blijft het behelpen.
-
Alhoewel ik wel denk dat het een topic is dat in potentie de 1000-grens wel kan overschrijden.
Alleen is nog niet iedereen wakker danwel geestelijk al inzetbaar.

Reinaert | 12-08-07 | 10:37

Helaas is Knoop vergeten te vermelden dat hij een leerling van Van Jeaule was.

fuckje | 12-08-07 | 10:35

Beste Bras,
Uit welke paddestoel kom jij gekropen en heb je daar ook van gegeten?

Fr@nky | 12-08-07 | 10:35

@colonnecinco 12-08-07 @ 10:28:
Rood!
En hou toch een sop over Gonny.

Reinaert | 12-08-07 | 10:30

Ik had graag gereageerd op de voorgaande reacties, maar het taalgebruik stoort me dermate dat ik daar nu van af zie.

azijnseiker | 12-08-07 | 10:30

Ik mag trouwens aannemen, dat Bas gewoon een geintje maakt?
.
Zoniet dan is hij echt niet van deze wereld.

LoL @ S?v?ke | 12-08-07 | 10:29

@Reykjavik 12-08-07 @ 10:26:
De naam Knoop staat meestal niet garant voor echte topjournalistiek.
Go figure........

Reinaert | 12-08-07 | 10:29

Hoe is het toch met Gonny?

colonnecinco | 12-08-07 | 10:28

@redactie GS. Hier weer een reactie van me. Letters moeten alleen nog even in goede volgorde gezet worden en tot woorden omgevormd. Ik lees het eindresultaat wel op internet. Groet Roberto.

"aaddv vsshhwkf okna,vlaw rkn!fmaroorKKf,amvma nwkri $?? fkakfn ak3eofj vm clalwof afkns alwlp FUCK BAZ kakplkwjcvnaka vlalfaqww"

Roberto Fransisco | 12-08-07 | 10:28

"Is het zo dat, net als bij de brievenrubriek van een krant, alle reacties eerst door de eindredactie van Geenstijl door de spellingscontrole worden gehaald"

Wat een mongeaul.

gawdfather | 12-08-07 | 10:28

De jongeheer Bas Knoop geeft er met deze vraagstelling blijk van niet veel van internetmedia en de bijbehorende achterban te begrijpen. Waarschijnlijk opgeleid door een docent journalistiek oude garde, bij wie elke realiteitszin ook vaak ver te zoeken is tegenwoordig. Bas, nog even door-orienteren maar.

Reykjavik | 12-08-07 | 10:26

Je moet wel erg simpel van geest, of onwetend zijn om dit soort vragen te richten aan GS.

Karel Kruizenruiker | 12-08-07 | 10:26

@fuckje 12-08-07 @ 10:21:
Moj doen.
Beter dan filosoferen over woordjes, want dat introduceert me neit.

Reinaert | 12-08-07 | 10:24

@Grote Zut 12-08-07 @ 10:20:
Kouwes is kunstuiting.
Net zoals Tolstoj (onvertaald dan), da's ook even doorbijten.

Reinaert | 12-08-07 | 10:22

Somsch maken wij bewust fauten, omdat je daarmee ook een dialect kan imiteren... Bel anders Joop Klepzeiker ook effe! Die kan je daar meer over vertellen.

puntkomma?! | 12-08-07 | 10:22

@Demonische Eend 12-08-07 @ 10:20:
En dat zegt dan vervolgens weer alles over het niveau van de redacteuren aldaar. Bedroevend dus.
-
Overigens: het betreft niet alleen de reacties, het betreft ook de artikelen zelf waar op gereageerd wordt.
-
Conclusie: overal stagiaires!

Reinaert | 12-08-07 | 10:21

@Reinaert,12-08-07@10:19
Gao'k zo maor buut'n speul'n

fuckje | 12-08-07 | 10:21

Baas Knop wies da?

bones | 12-08-07 | 10:21

Bazzzje, wieveel van die 150.000 euri gaat je broekzakje in ?

Aboriginal | 12-08-07 | 10:20

Dat betekent voor mij dus dat ik nu met een brakke kop aan de koffie zit met een croissantje.
Vandaar deze nogal impulsieve maar toch zeer zeker ook onbenullige reactie, die ondanks het nogal lelijke/vuile taalgebruik alleen maar wil duidelijk maken (we hebben het nog steeds over de reactie) dat een belachelijke vraag is.

Oh, nu klonk ik weer zeau ongelooflijk grof, oeh, nou, euhm, tja, kudtheaumeau!

Oh oh oh oh.

Ik ga denk ik nog wat uurtjes slapen.

Corvkop | 12-08-07 | 10:20

Kom er maar in, meneer Kouwes.

Grote Zut | 12-08-07 | 10:20

'net als bij de brievenrubriek van een krant'
ook kranten staan boordevol spelfouten..

Demonische Eend | 12-08-07 | 10:20

@fuckje 12-08-07 @ 10:17:
Aj pech hebt wol ja.

Reinaert | 12-08-07 | 10:19

Dan ook maar even mijn journalistieke bijdrage aan dit onvolprezen, oude nieuwe medium: mij bekruipt sterk de indruk dat Nieuwe Reporter Knoop momenteel materiaal verzamelt voor het standaardwerk 'Kuifje koopt een Personal Computer'.

Suske | 12-08-07 | 10:18

waar kon je ook al weer kuddo's aftrekken? -1!

Codeklopper | 12-08-07 | 10:18

@reedaksie

Hep je footo van het Engert de Bass?

doemaareenfrkadelmet | 12-08-07 | 10:18

@kwarko
juist, zie me zelf weer voor zwetend voor het bord staan terwijl ik mijn net geschreven letters weer aan het uitvegen ben (juf; waarom schrijf je dan ook niet met rechts?)... resultaat: slecht nederlands door schaamte en verdriet.. de lol was er meteen vanaf.. sorry bas...

ed.. | 12-08-07 | 10:18

Giet dit haile dag so deur?

fuckje | 12-08-07 | 10:17

-weggejorist- Kudtheaumeau! We sgrijven hiewr allemaal berima!

Corvkop | 12-08-07 | 10:16

zech Bas, leg er eens leker een knoop in

Goeiesmorgens | 12-08-07 | 10:16

Een absoluut non-issue.
Het al dan niet maken van spel- en vormfouten zegt alles over de reaguurder dan wel de toestand waarin zij of hij op het moment van reaguren verkeert.
-
Wie mijn postings van de afgelopen nacht naleest zal direct zien dat ik op dat moment in een andere mood was dan momenteel (goedemoren allemaal overigens). Ik zit nú namelijk aan de koffie.
-
Een edit-button zou overigens wel handig zijn, dat dan weer wel, maar dan één die je alleen je typo's laat corrigeren en niet de inhoud.
Zodat het geheel wel au naturel blijft zeg maar. Maar dan zonder typo's. Zeg maar een soort electronische witkalk zoals we die vroegâh in handgeschreven tekst gebruikten. Daar begon je ook niet de hele tekst opnieuw maar haalde je er alleen de echt genante fouten uit. Beetje lastig om dat in te bakken maar ja, moet kunnen.
-
Tijd voor koffie!

Reinaert | 12-08-07 | 10:15

Bas ga eensch deaud!

LoL @ S?v?ke | 12-08-07 | 10:12

Geutenschoever 12-08-07 @ 10:11

Hij is denkelijk linkshandig, dan heb je dat schuine schrijven al snel.

kwarko01 | 12-08-07 | 10:12

Heb ieke nog nie gehad by de inboergering isse nie goe hè.
Ga nu na strandt geyle vrouw keike salamalykum.

befke | 12-08-07 | 10:12

As ik een tiepvaut maack op de pecee, gebruick ik tieppeks om te corriegeren.

voedoe1 | 12-08-07 | 10:11

Beste Bas, doe eerst zelf maar eens je best om duidelijk te schrijven, dus zo als wij allemal doen, rechtop en niet dat onduidelijke schuinschrift

Geutenschoever | 12-08-07 | 10:11

Veel plezier cook!

schaerer | 12-08-07 | 10:10

Persoonlijk stoort het mij weinig of iemand een D of T of DT verkeerd gebruikt. Doe ikzelf ook. Wat wel tenenkrommend is, is het geen gebruiken van interpunctie en het gebruik van 'me vader' en het auto enz.

kwarko01 | 12-08-07 | 10:10

Bas is iemand van de linkste kerk die op deze manier de media onder controle wilt krijgen. Logisch toch?

Na het lezen van zijn oproep moest ik toch echt zien hoe hij zelf spelfout op spelfout schreef. Hij een journalist? Zoals een pabo student tegenwoordig niet meer kan rekenen kan deze journalist niet meer schrijven

Het_leuke_zuiden | 12-08-07 | 10:10

[...]het zo dat, net als bij de brievenrubriek van een krant, alle reacties eerst door de eindredactie van Geenstijl door de spellingscontrole worden gehaald, of is het mogelijk dat reacties direct op internet staan, zonder tussenkomst van iemand van Geenstijl? [...]

Geen komma tussen 'staan' en 'zonder'. Succes met je verhaal.

OoO | 12-08-07 | 10:10

Als je zonodig wilt corrigeren moet je bij de Breezah-generatie zijn.
Het is toch verloochenen van je afkomst als je als geboren Nederlander een Antilliaans of Marokkaans accent gaat aannemen omdat er om je heen veel van dat soort lui rondlopen.

de gedragsdeskundige | 12-08-07 | 10:08

Wat een ontzettend non-issue en wat een dumkupf is die vent. Het getuigt bijna van een aliminiumpettenbrein om te kunnen denken dat GS hier elke reactie op spelling zou checken. Het toont maar weer eens aan hoe goed dit soort navelstarende journalisten met beide benen in het leven staan.

waskuip-admiraal | 12-08-07 | 10:08

Zeer intressant. (wat hier voorbijloopt. Vrouwelijk verschijnsel met weinig kleren aan die me wenkt... ) Waar gin dit artiekel ook alweer ofer..

Cook From Hell | 12-08-07 | 10:07

De meeste reaguurders hebben niet eens door dat ze fouten maken. Zou Joris al die fouten moeten corrigeren? Zonde van de tijd. De meeste stukjes van de redactie zelf zijn trouwens zo slecht nog niet.

k3 | 12-08-07 | 10:07

CoJoNes 12-08-07 @ 10:06

Zo had ik het nog nooit bekeken....

kwarko01 | 12-08-07 | 10:07

Geenstijl is nog veel erger dan dat Bas, Je hebt hier niet eens een 'edit'-functie, dus als je een fout maakt heeft ie eeuwigheidswaarde.

CoJoNes | 12-08-07 | 10:06

Basje, de server van GS doet aan een uitstekende auto-joris als het schrijfseltje van de reaguurders niet bevalt, mocht dat er niet doorheen komen hebben we altijd nog de volledig zelfstandige contentsniffer Joris.

Dezenaamhier | 12-08-07 | 10:06

Correctie titel: Taalcorrectie op de Internets

Beter opletten, Pritt

kwaadwillende user | 12-08-07 | 10:05

waar bemoeid di gast zig tog mee, ike snap dr nix van

Redneck | 12-08-07 | 10:04

Bij de weg. Weer zo'n subsidienest.

kwarko01 | 12-08-07 | 10:04

@hanzemanz: is het niet kranteNman?! ;)

polfermot | 12-08-07 | 10:04

Ik wordt ook alzmaar gek van die spelvouten!

vc | 12-08-07 | 10:03

Ies ook weer zoon lul die eerst vraagt en niet denkt. Als hij ff de moeite had genomen om op de site te kijken dan had hij zelf het antwoord gevonden. Ik zou zeggen neqschot voor deze representant van de verouderde media (ook al zegt hij te weken voor een website). Bas wordt dé uitkeringstrekker van oktober a.s. Heaumeau

Mr. Mouskovic | 12-08-07 | 10:03

het gaat om de info niet om de verpakking.
Als kranteman wil je natuurlijk contole houden over jou hersenspinsels.
Helaas door internet word iedere publicatie gewogen en beoordeeld.
En niet door de normen die jij vaststelt.....
welkom op www

hanzemanz | 12-08-07 | 10:03

Betse Bas Cnoop, jij varken lui benne jij zelf zien gehad heb kunn da antwoor al je fragu. ZufcudT!

..zapper | 12-08-07 | 10:02

Ik vindt dat die groot geleik heeftb, al die tyfpouten en gramatika blunders hangen ook mij aan de keel.

kwarko01 | 12-08-07 | 10:00

@polfermot
xcuzes, myn rgel ws ntuurlijk veel te goedgetiept..

Niceaux | 12-08-07 | 09:59

"Is het zo dat, net als bij de brievenrubriek van een krant, alle reacties eerst door de eindredactie van Geenstijl door de spellingscontrole worden gehaald, of is het mogelijk dat reacties direct op internet staan, zonder tussenkomst van iemand van Geenstijl?"
-
Leer zelf eerst eens normaal schrijven. Wat een draak van een zin. Lutsert

heavybas | 12-08-07 | 09:59

Bas, ik heb een systeem van zelfcorrectie. Het werkt prima (zoals je ziet); ben alleen nog op zoek naar een beter monitor model; ik ben al aan mijn vierde monitor bezig - de andere zaten onder de tippex. Deze ook alweer bijna trouwens.

Turambar | 12-08-07 | 09:59

Wat un ijkel seg!

doemaareenfrkadelmet | 12-08-07 | 09:58

sgande dat julie me nied helepe en me tege me self in besgerming meme!

schaerer | 12-08-07 | 09:58

Wie ist die meneer Bas eigenlijks om zo zijn opgehevenste vingert in de lucht te heisen?

Je-zus | 12-08-07 | 09:57

Basje tog, doe ju housewerk vrdat ju vrage gaat stelle ovr gs

polfermot | 12-08-07 | 09:57

Basje toch, doe je huiswerk voordat je vragen gaat stellen over GS.

Niceaux | 12-08-07 | 09:54

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen