Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Wilders: Koran nu echt verbieden

koran zegt: auwGoedemorgen, mogen we voortaan even rustig met een bakkie wakker worden, Wilders? Knalt er zo hard in, om 09:00 uur al over boekverbranding lullen. Want Geert Wilders is extreem stellig. de Koran moet verboden worden. Het is volgens hem de islamitische versie van Mein Kampf om maar weer eens een WOII vergelijking van stal te halen. Boekie moet verboden worden op straat, in de winkels en in de moskee: "Een verbod is een verbod. Dus moet niet alleen verkoop, maar ook gebruik in moskeeën en bezit in huiselijke kring worden bestraft. Als dat in de huidige wetgeving niet kan, moet er een nieuwe verbodsbepaling komen." De koran mag wel blijven bestaan, maar alleen als rariteit en studieobject. Waarom? Omdat sommige lieden in de koran een aanleiding zien om oorlogen te voeren en geweld op bijvoorbeeld de afvallige Ehsan Jami toe te passen. Tja, dat is met de bijbel echt nooit gebeurd... Check zijn opinie hier.

Reaguursels

Inloggen

Doet Ekki even knuffelen voor onderweg en gaat dramatisch *out*.

Fr@nky | 11-08-07 | 15:38

ow en Fr@nky, Ronnie D. en Folkert Meinhof we rule :)
ga elkaar niet in de haren zitten over onzinnigge kleinigheden.
Knuffels zijn veel fijner :))

Ekki | 10-08-07 | 13:33

Blonde Moslim 09-08-07 @ 14:49
Jou reactie is precies wat het probleem is, het is duidelijk dat je niet hebt gelezen wat ik heb geschreven of het iig verkeerd hebt geinterpreteerd. Precies dit is ook het probleem met de koran.. Niet wat er in staat is het probleem maar hoe het door jullie word opgevat, dit is mij dankzij jou reactie nu echt duidelijk geworden. Lees eerst eens even wat er staat vorr je onzin begint uit te kramen man!!!! Ik heb nix tegen moslims, islamitische landen op welke andere wijze van geloof of wat dan ook, het is wat mensen er mee doen dat het onacceptabel maakt en aangezien mensen de koran over het algemaan zeer extremistisch opvatten en bijvoorbeeld "dood aan de ongelovigen" gaan roepen of er dit soort bijeenkomsten zijn (check het zelf maar) www.telegraaf.nl/buitenland/68735561/U... al deze shit zou gebaseerd zijn op e koran!! nou van mij mag je je boek houden weet je dat, stop em maar lekker in je poepertje en ga daar radicaal zitten doen :P en onthoud als jij geen radicale moslim bent is er dus helemaal geen probleem, lees je boek, vereer je oppermacht, maar doe er iets moois mee. breng geluk ipv dood, knuffel mensen ipv ze te schoppen, snap je waar ik heeb wil? Ik kan hier nog wel een uur opzin over uitkramen maar ik heb helemaal geen zin meer in herrie schoppen, ik ga verder bouwen lekker constructief bezig zijn ipv alles af te kraken :) ik wens iedereen veel geluk en blijdschap toe en ik hoop je snel weer te spreken bij een ander topic!!

Ekki ekki 'k Pong!!!!

Ekki | 10-08-07 | 13:30

Ronnie D. 09-08-07 @ 16:37
Toe maar. Een hele hap uit die maanzaadbol. Boefje.
Ik draai stationair en dat bevalt me wel. Brengt een inventieve objectiviteit met zich mee.

Fr@nky | 09-08-07 | 16:42

-weggejorist-

Ronnie D. | 09-08-07 | 16:37

Folkert Meinhof 09-08-07 @ 16:21
Mwoch.. wie weet.
Im typ spelvauten die ik zelf zie. Ben ik dan een egodidact? Een ondervindend autodidact?
Gewoon Fr@nky. Zoals ik jou als gewoon Folkert Meinhof aanspreek.

Fr@nky | 09-08-07 | 16:29

Ronnie D. 09-08-07 @ 16:14
O ja.. het is al 2007. Heb de zomer gemist.
Duidelijker dan: de enige die mijn klep snoert is de GS redaktie. Soms een vrouw maar dat is weer een heel ander verhaal.

Fr@nky | 09-08-07 | 16:23

fr@nky dat jij over spelfauten begint: je typt je stukjes alsof je onder invloed van een pilletje in jezelf staat te mompelen. Is echt niks van te begrijpen! U is autodidact?

Folkert Meinhof | 09-08-07 | 16:21

-weggejorist-

Ronnie D. | 09-08-07 | 16:14

Ronnie D. 09-08-07 @ 16:02
Als je wil zuigen, moet je leren spellen: ongelooflijk.
Mijn haren zitten weer in de plooi.

Fr@nky | 09-08-07 | 16:07

-weggejorist-

Ronnie D. | 09-08-07 | 16:02

@Folkert Meinhof 09-08-07 @ 15:45
Mein Kampf is nicht verboten, maar kun je ook niet vergelijken met een heilig boek als Koran. Kun je wel, maar dan lijkt het mij properder om het te vergelijken met een boek als Bijbel.
In beiden komen moord en doodslag voor, vooral ook geluk en welzijn.

Fr@nky | 09-08-07 | 16:00

@Ronnie D. 09-08-07 @ 15:43
Blijf lachen, maestro. Kan ik even mijn haar kammen in de weerspiegeling van die gouden tanden van je.

Fr@nky | 09-08-07 | 15:49

Als iedereen (de 'poletiek') dan toch zo tegen het verbieden van de koran is (lees: in hun broek peopen voor de moslims) kunnen we dan in ieder geval consequent zijn en het monopolie van progressieven en socialisten om boeken te verbieden doorbreken. Met andere woorden mein Kampf van de VERBOTEN! lijst afhalen. Als je dit niet doet hoe kan je dan in HEMELSNAAM als LLINK-sert geloofwaardig stellen dat het verbieden van de koran belachelijk is. Mein Kampf is een schaap van een boekje dat door vrijwel niemand letterlijk genomen wordt, terwijl de koran een fascistische leidraad voor geweld en onderdrukking is voor honderdenduizenden. Het verbieden van Mein Kampf en niet de koran is toch hartstikke paradoxaal en inconsequent. Slechts ingegeven door die jaren 70 ‘weg met ons’-instelling dat wij (autochtonen) alleen bereid zijn onszelf te veroordelen en allochtone minderheden met ‘murder’ laten wegkomen...

Folkert Meinhof | 09-08-07 | 15:45

-weggejorist-

Ronnie D. | 09-08-07 | 15:43

Blonde Moslim 09-08-07 @ 15:09
Beetje 'dumb and dumber' opmerking.
'hihi, ik begrijp wel niet wat je zegt, maar jij bent een toffe peer.'

Fr@nky | 09-08-07 | 15:33

Julian4565 09-08-07 @ 14:59
Zo zijn er ook miljoenen moslims die de Duitse kant kiezen en dus ipv zich te kanten tegen Hitler zich durven kanten tegen al die extremistische shit.

Fr@nky | 09-08-07 | 15:16

Julian,

Mooi verhaal. Sta volkomen achter je.

Groetjes,

Erik

Blonde Moslim | 09-08-07 | 15:09

word schijtziek van wilders en zijn kut opmerkingen.
Koran kan niet vergeleken worden met het boek Mein Kampf!
En als de Koran verboden moet worden dan moeten alle boeken verboden moeten worden.

Dat er een bepaalde groepering is die gewoon voor de andere loopt te verprutsen dan moet het niet meteen de hele groep zijn ik bedoel het is net als tweede wereld oorlog iedereen zag duitsers als nazi's maar eerlijk gezegt waren er ook duizenden duitsers die gigantisch tegen Hitler waren.

Enigste wat er vergeleken kan worden is Wilders en Hitler ik bedoel heb geen verstand van politiek maar kom op dit is gewoon zielig.
Als Wilders wat tegen moslims heb dan moet hij het in hun gezicht durven te zeggen en niet ergens schuilen.
Ik bedoel ben zelf nederlander maar kom op ik ken veel mensen die moslim zijn en ik bedoel ik kan normaal met hun praten en tuurlijk zijn er dingen anders in hun geloof maar toch ik bedoel je respecteerd dat of niet maar dan dit doen is gewoon puur racistisch want hij heeft altijd de pik op moslims.
Laat de moslims nou eens met rust en ga wat nuttigs doen ofzo.

Julian4565 | 09-08-07 | 14:59

@Vigil 08-08-07 @ 19:54
Fr@nky 18:11

In je reactie aan Gekke Gerritje geef je een typische politiek correcte papagaaientekst weer:
"Wat ik zeg is dat Wilders en daarmee zijn PVV aan het polariseren zijn en daarmee de kloof alleen maar groter maken. Ik geloof niet in extremismen in welk geloof dan ook. Ik zie wel dat minder extremistisch gelovigen de dupe worden van (verbale) aanvallen op het extremisme.
-
Koran is evanals Bijbel een toverboek dat door velen word gezien als bijdrage aan het leven. En terecht. Een geloof predikt niets meer dan 'leer samen leven'"
De Missionarissen van de Linkse Kerk zijn al jaren bang voor polarisatie. De vraag is, waarom? Samen leven in vrijheid kan alleen maar als er een concensus is. In een opgelegde multiculturele samenleving zal er altijd een groep zijn die naar dominantie streeft. Dat is de tragiek van de multicul. En aangezien wij Hollanders in ons eigen Nederland zijn, willen wij, dwz hoe langer hoe meer van ons, geen dominantie van een ons wezensvreemd religiocultureel systeem. De polarisatie ontstaat dus, omdat dit soort druk te groot wordt. Het geeft tevens aan, dat zij die zich hoe langer hoe meer in het nauw gedreven voelen, voor het merendeel de autochtonen dus, het bewustzijn krijgen, dat ze hun eigen vrijheid en cultuur moeten gaan verdedigen en dat ook nog eens zonder hulp en begrip van de meeste van hun eigen gekozen politici. Daarom is polarisatie goed, omdat het onvermijdelijk moet leiden tot CONFRONTATIE. En dat beter nu dan over 10 of 20 jaar.
It is civil war in the making.
-
Papagaaien doen 'lorre' in een rollende r die ik niet uit mijn huig krijg. Daarom spreek ik in eigen woorden.
Confrontatie komt er/is er al. Daarover heerst geen twijfel. Voordat ik een roestig kromzwaard in mijn nek ontvang, wil ik graag weten waaruit het materiaal gemaakt is. Zodoende kan ik nog wat onderhoudstips geven zoals een passende slijpsteen, beste olie, bewaartemperatuur en draagvlak.
Insteek op het einde (belangrijkste op het laatst).
Bang zijn is nooit een goede raadgeverT. Laat komen dan.. als 'de confrontatie' er toch moet zijn.

Fr@nky | 09-08-07 | 14:52

Hallo Ekki,

Als je het journaal van tegenwoordig volgt kan ik me zeer goed voorstellen dat mensen hier in NL een afkeer tegen Islamitische landen krijgen. Het zijn Islamitische terroristen hier, daar en overal. Zelf ben ik er 100% van overtuigd dat in 9 van de 10 gevallen deze nieuwsberichten volkomen overtrokken zijn. Ik heb af en toe het idee dat journalisten een bonus krijgen als ze de Islam weer negatief weten af te schilderen. Deze berichten worden dan ook vloeiend gedragen door de voorheengenoemde wind uit de USA. Saddam Hussein werd ter dood veroordeeld voor z'n gruweldaden. Ik geloof best dat deze man veel slachtoffers op z'n geweten had, maar wat gaan we nu uiteindelijk met meneer Bush doen? Hoeveel oorlogslachtoffers heeft hij op z'n geweten? Had Irak chemische wapens? Bush voert een oorlog tegen de Islam, en Wilders profiteerd van de rugwind uit het westen. Beide hebben niet geleerd van de gruwweldaden uit de tweede wereld oorlog. In principe is deze oorlog op dezelfde manier begonnen.


Blonde Moslim | 09-08-07 | 14:49

Beste Ronnie D,
Een verhaal met een fundament. Naar mijns inzicht echt gebasseerd op haat.
Maar geef me nu eens een voorbeeld waar u PERSOONLIJK in het dagelijks leven (binnen de maatschappij) last van Moslims heeft gehad.
Ik ben zeer benieuwd?

Alvast bedankt.

Blonde Moslim | 09-08-07 | 13:51

Jeetje, hij moet eens ophouden met verbieden,,

Hij moet eens nadenken wat voor pijn hij doet aan mensen die de koran lezen.
Nou het slaat nergens op, mijn vrienden die turks zijn
zijn zo boos op Geert!

Geert Wilders DENK NA MAN !

met vriendelijke groet aan jullie
en met BOZE groet aan GEERT!!

vales

vales | 09-08-07 | 12:52

WieWeet 09-08-07 @ 12:14
Haha ik citeer advocate Els Lucas www.geenstijl.nl/mt/archieven/987851.h...
alleen draai ik haar uitstraak om om te laten zien dat niet alleen wilders dit doet, maar de Koran dus net zo. Zij zelf is dus haat aan het zaaien (tegen wilders dan wel) Even ter duidelijkheid zelf ben ik een hippie ;) dus ik sta niet achter al wilders uitlatingen, maar ik vind dat hij wel een punt heeft..
en Blonde Moslim 09-08-07 @ 12:19 ik heb helemaal niet tegen moslims of islamitische landen, alleen valt het mij wel op dat er velen zijn die wel haat zaaien of anderen willen uitmoorden en dit boek als reden daarvoor noemen, handig.. net Jack the Ripper gelezen.. 'k geloof dak ook maar eens mensen moet gaan opensnijden in de naam van dat boek :)

Ekki | 09-08-07 | 12:41

-weggejorist-

Ronnie D. | 09-08-07 | 12:37

die peroxidepruik is niet echt handig in het vermarkten van z'n ideeën. een religieus boek, dat - terecht of onterecht - door honderden miljoenen ter wereld als de absolute waarheid wordt gezien, rücksichtlos in de de ban willen doen staat gelijk aan politieke zelfmoord. en, zoals al door velen hierboven gezegd, gaat 't verbieden van een boek, zeker in een mondiaal gezien ministaatje als 0031, hoegenaamd niets veranderen aan de uitdijende invloed van de islam in europa. tijd voor een strategische herijking voor de pruik.

baba4oog | 09-08-07 | 12:29

Ik heb medelijden met iedere Nederlandse Moslim die belasting moet betalen, om uiteindelijk Wilders te beveiligen. Het is echt weer de westerse wind uit de USA waar die blaaskaak uit Limburg zich mee laat drijven.
Uiteindelijk word de gehele wereld hierdoor gedomineerd. Inmens triest,
want hetgeen is een pure vervolging van Islamieten. Ik kom zelf heel vaak
in Islamitische landen, en proef daar nooit enige haat of aggressie naar westerlingen toe.
Mijn stelling is ook dat mensen zoals Wilders aanzetters tot rassenhaat zijn,en dat hij hiervoor berecht moet worden.
WILDERS ROT OP !!!!!!!

Blonde Moslim | 09-08-07 | 12:19

Ekki 09-08-07 @ 10:53

ZO IS DAT!!?

niet meer dat de Bijbel doet. en vooral niet meer dan de Bijbel heeft gedaan.
waar baseer je dat eigenlijk allemaal op. WIE citeer je. Iemand die er verstand van heeft of iemand die haat wil zaaien.

WieWeet | 09-08-07 | 12:14

"Nee, verdiep je eens in de geschiedenis."
Sikkeneur 09-08-07 @ 00:29
"De" geschiedenis??
Verdiept u zich maar eens in de geschiedenis van de islam en zie wat dat geloof met zich meebrengt voor christenen, Joden en ongelovigen. En erger, zo gaat het heden ten dagen nog steeds, want het staat in de Koran en Hadith.

ZSU-23-4 | 09-08-07 | 11:02

Phoe dat zijn wel een boel comments zeg..
vast een boeiend onderwerp :P
Wat ik even kwijt wil is dat de Quh'ran of hoe dat kut ding ook mag heten, ik citeer: Aan-zet-ten tot haat. Heeft u dat? Tus-sen be-vol-kings- groe-pen. ZO IS DAT!!!
Wie moorden er nou jan en alleman uit in naa van een hiiiilig boek?
Die f*ck moooo(rd)slims toch? Ik sta (alleen in deze zaak dan) volledig achter wilders, en volgens mij mevr. Lucas ook, ik ben het volledig eens met de uiting dat alles dat haat zaait verboden moet worden, lang leve de Hippies!!!!
Enneehhh TheStef 09-08-07 @ 09:49 Mein Kampf is voor zover ik weet WEL verboden in nederland.

Ekki | 09-08-07 | 10:53

Beetje een vreemd verzoek, zelfs mein kampf is niet verboden in Nederland, de Nederlandse heeft de rechten en verbied op die basis herdruk.

TheStef | 09-08-07 | 09:49

@halvezool 09-08-07 @ 00:21
De Winter is juist een beetje bang dat er nu nog meer moslims gaan radicaliseren.
.
Als je moslims appeased dan radicaliseren ze omdat de appeasers te soft zijn, dus eigen schuld dikke bult.
Als je moslims Wilderiaans aanpakt dan radicaliseren ze omdat de Wilderiaanse aanpak ze zogenaamd zou discrimineren.
.
Landverraadster Allah Veugelaar, minister van segregatie en kalifaat wijken, zou geweun haar bek moeten houden want welk weldenkend mens wisselt humanisme in voor islamisering?

TyfusLeijer | 09-08-07 | 09:47

Politiek correct? Nee… Heeft Wilders gelijk? Uiteraard. Is “politiek correct” een expressie welke een fundament kent? Nee, de politiek is een grote kliek pendejos. Er is overigens niets mis met het verbieden van de koran, het is immers een verderfelijk iets uit het oosten waar wij verder eigenlijk geen ruk mee van doen zouden moeten hebben. Dat men het te ver vind gaan daar een religie enzo. Och, kijk eens om je heen en wat er geroepen wordt door de echte aanhangers van het vod. Persoonlijk zou ik zeggen, maatschappelijke gekken sluiten ze op, elk gemotiveerd aanhanger van de koran zou ook niet misstaan voor de muur. Je moet de maatschappij een beetje leuk houden.

Je bent een tyfuslijder Wilders immers een politicus, maarre ik sta wel achter je heur.
Elimineren moet je het tyfus volk te beginnen met het boek, ben je van een hoop gedonder af.
Wanneer ik een vracht kakkerlakken in de keet heb ( en dat is niet zo raar hier) dan gaat de alcohol brander er over, in combo met wat gif e.d. ik ga zeker niet in discussie met die teringlijders over hun bestaands recht zeg maar. Opgedonderd.

Ies bijna hetzelfde, wanneer je de ladder even achterwege laat.

Reverend Ray | 09-08-07 | 03:11

lijn5 08-08-07 @ 09:08

kijk voor de grap eens op www.thebricktestament.com/the_law/inde... Dat illustreerd wel het 'vredelievende' karakter van de bijbel. Je moet vooral eens lezen hoe vrouwvriendelijk men is in het "rape" gedeelte.

@J.Dahmer 08-08-07 @ 09:07

Opdat allah de gelovigen mogen louteren en de ongelovigen vernietigen (3:142)
--- Allah vernietigt. Mensen niet

Bezittingen en kinderen der ongelovigen zullen brandstrof voor het vuur zijn (3:11)
--- Dit wordt ook door Cristenen gepredikt. Niet gelovers gaan naar de hel.

Mannen zijn voogden over de vrouwen (4:35)
--- Dit moet je positief opvatten. Je moet kijken wanneer het geschreven is. Toen vrouwen nog niet mochten werken (geen wet opgelegd door de Koran). waren vrouwen zonder man al snel kansloos. mannen moeten het als taak op zich nemen om elke vrouw te beschermen.

En u kon nog een tijdje doorgaan?

WieWeet | 09-08-07 | 01:30

Flodder 09-08-07 @ 00:32

Jij kunt gewoon niet met echte honden omgaan. Nou: by-gones. Cursus: dit is de echte Flodder, graag.

bottehond | 09-08-07 | 00:46

bottehond 09-08-07 @ 00:21

Als je een beetje subtiliteit in je donder had en niet zo hondsdol was, had je me al lang moeten kennen. Je kampfbereitheid verblindt je.

Flodder | 09-08-07 | 00:32

ZSU-23-4 08-08-07 @ 23:08
Nee, verdiep je eens in de geschiedenis.

Sikkeneur | 09-08-07 | 00:29

Zelfs de Winter uit Belgie vind dit te ver gaan...

halvezool | 09-08-07 | 00:21

Flodder 09-08-07 @ 00:09

Tijd voor wat bijles dan. Niet zeuren over die port. Vier port kan ik gemakkelijk handelen. Dus. Ik wacht op de cursus: dit is de échte flodder.

bottehond | 09-08-07 | 00:21

bottehond 09-08-07 @ 00:03

Seau, aardig aan de port gehangen? Kan me geenszins in die vrouw vinden. Je vergist je schromelijk in mij.

Flodder | 09-08-07 | 00:09

Flodder 08-08-07 @ 23:55

Ik wil natuurlijk wél een verbod, da's helder. Zo deden zij dat vroeger met ons ook. Niets mis mee. Wist je dit al, trouwens?

www.avro.nl/tv/programmas_a-z/close_up...

bottehond | 09-08-07 | 00:08

Hulde aan Wilders...!

HennyHenny | 09-08-07 | 00:07

Flodder 08-08-07 @ 23:55

He (and I) don't give a rats' ass wat de flodders van deze wereld vinden. Jij lijkt wel wat op die benedicte fucq euh ficq, zo'n übernaive rudolf steiner adept. ficq is het onnozele stalinorgel van de advocatuur.

bottehond | 09-08-07 | 00:03

bottehond 08-08-07 @ 23:43

Hij wilde zeker geen echt verbod maar alleen de discussie aanzwengelen. Ik vind dat zulke onzin, als een politicus zich uitspreekt over een verbod, mag je hem ook op die wens beoordelen.

Flodder | 08-08-07 | 23:55

-weggejorist-

Ronnie D. | 08-08-07 | 23:54

bottehond 08-08-07 @ 23:03
Ik reageerde op je vooringenomen uitspraak dat deze manifestatie in 0031 wel doodgezwegen zou worden.
Daar zou ik nl zeer verbaasd over zijn als dat gebeurd, juist gezien het internationale politieke karakter ervan.

Sikkeneur | 08-08-07 | 23:51

nadenkeniseenkunst 08-08-07 @ 23:36

Je drijft over. Geert Wilders heeft een geweldige actie ondernomen vandaag. Heel 0031 heeft het er over. En inderdaad: zoals Kay van der L. zei bij de vara: we hebben het er allemaal over. alom de conclusie: je mot de kutran niet verbieden, maaaaar: toegegeven: er is iets grondig mis met die kutran. Geert en zijn denktenk zijn heel schrander. Hulde, heur.

bottehond | 08-08-07 | 23:43

Boeken verbieden ? Dat is wel heel ouderwets.Vernietigen dat lijkt er meer op. Maar dan graag wat nadere technische details. Verbranden is zeer achterhaald. Geeft ook van die dikke zwarte milieu onvriendelijke rook. Een blender is meer van deze tijd. En nu we toch bezig zijn. Alle boeken meteen verbieden. Iedere onverlaat die een boek leest meteen de ogen uitsteken.Alleen het almachtige internet is nog toegestaan. En wie niet dagelijks meedoet wordt opgehaald door de internetpolitie en uitgebreid belachelijk gemaakt op eindeloos veel weblogs.

nadenkeniseenkunst | 08-08-07 | 23:36

Geert 4 president....!!!

BLOODYBIGBADBULL | 08-08-07 | 23:09

wie was die gekke man die bij NOVA zat namens opinio en die het vervelend vond dat het nu de hele tijd over Wilders ging, maar verder niets durfde te zeggen?

Maaier | 08-08-07 | 23:09

Sikkeneur 08-08-07 @ 21:02
Je bedoelt hier ongetwijfeld de profeet Mohammed.

ZSU-23-4 | 08-08-07 | 23:08

Sikkeneur 08-08-07 @ 22:25

Gelijk krijgt in wat? Dat 11 sept. een belangrijke dag is? Dat is het ook als er "maar" 10.000 Menschen zijn. Begrijp je niet het belang? De eerste internationale demonstratie tegen de islamisering? Dat alleen al was 10 jaar terug ondenkbaar. Mind you: het gaat hier niet over kaalhoofdigen maar om verontruste burgermannen.

bottehond | 08-08-07 | 23:03

bij NOVA kreeg die griet van de pvda geen poot aan de grond. ies lache

flapstra | 08-08-07 | 22:56

Hij was op de goede weg, tot nu toe.

RightOfMind | 08-08-07 | 22:43

Ha, lees de website van SIOE en je ziet waar Wilders zijn 'Genoeg is Genoeg' vandaan heeft: sioe.wordpress.com/about/

Mas Rob | 08-08-07 | 22:33

bottehond 08-08-07 @ 22:18
We zullen 11/9 zien of je gelijk krijgt Botte.

Sikkeneur | 08-08-07 | 22:25

@ Mas Rob

haha: goede antwoorden. Ik kom er nog wel eens op terug. Eén ding: ik weet zeker dat als ik in Jemen geboren was ik moslim zou zijn. It's nothing personal, maar dat begreep je denk ik al wel.

@ All

Kijk: de eerste deaude beaum bericht over deze belangrijke manifestatie. Zal in 0031 wel volkomen doodgezwegen worden.

www.demorgen.be/dm/nl/nieuws/belgie/54...

bottehond | 08-08-07 | 22:18

@bottehond 08-08-07 @ 21:08
Oja, in de ogen van extremisten ben ik een moslim, weliswaar één die gevaarlijke nieuwlichterij aanhangt, maar evengoed een moslim. Dat maakt je in sommige situaties kwetsbaar.

En tja, als ik als Amerikaanse Amis of als Nepalese Buddhist ter wereld was gekomen, dan is het onwaarschijnlijk dat ik de Islam zou hebben omarmd. Wie weet was bottehond wel een vrome moslim geweest als hij was geboren in Jemen.:)..
Het is echt een heel moeilijk te beantwoorden vraag... De relatie tussen god en mens zijn erg persoonljk en normaal hou ik niet er niet zo van om over persoonlijk geloof uit te wijden. Laat ik het erop houden dat ik een monotheist ben die zjn relatie met god beroep doet op de Islam.

@knutsel 08-08-07 @ 21:11
Wat ik bedoelde is dat in een seculiere samenleving de staat godsdienstneutraal is. Dit sluit niet uit dat mensen in die samenleving zich organiseren vanuit een gemeenschappelijke overtuiging. Die overtuiging kán godsdienstig zijn. Juist door de neutrale overheid hebben burgers deze vrijheid.
De overheid zou zich echer nooit kunnen (mogen) laten leiden door een godsdienstig beginsel.

Mas Rob | 08-08-07 | 22:15

Gekke Gerritje 08-08-07 @ 21:18
Elk vijandsbeeld heeft per definitie in zich dat de andere partij slecht is en bestreden dient te worden. De middelen hiervoor zijn van graduele aard.
Hoe feller dat vijandsbeeld, hoe ingrijpender die middelen worden.
De slachtoffers zijn doorgaans mensen die geen idee hebben waar het eigenlijk allemaal omgaat en enkel hun leven in vrede wilde leiden.
Ik ben van mening dat de islamhaters & watchers, alsmede hun tegenpartij een klimaat aan het scheppen zijn die mijn vrede en dat van vele anderen in gevaar aan het brengen zijn.

Sikkeneur | 08-08-07 | 22:05

@ Fr@nky: "De haken en ogen waarin we nu qua geloof energie in stoppen, bevinden zich dagelijks op de snelwegen. Waar ligt de focus?"
De focus ligt op het nu en ook in de toekomst leefbaar houden en van Nederland en de westerse samenleving en als het kan ook leefbaar houden van overige landen. Als je het mij vraagt. De islam draagt daar naar mijn gevoel niet aan bij. Evenmin draagt een sterk uitdijende geloofsgroep bij aan de oplossing van het fileprobleem.

ZSU-23-4 | 08-08-07 | 22:00

Wie weleens in Turkije is geweest weet dat kerk&staat ook in de Islam prima gescheiden kunnen zijn. In Istanbul staan moskeeën, Christelijke kerken en synagogen gewoon naast elkaar en niemand die zich daar verder aan stoort. Christenen hebben ook binnen de politiek hoge functies in TR, dus het kan allemaal best als er maar een wil is!

Johnny Dip | 08-08-07 | 21:39

@Botte, Ik wil er zelf nog aan toevoegen dat geen enkele ideologie leidraad kan zijn voor het hele leven en een oplossing kan bieden voor alle problemen die je als mens tegenkomt. Problemen dienen m.i. stuk voor stuk bekeken te worden met de dan aanwezige kennis waarna er gezamelijk een beslissing (directe democratie bijvoorbeeld) genomen kan worden. Ik wil geen vertegenwoordiging die op basis van een ontoereikende ideologie beslissingen neemt die voor iedereen gelden. Dat individuen in hun besluitvorming religieuze argumenten gebruiken om tot een oordeel te komen kan ik daarmee helaas niet voorkomen, maar het is dan wel nog steeds een individuele beslissing.

knutsel | 08-08-07 | 21:30

Heeft dan niemand in de gaten dat de reacties van o.a. Verhagen en die PvdA immigrantenadvocaat de uitspraak van Wilders rechtvaardigen? Zij doen hetzelfde als Wilders maar dan in hún straatje.

CoJoNes | 08-08-07 | 21:23

@Sikkeneur 08-08-07 @ 21:12
Goed, je stelling is dus dat de mens een vijandsbeeld nodig heeft, maar dat dat niet altijd tot iets slechts leidt, aangezien de commu-watchers het wel bij het juiste eind hadden.
Dan is mijn vraag of je vindt dat ook de 'islamwatchers' het bij het juiste eind hebben.

Gekke Gerritje | 08-08-07 | 21:18

knutsel 08-08-07 @ 21:11

Holy Cow! Dat is goddomme één van je beste posts, knutsel. Niets, maar dan ook helemaal niets aan toe te voegen. Ik zou je een goeie port inschenken als je niet zo ver weg woonde.

bottehond | 08-08-07 | 21:17

Het is gewoon zo:

Islam = onderwerping

Allah = de 16e maangod van de oorlog en het zwaard

Illah = God

kwarko01 | 08-08-07 | 21:16

Gekke Gerritje 08-08-07 @ 21:05
Leer eens lezen, man of kan je niet bedenken dat het vijandsdenken en bespelen ook in de niet westerse, kapitalistische wereld plaatsvindt.

Sikkeneur | 08-08-07 | 21:12

Sorry MasRob. Ik weet dat je het goed meent en een brug probeert te slaan maar bij het lezen van "gedeeld normen- en waardenpatroon op basis van geloof" ga ik al bijna over mijn nek. Het zoeken van een gemene deler tussen moslims en christenen in de Nederlandse samenleving betekent m.i. dat bepaalde vrijheden absoluut overboord gekieperd zullen worden. Zie de normen en waarden die onze christenregering nu wekelijks over ons uitstrooien in de vorm van restricties. Ik ben van mening dat als de islamitische stem nog zwaarder gaat wegen, het nu al wankele karakter van de seculiere staat nog verder onder druk komt te staan. Het klinkt vrij resoluut maar ik wil als atheist simpelweg niet dat de islam een grotere invloed krijgt op onze samenleving. Het verbieden van boeken is keiharde censuur, ben ik absoluut op tegen, ik wil echter een nog grotere stap maken en alle invloed van religie op het openbare leven uitbannen. Een verbod op confessioneel onderwijs bijvoorbeeld of zelfs een verbod op politieke partijen op basis van religie. Je kunt als gewoon mens niets inbrengen tegen het woord van een almachtige schepper of zijn profeet, die discussie wordt altijd verloren omdat God/Allah het altijd beter weet dan simpele regels op basis van democratische besluitvoering door mensen. Er kan geen monotheistische religie bestaan die niet normatief is. God/Allah is oppermachtig, Jezus is zijn zoon en Mohammed de profeet. Iedere gelovige probeert op zijn manier te leven maar deze voorbeelden om uiteindelijk het hiernamaals te bereiken. Individueel geloof zal altijd uitmonden in het samenkomen van gelijkgezinden en resulteren in een poging elke ongelovige die het pad kruist ervan te overtuigen dat de het belijden van een specifieke religie de enige juiste weg is. Is het niet in de kerk of moskee, dan wel op school of zelfs in de vorm van de leiders van ons land. Misselijkmakende indoctrinatie en het opleggen van grenzen aan je vrijheid op basis van angst inboezemende sprookjes. Driewerf neen!

knutsel | 08-08-07 | 21:11

@ Mas Rob

Prima analyse. Ik zie dat je je duidelijker uitspreekt inzake de oprukkende islamofascisten. Dat doet me deugd en ik had eigenlijk niet anders van je verwacht. Mijn vraag aan jou is de volgende: denk jij dat je in de ogen van islamisten een moslim bent? De koran lezende (zoals de proleet (psII) het zei: het onveranderlijk (!) woord van god): ben jij dan überhaupt moslim of ben je een religieuze Mensch die toevallig binnen de deaudscultus geboren is? Dat zijn vragen die ik belangwekkend vind.

bottehond | 08-08-07 | 21:08

Wat wil je nou eigenlijk zeggen? Dat je zelf het communisme wel zag/ziet zitten?

Gekke Gerritje | 08-08-07 | 21:05

Gekke Gerritje 08-08-07 @ 20:59
Dat dachten de jeauden-watchers tijdens de progroms ook.

Sikkeneur | 08-08-07 | 21:02

@Sikkeneur 08-08-07 @ 20:57
Als jij denkt dat commu-watchers onnodig waren dan heb je het goed mis.

Gekke Gerritje | 08-08-07 | 20:59

technosoof 08-08-07 @ 19:59
U lult ook maar wat, niet?
Ongeremde instroom? Sinds de invoering van de Immigratie Wet van Cohen is deze al jaren aan het dalen.

Wat de Islamwatchers betreft, in de jaren 50 had je de commu-watchers en er zal vast wel ook een groepje China-watchers zijn.
De mens heeft immer een vijandsbeeld nodig gehad om zich zelf een identiteit en bestaansgrond te geven. Zoals er ook immer een groep mensen is geweest die daar handig op inhaakte en de massa te kunnen bespelen. Niet zelden met een verborgen agenda voor machtsinvloed en materieel gewin.

Sikkeneur | 08-08-07 | 20:57

@Mas Rob 08-08-07 @ 20:04
Bedankt voor je reactie.
Het blijkt dus dat we niet ver van elkaar zitten als het gaat om de koers die Nederland zou moeten zetten. (Ook al zijn er ook duidelijke verschillen.)
Natuurlijk kun je van een moslim, zelfs een liberale, niet verwachten dat hij fan is van Geert Wilders. Toch kunnen er in Nederland overeenkomsten worden gevonden en is samenwerking mogelijk. Dat geeft hoop voor de toekomst.

Gekke Gerritje | 08-08-07 | 20:45

Wat zei Donner ook al weer? Als tweederde van de Nederlandse bevolking een sharia wenst, moet de grondwet aangepast kunnen worden!
Vult u zelf maar in...

HP de Tijd lezer! | 08-08-07 | 20:30

@ Vigil 08-08-07 @ 19:54

Ik moet weg.
Sorry, sorry en sorry.
Reageer er later op.

Fr@nky | 08-08-07 | 20:28

Goed verhaal Mas ROb

knuffelpoes | 08-08-07 | 20:20

Die wilders is zo blij als een neger die gaat neuken met het hele Jami-gebeuren. "Zo, en nu even ene anti-koran-offensiefje" dacht hij.

Pathetisch figuur.

knuffelpoes | 08-08-07 | 20:19

@ZSU-23-4 08-08-07 @ 19:48
In principe doet het Oude Testament dat ook, maar dan in de zin van opoffering. Abraham (meen ik) moest zijn zoon offeren.
De haken en ogen waarin we nu qua geloof energie in stoppen, bevinden zich dagelijks op de snelwegen. Waar ligt de focus?
Wilders al over verkeer gehoord?

Fr@nky | 08-08-07 | 20:15

@Gekke Gerritje 08-08-07 @ 19:16

Het kan vriezen en het kan dooien.

Binnen het huis van Islam is een strijd gaande. Door een aantal redenen (o.a. uit losse pols: door het failliet van panarabisme en socialisme in het m.o., snelle moderne verbindingen, zowel fysiek als via internet en een krachtige backing van oliedollars, Arabische regressie, het mislukken van Isr./Pal. vrede, Amerikaanse aanwezigheid in Saoudi-Arabië enz.) heeft een starre idedologische benadering veel, heel veel invloed gekregen. Het is de grote platmaker van veelvormigheid. Maar er is ook verzet. De grote platmaker heeft ook Europa aangedaan.

Net zoals haar tegenhanger, het globalisme, is er geen sprake van een fundamentalistische samenzwering om Europa te veroveren. Maar dat maakt de dreiging niet minder. De dreiging bestaat uit het toegeven van Westerse gezagsdragers en opinieleiders aan de grillen van fundamentalistische imams en andere baarden, aan de invloed van oliedollars en ander buitenlands geld op moskeeën (wie betaalt, bepaalt).

Maar die dreiging kan ook overschat worden. De moderniteit en verlichtingsidealen waaraan Europa zich graag spiegelt zijn stukken sterker dan stricte uitleg van bekrompen Imams. Maar je moet als Europeaan zelf wel in je eigen kracht, in je eigen waarden geloven. Is dat geloof weg, dan is er niets te redden.

De oplossing van Koebargh onderschrijf ik ten dele, zover de nadruk van een Europese Islam zou behoren te liggen op een individueel geloof in God. De scheiding tussen thuis en openbaar ligt in mijn visie gecompliceerder. Ook in een seculiere samenleving kunnen mensen in het openbaar zich verenigen op basis van een gedeeld normen- en waardenpatroon op bais van geloof.

Tot slot, sharia-wetgeving is vermolmd en verkalkt en heeft geen plaats in een moderne samenleving.

Mas Rob | 08-08-07 | 20:04

De analogie tussen Mein Kampf en de Koran valt niet te ontkennen.
Beide Ideologieën roepen op tot het onderdrukken, aanvallen van een herkenbare groep op grond van ras of geloof(ongeloof) en dit is verboden in de Grondwet.
Mein Kampf had problemen met niet Ariërs en de Koran met niet Moslims.
Alleen de oproep tot gewelddadige actie in de Koran is veel directer
De technieken zijn dezelfde :
-Geen inhoudelijke discussie over ethische standpunten in de Ideologie aangaan.
-Critici bedreigen of gewelddadig aanpakken.
-Het dragen van symbolen hoofddoeken, (zwarte hemden )
-Het werven van fondsen onder een dekmantel.

De idee dat er veel gematigde Moslims zouden zijn zegt weinig.
In Duitsland was maar een paar % lid van de Waffen SS maar wel sympathie voor de ideeen en daden.
Deze SS ging ongestoord gruwelijk te keer onder de niet Ariërs en het gedrag van fundamentele moslims heeft tot doel de ongelovigen te liquideren.

Het Nationaal Socialisme is democratisch aan de macht gekomen en over jaar bestaat Nederland voor 30 a 40 % uit Moslims gezien de bevolkingsontwikkeling en de ongeremde instroom.

technosoof | 08-08-07 | 19:59

Fr@nky 18:11

In je reactie aan Gekke Gerritje geef je een typische politiek correcte papagaaientekst weer:
"Wat ik zeg is dat Wilders en daarmee zijn PVV aan het polariseren zijn en daarmee de kloof alleen maar groter maken. Ik geloof niet in extremismen in welk geloof dan ook. Ik zie wel dat minder extremistisch gelovigen de dupe worden van (verbale) aanvallen op het extremisme.
-
Koran is evanals Bijbel een toverboek dat door velen word gezien als bijdrage aan het leven. En terecht. Een geloof predikt niets meer dan 'leer samen leven'"
De Missionarissen van de Linkse Kerk zijn al jaren bang voor polarisatie. De vraag is, waarom? Samen leven in vrijheid kan alleen maar als er een concensus is. In een opgelegde multiculturele samenleving zal er altijd een groep zijn die naar dominantie streeft. Dat is de tragiek van de multicul. En aangezien wij Hollanders in ons eigen Nederland zijn, willen wij, dwz hoe langer hoe meer van ons, geen dominantie van een ons wezensvreemd religiocultureel systeem. De polarisatie ontstaat dus, omdat dit soort druk te groot wordt. Het geeft tevens aan, dat zij die zich hoe langer hoe meer in het nauw gedreven voelen, voor het merendeel de autochtonen dus, het bewustzijn krijgen, dat ze hun eigen vrijheid en cultuur moeten gaan verdedigen en dat ook nog eens zonder hulp en begrip van de meeste van hun eigen gekozen politici. Daarom is polarisatie goed, omdat het onvermijdelijk moet leiden tot CONFRONTATIE. En dat beter nu dan over 10 of 20 jaar.
It is civil war in the making.

Vigil | 08-08-07 | 19:54

@ tipo 08-08-07 @ 19:32
Door alle conspiracy theories ben ik ontzettend gaan twijfelen aan de schuld van Islam. Op de dag dat die vliegtuigen het WTC doorboorden was ik verstijfd. Kwinkslag in mijn hoofd.
Daarna komen al die complottheorien. Als je die tracht te volgen, zie je door de bomen ook het bos niet meer. Wat is dan wijsheid? Wil ik alles weten of mijn levensjaren beleven als een opgewekt mensch?
Ik heb gekozen voor het laatste.. met alle respect. Wat het mooi maakt, is dat ik daardoor ben blijven lachen en dat mijn interesses behouden zijn gebleven.
Geen 911 oorlog voor mij. Wel een mening.

Fr@nky | 08-08-07 | 19:53

@ Fr@nky: "Een geloof predikt niets meer dan 'leer samen leven' ".

Helaas leert de Koran samenleven door uitschakeling van andersdenkenden, Moslims zijn Superieur, christenen en Joden moeten gedood of zich "dhimmiteren", de rest moet dood of bekeerd tot de islam. Dat zijn dan de voorwaarden die de islam stelt voor vrede.
Het kan zijn dat sommige moslims het woord van "de profeet" niet meer zo strikt opvolgen, dat is niet omdat de islam niet zo radicaal is, nee dat is gewoon omdat sommige mensen menselijkheid boven een boek hebben gesteld.
Jij beweert eigenlijk zoiets als: dat de intentie en Mein Kampf van Adolf Hitler voor brede interpretatie vatbaar is, omdat er ook duitsers waren die niet zo fanatiek meeliepen met jodenvernietiging e.d.
Wie naast Mijn Kampf ook de levensloop van Hitler nagaat, zal tot een enkele conclussie komen omtrend de vraag of er een gematigde "leer" van Hitler was of niet.

ZSU-23-4 | 08-08-07 | 19:48

Fr@nky 08-08-07 @ 18:38
De vraag is waarom het zo zwart-wit geworden is. Op 9/11 is het begonnen. Madrid, Londen en Theo volgden. De gematigde Islamitische groep en vriendelijk knikkende Nederlanders zijn hier op den duur begrip voor gaan opbrengen en hebben de schuld deels bij het slachtoffer (het westen) gelegd. Hun oplossing is toegeven aan de Islam, om zo geen slachtoffer te worden. Anderen willen niet gegijzeld worden onder druk van geweld en komen voor hun mening uit. Tragisch om te zien, is dat juist zij gegijzeld zijn door hun eigen bewakers. Die bewakers hebben ze niet voor niks. Die bewakers zijn het gevolg van de kloof die er is. Maar je kan het slachtoffer nooit aanrekenen dat hij een kloof cre-eert. En de bekendste slachtoffers zijn Pim, Theo, Ayaan, Ehsan en Geert, maar er zijn natuurlijk veel meer slachtoffers.
.
Om terug te komen op mijn eigen vraag: Het is zo zwart-wit geworden, omdat de Islam geweld gebruikt in plaats van kritiek.

tipo | 08-08-07 | 19:32

bottehond 08-08-07 @ 19:12
Wat tracht ik te zeggen:
- Oriana Falacci ken ik niet, dus bestaat niet.
- dat tegengewicht + botte streep: weet dat een kompas altijd een afwijking heeft. Dit kan oplopen tot een tiental graden. Ik doe wat pijlen.

Fr@nky | 08-08-07 | 19:23

@Mas Rob 08-08-07 @ 18:34
Dan heb ik nog wel wat vragen:

Is het dan ook zo dat je denkt dat in de toekomst in Europa een gematigde islam zal gaan overheersen? Een religie die dan erg lijkt op het huidige christendom? (Waarbij bijvoorbeeld geen hond naar de moskee gaat.) Ik geloof daar namelijk niets van. In landen als Saoedi-Arabië heerst zeker geen gematigde islam. En zolang het geaccepteerd wordt dat er vanuit zo'n soort landen geld wordt betaald om in Nederland een moskee te bouwen, of om in Nederland een televisiekanaal te beginnen, dan zal in Nederland geen liberale islam ontstaan, maar een godsdienst die veel weg heeft van hoe het buiten Europa ook is. Er zal echt iets moeten veranderen, zowel wat betreft immigratieregels als wat betreft tolerantie.

Als ik het goed begrijp beschouw je jezelf als liberale moslim. Betekent dit dan ook dat je geen sharia-wetgeving wilt? En als je zo liberaal bent, zou je dan ook tevreden zijn met de oplossing van Koerbagh: hij vindt dat het geloof enkel THUIS bescherming verdient en niet in het openbaar.

Gekke Gerritje | 08-08-07 | 19:16

-weggejorist-

DutchWax | 08-08-07 | 19:14

@ Fr@nky

je praat in tongen en die versta ik niet. Wat staat daar man? Mot ik dat snappen? Spreek je eensch wat helderder uit.

bottehond | 08-08-07 | 19:12

-Niet iedere moslim is een terrorist maar de terrorist vaak wel een moslim.
-Niet iedere moslim is een verkrachter maar de dader vaak wel een moslim.
-Niet iedere moslim is een moordenaar maar de dader vaak wel een moslim.
-Niet iedere moslim is een potenrammer maar de dader vaak wel een moslim.
-Niet iedere moslim is oorlogzuchtig maar ze zijn wel in de meeste gevallen een van de strijdende partijen.
-etc,etc, (kan zo nog wel lang doorgaan)
GEERT je hebt wel degelijk een punt maar ik snap niet dat je de discusie uit de weg gaat.Laat de linkse bende de koran uitspraken maar eens weerleggen.
bv. 3.118/4.56/4.101/3.11/2.191/ etc/etc.

willie1971 | 08-08-07 | 19:11

Stoer!

DutchWax | 08-08-07 | 19:10

@bottehond 08-08-07 @ 18:57
Als je dan toch zo'n botte grens wil trekken: je reageert als een tegengewichtje. Wat denk je nu: dat Islam echt een wereldveroverende bedreiging is? Jij leert. Heb je er al eens bij stilgestaan dat andere mensen ook kunnen leren? Juist mensen die de kans krijgen om te mogen leren dat nog meer waarderen? Dat 'Je hebt geen idee wat je zegt' moet geen stopzinnetje worden.

Fr@nky | 08-08-07 | 19:07

Geert, vermijdt voortaan even de linaeusstraat e.o. Voordat je `t weet fietst er zo`n baard naast je.

miereneukert | 08-08-07 | 19:05

@ Fr@nky

Had ik het tegen jou, dude? Propaganda zei je. Je hebt geen idee wat je zegt. Iedere islamwatcher is dat geworden na het overwinnen van vele vele ethische paradoxen en denkwerk tegen de stroom in. Praat me dus niet over propaganda, vooral jij niet. Over "liefde". Kijk eens goed of je ballen er nog aanhangen? Je klinkt als zo'n mentaal gecastreerd mainstreammannetje dat zich weldenkend waant maar ideeen koestert die toepasselijk waren in de tijd dat Liechtenstein onze grootste vijand was. Wakker worden, mister. De tijden zijn veranderd.

bottehond | 08-08-07 | 18:57

@bottehond 08-08-07 @ 18:12

Sjongejonge.
Jij bent al behoorlijk meegezogen door de propaganda. Voordat je me deaud gaat gooien met links naar sites van jan en alleman, wil ik dit zeggen: liefde?

Fr@nky | 08-08-07 | 18:52

@Gekke Gerritje 08-08-07 @ 18:20
Nu doe je het weer: reaguurdertjes spreken voor zichzelf, maar samen halen we zeau ons doel niet.
Ok.. tot ziens :)
-
@tipo 08-08-07 @ 18:27
Het begint errug zwart-wit te worden zo. Ik zeg dat het dan 1 groep wordt.

Fr@nky | 08-08-07 | 18:38

@ Gekke Gerritje 08-08-07 @ 18:16

Ach, ik had niet begrepen dat je mij op het oog had.

De Koran is wel degelijk te interpreteren, sterker nog, niemand kan de Koran lezen zonder intrepretatie van het geschrevene. Interpretaties vormen dan ook een onderdeel van de Islamitische traditie.

Er zijn echter twee problemen. Een, de kaste van Islamitische schriftgeleerden heeft het recht op interpretatie naar zich toe getrokken, waarbij vanuit werd gegaan dat als er over iets overeenstemming is bereikt het voor altijd vast staat en de deur van interpretatie is gesloten. Dit heeft geleidt tot een starre uitleg van de Koran. Het gezag van de schriftgeleerden is betwist bij liberale moslims.

Twee, voor orthodoxe Moslims is het woord van God zoals neergelegd in de Koran overanderbaar en altijd geldig. Die onveranderlijke Koran is toevallig juist wel de manier waarop zij de Koran hanteren. Andere moslims zien een filosofisch probleem: het onveranderbare woord van god is niet onveranderbaar te interpreteren door de mens. Verder, het woord van God is gegeven zonder verdere uitleg van God. Wij hebben het ermaar mee te doen. Welke passages in de Koran zijn letterlijk van alle tijden? Welke slaan op de typische tribale woestijnsamenleving van eeuwen her? Ook hier verschillen moslims van mening. Er zijn moslims die wél uitgaan van de tijdgebondenheid van koranpassages.

Niet alle moslimgeleerden zijn trouwens aanhanger van Wahabistische en andere starre geloofsopvattingen. Een invloedrijke moslim die bijvoorbeeld wél gelooft in de Franse versie van secularisme en zich opwerpt als verdediger van democratie en burgerschap (en en passant Tariq Ramadan weerwoord geeft) is Soheib Bencheik, de Mufti van Marseille. Google zelf maar (het is dan wel handig enig frans te beheersen).

Mas Rob | 08-08-07 | 18:34

Islam is vrede, voor Islamieten. De rest mot deaud volgens dat geschrift.
Geert, een nobel streven. Haatreligie moet verboden worden.

Zo jammer! | 08-08-07 | 18:30

Te bezopen voor woorden, dat voorstel.
Dat je in de krant wilt komen, okee, maar dan godsammekrakuh niet met dit soort shit.
Die arme Wilders wordt meer en meer degene die hij bestrijdt. Triest.

nattebever | 08-08-07 | 18:29

@Fr@nky 08-08-07 @ 17:21
Nu zeg je het zelf: de grote gematigde groep voelt zich aangevallen als je de extremisten aanvalt. Dus het is toch 1 groep? Dan cre-eren ze als groep toch zelf toch een kloof en trekken ze zelf toch geen duidelijke grens?
.
En wat is er vervolgens mis met die kloof? Ik blijf het liefst zo ver mogelijk verwijdert van zichzelf superieur wanende, discriminerende, verontwaardigde sekte-leden. Noem mij maar een mietje.

tipo | 08-08-07 | 18:27

@Fr@nky 08-08-07 @ 18:11
Natuurlijk kunnen de reaguurders voor zichzelf spreken. En vervolgens negeer je ze en komen we dus met z'n allen niet verder. Als je eindelijk zo ver bent dat je de reacties op je extremistenargument tot je hebt genomen hoor ik het wel.... Tot ziens.

Gekke Gerritje | 08-08-07 | 18:20

@Doctor Who 08-08-07 @ 18:02
Ik heb zojuist aan Fr@nky en aan Mas Rob gevraagd eerdere reacties van CoJoNes te lezen omdat ze met argumenten komen die al tig keer in dit topic zijn genoemd. Jij komt nu ook weer met deze argumenten. (Dat is begrijpelijk, want niemand gaat eventjes 600 reacties lezen.) Ik kan jou dan slechts hetzelfde vragen. Zie mijn post om 17:10. Daarin verwijs ik naar 3 reacties.

Ik heb zojuist ook het antwoord op het bijbelargument en op het extremistenargument nog eens samengevat in mijn post van 17:56.

Tot zover zijn we dus gekomen. Heb je hieraan nieuwe argumenten toe te voegen die de discussie verder helpen?

Gekke Gerritje | 08-08-07 | 18:16

Het verschil tussen de Bijbel en de Koran is, de Bijbel is het Woord van God, de Koran is het woord van Satan. Maarja 'de Duivelsversen' van onze vriend Salman Rushdie die de rest van zijn korte leventje moet onderduiken omdat die dat al begin jaren 90 zei, bewijzen dat je iedereen in z'n waarde moet laten, zo is het mij ook geleerd. Dus lees wat je wilt en sponser de Bruna.

Balie | 08-08-07 | 18:15

Sjaakvd 08-08-07 @ 17:55

En jíj durft bezwaar te maken tegen het zogenaamde haatzaaien van Wilders. Lekker consequent. Onnozele slaaf van de polikor. Leer eerst maar eens zelfstandig na te denken en de feiten helder op een rij te krijgen.

bottehond | 08-08-07 | 18:14

Geert Wilders kiest de enig juiste weg ten opzichte dan de haat- en deaudscultus. Vol de confrontatie opzoeken. Geert: ik weet zeker dat Oriana Falacci beretrots op je zou zijn. Ik ben het in ieder geval wel. De volgende stap lijkt me om bij de Rechter een verbod van de koran te vragen. Degenen die verontwaardigd zijn over deze oproep van Geert Wilders doen er goed aan te beseffen dat de deaudscultus geen enkele, maar dan ook geen enkele aanspraak kan maken op haar bestaan in Nederland, omdat ze tot in haar wortels gebaseerd is op haat en het onderwerpen van de gehele Menschheid als voornaamste doel heeft. Besef goed dat de V in de PVV staat voor Vrijheid. Vrijheid ten opzichte van de deaudscultus, wel te verstaan. En als in die Vrijheidsstrijd, want dat is het zonder mee ook al lopen er nog hele kuddes domme het establishment nablatende koeien (en zich slim en wellevend wanende nep- intellectuelen), als in die Vrijheidsstrijd dus, andere te gemakkelijk gegeven vrijheden van islamisten ingetrokken worden is dat een zaak van: het doel heiligt zonder meer deze middelen. Zo liggen de zaken en geen steek anders.

bottehond | 08-08-07 | 18:12

David2002 @ 17:11
Over iemands geloof heb ik niks te zeggen. Als ze echter allerlei rare regeltjes en lange tenen krijgt, dan zal ik daar graag de spot mee drijven. Ies Vrijheid van meningsuiting.

tipo | 08-08-07 | 18:11

Gekke Gerritje 08-08-07 @ 17:56
Je hoeft niet voor 'velen' te spreken. Dat kunnen reaguurders hier heel goed zelf.
Wat ik zeg is dat Wilders en daarmee zijn PVV aan het polariseren zijn en daarmee de kloof alleen maar groter maken. Ik geloof niet in extremismen in welk geloof dan ook. Ik zie wel dat minder extremistisch gelovigen de dupe worden van (verbale) aanvallen op het extremisme.
-
Koran is evanals Bijbel een toverboek dat door velen word gezien als bijdrage aan het leven. En terecht. Een geloof predikt niets meer dan 'leer samen leven'.

Fr@nky | 08-08-07 | 18:11

@Fr@nky 08-08-07 @ 18:00
Ik begin je wel een beetje moe te worden. Ik neem aan dat je begrijpt dat ik je een dient bewijs door de relevante reacties voor je op een presenteerblaadje te geven. Ik heb daarvoor de hele discussie moeten lezen. Dat hoefde jij niet te doen. En dan nog zeuren dat scrollen je teveel is. Je klinkt als een SPer. Kom maar terug als je wel iets inhoudelijks te melden hebt. Ik heb genoeg tijd aan je verspild.

Gekke Gerritje | 08-08-07 | 18:09

@Sjaakvd 08-08-07 @ 17:55
Ik ga die petitie niet tekenen want ik ben het er totaal niet mee eens. Het zijn de makers van die petitie die geen discussie willen. Ze demoniseren de 'messenger'. Geert Wilders zou een toontje lager moeten zingen? Hoe willen ze dat bereiken? Moet hij worden opgepakt en door een rechter worden veroordeeld of moet hij worden vermoord?

Als Geert Wilders er niet meer is dan komt er een nieuwe woordvoerder, want Geert Wilders zegt wat een groot deel van de Nederlandse bevolking vindt. Het zou beter zijn een inhoudelijk debat te houden, zoals ook vaak genoeg op verschillende plekken gebeurt. Dit soort op de man spelen is erg laag.

Gekke Gerritje | 08-08-07 | 18:05

Jammer Geert, het ging net zo lekker met je, met je fatsoenlijk voorstel om ons niet meer door de milieuextremisten te laten terroriseren, en het wegennet in dit land weer een beetje in order te brengen.
En dan zo'n buitenaardse uitspraak als dit..... Begrijp me niet verkeerd; als de Koran vandaag al zou verdwijnen zou ik em zeker niet missen. Maar ik denk dat je onder de kriteria die jij toepast nog heel wat andere boeken ook zou moeten verbieden, de minste waarvan niet; de Bijbel......
En als we dan echt de weg van boekenverbranden inslaan, zou je je heel snel moeten afvragen waar we dan de lijn trekken, zeker gezien de voorwaarde 'aanzetten to haat' nogal subjectief is.
Daarbij mag je je ook afvragen hoeveel nut het nou heeft om de Koran te verbieden, ware het uberhaupt al vanuit een praktisch oogpunt mogelijk (en dat is het dus gewoon niet). Nu gebruiken ze de Koran als excuus om iemand in elkaar te slaan of zelfs te doden. Doen we weg met de Koran, dan zullen ze wel weer met een ander boek te boven komen. Kortom, het gaat niet zozeer om het geschrift waarachter deze extremisten verschuilen, maar meer om de extremisten zelf.

Doctor Who | 08-08-07 | 18:02

Gekke Gerritje 08-08-07 @ 17:56
Nou.. het feit dat je wel pas geposte teksten in je reakties plakt, maar me laat scrollen op stoffige tegeltjes gaven de doorslag.
Alsof mijn muiswiel alles maar pikt.

Fr@nky | 08-08-07 | 18:00

Pff. Dit is een beetje vermoeiend. Maar goed. Ik zal het verhaal dan zelf maar doen omdat je blijkbaar slechts de inleiding en niet de andere twee bijdragen kon lezen.

Jij stelde dat het probleem in Nederland een probleem is van een klein groepje extremisten en dat de islam verder gewoon een religie is zoals bijvoorbeeld ook het christendom. Daar zijn velen hier het niet mee eens. Zij zeggen dat de koran wezenlijk verschilt van de bijbel. Ten eerste staan er veel meer en veel directere oproepen tot haat, geweld en onderdrukking in. Het is eigenlijk een en al fout. (Geert Wilders had het er over dat de helft zou moeten worden verscheurd.) Ten tweede is de korantekst het woord van god zelf. Dit in tegenstelling tot de bijbel. Daarom staat het moslims niet vrij een eigen interpretatie te geven. Enkel schriftgeleerden mogen dat. De islam is dus in essentie geweld en onderdrukking en dat kun je er niet uit krijgen. (Het christendom is van oorsprong vredelievend, ook al zijn er ook veel slechte dingen uit naam van het christendom gedaan.)

De volledige wereldwijde structuur met de naam islam is dus het probleem, niet individuele moslims en ook niet een groepje extremisten.

Dit is dus het betoog van je gesprekspartners. Als je verder wilt komen in de discussie dan moet je nu je discussiepartners ervan overtuigen dat ze het verkeerd zien. Nieuwe argumenten dus. Of je moet aangeven op welk punt je hun analyse niet deelt zodat zij argumenten kunnen geven om jou te overtuigen.

Gekke Gerritje | 08-08-07 | 17:56

Wat trouwens vergeten werd te melden en wat ook te lezen was in die Azijnbode is dat er ook een beknopte samenvatting werd gegeven van een tel. gesprek nav die brief van Wilders. Daarin gaf hij toe dat Mein Kampf nicht verboten ist, maar wel mag worden gebruikt voor studie en om te lezen. Het bezit van Mein Kampf is niet verboden.
Ik heb zowel Koran als Mein Kampf nog nooit gelezen, maar het geeft wel een beetje weer wat de nieuwswaarde is van dat broeierig lakeitje.

Fr@nky | 08-08-07 | 17:51

@Gekke Gerritje 08-08-07 @ 17:26
Meer reaktie heb ik nu niet. Laat ik maar aannemen dat Cojones een kater had en zich daarachter verschuilde.
En nou?

Fr@nky | 08-08-07 | 17:40

@Fr@nky 08-08-07 @ 17:32
Hehe, grapjas!!!
Dat schreef CoJoNes dus om 09:44. Natuurlijk ga je geen 500 reacties lezen. Daar is niets mis mee.

Gekke Gerritje | 08-08-07 | 17:38

@Mas Rob 08-08-07 @ 17:32
"Toch nog een kleine opmerking over Wilders en populisme: zijn beschouwingen over het fileprobleem is wel degelijk populistisch te noemen."
Ik ben het met je eens. Op sommige onderwerpen is hij populistisch.

Gekke Gerritje | 08-08-07 | 17:35

@solidstate: dat is een mening, een geen feit. Niet vergeten dat de Christenen niet zo lang geleden iedereen dat de lef had wat vrijer te denken levend verbrand (lees, op gruwelijke wijzen vermoord) heeft; dus als je over een ordinaire op macht beluste politieke beweging moet hebben, kijk maar eerst naar je geliefde Kerk ... sowieso, ieder religie heeft een "duistere verleden"! Maar toch vind ik verbieden van iemands boek (=geloof) gewoon te fascistisch voor woorden.

ilooked4u | 08-08-07 | 17:32

@CoJoNes 08-08-07 @ 09:44
Nope.
Ik ga geen 500 reakties lezen voordat ik mijn bek opentrek. Ik reageer op een topic. Moeite mee? Ga navelstaren.

Fr@nky | 08-08-07 | 17:32

@ Gekke Gerritje 08-08-07 @ 17:05
Toch nog een kleine opmerking over Wilders en populisme: zijn beschouwingen over het fileprobleem is wel degelijk populistisch te noemen.

Wat betreft zijn ideeën over Islam is het verwijt van populisme inderdaad buiten de orde. Hij laat zich kennen als een gedreven principiële tegenstander van de Islam.

Wie mijn reacties op GS kent, zal niet verbaasd zijn dat ik niet met Wilders eens ben. Voor hem is Islam een ideologische monoliet, voor mij een mulit-interpretable godsdienst. Voor hem is de Koran te lezen als een soort Anarchistisch Kookboek, voor mij een openbaring bestaand uit vele lagen. Voor hem bestaat er geen 'gematigde' Islam (daarmee bedoelt hij een Islam waarin geloof en rede samengaan, een Verlichte Islam), ik heb van huis uit een Islam meegekeregen die het beste met iedereen voor heeft (echt waar!).

Het is jammer dat iemand als Wilders confronteert in plaats van bruggen bouwt. Dit klinkt erg soft, ik weet het - maar bedreigingen zijn dusdanig ernstig te nemen dat zoveel mogelijk krachten in de samenleving er tegen gemobiliseerd moeten worden. Ik zou zeggen: weg met al die ideologische mist en formuleer een aantal actiepunten (Wilders is toch politicus?) die werkelijk kans van slagen hebben.

Religieus geladen geweld tegen afvallige moslims moet gestopt c.q. voorkomen worden. Een bij voorbaat een door Wilders zelf als kansloos geziene luchtballon draagt daaraan niets bij.

Mas Rob | 08-08-07 | 17:32

@Maximus 08-08-07 @ 17:11
Ik begrijp dat je geen zin hebt alle 600 voorgaande reacties te lezen. Maar dat bijbelargument is echt al een paar keer besproken en iedere 50 reacties komt er weer een nieuwe reaguurder mee aanzetten. Ik gaf Fr@nky zojuist (om 17:10) het advies enkele eerdere reacties van CoJoNes te lezen. Ik geef jou hetzelfde advies, en ook dezelfde vraag: ben je het oneens met hem en zo ja waarom?

Gekke Gerritje | 08-08-07 | 17:26

@tipo 08-08-07 @ 17:13
Klopt. Omdat ze zich aangevallen voelen.
Ik word wat moe van dat misplaatste euforiegevoel wat hier heerst. Het heeft heel veel goede kanten zoals een discussie die wij hier kunnen voeren.
@Gekke Gerritje 08-08-07 @ 17:10
die ga ik nu lezen

Fr@nky | 08-08-07 | 17:21

@Maximus 08-08-07 @ 17:11,
jij leest nooit kranten,
wat er in de naam van de Islam wordt aangericht?
Gezellige hangpartijen in Iran, billen kapodtslaan in Maleisie, monsterlijke genocide in Darfur etc?

Jij komt met een theologische studie aanzetten...
moet je ook eens doen, met je 'er staat in de thora en bijbel letterlijk hetzelfde'

*gaat geen poging doen tot raden IQ Maximus*

vander F | 08-08-07 | 17:20

@Fr@nky 08-08-07 @ 17:03
De 'grote groep' verschuilt zich anders maar al te graag achter de extremisten. Dit verschuilen verstevigt de positie van de Islam en Sharia in NL en het verstomt de kritiek op de Islam en Sharia onder dreiging van geweld. Zo wordt de democratie en Nederlandse rechtstaat om zeep geholpen.

tipo | 08-08-07 | 17:13

tipo

wat zou jij ervan vinden als jouw vrouwelijke collega die eerst niet ergens in geloofde ineens moslim werd.

Als je collegas haar dan laten vallen als een baksteen. Wat zou je daarvan vinden?

David2002 | 08-08-07 | 17:11

Aan de universiteit van Cairo (een van de oudste ter wereld) doe je er 8 jaar over om de hele koran te leren en te begrijpen wat er nu echt in staat ,en nu komt HIJ effe op woensdag middag ons vertellen dat we een boek moeten verbieden die door 220 miljoen mensen word gelezen. Wat hij niet weet is dat wat in de Koran staat ook in de bijbel staat .De volgende stap is dan een verbod op de Bijbel en de Toora want er staat letterlijk hetzelfde in.Wie deze vent nog serieus vind heeft een lager IQ dan een steekwesp en die zitten nog vrij hoog........

Maximus | 08-08-07 | 17:11

Jammer dat dames en heren politici staan te springen om de Islam te verdedigen, maar nooit iets doen als hun eigen volk wordt bedreigd, mishandeld en bestolen door onze medelanders.
Tijdens het beleg van Wenen (1683) hebben onze voorouders keihard gevochten om de Islam buiten de deur te houden. Dat is ze gelukt. Nu, meer dan 300 jaar later worden we weer overspoeld.
Sinds 2001 is de Westerse wereld is in oorlog met de Islam, en zonder leiders als Sarkozy en Wilders zullen we deze oorlog verliezen, en het ergste is: Uit naam van de vrede.

Calastir | 08-08-07 | 17:10

@Fr@nky 08-08-07 @ 17:03
"Niet helemaal. Extremismen leven nl naar de letter van van het toverboek. Een hele grote massa daarnaast kan dat interpreten en haalt daar de wijsheden uit die ze kunnen gebruiken in hun leven."
Zie CoJoNes 08-08-07 @ 09:44 en vooral CoJoNes 08-08-07 @ 09:57 en CoJoNes 08-08-07 @ 10:19.
Daar ben jij het dus niet mee eens?

Gekke Gerritje | 08-08-07 | 17:10

@Mas Rob 08-08-07 @ 16:47
Als dat je definitie is dan is Geert Wilders dus geen populist, want hij heeft oprecht een probleem met islam en zegt dat dus niet alleen omdat dat het goed doet bij de bevolking.

Er vanuit gaande dat je dit met me eens bent lijkt het me dat we nu beter terug kunnen gaan naar het onderwerp Geert Wilders en de koran.

Gekke Gerritje | 08-08-07 | 17:05

@koerbagh ® 08-08-07 @ 16:28
Principieel gezien heb je gelijk. Maar opportunistisch gezien geef je zo wel de controle op sektarisch onderwijs (eventueel gefinancierd door een buitenlandse mogendheid) uit handen. En kom je waarschijnlijk van de regen in de drup.
.
De Nederlandsche toevoeging maakte ik, omdat er nogal wat verwarring is rond de Koran. In feite is de Koran de grondwet voor de Sharia. Maar de Nederlandse politici (Ellen Vogelaar) ziet de Koran als een religieus boek waar je niet aan mag komen, omdat je dan moslims beledigt.
.
De Nederlandse grondwet respecteert religies binnen de grenzen van de Nederlandse wet, terwijl de Koran Nederlanders respecteert binnen de grenzen van de Sharia.
.
Dat de Nederlandse wet boven de Sharia staat kan niet vaak genoeg benadrukt worden. Dat moet de regering eigenlijk elke dag vanaf het torentje schreeuwen uit luidsprekers.

Het huidige kabinet doet echter het tegenovergestelde. Zie de reactie van Vogelaar.

tipo | 08-08-07 | 17:05

@Gekke Gerritje 08-08-07 @ 16:57
Niet helemaal. Extremismen leven nl naar de letter van van het toverboek. Een hele grote massa daarnaast kan dat interpreten en haalt daar de wijsheden uit die ze kunnen gebruiken in hun leven. Wat Wilders doet is polariseren: zich richten op dat snufje randdebielen dat extremist heet. Daarin is Wilders altijd duidelijk geweest. Wat hij voor het gemak even vergeet, is dat hij daarmee de minder extremistische geloofsbelijders tegen zich in het harnas jaagt. Hij zaait dus een grotere kloof.

Fr@nky | 08-08-07 | 17:03

Wat hebben jullie liever naast je wonen?
Een moslim of een hooligan "die niet in god geloofd."

Of anders wat zou je liever hebben waar je dochter mee thuis kwam een moslim of een hooligan die elk weekend een schedel breekt van iemand alleen omdat die van een andere club is.

David2002 | 08-08-07 | 17:03

@ Calastir 08-08-07 @ 16:24

Los van normatieve oordelen over de Koran: de Koran is geen voorschriftenboek maar de neerslag van -voor moslims- goddelijke openbaringen. Lees de Koran en zie dat deze maar weinig concrete voorschriften bevat.

Het gehele bouwsel van voorschriften en rechtsregels is ontstaan op grond van overgeleverde Koraninterpretaties en -vooral- de hadits (overlevering van de Profeet).

Mas Rob | 08-08-07 | 16:59

@Fr@nky 08-08-07 @ 16:24
"Maar alle pijlen richten op een heel klein stukje extremisme wat deel uitmaakt van een grote groep mensen die leven volgens een filosofie dat geloof heet, is ongeloofwaardig en ongepast."
Je maakt de klassieke fout te denken dat het gaat om de extremisten. Er wordt door Geert Wilders en ook door velen hier keer op keer verteld dat de religie zelf het probleem is en niet enkel de extremisten. Neem eens de tijd om de reaguursels hier op geenstijl te lezen. Als je een uitwisseling van gedachten wilt dan moet je wel de moeite nemen om de argumenten van je discussiepartners in je op te nemen. Begin maar met CoJoNes 08-08-07 @ 11:27.

Gekke Gerritje | 08-08-07 | 16:57

Ik heb een vraagje.

Waarom zie je nooit op geenstijl.nl een bericht zoals:

Ongelovige hooligans slaan man hood in omdat hij van een andere club is.

David2002 | 08-08-07 | 16:55

Het vervelende van die Wilders-polarisatie is dat het als een magneet allerlei persoontjes aantrekt die een ondefinieerbare frustratie denken te kunnen uiten in dat symbool.
Gelijk de stront die in het schoenprofiel blijft hangen als je in een hondendrol stapt. Resultaat: nu komt stank los, maar de schoenzool zit vol en de uitstraling van die drol is verneuqt.

Fr@nky | 08-08-07 | 16:50

@Neon
Wat dacht je van genocide op moslims in NEDERLAND? Ben je van het probleem af lijkt mij. Of ben jij zo'n laf mannetje dat vooral roept? Schijtluis..

geertjewilders | 08-08-07 | 16:50

Het staat in de Azijnbode dus is het waar.

Hansje Brinker | 08-08-07 | 16:48

@ inquisitra 08-08-07 @ 16:23
"Elke politicus wil gewoon dat het volk zijn kant oploopt"

Ja ongetwjifeld, het zijn net echte mensen.
Echte populisten doen het denk ik net ietsje anders. Zij kijken eerst welke kant het volk oploopt om vervolgens die kant als de juiste aan te wijzen.

Mas Rob | 08-08-07 | 16:47

Voor de 80 jarige oorlog waren de Lutherse bijbels ook verboden en viola, iedereen was na die oorlog hervormd in Nederland

Handig hoor !!

Subtiele Voorhamer | 08-08-07 | 16:45

@inquisitra
Hier bedoel je dus met populisme dat je de taal van het volk spreekt. Dat is net iets anders dan wat meestal met populisme wordt bedoeld. Door de taal van het volk te spreken versimpel je de zaak meestal. Door de nuance weg te laten kan het volk een verkeerd beeld van de werkelijkheid krijgen. (Opzettelijk of niet opzettelijk.) Dat is dus wat men meestal de 'populist' verwijt.

Ik ben het met je eens dat het juist goed is als politici ingewikkelde zaken simpel en duidelijk onder woorden weten te brengen, maar het is minder goed als hierdoor het volk op het verkeerde been wordt gezet. (Dit stel ik dus in het algemeen en is geen verwijt aan Bos of aan Marijnissen of aan Wilders ofzo. Persoonlijk beschouw ik de manier waarop socialisten mensen die niet in socialisme geloven wegzetten als 'asocialen' een duidelijk voorbeeld van verwerpelijk populisme. Als je mijn reacties op geenstijl vaker hebt gelezen weet je waarschijnlijk wel wat ik bedoel.)

Maar goed, laten we niet te veel tijd besteden aan het begrip populisme omdat het een inhoudelijke discussie in de weg staat.

Gekke Gerritje | 08-08-07 | 16:45

Goed zo, ook de bijbel verbieden en dan zijn we helemaal klaar.

Kleaver | 08-08-07 | 16:42

@Neon 08-08-07 @ 09:31
Dat abortusartsen in de VS over de kling worden gejaagd door christenfundi's?

geertjewilders | 08-08-07 | 16:39

@Gekke Gerritje 08-08-07 @ 16:19:
Lijkt me prima verwoordt.

koerbagh ® | 08-08-07 | 16:33

@tipo 08-08-07 @ 16:04:
In het verlengde van de aanpassing van artikel 6 ligt uiteraard ook aanpassing van artikel 23. Vrijheid van onderwijs is ook een groot goed, maar dan wel met het voorbehoud van dat scholing op religieuze overtuigingen niet van staatswege worden bekostigd. Daar zit 'm de kneep.
wetten.overheid.nl/cgi-bin/deeplink/la...
Dus lid.3: "Het openbaar onderwijs wordt, met eerbiediging van ieders godsdienst of levensovertuiging, bij de wet geregeld."
zou moeten worden:
Het openbaar onderwijs wordt bij de wet geregeld.
lid 5: "De eisen van deugdelijkheid, aan het geheel of ten dele uit de openbare kas te bekostigen onderwijs te stellen, worden bij de wet geregeld, met inachtneming, voor zover het bijzonder onderwijs betreft, van de vrijheid van richting."
zou moeten worden:
De eisen van deugdelijkheid, aan het geheel of ten dele uit de openbare kas te bekostigen onderwijs te stellen, worden bij de wet geregeld.
lid 6:
"Deze eisen worden voor het algemeen vormend lager onderwijs zodanig geregeld, dat de deugdelijkheid van het geheel uit de openbare kas bekostigd bijzonder onderwijs en van het openbaar onderwijs even afdoende wordt gewaarborgd. Bij die regeling wordt met name de vrijheid van het bijzonder onderwijs betreffende de keuze der leermiddelen en de aanstelling der onderwijzers geëerbiedigd."
zou moeten worden:
Deze eisen worden voor het algemeen vormend lager onderwijs zodanig geregeld, dat de deugdelijkheid van het geheel uit de openbare kas bekostigd bijzonder onderwijs en van het openbaar onderwijs even afdoende wordt gewaarborgd.

Klaar ben je, voor wat betreft de grondwet. Dan heb je niks verboden, maar wel de uitzonderingspositie voor reli-kul eruit gehaald. En dan kun je in de specifieke onderwijswetten precies aangeven dat de staat betaalt voor onderwijs in taal, rekenen en wetenschappen (en richtlijnen voor het curriculum vaststelt.)

Jouw "betere" toevoeging lijkt me onzinnig, daar met "de wet" de Nederlandse wet wordt bedoeld. Ergo, het voegt niks toe. Bovendien heeft Nederland zich ook gecommiteerd aan Europese wetgeving en internationale verdragen die niet specifiek bij wet zijn geregeld maar die door ratificering door het parlement de status van wet hebben.

koerbagh ® | 08-08-07 | 16:28

@ kwarko01 08-08-07 @ 14:51:
Ik zou toch dat linkje met het WouterT "interview" lezen... ies humor.

TyfusLeijer | 08-08-07 | 16:27

Wat Wilders doet is door dit soort populistische uitspraken proberen zijn naam en die van zijn partij op de kaart te zetten. Dat kan ik hem niet kwalijk nemen.. iedereen blaft mee, maar bijna niemand wil hem als Minister President. Het kietelen van onvrede is typisch populisme.
Bijna alle stemmen van zijn PVV kwamen uit Limburg. Dat stukje NL is dus al gearceerd door die dictator met dat kapsel van een lakei.
Maar alle pijlen richten op een heel klein stukje extremisme wat deel uitmaakt van een grote groep mensen die leven volgens een filosofie dat geloof heet, is ongeloofwaardig en ongepast.
Dan kom je over als een soort Don Quichotte die een berg beklimt tot aan de eeuwige sneeuw en dan gaat strijden voor het broeikaseffect. Dan denk ik: 'had wat vaker over je schouder gekeken'.

Fr@nky | 08-08-07 | 16:24

De Koran is in wezen een voorschriftenboek en was een briljante oplossing voor de problemen waar de mensen in 660 in woestijnland Saoedi-Arabië voor stonden. Het heeft totale chaos tot orde gebracht en vrouwen een mogelijkheid van leven gegeven in een situatie dat mannen stierven als eendagsvliegen. In het geordende waterrijke Westen past de Koran niet. Arabië heeft nooit een Atheense verlichting of een Renaissance gekend. Er is nooit enige ontwikkeling geweest na het verval in de 14e eeuw. Daar zit het probleem.

Calastir | 08-08-07 | 16:24

Niet zeiken. Elke politicus wil gewoon dat het volk zijn kant oploopt. En ze bedienen zich allemaal van populisme. Het gegeven dat populisme vies zou zijn, komt voort uit het idee dat dergelijke politici zich graag slimmer voordoen door hun zogenaamde nuance. Juist dat vertroebelt de essentie in een debat. En het feit dat populisme het goed doet als het volk DOM is, is helemaal te walgelijk voor woorden. Ik beweer zelfs dat een partij die in populistische termen een probleem kan definieren, juist zijn huiswerk prima doet. Doe je dat NIET goed, dan prikt het zogenaamde domme volk daar doorheen. Daarom wint Geert en verliest links steeds meer. Populistisch geredeneerd van me toch?

inquisitra | 08-08-07 | 16:23

@smash 08-08-07 @ 15:59
"Daar ben ik het mee eens zolang dat geloof, de inidividu geen legitimatie geeft om de samenleving te ontwrichten vindt ik het allemaal prima."
Volgens mij ben je het dan toch niet eens met Koerbagh. Hij vindt het niet allemaal prima. Hij vindt dat het geloof enkel THUIS bescherming verdient en niet in het openbaar. Ook als die legitimatie voor ontwrichting aan het individu niet bewezen kan worden.

(Koerbagh: verbeter me als ik je mening werkeerd weergeef.)

Gekke Gerritje | 08-08-07 | 16:19

@gekke gerritje

Demagogiek:
1 als/van een demagoog, het volk misleidend

Tja ... daar maken inderdaad wel meer politici zich aan schuldig, zowel links als rechts.

smash | 08-08-07 | 16:18

@smash 08-08-07 @ 15:55
Tja, nu gaan we een discussie krijgen over de definitie van het woord populisme. Een beetje zinloos, maar goed. Wikipedia zou ik niet zo vertrouwen. Hier de Van Dale:

1
·
richting in de Franse literatuur omstreeks 1930, die belangstelling vroeg voor het leven van de lagere volksklassen en de beschrijving daarvan in zijn eigen stijl

2
·
politieke stroming die een sterke en directe band tussen leiders en volk voorstaat en die in praktijk de weg opent voor eenhoofdig, charismatisch leiderschap waarbij overheidsbureaucratie en partijorganisatie buitenspel gezet worden

3
·
(politiek) populaire, oppervlakkige, (enigszins) demagogische betoogtrant


Ik bedoelde natuurlijk puntje 3. Als het verwijt populisme aan Geert Wilders wordt gemaakt dan wordt eigenlijk nooit een ingewikkelde en diepe filosofie over politiek en volk bedoeld. Er wordt gewoon bedoeld dat hij demagogisch lult om stemmen te krijgen. Niet puntje 2 maar puntje 3 dus.

Het verwijt populisme is niet onterecht, maar het geldt net zo goed voor vrijwel alle andere politici. Ze spelen allemaal in op onderbuikgevoelens, ze laten allemaal de nuance weg omdat dat niet goed overkomt bij de simpele kiezer.

Populisme is gewoon onderdeel van hoe het systeem werkt. Het is beter daar niet te lang bij stil te staan in een politiek debat, omdat het een inhoudelijke discussie maar in de weg staat.

Gekke Gerritje | 08-08-07 | 16:10

@koerbagh ® 15:09
Artikel 23 is een groter probleem, omdat daardoor op scholen wordt geleerd dat artikel 1 en 6 betekent dat 'behoudens verplichtingen aan de wet' voor Moslims 'behoudens verplichtingen aan de Sharia' betekent. En vanaf daar gaat het mis.
.
Een betere toevoeging zou zijn:
ex. artikel 6 lid 1, GW, Ieder heeft het recht zijn godsdienst of levensovertuiging, individueel of in gemeenschap met anderen, vrij te belijden, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de NEDERLANDSE wet en de NEDERLANDSE WET ALLEEN.

tipo | 08-08-07 | 16:04

@ overVecht 08-08-07 @ 15:56

Ik ken maar weinig mensen met zulk charismatisch haar

smash | 08-08-07 | 16:02

En dan de oplossing van Koerbagh

"Wat je verder thuis gelooft kan mij niet boeien en daar heeft de staat zich ook niet mee te bemoeien. Dáár zit het onwrikbare punt, en met deze kwestie wringt dáár ook de schoen. De staat gaat slechts over de openbare ruimte en daar heeft een religie dus geen plek en rechten. Dat is alles wat ik beweer."

Daar ben ik het mee eens zolang dat geloof, de inidividu geen legitimatie geeft om de samenleving te ontwrichten vindt ik het allemaal prima.

smash | 08-08-07 | 15:59

Boeken verbieden? No way. Ook Mein Kamf zou gewoon voor eenieder te lezen of te koop moeten zijn. Verder ben ik het helemaal met Geert eens.

gebenschte | 08-08-07 | 15:57

@smash 08-08-07 @ 15:55
je maakt foutje............. iets met charismatisch enzeau.

overVecht | 08-08-07 | 15:56

Gekke Gerritje 08-08-07 @ 15:37

Toch nog een opmerking dan Wilders ligt wel in de populistische hoek als je kijkt naar de definitie:
Uit de wiki "Politicologen kennen de volgende kenmerken toe aan populistische politici[4]:

- afkeer van het partijestablishment; Ja
- het volk staat op een voetstuk en naar haar wil wordt constant gerefereerd; Ja
- charismatisch leiderschap; Ja
- er wordt een beroep gedaan op eenheid en vaderlandsliefde. Ja absoluut.

smash | 08-08-07 | 15:55

Het is eigenlijk wel leuk dat het mogelijk is dat sommigen zo'n interview serieus nemen. Dat zegt ook wel iets over Wouter Bos in het echt.

Gekke Gerritje | 08-08-07 | 15:46

c0r3y 08-08-07 @ 14:44
Je hebt blijkbaar net zoveel humor als een islamiet.

miko | 08-08-07 | 15:42

Kortom; Geert maakt tenminste iets van de komkommertijd. Beter dan Rutger en zijn flauwe vrindjes.

fuckje | 08-08-07 | 15:41

@robin hood
nou grappig hoor!!................ zo goed ;)

overVecht | 08-08-07 | 15:38

Ik ben blij dat jullie het zo met me eens zijn. :P

Hopelijk geen gezeur zoals 'populist/hij doet het alleen voor de stemmen' meer dus.

Ik vind ook dat de koran verbieden een slechte maatregel is, en je hoeft ook echt niet bang te zijn dat je gezien wordt als moslimterrorist als je het met Geert Wilders oneens bent.

Jullie vinden de oplossingen die Geert Wilders kiest niet goed. Maar wat vinden jullie dan van de oplossing die Koerbagh ® aangaf?

Gekke Gerritje | 08-08-07 | 15:37

@ Smash & overVecht: het wordt hier wel ineens heel erg cosy. Kunnen jullie niet beter even een darkroom opzoeken saampjes?

Robin Hood | 08-08-07 | 15:37

@ overVecht 08-08-07 @ 15:20
Kort gezegd je hebt helemaal gelijk Overvecht

smash | 08-08-07 | 15:36

Verba volant, scripta manent

Romanov | 08-08-07 | 15:34

@ bloke 08-08-07 @ 15:24

Ze mogen van mij best de Koran lezen, zolang ze dat maar niet hier doen. Fijn thuis in hun eigen woestijn maakt het me geen reedt uit.

Robin Hood | 08-08-07 | 15:26

Och andersom is beter misschien?.......... de koran blijven maar de lezers verbieden?

bloke | 08-08-07 | 15:24

@smash 08-08-07 @ 15:17
kort gezegd:
je hebt heeeelemaal gelijk gerrit. Alleen vind ik de oplossingen die hij kiest niet waar ik achter sta.

overVecht | 08-08-07 | 15:20

@ Gekke Gerritje 08-08-07 @ 14:53

"Het is niet dat Geert Wilders zo veel aandacht krijgt, het is dat dit onderwerp politiek gezien nou eenmaal 'hot' is." Natuurlijk is het onderwerp hot. Naar mijn mening alleen te hot, IK vind dat er tientalle andere problemen zijn die minstens net zo interessant zijn. Maar je hebt gelijk Geert weet goed hoe hij zaken in het nieuws moet brengen.

"D66" your point heb je helemaal gelijk in, vooral Pechthold geeft tegengas.

"Geert Wilders ziet de islam echt als het grootste probleem voor Nederland. En met hem vele andere Nederlanders. Het is waarschijnlijk moeilijk voor je om dat in te zien omdat je zelf op een andere manier tegen de wereld aankijkt."
Dat Geert oprecht is geloof ik meteen, dat er veel mensen zijn die er ook zo over denken weet ik ook. Daar heb ik geen probleem mee. Wilders' analyse kan ik ook volgen, al hoewel ik het daar niet altijd mee eens ben. Alleen de oplossingen die hij kiest zijn niet de mijne. That's my point en dat heeft niet zo veel te maken met "mijn manier van tegen de wereld aan kijken" of mijn inlevingsvermogen in andere meningen in dit land.

smash | 08-08-07 | 15:17

@ koerbagh ® 08-08-07 @ 15:09

Natuurlijk ben ik het geheel met je eens, met als kleine verschil dat thuis ook broeinesten van onvrede ontstaan waardoor op enig moment altijd zo'n gezwel in de samenleving tot uitbarsting kan komen, en daarmee natuurlijk wederom een Jami en een Wilders beperkt zullen worden in hun vrijheid. En met die gedachtengang snap ik die van Geert ook. Wie in 0031 heeft immers iets te vrezen van de Joden, Christenen, Katholieken etc? Alleen die Jehova's zijn f*cking vervelend omdat ze langs de deur komen.

Robin Hood | 08-08-07 | 15:14

@ overVecht 08-08-07 @ 15:06

Weet ik toch, lieverd, ik vond het gewoon leuk om je even op stang te jagen.

Robin Hood | 08-08-07 | 15:10

@Robin Hood 08-08-07 @ 14:55:
Lees even goed... Ik wil helemaal niets verbieden. Ik wil alleen reli-kul (islam, gristen, wicca, jood whatever) uit het openbare leven bannen. Ehsan Jami, Geert Wilders en talloze anderen hebben er last. Dat mag niet. Religieuze overtuigingen die anderen inperken in hun vrijheid mag niet. Punt. Wat je verder thuis gelooft kan mij niet boeien en daar heeft de staat zich ook niet mee te bemoeien. Dáár zit het onwrikbare punt, en met deze kwestie wringt dáár ook de schoen. De staat gaat slechts over de openbare ruimte en daar heeft een religie dus geen plek en rechten. Dat is alles wat ik beweer.

koerbagh ® | 08-08-07 | 15:09

@Robin Hood 08-08-07 @ 14:59
volgens mij begreep ik het ook al hoor!

overVecht | 08-08-07 | 15:06

@ koerbagh ® 08-08-07 @ 14:51

Oeps, je hebt gelijk.
Ik had niet alle antwoorden gelezen.
Dit is inderdaad satire.

grrrr. :P

c0r3y | 08-08-07 | 15:06

HULDE @ Gekke Gerritje 08-08-07 @ 14:53!!!
EINDELIJK iemand die het snapt, hèhè!

Robin Hood | 08-08-07 | 14:59

@ koerbagh ® 08-08-07 @ 14:44
Jehova's sla ik ook de deur voor de neus dicht als ik per ongeluk open heb gedaan zonder eerst te kijken wie er aan de andere kant stond, maar toch ben ik het niet helemaal met je eens. Net zo goed als dat ze van mij de Islam in Turkije en Marocco niet hoeven te verbieden, hoeft dat van mij met het gristelijke geloof niet in 0031. Ik ben overigens niet gelovig, dus ben ook niet bevooroordeeld wat dat betreft.

@ smash 08-08-07 @ 14:44
Zoals ik al eerder zei in mijn post van @ 14:19: Als je altijd maar in het midden gaat zitten heb je niets meer om over te onderhandelen en wordt je zowat door je eigen achterban om zeep geholpen (kijk maar naar Jami) als je eens je eigen mening durft uit te dragen.

@ Maaier 08-08-07 @ 14:43
Je draait het verhaal nu om. Het ging erover dat volgens Smash Wilders en zijn aanhangers stellen dat "je wel een enorme domme linkse sukkel bent en voor Moslim terrorisme bent als je het niet met Wilders eens bent".

Robin Hood | 08-08-07 | 14:55

koerbagh ® 08-08-07 @ 14:51

Vraag ik mij ook al decennia-lang af. Maar ja, wat wil je met een 4 voor Nederlands en een 5 voor tekstverklaren....

kwarko01 | 08-08-07 | 14:54

@smash 08-08-07 @ 14:32
Zo is het toch niet helemaal.

"Naar mijn mening krijgt Wilders veel meer aandacht dan hem toekomt."
Kijk bijvoorbeeld naar dit artikel hier bij geenstijl. Relatief enorm veel reacties. Het is niet dat Geert Wilders zo veel aandacht krijgt, het is dat dit onderwerp politiek gezien nou eenmaal 'hot' is. Op televisie krijgen linkse politici nog steeds veel meer kansen om hun verhaal te doen.

"Dit soort angst beheerst ook veel politici bijvoorbeeld bij D66 of de VVD."
Erg raar dat je nou net D66 noemt. Die partij gebruikt namelijk JUIST dit onderwerp om zich te profileren. Zij (de D66ers) laten geen kans onbenut om zich te profileren als anti-Wilders.

"Ik heb sterk de indruk dat Wilders uitspraken een middel zijn om zijn doel, meer stemmen bij de volgende verkiezingen, te bereiken."
Iedere politicus hoopt kiezers achter zich te krijgen. Je schijnt echter te denken dat Geert Wilders niet oprecht is. Dat hij niet echt de mening heeft die uit zijn uitspraken blijkt. Ik kan je verzekeren dat dit niet zo is. Geert Wilders ziet de islam echt als het grootste probleem voor Nederland. En met hem vele andere Nederlanders. Het is waarschijnlijk moeilijk voor je om dat in te zien omdat je zelf op een andere manier tegen de wereld aankijkt.

Gekke Gerritje | 08-08-07 | 14:53

koerbagh ® 08-08-07 @ 14:51

Ja, komisch he. Kwark trapt er ook in gelooof ik. Hier weer een aansprekend argument voor mijn niet aflatende strijd tegen het algemeen kiesrecht.

Maaier | 08-08-07 | 14:53

@smash 08-08-07 @ 14:47
waar ken je me dan van?

overVecht | 08-08-07 | 14:52

wouter wouter, alle MOSLIMS zijn gelijk.
kleine nuance maar toch.

vander F | 08-08-07 | 14:51

Heerlijk, weer zo,n harde stelling.Geert heeft provoceren tot kunst verheven.Ik denk dat hij nu wel Salman Rushdie voorbij is op de hitlijsten van de baardmannen.Moedig van hem,er gebeurt tenminste iets en iemand hoe gek ook die het probleem durft aan te geven.Al die kleinzielige lutsertjes die hier refereren aan Hitler snappen er echt helemaal niks van.boodschapje aan alle Vogelaar adepten: wij zullen nooit buigen voor de middeleeuwse muselman geboden.

maagwand | 08-08-07 | 14:51

@c0r3y 08-08-07 @ 14:44:
U bent onbekend met het begrip "satire"?
www.vandale.nl/opzoeken/woordenboek/?z...

*Gaat toch weer ernstig veel vraagtekens zetten bij de kwaliteit van het onderwijs tegenwoordig en de (on)wenselijkheid van het algemeen kiesrecht*

koerbagh ® | 08-08-07 | 14:51

Maaier 08-08-07 @ 14:46

Doe jij nog moeite om die onzin van Woutert te lezen? Ik heb wel wat beters te doen. Ben ik nu nationalist of discrimineer ik. Of zit ik bij de KKK?

kwarko01 | 08-08-07 | 14:51

koerbagh ® 08-08-07 @ 14:48

hehe, maar het gepantenteerde bmovl-filter zal Joris nooit vrijgeven. Misschien een leeftijdsfilter, dat mensen alleen maar mogen gaan geloven als de dood nadert?

Maaier | 08-08-07 | 14:49

@Maaier 08-08-07 @ 14:33:
Ja, dat geldt ook voor internet. Alle reli-kul password protected, dat moet verder geen probleem zijn met een bmovl-filtertje.

koerbagh ® | 08-08-07 | 14:48

overVecht 08-08-07 @ 14:39

Ik ken overvecht, buurten is niet noodzakelijk. Tuurlijk zijn er problemen, maar de Koran verbieden lijkt me niet direct een oplossing voor jou wijk. Tenminste ik zie de directe link niet

smash | 08-08-07 | 14:47

ROFL@c0r3y 08-08-07 @ 14:44

Maaier | 08-08-07 | 14:46

www.hetvrijevolk.com/?pagina=4163&...

gatver wat is dit een walgelijk interview.
De antwoorden die Wouter heeft zijn ZO halfzacht, en ZO om de hete brij heendraaiend dat ik spontaan een hevige sneeuwbui aan gordelroos krijg.

Dat gedraai van die man. GATVERDAMME. hij geeft geen antwoord.
Vooral het antwoord op de positie van de vrouw in de Islam... hij heeft gewoon het LEF om dat te vergelijken met de positie van de vrouw in Nederland... en geeft vervolgend nog steeds GEEN antwoord.

c0r3y | 08-08-07 | 14:44

@ Robin Hood 08-08-07 @ 14:38

Discussie op feiten heb ik geen probleem mee. Sterker nog ik heb er geen probleem mee dat jouw en mijn mening verschillend zijn. Dat lijkt mee de kern van een SAMENlevening. Je mag het met mij oneens zijn, maar Wilders propageert 1 mening. En dat is de juiste your either with him or against him. Het enige wat ik zeg breng eens wat nuance aan. De wereld zit niet zwart - wit in elkaar.

smash | 08-08-07 | 14:44

@Robin Hood 08-08-07 @ 14:24:
Nee lieverd, daar ga ik niet de mist in, dat was óók om de hete brei heendraaien van het fundamentele punt door de door jouw geliefde Leider. Ik zou dat niet in de grondwet willen hebben, die "joods-christelijk-humanistische" traditie. Weg met alle bijgeloof, en zeker uit de Nederlandse wet. Mijn voorstel beperkt zich niet tot de Islam, het gaat ook op voor Jehova's, Gristenen, Hare Krishna's en andere sprookjesgelovers.

@NLCircle 08-08-07 @ 14:27:
Dat voorbehoud is niet strak genoeg. Het punt is namelijk dat met artikel 6 en 1 in de hand dat voorbehoud voortdurend wordt ondermijnd.
Gristenen mogen best geloven dat de hele aarde het huis van god is, maar dat moeten ze mooi thuis geloven. De grondwet is niet gemaakt voor god (voor zover ik weet heeft god geen Nederlands paspoort), maar voor de zielepoot die dat gelooft. Dus de beslotenheid van de eigen huisvesting beizen als de gehele aarde gaat niet op voor de gelovige, die kan niet claimen dat de aarde zijn huis is, hij heeft namelijk geen eigendomsakte daarvan. Juridisch gezien zit dat dus potdicht. Het door mij geredigeerde art.6 geldt namelijk voor de individuele burger, niet voor een niet-bestaande god waarin die individuele burger gelooft. Je redenatie gaat niet op.

koerbagh ® | 08-08-07 | 14:44

Robin Hood 08-08-07 @ 14:41

Ik snap je redenering niet. Als je het niet eens bent met Wilders z'n rare praatjes en niet gelooft in de allerverslindende slechtheid van de Koran, steek je je hoofd dus in het zand? Er zijn er meer die dat beweren, maar ik snap die redenering niet.

Maaier | 08-08-07 | 14:43

Maaier 08-08-07 @ 14:40

In vergelijking met de islam is hij inderdaad een schaapje.

kwarko01 | 08-08-07 | 14:42

@ Maaier 08-08-07 @ 14:39

Ik verwijs je voor het antwoord op dit verzoek dan eerst even naar het relaas van smash @ 14:32.

Robin Hood | 08-08-07 | 14:41

overVecht 08-08-07 @ 14:39

Whahahahahaa, wederom een kudo. Hahahaa

kwarko01 | 08-08-07 | 14:40

kwarko01 08-08-07 @ 14:39

Volgens mij was smash in die post niet intolerant hoor.

Maaier | 08-08-07 | 14:40

Maaier 08-08-07 @ 14:37

Mijn stelregel is: niet tolerant zijn tegen intoleranten. Verder nog iets van uw dienst?

kwarko01 | 08-08-07 | 14:39

@smash 08-08-07 @ 14:32
ik heb van kwarko01 08-08-07 @ 14:35 begrepen dat je binnenkort even bij mij komt buurten?

overVecht | 08-08-07 | 14:39

Robin Hood 08-08-07 @ 14:38

Een bepaald emening niet hebben is dus gelijk aan kop in het zand steken en is dus gelijk aan vooroordelen de wereld in helpen? Leg dat eens uit.

Maaier | 08-08-07 | 14:39

kwarko01 08-08-07 @ 14:35

Hee dit klinkt als een gefundeerde mening

smash | 08-08-07 | 14:39

@ Maaier 08-08-07 @ 14:37

Laat maar waaien, we pakken hem wel met feiten

Robin Hood | 08-08-07 | 14:39

@ smash 08-08-07 @ 14:32

Wat veel lutsers -waaronder jij- dan weer over het hoofd zien is dat niet Geert degene is die die vooroordelen de wereld in helpt, maar de rest! Als de PvdA. GL, SP, D66 etc etc etc aan de gang blijven met bewijzen hoe goed ze hun kop in het zand kunnen steken, dan is dat niet de schuld van Wilders, maar moeten ze hun hand in eigen boezem steken.

Robin Hood | 08-08-07 | 14:38

kwarko01 08-08-07 @ 14:35

Tot zover de tolerantie voor andere meningen?

Maaier | 08-08-07 | 14:37

smash 08-08-07 @ 14:32

Ga jij dat maar lekker verkondigen bij al die Nederlandse mensen die uit de kansenwijken zijn weggevlucht of verjaagd. Zeg dan meteen dat je de holmaat van Woutert bent.

kwarko01 | 08-08-07 | 14:35

Robin Hood 08-08-07 @ 14:24

Ja, dat likt me handig, in de grondwet opnemen wat onze cultuur precies is.

@ Koerbagh: geldt dat ook voor internet? Mag het daar wel of niet.

Ik vind het een onzinregel die je voorstelt. , wat mij betreft mag jij best de strata op om je geloof te blijden, je mag voor voor mijn deur gaan bidden als je dat wilt, , "behoudens de wet" is genoeg

Maaier | 08-08-07 | 14:33

is, and will always be a stinking piece of shit.
good that he keeps talking like this, so everyone knows whose got shit plastered on his head.

Go Geertje Go!

undutchable | 08-08-07 | 14:33

@Robin
Naar mijn mening krijgt Wilders veel meer aandacht dan hem toekomt. Hij meer hij zich zelf overchreeuwt hoe geiler de media op hem is. Natuurlijk mag hij zeggen wat hij wil. Hij vertegenwoordigt een groot deel van het Nederlandse volk. Ik zou alleen graag ook wat gefundeerde tegen geluiden horen in Nederland. Het lijkt er wel op alsof je wel een enorme domme linkse sukkel bent en voor Moslim terrorisme bent als je het niet met WIlders eens bent. Dit soort angst beheerst ook veel politici bijvoorbeeld bij D66 of de VVD. Ze zijn te bang om afstand te nemen of de discussie aan te gaan om dat ze allemaal in de zelfde vijver met kiezers vissen.

Ik heb sterk de indruk dat Wilders uitspraken een middel zijn om zijn doel, meer stemmen bij de volgende verkiezingen, te bereiken. Hij weet donderds goed dat hij steeds weer iets nieuws en nog onacceptabeler moet brallen om weer aandacht te krijgen. Hij lost daarmee alleen niet het eigenlijke probleem op namelijk hoe kunnen we op deze aardkloot vredig samenwonen. En de oplossing is volgens mij niet: ach laten we ons terugtrekken in onze eigen grot, in ons eigen land. Als we terug gaan naar het fijne blanke Nederland uit de jaren 60, dan zijn alle problemen weg. Dat soort xenofobe geneuzel is toch echt achterhaalt.

smash | 08-08-07 | 14:32

@Mulatin Rome 08-08-07 @ 14:29
whuh? en dat meen je ook echt?

overVecht | 08-08-07 | 14:31

@ overVecht 08-08-07 @ 14:29

Ik hoorde het ook vanuit Den Haag..

Robin Hood | 08-08-07 | 14:30

WOUTER BOS: "maar in wezen is de Islam ook een religie die de gelijkheid van persoon najaagt. "

YEAH, RIGHT, komt ie Wouter, speciaal voor jou.
De Koran is luid en duidelijk over een ieder die niet gelovig is:

"So make those who believe stand firm. I will throw fear into the hearts of those who disbelieve. Then smite the necks and smite of them each finger"

... en nog wat...

LXXVI/4:
"Lo! We have prepared for disbelievers manacles and carcans and a raging fire."

... zucht...

IX/5:
"slay the idolaters wherever ye find them, and take them (captive)"

.... zucht(2)...

XCVIII/6:
Lo! those who disbelieve, among the People of the Scripture and the idolaters, will abide in fire of hell. They are the worst of created beings.

.. nog wat explicieter: martelen die ongelovigen:

XXII/19-22:
These twain (the believers and the disbelievers) are two opponents who contend concerning their Lord. But as for those who disbelieve, garments of fire will be cut out for them; boiling fluid will be poured down on their heads. Whereby that which is in their bellies, and their skins too, will be melted; And for them are hooked rods of iron.

En ook luid en duidelijk over het OVERHEERSEN van niet gelovigen:

VIII/36:
"those who disbelieve spend their wealth in order that they may debar (men) from the way of Allah. They will spend it, then it will become an anguish for them, then they will be conquered"

En NATUURLIJK expliciet over ISRAEL zelf.
(let op: dit doet geen enkele ander religie, ENKEL de Islam)

V/72-73:
"They surely disbelieve who say: Lo! Allah is the Messiah, son of Mary. The Messiah (himself) said: O CHILDREN OF ISRAEL, worship Allah, my Lord and your Lord."

Wouter Bos, volgens mij heb jij NOOIT de Koran ingekeken.
NAIEF, noemen ze dat.

c0r3y | 08-08-07 | 14:30

@overvecht
Vergeef me ik heb te snel geoordeelt ik heb de rest van je comments gelezen en ik zit fout

Mulatin Rome | 08-08-07 | 14:29

@Robin Hood 08-08-07 @ 14:27
goh joh, ligt ie er al? kdacht dat NN aan het liegen was.

overVecht | 08-08-07 | 14:29

@ overVecht: die aangifte ligt er al, maar Geert is slim genoeg om exact te weten wat hij wel of niet kan zeggen. Ga er dus maar van uit dat hij hiervoor ook wederom niet gepakt zal kunnen worden (goddank)

Robin Hood | 08-08-07 | 14:27

@koer

De oorspronkelijke versie van art.6 lid 1 maakt het voorbehoud 'behoudens ... de wet' al expliciet. Waarom dan verder inperken via je toevoeging over de eigen huisvesting. Reken maar dat de definitie van 'huisvesting' ook weer afbakeningsproblemen gaat opleveren (de gristelijken geloven dat ze hier op aarde namelijk ook al in 'het huis van God' wonen. Het lijkt me dat onze bestaande wetten voldoende zijn om een leefbare maatschappij te garanderen. Tijd dus om ELKE inwoner van dit land gewoon weer regelmatig te toetsen aan zijn conformiteit met de wet. Bij afwijkingen: serieuze sancties en 'goed gedrag' afdwingen.

NLCircle | 08-08-07 | 14:27

koerbagh ® 08-08-07 @ 14:17

Zo misschien dan?

lid 1. Ieder heeft het recht zijn godsdienst of levensovertuiging, individueel of in gemeenschap met anderen, vrij te belijden, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.
Moet worden:

Ieder heeft het recht zijn godsdienst of levensovertuiging, individueel voor zichzelf vrij te belijden, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.

Ik ben er namelijk van overtuigd dat godsdienst iets persoonlijk is en dat je daar anderen niet mee moet lastigvallen. Kerken en mosketen zijn dan overbodig. De nieuwe wereld, de inzichten, de veranderingen en de stroom die er is, kun je gewoonweg niet ontwijken.

Donar gooit niet meer met onbegrijpbaar lawaai uit de hemel.

kwarko01 | 08-08-07 | 14:27

@Mulatin Rome 08-08-07 @ 14:21
ik ben het eerlijk gezegd met je eens........ maar uhm..... krijg ik niet mijn dagelijkse sneer van je?

overVecht | 08-08-07 | 14:26

@ Koer ® 08-08-07 @ 14:17

Hier ga jij slechts een heel klein beetje de fout in.. Wilders heeft al eerder voorgesteld om in de grondwet op te nemen dat onze cultuur bestaat (en blijft bestaan) uit de Joods-Christelijke-Humanistische en dat derhalve de Islam daaraan ondergeschikt dient te zijn in 0031.

Robin Hood | 08-08-07 | 14:24

Door Jesus Christus hebben we een nieuw verbond met God gesloten dus de oude barbaarse wetten zijn niet meer van kracht zoals het stenigen van vrouwen nu geld wie vrij van zonden is werpe de eerste steen daarom zijn christenen in het algemeen leuker dan moslims.
www.youtube.com/watch?v=gnLof-TnH7k

Mulatin Rome | 08-08-07 | 14:21

@ Oom Frik! 08-08-07 @ 14:14

Ben ik het eindelijk eens met je eens! Als je altijd maar in het midden gaat zitten heb je niets meer om over te onderhandelen en wordt je zowat door je eigen achterban om zeep geholpen (kijk maar naar Jami) als je eens je eigen mening durft uit te dragen.

Robin Hood | 08-08-07 | 14:19

bieslog.vpro.nl/programma/bieslog/inde...
Het is toch onbegrijpelijk dat een man, die jaaaren geleden als boegbeeld van het gezonde atheisme de belachelijkheid van religie aantoonde, nu Wilders (en in het kielzog daarvan Oriana Fallaci) die de bloed- en doodscultus van de jeminitische maangod en zijn profeet (pnvd) kritisch bejegent om de oren wil slaan met een vage islam-apologie die de kern van het betoog van Fallaci niet eens weerspreekt. Des te onbegrijpelijker als je zijn sketch nog eens bekijkt die het cultuurrelativisme aan de kaak stelt. Oh ja, ik weet het wel, het was destijds heel anders bedoeld, maar als je het nu ziet zie je in de personages van de Positivo's toch als snel JP Balkenende en Wouter Bos. youtube.com/watch?v=lhTI6KYIY6s

Enfin, Geert maakt wederom een fout door niet de kern van het probleem aan te pakken (alhoewel hij waarschijnlijk denkt dat wel te doen, met de bron van de Islam te willen verbieden. De kern van het probleem is niet de Koran, maar de vrijheid van godsdienst in onze grondwet. Het is een grondrecht om je geloof te belijden, en daar moet je ook niet aan tornen (hoewel religie ten strengste ontmoedigd moet worden) maar er moet wel een beperking aan worden toegevoegd die er nu niet is.
Het probleem is namelijk dat het belijden van de islam expliciet een dagelijkse en in het openbaar te verrichten plicht is. De Koran is behalve een religieuze handleiding ook een wetboek, en staat het haaks op onze Nederlandse wet en onze rechtsorde. De status van de Koran is daarom een heel andere dan de bijbel. Daar wringt de schoen. Het zit 'm niet in de 5x dagelijks met je reet omhoog "Halal Hakbar" prevelen. Dat boeit niet.
Het zit 'm in de dagelijkse verplichtingen in het openbaar. Oh, de Koran en hadith hebben wel uitzonderingen voor moslims die niet in landen wonen waar de islam nog niet heerst, maar het streven is er voor te zorgen dat de islam wel gaat heersen. Het is een plicht voor die geytenneuqers. bennietboosmaar verd 08-08-07 @ 13:16 schreef: "Het zeten van "De Streep" is moeilijk ... waar plaats je hem? En .... wie plaatst die "Streep" " ?
Welnu, (Geert, let ook even op!) de streep wil ik wel zetten, en ik trek 'm hier:

Huidig artikel 6 GW
lid 1. Ieder heeft het recht zijn godsdienst of levensovertuiging, individueel of in gemeenschap met anderen, vrij te belijden, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.
Moet worden:
Artikel 6
lid 1. Ieder heeft het recht zijn godsdienst of levensovertuiging, individueel of in gemeenschap met anderen, *in de beslotenheid van de eigen huisvesting* te belijden, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.

koerbagh ® | 08-08-07 | 14:17

@Robin Hood 08-08-07 @ 14:07 NLcircle
goedver! Dank je Robin, doordat ik probeerde een keer met goede argumentaties te komen en jij nog es een keer over vmbo'ers begon heb ik mijn eigen kuil gegraven. Ik begin fouten te maken en dat valt anderen op!
één weet ik zeker, als wilders zo doorgaat komt er een moment dat hij gewoon een aangifte aan zijn broek krijgt waar hij niet zonder slag of stoot meer onderuit komt.
NLcircle
Je hebt gelijk dus en excuus voor de fout!

overVecht | 08-08-07 | 14:17

@overVecht 08-08-07 @ 14:03
Onzin. Je gegevens komen dan niet op straat te liggen. En al zouden ze op straat komen, dan zou je nog niet afgemaakt worden.
Waarom zie je dat verschil nou niet?

Gekke Gerritje | 08-08-07 | 14:17

VanFrikschoten 08-08-07 @ 14:14

Kijk! Eindelijk iemand die het snapt. Hulde.

kwarko01 | 08-08-07 | 14:16

@ smash 08-08-07 @ 14:11

Tegengas mag natuurlijk altijd, dat is ook nog eens leuk voor het debat. Het probleem is alleen een beetje dat de bevolkingsgroep waar Geert op doelt niet helemaal begrepen heeft hoe het hier werkt en een onacceptabele wijze van tegengas geeft. Wat natuurlijk weer precies de aanleiding is tot dergelijke voorstellen van Wilders. Vraag is: welke vorm moet gestopt worden?

Robin Hood | 08-08-07 | 14:16

Soms moet je overbieden om de juiste prijs te krijgen...

VanFrikschoten | 08-08-07 | 14:14

Polariseren is ook een vak! Wat een simpele ziel is die Wilders toch. Hij ziet een probleem, overreageert, generaliseert en denkt problemen op te lossen door te verbieden in plaats van door discussie. Dood zwijgen en niet met elkaar in discussie gaan (zwart tegen wit, nazi tegen jood, katholiek tegen protestant, palestijn tegen israeli, noord tegen zuid etc) heeft de wereld nog nooit, ik herhaal nog nooit iets goeds gedaan! Maar Geert heeft de oplossing nu gevonden we verbieden een religie gewoon, want hee dan is er ook geen probleem meer.

Ik schaam me kapot voor deze man, heeft hij er ooit wel eens over nagedachtt wat voor imago schade hij voor Nederland veroorzaakt. Hoog tijd om eens grondig tegengas te gaan geven.

smash | 08-08-07 | 14:11

Hier moet toch een kamermeerderheid voor te vinden zijn: Groenlinks heeft hij sowieso al mee, want zo'n verbod scheelt toch weer een hoop bomen. En de Partij voor de Dieren, daar weten ze echt wel hoe dieronvriendelijk die moslims zijn: konijnen meppen, geyten neuqen, ritueel slachten.

De drie christelijke partijen zijn waarschijnlijk wel te vinden voor het verbieden van het heilig boek van een concurrerende godsdienst, en bij D'66 weten ze heel goed dat de koran het meest homo-onvriendelijke boek is dat er bestaat.

Als dan de PvdA zich achter Ehsan Jami schaart, zal de SP niet achterblijven en wordt het wetsvoorstel met algemene stemmen aanvaard.

Neuken geen bezwaar | 08-08-07 | 14:10

@ overVecht

Dan zouden wij als reaguurders puur illustratief jou uitleggen dat 'invantiel' wel heel erg 'infantiel' en VMBO klinkt. Maar ja, het was een voorbeeld, niet ?

NLCircle | 08-08-07 | 14:09

Mein Kampf beoordeelt in tegenstelling met De Koran mensen op aangeboren ras. Daarom is Mein Kampf fouter. Toch mogen ze van mij wel Mein Kampf legaliseren. Moeilijk geschreven. Onze rechtsradikalekopjes kijken toch wel naar internet. Zelf ben ik tegen censuur, behalve kinderporno of dingen als 'Fase of Death' dan. Zelf heb ik ook een Koran.

dutchdemocraticrepub | 08-08-07 | 14:09

@ overVecht 08-08-07 @ 14:03

Je kunt zo'n schatje zijn, maar nu praat je echt peop natuurlijk ;) Gezeik heeft Wilders toch al, dan maakt een opmerking meer of minder ook niet meer uit. Om maar even Geert zijn eigen woorden aan te halen: Als ie vanaf vandaag 'uitsluitend over de prijs van bloemkolen in 0031' zou spreken, dan nog staat er een prijs op zijn hoofd en zal hij zich niet veilig op straat kunnen wagen zonder zijn hele zwerm beveiliging.

Overigens is vast een groot deel van de reaguurders hier op geenstijl in invantiele kudt vmbo'ert die niets anders doen van F5'en. Maar is toch niets mis mee? Is toch vakansie. Je mond houden over een probleem maakt niet dat het probleem er niet is natuurlijk. Struisvogelpolitiek zijn ze hier zeer bedreven in, maar het heeft niemand ooit verder gebracht.

Robin Hood | 08-08-07 | 14:07

"Waar boeken branden, zullen ooit mensen branden" (NN)

De geschiedenis heeft helaas aangetoond dat deze one-liner niet volledig onjuist is. Het islamofascisme is niet te remmen met het verbieden van een boekje, maar vraagt andere maatregelen. Wel OK om de discussie over deze maatregelen ook op het politieke toneel te brengen, zoals Wilders dus doet.

NLCircle | 08-08-07 | 14:07

Ik denk dat ik ook maar snel een koran ga kopen, stel je voor dat deze mongool zijn dicatoriale censuurzin door weet te zetten.

..zapper | 08-08-07 | 14:03

Sidewinder 08-08-07 @ 14:01

Ja, morgen melden bij de politie met een koffer niet zwaarder dan 5 kilo.

kwarko01 | 08-08-07 | 14:03

@ Sidewinder 08-08-07 @ 14:01

Je kunt het 'kwaad' bestuderen. Als studie-object mag je er wel 1 in je bezit hebben toch?

Robin Hood | 08-08-07 | 14:03

@Robin Hood 08-08-07 @ 14:00
ja maar als je dit soort dingen gaat roepen weet je toch dat je gezeik krijgt! Als ik hier zou roepen dat alle reaguurders een stel invantiele kudt vmbo'ers zijn die niks anders kunnen dan F5-en, zou ik hier ook verbaal afgemaakt worden en de kans hebben dat mijn gegevens op straat komen te liggen. Bepaalde zaken heb je wel een beetje in eigen hand.
ps. Over dat reaguurders was puur als voorbeeld bedoeld!

overVecht | 08-08-07 | 14:03

Ik heb ook een Koran (ben blank, Nederlands en Katholiek) ben ik nu strafbaar?

Sidewinder | 08-08-07 | 14:01

Dat Geert hiermee het debat weer aanzwengelt moge duidelijk zijn. In beginsel ben ik het natuurlijk met hem eens, maar ja, haalbaar is het niet echt. Ik hoop wel dat Jami dat hij wat aan de steun kan hebben. Als er iemand is die al jaren in een gouden kooitje moet leven (die vanbinnen een stuk minder goud is), dan is het Geert wel.

Dat ze al die klerelijers maar eens op gaan sluiten of het land uittyfen! Dan kunnen mensen als Geert en Ehsan weer veilig over straat. Het is toch te zot voor woorden dat iemand die opkomt voor onze eigen samenleving in een gevangenis moet leven terwijl dat straattuig lekker zijn gang kan gaan?!?

Robin Hood | 08-08-07 | 14:00

De vrijheid van godsdienst is gewaarborgd in de Grondwet. Maar de vrijheid van godsdienst moet beperkt worden daar waar die vrijheid de vrijheid van het individu belemmert.
-
Kijk naar Theo van Gogh, kijk naar Ehsan Jami. De één is vermoord, de ander kan zich niet meer vrij bewegen. De vrijheid van godsdienst tast hun vrijheid aan. Daar moet de godsdienstige beleving een halt worden toegeroepen.
-
En vergeet Geert Wilders en Ayaan Hirshi Ali vooral niet...

stuyterkuycken | 08-08-07 | 14:00

Populistisch geneuzel en uiterst naïef in een tijd waarin alles online te vinden is. Hoogstens een symbolieke daad die echter precies het tegenovergestelde effect zal hebben op de extremisten en heel veel goedwillende Moslims onnodig kwetst. Een polariserende kreet van een man die het martelaarschap lijkt na te streven...

Gay Niaal | 08-08-07 | 14:00

@TyfusLeijer 08-08-07 @ 13:51

Te bezopen voor woorden. Wilders heeft recht op zijn mening, zoals de geitenliefhebbers die ook mogen hebben. En die linkse mensen die het allemaal zo opnemen voor de Islam: doe es snel naar Iran verhuizen. Danke!

LJBrinkhorst | 08-08-07 | 13:57

@redscareb 08-08-07 @ 13:48
Ja kut he, wonen in een achterstandswijk. Loop maar lekker blind achter WIlders aan, hij gaat het allemaal voor je regelen. Allemaal de schuld van de buitenlanders dat jij niks beters kunt krijgen in woonruimte en werk. Als we nou maar die Koran verbieden dan komt alles goed...
Lachwekkend dat er mensen zijn die hier in trappen, je zou nog eerder een stofzuiger aan de deur kopen.

Zeurders | 08-08-07 | 13:57

Wat is dat een boek, kan dat branden?

Ik bedoel, het is ook een beetje gek om anno 2007 ons over het verbod van een stuk papier te praten. Behalve dat het schandalig is, is het symbool politiek. Is iemand ooit weerhouden van het lezen van mijn kampf die het perse wil lezen. Nee natuurlijk niet. Waarom iemand steunen die ineffectieve voorstellen doet?

spooky | 08-08-07 | 13:55

Woutert Bos zei destijds de discussie over de islam niet te schuwen!

HP de Tijd lezer! | 08-08-07 | 13:54

tipo 08-08-07 @ 13:50

Ik ga het verzet in en bewaar mijn koran in verschillende gedeeltes in een achterhuis.

Maaier | 08-08-07 | 13:52

De eerste linkse advocaten muTs heeft al aangifte gedaan.
Volgens mij heeft Wilders juist helemaal geen haat gezaaid maar laat hij een helder en realistisch beeld zien van de ware aard van de ieslaam.

TyfusLeijer | 08-08-07 | 13:51

@redscareb 08-08-07 @ 13:44
Dat zal die leuk vinden.
.
De helft uit de Koran scheuren was van Wilders nog een mooie suggestie. De heiligverklaring en de talloze geweldadige en discriminerende passages van de Koran konden zo aan de kaak gesteld worden. Waarom dan na een paar weken het hele boek verbieden? Wordt mijn halve Koran nu ook verboden? Zo schept Wilders weer onduidelijkheid.

tipo | 08-08-07 | 13:50

Blonde Dolly.... Eh Is dat ook een dom blondje?

Billy Surf | 08-08-07 | 13:49

-weggejorist-

redscareb | 08-08-07 | 13:48

openbaarminiserie 08-08-07 @ 13:43

De eerste alinea is duidelijk. Niemand mag oonwettige zaken uitvoeren, met wat voor kulsmoes ook. Maar daar heb je geen censuur voor nodig.

Maaier | 08-08-07 | 13:46

Wilders is niet goed bij zijn hoofd. Mijn kampf had ook nooit verboden mogen worden.

..zapper | 08-08-07 | 13:46

steun Wilders steun Wilders Met zijn allen met zijn alleeeen!!!!

uden | 08-08-07 | 13:45

-weggejorist en opgerot-

redscareb | 08-08-07 | 13:44

Ik ben het met de intentie van Wilders' statement wel eens. Moslims kunnen en mogen naar mijn mening geen onwettige zaken uitvoeren en/of proberen te legitimeren door zich te beroepen op de Koran. Nederlandse overheids instanties en personen die zich hiertoe wel laten verleiden zijn Turken, Marokkanen of Verraders.
.
Echter, boekverbranding-achtige verschijnselen/statements lijken mij niet productief, integendeel het bewerkstelligt mi. een tegenovergesteld effect zoals lelystadse kut advocaatjes die dan wegens 'aanzetten tot haat' publiek aan de schandpaal willen nagelen, ook al zo'n middeleeuws tafereel.
.
Wat me wel leuk lijkt, en misschien moeten we daar eens met mevrouw Stivoro over praten, is iedere Koran verplicht te voorzien van zoiets met grote letters dat zegt 'De Koran kan tot zelfdoding leiden', 'De Koran vermindert het plezier in Sex', 'De Koran veroorzaakt denigratie van vrouwen' of 'Zelfontvlamming zoals aanbevolen door de Koran leidt tot gebrekkige sperma productie' en zelfs 'Het blootstellen van uw kinderen aan de Koran kan voortijdige zelfsterfte veroorzaken!' en dan in kleine lettertjes 'De Nederlandse Staat is niet verantwoordelijk voor enige verkoolde lijkjes in een cel veroorzaakt door het aantoonbaar gelezen hebben van de Koran. Wanneer u aantoonbaar de waarschuwingen over het lezen van de Koran in de wind heeft geslagen bent u per definitie schuldig. Uw verzekeringsmaatschappij en uw Halal hypotheek verstrekker zullen niet tot uitbetaling overgaan indien u aantoonbaar subversieve literatuur zoals de Koran hebt gelezen'

openbaarminiserie | 08-08-07 | 13:43

NLCircle 08-08-07 @ 13:32

Ik heb er een hard hoofd in dat die verlichting er snel zal komen. Beter gezegd, ik heb er een betonnen hoed mee op.

kwarko01 | 08-08-07 | 13:42

spooky 08-08-07 @ 11:11
Het gaat hier om een principe.
Natuurlijk zijn ze niet gelijk aan elkaar, Zoals je zegt is Mein Kampf is geen godsdienstig boek.
Maar beiden gaan uit dat mensen die niet vallen binnen de overtuiging van het boek vernietigd moeten worden.
-
"Iemands zieleheil redden is een ander motief als iemand ombrengen omdat hij van een inferieur ras is."
Je vergeet hier even dat ook de Koran mensen die niet geloven (inferieuren) wil ombrengen, dus zo slecht is de vergelijking Koran=Mein Kampf ook weer niet.
-
Het probleem waar Wilders tegen moet knokken is dat er in NL nog teveel mensen zijn die denken dat je met moslims kunt praten en dat ook zij wel tot een oplossing willen komen.
De laatste 40 jaar laten zien dat dit absoluut niet het geval is en je ziet dat na al dat gepraat de moslims steeds agressiever worden.
Logisch, want onze "weldenkende" bestuurders geven positief discriminerend steeds maar weer toe, dus waarom zullen ze zich aanpassen ?
-
Weet je nog hoe Balkie en zijn clubje riepen dat allochtonen moesten integreren ? (Poe poe... harde taal van onze regering !)
Nou, de Moslims zeggen "val dood" en Balkie zwijgt nu in alle talen en durft natuurlijk weer niets te doen.
Dus waarom zullen moslims moeite doen, de regering durft toch niet op te treden. Op dit moment is eigenlijk alleen Wilders die de moed heeft hier tegenin te gaan
De rest is bang en probeert met heel veel positieve discriminatie en het wegmoffelen van problemen vol te houden alsof er niets loos is.

Moi2 | 08-08-07 | 13:42

He nu word Wilders AANGEKLAAGD dit gaat een staartje hebben... zie msn.. Vind het zo jammer dat hij geen sterk front achter hem heeft staan. Hopelijk krijgt hij zijn gelijk zonder zelf een mes met een briefje als cadeau te krijgen!

uden | 08-08-07 | 13:42

. 08-08-07 @ 13:32

Jouw linkje gaat niet naar het door jou bedoelde artikel. Waar staat het nu?

kwarko01 | 08-08-07 | 13:41

@ Awasawas 08-08-07 @ 13:27

Grappig dat er toch altijd weer iemand een leuk samenzweringstheorietje in de discussie weet in te brengen. Wist je trouwens dat 911 door de US Government georchestreerd was ? Niet verder vertellen hoor....

Verder geef je een aantal voorbeelden waar Geert W en elk weldenkend mens van vindt dat dat verboden moet worden. Je vraagt je af wat het volgende is. Voor mij is die vraag nog niet aan de orde, zolang de moslimgemeenschap nog vrolijk doorgaat met de volgens de Koran toegestane of zelfs voorgeschreven praktijken. Zie hier 500 jaar verschil in culturele ontwikkeling....

NLCircle | 08-08-07 | 13:40

De vergelijking met de bijbel gaat niet op. De bijbel gebiedt gelovigen niet niet-gelovigen te bestrijden/vervolgen/vermoorden. De koran wel. Je mag een religie niet afrekenen op het gedrag van mensen, tenzij dit gedrag zijn directe grondslag vindt in de heilige geschriften, wat bij de islam dus het geval is.

uberlutser | 08-08-07 | 13:35

@ . 08-08-07 @ 13:32

Lijkt meer een gevalletje 'meeliften in de media op zoek naar naamsbekendheid'. Als advocaten zo enorm maatschappelijk betrokken zijn, kunnen ze echt betere doelen vinden om hun tijd aan te besteden. Als jij of ik de stelling van Wilders hadden geponeerd, was er geen advocaat die er bij stilgestaan zou hebben. Kansloos.

NLCircle | 08-08-07 | 13:35

Waar is de gezellige tijd gebleven dat Geert nog beweerde niet egen de islam te zijn, maar alleen tegen de uitwassen van de islam.
Wat zal hij blij zijn dat hij weer een grens heeft ontdekt in zijn ziekelijke behoefte om hele bevolkingsgroepen te schofferen.

Zeurders | 08-08-07 | 13:35

Het Oordeel 08-08-07 @ 13:31

Dat roept Ellian ook, en die is niet als links te bestempelen. Verder ben ik er eigenlijk wel voor dat politici niet op elke scheet reageren. Daarnaast zijn ze op reces natuurlijk.

Maaier | 08-08-07 | 13:33

@ kwarko

Zijn we het blijkbaar (weer) eens. Toch lijkt het een kwestie van timing te zijn. Gedurende de middeleeuwen was het katholieke geloof ook niet echt alleen maar rozegeur en maneschijn, gezien het optreden van de Inquisitie en het despotisme van lokale kerkvorsten.

Bij volkeren in zekere stadia van ontwikkeling heeft het geloof een stimulerende rol, die weer afneemt als het ontwikkelingsstadium richting 'verlichting' gaat. Dat is herkenbaar bij alle grote volkeren uit de oudheid (Grieken, Romeinen) en de 'tegenwoordige' tijd. Het valt dus te hopen dat de Verlichting zich ook snel presenteert aan de in de middeleeuwen verkerende islamieten.

NLCircle | 08-08-07 | 13:32

Zoals links altijd roept: "Nu staat het tenminste op de politieke agenda. Er wordt in ieder geval een discussie losgemaakt." [goed zo Geert]
En die lafbekken in Den Haag durven nog steeds niet te reageren. LAFBEKKEN!

Het Oordeel | 08-08-07 | 13:31

De geheime drijvende kracht, sponsor en opdrachtgever achter Wilders spint weer garen. Weg met al die moslim gebruiken, verbranden al die moslim boeken, beestachtig die vrouwenbesnijdenis, Stop de babybesnijdenis................... OEPS nee uitgezonderd de jongensbesnijdenis , en het verdovingsloos slachten van vee, dat moeten we ook niet verbieden. maar voor de rest...................................................!!

Awasawas | 08-08-07 | 13:27

@kwarko01 08-08-07 @ 13:21
Ik richtte mij tot Moestoef, een zelfverklaard ex-moslim. Die heeft nagedacht en zegt: "De Koran en democratie gaan niet samen, dus kies ik voor democratie." Die innerlijke dialoog werkt dus aantoonbaar.

tipo | 08-08-07 | 13:27

@Maaier,
Neuqen geen probleem, werken.. nahh, bier drinken...... mag het ook baco zijn? tot zover lukt het wel.
Maar praatje maken met mijn Marokkaanse buurman, hier in de villawijk heeft niemand een Marokkaanse buurman :-))

Karel Kruizenruiker | 08-08-07 | 13:27

Goed zo Wilders. Jip en Janneke zijn ook subversief, ik stel voor dat we dat zo snel mogelijk eveneens verbieden - randmongeaul dat je d'r bent.

Butch | 08-08-07 | 13:23

tipo 08-08-07 @ 13:14

Een dialoog aangaan met moslims? Dream on.....

kwarko01 | 08-08-07 | 13:21

NLCircle 08-08-07 @ 13:11

Ik snap je wel, doch met de islam is het geen sigaren roken. Kijk maar rond op de wereld. Die secte heeft nergens en dan werkelijk nergens enige vooruitgang of fatsoenlijke samenleving gebracht.

kwarko01 | 08-08-07 | 13:19

@Maaier,
Hij slaat de juiste spijkers op de juiste koppen.

fuckje | 08-08-07 | 13:18

@Contra 12:14

Een samenleving is gelijk een opgroeiend kind.
Nederland is verworden tot een ongeleid projectiel te vergelijken met een ontspoorde puber.
Stel grenzen !!!

Dit in het belang van het kind en de samenleving zelf.
Iedereen weet dan waar hij aan toe is en hoever hij kan gaan.

Het zeten van "De Streep" is moeilijk ... waar plaats je hem?
En .... wie plaatst die "Streep" ?

De politiek? ... Nee !!!

De man op de straat staat te ver van de politiek ; is bezig met overleven.
De politici zijn vaak gedreven door een ideaal wat ze willen verwezenlijken ; het verkrijgen van macht of het doordrukken van een puberale dwang ... "Ik wil meer of ik wil het anders".

Waarom laten we niet bijvoorbeeld iedere twee jaar , onder toeziend oog van een notaris, 10000 willekeurige burgers trekken uit het bevolkingsregister.
Openlijk, op de TV.

Laat ze een waarde-oordeel geven over de heersende normen en waarden van dat moment. Haal daar het gemiddelde uit en pas dat toe als "De Norm".

Aan de politici en de rechterlijke macht dan de taak om dit uit te voeren en ook te bewaken.

Ben ik dom?

bennietboosmaar verd | 08-08-07 | 13:16

@moestoef 08-08-07 @ 12:52
Hulde! Gelukkig kun je jouw gelijk in de Koran checken zolang de Koran niet is verboden. In plaats van heiligverklaring of een verbod op de Koran is er maar 1 vruchtbare omgang met de Koran mogelijk: Een kritische, twijfelende blik en de vragen: 'Is dat eigenlijk wel zo?' en 'Wil ik me hier nog langer mee identificeren?'.

tipo | 08-08-07 | 13:14

fuckje 08-08-07 @ 13:10

Juist. Niet dat hij altijd gelijk heeft, maar in ieder geval verstandige praat.

Maaier | 08-08-07 | 13:13

@Faaz71 08-08-07 @ 13:06

Ben het voor een deel eens met je statement: vervang moslim door jood. Dan zou de wereld er naar mijn mening echt beter uit zien. Dank voor je bijdrage en ga nu maar deaudt a.u.b.

NLCircle | 08-08-07 | 13:13

@spooky 08-08-07 @ 13:08
Dat zijn mensen die -terecht!- het gevoel hebben dat de politici van de middensoep niets voor hen doen. Ze voelen zich niet vertegenwoordigd en ik kan me dat goed indenken. Deze groep groeit de komende jaren en bestaat echt niet alleen uit tokkies en laagbetaalde arbeiders.

Murdockyoufool | 08-08-07 | 13:12

@kwarko

Persoonlijk ben ik van mening dat de wereld beter af zou zijn zonder elke vorm van geloof, dus ben altijd erg nieuwsgierig waarom iemand zijn geloof aflegt. Als dat dan een ex-moslim is, wil ik helemaal weten waarom. Misschien is hier de 'genezing' voor alle andere gelovigen/moslims dan wel te vinden en komt mijn ideale wereld weer een stapje dichterbij ;-)

NLCircle | 08-08-07 | 13:11

Het is wel duidelijk dat Geert een diepe, persoonlijke angst heeft voor de Islam. Zo erg dat hij doorschiet en de plank misslaat.
Geert, jongen, religie verbieden kan niet. Dit is nog altijd een land van scheiding van kerk en staat, en geloofsvrijheid. Lees uw geliefde grondwet nog eens na. Met je regelmatig terugkerende radicale uitspraken zet je jezelf neer als een debiel. Niet dat ik de Islam mag hoor, integendeel.
Je gedraagt je als een klein bang jongetje dat om zich heen slaat. Jammer hoor. Iedere moslim is voor jou de grote Boeman... maar Geert, sommigen zijn best aardig. Echt waar.

Strotgrondel | 08-08-07 | 13:11

islam is veel intoleranter dan christendom.
Islam is niet goed voor democratie.
Ik en mijn familie willen in democratie leven, niet in intolerante dictatuur.

moestoef | 08-08-07 | 13:11

Radio 1, elian, goed verhaal!

fuckje | 08-08-07 | 13:10

spooky 08-08-07 @ 13:08

van GS ;-) en andere krochten van de maatschappij.

Maaier | 08-08-07 | 13:10

Het gaat niet om fasicisme maar het gaat om feiten. Als je dit vergelijkt met andere voovallen dan ben je gewoon of heel stom of je wilt het niet weten. Feit is dat er in de koran dingen staan die niet onze waarden en normen behartigen. Dus wat daarin staat beschreven past niet in onze maatschappij thuis en gaat tegen onze denkwijze en handelen in. Evenals het boek Mein Kampf. Dus verbieden die hap. Simpel. Of we laten het uit de hand lopen dordat er mensen zijn die zeggen van het valt wel mee en het zal loslopen zodat we over 30 jaar nog meer gezeik hebben. Moslims mogen best handelen volgens de islam, dat is hun goed recht, maar dat doen ze dan maar ergens anders in hun thuisland of voorbij Istanbul i.i.g.
Leer de geschiedenis betreffende de moslims en baseer je mening op realistische feiten in plaats van die linkse naieve gedachtengang die de universiteiten en jullie ouders je geleerd hebben. Wilders heeft mijn stem i.i.g. de volgende verkiezingen.

Harley Quinn | 08-08-07 | 13:09

Faaz , je moet eens lezen wat over joden in de koran staat. daar hoef je zels niets te vervangen.

speerpunt | 08-08-07 | 13:09

@Maaier
Nog kanslozer en nog meer mensen, waar komen ze toch vandaan die aanhang die hem ondanks nee erger nog dankzij deze vergelijking nog meer steunt

spooky | 08-08-07 | 13:08

Jammer dat zijn voorstel niet haalbaar is. Voor het eerst dat ik het met hem eens ben.

Bierspier | 08-08-07 | 13:07

Karel Kruizenruiker 08-08-07 @ 13:04

Neuqen, bier drinken, echte mensen ontmoeten, een praatje maken met de marokkaanse buurman (als iedereen op GS en marokko.nl etc. dat zou doen zou er een heel stuk minder te zeiken zijn), werken. Of gewoon andere sites bezoeken. ;-)

Maaier | 08-08-07 | 13:07

Vervang Islamiet in Geerts betoog door Jood en Koran door Thora en je begrijpt wat er echt staat...

Faaz71 | 08-08-07 | 13:06

NLCircle 08-08-07 @ 12:55

Wat zou jou dat nu boeien? Moslims worden geboren als moslims, in die landen staat dat zelfs in je paspoort. Wat boeit het mij dat mijn buurman ex-Christen is. Niets. Maar als het met de islam te maken heeft is dat interessant blijkbaar.

kwarko01 | 08-08-07 | 13:05

spooky 08-08-07 @ 12:56

de grap is dat Wilders uit is op een cordon sanitair, zodat ie vervolgens nog meer vanuit een underdog-positie kan gaan blaten. Daarmee spreekt ie nog meer kansloze mensen aan.

Maaier | 08-08-07 | 13:05

@Maaier

Geen GS meer lezen... wat moet ik dan nog met mijn leven ? ;-))))

Karel Kruizenruiker | 08-08-07 | 13:04

@Faaz71

Tegen wie heb je het eigenlijk ? Vreemd en opruiend taalgebruik, geen onderbouwing en doelloze kreten. Eerder al op Fok! rondgehangen zeker ?

NLCircle | 08-08-07 | 13:03

De gedachtenpolitie blijkt dus toch geen hersenspinsel van rechts. Of eigenlijk dus wel...


Stop de fascisten, stop Wilders!

Faaz71 | 08-08-07 | 12:58

Terugdenkend aan de mensen die moord en brand en cordon sanitair schreeuwde. Begrijpen mensen nu waarom een coalitie met Wilders geen goed plan is. Stel toch dat een minister dit zou roepen.

spooky | 08-08-07 | 12:56

@moestoef

Waarom 'ex-'? Interesse in geloof verloren of specifieke reden ? Weet dat dit off-topic is, maar ben wel benieuwd.

Greetz,
(NL)

NLCircle | 08-08-07 | 12:55

@moestoef 08-08-07 @ 12:52
Ex-moslim...? U heeft een goede keuze gemaakt. R.e.c.t.e.p.s.

Murdockyoufool | 08-08-07 | 12:54

Voor diegene die zeggen dat de christenen niks doen de laatste tijd..... volgens mij doet onze grote vriend bush ook veel uit naam van zijn God.

halvezool | 08-08-07 | 12:54

@speerpunt 08-08-07 @ 12:39
Geert vecht met blote vuisten en dat heeft, hoewel het zeer te waarderen valt, steeds minder effect op de movers and shakers. Den Haag is een aalbak waarbij verborgen agenda's en allianties-voor-de-goede-zaak aan de orde van de dag zijn, maar ook in het bedrijfsleven kom je tegenwoordig verder met een gesloten vizier. Wellicht heeft Wilders een rotsvast vertrouwen in de kiezer en laat hij tot 2010 proefballonnetje na proefballonnetje op.

Murdockyoufool | 08-08-07 | 12:53

Met koran is integreren onmogelijk.
Geert heeft deels gelijk!!!
groetjes
ex-moslim

moestoef | 08-08-07 | 12:52

@Kuijpers20 08-08-07 @ 12:42

Het is 'integratie', dus in jouw geval hopelijk wel eerst woorden (leren) dan daden (doen).

NLCircle | 08-08-07 | 12:52

Hahaha. Okee, vrij ongenuanceerd dit en ik vind het niet erg liberaal, maar ik zou het niet erg vinden. Optiefen met die kutislam.

tomba | 08-08-07 | 12:52

Karel Kruizenruiker 08-08-07 @ 12:50

Geen GS lezen scheelt ook een hoop in de moslimmoeheid. ;-)

Maaier | 08-08-07 | 12:51

Een boek verbieden is natuurlijk belachelijk, maar ik ben inmiddels zo verschrikkelijk islam moe, dat ik wel enige symphatie kan opbrengen voor deze aktie.

Karel Kruizenruiker | 08-08-07 | 12:50

Schaf wilders af.....

halvezool | 08-08-07 | 12:50

@ Lagonda, gestudeerd voor dominee of zo? (11.09 u) Sjonge jonge jonge. En kwijl je ook als je zo'n redevoering hardop uitspreekt?

Je preek snijdt geen hout. De gemiddelde domme moslim is leuk voor de statistieken, maar het zijn de goed-opgeleide en goed-geïntegreerde moslims die de daadwerkelijke rottigheid bedenken of uitvoeren.
Mo B. sprak ook een leuk woordje NL en had ook een aardig baantje, om eens iemand te noemen.
Of de heren doktoren in GB? Ook niet echt de domsten.

Zoetzuur | 08-08-07 | 12:48

schaf dan ook gelijk de Ttenach/thora en bijbel af aub... verlos ons van die gelovigen... hebben we meteen veel minder oorlog op deze aardkloot... kzeg maar zo 1st zien dan geloven

krem | 08-08-07 | 12:47

Langzaam druppelen de Dhimmies van Fock en Msm binnen. Geen discussie voeren doch slechts oneliners neerplempen met altijd dezelfde onwelriekende putgeur.

kwarko01 | 08-08-07 | 12:47

In beginsel eensch met Geert W. Jammer dat de haalbaarheid van het plan nagenoeg nul is, zijn onderbouwing deugt wel!

NLCircle | 08-08-07 | 12:46

Feitelijk gezien heeft Wilders volkomen gelijk.
Praktisch gezien wordt dit plan zeer moeilijk uitvoerbaar, maar het is goed dat er op deze manier een discussie loskomt over de inhoud van de Koran, waarvan grote gedeeltes in strijd zijn met onze wet.
Mocht het echter lukken om Kuifje in Afrika te verbieden dan moet het verbieden van de Koran ook mogelijk zijn.

Supreme_Pig | 08-08-07 | 12:46

Geert, wat jammer dat er nooit wat komt van je gepeop!
Misschien eens intergratie bij de Feyenoord hooli's; geen woorden maar daden!

Kuijpers20 | 08-08-07 | 12:42

Voor Geert Wilders hoeft niemand meer bang te zijn.Hij gooit zijn eigen ruiten in. Wat zullen ze gniffelen in politiek Den Haag.Jammer. Intelligente en slimme beschermers van onze westerse normen en waarden zijn dun gezaaid. Help !!

speerpunt | 08-08-07 | 12:39

Nieuwe titel suggestie: Nijntje in Saudi-Arabië

Dorian | 08-08-07 | 12:35

Hoe meer hij peop praat hij minder mensen hem steunen. Dus voor je het weet houdt hij gewoon weer zijn handje op. En is het over een paar jaar: Geert wie?

shulster | 08-08-07 | 12:32

Ik ga mijn collectie donald duck's verbranden
-edit ik mijn collectie jorisjes -

neemjemoederindemali | 08-08-07 | 12:31

It's just the same old song. Geert jongen, je hebt straffe punten, maar je aanpak is gewoonweg niet achterbaks genoeg voor glibberig Den Haag. Al zullen grote groepen er zich door voelen aangesproken, je blijft in de ogen van de beslissers een paljas. Zo kom je geen stap verder, integendeel, islamsympathisanten voelen zich meer en meer gesterkt in hun opvattingen. Bovendien zijn ver- en geboden nu wel het laatste wat we nodig hebben.

Murdockyoufool | 08-08-07 | 12:20

En wie mag er over dit ondewerp zijn zegje doen op radio 2 bij fritz spitz..... juist mr nobody pechtold.

Aars van kiersel | 08-08-07 | 12:19

ik wil een verbod op joris, wilders, de bijbel, de koran, mein kamp en donald duck

neemjemoederindemali | 08-08-07 | 12:13

@spooky
Hou een sop met knippenplakken van marokko.nl.

CoJoNes | 08-08-07 | 12:12

Toen ik een tijd geleden tegen een gereformeerde collega zei dat de "da vinci code" bijna net zo populair is als de bijbel zelf, was hij zwaar beledigd. Hoe haalde ik het in mijn hoofd om fictie te vergelijken met de heilige schrift. Weken heeft hij daarna niets meer tegen me gezegd. Op dat effect hoop ik bij "de moslims" dan ook, dat ze zo zwaar beledigd zijn dat ze niets meer zeggen. Maar helaas werkt het niet helemaal zo.

H_C_Q | 08-08-07 | 12:10

En dan nu eindelijk het langverwachte antwoord van Wouter Boslim eauver Jami, de islam en de samenleving in 0031:
www.hetvrijevolk.com/?pagina=4163&...
.
Nu nog heaupen dat Allah Vogelaar (minister van 40 Kalifaat Wijken) heel snel gelijk krijgt.

TyfusLeijer | 08-08-07 | 12:08

De dikke Duitser 08-08-07 @ 11:59

Zou kunnen kloppen, maar links zeikt steeds over de zielige positie van die lui. Maar ja, kortom, we zijn het ergens wel eensch met mekaar.

kwarko01 | 08-08-07 | 12:05

@ bennietboosmaar verd 08-08-07 @ 11:59

D'r is minimaal 1 verschil: ALs jij tegen JPB zegt dat jezus een pooier was, word je niet aan de hoogste boom (kraan) opgeknoopt. En van daaruit gaat alles mank met de islam.

En voor de rest is jouw post waardeloos, bv kerkgelui tov moskee oproep. Daar zit een wereld van verschil in vriend.

Varreke | 08-08-07 | 12:04

bennietboosmaar verd 08-08-07 @ 11:59

In Nederland wil ik WEL kerkklokken horen doch geen kattegejank van een moskee. Ben ik nu een nationalist?

kwarko01 | 08-08-07 | 12:03

bennietboosmaar verd 08-08-07 @ 11:59

Je bergijpt het concept van scheiding van kerk en staat niet helemala, maargoed, je bent niet de enige.

Het opstellen van regels voor gedrag is niet zo moeilijk (dat het weetten en dat hebben we al) en het handhaven ook niet, aangezien 95 % van de mensen zich daar gewoon aan houdt. Allene het ultieme handhaven, dat is wat lastiger.

Maaier | 08-08-07 | 12:03

@lagonda nou dan zijn het met elkaar eens, ook weer opgelost. En dat zonder rituele slachting, zo kan het ook!

De dikke Duitser | 08-08-07 | 12:02

En toch vind ik het vreemd.
In Nederland zouden kerk en Staat zogenaamd gescheiden zijn.
Toch lopen Balkenende en consorten te smijten met zogenaamde Christelijke waarden en normen.
In mijn opinie zouden partijen die uitgaan van een religieus beginsel uitgesloten moeten worden van deelname aan de regering of de volksvertegenwoordiging.
Dit om de schijn van belangenverstrengeling tegen te gaan en objectiviteit te bevorderen.
Vrijheid voor iedereen ?
Ja natuurlijk , mits in huiselijke kring en zonder aanstoot te geven aan derden.
Ik ben voorstander van openbaar onderwijs en tegen bijzonder onderwijs , christelijk , islamitisch of wat dan ook.
Uiteraard mag je speciaal onderwijs ( zoals de zondagsschool ) , mits niet gesubsidieert door de overheid , niet verbieden in de "vrije uurtjes" in de besloten kring.
Ook wens ik niet gestoord te worden door het luiden van kerkklokken op zondagmorgen of door de roep van de moskee op vrijdag.
Dit soort uitingen van religie in de openbare ruimte wens ik niet.
Hoofddoekjes in openbare gebouwen .... Nee natuurlijk niet , dus ook niet op de openbare school.
Ook andere uitwassen gaan mij te ver.
Wat iedereen doet op sexueel gebied gaat mij niet aan maar liggen krikken in de openbare ruimte gaat mij wat te ver ... we hebben het nog steeds over een beschaafd land ... dacht ik.
Homo's en hetero's .... doe het lekker thuis of in een besloten club!
Niks mis met bijvoorbeeld een naaktstrand , maar ik wil wel met kleine kinderen door een openbaar park kunnen lopen.
Het moet toch simpel zijn om regels op te stellen en te handhaven voor gedrag in openbare ruimtes en op straat?
Om te voorkomen dat er religieuze en sexuele excessen plaats vinden.
Bestaan er dan geen gewone "normale" burgers meer?
Mensen die hun kinderen in een veilige omgeving willen laten opgroeien , werken en belasting betalen en tolerant zijn naar anders denkenden tot op zekere hoogte?
Volgens mij is dat het grootste deel van de bevolking !!!

bennietboosmaar verd | 08-08-07 | 11:59

@kwarko Omdat die misschien wel eens zelf zouden kunnen verkiezen om daar als kakkerlakken op een hoop te gaan zitten? En maar klagen in die mosketempels

De dikke Duitser | 08-08-07 | 11:59

er zijn "normale" moslims... en lost het wat op? ik vindt het belachelijk dat mein kamf verboden is, wij krijgen tijdens geschiedenis niet te weten waarom hitler joden haten omdat dat boek verboden is... nu wil ik het des te meer lezen.

WIlders, als dit iets oplost, graag, maar als we het over wereldproblemen hebben, dan staat amerika op 1. mileufreaks en ander links gespuis op 2. en "de kindertjes in afrika" op 3. en global warming bestaat niet. *neem nog een slok koffie*

Groenepuntmuts. | 08-08-07 | 11:59

@dikke duitser: Heb jij een plank voor je kop of zo? Dat is toch precies wat ik zeg? Hoe komt het dat die mensen geen Nederlands spreken? Hoe komt het dat de vierde generatie nog steeds geen Nederlands spreekt? Omdat ze het niet *hoeven*, OK? Ze vinden het wel best zo --- de mensen die belangrijk in hun leven zijn, spreken ook arabisch, en op school wordt wel een oogje toegeknepen. En als je je kutbaantje aan de lopende band aanneemt (als je niet met je maten drugs gaat dealen), dan volstaat "jamenier","neemenier" en "dankoewelasltoeblieft".

De meeste mensen (en dit geldt net zo goed voor Nederlanders) nemen helemaal verantwoordelijkheid, maar moeten daartoe gedwongen worden. Maar wij durven niet te dwingen.

Lagonda | 08-08-07 | 11:58

De belangrijkste les van vandaag; vermoord iemand niet om zijn mening want zie hier tot wat voor een clown te rechts Nederland vertegenwoordigd wordt. Dat hadden we allemaal moeten missen als hij dood was.

spooky | 08-08-07 | 11:58

ik ben heidens en moet ik dus volgens de koran dood verbieden deze tot moord aanzettende lctuur de pvda zal zijn handen wel snel van Eshan Jami aftrekken zij zijn per slot een islamietise partij en zullen ze hem wel snel laten vermoorden met lastpakken als pim F en theo v G weten ze daar wel raad

p-aard | 08-08-07 | 11:57

De dikke Duitser 08-08-07 @ 11:51

blijkbaar snap jij niet hoe een toewijzing woning ontstaat. Dat heeft te maken met wachttijd. En mensen kunnen die woning nemen of afwijzen. Dat mag vaak maar 3 keer en dan kom je weer onderaan de lijst. Wat ik bedoel is dat het te gek voor woorden is dat in een bepaalde buurt gewoonweg 70% islamofascisten worden gepropt. Ik snap dat niet. Jij wel dan?

kwarko01 | 08-08-07 | 11:56

is er trouwens al geopperd dat 'geenstijl' ook verboden mag worden?

De dikke Duitser | 08-08-07 | 11:56

Mr Hu is blij dat 'ie in China zit. Errug weinig moslims hier, en de moslims die er zijn kijken wel link uit voordat ze in een moskee gaan vertellen dat de sharia maar eens ingevoerd moet worden :-)

Mr. Hu | 08-08-07 | 11:54

@lagonda Zeker nog nooit in zo'n gebied gewoond als Amsterdam Slotervaart of het Rotterdamse moslimwijkje?Daar wonen ook 3e en 4e generatie Marokkanen. Als jij de gemiddelde bewonder daar kan verstaan, heb je direct een baan als tolk

De dikke Duitser | 08-08-07 | 11:54

Meestal heeft Geert wel een punt, maar je kan ook doorslaan

die hofstadtgruppe | 08-08-07 | 11:53

Als je al het moslim gezeik bij elkaar optelt is dit inderdaad een logisch resultaat.

Goeie zet Geert! Hopelijk is je beveiliging sterk genoeg. Alleen dit laatste geeft al aan in wat voor zieke dhimmitude samenleveing we wonen.

Varreke | 08-08-07 | 11:52

@Dikke Duitser: Het gros van de import bestaat uit achterlijke schapenhoeders uit het rifgebergte --- mensen die binnen Marokko al onderaan de ladder staan, en in feite daar al geen maatschappelijke rol van betekenis spelen. Die zijn hier naartoe gekomen, en worden aan hun lot overgelaten, en worden gestimuleerd --- vanuit een volstrekt verdwaald links gedachtegoed --- om toch vooral maar hun *cultuur* intact te houden, want dan gaat het goedkomen. Kun je kletsen over "verantwoordelijkheden nemen", maar wees niet verbaasd als dat in een hoop gevallen tot niets zal leiden.

@kwarko: Dat zijn "wij" toch? Met "wij" bedoel ik: de Nederlandse samenleving, die in dit geval niet voor adequate wetgeving heeft gezorgd.

Lagonda | 08-08-07 | 11:52

ErikZA is het geweten der natie? Lutser.

Koelie | 08-08-07 | 11:51

@Kwarko vraag een moslim waar hij wil wonen: Amsterdam West of Staphorst? Hoezo zijn die woningbouwverenigingen verplicht ze te laten integreren aan de Apollolaan ?

De dikke Duitser | 08-08-07 | 11:51

Benman
Laat die dooie eens met rust, die zij dit niet en dat heeft meer met inhoud dan met charme te maken.

spooky | 08-08-07 | 11:50

eindelijk de eerste stap gezet ,straks ook nog die gasten die hem lezen eruit zetten.

reper | 08-08-07 | 11:50

Prima idee. Mein Kampf is hier ook verboden. En wie denkt dat moslims en nazi's niks met elkaar te maken hebben is niet goed snik.

Hammar | 08-08-07 | 11:49

@ ErwinJ 08-08-07 @ 11:42

Voor mijn part geloof mensen dat kabouters of aliens leidend zijn op deze planeet. Geloof hoort i.m.o. wel thuis in de privesfeer en nergens anders. Je valt daar dus geen buitenstaanders mee lastig en het is idealiter ook niet geincorpereerd in het onderwijs.
Stel dat de overheid de moed zou hebben om in ieder geval het bijzonder onderwijs te verbieden, dan heb je al heel veel gewonnen. Als je dan ook nog eens gewoon de wet handhaaft en niet wangedrag politiek correct toedekt, dan wordt het misschien nog eens wat in dit kanerkland.

LJBrinkhorst | 08-08-07 | 11:49

Lagonda 08-08-07 @ 11:40

Wij hebben die mensen niet in ghetto's gestopt. Voor dat gegeven zul jij je toch echt bij de toewijzingsmarkt van woningen dienen te vervoegen: de bouwverenigingen. Ik vraag mij al jaren af waarom er geen beleid is om in een wijk niet meer allochtonen toe te laten dan de procentuele verhouding landelijk gezien. Maar zoals het Nederland betaamd, zal de toestroom alleen maar toenemen en de ghetto's groter en meer worden.

kwarko01 | 08-08-07 | 11:48

ik ben fel tegen verbieden. Wat mij betreft mag iedereen Mein Kampf, de koran, de bijbel, harry potter en weet ik wat nog meer in zijn bezit hebben.
Met de vergelijking tussen koran en men kampf ben ik het natuurlijk zeer eens. Dat is gewoon zo.
De bijbel is in principe ook een fout boek. Al heb je daar vrij nette vertalingen van die de ergste zaken wat netter maken.

Ik ben alleen een beetje bang dat geert nu niet alleen alle nederlandse moslims tegen zich krijgt, maar alle moslims in de wereld. Misschien kan hij beter een prive-leger krijgen voor zijn beveiliging. Dat lijkt me wel noodzakelijk.

Ik ben trouwens benieuwd naar de afkeurende reacties van de pvda e.d.
Is Anne Frank al weer genoemd door de burgemeester van Nijmegen?

Quacka | 08-08-07 | 11:48

Kijk, Pim Fortuyn kon dat nu wel op een fatsoenlijke manier zeggen. Geert Wilders mist persoonlijkheid/charme.

Benman | 08-08-07 | 11:46

Geloof wel in god maar niet in de verkondigers hier op aarde.

spooky | 08-08-07 | 11:46

@Lagonda wel naief om te denken dat als jij verhuisd naar verweggisthan er een comite je staat op tewachten met een zak geld, een opleiding in de taal aldaar, huisvesting verzorgd en vergelijk je nog maar een ons.... pappen nathouden die gasten, dikke lul! Die mensen, als ze dat willen zijn, hebben het recht hun verantwoordelijkheden te nemen, dan kom je niet in een isolement

De dikke Duitser | 08-08-07 | 11:44

TyfusLeijer
In Nederland is dat allemaal niet verboden en dat maakt ons een beter land, een betere beschaving dan Saudi Arabië. Wees daar trots op en verlaag je niet.

spooky | 08-08-07 | 11:42

LJBrinkhorst 08-08-07 @ 11:38: Dat Iran en S.A. volstrekt debiele landen zijn, moet er toch niet toe leiden dat wij ook fascistoide maatregelen -zoals het verbieden van onwelgevallige boeken en nieuwe moskeeen- gaan invoeren?


Even afgezien van de juistheid van de maatregelen: Als de bron van de achterlijkheid van SA en Iran dezelfde is, moeten we ons daar dan niet een beetje tegen te weer stellen? Ideas matter, y'know...

ErwinJ | 08-08-07 | 11:42

Hallo Wilders, hier planeet Aarde: kom eens terug met die voetjes op de grond.

Zeurders | 08-08-07 | 11:42

Wilders zet nu echt tien stappen te ver. Dan ook maar de Bijbel verbieden? Want ook daarin staat nogal wat opruiend materiaal. En met de Bijbel in de hand zijn in het verleden ook de meest vreselijke dingen uitgehaald. Een steen is snel in de vijver gegooid, maar weet dan ook dat d rimpels altijd de kant zullen halen. Min duizend Kudo's voor Wilders.

Reykjavik | 08-08-07 | 11:41

@brinkhorst twee nuances, de rest gaat dus door voor de koelkast
@Erikza daarbij nog de opmerking dat ik prefereer alle gelove de deur uit te zetten op een ijskoude winternacht

De dikke Duitser | 08-08-07 | 11:41

@de dikke duitser: Ja en nee --- wij, en alleen wij, zijn in dit geval de enablers geweest. We hebben de zelfverkozen isolatie niet alleen laten bestaan, we hebben haar in het kader van het multiculturalisme zelfs *gestimuleerd*. En ik snap best dat als je als vreemdeling hier komt, dat je dan de neiging hebt je vast te klampen aan de dingen die je kent --- met name als je sociaal onderaan de ladder staat omdat je nauwelijks een boek kunt lezen --- maar wijzelf hebben hier de meeste steken laten vallen.

Als wij deze mensen Nederlands hadden geleerd, en niet bij elkaar in ghetto's hadden gezet, en geen gratis moskeeen en islamitische basisscholen hadden gegeven, dan was de invloed van de islam in Nederland een heel stuk kleiner geweest.

Lagonda | 08-08-07 | 11:40

Toch zit er een ongelovelijke paradox in de acceptatie van de islam als godsdienst in Nederland.

WIJ hebben vrijheid van Godsdienst: Je mag geloven wat je wil.
Echter, wat nu als de Godsdienst die jij toelaat predikt dat je ENKEL die godsdienst mag aanhangen, ja dat er zelfs maatregelen genomen MOGEN worden tegen afvalligen van die godsdienst en niet-gelovigen. Dat deze niet-gelovigen MINDER zijn, terwijl het systeem wat dit geloof laat bestaan iedereen als gelijken ziet.

Want DAT is wel de realiteit met de Islam.
De Islam is de ENIGE godsdienst die niet-gelovigen en vooral ANDERS gelovigen (en dan met name de joden) expliciet veroordeeld en straft

Dit in tegenstelling tot de bijbel die ook wel hel en verdoemenis preekt over niet-gelovigen of heidenen, maar enkel oproept tot bekering daar het lot wat deze mensen wacht (de hel) al straf genoeg is.

In de Islam gaat de veroordeling van afvalligen of niet gelovigen veel verder; en worden er meerdere malen teksten aangehaald waarbij het "direct ingrijpen" in zo'n situatie door moslims als juiste manier van handelen wordt omschreven. Het grote verschil is dat moslims ZELF ingrijpen in situaties die mogelijk tegen hun geloof ingaan.

Dit is in het CHristendom uiteraard ook het geval geweest, maar dan praten we over honderden jaren geleden. (Wwanneer zie je een fundamenatlistische Christen in het nieuws? een bomaanslag in naam van Jezus? ik zie ze niet)

Nee, het Christendom zal niet veel fundamentalistischer worden dan een paus die predikt dat iedereen condoomloos door het leven moet gaan of een EO-pik die roept dat dingen van de evolutie-lees uit een documentaire moeten dat gaat over het ontstaan van leven.

Hoe vaak hebben mensen als bijvoorbeeld Youp van't Hek niet keer op keer het Christelijke geloof tot op het bot zitten beledigen? (Christenhonden..) ?
Wat merk ik ervan? ja m'n gelovige oma die "Youp niet meer hoeft te zien". and THAT'S IT. Andersom is bij de Islam het leed niet te overzien. beledig vooral niet de Islam... zie Theo van Gogh. is dat toeval? NEE. het _IS_ geen toeval. Dit is de Islam: Het is wellicht de actie van een enkeling, en we mogen mensen niet over 1 kam scheren, maar toch raar dat ik die "enkelingen" enkel bij de Islam tegen kom.

De Islam in Nederland is een Paradox.

c0r3y | 08-08-07 | 11:40

@erikza Globaal geweld? Een fcuking derde wereldoorlog kun je zoiets ook noemen. Dat er in Ierland katholieken protestanten te oren afbijten, is nog geen geweld dat over de gehele wereld voorkomt.

De dikke Duitser | 08-08-07 | 11:39

@ De dikke Duitser 08-08-07 @ 11:23

Allemaal waar, maar die zaken hebben wel betrekking op extremisten of een hypocriete bevolkingsgroep, veelal omschreven als Finnen. U weet wel, die boys die mietjes in elkaar slaan, maar vervolgens wel voor wat euro's lullen smullen in elk willekeurig stadspark.

Situatie 1, wordt aan gewerkt door Bush c.s.
Situatie 2, is politieke moed voor nodig om dit tuig te heropvoeden.

TyfusLeijer 08-08-07 @ 11:28

Dat Iran en S.A. volstrekt debiele landen zijn, moet er toch niet toe leiden dat wij ook fascistoide maatregelen -zoals het verbieden van onwelgevallige boeken en nieuwe moskeeen- gaan invoeren?

LJBrinkhorst | 08-08-07 | 11:38

De koran over niet-moslims
Kort samengevat wordt in de koran het volgende gesteld:

'Niet-moslims zijn huichelaars, leugenaars, gierig, doof, stom en blind en gaan naar de hel'.

www.ex-moslim.nl/

Shani | 08-08-07 | 11:37

Maaier 08-08-07 @ 11:26
Moslims kiezen hun 'geloof' niet. Hun 'geloof' wordt bij geboorte door hun Islamitische land van afkomst bepaald in de geboorteakte. Vervolgens kom je er alleen vanaf door in NL een speciaal commitee op te richten die je officieel ex-moslim kan verklaren. Beetje moeilijk dus.

tipo | 08-08-07 | 11:37

CoJoNes 08-08-07 @ 11:27

Ben ik eventueel ook voor om de koran als verplicht werk op te voeren in scholen. Maar onder welke noemer moet je dat vod nou zetten? Literatuur? Nee. Wetenschap? Nee. Humor? Nee. Noem jij het maar, ik weet het niet.

kwarko01 | 08-08-07 | 11:37

De dikke Duitser 08-08-07 @ 11:33

Een aantal jaar? Er zijn genoeg plaatsen op de wereld waar religieus geweld door gristenen voor komt.

ErikZA | 08-08-07 | 11:36

zum kotzen 08-08-07 @ 11:32

Net zoals de Papen Luther tot niet christen verklaarde bedoel je?

Aargh, ik ga hier trouwens niet mee door, ik heb geen zin om hier tegen extreme idioten die die dit daadwerkelijk een goed plan vinden in te gaan, die te dom zijn om het concept van vrijheid van geweten (dus ook idiote godsdiensten) te snappen. Verbieden? Uw mening is de volgende.

tot een ander topic

Maaier | 08-08-07 | 11:35

Maaier 08-08-07 @ 11:26: 'ze zijn daarmee nog veel superieurder dan hoe de moslims en christenen zichzelf zien.'

Nope, sorry. Dat het joodse volk uitverkoren is, is veel meer een last dan een bron van gevoens van superioriteit. Lees het OT maar eens na. Als er een volk is dat voortdurend op zijn flikker krijgt van onze lieve Heer, dan zijn het de joden. Religieuze joden zijn zich bewust van de speciale status die het OT (hun Tenach) hen geeft, maar ze zijn zich ook erg bewust van de tekortkomingen van henzelf ten opzichte van hun God.

Dat is een groot contrast met Mohammed die de slechtste moslim beter verklaart dan de beste ongelovige.

ErwinJ | 08-08-07 | 11:35

@Lagonda het is lulkoek omdat ze zichzelf isoleren. Ga mij niet vertellen dat een nederlander die in canada gaat wonen na 25 jaar nog geen woord Engels spreekt, of Frans. Maar wel waar de social security te halen valt.... tevreden?

De dikke Duitser | 08-08-07 | 11:35

mm, koran-smoke, don't breathe this.

ganzo | 08-08-07 | 11:33

@Erikza vergeet dan ook niet dat die moorden al weer een aantal jaren geleden zijn gepleegd. Wij liepen ooit ook in berevellen, onze voorouders dan, dat wil nog niet zeggen dat we dat tegenwoordig ook nog doen

De dikke Duitser | 08-08-07 | 11:33

"De partij van de vrijheid " die boeken wil gaan verbieden. Leg es uit Geertje.

papalamepimelos | 08-08-07 | 11:33

heerlijk, zit nu al een week in Japan en nog geen moslim gezien... voor de rest eens met Cojones: juist zo veel mogelijk aandacht aan besteden aan dat boek dmv documentaires, discussies bij rondom 10, koran uitleg voor beginners/ dummies etc etc...

laat maar zien wat voor een shitzooi het is die islam. zo en nou weer aan de sushi...

Auke | 08-08-07 | 11:32

@Tyfusleijer 11:28

Moeten we daar volgens jou maar een voorbeeld aan nemen dan?

Alleen Stijl | 08-08-07 | 11:32

@Maaier 08-08-07 @ 11:17

Moslims die aan serieuze schriftkritiek doen (dat is: de eeuwige waarheid van bepaalde koran-passages ontkennen, en/of verklaren dat de koran het werk is van feilbare mensen i.p.v. een volledig foutloos boek dat rechtstreeks door allah naar de aarde is gezonden) worden door veel andere moslims als 'niet-moslim' gekenmerkt. Dat is het leuke met de islam: je kunt andersdenkenden gewoon tot niet-moslim bestempelen.

zum kotzen | 08-08-07 | 11:32

@dikke duitser: Jij stelt dat mijn constatering dat moslims binnen nederland zijn geisoleerd "lulkoek" is. Graag verneem ik van je waarom dat zo is.

Lagonda | 08-08-07 | 11:32

ErwinJ 08-08-07 @ 11:22

Dat is allemaal een kwestie van interpretatie.
Vergeet niet dat met de bijbel in de hand ongelovigen zijn uitgmoord in menig conflict. Er zijn genoeg citaten in het oude testament te vinden om een oorlog tegen ongelovigen te verantwoorden.
en de Israelieten waren gods gekozen volk..... dus die vergelijking met Mein Kampf gaat wel op, als je maar lang genoeg zoekt.

ErikZA | 08-08-07 | 11:31

@ Tyfuleier: een kus op die dikke kale kop van je!! Mooie stelling

De dikke Duitser | 08-08-07 | 11:30

Waarom gaat vrijwel iedereen zomaar voorbij aan de vraag of het verbieden van de koran ook daadwerkelijk gaat zorgen voor minder moslimgeweld?

Slim-Brunetje | 08-08-07 | 11:30

TyfusLeijer 08-08-07 @ 11:28

"In iek-sla-mietjes landen is het verboten om een niet-moslim te zijn." IN Polen?

Maaier | 08-08-07 | 11:29

@lagonda maak je er nu al een persoonlijke vete van? Ben net opgestart en je gaf zelf aan 'inhoudelijk'. Geen moment is het woord argument gevallen.

De dikke Duitser | 08-08-07 | 11:29

*fototassen in de X-trail flikkert, blikjes in de koelinkjes propt en CD-wisselaar vult*

Ik moest maar eens aan het werk.

*boodschap op een bierviltje kriebelt. Ik ben naar gmail. groetjes, SytzeVliegen. Vergeet je niet af te sluiten met 007?

dr.spin007 | 08-08-07 | 11:29

Wederkerigheid.
In Saoedie Arabië is het verboten om een bijbel te hebben.
In Saoedie Arabië is het verboten om een kerk te bouwen.
in Saoedie Arabië is het verboten te rijden op moslim snelwegen.
In Iran is het verboten om in westerse kleren te lopen.
In Iran is het verboten om een westers kapsel te hebben.
In Iran is het verboten om de monobrauw te onderbreken.
.
In iek-sla-mietjes landen is het verboten om een niet-moslim te zijn.
Wederkerigheid:
Optieven uit de EU met je haatzaaibaardbokito gleuf!

TyfusLeijer | 08-08-07 | 11:28

@Dikke duitser: nog steeds geen argument, maar we wachten rustig af.

Lagonda | 08-08-07 | 11:28

@tipo dan is verbieden van die zelfde koran is godsgeschenk voor iedere moslim in het westen. Het scheelt ze een enorme afknapper. Wilders maakt hiermee dus een sociaal gebaar jegens ieder stuk vlees onder een tentdoek

De dikke Duitser | 08-08-07 | 11:27

@BC84 08-08-07 @ 11:20
Dat is dus niet waar. De Koran is een zeer geweldadig en onderdrukkend boek. Er staat maar verdomd weinig goeds in de Koran.
Het argument dat je gebruikt is de nagel aan de doodskist van iedere islamdiscussien en wordt eigenlijk vooral gebruikt door mensen die geen enkele kennis hebben van de Koran. Het geeft ook aan, dat het dus belangrijk is de koran NIET te verbieden, maar juist breed onder de aandacht te brengen van de hele bevolking.

CoJoNes | 08-08-07 | 11:27

@Tipo: Dat is nou precies wat ik bedoel. Maar daarvoor zullen ze toch goed opgeleid moeten worden.

Lagonda | 08-08-07 | 11:27

ErwinJ 08-08-07 @ 11:22

Het joodse volk is uitverkoren, ze zijn daarmee nog veel superieurder dan hoe de moslims en christenen zichzelf zien. Christenen en moslims 'kiezen' zelf hun geloof, terwijl het bj Joden van God gegeven is. Dat is een essentieel onderdeel van jhet Jodendom en maakt ze enorm superieur natuurlijk.

(bij allen in hun eigen geesten natuurljk)

Maaier | 08-08-07 | 11:26

Geert, je radicaliseerd

papalamepimelos | 08-08-07 | 11:26

CoJoNes 08-08-07 @ 11:16
Dat is een keerzijde van de medaille waar ik soms ook mijn twijfels en vragen bij heb, maar een beter alternatief ben ik wereldwijd nog niet tegengekomen, ook het libertarisme niet. Het recht van de sterkste zal uiteindelijk ook genivelleerd worden, omdat een rechtsongelijkheid een tegenbeweging in gang zal zetten.
Maar goed, volgende keer verder. Best boeiende discussie, maar ook arbeid adelt en ik moet dringend aan de slag. Spreek je later wel weer.

Sikkeneur | 08-08-07 | 11:26

@Mindstorms 08-08-07 @ 11:22
En denk je dat als de koran wordt verboden in Nederland, het geweld af zal nemen?

Slim-Brunetje | 08-08-07 | 11:25

@ Lagonda laten we het inderdaad inhoudelijk houden. Als jij je hersens gaat pijnigen voor een mening, dan is het te laat om af te sluiten

De dikke Duitser | 08-08-07 | 11:25

@Lagonda 08-08-07 @ 11:09
Het is niet alleen opleiding. Het is ook de intentie (of gemoedstoestand) waarmee de Koran gelezen wordt. Als je als moslim met een minderwaardigheidscomplex de Koran gaat lezen, is het een enorme BOOST voor je zelfvertrouwen, groepsdrang en haat tegen de Westerse Cultuur. Als je de Koran als tevreden Moslim met hypotheek in Nederland gaat lezen, dan is het juist een enorme afknapper, omdat je je totaal niet met zo een barbaarse mentaliteit kunt identificeren.

tipo | 08-08-07 | 11:24

Tijd voor ontspanning, per seconde stijllozer....
vraag 1: Was het een moslim of een andersgelovige die Theo van Gogh eerzaam omlegde?
vraag 2: Was het een moslim of een anders gelovige die Geert Wilders bedreigde?
vraag 3: Was het een moslim of een anders gelovige die A. Hirshi Ali bedreigde. Subje: volgens welk geloof werd op ze op plezierige wijze van haar vrouwelijkheid beroofd?
vraag 4: Wie nam de veranwtoordelijkheid voor de aanslagen op 9/11?
vraag 5: Wie nam dat voor de aanslagen op Bali?
Vraag 6: Wie voor de aanslagen in Madrid?
Vraag 7: Wie voor Londen?
vraag 8: Wie ramde het afgelopen weekend een aantal heaumeaux volledig totalloss?
vraag 9: Wie voetbalden met kranzen tijdens de herdenkingen voor die mooie WOII?
vraag 10: Houden die moslims zich ook een keer aan de tien geboden? Daar is niet zo heel veel mis mee, beetje verdraagzaamheid.

De dikke Duitser | 08-08-07 | 11:23

@Dikke Duitser: Laat die argumenten maar zitten, trouwens. Ik lees net je al je vorige bijdragen aan dit topic. Ik denk niet dat het wat gaat worden.

Lagonda | 08-08-07 | 11:22

ErikZA 08-08-07 @ 11:08

Helemaal met je eens, behalve dit:

"Oude testament: He!, zegt ook A, verrassend"

Dat is dus gewoon niet waar. Nergens in het OT staat dat Joden superieur zijn (ze zijn 'uitverkoren', wat toch even wat anders is). Nergens in het OT staat dat het Joodse volk tot in lengte van dagen een wereldveroverende strijd moeten voeren, of andersgelovigen moet ombrengen. En het zou toch wel van enige inconsistentie getuigen als het OT ook al de schuld van alle ellende bij de Joden legt.

Ik vind ook niet dat MK verboden zou moeten zijn, evenmin als de koran. Zoals ZSU al aangaf: Hoe meer de de moordadige en krankzinnige idee-en in beide openbaar maken, hoe minder kans dat die idee-en aanhang krijgen. Veel meer Nederlanders zouden eens de moeite moeten nemen om de koran zelf te lezen. De boeken van Hans Jansen zouden veel meer aandacht verdienen. Maar helaas, in plaats daarvan krijgen we zalvende imams die 'islam ies vrede' lopen te jokkebrokken.

ErwinJ | 08-08-07 | 11:22

kwarko01 08-08-07 @ 11:20

Gaat het een beetje?

dr.spin007 | 08-08-07 | 11:22

Hi,

Hoe heet die partij: LPF, VVD....
Als ze een excuus altochtoon zoeken bied ik me graag aan. Weg met die nare vieze boekjes. Ik weet nog het een en ander van de Romeinen die ook een dergelijk probleempje hadden.
Hun is het toen niet gelukt, maar met mij als minister van volksvermaak komt het wel goed.

ExcuusAltochKatoen | 08-08-07 | 11:22

@ Slim-Brunetje 08-08-07 @ 09:11
Dit is absoluut NIET bewezen! Zeker ook nog een verbod op geweldadige games onder de 18, jáá hoor....

Verder ben ik het volledig met Geertje eens, verbieden, net als de boerka, de moslims en de islam....

Mindstorms | 08-08-07 | 11:22

Tja, het rommelt nog wat na op GS. Toch zijn de GW aanhangers hier al een stuk voorzichtiger. Ze begrijpen eindelijk wat het meer intelligente publiek al lang wist. Geert is een storm in een glas water. Goed, hij heeft de wereld blootgesteld aan de donkere kant van Nederland, maar nu is het echt voorbij.
We zien de laatste stuiptrekkingen van iemand die wanhopig probeerd de aandacht vast te houden.
Er zullen misschien nog wat extremere wanhoops acties volgen, maar dit is het begin van het einde.
Helaas, dat was het Geert, your 15 minutes of fame, nu voorgoed voorbij.

ciao ouwe

ErikZA | 08-08-07 | 11:21

Slim-Brunetje 08-08-07 @ 11:07

Ga even op msm of fock zitten leuteren. Of ga naar een chatbox met je offtopic gezwets over binnenvoeringen. Bel die goozer op en neuk er op los, maar val ons daar niet mee lastig. Joris?

kwarko01 | 08-08-07 | 11:20

@Pharos 08-08-07 @ 11:16
Je geeft dus toe dat een gematigde moslim eigenlijk een loze term is.

In hun hart zijn het eigenlijk voor het overgrote deel fundamentalistisch en hebben een kleine aansporing nodig om te radicaliseren.

Verhelderend, dank je.

solidstate | 08-08-07 | 11:20

De Koran is op zichzelf niet slecht, het gaat om de manier waarop mensen het intrepeteren.
En dat heiligt alles. Als het volgens jou op die manier in de Koran staat, rechtvaardigd het jou gedrag.
Misschien is het slimmer om alle imams dezelfde scholing te geven, want daar begint het.

BC84 | 08-08-07 | 11:20

tokkie 08-08-07 @ 11:17

JA, klopt, alle moslims zijn slecht en moeten weg uit Nederland. Als dan alle mensen met jouw iq erachteraan gaan.

Maaier | 08-08-07 | 11:19

@dr.spin007 08-08-07 @ 11:15
Jaja, heroïek, tsss..
* Trekt teleurgesteld slipje weer aan en denkt: Mannen!! *

Slim-Brunetje | 08-08-07 | 11:19

laat er maar een referendum komen over de wensbaarheid van moslims hier in NL.
Alleen de mensen die in het bezit zijn van uitsluitend alleen de NL nationaliteit mogen stemmen. het stemrecht voor mensen met meerdere nationaliteiten dient te komen vervallen
De islam is de grooste bedreiging voor onze welvaart en sociale stelsel
Niet alleen een verbod op de koran maar ook een verbod op moskeen en islamitische scholen
Moslims zijn gast in nederland en nooit en te nimmer een onderdeel van onze maatschappij
Wanneer een gast zich niet kan vinden in het beleid van zn gasheer, rot hij maar op
Het is helemaal van de pot afgerukt dat de islam inmiddels ook al geintfiltreerd is in ons leger en politieapparaat, de werkzaamheden bij overheidsdiensten dienen volledig NL te zijn

tokkie | 08-08-07 | 11:17

@Dikke Duitser: heb je ook argumenten?

Lagonda | 08-08-07 | 11:17

zum kotzen 08-08-07 @ 11:11

IN de islam is er zeker wel een vorm van schriftkritiek. VAndaar al die idiote substromingne binnen de islam.

Maaier | 08-08-07 | 11:17

@SIkkeneur 1114
Neen! Consensus politiek heeft he-le-maal niets met democratie te maken, maar puur met koehandel. Het is te gek voor woorden dat wetgeving alleen de instemming van een meerderheid heeft als andere wetgeving die geen meerderheid heeft geholpen wordt aan een meerderheid van stemmen.

CoJoNes | 08-08-07 | 11:16

de koran verbieden kan niet, maar als we nou es beginnen met het bestraffen van uitspraken aan de hand van de koran? net als je niet mag roepen vanaf de kansel met een bijbel in de hand dat alle moslims, hindoes of scientoligy gangers eeuwig in hel moeten branden....

ed.. | 08-08-07 | 11:16

Precies wat iemand anders al eens zei: de dingen die Wilders roept zijn koren op de molen voor fundamentalisten die nu nog moeite hebben met het overhalen van gematigden om óók fundamentalisten te worden.

Pharos | 08-08-07 | 11:16

Koran verbieden kan natuurlijk niet, want we hebben natuurlijk vrijheid van geloofsovertuiging en zo. Weet Geert ook wel. Maar ja, de Koran verbieden is nog altijd beter dan helemaal NIKS doen. Maw, Geert zorgt iig dat het onderwerp criminaliteit (waarvan relatief een groot deel allochtoon is) niet in de doofpot verdwijnt zoals de regering met oa natuurlijk de Partij van de Bijstand voorop. Aanpakken, AL het tuig!
Maar van mij mogen ze al dat tuig hier in Nederland gerust neermaaien "met scherp". Dat een overgroot deel van dat tuig moslim is, is een ander verhaal, maar eigenlijk in dit geval bijzaak. Feit blijft wel dat je behalve Wilders niemand hier in Nederland hoort over harde aanpak van gore asocialen en criminelen, maar er alleen maar een hoop belastinggeld van de hardwerkende burger wordt gepropt in zogenaamde "hulp" aan de zogenaamde "slachtoffers" van de minder mentaal bedeelden ofzo (oftewel smerig asociaal rottuig)

cartmond | 08-08-07 | 11:16

@inquisitra: En zo is het!

Mokum Kosher | 08-08-07 | 11:15

We zouden gewoon al die heilige Kutboeken moeten verbieden, te beginnen met de koran en de bijbel.

Steerpike | 08-08-07 | 11:15

@Succesvol 11:11
Ik ben zeer onder de indruk van jouw denkniveau. Ga zo door! Misschien leer je nog eens schrijven!

Vigil | 08-08-07 | 11:15

Slim-Brunetje 08-08-07 @ 11:07

Dat ook niet maar de heroïek daarvan is toch op zijn minst te waarderen?

dr.spin007 | 08-08-07 | 11:15

Hoe gruwelijk beide ook zijn tot geloof brengen is wat anders als ombrengen om geloof. (laatste geloof moet ras zijn)

spooky | 08-08-07 | 11:14

CoJoNes 08-08-07 @ 11:06
Dat doet ze nog altijd met een mandaat van de kiezer.

Sikkeneur | 08-08-07 | 11:14

@Maaier 08-08-07 @ 11:10

Qua leesbaarheid, stijl en kwaliteit is de koran juist wel weer goed te vergelijken met mein kampf. De koran is een onsamenhangend samenraapsel van teksten die gesorteerd zijn op de omvang van de soera's.

zum kotzen | 08-08-07 | 11:13

@Pimpbot 11:03

Flop flop flop
a a a a a
flop flop flop
En toen was het intellect op.

Vigil | 08-08-07 | 11:12

@ Lagonda
Als je nuchter bent op dit moment, neem dan iets in waar die nuchterheid van overgaat.... Dat gelul over isolatie van die gezinnen is wel de grootste onzin die ik het afgelopen jaar heb gehoord

De dikke Duitser | 08-08-07 | 11:11

Moi2
Je kijkt naar het effect van de twee. Kijk naar de verschillen en je ziet dat de vergelijking kant noch wal slaat. Mijn kampf is een reactie op de vrede van Versailles. De voor Duitsland publieke en vernederende knieval na WOI. Leven en laten leven werd genegeerd en de boosheid gaf voeding aan de complottheorie met oa. de joden als zondenbok (dolkstootlegende). Dergelijke actie-reactie is niet aan de orde met de Koran. Daarnaast is mijn kampf gebaseerd op ras en niet zozeer geloof. Hoe gruwelijk beide ook zijn tot geloof brengen is wat anders als ombrengen om geloof. Geloof kan ten goede een manier zijn om in de hemel te komen, dwang is fout maar het motief hoeft niet fout te zijn. Iemands zieleheil redden is een ander motief als iemand ombrengen omdat hij van een inferieur ras is. Maar een beetje gelijk heb je wel en Wilders ook; of je nu dood met omdat je jood bent volgens de rassentheorie of geloof is natuurlijk hetzelfde. Grootste probleem is echter dat culturele en historische context zo ongelijk zijn dat vergelijkingen zinloos is.

spooky | 08-08-07 | 11:11

nu word het tijd om zijn kop kaal te scheren, dat gebeurt toch in bepaalde systemen?
DENKEN is niet WILDERS sterkste kant.

succesvol | 08-08-07 | 11:11

@kwarko01 08-08-07 @ 11:03

Een dialoog met moslims heeft inderdaad weinig zin. Waar het christendom een traditie van schriftkritiek kent en je dus met de meeste christenen kunt discussiëren over christelijke dogma's, daar eist de islam een absoluut navolgen zonder het stellen van kritische vragen.

zum kotzen | 08-08-07 | 11:11

spooky 08-08-07 @ 10:57

Als ik je mening bespottellijk vindt zeg ik dat en daar is dan niets Chinees aan.
Je hebt je mond vol over omgangsvormen, etiquetten, ontwikkeld en beschaafd, maar je vergeet even dat dan jou waarden in de Koran met voeten worden getreden.

Maar toch maar weer pappen en nat houden en lieve woordjes praten
Politiek correct geleuter: bespottelijk dus!

Nooit meer slapen | 08-08-07 | 11:11

@ ilooked4u 08-08-07 @ 11:05

Niks gelijkheid.

Het christendom is deel van onze cultuur en de islam is een rechtstreeks bedreiging voor zowel christenen als ongelovigen.

Sterker nog de islam is GEEN godsdienst maar een ordinaire op macht beluste politieke beweging.

solidstate | 08-08-07 | 11:10

Als we nu Wilders niet na gaan praten en dus niet de vergelijking met Mein Kampf trekken, dat is dat boek niet waard. Waardeloos geschreven met een matige inhoud.

Maaier | 08-08-07 | 11:10

trX 08-08-07 @ 10:58

Als die brave Wim de Bie morgen bij Nova het lied: 'Onze god is de beste' van de positivo's (W. de Bie en K. van Kooten; jaren 70-tig) gaat zingen, neem ik zijn baggerstukje serieus. Oke?

kwarko01 | 08-08-07 | 11:10

@DJTriest: Da's niet helemaal waar. Ik ken geintegreerde moslims, en die doen het hier prima, en die hebben een zeer ruimdenkende opvatting over hun geloof. Je zou kunnen zeggen dat het gematigde moslims zijn; overigens geen bewijs dat er ook een 'gematigde islam' zou bestaan. Het probleem is enerzijds dat deze moslims zich voor het oog geloviger gedragen dan ze in feite zijn --- hypocrisie viert hoogtij binnen de islam --- en in feite dus nauwelijks bijdragen aan een daadwerkelijke verlichting van de islam. Anderzijds is een probleem het ongehoorde niveau in opleiding van de meeste moslims in Nederland. De geintegreerde moslims die ik ken, zijn namelijk allemaal hoog opgeleid, en hebben een goede baan in Nederland. Ze kunnen omgaan met de westerse informatiecultuur, en hebben van kinds af aan geleerd "modern" te denken --- dit stelt hun in staat om op punten afstand te nemen van de Koran, en een persoonlijke herinterpretatie op dat boek los te laten. Maar de meeste moslims in Nederland missen de intellectuele bagage om hetzelfde te doen.

Het grote probleem in Nederland is het multiculturalisme, waarmee we deze mensen binnen hun eigen cultuur opsluiten, en juist zo min mogelijk blootstellen aan onze samenleving. Het is absurd dat veel van deze mensen nauwelijks Nederlands spreken, of zelfs nauwelijks kunnen lezen of schrijven. Als wij er in slagen deze groep mensen op te leiden tot een niveau waar ze vol zelfvertrouwen, en op eigen kracht hun weg kunnen vinden in onze samenleving, dan wordt de islamitische soep een stuk minder heet gegeten.

Net als de Koran, moeten ook de kunstmatig gecreeerde islamitische culturele vacuums worden opengebroken, en in het heldere licht van onze samenleving worden gezet, en wij moeten het aandurven oordelen uit te spreken, en ons licht te laten schijnen. Wij beroepen ons op onze voorsprong en beschaving; welnu, laten we deze ook uitdragen, en aan de man brengen, en ophouden de islamitische cultuur als een teer sneeuwvlokje te behandelen, en aanvangen deze mensen een gedegen en nietsontziende opleiding te geven. Een marokkaanse knul heeft veel meer aan een VWO-diploma dat-ie zelf heeft gehaald, dan aan weer een nieuwe gratis moskee en arabische ondertitels.

Lagonda | 08-08-07 | 11:09

ErwinJ 08-08-07 @ 10:58

Ik heb Mein Kampf niet gelezen, maar ken de bijbel en de Koran wel. Als je cosistent ben zou de vergelijking op die pagina moeten zijn:

Meinkampf: zegt A
Koran: zegt ook A
Oude testament: He!, zegt ook A, verrassend

Overigens vind ik niet dat Mein Kampf verboden zou moeten zijn, maar dat is een andere discussie.

GW probeerd gewoon weer wat goedkope puntje te scoren, but mark my words, come next election he will be long forgotten.

ErikZA | 08-08-07 | 11:08

Als die koran trouwens zo gevaarlijk is, waarom dan geen verbanding van alle microsoftboeken? Flikker eigenlijkalle boeken maar op een stapel, want het zijn enkel versufte huisvfrauen en stoffige ouwe lullen met staar die tegenwoordig nog een boek lezen

De dikke Duitser | 08-08-07 | 11:08

-weggejorist-

Slim-Brunetje | 08-08-07 | 11:07

spooky 08-08-07 @ 10:47
Waarom staan we in ons hemd?
Omdat Wilders iets roept wat manisch politiek correcte geesten niet durven te zeggen en daarom maar ignoreren ?
Wij staan eerder in ons hemd omdat we extreem slappe politici hebben die alles wat een donkere huid heeft als lichtelijk idioot beschouwd en meent met positief discriminatie dit te kunnen verhullen.
-
Waarom tart het de omgangsvormen van een ontwikkeld en beschaaft land?
Moet je dan een sekte gedogen die actief(!) bezig is zijn volgelingen op te roepen een land over te nemen en zeer achterlijke en onbeschaafde wetgeving en regels weer in te voeren ?
Ben je oenbeschaaft als je tegen een sekte bent waarvoor wereldwijd (!) iedereen jaarlijks miljarden moeten betalen om zich tegen te beschermen ?
Ben je onbeschaafd als je tegen een sekte bent die extreem bloedig tegen andere en zichzelf tekeer gaat zoals het opblazen van kinderen in Israël, vermoorden van landgenoten in ziekenhuizen zoals in Gaza, vermoorden van onschuldigen in London, Madrid en New York. etc etc.
-
Volgens mij ben je eerder onbeschaaft als je dit na jaren en jaren maar blijft ignoreren en goedpraten.

Moi2 | 08-08-07 | 11:06

@Sikkeneur 08-08-07 @ 11:04
*kuch*generaal pardon*kuch*
Democratie zuigt zolang de overheid gerechtigd is morele oordelen in wetgeving om te zetten.

CoJoNes | 08-08-07 | 11:06

Omdat we een volk zijn dat altijd plijt voor geleijkheid, doe de bijbel en de Thora er ook maar bij, dan zijn we meteen van al die religieuze gedoe af. Klaar.

ilooked4u | 08-08-07 | 11:05

@kwarko01
Het bezit niet, de verkoop wel, zie tipo.

CoJoNes | 08-08-07 | 11:04

Slim-Brunetje 08-08-07 @ 10:58

neeneenee, dat zou mevrouw Vliegen niet op prijs stellen.

dr.spin007 | 08-08-07 | 11:04

CoJoNes 08-08-07 @ 10:39
Ja ik wil zeker een democratie,. Jij toch ook?
Dat er binnen onze democratie zaken aan verbetering toe zijn bestrijd ik niet.
Je stoort je aan de 'dictatuur' van de meerderheid binnen onze democratie, omdat deze individuele vrijheden niet waarborgt. Dat kan in geen enkele staatsvorm.
Met 'ons' coalitie systeem zijn m.i. individuele wensen nog het meest gewaarborgd, omdat regeringsfracties genoodzaakt zijn ook rekening te houden met toekomstige samenwerkingspartners in de oppositie.
Er zijn niet veel wetten in dit land aangenomen met een marginale plus 1 meerderheid. Ik ben ervan overtuigd dat het CDA tav de 26000 voor de motie van de PvdA had gestemd, als zich niet zo hadden gecommiteerd aan de VVD tijdens die regeerperiode en zowel naar de VVD als PvdA niet als draaideuren wilden overkomen tijdens de stemming. Politiek van een hogere orde.

Sikkeneur | 08-08-07 | 11:04

CoJoNes 08-08-07 @ 10:55

Beste Co, 'Mein Kampf' is niet verboden in Nederland.

kwarko01 | 08-08-07 | 11:04

@ErikZA 08-08-07 @ 10:53

het is beter als je je eens echt in de zaken gaat verdiepen. Lees eens een boek! Het is te makkelijk om weer over wit haar te beginnen.

TooneyLunes | 08-08-07 | 11:03

Flip flip flip
a a a a a a
flip flip flip

En Wilders draait door en maakt het zichzelf totaal onmogelijk.

Pimpbot | 08-08-07 | 11:03

De oplossing is gewoonweg de islam niet meer als religie te kenmerken. Is Nederland in ieder geval verlost van ettelijke miljoenen, zo niet meer, subsidie-gezwalk, en zijn we ook meteen af van die waanzinnige dialoog die met moslims wordt gevoerd. Ga NOOIT een dialoog aan met moslims. NOOIT!

kwarko01 | 08-08-07 | 11:03

Aiaiai, je zou haast denken dat het WIldersecht in de bol is geslagen zeg.

Maaier | 08-08-07 | 11:03

Zijn er al rellen gesignaleerd in de islamitische wereld? Nederlandse vlaggen verbrand, ambassades belaagd?

Karel kwakbol | 08-08-07 | 11:02

@ TyfusLeijer 08-08-07 @ 10:32
Dankzij een zeurende collega heb ik nu zo'n achterstand opgelopen dat ik dit topic maar aan mij voorbij laat gaan. Gelukkig zal Wilders nog wel eens iets controversieels zeggen, dus ik krijg nog wel een kans.

Teen | 08-08-07 | 11:02

@Cojones
Nogmaals, Mein Kampf is niet verboden. De Nederlandse Staat weigert enkel de auteursrechten te verlenen aan herdruk en verkoop.
.
Je hebt wel geijk: Vrijheid van onderwijs is te prefereren boven Staatsonderwijs, omdat er dan altijd nog een weldenkend deel in Nederland overblijft. Maar sektarisme en indoctrinatie van Islamitische kinderen is wel de keerzijde van diezelfde medaille.

tipo | 08-08-07 | 11:02

Het verbaast me dat ik nog geen bericht heb doorgekregen via de media dat er een bokkepruik op straat ligt te bloeden, nadat er een lieve moslim een mes heeft gebruikt met het idee dat hij een schaap was tegegekomen. Het is een bok, geen geit

De dikke Duitser | 08-08-07 | 11:01

@CoJoNes 08-08-07 @ 10:57: Ergo, iedere jan doedel kan dus de koran interpreteren. Dat zal ook wel moeten, want de koranteksten zijn soms onduidelijk of met elkaar tegenstrijdig. Overigens zijn er ook veel christenen die de bijbel als het letterlijke woord van God opvatten. Die bijbel is in hun opvatting weliswaar met mensenhanden geschreven, maar de tekst is ingegeven door de Heilige Geest (=God).

General Lee | 08-08-07 | 11:00

-weggejorist-

gnomidion | 08-08-07 | 11:00

Door mr Ho "Nederland is een democratie "

Maar wel een democratie die steeds meer vrijheden en verworvenheden opoffert om in goede aarde te vallen bij de oprukkende Islam.Binnen 10-15 jaar gelden de sharia regels in Holland (en elders in Europa). Dan wordt de bijbel en talmoed verboden en denken wij "had die Wilders toch gelijk" want niet alleen andere geloven worden verboden maar we worden ook verplicht hun regels te volgen.Vrouwtjes van Holland,laat maar vast een burka aanmeten.

willie1971 | 08-08-07 | 11:00

De enige hoop die ik heb zijn de Moslima's. Dat die het op een goede dag eindelijk zat zullen zijn om te worden behandeld als huisdier en keukenslaafje. Maar aangezien de zogenaamde stoere Hollandse feministen vreemd genoeg niet thuis geven als het om Moslima's gaat zie ik het erg somber in.

DJTriest | 08-08-07 | 10:59

@Patrick Bateman 08-08-07 @ 09:48
De aanhangers van de islam en de bijbel zijn genetisch totaal verschillend. De islam aanhangers zijn fanatieke haatdragende personen die alleen maar denken in termen van eerwraak, en de bijbel aanhangers zijn wat dat betreft zeer gematigd (tegenwoordig dan).

PietjeSpanje | 08-08-07 | 10:58

Wilders weet zelf ook wel dat de Koran verbieden niet gaat lukken, maar toch wint hij met dit voorstel.
De Koran wordt zo (terecht) op de kaart gezet als een zeer gevaarlijk boek.
Tegen een verbod en toch voor het voorstel, leuke paradox.

ZSU-23-4 | 08-08-07 | 10:58

@inquisitra

Ter uwer informatie:

Het fascisme is de tegenstander van zowel de traditioneel linkse als rechtse politieke partijen.
Het fascisme minacht contemporaine conservatieve instellingen.
Het fascisme vereert machtsvertoon en het gebruik van geweld, in zoverre dat is gericht op de omverwerping van de bestaande maatschappelijke orde.
Het fascisme kent een autoritaire structuur met aan het hoofd daarvan een leider aan wie charismatische eigenschappen worden toegeschreven.
Het fascisme streeft naar de instelling van een politieke dictatuur.
Het fascisme streeft naar de volledige controle over het maatschappelijk leven en de sociale en culturele organisaties.
Het fascisme is extreem nationalistisch.
Het fascisme pleit voor een continue strijd om de eigen natie te kunnen doen overleven temidden van andere staten.
Het fascisme berust in hoofdzaak op de maatschappelijke middenklasse.
Het fascisme streeft naar sociale eenheid en de opheffing van alle bestaande klassen- en belangentegenstellingen.

Alleen Stijl | 08-08-07 | 10:58

@dr.spin007 08-08-07 @ 10:56
ahh, dus je handpalm verschaft je ook het opperste genot?
laat dan maar, tssss.

Slim-Brunetje | 08-08-07 | 10:58

Nooit meer slapen
Wil je discussiëren of niet? Stel dan of een vraag of maak de stelling dat mijn mening bespottelijk is? Dan kan ik kiezen of je te zielig bent om op te reageren of niet. Nee er zijn vele meningen mogelijk tussen de mening die iedereen pruimt en dit extremisme die zeer goed mogelijk zijn.

spooky | 08-08-07 | 10:57

uden 08-08-07 @ 10:42
Uden, het dorp waar de gemiddelde moskee/school niet veilig is voor kaalkoppies. Echter, geef ik je dit keer gelijk.

Mossad.il | 08-08-07 | 10:57

@General Lee 08-08-07 @ 10:55
Ik sta gecorrigeerd.

CoJoNes | 08-08-07 | 10:57

Slim-Brunetje 08-08-07 @ 10:41

Ik promoveer dagelijks, ondanks dat het niet mag van God. Verder moet ik het met de meer gangbare ondertiteling doen.

dr.spin007 | 08-08-07 | 10:56

@CoJoNes 08-08-07 @ 10:46: een fatwa wordt uitgesproken door een moefti, niet door een imam.

General Lee | 08-08-07 | 10:55

@Muxje
Je hebt volkomen gelijk.
Treurig.

Koelie | 08-08-07 | 10:55

Haal de passages over jodenhaat uit Mein Kampf en je houdt een standaard socialistisch pamflet over. Pijnlijk, maar waar. Waarom denken jullie dat het verboden is?

CoJoNes | 08-08-07 | 10:55

Neem een keer de moeite om "de Koran" en "mein kampf" te lezen en je weet dat Wilders wel degelijk een punt heeft.

willie1971 | 08-08-07 | 10:54

Lagonda 08-08-07 @ 10:50
DE Moslims zullen NOOIT EN TE NIMMER integreren in onze samenleving. Omdat ze dat niet mogen en omdat ze dat niet willen. Is iedereen in dit land soms een beetje ziende blind en horende doof of zo?

DJTriest | 08-08-07 | 10:54

Dat 'ie gelijk heeft, die Wilders. Maar laat hij in vredesnaam meteen de Talmud ook verbieden: Het is de gelovige Jood toegestaan geyle neuqsex te hebben met kinderen vanaf de dag dat ze 3 jaar en één dag oud zijn.
www.truthtellers.org/alerts/pedophilia...
Let vooral ook even op die ene dag extra: als je die niet weet af te wachten ben je een grote zondaar in de ogen van de Heere HEERE.

Kardinaal Meier | 08-08-07 | 10:54

Boeken verbieden is zeau 1938. Ten eerste is de vrijheid van meningsuiting me veel dierbaarder dan het verbieden van sprookjesboeken. Ten tweede is het naief om te denken dat de Nederlandse islamieten beter assimileren als je hun verplichte leesvoer en godshuizen verbiedt.

Tis allemaal zeau simpel:

1) Schaf het bijzonder onderwijs af.
2) Laat NL moskees in aanbouw voortaan eens echt vallen onder het strenge oog van welstandcommissies. Dit voorkomt wellicht wereldvreemde architectuur die niet in NL thuishoort.
3) Verbiedt de import van buitenlandse imams of stel er veel zwaardere eisen aan.
4) Straf niet alleen moslimjongentjes die slecht integreren en boterhammen, maar ook hun ouders (financieel dan wel door onder toezichstelling)

Maar met de huidige regering zullen punt 1 en 4 nooit uitgevoerd worden...

LJBrinkhorst | 08-08-07 | 10:53

Interressant trouwens dat Wilders Mein Kampf aanhaald.
Dat was toch dat boek geschreven door een meneer die populair werd over de ruggen van een etnische minderheid?
Iemand die verdeel en heers tacktieken gebruikte om om de macht in handen te krijgen.....
Goh, aan welke populist met een zeer stijlloos wit kapsel doet me dat toch denken....
Het zou fijn zijn als GW zich houd aan het verbod op Mein Kampf en ophoud goedkope ideeen uit dat boek te putten.

ErikZA | 08-08-07 | 10:53

spooky 08-08-07 @ 10:47

Je mening is bespottelijk. Een politicus of volksvertegenwoordiger kan toch niet alleen een mening aanhangen, die door de rest van de wereld gepruimd moet kunnen worden?
Dan maar geen melkpoeder naar het Midden Oosten!

Nooit meer slapen | 08-08-07 | 10:52

Ons hele land is vertieft door de Islam het is ONS land! Uden de gekste!!!!

uden | 08-08-07 | 10:51

Wilders bovenaan ole ole!! Wilders bovenaan, wilders bovenaan,.. wilders boven aan ole ole !!!...

redscareb | 08-08-07 | 10:50

Ik word zo moe van de islam. Gaaaaap. Nederland is een democratie en moet een democratie blijven. De grondwet is onze leidraad daarin. De sharia neemt een loopje met de Grondwetsartikelen: 1, 3, 4, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 16, 23. Let maar op wat er de komende jaren gaat gebeuren. Er gaat langzaam aan de grondwetsartikelen worden gesleuteld om het draagvlak van politieke partijen te beschermen. Ik denk dat links hier mee zal beginnen. De islam heeft de tijd, en stapje voor stapje zal vrijheid en bescherming verdwijnen.
Het wordt tijd voor een nieuwe politieke partij met een krachtige leider. Iemand die de leemte opvult met een gestructureerd en onderbouwd programma ter bescherming van de Nederlandse staat.
Moslims mogen best hun koran blijven lezen, net zoals andere groeperingen ook hun boekjes blijven lezen, maar moslims moeten geen druk uit kunnen oefenen op de rest van de bevolking om de Nederlandse cultuur aan te passen. We moeten opletten, anders vallen er meer slachtoffers dan alleen Sinterklaas.

Mr. Hu | 08-08-07 | 10:50

ZSU-23-4 08-08-07 @ 10:46: "Lees vooral de Koran, lees over de Hadith en de weg van Mohammed en vraag je af wat het betekent voor ons, hier in het westen.
Gevaarlijker dan dat kun je voor de islam niet zijn."

En dat, dames em heren, kan niet vaak genoeg gezegd worden.

ErwinJ | 08-08-07 | 10:50

@ZSU-23-4: Ja, dat is stap een. En verder ervoor zorgen dat onze moslimbevolking daadwerkelijk integreert met onze samenleving, en met onze blik naar de Koran en hun religie leren kijken. Dat gaat nog veel jaren duren, maar dat gaat in elk geval niet gebeuren zolang we islamitische basisscholen en moskeen subsidieren.

Lagonda | 08-08-07 | 10:50

Het jammere aan Wilders comments of topics is, hij heeft zonder meer een aantal punten die aandacht verdienen, maar met zulke belachelijke standpunten gooit 'ie z'n eigen ruiten in. En da's jammer.

P.S. Ik heb niet de moeite genomen om alle voorgaande comments door te lopen dus excuus als dit een -hopelijk- achterhaald standpunt is.

Apotheker | 08-08-07 | 10:48

uden 08-08-07 @ 10:45
Daar was ik al bang voor. Binnenkort vlaggenparade in Uden?

spooky | 08-08-07 | 10:48

Zucht, dingen verbieden is zeau Balkenende-IV!

Tobus | 08-08-07 | 10:47

Als zij in Saudi-Arabierie bijbels in de papierversnipperaar gooien, dan voeren wij de Koran/Qu'ran toch aan de varkens? Die weten wel wat lekker is, en het is een uitermate passend einddoel voor dat hondsvod van een boek: varkensvoer! Poetic justice, insh'Allah....!

archief.marokko.nl/eltawheed/index.php...

Mayakovnik | 08-08-07 | 10:47

Ik denk dat je inderdaad niet kan maken Mein Kampf te verbieden en de Koran niet.
De Koran zet aan tot haat ,discriminatie, moord en slaafse opvolging van een ideologie... zoals mein Kampf dat ook doet.
Helaas kunnen we zien dat, in tegen stelling tot Mein Kampf , er in moskeeën wel actief gestuurd wordt de Koran te volgen.
-
Helaas zal onze, in moslim zaken , volledig impotente regering niets doen omdat ze als de dood zijn dat dan een andere partij meer moslims stemmen krijgt.
Al onze partijen doen namelijk alleen maar aan partijpolitiek, niet aan politiek om het land fatsoenlijk te besturen.
Tja, en als je werkelijk iedereen maar een NL paspoort geeft dan wordt het regeren natuurlijk onmogelijk en zal de zaak vanzelf wel een keer ontploffen.
-
Langzaam maar zeker zakt NL af in een afgrond, maar Balkie en zijn kornuiten blijven maar wanhopig roepen dat alles goed komt.... een beetje zoals Mugabe, die ook maar blijft roepen dat alles goed komt met Rhodesië

Moi2 | 08-08-07 | 10:47

Nooit meer slapen
Dat hoeft ook niet maar met een volksvertegenwoordiger die dit roept staan we weer mooi in ons hemd. Dit tart alle etiquette en omgangsvormen van een ontwikkeld en beschaafd land. Los van de mening die een volksvertegenwoordigers die daarmee kiezers vertegenwoordigd is de regering en daarmee ook Wilders representatief voor onze beschaving als natie. Dat is anders bij een zomaar bekend iemand.

spooky | 08-08-07 | 10:47

@General Lee 08-08-07 @ 10:46
Wel als je fatwa's wilt uitspreken.

CoJoNes | 08-08-07 | 10:46

@ Lagonda
Precies!
Zet die Koran maar eens in een fris voorjaarszonnetje en kijk wat er van overblijft. Verbieden lijkt de confrontatie aangaan, maar is eigenlijk een vlucht voor de werkelijkheid. Mensen moeten weten wat we binnenhalen.
Lees vooral de Koran, lees over de Hadith en de weg van Mohammed en vraag je af wat het betekent voor ons, hier in het westen.
Gevaarlijker dan dat kun je voor de islam niet zijn.

ZSU-23-4 | 08-08-07 | 10:46

@CoJoNes 08-08-07 @ 10:44

bah, gemenerik.

Slim-Brunetje | 08-08-07 | 10:46

@tipo 1045
Toch ben ik dan geneigd voor het laatste te kiezen.

CoJoNes | 08-08-07 | 10:46

@CoJoNes 08-08-07 @ 10:37: Het staat iedereen vrij om imam te worden, dus mag iedereen de koran interpreteren. In tegenstelling tot de meeste kerken hoef je niet noodzakelijkerwijs een opleiding te volgen of gewijd te worden om voorganger (imam) te kunnen zijn.

General Lee | 08-08-07 | 10:46

@CoJoNes @ 10:32
Het is kiezen tussen twee kwaden: Of Staatsonderwijs voor iedereen, met gevaar voor propaganda, of vrijheid van onderwijs, met gevaar voor sektarisch onderwijs.

tipo | 08-08-07 | 10:45

gO wILDERS gO!!! Uden LOVES you!!!!!!!

uden | 08-08-07 | 10:45

Whaha wilders wat ben je toch een onnavolgbare mafketel. Pas maar op dat het niet in je neq schiet.

krasser | 08-08-07 | 10:44

@Slim-Brunetje: Ja, zo zou je het kunnen uitleggen. Jammer dat het alleen niet zo is.

Lagonda | 08-08-07 | 10:44

@slim brunetje 1041
"Dan wil ik erover nadenken."
That's a first!

CoJoNes | 08-08-07 | 10:44

ErikZA 08-08-07 @ 10:40

Geweldig: Geert geeft zijn mening en ErikZA lult over de opleiding. Stick to the topic! Of ga anders fietsen

Nooit meer slapen | 08-08-07 | 10:43

@Lagonda 08-08-07 @ 10:40
Ik zeg geen domme dingen, ik verschaf jullie denkvoer. :)

Slim-Brunetje | 08-08-07 | 10:42

Was het maar waar een droom zou uitkomen. Het begin van het einde van de Islam! Haha

uden | 08-08-07 | 10:42

@ Slim-Brunetje
Sarcasme? Is dat niet wat er boven komt bij ongelovigen die de Koran lezen?
Weleens iets van gemerkt ja.

ZSU-23-4 | 08-08-07 | 10:42

He should be sent to Afghanistan to fight for our western interests, in between he should give speeches like this to the Afghan people and, take the streets of Iraq and preech his message about Koran.

Wilders for President!

Go NL Go >>>

undutchable | 08-08-07 | 10:41

De Islam kunnen we definitief en bewezen beschouwen als onze vijand. En de vijand van mijn vijand is mijn vriend. Zelfs als hij een tikje overdreven, wereldvreemd en hoogblond is.

DJTriest | 08-08-07 | 10:41

@dr.spin007 08-08-07 @ 10:36
Ben je echt gepromoveerd?
Dan wil ik erover nadenken.

Slim-Brunetje | 08-08-07 | 10:41

@ Nooit meer slapen 08-08-07 @ 10:34

*denkt na over GWs "argumenten"* WAAAHAAHAAA wat een lutser!!
*denkt nog wat verder na* OMFG! er zijn gewoon mensen die het hoogstaande NL onderwijssysteem hebben doorlopen en deze vent serieus nemen.
Dat geld wat we met z'n allen in jou opleiding hebben gestoken is duidelijk weggegooid.

ErikZA | 08-08-07 | 10:40

@Slim-Brunetje: zolang je geen domme dingen roept over videogames of amerikaanse christenen wel ja.

Lagonda | 08-08-07 | 10:40

Een interview met Walid Shoebat over de "gematigde" islam (na een kort stukje over het islamitische Reich in Gaza).

www.youtube.com/watch?v=ze6Qub1itFA

Shani 08-08-07 @ 10:08

------

Wat een uitstekend interview en geeft precies aan waar Wilders het over heeft.
Die Phares is eauk zo een moedige ex-moslim net als Jami die veel meer aan het het woord moet komen over het hoe en waarom van jihad.

Beter dan hordes islamitische woordvoerders en voorgelogen arabisten.

solidstate | 08-08-07 | 10:40

ik raak wat in de war:
Bericht over islam -> Islam = slecht , gristen = goed , heaumeau = goed
Bericht over weigerambtenaar -> gristen = slecht , heaumeau = goed
Bericht over peautenrammen -> rammer = slecht , heaumeau = goed (en slecht)
over de Islam waait de mening hier niet mee met de wind (of is de wind steeds uit dezelfde richting), verder nogal windvaantjes meningen hier.
.
On topic: Koran én Bijbel (wat mij betreft) hebben veel ellende vooroorzaakt in de wereld en doen dat nog omdat ze beiden door hun aanhangers gezien worden als het woord van hun God waar ze zich aan dienen te houden. En liefst ook anderen dwingen zich aan de regels te houden. Verbieden lijkt me geen goed plan dat induceert nog verdere redikalisering. Wel elk ongewenst gedrag direct afstraffen en niet met een weekje plantsoentjes harken of boete ter hoogte van een 10-tje. Ontnemen stemrecht, opsluiten, ontnemen Nederlandersschap, etc. lik op stuk.

YOU-trechter | 08-08-07 | 10:40

@Sikkeneur
Jij wilde toch zo graag een democratie? De dictatuur van de meerderheid voorziet nu eenmaal slecht in het waarborgen van individuele vrijheden.

CoJoNes | 08-08-07 | 10:39

@Lagonda 08-08-07 @ 10:37
Zie daar: we kunnen het dus toch eens worden.

Slim-Brunetje | 08-08-07 | 10:39

kolonel klootoog 08-08-07 @ 10:25

En wat denk jij nou? Dat ik die ondoordachte onzin van je met een antwoord verwaardig. Dat 'sprookjeboek' van mij zegt iets over paarlen en zwijnen. Nuff said.

ErwinJ | 08-08-07 | 10:38

Als ik het goed begrepen heb is de koran een nogal symbolisch en vaag geschreven boek, waardoor het misschien wel het letterlijke woord van Allah mag zijn, maar door vaagheid het alsnog voor meerdere interpretaties vatbaar zou zijn.

marteltor | 08-08-07 | 10:38

CoJoNes 08-08-07 @ 10:32
En dan vind het, net als nu, zijn weg via politieke partijen (ideologiën) naar de machtscentra.

Sikkeneur | 08-08-07 | 10:38

@Slim-Brunetje: Nah, ik ben tegen boekverbrandingen of censuur. Ik ben meer voor het tegengestelde proces: opengooien die Koran, en laat moslims maar eens uitleggen hoe ze dat precies zien, al die oproepen tot geweld, en laat westerlingen maar eens lezen wat er allemaal in dat boek staat. En laat onze politici maar eens uitleggen hoe ze dat precies voor elkaar denken te krijgen: een joods-christelijk-islamitische cultuur, terwijl in het heilige boek van een van deze culturen duidelijk te lezen valt dat alle Joden over de kling gejaagd moeten worden. Laat die Koran alsjeblieft zoveel mogelijk gelezen worden, en laat daarmee duidelijk worden dat we een groot probleem hebben zodra deze Koran letterlijk genomen wordt.

Lagonda | 08-08-07 | 10:37

@Mokum

Dat bedoelde ik ook. Je ziet geen islamitische gehandicapten, omdat ze verstopt worden op zoldertjes of gewoon nooit buiten komen, afgeschermd van de rest van de wereld. Allah is toch immers perfect of het islamitische gehandicapte kind wordt als straf gezien. En uiteraard ligt het percentage gehandicapten bij moslims hoger door de vele inteelt tussen 1ste en 2de lijns familiekruisingen. Dat geeft ook een hoop metale defecten. En dat is te merken.

inquisitra | 08-08-07 | 10:37

@azijnseiker 08-08-07 @ 10:35
Voor die ruimte ben je dus aangewezen op de duiding door imams.

CoJoNes | 08-08-07 | 10:37

@ZSU-23-4 08-08-07 @ 10:34
Ooit van sarcasme gehoord?

Slim-Brunetje | 08-08-07 | 10:36

Slim-Brunetje 08-08-07 @ 10:15

Roeps u maar een datum

dr.spin007 | 08-08-07 | 10:36

CoJoNes 08-08-07 @ 10:19

"Interpretatie kan en mag alleen gebeuren door schriftgeleerden"

dus wel interpretatie??

En hoe zit het met de Imams hier in Nederland.

Vergeef me mijn onwetendheid op het gebied van godsdienst, ik wil graag weten waar de ruimte zit voor oplossingen.

tipo 08-08-07 @ 10:28

Daar heb ik het in een ander onderwerp al eens over gehad. Het onderscheid tussen het publieke en private domein van godsdienstbeleving. Naar mijn mening is deze er niet.

azijnseiker | 08-08-07 | 10:35

@ ProfessioneelPrutser
Al gehoord van Milieufanaten vermoord na een uitzending van Top Gear?
Iemand Top Gear geciteerd als alibi voor moord?
Niemand?

ZSU-23-4 | 08-08-07 | 10:34

ErikZAADSTENGEL 08-08-07 @ 10:31

Een beetje lullen over Geert Wilders om maar niet over zijn argumenten te hoeven nadenken

Nooit meer slapen | 08-08-07 | 10:34

Van mijn mag die Koran verboden worden, maar dat idee is toch echt wel een, heel klein ietsie pietsie, brug te ver. Zal maar zeggen............
Maar eh, of topics (denk ik). Wanneer gaan die Moskeeen nou eens uitgeprocedeerde asielzoekers opvangen? (denk aan christen-honden kerken)

wILL | 08-08-07 | 10:33

Harige Bangmaker 08-08-07 @ 10:17: Toch, alle religies zuigen. Ook het Gristendom.

Mag je vinden. Ik vind dat atheism zuigt. Neemt niet weg dat ik seculier humanisme meer beschaving toedicht dan de gemiddelde bebaarde hakbar.

ErwinJ | 08-08-07 | 10:33

Wat Slim-Brunetje zegt.

ProfessioneelPrutser | 08-08-07 | 10:33

Goedver. Straks blijkt ook nog dat GW een begenadigt Ravensburger adept is.

kolonel klootoog | 08-08-07 | 10:32

@OoO 08-08-07 @ 10:27
Nee

monaco | 08-08-07 | 10:32

@tipo 1028
Da's een lastige. Als je als uitgangspunt neemt, dat educatie en opvoeding een taak van de ouders is, kun je het niet verbieden. Alternatief is staatsonderwijs en we kunnen allemaal zien waar dat toe leidt. Pedagogische experimenten zijn sowieso verwerpelijk, door de staat geïnitieerde pedagogische experimenten zijn het verwerpelijkst.
De kern van het probleem is de status aparte van religie in de wet. Religie zou in een seculiere samenleving gelijkgeschakeld moeten worden aan alle andere ideologiën. Dat is het begin van de oplossing.

CoJoNes | 08-08-07 | 10:32

@Teen:
Zit je al aan het zuurstofapparaat?
Volgende keer maar eens een half uurtje eerder opstaan, dan kan je wel een ieder ter woord staan (waarvan eauverigens veel dank).

TyfusLeijer | 08-08-07 | 10:32

Ik denk dat Geertje Wilders vroeger wat te weinig aandacht van z'n moeder heeft gekregen.
Toen Geertje groot was begon hij controversieele (zij het onhaalbare) dingen te schreeuwen en hoppa, daar was de aandacht waar hij zo om verlegen zat.
Helaas voor Geertje is het inmiddels zover gekomen dat hij exponentieel onzinnige dingen moet verzinnen om die aandacht te houden.
Let op tegen de tijd van de volgende verkiezing ronde is de PVV de nieuwe LPF, van 0 naar 9 naar veel (in de peilingen) en terug naar nul.
Zelfs domme mensen die in principe op Wilders zouden stemmen moeten nu toch wel doorhebben dat de wereld niet zwart wit is.

Dag Wilders, slaap lekker.

en de Wilders stemmers op dit forum? die zullen over twee jaar ontkennen ooit een aanhanger van de partij te zijn geweest, want zo zijn jullie.

ErikZA | 08-08-07 | 10:31

spooky 08-08-07 @ 10:29
Sinds wanneer moet een volksvertegenwoordiger de mening van alle NL-ers verkondigen?

Nooit meer slapen | 08-08-07 | 10:31

Lagonda 08-08-07 @ 10:24
Laten we dan allemaal eens nadenken en beoordelen.
Denk eens goed na over het plan van Wilders en beoordeel het dan.
Ik ben net zo goed tegen geweld in naam van welk geloof dan ook als ieder ander, maar dit is echt geen oplossing van het probleem.
Ik denk dat de haat en het geweld alleen maar toeneemt als de koran wordt verboden in Nederland, het is alleen maar olie op het vuur.
Wat Geert dan weer goed uitkomt, want blijft zijn stokpaardje in leven.
Het is gewoon een self-fullfilling prophecy op die manier.

Slim-Brunetje | 08-08-07 | 10:29

@Nooit meer slapen
Een kwestie van volksvertegenwoordiger zijn of niet. Ik als Nederlander wordt door Wilders vertegenwoordigd en schaam me de pleuris. Dat heb ik niet als een artiest iets roept, dat is anders.

spooky | 08-08-07 | 10:29

Hussein 08-08-07 @ 10:26

We zien je filmpje wel in de Dumpert. Eens kijken og GeenStijl het lef hebben dat te publiceren. Gelijk mailen naar El Jazeera en we moeten onze eigen melkpoeder vreten

Nooit meer slapen | 08-08-07 | 10:29

@CoJoNes 08-08-07 @ 10:27
Maar hoe behandel je dan indoctrinatie van kinderen? Is dat dan wel toegestaan?

tipo | 08-08-07 | 10:28

Het bevalt zeker die beveiliging bij Wilders.....?

Jan Gordelroos | 08-08-07 | 10:28

@CoJoNes 08-08-07 @ 10:13

Onder 'interpretatie' valt voor mij ook dat je alles in twijfel kunt en mag trekken. En dan heb je gelijk als je zegt dat dat in het geval van de Koran niet mogelijk is. Althans, niet zonder sancties en bedreigingen te riskeren.

Monsieur Bovary | 08-08-07 | 10:28

@ Slim-Brunetje
Juist, dat gebeurt al in het westen, er zijn zoveel mensen ongelovig en zoveel mensen die kritiek hebben op de kerk en het christelijke geloof.
En allemaal leven ze nog... vreemd he?
Sinds de middeleeuwen heeft geen bijbelcriticus onder moeten duiken, dat is met de Koran wel anders helaas...

ZSU-23-4 | 08-08-07 | 10:27

@tipo 1024
Ik heb al een paar keer gesteld in deze draad, dat ik principieel tegen iedere vorm van censuur ben.

CoJoNes | 08-08-07 | 10:27

monaco 08-08-07 @ 10:21

copy-paste vanuit de spellingchecker?

OoO | 08-08-07 | 10:27

Ik roep op tot een landelijke Koran verbrandingsdag. Wie doet er mee?

Hussein | 08-08-07 | 10:26

@ ErwinJ 08-08-07 @ 10:15

Ah gezellig, je bent een huilchristen. Natuurlijk worden jij en je absurde sprookjesboek door weldenkende mensen bij elke mogelijke gelegenheid belachelijk gemaakt. Net zoals weldenkende mensen geen enkele gelegenheid voorbij laten gaan eens flink te lachen om de alu-hoedjes brigade en andere domdenkers. Volgens mij ben jij een beetje jaloers op de moslims.

kolonel klootoog | 08-08-07 | 10:25

Gek: als Oriana Fallaci op 28 november 2005 in New York, toen zij een prijs in ontvangst nam ter ere van haar heldhaftig verzet tegen het islamofascisme en haar strijd voor vrijheid er iets van zegt wordt er in de media geen aandacht aan besteed.
Als Geert Wilders de woorden herhaalt staat NL op zijn achterste poten!

Nooit meer slapen | 08-08-07 | 10:25

@CoJoNes 08-08-07 @ 10:13
Maar om Moslims aan de Mohamed en Allah te laten twijfelen, hebben ze juist de Koran, Hadith en sharia-geschriften nodig. Je kan niet aan je bronnen twijfelen, als je ze niet rechtstreekis kan raadplegen.
.
Kijk naar de verhalen van Ayaan en Jami: Die zijn als kind ge-indoctrineerd door Islamitische landen, hebben op latere leeftijd pas zelfstandig in de Koran gelezen, met een Nederlandse bril op. En zijn toen pas gaan twijfelen en later zelfs gaan afzweren. Dat is een heel proces van de-programeren, denk ik.
.
Daarom: Geen verbod op de Koran vanaf 16 jaar. Wel een verbod op Islamitisch onderwijs tot 16 jaar. Juist vanwege indoctrinatie en sektevorming op jonge leeftijd, wat de-programering op latere leeftijd bemoeilijkt.

tipo | 08-08-07 | 10:24

Wilders legt het weer eens niet goed uit. Koran verbieden is zinloos. Is hetzelfde als een inbreker z'n schoenen afpakken. Hij zal er niet minder om gaan inbreken.

Wat aangepakt moet worden zijn de mensen die hem verkondigen als levensstandaard, en handelswijze van doen en laten in het leven. Oftewel; flikker alle Imams het land uit. En moslims en moslima's die hun kinderen volgens dit idiote sprookjesboek opvoeden. Zijn we en passant gelijk ook van die achterlijke Eftelingboerderijen af.

OoO | 08-08-07 | 10:24

@Jokkebrok 10:02: Precies, heel jammer. Wilders kaart goede kwesties aan en heeft vaak gelijk wat betreft zijn standpunten. Maar zijn oplossingen zijn zo vaak helaas flauwekul.
Overigens denk ik dat dat "zichzelf tot levenslang veroordelen" we eens bewust zou kunnen zijn. Wilders is al zo vaak van polariserend gedrag beschuldigd, maar in het verleden was hij niet veel polariserender dan de Cohens van deze wereld met hun eenzijdig geknuffel. Nu maakt hij die beschuldiging waar, door iets voor te stellen dat voor een bepaalde bevolkingsgroep altijd onacceptabel zal zijn, en waar geen compromis op mogelijk is. Je moet nu wel voor hem kiezen of voor "die anderen", de optie van samen leven zit er niet tussen, en dat is volgens mij toch echt de enige optie. Het gros van de moslims hier is gewoon Nederlander, en nee Geertje, die men-sen kun je er niet zo-maar uit-zet-ten. Ook al hebben ze 2 paspoorten. Rechtsstaat en zo. Dat het zo'n probleem is geworden mag je links zwaar aanrekenen, maar terugdraaien kan niet meer.

Jammer, Geert. Je deed het aardig als luis in de pels, en je gaf velen het gevoel dat er nog één partij was die naar hun problemen luisterde. Die partij heb je nu tot een clownsnummer gemaakt. Het is wachten tot je iets doet waarop ze je kunnen pakken, net als Janmaat, en dan krijgt Nederland weer het ergste voorgeschoteld sinds de Watersnoodramp: dat zelfingenomen glimlachje van Femke Halsema. Kan links eindelijk weer ongestoort knuffelen.

Muxje | 08-08-07 | 10:24

@Slim-Brunetje: Ach ja, dat handjevol halfgare grrristenen in Amerika, die nog geloven dat de aarde maar 6000 jaar oud is. Ach ja. Idioten heb je overal, en soms doen ook deze mensen vreselijke dingen. Klopt. Maar dat is nog iets heel anders dan een wereldwijd front tegen ongelovigen, waartegen een geweldadige oorlog gevoerd moet worden, omdat dat in de Koran staat.

Leer nadenken, beoordelen en onderscheid maken, Slim-Brunetje: dat zaken op elkaar lijken wil niet zeggen dat ze hetzelfde zijn.

Lagonda | 08-08-07 | 10:24

@Slim-Brunetje 08-08-07 @ 10:20
Durf ik morgen te doen in Texas of South Carolina. Geen probleem. Ze zullen me niet uitnodigen voor het diner, maar ik overleef het wel.

CoJoNes | 08-08-07 | 10:23

Die agressie en dat geweld zitten niet meer alleen in dat boek, die zitten nu ook in mensen zelf....

Klang | 08-08-07 | 10:23

@ZSU-23-4 08-08-07 @ 10:17
Ga jij dat dan een keer doen in Alabama?? Als je dat als bewijs aanvoert dan kun je net zo goed een aflevering van Top Gear aanvoeren als bewijs dat Christenen net zo geweldadig zijn.

ProfessioneelPrutser | 08-08-07 | 10:23

geertje you go!!!!
hij is wel de enige die het bespreekbaar maakt. Omdat hij het elke keer zo zwart wit stelt gaan mensen toch grijs denken.
En serieus elk weldenkend mens weet toch dat die islamietjes hardstikke mesjokke zijn en dat het een heel gevaarlijk geloof is. Ooit een christen ergens in de laatste 100 jaar met een explosievengordel over de markt zien lopen?

hansjestinkers | 08-08-07 | 10:22

Ik meen me te herinneren dat de Satanskerk ook gewoon bikkelhard gesloten werd destijds. Waarom mochten die hun geloof dan niet gewoon belijden? Veel verschil met de Islam zie ik namelijk niet.

DJTriest | 08-08-07 | 10:22

@azijnseiker 08-08-07 @ 10:19

Ik weet het. En ik ben het er niet mee eens, kan ik je vertellen.

ErwinJ | 08-08-07 | 10:21

Wat een dom gelul van die Wilders. Als de koran
verboden is denkt hij dan dat de moslims de bijbel
gaan lezen? Hij wil gewoon weer wat aandacht. Het
lijkt mij beter om de fundamentalisten zonder
pardon het land uit te schoppen en de geen die
zich niet aanpassen. En ook de geen die hier
geboren zijn en een dubbel pasport hebben die
crimineel zijn of de buurt terroriseren . Maar de
koran verbieden zet geen zoden aan de dijk .

monaco | 08-08-07 | 10:21

20ste;)

Bosch88 | 08-08-07 | 10:21

De islam niet als religie of desgewenst als geloof erkennen en daaruit voortvloeiend alle subsidies en als gesprekspartner beeindigen.

Dat wordt de volgende zet van de PVV als ze slim zijn.

kwarko01 | 08-08-07 | 10:20

ZSU-23-4 08-08-07 @ 10:17
Hahahahah don't make me laugh!
Zullen we datzelfde experiment dan es herhalen en in Texas of West-Virginia gaan roepen dat de bijbel niet juist is en dat de koran niet juist is?
Kijken wat er dan gebeurt, gekkie.

Slim-Brunetje | 08-08-07 | 10:20

Ik vind niet dat Geert dit zomaar zeggen kan.

hoewel ik wel van mening ben dat je de koraan niet als levensrichtlijn moet gebruiken, wat nu wel het geval is.

Het probleem is dat er een verschil in mentaliteit is met moslims. bijvoorbeeld ze komen altijd te laat behalve als je in een discotheek voor 11 gratis binnen komt...

maar door dat verschil in mentaliteit zitten wij nu in de 21ste eeuw en de baarden tussen de 19e en 2e ergens:p

Bosch88 | 08-08-07 | 10:20

Op zich is er ook weer wat voor te zeggen om de koran juist verplichte literatuur te maken, zodat ook niet-moslims kennisnemen van de achterlijke en gevaarlijke inhoud van dat boek en iets meer gaan snappen van waar we mee te maken hebben. Teveel mensen denken nog steeds dat de islam zelf een vredelievend geloof is en dat er alleen maar "extremisten" zijn die de islam "misbruiken", ze weten niet dat die "extremisten" alleen maar precies doen wat de koran ze voorschrijft, en dat de koran eeuwige hel en verdoemenis belooft aan ieder gezond mens dat niet deelneemt aan de jihad tegen ongelovigen, en eeuwige sexuele lust aan wie dat wel doet.

Zorgh | 08-08-07 | 10:19

ErwinJ 08-08-07 @ 10:15

Weet je wel dat alle voorzieningen van de moslims (bijzonder onderwijs, soepsidies enz enz) door jullie (lees : christelijke politiek) in stand wordt gehouden.
Zij liften op jullie mee!!

azijnseiker | 08-08-07 | 10:19

@azijnseiker
Het is één van de belangrijkste verschillen. Voor de honderdste keer: De koran is het letterlijke woord van de maangod. Interpretatie kan en mag alleen gebeuren door schriftgeleerden. De bijbel is een verhalenbundel van verschillende auteurs, die jezus beurtelings mozes en jezus noemen en door het Vaticaan in elkaar is gekoppiepeest.

CoJoNes | 08-08-07 | 10:19

@inquisitra: Ik moet toch even reageren. Ja ik heb wel eens gehandicapte moslims gezien. Op de Westbank en in Gaza stikt het er van... Maar nu even serieus. Je weet niet waarover je praat. De Kleine Johannes (DKJ) op de Overtoom huisvest wel degelijk allochtone gehandicapte kinderen. Ja die bestaan..... Juist daar in die Turkse en Marokkaanse gemeenschappen, vanwege de vele incest en dat is geen geintje. Neven trouwen met nichten et cetera... Ze vinden hun weg alleen vaak niet naar de instellingen..

Mokum Kosher | 08-08-07 | 10:18

@Slim-Brunetje 08-08-07 @ 10:14
Er is ook geen onderzoek dat dat aantoont. Simpel zat.

ProfessioneelPrutser | 08-08-07 | 10:18

Hoewel waarschijnlijk nu niet echt uitvoerbaar ben ik het er wel mee eens. Stel je eens voor dat een dergelijk boek nu geschreven en uitgegeven zou worden. Dat zou zou toch een weerzinwekkend idee van ongekende proporties zijn, helemaal als er ook nog een stelletje achterlijken in zou gaan geloven en het zou gaan praktiseren.

Lekker Ding | 08-08-07 | 10:17

Teen 08-08-07 @ 10:08
Ja, een discussie waarmee hij een aantal grondwetten en (moeizaam verworven) rechten van burgers wil laten wijzigen ten koste van zijn islamfobie en vele die hem volgen hun rechten met speels gemak dan ook maar in willen leveren. Het geeft je te denken.

Sikkeneur | 08-08-07 | 10:17

Beter nu polariseren dan later islamiseren.

solidstate | 08-08-07 | 10:17

ErwinJ 08-08-07 @ 10:15

Toch, alle religies zuigen. Ook het Gristendom.

Harige Bangmaker | 08-08-07 | 10:17

@ Slim-Brunetje
Dan moet je toch eens beter je werk doen...
Aangezien meerdere, ik herhaal meerdere mensen zich op de Koran beroepen, als argument voor hun moorddadig optreden.
Een boek dat zo sterk aanzet tot haat tegen Joden, ongelovigen en andersdenkenden moet haast wel een fundament leggen voor haat geweld en discriminatie.
Maar ik geef je het voordeel van de twijfel, stel voor dat je bij wijze van wetenschappelijk experiment jezelf naar een streng islamitisch land begeeft met een groep medestanders, de groep in 2 delen splitst en met de ene groep gaat roepen dat de Koran niet juist is en met de andere dat de Bijbel niet juist is. Je zult het oorzakelijke verband gaan ondervinden

ZSU-23-4 | 08-08-07 | 10:17

Misschien de Koran in stripvorm ????

De Schaapherder | 08-08-07 | 10:17

Den Haag zit vol met laffe lieden. Bange mensen die laf zijn geboren en laf zullen sterven. Die vinden en bevorderen dat de Nederlandse cultuur gestoeld zal zijn op een joods-christelijke-islamitische traditie. Die een generaal pardon verlenen aan leugenaars en criminelen. Die de andere kant op kijken als homoseksuelen inmiddels bijna dagelijks in elkaar worden geramd. Die sharia-hypotheken willen invoeren.

Die met vertegenwoordigers van de terroristische Hamas in gesprek gaan. Die werkzaamheden verrichten voor de dictatoriale Marokkaanse koning. Die extremisten van de Moslimbroederschap als gesprekspartner zien. Die toestaan dat moslimmannen weigeren hun zieke vrouw te laten behandelen door mannelijke artsen.

Snijdt wel hout. Kan ik onmogelijk mee oneens zijn.

Hup Geert: over de 1000 comments!

Nooit meer slapen | 08-08-07 | 10:16

@Slim-Brunetje: Nee, een waar antwoord. Er hoeft niet eens gezocht te worden naar een vorm van "onderbewuste beinvloeding", zoals dat bij videogames het geval zou zijn; terroristen en jihadisten claimen luid en duidelijk dat zij handelen in naam van Allah, en naar de letter van de Koran. Daar hoeft niks aan bewezen te worden.

Lagonda | 08-08-07 | 10:16

Wanneer komt de fatwa uit Teheran aan.

spooky | 08-08-07 | 10:16

Het ligt niet aan dat boek, het ligt aan de kansloze achterlijke lieden die niet weten hoe ze met de inhoud om moeten gaan en zo hopenloos zijn dat ze hun leven wijden aan een sprookjeboek. Zelfde geldt voor de bijbel.

doskabouter | 08-08-07 | 10:16

CoJoNes 08-08-07 @ 10:13

Begrijp ik het goed dat je zegt dat het belangrijkste verschil tussen de Koran en de bijbel is dat de eerste niet interpreatbel is??

azijnseiker | 08-08-07 | 10:16

dr.spin007 08-08-07 @ 10:13
wanneer kom je langs zodat we dat omonstotelijk kunnen vaststellen?

Slim-Brunetje | 08-08-07 | 10:15

@Patrick Bateman 08-08-07 @ 09:48

Wat een ongelovelijke partij pseudo-intelligent gelul. "Hoe harder je het bestrijdt hoe naarder het wordt"?

IK durf wel te stellen dat in het Nederland van nu het christendom een van de meest bestreden (want geridiculiseerde) religies is. Herinneren wij ons 'God bestaat niet' nog? Met Jezus aan de ketting?

De islam daarentegen wordt weinig in de weg gelegd. Moskee-en schieten als paddestoel uit de grond, over Mohammed mag je in het openbaar niet alles meer zeggen en moslims zijn ten alle tijden zielig en moeten geholpen met voorrang op scholen, stageplaatsen en banen.

En toch waren het geen Zevende Dag Adventisten of Jehova's getuigen die Jami afgetuigd hebben, of die van Gogh lekgeprikt hebben. Het waren moslims. Hoe kan dat nu? Je zou er toch niet naast zitten?

Er is de afgelopen jaren maar een religie consequent in het nieuws geweest in verband met onverdraagzaamheid en geweld. Niet 'alle religies'. Eentje maar.

En ik, als christen, ben het goddomme wel een beetje zat dat crypto-marxisten zoals jij de beschaafde, naar het goede strevende overtuigiing van velen in Nederland (inclusief boedhisten, hindoeisten en weet ik wat meer) op een hoop gooit met een 'religie' die niet veel meer is als de moraal van Ali Baba en roversbende.

ErwinJ | 08-08-07 | 10:15

Lagonda 08-08-07 @ 10:09
wat een laf antwoord zeg.

Slim-Brunetje | 08-08-07 | 10:14

hahahahaha ... en voorheen was het niet de hele islam ! Maar veel succes met je cordon sanitaire ! maar niet mouwen als je hem terug krijgt

Draaitafel Demagoog | 08-08-07 | 10:14

@Monsieur Bovary
De enige manier waarop er binnen de islam verlichting mogelijk is, is door het woord van Allah in twijfel te trekken. Je gaat consequent voorbij aan het belangrijkste verschil tussen de bijbel en de koran.

CoJoNes | 08-08-07 | 10:13

Slim-Brunetje 08-08-07 @ 10:07

Daarentegen kan ik wel een causaal verband aantonen tussen het bruut penetreren van jouw strakke binnenvoering en het opperste genot. Daar is geen wetenschappelijk onderzoek voor nodig.

dr.spin007 | 08-08-07 | 10:13

Wel gaaf om met zulke rake uitspraken in de zeer vroege ochtend te komen.
.
Dan liggen alle uitkeringstrekkerTs en baardbokito's nog te maffen en kunnen derhalve pas na honderde reaguurstukkie's hun slinks policor gedankengutt reaguren.

TyfusLeijer | 08-08-07 | 10:13

Wat wil Geertje nou eigenlijk............ een Theootje doen ofzo?

Cynisch | 08-08-07 | 10:12

Het is een boek vol gelul. Maar daar staat al het proza van Adriaan van Dis ook vol mee.

Frits Bom | 08-08-07 | 10:11

Dit roept om een "The Meaning of Life" van Monty Python, maar dan in Koran versie.
Wordt er eindelijk eens omdat kudt geloof gelachen.
Maar ja, geen regisseur of acteur die de ballen heeft om in zo'n film te spelen.

Voorlopig heeft alleen Geert Wilders het lef het beestje bij de naam te noemen

Nooit meer slapen | 08-08-07 | 10:10

Jongens, als er steeds weer comments bijkomen, dan lukt het mij nooit iedereen te antwoorden!

Teen | 08-08-07 | 10:10

@C

En licht moet dan ligt zijn.

Monsieur Bovary | 08-08-07 | 10:09

Tompiedompiedompiedom: Wil de echte Wilde Wilders dan nu opstaan?

Kakbouter | 08-08-07 | 10:09

@Slim-Brunetje: Ik wel. Heet "de krant".

Lagonda | 08-08-07 | 10:09

Je kunt lullen wat je wilt, maar gelijk heeft ie natuurlijk wel.

pbuh | 08-08-07 | 10:08

@.BasZZZ 09:22
"Als je moedwillig met je auto op blinde muren in blijft rijden, zegt de verzekering ook: zoek het zelf maar uit."
.
Ik heb mijn map met verzekeringen er eens bijgepakt maar er is er niet één die iets zegt. Had het kunnen vermoeden maar heb het voor de zekerheid even gecheckt.

.

ventus_aqualis | 08-08-07 | 10:08

@CoJoNes 08-08-07 @ 09:57

Heer C, hier nog even een gemakzuchtige.
De tijden dat de interpretatie van de bijbel hier tot godsdienstoorlogen leidde licht al geruim tijd achter ons. Nu kan iedereen de bijbel naar eigen goeddunken interpreteren en zolang hij verder z'n buurman niet lastig valt met die interpretatie is dat okee. De moslims moeten hun eigen godsdienstoorlog nog voeren, zou je kunnen zeggen. Onderling, bedoel ik dan. Nou zie ik dat niet snel gebeuren, maar dat is weer een ander verhaal.

Monsieur Bovary | 08-08-07 | 10:08

Een interview met Walid Shoebat over de "gematigde" islam (na een kort stukje over het islamitische Reich in Gaza). www.youtube.com/watch?v=ze6Qub1itFA

Shani | 08-08-07 | 10:08

@ karmahead 08-08-07 @ 08:55
Volgens mij zijn besnijdenissen al verboden.

@ SloopKogel (wie zijn 08-08-07 @ 08:56
Je kunt hem altijd nog demoniseren.

@ Jos Elberse 08-08-07 @ 08:56
Jij hebt zeker geen kinderen

@ Slim-Brunetje 08-08-07 @ 08:57
Misschien probeert hij een discussie te ontketenen.

Teen | 08-08-07 | 10:08

Nooit meer slapen 08-08-07 @ 10:01

Zolang jij maar geen boek gaat schrijven want dat zou stikken van de fouten.

dr.spin007 | 08-08-07 | 10:07

Alsof een paar kruistochten van eeuwen geleden er nu nog toe doet. Dan mag Nederland ook niets meer aan mensenrechten doen omdat we ooit slaven verhandelde. Overigens zou ik eerder de Hadith en de Soennah verbieden dan de Koran. Daarin wordt de twisted mind van Mohammed uitgewerkt. De Koran zelf verschilt niet veel van de Bijbel of de Thora.

atheist | 08-08-07 | 10:07

Lagonda 08-08-07 @ 10:03
Kan wel zo zijn, het was dan ook een zijspoor.
Ik heb ook nog steeds geen wetenschappelijk onderzoek gezien dat een oorzakelijk verband aantoont tussen het lezen van de Koran en het plegen van geweld.

Slim-Brunetje | 08-08-07 | 10:07

Als Wilders in één (waanzinnige) zucht ook de bijbel op de bbq gooit vind ik het plan compleet. Ook uit de bijbel is bloederige waanzin voortgekomen. Correctie: daar komt nog steeds ellende uit voort.
Verder heeft Geert gelijk. De vraag is wat er precies moet gebeuren om dit bij iedereen op het netvlies te krijgen.
Maar.... wat is de prijs van een realitycheck in het kamp der cultuurrelativisten ?

TooneyLunes | 08-08-07 | 10:06

@Comrade
Ah, Reagan. De man die ondanks Gorbatsjow een einde heeft gemaakt aan de koude oorlog, maar door de eenvoudigen van geest steevast wordt weggezet als schlemiel. Je praat peop. Reagan wordt en werd scgromelijk onderschat.

CoJoNes | 08-08-07 | 10:06

Godwin punten voor Geert.

En kunnen we dan meteen en in een moeite door Limburg verbieden, de *kuch* mensen die daar resideren naar hun duitsche heimat trappen en er een mooi smulbos aan leggen.

kolonel klootoog | 08-08-07 | 10:06

Hehe... prachtig zoals alle islamvriendjes hier in de rij staan om zogenaamd Geert de oren te wassen. Maar eigenlijk zijn jullie de nieuwe nazi's. Jullie tolereren blijkbaar geweld tegen :

Homo's
Anderdenkenden
Christenen
Vrouwen
Gehandicapten (ooit een islamitische gehandicapte gezien in Nederland?)

Dat maakt al die anti-Geert adepten tot notoire landverraders, en religieus fascisten. Het effect van Geert zijn statements is gewoon dat nu zichtbaar wordt wie het echte kwaad zijn in dit land. En eigenlijk wisten we dat allang: Het zelfingeluide einde voor islamofascisten en hun linkse vriendjes komt langzaam eraan. Hoeven ze niks voor te doen. Vooral doorgaan met dom lullen.

inquisitra | 08-08-07 | 10:05

@teen

juist ja.

boneless | 08-08-07 | 10:05

De zonnesteek-weken zijn begonnen bij de PVV.

Karel kwakbol | 08-08-07 | 10:05

Leuk idee.

Bobberedosio | 08-08-07 | 10:05

@ lijn5. lekker makkelijk "niet noodzakelijkerwijs": hetzelfde kan ik van moslims zeggen mbt de Koran. blijft het punt dat je dat voorwoord ook kan herschrijven. die moeite heb ik nog niemand zien nemen. het blijft er dus lekker instaan, maar zodra iemand je er op aanspreekt "dan moeten we het niet zo nauw nemen". intussen wel moslims aanspreken op wat er in hun grote vakantie doe boek staat.

daswareinmal | 08-08-07 | 10:05

Toch staat dat idee van die tientallen wachtende maagden me wel aan. Van de EO en zo krijgen we die niet. Ik ben dus nog in 2strijd eigenlijk.

DJTriest | 08-08-07 | 10:05

@ zembla 08-08-07 @ 09:52

Wat jij zei over kogel vrij vest denk ook dat de dagen geteld zijn voor de Dhr.Wilders. Dat word breaking news binnenkort.

Black-Bird | 08-08-07 | 10:04

Symptoombestrijding, Geert. Kun je niet beter pleiten om Moslims te verbieden?

Deport | 08-08-07 | 10:04

@ fuckje 08-08-07 @ 09:03

Jajaja. Net als bij Reagan: die kon de meest waanzinnige dingen roepen, en dan zn woordvoerders er steeds achteraan:"What The President meant to say..."
Hou toch op meid. Die held van je, die DEUGT NIET. Punkt Klar Aus!

Comrade | 08-08-07 | 10:04

Ieder weldenkend mens met enig historisch (westers) besef weet dat Wilders gelijk heeft. Helaas lopen er in de Haagsche politiek nauwelijks weldenkende mensen rond.

James Lastig | 08-08-07 | 10:03

Kunnen jullie iets minder snel commenten, anders kan ik het niet bijhouden.

@ Ali Bi 08-08-07 @ 08:53
Daar zal Giel blij mee zijn

@ oakie 08-08-07 @ 08:53
Welke maatschappelijke problemen veroorzaakt de Opzij dan?

@ boneless 08-08-07 @ 08:53
Je bedoelt verpleeghuizen.

@Captain Pervert 08-08-07 @ 08:55
Daar ben ik het wel mee eens.

Teen | 08-08-07 | 10:03

mooi fenomeen he? Generaliseren.

YOU-trechter | 08-08-07 | 10:03

@Slim-Brunetje: Al de onderzoeken die je noemt, bewijzen een *correlatie* tussen geweldadig gedrag en videogames, en geen *oorzakelijk verband*. Er is geen een onderzoek dat dit verband aantoont. Overigens zijn er al meer dan 400 onderzoeken die zelfs niet eens de correlatie kunnen bewijzen.

Overigens is na de introductie van de eerste generatie consoles het aantal geweldsdelicten onder de jeugd in Amerika spectaculair gedaald. De playstation-generatie is volgens de statistieken de meest vreedzame generatie die Amerika de laatste honderd jaar heeft gehad.

Lagonda | 08-08-07 | 10:03

Wilders aan de macht!

Dr. Faustus | 08-08-07 | 10:03

wat probeert die man nou te doen?? Ben niet "anti-Wilders" maar hij is idd het spoor bijster...

Lebowski Achiever | 08-08-07 | 10:03

Ik snap het niet, als de eencelligen van extreem rechts al stemmen dan is het Wilders. Nu gaat hun grote boek met de koran vergelijken.

spooky | 08-08-07 | 10:03

Dit is nu zo jammer aan Wilders.
De man verdedigt moedig een standpunt dat hem min of meer levenslang geeft maar hij is strategisch niet echt handig.
Dit is niet handig hiermee vervreemdt hij een deel van zijn potentiele elctoraat en dus de de mogelijkheid om straks het Islamofascistische deel van de Islam werkelijk aan banden te leggen met maatregelen die er toe doen en effect sorteren.
Verbind de strijd voor en het behoud van de vrijheid hier in Nederland vooral aan principes van rechtvaardigheid en creeer een sociaal draagvlak bij een brede laag van de bevolking .
Houd de portemonnaie van de burger (iedereen gaat er per saldo op vooruit principe) vooral in het vizier.
Neem op die manier de NSB kant van Nederland en de angsthazen veel wind uit de zeilen.

Jokkebrok | 08-08-07 | 10:02

Wilders slaat de plank volledig mis.
Verbieden is nooit een oplossing. Dat is censuur die landen als Iran toepassen en dat is het laatste dat we hier willen.

Wat wel moet gebeuren is dat die lui die Jami afgetuigd hebben, gevonden moeten worden, met naam in de media, forse gevangenisstraf en hun familie aan de schandpaal.
En lulletje rozenwater premier van likmevestje Balkenende had meteen op tv gemoeten en met grote woorden zijn afschuw uitspreken, hij nog meer dan Bos

Atheisme.nu | 08-08-07 | 10:02

Geert Wilders pist met zijn idee tegen de wind in, al is zijn intentie goed.
Maar ik zou het liever omdraaien. Je moet mensen immuun maken door hen een onschadelijk gemaakte bekritiseerde versie voor te zetten.
De Koran moet dus juist verplicht leesvoer worden, zodat iedereen die niet geestelijk gestoord is kan zien waarom de islam een gestoorde godsdienst is.
Nooit een boek gelezen waarin Joden, ongelovigen en andersdenkenden zo worden verketterd overigens, daar kunnen per Koran geen 20 Bijbels tegenop.
Ik zou iedereen die het opneemt voor Allah's wc papier eerst eens willen uitnodigen het boek eens grondig te lezen, alvorens het in het toilet te hangen. Eenmaal overtuigd zul je je reet nooit meer ergens anders aan af willen vegen.

ZSU-23-4 | 08-08-07 | 10:02

Je snapt uberhaupt niet waarom iemand een prehistrories boek leest en geloofd.
Mein Kampf verbieden is ook achterlijk, wat voor kudt boek het ook is.
Als we gaan verbieden dan komt er geen eind aan.
Wat zouden we zijn zonder Markies de Sade!

Nooit meer slapen | 08-08-07 | 10:01

Wilders ageert alleen maar tegen de vertroeteling van de islam door Allah Vogelaar van de Partij van de Minste Weerstand.

Nevermind | 08-08-07 | 10:00

Het is juist de Christelijke invloed op de Nederlandse staat die de Islam zo gevaarlijk maakt in dit land. Er zijn te veel inspraakgroepjes met een religieuze inslag die morgen meebepalen wat er in dit land gebeurt. Waarom kan Nederland, net zoals de VS niet een duidelijke scheiding tussen de kerk en staat bewerkstelligen?

Wat Wilders wil is - net zoals het verbod op mein kampf - totaal achterlijk, omdat het als beperking van de vrijheid van meningsuiting kan worden gezien.

Wilders speelt gewoon in op inconsequent gedrag van de overheid en daar heeft hij wel gelijk in. De redenen om mein kampf te verbieden gaan namelijk ook op voor de Koran. De drogredenen die hier voorbij komen over "het is het heilige boek van een wereldreligie" en "Wilders mag mensen niet beledigen" zijn ook lachwekkend. Hoe groot idioterie ook is, het blijft idioterie en mensen die als gevolg van kritiek gewelddadig worden mogen van mij ter plekke afgeschoten worden. Nee, ik overdrijf.

wapenfeit | 08-08-07 | 10:00

Met dit soort onhygienisch gedachtengoed verbaas ik me er eigenlijk over dat Geert W. Mein Kampf niet wil rehabiliteren.

Suske | 08-08-07 | 09:59

@Alleen Stijl 08-08-07 @ 09:48

Waarom.
Bang voor de waarheid?

dhimmi | 08-08-07 | 09:59

daswareinmal Dat komt omdat je het niet begrijpt. Het OT is slechts een voorwoord om net NT te kunnen begrijpen. Christenen houden zich niet noodzakelijkewijs aan het OT, omdat Christus het voorbeeld daarvoor gegeven heeft. Dus geen besnijdenis, wel varkensvlees etc.

lijn5 | 08-08-07 | 09:59

Wilders gaat nu wel erg ver. Het verbieden van de koran.... wrom?
Als we dan toch bezig zijn, dan maar gelijk ALLE religieuze boeken in de fik?

Want elk geloof heeft wel vreemde verhalen en teksten die anno vandaag eigenlijk niet kunnen/mogen. Neem de algemene bijbel eens.

DatDus | 08-08-07 | 09:59

Het verbod op Mein Koranpf helpt toch gene ene zier.
.
Zowat al die arabierische iek-sla-mietjes zijn ongeletterd en de iMam's houden dat graag in stand.

TyfusLeijer | 08-08-07 | 09:59

Dat de Volkskrant dit plaatst... GEWELDIG!

Tommygunner | 08-08-07 | 09:58

T'is eigenlijk te gek voor woorden dat dit soort uitlatingen door de media worden gebracht. Zelf censuur zou hier meer op zijn plaats zijn, maar goed het ligt in onze grondwetten en rechten vastgelegd dat dit kan en moet kunnen.

Sikkeneur | 08-08-07 | 09:58

@Slim-Brunetje 08-08-07 @ 09:06

De kruistochten waren een gevolg van vele veroveringen van de moslims. Bij de Christenen was toen de maat vol.

Keaning_Radboud | 08-08-07 | 09:57

Goed dan, voor alle gemakszuchtigen:
De koran is het letterlijke woord van Allah (vbmofl) via zijn profeet mohammed(href). Niet interpretabel, dus. Lijkt me een cruciaal verschil in godsdienstbeleving.
Maar nogmaals: Het verbieden van boeken is altijd eng.

CoJoNes | 08-08-07 | 09:57

@lijn 5: als het oude testament zo 'oud' is en het nieuwe testament zo vredelievend, waarom heb ik dan nooit iets gehoord over het afstoten van de oude verhaal? of het herschrijven?

zolang de pkn, de rk kerk of welke afsplitsing dan ook dat niet doet, hoort het bij elkaar. dus nu niet bagatelliseren

daswareinmal | 08-08-07 | 09:56

We kunnen praten wat we willen. Dit land is met de import van koranaanhangers al 20 jaar onomkeerbaar naar de kloten aan het gaan. Of je de koran verbiedt of niet, er is niet tegen te vechten. Onomkeerbaar is onomkeerbaar. Wel te rusten.

lijn5 | 08-08-07 | 09:56

Zoals potenrammers meestal homo zijn, zo is Geert natuurlijk ook een moslim. Als je kijkt naar hoeveel waarde hij hecht aan bepaalde woorden die in zijn straatje passen, dan citeert hij er op los als ware hij de grote boze imam die de Koran misbruikt.

Ofwel: de teksten van Geert zijn net zo haatzaaiend als dat hij van de Koran vindt.

zweter | 08-08-07 | 09:55

Het Arische begrip Mein Kampf betekend in het Arabisch Jihaad.

TyfusLeijer | 08-08-07 | 09:54

Maar ja, door dit soort gedrag isoleert Wilders zichzelf meer en meer. Meer dan 9 zetels zal hij nooit krijgen, simpelweg omdat de meerderheid van de bevolking inziet dat Geert aan het doordraaien is. De Koran verbieden... Dat zet Nederland lekker op de kaart van de internationale politiek. Worden we een nog groter lachertje dan we al zijn sinds het afwijzen van Europa.

Nou ja, goed. Je zult altijd in de marge blijven opereren, Geert. Zonde, zo af en toe zeg je nog wel eens wat nuttigs, maar door dit soort gelul verlies je alle geloofwaardigheid. En blijven alleen mensen die "GEERT 4 PRESIDENT" kunnen roepen over als je achterban.

Harige Bangmaker | 08-08-07 | 09:54

Ja en de Donald Duck ook graag.

looprekje | 08-08-07 | 09:53

@CoJoNes 08-08-07 @ 09:44

Het is waar dat de Koran explicieter is dan de Bijbel als het gaat om de behandeling van andersgelovigen en veel andere zaken. Maar uiteindelijk gaat het erom wat er met een boek in de hand wordt gedaan en gerechtvaardigd. En dan zie ik toch een redelijk gelijke stand op het geschiedenisbord staan.

Monsieur Bovary | 08-08-07 | 09:53

CoJoNes 08-08-07 @ 09:49
Geen enkel onderzoek is conclusief.
"1000000 maal een witte zwaan observeren mag nog niet leiden tot de conclusie dat alle zwanen wit zijn, de 1000001e zwaan kan namelijk zwarte veren hebben" .
Aldus Karl Popper.
En welk wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat moslims agressief worden van de koran?

Slim-Brunetje | 08-08-07 | 09:52

Wilders kerel, je niveau daalde al in de loop der tijd, maar je hebt nu echt een dieptepunt bereikt. Mafkees

naamloos.doc | 08-08-07 | 09:52

Wilders...........
Voer voor psychiaters, is het paranoide schizofrenie/grootheidswaanzin/suicidaal of gewoon .............. gek.

halvezool | 08-08-07 | 09:52

Nou Geertje, als ik jou was zou ik nu maar een kogelvrivest aandoen... Je bent sinds vandaag de islamitische schietschijf geworden!
Testament al geschreven??

zembla | 08-08-07 | 09:52

Zegt de ene fundamentalist tegen de andere:
Ze moesten jou verbieden!!

Vanes | 08-08-07 | 09:52

@ Neon: owh, wacht, ik SNAP het. ja, natuurlijk... We moeten dit alles geïsoleerd zien. Nederland gaat op slot. Nee, dan heb je NATUURLIJK gelijk. Want in 0031 is nog nooit een abortuskliniek opgeblazen. Dus dan telt het niet.

Maar dan valt het eigenlijk verder ook wel mee wat er hier is gebeurd... De moord op Theo van Gogh. En verder? Oh ja, iemand die een klap heeft gekregen. En bedreigingen. Die net zo vaak komen van mensen die een steekje los hebben zonder dat ze moslim zijn.

Misschien moeten we een heleboel mensen maar eens op college sturen: Theories of violence van lord Parekh. Snap je meteen dat dit soort idiote reacties van Wilders cs precies is wat 'die mensen' willen.

daswareinmal | 08-08-07 | 09:52

na kristalnacht komt er dus nu hallalnacht?

lammebertje | 08-08-07 | 09:51

Gisteren nog uitgevallen op marokko.nl voor irrelevant de oorlog alsmaar noemen. Wordt je wakker en geeft onze volksvertegenwoordiger een overtreffende trap. Het is niet Wilders versus het tuig dat Jami geslagen heeft maar Wilders en dat tuig versus de nederlander die in een land wil wonen waar we in woord en daad beschaafd met elkaar omgaan. Dat tuig maar ook Wilders zie ik als groot gevaar voor de omgangsvormen in dit land.

spooky | 08-08-07 | 09:51

GW heeft gelijk, en de vergelijking met de bijbel gaat mank, omdat de koran een heel ander soort boek is dan de bijbel. De bijbel is een bundel van min of meer onsamenhangende verhalen waar een hoop ruimte voor eigen interpretatie aan is, de koran is een dwingende set aan leefregels waaraan de moslim zich te houden heeft en waaraan geen ruimte voor eigen interpretatie is (al spreekt de koran zichzelf wel vaak tegen maar het is nu eenmaal vooral een erg dom boek). De koran pretendeert ook nog eens het letterlijke woord van allah te zijn, gedicteerd aan mohammed en opgeschreven door een volgeling van hem die kon schrijven.

Zorgh | 08-08-07 | 09:51

Jemig wat een nieuws op de vroege woensdagochtend, net wakker en dan krijg je dit. Persoonlijk ben ik het er absoluut niet mee eens, dit zou wel een ernstige beperking van burgerlijke vrijheid zijn,.. en door alles te verbieden wat je niet aanstaat, creeer je volgens mij meer radicalen dan die je er mee ontmoedigt.

Fulgrim | 08-08-07 | 09:51

De knoran moet verboden worden en de islam moet van het predicaat godsdienst ontdaan worden.
Het is niet meer dan een geweldadige politieke ideologie die de overwerping van de staat waarin het zich gevestigd heeft nastreeft en die te vervangen door een totalitaire islamitische heilstaat gestoeld op de sharia en de knoran.

solidstate | 08-08-07 | 09:50

CoJoNes 08-08-07 @ 09:44

Ben je net wakker of is je toetsenbord kapot? :-)

kwarko01 | 08-08-07 | 09:49

@Sizzla

Mee eens. Religie moet volgens onze grondwet sowieso uit de publieke ruimte gebannen worden. We hebben immers toch secularisatie????? *ahem, schraap*

inquisitra | 08-08-07 | 09:49

@brunetje
Conclusief, vroeg ik. Al die onderzoeken van je zijn met dezelfde flinterdunne significantie tegengesproken.

CoJoNes | 08-08-07 | 09:49

@sparood Je hebt het, denk ik, over het oude testament, zeg maar het joodse voorwoord van het nieuwe christelijke testament. Het woord 'oud' zegt het al, denk ik. Het nieuwe christelijke testament is vredig, met de uitspraken van Jezus. Dus voor het haat -en wraakgedeelte moet je bij de joden zijn.

lijn5 | 08-08-07 | 09:49

Ik vind het wel positief dat Geert Wilders ons blijft wijzen op het onverkwikkelijke karakter van de Koran en Islam. (Hoewel in bijv. het oude testament ook wel onfrisse zaken staan.)
Wat mij betreft komt er op al dit soort achterhaalde boeken een sticker: "Dit boek is schadelijk voor de geestelijke gezondheid. Het zet aan tot intolerantie, discriminatie, geweld en moord." (Of iets dergelijks.)
Ik ben geen Wilders-stemmer maar toch zeg ik: "Vooral doorgaan Geert!"

Gigs | 08-08-07 | 09:49

@ PietjeSpanje 08-08-07 @ 09:41
Juist het feit dat, ondanks dat de bijbel nooit verboden is geweest, er nu een gematigder interpretatie is ontstaan zou een hint kunnen geven voor de oplossingsrichting...

Godsdienst is als onkruid, hoe harder je het bestrijdt, hoe meer het in nare resistentere varianten de kop opsteekt...

Patrick Bateman | 08-08-07 | 09:48

@ Hobbykip 08-08-07 @ 09:44
Andere suggestie: The God Dillusion (Richard Dawkins)

J-o-d-o-c-u-s | 08-08-07 | 09:48

Nee, niet verbieden mijnheer Wilders. Dit werkt namelijk niet. Als je het zo aanpakt drijf je ze in een hoek en worden radikalen alleen maar erger.
Ik ben het verder met je eens over deze korankwestie: zoals alle monotheistische religies is de islam zeer intolerant, evenals christendom en judaisme. Lees de bijbel er maar op na. Vooral de boeken genesis exodus, richteren en de koningenboeken bevatten zeer bedenkelijke passages: hoe een zogenaamde "god van israel" beveelt tot ethnische zuivering van Kanaan, koning David in staat stelt de bevolking van Ammon met steenzagen in stukken te zagen, noem maar op. Christendom scoort niet veel beter: deze zgn godsdienst is radikaal geworden vanaf Irenaeus van Lyon. Vanaf dat moment zijn langzamerhand alle paganistische kulturen hardhandig aangepakt. De laatste representanten werden in de middeleeuwen als heksen hevig vervolgd. Vanaf Karel de Grote werd de christelijke leer verkondigd met de "ijzeren tong", het zwaard. Ook tegen andersdenkenden binnen de eigen religie werd opgetreden, getuige de vele "goede" werken van de Inquisitie, tegenwoordig genaamd: Congregatie van de Geloofsleer. Nee, niet de joods-christelijke cultuur is de basis van Europa, maar de paganistische. De rest is geimporteerd uit het Midden Oosten.
www.nobeliefs.com/DarkBible/DarkBibleC...

metalgrandpa | 08-08-07 | 09:48

@inquisitra

Ik vind jou een hele enge buur...

Alleen Stijl | 08-08-07 | 09:48

Om in Wilders-taal te blijven: Belachelijk voorstel, ik vind het het schandalig, dit kan echt niet.

Pharos | 08-08-07 | 09:48

gelijk de torah en de talmud ook maar verbieden, in de joodse boeken staan ook niet al te aardige dingen over andersgelovenden en andersdenkenden in.

Sizzla Kalonji | 08-08-07 | 09:47

Overigens ben ik tegen ieder verbod van welke lectuur dan ook. Repressie=religie.

CoJoNes | 08-08-07 | 09:47

Grappig. Constant klagen op de regelgeving van de Overheid en nu moet die zelfde Overheid aan regelgeving doen? Wat een ambivalent volk zijn NL'ers toch.

Sikkeneur | 08-08-07 | 09:47

@azijnseiker 08-08-07 @ 09:41

Alles verbiedt?
We hebben het hier over de meest trieste vorm van hersenspoeling waaraan de Koran
schuldig is.
Een boek.
Dus niet alles......

dhimmi | 08-08-07 | 09:47

Openbaringen mag van wel verboden worden. Daar begrijp ik toch niets van. Mattheus en Esther niet. Die zijn liev.

Teen | 08-08-07 | 09:47

Dus... volgende week maar weer een aframmeling van NCTb Joustra, want door deze uitspraak is vast weer enige verhoogde radicalisering te meten.

Gezellig! | 08-08-07 | 09:47

@Alleen stijl: voor jou geldt hetzelfde. Als er in NEDERLAND zulke idioten met bijbels liepen te zwaaien, werd daar ook tegen opgetreden. Waarom mogen die moslimachterlijken dan toch maar doen wat ze willen IN DIT LAND, zolang ze het binnen de muren van hun jammermoskee blijven doen?

Wilders: "Wat schaam ik me voor de Nederlandse politici. Hun naïviteit en ziekelijke streven naar de utopische gematigde islam, die ons land alleen maar hel en verdoemenis brengt. Wat schaam ik me voor al diegenen in en buiten kabinet en Tweede Kamer die de islamitische invasie van Nederland weigeren te stoppen. Wat schaam ik me voor de Nederlandse politiek die dag in dag uit de oververtegenwoordiging van allochtonen in de criminaliteit en misdaad accepteert en er geen antwoord op heeft."

Amen.

En jazeker: de rest van de wereld zoekt het maar uit met hun teringzooi.

Neon | 08-08-07 | 09:46

@Cojones
- Funk, J. B. (1993). Reevaluating the impact of video games. Clinical Pediatrics, 32,86-90.
- Provenzo, E. F. (1991). Video Kids: Making Sense of Nintendo. Cambridge MA: Harvard University Press.
- Funk, J. B., & Buchman, D. D. (1995). Video game controversies. Pediatric Annals, vol. 24, 91-96.
- Anderson, C. A., & Bushman, B. J. (2001). Effects of violent video games on aggressive behavior, aggressive cognition, aggressive affect, physiological arousal, and prosocial behavior: A meta-analytic review of the scientific literature. Psychological Science, 12, 353-359.
- Ask, A., Autoustinos, M., & Winefield, A. H. (2000). To kill or not to kill: Competitive aggression in Australian adolescent males during videogame play. In C. van Feilitzen & U. Carlsson (Eds.), Children in the New Media Landscape. Goteborg, Sweden: UNESCO International Clearinghouse on Children and Violence on the Screen.

Alsjeblieft!!

Slim-Brunetje | 08-08-07 | 09:46

Ja, en weer heeft Geert gelijk en dat zullen we zien ook in de peilingen waarbij de PVV groeit en groeit. Simpelweg omndat Geert gelijk heeft en ook gelijk krijgt van steeds meer Nederanders. Steun je het verbieden van de koran niet, dan ben je eigenlijk geen haar beter dan een neo-fascististje die Mein Kampf onder zijn bedje heeft liggen of ben je er blijkbaar eentje die er geen moeite mee heeft dat homosexuelen door de islamitische knokploegen in elkaar gebeukt worden. Maar dat is niet het grootste gevaar. Het grootste gevaar zijn die groepen linkse intelllectuelen die alles goedpraten in het straatje van islamofascisten omdat deze om een nogal vreemde manier nog steeds als maatschappelijke slchatoffers wordt gezien van extreem-rechts of zoiets dergelijk. Hier moet ik van kotsen. Islamieten hebben een boek wat ze religieus beschouwen en waarin het doden van andersdenkenden als legitimatie gebracht wordt door een goddelijke autoriteit. Die Duitse Nazi's probeerden tenminste nog eens na te denken over hoe ze hun slachtoffers wetenschappelijk konden legitimeren. De islam doet dat zelfs zonder een legitimatie en puur op basis van geloof.
En blijf je de islam verdedigen. dan ben je geen haar beter dan de mensen die de andere kant opkeken toen joden uit hun huizen gesleurd werden.
Geert, heeft wederom gelijk en ik hoop dat dit alles op zijn minst de kwalijke rol van religies en de overtolerantie ervan aan de kaak stelt, nee, dat er eindelijk tegenopgetreden wordt, voordat weldenkende Nederlanders dat eige
nmachtig gaan doen.

inquisitra | 08-08-07 | 09:45

OKe mensen maar dan moet er natuurlijk wel een (goed) alternatief gevonden worden.
Iemand ideeen???
On the Origin of Species by Means of Natural Selection, misschien???

Hobbykip | 08-08-07 | 09:44

Dat de bijbel dan ook verboden moet worden is klinkklare onzin. Mensen die die evrgelijking maken weten niks van de status van de Koran en de Hadiths binnen de islam. Het is zo'n findaenteel verschil met het christendom en al zo vaak besproken en aangehaald, dat ik me niet geroepen voel om hier de elementaire beginselen van deze discussie opnieuw te plempen. Lees je eens fatsoenlijk in, voordat je je onwetende mond opentrekt en hier volkomen belachelijke gratuite onzin loopt te verkondigen.

CoJoNes | 08-08-07 | 09:44

@Slim-brunetje: Wat hebben de homo's in de VS hier mee te maken? Ik heb het toch over NEDERLAND? Wat ze in andere landen uitvreten (zowel "westers" als "achterlijk") zal me intussen een kutzorg zijn. Wilders zegt toch ook niet dat de koran in álle landen verboden moet worden?

En welke Nederlandse abortuskliniek is er opgeblazen "met de bijbel in de hand"?

Neon | 08-08-07 | 09:44

bookie 08-08-07 @ 09:17

Juist, helemaal eens. Laat mensen Mein Kampf gewoon lezen en zelf de conclusie trekken dat het rammelende, slecht geschreven onzin is. Verbieden is bevoogden, precies wat Wilders met een Koranverbod doet. Al moet dit wel een slecht opgeblazen proefballonnetje van hem zijn, want zo dom als-ie nu uit de hoek komt kan zelfs Wilders niet zijn.

Monsieur Bovary | 08-08-07 | 09:44

@ Slim-Brunetje 08-08-07 @ 09:35

Oh wat erg.
In iran worden heaueau's vermoord nogal een verschil.
Of ben te achterlijk om dat verschil in te zien, jankert.

o.a. In San Fransico kunnen ze zich ruimschoots manifestreren zonder dat er een mens aanstoot aanneemt.

solidstate | 08-08-07 | 09:43

Inderdaad met blendert eens, dit zou zomaar een 2e Fortuyn drama kunnen worden.

wizza | 08-08-07 | 09:43

@Neon

Wat dacht je van de Branch Davidians, De Beweging voor Herstel van de Tien Geboden van God, The Lord's Resistance Army, enz?

Alleen Stijl | 08-08-07 | 09:43

Misschien komt er ooit nog een tijd waarin moslims meer leren te houden van de mens en van het aardse, en inzien dat dit het enige is wat ze gedurende hun pathetische bestaan op deze aardkloot zullen hebben.
Maar wellicht komt dat nooit: de islam is in eerste instantie sowieso niet voor niets verkozen uit alle profetieën die indertijd werden verkondigd. Deze vorm van 'godsdienstbeleving' past blijkbaar bij de aard en mentaliteit van deze woestijnvolkeren. Het zijn zwakke, bange mensen met korte lontjes, geen incasseringsvermogen en geen zelfcorrigerende inborst. Daar past een systeem bij waar zij zich van wieg tot graf aan vast kunnen klampen.

Shalome | 08-08-07 | 09:42

Ondanks het verbod op Mein Kampf is het milieu en het Groene Hart wel heilig verklaard, dus zoveel moet je van zo een verbod ook niet verwachten...

tipo | 08-08-07 | 09:42

Het verbieden van een pak (wc-)papier is nooit een optie.

Alert | 08-08-07 | 09:42

Wilders heeft wel gelijk. Ik wil niet zeggen dat de bijbel in het verleden geen rotzooi heeft veroorzaakt, maar vandaag de dag niet meer. Ik ken geen geval dat iemand zichzelf opblies met een bijbel in de hand.
De islam leeft nog steeds ergens in de middeleeuwen en niet in de 21ste eeuw. Verbieden dus!

PietjeSpanje | 08-08-07 | 09:41

Ben Bot 08-08-07 @ 09:38

'..... Blijkbaar zijn we volgens Wilders te dom om fictie van werkelijkheid te scheiden....'

'We' zijn zo dom niet, moslims wel.....

kwarko01 | 08-08-07 | 09:41

@ lijn5: De bijbel zet niet aan tot geweld? Heb je die bijbel ooit wel eens grondig doorgelezen? In Leviticus staan de wetten voor het volk Israel (en dus ook voor de Christenen): Wie met een man het bed deelt als met een vrouw, begaat een gruweldaad. Beiden moeten ter dood gebracht worden en hebben hun dood aan zichzelf te wijten (Bijbel : Leviticus 20: 13). Is dat niet aanzetten tot moord op homosexuelen?
Ook in de bijbel staat dat de man boven de vrouw staat. En misschien nog wel explicieter.
In dat opzicht verschillen deze twee boeken niet zo heel veel van elkaar. Het enige verschil is de interpretatie alhier, alhoewel de funda-christenen in (vooral) de USA er dezelfde ideeen op nahouden als de funda-moslims.
Hou toch eens op met dat moslim-bashen en richt je op alle extremistische en fundamentalistische uitingen, zowel moslim als christen als rechts als links.
De gematigdheid en de rede hebben de toekomst!

sparood | 08-08-07 | 09:41

dhimmi 08-08-07 @ 09:38

"Blijkbaar is het wel gewoon dat in vele moslimlanden de bijbel is verboten."

Precies in zo`n land wil jij dus wel wonen? dat alles lekker verbiedt

azijnseiker | 08-08-07 | 09:41

Is er nog interessant nieuws over Britney of Paris? Dat zijn toch de vaandeldrager van onze joods-christelijke cultuur. Desnoods nieuws over de úitwassen van onze verlichte cultuur: Dries Roelvink of zo.

vast goed | 08-08-07 | 09:39

Doe dan ook alle andere geloven in de ban.. Met een verbod op het boek lok je alleen maar meer geweld uit.

blendert | 08-08-07 | 09:39

Ben heeft zowel Qur'an als Mein Kampf in zijn uitgebreide collectie. Die laatste mag trouwens alleen niet in 0031 verkocht worden, boeken kunnen (gelukkig) niet verboden worden.
<p /><p />
Enfin, beide zitten vol manipulatie en geweld. Net zoals de Bijbel, en de Torah is ook niet alleen vredelievend. Auto-biografieen van serie-moordenaars? Communistische literatuur ook maar meteen verbieden? En die 'Anarchist Cookbook' is ook niet voor de tere neerlandse zieltjes. Laten we dan maar meteen het hele Internet verbieden!
<p /><p />
Blijkbaar zijn we volgens Wilders te dom om fictie van werkelijkheid te scheiden. Ben zal in ieder geval rustig Pinkeltje lezen bij het grote kampvuur van zijn boekjes. Of mag Pinkeltje ook niet Wilders, oh grote Fuhrer?

Ben Bot | 08-08-07 | 09:38

Blijkbaar is het wel gewoon dat in vele moslimlanden de bijbel is verboten.
Natuurlijk is de Koran gelijkwaardig aan "Mein Kampf".
De Islam heeft nog nooit iets positiefs gebracht voor de mensheid in algemene zin.
Moslims zijn ten alle tijde uit op een oorlog om hun "gelijk" aan te tonen.
Door inteelt kapot gefokte psychopaten in combinatie met "Mein Kampf" zijn inderdaad een
goede reden om dat kudt boek te verbieden.

dhimmi | 08-08-07 | 09:38

Pure vrijheid van meningsuiting met een grote kern van waarheid. Nog even en het is hier inderdaad Nedrabië!! Opbokken met die geiten neukers en barbaren. Iedere vrouw die tegen Geert is moet zich dan ook maar laten besnijden en een hoofddoek opzetten!!!

Hans Teeuwen | 08-08-07 | 09:37

Vrijheid van meningsuiting, Geert. De koran moet mogen. Mein Kampf moet echter wel óók mogen. En verenigingen die de koran als leidraad gebruiken mogen natuurlijk geen subsidie krijgen. En scholen gestoeld op de koran moeten absoluut onmiddellijk verboden worden.

Zwartbroek | 08-08-07 | 09:37

@Neon: volgens mij werd er in Nederland aan de hand van de bijbel tot vrij recent allerlei achterlijks gerechtvaardigd. Sterker, in veel landen nog steeds. En zolang er nog idioten zijn die met genoegen een abortuskliniek opblazen met de bijbel in de rechterhand, denk ik dat we gerust kunnen zeggen dat er vergelijkbare zaken zonder de Koran worden gedaan.

daswareinmal | 08-08-07 | 09:36

Zeg wat je wil maar saai is hij niet.

Multikuli | 08-08-07 | 09:36

@ Neon
Bijvoorbeeld dat in de VS homoseksuelen niet met elkaar mogen trouwen?

Slim-Brunetje | 08-08-07 | 09:35

@dr.spin007 08-08-07 @ 09:32
Onthou die naam, Halbe Zijlstra. Geen idee waarom, maar er staat iets aan te komen.

tipo | 08-08-07 | 09:35

Mag de VARA ook op het verbiedlijstje?

Tobi | 08-08-07 | 09:34

De koran verbieden gaat mij een beetje ver. De mensen die haatdragende ideeen in de koran denken te vinden uitzetten, is wel een goed idee.
Ik zit al een tijdje op de "verlichting" van die moslims te wachten..... of gaat dat niet zo snel?

schaerer | 08-08-07 | 09:34

dat wordt weer een fijne rel ;-) goed getimed zo midden in de komkommertijd..

keeneen | 08-08-07 | 09:33

Kunnen we de Stille Tocht trouwens al plannen, of is dat een béétje voorbarig? Ik heb het volgende week nogal druk namelijk, dus ik hoor het graag een beetje op tijd.

(Jonas Staal is een proféét!)

Neon | 08-08-07 | 09:33

@Slim-Brunetje 08-08-07 @ 09:11
Gutgut, slimpie en in het verkeer vallen ook veel slachtoffers en daar hoor ik Geert Wilders ook niet over. Kun je trouwens even dat conclusieve onderzoek linken dat je stellingen onderbouwd? Dank je, tot die tijd, pssssss.

CoJoNes | 08-08-07 | 09:32

tipo 08-08-07 @ 09:30

Misschien moeten we dan het begrip "volwassenheid" hier en daar wat bijstellen.

*Sytze zegt: "Zijlstra!"

dr.spin007 | 08-08-07 | 09:32

verbieden...? en dan moet ik zeker weer gewoon toiletpapier gaan kopen ipv tweedehands koran's van de rommelmarkt.

QB (ja die.....) | 08-08-07 | 09:32

Hoxha: toe nou zeg, niet zo simpel de Fok!-opinie nablaten dat "dan dus ook de Bijbel verboden moet worden". Geef mij één voorbeeld van een maatschappelijke uitwas die het gevolg is van een idioot die de Bijbel als letterlijke leidraad voor het leven van nu hanteert.

Als je klaar bent met "ehhh..." zeggen en diep nadenken, zal ik je de rest van de dag vervelen met voorbeelden met achterlijken die met de Koran in de hand menen te mogen dicteren wat ik in Nederland moet vinden, denken, doen en vooral láten.

Neon | 08-08-07 | 09:31

@Betwetert @ 09:24
Een boek dat gebruikt wordt voor indoctrinatie met gevaar voor sektarisch gedrag, kan op zijn minst alleen beschikbaar zijn voor volwassenen.

tipo | 08-08-07 | 09:30

Als je mensen gaat lopen beledigen moet je niet piepen als je af en toe een klap voor je bek krijgt. Ehsan en Geert verwijten de Islam een gebrek aan respect voor van alles en nog wat... need I say more?
--------------
Disclaimer: Ondergetekende houdt zich van verre van welke religie dan ook.

Alleen Stijl | 08-08-07 | 09:30

Genuanceerd stukkie van GS... veel opvallender dan de kolderiek van Wilders ;)

sieb13 | 08-08-07 | 09:30

@El Cacho Goh, ik dacht dat je het over de SP-stemmers had.

lijn5 | 08-08-07 | 09:30

vet 08-08-07 @ 09:19

Ja dat zou je inderdaad zeggen. Maar helaas bestaat de aanhang van Wilders voor het grootste deel uit laagopgeleiden en werklozen. Die zeggen nu: Ja Geert heeft gelijk! Want het is de schuld van die Koran dat ik geen werk heb en elke dag een tree Schultenbrauer leeg zit te zuipen! (En toch 2x per jaar op vakantie ga, maar dat terzijde). Over verschuilen achter de Koran gesproken....

El Cacho | 08-08-07 | 09:28

Ik word zeau moe van die man... Het enige wat ik wil overwegen is een ruil. Zij de Koran d'r uit, wij Wilders naar Rottumerplaat. Deal or no deal?

daswareinmal | 08-08-07 | 09:27

El Cacho 08-08-07 @ 09:15

Nounounounou... Anno 2007 vallen er wereldwijd vooralsnog meer doden in naam van allah dan in naam van Geert.

dr.spin007 | 08-08-07 | 09:27

Hoeveel islam-critici hebben ondertussen al bewaking in Nederland nodig tegen moslims omdat Geert zogenaamd uit zijn nek kletst?

Shalome | 08-08-07 | 09:26

Geen wonder dat het grootste deel van de hoogopgeleiden, die zat is van de huidige politiek, niet op hem stemt. We kunnen hem gewoon niet serieus nemen.

Ga maar lekker door met verbieden Geertje, jij komt er wel.

* denkt terug aan PF

azijnseiker | 08-08-07 | 09:25

@El Cacho 08-08-07 @ 09:20
Klopt, had ik alweer verdrongen. En even voor alle mensen die blaten dat de Koran inderdaad foute dingen bevat: dat kan wel kloppen, maar het gaat er hier om of de politiek een heilig boek van een van de grootste wereldgodsdiensten kan verbieden. Als je vindt dat dat moet kunnen ben je voor een totalitaire staat. En politiek fundamentalisme is precies hetzelfde als religieus fundamentalisme.

Betwetert | 08-08-07 | 09:24

"Ehsan Jami, de voorzitter van het comité voor ex-moslims die sinds maandagavond extra wordt beveiligd, vindt het beschamend dat de PvdA al vier maanden op de hoogte was van z]ijn onvelige situatie, maar niets heeft gedaan. Ook noemt hij het 'niet chic' dat geen enkele PvdA-er met hem sprak sinds zijn mishandeling."
---------------
Ik voel een Ayaan-shuffle aankomen... Via de Groep Verdonk richting American Enterprise Institute. Opgeruimd staat netjes!

Alleen Stijl | 08-08-07 | 09:23

Wil Geert van Nederland de christelijk-joodse versie van Saudi-Arabië maken?

Patrick Bateman | 08-08-07 | 09:23

Tja, ik wil Harry Potter verbieden.
Maar ook dat zal nooit gebeuren.

Harige Bangmaker | 08-08-07 | 09:22

Wat een domme vent is het ook. Ik ben er voor om zijn kostbare persoonlijke beveiliging per direct in te trekken. Als je moedwillig met je auto op blinde muren in blijft rijden, zegt de verzekering ook: zoek het zelf maar uit.

BasZZZ | 08-08-07 | 09:22

Geen partij die zoveel wil verbieden als de partij voor de vrijheid.

General Lee | 08-08-07 | 09:22

Mooie woorden van Geert, hij vergeet wel te melden dat die christenhonden ook de laan uit mogen, evenals die Hindoestanen, voodoo-beoefenaars en schijnheiligen.

Eigenlijk is alleen Boeddhisme nog toegestaan. Vrede!

Patrick Zweedsey | 08-08-07 | 09:22

laat er maar eens representatief onderzoekje gehouden worden in het land. Benieuwd wat de andere nederlanders hiervan empfinden

waskuip-admiraal | 08-08-07 | 09:20

Betwetert 08-08-07 @ 09:17

Is ook al gebeurd. Hij heeft toch gezegd dat je op scherp moet schieten op marrokaanse relschoppers

El Cacho | 08-08-07 | 09:20

*koopt kaarsjes, teddybeertjes en richt gedenkplaats in voor Wilders*

Biff Eagleburger | 08-08-07 | 09:20

@Wilders:
"Verbied dat ellendige boek zoals ook Mein Kampf verboden is! "
.
Kan niet he Geert? De Nederlandse Staat heeft de auteursrechten van de Koran niet in zijn bezit, zoals wel het geval is bij de Nederlandse vertaling van Mein Kampf. De Duitse versie is in handen van de deelstaat Beieren. Mein Kampf is helemaal niet verboden, alleen uitgave van Mein Kampf is verboden, vanwege het auteursrecht.
.
En dat weet Geert, dus waarom weer zo stompzinnig opgeschreven? Een leeftijdsgrens voor de Koran (18+) zou veel aangenamer zijn, net als bij porno, alcohol, tabak en stemrecht.

tipo | 08-08-07 | 09:20

daar heeft hij gelijk in
heeft de konran ook gelezen in die achterlijke boek staan enkel over moord en doodslag en heel erg over vrouwenonderdruking deze boek is nog erger dan erg die boek kom van de grootste bandiet en moordenaar die bestaan heeft DUS MOET VERBODEN WORDEN

adriaan5605 | 08-08-07 | 09:20

Lef, wanneer zal ie open gesneden worden net als die dikke ?

bannibal | 08-08-07 | 09:19

Boekverbranden is zeau 16e eeuw. De vrijheid van geweten - niet per sé godsdienst - is de basis van onze rechtstaat, het kind van de reformatie en de verlichting. Zet die vrijheid op de tocht en we worden ook een achterlijke cultuur. Pak het haatzaaien aan, de meisjesbesnijdenis, de gezichtsbedekkende sluier en het hoofddoekje in publieke functies etc. en schop mensen er uit die niet overeenkomstig ons recht en onze cultuur willen leven, maar dwing mensen niet van hun geloof af te stappen. Het zal niet alleen averechts werken, het is - als gezegd - een stap terug naar de middeleeuwen.

Inert | 08-08-07 | 09:19

El Cacho 08-08-07 @ 09:15
Ik vrees juist dat dit Geert Wilders zetels gaat kosten. Mensen zullen hem niet helemaal serieus meer kunnen nemen.

vet | 08-08-07 | 09:19

Geert regelt en heeft volkomen gelijk!

Ariederechtsebal | 08-08-07 | 09:19

Het is altijd een mooie ochtend als je bemerkt dat Geert wilders nét weer eens zijn eigen doodvonnis heeft getekent!

(voor de harde kern; dit is GEEN, ik herhaal GEEN dreigement, alleen de Koranlezende geiteneuqers zijn niet amused vermoed ik)

Pornstar | 08-08-07 | 09:19

Nou nou nou wat een belediging zal dit weer zijn voor onze Islammietjes.

Dat wordt voortaan met een bunker rondlopen Geertie

D3fix | 08-08-07 | 09:18

Zo'n vreemde persoonlijke mening is het niet, maar in het kader van rechten ende godsdienstvrijheid heeft het met mogelijk beleid niets te maken. Dus prachtig hoor Geert, dat je het tot politicus met media-aandacht hebt geschopt, maar ga eens wat praktisch doen. Rare dingen zeggen doe je maar in verkiezingstijd.

Bob Slee | 08-08-07 | 09:17

Wilders heeft al bijna alles geroepen, dit is de laatste provocatie die hij nog kon verzinnen. Of nee, volgende week moeten alle moslims dood, die houdt hij nog achter de hand. Doe toch niet zo zielig man. Ik heb totale minachting voor dit soort voorstellen.

Betwetert | 08-08-07 | 09:17

Als ik zo eens kijk wat ons Nederlanders de laatste maanden/jaren al verboden is, is het niet meer als normaal dat er voor hun eens een verbod komt.
Zo niet, zijn wij eigenlijk degenen die worden gediscrimineerd.

de gedragsdeskundige | 08-08-07 | 09:17

Boekverboden? Mein kampf zou eigenlijk legaal moeten zijn wat voor kudtboek dat ook is.

bookie | 08-08-07 | 09:17

Het probleem met Geert Wilders is dat hij de Koran net zo serieus neemt als de radicale tegenstanders tegen wie hij de oorlog heeft verklaard. Het idee van zowel de Bijbel (lees bijvoorbeeld de absurde wetten in Deuteronomium) als van de Koran is dat je de inhoud met een korreltje zot neemt en integreert in een moderner wereldbeeld. Als je die stap niet kunt maken, lees je als een paranoïcus, als een kind dat de spanning van Jan Klaassen en Katrijn niet aankan omdat het alles serieus neemt.

vet | 08-08-07 | 09:17

Geertje PRESIDENT!! 10 zetels erbij

MarkDekker | 08-08-07 | 09:15

dr.spin007 08-08-07 @ 09:12

De spijker op zijn kop. In dat opzicht kun je hem deels vergelijken met Adolf Hitler. Die gebruikte ook het ongenoegen van de bevolking en vertelde ze precies wat ze wilde horen om zo meer macht te kunnen grijpen...

El Cacho | 08-08-07 | 09:15

Dan de bijbel ook maar meteen. Zijn we daar ook van af.

Schoorsteenveger | 08-08-07 | 09:14

ik wil een verbod op regen tussen 6 uur 's ochtends en 11 uur 's avonds.

. | 08-08-07 | 09:14

@ Karmahead 08.55 uur:

Zeg dat tegen katholieke Italianen. Daar is maagdenvlies herstellen de meest voorkomende plastisch-chirurgische ingreep. Alsof alleen moslims dat kunstje kunnen.

Wowzers | 08-08-07 | 09:13

Als links niet iedere keer Anne Frank van stal mag halen mag Geertje ook geen rare vergelijkingen maken met Mein Kampf

rechtselente | 08-08-07 | 09:13

dat is weer drie zetels voor Geert

dr.spin007 | 08-08-07 | 09:12

@Lijn5
Dat kan best zo zijn, maar mensen die geweld willen gebruiken vinden toch altijd wel een reden. Als Eshan niet in elkaar was geslagen in naam van de koran dan was het wel iemand anders geweest met een andere drogreden.
Wie een hond wil slaan heeft snel een stok gevonden.
Bovendien zijn de meeste islamieten vredelievende mensen, alleen zie je altijd de negatieve berichten op de televisie.
Daarnaast is allang gebleken dat gewelddadige computerspellen en films ook kunnen leiden tot het gebruik van buitensporig geweld. Maar daar hoor ik Geert niet over?

Slim-Brunetje | 08-08-07 | 09:11

Go Geert! Dit is de eerste keer dat ik het met je eens ben, hoewel ik nog steeds niet het gevoel heb dat ik je serieus kan nemen.

Kurt Complain | 08-08-07 | 09:10

fuckje 08-08-07 @ 09:03
Hij bedoeld het misschien dan niet serieus. Maar zo komt het niet over. En bovendien.. of je het nu "verbiedt" of niet, verschuilen achter de Koran doen ze toch wel. En dan zijn er nog mensen die er daadwerkelijk in geloven he. Dat willen de meeste mensen nogal eens vergeten. Wat wij als achterlijk ervaren (heb ik nu bewaking nodig?) Is waar zij voor leven en sterven. Daar verander je niks aan. Nu niet, nooit niet.

El Cacho | 08-08-07 | 09:10

karmahead 08-08-07 @ 08:55
Eens, en als dan zo'n moslimman er een punt van maakt dat er niet gebloed wordt: gewoon als vrouw zeggen dat z'n piemeltje vast niet groot gebnoeg was. En anders smeert ze eerst maar wat ketchup in de poes.
Verder ook eens met Captain Pervert 08-08-07 @ 08:55 en bovenal denk ik dat de wereld en een heel stuk beter uit zou zien zonder religie. Koran of bijbel worden beide bennen hun eigen doelgroep wisselend geïntepreteerd en misbruikt.

knurfie | 08-08-07 | 09:09

Boekverbrandingen worden het echt helemaal deze zomer.
Geert neem eens een enkele reis middeleeuwen.

Jerolimo | 08-08-07 | 09:08

Slim-Brunetje Het verschil is dat in de Koran letterlijk staat dat je homo's moet vermoorden, terwijl de christelijke bijbel niet aanzet tot moord of haat

lijn5 | 08-08-07 | 09:08

Lees de Koran. Het staat bol van de haat tegen andersdenkenden.
Titel: vers 5: 52

Opdat allah de gelovigen mogen louteren en de ongelovigen vernietigen (3:142)

Bezittingen en kinderen der ongelovigen zullen brandstrof voor het vuur zijn (3:11)

Mannen zijn voogden over de vrouwen (4:35)

Zo kunnen we een hele poos doorgaan. De koran is m.i na mein kampf het meest respecloze boek ooit geschreven. Het is een lange tirade van haat tegen andersdenkenden.
Het meest stupide deel op aarde dat niet zelf kan nadenken, maar slechts de waarheid ziet in dit boekje is dus tevens de meest gevaarlijke: extremistische moslims als hezbollah en hamas. Van dergelijke organisaties valt weinig vredelievends te verwachten. Zij willen de ideeen van mohammed werkelijkheid maken op aarde en dus valt hel en verdoemenis te verwachten. Maak je geen illusies over hun doel. Enige remedie is welvaart brengen en hopen op openbreken van hun verstikkende samenleving, of deze totaal vernietigen.
Alleen onder vrijheid, gelijkheid en broederschap zal er vrede en veiligheid zijn. En dus wel in Europa en niet in Arabie. Onze vrijheid en welvaart kwam toen de bijbel door de wc ging. Nu moeten de moslims (en joden) hetzelfde doen en zelf leren nadenken.
Waarheid en het goede voor de mens vind je zelf uit en neem je niet over uit een boekje, geschreven door een flapdrol duizend jaar geleden.

J.Dahmer | 08-08-07 | 09:07

Ach ja, er wordt in de Koran wel meer gemekkerd over Joden dan in Mein Kampf... maar Geert weet best dat je met verbieden niks opschiet.

Moenen | 08-08-07 | 09:07

De Koran mag van mij blijven, Allah moet zo snel mogelijk gedeporteerd worden uit Nederland.

vet | 08-08-07 | 09:06

mein kampf is echt niet om doooor te komen. Groot gebrek aan humor had die hitler, en een beetje aangename schrijfstijl is ook ver te zoeken in dat in literair opzicht broddelwerk. Nee, geef mij dan maar de koran, da's echt een pageturner: lekker veel geweld, passie, moorden, misdaad, spannende dialoog, maar ook mooie helden met piemels in kinderkutjes. Echt een aanrader!

polfermot | 08-08-07 | 09:06

De reden waarom hij de Koran wil verbieden is misschien nog de domste:
Omdat bijvoorbeeld Eshan Jami werd aangevallen door islamieten.
Hoeveel mensen zouden zijn gestorven door kruistochten in naam van de bijbel en door toedoen van de bloedraad?
En hoeveel mensen sterven er nog dagelijks door de kruistocht van ome Bush? Juist.

Slim-Brunetje | 08-08-07 | 09:06

Ach, als het lukt om het verderfelijke 'Kuifje in Afrika' te verbieden, moet dit toch een eitje zijn.

lijn5 | 08-08-07 | 09:05

Als we er nou eens de helft uitscheuren.

lijn5 | 08-08-07 | 09:04

sja, tis een akelige religie. Maar of dat beter wordt door het boekje van de boze profeet te verbieden?

Jan Passant | 08-08-07 | 09:04

Kan er al ingezet worden bij de bookmakers..........

kneuterzak | 08-08-07 | 09:03

Geert weet zelf ook wel dat het verbieden van dat boekwerk nooit zal lukken, maar wil aangeven dat vervelio's uit islamitische kringen die koran als excuus gebruiken om mensen te rammen of te bedreigen.
Niets meer, niets minder.

fuckje | 08-08-07 | 09:03

Suicide by hakbar...

Alleen Stijl | 08-08-07 | 09:02

De Partij voor de Vrijheid wil eigenlijk alleen maar verbieden. Tip voor nieuwe naam Partij voor het Verbieden: heel handig, ook PVV maar dekt de lading beter.

marlinn | 08-08-07 | 09:02

Ik wil Geert Wilders verbieden ;o)

~Whatever~ | 08-08-07 | 09:00

Op zich is er wel wat voor te zeggen maar het staat zo ver af van de dagelijkse realiteit en mogleijkheden dat het Geert zijn geloffwaardigheid meer kwaad zal doen als goed.

fzwart | 08-08-07 | 08:59

Aan de vlammen geef ik de werken van Stefan Zweig
Aan de vlammen geef ik de werken van Sigmund Freud
Aan de vlammen geef ik de werken van Erich Maria Remarque

Allemaal ontaarde kunst

Geert, lees eens een geschiedenisboek

Knip | 08-08-07 | 08:58

Waar slaat dit op, Wilders? En wat in de bijbel staat is zeker wel allemaal bevorderlijk voor onze gemeenschap? Dan consequent: verbied alle religieuze boeken, of geen enkele en laat iedereen vrij in wat hij/zij wil lezen en geloven. Alleen excessen aanpakken d.m.v. ons bewezen strafrecht en laat anderen met rust! (Nee, ik ben niet gelovig!)

IJsboerke | 08-08-07 | 08:58

Geen slecht idee. Klinkt gek, is het niet, Verder onschuldig want geen draagvlak. Ben benieuwd naar de publieke discussie.

waskuip-admiraal | 08-08-07 | 08:58

Wilders draait een beetje door volgens mij.

Slim-Brunetje | 08-08-07 | 08:57

Alle sprookjesboeken in de hens!

Jos Elberse | 08-08-07 | 08:56

die arme ziel is het spoor helemaal bijster? het is dat ik tegen wat voor verboden dan ook ben, anders zou ik voor een verbod op wilders zijn. rare meneer toch!

SloopKogel (wie zijn | 08-08-07 | 08:56

Af en toe heeft die knakker echt wel wat zinnigs te zeggen. Maar omdat hij er zeer regelmatig voorstellen zoals deze tussendoor gooit, luistert niemand meer echt serieus naar hem.

Captain Pervert | 08-08-07 | 08:55

ja, en daarna stoppen we alle Islamieten en anders denkende mensen in kampen waar ze hard kunnen werken voor een maandelijkse douche. Die ze ook maar een keer zullen krijgen.

Hou toch op Wilders.

boneless | 08-08-07 | 08:53

En ik wil ook "Opzij" verbieden !!!

oakie | 08-08-07 | 08:53

Giel, ik stuur je er wel 1tje...

Ali Bi | 08-08-07 | 08:53

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland