Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Aanbesteden De GekStE!

vriendjevan.jpgMooi is dat. Bleek gisteren dat eigenlijk iedereen goed fout zit als het gaat om aanbesteden. Nou ja, iedereen die met politiek en ambtenarij te maken heeft. De Tweede Kamer, Eerste Kamer (ooit bedoeld als een soort van controlerende macht), bijna alle de ministeries met als klapper het Ministerie van Justitie. In totaal gaat het dus om 43 miljoen euri dat op een oncontroleerbare manier aan bijvoorbeeld vriendjes van vriendjes is uitgegeven. Dat maakt Bertje Koenders en Rouvoet natuurlijk niet minder fout zoals nu tussen de regels te lezen valt. Dat maakt ze goedverdoemme allemaal extrafout. De vraag is, wat gaan we doen? Generaal pardon? Schuld bekennen voor een waarheidscommissie en dan vrijuit? Probleem is, er gaat helemaal niets gebeuren. Omdat we nooit meer kunnen achterhalen wiens vriendje waar binnenliep, kunnen we maar beter doen waar we het beste in zijn. Schelden en minachtend afbreken. Koenders, waardeloos pisvlekje. Rouvoet, God rekent nog wel met je af let maar op. Hirsi Ballin, als hoofdverantwoordelijke van Justitie vinden we je een stuk poep. Balkenende, als baas van dit financiële tiefuszooitje, ruggegraatloze 100-dagen verkwistende stinkzwam. Maak het eens goed. Begin met het 42 miljoen keer overschrijven van deze pagina. Wij minachten u.

Reaguursels

Inloggen

Ik heb onze grote Jan-Peter hier nog niets over horen zeggen, is zeker weer een te zwaar onderwerp voor hem wat ie liever over 30 jaar een keer in de groep gooit.

Klompenboer | 04-08-07 | 00:14

Leuk, zeiken over aanbestedingen ...

Laat ik maar beginnen met Koenders en Rouvoet. Zij zijn natuurlijk hartstikke fout en zouden per direct moeten opstappen om dat zij als reden aangaven dat er geen tijd meer was voor een Europese aanbestedingsprocedure.
Ten eerste is hier meer dan genoeg jurisprudentie over dat er zelden sprake is van zogenaamde dringende spoed waarbij afgezien mag worden van een aanbestedingsprocedure en al zeker niet in de onderhavige gevallen.
Ten tweede is er sprake van zogenaame 2B diensten die onder het verlicht regime vallen. De termijnen zoals gesteld in het BAO zijn dan niet van toepassing en een publicatie van opdracht is dan niet verplicht. Alleen een soort offerterondje volgens de beginselen van Europees aanbesteden is verplicht. M.a.w., zo'n procedure kan WEL snel gedaan worden.

Kom ik nu tot mijn volgende grote irritatie het al eerder genoemde tendernet en de aanbestedingskalender.nl. Dit zijn inniatieven van de overheid waarbij een zwaar gesubsidieerd clubje een product afleverd wat:
A: zelden werkt;
B: supertraag is;
C: anno 2007 alleen op Internet Explorer werkt.
Dat vind ik dus een grote schande, aan de ene kant open standaarden, open source en het belang van toegankelijkheid van websites van de overheid roepen en dan vervolgens een niet werkend IE only prutsoplossing subsidieren. Blijkbaar zijn ze vergeten om een goed programma van eisen te maken toen die opdracht gegund werd.

Maar goed om weer terug te komen op die 43 miljoen, ik weet niet hoeveel de overheid per jaar ongeveer uitgeeft maar 70% daarvan is NIET aanbesteed en zou het wel moeten zijn. Die 43 miljoen is dus een schijntje.
Ik moet daarbij wel nuanceren dat Europees aanbesteden niet altijd goed voor de belastingbetaler is. Het laten begeleiden van een Europese aanbesteding loopt ook in de papieren en kan al snel 15.000 Euro kosten. Er is dan wel netjes aanbesteed maar bij drempelbedragen van 137.000 Euro vraag je je soms af of het niet goedkoper was geweest wanneer men gewoon een stel offertes had opgevraagd.
Maar gelukkig is dat in de meeste gevallen wel zo en hou ik werk :-)

stekkel | 03-08-07 | 21:25

The eimer 03-08-07 @ 18:51

Wat een domgelul!

Boeddhi | 03-08-07 | 20:03

@Preventief Ruimen 15.28:
Nee, je moet het anders stellen.
Je moet als de gesmeerde bliksem je reet draaien en die club van door en door verrotte parasitenmatsers en ga dapper meegraaien.
Wordt gemeenteraadslid, welzijnswerker of kamerlid. maakt niet uit.
Ja,ja,ik weet het, NSBers dachten in de oorlog ook zo, maar die kwamen er toch mee weg.
Maar het is nu geen oorlog en voortschrijdend inzicht kan je altijd later aanvoeren als het fout gaat.
Bovendien wordt je straks over 4 jaar weer gepakt om de shit van nu herstellen.

The eimer | 03-08-07 | 18:51

zeggen

Boeddhi | 03-08-07 | 16:20

DJTriest 03-08-07 @ 15:18

Je bedoelt te zegen dat je konders niet aardig vindt! Oke, waarom leg je dat zo omslachtig uit?

Boeddhi | 03-08-07 | 16:12

Maaier @ 15:24
Meestal komen beide zaken het op dezelfde politieke mentaliteit neer: Een combinatie van moralisme, gemakzucht en zelfbevrediging. De meeste politici hebben een soortgelijke mentaliteit. Behalve de SGP, zich ik je hardop na.

tipo | 03-08-07 | 15:30

"Jamaar hij deed het ook" is een geldig excuus in het dagverblijf voor geestelijk gehandicapte kleuters. En dus ook in Politiek Den Haag (hoelang en hoevaak zijn die parasiterende rioolratten trouwens met reces, gawddammit!). Fijn wel voor Bert en PvdAfbraak dat Rouvoet en schijnbaar vele anderen zorgden voor een stukje broodnodige en graties damage control. Een en ander leverde wel weer hilarische en vooroordeel-bevestigende hoernalistiek op. Leg ter lering ende vermaeck het minuscule 3 regelige weggestopte terzijde over Bertje naast de uitvoerige editorial plus full page background reportage over Rouvout (in het vodje AD). LOL. Je bent ook knettergek als je in dit land nog gewoon snoeihard voor je eten werkt en niet gezellig mee-parasiteert op de werkwillige slaven die dit corrupte uitkeringen en subsidie paradijs draaiend houden,

PreventiefRuimen | 03-08-07 | 15:28

Je haalt wanbestuur en corruptie door elkaar. Onterecht toekennen van subsidies is wanbestuur, daarvoor moet je politiek gestraft worden. echte corruptie is iets anders, zelfverrijking bijv. , daarvoor dien je ook strafrechterlijk voor aangepakt worden.

Maaier | 03-08-07 | 15:24

Als de wetgever zich niet aan zijn eigen regels houdt, hoe kunnen zij dan verwachten dat de Belastingbetalende Burger dit wel zou doen..? Het belachelijke is wel in de praktijk te zien: wat de hypocriet politieke bobo's in 070 kunnen flikken, doen de lagere overheden dus ook lekker aan mee (zie laatste berichtgevingen van Gaza 020). Je zou kunnen concluderen dat er een flinke slok belasting tarieven kunnen worden drastisch gereduceerd voor de belasting plichtige burger - zonder dat dit de publike services zou hoeven te schaden ;) Om dit soort toestanden tegen te gaan zouden de heren & dames overheidsbestuurders (net als voor het militaire volk) onder een vorm van tuchrecht moeten vallen - regels overtreden --> enkeltje duinen & de executie op het 8-uur journaille uitzenden, muhahaha !

Edie Hitler | 03-08-07 | 15:22

@maaier
Bram Ojik verzet zich in diverse publicaties van hem ook hevig tegen een verhoogde controle op effectiviteit van ge-investeerde ontwikkelingsgelden. Prijs/kwaliteitsverhouding van de overheid verhogen is niet helemaal zijn ding. En dan druk ik me een keer genuanceerd uit, speciaal voor de HP-lezers. Hoi!

tipo | 03-08-07 | 15:22

Boeddhi 03-08-07 @ 14:48
Inderdaad is jouw redenering complete bullshit!! Je onderschat het uitermate gladde intellect der politici. Koenders wist exact wat hij deed. Hij is er zelfs regelrecht voor gewaarschuwd!! Maar neeee.. mijnheer vond het toch beslist meer dan noodzakelijk om zijn louche PvdAvrindjes van een zeer vette kluif te voorzien. Regelrechte corruptie! Waarom niet bijv. Endemol gebeld om alleen al de schijn van vrindjespolitiek de vermijden?? Het is een viezerik! Uiteraard zijn het bijna allemaal viezerikken in den Haag, maar Koenders is een veel grotere viezerik aangezien vooral hij de hele dag met zijn belerende vingertje anderen verwijten loopt te maken. En hoeveel hongerige negertjes hadden er van die 750K eindelijk naar school kunnen gaan?? Walgelijk!

DJTriest | 03-08-07 | 15:18

tipo 03-08-07 @ 15:15

op die manier zul je ongetwijfeld gelijk hebben. Maargoed , ik vertrouw alleen de SGP in dezen.

Maaier | 03-08-07 | 15:17

@Maaier 03-08-07 @ 15:06
Check alle geldstromen richting milieu- en asiellobby-isten maar eens. Milieudefensie bijvoorbeeld.
.
Schokland werd door Bram Ojik bekokstoofd, zo blijkt uit de begroting.
zie contactpersoon: www.novatv.nl/uploaded/FILES/Akkoord%2...
.
Bram Ojik is ambtenaar op ontwikkelingssamenwerking, voormalig kamerlid van Groenlinks en voormalig voorzitter van Milieudefensie. In Noord-Holland (slim van je, dat 'landelijk niveau') is allang bekend dat GroenLinks er een hele subsidie-industrie op nahoud, zonder enige financiele controle.
.

tipo | 03-08-07 | 15:15

Hoe kan je nu weten of een partij niet of wel corrupt is wanneer ze nog nooit bestuurd heeft? Ze schreeuwen alleen maar wat. Wacht maar wanneer ze aan de macht komen, dan zie je al snel dat ze net zo, of misschien wel meer corrupt zijn dan de andere partijen. Dat kon je ook al zien bij de LPF. Allemaal gladde mannetjes waren het daar.

Boeddhi | 03-08-07 | 15:13

tipo 03-08-07 @ 15:03

Mag jij me zeggen waar GL op landelijk niveau belastinggeld heeft doorgespeeld..

Maaier | 03-08-07 | 15:06

@Boeddhi @ 15:02
De PVV doet uitspraken die grenzen aan racisme en/of infantiliteit, maar ze zijn niet corrupt. (op Dion Graus na dan, want die had nog een akkefietje met een TV-zender) hm. klem...

tipo | 03-08-07 | 15:06

@Maaier @ 15:00
De SGP is ook kosjer, klopt. Maar dan hebben we het wel gehad. GroenLinks heeft overigens geen officiele macht nodig om belastinggeld naar vrindjes door te sluizen. Daar zijn ze creatief genoeg voor.

tipo | 03-08-07 | 15:03

tipo 03-08-07 @ 14:51

De PVV niet corrupt? Dat weet je niet ze hebben nl. nog nooit geregeerd. Ze zijn in elk geval wel hypocriet en achterbaks. Wanneer je het alleen over voetbalrellen hebt wanneer ze de Finnen gedaan worden en dan ook vind dat je ze moet kunnen neerschieten bij rellen, ben je hypocriet. Dat zei die 2 jaar terug niet, toen waren er ook voetbal rellen, ook een jaar terug niet en ook toen hadden we voetbal rellen. Wilders is een achterbakse fascist in schaapskleren. Hij is uit op een clash tussen de Islam en het westen. Ik heb hem ooit een mailtje gestuurd, antwoorden doet hij niet. Dat doen bijv. Pechtolt (heeft mij zelfs gebeld) en Marijnissen wel wanneer je kritiek hebt.

Boeddhi | 03-08-07 | 15:02

tipo 03-08-07 @ 14:51

Je bedoelt dat die partijen nog nooit aan de macht zijn geweest? Overigens steek ik m'n hand in het vuur voor de SGP

Maaier | 03-08-07 | 15:00

@Boeddhi @ 14:48
"Wanneer je snel iets op poten moet zetten, heb je gewoon de mogelijkheid niet om al die bedrijven een offerte te laten uitbrengen."
Bullshit, haast is alleen een excuus bij snelheidsboetes. Waarom trouwens haast voor het organiseren van een feestje? Het uitstellen van een feestje is toch niet levensbedreigend? nou dan. Wat heeft het automatisch verlengen van contracten, terwijl de concurent het wellicht veel goedkoper kan, met haast te maken? Het aflopen van een contract zie je toch van mijlenver aankomen? En waarom moet het hele bedrijfsleven zich aan de regels houden, op tijd OB betalen en boetes krijgen bij overtreding, als dat niet geld voor de politieke elite? Er klopt niks van jouw redenering.

tipo | 03-08-07 | 14:58

*gooit aardappels naar poppenkast*

hallevvezool | 03-08-07 | 14:56

@Boeddhi @ 14:28
Het is een hetze tegen corrupte pygemee-en van alle politieke kleuren. Laat het zogenaamde onderscheid tussen alle middenpartijen er nu maar buiten. Ook hier blijkt dat dat onderscheid er nauwelijks is. Alleen SP en PVV zijn niet corrupt. Maar die vallen wel vaker buiten de boot.

tipo | 03-08-07 | 14:51

DJTriest 03-08-07 @ 14:38

Nee, ik vind dat niet jammer. Ik vind het hypocriet om dit nu naar voren te halen terwijl dit al jaren gebeurd is. IPV 2 mensen aan de paal te nagelen en het op de persoon te richten moeten ze allemaal toegeven dat de regels soms moeilijk in de praktijk te brengen zijn en dat daarom al jaren dit soort praktijken plaatsvinden. Ook onder Balkie 1,2,en drie. ook door CDA en VVD bewindslieden. Daar baal ik van. Gelijke monniken gelijke kappen toch!! Men is alleen maar uit op het rollen van koppen ipv de kern van het probleem te benoemen. We weten allemaal dat dit door elke partij die mee geregeerd heeft is gedaan. Dit betekend ook niet dat het voort komt uit corruptie. Wanneer je snel iets op poten moet zetten, heb je gewoon de mogelijkheid niet om al die bedrijven een offerte te laten uitbrengen. Laat mij de grote projecten maar zien die een lange tijdsspanne hebben waar men de regels heeft overtreden? Die zijn er aanzienlijk minder…

Boeddhi | 03-08-07 | 14:48

Boeddhi 03-08-07 @ 14:28
Nou, nou... Op GS vind je anders voornamelijk beschaafde en zeer betrokken Nederlanders hoor... Ik voel me dus niet aangesproken.
En lees ik nu goed dat je het een beetje jammer vind dat die gladde, gluiperige, zogenaamde wereldverbeteraar Koenders door de mand gevallen is? Dat meen je toch niet?

DJTriest | 03-08-07 | 14:38

Wat zeiken jullie nu allemaal. Op GS stikt het toch ook van de laaielichters. Moest je die lutser van een Rutten en de CDA fractie horen blaffen terwijl het onder Balkenende 1,2,en 3 als ge gewoonste zaak van de wereld was. Weet je wat ze moeten doen bij de PvdA, dreigen in te stemmen met het Irak onderzoek. Verhagen die CDA slang/christenhond en onze min. Van buitenlandse zaken heeft een hekel aan Koenders dus heeft hij de Kamerfractie van het CDA gevraagd dit vuurtje aan te wakkeren. Het is gewoon een hetze tegen de PvdA.. CDA en VVD moeten hun achterbakse muil houden!!!

Boeddhi | 03-08-07 | 14:28

Eerst jatten ze ons geld (belastingen) en dan geven ze het aan hun vrindjes...
Wots new?

Mudjadib | 03-08-07 | 14:04

Agent327 03-08-07 @ 13:56

Dan nog heb ik dat liever dan anonieme ambtenaren die je nergens op kan aanspreken.

Maaier | 03-08-07 | 13:58

@Maaier 03-08-07 @ 13:52

Met een beetje pech kan dat pas na 4 jaar. In die tijd kunnen ze een hoop verkwanselen.

Agent327 | 03-08-07 | 13:56

tipo 03-08-07 @ 13:04

Nee,, de Rekenkamer mag ze wel openbaar maken, nee moet, maar het is aan de kamerleden om de regering te contoleren. Niet voor niets wil de TK al jarenlang een eigen onderzoeksbureau om de regering beter te controleren. Ik heccht wel aan de taken van de TK en die dienen ze gewoon goed uit te voeren. Het mooie is, als ze dat niet goed doen, kun je ze wegsturen.

Maaier | 03-08-07 | 13:52

Moeten we nu eigenlijk nog steeds excellentie zeggen?? Zal toch niet??

DJTriest | 03-08-07 | 13:40

*zucht*
dat wordt weer een partij oprichten.
"Ik stem wel maar ook weer niet"

Met als enig programma punt:
zoveel mogelijk lege zetels creeren in het Parlement.

Zodat hier iedereen z'n stem kwijtkan die dit hele ranzige circus zat is.
Met een 20 zetels zou ik genoegen nemen,
20 lege zetels in het parlement....

Zou een aardig statement zijn.

vander F | 03-08-07 | 13:18

ik minacht met u mee...

tejootje | 03-08-07 | 13:16

Eén grote wassen neus, die Europese aanbesteding van ministeries. Heb zelf eens mogen offreren voor een ministerie. Behalve een scherpe offerte moest er een proefopdracht én een uitleg over milieuregels worden gemaakt. Ben je dus anderhalve dag mee bezig en uiteindelijk gaat de opdracht naar.... inderdaad, een vriendje. Zonder twijfel, heeft degene die de opdracht uitbesteedde doodleuk bekend.

Murdockyoufool | 03-08-07 | 13:05

@Maaier @ 12:55
De controle van de TK werkt blijkbaar niet. Dan moet de rekenkamer het maar eens een paar jaar doen door alle shit openbaar te maken via persberichten. Gewoon verplicht de hele lijst met ondeugdelijke financiele onderbouwingen kaal en zonder comentaar het ANP inslingeren.
.
Want: Heb je ooit een TK-lid zelf onderzoek zien doen naar financieele verantwoordingen achteraf? Echt niet. Als ze het al doen dan is het omdat er een persoonlijke vete aan ten grondslag ligt en spreekt men gelijk van verraad (Zie Koenders). Volslagen willekeur dus, waarmee de TK werkt. Wanneer alles in begrijpelijke pakketjes openbaar is, dan kunnen de TK-leden niet meer om deze zwendel heen. Dat is goed voor de prijs/kwaliteit-verhouding van de overheid. Ook op provinciaal en gemeentelijk niveau zou dit moeten gebeuren.

tipo | 03-08-07 | 13:04

2e alinea; daar bedoel ik met samenstellen: het verzamelen van onjuist aanbestedingen.

waskuip-admiraal | 03-08-07 | 13:04

@Maaier
nu kom je uit op een zinloze principediscussie. Uiteraard hoorde de TK die gegevens te hebben en te verzamelen, maar als ze zitten te slapen of hun eigen mensen uit de wind willen houden, is de burger nergens. Dus als figuren bij zo'n dienst als de rekenkamer weet hebben van dit soort foute uitgaven dan moeten ze dat gewoon melden, zodra ze daar over beschikken.
Ik denk dat zu die nu niet direct kunnen samenstellen, daar zal best wat tijd over heen gaan lijkt me, dus is de timing nu verdacht. Dus ik denk dat wanneer je de informatievoorziening van de TK af zou laten hangen, het functioneren van bv. de rekenkamer in de praktijk nog politieker is dan wanneer je het een impliciete controleplicht zou geven.

waskuip-admiraal | 03-08-07 | 13:02

tipo 03-08-07 @ 12:48

Nee, dat is dus precie swaar de TK voor dient. Wetgeven en controleren. Ik wil niet dat een ambtelijke organisatie dat doet, die kun je er namelijk niet op afrekenen als ze het niet goed doen. De TK wel.

Maaier | 03-08-07 | 12:55

@Maaier 03-08-07 @ 12:44
Correct, maar TK-leden hebben juist baat bij dit soort vriendjespools. Ooit worden ze ook minister, denken ze.
.
De algemene rekenkamer moet gewoon iedere week een lijstje op de ANP-telex zetten met projecten en verantwoordelijken die financieel niet in orde zijn. Name and Shame, dat is het enige dat werkt. Dan doet GS de rest wel.

tipo | 03-08-07 | 12:48

tipo 03-08-07 @ 12:38

Omdat daar parlementsleden voor zijn. Die zouden beter de rekenkamer moet consulteren.

Maaier | 03-08-07 | 12:44

omdat die frikking rekenkamer door een pvda-mandarijn gerund word. Zolang het die maffia club niet uitkomt houdt zo'n mens gewoon haar mond.

waskuip-admiraal | 03-08-07 | 12:42

De Algemene Rekenkamer kon deze gegevens direct oplepelen, omdat ze het al jaren wisten. Waarom hebben wij dan een rekenkamer? Die moeten toch de uitgaven controleren? Waarom geeft de rekenkamer niet direct een corrigerende tik aan iedere corrupte pygmee?

tipo | 03-08-07 | 12:38

Geen politicus is perfect maar er is er geen een te vertrouwen. (Op jan na misschien.)

stevie wonder | 03-08-07 | 12:23

motto in de ambtenarij lijkt wel: het doel heiligt het verkwanselen van door de belastingbetaler verdiende middelen. De belastingbetaler verwacht van de overheid IN DE EERSTE PLAATS dat ze verstandig om gaan met het hen toevertrouwde geld. Het beschamen van dit vetrouwen is als een politieagent die betrapt wordt op diefstal. Compleet ongeschikt.

sgandaalich | 03-08-07 | 12:21

Poitiers 03-08-07 @ 11:41

D emeeste burgers zijn per definitie onbetrouwbaar. Jammer dat zij voor de overheid werken of zelfs gekozen worden!

Maaier | 03-08-07 | 12:06

wat dacht je van al die plus-amtenaren die via bv'tjes bij de overheid werken. dat is de ellende.

ganzo | 03-08-07 | 12:03

Jezelf overschreeuwen is ook een kunst. Komt niet sterk over.

voorstoppert | 03-08-07 | 11:52

De meeste politici zijn per definitie onbetrouwbaar!Jammer dat zij een voorbeeldfunctie hebben.

Poitiers | 03-08-07 | 11:41

Koenders is een *heap of shit*. Balkende is een *bigger heap of shit*. Hirsi Ballem is een *the biggest heap of shit*

stevie wonder | 03-08-07 | 11:40

Heikneuter zegt: ga facturen versturen aan de overheid. Levert mij per jaar zo'n 7 mille op zonder enige tegenprestatie.

Heikneutertje | 03-08-07 | 11:34

Onze regering:
Verkiezingen in November

Oops, kerst reces, ongeveer een maand
oops, recepties en feestjes
Mei, eindelijk een regering
Oops, 100 dagen vakantie in eigen land
Paar dagen evalueren
Oh ja, een aantal dagen (soms) lang tot laat vergaderen
Gelukkig, zomer reces
Tot 3de dinsdag bijkomen
Begrotings voorstellen
Vergaderen
En eindelijk na een jaar na de verkiezingen ook nog een beetje regeren tot het weer een maandje kerst reces is.

Agent327 | 03-08-07 | 11:30

kwarko01 03-08-07 @ 11:19

Inderdaad, dát zal kostenbesparend werken, want dan wordt onderwijs opeens wel rendabel voor eens school...

Maaier | 03-08-07 | 11:23

@agent327
Ja dat is ook zo'n verhaal. Geldverslindend. Met gezond verstand is het niet te begrijpen. Vanuit een politiek oogpunt normaal.

Alleen schokland kon al 200.000 eurie goedkoper. 43 miljoen...

kenny harder | 03-08-07 | 11:20

Maaier 03-08-07 @ 11:17

Kunnen allemaal geprivatiseerd worden /regeringmodus uit

kwarko01 | 03-08-07 | 11:19

TyfusLeijer 03-08-07 @ 11:13

Wat een onzin: bij die (semi-)ambtenaren zitten natuurlijk ene hele hoop nuttige mensen. Of heb jij liever gene bewaking in de gevangenis, geen leerplichtambtenaren, wachtrijen van 3x uur om een paspoort te krijgen. Om nog maar te zwijgen van alle 'niet productieven" in het onderwijs en de zorg. Is mij veel te makkelijk om zomaar op alle 'niet productieven' te schelden.

Maaier | 03-08-07 | 11:17

@ mezelf 130.000

kwarko01 | 03-08-07 | 11:17

TyfusLeijer 03-08-07 @ 11:13

Is geen bodemloze put. Er vertrekken jaarlijks rond de 30.000 betere autoch- en allochtonen uit Nederland en daar komen rond de 50.000 nietsnutten voor terug

kwarko01 | 03-08-07 | 11:16

Het enige dat helpt is revolutie, een staatsgreep!
Want als verkiezingen iets zouden kunnen veranderen, waren ze al lang verboden geweest.

fietser | 03-08-07 | 11:13

Voor elke twee persoon die geld verdient en belasting betaald staat een persoon die niet productief is.
.
Niet productief is : alle uitkeringstrekkerTs, ambtenaren, subsidiesponzen bij elkaar opgeteld dan is dat de helft van de werkende, op omzet gebaseerde, belastingafdragerTs.
.
Nu weet u dus waar u uw goed afgedragen belastingcentjes naar toe gaan... een beaudemleauze put dus en die stinkT als de nete.

TyfusLeijer | 03-08-07 | 11:13

leg dit maar eens uit aan tomatenplukkers, orderpikkers, callcentermedewerkers, schoonmakers (vooral die van Asito) etc. etc. Dit zijn gvd ook hun belastingcenten, die mensen mogen geen minuut teveel werken om voor dit soort corrupt gedrag op te draaien.
.
Maar goed ze beleggen een vergadering, zuipen allemaal een halve liter koffie en lopen weer met een goed gevoel de zaal uit, en er veranderd helemaal niets. Hetzelfde voormalig klootjesvolk als Verhagen (een nette vent als Bot word geparkeerd) en Tichelaar blijft gewoon zijn werk doen. Tijd voor een bijltjesdag en om te beginnen mag wat mij betreft de PvdA verboden worden en elke lid van die partij dat in dienst van het volk mag uit zijn functie gezet worden.

waskuip-admiraal | 03-08-07 | 11:12

Als in het Europarlement een captain of industry wordt neer gezet om de boelte saneren zouden we een stuk minder hoeven af te dragen aan dat zooitje (waar nog veel meer gesjoemeld wordt) en werd die molog gehalveerd. Het is toch te gek voor woorden dat dat hele zoiitje iedere keer moet verhuizen van Brussel naar Straatsburg? geld weggooien? Europarlent, dan win je nog eens wat

Agent327 | 03-08-07 | 11:10

@ Tobus 03-08-07 @ 10:34

Blanco stemmen is in mijn ogen hetzelfde als boycotten. Zo deed Geert dat ook met de Provinciale Statenverkiezingen. Bovendien springen Geert en de zijnen regelmatig in op dit soort berichten. Het is alleen maar weer een herhaling van steeds hetzelfde als hij dat nu ook weer zou doen. Lees alle PVV Kamervragen er maar eens op na, het gaat echt niet altijd alleen maar over Finnen en kansenjongeren. Echter als het daar niet over gaat lees je het hier (bijna nergens overigens, maar dat terzijde) niet terug, wel?

@ Nyg 03-08-07 @ 10:41

Links HEEFT ook (de) schuld, dat is toch wel duidelijk nu?

Robin Hood | 03-08-07 | 11:09

Ik hoop dat al die schuinmarcheerders langzaam deaudgaan aan de kanker.

Roy Orbitol | 03-08-07 | 11:07

Die hele aanbestedingsprocedure is door Europa opgelegd bureaucratisch geneuzel.
Geheel terecht dat het aan alle kanten genegeerd en omzeild wordt.

Patrick Bateman | 03-08-07 | 11:07

Natturlijk zijn de ministers eindverantwoordelijk. Maar de chte corruptie zit bij de (semi top/top) ambtenaren. Die besteden zaken uit, die overspoelen 'hun'minister met te tekekenen papieren. Vervolgens heeft zo'n minister echt geen 48 uur in één dag om alles te lezen dus wordt er, in goed vertrouwen (sic) getekend. En die ambtenaren die de boel belazeren blijven over het algemeen buiten schot.

Agent327 | 03-08-07 | 11:06

En het erge is dat dit allemaal gebeurt van mijn/onze belastingcenten. De werkenden, sloven zich ***verdomme de hele dag uit, om ***verdomme meer dan de helft netjes af te dragen om amper invloed op de uitgaven uit te kunnen oefenen. Als er meer werkenden in dit land waren, was onze regering ook rechtser, waarmee ik bedoel dat het geld in mijn ogen eerlijker wordt verdeeld. Hoe linkser de regeing hoe meer ik moet af dragen aan anderen. ik onderhou ***verdomme nog 3 andere gezinnen, maar een bedankje ho maar. En nu gaat "onze" regering ook nog niet zuinig om met ons geld?? Was het een bedrijf, was het failliet, als klant zou je dit nooit accepteren! Terugstorten naar de echte belastingbetalers (dus geen ambtenaren, uitkeringstrekkers en andere profiteurs), inclusief rente en boete (zelfde regels ls ik te laat zou zijn met belastingen).

Bah, wat kan ik me kwaad maken om dit soort zaken!

Modderfokkert | 03-08-07 | 11:04

Het is niet alleen de tweede- en eerste slaapkamer. De ministeries doen hetzelfde, evenals de provincies, de gemeenten, de waterschappen en noem maar op. Het is gewoon een en al corrupte teringzooi.

En hoe kom je daar als burger vanaf? Juistem: ten aanval en de verantwoordelijken publiekelijk...... eh, nee we zijn Nederlanders, die doen niets, zolang de hypotheek maar betaald kan worden en de leasebak rijd.

kwarko01 | 03-08-07 | 11:04

Zo langzamerhand krijg ik het donkerbruine vermoeden dat op deze manier Ali B. ook enkele tonnen uit de staatsruif heeft verslonden, het moet toch niet gekker worden!

fuckje | 03-08-07 | 11:03

Ik zie even niet waarom het nu geen probleem zou zijn. €43 miljoen is nog veel schandaliger dan de €1 mln van Bert en André. Dit betekent dus dat corruptie een intrinsiek onderdeel is van de hoogste overheid, dat zoiets vergoeilijkend kan werken, dat gaat er bij mij dus niet in.

CoJoNes | 03-08-07 | 11:02

En het CDA had zo'n grote bek over Koenders. Nu ze zelf ook fout zijn zullen ze wel inbinden.. Lache man!!! Weetje, het gaat over zaken die wel moet aanbesteden omdat de termijn te kort is voor het aanvragen van verschillende offertes

Boeddhi | 03-08-07 | 10:59

Hoe zit het eigenlijk met die webstek watvooreikelbenjij, bij een miljoen voor webstek valt Berts onderonsje in het niets

Multikuli | 03-08-07 | 10:57

achterbakse reacties van de tweede kamer met name CDA VVD , heeft hun geloofwaardig weer eens aangetast ,je kon er op wachten dat hun ministers uit vorige afbraak kabinet er ook aan meededen , je maakt mij niet wijs dat dit meer regel dan uitzondering is , schijnt dat de tweede kamer een controleerde taak heeft , maar blijkbaar zijn het gewoon luie donders...

istawa | 03-08-07 | 10:56

Driewerf STERF voor het kabinet. Lutsers, Broekpoepers, Scheitluizen, K*nkermongeaulen, tiefuslijers, Strontzakken, Tabakhappers!!!!! Moge de toorn God's uw leven verwoesten (en ook die van uw familie)!!!!

Eagle_Eye | 03-08-07 | 10:54

-weggejorist-

de Bruijn | 03-08-07 | 10:49

@Bigi Bana Boy 03-08-07 @ 10:15

Welkom terug. Doe eens een reisverlsg schrijven als topic voor GS

Agent327 | 03-08-07 | 10:44

Nyg 03-08-07 @ 10:41

LBO niet kunnen afmaken?

kwarko01 | 03-08-07 | 10:43

waskuip-admiraal 03-08-07 @ 10:38

Ben ik volkomen met je eens. Er is gewoonweg voor een weldenkend mens geen ander alternatief. 'We' moeten het er voorlopig maar mee doen.

kwarko01 | 03-08-07 | 10:42

@Tobus 03-08-07 @ 10:34
Wilders is nog aan het kijken hoe hij de Islam of Marokkanen hier de schuld van kan geven. Lukt dat niet dan geeft hij gewoon links de schuld.

Nyg | 03-08-07 | 10:41

-weggejorist-

de Bruijn | 03-08-07 | 10:39

Ik vind het vooral te triest voor woorden dat weldenkend Nederland tot die club van Wilders veroordeeld is.

waskuip-admiraal | 03-08-07 | 10:38

Het publieke apparaat is als een kankergezwel wat eruit dient te worden gesneden. Dat gaat niet gebeuren, de bureaucratie wordt alleen maar machtiger.

tomba | 03-08-07 | 10:37

fuckje 03-08-07 @ 10:31

Je bedoeld dat extreem splintergroepje waar die moordenaar bij is geweest? Nee, die telt in mijn politiek landschap volstrekt niet mee.

kwarko01 | 03-08-07 | 10:37

Opvallend hoe snel Saskia Stuiveling (PvdA, Rekenkamer) die 43 miljoen bij elkaar heeft opgeteld. Die 750.000 euro moesten natuurlijk snel opgaan in het groter geheel waaraan alle partijen hebben bijgedragen. In alle andere gevallen was een onderzoek aangekondigd. Slim weer, van die partij.

Koning Koel | 03-08-07 | 10:37

-weggejorist-

de Bruijn | 03-08-07 | 10:36

Als een gristen deelneemt in de regering is hij vanaf dag een al schuldig aan grondige overtreding van nummertjes 7 en 8 van de 10.

053 | 03-08-07 | 10:35

@ Robin Hood 03-08-07 @ 10:21

Neehee!! Blanco stemmen. Niet gedane stemmen worden opgedeeld onder alle partijen, dus "wint" er altijd iemand, ook als niemand gaat stemmen!

Blanco stemmen mogen niet worden meegeteld. Als meer dan ##% blanco stemt komen er pas echt structurele wijzigingen. Ik kan niet wachten, maar vrees dat er veel te veel mensen zijn in NL die gewoon weer op eoa partij stemmen "omdat dat hoort of men dat altijd al heeft gedaan".

@ kwarko
Inderdaad. Alleen PvdD en PVV hebben niets met dit circus te maken gehad. PVV kan zijn one-issue imago flink loslaten en ECHT stemmers gaan cashen als ze hier VOL op inspringen. Het zou overigens heel veel zeggen over Geert zeggen als hij dat NIET doet.

Tobus | 03-08-07 | 10:34

Het monsterproces tegen Holleeder valt in het niet tegen het proces dat europese aanbesteding heet... als je nu een tendertje inschiet op die brusselse database dan mag je god op je blote knietjes danken als je kleinkinderen de levering nog mee mogen maken...

Iljitsj | 03-08-07 | 10:33

@kwarko01 03-08-07@10:27u,
Die partij voor de dieren, hou die ook maar in de gaten. Dankzij allerlei subsidiegroepen heeft dat stel linkse kudtten ook boter op hun kop.

fuckje | 03-08-07 | 10:31

Over koningin gesproken, tijd dat ze eens wat leiderschap toont.

Multikuli | 03-08-07 | 10:31

General Lee 03-08-07 @ 10:18
Precies. Wat hier dagelijkse praktijk is lijkt als twee druppels water op de zo vakkundig onderzochte bouwfraude. Vriendjes schuiven elkaar projecten toe en kunnen zo de prijs hoog houden. Niet zo goed georganiseerd natuurlijk, omdat het kleinere, onafhankelijk opererende eilandjes van vriendjes-onder-mekaar zijn. Maar het principe blijft hetzelfde. Een interessante vraag is, of in één van de gevallen ooit nog discussie is geweest over de hoogte van de op de offerte vermelde bedragen, en hoe het achteraf met de stelposten is gelopen. Voorzichtige voorspelling: in alle gevallen is er -door tijdgebrek natuurlijk- nooit enige discussie geweest, nooit.
Het gaat dus om het te veel betaalde, en dat is achteraf niet meer exact te berekenen.
Wat ons allen steekt, natuurlijk, is niet het feit dat er te veel betaald zou zijn, maar het feit dat vriendjes van politici, vriendjes dus van door ons direct of indirect gekozen volksvertegenwoordigers, met dit te veel aan de haal zijn gegaan.

Schoorsteenveger | 03-08-07 | 10:29

Zie je allemaal onschuldig. "Aanbestedingswet 2006 treedt medio 2007 in werking" en dat was het nog niet.

bookie | 03-08-07 | 10:29

Hahaha, 43 miljoen roepen is zeggen dat het allemaal wel meevalt. 43 miljoen roepen is 'damage control'.
Kijk ook eens naar de manier waarop de overheid 1000-den hele dure consultants ingehuurd. De persoonlijke belangen zijn enorm. Echte controle bestaat niet, daar heeft niemand immers belang bij. En bovendien, de overheid bulkt van het geld. Waar zou je je druk om maken toch?

Slomo | 03-08-07 | 10:28

Die laatste regels in het stukje over Koenders, Rouvoet, Hirsi Ballin en Balkenende.... Pas op GS!! De boetes voor Majesteitsschennis zijn de laatste tijd weer erg actueel!!

vangodlos | 03-08-07 | 10:28

De enige partij die hierover een motie kan indienen is de PVV. Hebben nooit iets met dit zootje te maken gehad.

kwarko01 | 03-08-07 | 10:27

"Klink op de hyperlink om de documenten te openen."

Ook al een overbetaalde stagiaire bij de EU?

OoO | 03-08-07 | 10:26

Muxje praat geen poep. Zal wel weer een commisie komen met Paultje, ze weten alles wel in voordeel om te slaan.

Multikuli | 03-08-07 | 10:26

Dit stinkend rooi-griestelijk kabinet kan niet snel genoeg vallen...
Hoewel, elke keer zeaun berichtje gaat uiteraard stemmen opleveren voor de PVV en eauk de SP raakt steeds meer kwijt.

TyfusLeijer | 03-08-07 | 10:25

Lagonda 03-08-07 @ 10:23

Precies, het gekonkel is al begonnen. Niemand is verantwoordelijk en er gebeurd niets.

kwarko01 | 03-08-07 | 10:25

Wat Muxje zegt --- twee heilige regeringspartijen kort na elkaar in opspraak, en ineens blijkt iedereen het te doen. Hoe doorzichtig.

Lagonda | 03-08-07 | 10:23

.. en er kan geen reden verzonnen worden waarom Koenders crimineler is dan zijn collega's

waskuip-admiraal | 03-08-07 | 10:22

Voorspelbaar, en het is gisteren al gezegd: Nu is iedereen schuldig, dus het kan eigenlijk niet meer om individuele gevallen hier op aan te spreken, omdat we nooit alle overtreders kunnen vinden. Dus de heren kunnen wegkomen met hun kutsmoes, de politiek belooft beterschap en er komen een paar regels bij die alles nog ingewikkelder gaan maken.

Overigens is 43 miljoen een lage inschatting. Denk ook eens aan al die kleinere subsidies die niet aanbesteed hoeven worden. Amsterdam ZO anyone?

Muxje | 03-08-07 | 10:21

Politieke stinktuig verkwanselt altijd al ons belastinggeld, ik snap niet dat jullie je daar nu weer druk over maken. Gewoon volgende verkiezingen boycotten met zn allen, eens zien waar dat ons brengen zal.

Robin Hood | 03-08-07 | 10:21

General Lee 03-08-07 @ 10:18

Ik ga er gemakshalve vanuit dat die 43 miljoen maar het topje zijn. Er zal nog veel meer smerigheid naar boven komen. 43 miljoen is peanuts.

kwarko01 | 03-08-07 | 10:20

Bij justitie kan ik mij dat wel een beetje voorstellen.
Stoppen waarschijnlijk informanten wel eens wat toe om aankopen te doen.
Niettemin blijft het een zooitje oplichters bij elkaar.

in de regenjas | 03-08-07 | 10:19

@kwarko01 03-08-07 @ 10:15: het te veel betaalde is natuurlijk niet 43 miljoen, maar hooguit een deel ervan.

General Lee | 03-08-07 | 10:18

succesvol 03-08-07 @ 10:14

Dus als ik het goed begrijp zal er nog eens 43 miljoen van de belastingbetaler naar de diezelfde betaler moeten terugvloeien? Maar dan zijn die oorspronkelijke 43 miljoen nog steeds weg.

kwarko01 | 03-08-07 | 10:15

Toch jammer dat de PvdA niet als enige schuld treft.

waskuip-admiraal | 03-08-07 | 10:15

43 miljoen?
Dat is Niet Nix!

Patrick Bateman | 03-08-07 | 10:15

Zoals ik reeds eerder getuigde: Rouvoet en Balkenende zijn toch al zondig, vanaf hun geboorte, dus deze zonde kan d'r ook nog best bij

Maaier | 03-08-07 | 10:15

Teen 03-08-07 @ 10:11
Ik moet het eerst nog even allemaal verwerken want het viel weer niet mee om überhaupt op de plaats van bestemming te komen, Naar Parbo met Surinam Airways ging op zich nog wel maar daarna begon het feest. Maar daar over later meer.

Bigi Bana Boy | 03-08-07 | 10:15

Wie wil weten wat WEL aanbesteed wordt:

www.ted.europa.eu

FreshClash | 03-08-07 | 10:14

het teveel betaalde terug naar de belastingbetaler.

succesvol | 03-08-07 | 10:14

De grootste hypocrieten in deze zijn natuurlijk wel de VVD, die voluit liepen te schelden op Koenders et al., maar die voor de overige 43 miljoen zeker voor de helft verantwoording dragen (want toen waren ze nog regeringspartij).

Niet voor Jan | 03-08-07 | 10:13

Zat BkB trouwens ook niet achter Jobs toppie-burgemeesters award?

Multikuli | 03-08-07 | 10:13

braadlap 03-08-07 @ 10:09

dochter van de zoon van de zoon van de dochter van...?

smartist | 03-08-07 | 10:12

Bigi Bana Boy 03-08-07 @ 10:08
Welkom terug, Nu amuseer me!

Teen | 03-08-07 | 10:11

Daar gaan we weer..... Na het zomerreces gaat dit gewoon weer in de ronde archiefbak. Niemand is verantwoordelijk, niemand hoeft te bloeden(Jorritsma meineed; IRT), niemand weet wat en gaat huilen(May Weggen; commissie van Tra). En zo gaat dat maar door.

kwarko01 | 03-08-07 | 10:11

Er is zelfs een heusche website in ontwikkeling om electronisch aan te besteden: tenderned.nl/

Maar dat weten de ministers natuurlijk zelf niet, waar hun ministeries mee bezig zijn op dit gebied.

Vraag me af of de ontwikkeling hiervan wel aanbesteed is. Denk het niet.

Tagteam | 03-08-07 | 10:11

braadlap 03-08-07 @ 10:09

Ayaan Hirsi Ballin

Berk | 03-08-07 | 10:11

42 miljoen? en zo verdween er weer een miljoen..

..zapper | 03-08-07 | 10:10

Hirsi Ballin?

braadlap | 03-08-07 | 10:09

Ik was geen Pim adept, maar daar had Pimmetje toch een punt destijds in één van zij boeken waarin hij gehakt maakte van de PvdA en het daar heersende nepotisme.

* trug van verkensie in Sweetie Sranang *

Bigi Bana Boy | 03-08-07 | 10:08

Waarom niet 43 miljoen keer?

Berk | 03-08-07 | 10:07

Ik ga rouvoet opzoeken op hyves en dan vriendjes worden. Krijg ik vast leuke klusjes. Oppakken en in een donkere kelder opsluiten dat volk!!

Ali Fal Salarm | 03-08-07 | 10:07

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland