Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

"Tour is dood"

tourjournaalHet is gelukt. Zelfs de Fransen twijfelen in hun krantjes nu hardop over de toekomst van de Ronde van Frankrijk. Deze ronde kan niet meer worden gered, ook al houden de sponsors er misschien vertrouwen in. Liberation is nog stelliger: "Deze belachelijke optocht moet gestopt worden", vindt de krant.Voor de duidelijkheid, de Tour gaat vandaag gewoon van start, zonder Cofidis-ploeg en mogelijk zonder Rabobankploeg. De bank blijft als sponsor achter de ploeg staan, ook de tourleiding wil door, maar het moraal van de renners is geknakt na gisteravond. Vanochtend horen we wat de renners beslissen. De gele trui is nu in handen van Spanjaard Alberto Contador. De 17e dag van de carnavalsoptocht voert naar Castelsarras, een toch van 188,5 kilometer. Met één beklimming van de derde categorie en vijf van de vierde categorie. Vergis u niet in tv-zender. De tour is op Nederland 1. Op Nederland 3 wordt op datzelfde moment de Fabeltjeskrant en 'Sprookjesboom' uitgezonden. Joepie... Update: De renners hebben beslist, de Rabobankploeg gaat door.

Reaguursels

Inloggen

bedankt Theo.....

pac pac hoogkert | 27-07-07 | 11:50

Kudt Fransen! En mart mot opzouten met z`n dikke vette bierpens.

miereneukert | 27-07-07 | 00:25

koerbagh 26-07-07 @ 23:48
Oké. Dus Cassani vertelt iets en de Rooy zegt dat R. dat heeft toegegeven?
Iets wat ie eerder nog luchthappende ontkende aan een deense reporter en volgens deense kranten vandaag idem.
Enfin, we zullen de echte "waarheid" ws nooit horen, behalve dat de Raboploeg volgend jaar weer mee kan doen aan de tour en als het doorgaat, de alternatieve pro-tour van diezelfde tourhuichelaars.
Barbertje moest hangen.......

Sikkeneur | 27-07-07 | 00:02

@Sikkeneur 26-07-07 @ 23:24:
Ja, het verhaal kwam via Davide Cassani in het nieuws. Cassani heeft 'm daar niet alleen gezien, ze hebben elkaar naar verluid ook gesproken (het zijn oud-ploeggenoten) en er is geen reden om er aan te twijfelen. Gevraagd door Theo de Rooy op de man af of die -toen nog- geruchten/roddels van Cassani waar waren heeft Rasmussen het toegegeven. Hij was niet, zoals door hemzelf (TE LAAT en ACHTERAF) opgegeven bij de UCI in Mexico, maar in Italië.
Het feit dat je daar over liegt stinkt. Want het kan de UCI en ook de Raboploeg verder geen reet schelen of hij in Italië of Mexico voor zichzelf traint, als de afspraak met de ploeg en ploegleiding is dat hij gewoon voor zichzelf een paar weken alleen op trainingsstage gaat.
Erover liegen is impliciet iets (wat dan ook) te verbergen hebben. Lijkt me.

koerbagh | 26-07-07 | 23:48

koerbagh 26-07-07 @ 23:10
Ik ben een paar dagen weggeweest en een en ander aan media gemist, aan wie heeft Rasmussen het toegegeven? Aan de Rooy?
Ik zag een filmpje waar een deense reporter hem die vraag stelde, als ik niet vergis net nadat hij de etappe gewonnen had. Zijn antwoorden kwamen op mij echt over. Als je nl net jezelf de tiefus hebt gefietst en je wordt overvallen met deze vragen, heb je volgens mij niet direct zulke antwoorden klaar.
Maar goed, zoals gezegd ik heb wat info gemist.

Sikkeneur | 26-07-07 | 23:24

@Sikkeneur 26-07-07 @ 22:57:
Rasmussen heeft het toegegeven. Case closed.

koerbagh | 26-07-07 | 23:10

Voor zo ver ik weet is het "bewijs" voor Rasmussen's leugen een italiaan geweest. Een italiaanse (ex-) wielrenner al eens de waarheid horen vertellen?
Ik hoop dat Rabobank en de Rooy zich vreselijk vertilt hebben aan het hypocriete veiligstellen van deelname aan de tour cq alternatieve pro-tour met het schofferen van de gehele wielerploeg en het naar huis zenden van 1 gele truidrager.

Sikkeneur | 26-07-07 | 22:57

Wat is het verschil tussen een junk en een wielrenner

Een wielrenner heeft al een fiets, een junk moet er nog een stelen.

baldhead.nl | 26-07-07 | 22:42

@poedel 26-07-07 @ 18:17:
"nergens op gebaseerd en een slechte verdachtmaking."
PARDON???
Er wordt NIETS gezegd over DOPING ZONDAAR (bewezen gedrogeerde!) in FRANSE dienst rijdende Christian Moreni. Ploegleider Eric Boyer komt er met z'n gedraai gewoon mee weg. In het verleden zijn Franse renners NOOIT door l'Equipe à priori verdacht gemaakt. Nergens op gebaseerd? Het lijkt me basis genoeg. Het is geen slechte verdachtmaking, het is een vaststelling. L'Equipe is een hypocriete chauvinistische kudt-krant.
Voor het overige kan de bank het verlies aan inkomsten voor de rest van de ploeg natuurlijk gewoon compenseren. Zijn ze ook moreel verplicht lijkt me, maar dat boeit verder niet, dat is ook niet onze zaak.
Als werkgever heeft de Rabo groot gelijk. De regels overtreden is tot daar aan toe, daar heeft 'ie straf voor gehad. Er daarna ook nog over liegen en dat de leugen dan uitkomt: dat heeft Rasmussen zelf in de hand gehad. Op staande voet ontslag is op staande voet ontslag. Daar draai je niet na de tour een verhaaltje aan. Eerst even het feestje vieren en dan alsnog zeggen opzouten, dat zou pas dubbel hypocriet zijn. En de Nederlandse tourliefhebber is juist gered. Als ze pas na het geel in Parijs te hebben gebracht die Deen zouden ontslaan zou Rabo volgend jaar dan nog mogen starten denk je? Zou de Rabo dan een geloofwaardige ploeg zijn en geloofwaardige sponsor? Dacht het niet. Dan was het gedaan met Rabo, gedaan met een NL-profploeg, gedaan met een grote sponsor voor de NL wielersport.
Je snapt er zoals gewoonlijk helemaal niks van.

koerbagh | 26-07-07 | 19:21

@Koerbagh. Omdat Rasmussen INTERNE regels van zijn werkgever aan zijn laars heeft gelapt (hetgeen inderdaad verkeerd is) is hij uit de Tour genomen en ontslagen. De Tourdirectie heeft daar (misschien) op aangedrongen maar zag zelf geen redenen voor eenzelfde beslissing. Deze beslissing is ONJUIST omdat hiermede niet alleen Rasmussen maar ook zijn teamgenoten benadeeld worden.
Immers : de gele trui naar Parijs brengen brengt een fikse premie op die, zoals grbruikelijk, door de winnaar aan zijn maats wordt geschonken.
Boogert, Menchov en Dekker, de renners die voor de gele truidrager hebben gevochten, worden dubbel gestraft (niet voor eigen kansen gereden en een vette premie gemist).
Ook de Nederlandse Tourliefhebbers worden gewoon aan de kant gezet.
De beslissing had NA de Tour genomen moeten worden.

Overigens generaliseert Koerbagh : waarom kunnen de ploegleiders niet meer vertrouwen op de eerlijkheid van hun renners? Zijn Boogert, Dekker en de anderen nu opeens ook leugenaars?

Zijn "zekerheid" dat l'Equipe niets gemeld zou hebben indien het een Franse renner was overkomen, is natuurlijk nergens op gebaseerd en een slechte verdachtmaking.

poedel | 26-07-07 | 18:17

@ le_kikker 26-07-07 @ 15:32

Let wel, ik zei halfslachtige vertaling. Het Vlaams staat er bol van.

Juris | 26-07-07 | 17:23

Wiewat is de echte tourwinnaar?
[ ]De farmaceutische industrie
[ ]De tourdokter
[ ]De waarheid
[ ]De sponsor
[ ]Fuentes
[ ]Fransen
[ ]Dunlop
[x]De hypocrisie

Het is simpel. Er zijn spelregels en je moet je aan die spelregels houden. Ok, de regels zijn streng en je kan als speler bij zo'n tussentijdse controle en de administratieve rompslomp die je daarvoor moet doen een foutje maken. Dat is niet zo erg, daar staat een boete op en een waarschuwing. Tot gisteren leek dat het enige wat er aan de hand is, en dat bleek dus niet zo te zijn.
Niet alleen heeft die gekke Deen niet de papiertjes niet ingevuld en opgestuurd, hij was NIET waar hij later aangaf die 3 weken te zijn geweest. Da's liegen tegen je werkgever. Dat is hetzelfde als ieder andere werknemer in een buitendienst die in plaats te werken en zijn klanten in zijn rayon te bezoeken (terwijl hij dat wel rapporteert aan zijn chef) gaat vissen op het IJsselmeer of de snelweg-parkeerplaatsen afstruint naar caravanbordelen.
Het feit dat Rasmussen heeft gelogen over zijn verblijfplaats is genoeg. Voor de werkgever. Hij heeft iets te verbergen, want anders lieg je niet over je verblijfplaats. Wat dan wel: een maitresse, een wonderdokter, een maffiabaas met illegale tourtoto, kan van alles wezen. Is voor het publiek interessant, voor de werkgever verder niet.

Maar: blijkbaar kunnen directeuren sportief/managers/ploegleiders hun renners niet vertrouwen, geen eigen verantwoordelijk geven. Wat dat betreft heeft de leiding van de Rabo wel goed gehandeld gisteren, resoluut en geen gezalf. Maar het betekent ook dat ze niet meer kunnen vertrouwen op de eerlijkheid van hun renners, dus Theo de Rooy, Erik Dekker en Eric Breukink moeten er in het vervolg bovenop zitten. Juist zij (en hun collega's bij andere ploegen) kunnen de kop niet meer in het zand steken. Doen ze dat wel en blijven ze dat doen: dan is hypocrisie -alweer- de grote winnaar van de tour.

Het blijft wel jammer dat de beste man in koers zonder positief te zijn getest uit de wedstrijd wordt gehaald. Daar blijf je toch een wrang bijsmaakje bij houden. En ook de wijze waarop het allemaal aan het licht is gekomen. l'Equipe blijft daarin toch een kwade genius en ook een hypocriete kudt-krant. Ik weet zeker dat als een fransoos in het geel had gereden met ook zo'n akkefietje dat l'Equipe er NIETS over had gemeld. Ook daar hypocrisie wint.

(overigens: Maarten Ducrot zei hele zinnige dingen vanmiddag. Opmerkelijk. Maar ja, het ging dan ook niet over fietsen, wielrennen, koersen, tactiek...)

koerbagh | 26-07-07 | 15:55

En wat zegt onze Bolle mart zwets er nu van, opeens draait die als een blad aan de boom om, wat een slappe bedorven klodder Mayo is mart zwets. Ga met de vut bolle mart dit is je kans om te vertrekken.

q18 | 26-07-07 | 15:39

@Juris: le moral is toch gewoon "het moreel" in het Needuurlands.

le_kikker | 26-07-07 | 15:32

Menchov houdt het al voor gezien.
Geen 'moraal' meer.

Flodder | 26-07-07 | 15:00

Moehahaha allesch kaput machen jah. Bootaham mit piendakaaz *flits*

Shareholder | 26-07-07 | 14:54

@ Prof. Hoxha

Het is hier de moraal, en niet het moraal. Is weer zo'n mooie halfslachtige vetaling van Frans in het Vlaams die doorgedrongen is tot het Nederlands binnen deze context.
Voorbeeldje: www.xs4all.nl/~ator0465/Verzijde.html

Juris | 26-07-07 | 13:37

Rasmussen verklaart in een Deense krant dat Theo de Rooy een 'rare man' is die een zenuwinzinking nabij is en dat hij in de genoemde periode pertinent NIET in Italie geweest is...

Alleen Stijl | 26-07-07 | 12:47

Mooi wel, die resolute ingreep van de Raboploeg leiding. Zo on-Nederlands ook. Vlot, krachtig en zonder eeuwige nuancering (Ras had een slechte jeugd!) en relativering, gewoon patsboem. Verfrissend! Een beetje RABO-spindoctor perst daar moeiteloos een portie positieve PR uit.

PreventiefRuimen | 26-07-07 | 12:40

le tour est mort, vive le tour!

dr.spin007 | 26-07-07 | 12:30

Tour de France uit Frankrijk halen en naar Colombia verplaatsen. Fijne pepspulletjes bij de vleet en in plaats van elke dag een renner uit de tour vanwege dopingegbruik, zien we dagelijks een coureur ontvoerd worden. Gele trui weer in handen van FARC. Spannende televisie, gelardeerd met droge opmerkingen van Ducrot ('knakworst!').

Murdockyoufool | 26-07-07 | 12:24

Dat Rabo blijft rijden snap ik niet. Voor Michael Boogerd zou het de ultieme afsluiting zijn van z'n carriere als hij met het geel in de ploeg de tour zou kunnen afsluiten en daar heeft hij de afgelopen dagen heel hard voor gewerkt. En nu blijkt dat hij alles voor niks heeft gedaan. Als ik hem was geweest was ik gewoon lekker in bed blijven liggen. Deze tour zal me bijblijven als de HOER de France

[-InFiDeLz!-] | 26-07-07 | 12:08

RIP en sterkte aan de nabestaanden.

Kroen | 26-07-07 | 12:03

rasmussen bedankt voor de doodsteek van deze tour, ongelovelijk lul, stomme kut deen, ik hoop dat ze je strafrechterlijk nog kunnen vervolgen

deFiscus | 26-07-07 | 11:55

@ redactie

Ik heb voorspeld dat de Tour doorgaat met Rabo - wanneer ontvang ik mijn prijs ?

Tyler-Durden | 26-07-07 | 11:54

@.. zapper 26-07-07 @ 09:39
Wat heb jij in godesnaam gespoten? Beetje doemaar gaan quoten, alsof het nog niet erg genoeg is.

Don Quichote | 26-07-07 | 11:35

Das karakter: doorgaan, ondanks een kloterige collega die liegt en bedriegt. Gaan voor jezelf!

RedBill | 26-07-07 | 11:33

De Tour is op Sporza!

Don Quichote | 26-07-07 | 11:30

Teen = Traag

Sven31 | 26-07-07 | 11:30

sinds wanneer is gs geinteresseerd in de tour de france?

tipje voor de redactie: Contador is NIET de houder van de gele trui.
Officieel heeft nu niemand die trui. Deze wordt pas na de etappe van vandaag vergeven.

KarelJansen | 26-07-07 | 11:29

Het is maar fietsen.

Het CDA | 26-07-07 | 11:29

*gaat nu naar de bank, rekening opzeggen*

van dal | 26-07-07 | 11:28

volgend jaar in china: tour do-ping

van dal | 26-07-07 | 11:26

Tour de farce

andre1963 | 26-07-07 | 11:16

Zonde van zo'n prachtig evenement. Kan de gedachte ook niet van me afschudden dat Rasmussen is geslachtofferd. Klotebobo's.

Murdockyoufool | 26-07-07 | 10:59

Nogmaals bedankt iedereen!

Teen | 26-07-07 | 10:57

14 keer voor en tijdens het tour gekontroleerd. OK bevonden. dus niets aan de hand. Wat een smerige spelletjes daar. Rasmussen is niet heilig net als 100% van de andere renners in de tour. Trieste geburen daar, maar wel top vermaak voor ons onderbuik gevoelens.
Ik groet u

predman | 26-07-07 | 10:52

dat betekend dat bram de groot 1 plaats opschuift. Goeie zaak dus.

Mossad.il | 26-07-07 | 10:47

L'Equipe:

La Rabobank au départ

Après l'exclusion de son leader Michael Rasmussen mercredi dans la soirée, l'équipe Rabobank, pressentie pour se retirer de la Grande Boucle, prendra finalement le départ de la 17e étape entre Pau et Castelsarrasin. Le Danois parti, l'étape quittera Pau sans Maillot jaune, celui-ci ne sera attribué qu'à l'arrivée de la 17e étape.

Over en uit dus

Tjaty | 26-07-07 | 10:37

17 dagen 200% geven en daarna de Tour uitrijden voor Jan met de korte achternaam. Geniet er nog even van die laatste paar kilometers!

kenny harder | 26-07-07 | 10:33

@kudtjoch 26-07-07 @ 10:16
Hee, daar staat Boogerd nog boven. Moeten ze die ook beschuldigen! Ben benieuwd, die is toch wel schoon, toch? Toch?

Kees Maf | 26-07-07 | 10:31

steun@teen

ed.. | 26-07-07 | 10:26

let op, boogerd gaat strak van de pestpokke de dagzege pakken, om dan groots zijn afscheid aan te kondigen.... hij gaat nog een keer fietsen, om wereldkampioen te worden...

ed.. | 26-07-07 | 10:25

@kudtjoch..
Die Chavanel is van Cofidis en die ploeg is er ook uit.. Wie is nu de eerste fransoos??

ouweman | 26-07-07 | 10:23

Teen 26-07-07 @ 10:16

Bij deze dan ook mijn adhesie Teen.
Heb een zware dag dus ga eerst even wat vers bloed nemen.

befke | 26-07-07 | 10:23

Rashonden, raspaarden, rasmussen...

Gravertje | 26-07-07 | 10:22

Sylvain Chavanel is de eerste Fransman op nummer 26. Dus nu Rasmussen weg is zullen er nog 24 man beschuldigt worden van doping en dan wordt alles weer rustig. Gelukkig maar.

kudtjoch | 26-07-07 | 10:16

****VERKLARING****

Ondanks aanhoudende geruchten dat ik te veel absint drink tijdens het reaguren blijft GS toch het volste vertrouwen in mij hebben. Dit vertrouwen wil ik uiteraard niet beschamen en zal mij vandaag dan ook wederom voor de 100% inzetten. Ik wil hier ook mijn dank uitspreken voor de vele steunbetuigingen die ik heb ontvangen van medereaguurders. Wij zijn één grote familie en zonder jullie zou ik het niet kunnen!

Bedankt!!

Teen
-edit het feit dat de gehele redactie ook aan de absint zou zitten wordt ten stelligste ontkent. Alleen Nico D -

Teen | 26-07-07 | 10:16

Heel SPORTIEF van zijn ploeggenoten. NOT

..zapper | 26-07-07 | 10:16

Het is wachten op de eerste Fransoos die paddo's neemt tijdens de Tour.

Deport | 26-07-07 | 10:13

De doping kwam van links.

Deport | 26-07-07 | 10:11

Die Cassani, wat zou die nou beuren voor zo'n 'slip of the tongue'?

tobisjoer | 26-07-07 | 10:09

Ik vind het geweldig om te zien dat de Tour de Farce knetterhard op zijn smoel gaat. het is al decennia bekend dat de wielersport stijf staat van de doping. Heerlijk gisteravond... die smoel van Smeets toen verteld werd dat doping de gewoonste zaak van de wereld is in de tour.

Zoloft | 26-07-07 | 10:09

Ik zou zelf ook zwaar aan de verdovende middelen gaan als ik zou weten dat ik 's avonds bij Mart Zwets in het programma zit. Gezien dat filmpje van afgelopen week ben ik niet de enige die er zo over denkt.

ZI | 26-07-07 | 10:08

De 17e dag van de carnavalsoptocht voert naar Castelsarras, een toch van 188,5 kilometer.
'
Da's een rare een. Van 188,5 km liefst.

Sven31 | 26-07-07 | 10:07

Wielersport is voor junkies, en allemaal drugs touristen die er nog naar zitten te kijken, ik zeg afschaffen! die wielerzooi

paardenvlees=ok | 26-07-07 | 10:06

Ik snap de Rabobank niet. Het draait toch om het winnen? Nou, bek houden en winnen!! Dat hoefde mijn voetbalcoach me niet elke wedstrijd te vertellen, ook al moest het ten koste gaan van een gele of rode kaart, een geknakte enkel van de tegenstander of het vals vlaggen van de vlagger.

Eagle_Eye | 26-07-07 | 10:06

Alberto Contador is zelf besmet maar omdat hij kroongetuige is mag hij zich in het geel hijsen. Natuurlijk mag hij niet winnen van de tourdirectie want dat doet een fransoos.
Rasmussen is ontslagen omdat de Raboploeg onder druk gezet is door diezelfde tourdirectie.
Het lijkt een beetje op "handje-klap-begonia".
Wie neemt de tour nu nog serieus ?

Anjin Mohammed | 26-07-07 | 10:06

Ik denk dat als ze Mart Smeets naar huis toe sturen het al meteen een stuk beter gaat met de wielersport.

Willianus Wortelus | 26-07-07 | 10:03

@Mr EZway 26-07-07 @ 09:35

Contador krijgt samen met het geel nu ook een hele hoop stront over zich heen, daar kun je van uitgaan. Het is geen Fransoos dus l'Equipe slijpt de pennen alvast.

zum kotzen | 26-07-07 | 10:01

Mijn zoon wordt heel erg boos als ik zeg dat elke wielrenner doping gebruikt.
Hij wil zo graag dat de wereld eerlijk en mooi is.....

50jarige huismoeder | 26-07-07 | 10:01

Ik denk dat Boogerd bekend gaat maken meteen te stoppen.

bookie | 26-07-07 | 10:00

mart smeets die moetje met zn gezicht van de berg slepen

DoC. | 26-07-07 | 09:59

Rasmussen kijkt heel raar uit zijn ogen en ziet er uit als een junk.

50jarige huismoeder | 26-07-07 | 09:58

RedBill 26-07-07 @ 09:41

laat voetbal er aub buiten...

DoC. | 26-07-07 | 09:56

Mart Smeets wil zo graag in Frankrijk verslag doen, dat hij te weinig kritische vragen stelt.

henriette | 26-07-07 | 09:54

En dan hoor je vandaag in het nieuws dat de Denen zich ook eerder terugtrekken uit Irak!

Gravertje | 26-07-07 | 09:54

Weg met die tour! Had 10 jaar terug al moeten stoppen!
.
Al die NOS-medewerkers en Mart S. daarheen telkens heensturen en weken laten zitten daar kost werkelijk miljoenen aan publieksgelden. En voor wat? Om DRUGS aan te prijzen aan het de Nederlandsche kijkers.

De Beste | 26-07-07 | 09:54

De blauw-oranje kooi, Rabo tagged iedere renner met een gps chip en spuit de fietsen vol met micro dots...

style.councillor | 26-07-07 | 09:52

UPDATE: Er is een onderzoek gaande naar Contador. Schijnt iets met een Spaanse sportarts te maken te hebben.....

KABAAL | 26-07-07 | 09:52

Waarom zenden we volgend jaar de Drentse Rijwielvierdaagse niet uit?
* Zucht en overdenkt *
Ach nee, die oudjes zullen ook wel, van achteren, vol Prednison zijn gespoten.

snoei | 26-07-07 | 09:52

@Black-Bird, gewoon vrije wapenverkoop invoeren, dan letten mensen vanzelf beter op dat ze anderen niet pissig maken.

..zapper | 26-07-07 | 09:49

Bij iedere vet betaalde sport alle sponsers controleren de grote machten maken momenteel de dienst uit in ons bestaan NL is al geen democratie meer word geregeerd door mensen met poen. IK zou zeggen afschieten al dat zooitje.

Black-Bird | 26-07-07 | 09:47

Just a scenario:

Rasmussen gaat naar Italie, geeft niet op waar hij zit om de controleurs van de UCIte misleiden, hij weet dat 2 waarschuwingen code oranje, maar nog niet code rood is, dus hij heeft twee weken om zich in Italie helemaal vol te laten spuiten met alles wat prestatieverhogend werkt en spieren kweekt (geen zaad denk ik :P) waardoor hij musscled up zonder doping aan de tour begint.....

Behangdelul | 26-07-07 | 09:47

ik ben nog ogestelder dan tijdens mijn ergste ongesteldheid.... wat een K*T nieuws!! Nou moet ik zaterdag gaan shoppen.... hou ik mijn eigen tijdrit wel!

kauwgomballenkind | 26-07-07 | 09:47

*Bestelt vast een glaasje prik voor Ed en Willem Bever en gaat lekker smikkelen en smullen met Bor de Wolf*

uninvited guest | 26-07-07 | 09:46

hoe laat is de persconferentie van de raboos eigenlijk?

ed.. | 26-07-07 | 09:46

Hulde@redbill

LifeCatcher | 26-07-07 | 09:45

2 spuitjes en 1 fris, Maar morgen rij ik.

DoC. | 26-07-07 | 09:45

@ZI 26-07-07 @ 09:40 of hij was in eerste instantie gewoon van plan tot de 26ste in Mexico te blijven en wilde de zaak niet verdachter maken door te melden dat ie eerder terug was gekomen (schoonouders he).

..zapper | 26-07-07 | 09:44

als de rabobank er niet in zat, dan..... What?!! tour?! wie? hoe? .. hahah fkn junkies man, de hele sport wereld zit vol met doping! zelfs bij schaken gebruiken ze doping, kinderen in de peuterschool... touwtjespringen, ja je raad het al.... Nee maar alle gekheid op een stokkiejJh!!..

WOW MAN!!!!?!!! TOUR DE 'ENHANCE' MENT

DoC. | 26-07-07 | 09:44

Ik kies voor het Braamstruikse Binnenpad op ned3. Die kudttour kan me gestolen worden

Klukkluk | 26-07-07 | 09:41

Laat ik voorop stellen, ik ben geen sportfanaat. Ik hou best van sporten, maar dan als ik het zelf doe. Dan zie ik als nuttig. Het kijken van om het even welke sport dan ook, vind ik volslagen verspilling van mijn tijd. Ik heb wel wat beters te doen. Wat dat betreft ben ik het dus eens met fuckje @ 26-07-07 @ 09:04.
De hang naar geld vernachelt de sport, sterker nog, degradeert datgene wat sport moet heten, naar een ondermaats wedstrijdje volksverlakkerij. Dat heeft niets, maar dan ook niets met sport te maken.
Schaf dus maar gewoon af. Net als betaald voetbal. Ik zal er geen traan om laten. Laten al die hooligans maar zelf gaan voetballen op hun vrije zaterdag of zondag.

RedBill | 26-07-07 | 09:41

@comrade

Je bent zeker niet de enige. Ik baal hier ook echt gigantisch van!
Ik vond en vind de Tour een van de allermooiste sportevenementen die er zijn. Inclusief alle dopingperikelen en verdachtmakingen die er al sinds jaar en dag bij horen dus! Waar ik nog niet eens zozeer van baal is dat die dropveter van een Rasmussen tegen zijn eigen poegleiding gelogen heeft, maar dat hij door de mand gevallen is! Het is precies zoals Jans Koerts gisteravond in de Avondetappe zei; "je bent professioneel bezig als je niet gepakt wordt." En zo is het ook. Dopinggebruik was en is nou eenmaal inherent aan de wielersport. Je moet alleen wel binnen de steeds nauwer wordende grenzen blijven. Rasmussen had in de bewuste periode gewoon in Mexiconiet moeten zitten, of dan tenminste niet in de Dolomieten gezien moeten worden door Cassani.

Het is gewoon ongelofelijk jammer dat een absolute topsporter en superklimmer als Rasmussen, want dat staat wat mij betreft buiten kijf, op deze manier uit de koers verdwijnt...

:-((

Alleen Stijl | 26-07-07 | 09:41

Het leuke is dat als hij gewoon had gezegd dat hij in de Dolomieten had getraind, er geen haan naar zou kraaien. Ook niet over dat dat wel erg dicht bij de foute Italiaanse artsen is. Door deze leugen verklaart hij zichzelf vogelvrij.
1. Hij bedriegt zijn vrouw met een ander en liegt daarom
2. Hij was in Italie voor een dopingbehandeling.
Beide gevallen: stront aan de knikker.

ZI | 26-07-07 | 09:40

Ik ken 'n heel leuk tentje
Daar speelt een prima bandje
En iedereen die kent je
Hou je mond nee niets te maren
Poets je schoenen kam je haren

Hé!
Er is geen bal op de tv
Alleen 'n film met Doris Day
En wat dacht je van net twee
Ein Wieler operette
Nee!
Er zit een knop op je TV
Die helpt je zo uit de puree
Druk 'em in en ga maar mee
De bloemen buiten zetten

Bah Bah wat 'n misère
Als Marco staat te blèren
Of 'n documentaire
Kan dan niemand ons bevrijden
Van Mart Smeets en Van der Meyden
En hoor ze nou es slissen
In spelletjes en kwissen
'N mens kan zich vergissen
Maar dit is toch al te lullig
Imbeciel en onbenullig

Hé!
Er is geen bal op de tv
Alleen 'n film met Doris Day
En wat dacht je van net twee
Ein Wieler operette
Nee!
Er zit een knop op je TV
Die helpt je zo uit de puree
Druk 'em in en ga maar mee
De bloemen buiten zetten

..zapper | 26-07-07 | 09:39

En toch ga ik voor het voorstel van Klootoog:

Ik ben voor een systeem waarbij elke renner aan het begin van een etappe in totale willekeur een drug toegediend krijgt. Dat kan coke, lsd, heroïne, speed of iets anders gezelligs zijn. Is er op tv ook eindelijk weer wat aan.

kolonel klootoog 26-07-07 @ 08:38

kwarko01 | 26-07-07 | 09:39

In plaats van op je reet op de bank voor de televisie te zitten, kun je dat ding ook UIT zetten. Je reet naar de schuur verplaatsen en zelf even lekker een stukje gaan fietsen! Begrepen? Daar zul je veel meer plezier aan beleven. Ook zonder doping!

GoedemorgenDezeMorge | 26-07-07 | 09:36

Toch vind ik het raar dat iedereen sinds vorige week zo'n ophef maakte over Rasmussen. Hij is immers nog nooit op doping betrapt. Contador pakt nu het geel waarschijnlijk (je weet nooit ezer dagen) en die is een hoofdverdachte in de zaak Fuentes. Een zaak die al geruime tijd geleden bekend werd maar waarvan ik niets meer hoor. Beetje vreemd hoor.

Mr EZway | 26-07-07 | 09:35

Toch wel jammer al dat gedoe, een van de sport hoogte punten van het jaar
is eigenlijk al voorbij :(

halvezool | 26-07-07 | 09:33

Die Tour begint zo waar leuk te worden. Ik denk dat ik het maar eens ga volgen. Het was op Nederland 1?

Teen | 26-07-07 | 09:33

"De Tour is dood, leve de Tour!"

pwman | 26-07-07 | 09:32

@ Alleen Stijl 26-07-07 @ 09:07
Het is pas nieuws als ze AFstappen...

Patrick Bateman | 26-07-07 | 09:31

Dit is overigens het eerste jaar dat ik de Tour wel leuk begin te vinden, hij had alleen beter "De grote doping show" kunnen heten ofzo, daar dan zo'n set Big Brother regeltjes overheen en draaien maar, wellicht ideetje voor volgend jaar?

..zapper | 26-07-07 | 09:31

Ik heb er nooit ene reet aangevonden aan heel die tour de dope niet..... rijdt Rabo een keer in het geel, ik kijken en volgen,ik begin het eindelijk leuk te vinden, krijg je dit!!! Sterf met die graftour de Dope....

Behangdelul | 26-07-07 | 09:30

@comrade
nee jongen, iedereen baalt, alleen reaguurt en een wat minder duidlijk dan de ander... godverdomme...

ed.. | 26-07-07 | 09:29

en eeh als ze nou gewoon stoppen met doping controle en dat helemaal vrij geven .. wedden dat de farmaceutische industrie dan zit te springen om te sponsoren ???

sparrow | 26-07-07 | 09:29

Comrade 26-07-07 @ 09:25

Non.
Ik ben een voetballiefhebber, maar vind de Tour (nog steeds) het leukste sportevenement van het jaar (leuker dan het WK). Ik baal als een stekker.
Maar, what can you do...?

azijnseiker | 26-07-07 | 09:28

Voor 469€ 7 dagen marokko all inclusive, volgen liberation

Lassie | 26-07-07 | 09:27

Het is in ieder geval goed voor de naamsbekenheid van de Rabobank, dat dan weer wel.

brutus68 | 26-07-07 | 09:27

van jules deeldert :
Ze kennen immers niet van die sporters verlangen dat ze de Tour de France op een boterham met kaas uitrijden." "Kom je aan op je tandvlees bij Alphe d'uez en denk je als wielrenner bij jezelf: 'Jezus Christus, moet ik daar nog tegenop?' Maar gelukkig heb je in dat geval een ploegleider die je je een spuitje met doping geeft en ... prrreeeng! in een vloek en een zucht sta je boven op die berg dankzij de assistentie van wat doping. Dan ben je toch gek als je dat niet doet?"

Bill Bixby | 26-07-07 | 09:26

Kunnen we sms-en wie er vandaag uit de tour wordt gezet?

Paulus de rukkaboute | 26-07-07 | 09:26

.... ben ik nou de enige hier die dr echt oprecht van baalt?

Comrade | 26-07-07 | 09:25

Herman Brood kon niet voor niets zo goed fietsen!

lekkeband | 26-07-07 | 09:24

ik vind het wel jammer dat ik me niet heb ingeschreven voor de tour.
Niet dat ik ook maar over enige conditie beschik, maar als enige schone renner, denk ik dat ik zo maar eens de tour had kunnen winnen op mijn 17 jaar oude batavus.
Ik bedoel hoeveel van die gasten rijden er nog? een stuk of 3?

zuivergeweten | 26-07-07 | 09:21

Tour (as we speak)

kneuterzak | 26-07-07 | 09:19

De tour is gewoon 1 grote complot theorie, net zoals 9/11

Stijlloze Herman | 26-07-07 | 09:19

De stopt voor niets of niemand

kneuterzak | 26-07-07 | 09:18

"De tour beweegt zich voort met achter zich een catheter die over de grond sleept. In zijn spoor druppels bloed. En het is zelfs niet zeker wiens bloed het is."

Aldus L'equipe.

G-unite | 26-07-07 | 09:16

Volgend jaar misschien een ander groot wielerevenement uitzenden en sponseren... want ieder jaar in de maand mei is er de altijd leuke actie "Nederland fietst" iedereen mag meedoen....... ook leuk.

Karel Kruizenruiker | 26-07-07 | 09:13

* vraagt zich af wat er dan nog voor nieuwe dingen op TV komt in de zomer *

Klompvoetje | 26-07-07 | 09:13

*Maakt zich op voor middagje Tell-sell en belspelletjes*

G-unite | 26-07-07 | 09:09

Stoppen op het hoogtepunt!

Willianus Wortelus | 26-07-07 | 09:09

en Contador wordt inmiddels ook alweer verdacht haha, dadelijk wordt de nummer 67 de winnaar :')

beschuitfluiter | 26-07-07 | 09:08

LOL@Alleen Stijl

..zapper | 26-07-07 | 09:08

Tour de la facade

pwman | 26-07-07 | 09:07

"RABORENNERS STAPPEN OP!!!"
-
-
-
Ja.... dus???

Alleen Stijl | 26-07-07 | 09:07

@fuckje: klopt precies. door dat grote geld dat erin omgaat krijg je dit soort excessen.

ech wel | 26-07-07 | 09:06

*interesseert het helemaal niets*

braadlap | 26-07-07 | 09:06

*interesseert het vrij weinig*

Alert | 26-07-07 | 09:05

Dat wordt weer een massasprint.

wilmeister | 26-07-07 | 09:05

De fietsen van de Raborenners, inclusief nummers, worden as we speak op de aut's gezet...

Rabo is welkom en gaat gewoon van start.

Het is alleen de vraag of de Tour van start gaat...

Alleen Stijl | 26-07-07 | 09:05

ach die hele sport is verziekt. opkopen en sluiten luidt mijn devies. Die renners gaat het om de eer, en tja, dat de sponser nou perse wil dat ze zich volspuiten met troep interreseert ze niets. De wiellerij is verziekt, de tour moet maar eens een paar jaar niet gehouden worden....

Wim Bitterzaad™ | 26-07-07 | 09:04

*werkt*

John McClane | 26-07-07 | 09:04

Sport bedrijven als beroep is een belachelijke zaak. Hou het gewoon als hobby, als je zo nodig bewegen wil.

fuckje | 26-07-07 | 09:04

*Nederland 3 kiest*

..zapper | 26-07-07 | 09:03

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen