Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Welke allochtoon doet wat?

Pak aan rakker! Jij gaat het cachot in! Kijk. Dat is nog eens stigmatiserend van Hirsi Ballin. Speciaal voor de geïnteresseerden heeft de minister van Justitie op een rijtje gezet welke niet-westerse allochtoon zich bezig houdt met welke vorm van criminaliteit. Zogenaamde risicoprofielen. Heel praktisch. Voorkomt een hoop onduidelijkheid. Na vandaag worden onzorgvuldigheden hieromtrent op GeenStijl dan ook niet meer getolereerd. Drang om te rabiaat te zeuren over allochtonen? Prima, maar dan wel graag specifiek blijven. Pen en papier bij de hand, hierrr komen ze: Antillianen hebben een voorkeur voor handel in drugs en/of wapens en diefstal met geweld. Marokkanen hebben meer met bedreiging, vernieling en verstoring van de openbare orde, terwijl Surinamers voornamelijk door rood rijden tijdens drugsritjes. Net als de Turken overigens, die hooguit te hard rijden met een wapen op zak. Chinezen komen in de statistieken van justitie amper voor. Maar goed, die hangen ook de godganse dag met bezopen Polen aan de telefoon. Zeau. Bent u weer op de hoogte. Nu snel weer aan het werk.

Reaguursels

Inloggen

sjaakdeslinksesul 19-07-07 @ 09:24
Sjaak, ik ben het met je eens dat die marokkaanse jongens geen moslims zijn in traditionele zin, ook dat sociale mechanismen zichzelf versterken als de ene groep zich bedreigd voelt door een andere.
Dat die jongens beter geïntegreerd zijn dan hun ouders klopt deels ook, ze proberen buiten de voordeur de westerse levensstijl op te pakken.
Waar het fout gaat is dat ze denken zichzelf aan die westerse levensstijl te kunnen meten met een macho-status (deels cultureel/religieus ingegeven) via het snelle geld, Gti-tjes en crimineel cq intimiderend puberaal groepsgedrag (idd een MTV gangsta-cultuur).
In feite is het een losersgeneratie met een zeer laag zelfbeeld en gespleten identiteit dat zich qua status nog probeert te spiegelen aan het snelle geld van de echt grote jongens, in wiens ogen ze echter niet meer zijn dan loopjongetjes. Ze zijn de gevangenen van hun eigen vicieuze cirkel en de maatschappij heeft nog geen antwoord hoe deze cirkel te doorbreken.

Op zich niet zo verwonderlijk, aangezien ze van huis uit weinig stimulans krijgen zich educatief te ontwikkelen. Hun ouders spreken veelal de NL-taal niet en vinden traditioneel gezien, dat de maatschappij buiten de voordeur voor een sociale controle moet zorgen.
Ouders die zich niet uit hun sociale positie en verwaarloosde woonwijken kunnen losmaken door werkeloosheid, laag inkomen, taalachterstand en gebrek aan opleiding. (zie ook een vergelijk met de tokkie-gezinnen die al generaties achtereen aangewezen zijn op staatssteun)
De overheid pompt al jaren geld, o.a. via extra taalonderwijs, in deze groepen om hun maatschappelijke positie te verbeteren, omdat NL ze heel hard nodig gaat krijgen op de arbeidsmarkt.
Helaas lijkt het alleen (nog) succesvol te zijn onder de meisjes die buitengewoon presteren en zich zeer ws zo gaan ontworstelen aan traditionele verwachtingen.
Ik ben zeer benieuwd hoe deze ontwikkelingen zich voortzetten, gaan deze vrouwen met een emancipatie voor verlichting binnen de islamitische cultuur in NL zorgen, zoals de eerste suffragettes de basis legden voor emancipatie van de rol van de vrouw binnen traditioneel Calvanistische 0031 opvattingen.

Sikkeneur | 19-07-07 | 13:45

Waaatt!!! Chinezen zijn goedverdoemme de grootste criminelen hier in NL! Het lijkt alsof ze hard werken(doen ze ook), maar ze hebben ook een uitkering. Het lijkt alsof ze niet in de criminele circuit zitten, maar ze zijn gewoon slimmer dan de overheid. Ga maar ´ns naar HC Rotterdam of Scheveningen. 70% daaro zijn van Chinese afkomst.
PS: En toch zijn het hele hele lieve, aardige mensen.

Cino | 19-07-07 | 12:28

Graag ook even de autochtonen vermelden met: Graaien, Oplichten, Uitkeringsfraude, Zwartwerken, Belasting Ontduiken, Weedteelt, Pim Fortuyn aanhangen etc.

TheCavorka | 19-07-07 | 12:16

sjaakdeslinksesul 19-07-07 @ 09:24

Je vergist je inzake die moslimjongeren. Vraag ze zelf maar eens of ze moslim zijn. Ik heb met ze gewerkt, ooit, en na hun huwelijk werden verreweg de meesten brave huisvaders. Hun gedrag legitimeren ze zelf vaak door op hun minachting voor de manier van leven van Nederlanders en hoe wij met bepaalde zaken (als strafrecht) omgaan. De gelegenheid maakt de dief, maar de dief legitimeert zijn gedrag beslist wel. Er zijn uiteraard uitzonderingen, hardcore criminelen, maar de bulk van die gasten keert uiteindelijk terug in de veilige kudde. En daar heersen weer andere mores.

bottehond | 19-07-07 | 12:09

Waar is Kaan eigenlijk? Oh ja, in Turkije is je uitkeringsgulden een daalder waard.

Zeddegeizot | 19-07-07 | 10:03

@gutgutgut 19-07-07 @ 02:59
Begin jij ook al? Nee ook bij vermogensdelicten zonder geweld scoren autochtonen hoger dan allochtonen, staat in dat rapport. Eerst lezen dan pas roepen.
@sikkeneur
Ik ben het op een aantal punten niet met je eens. Dat wij-zij-denken is een sociaal mechanisme en naarmate de culturele en andere verschillen groter zijn en het gedrag van de ene groep door de andere als hinderlijker ervaren wordt, kan dit proces zichzelf versterken. Maar er zijn een aantal redenen waarom ik denk dat dat leven tussen twee culturen er geen reet mee te maken heeft.
Itt wat sommige reaguurders hier stellen, zijn de straatjihadistjes geen moslims, alleen in naam. Misschien denken ze wel dat stelen van niet-moslims minder erg is, maar dit is een excuus: als alle Hollanders uit hun wijken verdreven zijn, gaan ze net zo makkelijk hun mede-moslims lastig vallen, dat doen ze nu trouwens ook al.
Ze zijn ook veel beter geintegreerd dan hun ouders of moslims, hun waardensysteem is westers (wel het slechtste deel, gangstah-cultuur), ze spreken de taal en willen erbij horen, zonder er al te veel voor te doen. En juist zij creeren de problemen op straat, niet hun onaangepaste ouders of gelovige landgenoten (die creeren m.i. een veel groter maatschappelijk probleem, maar goed).
Het is meer een berekende keuze. Dat ze bv niet van mede-Marokkanen jatten komt door de sociale controle. Dat ze in al die jaren dat ik tussen hun in woon mij nooit als slachtoffer hebben gezien, is ook logisch: je zoekt geen problemen met iemand die 25 kilo zwaarder en een of anderhalve kop groter is dan jou.
Als aan de ene kant de pakkans hoger is, vooral de straffen een stuk hoger zijn voor jeugdige criminelen en de sociale gevolgen van een strafblad zwaarder tellen, en aan de andere kant gezorgd wordt dat ze tenminste hun opleiding af te maken (eenmaal worden ze 25 en staan ze voor de keuze meedoen of achterblijven), zie ik dit probleem zich binnen één of twee generaties oplossen.
En ik verwacht niet dat deze jongeren en masse echte moslims worden: met vijfmaal per dag bidden, een djellabba, jeukende baard, zonder bier, zonder sex voor het huwelijk en zonder bontkraagjes, scooters en rap is je leven niet zo leuk.

sjaakdeslinksesul | 19-07-07 | 09:24

pfff wat een vaag land wonen we toch in.

wordt tijd dat rechts wat meer te zeggen krijgt.
zodat nederland een land is waar de nederlander trots op kan zijn.
en niet een land is waar de nederlander geen eigen menng meer kan hebben omdat hij het risico loopt door een of andere hakbar omgelegt te worden.
of nog erger. de hele dag bananenschillen opruimen van die stink-apen.

en deze statistieken bewijzen maar weer hoe erg het land naar de knoppen is.
beetje jammer dat ze het in den haag niet willen zien. hopen dat er nu verandering in komt

whot | 19-07-07 | 06:47

@gutgutgut
.
Op welke planeet leeft U? Witteboorden heb je doorgaans geen last van.Daar gaat het om.

de grote Anti | 19-07-07 | 05:13

Maar de witteboordencriminaliteit blijft gelukkig nog stevig in handen van de autochtoon. UIt HB's gegevens blijkt niet meer dan dat drugshandel, bedreiging, verkeersdelicten etc. de verwende autochtone crimineel te min zijn geworden!

gutgutgut | 19-07-07 | 02:59

Sorry moet zijn autochtonen schijnt.

Pannie | 19-07-07 | 02:57

De meeste overtredingen op het werk worden gedaan door blanken, inderdaad ja.

Pannie | 19-07-07 | 02:56

The eimer 18-07-07 @ 22:23
-
VB is niet veroordeeld voor het publiceren van misdaadcijfers, maar voor het stelselmatig koppelen van etniciteit en criminaliteit. absoluut gezien stigmatiserend en dus racistisch. ze roepen doelbewsut een beeld op van "de allochtoon" dat niet klopt met de realiteit. de meeste allochtonen zijn niet crimineel en de meeste misdaden worden begaan door autochtonen. dat negeert het VB.

glasbek | 19-07-07 | 02:13

The eimer 18-07-07 @ 23:07

Het is dan ook noodzakelijk de eu te stoppen, maar dat zal wel weer paranoïde zijn, dat ik vind dat de eu ethnische genocide pleegt op de culturele identiteit (o.a) Nederland. Niet morgen, niet overmorgen, maar over 4 generaties. Ein Volk (capice?), Ein Reich! Barroso gezien van de week inzake eu is an empire? an empire that is unique, because it is founded not on violence but on "free" will. vandaar dat er geen referendum mag komen van het establishment, zeker?

bottehond | 19-07-07 | 00:16

-edit 18-07-07 @ 23:15

Is het bijstellen of berust het verhaal volledig op drijfzand? Overigens vind ik inzake de islamfrage Canada beslist een slecht voorbeeld, met hun sharia "dilemma's". Stel: ik richt morgen een religie op die tegenstanders doden aanmoedigt? Wie in deze een "dilemma" heeft is niet helemaal goed bij zijn hoofd, lijkt me.

bottehond | 19-07-07 | 00:12

En over wat voor soort Surinamers gaat het dan?? JA, juist ja!! Niet altijd alle surinamers over 1 kam scheren... Marokkanen zijn gewoon marokkanen zoals Antillianen gewoon Antillianen zijn.. Maarrr Surinamers, je hebt daar spleetogen, blanken(boeroes), koelies, javanen enn NEGERS.. Dus welke Surinamers bedoelt die slappe dan??

marcel4381 | 18-07-07 | 23:34

technosoof 18-07-07 @ 22:46

Heeft hier een punt,waarin de kern van de problemen ligt. Hoeft niet nader toegeilciht. \
We hebben het in deze statistieken ook uitsluitend over de önder"klasse(rot woord).
De 10.000den ex pats die hier verblijven zullen niet in een criminaliteits statistiek voor komen.
Kennelijk toch een causaal verband tussen afkomst/opleiding etc.

piquant | 18-07-07 | 23:22

@bottehond 18-07-07 @ 22:53
Mooi verhaal van Canada, maar het klopt niet, kan ik uit eigen waarneming melden. Het gros van de vreemdelingen komt daar binnen via de asielprocedure (Canada is een van de populairste landen voor asielzoekers) en die groep is niet vooraf op de genoemde criteria te toetsen. Wanneer eenmaal toegelaten, laat ook Canada gezins- en familieleden overkomen, zonder dat naar dit gebeuren gekeken wordt. Ik heb 5 jaar intensief met de Canadese immigration samengewerkt om dat beeld toch wat bij te kunnen stellen

-edit | 18-07-07 | 23:15

@botte
Is dat onderzoek naar die moord in het Ondiep op 11 maart 2007 al afgerond?.

Karel kwakbol | 18-07-07 | 23:12

@ bottehond 22.53;
Dat is toch het resultaat van het broemde sociale gezicht van europa?
Dat het hier allemaal economisch en demografisch op een ramp gaat uitdraaien is zeker. Zeker bij linksch moet je zeker niet innovatieve iedeeen verwachten , want dat riekt sowieso naar kapitalisme en schaad hun multiculdroom.
Nee, daar is het : hoe meer zielen, hoe meer vreugd en gedeelde armoe is halve armoe. Die keuze hebben ze al gemaakt.

The eimer | 18-07-07 | 23:07

Pannie 18-07-07 @ 22:45

Goed nieuws. Misschien gaat het europeesch establishment zich eindelijk (onder druk van de islamwatchende Mensch) eensch achter de oren krabben.

bottehond | 18-07-07 | 23:04

Fred V 18-07-07 @ 22:54

Ciao, Fred V. Je had weer een ontwapenende bijdrage vanavond. Sleep tight.

bottehond | 18-07-07 | 23:02

@Fred V 18-07-07 @ 22:51
Economische vluchtelingen worden om die reden sowieso niet toegelaten. Die vragen asiel en volgen die procedure, omdat ze weten dat het economische aspect ze niet gaat helpen aan een verblijfstitel. En terecht. Dat geeft meteen aan dat die club (die er dus wel is) lastig te reguleren is, omdat ze onder valse voorwentselen de asielprocedure ingaan. Vaak wordt hun verzoek afgewezen, worden daarmee illegaal en zijn vaak niet uitzetbaar omdat het land van herkomst geen inreispapieren wil verstrekken, of omdat het land van herkomst niet is vast te stellen. Werken mogen ze niet (terecht) en deze lieden vormen een groot probleem, waar zo 1,2, 3 geen oplossing voor is.

-edit | 18-07-07 | 22:58

The eimer 18-07-07 @ 22:39
Of nederlanders hun buik vol hebben van geloven, durf ik niet zo te stellen.
Wel dat veel nederlanders geloof als een private zaak zien en NL een seculiere staatsvorm kent.
W.b.t. de Islam, voor moslims is hun identiteit gebonden aan de Islam.
Gezien mijn eerdere post is het ook niet zo verwonderlijk dat mensen zoekende naar een plaats in een nieuwe, andere samenleving terugvallen op hun tradities en die waarden en normen waar ze hun identiteit aan ontlenen. Noem het groepsveiligheid of wat dan ook, uiteindelijk willen deze mensen aktief participeren in die nieuwe samenleving. Nederland is ook te klein voor Amish gemeenten.

Sikkeneur | 18-07-07 | 22:54

een goede nacht

Fred V | 18-07-07 | 22:54

technosoof 18-07-07 @ 22:46

kwoot uit een artikel in opinio van Lars Hedegaard, waarin hij Gunnar Heinsohn interviewt. De laatste houdt er zeer interessante ideeen op na en zijn boek: der Fall der Nationenwerd door Peter Sloterdijk "even baanbrekend als das Kapital van Marx" genoemd:

kwoot
“Maar als je bijvoorbeeld naar Canada gaat, waar ik de afgelopen twintig jaar een deel van het jaar heb gewoond, zie je een volstrekt ander beleid; daar hebben ze een heel eenvoudige immigratiepolitiek: iedere pasgeboren Canadees en iedere nieuwkomende Canadees uit het buitenland moet intelligenter zijn dan degenen die er daarvóór woonden. Want alleen door innovatie kunnen we onze positie op de wereldmarkt handhaven. En geloof het of niet: van de honderd volwassen Canadese immigranten hebben er 98 betere beroepskwalificaties dan het Canadese gemiddelde. In Duitsland en Frankrijk is het desbetreffende cijfer 10 procent. Wij hebben hier dus gekozen voor kwantiteit, zij voor kwaliteit. En waarom? Omdat de mensen in Duitsland bang waren om voor racist te worden uitgemaakt; het lijkt erop dat alle Europese landen diezelfde angst voor het maken van keuzes hebben.”

ontkwoot

bottehond | 18-07-07 | 22:53

Pannie 18-07-07 @ 22:45

Goede zaak.

Fred V | 18-07-07 | 22:53

@-edit

Ik heb het over gelukszoekers en inportbruiden en niet over asielzoekers. Asielzoekers die werkelijk bedreigd worden, moeten een andere status krijgen en hulp krijgen. Zij komen veelal niet vrijwillig naar NL. Inportbruiden en economische vluchtelingen komen wel vrijwillig hier. Al realiseer ik me hier wel een zekere nuance voor zeer arme Afrikanen.

Fred V | 18-07-07 | 22:51

@The Eimer

Joodse feestdagen worden inderdaad niet door niet-Joden in NL gevierd.

Het Christendom is uit het Jodendom voortgekomen. Het Christendom heeft lange tijd vaste voet gehad in NL. Al geloven veel mensen niet meer in God, toch drukt de Bijbel nog altijd zijn stempel in NL-se uitdrukkingen (lees bijvoorbeeld Spreuken, of uitdrukkingen als 'geen tittel of jota ergens van begrijpen' of 'arm zijn als Job') en nog zelfs in wetten, zeden, zorg en tradities. Dus de Joodse cultuur heeft hier indirect wel degelijk invloed.

Fred V | 18-07-07 | 22:48

Deze mensen of hun ouders behoorden in hun moederland ook niet tot de gemiddelde burger en bevonden zich al aan de onderkant van de maatschapij.
De Berber Marokkanen zijn in Marokko, niet erg populair vanwege hun gewelddadig en weinig sociaal gedrag.
Antilliaanse kansjongeren zijn op de Antillen niet erg geliefd en is men liever kwijt dan rijk.
In Turkije hoorde ik op verschillende locaties, dat onze immigranten behoorden tot de laagste en minst ontwikkelde klasse van de Turkse maatschappij.
Door geen selectie toe te passen worden wij het rioolputje van de probleemgevallen van andere naties.

technosoof | 18-07-07 | 22:46

@Fred V 18-07-07 @ 22:37
Denk niet dat dat gaat werken. Iemand geen middelen van bestaan geven gaat stelen. Want je moet toch eten en drinken. Eisen stellen voor binnenkomst is wel effectief. Inkomen, opleiding, taal spreken, enz. Probleem is dat je dat van asielzoekers niet kan eisen, want die komen om een andere reden (formeel gezien dan). Ik denk dat eerder het probleem dat sikkeneur omschrijft een belangrijke oorzaak is. Dat staat min of meer los van het hebben van werk. Aan de andere kant: wie werkt moet wel integreren. Lastig.

-edit | 18-07-07 | 22:44

@Fred V. :
Wat heeft het jodendom dan hier aan cultuur gebracht sinds de middeleeuwen?Totaal niets. Hun sabbatsdag, feestdagen en o.a. voedselbereiding is totaal niet geintegreerd.
Pas na de 2e wereldoorlog trad hier de secularisatie en de ontkerkelijkheid in. Nu zijn we inderdaad voor 80 % seculier en de rest is ietsist.
Kortom, wij hebben onze buik vol van geloven an sich.
En dan zou die islam het nog eens zuinigjes allemaal willen overdoen?
No way!

The eimer | 18-07-07 | 22:39

@sikkeneur en -edit

Is het dan voor deze arme mensen dan niet beter thuis te blijven om ze de ontgoocheling in NL te besparen? Misschien moet hier het Amerikaanse systeem ingevoerd worden: geen uitkering maar werken voor inportbruiden en andere goudzoekers. In de VS hebben ze problemen met latino's maar die werken wel veelal. Een probleem is volgens mij dat de nieuwkomers niet hoeven te werken en zodoende geen raad met zichzelf weten. Mijn vrouw werkt in de reintegratie en komt daar veel gevallen van tegen. Verder wordt mijn vrouw uitgemaakt voor blonde hoer en luisteren veelal islamitische mannen niet naar haar.

Ik ben het overigens wel met je eens dat de individualisering in NL hard toeslaat. Veel NL-ers zoeken een identiteit.

Fred V | 18-07-07 | 22:37

@Sikkeneur 18-07-07 @ 22:29
Zit ook wat in. Thuis de klappen van Pa en daar zijn ze poeslief, terwijl buiten het wel vrijheid, blijheid lijkt. Deze generatie moet nog even doorhebben dat vrijheid beperkt wordt door de vrijheid van je omgeving. En dus niet inhoudt dat jijzelf vrij bent om te doen en laten wat jij wilt. Dat krijgen ze van huis uit niet mee, inderdaad.

-edit | 18-07-07 | 22:36

@Kleaudthommel 18-07-07 @ 20:02

Je begrijpt het echt niet, hè?

De onderste steen | 18-07-07 | 22:35

@The eimer 18-07-07 @ 22:23
Ik ken de zaken niet, dus ik kan niet beoordelen of deze uitspraken inderdaad hetzelfde waren. Als het zo is zoals je omschrijft is dat inderdaad belachelijk. Eigenlijk begrijp ik niet waarom Pastors niet in beroep is gegaan met die andere uitspraak van Marouch in de hand.
.
We moeten hier ook zeker niet verkrampen in dit soort uitwassen. Daarmee los je niets op.

-edit | 18-07-07 | 22:32

-edit 18-07-07 @ 22:05
Weet je, ik vraag me ook al jaren af, hoe het komt dat juist deze nieuwkomers procentueel zoveel crimineel gedrag vertonen.
Ik ben er nog niet uit, wel zie ik verband tussen een ontzuilend en toenemend individualiserende autochtoon Nederland versus een arme, nog sterk tradioneel en vanuit een sociale controle denkende groep nieuwkomers, die terecht zijn gekomen in een welvarende consumptiemaatschappij. Daar geen raad mee weten en zeker onder de 2e en 3e generatie marokkaanse jongeren schizofrene vormen aanneemt. Thuis traditioneel opgevoed worden en buiten de voordeur de sociale controle van hun cultuur zien ontbreken.

Sikkeneur | 18-07-07 | 22:29

@bottehond 18-07-07 @ 22:12
Ik weet dat we het niet eens gaan worden, maar what the heck. De minachting ten opzichte van ons rechtssysteem zit er bij sommigen inderdaad gewoon in. Ongeacht de opstelling van de Nederlanders. Dat is een groep die vrijwel on(be)handelbaar is. Daarin ga ik met je mee. Maar jouw ontkenning dat het niet waar is dat er Nederlanders zijn die bij voorbaat afkeuren wat ze niet kennen is op niets gebaseert. Die zijn er genoeg, tenzij je je begeeft onder louter hoog opgeleidde Nederlanders die zich goed informeren. Ik zeg daarbij nadrukkelijk niet dat alle Nederlanders zich zo opstellen, maar mijn stellige indruk is dat er een (grote) groep is die dat wel doet. Ik kan het niet bewijzen. Dat geef ik je toe. Maar nu is mijn onderbuik even aan de beurt.

-edit | 18-07-07 | 22:28

@The eimer

Zo is het helaas.

@Sikkeneur

Is het eigenlijk geen natuurlijke reactie van de Europeanen? Als een bacterie of een virus een organisme binnendringt, dan probeert dit organisme de bacterie of virus eruit te werken. Het zelfde gebeurt in het lichaam met protheses en andere implantaten. Heeft een volk geen recht op zijn stukkie grond? Ik wil niet zeggen dat er geen buitenlanders in NL mogen zijn, maar wel dat het evident is dat je spanningen kunt verwachten als het er veel zijn. Ik ben zelf van Duitse afkomst en daar werd ik als kind ook aangesproken en mijn ouderlijk huis werd meermaals versierd met hakenkruizen.

Over de Joods-Christelijke traditie: Ik denk dat NL (nu nog) een Christelijke achtergrond heeft. Het Christelijk geloof is ontstaan uit het Jodendom: De Heer Jezus is een Jood en wij Christenen geloven dat Hij de zoon is van God, de God van Israel. Ik geloof dat het heil voor de Christenen gekomen is dankzij de Joden. Ik denk dat daarom onze traditie in één adem verwijst naar het Jodendom. Het OT van de Bijbel wordt immers door Joden en Christenen samen gelezen.

Fred V | 18-07-07 | 22:24

@edit 22.05 :
Pastors is ooit veroordeeld opzijn woorden dat het islamgeloof schuld is aan de vele allochtonenmisdrijven, terwijl Marcouch, Amsterdams gemeenteraadslid, wel ongestraft diezelfde taal uitte.
Krommer voorbeeld van verkrampte rechtsongelijkheid kan je niet hebben.
Vlaams Belang is in Belgie veroordeeld wegens het publiceren van allochtonen misdrijven. Overal, en niet alleen dus in ons land, is de totale verkramptheid toegeslagen als het gaat om de identiteit van bepaalde volksgroepen te laten prevaleren boven die van het algemeen belang.
En als het fout gaat moeten die domme autochtonen het maar opknappen wat ze zelf verputst hebben door al hun identiteitskenmerken te hutselen met hun eigen wetten en identiteit.

The eimer | 18-07-07 | 22:23

-edit 18-07-07 @ 22:05

Denk in dat verband ook eens aan socialisatie (de enorme Vrijheid die hier heerste) en dat het rechtssysteem geënt is op westerse conceptualiteit . Denk voorts aan de minachting die sommigen koesteren voor de westersche waarden en aan de softe aanpak zoals die redelijk functioneerde toen de grootste bedreiging van de rechtsorde Liechtenstein was. Ik vind het verhaal van de achterstelling van vreemdelingen en de veronderstelling dat Nederlanders verafschuwen wat ze niet kennen een gotspe. Onbewijsbaar, niet waar en getuigend van een calvinistische behoefte aan zelfhaat en zondigheid.

bottehond | 18-07-07 | 22:12

@Sikkeneur 18-07-07 @ 21:57
Ik ga helemaal met jouw stelling mee. ik denk dat de bevolking altijd op zoek is naar een 'vijandbeeld'. Dat maakt de zaak overzichtelijk en daar is behoefte aan.
.
Maar daarnaast is het wel een gegeven dat de criminaliteit onder allochtonen relatief veel groter is dan onder autochtonen. Volgens mij spelen beide zaken een rol: het vijandbeeld, maar ook de niet te ontkennen criminaliteit. De vraag is waarom zijn deze 'vijanden' crimineler dan de rest. Voor een deel heeft het mijns inziens ook te maken met een respectloze houding naar onze maatschappij. Die wellicht deels wordt veroorzaakt door het gebrek aan respect voor de allochtoon, wat er ook is. Het zal ongetwijfeld meerdere oorzaken kennen, maar ik denk wel dat dit een rol speelt. Het een verstrerkt het ander, lijkt wel.

-edit | 18-07-07 | 22:05

@ Fred V 21.50;
Ik zou niet weten waarom niet.
Wij betalen tenslotte voor de problemen die anderen proberen te verdoezelen en nog erger, subsidieren .

The eimer | 18-07-07 | 22:02

Fred V 18-07-07 @ 21:07
Zou zomaar kunnen, aangezien deze bevolkingsgroepen op de zelfde mechanismen stuiten als in NL en is ook niet alleen van deze tijd.
Onvrede, armoe, oorlogsdreiging etc. heeft door de eeuwen gezorgd dat bepaalde bevolkingsgroepen als bliksemafleider dienden voor wat er werkelijk speelde.
Eeuwen lang waren dat de jeauden en zigeuners, maar sinds het collectieve schuldgevoel na de Holocaust, dat we nu proberen goed te maken met een christelijk-joodse traditie, zijn na de koude oorlog en de val van de Muur de nieuwkomers een nieuwe dreiging.
Waarom? Een echt antwoord heb ik niet, wat ik al schreef: wat de boer niet kent, vreet ie niet, om zo een gevoel van cohesie en identiteit te creëren tussen autochtonen

Sikkeneur | 18-07-07 | 21:57

@The eimer
.
Juist,speels is het woord.. Je leerde creatief te zijn zonder andere mensen schade toe te brengen.
.
@Fred V
.
FPS is een First Person Shooter.. maar niets aan het handje,in de virtuele wereld vind ik het even leuk om neergeschoten te worden als mijn bevriende tegenstanders dat vinden.

de grote Anti | 18-07-07 | 21:53

@The eimer

We hebben inderdaad een groot probleem in NL wat betreft criminaliteit. Een botsing van culturen ligt om de hoek. Men reageert zijn frustraties af op elkaar. De gevangenissen zitten vol. Wat mij stoort van linkse NL-ers is dat de problemen maar niet benoemd mogen worden.

Fred V | 18-07-07 | 21:50

@de grote anti

FPS?? Wat is dat? Mensen afslachten? Lijkt me geen geweldig idee .......

Fred V | 18-07-07 | 21:45

@ de Grote anti:
We waren geen watjes, maar speels.
Dat is wat anders als een onopgevoed en ongeleid projectiel alles mogen en kunnen uitvreten wat er ut te vreten valt, inclusief moord.
Je kunt moeilijk dat volk de totale schuld geven van dat drama, maar het foute systeem die ze gemaakt hebben wat ze nu zijn en vooral waarom ze hier zijn.
In een eerdere kwoot zei ik dat het slappe toelatingsysteem daar debet aan was. Geen enkele opleidings, inkomens en werkzekerheideis is gesteld aan lieden waarvan men 40 jaar geleden al wist dat dit problemen zou opleveren met integreren.
Nu de samenleving onder die ellende dreigt te imploderen worden weer de oude multiculkoeien uit de sloten gehaald.
Nog meer geld , hulpverleners en nog meer subsidies naar die groepen die eigenlijk hier niets te zoeken hebben.

The eimer | 18-07-07 | 21:45

@Fred V
.
Tja,dat is iets wat niemand van je kan afpakken.. je herinneringen.Ik lieg,dat kunnen ze wel van je afpakken als ze maar hard genoeg op je hoofd blijven door slaan. *genoeg onzin,'gaat wat mensen afslachten in een FPS*

de grote Anti | 18-07-07 | 21:41

@caspert79 18-07-07 @ 21:34
Als jij het voor die 100 euro ook kan onderbouwen, huur ik je in.

-edit | 18-07-07 | 21:37

Had ik m voor 100 euro ook kunnen vertellen, vast goedkoper dan al die statistische onderzoeken.

caspert79 | 18-07-07 | 21:34

@de grote anti

Herkenbaar ook uit mijn jeugd!

Fred V | 18-07-07 | 21:30

@The eimer
.
Ach,vroegah toen we met een blaaspijp klapbesjes op auto's schoten rende je hard weg als iemand uitstapte..(of je ging verstoppen,ook spannend) Wat een watjes waren we toen zeg.. Gewoon neersteken die vent. /ironie mode /uit.

de grote Anti | 18-07-07 | 21:29

@ lion@night 21.15:
Klopt.
Dan ben je ook van de zieke reacties van o.a. Jorritsma af die doodleuk na een moord op een Nederland af : ja,als ze mijn auto zouden bekogelen met eireren, dan zou ik daar ook wat over zeggen. We zien wel hoe de politie dat afhandeld. Ik blijf daar buiten,

The eimer | 18-07-07 | 21:21

-edit 18-07-07 @ 20:59

Dat bv. de pvda zaken nu benoemt heeft eerst en vooral te maken met de invloed van moslimbroeders als tariq ramadan. Die is sterk voorstander van het snoeihard te kop indrukken van anti-sociaal gedrag door moslims, omdat zulks de islam een slechte naam geeft. wat dat betreft zag je die houding bij marcouch en abuthaleb al eerder terug. Wat dat betreft zie ik de pvdi nog steeds als een emancipatiepartij pur sang. De vraag is alleen of het objet desiré ditmaal niet een kalibertje of wat te groot is voor de pvdi. Ik begrijp hun gedachtengang en insteek wel, maar ik denk dat ze zich ditmaal toch flink aan het vertillen zijn. Hoe dan ook: gezien de onoplosbaarheid van die thematiek begrijp ik hun vlucht naar voren (richting de eu-ccp) ook wel weer. Ik heb wel medelijden met de vele ambtenaren die heus wel down to earth genoeg zijn, als ze nu onder een pvda- bewindspersoon moeten dienen.

bottehond | 18-07-07 | 21:18

@lion@night 18-07-07 @ 21:15
Uh nee... 33%. Die 60% zijn de autochtonen

-edit | 18-07-07 | 21:17

Opvallend dat met name inwoners van overzeese (ex) Nederlandse grondgebieden crimineel zijn.
Op zich niet vreemd met zoveel coke plantages in je achtertuin en daarom begrijpelijk dat deze criminaliteit harder is.
Dus als nu alle Antillianen, Suri's en Mocro's hun biezen pakken daalt de criminaliteit hier met zo'n - wat zullen we zeggen - 60%

Rest In Privacy | 18-07-07 | 21:15

@De Beste 18-07-07 @ 21:12
Ben nou toch benieuwd. Hoevaak ben jij thuis slachtoffer geworden van een roofoverval, de laatste 5 jaar?

-edit | 18-07-07 | 21:15

@sjaak

Ik ben het met je eens. Het benoemen van specifiek probleemgedrag bij bepaalde ethnische groepen, lijkt me een goede zaak. De goeden onder deze groepen kunnen kijken hoe het probleem aangepakt kan worden.

Zelf verhuis ik over ongeveer een half jaar naar DK en ik moet er niet aan denken dat NL-ers aldaar een slechte naam zouden hebben onder de DK-se bevolking.

Fred V | 18-07-07 | 21:12

@The Eimer,
Ik hoop het, ik hoop echt dat ze gaan nadenken en ophouden met de kop in het zand steken, en stoppen met onzinnige, bodemloze putten te dempen met geld in plaats van daden. Er moet wel wat gebeuren want het is tegenwoordig echt niet meer tof op straat of in de winkels (of zelfs thuis in je eigen huis -die roofovervallen enzo-).

De Beste | 18-07-07 | 21:12

Alternatieve titel voor deze topic:
"welke allochtoon doet niets?" antwoord: .....

Dr. Bibber | 18-07-07 | 21:08

@sikkeneur

NL is mogelijk een ongastvrij volk, schrijf je. Dat geldt dan kennelijk voor heel Europa want overal schijnen bepaalde bevolkingsgroepen vaker in de criminaliteit zitten.

Fred V | 18-07-07 | 21:07

@ De Beste 29.46;
Lijkt me sterk dat het CDA helemaal 180 graden gedraaid is tov het vorige cabinet, waar ze behoorlijk met de VVD in de pas liepen.
Ze zien nu met lede ogen het betalingstekort oplopen en zien veel improductief geld verdwijnen in de linksche multiculdroom.
Links krijgt straks electorale doodsklappen en daar wil het CDA van verschoond blijven. Dat soort rapportjes zijn m.i. veelbetekend.

The eimer | 18-07-07 | 21:07

@bottehond 18-07-07 @ 20:53
Precies. Die rapportjes zijn er wel. Het is inderdaad zo dat de kleur van de regering de mate van openbaarheid en de wijze waarop het in de media komt heeft beinvloed. Daar zijn ook wel aanwijzingen van te vinden. Het benoemen van het probleem is heden ten dage wat minder een probleem. Voor zowel links als rechts. Ik bemerk daarin een mindchange in politiek 070. Bij de een wat meer als bij de ander, welliswaar, maar toch.

-edit | 18-07-07 | 20:59

Geld uitdelen aan kansvolle bevolkingsgroepen=minder criminaliteit.. Toch? *slaat leeg bierflesje stuk op hoofd*

de grote Anti | 18-07-07 | 20:54

-edit 18-07-07 @ 20:46

Eensch. Ik heb ook de indruk dat (op de WRR na) het verdraaien van feiten niet kenmerkend is voor de vaak uitstekend werk leverende ambtenaren. Volgens mij is het eerder zo dat ambtenaren vaak juist genegeerd worden door 070. waar het wel fout gaat is dat men vaak beleidsmedewerkers in huis heeft van een bepaalde signatuur. Zo is de mythe van de maekbare Mensch nog steeds richtinggevend en de vaak (meestal?) onwerkzame strategieen woekeren dan ook veelvuldig vanuit 070 over het land. Anderzijds heb ik de indruk (uit wat ik zo op mijn bureau krijg) dat het tij toch wel begint te keren.

bottehond | 18-07-07 | 20:53

@The eimer
Het enige wat nu gaat gebeuren, is dat er weer miljarden gestolen wordt van de belastingbetalers door de linkse kudtpartijen en afgeleverd wordt aan de allochtone kansenmensen die in dit rapport benoemd worden.

Meer niet, het is zuiver een rapport als reden om meer geld uit te delen.

De Beste | 18-07-07 | 20:46

@The eimer 18-07-07 @ 20:40
Joh, van dit soort rapportjes kan ik mijn huis behangen. Zoveel zijn er gemaakt de afgelopen jaren. Heeft niks met links of rechts te maken. Hier een voorbeeldje uit 2002, periode paars, weet je nog? (PDF alert)
www.cbs.nl/NR/rdonlyres/FA26E32C-250B-...
.
Laat onverlet dat dit soort rapportjes zin hebben. Het is alleen niet zo dat ze nu pas benoemd worden. Dat gebeurt al jaren binnen justitie, ongeacht de politieke kleur van de regering.

-edit | 18-07-07 | 20:46

Het kan ook zo zijn dat de sluwe Hirsch Ballin de knuppel in het linkse hoenderhok wil gooien en met dat rapportje wil aantonen dat met de hoge misdaadcijfers onder allochtonen de situatie eigenlijk uit de hand is gelopen en onbeheersbaar is geworden.
De reacties op dit forum van lnkse fguren bewjzen dat het nog steeds bonton is iedere kritiek op hun luchtkstelenpolitiek af te doen als rechts rascisme bewijst dat Ballin gelijk heeft om een objectieve kijk te geven op het probleem.

The eimer | 18-07-07 | 20:40

@sjaak
Dan kan je je ook wel de reacties herinneren van nederlanders richting suri's.
De anti-discriminatie wet is daar o.a. een gevolg daarvan.
Misschien zijn we van nature wel een zeer ongastvrij volk, "dat wat de boer niet kent, vreet ie niet". Dat die houding een reactie teweeg brengt, waarmee "onze" angsten een self-fullfilling nightmare worden. Als ik zo om me heen kijk zijn we daar aardig mee bezig.

Sikkeneur | 18-07-07 | 20:38

-weggejorist-

De Beste | 18-07-07 | 20:34

@De Beste 18-07-07 @ 20:27
Hoezo eindelijk benoemd? Dergelijke rapporten verschijnen jaarlijks. Wat dat aangaat is het absoluut niets nieuws. En hoe wil je een Antilliaan, die gewoon een Nederlands paspoort heeft de toegang tot NL weigeren?

-edit | 18-07-07 | 20:33

Goed de criminele beesten zijn eindelijk benoemd, krijgen we nu ook gepaste PREVENTIE?
Dus iedere Antiliaan en Marokaan niet meer toelaten in Nederland, en degene die al in het land zijn, systemiatisch oppakken en terugsturen, oke?
.
Want als bleek dat blanken debet waren aan 90 procent van het criminaliteitscijfer in NL dan waren die ook allang al opgepakt en waren er zeker speciale HARDERE wetten gekomen tegen blanken om ze extreem lang in het schavot te gooien.

De Beste | 18-07-07 | 20:27

@Sikkeneur 18-07-07 @ 19:44
Eind jaren '80 of begin '90 wat maakt het uit. Het gaat erom wat je doet. Neem de aanpak van kampers. Opspliting van kampen en inzet van het leger was nou niet bepaald de zachte hand. Maar binnen één generatie is de boel met hen ontzettend verbeterd. Na de treinkapingen werden zowel de ouderen binnen de Molukse gemeenschap als de overheid wakker en ook hier is de situatie binnen één generatie verbeterd. Bij Surinamers was de aanpak eigenlijk al verziekt, maar deze gemeenschap was al redelijk aangepast bij binnenkomst, probeert de eigen problemen zelf aan te pakken en is hierin ook redelijk succesvol. Allemaal integreerden ze overigens mét behoud van hun eigen identiteit.
En bij Marokkanen krijg je nog steeds de sufkudtreacties zoals die van KoC, die denkt dat je door het benoemen van problemen groepen stigmatiseert, waardoor ze radicaliseren en je zo een vicieuze cirkel creeert, en dat sterkt figuren als naffer en Madcobra weer in hun standaard slappe excuus-reacties, terwijl de stilte vooraf juist de problemen heeft gecreerd zo niet verergerd.

sjaakdeslinksesul | 18-07-07 | 20:14

Is helemaal waar wat je zegt. De 1e generatie ( gastarbeiders)kwam hier om te werken , vet betaald te krijgen en weer weg te gaan. , Maar toen ze in de gaten kregen dat je in het NL van de jaren 70 helemaal niet HOEFDE te werken, en ze gewoon hier konden blijven moest in eens het hele dorp hiernaartoe onder het mom van gezinshereniging. En we trapten er nog in ook.

Waarom moet ik in godsnaam belasting betalen zodat 1 of andere sukkel die toevallig familie is van een voormalig gastarbeider hier een uitkering krijgt? Ik zie het verband niet.

En toen kwam wat betreft de riffijnen de aap uit de mouw... nee, wacht even, heel veel aapjes..

bello | 18-07-07 | 20:03

@cookie: de verhouding wit/zwart maakt nou juist niet uit in NL want je weet uit dit rapport niet hoeveel % van de zwarten crimineel zijn. Je weet alleen hoeveel criminelen zwart zijn (1/3) maar dat is heel wat anders.
.
@de onderste steen: statistiek is niet het sterkste punt van De Chileen want hij suggereert met de kop dat je uit het rapport kunt lezen wat *alle* allochtonen doen. Dat gaat uit van de redenering dat ze *allemaal* crimineel zijn. Als je die kromme redenering door zet en in het rapport leest dat 1/3 van de criminelen allochtoon zijn, dan neemt de criminaliteit dus af als je er meer van hebt. Ze zijn namelijk minder crimineel dan autochtonen aangezien die 2/3 voor hun rekening nemen.
.
Of is dit allemaal hogere-orde mystiek?

Kleaudthommel | 18-07-07 | 20:02

sjaakdeslinksesul 18-07-07 @ 18:59
Dat is niet helemaal waar wat jij stelt m.b.t. marokkanen aangezien het de 2e en 3e generatie betreft, die pas vanaf midden jaren 90 procentueel naar bevolkingsgroep cq jongerengroep voor veel maatschappelijke onrust en criminaliteit zorgen.
In de jaren 70/80 kwam pas de gezinsherenigingen op gang, dus toen kon de Overheid niet voorzien dat dit later voor veel problemen zou zorgen.

Sikkeneur | 18-07-07 | 19:44

Hehe, eindelijk een pro-actieve statistisch verantwoorde aanpak van criminaliteit.
Hoewel in Belgie het vlaams blok is veroordeeld voor het tonen van harde criminaliteitscijfers gebaseerd op afkomst.
't Zal wel een proefballonnetje zijn, maar toch. Goed plan om 'onderbuikgevoelens' om te zetten in harde cijfers, nu beginnen met aanpakken!

Made to last | 18-07-07 | 19:41

.KicksAss 18-07-07 @ 18:30
501 Scamming is maar een kleine mongoloide doelgroep dus dat levert geen percentage op.

Maaknieuitjoh! | 18-07-07 | 19:39

@Karel Kwakbol@ 19:03

Die kunnen we niet zomaar ergens in een woning droppen. Dit moeten we goed regelen’,

Over woningen gesproken: weet je wat de gemeente zal zeggen als ik aanklop voor een woning? Ga je maar insgrijven bij de woningbouw ( wachttijd : 6 jaar)

En voor de pardonleugenaars worden alle registers opengetrokken en kan alles ineens geregeld worden?

bello | 18-07-07 | 19:33

Feit blijkt dus maar weer dat veel (niet alle, stel je voor dat we ze met zn allen over 1 kam zouden scheren) allochtonen gewoon ondankbare honden zijn, die bij misdraging gewoon een enkeltje land van herkomst moeten krijgen.

Doornroosje | 18-07-07 | 19:28

@ The Eimer

Mja, ik weet het, maar ik moest het toch even kwijt...

bello | 18-07-07 | 19:26

sjaakdeslinksesul 18-07-07 @ 19:09
True words you speak.

LuftBalloon | 18-07-07 | 19:23

@widtvoet 18-07-07 @ 16:22

Het is de harde waarheid...

Herr Erik | 18-07-07 | 19:14

@Madcobra 18-07-07 @ 18:06
Ook voor jou lutser, alle gegevens zijn genomen in verhouding tot blanke autochtonen en ook sexuele misdrijven en vermogensdelicten zijn meegenomen, daarin scoren Antillianen 3.5 keer zo hoog als autochtonen. Lees eerst dat rapport voordat je als boze neger je bek wilt opentrekken en je weet waar je het over hebt. Sukkel, je bevestigd alle stereotypen van Antillianen. Overigens zitten in de misdaadcijfers voor de Antillen, alle eilanden op een grote hoop. Ik zou de gegevens voor curacaoenaren wel eens willen zien, dan valt het met arubanen, mensen uit bonaire en de bovenwindse eilanden waarschijnlijk wel mee.

sjaakdeslinksesul | 18-07-07 | 19:09

Ik maak weleens het grapje dat het toch niet uitmaakt waar je naartoe vlucht...'Ze' komen je toch wel achterna... En ook al is het schappelijk om respect voor hun tradities te hebben,mij houden ze niet voor de gek als ze heel graag een kommetje van koeienstrondt,gemaakt door overgrootopa,willen ruilen tegen mijn Rolex of blonde dochter.

de grote Anti | 18-07-07 | 19:08

@King of controversy 18-07-07 @ 17:14
Wat een onstellend slappe reactie. Enkel en alleen omdat je tegengas probeert te geven komt zo'n reactie uit je strot. Zo dom ben jij niet, dat je niet begrijpt dat het voor sociaal-economische, gezinssituatie, inkomen en woonplek gecorrigeerde cijfers zijn.
Die houding van je is precies de reden waarom het in dit land zo mis is gegaan met marokkanen. Men weigerde de problematiek te erkennen en keek de andere kant op, toen het probleem zich in de jaren '80 begon af te tekenen en er wel opgetreden had kunnen worden. Dan waren dit soort cijfers er nu niet. Denk daar maar eens over na, die ontkennende, bagatelliserende en excuserende reactie die je deelt met heel veel politici, wetenschappers en subsidieallochtonen, schopt marokkanen terug in hun ghetto en maakt het voor de niet-criminele marokkanen moeilijk op de arbeidsmarkt.
Wie polariseert hier nou en wie heeft nou eigenlijk het beste voor met marokkanen? Jij niet.

sjaakdeslinksesul | 18-07-07 | 18:59

Klopt allemaal, was vandaag nog even aan het googelen over awareness, racism etc. en de patronen per afkomst zijn geheel in overeenkomst met dit ondezoek.Gaap.

Zo jammer! | 18-07-07 | 18:57

Nu we de grens voor Oost Europeese criminelen hebben opengezet zult u zien dat de komende jaren het misdaad percentage onder de antillianen en marokkanen afneemt.
deze ontwikkeling zal links met beide handen aanpakken om te zeggen dat hun integratiepolitiek werkt...

MichieldeMuiter | 18-07-07 | 18:53

@ bello 18.37:
ha,ha,ik lach me krom. Iedere avond een waslijst met straatroven, moorden en overvallen opdreunen op de linksche NOS?
Dat zou binnen een week je strot gaan uithangen, geloof me.
En je belastinggeld krijg je ook niet terug, je betaald straks nog meer om dat multicul luchtkastelenparadijs van links in stand te houden en uit te breiden.
En het ergste is dat er pas over 3 jaar verkiezingen zijn.

The eimer | 18-07-07 | 18:52

-advertentie-
U loopt zelf te veel risico? Bel 0900-ASIANCRIME. Voor aantoonbaar betere dienstverlening. Wij werken met 100% aziaten. Lokantillianen optioneel inzetbaar. Pakkans zeer klein. Overtuig uzelf.

Shareholder | 18-07-07 | 18:48

@koerbagh 18-07-07 @ 18:35
Art 1 zegt ook niet dat iedereen gelijk is. Dat is een groot misverstand. Anders zou het wettelijk niet mogelijk zijn onderscheid te maken. Onderscheid staat de wet uiteraart wel toe. Onderscheid tussen arm en rijk als het om belastingen gaat, onderscheid tussen dader en niet-dader. Onderscheid tussen Nederlander en Vreemdeling. Er staat "Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld" Dus alle vreemdelingen worden als vreemdeling behandeld. Allen die meer dan een bepaald bedrag verdienen, betalen zoveel procent belasting. Alle niet-westerse allochtonen moeten integreren. Althans, zo lees ik het.
.
En zeg nou zelf: als het niet in overeenstemming met art 1 zou zijn, was er al veel eerder een slimme jurist of politicus opgestaan die het juridisch had aangevochten in die 30-40 jaar.

-edit | 18-07-07 | 18:46


Read it and weep!

www.bds.rotterdam.nl/content.jsp?objec...

Ik wil aanpak, resultaten en cijfers zien. Op het 20:00 staatsjournaal. Iedere dag. Zo niet wil ik mijn belastingcenten terug, met terugwerkende kracht. Reden? Wanprestatie politie en justitie en minesterie van immigratie + integratie.

bello | 18-07-07 | 18:37

@-edit 18-07-07 @ 18:17:
Alle maatregelen van de overheid die erop waren gericht niet-westerse allochtonen te laten "integreren". (even afgezien van de vele honderden miljoenen die dat heeft gekost). De waslijst is te lang. "Allen worden gelijke gevallen gelijk behandeld"? 'k Dacht het niet.

koerbagh | 18-07-07 | 18:35

@de grote Anti 18:11

Overvloed spreekt luxe. Dat het geweldsmonopoly in 0031 is uitbesteed maakt trouwens nog niet dat de eigen verantwoordelijkheid op dat vlak afdoet...

"De Hermandad ben, evenals de maatschappij, jíj!"

widtvoet | 18-07-07 | 18:31

Ik mis uitkeringsfraude en 501 scamming?

.KicksAss | 18-07-07 | 18:30

Ik mis de hangouderen in het rapport, een groep die de komende jaren alleen maar zal toenemen. Een dadersprofiel zal niet al te moeilijk samen te stellen zijn.
Kijk, dat Justitia vervolgens blind haar oordeel zal uitspreken staat buiten kijf.
De Overheid kan dan weer allerlei maatregelen en wetten maken om deze golf van maatschappij ontwrichting in goede banen proberen te leiden.

Sikkeneur | 18-07-07 | 18:25

@King of controversy 18-07-07 @ 18:22
Soms vertelt een rapport niets nieuws, maar is het een bevestiging. Dat is dan ook relevant.

-edit | 18-07-07 | 18:25

@ edit 17:51
Relevantie voor welke terreinen dan? Je noemt er zelf al een paar op:
politie en buurtwerkers. Nou, dit rapport is gebaseerd op cijfers van de politie, het betreft hier namelijk geregistreerde criminaliteit. Dus de politie heeft deze cijfers allang.
Jeugdwerkers komen in actie op aanwijzing van rechters (na veroordelingen) en politie (bij groepen die overlast veroorzaken). Jeugdwerkers weten heel goed met wat voor soort mensen ze werken, en welke kleur die mensen hebben. Ook voor Jeugdwerkers vertelt dit rapport niets nieuws.

King of controversy | 18-07-07 | 18:22

@Madcobra
.
Wie heb ik nu weer aan mn broek hangen..*trekt een Alfa open*

de grote Anti | 18-07-07 | 18:18

@koerbagh 18-07-07 @ 18:14
Ik weet niet helemaal waarop je doelt. Kan je iets specifieker zijn?

-edit | 18-07-07 | 18:17

@-edit 18-07-07 @ 18:11:
Ah... er begint iets te dagen merk ik... trek 't eens door, inderdaad... naar de allochtonenknuffel-praktijken van de overheid van de afgelopen pakweg 30 à 40 jaar.... Stelt dat hele artikel 1 nog ene ruk voor? 'k Dacht 't niet, hè.

koerbagh | 18-07-07 | 18:14

@de grote Anti

Goed gezegd. Ik sta achter je!!!

Nos ta topa mi amigu!

Madcobra | 18-07-07 | 18:13

@widtvoet 17:56
.
Je eerste reactie was al genoeg hoor,maargoed,als bepaalde bevolkingsgroepen continue elkaar in bescherming nemen mogen wij dat ook wel eens gaan doen.Ow wacht,daar is de pliessie voor..

de grote Anti | 18-07-07 | 18:11

@koerbagh 18-07-07 @ 18:02
Dat klopt en de rechter beoordeelt dat uiteindelijk. Mocht de aanhouding of maatregel niet voldoen aan art 1, dan gaat barbertje vrijuit. Het simpelweg in kaart brengen van dadergroepen valt daar echt niet onder, want dat is geen maatregel, of wet maar een statistisch gegeven waar eventueel beleid op gemaakt kan worden. Zolang dat beleid niet disciminerend is, is er weinig aan de hand. Anders zouden marokaanse buurtvaders (die zijn ontstaan naar aanleiding van eerdere soortgelijke rapporten) strijdig zijn met art 1.

-edit | 18-07-07 | 18:11

@Derrek Wilder

Wel grappig jullie zeggen dat we hier niet thuis horen, maar als jullie op teANTillen zitten, horen de Antillianen OOK niet thuis, .. is toch F*CKING niet normaal (terror Jaap).

Maar jammer dat ze geen cijfers publiceren van AUtotochtonen, di eook handelen in wapens en drug en zich schuldig maken aan verspreiding kinderporno, dierensex, oplichting, verkrachting. (ik heb het niet bedacht, maar de media!)

Hmmmm... wat is nou erger, een paar bolletjes verkopen, of een 11 jarige meisje verkrachten.

1+1=2

MI ta wakbosnan!

Madcobra | 18-07-07 | 18:06

@-edit 18-07-07 @ 17:55:
Nee, je slaat de plank mis. Artikel 1 van de grondwet gaat niet alléén over het strafrecht, het gaat over alle wetten en alle maatregelen van de overheid.

koerbagh | 18-07-07 | 18:02

@Derrek Wilder 18-07-07 @ 17:57:
Uiteraard werd dat afgeschoten. Antillianen horen namelijk niet in Groningen maar op de Antillen.

koerbagh | 18-07-07 | 18:00

Jan-Joris-Jaap-Joop 18-07-07 @ 17:53
De meeste Suri's die ik ken rijden meestal heeeeeeeel erg relaxed (lees : niet voor uit te trappen) in oude Japanners (want daar hebben wij van oudsher een merkwaardige voorkeur voor). Scheurende Gti's is meer voor Mocro's en Nederlanderse VMBeau jumpertjes.

Bigi Bana Boy | 18-07-07 | 17:59

Derrek Wilder 18-07-07 @ 17:46 Alle Turken naar Marokko hahaha, een classic. Ik snap je punt, maar ik ga nu echt ernstig drinken. En relaxen in de zon.

Dirrek | 18-07-07 | 17:57

@ koerbagh

Heeft Verdonk destijds ook niet getracht een dergelijke 'bijzondere oplossing' voor Antilianen in Groningen in te stellen?

Dat werd toen op basis van art. 1 afgeschoten.

Derrek Wilder | 18-07-07 | 17:57

Xcuus. Nuances vielen bij vorige posting ten onrechte weg;


@de grote Anti 17:41

Nutijds dient een uitspraak zijn tegenpool.

Actief racisme beleden door gepigmenteerde nieuwe-nederlanders is mi. ten onrechte continu een stiefkindje van elke vuilerikendiscussie hier ten lande. In mijn eigen dorp (010) durft men zo daar de daders van bijvoorbeeld straatroof (diefstal met veel geweld, intimidatie en levensdelictische dreiging) langzamerhand bij naam te noemen. Nagenoeg allen Noord-Afrikaan. De slachtoffers daarentegen worden dan weer niet benoemd... Zij zijn nagenoeg allen widt of zwardt. Nooit es Marokkaan oid.

Raar? Welnee!
Downplaying is de roelerende sport. Eauk hier...

widtvoet | 18-07-07 | 17:56

koerbagh 18-07-07 @ 17:52
*... worden in gelijke gevallen gelijk behandeld.*

Maar mischien heeft Ernst gelijk omdat sommige gevallen niet gelijk zijn?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 18-07-07 | 17:56

@koerbagh 18-07-07 @ 17:52
Vrouwe justitia kijkt daar ook niet naar. Jouw stelling gaat pas op wanneer een Antilliaan anders wordt veroordeeld vanwege Antilliaan-zijn. Dit is gewoon een daderprofiel, iets wat het politieapparaat gewoon nodig heeft om snel op te kunnen treden. En als ze opgepakt worden, gebeurt dat niet omdat ze in de dadergroep vallen, maar omdat ze specifiek verdacht worden van een specifiek strafbaar feit. Past volledig in art 1 naar mijn idee

-edit | 18-07-07 | 17:55

Zijn er dan veel criminelen onder niet westerse jongeren???
noooooit geweten. 'zucht'

Maar mijn vraag aan mijnheer Hirsi Ballin, wanneer word hier dan wat aan gedaan??
en waarom de pardonregeling van een half jaar terug !!

ik kom van rechts | 18-07-07 | 17:54

Hoe kan een rapport dat in de ogen van de een onzinnig, achterlijk, flut en geldverspilling is in de ogen van een ander onderdeel van een omvangrijke doofpotaffaire zijn?

Derrek Wilder | 18-07-07 | 17:53

Ja nou wie kent 'm niet, de scheurende Surinamert in een oude verlaagde GSI?!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 18-07-07 | 17:53

@dr.spin007 18-07-07 @ 17:47
"Welke allochtoon doet wat verkeerd?"
Ik wil niet kommaneuken, maar dan doet ie toch wat? :)

-edit | 18-07-07 | 17:52

"Het aanpakken van verschillende groepen allochtone criminelen vraagt daarom om 'bijzondere oplossingen'. Een andere aanpak van Antillianen of Marokkanen is geen discriminatie, maar gerechtvaardigd."

Het verhoudt zich naar mijn bescheiden mening verdomd slecht met het allerheiligste adagium vervat artikel 1 in de Nederlandse grondwet (het staat nota bene gebeiteld in steen bij de achteringang -dat dan weer- van de Tweede Kamer aan het Spui)
"Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan."

Met andere woorden, Vrouwe Justitia is blind, voor de wet is iedereen in principe gelijk. Kijk, dat Hirsi Ballin niet blind is en niet iedereen gelijk vindt, dat is zijn pakkie aan, maar dan moet 'ie optyfen als minister van Justitie.
Vind ik hoor.

koerbagh | 18-07-07 | 17:52

@King of controversy 18-07-07 @ 16:53
Dit rapport is wel relevant. Niet voor de rechter, want die is van 'zonder aanziens des persoons'. Wel voor politie, buurtwerkers, burgermeesters en anderen die verantwoordelijkheid dragen voor openbare orde. Volgens mij heeft dit rapport niet tot doel de integratie te bevorderen of af te remmen, maar om misdaad in kaart te brengen, gesorteerd naar etnische afkomst. Ik zie de relevantie wel voor een aantal werkterreinen.

-edit | 18-07-07 | 17:51

@de grote Anti 17:41

Nutijds dient een uitspraak zijn tegenpool.

Actief racisme beleden door gepigmenteerde nieuwe-nederlanders is mi. ten onrechte continu een stiefkindje van elke vuilerikendiscussie hier ten lande. In mijn eigen dorp (010) durft men zo daar de daders langzamerhand bij naam te noemen. Nagenoeg allen Noord-Afrikaan. De slachtoffers daarentegen worden dan weer niet benoemd... Zij zijn nagenoeg allen widt of zwardt. Nooit es Marokkaan oid.

Raar? Welnee!
Downplaying is de roelerende sport. Eauk hier...

widtvoet | 18-07-07 | 17:50

@ The eimer

Ok. Blijf oefenen op je cynisme. Het ligt er niet bepaald dik bovenop.

Waarom is dat onmogelijk? Het onderzoek staat op GS, het staat online. Het is nota bene in opdracht van een CDA minister gedaan. Waar mis ik de doofpot?

Derrek Wilder | 18-07-07 | 17:49

"Welke allochtoon doet wat?"

Me dunkt dat de redactie daar een woordje vergeten is. OP dez vraag kan namelijk maar al te gemakkelijk geantwoord worden met: "geen enkele!". De kop moet naar mijn bescheiden mening zijn:

"Welke allochtoon doet wat verkeerd?"

dr.spin007 | 18-07-07 | 17:47

@Derrek Wilder..:
Ik bedoelde het ook met een cynische ondertoon.
Goed lezen.
Het is hier onmogelijk de waarheid over allochtonenmisdaaden te publiceren.
Toch zullen allochtonenknuffelaars aan het verschijnsel moeten gaan wennen dat die toegestane en ook veroorzaakte smeerlapperij niet eeuwig in de doofpot kan blijven.

The eimer | 18-07-07 | 17:46

@ Dirrek

Ok. Fair enough. Even goede vrienden. Ik ben idd wat scherp op gegil van het niveau 'Alle Turken terug naar Marokko'.

Dat wijken verpauperen zal je mij nooit horen ontkennen. Maar de oplossing ligt nu eenmaal wat gecompliceerder dan Holland omturnen in een hedendaagse Oranje Vrijstaat.

Derrek Wilder | 18-07-07 | 17:46

Derrek Wilder 18-07-07 @ 17:40 trek een lekker biertje open goser. Geen harde gevoelens.

Dirrek | 18-07-07 | 17:43

Derrek Wilder 18-07-07 @ 17:28 ik zei alleen "stel je eens voor". Ik ben niet voor een deportatie, kom op zeg. Achterlijk ben ik ook niet. Wel bot soms.
Maar kom op man, get real. Hele wijken zijn totaal verziekt. Komt niet door Friese paupers. Jij hebt waarschijnlijk nog hoop. Ik niet. Ik duik de tuin in met een fles rosé. Genoeg geluld.
The eimer 18-07-07 @ 17:31 Waarvan akte.

Dirrek | 18-07-07 | 17:41

@widtvoet
'Racisten zijn toch doorgaans exclusief widt...'
.
Dat denk je alleen maar omdat de donkere racisten niet zo snel van zich laten horen.Die voegen misschien gewoon eerder de daad bij het woord.Vechtpartijtje hier,verkrachtinkje daar,beroving zus en bedreiging zeau.

de grote Anti | 18-07-07 | 17:41

@ The eimer

Zeg knuppeltje. ik heb het niet over Dachau en ik kap geen enkele discussie af. Nota bene verdedig ik dit soort onderzoekjes een paar comments eerder.
Dus blijf vooral wentelen in je zelfverkozen slachtofferschap en steek je WOII trauma maar waar de zon nooit schijnt.

@ King of controversy

Nu ja, als je je graag indentificeert met die lui. Mij best. Las ik gisteren ook niet dat je graag 'een vrolijke draai' geeft aan jou onwelvallige nieuwsberichten? Dat moet Wilders vast als muziek in zijn oren klinken.

@ Dirrek

Waar woon je? Rottumerplaat?

Derrek Wilder | 18-07-07 | 17:40

@ King of....: 17.35;
Vogelaar ook?

The eimer | 18-07-07 | 17:40

@King of controversy 18-07-07 @ 17:14:
Je vindt teveel maar weet te weinig. nl.wikipedia.org/wiki/Wouter_Buikhuise...
Buikhuisen stelde een volstrekt relevante en volkomen wetenschappelijke onderzoeksvraag en werd door de policor-sekte onder aanvoering van Piet Grijs op een wanstaltige en volstrekt abjecte manier afgemaakt in de media.

koerbagh | 18-07-07 | 17:37

@ Derrek Wilder
"Je lijkt wel zo'n verstokte wildersadept"
En het voelt goed. waarom argumenten geven als je ook gewoon kunt stellen dat je gelijk hebt, en ieder ander kan uitmaken voor [vul zelf in]. die kortzichtigheid is een geestelijke bevrijding. Lekkere strakke denkkaders, niks geen moeilijk genuanceerds meer. Optyfen met dat alles, links heeft gelijk. Punt uit, klaar, over, einde discussie.

King of controversy | 18-07-07 | 17:35

De zon knalt er lekker door. Ik ga maar even buiten zitten met een versnapering. De buurman is met een slijptol bezig. Ik denk dat hij met iets nuttigs bezig is en niet een gestolen scoetoe aan het omkatten is. Eerst even m'n voordeur openzetten. Dat kan hier namenlijk.

Dirrek | 18-07-07 | 17:34

@koerbagh 17:29

Exact.

widtvoet | 18-07-07 | 17:32

@ Dirrek 17.21:
Dat kon je weten. Binnen 2 comments wordt het Dachau.
En zo kap je alles af en ben jij een gore bruinhemd.
Overigen geeft dat rapportje keurig de waarheid weer.
Wij worden geacht dit zonder commentaar tot ons te nemen en absoluut geen consequenties er aan vast te knopen.
Nou, zo werkt dat niet meer.
Gewoon doorgaan zo.

The eimer | 18-07-07 | 17:31

Verwarrend, als we nu gewoon iemand voor crimineel uitmaken als die iets stouts doet, zijn we van al het gezeik af.

Peking Eend | 18-07-07 | 17:31

@ Dirrek
is de aldi nog open?

rara | 18-07-07 | 17:31

@James Ulrich 16:34

Gerelateerde slachtofferbenoeming is 't volgende taboe. Racisten zijn toch doorgaans exclusief widt...

widtvoet | 18-07-07 | 17:29

@widtvoet 18-07-07 @ 17:02:
U bedoelt waarschijnlijk mijn pleidooi voor verbanning als straf in het WvS bij recidive.

koerbagh | 18-07-07 | 17:29

@ Dirrek

Ja hoor eens, jij hebt een volksverhuizing voor ogen. "een samenleving voor zonder Oostbloktrievel, Antillianen en Marokkanen" Ik vraag me slechts nederig af hoe je dat logistiek denkt te kunnen regelen.

Door jezelf wel goed te vinden toon je slecht temeer je achterlijkheid aan. Lees die grandioze opsomming van je nog eens rustig door.

Derrek Wilder | 18-07-07 | 17:28

En wat is er mis met dronken Polen?

Harige Bangmaker | 18-07-07 | 17:28

- edit: Tschüß -

powermax | 18-07-07 | 17:28

Derrek Wilder 18-07-07 @ 17:14 Ik vond mezelf wel goed eigenlijk. Ik denk dat ik Friese paupers verkies boven door mij gestigmatiseerde en voornoemde groepen. Ik denk dat ik liever een knal op m'n kanis krijg van een Friese pauper, dan een mes in m'n rug van een medelander. Er zijn nuanceverschillen tussen Friese paupers en medelanders. En treinwagons, tjongejonge, moet dat nou weer ?

Dirrek | 18-07-07 | 17:21

@sjaakdeslinksesul 18-07-07 @ 16:26
Doe eens een linkje naar waar dat cijfer vandaan komt? Het liegt er niet om, maar in de samenvatting staat het niet...

Kees Maf | 18-07-07 | 17:18

@ King

Erg doortastend, die argumentatie van jou: KAN NIET! IS ONZIN! IS FLUT! IS GELDVERSPILLING.

Je lijkt wel zo'n verstokte wildersadept.

Derrek Wilder | 18-07-07 | 17:16

@ Dirrek

Wat een achterlijke comment. Geen kansenwijken meer? Ga eens naar die blanke pauperwijken in Friesland kijken. Criminaliteit met 90% gedaald? Nee dus, hooguit met 30%. Dochter kan weer over straat? Zit ze nu 24/7 achter de ramen dan? Fiets hoeft niet op slot? laptop kan weer in de auto blijven liggen? Dan ben je echt heel naief. Denk je werkelijk dat er geen blanke Hollanders te vinden zijn die zo'n buitenkansje zullen grijpen?

En hoe zie je die droom van je werkelijkheid worden? Treinwagons volstouwen?

Derrek Wilder | 18-07-07 | 17:14

@ Derrek Wilder 16:56
Dat was sarcatisch. Tuurlijk neemt een rechter dit rapport niet mee. Dat is een van de reden waarom dit eens flut rapport is. Het is geen angst voor zit soort onderzoeken, het is gewoon geldverspilling.
@ BloteBibs 16:56+17:01
Het rapport draagt nergens toe bij. Het geeft geen nieuwe informatie. Waardeloos dus. en welk onderbuikgevoel wordt bevestigd bij jou?
Weet welke bioloog je bedoeld, maar ben ook even z'n naam kwijt. Dacht geloof ik dat schedelinhoud met criminaliteit te maken had, de mafketel.
@ sjaakdeslinksesul 16:57
Onzin, of wilde je soms gaan beweren dat het merendeel van de criminele Turken, Marokkanen, Antillianen en Surinamers rijke lui zijn uit het gooi?

King of controversy | 18-07-07 | 17:14

Of is de criminaliteit in alle groepen even groot maar zijn de allochtonen gewoon zo stom dat ze vaker betrapt worden?

Patrick Bateman | 18-07-07 | 17:09

Stel je alleen maar eens een samenleving voor zonder Oostbloktrievel, Antillianen en Marokkanen. Hoef je geen onderzoek voor te doen. Geen kansenwijken meer, criminaliteit met 90% gedaald, dochter kan weer over straat, fiets hoeft niet op slot, laptop kan weer in de auto blijven liggen, zorgeloos pinnen, alle ellende voorbij. Maar helaas, Utopia. Behalve hier in dit kleine Brabantse dorpje. Nog wel.

Dirrek | 18-07-07 | 17:08

@sjaak ...16.57:
leuk stukje in de NRC waarom islam- allochtonen hier niet inburgeren en in de VS wel.
Commentaar Vrije Volk: Logisch,de VS selecteerd zwaar op opleiding en beroepseisen en werkbereidheid. Daarom verklaren ze Europa voor gek om grote groepen nutteloze ongeschoolde analfabeten toe te laten die absoluut geen bijdrage tot wat kunnen leveren.
Iedere misdaadgrafief daaraan vastplakken is logisch statistiekwerk en meer niet.

The eimer | 18-07-07 | 17:07

En @widtvoet maar denken dat de redactie van Opsporing Verdacht gewoon bestierd werd door een stelletje racisten...

widtvoet | 18-07-07 | 17:06

@Loptr 18-07-07 @ 17:01

En de allochtonen zeggen:
Elke autochteaun doet nieksh!

De Nickname bestaat | 18-07-07 | 17:06

*/leftist denial mode on*

We zien dit helemaal verkeerd. We hebben te maken met bevolkingsgroepen die geen andere uitweg hadden voor hun frustraties en behoeftes dan criminaliteit. We moeten dit subliminale signaal wel oppikken. Het is onze schuld dat we niet naar ze geluisterd hebben al die jaren. Hopelijk komen nu eindelijk die buurthuizen er voor die arme jongens. Hopelijk, hopelijk, zal de politiek dit juist op waarde schatten.

*/leftist denial mode off*

Daikan | 18-07-07 | 17:03

Buitenlandse criminelen kunnen beter uitgezet worden. Een buitenlandse natioli- en identiteit zou daartoe een prima selectiecriterium zijn.

@koerbagh z'n roep om verbanning onderschrijf ik dan eauk met vork.

widtvoet | 18-07-07 | 17:02

@ BloteBibs

Anders haal je even die oude koe van Buikhuizen uit de sloot.

Derrek Wilder | 18-07-07 | 17:02

Elke allochtoon doet niks

Loptr | 18-07-07 | 17:01

Een ding is zeker; Sjaak heeft het niet erg op met 'links'.

Lekker Belangrijk© | 18-07-07 | 17:01

Dus, wat er nu wordt gezegd, is dat Janmaat 25 jaar geleden gewoon gelijk had?

The Grim Reaper | 18-07-07 | 17:01

@King of controversy 18-07-07 @ 16:53

Langs de weg: doet me ook weer denken aan die onderzoeker die in de jaren '70 Nederland is uitgeflikkerd door de linkse kliek, omdat deze persoon (ben de naam even kwijt) wel een verband dacht te kunnen bewijzen tussen genetische origine en aanleg voor criminaliteit.

BloteBibs | 18-07-07 | 17:01

Vist Hirsi Ballin naar een baantje bij Amadeus W.?

@ derrek wilder. Rapport is ook per stad bereikbaar. Voor Den Haag/Utrecht/ Adam en Rdam kun je dit rapport overnemen, zelfs al doe je de autochtonen erbij.

Dr. Bibber | 18-07-07 | 17:01

@Derrek Wilder 18-07-07 @ 16:49 : Precies... dus kun je stellen dat ze wel 60X zo crimineel zijn als de Autochtonen.

Mazzeltov | 18-07-07 | 16:59

"Eerst na de erkenning van enig probleem kan men voorwaardts naar de oplossing."

widtvoet | 18-07-07 | 16:58

En verder wat rabarbeke zegt. Dat ook natuurlijk.

Zouden dit soort rapportjes ook op provincie of streek verkrijgbaar zijn?

Derrek Wilder | 18-07-07 | 16:57

King of controversy 18-07-07 @ 16:53
Oja, twintig jaar lang is door linkse sociologen en criminologen geroepen dat sociaaleconomische achterstanden en het wonen in achterbuurten de oorzaak en de enige oorzaak was voor de hogere criminaliteitscijfers onder allochtonen, zonder hard bewijs overigens. Door dit soort onderzoeken staat vast dat etniciteit en culturele achtergrond er wel degelijk iets mee te maken heeft. Maar nu zal het wel weer door sociale uitsluiting of een of ander vaag zelfverzonnen begrip komen volgens onze sociologen/criminologen.

sjaakdeslinksesul | 18-07-07 | 16:57

@Rabarbeke 16.54;
Linkse corruptie hebben we altijd hier gehad.
Dat er iedere dag 2 autochtonen worden vermoord niet.

The eimer | 18-07-07 | 16:57

@King of controversy 18-07-07 @ 16:53

Op zijn minst is dit een goed uitgewerkte en mooi overzichtelijke onderbouwing voor die onderbuikgevoelens. Is ook wat waard, me dunkt.

BloteBibs | 18-07-07 | 16:56

@ King

Wie zegt nu weer dat een rechter dit rapport in zijn besluitvorming meeneemt? Die hebben niks met Hirsi Balin te schaften hoor. Wat een drogreden. Trias politica weet je nog?

Maar waarom zoveel angst om dit soort zaken te onderzoeken? Meten is weten dunkt mij.

Derrek Wilder | 18-07-07 | 16:56

Er waren tijden dat men bij wijze van spreken liever politici door het hoofd schoot dan dit onderwerp publiekelijk helder te bespreken zonder politiek correcte dogma's.

Lobo | 18-07-07 | 16:56

We moeten natuurlijk ook de oud-Hollandsche inteeltfamilies niet vergeten die vooral bedreven zijn in witteboordencriminaliteit zoals fraude, verkwanseling der publieke middelen, excessieve zelfverrijking, vriendjespolitiek en last but not least het verzamelen en distribueren van kinderporno.

Rabarberke | 18-07-07 | 16:54

Nou jongelui, het is tijd voor m'n electroshocks.
Tot later alemaal (als ik vanavond nog even mag van de zuster doe ik weer mee)

Cookie v. eigen deeg | 18-07-07 | 16:54

Kleine lettertje in het rapport;
Het aantal Dark Numbers ( niet bekende en gemeld worden misdrijven en onopgeloste misdrijven) is zeer groot.
Nou, gooi er minimaal de factor 2 er maar tegen aan, dan komen we leuk in de buurt.
Leuker kunnen we het niet maken, gevaarlijker wel.

The eimer | 18-07-07 | 16:54

En Nigerianen sturen mailtjes. So what's new?

broomstick | 18-07-07 | 16:53

@ BloteBibs 16:46
je kunt geen flikker met dit rapport. Het lost geen enkele zaak op.
Zie je het al voor je in de rechtszaal? "Nou meneer de rechter, we hebben 3 verdachten. Statistisch gezien zal de Antilliaan het wel gedaan hebben, zou u die dus even willen veroordelen? dank u"
Het is een flut rapport, lost niks op, vertelt niks nieuws, onderzocht irrelevante vragen. Bagger dus.
Het stimuleert alleen maar de vooroordelen van een kleine groep kanslozen, voedt onderbuikgevoelens, en belemmert integratie. Prijs je gelukkig.

King of controversy | 18-07-07 | 16:53

@De onderste steen 16:48

Doordraaien is iets voor tomaten. Maar waarop doelt u?

widtvoet | 18-07-07 | 16:51

@Kleaudthommel
Statistiek is zeker niet je sterkste kant?

De onderste steen | 18-07-07 | 16:51

Waar is steylmatje nou trouwens om Overvecht van diskriminasie te betichten?

sjaakdeslinksesul | 18-07-07 | 16:50

Wat een succes he, die multiculturele samenleving van links.

Stijlloos|Superieur | 18-07-07 | 16:49

1.7 miljoen niet-westerse allochtonen op een bevolking van 16.3 miljoen.

Dat is minder dan 1/10 van de bevolking die 1/3 van alle delicten veroorzaakt.

Derrek Wilder | 18-07-07 | 16:49

@Kleaudthommel 18-07-07 @ 16:47
Heb jij leren rekenen op de pabo?
Hoeveel witten en zwarten zijn er dan in NL? even meenemen in je sommetje.

Cookie v. eigen deeg | 18-07-07 | 16:49

Zeg Hirshi B, verzin eens wat nieuws !
Dit weet heel Autochtoon Holland al jaaaaaren.
Alleen doen jullie er geen flikker aan.

Mazzeltov | 18-07-07 | 16:49

@naffer 16:45

Niet heilig. Lui, gedemotiveerd en angstig wellicht. Anders had hij zijn trap wel staan vegen.
Maar wees niet bevreesd. Als 't puntje bij paaltje komt zal hij kiezen voor zijn eigen portiek...

widtvoet | 18-07-07 | 16:49

@naffer 18-07-07 @ 16:45
Alle cijfers zijn genomen in verhouding tot de blanke autochtoon sukkel! Ga dat rapport eerst eens lezen.

sjaakdeslinksesul | 18-07-07 | 16:48

@wiidtvoet
Ben je doorgedraaid of zo?

De onderste steen | 18-07-07 | 16:48

@Daikan 18-07-07 @ 16:44
Dat wordt spannend, ook ter linker zijde wordt de behoefte om weg te poetsen en onder het kleed te vegen minder wellicht. beetje bij beetje.
Nederland in beweging.

Cookie v. eigen deeg | 18-07-07 | 16:48

Overigens lees ik in het rapport dat 2/3 van de criminaliteit nog steeds door autochtoon en/of westerse allochtoon wordt gepleegd. Als we de suggestie van de kop "welke allochtoon doet wat?" doortrekken zal het criminaliteitscijfer OMLAAG gaan naarmate er meer Antillianen, Turken, Marokkanen en Chinezen komen.

Kleaudthommel | 18-07-07 | 16:47

Wat een held die Ballin, niet lullen maar poetsen. Als G.W. een voorstel had gedaan om naar dit onderwerp een onderzoek uit te voeren was dit ongetwijfeld door Diederik Samsom c.s. afgedaan als abject en inferieur. Hopelijk wordt met dit rapport ook een keer eens wat gedaan....

BloteBibs | 18-07-07 | 16:46

correctie; autochtone mannen.
Allochtone 55+ ers zitten in het theehuis/moskee en lurken aan de waterpijp van de sociale zekerheid.

Lekker Belangrijk© | 18-07-07 | 16:45

hmmmmmm... dit artikel gaat over de randstad... gelukkig woon ik in 058... ben blij dat ik niet in monkeytown woon

KarelKopKaas | 18-07-07 | 16:45

EN DE BLANKE AUTOCHTOON???? haha die is zeker heilig.

naffer | 18-07-07 | 16:45

@Cookie,

juist, de volgende stap is natuurlijk te anticiperen op hoe (s)links Nederland dit natuurlijk weer onder het tapijt probeert te vegen. Ga altijd uit van je vijand, hoe zou jij dit proberen te weerleggen als je links was?

Daikan | 18-07-07 | 16:44

Nigeria op de 2 plaats, dat komt door die telefoontjes van die maffia. Die 'druk op 1 voor het 1 miljoen' gesprekken.

Mossad.il | 18-07-07 | 16:44

* Pilletje van de zuster gekregen, kan weer normaal denken nu *
Het meest frapante van dit onderzoek is het onderzoek zelf. Nog niet zo heel lang geleden was het doen van dit soort onderzoek en het als politicus vermelden van dit soort getallen politieke zelfmoord. 0031 wordt (in kleine stapjes) transparanter.

Cookie v. eigen deeg | 18-07-07 | 16:42

Naar alle waarschijnlijkheid hangt eea. nauw samen, naast uiteraard de vooringenomenheid van de onderzoekers, hun racistische inborst, de op allochtonenjacht geënte opdracht etc. met de populistische roep om benoeming.

@Hirsch, wat doe je nou?!

widtvoet | 18-07-07 | 16:41

Goed, nu weten wie wat doet en waarom. Gaan we het dan nu aanpakken?

fluh | 18-07-07 | 16:40

niet werken = geen geld = NL naar de klootte..

Sturmbannführer | 18-07-07 | 16:40

Allochtone 55+ mannen daarintegen houden zich vooral bezig met het lopen van de vierdaagse dan wel met lanterfanten in het bos, van de rest is een aanzienlijk deel van de ratten besnuffeld, doet aan naaqtrecreatie van een verdacht karakter of race-fietst bebrild rond in een te strak tricot.

Lekker Belangrijk© | 18-07-07 | 16:36

lekker belangrijk onderzoek... dit kan iedere mongeaul zelf wel bedenken.
wat kost dat allemaal wel weer niet.onderzoekscommisies, sub-werkgroepen etc etc. niet lullen maar aanpakken

Snuffelkudt | 18-07-07 | 16:34

Heeft Hirsch Ballin er overigens rekening mee gehouden dat Marokkanen en Turken (voor zover zij moslim zijn) volgens de islam zich niet schuldig maken aan criminaliteit zolang hun slachtoffers "ongelovigen" zijn? Ook hun 'profeet' Mohammed was niet vies van het overvallen van karavanen of het vermoorden van joden. Indien Ballin daar rekening mee zou houden, zouden de statistieken er toch anders uitzien.

James Ulrich | 18-07-07 | 16:34

"Uit recente tellingen van het aantal delicten hebben we kunnen opmaken dat bij ongeveer een derde van alle delicten, die in 2003 in het HKS geregistreerd waren, de vermeende dader een niet-westerse allochtoon was."

Kijk. Daar hebben we weer zo'n demonstratie van widt (sluimer)racisme. Eea. wordt langs widte maatstaven gelegd en door widte mannen opgesteld. Bah! Leest dan beter www.hetvrijevolk.com/?pagina=4055&...

widtvoet | 18-07-07 | 16:32

Mm. Is het niet meer verplicht bij dit soort dingetjes te vermelden dat nederlandse autochtonen, wit van soort, zich er óók schuldig aan maken?

Foei.

Jan Passant | 18-07-07 | 16:32

AH met muizen = Antilianen in paniek = drugs kopen om angst te bestrijden en wapens kopen om op muizen te schieten

AH met muizen = Surinamers en Turken op de vlucht > In paniek te hard- en door rood licht rijden

AH met muizen = Polen en Chinezen bellen met thuisland om te vertellen dat mensen hier in paniek raken van muizen in een supermarkt. Whoehahaha.

AH met muizen = Marokanen proberen muizen bang te maken door bedreiging en verstoring van de openbare orde

AH met muizen = meer aanhang voor Geert

Cookie v. eigen deeg | 18-07-07 | 16:31

Werd tijd dat dit soort dingen boven water komen, beetje laat, maar beter laat dan nooit.

Schapenmelker | 18-07-07 | 16:29

Statistisch gezien is de kans dat Ernst Hirsch Ballin met deze benadering iets wezenlijks toevoegt aan de oplossing van de problematiek 0,0.

Jane Doe | 18-07-07 | 16:29

Het is andersom: van de diefstal met geweld is het merendeel Antillianen. Dat is wat anders dan dat het merendeel van de Antillianen voorkeur heeft voor diefstal met geweld. Dus als er 10 diefstallen met geweld zijn, zijn daar bijvoorbeeld 7 Antillianen bij betrokken maar dat betekent niet dat als je 10 willekeurige Antillianen in een groep zet, dat er 7 een diefstal met geweld zullen plegen. Geldt precies voor de rest van de nationaliteiten in het rijtje. Rekenen is niet het sterkste punt bij GS.

Kleaudthommel | 18-07-07 | 16:28

Zippy 18-07-07 @ 16:18
Er staat allochtonen, jij analfabete negert.

Deport | 18-07-07 | 16:27

@witvoet
eigelijk is elke autotoon en racist en intimederen zij het geweldige land dat hen gastvrij heeft geprobberd op te nemen

LvD | 18-07-07 | 16:27

Schrikbarend cijfer, kans op diefstal met geweld door tweede-generatie marokkaan met beide ouders uit marokko is 34 maal zo hoog als dat van een autochtoon, na compensatie voor de gezinssituatie, leeftijd, inkomen, werk en woonplek 9 maal zo hoog. Dus een marokkaans tokkie gaat 9 keer zo snel tot een beroving over als een blank tokkie. In die zin lijkt discriminatie haast wel een logische keuze.

sjaakdeslinksesul | 18-07-07 | 16:26

@widtvoet
schelden doet geen pijn... en kost doorgaans nietsch!

ed.. | 18-07-07 | 16:25

"Aziaten komen verhoudingsgewijs weinig in aanraking met justitie."
Aziaten zijn slimmer dan justitie.

Alert | 18-07-07 | 16:25

Nee, dan Friezen!

de Botte Bijl | 18-07-07 | 16:24

Extraextragratis toevoeging: allochtoon maakt zich nóg vaker schuldig aan discriminatie, racisme en intimidatie van de autochtone bevolking!

Folkert Meinhof | 18-07-07 | 16:24

@iko nal
' ..... Marokkanen, die na Antillianen de hoogste overall criminaliteitscijfers hebben, worden vaak verdacht van vermogensdelicten (met en zonder geweld), bedreiging en vernieling en verstoring van de openbare orde'
nu alleen nog het verband met de AH...

ed.. | 18-07-07 | 16:24

@ John McClane

Chilenen? Ik weet dat een Chileense is getrouwd met een van de meest beruchte politieke misdadigers in de Nederlandse politiek, namelijk Ad Melkert. Maar verder.....

James Ulrich | 18-07-07 | 16:23

Extragratis toevoeging: blanke autochtonen maken zich 't meest schuldig aan discriminatie en racisme!

widtvoet | 18-07-07 | 16:22

Niks over Chilenen he.

John McClane | 18-07-07 | 16:20

"Kan die racist niet opgesloten worden."

@Hirsch, je bent aan 't polariseren vriend. Wees je bewust van wat je je op de hals haalt. Een beetje dwaas gedrag gaan toewijzen. Tsss...

widtvoet | 18-07-07 | 16:19

Hoe kanbg belt een Chinees?

klaaskaas | 18-07-07 | 16:18

En de autochtoon houdt zich voornamelijk bezig met kinderporno, verkrachtingen, seriemoorden, etc. Daar staat niets over in?

Zippy | 18-07-07 | 16:18

Als wij nou eens een paar honderdduizend Marokkanen en Turken inruilen voor Chinezen? Dat zou toch een goede optie zijn, nietwaar? Misschien kan Jan Maorijnissen nog wat regelen, die heeft wat oude kameraden in China.

James Ulrich | 18-07-07 | 16:18

Zie je nou wel. Niks over Finnen.

Iko Nal | 18-07-07 | 16:15

What is new ?
Fijn Hè, die multikul...

Moi2 | 18-07-07 | 16:15

"Een statisticus waadde door een rivier van gemiddeld één meter diep. Hij verzoop." (Godf. B.)

widtvoet | 18-07-07 | 16:15

waar blijft de cup a soep ????

slim blontje | 18-07-07 | 16:14

Werken werken werken!

voorstoppert | 18-07-07 | 16:14

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino