Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

De week van Jan Peter en Foppe

bukken krengTja, hoe zal ik het zeggen. In allerlei bochten wurmen, wil ik me ook niet maar ik moet nederig erkennen dat Jan Peter Balkenende mijn excuses verdient. Met de botte bijl heb ik hem afgemaakt na de moord op Theo van Gogh. Na zijn gestuntel met die gekken van de LPF. ‘Junior-premier’ heb ik hem genoemd. Ik voel me daar ongemakkelijk bij. Al een aantal maanden zie ik een ‘premier-met-ballen’ die laat zien zijn mannetje te staan en zo langzamerhand de autistische Wim Kok en de overlever Ruud Lubbers meer dan overstijgt. Toen deze week in de Tweede Kamer dat foldertje van het kabinet vol grote plannen opdook, steeg er natuurlijk ook weer walm op uit de Haagse riolen. De minister-president kneep zijn neus dicht en counterde als een echte ‘vader-des-vaderlands’. "Er moet niet in een klap worden gesproken over dé islam en dé islamisering. Ik wil dat mensen die de taal spreken en de rechtsstaat accepteren, volop kunnen meedoen." En zo is het maar net meneer Wilders. Veel heeft de MP gemeen met mijn favoriete voetbaltrainer Foppe de Haan. Altijd een beetje gezien als een merkwaardig maar leuk verschijnsel uit Friesland. Grappig dialect en succesvol met een provincieclub. Aan Foppe is alles Foppe, maar zijn ‘bling-bling’-voetballertjes spreken hem aan met ‘u’ en ‘trainer’, omdat ze weten dat deze Fries pal staat voor ‘normen en waarden’, maar wel voor zijn mannen door het vuur gaat. Op zijn manier. Ik durf de voorspelling aan dat hij vandaag in Groningen ook met dit Oranje-team voor goud gaat. Langs de zijlijn zullen de honden blaffen over tactiek, maar de karavaan van Foppe dendert door. Onverstoorbaar. Een man met een missie. Compleet zichzelf. De hele wereld mag weten dat hij PvdA stemt en niets moet hebben van het ‘bashen’ van buitenlanders. Maakt van Jong Oranje een perfect draaiend multicultureel-team door iedereen als Oranje-speler te behandelen. Moslim, christen en ongelovige. Geen gelul, voetballen. Laat Geert eens met Foppe in discussie gaan. Nee, ik ben niet ziek. Een verrassende verliefdheid zit er ook niet in, maar ben ook al positief over het resultaat van de EU top. Geen Europese Superstaat. Invloed van de nationale parlementen op de besluitvorming in Brussel. Geen grondwet. Prima! Lachen is het ook als je dan ondermaatse tuinkabouters uit het Nederlandse parlement (Van Bommel, Wilders) weer zuur hun azijn hoort spuwen. De heren volksmenners, voor wie de inhoud minder belangrijk is dan hun getetter in de krant of op radio en tv. De mannen voor het behagen van de publieke tribune. Non-politici dus. Nederland heeft, zo zie ik op alle buitenlandse zenders, scherp onderhandeld en bepaald niet bescheiden opgetreden. De Nederlandse MP telde mee in de internationale media en bij de opiniemakers. Niemand in Europa gunde ons iets na het laatste referendum. Toch heeft de MP als een politieke Klaas Jan Huntelaar de punten binnengehaald en zijn we niet het Staphorst van Europa! Laat een nieuw referendum maar zitten...

Reaguursels

Inloggen

Libertijnen..?, die horen thuis in de van Mesdagkliniek. Punt.

De Europese Unie..?, Als het ressentiment nee zegt, dan praat je dat er niet uit. Punt.

Hannalore | 24-06-07 | 20:55

Zeddegeizot 24-06-07 @ 15:07

Well said, Zeedegeizot! Hulde.

bottehond | 24-06-07 | 17:26

@SF:
Jij hebt of geen verstand van voetbal of geen verstand van politiek.

ClimateChangeDenier | 24-06-07 | 15:40

@SF
De langer ik over je column nadenk, de verdrietiger ik word. Leek GS een rots in de branding van de gezapigheid, kom jij met je "ach alles is eigenlijk best ok". Gelul, het is niet ok. Europa is niet ok, Nederland is niet ok, JPB is niet ok. Brinkhorst dreigt dat het licht zal uitgaan, jij sluit af met "NL wordt het Staphorst van Europa". Je bent in slaap gesukkeld. Als NL kloten als kokosnoten had, met JPB in de draagfunctie, dan had JPB gezegd dat we kappen met Europa omdat je kunt bijsturen wat je wil, maar dat heeft allemaal weinig zin als je op de verkeerde weg zit. We zijn 30 jaar geleden in slaap geluld met een zinvol verhaal over vrij verkeer van personen, goederen en diensten tussen een stuk of 12 lidstaten. Intussen is die droom een nachtmerrie door machtsgeile ambtenaren, powerplayende politici, escalerende budgetten, en verschuivende grenzen tussen nationale en Europese aangelegenheden. Geef een antwoord op een simpele vraag: Wat moet Europa regelen dat nationale overheden op geen enkele wijze zelf kunnen regelen? Antwoord: Het wegnemen van de belangrijkste handelsbelemmeringen (bijvoorbeeld concurrentievervalsing door staatssubsidies) en wat grensoverschrijdende problemen als milieuvervuiling en... verder helemaal niets. Hiervoor hebben we geen verdubbeling van het aantal lidstaten nodig, een landbouwbeleid dat uitblinkt door verkwisting, een explosief groeiend ambtenarenapparaat gekoppeld aan een explosief groeiend aantal Europese beleidsterreinen, en een diepe minachting voor rechtstreekse invloed van de burger. Nederland zou bloeien als nooit tevoren als het de ballen zou hebben gehad om te zeggen: "We trekken ons eigen plan. We trekken de streep bij de meest prangende vrijhandelsonderwerpen. De rest regelen we zelf." Maar dit vergt visie en kloten. JPB mist beiden.

Zeddegeizot | 24-06-07 | 15:07

Wat een klopkont-mening heeft die Starfucker. Onze Bakellende de punten binnengehaald? Bullcrap! Ons wordt een rad voor ogen gedraaid. Beetje de schijnpitbull uithangen en dan gedaan krijgen dat de grondwet geen grondwet heet en lichtelijk is uitgekleed. Voor de rest moeten we onze bek houden en alles uit Brussel slikken. Blijft een slaphandig oranje kaartje over: nou, wuh sijn ut niet mee eens!!! Brussel: noted, for now: eat shit! Gesteld dat onze regering ene kaart wil trekken, want daar ben ik niet zo zeker van. Verder kunnen we dat refendum op onze buik schrijven. Dat noemt de Sterrenneuker een puik resultaat...? Wrijf die peop eens uit je ogen.

Murdockyoufool | 24-06-07 | 13:06

@ blawablawa 24-06-07 @ 10:24

Ik vind dat Starf*cker gelijk heeft. Maar ik heb grote waardering voor jou, dat je niet als een hond achter Starf* aanloopt. De meelopers die hier gereageerd hebben zijn mi alleen maar goed om overheen te lopen.

GS, is het geen leuk idee om een stagair te zetten op het classificeren van reaguurders? Met die info kun je dan ook zien wat de meanderaars zijn en wat de mensen zijn met reflectievermogen. (Ter verhoging van de feestvreugde zou je sommige reactie met een lezenswaard keurmerk kunnen "belonen".)

Rest In Privacy | 24-06-07 | 13:02

@de grote boze wolf 24-06-07 01:55... tja, een rare vergelijking, en een wufte combinatie van voetbal en Friese eigenpijperij...

Muxje | 24-06-07 | 11:57

Goede Column Starf*cker.

Bodde | 24-06-07 | 10:39

Starf*cker = draaikont

blawablawa | 24-06-07 | 10:24

Wow tis lang geleden dat ik zo'n goed stukje heb gelezen op GS!
Er is dus nog hoop ;)
Ga zo door Starfucker!

TiMaster | 24-06-07 | 10:18

Matige column Starf*cker. Nederland heeft weinig meer binnengehaald dan wat vormgevingsaspecten: de naam, het lied, de vlag. Nou, bedankt JP, daar zijn we vet mee. Niet dus.
Kom maar op met dat referendum.

Don Knieschot | 24-06-07 | 09:25

Zoals de nederlaag van Oranje vanavond na strafschoppen ook als winst zal worden gevierd door Foppe en Co.
@Koerbach: Hahaha, lutser. Je zat er behoorlijk naast...

raar | 24-06-07 | 01:56

-weggejorist-

de grote boze wolf | 24-06-07 | 01:55

“Volgens minister-president Balkenende is ‘recht gedaan aan de opvattingen die bij een groot deel van de bevolking leven over Europa’.”

Mooi zo. Dan is er dus niets meer wat een referendum in de weg staat. Want we gaan toch niet over tot de Verenigde Staten van Europa alvorens we daar eerst netjes over gestemd hebben. Toch?

Trouwens, als die federatie niet de bedoeling is kunnen we het Europees parlement ook gewoon afschaffen. Dan bereid de Europese Commissie de vergadering van de Europese Raad voor en beslissen de nationale parlementen over de ratificatie van de in deze raad genomen besluiten.
Zoals het hoort.

dawg | 24-06-07 | 01:27

@Stonewater 24-06-07 @ 00:34
Je maakt een vrij basale denkfout. Wat het beste is voor bottes naasten is het beste voor jouw naasten. Je kunt je eigen vrijheid pas op eisen als je een ander diezelfde vrijheid gunt. Als je dat eenmaal begrijpt, ben je maar zo liberaal.

CoJoNes | 24-06-07 | 00:52

-weggejorist-

Lizzard | 24-06-07 | 00:45

@bottehond 24-06-07 @ 00:09

Ik ben idd wel degelijk voor vrijheid, in veel vormen, soms tot het anarchistische, als me dat uitkomt. Als er een bedreiging is zal ik die bevechten. Als er een concrete bedreiging is zal ik die bevechten, hoop ik. Uiteindelijk zal ik doen wat het beste is voor mij en mijn naasten. Zo simpel (en klein) is het. Wat het beste is om te doen, daar zullen we per definitie van mening over verschillen, want jouw naasten zijn niet mijn naasten, tenzij je, onverwacht blijkend, een vriend of zelfs familie van mij bent. Dit aangenomen dat we in dit geval allebei alle socialiteiten (ik bedoel; maatschappelijk betrokkenheid) laten varen. En voor mijn naasten zal ik dat natuurlijk doen.

Stonewater | 24-06-07 | 00:34

Zelden zo'n ongelooflijk kudtverhaal van je gezien fucker, go starfuck yourself.

DeKeet | 24-06-07 | 00:18

Stonewater 23-06-07 @ 23:58

Pfew: ik ben blij dat ik je post verkeerd interpreteerde. Mijn verontschuldigingen. Ik ben erg fel op dit onderwerp, voer ik ter verdediging aan. Dat NOOIT van je: dát is de spirit. Het is dus kennelijk zo ver gekomen dat we voor het land moeten gaan vechten. Dat mot dan maar. Onze voorouders zullen zich omdraaien in het graf en als ze kunnen timmermanSS en de Balk beklopgeesten tot en met. Wat zich ontvouwt is in mijn ogen te absurd voor woorden. dat zou wel eens de reden kunnen zijn waarom bv. Starf*cker zich uitlaat zoals hij doet. Ergo: dit kán niet waar zijn, maar is het wél.

bottehond | 24-06-07 | 00:09

@FredV 23:57

Correctie: Voetbal zegt me überhaupt niet veel.

Fred V | 24-06-07 | 00:06

@Lizzard 23-06-07 @ 23:49
En kijk waar we nu staan, bedoel je dat?

@bottehond 23-06-07 @ 23:50
Vertel mij nog meer, en inderdaad, NOOIT!

Stonewater | 23-06-07 | 23:58

@starf*ck*r

Ik vind een uitbreiding van de EU best als de EU enkel vrije handel zou inhouden. Maar de EU is meer dan alleen een economisch verdrag geworden. Het is een unie waarvan de meeste leden elkaar niet verstaan. Er is helemaal geen eenheid. Als NL-er voel ik wel verbondenheid met de Duitsers (ben van Duitse afkomst en heb een vrouw uit Duitsland), Belgen, Fransen, Engelsen en Scandinaviers. Voor de rest zegt het me niet veel en zie ik een aantal landen als leuke vakantielanden.

Spanje is een mooi land waar ik graag op vakantie ga (doe zelfs moeite om wat Spaans te spreken), maar je ziet daar allerlei projecten en snelwegen (die nauwelijks bevolkt worden) die gefinancieerd worden door de EU. De EU is een log apparaat dat veel geld verslindt. Denk maar eens aan dat zotte gereis tussen Straatsburg en Brussel.

Verder zegt het NL-se voetbal me niet veel.

Fred V | 23-06-07 | 23:57

-weggejorist-

Lizzard | 23-06-07 | 23:56

@Stonewater 23-06-07 @ 23:45
Inderdaad, de periodes dat vreten uit de staatsruif voor iedereen die te bealzerd was om te werken zijn intrede deed, zijn minder.
Nivellering draait Nederland de strot om. Excelleren moet beloond worden, van medelijden en opgelegde solidariteit is nooit een land tot groei gekomen. Sterker nog, er zijn slechts voorbeelden van het tegenovergestelde.

CoJoNes | 23-06-07 | 23:52

Stonewater 23-06-07 @ 23:45

Laten we het vooral bij de feiten houden, dat lijkt me niet onaardig als je praat over het eventueel opheffen van een geweldige natiestaat en dito Vrijheidsminnende identiteit. Die zal zonder ook ten onder gaan op termijn. Is dát wat jij wilt? Nederland als horige (sic) provincie van een oncontroleerbare en manipulerende SSuperSStaat. Je weet niet wat je daarmee zegt, man. Get yer facts and figures right. Nederland hoort Vrij te zijn. Wie anders opteert is een laffe bange lijfeigene. Nooit!

bottehond | 23-06-07 | 23:50

-weggejorist-

Lizzard | 23-06-07 | 23:49

CoJoNes 23-06-07 @ 23:38

De sleutel ligt in het ontvouwen van de alternatieven. Niets meer, niets minder. Goeie post, as usual. Een vertrek uit de eu zal gelijk staan aan de wedergeboorte van Nederland. Daar ben ik vast van overtuigd.

bottehond | 23-06-07 | 23:47

@CoJoNes 23-06-07 @ 23:38
"De enige kans die Nederland heeft, is een eigen koers varen, dat heeft ze altijd gedaan"

Ik ken periodes waarin het wat minder ging...

Stonewater | 23-06-07 | 23:45

Haha Geert FTW!

Horsedick | 23-06-07 | 23:45

-weggejorist-

Lizzard | 23-06-07 | 23:40

@SF

De hele Rotterdamse is linksom of rechtsom in handen van de Chinezen. Zij maken of breken die uit de kluiten gewassen aanlegsteiger. Daar liggen de werkelijke economische belangen van Rotterdam.

En Duitsland, Star? Als Duitsland ook maar enigszins verbondenheid met 0031 had gevoeld, hadden ze die Betuwelijn niet laten doodbloeden in Zevenaar.
De enige kans die Nederland heeft, is een eigen koers varen, dat heeft ze altijd gedaan en daar heeft ons land een enorme rijkdom mee opgebouwd. Nu zullen wij ons door een stel agrarische ontwikkelingslanden laten vertellen wat het beste voor ons is? Kom nou toch. Nederland is groot geworden door eigenzinnigheid en opportunistisch nationalisme en daar is niks mis mee als je jezelf een handelsnatie noemt.
Een ijzeren waarheid van een compromis is dat je twee verliezers hebt. Compromissen zijn de dood in de pot voor een economie en welvaart.

CoJoNes | 23-06-07 | 23:38

@theedrinker. Eens! Alleen kies ik voor het EU-corset als minst slechte.

starf**cker | 23-06-07 | 23:37

"I rest my case......"
*kruipt tegen warme tieten aan*
CU

drs. G. Flater | 23-06-07 | 23:34

starf**cker 23-06-07 @ 23:06
Die doorvoer kan ook geregeld worden binnen de EER. Voor doorvoer is vrij verkeer van goederen nodig tussen Nederland en andere EU-landen, dat kan ook in de EER.

theedrinker | 23-06-07 | 23:33

@starf**cker 23:06
Ik pis in muh broek fan armoe . . .
Wat doe joe noo ? ?
Dondurht nou tog op ! !
Nederland en Belgie zijn sinds de oprichting van de Europeesche Kolen- en Staal Unie de grootste investeerders in dat dwaze miljarden circus en hebben er nog nooit iets (noppes-nada-nul-komma-nul) van terug gezien . . .
Ga maar lekker globalist fappen met JeePee, lutser ! !

drs. G. Flater | 23-06-07 | 23:26

@Cojones 23:11. je zou ook kunnen besluiten dat je niemand zo makkelijk in een categorie kan indelen. Of om SF te citeren van vrijwel exact twee jaar geleden: "... soms links, soms rechts zijn maar straight en integer positie kiezen met veel moreel gezag."

knutsel | 23-06-07 | 23:22

@starf**cker 23-06-07 @ 23:02
Dit topic ging toch over EU grondwet en U met uw liefde voor JeePee en dat het nieuwe verdrag geen ene f*ck te maken heeft met een zogenaamde grondwet ?

Wat loop je dan te ejaculeren over Foppe ? ?

@Joris
Doe je werk: ban die man ! !

drs. G. Flater | 23-06-07 | 23:21

Roodvleugel 23-06-07 @ 20:46
Waar heb jij het in jezus' naam over, man?
Geloof jij Donner dat het oorlog wordt zonder grondwet/verdrag?
Gebruik je hersenen.
Je hoeft je ziel niet te verkopen om je lijf te redden, en als dat al WEL het geval was, dan zou ik zeggen: "Give me liberty of give me death."
Denk niet ook maar voor 1 moment dat zo'n uitverkoop aan de EU daar ophoudt.

brulkikker | 23-06-07 | 23:12

@starf**cker 23-06-07 @ 22:58
De Sade was libertijns, sommige GS-ers vertonen libertarische trekjes en een nog kleinere groep is libertarisch.

Lastig.

CoJoNes | 23-06-07 | 23:11

@Bottehond. Ik waardeer je zeer, maar ben het toch principieel met je oneens. We zijn namelijk al de rivierdelta van Duitsland en het Europees distributiecentrum van de Aziatische economische groei. Ik zit er dan toch liever bij in de EU om het goed mee te reguleren. Maar goed, ik ben inderdaad een overtuigde Europeaan. Ik ken de parameters, maar ook de geschiedenis.

starf**cker | 23-06-07 | 23:06

starf**cker 23-06-07 @ 22:58

"Star" "overal" tegen zijn? Meaning. De eurosceptici zijn integendeel niet a priori "overal" tegen. dat vind ik een bizarre gedachte en kennelijk vanuit een star denkkader. Eu- sceptici zijn juist vó'r iets. Voor een Vrij Nederland dat heus op eigen poten kan staan. Nederlanders zijn decennialang misvormd door de cradle to the grave doctrine. Ik ben werkelijk verrast dat jij de parameters, de feiten kennende deze conclusie trekt. In mijn ogen een slechte beurt, maar troost je: tot voor kort wist niemand dat we die eu zo uit kunnen en alle benefits kunnen genieten van de Vrijhandel met de overige landen. Get yer facts right en buig je dáár eens over. Dit is net iets te gemakkelijk en dán zijn je conclusies wellicht nog te verdedigen. De eu is een reus op lemen voeten, makker en niets meer dan dat.

bottehond | 23-06-07 | 23:02

@Knutsel Lul maar raak. Voorlopig ben ik trots op DIT Jong Oranje Dit hoeft geen afspiegeling van de Nederlandse maatschappij te zijn. Foppe heeft van een selectie Marokkanen, Surinamers en Nederlanders een succesvol team gemaakt. Dat is het beeld van Nederland en niet die muffe gedachten van jou.

starf**cker | 23-06-07 | 23:02

@Fred V. Ik denk dat we de EU moeten uitbreiden tot Moskou. Daar ligt een enorm economisch achterland. En waar is al die koudwatervrees voor nodig? Ik geef toe, heb vandaag wat geprovoceerd maar kan ook slecht tegen dat cynisme van star overal tegen zijn. Begraaf je niet in je eigen standpunten. Als er 1 land is dat ten dode opgeschreven zou zijn zonder 'Ëuropa' dan is het Nederland wel met Schiphol en de haven van Rotterdam. Verder telt voor mij dat dankzij de EU we sinds 1945 geen wapengekletter meer hebben gehad in deel van de wereld en door de absobatie van in ieder geval Slovenie en Kroatie ook in de Balkan de zaak onder controle houden. Onder EU-impuls ontstaat in Roemenie, omgeving Cluj, zelfs een Europees Sillicon Valley.

Voor de rest vind ik alle persoonlijke aanvallen prima. Ik schrijf niet om te behagen. Cynisme moet je doorheen kijken en GS is anarchistisch maar zeker niet Libertijns.

En als import-Fries ben ik trots op Foppe! Hadden we in de politiek maar wat van dit soort winnaars. Niet lullen, maar poetsen.

starf**cker | 23-06-07 | 22:58

@SF. www.knvb.nl/selectie_en_stats
Zie hier. Is dit een afspiegeling van de Nederlandse maatschappij? Ik dacht het niet. Ik heb dit al vaker gezegd maar ik vind sport zo ongeveer het toppunt van racisme. Altijd beweren dat iedereen gelijk is, discriminatie is uit den boze. Iedereen gelijke kansen in Nederland. Mooi man. Behalve als het op sport aankomt. Dan is het plotseling toch verdomde handig dat de gemiddelde negert fysiek beter uit de bus komt dan de gemiddelde bleekscheet. Gelijke kansen my ass. Prachtig toch dat een kansenjongere zich op het sportieve strijdtoneel kan bewijzen, hoor ik je al denken. Misschien, maar zonder oranje shirtje...
.
Lijkt me overigens niet meer dan logisch dat de Balk zich inzet voor Nederland in Europa. Hij heeft namelijk nogal wat goed te maken na het laatste referendum, laat hem inderdaad maar eens de wil van het volk uitvoeren, als hij daartoe in staat is tenminste. Ik vraag me sterk af of onze premier net zo daadkrachtig in Europa had opgetreden als er geen referendum was geweest. Nu is in ieder geval iets duidelijker dat hij iets moet verdedigen als zijn politieke carriere hem lief is.

knutsel | 23-06-07 | 22:47

De ontwikkelingen gaan veel te snel in Europa. Er is te veel uitgebreid en dan staan er nog andere kandidaatlanden te trappelen om zich erbij te voegen. Turkije komt er zeker ook nog bij. Dit kan zo niet doorgaan en mijn verwachting is dat de EU binnen een paar jaar uiteenspat. Het zou me ook niet verbazen dat nationalisme de kop gaat opsteken. Je ziet dit al gebeuren bij de Polen.

Fred V | 23-06-07 | 22:16

starf**cker 23-06-07 @ 21:56

Slappe meuk. Op het WK 2002 ging de multi-culturele ploeg van Frankrijk er in de eerste ronde uit, zonder één enkele zege.

v Maerlant | 23-06-07 | 22:00

Gebruik jij drugs, Starf*cker? StartDust, wellicht.

Peter_S | 23-06-07 | 21:59

Botte

Hoeft ook niet, was het met je eens, duidde maar wat.

v Maerlant | 23-06-07 | 21:57

@Jeremia e.aa. Dank voor deze psycho-analyse. Inmiddels constateer ik dat op het EK Voetbal de multi-culturele Nederlandse ploeg met 1-0 voorstaat tegen de supernationalisten uit Belgrada. ;)

starf**cker | 23-06-07 | 21:56

@bottehond 21:43
No problem . . . . No sweat . . . .

@Starf*cker
Ziet U nu hoe heaupuhlleaus sieligh U bent ? ?
Zelfs Botte neemt de moeite niet meer om U het riool in tuh pissuh ! !
ZO diep bent u gezonken ! !

Graties atfies:
Ga een forruhkkieh prikkuh met Fan Folluhnheauffuh . . .
en "afterwards" een *kuch* "sandwich met Rita en Mark . . .

*duikt in de tiettuh van de secretaresse*

drs. G. Flater | 23-06-07 | 21:51

Muxje 23-06-07 @ 21:11

Ik heb het gehoor, bij PJ Hagens. Schandalig, echt schandalig. Ouwe Menschen bangmaken, als je zo laag bij de gronds bent als de redactie van hagens op de middag ben je ethisch te slecht dat je brandt. Vandaag of morgen komt er wél een slimmerik die de koninklijke uitweg uit de eu, de EER gaat onderzoeken en op de kaart zetten. 90 % van de burgers weet niets over de onderlinge samenhang van die europeesche verdragen en dat kan, gezien de constante 2/3 europsceptische bevolking zo niet doorgaan.

@ v Maerlant

Ik kan het niet duiden, dit, anders dan ik deed.

@ Flater

Can't do, dude.

bottehond | 23-06-07 | 21:43

De vorige column van SF was een echt goed, maar ook daarin ondersteunde hij het regeringsbeleid. SF is degene die mocro's finnen is gaan noemen omdat hij kritiek had op het niet willen benoemen van die probleemgroep door het establishment. Maar dat wil nog niet zeggen dat hij een voorstander is om op een Rita of Geert manier de zaken aan te pakken. SF is een handige schrijver. Zo handig zelfs dat hij het voor elkaar kreeg om zonder zichzelf te verloochenen zijn standpunten kon slijten op een rabiaat anarchistisch libertijnse site als GS. Nu zakt hij voor velen door het ijs. Alleen voor mij niet. SF is gewoon een nuchtere PvdA man. Altijd al geweest.

Jeremia | 23-06-07 | 21:37

@superjan
Aye!!

CoJoNes | 23-06-07 | 21:19

@cojones>En dan vind ik dat Lagonda wel eens en kansje verdient.

superjan | 23-06-07 | 21:19

@superjan
Als ie het wel is geworden, dan heeft ie op GS helemaal niks meer te zoeken. Als ik politiek correcte mainstream apologistische prietpraat wil lezen, dan sla ik wel een willekeurige krant open.
Kom op zeg, Starf*cker klinkt hier als de eerste de beste columnist van het Nederlands Dagblad.

CoJoNes | 23-06-07 | 21:13

bottehond 20:45: IJdele hoop. Er was afgelopen week op Radio 1 weer een stukje stuitende bangmakerij in de vorm van een fictieve nieuwsterugblik op de gevolgen van het uittreden van Nederland uit de EU. Lange files bij de grens, problemen met het terug invoeren van de gulden, de een na de andere handelsfirma die over de kop gaat, problemen met energietoelevering, branden, onlusten, de 7 Plagen, vloedgolven en de builenpest zullen ons deel zijn als we niet bij de EU blijven. Goed, ik overdrijf een beetje, maar zo kwam dat item wel op me over...

Muxje | 23-06-07 | 21:11

bottehond 23-06-07 @ 20:45

Starf*cker is een wensdenker. Wensdenkers zijn sprookjesschrijvers. Ghostwriters, zo je wil.

v Maerlant | 23-06-07 | 21:10

@Superjan. Dat denk ik ook.

knutsel | 23-06-07 | 21:03

ik denk toch dat Cojones zijn eerst reflex juist was. Dit kan Jaap S. helemaal niet zijn.

superjan | 23-06-07 | 21:02

toch?

topcat | 23-06-07 | 20:54

@bottehond
Doe me een lol en sla de boel kort en klein hier . . . .
Starf*cker riekt naar "politiek correct" :
ik hoop dattie provoceert, maar ik vrees dattie nieh weet . . .
GS politiek correct: gatverdammuh ! !
GS politiek correct is nog walgelijker dan je maitresse tegenkomen op de parking van de huishoudbeurs . . . .
*kotst*

drs. G. Flater | 23-06-07 | 20:53

Dooie boel hier.

Roodvleugel | 23-06-07 | 20:47

@brulkikker 23-06-07 @ 20:35
Toch dat laatste, of heb jij nog een oplossing waar bij voorkeur weinig tot geen doden vallen?

dood1 (de ~)
1 toestand die intreedt bij het eindigen van het leven => de eeuwige rust, de eeuwige slaap; <=> leven
2 (doden) de overgang van leven naar dood => overlijden, verscheiden
3 het einde, de afloop van iets

dood2 (bn.)
1 (van mensen, dieren, planten) niet meer levend => de levensgeesten zijn geweken, kapot, kassiewijle, ontzield, overleden, wijlen, zaliger, zielloos
2 (van zaken) waar geen leven in zit, waar geen beweging is, wat zijn functies niet meer vervult

Roodvleugel | 23-06-07 | 20:46

-weggejorist-

Lizzard | 23-06-07 | 20:46

@ Triador,
Dank voor Uw vertrouwen in mijn gezonde verstand.
Ik ga nu de jongens van Foppe aanmoedigen vanaf de bank.

brulkikker | 23-06-07 | 20:45

CoJoNes 23-06-07 @ 19:21

Gezien de tsunami van eurofiele newbs zou je gaan vermoeden dat GS/NN wellicht té eurosceptisch wordt in de ogen van de fair and balanced informele Raad van Toezicht. Ik kan deze column niet anders duiden dan als bewust provocerend of ingegeven door cynisch opportunisme dan wel een volstrekt gebrek aan kennis in deze. Ik houd het op het eerste. Overigens is de grap dat niet de eurofielen maar juist de eurosceptici lef hebben en allesbehalve calimeresque denken. Dat koopman dominee handelaar gedoe komt overeen met de VOC mentaliteit van de Balk. En dat is nou precies NIET wat voortgaan met die eu inhoudt. De rethoriek en manipulatie van het establishment inzluis (zeer zeker) het hoernalje is onthutsend. Het is nog erger dan we al dachten. De eerste hoernalist van enige standing die zich hard durft maken voor uittreden uit de eu en voortgaan met de EER krijgt van mij persoonlijk een "journalist zoals bedoeld" button van mij.

bottehond | 23-06-07 | 20:45

brulkikker 23-06-07 @ 20:41... Ik denk het eerste (oh... beautiful irony). En dat onderzoekje was overigens in opdracht van de Azijnbode. Waarschijnlijk onder het motto: U vraagt en wij draaien.

Triador | 23-06-07 | 20:43

@brulkikker
Ik ben blij dat iemand de moeite heeft genomen.

@Lizzard
Een dors(t)ige ook ja, zo, nu eerst een befaria.

Roodvleugel | 23-06-07 | 20:41

Triador 23-06-07 @ 20:38
Wat denkt U zelf?
Dat ik het ironisch bedoel, of dat ik vind dat Starfucker een fantastische argumentatie heeft waarmee hij me in 1 klap heeft weten te overtuigen van het heil van de Europese collectivistische superstaat?

brulkikker | 23-06-07 | 20:41

brulkikker 23-06-07 @ 20:35... Uw commentaar is ironisch bedoeld of... u bent van de pot gerukt!

Triador | 23-06-07 | 20:38

-weggejorist-

Lizzard | 23-06-07 | 20:37

superjan 23-06-07 @ 20:23
Precies. We zijn er toch voor elkaar? We zijn toch solidair met de zwakkeren?
We moeten gewoon bereid zijn wat water bij de wijn te doen, wat van onze verworvenheden op het spel durven zetten voor het algemene goed.
Niet te zenofobisch, autonomiteit is ook niet alles. Als we ons zelf niet voor lul willen zetten in Europa moeten we compromis durven maken met onze onafhankelijkheid. Ook de Islam moeten we in de armen sluiten, want zoals fucker zegt, er IS GEEN "de" Islamisering. Dat is allemaal maar illusie, uit de hoge hoed getoverd door smeerlappen als Wilders.
ALLES wat we dachten is nep, en ALLES wat onze geliefde politici voor ons, JA ONS, proberen te bereiken in Europa is geweldig.
Starfucker heeft me het licht laten zien met zijn machtige, fantastische argumentatie, en ik schaam me dat het zo lang heeft geduurd voor dat ik eindelijk doorhad wat zo duidelijk te zien was. Lang leve Balkenende, zeg ik je.
Lang leve de EU.

brulkikker | 23-06-07 | 20:35

@Lizzard
Als ik kut zeg bedoel ik ook kut, kut!

Roodvleugel | 23-06-07 | 20:33

-weggejorist-

Lizzard | 23-06-07 | 20:32

@St*rfucker.... En dat alles na één onderzoekje van Motivaction? Waarvan de oprichter (en tot 2005 de directeur) een geflipte socioloog is? Oké... die man heeft één keer iets ten nadele van kansenjongeren gezegd en geeft daar nog steeds dure lezingen over (uitmelken tot op het bot). Maar voor de rest van zijn leven (tot en met 1997) heeft hij uitermate geprofiteert van alles wat de linkse kerk hem aan onderzoekjes en ander werk voorschotelde. Dat bedrijf van hem (hij is nog steeds eigenaar) verzint desnoods de "gewenste" vooruitgang! Sorry St*rfucker in mijn optiek blijft het derhalve nog steeds een k*dtcolumn, met de bijbehorende kl*te argumenten!

Triador | 23-06-07 | 20:31

Nee, superjan die bestaat niet meer. Bedankt voor het onderbouwen voor mijn comments.

Roodvleugel | 23-06-07 | 20:30

@ koerbagh 23-06-07 @ 16:14
Amen. Zo is het en niemand die er helaas wat aan kan doen.

Day.Of.The.Triffids | 23-06-07 | 20:29

@roodvleugel> de natres bestaat toch niet meer?

superjan | 23-06-07 | 20:29

starf**cker 23-06-07 @ 19:54
Chamberlain zei ook zo iets: Het is simpel, gewoon aanhaken bij die nar met dat gekke snorretje. Gelukkig kwam er toen een fatsoens-gestapo aan de macht: Een of andere mallert met de initialen W.C.

Zeddegeizot | 23-06-07 | 20:25

@Lizzard
Welke multikultuur? Ik zie een grote massa negers, homo's, invaliden, mongolen, turken, nederlanders, mocro's enz. Opgetrokken tot de grenzen van links en rechts. Op zoek naar een plekje daartussen omdat daar het leven mogelijk is.

Als je verder wil, vindt ik goed hoor. Bij de Nationale Reserve trainen we op het afschieten van zowel linkse als rechtse relschoppers met de nadruk op relschopper. Wel eerst een waarschuwingsschot hoor, dus je hoeft niet bang te zijn ;-). Schieten met een Diemaco is leuk, dus als het een keer mag zal de gemiddelde militair niet aarzelen.

Roodvleugel | 23-06-07 | 20:25

@brulkikker> de trein naar de werkkampen in het oosten?... het schijnt best mee te vallen.

@zeddegeizot> helemaal eensch.

superjan | 23-06-07 | 20:23

Tsja, als ie het zo uitlegt, klinkt het heel logisch en realiseer ik me hoe ver we ernaast hebben gezeten.
We kunnen idd maar beter die EU omarmen. Ze hebben echt het beste met ons voor. Laten we eerlijk wezen, dat is ook altijd al gebleken, tussen alls angstzaaierij door de afgelopen jaren van Wilders en de SP.
Gewoon ja en amen, en met zijn allen op die trein.

brulkikker | 23-06-07 | 20:19

Oké dan! Respect voor Starf*cker, my compliments! Laat die conservatieve boeren en billemaatjes, Wilders en Van Bommel, het goed in hun oren knopen!

cayenne | 23-06-07 | 20:18

Iedereen mag zich wel eens vergissen, maar deze vergissing is legendarisch. Nadat Pim tussen zes planken kwam te liggen moest er idd wat rust in de tent komen en een saaie grefo als JPB was daarbij de "useful idiot". Maar wie beweert dat JPB niet aangeklaagd moet worden wegens totale wanprestatie heeft last van de boiling frog syndrome. In een notendop: Het leven is te kort om in de file te staan en JPB kijkt toe hoe brave werkende burgers vrije tijd en werkuren inleveren in de file, het absorptievermogen van NL om achterlijke analfabeten uit middeleeuwse landen is compleet overschreden en JPB geeft 25.000 leugenaars en oorlogsmisdadigers een verblijfsvergunning, alles bij elkaar opgeteld betaal je 80% belasting (incl. BTW, accijnzen, leges etc.) en JPB trekt miljarden uit voor leuke dingen voor de mens terwijl hij geen bal doet aan al die raamambtenaren, binnenkort beslist Europa over onze sociale zekerheid, onze belastingen, ons buitenlandbeleid, ons milieubeleid, ons immigratiebeleid en ons handelsbeleid en JPB levert ons over aan Polen en Oost-Europese consorten - en wellicht Turkije - en komt met droge ogen vertellen over schijnoverwinningen omdat dezelfde zaken een ander naampje hebben gekregen (grondwet wordt "verdrag"), er speelt een klimaathoax van epische proporties en JPB komt met slurptaks en staat toe dat linkse autisten parkeertarieven naar afpershoogten stuwen... Jeezus ik kan nog uren doorgaan... In één kabinet gaan zitten met aartsdraaikont annex CV-bouwer Bos... Hoe kan je in godesnaam een spaan heel laten van deze slapjanus die alleen maar toekijkt, papt, nat houdt, en de meest etterende problemen volkomen negeert... S-Fukker, geef toe, JPB heeft je een baantje aangeboden.

Zeddegeizot | 23-06-07 | 20:12

Zolang men nog in straatsburg en in Brussel vergadert, kan ik die laurens jan brinkhorstlobby echt niet serieus nemen.
Laten we knokken voor een referendum. Nederland tuint er niet in.

superjan | 23-06-07 | 20:04

@starf**cker 23-06-07 @ 19:54:
Oh dus... je meent het echt.
Ooit van de EVA/EFTA en EER gehoord? Heb je al die poespas van Brussel niet nodig hoor. En dat bankgeheim kunnen we morgen invoeren als we uit de EU stappen. No probs. Alle voordelen van de Europese markt en weg met de nadelen van de Brusselse gekte en bureaucratie.

koerbagh | 23-06-07 | 20:02

@starfucker: Voortschrijdend inzicht is een goede eigenschap. Wie weet wanneer het mij eens overkomt.

Verder: ik ben het met je laatste bijdrage eens dat Nederland beslist niet in navelstaarderij moet vervallen --- alleen vraag ik me ernstig af of de EU daar nou het probate middel tegen is.

Lagonda | 23-06-07 | 20:01

Geen referendum tot alle kosten te voorkomen, dus nu komen alle nuttige idioten uit hun holen gekropen om op bevel van de partij dit verraad van Nederland als een soevereine staat goed te praten, sterker nog om het te verkopen als een complete overwinning.

capo | 23-06-07 | 20:01

Tja Lagonda, something happenend on the way to the forum.

superjan | 23-06-07 | 20:00

@starf**cker 23-06-07 @ 19:54
Voordat ik je een grenzeloos gebrek aan historisch besef verwijt, een vraagje: Kun je al die stompzinnige oneliners misschien met feiten onderbouwen? Ik lees hier de onderbuik van een zwakzinnige puber, die nog nooit de moeite heeft genomen zich in materie te verdiepen, laat staan zelfstandig te denken.
Dus kom op, feitelijke onderbouwing of nooit meer een column aanleveren op GS.

CoJoNes | 23-06-07 | 20:00

-weggejorist-

Lizzard | 23-06-07 | 20:00

@Lagonda Voortschrijdend inzicht. Voor de rest LOL

meeblissen=meebeslissen

starf**cker | 23-06-07 | 19:57

Kom op jongens. Beetje over je grenzen kijken. De EU is broodnodig, gezien ons gebrek aan vitale economische bronnen. Een hek om ons land is ook geen optie. Dan krijg je van die pigmee-en als Wilders die het voor het zeggen krijgen en de Fatsoens-Gestapo aan de macht. We stoppen multiculturele samenleving te zijn en zijn binnen 2 jaar failliet, maar we hebben wel gelijk. Politiek masturberen heet dat. De mondialisering gaat in hoog tempo. Door de ICT. Door de wereldhandel en wij blijven ons maar aanschurken tegen angst-zaaiers als Van Bommel en Wilders. Kom op. Het nieuwe verdrag zal niet overal op de punten kloppen. Voor mij is het belangrijk dat de nationale parlementen kunnen meeblissen en afhaken is kiezen voor isolationisme. Zwitserland kan dat met een bankgeheim bijvoorbeeld. Nederland met zijn open economie zou zich rechtstreeks ijn de afgrond storten. Dus heren critici: wees eens meer koopman dan dominee. Voor ons is het simpel: we moeten aanhaken.

starf**cker | 23-06-07 | 19:54

Kijk, dit zijn zo van die leuke inkijkjes in de geest van Starfucker:

"Met de botte bijl heb ik hem afgemaakt na de moord op Theo van Gogh."

Ik, en velen met mij, wat zeg ik --- *iedereen* eigenlijk, kunnen het ons nog goed herinneren. Starfucker, man, wat ging je destijds te keer! Geen spaan bleef er heel van Balkenende. Er is heel wat afgebeld onder de reaguurders op GeenStijl. Totale verwarring en verbijstering! Aan de ene kant waren we diep onder de indruk van de imposante column die je destijds schreef, aan de andere kant hadden we ook wel het idee dat we Balkenende ergens tegemoet moesten komen, ja, moesten troosten. We zijn toen met de pet rondgegaan, en hebben van de opbrengst een fruitmand en een flesje wijn voor de arme drommel gekocht. Jan-Peter bleek al nachten de slaap niet te kunnen vatten; om zó tot op het bot gefileerd te worden, waar had hij het aan verdiend?

Inmiddels zijn een aantal jaren vergleden, maar hier op GeenStijl hield iedereen de adem in; hoe zou Starfucker staan ten opzichte van Balkenende? JP op een skateboard: wat denkt Starfucker ervan? JP herkozen: zou Starfucker er nog iets van zeggen? Dagelijks herlazen we een vergeelde printout van je donderende column; iedere regel, ieder woord, iedere punt en komma konden we inmiddels dromen. Man, hele forums zijn erover volgeschreven! En altijd weer die ene vraag: zou je er ooit nog eens op terugkomen? We hebben, en ik denk dat ik namens iedereen spreek, eigenlijk nooit een goed 'plekje' kunnen geven aan de emoties en zijnsvragen die je met die column hebt losgemaakt.

Nou ja --- en nou dus, klokslag vier uur, deze column. Eigenlijk is de telefoon niet meer gestopt met rinkelen. Mailbox overbelast, groepjes dansende mensen in de straat. Gekkenhuis! De Beul van GeenStijl herziet zijn Verbale Slachtpartij van de Eeuw! Een Oudtestamentische Herziening van het Laatste Oordeel over Balkenende! Alsof op één dag de Bijbel en Einstein's relativiteitstheorie herschreven zijn. Niets is meer wat het lijkt! We gaan de toekomst, hoewel onzeker, vol vertrouwen tegemoet.

Lagonda | 23-06-07 | 19:47

-weggejorist-

Lizzard | 23-06-07 | 19:45

Euh...... Starf. een premier met ballen ??? wat heb je gerookt om tot deze dwaze uitspraken te komen? Volgens mij hebben we ons veto recht ingeleverd, maar dan hebben we wel ons eigen liberale drugsbeleid voor mogen houden pffffffffffff.. of je bedoelt je stukje cynisch en dan niets dan lof,..... maar je toonzetting was volgens mij anders.

Ondanks alles groet,
je vriend Karel,

Karel Kruizenruiker | 23-06-07 | 19:44

Overstijgen? Da's helegaar geen Nederlands woord.

kuttekrap | 23-06-07 | 19:40

@v Maerlant
Ik weet het, dank je. Als ik mijn idealen heb verkocht ben jij de eerste die het hoort.

Roodvleugel | 23-06-07 | 19:40

-weggejorist-

Lizzard | 23-06-07 | 19:38

@Lizzard
Zucht, dood ga je toch maat, bang of niet. Ik wens het je in ieder geval niet toe. Nadenken lijkt hier wel verboden. Moet je ook eens proberen voor je reageert. Tevreden dood? Lijkt mij een mooi streven.

Roodvleugel | 23-06-07 | 19:37

Ha,ha. Mijn stukje past een beetje in de veranderende cultuur in Nederland. We blijken minder te zeiken. 'AMSTERDAM - Onderzoek van Motivaction toont aan dat we weer milder worden, al blijft de hang naar normen en waarden.
De openheid ten opzichte van allochtonen is toegenomen en bevindt zich weer op het niveau van 1997, vóór Pim Fortuyn. Ook de roep om strenge wetten is afgenomen.'

starf**cker | 23-06-07 | 19:35

-weggejorist-

Lizzard | 23-06-07 | 19:28

@v Maerlant
Sorry, beetje minachtend van mij, dat ik dacht dat dat te moeilijk voor je zou worden.

Is "werkelijk" werkelijk het tegenovergestelde van "schijnbaar". Dat had ik nooit gedacht. Bedankt voor je schijnbaar waardevolle aanvulling.

Roodvleugel | 23-06-07 | 19:28

@CoJones... de ironie ontgaat me wel een beetje.

Muxje | 23-06-07 | 19:25

Roodvleugel 23-06-07 @ 19:14

Wat wil je nou, een virtuele lynchmob? Kan hoor: lichtgewichten met cryptische praat, die tussen de regels door menen zonder enige onderbouwing een ander onder te kunnen scheiten en ook zonder dat het grappig (bedoeld) is: die voeden de reauze bijen zélf op. Zeg het maar......

bottehond | 23-06-07 | 19:23

@Lizzard
Koste wat het kost jezelf blijven, dan gaat het wel weer van over of je gaat dood.

Roodvleugel | 23-06-07 | 19:22

Roodvleugel, bij mij is het teken ook weg. Dat stemt me milder. Maar in de link zie je het wel.

v Maerlant | 23-06-07 | 19:22

*kuch*@Muxje
Deze column van SF is ironisch.
Lees het stukje, je kunt niet zo dom zijn en zo weinig spelfouten maken in een stuk tekst van 400 woorden.

CoJoNes | 23-06-07 | 19:21

Roodvleugel 23-06-07 @ 19:15

Jij je zin jochie: hier een copypaste van de definitie van het woord schijnbaar op 'jouw' website:
-
1 slechts in schijn het genoemde karakter dragend => naar het schijnt, ogenschijnlijk; <=> werkelijk
2 kennelijk
-
www.vandale.nl/opzoeken/woordenboek/?z...
-
Zie je dat teken voor 'werkelijk'? Dat wil zeggen: 'het tegenovergestelde van'. Hé, waar is dat teken toch in jouw post van 19:02 gebleven? Nog eens: je bent pathetisch. Ga iemand anders vermoeien. Je moeke ziet je vast nog graag.

v Maerlant | 23-06-07 | 19:20

Starf*cker, je kletst een eind weg. Balkenende heeft niets bereikt op de top... behalve dan dat Nederland inderdaad weer een beetje mee mag doen. Dat was mij ook nog wel gelukt; het was namelijk zo goed als onvermijdelijk dat dat zou gebeuren, de andere landen zagen Nederland niet graag lamngs de zijlijn staan. Verder is Balkje is door Angela de oren gewassen en heeft eerder al een pleefiguur geslagen in het Europarlement.

Je hebt het over "De mannen voor het behagen van de publieke tribune." Wat denk je waar deze aanpassingen in het voorliggende verdrag toe dienen? Er veranderd wezenlijk niets, en de werkelijke problemen met Europa worden niet eens genoemd, laat staan aangepakt. Balkje en de zijnen hopen met deze aanpassingen een nieuw referendum uit de weg te gaan, maar ik vraag me werkelijk af wie er zo stom is te geloven dat het verdrag nu beter of zelfs maar wezenlijk anders is.

Muxje | 23-06-07 | 19:18

-weggejorist-

Lizzard | 23-06-07 | 19:17

Voor v Maerlant was mijn laatste comment.

Roodvleugel | 23-06-07 | 19:15

@
Ach, kerel, ik zoek gewoon op de Van Dale website anno 2007.

En ik ben hier al zo vaak uitgescholden door praatjesmakers, dat ik ook maar eens terug ga schelden:

Praatjesmaker! Zo, dat reaguurt wat makkelijker.

Roodvleugel | 23-06-07 | 19:14

@Koerbagh
Ik hoop dat je harder kunt rennen dan een panter, want hij kan zeker beter boom klimmen dan de gemiddelde mens.

Ander woord voor niet zeker weten, eh, eh...

Roodvleugel | 23-06-07 | 19:10

Roodvleugel 23-06-07 @ 19:05

Ja, in acht jaar tijd is de betekenis van het woord schijnbaar revolutionair veranderd. En kijk: LUTSER staat er zelfs niet in.

v Maerlant | 23-06-07 | 19:10

Roodvleugel 23-06-07 @ 19:02

Je pleegt schriftvervalsing om je gelijk te halen; dat is nogal pathetisch. Er staat, pagina 2973, slechts in schijn het genoemde karakter dragend, NIET echt of wezenlijk, NIET werkelijk. Of dacht je echt dat je hier aan iemand verkocht krijgt dat schijnbaar betekent: werkelijk?

Verder wat Koerbagh zegt.

Angst ALLEEN kàn een slechte raadgever zijn.

Smakelijk.

v Maerlant | 23-06-07 | 19:07

Balkenende pleegt puur landverraad met het weggeven van zoveel nationaal zeggenschap. En Bos heeft wederom zijn zin, want de inzet voor de Nederlandse onderhandelingen voor het nieuwe verdrag zijn eigenlijk door hem gedicteerd. Om een nieuw Nederlands referendum te omzeilen was er de Balk veel aangelegen om, zoals Syp Wynia terecht opmerkt, "opgeblazen fratsen als de titel ‘Grondwet’, de Europese vlag, het Europese volkslied en de Europese nationale feestdag uit het nieuwe verdrag te krijgen."

Aussie | 23-06-07 | 19:07

Roodvleugel 23-06-07 @ 19:02

De plaat poetsen als het moeilijk wordt is niet chique, dude. Belletjetrekken en weglopen. De @ Rustige heeft overigens gelijk. Jij hebt kennelijk niet vooraan gestaan bij het uitdelen van moedermelkIQ, is het wel?

bottehond | 23-06-07 | 19:06

Bijna, dan. Ik zoek mijn woorden bij voorkeur op in een Pinkeltje van minder dan 8 jaar oud.

Roodvleugel | 23-06-07 | 19:05

@v Maerlant

schijn·baar (bn.)
1 slechts in schijn het genoemde karakter dragend => naar het schijnt, ogenschijnlijk; werkelijk
2 kennelijk

Succes met puzzelen, ik ga visjes eten.

Roodvleugel | 23-06-07 | 19:02

@Roodvleugel 23-06-07 @ 18:50:
Dat heb je dan verkeerd gehoord. Angst is een zeer goede raadgever als je in de jungle tegenover een panther of python komt te staan.
Hoe dan ook: je hebt het verkeerd voor wat betreft de benaming van de teams. Gelovigen zijn per defintie de zekerwetenden. Probeer het nog eens. Dan wordt er misschien ok duidelijk wat je precies bedoelt.

koerbagh | 23-06-07 | 19:02

Roodvleugel 23-06-07 @ 18:50

1. Van Dale, 13e uitgave, pagina 976: '(...) SCHIJNBAAR irreële angst

2. De hint 'geuzentitel' had je hersens mogen activeren. De 'bedelaars' indertijd ("Ce ne sont que des gueux'')waren geen bedelaars.

3. Is het nu nog te moeilijk voor je, verander dan fobie in allergie.
.
Hoppa, je moeke heeft visjes gebakken.

v Maerlant | 23-06-07 | 18:58

De score, in de match der matches, tot nu toe:
zekerwetenden 1 - gelovigen 1

Wie gaat het winnende schot geven? Blijf langs de lijn met GS!

Foobjes gelieve bij moeders pappot te blijven en niet te reaguren, omdat angst een slechte raadgever is, heb ik gehoord.

fo·bie (de ~ (v.), ~ën)
1 irreële, ziekelijke angst voor iets

ir·re·ëel (bn.)
1 onwezenlijk, onwerkelijk

Roodvleugel | 23-06-07 | 18:50

Lizzard 23-06-07 @ 18:36

Tuurlijk, wegmetonsfoben mogen zelfs met mijn vuurwerk spelen.

v Maerlant | 23-06-07 | 18:39

-weggejorist-

Lizzard | 23-06-07 | 18:36

Deze islamofoob, geuzentitel die ik met grote trots draag, is tot nader order ook eurofoob. The one goes with the other.

v Maerlant 23-06-07 @ 18:16

True, maar dat beseft menigeen nog niet. Goed dat je voor de meute uit durft lopen.

bottehond | 23-06-07 | 18:32

Zucht.

Beste Hakbarrr, zou u zo vriendelijk willen zijn in ieder geval ontopic te blijven en dat alu hoedjes gedoe te laten lopen?

Ik vraag het heeeeeel lief.

G-unite | 23-06-07 | 18:32

Een stommaken van burgers zal in dat Uirodrama veel weerstand ontmoeten, valt zeau te gokken. Benieuwd of men het risico neemt...

Er zijn echter meer wegen die naar Rome leiden. Jammer dat die tijdelijke referendumwet toen zonder ceremonie is begraven trouwens maar een blokkering van een ongrondwettelijke actie van onze huidige regering moet toch niet onmogelijk zijn (-;

widtvoet | 23-06-07 | 18:30

@ Hakbarr

Houd een sop met drammen en de draad verrinneweren, wil je.

bottehond | 23-06-07 | 18:30

-weggejorist-

Hakbarrr | 23-06-07 | 18:27

@Hakbarrr 23-06-07 @ 18:21:
Ik dreig niet, maar je bent al 2 uur bezig met off-topic geblaat. En ik ken Joris en de brigade een beetje. Je mag veel, zelfs ongezouten kritiek, maar doorzeiken zelfs nadat één van de jorissen je helder en vriendelijk uitlegt hoe het zit en wat het beleid is dat is een rechtstreekse ban-sollicitatie. Als je een beetje oplet hoe het de afgelopen jaren reilt en zeilt op deze pagina's dan weet je dat. Dat is geen dreiging maar een advies om er over op te houden. Je hebt je zegje gedaan, het is mooi zo. Back on-topic please.
Heb je wat te zeiken over Balkje en de EU top: by al means.

koerbagh | 23-06-07 | 18:26

@Hakbarrr 23-06-07 @ 18:20:
Ik durf een wedje met je aan te gaan dat 90% van de zaken waar de reguliere media over schrijft nooit op GeenStijl terecht komt. En toch is dat geen complot.

koerbagh | 23-06-07 | 18:22

ze kan er ook een slotje inhangen van het merk lips

ranex | 23-06-07 | 18:22

@koerbagh 23-06-07 @ 18:20

Vooral dreigen... leuk... kwalitatief zijn je argumenten.

Hakbarrr | 23-06-07 | 18:21

@CoJoNes 23-06-07 @ 18:14

Waarom zou je da vehalen van GS klakkeloos overnemen?? Helemaal objectief zijn ze toch niet in deze zaak...

"en GS een ranzig verhaal uit de weg gaat?"

Nou, leg mij dan uit dat de Metro, een journalistiek medium er wel overschrijft, maar dat het voor een shocklog te veel van het goede is.... Tsja....

Hakbarrr | 23-06-07 | 18:20

@Hakbarrr 23-06-07 @ 18:16:
Vooral zo doorgaan, dan is het nieuwe topic helemaal op jou van toepassing.

koerbagh | 23-06-07 | 18:20

Hé Starfucker, ik weet niet wat voor snabbeltjes je allemaal hebt, maar dit is GS hoor! Je zit nu wel erg in het midden te wroeten. Maar dat zal de leeftijd wel zijn.

linksisooknietalles | 23-06-07 | 18:19

Tsja, die chef he.

G-unite | 23-06-07 | 18:17

Goh, en de link naar het landmijnen verhaal is al weer weg. Wat heeft Geenstijl toch te verbergen....

Hakbarrr | 23-06-07 | 18:16

Op historische momenten past het even te recapituleren. Wat was ook alweer de drijfveer van eerst de EGKS, later de EEG? Vrede door samenwerking. De EU nu besluit dat die samenwerking slechts kan gerealiseerd worden door het gaandeweg opheffen van de souvereiniteit van de naties. Vrede door samenwerking wordt zo vrede door onderwerping. Hé, vanwaar kennen we dat? En van wie kwam die richtlijn ook weer die islamofobie strafbaar stelt? En wie stelde voor om het niet meer over 'islamterreur' te hebben in de media? Niet dat het woord terroristen strafbaar wordt hoor. Zo noemde Giorgio Napolitano, Italiaans president, onlangs eurosceptici nog terroristen. En de EU, zo sprak hij zijn gehoor bestraffend toe, is géén superstaat maar een nieuwe vorm van democratie. De Europese realiteit overtreft de Orwelliaanse fictie. Deze islamofoob, geuzentitel die ik met grote trots draag, is tot nader order ook eurofoob. The one goes with the other.

v Maerlant | 23-06-07 | 18:16

@Hakbarrr
Houd een sop! Je denkt toch niet serieus dat de chef bestaat en GS een ranzig verhaal uit de weg gaat? Dat het allemaal wat meer naar middelbare school nivo gaat, dat klopt, maar censuur? Nêh...

CoJoNes | 23-06-07 | 18:14

Gelukkig had iemand de tijd om het nieuws te volgen, terwijl hier (echt heeel, heeeeel) druk de wereld werd gereguurt.

Er zijn er die zich geen raad weten met verandering van plek (die veranderd soms sneller dan je wilt), tijd (het is echt al bijna 2010) en mening (ja, eh, sorry, dat zag ik verkeerd...). Misschien een keer een "echte" krant lezen. Via GS moeten die links en rechts wel te vinden zijn.

Denk na voor je iemand voor rotte * uitmaakt, omdat je zelf misschien ook wel wat mondwater kunt gebruiken. Niemand wil zich graag in allerlei bochten wurmen, of nederig moeten erkennen dat Jan Peter Balkenende excuses verdient. Als je dat toch doet, omdat je dat vindt, doe je het best goed. Starf*cker, goed man, net een mens!

Vwb Foppe en JP. Ze weten dat deze pal staan voor ‘normen en waarden’, maar wel voor hun mannen door het vuur gaan. Op hun manier. Dus je moet wel eerst 1 van hun mannen worden. Starf*cker, lekker bezig op weg naar een nieuwe carriere.

Roodvleugel | 23-06-07 | 18:12

ff heerlijk ongenuanceerd; wat een kut column!
-edit dat mag. stukje onderbouwing zou wel fijn zijn -

roo | 23-06-07 | 18:10

wat een onvoorstelbaar gelul. Weer zo'n blinde en domme linkse figuur die niets liever dan een sharia-rechtspraak wil en een aaiatolla aan het hoofd.

Ik wil WEL een referendum, en dan stem ik tegen. Waarom? omdat het door een linkse regering wordt voorgesteld en dus niet KAN deugen. Daar hoef je het niet eens voor te lezen

jan-lul-de-behanger | 23-06-07 | 18:08

wat een lang stuk tekst zeg *geen zin in het te lezen* maar toch respect dat je zo veel kan typen, mijn werkstuken en po's voor school zijn altijd een stuk korter :P

l4mp | 23-06-07 | 18:06

Het was zo gemakkelijk om in een keer alle twijfel weg te nemen, door landmijnen te plaatsen (een prachtig verhaal met enorm veel exposure, veel hits en veel geldinkomsten), en ook Demmink had veel geld in het laatje kunnen brengen, veel bekenheid aan de site kunnen geven.
--

Tuurlijk kon dat.

Maar dat deden we niet.
En als andere zich geroepen voelen dit toch in de diverse topics te gooien maken we er een mooi Chef verhaal van.

Is ook leuk, en geeft bovendien veel voldoening.

G-unite | 23-06-07 | 18:05

Mevrouw Merkel, die heeft pas ballen. Daar kan JP noch ein punktchen dran saugen.

H?lzenbein | 23-06-07 | 18:02

@koerbagh 23-06-07 @ 17:59

Stop. We hebben ze hard nodig, anders zijn we het altijd met elkaar eens. Dat zou toch veel te saai zijn?

Generaal van Heutsz | 23-06-07 | 18:01

@draak 23-06-07 @ 17:58

Ik ken een Jan Lex Draak.

Generaal van Heutsz | 23-06-07 | 18:00

@G-unite 23-06-07 @ 17:40:
Hear hear... En verder gaarne doorzeiken over dit soort geouwehoer op speciaal daarvoor ingerichte webstekken. Er zijn genoeg. Zapruder, Daanspeak, Niburu etc. etc.

koerbagh | 23-06-07 | 17:59

Zou de kleindochter van Foppe wel eens aan de multiculturele samenleving hebben geroken middels een leuke avondwandeling door de Baarsjes... Jij bent inderdaad niet ziek bent maar je bent blind en doof. En nu heb jij God gevonden. Ga nu maar dood

--neus-- | 23-06-07 | 17:59

@G-unite 23-06-07 @ 17:48

Tuurlijk is Geenstijl moe van verhalen van andere websites dat ze een shocklog zouden zijn op handen van de zittende orde. Dan valt snel het bestaansrecht weg van GS.

Het was zo gemakkelijk om in een keer alle twijfel weg te nemen, door landmijnen te plaatsen (een prachtig verhaal met enorm veel exposure, veel hits en veel geldinkomsten), en ook Demmink had veel geld in het laatje kunnen brengen, veel bekenheid aan de site kunnen geven.

Maar GS voedt juist deze geruchten en verhalen door de maintream-media te blijven volgen. En nu weer dit draadje, dat gesponsord lijkt te zijn door de EU...

Hakbarrr | 23-06-07 | 17:59

Draak zegt:

Nog even en ik ga naar het toilet, even naar mezelf luisteren...

draak | 23-06-07 | 17:58

@TheDiplomat 23-06-07 @ 17:56

Zo te zien zijn er al meer dan 180 mobilisanten.

Generaal van Heutsz | 23-06-07 | 17:57

En de kern van de afgestemde Grondwet was de overheveling van een gigantisch pakket bevoegdheden naar Brussel en Straatsburg, en het verlies van het Nederlandse vetorecht op zulke vitale zaken als strafrecht, immigratie en de toegang van buitenlanders tot de Nederlandse sociale zekerheid.
Al deze zaken staan nog recht overeind in dit wijzigings verdrag. Het souvereiniteitsrovende Europese hof heeft net een uitspraak gedaan dat Nederland bedreigde volkstammen moet binnen laten ipv van individueel te kijken of iemand gevaar loopt bij terug keer. Het JPB gaat niet in beroep maar slikt het voor zoete koek: www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2007/...
Nederland heeft alleen de vrije economische ruimte nodig, geen schengen, geen Euro, en geen souvereiniteits overdracht naar Brussel. Dus referendum is echt nodig om JPB nog eens te wijzen op de suicidale koers waar hij op vaart.

fris4ever | 23-06-07 | 17:56

@Generaal van Heutsz 23-06-07 @ 17:52
Mobiliseren is toch uw vak? Doe is wat aan die slechte statistieken!

TheDiplomat | 23-06-07 | 17:56

Ik ben bang dat meneer Balkenende zich door de hele EU-hype/hetze en zijn beperkte bevattingsvermogen niet realiseert dat hij een vergissing begaat waar over 500 jaar nog over gesproken zal worden. Nederland wordt de facto VERKOCHT. Weg soevereiniteit. Weg vrijheid. We worden een wingewest van een anonieme moloch met ongecontroleerde dictatoriale bevoegdheden.

Ach meneer, u overdrijft... Overdrijf ik? Een kind kan het zien.

OhJee | 23-06-07 | 17:55

@G-unite 23-06-07 @ 17:48

Ja, een goede bron. Maar die wil je vast niet noemen...

Maar goed. Dit WAS een shocklog die nu exact de officie lezing volg van de autoriteiten.... inzake Demmink...

Een shocklog die over de mijnen niet durft te schrijven, maar een journalistiek medium als de Metro wel...

En nu dit prachtige copy-paste bericht van Starfucker uit de NRC/Volkskrant, prachtige shocklog hoor... die niet op handen is van de mainstream media...

Hakbarrr | 23-06-07 | 17:54

Er is een trend zichtbaar dat het aantal mensen dat geen referendum wenst, toeneemt. Eerst was er ongeveer 10% van de stemmer tegen, dat loopt nu langzaam op naar meer dan 16%.

www.gfxpoll.nl/index.php?page=show&...

Generaal van Heutsz | 23-06-07 | 17:52

Vanwaar dit linkse geluid?
Opteert GS voor een extra subsidiepotje?

Mr.SunTzu | 23-06-07 | 17:49

Ik kan je uit zeer goede bron vermelden dat het wel zo is Hakbarr.

Maar denk er gerust anders over, met het verzoek die 2 sites niet te spammen.

G-unite | 23-06-07 | 17:48

@G-unite 23-06-07 @ 17:40

Ja, en daardoor de meest spectactuculaire verhalen te missen. Maar je veronderstelling klopt niet:

Eerst weigerde GS te schrijven over Deemink. na dat artikel deden ze dat wel, maar wel zoals de main-stream media dat deed...

En dat door velen Kat en klokkenluider weggezet wordt als alu-hoedje : dat is op basis van artikelen van GS, lekke objectief dus...

Hakbarrr | 23-06-07 | 17:45

Zou het niet zo kunnen zijn Hakbarrr dat GS een tikkeltje moe is van al die alu-hoedjes verhalen op die betreffende site?

En dat er personen zijn (noem geen namen) die dat met een zekere regelmaat in de comments plempen?

Dat het inmiddels een running gag geworden is om die betreffende site consequent te jorissen op befehl chef?

G-unite | 23-06-07 | 17:40

@-weggejorist- 17:04

Terecht uiteraard. Zoals altijd.
Het privé-nummer van onze Min. v. BuZa hoort hier wellicht niet thuis.

Maar een persoonlijk onderhoud met Maxime over deze kwestie is in eerlijkheid tog niet te versmaden {-;

widtvoet | 23-06-07 | 17:40

Zoals SuperG al schreef in een ander NN bericht.

Wat wil ik als NEE stemmer straks veranderd zien in de europese grondwet, o nee, verdrag?.
1) De soevereiniteit van Nederland blijft onaangetast.
2) Niet met 1 miljoen mensen een advies kunnen aanvragen, maar daadwerkelijk kunnen ingrijpen.
3) Een eurocommisaris weg kunnen sturen ipv alleen de hele commissie
4) Immuniteit voor parlementariers, maar dan alleen voor wat ze inopdracht van een hogere instantie hebben uitgevoerd, dus niet langer voor frauderen en verkeersovertredingen.
5) Een einde aan het geldverslindende gereis tussen Brussel en Strassburg.
6) Op laten nemen dat de Nederlandse netto betaling met 50% wordt terug gebracht.
7) Garanties voor ONZE pensioenfondsen
8) het Europarlement vergadert voortaan gewoon in het engels
9) Europarlementariers betalen gewoon belasting en accijns (ook over sterke drank!)
10) Europarlementariers gaan gewoon in Brussel wonen en declareren niet (zonder bonnetje) ieder weekend een firstclass ticket naar Lapland
11) Europarlementariers stellen gewoon vacatures op en nemen niet hun hele familie in dienst als beleidsmedewerker tegen een salaris van dik een ton (zoals Hester Maij Weggen)
12) Europarlementariers werken voortaan 5 dagen in plaats van 3
13) er komt een Europese senaat waarin ieder land met 2 leden is vertegenwoordigd
14) Brussel bemoeit zich niet meer met wipkippen, chocoladesigaretten, passagiersvertrekken van historische zeilschepen, Eurovisiesongfestivaluitslagen etc.
15) de procedure om uit de unie te stappen wordt opgeschreven (niet alleen genoemd)
16) Engeland krijgt als rijk land geen korting meer
17) kappen met die landbouwsubsidies
18) de jaarrekening moet voortaan WEL worden goedgekeurd
19) de benoeming van commissieleden is niet langer koehandel
20) We gaan werken aan Europese harmonisatie van de belastingen en accijnsen. Te beginnen met de accijns op benzine en de BPM op motorvoertuigen. Dat is namelijk strijdig met de bepalingen over de interne markt!
21) Er komt één Europese asielprocedure, en ieder land vangt naar rato vluchtelingen op.
22) De wachtgeldregeling voor Europarlementariërs wordt per direct afgeschaft
23) Turkije wordt geen lid van de Unie.
24) En die Servische moordenaars ook niet.
25) Er komt een strafrechtelijk onderzoek naar maffiamaatje Neelie Kroes.
.
Ik ben benieuwd welke van deze punten in het nieuwe verdrag zijn meegenomen.
Ik gok niet één.

SuperG 23-06-07 @ 16:33

Dus bij referendum NEE. en geef die gulden terug of 12% conpensatie..

White-rabbit | 23-06-07 | 17:39

Ik vind dat vader Abraham best een goeie hit had met de smurfen, het had alleen niet zo lang moeten duren.

Fapfap | 23-06-07 | 17:36

In ieder geval heeft Balk een referendum voorkomen dat nogal pijnlijk had kunnen aflopen voor hem en zijn mede-regeerders...

TheDiplomat | 23-06-07 | 17:36

@koerbagh 23-06-07 @ 17:24

En het zegt toch wel wat, dat een krant over Metro er wel over schrijft en Geenstijl niet. Metro is duidelijk een journalistiek medium. Bij Geenstijl gaat het ook vaak om niet waargebeurde verhalen, houdt zich veel vaker niet aan journalistieke mores. Geenstijl zou er dus veel gemakkelijker over kunnen schrijven.

Maar toch schrijft Geenstijl er niks over, terwijl een journalistiek medium dit wel doet.... Logisch...

Hakbarrr | 23-06-07 | 17:34

Dit hele scenario lag al ruim drie (3) weken in de kast, zo bevestigde vanmorgen een diplomaat.
Niks overleg!
Niks overwinning!
Niks blije gezichten!
Pure Demagogie!!!

fuckje | 23-06-07 | 17:33

@koerbagh 23-06-07 @ 16:23
Huh? Plaatjes?

3*links=rechts | 23-06-07 | 17:30

@ Starr*kkerT

Makker: je loopt te provoceren óf je laat je manipuleren. Lees het artikel in Opinio: het bedrog van balkenende. En voor zover je macro- economische belangen voor ogen hebt:

www.ft.com/cms/s/60d151d8-20f0-11dc-8d...

De eu is onnodig om mee te doen aan de interne markt (die Sarkozy dus om zeep aan het helpen is, maar goed) omdat ons lidmaatschap van de EER ons álle voordelen biedt die het lidmaatschap van de eu ook geeft. Schengen: ook dat blijft gewoon van toepassing als we de eu verlaten. Vertel me nu nog eens welke voordelen die eu nu nog heeft? beperking van de Vrije concurrentie, netto- betalerT pur sang, verdere uitholling van de natiestaat Nederland en op termijn van onze Ultravrijzinnige identiteit (vgl. met polen, italië, griekenland, etc etc). Aan de meljeumaatregelen e.d. kunnen we gewoon meedoen en bovendien dan zélf bepalen wat we wel en niet willen. Die Balk van jou heeft helemaal niets binnegehaald. Hij heeft Nederland verraden. Wat mij betreft komt daarmee de legitimiteit van de regering nadrukkelijk im Frage. Nogmaals: dit moet een hoax zijn van je. Zo slecht geinformeerd kún jij niet zijn, zoveel is zeker.

www.elsevier.nl/opinie/commentaren/asp...

bottehond | 23-06-07 | 17:30

@koerbagh 23-06-07 @ 17:24

Die gast heeft aangifte gedaan dat hij door meerdere mensen beschoten is. Die aangite moet dus ergens in een la liggen, en bij de persoon in kwestie, die daar een kopie van gekregen heeft. Vervolgens doet de politie onderzoek, als er geen kogels gevonden worden, of wat er op lijkt-> dan heb je al snel een vasle aangifte te pakken. Als dat niet zo is, dan komt dit snel naar voren, en is dus de hele Pamela Hemelrijk ontmaskert. Dit is dus niet gebeurd.

Hakbarrr | 23-06-07 | 17:29

Had JP niet om een rode kaart gevraagd? Gekregen heeft hij een oranje (?) kaart die hij met 15 andere landen mag delen en zelfs dan is de uitkomst niet zeker. Nee, van diplomatie kan JP nog veel leren van het UK, Polen etc.

TheDiplomat | 23-06-07 | 17:28

ja balkenende heeft weer puik werk afgeleverd op de top. ipv dat nationale parlementen 6 weken de tijd hebben om europese wetgeving te bekijken, krijgen ze er nu 8. toppie top. de europese commissie behoudt de mogelijkheid om de wens van de nationale parlementen naast zich neer te leggen (met een 'reasoned opinion', whatever dat betekent).

daskapitalist | 23-06-07 | 17:25

Na herlezing en het SF's verleden in ogenschouw nemend, kom ik terug op mijn conclusie:

ROFLOL@Starf*cker
Up your butt, Balkenende, pwnd door een sterrenneuker.
Mooi sarcasme, star, het duurde even omdat ik door het rood voor de ogen de stijlfiguur miste.

CoJoNes | 23-06-07 | 17:25

Hey!!!!!!! Eindelijk weer eens een verhaal dat kant nog wal raakt! Als iedereen geplaagd zou worden door kennis van zaken zouden de collumns een stuk saaier worden.

Roger Waters van het oude Pink Floyd zong ooit over "The bravery of being out of range". Makkelijk schreeuwen vanuit de bunker.

Frotklob | 23-06-07 | 17:24

"Daar is toch voldoende bewijs voor neem ik aan."
Hakbarrr 23-06-07 @ 17:09:

Dat is je probleem. Je neemt teveel aan. Het bewijs is nergens. Extrapolatie van ongefundeerde speculatie. Da's wel leuk, maar het gaat nergens over.
Ga eens met vlunk praten over het blauwe zeil. Fascinerend. Het bewijs ligt onder een blauw zeiltje.

koerbagh | 23-06-07 | 17:24

Leuk geschreven, Starf*cker
Daar niet van
Nee blijft echter Nee

Tobi | 23-06-07 | 17:23

Is je peopsterretje al goed rondgemaakt door Balkenende?

jentje trekhendje | 23-06-07 | 17:22

-weggejorist-

Lizzard | 23-06-07 | 17:20

@starf*cker> Gaat het wel een beetje jongen? Het feit dat wij met onze ballen opgehangen worden aan die aardappeleters uit Peaulen en goulashhappers uit Hongarije stemt mij minder dan triest. Nog triester is het dat het referendum gewoonweg niet doorgaat. Tegen gehouden door de zelfde krachten die Fortuyn hebben vermoord en Hirshi Ali hebben weggejaagd.
Verder... die Foppe de haan. Tja inderdaad van die jeugd trainer kan Balkenende nog veel leren.

superjan | 23-06-07 | 17:19

hear hear @star.

larie | 23-06-07 | 17:16

@Starf*cker
Dude, ik zou, als ik jou was, toch echt even met m'n dealert bellen. Ik weet niet waar ie je dope mee versneden heeft, maar hallucinatoire eigenschappen heeft het zeker.

CoJoNes | 23-06-07 | 17:15

De leugen die Balkenende verkoopt over het nieuwe verdrag:
Het nationale parlement heeft de bevoegdheid gekregen om een Europees voorstel terug te verwijzen naar de commissie en indien puntje bij paaltje komt in meerderheid tegen het ingediende voorstel te stemmen. Als het voorstel toch wordt aangenomen door het nationaal parlement is ze voortaan rechtsgeldig.
Kijken we naar de huidige beslissingsbevoegdheid van het parlement. Een voorstel dat door de regering wordt ingediend kan met een meerderheid worden weggestemd. Indien het voorstel toch wordt aangenomen, kan het parlement op ieder tijdstip een verzoek tot wetswijziging danwel het voorstel ongeldig verklaren.
Hé, dus de oppositie kan na de verkiezingen als nieuwe regeringsmeerderheid de wet veranderen! En dat kan met het Europese herzieningsverdrag dus niet. Eens voor gekozen, blijft voor, daar kan de Tweede kamer niets meer aan veranderen.
Tsja, dan zijn die ondermaatse tuinkabouters opeens niet meer zo klein.

sjaakdeslinksesul | 23-06-07 | 17:15

De overwinning van vanavond zal ook wel een Pyrrhusoverwinning worden. Als ze winnen worden al die gasten opgekocht om de Spaanse, Italiaanse en Engelse reservebanken te vullen.

duimdrop | 23-06-07 | 17:11

*herwelkomt @Pamela*

widtvoet | 23-06-07 | 17:11

@Harige Bangmaker 23-06-07 @ 17:07

Ga eens in op feiten, ipv dit gezeur. Beetje laf discussireen, of is dit jouw manier?

Hakbarrr | 23-06-07 | 17:10

Starfuckert, je hebt nu voor mij definitief afgedaan. Je wordt oud, neem een column on de Donald Duck

Klukkluk | 23-06-07 | 17:09

@koerbagh 23-06-07 @ 17:02

Nou, vertel me dan. Wat is er mis mee? Kan iemand het verzinnen dat hij door 5 militairen beschoten is? Daar is toch voldoende bewijs voor neem ik aan.

Is het niet een beetje toevallig, dat Hemelrijk een paar weken naar haar aankondiging van het boek: een man tegen de staat (over dit onderwerp), ontslagen werd bij Metro?

Dat ditzelfde gebeurd is bij het AD?

Hakbarrr | 23-06-07 | 17:09

Is het lastig, om ernstig paranoïde te zijn, Hakbarrr? Ik bedoel, leef je continu in angst? Lijkt me kudt namelijk.

Harige Bangmaker | 23-06-07 | 17:07

@ Hakbarrr,
Dit is geen nieuws-item, maar een column. Columns gaan over meningen, niet feiten. En tegen die meningen kunnen we hier lekker aanschoppen.
Overigens werd een bericht van mij op NN wel in de "wachtlijst" (zoals dat bij gemodereerde pagina's gebeurt) gezet gisteren en is er nooit opgekomen, terwijl die van anderen wel verschenen.
Dat is dan wel heel opmerkelijk.
Maar vooralsnog ga ik even uit van een rariteit.

brulkikker | 23-06-07 | 17:07

@koerbagh 23-06-07 @ 16:57

Voor dit "nieuws" is Geenstijl niet opgericht. Dit "nieuws" lees je in de Volkskrant, NRC, etc .

Dit is een pure bevestiging van de goednieuws show van de overheid.

Juist van Geenstijl verwacht je dat ze verder gaan. Waarom doet Polen zo moeilijk? Welke Vetorechten hebben we gekregen? Er komt wel een europese minister van buitenlandse zaken, maar die heeft een andere naam, puur symboliek. Het verdrag is de grondwet, want van dit verdrag gaat dezelfde rechtswerking uit als de grondwet. Alleen in een andere verpakking!

Door zulke onthullingen is GS groot geworden. Nu heulen ze samen met de gevestigde media en dus de gevestigde orde.

In dit kader, ga ik de alu-verhaaltjes van Kat en Klokkenluider toch in ander daglicht zien.

Hakbarrr | 23-06-07 | 17:05

De main-stream media, Starf*cker inclusief, manipuleren er wederom lustig op los. Pistool van Grote Broer op je slaap Starf*cker? Alles om het volk zoet te houden, zelfs Foppe wordt erbij gehaald... Zij roepen Balkenende uit als hedendaagse held die voor de poorten van de hel onze belangen heeft verdedigd en er zodoende, hoogstpersoonlijk, voor heeft gezorgd dat bijna alle Nederlandse eisen zijn ingewilligd.
Nieuwspraak: 'Een referendum is niet meer nodig plebejers, uw Leider heeft daar voor gevochten in het belang van iedereen en het is Hem gelukt! Prijs uw Leider!'
In gewoon Nederlands: 'Mensen, wij zijn weer met een kluitje in het riet gestuurd, wij krijgen niets behalve dan, een aantal symbooltjes, vlaggetjes en liedjes, die niet zullen worden gebruikt.'
De belangrijkste zaken worden voor ons, het volk, verzwegen:
- Er komt een president
- De eurocommissarissen zijn nog steeds feitelijk aan niemand verantwoording verschuldigd.
- De eurocommissarissen kunnen alleen ter verantwoording worden geroepen door het Europese Hof (wat ze zelf samenstellen…..).
- Art 1.6, dat bepaald dat Europese samenwerkingen boven de nationale wetten gaan is nog volkomen intact.
- Er bestaat nog steeds een aanleg voor een Europees Leger, een Europees leger dat gaat samenwerken met Algerije, Tunesie, Marokko en Turkije, dit leger moet de NAVO met zijn samenwerking met de USA moet gaan verdringen.
De EU is lang gebruikt als hulpmiddel voor globalisering en nu bereikt men het punt waarop het een supranationale federale overheid voor Europa is geworden. Waar het ooit mee begonnen is, een eenvoudig vrijhandelsverdrag, is al lang niet meer aan de orde. Nu domineert het de volgende sectoren: volksgezondheid, sociale politiek, vervoer, rechtvaardigheid, landbouw, visserij, energie, economische en sociale samenhang, het milieu, de interne en buitenlandse handel, en de consumentenbescherming.

Niemands Knegt | 23-06-07 | 17:05

@ JJJJ 17:03
Waarvan akte.

King of controversy | 23-06-07 | 17:05

-weggejorist-

widtvoet | 23-06-07 | 17:04

Bedoelt voor King of controversy 23-06-07 @ 16:57 natuurlijk.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 23-06-07 | 17:03

Sorry, hakbar vergeten...

TheDiplomat | 23-06-07 | 17:03

*... aangezien jij je er kennelijk dood aan ergert ...*

En weer zuig je iets uit je duim. Jij interesseert me verder geen kudt behalve dat ik je juist vandaag even op jouw leugenachtig gedrag wilde wijzen. Want iemand die zonder de waarheid te kunnen kennen met quasi feiten aankomt die deugt niet..

Jan-Joris-Jaap-Joop | 23-06-07 | 17:03

@Hakbarrr 23-06-07 @ 16:53:
Ja hoor... de landmijnen-hoax... *gaaaaap*
Gáán we weer. Ik denk dat je te veel chemtrails hebt ingeademd.

koerbagh | 23-06-07 | 17:02

@"Anders kunnen we net zo goed de NRC pakken. Die schrijft dit ook."
Misschien heeft GS een beetje meer schrijf- en denktalent als het NRC?

TheDiplomat | 23-06-07 | 17:02

Wat een politiek-correct gejubel, ik word er een beetje onpasselijk van zo op de zaterdagavond. Sodemieter op naar Buitenhof! BAH!

Sendis | 23-06-07 | 17:01

@hakbarrr
Het gevaar van enkel bezig zijn met controversieel nieuws is dat je verblindt wordt door sensatiezucht of paranoia van complottheorieen. Dat is een risico dat we best kunnen hebben hier op GS, hoewel ik er bij jou aan twijfel. Symptomen zijn klakkeloos onnadekend blaten en smijten met krachttermen naar iedereen die een milde mening durft te geven.... laat je eens nakijken ofzow...

sluiters | 23-06-07 | 17:01

Wat een drukt om 1 president. Het huidige systeem van die post iedere 6 maanden doorschuiven kost klauwen met geld en schiet niet op. Ben geen fan van Harry Potter overigens...

Occam | 23-06-07 | 16:58

Als het niet cynisch bedoeld is, is dit een van de beste kolommen van StarF*; anders eigenlijk ook wel....

Enzo Voorts | 23-06-07 | 16:57

@Hakbarrr 23-06-07 @ 16:44:
Nou moet je toch ophouden... Welke media moet Starf zich dan op baseren? De irreguliere media? Indymedia? De media aan wie de tekst van het verdrag niet is uitgedeeld op de top in Brussel, cq journalisten die niet in Brussel waren en niet bij de persco's aanwezig waren en geen vragen hebben gesteld aan de hoofdrolspelerts? De media die voor hun nieuwsgaring afhankelijk zijn van de juiste frequentie van hun radiokies? Moet Starf zich dáár op baseren dan?
En welke media zullen de hele tekst van het verdrag al wel hebben gelezen en alle ins en outs al weten, laat staan zich daar een heldere en constitente visie en mening over kunnen hebben gevormd binnen 24 uur? NIEMAND (nou ja, op Wouter Bos en de PvdA spindoctors na dan). Iedereen moet het doen met wat soundbites en wat hap-snap verhaaltjes.
En wat de fok kan jou de mening van Starfukkert schelen? Als jij een afwijkende hebt dan plemp je die neer.

koerbagh | 23-06-07 | 16:57

@ JJJJ 16:52
Vooralsnog is dat niet mijn probleem, maar het jouwe, aangezien jij je er kennelijk dood aan ergert.
En verder ben ik een ontzettend lui persoon, lees me nauwelijks in, dus grote kans dat ik het faliekant fout heb, en je mag me daarvan altijd proberen te overtuigen.
Ik heb je best hoog zitten, dus met een beetje mazzel luister ik ook nog naar je, maar dan moet je wel met wat beters komen aan zetten dan wat je tot nu toe hebt neergekalkt.

King of controversy | 23-06-07 | 16:57

@Hakbarrr 23-06-07 @ 16:44
Regelmatig worden topics min of meer gehighjackt... geen probleem ... dus kom maar op met je onbespreekbare zaken!

TheDiplomat | 23-06-07 | 16:57

@koerbagh 23-06-07 @ 16:49

En ja, Starf schrijft dit zelf. Maar ik neem toch aan dat GS niet wil dat er zo maar alles en nog wat op haar website geschreven wordt. Het moet toch "controversieel nieuws" zijn. Anders kunnen we net zo goed de NRC pakken. Die schrijft dit ook.

Hakbarrr | 23-06-07 | 16:55

-weggejorist-

de Bruijn | 23-06-07 | 16:55

Het is de week van Paul Potts. Snotterend vallen we elkaar in de armen.

Dr. Mabuse | 23-06-07 | 16:54

Jimmer 23-06-07 @ 16:40
Nou dat was het dan. Er komt een europese president, een europese minister van buitenlandse zaken en een europese grondwet. De laatste twee zullen gecamoufleerd worden door ze anders te noemen. Balk heeft Nederland in de uitverkoop gedaan en Starf*cker steekt de loftrompet uit over de man.

Jeremia | 23-06-07 | 16:53

Starf*ucker is dus cynisch bezig nu, dat is duidelijk.
Bukt U even?

rosalie | 23-06-07 | 16:53

-edit befehl chef blala -

Hakbarrr | 23-06-07 | 16:53

Ik heb geen idee wat er is bereikt en wat niet. Ik kan er dus geen enkel oordeel over vellen. Maar na het lezen van Star's stukje moest ik toch denken aan de woorden van Pyrrhos van Epiros na de overwinning bij Heraclea: "Nog èèn zo'n overwinning en het is afgelopen met ons."

duimdrop | 23-06-07 | 16:53

Breinstein 23-06-07 @ 16:45... Dat wordt straks vast zijn excuus... whoehahaha, had ik jullie allemaal (in je ster) te pakken. De lutsert... en bij de redactie: aub, laat mij mijn baantje als vaste columnist houden, dan breng ik de hele zomer de koffie rond. Wie zit wie in zijn sterretje?! Ik ben witheet over deze K*dtcolumn!

Triador | 23-06-07 | 16:53

Niet alleen Jan-Pieter en Timmervriend hebben zich de kwak uit de kul moeten lullen, eauk Maxime heeft zijn peentje bijgedragen. En met welk een gevolg! Van Uiropa mogen we weer uit de hoek. Fapsel in de mondhoek en pijn in de aars maar we mogen onze schoongepoetste appel weer aanbieden aan de juf.

De glazen worden geklonken, de strijders begraven. De buit is binnen, de monden zijn gesnoerd. "Bent u niet bezorgd dat een nieuw referendum nog roet in het eten zou kunnen gooien?" vroeg Merkel. "Welk referendum?" glimlachten Jan-Pieter, Timmerveen en Maxime als stiekumme schooljongetjes die hun vriendjes verraden hadden...

widtvoet | 23-06-07 | 16:52

*... even nat als jouw lakens*

Weet je wat jouw probleem is KOC? Jij zegt niet wat je denkt maar je roept maar wat.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 23-06-07 | 16:52

Ik mag het hopen, Breinstein... dat het sarcasme was van SF.
Asl hij dit serieus meent heeft hij het dus echt niet begrepen.

Mazzeltov | 23-06-07 | 16:50

@Hakbarrr 23-06-07 @ 16:2:
En waarover wordt niet geschreven? Het gaat hier nu over de EU-top en de uitkomsten. Starf heeft z'n mening daarover (die ik niet deel) en dus komt het ter sprake. Ik kan m'n zegje erover doen, jij ook. Zo gaat dat hier op GS al een jaar vier. Maar goed... noem wat onderwerpen waarover niet geschreven wordt en we zullen zien of en hoe snel het weggejorisdemminkt wordt. M'kay?

koerbagh | 23-06-07 | 16:49

Jonge... jonge....... is er ergens de bliksem ingeslagen ?????

Dropke | 23-06-07 | 16:47

-weggejorist-

de Bruijn | 23-06-07 | 16:46

@ JJJJ
Mijn duim is even nat als jouw lakens.
Ik zeg wat ik denk, en als jij het daar niet eens bent, als jij Balkenende wel een groot leider met visie, gevoel voor diplomatie en talent voor politiek vindt, moet je dat vooral zeggen.

King of controversy | 23-06-07 | 16:46

@Starf*ckert: zeg, dit stukje is toch zwaar sarcastisch bedoeld, mag ik aannemen?

Breinstein | 23-06-07 | 16:45

@TheDiplomat 23-06-07 @ 16:31

Bv dit stukje. Heeft Starfucker het verdrag al gelezen? Nee, hij baseert zich op bronnen van de REGULIERE media. Tsjonge, dat is betrouwbaar...

Je kan dan wel lacherig doen om Kat, maar het begint voor mij wel steeds meer een optelsom te worden:

Niet schrijven over landmijnen, wel over Demmink, maar de mening van de gevestigde orde. En nu dit...

Hakbarrr | 23-06-07 | 16:44

Maakt van Jong Oranje een perfect draaiend multicultureel-team door iedereen als Oranje-speler te behandelen. Moslim, christen en ongelovige. Geen gelul, voetballen.
.
Foppe is goed bezig. Dat staat voor mij ook wel vast. Maar om te bewijzen dat de multicul wel kan werken schiet het voetbal te kort. Bij voetbal is er een gemeenschappelijk doel. Iedereen speelt in dezelfde kleur en dezelfde kant op. In de maatschappij zijn er groepen die verschillende doelstellingen hebben en de meest uiteenlopende shirts rondlopen.

Jeremia | 23-06-07 | 16:42

De titel had beter kunnen zijn "Tropenkolder slaat hard toe bij Starf*cker".

Prikker | 23-06-07 | 16:42

Van Bommel? Van Bommel??

Van Bommel heurt niet in Oranje!

Harige Bangmaker | 23-06-07 | 16:42

@ Jeremia
Zoals je niet kunt spreken van de islam en de islamisering, kun je ook niet spreken van de islamcritici.
Sommige critici sluiten inderdaad goedwillende mensen buiten.

King of controversy | 23-06-07 | 16:41

*Balkenende ... ongegrond*

Ach King of controversy 23-06-07 @ 16:24, wat heb JIJ toch weer veel verstand van zaken zèg! Of is je grote dikke duim gewoon weer eens nat?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 23-06-07 | 16:40

Geen Europese superstaat he?
Moet je VRT pagina 181 maar eens lezen:

181 tt-EEN 181 za 23 jun 16:00:03
buitenland ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

EUROPESE UNIE KRIJGT EEN PRESIDENT
­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­
Polen, Nederland en Groot-Brittannië
lagen lang dwars. Nadat Duits bonds-
kanselier Merkel hen over de streep had
getrokken, protesteerde België samen
met 8 andere landen. Pas in de vroege
uurtjes was er een akkoord.

Er komt een Europese president en een
chef buitenland met meer macht. Er kun-
nen ook meer beslissingen bij meerder-
heid genomen worden. Alle Europeanen,
behalve de Britten, krijgen meer
afdwingbare sociale rechten.

Nationale parlementen kunnen makkelij-
ker Europese voorstellen tegenhouden.
Polen behoudt zijn grote stemgewicht
nog tot 2014 en de Britten kregen een
aantal vrijstellingen.

Jimmer | 23-06-07 | 16:40

Ik stel voor dat we nu gezamenlijk het Volkslied aanheffen.

"Wihihelmus vahan Nahassouwehe..."

widtvoet | 23-06-07 | 16:40

Moet Starfucker geen medicijnen tegen waanvoorstellingen? Alweer een kutstuk. Het zou Boris van der Ham kunnen zijn.

inquisitra | 23-06-07 | 16:38

@ jaak 16:36
Idioot, als GS wordt opgedoekt heb je er binnen 10 minuten 20.000 mensen op de EHBO met abrubte afkickverschijnselen.
GS is een stimulans voor de gezondheidszorg

King of controversy | 23-06-07 | 16:38

"Al een aantal maanden zie ik een ‘premier-met-ballen’ die laat zien zijn mannetje te staan en zo langzamerhand de autistische Wim Kok en de overlever Ruud Lubbers meer dan overstijgt."
.
Neen mijnheer Starf*cker. Ik zie nog steeds een kleuter die in het donker sexblaadjes leest en met zijn kabinetje Grijs Nederland back to the sixties jaagt. Met zo'n MP trekt Nederland het niet lang meer vrees ik.
In de rest van het verhaal... tsja, deze column gaat ergens over! Hulde!
Lange Frans moet trots op U zijn!

BeunDeHaas | 23-06-07 | 16:38

"Er moet niet in een klap worden gesproken over dé islam en dé islamisering.
Ik wil dat mensen die de taal spreken en de rechtsstaat accepteren, volop kunnen meedoen."
.
Dit is een knap staaltje van Balkenende om de islamcritici de mond te snoeren. Hier wordt namelijk gesuggereerd dat het buitensluiten van goedwillende mensen met een islamitische achtergrond in het verlengde ligt van de kritiek op de godsdienst van de maangod en zijn psychopatische profeet. Een paard van troje redenatie waar Goebbels grote waardering voor zou hebben gehad.

Jeremia | 23-06-07 | 16:37

verstandige woorden. geenstijl kan opgedoekt worden.

jaak | 23-06-07 | 16:36

Krijg nou wat... zie ik hier allemaar bekeerde ex-Wildersianen?

Dr. Mabuse | 23-06-07 | 16:33

Hakbarrr 23-06-07 @ 16:29
Noem eens wat voorbeelden joh.
En andere dan die M. Kat opnoemt dan.

brulkikker | 23-06-07 | 16:32

@Hakbarrr 23-06-07 @ 16:29

Zoals?

TheDiplomat | 23-06-07 | 16:31

jantjepietje 23-06-07 @ 16:18
Als je die experts toch spreekt, vraag dan meteen even hoe zij denken over dit nieuwe verdrag. Waarschijnlijk een stuk positiever dan de gemiddelde reaguurder hier.

mr. Rugje | 23-06-07 | 16:31

@koerbagh 23-06-07 @ 16:28

Doe maar grappig. Maar het is toch wel opvallend dat over bepaalde, juist de meest schokkende dingen, niet geschreven wordt.

Hakbarrr | 23-06-07 | 16:29

bj Bos begon het met een stropdas...

hetluis | 23-06-07 | 16:29

Tranen wellen op, vanacht moet ik me weer in slaap huilen.

Neeh? | 23-06-07 | 16:28

@Hakbarrr 23-06-07 @ 16:27:
Misschien zit je alu-hoedje te strak?

koerbagh | 23-06-07 | 16:28

Zucht, domme domme fucker.
Maar ja, wat verwacht je van iemand die een paar jaar terug Wouter Bos prees.
Blijkbaar is het nog steeds makkelijk voor nietszeggende of misleidende bullshit vallen.

brulkikker | 23-06-07 | 16:28

Waarom krijg ik steeds meer het gevoel dat Geenstijl net zoals de oude media diep geregeerd wordt door de zittende elite?

Hakbarrr | 23-06-07 | 16:27

Populistisch (vwb Foppe) en opportunistisch (EU) gelul...

LuftBalloon | 23-06-07 | 16:25

Ik ruik een ouwe kaas en goedkope rosé lucht... U ook?
Diezelfde lucht walmt ook altijd van linkse wereldverbeteraars die beneveld door de goedkope wijn in korte ingezonden stukken voor elk wereldprobleem een oplossing hebben gevonden. En anti USA zijn natuurlijk...
Wat Foppe betreft; Ik gun hem en zijn jongens de verdiende overwinning in Groningen. Wat de EU betreft; Nee is Nee, hoe je het ook noemt. Vergaande economische samenwerking OK, maar niet nog meer betuttelingen vanuit Brussel. Kleinere overheden, minder gemeenten en veel minder ambtenaren!

Pim Pandoer | 23-06-07 | 16:25

ad. @widtvoet

Goeie column dus.

widtvoet | 23-06-07 | 16:25

Bravo!

o.g. | 23-06-07 | 16:25

Nog ff en in zijn volgende column moeten we gezellig *rooi*bos thee gaan drinken met de Hamas... e.e.a. pas nádat wij uitvoerig en nederig onze excuses hebben aangeboden! Fuck op met je gefuck... Sterretjesfucker!

Triador | 23-06-07 | 16:25

Balkenende durft op te treden in Europa, omdat hij weet hoe de meeste Nederlanders erover denken. Hij zet een grote muil op, omdat 'wij' een grote muil hebben over Europa.
Balkenende is een ontzettende lafbek, die alleen uit z'n schuilhoekje durft te komen als meneer 100% zekerheid heeft het niet te kunnen verklooien. En in Europa vertoklt meneer ook nog eens niet z'n eigen mening, z'n eigen ideologie, maar schreeuwt hij het volk na.
Dat is geen man met visie, dat is een populist, een nitwit, een nietszeggend klein mannetje met een bril. Balkie voert een toneelstukje op, en dat is iets wat Foppe volgens mij nou nooit doet. Elke vergelijking tussen Foppe en Balkenende is ongegrond.

King of controversy | 23-06-07 | 16:24

@3*links=rechts 23-06-07 @ 16:21:
Eerlijk is eerlijk: het plaatje bij de tekst was eigenlijk ook al een hint.

koerbagh | 23-06-07 | 16:23

De meeste artikelen van Starf*ucker moet ik 3x lezen en dan weet ik nog niet of het cynisch bedoeld is of zijn werkelijke mening. Probeert hij ons nou aan het denken te zetten of gelooft hij werkelijk dat Balkenende wat betekent binnen het EU overleg.......... ik weet het niet!

doskabouter | 23-06-07 | 16:22

Heb je een nieuwe baan bij het Katholiek nieuwsblad ?

lustgeenthee | 23-06-07 | 16:22

Maar die Uiropese Putwet formally known as Uiropese Grondwet verdient bekoring? Dan moet eea. tog niet zeau moeilijk te "verkopen" zijn? Reden te meer voor een referendum. Waar zou men bang voor hoeven zijn?

Discussie? Eigenlijkheid? Inspraak?

widtvoet | 23-06-07 | 16:22

"In allerlei bochten wurmen, wil ik me ook niet maar ik moet nederig erkennen dat Jan Peter Balkenende mijn excuses verdient." en toen wist ik meteen dat het om Starfokker ging. Raar he?

3*links=rechts | 23-06-07 | 16:21

En ja hoor... De propaganda-machine van het kabinet en de PvdA draait al op volle toeren.
www.nieuwnieuws.nl/archives/2007/06/bo...
Met deze pyrrhus-overwinning op zak kan Wouter lachend de participatie-top in. Het Franse stakingsrecht wordt Europese-wijd ingevoerd en dat betekent dat het hele ontslagrecht eigenlijk helemaal geen issue meer is.

koerbagh | 23-06-07 | 16:20

Dit stuk heeft Boris geschreven, de EU-omhoog neukert.

Hakbarrr | 23-06-07 | 16:20

Nou als het zo goed is kan een referendum dus geen kwaad. Toch? Dadelijkbeslist een socialist in Spanje hoe wij gelukszoekers moeten opvangen. Tegenstemmen kan ook niet meer.Terugsturen naar het o zo democratische europees parlement, dat leeft van corruptie en bedrog. Kom op zeg. En blijvven vergareden in twee steden om er nog eens wat extra miljoenen doorheen te pompen. En JP roept elke dag wat anders. Is zijn vriend links dan gaan de grenzen lachend open. Is zijn vriend rechts gaan de grenzen lachend dicht. Hoe je daar enig respect voor kan opbrengen is onbegrijpelijk. Dat kan alleen als je zelfookgeen ruggegraat hebt.

derkcs | 23-06-07 | 16:18

lees eens wat reacties van experts internationaal recht etc
de huidige wijzingingen zijn allemaal puur cometisch

jantjepietje | 23-06-07 | 16:18

Starf*ucker neemt ff een enkeltje spaceshuttle, lutzer

Namkeps | 23-06-07 | 16:18

Die laatste 2 alineas zijn een mooi stukje sarcasme Starf*cker. Toch?

vilmer | 23-06-07 | 16:16

Starf*cker... beetje teveel paddeau's gegeten??? Wat 'n K*t column!

Triador | 23-06-07 | 16:16

Mooi hoor!

janjoker | 23-06-07 | 16:16

erratum @ 16:14
Deze *nederlaag* zal worden uitgelegd als een overwinning.

koerbagh | 23-06-07 | 16:15

Right. Wie heeft Starf*ucker z'n account gehacked en die onzin neer geplempt?

Apotheker | 23-06-07 | 16:15

Als je je wat meer verdiept had Jaap, dan had je geweten dat Angela Balkje vierkant heeft uitgelachen en met zijn symbool-politieke eisjes en op de werkelijke inhoudelijke (lees: voor Nederland faliekant verkeerde) punten Frankrijk en Peaulen hun zin heeft gegeven. We have been fucked because we have a PM who doesn't know what it feels like to be fucked.
En omdat het symbolische woordje "grondwet" er niet meer in voor komt zullen het CDA en de PvdA tegen een referendum zijn en kunnen we het als bevolking niet afschieten en wordt het dus door onze strot geduwd.
Deze overwinning zal worden uitgelegd als een overwinning. Zoals de nederlaag van Oranje vanavond na strafschoppen ook als winst zal worden gevierd door Foppe en Co.

Maar verder alles goed, Jaap?

koerbagh | 23-06-07 | 16:14

Goed bezig Starf*cker, knap als je af en toe van mening durft te veranderen.

emka | 23-06-07 | 16:13

-weggejorist-

de Bruijn | 23-06-07 | 16:13

"Ik durf de voorspelling aan dat hij vandaag in Groningen ook met dit Oranje-team voor goud gaat."

Tering! Da's nog eens een gewaagde voorspelling. "Eat that Referendum-jankers, en jullie maar denken dat hij voor zilver zou gaan..."

widtvoet | 23-06-07 | 16:12

Laatste collumn starfocker?

quutje | 23-06-07 | 16:11

JP blijft een lul met een uitstraling van een meelworm, ik schaam me telkens weer

preston spears | 23-06-07 | 16:09

driemaal daags op de knietjes met de
kop richting frieslân.

Foppe is grut!!!

face to face | 23-06-07 | 16:09

Ja goed hè - niet Nederland vertegenwoordigd in Brussel, maar Brussel vertegenwoordigd in Nederland.

spuitje11 | 23-06-07 | 16:08

Hoe kun je die loser vergelijken met de Haan ?

zeurdertje | 23-06-07 | 16:06

Het kostte JPB wel wat steekpenningen, maar dan heb je ook wat, professioneel commentaar, bedankt !

FredGrb | 23-06-07 | 16:06

Wat een genuanceerd stuk proza. Verder alles goed?

rylaars | 23-06-07 | 16:06

Fijn dat je er weer bent Starfuckert, maar toch ben je wat milder geworden...

KABAAL | 23-06-07 | 16:05

Eindelijk, een collumnist met verstand van zaken op Gs. Dat werd hoog tijd.

mr. Rugje | 23-06-07 | 16:05

Hey starfucker, alles goed =p

The Faith | 23-06-07 | 16:03

" Geen Europese Superstaat. Invloed van de nationale parlementen op de besluitvorming in Brussel. Geen grondwet. Prima!"

Hahaha. Verdiep je er eens in lutser!

Hakbarrr | 23-06-07 | 16:03

Eh, ja.

Nee dus.

Multikuli | 23-06-07 | 16:03

* applause *

face to face | 23-06-07 | 16:02

*tranen in mijn ogen*

Doffmann | 23-06-07 | 16:02

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland