Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Autobom doodt militair in Uruzgan

soldaattimo.jpgBreaking News: In Uruzgan is soldaat eerste klasse Timo Smeehuijzen, van het 42e bataljon Limburgse Jagers gedood bij een zelfmoordaanslag. Drie andere militairen raakten gewond en vijf Afghaanse kinderen vonden de dood. Dat heeft Commandant der Strijdkrachten generaal Dick Berlijn zojuist gezegd tijdens een persconferentie. Hij sprak van een ,,laffe aanslag''. De zelfmoordenaar reed met zijn auto in op een patrouille in het centrum van Tarin Kowt, dicht bij de NL-basis. Meer bij RTL Nieuws, die een verslaggeefster ter plekke had.

Reaguursels

Inloggen

Onlangs sprak ik een canadese veteraan in Normandie. Op de vraag of hij het opnieuw zou hebben gedaan zei hij me ; het enige wat ik weer zou hebben gedaan is de brief te openen van de defensie afdeling oproepen. Hen vervolgens een brief terug sturen met de mededeling dat ze het allerbeste maar de hoogste baas en zijn consorten zouden moeten sturen naar het front opdat zij het allemaal toch allemaal zo goed wisten."

miereneukert | 18-06-07 | 00:41

Familie en vrienden van de overleden militair veel sterkte toegewenst.

We denken aan hem maar ook aan jullie.
Sterkte

ECHTSTIJL | 17-06-07 | 19:40

luister is pik 16-06-07 @ 19:07.
Wat Joost hier terrecht bedoeld is dat je nu eenmaal zelf het risico neemt door in het leger te gaan. En kom nu niet aan met "als wij in oorlog zijn / komen..... " want de enigste reden dat wij in oorlog komen is door daar te zitten.
Waar haalt "het westen" de gore moed vandaan om onze levensstijl en ideeen daar op te dringen. Dat werkt niet op deze manier, dat heeft tijd nodig. Dat heeft hier in "het westen" ook de nodige tijd gekost. Zo'n 50 jaar geleden kon men in de VS een zwarte ook nog ongestraft als een aap behandelen. Zo'n 100 jaar geleden zetten wij hier in 031 nog mensen op de brandstapel dus waar hebben we het over. Live and let die people. Bemoei je met je eigen kippen en laat die van de overburen met rust.
Zodra de mensheid erover eens is dat er geen god/allah of ander soort sprookje kan bestaan dan zijn we pas echt op de goede weg.

Wat ik iedereen ten zeerste kan aanbevelen is een paar boeken van oud-verslaggever van Joris Luyendijk te lezen. Zeker zijn boek "Het zijn net mensen" is de moeite van het lezen waard. Laat goed zien wat wij nu eigenlijk allemaal (niet) weten. Zou verplichte kost op elke school moeten worden.

Sumi | 17-06-07 | 00:31

Wat een verschrikkelijk stompzinnige opmerking Joost57! Niet iedereen ambieert een baan bij AH zoals jij. Die jongen heeft gekozen om militair te worden, niet om dood te gaan, lapzwans. Als jij weer eens achter je kassa zit en je wordt overhoop geschoten tijdens een overval, zullen wij denken aan jouw woorden...

pik | 16-06-07 | 19:07

geen medelijden... jongen kiest er zelf voor om daar heen te gaan... als ie niet deaud wilde had ie maar achter de kassa in de ah moeten werken...

joost57 | 16-06-07 | 17:48

Noem dat maar laf... weten dat je zo deaud gaat.

ipje | 16-06-07 | 17:38

@Peking Eend 16-06-07 @ 16:27
Zet je warme ontkenningshelm af en open je ogen. Van een strijd op straat, waarvan Wilders niet zo lang geleden sprak, is imho nog geen sprake, maar dat kan zo maar gebeuren. Ik moet je dan ook teleurstellen. Het 'rellen' op Marokkaanse fora komt voort uit gedachten waarin steeds meer kansenjongeren zich weten te vinden. Dit in tegenstelling tot kaalkopjes, die met hun ongefundeerde Jodenhaat altijd een brug te ver voor veel jongeren blijven. Ze kunnen, gezien hun ideeën, aansluiting vinden bij de eerstgenoemde groep. Dat dan weer wél.

Murdockyoufool | 16-06-07 | 17:15

@murdockisfull: "Mislukte poging tot het buigen der feiten...?" Het feit dat stompzinnige commentaren door leeghoofdige pukkel rel marokkanen en rechtsche rel (kaal)hoofdjes (beide zijn een minderheidsgroep, wat l*l je nou) hebben alleen maar tot doel om lekker te rellen in fora. Het fatsoen van de site (lees Joris) en je intellect bepaald voor grote mate of je aan die domme commentaren waarde hecht, in jou geval is die waarde helaas behoorlijk aanwezig.

Peking Eend | 16-06-07 | 16:27

Hulde @ PRO NATURE,

Klare taal kerel!

Broodjeuh | 16-06-07 | 16:18

Er gaan hier nu wel een boel sirene's
M'n gsm kon het noodweer niet aan .
Dus kan niet bellen, maar ga echt niet naar buiten ik heb geen zwemdiploma.
Ze leren hier wel weer zwemmen hoor.
Ikke niet want toen 17 jaar geleden er een woning bij moest komen, stond m'n ouwe te bekvechten met de aannemer.
Omdat ik 50cm boven het maaiveld wilde bouwen.
Hij weet nu waarom en geeft me nu gelijk.
We hebben hier mooi aan de voor en achterkant trapjes.
Ik zal echt niet weten wat de meerprijs is geweest.
Ik hoef niet te dweilen en heb dus geen waterschade.
een woning laat je bouwen voor ca 50 jaar , ik wou niet zuinig zijn en heb iets meer uitgegeven dan nodig was maar we zitten wel met droge voeten in huis.
De bliksenschade kon ik niet tegen bouwen.
Ach ik kan er wel om lachen dat netwerk heeft een kleine 2 jaar gewerkt en kostte 100 euro.
Is al weer een nieuwe die kostte 110 eurootjes.
Daar kan ik wel mee leven.
En m'n gsm provider deed even moeilijk, totdat ik hem vroeg, we hebben hier 5 gsm's en m'n dochters bellen me arm, en dat gaat van onze rekening af , zal ik ze met een koerirer laten brengen?
Toen was er geen probleem meer.

in de regenjas | 16-06-07 | 15:18

Sommige reacties hier zijn te walgelijk voor woorden om de dood van een soldaat te bagatelliseren tot een "bedrijfsongelukje". Die gast is gesneuveld terwijl hij zijn land diende. Het enige wat hier op zijn plaats is groot R.E.S.P.EC.T. !

@ mocro4life en @ RookuuU : Ik hoop dat de AIVD jullie i.p.-adres achterhaalt en jullie uitlevert aan het regiment Limburgse Jagers. Probeer dan nog zo 'stoer' te zijn om alle Nederlandse militairen in Kamp Holland een grafkist toe te wensen. Die omgekomen NL soldaaat is een held, jullie zijn (alllochtoons) afval.

Paard van Troje | 16-06-07 | 15:18

Roodvleugel: Ik ben rechtser dan het midden en uit de grote stad! Dus ik weet hoe dat woestijn volk zich gedraagt. En links die het geld op een gezonde manier wilt uitgeven? Waaraan? Vluchtelingen die mogen liegen om hier te mogen blijven? Een massaal generaal pardon? Oh en over China, tuurlijk stuur maar buldozers naar Afrika, maar ondertussen wel de moordpartijen in Darfur laten doorgaan. Want je zult wel zeggen dat de US of A niks doet. Nee, ze kunnen ook niks doen aangezien jou rode kamaraden daar Miljoenen aan Olie dollars uit de grond pompen! Dus vandaar dat niemand een moer geeft om Darfur. Want darfur bezetten is het zelfde als bejing platgooien! Lang leve Links, socialisme en communisme. Oh, en steunen de linkse partijen niet de palastijnen in hun zogenaamde vrijheids strijd? Tja, en de EU maar geld geven voor humanitaire hulp. En dat je jou vrouw slaat zegt al genoeg. En door al jou comments heb je nog steeds geen concrete oplossing gevonden voor Afghanistan. Nee lekker over de palastijnen en Afrika lullen :S.

Indoneesje | 16-06-07 | 14:48

@Rosieta Soldaten zijn er niet om mensen te helpen maar om te vechten, als onze jongens nou eens deden wat ze hoorden te doen zou de taligban uitgeroeid zijn en zou men eens aan wederopbouw kunnen gaan denken.
(ps waar zijn al mijn postjes van gisteren gebleven? ach oke het 5e postje van gisteren nu op Weatherman 16-06-07 @ 14:16)

Weatherman | 16-06-07 | 14:38

Mensen die reageren zoals reacties van, soldaten doen ook eens wat en dan gaan ze dood.. moeten echt eens even heel goed gaan nadenken!!!

Zij zijn tenminste zo dapper om andere mensen te willen helpen,

jullie zijn blijkbaar van die luisemensjes die niks durven en altijd de makkelijke weg kiezen. Hoe durf je zo te praten!!!!!

Het is toch verschrikkelijk dat zoiets gebeurd?!

En inderdaad, hoelang wachten we nu nog?

BAlkenende......... Tot 50% van de militiaren dood zijn, en dan maar eens gaan nadenken??

Ga er zelf lekker heen en denk dan nog eens wat je wil

Gecondoleerd voor alle nabestaanden.

Dit is verschrikkelijk

Rosieta | 16-06-07 | 14:34

@Indoneesje
Of ben jij ook zo'n lutser die zijn vrouw alle hoeken van de kamer laat zien?

Met pijn in mijn hart, maar als het moet...

Roodvleugel | 16-06-07 | 14:24

@Indoneesje
Wat dat betreft doet China het misschien wel beter. Meesters in het drinken van thee en het bouwen van bull-dozers. Die sturen ze naar Afrika. Dat lijkt mij beter dan die levering AK-47 puddingbuksen uit Rusland, gesponsort door Europa, gelevert via Iran aan Palestina om te gebruiken in Libanon tegen de Pffft ik weet het ook niet meer.....???

En Uncle Bush(hoe dom of idioot ie ook mag wezen) is dan misschien de enige die de problemen aan zag komen, maar wat deed hij? Volgens mij niet veel meer dan Dollero$ tellen. www.halliburtonwatch.org/

Roodvleugel | 16-06-07 | 14:21

Ik denk dat de Nederlands legerleiding eens diep moet gaan nadenken over waar ze mee bezig zijn. Waterputten graven en schooltjes bouwen doe je als je een blauwe helm op hebt en een VN mandaat in je zak. Wanneer je dat niet hebt ben je een gevechtsmacht, schiet je met scherp en maak je iedereen koud voordat die jouw koud maak.
Het is een Wonder dat er niet meer zijn zoals Timo (rip).

Weatherman | 16-06-07 | 14:16

at Indoneesje
Het is logisch dat Amerika wel een grote rol moet spelen net als de overige G8 landen. En "idioten uit de woestijn voor een god die niet bestaat", "links"? Wat bedoel je daarmee? Ben jij rechter dan het midden en geen idioot uit de stad?

Ik denk dat "links" wil dat geld op een gezonde manier wordt uitgegeven en niet aan bv de wapenindustrie.Ik denk dat "links" blij is met de berichten in de media van het stoppen van beleggingen in defensie tuig. Net als "rechts" overigens. Die van de VVD had in 1 ding zeker gelijk. Niet rechts, niet links, leve het vrije midden!

Roodvleugel | 16-06-07 | 14:04

Roodvleugel. Je zeurt en lult aan 1 stuk door. Maar je bied geen enkele andere oplossing voor het probleem. Een land waar vrouwen als vee bijelkaar gedreven word, waar geen vrije menings uiting bestaat en waar de meest middeleeuwse wetten worden gehanteerd. Deze gasten proberen er nog iets van te maken. Ze proberen de mensen in te laten zien dat er ook op een andere en betere manier geleefd kan worden. Of ben jij ook zo'n lutser die zijn vrouw alle hoeken van de kamer laat zien? En waar waren de socialisten, SP,Groenlinks,PvdA toen de Koerde in Iraq werden vergast en toen de Taliban de macht greep in Afghanistan? Nergens, Uncle Bush(hoe dom of idioot ie ook mag wezen) is de enige die de problemen aan zag komen. Liever Kapitalistisch US of A als wereld macht dan idioten uit de woestijn voor een god die niet bestaat. Maar dat wil links niet, wat wil LINKS DAN WEL!!!!!!???????? Links lult, maar bied geen oplossing dan thee drinken en geld geven!!

Indoneesje | 16-06-07 | 13:43

at vicecity
wie zijn wij?

Roodvleugel | 16-06-07 | 13:36

Roodvleugel 16-06-07 @ 13:00

Ja? als in ja elke afghaan rijdt rond in een auto vol explosieven klaar omzichzelf op te blazen zodra hij een camera ploeg en een westers konvooi ziet? Dat zijn ver van te voren geplande actie's, reken maar dat die camera ploeg een leuk extraatje was.

Pro Nature | 16-06-07 | 13:11

-weggejorist-

vicecity | 16-06-07 | 13:11

@Pro Nature
Ja, maar welke wagen kies jij als je er maar 1 tot je beschikking hebt? Neem je die dikke pantserwagen of die open jeep met minstens drie man aan boord die er vlak achter rijdt?

Roodvleugel | 16-06-07 | 13:00

beetje afreageren...

lucht wel op.

Roodvleugel | 16-06-07 | 12:56

Als je de lijn ver genoeg doortrekt kun je zeggen dat de revolutie op weg is. Het piramide spel van onze leiders is uit. De wereld is vol en kan niet meer van ons verdragen. Onze uitstoot is te groot. We veroorzaken problemen in een never ending zoektocht naar oplossingen voor problemen die we niet zouden hebben als we nooit naar oplossingen gezocht hadden. Leef en accepteer. Dat lost pas op. Mensen met enorme salarissen, mensen die er iets toe doen, die echt iets kunnen veranderen. Ze worden denk ik niet beloond voor hun prestaties, maar voor hun weten, zwijgen en in stand houden van een je-geld-of-ik-wurg-je systeem. De BV Gemeente Nederland. Vanaf bijna 2x een modaal inkomen zal deze last pas afnemen, en ik denk dat dat voor de meeste mensen zo is. Wat is dat voor een standaard? Oh ja, zit dicht bij 2,2 factor van de Euro.

Roodvleugel | 16-06-07 | 12:54

@Peking Eend 16-06-07 @ 12:15
Mislukte poging tot het buigen der feiten. De felle reacties op het Marokko-forum, zoals door doskabouter getoond, zijn absoluut niet vergelijkbaar met andere stompzinnige opmerkingen, aangezien het hier een minderheidsgroep betreft die het liefst ziet dat de bom in Nederland barst.

Murdockyoufool | 16-06-07 | 12:48

Wijlen (helaas) Pim had gelijk. Mensen die met een zelfmoordaanslag niet te beroerd zijn om kinderen op te blazen en geloven daarmee 72 maagden in het paradijs te verdienen, behoren tot een achtelijke cultuur.

Veel sterkte voor de familie van Timo.

Remington.223 | 16-06-07 | 12:45

@Roodvleugel 16-06-07 @ 12:14

Uiteraard elke afghaan heeft altijd een personen auto vol explosieven bij de hand inclusief kamikaze chauffeur. Gladiool.

Pro Nature | 16-06-07 | 12:38

Minister Van Middelkoop van Defensie liet tijdens de persconferentie weten zeer geschokt te zijn door deze laffe aanslag.

Ik vraag me af of wij ons echt kunnen voorstellen hoe het komt dat mensen bereid zijn hun leven op te offeren voor een beter leven voor anderen. En dan nog met geweld ook. Hoe wanhopig kun je zijn over je leefomgeving? En draagt het westen daar niet op een bepaalde manier aan bij? Want wat is dat nu wer voor een verhaal over geldleveringen van Europas aan Iran, die dan weer wapens levert aan Palestina, enz. ? Mmm?

Wordt toch eens wakker, lieve mensen. Lang leve de hash, olie, fruit en thee en weet ik veel wat uit die landen. Allemaal aan de hashpijp met een kopje thee, maar nee. We gaan liever mooiuh wapuhs kopuh. Kunnuh we lekkuh schietuh. En inderdaad. Dus nu niet zeuruh als er een kapot geschoten wordt. Voor iedereen die het concepot oorlog nog niet goed snapt: nl.altavista.com/image/results?itag=od...

Roodvleugel | 16-06-07 | 12:31

@doskabouter: ja, achterlijke reacties op aanslagen, ongelukken en bepaalde bevolkingsgroepen kennen we in vele fora. Wat dat betreft kun je absoluut niet zeggen dat bepaalde 'minder'heden niet zijn geintegreerd.

Peking Eend | 16-06-07 | 12:15

Allereerst mijn condoleances voor familie van de omgekomen militair.

Die Afghanen zijn echt niet gek. Ze hebben de reporter en camera gezien. Daarom pakken ze die YPR. Precies voor de jeep met mediaploeg aan boord.

Zo komt de oorlog naar Nederlandse huiskamers en hopelijk worden we wakker, maar het lijkt er meer op dat de "pechvogel" verering in de media al is begonnen. Er zullen er nog wel meer volgen. De deal is volgens mij al gemaakt met Uncle Sam. Of zijn we alweer vergeten hoe gezellig Bush en Bakellende het saampjes hebben gehad? nl.altavista.com/image/results?itag=od...

Wat mij betreft heeft het CDA onze ziel verkocht aan Amerika ten tijde van de JSF deal en de Fortuin moord. Onze belangen zijn te groot. We zitten er vuistdiep in, zeg maar. En alhoewel Amerika het op haar manier probeert heb ik persoonlijk niet voldoende vertrouwen in hun capaciteiten om een wereld leiders rol op zich te nemen. De wereld is groter dan good ol' US of America.

Militairen in Afghanistan. Ik wens jullie veel succes.

Roodvleugel | 16-06-07 | 12:14

Veel te lang is binnen defensie werken een luxe baantje geweest waarbij men stoer in een uniform rond kon wandelen en eens in den maand ging 'oefenen' op de drentse heide.
Toen trok de U.S.A. ons mee een oorlog in en BOEM REALITY KICKS IN. Het is balen voor die gozer. maar moeten we nou godverdomme in elk actualiteiten programme gedurende de komende 3 weken over 1 gesneuvelde SOLDAAT lullen? als iedereen dat deed dan zouden de andere deelneemende landen niks geen ander nieuws meer brengen. Trouwens de minister is een klootzak maar hoeft geen verantwoording te nemen niet eens af te leggen. HIJ HEEFT ZELF GETEKEND en hj wist dat hij uitgezonden zou worden en de risico's. Stelletje hypocryte semi linkse rakkers.

Pro Nature | 16-06-07 | 12:06

@kuttekrap: je het niveau, kaaskop wordt alleen door duitschers gebezigd, en wie bedoel je nu met 'jullie'? Geeft niks, het was al laat he. En na zo'n kratje buckler.

Peking Eend | 16-06-07 | 12:05

Te triest voor woorden wat er allemaal gezegd wordt in dit topic.
Er zijn kinderen omgekomen, een jongen van 20 jaar die daarheen is gestuurd.
Door ons zo "correct politiek vertegenwoordigers".
Die geen ene verantwoording durven te nemen.
Vertel de ouders van de slachtoffers maar voor welk nobel doel ze gestorven zijn..

broodje vleermuis | 16-06-07 | 11:14

En ja hoor, wederom heeft niemand het over de arme kansenjongere annex bomjochie. Als iemand nou eens op tijd een kop thee met die gast had gedronken was er niets gebeurt, echt!

gigi gorgonzola | 16-06-07 | 10:58

En er waren beelden. Althans niet van de explosie zelf maar even ervoor en direct na de aanslag.
www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/)/compo...
Dan klikken op: "Nederlandse dode in Uruzgan: RTL Nieuws-beelden van vlak na de aanslag "

pik | 16-06-07 | 09:41

Op de televaag staat vermeld dat deze militair de vriend was van Melody Klaver, een 16-jarige actrice o.a. genomineerd voor een Gouden Kalf, etc etc.

Ze vroegen zich op het ROC in het Oosten van het land af waarom het aantal leerlingen voor leger functies terug liep (ik wist niet dat er dergelijke opleidingen bestonden). Ik vind wel dat je knetter moet als je je aanmeld. Het is geen dienstplicht, je weet dat je kunt worden uitgezonden en de kans loopt om in een body-bag terug te komen.

Atlantis-95 | 16-06-07 | 09:30

@Tokkie,

Lul niet. Er is beter zicht op de omgeving als je niet onder dekking in zo'n YPR rondrijdt. Dat weet jij denk ik niet omdat je gewoon nooit in zo'n ding gezeten hebt. Er gaat ook minder dreiging van uit als er zo verplaatst wordt, hetgeen zogezegd het contact met de lokale bevolking ten goede komt.

Helaas willen sommige baardmeneren en hun sympathisanten geen contact dus blazen ze zich op. (Zouden Roku en maroc misschien ook eens moeten doen). Stel lutsers en nukubu's.

93-3.

SDI | 16-06-07 | 04:35

@Peking Eend
Waarom haalt iedereen steeds die duitsterts van stal?
Ik zie ook wel aan uw nick dat u geen duitsert bent.
Het niveau... he.
Gelukkig bent u er om het niveau wat op te krikken.

kuttekrap | 16-06-07 | 03:11

kaaskoppen??? 'jullie'??? wie zijn jullie... duitschers? Wat hebben duitsers hiermee van doen? Ik ben geen duitsert

Peking Eend | 16-06-07 | 02:50

@Peking Eend
O? Dus er bestaan afghanen die geen jurk dragen?
U bedoelt net als nederlanders die geen klompen dragen en de hele dag kaas eten? Evengoed noemen jullie ons kaaskoppen?
Het niveau... he.

kuttekrap | 16-06-07 | 02:46

@kuttekap: zeker! In NY een hele zaal en in Nijmegen zijn er in ieder geval 3 (ik ken er daar maar 3). Niet alleen spijkerbroeken hoor, ook broeken van een mix van viscose en linnen, in zand kleur, ja typisch he.

@tokkie: ja, dat geeft het open karakter weer van de missie. De navo liegmeneer zei dat het ging om incidenten. Een incident is een gebeurtenis wat maar zelden voorkomt en waar geen bepaalde lijn in zit. Het zou dus hooguit nog keertje dit jaar voor mogen komen.

Ik denk eigenlijk dat het beter is dat ze luikjes dicht doen en langzaam huiswaards rijden (vooral 360 blijven doen!). Als volgende tip zou ik voor willen stellen om elk kind wat te dicht bij een AFV komt een vel gekleurde oranje voetbal te geven met de tekst erop: "Afghanistan gaat vooruit, vanwege incidenten is het veiliger om uit de buurt van de grote groene tuk tuk's te blijven, ga lekker voetballen!"

Peking Eend | 16-06-07 | 02:12

@ Jan de Bouvier @ 01:14

excusez-moi ... ik ventileerde slechts een parodie op Rookuu,s eenrichtings geest. Volgende keer beter lezen graag.

Haloef | 16-06-07 | 02:01

"echte mannen wereld"

x ongeschikt. x geschikt .

U heeft een keuze.

hemaworstje | 16-06-07 | 02:00

,.

krukas | 16-06-07 | 01:49

overigens vindt ik het ook wel een domme manier van werken van het leger met een panstervoertuig rijden en dan het voertuig open zodat het personeel heel kwetsbaar wordt terwijl met een gesloten panstervoertuig er zeer veilig verplaatst kan worden er is hier gewoon sprake van een verlies van een millitair door dom naief leidinggeven

tokkie | 16-06-07 | 01:48

terugtrekken uit afghanistan er valt niks te halen voor ons het is financieel ook een peperdure hobby het geld kunnen we wel nuttiger gebruiken wanneer we gewoon stoppen met die achterlijke vredesmissies en zelf een nuke bouwen kunnen we bij defensie wel 30000banen schrappen levert ongeveer 3 miljard euro op voor de belasingbetaler bezuinigen doe je met miljarden niet met mijoenen dat schiet niet op

tokkie | 16-06-07 | 01:41

@Peking Eend
Dus u heeft wel eens een afghaan in een spijkerbroek gezien?
Vertel, waar was dat?

kuttekrap | 16-06-07 | 01:26

Jan de Bouvier: roerend met je eens, je hebt ook van die domme idioten hier die elke Afghaan een jurk noemen en liever zien dat alles platgegooid wordt... het niveau... he. Maar ja, dat maakt NO style ook wel weer leuk, bijna een afspiegeling van onze correcte neederlandsche samenleving

Peking Eend | 16-06-07 | 01:19

Ik vond die voorlieg meneer (NOVA) van de NAVO wel heel erg.
De afghanen die ik ken die net terug zijn geven alleen maar aan dat de situatie verslechterd, zelfs in Kabul.

Peking Eend | 16-06-07 | 01:16

@ Mocro4life 16-06-07 @ 00:11
@ Haloef 15-06-07 @ 23:32
@ RooKuuU 15-06-07 @ 23:21
Ongelooflijk hoe dom sommigen uit hun nek kunnen lullen... hoe kun je er nu blij mee zijn dat er mensen gedood worden... totaal gebrek aan enige intelligentie... net als die marokkaanse (?) gasten na de moord op Fortuyn.... zielige randfiguren... www.youtube.com/watch?v=kYV0hz4dquE

Jan de Bouvier | 16-06-07 | 01:14

Medelijden met de familie, die jongen heeft wel deel uit gemaakt voor vrede in dat land.
1 Van onze jongens die het leven heeft gegeven voor een bom, ik vind niet dat je daar geintjes over kan maken 20 jaar en hij heeft er niks meer aan, mijn gedachten gaan naar de familie succes en sterkte in alles.

altijdge(i)ldvoorbie | 16-06-07 | 01:04

@Mocro4life 16-06-07 @ 00:11
Wat mij betreft gaat kamp holland korte metten maken met dat middeleeuwse tuig.
Kom op zeg, ga es evolueren.

kuttekrap | 16-06-07 | 00:51

Mocro en Rokjuh.......... Tsssss......

Koop van je volgende bijstandsuitkering aub een Mercedes uit 1980 en tief met z'n tweetjes op naar die zandbak: help je 'broeders'.

krukas | 16-06-07 | 00:29

@Scruff 15-06-07 @ 23:05
Zeer mee eens. Och, och, Meindert he-le-maal kapot, het land geschokt. Flikker toch op. Jammer voor het soldaatje en z'n familie, maar shit happens in oorlogsgebied.

Murdockyoufool | 16-06-07 | 00:26

He Mocro, ben je ook zo stoer als er een NL-soldaat van Marokkaanse komaf omkomt in Afghanistan? Want die gasten zitten daar ook en riskeren ook dagelijks hun leven. Of is het van jou gewoon de bedoeling om hier te jennen? In dat geval ben je echt de leukste hier... Hopen dat je snel deaud gaat van het lachen.

pik | 16-06-07 | 00:17

Die achterlijke teenslippende jurken zullen helemaal niks.
Als dat volk zichzelf wil opblazen, prima.
Maar dan wel midden in de woestijn samen met hun soortgenoten.

kuttekrap 15-06-07 @ 23:29
Dat doen ze toch, en kamp Holland is het doelwit, mooier kan toch niet.

Mocro4life | 16-06-07 | 00:11

In Amerika zijn er al 3000 militairen gesneuveld. In nederland nu 2, dus nog een lange weg te gaan. Balkenende heeft 100 dagen geouwehoerd met het nederlandse volk, dan moet toch duidelijk zijn dat Nederland niet in die Afghaanse zandbak hoort.

HappyAndGay | 16-06-07 | 00:05

Zonde. Nog een kind die jongen. Maar dat is oorlog. Het offeren van jongens in de kracht van hun leven.

L. Oser | 15-06-07 | 23:50

@ Rookuu @ 23:21
Zij hebben hier niks te zoeken! Het zijn bezzeters en kolonisten, ik heb nooit gezegd dat ik het oke vond om Nederland te bezetten.....

Sinds het bezet zijn is het een grote rotzooi, oprotten met de Oosterse troepen in NL, van mij part mogen al die bezetters stuk voor stuk de grafkist krijgen, zou ik geen problemen mee hebben.

Haloef | 15-06-07 | 23:32

@RooKuuU 15-06-07 @ 23:10
Die achterlijke teenslippende jurken zullen helemaal niks.
Als dat volk zichzelf wil opblazen, prima.
Maar dan wel midden in de woestijn samen met hun soortgenoten.

kuttekrap | 15-06-07 | 23:29

R.I.P en sterkte aan de nabestaanden.Je moet toch haast gek zijn om je leven te wagen voor mensen waarvan sommigen je dood willen hebben..

de grote Anti | 15-06-07 | 23:22

@flock

Zij hebben daar niks te zoeken! Het zijn bezzeters en kolonisten, ik heb nooit gezegd dat ik het oke vond om Afghanistan te bezetten.....

Sinds het bezet zijn is het een grote rotzooi, oprotten met de Westerse troepen in de MO, van mij part mogen al die bezetters stuk voor stuk de grafkist krijgen, zou ik geen problemen mee hebben.

RooKuuU | 15-06-07 | 23:21

Sterkte voor de familie. Maar nu zal je zien dat geheel links om het hardst gaan lopen roepen dat die soldaten terug moeten, omdat ze gevaar lopen. HALLOOOO! Het zijn soldaten, die worden ervoor betaald, zijn erop getraind. En tuurlijk is het triest voor die jongen en zijn familie, maar ze doen goed werk daar, en dat moet je niet stopzetten.

RightOfMind | 15-06-07 | 23:18

Uiteraard alle respect voor de nabestaanden!

flock | 15-06-07 | 23:18

@RooKuuU; waar haal jij het gore lef vandaan om ze allemaal de grafkist toe te wensen. Waarschijnlijk weer zo'n nutteloze (allochtone) Nukubu......... misschen je nick ff aanpassen en mag lijen dat die grafkist er voor jou snel komt!

flock | 15-06-07 | 23:17

Mocro, treurige pannenkoek. Die gasten doen hun stinkende best daar. Geluiden die ik van vrienden vanuit Afghanistan hoor is dat de mensen er nog steeds ontzettend worden geholpen. Meer respect voor gasten die op deze manier iets bijdragen aan de wereld dan het prutsvolk dat voor de kerst 10 e overmaakt naar 3FM.

porteno | 15-06-07 | 23:13

Inderdaad opvallend hoe rustig die militairen hun taak uitvoeren direct na die klap. Respect.

wilmeister | 15-06-07 | 23:11

@Indoneesje

Haha lach jij maar Indootje... As-Sahab (Taliban) zal gehakt van ze maken !

RooKuuU | 15-06-07 | 23:10

Een persconferentie voor een omgekomen soldaat ... ehmm ... hallo? Een timmerman loopt het risico op zijn duim te slaan, een VMBO-leraar dat hij door een misschien-niet-zo-wel-opgevoedde-leerling op zijn smoel wordt geslagen, en een soldaat ... juist, dat hij omkomt. Shit happens. Nu kijk ik er als koter van een officier b.d. misschien anders tegen aan, maar al dat geouwehoer en softe gedoe van tegenwoordig is te belachelijk voor woorden. Vroeger werden mannen die in Indië en Nieuw Guinea hadden gevochten met de nek aangekeken, tegenwoordig moeten alle risico's worden weggenomen. En tja, dat is nou eenmaal zo goed als onmogelijk in alle oorlogssituaties. Als je op kosten van de Staat kan studeren, papieren halen en goede (nou ja, goede) verzekeringen krijgt dan hangt daar nu eenmaal het risico van een (pijnlijk) prijskaartje aan. Dat neemt overigens niet weg dat ik respect heb voor de jongens en meiden die 'in den vreemde' dienst doen. Maar dat overdreven gedoe ... yuck!

Scruff | 15-06-07 | 23:05

So hallo, eff een permanent ban voor jou ofzow! Vuile terrorist! Lekker je handje ophouden hier he? Voor hun een grafkist, dan ook voor jou en je hele familie loser!!

Indoneesje | 15-06-07 | 23:05

@idoneesje

Niks respect, ze verdienen allemaal stuk voor stuk de grafkist!

RooKuuU | 15-06-07 | 22:59

@fokkenmast @ 22:39
Inderdaad,ik wil de huidige jeugd wel eens 2 km zien rennen met een gasmasker op en volle bepakking. Waarschijnlijk zullen enkele het niet eens overleven.

Haloef | 15-06-07 | 22:58

Respect voor de militairen aldaar. Net de beelden gezien bij NOVA. Hoe rustig en gediciplineerd ze blijven. En veel sterkte voor zijn familie. Bah, ik hekel de mensen die nu graag het vingertje willen wijzen. Wij proberen tenminste nog iets te doen, de sp en vele socialisten willen dat ze weg gaan. En dan? Ja, dan breekt de hel los. En staan de linkse medemensen met open armen duizenden vluchtelingen op te wachten op Schiphol. Neen, dan liever daar ook maar proberen er iets van te maken. Dan weer duizenden cultuur verijkers in Nederland erbij. En Mocro, als jij zo'n ballen hebt. Ga er heen en steun je broeders. Je bent een lafaard, maar dat wist je al. Ik vind je zielig en ik lach om je comments. Haha op de PC een grote mond, maar niks voor je Musli broeders over hebben. Losert, neqshot!!

Indoneesje | 15-06-07 | 22:54

@mocro4lfe

Zo is het!

RooKuuU | 15-06-07 | 22:49

@ fokkemast 22:39
Die gebakken lucht mentaliteit zit overal. kijk maar naar mooie praatjes van het kabinet. Slaat werkelijk nergens op. Het is als een besmettelijke ziekte onze samenleving binnnengekomen. We zijn nu een verzwakt volk.

Grote Kater | 15-06-07 | 22:47

Ook daar geldt voor kamp Holland, wie niet luisteren wil moet maar voelen.

Mocro4life | 15-06-07 | 22:44

Kudtbaarden! Troepen terugtrekken en alles platgooien! ALLES!!!

Tommygunner | 15-06-07 | 22:42

Weet je wat de pest is? dat die teringrussen niet meer zo bedreigend zijn. In de jaren'70 waren ze dat wel. We hadden toen ongelimiteerde munitie op schietoefeningen, twee dagen per week... Oefenden toen ook op de Harskamp met scherp, af en toe sneuvelde er een. Daarom hebben ze in de jaren '80 die baan maar dichtgegooid. We oefenden in Duitsland, erg realistisch. Je was dienstplichtig, maar volledig geoefend en getraind om 'ertegenaan' te gaan. Ik zat ook bij speciale troepen toen. Ik heb ene goede vriend als beroepsofficier bij een gevechtsonderdeel in de krijgsmacht. Hij krijgt tranen in zijn ogen als hij beseft hoe niet alleen de geoefendheid, maar ook de politieke dekking achteruit gehold is. Schietoefeningen mochten na de val van de muur nog maar met mondjesmaat munitie en vooral niet te vaak. De hardheid werd ondergraven, de gebakken lucht nam alleen maar toe. Hij zegt wel eens, dat een gemidedelde dienstplichtige uit de jaren '70 beter was voorbereid op ellende dan de elitetroepen van nu. En ik geloof hem direct. ONS had Mladic in Sebrebica niet weggestuurd, integendeel. We waren er klaar voor geweest, waren gaan liggen en 'kom maar met je grote bek'. Maar dat is politiek verraden door het linkse politieke tuig. Eigenlijk landverraders, als hje het goed beschouwd. Mensen wegsturen met een onduidelijk mandaat, ze vervolgens vervolgen als ze schieten en ze daardoor in levensgevaar komen, is een vorm van landverraad. Mijns inziens.

fokkenmast | 15-06-07 | 22:39

tja..... was te verwachten. bij de besluitname is ingestemd met het risico op dit soort dingen, die jongen zijn er allemaal vrijwillig heen dus weten ook dat het kan gebeuren. ironisch genoeg dachten ze dat de situatie veilig genoeg was om een kleiner convooi zonder ambulance en met open jeeps op pad te sturen (was niet volgens die griet van RTL)
één dode door een VBIED in al die tijd valt vergeleken met andere landen die daar zitten trouwens reuze mee.

DenLangel*l | 15-06-07 | 22:38

@De Schaapherder
Natuurlijk zijn we het over twee weken vergeten, weer een soldaat die is gesneuveld. Zo gaat dat al eeuwen.
Je denkt na jaren alleen nog aan de mensen in je direkte omgeving die zijn overleden.
Overigens sterkte voor de familie.
www.youtube.com/watch?v=-j39ABZyzek&am...

kuttekrap | 15-06-07 | 22:34

RIP

Per direct, als in : NU weg daar. Laat die godsdienstwaanzinnigen elkaar maar lekker afslachten. Onze Palestijnse vrinden geven thans het goede voorbeeld.

PreventiefRuimen | 15-06-07 | 22:32

Gevallen in de strijd tegen de islam.
RIP.

Auke | 15-06-07 | 22:30

live beelden op 2 nu

Commentaarder | 15-06-07 | 22:22

Weet je wat pas erg is, over twee weken zijn jullie dit allemaal vergeten!!!!
Dus.. nu kappen met dat oeverloze gezwam.
Meer respect tonen.
Heel veel sterkte voor de familie toegewenst.

De Schaapherder | 15-06-07 | 22:04

Ouwe 80-5 hier. Als militair vecht je voor vrede, desnoods sterven voor vrijheid maar de dood komt altijd onverwacht. Je kiest voor dat risico in de hoop, verwachting en geloof niet te sterven maar iets op te bouwen. Noem het naïef maar voor zijn/die kinderen een held. Respect, gappie; R.I.P.

zoek | 15-06-07 | 21:59

@ vanrechtsheeftvoorra 15-06-07 @ 15:54
Ik denk dat die Hollandse Apache's al heel Talibani's uit mekaar hebben geknald zonder toestemmingsbriefjes...

Crusher | 15-06-07 | 21:58

Dat het jong in een ver land door zo'n zelfmoordbaard is gedood in een oorlog die niet de onze zou moeten zijn vind ik nog wel het meest stuitende.
Mijn oprechte deelneming aan de ouders en familie.
Mogen we nu dat bandje met wooi weer praatjes over "opbouw missie" nog eens terugluisteren wat deze jongens en ook ons is voorgehouden?
Meneer de Minister President? Slaapt u wel vannacht? Zit u Zondag weer voor aan in de kerk?

VanFrikschoten | 15-06-07 | 21:55

Klopt Peking Eend maar in feite geld dat voor de hele regio van de grens Turkije/Irak tot aan Afghanistan. Wat dat betreft moeten Europa en de VS eigenlijk dat gehele gebied verlaten....

Tzakje | 15-06-07 | 21:10

@Tzakje 19:57 tis toch wel vrij complex hoor :-)

tussen 1840 en 1920 hebben de Engelsen geprobeerd gedeeltes van Afghanistan te veroveren in 3 zeer bloedige oorlogen (lees de opium oorlogen, opium is al een paar eeuwen het traditionele product van de stammen in oost en zuid Afghanistan, teelt is trouwens verbeterd door de Engelsen.) Resultaat duizenden doden. Stammen gewonnen, zonder artillerie noch moderne wapens.

De russen kregen vreselijk op hun bipsje van eind '70 tot '88, desondanks dat ze steun hadden van verschillende stammen in het noorden waar het merendeel van de oostenlijke en zuidelijke stammen een vreselijke hekel aan hadden.

'Wij' zijn nu aan de beurt. Veel mensen denken dat omdat Kabul nog enigzins veilig is, de rest wel zal volgen, maar dat dachten de russen en engelsen ook. Ze vergaten dat de stam die voornamelijk historisch zetelt in Kabul, een vrij arrogante voorbips stam is, waar de rest van de stammen het niet zo mee op heeft, die stam is nu onze knuffelstam. Afghanistan is namelijk geen 1 land, het is een verzameling stammen die door allerlei soorten onderlinge afspraakjes een enigszins stabiele samenleving overeind hielden, (engelsen hebben er een grens aan gegeven.) Het gaat iedere keer mis als buitenlanders zich gaan inmengen in stammen aangelegenheden.

Peking Eend | 15-06-07 | 20:53

Geweld heeft een gezicht! Zn vriendin is een bekende Nederlandse. en ook timo had een hyves profiel

www.whitelinefirm.nl/node/131703

Jetlag1979 | 15-06-07 | 20:16

@Peking Eend 15-06-07 @ 19:53,
erfgenamen van Raymond Westerling dan maar sturen?
Kijk, dat zou pas wat opschieten,
alleen dat gezeur achteraf van de VN en Amnestie.....

vander F | 15-06-07 | 20:15

Lol wat een gekerm, in de Tweede Wereld oorlog stierven miljoenen en miljoenen mensen inclu soldaties. Hier wordt een tweede! nederlandse soldaat (die zelf dat beroep heeft gekozen!) opgeblazen en heel GS staat op stelten, gvd zeg. Waarom hebben we in godsnaam nog een leger? DISBANDEN die handel. Scheelt ons weer veel geld.

Broodjeuh | 15-06-07 | 19:58

@Peking Eend 15-06-07 @ 19:53

Eens; en wat mij betreft gaat in Augustus iedereen terug.
Wat het kabinet betreft laat maar vallen zal bijna niemand rouwig om zijn.

Tzakje | 15-06-07 | 19:57

@11Pauperbat: ik zou ook heel kwaad worden als zo'n geitenneuker weer iemand om het leven heeft gebracht van mijn btl. Maar als het gaat om onze jongens wordt neederland weer 1 (grotendeels dan) Das dan weer positief aan deze tragedie.

Je hebt gelijk, die jongens kunnen er verder helemaal niks aan doen. Nou ja, ze kunnen natuurlijk geen soldaat worden, maar ja beschermen voor vrede en veiligheid, de zekere spanning en weinig anders kunnen in een 'burgerleven' dan roept al snel de plicht. Verder worden de (toekomstige) soldaten voornamelijk wijsgemaakt, daar voor een opbouwende taak gericht op de vriendelijke en voor de invasie (ja ja, invasie voor het overgrote deel van de stammen) begripvolle burgerbevolking te zijn. Humanitaire missie is een graag gehoorde term, ondersteunend met spannende filmpjes op tv van een leuk schooltje met ikea meubeltjes en een vrolijk lachende man.

Het werkelijke verhaal is heel anders. Afghanistan is alleen maar onveilger geworden, het 'begrip' van de burgerbevolking is alleen maar gedaald en ook al zet je de erfgenamen van Van Heutsz er neer, het zal niet helpen het gevaar van terrorisme en oppergeitenneuker bin laden in de werreld te doen afnemen <de doelstelling van deze hele farse).

In No Style termen: oprotten en het liefst nog voor de aankomende spannende zomeroffensieven, scheelt weer een hoop slachtoffers, kamervragen en wie weet de val van een kabinet.


Peking Eend | 15-06-07 | 19:53

R.I.P gozer; triest maar onontkoombaar. ofzoiets. leg dat maar eens uit aan je kinderen. papa is dood. waar? precies, tarin kowt.

Krassimir | 15-06-07 | 19:52

Klote voor de familie.

Rashit | 15-06-07 | 19:46

Timo Smeehuijzen. RIP

BP Richfield | 15-06-07 | 19:38

Boem is heau!

Fapdrol | 15-06-07 | 19:36

Waarschijnlijk wordt nu de vraag gesteld door het kabinet of we ons nu moeten terug trekken. BIZAR. Militair = oorlog = doodT

Ali Fal Salarm | 15-06-07 | 19:31

@ Reinaert 19:26,

Mooi verwoord. Laat ze me maar mobiliseren terug in 43 Mechbrig :-)

Sgt SDI.

SDI | 15-06-07 | 19:30

Stel je eens voor je hebt een zoon/dochter/neef /oom enz op dit moment in Uruzgan, is al dagen niet meer online geweest en dan zo'n bericht....

DAT IS GVD NAUWELIJKS TE DRAGEN !!!!!!!!!!!!!!

Tzakje | 15-06-07 | 19:28

@11Pagnbat 15-06-07 @ 19:10:
Kennelijk heb ik dus geen ballen, al was het maar omdat ik hier zit en niet daar. Dank daarvoor.
Overigens ben ik - nog steeds - reservist, dus zuiver theoretisch ook een 'kameraad' van je, maar dat zal ik wel niet mogen zeggen.
Je moet weblogs als GS niet bezoeken als je niet kunt incasseren, je weet dat er veel bullshit geproduceerd wordt.
En olie op het vuur gooien werkt dan altijd averechts. Je kunt beter olie op de golven gooien. If you catch my drift.

Reinaert | 15-06-07 | 19:26

nogal logisch dat je kapot gaat bij een zelfmoordaanslag... next

aardt | 15-06-07 | 19:26

Altijd maar afgeven op 'de militair' en dat hij het 'egg wel' verdient om doodgeschoten te worden, 'want zij kiezen er toch voor om..... blabla. Maar zelf heel hard huilen als je ontslagen wordt van je zielige baan als kantoorslaafje omdat je te wienig output levert of een zeer forse snijwond oploopt van warm copieerpapier. DOE OOK WAT!! Ipv op je Ikea-bankje met je vierde keus sletje af te geven op mensen die naast hun hypotheek OOK sociaal betrokken zijn. Kom maar op met jullie quasi-belezen kudtcommentaar, kan het allemaal hebben nichten!!

da teflondon | 15-06-07 | 19:26

@11Pagnbat 15-06-07 @ 19:10.

he flippo, wij helpen euak, qua financieel geld dan.

wij betalen een heaup belastingcentjes zodat jij en je vmbo-makkers daar rondjes over de lokale heide kunnen rijden.

hoor je "ons" toch ook niet klagen.

QB (ja die.....) | 15-06-07 | 19:14

@ reinaert

Ja ik heb er verder niet veel meer over te melden. Als er een kameraad omkomt in Afghanistan en ik lees sommige berichten hier, kan ik er alleen maar heel kwaad om worden. Heb verdomme wat respect voor mensen die wel ballen hebben en andere mensen proberen te helpen in 1 of ander geitenland.

11Pagnbat | 15-06-07 | 19:10

Boehoeroepsrisico.

Inflammatorist | 15-06-07 | 19:09

@ pppender
Ga deaud pauper.
Natuurlijk zijn er waarheden in je verhaal. Maar ga ons nu niet vertellen dat we niks hebben gedaan. Ik kan me niet echt herrineren dat Polen zelf iets gedaan heeft? Nederland zit ook tussen de NAVO en Warchaupact in... daar kiezen wij nu niet voor, maar ongedaan maken is onmogelijk.
Wij praten over WO II, maar er zijn wel degelijk Nederlanders geweest die hebben moeten beven van angst. Ik denk alleen maar aan het platgooien van Rotterdam (010). Daar zijn ook voldoende mensen bij omgekomen. En heus niet allemaal Joden!

BeunDeHaas | 15-06-07 | 19:02

@11Pagnbat 15-06-07 @ 18:54:
Dank voor deze zéér waardevolle bijdrage.
Lekker constructief ook.

Reinaert | 15-06-07 | 19:00

leuk he vechten voor ome bush?

Enimativ | 15-06-07 | 18:58

respectloze kutlui op deze site

11Pagnbat | 15-06-07 | 18:54

@ reinaert;
Natuurlijk zijn Nederlanders tot het merg gehersenspoeld.
De amerikanenhaat gaat ook nog eens gepaard met zelfhaat gaat zelfs zover dat bv een linkse omroep de mening van heel Nederland mag en kan bepalen . Zelfs nu op dit forum presteren sommigen de aanslag te banaliseren en gillen dat die NL troepen daar weg moeten.
Vergeet niet dat je niet op een eiland leeft en geen mallemoer met s werelds barbarij te maken wil hebben, maar als zelfs buitenlanders zeggen dat we die vrijheid moeten verdienen, dan klopt er iets zeker niet.

The eimer | 15-06-07 | 18:53

@The eimer 15-06-07 @ 18:37:
Polen is als zelfstandige staat eigenlijk nooit echt levensvatbaar geweest. Als koninkrijk niet, als republiek niet, nooit eigenlijk.
Komt nog bij dat Polen speelbal was van (ooit) machtige buren. Zweden incluis als ik me niet vergis.
Dat men zich in Polen af zet tegen de boze buren van vroeger kan ik me wel indenken, een analogie is snel gevonden in onze eigen achtertuin.
Maar ga me nou niet roepen dat nederlanders gehersenspoeld zijn. Dát gaat wel erg ver. En is trouwens zo ondertussen ook wel erg off-topic ook.

Reinaert | 15-06-07 | 18:43

Sterkte toegewenst aan familie, vrienden en collega's van deze jongeman...
Too many puppies are being shot in the dark...

Cyrus da Virus | 15-06-07 | 18:43

er zijn er al 7 deaud heur 4 door ongelukken (lol) 2 door de tegenparty en 1 zelfmoord

kapotte buurvrouw | 15-06-07 | 18:37

@ Tyler- Durden:
Polen zijn al eeuwenlang slachtoffers geweest van elk denkbaar systeem en dictators. Als 1 land in europa is die aan alle kanten is gemangeld worden zijn zij het wel geweest.
Dus deze pool kijkt even anders aan tegen de VS als hier het geval is.
De amerikanenhaat wordt hier op kleuterscholen door links met de paplepel ingegoten. In polen is dat ondenkbaar.
Ook dat begrijpen de nederlanders niet dank zij die hersenspoeling.

The eimer | 15-06-07 | 18:37

@ pppender:

Effe heel kort:

Je zegt dat wij nog nooit wat gedaan hebben. Los van het feit dat je daarmee even een hele (gouden) eeuw vergeet...... So What?

Dat doen we dan toch slim? Wie is hier nou slachtoffer, jullie of wij?
Ga ons effe in de schoenen schuiven dat jullie je zaken niet voor elkaar hebben gehad.

Tyler-Durden | 15-06-07 | 18:25

je zal je zoon maar verliezen tuurlijk het kan altijd in het leger ,maar toch :(
soldaat RIP kerel
je stond er voor de veiligheid van anderen te handhaven
dikke r.e.s.p.e.c.t

gr(kl)ote_smurf | 15-06-07 | 18:21

@Peking Eend 15-06-07 @ 18:19:
"Schurkenstaten"? Owjah, da's waar, de CIA is een staat binnen de staat :-)

Reinaert | 15-06-07 | 18:21

@pppender 15-06-07 @ 18:01,
kleine correctie op een overigens juiste analyse,
mijn opa heeft nog even moeten zweten met z'n koters onder de arm.
Uiteindelijk alleen z'n huis aan gort en zelf onbeschadigd.
www.geocities.com/capitolhill/1557/arn...

Hij zal nog wel wat Polen ontmoet hebben,
dat dan weer wel.

vander F | 15-06-07 | 18:19

@QB (ja die.....) 15-06-07 @ 18:17:
Zie je verkeerd. Die €70 miljoen die voor de aanschaf van Tomahawks gereserveerd was wordt nu ingezet om Leopard II's, PZH2000's en F16's vervroegd voor een appel en een ei aan anderen te kunnen verpatsen.
Militaire logica anno 2007, met dank aan van Middelkoop en de 'managers' op het ministerie, die ook nog nooit een dag (of nacht) een uniform hebben gedragen.

Reinaert | 15-06-07 | 18:19

@pppender: ja die russen... die hebben ten minste goed huisgehouden in Afghanistan daar kunnen Eric O fans alleen maar natte dromen van krijgen, maar ja het gebrek in het geloof in god, wat logistieke problemen en een aantal schurkenstaten die leverde aan de Mujahideen hebben ervoor gezorgd dat ze hun missie niet konden afmaken. Daar kwamen ze na 9 jaar al achter. 'Wij' zitten er over 10 jaar nog en niet alleen in Afghanistan.

Peking Eend | 15-06-07 | 18:19

vander F 15-06-07 @ 18:10
Precies, en daarom zijn onze jongens daar om desnoods hun leven te geven. Ik ben reeds te oud, maar anders had ik ook graag Taliban geschoten.
@Peking Eend 15-06-07 @ 18:03,
Ja, het gevaar komt ook uit Pakistan, en nu krijg ik trek in chinees.
In iedergeval probeert Bush nog iets om de pest te stoppen. En da's wel ok, toch?

Zo jammer! | 15-06-07 | 18:18

Als 'we' nou die Tomahawk raketten gehad zouden hebben, dan had als countermeasure gelijk die pilaar in mekka kunnen worden omgelegd.

Dat zal ze leren die Allahbieren !

maarja die raketten zijn afbesteld want het geld is ergens anders hard nodig, generaal pardon, vlinder excusies, kansenzones etc etc.

Nog bedankt he, Walter Boslim.

QB (ja die.....) | 15-06-07 | 18:17

@pppender 15-06-07 @ 18:01:
Ik weet niet wat je hier zoekt en wat je ooit in de DDR te zoeken had (waar men overigens een hartgrondige hekel aan Polen en Vietnamezen had, maar dat terzijde), maar waarom leg je dit verhaal nou op óns bordje neer?
Wij hebben die akelige status quo tussen NAVO en Warschaupact tenslotte ook niet verzonnen, hooguit mede in stand gehouden.
En bovendien beledigende opmerkingen hoef je echt niet te maken hoor, ik kan me ook niet heugen dat de Polen ooit enige vorm van verzet hebben laten zien vóór 1980. Hand in eigen boezem dan maar.

Reinaert | 15-06-07 | 18:16

@ ppender 17.59:
Je hebt volkomen gelijk.
Maar daarom gaan we volledig naar de klote met die islam.
Nederlanders willen dat.
Moeilijk te begrijpen , he?

The eimer | 15-06-07 | 18:14

Laffe aanslag? De man geeft verdikkeme zijn leven.
Nutteloos? Ja. Maar laf? Nee.

voorstoppert | 15-06-07 | 18:11

@Peking Eend 15-06-07 @ 18:03,
geruststellende gedachte,
dat straks die vervelende Musharaf niet meer aan de knopjes van Pakistan's nucleaire arsenaal zit..........

Maar straks een of andere VMBO'er (Voorbereidend Madrassa Bepaald Onderwijs)

vander F | 15-06-07 | 18:10

@ kuttekrap;
En vooral je zakken vullen met de papaverexport.
En vooral Osama zijn traingskampen laten runnen.
En vooral 5 x maal per dag met je anus vertikaal en je wijf afrossen.
En als je stemmen in je brein hoort ga je in je 15e hands wrak vol met Iraaanse explosieven even bewijzen dat je leven welleswaar geen ene malle moer voorstelt, maar je dood meeslepend en groots zal zijn.
Je kan hooguit tegen de stroom in proberen dat volk in leven te houden, maar daar houd het ook bij op.

The eimer | 15-06-07 | 18:09

@Zo Jammer!: kleine correctie... de pest komt voornamelijk uit Pakistan. Maar geen nood, Bush ondersteunt de heerschende vredesduif aldaar, wat Pakistan een aangename en vooral veilige samenleving maakt.

Dat geeft verder niks. De komende verkiezingen in Pakistan zullen (wanneer vredesduif dat wil) dit jaar plaatsvinden. Een voordeel van de Pakistaanse milicratie is dat je je alleen verkiesbaar kan stellen als je universitair geschoold bent. Dan hou je al die domme geiteneukers buiten je milicratie. Het nadeel is wel, dat 96% van je bevolking het hier niet mee eens is (inderdaad, dat zijn die domme geitenneukers die geen uni hebben gedaan)
En van mijn wel ingelichte pakistaanse bronnen heb ik vernomen dan vredesduif, strakjes (misschien nog na de verkiezingen) in de US zit (politiek asiel) en dat we er weer een mooi strijd toneel erbij hebben.

Gelukkig hebben we Bush, en met de hulp van God en wat soldaten komt het daar ook wel weer goed hoor, kijk maar naar de successen in Afghanistan.

Peking Eend | 15-06-07 | 18:03

pik 15-06-07 @ 16:08

Voor zelfmoordenaars is volgens pedoMo geen plaats in zijn pedoMo hemel, dus zijn ze niet slim als ze zich door een opportunistische idioot laten wijsmaken dat de pedoMo hemel hun beloning zal zijn voor hun achterlijkheid.

De opportunistische idioot zelf verschuilt zich in de moskee achter pedoMo teksten die deze achterlijke toentertijd zelf ook niet heeft kunnen lezen.

Lafheid en domheid tot de macht oneindig schijnt bij elke pedoMo lover aangeboren te zijn.

Hans Anders | 15-06-07 | 18:01

als (poolse) ex-inwoner van de ddr heb ik weinig op met nederlanders. jullie hebben geen bal gedaan, beetje demonstreren tegen bewapening en domme liedjes als "over de muur" zingen. verder hebben jullie 40 jaar langniets anders gedaan dan profiteren van de amerikanen en je volgooien met slecht bier en goor vlees. 40 jaar lang hebben jullie het niet geweten wat er 500 km oost van utrecht gebeurde, natuurlijk wilden jullie niets weten, want de russen waren wel erg dichtbij.

jullie lullen nog steeds over wo-ii, waar jullie nauwelijks iets van weten, en waar nederlanders, als ze geen jood waren, weinig te vrezen hadden van de duitsers. (en wat jullie nu zeggen over die goede oude ddr tiijd, geldt net zo hard voor de wo-ii tijd)

nu gaan een paar lui voor goed geld naar afghanistan. het risico van sneuvelen is in het loon inbegrepen hoop ik voor ze, anders moeten ze de beloning maar halen uit het idee dat ze goed bezig zijn.

en nu heeft bijna iedereen op dit forum hier een grote bek, want die afghanen zijn geen bedreiging voor west-europa.
die islamieten kunnen nooit erger zijn jullie, stakkers ga eens vechten,

pppender | 15-06-07 | 18:01

@The eimer
Effe kijken... een ouwe met een sigaar, een halve gare, een ritselaar en een kwaaie negert.
Geen imam, maar ze weten van wanten en hebben überhaupt nog nooit gehoord van rooibosthee.
Eerst schieten, dan praten is hun motto.

kuttekrap | 15-06-07 | 18:00

Ik dacht dat het de bedoeling was dat er niet gevochten werd? Eric O. is daar ook ingetrapt. Hij schiet een plunderende Irakees neer, al dan niet met een afgekaatste kogel, en hij wordt vervolgd. Maar wij kunnen wel als laffe Sebrenica honden blijven kijken overal, dat doen zelfmoordenaars met bommen in hun auto heus niet!!
. .
En wat gaat het kabinet straks zeggen? Alleen maar sorry, en ze zullen aan de nabestaanden denken en leven mee. Nou poepoe... wat goed! Nou mooi niet. Ik heb vanaf begin af aan al geen lekker gevoel over deze missie, en Balk heeft met zijn 42e bataljon aan mafkezen wel vaker misgeschoten. Schoorsteenveger heeft helemaal gelijk. De heren Pilatussen wassen hun handen in onschuld. Hun kinderen zitten niet in dat papaverland, hun kinderen zitten op de streng Christelijk Scholengemeenschap Staphorst. Hun kinderen zullen straks nooit het leger ingaan, want papa Balk kan zijn kids toch niet naar Irak sturen? Nee toch?
Mijn advies: terugtrekken van die Amerikaanse oorlog tegen een hoop zand, of met de bommenwerper erover. Niet een middenweg zoeken. OF volledig vechten, en accepteren dat er dus doden vallen, OF terugtrekken en wegblijven. Niet mensen voorhouden dat er heus geen slachtoffers vallen en lachend toezien hoe weer een Nederlander kapot is gemaakt. Ja Balk zit veilig.

BeunDeHaas | 15-06-07 | 17:59

Liepen die kinderen nou toevallig op de weg of zaten ze in die auto?

M299 | 15-06-07 | 17:52

@ kuttekrap 17.39;
Als er een imam tussen zit graag.
Zoniet, lees mijn kwoot van 17.49.

The eimer | 15-06-07 | 17:51

jajaja85 15-06-07 @ 17:20
Deze jongen had net als alle andere jongens op zijn vingers kunnen natellen dat hij zich in een situatie ging begeven waar dit soort 'laffe daden' aan de orde van de dag zijn.
Dat moralistische gedoe en al die bezweringen veranderen daar niets aan.
Het is al te eenvoudig om de aktie als een 'laffe daad' te bestempelen, alsof alles daarmee gezegd zou zijn. Met iemand die kennelijk bereid is om zijn eigen leven op te offeren door zichzelf op te blazen is toch iets méér aan de hand, dunkt me. Als we dit maar niet willen begrijpen en onszelf maar blijven wijs maken dat de wereld zo in mekaar zit zoals wij willen dat-ie in mekaar zit, dan zullen we nog talloze malen verontwaardigd kunnen gaan lopen doen. Nadat we weer het zoveelste bataljon, bepakt en bezakt met naïviteit en idealen, naar papaverland sturen.
Wat dat betreft wordt het vanavond weer genieten, of liever gezegd ergeren, als de heren Pilatussen op de journaals hun handen weer in onschuld gaan wassen en ons gaan vertellen dat het allemaal niet an hen ligt dat er dooien vallen.

Schoorsteenveger | 15-06-07 | 17:51

it's sad when they go that young...

Matt D | 15-06-07 | 17:49

@Jajaja:
Rationeel gezien zijn er 10 mensen vermoord, waaronder 1 NL militair door een gehersenspoelde islamfanaticus. Een aanhanger van die beruchte doodsgeloofsecte dus. Tot op zekere hoogte kan je die zelfmoordenaar geen verwijt maken, de motieven van zijn daad put hij immers uit zijn handboek, de islamkoran. Als veelkoppige draak zonder enige leiding en centrale sturing in die secte zullen er ongetwijfeld moslims zijn die zijn daad barbaars en niet volgens de vreedzame islamregels afkeuren, maar die zullen we nooit horen. De ware schuldigen van dat drama,s zijn in feite de islamitische geloofsleiders die hun geloofsidealen en bibehorend machtsdenken prefereren boven menselijkheid en humaniteit.
In feite horen dat soort lieden aan bomen te bengelen inplaats van hun slachtoffers, de taliban en die andere talloze islam-terreurorganisaties die in naam van de islam de wereld in brand zetten.

The eimer | 15-06-07 | 17:49

Vlucht maar voor het te laat is! Afghanistan zal bliven vechten voor onafhankelijkheid!

Sudanees uit Bosnië | 15-06-07 | 17:48

Allah weer blij, de grote boze goddeloze varkensvretende samenleving weer hard getroffen. Dat er 5 kids meegeblazen worden is niet belangrijk. Wat zouden die krijgen? 72 legodozen? Wegwezen daar, 10 meter hoge muur eromheen, vullen met water en over 200 jaar terugkomen. De soldaten in kwestie kennen de risico's, desalniettemin sneu. family en vrienden sterkte gewenst.

andre1963 | 15-06-07 | 17:47

@ Zo jammer! 15-06-07 @ 17:45

Helemaal waar, bestrijden en elimineren :-). Gelukkig dat Nederland daar zit, het is niet voor niks.

RIP deze soldaat, en succes aan onze jongens.

Koekieee | 15-06-07 | 17:47

de strijd tegen de oprukkende Islamietische pest dient met eerste prioriteit bestreden te worden, en dat gebeurt in Afghanistan. De pest spreidt zich reeds uit naar Pakistan, en het gevaar is imminent.. Respect voor onze strijder die helaas is omgekomen door een laffe oneervolle daad van deze Taliban mongool.. Mogen al zijn maagden dichtgenaaid blijken..

Zo jammer! | 15-06-07 | 17:45

Een zeer laffe daad, zo uit het niets en dan nog burgers doden ook. Gelukkig dat de Afghanen niet over lange afstands precisie wapens beschikken, helicopters, serieuze artillerie etc. anders zou het aantal slachtoffers, vooral onder burger bevolking veel hoger zijn.

Peking Eend | 15-06-07 | 17:45

Iedereen die geen respect heeft voor die militairen. GA LEKKER ZELF DEAD.

Maar voor de jongens daar.

Ga door met wat je aan het doen bent. Zijn nog zat mensen die wel warderen wat jullie doen.

Rust in vrede voor de omgekomen soldaadt.

SGT-GUZZI | 15-06-07 | 17:44

Lekker je eigen volk uitmoorden. Way to go!! Jammer dat ze die Nederlander hebben meegenomen.

Koekieee | 15-06-07 | 17:42

Zonda van een Nederlander die de dood vindt in een shittige zandbak waar we om te beginnen al niet hadden moeten zijn...

Bozepanda | 15-06-07 | 17:41

Op zich vreemd dat niet meer Limburgers zelfmoord plegen.

Excellentie Verdonk | 15-06-07 | 17:39

@jajaja85
Wat is je sugababes profiel ?

Montgomery Burns | 15-06-07 | 17:39

Tip voor Eimert: 18.00 op RTL zeuven.
Vier mannen die de afghanen wel van jetje geven..

kuttekrap | 15-06-07 | 17:39

Ik heb Veerman altijd al onuitstaanbaar gevonden. En zo'n overzetbaasje helemaal.

hoogh | 15-06-07 | 17:31

-weggejorist-

Charon | 15-06-07 | 17:28

Als je een dappere STRIJDER bent dan loop je toch het risico vol lood gepompt te worden? Waarom strijd je anders? Als putjesschepper krijg je met stront te maken of je nou wilt of niet. Je kunt ook ( en dan eveneens niet zonder risico) achter een uitkeringsloket gaan zitten. Maar geheel risicovrij is als lamlul bij de ingang van AH gaan staan met een krantje en je hand ophouden.

hoogh | 15-06-07 | 17:27

Middelkoop: Ik wil GRAAG mijn medeleven betuigen.....

geuzen | 15-06-07 | 17:24

ik ruik kamervragen!

Nou, dat zal dan wel geen verlenging van de wedtrijd worden, denk ik dan.
Wie staat er eigenlijk voor?

Peking Eend | 15-06-07 | 17:23

@ Ronaldo:
Zo is het, net doen of je gek bent.
Totdat die shit hier ook huis gaat houden en dat al volop aan de gang.
Na mij de zondvloed, schijt aan mijn nageslacht, ze zoeken het maar uit.

The eimer | 15-06-07 | 17:22

-weggejorist-

Charon | 15-06-07 | 17:22

mr.burns 15-06-07 @ 16:55

wat een ervaring?? je weet niet eens hoe je defensie moet schrijven. en ook ik ken die helft die geen bagger schijt en die slaan zichzelf niet op de borst en proberen zichzelf ook niet op te hemelen door anderen te kleineren.

-Andy Pipkin- | 15-06-07 | 17:21

erg jammer dat mensen ondanks het feit dat 7 kinderen 2 volwassen afghanen en 1 nederlander de dood hebben gevonden praten over beroepsrisico's en beginnen over het feit dat er hier af en toe gevochten word
wat hier is gebeurt is heeft niks te maken met vechten het is een laffe terreur daad die ze ook in het centrum van amsterdam kunnen plegen daar heben jullie zeker niet aan gedacht!!!!!!
deze jongen kwam met idealen hier die mischien niet door iedereen ondersteund worden en gaat in een kist terug!!!
en over die mensen die in afrika gedood worden tijdens een rel over voedseltijdens een eeuwige hongersnood hoor je ook niemand!!!!

rust vredig sterkte aan je famillie en laat iedereen die harteloos commentaar heeft rotten in de hel!!!

jajaja85 | 15-06-07 | 17:20

'RTL heeft beelden.'

Tuig Is Back | 15-06-07 | 17:19

Laat ze het zelf uitzoeken????ja,dat is de oplossing,laat die fundamentalistische moordenaars maar hun gang gaan,de Taliban in Afghanistan,de Hezbollah met Iran en Syrie in Libanon,Hamas in de palestijnse gebieden,enz,enz en als deze fanatici aldaar stevig in het zadel zitten kunnen wij gerust "naar het strand";welterusten.

Ronaldo_ | 15-06-07 | 17:18

@derkcs, jammer dat jij niet langs die weg stond.

NahUnd? | 15-06-07 | 17:12

-weggejorist-

Charon | 15-06-07 | 17:12

Bij elke dode dezelfde discussie.

Ronaldo_ | 15-06-07 | 17:12

gewillig kanonnenvoer..... altijd al gezegd.
daarom de jonge leeftijd van de militairen.

gezien mijn leeftijd wordt ik niet meer opgeroepen om wát dan ook te vechten(voor volk en vaderland)
mocht dat in een situatie wél gaan gebeuren en één of andere idioot roept vanachter de stormtroepen: "aanvallúúúú!", dan draai ik me om en leg hem neer. snapje??

koningin beatrix | 15-06-07 | 17:12

@ mr. burns;
Mee eens.
Ga in die landen de ultime barbarij bestrijden met de Nederlandse mentaliteit van ,, bijelkaarhouden,, en je gaat finaal down.
je kan met die kindertjes spelen wat je wil, maar hun vaders en broers zorgen ervoor dat je dood gaat, simpel als dat.
Duitser pasten represaailles toe bij sabotagedaden, zover hoeft het niet te gaan, maar het z.g. verjagen van de taliban moet plaats maken voor doodgewoon afschieten. Het is daar keiharde oorlog en die moet je ook voeren als een oorlog.

The eimer | 15-06-07 | 17:11

Nou.. Sommige kunnen toch wel wat meer respect tonen voor de soldaten die daar zitten, (schoon)broer van me zit daar ook, ook bij de limburgse jagers. Maar niemand verdient het om dood te gaan,daar,in die klote-zandbak! En wat bunneke betreft.. béétje zielig hé mannetje!

Roewl | 15-06-07 | 17:08

Ja, en ?

Fumando | 15-06-07 | 17:01

@adhdxl

tja... ik spreek uit ervaring. (te veel ervaring in dit geval)
dus met mijn mond spoelen kan ik wel even wachten.
80% van 'onze' jongens gaat bij defentie werken om het rijbewijs te halen, te studeren en een leuk zakcentje bij te verdienen.

als er echt iets moet gebeuren schijt meer dan de helft bagger.
de goede daar gelaten natuurlijk.

Maarrrrrr. niemand verdiend om zo te sterven.

ik ben daarom ook van mening dat het hoog tijd wordt dat nederland eens met scherp terug gaat schieten, en niet de altijd afwachtende houding aanneemt.
.
my 2 cents......................................

mr.burns | 15-06-07 | 16:55

R.O.E. kennen die homo's niet.... Zitten te zeiken op het westen dat die kinderen vermoorden. Lafbekjes zitten verscholen tussen de kinderen en vrouwen.

Dit soort laffe acties is de enige manier voor die knuppels om iets gedaan te krijgen. Vecht als mannen en sterf baardhomo's!

fat basstard | 15-06-07 | 16:52

Hoeveelste is dit nou de tweede de derde?
Ben nu de tel al kwijt.

Domela | 15-06-07 | 16:52

Wat ontzettend klote zeg. Ik vind dat we in Afghanistan niets te zoeken hebben, stuur onze jongens maar lekker naar huis. Laat ze lekker de tyfus krijgen daar in uruzgan.

Iefje | 15-06-07 | 16:52

@ Gineau,

Eindelijk iemand die het begrijpt. Onze militairen zitten daar toch.
Dus zullen we ze niet eens steunen.
Dat je er tegen bent dat ze daar zitten, oke. Maar daarvoor moet je niet bij de militairen zijn maar bij het vorige kabinet dat onze jongens daarheen heeft gestuurd.

RIP

StijlSchrijver | 15-06-07 | 16:51

zum kotzen 15-06-07 @ 16:18
En zij zijn stom en zij zijn goed. en jij hebt een boterberg op je puntige voorhoofd.
Misschien is dit wat voor je...
www.youtube.com/watch?v=cdwWzS90VDA

JudgeJuly | 15-06-07 | 16:51

TTT

(Tijd voor een Tieten Topic)

Montgomery Burns | 15-06-07 | 16:49

Jezus, en het vinden van nieuw personeel is al zo lastig!

Bouwfraudeur | 15-06-07 | 16:47

RIP

neuroman04 | 15-06-07 | 16:47

Makkelijk kletsen vanachter je pc dat het 'niet boeiend' en 'raar is dat zijn collega's van slag zijn'
Tuurlijk zijn ze van slag, dat is menselijk, zou sommige reaguurders wel is zo'n gebied willen zien(donnieD) Schijt hoogstwaarschijnlijk 7 kleuren en zal ook van slag zijn als een maat overlijd, want hoe goed je ook wordt geinstrueerd het blijft een schok als iemand sterft.

Rachel Stein | 15-06-07 | 16:41

erg laf, meneer Berlijn zet je principes opzij en volg 't voorbeeld. het hele kabinet wat mij betreft mag dit voorbeeld volgen.

pppender | 15-06-07 | 16:41

RIP voor die soldaar die is omgekomen daar. Beetje nutteloos weer die discussie of ze er wel of niet moeten zitten daar. Die gozer zat daar en stierf terwijl hij zijn land diende, respect.

Gineau | 15-06-07 | 16:40

@ kudtjoch 15-06-07 @ 16:24

Heb vanaf 2002 tot 2005 in Frankrijk meegelopen

Mr Trev The Impaler | 15-06-07 | 16:39

Specht! 15-06-07 @ 15:26... Dat wordt dan weer een vrijspraak :-)

Triador | 15-06-07 | 16:37

@Schoorsteenveger 16:28

Tot welke God men zich eauk richt, wanneer Hij moord en doodslag predikt zit je bij de verkeerde. Dan biedt nutijds zelfs de Ratio meer uitkomst.

widtvoet | 15-06-07 | 16:34

Wat een laffe moslimsmeerlappen! Dat er een zooitje kinderen omkomt, interesseert ze geen fuck. Zelfs dieren hebben nog respect voor elkaars kinderen! Mensen van het allerlaagste allooi, dat is wel duidelijk! Abos en consorten kunnen hier maar beter heel stil zijn!

Hadjewat? | 15-06-07 | 16:34

@adhdxl 15-06-07 @ 16:28

hoezo omdat ie gelijk heefT?

Even vooropgesteld; KLote voor die gast,zijn familie en bataljon, sterkte...

Het is en blijft een bedrijfsongeval/ risico simpel zet! Hoe rot het ook is, als je het leger in gaat weet je dat die kans er in zitten.... waar anders heb je een leger voor?

En het zijn er natuurlijk twee teveel, maar 'slechts' twee doden voor het goede werk wat die lui daar schijnen te doen..... in vergelijking ook met andere landen....

Behangdelul | 15-06-07 | 16:32

@adhdxl 15-06-07 @ 16:25

Heel veel succes daar! Moet toch heel frustrerend zijn dat de Nederlandse politiek met haar verkrampte gedrag jullie missie nog veel gevaarlijker maakt dan ie al is.

Aussie | 15-06-07 | 16:32

@ zum kotzen 15-06-07 @ 16:18
Ik begrijp echt wel wat je bedoelt (geloof me, ik heb zelf bij de Luchtmobiel gezeten) maar voor de ouders van die kinderen maakt het geen moer uit of hun kind bewust of onbewust is gedood.
De taliban doet verschrikkelijke dingen om af te schrikken. Dit werkte al eerder tegen de Russen. Die waren als de dood om gevangen te worden genomen. Het is een strijd tussen David en Goliath.
Maar ik ben het met je eens: die cursus kogelkoppen moet absoluut worden geïntroduceerd.

pik | 15-06-07 | 16:31

da wizard 15-06-07 @ 16:22
*cynisme-mode on*
Die wordt een leven vol leed en oorlog bespaard.
*cynisme-mode off*

Flodder | 15-06-07 | 16:31

mr.burns 15-06-07 @ 16:25

zie niet waarom het ene het ander zou moeten uitsluiten?

-Andy Pipkin- | 15-06-07 | 16:30

@adhdxl 15-06-07 @ 16:25,
van mij mag je losgaan naar eigen inzicht hoor,
maar goed.
'Onze' regering.........

Is Laroes eigenlijk niet verantwoordelijk voor het continu opjagen van Eric O.?
En dus indirect Nederlandse soldaten in den vreemde in gevaar brengend?

vander F | 15-06-07 | 16:30

@adhdxl 15-06-07 @ 16:25:
Sterkte daar, en je hebt 100% gelijk.

Lobo | 15-06-07 | 16:29

@mr.burns

ga een heel snel je mond spoelen
LUTSERRRRRRRRRRRRRRR

adhdxl | 15-06-07 | 16:28

Triest. En als ik nu het idee had dat ze daar echt zinnig werk verrichten. De reportages die ik er tot nu over gezien en gelezen heb, bewijzen het tegendeel. We moeten daar heel lang en met veel meer troepen blijven, wil er iets veranderen. O ja, opbouwmissie my ass.

Flodder | 15-06-07 | 16:28

widtvoet 15-06-07 @ 15:48
Helemaal mee eens. Overigens, tot welke god moeten we ons nu wenden? Of moeten de nabestaanden van jan Soldaat zich naar tot God richten terwijl de ouders van die kindertjes tegelijkertijd Allah aanroepen? Mag Middelkoop eens uit komen leggen.

Schoorsteenveger | 15-06-07 | 16:28

Hoe vreselijk het ook klinkt: part of the job.

En niemand dwingt je het leger in te gaan.

cave_canem | 15-06-07 | 16:27

@Aussie,
vertel mij eens wat nieuws!! Daarom gaf ik ook het zinloze van deze missie aan!

fuckje | 15-06-07 | 16:25

Allereerst medeleven voor de nabestaand evan een van mijn collega's

En ja idd , zoals al door sommige reaguurders is vermeld het is het risico van het vak , en dat weten we donders goed ....
Maar doe eens ff niet zo denegerend aub over ook JULLIE vertegenwoordigers in den vreemde ( en als ik zo zie bij andere toppics willen jullie dat de hakbarretje worden aan gepakt , trust me dat doen we ook alleen niet met woorden op het net maar met daden in het land zelf ...... dus aub respect voor ons want trust me , dit is niet de escape met een mat partijtje ... )

En nu ff dit ....

Geef ons nu eens Goedverdoeme een goed mandaat mee , met daarbij een niks te wensen overlatende ROE ( Rules of Engacement ) of zoals u wilt gewelds instructies.
Niks geen vervolging als we schieten ...
Bij onze USA colegea krijg je zowat een medialle als je t doet maar dat terzijde

Damn mensen WIJ geven ons leven in verre landen op dit moment ( ja ook ik zit nu in hakbarlandje 0031 te vertegenwoordigen ja )

En dan nog ff over dat Eric O verhaal , dat is mijns ( en vele met mij ) de bron van veel kwaad nu , er zijn nu eenmaal jongens en meisjes die nu wel uitkijken om evt te schieten , je wordt genaaid door je eigen overheid als je t doet........
En dat kan wel eens hele serieuse gevolgen hebben voor je gezondheid als je niet durft te schieten tijdens een serieuse inzet ....

I rest my case ...

adhdxl | 15-06-07 | 16:25

De gemiddelde soldaat uit nederland wil wel alle toeslagen en premie's uitbetaald krijgen, maar als er 1 keer iets ergs gebeurd is iedereen in rep en roer.

Mijn medeleven aan de mensen die achter blijven......

Maar toch vindt ik het gewoon een gevalletje van bedrijfs risico.

een wielrenner loopt bijv. ook het risico dat hij op z'n bek gaat.

mr.burns | 15-06-07 | 16:25

(hele cynische mode on)
Ach, in ieder geval 5 Afghaanse kleuters omgekomen,
goeie actie, die kunnen later geen soldaat meer worden.
toch?!?
(/hele cynische mode off)

vander F | 15-06-07 | 16:24

@Mr Trev The Impaler
Makkelijk gelul van iemand die daar geen familie heeft zitten. Als het het je broer was zou je heel anders lullen met je standaard "dit is zijn baan zijn werk………blablabla" Doe niet zo stoer. Je zegt nog net niet dat hij het verdient.

kudtjoch | 15-06-07 | 16:24

Barranquilla 15-06-07 @ 15:43
Ga es Abos pijpen of nog beter, deaud.

Zo jammer! | 15-06-07 | 16:22

Ik vind trouwens die 5 kinderen erger...

da wizard | 15-06-07 | 16:22

vind t wel kut van die kinderen maar t is toch oorlog daar? dan vallen er wel eens slachtoffers.... kan daar niet wakker van liggen. tough luck......
las net op rtlnieuws dat zn collega's helemaal van slag zijn. worden ze dan niet getraind in verliezen nemen?? comes with the job zou je zeggen.....

DonnieD | 15-06-07 | 16:22

dit is niet de eerste en ook niet de laaste

Fcdh_070_nl | 15-06-07 | 16:21

Of ie nou soldaat was of niet....... R.E.S.P.E.C.T. voor hem
Oorlog of niet........ blijft kudt...... RIP gast.
Laat die anderen snel weer thuiskomen. Is zinloos daar.

kudtjoch | 15-06-07 | 16:21

Hierom hebben de Fransen ook een Vreemdelingen Legioen…………. dan ben je van het gezeik af als er iemand dood gaat.
Ging er ééntje dood …….pech , nog ruim 50 andere personen die zich kwamen aanmelden in Aubange.
Klinkt hard maar dit is zijn baan zijn werk………hij heeft er voor getraind en hoort er klaar voor te zijn. En dood gaan is
nu eenmaal een gevaar van een militair zijn.
Vergeet niet …GS bestaat omdat er andere mensen dood zijn gegaan om ons te bevrijden. Je kunt niet zeggen “ laat ze het maar uitzoeken “
Want dat hebben andere ook niet bij ons gedaan.
Vond het erger dat die gast aan de heli bleef hangen , dat was/is helemaal een onnodige dood

Dus …. geen respect ….en ook geen RIP …. dit is gewoon een risico van het vak

Mr Trev The Impaler | 15-06-07 | 16:20

Ook nog 5 kinderen.... Dit is wel het laagste soort levende wezens die je je kan voorstellen. Een amoebe is hierbij een zinnig wezen. Uitroeien met wortel en tak!!! RIP held!

derkcs | 15-06-07 | 16:19

@mavaros
Goed zo!!
Ik vind het maar vreemd, Amerika maakt overal de troep en wij mogen het opruimen. Irak, Afganistan, en strx in Iran, Noord-korea en Palestina...

Asoballer | 15-06-07 | 16:19

@pik 15-06-07 @ 16:08

De NAVO mikt altijd op de taliban en maakt soms per ongeluk burgerslachtoffers. De Taliban (en de strijders in Irak) plegen aanslagen op plaatsen waar ook burgers zijn, waarbij ze geen enkele moeite doen om burgerdoden te voorkomen.

Daarnaast hebben de taliban een jochie van 12 een onthoofding laten uitvoeren en doden ze geregeld ongewapende gijzelaars. Ik hoop van ganser harte dat elke taliban op korte termijn een cursus kogelkoppen krijgt. Hoe meer van dat rattenvolk de pijp uitgaat hoe beter het is voor de wereld.

zum kotzen | 15-06-07 | 16:18

Heeft Kolonel Klootoog, van het 42e al een statement gegeven?

KaiserSoza | 15-06-07 | 16:17

@fuckje 16:11

Die meisjesscholen worden door de Taliban 's nachts in de brand gestoken.

Aussie | 15-06-07 | 16:13

Ze gaan dr wel keihard tegen aan,die afghanen, als de nieuwe school niet bevalt.

gaap_gaap | 15-06-07 | 16:13

Ze hebben zelf hun soldaten van de toekomst alvast uitgeschakeld.
Ga zo door, LUTSERS!!

Sjakie Snel | 15-06-07 | 16:12

@fokkenmast 15:52

Wat jij zegt! Dat ambtenarengelul en regelneukerij maakt dat onze soldaten het werk niet optimaal kunnen uitvoeren, verre van.

De familie van de omgekomen soldaat is inmiddels geïnformeerd.

En iedereen die tikt: "Boeiend nieuws, Nou en ze zijn soldaat dan kan je doodgaan blabla"begrijpen het niet helemaal denk ik. Natuurlijk accepteren ze de kans op doodgaan als ze daar rondlopen, maar dat maakt het overlijden van iemand niet minder ernstig! Een ventje van 20 jaar is dood gegaan door een Hakbar in een auto! Goddomme kan er zo kwaad om worden.
Ik heb een half jaar terug samen met overste/Luit-Kolonel Querido dit bataljon limburgse jagers zien voorbereiden in Bergen, Duitsland, allemaal jonge gasten die aan de andere kant van de wereld nu een verknipt land moeten herstellen.
Ik ben ervan overtuigd dat wij als Nederlanders leger het beste voor hebben met elk land waar we meehelpen opbouwen/oud regime afbreken.

Het liefst trek je je terug, hek erom en laat je die geitenueckers elkaar fijn afslachten, hup zo terug het jaar '0' in. Maar als we dat doen roepen bepaalde groeperingen ook weer om t hardst dat we er iets aan moeten doen.

Vanaf afstand wens ik de directe nabestaanden en zijn bataljon zeker ook sterkte met dit verlies.

Tony_Montana | 15-06-07 | 16:11

Perfect! 5 Afghaanse kloters deaud! Zo heur je onkruid ook uit te roeien.... bij de wortel. HULDE

Lange Schwans | 15-06-07 | 16:11

Ben het woordje laf niet eens met dick. Je moet behoorlijk ballen hebben als je jezelf opblaast.

Laf is lasergestuurde bommetjes sturen.

neemjemoederindemali | 15-06-07 | 16:11

Dat Irakeese stuivertje is nog duur geruild door 0031.

widtvoet | 15-06-07 | 16:11

Er zouden toch meisjesscholen worden gebouwd door " onze jongens"?

fuckje | 15-06-07 | 16:11

Als men denkt dat onze regering hiervan ook maar een seconde wakker zal liggen vergist men zich toch. Er zullen nog meer volgen en geen hond die er iets aan doet. De Afghanen wensen onze democratie volgens westerse normen niet.
En dan kan je nog 10 jaar daar vechten het zal op niets uitdraaien, de Russen kunnen daar een woordje over meepraten, die hebben na 12 jaar oorlog hun biezen kunnen pakken.

Werner Beinhart | 15-06-07 | 16:09

Mijn medeleven aan de familie en vrienden en maatjes in het gebied.

Ik ben tegen de oorlog, maar blijf altijd de soldaten steunen.

Keep on going

mavaros | 15-06-07 | 16:09

@ zum kotzen 15-06-07 @ 15:54
Halve zool, ben je net uit je graf ontwaakt? Door beide kanten komen burgers om het leven. Of is het dan ineens niet meer 'barbaars', als de NAVO burgers doodt?
Wat dacht je ervan dat het die gasten juist te doen is om zoveel mogelijk burgerslachtoffers te maken? Kijk maar naar Irak. De angst dat je elk moment kan omkomen, maakt het leven vrij ondraaglijk. Na verloop van tijd ga je de buitenlandse troepen de schuld geven omdat de aanslagen worden gepleegd omdat zij er zitten. Hoe verschrikkelijk ook, dit is wel een tactiek die al honderden jaren met succes wordt toegepast door de underdog.

pik | 15-06-07 | 16:08

@Aussie: Dan hebben de jongeren tenminste weer wat nieuws te slopen. Het haalt even de aandacht van roofovervallen af. Prima toch?

Rest In Privacy | 15-06-07 | 16:08

@awas 16:03

Denk ook dat de Nederlandse militairen heel nuttig kunnen zijn voor het handhaven van de openbare orde in probleemwijken. Helaas steekt het nieuwe kabinet liever bakken met geld in het opknappen van ramen, deuren en kozijnen in plaats van de problemen van bewoners aan te pakken.

Aussie | 15-06-07 | 16:07

RIP, nabestaanden sterkte... het lijkt er op dat het daar steeds harder aan het worden is...

synchronicity | 15-06-07 | 16:06

Bom op die baarden. Achtergestelde niet-intelligente ouderwetse seropositive kut tulbanden.

lamlul007 | 15-06-07 | 16:06

So what? er volgen er heus nog wel meer.

NahUnd? | 15-06-07 | 16:03

En straks ook in Soedan, als het aan dit kudt-kabinet ligt. Nu ken ik wat militairen die net uit Afghanistan vandaan komen en onze jongens (net als alle westerlingen) zijn er net zo welkom en nuttig als stront in een zwembad. Er zijn enkele goedwillende baarden maar die schijten in hun jurk voor de Taliban en als het er op aankomt kan je ze niet vertrouwen. Hetzelfde geldt voor de dorpsoudsten daar. Laat ze het daar vooral lekker zelf uitzoeken. Als dit kabinet de vier jaar uitzit hebben we de Nederlandse militairen hard nodig in onze eigen probleemwijken.

awas | 15-06-07 | 16:03

Hoeveel Afghanen zijn er eigenlijk de afgelopen maand 0031 binnen gekomen als "vluchteling"?

widtvoet | 15-06-07 | 16:03

nucliare zandbak van maken

Fockel und Suckel | 15-06-07 | 15:59

@fokkenmast:
Hear hear!!!

Rest In Privacy | 15-06-07 | 15:59

Aussie 15-06-07 @ 15:49

En Kok heeft Pim vermoord.
Belachelijk dat ie nog niet vervolgd is.

Harige Bangmaker | 15-06-07 | 15:59

En hij had zijn been ook nog gebroken en een vinger gekneusd.
De pechvogel.

kuttekrap | 15-06-07 | 15:57

Ja, niet moeilijk dat er in een oorlog doden vallen. en wat dat bereft ben ik het wel eens met sommige mensen hier eens, laat Afghanistan het lekker zelf uitzoeken.

Belgischebas | 15-06-07 | 15:57

fokkenmast 15-06-07 @ 15:52
Slaat spijker op de kop!
Chapeau

met den noordert zon | 15-06-07 | 15:56

Risico van het vak

ik kom van rechts | 15-06-07 | 15:55

R.I.P. En succes voor nabestaanden

eric@fuall | 15-06-07 | 15:54

Tja. Je bent soldaat en there is a war going on. Tis alleen jammer dat wanneer je zelf wilt schieten dit eerst in drievoud moet aanvragen bij de heren politici. En dan ben je natuurlijk allang deaud.

vanrechtsheeftvoorra | 15-06-07 | 15:54

@pik 15-06-07 @ 15:47

Bij de aanslag kwamen 5 Afghaanse kinderen om, oetlul. Wil je 'slimmer' even heel snel vervangen door 'barbaarser'?

zum kotzen | 15-06-07 | 15:54

@De StoorZenDer 15-06-07 @ 15:39

CNN heeft haar bericht aangepast. Gaat wel om 1 zaak.

De StoorZenDer | 15-06-07 | 15:53

meer journalisten sturen.
Zijn die van GS nu ook "volwaardige" joernalisten

fritspecial | 15-06-07 | 15:53

Allereerst medeleven met de familie en collega's van de gesneuvelde. Ten tweede hoort nu de minister van defensie terecht te staan wegens 'dood door schuld'. Immers, door al dat gelul rondom mensen als Eric O, het gezuig, gejen en geneuqh van linkse media en rukker-sjoernalisten, is een sfeer gecreeerd waarin een Nederlandse soldaat eerst een commissie bijeen moet roepen om te overleggen of schieten cq dreigen met het wapen wel geoorloofd is onder de gegeven omstandigheden. Uiteraard zitten in de commissie (via beeldtv vanaf 's ochtens 09.00 tot 's middags 16.00 uur beschikbaar ivm kantoortijden van het OM) een Officier van Justitie, een politiek adviseur, een vertegenwoordiger van de Staf n Den Haag en een afgevaardigde van de MInister van Defensie, die zonodig zijn collega van Buitenlandse Zaken moet raadplegen.
Pas na een dag of anderhalf op zijn vroegst krijgt de soldaat al dan niet een schriftelijke machtiging om te dreigen met zijn wapen.
Voor de rechter met dat gespuis in Den Haag of anders NU de troepen terug!

fokkenmast | 15-06-07 | 15:52

Ik wil trouwens bij deze ook de SP bedanken die TEGEN de uitzending was.
Nu zul je zien dat half Nederland wil dat de troepen terug komen (bring our boys back home).
Maar dat kan niet zomaar...

da wizard | 15-06-07 | 15:52

Weer goeie propaganda die 5 dode kinderen.
Dat ze daar toch niet voor niets zitten.

Honcho | 15-06-07 | 15:50

De eerste klap komt altijd het hardste aan.
Ik wil niet eens lullig doen, maar wen er aan mensen. Het zal jammer genoeg niet de laatste zijn...

da wizard | 15-06-07 | 15:49

Het is natuurlijk wel een gegeven dat de linkse partijen ervoor hebben gezorgd dat deze soldaten flink zijn beperkt in hun bewegingsvrijheid. Bij wijze van spreken moet voor elk schot dat er gelost wordt eerst een telefoontje naar Den Haag worden gepleegd voor goedkeuring.

Aussie | 15-06-07 | 15:49

Zo Balkenende, je kan tevreden zijn. Je luizenbaantje bij de NAVO of VN is weer een stukje dichterbij.

Professor Plons | 15-06-07 | 15:49

Boem is ho

DeFrikandellenKoning | 15-06-07 | 15:48

@Schoorsteenveger 15:40

Meneer Middelkoop acht vele zaken helder, duidelijk en voor waar (Gods bestaan bijvoorbeeld en de oorsprong van alle leven op aard). Wat volgens Eimert evenwel echter niet voor waar genomen mag worden en waar hij als Minister van Oorlog over blijft jokkebrokken is welke duiding de inzet van Nederlandse militairen in dit conflict verdient. "Onze" jongens en meiden zijn daar om te VECHTEN. Niets meer en zeker niets minder of anders!

Laat 'm dan aub. ook asap. stoppen met die rozewolkpraatjes van waterputten slaan, schooltjes bouwen, bruggetjes aanleggen enzo.

Waar istie Lutser bang voor? Dat "wij" onze militairen niet meer steunen op 't moment dat duidelijk wordt (gemaakt) dat ze daar eerstens en vooral zijn om te knokken?

widtvoet | 15-06-07 | 15:48

Ach, wat is laf? Die Talibani weten ook wel dat ze binnen een paar uur zullen worden uitgeroeid met een conventionele oorlog. Laf is een woord dat wordt gebruikt door een partij die groter of sterker is maar niet kan winnen omdat de tegenpartij slimmer is.

pik | 15-06-07 | 15:47

RTL-team was ooggetuige!

RTLNieuws | 15-06-07 | 15:47

... and still counting. Juli 2008, was t toch?

Comrade | 15-06-07 | 15:47

gaan ze die auto nu ook in A'dam neerzetten????

Baus | 15-06-07 | 15:47

Hoe meer hoe beter! Hopsake!

RooKuuU | 15-06-07 | 15:47

was het geen homo-bom ?

preston spears | 15-06-07 | 15:47

Het is toch een zelfmoord aanslag, beetje laf van die militair dat zijn drie collega's gewond zijn geraakt en vijf van die afgaanse kinderen dead zijn. Hij heeft het zelf gedaan anders was het geen zelfmoord

Tonny | 15-06-07 | 15:46

Wat nou vredes missie, onder mannen worden daar elke dag onder vuur genomen!
Keiharde oorlog is het daar kudt regering... Ik wil 1 vd ministers hun kind daar wel heen zien sturen.

Schapenmelker | 15-06-07 | 15:44

who cares ...

Barranquilla | 15-06-07 | 15:43

Wees blij dat het geen AutoOM BOM was.

BYO | 15-06-07 | 15:43

Niet onverwacht, wel net zo triest, vooral voor de nabestaanden en z'n collega's die daar nog 'n tijd zonder hem moeten zitten.

Blijft een goed idee, zo'n vredesmissie in afghanistan...

Vermaledijde | 15-06-07 | 15:43

Wie zorgt ervoor dat abos, mocro4life, gorbatsjov en bijstandskoning een taart krijgen om dit heugelijke feit te vieren?

zum kotzen | 15-06-07 | 15:42

@ De Generaal

"Laffe aanslag". Hoeso laf? Ik vind het nogal zeer grote ballen hebben jezelf opblazen in een autootje.

Het citaat spreekt ook iets van onmin uit. Ik voorspel je zo gaan er nog veel meer 0031-ers vallen. TsunTzu -> Art of War nog eens goed nalezen De Generaal
Dit type tegenstander blaast zich met de regelmaat van de klok zichzelf op om anderen te doden. Wen er maar aan en handel daar naar inplaats van te zeuren over laffe aanslagen. Anders gewoon optiefen daar uit die zand- en rotsbak.

Zuma | 15-06-07 | 15:41

widtvoet 15-06-07 @ 15:35
Meneer Middelkoop, was dat voordat we gingen dan niet duidelijk? Ga je nou meteen Berlijn achterna en suggereren, dat je dit allemaal niet verwacht had? Dat die Taliban ons, nederlanders, om de een of andere duistere reden niet zou proberen op te blazen?

Schoorsteenveger | 15-06-07 | 15:40

Ik denk dat die Taliban het ook erg laf vinden om met lasergestuurde raketten ze uit de grotten te knallen. Heel erg lullig voor de familie maar niet zeiken Bert, dit hoort erbij

nuckin*futs | 15-06-07 | 15:39

Een oorlog met slachtoffers.. daar rook in vanavond een Afghaanse joint op.

anti-dutch | 15-06-07 | 15:39

Doet de laffe politiek ook aan wraak? Zeg bergjes plat harken, veel schieten en bommetjes gooien?

Zeiker | 15-06-07 | 15:39

"De zelfmoordenaar reed met zijn auto in op een patrouille in het zuiden van Kandahar". Hebben ze daar auto's?

Falsema | 15-06-07 | 15:38

laf, laf, laf is de generaal. Welke dick berlijn.

succesvol | 15-06-07 | 15:38

goh een oorlog, met slachtoffers.

bert-bertus-bertust | 15-06-07 | 15:38

ad. 15:35

Aan de Duinroos 7, 2651 XG te Berkel&Rodenrijs woont natuurlijk niet Bert maar Eimert.

widtvoet | 15-06-07 | 15:37

lelijk dat het zulke dingen gebeuren! Nl moest daar gewoon niet naar toe gaan. kost kenkerveel ca$h!!
en laffe daad, die man is gewoon lomp, gebrainwasht! die leiders van hem lachen zich dood, haha weer zown mongooltje die zich opblaast voor ons!

AFCA-TIEL | 15-06-07 | 15:37

Triest, maarja de rules of engagement zijn ook wel even wat anders dan bij de Amerikanen. Als je daar na een waarschuwing nog steeds met je auto te dichtbij komt schieten ze je auto aan tienen.

musclehedz | 15-06-07 | 15:37

Krijg je ervan als je een imam wegpest uit 0031. Allah straft onmiddellijk. En God staat in een hoekje te grienen met een glaasje wijn en een handje brood. Lutser.

JudgeJuly | 15-06-07 | 15:36

"Deze laffe aanslag maakt duidelijk met wat voor tegenstanders wij te maken hebben." -Bert v. Middelkoop

widtvoet | 15-06-07 | 15:35

doodT

L4mpje | 15-06-07 | 15:34

Triest, maar die foute spelling is ook triest:
derde persoon enkelvoud --> doodT
Enfin, zal wel door de haast gekomen zijn

John Dork | 15-06-07 | 15:34

Oei, het begint al. Berlijn spreekt van een 'laffe daad', iets dat natuurlijk héél wat anders is dan oorlogje voeren. Gewoon gemeen, zoals die Taliban het spel wil spelen, niet eerlijk, dat was helemaal niet de afspraak, zo ga je niet met elkaar om en daar kwamen we niet voor.

Schoorsteenveger | 15-06-07 | 15:34

Ja het was natuurlijk wachten hierop, maar het blijft niettemin triest. RIP.

Aussie | 15-06-07 | 15:34

Kijk, als je je met andermans zaken gaat bemoeien en met oorlogs materiaal in de buurt van schietgrage Al -jazeera kijkers gaat scholen bouwen dan neem je als je eerlijk moet zijn wel enig risico. Hierbij wil ik dan ook even wijzen op het feit dat de verantwoordelijken voor deze in den haag zitten! Ouders, familie en vrienden gecondoleerd met dit zinloze verlies.

Zeiker | 15-06-07 | 15:34

Dat de reageerders geen Nederlands spreken hier is tot daar aan toe, maar dit is nu al de tweede behoorlijke fout in kop vandaag. Roadside bomb doodT... GS doe eens koersoesje Nederlands volgen.

Mokum Kosher | 15-06-07 | 15:33

met oprechte deelneming collega, ook voor de mensen die je achterlaat.

ineedritalin | 15-06-07 | 15:33

@fluh; we zitten in de NAVO, dus hebben we er wel wat te zoeken. Afghanistan had ook Osama kunnen uitleveren. Die kans hebben ze niet gepakt. Dan moet je dus op de blaren zitten.
-
Ik vraag me wel af als NL echt zou vertrekken (wat mij niet verbaast na een hele dooie) wie de bouw van de mosketen dan verder gaat regelen. Daar waren wij heer en meeschter in.
-
www.mindef.nl/actueel/parlement/kamerv...

Rest In Privacy | 15-06-07 | 15:33

Voor volk en vaderland heette dat vroer, ofte sterven voor de Koningin - maar met die globalisering, i.c. Pakistan schijnt nu ons buurland te zijn, geldt dat minder en minder, wel dat Quod patet orbis.

Sterkt voor de familie!

Aztec Convector | 15-06-07 | 15:32

Nou maar eens horen wat Middelkoop allemaal te vertellen heeft.
Natuurlijk, diep geschokt en medeleven met de familie en zo, maar laat 'm nou maar weer eens opnieuw uitleggen dat we er alleen maar zijn om de boel op te bouwen, niet om oorlog te voeren, en dat het allemaal zo lekker gaat.

Schoorsteenveger | 15-06-07 | 15:31

RIP; een held minder op deze aardkloot.

Lobo | 15-06-07 | 15:31

het zat er aan te komen
RIP

bravvour | 15-06-07 | 15:31

In een oorlog vallen doden.. Zonder oorlog is er ook geen vreden.. om ff abos, bilo, bijstandskoning en de rest van het indymedia tuig voor te zijn: Als je iets begint moet je het ook afmaken! als je nu terug gaat trekken gaat alles helemaal kapot (ook hier) kennedy kwootje: "I'd rather fight the enemy in their homes, than in our own homes" maargoed, iedereen beetje meet respect voor onze jongens (en meiden!) daar! RIP voor de kameraden, en natuurlijk ook de nabestaanden..

Acid Burns | 15-06-07 | 15:30

Zijn de B-52's al opgestegen voor gepaste tegenreactie ?
MLRS heeft de juiste coördinaten al doorgekregen ?
PZH-2000's en M-109's al bijgedraaid ?
Kompleet platgooien die kaartvierkanten.
Daarna met stoffer & blik kijken wat er over is gebleven.

Stefannn | 15-06-07 | 15:30

canada-nederland, 83-2!

ed.. | 15-06-07 | 15:29

cnn rept niet eens over de Nederlanders, die koekel heeft het over buitenlandse media die het nieuws naar buiten hadden gebracht. even het fatsoen opbrengen om de familie te achterhalen en het daar eerst even melden komt niet op bij de heren.

Draakovic | 15-06-07 | 15:29

Triest. Maar ik blijf er bij dat we van het begin af aan al niks te zoeken hadden in die zandbak.

fluh | 15-06-07 | 15:29

Slecht verhaal, beetje kort

matjak | 15-06-07 | 15:29

Huh, een oorlog met doden? Rare wereld.

Boze Buur | 15-06-07 | 15:28

r.i.p. De necrofiele piemeltjes staan vast al op 12 uur.

Multikuli | 15-06-07 | 15:28

Nice, dat deze zinloze missie maar niet verlengd moge worden...

.pim | 15-06-07 | 15:28

Ik lees trouwens net op www.nu.nl/news/1116182/10/Nederlander_... dat de familieleden nog niet zijn geinformeerd. Lekker stijlloos als je het via deze manier te horen moet krijgen...

pik | 15-06-07 | 15:28

Het moest ervan komen, helaas:(

Een maat van mij is gelukkig net terug uit afghanistan. :)

Reez | 15-06-07 | 15:28

Later meer?
Nog meer doden?
Is de GS-revolutie eindelijk begonnen??
*trekt broek uit en rent naar buiten*

Teen | 15-06-07 | 15:27

Tja, jammer dat dit gebeurt in ieder geval.

Maar dat weet je als militair van tevoren hé. Risico van het vak. En dit zal ook zeer zeker niet de laatste zijn die omkomt in die bodemloze put/zandbak.

Tuvai | 15-06-07 | 15:27

"Volgens lokale bronnen zouden daarbij vijf burgers gewond zijn geraakt" www.ad.nl/buitenland/article1439543.ec... schijnen kinderen te zijn.
Wat een helden die gasten *pfff*

Herman Flipsen | 15-06-07 | 15:27

breaking?

Ariey | 15-06-07 | 15:26

gevalletje beroepsrisico.

heavybas | 15-06-07 | 15:26

Sterkte aan de familie en collega's.

De StoorZenDer | 15-06-07 | 15:26

Ach, 2 weken geleden bij een demo in nederland ook een dode gevallen. Zou raar zijn om in een oorlog geen deauden te hebben.

Maar R.I.P. en sterkte voor de familie.

neemjemoederindemali | 15-06-07 | 15:26

Eerste reactie van justitie:
We gaan hem vervolgen wegens dood door eigenschuld.

Specht! | 15-06-07 | 15:26

Kabinet erheen sturen?

met den noordert zon | 15-06-07 | 15:25

NOU EN? waarom ben je anders in uruzgan? om alleen mensen te vermoorden? tis oorlog mensen, net zo breaking news dat er regen in nederland valt.

stevy | 15-06-07 | 15:25

en wat tonen we weer een respect voor onze soldaten.

tafkaFM | 15-06-07 | 15:25

zoals al vaker genoemd, laat dat probleem zichzelf lekker oplossen...

Alcoholic | 15-06-07 | 15:25

Stukje bij beetje wordt Nederland steeds meer in deze oorlog gezogen. Ben benieuwd hoeveel Nederlandse soldaten er nog moeten sterven voordat het kabinet het welletjes vindt.

pik | 15-06-07 | 15:25

@ schoorsteenveger
second that

wouterbroccoli | 15-06-07 | 15:25

Ho-ax? Wel een mooi kort berichtje!

We wachten allen in spanning af. Nog maar een paar duizend en we hebben de Amerikanen ingehaald!

PAALman84 | 15-06-07 | 15:24

Terugtrekken en de hakbars laten verrekken. Dat dat zooitje zich onderling maar opruimt. Weghalen die nederlanders aldaar

met den noordert zon | 15-06-07 | 15:24

wow de militairen doen ook eens wat.. gaan ze dood

bunneke | 15-06-07 | 15:24

Later meer. Inderdaad, later nog meer doden.

Schoorsteenveger | 15-06-07 | 15:24

Het moest er toch een keer van komen...

S4r3 | 15-06-07 | 15:23

Later meer. Meer doden?

DutchXTC | 15-06-07 | 15:23

Vredesmissie met schooltjesopbouwen, of wordt er toch gevochten?


Kudtkabinetten!

widtvoet | 15-06-07 | 15:23

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl