Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Mogen wij even vangen?

mp3? Thuiskopie kijkt mee...Even een ongezien de tiefus van Tim Kuijk en zijn makkers. Want ondanks eerdere berichten komt de heffing op MP3-spelers en dvd-recorders er lekker toch. Het enige waar ze het nog over eens moeten worden is de hoogte van de heffing. En die zal naar verwachting “niet of nauwelijks boven de 20 euri uitkomen”. Redelijk toch? Ja, ze zijn zo schappelijk daar in Hoofddorp. Zo wordt zelfs rekening gehouden met mensen die alleen maar keurig via legale downloads hun MP3-speler van geluid voorzien. Niet dat deze mensen straks worden vrijgesteld van deze geldklopperij, maar het bekt zo lekker. Dat gaat dus ENORM cashen worden voor de stichting. In Nederland zijn in 2004 namelijk al meer dan 800.000 mp3-spelers verkocht en in voorgaande jaren vertienvoudigde dit aantal per jaar. Wedden dat die artiesten daar noppes nada van gaan merken? Ach, als het doorgaat is de downloadbelasting ook weer voldaan. Trouwens, alleen Nederland heeft natuurlijk weer zo'n stichting die dit soort absurde voorstellen zomaar mag doen.

Reaguursels

Inloggen

Donner heeft gezegd liever geen nieuwe heffingen te zien.
Het InnovatiePlatform heeft gezegd dat nieuwe heffingen geen goed idee zijn.
De EU is tegen nieuwe heffingen.
De Consumentenbond is tegen.
De ICT industrie is tegen.
Zelfs auteursrechthebbenden zijn tegen.

De enige die voor is, is thuiskopie. En die willen geen openheid geven waar het geld (MIJN geld) exact naar toe gaat. en dan heeft de "onderhandelings"commissie een voorzitter die eigenhandig een beslissing mag nemen als de partijen er niet uitkomen. En dat besluit is ALTIJD vóór nieuwe heffingen.

Donner heeft het druk, maar hij zou nu toch eens ballen moeten tonen en deze heffing voorgoed onder de grond moeten stoppen. Het begint namelijk met een laag bedrag, en groeit vervolgens in rap tempo tot nog veel meer. Daarnaast zijn mobiele telefoons, pc's, harde schijven en overal waar maar wat geheugen in zit de klos.

drek | 11-11-05 | 11:37

Eigenlijk zou ik eerst bewezen willen zien dat een mp3-speler een geluidsdrager is. Niet zozeer dat zo'n ding tot geluid reproduceerbare data kan herbergen, maar dat die data vergankelijk is. Mocht de speler gewist worden, krijg je dan je aan royalties afgedragen geld terug?

OoO | 10-11-05 | 17:36

Ik wordt ook doodgegooid met post van die bedelaars van SENA, volgende keer schijt ik die retourenvelop vol en dan post ik hem ook. Hufters.

Dr. R. Clavan | 10-11-05 | 12:27

Mij hoor je niet klagen over datatax alleen de speelfilms mogen dan wel nog wat beter.
Sommige TC versies zijn gewoon het aankijken niet waard.

Brederodekater | 10-11-05 | 09:40

Vraag me alleen af waar die miljoenen extra inkomen naar toe gaan?
Er zal vast wel een paar man lekker zijn zakken van lopen te vullen,gelukkig kunnen we ook naar duitsland of belgie om deze waanzin heffing te ontduiken!

nummertje | 10-11-05 | 09:16

Of we gaan allemaal cd-rw's gebruiken. cd niet meer leuk??? Wissen en er nieuwe nummers opzetten! Hoef je je ook niet druk te maken over de rechten die je elke keer betaald bij aanschaf van cd-r's in Nederland.....
Werkt perfect vind ik! Als je er een stuk of 10 hebt, ben je al klaar.

Desmosideci | 10-11-05 | 08:06

Hallo,

een eenvoudig rekensommetje:

20 Euro zijn ongeveer 15 - 16 liter benzine, daarvoor kom je vanuit een heleboel gemeentes in nederland over de grens naar duitsland. Daar heb je de zelfde MP3 en DVD-spelers, alleen zonder heffing.

Zou een net idee zijn, als met begin van de heffing 25% der kopers net even over de grens een gezellig dagje uit heeft en teglijk goedkoper zijn MP3 of DVD-speler koopt.

Wedden dat de industrie dan iets tegen deze ideenmakers onderneemt?

Cheesehead | 10-11-05 | 06:16

maar 20 pleuro's? is wel 44 gulden in ech geld.. 44 gulden!!! toeslag van effe 44 gulden!!!

Hallo!! pikken we dit? en de EU?

vmk | 10-11-05 | 01:56

Duidelijke zaak lijkt me, na de kloepoek-SUV en de Poolse importbruid, nu ook voortaan je MP-3 spelers van ver halen!
Niet zeuren verder, gewoon collectief je hardware van over de grens halen en simpelweg wachten totdat de fabrikanten gaan piepen i.v.m. dalende afzetcijfers!

Waarom horen we die trouwens niet harder piepen? Als 't Apple niet uit zou maken zou ze haar iPods wel in Californië PRODUCEREN, maar op de mijne staat toch echt: Designed in Caly, Assembled in China. Ergo: Kostenbesparing!
En dan niet gaan piepen als 'n stel geitewollen-stink-sokken met een heffing komen? Weg zorgvuldige integr. kostprijs, weg prijsstrategie...
Ik snap 't niet.... Luxe-politiek noem ik het: je bezig houden met onzinnige problematiek!

MCN | 10-11-05 | 00:26

Ik heb 7 jaar geleden mijn laatste CD gekocht, ik vind 'em niet zo goed en wel zonde van mijn 39,95. Sindsdien ben ik te gierig voor dit product. Aangezien ik na de gebroken belofte dat de CD prijs na de introductie weer zou afdelen naar het LP niveau van 24,95 genezen was van enige morele gevoelens ten opzichte van deze wurgende distributieindustrie, zal het je niet verbazen dat mijn mp3-spelertje dus vol staat met welgeteld 0 betaalde muzakjes. Van het bespaarde geld kan ik lekker meer Punica kopen, en hunnie niet. Dit stapje in de wapenwedloop, daar lach ik om, leuk voor het kuddevolk dat toch al de CD van Britney koopt, om de een of andere reden. Joh mensen ga toch lekker op alles heffen, op PC harddisks, op neurieen, whatever, ik daag u uit. Geld betalen aan een ongekochte Bauer is voor mietjes. Ook altijd leuk om te zien hoe Vonhoff dit even lekker rechts pro-industrie zogenaam onafhankelijk regelt, leve de VVD. Voor menig reaguurder geld: rechts lullen, behalve als het de portemonee treft.

Henk Hunk | 10-11-05 | 00:19

ik heb al de vierde brief van dat SENA-clubje ontvangen. ze worden steeds onvriendelijker...

pureemetjus | 10-11-05 | 00:11

Heeft er hier toevallig iemand zin in om de handen in een te slaan en deze 'stichting thuiskopie'juridisch klem te zetten in een procedure over deze heffing? Een goed advocaat moet dit zo omver kunnen werpen

Prins | 09-11-05 | 23:19

Wanneer beseffen de platenmaatschappijen nou eens dat de tijd van slechte cd's maken en er veel geld voor vangen, voorbij is. De markt is veranderd en ze weigeren zichzelf daaraan aan te passen. Geen idee waarom ze dat niet doen. Of beter, deden. Ze hadden met de opkomst van het internet en MP3 meteen er moeten inspringen en gebruik maken van de mogelijkheden die internet biedt. Ze dachten zeker dat het allemaal niet zo'n vaart zou lopen...... Maar ze zijn er nu dus achter dat ze de boot hebben gemist en in de toekomst niet meer nodig zijn voor de ditributie van muziek. En nu is het lijden en last. Ik snap al dat gejammer niet. Ga eens creatief ondernemen in plaats van met betraande ogen wijzen naar iedereen die download!!!! Er zijn zat mogelijkheden om actie te ondernemen. En doe dat nou eens in plaats van krampachtig vasthouden aan een verouderd systeem van muziekdistributie.
Daarbij komt ook dat de cd z'n langste tijd gehad heeft. Echt handig is het niet dat er maar 12 tot 15 nummers opstaan waarvan er 6 tot 10 niet goed zijn. Ik zit vaak op de weg voor mijn werk en ben dan de hele tijd die dingen aant het wisselen. Niet handig dus. Zeker nu je sommige cd's niet eens kan afspelen op alle apparaten en er zomaar ff ongezien software op je PC wordt gezet. Zet mensen niet echt aan op een cd te kopen in de winkel denk ik.....
Ook van de prijzen in de winkel schrik je. Laatst was ik bij de FRS en zag dat sommige cd's echt nog 21 euro of meer kosten! Ja, dan moet je het ook niet raar vinden dat die niet gekocht worden. Met zo'n prijsstelling maak je je eigen markt kapot. En ook wat er uitkomt,is om te huilen. Al die bagger van TMF en MTV is gewoon helemaal shit. (oke, smaak is persoonlijk.....). Ik ren er niet van naar de FRS. Wanneer heeft bv. Simply Red voor het laatst een nieuwe cd uitgebracht? Of de Simple Minds, Dire Straits, Level 42, David Bowie, Depeche Mode en Enigma......

Als ze nou eens naar de oorzaak kijken van het downloaden in plaats van de gevolgen ervan. Zolang zal het doorgaan en alleen maar meer worden. Maar ik denk dat ze al te laat zijn......

If you can't beat them...... join them.

Desmosideci | 09-11-05 | 23:14

De thread is dusdanig lang dat ik mij er niet helemaal doorheen geworsteld heb, dus vergeef mij als iemand dit ook al verteld heeft.
Die heffingen kunnen mij niet boeien, ik heb nog nooit heffing op dvd´s betaald. Ik heb zojuist een dvd harddisk recorder besteld via Internet. Scheelt 20%(!) op de consumenten prijs én ik betaal niet eens de verwijderingsbijdrage. Voor 9 euries word hij netjes aan de deur gebracht, wie doet mij wat?

General Failure | 09-11-05 | 22:58

Kuik jongen gefeliciteerd, Eerst de heffing op blanco dragers. De extra heffing op disks. En nu de rechtzaak om illegaal te downnen nog even winnen en je hebt ze allemaal te pakken.
Geniet van de gifbeker, je wordt bedankt voor bewezen diensten en wordt netjes door Buma/stemra op straat gezet.
Doeiiii.

tiswat | 09-11-05 | 22:53

Shit! * schrapt iRiver mp3-speler van Sinterklaas-verlanglijstje *

Kim Jong-il | 09-11-05 | 22:23

Nederland is HET land van corrupte kartels en verplichte winkelnering. Zogenaamd voor behoud van de 'werkgelegenheid' maar in werkelijkheid om een bevoorrechte kaste een gespreid 'bedje' te gunnen. Daar passen die stichtingen goed bij.

Kees3382 | 09-11-05 | 21:38

weet iemand of er ook extra belasting op carbonpapier zit???

roelofw | 09-11-05 | 20:49

@SuperG 19:30 : Uiteraard! Ik kopieer zelf ook *kuch* nooit wat.

TM | 09-11-05 | 20:01

@BenBack 19:30 : Die is dus wel weer leuk. Want ik hoorde in die tijd van een techneut het verhaal dat sommige pakketten voor 500 gulden konden worden verkocht. Alleen moest de bouwer het geld er echt binnen zes maanden uit hebben want daarna werd het spul alleen nog maar gekopieerd. En dus was de aanschafprijs geen 500 maar 2.500 pietermannen...
Ging geloof ik om DBase of zo.

En zo betalen wij allen uiteindelijk toch het gelag.

TM | 09-11-05 | 19:59

@bwahaha
Dus met een beetje geluk en we koppelen Wik H hier aan Aruba, neemt Max dat volgende keer mee onder zijn kopje verdachten in de zaak Holloway?

Mooi was die tijd | 09-11-05 | 19:57

@ Gijsie 09-11-05 18:04

Niemand verplicht jouw om te 'moeten' reageren op mijn stelling. Daarbij is mijn stelling gewoon een feit. Zelf geef je ook al aan dat de huidige regering niets met deze regelingen te maken hebben. Die deel ik dan ook met je. Feit blijf dat we een heleboel leuke maatregelen aan dat fijne paars te danken hebben... tja het blijf politiek en je zal er ook nooit over uitgepraat raken. Het enige wat (over)blijft aan dit soort partijen is de onuitputtelijke drang om ons d.m.v. van regeltjes weer die duur verdiende ?'s uit de zak te jatten.

*_ENIGMA | 09-11-05 | 19:56

/*ot: Max Westerman leest GS in de VS :). Net het hele Natte Lee verhaal dunnetjes opnieuw gehoord op RTL 4 :). Van Gibson tot en met Phil. En w00t Joran van der S. heet nu Joran van der Sloot op RTL4...

bwahaha | 09-11-05 | 19:50

waar is toch die overheid gebleven die regelmoe was? ik zie ook maar één optie, te weten naar belgie of duitsland. en wel met z'n allen hé!!!

manna | 09-11-05 | 19:30

@TM
Ik ben nog altijd onschuldig tot het tegendeel is bewezen.

SuperG | 09-11-05 | 19:30

. Gijsie 09-11-05 @ 17:57

Begrijp ik ook wel, maar waar zouden die lieden zijn zonder door de politiek aangestuurde rechters????

ff nog een voorbeeldje, Zou Window's WordPerfect,(in het verleden) Autocad enz, enz werkelijk zo populair zijn geworden als wij het niet onderling door hadden gegeven?

Geschiedenis mijn vriend wordt altijd door de overwinnaars geschreven en hoe die winnaars zover zijn gekomen boeit immers niemand en daarom kots ik ook op die zelfde Macht/Geil/Geld bewuste eikels en als ik ze een poot kan uitdraaien zal ik het niet nalaten om dat te doen.

Trouwens heb je die mislukte Chipknipkaart al geupdated want die drukken ze ook weer door je strot in de toekomst en jawel ook daar komen dan weer de kosten bovenop door een van die clubjes die je ( trouwens heel goed) heb beschreven.

In de tussen tijd zit ik ook nog een voetbal wedstrijd illegaal te bekijken en ff een copie'tje te maken van Photoshop voor een andere arme drommel.

Grtz,

BenBack | 09-11-05 | 19:30

Al je spullen voor te branden en coepieren bestel je toch uit Duitsland...

da wizard | 09-11-05 | 19:27

De wereld is vergeven van personen die onsamenhangende oerklanken voortbrengen.

Voor aanhangers van het CDA mag het geneuzel van Balkende als muziek in de oren klinken en voor de aanhangers van Groen Links het gebrabbel van Femke.

Maar om daar nu rechten voor te moeten betalen zodra het op een geluidsdrager wordt gezet.

Bunt | 09-11-05 | 19:26

@snoopy 19:14 : Aah. Weer een 'expert'. Als je zou lezen dan zou je zien dat ik het niet zozeer eens ben met die heffing maar dat ik het heb over de algemene hypocrisie alhier op GS.
Want NIIIIIEEEEEEEEEEEEEMAND kopieert OOOOOOOOOIIIITTTTT eens een cd-tje of dvd-tje, we zouden toch zeker niet durven?

TM | 09-11-05 | 19:23

@bandenblazer: "Vooral van die hele kleine MP3 spelers kan je er minimaal 30 anaal via Schiphol binnen smokkelen per keer....." alsdus ene Heinrich

"Toon mij uw reet en ik zeg wie u is"

Nil desperandum | 09-11-05 | 19:22

en wat ook nog echt %#@$#@$#! irritant is.. KOOP je eens een fijne legale dvd krijg je uren lang #$$# brein spotjes, leeftijdbegrenzers, logo's en andere zelfbevredigingsbeeldmateriaal wat je iedere keer moet uitzingen... ergo, ik word gedwongen een kopie te maken waarna je het kan skippen. of spelletjes met allerlei irritante beveiligingen die je als eerlijk koper moet ondergaan. bah!

SloopKogel (wie zijn | 09-11-05 | 19:22

@zapper 18:09 :

1. De duur van een nieuwe cd is gemiddeld veel langer dan die van een LP die naar CD is gedonderd. Dat betekent meer opnamekosten(en die zijn niet mis als je verder gaat dan je pc gebruiken).

2. De prijs van de CD werd inderdaad hoog gehouden maar is wel degelijk gedaald. Ik heb niet de nieuwe dubbel-CD van Kate Bush gekocht en die was naar ik meen 23 euri. Voor twee cd's dus. Dat de Pink Floyd als aasgieren iedere keer een volkomen overbodige 'nieuwe' versie uitbrengen van 'Dark Side of the Moon' die dan weer 35 euri kost zal me worst wezen.

3. De prijs van de CD wordt niet bepaald door de R&D kosten van de cd, hij wordt bepaald door de platenmaatschappijen en die zijn money-happy. En ook de artiest krijgt relatief gezien een fooi als je dat afzet tegen de inkomsten. Tenzij je Madonna of U2 heet uiteraard. Maar dan levert een wereldtour je al miljoenen op.

4. MP3 : wat ik net zeg, daar zitten de kosten ook helemaal niet. Ben ik helemaal met je eens.

5. Dat de beleidsmakers over het algemeen niet weten waar ze het over hebben, daar kunnen we het volledig over eens zijn. ;)

En dan nog een opmerking richting Kees347589 : Als je niet weet waar je het over hebt doe dan niet van die idiote uitspraken beste Kees. De meeste muzikanten zitten vrijwel continu financieel aan de grond. Dat jij wellicht alleen Frans Bauer koopt - die inderdaad flink binnen is - is jouw probleem. Dat is niet de maatstaf voor de algemene muzikant.

TM | 09-11-05 | 19:21

onderaan het persbericht staat een telefoonnummer
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting de Thuiskopie, mevrouw H. Wijminga. Tel: 023-7997811, e-mail: thuiskopie@cedar.nl

michel.c | 09-11-05 | 19:14

@ .TM

flikker op man met je 20 euro dat geld gaat weer naar een stichting waar niemand ooit wat van ziet ze maken dit land kapot met dit soort onzin regels en hoe kan het dat het in andere landen niet nodig is???
We zijn tog met ze allen 1 europa nou dan ook graag allemaal dezelfde regels

snoopy | 09-11-05 | 19:14

Van die 25 euro voor een CD gaat er 1 naar de muzikant, de rest blijft kleven aan de industrie waarvan de helft bij die lul van een van Breukhoven, dat heeft ie nodig om die hoer te onderhouden.

geldwolfje | 09-11-05 | 19:14

Na de dvdr en cdr nu dus ook je mp3 spelert uit duitsland laten komen. Kansloze knakkers met hun heffing.

Vlijmscherp | 09-11-05 | 19:12

de socialistische subsidie republiek weer op volle oorlogssterkte... preventief iedere kentekenhouder 2 bekeuringen voor rood licht, iedere fiets met zonder licht toeslag, een tegemoetkoming voor minderheden voor genoten discriminatie en belediging, een verkrachtingsvergoeding voor vrouwen, de dutrouxheffing voor kleine koters....

nederland appelland.. heeeeel veel regelen en niets oplossen...

SloopKogel (wie zijn | 09-11-05 | 19:11

Wat zal de heffing brengen? Extra money voor de buurlanden, een paar bedreigingen voor Tim Kuik en co en veel extra downloads, je bent met zo'n heffing gek als je nog steeds naar de platenwinkel gaat.

Uiteindelijk is er dus maar één winnaar, de consument, want die koopt gewoon ergens anders. De schatkist en Kuik en co verliezen big time, let maar op.

DonJoe | 09-11-05 | 19:10

koop je die dingen toch lekker in het buitenland, daar zal alleen min zalm niet zo blij mee zijn

Redneck | 09-11-05 | 19:08

Zo, ik heb 10 ipods besteld.
In 2006 word dat rijk worden!
Mischien is brein toch wel niet zo slecht...

Mr. Crimineel | 09-11-05 | 19:00

Het beest belachelijke aan dit zieke plan is natuurlijk dat niemand meer zijn mp3-spelert in Nederland gaat kopen, maar gewoon bij Hanz und Grietzie over de grens. Slecht voor de economie als je het mij vraagt. En de mensen die hem wel gewoon bij its halen spelen daarmee niemand meer dan die stichting zelf en de platenmaatschappijen in de kaart. Logisch dat weet iedereen, het erge is echter dat ik mensen ken die alles gewoon in de winkel kopen; nou zeg je "goh is dat nu zo erg", nou nee niet bepaald, maar als die minder aardige klote trut me dan ook nog eens niet die cd van haar laat kopieeren kan ik mij daar wel aan ergeren ja. En dan niet om het feit dat ze niet wil dat ik er niks aan uitgegeven heb, maar haar argument is dan "anders krijgt de artiest niks". Nou wees gerust meisie, die artiesten krijgen er maar iets van 18 cent per album voor. De grootste winsten liggen in de concerten. Ook geen nieuws, maar dat geeft niet.

Mosselman | 09-11-05 | 18:58

@Anarchez. Wat een stel oetlullen en huppelkutten. Nou zie je dat de betaalde 'rechten' linea recta worden verdeeld onder dat vriendenclubje. Goede muzikanten zien daar echt geen cent van terug hoor.

Kees3382 | 09-11-05 | 18:55

Ik zie het probleem niet echt. heb al een mp3 spelert en dvd's of cd's hier in Nederland kopen?? dat is toch wel als grapje bedoeld neem ik aan?

Mooi was die tijd | 09-11-05 | 18:54

@vanrechts
je hebt helemaal gelijk. Ik voel me dan ook totaal niet geroepen om genoemde heffing te betalen. Afdingen is dus de norm, krijg maar een dikke. Verder lekker shoppen over de grens, eveneens goed voor de EU-economie maar niet de onze. En gewoon lekker downloaden dus, hoef ik me nu ook niet meer schuldig over te voelen. Lekker gevoel wel!

Tobus | 09-11-05 | 18:54

Ik ben er eerlijk gezegd wel blij mee om van BREIN en stichting Thuiskopie te horen te krijgen dat het kopieren van CD's en DVD's die ik van vrienden of de Bieb heb geleend legaal is. En dat het downloaden van muziek en films ook legaal is. Dat uploaden illegaal is, dat zie ik dan maar door de vingers.

Dodo12 | 09-11-05 | 18:53

@vanrechtsheeftvoorrang: Helemaal mee eens,

/stchting brein mode on:

al kun je je ook afvragen of er ook niet een heffing moet komen op het draaien van een cd'tje als je bezoek thuis hebt?

/stichting brein mode off

Need for Speed | 09-11-05 | 18:52

Beste Nederlandse staat en overige dubieuze stichtingen,

Ik heb mijn werkgever gevraagd of hij mijn salaris direct aan jullie door wil storten, dat scheelt mij een hoop gedoe.
Ik hoor graag hoeveel jullie terug willen storten voor de wekelijkse boodschappen.

Groet,
Hummie.

Hummie | 09-11-05 | 18:50

ook geen wonder dat de artiesten nog geen poen hebben gezien, kijk es naar de lange lijst met bestuursleden, waaronder natuurlijk weer een aantal uitgerangeerde politici..
www.cedar.nl/thuiskopie/organisatie.ht...

anarchez | 09-11-05 | 18:48

Bij deze heeft Tim Kuik een prijs op zijn eigen hoofd gezet. 20 euro voor een lege geluidsdrager.

Gavrilo | 09-11-05 | 18:43

Het gaat allemaal nog veel verder terug. Het is op zich al een volslagen belachelijke zaak dat die hele industrie zich er nu pas zo druk om maakt. Hypocriet en vooral decennia lang struisvogelpolitiek en ongelooflijke luiheid. Al sinds de intrede van de bandrecorder (hallo, fossielen, zijn we daar nog?) en vervolgens de cassettedeck is er al sprake van "illegaal" kopieren. Tuurlijk kwamen ze toen ook al met de enige oplossing waar die geldwolven maar aan kunnen denken, namelijk een heffing op onbespeelde bandjes en op de cassetterecorders. Net als nu dus. Maar is het in essentie niet zo dat een artiest z'n geld hoort te verdienen met optredens en z'n populariteit daarvoor verder kan zien toenemen naar mate zijn song op radio, cd, internet of whatever wordt gedraaid? Met andere woorden: gratis reclame? Wordt het niet eens tijd dat al die mafiose organisaties als Brein, Buma Stemra, die zichzelf alleen maar in stand houden en louche platenboys naar het rijk der vergetelheid worden gestuurd? Die zijn toch niet meer van deze tijd? Volgens mij is het juist nu het moment om gedl te gaan verdienen aan live optredens. Als je al die muzikale shit tot nu toe alleen maar digitaal heb weten te horen en zien, wil je toch wel een keer naar een live optreden van je favoriet, toch? Maar da's natuurlijk veel te veel inspanning voor de centen. Dit soort acties verdient uiteraard stukken eenvoudiger. Gewoon illegaal blijven downloaden allemaal. Je moet je afvragen bij elke dl wie er nu een grotere crimineel is. En je gezonde verstand geeft je het antwoord wel. Ik wil gewoon zelf poen van die gasten wanneer ik een nummer van een artiest draai. 't Is goedverdoemme reclame!

vanrechtsheeftvoorra | 09-11-05 | 18:41

jaaaaa! eindelijk eens geld op me bankrekening ! *kuch*

Draaitafel Demagoog | 09-11-05 | 18:36

je zou bijna denken dat meneer Spee er werkt.

marteltor | 09-11-05 | 18:35

-weggejorist-

Mr. Crimineel | 09-11-05 | 18:34

Moet ik straks ook gaan betalen als ik een liedje fluit op de fiets of onder de douche zing ?
Tsja, Nederland hè... Koopmansgeest en dominee's,
Wordt tijd dat die smerissen nou ook eens gaan letten op illegaal gezang in het publieke domein..

prettything | 09-11-05 | 18:27

@Pinokkio.Wat een idiote wet. Je maakt mij niet wijs dat een democratische meerderheid hier voor was. Maar dat geldt voor de meeste wetten in deze 'democratische rechtsstaat'. Die entertainment industrie heeft directe lijntjes naar de regenten, die wel goed gefeteerd zullen worden.

Kees3382 | 09-11-05 | 18:22

@nfs
dat maakt het alleen maar erger. dat ik er voor betaal en er niks voor terug krijg. dan zet ik inderdaad de radio uit en mijn ipod aan.

Toine Rorije | 09-11-05 | 18:19

Die lui van de entertainment industrie en de kudtstichtingen zitten allemaal in Hilversum en vangen ook al 1.000.000.000,00 per jaar van de belastingbetaler(via de Staatsomroep).

Kees3382 | 09-11-05 | 18:18

@zapper. De charlatans van die stichtingen kan het niets schelen dat heel het land naar de klote gaat. Ze innen hun 'rechten' en gaan lekker in Frankrijk genieten van hun pensioen. Of met hun rollator op hoge toon bij de MacDonalds eisen dat ze 'rechten' hebben om de hele dag gratis koffie te drinken.

Kees3382 | 09-11-05 | 18:15

@. .. zapper
bedoel je 11 mp3 TRACKS?; dan kun je beter een cd kopen, aangezien de kwaliteit daarvan vele malen beter is dan die van mp3's.
Overigens download ik graag FLAC en ogg bestanden; die klinken beter.

collapse | 09-11-05 | 18:15

@toine, denk maar niet dat jij gratis naar de radio luistert, daar komen de kijk- en luistergelden om de hoek die ook afdrachten voor Buma in zich hebben. Dat jij dit niet meer rechtstreeks betaalt, betekent nog niet dat je het helemaal niet meer betaalt.

En anders zit er nog altijd een knop op je radio ;-)

Need for Speed | 09-11-05 | 18:14

Zo lang alle radiozenders alleen maar slechte muziek draaien wordt ik toch gedwongen om muziek ilegaal te downloaden. als een bakvisje de hele dag naar de blackeyedpeas mag luisteren op radio3 mag ik toch zeker ook de hele dag gratis naar mijn favoriete muziek luisteren? niet meer dan redelijk me dunkt

Toine Rorije | 09-11-05 | 18:11

@TM ook daarvan vind ik persoonlijk dat de muziekindustrie het zelf in de hand heeft gewerkt. Een LP kostte vroeger 22 gulden als releaseprijs. Toen kwam de CD, die kostte 40 gulden als releaseprijs, waarbij de muziekindustrie groots verkondigde dat deze prijs drastisch zou gaan dalen, nadat de R&D kosten voor de CD terug waren verdiend. Immers de productiekosten waren vele malen lager dan die van LPs. Een redelijke releaseprijs zou nu (met inflatie etc) uitkomen op 10 euro, we weten allemaal dat je daar geen nieuwe albums voor kunt kopen. Door meer te vragen, omdat er zou worden gekopieerd, werd er uiteindelijk meer gekopieerd. En nu nemen we de MP3. Productiekosten, nihil. Ze kunnen MP3 dus vele malen goedkoper aanbieden dan CD. Als ik online echter 11 MP3s koop, dan zit ik zo'n beetje op de prijs van een CD, dit plus het feit dat je nu ook bij voorbaat zou moeten gaan betalen voor de bestanden die je illegaal zou downloaden, zal ervoor zorgen dat het illegaal downloaden van muziek een enorme impuls zal krijgen. Ik vraag me af of die gasten die deze dingen verzinnen uberhaupt de lagere school hebben afgemaakt.

..zapper | 09-11-05 | 18:09

@ *_ENIGMA:

Dat argument is volgens mij nu echt wel over datum hoor.
van de 150 zetels zijn er 42 voor de PvdA geweest en 44 voor het CDA. Dus kennelijk wilde 28% van het volk dat de PvdA in de regering zou komen.
D66 wilde niet een coalitie vormen met VVD en CDA, dus dat is wat de D66 kiezers wisten ten tijde van het indrukken van die knopjes.
D66 heeft zich niet aan zijn eigen uitspraken gehouden, dus dat is kennelijk niet iets wat het volk wilde.
PvdA is niet in de regering gekomen, dus dat is ook niet wat het volk wilde.

Zo kan ik nog wel even doorgaan.
In elk geval is deze regering niet wat (een groot deel van) het volk gewild had.

Maar goed, die aanstelling van de stichting thuiskopie & co dateert alweer van een tijdje terug, dus daar kunnen we deze regering niet op aanspreken. Hooguit dat ze niet die lui gedwongen hebben tot openheid van zaken, wat ze dus wel verplicht zijn.

Maar goed, het begint een beetje vermoeiend te worden om steeds weer tegen dergelijke "zinnige" uitspraken in te moeten gaan en nog veel vermoeiender om een regering te zien die gewoonweg niet snapt waar ze over beslissen, zodra het een beetje technischer is dan het instellen van je magnetron.

Gijsie | 09-11-05 | 18:04

laat die artisten weer lekker zelf optreden. Door gratis downloads wordt hun muziek sneller verspreidt dan ooit tevoren. Echt geen medelijden met een industrie waar je door een plaatje te maken met een joint op je lip achter de computer voor je leven binnen kan zijn. En tja, over die van Kuiken is genoeg gezegd, wat een mongeaul

rattekop | 09-11-05 | 18:01

Iedereen die nieuwsgierig is of wil meewerken/helpen, mail even.
Ik kan niet deze website (mis)bruiken hiervoor.
Er is ook nog geen website maar die zal ik maken. De aanmelders via mail krijgen dan een bericht. Alle hulp is welkom.

Dikke tieten | 09-11-05 | 17:59

@BenBack 09-11-05 @ 17:25

Brein heeft niets te maken met die heffingen, althans officieel niet.
Zij doen aan opsporing van gekopieerde muziek. De BSA doet aan opsporing van gekopieerde software en de BIG is tegen het kopieren van spelletjes.

De SonT/stichting thuiskopie is alleen maar bezig met geld te innen en doet dus alsof alle mensen die media (en binnenkort spelers) kopen illegale dingen ermee doen. Dit gaat natuurlijk tegen de principes van onschuldig tot het tegendeel bewezen is in.
Diezelfde houding hebben dus de stichting reprorecht en leenrecht.

Brein en de BSA hebben tenminste nog een beetje het recht aan hun kant door overtreders op te pakken, terwijl die laatste 3 stichtingen dus puur en alleen maar uit zijn op geld innen en daarnaast ook nog eens geen openheid van gegevens willen doen, terwijl ze dat wel verplicht zijn.

Wat het dan voor zin heeft om Sa. A. en Mo.B. naar het binnenhof te sturen, is mij onduidelijk.

Gijsie | 09-11-05 | 17:57

@ Dikke Tieten
Ik hou het even in m'n achterhoofd, voorlopig ben ik nog lid van de Jonge Fortuynisten, hoewel dat indertijd meer een symbolische daad was, ik ben 1 keer naar een bijeenkomst geweest...

Zak Chips | 09-11-05 | 17:54

't is wel leuk dat wel allemaal lopen te klagen over dat voor alles wat we kopen al 1/5 deel btw betalen, en dat we dan ook nog allerhande toeslagen, heffingen, accijnsen e.d. betalen. Maar wie kiest hier in Nederland nou eigenlijk de regerende partijen ...? Eigenlijk moeten we dus ons eigen de schuld geven. Want 'wij' kiezen ?!

*_ENIGMA | 09-11-05 | 17:52

@dikke tieten, ben wel benieuwd naar je ideeën. URL?

Need for Speed | 09-11-05 | 17:52

Ag ja tegenwoordig moet je voor elke scheet die je laat milieubelasting betalen dus waarom geen downloadbelasting, het grote tekort van balkenende en consorten moet tog ergens mee gecompenseerd worden.

sluw maar stijlloos | 09-11-05 | 17:47

Ben bereid te discussieren. En het liefst met tegenstanders zoals jij Zak Chips.
Als ik enkel meelopers heb, is er geen voorruitgang.

Dikke tieten | 09-11-05 | 17:46

Dikke Tieten: Hoewel ik het op dit punt met je eens ben, vrees ik dat ik niet zoveel voel voor de communistische shariastaat die jij voorstaat. Tenzij je je standpunten matigt uiteraard... ;)

Zak Chips | 09-11-05 | 17:43

@TM,

Nee, ook als je het origineel niet bezit mag je van film/muziek enkele kopieen maken voor eigen gebruik. De backup regeling geldt alleen voor software (en daar moet je het origineel dus _wel_ van bezitten).

pinokkio | 09-11-05 | 17:42

@Kees3382,

Nee, zonder die heffing is het NIET legaal. Je kunt de cd wel gekocht hebben, maar dat geeft je onder auteursrecht nog geen recht om ook een kopie te maken. De thuiskopieregeling maakt dit mogelijk en deze is in ruil voor een heffing geinstalleerd.

pinokkio | 09-11-05 | 17:41

Stichting de ThuisKopie: "De voorzitter van deze onderhandelingsstichting is benoemd door de minister van Justitie.
Zo wordt een zorgvuldig onderhandelingsproces gewaarborgd."
-
Maak dat de kat maar wijs.

Bunt | 09-11-05 | 17:39

Zit er ff zo over na te denken en ben het eigenlijk wel spuugzat.
Wie weet hoe ik een partij op moet richten en kan me eventueel daarmee helpen?
Ik denk dat Den Haag en Nederland klaar zijn om het volk te laten spreken...
Oja, het is een serieuze bedoeling. Wie helpt?
Mail me naar lekkernederland@home.nl

Dikke tieten | 09-11-05 | 17:38

zapper 17:23 : Ik ben zelf ook ontwikkelaar/consultant en heb voor enige tonnen aan zelf-ontwikkelde software liggen. Daar gaat het me niet zo om, dat is echt maar een kleine minderheid van de bevolking. En die opmerkingen van anderen over '1 kopie voor thuis is legaal': die is legaal om te maken maar niet om af te spelen volgens mij, je mag maar 1 exemplaar tegelijk gebruiken. Het is dus een backup. En data-backups(digitaal = data) mogen wel gemaakt worden als het product officieel is aangekocht. Mag je dan nog wel even bewijzen met de aankoopbon natuurlijk, maar goed.

Alle zuiver principiele argumenten tegen kopierheffingen kan ik begrijpen, ik ben het er zelf ook voor een groot deel mee eens. Maar how about die selektieve verontwaardiging waarmee een aardig aantal mensen nu waarschijnlijk zitten te posten, terwijl de burner de laatste Robbie Williams-torrent aan het burnen is. Tsja, daar krijg ik toch wel een beetje jeuk van.

TM | 09-11-05 | 17:36

Sorry verkeerde topic

Levereter | 09-11-05 | 17:28

En nog een site over uitleg van de auteurs rechten met een FAQje over wat je wel e niet mag: www.euro-copyrights.org

CaptainGrunn | 09-11-05 | 17:28

Als door die heffing het thuiskopiëren legaal wordt. dan wordt kopieerbeveiliging van CDs en DVDs natuurlijk een misdrijf?

spuitje11 | 09-11-05 | 17:28

Te gek, ging naar die Nathalie site vroeg hoe dat ook weer zat met O.J. en Michael, pats meteen een ban.

Levereter | 09-11-05 | 17:27

Als dit soort dingen doorgaan dan heb ik overigens schijt aan mijn eigen normen en waarden, immers als ik moet betalen omdat ik illegaal download, dan zal ik daar gebruik van gaan maken ook.

..zapper | 09-11-05 | 17:26

@. Gijsie 09-11-05 @ 16:32

Als Mo. B. en Sa. A. nu eens direct vrij gelaten zouden worden en wat hardware in hun handen kregen met het uitdrukkelijke verzoek rcihting binnhof te gaan, zouden wij vanzelf van een hoop problemen af zijn. Daarna roepen we wat Joego's te hulp betalen een Miljoen of zeau en klaar is Breinloos Nederland *kuch*

BenBack | 09-11-05 | 17:25


Het is gvd, triest waren ze er niet al achter gekomen bij dit zelfde verhaal voor Cd's en DVD's dat het geld ook al niet terecht komt bij makers van de muziek(de gene die er dus recht ophebben), maar lekker blijft hangen bij de gene die het mag heffen...

Maar goed, gewoon doorgaan, met deze onzin... de arme ziel weer een poot uitdraaien en maar wachten totdat hier de vlam in de pan staat.

szol2001 | 09-11-05 | 17:25

1 kopie maken voor thuisgebruik is legaal, dus dat doe ik ook. Ik koop mijn CD's in duitsland en dat is waar ik mijn MP3 speler ook ga halen. Werd de stichting thuiskopie niet de stichting heling genoemd omdat ze de in beslag genomen CD'tjes gewoon doorverkochten?

geldwolfje | 09-11-05 | 17:24

@TM ik nodig je overigens uit om hier een keertje te komen neuzen. De enige gebrande CDs zijn niet meer in de handel te verkrijgen. Een verzamelaar houdt niet van gekopieerd spul. Gezien ik zelf software ontwikkel, heb ik ook alle software gewoon legaal in huis. Het is echt niet moeilijk hoor, maar ik denk wel dat er wat generatie verschillen in zijn en dit zeker niet voor iedereen geldt.

..zapper | 09-11-05 | 17:23

Kreeg laatst ook zo'n leuke envelop van de Sena, of ik muziek draai als mensen telefonisch in de wacht staan en of ik muziek draai waar klanten dit kunnen horen.

Donderstraal nou heel gauw in elkaar, stelletje vieze graaiers.

En het zijn er nogal wat: Sena, thuiskopie cq SonT , buma/stemra, Stichting reprorecht (papieren kopie)

Nog even en ik ben meer kwijt aan alle mogelijke heffingen dan aan de produkten zelf. Ongezien de t*ring voor die gasten!!

Need for Speed | 09-11-05 | 17:23

Ik heb begrepen dat de heffing naar intern geheugen gaat. Slimme fabrikant stopt er dus geen geheugen in maar verkoopt dit los. Of denk ik nu te simpel :-S

doskabouter | 09-11-05 | 17:22

Ach, het zal de staat en BREIN een reet reosten dat wij hier bakkelijen en dit voorstel uitkauwen.
De meeste Nederlanders weten het niet of vergeten het gewoon en daardoor zal dat aantal van 800.000 verkochte spelers zakken naar grofweg 500.000 stuks per jaar.
Das toch mooi weer 20 euri x 500.000. Nu hebben ze niets.
Zo zit heel Nederland in elkaar en we worden bij de neus genomen waar we bij staan. Ondertussen lozen we onze frustratie op blogs zoals hier. Ff lekker hoor dat schelden, maar betalen zal. Zolang je niet omkomt van de honger gaat je "overmatig" geld naar de staat. En ze worden er steeds handiger in. Das de ervaring die helpt.

Dikke tieten | 09-11-05 | 17:22

Afrekening in het criminele milieu....

spuitje11 | 09-11-05 | 17:22

@zapper en TM. Inderdaad, de middenstand wordt lastig gevallen door allerlei uitvreters die heel het land naar de kloten helpen met hun 'belastingen'. En muziekanten zien geen cent van al die geheven rechten. Die poen verdwijnt direct in verkeerde zakken.

Kees3382 | 09-11-05 | 17:21

Dit soort spullen kun je sowieso beter over de grens kopen dan hier, in Duitsland zijn die dingen veel goedkoper, en daar kennen ze deze belachelijke leuter niet.
De Nederlandse middenstand, dus de Nederlandse economie is uiteindelijk weer de dupe van een van de meest lachwekkende besluiten ever. Het doet me denken aan die bijdrage die ik zou moeten betalen omdat ik bedrijfsmatig een kopieerapparaat heb. Om mijn fakturen mee te kopieeren. Dus die staat op naam van mijn prive persoontje, ik krijg immers niets uit dat potje voor al die adviesrapporten van mijn hand die lustig binnen de overheid worden gekopieerd. Ik kots van dit soort beleid.

..zapper | 09-11-05 | 17:18

O.K. so kill me now people. Maar ik snap niet waarom zo goed als iedereen hier loopt te mauwen over een eenmalige heffing. Op die kudt-cassettes wordt al tig jaar automatisch heffing meegenomen in de aanschafprijs(met dank aan Jerney Kaagman trouwens).
Dus wat is er zo 'nieuw' aan dit idee? Behalve dat het nu niet gaat om de informatiedragers maar om de afspeelapparatuur(hetgeen ik trouwens helemaal faut vind)?

Overigens : Willen al die mensen die luidkeels lopen te roepen dat ze alleen maar 'legaal' burnen hun directorylisting hier eens dumpen dan? Want ik geloof er geen kudt van. Iedereen kopieert, en zeker niet altijd legaal. Of zijn er hier niet reeds legio opmerkingen geplaats over bittorrent-files, alt.binaries, etcetera?

Beetje selektieve verontwaardiging wat mij betreft.

Oh; en ik ben opnemend muzikant dus ik betaal zometeen ook onterecht. En ik heb nog nooit een cent gezien van die cassettebandjesheffing hoor...

Kortom : heeft iemand hier een echt goede reden om tegen die heffing te zijn of huilen we met de wolven mee?

TM | 09-11-05 | 17:17

@pinokkio. Zonder die heffing is het ook al LEGAAL. Je mag namelijk gewoon voor eigen gebruik gekochte rechten kopieren. Je hebt immers vet betaald voor die rechten (20 EURO). Je mag dus een gekochte CD op een MP3speler zetten. Dus je betaalt nu eerst rechten bij de CD en daarna nog eens rechten op de drager. DUBBEL dus.
Want anders dan van eigen gekochte CD's kopieren is geen thuis kopie volgens de 'wet'. Daarom zijn uploaders zogenaamd illegaal. Als ze die heffing invoeren (en hij is er al op CD's etc.). DAN MOET JE LEGAAL KUNNEN UPLOADEN EN DOWNLOADEN. Want je hebt immers voor de rechten betaald.

Kees3382 | 09-11-05 | 17:16

Net zo makkelijk als boefje Kuik de burger bedonderd, bedonder ik hem:
Wie een MP3 spelert wil aus Deutschland, mag die bij mij bestellen. Woon er vlakbij (Porto kosten voor eigen rekening.)
Laat ze ongezien te tiefus krijgen met hun graaipraktijken.

Dikke tieten | 09-11-05 | 17:16

WIE o WIE organiseert er eens een lekkere STIJLloze aktie door byvoorbeeld een maand GEEN cd's dvd etc. te kopen. Moet je eens zien als de artiesten echt inkomsten mis gaan lopen hoe snel de stichting thuiskopie wordt opgeheven.

Night | 09-11-05 | 17:15

Jakkes, zijn er in Nederland dan zo weinig mensen die de auteurswet kennen? Over de hoogte van die heffingen kun je discussieren, maar even voor de duidelijkheid: door die heffingen is HET MAKEN VAN EEN THUISKOPIE IN NEDERLAND LEGAAL! Juist, of je hem nu van de tv, je cd/dvd, de cd/dvd van je vriend of van het internet plukt: voor eigen gebruik is het legaal onder de Nederlandse auteurswet! Daar betaal je dus die heffing voor. Zie ook: www.iusmentis.com/auteursrecht/nl/thui...

pinokkio | 09-11-05 | 17:08

@. Zeemo

Tevens dat fonds waarin de verwijderingsbijdrage wordt gestort.

ganzo | 09-11-05 | 17:08

Dus als ik het goed begrijp is downloaden nu ok? want je betaald middels je geluidsdrager? :D

Utopiad | 09-11-05 | 17:08

ik zie het probllem niet..
koop mijn dvd's op de hoek 0,40 euri cent de 100
heb newsleecher
heb een giganews account
en klaar je mag muziek en films downloaden van meneer kuijk.
en de ipod koop ik wel in Duitsland

oja www.anti-piracy.nl/Opinie/Wat_mag_niet...

let even op #4

camman | 09-11-05 | 17:07

Zucht...
Zou die Kuijk nou ECHT de enige in Nederland zijn die nooit iets kopieert of download?

Lucasdelinkselul | 09-11-05 | 17:05

Heb in elk geval net op tijd mijn mp3-spelertje gekocht.
Ik heb een idee: ik ga een Stichting oprichten en heffing vragen op het aantal decibellen dat eruit komt.
Doet er iemand mee?

Margreet Dolman | 09-11-05 | 17:02

dat wordt weer adverteren op marktplaats met gloed nieuwe mp3 spelers! owja, de handleiding is in het duits...

Rupie | 09-11-05 | 17:01

Ook op buitenlandse vliegvelden wil men nog wel eens electronica verkopen.

Maar goed, Calimero, als eenmaal de download-tax is betaald, dan ook niet meer zeuren over illegale kopietjes he?

G. Temmes | 09-11-05 | 17:00

Ik zeg Duitsland here I come for a new mp3 spelert.

Speed | 09-11-05 | 16:59

Ach dat gaat hetzelfde als met de spindels dvd's. Gewoon bestellen in duitsland op een nederlandse website.
Loopt de nederlandse belastingdienst nog meer mis.

Zeemo | 09-11-05 | 16:58

De heren in Den Haag snappen natuurlijk niet waar het om gaat. Om elke scheet worden kamervragen gesteld en spoeddebatten aangevraagd, maar zo'n achterlijke heffing die niet eens verantwoord kan worden kan ze niets schelen. Ben benieuwd wat zij ervan te zien krijgen. Waarschijnlijk meer dan de artiesten zelf.

Hassan Jassan | 09-11-05 | 16:58

@Kees3382
Je hebt het er wel heel moeilijk mee of niet? Ik heb een tip voor je: koop snel een MP3-spelert en DVD-recorder voor de heffing erop komt.

ZI | 09-11-05 | 16:56

Wat is dat eigenlijk voor volkomen absurde bedrag? 20 euri? Op de meeste mp3 spelers kan je minder zetten dan op een CD-RW. Moeten we soms ook extra voor techniek betalen, dat zij niet hebben uitgevonden? Of is het zo dat als je een mijer voor een mp3 speler uitgeeft, je best voor 20 euri opgelicht mag worden?

bwahaha | 09-11-05 | 16:55

@rush747. Nog nooit van gehoord.Maar geef dat niet door want dan sturen ze alsnog een 'rechtmatige' rekening met naheffing van tien jaar en 100% 'rechtmatige' boete. Heel het land is vergeven van uitvreters.

Kees3382 | 09-11-05 | 16:53

Prima, die 20 euro kopieerRECHTEN. Dan mag ik dus alles wat los en vast zit legaal kopieren.

Marcules | 09-11-05 | 16:52

Bedankt Grunn!

Margreet Dolman | 09-11-05 | 16:52

@ Kees3382

Had je hem ook in de bus van SENA

rush747 | 09-11-05 | 16:48

Degenen die hier achter zitten zijn babyboomers die hun pre pensioen willen veilig stellen. Over tien jaar is er niets meer over van al die stichtingen en regenten. Dan geven muzikanten gewoon zelf muziek uit op internet en kan je voor een aanvaardbare prijs downloaden zonder dat 99% van de kosten in verkeerde zakken verdwijnt. Al die platenbazen kunnen dan de tering krijgen.

Kees3382 | 09-11-05 | 16:48

. exhxv666
varkenshouder toevallig?

collapse | 09-11-05 | 16:47

CaptainGrunn: Thnx voor de links!

Balsaq | 09-11-05 | 16:47

Ach, ik koop mijn DVD's en CD's al jaren in Duitsland, dus die MP3 speler dan ook maar... doe ik stiekem nog een beetje aan ontwikkelingshulp voor de kwakkelende economie daar. Wij hebben hier de economische groei blijkbaar niet nodig...

BlackMagic® | 09-11-05 | 16:46

Ik woon niet al te ver van de Belgische grens (jajajaja, kom maar ;)) en zie een levendige handel MP3 spelers wel zitten. iPods, Mp3 usb players, enz enz.

exhxv666 | 09-11-05 | 16:46

Het gaat ook om DVD recorders, volgens mij zelfs de types waarmee je van de TV opneemt!!
Ik denk dat ik ook maar een stichting in het leven ga roepen om ergens een of ander populair product uit te melken.
Ik vraag me af of het ook voor mobiele toestellen geld, waar je als sinds het begin ringtones op kan zetten.

mennie | 09-11-05 | 16:44

Bedankt dat heel Nederland dan lekker kan zeggen dat ze betaald hebben voor die 2039402958235693 MP3-tjes op hun PC.

Rest In Privacy | 09-11-05 | 16:43

Waar mag ik met terugwerkende kracht sinds 1980 mijn cassettebandjes gaan betalen dan? Ben Liebrand stond al voor de deur dat ie geld wou zien voor het opnemen van die jaarlijkse Grandmix op 8 december op radio 3. Die Tim Kuijk is echt helemaal van de pot gerukt. Wedden dat we hem hierna de politiek zien ingaan. Die man heeft het helemaal gemaakt als dit erdoor komt (wegens het wonen van 500 meter van de belgische grens en 1,5 kilometer van de duitse wil ik hierrbij aanbieden om ze hier zonder dvd heffing te komen halen)

Eskimauh | 09-11-05 | 16:43

Heeft iemand nog een titel van een goede, nieuwe film?
Ik heb zin om even snel wat binnen te slurpen, maar weet niet wat.

collapse | 09-11-05 | 16:43

En de helft daarvan op nibbles.

KaiserSoza | 09-11-05 | 16:42

Kees, Naar de radio luisteren?!
Ja zeg , jij maakt het wel helemaal bont!

Margreet Dolman | 09-11-05 | 16:42

Op casettebandjes en lege video's werd ook altijd al extra geheven tbv de muziekindustrie. Snap niet dat ze dat niet allang doen bij cd's, MP3's enzovoort.

Horror Scoop | 09-11-05 | 16:41

Ik stel voor om 0.00001% per bit, gestelt dat het een 1 is, te belasten.

KaiserSoza | 09-11-05 | 16:41

Heffinvrij je cd en dvd recordables kopen doe we natuurlijk nu allemaal al in Luxemburg (shop.cdfreaks.com) en over een tijdje komen daar dan fijn MP3 spelerts bij.

CaptainGrunn | 09-11-05 | 16:39

Word het alweer tijd om de HTTP fuckerts en de zombies in werking te zetten?

~Pyro~ | 09-11-05 | 16:38

@. ganzo
downloaden is niet clandestien, weet je nog!

collapse | 09-11-05 | 16:37

Jullie moeten gewoon stoppen met clandestien downloaden. Dan heeft zo'n stichting geen enkel bestaansrecht.

ganzo | 09-11-05 | 16:36

Ik stel voor om ieder individueel IP pakketje te belasten!

KaiserSoza | 09-11-05 | 16:36

Persoonlijk houd ik meer van de Balkan-methode, maar vooralsnog doen we het even zo...
www.wegmetdestichting.nl/

Pritt Stift | 09-11-05 | 16:34

Als iets dergelijks vanuit het Ministerie zou komen bv., hoeft er geen Stichting te zijn, die zich hiermee bezighoudt en zijn de winkeliers strax op grote schaal zelf ILLEGAAL bezig.
Ik haal, illegaal en sta voor paal.

Margreet Dolman | 09-11-05 | 16:33

@Levereter. Big brother is dicht bij want die belasting op kopieer papier is er al lang. Als directeur zie ik ieder jaar weer een rekening van een kudtstichting genaamd 'Reprorecht'. Zij hebben voor mij bepaald dat ik kopieer uit kutblaatjes van hun rechthebbenden zoals Libelle, Elsevier krantjes, kranten, en sommige vakbladen. Dat doe ik nooit want wat moet ik met al die waardeloze stukjes. Maar wel dokken, anders de deurwaarder. En ik ben niet de enige,alle bedrijven en instellingen (ook bibliotheken en scholen) krijgen een rekening voor UITVRETERSBELASTING.

P.s., ook krijg ik zo'n rekening van weer een andere stichting omdat binnen het bedrijf naar de radio geluisterd wordt.

Kees3382 | 09-11-05 | 16:33

Stichting reprorecht : 4.5 ct per gemaakte kopie met copyrighted materiaal met een fotocopieermachine. (werkelijke percentag hangt af van de grootte van je bedrijf en de bedrijfstak. Dus niet van je werkelijk antal gekopieerde velletjes.

Stichting Leenrecht: 1,50 per geleende CD in de bieb. Uitbetaling is sinds 1998 nog 0,00. Dit omdat ze het niet eens kunnen worden over de verdeelsleutel.

Stichting thuiskopie: 40 ct per DVD+r, 60 ct per DVD-r, 80ct per DVD+r dual layer en voor de CD-recordables etc ook een bedrag (ik meen 10 ct per cdr)
Vrijstelling bij (aantoonbaar) professioneel gebruik van DVDr's is er niet, dus je trouwreportage heeft deze stichting ook geld opgeleverd.
Openbaarheid van gegevens omtrend wie wat krijgt van die inkomsten is er niet, terwijl ze dat wel verplicht zijn.

En het leukste van dit alles is natuurlijk dat je van te voren dus crimineel bent en een boete moet betalen.

Ook leuk om te weten is dat dezelfde namen steeds weer opduiken wanneer je het personeelsbestand van deze stichtingen bekijkt.

Gijsie | 09-11-05 | 16:32

Trouwens: wie brandt er eigenlijk nog CDs en DVDs? Die externe 250-400 GB schijfjes kosten bij de MediaMarkt (dadelijk dus in .de of .be) geen drol meer, daar zet je dan de ISOs op (uit de newsgroep), en die mount je gewoon met Daemon Tools.

Ik brand nauwelijks nog dingen; alleen de installatie-CD van windows zelf; daar ontkom je niet aan.

Balsaq | 09-11-05 | 16:31

En vervolgens verkoopt Sony (platenmaatschappij en maker van andere shit) vrolijk zijn spindeltjes met 100 DVD's voor 'thuiskopien'. Als je zo tegen dat kopieren en downloaden bent, dan maak je je op dergelijke manier toch onsterfelijk belachelijk?

ZI | 09-11-05 | 16:31

Met alle liefde ga ik al jullie kentekens na, van de lease auto's, en geef deze op bij het CJIB.
Immers, al jullie auto's kunnen harder dan 120.
met jullie logica denkende, gaan jullie dus harder rijden dan 120.
Omdat een gemiddelde auto tegenwoordig 20.000 kost, wilde ik per medewerker 1000 euro ontvangen.
Deze vergoeding is redelijk en rechtvaardig.
De wet schrijft tenslotte voor dat je maar 120 mag.

"ja, maar ik rij nooit harder"
Jammer, want jullie doen het zelfde bij normale consumenten.
Eerlijk toch?

Weeraanmelden | 09-11-05 | 16:31

Uploaders en downloaders zijn de vrijheidsstrijders van deze tijd!!

Kees3382 | 09-11-05 | 16:29

Ik heb ze net maar even opgebeld, er was helaas "niemand die me te woord kon staan" en ik werd verwezen naar hun website.

Persoonlijk heb ik een behoorlijke collectie originele cd's die zeker niet meer zal groeien op het moment dat ze dit erdoorheen drukken.

Ik betaal dan immers voor mp3's!

Fury | 09-11-05 | 16:29

Waarom is er nog geen belasting heffing op kopieerpapier?

Levereter | 09-11-05 | 16:27

Heeft iemand Mevrouw. H. Wijminga al gebeld?

collapse | 09-11-05 | 16:26

het is weer echt Nederlands....

zwagertje | 09-11-05 | 16:24

Nog even en het bedrag dat je voor een hard-disk moet neerleggen bestaat voor het merendeel uit kopieerheffing.

collapse | 09-11-05 | 16:23

Ik ben het ondertussen wel gewend om opgelicht te worden door m'n eigen regering en stichting zus en stichting zo.

Framoes | 09-11-05 | 16:23

electronica in NL kopen is zooo passee...

Gier | 09-11-05 | 16:23

Ach ja... Klibido staat alweer lekker te draaien ;)

Balsaq | 09-11-05 | 16:23

Wij gaan in het weekend nogal eens naar Duitsland, tanken lekker goedkoop whiskey en cognac bij de Aldi (vergeet ook hun franse salami niet), en dus voortaan ook even langs de Media markt.

Levereter | 09-11-05 | 16:22

De volgende in dit rijtje (als het er al geen heffing op zit);
- DVD Recorders
- PC's met harde schijven
- USB Sticks
- Het menselijke brein - een soort gedachtebelasting dat als je over een film of muziek praat een chip een een signaal naar je rekening zendt en dan geld overboekt.

Gaaaaaaaap....... ik word hier heel moe van

dan-nie.nl | 09-11-05 | 16:22

Er moeten meer verborgen teksten komen in liedjes die zich richten op Tim Kuijk!
media.putfile.com/Gothic-Meisje
Gothic Meisje reverse steent!

Kurkentrekker | 09-11-05 | 16:21

Precies...gewoon naar het buitenland om je spulletjes te halen.
Of is er iemand zo vriendlijk om ze allemaal op te kopen en voor de normale prijs (of met kleine winstmarge van zeg 2.5) weer te verkopen :)

morf | 09-11-05 | 16:21

Justitie maakt zich steeds ongeloofwaardiger door naar de pijpen van die charlatans te dansen!!

Kees3382 | 09-11-05 | 16:19

Ik zie een grote toekomst in illegale import van MP3 spelers en DVD recorders.
Vooral van die hele kleine MP3 spelers kan je er minimaal 30 anaal via Schiphol binnen smokkelen per keer.....

Heinrich Reifenblase | 09-11-05 | 16:15

Wat zullen de winkeliers dit plan omarmen, die hebben het al zo makkelijk. Wie controleerd eigenlijk of Tim Kuijk dat geld daadwerkelijk overdraagd aan de rechthebbenden?

cactus | 09-11-05 | 16:15

ik blijf het zeggen;Waar is de EU als je ze nodig hebt.
is dit een had-je-maar-ja-moeten-kiezen straf?
Hondekoppen,hufters en smeerlappen.
info@cedar.nl zou ik zeggen..

Weeraanmelden | 09-11-05 | 16:15

De stichting zuigkopie weer bezig?
Ach ik bestel m'n media al jaren in duitsland dus boeiend.

Ze gaan hun gang maar.

Marve | 09-11-05 | 16:14

Betutteling en struikroverij alom.
Mischien is die John Gibson zo gek nog niet om ons te boycotten.

Ach jawel die is ook gek als er iemand ons mag boycotten zijn we het altijd zelf nog.

dan-nie.nl | 09-11-05 | 16:13

Als ze consequent zijn gaan ze ook op pennen en leeg papier heffingen invoeren.

Prof | 09-11-05 | 16:13

Daar gaat m'n kwartje van Kok (met C.O.C.K ?) weer.

style.councillor | 09-11-05 | 16:13

@Peter, precies je hebt betaald aan die oplichters dus moet je vrij kunnen downloaden. In de jaren tachtig en negentig hoorde je ze niet over die rechten. Toen hebben ze namelijk dubbel gevangen (twee maal veertig gulden = 80 gulden) bij de omwisseling van LP naar CD. Pas toen het mogelijk werd te kopieren begonnen ze er ineens over te zeuren, maar zelf hebben ze jarenlang illegaal rechten geheven over kopieen (namelijk exacte kopieen van LP's, de meeste LP's zijn 'op CD gezet).
En als dat geld nou goed terecht zou komen, dus bij de muzikanten. Het verdwijnt voor het overgrote deel in verkeerde zakken. Dus koop die MP3 spelers, CD's enzovoort in landen zonder uitvretersbelasting!!

Kees3382 | 09-11-05 | 16:13

haal ik mijn ipod wel uit parijs...

dode pixel | 09-11-05 | 16:12

Hoe zou het toch komen dat men in het buitenland niet van dit soort belastingen (boetes?) kent op CD's, DVD's, en dan nu MP3 spelers?

broomstick | 09-11-05 | 16:10

Dit is echt meer dan absurd. Hier moet HEEL erg hard op gereageerd worden. Om te beginnen. Wie is er zo kundig om alle papierwerk over deze stichting online te zetten. Belangrijkste vraag op dit moment: wat verdient die strookjesrover?

Verder: hoe was het afgelopen met toen bleek dat de stichting in beslag genomen media lekker illegaal doorverkocht? Dat was toch volkomen absurd? Waarom hoor ik daar niets meer over?!

bwahaha | 09-11-05 | 16:10

Buitenlandse import :-)

Prof | 09-11-05 | 16:10

lekker de mp3ert in duitsland/belgie/friesland shoppen dus?

ik eiges | 09-11-05 | 16:10

alleen in nederland??

dan rij ik wel even naar belgië of duitsland...

hahaha.. losers..

raproy | 09-11-05 | 16:09

Vanaf nu ga ik mij ook niet meer schuldig voelen als ik iets 'illegaals' download! Ik heb er immers voor betaald...

Peterrr | 09-11-05 | 16:08

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl