Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Van Jole: 12 jaar en ouder

kipeiWe blijven hem grappig vinden, dat mannetje dat schreeuwt dat alles wat u denkt dat waar is, dat eigenlijk helemaal niet is. Gisteravond verklaarde Francisco van Jolo dat SUV-bezitters de duivel zijn en dat linkse mensen deze SUV-bezitters eigenlijk best dood mogen schieten. Meneer vergat alleen even te vertellen dat ie tien jaar lang in de allergrootste allervervuilendste auto reed voor het allerweinigste geld (een Citroen XM met een dikke V6 zonder kreukelzone, met leren bekleding). Dat terzijde. Vanochtend verschenen er her en der weer recensies over dat gekke programma van Brilvinger. Als enige medium ter wereld heeft De Volkskrant een positieve recensie over Van Jole's show. En aan de andere kant hebben we tvrecensies.nl, volgekalkt door Frits Bom, de uitvinder van de beeldbuis. Bom beoordeelt dat type programma voor wat het is:"We hebben er nu een op de televisie die hysterie weet te koppelen aan grenzeloze predikzucht. Dat laatste kan ook masturbatie wezen. Dat is niet goed te zien want soms komt hij maar voor de helft in beeld." Dan een geheimpje: De Volkskrant-criticus Wim de Jong en Van Jole zijn dikke maatjes, gaan way back. Vandaar dus die barebackende recensie in de Azijnbode. Jouw rug, mijn rug. Linkse media, bedankt!

Reaguursels

Inloggen

als ik een SUV had zou ik van jole ermee aanrijden

stijlloze1988 | 09-06-07 | 14:47

OzitdatzO 09-06-07 @ 13:03

Of hij links is of niet is niet de issue. Het stikt hier van de diehard en libertijnsche linkserTs. Waar het omgaat is dat ide l*l zich een imago aanmeet van internet deskundige, maar hij vergeet er bij te vertellen dat zulks geldt veur het internet van 10 jaar terug, voordat de proletische meute het internet ontdekte. jeauleau kan maar moeilijk leven met de democratisering van het internet, sterker nog: dat zijn gedroomde lovebaby zich anno 2007 keert tégen paternalistische moralistische calvinisten zonder god, zoals jeauleau. Hij waant zich inquisiteur van de weldenkendheid a la van jeauleau, hetgeen neerkomt op een zuur seaurt verlicht polpottisme. Jeauleau is een nonvaleur met een hoop pretenties en staat voor een stervende wereld. Daarom is hij zo zuur en selectief in zijn verontwaardiging en daarom stopt dit, denk ik, pas als hij zich verhangen heeft.

bottehond | 09-06-07 | 13:22

@OzitdatzO
Van Jole keert zich af tegen burqua-media - zoals hij ze noemt - als Geen Stijl en actie ontlokt reactie. Maar de opwinding over zijn belerende vingertje begrijp ik ook niet echt. Daarvan zie ik er hier dagelijks honderd.

Hoen | 09-06-07 | 13:17

@Opzekers. Jazeker links als de neten die Jolo. Maar who cares? Dat weten we opgegeven moment wel. Hoelang moet dat gezeik over van Jolo hier nog doorgaan?

OzitdatzO | 09-06-07 | 13:03

@OtzitdatzO Hahahahaha!!! Wéér zoeen. Van Jolo is toch gewoon een extreemlinkse oud-kraakpandbewoner die gewoon bij de extreemlinkse redactie van de NOS goed ligt. Links verdedigd de publieke omroepen en het ambtenarenbestand, het is allemaal zeau ontzettend logisch. Ik weet het, uitslapen, kan d'r ook geen genoeg van krijgen, maar come on wordt toch eens een keer wakker.
Over de eauteau: ik heb dé ultieme bak voor de bange bange Van Jeauleau: de Citroen C-crosser! Wél quasi eigenwijs in een Citroen rijden én nog lekker hoog zitten ook! Citroen is allang een C-merk auto, check het plaatje van de mislukte nep-nieuwgelabelde-"eigenzinnigen"SUV www.autoweek.nl/forum/read.php?4,24910...

Opzekers | 09-06-07 | 11:55

Ik van Jolo gezien en vond het geeneens slecht. Wat is dat toch met dat gezeik tegen van Jolo?!?

OzitdatzO | 09-06-07 | 10:08

Van Jolo is de ex van Anna Visser (LLINK) die hem weer een radioprogramma (geitenwollensokkenshow) bezorgde. De vriendin van Visser (Mirjam de Winter) is hoofd radio van LLINK en Wim de Jong is weer de man van Mirjam de Winter. Van Jolo werkte verder nauw samen met Bob Visser, de vader van Anna Visser en verdedigde Anna Visser toen uitkwam dat die als publieke omroepbazin (89.000 € per jaar) grote opdrachten (Mr. Kahoona's Positive Happiness Show) uitbesteedde aan het bedrijf van haar pappa en mamma. It's a small world;-)
Misschien iets voor het kleuterprogramma Is Dat Eigenlijk Wel Zo...?

butcher8 | 09-06-07 | 09:58

@bottehond 09-06-07 @ 00:15
Neen, ik luister slegs naar Staatsradio 1 tussen 7.15 uur en 8.45 uur. Argos begint later.... - er wordt van mij enige (geestelijke) arbeid gedurende werktijden verwacht -. Dat het hoernaille het laat liggen heb ik inmiddels als gegeven aangenomen.

Klint Ostwald a.k.a. | 09-06-07 | 01:24

@ KlinT

Argos gehoord vanmorgen? TimmermanSS geeft eu- kritische projecten zero euri en de beschikbare 2,5 miljoen veur voorlichting over de SSuperSStaat eu ging naar de d66 jongeren, een dagje feest vanwege 50 jaar nonsens en antidemocratie, precies zoals het gepland is door Spinell en nog zo wat ingebeelde kosmopolieten. Maar dus naks veur de kritikasters. Welke hoernalist legt dit spel bloot, noem het maar: van Spinelli tot TimmermanSS, het betreft één rode draad. TimmermanSS komt uit de diplomatieke eurocratie veaurt,, hij groeide in italië en brussel op en nog ergens. Hij heeft niets met de natiestaat Nederland, met dat uniek Vrije volkje en heeft een missie: het opheffen van die spruitjesrepubliek Nederland ten faveure van zijn gedroomd europa. Last but not least inzake dit j'accuse: hij is promoter van tariq ramadan, vrind van markouch en abu thaleb en vele vele islambroeders (en zusters). Enig idee hoeveel jihadi's nu rechten studeren? Opvallend. Anyway: ik draaf nu wellicht wat deaur, maar die timmermanSS legt de eu- critici het zwijgen op. Dat is een flagrante schending van democratische rechten en de uitgangspunten van onze grondwet. Voer veur onderzoek zat veur het hoernalje. Ze dúrven geweaun niet. Angst om dissident te zijn is de kanker in het brein van de hoernalist.

bottehond | 09-06-07 | 00:15

Van Jole is niet links, hij is extreem links.

Don Knieschot | 09-06-07 | 00:06

Klint Ostwald a.k.a. 08-06-07 @ 23:37

Scherp. En je hebt volkomen gelijk, witte raaf.

bottehond | 09-06-07 | 00:05

Wat een ZWAAR KUT geschreven recensie van die de Jong trouwens. Zoiets noemt zich journalist?

Don Knieschot | 09-06-07 | 00:02

Ik kan me niet voorstellen dat er iemand is die na deze uitzending van Jole nog serieus neemt.

Don Knieschot | 08-06-07 | 23:58

Vanwaar toch deze zielige GS hetze jegens van jole?

Colinda | 08-06-07 | 23:58

Vangwege enerzijds "je open stellen voor andere meningen" en anderzijds beroepsdeformatie heb ik naar dit programma zitten kijken. Ik kan mij goed voorstellen dat je dit leuk vindt als je net niet slim genoeg bent, maar wel intelligent-filosofisch wilt overkomen. En daar schuilt het gevaar van dit programma en menig ander programma van de VARA en in het algemeen van de Staatstelevisie. Ze zijn enorm goed bedreven in dit soort vorm van subtiele indoctrinatie. We geven het de titel "Is dat eigenlijk wel zo?", waarmee men impliceert dat er vraagtekens bij feiten en conclusies geplaatst moeten worden. Vervolgens geeft men een boodschap mee (zie onderwerp SUV's) dat in het linkse straatje past. Dit blijft bij een deel van de kijkers hangen als zijnde waardheid en voor het andere deel kan men het afdoen als zijnde sarcasme/ridicuul.

Klint Ostwald a.k.a. | 08-06-07 | 23:37

Over beroerde TV-programma's gesproken, hoe zit het met GeenStijl TV?
Is dát soms de reden der jaloezie, dat die malle jeaulau op TV mag en prof Hoxha niet?

Zeurders | 08-06-07 | 23:19

Jeauleau draait door, net als die hele pvdakliek. Almaar totalidairder om grip te houden, remember terstall en die islamistische matties van hem om Jami te knevelen? gisteren lea bouwmeester gehoord op de sstaatssradio en vandaag martijn van dam. Die lui zijn een menace to society. En dat meen ik heel serieus en heel letterlijk. Jeauleau is een stinkende drol die maar blijft plakken na 6 maal doortrekken. Een nonvaleur, die slechts vanwege zijn bereidheid om de pvda SSekte te dienen ergens aan de bak komt. Het wordt tijd de pvda te verbieden. Ik vind hen veel en veel erger dan Herri Batasuna (die ik niet heel erg vind, maar goed).

bottehond | 08-06-07 | 22:56

Hogere kijkcijfers bij dat programma van Van Joleaux? Dat kotm waarschijnlijk dat zoveel reaguurders eventjes met eigen ogen wilden zien welk programmaatje het eigenlijk was. Van Joleaux dankt zijn cijfers aan de reaguurders. Maar ik wil ook wel even de cijfers zien over de tweede helft van het programma toen de meesten acuut afhaakten met kijken? Zoveel vooringenomenheid, zoveel vooroordelen. het lijken wel kaalkopjes met ripfluwelenbroeken. Zelfde slag van redeneren.

Ergens ben ik echt pissig dat zoiets met ONS belastinggeld gemaakt mag worden.

inquisitra | 08-06-07 | 22:41

@Redactie:
Waarom nou een stukje zonder link: cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/id/VARA...

@Francisco
Ik denk niet dat het misdaadgrafiekje klopt. Ik zag een wel erg stijl stijgende streep aan het begin. Geen mannen in het openbaar vervoer lijkt me een beetje sterk uitgesproken. Je hebt gelijk dat Suv-rijders suv-koppen zijn. De relatie tussen toekijkende mensen bij vechtparijen en autorijders is goed gevonden, maar ik vraag me af of dat wel terecht is.

Hoen | 08-06-07 | 21:24

Frits Bomb roeleert natuurlijk zwaar de pan uit, da's duidelijk! Van Jole daarentegen is zo iemand die graag zaken wil duiden (zie: NOS) als in: uitleggen dat Zijn Visie de enige juiste is, de absolute waarheid. Hij, Van Jole, is immers moreel en intellectueel superieur (lees: links) en weet Alles Beter (cue: vingertje). Echt waar! Als Hummer eigenaar weet je nu ook waar je je motorkap op moet richten.

PreventiefRuimen | 08-06-07 | 21:08

Typisch gevalletje van slechte verliezers ook, dit gezeur over het nieuwe programma van Van Jole. Vorige week, bij de tweede aflevering, was er een grappig bedoeld dingetje om ons te laten raden naar de kijkcijfers. want haha, wat zou het grappig zijn als die lager waren dan bij de eerste uitzending. Maar wat bleek? De cijfers waren hoger. Tsja dat was natuurlijk niet de bedoeling van onze GS-vrienden. Maar verlies toegeven, nee dat niet natuurlijk, stilletjes in een hoekje je wondjes likken, dat is dan meer hun (geen)stijl. En dan nu weer dit gezeur over dat een recensent vriendjes is met Van Jole en dat het daarom blablabla. En ondertussen zijn de kijkcijfers weer hoger. Heeft er nog iemand die foto met van Jole die zijn vinger opsteekt?

gezellie | 08-06-07 | 20:56

@Flippo 08-06-07 @ 20:41
Ga es heel gauw begraven worden, want deaud ben je al.

Pajero | 08-06-07 | 20:52

Ik vind Van Jole een goeie gast en dat programma erg goed. 't Is net als op de BBC: een beroemde intellectueel vertelt ons nieuwe inzichten. En daar neem je altijd wat van mee. Prima toch? En die SUV rijders, die kunnen ongezien de tyfus krijgen. Asocialen, millieuvervuilers en kleine kinderen bij school doodrijders, dat zijn het. Maar ja, als je aan zijn auto komt, begint Jan met de Pet te schreeuwen en te gillen. Zie hierboven. Astramannen.

Flippo | 08-06-07 | 20:41

Andy Pipkin- 08-06-07 @ 19:35

Ik gok dat dat door nieuwsgierigheid komt. Ik keek het nu ook, omdat het alhier weer negatief onder de aandacht werd gebracht.

E-cards | 08-06-07 | 20:28

Zit die man toch niet zo te pesten. Iedereen weet al dat Van Jole een ongetalenteerde tv-ververschijning is die zonder zijn persoonlijke vriendjes binnen het rode bolwerk allang van zijn kunstmatig opgerichte sokkeltje afgetrapt zou zijn. En van Jole weet dat zelf nog het beste. Van Jole is oude media (lees: vanuit linkse orientatie geregisseerde en door de burger betaalde belasting-TV) en anonimiteit van de nieuwe media is hem een doorn in het oog omdat de kriticasters van nu (met name op Van Jole) nu eens niet het standaard linkse recept van karaktermoord over zich heen krijgen. Nu gebeurt het andersom. Maar dat is wel terecht, dat programma was echt zwaar ondermaats, nietszeggend, niet vernieuwend en voorspelbaar. En typisch een produkt van een overjarige in het zadel gehouden linkse pseudo-deskundige.
En de Volkskrant? Die hangt nog niet eens als toiletpapier in reepjes op het toilet.

inquisitra | 08-06-07 | 20:26

Frits Bom is toch deaud?

Tjoep over the hills | 08-06-07 | 20:02

niks over de almaar oplopende kijkcijfers??

-Andy Pipkin- | 08-06-07 | 19:35

Ik ben wel iemand die genuanceerd probeert te denken en ik trachtte zo objectief en naturel mogelijk te kijken naar het programma zojuist. Ik hoopte dat het misschien nog wel een beetje mee zou vallen allemaal, want ik kon me gewoon niet voorstellen dat iemand op TV daadwerkelijk een bepaalde 'groepering' zo verschrikkelijk bot, onder één kam scherend en eendimensionaal neer zou gaan zetten. Ik heb ook niets met SUV's, (zit sowieso niet zo in de auto-scéne), dus daar gaat het me compleet niet om.

Ik hoop maar tegen beter weten in dat Van Jole het een beetje lichtzinnig bedoelt, maar hij ziet deze visie volgens mij als waarheid en bittere ernst.

Volgens mij MAG dat helemaal niet. Ik betrapte mezelf overigens dat toen ik van mn werk op weg naar huis reed, en een Land Rover zag rijden, dat ik stiekem toch even naar binnen gluurde om te zien wat voor persoon erin zat. Maar dat zullen er ongetwijfeld meer hebben, gok ik.

En ik heb het nog niet eens gehad over het compleet onsamenhangende verhaaltje dat die Van Jole ervan gebrouwen heeft. Het lukte me zelfs niet met een beetje creatief denken meestal er ook maar iets te begrijpen. Het regiewerk vond ik daarentegen wel goed gedaan.

E-cards | 08-06-07 | 19:22

hoxha, moet je nou dat fossiel frits bom gaan citeren ?
tjee hoe uitgescheten kan je zijn .

bakoenin | 08-06-07 | 17:53

*Vindt dat het plaatje van Van Jeauleaux bij dit topic wel heel erg lijkt op een kruising van Frits Barend en André van Duin*

koerbagh | 08-06-07 | 17:05

Redactie, graag doorgaan met Van Jole bashen totdat hij ophoudt met overheidsgeld verkwisten.

Klaverjas | 08-06-07 | 16:00

Van Jolo is een uit-de-kast-klapperende heaumeau

Joris de Koekebakker | 08-06-07 | 15:35

me,myself and IK 08-06-07 @

Amerikanen dan niet? Bwhahaha!

rintelman | 08-06-07 | 15:31

Van Jole is een debiel, geboren met een pik in een boere kiel, van mij mogen dit soort types morgen massaal een neqschot krijgen. Vive l'ordinateur!!!!

Joris de Koekebakker | 08-06-07 | 15:25

het is/was nog een WITTE XM ook! Ik heb hem wel eens (jaartje geleden) zien rijden in Rotterdam, Kralingen. "Met een witte blijf je zitte..." Hij zal hem dus nog wel hebben.

ruupie | 08-06-07 | 14:36

Van Jole weet natuurlijk dat er geen allochtonen is esjoevies rijden.Dat zou dan ook voor onoverkomelijke complicaties hebben gezorgd.
Laatst deed SP-aanhanger Bob Fosko een uitspraak in de Veronicagids die nogal aan dit geval doet denken; hij vindt ook dat esjoeviebezitters per definitie asociaal zijn.
Esjoeviebezitters zijn blanke, niet-linkse mensen, wat betekent dat in bepaalde kringen ALLES is toegestaan qua demonisatie enzeau.

monfer | 08-06-07 | 14:35

ach , de kuch "top " vd bloggers is ja allemaal inteelt, we kennen nog de foto's van reet met v jole etc etc . doe hem de groeten met zijn geëpileerde wenkbrauwen en zijn reserve veters voor zijn italo schoentjes.
Het zal je kind maar wezen. jajajaaaaaaa

hemaworstje | 08-06-07 | 14:33

In Amerika is "TV-dominee" een duidelijk begrip. In Nederland is dat begrip nogal breed. Wat dat aangaat is de VARA vrijwel net zo evangelisch als de EO.

brulkikker | 08-06-07 | 14:27

Van Jole wordt niet gebashed doordat hij nu zo'n linkse mediahoer is geworden en al zijn tv-probeersels gedoemd zijn te mislukken, maar voornamelijk omdat hij nog altijd de internetarcheoloog uithangt, die bijkans meent dat er helemaal geen internet zou zijn zonder zijn invloed. Denk ik.

Biff Eagleburger | 08-06-07 | 14:22

Ik zie hier commentaren als 'lekker makkelijk' en 'persoonlijke kruistocht' maar ik neem aan dat die mensen het niet gezien hebben dat 'Is dat eigenlijk wel zo?'. Ik heb gisteren voor het eerste gekeken, en ik vraag me af of hij niet gewoon strafbaar is met zulke uitspraken! Hij relateerde op een bepaald moment de Amerikaanse uitvinding Televisie met passieve houding tijdens zinloos geweld, en de (ja hoor weer) Amerikaanse Autos met aggressie op straat, en ja die SUV rijders zijn bang.. enzo.
Heel heel heel eng programma, vooral de gevolgend voor van Jolo zullen denk ik niet van de lucht zijn. Ik ken (ook) een paar SUV rijders die echt andere meningen zijn toegedaan. Daar moet je je vingertje eens tegen opsteken van Jealeau! Eng mannetje.

mental K | 08-06-07 | 14:19

jezus christus al die banners, header, pica .............. beetje over the top GS

doskabouter | 08-06-07 | 14:15

Maaier 08-06-07 @ 12:29: Die campagne die Geenstijl tegen van Jole voert is braaf vergeleken met die campagne van die hypocriete Youp tegen Buckler destijds.

LoL @ S?v?ke | 08-06-07 | 14:08

Van Jole bij No Style lijkt me een goed idee. Weet echter niet of het dan voor van J. een aanvulling is of voor No Style. Tendentieuze BeTweters, wees eens lief voor elkaar!

Peking Eend | 08-06-07 | 14:06

Volgens van Jeauleau moeten alle GS SUV-rijders een T-shirt aanschaffen wegens gebrek aan seks. Dat is afgesproken werk en verklaart waarom er geen van Jolo-shirt ontworpen is.

Don Quichote | 08-06-07 | 14:01

Dus de tv-recensent is Frits Bom (De Frits Bom). Goh, kijk daar toch wel van op. (Goede onthulling van Geenstijl).

renjerot | 08-06-07 | 14:01

Men blijft lachen met Van Jolo.

Harige Bangmaker | 08-06-07 | 13:58

Eigenlijk wel komisch die pewsoonlijke vete... vooral nu blijkt dat een groot deel van de reaguuwdews ook een beetje Groen ziet van dit oevewloze Van Jeauleau-bashen...

Femke H.

Sambal-bei | 08-06-07 | 13:56

Frits is da bomb.

brulkikker | 08-06-07 | 13:54

Als ik Frits Bom moet geloven, dan was ik allang aan de drank geweest - om maar eens iets te noemen. Mijn hemel. Frits - beste ombudsman, u zult wel denken wat doe ik hier met die uitgedroogde Ficus op mijn schoot, welnu dat komt namelijk zo - Bom. Breek me de bek niet open over die looooser...

voorstoppert | 08-06-07 | 13:51

@ rintelman 08-06-07 @ 13:43
Nederlanders zijn dom, dus dan heb je natuurlijk domme mensen op TV. dat moet je zo langzamerhand toch wel doorhebben.

me,myself and IK | 08-06-07 | 13:51

Reinaert 08-06-07 @ 12:35

Volgens mij is het namelijk gewoon een gay variant op het al oude adagium "meisje plagen, kusje vragen".

Bigi Bana Boy | 08-06-07 | 13:48

Waarom wordt die Jole zo afgeblaft elke keer? Het zal dan wel weer de zoveelste pikketrekker zijn die zijn eigen blaatprogramma heeft. Die Bas haring was ook maar zo'n filosoofheaumeau die het over zaken had waar hij de ballen verstand van had. Maar niemand hoor je over die kudtproleet van een Jensen, die op een of andere mysterieuze manier de populairste talkshow van Nederland nu heeft terwijl hij ook alleen maar leuk loopt te zijn ten kostew van zijn gasten. Amerika heeft Letterman, O'Brien en Leno: Wat doen we in godsnaam verkeerd??

rintelman | 08-06-07 | 13:43

@Hoerensloep: En voor Trekkertrek piloten

Vanes | 08-06-07 | 13:33

en een sigaar voor Frits Bom

Conan de Rabarber | 08-06-07 | 13:32

@Vanes: geldt dat ook voor V8-powered hooiwagens?? *Proest*

HoerenSloep | 08-06-07 | 13:29

Ik vind de recensie van tvrecensies.nl nogal kort door de bocht. Van Jole kondigt zelf aan het begin van het programma steevast aan dat hij gaat "wokken met de werkelijkheid", en daarbij vergezochte verbanden legt. Tvrecensies.nl doet net alsof van Jole een poging doet de waarheid te verkondigen, maar Francisco kondigt zelf dus al vantevoren aan dat juist niet te doen. Oftewel: van Jole gebruikt net zoveel drogredenen, conditioneringen en onnavolgbare redeneringen als in een gemiddeld Geenstijl-stukje (bijvoorbeeld over kleding van kamerleden) staan. Van beide weet ik echter dat het gelezen (dan wel gekeken) dient te worden met een knipoog, en dat doe ik met veel plezier.

Discus | 08-06-07 | 13:28

Zo af en toe zijn er van die dingen waar ikgeen hol van snap.
Blijkbaar zijn er mensen die zich kapot ergeren aan van Jole.
Als die kwast op de kast komt, kijk dan niet.
Geen ergernis en die kwezel preekt dan toch alleen maar voor eigen parochie.

Morrizz | 08-06-07 | 13:28

Wat is het toch een zielig ventje, met zijn SUV rijders zijn de oorzaak van geweld boodschap. Dus die gasten die in Duitsland daar op die G8 allemaal met de politie vechten dat is dus het jaarlijkse SUV rijders uitje ofzo?

Appie458 | 08-06-07 | 13:27

De VARA: voor iedereen die hersendood is of dat graag wil worden

derkcs | 08-06-07 | 13:23

De SUV-rijdert met balle in 020, zal wel even een liefdevolmannetje maken, van die haatdragende Jole!

LoL @ S?v?ke | 08-06-07 | 13:22

Vanes 08-06-07 @ 13:18: Oh nee hoor! We zullen binnenkort wel zien wie er onzeker is:
De SUV-rijdert of van Jole op zijn fietsie!!

LoL @ S?v?ke | 08-06-07 | 13:21

Frits Bom goed vinden omdat hij van Jole slecht vindt! Noem ik vrouwenlogica (met excuus aan alle blondines).
Prof. Hoxha moet nu zelf zijn titel eens waarmaken en met "is dat eigenlijk wel zo" tegenhanger komen die minsten zo erudiet is. (taalgebruik moet kunnen bij een prof.) en anders gewoon ophouden met deze flauwe pesterij.
@LoL En... SUV rijders zijn gewoon onzekere sukkels ook al knijpen ze mijn kop eraf want met een beetje hersen gingen ze gewoon discussieren. En dan verliezen ze net als rokers de discussie. Simpel op feiten

Vanes | 08-06-07 | 13:18

Haha, jullie laten het wel merken hé, flink jaloers te zijn.

Hij had toch wéér meer kijkers.

Lykathea | 08-06-07 | 13:16

De TV RECENSENT is inderdaad echt Fits Bom.

blikjegrolsch | 08-06-07 | 13:12

"... Hysterie weet te koppelen aan grenzeloze predikzucht.". Van Jole kan zo in het kabinet Grijs 1.

Muxje | 08-06-07 | 13:11

Email onderaan gezien van Bom naar van Jeauleau? Eindelijk iemand die het opneemt tegen de anti-esjoevie rijders

Modderfokkert | 08-06-07 | 13:08

Die 'running gag' van GeenStijl tegen Van Jole krijgt zo langzamerhand wel een enorme baard. Tijd voor wat nieuws... Zo nu en dan moet er gewoon een G.B.J. Hilterman opstaan, nu is dat even Van Jole.

Gezellig! | 08-06-07 | 13:07

Van Jeaule is niet best, toegegeven, maar als we de recensie van een website, die niet zou misstaan in Retecools Webdesing Woensdag, serieus gaan nemen, is het stuk van Hoxha ook niet zo heel best...

BennieB | 08-06-07 | 13:07

@TV-Recencent: is u ECHT Dhr. F. Bom???
@GS: Geweaun lekker doen, Jeaule bashen. Ies grappig.
@Maaier @ 12:29: Maar wel elke avond weer...
LOL@Pajero @ 12:03. Klopt wel...

HoerenSloep | 08-06-07 | 13:06

@myself .. en lantent = latent, maar dit terzijde

style.councillor | 08-06-07 | 13:05

Van Harcore reaguurder tot lantent bezoeker, het voelt nu ik weer eens hierbinnen gluur als een homecoming, koekje er bij en zo. Verdorie dezelfde topics als pakembeet 2 jaar (een eeuwigheid in blogland) geleden.
Neent niet weg dat van Jeaule ee enorme linksche oetlul was, isen zal blijven om maar even een pleonastisch understatement te hanteren. Aldus wederom ongezien.. afijn dat weten jullie wel.

style.councillor | 08-06-07 | 13:04

@ redactie

Hoewel het een kut programma is heeft hij er wel eentje.
beetje jaloers dat het jullie niet gelukt is loosers ?.

PS SUV geen probleem. dan wel verplicht groot rijbewijs.
Huismoeders in suv's zijn levens gevaarlijk

Keyzer_Soze | 08-06-07 | 13:03

Vroeger was een LandRovert nog kek en een RangeRovert chique (totdat de RugRidders van Spee dat ding ontdekten) Nu rijdt iedere pauper in zo'n nage-aapte semi-stoere Camel Trophy.

Lekker Belangrijk© | 08-06-07 | 13:01

Natuurlijk zijn SUV bezitters zielig, smakeloos en gewoon de duivel, dat weet iedereen. Het zou niet meer dan terecht zijn als we carte blanche krijgen om alle SUV's kapot te trappen en onder te krassen. Een einde aan de smakeloosheid, daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen.
Maar daar gaat het niet om!
Het gaat er om dat Wim de Jong een goede recensent is, die normaal de juiste analyses op de juiste programma's loslaat. Dat hij dit vreselijke slechte (in al zijn facetten) programma van Van Jole positief beoordeelt is echt een SCHANDE!
Dit is pure vriendjespolitiek, het druipt er van af. Wim de Jonge verheerlijkt het programma gewoon, terwijl een klein kind nog kan zien dat dat het ECHT NIET waard is.
VOLKSKRANT, schaam u!

blikjegrolsch | 08-06-07 | 12:59

Heeft die Jolo jullie te pakken gehad ofzo ? Ha Ha.

zeurdertje | 08-06-07 | 12:56

de publieke omroep opheffen dan kan van dat geld tenmimste het generaal pardon voor 30000 liegende zielepoten gebruikt worden.
deze 30000 waardeloze kulgasten kunnen dan mooi betaald worden door mensen met een flauwekulbaantje in hilversum want daar HOEVEN MENSEN MET EEN ECHTE BAAN NIET VOOR OP TE DRAAIEN

tokkie | 08-06-07 | 12:54

Ja sorry, Ik heb gisteravond gekeken. Ik vond het allemaal wel meevallen......

krommeteen | 08-06-07 | 12:52

Prof. Dr. Cocorico1 08-06-07 @ 12:39
254.000...
zelfs voor talpatroep/10 is dat zielig

Dr. Nase | 08-06-07 | 12:49

Meestal ben ik boos als m'n vriendin de tv voor mn ogen uitdoet, terwijl ik zit te kijken. Gisteren was dat anders.

jimmy | 08-06-07 | 12:49

kan franisco niet een keer een echte baan gaan zoeken bij een commercieel bedrijf tis toch te belachelijk voor woorden dat zulke onzinfiguren een goedbetaalde uitkering krijgt onder het mom van de publieke omroep NIKS ANDERS DAN EN WAARDELOZE SUBSIDIESPONS

tokkie | 08-06-07 | 12:49

Ik wist niet dat van Jeauleau onder het pseudoniem Wim de Jong stukjes in de Azijnbode schrijft.

Karel kwakbol | 08-06-07 | 12:49

mmmm ik had de overtuiging dat het om een komisch programma ging en die jeaule een cynische komiek was.......
Mischien toch die beertender niet meer naast mij op de bank zetten.
ps moet mijn verzoek dan nog ff intrekken om jeaule op oudejaarsavond te laten optreden.

eric@fuall | 08-06-07 | 12:47

*... zonder moeite nog duizend slechtere tv programma's opnoemen*

Maar Prof. Dr. Cocorico1 liegt! Dat kan hij helemaal niet!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 08-06-07 | 12:42

Eindelijk inhoud om op te schieten voor de rechtse kerk. Vorige keer waren het de kjikcijfers (helaas vooor geen stijl vallen die reuze mee) Nu weer de recenties. Ik kan zonder moeite nog duizend slechtere tv programma's opnoemen. Er zit een knop op je teevee die helpt je zo uit de puree Prof Hoxha...

Prof. Dr. Cocorico1 | 08-06-07 | 12:39

@Bigi Bana Boy 08-06-07 @ 12:32:
Ik denk dat het eerder op een tweehandige fistfuck uitdraait hoor :-)
Met als gevolg dat van Jeauleau direct de volgende dag columnist op GS wenst te worden ;-)

Reinaert | 08-06-07 | 12:35

sorry voor de tikfouten ........ warm ....... Overigens een humorvol geschreven website dat tvrecensies.nl

doskabouter | 08-06-07 | 12:35

Al die forensende huisvaders, waar van Jole zo'n hekel aan heeft, moeten wel forensen en keihard werken om de torenhoge belastingbedragen voor de linkse propaganda van de publieke omroep te bekostigen.

Kees3382 | 08-06-07 | 12:35

Ik zag op Last.fm wel dat van Jole een goede muzieksmaak heeft, dat dan weer wel. Hij gaat zelfs naar Bright Eyes.
www.last.fm/user/2525/

Hodja | 08-06-07 | 12:34

Hoxha, jullie obsessie met van Jeauleau begint Freudiaanse trekjes te krijgen. Ik kan het niet normaal meer vinden. Je weet zeker dat je eigenlijk niet heel graag stiekem je piepelotje in van Jeauleau zou willen stoppen ?

Bigi Bana Boy | 08-06-07 | 12:32

Die van Jole is zo'n nietszeggend vente. En een Citroen XM sja dat zegt al genoeg. Dat geeft weer aan dat die man zo vreselijk is blijven hangen in de geitenwollensokkentijd. Rook hij pijp eigenlijk?

doskabouter | 08-06-07 | 12:32

Lekker belangrijk ook die van Jole.

DutchXTC | 08-06-07 | 12:30

iemand die en plein publique z'n middelvinger opsteekt naar een hem niet welgevallig figuur is met de nodige argwaan te benaderen. ook ik heb het laatste stuk van van jole's teeveediarree gezien. als niet partijdige (ik heb geen pc hoofttractor) heb ik me verbaasd over de slaafsheid, waarmee van jole meerijdt op de trendy hekgolf van het suv-bashende milieuactivisme. door de laatste zin van z'n uitzending in de vragende vorm te zetten, doet-ie alsof-ie zelf geen positie inneemt in het debat. de lafbek. als je ergens voor staat, van jole, doe dat dan eauk voor de volle 100%

baba4oog | 08-06-07 | 12:29

Wel ff 254.000 kijkers ja

Dr. Nase | 08-06-07 | 12:29

LoL @ S?v?ke 08-06-07 @ 12:23

van 't hek heeft 1x een grap gemaakt over buckler. Dat was blijkbaar voldoende. niet iedere 3 weken...

Maaier | 08-06-07 | 12:29

Toevallig gekeken gister, het was ronduit lachwekkend. Ik snap niet dat zo'n mongeaul uitzendtijd krijgt...

aarie | 08-06-07 | 12:26

Maaier 08-06-07 @ 12:21: Dat is zeker wel interessant, want wat Youp *kots* van `t hek van de Buckler is, dat is de Geenstijl van de PvdA en van Jole.
.
Geenstijl moet nog even volhouden, maar het zal niet lang meer duren voor dat de PvdA en van Jole het veld moeten ruimen.

LoL @ S?v?ke | 08-06-07 | 12:23

What's new... Ik vond zijn stukje over religie vorige week wel aardig, alleen jammer dat onze linkse predikant net deed alsof hij zo'n beetje het atheïsme had uitgevonden.. sluit je achter aan de rij, van Jole! Er zijn nog 3 miljard mensen vóór je

Kluk-Kluk Klan | 08-06-07 | 12:23

Frits Bom heeft ongetwijfeld gelijk, maar hij werkt zelf mee aan het meest afgrijselijke (die site is er niks bij) dat er op de treurbuis te vinden is. Leningman anyone?

DiagnosisTyphus | 08-06-07 | 12:23

So what else is new?
De volkskrant doet aan één-tweetjes met de VARA.
GS doet dat met de Televaag..
Boeiuh!~
En nee, ik ben niet die ene kijker van van Jeaule...

MAXIMO | 08-06-07 | 12:22

Wat heeft GS toch tegen Van Jole? Wordt een beetje slaapverwekkend, deze hetze. Ik ben geen fan deze lutser, maar hou es ff op. Next topic!

shock'nblog | 08-06-07 | 12:21

gelukkig is frits Bom wel een fan-tas-tisch tv recensent. ik moet van Joloe ook niet, maar die kruistocht van GS tegen de man is ook niet echt interessant meer.

Maaier | 08-06-07 | 12:21

De kapitalisten nemen het over, de hele jeugd is een en al matrealist, ipod, alles!

LoL @ S?v?ke | 08-06-07 | 12:21

Ik herinner me alleen 25 minuten met bizarre beelden van krikkende aapjes en ruziende chimpansees... en een of andere zouteloze hark waar de cameraman duizelig van werd.

Texter | 08-06-07 | 12:16

Ik stel voor dat GS een aparte URL in het leven roept voor artikelen in de categorie Van Jole-bashing. Blijft het ons tenminste bespaard.

VanSlurfhoven | 08-06-07 | 12:15

Hoeveel of hoe weinig mensen kijken er eigenlijk naar Het Vingertje...

da wizard | 08-06-07 | 12:14

Van Jole zuigt, Wim de Jong zuigt, maar de lay-out van de TV-recensies site zuigt er niet minder om...
Wim de Jong draagt trouwens tweedehandsbrillen van van Jole.
www.boekenarena.nl/auteursfotos/eiland...

Zeurders | 08-06-07 | 12:14

Ik heb het ook gezien en vond het bijzonder geestig. Totaal vooringenomen gewauwel zonder een enkele onderbouwing. Een diarree van linkse fantasieen en waanbeelden. Ik heb zelden zoiets gezien. Hij stond zo ontzettend voor lul. Fantastische televisie!

Kleines Arschloch | 08-06-07 | 12:13

@BloteBibs 08-06-07 @ 12:10:
254.000 Anorexiameisjes die een legitiem middel zochten om hun maaginhoud weer eens door de pot te flushen?

Reinaert | 08-06-07 | 12:12

*kudt* nou moet ik weer speciaal een SUV gaan aanschaffen

Iko Nal II | 08-06-07 | 12:12

Ik ken de man niet. maar als hij links is? dan heb ik gelijk genoeg van hem!

Lot | 08-06-07 | 12:10

BTW: toch maar mooi even 254.000 kijkers; das best veel voor zo'n ruk programma

BloteBibs | 08-06-07 | 12:10

Iedereen die tegen suv rijders in Amsterdam is heeft mijn steun. Ga het platteland op.

bookie | 08-06-07 | 12:09

Als het aan mij ligt verschijnt er om de 5 minuten een bash-stukje over die vingerplant. Van Jole, gaat es deaud, teringmongeaul.

Biff Eagleburger | 08-06-07 | 12:08

hoe is het eigenlijk afgelopen met die kijkcijfer gok?

Behangdelul | 08-06-07 | 12:08

Valt allemaal wel mee Hoxha.
Persoonlijk op je teentjes getrapt jochie?

Ridge Forrester | 08-06-07 | 12:07

Schitterend commentaar van die teeveerecensent! Beetje afgekeken van de heer Dijkshoorn, dat dan weer wel.
Wel intrigerend dat van Jole zich in zijn manische betoog zich niet een keer af vraagt of dat nou eigenlijk wel zo is, wat hij zegt.

Spreewaldgurk | 08-06-07 | 12:07

Wat is die site van de tv recencent ouderwets lelijk! Goeie god, dat het nog mag.

kolonel klootoog | 08-06-07 | 12:07

@sjaakdeslinksesul 08-06-07 @ 12:04
Waar Midas Dekkers nog wel humor had.
Die deed, om het looizuur in een glas rode wijn tegen te gaan, een scheutje melk in de wijn.

Pajero | 08-06-07 | 12:07

Tom1337 08-06-07 @ 11:59

Niet ofterwijl! Oftewel. Nederlandsch ies lastig taal

Zeepkar | 08-06-07 | 12:06

Van Jeauleau-bashen is altijd leuk hoor.
Eigenlijk zijn raison d'etre, toch?
Geweaun lekker mee doorgaan dus.
Al komt er dan geen inhoudelijk commentaar, maar da's ook niet verwonderlijk van van Jeauleau heeft dan ook niet echt veel inhoud.

Reinaert | 08-06-07 | 12:05

Het is een goede politicus die het volk weet op te winden over bijzaken terwijl hij zelf zijn zakken vult en de hoofdzaken overlaat aan diegenen die er garen bij spinnen. Geldt voor van Jeaule en voor GS (en voor Geert, en voor Jan, en voor Femke en voor die muts van de PvdD, en voor...)

Niet voor Jan | 08-06-07 | 12:05

De hetze tegen de esjoevie is het bewijs van het morele failliet van links, dat tot weinig meer in staat is dan symboolpolitiek, afgunstbelasting en ecotaks ipv het oplossen van de echte problemen. Zelfs met een gigantisch propaganda-apparaat to haar beschikking - de publieke omroep - lukt het links niet om kritische mensen ook maar een begin van geloofwaardigheid te geven. En Van Jole: Wat ben je toch een verschrikkelijk irritante en hypocriete kleautzak.

Upperkut van rechts | 08-06-07 | 12:05

Gisteren toevallig gezien. Van Jole legde uit dat alle maatschappelijke problemen van de afgelopen jaren niet door de TV maar door autobezit en het forensen van huisvaders komt. Leuk bedacht, maar alles was kort door de bocht, nooit werden aannames gestaafd, hij haalde causaliteit en gelijopgaande ontwikkelingen door elkaar, alternatieve verklaringen werden nooit behandeld, gebrek aan diepgang, warrig verhaal en bar slecht gemonteerd. En op het einde vroeg hij mij: "maar is dat eigenlijk wel zo?", mijn antwoord was :"Ja Fransisco, maar jij bent te dom om het te snappen." Kortom het debiele broertje van Bas Haring/Midas Dekkers.

sjaakdeslinksesul | 08-06-07 | 12:04

De schuld van alle ellende in de wereld is terug te voeren op SOCIALISTEN. Laten we die met SUV's te pletter rijden... Ow nou doe ik hetzelfde... alleen het zit wat dichter bij de waarheid

derkcs | 08-06-07 | 12:03

Het voordeel van een terreinwagen is, dat je 9 van de 10 x voorrang krijgt. Zelfs als je het hebt!

Pajero | 08-06-07 | 12:03

toch mooi dat de VARA nu 2 tv-dominees ruim baan geeft (Vergeet ook Muiswinkel op zaterdag niet). Had de NCRV maar zoiets.

jaak | 08-06-07 | 12:03

Lekker makkelijk GS!!

geertjewilders | 08-06-07 | 12:03

In een auto zonder kreukelzone rijdt je veiliger dan in een suv. Logisch.

bookie | 08-06-07 | 12:02

Ik heb Jole gisteren ook gezien!
Die subjectiviteit druipte er van af! Wat een haat zit er in die van Jole en helemaal hoe hij sprak over de SUV.
Dat eigenaren van SUB zogenaamde onzekere mietjes zijn!! Ik ken genoeg mensen die SUV rijden en zo je kop er af knijpen, die wil je echt niet tegen komen Jole en die zijn nu boos op jou, dus pas maar op in Amsterdam!

LoL @ S?v?ke | 08-06-07 | 12:01

Ja GeenStijl, wanneer komen jullie eens met de identiteit van die kinderlokker in McDonalds Amersfoort-Noord, dat is veel interessanter. Voor julli is dat toch niet zo moeilijk om te achterhalen? lekje bij de politie.........

Muller | 08-06-07 | 12:00

Ik heb al een kritische opmerking in het gastenboek gezet!

Teen | 08-06-07 | 12:00

En ja hoor 12 uur journaal, PVV stelt vragen over Boot-uitwoon-finnen.

053 | 08-06-07 | 12:00

Ofterwijl Van Jeaule is een lutser. En dat wisten we al.

Tom1337 | 08-06-07 | 11:59

Dan een geheimpje: De GeenStijl-criticus Prof. Hoxha en Van Jole zijn geen dikke maatjes, gaan way back. Vandaar dus die hekelende recensie op GS. Jouw rug, mijn rug. nieuwe media, bedankt!

st_joris | 08-06-07 | 11:59

Op zich geen slechte keuze, een XM v6.

Pajero | 08-06-07 | 11:59

@ VanSlurfhoven 08-06-07 @ 11:57
idem

BP Richfield | 08-06-07 | 11:57

Was er weer geen ander nieuws? Vermoeiend hoor, zo'n persoonlijke kruistocht.

VanSlurfhoven | 08-06-07 | 11:57

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl