Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

De brandweer is weer aan het werk

Brand! Ja, maar nu even niet...De eerste dode in Parijs is gevallen. Amateurs. Al bijna twee weken fikkie steken en nu pas het eerste slachtoffer kunnen verwelkomen. Vanavond zal de Franse regering bekend maken met welke maatregelen zij gaan komen om de relschoppers te beteugelen. Wij gokken op de inzet van het vreemdelingenlegioen. Die hebben ervaring met opgewonden woestijnbewoners. Ondertussen is de brandweer in 020 ook weer aan het werk gegaan. De spuitgasten legden dit weekeinde massaal het werk neer, maar vandaag worden de kazernes weer bemand. Gelukkig maar, want de onlusten in Parijs verspreiden zich als een lopend vuurtje. Zo blijken ook Brussel en Berlijn ontevreden types te huisvesten. Oh, mocht u toevallig met Peter Langhout voor 29 euro drie dagen Parijs doen, dan het Buitenlandse zaken nog wat handige tips...

Reaguursels

Inloggen

@Voor sommige moslims is een flinke mep blijkbaar het probate middel.
In Marokko schijnen ze dat ook te weten vandaar dat men daar de huisdeur nog open kan laten staan.

prettything | 10-11-05 | 09:05

@prettything
Goh, bij mij gaat het precies andersom. Overigens zie ik mezelf vooral als zo objectief mogelijke analyticus en in het geheel niet als wereldverbeteraar of idealistische dromer. Wat mij betreft zijn generalisatie, het op voorhand veroordelen, cynisme en hardheid de grote kwaden van deze tijd. En dan vergeet ik nog bijna het schrijnende gebrek aan oplossingsgericht denken en de de eenzijdige repressieve benadering van problemen. Simpel gezegd: met slaan alleen bereik je niks. Of juist het tegenovergestelde van wat je beoogt te bereiken.

Mare | 09-11-05 | 20:44

@Mare
Vroeger geloofde ik ook dat veel problemen allemaal heel complex lagen. Toen ik ouder,wijzer en minder mild werd, begon ik te begrijpen dat al die problemen moeilijk gemaakt werden door wereldverbeteraars die daar vaak zelf belang bij hadden, te weten het hulpverlenerscircuit en die mensen die een schuldgevoel hebben over hun eigen welstand.
Nu denk ik dat zaken gewoon veel eenvoudiger liggen.
Noem het voortschrijdend inzicht....

prettything | 09-11-05 | 18:19

AMSTERDAM - ''Alsjeblieft, niet wéér een hulpprogramma!'' Dat was laatst de reactie van burgemeesters van Parijse voorsteden toen de regering nieuwe initiatieven overwoog om de onlusten te bedwingen.

De wanhoop van de burgemeesters is begrijpelijk, want de afgelopen dertig jaar zijn vele miljarden gespendeerd aan de verarmde banlieues. Het is dus onjuist te stellen dat Frankrijk zijn voorsteden heeft verwaarloosd en daarvan nu de rekening krijgt gepresenteerd.

Alleen, de resultaten zijn bedroevend. Met als absoluut dieptepunt de 'intifadah' van de afgelopen twee weken.

Het eerste 'plan banlieue' dateert uit de tweede helft van de jaren zeventig. Le Figaro herinnert eraan dat de rechtse liberale president Giscard d' Estaing zich al zorgen maakte over de armoede en de gettovorming aan de rand van Parijs en Lyon. Daar bestonden aan het begin van de jaren zeventig nog echte krottenwijken. De huidige minister voor Integratie, Azouz Bezag, is er geboren.

Sinds die tijd heeft de Franse staat jaarlijks zo'n twee miljard euro uitgegeven aan verbetering van de woonomstandigheden.

Rondom Lyon, waar begin jaren tachtig onlusten uitbraken, is indrukwekkend werk verricht. Oude flatgebouwen werden afgebroken, scholen gemoderniseerd, werkgevers krijgen belastingvoordelen als ze zich er vestigen, buurtwerkers kunnen rekenen op geld en invloed. In hun kielzog ontstond een klasse van 'model-Arabieren', die ook weer heel Frans zijn. Zij geloven in de republikeinse idealen die de emancipatie en integratie van minderheden moet garanderen.

Elke nieuwe regering komt met een 'plan voor de steden'. President François Mitterrand benoemde begin jaren negentig Bernard Tapie tot minister. De volkse Tapie, zelf opgegroeid onder armoedige omstandigheden, zou de juiste toon weten te treffen.

Hij gaf voorrang aan sportactiviteiten en trachtte in elke stad de inwoners van de betere buurten te betrekken bij wat zich aan de periferie afspeelde. De beste gemeente-ambtenaren werden beloond met bonussen als ze hun aandacht wilden richten op de banlieues.

De huidige minister van Sociale Zaken Jean-Louis Borloo is trots op zijn 'Plan voor Sociale Cohesie', deels gericht op verbetering van de toestand in de voorsteden. Kosten: 2,5 miljard euro. Aan Frankrijks inzet heeft het dus niet gelegen. Waaraan dan wel? Aan racisme, de aanhoudende immigratie van niet-blanken, de politie, het onderwijs? Frankrijk, toch al ten prooi aan zelftwijfel, worstelt met die vragen, al meer dan dertig jaar.

© Het Parool, 09-11-2005

Pannie | 09-11-05 | 12:52

@prettything
Ik heb noch een multi-culturele droom noch voel ik de behoefte om de islam of een andere religie te gaan verdedigen. Het topic hier gaat over de rellen in verloederde suburbs van Parijs. Criminaliteit in dat soort wijken is van alle tijden, landen en culturen en kent gedeelde achterliggende factoren. Dat dit niets te maken heeft met het goedpraten van wat er plaats vindt heb ik al verscheidene malen benadrukt. De relschoppers mogen wat mij betreft keihard worden aangepakt. Met eenzijdige visies op een (altijd) complexe werkelijkheid heb ik echter niets op.

Mare | 09-11-05 | 11:42

prettything 09-11-05 @ 11:09
Ok het is hier uiteraard wat kleiner.
In Amsterdam zie ik het nog iets eerder gebeuren want daar proberen die blanke yuppen de binnenstad hoofddoekvrij te houden volgens mij, rellende negertjes op Rotterdam Zuid, ok zou ook kunnen, maar nachtenlange anarchie nee zo gesegregeerd in anonieme wijken zijn wij hier bij lange na nog niet.

Pannie | 09-11-05 | 11:34

best wel grappig. Nog geen maand geleden was heel Europa de VS met de vinger aan het wijzen omdat er in New Orleans een klasse-maatschappij was ontstaan tussen negerts en blankies.

En nou zitten we er zelf mee.

Lacheueueueue

ps voor de auteur: het Vreemdelingenlegioen bestaat niet meer.

vdm | 09-11-05 | 11:25

Ach het Mercatorplein en rellen in Amsterdam waren een aardig begin indertijd.
En net zo grootschalig als in Parijs?
Nee, Amsterdam, Rotterdam , Den Haag en Utrecht zijn nu eenmaal kleiner dan Parijs of Marseille.
Maar een paar branden zijnzo gesticht.
Tien jaar gelden beweerden er ook mensen dat een aanslag op een politicus nooit mogelijk zou zijn in Nederland.
En hoe vaak riepen er niet betweters vroeger dat bepaalde misdrijven toch alleen in Amerika mogelijk zijn?

prettything | 09-11-05 | 11:09

Ik neem niemand die beweert dat dit in Nederland ook zou kunnen gebeuren serieus, of ze nou Jan Rita Marco of Geert heten.

Pannie | 09-11-05 | 10:30

prettything 09-11-05 @ 08:55
Nou Jan Marijnissen was een van de weinige waarvan ik dacht dat hij de 'straat' en de buurten kende.
Mij persoonlijk lijkt het onmogelijk dat we in Nederland dit soort grootschalige rellen zouden krijgen, echt 100% onmogelijk.
Wij hebben wel vervelende hangjongeren hier en daar, maar die gaan de volgende dag gewoon weer naar school.
Wij hebben pubers die videoclips willen naspelen en pubers die een grote boze terrorist willen worden, maar niet die idiote wetteloosheid en uitzichtloosheid die je in Frankrijk al tientallen jaren hebt, en niet dat racisme in die mate.
Volgens mij dan.

Pannie | 09-11-05 | 10:26

Sorry dat was twice, maar misschien was dat in dit geval wel nodig.
@Pannie
Had je dat ook gezegd als het Rita Verdonk was geweest?
Niet dat ik het nou zo slim vindt van Jan Marijnissen. ( je moet slapende moslimhonden nou eenmaal niet wakker maken)

prettything | 09-11-05 | 08:55

Nou Mare succes met je multiculturele dream en zoek eens woninkje in Bos en Lommer of Osdorp. om ervaring op te doen.
Dat ligt in Amsterdam, je weet wel dat "kutdorp" waar ik geboren ben.

prettything | 09-11-05 | 08:51

@Pannie
Al verdenk ik Jantje niet van dat soort versimplificeringen, maar dat terzijde.

Mare | 09-11-05 | 08:40

@Pannie
Ach ja, alles dat nodig is om het vuur aan te wakkeren is een moslim en zijn daaraan inherente slechte inborst, immers?

Mare | 09-11-05 | 08:38

Als Jan Marijnissen verkondigt dat hij denkt dat de Franse rellen ook naar de Nederlandse steden kunnen overslaan noem ik hem een 'handelaar in angst' en is hij toch minder 'streetwise' dan ik dacht.

Pannie | 09-11-05 | 08:30

Wel opvallend dat de Tunesiers weer nauwelijks aan de rellen meedoen.
Hoewel dat was wel te verwachten, bejaarden vermoorden, plunderen en brandstichtten is toch meer iets Algarijns/Marokkaans vermoedelijk.

Pannie | 09-11-05 | 07:42

Vliegtuigen in de Twin Towers, rellende jongeren in de Parijse suburbs, van hetzelfde laken een pak! Dat ik het nu pas ZIE!

Mare | 09-11-05 | 00:19

En mentaliteit en 'slechte inborst' is inderdaad aangeboren, daar komt geen invloed van buiten aan te pas. Je hebt gelijk. Met externe factoren bedoel ik dat je er niet aan kunt ontsnappen, je hebt me he-le-maal begrepen. En het is ook heel fijn dat ene Jaffe Vink met zijn artikelen de gansche wereldproblematiek heeft ontleed. Laten we zijn woorden nooit meer ter discussie stellen. En een correlatie tussen verpauperde wijken, werkloosheid, gebrek aan opvoeding en scholing enerzijds en crimineel gedrag anderzijds bestaat gewoonweg niet. Is allemaal verzonnen door de linkse kerk, die haar handen tegen beter weten wast in onschuld. Eindelijk zijn mijn ogen opengegaan.

Mare | 09-11-05 | 00:09

@prettything
Je hebt me overtuigd. Dood aan de moslims. Heil prettything.

Mare | 08-11-05 | 23:56

prettything
Ik vergat nog je met je eigen 'wapen' te bestrijden (makkelijk maar je vraagt erom); voortbordurend op jouw 'logica' kun je keihard stellen dat de Islam geen factor KAN zijn, aangezien er OOK (de meerderheid, harde cijfers, geen 'mening') moslims zijn die NIET het slechte pad kiezen.

. Mare 08-11-05 @ 20:29

Meerderheid? Wie had het nou over meerderheid?
Merkwaardig manier van debateren heb je toch.
Ik heb niet beweerd dat ALLE islamieten criminelen zijn, maar wel dat criminele islamieten racistisch zijn omdat ze christenen als slachtoffer kiezen.

Jij hebt het voortdurend over EXTERNE factoren, zoals armoe ,slechte huisvesting , discriminatie etc. om de criminele handelingen van mensen als oorzaak te noemen.
Ik ontken dat en zeg dat inborst en mentaliteit er voor zorgen dat iemand crimineel wordt.En dat iemand kiest voor criminaliteit.

Ik zie de islam verder niet als een externe factor .Geloof zit in de koppen van de mensen en is ook een keuze.
Maar weinig mohammedanen zweren het geloof af, een geloof dat ook nog misdadig is.
Je kan het lang en breed maken, keren en wenden, maar een feit is dat een groot aantal allochtonen in de criminaliteit zit in vergelijking met hun aandeel in de totale bevolking.
Tegenover die criminologen en sociologen van jou zet ik tig deskundigen die het tegendeel beweren van je stelling dat er allerlei externe factoren een rol spelen bij het crimineel worden.
Lees het boek "Leven aan de onderkant" van de Brits arts en psychiater Theodore Dalrymple maar eens die de vloer aanveegt met de stokpaardjes die vooral in progressieve kringen heersen en die jij ook blijkbaar aanhangt.
Ook anderen zoals Trouw-journalist Jaffe Vink" hebben die eeuwig smoes van "achterstand"en "armoe" al lang doorgeprikt.

Ik heb het verder niet gehad over een meerderheid onder de moslims die de criminaliteit kiest, dat maak jij er weer van.
Overigens was er wel een erg hoog percentage te vinden dat de gewelddadige fundamentalisten steunde, zij het nog passief en is het aantal gematigde moslims dat invloed heeft te verwaarlozen.
Ten aanzien van de verkeerde vrienden, zeg ik nogmaals dat iemand ook daar voor kiest.
Wat betreft je posting elders dat er ook geweld in Zuid-Amerika is:
Tsj,a maar dat geweld wordt niet wereldwijd veroorzaakt door Zuid-Amerikanen en bij mijn weten waren er geen Zuid-Amerikanen betrokken bij de diverse bomaanslagen in deze wereld.
Wel werden 1000 mensen gedood in Amerika omdat islamitsche fundamentalisten (dus geen negers of Zuid-Amerikanen) het nodig vonden een burgerdoel uit te kiezen.

prettything | 08-11-05 | 22:39

@Mare:
Je zei "Trouwens, we bevechten de vijand in Irak? Goh, dacht dat ze aan het bevrijden waren. De quote: 'we bevechten de vijand in Irak net zolang totdat ze tot op het bot gemotiveerd zijn ons op eigen grondgebied terug te pakken' doet denk ik meer recht aan de toekomstige werkelijkheid."
Daar lees ik in dat jou gedachte is dat de motivatie van de radicalen uit Iraq komt. En "ze" pakens "ons" terug houdt ook in dat ze niet bij "ons" willen horen. Volgens jou dan. Misschien las ik dat verkeerd, maar dat is moeilijk te bepalen omdat je bijna overal omheen danst. We vechten tegen Radical Islam, juist voor de Iraqi's. Capiche?

keyword | 08-11-05 | 21:07

@keyword
"Ja, geef Bush de schuld van de troep in Europa."

O, waar doe ik dat?

En waaruit leidt je af dat die harde militaire aanpak werkt? Of moeten we eerst nog tien jaar van tienduizenden doden en evenzoveel aanslagen doorstaan, binnen en buiten Irak.

Mare | 08-11-05 | 20:55

Ja, geef Bush de schuld van de troep in Europa. Kom je er makkelijk van af he? En of Bush een "Groot Denker" is, zien we over een jaar of 10 pas. Kijk, hoe sneller we het 'totalitarian' moslim probleem aanpakken, des te beter. Of dat nu in Afghanistan, Iraq, Nederland, Frankrijk, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Pakistan, India, Algeria, Sudan, etc. heeft er niks mee te maken. Of wel, maar dat hangt er van af waar je woont.

keyword | 08-11-05 | 20:49

@prettything
Ik vergat nog je met je eigen 'wapen' te bestrijden (makkelijk maar je vraagt erom); voortbordurend op jouw 'logica' kun je keihard stellen dat de Islam geen factor KAN zijn, aangezien er OOK (de meerderheid, harde cijfers, geen 'mening') moslims zijn die NIET het slechte pad kiezen.
@keyword
Trouwens, we bevechten de vijand in Irak? Goh, dacht dat ze aan het bevrijden waren. De quote: 'we bevechten de vijand in Irak net zolang totdat ze tot op het bot gemotiveerd zijn ons op eigen grondgebied terug te pakken' doet denk ik meer recht aan de toekomstige werkelijkheid.

Mare | 08-11-05 | 20:29

@keyword
O, je kan wel Nederlands praten? Waar slaat een volledig engelstalige post dan op. Vond je wel eens vet zeker. Wat moet ik met die quote van Bush? Wat wil je ermee zeggen? Iedereen is toch te quoten? Buiten de kringen waarin jij rondglijdt, staat Bush nu niet bekend als Groot Denker.

Mare | 08-11-05 | 20:21

@Brullio

"ah... dus ik ben een antwoord niet waard, omdat mijn mening niet de jouwe is, moet ik oprotten. Afsterven."

Nee hoor, je moet alleen opzouten, je mag best nog even blijven leven als je daar plezier in hebt.

De kern van mijn betoog was: ontken niet dat de kern van het probleem de islam is: een leer die geweld en moord predikt. Ik kan je de soera's geven, als je wilt.

De Koran bestaat ongetwijfeld voor een deel uit een hoop onverdraagzame teksten, daar twijfel ik niet aan. Ben momenteel het Oude Testament aan het lezen, en ook daar een en al genocide, marteling, incest, slavernij en verdoemenis, geen lekker boek voor het slapengaan. Maar door te stellen dat de Islam aan de basis ligt voor dit soort onrusten, sla je de plank volledig mis. Een moslim met werk, een fijn gezin en een gezellig sociaal leven, gaat niet al rellend de stad door. De meeste moslims willen gewoon huisje, boompje, beestje, het zijn net mensen. Jouw verwijten horen te gaan richting de radicalen, niet richting de gansche moslimgemeenschap. Ik ben in een aantal moslimlanden geweest (heb in dat opzicht meer recht van spreken dan jij) en heb niets gemerkt van vijandigheid ten aanzien van mijn westers/ongelovig zijn. Ze zijn er zeker hoor, de godsdienstwaanzinnigen die mij willen zien branden in de hel, dat hoor je me niet ontkennen. Maar je maakt jezelf belachelijk door te stellen dat alle moslims zo denken.

"Maar hoe weinig begrip heb jij voor mijn argumenten tegen de agressors? Mij dismiss je als gesprekspartner, terwijl je vol aandacht en een tikkeltje bewondering op zoek bent naar de achterliggende oorzaken van het moslimgeweld. Volgens jou komt het voor een groot deel door discriminatie."

Ik heb geen begrip voor ongenuanceerde, stigmatiserende uitspraken die miljoenen mensen als 1 homogeen verderfelijk geheel beschouwen. Silly me. Ik bewonder geweld nooit, ook niet een tikkeltje. Je schaamt je blijkbaar niet door dat te beweren, dus met dat normen- en waarden besef bij jezelf zal het ook wel meevallen, niet? En nee, nee, nee, ik heb niet gezegd dat het voor een groot deel door discriminatie komt. Het is een van de beinvloedende factoren op het gedrag van mensen (niet specifiek moslims) in het algemeen. Gek he, dat ik je afwijs als serieuze gesprekspartner, tegen iemand die woorden verdraait of in de mond legt is het vechten tegen de bierkaai.

"Vergis je echter niet. nederlanders discrimineren niet voor de gein, voor de lol, omdat ze dat nu eenmaal leuk vinden. Ze doen dat omdat ze het geweld van de moslims zat zijn."

Keer op keer leg je de link tussen geweld en het moslim zijn. Zullen we een keer samen wat achterstandswijken danwel slums in Latijns Amerika bezoeken? Misschien dringt het dan tot je door dat niet geloof, maar economische/sociale achterstand een belangrijke factor is. Of wil je beweren dat het katholicisme aldaar de kathalisator is van het geweld. Nee, erg slim ben je niet. Bovendien is er wel degelijk sprake van discriminatie. Op de arbeidsmarkt worden sollicitatiebrieven van (tevens hoog opgeleide) allochtonen vaak afgewezen op de naam alleen. Dat is in het nabije verleden veelvuldig aangetoond. Het niet willen uitnodigen van een allochtoon en/of moslim voor een gesprek heeft geen kont te maken met 'het geweld zat zijn'.

"kaalkopjes daarentegen mogen niets zeggen van het moslimgeweld. daarmee stigmatiseren ze de moslims zo, en dan komt er alleen maar meer moslimgeweld van."

Ik vraag me af wat jij eigenlijk niet vindt kloppen aan die kaalkopjes. Volgens mij vind je ze wel ok, is het niet? Zouden niet misstaan in je vriendenkring, heb een kaalkopje OOK nooit op een onderbouwde mening kunnen betrappen. Als op de man af naar redenen voor hun ontspoorde gedrag/haardracht wordt gevraagd, zie je hoogstens een grijnzende mongoloide smoelwerk en als je geluk hebt komt er iets uit als 'ze motte zich gewoon aanpasse'.

"Onze nationale strategie is dus deze: probeer de moslims niet boos te maken, als ze boos worden, meteen met begrip en aanpassingen komen. wat er ook gebeurt, NOOIT kritiek geven op moslims! dat is discriminatie, en dan ga je de bak in. Wel mag je een geloof aanhangen dat in zijn eigen kinderen snijt, dat vrouwen onderdrukt, affijn, het normale geloof=onderdrukkingsmechanisme dat we hier nou juist van ons af hadden geschud, weetjenogwel?"

Ik moet zeggen, ik voel me niet aangesproken. Heb bijzonder weinig op met de islam en je zal me nooit maar dan ook nooit zulke waarden horen verdedigen, ook niet onder het mom van het is toch een andere cultuur.

"de naam die de moslims hebben opgebouwt in 30 jaar, hebben ze niet aan ONS te danken, die hebben aan ZICHZELF te danken. Als beloning voor ons begrip steken ze de steden in brand. Maar zelfs nu nog zijn er mensen als Mare, op zoek naar begrip.... treurig.."

In mijn post van gisteren heb ik er ZEER STERK de nadruk op gelegd dat het zoeken naar oorzaken niet verward moet worden met het zoeken naar begrip en compassie. Als je dat niet WILT lezen, best hoor.

"Hier Mare, een biertje, op de dag dat de vrijheid van meningsuiting vermoord werd... op Theo van Gogh!"

Daar wil ik wel op proosten. Ik mis hem zeker, en dat is niet cynisch bedoeld. Ik heb meer interviews en films van hem gezien dan al die fake after death theo adepten. Shame on them.

Mare | 08-11-05 | 20:13

@Margreet Dolman
"Er is allang uitgebreid onderzoek verricht naar de correlatie tussen een criminele inslag en de vorm der hersenen."

Blijkt er niet te zijn. Verwijs maar naar een onderzoek die het aantoont.

"Ook is het gemiddelde IQ gemeten van de verschillende rassen; die Woestijnvolkeren ed scoren als debiel, in het gunstigste geval als randdebiel."

Show me. If not, lazer op naar de woestijn van je eigen geest.

Mare | 08-11-05 | 19:43

@prettything
Niet iedereen in gelijke omstandigheden kiest het slechte pad inderdaad. Het is een verwerpelijke keuze. Ik heb je al uitgelegd dat ik daar hetzelfde over denk. Externe factoren hebben desalniettemin ontegenzeglijk invloed op het ontstaan van criminaliteit. Het zoeken naar oorzaken is echter niet hetzelfde als het goedpraten van criminele daden. Ik begrijp de aanval niet, elke criminoloog/socioloog (zowel met een linkse als rechtse politieke voorkeur) zal je wijzen op deze factoren, het is niet mijn mening, het zijn feiten, gestaafd door menig onderzoek. Je correcte waarneming dat niet iedereen in moeilijke omstandigheden het slechte pad kiest, bewijst vanzelfsprekend niet dat er geen externe factoren zijn die van invloed zijn op het gedrag van mensen. Ik begrijp absoluut niet waar je heen wilt. Jouw gedrag wordt ook bepaald/gestuurd door talloze externe factoren. Waarmee niet gezegd is dat ze jou in een ijzeren tang hebben en je er niet aan ontsnappen kunt.

"En dat een slechte mentaliteit etnisch bepaald is, beweer ik nergens."

Nee, daarom vroeg ik het je ook.

"Inderdaad, gek dat dat politiek-correcte volk nooit verklaringen heeft voor het criminele gedrag van hooligans, tokkies, hells angels, lonsdalers e.a."

Wat een onzin! Er wordt gewezen op exact dezelfde factoren; sociale achterstand, gebrekkige opvoeding en scholing, omgang met foute leeftijdsgenoten et cetera. Met politieke correctheid heeft dit niets te maken.

"Inderdaad geloof ik dat een slecht karakter aangeboren kan zijn.
Waarom zou er niet een defect in de hersenen kunnen zitten dat slecht gedrag veroorzaakt?"

Niemand zal ontkennen dat er mensen geboren worden met psychische afwijkingen. Die afwijking kan van invloed zijn op het al dan niet vertonen van ontspoord gedrag. Opvallend dat je hier wel zeer deterministisch denkt. Alsof iemand met een psychische afwijking gedoemd is een bepaalde richting in te slaan. Overigens snap ik niet wat je opmerking met het topic te maken heeft. Of denk je dat al dat rellend tuig (nou nou, wat knuffel ik weer zeg) met een afwijking geboren is.

"Opvoeding? Die speelt een veel kleinere rol dan veel mensen denken. Ik herinner me dat ik als kind al vond dat je sommige dingen niet moest doen, dat had niets te maken met wat mijn ouders mij verteld hadden."

Ten eerste ben JIJ niet de maat der dingen. Ten tweede is het ridicuul om te beweren dat ethisch besef aangeboren is. Het wordt bijgebracht door je omgeving; naast ouders zijn dat je juffen en meesters, ooms en tantes, vriendjes en vriendinnetjes et cetera. Los daarvan vraag ik me af hoe je als kind kunt concluderen; ik weet wat mijn ouders me hebben verteld over goed en slecht, maar zelfs al hadden ze me dat niet verteld, dan NOG weet ik ZEKER dat ik dezelfde waarden had aangehangen. Jij moet wel een heel puur en zuiver kindje zijn geweest, met een hart van blinkend goud.

"Slechte vrienden? Aha, het stokpaardje van menig ouder om zijn kind vrij te pleiten."

Nee hoor, een van vele mogelijke beinvloedende factoren. In bepaalde milieus zijn er meer 'foute vrienden' dan in andere, en is de kans dat je in aanraking komt met dat soort lieden dus simpelweg groter. En niet elk kind is zo'n zuivere Jezus als jij ooit was, vrienden kunnen je nou eenmaal beinvloeden, in positieve en negatieve zin. Jij stond daar geheel boven, en daar wordt in je geboortedorp nu NOG over gepraat.

Misschien kun je eens de moeite nemen (en je medebrullio's op GS) om je eens te VERDIEPEN in de oorzaken van criminaliteit op nl.wikipedia.org/wiki/Criminologie#Ver...

Je vindt er weinig geknuffel maar wel veel (al dan niet achterhaalde) wetenschap en pogingen daartoe. Misschien (maar zal een utopie zijn) verruimt het je kokervisie just a tiny little bit.

Mare | 08-11-05 | 19:39

@MAre: Sorry voor het posten in Engels, maar Juh! wat ken jij goed Engels lezen zeg! Ik weet dat er weer gepraat moet worden (totdat je blauw ziet), maar een oplossing ligt toch voor de hand? Alleen een blinde ziet het niet.
Herinner je de quote van Bush nog -en ik zal hem vertalen:"Wij vechten de vijand in Iraq, zodat we hem niet in ons land hoeven te vechten".
Update (weer zo'n Engels woord): Iraq, Frankrijk, Belgie, Zweden, etc.

keyword | 08-11-05 | 19:27

Over 10 jaar is Frankrijk een Islamitische Republiek.

France Facing 'Horrendous' Balance Sheet
www.nysun.com/article/22671?access=759...

(...)

"It is estimated that 35% of all French inhabitants under 20, and 50% of all inhabitants in the major urban centers, belong to the ethnic minorities.
Islam alone may claim respectively 30% and 45%.

Since war is essentially the business of youths, the combatant ratio in any ethnic war may thus be one to one."

(...)

"The fact also remains, according to many witnesses, that the rioters torch only "white" cars, meaning white owned cars, and spare "Islamic" or "black" ones. One way to discriminate between them is to look for ethnic signs like a sticker with Koranic verses or a picture of the Kaaba in Mekka or a stylized map of Africa."

Drop | 08-11-05 | 18:41

@Veest van Pim (onze Vlaamse strijder)

Jazeker, heb ik die krakersrellen meegemaakt in 1980 in Amsteram en zelfs als niet-kraker nog een steentje bijgedragen.
Het was een schande natuurlijk die afkeur van het gezag, maar tante Bea moest zo nodig....
Er werden voor zover ik weet geen auto's in de brand gestoken noch mensen gekilld die een eventueel brandje wilde blusssen. Sterker nog, het was een sportieve meeting waarbij krakers nog een agent te paard die van zijn ros gevallen was, keurig weer in het zadel hielpen. De agent bedankte de krakers en onder het zingen vam "Ivanhoe, Ivanhoe" reed onze geuniformeerde ruiter vrolijk weg. Amsterdamse humor, waar die moslimvriendjes van jou nog wat van kunnen leren.
Natuurlijk waren en zijn die krakers geen lieverdjes maar ze beroofden geen oude vrouwtjes noch staken ze invaliden in brand of sloegen een 60-jarige man dood.

Zo en nu maar weer gauw naar het stamineke om je weer moet in te drinken en de volgende aanval voor te bereiden.
Heb je je harnas al aan, dhimmi?

prettything | 08-11-05 | 17:57

@Brulio: cordon sanitaire betekent helemaal niet dat je er niet mee mag praten, we doen niks anders. Betekent alleen dat de regerende partijen een afspraak hebben geen coalitie met het VB te vormen om zo te vermijden dat een extreemrechtse partij de kans krijgt haar antidemocratisch programma uit te voeren.

Verder mogen ze net zo veel en weinig als ieder ander: zitten op alle beleidsniveaus in de volksvertegenwoordiging, worden keurig gefinancieerd met belastinggeld, hebben honderdtwintig websites en evenveel tijdschriften, radio, tv, wat je maar wil. En dat vermijden van het uitvoeren van hun antidemocratisch programma zul je ook meteen zien wegvallen zodra de partij ophoudt met zelf de boel te versjteren met racistische praat, manipulatie, haatzaaierij, afbraakpolitiek en ordinaire misdaden van gemeen recht.
Maar dat doen ze niet want ze zijn er als de dood voor ooit eens écht op hun daden te worden afgerekend.
Zoals het nu is, mogen ze zelfs meer dan een ander: waar andere politici voor moeten boeten wordt bij hen onder de mat geveegd omdat ze al bij voorbaat beginnen te janken dat 'iedereen hen weer moet hebben' en de andere politici het in hun broek doen voor de VB-kiezer. Niet omdat meer stemmen voor het VB zo erg zijn - in wezen weggegooide stemmen want die knakkers komen toch niet aan de bal (waarom zou je iemand die de regels niet respecteert, aan de bal laten komen? Veel kans dat-ie 'm in jouw doel schiet in plaats van in dat van de tegenstander) - maar omdat elke stem voor het VB een stem minder voor die andere partijen is.

Dus niet doen alsof het VB een bedreigde diersoort is want dat ZIJN ze niet. Ik ga ook niet lopen doen of moslims dat zijn.

veest van pim | 08-11-05 | 17:16

Verenging van islamitische organisaties in Frankrijk heeft de rellen streng afgekeurd (tja, wie niet) en de voormannen van de Franse moslimgemeenschap hebben er ook een 'religieus besluit' (een fatwa voor de vrienden) over uitgesproken. Negatief of wat dacht je. Ik vermeld het maar even, omdat het anders misschien niet door het GS-filter was geraakt. Oh en voor je begint te tokkelen dat dat allemaal 'niks betekent', misschien eerst even checken wat Salman Rushdie daar van vindt.

Gek dat nog niemand op het idee is gekomen Dyab Abou Jahjah eens wat diepgaander te ondervragen. Waar hij komt, wordt gereld: hij lijkt Fortuyn wel. Of Pannie. En hij lijkt ook heel precies te weten wanneer de rellen gaan ophouden: over een klein weekje of zo. Hoe kòmt iemand aan zo'n informatie?
Volgende keer dat-ie in Nova zit gewoon het super-duper Netwerk-dat-nog-nooit-iets-in-scène-heeft-gezet-arrestatieteam er op afsturen. Is er geen Waddeneilandje meer over met plaats voor een Hollands Guantanamo? Ome Sjors en peetoom Ariel moeten trots kunnen zijn op Japie en Jampeter, zo vlak voor sinterklaas.

In elk geval weet ik nu zeker dat de bulk van de reaguurders hier nooit de krakersrellen in A'dam heeft meegemaakt bij Trix' kroning en later, en de studentenrevoltes in Parijs en Berlijn al helemaal niet. Jonkies!

veest van pim | 08-11-05 | 17:07

@brulio
ooit gedacht dit boek te publiceren in een papieren versie?

deurbel | 08-11-05 | 15:38

@Mare
beste kerel. Je zegt
'niet zo zinvol om op in te gaan, ... kan ik je niet serieus nemen als discussie-partner. Oftewel, zout es op.'

ah... dus ik ben een antwoord niet waard, omdat mijn mening niet de jouwe is, moet ik oprotten. Afsterven. Ok. Mooi man. Goeie discussie.

De kern van mijn betoog was: ontken niet dat de kern van het probleem de islam is: een leer die geweld en moord predikt. Ik kan je de soera's geven, als je wilt.

Door het ubermensch-gevoel dat moslims hebben tov ongelovige honden (hoeren, varkens), en de knuffelstand die de nederlanders hebben, krijgen ze de indruk dat het hier altijd feest is. Grote bek, beetje de fik erin, iemand die wat zegt neersteken, en hopla! je krijgt je zin in de dit knuffellandje. Wat en begrip hebben we voor de agressors!

Maar hoe weinig begrip heb jij voor mijn argumenten tegen de agressors? Mij dismiss je als gesprekspartner, terwijl je vol aandacht en een tikkeltje bewondering op zoek bent naar de achterliggende oorzaken van het moslimgeweld. Volgens jou komt het voor een groot deel door discriminatie. Volgens mij komt het voor een groot deel doordat de islam een oorlogsgeloof is, dat uit is op lebensraum. De discriminatie van moslims is dan ook een reActie op de geweldadigheid van de moslims. niet andersom. Maar nu is dat een kip of ei-probleem geworden. Vergis je echter niet. nederlanders discrimineren niet voor de gein, voor de lol, omdat ze dat nu eenmaal leuk vinden.

Ze doen dat omdat ze het geweld van de moslims zat zijn. En nu gebruiken moslims die discriminatie als reden voor het geweld? laat me niet lachen. Eerst was er het moslimgeweld. Toen de discriminatie, als reactie op het gedrag van de gemiddelde moslim, die niet veel respect hadden voor onglovigen.

Dit is de status quo: moslim mogen geweld gebruiken, en we belonen ze door voortaan 'rekening te houden met gevoeligheden'.

kaalkopjes daarentegen mogen niets zeggen van het moslimgeweld. daarmee stigmatiseren ze de moslims zo, en dan komt er alleen maar meer moslimgeweld van.

Onze nationale strategie is dus deze: probeer de moslims niet boos te maken, als ze boos worden, meteen met begrip en aanpassingen komen. wat er ook gebeurt, NOOIT kritiek geven op moslims! dat is discriminatie, en dan ga je de bak in. Wel mag je een geloof aanhangen dat in zijn eigen kinderen snijt, dat vrouwen onderdrukt, affijn, het normale geloof=onderdrukkingsmechanisme dat we hier nou juist van ons af hadden geschud, weetjenogwel?

de naam die de moslims hebben opgebouwt in 30 jaar, hebben ze niet aan ONS te danken, die hebben aan ZICHZELF te danken. Als beloning voor ons begrip steken ze de steden in brand. Maar zelfs nu nog zijn er mensen als Mare, op zoek naar begrip.... treurig..

Hier Mare, een biertje, op de dag dat de vrijheid van meningsuiting vermoord werd... op Theo van Gogh!

Brullio | 08-11-05 | 15:14

Religie is de kanker van de wereld.
Maar dat terzijde...

TM | 08-11-05 | 11:48

Er is allang uitgebreid onderzoek verricht naar de correlatie tussen een criminele inslag en de vorm der hersenen.
Er zijn patronen te vinden, maar eea verdwijnt even zo hard in de doofpot, men zou dat eens als onaardig kunnen opvatten zeg.
Ook is het gemiddelde IQ gemeten van de verschillende rassen; die Woestijnvolkeren ed scoren als debiel, in het gunstigste geval als randdebiel.
Dan nog al die inteelt; voila de ideale mix voor een bommetje.
Men heeft dus echt een cursus nodig om met dit soort mensen om te gaan.
De uitburgeringscursus komt in de buurt.
HAHAHAHAHA

Margreet Dolman | 08-11-05 | 10:01

Het is spijtig voor de moslimallochtonenknuffelaars maar feiten zijn feiten .Kijk toch eens om je heen bijvoorbeeld naar de criminaliteit in nederland .Buitenland:Iraakse,Tjetjeense,Palestijnse,Pakistaanse, bommengooiers.De afgelopen jaren zijn in algerije en tunesie regelmatig hele dorpen uitgemoordt ,maar dit is allemaal toeval en heeft niets te maken met geloof of afkomst.
Heb je weleens gehoord dat zoiets in Zweden of Denemarken is gebeurd,in Japan bijvoorbeeld is in de afgelopen 40 jaar 1 aanslag gepleegd.
Dat hele middenoosten en moslimlanden is een grote ellende.

Yammie | 08-11-05 | 09:47

Ter aanvulling nog dit:
Inderdaad geloof ik dat een slecht karakter aangeboren kan zijn.
Waarom zou er niet een defect in de hersenen kunnen zitten dat slecht gedrag veroorzaakt?
Gek dat we wel kunnen accepteren dat iemand een lichamelijke afwijking heeft, maar zo gauw we het gaan hebben over psychische afwijkingen roept de politiek-correcte kerk schande.

Opvoeding? Die speelt een veel kleinere rol dan veel mensen denken. Ik herinner me dat ik als kind al vond dat je sommige dingen niet moest doen, dat had niets te maken met wat mijn ouders mij verteld hadden.
Slechte vrienden? Aha, het stokpaardje van menig ouder om zijn kind vrij te pleiten.
Nee, hoor dat is ook je eigen keus, maar er zijn nou eenmaal mensen die het spannender vinden om foute vrienden te hebben.
Zoals sommige vrouwen ook steeds maar voor de verkeerde man blijven kiezen want zo'n Brave Hendrik vinden ze maar niks.

prettything | 08-11-05 | 09:14

Geen brandweer maar schijtweer!

nummertje | 08-11-05 | 09:10

Word jij natuurlijk* doet gauw bakkie inschenken*

Margreet Dolman | 08-11-05 | 09:08

Word jij natuurlijk* doet gauw bakkie inschenken*

Margreet Dolman | 08-11-05 | 09:08

Mare met de lange neus:
Tav de hypothese dat kaalkopjes de stad eens in de fik zouden zetten, geeft deze grote "ik-weet-alles-beter-muil de volgende antwoorden:
"Ook bij rellende kaalkopjes zou gekeken worden naar de achterliggende oorzaken."
En hedenmorgen na een verkwikkende slaap , komt de aap uit de de linker mouw:
"Zolang je slechts jezelf als deskundige ziet en alleen met lonsdale-ogen naar de wereld kan kijken, kan ik je niet serieus nemen als discussie-partner. Oftewel, zout es op."
Blijven oefenen Mare, wie weet wordt jij dan nog eens een "volwaardig gesprekspartner!"

Margreet Dolman | 08-11-05 | 09:06

@ Mare

Wanneer jij niet in staat bent de sarcastische achterliggende gedachten (dus mijn mening) uit mijn posting te halen, dan zegt dat op zich al genoeg over jouw persoontje.
Het enige wat ik jou hier zie doen is doordrammen en jouw mening aan anderen opleggen. Voor de mening van een ander sta je duidelijk open. Triest....
Besef echter wel dat het leggen van rookgordijnen (gelijk decenia lang door de linkse kerk is geschied) al helemaal niet bijdraagt tot het oplossen van de problemen die er nu eenmaal onmiskenbaar tussen autochtonen en islamitische bevolkingsgroepen bestaan.
Er moet nu eindelijk eens krachtig en op een niet mis te verstane manier worden opgetreden. Slechts op die manier zullen we onze (soms en deels ook zeker verwerpelijke) west-europese waarden en normen weten te behouden.
De tijd van slap geitenwollensokken-geOH is m.i. voorbij.

vr.gr.

stevert | 08-11-05 | 09:03

@Mare

Waar blijven die demonstraties nou van al die moslims in de banlieus? Heb jij spandoeken gezien met "wij willen werk"?
Ze hebben met het uitvoeren van al die dagelijkse, criminele handelingen werk zat.
De enige reden waarom ze gingen rellen was de dood van die twee jochies.
En natuurlijk dat gebler om respect van de minster.

prettything | 08-11-05 | 08:58

@Mare
Lees mijn posting van gisteravond 20.45 nog eens goed over.
De kern van mijn betoog is dat ANDERE mensen in gelijke, moeilijke omstandigheden NIET het criminele pad kiezen.
Dat bewijst toch dat er geen sprake is van externe factoren.
Dus die mensen die wel voor de criminalitiet kiezen, hebben een slechte inborst of een slechte mentaliteit.
En dat een slechte mentaliteit etnisch bepaald is, beweer ik nergens.
Klaas Bruinsma kwam uit een goed milieu, was echter lui en ging liever op het lyceum dealen. Daarna werd het van kwaad tot erger. Hij had ook zijn school af kunnen maken en een baan kunnen zoeken.
Inderdaad, gek dat dat politiek-correcte volk nooit verklaringen heeft voor het criminele gedrag van hooligans, tokkies, hells angels, lonsdalers e.a.

prettything | 08-11-05 | 08:53

@Brullio
Jij hebt lak aan de feiten, je post is niet meer dan een lijstje ongefundeerde verdachtmakingen, niet zo zinvol om op in te gaan. Zolang je slechts jezelf als deskundige ziet en alleen met lonsdale-ogen naar de wereld kan kijken, kan ik je niet serieus nemen als discussie-partner. Oftewel, zout es op.

Mare | 08-11-05 | 08:45

@stevert
Moeilijk man, een eigen mening hebben. Als je NIETS toe te voegen hebt aan wat er is gezegd, zeg dan ook gewoon NIETS. Je bent slechts 1 van de tientallen napraters hier en zet met je opmerkingen over knuffelen en thee drinken alleen jezelf voor lul. Volgende keer nog niets over homo's zeggen, en wel met eau spellen he, anders hoor je niet bij de groep.

Mare | 08-11-05 | 08:36

@Brullio
Pleur op met je uitgekauwde cliche geitewollensokkenverwijt, lees eens andere reacties dan die van jezelf, sukkel. Er is niemand hier die die relschoppers niet de bak in wenst.

Mare | 08-11-05 | 08:29

Wat een paniekzaaiers zeg ! De "niets met religie te maken hebbende geweldsgolf" is gelukkig bijna over. Afgelopen nacht slechts ruim 800 auto's de fik in gegaan. Niets aan de hand toch, en waar hebben we het over ? Beetje opgeschoten jeugd die wat aan het stoeien zijn...... Moet kunnen toch ? Een knuffel over hun bol en een kopje jobjes-thee en klaar zijn we weer. Koekje er bij ?

stevert | 08-11-05 | 08:14

Whatever zijn er een beetje veel, en ze hebben daar zelf ook guns.

Pannie | 08-11-05 | 07:53

Waarom schieten ze die ratten niet gewoon aan flarden, kost dit de verzekeringen wel niet allemaal.

..Whatever | 08-11-05 | 03:49

leger kan niet ingezet worden. die italiaanse hippie is onstapt van het schoffelen in nederland en heeft ook het hele franse leger onklaar gemaakt.

deurbel | 08-11-05 | 02:33

Kan nog steeds niet geloven dat het leger nog niet is ingezet!Ik hoop in ieder geval dat de positie van al die goede moslims/minderheden in de getto's hierdoor niet slechter word!Want eerlijk is eerlijk in die wijken leven ze onder erbarmelijke omstandigheden...

NoClass24 | 08-11-05 | 01:38

achterliggende oorzaak? heb je geitenwollensokken ofzo? wie de stad in de fik steekt, moet de bak in. Punt.

'we worden zo gediscrimineert' (omdat jullie ook 20 keer zo crimineel zijn)
'we krijgen geen baan kado' (omdat je daarvoor moet studeren, hard werken, geen strafblad hebben)
'we hebben bijna geen geld hiero' (maar nog steeds willen busladingen tegelijk de grens over, europa in)
'we mogen de disco niet meer in' (omdat dat altijd tot gezeik leidt met jullie en jullie disrespect)
'op de vlucht voor de pliesie, overlijden 2 'heilige' broeders, martelaren!' (of waren het criminelen, die, op de vlucht wegens hun eigen daden, zichzelf om zeep hielpen)
'de rellen zijn veroorzaakt doordat de pliesie op een moskee schoot' (stel je voor, de stad afbranden, ok, maar een keer op de moskee schieten, DAT kan natuurlijk niet. Huh? moslimlogica!)

Kijk hoe de media met zijden handschoentjes reageren. Noem het GEEN moslims, laat GEEN 'allah akbar' roepende jongeren zien. Ook discriminatie is een oorzaak van het geweld. O, dus WIJ hebben de stad in de fik gezet. Kijk eens aan, is het toch onze schuld. O, dan is de oplossing makkelijk: gewoon niet meer discrimineren, en dan zullen de moslims vanzelf weer lief tegen ons doen. Toch?

Of hebben we dat net 30 jaar lang geprobeert? wie aandacht geeft aan de 'achterliggende oorzaken', zonder daarbij de islam te noemen, als bron van disrespect tov de westerse democratische maatschappij, als bron van geweld en (he!) discriminatie (homo's, vrouwen, afvalligen, ongelovigen), doet de werkelijkheid geweld aan.

Draai de zaak om. Lonsdalers zetten de stad in de fik. hoe zou er gepraat worden in de media? zijden handschoenen? waarom dan nu niet? omdat het moslims zijn?

waarom behandelen we moslimgeweld met zijden handschoenen?

Stel je voor dat de hells angels 900 autos in amsterdam affikken. Zou je dan op zoek gaan naar achterliggende oorzaken (ze wilden misschien meer geld ofzo, zonder daarvoor te hoeven werken), of zou je gewoon de club verbieden en oprollen?

maar als moslims de boel in de hens zetten? dan niet? wierd....

Brullio | 08-11-05 | 01:24

But now I'm going to lie on one ear, tata.

Mare | 08-11-05 | 00:55

@Brullio
Ook bij rellende kaalkopjes zou gekeken worden naar de achterliggende oorzaken. Daarnaast heb ik niet de indruk dat de Parijse politie bezig is met een knuffeloffensief. Zie ook geen gestrooi met banen, daarvoor moet je ze eerst kunnen oprapen. Het besef dat een groot deel van de suburbs nogal verwaarloosd zijn de laatste decennia, is wel tot de Franse politici doorgedrongen, maar nog niet tot jou. Dat is ook niet verwonderlijk, want jij vertelt liever verhaaltjes dan dat je een beetje om je heen kijkt om te onderzoeken wat er allemaal speelt in de wereld en hoe complex the cases fit in to each other.

Mare | 08-11-05 | 00:53

Just ask Pritt Stift to fix it Pannie, a child can do the laundry.

Mare | 08-11-05 | 00:46

gek is dat. Moslimjongeren steken de boel in de fik, en krijgen dan knuffels kado. Terwijl 20 procent van antwerpen vlaamsbelang stemt, maar die zitten in een kordon sanitaire, daar mag je niet mee praten. Wel met lieden die de stad afbreken. Die zijn toch zo zielig. Die willen ook alleen maar uitgaan, lekker op vakantie, en natuurlijk niet werken. Wie wil er nu werk geven aan een brandstichter? ze gooien hun eigen glazen in. En dalijk worden ze natuurlijk weer geknuffeld door job-cohen achtige types. Kijk. 20 procent heeft een mening, maar moet zwijgen. moslims branden de stad af, en krijgen subsidie, een baan, een knuffel en een kopje thee.

Dat is nou de dubbele maat die in deze maatschappij heerst. Ik zal jullie een verhaaltje vertellen, en dan mogen jullie zeggen wat je voelt:

Stel je voor, dat de rellen door lonsdalers waren veroorzaakt. Dat lonsdalers 900 autos per dag in de fik zetten.

Zouden ze dan respect krijgen? zouden we daar dan mee onderhandelen? ze een baan aanbieden? nee! we zouden ze in de bak flikkeren, en op de blaren laten zitten.

Maar omdat het moslims zijn, die de toorts hanteren, mag je ineens niets onaardigs meer zeggen. Jaja.. Gek is dat, toch?

Brullio | 08-11-05 | 00:44

Now breaks my wooden shoe!

Pannie | 08-11-05 | 00:38

@Pannie
Probably he's just a lonely sucker, I think his english-speaking friends can be counted on the fingers of one hand.

Mare | 08-11-05 | 00:34

That fellow is totally jerked off the jar if you ask me!

Pannie | 08-11-05 | 00:29

@Brusselmans
Do you also have some problems with foreign people infiltrating this weblog and demanding being listened to in their host language? Let's crucify the bastard and burn the cross afterwards. Let the party begin, cookies included?

Mare | 08-11-05 | 00:25

@ keyword

Please don't come back here, fuck you and goodbye.

Brusselmans | 08-11-05 | 00:15

@keyword
If you can't adapt, please fuck off to nostyle.us, thank you.

Mare | 08-11-05 | 00:12

Het lijkt wel alsof prettything en veest van pim al tig jaar getrouwd zijn met elkaar. Probeer ook eens elkaar wat positiever te bekritiseren. Noem eens elke dag vijf dingen van elkaar op die je wel goed vindt.
Dr. Phil

Gavrilo | 07-11-05 | 23:43

I have some problems with immigrants demanding changes & allowances from their host culture.
I am also curious to know why the Fwench government hasn't sent the Foreign Legion out to clean things up a bit. And by clean things up, I mean whip/subdue/kill the bastards. Then again, maybe they're waiting for things to escalate so that support from the people is there. Oh, wait, it's there. I say "let the party begin!"

keyword | 07-11-05 | 23:36

Heeft iemand nog een rolstoel over?

BenBack | 07-11-05 | 23:24

Het is allemaal de schuld van wannabecool en de AIVD!

fuckje | 07-11-05 | 23:23

Ik denk dat de (franse?) A.I.V.D. er achter zit ,de schurken.

Yammie | 07-11-05 | 23:16

@prettything
Natuurlijk kan een ieder verantwoordelijk gesteld voor zijn daden, natuurlijk is er geen excuus voor criminaliteit. Het zoeken naar oorzaken van ontspoord gedrag is echter NIET hetzelfde als het verzachten van daden of beweren dat dieven, vandalen en ander gespuis geen andere keuze hebben. Er zijn vele factoren die van invloed zijn op de keuze (inderdaad) het rechte pad te verlaten. Armoede, (gebrek aan goede) opvoeding en hieruit voortkomende gedragsstoornissen, uitzichtloosheid (bijv. door structurele werkloosheid; soms ZIJN er simpelweg minder banen dan werkzoekenden), contact met foute 'vrienden', afwezige sociale controle (minder pakkans in gigantische flatwijken) en discriminatie (sorry gast, maar het BESTAAT) zijn de belangrijkste. Ook de meest rechtse criminoloog of politicus zal je hierop wijzen. Nogmaals, dit heeft is NIET hetzelfde als het vrijpleiten van criminelen. Het wijzen op 'slechte inborst' is op zijn zachtst gezegd nogal dom te noemen. Want wat wil je er eigenlijk precies mee zeggen; dat het gedrag is aangeboren of etnisch bepaald?
@Mujahid
Links waarhoofd is geen pleonasme maar fout Nederlands.
@Margreet Dolman
Tja. Je naamgenoot is ook hysterisch, maar tenminste nog grappig.

Mare | 07-11-05 | 23:00

,,De eerste dode is gevallen'' staat er aan het begin van dit stukje.
Ik vraag me af hoeveel doden er zijn blijven staan. Hoe zulke grote schoenen moet je hebben om niet te vallen als je dood gaat. Maat 49 of nog groter.
Deze vraag lijkt me heel wat belangrijker over de Franse Piranezen.

wimpie | 07-11-05 | 22:53

geef elke noordafrikaanse relschoppert na een gevangenisstraf een geyt en een enkeltje rif. geytenhoeder of geytenneuker, zo is het beroepskeuzeprobleem ook weer opgelost, en iedereen tevreden!

fuckje | 07-11-05 | 22:50

Veest van Pim, niemand heeft hier geroepen "zie je wel" daar is de toestand veel te tragisch voor.
Als jij je Weg-met-ons pamfletten nog aan het schrijven bent en een rechts je leven redt, zal je nog niet verder zijn dan: maar het is niet mijn schuld, het is de schuld van jullie!
Mamama hullie hebben me gepest.
Grow up sukkel en zoek een goede psychiater!

Margreet Dolman | 07-11-05 | 21:52

@prettything
07-11-05 @ 20:45,

je slaat de spijker op de kop. In de loop van de jaren zijn onder invloed van linkse waarhoofden (is eigenlijk een pleonasme) mensen steeds minder wettelijk aansprakelijk geworden voor hun eigen daden onder het mom van "verzachtende omstandigheden". Zelfs de grootste randdebiel weet dat je niet mag stelen, doden etc. en iedereen die het wel doet maakt zelf bewust die keuze, of zijn we alleen maar ropots die slechts kunnen reageren op externe prikkels?

Mujahid | 07-11-05 | 21:52

De rijkswacht, als niet-vlaams Blokker wordt je daar volgens mij geeneens aangenomen.

Pannie | 07-11-05 | 21:21

Allez, onze vals krassende Vlaamse gaai, Veest van Pim, is weer eens neergestreken op GS.
Natuurlijk is onze wereldverbeteraar de wanhoop nabij en gelijk Don Quichotte die tegen de vijandige molens strijdt, heeft ons geexalteerd scheldkanon nu zijn projectielen gericht op allen die het niet met hem eens zijn op GS. Dus zijn "we" verwend tuig met "kantoorbanen" dan toch op z'n minst eikeltjes met een "studiebeurs tot 2012".
Het is wat...
Het wachten is nu op de stappen die onze Vlaamse driftkikker nu zelf gaat ondernemen om de Parijse brand te blussen.
Sociaal werk in de banlieus misschien en dan ook maar een flatje aldaar betrekken?

U weet het, Vlaamse Reus, goed voorbeeld doet volgen...
Zo gauw u met uw politiek-correcte banier naar de Lichtstad vertrekt en daar uw welzijnswerk gaat verrichten, zullen bij redelijk succes vele GS-ers u misschien gaan volgen.

Helaas vrees ik dat u,onze schuimbekkende scribent uit Vlaanderen, toch liever uw eigen veilige burootje verkiest vanwaar u uw schotschriften kunt verzinnen.
Met, bij een eventueel schrijversblok het stamineke op de hoek, alwaar u uw moed kunt indrinken met etttelijke Jupilers alvorens weer tot de zoveelste aanval over te gaan op het Noord-Nederlandse gespuis.
Allez vrind , tot op de barricaden.
Parijs roept u....

prettything | 07-11-05 | 21:16

veest van pim 07-11-05 @ 20:19
Ja jij zou het wel moeten weten want in dat xenofobe pleurisland waar jij vandaan komt heb je die wijken ook, maar dan in het klein, toch?

Pannie | 07-11-05 | 21:10

Tegenvraag: en hoe zit het met mensen die in goede omstandigheden opgroeiden en tot crimineel gedrag overgingen?
Aldus Kim-Jong op 20.09.
Die natuurlijk niet op mijn vraag inging maar de oude truc van de wewdervraag toepast.
Antwoord mijnerzijds: Simpel die maken een keuze voor criminaliteit net zo als die mensen in de banlieus ervoor kiezen om de crimininaliteit in te gaan.
Kortom: die omstandigheden hebben er dus geen fuck mee te maken, maar wel de slechte inborst of voor mij part mentaliteit van iemand.
Het feit dat grote groepen mensen NIET cimineel worden hoewel ze in dezelfde (slechte )omstandigheden opgroeien, bewijst dus dat al dat gelul over achterstandswijk, armoede, discriminatie, etc. onzin is.
Waarom werd Klaas Bruinsma een crimineel hoewel hij uit een goed milieu kwam?
Omdat ook hier dat milieu er geen fuck mee te maken had, maar het alleen Klaas Bruinsma's keuze was om crimineel te worden.
Waarom toch altijd de zaken moeilijker maken dan ze zijn? Waarom toch altijd externe factoren aanslepen terwijl die factoren geen rol spelen bij andere mensen die net zo opgroeien?
Waarom niet gewoon erkennen dat mensen zelf hun levensloop kunnen beinvloeden door de juiste keuzes te maken en niet de gemakzuchtigste besluiten te nemen?

prettything | 07-11-05 | 20:45

Na NL een mislukte integratie van moslimjongeren, nu moet ook Sarkozy uit F toegeven dat de integratie van moslimjongeren mislukt is. Wie volg!!

By de weg: Turkije integreren zal dan wel lukken. Laat me niet lachen. Als de leiders in de EU een paar jongeren al niet onder de duim krijgen, hoe zal dat gaan met een heel land vol moslimjongeren?

Nooit meer slapen | 07-11-05 | 20:39

@Kim-jong il
Hoe normaal zou jij het eigenlijk vinden als Hitler of Goebbels hier zouden posten? Zomaar een vraagje hoor. Op het eerste gezicht praat je geen poep maar je nick stinkt wel.

Mare | 07-11-05 | 20:31

@mercy: mooi, maar daar koop je op een sollicitatiegesprek helemaal niks mee.
off topic:
Lekker volk hier. Geen flauw benul hoe je leven er uitziet als je in zo'n banlieue geboren bent en toevallig een kleur hebt waar flikken als de afgerichte herders die ze negen op tien keer zijn op reageren, maar wel allemaal een bek van hier tot Saint-Raphaël. En o toeval: wat er uit die bekken komt, ruikt negen keer op tien òòk naar hetzelfde: bedompte spruitjeslucht gemengd met de brilglasbeslaande walm van hersens die te lang in het bakvet hebben gelegen. Strontverwend stuk voor stuk, met allemaal een studiebeurs tot 2012 of een kantoorjob waar je lekker veel kan funsurfen. Nou dan heb je inderdaad recht van spreken over die lui hoor. Ik verwachtte dit soort reacties bij de eerste dode na het begin van de opstand: amper verholen vreugde in het vooruitzicht nu nog harder en nog veiliger ingedekt "zié je wel" te kunnen roepen, vanachter je klaviertje. Keep it up.

ontopic: waar blijft het Vreemdelingenlegioen? Vreemdelingen onder elkaar pakken het vast beter aan dan die anaal verkrampte lookvreter Chirac en zijn schoothond, Nicolas 'the poor Frenchman's Spong' Sarkozy. Hup naar Parijs, pour la patrie, sacrebleu!

veest van pim | 07-11-05 | 20:19

Jongens, de Grote Leider zit al 12 uur non-stop voor zijn computerscherm... ik kap ermee voor vandaag. Ik ga anders malen. Effe goede porno kijken (nee, Kim Jong-il is geen dame!) en dan naar bed.

Kim Jong-il | 07-11-05 | 20:16

@ Margreet Dolman: dat waren de Arabieren. Ik heb in China nog geen Chinees horen boeren na het eten (wel rochelen).

Kim Jong-il | 07-11-05 | 20:11

@Mare
DE wonderen van ons brein, nitwit.

Mare | 07-11-05 | 20:10

Okay, niet iedereen is hetzelfde. Mijn betoog sloeg ook niet op individuen. In sommige districten rond Parijs is de werkloosheid bijna 50 procent. Wanneer je dit cijfer per ethnische groep gaat bekijken, komt dit nog hoger uit. Vergeet niet dat dit proces al in de jaren 80 is ingezet en er een generatie geboren is die niets anders kent dan dat werkloosheid de norm is. Ik zeg niet dat de Franse staat de inwoners van deze wijken bewust gemarginaliseerd heeft, maar in de ervaring van deze wijkbewoners komt dit er wel op neer. Zelfs de politie negeert sommige wijken al jaren! Natuurlijk heeft dit een reden (crimineel gedrag van een hardnekkige groep) maar de staat had ook kunnen zeggen dat dit onacceptabel is!! Door alles op zijn beloop te laten nam de staat de goedwillende bewoners van deze wijken niet serieus. Die zijn 10, 15 jaar later natuurlijk behoorlijk cynisch geworden. De werkelijkheid is niet zo simpel als de film Trading Places (Eddie Murphy) doet geloven!
Tegenvraag: en hoe zit het met mensen die in goede omstandigheden opgroeiden en tot crimineel gedrag overgingen?

Kim Jong-il | 07-11-05 | 20:09

@Margreet Dolman 19:27
Zegt de ene hersencel tegen de ander: RELLEN! Zegt die andere hersencel: MOSLIMS! Zegt de derde en laatste hersencel: ISLAM OORZAAK RELLEN! Neurologen breken zich het hoofd over het wonderen van ons brein, maar de werking van jouw holle koppetje zouden ze kraken zonder ook maar een centje pijn.

Mare | 07-11-05 | 20:09

@Prettything, het is idd van de zotte als je jouw gedrag goedkeurt omdat in het verleden onrecht aangedaan is aan je familie, bevolkingsgroep of wat dan ook. Ik vind dat ook BULLSHIT, iedereen is verantwoordelijk voor zijn iegen gedrag en het zij nu eenmaal zo dat de één een betere baan heeft dan de andere, maar je bent zielig om dan te geloven in de leugen dat je daarom NIETS waard bent.
Iedereen is waardevol, en het is een product van onze consumptiemaatschappij dat je moet presteren om iemand te zijn.
Jammer dat in dit geval de moslims dit niet inzien en niet inzien dat ook zij waardevol zijn en niet ondergeschikt want dan ga je in een slachtofferrol staan en dat is zo ZIELIG.

Rest In Privacy | 07-11-05 | 20:03

Kim Jong heb je nou ook al een lekkere boer gedaan, , want als hij maar een beetje Chinees bloed had, moet je je wel aan de geldende fatsoensnormen houden.

Margreet Dolman | 07-11-05 | 19:59

@ Kinm-Jong-il
Ach ja gemarginaliseerd....
Die kennen we nog niet.

Maar hoe zit het dan met al die mensen die in dezelfde omstandigheden, vroeger en nu, opgroeiden en niet tot crimineel gedrag overgingen?

prettything | 07-11-05 | 19:55

Waneer gaan we in Nederland rellen...

da wizard | 07-11-05 | 19:49

@ prettything: zie mijn post van 17:56. En trouwens Margreet Dolman was je voor (zie post 17:50). Wel eens in de echte woestijn geweest? Hoe gedroegen de mensen zich daar? @ mercy: nee, natuurlijk niet. Dan zou hij snel failliet zijn!

Kim Jong-il | 07-11-05 | 19:49

@Kim Jong-il, die nasi was toch niet aangebrand hoop ik?

Rest In Privacy | 07-11-05 | 19:44

@ deurbel: "Omdat er onderhoudswerkzaamheden plaatsvinden, is de on-lineversie van het eendelige Van Dale Hedendaags Nederlands op dit moment niet raadpleegbaar."
Geen grap!

Kim Jong-il | 07-11-05 | 19:44

@prettything, OT, ik wist niet dat Kim Jong-il een dame was, ik dacht altijd dat het de sterke leider van Noord Korea was. ;)

Rest In Privacy | 07-11-05 | 19:43

@ mercy: het zijn Surinamers en geen Indonesiërs. Op de kaart staat 'nasi' maar het was wat Surinamers ook wel 'bruine rijst' noemen, oftewel gebakken rijst met sojasaus. In Indonesië heet dat 'nasi goreng'. Zeg ik het zo goed allemaal? Maar eigenlijk was het geen nasi goreng, er zat ook kardamon doorheen, wat eerder in India en de Arabische wereld gebruikt wordt. Nu ik erover nadenk... misschien is de eigenaar wel Antilliaans?!?! Gezien de salsa muziek die er altijd draait, maar wacht effe, vandaag werd ik geholpen door iemand die ik eerder in India plaats, misschien wel een Surinaamse moslim met voorouders uit India of Pakistan! Aarghh!!!

Kim Jong-il | 07-11-05 | 19:42

"Woestijnbewoners? Tweede en derde generatie Fransen? Misschien ligt daar wel de kern van het probleem. Dat iemand na drie generaties in Frankrijk gewoond te hebben nog als een woestijnbewoner wordt gezien."

Aldus Kim-Jong-il in haar posting van 17.48 u.

Of bedoel je nou dat iemand drie generaties later zich nog steeds als een woestijnbewoner blijft GEDRAGEN?

prettything | 07-11-05 | 19:39

2005 was zeer duur oliejaar. waar betalen die 'arme sloebers' hun molotovcocktails van?

deurbel | 07-11-05 | 19:32

Precies die arme sloebers bedoelde ik ook Hammie!
Zijn de legervoertuigen al geland in Paris?
Ik krijg behoefte aan beelden, zodat ik rustig kan slapen vannacht.
En dan spreken we af dat de islam vanaf morgen weer een vreedzaam geloof is okay?

Margreet Dolman | 07-11-05 | 19:27

Vannacht lekker voor de buis zitten, kijkend naar CNN.
Tijdens de Franse Revolutie schoten het Franse leger ook zonder erbij na te denken op de menigte.
En dat gaat nu ook wel gebeuren denk ik.
Krat pils erbij, koekje erbij, j.... erbij, affijn, ik red me wel.

NahUnd? | 07-11-05 | 19:21

@ Margreet Dolman 07-11-05 @ 17:41

"Ja, dies leuk hammievarken:
*Help de minima, steek ze in de fik*"

Ik doelde meer op de Franse minima die achter de rellen schijnen te zitten, dat zal dan ook in Kwadijk wel het geval zijn geweest. Het waren trouwens twee illegale jongetjes, volgens elsevier, en illegalen branden inderdaad snel de laatste tijd.

Hammiehetvarken | 07-11-05 | 19:17

@Prettything, Pfffff wat laf zeg om een zwaar invalide te beroven en dan nog wel van achter?

Rest In Privacy | 07-11-05 | 19:16

@Kim Jong-il 18:58, [OT MODE] Ik neem aan dat je nasi goreng bedoeld of had je nasi (witte rijst) met rundvlees? Heeft het wel gesmaakt? [/OT MODE]

Rest In Privacy | 07-11-05 | 19:15

Wie wil er dan al naar Frankrijk met al die kut fransen.
Da`s nou echt een aso shit volk.

ech wel | 07-11-05 | 19:14

wat is de definitie van schoolmeester?

deurbel | 07-11-05 | 19:13

kijk ned3 en geniet

controle | 07-11-05 | 19:07

@ Chiant: daar drinken we op! Glaasje Chianti?

Kim Jong-il | 07-11-05 | 19:04

Avondklok ingesteld in voorstad Parijs
BOBIGNY - Als eerste Franse gemeente heeft Le Raincy, niet ver van Parijs, een avondklok ingesteld sinds er op 27 oktober in Parijse voorsteden rellen uitbraken. De burgemeester van het plaatsje heeft de beslissing genomen uit vrees dat er anders een ramp staat te gebeuren.

BenBack | 07-11-05 | 19:04

Bouyakacha, it's the West Stains Massive! Big up. Ali G in the Republique France?

JoostMeister | 07-11-05 | 19:04

Sorry dat ik even de schoolmeester uithang: het is getto en geen ghetto. Ghetto is Engels (nou ja, eigenlijk Italiaans). Getto is Nederlands. Wat minder TMF kijken jongens!

Kim Jong-il | 07-11-05 | 19:03

@Kim Jong-il @18:57
Dan zijn wij het uiteindelijk toch roerend met elkaar eens!

Chiant | 07-11-05 | 19:02

@ Mercy: Nasi met rundvlees van de beste Surinaamse toko!

Kim Jong-il | 07-11-05 | 18:58

@Fruitvlieg

Als dat zou kunnen.....

prettything | 07-11-05 | 18:57

Mmm.. we praten een beetje langs elkaar heen. We hebben niet eens gedefinieerd wat een getto is. De Bijlmer? Amsterdam Osdorp? De voorsteden van Parijs, de slumbs van Nairobi? Dat maakt nogal uit. Punt is dat er in bepaalde stadsdelen een getto-mentaliteit ontstaan is. Dit is niet van de ene op de andere dag gebeurd. De politiek heeft dit proces jarenlang genegeerd en nu zitten we met de shit. Een getto-mentaliteit is wanneer je het normaal vindt je eigen boontjes te doppen en daarmee de wet te overtreden, belastingen te ontduiken en tot diefstal en roof over te gaan (en dit recht te praten met schijnargumenten als racisme en geloof). Ik ben zelf al een paar keer door Antillianen beroofd die vast dachten daarmee de slavernij te wreken. Dat ten tijde van de slavernij mijn voorouders arme boertjes in Duitsland waren doet er voor hem niet toe...
We hebben nog een lange weg te gaan. Een misdaad straffen is makkelijk, een mentaliteit te veranderen kost jaren... en toch moeten we weer door dezelfde deur.

Kim Jong-il | 07-11-05 | 18:57

@prettything 18:41; ze kwamen er echter bekaaid vanaf, het tasje bleek naderhand zijn stomazakje te zijn..

Fruitvlieg | 07-11-05 | 18:56

Voor wat betreft mijn posting van 18.41:
Het gaat mij vooral om de lafheid van die beroving. Een invalide man en dan ook nog van achteren neerslaan.
Deze lafheid is zo langzamerhand kenmerkend voor onze moslimcriminelen. In groepjes optreden en van achteren iemand neerslaan.

prettything | 07-11-05 | 18:54

Kom maar met het shirtje voor het idee Fleisch! Alleen ben je de muur vergeten..

Neak | 07-11-05 | 18:53

@controle en Chiant deurbel kan het in begrijpelijke taal verwoorden. Jan Molendijks fractie heb ik al geprobeerd, maar hij begreep me niet.

neuzel | 07-11-05 | 18:53

@neuzel:
Jan Molendijk schijnt nog vacatures te hebben in zijn fractie. Qua op het lijf geschreven...

Chiant | 07-11-05 | 18:48

@neuzel
En nu in taal die iedereen kan begrijpen.

controle | 07-11-05 | 18:45

wat een onzin, geen geld, geen onderwijs en geen eigen huis dus kan geen eigen bedrijf beginnen. er zijn ook minder kapitaalbenodigde start-up ondernemingen te bendenken. en afgewezen bij sollicitaties is ook geen excuus, de meesten hebben het moeilijk als starter op de arbeidsmarkt, maar minder intelligent werk is nog steeds nodig. studie wordt ook nog gestimuleerd dmv een lening bij de ib-groep. kansen genoeg voor eenieder die die grijpen wil. niet zeuren en rellen gewoon aan de slag.

deurbel | 07-11-05 | 18:45

@neuzel
In nu in mensentaal

controle | 07-11-05 | 18:44

@prettything "werd ook wel meer dan eens bij een sollicitaire geweigerd" je lijdt dus eigenlijk aan grootheidswaanzin? maar verder ben ik het wel met je eens dat armoede ook zo'n windmolen is waar je als een blinde flink je tanden in kunt zetten.

neuzel | 07-11-05 | 18:41

Rectificatie
Sollicitaire = sollicitatie

Plus dit:

In de "ghettowijk" Osdorp in Amsterdam waar zoveel Marokkaaanse medelanders wonen , werd een 47-jarige invalide man beroofd.
De man was verlamd aan armen en benen en zat met zijn handen aan speciale beugels aan het stuur vast.
Hij werd donderdagavond beroofd toen hij met zijn fietsrolstoel ergens in Osdorp reed. Twee jongens benaderden hem van achteren (......) één van hen gaf de man een klap en de dader jatte zijn heuptasje dat bij hem op schoot lag.
10 tegen 1 wed ik dat het weer eens twee Marokkaanse schoffies waren...

Zaten natuurlijk in een achterstandssituatie.....

prettything | 07-11-05 | 18:41

@Kim Jong-il @18:20
OK, mijn getto-ervaring was dan wellicht iets meer te vergelijken met de situatie in Frankrijk: Een buitenwijk in een middelgrote Nederlandse stad. Wiet telen vind ik geen ondernemerschap, maar een vorm van criminaliteit waarbij de opiumwet en de belastingwet worden ontdoken. Daarnaast gebeurde dit uiteraard in de kelderboxen, waarbij de stroomrekening ten laste van de gemene deler kwam. Ik betaalde er dus fors aan mee middels de servicekosten.
Geld was er overigens in ruime mate aanwezig. Zwart en/of crimineel geld welteverstaan. Menig buurtbewoner kon zich allerlei luxe permitteren, maar had geen werk. Overigens veelal allochtone mannen. De autochtone bijstandsmoeders waren daar de uitzondering op de regel, ofschoon ook enkele van deze in de avonduren met rode lamp (noodgedwongen) een belastingvrij centje bijverdienden.
Er is overigens een groot verschil tussen willen, mogen en kunnen studeren. Ook in de achterstandswijken, waar vaak het credo geldt: als je makkelijk aan veel geld kan komen, waarom zou je dan moeilijk aan weinig geld komen?
-
Ik verzin het helaas niet zelf, ik heb het slechts waargenomen, me er mateloos aan geïrriteerd en zie ook de paralellen.

Chiant | 07-11-05 | 18:38

het zijn ook allemaal auto's met de nieuwe banden van vredestein .
talibanden , zouden ze daarom zo goed branden .

roelofw | 07-11-05 | 18:35

frankrijk is niet zo'n leuk land. maar dat wisten we toch al? dus waarom de oorzaak in een andere hoek zoeken? en wat een ophef over de kreet allah akbar. allah is toch ook akbar of niet dan? gewoon een feit. noordereiland, als ik op straat roep "stomme kut!", omdat ik op de fiets word afgesneden door een vrouw, betekent dat toch niet dat een stomme kut iets te maken heeft met dat afsnijden. ok, misschien dan toch wel een beetje in mijn voorbeeld, maar leer eens denken en val dan eens dood ofzo.

neuzel | 07-11-05 | 18:33

@Kim jong-il
ik ben ook geen huiseigenaar, kan ook geen eigen zaak beginnen, werd ook wel meer dan eens bij een sollicitaire geweigerd, heb in een ghetto gewoond toen ik een tijdje werkloos was en kreeg mede daardoor moeilijk een vriendinnetje, heb nooit gestudeerd (althans niet aan de universiteit) en zou volgens jouw definite van de "kern van het probleem" nu alsnog als de wiedeweerga wat auto's in de brand moeten steken i.v.m. frustraties met terugwerkende kracht.
Verder kan ik je nog mededelen dat wijlen mijn ouders ook uit een straatarme omgeving kwamen maar zich nooit schuldig hebben gemaakt aan criminele activiteiten maar gewoon keihard gewerkt hebben om zich aan hun armoe te ontworstelen. ( wat hun maar in beperkte mate lukte)

So ,how about that?

prettything | 07-11-05 | 18:31

@Noordereiland, maar het is inderdaad duidelijk en de ondertiteling ook

Rest In Privacy | 07-11-05 | 18:26

@Kim Jong-il, wat heb je te eten gehaald en smaakt het?

Rest In Privacy | 07-11-05 | 18:25

@Noordereiland, bij mij begingt de video al bij de 6 minuten....

Rest In Privacy | 07-11-05 | 18:24

@ Chiant: okay, lamlendig tuig. Een getto brengt het slechtse in de mens boven. Overigens vind ik een wietplantage 'ondernemerschap'. En wat je laatste zin betreft: daar sluit ik mij helemaal bij aan. Kijk, een kern van het probleem van een getto is dat: niemand huiseigenaar is (en dus niemand geld bij de bank kan lenen), niemand überhaupt geld heeft om bijvoorbeeld een eigen zaak te beginnen, mensen bij sollicitaties geweigerd worden, mensen moeilijk een vriendje of vriendinnetje kunnen vinden buiten het getto, niemand gestudeerd heeft, zodat vrijwel niemand gaat studeren (lange lijst voor een 'kern'). Mijn getto ervaring was overigens in Afrika...

Kim Jong-il | 07-11-05 | 18:20

ALLES is de schuld van links EN de islam.

Harige Bangmaker | 07-11-05 | 18:15

Er wordt toch steeds gezegd dat de rellen zogenaamd helemaal niets met de Islam te maken hebben ?

Nou, op deze video is de [straat] kreet "ALLAH AKBAR" duidelijk te horen op ± 2.25 minuut.

www.netwerk.tv/templates/videoasx.jsp?...

noordereiland | 07-11-05 | 18:14

Er wordt toch steeds gezegd dat de rellen zogenaamd helemaal niets met de Islam te maken hebben ?

Nou, op deze video is de [straat] kreet "ALLAH AKBAR" duidelijk te horen op ± 2.25 minuut.

noordereiland | 07-11-05 | 18:12

@Kim Jong-il @17:56
Ja, ik heb enkele jaren in een getto gewoond, meer dan een half jaartje en waar ik niet vrolijk van werd is dat ik vaak het idee had dat ik de enige was die wél werkte en belasting betaalde; dat ik in tegenstelling tot vele buurtgenoten nooit om 04:00 's morgens door de politie van mijn bed werd gelicht; dat ik géén wietplantage op mijn flat had; en dat ik géén Mercedes SLC500, BMW 735i, of vergelijkbaar reed, zoals vele van mijn buurtgenoten dat wel deden.
-
Natuurlijk wonen er in de achterstandswijken veel mensen die het goed bedoelen, wel willen, maar de kans niet krijgen. Maar het is ook gewoon een feit dat deze wijken ook vergeven zijn van lieden die simpelweg een criminele inborst hebben. Of in simpel Nederlands: lamlendig tuig.
En wat nu ook de reden van het wonen in een achterstandswijk mag zijn: nimmer is er een reden aan te voeren om te gaan rellen, vernielen of geweld te plegen.

Chiant | 07-11-05 | 18:08

@hammie
nee, porsche rijders die preventief opereren. Jouw optie had natuurlijk ook gekund.

controle | 07-11-05 | 18:07

@ controle
Ik wil niets insinueren, maar volgens mij zijn het moslims. Bedoel je trouwens niet ex-Porsche rijders ?

Hammiehetvarken | 07-11-05 | 18:05

* Noodtoestand afkondigen
* Avondklok instellen
* Schieten met scherp

Probleem opgelost.

aardappel | 07-11-05 | 18:04

Ben even avondeten afhalen...

Kim Jong-il | 07-11-05 | 18:00

Opeens is het me duidelijk:
We zijn jarenlang bedot, het komt niet door links, het komt door de inname van T.
Pikoewik&Co zijn een deal aangegaan met de auto-industrie!

Margreet Dolman | 07-11-05 | 17:57

Dat gedrag van deze jongens is totaal verwerpelijk en ze moeten daarvoor gestraft worden. Herinner je je nog de beelden van de rellen in Los Angeles in 1992? Zelfde shit. Deze zwarte bewoners van de VS gedroegen zich toen zeker als oerwoudbewoners? Hell no! Ze gedroegen zich als iedere bevolkingsgroep die lange tijd gemarginaliseerd wordt. Stop je autochtone Nederlanders een paar generaties in deze situatie dan reageren ze net zo. Heb je wel eens in een getto gewoond? Ik wel (half jaartje) en daar wordt je niet vrolijk van.

Kim Jong-il | 07-11-05 | 17:56

Ik deug niet, want mijn voorvaderen waren Christen en die hebben deelgenomen aan kruistochten. Bovendien heb ik in een héél ver verleden voorvaderen die afstamden van de Batavieren en ook nog enkele lieden die Viking waren. Ook héél onkies volk. Daarnaast ben ik ariër en we weten allemaal wat dát betekent! Ook ben ik Europeaan, net als Columbus en zie toch eens wat dat in Amerika voor ellende teweeg heeft gebracht. Om nog maar te zwijgen van het koloniale verleden van Nederland. In mij huist de duivel, dat kan niet anders gelet op alles wat mijn verre voorvaderen allemaal hebben geflikt.
-
En daarom dien ik alles te begrijpen en te vergoeilijken wat er in de wereld aan misstanden plaatsvindt. Weg met ons!
-
Een gedegen kennis van geschiedenis is erg belangrijk om achtergronden te kunnen begrijpen en om verbanden te kunnen leggen. De geschiedenis mag echter nooit als excuus voor toekomstige misstanden worden aangewend, zoals sommige lieden, die naar ik aanneem geen andere zinnige en inhoudelijke argumenten kunnen aanvoeren, steeds maar weer plegen te doen.

Chiant | 07-11-05 | 17:56

GOD IS DOOD EN ALLAH OOK KIJK MAAR OM JE HEEN, EN ALS ZE NOOIT HEBBEN BESTAAN DAN GELOOF IK DAT METEEN

(Hells)Angel | 07-11-05 | 17:55

De Quardian heeft het aantal verbrande autootjes eindelijk netjes opgeteld, het zijn er 4.700
Niet slecht voor de auto biz, ja toch! niet dan ?

"Authorities said that 4,700 cars have been set alight since the rioting began".
www.guardian.co.uk/france/story/0,1188...

noordereiland | 07-11-05 | 17:53

ALLES is de schuld van links.

Harige Bangmaker | 07-11-05 | 17:51

Kim jong-ill, je bedoelt zeker dat ze zich na drie generaties nog steeds GEDRAGEN als woestijnbewoners?

Margreet Dolman | 07-11-05 | 17:50

En deze rellen hebben niets met geloof te maken! Godverdomme!!

Kim Jong-il | 07-11-05 | 17:49

Brandende kleding dooft men het beste met water. Is dat niet aanwezig dan kunnen de vlammen worden gedoofd met een zwaar stuk textiel, zoals een jas of een deken. Rol eventueel het slachtoffer over de grond (altijd van je af!) tot de vlammen doven. Voorkom dat het slachtoffer rent, dat wakkert alleen de vlammen aan.
.
Het vuur uittrappen mag ook!!!

fweddy | 07-11-05 | 17:49

Woestijnbewoners? Tweede en derde generatie Fransen? Misschien ligt daar wel de kern van het probleem. Dat iemand na drie generaties in Frankrijk gewoond te hebben nog als een woestijnbewoner wordt gezien.
Ik zeg het er maar even bij (dat schijnt tegenwoordig zo te moeten): ik praat hiermee de brandstichtingen en rellen niet goed! Toch zal iedereen straks weer door de dezelfde deur heen moeten. Tenzij we in een permanente staat van oorlog willen leven. Shit, ik heb de verkeerde nick gekozen. Ik ben een veel te redelijk mens om de naam van een dictator aan te nemen :-((

Kim Jong-il | 07-11-05 | 17:48

Cohen drinkt T met losse beren,
en laat ons maar integreren!

Margreet Dolman | 07-11-05 | 17:48

Okee we doen een hot makeover Mercy.
Ik steek jouw huis in de hens en jij het mijne.
We integrates rule!

Margreet Dolman | 07-11-05 | 17:46

@Margreet, das wel lekker hoor, ja WIJ moeten ons ook meer integreren ja, WIJ, snappen die mensen niet en WIJ moeten ons inderdaad maar aanpassen.

Rest In Privacy | 07-11-05 | 17:43

Ja, dies leuk hammievarken:
*Help de minima, steek ze in de fik*
Maar die hoort meer bij het spandoek-topic.
Mercy, ik heb heerlijk kopje Turkse munt-T voor je; daar ga je zo fijn van integreren!

Margreet Dolman | 07-11-05 | 17:41

@mercy

dat is aardig....

FNV-lidaf | 07-11-05 | 17:34

@FNV-Lidaf, mocht het overslaan, dan zal ik je zeker in gedachten houden, das toch een troost of niet ;)

Rest In Privacy | 07-11-05 | 17:31

@fnv
Doe je toch af en toe een weekendje parijs.

controle | 07-11-05 | 17:31

@mercy

neee...... veel te leuk hier.... zo een dorp is leuk voor een dag maar daarna ga ik de ongeordendheid en de de rotsooi missen

FNV-lidaf | 07-11-05 | 17:30

@FNV-lidaf, doe dan net als ik, ga in een dorp wonen ;)

Rest In Privacy | 07-11-05 | 17:28

Maar alle gekheid op een stokje... ik hoop niet dat wat er in Parijs gebeurd hier overslaat... ik woon in zo een buurt waar redelijk wat van dat soort high potentiasl rondloopt..
maar ik denk dat zodra ze de auto's van de familie Tokkies hier in de straat in de fik steken het ze flink zal spijten... er wonen ook nogal wat Ajax supporters hier met F-side potential

Gelukkig heb ik geen auto en een goede inboedelverzekering!
Nu nog wat brandblussers aanschaffen en een touw

FNV-lidaf | 07-11-05 | 17:25

@FNV-lidaf, ik ben al jaren niet meer in onze Hoofdstad geweest... dan mis ik dus nix.

Rest In Privacy | 07-11-05 | 17:23

LOL@FNV-lidaf

Ongelovige atheïst | 07-11-05 | 17:21

@hammie
Kunnen ook door porsche rijders gedaan zijn.

controle | 07-11-05 | 17:21

@mercy

alhoewel.. in Amsterdam zal de eerst volgende taxi oorlog een religieus tintje krijgen... de Taliban taxi's zijn meer en meer de markt aan het veroveren...

FNV-lidaf | 07-11-05 | 17:20

Volgens het NOS-journaal gisterenavond hebben de rellen alleen een sociale achtergrond. Vandaar dat er wel twee kerken zijn afgebrand, en dat het afschieten van een traangasgranaat bij een moskee werd ervaren als olie op het vuur, en dat Erdogan (Turkije) meldt dat de multi-religieuse uitkeringstrekkers het niet eens zijn met het hoofddoekjesverbod, en dat er gepraat wordt met moslimleiders.
In Nederland heeft men trouwens al veel eerder te maken gehad met ordeverstorende branden:
www.tiscali.nl/content/article/nbinn/5...
Tijd om in Kwadijk meer te doen voor de minima !

Hammiehetvarken | 07-11-05 | 17:19

@FNV-Lidaf, LOL

Rest In Privacy | 07-11-05 | 17:18

het ging over je naam voor de duidelijkheid. Het is volgens mij of atheist of ongelovig. Beide zou volgens mij betekenen wel gelovig. Of niet?

controle | 07-11-05 | 17:18

@margreet, wat heb je te drinken dan?

Rest In Privacy | 07-11-05 | 17:17

@Ongelovige atheist

1. De koude oorlog
2. De Spaanse burgeroorlog
3. De eerste wereldoorlog
4. De Taxi oorlog
5. De supermarktoorlog

FNV-lidaf | 07-11-05 | 17:17

= +. Maar goed enigzins flauw.

controle | 07-11-05 | 17:15

@controle
Helaas, de rest weet ik niet, vertel...

Ongelovige atheïst | 07-11-05 | 17:14

@ongelovige atheist
Wiskunde - - en de rest weet je hopelijk.

controle | 07-11-05 | 17:12

Pak je kruiswoordraadsel maar weer; er zijn legervoertuigen onderweg naar Parijs. Als het tenminste waar is wat ik lees in dat andere topic.
Zeau, en nou weer lekker slapen allemaal, want het gevaar is geweken en DE ISLAM IS WEER EEN VREDELIEVEND GELOOF!
Rietje erbij?

Margreet Dolman | 07-11-05 | 17:10

Noem eens 5 recente oorlogen waar het geloof GEEN rol heeft gespeeld...

Ongelovige atheïst | 07-11-05 | 17:09

@bastaart
Waar zei je sommigen? (en waar ligt het verband met het christendom?)

controle | 07-11-05 | 17:06

Waar zei ik 'Elke Christen'?

BasTaart | 07-11-05 | 17:04

@bastaart
Generaliseren is een kunst en jij beheerst hem.

controle | 07-11-05 | 17:03

Christenen zijn sinds de kruistochten op andere hobbies overgegaan. Het aanranden van kleine jongetjes en het vertellen dat condooms zondig zijn en niet tegen aids helpen.

BasTaart | 07-11-05 | 17:02

@diepgraver
Ergens heb je een punt. Maar naar mijn mening waren gingen deze tochten vooral om macht en gebruikten machthebbers geloof om deze op te jutten. Lezen kon toen echter niet iedereen aangezien volgens mij in het nieuwe testament geen mensen worden aangemoedigd tot het doden van ongelovigen. Dus naar mijn mening hadden kruistochten puur met macht te maken en niet met bijbelse teksten.

controle | 07-11-05 | 17:01

MvvM:
U heeft daar een goed punt. Wat geloof allemaal voor ellende veroorzaakt, niet te geloven (wat een woordspelling...:p).

Waar nu die rellen zijn is dikke achterstandwijk waar een paar verveelde jochies eindelijk doen wat ze al heel lang wouden doen maar nog niet echt een aanleiding voor hadden.
Maar toevallig (of niet) zijn wel weer allemaal marokaantjes en turkjes die je daar door de straten ziet lopen.

Wooter | 07-11-05 | 17:01

Dit was aan "mvvm" trouwens.
en aan ". Krijg voor mijn part": jahoor, de meeste palestijnen zijn bijvoorbeeld christenen. En ook in indonesië zijn er flink wat agressieve christenen. Verder waren daar de kruistochten, kerstening, inquisitie, beeldenstorm en natuurlijk paus ratzinger die in de wehrmacht zat.

lay--z | 07-11-05 | 16:58

@Roykeb0yke:
Klopt, ik ben er van overtuigd dat dat fout is geweest. En vandaag de dag zijn er heel weinig Christenen die dat goedkeuren.

Krijg voor mijn part | 07-11-05 | 16:57

bonjour, bonjour etranger, ou sont les banlieues, jamais ...

ganzo | 07-11-05 | 16:57

@Krijg voor mijn part : Jij bent zeker voor het gemak de kruistochten vergeten of zo ?

diepgraver | 07-11-05 | 16:57

gok dat er vandaag in Den Haag en Amsterdam 'spontane protesten' komen tegen de eis tegen Samir A., hebben ze ook weer een reden om van alles te mollen. Alle linkse rukkers houden ze de hand wel boven het hoofd, ze hebben het immers al zo zwaar!!

prestodegekste | 07-11-05 | 16:57

@Krijg voor mijn part.

Noord Ierland nu al vergeten ? ;p

Self | 07-11-05 | 16:56

@ Krijg voor mijn part: koppen afhakken deden de christen ook een jaar of 2000 geleden

Roykeb0yke! | 07-11-05 | 16:56

gelul. mensen zitten agressief in elkaar. geloof heeft daar wel iets mee te maken, maar niet meer dan dat het een platform biedt om te vechten. net als bij bv voetbal.

lay--z | 07-11-05 | 16:55

Stad van de liefde, ze zetten je in vuur en vlam daaro

Roykeb0yke! | 07-11-05 | 16:54

.MvvM:
Ben ik het niet mee eens! Lig er echt aan WAT voor geloof! Ooit een Christen gezien die ene bus opblaas, of een ander de kop afhak? Ik niet!

Krijg voor mijn part | 07-11-05 | 16:54

Geloof = oorlog !
Daar komt het allemaal door.

MvvM | 07-11-05 | 16:52

Inderdaad. Als de politie achter me aanzit en ik verstop me vijf minuten onder water moet mijn familie ook niet gaan zeiken dat ik dood ben. Ga dan met je stomme kop niet in zo'n prikkelbaar huisje zitte!

Krijg voor mijn part | 07-11-05 | 16:51

Nee, die jongens in dat huisje zijn geen slachtoffers. Van wie zijn zij dan slachtoffer? Van hun eigen stommiteit?

olibaron | 07-11-05 | 16:49

O ja... die doden aan zwarte zijde tellen niet mee natuurlijk. Stom van me!

Krijg voor mijn part | 07-11-05 | 16:48

Er zijn reeds TWEE doden gevallen aan blanke autochtone zijde.
HOE VAAK MOET IK DAT NOU ZEGGEN!
Ik heb nou toch lekker smaakje: boslimbessen-T

Margreet Dolman | 07-11-05 | 16:47

als dit zo doorgaat, zitten ze er daar van de winter warmpjes bij.

Tjupkes | 07-11-05 | 16:46

heeft iemand een vuurtje?

de aap | 07-11-05 | 16:43

GS vergeet de allereerste 2 slachtoffers!
Je weet wel, die jongens in dat huisje!
Of zijn dat geen slachtoffers? ;-)

Krijg voor mijn part | 07-11-05 | 16:42

Hmmz, vogelpest uit het oosten, rellen vanuit het zuiden, de winter vanuit het noorden en doom te movie vanuit het westen.
Is dit nou de apocalyps ? ;p

Self | 07-11-05 | 16:41

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl