Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Nekschot voor Anti-Kwakzalverclub

Uw nekwervel zit scheef Millieuactivisten mogen in Nederland geen terrorist genoemd worden. Onderwereldadvocaten niet langer maffiamaatje. En per omgaande heten medische oplichters ook geen kwakzalver meer. Is het resultaat van de faillissementsverklaring vandaag op het gerechtshof in Amsterdam van de Vereniging tegen de Kwakzalverij. Even kort het verhaal: De VtdK ontmaskert sedert eind 19e eeuw alternatieve kruidenvrouwtjes, kankergenezende Jomanda's en overige genverbrandende beunhazen door het uitreiken van de Meester Kackadorisprijs. De vereniging richtte haar pijlen onder andere op orthomanueel arts Maria Sickesz. Zij claimt door middel van het duurbetaald rechtschoppen van een enkele wervel iedereen te kunnen genezen van depressies, schizofrenie en autisme. Hoewel aantoonbare onzin en een eerdere uitspraak hierover, mag de VtdK van het Hof Sickesz niet langer opnemen in hun Top-20 kwakzalvers van de 20e eeuw. Staat zo negatief, die term kwakzalver. En of ze ook gelijk even twee rectificaties ad 30.000 euri willen ophoesten. Aangezien de VtdK draait op vrijwilligers betekent de uitspraak einde oefening. Zeer triest en onrechtvaardig. Of om de VtdK maar zelf eens te quoten: "Wie in Nederland onzin beweert, gaat vrijuit. Wie protesteert wordt aangepakt.''

Reaguursels

Inloggen

@Vraagstaart: Belangrijkste voor mij is dat ze al jaren vrij is van medicijnen en dat de schade aan haar hersenen door het stoppen van de epileptische aanvallen beperkt is gebleven.

Wanneer geen oorzaak duidelijk is van epilepsie en iemand is een langere periode aanvalsvrij met medicijnen, dan is de kans ongeveer 50% dat diegene aanvalsvrij blijft zonder medicijnen. Het wegblijven van de epilepsie is dus geen bewijs van de werking van die OMT.

kliertje | 08-06-07 | 15:25

"Ja, ik ken er meer zo. Biostabil, Ik ben in balans (met die nepdokter), en ze gaan maar door. Die nepdokter heeft overigens een veroordeling aan zijn broek omdat hij zich voor arts uitgaf terwijl hij dat helemaal niet is. Maar meneer kan dus wel gewoon doorgaan"

Nee dat is niet juist. Roy Martina is weldegelijk arts en ingeschreven in het BIG-register. Maar ik ben het met je eens, het is een kwakzalver en misleidt met zijn mooie commerciele praatjes

metamorf | 08-06-07 | 13:26

Wat kwak ter zalving?

Krekwakwou | 08-06-07 | 13:19

De vereniging tegen de kwakzalverij is van groot belang in een wereld die meer op de middeleeuwen lijkt dan we willen geloven met z'n allen. De rechter heeft in hoger beroep mevrouw Sick-nog-wat in het gelijk gesteld omdat de rechter een andere definitie van het begrip kwakzalverij gebruikt dan die door de vereniging wordt gebruikt. Niet omdat haar oplichterij mensen zou genezen. Zonder dit soort verenigingen zijn we overgeleverd aan de mooie praatjes van de pseudowetenschap. Steun de NVtdK dus gewoon, en verschuil je niet achter allerlei smoesjes om je krenterigheid te verhullen. Giro 32237.

EvilAngelist | 08-06-07 | 02:00

Alternatyf genêzer Jelle Veeman (84) fan It Hearrenfean is ferstoarn. Veeman hie grutte lanlik bekendheid as paragnost en auralooch. Mei oaren hie er in praktyk op It Hearrenfean. Hy behannele net allinnich minsken, hat ek tal fan boeken skreaun en joech lêzings.

Veeman stie yn in de top 20 fan 'Kwaksalvers fan de ieu'. De list is yn 2000 opsteld troch de Vereniging tegen Kwakzalverij.

Fietzschurft | 07-06-07 | 16:54

@alternatiefje

Zo gauw als er iemand begint over kaf en koren weet je tamelijk zeker:
1. er is geen koren
2. sprekert denkt dat-ie koren is

lichtbol | 07-06-07 | 13:29

Zijn we nu eindelijk van de windmolenvechter verlost?
Zouden de TV en de kranten dan u eens aandacht willen besteden aan organisaties die echt iets doen voor de patiënt/consument die uit nood zijn heil zoekt (en in de meeste gevallen ook vindt!) bij niet reguliere gezondheidszorg?
Nederland is op dit gebeid een derde werled land aan het worden: we lopen hopeloos achter..... zelfs de WHO aanbevelingen worden onderin de la gestopt!

Harriet | 07-06-07 | 10:27

Het werd tijd dat deze club van domme schreeuwers eens flink op hun nummer werd gezet! In Hat Parool staat (o ironie!) onder het artikel juist een berichtje dat veel reguliere therapie niet wordt gegeven op basis van wetenschappelijk bewijs maar van promotiepraatjes van de pillenfabrikanten!
De volledige naam van de VtdK bevat ook de regel "en ter evaluatie van niet reguliere geneeswijzen", dit hebben ze echter nog nooit gedaan..........

Gelukkig zijn het de laatste stuiptrekkingen van een klein clubje artsen dat rigide vasthoudt aan het idee dat alles wat regulier is perfect is en al het andere oplichterij. Gelukkig weet het publiek (en steeds meer verstandige artsen, zoals o.a. de KNMG Rotterdam en GGZ Gronigen) wel beter.

Laten we voortaan geld en energie steken in het echt bestrijden van kwakzalvers en het onderbrengen van gekwalificeerde artsen en therapeuten in een register, zodat ook de verzekeraars het kaf van het koren kunnen scheiden.

In plaats van grappig te doen over domme patiënten, zou het de media en deze site sieren om al die mensen met kwalen waar regulier niets aan gedaan kan worden eens serieus te nemen en te helpen met het zoeken naar een betere kwaliteit van leven.
Bijvoorbeeld door te verwijzen naar de Infolijn Alternatieve Geneeswijzen 088- 24 24 24 0, www.infolijn-ag.nl

alternatiefje | 07-06-07 | 10:16

Mijn hemel. Door deze absurde uitspraak, lees hem maar eens goed na, ligt er nu een precedent waarmee critici van kwakzalvers de mond kan worden gesnoerd. De Vereniging tegen de Kwakzalverij heeft altijd op onverholen wijze stelling genomen tegen onwaarschijnlijke en onbewezen "geneeswijzen" en heeft dit steeds gefundeerd en met kennis van (medische) zaken gedaan.
Als de vereniging iemand als kwakzalver aanmerkt is die conclusie gebaseerd op een zorgvuldige bestudering van de door betrokkene aangeboden therapie. De rechtbank concludeert echter dat iemand geen kwakzalver genoemd mag worden als een aantal patienten verklaart zich enigzins beter te voelen en wanneer er weinig of geen klachten tegen de alternatieve behandelaar zijn ingediend. Hierbij gaat de rechtbank volledig voorbij aan het feit dat het nut van de behandeling medisch gezien niet bewezen of zelfs maar aannemelijk is, of zelfs, zoals in het onderhavige geval, gewoon klinkklare nonsens. Nu de vereniging door de rechtbank monddood is verklaard (het valt te verwachten dat menig kritisch stuk door de betreffende kwakzalver juridisch zal worden aangevochten) en daarbij het gegeven dat de betreffende handhavingsauthorteit, de Inspectie voor de Gezondheidszorg, al jaren een papieren tijger blijkt te zijn moeten we vrezen voor een nieuwe vloedgolf van ongenuanceerde kwakzalverij.
Denk niet dat het grote publiek zelf in staat zal zijn om deze zorgvuldig gepromote onzin te ontmaskeren, de waanideeen van Hahnemann worden immers na 200 jaar nog steeds door hele volksstammen omarmd.
Kortom: wederom een dieptreurige dag voor Nederland.....

Here's Freddy | 06-06-07 | 22:00

Met circa 2500 doden en 30.000 gewonden per jaar door blunders zou het de medische stand niet misstaan eens een toontje lager te zingen. De gevaarlijkste plekken ter wereld zijn nog altijd ziekenhuizen (zie boek van schrijver van COMA). Huisartsen maken ook geregeld foute diagnoses en zij schrijven in grote getalen placebo`s voor (wie is er nu de kwakzalver??) 5% van alle studenten medicijnen kiezen dat beroep omdat ze echt om mensen geven de rest gaat voor het grote geld wat te verdienen is in deze industrie. Als specialisten zelf wat mankeren zijn het de grootste angsthazen die er bestaan en zijn ze piepklein!
Het is schokkend dat er meer wegen zijn die naar rome leiden en willens en wetens als kwakzalverij worden afgedaan door lieden die niet gehindert door enige kennis hun bekrompen visie dicteren (napraten van een dominante professor)
Natuurlijk moeten echte kwakzalvers aangepakt worden maar je kunt niet voorbij gaan aan de goede resultaten van de zogenaamde alternatieven. In Duitsland is al sinds 1900 een goede harmonie tussen allopathie, homeopathie en fhytotherapie en mag je zelf kiezen. Alle drie zijn apothekenpflichtig en volledig erkent door overheid en verzekeraars. Het voortbestaan van de vereniging tegen kwakzalverij is in gevaar door deze uitspraak en het zou een zege zijn als deze club van extremisten onder leiding van superengerd Cees Rencken (welke man kiest nou in hemelsnaam het beroep van gynacoloog) zou verdwijnen en de aanpak van echte kwakzalvers wordt overgelaten aan de inspectie voor de volksgezondheid.

tot zover!

Henri45 | 06-06-07 | 18:04

Ik vind het nogal een schokkende uitspraak van een blijkbaar nogal domme rechter. Gaan ze in hoger beroep? Ik denk dat ik wel wat ga doneren aan ze. Ik vind het heel belangrijk dat de Vereniging tegen Kwakzalverij blijft bestaan.

Tarak | 06-06-07 | 13:45

,,,de VtdK bedelt nu om centjes... wellicht dat vriend R.Plasterk, minister van onderwijs, wel wil bijspringen... de amsterdamse PvdA-ers gaan nl.ook makkelijk om met gemeenschapsgeld...2 miljoen maar ...

sa4 | 06-06-07 | 12:10

de VtdK ie een eng, fundamentalistisch clubje mensen...( oeps...) , dat zijn einde ziet naderen; echt fundamentalisten gaan ook dood... In hun doodsstrijd zijn zij de laatste jaren steeds publiciteitsgeiler geworden, overmoedig, en uiteindelijk zelfvernietigend... dat is evolutie.... De goegemeente huppelt graag achter fundamentalisten aan, merk ik hier..... Geen Stijl!

sa4 | 06-06-07 | 11:13

@zeurders

Het boekje dat Skepsis uit heeft gegeven is het door het
Hof gewraakte boekje. Dat is nog steeds verkrijgbaar.
De rechter heeft echter de Vereniging tegen de Kwakzalverij en Renckens (de voorzitter) verboden mw. Sickesz (1) verder nog aan te duiden als kwakzalver (2)
verder nog aan te duiden als notoire genezer (3) haar op te nemen in een VOLGEND soortgelijk boekje.

Het hele arrest staat op de website van de VtdK en ook op rechtspraak.nl/ onder nummer BA6412 .

Opmerkelijk is dat mw. Sickesz geen bezwaar heeft gemaakt tegen wat over haar verteld wordt in dat boekje De rechter heeft de verspreiding van het boekje niet verboden, en evenmin (ongewijzigde) herdruk.

lichtbol | 06-06-07 | 00:07

Mensen die geloven in gebed of in dit soort KWAKZALVERS verdienen ook datgene wat hen toekomt. En dan nog wonderen. Miljoenen mensen gaan jaarlijks naar Lourdes. Hoeveel mensen genezen daar?????? Nou kom eens met de cijfers.... Op één hand te tellen en dat over een aantal dat de tientallen miljoenen overschrijdt. Droom lekker verder.

Mokum Kosher | 05-06-07 | 22:56

De onderlagen van de Nederlandse rechtstaat zijn professioneel als het gaat om de dader en slachtoffer rol om te draaien. Het slachtoffer aanpakken is natuurlijk ook veel makkelijker dan die gemene misdadiger.

GJH | 05-06-07 | 22:56

@FleXz 05-06-07 @ 21:28
En Nick Haak armbanden en ingestraalde Jomanda flesjes ook niet zeker.
Dan maar hier naar toe, is geloof ik gratis:
www.ikonrtv.nl/site/algInfo.asp?oId=36...

Stropdasje | 05-06-07 | 21:39

@stropdasje
nee... Ik werk als schadeafhandelaar bij een volmachtverzekeraar en er zijn wel degelijk mensen die een biostabil proberen te declaren... Mooi niet, zelfs niet op de duurste polis... Maar zo'n Sickesz-arts wordt dus wel mooi vergoed, net als behandelingen door Moerman-flapdrollen. Net als bloesemtherapie (incl. 'druppels'), cranio-sacraaltherapie, alle vormen van acupunctuur, orthomoleculaire voedingssupplementen, lasertherapie, bioresonantietherapie en ga zo maar door... Als een bepaalde behandeling maar door een arts gedaan wordt, of de behandelaar lid is van een (erkende) beroepsvereniging is het geen probleem...

FleXz | 05-06-07 | 21:28

OMG

Horsedick | 05-06-07 | 21:12

De biostabiel is zeker nu ook opeens een erkend geneesmiddel?

Stropdasje | 05-06-07 | 21:08

Intussen blijkt de reguliere geneeskunde niet in staat patiënten ervan te overtuigen dat ze niets hebben. Als een arts zegt dat hij niets meer voor je kan doen (wat meestal ook gewoon het geval is) staat de patiënt met lege handen. Het alternatieve circuit speelt daar maar wat graag op in. Kwakzalvers bestaan omdat de reguliere geneeskunst op een gegeven moment (in Nederland vrij snel) zijn handen aftrekt van de patiënt. Artsen kunnen niets met een gevoel van onbehagen of een ziektebeeldbeleving. Als ze hier eens wat meer slagen zouden maken, jagen ze die mensen niet massaal in de armen van al die prutsers en goochelaars. Het is wel leuk dat er niets op de mri of de x-foto's te zien was, maar die patiënt zit intussen te lijden. Het laatste waar hij dan op zit te wachten is een botte mededeling dat hij zich niet moet aanstellen. Kwakzalvers voorzien in een behoefte die de curatieve sector niet wil bevredigen: aandacht en (valse) hoop.

President Babboe Bab | 05-06-07 | 20:12

@mezel
bruna? Bruno bedoel ik.
( AKO en Dick : was echt typefout hoor, zou niet meteen weer zeuren )

noorderling | 05-06-07 | 17:11

@-- weggejorist -- 05-06-07 @ 16:22
Die armbandjes zijn niet van haar maar van Bruna Santenera, uit het schilderachte plaatsje Godlinze ( geen grap, vlakbij Delfzijl ).
Lees vooral het vermakelijke uncyclopedia.org/wiki/Biostabiel
Je zou kunnen zeggen dat Tineke is 'gegijzeld' door deze beroepsoplichter, maar het is natuurlijk ook gewoon een stom wijf.

noorderling | 05-06-07 | 17:10

Volgens de homeopathische principes, hoef je maar één keer bier in een glas te schenken en kun je tot in lengte van jaren dronken worden door water uit dat glas te drinken. Sterker nog, je wordt steeds sneller bezopen!

CoJoNes | 05-06-07 | 16:38

@-- weggejorist -- 05-06-07 @ 16:22
Helaas helaas, de kwakzalvers zijn onder ons, en reeds geinfiltreerd in allerlei universiteiten en adviesorganen.
Wat dacht u van deze professor Jan Keppel Hesselink die weliswaar in acupunctuur gelooft maar verder een prima CV lijkt te hebben:
www.iocob.nl/Voorzitter_IOCO
met een beetje googlen vind je hem ineens ook bij een stuk of wat minder wetenschappelijk onderlegde organisaties terug.
www.activemeditation.com/Perspectives/...
Het soort mensen dat onze overheid adviseert geld te pompen in bewezen niet-werkzame therapien.
www.kwakzalverij.nl/php/display/ap/9/2...
Uiteraard in het kader 'een placebo-effect is ook een effect'.

Zeurders | 05-06-07 | 16:38

Er is maar 1 legaal kwakzalversmiddeltje in Nederland en dat is Haarlemmerolie.
Alle andere middeltjes, danwel personen die iets claimen (ik noem hardop dat dikke wijf van een Tineke met d´r oplichterspraktijken, je weet wel die niets doende magnetische armbandjes. Wat een smerig rotwijf is dat. Allerlei zielige inwetende, want amper geschoolde, mensen willens en wetens rotzooi aansmeren. Maar enfin, ze zal branden in de hel gelukkig.) dienen gewoon aangepakt te worden middels het daarvoor zijnde strafrecht. Het moet niet zo zijn dat dit soort lage types zich middels een vage civiele procedure toch nog een enigzins legitiem sausje weten te verwerven.

-- weggejorist -- | 05-06-07 | 16:22

Bij Skepsis staat Sickesz ook in de top 20, maar dan van meest 'notoire genezers', mag dat dan wel van de rechter?
www.skepsis.nl/sn14.pdf

Zeurders | 05-06-07 | 16:21

Mooi zo!
Wij tovenaars moeten ook gewoon ons beroep kunnen uitvoeren zonder alle vooroordelen van die wetenschappers...

da wizard | 05-06-07 | 15:41

Kutrechters. Te dom om advocaat te worden en te slap om aanklager te worden.

D.V. | 05-06-07 | 15:30

@vraagstaart,

Het lijkt er op dat 1 artikel (zoals ik die ook gevonden had) door een " redelijk" gerespecteerd tijdschrift is gepubliceerd. Dat was echter geen onderzoek, maar een uiteenzetting.
De rest lijkt zo onzinnig cq slecht dat het alleen door die tijdschriften zijn gepubliceerd die uiteraard ook niet te vinden zijn m.b.v de reguliere databases.
Tsja, dan zijn die 5 artikelen natuurlijk wel heel mager.

Maar goed, voor wat het waard is.

azijnseiker | 05-06-07 | 15:20

Beetje treurig verhaal dat zo'n clubje opgeheven dient te worden omdat ze een keer een schadevergoeding moeten betalen. De (financiele) support vanuit de reguliere geneeskunde zal dan ook wel miniem zijn en waarschijnlijk terecht...
oftewel: als je het niet kan betalen moet je je grote bek maar leren houden...

Cunegho | 05-06-07 | 14:59

Goede zet van die rechter. Ik heb die kwakzaverbestrijders altijd al vreselijke betweters gevonden, net iets minder erg dan racismebestrijders, maar toch wel vlak in de buurt

Johannes26 | 05-06-07 | 14:55

@ El Lissitzky 05-06-07 @ 14:24
Dank u, had het reeds gezien. ;-)
Het zou leuk zijn als de redactie van Geen Stijl eens in actie kwam voor het goede doel, in dit geval om een inzamelingsactie op touw te zetten voor deze vereniging.
En waarom dan wel?
a. GS reaguurders zijn kritisch, de VtdK is dat ook.
b. GS neemt geen blad voor de mond terwijl de VtdK door de uitspraak in feite monddood gemaakt wordt.
c. Het levert publiciteit op voor GS, en daar houdt het journaille wel van.

De redactie kan namens de reaguurders het ingezamelde bedrag aan de VtdK schenken.
Kom op Brusselmans: wie a zegt, moet ook b zeggen.
Steek je kop eens boven het maaiveld uit en zet een actie op!

Gravin v Kippenbouth | 05-06-07 | 14:39

Iemand die denkt zijn gelijk te moeten krijgen door gerechtelijke stappen zal door onrechtmatige handelingen worden gestopt.

Laat haar genieten van de eerste slag, de oorlog zal ze verliezen.

hemaworstje | 05-06-07 | 14:36

Hee Brusselschwanz, valt kopieren van andermans kopij tegenwoordig ook al onder nieuwe media journalistiek? Ga je schamen.

Als het gaat om pedo Demmink wordt de eerste beste link naar stelling.nl binnen twee minuten weggejorisd, maar als het gaat om gemakzuchtigheid is geen site te ver weg.

-edit: U is chef ANP? -

DonJohnson | 05-06-07 | 14:36

@vraagstaart 13:39

De patient zal het inderdaad rotzorg zijn. Maar een arts zou dat zelf niet moeten willen.
Als mevr. Sickesz het wel begrijpt dan zet ze dat toch even uiteen in een wetenschappelijk artikel. Maar zoals gezegd maar 1 hit op PubMed. Dus veel kan ik er niet over lezen, laatstaan onderuit halen.

azijnseiker | 05-06-07 | 14:34

De rechtsspraak in Nederland is/was niet veel maar is nu tot het
DEBIELE afgezakt achtelijker kan bijna niet!!!!!!

Qutjejuq | 05-06-07 | 14:34

Gravin v Kippenbouth 05-06-07 @ 13:44

Hier alvast.

.... Wij willen dan ook iedereen oproepen om onze Vereniging in deze moeilijke tijden (financieel) te steunen. Dit kunt u doen door een bedrag te storten op onze rekening. Ons rekeningnummer is 32237, t.n.v. Vereniging tegen de Kwakzalverij te Sleeuwijk.

El Lissitzky | 05-06-07 | 14:24

@ lichtbol 05-06-07 @ 14:09
Het ging mij om de opmerking dat "aspirine uit de homeotherapie voortkwam"
Het klopt inderdaad dat salicylzuur in de wilgenbast vookomt, en niet acetylsalicylzuur. Een vergissing mijnerzijds waarvoor mijn excuses.
Overigens: ook salicylzuur wordt vandaag de dag nog volop gebruikt, in crèmes zalven en alcoholische oplossingen voor uitwendig gebruik.

Gravin v Kippenbouth | 05-06-07 | 14:22

@Verdamper 05-06-07 @ 12:42
Geen enkele onafhankelijke studie noch daaruit afgeleide metastudies laten ook maar enig effect zien. Waar: als je flink smeert gaat de spierpijn over. Maar al smeer je met verlopen motorolie, het effect blijft gelijk. Zolang je de gebruiker maar niet vertelt dat het moterolie is .... Als je niet smeert gaat de pijn overigens net zo snel over. Als je een paracetamolletje neemt en matig blijft bewegen nog sneller.

Recent is er veel aandacht voor 'Evidence Based Medicine' , kortweg EBM. Zorgverzekeraars willen zeker zijn dat de behandeling ook daadwerkelijk effect heeft. Wanneer men in het ziekenhuis geen aanwijsbare verbetering van de kwaaal kan realiseren is het einde oefening.
Dat aanvullende verzekering vaak homeopathie en andere koffiedikkijkerij vergoeden is meer uit financieel oogpunt: het is goedkoper dan een ziekenhuisbezoek.
Daarmee is het grootste effect van alternatieve geneeswijzen dus een lagere maandpremie voor mij.

noorderling | 05-06-07 | 14:22

Als iemand het recht heeft mij iets te verbieden iets te zeggen dan heb ik het recht iets te zeggen dat wellciht verboden kan worden!

Hyppo Kriet | 05-06-07 | 14:13

Het waren wel een stel vakidioten daar, komen ze er inneens achter dat je in NL aangepakt wordt als je betrekkelijk weinig gedaan hebt. Nou alsnog welkom dan maar!

gigi gorgonzola | 05-06-07 | 14:11

hehehe lol vraagstaart.
vieze man mode on

Mijn cliënt is net klaar bij me. Vanmiddag nog twee kids te gaan en dan nog paar uurtjes huiswerkbegeleiding één op één geven. Het werkt echt voor die kinderen!

vieze man mode off/

overVecht | 05-06-07 | 14:11

@kippenbouth & hadjewat

Salicylzuur was effectief tegen pijn, maar het was heel slecht voor de maag. Een slimme chemicus heeft de verbinding met azijnzuur bedacht. Die combinatie was veel beter te verdragen. Het product werd aspirin genoemd, naar Acetyl + SPIRsaure (salicylzuur zat ook in de moerasspirea, en daar had de stof in Duitsland zijn naam aan te danken).

Aspirin is dus helemaal geen plantaardige stof maar een chemische modificatie van een stof die in planten voorkomt.

Aspirin is zo effectief dat proeven om de werkzaamheid aan te tonen erg eenvoudig zijn. Veiligheid is natuurlijk een andere kwestie.

lichtbol | 05-06-07 | 14:09

@fokkenmast 05-06-07 @ 14:06
doe es snel naar Polen teruggaan.

overVecht | 05-06-07 | 14:08

ROTFLMAO@Martelaar

@overVecht 05-06-07 @ 14:02 Teveel eer - eerste topic sinds maanden waar ik reaguur. Ik werk vandaag lekker thuis, ben eigen baas dus heb er alleen mezelf mee. Maar je hebt gelijk: tijd om weer eens wat facturabels te gaan doen.

Over 5 minuten staat er weer een patiënte voor de deur die ik op miraculeuze wijze van haar buikkrampen ga genezen met mijn inwendige stokslag-therapie. De plicht roept!

vraagstaart | 05-06-07 | 14:08

Gelukkig hebben we de azijnzeikers van de Stichting Skepsis nog...
www.skepsis.nl/

Zeurders | 05-06-07 | 14:07

Jezus, snappen jullie het nou nog niet? Hoeveel zwart geld denk je dat er in dat alternatieve circuit omgaat? Elke BMW-dealer in een grotere plaats kan de helft van zijn omzet wel gedag zeggen, als al die wonderdokters, kruidenvrouwtjes, gebedsgenezers (Oh BMW, red deze vrouw alstublieft. Maar laat het een 7-serie zijn, want in een 5-serie voel ik de pijn) hun zwarte geld misliepen.
En wat te denken van al die jachthavens, jachtenhandelaren, cafebazen met zaalverhuur voor die snurkers... Jezus man, de hele economie krijgt een opdonder als deze oplichters hun gang niet mogen gaan... Oh ja, er wordt extra 'gebeden' voor bescxhermers van hun club... Inderdaad, naast de bovengrondese linkse geitenharensokken hulpverleningsmaffia, bestaat er ook een ondergrondse alternatief genezende maffia....

fokkenmast | 05-06-07 | 14:06

@vraagstaart 05-06-07 @ 13:52
Laat ik nou net op de gezegende leeftijd van 91 jaar zijn overleden! Tis dus een wonder dat ik hic tempore ken reaguren. Maar geef je adres dan krijg je een van mijn versjes met opdracht. Salve.

martelaar van gorkum | 05-06-07 | 14:02

@vraagstaart 05-06-07 @ 13:39
waar haal jij de tijd en energie vandaan om in elk topic zulke lange serieuze dingen te posten?Knap van je hoor, maar tjezus zal je baas of wat dan ook blij mee wezen

overVecht | 05-06-07 | 14:02

@ Gravin van Kippenbouth

ik sluit me bij jouw mening aan.

Hammar | 05-06-07 | 13:54

Maria Sickesz is een HOERRRRRRRRRRRR.

Dr R. Clavan | 05-06-07 | 13:54

@Martelaar Jij bent Piet! Piet van der Bruggen! Mag ik je handtekening?

vraagstaart | 05-06-07 | 13:52

Je zult maar eens voor de gein een stukje alternatieve geneeskunde uit je duim zuigen, sukkels trappen erin, jij vindt dat te ver gaan en je vertelt dat het een geintje was, sukkels procederen jou dood. Ik verzin het scenario ter plekke. Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn in de Maffiadelta van West-Europa.

Hammar | 05-06-07 | 13:49

aanpakken al die kwakzalvers! veel shit wordt tegenwoordig vergoed door de zorgverzekeraars, wat bij veel mensen de suggestie wekt dat behandeling ook werkt. echt belachelijke praktijken, waar uiteindelijk niemand bij gebaat is. er is maar één weg en dat is ge weg van de wetenschap

tonijn | 05-06-07 | 13:48

@vraagstaart 05-06-07 @ 13:27
Hoezo wonderen bestaan niet? Er is meer bewijs voorhanden van het bestaan van wonderen dan bewijs van de werking van homeopathie.
*strijkt over het bidprentje van de Heilige Carolus Houben*

martelaar van gorkum | 05-06-07 | 13:47

Het lijkt me een goed idee als de redactie het voortouw neemt om voor de VtdK een inzamelingsactie te gaan houden.

Gravin v Kippenbouth | 05-06-07 | 13:44

@azijnseiker 05-06-07 @ 13:30 Ik heb helemaal niets tegen je verhaal in te brengen, zou best kunnen dat er andere oorzaken zijn maar het verschil is echt dag en nacht. Het "niet begrijpen" werd door mevrouw Sickesz overigens, als ik het me goed herinner, afgedaan als "ontkenning": men zou er niet aan willen dat haar therapie werkt. Zal allemaal wel, daar kan ik niet zoveel mee. Belangrijkste voor mij is dat ze al jaren vrij is van medicijnen en dat de schade aan haar hersenen door het stoppen van de epileptische aanvallen beperkt is gebleven. Als dat was gedaan door ritueel een kat te villen bij volle maan had ik het ook best gevonden.

vraagstaart | 05-06-07 | 13:39

Komen de alu-hoedjes nu ook in de basis ziektekostenverzekering?

Patrick Bateman | 05-06-07 | 13:38

Hadjewat? 05-06-07 @ 12:31
Klopt niet wat je zegt. Van acetylsalicylzuur (een stof uit de wilgenbast) is door uitgebreid wetenschappelijk onderzoek vastgesteld dat het bij diverse aandoeningen werkzaam is.
Fytotherapie werkt overigens (soms) wel, er is o.a. naar Hypericum Perforatum wetenschappelijk onderzoek gedaan.

Homeopathische verdunningen in zijn algemeenheid, werken niet. Het merendeel van de alternatieve geneeskunde werkt niet. Het is bedrog eerste klas. Vaak is de "therapeut" nog zieker dan de patient zelf: ik ken een vrouw die behandeld werd door een (naar later bleek) psychotische arts, die allerlei bizarre experimenten uitvoerde met/op haar.

Fabrikanten van homeopatische preparaten vragen onbeschoft veel geld voor producten die nog geen molecuul werkzame stof bevatten.

Schande dat de VtdK nu opgeheven dreigt te worden vanwege geldgebrek.
Mocht iemand het initiatief willen nemen om geld in te zamelen tbv deze noodlijdende vereniging, dan wil Kippenbouth gaarne een financiële bijdrage geven.

Gravin v Kippenbouth | 05-06-07 | 13:37

Curieus is trouwens dat het Hof haar "Maria Sickesz" noemt, terwijl zij verder overal bekend is als "Mayta Sickesz". Google maar!

lichtbol | 05-06-07 | 13:36

Misschien kan Geenstijl hoofdsponsor van ze worden?

die hofstadtgruppe | 05-06-07 | 13:36

-weggejorist-

gnomidion | 05-06-07 | 13:31

Vraagstaart, mooi verhaal ook leuk voor je nichtje.
Maar dit soort kwak#$% leven wel van dit soort succesverhalen. Het zijn ook heel vaak nichtjes ofwel neefjes of dat je iets gehoord hebt via via.

Maar dat niemand begrijpt hoe het kan dat iemand geneest dat zegt mij dus al genoeg. Dat is toch juist wel belangrijk? Misschien is dat mens wel zo lelijk dat dat nichtje spontaan schrok en zo van haar epileptische aanvallen af was. Tsja, en zo kan ik wel meer dan 1000 verklaringen geven. Maar je wilt het toch graag weten?? De mechanismen waarom iets verbetert bedoel ik.

azijnseiker | 05-06-07 | 13:30

En wanneer doen we een boekje open over de misstanden bij de "reguliere geneeskunde"? Fouten makende co-assistenten, verslaafde chirurgen, zakenvullende artsen, nee, dat mag ook niet, want in de basis bedoelen deze mensen het toch goed?! Er is alternatieve geenskunde en alternatieve geneeskunde en als je daar het verschil niet tussen ziet (homeopathsiche midden of trainingen bij gerenomeerde praktijken en een kruidenextract van mevrouw Sulawesi uit de Bijlmert) dan mag je van mij ook opgelicht worden. Gebeurd ook als je onoplettende alles gelovende toerist naar welk willekeurig Derde Wereld land gaat. Die landen sluiten we toch ook niet?

JudgeJuly | 05-06-07 | 13:29

LOL@Sjaakdelinkselul 13.05

@Martelaar 13.16 Wonderen bestaan niet; bij mijn weten is de medische wetenschap ook de enige die geen wetenschap is maar een experimentele ervaringsleer. Maar ik ben daarin een absolute leek en heb geen behoefte daar verandering in te brengen.

Echter: de tekst "hier is alleen sprake van een deels afgeknelde bloedtoevoer en dat gaan we repareren, niks autisme" van MS en de daaruit volgende behandeling werkten -blijkbaar- wel. Waarbij de bleke gelaatskeur van het meisje overigens ook is verdwenen. Maar zonder dubbelblank onderzoek is het natuurlijk gissen naar de feitelijke oorzaak van genezing. Toch vond ik het wel de moeite waard om hier even te melden. *geeft zich weer over aan sjamanistische aurakleuring*

vraagstaart | 05-06-07 | 13:27

Homeopathie, alternatieve geneeswijzen.. Serieus als iemand denkt dat het echt werkt:
www.randi.org. Laat ze maar bewijzen. 1 miljoen in het handje en direct wereldwijde erkenning van je kunnen.

Nog nooit iemand door voorrondes gekomen ondanks dat kwakzalvers hun eigen tests mogen samenstellen, vraag je maar eens af waarom.

Kilmir | 05-06-07 | 13:26

jongens en meisjes... niet zo negatief ja.... jezult er maar niet in geloven?!

dipapa | 05-06-07 | 13:25

in de regenjas 05-06-07 @ 13:24
overgemaakt!

dus vanaf nu post jij niet meer?

overVecht | 05-06-07 | 13:25

Deze reactie van mij geneest jullie van alle medische kwalen.
Per reageerder slecht 50 euro, over te maken naar de redactie.

in de regenjas | 05-06-07 | 13:24

@sjaakdeslinksesul 05-06-07 @ 13:12, Welnee, Ik, Als Neosjamaan die de kracht van vedantische klankschalen en de weldadige werking van rechtsdraaiend fapsap onderkent zou ik dat nooit durven.

Lekker Belangrijk© | 05-06-07 | 13:24

Maar liefst 1 hit op PubMed. Dus je kunt niet zeggen dat deze vrouw niet wetenschappelijk bezig is.

azijnseiker | 05-06-07 | 13:19

@ kolonel klootoog 05-06-07 @ 13:12
De pijn zit in mijn chakra.

Teen | 05-06-07 | 13:19

@Just my opinion 05-06-07 @ 13:14
aanvaard........ heb hem al wel even gemaild naar mezelf, heb ik vanavond weer wat te doen

overVecht | 05-06-07 | 13:18

@vraagstaart 05-06-07 @ 13:01
Toch leuk om te horen dat in 0031 nog steeds wonderen plaats vinden. Wordt tijd voor eerst een zaligverklaring van deze Maria en dan misschien een heiligverklaring. Samen met Tineke de Nooij...

martelaar van gorkum | 05-06-07 | 13:16

@overVecht 05-06-07 @ 13:13

Duizendmaal excuus... www.ampland.com is NSFW!!

Just my opinion | 05-06-07 | 13:14

hahaha ok dankjewel opinion!ook namens mijn baas

overVecht | 05-06-07 | 13:13

@Lekker Belangrijk© 05-06-07 @ 13:08
Je verwart mij met een doodgewoon geil mannetje die op slinkse wijze misbruik wil maken van de psychische nood van mooie jonge vrouwen. Ik ben tantrisch therapeut, ik herstel de balans tussen geest en lichaam middels technieken uit een van generatie-op-generatie overgeleverde heilige hindoeistische tekst.

sjaakdeslinksesul | 05-06-07 | 13:12

@ Teen 05-06-07 @ 13:07

Zal ik je ruggengraat even kraken?

kolonel klootoog | 05-06-07 | 13:12

overVecht 05-06-07 @ 13:08

www.ampland.com

Next!

Just my opinion | 05-06-07 | 13:10

@opinion
hmmm dertig duizend kun je ook heel wat fapbare feauteaus van maken!

overVecht | 05-06-07 | 13:08

@sjaakdeslinksesul 05-06-07 @ 13:05, Een stevige beurt doet idd wonderen.

Lekker Belangrijk© | 05-06-07 | 13:08

Niet terecht. Deze kwakzalvers zijn de grootste oplichters in de maatschappij. Misbruik maken van naïviteit van goedwillige, zieke mensen. Figuren als Jomanda moeten gewoon keihard worden aangepakt, ze moeten immers weten dat zij mensen bewust een poot uitdraaien met onzin en kwakzalverij. Ik kan niet geloven dat zij écht overtuigd zijn van de werking van hun wetenschappelijk ontkrachtte methoden, al zullen ze natuurlijk nooit anders beweren.

.kapitein k | 05-06-07 | 13:07

Zelfs als je mevrouw Sickesz geen kwakzalver of genezer noemt ben je al fout, want het Hof heeft ook gehoor gegeven aan haar klacht dat ze op die lijst staat. Dus wie Sickesz in een adem noemt met Jomanda of het Staphorster Boertje, moet ook 30.000 euri ophoesten wegens onrechtmatige daad. Zelfs als je zegt dat dit een lijst is van wonderbaarlijk scherpzinnige verlossers.

lichtbol | 05-06-07 | 13:07

Na het lezen van dit stukje voel ik mij nog beroerder.

Teen | 05-06-07 | 13:07

Ik dacht dat Neqschot©®™ niet meer mocht?

Lekker Belangrijk© | 05-06-07 | 13:07

Dit is toch peanuts voor Geenstijl... doe eens een goede daad en betaal die 30K eens! Komt GS ook weer in het nieuws dus ook weer reclame....

Just my opinion | 05-06-07 | 13:06

Vraagstaart's vriendin was al tijdenlang depressief en lusteloos. Na drie manuele therapieen ging het al stukken beter met haar, maar dankzij een gezamenlijk tantrische sessies huppelt ze nu vrolijk verder door het leven.

sjaakdeslinksesul | 05-06-07 | 13:05

@faq
alternatieve geneeswijze zijn niet wetenschappelijk bewezen als dat wel het geval is (komt voor) dan wordt het automatisch reguliere geneeswijze, het is niet anders.
kwakzalverij is van alle tijden, mensen proberen al eeuwen geld te verdienen met waardeloze therapien en behandelwijze over de ruggen van zieke mensen, de vereniging tegen de kwakzalverij stelt deze zaken aan de kaak, vaak met succes maar vandaag dus even niet...

Detox | 05-06-07 | 13:03

Mijn nichtje was autistisch en had veel last van zware epilepsie-aanvallen. Na twee behandelingen bij Maria Sickesz was dat al veel minder, na een stuk of zes volkomen weg. Inmiddels al jaren gezond en op school, wat onmogelijk was volgens de behandelende artsen. Huisarts stomverbaasd, specialisten snappen er niets van - maar het is een kwakzalver. Tsja.

vraagstaart | 05-06-07 | 13:01

@Herr Manus 05-06-07 @ 12:49: Hoe kom je daar nou weer bij? Er is net bepaald dat je vrijuit mag kwakzelven.

General Lee | 05-06-07 | 12:59

Tomatenketchup 12:24

Dat je denkt dat je MPS hebt is dan wel weer schizofreen, dat dan weer wel.

azijnseiker | 05-06-07 | 12:58

Detox 05-06-07 @ 12:48

Alternatieve geneeswijze, akkoord. Maar dat is niet per definitie kwakzalverij.
Ik gebruik zelf homeopathische geneesmiddelen bij kneuzingen, verrekte spieren; et cetera. Werkt prima. Het gaat hier ook om het psychologische effect. Dit is wel degelijk wetenschappelijk bewezen, als ik vanavond de tijd heb zal ik een bronnetje voor je geven.

Frans Laarmans 05-06-07 @ 12:51

Bedankt voor het advies. Ik was het ook niet van plan.

Verdamper | 05-06-07 | 12:58

@Detox
Dus volgens jou is alternatieve geneeswijze per definitie kwakzalverij? Hoe kortzichtig is dat dan? Blijkbaar ben je voldoende gehersenspoeld om te denken dat reguliere geneeswijze per definitie "goed" is en alternatief "fout".

In mijn optiek heeft iedereen de VRIJHEID om die geneeswijze te kiezen waarvan hij of zij denkt dat het mogelijk een oplossing biedt.

faq | 05-06-07 | 12:54

@Verdamper

Als u ooit een aandoening opdoet raad ik u toch aan om een regulier arts te raadplegen en niet te volstaan met een paar naalden in uw oorlel.

Frans Laarmans | 05-06-07 | 12:51

Je mag toch ook niks meer in dit landje?

Herr Manus | 05-06-07 | 12:49

@verdamper
"Homeopathie en accupunctuur zijn heel andere geneeswijzen dan kwakzalverij"
waarschijnlijk bedoel je alternatieve geneeswijze maar dat is dus per defenitie kwakzalverij
en wetenschappalijk bewezen is het dus ook niet want als dat zo is praat je over reguliere geneeswijze

Detox | 05-06-07 | 12:48

De debilisering van de rechtspraak is voltooid. Ik hoop niet dat ik, om wat voor reden dan ook, ooit voor deze rechters kom te staan.

bintang | 05-06-07 | 12:48

@Tommygunner 05-06-07 @ 12:37
en dubbel posten ook?

overVecht | 05-06-07 | 12:45

noorderling 05-06-07 @ 12:26

Homeopathie en accupunctuur zijn heel andere geneeswijzen dan kwakzalverij. Is wetenschappelijk bewezen en zo, werkt echt.

Verdamper | 05-06-07 | 12:42

De grootste kwakzalvers worden in NL gewoon rechter; stelletje halfzachte idioten. Vrouwe justitia is inderdaad blind ... en kreupel en dement en links.

CouscousHabibi | 05-06-07 | 12:37

Ah, nekschot mag weer op GS?

Tommygunner | 05-06-07 | 12:37

"Wie in Nederland onzin beweert, gaat vrijuit. Wie protesteert wordt aangepakt"

Dat is het resultaat van 30-40 jaar progressief beleid in Nederland.

ExtremeExtremist | 05-06-07 | 12:37

Ah, nekschot mag weer op GS?

Tommygunner | 05-06-07 | 12:37

zwembroekartsen?

rara | 05-06-07 | 12:37

Ach ja, rechtsspraak in Nederland. Weinig verrassend weer.

Tapu | 05-06-07 | 12:37

@hadjewat
volgens wiki is roy martina wel degelijk een arts, maar hij is vooral bekend om zijn dubieuze denkbeelden en behandelingswijze en dus als arts (net als de heks in bovengenoemd stuk) extra fout, mensen verwachten juist van een geschoolde arts een goede behandeling

Detox | 05-06-07 | 12:36

@Hadjewat? 05-06-07 @ 12:31
U verwart homeopathie met fytotherapie. Heel verschillende dingen.
Kauwen op eikenschors is fytotherapie ( plantgeneeskunde ).
Iets 10^12 verdunnen en dan zeggen dat het helpt is homeopathie en nonsens.

noorderling | 05-06-07 | 12:34

Krijg wat van die activistische rechters

Multikuli | 05-06-07 | 12:32

@noorderling 05-06-07 @ 12:26
En homeopathie is dus juist GEEN kwakzalverij. Bewijsje? Ooit van aspirine gehoord? Kwam uit de homeopathie.

Ik ben ook tegen kwakzalvers, maar soms gaat de "reguliere" geneeskunde te ver als het gaat om het verdedigen van het eigen straatje.

Hadjewat? | 05-06-07 | 12:31

Maria Sickesz, je bent een zalfkwakkert! ga eens deaud!

Rest In Privacy | 05-06-07 | 12:30

Ja, ik ken er meer zo. Biostabil, Ik ben in balans (met die nepdokter), en ze gaan maar door. Die nepdokter heeft overigens een veroordeling aan zijn broek omdat hij zich voor arts uitgaf terwijl hij dat helemaal niet is. Maar meneer kan dus wel gewoon doorgaan.

Rechters zijn zelf ook beunhazen, want ze hebben de ballen verstand van wat ze veroordelen. Dank je wel, klojo's, nog meer oplichtingspraktijken in Nederland.

Wanneer schoppen wij dat gebefte gajes eindelijk eens de vernieling in? Zij hebben de samenleving al in de vernieling geschopt, dus een koekje van eigen deeg lijkt me niet meer dan rechtvaardig.

Hadjewat? | 05-06-07 | 12:28

Overigens kan ik een ieder de vermakelijke artikelen op www.skepsis.nl van harte aan bevelen. Lees en huiver! Merk hoe zelfs de WHO wordt overgenomen door homeopathie en acupunctuur.

noorderling | 05-06-07 | 12:26

Ze geneest schizofrenie? Mooi dan gaan wij ff bij haar langs.

Tomatenketchup | 05-06-07 | 12:24

kwakzalverts hebben ook gevoel hoor............

***SLETBEK*** | 05-06-07 | 12:21

Onze "top" rechters die geen verstand van zaken hebben, neem dit soort domme beslissingen.

imr | 05-06-07 | 12:19

"Wie in Nederland onzin beweert, gaat vrijuit. Wie protesteert wordt aangepakt.''

Ja, welkom in Nederland....

Hakbarrr | 05-06-07 | 12:18

Verbaast me niks. Als mensen in god en allah willen geloven willen ze ook in dist soort kwakzalverij geloven. Even de Van Dale erbij:
"iem. die nutteloze middelen toepast ter genezing van de een of andere ziekte, of middelen beweert te kennen tegen alle mogelijke ziekten, ofwel iem. die zulke middelen, meestal met veel ophef, te koop aanbiedt"
Dus met Van Dale in de hand: Sickesz is een kwakzalver! Kom maar op met die rechtszaak.

noorderling | 05-06-07 | 12:18

Kwakzalf. Maken ze dat ook al tegenwoordig?

W?doedammel? | 05-06-07 | 12:17


een politie agent noemt een neger tog ook een neger. waarom mogen hun dan geen kwazalver tegen een kwakzalver zeggen?

RJ rush | 05-06-07 | 12:16

Maria Sickesz, je bent een kwakzalvert!
Kom maar op met die rechtzaak.

heavybas | 05-06-07 | 12:16

Heeft U het nu over de PvdA of over kwakzalverij?

Harige Bangmaker | 05-06-07 | 12:15

What's in a name.... Sickesz.

ILT | 05-06-07 | 12:14

Komt door de grote domme massa die graag wil geloven in een onzinnig alternatief

Heelfijn | 05-06-07 | 12:14

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl