Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Busreis naar Parijs!

Op naar de Fransen!Even terugkomend op onze stijlloze weekeindtip. Als je een nieuwe auto wilt, pak dan zeker de automobiel richting het zuiden. Vannacht gingen er alweer 900 auto's in de hens. Maar geen zorgen, het schijnt daar een hobby te zijn, alleen komt het normaal nooit in de media. Dus bij thuiskomst wat invulwerk maar dan heb je ook wat. Ga trouwens niet met de trein. Want die zijn inmiddels ook doelwit. Zo werden er een aantal treinen tussen Parijs en vliegveld Charles de Gaulle aangevallen door de woedende horden. Verder moesten er afgelopen week ook nog een klaslokaal, een bus en wat opslagruimte aan geloven. De guerilla-oorlog is begonnen, gaat dat zien! Geen zin om vast te staan in de ring? In Dijon, Marseille en Normandië gaat het ook los. Gebruik gerust de comments om de carpoolplekken te regelen. Oh ja, laat je vriendin wel thuis.

Reaguursels

Inloggen

Wordt het niet tijd om de oude schlager van Johnny Jordaan van stal te halen?
"Vijf dagen naar Parijs"
Gaan we draaien,pierewaaien....

prettything | 07-11-05 | 14:01

Je kan lullen over Balkenende wat je wil maar die Chirac is pas echt een clown.
Ik zag hem net op het journaal en het leek wel een Thunderbird met bijbehorende mimiek.

Pannie | 07-11-05 | 08:41

Wie ooit in de franse voorsteden is geweest, moet toegeven dat deze zonder uitzondering afschuwelijk zijn. Het verwondert me dan ook niks dat de jongeren die daar opgroeien radicaliseren/verruwen/opstandig worden/junk worden. Maar de franse overheid geeft liever geld uit om de illusie in stand te houden dat ze een "wereldmacht" zijn of aan allerlei zinloze prestigeprojecten. Dit is een goede waarschuwing voor andere wereldvreemde regimes, die bv. liever geld uitgeven aan gouden wc-potten voor de reten van bepaalde ambtenaren dan aan zorg/sociale woningbouw/onderwijs.

burnie | 07-11-05 | 07:18

pffff, wie leest dat ambtenaren-proza van Rabarberke nog?

pek en veren | 07-11-05 | 00:27

@Rabarberke
Ik begrijp, dat je het voor gezien houdt. Maar toch nog een laatste reactie. Ik denk dat je stelling, dat velen pleiten voor een exodus op grond van een ideologie een vertekening is van de werkelijkheid. Ten eerste gaat het niet alleen en uitsluitend over de (moslim) ideologie, maar ook over de cultuur die daarmee verweven is. Over Chinezen b.v. gaan dit soort discussies nooit. M.a.w. de moslim cultuur en ideologie, c.q. religie zorgt bijna overal ter wereld voor dezelfde soort discussies in van origine niet-moslim landen. (In Darfur is goed te zien hoe die discussie daar verloopt). Aan de vruchten herkent men de boom,nietwaar? Hier in Europa begint het er naar uit te zien dat de wij-zij situatie veel meer aangescherpt zal worden. (waarschijnlijk om die laatste reden is de nieuwsvoorziening t.a.v. Frankrijk minimaal te noemen, terwijl als president Bush even kucht, de media daarvan bolstaan).
En t.a.v. wat er in Frankrijk gebeurt is het oorlog. En in oorlogssituaties kan er geen gemekker zijn over nuances en analyses. Dan MOET er een keuze gemaakt worden. Is die keuze in het voordeel van de vijand, dan ben je een verrader. En zo hoort het ook. Immers, wie niet voor mij is, is tegen mij.
Ik wens je nog een prettige avond!

Romanus | 06-11-05 | 20:10

@wannabecool

Wat een gelul het is daar gewoon een en al rotzooi. Wat vernederende ID controlles? Eigen schuld dikke bult.
Waarom zou je vluchten als je niks te verbergen hebt? Regels zijn regels

En denk je nou echt dat de dood van die twee sukkels de aanleiding is van die rellen. Het geeft ze een onderwerp om te rellen.

Een paar jaar terug ging het los in straatsbourg omdat de politie zo`n kut mslim had gedood nadat ie een supermarkt had overvallen.

Wat denken ze dat ze speciale rechten hebben ofzo.

Ze hebben het hier een stuk beter dan daar in het rifgebergte. laat ze daar maar heen gaan, komen ze met hangende pootjes terug.

En als je na het rellen een moskee invlucht moet je niet gaan lopen zeiken als er traangas in wordt gegooid. Ze hadden dat ding plat moeten branden.

En dan heb je weer van die linkse lummels met " we moeten het dialoog met ze aangaan" Wat wil je zeggen Foei jongens niet meer doen, maar hier heb je een baan.

Wat een Gelul. We hebben alleen maar ellende van al die Moslims. Ga maar weer lekker in de woestijn zand happen.

Allemaal beginnen ze te janken als Irak wordt binnen gevallen. Daar zat al meer dan 25 jaar een kl**tzak die z`n eigen volk martelde en koerden uitmoorde. Uhm wat is er mis mee dat hij weg geschopt is?

In Afganistan, moeten vrouwen met een laken over hun hele lijf heen lopen.

Denk je nou echt dat ze dat vrijwillig doen? Nee want ze worden in elkaar gerost als ze dat niet doen.

ik hoop dat ze vannacht een keer een paar overhoop knallen. Dan zul je eerst nog wel meer en heftigere rellen krijgen.

maar nu lopen ze gewoon over het gezag heen.Ze lachen de agenten gewoon uit.

Fransievrolijk | 06-11-05 | 20:02

Van goede integratie in Frankrijk zou blijken wanneer die besneden relnichten de snelweg zouden blokkeren. Maar blijkbaar kennen ze alleen de taal van de vuist en niet van woord en geschrift.

deurbel | 06-11-05 | 19:55

prettything: die kids weten dat de meeste agenten precies zo denken als jij hier verwoord. Ze gingen op de vlucht om aan vernederende ID controles te ontkomen.

wannabecool | 06-11-05 | 19:23

We leven in 1984 "Het Boek", niet gelijk reageren eerst nadenken of het boek lezen en vergelijkingen maken.
Het is één grote media hype welke beide kanten aanwakkert.

Kenny013 | 06-11-05 | 19:14

@Rabarberke
06-11-05 @ 17:34,
ik ben ook voor de nuance, of laten we liever zeggen het achterhalen van de waarheid. Helaas is de waarheid van het mohammedanisme niet genuanceerd, maar zolang jij weigert je te verdiepen in de koran en hadith is elke discussie omtrent het mohammedanisme met jou zinloos.

Mujahid | 06-11-05 | 19:01

@ Rabarberke
Nee ik nam het voor niemand op maar viel je aan op je foute vergelijking(en).
En als ik het over "tuig" heb heb ik het over tuig dat brandsticht, rooft en verkracht.
Dat tuig, dat vooral bestaat uit moslims maakt Parijs onveilig momenteel. Dat tuig maakt momenteel op veel plaatsen de wereld onveilig.

prettything | 06-11-05 | 18:56

Wijs besluit Prettything; tenslotte zult Gij geen paarlen voor de zwijnen gooien.
En we sluiten wel even af met een nieuwtje uit Evry,alwaar een laboratorium is gevonden voor het vervaardigen van molotov-cocktails.
Lekker spontaan toch zo al die acties van die vredelievende moslims?
Opeens waren ze het zat en hun alla toverde zo een bommenlab uit de lucht.
De pliesies zullen heel wat wapentjes vinden bij de godsdienst-psychoten als ze wat onderzoek verrichten.
Slaap lekker Ra-berber-ke!

Oude Heks | 06-11-05 | 18:55

@prettything

Weet je wat we doen, we stoppen ermee, althans ik stop er mee, ga gerust in je eentje nog een door. Ik zwicht voor idioten.

Kijk dan wel even terug naar je eerste post van 16:34 waarin je het voor dekeet opnam in een reactie aan mij, waarin je me van alles in de mond legde en waarin je in die context over 'het tuig' sprak, terwijl we het over moslims in het algemeen spraken..

Rabarberke | 06-11-05 | 18:39

"Iedereen heeft het recht op oogkleppen, maar kortzichtigheid ergert me en is in tijden dat er écht problemen zijn bijzonder onhandig omdat ze er voor zorgt dat we de échte problemen - de werkloosheid, de delokalisatie, de zorg die wordt ontmanteld terwijl je der op staat te kijken, het fuck you tegen het Kyoto-protocol en de millenniumdoelstellingen, het afwijzen van échte vrije handel door de westerse economieën en ga zo nog maar een tijdje door - niet aanpakken maar ons in de plaats daarvan blind staren op schaduwgevechten met een cartoonvijand."

Aldus veest van Pim om 18.13u.

Nou die heeft zo zijn eigen oogkleppen op maar vooral zijn eigen afleidingsmanoeuvres.
Zeg veestje over cartoonvijand gesproken:

Ik weet nog wel een dochter van een wijlen eigenaar van een sierbestratingbedrijf in Zwanenburg, vlakbij Haarlem, die zag hoe twee van die cartoonvijanden haar vader in koelen bloede doodschoten tijdens een overval.
Ga daar maar even aan vertellen dat dat Marokkaanse schorem dat die overval pleegde, gewoon twee schaduwen van Lucky Luck waren.

prettything | 06-11-05 | 18:37

@romanus

Het gaat me niet over het niet-veroordelen van excessen en wantoestanden en het bestrijden daarvan, daar zijn we het allemaal over eens.

Het gaat mij om de kortzichtigheid van velen die pleiten voor een exodus op grond van een ideologie. Iedereen die anders denkt moet er uit. Alsof je bij uitzetting mensen al aan hun ideologie kunt herkennen. En stellingen dat alle moslims potentiele terroristen zijn. Da's makkelijk roepen hier. Daar ageer ik tegen.

Rabarberke | 06-11-05 | 18:29

@Rabarberke
Zucht, zucht zucht...
Ik had het over EEN belangrijke opinieleider... of je dat nou wilt of niet dat was Theo van Gogh wel...

Zit de naald vast in jouw plaat?
Je blijft kwekken over "anoniem roepen dat iedere moslim het land uit moet".
Waar beweer ik dat dan?
Wat ik wel zie is dat je gewoon wegduikt voor aangedragen feiten...

prettything | 06-11-05 | 18:28

@Rabarberke
?Ik liet met een historisch overzicht weten dat er wel degelijk probelemen waren met andere bevolkingsgroepen en dat er altijd spanningen zijn geweest.
We verwijten nu de moslims dat ze uit zijn op wereldheerschapij, een eeuw of zo geleden verweten we het de joden.?
Beste Rabarberke, natuurlijk zijn er wel eens problemen geweest met een paar mensen van andere bevolkingsgroepen en natuurlijk heeft dat wel eens geleid tot bepaalde spanningen. Maar hier ben je toch echt appels met peren aan het vergelijken. Al is het alleen maar de schaal waarop dat plaatsvindt en het structurele aspect hiervan.
Mbt de joden hebben WIJ (?!) ze van dat streven naar wereldheerschappij beschuldigd, omdat joodse organisaties kort na en tijdens de oprichting van het communisme/socialisme (wat dus uit joodse breinen is voortgesproten) zelf is verklaard. Toen heette dat nog Marxisme. Ten tijde van WOI werden veel links/socialistische/communistische pamfletten verspreid, de zgn. Spartakusbriefe, waarin dit principe ook impliciet naar voren kwam. In die tijd was er al het joodse denkbeeld mbt een Verenigd Europa.
?En natuurlijk waren de Nederlanders de joden goed gezind. Ik geloof dat het hier was dat de joden die terugkeerden uit de concentratiekampen aan het eind van de oorlog hun eigen schoenen weer van de Nederlanders terug mochten kopen.?
Dit heeft in principe weinig met joden alleen te maken. Wat dacht je van vele niet-joden, die in het verzet hebben gezeten of voor de geallieerden hebben gevochten, hoe enthousiast die ontvangen of behandeld zijn geworden? De totale verzorgingsstaat bestond nog niet en er was gebrek aan alles. Om die reden hebben de kerken veel mensen geholpen met kleding voedsel en anderszins, zoals dat nu ook weer hoe langer hoe meer gebeurt wegens de toenemende armoede. Ik weet niet of moskees dat ook (zouden) doen en of niet-moslims dan wel geholpen zouden worden.
Het valt mij altijd op, dat moslimverdedigers meestal in de contramine zijn. Zij draaien alles om. Gaat het over de islam, dan krijgen we volstrekt onterechte vergelijkingen met het christendom. Gaat het om moslimgeweld, dan krijgen we weer iets over Ierland of sociaal-economische problemen. En als het over gedrag, kleding, schriftures, onderwijs etc. gaat, dan is er de vrijheid van godsdienst of de vrijheid van meningsuiting, de rechten van de mens of weet ik wat al meer. Dit bewijst dat wij in een dhimmicracie leven.

Romanus | 06-11-05 | 18:17

@mujahid: inderdaad, ik ben een vieze vuile racist. Je wil niet eens weten wat ik van blanke hoeren zoals jij vind.
Maar ik ben niet zo'n schlemiel dat ik problemen in een buurland moet aangrijpen om mijn eigen selectieve, door propaganda aangeprate vooroordelen tegenover één bepaalde godsdienst bij mezelf en anderen te legitimeren. Heb ik dat toch al op jou voor. Ik heb het schijt aan àlle godsdiensten en aan àlle rassen.
"Hitler had the right idea - he was just an underachiever. Kill'em all Adolf! Jew, Mexican, American, black! Wash these human wastes of flesh off this fuckin' planet" (Bill Hicks, en zo gaat-ie nog een tijdje door).
Iedereen heeft het recht op oogkleppen, maar kortzichtigheid ergert me en is in tijden dat er écht problemen zijn bijzonder onhandig omdat ze er voor zorgt dat we de échte problemen - de werkloosheid, de delokalisatie, de zorg die wordt ontmanteld terwijl je der op staat te kijken, het fuck you tegen het Kyoto-protocol en de millenniumdoelstellingen, het afwijzen van échte vrije handel door de westerse economieën en ga zo nog maar een tijdje door - niet aanpakken maar ons in de plaats daarvan blind staren op schaduwgevechten met een cartoonvijand.

Voor dat soort Amerikanisering pas ik.

veest van pim | 06-11-05 | 18:13

@prettything

Praat ik tegen een muur? Ik ontken de problemen niet, ik probeer alleen aan te geven dat je met een percentage moslimjongeren te maken hebt die hier zijn opgegroeid, allemaal genaturaliseerd. Er zijn genoeg moslims waar we prima zaken mee doen en waar we goed aan verdienen en zij aan ons. En zolang je met moslims dealt, zaken doet en samenleeft, ga je niet anoniem op een of andere internetpagina lopen janken dat alle moslims het land uit moeten op grond van hun geloof. Dat is ronduit dom. Ga dat gewoon in een partij of op straat roepen, maar daar is het hebben van zo'n grote waffel natuurlijk een stuk moeilijker.

En die opinieleider was jouw opinieleider, niet de mijne. Ik vond het ronduit hufterig hoe hij zich gedroeg. Van Gogh mocht wel schelden, maar als ik hier iemand voor rotte vis uitmaak, hebben de tere zieltjes daar last van. Wat een schijnheiligheid...

Rabarberke | 06-11-05 | 18:07

@Rabarberke
Nee, ze worden toch gezien als allochtoon zowel door het CBS, als het studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving, als door andere overheidsinstellingen.

prettything | 06-11-05 | 18:01

@Rabarberke: moeten Pannies comments dan niet in een groene achtergrond?

veest van pim | 06-11-05 | 18:01

Gaat Balkenende nou troepen sturen?
Of kan zo'n brandende auto niet binnen de 45 minuten de Hollandse grens bereiken?

veest van pim | 06-11-05 | 17:59

@Rabarberke

Nee dat racisme komt vooral van de kant de moslims.
Wat was er nou eerst de kip of het ei is de vraag in deze kwestie?

Wel, het begon met onaangepast gedrag van islamieten (berovingen van autochtonen, verkrachtingen en last but not least het vermoorden van Theo van Gogh)
Die problemen hebben zich met nog geen enkele groep zo voorgedaan.
Nederland heeft door de eeuwen heen o.a. door zijn ligging c.q. tolerantie altijd met buitenlanders te maken gehad.
In zijn algemeenheid leverde dat nooit veel problemen op. Dat was ook de reden dat veel buitenlanders die vervolgd werden in hun eigen land hier hun toevlucht zochten.
Pas toen de moslims hier kwamen liep het spaak en dat was vooral aan hun gedrag te wijten.
Nogmaals: er zijn geen Marokkaanse meisjes verkracht door Nederlanders, nog allochtone burgers beroofd en vermoord door autochtonen, nog is er een belangrijke allochtone opinieleider op straat neergeschoten en gekeeld door een Nederlandse extremist.
Ja, er is wel eens een Antilliaan neergestoken door een skinhead maar dat incident werd al meteen breed uitgemeten en staat al weer in geen enkele verhouding tot wat allochtoonse criminelen autochtonen aandeden.
DAT en niets anders zorgde er voor dat de stemming in dit land omsloeg.

prettything | 06-11-05 | 17:54

@prettything

Waren het niet antilianen die groepsverkrachters? Antilianen zijn nederlanders, onderdanen van het Koninkrijk der Nederlanden.

Ze zijn net zo autochtoon als jij, ze hebben alleen een ander kleurtje.

Rabarberke | 06-11-05 | 17:54

@margreet dolman

Dieselmotoren overleven op zonnebloemolie, ze lopen er echt niet goed op, tenzij je de motor duur laat ombouwen - afhankelijk van de motor, nieuwe injectoren, nieuwe pomp, tweetanksysteem etc.

En er is lang niet genoeg plantaardige olie om de economie draaiende mee te houden, tenzij je voor elke vrachtwagen een paar hectare koolzaad kunt verbouwen.

Die onafhankelijkheid van petroleum is nog ver weg, helaas.

Rabarberke | 06-11-05 | 17:45

Het Westen heeft allang een plan B klaarliggen voor als de olie op is; alleen, het kapitalistische bolwerk gaat jou dat niet aan je neus hangen en kleed je eerst financiëel uit.
Dieselmotoren kunnen nu al op zonnebloemolie rijden, daar waar hij aanvankelijk ook voor gebouwd is.
( Ja stond ik ook ff van te kijken)
Nog een voorbeeldje: Bij de introductie van de zwart-wit-TV stond de kleuren-TV er al naast op de plank, maar eerst moest die van de de zwart-wit beeldbuis uitgemolken worden .
Dit principe houdt de ecomonmie draaiende en groeiende: het dom houden van het klootjesvolk, zodat je ze financiëel kan uitkleden.
Raberberke, kijk eens verder dan je neus lang is, of ist-ie krom hahaha.
Nog koekje iemand?

Margreet Dolman | 06-11-05 | 17:38

@mujahid

Dat filmpje zie ik morgen als ik achter een windows bak plaatsneem.

Iran ziet al decennia lang Israel graag van de kaart verdwijnen op welke manier dan ook. Dat men die intentie nu via allerlei nieuwe media propageert zal best zo zijn. Niets nieuws onder de zon. Ik keur het uiteraard af, maar jouw vraag of ik het al gezien had suggereert ergens dat ik dat soort excessen negeer danwel goedpraat, omdat ik pleit voor een hier ver te zoeken nuance in het spreken over moslims? Zo naief ben je toch niet?

Rabarberke | 06-11-05 | 17:34

"t Is geen mirakeloplossing zolang die werkloosheid en segregatie blijven, maar 't is beter dan 'tuig' roepen en verder niks doen. In Antwerpen zitten ze voorlopig nog in die fase - daar denken ze dat de zaak zichzelf heeft opgelost toen Dyab Abou Jahjah naar Brussel verhuisde. Maar da's dan ook Antwerpen. Komt wel los als de eerste VB-burgemeester daar wordt afgeknald."

Aldus onze vals krassende Vlaamse gaai, veest van Pim, in zijn posting van 5 novenber 22.41.

Het is natuurlijk een hele geruststelling om te weten dat die groepsverkrachtingen, gepleegd door 12 tot 14 jarige allochtonen in Rotterdam, veroorzaakt worden doordat ze werkloos zijn.
Kijk dat ze een leerplicht hadden doet hier even niet ter zake. Of zijn er nog andere factoren die we de schuld kunnen geven?
Misschien dat het 3/4 deel van de slachtoffers van groepsverkrachtingen, autochtoon natuurlijk, dat zelf heeft uitgelokt...
Het kan natuurlijk ook zijn dat 2/3 deel van de daders, allochtoon helaas, gewoon slecht gehuisvest was.

@Veest van Pim

Is het niet een idee om van jou een theedrinkende burgemeester te maken?
Geef nou eens het goede voorbeeld met je missiewerk...

prettything | 06-11-05 | 17:34

@prettything

Het westen is zo afhankelijk van olie, dat als het 'moslimgevaar' zou willen, ze ons zo zou kunnen platleggen. Dat jij geen auto hebt boeit daar niets bij. In de kast van je TV zit ook petroleum, in je schoenzolen, in je koffiezetapparaat, in je bril, in de verf waar je je huis mee onderhoudt, in je vloer, al of niet in de vloer zelf of in de lak. Zonder moslims geen petroleum, zonder petroleum geen leven.

Heb je die moslims gezien die gewoon in een vinex wijk wonen, bij een bedrijf als philips, nuon, uniliver etc. werken, studerende kinderen hebben, actief zijn in verenigingen en vreedzaam samenleven?

Volgens dekeet en veel anderen, zouden we deze mensen ook moeten deporteren op grond van hun geloof. Hij schijnt er voor doorgeleerd te hebben.

Als ik niet inga op het racistische aspect van veel allochtonen, betekent niet dat ik het ontken. Ik kan me goed voorstellen dat een hoop allochtonen die door hoogopgeleiden mensen geiteneuker worden genoemd de tyfushekel gaan krijgen aan die mensen. Ook mensen die eerst een stuk milder dachten.

Dat racisme komt van twee kanten. Als wij moslims geiteneukers noemen heet dat 'vrijheid van het woord', als wat opgeschoten moslimjeugd onze dochters hoeren noemt, dan is dat schofterige discriminatie.

Dat racisme dat jij moslims verwijt is evenzo aanwezig in veel mensen die hier posten. En morgen weer hun autootje volgooien met die brandstof van dat moslimtuig, want ergens is het toch wel handig dat ze olie deze kant op pompen.

Ik heb geen enkel moslimland een niet-moslimland zien binnenvallen de laatste jaren. Andersom is dat wel gebeurd... geeft toch te denken.

Rabarberke | 06-11-05 | 17:23

@Rabarberke
Ik ga op de fiets naar mijn werk en heb ook geen auto. En waarom zouden die Arabieren de oliekraan dichtdraaien? Ze verdienen er toch goed aan...
Opvallend dat je verder niet in gaat racistisch aspect van het criminele gedrag van nogal wat allochtonen.
Heb je trouwens die duizenden demonstrerende allochtonen gezien die met spandoeken protesteerden tegen hun slechte huisvesting en de werkloosheid in Parijs?
Niet?????? Ik ook niet... Ze hebben in die voorsteden al een dagtaak aan het handelen in drugs en het beroven van autochtonen. Dus werk zat.....

prettything | 06-11-05 | 17:12

@Rabarberke
06-11-05 @ 16:51,

Westerlingen schamen zich voor hun verleden en hebben boete gedaan en hun leven gebeterd, mohammedanen kijken daarintegen tegen hun barbaarse verleden op en verfoeien de kleine beetjes beschaving die ze heeft bereikt. Het liefst zouden ze weer teruggaan naar de wreedheid en barbaarsheid toen een of andere pedofiele woestijnrover claimde een lijntje met god te hebben.

Trouwens heb je dat fimpje van me al bekeken? Er is nu zelfs een topic aangewijd: www.geenstijl.nl/mt/archieven/009007.h...

Mujahid | 06-11-05 | 17:11

Als 2 allochtone sukkels een afgesloten transformatorhuisje inrennen, staat vervolens heel Frankrijk in de fik. Hoezo zich misdragende Marokkaantjes keihard aanpakken? Als je al scheef naar ze kijkt, schreeuwen ze moord en brand. Moslims doen nooit iets verkeerd en als ze een beetje stout zijn, zijn moslimspapa's de laatste die dat in de gaten hebben. Fuck de dialoog! We lossen het zelf wel op. Met of zonder jullie.

Ten aanzien van olie. Als inventieve Westerlingen de waarde van olie niet hadden ontdenkt, stonden die zandmensen nog steeds vol verbazing naar dat eigenaardige zwarte water te gluren dat zo nu en dan uit de grond borrelt. Wel eens gedacht wat er met dat hele Midden Oosten gebeurt als de olie daar op is? Juist! Niets meer...

President Babboe Bab | 06-11-05 | 17:08

Hoe bedoel je niet georganiseerd deze rellen in Frankrijk !!!

Police also found a gasoline bomb-making factory in a rundown building in Evry (search), a southern Paris suburb that contained 150 explosives, more than 100 bottles, gallons of fuel and hoods for hiding rioters' faces, Jean-Marie Huet, a senior Justice Ministry official, said Sunday

www.foxnews.com/story/0,2933,174686,00...

lenny | 06-11-05 | 16:59

@prettything

Elk volk openbaart zijn hufterigheid op geheel eigen wijze. Dat ligt in de cultuur van zo'n volk verscholen. Zo openbaren arabieren hun hufterigheid in de geschiedenis door te roven en te moorden en westerlingen (zo u wilt christenen) door andere landen binnen te vallen, te bekeren en te plunderen. Elke westerling die stelt dat de islam verderfelijk is, heeft kennelijk een geheel eigen kijk op zijn eigen geschiedenis en daarnaast een hele vracht boter op zijn hoofd.l

Ik probeer niet te ontkennen dat er buitenlanders zijn, moslims, marokkanen die zich ernstig misdragen en enorme overlast veroorzaken. Ik wil dat daar ook hard tegen opgetreden wordt. Maar doe dat dan ook en ga niet lopen miepen dat ze zo crimineel zijn, terwijl politie en justitie nachtelijke ritjes maakt en porno surft. Maar als ik dat roep, zou ik de sharia voorstaan. Wat een onzin. Ik stel alleen dat ze in marokko wel raad zouden weten met dat gajes wat hier de straten terroriseert.

En incidentjes met dat kind en die oude vrouw? Denk je dat de media alles weten wat er bij de politie gebeurt? Denk je dat hier alles op straat ligt wat er niet door de beugel kan? Nee we zijn hier het toonbeeld van verdraagzaamheid, democratie, rechtschapenheid en compassie. Ik vraag me dan wel af waar al die geconcentreerde hufterigheid die zich hier manifesteerd vandaan komt.

Maar goed, als jij en anderen met je grote waffel over het 'moslimtuig' nou echt iets willen bereiken tegen het wereldwijde moslimgevaar, dan tank je geen benzine of diesel meer, dan koop je niets meer van kunststof waar stoffen in zitten die gemaakt worden van petroleum, geen crèmes, geen schoonmaakmiddelen, geen ontvettingsmiddelen, niets. Dus gewoon op de fiets naar het werk, of lopen.

En tot die kun je beter dimmen, want als dat wereldwijde moslimgevaar ons wat had willen aandoen, dan hadden ze al lang de oliekraan dichtgedraaid en zat jij en de rest van de verlichte geesten hier allang weer turf te stoken en koolzaad te kouwen.

Rabarberke | 06-11-05 | 16:51

Volgens mij lacht er een zekere G.B. in Washington nu stiekem in zijn vuistje...

Bellie | 06-11-05 | 16:24

gejat van Jan Marijnissen :

Laat niemand denken dat wat nu in Parijs gebeurt aan ons voorbij zal gaan als de tijd daar is. Integratie en respect voor de gelijkwaardigheid van mensen zijn geen vrijblijvende zaak.

geldwolfje | 06-11-05 | 15:28

Rabarberke wordt zo langzamerhand Raaskalke en ziet door de allochtone bomen het bos niet meer.
Ik citeer uit zijn/haar overspannen posting van 13.54 u.

".. zelfs in Nederland worden oude vrouwen urenlang opgesloten in cellen en kinderen 'stevig' ondervraagd.

Homo's hebben in Nederland ook geen leven als ze in gereformeerde dorpen voor hun geaardheid uitkomen. In lande als marokko bestaan er gewoon homobars."
Aldus een blind om zich haar slaande Raberberke.

Dus een incident bij de Nienke-kwestie wordt door haar al vermeervoudigd tot gangbare ondervragingstechnieken.
En homo's worden blijkbaar in gereformeerde dorpen stelselmatig in elkaar geslagen en beroofd.
Natuurlijk preken de ouderlingen ook het rechtstandig van kerken afsmijten van homo's in hun gereformeerde kerken en worden oude vrouwen in Nederland HERHAALDELIJK ( let op de capitals, Rabarbertje...) opgesloten in tochtige cellen.
Of wel hoe maak ik in het debat van een incident een norm die ik vergelijk met de excessen van de islam.
Moet u nog peultjes?

Eerder in haar postings van 12.16 u. en van 11.56 wijst Rabarberke nog eens op de deugden van de Marokkanse samenleving waar je nog immers rustig de deur van je huis kan openlaten staan zonder dat er iets uit gestolen wordt.

Nou lopen er (helaas had ik bijna geschreven) geen blanke, allochtone bendes rond die het de Marokkanen even op hun beurt lastig maken in eigen land en geldt ook voor de meest islamieten toch nog ook het CD -principe "Eigen volk eerst" als het om het ontzien van potentiele slachtoffers van beroven gaat.
(De Rotterdamse wethouder Pastors is dat nu ook al opgevallen en prompt krijgt meneer een spreekverbod een een aanklacht aan zijn broek wegens discriminatie. Hoewel iedere sufferd de conclusie dat niet-gelovigen vaker als doelwit worden gekozen door criminele moslims uit de politiecijfers zou kunnen halen. Een avondje Opsporing Verzocht volstaat ook wel.)

Maar ja Rabarberke kijkt wat dat betreft niet veel verder dan de eigen neus lang is bij haar toeristische uitstapjes naar Marokko en constateert dat daar deuren openstaan en er zelfs in Casablanca ook wel een homobarretje te vinden is.
Tuurlijk meid (of jongen) voor het beroep van schandknaapje was menig islamiet niet
vies.Daarna een berovinkje van de oude homo die bediend is en het geweten is weer rein. Een Gay-pride zie ik nog niet voorkomen bij onze vrienden in het RIfgebergte.

A propos en passant weet Rabarberke(zou ze nou ook nog de oorlog meegemaakt hebben) melding te maken van spanningen tussen Joden en zeg maar "Goys" voor de 2e Wereldoorlog.
Hé?.. waar waren die dan en kan je mij eens een lijstje opnoemen van de diverse incidenten?
Begrijp ik het goed en heeft mijn vader mij nooit wat verteld van Joodse bendes die voor de oorlog Amsterdamse wijken terroriseerden?

prettything | 06-11-05 | 15:18

Enigjes, Rabarbarke is een mens, compleet met "onderbuikgevoelens" , wat zeg ik overwegend zelfs; Weg met jullie, ik ben de Waarheid het Licht en het Leven!
Haalt het natuurlijk niet bij die REFRO'S die ik laatst weer een heaumeau naar de tiefus heb zien schoppen, barmhartig de mantra's te berde brengend: "jij k#nkerkaaskopheaumeau, dood moet je!"
Iemand nog een koekje?

Margreet Dolman | 06-11-05 | 14:33

Leuk, ze gaan elkaar nou al persoonlijk naar de strot bijten.

Conan de Rabarber | 06-11-05 | 14:28

Een vrouw die Asterix stripboeken leest, die maken ze al meer dan veertig jaar niet meer.

Pannie | 06-11-05 | 14:10

Tsssss aansteller...
Ik vind jou meer een tante Sidonia.

Pannie | 06-11-05 | 14:08

@pannie

Goscinny en Uderzo hebben waarlijk een meesterlijke prestatie geleverd met het personage van de intrigant uit het stripboek wat ik net noemde. Op www.asterix-obelix.nl/dutch/images/alb... zie je 't in volle glorie. Ik heb nog nooit een beter beeld kunnen verzinnen bij de eindeloze miezerigheid waarmee jij je posts het levenslicht doet aanschouwen, dan die van dat figuurtje van de intrigant.

Rabarberke | 06-11-05 | 14:05

Goh wat moet het daar rustig zijn in dat multiculti dorpje onder de rook van Groningen.

Pannie | 06-11-05 | 13:59

@mujahid

Je begon goed, maar die laatste zin slaat nergens op.

Het feit dat een religie in onze ogen onrechtvaardig is, geeft ons niet het recht om alle mensen die een culturele verbondenheid met die religie hebben te veroordelen op grond van wat ooit geschreven is. Zo doen we dat ook niet met christenen.

Guess what: niet elke moslim onderdrukt vrouwen (er zijn meer moslimlanden waar vrouwen president zijn dan niet-moslimlanden), niet in elk moslim land worden vrouwen onderdrukt, en het zijn niet alleen moslimlanden waar homo's worden onderdrukt. In heel zuid amerika werd (en misschien wordt) gemarteld, zelfs in de kolonelsregimes van Griekenland en Spanje niet eens zo lang geleden in Europa, zelfs in Nederland worden oude vrouwen urenlang opgesloten in cellen en kinderen 'stevig' ondervraagd.

Homo's hebben in nederland ook geen leven als ze in gereformeerde dorpen voor hun geaardheid uitkomen. In lande als marokko bestaan er gewoon homobars.

Maar goed, lees jij je 6e eeuwse papyrusrollen maar en geloof maar dat elke moslim een terrorist is, waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

@romanus

Oh en het stikt van de orthodoxe joegoslaven...

Rabarberke | 06-11-05 | 13:54

@Rabarberke, het kan me niet schelen hoe mohammedanen eruit zien, er is trouwens niet zo iets als een mohammedaans uiterlijk, er zijn witte, bruine, zwarte en gele mohammedanen. Ik vind het ook niet eens zo erg dat ze anders denken waar ik wel een bezwaar tegen heb is de enorme intolerantie, geweld en haat tegen alles wat niet mohammedaans is die schuilt in het mohammedanisme en de complete afwezigheid van de universele rechten van de mens. Wat geeft mohammedanen het recht om ongelovigen, vrouwen en homo's te onderdrukken, martelen en doden? Hebben deze mensen volgens jou geen recht op een menswaardig bestaan?

Mujahid | 06-11-05 | 13:44

@fransievrolijk

Kon jij maar geiten melken, kon je ook eens aan het werk.

Rabarberke | 06-11-05 | 13:44

@romanus

En misschien is het je nog niet opgevallen, maar de hele wereld hangt van vriendjespolitiek aan elkaar. Niet alleen joden hebben sleutelposities. In Nederland helpt het old boys network elkaars zoontjes generatie voor generatie in het zadel. Daar hoef je geen jood voor te zijn, daar hoef je alleen maar tot het selecte clubje vrinden voor te behoren.

Mijn betoog was tegen mujahid gericht die stelde dat we alleen last van moslims hadden en dat andere bevolkingsgroepen prima waren geintegreerd.

Ik liet met een historisch overzicht weten dat er wel degelijk probelemen waren met andere bevolkingsgroepen en dat er altijd spanningen zijn geweest.

We verwijten nu de moslims dat ze uit zijn op wereldheerschapij, een eeuw of zo geleden verweten we het de joden.

En natuurlijk waren de Nederlanders de joden goed gezind. Ik geloof dat het hier was dat de joden die terugkeerden uit de concentratiekampen aan het eind van de oorlog hun eigen schoenen weer van de Nederlanders terug mochten kopen.

Rabarberke | 06-11-05 | 13:43

3000 auto`s in totaal afgefikt
gemiddelde prijs van een auto. ?15000
3000*?15000 = ? 45000000,- schade ja ja dat haalt de gemiddelde voetbalhooligan hier in nederland niet.

Denk dat meneer Jean-Marie LE PEN hier wel z`n slaatje uit gaat slaan.
www.frontnational.com/accueil.php

Zal binnen kort een drukke vaar route worden Marseile ------> Algiers.:P

Kunnen ze lekker weer geitjes gaan melken hoog in het rifgebergte.

Fransievrolijk | 06-11-05 | 13:39

@oude heks

Ik scheld omdat het mag. Omdat ik jouw en dekeet zijn onzinnige analyses nu eenmaal met verve wens te bestrijden. Omdat waar de een "moslimtuig" bezigt, ik rustig "dementie" verwijt. Zeker als iemand mij woorden in de mond legt en hard politieoptreden met een sharia verwart. Ik vat dat samen onder dementie. Wil je dat niet, zorg dan dat je genuanceerder tiept. Ik scheld, omdat als mensen als Theo van Gogh "het vrije woord" richting moslims mochten richten, omdat scheldwoorden als geiteneukers gemeengoed zijn geworden, daarom heb ik het recht om jou een demente oude heks te noemen en onze hooggeleerde dekeet een imbeciel. En jij mag naar de rechter om mij dat te beletten. Niet lopen miepen dat er gescholden wordt op jou, eerst lopen miepen dat er gescholden wordt op hele bevolkingsgroepen die niet eens de mogelijkheid hebben om hier te reageren en zich te verdedigen. Niet klagen dat ik jou dementie verwijt, als jij mij verwijt dat ik een sharia wil invoeren.

Ik stel vast dat dezelfde mensen hier die roepen dat andere bevolkingsgroepen niet deugen, zelf niet deugen. En dat hun "oplossingen" voor het "probleem" ronduit zielig zijn, ronduit belachelijk. Als iemand hier schrijft dat het moslimtuig gedeporteerd moet worden, of woorden van gelijke strekking, dan noem ik dat een imbeciel.

@romanus

De hele westerse maatschappij heeft altijd een zwart schaap gekend in de vorm van een bevolkingsgroep. Hugenoten, joden, en later meer lokaal: surinamers, turken, molukkers en de laatste jaren marokkanen en moslims wereldwijd. En altijd zijn er hufters geweest die de spanningen wisten te polariseren door te wijzen op het feit dat die mensen anders aten, anders roken en er anders uitzagen dan "wij". En tegelijkertijd zaten er ook altijd mensen tussen die de problemen bagatelliseerden en pleitten voor verdraagzaamheid en andere appeasmentshite.

Ik behoor tot geen van beide groepen.

@pannie

Je moet eens Asterix en de intrigant gaan lezen, je hebt daar een hoofdrol.

Rabarberke | 06-11-05 | 13:34

Wa's gebeurt? Rabarke 180 graden gedraait?

Conan de Rabarber | 06-11-05 | 13:21

1 % dat zijn er trouwens 10.000 dus ook dit getal klopt weer niet.

Pannie | 06-11-05 | 13:16

Rabarber scheld altijd, dan voelt hij zich slim..

Pannie | 06-11-05 | 13:13

@DT71
06-11-05 @ 12:37,

Het Wesent vs het mohammedanisme is geen "Clash of civilizations", hooguit een clash tussen een beschaving en de barbariteit.

Trouwens wat een ergerlijk stukje staatstv nu weer op NL3, BLECH.

Mujahid | 06-11-05 | 12:41

Clash of civilizations. West meets muslims. Again..
-
RECONQUISTA!

Rest In Privacy | 06-11-05 | 12:37

Jij vindt jezelf zo'n fatsoenlijk mens Rabarberke; waarom ga je dan schelden?
En kom je met termen als dementie op de proppen in mijn richting?
Dat doen fatsoenljke mensen zoals jij toch niet?
Ik zou natuurlijk iets terug kunnen zeggen in de trant van " speelt je Korsakov weer op of heeft de psychiater de juiste diagnose nog niet kunnen vinden?"
Maar ik doe dat maar niet en reagee nog even inhoudelijk.
Zoals ik reeds eerder aangaf, is mijn reactie aop dat wat jij zelf aanvoert itt wat jij beweert.
Ik zal je nog even in herinnering roepen hetgeen je schreef:
[kwoot]Zo'n opstand als in Parijs, of dat gelazer wat we hier in de grote steden hebben, zoiets zou je met de marokkaanse politie niet hebben.
Dus als elk politiebureau dat in een wijk zit met veel "moslimgevaar" nu eens wat politiemensen uit marokko uitnodigt om, terwijl onze politie 's nachts lekker uitstapjes maakt met de auto, wat orde te handhaven, dan keert de rust echt wel terug[kwoot]
Dit implieert sjariaanse praktijken, aangezien ze daar immers geënt zijn op de islam, die praktijken.
Jij weet dat kennelijk best wel ergens stiekem, anders zou je die marokkanen immers niet voorgesteld hebben.
Hoezo meten met twee maten en praten met gespleten tong en eten van twee walletjes.
En nou weer lief zijn he; je toont je enigszins opgefokt hier en presteert daardoor onder je niveau.
Ga je nou eerst maar eens bezighouden met de tips die ik je gaf, praten we dan verder. ;-)
Of had je wellicht nog tips over hoe de zaak aan te pakken in de achterstandswijken , nadat de rellen afgelopen zijn?

Oude Heks | 06-11-05 | 12:28

@Rabarberke
Jij verwijst bij het veroordelen van een moslim van drie hoog achter naar de moordpartijen van mohammed. Wie zegt dat die moslim die moordpartijen onderschrijft? God heeft in het oude testament ook wel eens wat uitgespookt moet je weten, check eens even bij de katholieke kerk of ze daar afstand van wil nemen.
Weet jij dat of die dat onderschrijft of niet?
En waarom wordt de RK kerk en het OT er weer bijgesleept en niet de protestantse kerken? Precies, linksen met behulp van de VARA en de VPRO hebben 30 jaar lang fanatiek tegen alles aangeschopt wat maar christelijk leek te zijn en dat op een ruige en vulgaire manier. (Denk o.a. aan de Stratemaker op Zee Show en Zo was het Toevallig ook nog eens een Keer).
En sinds wanneer roepen de kerken op om homo?s van gebouwen te gooien en ongelovigen te mijden of te vermoorden? In het christendom gaat het trouwens om het Nieuwe Testament. En dat heeft er in belangrijke mate toe bijgedragen, dat het iedere keer weer westerlingen zijn die mensen in ontwikkelingslanden en rampgebieden op alle mogelijke manieren proberen te helpen, ook in moslimgebieden. Waar blijft de hulp van moslims in die gevallen?

We hebben in dit land behoorlijk veel problemen gehad met joden, totdat ze gedecimeerd werden. Joden hadden alle winkels, fabrieken, al het geld. En dat zinde het gezonde hollandse volk niet. Ze waren weliswaar niet crimineel, maar we waren ze toch liever kwijt dan rijk. Heel west europa. Nu wijst iedereen naar Duitsland, maar iedereen was toen fout.
Welke problemen waren dat precies? En wat is er nu veranderd? Nog steeds of weer zitten Joden op alle mogelijke sleutelposities en niet alleen in Nederland. Horen wij nu alle dagen kreten van autochtonen dat ze (weer) uitgeroeid moeten worden? Verder zijn er nog steeds velen te vinden die niet naar Duitsland wijzen en die niet fout waren. Wat je zegt is een belediging voor alle mensen die niet aan jouw beschrijving voldoen. Schande!! Bah!

In de jaren zeventig, toen er zoveel werkloosheid was, waren het de surinamers die de zwarte piet toegeschoven kregen. Toen hoorde je uitspraken als: "Ze willen niet werken, ze zijn lui, ze smokkelen drugs etc. Ze pakken onze banen af" Net als de turken destijds natuurlijk, die pakten onze banen ook af. Right... altijd alleen problemen gehad met moslims.

Wat een flauwekul. In 1975 stond meneer Den Uyl met een hele serie andere linkse sinterklazen op Schiphol om de Surinamers te verwelkomen met grote dozen vol met dure leren jassen en laarzen en andere zaken, want de PvdA had er voor gezorgd dat al die lieden hier naartoe konden komen, nadat veel Surinamers de toen dure luxe flats in de Bijlmer al hadden gekraakt. Terecht, dat velen protesteerden tegen het feit dat zo massaal geprotesteerd werd tegen het sinterklaas spelen van ONS geld. En hoe kunnen ze banen afgepikt hebben als ze niet wilden werken? De grappen over het ?niet willen werken? staan mij nog goed bij. Maar nooit heb ik toen gehoord, dat ze ?onze banen? afpakten. Hoe zou het ook kunnen, want er was immers bijna niemand met een goede opleiding. Mbt de Turken toen, die werkten (toen) nog wel. Toen echter hun tijd om was wilde de PvdA ze niet laten vertrekken, ondanks het feit dat die mensen leuke bedragen kregen aangeboden van hun baas om terug te keren. Nee, volgens de PvdA waren ze uitgebuit en dat geld was een ?oprotpremie?, daarom moest er familiehereniging plaatsvinden in Nederland ipv van omgedraaid en met alle kosten van dien. Misschien namen ze dan wel niet onze banen in, maar wel onze huizen. Rode gemeentebsturen zeiden tegen autochtonen, dat ze maar een huis moesten kopen, want de goedkopere woningen waren voor de allochtonen.
En ja, de Nederlandse Molukkers zijn meestal christelijk. Maar die treinkaping had niets met geloof te maken. En veel Joegoslaven zijn inderdaad moslim. Dat komt omdat de Ottomanen in de 18e eeuw als ik mij niet vergis, in hun jihad de Balkan onderwierpen. Verder dan Wenen zijn ze gelukkig toen niet gekomen.
Dankzij het Paarse regime onder Kok, konden eindeloze massa?s moslims en anderen Nederland binnenstromen en niemand mocht daar wat van zeggen, anders zou de PvdA je bijna vermoorden. Toen kwam Fortuyn. En aangezien moslims meestal direct te herkennen zijn aan hun uniform, zien veel meer mensen dat ook en ervaren dat dan ook als een provocatie en bedreiging. Terecht, want alleen al dat uniform bewijst, dat men zich niet aanpast en geen respect heeft voor het land en de cultuur waar men verblijft. Alle mooie analyses ten spijt.!

Romanus | 06-11-05 | 12:24

@mujahid

Er zijn genoeg mensen die niet moslim zijn en die een huis in Marakesh hebben waar niets uit gejat wordt. En als dat zou gebeuren, zou de marokkaanse politie even hard optreden.

Als je hier met een gejatte auto wordt gepakt, kan je hoogstens voor heling worden veroordeeld. Het is immers niet aantoonbaar dat je ook de dief was. En wie de dief is, hoef je niet te vertellen.

Het is hier een paradijs voor criminelen. Justitie surft porno, politie doet nachtelijke uitstapjes, het is de vrijstaat van de maatschappelijke desinteresse, ooit verkocht als "tolerantie".

Dat hier een hoop criminelen rondlopen kun je die criminelen niet kwalijk nemen. Er is geen enkel ander land waar zoveel te halen valt en waar zo mild gestraft wordt.

Als je als crimineel carriere wilt maken, blijf je echt niet in marokko, dan kom je naar Nederland.

Dat heeft niets met islam te maken.

De criminaliteit die wel met islam te maken heeft is politiek van aard, niet eens religieus. Hoeveel moslims plegen delicten op grond van hun islamitische geloofsovertuiging? 1%? Hoeveel moslims doen het uit politieke overtuiging? 1%? En hoeveel doet het omdat ze hun zakken willen vullen net als elke crimineel?

Je haalt criminaliteit en terreur door elkaar. Niet elke moslim is crimineel en niet elke moslim is terrorist. Als dat zo zou zijn, dan waren we allang onder de voet gelopen.

Rabarberke | 06-11-05 | 12:16

@mujahid

Jij benadert een cultuur zoals ze bedoeld is, niet zoals ze zich manifesteert. De westerse cultuur heeft zich minstens zo misdadig gemanifesteerd als de moslimcultuur. Dat in de geschriften bij ons geen agressie wordt gepredikt zal wel zo zijn, maar daar hebben we ons dan verder niet veel van aangetrokken.

Voor jouw informatie: culturen laten zich niet leiden door documenten. Niet in positieve zin en niet in negatieve zin.

De westerse samenleving heeft ondanks het ontbreken van documenten heel wat op haar kerfstok en de moslimcultuur heeft ondanks de passages in de koran niet mensen voortgebracht die alleen maar stelen en moorden.

Er zijn genoeg moslims die de passages die oproepen tot geweld afwijzen. Dat de islam een achterlijke godsdienst is, zoals elke godsdienst dat is, ben ik met je eens. Ik vind los van de godsdiensten 80% van de mensen hier in Nederland achterlijk als het gaat om moraal en ethiek, dus zo zorgelijk is die achterlijkheid van de moslims ook niet.

Wat ik niet met je deel en met veel anderen hier, is een soort moslimfobie waarin het afkomstig zijn uit een moslimcultuur meteen reden is tot verdachtmaking.

En welke moslims worden vervelender? Die uit jouw achterstandswijk, of die mensen die gewoon een baan hebben bij de overheid, bij een bedrijf, een eigen winkeltje of restaurant?

Weet je wat elke generatie vervelender wordt? Het gajes wat hier in nederland rondblèrt dat hele bevolkingsroepen niet deugen vanwege hun cultuur, ondanks het feit dat het verder nette burgers zijn.

Rabarberke | 06-11-05 | 12:06

@oude heks

Opvallend is dat hier op GS mensen anderen steeds woorden in de mond leggen en daar hun repliek op baseren. Is het onmacht of is het dementie? Waar lees jij dat ik de sharia wil invoeren? Ik stel alleen dat die softe aanpak niet helpt en dat we ons misschien eens zouden moeten afvragen waarom de huizen van deuren in marokko gewoon open staan zonder dat er iets uit gejat wordt.

Een harde aanpak van criminelen is wat ik voorsta. Wat ik niet voorsta is dat we mensen gaan criminaliseren omdat ze toevallig uit een moslimcultuur komen, zoals dekeet, brullio e.a. hier wel doen, terwijl ze niets misdaan hebben.

Dat heeft niets met rechts of links te maken, dat heeft te maken met imbeciliteit. De imbeciliteit dat je gaat roepen dat mensen moeten worden gedeporteerd omdat ze moslim zijn. En dan ook nog denken dat je een 'oplossing' hebt voor het 'probleem'.

En bij gebrek aan onderbouwing kun je natuurlijk altijd andermans woorden zo interpreteren dat je nog een restantje repliek kunt fabriceren. Rofl maar lekker verder.

Rabarberke | 06-11-05 | 11:56

@Rabarberke,

lees jij wel wat ik schrijf of pak je alleen selectief zaken op? Dat mohammedanen in hun thuislanden zich niet crimineel gedragen is heel goed verklaarbaar, mohammedanen mogen namelijk niet stelen van andere mohammedanen van niet-mohammedanen mag het wel. De pedofiel Mohammed verdiende zijn brood door ongelovigen te beroven. Mohammedanen noemen dit "ghazwa".

Over antisemitisme, laat mij eens een document zijn waarop de westerse samenleving is gebaseerd dat anti-semitisch is, dat bestaat niet. De koran, de bron voor de mohammedaanse staat is echter wel anti-semitisch. Jij lijkt echt niet het verschil te kunnen bevatten tussen de begrippen "dankzij" en "ondanks". Als er is het westen sprake was van anti-semitisme waren er ook westerlingen die daar kritiek op hadden, dat is in de mohammedaanse wereld nooit voor gekomen!

Over die andere migranten die in het begin voor overlast zorgden, die hebben zich ondertussen allemaal wel aangepast, alleen de mohammedanen niet, die worden met elke generatie vervelender.

Mujahid | 06-11-05 | 10:55

Wat leuk Rabarberke, had je posting van 10.27 nog niet gelezen wegens type-werkzaamheden.
Jij bent dus een vorstander van Kei- en keihard ingrijpen, en de sjaria invoeren? Marokkaanse pliesies nml.hanteren dat soort aanpak.
Dat vind ik nou zo vermakelijk aan je.
En maar schelden hier op " die rechtsen", maar ondertussen haal je ze wel rechts in.
Kostelijk, Rabarberke for president!
*rofl*

Oude Heks | 06-11-05 | 10:55

Ja, die Amerikano's zijn natuurlijk gefrustreerd dat ze zoveel soldaten verliezen door hun Heilbrenger Bush.
En dan lucht leedvermaak wat op, denken ze in elk geval.
Misschien kan B anders wat van zijn troepen sturen richting Europe.
Lijkt me wel een aardig spektakel, allerlei gevechtsvliegtuigen en bommenwerpers en tanks door de straten.
En dat life volgen via internet; ik heb daar best ook wel een inbelnummer voor over.

Oude Heks | 06-11-05 | 10:45


Rabarberke,je wringt je in allerlei tenenkrommende bochten om maar niet naar het gevaar van de totalitaire ideologie der islam te willen kijken.
Een typische slinkse omzeilings-truc.
Heb je de koran nou al gelezen en wat extremistische websites bezocht?
En een tijdje meegehobbeld met de verschillende debatplaatsen, zoals maghrebonline etc.
Zolang jij niet verdiept in de hele kwestie, kun je er geen realsitisch oordeel over vellen.
Evenmin slachtoffer geweest of wat meer is, je bloedjes van kinderen, van "multiculturele" elementen?
Mijn jongste dochter vroeg me een paar dagen geleden dat ze een mes wil, omdat ze regeamatig wordt lastiggevallen door lichtgetinte dan wel bruine immigranten.
Ik hoop van harte dat jou en je kinderen in de toekomst al deze ellende bespaard zal blijven.
Hoor jij niet in de kerk te zitten trouwens?
Daar zitten ook mensen die in sprookjes geloven, en die er verstokte denkbeelden, zogeheten "dogma's" op nahouden.

Oude Heks | 06-11-05 | 10:40

En burgervader Cohen, heb je je scenarios al klaar liggen ? Je kan ze vinden in de ordner ''Pappen en nathouden''.

Als je die ordner zoekt: Die ligt waarschijnlijk nog open op je bureau...

Gewoon de boel een beetje bij elkaar houden, oogjes dicht en snaveltjes toe.

realismo | 06-11-05 | 10:39

@Oude Heks
Maar je kunt ze niets kwalijk nemen, dat doen de moslims al.
Het eeuwenlang stelen, roven en liegen zit in hun genen.

Op Amerikaanse weblogs heerst vooral leedvermaak over die naiëve communistische Fransen. Niet meevechten in Irak, nu krijgen ze een koekje van eigen deeg.

pek en veren | 06-11-05 | 10:32

@mujahid

Feitelijk hebben de moslimlanden een hoop criminele idioten naar ons geexporteerd. Idioten die ze daar kort houden of in het gevang smijten, maar die we hier vrij rond laten lopen, omdat we een idioot nu eenmaal op straat niet meer herkennen: we hebben er zelf al zoveel.

Zo'n opstand als in Parijs, of dat gelazer wat we hier in de grote steden hebben, zoiets zou je met de marokkaanse politie niet hebben.

Dus als elk politiebureau dat in een wijk zit met veel "moslimgevaar" nu eens wat politiemensen uit marokko uitnodigt om, terwijl onze politie 's nachts lekker uitstapjes maakt met de auto, wat orde te handhaven, dan keert de rust echt wel terug. Laten we eens met Kanaleneiland in Utrecht beginnen of zo. Of gewoon met Parijs.

Dat er dan een paar extra doden vallen moet jou niet deren.

Rabarberke | 06-11-05 | 10:27

@mujahid

Dat zal met een eerste kruistocht wel zo geweest zijn, maar latere kruistochten waren vooral rooftochten en moordpartijen.

Het fascisme en het nazisme zijn uitingen in de westerse samenlevingen, verheerlijkingen van een leider, van het eigen volk en ras en dat soort onzin. Bijna elk land in west europa heeft wel een fasistische dictatuur gehad. En toen was de verlichting er al lang overheen geweest. Dat soort excessen zijn onderdeel van onze cultuur. En ook van jouw moraal, zoals hier blijkt uit wat je zegt.

Jij verwijst bij het veroordelen van een moslim van drie hoog achter naar de moordpartijen van mohammed. Wie zegt dat die moslim die moordpartijen onderschrijft? God heeft in het oude testament ook wel eens wat uitgespookt moet je weten, check eens even bij de katholieke kerk of ze daar afstand van wil nemen.

Mujahid, hoe lang loop jij op deze aardbol rond? Ben je pas de laatste 3 jaar gaan denken? We hebben in dit land behoorlijk veel problemen gehad met joden, totdat ze gedecimeerd werden. Joden hadden alle winkels, fabrieken, al het geld. En dat zinde het gezonde hollandse volk niet. Ze waren weliswaar niet crimineel, maar we waren ze toch liever kwijt dan rijk. Heel west europa. Nu wijst iedereen naar Duitsland, maar iedereen was toen fout.

In de jaren zeventig, toen er zoveel werkloosheid was, waren het de surinamers die de zwarte piet toegeschoven kregen. Toen hoorde je uitspraken als: "Ze willen niet werken, ze zijn lui, ze smokkelen drugs etc. Ze pakken onze banen af" Net als de turken destijds natuurlijk, die pakten onze banen ook af. Right... altijd alleen problemen gehad met moslims.

En niet te vergeten de problemen met molukkers, die omdat ze niet gehoord werden, treinen gingen kapen en mensen gijzelen. Zijn molukkers ook moslims?

En dan hebben we het ook maar niet over antiliaanse bolletjesslikkers, joegoslavische criminelen etc. etc. allemaal moslims natuurlijk.

Nee, het zijn alleen de moslims, het mohammedaanse gevaar. Ga toch weg man!

Ga jij maar met dekeet, brullio,prettything en alle andere hoogopgeleide professoren hier lekker een politieke partij oprichten om je eindoplosisng maar eens aan het grote publiek uit te leggen. Dan weet de rest die het allemaal nog niet snapt waar men jullie aan kan herkennen.

Rabarberke | 06-11-05 | 10:16

Ze willen nou drie dingen:
EXCUSES van Sarkozy omdat die de relschoppers " tuig" had genoemd.
EXCUSES van dezelfde persoon meen ik, voor het traangas-projectiel in de moskee.
(wie weet hier meer van btw)
En ze willen dat Sarkozy aftreedt.
Niks wij willen werk, alleen maar hun geschonden " eer " redden.
Excuses hahaha, stelletje randdebielen.
Ze mogen blij zijn dat ze nog leven; in hun woestijn waren ze ws allang deaud geweest door gebrek aan werklust en een verhoogd gehalte aan criminele inborst.
Daar drinken ze geen T met je, maar gaat er gewoon een mes door je strot of een rijtje kogels, als je ruzie hebt met de verkeerde.

Oude Heks | 06-11-05 | 10:10

Gedupeerden van " Multi Culturele" interactie: Tiefus-mongeaulen.

Oude Heks | 06-11-05 | 10:04

Volkskrant: rebellerende jongeren
CNN: vandalen
Vlaams Belang: immigranten
Jihad Watch: moslims

pek en veren | 06-11-05 | 09:13

moslims zuigen de maatschappij leeg, en als die leeg is, steken ze hem in de fik.

Dat noemen ze zeker RESPECT.

Op de oplossing (jezelf uit je situatie werken, niet stelen, niet de fik erin) komen ze niet... gewoon, handjes ophouden, geld vangen, en als er geen geld meer komt: de fik erin. DAT is moslimlogica (oa)

Moslim. de nazies van deze eeuw.

Brullio | 06-11-05 | 08:43

Oplossing: Zwitserland

JensDensen | 06-11-05 | 08:39

@lekker belangrijk 2:51, LOL.

Rest In Privacy | 06-11-05 | 06:56

Kun je iets anders doen, dan getrained en gehard materiaal in zetten bij dit soort incidenten? Hebben wij niet nog een blik met reserve ME-ers die we kunnen uitzenden?

Als we het probleem willen aanpakken moeten we toch beginnen met kalmeringspolitiek?

Pas Op Je Tellen | 06-11-05 | 03:06

Het zou mij niets verbazen als die cultuurbarbaren straks doordringen tot het centrum van Parijs en het Louvre en de Notre Dame in de fik steken. Ik hoop dat de Fransen hun Chamberlain politiek opgeven.

Rubberen regenburka | 06-11-05 | 02:55

Kennelijk roept het idee "leven als een God in Frankrijk" bij sommigen heftige emoties op.

Lekker Belangrijk© | 06-11-05 | 02:51

Ongelofelijk, de tiende dag van rellen, zo is het wel genoeg, you have made your point, we understand, de kinderen van de vaders uit de Mahgreb die wij de kans gaven om wat bij te verdienen in Europa zijn echt ondankbaar. Wij hebben ze echt alle kansen gegeven, onze 2 culturen passen niet samen, mensen uit de Mahgreb go back your country needs you ! Ik denk dat vroeg of laat de maat vol zal zijn en dat de Europeanen uit hun lethargische slaap zullen ontwaken.Moge God (als die bestaat)dat verhoeden !

Rubberen regenburka | 06-11-05 | 02:32

Als we van de problemen afwillen, dan sturen we elke werkloze gastarbeider weer terug. En zijn kinderen ook. En waarom niet? Zij houden toch van hun land van herkomst?

driest vannacht | 06-11-05 | 02:02

uhm en wat als het (de hype) overslaat naar Nederland? Verzorgt GeenStijl het verzetsleger??

Ossie81 | 06-11-05 | 01:20

/linkse kerk mode on/
.
Ontwaakt, verworpenen der aarde!
Ontwaakt, verdoemde in hongers sfeer!
Reedlijk willen stroomt over de aarde
En die stroom rijst al meer en meer.
Sterft, gij oude vormen en gedachten!
Slaafgeboornen,ontwaakt,ontwaakt!
De wereld steunt op nieuwe krachten,
Begeerte heeft ons aangeraakt!
refrein:
Makkers, ten laatste male,
Tot den strijd ons geschaard,
en D'Internationale
Zal morgen heersen op aard.
De staat verdrukt, de wet is gelogen,
De rijkaard leeft zelfzuchtig voort;
Tot merg en been wordt de arme uitgezogen
En zijn recht is een ijdel woord
Wij zijn het moe naar anderer wil te leven;
Broeders hoort hoe gelijkheid spreekt:
Geen recht, waar plicht is opgeheven,
Geen plicht, leert zij, waar recht ontbreekt.
De heerschers door duivelse listen
Bedwelmen ons met bloedigen damp.
Broeders, strijdt niet meer voor anderer twisten,
Breekt de rijen! Hier is uw kamp!
Gij die ons tot helden wilt maken,
O, barbaren, denkt wat ge doet;
Wij hebben waap'nen hen te raken,
Die dorstig schijnen naar ons bloed.
.
En nu in het Frans:
.
Debout les damnés de la terre
Debout les forçats de la faim
La raison tonne en son cratère
C'est l'éruption de la fin
Du passe faisons table rase
Foules, esclaves, debout, debout
Le monde va changer de base
Nous ne sommes rien, soyons tout
C'est la lutte finale
Groupons-nous, et demain (bis)
L'Internationale
Sera le genre humain
Il n'est pas de sauveurs suprêmes
Ni Dieu, ni César, ni tribun
Producteurs, sauvons-nous nous-mêmes
Décrétons le salut commun
Pour que le voleur rende gorge
Pour tirer l'esprit du cachot
Soufflons nous-mêmes notre forge
Battons le fer quand il est chaud.
L'état comprime et la loi triche
L'impôt saigne le malheureux
Nul devoir ne s'impose au riche
Le droit du pauvre est un mot creux
C'est assez, languir en tutelle
L'égalité veut d'autres lois
Pas de droits sans devoirs dit-elle
Egaux, pas de devoirs sans droits.
Hideux dans leur apothéose
Les rois de la mine et du rail
Ont-ils jamais fait autre chose
Que dévaliser le travail
Dans les coffres-forts de la bande
Ce qu'il a crée s'est fondu
En décrétant qu'on le lui rende
Le peuple ne veut que son dû.
Les rois nous saoulaient de fumées
Paix entre nous, guerre aux tyrans
Appliquons la grève aux armées
Crosse en l'air, et rompons les rangs
S'ils s'obstinent, ces cannibales
A faire de nous des héros
Ils sauront bientôt que nos balles
Sont pour nos propres généraux.
Ouvriers, paysans, nous sommes
Le grand parti des travailleurs
La terre n'appartient qu'aux hommes
L'oisif ira loger ailleurs
Combien, de nos chairs se repaissent
Mais si les corbeaux, les vautours
Un de ces matins disparaissent
Le soleil brillera toujours.
.
/linkse kerk mode off/

Barbapoeppa | 06-11-05 | 00:21

Immigratie is een straf van God

pek en veren | 06-11-05 | 00:11

Mogelijke oplossing en nog eentje zonder geweld ook.
Het betere verdeel en heers werk. Waarom zijn er nog geen pogingen ondernomen om de moskeeen te verenigen of waarom is dit nog niet gelukt. Wat de Franse (en Nederlandse) regering kunnen doen is het volgende: op een regelmatige basis (eens per kwartaal denk ik aan) het merendeel van de imams uitnodigen, en die Imams een vaste voorzitter laten kiezen. Verder moet de regering dat College van Imams aan zich binden op de een of andere manier (geld, macht, invloed, ect). Het gevolg is dan dat het merendeel van de Imams hetzelfde belang hebben als de regering. En dan kunnen we als westerse samenleving gebruik maken van de invloed die Imams op moslims hebben. Imams kunnen misschien fundamentalisten en relschoppers de toegang tot hun moskee ontzeggen. Ik schat dat veel moslims dat niet leuk zullen vinden, en bovendien is dat ook niet goed voor het respect wat ze krijgen in hun eigen buurt.
Ten tweede kun je als regering ervoor kiezen om de rijke crimineele allochtoontjes voor je karretje te spannen door hun duidelijk te maken dat als zij fundamentalisten steunen of geen einde maken aan de overlast van hun bendes, zij de klos zijn en hun BMW moeten inleveren. Nogmaals, het betere verdeel en heers werk dus. Iets waar de Westerse cultuur al enkele eeuwen in excelleert.

King of controversy | 05-11-05 | 23:33

@ veest van pim 05-11-05 @ 22:50,

aha het ligt niet aan de ideologie die mensen aanhangen maar aan de etnische achtergrond. Je bent gewoon een vieze racist.

Mujahid | 05-11-05 | 22:54

Conan de Rabarber 05-11-05 @ 15:56
Ja tot dat Rabin door zn eigen mensen neergeschoten werd.

bethundered | 05-11-05 | 22:52

@Mujahid: in al je hufterigheid toch even een onderscheid maken tussen 'we' en 'ik'. Maar ik kan me voorstellen dat je minder problemen hebt met mensen die hier al aanwezig waren toen je moeder nog geboren werd, en die uit landen komen waar de Nederlanders eerst zélf onuitgenodigd zijn binnengevallen. Er is willens nillens een culturele verwantschap, en die oosterse vrienden van je hebben bovendien de aardige gewoonte om zich tegelijk aan westerlingen aan te passen en achter gesloten deuren toch lekker hun eigen ding te doen. Of denk je dat je in die chinese restaurants met regels voor veiligheid en gezondheid op de werkplek moet komen aankakken? Vergeet het maar lekker. Helft van die keukenslaven is illegaal en onderbetaald, maar omdat veel aziaten zich hebben gespecialiseerd in westerlingenreet likken, vallen we daar niet zo over.

Met maghrebijnen ligt het even anders: die hebben wat meer trots en wat minder inzicht in ellebogenwerk. Komt wel goed als ze hier nog een paar generaties zitten, dan worden het net zo'n ploerten als Anders Moberg, Nina Brink, Holleeder, Mieremet en die andere steunpilaren van de Westerse samenleving.

veest van pim | 05-11-05 | 22:50

Parijs komt helemaal goed. Eerst ff al die woede luchten en de halve randstad in brand, en terwijl ze in Rijsel nog maar net beginnen, kunnen ze in de banlieues al eensgezind de wederopbouw aanvatten. En zo gaat het maar door, als een, euh, lopend vuurtje zeg maar. Phrankreich pakt het nu aan zoals wij het in Kuregem indertijd ook hebben aangepakt: herrieschoppers de doos in draaien en daarna pas rond de tafel gaan zitten met zij die wél meewillen. 't Is geen mirakeloplossing zolang die werkloosheid en segregatie blijven, maar 't is beter dan 'tuig' roepen en verder niks doen. In Antwerpen zitten ze voorlopig nog in die fase - daar denken ze dat de zaak zichzelf heeft opgelost toen Dyab Abou Jahjah naar Brussel verhuisde. Maar da's dan ook Antwerpen. Komt wel los als de eerste VB-burgemeester daar wordt afgeknald.

@Brusselmans: jammer maar zelfs al stak die Libiër zijn eigen hok én zichzelf in brand, dan nog ligt de verantwoordelijkheid bij de overheid. Zij hebben 'm immers 'in bewaring genomen' en wat je bewaart, daar hoor je 'n beetje fatsoenlijk voor te zorgen. Wie niet goed genoeg is om los op straat te lopen moet je ook niet de eigen verantwoordelijkheid geven over zich al of niet in de fik steken. Dus wie verantwoordelijk is voor dat cellencomplex en al wat er aan vast zit (brandveiligheid, noodprocedures, personeel, organisatie van de 'opvang'), die heeft roet aan z'n vingers. Bij ons rolden er twee ministerkoppen toen één asielzoekster verstikt werd tijdens haar repatriëring. Dan denk ik echt niet dat jullie beleidsmensen er, gezien de kritiek die de overheid sowieso al dag in dag uit van de bevolking vangt, beter afkomen.

Nog steeds niemand heimwee naar de tijd dat je paars (en dus eigenlijk links) de schuld kon geven?

veest van pim | 05-11-05 | 22:41

Hier, stuff tot nadenken:http://www.nationalreview.com/hanson/hanson200511040840

Levereter | 05-11-05 | 22:28

@Rabarberke 05-11-05 @ 18:30,

als het onze hufterigheid is waarom hebben we dan geen problemen met chinezen, indo's, vietnamezen, suri's, hongaren, kaapverdianen, joden en een heleboel migranten uit andere landen maar alleen maar precies problemen met mohammedaanse migranten (en dan maakt het niet uit waar ze vandaan komen)?

Mujahid | 05-11-05 | 22:12

@realismo
De Pickwick thee is momenteel toevallig (?) in de bonus aanbieding bij AH. De laatste geruchten zijn dat Job Cohen ook Carrefour, LeClerc en Hypermarché zover heeft gekregen om de thee hardcore af te prijzen teneinde de rellen een halt toe te roepen.

Chiant | 05-11-05 | 21:46

Ja nou wordt het toch nog leuk; ik krijg eindelijk me eigen hokje.
Maximo jij zegt dat ik een nationaal-sosjalist ben?
Wat is dat?
Ik heb het niet zo op met ismen overigens.

Oude Heks | 05-11-05 | 21:43

Net als cohen: Gewoon de boel een beetje bij elkaar houden

realismo | 05-11-05 | 21:36

@Oude Heks.
Fuckje zei me ook al zoiets...
Verbaast me niks dat jij ermee komt, je bent namelijk precies hetzelfde type nationaal-socialist als fuckje alleen af en toe kan ik nog om je lachen itt die andere allochtoon....
Ik mag dus aannemen dat jij mijn post van 21:02 niet hebt gelezen?

MAXIMO | 05-11-05 | 21:35

@Rabarberke 05-11-05 @ 18:36
laat mij even het heilige geschrift van het westen, gegeven door god zelf zien waar wij opgedragen worden om te moorden? Zo'n gebod bestaat niet, sterker nog zo'n geschrift bestaat helemaal niet. Het westen heeft dus helemaal niets vandoen met het vergassen van joden dat waren de nazis, een stroming die diametraal omgekeerd is aan het westerse verlichtingsidealen (overigens was de meest brute SS brigade, zo wreed, dat het de nazis te gortig werd en hem ontbonden de handschar brigade geleid door Amin Al Husseini, de grote mufti van Jerusalem en de oom van Yasser Arafat!, zie www.tellthechildrenthetruth.com/ ).

Verder beoordeel ik mensen niet op hun voorouders maar op hun idealen en kan niets anders concluderen dat als mohammedanen de koran onderschrijven dat het criminele zakken poep zijn, die niet in Nederland thuishoren. De keuze is aan hen, of het mohammedanisme verlaten of bestempeld worden als crimineel met alle gevolgen vandien.

Oh trouwens nog even over de kruistochten FYI, het waren de mohammedanen die het "heilige" land binnen vielen en Jerusalem veroverden op de christenen en Joden in 638 , de kruistochten waren een bevrijdingsoorlog en net zo agressief als de invasie van de geallierden tijden D-Day, of vind jij de invasie van de geallierden ook een daad van agressie tegen het "vreedzame" nazi Duitsland!?)

Mujahid | 05-11-05 | 21:29

@ HyBriD VorTeX
Kom niet op donderdagavond (koopavond) dan is er veel politie. Op andere avonden durven ze niet.

K1100 | 05-11-05 | 21:27

Maximo is beetje dom?
Elke bewoner van Nederland dient zich aan de wet te houden.
Je mag dus NIET oproepen tot geweld op een spandoek. "dood aan Verdonk" zou dat wel doen in hoge mate.
Heeft iemand je wel eens verteld dat jouw stemmingmakerij en treiterij trekjes hebben van een bloedzuiger?
Zullen we verder even afwachten op de nieuwsberichten omtrent de spam op de doeken?
Ondertussen:
Haal de guillotine uit het stof en nou ist klaer!

Oude Heks | 05-11-05 | 21:25

CNN: de rellen zijn eigenlijk de viering van het einde van de ramadan

Drop | 05-11-05 | 21:24

´@. HyBriD VorTeX 05-11-05 @ 20:38
In Den Haag in de Spuistraat kun je op elke hoek een Kalasjnikov bestellen. Bij onze vriendjes met van die kapuchons over hun hoofd. Wel na negen uur komen, en het liefst niet alleen! Een Glock als aan beveling wil ook nog wel eens helpen.

K1100 | 05-11-05 | 21:20

@MAXIMO @18:14
Ja. Sinds de jaren 70 zijn er alleen maar socialisten en communisten aan de macht geweest. Tot en met KokIII.
-
@LucasDLL @18:11
Integendeel. Als Oerprogressief zou ik graag oude normen hersteld zien. Ik ben dus vóór grondige verandering, namelijk verandering terug naar de maatschappelijke, culturele en sociale situatie van de jaren 50 van de vorige eeuw. Noem dat nu eens conservatief, een dergelijke mate van verandering!

Chiant | 05-11-05 | 21:14

@fuckje
Je bedoelt normaal als een Ubermensch?
Wat is normaal?

MAXIMO | 05-11-05 | 21:12

@MAXIMO,
jouw "denken"is nergens op gebaseerd, en jouw filosofietjes boeien niet, dus wacht gewoon de persconferentie af, net als de normale mensen, keej?

fuckje | 05-11-05 | 21:07

@Isser
Ik denk niet dat het zo'n domme actie is geweest en dat zij zich zo expliciet hebben geuit, indien dat zo is dan zijn ze wel heel dom geweest.
Ik denk eerder aan een harde tekst die niet goed zou vallen....
We komen er nog wel achter.....

MAXIMO | 05-11-05 | 21:02

Ohh shit, de grotten zijn weer geopend.....
@Fuckje.
Als een voorstander van de vrijheid van meningsuiting moet alles op een spandoek geplaatst kunnen worden.
Dat jij als een moderne nationaal-socialist altijd mensen de mond wil snoeren moet je zelf weten maar dan moet je niet op GS komen, vind ik.
Is de politie trouwens nog langsgeweest voor dat smerige akkefietje van je?

MAXIMO | 05-11-05 | 20:54

Even ter kennisgeving, vijandige allochtone strijders hebben reeds hun eerste moord gepleegd.

www.vlaamsbelang.org/index.php?p=0&...

Een man doodgeslagen voor de ogen van zijn vrouw en dochtertje.

Rest In Privacy | 05-11-05 | 20:52

@Maximo 20:41
Oneens, stel de spandoeken hadden als motto "dood aan Verdonk" dan is dat een goede reden deze spandoeken in beslag te nemen.

Isser | 05-11-05 | 20:52

@MAXIMO,
je doet aan stemmingmakerij. Eerst weten wat er werkelijk gebeurt, dan pas brallen, ok?

fuckje | 05-11-05 | 20:49

@MAXIMO 05-11-05 @ 19:57

Mee eens, nederlanders doen idd niets, de wintersport komt er weer aan en de hypotheek mot betaald worden.

Isser | 05-11-05 | 20:46

@stevert
Da's inderdaad nieuws.
Dus er mag niet eens meer vreedzaam gedemonstreerd worden uit onenigheid en onvrede?
Stonden er dan 'ontoelaatbare' teksten op die spandoeken?
Bij deze zijn we dus officieel een gecensureerde politiestaat...
Hopelijk loopt het hier niet uit de hand maar dit zijn hele negatieve signalen....

MAXIMO | 05-11-05 | 20:41

Zeg, waar haal je nou die leuke kalasnikov's ofzeau? Ik los problemen graag snel op, dan wel graag preventief bezig zijn.

HyBriD VorTeX | 05-11-05 | 20:38

Naar Frankrijk hoeven we denk ik binnenkort niet meer.
Berichtje van net op AT5 :

"De politie en de Mobiele Eenheid hebben zaterdagavond bij woningen op verschillende plaatsen in de stad spandoeken in beslag genomen.
De teksten op de doeken waren gericht tegen het beleid van minister Verdonk van Vreemdelingenzaken. Een woordvoerder van de politie wilde niet zeggen waarom de spandoeken in beslag zijn genomen. Hij liet wel weten dat zodra de acties voorbij zijn burgemeester Cohen, de politie en justitie met een verklaring komen.
Verdonk is zondag aanwezig bij het slot van het Ramadanfestival in Paradiso. "

Schlijp den messchen !!

stevert | 05-11-05 | 20:34

@JohnyBeGood
Ik heb ook teveel e-mail adressen maar heb hem nog niet mogen ontvangen...
Zal waarschijnlijk aan mijn spam-filter liggen....

MAXIMO | 05-11-05 | 20:11

@ Drop 05-11-05 @ 12:31

't was wel ANTI-kraak, niet gewone kraak ;) die jongens doen namelijk geen vlieg kwaad, mag niet volgens het veganisme...

Hottestbrain | 05-11-05 | 20:10

@ Maximo

Ik heb nogal veel mailadressen, kreeg hem gewoon gespamd :P Zo te zien heeft het niets met Stormfront te maken (ik ook niet trouwens).

JohnyBeGood | 05-11-05 | 20:08

@Prettything.
ZO gek was ie ook niet hoor!
Hij was in ieder geval niet laf....

MAXIMO | 05-11-05 | 20:05

Hoe groot schatten mensen de kans in dat dit soort dingen uiteindelijk ook in Nederland gebeuren, en hoe gaan we zoiets dan oplossen?

Framoes | 05-11-05 | 20:05

Churchill was een overschatte gek die de hele dag dronken was...

prettything | 05-11-05 | 20:00

@JohnyBeGood
LOL!
Waarom heb ik hem nog niet ontvangen?
Moet ik mij opgeven voor de stormfront nieuwsbrief ofzo om de laatste updates van de blanke-toetsenbord revolutie te ontvangen?
Alsof jij de *kuch* strijd aan zou gaan met wie dan ook, laat me niet lachen....
Nederlanders zijn nog laffer dan Fransen, kijk maar hoe snel we veroverd werden in de 2e wereldoorlog en wat Chruchill te zeggen had over ons lafhartige volkje.

MAXIMO | 05-11-05 | 19:57

@Rabarberke
Ik zie dat je vooral niet ingaat op wat anderen riposteren op jouw postings.
Wat je wel doet is de eventueel foute oplossingen van anderen steeds maar weer aandragen.

prettything | 05-11-05 | 19:50

sorrie van de taalfaudtjens.

Oude Heks | 05-11-05 | 19:38

@ Lenny,

Al 3 x via e-mail ontvangen: www.nationalz.org
De Nederlanders laten dit niet gebeuren blijkbaar.

JohnyBeGood | 05-11-05 | 19:38

Rabarberke, je vergeet dat onze Westerse normen en waarden gebaseerd zijn op de Bijbel, ook al heeft de ontkerkelijking op grote schaal ingezet.
Ook al heeft niet iedereen, vroeger of nu, uitgebreide kennis van de bijbel, onze waarden en normen komen er toch vandaan.
Kreten als "Gij zult niet doden, Gij zult niet stelen en Uw brood verdienen in het zweet des aanschijns" etc. hebben onze cultuur haar vorm gegeven.
Ook de meest verstokte atheïsten geloven in deze kernwaarden, ze zijn inherent geworden aan de Westerse samenleving.
Datzelfde geldt voor de molsimcultuur; ze mogen dan niet allemaal de koran gelezen hebben , maar worden wel met de normen en waarden ervan opgevoed.
Zij worden zo ahw toch doordrenkt met de koran.
Wat me opvalt is dat je het met heel veel van de zaken eens bent die hier worden geroepen, maar het tevens net zo hard weer bestrijdt.
Ik denk dat dat komt omdat jij het glas halfvol noemt en de wat congruentere rechtsen noemen hetzelfde glas halfleeg.
Zelf had je het nml. over de staat van beleg invoeren, oppakken, straffen en illegalen uitzetten als oplossing van de huidige problemen in Frankrijk.(15.12)
Voorts geef je aan dat recidieve criminelen van buitenlandse komaf uitgezet mogen worden. (18.30)
Dit zijn exact dezelfde hoofdpunten van de "gemiddelde rechtse poster hier"
Een aantal van die relschoppers is geen onbekenden van de politie en kan derhalve , als we jouw oplossing aanhouding, zonder pardon uitgezet worden.
En nou de rechtsen nix meer verwijten he, je bent net zo erg. ;-)

Oude Heks | 05-11-05 | 19:35

@. Lucasdelinkselul

Beschouw jij moslims als niet conservatief ?

iL Plagiatore | 05-11-05 | 19:16

Revolutionare hondekoppen daar, dadelijk komen ze in een opmars/kruistocht nog daar naar Nederland, dat ze lekker daar in Parijs blijven en elkaar afslachten, n00bs

cApo Di tutI Cap0 | 05-11-05 | 19:13

@Rabarberke
Je praat echt poep.
Even opletten: Het boek predikt intolerantie en geweld tegen andersdenkenden (wij allemaal dus).
Ten eerste hoeven er maar een paar te zijn die daadwerkelijk het zwaard oppakken, naar de letter van het boek, dan heb je al een flinke rotzooi. Daarnaast is de zwijgende meerderheid van de moslimgemeenschap een stille steun in de rug voor de radicalisten. Je gaat voorbij aan het echte probleem als je het niet in deze godsdienst zoekt.

Zodiac | 05-11-05 | 18:57

Die Franse regering zijn ook gewoon laffe honden. Houden al jaren een pro moslim politiek aan. Anti Irak oorlog Iran niet aanpakken, lief voor de Palestijnen etc.
Kijk wat het resultaat is. Die kut klote schapenneukers uit Maroco hebben daar toch geen boodschap aan. Het liegen, stelen en slecht zijn zit gewoon in de genen van die bloedhonden.

lenny | 05-11-05 | 18:54

Ik zie het probleem niet.
Als die anarchie aanhoudt, gewoon met scherp erop schieten, en kijken wat het eerst op raakt, kogels of relschoppers.

feuerfrei | 05-11-05 | 18:48

Rabarbeke loopt warm. Go Rabarbeke! Spijtig dat ik het einde van deze discussie niet zal meemaken vandaag. Nog een uurtje of 5 voordat het slot op dit topic gaat. Je zult zien dat niemand hier zijn standpunt verlaat en dat dit topic evenals de etnische kwestie daarmee waarschijnlijk weer de boeken in gaat als "onafgesloten". Het probleem blijft daardoor bestaan en een mogelijke oplossing ver weg.

Een groet is de uwe, ik vertrek!

porcarius | 05-11-05 | 18:46

@Dr. Dr. Bartholdy
En met Frankrijk is het al helemaal niet te vergelijken.
Die getto's daar zijn 10x zo groot, armoede groter en de woningvoorzieningen slechter.

MAXIMO | 05-11-05 | 18:42

MAXIMO: "Laatst nog weleens in de Bijlmer geweest?"

Nee.

Dr. Dr. Bartholdy | 05-11-05 | 18:41

@lenny

Als één land ter wereld weet hoe ze een opstand moeten neerslaan dan is het Frankrijk wel.

Maar goed, we weten allemaal hoe Poetin met dit soort zaken dealt. En iedereen spreekt er lof van.

Rabarberke | 05-11-05 | 18:39

@Dr. Dr. Bartholdy
Laatst nog weleens in de Bijlmer geweest?
Zo erg is het er ook weer niet op een paar uitzonderingen nagelaten.
Je hebt er tegenwoordig zelfs hele mooie koophuizen hoor!?

MAXIMO | 05-11-05 | 18:39

@mujahid

Je beoordeelt mensen van nu op grond van de daden van hun voorouders. Zullen we dan ook even beginnen over kruistochten, heksenverbrandingen, onthoofdingen, het vergassen van joden, het uitmoorden van zigeuners en weet ik wat we in naam van wat hier in het westen niet allemaal geflikt hebben.

De westerse cultuur leert ons alles te elimineren waar we jeuk van krijgen, onze zakken te vullen ten koste van anderen en ze op grond van geloof of zo het land uit te trappen of desnoods maar om zeep te helpen, om maar een paar eeuwen westerse beschaving kort samen te vatten voor je.

Rabarberke | 05-11-05 | 18:36

Voorbeeld aan Maximo & Lucas: Nu is de Bijlmer een ghetto. Dat was het niet. Het werd het pas toen de oorspronkelijke Amsterdammers in de minderheid raakten en massaal vertrokken.

Maar misschien was de situatie in Frankrijk anders - dat kan ik niet beoordelen.

Dr. Dr. Bartholdy | 05-11-05 | 18:35

@rubberen relaugurka

Ja we hebben de immigratie onderschat. Niet alleen dat rijtje wat je noemt, maar iedereen. En iedereen die toen zei dat de buitenlanders het land uit moesten was een smerige fascist, zo sprak men er toen over.

En weet je wat, dat was ook zo. Net als nu.

Niemand zal veel moeite hebben voor een standpunt om recidieve criminelen van buitenlandse komaf er op een gegeven moment uit te zetten. Eén keer over de schreef, straf... twee keer, tabee. Wat mij betreft met bananenboot bij ijmuiden er uit.

Maar dat oeveloze gelul over dat in de koran zus en zo staat en dat elke moslim dus een potentiële bom is, getuigt toch echt van een aanzienlijke verkazing der hersenen.

Guess what: niet elke moslim in Nederland is van plan ons allemaal te vermoorden. Niet elke moslim heeft bommen om zijn nek hangen omdat er in de koran iets staat dat hij een heilige strijd moet voeren. Niet elke moslim loopt in een burka en niet elke moslim is volstrekt ongeintegreerd.

Grondslag van de problematiek is niet de islam, maar de hufterigheid die veel westerse maatschappijen in haar greep heeft, een hufterigheid die bij de een leidt tot criminaliteit, religieus extremisme, bij de ander tot een vostrekt moreel verval en ongebreidelde vreemdelingenhaat.

Hufterigheid alom.

Rabarberke | 05-11-05 | 18:30

Dr. Barthody, geloof me, mensen gaan niet voor hun lol in een ghetto wonen. Deze mensen ZIJN verder de oorspronkelijke bewoners.

Lucasdelinkselul | 05-11-05 | 18:27

@Dr. Dr. Bartholdy.
Het ligt er maar net aan welke bril je op hebt....

MAXIMO | 05-11-05 | 18:24

"Tsja, dat krijg je wanneer je miljoenen mensen jarenlang in getto's wegstopt."

In ghetto's wegstoppen? Of is het gegaan zoals het in Nederland gaat: dat migranten(kinderen) graag bij elkaar wonen en dat de oorspronkelijke bevolking wegvlucht voor intolerantie, criminaliteit, vervreemding en 'verzwartende scholen'.

Dr. Dr. Bartholdy | 05-11-05 | 18:20

@ rabarberke, zie mijn post van 15:57 op de vraag waarom mohammedanen (nog) niet massaal aan het moorden slaan na de rammedan.

Mujahid | 05-11-05 | 18:19

@prettything

ik hoop maar dat je echt mooi bent

je hoeft geen stucadoor te zijn om te kunnen zien of iets shit is of niet. zo hoef je ook niet dé oplossing te hebben om te zien dat een exodus van moslims uit west europa onhaalbaar, onzinnig en volstrekte waanzin is. zo'n oplossing wordt hier gesuggereerd en iedereen die denkt dat zoiets een oplossing is die niet leidt tot nog meer ellende is rijp voor het gesticht. Als zo'n stupide simpele "oplossing" dé oplossing was geweest, dan was dit kabinet er al lang mee gekomen.

En kunnen we nou ophouden om elke keer uit die koran te rakelen alsof elke moslim bij de letter van dat boek leeft?

Ik zie geen moslims uit de omgeving na ramadan de messen slijpen om ongelovigen de keel door te snijden, sorry.

Ik zie wel een hoop imbecielen hier posten alsof ze 5 jaar zijn begonnen te leven in een hermetisch afesloten cocon en denken dat de wereldproblemen opgelost worden door de eigen tuin te schoffelen.

Man wat wordt er een hoop geld weggesmeten aan onderwijs.

Rabarberke | 05-11-05 | 18:16

@Chiant
Alsof er alleen maar socialisten daar aan de macht zijn geweest?

MAXIMO | 05-11-05 | 18:14

"heroïsme, patriottisme en daadkracht zijn aan het progressieve deel van Ons Volk niet besteed."
Dergerlijke trivialiteiten zijn uberhaupt niet besteed aan Ons Volk. Gelukkig maar, ik moet er niet aand enken dat die zielige conservatieven er mee op de loop zouden kunnen gaan. Conservatieven zijn zo mogelijk nog erger dan moslims: die willen uberhaupt nooit meer iets veranderd zien. Nee, liever nu lekker hard meppen en over twee jaar weer en weer en weer en weer en weer en weer...
Conservatieven zijn de echte pest in deze samenleving!
En voor degene die graag weer eens de oude beschuldingsriedel naar kok, Den uyl etc. uit de kast trekken: wat lost dat precies op?

Lucasdelinkselul | 05-11-05 | 18:11

@Oude Heks
Met welk geld?
Fuck dat recalcitrante Frankrijk, stelletje arrogante egocentristische NON-stemmers.....

MAXIMO | 05-11-05 | 18:10

Ik geef iedereen de schuld behalve mezelf en ga brand stichten!

prettything | 05-11-05 | 18:10

@MAXIMO:
Ja. Inderdaad. Die kudt-socialisten die dat de afgelopen decennia tijdens hun regeringen in Frankrijk zo geregeld hebben zouden ze moeten kneecappen! Toch?

Chiant | 05-11-05 | 18:09

@MAXIMO
05-11-05 @ 18:03,

zijn die mensen niet zelf uit de zandbak naar Parijs gekropen? Ze hebben het daar vele malen beter dan hun broeders die zijn achtergebleven, en het enige wat ze hoeven te doen is hun handje op te houden. Maar goed zelfs als jij gelijk hebt is het natuurlijk geen excuus om een gehandicapte vrouw in de hens te steken.

Mujahid | 05-11-05 | 18:08

Ze kunnen verhuizen Maximo; ze worden namelijk niet gevangen gehouden.
Vive la France en de Westerse samenleving, waar men zich in vrijheid kan bewegen en vestigen.

Oude Heks | 05-11-05 | 18:06

@Harige Bangmaker:
Nu is mme Chiante boos! Zij is nl. van origine Française en is het gevoeglijk niet met u eens. Heb ik gvd wéér geen pr0n vanavond!

Chiant | 05-11-05 | 18:04

Attention mesdames et messieurs dans un instant, ça va commencer!...
Allons enfants de la patrie!
Vive la France, en garde!

Oude Heks | 05-11-05 | 18:04

Tsja, dat krijg je wanneer je miljoenen mensen jarenlang in getto's wegstopt.
Valt me nog mee dat het niet eerder is gebeurd.
Zijn ze toch goed geintegreerd in dat Frankrijk.....

MAXIMO | 05-11-05 | 18:03

Zij weigerden het gevaar van ongebreidelde immigratie in te zien en demoniseerden hen die waarschuwden.Dank zei hen zitten we nu met de gebakken peren. J'accuse :

Den Uyl, Kok, Lubbers, van Agt, Halsema, Rosenmuller, Mitterand, enz.,enz.,enz.,

Rubberen regenburka | 05-11-05 | 18:02

Het is niet zo heel hard zoeken naar de oplossing.
Ze moeten gewoon al die Fransen het land uitschoppen daar.

Iedereen heeft toch al een hekel aan die lui.

Zo moeilijk hoeft het allemaal niet te zijn.

Harige Bangmaker | 05-11-05 | 18:02

Non,non, rien n'a changé tout tout a continué....
En morgenochtend:

Il est cinq heures, Paris s'éveille...

prettything | 05-11-05 | 17:59

ja helaas Fuckface, *zucht* maar soms is het zo heerlijk om een beetje pc weg te mijmeren en hopen dat het allemaal wel meevalt, dan wel vanzelf overgaat.
Maar als zelfs 1 van de meest slinksen hier, Rabarberke, de staat van beleg afkondigt, moet er wel wat meer aan de hand zijn.
Was ik nog maar na"ief, toen was het leven nog goed en mooi en alle mensen lief.
En kon je de rechtsen lekker hevig verontwaardigd afbekken met: "allochtonen zijn ook mensen hoor!!"
Zonder in de nieuwsberichten te duiken en , wat meer is, erachter.
Die goeje ouwe linkse tijd.
Die komt nooit, nooit meer terug.
Europa heeft haar onschuld verloren.
Vive la France!

Oude Heks | 05-11-05 | 17:55

@Oude Heks

Ik had ook een droom:
That one day in the streets of Paris,Amsterdam and London, christians and moslims together...

Gatverdamme, ben ik ineens wakker.....

prettything | 05-11-05 | 17:55

@Zodiac @17:39
Van Gogh vroeg er niet om. De gezonderoker was mijn favoriete site en ik ben van mening dat van Gogh bijzonder waardevolle, waarheidsgetrouwe en amusante stukjes schreef. Ik ben zelfs in het bezit van een gesigneerd exemplaar van "Allah weet het beter". Zeg me dus niet dat ik die moord op ook maar enige wijze zal trachten goed te praten!
Een legale wapenbezitter zal overigens in de regel veel minder gevaarlijk zijn dan menig ander Nederlander, omdat deze aan zeer strenge (o.a. psychologische) eisen dient te voldoen. Van mij zul je in ieder geval zeer weinig te duchten hebben en dat geldt ook voor de andere legale wapenbeztitters die ik ken. Als je al dubieus bent krijg je geen wapenvergunning. Laat staan een lidmaatschap van een schietvereniging. Die zitten écht niet te wachten op dubieuse figuren!

Chiant | 05-11-05 | 17:49

@geen.klasse: leuk, ik doe mee! Waar gaat het over? Niet dat mij dat boeit, maar overmorgen zijn we op tv een ideologische en goed georganiseerde organisatie op religieuse grondslag.

vast goed | 05-11-05 | 17:48

Ghiant, helaas dicteert de koran dat afvalligen naar de hel gaan via de kogel of het mes van de rechten in de leer.
Het is de godsdienst van de Angst voor alla en daardoor , elkaar.
Als jij dat niet wenst te zien, omdat je er niet in wenst te duiken, kun je erook niet over oordelen.
Hoe kun je een oordeel vellen over iets waar je niets vanaf weet?
Dit soort denken wat jij nu laat zien, daardoor zijn de problemen dus ontstaan.
Je kunt die "religie " niet vergelijken met het Christendom.
Het geloof is teveel verweven met staatsinrichting, dat hebben wij niet.
Daar schuilt een groot gevaar
Ook omdat er zoveel haat gepredikt wordt in de koran tav de ongelovigen, de niet-moslims dus.

Oude Heks | 05-11-05 | 17:46

Oude heks, je laatste opmerking is wel erg naief, helaas is flink wat van dit gajes de puberale fase al ontstegen. Heeft ook niks te maken met die 2 gasten die mogelijk helemaal niet door de politie zijn nagezeten, het tuig heeft gewoon weer eens een aanleiding om rotzooi te schoppen, zoals het overigens al jaren gaat in die wijken.
Gewoon pantserwagens de straten in, mitrailleur erop, en degenen die het onverhoopt overleven terug naar Marokko of Algerije met de Never-Come-Back-Line.

fuckface | 05-11-05 | 17:44

Deze discussie irriteert enorm, ik geef de overheid de schuld en ga vanavond wat rellen.

geen.klasse | 05-11-05 | 17:44

@Chiant
"Niet met de moord op van Gogh eens" zijn vind ik niet voldoende, zeker niet als dat onmiddelijk gevolgd wordt door "Hij vroeg er wel om".
Voor legale wapenbezitters ben ik trouwens ook op mijn hoede, alleen al omdat ze een levensgevaarlijk wapen in bezit hebben. Zo is iedere moslim wat mij betreft aanhanger van een levensgevaarlijke godsdienst, ongeacht of ze er ook naar handelen.

Zodiac | 05-11-05 | 17:39

En het plunderen van wat slijterijen ofzeau.
En ik ga voor twee pliesiewagens en minstens 1 bureau ervan.
Oh ja en nog een school en een kerk, mocht die daar nog ergens bestaan.
En er gaat nu heus geschoten worden , want de pliesie mag erop gaan slaan dan wel schieten.
Maar stilletjes hoop ik heel erg, dat dat puberale gajes inmiddels uitgeraasd is, netjes hun school afmaakt en keurig met twee woorden leert spreken, zodat het met baan net zo kan leven als de rest van Frankrijk.
Eind goed al goed.

Oude Heks | 05-11-05 | 17:38

@DT71
Begrijp me goed, ik ben geen Islamiet en zal het ook nooit worden. Ik praat de uitwassen van deze godsdienst ook zeker niet goed. Sterker nog: áánpakken is mijn credo. Mijn boodschap is echter dat we moeten waken voor het generaliseren van de gehele moslimgemeenschap. Net zoals bij andere religies zijn er ook daar hardliners en gematigden. Daarom nogmaals: stel als samenleving de lijn haarscherp vast waarbij er geen (nauwelijks) ruimte voor gedogen is. En als iemand de lijn overschrijdt: keihard aanpakken.
@Mujahid:
Ik weet niet of er ook goede dingen aan het Mohammedanisme zijn of niet. Ik weet het niet en het interesseert me niet. Maar dat interesseert mij in dezen net zo min als de vraag of er ook goede dingen zijn bij het Nazisme, het jodendom of het communisme. Ik vind slechts dat iedereen er zijn eigen mening op mag nahouden, zolang dit de vrijheid, identiteit en integriteit van de ander maar niet aantast. Als dat wel het geval is: keihard aanpakken. Als dat niet het geval is: volkomen met rust laten.

Chiant | 05-11-05 | 17:37

Kemal Ataturk:
-
?De islam, deze absurde theologie van een immorele bedoeïen, is een rottend kadaver dat onze levens vergiftigt?.
-
Geciteerd door Sylvain Ephimenco op 3-10-2005

Rest In Privacy | 05-11-05 | 17:34

@maraka
plus 2 rolstoelerts

geen.klasse | 05-11-05 | 17:33

Even een potje maken voor vanavond? Ik zeg nieuw record, 1056 auto's in de buitenwijken van parijs.

Maraka | 05-11-05 | 17:31

@Chiant
05-11-05 @ 17:23,

maakt het aantal onkuise ideeen binnen een ideologie uit? Voor de goede orde trouwens, ook het mohammedanisme streeft de wereldheerschappij na, volgens de koran moeten mohammedanen vechten totdat er overal de sjaria heerst.

Zijn er ook goede dingen aan het mohammedanisme? Nee, niet tenzij je een heterosexuele mohammedaanse man bent natuurlijk, voor de overige personen in de wereld brengt het mohammedanisme ellende.

Mujahid | 05-11-05 | 17:28

@chiant:
En het doel van islam (betekent ONDERWERPING) is geen wereldheerschappij? Daar denken Mohammed, Osama en ook Samir Azouz heel anders over. Wel eens van het kalifaat gehoord?

Rest In Privacy | 05-11-05 | 17:28

@Zodiac
Ofschoon ik van de lokale slager uit de Linaeusstraat geen klachten heb gehoord, ga ik er inderdaad vanuit dat hij de slachtpartij op Theo van Gogh niet goedkeurt. Mee eens dus.

Chiant | 05-11-05 | 17:27

Rectificatie:
"Allemaal best dat een godsdienst op papier misschien verdraagzaam is ( en ik heb net als gezegd dat de Koran zelfs daar niet aan voldoet) als de uitvoering fout is, mag die best"

= en ik heb net al gezegd dat de Koran als, zeg maar Bijbel van de islam, zelfs daar niet .... etc,etc.

prettything | 05-11-05 | 17:25

@mujahid
Neen, want het Nazisme streefde naast het anti-semitisme nog veel meer onkuise ideologieën na. Niet in de laatste plaats wereldheerschappij.
Maar toegegeven: ook het Nazisme kende enkele positieve en sociale aspecten, zoals werkgelegenheid, wetenschap, infrastructuur, onderwijs en discipline. Deze positieve aspecten werden echter steevast voor negatieve doeleinden gebruikt. Jouw conclusie is dus te rechtlijnig.

Chiant | 05-11-05 | 17:23

@Chiant
Toch zul je de gemiddelde timmerman of zeiszwaaier hun afschuw horen uiten als iemand hun werktuig leent en er iemand mee vermoord. Juist omdat het er niet voor bedoeld is.
Dat mis ik een beetje bij onze nieuwe landgenoten.

Zodiac | 05-11-05 | 17:21

@Rabarberke
Nee, want je zegt wel tegen iemand dat "dat geen stucen is".
Wat impliceert of suggereert dat jij het wel zou weten.

En dat er niet zoiets is als een onverdraagzame godsdienst is lariekoek.
Ik heb de Koran niet bestudeerd maar wel van diverse mensen begrepen, die dat wel hebben gedaan, dat er behoorlijk wat onverdraagzame dingen in staan.
Verder zijn de mensen die de geestelijke leiders zijn en in feite de macht over het woord hebben en die Koran gebruiken of misbruiken, belangrijker dan de Koran zelf.
Allemaal best dat een godsdienst op papier misschien verdraagzaam is ( en ik heb net als gezegd dat de Koran zelfs daar niet aan voldoet) als de uitvoering fout is, mag die bestreden worden en zelfs wat mij betreft verboden worden.
Geloof is tenslotte niet meer dan een hobby en die moet wel redelijk blijven.
En verder zijn er overeenkomsten tussen een ideologie en een godsdienst.
Ideologien werden ook verboden in sommige landen en in sommige gevallen terecht(nationaal-socialisme).
Snappie Rabarberke?

prettything | 05-11-05 | 17:16

@chiant, zodiac en rabarberke,

je zou dus ook kunnen stellen dat het nazisme misbruikt is, door de ariers om hun eigen antisemitische agenda door te drukken maar dat het zuivere nazisme een vredelievende ideologie is?

Mujahid | 05-11-05 | 17:14

@Zodiac
N.B: Ik ben wapenbezitter en voor mij hoef je niet bang te zijn. Ik heb het ding voor de secundaire reden waar het voor ontworpen is: De schietsport. Dat geldt overigens voor bijna alle legale wapenbezitters. Dus ik denk dat je alleen maar bang hoeft te zijn voor de illegale wapenbezitters. Die hebben dat ding per slot van rekening niet voor niets ILlegaal.

Chiant | 05-11-05 | 17:13

@Zodiac & Rabarberke:
Een pistool is primair ontworpen en bedoeld om mensen mee te doden. Op korte afstand om precies te zijn.
Maar daar kan men ook een hamer, bijl, sikkel, zeis, beitel, enz. voor gebruiken, die daar alle niet primair voor ontworpen zijn. Het gaat dus inderdaad om de veelal verknipte geest van de mens die het werktuig in handen heeft.

Chiant | 05-11-05 | 17:10

(@Rabarberke "Er is niet zoiets als een onverdraagzame godsdienst." was de quote)

Zodiac | 05-11-05 | 17:06

@Rabarberke
<Er is niet zoiets als een onverdraagzame godsdienst.> Daarin heb je gelijk, er worden ook geen mensen vermoord door een pistool.
Een pistool leent zich er alleen wel erg goed voor om een moord te plegen, het is een prima instrument.
Zo leent de Islam zich enorm goed om te radicaliseren, en zolang ik geen collectieve verontwaardiging en verafschuwing hoor uit de moslimgemeenschap ben ik erg op mijn hoede voor alle moslims. Net als voor wapenbezitters overigens.

Zodiac | 05-11-05 | 17:02

Iblis, ja leuke ideeën hebben die , moslims; in een uitsluitend mohammedaanse enclave hebben die gasten helemaaaal geen kans meer op werk dus, want zoveel eethuisjes als er gezinnen zijn, dat heb je natuurlijk nergens.
En de belastingbetaler mag die woestijnjurken masaal onderhouden, tot in den Eeuwigheid.
Laat ze toch fijn hun enclaves in de woestijn neerzetten.
Ligt dat nou aan mij, of zijn dit soort moslims een beetje dom?
Of juist eigenlijk waanzinnig geslepen?
Lekker profiteren van de dhimmies.

Oude Heks | 05-11-05 | 17:00

Wat een gelul allemaal. Natuurlijk is er een oplossing; ophangen en opsnijden van kruin tot kruis. Voordat er 10 hangen is het weer rustig. Dat dit getoleerd wordt is toch niet te begrijpen. Net als tijdens de kernproeven van Frankrijk werd gedaan, stel ik voor om franse produkten te boycotten en Frankrijk te mijden.

verbatim | 05-11-05 | 16:59

Iblis
05-11-05 @ 16:52

telefoniste: 112 alarmdienst, wat is het spoedgeval?
beller: help me, help me dan mijn man wil me inelkaar slaan, straks vermoordt hij me nog!!!!!!!!
telefoniste: wat is uw religie mevrouw?
beller: ik ben een moslima.
telefoniste: sorry dan kunnen wij niets voor u doen mevrouw, dat hoort nou eenmaal bij uw geloof, een goedenavond verder.

Mujahid | 05-11-05 | 16:58

O, hier zitten jullie. Zeg dat dan.

Mare | 05-11-05 | 16:56

op vertoon van geldige statenbijbel te koop aangeboden t.e.a.b.

- plusminus 20 F16 gevechtsvliegmachienes
(uw contact H. Chavez te Caracas)
- enige vuurwapens 1 a 2 maal gebruikt
(uw contact J.Cohen,p/a erven Mierermet)
- diverse inhoud van opslagbunkers
(uw contact S. Hoesssein, Bagdad)

Veel schietplezier ende schietgebedjes
en bedenk JEZUS REDT ALLE MENSEN OPGELET

Lets rock and roll of zijn die moslimnietslimmetjes soms de enige die een wijk in de hens kunnen steken....
Breng de oorlog ook naar hun terrein pak eens een moslima en verbranden maar......

endeldarm | 05-11-05 | 16:55

@Rabarberke
Helemaal mee eens. Daarom moet men ook stringent de hand houden aan wat wel en wat niet kan. Gedogen is daarbij dodelijk. Complete bevolkingsgroepen aanpakken of uitzetten is inderdaad onzinnig, onhaalbaar, maar uit fatsoensoogpunt zeker ook onwenselijk.
Zij die over de schreef gaan keihard aanpakken. Zij die dat niet doen met rust laten. De lijn dient daarbij haarscherp getrokken te worden, waarbij de grijze gebieden zoveel als mogelijk vermeden dienen te worden.
En integratie (indien nodig gedwongen) is een absolute "must". Uiteindelijk zou de gewenste situatie moeten zijn dat we niet meer spreken van allochtonen of autochtonen. Deze termen maken immers ook een onderscheid tussen bevolkingsgroepen.

Chiant | 05-11-05 | 16:54

@Rabarberke: je weet het lekker zo te brengen dat het "fout" klinkt. Gewoon de context weghalen. prettything heeft er een betere kijk op dan jij. Ik wil jou nog wel eens horen als je in de realiteit stapt en eens wat zaken aan den lijve meemaakt. Zoals ik al eerder stelde vindt je het blijbaar makkelijker om reageerders af te zeiken dan constructief te discussieren.

DeKeet | 05-11-05 | 16:54

@Dr. Dr. Bartholdy

Ik doel op het artikel:

November 04, 2005

Taheri: French rioters calling for reorganization of France into separate religious enclaves

A two-state solution for France? "Why Paris Is Burning" by Amir Taheri, from the New York Post, with thanks to Scissor:

Some are even calling for the areas where Muslims form a majority of the population to be reorganized on the basis of the "millet" system of the Ottoman Empire: Each religious community (millet) would enjoy the right to organize its social, cultural and educational life in accordance with its religious beliefs.

In parts of France, a de facto millet system is already in place. In these areas, all women are obliged to wear the standardized Islamist "hijab" while most men grow their beards to the length prescribed by the sheiks.

The radicals have managed to chase away French shopkeepers selling alcohol and pork products, forced "places of sin," such as dancing halls, cinemas and theaters, to close down, and seized control of much of the local administration.

A reporter who spent last weekend in Clichy and its neighboring towns of Bondy, Aulnay-sous-Bois and Bobigny heard a single overarching message: The French authorities should keep out.

"All we demand is to be left alone," said Mouloud Dahmani, one of the local "emirs" engaged in negotiations to persuade the French to withdraw the police and allow a committee of sheiks, mostly from the Muslim Brotherhood, to negotiate an end to the hostilities.

President Jacques Chirac and Premier de Villepin are especially sore because they had believed that their opposition to the toppling of Saddam Hussein in 2003 would give France a heroic image in the Muslim community.http://www.jihadwatch.org/

Iblis | 05-11-05 | 16:52

@Rabarberke
05-11-05 @ 16:45,

"Er is niet zoiets als een onverdraagzame godsdienst."

Wat een onzin, wat als ik zeg "Er is niet zoiets als een onverdraagzame poltieke stroming." dan zal jij roepen en nazisme dan?(of vind jij nazisme wel verdraagzaam?). Als je een religie wil beoordelen op verdraagzaamheid dan moet je de dogma's onder de loep nemen en die beoordelen op verdraagzaamheid. Dat niet alle mohammedanen onverdraagzaam zijn betekent slechts dat niet alle mohammedanen het mohammedanisme strikt opvolgen maar niet dat mohammedanisme strikt genomen wel verdraagzaam is.

Overigens is de koran vrij duidelijk wat iemand is die de koran niet helemaal opvolgt: een hypocriet, gelijk een ongelovige.

Mujahid | 05-11-05 | 16:51

@dekeet

Je zegt dat het moslimtuig het land uit moet. Dat vind ik geen oplossing voor een hoog opgeleid iemand. Sorry. Ik heb niet geroepen dat ik wel een oplossing had, ik ben alleen kritisch ten aanzien van onzin-oplossingen. Of geen-oplossingen, vul zelf maar in.

@prettything

Er is niet zoiets als een onverdraagzame godsdienst. Er zijn alleen onverdraagzame mensen die in naam van een godsdienst onverdraagzaam zijn. Of in naam van een politieke partij, of in naam van The Big Picture. Doorgaans uit puur eigenbelang.

IK heb hier niet gepretendeerd een oplossing te hebben voor iets. Dan wil ik ook niet aangevallen worden op het feit dat ik geen oplossing heb.

Ik stel alleen dat de hier geschetste "oplossingen", door de keet kort samengevat als "het moslimtuig er uit" te kort door de bocht zijn, onhaalbaar, onuitgewerkt en als zodanig gelul in de ruimte en dus geen oplossingen. Ze zijn in strijd met zoveel wetten dat de nood die ze breken moet in de buurt komt van een staatsrechtelijke revolutie, een politieke ommezwaai van een magnitude die we alleen kennen uit hele vervelende perioden in de geschiedenis.

Je kunt best criminele buitenlanders terugsturen naar het land van herkomst. Niks mis mee.

Maar mensen deporteren omdat ze een ideologie zouden aanhangen is even onzinnig als onhaalbaar. Dat soort bullshit wordt hier als oplossing gebracht en IK moet dan vervolgens zeggen wat voor oplossing IK heb?

Vergelijk het met een muur die nog gestuct moet worden. Er komt een stucadoor, die kotst er tegenaan en zegt: 'zo klaar'. Ik zeg dan: "hoezo klaar, dat is toch geen stucen?' Zegt de stucadoor: "ga jij dan stucen!" Zeg ik weer: "ik pretendeer geen stucadoor te zijn".

Jij snap, prettything?

Rabarberke | 05-11-05 | 16:45

. Dr. Dr. Bartholdy
Heeft de eco-terroristische groepering "Lupi grigi" een bom gegooid in Torino?
Ik kan geen Italiaans.
Kan je even een korte toelichting geven?

Oude Heks | 05-11-05 | 16:42

"We luisteren niet meer naar argumenten, we zoeken een "oplossingsrichting" een "endlösung" wellicht... we kijken niet meer naar het individu zélf, maar naar "the bigger picture"

"Wel, dan kijk ik de volgende keer ook niet naar het individu als ik jou en je gezinnetje zie oversteken dekeet, dan kijk ik ook naar The..."
Aldus Rabarberke.

@Rabarberke
Maar hij en zijn gezinnetje heeft jou niks gedaan dus is er ook geen reden om hem dood te rijden"
Nou heb ik nog helemaal niet geroepen om uitzetting maar wat is jouw oplossing eigenlijk?
Desgevraagd wordt je kwaad zie ik in eerdere postings hierboven, dus wat wil je nou eigenlijk?

Een generaal pardon voor al die allochtone crimineeltjes?
Het idee van uitzetten is helemaal niet zo slecht voor zover dat bij sommige mensen mogelijk is. Eerst naar het paspoort kijken en dan kijken of dat mogelijk is. Een criminele Amerikaan kan je volgens mij ook uitzetten.
Overigens is voldoende aangetoond dat de islam een onverdraagzame godsdienst is.
Nood breekt wetten en als er een link blijkt te zijn tussen de islam en crimineel gedrag kan je de islam desnoods gaan verbieden.
Jammer voor de goedwillende gelovigen maar het zij zo
Overigens ben ik van mening dat die link er in veel gevallen gewoon is.
Maar is het ook goed als we tuig gewoon als tuig beschouwen en niet meer lullen over achterstandswijk, discriminatie, armoe en nog wat stokpaardjes....?

prettything | 05-11-05 | 16:34

Ok,sorry reed net een Megane coupe weg met boem boem en piepende banden. Dus gingen m,n gedachten even de verkeerde kant op, en uitte ik mezelf verkeerd.
Als verzachtende omstandigheid is het wel zo dat ik in een achterstandswijk woon.

fotofuck | 05-11-05 | 16:26

@DT71
05-11-05 @ 16:21,

je kan het de warhoofden van de Linkse Kerk moeilijk kwalijk nemen, voor hun is toegeven dat niet alle problemen in de wereld veroorzaakt worden door socio-economische ongelijkheid, net zo goed godslastering en druist lijnrecht in tegen hun dogmas.

Mujahid | 05-11-05 | 16:25

Ok,sorry reed net een megane coupe weg met boem boem en piepende banden.

fotofuck | 05-11-05 | 16:24

@LucasDLL @14:33
De Nederlandse neutraliteitspolitiek uit het begin van de vorige eeuw werd ingegeven door onze handelsgeest. Immers, een fatsoenlijke defensie kost veel geld en dat geld hadden wij daar niet voor over, dat staken wij liever in andere zaken.
Moge ik volgaarne de parallel trekken met de ideologieën die u en de uwen aanhangen: Geen geld naar defensie, banden van legervoertuigen lekprikken, hekken van defensiecomlexen saboteren, tegen iedere deelname van Nederlandse troepen aan vredesmissies zijn, maar achteraf wel gaan lopen huilen met de wolven in het bos als het fout loopt. Zie ook hier weer de parallel: Jij loopt nu te janken over het in jouw ogen laffe gedrag van Nederland ten tijde van WO2, maar tegelijkertijd lopen jullie ook te soepjanken als het gaat om het optreden van Nederland in Bosnië, met name begin jaren negentig.
Één ding weet ik inmiddels zeer zeker geachte Lucas, heroïsme, patriottisme en daadkracht zijn aan het progressieve deel van Ons Volk niet besteed.
Wellicht moet de conclusie dan wel luiden dat wij veel te veel hardleerse progressieven onder ons hebben. Al eeuwen lang.

Chiant | 05-11-05 | 16:23

@Shareholder
Natuurlijk..? Als je op Samir doelt, laat de AIVD beter hun werk doen misschien moet daar wat meer geld ingepompt worden.

bethundered | 05-11-05 | 16:23

@Rabarberke: Eerst zeg je dat we geen oplossng hebben en vervolgens stel je dat onze oplossing geen zak voorstelt. Jij wilt een roep om fatsoen. Precies waar ik ook op wacht.... van de moslim gemeenschap! En tot ik die roep hoor kunnen ze wat mij betreft allemaal in de stront zakken. Een groot deel van NL en zelfs de EU heeft het helemaal gehad met deze types. Genoeg-is-genoeg. Zegt zo'n kreet je dan misschien meer? Nee, wat jou betreft kan het zo nog wel een paar jaartjes verder, jij hebt er immers toch geen last van. En als het dan uiteindelijk toch escaleerd (zie Frankrijk) ben jij zo'n type dat als hardste schreeuwd "Zie je wel, we hadden het veel eerder aan moeten pakken." Bah, kom eerst ook eens met argumenten en/of oplossingen alvorens je anderen die wel ergens voor staan gaat afzeiken.

DeKeet | 05-11-05 | 16:23

VTM:
"De Franse regering heeft de problemen van bij het begin verkeerd aangepakt," zegt racisme-expert Johan Leman, tevens professor aan de KU Leuven. "Hard optreden leidt enkel tot nog meer geweld op langere termijn. Probeer te praten met rustgevende figuren naar wie de jongeren opkijken."
-
Woehahahahaa! Ik ben echt benieuwd of deze meneer hetzelfde had gezegd als skinheads of hooligans al die wijken in de fik hadden gestoken. Dan was hij waarschijnlijk de eerste geweest om te roepen dat het leger ingeschakeld moet worden.
-
Dat politiek correcte geneuzel komt me onderhand m'n neus uit.

Rest In Privacy | 05-11-05 | 16:21

Volgens Nostradamus begint de echte globale Moslim-Christen oorlog pas in 2011. Dit is zeker een voorproefje.

geen.klasse | 05-11-05 | 16:20

-edit knul, dit is geen fok!-

fotofuck | 05-11-05 | 16:18

"Humaan" betekent niets anders dan "menselijk".
Is het zo onmenselijk om je veiligheid en die van je kinderen te willen beschermen, ook VOORDAT het te laat is?

Dat betekent dat je concessies moet doen aan je eigen pricipes over bewijslast en rechtsgang. Omdat je niet wilt wachten tot je de ingewanden van je kinderen bij elkaar kan vegen rond de tram die ene Samir of een van zijn vriendjes opgeblazen heeft, omdat ze ergens kwaad om zijn geworden.

Zodiac | 05-11-05 | 16:17

-edit ga jij weer eens terug naar fok!-

fotofuck | 05-11-05 | 16:16

Oeh! Zie ik daar zwakte? Je draait in kringetjes, barberke! Wel mooi om naar te kijken, trouwens.

Ruthie Lingle | 05-11-05 | 16:15

Ruthie: "Maar wat Lucas als je als rechtstaat de groei van criminaliteit niet meer kan rechtspreken door gebrek aan tijd, cellen, regels etc...? "

Daar voorziet huidige wetgeving in: dan kan de noodtoestand worden uitgeroepen en mag het leger er bij geroepen worden. Niet bepaald humaan - maar ook in Nederland was er in 1953 tijdens en na de stormvloed het bevel 'op plunderaars wordt geschoten'.

Inhumaan?..... Tsja. In Hamburg dat toendertijd onder dezelfde vloed leed zijn - als ik dat goed begreep - daadwerkeijk plunderaars gedood.

Dr. Dr. Bartholdy | 05-11-05 | 16:15

@bethunderd: First, kill all lawyers.

Shareholder | 05-11-05 | 16:14

net of het humanisme gerelateerd is aan enige vorm van humaan beleid maar dan andersom.

Don Quichote | 05-11-05 | 16:10

@ruthie

Ik draai niets om. Jij en dekeet hebben een "oplossing". Ik heb geen oplossing. Ik weet niet eens wat voor probleem jullie hebben. Ik ken jullie oplossing niet, maar jullie hebben het er wel steeds over.

In plaats dat je mij ook om een oplossing vraagt, zou je er goed aan doen om je oplossing eens uit de doeken te doen.

Ik pretendeer namelijk niet dat ik een oplossing heb.

Ik pretendeer alleen dat jullie oplossing geen zak voorstelt.

En ik ga hier pas stoppen met schelden als ik ook een roep om fatsoen hoor als er woorden vallen als geitenneuker, moslimtuig etc. Het mag immers allemaal tegenwoordig, gewoon zeggen wat je denkt. Niet miepen dus.

Rabarberke | 05-11-05 | 16:08

Maar wat Lucas als je als rechtstaat de groei van criminaliteit niet meer kan rechtspreken door gebrek aan tijd, cellen, regels etc...? Passen we dan gewoon onze normen aan zoals we dat de afgelopen 20 jaar doen? (Ach, zo'n fietsendiefje moet kunnen, dat is nou eenmaal het risico van in de stad wonen) Of?

Ruthie Lingle | 05-11-05 | 16:07

Nee hoor, ik verwar humaan totaal niet met altruistisch. Ik vind alleen dat alle mensen evenveel rechten hebben: recht op verdediging, recht op een proces, recht op bewijslast, geen marteling etc.
Ik zeg nergens dat je LIEF moet zijn. Wie moedwillig stenen gooit naar de pliesie moet niet zeuren alstie een knuppel in z'n nek krijgt. Maar dat is wat anders dan "afschieten. martelen, deporteren, etc."

Lucasdelinkselul | 05-11-05 | 16:05

'rechts' en humaan sluit elkaar niet uit hoor.
Heeft namelijk niets met elkaar te maken.

vander F | 05-11-05 | 16:03

leuk en leerzaam, zo'n zaterdagmiddagje stuk slaan in het Lagerhuis, ik mis alleen Marcel van Dam.

Conan de Rabarber | 05-11-05 | 16:01

@ Lucas
Lief zijn voor IEDEREEN kan alleen als iedereen ook lief wil zijn voor jou.
Dat is dus de voorwaarde. Verwar jij humaan niet met altruistisch (levenshouding van iem. die zijn handelwijze laat bepalen door de belangen van anderen)?
Geloof me, ik zou het liefst links zijn maar ik zie te scherp. Dat wil overigens niet zeggen dat ik niet humaan ben.

Zodiac | 05-11-05 | 16:00

@rabarberke
Oh, nou gaan we de boel omdraaien. Ook zo'n advocatentruukje. Kom barber dat kan beter. Willen is kunnen.

Hoeveel scheldwoorden kan 1 topic trouwens aan? Toch fijn dat we een enkele beschaafde hoogopgeleide in ons midden hebben.

Ruthie Lingle | 05-11-05 | 15:57

@de keet:
Gelukkig is de enigste nazi die ik ken Joris - meedogenloos ? (van horen zeggen).

Maar goed, het zal wel geen oplossing zijn maar met hard optreden voorkom je dat ander 'tuig' meelift op de huidige rebellie. Inhumaan of niet, er is hier geen sprake van een vreedzame demonstratie laat staan dat je kunt spreken van relletjes. Dit machtsvertoon geeft de gezaghebbende alle recht om hard op te treden.

Even er vanuit gaande dat er hier sprake is van een probleem dat om een oplossing vraagt.

porcarius | 05-11-05 | 15:57

@ Rabarberke
05-11-05 @ 15:19,

dat lijkt inderdaad onverklaarbaar maar dat is het niet voor diegene die de mohammedaanse geschiedenis kent. Toen Mohammed begon met zijn carriere als beroepsoplichter had hij niet veel volgelingen en verkeerde dus in een zwakke positie, dit noodzaakte hem om verbonden te sluiten met zijn tegnstanders, iets waar zijn volgelingen heftig tegen protesteerde. Een van die verbonden staat bekend als het verdrag van Hubidayya. Dit verdrag voorzag in een niet aanvalsverbond voor 10 jaar maar 2 jaar nadat het afgesloten was en de andere partij zich gedemilitarieerd had viel Mohammed ze aan. Voor mohammedanen is dit verdrag en het verraad van Mohammed van cruciaal belang, het leert ze niet te vechten als ze niet kunnen winnen en de tijd af te wachten wanneer ze wel de overhand kunnen krijgen.

Mujahid | 05-11-05 | 15:57

Bethundered, Arafat, had dan waarschijnlijk zo'n oplossing,.......

Conan de Rabarber | 05-11-05 | 15:56

De gene die een oplossing voor dit probleem vindt ontvangt de Nobelprijs voor de vrede, echter zie ik dit niet zo gauw gebeuren. We gaan nog roerige tijden meemaken.

bethundered | 05-11-05 | 15:56

@Conan,
Chinezen!
vinden alles en iedereen minderwaardig.

vander F | 05-11-05 | 15:55

Ow ja? Je kan zelf vast wel voorbeelden bedenken waar bepaalde ethnische groepen bepaald niet humaan met anderen omspringen.

Conan de Rabarber | 05-11-05 | 15:54

Humaan/inhumaan speelt al honderden jaren, en heeft verder weinig van doen met etniciteit.

Lucasdelinkselul | 05-11-05 | 15:52

Rabarbeke, als je geen oplossing weet, wat vind je dan van de mensen die verantwoordedlijk zijn voor het ontstaan dan wel bagatelliseren van dit onoplosbare probleem?

Dr. Dr. Bartholdy | 05-11-05 | 15:52

@ ganzo
bommetje van 200 gram?
bouwde ik vroegâh voor de lol.

vander F | 05-11-05 | 15:50

@ruthie

Alsof jij hier oplossingen hebt neergezet, muts!

Ik hoor alleen maar gelul in de ruimte van onze oplossingsgerichte medereaguurders.

Over welke oplossingen hebben jullie het? Denk je dat het volstaat dat je hier gaat roepen "tuig er uit" en dat je daarmee een serieuze oplossing hebt? Ben je dan klaar?

En ben je dan zo klaar dat je kunt zeggen tegen mij: Goooh welke oplossing heb jij dan?

Ik héb geen oplossing, maar ik schijt ook niet op mijn eigen moraal ten gunste van een oplossing die zo kort door de bocht is als die van jullie.

Rabarberke | 05-11-05 | 15:48

@lucas, "Het hele humaan/inhumaan-optreden is een ethische discussie"
- je bent de "n" vergeten: ethnisch, dan ga ik wel een stukje met je mee.

Conan de Rabarber | 05-11-05 | 15:47

Ik zeg nergens dat het ZO wel goed is, of dat die groepen mensen wel onze samenleving gaan accepteren. Integendeel, ik begrijp het probleem. Alleen is de oplossing zeer moeilijk te vinden zonder daarvoor de consequenties te moeten dragen. Wat ik echter hier proef is dat mensen menen dat inhumaan en ongrondwettelijk optreden volledig aan hun voorbij zal gaan. Dat zal echter nooit het geval zijn.
Dat is tevens het nut van izoomen op details. Dat detail, dat ben jij, dat is je kind, dat is je buurt en dat is je gezondheid. Niet denken maar doen klinkt leuk, maar zal je duur komen te staan. Hopelijk zijn de roepers hier zich daar van bewust.

Lucasdelinkselul | 05-11-05 | 15:46

volgens mij willen die islamieten gewoon gratis openbaar vervoer en liefst ook rolstoel toegankelijk .. alles wijst erop ..

Draaitafel Demagoog | 05-11-05 | 15:46

vertaal even ganzo
kan geen italiaans

bigalow | 05-11-05 | 15:46

In Frankrijk zelf maken ze zich nog niet eens zo druk om die paar raddraaiers.
Op GS wordt de dags des oordeels zo ongeveer verkondigd.
*staart naar lagedrukgebied in glas H2O*

vander F | 05-11-05 | 15:45

Voorwaardelijk humaan kan dus niet! OF je gedraagt je gelijk tegen alle mensen OF niet maar dan heb je geen normale samenleving meer. Ik begrijp dat je het anders zou willen maar het isn omogelijk een rechtstaat te handhaven en tegelijk inhumaan op te treden tegen bepaalde groepen mensen. Wil ej dat dan moet je de oorlog uitroepen of een politiestaat oprichten. Dan geldt hetzelfde als voor Geytennoueker hierboven: een politiestaat is prima, zolang je dan maar accepteert dat je daar zelf ook het slachtoffer van kunt worden. Je kunt alleen niet een inhumaniteit eisen voor groep 1 en humaniteit voor groep 2.
Verder ontgaat mij geheel het "links lullen is makkelijk als je het kunt veroorloven" verhaal. ik zie totaal niet in wat het met veroorloven te maken heeft.
Het hele humaan/inhumaan-optreden is een ethische discussie. Dat gaat dieper dan: doe dat nou maar even. Alle onze grondwetten en regels liggen diep verankert en zijn niet zomaar te omzeilen. Dat is een van de verantwoordelijkheden van een democratie, waar we zelf voor gekozen hebben. De enige manier om een regering te dwingen grondwetten te laten varen is door de macht te grijpen en een (tijdelijke) politiestaat uit te roepen: een legerstaat of een een-partij staat. Als je dat wilt, ga je gang, bedenk dan wel dat je daar zelf het slachtffer van kunt worden. tevens zal dat onmogelijk blijken in onze europese en internationale verdragen. na de laatste politiestaat (nazi's) hebben we afgesproken dat NOOIT meer te willen, en als dat wel gebeurt we elkaar weer komen bevrijden.
Er is dus geen middenweg (links geluld of niet) het is OF kiezen voor geweld en daar al de nadelen voor accepteren (wat overigens kan, er zijn zeker mensen die zeggen: dan nog liever een politiestaat) of verder gaan langs democratische weg, waar godzijdank de inhumaniteit ontbreekt. Een staat met gedeeltelijke inhumaniteit is domweg onmogelijk.

Lucasdelinkselul | 05-11-05 | 15:42

Rabarberke, kom van je kansel af en doe es miet & griet met de realiteit.

Conan de Rabarber | 05-11-05 | 15:40

Inzoomen op detail verstoort de discussie, leidt het af naar een steegje waarvan je zeker weet het te kunnen winnen. Het krikt je ego op en wederom niks geleerd.

En zo moet het: vooral niets veranderen, ? da?s veel te eng.

Ruthie Lingle | 05-11-05 | 15:39

@dekeet

Wat is "in oplossignen" denken? In eindoplossingen? Of in oplossingen van een probleem?

Definieer het probleem eens dan? Kijken of we het over het probleem uberhaupt eens zijn, want dan pas kunnen we praten over oplossingen.

Ik wil best geloven dat jij een probleem hebt en een oplossing, maar misschien is die oplossing volstrekt belachelijk omdat ze in strijd is met de wet, de grondwet, de goede zeden, het algemeen fatsoen en onze internationale verplichtingen.

Misschien is je oplossing ook wel uitvoerbaar en zinvol, maar dan is je presentatie zwaar kut en nauwelijks overtuigend.

Elke mongool roept "tuig er uit". En elke keer als er een regering is die zoiets bewerkstelligt krijgen we inderdaad situaties als in WO2, situaties als in Africa en situaties zoals in de Balkan.

Dat de gemiddelde verzuurde hersenloze imbeciel dit soort oplossingen voorstaat is mij wel bekend. Dat hoogopgeleiden het zichzelf ook zo gemakkelijk zijn gaan maken is nieuw voor mij.

Rabarberke | 05-11-05 | 15:39

Lucas: "Onder andere die van "gelijkheid voor alle mensen" en "humaniteit voor alle mensen". Schaf je dat af dan vervalt je samenleving."

In de Duitse grondwet - wijs geworden door de geschiedenis - is opgenomen dat als je bepaalde grondrechten misbruikt - bijvoorbeeld om democratie tegen te werken - dat die grondrecten je dan ontnomen kunnen worden.

Ik heb daar geen problemen mee.

Democraten kunnen op die manier anti-democraten hun democratische rechten afnemen. Dat doet afbreuk aan een pure democratie - maar is wel de enige houdbare vorm van democratie.

Lucas, zie je de parallelle met de humaan-inhumaan discussie?

Dr. Dr. Bartholdy | 05-11-05 | 15:38

Lucasdelinkselul 05-11-05 @ 15:33
Wat als die mensen nou schijt aan jou maatschappij hebben?

bethundered | 05-11-05 | 15:37

Ten eerste Lucas, bedoel ik niet de moslim in het algemeen, ik heb het over die raddraaiers. Dat zijn die oproerkraaiers die geweld en criminaliteit tot een kunst hebben verheven. Ten tweede vind ik de vergelijking met valse Pittbuls steeds mooier, nu ik hem nog eens overlees ;-)

Conan de Rabarber | 05-11-05 | 15:37

Lucas, je schrijft: "Een samen;eving hangt af van bepaalde basis-waarden en normen. Onder andere die van "gelijkheid voor alle mensen" en "humaniteit voor alle mensen".".
Als je die boodschap nu een duidelijk maakt aan de moslimgemeenschap dan komen we misschien nog eens ergens. Oh wacht eens, dat doet Cohen ook al....... laat maar heeft ook geen effect.

DeKeet | 05-11-05 | 15:37

Alleen uitschot zal het voor het uitschot opnemen.

Bunt | 05-11-05 | 15:36

En volgend jaar gaan we weer lekker op de vuist.
Enz.

vander F | 05-11-05 | 15:35

ik schets het uiterste niet hoor. Dat doen anderen. Een samen;eving hangt af van bepaalde basis-waarden en normen. Onder andere die van "gelijkheid voor alle mensen" en "humaniteit voor alle mensen". Schaf je dat af dan vervalt je samenleving. Inhumaan gedrag tegen moslims is hetzelfde als inhumaan gedrag tegen mensen. tenzij je er eerst over eens wordt dat moslims geen mensen zijn, dan wordt het een totaal ander verhaal. Dan kun je de vergelijkingen van valse pitbulls erbij halen en bijvoorbeeld stellen dat je boven het soort staat. Vooralsnog zijn moslims gewoon mensen en zul je ze zo moeten behandelen, omdat je als maatschappij de afspraak hebt gemaakt mensen humaan te behandelen.

Lucasdelinkselul | 05-11-05 | 15:33

Ach laat die pubers in Parijs nog even uitrazen.
Volgende week is iedereen het weer vergeten.
De Franse regering belooft plechtig wat fraaie zaken, iedereen blij.

vander F | 05-11-05 | 15:33

@Rabarberke: Je zult het bijna niet geloven maar we zijn het toch op één punt eens: veel geld en een grote bek kunnen ook verkeerd uitpakken (USA). Gelukkig heb ik vooral een grote bek.

DeKeet | 05-11-05 | 15:33

dat geld voor relevante details, ja.

Conan de Rabarber | 05-11-05 | 15:32

Lucas: 'het punt is dus dat als je INHUMAAN optreedt je niet meer kunt spreken van een HUMANE samenleving.'

Lucas, dat is dan misschien geen geheel humane samenleving meer maar een 'voorwaardelijk humane samenleving'. Als jij je humaan gedraagt wordt je humaan behandeld en anders niet.

Heb jij een beter idee?

Dr. Dr. Bartholdy | 05-11-05 | 15:32

@Lucas.
Je draaft door.
Links lullen is niet zo moeilijk, maar het wordt lastig als niet iedereen altijd maar wil knuffelen en lief voor elkaar wil zijn. Als ik het me kon veroorloven zou ik ook links zijn.

Zodiac | 05-11-05 | 15:31

Inzoomen op detail is belangrijk om er voor te zorgen dat je gen belangrijke details over het hoofd ziet.

Lucasdelinkselul | 05-11-05 | 15:30

Lucas, je schetst het andere uiterste, het hoeft hier helemaal geen Oeganda of Argentinie uit de 70's te worden.

Conan de Rabarber | 05-11-05 | 15:30

@Conan: nee, humaniteit gaat over mensen, niet over dieren. Hence the name "humaan".

Lucasdelinkselul | 05-11-05 | 15:29

@Shimo

Ik weet ook wel dat de allochtonen zich in de kelder van onze maatschappij bevinden. Maar ik vind het raar dat een groot deel van onze niet Islamitische allochtonen het veel beter doen dan de Geytenneukers, volgens mij is hun godsdienst een belemmerende factor om in te burgeren. Zoals ik al zei vind ik dat de Islamitische medemens net zoveel kansen krijgt als wij autochtonen om educatief gebied. Misschien dat ze een mindere kans hebben op een goeie baan, maar dat komt door de beeldvorming; die ze overigens zelf hebben gemaakt. Als ze nou eens gewoon die beeldvorming proberen te veranderen en zich niet meer bezig houden met Terrorisme, discriminatie, fundamentalisme en de grootschalige criminaliteit dan komt het best wel goed. Maar volgens mij zit het in deze mensen om de hierboven genoemde voorbeelden uit te dragen en te behouden. Dit gebeurt toch niet Dus stel ik voor ze keihard aan te pakken, alle Fundamentalisten het land uit, elke Geytenneukers-draaideur-crimineel in een heropvoedingskamp te sturen en ze eens goed het gedachtengoed van onze westerse samenleving bij te brengen. Dit kan allemaal niet zonder een paar verdragen op te zeggen en onze grondwet te veranderen, maar het doel heiligt de middelen.

bigalow | 05-11-05 | 15:29

@dekeet

Kom nou zeg, jij hebt het over het massaal uitzetten op basis van een ideologie en wij moeten genuanceerder lezen??

Rabarberke | 05-11-05 | 15:28

@porcarius

Inzoomen op detail is een bekend advocatentruukje om de tegenpartij te manipuleren.

Ruthie Lingle | 05-11-05 | 15:28

geytennöker: dus je vindt het niet erg om zomaar opgepakt en gemarteld te worden?
Heus?

Lucasdelinkselul | 05-11-05 | 15:28

@lucas, inhumaan...... dan zou je ook kunnen zeggen dat het laten inslapen van een valse pittbul inhumaan is.

Conan de Rabarber | 05-11-05 | 15:27

@porcarius: psst, je mag hier ook niet in oplossingen denken want daar zijn een paar reaguurders op tegen. Het wordt nog net niet letterlijk gezegd maar ze vinden je dan een soort nazi.

DeKeet | 05-11-05 | 15:27

@Zodiac,
dan mag je hem keihard op z'n bek slaan hoor.
En dan nog, ik leg het liever uit aan de rechter dan aan Petrus.

vander F | 05-11-05 | 15:27

@dekeet

Niemand is lid van de islam. Het is geen organisatie. ik kan mij morgen bekeren tot de islam en dan 0,3% van de Koran naleven. Ik voel me dan moslim.

Ik kan een marokkaanse vrouw zijn die 10% van de koran naleeft en burgemeester is van een of ander marokkaans stadje.

Er kan een Pakistaanse vrouw premier van haar land zijn, een moslima, en 76,4% van de koran aanhangen.

En er kan een extremistische klootzak zijn die 10% van de koran aanhangt, en dan niet die 10% die pleiten voor naastenliefde, maar de 10% die pleiten voor moord.

In de Koran, net als in de bijbel of in veel andere 'ideologieën' is voor elk wat wils.

En zo kan er ook een christen zijn die God aanroept, God save us, God save you, Gode save my bank account. We need oil, let's invade somebody... Hey Jan Peter, wanna join us? We gonna get some oil pal! Weapons off mass destructionhaha.. God save you, god save The United States of America.

Mensen zijn doorgaans hufters. Bij die hufterigheid heeft de een een religie nodig, de ander alleen een grote bek en veel geld.

Rabarberke | 05-11-05 | 15:27

Dr. Barthody: het punt is dus dat als je INHUMAAN optreedt je niet meer kunt spreken van een HUMANE samenleving. Die gaat verloren op het moment dat je INHUMAAN optreedt. Hoe kun je nou zeggen dat je INHUMAAN vecht voor een HUMANE samenleving? Humane samenlevingen kennen namelijk geen inhumaan gedrag.

Lucasdelinkselul | 05-11-05 | 15:25

Leve Nostradamus; de rijmelaar die een paar honderd jaar geleden al voorspelde dat na de milleniumwisseling in Frankrijk de "opstand der vreemden" zou beginnen.

Roberto Fransisco | 05-11-05 | 15:25

@Lucas
Tuurlijk, bewijslast, maar:
Als iemand met een mes op me af komt stormen mag ik hem dan direkt op zijn bek slaan (als ik de kans krijg)?
Of moet ik wachten tot hij me gestoken heeft, omdat ik anders geen bewijs heb dat hij het echt van plan was.

Zodiac | 05-11-05 | 15:25

Dit topic verzand als zo velen in detail. Het is en blijft moeilijk in oplossingen te denken of praten als de avond ervoor je auto in de fik is gestoken, of erger je moeder. Ik sluit me daarvoor bij Conan aan: ingrijpen voordat het te laat is.

porcarius | 05-11-05 | 15:25

lol@conan 15:21

Nee, na de ontkenningsfase komt eerst nog het verdriet en woede ...

Ruthie Lingle | 05-11-05 | 15:24

Is Putin nog in europa? Ik denk dat hij wel vrijblijvend advies kan geven over hoe dit soort rellen dienen worden opgelost. Geef mij maar een Putin, Stalin of Netanyahu in plaats van slappe leiders die je tegennwoordig zoveel ziet.

geytennöker | 05-11-05 | 15:23

Stop de onrechtmatige bezetting van Frankrijk door de Fransen!

De rellen zijn uitgelokt door Bush. Het gaat hem alleen om de wijn. No Blood For Wine!

pek en veren | 05-11-05 | 15:22

Het lijkt erop dat je nog niet aan de beurt bent Hex, achteraan sluiten.

Conan de Rabarber | 05-11-05 | 15:21

@Lucas: Jij en rabarberke stellen mijn kreet "the bigger picture" gelijk aan "een hele groep". Lees eens wat genuanceerder dan ontdek je dat het niet zo bedoeld was.

DeKeet | 05-11-05 | 15:20

@mujahid

Ja inderdaad. Ik wacht elke keer weer met spanning het einde van de ramadan af als de marokkaanse slager hier de straten afstruint en allerlei ongelovigen aan zijn mes rijgt. Of die egyptische ingenieur bij Gasunie... prima kerel verder, tot het eind van de ramadan, als zijn collega's hem mijden als de pest, omdat hij met in plaats van zijn projecthandboek de Koran, opengeslagen op 9:5, bij stafvergaderingen regelmatig een ongelovige collega-hond met een 19e eeuws kromzwaard het hoofd afhakt.

Mensen, mensen, waarom tolereren we dit nog langer?

Rabarberke | 05-11-05 | 15:19

Lucas: "Als je inhumaan optreedt om een inhumane groep mensen te bestrijden kun je je dus gaan afvragen waar je voor vecht."

Voor bescherming van je humane samenleving tegen inhumane elementen, misschien? Mij lijkt het dat als je tolerant bent voor intoleranten dat je er dan gewoon over je heen gelopen wordt.

Maar misschien heb ik je niet goed begrepen, Lucas.

Dr. Dr. Bartholdy | 05-11-05 | 15:17

Rabarberke: Jij maakt er een businessmodel van. Lees de reactie van Mujahid 15:07 nog eens. Zeer treffend. Gaat er dan een lichtje branden? Als je het wel bekijkt zijn alle islamieten lid van een criminele organisatie omdat ze oproepen tot moord. Als ik me niet vergis zijn daar wetten voor gemaakt die dit verbieden. Onder het mom van "godsdienst" mag het ineens wel?

DeKeet | 05-11-05 | 15:17

Canon de Rabarber, ik heb het tegen Rabarberke, anders zou ik mijn comment wel aan Canon de Rabarber hebben gericht.;-)
Zo, is dat misverstand in elk geval de wereld uit; nu krijg ik vast nog wel antwoord van Rabarberke, op de vraag hoe deze de problemen in Frankrijk denkt op te lossen.
Ik heb nog geen alternatieve methoden gezien bij deze persoon , laat staan argumenten.
Hij/zij heeft ze vast wel natuurlijk ik en ben er wel heel erg benieuwd naar.
Wie niet, wie is er nou niet voor een vreedzame oplossing?

Oude Heks | 05-11-05 | 15:15

Het probleem is dat termen als rechtstaat, vrijheid van godsdienst stammen uit de tijd dat dit nog mogelijk en zeer wenseljk was. Echter, door de enorme toestroom van geytenneuqers en ander tuig, kunnen we het huidige beleid moeilijk handhaven. Ik zou zeggen, uitzetten die handel en terug naar vroegah. Dit is daarvoor een mooie kans.

Golradirderechtselul | 05-11-05 | 15:14

"Wacht op de oplossing van Raberberke en onze Lucas."

Er is geen oplossing. Het zijn de mensen die massa-immigratie hebben toegestaan danwel hebben toegejuicht ('multiculturele verrijking') die een probleem geschapen hebben waarvoor geen oplossing is.

Hooguit kun je de toekomstige problemen beperken door verdere immigratie uit niet-westerse landen te stoppen. Ja, ik realiseer me dat dit geen leuke boodschap is voor de jongens en meisjes die uitgehuwelijkt willen worden.

Dr. Dr. Bartholdy | 05-11-05 | 15:14

@bigalow
Alle respect voor de werkgevers. Zeker de mensen die hun eigen bedrijf opgezet hebben. Dat valt lang niet mee. Waar het de overheid betreft. Het is de taak van de overheid om de openbare orde te handhaven, onder andere. Dat kun je op twee manieren doen, repressie en preventie. Voor beide dingen moet aandacht zijn.
Als ik zeg dat de werkgevers mensen op hun kwaliteiten moeten beoordelen en niet op hun afkomst of leeftijd, dan begrijp ik ook wel dat dat in de praktijk lang niet altijd makkelijk is. Maar diezelfde overheid zou dus iets kunnen doen om het de werkgevers makkelijker te maken eens een gokje te wagen.
Ik geef niet de autochtonen de schuld. De weg vooruit aangeven is niet "schuldigen aanwijzen". In plaats van je af te vragen wie er "schuld" heeft, wat de rechtse lui hier doen, kun je je beter afvragen hoe het verder moet.
Ik wijs je er tevens op dat de "allochtonen" de genen zijn met de zwakste maatschappelijke positie. Het is wel heel erg makkelijk om alleen maar tegen de zwaksten aan te schoppen, zonder een oplossing te bieden.

ShimoKura | 05-11-05 | 15:13

@ Rabarberke
05-11-05 @ 15:10,

een mohammedaan is per definitie fout net als een nazi per definitie fout is, zie verder mijn post van 15:07

Mujahid | 05-11-05 | 15:13

"Bigger picture business" model werkt dus niet. Het is OF inividuenen bekijken en beoordelen, OF hele groepen tegelijkertijd maar dan moet je accepteren dat je daar zelf slachtoffer van wordt.

Lucasdelinkselul | 05-11-05 | 15:13

Boeoe @ Rabarberke & Mujahid

Hij die zich onderdrukt voelt, hij kome in opstand. Dat is het mooie aan de mens.

Shareholder | 05-11-05 | 15:13

@hex

Staat van beleg afkondigen, leger inzetten, iedereen arresteren, verhoren, berechten, veroordelen en opsluiten of bij illegaliteit uitzetten.

Dat is ook wat gaat gebeuren na de vergadering vanmiddag, als het zo langer doorgaat.

Rabarberke | 05-11-05 | 15:12

een structurele oplossing zou zijn om de dienstplicht weer in te voeren.

bigalow | 05-11-05 | 15:12

Wat is er zo verkeerd aan om als de beschaafde methodes niet schijnen te werken, om als laatste middel geweld te beantwoorden mét geweld? Zelfs de VN doet dat. Brandweerlieden zetten soms gecontroleert een stuk bos in de hens om erger te voorkomen, chirurgen halen soms veel gezond vlees weg om er zeker van te zijn dat genezing volgt.
Ik denk nog steeds dat de beste oplossing is: snoeihard afstraffen dat gajes.

Conan de Rabarber | 05-11-05 | 15:12

Als je inhumaan optreedt om een inhumane groep mensen te bestrijden kun je je dus gaan afvragen waar je voor vecht. Blijkbaar niet voor het behoud van een humane maatschappij. Daarbij worden er nogal veel onschuldigen het slachtoffer van inhumaniteit (zie ook: onschuldig geexecuteerde Braziliaan in londen) en zul je zelf er achter moeten staan dat ook jij het slahtoffer kunt worden. Mocht je zeggen: "Ja, ik wil een politiestaat, want ik accepteer dat ik of mijn kinderen onschuldig het salchtoffer worden van moord en marteling!" dan is er inderdaad niets aan de hand. Ga dan gerust je gang. Wil je daarentegen een maatschappij "waar mij niks gebeurt maar alleen die anderen" dan heb je een serieus probleem.
Overigens begrijp ik toaal niet waarom mensen wel bang zijn voor terrorisme maar niet bang zijn voor executiepelotons van de politie? In beide gevallen is het risico op een plotselinge nare dood even groot.

Lucasdelinkselul | 05-11-05 | 15:11

@dekeet

Ik weet het prima. Wat is moreel het verschil tussen jouw bigger picture jegens moslims en mijn bigger picture jegens imbecielen?

We leven in een rechtsstaat en in een rechtstaat wordt iedereen individueel ter verantwoording geroepen. Als er 1000 moslims zijn waarvan slechts één goed is, dan is deze hier welkom.

Jouw 'businessmodel' van de bigger picture kent historisch een aantal zeer vervelende gevolgen.

Rabarberke | 05-11-05 | 15:10

@Rabarberke
05-11-05 @ 15:03,

ik discrimineer niet en sta open voor iedereen maar een bevolginkinggroep die het volgende onderschrijft:
Wanneer de heilige maanden voorbij zijn, doodt dan de ongelovigen waar je hen ook vindt (koran 9:5) is in mijn ogen gewoon crimineel door op te roepen tot geweld. Neem afstand van de koran en ik heb geen problemen met ze maar tot die tijd....

Mujahid | 05-11-05 | 15:07

Ouwe Heks, is het verplicht om een pasklaar antwoord te hebben op zeer complexe problematiek voor je kritiek levert? Oplossingen zijn vaak moelijk te vinden en vergen tijd, energie en denkwerk.
Dat neemt niet weg dat de huidige "oplossingen" niet echt werken, waarop dus terechte kritiek.
Iedereen doodschieten is inderdaad een oplossing alleen hebben we lang, lang, lang geleden terecht afgesproken dat niet zomaar te doen. Er moet dus gedacht worden over humane oplossingen omdat "handelen" niet zomaar gaat ten eerste, en ten tweede dat tijdelijke oplossingen weinig bijdragen aan de toekomst.
De vraag kan in dat geval ook omgekeerd worden: weet jij wel een structurele oplossing? Eentje die binnen de huidige grondwetten en verdragen valt?

Lucasdelinkselul | 05-11-05 | 15:07

Lucas@15:03
Lucas..! Je hebt het licht gezien !
Gefeliciteerd... Sigaar erbij ?

Linkert | 05-11-05 | 15:06

@lucas, Humaan zijn heeft ook zijn grenzen. Op een gegeven moment moet je vechten voor waar je in gelooft, zeker als de andere partij al jaren aan het vechten is.

Conan de Rabarber | 05-11-05 | 15:05

Ik zie dat NSE je goed doet, llll.

Ruthie Lingle | 05-11-05 | 15:05

@mujahid

Ook jij discrimineert andersdenkenden, bent anti-moslim, sympathiseert met radicale, ongrondwettelijke oplossingen en roept op tot geweld en onderdrukking van andersdenkenden. Het enige positieve is dat je een dialoog aangaat, wat veel moslims niet doen. Wie was die andere groep die je noemde?

Rabarberke | 05-11-05 | 15:03

Raar toch dat mensen zo graag humaan willen zijn. Net alsof we in een ontwikkelde samenleving leven ofzo. We zijn de 21ste eeuw niet. Rechtspraak en bewijslast: ook zoiets. Wat een gelul. Gewoon iedereen oppakken en afknallen, dat gelul over rechten enzo. Bah.

Lucasdelinkselul | 05-11-05 | 15:03

Ouwe hex, heb je het tegen Rabarberke of tegen mij?

Conan de Rabarber | 05-11-05 | 15:02

Beste Rabarke, hoe denk jij dat de "probleempjes" in Frankrijk opgelost dienen te worden?
Ik ben erg benieuwd naar je antwoord!
Maar jah je hebt het ook zo druk; misschien lees je er wel steeds per ongeluk overheen.
Over mijn vraag dus, want dit is de derde keer dat ik je hem stel.
Alvast bedankt voor je antwoord!

Oude Heks | 05-11-05 | 15:01

*werkneme = Werkgever*

bigalow | 05-11-05 | 15:01

@Rabarberke,

wat maakt het mohammedanisme zo anders dan bv het nazisme? Beide zijn discriminerend tov andersdenkenden, beide zijn anti-semitisch, beide roepen op tot geweld en onderdrukking van anders denkenden, beide staan kritiek niet toe.

Mujahid | 05-11-05 | 15:01

Echte leiders hebben een snor...

Lucasdelinkselul | 05-11-05 | 15:01

Wat is er humaner om te vragen: "Zou je zo vriendelijk willen zijn om met de hele familie naar je tweede woning af te reizen?" :->

Ruthie Lingle | 05-11-05 | 15:00

Gaarne zou ik wat stigmatiserends posten, maar de doelgroep zelf is daarin veel effectiever.
Hoezeer ook staatsmedia de zaak onder de pet houden.

Jan Passant | 05-11-05 | 15:00

Shimokura.
Waarom moet de Politiek en de Nederlanse Werknemer/ bevolking altijd alles de schuld hebben. De beeldvorming kan toch ook veranderd worden door de Allahtonen zelf? Als ze op dit moment allemaal stoppen met Fundamentalistische gedachten, Allemaal hard gaan studeren, geen grootschalige misdaad ten toon spreiden en integreren, dan veranderd de beeldvorming vanzelf. En dan kun je wel zeggen, ja ze zijn arm en ze worden gediscrimineerd en ze krijgen geen kansen. Naar mijn weten krijgt in Nederland iedereen dezelfde kansen. Het is altijd de schuld van de autochtonen en van deze regering, flikker toch op man, je kunt toch zelf ook wel zien dat het meerendeel die kansen niet grijpt en niet mee wil doen aan deze maatschappij.

bigalow | 05-11-05 | 15:00

@Boze buur: het duurt lang idd.

Lucasdelinkselul | 05-11-05 | 15:00

Shimokura: Werken kan ook als zelfstandig ondernemer, kijk naar de shoarma zaken en bazaars die hier wel goed draaien en waar veel buitenlanders werken die mischien inderdaad bij sommige werkgevers niet in aanmerking komen. Maar mijns inziens is het zo dat diegene die echt willen werken allang een baan hebben en diegene die er hun beroep van hebben gemaakt om te profiteren dit ook lekker doen. En niet zeuren dat er geen werk is, er is echt genoeg werk, overal, maar je moet je niet te goed achten voor "minderwaardig werk" of je zelfs je geloof laten bepalen wat je wel of niet wilt doen.

Conan de Rabarber | 05-11-05 | 14:59

Rabarberke: Je weet het echt niet meer he?

DeKeet | 05-11-05 | 14:58

We hadden gewoon Michiel Smit als premier moeten kiezen, dan hadden we nu allemaal extragratis een wapen op zak gehad zodat we lekker zelf konden verdedigen. Maar nee, de softe lefties zijn ZOMAAR tegen het recht op zelfverdediging door middel van automatische wapens! SCHANDE! De fatsoenlijke belastingbetaler wordt ook ALTIJD gepest!

Lucasdelinkselul | 05-11-05 | 14:58

Is de complete nieuwsredactie van GS naar Parijs ofzeau ?
Na gisterenmiddag geen nieuws meer....?!

Linkert | 05-11-05 | 14:57

Lucas is weer zwaar met zn bommetjes aan`t gooien.Wie klimt er als eerste op de kast ?;)

Boze Buur | 05-11-05 | 14:57

@shimokura

Warom worden ze in eerste instantie gediscimineerd?

Ruthie Lingle | 05-11-05 | 14:57

@bigalow

Hoezo wacht jij op de oplossing? Heb je wat besteld en stond ik achter de balie of zo?

Rabarberke | 05-11-05 | 14:56

Humane oplossingen????
Maar dan kun je toch niet vanuit de heup vuren? Wat moeten we dan met onze haatgevoelens?
Tsss... Humaan... Doe eens niet zo middeleuws zeg... Moslims zijn geen mensen enzo.

Lucasdelinkselul | 05-11-05 | 14:56

@levereter

Die van die kerker was ook niet serieus, het was beeldspraak.

Rabarberke | 05-11-05 | 14:55

Waarom krijg ik bij het nieuws over Parijs beelden van de stad in Dawn Of The Dead voor ogen? ^^

Vadertje | 05-11-05 | 14:54

@Bigalow: de oplossing is dus heel simpel: schaf gewoon alle blanken af. Die onderdrukken de moslims al jaren. Weg met Bush, weg met Balkenende, weg met Chirac en alles komt goed.

Lucasdelinkselul | 05-11-05 | 14:54

@dekeet
Dankjewel, ik heb net zo pest aan "linkse" ideologieën als dat ik de pest heb aan dat gezond verstand gehufter van de gemiddelde reaguurder hier.

Het is godverdomme elke eeuw weer raak in west europa. Eerst de hugenoten, toen de joden en nu de moslims.

De grondwet mag op de helling, het EVRM mag afeschaft, we gaan weer mensen deporteren op basis van religie.

We luisteren niet meer naar argumenten, we zoeken een "oplossingsrichting" een "endlösung" wellicht... we kijken niet meer naar het individu zélf, maar naar "the bigger picture"

Wel, dan kijk ik de volgende keer ook niet naar het individu als ik jou en je gezinnetje zie oversteken dekeet, dan kijk ik ook naar The Bigger Picture. Kinderen en mensen genoeg immers, er gaan al zoveel dood aan de honger en er worden elke dag weer nieuwe geboren, dus waarom lullig doen over een paar imbecielen minder. Remmen en optrekken kost tenslotte ook maar geld en tijd.

Of is dat iets anders?

Rabarberke | 05-11-05 | 14:54

Niet bang zijn om te veranderen, rabarberke. Niet zo bang zijn. Voor alles is een (ja, zelfs humane) oplossing te vinden.

Ruthie Lingle | 05-11-05 | 14:54

De oplossing is simple bigelow: Fire at will!

Conan de Rabarber | 05-11-05 | 14:53

Pannie, ik probeer kaalkopjes op de kast te krijgen want die reageren altijd zo leuk en aandoenlijk geestelijk gehandicapt asl je zegt dat Nederland een POEPLAND is, maar jullie zijn veels te genaunceerd om op de kast te krijgen. Beetje jammer toch...

Lucasdelinkselul | 05-11-05 | 14:53

@Conan
De fransen hebben ze in de jaren vijftig al naar God toe geschoten. Met de enthousiaste deelname van Le Pen, die mensen martelde in Algerije, en van Chirac, die luitenant was. Dat die lui een beetje boos zijn op de bestuurlijke elite, en zeker op zo'n nitwit als Sarkozy kan ik me wel voorstellen. Alle franse bestuurders komen van een en dezelfde Ecole d'Administration af. Een soort Nijenrode voor de staat. Als je daar niet op hebt gezeten word je ook geen minister. Het is nog veel meer handjeklap dan het hier in Nederland is.
Van die bewoners van die wijken wil het merendeel heel graag werken. Alleen worden ze dus niet uitgenodigd voor een gesprek. Dat heet racisme. Discriminatie is geen reden om autos in de fik te steken, en niets is een reden om een gehandicapte vrouw te mishandelen, maar als je niks aan de oorzaken doet blijven de gevolgen gewoon bestaan. Franse en Nederlandse werkgevers moeten een draai maken. Mensen op hun kwaliteiten beoordelen: niet op hun achternaam, of hun leeftijd. De politie moet de gevolgen aanpakken, ondertussen moet de rest van de samenleving naar de oorzaken kijken en die proberen weg te nemen. Daar is iedereen mee gediend.

ShimoKura | 05-11-05 | 14:53

Wacht op de oplossing van Raberberke en onze Lucas

bigalow | 05-11-05 | 14:52

. Rabarberke, Het was ook niet serieus bedoelt, als iedereen serieus gaat doen wordt het zo saai hier, en het vervelende aan linkse mensen is nou juist dat ze alles zo serieus nemen, en daarom zijn ze vaak zo saai.

Levereter | 05-11-05 | 14:52

@Boze Buur: Peter heeft geen snor meer dus laat maar hangen.
Ik bij NSE??? Ja, maar dat is al heeel oud nieuws hoor... zie mijn website (naam+.nl) voor meer info.
NSE: NIEUWS DAT JE PAKT!

Lucasdelinkselul | 05-11-05 | 14:51

kijken f pappen en nat houden daar ga werken.....
of lood pompen over een tijdje als pappen niet werkt..

Rest In Privacy | 05-11-05 | 14:51

Lucas ben je je nou nog steeds tegen je ouweheer aan het afzetten?
Jij werkte toch voor Talpa, of was dat een geintje?

Pannie | 05-11-05 | 14:50

wees maar niet bang Lucas, ik hark nog.

Conan de Rabarber | 05-11-05 | 14:50

Lucas:Dan zit er heel misschien toch ook nog wel een kansje op een stem prdv in?
Las net nog een leuk "onthullend " stukje over je.
Jij bij N.S.E ???
www.epibreren.com/rs/rs_frame.html?gee...

Had ik wat gemist?

Boze Buur | 05-11-05 | 14:49

@Conan: doe je wel een beetje rustig met de bladerenblower vandaag? Voor je het weet slaat de vlam in de pan...

Lucasdelinkselul | 05-11-05 | 14:48

@ruthie lingie

Jij bukt natuurlijk liever voor iemand met een "eindoplossing" dan voor iemand met argumenten.

Rabarberke | 05-11-05 | 14:48

Rabarberke: Ga eens met Lucas babbelen, gaat vast goed. Je zeurt om uitleg over enkelevoudige woorden of details terwijl de meesten hier best wel snappen dat het om the bigger picture gaat. Ik raad je aan je eens beter te verdiepen in de maatschappelijke problematiek met betrekking tot moslims in de westerse wereld. Je zult je nog verbazen hoeveel meer problemen er dan boven water komen drijven. Ik zal vast een belangrijke vaststelling noemen: het probleem is onoplosbaar in die zin dat moslim-ideologie en moslim-cultuur onmogelijk verenigbaar zijn met de westerse normen en waarden. Daar zit geen kwaad of onwil achter maar is een vaststelling. Het verder bestuderen van de maatschappelijke effecten kost je wel een weekje of 2. Daarna discussiëren we wel verder.

DeKeet | 05-11-05 | 14:48

Ik ga in ieder geval de garage alvast uitruimen om de auto binnen te parkeren, mochten de Nijmeegse berbers vlam vatten.

Conan de Rabarber | 05-11-05 | 14:47

LPF FOREVER! Weg met de grondwet! Kwartje van Kok terug en andersdenkenden (lees: die vieze moslims) fors onderdrukken. DAT is pas een leefbare samenleving!

Lucasdelinkselul | 05-11-05 | 14:47

In Clichy-sous-Bois, the head of the Paris mosque, Dalil Boubakeur visited Muslim leaders but was forced to leave abruptly after his car was pelted with stones, according to a French press report. Local Muslim leaders worked to restore calm to the town, where a tear gas grenade landed in the mosque on Sunday, further fanning anger. It was unclear who threw the tear gas.

Pannie | 05-11-05 | 14:47

Boze Buur: ja ik ben een echte gefrustreerde balstingbetaler. Ik kom alleen onder mijn rotte steen vandaan gekropen als er wat te klagen valt. Eigenlijk ben ik dus door en door VVD-minded.

Lucasdelinkselul | 05-11-05 | 14:45

Beste Rabarke, hoe denk jij dat de "probleempjes" in Frankrijk opgelost dienen te worden?
Ik heb deze vraag hierboven al gesteld, maar ws. heb je hem over het hoofd gezien door alle commotie.

Oude Heks | 05-11-05 | 14:45

Pas op je Tellen = Jan Meaulendijk?

Conan de Rabarber | 05-11-05 | 14:44

"De Hel". Op zaterdagavond naar de/het Neude in Utrecht, DAT is de hel.

Lucasdelinkselul | 05-11-05 | 14:44

@levereter

haha tuurlijk wel, maar dan moet je niet van die onzin uitkramen... geen grondwet geen evrm en dan weer zo'n club als de LPF aan de macht zeker... dan geniet de burger geen enkele bescherming meer tegen de overheid.

Ik wil best normaal tegen je doen, maar dan moet je niet van die onzin uitkramen.

Rabarberke | 05-11-05 | 14:43

Lukas aka Bert aka Pritt ook weer uit zn holletje gekropen?

Boze Buur | 05-11-05 | 14:43

Iblis: "Moslims eisen eigen staat binnen Frankrijk: www.jihadwatch.org/"

Iblis, welk artikel op Jihadwatch doel je op?

Dr. Dr. Bartholdy | 05-11-05 | 14:43

Ik zeg: bommen op Nederland! Zijn we van de grootste zeikerds in de wereld verlost. Kutkruideniers mentaliteit...

Lucasdelinkselul | 05-11-05 | 14:42

@dekeet

Dat 'brave' moet je zien als ironie, ik bedoel EU criminelen. Geef maar gewoon antwoord.

Rabarberke | 05-11-05 | 14:42

Lukas gelukkig hebben de Christenen de 'regels' uit het boek wel los durven laten.
Volgens de bijbel mag zoveel niet, voor een medium gebakken biefstukje kom je al in de hel.

Pannie | 05-11-05 | 14:42

. Rabarberke, waarom nou weer meteen zo grof? kun je niet normaal dicussieren.

Levereter | 05-11-05 | 14:42

@llll
Rabarberke is zo'n typisch voorbeeld van schijterij, liever met 100 argumenten aankomen dat we niets zouden kunnen doen dan oplossingsgericht te denken.

Ruthie Lingle | 05-11-05 | 14:42

Jongeren ongehoord, misschien gestoord, ongehoorzaam. Alles kan kapot gaan, wat is het doel, is het wit?
Kapitalistische sjit, van burger tot koning. MC Donalds tot 3 sterren, menukaart op zijn Frans vertellen.
Rellen geweld, antwoorden op zelfde wijze, noem je dat wijze leuzen?
Ga ff ergens anders lopen kneuzen!

Overdaad aan incidenten, probleem verplaatsen naar waar het vandaan komt.
Wijzigingen, aanpassen, integreren, leren, of transport met escort.
Landsgrenzen met torenhoge muren, hoelang is een chinees?
Aan de voorkant dat asielbeleid en aan de achterkant die zaken regelen,
analyseren en komen tot een activering, betrokken, wordt investeren
en leren, verbreden van de hollandsche cultuur, en zet Donner hierin maar voorop!

Pas Op Je Tellen | 05-11-05 | 14:41

De Keet, we zouden een stukje Siberië kunnen huren van Putin?

Conan de Rabarber | 05-11-05 | 14:41

Dat verbieden van bladerenblowers kun je ook echt alleen bedenken als je niet meer weet waa rje over moete klagen, want oh-oh-oh-oh, die dingen maken zoveel herrie! Zit je net lekker in je serre de Opzij te lezen en Max Havelaar koffie te drinken wordt er weeeeeer herrie gemaakt! ja, het leven van de rijke GroenLinksstemmert gaat heus niet altijd over rozen.

Lucasdelinkselul | 05-11-05 | 14:41

@dekeet

Niet alle criminelen die moslim zijn hebben per definitie een dubbel paspoort. Marokkanen wellicht, maar de rest niet hoor.

Maar dan nog, hoe kun je bij uitzetting bepalen dat ze een dubbel paspoort hebben? Dat is iets wat je als deporteur moet kunnen aantonen toch?

Deporteur: "U heeft een dubbel paspoort?"
Ali: "Nee meneer, alleen nederlands paspoort"
Deporteur: "Oeps..."

Rabarberke | 05-11-05 | 14:41

@Rabarberke
05-11-05 @ 14:38,

kijk eerst eens een tijdje wat er een moskee inloopt dikke kans dat het mohammedanen zijn.

Mujahid | 05-11-05 | 14:40

Rabarberke: "criminelenuitzetregeling" en tegelijk "brave EU ingezetenen uitzetten"? Wat klopt hier niet.

DeKeet | 05-11-05 | 14:40

Het gaat om het idee, lucas ;-)

Conan de Rabarber | 05-11-05 | 14:39

Jawel Pannie, volgens de bijbel moet je het staatsgezag accepteren.

Lucasdelinkselul | 05-11-05 | 14:39

@dekeet

Hoe herken je mensen aan een ideologie, professor?

Rabarberke | 05-11-05 | 14:38

Ah ja, de rechtse Nederlanders gelukkig niet. Die zijn helemaaaaaal niet van langs de zijlijn staan en veel schreeuwen, gelukkig.

Lucasdelinkselul | 05-11-05 | 14:38

Lukas jij durft je nu ook niet tegen de Nazi's te verzetten.
Met Christendom had dat trouwens verder niets te maken.

Pannie | 05-11-05 | 14:38

@Rabarberke. FF goed lezen: dubbel paspoort heb ik genoemd, dus dan kun je ze makkelijk uitzetten. En criminaliteit is een middel, feitelijk gaat het nog steeds om de ideologie waarmee ze het zichzelf onmogelijk maken hier (=Europa) te integreren.

DeKeet | 05-11-05 | 14:37

Was ik maar niet in nederland geboren. Poepland.
Ik word denk ik maar Moslim.

Lucasdelinkselul | 05-11-05 | 14:37

Fout Lucas, niet alle nederlanders zijn lafbekken, alleen de linske, theedrinkende, en bladblazer verbiedende nederlanders.

Conan de Rabarber | 05-11-05 | 14:36

Het waren de brave christenen die zich niet tegen het gezag van de Nazi's durfen te verzetten.

Lucasdelinkselul | 05-11-05 | 14:35

. Conan de Rabarber 05-11-05 @ 14:30
Sorry ik haal jullie steeds door de war ;)

Pannie | 05-11-05 | 14:34

80% is wel veel maar het waren er een hele hoop. Nederlanders zijn zielige lafbekken, de kans dat ze fout waren in de oorlog is groot.
Zag gisteren nog op TV dat Churchill een grondige hekel had aan Nederlanders. Eerst een neutraliteitspolitiek voeren en op 10 mei 1940 angsthazerig op de stoep staan bij Churchill om te vragen "waar die Britse troepen nou blijven." Typisch Nederlanders. Zie ook: koningin, vluchten naar Engeland.

Lucasdelinkselul | 05-11-05 | 14:33

@Mujahid, Nope niet Leiden maar Eindhoven, al weer veel te lang geleden.

DeKeet | 05-11-05 | 14:33

@dekeet
Ah criminaliteit is nu een criterium. Prima, buitenlandse criminelen uitzetten. Maarehhh... het zijn vaak Nederlandse staatsburgers. Hier geboren en getogen. Kun je die uitzetten?

@levereter

Dankzij de grondwet en het EVRM mag jij je onzin hier uitkramen zonder dat je vlak daarna in een door ratten bevolkte kerker in je reet genaaid wordt door een aan syphilis lijdende sadistische bewaker. Dus een beetje meer respect voor de verworvenheden van de westerse samenleving graag.

Rabarberke | 05-11-05 | 14:32

We gaan het omdraaien, want Rabarke heeft een punt: Ons Westers fatsoen kan ons hier de das omdoen.
Tuurlijk kan je wetten veranderen ed als je maar wilt, maar we zitten nu eenmaal vast aan allerlei Verdragen en Regelgeving.
Beste Rabarke, hoe denk jij dat de "probleempjes" in Frankrijk opgelost dienen te worden?

Oude Heks | 05-11-05 | 14:31

euh, Pannie, maak ff een verschil tussen Rabarber of Rabarberke wil je?
Ik heb het niet gehad over "fout"in de oorlog.

Conan de Rabarber | 05-11-05 | 14:30

@Rabarberke
05-11-05 @ 14:20,
weet ik niet, zal't 'm of haar 's vragen. Zeg dekeet heb jij toevallig ook in Leiden gestudeerd?

@ Rabarberke
05-11-05 @ 14:22,

Wat maakt iets een politieke (criminele) ideologie en wat een godsdienst? Als nazis hadden geloofd dat Hitler een profeet was had dat dan het nazisme minder crimineel gemaakt? Mohammedanisme is net zo anti-semitisch als het nazisme. Voor Mohammed waren er vele bloeiende joodse (en christelijke en heidense) gemeenschappen na Mohammed geen enkele meer. We weten van de Banu Quraisha dat hij alle mannen met schaamhaar heeft laten onthoofden en alle vrouwen en kinderen als slaaf heeft verkocht. De mooste joodse vrouw hield hij echter zelf en verkrachte hij.

Mujahid | 05-11-05 | 14:30

rabarber je lult weer uit je nek met je '80 % was fout in de oorlog'
Volgens mij is het weer googletijd voor jou.

Pannie | 05-11-05 | 14:28

@conan

Ik denk dat de ongelovelijk domme en incapabele burgemeester van Parijs wel zo slim is dat hij geen martelaren wil maken of extremisten een goede reden wil geven om Orly op te blazen. Maar goed dat niet iedereen burgemeester van Parijs kan worden.

Rabarberke | 05-11-05 | 14:27

Lucasdelinkselul: "Die vrouw in die rolstoel, was dat de vrouw van Janmaat?"

Ben je nou op zoek naar een vergoeilijking voor het in de fik steken van een gehandicapte die het niet lukt uit een brandende bus te vluchten, Lucas? Zo laag ben jij toch niet?

Dr. Dr. Bartholdy | 05-11-05 | 14:26

Rabarberke, Uit de EG stappen vindt ik zo gek nog niet het Hof in Den Haag berecht steevast de verkeerde mensen, de NATO stelt geen flikker meer voor, fuck het EVRM, en als het zo doorgaat wordt die grondwets wijziging een makkie, je ziet, waar een wil is is een weg.

Levereter | 05-11-05 | 14:26

@Rabarberke 14:08 Het is toch zo simpel. De criminaliteit is onder de bedoelde bevolkingsgroepen enorm. Ze hebben veelal een dubbel paspoort. Bij vaststelling van een misdrijf, NL paspoort innemen en direct op t vliegtuig. Probleem opgelost. Als er zo inmiddels grote groepen verdwenen zijn wordt de rest misschien eens wakker en gaat zich realiseren dat aanpassing aan de westerse normen en waarden nog niet zo slecht is. Dat het volgen van een opleiding misschien toch wel helpt bij het vinden van werk en dat het goed NL spreken ook best wel makkelijk is. Misschien gaan ze dan ook ooit nog eens begrijpen dat er in Europa meerdere godsdiensten vredig naast elkaar leven en dat we gezamenlijk westerse normen en waarden respecteren.

DeKeet | 05-11-05 | 14:25

@ShimoKura,13:56 Die rakkertjes gedragen zich anders wel als een georganiseerde bende die als doel heeft om dmv chanteren en geweld hun zin door te drijven. Wacht eens,.. ff terug in de tijd naar het hoe en waarom dat soort raddraaiers de mediterranee overgezwommen of gedobbert kwam: ze hadden thuis nix te vreten en ze waren bang voor hun regering, die, als ze niet netjes mee liepen in de pas, hun huizen en geytenkarretjes in fik stak, of gewoon een half dorp lieten verdwijnen. Een biologisch kopje voor op een raketje
was ook een populaire methode om respect af te dwingen. maar er was hoop, een paar intellectuele stamhoofden, de kunst van het lezen machtig, had wel eens gehoord dat je tussen al die "ongelovige honden" aan de overkant je kon laten onderhouden door gewoon te vertellen wat ze thuis allemaal wel niet je deden. Toen kwam het in de mode om te emigreren. Alleen heette dat bij aankomst "fluchtelieng". En waarempel, het verhaal klopte! Snel de rest van je familie tot in de 5e graad ingelicht hoe goed je het hier wel niet had. De rest is geschiedenis. Alleen nu is het besef gekomen dat ze inderdaad hard moeten werken, net als de rest om met blingbling te kunnen pronken. De welvaarts staat houd je in leven met de eerste levensbehoefte zodat je niet verhongert, ze laat je zelf kiezen of je je reet eraf werkt en welvarend word, of dat je de veiligheid verkiest van een slecht verdienend fabrieks of kantoorbaantje.
Maar nee, ze zijn gekomen om te worden onderhouden, want daar zijn die ongelovige honden goed voor.
Dus grijpen ze terug op de methoden die ze kennen van thuis: geweld en chantage.
Kun je zulke mensen een redelijk gesprek aan gaan? Nee, want ze hebben de oorlog verklaart aan de welvaart en ze vernielen alles wat daar voor staat.
Dus, voor mijn part schieten die Fransozen ze allemaal naar god toe, ik zal het toejuichen.

Conan de Rabarber | 05-11-05 | 14:23

Die vrouw in die rolstoel, was dat de vrouw van Janmaat?

Lucasdelinkselul | 05-11-05 | 14:22

@dekeet

Ja knul, je kunt mensen niet op basis van godsdienst uitwijzen, om de simpele reden dat de grondwet (én het EVRM) dit niet toestaat. Dus leg jij maar eens uit hoe je zoiets staatsrechtelijk zou willen realiseren.

Rabarberke | 05-11-05 | 14:22

@mujahid

Heb jij op de zelfde universiteit als dekeet gezeten?

Rabarberke | 05-11-05 | 14:20

@Rabarberke. Huh? Niet vrijwillig weg wil? En jij dacht dat we ze dat moeten gaan vragen. Sjessus, hoe seniel ben je nu eigenlijk. Wordt eens wakker zeg.

DeKeet | 05-11-05 | 14:20

@dekeet

Heb je tijdens je opleiding zo ongeveer ook geleerd wat er nodig zou zijn om mensen op basis van hun godsdienst uit te wijzen? Grondwetswijzigingen, een breuk met het EVRM, het verhuizen van het Europese Hof uit Den Haag, uit de EEG stappen, uit de Navo stappen.

Welke hoge opleiding heb jij eigenlijk genoten?

Rabarberke | 05-11-05 | 14:18

Nev: "Als Parijs een Job Cohen had gehad, was dit natuurlijk nooooooit gebeurd!"

Als Parijs een Job Cohen had gehad was deze al lang in een rustig frans provinciestadje gaan wonen. Onze Grote Europese Held woont straks al lang en breed in Maastricht als in Amsterdam de echte pleuris uitbreekt.....

Dr. Dr. Bartholdy | 05-11-05 | 14:18

@Rabarberke
05-11-05 @ 14:15,

nu al kost een mohammedaan de nl'se gemiddeld e200.000,- in zijn leven, ze zijn dus een flinke verliespost.

Mujahid | 05-11-05 | 14:17

En misschien kunnen de heren doctorandussen eens uitleggen door wie die hele fucking exodus betaald moet worden, of bij gebreke van een goede regeling, wie de proceskosten gaat betalen voor 5 jaar x 4000 zaken die bij het Europese Hof gaan dienen omdat natuurlijk niemand vrijwillig weg wil.

Rabarberke | 05-11-05 | 14:15

@Levereter
05-11-05 @ 14:09,

bij moord indien de familie van het slachtoffer het bloedgeld niet accepteert, bij verlaten van het mohammedanisme of het beledigen van de pedofiel Mohammed of allahaha.

Mujahid | 05-11-05 | 14:13

@Rabarberke: islamitische ideologie misschien?
@Harige Bangmaker: Als je de korte reacties hier (ook van mij) een betoog noemt weet ik niet wat jij gewend bent. Een btoog ga ik hier niet houden. Daar zitten de meesten niet op te wachten en types als jij snappen er dan waarschijnlijk toch geen bal meer van.

DeKeet | 05-11-05 | 14:12

@mujahid

Hoe stel je een ideologie bij iemand vast zei ik. Of denk jij dat als jij ideologie roept, dat iedereen in het vliegtuig springt?

Je zal godverdomme maar hoogopgeleid zijn en turf tussen je oren hebben.

Rabarberke | 05-11-05 | 14:12

@ Rabarberke
05-11-05 @ 14:07,

je bent niet zo snel van begrip he? Sinds wanneer is mohammedanisme geen ideologie?

Mujahid | 05-11-05 | 14:10

. Mujahid, en wanneer is het hoofd aan de beurt?

Levereter | 05-11-05 | 14:09

"[...] en de treindienst naar het vliegveld Charles de Gaulle is ernstig verstoord. Conducteurs stopten met werken uit protest tegen aanvallen op hun treinen en passagiers."

Dit is het enige moment dat de politiek correcte oorspronkelijke parijzenaars van nabij zien wat massa-immigratie ook tot gevolg heeft. Zij wilden dolgraag de multicultuur - zouden ze nu nog steeds zo enthousiast zijn?

Conan: "De Fransozen gaan heel erg voor schut en heel hard op hun bek als ze niet als de weerlicht zo hard gaan terugslaan dat het schorriemorrie zich voortaan wel twee keer bedenkt voordat ze de hand die hen voed met vingers en al proberen in te slikken."

Als de Franse overheid gaat terugslaan - dat wil zeggen met het leger de macht op straat terugveroveren - vallen er doden onder de stadsguerilleros en dat zal nog veel meer jongeren mobiliseren en diegenen die al actief waren verbetener.

Niet hard ingrijpen is geen optie. Wel hard ingrijpen leidt tot escalatie.

Wouter Bos: "Wen er maar aan".

Dr. Dr. Bartholdy | 05-11-05 | 14:09

Het is dat ik een tiefushekel aan die fransen heb maar anders was het zeker wel een leuk weekend uitje geweest.
Ik hoop dat er ook eens zo`n groep kneuzen Alah Alah is groot in Rotterdam komt schreeuwen.
Lang leve de burgeroorlog !

incapable | 05-11-05 | 14:09

. Oude Heks, inderdaad, hoe zouden ze dat in Saoedi Arabie hebben opgelost?

Levereter | 05-11-05 | 14:08

Lekker romantisch weekendje Parijs.
.
Dinertje langs de smeulende kade van de Seine.
.
Mooi vuurwerk en genoeg blauw op straat om je een veilig gevoel te geven.

Pietah21 | 05-11-05 | 14:08

@ Levereter
05-11-05 @ 14:05,

neh, want na de 2de diefstal gaat de voet aan de tegenovergestelde kant eraf :p

Mujahid | 05-11-05 | 14:07

@dekeet

Als hoogopgeleide ben je wel wispelturig. Zonet waren het nog moslims die er uit moesten, nu gaan we op grond van ideologie deporteren. Wie gaat de ideologie van iemand vaststellen? Is dat meetbaar? Of plakken we er gewoon een badge op als de kleur van iemand te donker is.

Rabarberke | 05-11-05 | 14:07

Levereter.... En dan vervolgens de steun in.

Oude Heks | 05-11-05 | 14:06

. DeKeet 05-11-05 @ 14:03

Haha.
Erg ontwikkeld kom je anders niet over met je betoog.

Harige Bangmaker | 05-11-05 | 14:06

@Rabarberke: Deportatie naar Iran klinkt goed. Wel die peuter meenemen.

DeKeet | 05-11-05 | 14:05

We voeren gewoon de sharia in voor moslims, en dan wel de Saoedische variant, wij blij zij blij, en na twee keer diefstal kunnen ze dan leuk mond of voet schilder worden.

Levereter | 05-11-05 | 14:05

@mujahid

Zo'n 80% was in de oorlog fout en zoveel is na WO2 niet opgesloten. Dus dat klopt niet.

En de ideologie van een peuter is niet echt vast te stellen. Wat doen we met die peuter... ook samen met zijn ouders deporteren naar Iran, of bij een leuk pleeggezin onderbrengen waar die ongestoord aan de ontwikkeling van zijn ADHD kan werken?

Rabarberke | 05-11-05 | 14:04

@Pas Op Je Tellen 05-11-05 @ 13:55

Erg vaag, veels te vaag voor vandaag.

KaiserSoza | 05-11-05 | 14:03

@rabarberke. Mujahid snapt het beter dan jij. Op ideologie bijvoorbeeld. Of nog beter: op criminaliteit. In de fout? direct wegwezen. Ja maar broertje, zusje, papa? jammer, gaan ze lekker mee.
En ja, het is jammer dat met ons uitstkende onderwijssysteem de moslimgemeenschap uitermate dom blijft. Anders dan je suggereert heb ik wel degelijk een hoge opleiding gevolgd. Misschien dat ik het daarom wat beter snap dan jij.

DeKeet | 05-11-05 | 14:03

Drop,Grootte van de snor van molsima's... uh ik bedoel van de baard en lengte van de jurk boewahaha.

Oude Heks | 05-11-05 | 14:02

Een cameraploeg van de Nederlandse televisie kreeg na lang onderhandelen toestemming voor en interviewtje met wat Arabisch /Afrikaanse schorem.
Er werd de journalisten nog wel even toegevoegd: "We kunnen natuurlijk makkelijk jullie camera afpakken en die voor 500 Euro verpatsen".
In het Parool van vandaag, zaterdag 5 november,beschrijft correspondent Olivier van Beemen een ontmoeting met een paar leden van het gespuis in een van de Parijse voorsteden.
"Wij doen geen vlieg kwaad",zegt Gete terwijl zijn vriend de mobiele telefoon uit de jaszak van de verslaggever probeert te stelen.
Elders in deze krant kunnen we lezen hoe een lokale trein bekogeld werd met stenen en een aantal passagiers beroofd.

Het is natuurlijk allemaal te wijten aan het feit dat die allochtone lieverdjes geen baan hebben, nietwaar?

A propos heren en dames van de Correcte Kerk:
Zouden Miermet, Holleder, Cor van Hout en Sam Klepper nou ook de criminaliteit zijn ingerold omdat ze uit een achterstandswijk kwamen?

prettything | 05-11-05 | 14:01

> criterium deportatie

Inhoud van het strafblad.

Drop | 05-11-05 | 13:59

> IRL met poep in de broek

Ik denk maar zo: als de nood het hoogst is, is de vrijheids-strijd nabij.

Drop | 05-11-05 | 13:58

. Conan de Rabarber, dat is nou niet aardig, Femke en consorten hebben het al zo moeilijk.

Levereter | 05-11-05 | 13:57

@Conan
Er is iets resoluuts aan doen? Dat zou helpen? Ik denk niet dat de vrede erg geholpen is met het neerschieten van jongeren.
Ook andere mensen hier die pleiten voor deportatie en met scherp schieten. Nee, dat gaat dus niet helpen. Dat is precies wat men Sarkozy verwijt. Hij heeft de afgelopen jaren een keiharde aanpak gekozen en zie wat het resultaat is. Er is meer ellende dan goed van gekomen.
En wie pleit voor het neerschieten van een paar "rakkertjes". Het is kennelijk moeilijk om je te verplaatsen in een ander, maar die "rakkertjes" zijn ook mensen.
Degenen die het meest lijden onder de huidige situatie zijn niet de lui achter de televisie, het zijn de inwoners van die wijk.

ShimoKura | 05-11-05 | 13:56

@Rabarberke
05-11-05 @ 13:54,

op ideologie, na WO2 werden ook alle nazis in NL in interneringkampen geplaatst, ik zie niet in wat er in dit geval anders aan is.

Mujahid | 05-11-05 | 13:56

Het valt me ook op dat er uit de hoek van de milieu rakkers geen commentaar komt over het verbranden van al die vieze auto's. Lijkt me moeilijk voor die sojatelers: 't ruimt zo wel erg lekker op, maar al die zwart walmende autobanden moeten een vervuiling geven waar je scheerwollen hartje van breekt.

Conan de Rabarber | 05-11-05 | 13:55

@KaizerSoza

Molendijk abuser, loser, gebruikmakend van de onvrede.
Makkelijke positie, laat hem echt op staan en gaan werken bij de politie.
Vergeet die k,k,kansloos!

Pas Op Je Tellen | 05-11-05 | 13:55

@dekeet

Welke criterium zou je graag willen toepassen om bij deportatie van het "klotentuig" een onderscheid te maken? Religie, b.v. moslim? Leeftijd, b.v. schoolgaand kind? Gezondheid, b.v. een zieke oude vrouw? Verantwoordelijkheid, b.v. een werkgever of onderwijzer... welke criteria?

Het is zo jammer dat er zoveel geld over de balk gesmeten wordt aan onderwijs en dat het systeem desondanks de stompzinnigste idioten voortbrengt.

Rabarberke | 05-11-05 | 13:54

@daniela 05-11-05 @ 13:45

Gelukkig weet jij ons daar prima op te wijzen! Uit naam van alles wat grijs, saai en kansloos kantoorslaaf is, ben ik uiterst verheugd u dit te mogen brengen, O, groot lichtend voorbeeld!

KaiserSoza | 05-11-05 | 13:52

Daniela: Doe je ogen eens open en kijk wat er in NL en Europa gebeurd. Dat heeft nul komma niks te maken met telegraaf, vinex wijkje of kantoorbaantje. De bittere realitiet is dat de overgrote meerderheid van de moslims in Europa denkt de boel over te kunnen nemen, liefst met geweld. Ze zijn te dom om zich te realiseren dat als het onverhoopt ook lukt heel Europa binnen de kortste keren veranderd in een achtergebleven gebied zoals Irak. Dat maakt het wel weer heel erg makkelijk voor Amerika, kunnen ze hier gewoon heel de boel platgooien zonder al te nauw te hoeven kijken.

DeKeet | 05-11-05 | 13:51

Oude Heks, je moet ook de "New York Post" lezen, Vindt de NYT niet meer zoleuk omdat je je daar nu op moet abbonneren, de Post heeft ook een prima filmrubriek en is wel helemaat gratis.

Levereter | 05-11-05 | 13:51

Pas op je tellen,was dat nou Kunst of is het tijd voor je volgende snuif?

Oude Heks | 05-11-05 | 13:50

daniela 05-11-05 @ 13:45
Rotterdam West ook goed?
En waar woon jij dan wel?

Pannie | 05-11-05 | 13:50

@Oude Heks
05-11-05 @ 13:41,

hij doet het natuurlijk wel uit eigen belang want hij hoopt als vredesstichter de macht te kunnen krijgen door stemmen te krijgen van nederlanders EN van mohammedanen. Maar ik geloof niet dat Cohen zoveel kwaads van zin heeft dat hij Nederland wil vernietigen. Je kan Cohen van naieviteit, arrogantie en machtsgeilheid beschuldigen maar niet van de pure kwaadheid die schuilt in het mohammedanisme.

Mujahid | 05-11-05 | 13:50

@Pas Op Je Tellen 05-11-05 @ 13:44

Ik krijg een Jan Molendijk gevoel...

KaiserSoza | 05-11-05 | 13:48

Ja dank je Levereter, en zo is het maar net.
(Overigens lees ik altijd alles tot plusminus driehonderd comments. ;-))
Maar waarom vindt de NY-times het nou zo "zie je wel?"
Daar zijn de meningen immers over verdeeld.
Het slinks establishment vindt het bv onze schuld; wij diskrimineren zo verschrikkelijk.

Oude Heks | 05-11-05 | 13:47

De Fransozen gaan heel erg voor schut en heel hard op hun bek als ze niet als de weerlicht zo hard gaan terugslaan dat het schorriemorrie zich voortaan wel twee keer bedenkt voordat ze de hand die hen voed met vingers en al proberen in te slikken. Als dat stelletje luie uitvreters daar Israelische toestanden wil, moeten de Fransen ze daar gewoon hun zin in geven. Een van die rakkertjes sprak gister al over zwaar materieel wat ze daar in de wijken verborgen hielden.
Gaat helemaal goed komen met Eurabie als er niks resoluuts aan gedaan word.

Conan de Rabarber | 05-11-05 | 13:45

Oei, ik hoor de kansloze bureauslaafjes hier al weer gillen. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat de helden hier IRL met poep in de broek schichtig naar huis/werk vluchten om dan achter de PC de cape om te binden en hier de held uit te hangen met grote woorden.
.
Kom eens uit je Vinex wijkje vandaan en proef de realiteit in plaats van je mening uit de Telegraaf over te nemen, zou ik zeggen.

daniela | 05-11-05 | 13:45

Cocktail Molotov, Kalasnikov, explosieve gordel. Moet de gracht iets zijn wat dit verwacht? Geindoctrineerde jongeren, eigen vermogen verdrongen. Naar eigen niet objectieve visie op de bres gesprongen. Dichter bij de verlichter, boek met lijnen, is die interpretatie de jouwe of je mijne? Het woord van, van wie? Hoop van jezelf en geef het uit jezelf met die overtuiging.
Geen buiging, voor het kader, laat het iedereen zien. Zonder geweld, met woorden, gaat geen deel uitmaken van die ontspoorde, niet heldere blik, slik af en toe. En kom terug met die spitsjit, orale gegevenstroom, opwaarts, voorwaarts, doorzien, help!,
weg met achterklap, handjeklap.

Geen wandelgang, of wandel mee met die gang. Wandel je eigen pad, kleine snelle stappen af en toe versnellen, op de maat goed tellen. Pas hierop loop je te snel, krijg je die rel, loop je te traag wordt die sjit te vaag.

Pas Op Je Tellen | 05-11-05 | 13:44

@Pannie 05-11-05 12:50
"een kogelgat in de ruit van Verdonk, nou volgens mij is dat pertinent onwaar.

Een gat in de reet van Verdonk is dan wel weer waar, ik bedoel maar...:)

zwabbah | 05-11-05 | 13:44

Oude Heks, zie:05-11-05 @ 13:30

Levereter | 05-11-05 | 13:43

Hoogst waarschijnbaar hebben we hier ook meteen net zo hard stront aan de knikkert, als Samir niet uitkijkt met oversteken.. Ook daar hoef je geen rocketscientist voor te zijn.

KaiserSoza | 05-11-05 | 13:42

Ik vind dat je meneer Cochon wel wat veel krediet geeft Mujahid.
Ik denk toch meer in de richting van doorgeschoten arrogantie bij deze persoon, in combinatie met het niet wíllen zien van de problemen.
Dacht je nou heus dat hij zo naïef is als jij beweert?!
Hij steekt gewoon willens en wetens zijn kop in het zand, in de hoop dat het allemaal vanzelf wel eens goedkomt.

Oude Heks | 05-11-05 | 13:41

. Mujahid,heb al eens verteld dat de Engelsen in de 19de eeuw moslimterroristen (toen ook al) in varkenshuiden naaiden en daarna ophingen, dit was zeer effectief, ze waren er als de dood van, omdat ze zo niet in het Paradijs kwamen, onrein weetjewel.

Levereter | 05-11-05 | 13:40

Dit is natuurlijk de straf omdat de Fransosen het hoofddoekje op openbare scholen hebben afgelast.

Pannie | 05-11-05 | 13:40

@neak: Waarom het vreemdelingenlegioen erin sturen? Als je maar lang genoeg wacht lost het zich vanzelf op. Wel de muur goed dicht houden he. Oh, wacht, het is natuurlijk een geweldig trainingskamp voor die jongens! Levende doelen om op te oefenen!

DeKeet | 05-11-05 | 13:40

Ik geloof dat Cohen wel gelooft wat hij zegt probleem is echter dat hij zich niet kan voorstellen dat andere mensen fundamenteel anders redeneren dan wij in het Westen. De mohammedaanse gedachtengang is volstrekt onlogisch, irrationeel en niet volgen voor een westerling die onbekend is met de leer van het mohammedanisme.

Cohen's aanpak zou werken met westerlingen, met mensen die willen wat wij ook willen leven in welvaart en vrijheid in dit leven, niet met mensen die hun leven willen geven om in een ander leven in overvloed en geluk te kunnen leven.

Mujahid | 05-11-05 | 13:37

Vive la Révolution!
Vive La France!

Oude Heks | 05-11-05 | 13:37

Glaasje wijn???

BenBack | 05-11-05 | 13:36

Misschien een ideetje voor de Franse autoriteiten om een muur om die buurten heen te zetten, het vreemdelingenlegioen te repatriëren en daarin loslaten?
Natuurlijk wel shoot-to-kill...

Neak | 05-11-05 | 13:35

. Mujahid Die maatregelen zijn alleen maar te verwezenlijken na een revolutie.

Levereter | 05-11-05 | 13:34

Ik hoop dat Frankrijk hier net als het Nee tegen Europa ook een voorbeeld kan zetten en dat moslim tuig gewoon terugschopt naar waar ze vandaan komen. Uiteindelijk is dat de enige oplossing. Dat soort zal nooit willen integreren en altijd blijven vechten om hum wil wet te maken. Dicriminerend? Zeker, maar het is inmiddels pijnlijk duidelijk dat er gewoon geen andere oplossing is. Dat tuig lacht zich helemaal de pleuris als er weer een type als Cohen op de thee komt terwijl in de achterkamer de wapens gevechtsklaar gemaakt worden. Laat mij dan maar discrimineren, ik zeg gewoon: eruit dat klotetuig.

DeKeet | 05-11-05 | 13:34

@Levereter
05-11-05 @ 13:27,

ik denk dat als we doorgaan zoals we nu doen we zeker wel op een een grote oorlog afstevenen maar ik geloof ook dat als we nu het roer omgooien en de problemen bij de naam noemen, namelijk mohammedanisme, dat we die oorlog kunnen voorkomen. Maar dan moeten we niet aan de ene kant praten met imams, moskeeen en mohammedaans onderwijs subsidieeren en ons toch afvragen waar we dit toch allemaal aan te danken hebben.

Mujahid | 05-11-05 | 13:31

Felix Rottenberg sprak ooit zijn mond voorbij, en noemde Cohen "laf en lui".

Levereter | 05-11-05 | 13:30

@Nev 05-11-05 @ 13:22,

Cohen is als Neville Chamberlain die in 1938 triomfantelijk "Peace for our Times" proclameerde toen hij een deal met Hitler gesloten had. We weten allemaal wat er volgde. Dan zie ik toch liever de harde hand van Churchill die de problemen wel durfde aan te pakken en gelukkig maar.

Mujahid | 05-11-05 | 13:28

. Mujahid, misschien geen burgeroorlog, maar wel Libanon achtige toestanden, de Serviers hebben trouwens ook zoiets van ziejewel.

Levereter | 05-11-05 | 13:27

@Levereter
05-11-05 @ 13:20,

ik denk niet dat het zo snel zal gaan, mohammedanen planten zich inderdaad wel voort als konijnen maar zullen nooit in 10 jaar genoeg steun hebben om compleet de macht te grijpen. Maar goed dat betekent niet dat Frankrijk (en de rest van Europa) achterover moet leunen en de mohammedanen de macht moet laten grijpen.

Mujahid | 05-11-05 | 13:24

Pas op: levensgevaarlijke hoogspanning! Wie niet lezen kan moet maar voelen...

Geitenbeuker | 05-11-05 | 13:22

Als Parijs een Job Cohen had gehad, was dit natuurlijk nooooooit gebeurd!

Nev | 05-11-05 | 13:22

Some intellectuals speak of the Lebanonization of French society. Others speculate about civil war in ten years if nothing is done. Michel Gurfinkiel, editor of the news magazine Valeurs Actuelles, likens France today to the Weimar republic just before the rise of Nazism.

Levereter | 05-11-05 | 13:20

@dwalmpje
05-11-05 @ 12:49,

sinds wanneer bestaat de jeugd in Frankrijk voornamelijk uit mohammedanen?

Mujahid | 05-11-05 | 13:19

Op deze manier wordt het "Front National" nog de grootste partij van Frankrijk.

Levereter | 05-11-05 | 13:09

. Oude Heks, sorry, het laatste.

Levereter | 05-11-05 | 13:08

Ik geloof dat de huidige situatie in France voornamelijk 'jeugd' is. Hadden net zo goed voetbalhooligans kunnen zijn, hoewel deze vaak de andere dag alles weer vergeten zijn. Situatie escaleert naar mijn idee pas echt als er een leider opstaat die vanuit zijn geloof de zaak gaat recht prediken. Nu is het veelal 'meelopen' en 'stoerdoenerij'. Excessen hou je altijd en moet je naar mijn idee, hard, de kop indrukken. BTW als Sarkozy een Kärcher nodig heeft, ik heb er één, warm water dat dan weer wel.

porcarius | 05-11-05 | 13:07

Levereter, je link geeft: " Page not found"
Ruik ik hier censuur, of moet je geregistreed zijn?

Oude Heks | 05-11-05 | 13:07

November wordt een leuk maandje! Vooral warm...

davey.pieter | 05-11-05 | 13:03

@Pannie
Als je niet opgelet had op school dan zeg je het maar hoor. De linkse kerk, at your service.
Bv. "emeutes" = rellen.
Ze schrijven dat de rellen net zo hard blijven doorgaan en zich verder uitbreiden naar andere regios. ALs je mee wilt doen moet je een scootertje hebben en molotov cocktail. Je scheurt naar een geparkeerde auto en dan gooi je die molotov cocktail erin, en weg ben je. Op internet zijn er kennelijk blogs waar opgeroepen wordt om in andere steden ook autos in de hens te steken.
In 2001 liep ik op 31 december door Parijs. Komen 'r een paar van die gastjes aan. Vragen ze me of ik weet waar de Champs Elysees zijn. Die woonden dus in de noordelijke buitenwijken en waren niet zo bekend met de stad. Daar komen ze ook nooit in omdat niemand ze een appartementje zal verhuren.

ShimoKura | 05-11-05 | 13:03

@dwalmpje 05-11-05 @ 12:49,

feit is dat Mohammed in de 7de eeuw de heilige oorlog heeft verklaard aan alle ongelovigen en dat deze oorlog nooit is beeindigd.

Gelukkig zijn de meeste mohammedanen analfabeet en onbekend met het oude 7de eeuwse klassieke arabisch en dus de koran en hadith anders zou de pleuris inderdaad goed uit kunnen breken.

Maar vergis je niet wat het doel is van het mohammedanisme nml het veroveren van heel de wereld en dit onder mohammedaans gezag te brengen.

Mujahid | 05-11-05 | 13:03

Waar blijft Jean-Marie LE PEN????

Nev | 05-11-05 | 13:02

Birmingham is een ondergrondse heide-brand.

Drop | 05-11-05 | 12:59

Toulouse, Lille, Nantes, Lyon, Rennes, het breidt zich lekker uit zo. Benieuwd hoe het er vanavond uit gaat zien en wanner de vlam overslaat naar Belgie. Birmingham is redelijk rustig geworden, maar in Denemarken rommelt het ook al sinds 31-10. Zelfde verhaal als La France... Wordt vast een warm weekend.

Rest In Privacy | 05-11-05 | 12:58

Kijk Porcarius is het ook op gevallen.
De Nederlandse pers zuigt 100%.

Pannie | 05-11-05 | 12:53

De kapotte bierfles in mijn souvenier-kast en de journaalbeelden van Parijs zeggen me dat moslims tuig zijn.

Drop | 05-11-05 | 12:53

Oude Heks Ze zijn over een hek geklommen en toen gelectrocuteerd, lijkt een detail maar de kranten staan elke dag vol met dat soort fouten en onwaarheden. Let bijvoorbeeld maar eens op zoiets simpels als de leeftijd van een verdachte, die wisselt ook per krant.
Zo zit er volgens het Parool een kogelgat in de ruit van Verdonk, nou volgens mij is dat pertinent onwaar.

Pannie | 05-11-05 | 12:50

@Majhid en Drop, als je iedereen over een kam scheert en de oorlog verklaart dan worden die 1,1 miljard niet fundamentalistische mahommedanen vanzelf tuig.

dwalmpje | 05-11-05 | 12:49

@oude heks en brutus:
frenchy schreef een aantal topics geleden:

de info die ons bereikt hier is weer eens gekleurd. ik was er zelf afgelopen weeekend en de feiten zijn wel anders.de 2 heren waren inderdaad door de politie ondervraagd maar dat was een uur voor dat de heren even verder in de wijk over een 2 m hoog hek klommen en op een terrein kwamen van de EDF( GEB) ongeveer 100 bij 200 meter groot en toen in het donker tegen de hoogspanning aankwamen-geen transformatorhuisje om te schuilen!!.

. frenchy 03-11-05 @ 18:34

porcarius | 05-11-05 | 12:48

Mujahid, overdrijven is ook een kunst.

Levereter | 05-11-05 | 12:48

De Europese Burgeroorlog staat voor de deur. Moslim versus Westerling. Dit is geen tijd voor nuances. Daar is de vrede voor. Dit is oorlog.

rzer0 | 05-11-05 | 12:48

Waarom opent de Franse politie het vuur niet? Dat mag toch in een noodsituatie?

graaf Dracula | 05-11-05 | 12:47

@ dwalmpje 05-11-05 @ 12:42,

voor het geval je het niet weet hebben 1,2 miljard mohammedanen al de oorlog aan iedere niet mohammedaan verklaard.

Overigens zijn het de bewoners zelf die wijken laten versloppen, daar is de overheid niet verantwoordelijk voor.

Mujahid | 05-11-05 | 12:45

@Oude Hex

Ik weet het niet. Als die Fransen het zat zijn, wordt er echt bikkelhard op getreden. Er wordt nu nog redelijk omzichtig gehandeld, om nog verdere escalatie te voorkomen. Maar als dit te lang duurt, stuurt Chirac rustig het leger naar die banlieu's, en wordt er afgerekend met dit tuig, en dat zal niet zachtzinnig gaan.., nix te thee drinken, en koekje d'r bij, maar kogels...

brutus68 | 05-11-05 | 12:44

> Wat zijn dat voor middeleeuwse gedachtens?

Middeleeuws tuig moet je middeleeuws bestrijden.

Drop | 05-11-05 | 12:43

Hoe zit het dan wel met dat verhaal over dat electriciteitshokje Pannie?

Oude Heks | 05-11-05 | 12:42

@Mujahid
De oorlog verklaren aan 20 miljoen moslims? Wat zijn dat voor middeleeuwse gedachtens? Gewoon de relschoppers hard aanpakken en die wijken niet laten versloppen.

dwalmpje | 05-11-05 | 12:42

@Duuh??Dude!; Kleine correctie. Frans was de stem van Willem Bever. Niet van z'n broer Ed. Voor het overige: vive la France en lang leve de Fabeltjeskrant.

vanrechtsheeftvoorra | 05-11-05 | 12:39

. Pannie, klopt ik vind het ook een markant gebouw en zo oud is het niet.

Levereter | 05-11-05 | 12:39

davey.pieter 05-11-05 @ 12:35
Ze zijn helemaal niet in een elektriciteitshokje gaan staan, ook weer zo'n irritant niet kloppend detail wat een journalist fout opgeschreven heeft en de rest van de wereld klakkeloos en foutief overneemt.

Pannie | 05-11-05 | 12:38

@ Oude Heks
05-11-05 @ 12:32,

inderdaad, ik hoop dat de ongeregeldheden zich verder verspreiden. Europa stevent sowieso af op een oorlog tegen de mohammedanen, eentje die zij dankzij hun exsessief fok gedrag later zeker kunnen winnen, nu zijn wij nog sterk en zal een oorlog Europa kunnen zuiveren van het mohammdanisme.

Mujahid | 05-11-05 | 12:36

Nooit begrepen waarom ze die 'Zwarte Weduwe' af willen breken trouwens, maar dat geheel terzijde..

Pannie | 05-11-05 | 12:35

Welke sukkels gaan er dan iin een elektrisieteid hokje staan?
Dat is vragen om probelem....
Btw hoe kom je daar in?

davey.pieter | 05-11-05 | 12:35

Drop ja met een katapult.

Pannie | 05-11-05 | 12:32

Pielemoos, dan mag wel tot de tanden toe gewapend zijn, want die gasten zijn al jaren bezig met hetzelfde.
Ze durven niet op te treden daar uit angst dat er vele dooien zullen gaan vallen.
Geldt overigens voor heel Europa; de angsthazerij is aan de macht.
Tog hep ut wel wat, al die Paasvuren.

Oude Heks | 05-11-05 | 12:32

The ghetto is quite common the world over, but much less so in America.

:-)

dwalmpje | 05-11-05 | 12:31

Interessant het schijnt dat een radicale moslimgroep heeft opgeroepen tot geweld en dat negen van hun activisten zijn opgepakt bij de rellen.

Het betreft de GSPC - Salafistische groep voor gebed en srijd

Rest In Privacy | 05-11-05 | 12:29

Zijn er nog leden van de schietvereniging hier ? Ik ga een leuk reisje naar Parijs organiseren, de vergunningen worden geregeld. Al contact gehad met de franse premier, 'kom maar, los het maar op'...
En Harige Bangmaker. dat taalfoutje is het enige wat je ziet ? Niet dat verontrustende bericht wat er geschreven is ? We worden veeeel te voorzichtig omtrent de troetelvluchtelingen.

pielemoos | 05-11-05 | 12:26

@duuh dude

En vergeet niet Momfer de Mol, waar Van Dusschoten volgens insiders het meeste plezier in had.

MILF | 05-11-05 | 12:23

ook wel telegraaf genoemd.

Maraka | 05-11-05 | 12:21

Duuh??Dude!
Die krant van jou heet dan zeker de fabeltjesbode?

Pannie | 05-11-05 | 12:19

Dit is overigens het examen voor de ambitieuze Sarkozy die boven alles in 2007 verkozen wil worden tot president van de trotse republique.

Brusselmans | 05-11-05 | 12:18

Busreis? Er is ook een invalide vrouw met benzine overgoten en in de fik gestoken in de bus. Als wraak om dat twee van de klasse domste mongolen ter wereld zichzelf electricuteerden (fuk hoe spelk je dat?) in een electriciteitshuisje?
Man, ze mogen blij zijn dat ik daar niet aan de macht ben. Tijdens schemer en donker verplicht binnen, zoniet kogel door de kop. Dit vraagt gewoon om keihard optreden. Kankergasten, bah.
Mare, ik moet weg. Wil van mijn veel te dure lease-auto af, dus dat zie ik wel zitten zo.

..zapper | 05-11-05 | 12:17

Sinds Frans van Dusschoten gestopt is met roken komt de Fabeltjeskrant nooit meer terug. Zou je denken...

Even voor de jongere lezers: Frans van Dusschoten was de stem achter o.a. Meneer de Uil en Willem Bever. Dit waren karakters uit de Fabeltjeskrant. De Fabeltjeskrant was het meest populaire televisieprogramma op de Polderlandse buis in mijn tijd, zowel bij kinderen als bij volwassenen.

Daarnaast was Frans van Dusschoten de aangever van Andre van Duin. Jarenlang stonden ze samen, met Corry van Gorp, op de planken voor de Andre van Duin revue.
Andre van Duin is iemand die volgens 85% van de geiteneukers in Nederland met z'n hoofd naar beneden van een flatgebouw moet worden gegooid en daarna gestenigd.

Maar goed, de Fabeltjeskrant. U zult zeggen, de Fabeltjeskrant is al jaren niet meer op TV. Dat is dus niet helemaal waar.

Elke dag weer zien we de Fabeltjeskrant. Bijvoorbeeld gisterochtend op het RTL 4 journaal. Volgens de lezeres was het een relatief rustige nacht in de banlieux van Parijs. Er waren slechts 134 auto's in de fik gestoken.

Wat ze "vergat" te vertellen dat in één van die auto's een gehandicapte vrouw zat die met benzine werd overgoten en in de fik werd gestoken. Dat werd verzwegen, want we zouden eens verkeerd over de geiteneukers gaan denken...

Nog zoiets, de verschrikkelijke brand op Schiphol. Op het journaal hoor je wel de kritiek op het uitzettingsbeleid, minister Verdonk krijgt een lading stront over zich heen, de bewakers idem dito. Maar nergens hoor je dat het de bewakers onmogelijk werd gemaakt om iedereen te bevreiden. Het werd niet onmogelijk gemaakt door de sloten, nee, door andere, reeds vrijgelaten, gevangenen die de bewakers molesteerden tijdens hun reddingspogingen.

En zo kan ik nog uren doorgaan.

Denk dus niet dat de Fabeltjeskrant historie is. Nee lieve beeldbuiskindertjes... u wordt er dagelijks mee geconfronteerd.

Dus... snaveltjes toe en slaap zacht.

Duuh??Dude! | 05-11-05 | 12:16

Wat er in elk geval niet in staat Pannie, is dat de relschoppers er een klasssement op nahouden:
Hoe groter het gebouw dat in de hens gaat, hoe meer punten dat oplevert.
En een brandend politiebureau is al helemaal hot uiteraard en goed voor wat extra bonuspunten.
Zo fokken ze elkaar nog eens extra op, die mongeaulen.

Oude Heks | 05-11-05 | 12:16

De rellen toon aan dat Frankrijk nu dhimmi-land is.

Drop | 05-11-05 | 12:14

Een Libiër om precies te zijn Pritt.

Waar blijft die strafrechterlijke vervolging wegens dood door schuld nu voor Verdonk ?

Brusselmans | 05-11-05 | 12:10

@mokum Naffers zijn zowiezo gezeik.

rn1970 | 05-11-05 | 12:10

Dat komt door Bush!!
Door de oorlog in Irak!!

ooh nee, frankrijk was tegen de oorlog.

euhm even kijken.......
ojah, dat komt omdat ze gediscrimineerd worden.

iL Plagiatore | 05-11-05 | 12:10

Ik zeg het nog een keer: BANLIEU + NAFFERS = GEZEIK! Deze formule moet toch iedereen snappen.

Mokum Kosher | 05-11-05 | 12:08

Kut dat ik niet beter heb opgelet bij de Franse les...
www.lemonde.fr/

Pannie | 05-11-05 | 12:07

Bij A'dam Lelylaan staan ook al busjes klaar.

style.councillor | 05-11-05 | 12:06

November 4, 2005: Europe is Burning

The riots by Moslems in France continues, with young Moslems in the suburbs of Paris intent on driving the police out and establishing control of their own neighborhoods.

At the same time, similar riots have been taking place in Denmark. In British Moslem migrants have been fighting police, and other (non-Moslem) migrants in the streets.

While France is seven percent Moslem, only two percent of Denmark?s population is. But Denmark, like the rest of Europe (which has about twenty million Moslems), suffers from the same problems as France.

Many of the Moslem migrants, who began to appear in large numbers four decades ago, have not assimilated. Europe has long tolerated this, partly because of a belief in ?Multiculturalism? and partly because Europe does not have a tradition of assimilation.

This is in stark contrast to the United States, where the ?melting pot,? while often operating more like a salad bowl, still results in far less ghettoization than is found in Europe. Another advantage America has is that, in many parts of the country, there are so many migrants that ?everyone is a minority.? In Europe, homogeneity is preferred, and those who do not conform, are simply tolerated (and sometimes not) as ?outsiders in residence.? That?s where the concept of ?ghetto? came from in the first place. The ghetto is quite common the world over, but much less so in America.

Normally, the outsiders are tolerated and everyone goes about their business. But today it is different. In the past, the outsiders were often foreign merchants, sailors or other visitors. They were not seen as a long term threat.

But many of the current Moslem outsiders in Europe are poor, uneducated and into their religion. And they are in Europe permanently. Many of the Moslem migrants came from poor rural regions in the old country. They migrated for jobs, not to trade their cultural identity for a new one. The children, and grandchildren, of these migrants did not take full advantage of the educational opportunities in their new homelands. The locals were not very accepting either, and the migrants did not have a web of family and community contacts to help the kids get jobs. Unemployment is high.

The European governments tried to paper this over with generous welfare and jobless benefits. But this just turned the government into the payroll department for the local branch of al Qaeda.

After September 11, 2001, when European intelligence agencies took a real close look at their Moslem populations, they were shocked at the percentage that approved of, or supported, Islamic terrorism. It was as high as ten percent in some countries. It was higher among the young, and often unemployed, Moslem males.
The riots currently underway in France, Denmark and Britain are all an extension of that.

No one has a solution to the problem, except to arrest the hard cases and try to make nice to everyone else. If that doesn?t work, the fires will spread.

www.strategypage.com/

Drop | 05-11-05 | 12:06

. Pritt Stift
Hoax !

Boze Buur | 05-11-05 | 12:06

Er is ook al een blanke man afgemaakt, maar daar hoor je de media uiteraard niet over.
Het gaat om de 56 jarige Jean-Claude Irvoas; en er werd melding van gemaakt in de Figaro, om het vervolgens fijn in de spreekwoordelijke, en zeer geliefde doofput te dumpen.
Tja, moet je ook maar niet met je vrouw en kind door die wijk rijden.

Oude Heks | 05-11-05 | 12:05

*olie op het vuur gooit*
Die gast die Schiphol-Oost in de hens zette, was ook een Noord-Afrikaan.

Pritt Stift | 05-11-05 | 12:03

IK was altijd van menig dat die Franse politie dit soort dingen wel even regelden, volgens mij rekken ze het, zodat ook de andere collega's aan hun trekken komen. Gewoon een avondklok instellen en iedereen die dan nog op straat is: een .50 erop

Neehè | 05-11-05 | 12:03

Binnenkort in frankrijk geen fileprobleem meer .Wanneer gaan ze hier beginnen ?
Geen auto's =geen file's.

Yammie | 05-11-05 | 12:02

lol@ oude heks

Maraka | 05-11-05 | 12:01

Hoe is't eigenlijk in Denemarken?
Die jongens daar waren boos vanwege een stripje!

Pannie | 05-11-05 | 12:01

Maraka 05-11-05 @ 11:57
"We" bestaat niet als je symphatiseert met ratten met krullen.
En ja, ik word persoonlijk zodra je met je slaapoogjes droomt over dat dit niets met geloof te maken heeft.Duik je bed maar weer in,downsynDROOM figuur

Boze Buur | 05-11-05 | 12:01

als er iemand anti moslim is ben ik het wel. Maar dit is toch gericht tegen alles en iedereen en niet meer tegen niet moslims ofwel? Of steken ze alleen maar auto's in de brand waar een visje achterop zit?

Maraka | 05-11-05 | 12:00

Dan moeten die christenhonden ook maar die zielige moslims met rust laten. Samir A, doe er wat aan!

zweefvlieger | 05-11-05 | 11:59

Maraka een beetje met de politie knokken, o.k., maar er wordt nadrukkelijk gezegd dat de jongeren de confrontatie ontlopen.
Die steken liever auto's, scholen en een synagoge in de brand.
Kortom typisch moslims.

Pannie | 05-11-05 | 11:58

Te Koop gevraagd/ Kampeerspullen.
Wegens mijn op handen zijnde vakantie naar Frankrijk , ben ik op zoek naar een tweedehands kalsjnikof.

Oude Heks | 05-11-05 | 11:58

owh gaan we persoonlijk worden boze buur? Was het ook jouw moeder, die gehandicapte dan? Zal wel als ik jouw zo hoor.

Maraka | 05-11-05 | 11:57

oeps mijn vorige post was @Maraka
05-11-05 @ 11:53

Mujahid | 05-11-05 | 11:56

@Pannie
05-11-05 @ 11:45,

toch wel heel toevallig dan dat het de mohammedaanse tieners zijn in diverse steden in Frankrijk én Denemarken die aan het rellen zijn...

Mujahid | 05-11-05 | 11:55

Hou zat het ook al weer met dat apologisme-gebeuren?

Is het nu te vroeg of juist te laat legaal of illegaal om "Vive la Guerre" te roepen?

Rest In Privacy | 05-11-05 | 11:55

Maraka 05-11-05 @ 11:53

Droom jij er ook over om n vrouw in de fik te steken?
Ik wel nu ... je moeder byvoorbeeld.Wat zal dat kreng fikken zeg .

Boze Buur | 05-11-05 | 11:55

Dit heeft nix met geloof te maken, hier droomt elke tiener van die geen pleuris te doen heeft s avonds.

Maraka | 05-11-05 | 11:53

"Zo werden er een aantal treinen tussen Parijs en vliegveld Charles de Gaulle aangevallen door de woedende horden."
beetje gas bijgeven machinist

Desperado | 05-11-05 | 11:53

Wordt tijd dat het hard gaat vriezen.

style.councillor | 05-11-05 | 11:52

Toch zo'n 170 man opgepakt trouwens, aardig aantal...
www.telegraaf.nl/buitenland/28045901/N...
Ook altijd leuk trouwens, brandbommetje in een synagoge.
Maar aangezien de Joodse God wel lijkt te bestaan uiteraard geen schade.

Pannie | 05-11-05 | 11:51

"De Europese burgeroorlog"??

HAHA!

Zouden maandag om 12 uur dan toch de sirenes gaan loeien?

Harige Bangmaker | 05-11-05 | 11:48

@Pannie
05-11-05 @ 11:45,

ach ja een (nota bene zelf allochtone) minister zegt wat opruiends dus steek je een gehandicapte vrouw in de fik. Ik vat'm...

Mujahid | 05-11-05 | 11:47

De Europese burgeroorlog staat op het punt te beginnen.
Het is nog maar een kwestie van een paar maanden voordat hier ook de pleuris uitbreekt.

NahUnd? | 05-11-05 | 11:46

,Het schijnt allemaal de schuld van de minister te zijn, vanwege opruiende praatjes...
Zo'n traangasgranaat die een moskee wordt ingeschoten zou in Nederland trouwens ondenkbaar zijn.

Pannie | 05-11-05 | 11:45

. davey.pieter 05-11-05 @ 11:40

Nee, het zullen eens blanke kakkers zijn met burlingtonsokken OVER de ribbroek en polo-kraagje omhoog gestoken, die verscholen achter hun pruimteven de pliesie uitschelden.

Dat zou eens wat zijn!

Harige Bangmaker | 05-11-05 | 11:44

Het zijn niet 900 auto's in 9 dagen doorheen gejaagd, maar 900 gister avond ("In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Frankrijk bij rellen bijna negenhonderd auto's in vlammen opgegaan"), waarvan 650 rond Parijs

Mach10 | 05-11-05 | 11:43

het is allenmaal een kwestie van savour vivre

LEONDUPONT | 05-11-05 | 11:42

"Allochtone jongeren, met hun capuchons ver over het hoofd getrokken, staan uitdagend midden op straat en schreeuwen naar de oproerpolitie. "Kom dan! Kom op als je durft!"
Het zal eensn iet zo zijn....

davey.pieter | 05-11-05 | 11:40

Jammer dat nu net niet een leuke Rugby interland in Stade de France is. Met eens kijken hoe sport supporters verbroedert, als ze gezsmelijk door de Parijsse buitenwijke trekken.

style.councillor | 05-11-05 | 11:39

ja jongens als we het allemaal zo goed weten....

LEONDUPONT | 05-11-05 | 11:39

EN DAT LAND ZIT IN DE E.U.??

LEKKER DAN!

Harige Bangmaker | 05-11-05 | 11:39

Nou de Fransen zijn ook definitief om, nou wij nog.

Pannie | 05-11-05 | 11:38

Beter een boze buur dan een verre baard ;)

rn1970 | 05-11-05 | 11:37

Engelsen verzamelen op Waterloo Station

style.councillor | 05-11-05 | 11:36

Jaaaah..
Gaat het nu dan eindelijk beginnen?
De AntiChrist waar ooit over werd geschreven in `t Jeruzalems Dagblad uit he jaar 0 heeft nu werkelijk zijn intrede gedaan.
We gaan de baarden lynchen !
Christenhonden Verenigd U !

Boze Buur | 05-11-05 | 11:36

Waarom gaan ze Disneyworld niet plunderen, als symbool voor America?
Of is een kleuterschool in brand steken makkelijker?

Pannie | 05-11-05 | 11:36

De Hummerclub draait haar motoren warm; mucho beter dan online barttlefield spelen.

style.councillor | 05-11-05 | 11:35

Parkeerplaats genoeg. Of worden die plekken steeds opgevuld met geleende auto's?

Drop | 05-11-05 | 11:34

De Hummerclub draait haar motoren warm

style.councillor | 05-11-05 | 11:32

Heb nog een grote amerikaan, beetje olie op het vuur gooien.
redactie eindelijk wakker?

rn1970 | 05-11-05 | 11:31

De oude tijden van de Spaanse burgeroorlog herleven, mooie uitlaatklep voor de voetbalhooligans ook.

Weekends op en neer met de Tallies teegeevee; het wordt stil op straat hier.

style.councillor | 05-11-05 | 11:31

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl