
Floortje Dessing met haar reiszieke reportages deugt! En alle potitiek-correcte thuisblijvers die zweren bij zemelen, peulvruchten en Hollandse biefstuk zijn milieu-vervuilers. Wie de opwarming van de aarde wil afremmen, doet er namelijk goed aan ingevlogen kippetjes uit Thailand, lammetjes uit Nieuw-Zeeland of kalfjes uit Zuid-Amerika te verorberen. Geldt ook voor haricots verts uit Kenia, stoofpeertjes uit Chili of kiwi's uit Israël. Blijkt allemaal uit
onderzoek van de Lincoln Universiteit in Engeland. In verre landen zijn ze niet alleen spaarzaam met kunstmest, maar kost ook het kweken van voedsel beduidend minder energie vanwege een gebrek aan landbouwmachines. Dat scheelt weer een hoop brandstof. Neem nu duizend kilo lamsvlees. In Nieuw-Zeeland zouden de beestjes genoeg hebben aan 688 kilo kooldioxide, in Engeland maar liefst 2849 kilo. Da's dus inclusief alle CO2-uitstoot aan opgeslurpte kerosine. Ofwel aan tafel en vertel uw partner gelijk even dat u voortaan uw mes alleen nog maar in exotisch vlees zet. Oh ja, moeders, gaar van buiten maar bloedrood van binnen moet die Argentijnse biefstuk zijn. Leer dat nou eens! Scheelt een hoop negatieve energie...
Reaguursels
InloggenCatchit 03-06-07 @ 20:12
Beetje laat, maar kijk naar je gebit. Het is zo gemaakt dat het zowel vlees als groenten aan kan. We zijn van natuure omnivoor, en ons lichaam heeft zowel vlees als groente en fruit nodig.
Het is onnatuurlijk om supplementen te slikken vanuit een principe, zoals vele vegetariers doen.
Hier het hele artikel van de Telegraph.
www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xm...
Bij de Makro verkopen ze stukken Argentijns vleesch van iets van 3 kilo. Daar kun je naar hartelust zelfs steaks van snijden en invriezen. Kiloprijs ligt maar iets boven de prijs van Hollandse koei, maar er zit een wereld van verschil tussen qua kwaliteit. (Maar kijk goed op de verpakking dat het Argentijns is!1!! -quickfood- Ze verkopen ook Braziliaans en dat is niet te vreten!) Of je kunt, net als ik, hier gewoon gaan wonen. verser krijg je het niet. De beste bereiding is natuurlijk op een houtskool bbq, zie voor tips, truucs en mooie plaatjes hierr: www.asadoargentina.com/article/beef/
Maak je druk, als we lekker doorstoken hebben we het ook lekker warm in de volgende ijstijd.. en wat doen mensen als je het warm hebben, ze springen het water in? En wat denk je dat we meer krijgen? Juist, water want die noordpool is totaal overbodig (pinguins en beren leven hier in Nederland ook anders prima in de dierentuin)
Wat een onzin!! Het maakt niet uit waar je groente en fruit vandaan haalt, of het hier van de bio-industrie of van het gewone platteland afkomt of daar in het verre Israël of Nieuw-Zeeland, we krijgen alsnog even veel CO2 uitstoot want hoe moeten we al dat ''goede'' vlees en ''goede'' groenten en fruit hier heen krijgen? Per boot,vliegtuig of vrachtwagen, en wordt alsnog CO2 uitgestoten. Want verwacht maar niet dat we al die ''goede'' groente fruit vlees met de fiets of lopend hier naar toe wordt gebracht. Dan zijn we namelijk HELE maal GOED bezig!
En wat is potitiek-correct?
Waarom staat er een streepje tussen 'milieu' en 'vervuilers'?
Sinds de komst van de WOK eet toch niemand meer aardappelen of biefstuk?
Willem Alexander zit al jaren met zijn neus tussen Argentijns biefstukjes, En Willem Alex weet het.
bacteriën zijn wel wat anders dan koeien. Koeien zijn lief, en varkens al helemaal. LIEV!!
hmm is de sligro beter dan de makro ?
koop wel eens argentijns bij de makro maar de stukken zijn vaak wat te groot.
koop al jaren import of bij de boer zelf. ( op de juiste dag lam van de lokale turk is wel beter dan die hompen bij makro uit new zeeland of ireland)
verder binnenkort weer die mango's uit pakistan in die gele doosjes etc.
en vaak botervisjes uit de guyana's ( echt weinig industrie en mensen daar in suriname dus die riviertjes zijn echt wel schoner dan de paling hier uit het ij.
Koop verder nooit nimmer kweekzalm of kweekvis, althans zolang er nog wild is.
@Remi Poppe 03-06-07 @ 23:05
Ademen ook. Al die arme bacterien...
Vlees is moord.
Het verhaal van de argentijnse biefstuk hoorde ik 2 jaar geleden al van een slager. Die beesten lopen daar vrij rond en worden pas op late leeftijd geslacht. Dit oude vlees dat ze nog eens laten versterven is mals en lekker.
Het heeft geen bio of scharrel keurmerk maar is echter véél verantwoorder.
Die linkse biodynamische types op m'n werk geloofden het nooit, zoals zoveel andere zaken. Liever betalen ze teveel in de natuurwinkel, of zien er ongezond uit door gebrek aan eiwitten, of draaien overal spaarlampen in.
hmmm... een ingevlogen kippetje uit thailand he?? Ja dat lijkt me ook wel wat!
@drs Marcel van Dam j 03-06-07 @ 20:50:
Pink... vermoed ik... Stijlloos roze... Iets tussen "rare" en "medium" in.
@muliculti
Zou het wel willen,.... maar ik heb niets te pakken.
Is die Argentijnse biefstuk van Wim-Lex ook bloedrood van binnen ?
@sgandaalich 03-06-07 @ 20:17:
Nee, die docu van Al Gore is niet gemanipuleerd... en klopt feitelijk! *proest*
Jij zit al met je snorkel achter je PC? De zee stijgt hoor... NU AL...
(Nou ja, feitelijk daalt hij nu, maaaar.... het gaat stijgen... vast! Al Gore heeft het gezegd!).
Opvallend dat wetenschappelijk onderzoek dat aantoont dat socialisten ongelijk hebben in hun aannames altijd weer op zulke heftige reacties kan rekenen...
"Kan niet waar zijn, 't is vast betaald door het bedrijfsleven... ik wil niet geloven dat het waar is..."
Grappig.
Wat het ook is catchit, je hebt het te pakken
@Wel_Stijl 19:15
ik hoef hier verder niet uit te leggen waar Marianne stiekem haar *kuch* biefstukjes koopt..
Dit komt zeker uit een BNN reportage die een hoax blijkt net als die gasten van channel 4 die goedgelovige rechtse mensen wisten te overtuigen in een uurlange gemanipuleerde docu dat er geen verband tussen broeikasgassen en de opwarming van de aarde bestaat:
video.google.com/videoplay?docid=44995...
en de reacties daarop dat dit gewoon een slechte docu was:
www.climateofdenial.net/?q=node/3
Ontkennen heeft geen zin meer en ook dit zal, om bij het thema van de argentijnse biefstuk te blijven, hoogstwaarschijnlijk bullshit blijken te zijn. Rekenfoutje door een stelletje schapen en producenten van nieuwzeelands vlees. Tijd voor een tegenonderzoek.
@Zo jammer
verklaar je nader.
Nee je vlees aan de andere kant van de wereld halen is natuurlijk.
en zielig
Beste vlees eet je in Argentinie, punt.
En vegetariers zijn onnatuurlijk.
heerlijk argentijns biefstukje, dat kleine beetje gebrek aan dierenwelzijn en voedselveiligheid zien we wel door de vingers. Laat Marianne het niet horen.
@Jan-Joris-Jaap-Joop 03-06-07 @ 19:05
Me ? Budget biefstuk ? Never !
en weet je zo vat dat toch niet
@ martelaar van gorkum 03-06-07 @ 18:55
*budget biefstuk*
Maar ja zo'n hitler was dan weer vegetarier.
De meest ultieme energie en milieubesparing is geboortebeperking. Het is echt onvoorstelbaar wat je bespaart met elke persoon die niet geboren wordt. Dat zet pas echt zoden aan de dijk. Laten ze daar bij GL maar mee beginnen.
ventus_aqualis 03-06-07 @ 18:53
Ik denk toch eens dat we met Rob Oudkerk moeten gaan praten om tezamen de prostitutie volledig te herorganizeren totdat er een minimale CO2 uitstoot is gerealiseerd. Ik denk dat een heroïnehoertje beduidend minder energie verbruikt dan zo'n dikke hoer die haar hele leven al Febo eet. Bovendien, die coca wordt met veel minder kunstmest verbouwd dan al die hollandse gezonde groente.
Het is ook nog eens veel smakelijker.
Zo'n lekkere malse rib-eye, eerst droogdeppen met keukenpapier en dan even snel aan beide kanten op de gloeiend hete gril; (ramen open, afzuiger op max) daarna nog even laten rusten in de warme oven en klaar ben je. (vergeet het zout en peper niet en lekker flesje rood)
@.fuckje 18:40
Vrijdag gezien bij de Makro. Helaas zo groot als flinke stuiters.
Als je trouwens budget biefstuk wilt, ga naar de lokale terrorist. Geloof me maar, de gemiddelde islamitische slager heeft veel beter vlees dan de AH. Voor 10 euro heb je bijna (of meer) een kilo superkwaliteit biefstuk, je moet alleen zelf even wat vet wegsnijden. Als ze kalfsbiefstuk hebben is het helemaal mooi, maar zie ze maar duidelijk te maken dat je dat wilt hebben.
@fuckje 03-06-07 @ 18:18
Juist de nieuwe opperdoezen met nog dat doorschijnende velletje behoef je alleen goed te borstelen. Niet schrappen of schillen. Die putjes hou je toch.
@Ranzig 03-06-07 @ 18:24
Knappe jongen als je argentijns vlees weet te krijgen. Vorig jaar was er een exportverbod. Tegenwoordig zijn er quota voor dit diepgevroren meat. Ik geloof dat zelfs bij Los Gauchos het vlees uit Urugay komt. Niet dat ze dat zeggen want het verstoort de illusie.
Enig idee hoeveel een snol in Nederland verstookt om het peeskamertje - waar ze helemaal alleen zit - des winters op 25 graden te houden ? Zo'n Balinese of Thaise doet daar niet aan, hooguit de airco na een nummertje op nummertje 5. En de mannen die dat weten maar viespeuk noemen.
quote miko:
"ik eet al jaren biefstukken uit argentina en Colombia.Beter vlees, veel goedkoper etc etc."
miko haalt ze van de zwarte markt?
En al die andere mensjes nou ja die rommelen eauk weleens wat!
* mist de [i]edit[/] functie *
Zijn ze ook niet, ze zijn veel duurder.
@multikuli, kan me alleen niet voorstellen dat die Zuid Amerikaanse lapjes goedkoper zijn. Zeker bij een AH niet.
Kleine toevoeging, bij de Sligro zijn ze werkelijk fantastisch, helemaal vers, druipend van het bloed, en nooit ingevroren, bij de AH kan je daar nooit zeker van zijn.
Opperdoezer ronden schrapen juist heerlijk! Ik zet mijn eten nooit helemaal onder water. Gewoon dun laagje water en stomen maar die hap.
@Ranzig, de Sligro heeft ze altijd, en de meeste AH ook.
@daskapitalist 03-06-07 @ 18:40
Ik vroeg me af waarom je dat expliciet erbij vermelde...
@Stropdasje 03-06-07 @ 18:05
opeten! wat dacht jij dan :)
@martelaer van gorkum,
ja, Opperdoes! Heb ze nog niet gezien. Met zout water opzetten, goed onder water, en 25 minuten koken. Alleen schrappen die dingen zo onmogelijk.
Als groen links nu eens massaal naar Afrika vaart (Marijke Vos weet vast nog wel een boot) dan scheelt dat ook nog weer brandstof voor de vliegtuigen. De wereld kan zoveel beter...
@fuckje 03-06-07 @ 18:18
Van de Opperdoezer Ronde - een lekkere, zoniet de lekkerste aarpel - is de nieuwe oogst al verkrijgbaar. Heerlijk bij asperges, tuinboontjes, postelein en raapsteeltjes... maar daar hoort absoluut geen Argentijns rundvlees bij. Das iha alleen goed voor de corned beef.
gregoriusnekschot.nl/blog/media/Thieme...
Exotische vrouwen kosten ook veel minder energie.
Marianne wil vast de kar wel trekken.
Probleem bij de bron oplossen: Gewoon alle tractoren en zware landbouwmachines afschaffen en gewoon weer met een knol werken (of krijgen we dan weer last met Marianne?).
@ Multikuli/miko,
Waar haal je die zuidamerikaanse koeien eigenlijk? Op de marrek ofzeau?
Bij de plaatselijke slager kun je het volgens mij niet altijd krijgen...
@fuckje 03-06-07 @ 18:18:
Ik heb afgelopen week Israelische aardappelen (Nicola) bij Lidl gekocht. 2,5 kilo voor 1,39. Ter vergelijking: Hollandsche Bildtstar 2,5 kilo: 2,25.
Dus.... hoezo duur?
Dus wat gewoon lekker is, is naast gezond voor het lijf, ook goed voor de wereld-economie en óók nog eens gunstig voor het milieu?
Ehm ok... is er nog één argument over voor Groen Links om hun onzin en doemdenken te verspreiden...?
@knutsel,
Nederlandse aardappelen zijn al maanden niet te vreten! Nu liggen er uit israël in de winkel, en die zijn wel goed, maar duur. Uit principe eten we trouwens niets wat uit marokko komt.
Grappig toch dat zoveel dingen die politiek heel correct blijken te zijn later altijd weer door het één of andere onderzoek onderuit worden gehaald.
Complimenten @ Barbarossa dat ie tenminste weet hoe een goed stuk vlees bereid dient te worden. Kan Ramon Beuk nog wat van leren.
Geen fratsen, gewoon Hollandse waar kopen.
Ik heb al jaren een thais kippetje thuis...
@daskapitalist 03-06-07 @ 17:40
Vanwaar deze opmerking? Wat wou jij dan met nieuw-zeelandse schaapjes? Doe eens uitleggen.
Sja, laat Floortje Dessing toch lekker product 100.001 de schappen inlullen.
Meer producten = meer productie. Goed voor het kapitalisme.
@RTLNieuws 03-06-07 @ 18:01:
Rijden de Britten dan elk weekend een rondje Wales met hun schapen?
@Lobo
Heb je al gedacht aan logistieke landbouwmachine's?
@Roodbaard
Tis de Lincoln University in Christchurch New Zealand dus een instelling die wel erg belanghebbende is bij de export van hun flora & fauna...
In hoeverre zijn er precies landbouwmachines nodig voor het houden van schapen, die beesten grazen toch lekker zelf?
Yeah whats new.
ik eet al jaren biefstukken uit argentina en Colombia.Beter vlees, veel goedkoper etc etc.
Maar die haricuts verts mag je houden uit kenia.Teveeel zon en hoge dag temperaturen worden ze taai van.Ook nooit geen sla uit de tropen ook smerig.
Ik koop al alleen zuid-amerikaanse biefstuk. Niet om het millieu, dat mogen ze afzinken. Maar GODVERDOMME smaakt die biefstuk lekker, heeeeeeeeeeeerlijk mals, het bloed SPAT er gewoon van af. Het vlees is bruin, zoals vlees hoort te zijn, niet die vieze rode kleurstofmeuk van hier.
Lees zelf: www.lincoln.ac.nz/story_images/2328_fo...
Nu nog de relatie CO²-klimaatverandering aannemelijk maken. Voorts aannemelijk maken dat 'klimaatverandering' niet vooral positieve gevolgen heeft in plaats van negatieve. Dan nog aannemelijk maken dat het kosten-baten-wise slim is de technologische beschaving op te heffen tbv. klimaatverandering dat niemand effectief wat gaat boeien.
@Harige Bangmaker 03-06-07 @ 17:32
Jij bent waarschijnlijk een groot en helder licht. Zo een van het soort dat zijn dagen slijt met opgang proberen te krijgen van discussies die heerlijk off-topic zijn. Guess what, your my new F*cking hero..
@Harige Bangmaker @ 17:33
Stickers zijn zeau '70-ies
(om op te eten dan)
nieuw-zeelandse schaapjes zijn inderdaad top.
Oh nee, dat is niet waar. Wilders zal vast wel stickers gaan uitdelen.
Bloody as hell.
Smullen.
Pro Nature 03-06-07 @ 17:22
Dom zijn ook.
Poetin is lekker bezig. Raketten op Europa. Aangezien iedereen toch een takkehekel aan Europa heeft, wordt het toch niets meer in dit oude continent. Geen samenwerking, geen sterk Europa, geen stem, niets. Richt die pijlen maar lekker op Europa, Vladimir. Niemand die er wat van zal zeggen.
Al die stress om het mileu is slecht voor hart en bloedvaten. Bovendien zal het cholestorolgehalte er niet van dalen. By the way, wat vindt Sonja Bakker hier van?
Lekker zo'n tomaartje uit de kas!
Links zijn zuigt.
REAGEER OOK