achtergrond

Geenstijl

Beter milieu begint met Argentijnse biefstuk

Maxima, ken je mij nog? Ik jou wel...Floortje Dessing met haar reiszieke reportages deugt! En alle potitiek-correcte thuisblijvers die zweren bij zemelen, peulvruchten en Hollandse biefstuk zijn milieu-vervuilers. Wie de opwarming van de aarde wil afremmen, doet er namelijk goed aan ingevlogen kippetjes uit Thailand, lammetjes uit Nieuw-Zeeland of kalfjes uit Zuid-Amerika te verorberen. Geldt ook voor haricots verts uit Kenia, stoofpeertjes uit Chili of kiwi's uit Israël. Blijkt allemaal uit onderzoek van de Lincoln Universiteit in Engeland. In verre landen zijn ze niet alleen spaarzaam met kunstmest, maar kost ook het kweken van voedsel beduidend minder energie vanwege een gebrek aan landbouwmachines. Dat scheelt weer een hoop brandstof. Neem nu duizend kilo lamsvlees. In Nieuw-Zeeland zouden de beestjes genoeg hebben aan 688 kilo kooldioxide, in Engeland maar liefst 2849 kilo. Da's dus inclusief alle CO2-uitstoot aan opgeslurpte kerosine. Ofwel aan tafel en vertel uw partner gelijk even dat u voortaan uw mes alleen nog maar in exotisch vlees zet. Oh ja, moeders, gaar van buiten maar bloedrood van binnen moet die Argentijnse biefstuk zijn. Leer dat nou eens! Scheelt een hoop negatieve energie...

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.