Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Ga eens DEAUD forever

Blikjegrolsch, aangenaamDikke boehoe-stukjes op het gesubsidieerde groepsweplok De Nieuwe Reporter. Zowel nachtlampje Francisco van Jole als chef onderknuppel van Dagblad van het Noorden Henk Blanken gaan vol in de aanval op het fenomeen Reaguurder. De anonieme danwel pseudonieme website-bezoeker die reacties achterlaat in de commentpanelen. Stelling van Blanken en Jolo is dat als mensen niet meer anoniem reaguren dat mensen zich dan wel gedragen als keurige genuanceerde Volkskrant-abonnees. Anonimiteit immers leidt tot een intellectueel Sodom en Gomorra, en totale debilisering is het gevolg. De reaguurder, kortom, is een minderwaardig mens. Want reaguurders hebben er voor gezorgd dat columnisten als Bert Wagendorp en Charles Groenhuijsen hun blogwerkzaamheden bij resp. de Volkskrant en Planet hebben gestaakt. Blanken en Van Jole praten natuurlijk peop. Waar het in deze discussie namelijk om gaat, is dat de media niet gewend zijn dat u terug praat. Oldskool journalisten kunnen namelijk niks hebben, die gepamperde stukjesbakkers met hun NVJ-pasjes. Het zijn verwende krantenmannetjes, die niet tegen kritiek kunnen. Zenuwpeesjes die jarenlang een legertje zalvende slijm-knikkers om zich heen hebben gehad. "Goed verhaal, Bert", "Puike stand-up, Charles." "Rake column, Francisco". En dan gaat opeens een online anonymus roepen dat het kudt is wat ze schrijven, en dat ze deaud moeten. Dat soort meningen zijn jarenlang ook per ingezonden brief binnengekomen. Maar die brieven gingen linea recta naar de oudpapierbak. Nu staan ze tiktik klikklik onder hun artikelen. Doodnerveus worden ze ervan. Volgens Jolo en Blanken, dappere onderofficieren van het Korps Gedachtepolitie, is het raadzaam een soort van Ausweis danwel Reputatiesysteem in te voeren, waarbij IP-nummers worden gekoppeld aan Abonnee-nummmers, SoFi-nummers, PIN-codes, telefoonnummers, whatever. Dat soort methodes kennen we uit het verleden, en het stinkt Gestapo, Stasi, Securitate en KGB. Officieel Standpunt. GeenStijl zal nooit en te nimmer meewerken aan initiatieven om ano- en pseudonimiteit van commenters op te heffen. Iedereen moet met zijn rotpoten van onze rotreaguurders afblijven. Reaguurders zijn ons online klankbord. Onze kweekvijver. Onze trouwe achterban die gewoon eerlijk zegt als iets KUDT is. Omdat het moet. Ga Eens Deaud is geen verwensing, ook geen groet, maar een GRONDRECHT.

Reaguursels

Inloggen

@Lizzard 20-05-07 @ 15:31
Ah slissert, de vader/moeder van v Meerangst I presume? Zorgt u ervoor dat v Meerangst gevrijwaart blijft van gevaar voor lijf en leden want ik begrijp dat hij hiervoor uw onmisbare hulp nodig heeft. Dank daarvoor.

LaCoHoKi | 20-05-07 | 18:37

-weggejorist-

Lizzard | 20-05-07 | 15:36

-weggejorist-

Lizzard | 20-05-07 | 15:31

@wachtmeester de bruy 20-05-07 @ 07:11
Hahaha, neen, schapenkoppen hebben niets met Kayapinar (niet 'Kayinapinar', zoals ik schreef; een te mooie naam voor zo'n Bosporusgat) te maken. www.dordt.nl/stad/geschiedenis/legende...

De Grote Kerk staat nog altijd scheef en waarschijnlijk nog schever dan in de tijd dat u 'm aanschouwde. Bakellende en Rouw....? Waarschijnlijk niet. Veel kerkjes in 't centrum zijn het domein van onvervalste Black Stockingzzzz.
Was/bent u trouwens 'wachtmeester der binnenvaart', gezien uw ervaringen met Dordrecht en gelijksoortige plaatsen?

Murdockyoufool | 20-05-07 | 14:35

@v Maerlant 19-05-07 @ 16:24
Ah goed om te vernemen dat u levend en wel uit uw tuin bent wedergekeerd. Want voor een elitair angsthaasje als u loert het gevaar voor lijf en leden immers overal. Ik vind het gezien uw elitair woordgebruik (u moet wel doorgestudeerd hebben) ongepast om te tutoyeren en zal dat dan ook nalaten. Dat uw woordgegoochel slechts een maskerade is voor uw pijnlijk duidelijke angst vind ik erg spijtig en leef derhalve ook met u mee. Nergens bent u immers meer veilig en zelfs vriendelijk lachen tegen een opgesloten gorilla levert u gevaar voor lijf en leden op. Ach ja de Volkskrantlezer; een veilige en fatsoenlijke gemoedstoestand ontstaat bij deze woorden. Dat deze echter ook van zich af kan bijten is u vreemd en doet u angstig vervallen in maskerend woordgegoochel. In de grootheidswaanzin waarin uw soort verkeert is het makkelijk vergeten dat het merendeel van de weldenkende burgers zich prettig en menselijk voelt als Volkskrantlezer. Dit mede omdat het alternatief alles behalve aantrekkelijk is. Een geblondeerde fascistoïde volksmenner wiens Endlösung gebaseerd is op de ideeën van nazi Carl Schmitt. Het staat u vrij om in die kringen te verkeren maar vergeet niet dat u uw kinderen verantwoording af moet leggen wanneer zij vragen waarom de anoniem heldhaftige papa in werkelijkheid een façade blijkt. Vergeet niet dat de zieltjes die u voor "uw goede zaak" probeert te winnen teleurgesteld zullen zijn wanneer ze merken dat u onder de tafel verscholen zit op het moment dat "uw goede zaak" verdedigd moet worden. v Maearlant zal wat mij betreft voortaan doorgaan voor v Meerangst en om de Oostenrijkse schrijfster Marie von Ebner-Eschenbach te citeren: "Het verstand kan een held zijn, de schranderheid is meestal een lafaard."

LaCoHoKi | 20-05-07 | 14:17

@ Murdockyoufool 20-05-07 @ 01:51
... En de gemeente betaalt me per regel...
Ouwe schnabbelaar... :)

wachtmeester de bruy | 20-05-07 | 07:25

Murdockyoufool 20-05-07 @ 01:51
***Ha ja, ik beken, 'k ben een schapenkop***
Is dit net zoiets als een kruikenzeiker in Tilburg, of heeft het te maken met
Kayinapinar aan de Merwede?
Ben er achteraf gezien toch vaak geweest (Dordt).
En Delft.
En Schraevenhaege.
Kan me nog herinneren dat ik richting het centrum van Dordt liep en dat voor een kerk (niet die monumentale toren van Pisa kerk)(is die toren nog niet omgevallen?) twee ongeveer zeventienjarige jongens hevig aan het redetwisten waren over het geleauf...
Maar de Heere zei dit, en de Heere zei dat...
Wilde me nog omdraaien en roepen:
Hallo Jongens, Gaat Eens Achter De Meisjes Aan!
Waar ik vandaan kom gingen we rechtstreeks vanuit de kerk de kroeg in.
(is eauk VT-Verleden Tijd).
Bedenk nu ineens dat het misschien wel Balkenende en Rouvoet waren?

wachtmeester de bruy | 20-05-07 | 07:11

@wachtmeester de bruy 19-05-07 @ 08:05
Ha ja, ik beken, 'k ben een schapenkop. U doelt op de spreuk van stadsdichter Jan Eijkelboom, ingehouwen in de muur bij het Damiatebruggetje.
De bioscoop kan ook nog Euro Cinema in de Visstraat zijn. Restaurant Crimpert Salm is er schuin tegenover gevestigd en dat een Sliedrechtenees wellicht in dat etablissement de kleigrootmeester was, verbaast me niets. Baggervolk.
Al met al heeft u toch flink wat kennis van Calvinistisch Dordt / Kayinapinar aan de Merwede / Curaçao in de Oude Maas, waarde wachtmeester. Behalve monumentale panden, haventjes en parken bekijken, kun je er ook heel aardig eten. En naar de Biesbosch. En de gemeente betaalt me per regel...

Murdockyoufool | 20-05-07 | 01:51

Dit topic bewijst maar weer eens dat zodra de naam 'van Jeauleaux' valt, er iets moois ontstaat. 100% genieten!

Lobo | 19-05-07 | 20:15

@LaCoHoKi 19-05-07 @ 15:15
"En kijk eauk goed uit voor Jeauden, eauk al spelen ze meaui vieaul!"

(Robert Long: 'Allemaal Angst')

Ahasveros | 19-05-07 | 19:49

@waskuip-admiraal 17-05-07 @ 21:29
Komkommertijd?
Het was mij ook opgevallen.

sunsh!ne | 19-05-07 | 16:49

LaCoHoKi 19-05-07 @ 15:15

Welk een vertederend eerlijk inzicht in de ziel van de Volkskrantlezer! Als de dag van gisteren herinner ik me nog hoe je hier binnenkwam, het neusje hoog in de lucht, om de untermensch wat elementair fatsoen in te peperen, om reeds vandaag - o tempora, o mores! - te verworden tot een om zich heen schoppende en scheldende achterbuurtfiguur. In naam van de geenstijlse brigade dank ik je dan ook héél hartelijk en oprecht voor dit hoogst verhelderende inkijkje in de degradé van de Volkskrantabonnee. LaCoHoKi, fidele kerel, dit hadden we zonder jouw hulp nooit zo duidelijk aangetoond gekregen. Lang geleden zo gelachen! Kom gerust nog eens terug!

v Maerlant | 19-05-07 | 16:24

Ik weet dat dit dus juist niet de bedoeling was maar.... Ik word hier stil van...

NoahHafra | 19-05-07 | 16:03

LaCoHoKi @ 15:15
Ah, je bent een AFA-'name and shame'-adept welke werkeloos moet toezien dat dat verdraaide internet iedereen een zonnebril-met-snor-en-pruik verschaft. Een verraaier heette die vroeger.

tipo | 19-05-07 | 15:55

-weggejorist-

Lizzard | 19-05-07 | 15:27

@v Maerlant 19-05-07 @ 14:16
Zoals ik al dacht, de ene uitvlucht na de andere. Vlucht maar gauw je tuin in want het "gevaar voor lijf en leden" ligt overal op de loer en zorg ervoor dat je je broek niet vol peopt. Het publieke debat is niet boor bange mensen v Maerlant dus jij bent degene die te licht bevonden is (werderom zo'n laffe cliche overigens om een debat te ontvluchten). Veel plezier in je tuin en pas op voor boze enge bosnegers.

LaCoHoKi | 19-05-07 | 15:15

LaCoHoKi 19-05-07 @ 13:42

Om 13:09 en 14:25 gisteren gaf ik al aan dat één van de redenen om legitiem niet-identificeerbaar te posten het gevaar voor lijf en leden is. Ik raap jouw argumenten op, jij niet de mijne: is dat nu die verheven discussietrant? En wat ben je toch benieuwd naar wie ik ben en waar mijn huis woont. Het begint erop te lijken dat je iets voor me in gedachten hebt; toch geen AFA's in de aanbieding? Overigens valt er blijkbaar op jouw 'stelling' ('t zou wat) dat de invloed van GS verwaarloosbaar klein is ook nogal wat af te dingen: enerzijds omdat je krampachtige weerwerk doet doorschemeren dat je er zelf niet erg van overtuigd bent, anderzijds door de steeds meer gepikeerde reacties van MSM-relicten - zie hierboven: een nieuwe Groentevrouw is geboren!
-
'Koppig slap lafbekje', is dat nu hoe die keurige, genuanceerde Volkskrantabonnee eruitziet? Wat prijs ik me gelukkig een geenstijls untermensch te zijn. Einde discussie met jou LaCoHoKi, de tuin wacht, je bent gewogen en te licht bevonden.

v Maerlant | 19-05-07 | 14:16

@v Maerlant 19-05-07 @ 01:58
Pft, je had beter kunnen gaan slapen want je draait om de hete brei heen. Toon aan dat jij niet je eigen scheidsrechter bij je hebt door vanaf dit moment identificeerbaar te posten. Je gaf eerder al aan dat deze stelling sowieso niet op jou van toepassing is dus dat maakt het alleen maar makkelijker voor je. Je eerst volgende post zal dus voorzien zijn van je ware identiteit... en zo niet dan vind ik je maar een koppig slap lafbekje.

LaCoHoKi | 19-05-07 | 13:42

-weggejorist-

Lizzard | 19-05-07 | 12:22

@ Murdockyoufool 18-05-07 @ 13:49
U komt uit Dordt ?
De film heette CLARISSE... KLAAR IS ZE...
Dus duidelijk een cult... Herstel... cuntfilm.
Het was niet de bioscoop/schouwburg waar jij aan refereert denk ik.
Lag echter wel in het centrum.
Schuin tegenover het terras van een café waarvan mij de naam ontschoten is en waar, volgens een kennis die in Dordt woonde, op de plee regelmatig de rechtopstaande bolus van notoire bezoeker Sliedrechtse Kees, met het plamuurmes uit de pot gebeiteld moest worden.
Is/zijn misschien inmidddels al afgebroken??
Het café en de bioscoop bedoel ik.
Het is zoals ik al zeide, geruime tijd geleden dat ik daar nog eens geweest ben.
Ben het wel met je eensch dat er prachtige monumentale panden in de binnenstad staan met al die jachten veur de deur.
Eauk mooie parken.
Heb wel eens gelezen dat mensen verbijsterd waren, omdat ze erachter kwamen dat de bewoners/kennissen van die panden blijkbaar aan hun rijkdom waren gekomen door slavenhandel in vroegere tijden.
Tja en wat betreft de zogenaamde Vaderlansche Geschiedenis..
Het is de Hollandsche Geschiedenis.
Het "Neêrlants bloedt" druipt er vanaf.
nl.wikipedia.org/wiki/Cornelis_Tromp
Kan me nog herinneren dat bij het bruggetje waar de binnenhaven uitkomt in de Merwede (I presume?) een spreuk staat (Stond??):
WAT BLIJFT KOMT NOOIT TERUG.
Jammer dat deze tegelwijsheid niet aan de overkant van Gibraltar en de Bosporus in steen is gehouwen.

wachtmeester de bruy | 19-05-07 | 08:05

Hmm van Maerlant

Onaardige beeldspraak met die scheidsrechter, maar daarmee nog niet onwaar.

haasje over | 19-05-07 | 08:03

-weggejorist-

wiebje | 19-05-07 | 02:09

-weggejorist en opgerot-

wiebje | 19-05-07 | 02:08

LaCoHoKi 18-05-07 @ 20:22

Pft, ik ben moe en wil gaan slapen ,tussenliggende reaguursels niet gelezen (dat doe ik morgen collega's), maar effe toch dit: ik heb je stelling quasi letterlijk overgenomen en beargumenteerd weerlegd; kom je doodleuk met een andere stelling. 'Mensen die anoniem posten gaan verder en grensoverschrijdender dan mensen die dat niet doen' is NIET hetzelfde als 'als mensen niet anoniem reageren gedragen ze zich als keurige genuanceerde VK-abonnees'. Mag ik je een praatgroep aanraden? Lucht aardig op. Vergeet ze wel niet bij voorbaat te briefen, liefst op vermanende toon; andere meningen hoeven we niet! Het komt met die wereldverbeteraars altijd weer op hetzelfde neer: Hoi! We willlen graag ballen met jullie, en kijk, we hebben ineens een scheidsrechter mee.'

v Maerlant | 19-05-07 | 01:58

-weggejorist-

wiebje | 19-05-07 | 01:53

wiebje 19-05-07 @ 01:41

wiebje, je mot je van verschillende technieken bedienen. Een mosterdzaad called "doubt" is lange termijnwerk. Jij verkettert ze en rightly so, maar ik was ooit één van hen en begrijp ze. Maar dat is van geen belang in the end, we staan veur de goede saeck, right?

En dan nu: heb je die link gelezen en je troonrede al af?

bottehond | 19-05-07 | 01:44

-weggejorist-

wiebje | 19-05-07 | 01:41

-weggejorist-

wiebje | 19-05-07 | 01:33

wiebje 19-05-07 @ 01:23

Ik heb met anja meulenbelt gepost op haar eigen site, dus. Calm down, zeg geweaun wat je te zeggen hebt. We zijn jaren verder sinds die kale en de Menschen luisteren nu heus wel. Ongeleid projectiel.

bottehond | 19-05-07 | 01:29

-weggejorist-

wiebje | 19-05-07 | 01:23

@ Wiebje

Come to think of it, doe eens goegelen op geenstijl en usurpateurs. wel fair blijven. en ik meen tog hevig kritikaster te zijn van de vvd. en verders? Niet één van mijn comments dienaangaande is ooit weggejeauleaut. Ergo: nou, kom op. Neem drankje en maak een minitroonrede opzijn wiebs. Maakt niet uit hoe lang het is. Wordt dik lachen. En niet vergeten de oplossingen binnen de al dan niet op te rekken mogelijkheden te presenteren, want wat erv fout zit is inmiddels alom bekend. Make my day.

bottehond | 19-05-07 | 01:23

wiebje 19-05-07 @ 01:09

I like my own shit. Honden eigen. Nou, orakel, enlighten me.

bottehond | 19-05-07 | 01:19

-weggejorist-

wiebje | 19-05-07 | 01:09

-weggejorist-

wiebje | 19-05-07 | 01:01

@ wiebje

als je nou stopt met dat aluhoedje gedoe in je perseaunlijke vendetta met de @ Redactie en gewoon zegt wat je te zeggen hebt wordt jij volgens mij niet weggejeaulist. Goed gevonden. Hou je vooralniet in,maar richt je scherpepijlen waarv ze thuishoren.

bottehond | 19-05-07 | 00:55

-weggejorist-

wiebje | 19-05-07 | 00:43

@ Rabarbeke
Dat geldt ook voor sommige reaguurdertjes.
Zelfs het slechts virtueel bestoken van de hersencellen kan al tot hoog oplopende meningsverschillen leiden.
't is maar ingewikkeld.

haasje over | 19-05-07 | 00:26

Die lulletjes Blankenen en Jojo nemen internet veel te serieus. Maar ja, als je daarbuiten geen leven hebt, wat moet je dan?

Rabarberke | 19-05-07 | 00:22

@ lizzard (en ook botte)

Dat van die linkse kerk en propaganda-machines, sorry daar haak ik af. Dat soort denken vind ik echt de 21e eeuwvariant van het "groot kapitaal"
Tot zo'n dertig jaar terug was alles de schuld van het grootkapitaal (en dus van rechts). Dat was en is een simplistisch wereldbeeld, maar dat is dit ook. Het is blijkbaar nodig om dat waar je je tegen afzet een kleur en een geur te geven, maar in feite doe je daarmee je eigen inhoud te kort.
En zo zwart/wit is het ook helemaal niet. Lizzard jij zegt Volkskrant en ik zeg dan Van Maerlant, die in een ander draadje een nogal pittig anti-islam artikel linkte, bij de Volkskrant.

Los daarvan hebben we weinig verschil van mening. Bij Fortuijn sleepte D66 notabene Anne Frank er al bij. Nogal onsmakelijk als je daarmee de stijl van een ander te lijf wil. Het meten met 2 maten is voor sommigen geen bezwaar, zoveel is duidelijk.

T.a.v. Van Jeaule: Voer je de discussie vanuit een "linkse invalshoek". dan heb je tijdens het voeren van de discussie (ik heb niets tegen dubbele paspoorten, zie een groot deel van de moslims niet als een gevaar, de Mo B's en de Tilburgse imams overigens heel erg wel) nogal last van types als Van Dam. Die in beginsel dezelfde mening hebben, maar die mening zo pedant inbrengen, dat 'steekhoudende' argumenten niet meer gehoord worden, want het riekt op voorhand naar het opgeheven vingertje, blèèèh.
En andersom werkt het exact zo. Ik kan iemand die de koranscheurteksten van Wilders ondersteunt amper serieus nemen op de inhoud, dan staan principes al snel in de weg. Het zal een zwakte zijn, so be it.

haasje over | 19-05-07 | 00:07

-weggejorist-

Lizzard | 18-05-07 | 23:59

Lizzard 18-05-07 @ 23:17

Als jij vandergraafgenerator kent en toch female bent, hetgeen ik eerlijk gezegd betwijfel, wil je dan puppies met een afneembare staart met me maken? Ik vind je comments onbetaalbaar goed.

bottehond | 18-05-07 | 23:27

-weggejorist-

Lizzard | 18-05-07 | 23:17

haasje over 18-05-07 @ 23:04

Innemende post. Nuf said. Eén aanmerking. Hoe kom je er bij dat jeauleau aan de nuancerende kant staat. Een tweede, if I may: islam-watchen (dat is de bulk van het verhaal en de controverse tog?) kan uiteindelijk alleen dan tot enig succes leiden als meer weldenkenden hun voorzichtige standpunt verlaten. Ik zeg er bij: in het belang van ook álle goedwillende, Nederlander willen zijn/wordende allochtonen. Maar uiteraard eerst en vooral van de natiestaat 0031. Het hangt (helaas) allemaal samen. Tenslotte: innemende post, ik ben verrast.

bottehond | 18-05-07 | 23:15

@ botte

Ook aan de borreltafel is verbale schoonheid (zelfs met drank) te bewonderen, dus wat is je punt?
De getalsmatige discussie? De 17 zetels van Wilders laten zich hier niet verklaren. Sorry ik acht jou zelfs niet statistisch representatief voor het Wilderiaanse stemvee.

Wat hier gebeurd schaal ik (getalsmatig) idd anders in dan jij. Neerbuigend? Not intended.
Ik heb hier ook een nadrukkelijk andere aanwezigheidsfrequentie dan jij.
Dit is voor mij gewoon een spelonk van het internet waar een beperkt aantal mensen actief langs komt om te discussieren, zich domweg te vermaken en soms om zich stijf te ergeren.
Ik vind het een meerwaarde hebben en blijf dus komen. Ik leer ervan, scherp mijn mening, verneem andere inzichten, scheld soms wat mee, loop wat te f*cken en ga na de borrel (vandaag een Balvenie double(oak)wood, zacht, maar lekker) tevreden slapen.

Al met al vind ik het een non-discussie. Ik vind dat Hammersley een terechte constatering doet, maar dat is nou echt geen steekhoudend argument voor het betoog van Van Jeaule. Dat riekt nog altijd naar bedilzucht, naar de PVDA van Van Dam en Melkert.
En om dan maar aan te haken bij jouw favoriete onderwerp, daar waar Wilders met zijn opvreten van hoofddoekjes en het verscheuren van korans de kritische zijde gijzelt, doen de Van Jeaules en vooral van Dams van deze wereld dat aan de nuancerende kant.

Eerlijk antwoord over 10 jaar terug? Ik was in 2002 nog totaal verbijsterd dat een kale relnicht moeiteloos 20+ zetels aan zijn kont had hangen en dat een would-be premier daar zo kleuteresk mee om ging, dusss
6 maart van dat jaar was er de wake up call eerlijk gezegd.

haasje over | 18-05-07 | 23:04

haasje over 18-05-07 @ 22:01

Cursed Dog Calling!

haha. Wat een grap. Je verwijt LocaHakki dat hij uit de bocht vliegt met zijn "speelse" gedoe. En vervolgens degradeer je de vaak schitterende meningsuitwisseling in draadjes tot borreltafelpraat. Ik denk dat je je danig vergist. Had jij 10 jaar terug gedacht dat een partij als de PVV in peilingen op 17 zetels zou staan? Ik noem maar één voorbeeld. Ik kan zo lang doorgaan, maar de rest kun je zelf bedenken. Je inschatting van dergelijke fenomenen lijkt me weinig realistisch. getalsmatig stelt het nog eens geen flikker voor. Toe maar. Laat ik daar nou héél anders over denken. Maakt mij verders niet uit, maar als ik de aan paniek grenzende hysterie inzake het integratie- en islamdebat zie van establishmentszijde, dan lijkt me dat er toch wel iets aan de hand is. Afgezien van of je deze ontwikkelingen wenselijk acht dan wel niet, dan nog vind ik het een vrij ernstig tekort in je analyse door je neerbuigende bewoordingen. jaja, het establishment en de maatschappelijke vrede fetisjisten zitten danig in hun maag met deze ontwikkelingen. Maar jij niet, dus er is niets aan de hand.

bottehond | 18-05-07 | 22:15

@LaCoHoKi @ 21:20
Het is hier anarchisme, dus jou spelregels gelden hier niet, behalve voor je eigen perceptie. Jij meent voor de massa te kunnen denken en spreken, te kunnen bepalen wat serieus is en wat niet voor iedereen, waarmee je anderen het recht denkt te kunnen ontnemen daar zelf hun oordeel over te vellen.
.
Daarnaast moet je het doosje 'extreem-rechts' gewoon wegstoppen, want niemand hier past daar in. Extreem-rechts staat voor ontmenselijking: ontwaardiging van de menselijke conditie. Dat lees ik hier zelden en wordt meestal weggejorist. De suggestie in mijn richting beschouw ik dan ook maar als hypothese voor iets anders. Anders zou ik het niet anders dan als ongefundeerde intimidatie kunnen opvatten.

tipo | 18-05-07 | 22:07

@LaCoHoKi 18-05-07 @ 21:20:
Je hebt het pleit vanmiddag rond half vier al verloren. Door je nu een beetje op bottehond te concentreren maak je jezelf alleen maar erg zielig. Het gaat helemaal niet om bottehond maar om de abjecte schrifturen van Van Jeauleaux en Wagendorp dat een niet-anonieme mening beter is dan een anonieme of een mening onder pseudoniem.
Het enige wat je nu doet is je er onderuit wezelen en een puntje proberen te scoren waar geen eer meer valt te halen. The battle is fought, you lost.

koerbagh | 18-05-07 | 22:01

@LaCoHoKi 18-05-07 (de hele dag door)

Je gaat aan de haal met mijn stelling en stellingname en al in de vijfde zin gier je wat mij betreft strak uit de bocht.
Als je (zoals ik) botte verbaal onfatsoen verwijt, zul je die norm ook op jezelf vn toepassing moeten verklaren. En dan zijn "speelse verwijzingen naar nazisme" een gotspe.
Ik erger me de typhus aan de stijl (V Maerlant beleeft dat duidelijk anders, zie 13:09) en vervloek botte als ik of andere medereaguurders wegens afwijkende mening tot polikor of staatsvijand worden verheven. Over de top, ranzig etc.
Maar hem "speels" tot nazi verheffen zou minstens zo ranzig zijn..

Blijkbaar verwissel je stijl met inhoud en dan vrees ik dat botte (in totale fuckwad-stijl) een punt heeft, want op zijn zachtst gezegd meet je dan met twee maten.
Als ik iemand speels een nazi noem (geen idee hoe ik dat moet doen, maar oke), mag hij me speels een landverrader noemen, fair enough.

En daarbij vind ik dat Lobo met zijn posts een zeer belangrijk punt heeft.
De anonimiteit van de weblogs als GS zijn de borreltafels van vroegâh.
Daar, met wat drank achter de kiezen zeggen de mensen wat ze werkelijk vinden. In het maatschappelijke debat is dat zeer relevante informatie. Maak het alleen niet groter dan het is. Getalsmatig stelt het geen flikker voor. Mannetje Pechtold is dan ook een slim mannetje door hier rond te neuzen.

haasje over | 18-05-07 | 22:01

@bottehond 18-05-07 @ 20:40
En uit welk vaatje zou ik dan wel moeten tappen? Uit het vaatje van bottehond zeker... Met mijn verwijzingen naar extreem-rechts raak ik bij jou blijkbaar een gevoelige snaar waardoor het lange tenen syndroom, waar de gemiddelde allochtoon velermaal van beticht wordt, gelijk in me op komt. Als er hier iemand is die kampioen (dis)kwalificeren is dan ben jij het wel bottehond. Ik mag dan wel niet zo vaak en veel posten maar meelezen doe ik al een tijdje en jij bent nou typisch zo'n figuur die gelijk klaar staat met allerhande (populistische) kwalificaties wanneer een mening af wijkt van de jouwe. Dit noem ik pas een erg zwakke manier van discussiëren. Je reacties zijn zelden inhoudelijk van aard en beperken zich meestal tot een kwalificering van de persoon die er een voor jou onwelgevallige mening op na houdt. Voobeelden te over maar laten we dicht bij huis blijven en jouw eerste reactie op mijn voor jou onwelgevallige mening onder de loep nemen. Je begint gelijk al met een kwalificatie van mijn persoon als zijnde “een fatsoensrakker cq. belanghebbende in deze casuïstiek”, waarna je verder kwalificeert: “jullie tijd van de meute dom houden, manipuleren en moreel intimideren is voorgoed voorbij”; “. En ik lach er om, recht in je intolerante mombakkes”; “Je waant je ver verheven boven het vulgus met haar onderbuikmentaliteit”; “jouw toonzetting bevalt mij al helemaal niet. Stiekem. zelfingenomen en met dictatoriale trekjes”; “steek je hoogdravende maatschappijontwrichtende leer maar in je achterwerk, want er is vrijwel geen klandizie meer voor” en je sluit af met, inderdaad, wederom een kwalificatie “calvinist zonder god”. En dit is niet alleen in deze draad zo bottehond maar dit is de rode draad in al jouw reaguursels waarmee je jezelf tot Koning Kwalificaties kroont en tegelijkertijd diskwalificeert tot een niet serieus te nemen reaguurder.

LaCoHoKi | 18-05-07 | 21:20

-weggejorist-

Lizzard | 18-05-07 | 20:43

LaCoHoKi 18-05-07 @ 20:22

Bij jou zit het hem in die tussendoor opmerkingen. Je lijkt sikkeneur wel. Je verwijzingen naar extreem rechts beginnen nu toch echt weer op te vallen. Hard habit to break kennelijk. Jammer dat die plaat maar blijft hangen. het is ook geen hoopvolle indicatie omtrent je abstraherend vermogen. rechtslinksextreemrechtslinks: heb je 10 jaar geslapen of zo? Dergelijke onnutte kwalificaties gebruiken ("nee bottehond, dat zei ik niet over of tegen tipo", yeah right) getuigt van een in mijn ogen ondermaatse debatingtechniek. je bezondigt je precies aan wat ik al eerder zei over een soortgelijke uitdrukking. Als je serieus genomen wilt worden kun je beter rap inbinden op dit punt. Je verschaft jezelf um Sonst een kilometer voorsprong op de mijl. Ik accepteer dergelijke infantiele trucjes niet, dude. Weet je wat: ik zal jou vanaf nu mainstream- fascist noemen. En dan mag je die kilometer houden, want ik voel al aan dat jij het op semantische discussies gaat houden waar je dan een diskwalificatie aan je opponenten in verweeft. Geen enkele partij voor mij. Lees die colums van kroes en de draadjes eens, die leert je hoe het niet moet, tenzij je wilt bekend staan als een nonvaleur die inhoudelijk niets te melden heeft en debatingstrucjes gebruikt om niets te zeggen maar zich en passant wél inbeeldt met de grote meisjes en jongens mee te kunnen doen? Tweede faux pas. Boeit mij niet verders: maar ik voorspel je dat als je inhoudelijk mee wilt doen en ook nog iets toe wilt voegen je uit een heel ander vaatje zult moeten tappen. Wat mij betreft dan. Vooralsnog ben ik volstrekt niet onder de indruk.

bottehond | 18-05-07 | 20:40

@v Maerlant 18-05-07 @ 18:13
Je zou beter moeten weten v Maerlant. Het gaat hier niet om het gegeven of reaguursels al dan niet gejorist worden, het gaat erom dat mensen die anoniem posten veel verder en grensoverschrijdend gaan dan mensen die dat niet doen. Dat uiteindelijk op beide manieren van reageren gemodereerd wordt doet er niet toe. Als je nu nog steeds van mening bent dat dit niet het geval is dan daag ik je uit om een reaguurder met je argumenten te overtuigen een door mij uitgkozen reactie nogmaals te plaatsen, echter nu voorzien van de indentiteit van betreffende reaguurder.
.
@tipo 18-05-07 @ 18:37
En toch bedoelen wij niet hetzelfde. Als tipo in real life bekend staat om zijn extreem-rechts gedachtegoed en morgen opeens identificeerbaar post zal er heel anders tegen tipo en zijn reaguursels aangekeken worden. Wanneer anoniempje F*ckMoslims morgen post dat hij vindt dat politici in de Hofstad een rituele slachting kunnen krijgen wordt hier een hele andere waardering aan toegekend dan wanneer de identificeerbare Samir Boutagna dit dit doet.

LaCoHoKi | 18-05-07 | 20:22

LaCoHoKi 18-05-07 @ 18:07

Ik heb het vandaag niet gezien, die inhoud, maar goed: kennelijk ben je voornemens dat te gaan doen en da's een goede zaak. Verders niet meer zeuren. Sta je mannetje en gaan met die banaan. En verders heeft v Maerlant gelijk. Jeauleau en die blankens zijn nare mannetjes. Je daarmee inlaten staat je niet fraai. De trackrecord van jeauleau wel eens goed bekeken? De man is een regelrecht gevaar voor de Vrijheid van meningsuiting. De hemel zij geprezen dat die parvenue zijn vieze middelvingertje niet meer in het internet kan krijgen. Hij is uitgerangeerd, eerst en vooral omdat hij het Vrije, bijkans anarchistische karakter van dat medium niet kan handelen.

piquant 18-05-07 @ 18:24

Nee hoor, hoezo?

bottehond | 18-05-07 | 19:20

-weggejorist-

ontsnaptegorilla | 18-05-07 | 18:53

@LaCoHoKi @ 18:07
Dat is precies wat ik je vertel. De inhoudelijke boodschap van Multatuli, Kafka en George Orwell, zijn niet meer of minder waard omdat ze onder pseudoniem geschreven zijn. Als Tipo morgen onder een andere nick post, zal zijn boodschap er niet beter of slechter op worden. Maar het verlichte despotisme van Van Jole staat haaks op die gedachte: Denken en spreken voor het volk, maar alsjeblieft niet door het volk.

tipo | 18-05-07 | 18:37

@Botte @ 16.36

Dat lucht lekker op zeker?

piquant | 18-05-07 | 18:24

LaCoHoKi 18-05-07 @ 14:51

De stelling 'als mensen niet anoniem reageren gedragen ze zich als keurige genuanceerde VK-abonnees' is NIET correct. De stelling wodt al ondergraven door het simpele gegeven dat ook niet anonieme reaguursels worden gejorist. De stelling stuikt vervolgens ineen als we nagaan wélke reacties worden gejorist. Onwelvoeglijke, maar ook onwelgevallige. Waarmee de kat op de koord zit: het gaat er de Blankens, de Jolo's en de LaCoHoKi's van deze wereld niet om welvoeglijkheid, maar om welgevalligheid. De stelling stinkt, naar favoritisme, als die van een wetenschapper die partijdig poneert, om, met voorbedachten rade, z'n hypothese bevestigd te zien, aldus het domein van de wetenschap verlatend om dat van de demagogie in te duiken of, in dit geval, dat van de dwingelandij.

v Maerlant | 18-05-07 | 18:13

@botte
Rustig blijven kerel (als je tenminste een kerel bent) en tot tien tellen. Jezelf in dezelfde topic tegenspreken doet je betrouwbaarheid weinig goed. Op 18-05-07 @ 15:19 zeg je nog "Ergo: als je geïnteresseerd bent, en dat ben je, gezien je posts in dialoog en verdieping" en nu beweer je opeens dat ik het debat uit de weg ga? Samen met nog enkele uitzonderingen ga ik juist het debat aan en probeer hier op een (zelf)kritische manier naar te kijken. Het merendeel van de laffe reaguurders gaat deze discussie, die overduidelijk een zere plek blootlegt, uit de weg en likt slaafs en kritiekloos de inmiddels met eelt bezaaide aars van de topicstarter. Overigens is het "klagen en beschuldigen" waar je mij van beticht zeer nauw verbonden met anonimiteit en GS en dat zou jij inmiddels moeten weten. Dat ik jou als voorbeeld noem komt omdat iemand anders jou ook als voorbeeld gebruikte (blijbaar met een goede reden) en ik daarop voort borduurde. No offence ouwe.
.
tipo 18-05-07 @ 16:21 & 16:34
Je gaat me toch niet vertellen dat je denkt dat de boodschapper achter een boodschap geen enkele invloed heeft op de waarde van die boodschap? "... dan vraag ik me af wat voor mens jij dan bent." Wat die anonimiteit al niet veroorzaakt.
.
Lizzard 18-05-07 @ 16:33
Ja die anonieme virtuele middelvinger (dubbel zo stoer) komt inderdaad erg hard aan.

LaCoHoKi | 18-05-07 | 18:07

hear hear

Ronnie M. | 18-05-07 | 17:46

LaCoHoKi 18-05-07 @ 16:15

Dat staat je vrij, maar daar was het je tenslotte allemaal om te doen. Je bent een prul en je durft het debat niet aan en beklaagt je over de toon. Ik heb nieuws voor je: er vindt hier volop debat plaats en nog wel zeer goed onderbouwd ook. dat zulks van jouw kant ontbreekt zegt mij dan ook voldoende. Het gaat jou niet om debat, het gaat jou om klagen en beschuldigen. Lees de huisregels nog eens door: niet voor mietjes. Ik heb reeds geconstateerd dat establishment- likkers in de debatten hier keer op keer alle hoeken van het scherm te zien krijgen. Wellicht dat dáár in de oorzaak gelegen is van frustratie van lui als jij en je matties jeauleau et al. Je zou de draadjes nog eens kritisch moeten doornemen. De diskwalificaties gaan over en weer en horen en bij. Maar als je goed oplet en je niet laat verdoven door je eigen tandengeknars, dan zou je zien dat ik gelijk heb. Jouw soort mist iedere inhoud en onderbouwing, dat blijkt keer op keer. Nogmaals: om dan te zeuren over de toon doet nogal kinderachtig aan. Jij hoeft mij niet serieus te nemen, maar je hebt het wel doorlopend over mij in je comments in deze draad. Wat dacht je: ik zal die gekke botte eens aanpakken. get real. je gedraagt je als een paling in een emmer snot. Ik heb je nu een paar maal uitgenodigd om dieper op inhoud in te gaan en je blijjjjjjjft maar zeuren. Nogmaals en dan nu toch voor de laatste keer: wat wil je nou, man. je krijgt alle ruimte en wilt naast die vinger gelijk een hele arm. je zoekt het maar lekker uit, oud wijf.

bottehond | 18-05-07 | 16:36

George Orwell (Eric Blair) is ook een pseudoniem. Ook zijn boeken staan voor een cynisch en zwartgallig gedachtengoed, waar we als maatschappij langzaam naar toe bewegen in Nederland. Het was geen wensdroom, maar een nachtmerrie waar hij voor waarschuwde. De huidige situatie in Vlaanderen is Kafkaiaans. Dat was geen wensdroom maar een schrikbeeld voor Kafka en dat heeft hij poetisch beschreven. Ooit zal blijken of Nederland en de EU Bottehondsiaans is geworden, zoals hij en anderen dat poetisch beschrijven hebben. Als je de menselijke conditie achter die waarschuwing niet ziet, en de barokke stijl niet waardeert, dan vraag ik me af wat voor mens jij dan bent.
.

tipo | 18-05-07 | 16:34

-weggejorist-

Lizzard | 18-05-07 | 16:33

@LaCoHoKi @ 16:11
Dus je neemt een Blood & Honour-adept serieuzer dan een Jolige (sic) student uit Enschede? Dat soort reacties zijn sowieso niet serieus te nemen. Dat zijn niet de Multatuli's en Kafka's die ik bedoel (Bottehond is dat wel). Dat zijn vervelio's.

tipo | 18-05-07 | 16:21

@bottehond 18-05-07 @ 15:56
Ik ken je niet bottehond, ik geef enkel weer wat jouw anonieme reacties voor beeld oproepen. Een dergelijk zwartgallig beeld kan ik moeilijk aan een mens koppelen en zal ik derhalve ook niet al te serieus nemen.

LaCoHoKi | 18-05-07 | 16:15

Alsjeblieft niet reaguren met echte namen.
Ik discussier veel liever met een 'fuckje' een 'Hannalore' dan met een ' Anke Boukema' of 'Bertha'

King of controversy | 18-05-07 | 16:13

@tipo 18-05-07 @ 15:54

tipo stelt: "de mate van identificeerbaarheid niks zegt over de kwaliteit van de boodschap"
.
Hier ben ik het niet mee eens. Twee reaguurders op GS betitelen een persoon als een "onbetrouwbare kankerjood" die snel d.m.v. een *neqschot* deaud moet. De ene reaguurder is een jolige student uit Enschede die reageert om het reageren en de andere is een gewaardeerd lid van Blood & Honour. In anonimiteit gehuld zullen de reacties op beide reaguurders gelijk zijn, worden beide reaguurders echter identificeerbaar dan zullen de reacties op beide reaguurders totaal verschillend zijn.

LaCoHoKi | 18-05-07 | 16:11

@ LaCoHoki

"hun uitingen speels doch onschuldig aan bijv. het nazisme koppel"

speels en onschuldig? dát is exactly het instrument waarmee het politiek correct establishment zich decennialang heeft kunnen handhaven. dat zijn geen grappen, vriend, dat zijn infame aantijgingen om critici de mond te snoeren. Je inleveingsvermogen is niet bijster groot, is het wel. Maar goed: ik merk dat je geen enkele van mijn posts meer beantwoord, dus ik zal je verders laten voor wat je bent. Je lijkt goddomme die couscous wel: zogenaamd dialoog zoeken maar vervolgens gaan janken en de verongelijkte uit gaan hangen. Nee vriend, jíj lijkt mij degene die hier niet fair and square bezig bent. Open dat vizier en anders kun je wat mij betreft je snavel verders dichthouden tegen en vooral óver mij, wil je.

bottehond | 18-05-07 | 16:08

That hit the spot! Een jippie voor GS!!!

Hop Tap Sap | 18-05-07 | 16:02

Ik vind het volkomen non- issue. jeauleau en die andere lutsers die een probleem hebben met de reacties op fora en menen dat de toon heel anders zou zijn als niet anoniem geplaatst kon worden hebben een probleem met de Vrijheid van meningsuiting. Zo lopen er wel meer rond. En wat jammer nou dat ze het juist over de reacties hebben die hen onwelgevallig zijn, want hey: jeauleau zit zo vuistdiep in de pvda dat zijn denken en handelen niet veel zal verschillen van waar die club voor staat. Ik zou ook kunnen zeggen: hetgeen op sites als GS wordt gezegd is mede een reactie op decennialange onderdrukking van het Vrije woord. Het komt op mij allemaal nét iets te Poetinesk over om verder serieus te nemen. LaCoHoki, blijf niet zo hangen in dit gezeur, waarbij je doorlopend mij als voorbeeld neemt. Eerlijk gezegd bevalt me dat voor geen meter, zeker niet na je poging om islam- watchen te diskwalificeren. Jij haalt verschillende zaken door elkaar maar presenteert ze als één pakketje. Ik begin het nu flauw te vinden. Spill it out, man. Wat wil je nou eigenlijk?

bottehond | 18-05-07 | 15:56

LaCoHoKi @ 15:44
Bottomline is dat anonimiteit of pseudonimiteit niet synoniem is met lafheid of domheid en wel degelijk - naast stijl - op inhoud beoordeeld kan worden. Er komen tegelijkertijd ook veel laffe en domme mensen met volledige naam en toenaam op TV, wat bewijst dat de mate van identificeerbaarheid niks zegt over de kwaliteit van de boodschap.
.
De mate van identificeerbaarheid van sommige boodschappen bewijst wel dat hoe anoniemer ze zijn, deste eerder gaan ze tegen een bepaalde maatschappelijke stroom in. En soms moeten er correcties gemaakt worden als een bepaalde vorm van correctheid in twijfel wordt getrokken en dan heeft pseudonimiteit vele voordelen.

tipo | 18-05-07 | 15:54

@tipo 18-05-07 @ 15:27
Kafka vind ik ook geen geslaagd voorbeeld aangezien het nooit duidelijk is geworden hoe serieus zijn wens, dat al zijn ongepubliceerd werk moest worden vernietigd, genomen moet worden. Wel is bekend dat de schrijver diverse manuscripten zelf heeft vernietigd of heeft laten vernietigen door zijn vriendin.

LaCoHoKi | 18-05-07 | 15:44

-weggejorist-

Lizzard | 18-05-07 | 15:44

@ Pritt
Je hebt heel subtiel alle kontjes gelikt van de kudtreaguurders. Vervolgens heb je jezelf stilletjes omgedraaid, broek naar beneden laten zakken en voorover gebogen om zelf gelikt te worden. Als ik zo de reacties lees ben je ook heel wat teruggelikt. Maar ik pass, want ik heb je door gozer. Je vertelt niks nieuws dus Ga Eens Deaud, net zoals jolo en blanken trouwens.

terrormannetje | 18-05-07 | 15:35

LaCoHoKi @ 15:08
Dat Multatuli alleen vanwege zijn stijl, en minder om zijn boodschap gewaardeerd werd, kan ik niet beoordelen. Maar hij werd in ieder geval niet als pseudoniem lafbakje kaltgestelt, wat Van Jole wel doet met onsch reaguurders.
.
Wellicht dat de verschillende schrijfstijlen op Geenstijl al genoeg aanleiding geven tot heimelijk plezier van de lezers. Uiteindelijk is Multatuli's kritiek wel gehoord en is Kafka's bureaucratische nachtmerries door sommigen ook doorzien en begrepen. Wat voor persoon er achter schuilt is werkelijk niet interessant.
.
Kafka was in werkelijkheid een nette kantoorklerk. Om zijn baan niet in gevaar te brengen heeft hij zijn sublieme gedachten onder pseudoniem of zelfs helemaal niet bij leven uitgebracht. Dankzij fora als Geenstijl kan dit wel onder pseudoniem bij leven. Kafka is hier nog niet overtroffen, maar wie weet dat iemand zich geroepen voelt...

tipo | 18-05-07 | 15:27

@tipo 18-05-07 @ 15:10
Wat ik kan is een karakterschets vormen van bottehond op basis van zijn anonieme inbreng. Deze karakterschets zal in 9 van de 10 gevallen niet stroken met zijn ware identiteit aangezien het "menselijke" in zijn anonieme schrijfsels vaak ontbreekt waardoor alleen een negatief repulsief beeld overblijft. Medestanders van bottehond zullen hier een heel ander beeld van hebben wat de parrallel met de gevestigde journaille legt. Het blijft voor eigen parochie preken.

LaCoHoKi | 18-05-07 | 15:27

Overigens zou ik jeauleau en die andere establishment-nazi zonder meer in een persoonlijk gesprek duidelijk kunnen makwen hoe ik over hun laag bij de grondse praktijken denk. Dus zo anoniem hoeft het niet hoor.

bottehond | 18-05-07 | 15:24

-weggejorist-

Lizzard | 18-05-07 | 15:20

@ LaCoHoki

Ik had die van Baudelaire niet gezien. Goeie post is dat, alhoewel ik meen dat hij wat doordraaft vwb de incrowd. Er zijn natuurlijk een aantal reaguurders die sort of een herkenbare al dan niet smakeloosmakende rol hebben. Echter: de groep reaguurderTs is imho al zo vaak van samenstelling veranderd, kijk maar op topics van bv. een jaar geleden. daarnaast zijn er zat die een tijdje rondhangen en weer verdwijnen en daarvoor in de plaats komen weer anderen. Ik kan me best voorstellen dat als je vaak dezelfde namen ziet je de indruk zou krijgen dat de groep die nu frequent reaguurt de norm stelt. Mijn ervaring is dat dat niet zo is. dan aangaande het gebrek aan "dialoog". Ik kan slechts voor mezelf praten en weet zeker dat ik net zo vaak de dialoog zoek en bruggen probeer te slaan als dat ik een reaguurderT onder de grond schoffel, waarbij dit laatste meestal bedoeld is om een gedachte zeer nadrukkelijk onder de aandacht te brengen. Maar goed: ik praat voor mezelf: ik weet wel dat als je gefundeerd je mening geeft en dan met name: gefundeerd, dat er dan vrijwel altijd een diepere discussie ontstaat. Ergo: als je geïnteresseerd bent, en dat ben je, gezien je posts in dialoog en verdieping: wat let je. GS is een Vrijplaats en de reaguurders vormen een integraal onderdeel van GS as such en een ieder kan Vrij- uit spreken. En dat is al heel wat meer dan bij allerlei oude media fora, waar de mores zo strak zijn dat er geen reet aan is en je bij het minste of geringste weggecensureerd wordt. Daarvan is hier nauwelijks sprake en dat komt het debat vaak ten goede. Ik zou zeggen: doe je ding en zoek je eigen plek. Dat moet uiteindelijk iedereen doen in het leven en hier ook. Ik ben benieuwd en uietraard volgaarne bereid tot verdieping. @ Amen.

bottehond | 18-05-07 | 15:19

Wijzig de stelling een beetje en ik ben het er volmondig mee eens: Dankzij anoniem reaguren voelen mensen zich minder beperkt in het uiten van hun mening.

Lobo | 18-05-07 | 15:16

@Lobo 18-05-07 @ 15:03
Met andere woorden: "Stelling van Blanken en Jolo is dat als mensen niet meer anoniem reaguren dat mensen zich dan wel gedragen als keurige genuanceerde Volkskrant-abonnees." Ook jij bent het, ongeacht of dit nu een goede zaak is of niet, volmondig met de stelling van Banken en Jolo eens.

LaCoHoKi | 18-05-07 | 15:14

@LaCoHoKi @ 14:55
Kijk, u kunt Bottehond eigenlijk al identificeren, dus hoe anoniem is hij/zij dan? Zodra u hem identificeert, ridiculiseert u hem/haar direct. Vandaar het pseudoniem. Het ridiculiseren van zijn betoog zal een stuk lastiger voor u zijn, dus daar begint u niet eens aan.
.
En dat andere reaguurders Geenstijl als muppetshow ziet, maakt het nog niet minder waardevol voor iedereen. Tussen alle grappige kwinkslagen door lopen namelijk een paar bloedrode draden, vanuit het hart gesproken.

tipo | 18-05-07 | 15:10

@tipo 18-05-07 @ 14:51
Multatuli he, goed voorbeeld. Eduard Douwes Dekker werd en wordt als schrijver zeer serieus genomen maar wat echter ook bekend is dat Eduard Douwes Dekker in zijn pseudonieme periode vooral geroemd werd om zijn literaire kwaliteiten en minder om de inhoud van zijn verhaal waar het de schrijver vooral om te doen was geweest getuige de volgende passage uit het slot van de Havelaar:

".. het was mij niet te doen om goed te schrijven... ik wilde zó schrijven dat het gehoord werd. En, evenals iemand die roept: "houdt den dief!" zich weinig bekommert over den styl zyner geïmproviseerde toespraak aan 't publiek, is het ook my geheel om 't even, hoe men de wyze zal beoordelen, waarop ik myn "houdt den dief!" heb uitgeschreeuwd."

LaCoHoKi | 18-05-07 | 15:08

@LaCoHoKi 18-05-07 @ 14:51:
Ik vind het erg dubieus dit als achterbaksheid te betitelen. Je echte, ongenuanceerde, mening in alle gevallen geven is in 't echte leven een recept voor onenigheden. Je zult niet ontkennen dat "real life" een spel is dat je alleen succesvol kan spelen als je soms niet je ongezouten mening rondbazuint. Dat houdt niet automatisch in dat je die mening niet bent toegedaan of dat je dan meteen achterbaks handelt. Als anoniem lafbekje op internet onttrek je je even aan dat sociale spelletje en dat vind ik toegevoegde waarde hebben.

Lobo | 18-05-07 | 15:03

LaCoHoKi 18-05-07 @ 14:55

Ik mag aannemen dat je het nu over jezelf hebt, want jij kunt onmogelijk weten wat een ander denkt, lijkt me.

bottehond | 18-05-07 | 14:58

@LaCoHoKi 18-05-07 @ 14:05
U registreert Uzelf bij GS, verzint een wazige nick, en dat alleen om te vertellen dat U de GS-reaguurdertjes niet serieus neemt?
Schud dan hooguit Uw wijze heaufd om zoveel onnozelheid en ga uithuilen bij Uw moreel superieure vriendjes.

kuttekrap | 18-05-07 | 14:56

*ahem*
Ik heb hier ook wel eens GeenStijl-kritische posts geplaatst en die werden prompt verwijderd omdat die de redactie niet welgevallig waren.
Dus wie is er nou bang voor reaguurders die 'terugpraten'? Hmmm?

Pharos | 18-05-07 | 14:56

bottehond 18-05-07 @ 14:35
Ik wil slechts reageren met de zeer treffende analyse van collega reaguurder Baudelaire 18-05-07 @ 02:58:

"De crux, echter, is dat je je een slag in de rondte kunt reaguren, maar dat reacties - mede door anonimiteit - nauwelijks serieus genomen worden. De basisgedachte waarmee ze gelezen worden, wordt al snel: "wat zou die gekke Botte Hond hier weer op te zeggen hebben?"

LaCoHoKi | 18-05-07 | 14:55

@LaCoHoKi @ 14:05
Dat anonieme schrijfsels niet serieus genomen worden is een verzinsel van degene die het betreuren dat ze de controle verliezen op dat anderssoortige meningen. De stelling is nergens op gebasseerd.
.
Of wil je beweren dat Multatuli en Kafka nooit serieus genomen zijn omdat het pseudonieme lafbekjes zijn?

tipo | 18-05-07 | 14:51

@Lobo 18-05-07 @ 14:23
Leuk voorbeeld maar achterbaksheid is niet aan mij besteed dus ik zal hetgeen ik van die belangrijke zakenpartner denk niet achter haar rug om aan mijn partner mededelen want ik ben van mening dat sommige dingen niet gezegd "HOEVEN" te worden. Jouw voorbeeld degradeert (of promoveert; het is maar van welke kant je het bekijkt) een grote groep reaguurders tot achterbakse lieden die enkel achter andermans rug (lekker anoniem dus) om hun "echte" mening durven te geven. Precies datgende dus wat Blanken en Jolo ook stellen. Stel je overigens voor dat die belangrijke zakenpartner opzettelijk haar huis zo heeft ingericht en het eten zo heeft bereid om je betrouwbaarheid te testen, dan val je ff lekker door de mand ;-).
.
v Maerlant 18-05-07 @ 14:25
Het is fijn voor je dat jij je door die stelling niet aangesproken voelt maar een grote groep reaguurders voelt daardoor wel aangesproken. Eerlijk gezegd begrijp ik niet zo goed waarom je niet gewoon toegeeft dat betreffende stelling eigenlijk niet onderuit te halen valt. Jij nuanceert de boel (je lijkt wel een linkse policor!) door te bendadrukken dat mensen hier hun redenen voor hebben. Dit doet echter niets af aan de waarheid van de stelling en het zou je sieren als je dit ook toe zou geven.

LaCoHoKi | 18-05-07 | 14:51

Pritt, kom es gauw uit m'n kont

Gobo! | 18-05-07 | 14:45

LaCoHoKi 18-05-07 @ 12:31

Extremistisch is een kwestie van perceptie. Je hebt de juiste verhoudingen nog niet helemaal door, maar wat valt te verwachten van een fatsoensrakker cq. belanghebbende in deze casuïstiek. Jammer, he, dat er nu podia zijn waar de politiek correcte fluwelen dictatuur geen grip op heeft. Je post zegt álles over jouw persoonlijke positionering in deze. Leer er maar mee leven, jullie tijd van de meute dom houden, manipuleren en moreel intimideren is voorgoed voorbij. Alle kwalificaties en verdachtmakingen richting de islam- watchende Mensch zijn vervuld van rancune en onmacht. En ik lach er om, recht in je intolerante mombakkes. Je waant je ver verheven boven het vulgus met haar onderbuikmentaliteit. Je zou je eens af kunnen vragen waar het nou allemaal precies om draait. Er is een snel groeiende groep Menschen die het zat is dat dit land verkwanselt wordt en een groep die een droom koestert en die die droom op willen leggen aan anderen. Een kritisch geluid is verdacht en als het dan niet op de inhoud te weerleggen is begin je te zeuren over de toonzetting. Wel, laat me je dit zeggen: de toonzetting bevalt je niet, guess what: jouw toonzetting bevalt mij al helemaal niet. Stiekem. zelfingenomen en met dictatoriale trekjes. Ik zeg: steek je hoogdravende maatschappijontwrichtende leer maar in je achterwerk, want er is vrijwel geen klandizie meer voor. calvinist zonder god!

bottehond | 18-05-07 | 14:35

-weggejorist-

Lizzard | 18-05-07 | 14:32

als mensen niet meer anoniem reaguren dat mensen zich dan wel gedragen als keurige genuanceerde Volkskrant-abonnees.” onaangetast.

LaCoHoKi 18-05-07 @ 14:05

Maar ik voel me hier niet door aangesproken LaCoHoKi, want ik weet me anoniem ook wel te gedragen. Alleen kan je je over bepaalde onderwerpen niet vrijelijk meer uitspreken, en daar fiets je wederom galant aan voorbij. En wat diegenen die zich 'minder netjes' gedragen betreft: bekijk het nou eens van een andere kant. Het gaat vaak om getergde mensen, dikwijls toe te schrijven aan nare ervaringen met de opgedrongen multikul. (Lees 'De sociaaldemocratie en het rechtspopulisme van J. Van der Brink eens en je kan niet anders dan medelijden krijgen met een hoop door links aan hun lot overgelaten mensen.) Gun ze toch eens een forum om zich op af te reageren! Zo bekeken heeft dit blog ongetwijfeld voor nogal wat mensen therapeutische waarde, die van de uitlaatklep. En als volksverheffing je iets zegt, sikkeneur dan niet over taalfouten maar wees blij dat er nu voor anders minder mondige mensen een forum is, kijk voorbij die stilistische onvolmaaktheden en je zal soms onder de indruk zijn van de wijsheid die leeft bij mensen die nu eens niet tot hun vijfentwintigste hebben gestudeerd. Vergeet ook niet dat het 'linkse gedachtengoed' ons allen gijzelt, dag in, dag uit, in de MSM, het onderwijs, de politiek. Mogen andersdenkenden nog ergens heen met hun twijfels, frustraties, soms wanhoop? Tot slot: zie ook de humor eens in! Lizard 13:09 is een stijlvorm, een exponent van een hier ludiek beleden schrijftrant. Het moet gezegd: hij doet het met verve.
-
Ik bekijk vanavond nog wel 's je eventuele antwoord, maar moet nu de boze grotemensenwereld in. *uit*

v Maerlant | 18-05-07 | 14:25

@LaCoHoKi 18-05-07 @ 14:05:
Stel je wordt uitgenodigd door een belangrijke zakenrelatie voor een etentje bij haar thuis. Je vindt de inrichting van haar huis eigenlijk erg smakeloos en het eten bijzonder slecht bereid. Aan het eind van de avond vraagt ze wat je van het avondje vond. Als je partner bij thuiskomst vervolgens dezelfde vraag stelt, geef je dan hetzelfde antwoord?

Lobo | 18-05-07 | 14:23

Lizzard 18-05-07 @ 13:09
Jij bent nou het levende bewijs van mijn betoog. Er dan lekker stoer doch anoniem aan toevoegen dat je in 'real life' wel ff zus en zo zal, maakt door je laffe anonimiteit natuurlijk weinig indruk.
.
v Maerlant 18-05-07 @ 13:09 en tipo 18-05-07 @ 13:13
Ik denk dat jullie de waarde ervan sterk overschatten. De mening dat GS reaguurders synoniem zijn geworden aan anonieme lafbekjes (en nu niet in de positieve zin van het woord) zegt natuurlijk genoeg. De mensen die denken dat ze hier een serieus podium hebben vergissen zich ernstig want de gemiddelde GS reaguurder wordt alles behalve serieus genomen en in deze gevallen is de anonimiteit de oorzaak. Zonder een waardeoordeel in de vorm van wel/geen goede zaak aan de stelling van Blanken en Jolo te geven blijft hun stelling “…als mensen niet meer anoniem reaguren dat mensen zich dan wel gedragen als keurige genuanceerde Volkskrant-abonnees.” onaangetast.

LaCoHoKi | 18-05-07 | 14:05

Los van wat bidlip daar aanvoerde, heeft anonimiteit het voordeel dat je niet gehinderd door sociale status even je zegje kunt doen. Of je nu rechter bent of politicus (hallo Pechtold!), directeur of kantinejuf, je kunt neerkwakken wat je wenst, ook als je niet de behoefte hebt om daar in "real life" meteen op aangesproken te worden. Daarnaast is bedenken wat voor persoon achter welke nickname zit ook best vermakelijk. Het kan zomaar je buurman zijn!

Lobo | 18-05-07 | 13:52

@wachtmeester de bruy 18-05-07 @ 06:11
Clarisse... daar is ze!? Nooit van gehoord. Het moet een arthousefilm zijn geweest en met de 'plaatselijke bioscoop' doelt u waarschijnlijk op het prachtige door Sybold van Ravesteijn gebouwde Kunstmin. Maar u, kornet, heeft deels gelijk. Nog altijd wonen de ggggggggristenen in de Paul Krugerstraat en Luis Bothastraat. Verder klontert dit uitschot bij elkaar in een drietal wijken. De invloed van de mannenbroeders is echter niet meer noemenswaardig, getuige de vele koopzondagen, erotiekbeurzen en stampende Koninginnedag-houseparades.
Dordrecht staat voor grrrristenen, voor Kayapinar aan de Merwede, voor lamlendigheid -een echte Dordtenaar denkt doem-, voor onder de rook van Rotterdam. Maar Dordrecht is ook: prachtige monumentale panden en een rijke historie. Dat terwijl het armetierige Delft en het ranzige Den Haag alle credits krijgen. Grrrr.

nl.wikipedia.org/wiki/Dordrecht_(Neder...)
nl.wikipedia.org/wiki/Johan_de_Witt_Gy...
nl.wikipedia.org/wiki/Cornelis_de_Witt... (let op de rol van ene Tichelaar... een naam voor verraders)

Murdockyoufool | 18-05-07 | 13:49

@LaCoHoKi @ 12:31
Elk gedachte-experiment heeft waarde. Het scherpt de geest. Anoniem gaat dat soms beter, omdat je dan registers open kan trekken die anders onder sociale druk altijd gesloten zullen blijven. Of op non-verbale wijze geuit worden als even niemand kijkt. Het kn zelfs leiden tot onverwachte oplossingen of denkrichtingen.
.
Dit gedachten-experiment pacificeert de menselijke gevoelens die er wel degelijk zijn en biedt wellicht een uitweg door deze op een rijtje te zetten. Daarnaast bestaat er zoiets als vrijheid van besloten vergadering, wat de anonimiteit waarborgt.
.
De zogenaamde extremisten hier, blijken na een tijdje opvallend menselijk. Dat is een opluchting naast de kunstmatig beperkte meningsvorming in het openbare domein van de reguliere media.

tipo | 18-05-07 | 13:13

Wanneer dit het geval is, wat is dan op tegen om deze reaguursels uit de anonimiteit te halen?
LaCoHoKi 18-05-07 @ 13:01
-
Dit:
-
Het is natuurlijk veelzeggend dat je in een vrij land anno nu bepaalde dingen alleen anoniem dingen kunt zeggen. Anders krijg je de linkse gestapo of de moslim gestapo over je heen. Dan wordt je het land uitgehetst of gewoon op straat vermoord en dat wil natuurlijk niemand. Fijn dus dat je gewoon kunt zeggen wat je wilt, hetzij anoniem.
bidlip 17-05-07 @ 21:53
-
Sorry, maar als een ander het treffend zegt ga ik dat niet nog eens dunnetjes overdoen. Overigens was dat van die familie inderdaad een dooddoener. Maar lijd jij niet een beetje aan selectieve verontwaardiging? Is het niet hoogst onrustwekkend dat het in het ooit zo vrije Nederland nu al zover gekomen is als bidlip beschrijft? Dat je dat niet meeneemt in je comment doet je relaas niet erg evenwichtig overkomen.

v Maerlant | 18-05-07 | 13:09

-weggejorist-

Lizzard | 18-05-07 | 13:09

@v Maerlant 18-05-07 @ 12:44
"Jij bent vast familie van..." wat een dooddoener zeg… Je kunt wel makkelijk verwijzen naar het reaguursel van een ander maar wanneer deze Lobo. Lobo sluit af met “Iedereen kan elk reaguursel best zelf op waarde schatten, daar hebben ze Policor Fransje heus niet voor nodig.” Wanneer dit het geval is, wat is dan op tegen om deze reaguursels uit de anonimiteit te halen? Je maakt je makkelijk van af v Maerlant maar jij (niemand nog overigens) hebt de stelling van beide heren dat “…als mensen niet meer anoniem reaguren dat mensen zich dan wel gedragen als keurige genuanceerde Volkskrant-abonnees.” niet kunnen weerleggen.

LaCoHoKi | 18-05-07 | 13:01

He he he, Pritt windt zich op en zet zich met hart en ziel in voor "De Zaak". Pritt, we zijn klaar voor de strijd. Als jij zegt dat we naar LINKS moeten, dan GAAN we naar links, en als jij zegt dat we naar RECHTS moeten, dan GAAN we naar RECHTS! Stelletje lutsers bij de MSM, we lusten ze rauw! Hiiiihaaaaaa...

Rashit | 18-05-07 | 12:59

LaCoHoKi 18-05-07 @ 12:31

Zie o.a. Lobo 17-05-07 @ 21:37. Jij bent vast familie van Policor Fransje.

v Maerlant | 18-05-07 | 12:44

Baudelaire 18-05-07 @ 02:58 en haasje over 18-05-07 @ 09:55
Jullie hebben beide een goed punt. Het gros van de reaguurders komt hier voor vermaak, voor het ongestraft en nodeloos kunnen kwetsen, schelden en beledigen en zich lekker stoer en onaantastbaar voelen. Er is echter ook een groep die in GS een serieus podium ziet waar zij hun extremistisch gedachtegoed kunnen verspreiden en proberen zieltjes te winnen voor hun ‘heilige oorlog’. Deze zichzelf benoemde “islam-watchers” menen het ernst. Dit blijkt uit de manier van reageren en de felle reacties wanneer een (onschuldige) reaguurder die voor z’n vermaak post, hun uitingen speels doch onschuldig aan bijv. het nazisme koppelt. Voor deze groep mensen is anonimiteit het bestaansrecht van hun extremistisch gedachtegoed, zoals dit op alle extremistische fora het geval is. Het idee alleen al om in volle bekendheid datgene te spuien wat men nu in anonimiteit doet, doet hen de broek vollopen. En een leugenaar is degene die beweert dat hij zijn linkse collega of allochtone buurman de volgende dag met dezelfde afgrijselijke ziektes en doodverwensingen begroet als hij de avond ervoor lekker anoniem op GS heeft gedaan. Er valt Blanken en Jolo zeggen dan ook helemaal niets verkeerd met hun stelling dat “…als mensen niet meer anoniem reaguren dat mensen zich dan wel gedragen als keurige genuanceerde Volkskrant-abonnees.”. Het is en blijft toch een rare gewaarwording wanneer je weet dat iemand de avond ervoor jou als individu of als groep heeft uitgekotst, en verwacht dat diegene dit in de “echte harde wereld” ook zal doen, je in supermarkt met een vriendelijke glimlach goedendag wenst.

LaCoHoKi | 18-05-07 | 12:31

Ven Jeaule, yeeeees its game shot

Francisco throw again....

Mossad.il | 18-05-07 | 12:28

amen

RobbieG | 18-05-07 | 12:16

bottehond 18-05-07 @ 00:58

Je bent wat rancuneus Botte. Allicht een glaasje teveel? Zei ik meer dan een jaar geleden al niet dat links-rechts in deze problematiek voorbijgestreefde begrippen zijn? Als ik me niet vergis heb ik je toch de weg naar 'de Zwijger spreekt' gewezen. En ook de 'gematigden' zijn welkom. Maar in deze (die van de draad hieronder) had je je vergist. Wishbone ook. En guess what: ik ook, op een draadje op NN. So what? We reizen om te leren.

v Maerlant | 18-05-07 | 12:09

Rake analyse van Pritt. Ik weet uit eigen ervaring hoe de NOS om gaat met kritiek en inhoudelijke vragen. Keihard een IP-ban. Als je daar bij de CvdM vragen over stelt dan geven ze niet thuis. Ook een puntje van kritiek. Het verhaal kan ook worden gezien als een pleidooi voor het geven van stompzinnige commentaren en bijdragen. ´ Ga eens dead´ is niet altijd een constructieve bijdrage aan een discussie.

Thijs de Poedel | 18-05-07 | 12:02

Ik word er emotioneel van.

Dekkerioni | 18-05-07 | 11:45

maar, ik ben eauk minderwaardig...

Marv007 | 18-05-07 | 11:41

Jezus, ik voel me nu echt speciaal.

Echt He! | 18-05-07 | 11:27

"Fascisme is de sfeer die hangt in een ruimte vol links intellectuelen"

Godfried Bomans

Multikuli | 18-05-07 | 11:16

moi je suis niet anoniem , zeg nooit nooit. en ach ik bedien me juist van boerentaal om de boodschap over te brengen.
Iemand die hoog in een woontorentje woont , notabene zijn wenkbrauwen epileert ; contactlenzen ipv bril én tevens reserveters bij zijn schoenen aanschaft. Brrrrrrrrrr. golft ook nog eens slecht maar dat zal wel komen door zijn handicap.
Afijn.

hemaworstje | 18-05-07 | 11:03

En weer haalt de linkse (progressieve?) gedachten politie de fascisten rechts in.

Rob8484 | 18-05-07 | 10:52

Chapeau, Pritt. Lees ook eens Czeslaw Milosz, De Geknechte Geest. 1953.

Petrus de Rewa | 18-05-07 | 10:39

Is openbaarmaking van stemgedrag bij de volgende verkiezingen ook niets om je hard voor te maken, Francisco?

ranqneuzeKleinburger | 18-05-07 | 10:34

Mooi stukje Pritt, ga eens deaud!

OpenDeur | 18-05-07 | 10:17

Wie was dat ook al weer, die hoernaliste die zichzelf ging aanprijzen... Oja! Fleur uit Grunn! Die heeft zeker vaak bij FvJ op schoot gezeten.

.. Whatever 17-05-07 @ 23:42

Beetje late reaktie maar... ben je ooit wel eens in een voorbespeelde videobandengroothandel geweest? Die 10%, dat was 20 en zelfs 30 jaar geleden al zo

OoO | 18-05-07 | 10:13

Blanken en van Jole zijn 2 oude mannetjes die verzuchten: "de jeugd van tegenwoordig........" Oftewel de tijd gaat iets te snel voor deze heren.
Maar één punt hebben ze, als je hier soms de "one-line" comments ziet. Lees nog ff naar boven voor een paar voorbeelde, meestal als eersten in een topic. Ga eens Deaud of dat soort dingen. Voegt geen reet toe, is enkel en alleen om de eigen gemoedsrust te strelen. Ik vind de inhoudelijke discussie hier altijd top, maar niet iedereen heeft dat begrepen.

Jeblijftjeverbazen | 18-05-07 | 10:13

bottehond 17-05-07 @ 23:12
Laat die gematigde versies maar zitten.

Karel kwakbol | 18-05-07 | 09:56

@ Baudelaire 18-05-07 @ 02:58

Sterker nog, de ongebreidelde scheldpartijen van bijvoorbeeld botte (een andere mening is al rede genoeg voor scheldpartijen en beledigingen) bewijzen het gelijk van Hammersley (a total fuckwad).
Maar daar staat onmiddellijk tegenover, dat de column van Van Jeaule het gelijk van diezelfde botte ook onweerlegbaar maakt. Polikor als instituut bestaat en heeft de gezichten van Van jeale en Van Dam et all.

En dan vind ik het "knap" van Van Jeaule dat je staat bent om als kenner van een nieuw medium (we zitten er gemiddeld nog geen 10 jaar op) nu al een fossiel te zijn, die het niet op waarde weet te schatten en de essentie van de deaudverklaring van Meurders nog steeds niet heeft begrepen.

GS/NN zijn niet relevant. het is vermaeck met een leerzame ondertoon. Een grenzen- en normenloze discussie, die andere meningen en inzichten laat zien.
Maar de columns van Wilders krijgen voor 80% reacties van zo'n 20 reaguurders, 15 voor en 5 tegen. Discussieren tot het schelden wordt en we gaan weer over tot de orde van de dag. Nog al belangrijk.

Groenhuijsen schrijft nog voor Planet, maar wil iets anders dan GS zijn. Prima zet de IP adresjes erbij en pas je huisregels aan.
Ook daarvoor is ruimte zat op het www

haasje over | 18-05-07 | 09:55

Henk Blanken je zuigt! Francisco van Jole, ZUIGT net zo hard… die Henk Blanken & Francisco van Jole, zuigen volgens mij elkaar… Henk Blanken, & Francisco van Jole moet niet zo lopen piepen…
Leg je er gewoon bij neer heren, jullie zuigen …. Vandaar jullie slechte ervaringen op het enge, boze Internet… FU.. Met je brakke verhaal… Gaat lekker toch niet door.. (ga maar lekker dikke boehoe doen bij elkaar in bed) Weer z’n stel, die het eigenlijk niet eens in met vrijheid van meetings uiting, tja stel je toch een voor, dat het gewoon mag, zeggen wat je denk over iemand anders, tiss toch te gek voor woorden.

Zuigert | 18-05-07 | 09:54

Maar ik ben helemaal niet anoniem!

bad to the bone | 18-05-07 | 09:44

Joris Lutser 18-05-07 @ 09:14
hett was toch Hoerenloper Oudslet die kudtmarokkanen zei, lutsor ?
en toen... en toen... zei Cohen in Jiddische traditie 'onze kudtmarokkanen'.

ranqneuzeKleinburger | 18-05-07 | 09:37

De naam is Foeth, Bas Foeth

Multikuli | 18-05-07 | 09:25

@ Natte Bever 17-05-07 @ 23:19

In Gent, nog steeds trouwens. Hoezo?

kolonel klootoog | 18-05-07 | 09:22

Goed stuk nu wil ik dat mijn ip-ban opgeheven wordt!

spek | 18-05-07 | 09:22

het vervelende bij oude talkshows als Prul en Lutserman ed
is dat iemand niet gewoon even iets tussendoor kan zeggen
zonder dat de hele aandacht van het topic afkantelt.
op Geenstijl kan iemend iets voor sommigen volstrekt ongepasts inbrengen,
of een grappige associatie maken bij een serieuze zaak
en bovendien iedereen kan gelijktijdig door elkaar reaguren
terwijl het topic overeind blijft!
waar vind je dat behalve hier?!

(excuus als dit al eerder gezegd is, heb geen tijd alles door te lezen du moment)

ranqneuzeKleinburger | 18-05-07 | 09:21

Een "ga eens driewerf deaud "voor van Jeaule en zijn volkskrantjugend.

Nik neem | 18-05-07 | 09:21

@GeenStijl redactie
Uitstekend standpunt. Niks aan toe te voegen. Nu is het wel zo dat ik bij het registreren als 'reguurder' een e-mailadres heb achtergelaten, en in mijn geval hoef je geen Einstein te heten om van dat mailadres mijn echte naam te construeren (kleine hint: voornaam@achternaam.com).
Mocht de 'Gestapo nieuwe stijl' langskomen, willen jullie dan de bestanden die mailadressen linken aan nicknames even wissen (vergeet de backups niet)? Dank u!

Kees Maf | 18-05-07 | 09:18

Ik ben muziekjournalist (oa voor NU.nl) en ik ben altijd blij met reacties. Ook de boze. Lezers weten me vaak ook te vinden via Last.fm en (ahum) Hyves en ik vind die discussies juist leuk en leerzaam.

Hodja | 18-05-07 | 09:16

Zoals Fortuijn het over 'onze rot-Marokkanen' had, heeft Pritt het over 'onze rotreaguurders'. Pritt de nieuwe Pim?

Joris Lutser | 18-05-07 | 09:14

En diezelfde linkse kerk geeft altijd zo hoog op als het gaat om schenden van privacy van mensen die van een misdrijf worden verdacht. Blijkbaar zijn wij volgens hen dus nog verwerpelijker dan een misdadigert.

En dan nog iets. Waarom moet alles genuanceerd zijn? Waarom moet ik in mijn betogen een evenwicht zoeken? Waarom dwingt iemand mij om mijn reaguursels te voorzien van de nodige kanttekeningen? Waarom moet ik voors en tegens zorgvuldig afwegen? Dat kan soms erg nuttig zijn, maar als ik hier in deze reaguurpanelen wil ventileren dat iets kudt is, of bijvoorbeeld dat Marijke Vos een molenaar is, gewoon om mijn gram te halen omdat dat linkse rapalje zich ook van dat soort oneigenlijke redenaties bedient, dan weet ik zelf ook best wel dat mijn commentaar niet zuiver is. Daar heb ik dan echt geen van jeauleaux voor nodig, overtuigd ben ik al.
Als ik zuiver wil argumenteren dan schrijf ik wel een thesis. Overigens zonder mijn eigen reaguursels te willen bekritiseren, want ze zijn natuurlijk wel gewoon waar.

Chiant | 18-05-07 | 09:11

Cognacje bij?

..zapper | 18-05-07 | 09:06

de spijker op zijn kop, mooi stukje pritt

blaka-tara | 18-05-07 | 08:51

@ de honden blaffen... 17-05-07 @ 23:32
Inderdaad weer een goeie column van de beste man. Nu moet ik zeggen dat ik me vaak wel kan vinden in zijn stukken. Zou wat mij betreft inderdaad zonde zijn alstie zou stoppen.

RedBill | 18-05-07 | 08:47

@wachtmeester de bruy,
zet 'm op!

Attila23 | 18-05-07 | 08:23

Anonimiteit? Ik ben gewoon Claude Jacque.

Claude Jacque | 18-05-07 | 08:22

@ Attila
mmmmm zie dat het al na
0 zero eethundred auwers is.
mot op pattroelje.
foor folk en faderland.
gegroet helden.

youtube.com/watch?v=1rrbbAauVhI

wachtmeester de bruy | 18-05-07 | 08:21

@Parsifal 18-05-07 @ 08:07
Ik moet jammerlijk genoeg je woorden beamen. Begin jaren negentig was er veel meer mogelijk op het net..

Attila23 | 18-05-07 | 08:16

@ Attila23 18-05-07 @ 08:05
Nee, bij fuck you ;)

wachtmeester de bruy | 18-05-07 | 08:08

Ik hoop uit de grond van mijn hart dat ik niet al te pessimistisch beb als ik vrees dat wij tot de generatie behoren die later kunnen verzuchten dat in onze tijd het nog mogelijk was om via internet heerlijk anoniem, al dan niet met pseudoniem, je hart te kunnen luchten. Politici en media-eigenaren hebben in het verleden wel hun afschuw uitgeproken over nazi-, stasi- en andere gelijksoortige totalitaire censuurpraktijken, in werkelijkheid waren zij er altijd stik-jaloers op en brengen het geleidelijk steeds meer in de praktijk onder het kopje Uw Eigen Veiligheid. Bereid je maar vast voor op toekomstige spitsvondigheden van het columnistengespuis die steevast zullen worden onderschreven met gescreende teksten als: Godsch Zegenende Hand is voelbaar in uw subliem weergegeven Normen en Waarden bevestigende artikel, Hij verheffe Zijn Aangezicht over u en zal immer over u Lichten. Amen

Parsifal | 18-05-07 | 08:07

@de bruy, bij quick fitt?

Attila23 | 18-05-07 | 08:05

@ Attila23 18-05-07 @ 07:57
adviseer bij Mevrouw Luitjens "winterbanden" !

wachtmeester de bruy | 18-05-07 | 08:00

Op sommige weblogs wordt je weggejorist als je een mening verkondigt , die de redactie onwel gevallig is, onder het mom van huisregels. Maar goed ik ben het verder wel met Pritt eens. Leven het vrije woord.

krommeteen | 18-05-07 | 07:59

Mevrouw Luitjens neuqt elke keer het rubber aan flarden..

Attila23 | 18-05-07 | 07:57

@ Attila23 18-05-07 @ 07:47
Weet mevrouw Luitjens eauk van die levenschgevaerlijke condeaums?

wachtmeester de bruy | 18-05-07 | 07:54

@wachtmeester de bruy 18-05-07 @ 07:50
En hij deelde ze op zondag uit alswaren het hosties?

Attila23 | 18-05-07 | 07:54

@ Attila23 18-05-07 @ 07:29
Toch wel.
Op die pakjes waar de pastoor gaatjes in heeft geprikt....

wachtmeester de bruy | 18-05-07 | 07:50

(Condooms zijn in zekere zin eauk ''levenschgevaarlijk'').
Dat dan weer wel!

Attila23 | 18-05-07 | 07:43

Zag gisteravond bij de NaSSionale Geschiedenisquizz weer een van die onvermijdelijke halalsisters als deelnemer(ster?) met ingegroeid kopvod.
Er werd ook een vraag gesteld over een actie op de radio genaamd
Ik Ben Woedend
dit naar aanleiding van een brand in Duitsland in een huis waar een Turks gezin woonde en waarbij diverse slachtoffers vielen.
De daders waren Neonazi's volgens de quizzmeester.
Als ik me goed herinner bleek later dat neef Mehmet de tent in de hens had gestoken.
Maar dit past natuurlijk niet in het multikultiplaatje.

wachtmeester de bruy | 18-05-07 | 07:41

@wachtmeester de bruy 18-05-07 @ 07:24
.. of op een pakje condooms...

Attila23 | 18-05-07 | 07:29

@ Attila23 18-05-07 @ 07:07
Opnieuw "aanzwengelen" heeft geholpen.
BTW
***Deaudgaan is toch een logisch gevolg van geboren worden..***
Dat zie je nou nooit eens op een pakje sigaretten staan.

wachtmeester de bruy | 18-05-07 | 07:24

@ Attila23 18-05-07 @ 06:56
Bij de baard van de proleet )riagg)
Iemand heeft met zijn onreine peophand aan mijn tutsibord gezeten.
Zal hem eens opnieuw aanzwengelen.

wachtmeester de bruy | 18-05-07 | 07:13

@wachtmeester de bruy 18-05-07 @ 07:03
Een halal-toetsenbord?
.
eric@fuall 18-05-07 @ 07:03
Deaudgaan is toch een logisch gevolg van geboren worden..

Attila23 | 18-05-07 | 07:07

Mijn echte naam is pietro van jole,
doedt eens deaud gaan

eric@fuall | 18-05-07 | 07:03

@ Attila23 18-05-07 @ 06:56
Het apestaartje teken krijg ik nu als ik op de tilde toets druk .
Ik heb geen combinazi toets.
Heb toetsenbord gekocht in koosjere toko.

wachtmeester de bruy | 18-05-07 | 07:03

@wachtmeester de bruy,
misschien heb je per ongeluk een toets-combinazi aangeklikt waardoor je nu problemen hebt..?

Attila23 | 18-05-07 | 06:56

apestaartje Attila23 18-05-07 @ 06:33
Neen.
Moet er wel bijzeggen dat het reeds geruime tijd geleden is dat ik daar nog eens voet aan wal heb gezet.
Vreemd.
Krijg allerlei rare tekens op mijn toetsenbord.
Virus, vraagteken

wachtmeester de bruy | 18-05-07 | 06:51

@preach, vast wel, soms, als het virtueel is..

Attila23 | 18-05-07 | 06:40

Betekent dit dat het nekschot toewensen ook weer mag?

preacher | 18-05-07 | 06:36

@wachtmeester de bruy,
duss, je vindt Dordt maar niks?

Attila23 | 18-05-07 | 06:33

@ Murdockyoufool 18-05-07 @ 03:00
DORdrecht als hoofdstad van..... Calvinistisch Holland I presume?
Alleen al als ik sommige straatnamen zie, denk ik dat ik in de geschiedenis van Suid Afrika terechtgekomen ben, met al die Godsvruchtige Boerennamen zoals Botha enz.
En elk moment verwacht je dat Calvijn de hoek om komt, lezend in Den Staatenbijbel.
Misschien als "Culturele" hoofdstad van...
Zag eens bij de plaatselijke bioscoop de titel prijken van het met 10 Oscars bekroonde meesterwerk:
CLARISSE....... KLAAR IS ZE !

wachtmeester de bruy | 18-05-07 | 06:11

..
Volgens mij zijn vreselijk veel journalisten gewoon jaloers op de kweek-vijver.

Attila23 | 18-05-07 | 05:49

kolojoeris, de pastoor en de dominee gingen naar de hoeren....

wachtmeester de bruy | 18-05-07 | 05:37

Reaguren is altijd nog intellectueler dan moppen tappen!

kolojoeris | 18-05-07 | 05:26

-weggejorist-

Geertjew | 18-05-07 | 05:10

Jealeaux op twitter ????

twitter.com/2525

exhibitionist!

stafpilot | 18-05-07 | 04:30

Rake column, Stift!! Al dat gedoe om een stelletje reaguurders... en ik maar denken dat niemand dat commentaar ooit leest.

Ik sta gecorrigeerd mijn waarde lijmpen! Persoonlijk denk ik dat mensen die over de online uitingen (of het nou een 'drang' of een 'gedachte' is) vallen, iets te weinig aan de gang hebben in hun persoonlijk & professioneel leven.

spoednik | 18-05-07 | 04:17

Dacht nog even snel naar GS te kijken voor het slapen gaan..... Dag nachtrust!

kudt jeaule!

a.n.alvabeet | 18-05-07 | 04:04

Er mag dan veel onzin op geen stijl staan, bij goed lezen zitten er pareltjes van gedachten tussen. Kunnen politici en jounalisten nog wat van opsteken. Enne ... Charles op Planet --> makkelijk praten als jij en je kinderen het goed doen. Waarom hebben de Fransen vrijheid-gelijkheid-broederschap als hun natinale adagio? * zoekt naarstig naar spellingscontroller op ggen stijl*

stafpilot | 18-05-07 | 03:55

Dag Yowlow! Jij vraagt je dus echt af, of een bestaande mening ook daadwerkelijk een mening is? Dit wekt verbazing bij mij op, had ik jou verstandelijk vermogen in het verleden toch steeds als hoogliggend ingeschat. Je profileert je zelf toch zo graag als een elitaire schrijvert, een man, op diens mening verlaat is. Een Nederlandse intellectueel. Grote makker.

Maar nu blijkt dus het tegendeel het geval te zijn. Als een goedgewilde burger en student des levens ben ik een onderdeel van deze maatschappij, met het internet als nieuw globaal onderdeel daarvan, en zo kan er geen enkele twijfel aan mijn zijn bestaan. Wanneer bestaat een mening, vraag jij je dus al een geruime tijd af. Rofl. Belachelijker kan je een betogende tekst toch niet beginnen, wees eens eerlijk Yolow. Het feit dat ik hier op dit moment mijn mening met jou en alleman van het interweb deel, is, volgens alle filosofische regels des zijns, voldoende om mijn mening als een zulke bestaande te kunnen betrachten. Doe maar eens Heidegger lezen ofzo.

Keihard met je eigen worden neuk je dus jezelf in je eigen elitaire, opgeblazen poepert. In de eerste regel al. Neem het me niet kwalijk, maar mijn teleurstelling is enorm, nu dat blijkt dat je dus imho toch met je eigen doelgroep in het zelfde hokje geplaatst moet worden. In het hokje van de onbewuste blinde maloten. En ik maar denken dat je voor bepaalde idealen vecht, uiteindelijk ben je alleen maar een hoer van de media. En ja, ga snel deaud, bevor der linke Guerilla Nazi dich holt! Dank aan geenstijl, op jullie is tenminste nog verlaat.

DikkeDonder | 18-05-07 | 03:33

Ga eens DEAUD pritt,
Nee Geintje, Puik stukje Pritt. Hier neem ik mijn spreekwoordelijke petje voor af.

AMEN!

Antonnn | 18-05-07 | 03:13

Bedankt veaur de onvoorwaardelijke steun Pritt! En van jeaule doe es ongezien de tyfus krijgen!

Hardcore Puddingfan | 18-05-07 | 03:10

Wat een ongeloofelijk saai kudtstukje Pritt! Ga eens deaud! Terug naar de tijd van Lucas de Linkse L*l, toen peop praten nog geLUL genoemd werd!

kolojoeris | 18-05-07 | 03:07

@bottehond 18-05-07 @ 02:50
Mee eens, maar dan wil ik Dordrecht als hoofdstad. Zeker gezien onze band met Cornelis en Johan -trouwens 'k zie regelmatig een directe nazaat van de heren- en de centrale en strategische ligging van de stad. Verder moet dat kontgat van een Sas van Gent aan Assenede worden geschonken.

Murdockyoufool | 18-05-07 | 03:00

Stoer hoor, dat "officiële standpunt". En ik wil best toegeven dat het an sich lovenswaardig dat GS zich zo profileert.

Kijk, dat het 'oude journaille' (niet allemaal, maar ze zijn er zeker bij ja) geen reacties onder haar stukkies wil, komt omdat ze niet tegen kritiek kunnen. Het ego wordt gekrenkt. Zielig, vind ik ook.

De crux, echter, is dat je je een slag in de rondte kunt reaguren, maar dat reacties - mede door anonimiteit - nauwelijks serieus genomen worden. De basisgedachte waarmee ze gelezen worden, wordt al snel: "wat zou die gekke Botte Hond hier weer op te zeggen hebben?" "G. Flater, kom er maar in!" of wellicht weer een leuk pesterijtje tussen Koerbagh en Jane Doe, doet het altijd goed.

Begrijp me goed, dit is niet respectloos bedoeld naar bovengenoemden - integendeel, hoewel onderling zeer verschillend, zijn het hier smaakmakers. Reaguurders waardoor je de reacties wilt lezen.
Maar het is daardoor de facto net zo in-crowd hier als het 'oude journaille'. 'Stijlloos' en 'oude media' verschillen uiteindelijk niet veel van elkaar, qua structuur. Het blijft elkaar vlooien, aaien, en af en toe een tik uitdelen. Net als de chimpansees. De stijlloze geuzennaam wijkt nauwelijks af van het enge, beperkte beeld dat de 'oude media' van zichzelf heeft.

Twee verschillende werelden of visies misschien, maar beide gelijk qua 'sociale structuur'. Het blijft preken voor eigen parochie, zowel 'hier' als 'daar'. Ik mis een brug tussen die twee om nu eindelijk écht eens een interessante discours op gang te krijgen.

Baudelaire | 18-05-07 | 02:58

2 Reinaert 17-05-07 @ 23:55: klopt, echt goede journalisten zullen altijd blijven bestaan.
Maar die zijn er niet zo veel.

LoL @ S?v?ke | 18-05-07 | 02:50

Amen Pritt... Amen!

Liroy | 18-05-07 | 02:50

Eigenlijk motten we terug naar de Republiek der Zeven Provinciën. 0031 is net de eu, met zo'n raar landenoverstijgend mandaat om het namens ons dan maar te regelen. Dát is die randstadregering ook en dat nep- parlement in 070 dat niet gedragen wordt en zich afvraagt waarom en die "koningin" wier voorouders door list en kuiperij en moord een zich Vrijvechtend volkje gehyjacked hebben. We zitten nog met die verraderlijke oranjetroep opgescheept en wéér zegt prinz pils dat Geert Wilders de vijand van de samenleving is. prinz pils is een gevaarlijke koning. maximo liep van de week te schreeuwen: de oranjes motten een dictatuur vestigen. en da's dan een pvda- ert. Kortom: weg er mee. Terug naar de 7 provinciën!

bottehond | 18-05-07 | 02:50

@Natte Bever 18-05-07 @ 02:29
Valt mee, ten tijde van de dood van Lennon was ik zeven jaar oud, hehehe. Vandaar dat ik-zei-de-gek zich niet meer dan twee NOS-reportages van begin Haren '80 kan herinneren. Of bedoelde u dat niet? Maakt niet uit, mijn TV is veilig in een kast opgeborgen en gaat alleen aan voor een dagelijkse portie actuele treurnis. Twee uur, max. 't Vrouwtje heeft boven nog breedbil tot haar beschikking, alwaar ze voornamelijk series via DVD bekijkt.

Murdockyoufool | 18-05-07 | 02:40

Natte Bever 18-05-07 @ 02:36

Laten we zeggen: krijg de typhus. How's that vanuit de provincie. Wij zijn het goed zat met jullie daar in die randstad, het toonvoobeeld van een harmonieuze samenleving, die wij nog wel hebben. Dus heel rap inbinden zou ik zeggen. Praatjesmakers. De volgende keer schop ik je onder je hol.

bottehond | 18-05-07 | 02:39

@Natte Bever

Doe eens niet zo raar over vogels praten

De Vogel | 18-05-07 | 02:36

bottehond 18-05-07 @ 02:32
Doe je zo lang over een comment van twee regels?
Twee?
Dit zijn er al drie.
Sleep well.
Is 5.
Moderne poeetzie, maakt het 6.

Natte Bever | 18-05-07 | 02:36

@botte 2:30
Jawel, je lijkt me een Blije Vogel, al hebben ook die Vogels wel eens commentaar op nieuws dat morgen al geen nieuws meer is.
En nee, ik vroeg je eigenlijk niks. Was retorisch. Laten we zeggen, het is al laat.
@murdock & botte
NB = out (ran out of booze)

Natte Bever | 18-05-07 | 02:35

stafpilot 18-05-07 @ 02:29

51676 leden.
417 stijllozen

bottehond | 18-05-07 | 02:33

Het is allemaal weer zóóóó Volkskrant.

Repo Man | 18-05-07 | 02:33

Dudes, natte beverT hangt in de touwen te squirten, dus ik denk dat ze voldoende volgeblaft is.

bottehond | 18-05-07 | 02:32

Natte Bever 18-05-07 @ 02:19

Blije Menschen? Spoor jij wel. En vraag me nooit meer of het goed is of niet. Ieder is rechter over zijn/haar eigen daden.

bottehond | 18-05-07 | 02:30

Hulde, hulde en nog eens hulde _0_

Reez | 18-05-07 | 02:30

Lol@Murdockyoufool 18-05-07 @ 02:25
Dan heb je behoorlijk veel van je tijd verpest door naar al die kul te kijken.
Gewoon, hoppa, tv het raam uit, krant opzeggen en vaarwel zeggen tegen de oude media.
Slaap je ook beter van.

Natte Bever | 18-05-07 | 02:29

De jounalisten zullen moeten afdalen uit hun ivoren torentjes, en humor zou ze wel eens kunnen helpen. Trouwens, koppelen aan IP-adressen, echte namen noemen, het zal allemaal niet helpen. Al die domme reaguurders zijn veel te slim en omzeilen alles op hun sloffen. Trouwens: hoeveel Heitinga's bestaan er?? LOL

stafpilot | 18-05-07 | 02:29

@mezelf
Tijn natuurlijk, Jan Tijn, niet Ed v... hehehe. Pijnlijk.

@bottehond 18-05-07 @ 02:02
Een van de weinige repo's van het NOS-stoernaal die ik me levendig kan herinneren. De beelden van deze staatsgreep -het schieten maakte indruk- en die mbt de dood van John Lennon uiteraard. Voor de rest was er, tot het EK '88 en de val van de Muur, geen nieuws.

Murdockyoufool | 18-05-07 | 02:25

Murdockyoufool 18-05-07 @ 02:09
Juist. Gewoon af en toe eens een vraag stellen. Hoe ongepaster, hoe beter.
En niet te koop zijn (tenzij de prijs hoog genoeg is, moehahahahahaha).
Moet dat botte nog aan zijn verstand knopen, al heeft hij wel iets van een zelfstandig denkerT.

Natte Bever | 18-05-07 | 02:21

prachtig Prit, mooooooi stukje.
Nu ik besopuh thuiskom maakt dit me even helemaal vrolijk!

De Vogel | 18-05-07 | 02:19

bottehond 18-05-07 @ 02:08
Mag ik jou rekenen onder de blije mensen? En kun je die vooruitgang ergens steken 'where the sun don't shine'?
Als gezegd ben ik geen cynicus, maar 't heeft natuurlijk wel iets schijnheiligs om te profiteren van 'the way things go'. Als vb noemde ik de olie.
Als ik al cynicus zou zijn, dan zou dat in de geest van Diogenes zijn en zou ik leven in een ton. Nu leef ik met meer dan een ton - ies ook goed, toch?
En geen gezeik over non-valeurs botte. Wil je wel zo goed zijn die kluif ff te eten?

Natte Bever | 18-05-07 | 02:19

Pritt.. ga je eindelijk in de politiek? puik stukje!

MANK | 18-05-07 | 02:11

@Natte Bever 18-05-07 @ 01:24
Ziek? 'k Geloof niet zo in afspraken tussen politiek correcte programmamakers en schrijvende journalisten, als zijnde een complot, maar je moet toch erkennen dat 't opvalt. Waarom zie ik zo weinig praatprogramma's waarbij moslims worden aangesproken op de claims die ze leggen op deze samenleving? Een stevige discussie met iemand van het in Duitsland verboden Milli Gorus? Ze bestaan natuurlijk wel, die uitzendingen, maar dan zijn het idioten als Kusters en Thijn die de aanvallen uitvoeren. Geproduceerd onder het mom: lachen om neo-nazi's.

@Natte Bever 18-05-07 @ 01:51
Cynici zijn hard nodig. Hoera voor de cynici! Een cynicus is geen pessimist, maar iemand die bij elke beweging zijn hakken in het zand zet en zich afvraagt: waar gaan we naar toe en wil ik daar wel heen? Ze worden ook wel lastpakken genoemd, hehehe.
Afghanistan is overigens officieel een staat, want grenzen en bevolking en regering. Of die regering gezag heeft, is een tweede. Enfin, het wordt daar misschien ooit nog iets als de Pashtun een eigen land krijgen -stuk Afghanistan, stuk Pakistan-, de delen waar de Oezbeken, Tadzijieken en Turkmenen vertoeven bij de betreffende landen worden gevoegd en de rest van de taart in ministaten voor de verschillende volkeren wordt verdeeld. Dag Afghanistan.

Murdockyoufool | 18-05-07 | 02:09

Natte Bever 18-05-07 @ 01:51

Cynici zijn geheel begrijpelijk en terecht zelfverkozen non- valeurs. ze zeuren en houden vooruitgang tegen, zeker en vast en allereerst in 070. wie zou geen cynicus worden bij zoveel, inmiddels sinister, cynisme. Eat that, dolende.

bottehond | 18-05-07 | 02:08

Murdockyoufool 18-05-07 @ 01:47

Moi?
www.youtube.com/watch?v=JE-AdMQVH6g

Wel mooi om te zien hoe ver deze "democraten" (gelegaliseerde geldzuigers) gaan om de democratie te redden. kijk ze kruipen. (potentiele) Dhimmies, wat ik je brom.

bottehond | 18-05-07 | 02:02

that = who

Natte Bever | 18-05-07 | 01:58

Murdockyoufool 18-05-07 @ 01:34
NL is ook een natie geworden door oorlogvoering. Denk nog met weemoed terug aan de tijd dat de Geldersen opstandig waren en gecorrigeerd moesten worden. A dirty job, but someone had to do it.
Zou nooit een land intrekken waarin geen sprake is van een staat en waar van alles door elkaar woont.
You can't help those that can't help themselves. Enfin, ik heb er geen tijd voor en geen zin in. Stel je voor: Murdock, morgen mag jij naar Soedan om daar orde op zaken te stellen.
Zou normaal mens toch zeggen, heel veel groeten?
Zelfde geldt voor Irak. Zo'n land heeft een debiel als Saddam nodig. Nu hij dood is vallen er doden. Toen hij leefde ook, maar wel minder. Is wel iets ander geval, er is olie, veel olie. Ik denk er wel eens aan als ik weer eens V-power in m'n tank pleur, maar ja, kan er toch moeilijk diesel in flikkeren.
Maar dat begrijpende geslijm, ja, daar kots ik van. Ben ik liever cynicus, hoewel ik dat wezenlijk niet ben.

Natte Bever | 18-05-07 | 01:51

@bottehond 18-05-07 @ 01:38
Thanx, maar ben ik te ongeduldig voor. Is wellicht meer weggelegd voor denkerts als u en koer...?

Murdockyoufool | 18-05-07 | 01:47

@DiagnosisTyphus 18-05-07 @ 01:17
Mager aanbod van interessante gasten... tja, afgelopen seizoen was eigenlijk alleen de aflevering met Ad Verbrugge echt goed te pruimen. Maarrr, voor een Zomeravond met een verre van egghead als Gonny zou ik tijd maken. Dat dan weer wel.

Murdockyoufool | 18-05-07 | 01:41

Murdockyoufool 18-05-07 @ 01:34

Overweeg een politiek carriere, murdock.

bottehond | 18-05-07 | 01:38

@ Kaydekop

wat mot je nou weer, lutser? ik heb geen idee wat je bedoelt met groende zoodje. Ik heb teveel gepost, denk. Waar heb je het in hemelsnaam over, smerismans?

bottehond | 18-05-07 | 01:37

@Natte Bever 18-05-07 @ 01:19
... een verkwikkende gedachte. Een drol op een stokje kon van te voren voorspellen dat een missie in Afghanistan heilloos is. Het land is niet meer dan een verzameling volkeren -verdeeld in stammen, verdeeld in geloofsopvattingen- met een grotendeels door de Britten getrokken grens. Tel daarbij op de invloed van de warlords en de Taliban, de oorlogen die ze al achter hun kiezen hebben en het feit dat het nog nooit is gelukt om 'de Afghanen' te verenigen en je draagt water naar de zee.

Murdockyoufool | 18-05-07 | 01:34

Pas als nekschoten weer mogen voel ik me weer vrij...

da wizard | 18-05-07 | 01:31

Murdockyoufool 18-05-07 @ 01:13
Ja, maakt het nog zieker. Heb niets met die policors die alles willen uitpraten en overal de nuance zien. Maar ja, NL hè? Als wij de macht hadden die de USA heeft, of die wij eeuwen geleden hadden, dan was er in het geheel geen probleem en zou er zeker niet zo zeikerig gemekkerd worden.
Ben zeer anti multicultureel, temeer omdat de meeste culturen vergelijkbaar zijn met rubber-, bananen- of koffieculturen. Was ik gvd de thee nog vergeten!
Niks bij dus. Gewoon wil opleggen of wegwezen.
Zou bijna PvdA gaan stemmen.

Natte Bever | 18-05-07 | 01:24

Murdockyoufool 18-05-07 @ 01:05
Geloof je opwinding te begrijpen. Ik kijk al tijden geen tv meer (verloren medium, opgeborgen in de hangkast) en hoor en zie dus al die idioten niet meer.
Het gebeuren (in jouw weergave) is idd pretty sick. When it's war, it's war - al dat geouwehoer over wederopbouw; roei eerst de vijand maar uit. 't Lijkt zowaar wel of de Sociale Academie op oorlogspad is gestuurd.
Zou denken, wegwezen uit Afghanistan. Het is niks en het wordt ook niks. Voor wie zitten we daar eigenlijk nog steeds?
En ingeval van nieuwe trouble - turn that fuckin' country into a parking lot.
Als je er over nadenkt, wel een mooie hemelvaartsgedachte...

Natte Bever | 18-05-07 | 01:19

bottehond 18-05-07 @ 00:34

Hehehe, doel je op het groene zoodje??

kay de cop | 18-05-07 | 01:18

@Murdockyoufool
Dat wordt een mooie TV-zomert dan. Van Nieuwkerk deed het (hoewel uiteraard links met af en toe een doorzichtige rechtse schnabbel bij Microsoft) dusdanig goed dat het programma dagelijks wel het kijken waard was. Naja, dan blijft er maar wat tijd over voor andere leuke dingen :-) En Zomergasten vult vast ook wel weer de nodige kijkbuisuurtjes, mits ze lutsers als Henkjan Smits ditkeer achterwege laten. Als de hoeveelheid geschikte kandidaten echt zo mager is, hou er dan gewoon mee op.
-
@wiebje
Joris jorist waarschijnlijk wel wat weg als hij weer wakker is. Mag ik je nick dan hebben?

DiagnosisTyphus | 18-05-07 | 01:17

wiebje 18-05-07 @ 01:07

Good enough for me. Welkom.

bottehond | 18-05-07 | 01:15

@Natte Bever 18-05-07 @ 01:04
Het gaat me in deze ook niet om de eventuele dreiging of... eh... niet-dreiging van de sandniggers. Tis de continue zelfhaat en aanpassingsdrang van de politiek-correcten in dit land die me irriteren. Zo'n kopvod aan tafel, wat willen ze daar nu mee bereiken? Ze zit daar natuurlijk niet vanwege haar talent, neen, de brave kijkertjes moeten worden geconditioneerd. Zo'n lakentje met een grote bek en een wijzend vingertje, daar moeten we allemaal van houden.

Murdockyoufool | 18-05-07 | 01:13

@bottehond 18-05-07 @ 00:58
Tuurlijk gaat Lt. winters er vandoor als het te moeilijk wordt.
Leer mij de nederlandse beroepsmilitairen kennen, ik ging als dienstplichtige nog wel eens stappen met die lui, maar als we een kroeggevecht hadden waren ze in geen velden of wegen te bekennen.

kuttekrap | 18-05-07 | 01:12

-weggejorist-

wiebje | 18-05-07 | 01:07

@Natte Bever 18-05-07 @ 00:40
Kijk eens naar de toon en de setting van deze aflevering van Knevel-in-de-tweede-macht. Aan tafel: dhimmi Luyendijk, kopvod, luchtmachtofficier, Bo dinges dorens. Het gesprek met de officier gaat volledig over het doden van de vredelievende Talibanstrijders en ONZE GEVOELENS daarbij. De beste man moet zich continu verdedigen. Een officier, in een oorlogsgebied, in strijd met terroristen. Ja, laten we de strijd voortzetten met pijltjes, gedraaid uit de Microgids. Kopvod maakt een opmerking in de trant van 'dus jullie mogen wel schieten maar zij mogen niet terugschieten'. Dan Bo. Huilen. Huilen! Huilen in de Himalaya. Joris doet zijn verhaal. Om het geheel in stijl af te ronden: het oeweeweewee-gedeelte is op verzoek van Prem veranderd. Een eerdere opmerking van een Suri-kaalberretjèrre mocht niet baten. De WW-verwijzing... da's een argument om de aankondiging van de buis te halen! Ach, ik vergeet nog dat jochie met z'n profetenopleiding. Het resultaat: politiek-correcte emo-TV voor ongewervelden. Geheel volgens het boekje.

@DiagnosisTyphus 18-05-07 @ 01:01
Heb er een aantal fragmenten van gezien. Gisteren een blonde schreeuwlelijk met een knikkerbaanbouwer, eergisteren een kale, moeilijk verstaanbare Brabo. De laatstgenoemde schijnt een nieuwe ster aan het firmament te zijn. Wat een armoede.

Murdockyoufool | 18-05-07 | 01:05

Murdockyoufool 18-05-07 @ 00:42
Was iets serieuzer dan je misschien veronderstelde. Het gros van die haatdragende imbecielen is te dom om te schijten en kunnen zich al helemaal niet organiseren. Ze hebben niks (ja, uitkering), ze weten niks, ze horen gelul in de moskee (en dat kan idd nare gevolgen hebben), maar 't blijven peanuts.
Om een wat grotesk voorbeeld aan te halen. De aanslag in Londen destijds, met een paar honderd doden (ben het aantal kwijt), heeft dat zoveel in de UK veranderd? Of die in Spanje?
Speldenprikken, beetje angst zaaien. Allemaal niet leuk, maar 't blijven de niggers of the world, met een Arabische wereld die een BNP heeft ter grootte van Spanje.
Blij dat ik niet in hun loserspositie zit.

Natte Bever | 18-05-07 | 01:04

@Murdockyoufool
Nee, neem dan dat andere programma op de VARA. Live vanuit de dierentuin. Met die presentator is het net of je naar Henk Spaan in een boekenprogramma zit te kijken.
-
@wiebje
Één uitroepteken per zin is genoeg!!

DiagnosisTyphus | 18-05-07 | 01:01

wiebje 18-05-07 @ 00:54

Jij bent erg grappig. jammer dat je me weggejorist hebt bij ddd of zeau. Je eerdere post vond ik indrukwekkend, dat jouw tijd zal komen. je bent een rare hofnar, maar erg spitsvondig.

bottehond | 18-05-07 | 00:59

kuttekrap 18-05-07 @ 00:37

Lt. Winters zegt tenminste eerlijk dat hij er van door gaat als het te moeilijk wordt. Een uitstekend militair, lijkt me. Enlisten?

# geschikt
# ongeschikt

Zeg het maar. Ik ben het niet eensch met dat gebash van voorzichtig toenaderende (ex) linksen en (ex) gelovigen en wat voor volk er allemaal voorbij komt. Maar laat vMaerlant het niet horen, want die vindt mij een softie. De onnozelaer.

bottehond | 18-05-07 | 00:58

Pritt Stift for President!!

Vogens de peiling van Maurice the Dawg:

"Volgens de Internet-Polls gaat Pritt-Stift zeker 161 van de 150 zetels halen!!

Hoi!!

wiebje | 18-05-07 | 00:54

Lt. Winters 18-05-07 @ 00:40

Ende eenieder bepaalt sijn eighen terugtocht.

bottehond | 18-05-07 | 00:53

Eens!

erwin76 | 18-05-07 | 00:47

+1 voor GS

fluh | 18-05-07 | 00:43

@Natte Bever 18-05-07 @ 00:40
Kom op beaver, even serieus...

Murdockyoufool | 18-05-07 | 00:42

@Murdockyoufool
Gofferdegoffer, ben ik blij dat mijn TV is overleden, ik mis die crap geen seconde.

kuttekrap | 18-05-07 | 00:41

Murdockyoufool 18-05-07 @ 00:37
16 mln NL, wv 1 mln moslims, nog versplinterd ook.
What's the big deal?

Natte Bever | 18-05-07 | 00:40

Power to the people (reaguurder)!

@botte
"apeasende" Moeilijk, dat Oud-Hollansch na de tweede "e" nog een "a", btw stadhoudersbrief is na meer dan 60 jaar nooit bewezen. Can you say: propaganda.

En ja ik leup weag, wealteareusten.

Lt. Winters | 18-05-07 | 00:40

goed stuk pritt, voor een hermafrodiet (heb ik zelf niet bedacht dat je dat zou zijn... en de groeten van joris..) maar toch, goed stuk! bovendien, ik heb zelf een weblog en wat er aan reacties binnenkomt.... lekker belangrijk. introduceert me niks, dus... vanuit de grond van mijn hart, ga eens deaud stelletje paupers van de krant. de tijd dat je *kuch* belangrijk kon zijn door met een perskaart te zwaaien is reeds lang voorbij, ook al beseffen jullie dat nog niet. (kan ook zijn dat je de gedachte verdringt... dat kan ook)

van dal | 18-05-07 | 00:38

... rdomme, vind je het gek dat haatbaarden West-Europa als reeds veroverd beschouwen. Kijk even tien minuten naar Knevelt en die andere jandoedel: waarom schiet u op terroristen, meneer de luchtmachtofficier in oorlogsgebied, wat vertelt u aan uw kinderen?; moest je huilen Bo, daar in de Himalaya?; deze beelden van een stenengooiend ventje zijn mogelijk schokkend. En dan zien we ook nog een irritant koplaken in beeld. Pffff, we zijn verworden tot sponzen en ringwormen...

Murdockyoufool | 18-05-07 | 00:37

@bottehond 18-05-07 @ 00:26
Ik ken het verhaal van de stadhoudersbrief. Bernhard was één van de weinigen die van de bezetting genoot, het liefst had hij dat de duitsers de oorlog hadden gewonnen.

kuttekrap | 18-05-07 | 00:37

kay de cop 18-05-07 @ 00:29

Nee hoor: omgekeerde bounties. Wit van buiten, zwart van binnen. Maar dan bruin (je kent de kleur) van binnen en wit van buiten. verraderlijke NSB-ers uit angst en onvermogen en zelfhaat. Trieste figuren. Een handvol waarschijnlijk. En dat gijzelt Nederland dan. Ken jij de gebroeders de Witt nog?

bottehond | 18-05-07 | 00:34

hmmm... nu heb ik voor het eerst een hekel aan Blanken... Ach das weer eens wat anders...

kay de cop | 18-05-07 | 00:29

CoJoNes 18-05-07 @ 00:18

Ik zal hem bellen. Adviseren wij de Trotzki method? Eéntje dan he, als waarschuwing.

www.youtube.com/watch?v=W4pkNcE8nsM

kuttekrap 18-05-07 @ 00:19

Ken je de stadhoudersbrief? bernhard wilde stadhouder onder hitler worden, exemplarisch veur de opportunistische apeasende islamistenpijpende oranjehoeren als prins pilz.

bottehond | 18-05-07 | 00:26

Ongezien de tiefus voor FvJ en co. Alsof schrijverts en hoernalisten nooit onder een nom de plume schrijven. "Ja maar, maar, dat gaat dan tenminste onder supervisie van een (eind)redactie". Wat, hier niet dan? Post hier iets dat niet kan, en Joris* ziet het. Zegt iemand 'Sterf gggristenhond, sterf', en voel je je als gggristenhond zijnde beledigd? Een mailtje volstaat om het weg te laten halen. Maarja, de redactie alhier kijkt inhoudelijk naar je kritiek op een comment en geeft je niet per definitie gelijk omdat je een zuur links stuk vreten bent.
Overigens is er nog een groot verschil tussen een stuk van een journalist en dat van een reaguurder. Een stuk vuil op papier valt niet zo makkelijk na te Googlen door een toekomstige werkgever, terwijl een stuk reaguursel tot in de beperkte eeuwigheid binnen seconden gevonden is. Daarnaast zit niemand echt te wachten op een kogel van links (of een andere vorm van terreur aan je deur), waar de vrijheid van meningsuiting uiteraard wel gewaarborgd moet blijven.
Mocht het ooit zo zijn dat alle reaguurders geen werkgever meer nodig hebben en genoeg beveiliging tot hun beschikking hebben, misschien dat het ideaal van FvJ wat dichterbij komt. Ik zou dan wederom posten als Jan de Vries, want zo heet ik eigenlijk.
-
*->: In welke gedaante dan ook.

DiagnosisTyphus | 18-05-07 | 00:25

@CoJoNes 18-05-07 @ 00:18:
Als Wilders met de Mossad spreekt spreekt hij niet met de Mossad.
.
Ies geheim.
.
En ik kan 'm geen ongelijk geven overigens. Al te intensieve contacten met dergelijke organisaties willen nog al eens leiden tot acute loodvergiftiging of andere onbehandelbare aandoeningen.
.
*meldt zich af en neemt contact op met z'n Führungsoffizier van het MfS*
(al verdomd lang niet gesproken, hoogste tijd om bij te praten)

Reinaert | 18-05-07 | 00:22

Hier een anonieme aai over je bol, Pritt.

Korreltje Zout | 18-05-07 | 00:21

@bottehond 18-05-07 @ 00:09
Waarom doet dat nummer mij steeds denken aan Juul en Bernhard?
Iets met een bruiloft en gestrekte armpjes geloof ik.

kuttekrap | 18-05-07 | 00:19

@botte
Het is dat de Joden zo pacifistisch zijn, maar anders waren de Winter en consorten natuurlij ongeloofljk aan de beurt. Kan Wilders daar niet eens over praten tijdens z'n volgende gesprek met de Mossad?

CoJoNes | 18-05-07 | 00:18

@CoJoNes 17-05-07 @ 23:57:
Leuker zal toch wel lukken, met alle moderne middelen?
Ik bedoel: ghetto's en dagenlange treinreizen zijn toch uit de tijd?
Dat moet beter kunnen (dit land kan tenslotte zoveel beter)!

Reinaert | 18-05-07 | 00:14

@Reinaert
Ik bedoel "Een ander Joods Geluid" het 21ste eeuwse equivalent van de Joodse Raad, met als motto: Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker.

CoJoNes | 18-05-07 | 00:11

raed ter beveiliging is ook goed, botte.

* begint zich nu te schamen voor zijn rommelige teksten *
NOT!

EFTA en pronto!

bottehond | 18-05-07 | 00:10

@CoJoNes 17-05-07 @ 23:57:
En overigens, je bedoelt Joodsche Raad V2.0, dus de kleinzoon van David Cohen (voorzitter van de Joodsche Raad in de "gloriedagen") aan het roer?
Dat wordt lachen! Alle hoeren van de Theemsweg blijven hier, de rest acuut in de trein richting Polen, inclusief vrienden familie en bekenden!

Reinaert | 18-05-07 | 00:09

CoJoNes 17-05-07 @ 23:57

"Een ander Jeaudsch geluid"

www.youtube.com/watch?v=IQBhxOFjCn0&am...

net als Groentemann. Verraders en dolende zielen. Dhimmies die de islamisten faciliteren, zoals judas "ik voel me geen jeaud maar draag een keppel op 4 mei" cohen, volledig tegen de wensch van het 0031 volkje in. Zij verwarren weldenkendheid met angst, maar presenteren het wél zo. Non- valeurs, stuk voor stuk. dat ze een reaud ter beveliliging van de jeaudsche Nederlander oprichten. Verschrikkelijke wezens.

bottehond | 18-05-07 | 00:09

*Als een echte reaguurder*
Doe eens deaudgaan!

HopHop | 18-05-07 | 00:07

@Reinaert
Juist niet, volgens mij.

CoJoNes | 18-05-07 | 00:05

Zelfs een realistische Jood als Leon de WINTER ijvert inmiddels voor het 'teruggaan' naar Romeinse Normen & Waarden!!

net zoals (inmiddels): VDH (Victor Davis Hanson)...!!

My time will come!!

wiebje | 18-05-07 | 00:04

@CoJoNes 18-05-07 @ 00:01:
Miauuuuuuuuuuuuuuuuw!
Ik lik niet, ik bijt, als ik dat wil.
Wat is jouw probleem?
Gebrek aan aandacht?

Reinaert | 18-05-07 | 00:04

@Myself, 23:55:
En daar mag wel een voorbeeld bij.
De toevallige foto van Alberto Díaz Gutiérrez (Alberto Korda) van 5 maart 1960, die pas een jaar of 7 na dato bekend raakte - en inmiddels dé foto van de 20e eeuw genoemd wordt.
Iedere boer - geletterd of niet - kent 'm wel: van t-shirtjes of posters.
Duidelijk géén foto met een bepaalde intentie, gewoon een goed shot.
En zo kan het ook. Gelukkig.
Uiteraard URL voor wie het nu nog niet snapt: en.wikipedia.org/wiki/Che_Guevara_%28p...
Een snapshot dus, eigenlijk :-)
En toch wereldberoemd!

Reinaert | 18-05-07 | 00:01

En hou allemaal eens op om als met een bullepees gepaaide schoothongjes Pritts sterretje schraal te likken. Oh, oh, oh, wat zijn we toch kritisch!
Maar ondertussen is ieder halfwat hier zo trots als een peuter op moederdag met dat open doekje van Pritt.

CoJoNes | 18-05-07 | 00:01

*buigt*

Rest In Privacy | 17-05-07 | 23:57

Harry de Winter (van de Joodse Raad 2.0) gaat NRC televisie maken. Met NRC als benchmark voor kwaliteit. Voer die bewaking maar op Geert. Blijf vooral anoniem reaguren. Als het aan de Winter ligt, kan de NRC ook op de treurbuis oproepen doen tot moord.

CoJoNes | 17-05-07 | 23:57

@LoL @ S?v?ke 17-05-07 @ 23:47:
Er is echt nog wel ruimte voor journalisten en fotografen, zolang ze maar een 'echt' product afleveren, en geen verkapte propaganda.
En trouwens: ook verkapte propaganda kan - onbedoeld - toch nieuwswaarde hebben. Helaas is dat lang niet altijd het geval.
"Don't you think that the cream always rises to the top"!

Reinaert | 17-05-07 | 23:55

An de GS-Boys!! Probeer te blijven wie je bent!!??

Keep up the good deal!!

wiebje | 17-05-07 | 23:54

Amen!

Lemau | 17-05-07 | 23:53

Geweldig! Geenstijl...; geweldig Artikel!!

Mijn complimenten! Chapeau!!

Fuck die ouwe , obsolete, fossiele Media!!! Met die van Jole's, die Breedvelden, die Lunshoffen, en AL DIE andere Willem-I groupies & Thorbecke-Hoeren!!

wiebje | 17-05-07 | 23:50

In principe zjin journalisten en intellectuele fotografen, een uitstervend ras. Want dankzij de hedendaagse broekzaktechnologie, is iedere burger een potentiele journalist/fotograaf/cameraman.

LoL @ S?v?ke | 17-05-07 | 23:47

Als ik mijn adres moet publiceren staan er straks van die islam facisten voor mijn deur Van Jeuale. En raad eens door welke politieke ideologie dat gekomen is. Inderdaad DE JOUWE. De linkse weg met ons en anderen zijn altijd beter mentaliteit en vervolgens kan je alleen maar belastinggeld opsouperen die, jawel, je linkse vriendjes graag met bakken aan je overmaken. Niemand mag meer verdienen dan de MP, behalve als je met je poffertjesporum op de stazi TV komt. Dan mag het linkse gedachtengoed voor 6 ton per jaar worden gesponsord. Van Jeaule en al die ander buisvervuilers GA EENS DEAUD

derkcs | 17-05-07 | 23:45

@QB (ja die.....) 17-05-07 @ 23:39:
Alleen jammer dat de NS nogal wat problemen hebben met de dienstregeling.
Dat bemoeilijkt je voornemens, maar daar kun je ook niets aan doen, sinds najaar '44 hebben de NS al moeite de dienstregeling in stand te houden.
.
By the way: wel ff checken of die kinderwagen wel daadwerkelijk gevuld is natuurlijk! Anders is het allemaal moeite voor niets................!

Reinaert | 17-05-07 | 23:44

CoJoNes 17-05-07 @ 23:19

En die malle eppie van halal is al zo gewend aan buigende en apeasende 0031-ers dat ze bo de mond snoert. als je even nadenkt wat zon kopvod uitdrukt, dan snap je wel dat mijn tenen krommen iedere donderdag als ik die op het schild gehesen leeghoofdige jihaddiste zie.

bottehond | 17-05-07 | 23:43

Hoe komt jeaule erbij dat het internet een serieus medium is? Het internet is puur pr0n en een beetje informatie. En wat te denken van alle spam, powerpoint jokes en andere kudt mail. Nog daar gelaten alle f*ck sites met bagger dan wel kolder. Het percentage “serieuze” informatie is hooguit een 10% als het al 10% is.

Heinzz 17-05-07 @ 21:31, is goed hoor! Ik zal er om denken als ik me vege pokkel ooit nog die kant op beweeg.

..Whatever | 17-05-07 | 23:42

Pritt plakt raak!

Nooit meer slapen | 17-05-07 | 23:42

@Reinaert 17-05-07 @ 23:34

nee hoor, maar als hij (met z'n familie ofzo) schamper rond een spoorwegovergang loopt te rondhangen zal ik hem zeker niet wegsturen.

QB (ja die.....) | 17-05-07 | 23:39

Hoezo onze reaguurders?
Ik ben helemaal van niemand!
(vrouw roept en ik kruip op bevel naar bed of zet de bak aan de straat)

Captain Diehard | 17-05-07 | 23:37

@fuckje 17-05-07 @ 22:51, daarom zeg ik, de enige echte. Neppert ;).

..zapper | 17-05-07 | 23:37

Fire coming out of the monkey's head.

ILT | 17-05-07 | 23:35

@QB (ja die.....) 17-05-07 @ 23:28:
Als ik het goed lees dan droom jij van een intieme confrontatie tussen Walter Boslim (zoals jij 'm noemt) en een andere Walther: de Walther PPK, of P7, of whatever, als het maar ergens tussen de 3e en 4e nekwervel is, right?
.
Een mooie droom, velen dromen dezelde droom (denk / hoop ik).

Reinaert | 17-05-07 | 23:34

RedBill 17-05-07 @ 23:16
En een goede column ook nog,tegen het verstikkende gelijkheidsdenken van de PVDA.

de honden blaffen... | 17-05-07 | 23:32

kwoot van Jeaulig: ' Die cultuur wordt overigens in Nederland toegejuicht. Weblogs die tot dergelijk gedrag aanzetten vallen bij de Dutch Bloggies steevast in de prijzen.'


Kennelijk is de internetSSarcheoloog nogal pissed off dat hij -na al zijn tomeloze inzet- in de digitale wereld. nog nooit zo'n goudgeschilderde muis op een stokje heeft mogen ontvangen.

Echt een sneue megool blijkt het dus te zijn, maar what's new.

'GedachtenPolitzei' hoe passend bij de twee Grrrrrristenclubjes en de dhimmi-loverTs v/d Arbeid welke nu aan het politieke roer staan.
Zoals Bottehond al plempte de reserve Goebels Dijsselblom loopt voorop te paranderen met de code of conduct -islam version 2.0-
een internetSpaspoort past helegaar in de droomwereld die Dijsselblom voor ogen heeft, Denkt u vooral zelf niet -Wij weten immers wel wat correct is om te denken-

Een maal heb ik wijze woorden uit het gladde smoeltje van Walter Boslim mogen horen: Dit land kan zoveel beter.

idd Walter maar dan niet zoals jij en je Grrrrristenvrinden het voor ogen hebben.

QB (ja die.....) | 17-05-07 | 23:28

@Lizzard 17-05-07 @ 23:24:
Die op Belastinggeld 1 is dienst van PVV, VVD en EO (maar da's geheim want ies haram), die andere op kanaal 33 (ofzeau, bij mij althans) is in dienst van de écht foute club (kun je ook meteen merken hoor: slecht Nederlands, foute teksten, ies wel halal natuurlijk).

Reinaert | 17-05-07 | 23:27

ik leef want ik reaguur

Wipkonijn | 17-05-07 | 23:26

@ Pritt

Als je een mooi blond wijf was zou ik je huggen. Helemaal kudtgeod gezegd man.

stuyterkuycken | 17-05-07 | 23:26

Nog een paar en ik kom klaar.

Hammar | 17-05-07 | 23:25

-weggejorist-

Lizzard | 17-05-07 | 23:24

@Tommygunner 17-05-07 @ 23:20:
Verder alles goed met je?
Verklaar je nader, ik snap er geen f*ck van in elk geval, maar gaat Uwes ganges zou ik zeggen!

Reinaert | 17-05-07 | 23:22

@Dirk Tang 17-05-07 @ 23:11
da's 'n goeie, nauwwwe 2 jaar? dan is 't bekeken en dan kunnen al die rechtse idioten hun hart ophalen... oef nu doe ik het zelf ook.

buffer | 17-05-07 | 23:22

Oh en bai ze wee, Pritt, wil je die arm weer uit m'n reet halen? Ik zit al een poosje vrij ongemakkelijk.

CoJoNes | 17-05-07 | 23:21

En de reakteurs dan? Moeten die wel met de billetjes bleaut?

Herr Manus | 17-05-07 | 23:21

Als jullie weten wie ik ben dan word mijn huis waarschijnlijk als volgend kraakpand gebombardeerd door jullie met die linkse indirecte sencuur van jullie! Een voordeel van anoniem is dat ik jullie "af" kan zetten asl ik geen zin heb in die linkse bullshit...

Tommygunner | 17-05-07 | 23:20

/OT
Sjeesus, wat is die Bro van Erven een enorme huilie op Staats Eins.

CoJoNes | 17-05-07 | 23:19

kolonel klootoog 17-05-07 @ 23:13
Where were you last night?

Natte Bever | 17-05-07 | 23:19

vind er wel wat inzitten. zou een hoop onzin schelen, denk ik.

Alkmaar_Aso | 17-05-07 | 23:19

@Jazzper 17-05-07 @ 23:15:
Je toont berouw, dat siert je ;-)
Beter ten halve gedingest dan ten hele gedattest toch?

Reinaert | 17-05-07 | 23:18

driewerf hulde, ik zie thuis idd nooit comments in de krant

Pilshaas 861 | 17-05-07 | 23:17

Pritt, ga eens beter je huiswerk doen! Charles doet nog steeds lekker collumnen op Planet hoor! Zie www.planet.nl/planet/show/id=2124153/c... geschreven 2 dagen geleden.
Dat Boegeroep van charles tegen ongenuanceerde reaguurders is allang weer verleden tijd, na smeekbedes van horden genuanceerde reaguurders toch vooral te blijven schrijven...

RedBill | 17-05-07 | 23:16

Ik heb welgeteld 1 comment op Indymedia geprobeerd en rende huilend terug naar Geenstijl waar het WEL lekker fulmineren, herstel commenten, is!
Goed stukje! De uitdrukking 'ga eens deaud' is misschien ietwat puberaal lomp in de mond, maar buiten dat hulde!

Jazzper | 17-05-07 | 23:15

Reinaert 17-05-07 @ 23:07: LOL!!!!

LoL @ S?v?ke | 17-05-07 | 23:15

En waar gaat het nu weer werkelijk om..*kuch*.. de 24-uurs economie? Ik weet niet hoe ik erop kom,maar als het aan sommige mensen ligt worden we weer brave burgers en gaan we om 22.00 pm slapen.. met kaarsjes en een goed boek,bv de bijbel of agatha christy.Of clive barker.

NOT!! We kunnen nog veel leren van de (engels) progressief ingestelde malloten.

de grote Anti | 17-05-07 | 23:14

Mijn naam is Kolonel Klootoog, en ik ben reaguurder. Punt.

kolonel klootoog | 17-05-07 | 23:13

@nadenkeniseenkunst 17-05-07 @ 23:07:
Daarom modereert gans (s)links Nederland ook zijn/haar weblog alsof het het laatste bastion zou zijn.
Reaguren op weblogs van zelfverklaarde heiligen is daarom zinloos, er wordt puur willekeurig gemodereerd en ongwelgevallige reacties worden verwijderd zonder opgaaf van redenen.
Niet dat ik er moeite mee heb dat wie dan ook keiharde censuur toepast op z'n eigen blog of homepage, dat is een keuze.
Alleen krab ik wel achter m'n oortjes als dat gebeurt op de blog of page van een 'erkend' democraat.
Omgaan met kritiek is altijd nog verdomd lastig blijkt wel.

Reinaert | 17-05-07 | 23:12

Karel kwakbol 17-05-07 @ 22:35

En dat terwijl ik een gematigde mening heb. Dat valt nauwelijks te weerleggen. Die iedere gepeperde mening van mij en ik kan je de niet gematigde variant er van vertellen.

@ Jeauleau

Ga deaud, middelmatig mannetje. Een perfecte representant van zijn sekte, de quasi weldenkende islam-watcher haterTs. Die sekte met haar extreem selectieve adhesiebetuigingen en medelevendheid. Weg er mee. jeauleau hoort in een gekkenhuis thuis, een bejaardentehuis of vastgebonden in een SM gaydarkroon met een tien kilopot vaseline er bij en een attribuut dat ad melkert gaarne levert, indien hij voldoende zweepslagen krijgt van zijn eeuwige Domina gerdi verbeet. iets als dit:

img.alibaba.com/photo/11692006/Leather...

jeauleau mag er pas uit als ik mijn volvo in zijn ster kan parkeren. How's that for gematigd. Want dat is het.

bottehond | 17-05-07 | 23:12

@buffer 17-05-07 @ 23:10

Hoelang nog?

Dirk Tang | 17-05-07 | 23:11

@Dirk Tang 17-05-07 @ 23:05
de politiek holt ongeveer een half jaar achter op de media aan

buffer | 17-05-07 | 23:10

Een tijdlang stuurde ik mijn comments per brief naar GeenStijl. Die werden ook niet geplaatst.

ventus_aqualis | 17-05-07 | 23:10

Het is wel opvallend dat Pritt dit stukke schrijft en niet Fleisch of Hoxha. Pritt, Chileen, Brusselmans(en Barbarossa en Traag) zijn de enige redactieleden van een groot blog, die zelf anoniem willen blijven. Voor wikipedia dan.

CoJoNes | 17-05-07 | 23:08

Goh, is Charles toch gestopt? En ik was nog wel zo'n trouw reaguurder van hem!

RedBill | 17-05-07 | 23:08

@Dirk Tang 17-05-07 @ 23:05:
Doet me denken aan Wim Kok en de computermuis.....................
Progressieve politiek in de praktijk!

Reinaert | 17-05-07 | 23:07

Dirk Tang 17-05-07 @ 23:05: Ja, er is nog genoeg corruptie waar we niet achter zullen komen, maar vroeger konden politici veel meer in de doofpot stoppen.

LoL @ S?v?ke | 17-05-07 | 23:07

Heren als Hammersley, Jole en een lange lijst van “soortgenoten” zijn een zelf benoemde elite van uber intellectuelen die meent het verheven deel te zijn van de (internet) samenleving.Hun oproep tot het opheffen van anonimiteit lijkt geïnspireerd op het afschrik effect in landen waar regeringen ook niet gesteld zijn op anonimiteit op het internet,bijvoorbeeld China.

Anonimiteit is een recht op het internet.Dat recht kun je verspelen door je niet aan afspraken te houden over grenzen in het reageren op elkaar of op het onderwerp in de weblogs of fora die je bezoekt. Maar dat is totaal wat anders dan vooraf proberen om via een omgekeerde censuur (opheffen van anonimiteit) deelnemers uit te sluiten.

Wie deelneemt aan weblogs en fora op het internet weet dat hij moet kunnen incasseren.Het internet is rauwe communicatie met weinig grenzen. Dat is een uitdaging, voor bezoekers, deelnemers, providers, webhost en columnisten. Maar samen kunnen ze komen tot spelregels waardoor in de communicatie grofheid en (ziekelijke) haat niet gaan domineren. (Websites die dit niet kunnen of willen verliezen vanzelf bezoekers of maken zich overbodig. Internet heeft ook een zelfreinigend vermogen).

Voor de narcistische gekrenktheid van deze eigenlijk heel zielige figuren is maar één oplossing mogelijk : Voeg gewoon de daad bij het woord maak een eigen website met al jullie aanhangers. Daar kunnen jullie 24 uur per dag elkaars ego strelen en jullie natte dromen delen en hoeven jullie echt niet bang te zijn dat de rest van het “barbaarse” internet jullie nog langer lastig vallen.

nadenkeniseenkunst | 17-05-07 | 23:07

@LoL @ S?v?ke 17-05-07 @ 23:03

Nieuwe Media = Nieuwe Politiek?

Dirk Tang | 17-05-07 | 23:05

Excusez moi, het bovenstaande was bedoeld voor draak 17-05-07 @ 22:59, en uiteraard niet voor Karel Kwak (al zie ik opeens een associatie, maar dat komt door slecht / veel bier). Mea culpa!

Reinaert | 17-05-07 | 23:03

Perfect geformuleerd, ik kan het kunnen schrijven.
Met name over dat stuk, dat je er niet meer aan moet denken dat de burger afhankelijk is van de brieven-van-lezers-sectie en dat kritische brieven linea recta de prullenbak in gingen.
.
Nieuwe Politiek is een gevolg van de Nieuwe Media.

LoL @ S?v?ke | 17-05-07 | 23:03

Jullie kunnen nu wel Pritt bedanken, maar hij leest dit toch niet.

Hansje Brinker | 17-05-07 | 23:02

@Karel kwakbol 17-05-07 @ 22:35:
Wie zaad zaait oogst - zo God wil - koters, en zo kunnen we nog wel even doorgaan, alleen de relevantie ontgaat me momenteel een beetje, misschien nog even droog oefenen op 't reaguren?

Reinaert | 17-05-07 | 23:02

Sinds lange tijde reaguurt Draak weereens, Draak zegt:

'Wat een geloel, wie wind zaait oogst storm.

draak | 17-05-07 | 22:59

@ de grote Anti 17-05-07 @ 22:56

4 uur? Bofkont! Ik moest ook maar eens verkassen naar het mondaine 020!

U.S. Arseman | 17-05-07 | 22:59

@Karel kwakbol 17-05-07 @ 22:35:
WTF is Tamara Witschge? Sorry, ken die madame niet, de enige Tamara die ik ken - behalve een schoolvriendinnetje - is Tamara Bunke.
En die ken ik natuurlijk - door omstandigheden - ook niet persoonlijk.
Bovendien had Tamara Bunke ook geen verstand van internet en van reaguurders, en da's waarschijnlijk ook maar goed ook (voor de eventuele reaguurders, bedoel ik).
Debatteren is een kunst, je mening ten berde brengen ook, sommigen gaat dat nou éénmaal beter af dan anderen.

Reinaert | 17-05-07 | 22:58

Wat een kudt stuk pritt... (ik doe dubbelzinnig grappig zijn)

coal | 17-05-07 | 22:58

Wat een kwatsj.
,,Ga eens dood'' is net zo idioot als de vroegere verzoeken om neqschoten. Ik kan me herinneren dat hier lovende woorden werden gewijd aan Henk Hofland. De reacties kwamen niet verder dan een stompzinnig ,,Ga dood, Hofland, want je bent oud''.
Hiero: www.geenstijl.nl/mt/archieven/119481.h...

pincode | 17-05-07 | 22:58

@Arseman
Waarschijnlijk,hier zijn ze tot 04.00 open,behalve op zondag.

de grote Anti | 17-05-07 | 22:56

Dat is een waar woord wat je schrijft Pritt!

pflurbur | 17-05-07 | 22:54

Maakt screencopy van het Officieel Standpunt. GeenStijl zal nooit en te nimmer... kul.. gelul.. etc..
Dat Joris Demmink topic met de tekst "koren op de molen van GS" is tenslotte ook plotseling verdwenen.

Karel kwakbol | 17-05-07 | 22:54

@ de grote Anti 17-05-07 @ 22:49

Valt wel mee, bij ons in Utrecht zijn zelfs de Turken maar tot twaalf uur open. Daar zullen de gristenen wel achter zitten, of stigmatiseer ik nu?

U.S. Arseman | 17-05-07 | 22:53

het lijken wel mensen van de sp, de sp duldt ook geen kritiek binnen haar eigen partij. als je dat doet lig je er daar ook inmiddelijk uit. de tijd dat de burger alles voor zoete koek slikt is al lang voorbij, gelukkig.

islamietje | 17-05-07 | 22:51

@... zapperT,
lees me ff terug 21.57u.

fuckje | 17-05-07 | 22:51

Nil desperandum 17-05-07 @ 22:32
Gewoon zeggen wat je wilt zeggen, meer niet.
En 't is aan jezelf om dat zus of zo te doen, ik bedoel met of zonder neqschot.
Stijl of Geenstijl, je weet tog?
En voor geval je dat nog niet wist: je kunt hier schreeuwen wat je wilt, no-one cares. Maak je het al te bont, word je weggejorist. Een 80% hier is krankzinnig, en dat valt nog heel positief uit als je het vergelijkt met het gemiddelde niveau in NL.

Natte Bever | 17-05-07 | 22:50

de honden blaffen... 17-05-07 @ 22:45
Het was humoristisch bedoeld.

Karel kwakbol | 17-05-07 | 22:49

Ja @Arseman,altijd handig zo'n turk in de buurt..

de grote Anti | 17-05-07 | 22:49

-weggejorist-

Nee dus! | 17-05-07 | 22:48

.. zapper 17-05-07 @ 22:47
Godver!
*format c*

Klukkluk | 17-05-07 | 22:48

@Klukkluk, dat komt omdat ik je pc heb gespooft.

..zapper | 17-05-07 | 22:47

Ik ben helemaal niet anoniem. Ik ben ook in het eggie een Opa en knutsel al meer dan een halve eeuw met buisjes en transistortjes en ben (vind ik) een echte Wizzkid.

OpaWizzkid | 17-05-07 | 22:47

@.. zapper 17-05-07 @ 22:42
Da's raar, mijn ip is ook 127.0.0.1 en mijn pc heet localhost

Klukkluk | 17-05-07 | 22:45

@ de grote Anti 17-05-07 @ 22:42

Je had hem beter aan mij kunnen geven, mijn pils i sop. Ik moet even naar de Turk op de hoek voor een verse lading!

U.S. Arseman | 17-05-07 | 22:45

Karel kwakbol 17-05-07 @ 22:35
Ja,die link,dat is een programma van van Jole,dat kun je hier niet als bewijs poneren.

de honden blaffen... | 17-05-07 | 22:45

@bottehond 17-05-07 @ 22:21
Anarchie is oke ole, ole. Lijkt me ook een heel zinvol idee. nauwja... blaffende honden bijten niet zal ik dan maar denken...

buffer | 17-05-07 | 22:44

Je stuk was kudt pritt!

fuz | 17-05-07 | 22:42

Iedereen weet dat ik de enige echte Wim Heitinga ben.
-edit niet waar, je ip is 127.0.0.1-

..zapper | 17-05-07 | 22:42


bang je mening te moeten verdedigen. dat is nog erger dan geen mening.
Anoniem reaguren = L A F J E S.
deze reactie incluis

Amarissimo | 17-05-07 | 22:42


'Iedereen moet met zijn rotpoten van onze rotreaguurders afblijven. Reaguurders zijn ons online klankbord. Onze kweekvijver. Onze trouwe achterban die gewoon eerlijk zegt als iets KUDT is. Omdat het moet.'
.
*pinkt een traantje weg.. opent -nee wacht ik laat 'em dicht- flesje heineken en duwt die diep in van Jeaule's sterretje,waarna met een flinke ruk naar beneden het flesje heineken zonder dop tevoorschijn komt.. En geeft die door aan Henk Blanken.. Proost*

de grote Anti | 17-05-07 | 22:42

@ Tomatenketchup 17-05-07 @ 22:33
Jawohl echt waar. Op de school voor journalistiek krijg je wie, wat, waar, wanneer en waarom erin gepomt om daarna drie jaar tomatenideeën van net-nietjournalistenleraren aan te horen. In het laatste jaar vertellen ze nog dat je je stukkie niet met een tijdsbepaling mag beginnen.

Wickie de Fustviking | 17-05-07 | 22:41

bottehond 17-05-07 @ 22:21
Was het niet "nieuw links"dat warme banden onderhield met Oost Duitsland?
Die partij heeft wel iets met totalitaire ideologien.
En daar past de anarchie die heerscht op het internet natuurlijk niet bij.
Er is maar een mening,die van de partij(vda).Al het andere is fout.

de honden blaffen... | 17-05-07 | 22:40

-weggejorist-

Lizzard | 17-05-07 | 22:37

@Natte Bever 17-05-07 @ 22:23
U heeft toch Uw huiswerk niet goed gedaan.
Ik wist het wel, de AIVD is een stel prutsers dat nog werkt met een krant met een gat erin en blikjes aan een touwtje.

kuttekrap | 17-05-07 | 22:37

Groep Geen Stijl.....30 zetels!

inquisitra | 17-05-07 | 22:36

Jammer voor Botte, maar het is nu wetenschappelijk bewezen:

Gisteravond in Radio Online kwam het onderwerp 'online debatteren' ook ter sprake. Tamara Witschge heeft daar uitgebreid en interessant wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Ze rekent af met de opvatting dat online discussiëren opener zou zijn dan een gewoon debat.
Het tegendeel blijkt waar: de gematigde opvatting heeft op internet amper een kans.
www.2525.com/log/index.html

Karel kwakbol | 17-05-07 | 22:35

@fuckje
maar dat komt omdat jij de geheime GS begroeting kent.

EFTA, trouwens
GED

CoJoNes | 17-05-07 | 22:34

wat is dat, de volkskrant?

pfffpfff | 17-05-07 | 22:34

Wickie de Fustviking 17-05-07 @ 22:28
De 5 W's?

Tomatenketchup | 17-05-07 | 22:33

@ d'n Turfsteker 17-05-07 @ 22:31

Helmond, heeft dat niet met grotebillenbruinestrontpoepsteken te maken? Muhahahaha.

U.S. Arseman | 17-05-07 | 22:33

Blijkbaar kunnen ze niet door alle ironie, cynisme en sarcasme heenkijken, om te begrijpen dat wat er hier geschreven wordt, DATGENE is wat het Nederlandse volk (of tenminste een deel daarvan) ECHT denkt. Hier wordt niet de humor van Joep van 't Hek of Freek de Jonge gebruikt, maar de humor die IEDEREEN begrijpt, en niet alleen de linkse elite. Dus WELKOM in de echte wereld!!

RightOfMind | 17-05-07 | 22:33

@CoJoNes,
die vlieger gaat niet helemaal op. Ik meen jou meerdere keren te hebben zien boodschappen doen op de Wilhelminakade;-)

fuckje | 17-05-07 | 22:32

Natte Bever 17-05-07 @ 22:27
Niet dat ik de brave jongen uit wil hangen maar doodverwensingen/hoerrrrrrrrrr roepen/nekschoten uitwisselingen etc. zijn mij vreemd. Derhalve ben ik niet bang voor anderkleurige in onze maatschappij.
Ongeneerd je mening ventileren is grof verbaal geschut in stelling brengen?

Nil desperandum | 17-05-07 | 22:32

Als je zo nodig wilt demonstreren voor de goede zaak, zoals leegstand, het grootkapitaal of vrouwenrechten, dan doe je dat toch ook met een sjaal voor je mond?

CoJoNes | 17-05-07 | 22:31

-weggejorist-

Lizzard | 17-05-07 | 22:31

IK KAN WEL TEGEN KRITIEK krijg je vaak te horen als je iemand verteld dat hij niet tegen kritiek kan... HEAR HEAR voor Geen Stijl en natuurlijk voor mezelf als stille reaguurder, al ligt er alleen in helmond nog TURF dat is duidelijk... Weten jullie trouwens waar de naam Helmond vandaan komt? Ach who cares...

d'n Turfsteker | 17-05-07 | 22:31

@kuttekrap
en die sijtjes worden ook druk bezocht door onze lieve vriendjes die het broodnodig vinden om een genuanceerde mening te beantwoorden met Ga er deaud?

buffer | 17-05-07 | 22:30

Die columns van Blanken en Jolo zijn gewoon kudt. En dat zeg ik omdat het moet (van Pritt). Fascistoide ideeen eauver identiteit, pfffs. En waar ga je dan op selecteren wat je wel of niet plaatst, op reputatie of toch op inhoud, of op wat je wilt lezen, houdeensop. Het gaat niet eauver de schrijver, Blanken en Jolo, maar eaver de lezert, stelletje ego's. Die lezer bepaald wat er hoort te staan. Maar dat zullen jullui niet weten. Bij gebrek aan, zullen we maar zeggen.

Hutspotentieel | 17-05-07 | 22:30

bottehond 17-05-07 @ 22:21
Als vanouds, weer een klassiek comment. Miste het woord 'motte'.
Kan dat in de rebound?

Natte Bever | 17-05-07 | 22:29

Zo! Ik dank u, deze gaat in mijn plakboek. Pritt-poëzie zoals het bedoeld is. Moest deze week ook weer aan zo'n hoofdredacteur uitleggen dat journalisten de gemakkelijkste baan van de wereld hebben. U leert de vijf w's uit uw hoofd und gaan maar. Zoals journalisten hun ambt misbruiken, misbruik ik de anonimiteit. Al was het alleen maar om de schijn van journalist zijn tegen me te hebben...

Wickie de Fustviking | 17-05-07 | 22:28

Van Jole & cs mogen van mij een loden implantaat in hun nek krijgen. Hondelul.

Werner Beinhart | 17-05-07 | 22:28

Die nicks hebben ook als voordeel, dat het tussen reaguurders onderling wat minder persoonlijk wordt. Voor je het weet heb je anders je hele huis vol op je verjaardag, of zit je 23 juni in de Winkel van Sinkel.

CoJoNes | 17-05-07 | 22:28

Nil desperandum 17-05-07 @ 22:13
Naam,adres en telefoonnummer graag.

Vrees dat u mij verkeerd begrijpt. Vb: Af en toe stuur ik een ingezonden stuk naar de Leeuwarder Courant. Voorwaarde is wel dat een ingezonden stuk naamvermelding/woonplaats meekrijgt. Zo niet, geen plaatsing.
Ik vroeg mij uitsluitend af of meningen hier geventileerd ook geplaatst zouden worden indien naamsvermelding een must is, dus geen nicks.
Wat uw vraag betreft: wilt u mij naam/adres/tel.nr., no probleem.

Nil desperandum | 17-05-07 | 22:27

Niels-je 17-05-07 @ 22:25
Nee, maar dat kan geregeld worden, voor €10.000 doe ik een hoop en kan ik heel efficient werken.

Tomatenketchup | 17-05-07 | 22:27

Nil desperandum 17-05-07 @ 22:13
't Gaat erom dat elke commenter gewoon z'n zegje wil doen, zonder gezeik achteraf. Ga jij commenten op een Marokkanen-topic in de wetenschap dat ze morgen voor je deur staan? Nee, dat ga jij niet doen.
Wat de waarde van je eventuele comment niet minder relevant maakt.
Ik vind het juist wel mooi dat je hier ongegeneerd je mening kunt plempen - wie heeft daar last van? Zie het maar als stemmen, dat doe doe je ook in je eentje en daar hoef je je buurman ook niet bij te hebben staan.

Natte Bever | 17-05-07 | 22:27

Oke... Leven de vrijheid van meningsuiting.

bruinspruit | 17-05-07 | 22:26

Is van Jeauleau nou nog niet deaud?

Niels-je | 17-05-07 | 22:25

-weggejorist-

Lizzard | 17-05-07 | 22:23

@buffer 17-05-07 @ 22:19
Ssst, niet verder vertellen hoor, maar er zijn nog meer websites dan de Televaagsite.

kuttekrap | 17-05-07 | 22:23

@Natte Bever 17-05-07 @ 22:15

Ah, dat komt mooi uit. Want ik ben dat pleuris sofinummer altijd kwijt als ik het weer eens nodig heb voor een of ander kudtpapiertje. Nu kan ik het tenminste aan u vragen als ik het nodig heb. Het gaat nog eens heel groot worden, dat GeenStijl.

Hertogin v. Pauperen | 17-05-07 | 22:23

Oooh, spannend! De AIVD doet ook mee! Vind maar eens waar ik zit en kom me dan met 20 man Special Forces in mijn reedt pakken AIVD!

U.S. Arseman | 17-05-07 | 22:23

kuttekrap 17-05-07 @ 22:19
Ik ben aan het bluffen.
Moet ik zeggen van m'n baas.
Classified.
Dat u zwarte bijverdiensten heeft, is wel bekend, maar niet de moeite van het corrigeren waard.
Happy?

Natte Bever | 17-05-07 | 22:23

De pvda, U weet wel, die van de fluwelen gedachtendictatuur hebben soortgelijke ideeen. Ik meen dat het schreeuwerige crypto- goebbels dijsselblom was die pleitte voor een internetpaspoort. Mind you: dat is diezelfde intellectuele tuinkabouter die op de burkah-demon stratie tegen zo'n wandelende koepeltent zei: "ik zal uw vrijheid van godsdienst met alle middelen (sic!) verdedigen". Tuig van de richel. Voeren aan het haagsch gepeupel en zand er over. De harten kunnen tentoongesteld worden, dat hoort er schijnbaar bij. Voor inspiratie kunt u de tongen en duimen van de broertjes de Witt nog zien in het haagsch historisch museum.

Ergo: jeauleau, ga deaud en pronto!

vbb.blog.com.mk/system/files?file=joe_...

bottehond | 17-05-07 | 22:21

... and AMEN to that, Pritt. Ben BTW ten allen tijden bereid om met volledige naam en IP-gegevens met deze dinosauriers in discussie te gaan. Heeft NIKS met anonimiteit te maken.

Comrade Enver Hoxha | 17-05-07 | 22:21

@kuttekrap
nee, laten we op jouw mening afgaan en ons laten beinvloeden op het commentaar onder de berichtje in de televaag. Lijkt me ook heel interessant.
Links kom je daar niet tegen. Is het gepeupel rechts?

buffer | 17-05-07 | 22:19

@Natte Bever 17-05-07 @ 22:15
Bent U aan het bluffen of wat?
Wat is mijn sofinummer?

kuttekrap | 17-05-07 | 22:19

Nil desperandum 17-05-07 @ 22:13
Naam,adres en telefoonnummer graag.

de honden blaffen... | 17-05-07 | 22:18

Voor wie het nog niet wist, ik ben niet de echte Overste Karremans!
.
Anoniem reaguren is heerlijk in alle vrijheid alles kunnen zeggen zonder bang te zijn voor een mes tussen de ribben. Dat laat ik me echt niet afnemen door Van Jeaulen!

OversteKarremans | 17-05-07 | 22:18

Nil desperandum 17-05-07 @ 22:1
Wat doe je hier dan nog?

Tomatenketchup | 17-05-07 | 22:18

@knutsel> Ja he , echt een toppertje van Pritt.

superjan | 17-05-07 | 22:17

@ Nil desperandum 17-05-07 @ 22:13
hah Nil Desperado, drie keer raaien wat het antwoord is op die vraag: Theo van Gogh's tragische einde. Dat is er mis mee. Desondanks succes ermee, om met naam en toenaam te zeggen dat Allah een geiteneuker is. En dat dag in dag uit met je foto en je naam in een gratis ochtendkrant.
:-)

WillemIII | 17-05-07 | 22:17

@Buck Futter 17-05-07 @ 22:11
die was van mij ; ) anoniem onder ROKC.
Het duurde even voordatie gemodereerd werd.
bij de weg staat wel 1x 'niet' teveel in.
fuk wat is anoniem reaguren toch fijn

bidlip | 17-05-07 | 22:15

Enneh Kaptein Pritt: Gestapo, Stasi, Securitate en KGB is wel iets te veel eer voor die sukkeltjes hoor.
Werk zelf voor de AIVD en weet van elke commenter het IP-nummer, sofinummer etc., maar Van Jole weet dat niet. Dat gaan we zo houden, en dan hebben we het nog niet over de in zijn woning geplaatste webcams (bit more sophisticated).
Goeie club trouwens, die AIVD - daar is het raamkijken een careermove geworden. Jawel, in stilte wordt er veel goed werk gedaan.

Natte Bever | 17-05-07 | 22:15

indeed it is Pritt!

trekvogel | 17-05-07 | 22:15

Excuseert u mij: maar wat is er mis om uit de anonimiteit te treden en naamsvermelding toepassen als je zo nodig commentaar moet geven.
Ook ik ben de mening toegedaan dat als je een mening wilt onderbouwen met als voorwaarde vermelding van naam/adres etc. dat het hier een lege bende wordt. Waarschijnlijk is dit de reden van het bestaansrecht van GeenStijl? Ik kan me vergissen.......... of?

Nil desperandum | 17-05-07 | 22:13

@ Pritt Stift
Aub geen kwaad woord over Charles. Hij was Neerlands hoop op goede verslaggeving
(meekijken op CNN) tijdens bange dagen van 9/11. Daar waar Kees Driehuis met z'n thermopane jampotten slechts wist te melden dat "een vliegtuigJE in het WTC is gevlogen met waarschijnlijk tientallen doden", terwijl hij en wij naar dezelfde tv-beelden keken. Ook lovenswaardig is dat Charles het journeaux heeft aangepakt.

Frank Culemborg | 17-05-07 | 22:13

Heb 1 keer gereageerd bij Blanken, naar aanleiding van zijn topic
"Het Vrije Volk: ik kom er nooit meer vanaf" www.henkblanken.nl/?p=362 en hem er op attent gemaakt dat hij "Het Vrije Volk" tegenwoordig ook online kon lezen.

Karel kwakbol | 17-05-07 | 22:11

Prachtige reactie van Werner de Graaff bij Jeauleaux' gehuil:
.
"Als al die mondige ietwat fascistoide nederlanders niets van zich hadden laten horen de laatste 10 jaar dan hadden we nooit een marokkanenprobleem gehad."
.
Zie je wel!! Als je ergens niet over praat, dan is het er niet! Briljant! Allemaal hoofd in het zand, met een rietje erbij om de rooibosthee doorheen te kunnen lurken.

Buck Futter | 17-05-07 | 22:11

Goh, wat een eng medium dat internet.
Het gepeupel kan tegenwoordig zijn mening geven en af en toe wat beerputten opentrekken. Waar is de tijd gebleven dat journalisten de absolute waarheid in pacht hadden.

kuttekrap | 17-05-07 | 22:09

@G-unite 17-05-07 @ 21:44

Wat is de tekst van het GS lied?

bruinspruit | 17-05-07 | 22:09

Van Jole en Blanken,

Zolang de vrijheid van meningsuiting in Nederland wordt afgeserveerd met een briefje aan een mes in een borst, prefereer ik mijn mening nog enigzins anoniem te houden. Mijn mening is namelijk nogal vaak hetzelfde als de mening van de laatste die daarvoor werd afgeslacht. Helaas, 't is niet anders.

Achtertuyn | 17-05-07 | 22:08

Na explosie van internet en het uit elkaar gespatte dotcom bubbeltje verwachtten schrijvende azijndrinkers dat de oude media de boel over zou gaan nemen hun bekende, ondemocratische stijl.

Het antwoord was toen Neen, het is nu Njet en het zal altijd Never blijven.
Ik hier wordt een traantje weggepinkt.

Zeau, nu idd tijd voor een tieten topic.

BlaDiBla | 17-05-07 | 22:08

Het beste stuk dat je ooit geschreven hebt Pritt, recht uit het hart! Hulde! *pinkt traan weg*

knutsel | 17-05-07 | 22:08

@CoJoNes 17-05-07 @ 22:00
erreg fijn!

bidlip | 17-05-07 | 22:08

Ga eens deaud is geen mening. Ik vind de meningen hier meestal briljant, maar tikwerk op sites als ad.nl en telegraaf.nl zijn vaak echt niet te harden. Maar daar hoef je toch niks mee?. Reputatiesystemen lijken mij gelul. Dan draaide de zon nog om de aarde en was de aarde nog steeds plat. En dit is niet als grap bedoeld.

The Daviau | 17-05-07 | 22:07

Stelletje schorriemorrie digitale hangjongeren zonder KULTUR!
Ik durf tenminste mijn naam te noemen. Groetjes,
Francisco van Jole

WillemIII | 17-05-07 | 22:06

Want reaguurders hebben er voor gezorgd dat columnisten als Bert Wagendorp en Charles Groenhuijsen hun blogwerkzaamheden bij resp. de Volkskrant en Planet hebben gestaakt.

Dan kun je dus duidelijk niet tegen een btje kritiek.

Tomatenketchup | 17-05-07 | 22:05

Van Jeauheauheaumeau ies geweaun kudt.

Maar ja, onze jaren-50-spencer-fetisjist zal dat wel nooit onderkennen.

Harige Bangmaker | 17-05-07 | 22:04

Hogen bomen vangen veel wind. Indien de boom omvalt. Och groeit er heus nog wel eentje. Het is niet gezond als bomen te hoog worden. En wij zorgen er wel voor dat dit niet gebeurt.

shalaschaska | 17-05-07 | 22:04

ik vond een vleugje "van Gogh" in deze kolum. Impressive. Maar laat je niet bangmaken. Van Jole is en blijft een kudje.

superjan | 17-05-07 | 22:04

Ben blij dat het anoniem kan.. Is toch wezenlijk anders, juist ook voor de oprechtheid en eerlijkheid van reacties.

Ze zouden zich eens echt moeten verdiepen hier, ook in de NN-discussies.

Roer | 17-05-07 | 22:03

Dat heb jij leuk getypt, Pritt! Maar waarom een foto van mij bij dit stukje?

VanFrikschoten | 17-05-07 | 22:03

Kan dit stukje ook ingepast worden in het Wilhelmus?

diepnek | 17-05-07 | 22:02

Die anonimiteit is totale bijzaak. Het gaat om het onderwerp op zichzelf. Als iemand niet meer weet te zeggen dan 'Ga eens deaud', dan zou ik daar niet al te veel aandacht aan besteden. Wtf cares?
"Want reaguurders hebben er voor gezorgd dat columnisten als Bert Wagendorp en Charles Groenhuijsen hun blogwerkzaamheden bij resp. de Volkskrant en Planet hebben gestaakt."
Zou denken, praise the Lord, Hallelujah! En 't is nog hemelvaart ook. Lijkt me prima optie voor die sukkels, alsmede voor Van Jole. Wat een slechte verliezer is dat, mijn God.
Geef hem hier eens een keer ruimte om z'n geouwehoer te spuien en eens kijken hoe-ie wordt afgemaakt - en terecht, die politiek correcte windbuil met z'n voorspelbare kudtmeninkjes.
Doe eens doen, GS, als die pikh er het lef voor heeft, en keep me posted.
Gatverdamme, wil ik rustig EO kijken, lees ik opeens iets over Jeauleau - een mens kan beter deaud wezuh.
Ja meneer, zet u dat maar in de krant!

Natte Bever | 17-05-07 | 22:01

Ik word dus wel zeer draaiierig van die Jeauleau. Zijn tamelijk arrogante kop staat me al jaren niet aan, laat staan de demogagische platpraat die uit dat zalvende betweterige mondje komt. Fransisco compenseert een vermoedelijk aanzienlijk te kort pikkie met grootse woorden, waarvan hij noch de betekenis noch de reikwijdte in geen velden of wegen begrijpt. Het zelfbevlekkende lachje, dat hij soms pleegt te bezigen, maakt dat ook zijn visuele verschijning voor kotsneigingen zorgt. Jeauleau is een intellectuele totale nul, gespeend van elk gevoel voor oprechte humor en relevantie-vermogen. Ik herhaal: een totale mediaban incluis het internjet voor Van Jeauleau, en een beetje vlot!

Reykjavik | 17-05-07 | 22:00

@Murdock
"Veel ‘burgerjournalistiek’ is echter eerder het digitale equivalent van een conversatie aan de dorpspomp. Waarnemingen, opinies, roddels en feiten gaan naadloos in elkaar over. Gezellig, prikkelend – ja. Maar waarheidszoekend? Feiten checkend? Hoor en wederhoor toepassend? Hooguit soms."

Maar als er dan een journalist naast staat, heet die burger ineens bron. Als het verhaal van de bron in de krant wordt gezet door de journalist, is het journalistiek. Snap je?

CoJoNes | 17-05-07 | 22:00

Die Blanken wil een reputatie systeem voor reaguurders. Vast en zeker afgekeken van GS, met hun onderscheid tussen leden en stijllozen. Wie die stijllozen zijn weet niemand, dat weer wel.

Karel kwakbol | 17-05-07 | 21:59

Geenstijl.. Niet te hypocriet doen.

Jullie schrijven: 'Reaguurders zijn ons online klankbord. Onze kweekvijver. Onze trouwe achterban die gewoon eerlijk zegt als iets KUDT is. Omdat het moet.'

Wij zijn ook jullie bestaansrecht of brood. Geeft niet. Ik ben blij dat dit er is. Maar noem dat svp ook.

Semi-open1 | 17-05-07 | 21:59

Heerlijk, de Roze Revolutie komt lekker op stoom! Prikker 17-05-07 @ 21:44 heeft gelijk: power to the reaguurder! Laat de oude media sidderen!

U.S. Arseman | 17-05-07 | 21:59

Wat een kudt-stukje Pritt. Alsof het nog enige uitleg behoefde.
Mongeaulen als Bert W., Francisco van J., Wim Heitinga en Jeaus Traveau zullen het nooit en te nimmer snappen. Onbegonnen werk.

koerbagh | 17-05-07 | 21:59

"Rake column, Pritt"

the0roger | 17-05-07 | 21:58

Eigenlijk ben ik Wim Heitinga, en soms Him Weitinga...

fuckje | 17-05-07 | 21:57

Je moet gewoon boven dat soort mensen staan en keihard negeren.

Tomatenketchup | 17-05-07 | 21:56

Sja, de uitvinding van de drukpers werd ook niet met hoera-geroep begroet door wat toen doorging voor Weldenkende, geNuanceerde Menschen.

Jan Passant | 17-05-07 | 21:55

er is maar 1 stijl......

mothertrucker | 17-05-07 | 21:55

Goeie tekst pritt, lekker kort ook

Enzo Voorts | 17-05-07 | 21:53

Het is natuurlijk veelzeggend dat je in een vrij land anno nu bepaalde dingen alleen anoniem dingen kunt zeggen. Anders krijg je de linkse gestapo of de moslim gestapo over je heen. Dan wordt je het land uitgehetst of gewoon op straat vermoord en dat wil natuurlijk niemand. Fijn dus dat je gewoon kunt zeggen wat je wilt, hetzij anoniem.
En laat die pedante omhooggevallen nep-journalist van een Jealeaux optiefen naar Noord Korea. Ik denk dat ze daar een meer dan warme belangstelling voor zijn ideeen hebben.

bidlip | 17-05-07 | 21:53

Best leuk idee Van Jeauleaux, als het internet van jou zou zijn. Godzijdank is dat niet het geval.
*nieuwe account om zichzelf de hemel in te prijzen aanmaakt*

ZI | 17-05-07 | 21:51

Sjarl en Bert zijn schuimpies als ze zich laten wegjagen door een stel reaguurders.

kuttekrap | 17-05-07 | 21:47

En waar blijft het tietentopic?

MDE | 17-05-07 | 21:47

nr.2 !

mothertrucker | 17-05-07 | 21:46

Hey, een reaguurder is ook een mens !
Power to the reaguurder !!!

Prikker | 17-05-07 | 21:44

WTF is Bert Wagendorp ?

Andreas B. | 17-05-07 | 21:44

*In houding uit volle borst het GS lied zingt met hand op de vlag en hart*

G-unite | 17-05-07 | 21:44

Dus hij heet echt Fransisco? En dat moet ik geloven?

CoJoNes | 17-05-07 | 21:44

Francisco Van Jeauleau, is dat niet de sprekende pop van onderbuiksprekerT Marcel van Dam?

Karel kwakbol | 17-05-07 | 21:43

-weggejorist-

Lizzard | 17-05-07 | 21:42

@ modahfokah:
Voor mensen met taalproblemen.

Joesten | 17-05-07 | 21:41

Reacties als 'ga eens deaud' of 'sterf' slaan nergens op en kun je negeren.

Fred V | 17-05-07 | 21:41

Grappig die conclusie van het onderzoek "Na registratie en moderatie was het aantal reageerders een stuk lager dan verwacht" gek he als je alleen maar zaken laat staan die stroken met de mening van de auteur. Iedere boerelul met een IQ boven baksteen kan die conclusie trekken zonder het te onderzoeken maar de sandaaldragers hebben het onderzocht... HULDE driewerf hulde.

Chinuk | 17-05-07 | 21:40

Kweek vijver, voor wat dan ?

modahfokah | 17-05-07 | 21:39

mooi gezegd pritt. Mag ik nu ook teruggroeten met Ga een deaud?

kermitthefrog | 17-05-07 | 21:39

@Big Ern 17-05-07 @ 21:33
Dank je, voelt echt goed dit

Heinzz | 17-05-07 | 21:38

Dat de vriendin van van Jeauleaux niet nadenkt voordat ze wat reaguurt, betekent niet dat iedereen zo hersenloos opereert. Soms is reaguren afreageren, soms is het aandacht trekken, soms is het de grapjas uithangen. Soms wordt er ook serieus gediscussieerd.. argumenten aanvoeren, ontkrachten, andermans argumenten bijvallen, de discussie proberen te sturen. Dat van Jeauleaux denkt dat hij weet wie een echte mening heeft en wie een nep-mening, getuigt van zelfoverschatting, paternalisatie en een bekrompen geest. Of je nu als anoniem lafbekje reaguurt of met je complete NAW-gegevens zichtbaar, het gaat om het reaguursel zelf. Iedereen kan elk reaguursel best zelf op waarde schatten, daar hebben ze Policor Fransje heus niet voor nodig.

Lobo | 17-05-07 | 21:37

Pritt is boos.

Don Knieschot | 17-05-07 | 21:37

'Het zijn verwende krantenmannetjes, die niet tegen kritiek kunnen. Zenuwpeesjes die jarenlang een legertje zalvende slijm-knikkers om zich heen hebben gehad.'

Mijn idee. En als ze uit het kantoor van de hoofdredacteur wandelen, ziet hun arm bruin tot aan hun schouder. Stelletje zichzelf-op-een-voetstuk-plaatsende betweterige uit-de-tijd-van-kerwin-daterende taalklazen.

Murdockyoufool | 17-05-07 | 21:37

Yeah! En zo is het Pritt! kudo+1

Aussie | 17-05-07 | 21:36

*Pinkt traantje weg*

Dorko | 17-05-07 | 21:33

@Heinzz 17-05-07 @ 21:31

Geeft niet pik, daar kan jij ook niks aan doen

Big Ern | 17-05-07 | 21:33

Het Dagblad van het Noorden.
Da's de krant die consequent de redactie onwelgevallige reaguurselen verwijdert.
Niet links=slecht=exit.
Zelf proberen?
www.dvhn.nl
... en als de redactie het niet doet, dan meldt de overwegend linkse reaguurdersgroep uw reactie wel als "ongepast". Evengoed exit.

DatWelNatuurlijk | 17-05-07 | 21:32

gelul, ik heet echt Heinzz

Heinzz | 17-05-07 | 21:31

"dappere onderofficieren van het Korps Gedachtepolitie" ? Laffe kutkorpeteins zal je bedoelen ! Na een tijdje (jaar of 35) wennen ze d'r wel aan !

walstroom | 17-05-07 | 21:30

-weggejorist-

Lizzard | 17-05-07 | 21:30

laat ze maar aan je wennen Pritt
het voelt .. jaja het voelt (knikt)

creamer | 17-05-07 | 21:30

Prachtig, tegen de zotten.

Sisenandus | 17-05-07 | 21:30

en voelt dat fijn nu je dit kwijt bent?

.. los daarvan: puik punt! Nu nog even zorgen dat jullie óók behoorlijke stukjes gaan schrijven en geenstijl is rijp voor de toekomst. Vind jullie behoorlijk flauwig laatste tijd!

waskuip-admiraal | 17-05-07 | 21:29

en BLIJF deaud

preston spears | 17-05-07 | 21:28

Op de barricaden tegen die Orwelliaanse mafia. Dit soort zielepoten wens ik een gamma aan enge, pijnlijke, langdurige en vooral terminale ziekten toe, met bloedingen uit ongebruikelijke lichaamsopeningen.

Deze schriftelijke diarreeverspreiders kunnen niet vaak genoeg in de drek worden getrapt, dat stelletje beschermd opgevoede ivoren torentjes bewoners.

Colossie | 17-05-07 | 21:28

Mooi geschreven Pritt!

Ik ben er trots op dat ik zo'n kudtreaguurder ben!

Horsedick | 17-05-07 | 21:27

mooi pritt. schrijf je volkskrant eigenlijk wel met een hoofdletter ?

toshke | 17-05-07 | 21:26

Hee Pritt eindelijk iets recalcitrant uit je handen...

bruinspruit | 17-05-07 | 21:26

De journalistiek begint zijn greep op het collectieve gedachtengoed te verliezen.
Daar worden ze een beetje angstig van.

de honden blaffen... | 17-05-07 | 21:26

@Redactie

Bedankt! (oprecht ditmaal)

Big Ern | 17-05-07 | 21:26

Sterf!

***SLETBEK*** | 17-05-07 | 21:24

Het betere werk. Met Pritt kan ik wel voeling hebben.

v Maerlant | 17-05-07 | 21:24

Henk Blanken..... wat is dat nou weer voor een arier, zo'n naam bedenk je toch niet.

wbt de oude media proleten: STERF oude media proleten STERF !

QB (ja die.....) | 17-05-07 | 21:23

hell yea
jeauleau en blanken
bij deze uit het diepst van de achterban van GeenStijl
Ga eens deaud.

lokado | 17-05-07 | 21:23

this is what happens when u fuck a stranger in the ass

Lebowski Achiever | 17-05-07 | 21:23

*traan wegpinkt

c0ne | 17-05-07 | 21:23

ik ben altijd open eerlijk en oprecht, hoewel ik eigenlijk niet besta

Mellorenz | 17-05-07 | 21:23

Hier is maar een ding op gepast, en ik val daarmee in oude, slechte gewoontes:
Krijg s gauw de k***, van Jole

Big Ern | 17-05-07 | 21:22

dank Pritt, mooie tekst

JackTheR | 17-05-07 | 21:21

Woord, Pritt!

Thommi3 | 17-05-07 | 21:19

Dat vind ik weleekg.

VEAUT | 17-05-07 | 21:18

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl