Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Donner mag blijven (deel 30)

Ze deden een plas, dronken het glas, en alles bleef zoals het wasTerwijl het vertrouwen in Donner onder normale mensen al tot onder het nulpunt gedaald is, mag hij van een meerderheid van de Tweede Kamer opnieuw gewoon blijven. Ondanks een keihard onderzoeksrapport heeft het Nienke Kleiss-schandaal voor niemand personele consequenties. Zelfs de pliesies die slachtoffertje Maikel op een brute wijze verhoorden, door onder andere bovenop hem te gaan zitten, mogen gewoon aanblijven. Ook bij het OM blijft alles zoals het was. Donner mag de media weer de schuld geven van zijn fouten en er komt een nieuwe meldlijn (lees:extradiepe bureaulade) voor 'misstanden' bij. Ook Nienke is nog steeds dood.

Reaguursels

Inloggen

@Filo,
bedankt voor de mooie lijst van donnerende blunders. Ik vergeet altijd wel een of meerdere, maar nu staan ze mooi opgesomd. Ken je nog meer? En wat in memoriams voor Neerlands recht betreft, de Nederlandse rechtspraak is er altijd al een geweest van wie procedeert om een koe legt er een op toe en als het kalf verdronken is dempt men de put en de beste stuurlui staan aan wal en vooral zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten. En een advocaat in je familie haalt je hele blazoen naar beneden voor ongeteld vele generaties. Je kunt nog beter een recidiverende pedofiele zwaar alcoholistische oud-nazi als opa hebben dan een familielid die advocaat of rechter of officier van justitie is. Nog erger, je recidiverende pedofiele zwaar alcoholistische oud-nazi van een opa is de advocaat van je familie. DMA! DMA! DMA!

Hammar | 18-09-05 | 21:58

Ach minister Donner is de Knuffelbeer van onze regering,deze man is zichzelf al jaren kwijt,is een kontelikker van de Oranjes,is totaal opgebrand,uitgefietst,blijft in functie om zijn pensioen vol te krijgen!

nummertje | 18-09-05 | 11:23

In Memoriam

Heden overleed de rechtsstaat Nederland. Na een slopende ziekte overleed de rechtsstaat 's avonds rond middernacht op 15 september 2005. Zij die wat konden doen, wilden dit niet. Zij die wat wilden doen, konden dit niet.

Overdreven? Ik zou graag willen dat vandaag mijn eerdere stukken waarin ik de gang van zaken voorspelde, volkomen apekool zouden zijn gebleken. Ik zou graag ongelijk hebben willen gehad maar dan zou de meerderheid van de Kamer, Donner hebben moeten wegsturen. Dan zouden de nodige mensen binnen het OM en de politie op non-actief zijn gesteld.

De politieke kaste heeft de daaraan gerelateerde en hiermee verstrengelde bestuurskaste, in dit geval de tak Justitie, wezenlijk met rust gelaten. Oh ja, er klonk ferme taal voor het debat begon, er klonk ook ferme taal in het debat zelf. Er werden zelfs zaken genoemd waarvan ik voorspelde dat ze nauwelijks aan bod zouden komen. In zoverre kreeg ik wel ongelijk. Lousewies van der Laan (D66) verwoordde het naar mijn idee het beste. Ze bracht op een goede manier het feit ter sprake dat honderden binnen Justitie niets deden nadat ze van case-study 'de Schiedamse Parkmoord' op de hoogte waren gebracht en wisten dat de bewijsvoering in die zaak rammelde. Ze meldde zelfs dat de moeder van Maikel met uitzetting van de ouderlijke macht was bedreigd als ze Maikel niet mee gaf voor verder verhoor. Dat was nieuw voor me. Dit detail werd verder niet uitgediept.

De ontoelaatbare verhoormethode van die toen elfjarige jongen kwam eveneens ter sprake. Ook dat hij enige tijd als verdachte werd beschouwd bleef niet onvermeld. Dat deze absurditeit erg veel over het kaliber van het betreffende rechercheteam zegt, bleef onderbelicht. Korpschef Meijboom liet al tijdens het debat weten geen reden tot maatregelen tegen de betrokken rechercheurs te zien. Over maatregelen tegen Ruud Bullens, de hoogopgeleide kindermongool onder wiens toezicht en sturing deze manier van verhoren is gegaan, werd nog minder gesproken. Als dit rechercheteam representatief is voor de mate van competentie binnen het gemiddelde Nederlandse rechercheteam dan kan dit een verklaring zijn waarom het oplossingspercentage van misdrijven maar 15% is in Nederland. Bedenk dat zichzelf meldende daders hier ook nog eens een wezenlijk onderdeel van zijn.

De kopstukken in deze zaak kunnen opgelucht ademhalen. Elke Vlasveld zette het al op een rijtje op het Fortuynpolitiek forum:

Elke: Ondertussen kunnen de volgende personen op twee oren slapen, en misschien wel een mooie promotie tegemoet zien:

- Bernadette Edelhauser, officier van justitie in de eerste aanleg van de Schiedamse Parkmoord.
- Mariette Renckens, officier van justitie in het hoger beroep van de Schiedamse Parkmoord.
- De prutsers bij het NFI, die naar vandaag bleek nog bewijsmateriaal "verloren" zijn ook.
- Hoofdadvocaat generaal Van de Capelle, hoofdverantwoordelijke van het ressortparket te Den Haag tijdens het hoger beroep (betrokken bij ongeveer alle OM blunders van de laatste tien jaar, te weten de IRT affaire, de zaak Lancee, de vrijbrief van Eddy de Kroes).
- De hoogedelachtbare Leden van de Hoge Raad Bleichrodt, Van Schendel en Ilsink, die verder niks onderzochten, het rapport van Peter van Koppen in de prullenbak smeten, Maikel als een idioot wegzetten, en het herzieningsverzoek dus afwezen.
- De politieagenten de de kluit belazerd hebben door materiaal te verdonkeremanen en Maikel als idioten te ondervragen (hoewel dat voetvolk nog wel eens wat risico zou kunnen lopen)*.
- De kinderpsycholoog (Ruud Bullens) die Maikel bedrogen heeft en hem aan zijn lot overgelaten heeft.
- De twee rechters die de hoven in eerste aanleg en het hoger beroep voorzaten.
- Mijnheer de SuperPeeGee van het OM mijnheer Harm Brouwer.
- En natuurlijk ex-SuperPeeGee mr. Joan, jonkheer de Wijckerslooth de Weerdesteijn, die inmiddels zijn fijne promotie al te pakken heeft, maar ten tijde van de Schiedammer Parkmoord in functie was.

Donner en Brouwer mochten uiteindelijk dus ongestraft liegen. Eerst was er geen sprake geweest van het achterhouden van bewijsmateriaal. Daarna was er geen sprake geweest van het opzettelijk achterhouden van bewijsmateriaal. Uiteindelijk was er geen sprake geweest van het 'wederrechterlijk' (verwijtbaar), opzettelijk achterhouden van bewijsmateriaal. Maar beiden waren al een tijd op de hoogte van veel details omdat het rapport van de zogenaamde 'onafhankelijke' onderzoekscommissie in conceptvorm al zo'n twee maanden in hun bezit was. Ze hebben dus 'wederrechterlijk', opzettelijk gelogen in de hoop dat zoveel mogelijk binnenskamers kon blijven.

Ondanks alle loze woorden van ontzetting, geschoktheid en verbijstering heeft het merendeel van de volksvertegenwoordiging het wéér laten passeren. Het betreft immers maten uit het eigen kastensysteem. Het was vandaag wel voorpaginanieuws in Nederland maar het waren niet de vette krantenkoppen die het gebeuren verdiende. Nederland is nog niet wakker en heeft dit overlijden niet door. De rechtsstaat is dood, lang leve de rechtsstaat. We blijven eens in de vier jaar naar de stembus sjokken waar we uit deze beschreven elite een nieuwe club kiezen. Die nieuwe club zal voorlopig meer van hetzelfde zijn, hetzij wat linksom, hetzij wat rechtsom. "Nothing changes, really."

Im Westen nichts Neues

* Inmiddels weten we beter. Als er al koppen rollen zijn het natuurlijk wel de uitvoerenden, niet de aansturenden.
www.fortuynpolitiek.nl/topic.asp?TOPIC_ID=127...
www.klokkenluider.nl : meer goed onderbouwde justitiële knoeizaken, de problemen zijn al tijden structureel.
nekklachten.web-log.nl/log/3566219 :voorspelling debat

michiel mans | 17-09-05 | 16:01

waar zijn we nou eigenlijk helemaal mee bezig ?? wie heeft deze mensen in die rode stoelen geholpen ?
het wordt eens tijd voor wat uniformen in deze republiek.
Dan maar geen democratie, 1 of twee jaar bikkelen en dan maar eens zien wat er over gebleven is van het criminele gespuis en vreemd gekleurde luiwammessen, gevangenisvullers en ander tuig.

willie wortels | 16-09-05 | 22:21

Godgeklaagd weer. De enige manier waarop onze 'bestuurders' van het pluche af te krijgen zijn is als ze zelf de fout in gaan... Hoewel ... dan zal er ook wel weer een politieke mouw aan worden gepast. Ondertussen blijven ze maar klagen over de kloof tussen burger en politiek.

Die is weloplosbaar: Dankzij internet kan -net als heel vroeger toen de stamoudsten bij de oude eik bijeen kwamen- de rechtstreekse democratie weer worden ingevoerd. Niks zakkenvullende 'volks' 'vertegenwoordigers'. Gewoon regeren per referendum. Misschien uitvoering aan GeenStijl over laten :)

@leph | 16-09-05 | 16:19

@thygros pinokkio

Ik heb het Donner verhaal ook maar met 1 oog gevolgd, en begrijp nu door jullie dat er ook wel argumenten zijn voor het aftreden van Donner. Maar waar ik me zo aan erger is dat iedereen op dat plateau (of hoe noem je die spreekplaats daar)wil staan. Partij na partij zegt hetzelfde, ze willen zichzelf zo graag horen. Vooral de oppositie, ze blazen alles zo op, ook met minister Veerman. Er hoeft maar iets fout te gaan en ze willen dat iemand aftreed of het kabinet valt. Bloeddorstig dus...

pietro | 16-09-05 | 16:13

@pietro: ook tijdens Donnerts periode is dit geval gebruikt door justitie in trainingen van falen, terwijl de man vast zat... Wat daarnaast gister opviel was dat Donnert de discussie van een bepaald punt afhield "omdat er dan meer onheil wordt verricht dan heil in dit debat" wat verbergd ie nog meer, waar mocht niet naar worden doorgevraagd

Thygros | 16-09-05 | 15:57

@pietro,

Het gaat er niet om of hij er wat aan kan doen dat het gebeurd is. Het gaat er om of hij er wat aan kan doen dat het in de toekomst niet weer gebeurd.

pinokkio | 16-09-05 | 15:39

Mocht ik me ooit weer neerzetten in prachtig holland, koop ik me eerste een handvuurwapen om me te verdedigen tegen justitie en consorten.

Amtrak | 16-09-05 | 15:35

deel 30 hehhehehe

Maar even serieus, De fouten die gemaakt zijn door het OM zijn toch niet gemaakt in de periode dat Donner Minister was? Dus hij is wel officieel verantwoordelijk, maar kan er in principe niks aan doen?
Het met zijn allen "aftreden" roepen duidt mij op een bloeddorst, men wil koppen zien rollen...

pietro | 16-09-05 | 15:16

@Ksi Ja en?

Starf*cker | 16-09-05 | 14:59

Kunnen we niet groot 'AFTREDEN!' op het 2e kamer gebouw kalken?

Brullio | 16-09-05 | 14:44

Het word tijd om het vertrouwde nekschot weer uit de kast te halen !!!

muil houwe | 16-09-05 | 14:22

Ik denk dat ik maar eens een mooi mailtje ga maken en die naar alle partijen stuur, geef ik ze persoonlijk allemaal een motie van wantrouwen aan hun broek. Ook degen die gister de motie van wantrouwen tegen Donnert ondersteunde, ik heb amper iets gehoord over wat er nu gaat gebeuren met al die mensen die in de training te horen hebben gekregen dat er iemand onschuldig vastzat en niks deden.
Dat is het failliet van de rechtstaat, iedereen die zijn muil hield heeft zich schuldig gemaakt aan verkrachting van vrouwe justitia

Thygros | 16-09-05 | 14:05

Laten we eens kijken naar onszelf.
Zijn wij burgers niet nog dommer dat we dit over ons heen laten gaan? De politiek Den Hoag krijgt op deze manier de vrije hand om corrupter en corrupter te worden met de dag.
En de pers houd ook hand in eigen boezem. Lof voor de zaken die onder de tafel lagen en naar boven worden gehaald. Maar vergeet niet dat ze smullen van dit soort complotten en graag dit saaie landje nog wat meer complotten willen aandragen. Nieuws gaat voor ethiek.
En dan de geselecteerden bekritiseren dat ze enkel aangedragen zijn op hun uiterlijk vinde ik spiegelgedrag. Diegene die dit afkeurt moet naar zijn eigen gedrag kijken. Zal me niets verbazen als het gros van de bevolking uiterlijk meer waardeerd dan karakter. Ik bar en discotheek is het scheer en inslag. Niet te spreken over de reacties van menig GeenStijl poster op fautaux van dames bij nieuwsitems.
Kom maar op met jullie verwensingen. Hoe meer ik lees hoe meer ik bevestigd krijg dat ik gelijk heb.
Zijn we niet een suf dom volkje aan het worden omdat we simpelweg strontverwent zijn in dit rijke landje?

Dikke tieten | 16-09-05 | 13:29

. Starf*cker
De Wijckersloot wordt zeker de rode baron genoemd omdat hij altijd rode rozen aan zijn vrouw geeft en niet omdat hij voor de PvdAchterlijke allerlei bestuursfuncties vervulde en de Coornhertliga, waar zeker 60% van de magistraten lid van is, is zeker een roze homo club ipv een rode juristenclub?
.
Zolang ambtenaren kamerlid en minister kunnen worden, zolang zal NL een land blijven waar alles 50 jaar later gebeurt.

Ksi-Ziks | 16-09-05 | 13:16

@style

Wachtgeld= goed betaald wachten op nieuwe graai-baan

brutus68 | 16-09-05 | 13:07

@lovanni
Wachtgeld = wachten op het geld

style.councillor | 16-09-05 | 12:54

@Brutus68: de regenteske houding van politici dient hen slechts ons de waarheid van hun onvermogen te onthouden.
een minister heeft eenvoudigweg niet de macht om structurele veranderingen door te voeren; slechts in naam. maar zodra de topambtenaren de minister kwijt willen, zijn ze daartoe onmiddelijk in staat door middel van het lekken van bepaalde informatie.
die minister is blij dat ie mee mag doen met de machtsdans, en kijkt wel beter uit om man en paard te noemen.
image is everything, taste is nothing.

MarZ | 16-09-05 | 12:43

@Romanus
Inderdaad, de term VolksVertegenwoordiger waarmee deze regering zichzelf pleegt aan te duiden, is een aanfluiting, een belediging de nederlanders!

Brullio | 16-09-05 | 12:04

@Style
Mee eens. Misschien moeten wij zelf kritischer worden. Of ons zelf kandideren. Maar ja, dat kost een hoop geld en het is niet goed voor je carrière.

Hoewel die wachtgelden niet verkeerd zijn.

Iovanni | 16-09-05 | 12:03

@style.councillor @ 11:56
Parlementsleden worden niet of nauweliojks gekozen. Zij geraken aan hun baantje door ons democratisch systeem dat gebaseerd is op het 'politieke-partijen-beginsel'.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 16-09-05 | 12:01

@style> En hun lekkere kontje.

Lange Neus | 16-09-05 | 11:59

@lovanni
Juist daarom is het opportuun de vraag te stellen.

Parlementsleden worden niet (meer) gekozen om hun toezichthoudende kwaliteiten, maar op mediageniekheid e.d.
Electoraal oppportunisme viert hoogtij.

style.councillor | 16-09-05 | 11:56

@Style
Het parlement bewaakt de bewakers. Maar daar zitten 150 sukkels, door onszelf gekozen.

Iovanni | 16-09-05 | 11:53

Het essiëntele van democratie is voor mij, dat het een antwoord is op een vraag die destijds al door een van de oude Romeinen is gesteld en luidt: Wie zal de bewakers bewaken?"

Een uitspraak van een communistische voorman dat wel (Markus Bakker), maar wel op zijn plaats dunkt me.

style.councillor | 16-09-05 | 11:51

@MarZ

En daar zit het hele probleem. Donnert zit op een ivoren toren, en heeft geen flauw benul wat er beneden zich afspeelt. Hij is afhankelijk van de informatie die hij verstrekt krijgt van z'n top-ambtenaren, en die is klaarblijkelijk nogal gekleurd. Donnert is idd een passant, voor hem 10 anderen, maar dat lost uiteindelijk niks op, want die enigzins corrupte bende gaat vrolijk verder met het maken van blunders. Dat Donnert op een regentske wijze reageert, maakt het alleen maar erger.

brutus68 | 16-09-05 | 11:50

Zijn allemaal pvda ambtenaren daar.

Pannie | 16-09-05 | 11:49

Donner wilde wel opstappen, maar alleen i ruil voor 300 kilo cocaïne.

Boris Borsthaar | 16-09-05 | 11:49

En het geschiedde gisteravond, dat de Nederlandse rechtsstaat door Lousewouss van der Laan (D66), blaatschaap Wolfsen (PvdA), blaffer Weekers (VVD), en leuterclub CDA,ten grave is gedragen. Het wordt tijd, dat het begrip "volksvertegenwoordiger" wordt afgschaft en de term assistent-verkoper wordt ingevoerd. Deze firma's bedotten ons al veel te lang.

Romanus | 16-09-05 | 11:45

Moriae encomium, Heil Donnert

style.councillor | 16-09-05 | 11:45

Ik ga eens een stripje Xanax nuttigen..

Brusselmans | 16-09-05 | 11:43

gotverdomme..

Brusselmans | 16-09-05 | 11:42

ik denk niet dat de cultuur binnen wat voor ministerie zal veranderen door het heenzenden van een minister. zo'n piegem is ambtelijk verantwoordelijk maar is volledig afhankelijk van verslaggeving door zijn ambtelijk apparaat - en daar ligt het probleem. ministers komen en gaan, maar de topambtenaren blijven en bepalen wat een minister hoort.

MarZ | 16-09-05 | 11:42

Brusselmans! Laat Maria er buiten, wil je?

Dat "ik heb spijt betuigt" is ongetwijfeld een grapje dat ik ditmaal door de vingers zie. Hoewel ik "speit" leuker had gevonden.

Iovanni | 16-09-05 | 11:41

@lovanni
Brusselman moet er nog aan wennen dat niet alle GS-ers tot zijn vazallen behoren.

O.K. Back to biznez

Was het niet Erasmus die al sprak over prinsjes die gehoorzaamheid vragen van hun onderdanen maar zelf leven alsof ze boven de wet verheven zijn?

Met die "prinsjes" doelde Erasmus niet echt op prinsjes maar op de elite die toen de dienst uitmaakte. Ik kan de letterlijke tekst niet vinden maar de tekst sloeg op mensen die een verantwoordelijk ambt bekleden en " werk" vragen van anderen.

Ik moet even aan de eikeltjes van dit kabinet en hun slaafjes denken die maar zeuren over normen en waarden maar zelf hun zaakjes niet op orde hebben.

Na de RSV, de IRT (met de meineed plegende Sorgdrager) de Mabel affaire, de TBS affaire onlangs en al die andere onverkwikkelijke zaakjes waarbij de verantwoordelijken hun excuses aanboden en beterschap beloofden, is de excuus- en beterschapriedel weer opgevoerd.
Het pandemonium wat tv-debat heette, was een schertsvertonng met Ozewiezewoze van der Laan als vleesgeworden schijnheiligheid. Flink van leer trekken maar niet de motie van wantrouwen steunen.
Natuurlijk kwam de sluwe vos Donner er wel weer mee weg. Het tegenspel dat de oppositie bood en dat zich veel te veel op allerlei juridische details concentreerde, was met uitzondering van De Wit, Eerdmans. Wilders en Vos te mager.
De lafhartige PVDA steunde ook niet de motie. Deze huichelpartij blijft lafhartig aan de kant en steekt haar nek om partijpolitieke redenen niet uit. Stel je voor zeg: die lui moeten nog verder in de toekomst met CDA of VVD.
Wat een eikel zeg, die Wolfsen. Eerst Donner uitgebreid complimenteren met de goede voornemens en dan wat zeveren over details.
De banenmonarchie kan nu wel uitgeroepen worden met al die mensen die op hun post blijven.

Vuilnisman! Kunnen deze zakken ook..........

prettything | 16-09-05 | 11:37

@Brusselmans> Ik dien een motie van wantrouwen tegen je in.

Lange Neus | 16-09-05 | 11:36

@Pannie LOL

Starf*cker | 16-09-05 | 11:27

@ Iovanni

Jezus christus maria en jozef!!

Ik heb spijt betuigt en maatregelen aangekondigd, is het niet genoeg?

Als Donner mag blijven zitten ga ik ook nergens naar toe..

Brusselmans | 16-09-05 | 11:23

@ Brullio 16-09-05 @ 10:26

Ik geloof niet dat Donner ook maar enige interesse heeft in wat het volk wel of niet wil.
Daar voelt Donner zich de superieur voor.

Moi | 16-09-05 | 11:22

Spelling, Brusselmans? Ik heb het over schrijven.

Iovanni | 16-09-05 | 11:19

@Pannie Nee hoor, die zijn er niet :)

Boris Borsthaar | 16-09-05 | 11:18

Die Schiedamse politie is natuurlijk die jonge Marokkaanse beroepscriminelen van 14 jaar gewend.

Pannie | 16-09-05 | 11:16

Donner Moet Aftreden

DMA!! DMA!! DMA!!

cappie | 16-09-05 | 11:14

@ Iovanni

Ok, meneer de spellingscontroleur.

Mijn welgemeende excuses, ook postuum aan W.F. Hermans.

Brusselmans | 16-09-05 | 11:14

Zit die Wilders nou ALWEER op een lijn met de SP?
Het is dat Wilders zo'n ludiek carnavalskapsel heeft, anders hield ik ze geeneens uit elkaar af en toe.

Pannie | 16-09-05 | 11:13

@ Brusselmans 16-09-05 @ 10:53

Ik weet inderdaad niet wat ik liever had gezien. Pim aan de macht of in de oppositie. Wat er ook was gebeurd, we hadden in ieder geval flink wat te lachen gehad.
Helaas mochten we niet lachen van Volkert.
Dat zooitje schorem wat nu de oppositie voert lul ik er nog wel onder. Dat is echt niet Donners verdienste.

Ikdus | 16-09-05 | 11:13

'Geen maatregelen zaak-Nienke' ANP ROTTERDAM - Tegen de rechercheurs die betrokken waren bij het verhoor van Maikel, het vriendje van Nienke Kleiss, worden geen maatregelen genomen. Dat zei de Rotterdamse korpschef A. Meijboom donderdag in een interview met RTV Rijnmond. De toen 11-jarige Maikel werd destijds op harde wijze verhoord. Zijn vader zei eerder gerechtelijke stappen te overwegen om te bereiken dat de verantwoordelijke politiemensen worden ontslagen. Ook enkele politici willen dat er maatregelen worden genomen tegen de betrokkenen. Meijboom heeft de Rotterdamse burgemeester en korpsbeheerder I. Opstelten geadviseerd geen maatregelen te nemen. ,,Er zijn geen strafbare feiten begaan. Deze mensen zijn integer. Er zijn fouten gemaakt en daar heb ik ze over onderhouden.'' Verder ziet Meijboom geen reden voor ,,personele maatregelen''

Jan-Joris-Jaap-Joop | 16-09-05 | 11:12

@exarchos Zat achter zijn bril.

Boris Borsthaar | 16-09-05 | 11:11

Ik heb Joost dus helemaal niet gezien gisteravond......

exarchos | 16-09-05 | 11:08

Gaan we schelden, Brusselmans? Hermans zou "veranderd" zeker met een "t" geschreven hebben, daar heb je dat hele boek niet voor nodig. Verder legt men iemand het vuur (na) aan "de" schenen, niet aan "zijn". Enzovoorts.

Iovanni | 16-09-05 | 11:08

@Muxje

Over plucheklevers gesproken, wat me dus echt razend maakt is het totaal inconsquente gedrag van D'66, over regentesk gedrag gesproken!

brutus68 | 16-09-05 | 11:07

@Brutus Charles Groenhuijssen?

Boris Borsthaar | 16-09-05 | 11:05

in dat geval is er maar oplossing .. en dat is dat donner de bekende woorden .. 'ik heb geen sex met die vrouw gehad' uit moet spreken ..

nu alleen nog effe dames zoeken die zijn hand naar opgewarmde sigaar leidt en het showspel kan beginnen ..

ik zou er bijna hanna voor inzetten ( aangezien ze nu toch tijd over heeft )

maar je zal natuurlijk zien dat donner zich ook daar onderuit worstelt ( wie het voor zich ziet mag het zeggen ;)

dus idd plasje, glaasje , bijbeltekstje en kus op de wang van zijn lieve echtgenoot en de volgende dag kan weer in alle glorieheid ontwaken .. puke !!!!

Draaitafel Demagoog | 16-09-05 | 11:04

@Redelijk toch (08:30), wanneer treedt er in Nederland *ooit* een minister of topambtenaar af? Juist...

Inderdaad, Donner heeft geen directe schuld aan dit ene geval. GL en SP hebben de motie van wantrouwen dan ook juist geformuleerd: zij hebben er geen vertrouwen in dat Donner de man is om de noodzakelijke, ingewikkelde veranderingen bij Justitie door te voeren. Dit vanwege de vele f*ckups in het verleden die wel aan Donner toe te schrijven zijn.

Nee, het verbaast mij ook niet dat van de grotere partijen alleen GL en de SP de motie steunen. De rest zit namelijk al helemaal in het pluche vastgekleeft, en doet mee met de ongeschreven regel dat politici in Nederland nooit voor hun daden verantwoordelijk zullen worden gehouden. Overigens zullen deze twee partijen wellicht nog een cursus hand-boven-het-hoofd-houden gaan volgen, als ze nog eens in de regering komen,

Muxje | 16-09-05 | 11:03

@Brutus Ja, en dan hebben wij het wel zeer treurig getroffen.

Starf*cker | 16-09-05 | 11:02

Aan opportunisten hebben we nix, en daar zitten er al genoeg van in dit kabinet. Star heeft gelijk als ie stelt dat er straks weer massaal op de gevestigde orde gestemd zal worden, check de peiling van afgelopen vrijdag maar eens. CDA stond op 3 zetels winst alleen maar door het toverwoord "koopkracht". Feit is dat er momenteel geen enkel politiek alternatief is, ook niet in de vorm van Wilders of Eerdmans. Kortom ieder volk krijgt wat het verdiend..

brutus68 | 16-09-05 | 11:01

@Oude man Oud en seniel?

Starf*cker | 16-09-05 | 11:01

lol @starfucker

Iovanni | 16-09-05 | 11:01

@ oude man Yep!

Boris Borsthaar | 16-09-05 | 11:00

@Fuckje Ik heb net zijn site gezien en toen bekroop mij hetzelfde gevoel. Glad. Glad. Glad. Past prima bij Geert.

Starf*cker | 16-09-05 | 10:59

Natuurlijk hebben de linkse partijen het vertrouwen in minister Donner opgezegd. Maar hebben tevens kluiten boter op hun hoofd.
a. Natuurlijk gaat het hun niet om Donner maar hopen op nieuwe verkiezingen, winst in de kamer en daardoor meer subsidie voor hun partij
b. De afgelopen decennia zijn op alle posten in het OM, ministeries, CPB, vakbonden, adviesorganen enz. partijgenoten van rood en paars benoemd. Het z.g. gestaalde kader. Wij kunnen nu natuurlijk niet verwachten dat deze mensen met riante salarissen en gouden afvloei-en pensioenregelingen nu een grote baas boven hun hoofd hebben die van een andere kleur is.
c. Mensen in de politiek zijn alleen met eigen belang- en carrièreplanning bezig. Zie de geschiedenis tot op heden. Dit onder het sausje van wij zijn er voor het volk.
d. Nog belachelijker is het privilege van mensen die uit de ambtenarij of onderwijs komen en in de kamer gekozen worden het recht behouden om bij niet herverkiezing weer naar hun oude baan terug te keren. Kom je niet uit deze fluwelen omgeving moet je het maar bekijken.
Dat is de reden dat meer dan 90% uit de knuffelhoek komt.
e. Ik denk dat hierop maar een oplosisng is. Bij volgende gemeenteraad/provinciaal-en 2ekamer verkiezing en masse wel te gaan stemmen maar niet op de gevestigde partijen je stem uit te brengen. Of je het er nu mee eens bent of niet, stem desnoods op partijen zoals Wilders of De Vries. Ook kabouter Bos en F Hatema denken ook alleen maar mooie carrieres. (burgemeesterpostje-commisaris vd koniging enz)

oude man | 16-09-05 | 10:58

Nu starfucker nog even

Han | 16-09-05 | 10:58

@Star,
volgens mij is het een opportunist eerste klas! Op zijn manier boerenslim, maar met een eigen geldingsdrang die hem nu al niet geliefd bij zijn partij heeft
gemaakt. Typisch een rechterhand van Geert, de nummer twee op LIjst Wilders 2007.

fuckje | 16-09-05 | 10:55

Deze week nog stonden de pliesies in mijn stad bekeuringen uit te delen aan fietsers die zonder licht reden. Maar als je fiets gejat wordt en je doet aangifte, dan word je in je gezicht uitgelachen.
Als een OvJ kinderpr0n op zijn computer heeft wordt ie overgeplaatst naar een ander departement. Als een ?gewone? burger dat zou flikken zou-ie ook worden overgeplaatst, maar dan naar een cel. Als een hoge justitiebaas alle verkeersregels aan zijn laars lapt wordt dat onder het kleed geschoven. Iedere week zie ik in Wegmisbruikers ?gewone? mensen die voor minder hun rijbewijs kwijtraken en torenhoge boetes krijgen.
Vergis u niet, Donner, uw onderdanen zitten gevaarlijk dicht bij de grens van burgerlijke ongehoorzaamheid.

zum kotzen | 16-09-05 | 10:55

@ Iovanni

krijg de typhus.

Ik zit niet thuis dus heb het boek niet bij de hand.

Brusselmans | 16-09-05 | 10:55

@Lovanni Deux Chevaux. 100.000 kilometer per jaar. Hoezo?

Starf*cker | 16-09-05 | 10:54

Nou, ik had de goddelijke kale met een satanistisch genoegen Donner het vuur verbaal aan zijn schenen willen zien leggen..

"Meneeeeer de voorzitter, de minister doet niet aan ministeriele verantwoordelijkheid, weg met die man!!"

Lang leve de *kuch* krachtige oppositie in dit kolere regentenland.

Brusselmans | 16-09-05 | 10:53

Tonino naar Schiedam/Rotterdam, die kneus daar naar Amsterdam, advocaat-generaal promoveren (want meer vrouwen in hoge functies), Schiedamse rechercheurs naar Europol of zo en die onderzoekert van het NFI (die het zo maar waagde op wetenschappelijk niet verantwoorde wijze 'een derde manspersoon niet Kees B' te vinden) ontslaan na een disfunctioneringsgesprek...

Weten we tenminste zeker dat er voorlopig geen nieuwe blunders aan het licht komen...

tichtus | 16-09-05 | 10:53

@Fuckje Viel mij ook op. Maar of hij de bagage van Pim heeft of de suspecte geest van Geert is me onduidelijk.

Starf*cker | 16-09-05 | 10:53

Ze dronken een glas, ze deden een plas en alles bleef zoals het was.

Rest In Privacy | 16-09-05 | 10:52

@Starfucker: in wat voor kar rij jij?
@Brusselmans: leer eens schrijven. En pak het boek erbij, als je Hermans wilt citeren.
@Rabarberke: jouw duiten in het zakje zijn zo ongeveer de mijne.

Iovanni | 16-09-05 | 10:52

@Lange Neus,
Een potentiële om te leggen politicus heeft zich deze week gepresenteerd op Talpa bij die oude mannen. Als je de Telegraag van vandaag even leest, pagina 7 rechts(?!) onderaan. Anton van Schijndel is nog eens een Pim-look-alike bovendien.

fuckje | 16-09-05 | 10:51

Ook Spong met zijn amateurrechter verleden wordt door het apparaat kaltgestellt.
De toga der liefde is al uit de kast gehaald en daar past veel onder is nu wel gebleken.

capo | 16-09-05 | 10:49

@capo> Potentiele sterke leiders zijn hier per definitie 'populistisch' en 'minderwaardige mensen'. Vervolgens krijgen ze een stronttaart in hun gezicht en worden daarna omgelegd.

Lange Neus | 16-09-05 | 10:48

@Starf*cker,
Klopt. Nu maar hopen dat Spong net zo'n doorbijter is als hij beweert te zijn.
Hij heeft in het verleden wel vaker zn tanden laten zien maar niet doorgehapt.
Eerst zien, dan geloven.

fuckje | 16-09-05 | 10:46

Alles wijst erop dat "onze" politieke elite
het volk aan het klaarstomen is voor één sterke leider, volgens de Weimar methode.
Politiek bestaat uit nitwits met geen enkele voeling wat zich in de samenleving afspeelt.
Een MP met de uitstraling van een gebruikte condoom.
Stimuleren van een groot gevoel van onbehagen bij de betalende klassen dmv flinke lastenverzwaringen.
Een duidelijk corrupt rechtsysteem.
Een slecht draaiende economie.
Kortom geen moeite wordt gespaard om de burger het vertrouwen in de democratie te laten verliezen.
Waarschijnlijk hebben de regenten door dat alleen het opblazen van onze democratie hun een baangarantie oplevert.

capo | 16-09-05 | 10:44

@Made Maar godzijdank gaat de politiek hier niet over. Ik begrijp dat er door mr. Spong nu een aangifte bij de rechter is neergelegd en een verzoek tot onmiddelijke aanhouding van de dames OM en in beslag name van computers en ander mogelijk bewijsmateriaal. Ben benieuwd ...

Starf*cker | 16-09-05 | 10:42

Gisteren bij Barend en Van Dorp :

Stelling:
Cees B.'s advocaten hebben gelijk: de aanklagers moeten strafrechtelijk worden vervolgd.
96% Eens 4% Oneens

En wat zegt de politiek ??? NIET NODIG !!!

MadeGo | 16-09-05 | 10:39

of iets van gelijke strekking, ik ben godverdomme geen wandelende encyclopedie..

Brusselmans | 16-09-05 | 10:38

Het is echt een dag om het al vroeg op een zuipen te zetten.
-
Keep the spirit up!

Boris Borsthaar | 16-09-05 | 10:38

@ Starf*cker

W.F. Hermans schreef het al in "ik heb altijd gelijk" in 1952 (!):

"In Nederland is niemand tevreden maar veranderd er nooit wat"

Brusselmans | 16-09-05 | 10:35

Maar goed. Al dat domme stemvee zal straks weer massaal JPB stemmen. Zo zit Nederland wel in elkaar. Hier domineert de bloemetjesjurk en de Opel Corsa-rijder.

Starf*cker | 16-09-05 | 10:33

Kan het nederlandsche volk geen motie van wantrouwen indienen? Ik denk dat er onderhand wel een meerderheidje te vinden is.

Pierke Smulders | 16-09-05 | 10:33

En die reactie van Donner tijdens het debat toen Marijke Vos hem voorhield dat de Rotterdamse korpschef al had besloten geen maatregelen te nemen tegen de rechercheurs die dat jongetje Maikel in de tang genomen hadden. "Ik ben onaangenaam verrast, maar hier gaat de korpschef niet over maar de korpsbeheerder." Het lijkt godverdomme de poppenkast op de Dam wel.

Starf*cker | 16-09-05 | 10:31

(oops, het woord 'aankomen' is geloof ik teveel in het vorige bericht..)

Brullio | 16-09-05 | 10:30

het enige wat het volk nog kalm kan houden is een parlementaire enquete commissie aankomen, die het geheel tot op de bodem zal toedekken, pardon, uitzoeken..

Brullio | 16-09-05 | 10:29

@ Starf Geert hoeft niets te doen, deze muppetshow is zijn beste reclame. Achteroverzitten en zijn partij op poten zetten.

Boris Borsthaar | 16-09-05 | 10:27

donnert maakt zich druk over het vertrouwen dat het volk heeft in het OM, maar hij maakt zich niet druk om de FOUTEN die het OM maakt, WAARDOOR het volk het OM niet meer vertrouwt. Jup. Tunnelvisie..

Brullio | 16-09-05 | 10:26

Bericht van het secretariaat van Piethein.
Willen de reaguurders niet net als de Farizeërs van die ingewikkelde reacties op en over woorden geven, dit aangezien deze wijze van het in de war brengen uitsluitend weggelegd is voor de minister, welke deze methode met groot succes gebruikt om de lulletjes en trutjesrozenwater van de tweede kamer om zijn gereformeerde vinger te winden.
Politiek gezien heel knap van de partij van de boskabouter, blaffen maar niet bijten aangezien de gristenen de uitverkoren coalitie genoten zijn na de nieuwe verkiezingen ga je niet één van hun kopstukken wegsturen en daarmee je toekomstige coalitie partij tegen je in het harnas jagen.
Kots !

capo | 16-09-05 | 10:25

@ Starf*cker

Terwijl ze hun electorale winst toen echt voor een groot deel te danken hadden aan die ketter van een Bolkenstein. Niet aan de zalvende praatjes van Dijkstal, die op het moment niet zou mistaan in de -ik noem een zijweg- fractie van GroenLinks.

Brusselmans | 16-09-05 | 10:25

Man al betrappen ze die Donner op heterdaad terwijl hij op mijn dochter zit te rammen in het park, dan nog weet hij zich eruit te lullen, en is het eerst de schuld van de media, na een preekje van een D66-loeder nog steeds, maar benoem je het niet meer, dus is het goed, et cetera, et cetera. Rechtsstaat my ass. Waar is de goede oude tijd dat een Minister zelfs bij geen schuld maar wel verantwoordelijkheid de eer aan zichzelf hield, voor het grotere belang van het vertrouwen in de democratie en de rechtstaat. Maar nee hoor, wij zijn er allemaal voor Donner en zijn baantje en zijn vriendjes i.p.v. andersom. Wat fijn toch passief te getuige te mogen zijn van de Donner Ego Show.

Verder is de kwaliteit van de rechtspraak al decennia zwaar en dan ook echt loodzwaar KUT. Echt zwaar kut ook. Niet zo verrassend, iedereen weet het. Dat komt omdat ieder kind dat een brein en/of ambitie begint te ontwikkelen, dan niet kiest voor een rechtenstudie. De kneusjes die overblijven, de makkelijke vakken kiezen en niet weten wat ze moeten gaan studeren (maar het moet), kiezen rechten. Daar zuipen ze zich dan 5 jaar lam bij de plaatselijke jugend-SS, en daarna zijn ze dus "klaar" voor de rechtstaat Nederland?
Wat godverbeten arrogantie betreft zeker.
De wereld van de advocatuur overtreft wat beunhazerij betreft het meest louche autoreparatiebedrijf. De lagere rechtspraak is een grap. Een stel debielen met een arrogante houding waarbij de uitspraak afhankelijk is van een combinatie van het weer van de dag, het opgooien van een dobbelsteen en welke advocaat het minst slecht tegen hem of haar aanlult, maar helaas niets met recht te maken heeft. Het OM bestaat uit corrupte pygmeeën die een middeleeuwse waas voor de ogen krijgen zodra ze een niet actieve pedofiele kneus onder handen krijgen. Het aantal corrigerende elementen omvatte in al die jaren precies 1 man, die ontslagen werd en nog steeds geen lintje heeft. Koppen zijn er nog niet gerold, dat moet blijkbaar door druk van buitenaf komen. Tja al treffen ze kinderporno op je PC aan, dan is het nog goed daar. En de hogere rechtbank? Die buigt consequent voor het OM om eens lekker genomen te worden, en pakt het niet goed uit, dan heeft het OM niet goed geneuqt? De zogenaamde rechtsstaat is gewoon het afvalputje van debiel Nederland met een attitude.

Henk Hunk | 16-09-05 | 10:25

@Ksi-Ziks,

Wat nu Paars en links? Was Korthals (VVD) tijdens Paars niet de Minister van Justitie?

Het gaat hem niet om wat er gebeurd is; het gaat erom of Donner het probleem goed genoeg ziet om er daadwerkelijk wat aan te kunnen veranderen. _Dat_ is de vraag m.b.t. het opzeggen van het vertrouwen in een minister. Mijns inziens heeft die druiloor nog steeds geen idee van de omvang van het probleem en zal er derhalve ook weinig aan kunnen verbeteren.

pinokkio | 16-09-05 | 10:24

@Lucas Heb jij gisteren behalve zijn bijdrage in eerste termijn de ster van Wilders nog zien schitteren? Dankzij SP en Groen Links werd het nog een serieus debat.

Starf*cker | 16-09-05 | 10:23

@brullio lijkt me een goed idee. Ik denk dat Bea zo'n beetje de enige is die niet corrupt is in deze regering. Toch jammer dat ze dan weer niet zoveel te vertellen heeft.

Pierke Smulders | 16-09-05 | 10:22

@Brusselmans
d'66, die van 'regeerakkoord geschonden, kabinet NIET ontbonden'? die hebben inderdaad een geloofwaardigheid van 0,0 procent. Zitten ze in de regering? whahaha! waarom? Hebben ze nog een punt in het regeerakkoord dan? Ik dacht dat hun enige punt door de anderen was weggehoond (gekozen burgemeester)?

Het past prima in het rijtje: we blijven gewoon zitten, we belazeren de burger gewoon nog een keer, zeggen sorry, en blijven gewoon zitten.

Macht moet wel HEEL zoet smaken....

Brullio | 16-09-05 | 10:21

Het is duidelijk: onder deze regering kun je doen wat je wilt. Tot ziens rechtstaat!

Lucasdelinkselul | 16-09-05 | 10:21

@Brusselmans Onder Paars liet de VVD het asielbeleid liever aan de anderen, omdat ze tot op het bot verdeeld waren. Opperknuffelaar Dijkstal tegenover de Bolkenstein-getrouwen. Vervolgens lieten ze Cohen VVD beleid uitvoeren. Het zal hier wel tot verontwaardigd geloei leiden, maar Cohen staat aan de basis van het huidige strenge asielbeleid. Daar plukt die Tante Truus Verdonk nog alle dagen de vruchten van.

Starf*cker | 16-09-05 | 10:20

OT
@red.
Kunnen jullie niet ff 1 topic aan de FF-vrijdag wijden, waar iedereen z'n links onder kan plempen? Het staat nu door inmiddels 5 of 6 threads heen.

Huh..? | 16-09-05 | 10:19

Trouwens, D'66 heeft de twijfelachtige eer met Sorgdrager het land de 1e minister die wegkwam met meineed te schenken.

Is er iemand die die partij nog serieus kan nemen?

Zolang de VVD met types als Weekers en Van Baalen op de proppen komt zal het credo "blaffen maar niet bijten' gehandhaafd blijven.

Overigens was het destijds met paars heel zwak van de VVD dat ze geen minister leverde op de post Asielbeleid.

Dit was op basis van de electorale winst destijds niet meer dan logisch geweest.

Brusselmans | 16-09-05 | 10:16

Tja, dit zijn dus die veel geroemde "Waarden en Normen" van Harry P. Balkenende.
-
Gewoon weer de oude vertrouwde "Paarse" oplossing
Namelijk een commissie oprichten zodat een vriendje weer een belachelijk hoog salaris kan krijgen en er verder niets uitkomt.
-
Hoe komt het nu dat ik en met mij vele anderen, deze gang van zaken een paar dagen geleden al aan hebben zien komen ?
We zijn zeker helderziend.
-
Leuk te zien dat diegene die het hardste roepen om waarden en normen vaak zelf geen waarden en normen hebben.

Moi | 16-09-05 | 10:16

@Brusselmans Eens, maar het was vooral de christen democratische machtselite die die game speelde. De mannen die nu weer opduiken achter JPB.

Starf*cker | 16-09-05 | 10:14

JA JA, HET IS WEER FOTOFUCK VRIJDAG

SuperG | 16-09-05 | 10:13

Ik ga bea bellen of ze zich niet schaamt voor de regering... Balkie zal donnert blijven steunen MITS hij op zijn tractor mag rijden, net als bij minister Veerman van het ministerie van Verduistering van Belastinggelden. Jaja, voor wat hoort wat. Misschien dat we Bea eens moeten interviewen. Over Pimmetje, Theo en Nienke. Wat ze van de moslims vind. En of het kabinet niet moet aftreden. Omdat ze uit zichzelf de kaken koninklijk stijf op elkaar zal houden, stel ik een paar pilletjes pure XtC voor, om haar wat losser & eerlijker te maken...

Brullio | 16-09-05 | 10:11

@ Starf*cker

In het geval van justitie is dat inderdaad zo. Het ging mij meer om de consensuspolitiek in het algemeen.

De stokoude coalities van gevestigden, die hervormingen met vereende krachten buiten de deur houden.

Brusselmans | 16-09-05 | 10:09

@Hark Ik heb hier gisteravond met name de SP-er Jan de Wit zeer geprezen. Ik kende de man nauwelijks maar hij was met Marijke Vos de enige die de minister echt in het nauw bracht. Aleid Wolfsen heeft de minister laten bungelen opweg naar de zoveelste blunder.

Starf*cker | 16-09-05 | 10:07

Het OM is gewoon ziek. Vandaar dat het beter is als Veerman het een tijdje overneemt op justitie, kan hij preventief gaan ruimen.

egwel | 16-09-05 | 10:07

Hahaha die is goed, denk dat die rechters wel wat slechter zullen slapen. Gelukkig heeft Mo. B. bekend, anders zou die wel loslopen.

BenBack | 16-09-05 | 10:06

@Ksi Ja hoor, het ligt ook aan links dat het bij mij in Heerenveen nu keihard begint te regenen. Volgens mij waren onder Paars de ministers van justitie niet links maar VVD en Dom 66. Deze magistraten zijn ordinaire machtsproleten die ten tijde van Sorgdrager schijt hadden aan kabinet en parlement. Wat je Paars mag verwijten is dat ze geen vlammenwerper op deze maffiosi hebben gezet. Voor de rest denk ik dat je stapelgek bent.

@Brusselmans VVD en die D66 sociaal-democratisch? Er heeft sinds Aad Kosto geen socialist meer op justitie gezeten. Daar wilden VVD en D66 graag op de winkel passen. Had er maar een socialist gezeten, dan had ie de bezem er door gehaald. Meisje Sorgdrager was bang voor haar voormalige collega's en Benk Korthals was van de luiheid en de consensus.

Starf*cker | 16-09-05 | 10:05

Mogen wij als burgers die politici niet een tijdje ophokken?
En dan even flink de ijskoude brandspuit erover heen.....

prettything | 16-09-05 | 10:03

ehhm.. ´Ik ben geschokt.´

Boris Borsthaar | 16-09-05 | 10:01

@Brullio
Je vergeet de laatste schakel. BakEllende is uiteindelijk weer verantwoordelijk voor Donnert en dus zou hij ook zijn conclusies moeten trekken omdat hij een absoluut incompetente loser op een veel te belangrijke functie heeft gezet. En als hij dat zelf niet doet is er altijd nog Bea die hem de laan uit kan sturen.

MadeGo | 16-09-05 | 10:00

GroenLinks en de SP willen wel dat Donner aftreedt. Maar ja, GeenStijl is allergisch voor links, dus dat wordt dan maar niet gemeld.

Hark | 16-09-05 | 09:59

@ Ksi-ziks

Ik denk dat 'links' de lading niet dekt.

Het is eerder een voorbeeld tot welke grote hoogte de sociaal democratische consensuspolitiek ons heeft gebracht.

Brusselmans | 16-09-05 | 09:57

Ik vind het wel goed dat Donner blijft. Geeft tenminste zekerheid in deze onzekere tijd. Je weet dat ie weer de fout in zal gaan en je weet dat ie dan weer niet vertrekt.

Overigens vind ik het persoonlijk kwalijker dat de personen die deze screw-up daadwerkelijk hebben begaan destijds (agenten, OM) er ook zonder kleerscheuren vanaf komen.

Ikdus | 16-09-05 | 09:56

Het wachten is op de volgende "zeer ernstige zaak" die zeker niet zonder "vergaande consequenties" mag blijven.

Waarna de kamer heel erg verontwaardigd de messen slijpt, de minister de nodige toezeggingen doet en de hele kermis wacht op het volgende akkefietje.

Brusselmans | 16-09-05 | 09:53

@ksiniks

Ik waag het te betwijfelen of types als de Wijkerslooth, Steenhuis, het OM dat hier bij betrokken was, Brouwer etc. links zijn. Volgens mij is dit addergebroed boven elke politieke kleur verheven.

Rabarberke | 16-09-05 | 09:52

Is het iemand wellicht opgevallen dat alle stinkzooi die Donner nu over zich heen krijg uit de puinhopen van paars afkomstig is, dat die corrupte bende linkse magistraten daar nog grotendeels zit, dat de linkse riooljournalistiek momenteel in NL hoogtij viert en dat een ieder die gelooft dat deze linkse rioolratten objectief zijn (immers objectief zijn betekend intrekking van NVJ lidmaatschap en volgens de omroep en media CAO's betekent dat werkeloosheid en uitsluiting uit de beroepsgroep) waarschijnlijk een ernstig intelligentie probleem heeft. Het linkse schorum beheerst momenteel de media en wel zodanig dat zelfs de commerciele omroepen, de Telegraaf en Elsevier hun objectiviteit dreigen te verliezen. De democratie in NL loopt gevaar als Aart Jan de Geus de algemeen verbindend verklaring van die typhus omroep en media CAO's niet intrekt.

Ksi-Ziks | 16-09-05 | 09:50

@Rabarberke Dat durf ik te betwijfelen.

Boris Borsthaar | 16-09-05 | 09:48

Het wachten is nu op dat het OM een bomaanslag pleegt, dat is zo ongeveer het enige strafbare feit wat ze nog niet begaan hebben.

Rabarberke | 16-09-05 | 09:43

@verwendpj

En dan durven we nog met een opgeheven vingertje de rest van de wereld de les te lezen....

brutus68 | 16-09-05 | 09:38

vergeet ik helemaal de pliesie die de 11 jarige zonder advocaat keihard niet geloofde toen die de waarheid sprak, op hem ging zitten, tegen hem schreeuwde, intimideerde. Joh, je kunt je afvragen wat voor de jongen erger was: de moord op zijn vriendinnetje of het verhoor van de pliesie erna.. Oneervol ontslaan die mannetjes!
en die psycholoog die erbij stond te lachen, die het joch had moeten beschermen, LYNCHEN is nog te goed voor hem... Maar jah.. ontslaan & vervolgen dan maar... IMHO

Brullio | 16-09-05 | 09:36

De onderwereld zit dus nu ook gewoon in de tweede kamer en dekt elkaar af. Eerst in het bedrijfsleven en dus nu in de politiek. Ik vraag me af wanneer de eerste 'Videla', 'Pinochet' of 'Idi Amin' als premier gekozen word? We zijn tenslotte nu officieel een: BANANENMONARCHIE

verwend pokkejong | 16-09-05 | 09:34

@brullio

Correcte weergave v/d gang van zaken. Alleen heb ik de indruk dat Donnert de zaak op het O.M. totaal niet onder controle heeft, en dat ie door de topambtenaren aldaar als de zoveelste passant wordt beschouwd. Hij fungeert simpelweg als de spreekwoordelijke kop van Jut, en in de praktijk zal alles blijven zoals het was, ook na deze affaire.

brutus68 | 16-09-05 | 09:33

Even van bottom tot top:
-Mannetjes bij het onderzoeksburo ontslaan & vervolgen wegens het aanleveren van bewijs waarmee geknoeit is.
-officier van justitie ontslaan & vervolgen wegens het willens en wetens frustreren van de waarheidsvinding, en het in de doofpot willen duwen van ontlastend bewijs, de veroordeling van een onschuldige tot doel hebbent
-de rechter die daar blind zijn stempeltje op zet, zou die nou goed slapen? Hem valt niets te verwijten, behalve dan dat hij een onschuldige 4 jaar de bak in laat draaien. Ik zou daar nachtmerries van krijgen, als ik een onschuldige de bak ik liet draaien. De rechter niet. Die blijft gewoon zitten, omdat de zwarte piet bij het OM ligt. Knap hoor. Slaap lekker...
-De minister, die IS verantwoordelijk, dus moet opstappen. OOK als zijn voorganger de troep veroorzaakte. Die kan namelijk niet meer opstappen, want die is al weg. Toch moeten er koppen rollen. IEMAND moet hiervoor verantwoordelijk zijn, en dat is dan: de minister. Opstappen dus!

Brullio | 16-09-05 | 09:33

@DenkZelfstandig
maakt niets uit. Ook opvolgende ministers moeten vallen voor de fouten van hun voorgangers. Denk even aan de val van sbrenenica. Het blijft een lastige baan, minister zijn. Stel je voor; ben je verantwoordelijk voor alle fouten die je ministerie of zelfs voorganger maakte! jup. Zware baan. Nu nog die verantwoordelijkheid nemen...

Brullio | 16-09-05 | 09:27

Ach.. ik weet uit eigen ervaring dat een soortgelijke zaak binnenkort weer op tafel ligt bij het OM... Dus misschien dat wij kunnen zorgen voor ronde 31? (ik regel het debat al, iemand anders moet maar de borrelnootjes en bier regelen)

jaytaph | 16-09-05 | 09:26

euh... het was de regering van 5 jaar geleden die die fout onder haar bewind toeliet...

DenkZelfstandig | 16-09-05 | 09:25

@zweef
Nee hoor, daar heeft iedereen "last" van.
Als je de wereld niet opdeelt in groepen en hokjes wordt het namelijk nogal onlogisch en onoverzichtelijk in je hoofd... je creeert in de loop van de tijd een wereldbeeld waarin alles geplaatst kan worden. Overigens kan dit ook worden bijgesteld, vaak echter niet zonder enige vorm van conflict (cognitieve dissonantie)
Bijvoorbeeld: Jan is een stomme boer. Jan maakt een slimme opmerking. --> beeld moet kennelijk worden aangepast.

knutsel | 16-09-05 | 09:23

'ik was volledig verantwoordelijk voor het onschuldig vastzetten van iemand voor een pedofiele moord, en het achterhouden van voor hem ontlastend bewijs, sorry, het was fout op fout op fout, en als we de verantwoordelijke vinden, dan is die nog niet jarig'

Joh, jij bent minister, dus JIJ, donner, bent verantwoordelijk. Wie is verantwoordelijk voor de fouten van het OM? de minister. Het is goed fout gegaan... WIE is verantwoordelijk? Juist...

De verantwoordelijke moet opstappen. Huh? waarom WAAROM stapt de verantwoordelijke minister na zo een debacle niet gewoon op? Is er nog iemand die donnert geloofwaardig vind?

PLUCHEPLAKKERS!

'dalijk denkt het volk in het land nog kwaaie dingen over het OM of de regering'

Juist: OPSTAPPEN!

Wat is er in deze bananenrepubliek voor nodig voor een verantwoordelijke minister opstapt?

Leg ik het nog een keer uit voor de minister: Er zijn fouten gemaakt, er is een onschuldige in de bak gegooid, er is ontoelaatbaar op een ventje van 11 ingehakt door de pliesie. Wie was daarvoor verantwoordelijk? de minister. Hoe kan een minister die voor zulke dingen verantwoordelijk is nog gewoon zitten? Wat is het volgende waarop ie 'sorry' kan zeggen?

Veerman sjoemelt met subsidie: 'sorry' en blijven zitten

Donnert sjoemelt met het OM en bewijs, even sorry zeggen, een plas doen, en hop! weer op het pluche...

wat is het toch lekker warm he, dat pluche.. jammer dat ze geen REGERINGSVERANTWOORDELIJKHEID nemen.. Mag je toch verwachten van een regering, of niet, dat ze verantwoordelijkheid nemen....

Het moet afgelopen zijn met de 'sorry, ik zei toch sorry' cultuur van het kabinet.

Als er zulke serieuse fouten zijn gemaakt, kan de VERANTWOORDELIJKE minster niet eenvoudigweg even sorry zeggen, en overgaan tot de orde van de dag. Hij moet zich verantwoorden. Dat kan hij niet, hij kan alleen sorry zeggen. Hij moet sorry zeggen met zijn voeten, en opstappen.

Wie gelooft nou nog in een regering die zichzelf schoonwast van alle fouten die het maakt....

Brullio | 16-09-05 | 09:18

@k3 - 07:57
Sommige mensen vinden bepaalde personen goed of niet goed puur omdat ze tot een bepaalde groep behoren. Vooral linkse reaguurders hebben daar nog wel eens last van.
Anderen, waaronder ik, kijken naar wat iemand doet. En dat doet het er geen donder toe tot welke groep hij of zij behoort. In dat verband kots ik Donner volledig uit. Lijkt me gewoon iets eerlijker.

zweefvlieger | 16-09-05 | 09:10

@redelijk toch
Nog even ter herrinnering: Het gaat om politieke verantwoordelijkheid, niet om de persoon zelf. Het is in het verleden wel vaker gebeurd dat een minsiter aftrad om waar zijn voorganger verantwoordelijk voor was. Beetje makkelijk om weeeeeeer eens op paars te gaan schelden.

k3 | 16-09-05 | 09:09

Verder is het altijd handig dat een commissie van de overheid, samengesteld door de overheid en betaald door de overheid, de overheid gaat onderzoeken.
.
Ten eerste: omdat de rotzooi binnenshuis moet blijven.
.
Ten tweede: omdat je invloed wil hebben op de uitslag.
.
Ten derde: de overheid is erg betrokken bij de overheid.
.

PredatRazor | 16-09-05 | 09:09

Niemand die mee gaat naar het binnenhof? * Voelt zich straks erg alleen met spandoek, toeter en megafoon *

Amstel | 16-09-05 | 09:09

Ik heb al jaren geen vertrouwen meer in de politiek. Wat een zooitje criminelen daar in Den Haag.

Brzk | 16-09-05 | 09:05

@ Duende
op zich een goede analyse, een probleempje, ook nu weer ontkent Donner dat er structurele problemen zijn dus komt er ook geen structurele oplossing. Bij Donner zit de ellende in de kleine woordjes, op de vraag of die comissie zaken zou gaan uitzoeken waarbij twijfel bestaat antwoorde Donner "de comissie gaat zaken onderzoeken waarbij gegronde twijfel bestaat" Het lijkt mij dat juist zo'n commissie moet uit maken wat gegrond is en wat niet, maar nee het systeem Donner vergt dat er eerst gegronde twijfel is (sowieso reden voor vrijspraak) voor met uberhaupt gaat onderzoeken.
Grappig dat niemand zich druk schijnt te maken over de jeugdpsychologe Jeugdzorg/raad vd kinderbescherming ?) die bij het verhoor van Maikel aanwezig was, als er toch ontslagen zou moeten worden dan draag ik die maar even voor.

egwel | 16-09-05 | 09:02

"Wel verantwoordelijk, maar niet schuldig"
.
Een gevleugelde uitspraak die werd gebezigd door ons aller geliefde vadertje Kok tijdens de Sebrenica-affaire met duizenden slachtoffers.
.
Verder heb je nog: "Ik wist het niet" of "Ik heb het niet geweten"
.
Donner blijft, want Donner is Donner. Z'n vader zat ook in de politiek, en je zou geen politiek bedrijven als je zoon ook niet in de politiek zou komen. Ik doel hierbij niet op Bush Junior.
.
En terwijl deze autist denk dat hij het voor elkaar heeft, neemt niemand hem nog serieus. Maar daar merkt hij niets van want. Daar is hij autist voor en dus kunnen we het hem dan ook in dit geval weer niet kwalijk nemen.
.

PredatRazor | 16-09-05 | 09:00

Rechtstaat en monarchie ?

Tjonges , hoe wil men deze soap nog verkopen aan de mensen ?
Balkie wil aanblijven ook al is 99,9% tegen dit kabinet en haar trucjes om dingen te verbloemen .
Het is gewoon een politieke beslissing dat Donner mag blijven , aftreden zou Balkie en zijn bende in een crisis brengen.
Normen en waarden waar Balkie voor staat zijn gisteren recht aan gedaan .
Triest dat dit kan anno 2005 . Maar ja , met Veerman was het hetzelfde verhaal . De corruptie lag er moddervet op en toch mocht Veerman blijven.
Ondertussen worden wij elke dag op de bon geslingerd voor 3km te hard en kan schijnbaar de bende in Den Haag blunder op blunder stappelen .

Marley | 16-09-05 | 08:56

Wat is het toch aan die man dat je hem heel hard het pluche uit wil schoppen? Zou het het falen van de aanpak van de criminaliteit van kutmarrokaantjes zijn? De vrij rondlopende TBS-ers? De machtswellust van de verkeerspolitie, wellicht? Of toch eerder het feit dat het OM geen kans zag Van der Graaf levenslang in de celt te krijgen? Het onder zijn verantwoordelijkheid mishandelen van minderjrige getuigen? Of toch het opslaan van al ons Internetverkeer, om een eind te maken aan de privacy? Mogelijk is het de Ausweis-plicht, die ons land weer een stapje bij de paleo-Christelijke Heilstaat van JP Balkenende brengt? De Tonino-affaire? Het opzettenlijk tot zondebok maken van een onschuldig iemand in de zaak-Kleiss? Het failliet van de terrorismebestrijding, of toch de valse alarmen? Het keer op keer niet nemen van de ministriële verantwoordelijkheid voor zijn opzichtig falen?

Of, misschien die dodelijk saaie Calvinistische-ouderling blik waarmee hij het doet? Voor mij is het in ieder geval dat laatste.

De doodgraver van onze democratische rechtsstaat.

Filo | 16-09-05 | 08:53

Nou waar wachten we eigenlijk nog op.. Ik zeg: en masse naar het binnenhof, spandoeken met 'Donner rot op', megafoons en toeters klaar. Laten we ons recht op demonstreren eens gebruiken en, ipv alleen hier een beetje te roepen, het ze in Den Haag es laten weten!
Of loop ik nu te hard van stapel?

Amstel | 16-09-05 | 08:46

@css

met je eens. Ik denk dat hij niet blij is met het incompetente geknoei in de Justitie-organisatie. Die organisatie is echter zo verpest door één van zijn voorgangers: Sorgdrager. Kenne we haar nog? Nu beloond met een baantje bij de Raad van State.

redelijk toch | 16-09-05 | 08:46

. Sla om

Tegenwoordig is dat "Nee"

css | 16-09-05 | 08:42

Voor de oudere jongeren onder ons:
Vuilnis man! Mag deze ZAK ook mee?!

Sla om | 16-09-05 | 08:40

Duende, je hebt het over twaalf. Hoxha had het terecht over dertig.

Iovanni | 16-09-05 | 08:37

. redelijk toch

Donner is naief, denkt dat Nederland fantastisch is, vandaar dat hij volledig vertrouwen in zijn ambtenaren/bestuurders heeft. Hij zal nu inmiddels toch wel wakker geschud zijn?

css | 16-09-05 | 08:35

dus ff wordt het tijd dat ze eens gaan vegen in de bezemkast van de Schiedamse politie...

sjaak_33 | 16-09-05 | 08:34

Bij deze verklaar ik Donner als de meest incompetente lul van 2005. Heeft die man dan helemaal geen grijntje trots in z'n lichaam. Als ik net zo belabberd als hem presteer in mijn baan, was ik al lang opgerot.

quickshare | 16-09-05 | 08:31

Gerechtigheid dat Donner mag blijven! Het is het krankjorumme van de Nederlandse politiek om altijd te proberen een slachtoffer van falen te vinden en die te laten aftreden.

Nog even ter herinnering: de feiten, waarom het in deze verschrikkelijke zaak ging, speelden zich af in 1999 en 2000. Toen WAS Donner helemaal geen minister van Justitie! Toen hadden we een paars bewind en CDA zat niet in de regering.

redelijk toch | 16-09-05 | 08:30

@johan@work
helaas is die donnert steeds weer nieuws...

k3 | 16-09-05 | 08:30

verzin es wat nieuws dan steeds die kutverhalen over donner..

johan@work | 16-09-05 | 08:24

Nu kan je alleen nog maar hopen op advocaat Spong en zijn collega. Die zijn van plan de om de pliessie en justitie in Schiedam aan te pakken. Na alles wat we gisteren over Maikel hoorden, hoe dat joch is behandeld, moet dat toch wel een eitje zijn!

fuckje | 16-09-05 | 08:23

Wel leuk om te zien hoe de democratie nu verandert in toneelstuk-democratie. D66 en de VVD voeren vooraf en in de kamer een spannend toneelstukje op, om dan door de minister "overtuigd" te worden dat het allemaal toch helemaal goed zat. Dat deze op verlies staan in de peilingen en dat men daarom over lijken heen door wil regeren, dat heeft met deze zaak natuurlijk niets te maken.

ThinkingMan | 16-09-05 | 08:23

Laten we niet vergeten dat wij 'ollanders als stemgerechtigen zelf verantwoordelijk zijn voor deze club kneuzen in Den-Haag.

We gingen voor Pim's verfrissende wind maar kozen uiteindelijk voor de gereformeerde extremisten met dan aan Folkert van der Gaaag.

Eigenlijk is het dus allemaal zijn schuld.

... verder aan de koffie

IgNOraNcE | 16-09-05 | 08:23

Nogmaals, Donnert IS het syteem, geloof je in het systeem, geloof je in Donnert.
Er lijkt geen sprake te zijn van "verantwoordelijkheid" of "verbintenis van het politiek lot"
Zoals hijzelf in deel 29 (TBS-debat) al zei: "Als we zo gaan beginnen staat er hier iedere week een nieuwe minister."
De enige mogelijkheid om hem weg te krijgen is als iedereen het vertrouwen opzegt aan het voltallige kabinet. Ik ben er klaar voor, nu u nog...

knutsel | 16-09-05 | 08:21

Misschien heeft Donner altijd gedacht dat Nederland fantastisch was en iedere Nederlandse Amtenaar/Bestuurder corruptievrij is, en er voor de burger zit. Hij is misschien wel een beetje naief geweest. Meneer Donner! dacht u dat u de baas was? Nederland heeft al jaren last van foute ambtenaren/bestuurder die regeren. Koekie van eigen deeg.

css | 16-09-05 | 08:21

Grote fouten ja.
In de ondermeming waar ik voor verantwoordelijk ben worden ook hele grote fouten gemaakt. Niet zelden ook door mij. Ik zie het als mijn taak en plicht om daar verbetering in aan te brengen.
Fouten -> analyse -> verbetering
Pas als ik dát nalaat te doen (niet willen), of als ik incompetent blijk (niet kunnen) om verbetering tot stand te brengen is het mijn taak om weg te gaan en het aan een ander te laten. Anders hadden we 12 directeuren per jaar...
12 ministers van justitie en 12 gehele GS-redacties per jaar.
zoals Donner het gisteren deed: uitgezocht, goede feiten, mea maxima culpa, publiciteit voor hoe het wel moet. Welke officier van justitie durft nog zijn ondersteunende diensten te vragen bewijsmateriaal weg te laten? Juist, geen enkele.
Dus, goed gedaan Donner.
Enne... persoonlijk vind ik hem een zuinige ggggggristen en een ontzettende kak-snob. Maar daar gaat dit niet over.

duende | 16-09-05 | 08:17

Weet je wie ongezien de typhus kunnen krijgen? Die f*ing kamerleden. Zo'n prutsmuts als Louzewieze vander Laan, of zo'n steile nietszegger als een Aleid Wolfsen: moord en brand schreeuwen; een toneelstukje opvoeren; en zeggen dat alles OK is. Ik heb hier mijn teiltje wel vol van, zeg.

EdHockery | 16-09-05 | 08:13

doorlopen mensen. er is niets meer te zien.

G-unite | 16-09-05 | 08:12

Ja k3, je leeft in een gecompliceerde wereld. Probeer eraan te wennen.

Iovanni | 16-09-05 | 08:10

Iemand zal Donner van z'n fiets moeten gooien. En hem dan toevoegen dat het geen pas geeft om op klaarlichte dag op straat onder een fiets te gaan liggen.

Iovanni | 16-09-05 | 07:58

Grappig dat de zelfde reaguurders die normaal op linques kanqueren nu donner afvallen. De enigen die het vertrouwen in Donnert hebben opgezegd zijn SP en GL... (ja, ik weet het, die geblondeerde limbo en die uitgekotste LPF'r ook... maar toch

k3 | 16-09-05 | 07:57

Ik vind deel 30 nog beter dan alle voorgaande delen! Zet m op Donner! Op naar deel 50!

caspert79 | 16-09-05 | 07:54

Kijk, wij bij justitie vinden dat het nou maar eens netjes moet worden in Nederland. Dus geen wildplassen meer en zo, dat wordt streng beboet.
Maar als je zoiets verzint, moet je wel zelf onkreukbaar zijn. En dat blijkt dus niet zo te zijn. Ergo: niemand vertrouwt die gasten ooit meer.
Ik denk dat ze nog verder kunnen gaan: Bouterse for president bijvoorbeeld. Dan is de boevenbende echt compleet.

zweefvlieger | 16-09-05 | 07:54

U kunt rustig gaan slapen; er is niks aan de hand

Dirk van der Broek | 16-09-05 | 07:49

En ik heb geen zin meer om dit te accepteren. De schurft met ze, ik hoop dat uit het onderzoek in Enschede blijkt dat eigenlijk iedere grote zaak vol met justitiele blunders zit (zoals simpelweg echt het geval is). Die vent moet gewoon publiekelijk gestenigd worden. Hoe zat het ook al weer met die moslimpartij?

..zapper | 16-09-05 | 07:48

ze hadden er Donner Kebab van moeten maken ...

Uit | 16-09-05 | 07:35

Het politietuig dat Maikel mishandelde (ze hebben zelfs de verwurging van het jochie nagespeeld, waarbij Maikel zichzelf speelde en een politie-eikel de dader) was twee jaar eerder ook al in opspraak geweest vanwege gepruts met een kind.
www.trouw.nl/hetnieuws/nederland/artic...

Jan-Joris-Jaap-Joop | 16-09-05 | 07:31

@aardappel
Om bij jouw nick te blijven, wat dacht je van 'eigenheimers'?
Dan zijn wij de 'piepers'.

Sla om | 16-09-05 | 07:27

"Zelfs de pliesies die slachtoffertje Maikel op een brute wijze verhoorden, door onder andere bovenop hem te gaan zitten, mogen gewoon aanblijven."

What.The.Fuck?

Heeft het kereltje tenminste een schadevergoeding?

Icequeen | 16-09-05 | 07:26

En zo is er weer een ontzettend lang, kostbaar (onze belastingcentjes) en nutteloos debat gevoerd. Ik heb het al eerder gemeld op GS; deze regering kan het land niet besturen ( behalve regelrecht de afgrond in) maar debatteren kunnen ze als de beste.

Courage1 | 16-09-05 | 07:23

Is Döner dan niet betrouwbaar??? Om de maand weer een schandaal, je kunt er je klok gelijk op zetten...

burnie | 16-09-05 | 07:20

Kunnen we een andere term verzinnen voor 'volksvertegenwoordigers'? Want het huidige woord voldoet niet meer...

aardappel | 16-09-05 | 07:17

Doch begrijp ik niet hoe de kruisvaarders nog steeds op 35 zetels of iets dergelijks staan... Schandalig!

Lacopo | 16-09-05 | 07:14

Had iemand iets anders verwacht dan ? De volgende keer zal weer hetzelfde gebeuren en de keer daarna ook, en......

DooveJabik | 16-09-05 | 07:06

Toch is het een prestatie, alles en iedereen beDonneren en maar blijven zitten.
Het is net Bush.

Sla om | 16-09-05 | 06:48

NL de nieuwste bananenrepubliek. Het komt er op neer dat als je een werkelijk eerlijk proces wilt hebben je direct bij aanvang al groots de publicitieit moet zoeken zodat het veel moeilijker wordt om zaken te verdoezelen. Ergo: met de kleinere zaken kan pliesie en justitie zoveel blijven aanrommelen als ze willen. Bovendien wordt de gemiddelde NL'er ook weer hard voor zijn kop gestoten want fossiel Donnert komt hier dus gewoon mee weg. Ik hoop dat dat varken onder in die diepe lade komt onder alle meldingen van misstanden.

DeKeet | 16-09-05 | 06:47

waarom rot hij nou niet gewoon een keer op, aan die kudt pvda heb je ook niks

Redneck | 16-09-05 | 06:24

Zonder de media was het raport in een la verdwenen en zou niemand van het falen van justitie hebben geweten. Ipv dat de pliesie het onderzoek had heropend en de zaak opnieuw voor de rechter had gebracht kwam er maanden geleden een intern onderzoek door het om zelf. En nu komt er weer een nieuw onderzoek.. Ondertussen blijven onschuldigen veroordeeld worden op basis van valse bekentenissen, valse dna sporen, ambtenaren die slechts hun bevelen opvolgen en overambitieuse officieren van justitie. Heil donner, ordnung muss sein.

Gavrilo | 16-09-05 | 06:09

Ik zeg u een en andermaal dat justitie niet erop uit was Cees B te veroordelen. Wel geef ik toe dat ze erop uit was Cees B te veroordelen.
En zo moddert de hele politiek maar door. Maar ik vertrouw geen ene pliesie meer, om over de rest maar te zwijgen.
Het heeft allemaal weer een hoog bananengehalte gehad. Ze doen maar, ze leren het toch nooit.

zweefvlieger | 16-09-05 | 05:28

Waar klagen jullie over, lees hier wat zaakjes, en in Nederland is het plotseling allemaal heel erg goed geregeld, zalefs al gaat er soms wat mis. Mensen worden tenminste niet eerst volgespoten met gif om er DAARNA achter te komen dat ze onschuldig zijn.....

deserteur | 16-09-05 | 05:18

@Udo Hess
Precies; dat hoop ik ook... maar ergens heb ik het idee dat ze echt niets nuttigers doen... Maar wederom wil ik mijn promillage de schuld geven van mijn cynisme...

Tony | 16-09-05 | 03:35

Zoals Donner al in de media riep indien er niet iemand was die zichzelf had aangegeven
die Kees B. nog steeds vast had gezeten.

Met andere woorden, zelf Kees B. maakt geen
kans met die nieuwe meldlijn. Ook in casatie maakte hij geen kans.

Overigens dacht ik dat men hadden afgesproken om bij zedendelicten altijd de DNA van verdachten en veroordelen af te nemen en van veroordeelde te bewaren.

Het lijkt me sterk dat de NFI nog steeds geen computers gebruikt waarin ze door hun aangetroffen DNA materiaal in stoppen in de hoop dat er ooit eens een melding komt dat hij overeenkomt....

Hmmm.. www.elsevier.nl/nieuws/laatste_24_uur/...

en www.dnasporen.nl/
Ze hebben het dus wel... maar de NFI kennende zullen ze het je toch niet vertellen :-)

En mochten ze het wel vertellen dat heb je altijd het OM die het niet wil weten en er toch niets mee kan....

Maar mocht het dan toch zover komen dat een rechter of een advocaat-generaal er naar gaat kijken, dan mag je hopen dat je
nog niet tot aan cassatie hebt doorgeprocedeerd want het blijkt namelijk onmogelijk om een fout te corrigeren (Kees B. zat 4 maanden vast nadat iemand anders zich had aangegeven en per dna meteen vast gesteld had kunnen worden dat hij de echte dader was).

Wat een mooi land wonen we in, en maar roepen dat in Afrika en in Irak de overheden niet deugen...

Los hiervan hoor je niet meer over hielprik bij babies waarvan bloed werd (?) bewaard "Op dit moment bevat de databank bloedmonsters van zo'n 1,5 miljoen kinderen."

". De woordvoerder van de Registratiekamer waarschuwt ervoor appels en peren met elkaar te vergelijken: de RIVM-verzameling is aangelegd voor medisch- wetenschappelijk onderzoek en niet voor de opsporing van criminelen."

Year right, let maar op zodra een verdachte van onder 20 word gezocht voor een heel zwaar delict.....

www.nrc.nl/W2/Nieuws/2000/05/24/Vp/03....

paranoia | 16-09-05 | 03:27

Vergeet Potter, Remkes en de rest van het circus niet!

fl0w | 16-09-05 | 03:13

I ♥ Donner in m`n wielkast

incapable | 16-09-05 | 03:08

Te gek voor woorden..... maareh dat die jankmuilen Halsema en Vos hun zin niet krijgen heeft ook wel weer iets tofs.
Laten we natuurlijk ook niet vergeten dat er geen fouten waren maar dat alles door de media komt.

incapable | 16-09-05 | 03:00

Ik mag toch hopen dat de AIVD met belangrijkere zaken bezig is, dan GS in de gaten te houden.

Udo Hess | 16-09-05 | 02:46

Ambtenaren aan de macht? Volgens mij gaat die hele Nienke-wie-zullen-we-eens-achter-de-tralies-zetten-complot, nou juist over leugenachtige ambtenaren. Dat Donnert daar politiek voor is, maakt de betreffende ambtenaren niet minder leugenachtig. Edmund Burke vatte het ooit al eens mooi samen, all that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing, en dat is het probleem, er zijn vast mensen die dit zooitje op de rails kunnen krijgen, maar niemand doet het.

Udo Hess | 16-09-05 | 02:45

Ben trouwens wel benieuwd of ik de AIVD al achter me aan heb zitten na mijn laatste reactie...

Tony | 16-09-05 | 02:41

Ik sta zo langzamerhand op het punt een eigen Verhofstad groep op te richten om die Donner eruit te knikkeren...
Maar dat kan ook aan mijn promillage liggen op het moment.
De rest van de tijd heb ik waarschijnlijk gewoon een gruwelijke typhushekel aan die Donner...

Tony | 16-09-05 | 02:33

Overigens moet dat hele ministerie van Justitie maar eens op de schop. Er is de afgelopen jaren geen enkele minister geweest die dit bolwerk heeft kunnen slechten. Het failliet van de NL politiek: ambtenaren aan de macht!

Nooit meer slapen | 16-09-05 | 02:22

@Peeh
okay, kwam ff niet door. zaten ff niet op dezelfde frequentie. serieuze bui.

okra | 16-09-05 | 02:20

Het wordt tijd dat zijn fiets wordt gejat. Dan komt hij er zelf achter hoe de politie in NL werkt. (Agenten lachen hem uit aan de balie bij de aangifte)

Nooit meer slapen | 16-09-05 | 02:20

@okra: Ik kom van planeet Aarde. Daar heeft men al enige tijd geleden het zogenoemde 'sarcasme' geintroduceerd. En u heeft er zojuist ook kennis mee gemaakt. Gefeliciteerd!

Peeh | 16-09-05 | 02:01

Dommer moet opstappen...

Misschien weer is tijd voor wat busjes naar het binnenhof? Misschien dit keer met wat over aggresieve punkers uit de hoofdstedelijke melkweg ;)

Utopiad | 16-09-05 | 01:59

@Peeh
Lol

fl0w | 16-09-05 | 01:56

@Peeh
van welke planeet komt u?

okra | 16-09-05 | 01:49

Gelukkig maar. Als er een betrouwbare politicus is in deze tijd van onbetrouwbare, incompetente sujetten is dat ons aller Piet Hein wel!

Peeh | 16-09-05 | 01:48

ik heb hier geen woorden voor. wacht nog steeds op input. maar hoop dat deze knurft heel snel zijn laatste politieke vredespijp gerookt heeft.
@benage:
I join you!

okra | 16-09-05 | 01:47

@hoxha: ook de re-run's aan 't bekijken van nova etc voor de dag samenvatting? :)

martix | 16-09-05 | 01:47

Ik zeg mijn burgerlijke vertrouwen in Donner op.

benage | 16-09-05 | 01:39

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl