Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Orkaan Katrina opgeëist

Katrina, de sletHet heeft even geduurd, maar de orkaan Katrina is opgeëist en wel door God. Onze lieve heerser wilde hiermee de bevolking van New Orleans straffen voor de zondige activiteiten die er in de stad plaatsvinden, zoals mardi grass. Bovendien is New Orleans veel te tolerant voor heaumeaux. Door de stad onder water te zetten wist god op het allerlaatste moment een gay-parade in de stad te voorkomen. En last but not least is Katrina een straf voor de Amerikaanse steun aan de ontuiming van de Joodse kolonies op de Gazastrook. Wie is er nou gek, de christenen of Abu Musab al-Zarqawi...

Reaguursels

Inloggen

@pannie [koekepannie..., dakpannie.., pannie met de auto..?]

zpellen wort tog overgewaardeert

uh huh | 25-09-05 | 14:32

@ vossie n mare..,
Helaass helaass voor beblessed, mijzelf en de rest van het normaal weldenkende gedeelte van deze wereld, die [gelukkig] wel ontdekt heeft dat er een God bestaat die tof is, is het zo dat hij jullie ook nog steeds die kans blijft geven om hem te leren kennen. En dan bestaat het dus ook dat er een moment kan komen, dat wanneer ik in de hemel kom ik jullie daar boven tegen kom en niet voor altijd zie branden in de hel?, maarjah ik ga niet over die zaken. Ik denk wel dat ik de eerste 100.000jaar wel flink zal balen zal dat zo zou zijn. gelukkig is de hemel groot zat, zodat ik jullie de rest van die tijd gelukkig kan ontlopen zoals iedereen [of gewoon voor de rest van die periode met een paar vrienden jullie alléén maar in elkaar rossen].
Mocht het zo zijn dat jullie zo dom als nu blijven en we jullie niet in de hemel tegen zullen komen, wil ik me best als vrijwilliger aanmelden om even ook nar beneden te zakken omdat laatste idee toch ff uit te voeren..
Prettige dag iedereen..,

uh huh | 25-09-05 | 14:29

Hij helpt niet bij het spellen blijkbaar.

Pannie | 21-09-05 | 22:31

Waarom het voor mij meer is? Omdat ik Gods krachten heb gezien, en ik weet dat Hij bij mij is, n? Dingen war ik echt moeite ee heb, hoe dan? Dingen war ik echt moeite mee heb, helpt hij mij mee, nadat ik darvoor gebeden heb,natuurlijk moet je dat wel geloven.
Voor mij is het belanrgijkste dat ikgenezingen heb gezien na gebed in Jezus naam, dat was voormij overtuigend.

beblessed | 07-09-05 | 18:21

De keuze kwestie zie je wel heel eenvoudig. Voor mij is het niet zo dat ik god afwijs, ik lees slechts een verhaal waarin wordt gesproken over een goddelijk wezen, en dit verhaal zegt mij niets, en het wezen raakt me niet. Het is voor mij een fictief verhaal, zoals vele andere. Waarom het voor jou meer is dan fictie is mij een raadsel. Overigens heb ik wel een 'godsbesef', maar dat heeft geen enkel raakvlak met wat er geschreven wordt over de christelijke god uit de bijbel.

Mare | 07-09-05 | 09:22

Ik denk dat geloven idd deels een rationele keuze is. wij hebben allebei de Bijbel gelezen, en ik kies om de Bijbel wel te volgen en jij niet, keuzes die wij maken. Waarom ik niet iets anders geloof, omdat God een levende God is, en in mijn zoekproces naar de waarheid heeft hij tot mij gesproken, door de bijbel,door anderen, en heeft hij echt mijn hart geraakt. voormij heeft hij bewezen zonder de Bijbel dat hij bestaat.
Ik denkdat we in de hemel geen wetenschapmeer hebben van aardse relaties, anders zal het idd niet zo leuk zijn daar. staat ookin de bijbel, dat man en vrouw niet meer getrouwd zullen zijn in de hemel, maar wat ik me er dan wel bij moet voorstellen??? iig dicht bij God zijn... Ik heb ook niet overal een antwoord op, anders zou het ook niet meer geloven zijn.

beblessed | 07-09-05 | 08:11

Je doet net alsof geloof een rationele keuze is. Hoe zou ik nu opeens kunnen besluiten om ergens in te gaan geloven. Ik heb de bijbel gelezen en ik geloof niet dat dat de waarheid is, of dat ik daarnaar zou moeten leven. Niemand kan mij veroordelen voor die keuze. Er zijn honderden religieuze en wijsgerige geschriften die de waarheid claimen, waarom heb jij er niet voor gekozen om iets anders te geloven. Blijkbaar spreekt dat wat in de bijbel staat je aan, mij niet, simpel. Vraag me overigens af hoe jij gelukkig denkt te kunnen zijn in een hemel zonder je broer of andere mensen waarvan je houdt in dit leven. Hoe kan jij na je dood stralen en lachen met de wetenschap dat zij gedoemd zijn tot totale eenzaamheid? Zul je ze niet missen? Is de hemel dan wel het ultieme paradijs voor jou? Neem je god dan niets kwalijk? Wat hebben zij uberhaupt misdaan behalve niet te goloven? Heeft god misschien een minderwaardigheidscomplex dat hij geloof eist? Hij weet toch zelf al dat hij bestaat, is dat niet genoeg? Waarom moet hij tot in den eeuwigheid verheerlijkt worden door iedereen. Lijkt me een nogal nare eigenschap.

Mare | 07-09-05 | 03:29

wat ik bedoel met je weet wie God is, dat je hier en op andere plekken gehoord hebt over God, die waar ik in geloof zeg maar. Dus je kent die God, en jij kiest om dat als bullshit van de hand te doen. jij kiest ervoor om die God niet verder te leren kennen.
Wie zegt dat ik in India hindu-goden zou aanbidden, misschien wel, misschien zou ik dan uiteindelijk toch tot het christendom komen, ik ken zat christenen uit India...
maar al dat als, as is verbande turf zeggen ze dan...

beblessed | 06-09-05 | 21:08

Ah, totale eenzaamheid. Bedankt he. Ik weet niet wie of wat 'God' is. Als ik het wist, betekent dat automatisch dat ik in hem geloof. Ach ja, jij in India was geboren was je vol vuur je hindu goden aan het aanbidden. 't Is allemaal maar relatief beblessed....

Mare | 06-09-05 | 19:24

@vossie
ik hoop dat geen enkele christen zoeits echt denkt..

beblessed | 06-09-05 | 11:20

Oeps foutje, sorry voor de dubbele post..

@vossie
jij raakt nu een onderwerp aan waar veel christenen moeite mee hebben, ik ook. Ik geloof dat god de macht heeft om die orkaan te stoppen, en waarom hij dat niet doet, misschien asl straf, misschien wil hij de (gebroken) natuur zijn gang laten gaan, ik weet het eerlijk niet. Ik weet wel dat God groter is dan ik, en er du wel een verklaring voor zal zijn, beetje schaapachtig misschien, maar dat is het vertrouwen dat ik moet hebben in God...
En ja wat jij darvan denkt, dat kan ik haast wel raden...

beblessed | 06-09-05 | 11:17

gggrrristen tot mare:
"Ik ga lekker naar de hemel en jij lekker niet. Lekker puh."

Vossie | 06-09-05 | 11:15

@mare
ja ik snap wat je bedoelt, mijn verelijking gaat idd niet helemaal op. Maar jij weet wie God is, je hebt de kennis, en als jij kiest om niet te geloven, dan kies ej er toch zelf voor, snap je. natuurlijk zie ik ook het iefst niemand daar, daarom is het de tak van christenen omzoveel mogelijk mensen over God te vertellen. Ik denk trouwens niet dt de hel een brandend vuur is, maar meer iets al totale eenzaamheid.
Ik heb er ook geen vrede mee dat je in de hel zou komen, snap je, tuurlijk gun ik je dat niet of zop, ik probeer ook mensen over God te vertellen om dat te voorkomen. Mijn broer gelooft bijvoorbeeld ook niet,dat doet mij veel pijn, ik geef er echt wel om...

Over respect(loosheid), ik denk dat respectloosheid vaak begint met woorden, maar vaak (niet altijd) gevolgt word door daden, en ik blijf respect voor de medemens belangrijk vinden, het is iemand in zijn waarde laten.

beblessed | 06-09-05 | 11:10

@mare
ja ik snap wat je bedoelt, mijn verelijking gaat idd niet helemaal op. Maar jij weet wie God is, je hebt de kennis, en als jij kiest om niet te geloven, dan kies ej er toch zelf voor, snap je. natuurlijk zie ik ook het iefst niemand daar, daarom is het de tak van christenen omzoveel mogelijk mensen over God te vertellen. Ik denk trouwens niet dt de hel een brandend vuur is, maar meer iets al totale eenzaamheid.
Ik heb er ook geen vrede mee dat je in de hel zou komen, snap je, tuurlijk gun ik je dat niet of zop, ik probeer ook mensen over God te vertellen om dat te voorkomen. Mijn broer gelooft bijvoorbeeld ook niet,dat doet mij veel pijn, ik geef er echt wel om...

Over respect(loosheid), ik denk dat respectloosheid vaak begint met woorden, maar vaak (niet altijd) gevolgt word door daden, en ik blijf respect voor de medemens belangrijk vinden, het is iemand in zijn waarde laten.

beblessed | 06-09-05 | 11:05

God is alwetend en almachtig. Hij wist dus dat die mensen in New Orleans zouden lijden en doodgaan. Hij deed niets om dat te voorkomen.
God is dus Een Grote Gore Schoft. Als ik Hem ooit tegenkom zal ik Hem een rotschop tegen Zijn enorme ballen geven, de Klootzak.

Vossie | 06-09-05 | 10:07

@beblessed
Ik had het duidelijk over respectloosheid ZONDER geweld, discriminatie, etcetera. Met geweldloze oorlogen ben ik niet bekend. De prijzenoorlog tussen de supermarkten daargelaten.

Mare | 06-09-05 | 00:38

@vrouwe beblessed
Kan jij respect opbrengen voor een persoon die er vrede mee heeft dat jij in een eeuwige martelkamer belandt enkel en alleen vanwege je overtuiging? Zo ja, dan heb je geen enkele eigenwaarde. Prima hoor. Zo nee, dan begrijp je misschien wat ik bedoel. Niet op een feest uitgenodigd worden, best, ik was toch al niet van plan te komen. Maar door de jarige JOB overgoten worden met brandend zuur omdat ik hem niet wil feliciteren, is heel andere koek. Of spijze, zo je wilt.

Mare | 05-09-05 | 23:36

@mare
ik ben trouwens een ze ipv ie.

beblessed | 05-09-05 | 22:27

@mare
je hebt gelijk dat je geen respect wil opbrengen voor menen die geen respect voor jou hebben.
Jij zegt dat ik en andere christenen jullie veroordelen, omdat ik aangeef wat zonde is. Nu is het niet aan mij om te oordelen, dat staat ook in de Bijbel, ik moet niet oordelen over mensen, asl ik wel zo overkwam, mijn oprechte excuses, in mijn fanatiekheid flappen dingen er wel eens verkeer uit.
Ik heb idd aangegeven wat zonde is, ik heb ook gezegd dat ik ook zonde doe. Ik doe ook zoveel dingen fout, en God rekent je uiteindelijk niet af op de dingen die je fout doet. God kijkt naar je hart, en in de Bijbel staat dat wie in God gelooft het eeuwige leven heeft (de hemel).
Je kan het vergelijken met iemand die ene feest geeft, heel veel vrienden komen op dat feest en hebben het geweldig, en dan horen anderen ervan die nooit wat van die persoon hebben willen weten, altijd de grond in hebben getrapt, beledigt en weet ik veel wat, en die willen ook ineens op dat feest komen, denk je dat die persoon dar zin in heeft? zo zou je het ene klein beetje kunnen vergelijken met als je dood gaat, snap je de vergelijking.

Verder geef je an dat ik continue de les probere te lezen, wat ik probeer is op te komen voor mijn geloof en dt uit te leggen endan ga ik discussies aan met mensen ook, sorry als dat leslezerig overkomt, ik vind wel dat als iedereen hier de persoon die voor mij het belangrijkste is is het leven helemaal vernederd ik voor die persoon, in dit geval God, op mag komen. dat zeg ik weer fout, ik hoef niet voor God op te komen, kan hij zelf ook wel, maar daar op reageren mag toch wel??? net zoals jij de vrijheid hebt om weer terug te reageren...

Geen respect voor andere bevolkingsgroepen heeft wel voor oorlogen gezorgt trouwens...

beblessed | 05-09-05 | 22:26

Mijn respectloze stem heeft ie!

Mare | 05-09-05 | 22:06

Volgens mij moet Beblessed aangesteld worden als officiele huisdominee van Geenstijl. Ze hebben hier toch ook een huisadvocaat, nou dan.

Vossie | 05-09-05 | 21:17

En spot heeft nog nooit een oorlog doen ontstaan. Geloof daarentegen...

Mare | 05-09-05 | 20:21

Zoals een democratie niet houdt van mensen die streven naar een dictatuur, kan ik geen respect opbrengen voor mensen die andere mensen niet respecteren, sterker nog: veroordelen voor wat ze zijn of doen. Jij loopt hand in hand met een 'vader' die mij het eeuwig vagevuur in stuurt als ik hem niet erken en je spreekt keiharde oordelen uit over levenswijzen van mensen. Sex voor het huwelijk is ZONDIG, praktiserende homo's zijn ZONDIG, mensen die hun vader en moeder niet eren zijn ZONDIG, een ieder die God niet aanbidt is ZONDIG, mensen die drugs gebruiken zijn ZONDIG, hoeren zijn ZONDIG. Ga dus alsjeblieft ergens anders leuren met je vraag om respect. Anderen constant een les willen lezen, is ook respectloos. De vergelijking met Engelsen die links rijden, gaat volkomen mank. Maar mensen die geen respect tonen voor de afwijkende verkeersregels van onze overzeese buren, mijn ZEGEN hebben ze hoor.

Mare | 05-09-05 | 20:17

Mare je mag me voor idioot verklaren maar ik wil je dit nog meegeven, want wij kunnen wel eindeloos blijven discussieren:
God wil als een Vader voor je zijn, hij staat voor je klaar, en is er wanneer je hem nodig hebt, ookal onderken je nu dat hij bestaat, hij kent je en kijkt naar je, en geeft veel om je, en hoopt dat jij hem ook ziet staan...

beblessed | 05-09-05 | 19:49

Ik vind respect belangrijk,dat zou een basisnorm moeten zijn van deze maatschappij,als wij anderen niet respecteren krijg je ene kloteland, omdat iedereen elkaar bespot en uilacht en voor idioot uitmaakt, wie word daar nou beter van, ja jij kan lekker je hart luchten doordat je het niet met mij eens ben, je kan me de grond intrappen als je dat wilt, als je respect geen belangrijke waarde vind in het leven, mar uiteindelijk, asl je geen respect hebt voor mensen, dan zullen mensen jou ook niet respecteren en dan is het einde gauw zoek. zonder respect zaten we hier in een oorlog... gelukkig hebben veel mensen wel respect voor elkaar, als jij dat niet kan opbrengen is dat jou probleem... natuurlijk snap ik dat voor jou het geloof ridicuul is, maar voor mij is dat niet. ga jij een engelsman uitlachen omdat hij op de linkerhelft rijd, of heb je respect ervoor dat zij het daar anders doen???

beblessed | 05-09-05 | 19:45

@beblessed
Waarom verlang je eigenlijk respect? Is vrijheid van godsdienst en een verbod op discriminatie van gelovigen niet voldoende? Voel jij ook respect voor mensen die hun leven inrichten naar het boek van Rien Poortvliet? Ik niet hoor, al zal ik ze om die reden geen baan weigeren, uitschelden of tegen de grond slaan. Maar waarom zou ik andere mensen niet uit mogen lachen of bespotten? Is het niet vanwege de mijns inziens ridicule gedachtengangen, dan mag ik toch zeker wel geen enkel respect hebben vanwege het feit dat grote groepen gelovigen menen dat ik vanwege mijn ongelovigheid alleen, eeuwig zal branden in de hel? Je vraagt echt te veel van me.

Mare | 05-09-05 | 19:34

@vossie
asl je het serieus meent wil ik je best verder helpen.
maar ik dacht enige sarcasme hier te zien. misschien enige verklaring waarom ik die laptekst heb geschreven, wij hadden een discussie en toen vroeg mare of ik iets duidelijk in normale taal kon uitleggen, dat heb ik daar gedaan, je hoeft het er niet mee eens te zijn (zou wel mooi zijn). maar nu begrijp je waarom het er staat...

beblessed | 05-09-05 | 18:47

@muff
het is duidelijk dat we allebei een heeeeeel andere visie hebben op het leven, misschien is voor jou het christendom een sinterklaasverhaal. voormij is het een feit, waarheid, de zin van mijn bestaan. ik heb mij allang losgemaakt van wat mijn ouders mij hebben aangeleerd qua geloof, ik heb mijn eigen weg gezocht, ik hbe jaren niks met het geloof gedaan, maar God vergatmij niet, en ik heb hem weer gevonden, en ben daar blij mee.
ik respecteer dat jij iets anders gelooft, ik vraag om wederzijds respect, betekend niet dat je het ermee eens hoeft te zijn...

beblessed | 05-09-05 | 18:44

@sickofcrap
ik geloof idd dat er indirect in de Bijbel staat dat homosexualiteit niet goed is, dat betekend niet dat homosexuelen nooit in de hemel komen overigens... als 2 mannen sex hebbben is dat, volgens mijn inzicht, zonde. Maar ik doe ook zonde, en geloof wel dat ik door gods genade in de hemel kom.
ik heb trouwens nooit gezegd dat dat de oorzaak is van new orleans, maar ik heb geprobeerd uit te leggen waarom mensen dat zeggen...
De paus heb ik niks mee, en wat die zegt is voor mij niet van belang.
verder over de bijbel, de bijbel die ik lees is ene vertaling van de oudste overgebleven manuscripten, of hoe dat ook heet. voor mij is de Bijbel waar, en als jij dat niet vind, ok. maar ik richt mijn leven graag in volgens de bijbel, met die normen en waarden, die ik heel gezond vind..

beblessed | 05-09-05 | 18:39

@sickofcrap
ik geloof idd dat er indirect in de Bijbel staat dat homosexualiteit niet goed is, dat betekend niet dat homosexuelen nooit in de hemel komen overigens... als 2 mannen sex hebbben is dat, volgens mijn inzicht, zonde. Maar ik doe ook zonde, en geloof wel dat ik door gods genade in de hemel kom.
ik heb trouwens nooit gezegd dat dat de oorzaak is van new orleans, maar ik heb geprobeerd uit te leggen waarom mensen dat zeggen...
De paus heb ik niks mee, en wat die zegt is voor mij niet van belang.
verder over de bijbel, de bijbel die ik lees is ene vertaling van de oudste overgebleven manuscripten, of hoe dat ook heet. voor mij is de Bijbel waar, en als jij dat niet vind, ok. maar ik richt mijn leven graag in volgens de bijbel, met die normen en waarden, die ik heel gezond vind..

beblessed | 05-09-05 | 18:39

@beblessed
Bespaar je de moeite van het opzoeken.

Mare | 05-09-05 | 17:22

gedragscodes zijn zooooo 2001

-=PyP=- | 05-09-05 | 14:18

moet ie van achteren aangepakt worde?

Vossie | 05-09-05 | 13:32

wie pakt god aan ?

Draaitafel Demagoog | 05-09-05 | 11:42

Jezus heeft niet in de hel gezeten!!!!

Hij heeft in de hel gebrand!

-=PyP=- | 05-09-05 | 11:33

@beblessed:

Maar jij, die de bijbel goed gelezen beweert te hebben, beweert ook dat homosexualiteit in datzelfde boek verboden wordt. Met als gevolg einde New Orleans... Dan moet je hem nog maar eens goed lezen en dan heel goed... Volgens wat ik weet mag je elkaar alleen niet van achteren pakken... En verder staat er niks in... Daarnaast, menseigen is om een verhaal wat van mond op mond gaat aan te passen, aan te dikken en bij te kleuren met je eigen kleur... Of wil je beweren dat wat wij in die bijbel van jou lezen nog steeds origineel is... Uit de eerste hand? Met al die vertalingen en de inmiddels 23217348473e druk? De evangelisten die deze ramp weer als toorn god's bestempelen mogen die 10 geboden wel weer eens goed in hun kop prenten. Of wat dacht je van een Paus die condooms verbied terwijl er AIDS en overbevolking is? Deze man is een moordenaar. Indirect dan weleenswaar maar toch...

sickofcrap | 05-09-05 | 11:17

The administration's problems in the crisis seemed to crystallize in a dramatic appearance on the NBC program "Meet the Press" by Aaron Broussard, president of Jefferson Parish near New Orleans. Sobbing, he told of an emergency management official receiving phone calls from his mother, who, trapped in a nursing home, pleaded day after day for rescue. Assured by federal officials, the man promised her repeatedly that help was on the way.

"Every day she called him and said, "Are you coming, son? Is somebody coming?' " Mr. Broussard said. "And he said, 'Yeah, Mama, somebody's coming to get you.' Somebody's coming to get you on Tuesday. Somebody's coming to get you on Wednesday. Somebody's coming to get you on Thursday. Somebody's coming to get you on Friday. And she drowned Friday night. She drowned Friday night."

Pannie | 05-09-05 | 11:10

@beblessed

Excuus om het onverklaarbare in een hokje te plaatsen, namenlijk iets ontastbaars. Ik snap best dat de mensheid duizenden jaren op zoek was naar antwoorden voor natuurverschijnselen en nog niet te verklaren gebeurtenissen. Nu anno 2005, lijkt het me tijd om eens verder te kijken, mee te gaan met de evolutie. Zeg maar het sinterklaasverhaal wat je rond je 7e/8e te horen krijgt. Groot genoeg om het te bevatten.

Ons nut, is doodgaan en in de tussentijd het verbeteren van het soort. Niet omdat er een hogere macht een voyeuristische fetish heeft om ons te controleren naar eigen wil.

Wonderbaarlijke genezingen? Zoals? Dat noemen we medische wetenschap. Ja ik weet het, als god het wil dan gebeurt het ook. Ik geloof daarentgen wel in een sterke wil van de mens, die in staat is tot zelfgenezing. Zie de werking van placebopillen.

Ik weet, dat ik ieder mens moet respecteren. Maar, respect opbrengen voor mensen die zich stug dom houden en verschuilen achter een boekje, wat meerdere keren vertaald en geinterperteerd is, is voor mij een onmogelijke zaak.

m.u.f.f | 05-09-05 | 11:00

"""" De Vader wilde graag die relatie met de mens herstellen en besloot zijn enige zoon jezus, met wie hij die perfecte relatie had naar de aarde te sturen en mens te maken, hij kreeg een lichaam, en alle menselijke iegenschappen, zo werd hij uitgedaagt om zonde toe doen, maar iedere keer deed Jezus het goede, zo heeft hij de hele wereld bewandeld zonder kwaad te doen. Toen Jezus stierf was hij zonder zonde, zonder kwaad te doen. en zij hou dus hoepla zomaar in de hemel moeten komen. Maar Jezus zei, laad alle kwade dingen van de wereld maar op mijn schouders, laat mij schuldig zijn en stuur mij nar de hel en red dan alle andere mensen, stuur die naar de hemel, zo gezegd zo gedaan. Jezus ging naar de hel, daar heeft hij ene *^%#^tijd gehad, helemaal verlaten, daar heeft hij voor onze kwade dingen betaald. En doordat hij ookGod was kon hij de dood overwinnen, hij vocht zich uit de hel en kwam terug op aarde, en versloeg zo de dood, het kwade, en toen ging hij later alsnog, levend naar de hemel. zo kunnen wij, als wij geloven dat jezus dit heeft gedaan, alsnog naar de hemel gaan ok al doen wij iedere dag duizenden dingen fout... daarom is het een god van liefde, hij stuurde zijn enige zoon om die relatie met ons goed te maken.""""

Wat een prachtverhaal van Beblessed. Ik ben nu helemaal bekeerd tot dat geloof. Van nu af wil ik als christen door het leven gaan. Als goed mens. Waar kan ik mij melden, waar zijn mijn christenbroeders en -zusters? Ik wil bidden. Getuigenis afleggen. Waar is de dichtbijzijnste kerk?

Vossie | 05-09-05 | 10:34

Huh, heeft jezus in de hel gezeten?

Tsabaothiemynoia | 05-09-05 | 10:30

@ muff
waarom is geloof een excuus?
waarom is het ontdekken van het nut van ons bestaat een excuus?
waarom is het geloven in de schepper van hemel en aarde een excuus?
alleen maar omdat jij er niet in gelooft?
Hoe verklaar jij dan wonderbaarlijke genezingen, niet doormensen als jomanda maar oprechte christenen, gebeurt echt nog steeds hoor, heb het met eigen ogen gezien.
@mare
als jij niet in de bijbel gelezen hebt dat jezus in de hel is geweest moet je het maar opnieuw lezen, staat er echt! ik zal de tekst wel even opzoeken...

beblessed | 05-09-05 | 10:28

Wij ongelovigen mogen Whatever danken voor de Goddelijke doofheid voor de richtlijnen van strenge gelovigen.

Jan Passant | 05-09-05 | 10:10

hè verdikkie... heb ik gister toch een mooie geloofsdiscussie gemist zeg... wat jammer!

Quercus | 05-09-05 | 10:07

Dat amsterdam nog geen goed gevulde badkuip is dan...

chiel (voormalig ... | 05-09-05 | 09:53

"Zeg de Boesselaere is dat niet het Spaanse graan?"

Lekker Belangrijk© | 05-09-05 | 09:48

vroeg me al dagen af wie ging claimen dat 'onze gebeden zijn verhoord' in het kader van de katrina-ramp
te ziek voor woorden gewoon

onbner | 05-09-05 | 09:34

Het geloof is het zwakzinnige excuus van de naieviteit in de 21ste eeuw...

En nee, ik respecteer bewuste domheid dus niet, sterker nog, ik zie het als minderwaardig.

Shoot me.

m.u.f.f | 05-09-05 | 09:34

Volgens mij is Allah ook niet zo gunstig gestemd over zijn onderdanen lately gezien dat vliegtuig dat vannochtend in Indonesie in een woonwijk landde....

Carpa | 05-09-05 | 09:19

altijd mooi, zo'n ontuiming...

djee | 05-09-05 | 09:05

@zweefvlieger
Helaas wel, kleuterklas is tof man!

Ample | 05-09-05 | 08:39

Toch boffen dat God's windjes niet zo stinken!

Kakbouter | 05-09-05 | 08:20

@Ample
Volgens mij heb jij niet eens het eind van de basisschool gehaald. Wat een taalfouten! En wat een stom commentaar.

zweefvlieger | 05-09-05 | 08:06

@zapper
Gisteren op CNN sprak onze aardige burgervader van NO al over duizenden doden, en dan dus 4000 of zo...

da wizard | 05-09-05 | 07:52

Het eerste officiele dodental is 59, wat een lulkoek. Ik snap niet helemaal wat er aan de hand is daar. Ruim van te voren is bekend wat er kon gaan gebeuren. Dat er mensen zijn die dan de stad niet verlaten kan ik begrijpen, want ieder jaar staat zogenaamd dezelfde catastrofe op de stoep en ieder jaar valt het achteraf allemaal wel mee. Dus op gegegeven moment worden inwoners naief en lui om iedere keer weer te verkassen voordat het orkaanseizoen van start gaat. Maar verdomme die regering die zich wereldwijd met iedere mier nog bemoeit die had notabene gewoon klaar moeten staan. Hoe kunnen ze verwachten dat bewoners een orkaan alarm serieus nemen wanneer ze dat zelf niet doen? Ik hoop dat het hele USA politieke circus in de stront zakt, met Bush onderop en dat de bevolking er dan nog even overheen mag dansen.

..zapper | 05-09-05 | 07:37

@Ample
dan had die BinLada het dus toch niet zo verkeerd....

SoepKip | 05-09-05 | 07:36

@SoepKip
Je kan het ook zo bekijken: Bush heeft aandelen in de oliemarkt. Olieprijzen stijgen door katrine dus bush laat graag zn onderdanen sterven (zoals ook in irak is gebeurt) om zelf zn portomonee te vullen..

Ample | 05-09-05 | 07:22

toch blijf ik het helemaal achterlijk vinden wat daar in Amerika beurt.... moet je voorstellen dat hier een grote stad onder water loopt en we gaan met z'n allen zitten kijken hoe ze dood gaan... rare kwasten die yanken

SoepKip | 05-09-05 | 07:09

Joepie, Mare gaat een diskutsie aan met een bijbelstrijder. Goed zo ventje, meuk maar lekker door.

holtor | 05-09-05 | 02:27

@beblessed
Overigens ken ik de bijbel wel. Dat jezus tijdelijk in de hel terecht is gekomen, heb ik niet gelezen hoor... Vraag me af welke zeldzame vertaling jij in handen hebt...

Mare | 05-09-05 | 01:06

@beblessed
"Maar Jezus zei, laad alle kwade dingen van de wereld maar op mijn schouders, laat mij schuldig zijn en stuur mij nar de hel en red dan alle andere mensen, stuur die naar de hemel"
Nope, zelf voor een sprookje ontbeert dit ook maar enige logica.
Daarnaast, ik dacht dat god ZELF de regels bepaalt. Om deze reden alleen al kan het nooit een daad van liefde zijn. Pas als iets BUITEN god van god verlangt zijn zoon te offeren in ruil voor redding van de mensheid, zou er sprake kunnen zijn van een opoffering uit liefde voor de mens. Maar weet je, met alle respect, praten met jou is voor mij als praten met een marsmannetje, dus weinig zinvol. Als de bijbel en god en de hele kermis er buiten worden gelaten, wil ik vanzelfsprekend wel met je discussieren. Welterusten.

Mare | 05-09-05 | 00:59

@da wizard:

Ik neem aan dat jij geen benzine, stroom, plastic of wat dan ook gebruikt anders pas maar op! Wij mogen dat verdrag dan wel getekend hebben maar hebben wel de goorste lucht van heel europa... Maar goed, we zijn dan ook al regelmatig met wat overstrominkjes gestraft...

sickofcrap | 05-09-05 | 00:52

Maar dat is dus exact wat er altijd is gebeurd. Net zoals nu een stel van die idioten zeggen dat de Orkaan Gods wil was. Of godsdienst is regelrechte crap of de mens is er nog niet aan toe... Ik persoonlijk ga uit van het eerste... Wellicht het boedisme dan uitgezonderd. Maar dat is dan ook niet echt een godsdienst...

sickofcrap | 05-09-05 | 00:48

@everybody
het ws fijn om van gedachten te wisselen,ik respecteer iedereens mening, betekend niet dat ik het ermee eens ben.
zoals mijn naam zegt be blessed
en ik hoop niet dat er nog iets gebeurt waardoor we weer op zulke onderwerpen komen, want geloof me ik vind het wel erg wat er gebeurt en dat er zoveel mensen sterven.

beblessed | 05-09-05 | 00:48

Nee jongens en meisjes, moedertje natuur neemt wraak op alle enge Amerikanen die slecht omspringen met de natuur.
Als het Kyoto verdrag hadden getekend dan hadden ze nu nog geleefd.
----
Als iemand anders nog een leuk sprookje voor het slapen gaan wil horen dan heb ik er ook nog eentje over een man op een wolk hoog in de lucht die planeten kan maken en ze kan bevolken...

da wizard | 05-09-05 | 00:45

@sickofcrap
over die evolutie ben ik het niet eens, maar hier komen we toch nooit uit, ieder zijn overtuiging, en die respecteer ik..

beblessed | 05-09-05 | 00:42

@sickofcrap
ik ben het met je eens dat we niet zomnaar dingen moeten doen en zeggen ja dat is gods wil, of allahs wil. dingen als de kruistochten keur ik ook af. Nogmals ik geloof niet in een god van hel en verdoemenis, maar ik geloof wel dat er ook ene hel is, dat zijn voor mij 2 vershillende dingen..

beblessed | 05-09-05 | 00:41

@mare
nou ik mak van sex zoeits 'heiligs' als jij dat zo wilt noemen, omdat dat voor mij die waarde heeft. en het heeft in die zin te maken misbruik dat het iets fragils is, zoals glas, het gaat zo kapot en dan ben je getekend voor het leven..

beblessed | 05-09-05 | 00:38

Maar goed, ieder zijn idee en geloof en whatever, fijn genoeg mag dat in dit land. Ik ben niet anti-geloof of anti God maar wel ziek van de God van hel en verdoemenis, moet je kijken wat er in de loop der eeuwen in zijn naam geflikt is en nog steeds gebeurd. En dat wordt allemaal goed geluld omdat het Gods of Allah's of whatever's wil is en er ook nog wat leuke heilige boeken zijn die dat ook nog bevestigen.

sickofcrap | 05-09-05 | 00:36

@mare
weer heb je ene punt. mijn excuses voor mijn onduidelijke uitleg.
Ok het is alleen wel ene bijbels uitleg en als je de bijbel niet gezaggevend vind vind je dit ook nergens op slan.
Wij mensen kozen ervoor het kwade te leren kennen, vanaf die tijd gingen wij ook kwaad doen. OMdat God ons schiep om een geweldige (niet sexuele) relatie met ons te hebben en zijn liefde te delen was hier nu wel ene probleem, want de mensen deden kwaad en dat deed God pijn. Toch bleef God veel van de mens houden. God is een drie-1heid, heel ingewikkeld verhaal, maar zi het maar als de perfecte relatie, van Vader Zoon (jezus) en de Heilige Geest. De Vader wilde graag die relatie met de mens herstellen en besloot zijn enige zoon jezus, met wie hij die perfecte relatie had naar de aarde te sturen en mens te maken, hij kreeg een lichaam, en alle menselijke iegenschappen, zo werd hij uitgedaagt om zonde toe doen, maar iedere keer deed Jezus het goede, zo heeft hij de hele wereld bewandeld zonder kwaad te doen. Toen Jezus stierf was hij zonder zonde, zonder kwaad te doen. en zij hou dus hoepla zomaar in de hemel moeten komen. Maar Jezus zei, laad alle kwade dingen van de wereld maar op mijn schouders, laat mij schuldig zijn en stuur mij nar de hel en red dan alle andere mensen, stuur die naar de hemel, zo gezegd zo gedaan. Jezus ging naar de hel, daar heeft hij ene *^%#^tijd gehad, helemaal verlaten, daar heeft hij voor onze kwade dingen betaald. En doordat hij ookGod was kon hij de dood overwinnen, hij vocht zich uit de hel en kwam terug op aarde, en versloeg zo de dood, het kwade, en toen ging hij later alsnog, levend naar de hemel. zo kunnen wij, als wij geloven dat jezus dit heeft gedaan, alsnog naar de hemel gaan ok al doen wij iedere dag duizenden dingen fout... daarom is het een god van liefde, hij stuurde zijn enige zoon om die relatie met ons goed te maken. snpa je of was ik nog te vaag?

beblessed | 05-09-05 | 00:35

@all, Heb ik iets gemist?

BenBack | 05-09-05 | 00:32

@beblessed
Waarom maak je van sex zoiets heiligs. Het is gewoon erg lekker, that's it. En vaak nog fijner als er nog iets meer bij komt kijken dan alleen maar lust, true. Mijn sexuele contacten hebben niets te maken met verkrachting of kindermisbruik. Jouw visie over sex is jou aangeleerd. Het lijkt me niet dat je zelf hebt bedacht dat het iets heel bijzonders en heiligs is dat slechts is voorbehouden aan getrouwde mensen. Dat je dat 'zelf denkt' is niet helemaal juist, lijkt me.

Mare | 05-09-05 | 00:31

@beblessed:
Ok dan gaan we tegen alle bewijzen in en dan zeggen we dat de wereld in 7 dagen geschapen is. En dat we allemaal van 2 mensen afstammen. Dan zouden we allemaal 3 koppen 5 armen en 6 benen hebben en op zijn minst debiel zijn. Evolutie binnen een soort en naar andere soorten is inderdaad mogelijk en aangetoond. Dat is toch precies wat er gebeurd is? Kijk maar eens hoeveel verschillende soorten honden er zijn. Dat kan je op 1 lijn zetten met mensen en chimpansees. Allemaal primaten... En wat dacht je van vogels die afstammen van dinosauriers... En hoe dacht jij dan dat er een nieuwe soort komt? Oh natuurlijk. Dat heeft god gedaan. Er is wel degelijk bewijs voor evolutie van de ene naar de andere soort.

sickofcrap | 05-09-05 | 00:25

@mare
je hebt ene punt, als voor jou de bijbel niet gezaggevend is dan zijn mijn bijbels argumenten niets voor jou waard.
Waarom ik zelf denk dat sex hoord tussen een getrouwde man en vrouw. Sex is iets heel intiems, iet wat ook veel kapot kan maken wat je bij verkrachting en kindermisbruik ziet. daarom vind ik het verstandig om alleen maar sex te hebben in een relatie die zo goed is dat je weet dat je bij elkaar blijft en elkar geen pijn zult doen. snap je, als je getrouwt ben heb je elkaar eeuwige trouw belooft, je weet dus dat je dat intieme alleen mar met die persoon deelt, daardoor blijft het ook iets unieks voor die eeuwige relatie.

beblessed | 05-09-05 | 00:25

@beblessed
"Mijn God is zeker een God van liefde, daarom heeft hij zijn zoon laten sterven zodat die zoon voor onze zonden betaalde en god ons dus kan vergevn."
Hier ontbreekt IEDERE logica. Je zou ook kunnen zeggen dat de zin volstrekt onbegrijpelijk is voor ieder weldenkend mens. Jij hebt waarschijnlijk nooit nagedacht over WAT er nu eigenlijk staat.
Ik daag je uit het me uit te leggen in een taal die ik wel begrijp.

Mare | 05-09-05 | 00:24

@sickofcrap
dat zou inderdaad zo zijn volgens die theorie, nogmaals ik weet niet of dat echt zo is.

beblessed | 05-09-05 | 00:19

@beblessed
Het enige wat je doet is verwijzen naar de (overigens op vele manieren te interpreteren) inhoud van een boek. Dat heeft niks met discussieren of beargumenteren te maken, maar alleen met bladeren en voorlezen. Nu wil het geval dat ik liever zelf nadenk, zonder eigen mening zou ik me niet eens een volwaardig mens voelen, in plaats van de ideeen van iemand anders te laten bepalen wat ik moet vinden. Met andere woorden: ik heb totaal geen boodschap aan jouw bijbel. Je zegt dat sex alleen is bedoeld voor een getrouwde man en vrouw OMDAT dat in de bijbel staat. Daar kan ik echter niks mee, omdat ik niet geloof dat de bijbel de waarheid verkondigt, snap je.

Mare | 05-09-05 | 00:19

door Hem in Zijn Goddelijke Reet te neuken

Vossie | 05-09-05 | 00:19

@ vossie
dat gaat lastig worden, God heeft wel de sexualiteit bedacht maar voor mensen en niet voor hemzelf, hij hoeft zich niet voort te planten.
Ik hoop dat ook jij een dag God zalliefhebben met alleen je hart

beblessed | 05-09-05 | 00:17

@ beblessed When i walk through the vally of death,............ PUNT.
I beginning to remember what god means with bad.
Een heerlijk fris bad om al mijn zonden af te wassen,en werken aan een leven die die woestijn niet naar hier te laten verkassen!

StyleTTo | 05-09-05 | 00:17

Voor de nog geinteresseerden, de propagandamachine in Iran heeft er ook iets leuks van gemaakt.
-
(bron:BBC-news)
Musib Na'imi in Iran's Al-Vefagh

About 10,000 US National Guard troops were deployed [in New Orleans] and were granted the authority to fire at and kill whom they wanted, upon the pretext of restoring order. This decision is an indication of the US administration's militarist mentality, which regards killing as the only way to control even its own citizens.

preacher | 05-09-05 | 00:16

beblessed:
"doel van het leven is een relatie hebben met God en met mensen op aarde. iig dat geloof ik, dat is mijn doel..."

Ik wil een seksuele relatie hebben met GOD.

Vossie | 05-09-05 | 00:15

@beblessed:
Ik bedoel dat als ze een Tsunami krijgen in Azie door de zondes aldaar gepleegd en de hele US golfkust door een orkaan gepakt word door de zondes in New Orleans we in Nederland wel op mogen passen met al onze "zondes" hier... Ben benieuwd of ook heel west europa daar voor moet gaan boeten.

sickofcrap | 05-09-05 | 00:14

Mijn God is zeker een God van liefde, daarom heeft hij zijn zoon laten sterven zodat die zoon voor onze zonden betaalde en god ons dus kan vergevn. God is van liefde, maar ook gerechtigheid.
Over die evolutie, iedereen denkt zo mooindat die wetenschappelijk is aangetoont, maar dat is niet waar, en anders kom je maar met dat bewijs. microevolutie is inderdaad angetoont, evolutie binnen een soort, maar niet evolutie van een soort naar de ander...

beblessed | 05-09-05 | 00:14

Zoon van een timmerman,zo timmert jezus aan gods weg.

StyleTTo | 05-09-05 | 00:12

@ styletto
zelfs jij moet toch snappen dat dat de reinste onzin is..

beblessed | 05-09-05 | 00:11

Alleen al de arrogantie van de gedachte dat de fouten van de mens het lot van de aarde bepaalt. Vervuiling e.d. daar na gelaten overigens. Maar al die onschuldige dieren, en laten we wel wezen, we zijn zelf ook slechts geevolueerde dieren,(dat is tenminste wel wetenschappelijk aangetoont) moeten allemaal boeten voor de fout van een enkele mens. EN onschuldige mensen ook voor de fout van die enkele. God was er toch een van liefde? De jouwe is er volgens mij een van hel en verdoemenis.

sickofcrap | 05-09-05 | 00:11

Iets zinnigs van een zandbak maken?? God had niet anders verwild dan wat die zandbak nu is:Gods kinderen die er roven,moorden,en allemaal door de madness naar de dorst van een beetje schoon water.

StyleTTo | 05-09-05 | 00:10

@wannabecool
jezus was dood, maar is opgestaan al lang geleden en troont nu aan de rechterhand van God

beblessed | 05-09-05 | 00:09

@ sickofcrap: jezus is reeds lang dood

wannabecool | 05-09-05 | 00:08

@sickofcrap
hoezo dan?

beblessed | 05-09-05 | 00:08

@ mesa
nou waar dt nou allemaal op slaat weet ik niet, maar argumenten hoor ik niet van jou kant..

beblessed | 05-09-05 | 00:06

JEZUS! Als het waar is wat jij zegt, beblessed dan staat ons nog wat te wachten hier in Nederland....

sickofcrap | 05-09-05 | 00:05

@ Mesa
Nog even??Maandag,Maandag.....

StyleTTo | 05-09-05 | 00:05

Ach, en voor de wereld geldt: veaul = veaul. 't Had net zo goed ons kunnen treffen. We lopen gewoon met teveel kneuzen en bedweters op deze wereld rond. Opruiming? De vliegtuigen vallen met bosjes uit de lucht, rampje hier, rampje daar. Get alive: 't hoort er allemaal bij. Als je er eerst nou eens voor zorgt dat je wat zinnigs maken van de woestijn, dan praten we weer verder.

Mesa | 05-09-05 | 00:04

@sickofcrap
je draait nu om mijn punt heen over homosexualiteit.
Maar jouw visie is dat rampen e.d. niets met zonde te maken hebben, ik dnek het wel, het gaat allemaal terug naar de gebrokenheid van de wereld. Doordat de mens koos het kwade te kennen en niet alleen het goede is het kwaad in de wereld gekomen dat zijn zonde en rampen e.d.

beblessed | 05-09-05 | 00:03

@StyleTTo
Nog even en je begrijpt het.

Mesa | 05-09-05 | 00:02

@ sickofcrap 04-09-05 @ 23:56
Pinguings zijn vroegere mensen die als vieze diertjes terug op aarde verschenen.

StyleTTo | 05-09-05 | 00:02

@ DT71: "je islamistische vriendjes waar indymediagangers altijd zo mee lopen te heulen"

GAAP

wannabecool | 05-09-05 | 00:01

@mare
doel van het leven is een relatie hebben met God en met mensen op aarde. iig dat geloof ik, dat is mijn doel...

beblessed | 05-09-05 | 00:00

Phillip Glass!

wannabecool | 04-09-05 | 23:58

@ mare, het lijkt misschien voor jou heel erg. maar laatr ik het ff zo zeggen:

god maakte de wereld, mooi. hij was blij met ons mensen. alleen de mens kiest ervoor verkeerde dingen te doen, en er komt allemal shit in de wereld zoals kindermisbruik, dan besluit hij de wereld maar te vernietigen of een tsunami te sturen, zodat ze dara opnieuw kunnen beginnen en het wer mooi kan worden. de mensen die dood gaan, degene die slecht deden gaan naar de hel wat kindermisbruikers ook verdienen. en die arme kindjes mogen bij God komen en hebben het daar goed en zjn veilig van vieze ventje.

zo zie je het anders.

nogmaals ik weet niet of God echt die tsunami en orkan gestuurd heeft, maar ik vind het niet raar dt menen zeggen dat God het gestuurd heeft. alleen moet je daar voorzichtig in zijn,met wat je zegt. alleen god weet hoe dat zit...

beblessed | 04-09-05 | 23:58

@beblessed
Je kan je beter de elemantaire vraag stellen wat de doel is van het leven. Heaumau zijn is dan per definitie zinloos, wat voor antwoord je ook geeft.

Mesa | 04-09-05 | 23:56

Het is gewoon allemaal bullshit. Orkanen, aarbevingen, vloedgolven ze zijn er altijd geweest en zullen er altijd blijven. Dat heeft niets met God of zonde te maken dat is nou eenmaal hoe de natuur in elkaar zit. Of zou die ijskap op de zuidpool smelten omdat de pinguins ontucht plegen? En die meteoriet op Yucatan miljoenen jaren geleden omdat dino een andere mannelijke dino up z'n ass pakte?

sickofcrap | 04-09-05 | 23:56

@sickofcrap

hallo, ik lees mijn bijbel goed, natuurlijk weet ik niet ieder lettertje wat er geschreven staat. ik wet ook dat er niet staat, homosexualiteit is verkeerd. Echter kna je wel lezen dat god de man maakte en daarna de vrouw zodat die perfect bij elkaar pasten, en ook op andere plaatsen word benadrukt dat sexualiteit iets tussen een getrouwde man en vrouw is.

beblessed | 04-09-05 | 23:52

@beblessed
Dat je je met het idee zou kunnen verzoenen, is al erg genoeg.

Mare | 04-09-05 | 23:51

@ Mare,

ik zeg niet dat God de tsunami dar heen heeft gestuurd,ik wete het niet. ik zei alleen dat er mensen zijn die dat zeggen. Ik heb er geen mening over...

beblessed | 04-09-05 | 23:49

loco loco

Mare | 04-09-05 | 23:45

@Mesa
Wie is wie?Jezelf?Waar woont ie dan?fuckin terrorist is jezelf.

StyleTTo | 04-09-05 | 23:44

@Mare
Ik ben er zat van,en door god na te apen,begin ik in herhalingen te geloven.tegelijkertijd ben ik net als god te lui om van "zondag"een "maandag" te maken.

StyleTTo | 04-09-05 | 23:42

Gelukkig krijgt iemand er nog de schuld van. Kijk eens naar jezelf? Wie is er nou de schuldige van dit fokking klimaat? Nee, jij niet natuurlijk... Eis het zelf nou eens op zou ik zeggen.

Mesa | 04-09-05 | 23:39

@StyleTTo
OF je bent zat, OF je slaat altijd wartaal uit. Serieus kan ik je in ieder geval niet nemen. Ik geloof niet in god, althans, in ieder geval niet in die duivelse van beblessed. Maar dat moet ik (blijkbaar) alleen aan jou nogmaals vertellen.

Mare | 04-09-05 | 23:37

@Mellorenz
Nu maar afvragen of de tegenwoordige zieners niet voor gek woorden uitgemaakt.
En wat GODS zienswijze is van een paradijs op aarde,welk iets ie ook aarde noemt.

StyleTTo | 04-09-05 | 23:32

@ Mare
U bent uitverkoren door god om een ziener te zijn.

StyleTTo | 04-09-05 | 23:29

verplicht godsdienst dan maar op alle scholen om deze misvattingen te voorkomen

Mellorenz | 04-09-05 | 23:27

@ tiswat 04-09-05 @ 23:20
6 dagen??ga je verdiepen in t verhaaltje,6 tijdperken waren t,en de zwitsers hadden nog geen horloge uitgevonden toen.
De 7de "dag"is nog steeds van toepassing voor önze"god".

StyleTTo | 04-09-05 | 23:25

vraag me wel af wie er zo vreselijk fout is geweest zodat er een ijstijd moest ontstaan ooit

Mellorenz | 04-09-05 | 23:24

@StyleTTO
Pardon? Misschien moet je mijn post nog eens lezen. Biertje teveel op?

Mare | 04-09-05 | 23:23

@ ikkezeidegek 04-09-05 @ 23:17
Begrip is een relatief begrip,ik begrijp ten zeerste wat zich daar afspeelt,net als wat er in de rest van de wereld,zich afspeeld nu en wat er gebeurt is,wat er nog gaat komen volgens mij hou ik liever voor me.

StyleTTo | 04-09-05 | 23:22

Opsluiten bij mohammed b, bubba en een kudde haumeuax

Ample | 04-09-05 | 23:22

Enneeeh beblessed. Als je die bijbel van je nou eens GOED leest en niet alleen de crap aanhoort van die mensen die hun gekleurde versies vertellen, dan zou je weten dat alleen sodomie verboden is en homosexualiteit wordt niet eens genoemd.
Maar goed we moeten geloof ik ook onze naasten liefhebben. HAH! Kijk maar eens hoe medelievend al die christenen zijn en zijn geweest in deze wereld. Wat mij betreft brengen al die religies alleen maar ellende. Weg ermee!

sickofcrap | 04-09-05 | 23:21

God heeft de wereld in zes dagen gemaakt. Plusminus 3 miljard jaar terug wel te verstaan.
Wij presteren het om de wereld in 60 jaar naar de kloten te helpen. Niet slekt nietwaar? Doordat we de kachel niet weer aan hoeven te zetten krijgen we van die rare rukwinden (brrp, sorry) Maar om daar vage geesten bij te halen? Kom op, laat je nakijken!

tiswat | 04-09-05 | 23:20

het aardse bestaan is toch maar tijdelijk en god heeft natuurlijk gedacht wie in de here is komt in hemel en de zondaars in de hel. Kortom de goede onder de slachtoffers vieren nu hun feestje :-)

Mellorenz | 04-09-05 | 23:20

@Mare 04-09-05 @ 23:13 God aanbid???Dingen die die zelf heeft uitgevonden?weet je ik begin nu onder t vriespunt te zakken met dat vehaaltje van de schepper,wat aanbid ie eigenlijk dood en bederf én tegelijkertijd leven en bloei?1 lapzwans is t die god van jouw!

StyleTTo | 04-09-05 | 23:18

@ StyleTTo 04-09-05 @ 23:05
getuige je reactie op redelijk toch ? heb je er weinig van begrepen, verder dan wat populistisch geblaat kom je niet

ikkezeidegek | 04-09-05 | 23:17

".... zal God dan ook niet nog beter voor de mensen zorgen???"
Nou eh, blijkbaar niet he.

Mare | 04-09-05 | 23:17

rooie srry,foutje."laatste zin,ja vuilniszakken zijn nodig ja,niet voor mij dit X maar om toch weer anderen van hun afval af te helpen waaronder getroffenen van een middelpunt fliedende kracht.ThnX

StyleTTo | 04-09-05 | 23:13

Leuke god aanbid jij beblessed. Die kids in Azie moesten dus niet alleen eerst verkracht worden, maar ook nog eens verdrinken.

Mare | 04-09-05 | 23:13

h4x0rr3d by k4tr1n4

Ample | 04-09-05 | 23:12

@ Don Quichote
earl grey 4 me,met een valiumtabletje dan,voor deze X dan valium.Dank u wel.

StyleTTo | 04-09-05 | 23:09

@. StyleTTo, kijk nu eens zelf naar jouw laatste zin,,,,, en die vuilniszakken komen wel aan. Indien ik je nog verder van dienst kan zijn??? help graag mensen die tussen wal en schip zitten.

BenBack | 04-09-05 | 23:08

Mardi Gras. 1 s.

Is dus letterlijk 'vette dinsdag', GGGGGristelijk fuifje voor de vasten ingaat, zo begon het tenminste. Niks te maken met grass. Hoewel...

Rasgador | 04-09-05 | 23:07

rooie srry,foutje.

StyleTTo | 04-09-05 | 23:06

@ redelijk toch 04-09-05 @ 22:59 Christenen én Moslims???werken jullie nu toch samen en is deze aanslag toch een uitkomst van jullie samenwerkingsverband??
Het is vreselijk om eerst alle gelen af te schieten en daarna váste onderkomens te plaatsen in een gebied waar t ABC is bedoeld om natuurlijke gebeurtenissen een naam te geven.redelijk toch?

StyleTTo | 04-09-05 | 23:05

zulke dingen werden ook gezegt over de tsunami, omdat het gebied waar de tsunami huishield het gebied was waar de meeste kindermishandeling en prostitutie was.
In de Bijbel staat ook dat God inderdaad wel steden straft, zo wilGod nineve straaffen vanwege hun goddeloosheid, de welbekende Jona uit de walvis moest hun darvoor waarschuwen.
Of dat ook het geval is in nieuw orleans durf ik niet te zeggen. Wij mensen zijn er niet om te oordelen. God is wel duidelijk over homosexualiteit, sexualiteit is voor een man en vrouw, daarmee keurt hij dus homosexualiteit af. maar of God nu een feestje viert in de hemel omdat er weer veel mensen dood zijn en die naar de hel gaan, ik denk het niet, al zou het opzet zijn, toch heeft hij ook verdriet ervan, want hij zou graag willen dat ieder mens een relatie met God wilt, maar in onze wereld en ook in new orleans is dat niet zo...

hoe het dus allemaal zit, ooit zullen we het weten, maar God zegt, maak je geen zorgen over de dag van morgen, want de vogels zaaien niet en oogsten niet en hebben toch altijd te eten, zal God dan ook niet nog beter voor de mensen zorgen???

beblessed | 04-09-05 | 23:02

@StyleTTo: kopje valeriaanthee?

Don Quichote | 04-09-05 | 22:59

@ BenBack 04-09-05 @ 22:49
Ik moet hulpgoederen hebben in de vorm van minimaal 500 bodybags van 16 bij 3cm,gemaakt van stevig latex en ingezalft.

StyleTTo | 04-09-05 | 22:59

Leuk he? Lekker generaliseren. Net of alle Christenen èn moslims hetzelfde denken in termen van hel en verdoemmenis. Zo'n topic is een lekkere inkopper voor het uiten van frustraties tegen geloofsstromingen.

Als Christen schaam ik me voor de beschreven onverlichte reacties en voel ik vooral compassie met de getroffenen. Er gebeuren daar in New Orleans nogal vreselijke dingen ná de ramp, die de gevolgen van het natuurgeweld - waar niemand wat aan kan doen - nog erger maken. Toch wel een gevolg van de menselijke zonden, lijkt me.

redelijk toch | 04-09-05 | 22:59

@BenBack 04-09-05 @ 22:49
Ik "help" mezelf al jaren,dacht je dat ik nu anderen ging helpen?"help mij maar eens nu.

StyleTTo | 04-09-05 | 22:55

Don Donaldo eiste de inslag op,om de DOODeenvoudige reden dat (met) Katrina niet gespot mocht worden

StyleTTo | 04-09-05 | 22:53

P.S., mijn grootmoeder heeft gelijk.

BenBack | 04-09-05 | 22:51

Oeps; mijn grootmoeder heeft al een keer tegen mij gezegd, Je kunt pas een ander helpen als je eerst jezelf kan helpen.... Gek, eikel Bush en consorten beweren het tegendeel!!!

BenBack | 04-09-05 | 22:49

Moslims zijn om te lachen, UIT te lachen!

Frits Wester | 04-09-05 | 22:48

@waanidee, dan zijn we helaas nog wel even bezig. Het is een beter idee om de godsdienstwaanzinnigen van allerlei pluimage bij elkaar in een land te flikkeren, hek er omheen, flink wat wapens erbij en over een jaar komen we wel weer eens kijken.

fuckface | 04-09-05 | 22:44

@Don Quichote 04-09-05 @ 21:55
En voor een van die karren staat jouw ezel,in zijn hol geneuqt te worden door zo,n pretletter die de wereld mag verkennen.:-P

StyleTTo | 04-09-05 | 22:41

Wie is er nou gek, de christenen of Abu Musab al-Zarqawi...

ze lijden allemaal aan geloofswaanzin
en waanzinnigen moet je opsluiten op een long stay afdeling

waanidee | 04-09-05 | 22:35

@wannabecool:
Leuk dat tshirt 'lesbo, homo, bi + hee. Allemaal o.k.'
-
Vertel dat je islamistische vriendjes waar indymediagangers altijd zo mee lopen te heulen. Die beschouwen Osama Bin Laden als vrijheidsstrijder, terwijl Osama het liefst een draagster van zo'n shirt meteen zou willen villen. Grappig he!?
-
www.coxandforkum.com/archives/American...

Rest In Privacy | 04-09-05 | 22:16

Echt een zondag-topic.
Net nu er een colonne Amish-huifkarren met hulpgoederen onderweg is vanuit Pennsylvania.
GS en religie, onverbrekelijk verbonden.

Don Quichote | 04-09-05 | 21:55

Wat zijn ze daar laat mee... elke keer trouwens, valt me op. De electriciteit was zeker weer eens uitgevallen.

kniebelknuistje | 04-09-05 | 21:31

FUCKED SOLDIERS

wannabecool | 04-09-05 | 21:28

@willie wortels
Waarvan komt nog meer, o ziener?

Mare | 04-09-05 | 21:26

het geloof maakt meer kapot dan god lief is

sebaviaan | 04-09-05 | 21:04

wacht maar eens af, er komt nog meer.
K'hoop alleen dat ik dan op een andere plaats ben.

willie wortels | 04-09-05 | 21:01

@wannabecool
Coole link die 2e (serieus ;)

Pannie | 04-09-05 | 20:54

Tsja er zijn ook mensen hier die geloven dat zo'n orkaan een 'straf van moeder natuur is' omdat wij de aarde zouden 'misbruiken'.

Pannie | 04-09-05 | 20:47

Ach,99,9999% van alle 'informatie'op het Internet is gewauwel...

Mae culpa

zoetekauw | 04-09-05 | 20:44

Balkenende. Dat is pas een straf van god... :(

JackRandom | 04-09-05 | 20:22

Tja... Misschien zijn moslims wel een straf van god. Zo lust ik er nog wel één!

Mr X | 04-09-05 | 20:17

Bij deze claim ik namens god ook de orkaan Kathrina als straf voor alle cristenen in Amerika die verzopen zijn terwijl ze bezig waren met hun heiligge ritueel "de kop in het zand steken"... Gaap... waar gaat dit over.

Wanneer er daadwerkelijk een god zou bestaan zou hij het zootje samengeraapt tuig wat zichzelf de menshijd noemt al lang hebben uitgeroeid.

Christenen claimen dat God zonder fouten is. Nou, als dat echt zo zou zijn wil ik wel eens weten waarom hij dan geen twee dagen weekend heeft gehouden. Op de zesde dag heeft ie dus echt wel een mongool waardige streek uitgehaald.

Homofielatelist | 04-09-05 | 20:17

Iovanni 04-09-05 @ 20:11
Even kijken of ik Rabarbeke op de kast kan krijgen. ;)

Pannie | 04-09-05 | 20:16

........... en de Bijlmerramp was een terroristische zelfmoordaanslag van de Ku Klux Klan

Snijworst | 04-09-05 | 20:12

@Pannie: Daar denk ik ook aan bij christendom, maar toch vooral aan geile nonnetjes die onder hun gewaad een hoop spannende lingerie aan hebben... :)

Verder natuurlijk voor alle fundi´s, van welk geloof ook, ongezien de tiefus. Als de revolutie komt, gaan zij als eerste tegen de muur, samen met de advocaten en reclamejongens.

JackRandom | 04-09-05 | 20:12

Pannie, je associeert nogal selectief.

Iovanni | 04-09-05 | 20:11

@preacher:
Sudan die Amerika VOEDSELHULP biedt!? What the fuck zit ome Jan Pronk dan te zeiken?

Rest In Privacy | 04-09-05 | 20:09

@preacher:
Sudan die Amerika VOEDSELHULP biedt!? What the fuck zit ome Jan Prink dan te zeiken?

Rest In Privacy | 04-09-05 | 20:09

Als ik aan Christendom denk dan denk ik aan slavernij, onderdrukking, uitbuiting, racisme, kolonialisme en geweld.

Pannie | 04-09-05 | 20:04

*trekt vast zwemvliezen aan*

Thygros | 04-09-05 | 20:02

Als dat zo was dan was Nederland al lang weggevaagd.

caspert79 | 04-09-05 | 19:49

en record gehaald?

collapse | 04-09-05 | 19:38

@wooter
Dat je toegeeft dat je stom bent vind ik prima. Dat er geen God bestaat zal ook wel zo zijn, maar waarom neem je eerst even de gehele conclusie uit derde hand over? Het enige wat we kunnen vaststellen is dat een artikel is waarin van conservatieve christelijken uit de VS wordt gezegd dat ze zoiets claimen. Lekker belangrijk. Alsof we hier alles bespreken wat zwartkousen uit Staphorst lopen te verkondigen. Van Fleischbaum weten we zo langzamerhand dat hij bij gebrek aan kopij en journalistiek talent van alles op schrijft wat hem zo ongeveer voor de pen komt, zolang hij er weer een discussie tussen gelovigen en niet gelovigen van kan maken.

Rabarberke | 04-09-05 | 17:38

@collapse
Ja de hypofiese ook, en de cynaptische spleten, maar daar zijn er nogal wat van...

En ik heb een hekel aan alle extremistische MENSEN.

dribibu | 04-09-05 | 17:37

Wat heb ik een gods-gruwelijke hekel aan die extremistische gelovigen. Gristelijk alswel Moslim.
Mijn god, wat een mensonterend volk.

Dawaziknie | 04-09-05 | 17:33

Ooh ja tuurlijk is dit het werk van god! Dat we daar niet eerder op gekomen waren.. stom stom stom...
alleen een beetje jammer dat er geen god bestaat..

Wooter | 04-09-05 | 17:29

@preacher,

Kijk dat is nou naasten liefde.
Ben beniewd of bush wat arme zwarte homo's meeneemt naar het ... witte huis, om een poosje bij te komen.

de Japanner | 04-09-05 | 17:28

Gays uit Houston, die anders naar 'Southern Decadence 'waren gegaan in New Orleans dit weekend, vangen gays op uit de getroffen gebieden..
www.365gay.com/newscon05/09/090205hous...

preacher | 04-09-05 | 17:25

collapse... hehehehe

de Japanner | 04-09-05 | 17:16

@collapse
Lol, dat kleine vleesboompje...

preacher | 04-09-05 | 17:11

@. dribibu
doelt u op de hypofyse?

collapse | 04-09-05 | 17:08

Het schijnt ook dat Al Queda strijders inmiddels met straalkachels en 4000 kilometer verlengsnoer op weg zijn naar de zuidpool om de ijskap te laten smelten. Om zodoende zeg maar, eh . . chaos te scheppen enzo.

Dirrek | 04-09-05 | 17:05

@Tv Dominee
Fijn dat je even je eigen mening verkondigt inplaats die van Kevin Smith die je toevallig gezien hebt op RTL5 omdat je Jay & Silent Bob zo ontzettend cool vindt :P

finale_plank | 04-09-05 | 17:05

Zolang bush denkt dat zijn ... ehm beleid, een missie van (G)od(d) is, denk ik dat er tussen bush en abu musab al-zarqawi weinig verschil is.

de Japanner | 04-09-05 | 17:01

TV Dominee 04-09-05 @ 16:50 Uhm vinden we de bijbel nu geen achterlijk sprookje dan?

Niflheim | 04-09-05 | 17:00

@dribibu@16:47
Wat heeft dit met tolerantie te maken ?
Fleischbaum bericht gewoon over iets waar Amerikaanse 'Gristenen 'zelf mee naar buiten komen. Ik zie geen partijdige berichtgeving...

preacher | 04-09-05 | 16:51

Och, over 2000 jaar vinden we de bijbel net zo'n belachelijk sprookje om voor waar aan te nemen als we nu van de verhalen van de oude Grieken of de Egyptenaren vinden.
Dan kijkt men gniffelend terug op dit soort uitspraken.

TV Dominee | 04-09-05 | 16:50

"De betrouwbaarheid van het internetbericht kon niet worden bevestigd."

Zouden ze het ook publiceren als de clan van de drie hoofdige bzWarPo van HgjFsd het opeiste?

Wat een FUD toch weer.

Plorp | 04-09-05 | 16:48

@vleesboom
volgens mij is je vleesboom helemaal doorgegroeid in je schedel want wat je nou allemaal voor intolerante onzin verteld over de christelijke medemens kan ik niet serieus nemen. Neem je jezelf en je tolerantie naar anderen toe zélf wel serieus?

dribibu | 04-09-05 | 16:47

Ja, he. Nou gaan ze wel erg ver, hoor. Die gristenen.

Straks gaan ze me nog vertellen dat God de wereld in een krap weekje heeft geschapen!

Maar nu moet ik niet overdrijven. Dat zou namelijk echt te gek voor woorden zijn.

Harige Bangmaker | 04-09-05 | 16:45

Ik ben overtuigd, de Christenen hebben gelijk. God heeft deze orkaan gestuurd vanwege de tolerantie tegen homo's.
Echter, Gods wegen zijn ondoorgrondelijk, maar niet voor mij. Want door Gods toedoen zijn er opeens verdomde veel grachten in New-Orleans. En als Hij de homo's grachten geeft, is dat dan niet een teken dat Hij de homo's steunt in hun strijd? Lijkt mij van wel :p

King of controversy | 04-09-05 | 16:43

@vossie

Wie is Gerard Reve? Stond ie op zo'n verplicht boekenlijstje? Ja dr zal wat afgeluld worden achter die dijken hier.. Ik heb nog steeds niks gelezen en zit hoog en droog me evacuatie te plannen..

DOM VOLK | 04-09-05 | 16:42

Christenen die oordelen zijn geen echte christenen. Wij horen niet te oordelen.. Wie zijn wij om te zeggen dat iemand het fout doet? De pot verwijt de ketel enzo.

Timmy2k | 04-09-05 | 16:41

Leuke site, dat Kerknieuws. Het bericht 'Imams moedigen het getuigen tegen verdachten Hofstad-groep aan' lijkt me ook wel een aardig nieuwsbericht voor GS. Of passen positieve bericht over de moslim-gemeenschap niet in de rel-strategie van GS?

vast goed | 04-09-05 | 16:38

wat de mislim zegt zit wel wat in. mits je er maar in geloofd. In brood zit trouwens ook wat in.

wimpie | 04-09-05 | 16:37

Vette zware bullshitt. Dan was 020 al decennia geleden in het IJ weggezakt.
www.evilbible.com voor al uw bijbelbashing.
En old.mises.org:88/NO2 voor een livestream vanuit NewOrleans

3*links=rechts | 04-09-05 | 16:36

@ Vossie,

God bestaat niet

pazzo | 04-09-05 | 16:35

Door wie en waarom ben ik gvd weggejorist? Als Gerard Reve mag schrijven dat hij God in de vorm van een ezel in Zijn kont zal neuken, waarom mag ik dan niet wensen dat God eens keihard door een hondertal geile homo's in Zijn goddelijke reet geneukt wordt?
Begrijp ik nie.

Vossie | 04-09-05 | 16:26

-weggejorist-

Vossie | 04-09-05 | 16:17

Het valt me nog mee dat die gekken van een Jerry Falwell en Pat Robertson hun smoelwerkjes redelijk dicht hebben gehouden.....

MAXIMO | 04-09-05 | 16:16

Als dat zo was had hij de aarde allang uit zijn baan geschopt.

Amtrak | 04-09-05 | 16:09

Ja en God staat duidelijk aan de kant van de moezelmannen; dit merk je vooral aan het feit dat arabie een van de meest vruchtbare gebieden van de wereld is. Of zou de hemel ook uit zand bestaan

collapse | 04-09-05 | 16:08

-edit je mag ook een bannetje hebben hoor, geen probleem-

Dirrek | 04-09-05 | 16:07

Allah moet dan helemaal een hekel hebben aan mohammedanen, gezien de tsunami waar meer dan 100.000 mohammedanen zijn omgekomen en de aarbeving in Bam (Iran) precies een jaar eerder waar 30-40.000 mohammedanen zijn omgekomen.

Mujahid | 04-09-05 | 16:05

Fuck niet met allah

Redneck | 04-09-05 | 16:01

Dus Katrina is ook bekeerd tot de radicale islam ?

J26 | 04-09-05 | 16:00

Ja jongens het einde is nabij! Laten we allemaal 666 tattoëren (hoe schrijf je dat?) en nog 7 vrolijke jaren neuqseks hebben.

Imhotep | 04-09-05 | 15:59

het wachten is op een sprinkhanenplaag en een buitje met kikkers. pas dan zal ik wat aandacht gaan schenken aan die uitspraken

G-unite | 04-09-05 | 15:57

lol @ verbatim

benage | 04-09-05 | 15:57

Het was gewoon een aanslag van al-qaeda :z ¬¬

ND | 04-09-05 | 15:56

O ik dacht in de 1.005434 posts in de andere topics gelezen te hebben dat het Bush zijn schuld was

verbatim | 04-09-05 | 15:55

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl