Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Wat zijn die Nederlanders stil

watersnoodHet is akelig stil aan het hulpverleningsfront. Terwijl in New Orleans de lijken door de straten drijven, niets, maar dan ook niets aan vriendelijke handreikingen van onze regering. Oké, er staan een paar dijkinspecteurs klaar, beetje jammer alleen dat er geen dijk meer valt te inspecteren. Waarschijnlijk heeft onze overheid het te druk met hulp aan Afrika. De ene arme dakloze neger is immers de andere niet. Voor linksdragende hulpverleners is aan zielige Amerikanen uiteraard geen eer te behalen. Niks geen giro 555, dan wel bedelactie op televisie. Beetje wrang. Want wanneer er hier een dijk doorbreekt weten wij de Amerikanen wel te vinden. Sterker nog, de vraag is of we onze fantastische Zeeuwse Balkenende wel hadden gehad zonder Amerikaanse dekens en chocolade. Nee, meneer de Zeeuw opende gisteren een mongeaulenhuis in plaats Amerikanen eens te bedanken voor het feit dat hij bestaat. Bush, wens Nederland de volgende keer ongezien de tiefus! UPDATE: Op het journaal de melding dat Bot van Buitenlandse Zaken vanavond toch maar zijn hulp heeft aangeboden aan de USA.

Reaguursels

Inloggen

1)Tis jammer dat de range van bush daar niet staat.
2)wat brengt het nieuws vandaag ? De honger in Afrika en de etnische zuiveringen daar? (de laatste tijd nog nieuws uit China op tv geweest ? ehhmm )
Of focussen we op Amerika alsof dat een wereld ramp is.
Ik vind het kut voor de bevolking daar, maar laten we even de dingen in perspectief blijven zien. Je kan beter naar sesamstraat kijken want die hebben tenminste een heel nieuw decor.

God_ookwel_dennis | 03-09-05 | 17:22

Zou je je blanke broeders in Irak niet eens gaan helpen? Vort!

Mare | 02-09-05 | 21:15

Nee we sturen nu zo,n kut fregatje de Amstel die komt van de Antillen,kunnen die cokesmokkelaars weer hun gang gaan!
How the fuck is Min.Kamp?
Stuur alle TBS-ers er naar toe,alle zwarte werklozen om hun broeders te gaan redden!

nummertje | 02-09-05 | 19:51

@Winters,

Oja, even wat meer over dat feitje waar je nog nooit van gehoord had. Dat speelde natuurlijk niet ten tijde van Barbarossa,(zo gek was Stalin nou ook weer niet) maar eerder, na het sluiten van het Molotov-Ribbentrop in 1939, waarbij onder de tafel Europa werd verdeeld. Stalin leverde Hitler niet alleen graan, maar ook brandstoffen. Hij heeft daar baat mee gehad met de invallen in Denemarken, Noorwegen en ons kleine landje.

kniebelknuistje | 02-09-05 | 17:50

@Lt Winters,

Hoge bomen vangen veel wind, daar hebbie gelijk op! Maar vergeet niet dat er nogal wat andere landen op deze aardkloot zijn die kritiekloos hun gang kunnen gaan, omdat ze de pers aan banden hebben gelegd. Godzijdank worden criticasters van de VS nog steeds geen strobreed in de weg gelegd, maar dat is ook de reden waarom je makkelijk aan honderden kritische boeken over Bush kunt komen, maar waarschijnlijk aan nog niet eentje over wat er in Tsjetsjenie gebeurt. Vandaar dat jij zo makkelijk hier een en ander over het eerste onderwerp kan opzoeken en op GS kan zeggen: 'hold on,' maar over het tweede onderwerp zal je wat dieper in de materie moeten duiken. Het verleden wordt nogal eenzijdig belicht. Ik herinner me dat mijn geschiedenisleraar op school helemaal niet zo negatief was over Stalin. De gemiddelde sandaal in het Nederlandse onderwijs in die jaren was zelf ook aardig commi. Ik heb het lesboek nog uit die tijd, er staat 1 regeltje in over de zuiveringen. Over Afghanistan staat er niets. Over de holocaust natuurlijk een hoofdstuk, en over de Amerikaanse misdaden in Vietnam ook. Vandaar dat jij wel van alles weet over de grote VS die handel bleven bedrijven met Hitler, maar niet over de graanleveranties van Stalin aan het Duitse leger. Of over de transporten vol joodse vluchtelingen die Rusland na het Molotov-Ribbentrop terugstuurde naar Duitsland. Of vraag eens aan de overlevenden van het beleg van Warschau wat zij er van vonden dat het Rode Leger rustig voor de poorten van de stad afwachtte tot de partizanen door de Duitsers werden volledig werden afgeslacht, omdat ze geen boodschap hadden aan een sterk Pools verzet binnen hun rijk. Maak je daar eens druk over, voor de verandering? Gaat qua onethische oorlogsvoering tamelijk ver...

kniebelknuistje | 02-09-05 | 17:21

Wij hun hulp aanbieden? Kom nou! Zullen zij dat dan wel doen als ons land, door het door voornamelijk die Amerikanen veroorzaakte broeikaseffect, binnenkort onderstroomt?

Dat hebben ze al gedaan: 1940 en 1953. Je kan wel merken dat het gros van de bezoekers hier geen bal weet van de vaderlandse geschiedenis. Anti-amerikanisme viert hoogtij, gedreven door jaloezie en het Calimero syndroom.

Fahhak | 02-09-05 | 12:53

Tuurlijk wil ieder normaal denkend mens de mensen die daar in nood zitten helpen, het gaat erom of die hulp door hun regering aanvaard wordt. Tot nog toe heb ik Bush niks anders horen zeggen dan het is erg, het is heel erg en laten we bidden. Tis voor die man makkelijker om God om hulp te vragen dan Europa.

Thygros | 02-09-05 | 09:11

@.Ikdus
Hier noemen ze die dingen typhoon's. Zijn normaliter krachtiger omdat ze over een wat grotere plas water aankomen zetten. Ook zijn we met zijn allen vaak het eerst waar zo'n ding aan land komt.
Voor- en naarjaars stormpjes in NL, zelden met een kracht 12, zijn vergeleken zulke dingen gewoon briesjes, niets bijzonders dus.

Sla om | 02-09-05 | 09:05

Het enige nette wat ze hadden kunnen doen.

Lucifer | 02-09-05 | 08:59

@Sla om
3 vergelijkbare hurricanes?? Waar woont u?

Ikdus | 02-09-05 | 08:55

@fitter> So true.

Lange Neus | 02-09-05 | 08:43

Fats Domino is gevonden! Phew...

Kim Jong-il | 02-09-05 | 08:35

Ik vind dat die arrogante Amerikanen hun eigen boontjes maar moeten doppen. Zij willen zo graag nr.1 in de wereld zijn. Zij vinden dat iedereen maar met doen wat zijn goed vinden. Zij vinden dat ze oppermachtign zijn. Nu, 1 simpele hurricane verder en Amerika is net Bangladesh. Ik begrijp het niet, wij hier hebben dit jaar al 3 zulk vergelijkbare hurricanes (typhoons) over ons heen gehad en de volgende dag gaat alles gewoon weer door, opruimen en lachen is het motto hier. Waarom bouwen die minkukels hun huizen van hout en papier? Waarom hebben ze voor die tijd hun dijken niet verzwaard? Iedereen zag het allang aankomen met NO. Nu het zover is is het te laat.

Sla om | 02-09-05 | 07:02

Je hebt helemaal gelijk, Amerikaan.
-
Ik word een beetje misselijk van al deze zelfvoldane, egoïstische en vooral domme reacties hier.
-
Een ramp is een ramp.
Mensen zijn mensen.
Stop met politiek gelul.
Help je medemens, òok als het niet bijzonder trendy of cool is.

filter | 02-09-05 | 06:38

Bottem line: zonder Amerikanen sprak je nu Duits, maar voor velen hier zou dat toch geen bal uitmaken.

Ik begin bijna te hopen dat er een lekkere ramp in NL gebeurt, want er lopen genoeg eikels rond die Nederland goed kan missen. En als je geluk hebt komt Europa misschien te hulp.

Hier zijn enkele redenen waarom ik mijn in Amerika verdiende centen vooral niet zal sturen (en ik zal ook op ieder Amerikaans blog schreeuwen precies hetzelfde te doen):
- Nederland is toch stinked rijk;
- Ze kunnen dit zelf wel oplossen;
- Een ondergelopen stad is geen ramp
- Balkenende is een lul en de rest van die Nederlandse regering zijn ook bijklussende malloten.
- Zolang Nederland denkt te kunnen meespelen met de grote jongens in Irak en Afghanistan geef ik geen cent.
- Die sukkels hebben het over zichzelf afgeroepen na dat lachwekkende optreden in Srebrenica.
- Nederland heeft het over zich zelf af geroepen met die op Amerika lijkende kapitalisering en marktwerking;
- - Oh ja.. en ik lach me natuurlijk ook
nog ff helemaal de tiefus bij al dat leed in NL: Lachuh!!!

(En voor wie het nog niet snapt: heb even wat intelligente kreten uit wat reacties bewerkt.)

Het is maar goed dat Amerika geen rooie rotcent of Hansje Brinker uit Nederland nodig heeft. Gelukkig maar, want anders zouden ze ook nog dankbaar moeten zijn. Bot, Bea en Potter: jullie kunnen ook weer gaan slapen. In Nederland schijnt morgen hopelijk de zon.

Mazzel

deAmerikaan | 02-09-05 | 05:31

Wij hun hulp aanbieden? Kom nou! Zullen zij dat dan wel doen als ons land, door het door voornamelijk die Amerikanen veroorzaakte broeikaseffect, binnenkort onderstroomt?

Laat ze maar eens hun energieverbruik aanpassen, en daarmee hun CO2 uitstoot. De hoge olieprijzen die veroorzaakt worden door Katrina zijn zo slecht nog niet.

.cynist | 02-09-05 | 01:56

@Lt Winter Mijn excuus, ik vergiste mij zwaar. Ik bedoelde de aug '39 tot mei '40. Paar jaartjes naast de pot gepist. Nee, de boterhandel en jenever in ruil voor v1 lanceer installaties zal ik maar niet meetellen.

Gavrilo | 02-09-05 | 00:47

Oh mijn god mensen :) Waar hebben we het hier over.
1) Het aanbieden van hulp aan Amerika. Denk je nou echt dat er niemand is geweest die meneer bush of who-ever heeft gebeld van: ej, heb je nog wat hulp nodig? en vervolgens een nogal lachende reply heeft gekregen?
2) Kom laten we dekens sturen naar Amerika? wtf? like they care? die mensen kunnen niet weg, die willen schoon water hebben, iets zodat ze niet op hun vloer hoeven te scheiten, eten. Onderdak is daar op het ogenblik genoeg, nu nog de andere levensbehoeften. Iets waar wij als Europa echt niks aan kunnen doen. Of waarvan onze hulp word afgeslagen als we het aanbieden.

Want ze hebben niet alleen veel geld, ze hebben ook de materialen (voor zover die nog niet in Irak zitten ;)). We moeten niet vergeten dat er in Amerika meer mensen wonen dan in ons mini-continentje wat we heel wat vinden. Meer mensen en geld betekend ook meer middelen. Als ze iets nodig hebben van ons dan vragen ze het echt wel, al zal het dan niet gaan om dekens, maar om speurhonden voor overlevenden zoeken e.d.

Maniak | 02-09-05 | 00:10

Laten we allemaal even oude koeien uit de sloot gaan trekken ... Amerika is het rijkste land ter wereld. Tsunami/3e wereldlanden niet. Scheelt wel even bij de overweging of we hulp moeten bieden of niet. Overigens zouden hier nu al politieke koppen aan het rollen zijn. daar niet, Bush komt er (nog) genadig van af. kom ik toch weer op die Groenhuijsen !

A8 | 01-09-05 | 23:50

@Rabarberke

Ik denk eerder aan geld. Voor veel Amerikanen en Europeanen was Hitler de bom een soort verlosser van de crisis, tot dattie Polen binnenviel en z'n ware aard zichtbaar werd.

Lt. Winters | 01-09-05 | 23:48

@Gavrilo

Tot sept. 1944 was heel nederland bezet, wat valt er te handelen dan? Vanaf sept 1944 had je te maken met of de Duitsers of de geallieerden. Natuurlijk zijn er mensen die grof verdienen in/aan een oorlog, maar om nu te zeggen dat Nederland met Duitsland handelde?

Lt. Winters | 01-09-05 | 23:36

@SDI

www.faqfarm.com/Q/Why_didn't_the_U...

Tot 1940 was er eigenlijk geen beleid aangaande Duitsland en zelfs de oorlog in Europa. Roosevelt was nog volop bezig met z'n new-deal en de Amerikaanse bevolking moest niets van oorlog weten. Bedrijven zoals Ford, General Electric, Honeywell, etc. konden tot 1940 doen wat ze wilden Toen Duitsland en vooral Japan erg moeilijk begonnen te doen en de Amerikanen ook wel zagen dat het zo niet verder kon werd ingegrepen, wat dat betreft kwam Pearl Harbour niet slecht uit voor Roosevelt

Alle economische banden die er nog waren werden verbroken en het werd verboden met Duitsland te handelen. De beroemde "Lend/Lease-act met Engeland werd aangegaan.

Lt. Winters | 01-09-05 | 23:28

Toch ben ik wel eens benieuwd hoe Europa zou reageren als bijvoorbeeld een Frankrijk en Duitsland weer eens flink dwars zitten en Bush roept zijn ambassadeurs uit Berlijn en Parijs terug en begint franse en duitse diplomaten het land uit te schoppen. Ik denk dat we hier als het er echt op aan komt alle kleuren van de regenboog schijten. Want ook de linkse medemens wil zijn wijntje nog blijven drinken en zijn varkenslapje naar binnen blijven werken. En dat mag nu eenmaal niet als de Sharia in Europa is ingevoerd.

Barbapoeppa | 01-09-05 | 23:20

Tenslotte heeft Nederland slechts vijf dagen oorlog met Duitsland gehad (dat WOII vijf jaar geduurd heeft is dan ook onzin) en is daarna bezet gebied geweest waarin het, afgezien van een paar honderdduizend uitzonderingen, iedereen economisch goed voor de wind ging.

Rabarberke | 01-09-05 | 23:16

@gavrilo

Wij detacheerden zelfs arbeiders richting Duitsland in de oorlog.

Rabarberke | 01-09-05 | 23:14

De Gringo's zeikten Europa al af voordat ze onafhankelijk waren. Big deal.
En @Lt Winters. Rakel nu maar het Prescot-Bush verhaal en die van ibm weer op. Nederland handelde tussen eind augustus 44 en begin mei 45 ook gewoon met Dtsland.

Gavrilo | 01-09-05 | 23:12

@Lt. Winters,
Parrrdon en de engelsen lieten de Amerikaanse vrachtschepen gewoon doorvaren naar Hamburg?

Rabarberke | 01-09-05 | 23:08

Congres

Lt. Winters | 01-09-05 | 23:08

@SDI@23:00

Tot eind 1940 was er vrij handelsverkeer tussen Amerika en Duitsland. Vlak voor de aanval op Pearl Harbour werd in het Congress besloten de banden met Duitsland te verbreken en werd kort daarna Duitsland de oorlog verklaard. Ik ga ff wat extra ondersteunend materiaal zoeken, hold on.

Lt. Winters | 01-09-05 | 23:06

@barbapoepa investeer jij ook in het china clickfonds van de Postbank?

Rabarberke | 01-09-05 | 23:05

Dat antiamerikanisme moet Europa toch een keertje gaan opbreken zou je zo zeggen. Als Yank zou ik doodziek worden van dat gedram uit de EU. Misschien komt er een dag dat de USA zeggen dat ze er genoeg van hebben en de legers terugtrekken uit Europa en uit de NATO stappen. Uiteindelijk is Azië economisch gezien op de langere termijn veel interessanter.

Barbapoeppa | 01-09-05 | 23:02

Die linkse schuimbek van het ultralinkse NOVA krijgt zowaar een smile op dr bek als ze over Orleans rapporteerd. Kan deze propaganda club niet kortjewiek gemaaid worden !!

tonydomtana | 01-09-05 | 23:00

@Peter

Lul niet zo man

Lt. Winters | 01-09-05 | 23:00

@ De Lt Winters,

Leg mij eens uit hoe de VS heeft geïnvesteerd?

SDI | 01-09-05 | 23:00

@kniebelknuistje@22:22/22:27

Goeddoemme, das niet mis. Wil je geen woorden in de mond leggen, sorry hoor. Mensen die kritiek hebben op Amerika (en dan vooral Bush & co.), schijten toch niet meteen op graven van gesneuvelde Amrikaanse soldaten? Tuurlijk heb je gelijk dat er veel mensen zijn die aan "Amerika-bashing" doen vandaag de dag, maar dat hebben ze voor een deel toch echt aan zichzelf te danken

Jij vergelijkt Amerika met Brazilië en China als het gaat om de collectieve verontwaardiging in de wereld voor misdaden, maar Brazillië en China vertellen de wereld niet hoe het is en hoe het moet zijn in de wereld. "Hoge bomen vangen veel wind" zullen we maar zeggen.

Aan het "ordenen" van geschiedkundige feiten heb ik mij niet schuldig gemaakt. Ik zei alleen dat Amerika MEDE de financier was van Nazi-Duitsland, maar om te zeggen dat Stalin operatie Barbarossa logistiek heeft bijgestaan, zoals jij claimt, is een volstrekt nieuw geschiedkudig "feit" voor mij.

Hou men ten goede, ben heel blij dat de Yanks hebben gewonnen en niet de commies.

Lt. Winters | 01-09-05 | 22:58

@Rabarberke Het is dan ook niet toevallig dat je zoveel Nederlandse namen kunt terug vinden in de States. Het zijn gewoon pseudo-kaaskoppen met hier en daar een spoortje Engels, Frans of Spaans bloed.
Nu ga ik Peterr De Dooi even vertellen dat hij het helemaal mis heeft. Ook smiddags sta ik in de file en ik heb 2,4 kutkinderen.

Gavrilo | 01-09-05 | 22:57

@peter r de dooi

Het feit dat we die noodlijdende mensen de helpende hand moeten reiken staat als een paal boven water. Maar dat neemt niet weg dat de VS historisch gezien een schurkenstaat is.

Voor iemand die nooit deelneemt aan de discussies hier, vind ik je opmerking overigens nogal jankerig.

Rabarberke | 01-09-05 | 22:54

LOL

SDI | 01-09-05 | 22:54

Kan ik mijn lidmaatschap bij Geenstijl opzeggen? Zeer zielige en droevige reacties worden er hier vermeld. De foute internetter heeft bezit genomen over deze website. Zeer zielige mensen met hun grote bekken over de VS. Volgens mij voldoen de bezoekers van GEENSTIJL aan het volgende profiel :

- Ze hebben eigenlijk geen mening
- Snappen niet waar het overgaat
- Hebben een molenpaard van een vrouw
- 2 kudtkinderen
- Te hoge hypotheek
- Staan iedere ochtend voor die kudt
hypotheek in lange files, dom dus
- Thuis niets te vertellen
- Opel Astra voor de deur
- Zondag naar de kerk (zeer zielig)
- 's Zondagmiddag naar schoonmoeder of
toeren met Schoonmoeder achterin
- Opleidingsnivo.... Geen
- Grasmaaien op zaterdag ochtend
- Staken voor een paar euri 's meer
- Met de sleurhut op vakantie

Ach ik stop maar. Zielig uitschot van Nederland. En wil je je leven veranderen... hang je zelf op. Veranderen zal het anders nooit.

Dus, bekken houden, nieuws goed volgen en respect van mensen in noodgebieden.

Peter R de Dooi | 01-09-05 | 22:50

@ kniebel,

Hulde.

@ posters die alleen naar Fox of Cnn kijken:

Er werd al voor Katrina over de brandstofprijzen geluld.

Zelf heb ik een uiterst zuinige Jetta uit 1990 en een Black Man's Wheels. Die heb ik gauw volgetankt voor de prijs met 30 cent per gallon omhoog sprong.

SDI | 01-09-05 | 22:48

Hmja, zo lust ik er ook nog wel een paar. Afgezien van de bijdrage die de VS aan de bevrijding van Europa heeft geleverd, zie ik een aantal minder positieve verworvenheden: Het uitroeien van de indianen, het opbouwen van een land door eeuwenlange slavernij en onderdrukking, het voeren van diverse oorlogen tegen souvereine staten, het gooien van twee atoombommen op onschuldige burgers in Nagasaki en Hiroshima terwijl Japan al aan het terugtrekken was, haar burgers als proefkonijnen voor atoombommen gebruiken.. en ga zo maar door. Een echte schurkenstaat waar een corrupte bananerepubliek als Nederland prima mee uit de voeten kan.

Rabarberke | 01-09-05 | 22:41

Ik heb net een account aangemaakt om even te reageren op pannie.

Ik zit nou al een half jaar op geenstijl reacties te lezen en je viel me telkens meteen op.

Weet je waarom...... ik heb nog nooit zo'n stomme onnadenkende stumper als jou meegemaakt.
Denk eens verder als je neus lang is en ga anders eens in de boeken zitten om te lezen wat er echt gebeurt is of nog beter, zwijg gewoon!

stevev4567 | 01-09-05 | 22:41

En, Winters, mag ik nog ten overvloede opmerken dat Stalin voor de inval van het Duitse leger in zijn land de opmars ervan spekte met graan en andere voedseltransporten uit zijn verhongerde land naar zijn oude vriend? Goed, gaan we dan ook concluderen dat Rusland zelf Hitler in het zadel heeft geholpen en dus niet moet zeiken? Je kan allerlei geschiedkundie feiten net zo ordenen als je pet staat, maar het dat is wetenschappelijk noch ethisch.

kniebelknuistje | 01-09-05 | 22:27

@Winters, ik geef helemaal niet hoog op over Amerika. Leg me geen woorden in de mond, alsjeblieft. Wat je schrijft over wo II is een vb van erg selectieve geschiedsschrijving die de werkelijkheid geweld aan doet, maar laat ik me beperken tot waar ik me echt aan erger: de selectieve verontwaardiging van enkele posters hier, die me doet vermoeden dat anti-amerikanisme de nieuwe religie is van veel onderuitgezakte internetters in Europa. Ze beleiden die religie met een vuur waar fundi's in het midden-oosten een puntje aan kunnen zuigen. Ik ben ook flink verontwaardigd over die eikel van een Bush, maar wantrouw mensen die zulke verontwaardiging alleen kunnen opbrengen voor de VS.
Ze hebben terecht de mond vol van Guantanamo, maar ik hoorde niets over een Braziliaanse gevangenis waar de leiding een hele berg gevangenen onthoofde. Ik hoor diezelfde mensen zich ook nooit boosmaken over de duizenden executies per jaar in China, terwijl ze zich opwinden over die vijftig in de VS. Abu Graib was wanstaltig, maar maak je dan ook kwaad over wat er over andere landen in de rapporten van Human Right Watch staat. En als je zo?n Amerikahater bent dat je zelfs een ramp als die in Louisiana wegwuift, of de verdiensten van de VS in wo II, dan ben je ver heen.

kniebelknuistje | 01-09-05 | 22:22

-enige nuance-, auw

Lt. Winters | 01-09-05 | 22:20

@kniebelknuistje@22:04

Ik volg je discussie met Thyrgros met veel plezier, maar voor enige nuance is op z'n plaats.

De Amerikaanse jongens die liggen begraven in o.a. Colleville-Sur- wisten helemaal niks, alleen dat ze dood gingen op een godverlaten koud strand ver weg van de boerderij in Wyoming. Deze jongens verdienen ons grootste een eeuwig respect, maar vergeet niet dat die GI's en vele andere, helaas niet, ALLEEN stierven voor "honour and glory" Zij stierven mede omdat Duitsland een oorlog begon die alleen gefinancierd kon worden door het land waar jij zo hoog over opgeeft.

Amerika inspireert en de Amerikaanse maatschappij is tot grote dingen in staat, maar Amerika is ook keihard zowel voor haar burgers als mede de rest van de wereld.

Lt. Winters | 01-09-05 | 22:18

Laatste nieuws: 6 Nederlanders vermist, tis toch wat.

Lt. Winters | 01-09-05 | 22:04

@Thygros
Dat vind ik wel een boute veronderstelling. Jij weet helemaal niet wat de motivering is om (nog) niet om hulp te vragen. En die veronderstelling staaf je notabene met een tamelijk bronloos berichtje over de veronderstelde motieven voor de weigering van een Canadees vliegtuig door Homeland Security. Beetje vaag allemaal, maar ja, dat hoort nou eenmaal bij het spuien van anti-amerikaanse sentimenten: niets is wat het lijkt,er zit altijd iets achter...
Net als het argument van de Japanner, over dat de VS pas ingreep in woII toen de Russen ver gevorderd waren in Koersk. Afgezien van deze enorme simplificatie van het conflikt, wat wil Japanner hiermee zeggen? Schijt op de kerkhoven in Normandie? Die zakken stront deden het toch alleen maar uit eigenbelang? Stort Margraten maar vol met beton? Ik weet het niet.
Ik zou het nog niet zo ergerlijk vinden als de aanhangers van deze complottheorieen niet zo selectief verontwaardigd zouden zijn...

kniebelknuistje | 01-09-05 | 21:54

-Trrrring-

"Yello!"

"Hi dad, need you're help"

"Oh yeah, for what then?"

"Well ya know of them floodings in Louisiana?"

"Hell yeah!, it lookes pretty bad"

"Well, since it's so bad. Can ya go begging with that fool Bill, so i don't have to and keep looking all though and macho for the crowd."

"Oh God no!, not with intern-Bill he's like a goddamn energizer-bunny!"

"Dad!, stop that swearing i'm a new-born christian remember"

"Yeah, yeah, whatever fool. Send the plane for godsakes!"

Lt. Winters | 01-09-05 | 21:53

Idd errug triest voor de bevolking..

Misschien is het eens tijd om wat yanken uit Irak terug te halen.

En wat betreft dat olietekort...

Tijd om over te stappen op europese auto's?

B2 | 01-09-05 | 21:44

flikkert op, wel honderden miljarden in oorlogjes steken, en niet hun eigen shit op kunnen knappen????

bondje33 | 01-09-05 | 21:38

@kniebelknuistje: Volgens mij gaat de discussie hier over het feit dat Nederland zijn hulp nog niet aangeboden zou hebben. Ik denk dat dat wel gebeurd is, maar dat dat net als bij de Canadezen geweigerd is. Politiek gezien kan Nederland dus niks omdat de Amerikaanse regering te trots is om hulp te vragen/aanvaarden.
Geld storten mag wel, daarom zetten ze die andere twee in. Voorbeeld van waar een groot land erg klein in kan zijn, uit angst voor gezichtsverlies vraagt de leider van het land niet om hulp, maar zet de cliniclowns in om geld in te zamelen.

Thygros | 01-09-05 | 21:24

@Thygros:
Maar je maakt mij niet wijs dat er geen plaatselijke hulpverleningsorganisaties zijn waar je je geld aan kwijt zou kunnen als je je betrokken zou voelen bij de man die op tv huilde dat hij alles was verloren. Die mogelijkheid blijkt natuurlijk altijd, met of zonder groots opgezette televisiecampagne met BN-ers.

kniebelknuistje | 01-09-05 | 21:13

KoC, niet dat het enig verschil oplevert, maar ik was nog niet fel.....
TM je hebt helemaal gelijk, het is de schuld van die kudtmarokkanen.
KoC, ik denk dat ik een verschil probeer aan te geven tussen de klojo's die Amerika besturen en de mensen die echt hulp nodig hebben. En als de hulp wordt geweigerd, dan hebben we het iig geprobeerd.
Ik had net Halo zitten spelen, wellicht dat mijn adrenaline nog te veel invloed op mijn taalgebruik was, bovendien klemde mijn capslock.

Udo Hess | 01-09-05 | 21:12

@lange neus
... en dan heb ik het nog niet eens over de ontwikkelingshulp aan landen als India + Pakistan waarvan de regeringen de helft van hun budget in de ontwikkeling van atoombommen hebben gepompt. Moet je dan op je acceptgirootje voor slachtoffers van de Tsunami schrijven: 'niet voor India a.u.b'?

kniebelknuistje | 01-09-05 | 21:09

@Mazzel 18.42:Citaat uit jouw link"The White House also announced Wednesday that Bush has asked his father, former President George H.W. Bush, and former President Bill Clinton to spearhead an international relief effort for hurricane victims, similar to the effort they undertook for victims of last year's tsunami in South Asia"
Oftewel ze vragen nergens om, ze laten oud presidenten een campagne beginnen omdat ze het verrekken om zelf eens toe te moeten geven dat ze hulp nodig hebben.
Diplomatiek zeggen ze dus: we hebben het buitenland niet nodig, maar we zijn wel zielig nu.

Thygros | 01-09-05 | 21:03

@kniebelknuistje> Welkom bij het eeuwige 'met twee maten meten'.
Alle mensen zijn gelijk... maar toch weer niet!

Lange Neus | 01-09-05 | 21:03

Flip/Flop

Het is zo lastig hè, aan de ene kant vind ik die Bush een M.F., maar aan de andere kant leef ik erg mee met die Yanks op het dak van een huis of in een stadion, omgeven door 3 meter hoog, zeer smerig, water en plunderende/schietende mongeaulen.

Echter, ze analyseren voor miljoenen; hoe groot is de kans, hoe en wat voor rampscenario's zijn er allemaal mogelijk in de delta van New Orleans, hoeveel doden er zullen vallen, etc. Het VOORKOMEN van dergelijke rampen krijgt echter veel minder aandacht en nog minder financiering en we weten allemaal waar op dit moment de dollars aan op gaan.

Zoals hier vanmiddag al terecht een paar keer is vermeld, is er de afgelopen jaren zwaar bezuinigd op waterwerken. What goes around comes around, dat zouden de Amerikanen toch kunnen weten. Als Bush het netjes vraagt zou ik daar zelf nog wel modder gaan scheppen, maar daar gaat het niet om.

Wat minder hypocrici van de Amerikanen, maar vooral van Bush en z'n neocons, dat zou veel helpen. "We are with you people, but get you're act together Yanks".

Lt. Winters | 01-09-05 | 21:01

Toch herinner ik me de gironummers die geopend werden voor Beslan, terwijl de Russische regering toch ook een geldverslindende oorlog tegen de Tsjetsjenen voert (waarvan Beslan zelfs een gevolg was) Heb ik destijds niemand over gehoord.

kniebelknuistje | 01-09-05 | 20:59

Er is in ieder geval een bandje dat dit jaar niet meer op tournee gaat in Louisiana en dat is Katrina and the Waves

Kikkerspuug | 01-09-05 | 20:49

@De Japanner... nog steeds boos over die atoombommen ofzo...??

Plonk | 01-09-05 | 20:44

Leuk om te zien dat veel nieuwszenders in de US aandacht besteden aan de hoge benzine prijzen sinds de overstroming.
Mensen in NY zijn pissed off omdat hun benzine slurpende vervuilende kankerbakken (lees SUV) nu opeens een dure vervelendheid beginnen te worden. Ongelooflijk dat er een stuk land ten grootte van 5 keer neederland onder water staat en je gaat zeiken over de benzine voor je kankerbak, sociaal is dit land een 3de wereldland eerste klas.

de Japanner | 01-09-05 | 20:29

@Mare 18:53 : De meeste columnisten - ook hier dus - blijven liever achter hun rookgordijn commentaar leveren dan dat ze dat commentaar ook verdedigen. Voor zover ik kan zien doet alleen StarF*cker regelmatig mee in de discussies over zijn columns.

Het zal vast wel weer worden opgevat als een open sollicitatie(in dit geval niets mee te maken), maar wordt het niet weer eens tijd voor een blik nieuwe columnisten heren?

TM | 01-09-05 | 20:07

@Jan-Joris-Jaap-Joop 18:29 : Ja hoor :

"TM 01-09-05 @ 14:25"

TM | 01-09-05 | 20:01

@Harige Bangmaker 01-09-05 @ 17:26>
Ik moet zeggen, je krijgt het bijna voor elkaar me een beetje boos te maken.

Mij afschilderen als kaalkopje vind ik bijzonder kwetsend en totaal niet waar. Als je mijn comments hier en daar op geenstijl leest zal je zien dat ik zowel linkse als rechtse ideeen heb (oftewel: ik denk zelf na).

Bovendien heb ik nergens de 'schuld aan links' gegeven, dat vind ik net zo loos als jij.

Maar jij bent wel zo ongenuanceerd om mij meteen als kaalkopje te bestempelen, dingen te beweren die ik niet gezegd heb en dit alles zonder (mijn inziens) geldige reden.

Deze uitspraak: "Het huidige klimaat lijkt te zijn dat alles wat geen Groenlinks of SP is, rechts is. En partijen als de LPF of GW al tegen het extreme aan liggen."
Is een constatering, kijk maar eens in de media. Je zal het hier ongetwijfeld niet mee eens zijn, maar zo zie ik het.

Partijen zoals het Vlaams Belang en Front National (Frankrijk) vind ik rechts, partijen als de (inmiddels gelukkig verboden) CD en CP '86 vind ik extreem-rechts. Partijen als GL en de SP vind ik links, extreem-linkse partijen zijn mij niet bekend.

Links en rechts is geen afgescheiden lijn, maar een relatief begrip waarover gediscussieerd kan worden. Hierboven zie je mijn interpretatie (nogmaals: hier hebben mijn politieke standpunten NIETS mee te maken).

Ik hoop dat dit alles wat duidelijker maakt en dat je me uit het 'kaalkop' hokje haalt. Ik heb jou ook nergens ingeplaatst.

Lange Neus | 01-09-05 | 19:56

@Plonk, er is al lang een next topic.

Mazzel | 01-09-05 | 19:54

De Amerikanen hebben sporadisch externe kennis nodig uit het buitenland betreffende water en/of water-grond interactie. Op sommige onderwerpen kunnen ze soms wat Nederlandse Civiel-technische of Geo-technische kennis gebruiken. In het geval van New Orleans hebben ze Nederland helemaal niet nodig. Het, met RWS te vergelijken, US Army Corps of Engineers heeft op dit gebied kennis genoeg en geld is in de USA ook geen probleem. Next Topic !

Plonk | 01-09-05 | 19:52

Maar goed, plunderaars, tsja... Het is het land dat de rechtse kaalkopjes zo bewonderen om zijn vrijheid.
Helaas is het voor velen in de States iedere dag een struggle for survival. Je neemt dus geen gevangenen. Wat dijn is, mijn is!
Et voila, we grijpen dus direct naar de wapens om te pakken wat we pakken kunnen zolang er een "window of opportunity" is.
Jottem, kaalkopjes, ik kan niet wachten tot jullie ideale samenleving ook hier gerealiseerd wordt!

Pharos | 01-09-05 | 19:46

Overigens, waarom mengt de Chileen zich niet in deze discussie? Is het normaal hier dat posters van een topic zich volledig afzijdig houden. Om te huilen zo laf... Op zijn minst stijlloos.

Mare | 01-09-05 | 18:53

@Zweefvlieger
Maak je niet kwaad, de onnozelheid van SuperG over volgevreten amerikanen is hetzelfde steriotype dat afrikanen te lui zijn om te werken. Ignorance goes a long way stupidity even further.

Mazzel | 01-09-05 | 18:49

Niets willen geven omdat je tegen het beleid bent van de Amerikaanse regering, is natuurlijk de redenatie van een amoebe. Net zo krom als de bevolking van een Afrikaans hongerland niet willen helpen omdat de landsbestuurders corrupt zijn. Ik zie het verband niet zo.

Mare | 01-09-05 | 18:49

@ Thygros 01-09-05 @ 17:48

Amerikaanse regering vraagt waarschijnlijk het buitenland om hulp, zie eerder geplaatste link.

Mazzel | 01-09-05 | 18:42

En dat gewijs ook altijd, start dan ZELF een inzamelingsactie Chileen, onderneem iets lulhannes. Op mijn euro's mag je al rekenen.

Mare | 01-09-05 | 18:39

Even control effen op 'volgevreten'...

Mare | 01-09-05 | 18:37

@TM
Dank je.

zweefvlieger | 01-09-05 | 18:33

@SuperQ -14:29
Ik word eigenlijk steeds kwaaier. Want het zijn juist de gekleurde inwoners daar die omkomen in het water. Zij hebben geen mogelijkheid om weg te komen omdat ze te arm zijn. En dan praat jij over volgevreten Amerikanen? Wat een lulhannes ben jij!

zweefvlieger | 01-09-05 | 18:32

(ik geen enkele andere reactie gelezen, dus ben waarschijnlijk niet de eerste en ook niet de enige die zich afvraagd:)
Denken de Amerikanen dan wel onze hulp nodig te hebben?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 01-09-05 | 18:29

TM 01-09-05 @ 18:00
Je hebt gelijk... LOL

bethundered | 01-09-05 | 18:29

Alleen al de veronderstelling dat de Nederlandse regering geen hulp heeft aangeboden, is mijns inziens volledig uit de lucht gegrepen. Maar we kunnen weer lekker op elkaar gaan schelden, fijn hoor.

Mare | 01-09-05 | 18:25


(-)Nee, meneer de Zeeuw opende gisteren een mongeaulenhuis in plaats Amerikanen eens te bedanken voor het feit dat hij bestaat.(-)
Je gaat te ver Chileen, veel te ver. Schandalig! Beperk je tot het onderwerp en haal er geen zaken bij die totaal niets met de kwestie van doen hebben. Beneden alle peil!

QZNYWRLD | 01-09-05 | 18:23

Vanzelfsprekend hebben alle getroffen Amerikanen recht op hulp. Als de VS niet voldoende middelen hebben om deze ramp aan te pakken, zullen ze ongetwijfeld steun krijgen, ook van Nederland. Wellicht staan de vlaggen van de iets minder rijke landen er iets anders voor? Het is maar een suggestie hoor. Ik dacht na Jaggle hier een iets genuanceerder en intelligenter weblog aan te treffen, maar het is eigenlijk gewoon dezelfde tendentieuze berichtgeving, met insinuaties die nergens op gebaseerd zijn. Alleen de taalvaardigheid is hier ietsje groter.

Mare | 01-09-05 | 18:22

Ze willen dus geen broad coalition in the war against nature? Dan stuurt Nederland ook geen zweminstructeurs en badmeesters, geen molens en poldermodel, geen dijkgraven en geen Willem-Alexander.

Gavrilo | 01-09-05 | 18:20

Sorry Zweefvlieger, had ik nog niet gezien.

14:29 - Mongolen-counter = +1

TM | 01-09-05 | 18:16

@SuperG -14:29
Wat ben jij een smeerlap zeg! Dus de een is zielig, de ander mag wel omkomen! Een soort doodstraf dus omdat je het altijd goed hebt gehad.
Dan heb ik een nieuwtje voor je: jij bent ook volgevreten, je hele leven al. Dus ga effe dood, liefst op een gruwelijke manier!
Echt smerig vind ik jouw redenatie!

zweefvlieger | 01-09-05 | 18:09

17:16 - Mongolen-counter = +1

@King 17:25 : Nou, ze hebben nogal problemen om de mensen UIT dat stadion te krijgen en over te brengen naar Texas. Vanwege het geschiet op helikopters en zo. Ik bedoel maar, daar wordt je toch ook niet vrolijk van.

@Harige Bangmaker, wat dacht je van :

- Osama Bin Laden pleegt aanslag op WTC
- Een paar marokkanen juichen luidkeels, Osama Bin Laden is namelijk 'moslim'
- Afghanistan steunt Osama Bin Laden
- Bush stuurt het leger er op af
- Iraq steunt Osama Bin Laden
- Bush stuurt het leger er op af
- Orkaan New Orleans trekt over
- Bush heeft geen geld en mensen meer omdat ie tot aan zijn nek in Iraq zit
- Zie je wel dat het de schuld is van die Marokkanen!

Kromme logica is niet zo moeilijk hoor.
Hoe snel hoor ik nu de eerste mongool mij hier gelijk geven?

TM | 01-09-05 | 18:00

@Udo Hess
Dijken zijn idd onze spec. De dijken daar waren ook volgens ons ontwerp aangelegd. Alleen jammer dat ze zich niet aan de bouwplannen konden houden omdat 44% van het oorspronkelijke budget richting het ministerie van oorlog doorgesluist moest worden.
Ik verbaas me trouwens over het feit dat ze daar wel tijd hebben om proletarisch te shoppen maar niet om de handen uit de mouwen te steken en de rotzooi op te ruimen.
Het verbaasd me overigens niet dat er uit de rest van de wereld weinig steun komt aangezien hulp uit Canada geweigerd wordt.

Jaymz Blonde | 01-09-05 | 17:53

Hebben die Amerikanen dan ondertussen hun trots al opzij gezet en het buitenland om hulp gevraagd?
Volgens mij niet. Zo gaat het bij andere landen ook, Indonesie vroeg na de tsunami ook niet direkt om hulp, kun je ze dan ook niet geven. De Amerikanen zullen nooit toegeven dat ze andere landen nodig hebben en dus niet om hulp vragen, behalve voor hun favo spelletje oorlogvoeren.
En met de Amerikanen bedoel ik nu niet de inwoners, maar de regering om misverstanden te vermijden

Thygros | 01-09-05 | 17:48

@Japanner

Er zal VAST wel weer een link zijn om deze ellende aan Marokkanen te wijten...

Die is er immers altijd. Marokkanen zorgen voor alle problemen, dat moge duidelijk zijn...

Harige Bangmaker | 01-09-05 | 17:47

@ Udo Hess
Controleer jij je bloeddruk eens even, je maakt me bang met je felle reactie. Ik zou namelijk niet willen dat vanwege mijn comment je hart het begeeft.
Bovendien is je felle reactie ook totaal overbodig. Ik beschuldig de Amerikanen toch nergens van? Bush staat toch niet voor alle Amerikanen?
Met je laatste zin ben ik het ook niet helemaal eens. Draai het maar eens om als wij in Nederland een overstroming hebben en Iran biedt wel even 700.000 soldaten aan om zandzakjes te leggen. Ongevraagd. Snap je dat? En blijven puffen hè!

King of controversy | 01-09-05 | 17:46

Maar goed, nunc est bibendum.
Moet bier drinken.

Wilde niet al te confronterend overkomen, hoor, Lange Neus.

Maar dat je dit kabinet niet rechts noemt, schoot me even in het verkeerde keelgat. Want met alle getroffen maatregelen van J.P. de M.P. en zijn bende is dat een boude bewering. Maar ik lees graag je argumenten die dit zouden kunnen ontkrachten.

Harige Bangmaker | 01-09-05 | 17:44

@Harige Bangmaker,

Er moet toch iemand de schuld krijgen. Ja en deze keer kunnen de marokkanen er toch echt niet iets mee te maken hebben... hoewel, als er niet zoveel marokkaanse steuntrekkers waren, dan hebben we natuurlijk wel meer geld om een luchtbrug met amerika te openen, en daar ging deze ehm discussie toch om.

de Japanner | 01-09-05 | 17:41

Mazzel, billions zijn vertaald in het nederlands miljarden.....

KoC, voor zover ik me kan herinneren waren het niet alleen nederlandse schepen die werden gebruikt, maar AMERIKAANSE legeronderdelen (potons oid) die gebruikt werden om de gaten te dichten. Die dingen lagen nog bij Normandie, en oh ja dat is het strand waar de AMERIKANEN ons min of meer kwamen helpen.

Jeemigdepeemig, wij hebben de afgelopen jaren heel wat hulp van die klote-amerikanen gekregen. Dijken zijn toch onze specialiteit? Nederland moet gewoon gaan helpen.

Udo Hess | 01-09-05 | 17:37

@Zeus,

Slap geouwehoer. Gates is een van de meest filantropische rijkaards in de VS. Die man betaalt echt wel belasting. Jij hebt trouwens een illegale versie van Windows op je systeem, dus houdt maar
op.

SDI | 01-09-05 | 17:31

Oh, en daarbij vergeet ik ook nog even Spanje, dat recentelijk 700.000 illegalen heeft toegelaten. Kun je dat ook in je vergelijking plaatsen? Wel erg rechts namelijk.

Harige Bangmaker | 01-09-05 | 17:28

@. kezie

No shit, Sherlock. Je meent het. Dat de gemeente Amsterdam een ellenlange geschiedenis kent als links bolwerk heeft dus alles te maken met de ontwikkelingshulp van onze nationale regering op dit moment en de manier waarop zij dit landje bestuurt? Dank je dat je mij dat even hebt uitgelegd, want dat wist ik nog niet. Dat ga ik nu overal verkondigen. Omdat kezie dat nu eenmaal zegt...

En dat het allemaal niets met politiek te maken heeft, had je inderdaad ook uit mijn eerdere posts kunnen opmaken. Waar het mij om ging is dat het volkomen belachelijk is om "links" (whatever that may be) weer eens de schuld te geven, dat er geen initiatief wordt getoond. Wat dat betreft moet je het kabinet aankijken. Niet Marijnissen, Bos of Halsema. Maar blijkbaar zijn er nog genoeg idioten, die dat niet begrijpen.

En inderdaad, zo slecht gaat het niet in Amsterdam. Heb tegen de "beruchte" diamantbuurt aangewoond, maar nog nooit problemen gehad, hoewel dat schijnbaar niet zou kunnen vandaag de dag.

@. Lange Neus

Ja, ik plaats je inderdaad in een kaal hokje. Is dat zo erg? Jij insinueert dat we in Nederland geen rechts kabinet hebben in vergelijking met andere landen. Dat is toch te gek voor woorden. Om te beginnen zou ik graag een vergelijking met de ons omringende landen België en Duitsland van je willen lezen. Dat je dit rechtse kabinet "niet zo links" noemt zegt het inderdaad helemaal. Dan snap je er niets van, net als de kaalkoppen, die het niet rechts genoeg kan zijn. Lees jezelf eens terug, en concludeer nu gewoon maar dat je lulkoek spuit.

En dan dit: "Het huidige klimaat lijkt te zijn dat alles wat geen Groenlinks of SP is, rechts is. En partijen als de LPF of GW al tegen het extreme aan liggen."

Wat is dit nu weer voor onzin? Ooit de retoriek van een rechtse rakker aangehoord? Over (s)linkse (haha...) politiek, geitenwollensokken, Volker-van-der-G's, boomknuffelaars en landverraders? 't Is maar net vanuit welk perspectief je het bekijkt. De jouwe is mij volkomen duidelijk.

Wat dat betreft kan ik het alleen maar met TM eens zijn. Geef links gewoon de schuld van alle ellende en doe zelf vooral helemaal niets, behalve kankeren op links...

Harige Bangmaker | 01-09-05 | 17:26

@ TM
Wordt er ook geplunderd in dat stadion?
Bovendien heeft het geen zin om die boten te plunderen. Als alles opgedroogd is, kun je die dingen niet kwijt, en nu kan per plunderaar hooguit 5 boten vasthouden, dus als er per bewoner 6 boten gedropt worden, komt dat helemaal goed.

Ik denk dat het allang duidelijk wat er moet gebeuren. Als de dijken breken, moeten die zo snel mogelijk gedicht worden. Als er mensen dreigen te verdrinken, moeten die uit het water gehaald worden. Simpel toch?

En dan nog even een laatste opmerking in het algemeen. Bush is de schuld van veel doden in N.O. omdat de nationale reserve in Irak zit, en dus niet onmiddelijk in N.O. kon helpen. Maar ik ben bereid Bush het voordeel van de twijfel te geven door te stellen dat hij niet de orkaan heeft veroorzaakt.

King of controversy | 01-09-05 | 17:25

We moeten die gasten net zo goed helpen als we de mensen in Azie hebben geholpen. Ze zijn niet altijd lekker bezig, maar dat maakt niks uit. Je moet IEDEREEN in nood helpen, ook al is het je ergste vijand.

-=PyP=- | 01-09-05 | 17:22

Er zijn daar gewoon mensen in nood, die verdienen hulp basta...

bethundered | 01-09-05 | 17:19

Kleine reactie: inderdaad zou er best wel een herculesje heen mogen. Echter voor de mensen die cynisch roepen dat links nederland niet wil helpen omdat het toch Bush zijn schuld zou zijn:

Het is een beetje bush zijn schuld. Die heeft 44% van het budget voor de New Orleans flood control om het te gebruiken in Irak. bron:http://service.spiegel.de/cache/international/0,1518,372455,00.html. Het gaat om 10tallen miljoenen.

Daarnaast was er bekend dat dit 1 van de meest waarschijnlijke rampen zou kunnen zijn die amerika zou treffen. Niet handig m dan budgetten te gaan halveren.

Verder vind ik nog steeds dat die hercules er maar heen moet met wat hollands voedsel...

magic marine | 01-09-05 | 17:16

Leuk, hulp sturen naar Amerika, nou ze laten Gates maar 1% meer belasting betalen, is de schade in eens gedekt.

Rot op met die kutmongolen, geen seks maar wel bloederige beelden op tv, nee zulke mensen ga je helpen;)

Zeus | 01-09-05 | 17:16

@King : en het is misschien minder efficient omdat ze daar in New Orleans lopen te plunderen en dus wellicht ook bootjes gaan sparen?

Ik denk persoonlijk dat die Amerikanen de boel relatief gezien vrij snel onder controle kunnen hebben zodra maar duidelijk wordt wat er precies moet gebeuren. Want alles is Amerika is groter; de gaten in de dijk maar ook de zandzakken, de mankracht, enz.

TM | 01-09-05 | 17:11

Het kan aan mij liggen, maar als de dijken breken en er komt een overstroming, dan lijkt het mij handig om de dijken weer dicht te stoppen. Dat is dus wat dijkinspecteurs oa doen.
En dan nog even over de 1953 vergelijking: Toen waren de dijken binnen 3 dagen weer dicht, omdat de NL marine haar schepen afzonk. Bovendien kan ik me nog wel foto's herinneren van overvliegende vliegtuigen die massaal rubberen boten naar beneden keilden.
Volgens mij gebeurt dit nog niet in N.O., maar ja dat kost ook geld.

King of controversy | 01-09-05 | 17:07

@KaiserSoza @ 15:22 : I get your point. Maar wat ik hier zie zijn een aantal 'normale mensen'(voor GS dan he...) alsmede een paar reaguurders aan zowel de bijna eng-rechtse als de bijna eng-linkse kant. Maar die heb je overal.

Dus ik vind het zelf nogal meevallen. Je weet van te voren dat niet iedereen dit soort threads zal gebruiken om op redelijke toon te discussieren... ;)

@Lucifer @ 16:33 : dat gedoe over of de VVD nou wel of niet linkser is geworden, wacht even : Het optuigen van de verzorgingsstaat wordt door iedereen toegeschreven aan 'links door de jaren heen'. Ook de rechterlingen zeggen dat en hebben er kritiek op. Als vervolgens een regering die verzorgingsstaat behoorlijk reduceert dan is dat dus een rechts beleid. Dus nou ook niet moeilijk doen zou ik zeggen : de VVD is een rechtse partij en het CDA voert een rechtse koers.

De feiten tonen het aan. Tenzij je met mij mee wilt huilen in het bos over dat 'links en rechts helemaal niet meer relevant zijn'... Kom er rustig naast zitten hoor! ;)

Wat mij overigens op is gevallen de laatste dagen, is dat de pers er met de haren moest worden bijgesleept om verslag te doen. Ik bedoel maar, een paar dagen geleden kwamen die berichten over mogelijke overstroming van het dal waarin New Orleans ligt en ik dacht uh-oh, als dat maar goed gaat. Als Nederlander heb je toch een tikkie gevoel voor wat water kan aanrichten. En tot mijn verbazing werd er nauwelijk of niet over bericht in de gangbare media.

TM | 01-09-05 | 17:03

@jimster
De stad waar je woont wil nog niet zeggen, de stad waar je geboren bent!Balkie is een raszeeuw. Je hebt hem kennelijk nooit prive horen praten... Onverstaanbaar Zeeuws. Ons ben zuunig!

your mother | 01-09-05 | 17:02

Heel de wereld had wel verwacht dat de Gringo's bleven drijven op hun vetlaagjes en zwembandjes. Gaan die aanstellers met hun gezicht naar beneden liggen. Tja dan kan niemand je meer helpen.

Gavrilo | 01-09-05 | 17:01

(Weet niet of iemand het heeft gezegd, gaat niet alle reacties lezen)

Balkenende is GEEN zeeuw
hij komt uit en woont in Capelle a/d Ijssel (naast rotterdam :) )

jimster | 01-09-05 | 16:56

@Maximo.
Dat de mensen plunderen kan ik mij voorstellen en hulp is onderweg:
wederom CNN
"I understand the anxiety of people on the ground," Bush told ABC's "Good Morning America." "... But I want people to know there's a lot of help coming."

Bush announced that he has created a Cabinet-level task force to coordinate hurricane relief efforts across federal agencies, headed by Homeland Security Director Michael Chertoff.

hier de rest:
www.cnn.com/2005/POLITICS/08/31/bush.k...

Interessant te lezen dat Bush internationaal hulp gaat vragen, met een schade van ettelijke biljoenen kan ik mijn dat voorstellen.

Mazzel | 01-09-05 | 16:51

Wat een hopeloos gelul allemaal in de comments. Die gasten die nu hun huis onder water zien staan, dat zijn gewoon burgers die niet zo'n hele gezellige tijd tegemoet gaan. Die gasten mogen we dan best een beetje helpen. Dat gezeik dat een land dat oorlog voert alles zelf maar moet oplossen, dat slaat werkelijk nergens op. Alsof zo'n beetje alle noodhulp die we sturen niet naar landen gaat waar de mensen elkaar uitmoorden. Want daar gaat onze hulp namelijk wel heen. Maar slaap gerust verder. Als de Amerikanen ooit nog eens wat voor ons kunnen doen. Dan slaan jullie de hulp natuurlijk af.

Udo Hess | 01-09-05 | 16:47

@duende: lijkt me sterk. Ik ben helemaal niet geweldadig. Dat kun je niet zeggen van de fascistenkliek die de USA nu regeren.

wannabecool | 01-09-05 | 16:45

@Mazzel en de Japanner.
Ipv dat zij de bevolking van goede hulpvoorzieningen voorzien gaan zij nu achter de mensen aan die juist die hulp nodig hebben en niet willen wachten tot het te laat is.
En dan dulden zij ook nog geen journalisten.
Het is een schande hoe zij hiermee omgaan.

MAXIMO | 01-09-05 | 16:41

Het lijkt erop dat ze de vruchten van hun vervuilende economisch systeem ook nog mogen ondervinden. Wel triest dat dit niet in Washington is gebeurt ofzo, waar ze het beleid maken.

Op www.nrc.nl/buitenland/artikel/11255515...
een verhaal over het vervuilde water waar ze nu mee geconfronteerd worden. (registratie verplicht)

Ik denk dat Bush hier nog zware problemen mee gaat krijgen.

wannabecool | 01-09-05 | 16:40

. Mazzel

Mee eens, hoewel ik wel vind dat het voor een journalist eigen rekening, eigen risico is, zolang ze maar niet in de weg lopen van de hulpdiensten.

brutus68 | 01-09-05 | 16:37

@Brutus, m.a.w. de veiligheid staat voorop, als er een journalist voor zijn kop wordt geschoten is de wereld te klein, dus nogmaals goede zaak dat de journalisten het gebied niet mogen betreden, terechte beslissing.

Mazzel | 01-09-05 | 16:33

. de japanner

Dat ze eten jatten, lijkt me logisch, maar ik zag gisteren op tv iemand rondlopen met een tv. Lijkt me dat je daar weinig aan hebt als je momenteel in N.O. zit. Maar goed, er zal genoeg tuig rondlopen die zich momenteel kostelijk vermaken, ze hebben weinig last van de kit in ieder geval.

brutus68 | 01-09-05 | 16:33

Ik moet het hier toch echt voor lange neus opnemen. VVD is erg naar links opgeschoven het afgelopen decennium, de PvdA een stukje naar rechts D'66 weet al 39 jaar niet wat het denkt en het CDA is gewoon een middenpartij. Al die onderbouwscholieren hier die zeker weten dat het anders in elkaar zit moeten voor straf het bovenstaande stukje 600 keer uitschrijven. Alle mensen die klagen dat het kabinet balkenende het slecht doet snapt niets van staatsschuld, vergrijzing, macro economie en internationale invloed (economisch en politiek) op ons kleine landje. Ben benieuwd of wouter femke of jan het wel hadden gekund zonder de generaties na ons (dat zijn in mijn geval jullie) in de ellende te storten. Hoe gereformeerd Jan Peter ook is bij hem zal je niet het oudlinkse gebruik na ons de zondvloed tegenkomen, integendeel. Ben overigens niet een heel grote jan peter fan laat dat wel duidelijk zijn.

Lucifer | 01-09-05 | 16:33

@maximo
teletekst pagina 122

WASHINGTON De Amerikaanse staten die
zijn getroffen door de orkaan Katrina
krijgen hulp van nog eens 10.000 leden
van de Nationale Garde.In totaal zijn
nu 21.000 reservisten opgeroepen om
hulp te bieden.

Op veel plaatsen moeten de gardisten
een eind maken aan plunderingen.In New
Orleans zijn gewapende bendes actief,
zegt de politie.Zij plunderen winkels
en beroven automobilisten.

Nederland heeft de Amerikaanse regering
een 'dijkinspectieteam' aangeboden om
te helpen bij het bestrijden van de
wateroverlast.En koningin Beatrix heeft
president Bush haar medeleven betuigd.

Mazzel | 01-09-05 | 16:31

@wannabeFOOL
je bent een extremist. Jouw ideeen zijn zo veel gevaarlijker dan die van George Bush....

duende | 01-09-05 | 16:31

@Horror Scoop,

Maar ook wel weer grappig dat er nog mensen bestaan die zo denken

de Japanner | 01-09-05 | 16:31

@TM
Die Chris van Koudspel kan inderdaad aardig op je zenuwen gaan werken!

OK LT, genoeg gelult, weer aan het werk jongen.

Lt. Winters | 01-09-05 | 16:29

. Mazzel

Dat zijn geen journalisten, maar ander geteisem wat hindelijk aanwezig is. Sjek de site van BBC-news, er zijn verhalen van hulpdiensten die worden beschoten door allerlei mafkezn. Dat lijken me geen journalisten...

brutus68 | 01-09-05 | 16:29

Ach er zijn zoveel goede doelen. Zo moet er hoognodig een campagne komen voor de heaumeaux die ze binnenkort in het prachtige perzie weer eens gaan opknopen.

superjan | 01-09-05 | 16:26

@Maximo, of veiligheid, dit stukje van CNN:
NEW ORLEANS, Louisiana (CNN) -- A private ambulance service says it is being hindered in its efforts to evacuate patients from New Orleans hospitals by the lawlessness in the city and appealed to President Bush to activate the military.

Waarschijnlijk lopen journalisten flink in de weg, reden genoeg hen te weigeren in een rampgebied.

Mazzel | 01-09-05 | 16:24

@Maximo,

Journalisten worden op afstand gehouden ivm met de wetteloosheid die er in het gebied is, aldus NHK World.... het bekende veiligheids aspect, verzekeringen van journalisten zijn trouwens ook heeel hoog.

Vreemd eigenlijk dat hele arme mensen of mensen die al een aantal dagen geen eten hebben gehad zich proberen te redden door te plunderen. Ze zijn dus eigenlijk slim genoeg om te begrijpen dat er de eerste dagen geen hulp te verwachten is.

de Japanner | 01-09-05 | 16:23

Ik heb er al veel voorbij zien komen, maar die van Qantrix 01-09-05 @ 13:25 is met stip de meest belachelijke reactie ooit. Werkelijk onovertreffelijk!

Horror Scoop | 01-09-05 | 16:19

@Lt. Winters : Ik trek het me niet aan, het is meer zoiets als de hele dag de nieuwe Coldplay horen. Mag misschien best een mooi nummer zijn maar het gaat lijken op die chinese waterdruppel... ;)

TM | 01-09-05 | 16:15

Oorlogssituaties zijn toch ook gevaarlijk?
Mondkapjes doen wonderen en vaccinaties ook.
Ik begrijp best dat de US Health Care System niet alles dekt maar voor onze Europese journalisten moet dat toch geen probleem zijn om die preventieve gezondheids maatregelen te nemen.

MAXIMO | 01-09-05 | 16:15

@TM@16:07

LOL, trek het je niet aan.

"All our ignorance brings us closer to death"

Lt. Winters | 01-09-05 | 16:11

links, rechts, kunnen we niet meer voor onszelf denken ?

Trouwens Chileen, waar blijft de actie: "Loggen op GS voor de Joe Es of Ai" ? Of ben je zelf ook bang dat er weinig animo voor is ? Als je het zo bekijkt is het wel weer heel makkelijk om links te bekritiseren en zelf ook nul actie te ondernemen, toch ?

ikkezeidegek | 01-09-05 | 16:09

links, rechts, kunnen we niet meer voor onszelf denken ?

Trouwens Chileen, waar blijft de actie: "Loggen op GS voor de Joe Es of Ai" ? Of ben je zelf ook bang dat er weinig animo voor is ? Als je het zo bekijkt is het wel weer heel makkelijk om links te bekritiseren en zelf ook nul actie te ondernemen, toch ?

ikkezeidegek | 01-09-05 | 16:08

@maximo, lijkt mij een redelijk excuus,water+lijken = besmettelijke ziekten, of een grote kans daartoe.

Mazzel | 01-09-05 | 16:08

tisdeschuldvanlinks...*kraak*... tisdeschuld
vanlinks...*kraak*... tisdeschuldvanlinks...
*kraak*tisdeschuldvanlinks...*kraak*... tis
deschuldvanlinks...*kraak*... tisdeschuldvan
links...*kraak*tisdeschuldvanlinks...*kraak*
... tisdeschuldvanlinks...*kraak*... tisde
schuldvanlinks...*kraak*tisdeschuldvanlinks...
*kraak*... tisdeschuldvanlinks...*kraak*...
tisdeschuldvanlinks...*kraak*tisdeschuld
vanlinks...*kraak*... tisdeschuldvanlinks...
*kraak*... tisdeschuldvanlinks...*kraak*tis
deschuldvanlinks...*kraak*... tisdeschuldvan
links...*kraak*... tisdeschuldvanlinks...
*kraak*tisdeschuldvanlinks...*kraak*...
tisdeschuldvanlinks...*kraak*... tisdeschuld
vanlinks...*kraak*

O.K! JULLIE GELIJK! WHATEVAH!!
Maar fuck off met die gebreauken plaat want ik wordt er gierend gek van. Ander Deuntje s.v.p.!

Nieuw : Na Godwin's Law nu TM's Law :

"Als een GeenStijl-thread lang duurt dan stijgt de kans dat er een 'schuldvanlinks-posting' wordt geplaatst naar 1".

TM | 01-09-05 | 16:07

Dus de besmetting en lijken maken het werken onmogelijk voor de journalisten?
Lijkt mij sterk maar je weet maar nooit wat voor excuus zij gebruiken...

MAXIMO | 01-09-05 | 16:03

@Maximo

Klopt, aangezien dat ook van die linkse rakkers zijn gaan die mee lopen plunderen en dat willen ze voorkomen. Oh, en voor degene die weinig snappen, dit is sarcasme.

Ikdus | 01-09-05 | 16:03

@MAXIMO@15:59

Klopt, maar onze man in New Orleans kon niet vertellen of dat was vanwege de "te erge" beelden of het in de weg lopen van reddingsteams. Zal wel een beetje van allebei zijn.

Lt. Winters | 01-09-05 | 16:02

@wannabecool> Er is een verschil tussen rechts en 'dom en incompetent' (wat ik van het huidige kabinet vind :))
Ik durf zelfs te beweren dat als er kabinet van CDA en PvdA geweest was, het beleid en huidige situatie precies hetzelfde geweest zou zijn.
Uiteindelijk zijn het allemaal stoffige grijze muizen.

Lange Neus | 01-09-05 | 16:02

@Maximo, iets te maken met besmettingsgevaar, iets met drijvende lijken misschien?

Mazzel | 01-09-05 | 16:00

Is het trouwens waar zoals Twan Huys gister in Nova zei dat de journalisten zoveel mogelijk weg worden gehouden uit de getroffen gebieden?
Weet iemand hier meer van?

MAXIMO | 01-09-05 | 15:59

de wraak van Allah is zoet, de amerikanen krijgen wat ze verdienen.

Ow ja er even bij vermelde sarcasme modus.

Goed stuk Chileen, het zou idd netjes zijn als de nl regering hulp aanbiedt, echter na 1400 jaar linkse indoctrinatie van Nederland zijn de fatsoensnormen helaas verdwenen.

Mazzel | 01-09-05 | 15:57

@lange neus: als jij dit kabinet niet rechts noemt ben je gewoon knettergek. Dit kabinet is door en door rechts, zo rechts zelfs dat het z e niet uitmaakt dat de armoede in nederland als gevolg van hun politiek toe neemt. Ze zijn gewoon "rotten to the bone", zo rechts. Ik zou ze rechtse smeerlappen kunnen noemen zelfs, maar dan zou ik me verlagen tot die zielige rukkers die het steeds over de "linkse kerk" hebben en die overal "een links komplot" in zien.
Dit is wel erg off topic overigens.

wannabecool | 01-09-05 | 15:55

Het is Gods wil toch? En anders de mijne wel. Misschien gaan ze nu eerst eens de interne problemen oplossen in plaats van overal ter wereld een oorlog te (willen) beginnen.

Horror Scoop | 01-09-05 | 15:55

@zumkotsen@14:55

Heerlijk! en je weet; "the truth will set you free"

Lt. Winters | 01-09-05 | 15:53

Janken dat je het zo slecht hebt maar ondertussen. Dat is ook een beetje het probleem van die K*****VVD`ers. Al die vvd`ers zouden ze het land uit moeten zetten! Alle kaalkoppen met een nederlands vlaggetje eruit, ga lekker in Amerika helpen ofzo als het je echt wat interesseerd. Lekker rustig zonder dat tuig!

God_ookwel_dennis | 01-09-05 | 15:53

@ander: dat zal niet werken. Ze hebben al de meeste schulden van alle landen in de wereld.

wannabecool | 01-09-05 | 15:50

Zowel in de Us of A als in AFRICANDEL alsmede in de NIEDERLANDISCHE LINKSCHE ROTTE KRUIS ARMEE kunnen alle negerts en aanverwanten en vermeende simplalullen een hele fijne bloedjesspuwing genieten
ZOLANG ALS ER IN DIT FIJNE LANDJE NOG (WEER) AOWers (voor jeugdigen vmbo'ers: dat bennen ouwe zijkers van boven de 65 eeuw) ZIJN DIE ALDI KATTENVRETEN ALS AVONDMAALTIJD NUTTIGEN OMDAT ER DOODGEWOON GEEN POEN IS VOOR NORMAAL VRETEN
Wil je iemand helpen ?? gaat eens naar een fijn krepeerhuis en haal ome Jan/tante Truus van 84 die al 2 jaar binnen zit in zijn/haar rolstoeltje, want er is niemand die ze opzoekt en alle famielje is dood of heeft niet bestaan, eens naar buiten ben je eens niet de enige de de zon ziet schijnen op een mooie dag.
BTW who gives tegenwoordig nog een bloody fuck om een paar kamelenzadelsnuivers in IRAK pleur plat die mongolenbende en maak er een linkse parkeerplaats voor skoda's saab's en voormalige 2cv's van.
Wat een hypocriet en huichelachtig gelul allemaal burp zo ... en loop nu maar effe lekker leeg

endeldarm | 01-09-05 | 15:49

@Harige Bangmaker> Wat ben jij voor gefrustreerd ventje?
'Maar ja, ik redeneer dan ook niet vanuit een Kaalkop-optiek'
Daarmee insinueer dat ik redeneer vanuit een kaalkop-optiek? Waarmee je insinueert dat ik een kaalkop ben?
Zo ja, dan zie je dat helemaal fout en wil ik je van harte aanraden mensen die je niet kent minder snel in een hokje te plaatsen.
Wat ik bedoelde met 'niet zo links', is dat ons 'rechtse' kabinet in vergelijking met buitenlandse begrippen helemaal niet zo rechts is.
Het huidige klimaat lijkt te zijn dat alles wat geen Groenlinks of SP is, rechts is. En partijen als de LPF of GW al tegen het extreme aan liggen.

Lange Neus | 01-09-05 | 15:49

Laten we een Marshall-plan opstellen voor de Verenigde Staten. Ik denk dat we wel wat aardige voorwaarden kunnen bedenken. Allereerst ruilen we New York terug voor Suriname!

ander | 01-09-05 | 15:47

Feit is dat die oorlog ook een rol speelt in deze tragedie. Om de illegale, criminele bezettingsoorlog in Irak te betalen is in die regio bezuinigt op infrastructurele projecten als dammen ed. Ook is de National Reserve is onderbemens in de regio omdat oorlogsmisdadiger George bastard Bush, die mensen ingezet heeft in Irak, waar die organisatie nadrukkelijk niet voor bedoelt is. Die organisatie is opgezet voor precies rampen als deze IN AMERIKA.

Ik las ergens dat de bezuinigingen, verantwoordelijk voor deze mischien wel duizend doden, 8 uur oorlogskosten in Irak betekenen.

wannabecool | 01-09-05 | 15:45

@Harige bangmaker: mooie actie jongen. Eerst het verwijt dat het rechtse kabinet Nederland in de vernieling helpt, vervolgens aangeven dat de PvdA de lakens uitdeelt in Amsterdam als weerwoord tegen uitlatingen van Amsterdammert.

En nou moet ik concluderen dat het in Amsterdam dus wel goed gaat zeker?

Je postings bewijzen dat het allemaal niets te maken heeft met politieke voorkeur, maar met een gewone menselijke opstelling. Om Kaiser nog eens te quoten: "in de tussentijd is het in mijn ogen niet meer dan normaal,dat ongeacht het inkomen, godsdienst en/of bruto nationaal produkt, je op zijn minst kan vragen of je kan helpen."

Dus aan alle linkse reaguurders: dat Amerika de duivel representeert, weten we nu wel. Laat het hier maar eens een keertje achterwege.

kezie | 01-09-05 | 15:44

@quantrix 14:15

Ben niet zo voor de Amerikaanse "Gun-Ho"-aanpak. Echter ik weet bijna zeker dat als er een regiment Amerikaanse soldaten Sebrenica had moeten beschermen een hoop gezinnen nog compleet waren daar.

"This man is going on the bus", "No the f*ck he aint't" *laadt M4 door* "My orders are to protect him, so f*ck of Mladic"

Het probleem met de simpele, doch rechtgeaarde, Amerikaanse soldaat ('t zijn wat dat betreft net Duitsers; befehl ist befehl!) is dat een klein probleem al snel uitloopt tot een "full-blown war" en dat was daar toen ook weeer niet de bedoeling (ze waren aan het sparen voor Irak denk ik).

Lt. Winters | 01-09-05 | 15:43

@Harige Bangmaker,

Bush keek neer op zijn onderdanen in New Orleans toen ie met zijn Airforce 1 erover heen vloog, en dacht hadden die stakkers maar meer moeten bidden, dan was dit niet gebeurd.

Je kan het ook anders zien. Veel ccchristenen zien groot schalige gebeurtenisssen met niet zo'n goede afloop als de straf van God. Dat zegt dus iets over god of over de amerikanen.

de Japanner | 01-09-05 | 15:40

@ . -=PyP=-

Inderdaad zeg! Totaal niets, maar dan ook helemaal NIETS meegekregen van New Orleans de afgelopen dagen.

Niets bij Nova, geen openingsitems op het verderfelijke journaal, niets van dit alles op RTL4!

H e l e m a a l n i e t s !

Linkse kranten openen er niet mee, op de radio ook al h e l e m a a l niets, maar dan ook NIETS te horen over deze ramp.

Misschoen moet je eens wat minder selectief om je heen kijken en wat minder op Stormfront rondhangen.

Harige Bangmaker | 01-09-05 | 15:39

@ikdus, boeie!
Ik denk dat jij een ander idee van cool hebt dan ik.

wannabecool | 01-09-05 | 15:39

@KaiserSoza
Je hebt bijna helemaal gelijk. We moeten het echter niet aanbieden VOORDAT ze erom hebben gevraagd. Al is het alleen maar omdat ze dan, middels een stukje zelfreflectie, doorhebben dat ook zij niet zonder de rest van de wereld waar ze schijt aan hebben als het ze uitkomt, kunnen.
Zie het maar als opvoekundig trucje dat bij kleuters werkt en dus ook bij de VS

Momus | 01-09-05 | 15:39

Begint toch wel aardig uit de land te lopen daar...., volgens de BBC is er geschoten op helicopters die dat stadion willen evacueren, en zijn de vluchten voorlopig gestaakt...

brutus68 | 01-09-05 | 15:38

@wannabecool

Gaat niet lukken knul, die nick van je.

Ikdus | 01-09-05 | 15:37

Laat ze hun moordtroepen maar uit Irak terug trekken. Vieze moordende en martelende smeerlappen.

wannabecool | 01-09-05 | 15:34

@ Lange Neus
Volgens mij, Lange Neus, snap je er geen reet van. Dit kabinet is zo rechts als het maar zijn kan. Veel rechtser kan bijna niet. D'66 compenseert het hele gedoe slechts in naam. Feitelijk stelt dit clubje natuurlijk al lang niets meer voor. Maar houdt dat bord maar voor je kop, wel zo makkelijk.

Maar ja, ik redeneer dan ook niet vanuit een Kaalkop-optiek.

Goed, laten we maar bidden voor de getroffenen. Volgens New Born Christian Bush draagt dat bij aan een voortvarende opbouw van the Crescent City. Veel bidden enzo. Nou! Hierbij dan! Met 1 vinger in mijn reet hoop ik dat God het allemaal oplost daar in New Orleans.

Heb ik ook weer iets goeds gedaan vandaag.

Harige Bangmaker | 01-09-05 | 15:33

@pyp: dat DOEN de amerikanen met de rest van de wereld inderdaad... heb je wel een s het nieuws gezien daar (en dan niet CNN)??

MDA | 01-09-05 | 15:31

@lange neus: dan zou ik maar snel je lidmaatschap van de VVD opzeggen... Als je een CDA / VVD (D66 telt niet mee) coalitie hebt en die is 'niet zo links' dan is er iets ernstigs mis bij de VVD. Ik ben het trouwens niet met je eens hoor, maar da's wel erg off-topic...

MDA | 01-09-05 | 15:29

@KaiserSoza: Hulde. De spijker op zijn kop. Net iets te veel niet relevante argumenten gezien in deze discussie.

kezie | 01-09-05 | 15:28

@Don,

Jij snapt het begrip 'wereld' steden

de Japanner | 01-09-05 | 15:28

Het lijkt wel of de linkse flikkers in Hilversum (Barend en van Dorp bijv.) bewust geen nieuws uitzenden over New Orleans. Laat maar stikken denken ze, dat doen die Amerikanen toch ook met de rest van de wereld denken ze.

-=PyP=- | 01-09-05 | 15:28

The typical Dutch cheap-ass -tighter than the skin on a wiener- attitude is nicely reflected here. Ongezien de tiefus the next time YOU need help.

keyword | 01-09-05 | 15:26

@Momus,

Nawijn zal zich nooit willen opofferen voor een paar arme amerikaanse zwarten.
Bovendien, cheimsch afval sturen naar een gebied wat nu al zo verontreinigd is, is wel hele.. zwarte humor

de Japanner | 01-09-05 | 15:26

@TM 01-09-05 @ 14:30

Ja, sorry, sommigen onder joe allen, moeten ook nog werken voor de kost..

Waar ik mij (en dan voor de mensen die niet goed gelezen hebben, halverwege het topic binnengevallen zijn, en /of het iq van een spruitje hebben of stront in hun ogen hebben, maar dat terzijde) zo enorm aan irriteer, is het de 'politiek korrekte' houding van links georienteerde mensen hier, die als er in Afrika wat te knuffelen valt, vooraan staan, terwijl nu er in de USA een behoorlijke ramp is, meteen klaarstaan met de stelling dat ze mans genoeg zijn om het zelf op te kunnen lossen, in de tussentijd is het in mijn ogen niet meer dan normaal,dat ongeacht het inkomen, godsdienst en/of bruto nationaal produkt, je op zijn minst kan vragen of je kan helpen.
Das alles, ik hoop dat ik mijzelf duidelijk gemaakt heb.

KaiserSoza | 01-09-05 | 15:22

Over hulp gesproken:
kunnen we die vette tampon van een Nawijn niet gewoon aanbieden om daar in die dijk te stoppen in New Orleans? Ik bedoel: da's toch 2 vliegen in een klap?

Momus | 01-09-05 | 15:18

Volgens mij hebben wij niet echt een rechts kabinet, meer 'niet zo links'.

Lange Neus | 01-09-05 | 15:16

Pardon: dubbele post. Stond nog in de cache hier.

ander | 01-09-05 | 15:14

Jongens, hoe halen jullie het in je hoofd om hier links/rechts bij te halen? Zoals bekend hebben wij momenteel een rechts kabinet dat tot nu toe nog niet veel actie ondernomen is. Gaarne niet klagen over gebrek aan Linkse hulpverleners.

Verder ben ik het er geheel mee eens dat op dit moment irrelevant is of de Amerikanen dit hadden kunnen aan zien komen, of minder mensen naar Irak hadden moeten sturen. Op dit moment is noodhulp geboden (ook al is wel erg cynisch dat de Amerikanen Canadese hulpvliegtuigen terugsturen zie: www.dailykos.com/storyonly/2005/8/31/2... ja ja Links Amerikaans weblog)

Laten we zandzakken sturen of laten. Grappen over wel politiek maar niet militair steunen, mogen later. Eerste hulp is geboden.

ander | 01-09-05 | 15:13

Willen ze überhaupt onze hulp wel?
Projectie van hun imago als een wankele reus willen zij toch niet verspreiden dacht ik zo.......

MAXIMO | 01-09-05 | 15:13

Ik blijf het toch verwonderlijk vinden dat zovelen in deze tread het nodig vinden om vanwege hun afkeer voor de regering Bush of de Amerikanen in het algemeen geen steun willen verlenen aan de slachtoffers van deze ramp. En dat terwijl we in andere gevallen toch nooit zo kieskeurig zijn. Voorbeelden? De regering van Sri Lanka voert al jaren een bloedige burgeroorlog met de Tamils, maar dat vonden wij blijkbaar geen belemmering om geld te geven na de Tsunami. Ook Indonesie, mn Atjeh (waar ook een soort burgeroorlog woedt) kreeg ook zonder mankeren steun na de vloedgolf. Iran, een land waar de meeste Nederlanders toch ook hun bedenkingen bij hebben, kreeg na de recente aardbevingen ook hulp. Zelfs een absoluut eng land als Noord-korea kreeg laatst nog hulp na een grote treinramp. En terecht? want in al deze omschreven voorbeelden was er sprake van mensen in nood en in een dergelijk geval ga je die niet vragen op wie ze hebben gestemd of wat hun nationaliteit is, kwestie van fatsoen en medemenselijkheid lijkt mij.

Tjoko | 01-09-05 | 15:12

In Tokyo loopt van alles rond, negers inbegrepen.

Don Quichote | 01-09-05 | 15:06

@. Amsterdammer

En dat voor een Amsterdammert...
Wat moet dat zwaar zijn in dit linkse bolwerk:
www.amsterdam.nl/gemeente/gemeenteraad...

Met dank aan de stem van ondergetekende.
Graag gedaan.

Harige Bangmaker | 01-09-05 | 15:02

Wat een geweldige reacties weer hier. Laat Amerika maar lekker de tiefus krijgen is ongeveer de teneur.
Weet het niet zeker maar ik denk dat De Chileen dit ook allemaal niet zo serieus bedoelt.

Maar het is inderdaad buitegewoon opvallend dat er niet een hulp geboden wordt (hoeft niet financieel te zijn, expertise is waarschijnlijk wel welkom)

Mag hopen dat de Amerikaan bij een volgende ramp in NL ook denkt, laat ze maar fijn aan het gas gaan daar (hey ... dat is toevallig)

Ikdus | 01-09-05 | 15:00

de Japanner 01-09-05 @ 14:42
Ik ben offtopic, ik weet het, maar volgens jou is de gemiddelde Japanner geen racist???
Als jij het zegt geloof ik jou!!
Ik ben er inderdaad zelf helaas (!!!) nog nooit geweest, maar heb veel verhalen gehoord uit eerste hand.

Pannie | 01-09-05 | 14:59

Jeetje... het lijkt daar steeds meer op een derde wereld land: Een corrupte regering, plastic en houten huisjes die omvallen bij een stevige storm en tiephus en cholera bij de eerste de beste overstroming... Lachuh!!

MDA | 01-09-05 | 14:56

Wat kost die bevrijding en democratisering van dat achterlijke zandgat in het M-oosten de Amerikanen nu precies? Ik geloof ruim 1 miljard dollar per dag? Tsja dan zal Bush toch eerst even in zijn eigen buidel moeten tasten om het New Orleans probleem op te lossen imho?
En ?t is natuurlijk godgeklaagd dat in het rijkste land ter wereld miljoenen mensen amper genoeg te vreten hebben terwijl miljoenen anderen lijden aan de gevolgen van overgewicht. Fijn hoor, zo?n reborn christian aan het roer.

@redactie
kunnen er weer eens leuke topics gestart worden? In de (geen)stijl van het D?66 congres, het ontmaskeren van spammerts, upload tournee, feauteau fuck, ruzies met bekende personen / instellingen etc.? Want tegenwoordig bestaat 80% van de berichten uit verzuurd rechts-populistisch gezwam.

zum kotzen | 01-09-05 | 14:55

kutpost, nerdgelul. Je kan JP wel overal de schuld van geven. Jezus wat zal het hier stil worden als de pvdaars weer aan het ruleren is in Den Haag.

Amsterdammer | 01-09-05 | 14:53

Hahahahaha, wat een heerlijk proletenartikel weer, Chileentje. Echt iets voor een domme rechtse Telegraaf-lul. Lekker finaal in het kontje van Sjors Boesje.

Dinalfos | 01-09-05 | 14:50

@Harige Bangmaker

idd. Wel even de hulp aanbieden, dat doen we nu eenmaal bij rampen, dat hoort ook zo.
Wij hoeven die gedupeerden daar natuurlijk niet aan te kijken op het feit dat hun regering er misschien een puinhoop van maakt.

Heeft ook geen fucq te maken met links of rechts. Links is waar je grote teen rechts zit.

Boomer | 01-09-05 | 14:45

@Momus,

LOL! (^^)

de Japanner | 01-09-05 | 14:44

Zie dat mensen mij reeds voor waren. Excuus, zal voortaan beter opletten.

Harige Bangmaker | 01-09-05 | 14:44

@duende
Prima, maar dan willen wij wel in het vervolg mee kunnen beslissen wie er in de VS de dienst uitmaakt. Want dáár was de Marshallhulp voor bedoeld.

@Lucifer
Het gelijk in Irak zie ik niet helemaal. In mijn beleving heeft Bush daar een beerput opengetrokken en is hij nu de deksel kwijt.
In plaats van de (door de VS geteunde) "schurk" Hoessein, heeft Bush een theocratie en een burgeroorlog gecreëerd. Briljant plan. Die theocratie die naast de deur ligt, Iran, is overigens wél bezig massavernietigingswapens in elkaar te draaien, maar helaas heeft de heer Bush zijn kruit in ieder geval bij zijn electoraat verspeeld om nog te kunnen ingrijpen.
Kortom: dat gelijk van Bush moet je me maar eens uitleggen.

SuperG | 01-09-05 | 14:44

nou die Amerikanen de typhus wensen is al uitgekomen en cholera ook..
hasjikidee!!!

Momus | 01-09-05 | 14:44

@Pannie: ik heb ze er wel gezien hoor..
En jij ben niet door het poortje heengekomen...

Momus | 01-09-05 | 14:42

Pannie,

Er wonen best wel wat negers in Japan, als je er wel eens geweest bent of wel eens naar een andere zender dan Talpa (achtigen) kijkt, dan zou je dat weten.... maar dat geeft niks. Er wonen trouwens ook weinig Japanners in Neederland, wist je dat?

de Japanner | 01-09-05 | 14:42

Wat heeft linksdragend Nederland met de ontwikkelingshulp van dit rechtse kabinet te maken?

Toch wel grappig, hebben we eens een rechts kabinet, gaat het land daardoor naar de klote, hebben we zo'n beetje de hoogste brandstofprijzen en de slechtste economische groei sinds tijden, en een wereldvreemde MP, met kornuiten die nog wereldvreemder zijn en in de jaren '50 schijnen te leven, is er TOCH weer iets te vinden om de wereldellende maar weer eens op de geitenwollensokken af te schuiven.

Grappig, maar VERRE van overtuigend.

En inderdaad Bush, wens Nederland "please, pretty please with sugar on top", de volgende keer ongezien de tiefus! Het zal wederzijds zijn.

Harige Bangmaker | 01-09-05 | 14:41

Ze hebben toch op het vliegveld van kyoto een poortje staan dat afgaat bij een te laag IQ? Daarom zie je er ook zo weinig Nederlanders. (dit is bekend Japans grapje)

Momus | 01-09-05 | 14:41

Momus als jij er wel was geweest had jij er ook geen gezien.
Oostblok dames daar zijn ze weer wel dol op.

Pannie | 01-09-05 | 14:40

@Momus,

Waar zouden we zijn zonder mensen met enige opleiding... en gevoel voor humor! (^^)

de Japanner | 01-09-05 | 14:38

@Pannie: "Ik heb in Japan nog nooit een negert gezien."
Als je er ook nooit geweest bent kan dat ook moeilijk....

Momus | 01-09-05 | 14:38

@TM
En je mag raden welke partij al sinds 1977 onafgebroken in de regering zit.

SuperG | 01-09-05 | 14:37

@TM En bij kyoto heeft hij groot gelijk bij Irak ook maar niet om de door hem genoemde redenen.

Lucifer | 01-09-05 | 14:37

O ja, een uitgelezen kans om iets voor de Marshall-hulp terug te doen.
En ja, daar is de US toen ook niet armer van geworden, en wij dit keer dus ook niet.

duende | 01-09-05 | 14:37

ik vind dat we op zijn minst x-minuten stilte in acht moeten nemen. Als we dat niet doen, zijn we schoften.

duende | 01-09-05 | 14:34

@Chileen : Bush HEEFT de hele wereld al een heleboel keren ongezien de tyfus gewenst. Kyoto, Iraq, noem maar op.

Dus waar hebben we het nou eigenlijk over best vent...?

TM | 01-09-05 | 14:32

@Soza: Zeg, hou effe op met die plaat. Er zit een barst in.

"tisdeschuldvanlinkstisdeschuldvanlinks
tisdeschuldvanlinkstisdeschuldvanlinks
tisdeschuldvanlinkstisdeschuldvanlinks
tisdeschuldvanlinkstisdeschuldvanlinks"

Heb je verder ook nog steekhoudende argumenten of zeau?

TM | 01-09-05 | 14:30

@Qantrix
bi-laterale hulp is geen gift. Dat is landen geld geven om daarvoor spullen te kopen in het 'gevende' land. Dat is dus gewoon een manier om je eigen slechtdraaiende bedrijven te subsidieren.
De VS 'geven' alleen maar bilaterale hulp.

Los daarvan vind ik dat de mensen in New Orleans wel hulp van ons verdienen. Al is het alleen maar omdat ze zo weinig op de gemiddelde Amerikaan lijken. Maar zoiets moet na een vraag komen en aangezien de regering aldaar daar toch te 'trots' (betweterig) voor is, zal die vraag wel niet komen.
Teslotte moeten ze zich eens afvragen waar hun leger toch mee bezig is. Een beetje machtigste leger ter wereld kan toch gemakkelijk een stad evacueren?

Momus | 01-09-05 | 14:29

@zweefvlieger
Het is inderdaad heel wat anders dat er dagelijks mensen omkomen van de honger en ellende in Afrika, dan dat eenmalig een fractie van dat aantal aan volgevreten Amerikanen om het leven komt door een harde wind. Daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben.

SuperG | 01-09-05 | 14:29

@Marieke
Natuurlijk niet!

Pharos | 01-09-05 | 14:28

. de Japanner 01-09-05 @ 14:21
Welk bleekwaterincident???
Japanse ouders die een negerkindje adopteren, zie je het voor je?
Ik heb in Japan nog nooit een negert gezien.

Pannie | 01-09-05 | 14:28

Voorbeeld: In 1987 kreeg Mexico na de aardbeving hulp uit zeer onverwachte hoek. Het straatarme Ethiopie stuurde een flinke financiele bijdrage. In 1935 namelijk had Mexico Ethiopie uit de problemen geholpen en nu zag het land een kans om iets terug te doen. En zo hoort het I scratch your back, you scratch mine. En al die idioten die dat niet snappen zijn de echte asocialen.

Lucifer | 01-09-05 | 14:27

@Qantrix
Achterstallig onderhoud aan dijken is / wordt inmiddels verholpen. Dus.
Maar goed, als je - zoals die lui in New Orleans - zo vlakbij Tornado Alley woont, betaal je een GODSvermogen om je huis te verzekeren. Sterker, verzekeringsmijen willen je niet eens verzekeren tenzij je je intrek neemt in een stevig stenen huis. En laat dat nou voor heul veul Amerikanen onbetaalbaar zijn.
Ergo: veel nu getroffen mensen woonden in plastic (jawel) danwel houten huizen, en tsja, de armen zijn dus weer als eersten de lul.
Nu weet ik wel dat heul veul domme rechtse reaguurders zullen blèren dat het toch echt hun eigen schuld is dat ze arm zijn, maar I've got news for you: dat is in veel gevallen dus niet zo, hé.

Pharos | 01-09-05 | 14:27

Ik neem aan dat GS de reclame opbrengsten van vandaag gaan storten in het noodfonds voor New Orleans?

Marieke | 01-09-05 | 14:26

Tikkie onzin. De omvang van de schade is nog niet eens in de verte bekend, ze kunnen zowiezo de stad nog niet in, ze hebben daar de National Guard, het leger, de FEMA, enzovoort. Mogen die lui eerst even kijken wat ze nodig hebben? Of moet Nederland per se binnen twee dagen 5.000 volkomen overbodige dekens gaan uitdelen?(en moeten we dan eisen gaan stellen aan de overheid als ze hulp willen hebben trouwens?).

Komt allemaal vast nog wel, de noodhulp zal daar denk ik niet echt beter worden omdat Den Nederlanden Ten Hulpe Trekken!

TM | 01-09-05 | 14:25

@wattan
Je hebt gelijk. Duizenden dode Amerikanen is veel minder erg dan duizenden dode negerts.

zweefvlieger | 01-09-05 | 14:23

Ik ben alvast een actie begonnen, tinyurl.com/8kv5q

Iemand moet toch de eerste zijn...

Hoof | 01-09-05 | 14:22

@Pannie,

Zekers, er vinden daar honderden bleekwater incidenten per jaar plaats, kan wel zien dat je het nieuws goed in de gaten houdt.
Verder is het zo dat buiternlandse illegalen daar niet welkom zijn, gelukkig komen dat soort dingen hier niet voor.

de Japanner | 01-09-05 | 14:21

Japan is volgens mij een van de meest racistische landen ter wereld trouwens.

Pannie | 01-09-05 | 14:16

@Lt.Winters: :D :D :D :D
Tsjah, maar ik vraag me af wat Amerika/Bush wel goed zou kunnen doen bij een groot deel van de bevolking. Een van de argumenten tegen hem bij de verkiezing was dat hij Amerika zou isoleren en dat het hem geen fock zou kunnen schelen om dictators in het midden-oosten. Volgens de Jappaner was ik tijdens dat Bosnie gedoe nog maar 5, dus ik kan me er weinig van herinneren, maar ik hoorde van wat oudere vrienden dat er toen genoeg mensen waren die toen op Amerika afgaven dat ze niks in Bosnie hadden gedaan.
-
Amerika is zeker niet perfect, en ik ben het ook niet eens met al die militaire interventies. Maar in discussies word ik nogal snel vreselijk pro-amerika, ook om dat ze anders maar saai en nogal eentonig word en om tegen de stroom in te gaan, en dat is waarschijnlijk ook wel de reden van deze nieuwspost.

Qantrix | 01-09-05 | 14:15

Brussel is op vakantie toch?
Weten we gelijk definitief zeker dat het niet de 'echte' Brusselmans is.

Pannie | 01-09-05 | 14:15

M.A.W. de aloude discussie of het ware altruisme bestaat? Wie geeft hulp om wat voor reden... Waarom is deze situatie dan zo speciaal..? Omdat het hier niet gaat om het stigma arme ondervoedde Afrikaantjes maar zgn. arrogante yank. knip/plak: "En zo wordt het een kwestie van wie market z'n eigen ramp het mooits/ best... Waar is het meeste drama. en wie verdiend het meeste hulp.. knappe jongen die dat kan bepalen.."

indexs | 01-09-05 | 14:12

@TheRealShowstopper
Dat zou best kunnen.
We hebben hem al een tijdje niet gezien en dit past wel binnen zijn logica.

MAXIMO | 01-09-05 | 14:12

Ik heb me echt bescheurd om dat stukje van de Chileen. Of het parodie of satire is daar ben ik nog niet uit. Wat een ongelofelijk stukje proza! :D

quartz | 01-09-05 | 14:12

Jow! Wat een reaguurders en hoop @-tjes!
Un warum? Omdat New Orleans natte voeten krijgt en we niet klaar staan?
Houdt toch op, alstjebieft! Een land dat getroffen wordt door een natuurramp is natuurlijk nooit prettig, dus knap klote. Er is echter wel een verschil WELK land dat overkomt en of wij mede-aardvarkens ons moreel verplicht voelen hier voor in de bres (Lees; vinger in de dijk) te springen. IMHO is een land dat biljoenen (NL'se schrijfwijze!) in defensie pompt en vrijwillig de werled om zeep helpt met die investering prima in staat haar eigen boontjes te doppen.
Komt er toch een 555 actie, dan van mij enkel en alleen 'ongezien de typhus!'

Kakbouter | 01-09-05 | 14:09

@De Japanner: Geloof maar in wat je wilt, ik zal er niet om wakker liggen, maar die koude oorlog was er niet voor niks.

Qantrix | 01-09-05 | 14:09

Is dit een op-proef-topic van Brusselmans?
Hij is al een tijdje niet meer te ontdekken in de reaguurderspanelen, hetgeen kan betekenen dat hij stageloopt bij de GS redactie?

TheRealShowstopper | 01-09-05 | 14:09

@ KaiserSoza

Zucht, wie is er aan de macht? Rechts
Wie is de minister van financiën? Zalm

nogmaals waarom reageren we het weer af op links waarom? lekker makkelijk, rechts geschreeuw.. Als rechts het erg vindt, zou je je eigen steentje bij moeten dragen...

Lacopo | 01-09-05 | 14:09

@quantrix@13:53

Daar hebbie gelijk in (over dat eigenbelang) en ik geef Bush ook niet de schuld voor die orkaan, wel voor feit dat hij zo ontzettend hypocriet is en Amerika het altijd zo goed weet voor de rest van de wereld. Amerikaanse logica is een beetje als: "fighting for peace, is like fucking for virginity". Het is trouwens wel zo dat dit voor Bush al in gang was gezet, hij heeft alleen een versnelling opgeschakeld. Chileen zuigt er trouwens wel erg hard aan in dit stukje bij George (jij zij Clinton, ik dacht ineens aan zuigen).

Lt. Winters | 01-09-05 | 14:08

@MDA: Normaal komen er in New Orleans ook geen categorie 5 orkanen, er zijn ook eerder wel zwakkere orkanen geweest, en bij die zwakkere normale orkanen hielden de dijken het wel. Dit is de eerste keer dat er zo'n zware orkaan is geweest, en daarbij komt ook nog eens dat deze orkaan niet was verwacht, Katrina was eerst voorspelt als een zwakke storm en pas in de aanloop van minder dan een week bleek echt hoe zwaar die was.

Qantrix | 01-09-05 | 14:07

giro 555 doet natuurlijk niets, in de VS is alles te controleren. je moest eens weten hoeveel er (in Azie) aan de strijkstok is blijven plakken.

recaltje | 01-09-05 | 14:05

@QwertAzerty
pff, wat een gelul allemaal zeg. Wat er nu aan de hand is in New Orleans gebeurt elk jaar 5x zo erg in Bangladesh en daar hoor je niemand over...

Als je het 5x per jaar overkomt, noem ik dat de problemen zelf opzoeken.

Joey | 01-09-05 | 14:05

@Qantrix,

Ja, ik snap hem weer 'het rode gevaar verhaal' Geeft niks, geloofde ik ook nog in toen ik 15 was

de Japanner | 01-09-05 | 14:05

Dat mega leger van de Yankies anders nog niet gezien. Misschien te
druk met olie-oorlogje voeren in het buitenland? Wellicht dat hun
democratische vrienden uit Saoedie Arabie nog een donatie kunnen doen.
En zag je GS grote held Bush heldhaftig in z'n vliegtuig hoog & droog
overvliegen. Wedden dat ie met z'n blote voetjes in een teiltje water
zat om optimaal mee te voelen met het klootjesvolk beneden.
Die rechtse censuur begint aardige vormen aan te nemen hier...
Misschien moeten jullie een inlogportal ervoor gooien.

Ramsteen | 01-09-05 | 14:05

@quantrix: ja maar hier zijn geen categorie 5 orkanen, dus hoef je hier geen dijken te bouwen die dat kunnen houden... en daar wel. En als je dat niet doet, dan ben je dom.... zeker als je geen arm land bent die geen geld heeft voor dijken ofzo...

MDA | 01-09-05 | 14:03

@Nooit meer slapen 01-09-05 @ 13:56

"Het blijkt maar weer eens dat (links)NL hulp geeft meer om hun eigen gemoedsrust te ledigen, dan uit pure humaniteit.
Afrikaanse hongerbuikjes scoren beter!"

Spijker op z'n kop! Tis natuurlijk veeeeel geaccepteerder in het salonsocialisties bolwerk hier, om effe lekker te ageren tegen de USA.

KaiserSoza | 01-09-05 | 14:01

@Forgie: Als hier een categorie 4 orkaan over de dijken heen gingen dan zouden die het ookwel begeven, en als jij dan een stad van 2 miljoen mensen compleet zou weten te evacueren via 5 snelwegen binnen 2 dagen dan daarvoor hulde, maar niet iedereen is god.

Qantrix | 01-09-05 | 14:01

@Nooit meer slapen: Hoe kom je erbij dat LINKS in nederland hulp geeft?? WTF?!! Wanneer steekt rechts eindelijk een keer de hand in eigen boezem. WTF is er op dit moment aan de macht en verdeelt het geld? Als iemand geld kan geven dan zijn de 1) de rijken (degenen die het geld hebben) of 2) de machthebbers (degenen die het geld verdelen). Dat is toch echt wel rechts en rechts op dit moment...

MDA | 01-09-05 | 14:01

@Lt. Winters 01-09-05 @ 13:37: Mee eens.

Amstel | 01-09-05 | 14:00

links rechts,, alsof dat vaststaande concepten zijn. als dit dan dat. sorry maar zo werkt dat niet..

indexs | 01-09-05 | 14:00

@forgie,

Veel te veel nuances in je betoog (^^)

de Japanner | 01-09-05 | 13:59

@DeJapanner: Misschien tegen de USSR... of had jij graag onder Stalin geleeft?

Qantrix | 01-09-05 | 13:58

pff, wat een gelul allemaal zeg. Wat er nu aan de hand is in New Orleans gebeurt elk jaar 5x zo erg in Bangladesh en daar hoor je niemand over...

QwertAzerty | 01-09-05 | 13:58

@Qantrix
Het heeft alles met Bush en Amerika te maken.
Als je de collectieve sector maar niks vindt en particulier initiatief alles, eindig je met slechte dijken. In Amerika zijn dijken gedimensioneerd op een ramp eens in de 100 of 200 jaar. In Nederland op een ramp eens in de 10.000 jaar.
Wie zijn daarvan de dupe? Juist! De armen. Allemaal berekenend cynisme van mensen als jij en nog wat rechts-extremisten.

forgie | 01-09-05 | 13:58

@kaizersoza.
Links?
Het is juist hartstikke rechts om een ander niet helpen!
Ga alsjeblieft effe stil dood, drol.

MAXIMO | 01-09-05 | 13:58

@Quantrix: Wat een gelul... de mensen op het ministerie maken het beleid niet... behalve als de minister te dom is om zijn eigen beleid te bedenken. Het is natuurlijk te makkelijk om te zeiken op links als ze aan de macht zijn, en weer te zeiken op links als ze NIET aan de macht zijn. Wat is rechts dan GVD al die tijd aan het doen???

MDA | 01-09-05 | 13:58

@Maximo: Zij hebben ons 60 jaar lang geholpen. Dat is wel iets meer. Maar trouwens, zelf zijn we echt niet zo geweldig, als jij nu met een laptop op je dak zit in New Orleans snap ik het wel als je een beetje kritiek hebt op de regering. Maar laten we eerst onze eigen problemen oplossen.

Qantrix | 01-09-05 | 13:57

zoals bekend doppen Amerikanen het liefst eigen boontjes maar wij zijn ongetwijfeld bereid onze expertise te exporteren tegen een redelijke vergoeding. Noodhulp lijkt me onzinnig.

Don Quichote | 01-09-05 | 13:57

En niet om het een of ander, maar de rest van Europa / de wereld houdt nou ook niet spontaan inzamelingsacties. Dus waarom Nederland daarop speciaal zou moeten worden aangekeken??? Beetje geouwehoer.

SuperG | 01-09-05 | 13:56

@Qantrix,

Waar hebben ze dan ons tegen beschermd?

de Japanner | 01-09-05 | 13:56

@Der Icebear 01-09-05 @ 13:54

*applaus*

KaiserSoza | 01-09-05 | 13:56

De USA is prima in staat zijn eigen broek op te houden en dat kun je van de rest van de wereld niet zeggen.
Maar een beetje solidariteit met Joe Sixpack, die net zijn huis, zijn tuin, zijn werk en de rest van zijn familie heeft zien weg drijvenis blijkbaar teveel gevraagd.

Het blijkt maar weer eens dat (links)NL hulp geeft meer om hun eigen gemoedsrust te ledigen, dan uit pure humaniteit.
Afrikaanse hongerbuikje scoren beter!

Maar zoals eerder gezegd: de ene slachtoffer van een watersnoodramp is de andere niet!
Dat is goed te weten als je in NL ook onder NAP woont.

Overigens hebben de beleidsbepalers in de USA ook boter op hun hoofd:onze veiligheidsnormen voor dijken belachelijk vinden! Flush!

Nooit meer slapen | 01-09-05 | 13:56

Het is natuurlijk erg logisch om een discussie over een vernietegende orkaan te relateren aan WOII...... nogmaals tendetieus gewauwel, kan er niks mee

indexs | 01-09-05 | 13:55

@Maximo: Toen wij met open mond naar de TV zaten te staren waren Amerikaanse Helikopters mensen aan het redden....
@MDA: Op de ministeries heb je nog altijd genoeg linkse mensen.
@Lt.Winters: Nog een ding dat Amerika in de WWII ging uit eigenbelang, zoiets is zeker niet exclusief aan Amerika, mensen doen alsof de hele wereld heilig is, en Amerika alles uit eigenbelang doet, maar de enige reden dat wij Indonesie terug wilden was ook uit eigenbelang. Laten we ook eens naar onszelf kijken voor dat we kritiek hebben op Amerika.

Qantrix | 01-09-05 | 13:54

Van beetje hulp aanbieden en helpen wordt toch niemand slechter? Het is op wat lager niveau raar als je iemand die in moeilijke omstandigheden verkeert eerst gaat beoordelen op zijn morele en financiële toestand. Iemand ligt bloedend op straat; Hoeveel verdient u en wat stemt u? Wat, christelijk en 50.000 euri per jaar? Nou dan kunt u best zelf een dokter betalen en bovendien beschermt uw god u al.

Der Icebear | 01-09-05 | 13:54

Voordat er sprake kan zijn van hulp van buitenaf, zal de organisatie in Amerika zelf, toch beter op de rails moeten komen te staan. Ook de vele veiligheidsregels ivm. de terroristische dreigingen zullen belemmerend werken voor hulpactie's uit andere landen...

preacher | 01-09-05 | 13:53

LOL @ Ikky... en anti malaria en cholera medicijnen...

MDA | 01-09-05 | 13:53

@Qantriz.
Jij kijkt teveel naar het verleden.
Dat zij ons 60 jaar geleden hebben geholpen wil niet zeggen dat wij hun nu niet mogen bekritiseren.

MAXIMO | 01-09-05 | 13:53

Het staat de Chileen natuurlijk vrij een donatie te doen aan het rode kruis

SuperG | 01-09-05 | 13:52

Ohja, ze beschermen ons in de NAVO, ze trekken ons uit de shit als we erin zitten maar als de rollen omgedraaid zijn zijn we weer een stelletje laffe tekkels.
.
Waardeloos!

Galileo | 01-09-05 | 13:52

@MAXIMO 01-09-05 @ 13:45

Ach, ach, ach, gelukkig maar dat we ons linkse geweten hebben, om mensen die tot hun nek in de schijt zitten door dit geweld gewoon te laten zitten, stop alsjeblieft met roken, politiek korrekte linkse lutser!

KaiserSoza | 01-09-05 | 13:52

Lt. Winters: "Kan ook nog een heel verhaal houden over het eigenbelang wat de Amerikanen hadden om Europe te bevrijden, maar dat is weer een andere discussie."
-
Het was in ieder geval niet in het belang van de voorstanders van de toenmalige socialistische invasie.
Blijkbaar hebben de nazaten van deze landverraders er nog steeds problemen mee.

Bunt | 01-09-05 | 13:50

Och, och Chileen, wat een wijsheid! Nee! de ene dakloze arme neger is inderdaad de andere niet. Meestal geeft een natie aan of er hulp van 'buiten'nodig is. Nog niet gebeurd vanuit VS. En verder lijk je blij met Jantje-Peter?! Zieke Geest!

CHZS de PCZS | 01-09-05 | 13:50

Sterk stuk van De Chileen!

Ouray | 01-09-05 | 13:50

Laten we ze eten sturen in ruil voor olie?

ikky | 01-09-05 | 13:49

Als ze één en ander een beetje hadden voorbereid daar hadden ze nu een stuk minder problemen ondervonden. Pak een scenario van het millennium (heb er hier nog zo'n vijf in mijn PC), beetje aanpassen hier en daar en binnen een week is alles geregeld. Trefwoorden in het scenario dat ik hier voor m'n neus heb; Voldoende drinkwater/ wc doorspoelwater in huis, noodstroominstallatie driedubbel testen, maatregelen tegen volksopstand. Lijkt me een aardig begin daar. De lokale overheid heeft gewoon geen zin gehad er een poot naar uit te steken.

Frank Scenario | 01-09-05 | 13:49

@Pharos: Was er in Nederland niet zo lang geleden ook iets over achterstallig onderhoud van de dijken?
@De Jappaner: Nee kan je zien hoe graag mensen hun jaloezie en woede op Amerika afreageren. Amerika mag ons dan wel de afgelopen 60 jaar hebben beschermd, maar het zijn alsnog allemaal klootzakken.

Qantrix | 01-09-05 | 13:49

@de Japanner,

jij hebt zeker geschiedenis les gehad in Japan.
Amerika was al via Sicilië Italië binnengekomen op dat moment.
Alleen willen de meeste mensen alleen maar geloven dat het 2e front met D-day begon om de redenatie die jij op tafel legt.
Amerika was en is altijd een goede bondgenoot geweest, jammergenoeg kunnen linkse eikels als jij dat niet hebben.

wib-o-flex | 01-09-05 | 13:48

Maar goed, ik moet weer werken, om netjes mn belasting te betalen voor linkse honden als jullie die te lui zijn om bij te dragen aan de economie. Tabee.

.Underoath. | 01-09-05 | 13:48

Hoeveel hulp ging er ook al weer naar de Duitsers en Zwitsers een paar weken geleden ? Oh, das waar ook, toen was mijn geld al op aan de hulp die ik heb gegeven aan Roemenie en Bulgarije.

Hulp is prima, maar dan moet een land de hulp ook wel willen accepteren. Denkt de Chileen werkelijk dat men op NL hulp zit te wachten ?

ikkezeidegek | 01-09-05 | 13:48

scherp underoath,,, beste van de klas?

indexs | 01-09-05 | 13:48

@Pharos 01-09-05 @ 13:43
Wat je daar zegt geld in nog veel hogere mate voor de in en in corrupte regimes in de 3e wereld die we wel steunen.

Lucifer | 01-09-05 | 13:47

Wat een complete onzin zeg. De VS kan best om hulp vragen en indien nodig zal dat best gebeuren. Ws hebben ze zelf genoeg capaciteiten verder.

Overigens neem ik aan dat een dergelijk jankbericht volgende keer ook op GS verschijnt als Bangladesh weer onder water staat wat al jaren gebeurd? Of is er aan een dode aziaat geen eer te behalen?

basszje | 01-09-05 | 13:46

-weggejorist-

.Underoath. | 01-09-05 | 13:46

Agree with Chileen.. Maar aan de andere kant, wanneer je vorige week de tv nog aan hebt gehad, heb je ook kunnen zien dat die Duitsers in het getroffen gebied (in Duitsland natuurlijk) ook geen geld meer kregen. 5 Jaar geleden kregen ze nog een kleine vergoeding van de regering, de verzekering betaalde toen nix en nu ook weer niet.

Maar misschien om even positief af te sluiten: gelukkig geen categorie 5 over New Orleans, want dan was er geen New Orleans meer geweest denk ik zo. (Hoewel dat nu ook nog maar afwachten is...)

PNCO | 01-09-05 | 13:45

@KaiserSoza
Die Tsunami was pas echt een ramp met veeeeeel meer doden en slachtoffers en toch kwam de hulpverlening vanuit die arme landen zelf sneller op gang dan nu in dat rijke, sterke en grote Amerika....
Mongeaul!

MAXIMO | 01-09-05 | 13:45

En een kleine kanttekening naar de redactie die altijd lekker op 'links' afgeeft: WIE is er nu precies aan de macht en WIE is het nu die de hulpgelden mag verdelen?? Da's toch echt rechts...

MDA | 01-09-05 | 13:45

Japanner - @ Underroath.
1 - 0

indexs | 01-09-05 | 13:44

De Japanner.... iets tegen rechts? Of baal je er nog van dat Japan verloor van de de Amerikanen?

.Underoath. | 01-09-05 | 13:44

Ik had het niet beter kunnen zeggen MDA....

Quercus | 01-09-05 | 13:44

110 doden in amerika vs ruim 800 in bagdhad in 1 dag

mega economie vs kapotgeschoten land

amerika redt zichzelf wel dunkt me

Stringpolitie | 01-09-05 | 13:43

@Lt.Winters: In een discussie word alles makkelijk zwart-wit, en natuurlijk heb ik ook mijn kritiek op Amerika. En ik ben het zo'n beetje met je hele post eens, maar het is moeilijk om een land te vinden waar dat niet zo gebeurt was, en Bush kan er weinig aan doen wat er nu gebeurt is. Hetzelfde was gebeurd onder Clinton, Gore of Kerry.

Qantrix | 01-09-05 | 13:43

. de Japanner
1-0!

indexs | 01-09-05 | 13:43

@ Underroath. Volgens mij heeft Japanner die twee kernbommen nog steeds niet verwerkt.

Dokter Spin | 01-09-05 | 13:43

underoath@13:36

Ga lekker in Crawford, Texas wonen joh. Nooit overstromingen (de enkele vredes-activist daargelaten) en vlak bij je vriendje George. Stuur je een kaartje?

Lt. Winters | 01-09-05 | 13:43

Pah... De Yanks steken al jaren geen geld in zogenaamde 'civil works'. Steken ze nl liever in hun eigen zak ipv van het uitgeven aan mensen die het nodig hebben.
Land of the free, immers - dus als je bescherming wilt, dan regel je het zelf maar (een instelling die ook veel vaste reaguurders alhier aanhangen, dus niet zeiken).
Ergo: omdat de federale en locale overheden geen cent overhebben voor de Amerikaanse medemens moeten andere landen maar bijspringen?
Ga eens dood, zeg!

Pharos | 01-09-05 | 13:43

Wat een gelul!! het rijkste land ter wereld heeft al jaaaaaren geen cent willen investeren in infrastructuur (lees: dijken), geeft miljarden en miljarden dollars uit aan het uitmoorden van landen waar toevallig olie ligt, en nu ze het even zwaar hebben, moeten wij ze te hulp schieten?? Flikker toch op zeg... Als ze ook maar 1 cent in New Orleans hadden gestoken voor iedere dollar die naar Irak is gegaan zouden al deze 'arme negers' nu in het geld zwemmen en niet in het water. Zwemmen zullen ze...

MDA | 01-09-05 | 13:42

@Qantrix,

Kun je zien hoe politiek geworteld zit in onze ... samenleving

de Japanner | 01-09-05 | 13:41

waarom geven we links weer eens de schuld? staat links garant voor helper en waarom worden ze dan gehaat? Neen dames en heeren ik stel voor dat wij, als weblog met rechtse signiatuur ons steentje gaan bijdragen als we het oh zo erg vinden

Lacopo | 01-09-05 | 13:41

@Enenem,

WO2... het grappige is dat de amerikanen pas een 2de front wilden openen (lees Frankrijk) in Europa nadat de Russen bij Kursk hadden gewonnen en de Russische opmars wel erg snel ging.

de Japanner | 01-09-05 | 13:40

De USA mag als staat wellicht minder geven dan de NL staat, echter van alle ontwikkelingsgeld die door staten en NGO's verzameld en uitgegeven wordt komt 73% wel uit de USA en slechts 13% uit Europa. Australië, Nw-Zeeland, Japan en Canada geven samen meer dan Europa, zo'n 20%. In die goedgeefse landen heb je ook een ander soort socialisten, n.l. gedreven herverdelers ipv de linkse eigen zakkenvullers zoals wij in Europa hebben.

Ksi-Ziks | 01-09-05 | 13:39

Sorry hoor, maar de VS kan best haar eigen zaakjes oplossen. En dat is niet hypocriet maar realiteit.

Mochten ze er niet in slagen, kan Nederland altijd nog helpen. In '53 kon Nederland het zelf niet oplossen, dat lijkt me duidelijk.

Whoosh | 01-09-05 | 13:39

Eén keer geen space-shuttle de lucht in en heel New Orleans heeft te vreten......
Zwak stukje dus.....!

. Opa-Buiswater 01-09-05 @ 13:01

Noomaal gesproken zijn de stukjes van die buiswater al niet heel intelligent, maar dit slaat weer werkelijk alles. Dankzij die spaceshuttle kunnen we het weer hier op aarde veel beter voorspellen en onze maatregelen nemen. De stad was dankzij satelieten al geruime tijd op de hoogte en dat heeft vele vele mensenlevens gescheeld en miljarden aan schade voorkomen. Als ik de stukje van sommigen hierbove lees heb ik bijna het idee dat die orkaan de schuld van Bush is.

Lucifer | 01-09-05 | 13:39

amrikaanse=amerikaanse, sorry

Lt. Winters | 01-09-05 | 13:39

@MAXIMO 01-09-05 @ 13:34

Pas dezelfde criteria eens toe op de Tsunami ramp, lutser!

KaiserSoza | 01-09-05 | 13:38

Mijn god, "het Amerikaanse Grootkapitalisme".... het Amerikaanse Grootkapitalisme is hier alleen maar als je een regering hier verkiest die dat wil... tot nu toe is er geen enkele regering verkozen die er van af wilt, dus het lijkt me duidelijk wat het volk het liefste wil.

Qantrix | 01-09-05 | 13:38

@brutus68 01-09-05 @: mensen die bij de pakken neer zitten,, mensen die je dus elke dag weer in het nieuws ziet. Waarom is deze situatie dan zo speciaal.. Ik dedoel lullig allemaal. Maar zo wordt het een kwestie van wie market z'n eigen ramp het mooits/ best... Waar is het meeste drama. en wie verdiend het meeste hulp.. knappe jongen die dat kan bepalen..

indexs | 01-09-05 | 13:38

@quantrix @13:25

Ik heb de Amerikanen hoog zitten (kijk maar naar m'n nick), zeker voor hun daden (en die van anderen) tijdens WO2. Kan ook nog een heel verhaal houden over het eigenbelang wat de Amerikanen hadden om Europe te bevrijden, maar dat is weer een andere discussie. Waar ik van baal, is dat je geen kritiek op Amerika mag hebben omdat ze ons bevrijd hebben. Er is slechts één orkaan voor nodig om dat dunne laagje vernis, welke over de Amerikaanse maatschappij ligt te verwijderen. Alle blanken zijn met hun Ford Explorers de stad uit gereden en de zwarten zitten met z'n allen in een stadion wat langzaam onder loopt. De Amrikaanse maatschappij is ziek en dit is er een "mooi" voorbeeld van.

Lt. Winters | 01-09-05 | 13:37

Prachtig, hoe een artikel over een ramp in Amerika veranderd in Bush-Bashing draad..... die haat hier gaat wel diep zeg....

Qantrix | 01-09-05 | 13:36

Underroath,

Stom vies stuk rechts vreten

de Japanner | 01-09-05 | 13:36

Waarschijnlijk wordt door velen de rol van de Candezen, Britten en Russen tijdens de 2de wereldoorlog vergeten. Ik zou er ook voor zijn om hulp te sturen wanneer Amerika aangevallen zou worden. Nu denk ik dat we met het sturen van dijk-deskundigen in eerste instantie genoeg doen. Zomaar geld overmaken lijkt mij weinig zinvol.

Enenem | 01-09-05 | 13:36

@Qantrix: Volgens mij IS die 3de werledoorlog nu juist uitgebroken door de VS. En bescherming? De enige bescherming die we hier nodig hebben is die tegen het Amerikaans Grootkapitalisme.
@Ksi-Ziks: Mensen als jij, die iedereen over 1 kam scheren, zijn een groot gevaar voor onze plurifrorme democratie. Overigens: Het feit dat NL geen hulp bied kun je hooguit ons centrum-rechtse kabinet verwijten, niet links NL. En wat moslims hier nu weer mee te maken hebben, is mij echt compleet onduidelijk.

Amstel | 01-09-05 | 13:36

Ik hoop dat ons Nederland kapot breekt en we volledig overstromen en dat Amerika dan helicopters laat overvliegen om ons uit te lachen.

.Underoath. | 01-09-05 | 13:36

Tsja, wel zielig voor alle mensen daarzo, maar dit moeten zij maar zelf oplossen.
En aangezien zij dat niet kunnen hadden zij die militairen niet zoveel oorlogen moeten laten voeren en hun zover stationeren....
Het is gewoon een schande om te zien hoe grootmacht Amerika onder bewind van een rechts christelijke charlatan haar burgers laat stikken....

MAXIMO | 01-09-05 | 13:34

Dokter spin 4 President!!!

.Underoath. | 01-09-05 | 13:33

@brutus68 01-09-05 @ 13:25

Ik word alleen zo ontzettend geirriteerd door die wezeloze opmerkingen van mensen, die besloten hebben dat de USA geen hulp nodig heeft omdat ze het rijkste land ter wereld zijn... Het gaat in dit geval niet om het land, zoals iedere linksdragende lutser best weet, maar niet toe wil geven, het gaat hier om de mens die bij de pakken neerzit, zonder dak beven het hoofd, niets meer, niets minder, hulp is nodig.

KaiserSoza | 01-09-05 | 13:33

FYI: Biezelinge is droog gebleven in 1953...

de_rest_van_NL | 01-09-05 | 13:33

@De Japanner: In geld uitgedrukt (en daar gaat het om) geven ze veel meer aan ontwikkelingshulp en rampenhulp dan wij. En wie waren er het eerste met helikopters en noodhulp bij de Tsunami? De Amerikanen.

Qantrix | 01-09-05 | 13:32

Hypocriet? Wie is dat hier? Vraag: Wat hebben die mensen daar in N.O. te maken met Bush? Het zijn mensen net als jij en ik. Kijk daar eens naar. Wat heeft dat met politiek te maken?

Als we een ander in zijn slechte voorbeelden volgen dan gaan we idd allemaal naar de donder. Stuur er een stukje leger naartoe zou ik zeggen...

Mysteron | 01-09-05 | 13:32

@Dwarf. Precies het betoog van de Chileen. Dankzij die begroting konden de Amerikanen snel hulp bied in Atjeh na de Tsunami, terwijl de VN nog druk aan het debateren waren HOE zij de hulp mogelijken zouden kunnen opzetten. Dankzij die begroting spreek je nu geen Duits of Russisch maar woon jij in een land waar je voor je mening mag uitkomen. Vrienden help je. Of was je toch liever rood?

Dokter Spin | 01-09-05 | 13:32

kentika
Inderdaad! tendentieus gewauwel... ik kan er niks mee.

indexs | 01-09-05 | 13:31

Amerika met Afrika vergelijken... das als peren en een pakje boter.
_
Blijkbaar is mijn welgemeende medeleven niet goed genoeg?

Mr. Luke | 01-09-05 | 13:31

Ooit nog eens wat vernomen van Freek de Jonge nadat hij ooit verklaart heeft dat Nederland in Irak goed werk verrichtte? Links NL, in samenwerking met de werkeloze mohammedaanse hordes, vormen samen een vijfde kolonne van landverraders en zijn een groot gevaar voor onze pluriforme democratie.

Ksi-Ziks | 01-09-05 | 13:30

Ben t er helemaal mee eens, je hoort nergens iets van landen die usa willen helpen = belachelijk!

flooriz | 01-09-05 | 13:30

Armageddon vieze ras homofiel! Ik als Amerikaan ben het eens met dit stukje, zonder Amerika hadden jullie hier niet gezeten, of zijn jullie nu ineens wel de W.O 2 vergeten? Hollands laf en egoistisch pleuris volk!

.Underoath. | 01-09-05 | 13:29

ik sluit me bij kentika aan. wat een not-post zeg.
het enige wat zou nutten zijn helpende handen/helikopters en dergelijke maar zeker geen geld. waar heb jet over, chileen? hauptsache kankeren?

weissbier | 01-09-05 | 13:29

Het is maar de vraag of de Amerikanen hulp accepteren. Duurde bij de "andere" wereldmacht de Sovjet Unie ook een tijdje. Nog kijken ze lijdzaam toe als het Westen hun duikbootje moeiteloos naar boven haalt.

ffulpen | 01-09-05 | 13:29

@Han: Even over het begin, je kan niet even in een paar dagen een hele stad gratis evacueren. Ik geef helemaal toe dat het waarschijnlijk de armsten waren die zijn over gebleven, en zo gaat het nou eenmaal in dit soort rampen, en dat heeft helemaal niks met Bush of Amerika te maken.

Qantrix | 01-09-05 | 13:29

Organiseren we toch een benefietje in het kielzog (...) van live8? Line-up moet in ieder geval De Dijk bevatten lijkt me.

South Pork | 01-09-05 | 13:27

jezus wat een achterlijk nutteloos bericht dit. ik kom hier dagelijks heel wat breindode meningen tegen maar dit is wel op het absurde af. ik zou er waarschijnlijk smakelijk om kunnen lachen als ik niet het nare gevoel had dat je het nog meent ook Chileen.

kentika | 01-09-05 | 13:26

@Enenem,

Amerikanen zijn heel humaan! Ze zijn trouwens ook nooit beroerd om allerlei subsidies te geven, en hulp veel hulp in vooral leger groen. Elke rechtse dictatuur met anti-socialistische/communistische, anti narco, anti-moslim sympathieen krijgt veel hulp.
Vergeet niet dat het rijkste land (uitgedrukt in kapitaal) het minste geeft aan humanitaire hulp in de 3de wereld.

de Japanner | 01-09-05 | 13:26

Waarom zullen wij helpen??
Begroting Defensie in USA was vorig jaar +/-300 MILJARD dollar!!
Dus geld hebben ze zat(en een grote mond ook trouwens)

dwarf | 01-09-05 | 13:26

@KaiserSoza

Wat wou je eraan doen dan? Het is gewoon zo, je hebt het hier over de Deep South, daar woont een ongelooflijk stelletje rednecks, ze noemen die kuststrook nix voor nix de Redneck Riviera. Racistische motieven spelen daar op de dag van vandaag nog een grote rol. De negerts aldaar zijn simpelweg de lul, dat was & is gewoon zo. Er zijn uitzonderingen zoals de burgermeestert van New Orleans, dat is een negert, maar wordt door vele andere negerts gezien als een bounty, zwart van buiten, maar wit van binnen. De veelal beter opgeleide negert is slim genoeg naar het noorden op te krassen.

brutus68 | 01-09-05 | 13:25

Misschien is het aardig om te zien, hoe de hulpverlening plaats vindt. Het is een puinhoop en de bureaucratie krijgt ruimer baan dan zelfs in het paradijs van Balkenende mogelijk zou zijn. Kijk naar deze site www.chron.com/cs/CDA/ssistory.mpl/metr....

En lees de volgende mail die ik via een kennis binnen kreeg.

The following was sent yesterday by Ned Sublette, author of ?Cuba and its
Music: From the First Drums to the Mambo," who was raised during part of his youth in Louisiana and who recently spent nine months in New Orleans doing research on popular music, history and culture there and their relationship to the rest of the Caribbean.

?Below is an e-mail by a rescue worker that was forwarded to me. I'm leery of forwarding unattributed material because wild tales spread via internet, but this comes from a good source.

I have refrained from any political commentary (in news items that he has
sent) thus far, but I will say this, re. the penultimate paragraph:

The poorest 20% (you can argue with the number -- 10%? 18%? No one knows) of the city was left behind to drown. Period. And this was the plan. Forget the sanctimonious bullshit about the bullheaded people who wouldn't leave. The evacuation plan was strictly laissez-faire. It depended on privately owned vehicles, and on having ready cash to fund an evacuation. The planners knew full well that the poor, who in New Orleans are overwhelmingly black, wouldn't be able to get out. The resources -- meaning, the political will -- weren't there to get them out.

White per capita income in Orleans parish, 2000 census: $31,971 Black per
capita: $11,332. Median household income in B.W. Cooper (Calliope) Housing Projects, 2000: $13,263.

And now here's the rescue worker, whose name I don't know:?

* * *

There are dead animals floating in the water, pets left behind. Surely people thought they would be back to collect the pets. Not so. The rescuers smell like gas when they come back in; there's gas in all of the water that consumes the area. Fires are burning all over the place. Our teams are tired and they are thirsty and they are hungry. And they have a place to sleep and water to drink and food to eat. I can only imagine how the people without these "luxuries" are feeling right now.

Each night will be a race against time. When night falls, people can't get picked up from roofs, the rescuers can't chop into people's roofs to check the attics for anyone alive or for anyone dead (sadly, there are dead). At night we can't see power lines we can't see obstacles, we can't see any of the things that will bring down a helicopter or pose a danger to boats rescuers.

One of the teams came in today after having been out for hours at a time.
One particular rescuer went straight to a corner and collapsed into tears. I went directly to him and just held his hand. What else could I do?

I said nothing. He said it all. They lowered him 26 times and he pulled 26 people to safety. He wants to be back out there but there are mandatory rest periods. His tears are tears of frustration.

Entire teams are working on nothing but evacuating the hospitals. All four of the major hospitals are beginning to flood. Critical patients have to get out or surely they will be lost. Generators cannot run forever; that's just the way it is. There are limited facilities to take those that are rescued and those that need to be evacuated. Anything that leaves by air leaves by helicopter. There are no runways for planes that aren't under water. Only one drivable way in and out.

Water everywhere and more keeps coming. Until they can do something about the three levees that are broken, more water will come and more water will kill. The water poses major health threats. Anyone with even a small open cut is prone to infection. Anyone who touches this water and touches his eyes, nose or mouth without find a way to "clean" himself first will be sick with stomach problems before long. It's bad and it's getting worse. It's not going to be anything better than devastating for days or weeks at best.

I wish I could tell you that I'll check in again soon. I can't. I don't know when my next message will get out. We'll be leaving where we are within just an hour or so.

Han | 01-09-05 | 13:25

@Lt. Winters: Tsjah, het is een feit, het is alleen dankzij de bescherming van de Amerikanen dat er een koude oorlog was die ons beschermde van de Soviets, en het is alleen dankzij die koude oorlog dat Nederland nog bestaat, en dat jij nog nederlands praat, want dat had je zeker niet gemogen in de SU.

Qantrix | 01-09-05 | 13:25

op fox news vroegen ze zich wel degelijk af waarom er geen steun uit het buitenland werd aangeboden!

markymark | 01-09-05 | 13:23

Als het geld nou eens echt terecht zou komen bij die arme mensen, prima.
Maar het verdwijnt voor 80% in de zakken van Lockheed Martin en wazige bouwbedrijven van regeringsleiders.
Toen ik 6 was zag ik arme hongerlijende mensen in arme landen. Nu, 27 jaar later zie ik ze nog steeds. Waar is dat geld dan gebleven van de afgelopen jaren ?
Een kennis van me is naar een arm land gegaan om boeren te helpen cooperaties op te richten en hij heeft leterlijk moeten rennen voor zijn leven omdat de regering van dat apelandje het maar niks vond. Het heeft geen zin. Geen geld geven, maar eten.

YourBitch | 01-09-05 | 13:22

Wat een gewauwel weer. Alsof die Amerikanen hulp van buitenaf nodig hebben.

kalief | 01-09-05 | 13:22

@Bastaloco: Gelukkig pak je wel de meest objectieve bron mogelijk zeg :rolleyes:

Qantrix | 01-09-05 | 13:22

Zorgen dat die mensen geholpen worden, voor zover wij daar wat aan kunnen doen.. over hoe het kan en wat de polotieke agenda is kunnen we het hebben als de mensen (lees overlevenden) weer droge grond onder hun voeten hebben.

roegbere | 01-09-05 | 13:20

De enige reden dat jij dit nu kan typen is vanwege die kut-amerikanen..... maar ach, laat ik maar meedoen met de meest recente hype:
-
"FOCK AMERIKA ZE VERVUILENE EN ZE ZIJN RIJK EN ZE HEBBEN SADDAM VERDREVEN!!!1111 DIE KKLIJERS HEBBEN KATRINA VERDIEND!!!111"
-
*pakt aansteker, verbrand amerikaanse flag*
-
"Ik anti-amerikaans? Neeee hoe kom je daar nou bij? Ik ben gewoon tegen Bush."

Qantrix | 01-09-05 | 13:20

@quantrix
"want zonder de Amerikanen (en kom niet met VN bullshit) was er al lang een 3de wereldoorlog uitgebroken."

Je hebt teveel films gekeken of de Pentagon-propaganda werkt erg goed bij jou.

Lt. Winters | 01-09-05 | 13:19

Terres de Hommes heeft geen strijkstokken maar wel grote zakkenvullers. van de 555 miljoenen is niets terug te vinden,zie Radar proces, en................... geen kamervragen en nog, geen justitieel onderzoek.

medion | 01-09-05 | 13:19

@Qantrix:
Hahahahahaha ja, de amerikanen staan bekend om hun humaan gedrag.

Enenem | 01-09-05 | 13:18

Ik betwijfel(wellicht ontterecht)of die ramp ubehaupt wel enige vergelijking waard is.. we zijn met z'n allen emotioneel vervlakt voor alle elende. De ene week 30 doden hier de volgende 1000 dakloos daar. check... en vervolgens.. tsjaa niks eigenlijk. Daarbij nieuwsgeil amerika weet hun eigen ramp net iets dramatischer in beeld te krijgen als welke ramp dan ook. En hoe erg het ook is,,, ik moet tot mn spijt bekennen ik voel nauwelijks enige betrokkenheid. Dus.. op naar volgende week dan maar en wachten tot het een keer je eigen achtertuin is.

indexs | 01-09-05 | 13:17

Los van het feit of de VS het nodig heeft dat een kutlandje als Nederland te hulp schiet, het zou wel fatsoenlijk zijn als onze regering haar hulp zou aanbieden op het hoogste niveau. Uiteraard heeft de Nederlandse ambassadeur dat dan ook achter gesloten deuren gedaan.

Los van de regeringen onderling, een hoop mensen was niet tegen deze ramp verzekerd. Een inzameling om die mensen te helpen hun huis weer aan elkaar te plakken kan geen kwaad lijkt me.

Rabarberke | 01-09-05 | 13:17

Sowieso is dit een nutteloze post. Het Nederland van toen net na de 2e wereldoorlog en het Amerika van nu, da's een wereld van verschil. Echt de meest kansloze post tot zover op GS zeg...

Michiel y Gil | 01-09-05 | 13:16

Laten we de (wederopbouw)hulp van Amerika niet vergeten van na WOII!!!!

Rayvo | 01-09-05 | 13:16

Eigenlijk zijn we een stelletje hypocrieten... Waarom nog geen massale 'steun amerika, geef alles wat je hebt' actie, net zoals met die tsunami ?. 26Miljard USD schade toch ? Man-man-man...

Tijd voor een hulpactie zeg ik, kunnen we eindelijk eens iets doen voor de amerikanen zonder oorlog te voeren.

Hatsiemoko | 01-09-05 | 13:16

Ik hoop dat Nederland onderloopt. Hoef ik ook niet meer naar Scheveningen. Amersfoort aan zee roeleert.

Armageddon | 01-09-05 | 13:15

@brutus68 01-09-05 @ 13:09

Fijn dat ze dan ook ongezien de typhus kunnen krijgen van ons... lekker krom.

KaiserSoza | 01-09-05 | 13:14

@Jaymz Blonde: krijg je nog gelijk ook als is de line-up heel wat interessanter dan het door jou voorgestelde programma.

Don Quichote | 01-09-05 | 13:14

@Amstel: Als Nederland in een oorlog verwikkeld raakt, dan krijgen we gelijk steun van onze Amerikaanse vrienden en hoeven we er helemaal geen miljarden aan uit te geven. Tsjah, we vergeten het maar al te graag wie ons de afgelopen 65 jaar tegen iedereen heeft beschermd, want zonder de Amerikanen (en kom niet met VN bullshit) was er al lang een 3de wereldoorlog uitgebroken.

Qantrix | 01-09-05 | 13:13

Ja dat staat ons weer netjes... maar doet de rest wel wat? Want we wachten denk ik op Europa...
en dan...
Sjee... zelfs www.elsevier.nl/ geeft ineens niet meer thuis... 500

HyBriD VorTeX | 01-09-05 | 13:11

@Qantrix: Als NL over 5 jaar verwikkeld is in een miljarden-kostende oorlog, en de boel overstroomt hier omdat we onze zaakjes niet goed voor elkaar hebben, ga ik niet schelden op de VS als ze geen geld/middelen sturen. Ik zou ze groot gelijk geven.

Amstel | 01-09-05 | 13:10

Er zijn veel mensen hier op GS die vrije tijd zat hebben, anders heb je geen 24 uur de tijd om je beklag hier neer te baggeren (de bouwvak en schoolvakanties zijn immers al voorbij). Dus kom met je werkloze kont achter die Packerd-Bell afkoop pc vandaan, pak het zwarte geld verstopt in dat doorlig matras en boek een ticket (liefst enkeltje) naar New Orleans om je werkloze soortgenoten te helpen. Je zult daar trouwens weinig blanke medemensen zien, die zitten al lang hoog en droog in hun 2de huisje of hotel, of vliegen erover heen.

de Japanner | 01-09-05 | 13:10

Gelukkig is er bicat.net. Daar denken ze wel aan die zielige Amerikanen.

Lennard, echt waar. | 01-09-05 | 13:09

Denk dat de Jenks het zelf wel aankunnen, New Orleans lappen ze wel weer op. Het is vooral tragisch voor de armste, vaak zwarte slactoffers, die kunnen waarschijnlijk verder de tiefus krijgen. Wat dat betreft is de VS zelf een derde wereldland.

brutus68 | 01-09-05 | 13:09

@Bastaloco
Dat zeg ik, hier een vergelijkbaar (iets afwijkend) verhaal:
costofwar.com/

Enenem | 01-09-05 | 13:09

Let op!
Nederland gaat een "dijkinspectie team" sturen!!

Onder aanvoering van......???

Hansje Brinkers!!!!

luisindepels | 01-09-05 | 13:08

Moet je eens Nederland horen als het hier over 5 jaar overstroomt en Amerika niets doet 'die vuile gierige #%^#&$%^$$^$ Amerikanen! Wij verdrinken hier en zijn sturen 2 dijkinspectie teams!'

Qantrix | 01-09-05 | 13:07

Als iemand in nood is dan ga je helpen, klaar!!!

Tjoko | 01-09-05 | 13:07

Het is gvd het rijkste land ter wereld, dat ze daar hun rijkdom zo ontzettend oneerlijk verdelen is hun probleem en niet het onze. Bush kan gezien, en ongezien, de typhus krijgen. Vorig jaar is het budget voor de waterhuishouding van greater New Orleans met USD 50 miljoen verminderd. Oorlog in Irak kost USD 1 miljard per dag, ze moeten daar niet zo janken!

Lt. Winters | 01-09-05 | 13:06

Toch kan ik me niet aan de vreemde indruk onttrekken dat het zwaar asociaal is om iemand rijk, of arm niet de hand toe te steken in tijden van narigheid, vreemd genoeg wordt hier in dit geval door hele linksdragende volksstammen als het omgekeerde het geval is, moord en brand geschreeuwd......

KaiserSoza | 01-09-05 | 13:05

Tuurlijk is het triest voor de mensen daar. misschien moeten de mensen daar hun overheid eens gaan aanspreken over het kloten beleid aldaar. Hadden ze van de 200 miljard dollar die inmiddels is uitgegeven aan oorlog in Irak geen extra dijken kunnen bouwen en andere maatregelen kunnen treffen?

Bastaloco | 01-09-05 | 13:05

wat is dit nou weer voor kromme stelling, amerika is een rijk land! die kunnen zich zelf prima helpen!

jantje666 | 01-09-05 | 13:05

@./Me: Oh natuurlijk, dus dan hadden we zeker 500 jaar op onze luie reet gezetten en niet gedacht 'hey de aarde zal toch niet rond zijn?' :rolleyes:
-
Verder ben ik het helemaal met het artikel eens, wat zijn we weer lekker hypocriet bezig, bewijst maar weer eens de jaloezie tegen Amerika en het anti-amerikanisme.

Qantrix | 01-09-05 | 13:04

Het gaat er niet om of Amerika rijk is, rijker dan andere landen. Het gaat er ook niet om dat Amerika -zoals zovaak- de kastanjes uit het vuur mag halen voor de rest van de "vrije wereld" (voor zover we nog niet gekoloniseerd zijn door de hordes uit het oosten).

Het gaat erom dat je fatsoenlijk met elkaar omspringt: als de ander een probleem heeft met een bosbrand, een overstroming of ander natuurgeweld, dat je in elk geval aanbied te helpen.

Andere landen snappen dat dan kennelijk weer beter: nu.nl/news/583481/22/Nederland_biedt_N...

Het sturen van twee dijkbewakers nadat je hebt kunnen zien dat de dijken zijn doorgebroken, schiet dus niet op.

Dat we verdorie dekens, tenten, eten en drinkwater sturen voor al die mensen die in de getroffen regio zitten en waarschijnlijk de komende máánden nog moeten ploeteren.

Dus: hupsakee; op giro 555 staat nog wel een paar honderd miljoen rente te vangen, dus stuur 's wat vliegtuigen met hulpgoederen die kant uit.

Wie goed doet, goed ontmoet (alhoewel ik me realiseer dat ná de onderwijsmisvormingen door de PvdA niemand dit spreekwoord meer leert op school).

Van Rechts | 01-09-05 | 13:04

Ik denk dat de amerikanen beledigt zijn als we ongevraagd hulp bieden. Het lijkt em sowieso correct om te wachten op een officieel hulpverzoek, als ze het zelf idd niet aan zouden kunnen, wat me heel erg sterk lijkt.

Thygros | 01-09-05 | 13:03

@Tjoko: Dat wist ik niet, maar ik geef ze groot gelijk. Een land dat ergens een dure oorlog voert hoeft van mij niet op steun/support op welk vlak dan ook te rekenen.

Amstel | 01-09-05 | 13:03

Jongens, hoe halen jullie het in je hoofd om hier links/rechts bij te halen? Zoals bekend hebben wij momenteel een rechts kabinet dat tot nu toe nog niet veel actie ondernomen is. Gaarne niet klagen over gebrek aan Linkse hulpverleners.

Verder ben ik het er geheel mee eens dat op dit moment irrelevant is of de Amerikanen dit hadden kunnen aan zien komen, of minder mensen naar Irak hadden moeten sturen. Op dit moment is noodhulp geboden (ook al is wel erg cynisch dat de Amerikanen Canadese hulpvliegtuigen terugsturen zie: www.dailykos.com/storyonly/2005/8/31/2... ja ja Links Amerikaans weblog)

Laten we zandzakken sturen of laten. Grappen over wel politiek maar niet militair steunen, mogen later. Eerste hulp is geboden.

ander | 01-09-05 | 13:02

Aha, dus wij moeten de amerikanen, die inmiddels zo'n 200 miljard hebben uitgegeven aan de oorlog in Irak gaan helpen. Miscchien hadden ze van dit geld een paar extra dijken kunnen bouwen...?
Zie hier kostenplaatje Irak: nationalpriorities.org/publications/lo...

Bastaloco | 01-09-05 | 13:02

En die smerige yanks een tijdje terug nog lopen te brullen dat wij hier een 3e wereld land zijn, nou moet je ze zelf zien.
De grootste hekel heb ik aan die amerikanen die dit durven te vergelijken met de tsunami van kerst. Waar halen ze het gore lef vandaan om die paar honderd/duizend drijvende lijken te vergelijken met de omvang van daar?

Lijkt wel 9-11, ook daar nog geen 2000 doden en dat rechtvaardigd gelijk een oorlog in Afganistan en later in Irak. Hoeveel doden zijn daar al bij gevallen?

Ik wordt zo moe van dat kut land...

Haranaka | 01-09-05 | 13:02

mja beetje tendentieus. Zijn wij al om hulp gevraagd?

De Linkse Lonsdaler | 01-09-05 | 13:02

Nou Chileen, wat een negatief stukje.
Het verschil tussen de Tsunami ramp en Katrina is toch wel erg groot. De tsunami heeft landen getroffen die geen nagel hebben om aan hun kont te krabben. In New Orleans e.o. komen de totale kosten niet boven de 10% wat de USA tot nu toe uit heeft gegeven aan de oorlog in Iraq. Ik sta daarom niet te springen om hiervoor geld te geven.

Enenem | 01-09-05 | 13:02

Het minste wat we kunnen doen is goedverdomme onze hulp àànbieden.
-
Geld zat, of niet.
Stomme oorlog, of niet.
-
Het zijn [veelal arme] mensen, gvd.

filter | 01-09-05 | 13:02

Ja en de Chileen weet het, want die luistert alle gesprekken tussen de regeringen af...

Laat ze maar om hulp vragen he en die watersnoodramp was nog wel ff iets erger hier

U Lihkahmadikh | 01-09-05 | 13:01

Tja, het ene slachtoffer van een natuurramp (tsunami)is blijkbaar meer waard dan een ander (katrina)

luisindepels | 01-09-05 | 13:01

Al eens gezien hoeveel geld er vrijgemaakt wordt om in Irak de westerse "democratie" in te voeren? En al eens gelezen dat deze president er klaarblijkelijk geen enkel probleem mee heeft dat er 37 miljoen van zijn onderdanen onder de armoedegrens leven? Eén keer geen space-shuttle de lucht in en heel New Orleans heeft te vreten......
Zwak stukje dus.....!

Opa-Buiswater | 01-09-05 | 13:01

@Amstel

In 1953 hadden de Amerikanen met een zelfde reden de hand op de knip met het argument dat wij, ondanks het feit dat ons land na 45 in gort lag, het blijkbaar toch nodig vonden om een peperdure koloniale oorlog uit te vechten in Indonesie

Tjoko | 01-09-05 | 13:00

@supertsaar: Inderdaad.

Amstel | 01-09-05 | 12:59

We hebben het over het rijkste land ter wereld dat genoeg geld heeft om een nutteloze, miljardenverslindende oorlog in Irak te voeren. Dat er in eigen land op sommige plaatsen inderdaad derde-wereld toestanden voorkomen kunnen en mogen ze helemaal zelf oplossen. Ze zouden kunnen beginnen met het kiezen van betere presidenten.

supertsaar | 01-09-05 | 12:58

Waar is Hansje Brinker als je hem nodig hebt.http://www.anno.nl/anno/anno/i001376.html

lariekoekjesmonster | 01-09-05 | 12:57

Doe eens ff normaal. Ze hadden dit toch eerder zien aankomen? Alsof er voor het eerst een orkaan hier aankomt waaien. Hadden ze zelf maar preventief moeten handelen. Zijn ze toch zo goed in? Of handelen ze alleen maar in andere landen preventief?
Dus minder bommen maken en die troepen terugroepen en leegpompen dat gat. Hebben ze ons niet voor nodig!!

ronnie007 | 01-09-05 | 12:57

Die Amerikanen lopen me dan ook een partij te lutsen, dat is ongeloofelijk.
Bush gaat vandaag aan het congres vragen of ze meer geld vrijmaken, dat had die sukkel 2 dagen VOOR de ramp al moeten doen want toen wisten ze al dat het fout zou gaan.
Amerika gaat wat mij betreft ongelofelijk af.

Pannie | 01-09-05 | 12:56

als je een stad onder de waterspiegel bouwt,zorg je toch ook voor public swimminglessons ofzo??

jawat | 01-09-05 | 12:55

Het is natuurlijk biezonder 'not done' om binnen bepaalde linksdragende kringen toe te geven dat je deel uit maakt van een knuffelpeleton dat uitgezonden is naar New Orleans......... Kan je het echt schudden om verder te komen in het rode bastion.

KaiserSoza | 01-09-05 | 12:55

Wat een onzin Chileen... Doen andere EU landen wel iets? De VS is stinkend rijk. De ramp in NL was ook een stuk erger dan die in NO. Ik denk dat mensen in Darfur meer hulp nodig hebben dan mensen in NO, daar komt heel de VS op gang om ze te helpen, in Afrika is er heel wat minder animo om ze te helpen...

pietro | 01-09-05 | 12:55

De VS heeft genoeg eigen resources om een kleinschalig rampje als dit onder controle te krijgen. Zo niet halen ze er maar een paar uit Irak.
En het verschil met NL in de jaren 50: Wij hadden net een oorlog en bezetting achter de rug, en hadden vrijwel g1 resources (meer). Bovendien hebben wij de VS gevraagd, ik heb Bush nog niet bij Balkenende horen vragen of we alsjeblieft willen komen helpen.
En redactie, om een ondergelopen stad te vergelijken met Afrika is diep en diep triest.

Amstel | 01-09-05 | 12:54

Ja hallo!
Wij helpen alleen mensen met opdrogen, die zichzelf voortdurend de broek onderzeiken. Die zijn - en blijven -gegarandeerd arm. Dus zielig.

Jan Passant | 01-09-05 | 12:54

opvallend genoeg hebben ze een groot tekort aan bootjes om bluesnegerts te evacueren wat ik dan weer zeer betreur.

Don Quichote | 01-09-05 | 12:54

soms is het wel gepast om te vragen of je iets kan doen, terwijl je weet dat het toch niets uitmaakt. Gewoon beleefdheid.

ams | 01-09-05 | 12:54

Ik dacht dat we met 'ze' hadden afgesproken dat we ze alleen zouden helpen tegen het rode gevaar... excuses het moslim gevaar.

Meestal is het zo dat landen om hulp VRAGEN, afrikaanse landen doen dat
(dagelijks!) Het zal kunnen zijn dat ik het heb gemist (kijk geen Fox news noch Talpa) maar de USA heeft nog geen enkele hulp uit het buitenland gevraagd.

de Japanner | 01-09-05 | 12:53

Chileen, beetje krom om de watersnoodramp van 1953 erbij te halen?

als wij als europeanen in 1492 Amerika niet hadden "ontdekt", dan woonden er daar nu ook geen blanken, en was er geen ramp gebeurd?

tegen de tijd dat wij de logistiek hier op orde hebben om al onze resources naar amerika te verplaatsen, hebben ze het daar zelf al opgelost, daar hebben ze ons echt niet voor nodig.

geld hebben ze daar ook genoeg, ze toveren wel iets uit een of ander potje

./me | 01-09-05 | 12:52

De 'ramp' die zich voltrekt in de VS is wel van een iets andere orde dan een tsunami of hongersnood in Afrika. Daar komt bij dat de VS veel meer mogelijkheden heeft om dit probleem intern op te lossen in vergelijking met ons kikkerlandje toen de dijken doorbraken.

wattan!! | 01-09-05 | 12:50

Grappig om te zien dat er een linkje naar 1953 gelegd is. Zeker als je bedenkt dat ze hun dijken naar Nederlands ontwerp hebbeb aangelegd. Slecht jatwerk dus.

Jaymz Blonde | 01-09-05 | 12:50

@shameless........... moge.... nu pas wakker????

mounaki | 01-09-05 | 12:50

De volgende keer dat nl onder water is, hoeven we niet op hulp van buitenaf te rekenen: van EU krijgen we nooit geld (alles in de landbouw), de derde wereld die we hulp boden heeft niks om te geven en de Amerikanen hebben gegeven en kregen er niks voor terug (stank voor dank heet het).
Dus dat word sparen want de dijken hier zijn van slechte kwaliteit.

ZakkenVuller | 01-09-05 | 12:49

Tis wel vreemd ja, want degene die de lul zijn in New Orleans e.o. zijn juist arme negerts...

brutus68 | 01-09-05 | 12:48

dijkinspecteur: "ja hoor!" ik zie het al: de dijk is lek! dat zie ik zo door mijn jarenlange ervaring! nou sterkte ermee hoor! doei!"
misschien kunnen we wim-lex ook nog sturen die dan iets roept over watermanagement.

prozac50mg | 01-09-05 | 12:48

:) vind het wel een komische situatie daar,dat zelfs de pliesie meeplunderd hahaha

ShameLess | 01-09-05 | 12:47

@Arma wedden dat de boel daar tegen kerst weer draait als vroeger.

Lucifer | 01-09-05 | 12:46

Tja, links Nederland springt wel in actie als er iemand op de wereld een rijstkorrel tekort komt, maar als er een paar duizend dooien vallen bij een natuurramp in Amerika, dan kijken ze lekker de andere kant uit.

Het zal toch allemaal wel de schuld van Bush zijn.

Hypocriet tuig !

Van Rechts | 01-09-05 | 12:45

Het was me inderdaad al opgevallen maar heeft me niet verbaasd, de knuffelweldoeners doen het immers alleen maar om hun eigen geweten te sussen en Amerika is immers de vijand. Bah!

Lucifer | 01-09-05 | 12:45

Stuur de Dijk er maar heen

Elmer Fudd | 01-09-05 | 12:44

Van je vrienden moet je het hebben

Saint-Pauli | 01-09-05 | 12:43

Laat die Yanks het lekker zelf oplossen. Ze zijn toch zo goed?

Armageddon | 01-09-05 | 12:43

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl