Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Psst, gouden vulling kopen?

kunstheup.jpgHet cremeren blijkt soms een lucratieve bezigheid. Bejaarden bestaan tegenwoordig uit kunstheupen van hoogwaardig staal, gouden vullingen en zelfs zink, zilver en platina. Crematoria verzamelen deze overblijfselen en verkopen het aan de hoogste bieder. Krijgt je daarvoor een mooie korting doorberekend? Welnee. Dat geld houden ze lekker zelf en wordt verdeeld over goede doelen naar eigen inzicht. De kunstheupen worden omgesmolten tot onderdelen voor bijvoorbeeld de Airbus A380. Van het goud worden natuurlijk gewoon bling bling juwelen gemaakt. Jaarlijks wordt er voor zo'n 100.000 euri aan gebruikte menselijke onderdeeltjes verzameld. Mooi economisch systeem! Ter herrinnering aan je overleden familie kun je dus gewoon even een dagje Schiphol doen.

Reaguursels

Inloggen

Pronto is zeker zelf uitvaartverzorger...
Tja,logisch dat je je broodwinning verdedigd! Maar ik ben toch al overtuigd,hoor!

Smurfin | 24-08-05 | 01:29

ohw ja, en dan gaan zitten zeiken om een kunstheup of gouden vulling???

ps. okra, je hebt gelijk over die gouden vulling. Maar dan nog, dat wordt na cremeren pas een balletje vloeistof, droogt op en is een heel miniscuul balletje goud. Maar als nabestaanden het terug willen,......gebeurt dat ook!

Om deze vooroordelen te voorkomen zou ik zeggen , als je iemand verliest die je dierbaar is, help dan met het verzorgen het opbaren, kom elke dag kijken in de aula (ook in de mond dan)garantie van een goede opbaring kan dan niet gegeven soren,..maar......in geval van crematie ga mee naar de invoer. Dan weet je zeker dat er niets gebeurd met de overledene.

En weet je, ook als de kist op een graf staat, heb je het recht de kist nogmaals te openen, voor het dalen, en kun je nogmaals checken of er niets is gebeurd met je dierbare.

pronto | 23-08-05 | 21:14

@blawablablahayeaarhgeblawaaaa je weet niet waar je over praat joh, met je na al het gepluk en getrek. Ga afwassen ofzo.

ik links????hahahhahahahah gaaf. ja hoor.

@smurfin,...ook al zo'n opmerking van niet weten waar het over gaat en als bewijs heb je want een ex uitvaartverzorger zei,........hmmmmmmmm sure.

@nioxx, als je een dierbare moet laten cremeren en je wilt die protese terug, zul je hem echt wel krijgen hoor. Gewoon even aangeven.

Ik ga in ieder geval echt niet bij iedere overledene die gecremeerd wordt vragen aan de nabestaanden of ze eventueel de kunstheup van opa terug willen. Want dan krijg je dat weer, uitvaartverzorger stelt onpasselijke vragen e.d.

Tjonge jonge, waneer is die fabel van dat lijkepikkerij eens over???? Weet je wie het ergste kunnen zijn, de erfgenamen. Ga maar eens een melding aannemen en met sommige nabestaanden aan tafel zitten. Daar begint het geouwehoer dan. En ik wil dit en ik wil dat, en nee want dat wil ik en jij hebt dat al...blablabla.

pronto | 23-08-05 | 21:07

ik ga er ook even een heupiej halen, bij het crematorium wel te verstaan... mogen ze hem weer terug hebben als ik ga... kunnen ze niet een soort van lease-systeem invoeren ofzo??? damn! 't moet echt niej gekker worden...

nioxx | 23-08-05 | 02:06

Uitvaartcentra maken misbruik van de onwetenheid en emoties van nabestaanden.
Dit heb ik toch van een ex-uitvaartverzorger mogen vernemen.
Er wordt vooral creatief met de rekening omgegaan.
Dus van mij geen premie meer voor de uitvaartkostenpolis! Ik heb mij beschikbaar gesteld voor de wetenschap.
Het geld wat vrij komt als ik de pijp uit ga zal genoeg zijn om mijn stoffelijk overschot naar Heidelberg (Duitsland) te brengen.( www.koerperwelten.com/ )

Smurfin | 22-08-05 | 21:26

Wat een onzettend goed doel.... zo'n airbus

Prutswerk© | 22-08-05 | 12:01

Zootje lijkenpikkers. Deden ze dat ook niet in Auswitz? Misschien moeten ze aan een gepensioneerde SS-kampbeul de fijne kneepjes van het vak vragen.

Filo | 22-08-05 | 10:45

Dus we hebben nu ook een soort crematie-mafia binnen ons land,na de MakelaarsMafia,NotarisMafia,PolitiekeMafia,AutoMafia,BeursMafia,TV-Mafia,GOD BEHOEDE ONS,directeuren van Woningstichtingen die hun RIANTE SALARISSEN toebedelen van 285.000 euro,en JANPET maar de huur opslag betalen,langzaam vraag ik me af in wat voor BANANENLAND leven we eigenlijk?

nummertje | 22-08-05 | 08:49

Wat levert een klit-piercing vandaag de dag op?

corvanderlaak | 22-08-05 | 01:38

Een ghettocrematorium, dat is 'de shit'. Veel negers met gouden tanden, weining oma's met kapotte heupen. Waar komt het woord ghetto ook weer vandaan?

Jean-Jaques Appelque | 21-08-05 | 22:35


Vraag me zomaar ineens af wat een silliconentiet doet in zo'n oven...

Apotheker | 21-08-05 | 22:23

@pronto
"want verguld is het altijd" zeg je. maar dat klopt niet. er zit wel degelijk goud in bijvoorbeeld kronen. alleen is de legering vaak erg laag. voor sloopgoud krijg je idd niet heel veel. de goudbizz is niet de lekkerste, zeg maar.
dat je goud en andere edele metalen niet gemakkelijk terug kunt vinden kan ik me voorstellen. door de hitte gaat goud snel legeringen aan met mogelijke andere metalen. ergo: kies smelt aan heup vast.

maar tandartsen klappen wel in hun handjes. ik heb ooit een tandarts een doos met oude kronen uit zien halen, toen ik mijn kroon terug vroeg. "zoek er maar eentje uit".

okra | 21-08-05 | 22:11

@pronto 21-08-05 @ 19:18
Zoals Hoxa al aangeeft: die pyrotechnici verdienen honderdduizenden zo niet miljarden euro's per kies. Als er uberhaupt al wat de verbrandingsoven ingaat naar al het gepluk en getrek. Weet je wat ik denk? Je bent gewoon links. Mao pijpert!
.
@Der Meister 21-08-05 @ 16:08
Wacht maar totdat jij 100.000 euro voor een halfje brood moet betalen. Dan wil ik nog wel eens horen of je het zo weinig vindt.

blawablawa | 21-08-05 | 21:17

Mijn ouwe is edelsmid en ving altijd het polijststof op in grote vuilniszakken. Dit verkocht ie dan ook weer door, zat altijd voor veel geld aan goud en dergelijke in...

Sphinix | 21-08-05 | 21:05

Gelukkig hoeven we dat dan niet meer mee te maken...

Insertcoin | 21-08-05 | 21:00

@insertcoin,......wie is jomanda????????? volgens mij een algeheel begrip in dit land. Blauw gewaad. Praat met types uit het hiernamaals,...krijgt dingen door van types uit hiernamaals,....heeft daardoor de wetenschap wat goed en slecht voor ons is.

Jomanda = soort van jezus maar dan meer dan 2000 jaar later.

Dus over 2000 jaar staan de kerken vol met beelden van een vrouw in blauw gewaad.

pronto | 21-08-05 | 20:34

@pronto
OK duidelijk verhaal, het was enkel een gevoel. Je hoort wel gekkere verhalen, dus sluit ik niets uit. Bytheway, ik laat me zeker cremeren. Niks op tegen, maar een rondleiding?.. denk ik nog even over na. Trouwens wie is die Jomanda?

Insertcoin | 21-08-05 | 20:13

@insercoin,....mijn woord is niet waardevol voor jou, dat begrijp ik, maar na een rouwdienst, en in het mortuarium..hebben wij echt geen zin om een gouden (vergulde) kies, want verguld is het altijd,.. uit een lijk te trekken. Ten eerste je wilt niet weten wat voor lucht er uit een mond van een overleden komt en ten tweede is dat finanieel gezien echt niet aantrekkelijk, en ten derde,...er werken toch veelal mensen in de uitvaart met een zeker moraal.

Er zijn zat gevallen zoals zelfmoord, of moord, of aanslag, dat gevraagd wordt een lijk weer in goede staat terug te brengen (reconstrueren), zodat nabestaanden op waardige manier afscheid kunnen nemen. Je zou dan kansen genoeg hebben (indien gouden tand aanwezig, om je slag te slaan.)

Het laatste waar je dan mee bezig bent is een mogelijke gouden tand in het lijk. Het is gewoon vies en moeilijk werk iemand weer aan elkaar te hechten.

Dat met dat donor gedoe, als jij een codicil hebt, zullen die artsen vol overgave jouw bruikbare organen eruit halen en laten dan soms operatie instrumenten achter die je na een crematieproces dan weer terug vind,...maar gek genoeg,....ook (mocht het ter sprake zijn) gouden balletjes, die dan weer gewoon in die urn worden gestopt samen met de as.

En zo'n gouden vulling levert by the way niets op. Je zou een jaar moeten sparen om eens een paar honderd euro erop te kunnen verdienen.

Als je garantie wilt Insercoin, vraag dan eens een rondleiding aan bij een crematorium bij jou in de buurt. Die mogelijkheid is er. Dan zie je precies waar ik over praat.

Hoxha overdrijft enorm met zijn bericht hier. Duidelijk dat hij niet de moeite heeft genomen om op zijn minst eens een open dag bij te wonen in een crematorium. Dan zie je precies hoe alles gaat, en rijkdom en edele metalen,...zijn moeilijk terug te vinden in een crematorium. Ook niet in de bak van metalen, die inderdaad naar een ijzerhandelaar of recycling bedrijf gaan.

En over die bedragen over dat cremeren,...laat je dierbare maar begraven,....ben je het dubbele kwijt aan grafrechtkosten e.d. Daarom ben ik ook zo tegen die blauwe jurk,...jomanda heet het,....die wel even een stuk grond beschikbaar wil stellen voor graven,...omdat cremeren pijnlijk zou zijn voor de ziel,..en daarbij niet de prijs noemt voor grafrechten. Heb haar gemaild, voor een offerte,...heb robert jensen gemaild voor een reactie, maar je hoort helemaal niets!

Cremeren is goedkoper dan begraven, en wat nou beter is,....weet jij het??? Ik weet het niet. Gewoon weer commerciele buisniss. en dan nu weer over dat crematoriums geld verdient met metalen en goude tanden.

Groter gelul heb ik weinig gelezen c.q. gehoord.

pronto | 21-08-05 | 19:18

Kan ik bij de verzekering een clausule inlassen, dat al mijn "kunststukken" aan de familie wordt teruggegeven?
Kunnen ze van mijn kunstheupen een beeldje laten maken. i.p.v. een grafsteen.

gwbush | 21-08-05 | 19:18

@pronto
Wie garandeert dat de gouden vullingen niet vóórdat je getoast wordt uit je gebit worden getrokken? Hetzelfde gevoel heb ik ook met een donorcodicil; Ik kan me niet onttrekken aan de gedachte dat als er iemand beter van zou kunnen worden er misbruik van wordt gemaakt.

Insertcoin | 21-08-05 | 18:34

Ik schenk mijn gedoofde gouden keeltje aan de wetenschap.

ffulpen | 21-08-05 | 18:32

van zo'n mogelijke gouden tand, blijft na de crematie echt niets over dan een klein echt miniscuul gouden balletje, en datzelfde geldt trouwens voor brillen en proteses. Zwartgeblakerd.

Er is natuurlijk de mogelijkheid deze dingen ( ook de kocherscharen van mislukte operaties uit operatiekamers, terug te geven aan de nabestaanden). Wie heeft interesse?????

pronto | 21-08-05 | 16:29

Onzin Hoxha!!! of heb je deze info van een particulier crematorium?

pronto | 21-08-05 | 16:23

Ashes to bling bling?

teringtubbie | 21-08-05 | 16:17

100.000 euro per jaar, das ook geen drol eigenlijk. Lekker boeiend onderwerp weer.

Der Meister | 21-08-05 | 16:08

neem aan dat je toch nog effe in bek kijkt van de te verpulverde doden en je dan afvraagt wat er nog overblijft ?
ik zie de checklist al voorbij komen : koffie ? ja, cake ? ja, gouden tanden ? ja ...

Draaitafel Demagoog | 21-08-05 | 16:07

Off-topic>>
Ook heel leuk; een trui laten breien van je eigen schaamhaar.

Jean-Jaques Appelque | 21-08-05 | 15:49

De tijd van recycling komt eraan. In verscheidene landen kan je jezelf laten vries-dooien waardoor je wordt omgezet in een hoopje compost. En in tegenstelling tot as, kan compost worden gebruikt voor de groei van bomen, planten, struiken, en ja, wietplanten. Kom je uiteindelijk in de coffeeshop te liggen. Of in zo'n grote compost zak in de schappen van een knorrig tuincentrum.

doktersnuggles | 21-08-05 | 15:40

Bin Laden is dood, en hij werd de boing die in Athene neerstortte.

Schizo | 21-08-05 | 15:01

Zo duur is doodgaan niet.
Een paar weken terug kwam er zo'n uitvaartverzekeraar bij mij aan de deur en die vroeg of ik mijn uitvaart wel goed geregeld had met betrekking tot de kosten.
Op mijn vraag of hij iemand kende die het niet kon betalen en vervolgens niet is begraven of gecremeerd, moet ik nog steeds antwoord krijgen...

Skywalker | 21-08-05 | 14:52

klinkt mischien raar maar er zullen mensen zijn die atomen bezitten in hun lichaam die van bijvoorbeeld A. Hitler een pedo of ander zooi zijn geweest.

Rest In Privacy | 21-08-05 | 14:52

@blawablawa,
misschien dat een maroc- of turkse maatschappij van jou een zweefvliegert wil maken.

fuckje | 21-08-05 | 14:47

Wanneer ben je te dik? Als ze je proberen om te smelten in een Airbus. Hahaha!

blawablawa | 21-08-05 | 14:41

In Utrecht is een aantal jaren geleden een begrafenisondernemer gearresteerd, omdat hij de juwelen van overledenen verdonkermaande. Hij was schijnbaar zijn eigen goede doel.
Wat dit topic betreft, recycling is tha bomb en deaud is deaud. Je kan het toch niet meenemen...

preacher | 21-08-05 | 14:22

100.000 per jaar is toch niets ??
Scheintje gewoon goede fooi...

Ik hoop dat dit bedrag per Cramatoria gaat.

Nuke2000 | 21-08-05 | 14:16

ja... en.....

quickshare | 21-08-05 | 14:11

kudt, kudt, kudt. [Knip en plak] staat verkeerd, moet nog een alinea naar boven.

OversteKarremans | 21-08-05 | 14:02

De eerste alinea's van het gelinkte artikel lijken in de stijl van GeenStijl.nl geschreven.

Tijdens de opening van het eerste crematorium in Nederland in 1913 te Velsen, wenste de huisarts dr. C.J. Vaillant vurig dat hij daar ooit gecremeerd zou worden. Dr. Vaillant was een groot pleiter voor het invoeren van crematie en een van de oprichters van de Vereeniging voor Facultatieve Lijkverbranding in 1874. In Nederland was er anno 1913 wettelijk nog niets geregeld. Voorstanders wilden dit proces versnellen door gewoon te beginnen met cremeren.
[knip en plak]
Er moest wel eerst iemand overlijden die dat graag wilde en wiens familie daar geen last mee kon krijgen. Een half jaar later overleed de stokoude dokter op 95-jarige leeftijd en werd zijn wens werkelijkheid. Daarmee werd dr. Vaillant de eerste mens in Nederland die de verbrandingsoven in ging.
[/knip en plak]

OversteKarremans | 21-08-05 | 14:00

@ kalief
Nee, bij de boiler wordt duidelijk gerefereerd aan een konijn, en niet een huisarts.

Jean-Jaques Appelque | 21-08-05 | 13:59

Wat vind Jomanda hier eigenlijk van?

Jean-Jaques Appelque | 21-08-05 | 13:57

Dat gelinkte artikel vermeldt ene dokter Vaillant als eerste gecremeerde Nederlander. Maar was dat ook niet de naam van een (warmwater-) geiser of boiler?

kalief | 21-08-05 | 13:57

Eigen haard is goud waard!

Ik hoop dat die lui goed slapen..

Jean-Jaques Appelque | 21-08-05 | 13:51

Over een tijdje recyclen we niet alleen de metalen, maar ook het vlees. De film Soylent Green doemt op.

Rabarberke | 21-08-05 | 13:49

@targent
eerder kattenbakvulling van de as :)

de bier | 21-08-05 | 13:46

Ik zie geen enkel bezwaar, het geld gaat immers naar goede doelen en niet in de achterzak van zakenlieden.
-
F7-toets in Word defect, Hoxha?

Chiant | 21-08-05 | 13:44

Zolang ze van oma geen kattenvoer maken is het ok

targent | 21-08-05 | 13:42

Zie je nu al die familieleden tijdens het sterfbed van opa/oma al klaarstaan met hamers, bijtels, motorzagen als het zover is.
@codis hoogeveen?

de bier | 21-08-05 | 13:40

als je erom vraagt, moeten ze het je geven. netals bij de tandarts. werkt volgens piepsysteem. maar je moet er maar net aan denken of zin in hebben op zo'n moment natuurlijk.

vraag me trouwens af hoe dat zit met de as... zou er echt alleen maar "oma" in dat potje zitten dat je meekrijgt? of ga je uiteindelijk met een verzameling oma's naar huis. kan me niet voorstellen dat ze de handel uitzuigen tussen de bedrijven door.

okra | 21-08-05 | 13:40

Mooi toch, wat valt er nu te zeiken?

Kenny013 | 21-08-05 | 13:33

@zweefvlieger, dat moeten ze inderdaad gaan invoeren. Goedkoop vergassen. Tegen aantrekkelijke prijzen, met groepskortingen. Leuk muziekje op de achtergrond voor het feest gaat beginnen... Hmz, tja, een beetje in de zin van Housewitz.

Brzk | 21-08-05 | 13:32

ben niet dood ben een vliegtuig

G-unite | 21-08-05 | 13:22

goede doel mn .. het goede doel is zeker de vestzak van de crematorium ondernemer.

Codis | 21-08-05 | 13:20

Moet overmorgen mijn oma cremeren...

Neem nu eerst een beitel en hamer mee.
Zonde om het aan die crematoria te laten.

loekieloek | 21-08-05 | 13:17

Hm, als ze daar zoveel geld aan verdienen mogen ze de prijzen ook wel omlaag doen.
Nu is het zo dat als je dood gaat, de nabestaanden zelf in het graf moeten duiken om al het geld bij elkaar te krijgen.

Topmas38 | 21-08-05 | 13:15

Toch nog wat geleerd van de nazi's indertijd. Nou nog goedkoop vergassen invoeren.

zweefvlieger | 21-08-05 | 13:13

Leuk systeem, niets mis mee... Alleen die crematoria die zuigen wel zo verschrikkelijk met die prijzen van ze. Ik bedoel, dat weerhoud mij er op het moment van om dood te gaan, zo zou het toch niet moeten zijn? Check China dan, daar krijg je zelfs subsidie om deaud te gaan!

Nitro Azurro | 21-08-05 | 13:11

Het moet niet gekker worden...

Faach Viechuur | 21-08-05 | 13:10

Ashes to Ashes...

QZNYWRLD | 21-08-05 | 13:10

Cool, na mijn dood wil ik reincarneren als vliegtuig...

da wizard | 21-08-05 | 13:09

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen