Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Charles Groenhuijsen exit bij Journaal

Bush is de bom!Charles Groenhuijsen is al bijna weg bij het NOS Journaal. De man die gedurende dertien jaar vanuit de Verenigde Staten berichtte over Bush en zijn schurkenstaat is namelijk een beetje te rechts voor de linkse stofnesten in Hilversum. Oké, meneer wil in Washington blijven wonen en ingevlogen worden wanneer Sacha ongesteld is, maar dat is slechts een stok om mee te slaan. De werkelijke reden ligt hem in het feit dat de opvattingen van Groenhuijsen niet helemaal stroken met die van de Femke Halsema adepten. En dan drukken we ons eufemistisch uit. Journaal-collega's 'intellectuele luiheid en zelfingenomenheid' verwijten omdat ze hem vroegen de zoveelste repo te maken over 'een paar' anti-oorlogsactivisten 'wier geluid in Nederland overbekend is' is PR-technisch natuurlijk niet echt handig. Ook zijn uitspraken 'Ik vind Geert Wilders wel een interessante jongen' en 'Wie anders dan Wiegel kan de in elkaar gestorte Nederlandse mierenhoop opbouwen? Ik zou het niet weten', hebben zijn populariteit niet vergroot op de linkse Journaalredactie. Exit Groenhuijsen dus, over een paar dagen is het rond. Hé pssst Charles, columpie hebben op een 'rechts' weblog...

Reaguursels

Inloggen

PS Westerman gaat naar Talpa en Groenhuijsen naar RTL. Charlie probeert er nog een leuke gouden handdruk uit te slepen bij de NOS (gemeenschapsgeld), en zich daarna vorstelijk te laten betalen door RTL waarbij hij gewoon in de VS kan blijven wonen, de hypocriet.

Rooter | 12-08-05 | 10:52

Ik vind Charles Groenhuijsen gewoon een arrogante bal. Daarbij komt ook nog eens dat hij een fervent aanhanger van G.W. Bush is, dat pleit ook al niet voor hem. Want je moet toch wel zwakbegaafd zijn als je een moron als Bush steunt.

janfreak | 10-08-05 | 12:30

Kan me wel voorstellen dat in ieder geval zijn gezin in de States wil blijven. Als je kids zowat hun hele puberteit opgroeien in een bepaald land, dan wil je al die mensen die je hebt leren kennen natuurlijk niet zomaar achterlaten.
Maar het valt niet te ontkennen dat de heer G. een tik van de molen heeft gekregen en dat begon op 9/11.
Wat je ziet bij de heer G. is wat ik heb zien gebeuren bij veel Amerikanen op en na die dag in 2001.

Pharos | 08-08-05 | 11:59

Euh, ik heb juist gehoord dat hij het Journaal zou gaan doen in plaats van Philip Freriks. Collega's van Charles vonden dat niet zo'n goed idee ofzo: kan komen door z'n rechtsheid maar ook door z'n nonchalance die afgelopen presidentsverkiezingen goed te merken was (ik mag dat wel trouwens, ff bellen tijdens de uitzending om wat nieuwe info te weten te komen, ook al oogt het niet professioneel).

We zien wel wat er gebeurt. Volgens mij is er nog niks zeker :o

Sorcerer | 07-08-05 | 17:11

kan mij dat nou verdommen of het journaal links of rechts is! het is inderdaad gewoon KU*T. jesus h christ, hoe vaak ik al niet geklaagd heb over die hakkelende eikel van een freriks... gaat DIE nou eigenlijk eens een keertje weg? kan er eentje komen die WEL kan voorlezen...

sansglazuur | 07-08-05 | 11:43

Circa 80% van het journaille en overheidsvoorlichters zijn pvda adapten. Als je daatoe niet behoort en je laat je ook niet in het politiek correcte keurslijf dwingen, dan weten de kameraden altijd wel een manier te vinden om de afvallige "kalt te stellen".

kansatsu | 07-08-05 | 06:14

ja... het journaal is links... als je het maar lang genoeg blijft roepen, dan wordt het vanzelf waar. lijkt een beetje op de 'problemen' die een kale nicht ook een tijdje is blijven roepen. we hebben er nog steeds last van...

was het toen al niet met hem eens. zou dit vent ook links zijn geweest?

k3 | 07-08-05 | 01:48

Hulde overigens voor Charles Gr.
Die ik liever zie verschijnen bij een niet politiek-korrekte [lees:linkse] commercieele omroep.

Mazzeltov | 06-08-05 | 14:56

@Starf*cker: als G Wilders aan de macht is, zullen types als jij voor een tribunaal moeten verschijnen wegens landverraad.
Ga ondertussen vooral zo door, ik geniet er van hoe linkse idioten als jij zich steeds meer als dikke stront door het te nauwe aarsgat moeten zien te persen.

Mazzeltov | 06-08-05 | 14:52

Sorry voor de verschrijvingen. Woede en jetlag. Niet te veel naar Geert Wilders gekeken.

Starf*cker | 06-08-05 | 11:56

Ik begreep dat Groenhuizen ook nog problemen heeft omdat hij vanwege zijn stuitende arrogantie met 90% van de collega's overhoop ligt, waaronder zijn directe collega in Washington Twan Huys en Wouter Kurpershoek. Net zo goed als hij ook schofterige opmerkingen maakte in HP over by farr de beste Amerikaanse correspondent in NL Max Westerman. Daarvan vond meneer Gr., die nooit Washington uitkomt en aanschurkt tegen de macht, dat hij NL een debiel en scheef beeld van Amerika geeft. Ik hoorde deze week in de USA ook nog dat Charles Gr. compleet ingepakt is door de Nederlandse diplomatie en daar geldt als "his master's voice". De ambassadeur daar was zelfs meelezer van zijn wel erg slechte hoek. Ik vrees dat Charles Gr. gewoon een geloofwaardigheidsprobleem heeft. De anchor van het 8-uur Journaa;l kan zich inderdaad niet uitspreken als aanhanger van het grootste pulp in de Nederlandse politiek de heer Geert Wilders. Ook niet van Wouter Bos, minder pulp, overigens. In Washington en New York neemt in de journalistiek niemand Charles G. meer serieus. Dus: geen politiek maar een geloofwaardigheidsprobleem. PS: Wie de naam Bob Woodward niet kent of nooit iets van de man gelezen heeft moet vooral zijn bek over de Amerikaanse politiek houden.

Starf*cker | 06-08-05 | 11:55

Misschien idee om een belangengroep op te richten voor deze man?

charlmoetblijven.nl ???

Michiel de Ruyter | 06-08-05 | 10:53

Na de val van de Sovjet-unie is het journaal begonnen met het uitzenden van de beursstand. Toeval? Of was het een poging van de cia om de mensen te verleiden om te investeren in het grootkapitaal? Waren het misschien geheime berichten van de groenlinks om rechts Nederland te betoveren.
Waarom is het weer altijd wat slechter bij het knmi? Verborgen repressie?
Waarom verspreekt Freriks zich zo vaak en wordt hij toch als de belangrijkste nieuwslezer genoemd? Verspreekt hij zich wel?
Waarom is het vaste gesprek met de minister-president altijd op vrijdag, vlak voordat iedereen de gedachte op sex, drugs en rock&roll zet?
Ze spelen met het onderbewustzijn. Ze pompen kennis die je niet wilt hebben, verzet is zinloos. Zonder dat je kritische geest het kan toetsen veranderen ze je wereldbeeld. Via de weg van de minste weerstand word je gemanipuleerd zodat je het leed van de wereld leert te accepteren, verzet is zinloos. Door het op regelmatige tijden, meerdere malen per dag uit te zenden word je langzaam geconditioneerd en verslaafd gemaakt. En uiteindelijk, ja ook ik was er bijna aan onderdoor gegaan, ga je geloven dat Sacha de Boer een lekker wijf is.
Charles moest weg omdat hij te optimistisch was, te foutloos. Hij probeerde nogwel wat dikker te worden en ze hebben hem ook in debiel klein kantoortje proberen te plaatsen, maar hij bleef te populair. Dat paste niet in de strategie. Alles moet je doen hunkeren naar Sascha.

Gavrilo | 06-08-05 | 09:18

Laat deze usa-Charles blij wezen om niet toe te treden tot onze verworden staatsjournaal der stotteraars!
Weet niet wat die franseventiel Philippe verdient maar elke euro is teveel voor een man die geen 1 keer foutloos het journaal wist te presenteren!
Trouwens ik kijk bijna niet meer naar het 20.00 uur journaal teveel groenlinks onderwerpen slechte presentatie,nee in de vuilnisbak ermee!

nummertje | 06-08-05 | 08:45

rtl4 nieuws is een goede vervanger. daar hoor je nog wat anders dan de verkokerde staatspropaganda. dat is van good old gezond verstand mavo+ nivo, maar wat maakt het uit, het gaat al eeuwig niet alleen om de feiten, maar vooral om de interpretatie. Daar weet het nos-journaal alles vanaf. trouwens, dat nos journaal haalt het niveau van havo-5 ook nog niet. nog een reden om naar dat nieuws met een half oor te luisteren (als je dan nog niet van de jip en janneke taal bent gaan huilen).

Penvriend | 06-08-05 | 02:14

Charles is jarenlang gehersenspoeld door de Amerikaanse propaganda-machine... dat lijkt me nu niet iemand die een zogenaamd objectief nieuwsbulletin moet presenteren.

Of de journaal redactie extreem links is wil ik wel aannemen, alleen hebben ze dat niet altijd zelf goed door geloof ik, zo zien we al wekenlang elke dag elk neuteltje dat zich in Israel plaatsvindt... toch een typisch stokpaardje van de rechtse journalistiek dunkt mij... of is dat gewoon omdat het komkommertijd is en de complete reportages van de (rechtse) Amerikaanse news agencies te verleidelijk zijn om niet te gebruiken door die luie journaal redactie.

Prikkker | 06-08-05 | 01:23

Pssst, was dat niet de dochter van Laroes die lastig werd gevallen door marokkaantjes, iets met een filmpje wat ie niet wilde uitzenden ? even googelen..

Hammiehetvarken | 06-08-05 | 00:45

Het NOS journaal is zonder meer een spreekbuis van het linkse schorriemorrie. Dankzij dit uiterst fijn geslepen instrument is het linkse tuig al jaren in staat om de gewone man te knechten: elimineer elke vorm van kritiek en sluit af met een ietwat luchtig onderwerp. Het is om razend van te worden!

Niet toevallig dat ome Pim op hun terrein is geelimineerd. Niet dan ?

dutch guilder | 05-08-05 | 23:20

z'n boek 'Amerikanen zijn niet gek' is tenminste een goede visie op de vs, niet te rechts, niet te links.... Zo'n huppelkut als Marcel van Dam zal wel de nieuwe man zijn, of misschien Jack 'tien' Spijkerman himself wel....

prestodegekste | 05-08-05 | 23:12

Wouter Kurpershoek kwam onlangs met een rapportage over massale tegen stand en protesten tegen de militaire aanwezigheid in Irak en tegen Bush: 5 man/ vrouw en ze krijgen nog een podium van Wouter ook!

Nooit meer slapen | 05-08-05 | 23:01

Mensen als Zawahiri hebben een ideologie die duister, dom en achterlijk is

De Amerikaanse president Bush

Lees ik hier achterlijk! Effe wachten op een idioot in NL dat het achtergesteld is en niet achterlijk!

Nooit meer slapen | 05-08-05 | 22:57

Idd die kerel is me ook een beetje te pro-Bush, hij heeft een beetje oogklepjes op zal ik maar zeggen en ziet niet bepaald de keerzijde van Amerika. Het is en blijft namelijk 1 groot kut land.

Wooter | 05-08-05 | 22:51

Perfect dat ie opsodemietert, die gozer is veel te pro-Bush, wat een zak! Dat kritiekloze pratende hoofd voor het Witte Huis. Onbegrijpelijk dat GS die man goed vindt...

SimpelZat | 05-08-05 | 22:16

Sacha is een eigenwijs geyl diertje, dat geef ik gerust toe..

Brusselmans | 05-08-05 | 21:37

Ze gedragen zich niet als een staatsomroep. Ze zijn gewoon lekker eigenwijs. Ik vind dat het zo kan blijven.

blawablawa | 05-08-05 | 21:03

@ blawablawa

Dan zijn we het niet ver van eens.

Maarre vertel eens, je laat het er na deze baanbrekende scoop van Kwakkwak toch niet bij zitten?

De straten op! Trek ten strijde tegen de Staatsomroep!

Brusselmans | 05-08-05 | 20:56

> Qantrix 05-08-05 @ 20:34
> Ik vind het nogal neigen naar fascisme dat jij
> wilt dat een onafhankelijk nieuws station gaat
> uitzenden wat jij wilt, en niet wat het zelf wil.
.
Je klinkt als iemand die netjes zijn handen wast na het toiletbezoek, maar ondertussen z'n bek vol met stront heeft zitten.
.
@Brusselmans 05-08-05 @ 20:41
Wow, ik ben niet tegen Amerika hoor. Ik stoor me alleen aan mensen die met zelfverzonnen zedelijkheidsnormen en andere onzin proberen macht uit te oefenen op anderen.
.
@kwakkwak 05-08-05 @ 20:46
Dat moeten we zeker in de gaten houden, want dat lijkt me niet in de haak.

blawablawa | 05-08-05 | 20:50

Zojuist eerst naar het nieuws op RTL 4 gekeken, daarna het NOS-journaal. Op RTL 4 was Tony Blair
vrij uitgebreid te horen en te zien hoe hij het terrorisme wilde aanpakken door nieuwe wetgeving. Ook al was dit in strijd met de Europese wetgeving en de mensenrechten. Bij het NOS was dit bij de korte berichten ondergebracht en werden de uitspraken van Blair niet genoemd.

kwakkwak | 05-08-05 | 20:46

@ blawablawa

Amerika maakt het mogelijk dat Woodward uiterst waarheidgestrouwe boeken over de machtigste man ter wereld kan schrijven.

Dat dat op het ogenblik een conservatieve christenhond is kan ik ook niet helpen, net zo min dat de Yanks de zeer bekwame Jan Peter Balkenende hebben gekozen tot onze Grote leider.

Brusselmans | 05-08-05 | 20:41

@Whoosh 05-08-05 @ 20:17
Woodward was die watergate dude. Geen idee waarom Brusselmans 'm aanhaalde. Maar wie weet moet straks uit een rijtje namen als Elvis, Sinatra, Cash en Jantje Smit blijken dat Brusselmans ook fantastisch kan zingen.

blawablawa | 05-08-05 | 20:34

@Whoosh: De Amerikaanse Media (en daarmee bedoel ik bijvoorbeeld FOX) hoeven helemaal niet objectief te zijn aangezien ze niet in het bezit zijn van de staat. Als je wilt dat FOX objectief moet zijn, dan moet je hetzelfde willen van GeenStijl, aangezien het op hetzelfde neerkomt. FOX maakt gebruik van de vrijheid van meningsuiting, en mag zeggen wat het wil. Ik vind het nogal neigen naar fascisme dat jij wilt dat een onafhankelijk nieuws station gaat uitzenden wat jij wilt, en niet wat het zelf wil.
-
De NOS daarintegen is bezit van de staat en zou dus wel compleet objectief moeten zijn, aangezien het word betaald met belastingscenten, en het niet onafhankelijk is. Maar het is niet objectief, en neigt heel erg naar het links. Maar dat maakt niet uit want links spreekt altijd de waarheid toch?

Qantrix | 05-08-05 | 20:34

@ blawablawa

Oh, maar ik ben ook zeker niet tegen een kritische blik op wat er van over de oceaan aan hoogdravende plannen met de wereld komt oversteken.

Maar de Nederlandse pers roemen om vervolgens de Amerikaanse als slechtste aan te wijzen gaat me een tikkeltje te ver..

Brusselmans | 05-08-05 | 20:33

> Brusselmans 05-08-05 @ 18:37
> echt wijs dat de volledige Amerikaanse pers
> wordt gecensureerd door Bush' spindoctors?
.
Drie van de grote netwerken daar worden gerund door bush's spindoctors. In zo'n geval is het altijd handig om een slag om de arm te houden vwb de kleur van informatie die je krijgt.

blawablawa | 05-08-05 | 20:28

@Brusselmans: :D Betrapt!
En Woodward, nooit van gehoord. Is dat een boekentip?

Whoosh | 05-08-05 | 20:17

welk 'rechts' weblog?

zakje pinda´s | 05-08-05 | 20:09

Ik vind het jammer dat Charles niet het NOS journaal gaat presenteren. Het lukt het journaal nooit om een objectieve indruk bij me achter te laten. Dit door de keuze van de onderwerpen en de vragen die gesteld worden aan reporters in het buitenland zoals C. Groenhuizen. Ieder onderwerp wordt altijd belicht vanuit de zelfde (bewezen niet werkende) PvdA visie. Wellicht dat Charles in elk geval iets aan het valse beeld zou kunnen doen dat wij hier hebben over de VS. De hele tijd kritiek leveren op de VS terwijl we hier zelf met de problemen zitten van meerdere decennia struisvogel-politiek is niet goed te praten.

foxmeister | 05-08-05 | 19:58

Mag ik jullie in deze wijzen op het Volkskrant magazine van een paar maanden terug? Door dat interview vreesde ik al voor zijn toekomst bij de linksige staatstelevisie.

ThE_ED | 05-08-05 | 19:33

Wonderlijk hoor, dat je over de politieke bemoeienis in de Nederlandse pers je niet wenst uit te spreken wegens het ontbreken van relevante kennis en dat je over hetzelfde onderwerp in Amerika je je beroept op je gezonde verstand.

Het vat denk ik het probleem in de Nederlandse pers redelijk samen.

Een hoop onnozel gebabbel over het kwaadaardige Amerika maar niet weten wat er in de eigen achtertuin gebeurd.

Ik zou natuurlijk een hoop flauwigheden over studentjes in de provincie kunnen maken, maar de ervaring leert dat diezelfde onwetendheid ook in een stad als Utrecht of Amsterdam wordt onderwezen.

Wat dat betreft maak ik mij geen illusies als ik de likkende deurmatten van de NOS weer hoor oreren.

Wel eens een boek van Bob Woodward gelezen?

Brusselmans | 05-08-05 | 19:21

Nee Brusselmans, da's mijn eigen gezonde verstand. En wat betreft dat tweede... Ik durf niet te zeggen dat de pers voor 100% onafhankelijk is van de politiek. Ten eerste omdat ik er geen informatie over heb en ten tweede omdat ik besef dat dat onmogelijk is. Maar dat neemt niet weg dat ik denk de NOS de meest objectieve informatie (van de tv journaals dan) brengt. Je mag dat best naief noemen, daar word ik niet anders van.
En ik zit in Utrecht. Overigens, in Ede en Tilburg zijn ook Scholen voor de Journalistiek te vinden.

Whoosh | 05-08-05 | 18:57

@ Whoosh

Dat zou je voor de aardigheid een aan fuckje moeten vragen..

Nu even serieus, maken jullie elkaar op de School voor Journalistiek echt wijs dat de volledige Amerikaanse pers wordt gecensureerd door Bush' spindoctors?

En geloof je nu werkelijk dat de Nederlandse pers gevrijwaard is van bemoeienissen uit Den Haag?

Waar zit je? In Utrecht of Zwolle?

Brusselmans | 05-08-05 | 18:37

@ogodo: Nope, dat staat mijn ventje te doen. En ben je altijd zo onaardig tegen kleine meisjes..?

Whoosh | 05-08-05 | 18:26

Ik wil hem er bij Sacha ook wel invliegen, zelfs als ze ongesteld is.

Dr. R. Clavan | 05-08-05 | 18:26

@ Meester Ab

Pr man van de Amerikaanse conservatieve wat?

Komkommerindustrie?
Bureau voor geslachtsziektebestrijding?

Brusselmans | 05-08-05 | 17:51

Charles is de pr man van de amerikaanse conservatieve, misschien dat ie zich kan aansluiten bij Wilders. Weg met zulks rotzooi.

MasterAB | 05-08-05 | 17:42

Wat ik altijd zo vervelend vind is dat je, als je een rechtse uitspraak doet, meteen een "racist" bent.
Als je die uitspraak in blank gezelschap doet dus..............
Praat eens met een turk, die zijn pas extreemrechts!

Jim Beam | 05-08-05 | 17:39

@Woosh
Moet jij niet gaan koken ofzo?

OgodO | 05-08-05 | 17:36

@ Cloudbolt

Jammer idd dat sjaal weggaat! Ik vond zijn uitspraken wel vernieuwend voor het Journaal.

laffer | 05-08-05 | 17:34

jammer dat sjaal weggaat, altijd er om moeten lachen... ik vind t trouwens groter nieuws dat Philip F. blijft zeg.. hadden jullie dáár geen topic over kunnen maken?
enne, wanneer komt GS met een eigen streaming-journaal?:P kunnen jullie e.v.t. ff naar de fopwinkel gaan en maskerts kopen, schijnt goed te werken tegen de herkenbaarheid:P

CloudBolt | 05-08-05 | 17:11

@Blawablawa Het rtl-nieuws is ook niet alles, daar slaan ze weer in de oppervlakkigheid. Dan kijk ik net zo lief naar de bedruipte gezichtjes van het Naked News. Ook lekker objectief.

Gavrilo | 05-08-05 | 17:10

@brusselmans 16:31
Volledig mee eens.

knutsel | 05-08-05 | 17:07

Onze Charles wil gewoon onder z'n kontrakt uit omdat hij bij Talpa meer kan verdienen; op z'n Spijkermans.
Dag Charles, het ga je goed, SOB...

stretch | 05-08-05 | 17:05

Opgeruimd staat netjes!

grmbl | 05-08-05 | 17:05

Opgeruimd staat netjes!

grmbl | 05-08-05 | 17:04


Wat nou, links? Iedere website heeft links en daar hoor ik niemand over klagen?!

Naakte Waarheid | 05-08-05 | 17:00

@Gavrilo 05-08-05 @ 16:50
Dan ga je toch kindernieuws kijken op RTL? Daar laten ze je met een vrolijk danwel een droef en bedruipt gezichtje weten of je het ergens mee eens mag zijn of niet.

blawablawa | 05-08-05 | 16:58

@ Whoosh

Met de beste wil van de wereld krijg ik het niet over mijn hart onaardig te zijn tegen een meisje van 20 die Journalistiek doet.

Fleischbaum, let je op?

Ik snap dat je niet wil spugen in de soep waaruit je straks nog moet eten.

Wil je een jarenlange succesvolle carriere als Journalist niet verknoeien zou ik je standpunten dan ook zeker niet wijzigen.

Brusselmans | 05-08-05 | 16:55

@Brusselmans Dat zou beteken dat er een handleiding bij elke journalist moet komen. Je kunt niet verwachten dat alle kijkers op de hoogte zijn van de politieke voorkeur van de journalist.

Gavrilo | 05-08-05 | 16:53

Een journalist laat al genoeg van zijn eigen mening horen in de keuzes die hij maakt over de onderwerpen en wie hij aan het woord laat. De redactie bepaalt vervolgens wie zij goede journalisten vinden. De Nederlands opvoedkundige stichting kiest niet alleen de journalisten, ook dicteren zij via de nieuwslezers ons hun mening. Dat laatste is te opzichtig en daar mee verbeuren zij het vertouwen van de kijkers.

Gavrilo | 05-08-05 | 16:50

@ Gavrilo

Nu ja, het beste van beide dan maar..

Toch geef ik de voorkeur aan een journalist die openlijk VVD/SP/CDA/PVDA/D66/GW stemt en het beestje bij de naam noemt dan eentje die zweert geen politieke voorkeur te hebben maar geen enkel heet hangijzer durft aan te pakken bang als hij is om als 'controversieel' bekend te komen staan..

Brusselmans | 05-08-05 | 16:48

heh niets gebeurt ;D

Jack de R. | 05-08-05 | 16:48

@Whoosh> Zin om met mij op 'verkenning' te gaan? :P

Lange Neus | 05-08-05 | 16:47

@deAmerikaan> En nog een verdomd mooie ook! :)
(Sascha dan he :))

Lange Neus | 05-08-05 | 16:45

@Brusselmans: Nou, nou, wat een veronderstelling! In tijd dat Clinton de macht had in het Amerika, had ik op de plaats van Bush' naam, Clintons naam gezet. Dit had niets met mijn afkeer van Bush te maken (die er overigens wel is ;)) maar met mijn afkeer van de macht van een Amerikaanse president.
En ik verontwaardigd!? Jazeker, ik ben zeer verontwaardigd! Als studente journalistiek word ik geregeld geconfronteerd met de vooroordelen die men over de journalistiek heeft. Daar word ik zo langzamerhand kotsmisselijk van, vooral vanwege het feit dat het lijkt alsof men niet wil beseffen dat het allemaal best meevalt in de journalistiek. Bovendien weet ik uit het kleine beetje ervaring dat ik inmiddels heb, dat het verrekte moeilijk is objectief te zijn. Of je nu wilt of niet, je mening komt er in naar voren. En ik wil het niet, want laat ik nu net een ambitieus meisje van rond de twintig zijn... :D

Whoosh | 05-08-05 | 16:44

@ blawablawa

Sla de domheid dan in stilte gade i.p.v. je superieure wijsheden op GS los te laten.

Brusselmans | 05-08-05 | 16:41

en terecht dat deze man weg gaat man. Nep-yank. Volgens deze man is alles toch zo goed in "the land of the free" (zie interview in het volkskrant magazine paar maanden terug). Nou laat hem dan lekker daar blijven dan lossen wij hier onze eigen rotzooi wel op. Hij wou hier zelf ook al niet eens naar toe dus hij zal zelf ook wel op deze breuk hebben aan gestuurd. Kortom alleen maar winners als deze man oppleurt.

nldagathon | 05-08-05 | 16:40

Lijkt me trouwens belangrijk een onderscheid te maken tussen "journalist" en "nieuwslezer". Charles is een journalist, Sacha is een nieuwslezer.

deAmerikaan | 05-08-05 | 16:37

@Brusselmans Als een journalist nu het ene denkt en straks het andere moet dat er niet tot leiden dat hij die standpunten als zijn eigen gaat beschouwen, maar dat moet er juist tot leiden dat hij het hebben van een eigen mening zoveel mogelijk opschort. Een journalist moet een doorgeefluikje te zijn en geen opvoeder, die denkt de waarheid in pacht te hebben.

Gavrilo | 05-08-05 | 16:37

@blawablawa:
Ik had ook de Volkskrant moeten noemen.

deAmerikaan | 05-08-05 | 16:33

@Dokter Spin Ja zeker, maar ik zie dat iedere zender dat doet. Het nos-journaal kauwt alles wel heel erg voor, het verschil tussen hen en het jeugd-journaal is soms heel erg klein.

Gavrilo | 05-08-05 | 16:31

@ Gavrilo

Ben ik niet met je eens. De journalist die jij schetst bestaat niet.

Elk mens houdt er een mening op na en is een vat vol tegenstrijdigheden. Dat is m.i. geen probleem zolang een journalist maar niet gehinderd wordt door de drang helemaal in orde te willen zijn.

Zolang hij die schijn op blijft houden en niet zijn eigen objectiviteit weet te relativeren zal er altijd een kruiperig stukje uit zn pen komen.

Uiteindelijk is het zijn taak op te schrijven wat er is gebeurt en dus op zoek te zijn naar de "waarheid".

Daarom zouden journalisten ambitieuze jongens en meisjes van rond de 20 moeten zijn (sorry Starf*cker) die nog honger hebben naar wat er daadwerkelijk is gebeurt zonder daarbij rekening te moeten houden met het establishment waartoe gevestigde journalisten na jaren trouwe dienst behoren..

Brusselmans | 05-08-05 | 16:31

> deAmerikaan 05-08-05 @ 16:23
> of moet ik er de onderwerpen op GS
> nog even expliciet bijnoemen?)
.
Ja, doe dat. GS is immers _de_ bron van objectieve informatie.

blawablawa | 05-08-05 | 16:31

@. blawablawa: dan kijkt Brusselmans wel naar naar het NOS journaal....

Dokter Spin | 05-08-05 | 16:29

@blawablawa 05-08-05 @ 15:42

Potverdorie, voor een keertje heb je zelfs gelijk! Niet dat het veel uitmaakt, NOVA, NOS Journaal, allemaal een pot nat en twee handen op een buik.
Je woordgebruik zal ik voor deze keer door de vingers zien, ventje.

TheRealShowstopper | 05-08-05 | 16:28

@ Gavrilo. Wij zijn het eens !!! Ben je ook met mij van mening dat de huidige berichtgeving van de Nossers vaker opinies geven/maken dan objectieve verslaggeving verzorgen?

Dokter Spin | 05-08-05 | 16:27

@Brusselmans Nederland kan dus maar beter niet mee doen aan de oorlog in Irak? En in wo2 hadden we beter niet de kant van de geallieerden moeten kiezen?

Gavrilo | 05-08-05 | 16:26

En met HIER bedoelde ik: GS.

deAmerikaan | 05-08-05 | 16:25

@Brusselmans 05-08-05 @ 16:19
Omdat je moet weten wat er bij mensen omgaat die anders denken dan jij. Maar ik kan me voorstellen dat een dergelijke redenatie voor jou totaal vreemd is.

blawablawa | 05-08-05 | 16:25

Nou zou rechts is het hier ook weer niet hoor.

Nou zit ik namelijk ook lekker in de USA (met mijn gisteren ontvangen GreenCard). Moet je dadelijk eens zien hoeveel negatieve reacties dat hier op het forum oproept. Want ja, Amerika vinden velen dan wel een 'schurkenstaat' en HET voorbeeld van sociale misstanden, maar ik weet nog niet zo precies meer of Nederland nog wel zo'n geweldig voorbeeld is (of moet ik er de onderwerpen op GS nog even expliciet bijnoemen?)

Misschien ga ik Groenhuysen eens opzoeken en samen met hem GS lezen. Leon de Winter schuift ook vast aan en zo hebben we dan een Nederlandse pers in ballingschap.

deAmerikaan | 05-08-05 | 16:23

@SDI:
De mensen in H'sum zijn - net als de meeste Nederlanders - inderdaad bevooroordeeld als het op de politieke situatie in de VS aankomt. Niet zo gek ook als je bedenkt dat een Wilders in de States eerder ingedeeld wordt bij de rechtse Democraten dan bij de Republikeinse Partij. (Ergo: vergeleken met die gladjakkers die werkelijk álles zeggen om maar herkozen te worden is Wilders een Teletubbie.)
Maar juist dán had iemand als de heer G. consistent moeten blijven en moeten uitleggen dat Amerikaanse politiek - en het Amerikaanse 'gesundes Volksempfinden' - nu eenmaal anders is dan de Nederlandse. De reden waarom zoveel Europeanen (niet alleen Nederlanders) zo pro-Democraten zijn is omdat ze de politieke constellatie in de VS eenvoudig niet begrijpen, noch waarom Amerikanen om heel andere redenen naar de stembus gaan.

Pharos | 05-08-05 | 16:22

Een journalist hoort nu eenmaal er geen eigen mening op na te houden, zodat hij/zij de geest open houdt voor nieuwe stellingen en redenaties. Een eigen mening werkt als een filter en het filteren is voorbehouden aan de redactie.
Ik kan er wel begrip voor opbrengen dat ze Karel liever kwijt zijn dan rijk, het journaal hoort geen thuis te zijn voor collumnisten. Daarvoor zijn er genoeg anderen actualiteiten programma's. Dat betekent dan ook dat andere correspondenten ook niet meer zo zeker van hun baantje zouden moeten zijn. Rond het EU-referendum heb ik ook heel wat gekleurde berichtgeving gehoord, dingen die door de correspondenten zelf uit de duim waren gezogen. Zo wist Paul Snijder gelijk na de uitslag al te melden dat de positie van Nederland in de EU sterk was verslechterd.

Gavrilo | 05-08-05 | 16:21

@Whoosh: Ik onderschrijf het commentaar van Brusselmans. Ik vrees alleen dat je het niet ironisch bedoelde. Het NOSnieuws heeft het imago van objectief, maar is voor mij een verlengstuk van de PvdA campagne. Laroes voorop. Door de onderwerpkeuze, toonzetting en wie laat ik aan het woord kun je een beeld neerzetten wat de eigen gedachtewereld kan illustreren. Opinie verpakt als nieuws. Als 80% van de redactie PvdA stemt welk gedachtegoed krijg je dan gepresenteerd? Met het nieuws dat Groenhuysen naar de redactie zou gaan had ik het gevoel dat er iemand op de andere kant van de wip zou gaan zitten.

Dokter Spin | 05-08-05 | 16:21

@ w00sh

Oh ja, vergeleken met Iran stelt de Hollandsche pers natuurlijk nog wel wat voor, waarvoor driewerf hulde!!

@ blawablawa

Waarom verdoe je je tijd nog op 'n log van zulk bedenkelijk allooi?

Brusselmans | 05-08-05 | 16:19

@ w00sh

De selectieve verontwaardiging droop van je post af dus vandaar dat ik de vrijheid nam e.e.a. van een beetje sarcasme te voorzien.

De knipmessende lakijen van de vaderlandse pers mogen nog niet de veters vastmaken van onderzoeksjournalisten in de US.

Jij bent vastgeroest in je rabiate afkeer tegen Bush welke gevoed wordt door de verre van objectieve pers in Nederland.

het geeft niet, Nederland heeft tenslotte een traditie hoog te houden als het gaat om het kiezen van de verkeerde kant.

Brusselmans | 05-08-05 | 16:15

Groenhuysen is de Staatsomroep gewoon ontgroeid. Hij begon er als een nette linkse knul - anders was hij niet voorbij de portier gekomen - maar na een paar jaar werd hij een kritische journalist. Dat soort wordt niet getolereerd in de porceleinkast.
De Staatsomroep is er om onze vastgeroeste dogma's zolang mogelijk te koesteren voor het nageslacht.

Jan Passant | 05-08-05 | 16:13

@Rooter 05-08-05 @ 15:14
Idd :-) Toen die zo enorm zat de rommelen in zo'n piepklein kamertje van 1 bij 1 meter. Jaja, bij die Amerikanen mag het wat kosten.

blawablawa | 05-08-05 | 16:11

@Pharos 05-08-05 @ 16:01
Lijkt me ook, hij wilde niet terug naar Nederland. Tsja... En die hormonen van mannen boven de 40 herken ik ook in de eigen familie.

blawablawa | 05-08-05 | 16:09

@Whoosh 05-08-05 @ 15:47
Ondanks de afkeer van het wijzende vingertje is GS precies zelf een wijzend vingertje geworden. Alleen wordt bij GS geen onderscheid meer gemaakt tussen constructief en destructief, maar wordt gewoon alles wat ze tegenkomen afgedaan als onzin. Willekeurig en zonder schifting. En als het artikel zelf niet negatief genoeg is, wordt er als paardenmiddel dan nog maar het woord 'links' aan toegevoegd. GS is een dwangmatige productierobot van negatieve artikelen.

blawablawa | 05-08-05 | 16:06

@ Pharos,

Mee eens, maar vertel dat ook aan de andere journalisten en de staf in H'sum. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat zij iets te voordelig over de linkse partij in de VS oordelen, zonder echt te belichten dat die kloof er is.

SDI | 05-08-05 | 16:05

Charles moet ankerman worden bij GSTV.

Je weet tog!

superjan | 05-08-05 | 16:02

@SDI:
Een goede journalist zou consistent zijn gebleven en continu hebben gehamerd op het feit dat er een heuse, diepe kloof bestaat tussen 'links' en 'rechts' in de VS.
De heer G. is echter volledig doorgeslagen en nogmaals, ik denk dat dit minder met een rationele overtuiging te maken heeft dan een hormonaal gedreven iets.

Pharos | 05-08-05 | 16:01

Helaas kan het journaal niet al het nieuws in natuurkundige grootheden uitdrukken of wiskundig formuleren. Ze gebruiken termen als verschrikkelijk, vermoeiend, zielig, dwaas, bangmakend enz. Dat soort termen hoor je overigens net zo goed bij het rtl-journaal.

Gavrilo | 05-08-05 | 16:01

@Whoosh 05-08-05 @ 15:41
Ik vind een docu toch wel wat anders dan het dagelijkse journaal welke een veel grotere invloed heeft. Ik weet niet of je vandaag het topic hebt gelezen waarin de NOS GS in de rechtse hoek plaatste?

de bier | 05-08-05 | 16:00

@ style.councillor

Ik ken de man niet persoonlijk, maar ik woon in de VS en het is me duidelijk dat hij beter licht schijnt op de situatie in de VS dan de clowns in Hilversum, die gewoon niet objectief zijn.

Ik heb het gemerkt met de presidentsverkiezingen van afgelopen jaar, toen ik werd uitgenodigd door Tim Overdiek in de studio te DC met Rob Trip, ze bleven me maar Bush-fan noemen (terwijl ik aangaf het echt niet op alle punten met hem eens te zijn) en de andere gast (die niet voor Bush was) werd niet op die manier bejegend.

Dit zou niet gebeurd zijn met Charles, ook al is hij misschien niet helemaal objectief. Hij heeft de situatie vanuit de VS gewoon beter gebracht.

SDI | 05-08-05 | 15:58

Toevallig kan ik u mededelen dat de strekking van véruit de meeste repo's en columns níet verordonneerd werden noch worden door de redactie van het NOS Journaal.
Integendeel, het was vrijwel altijd de mening van de heer G. zelf.
Echter, de man is waarschijnlijk in zijn versie van een midlife-crisis geraakt want juist de afgelopen 1,5 jaar begon hij ineens over van alles en nog wat te raaskallen. Helaas lijkt het (vanuit het niets) uitfoeteren van collegae volledig in dat patroon te passen.
Ik vermoed dat 's mans huidige gemoed eerder een motivatie is om met hem te breken dan iets anders, zoals een "rechtse inslag".

Pharos | 05-08-05 | 15:57

@style.councillor 05-08-05 @ 15:46
Ja, ik ben een weblog in een weblog zeg maar. Het nieuwste op het gebied van internet.

blawablawa | 05-08-05 | 15:56

zijn meest recente pennenvruchtje 'Amerikanen zijn niet gek' zal er ook zeker aan bijgedragen hebben. leuk boekje bytheway

grownow | 05-08-05 | 15:54

@style.councillor: In zoverre dat het NOS journaal de gelegenheid krijgt alles te brengen wat ze willen. Ze kunnen onafhankelijk zijn, wat in veel landen niet het geval is. En laten we wel wezen, de mensen die bij het journaal werken kunnen er ook niets aan doen dat ze een linske overtuiging hebben. (dit klinkt alsof het zielig is dat ze links zijn, maar zo bedoel ik het niet. :D) Ze kunnen wel zo goed mogelijk proberen dat hun werk niet te laten beïnvloeden en ik bene r van overtuigd dat ze dat ook doen.

Whoosh | 05-08-05 | 15:47

@blawablawa
Zo, jij bent al een eigen opninieblaadje begonnen?

style.councillor | 05-08-05 | 15:46

Kudtjournaal. Ik heb liever Charles G. dan Philip "de hakkelaar" F. Misschien is er nog een plekkie voor 'm bij Talpa!

Kbee | 05-08-05 | 15:46

Dit is humor. Ik vond die Sjarls altijd wel prettig om naar te kijken. Ik kon 'm dan ook ff niet volgen toen hij van die gekke sprongen ging nadat duidelijk was dat hij voor het journaal terug naar Nederland moest. Kort samengevat vindt hij Nederland erg duf en Amerika erg gaaf. Dat heeft niet zo veel met het journaal te maken lijkt me. Maar dan gaat ie toch lekker bij B&VD commenten? Hij ziet er beter uit dan die kale nicht met die scheve bek.
.
@TheRealShowstopper 05-08-05 @ 14:38
Je bedoelt NOVA, muts. Maar houd jij de geraniums nu maar kort, je zou nog wat missen bij de buren.
.
@JackRandom 05-08-05 @ 14:39
Idd, en gelukkig prikken de meeste reaguurders dan ook direct door de shit van FeboBoom heen. GS is kut, maar de meeste reaguurders zijn wel OK.
.
@Rooter 05-08-05 @ 15:14
Precies. Twan is lief.

blawablawa | 05-08-05 | 15:42

@Fuckje
Dat zou ik niet pikken.. als ik kakkerlak was.

style.councillor | 05-08-05 | 15:42

Trouwens, DeBier, alleen al het feit dat een dergelijke docu gemaakt kan worden en wordt uitgezonden, bewijst dat er wel degelijk een zekere objectiviteit te vinden is in de Nederlandse journalistiek. Ik heb 'm overigens niet gezien.

Whoosh | 05-08-05 | 15:41

@whoosh
Wat zijn je criteria om te bepalen of / in welke mate het NOS sjoernaal en omstreken objectief is.

style.councillor | 05-08-05 | 15:41

@style.c,
Der Fritz werd gisteren in de Televaag als "Kakkerlak" omschreven.

fuckje | 05-08-05 | 15:41

Ik denk niet dat Karel ontslagen is vanwege zijn politieke visies, maar omdat hij zijn collega's intellectuele luiheid had verweten. Officiëel dan. De juristen zullen de strijd voortzetten terwijl wij, de televisie kijkers, de echte slachtoffers, achter blijven met de ziekte van Philip Freriks.

Gavrilo | 05-08-05 | 15:39

@Brusselmans: Bedankt voor je inhoudelijke reactie... :S
@DeBier: Ik beweer ook helemaal niet dat de journalistiek helemaal objectief is. Ik weet wel beter. Ik beweer wel dat het hier helemaal niet zo erg is als dat het lijkt, wanneer je het vergelijkt met andere landen.
@Stylecouncillor: hoe bedoel je?

Whoosh | 05-08-05 | 15:39

Of iets voor Fritz B., er gaan zoveel mesnen dood, die kan Fritz dan direkt van een necrologie voorzien, gelijk het een goede vriend betaamd

(verdomd al het niet waar is, Wim D. heeft ook een collumnpje aan de dooie broek hangen van vriend Fritz)

style.councillor | 05-08-05 | 15:38

Trio-presentatie, iets nieuws!
Harry, Georgina en Harry.

fuckje | 05-08-05 | 15:37

Onze Jasmijn is toch ook in de running mag ik hopen? Ze is in idere geval links (boven ) georienteerd.

style.councillor | 05-08-05 | 15:35

@Woosh
"Het meest objectief van de wereld", op basis van welk referentietiekader?

style.councillor | 05-08-05 | 15:33

Natalee naar de NOS!

Horror Scoop | 05-08-05 | 15:33

@Whoosh
ik weet niet of je die docu over de 2e kamer hebt gezien of de politieke keuze van 80% van de medewerkers van het journaal kent? Tijdens die docu kreeg je een kijkje achter de schermen te zien over hoe er verslag werd gegeven tijdens de 2e kamervergaderingen. Als er een politicus van de rechter flank in beeld kwam werden er dingen uitgekraamt waar de honden het brood niet van lusten. En dat moet dan objectief nieuws brengen? 80 % stemt SP of Groenlinks. Hans Laroes verklaarde dat met : Links is betrokkener en kritischer. Maw rechts is .... vul zelf maar in.

de bier | 05-08-05 | 15:32

Lekker belangrijk.

Henk Hunk | 05-08-05 | 15:32

@ Whoosh

"Toch is de Nederlandse journalistiek zo ongeveer het meest objectief van de wereld"

Hoewel er in de weide omtrek geen sprankje humor te bespeuren valt sla ik de knieen van mijn buurman blauw van het lachen.

Zo cynisch bakt zelfs Lucas ze niet bruin..

Brusselmans | 05-08-05 | 15:31

Over kijkers trekken gesproken, Katja naar de NOS!

style.councillor | 05-08-05 | 15:29

Ik ga er van uit dat Laroes zo onder indruk is geweest van de integere presentatiecapaciteiten van Paul Rosenmoller bij de KRO dat hij 'm zijdelings een baan als oudnieuws oplezer heeft aangeboden.

Rosenmoller weet in tegenstelling tot Groenhuijsen nog de vijanden van het moreel superieure Europa bij de naam te noemen.

Brusselmans | 05-08-05 | 15:28

charles zuigt... optiefuh met die vent... zet er maar een lekker wijf voor.... p.oep for president!

P.oep | 05-08-05 | 15:27

Gek, hè, dat je eruit gaat als je je niet aan de orders houdt...

Ward | 05-08-05 | 15:27

En terecht! Crypto-fascisten die de Arabische holocaust door de zionistisch-kapitalistische samenzwering ontkennen of bagatelliseren zouden moeten worden onthoofd!

Dr. Faustus | 05-08-05 | 15:27

Toch is de Nederlandse journalistiek zo ongeveer het meest objectief van de wereld. Zeker wanneer je het vergelijkt met de Amerikaanse media. Daar wordt alles gecheckt door Bush óf door het bedrijf dat het bestaan van het medium garandeert door financiele bijdragen.
Ik ken Groenhuijsen te slecht om te weten of hij rechts is of niet, daar ga ik niet over oordelen. Ik weet wel dat ik het terecht vind dat een journalist die niet objectief genoeg is weggebonjourd wordt. Of je nou te links of te rechts bent.

Whoosh | 05-08-05 | 15:24

charles suckt big time,
goed dat ie weg is

snowzef | 05-08-05 | 15:23

@SDI
Ik zie het oorzakelijk verband niet, maar ik woon dan ook niet bij jullie om de hoek.

Misschien een leuk baantje voor Matje, de grote schrijvert van een soldatenblaadje, die opeens een onecht achterneefje van Pim werd.

Het lijkt me lachten zo'n luis in de pels.

style.councillor | 05-08-05 | 15:21

Charles Groenhuijsen, wie is dat? Als-ie echt stoer was, was-is allang zelf weggegaan bij de NOS. Maar nee, hij laat zich wegsturen. (Als ik GS mag geloven)

Horror Scoop | 05-08-05 | 15:20

Charles heeft het vaker bij het rechte eind dan die clowns in Hilversum. Hij woont dan ook bij mij om de hoek :)

SDI | 05-08-05 | 15:17

Een eindredacteur bij de staatsomroep die de Grote Satan niet voldoende satanisch vindt?
Dat kan niet in begin 1990!

Jan Passant | 05-08-05 | 15:16

Lucas naar de NOS?

style.councillor | 05-08-05 | 15:16

Charles Groenhuijsen is toch al een hopeloze journalist. Als er één lui is, is hij het wel. Zelden de VS in op reportage, en tijdens de presidentsverkiezingen zat hij in Washington een beetje op zijn computer en tv scherm te kijken, waarbij hij de eerste uitslagen compleet verkeerd las.

In Nederland had je via buitenlandse nieuwszenders veel betere (en snellere) informatie. Hij had netzogoed een foto van het Witte Huis achter zich kunnen ophangen en gewoon vanuit Hilversum presenteren.

Twan Huys en (tot voor kort) Greet de Keyser werken tenminste voor hun geld in plaats van op hun krent in Washington DC te blijven zitten en daar als een kip naar onweer te zitten kijken.

Rooter | 05-08-05 | 15:14

GVD ik kan die screendumps van jullie nooit volledig lezen! Zorg eens dat dat de tekst volledig in het scherm komt te staan.

Jan-Kees | 05-08-05 | 15:14

Charles heeft al jaren een column bij www.kluwerfinancieelmanagement.nl/

Erg goed altijd :-)

Amerikaanse Toestanden: jakkiebah!
Het is opvallend dat het voorstel om aan die Nederlandse abonnement-idiotie een einde te maken van de PvdA komt. Weten ze daar wel dat hun plannetje eigenlijk heel Amerikaans is? In die partij hebben sommigen voor het verwerpen van nieuwe ideeën geen andere verdediging nodig dan de gevreesde strijdkreet ?Amerikaanse toestanden?. Want u weet: Amerika = Bush = jakkiebah!
Zullen we samen afspreken dat we loslopende PvdA-ers niet verbaasd vragen of hun partij nu bekeerd is tot ?Amerikaanse toestanden?? Dan zullen ze ineens erg schrikken. Voor je het weet trekken ze dan ? met het schaamrood op de kaken ? hun mooie plan weer in, gaan op een drafje naar Van der Valk en bestellen een torentje van garnalen, doorbakken biefstuk én zo?n uitdagend Grand Dessert!

Fonze | 05-08-05 | 15:10

siepo: wil jij GS echt "niet links, niet rechts" noemen?

Oogkleppen moeten in de aanbieding zijn.

Alleen al de toonzetting van dit bericht is typisch rechts gebral: geen inhoud, veel insinuaties, geen enkele bron. Gewoon een hypothese vermomd als nieuws.

wannabecool | 05-08-05 | 15:09

Mooi zo, weg met die lul.

Kikkerlikker | 05-08-05 | 15:07

@Hatseflatse

Feyenoordfan ? :)

ikkezeidegek | 05-08-05 | 15:06

Nou, 't Is de NOS die Geen Stijl als een site van rechtse signatuur typeert dus lijkt het me heel verstandig het journaals als journalistiek van linkse signatuur te typeren.

siepo | 05-08-05 | 15:05

Gewoon, omdat Femke Halsema de Hoer van het Oosten is (om maar eens de woorden van haar fatah vriendjes te bezigen)

Jorge Rafael Videla | 05-08-05 | 15:04

Valt me nog mee hoe lang ze hem nog hebben laten bungelen. Oh ja, het is komkommertijd en niemand kijkt TV dus een mooie rustige tijd om een nieuwe voorleesLucas te zoeken.

de bier | 05-08-05 | 15:01

Zeg, ik kan dat bericht op de site van AD helemaal niet vinden.

Het is nog lang geen 1 april.....

luisindepels | 05-08-05 | 15:01

Dat rechts hoef je echt niet tussen haakjes te zetten hoor, dat lijkt me ondertussen wel duidelijk ondanks de poging om de boel een beetje naar het midden te trekken met LLL. En waarom Femke Halsema dr de hele tijd moet worden bijgehaald is me ook niet helemaal duidelijk. Waar is al dat dwangmatige gelul over links en rechts voor nodig. Helemaal als het allemaal zo oppervlakkig blijft. Kan me niet heugen dat er hier ooit een diepgravend politiek item heeft gestaan, sowieso niet over een onderwerp dat het niet goed doet aan de stamtafel. Tis goedverdoeme net alsof je het over je favoriete voetbalclub hebt: ook al speelt je eigen club kut, het blijft de beste. Polariseren is behoorlijk 1950.

Hatseflatse | 05-08-05 | 15:00

Aan de andere kant, is ´ie Philip Frederiks vervangt, mag ie van mij per direct hoofdpresentator worden...

JackRandom | 05-08-05 | 14:59

Flauw weer. Het is echt zwaar in de mode omn zo anti amerikaans mogelijk te zijn en dat terwijl we hier in nl toch echt teren op de mooie dingen die de amrikaanse cultuur ons bracht.

siepo | 05-08-05 | 14:59

Is geen Hoax??? Ik geloof dit nog even niet. Indien wel correct, beloof ik bij deze plechtig nooit meer naar het NOS journaal te kijken tot die klerelijer Laroes daar weg is. Allemachtig...

Dokter Spin | 05-08-05 | 14:59

Hebben ze nog iemand nodig die deze amerikaanse regering graag afzeikt en tegen de oorlog in Irak en Afghanistan is? Kunnen het over de vergoeding vast wel eens worden. Ik wil dan wel in NL blijven wonen en heen en weer vliegen naar new York dat spreekt voor zich.

Thygros | 05-08-05 | 14:57

Laat die goeie man toch gewoon dat nieuws van zn briefje af voorlezen! Dat nieuws hebben we dan al lang op GS gelezen, als hij eindelijk om 8 uur op de treurbuis verschijnt, en iedereen naar GTST zit te gluren.

fuckje | 05-08-05 | 14:55

Droomredactie van het NOS-journaal:
Wim Kok, Marcel van Dam, Wouter Bos, Paul Witteman en Sonja Barend.
Met een dagelijkse redactievergadering in huize Halsema waarna alle uit te zenden items worden voorgelegd ter goedkeuring aan partijvoorzitters PvdA en Groen Links. Bij verschil van mening beslist uiteindelijk PvdA-afdeling De Baarsjes in Amsterdam.

Mrs. Pickwick | 05-08-05 | 14:54

Mooi opgeruimd staat netjes. Charles is een wandelende reclamemaker voor alles wat amerikaans is.

MasterAB | 05-08-05 | 14:54

wat een snotverhaal. Wat zijn de bronnen voor de beweringen dat hij weg is omdat hij rechts is? Als je journaal links noemt, ben je een rechtse demagoog...

wannabecool | 05-08-05 | 14:52

Misschien moet ie maar een fox-reporter worden die verslag gaat doen van de Nederlandsche-burgeroorlog zometeen. Gezellig met Triumph the Insult Comic Dog :D

DonJoe | 05-08-05 | 14:50

invliegen vanuit US om het journaal voor te lezen? langleven de moderne techniek

verbatim | 05-08-05 | 14:44

Charles, ik heb altijd met veel plezier je colums gelezen en zal ook je boekje aanschaffen. En als het even kan, kom ik ook in dat geweldige land wonen.

geenorama | 05-08-05 | 14:43

Je moet toch ook wel de politiek correcte stront met kilo's tegelijkertijd in je ogen hebben gesmeerd om niet te zien dat het de komende 2 jaar interessant wordt om Wilders te volgen.

Wat zullen ze bij de NOS blij zijn als ze weer als vanouds een itempje aan een omgelegde politicus kunnen besteden..

Brusselmans | 05-08-05 | 14:42

Fons / Talpa here I come!

style.councillor | 05-08-05 | 14:41

Dus als ik het goed begrijp kunnen linkse mensen bij het Journaal niet de goedkeuring van GS krijgen, maar rechtse commentatoren wel? Ik denk dat de heren van GS ´links´ met ´kritisch´ verwarren...

JackRandom | 05-08-05 | 14:39

als de strekking van de verschillende artikelen inderdaad waar zijn dan is dat jammer. Weer een goeie die weggepest wordt. De verslaggevende media op de publieke omroepen maken het zichzelf op deze manier wel steeds moeilijker om serieus genomen te worden. Misschien moet CG een politieke partij beginnen maar dan moet ie natuurlijk wel in Nederland wonen.

DeRepubliekNL | 05-08-05 | 14:39

Kop op Charles, misschien hebben de commercielen nog wel een plekje voor jou. Talpa....?
-
@ypur mother: tief dan op!!

KABAAL | 05-08-05 | 14:39

Ik lees het al. Hij zit al te lang in "The Land of the Dumb, Fat and Ugly people" en begint de daar geldende denkpatronen over te nemen.

Zippy | 05-08-05 | 14:38

@bouyeri
Weet ik, maar ik vond het zo'n kutopmerking. Ik vind het NOS journaal heel slecht, maar verdomd als er ook maar iets over wordt gezegd, dan komt er weer zo'n linkse lul protesteren en hij hoeft niet eens Lucas te heten.
Overigens vind ik Groenhuysen een man die uitstekend is voor één bepaalde taak: oprotten op eigen kosten.

zweefvlieger | 05-08-05 | 14:38

herhaling van mijn comment van 10.00 uur...

De NOS kliek kan wel wat gewicht aan de andere kant op de wip gebruiken. Leuk voorbeeld in dit kader vind ik het 'regelmatig' tonen van fragmenten uit de Daily Show waarin Bush wordt afgezeken. Let wel, ik ben fan van The Daily Show, maar het hoort in mijn ogen niet in een objectief journaal.

TheRealShowstopper | 05-08-05 | 14:38

Die zielige aanzetjes tot de eeuwig vervelende links-rechts discussie op GS zijn echt om te kotsen. Walgelijk. Gatverdegatverdamme. Wat een bullshit!

your mother | 05-08-05 | 14:37

@. Jack de R.
Ineressant? of gewoon interessant? Wel belanrijk om te weten voordat er uberhaupt iets gaat gebeuren.

YouBastard | 05-08-05 | 14:36

De NOS laat weer eens zien uit welk subjectief hout ze zijn gesneden.

Charles Groenhuijsen is een goede journalist en het zou goed zijn als iemand met een andere mening dan de meerderheid bij de NOS het journaal gaat presenteren.

Een column bij het "rechtse" GS zou natuurlijk ook niet slecht zijn ;)

Mr.X | 05-08-05 | 14:35

Ik vind geert wilders ook best een interessante jongen
zo nu s kijkeu wat er gebeurt

Jack de R. | 05-08-05 | 14:34

@zweefvlieger Groenhuijsenafzeikdag? Die kerel wordt helemaal opgehemeld hier. Hij waant zich al bijna tussen die 23 sachamaagden.

bouyeri | 05-08-05 | 14:32

@. QB (ja die.....)
Nee hoor, het is Groenhuijsenafzeikdag. Dat mag natuurlijk wel.

zweefvlieger | 05-08-05 | 14:27

Ik kan niet wachten tot er een extreemist Den Haag... ik zeg maar niets meer voordat de AIVD op de stoep staat.

YouBastard | 05-08-05 | 14:26

Ach.. wat heeft die arme Charles dan ook te zoeken op de Niet Objectieve Staatsopmroep..

shalom | 05-08-05 | 14:24

En ik héb maar drie Nederlandse zenders, dus nu is er alléén nog maar linkse staatspropaganda vanaf de Amsterdamse grachtengordel.

En de Vlaamse publieke omroep is helaas niet veel beter.

Wanneer kwam dat narrowcasting ook alweer ???

Van Rechts | 05-08-05 | 14:24

Neutraal zijn is linkser dan rechts

U Lihkahmadikh | 05-08-05 | 14:23

Ik wil ook worden ingevlogen als Sacha ongesteld is :(

2bergen9 | 05-08-05 | 14:23

... t was ook echt een Kudtboek over die Amerikanen, hij kan beter daar blijven ...

A8 | 05-08-05 | 14:23

is het vandaag journaal-afzeik dag....?

QB (ja die.....) | 05-08-05 | 14:23

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland