achtergrond

Geenstijl

We zijn genaaid...

Buigt u even?Schokkende televisie vanavond op de IKON. Onze grote "vrienden" Amerika en Engeland lijken medeverantwoordelijk voor de moord op 8000 Bosnische moslims in Srebenica komende maandag precies 10 jaar geleden. Met vlijmscherpe woorden heeft oud-minister van defensie Joris Voorhoeve onthuld hoe Nederland daar in de uithoek van het voormalige Joegoslavië nooit is geïnformeerd over aanwijzingen van onze coalitiegenoten in Londen en Washington en op die rampzalige 11e juli 1995 met 200 bewapende soldaten moest voorkomen dat een bloeddorstige bende Serven duizenden mannen en jongens eenvoudig doodden. Nederland is als de eerste de beste joker verantwoordelijk geworden voor de grootste genocide na de Holocaust. De Amerikanen en Engelsen wisten al maanden dat er een bloedbad dreigde maar de heren en dames zwegen. En lieten Nederland voor de slachtpartij opdraaien. Het is volgens StarF*cker dan ook niet zo verwonderlijk dat de moordenaars Mladic en Karadzic nog altijd vrij rondlopen...



Hufterpolitiek

De voormalige Bosnische politieke en militaire leiders Karadzic en generaal Mladic lijken maar niet op het vliegtuig naar Scheveningen te kunnen worden gezet. Deze massamoordenaars zijn steeds weer net de Amerikaanse en Britse militairen te vlug af en ontspringen de dans. Geen wonder, denk je zomaar als je vanavond de oud-minister van defensie Joris Voorhoeve hoort analyseren hoe Nederland 10 jaar geleden door de bondgenoten voor lul gezet is. De Franse generaal Janvier weigerde luchtsteun aan de Nederlandse militairen in Srebenica en in Londen en Washington haalde men de schouders op. Men wist dat het zou gebeuren, deed niets om het te voorkomen en informeerde ook Nederland niet.

Ik geloof Joris Voorhoeve op zijn woord. Deze oud-minister bijt liever zijn tong af dan buiten de formele paden te treden. Het maakt duidelijk wat een hufter je moet zijn om op het internationale toneel te mogen meeschaken. De "groten" wisten geen raad met de oorlog in Joegoslavië en dus ook niet met de bescherming van moslims. Er zit daar geen olie in de grond en alleen de publieke druk na de beschietingen van Sarajevo zorgde uiteindelijk voor militair ingrijpen. Ondertussen had het voor de Nederlanders daar dramatisch kunnen aflopen. Mladic had zijn massamoord uitgevoerd en had de Nederlanders gewoon het gebied uitgeschoten.

Met terugwerkende kracht verdienen de Nederlanders die pionnen waren op een internationaal schaakbord respect voor hun optreden in Srebenica. De wereld had ze laten stikken en de massamoord ingecalculeerd. Daarom dus komen Mladic en Karadzic niet naar Scheveningen. Stel je voor dat ze de waarheid zouden vertellen. Over de Amerikanen en de Engelsen die...

Daarom dus ook maandag even een moment van respect voor die paar honderd Nederlandse militairen die niets maar dan ook niets te verwijten valt. En de pleuris voor de schoften in Londen en Washington. Een dramatische waarheid voor de nabestaanden. De moeders. De vrouwen. Wat is politiek vaak toch een kutbedrijf.

StarF*cker

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.