Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Wat nou rellen

Laat de armen met rust!Arme Lucas. Nog geen etmaal in Schotland en nu al gearresteerd. En terecht! Probleem is dat meneer na een nachtje cel alweer op vrije voeten is en samen met zijn ongewassen vriendjes de boel op stelten loopt te zetten. Niks ludiek demonstreren, stenen gooien en zoveel mogelijk proberen te slopen. Alles lijkt toegestaan in hun streven naar een nieuwe wereldorde. En wij maar denken dat de pliesie in ons land met zich laat sollen. Grijp eens in daar! Vanmiddag arriveert president Bush. Wellicht dat de Secret Service de Schotse collega’s even kan assisteren. Scheelt een hoop uitkeringen. Zelfs beroepsknuffelaar Bob Geldof is het met ons eens. Het zijn gewoon prutsers!

Reaguursels

Inloggen

Gelukkig kakelt iedereen lekker elkaar na en heeft men het over anti-globalisten. En vanuit dat woord gaat men redeneren dat het men zich internationaal verenigt, dus internationaal/globaal bezig is en derhalve een stel hypocriete, ongewassen, ongeschoren, werkeloze, halve zolen.

Nog even voor de leken hier, deze mensen zijn niet tegen globalisering, een beter woord voor ze zou anders globalisten zijn. Men is tegen de globalisering zoals die nu plaatsvindt, waarbij het met name om de belangen van grote industrielen en andere multinationals gaat en niet om de belangen van de mensen aldaar.

Lees bijvoorbeeld eens wat van Noreena Hertz of Noam Chomsky, geen ongewassen, ongeschoren, werkeloze beroepsdemonstranten ;)

Plorp | 08-07-05 | 17:43

Heeft onze politie&Sociale dienst informatie over deze beroeps demonstanten&krakers!
Als ze terugkomen zou ik iedereen screenen,met medewerking van Sociale diensten-politie-douane-belastingdienst!
Weet de politie meteen wie die mensen zijn,bij ontruiming van kraakpanden weten ze vaak niet de identiteit van de krakers,die weigeren zich te identificeren,maar als ze terug komen uit Schotland hebben ze allemaal paspoorten of Id-kaarten bij hun!
Dus Donner&Remkes verpruts het deze keer niet!

nummertje | 08-07-05 | 10:59

Gelezen:
Oplossing: gooi een ?overall? tussen de demonstrerende antiglobalisten en roep ?werk!!!? Je zult zien dat ze snel vluchten naar hun kraakpanden.

JanV | 08-07-05 | 08:26

1 kind overlijd per minuut? 60 min x 24 uur x 365 dagen =525.600 kinderen die in leven kunnen blijven. Dan is er na 10 jaar (ruim 5 miljoen mensen meer) pas echt hongernood!

wILL | 07-07-05 | 10:45

IK WIL EEN NIEUWE REL ONTKETENEN! Het telefoonnummer van GeenStijl meldt: niet in gebruik. Op e-mail reageren ze niet. Is wel een hoog Volkskrantgehalte op die manier.

JanV | 07-07-05 | 09:07

@lekker belangrijk.......

Membraam theorie gaat verklaart de Big Bang en de toestand voor de Big Bang.

Het is nog maar een theorie..... maar wel eentje die de grootste kanshebber is op unificatie.

Ahum | 07-07-05 | 08:04

Zo is het. de enige mensen die door dit gedemonstreer echt geraakt worden zijn de locals. Gewone mensen die hard voor hun geld moeten werken en even hard slachtoffer zijn van de G8-politiek. Die mogen strax ook dokken om de hele troep weer op te ruimen en te repareren. De G8-leiders zal het worst wezen. Die vliegen strax weer naar Dubai om met de baas van de Bin Ladin Group een kopje thee te drinken.

burnie | 07-07-05 | 07:21

Ahh, ik vond het bijna aandoenlijk om die naïeve Nederlandse demonstranten blokkades te zien opwerpen om 'de infrastructuur rond Gleneagles plat te leggen'. Resultaat: de inwoners kunnen hun dorp niet in, mededemonstranten evenmin.
Zwaai even naar de G8-leiders in hun helicopters, Jonge Socialisten! O nee, dat lukt niet met een PVC-buis rond je aan een kameraad vastgeketende arm.
Asjemenou?

Dom blontje | 07-07-05 | 03:13

Met andere woorden; Is niet het bewustzijn an sich maar juist het verlangen naar een identificatie van het bewustzijn met een "ik" in de zin van; Er is NIETS, dat beseffende is dus NIETS = ALLES wat er is, dus ben IK of ALLES, of ik ben NIETS, de oorsprong van het hele pandimonium? De ultieme ontkenning levert de ultieme erkenning op? Die frictie, die worsteling wordt zo hevig dat zij de noodlottige oerknal veroorzaakt? Als ik dit allemaal weet, wie ben ik die dan die dit allemaal weet? Is dat verlangen de wezenlijke bouwsteen? Bestaat er wellicht nog iets anders als bewustzijn? Iets als weten?. Weten dat jij het "ik" bent die zichzelf dit allemaal wijsmaakt.

Lekker Belangrijk© | 07-07-05 | 02:55

@Lekker Belangrijk©
Heb nou te veel bier op maar ik beloof je ik ga dit morgen nog een keer lezen.

papillon© | 07-07-05 | 02:22

i wish real bandwith

Taboz | 07-07-05 | 02:12

Om er even op voort te borduren; Ik had dezelfde teleurstelling dat Icke niet verder kwam of ging met het uitgangspunt dat het universum louter bestaat uit deeltjes, ruimte en tijd. Op zich heeft hij daar wel gelijk in maar het universum is ontstaan vanuit de oerknal. Terecht merkte hij op dat het zeer interessant is om te weten hoe al die materie, tijd en ruimte zich gedraagd op de punt van een atomische naald, dus op of vlak voor de oerknal. Feitelijk zegt hij dus dat op dat moment alles was samengebald tot een ultieme punt, exploderend in een oneindig niets. De wetenschap is het erover eens dat er in den beginne een oerknal was maar kan niet zeggen wat of waarom die veroorzaakt is. Terecht merkte Icke op dat we wel wetenschappelijk kunnen bepalen dat iets altijd het logische en noodzakelijke gevolg is van iets, maar tegelijkertijd is die oorzaak eveneens een gevolg van diezelfde wetmatigheid.
Dit betekent dat de oerknal het ultieme noodzakelijke gevolg is van het feit, of liever het besef, dat er, buiten het uitdijende universum, niets is. Als *product* daarvan expanderen deeltjes ruimte en tijd zich in een oneindige duisternis van nietsheid. Het universum is dus het product of het gevolg van het bewustzijn en de erkenning dat beide tegenpolen, niets en dus is niets alles wat er is, samenkomen en onlosmakelijk verbonden zijn. De wetenschap worstelt met het idee dat de existentie wezenlijk bestaat uit zulk soort bizarre paradoxen.
Gedraagt een elementair deeltje zich als onderdeel van een golf of als een individueel deeltje. Beide blijken waar te zijn. De vraag is lijkt mij; Wordt de oerknal logischerwijs getriggerd door het bewustzijn dat de existentie alleen kan zijn doordat zij zich bewust moet zijn van haar bestaan?.
Een tweede vraag is dan; aan wie of wat schrijven we dat bewustzijn toe?. Of is bewustzijn de ultieme niet-existentie? of andersom? Is bewustijn het ultieme gegeven en is de oerknal het licht van de filmprojector, de duisternis de voorwaarde voor de projectie van de film en de materie, tijd en ruimte de bioscoopzaal en het filmdoek waarin het bewustijn onophoudelijk haar eigen idee-en, fantasie-en meningen en verlangens projecteert voor zichzelf? Zijn gelovigen van religies daarom wellicht niet enkel stukjes bewustijn die een bepaalde film hebben gezien, zich daarmee zo vereenzelvigd hebben, dit voor de absolute waarheid houden en onophoudelijk twisten met gelijksoortigen die nou net een andere film hebben gezien in dezelfde bioscoop, op hetzelfde witte doek met dezelfde projector?

Lekker Belangrijk© | 07-07-05 | 02:01

@TheRealShowstopper 06-07-05 @ 17:30,
Dat gaf hij iid dan ook ruiterlijk toe; De huidige stand van de wetenschap gaat tot nu toe tot op of vlak na het moment van de big bang. Daarvoor was er naar alle waarschijnlijkheid niets, dus ook niets om te onderzoeken voor de wetenschap. De erkenning van dit niets is eigenlijk al impliciet "bewezen" door de wetenschap. Evenals het daaruit logisch voortvloeiende product dat dit niets dus alles is wat er is en zich manifesteert in alles wat we waarnemen.
Daarmee duikt het probleem van bewustzijn op; Een allesomvattende existentie kan enkel bestaan door een entiteit (die erinherent aan is zonder een tegenpool te zijn)die dit waarneemt en als zodanig erkent terwijl die entiteit er tegerlijkertijd onlosmakelijk aan verbonden is. Bewustzijn wordt nu al voorzichtig meegenomen als een bepalende factor in de quantum mechanica.

Lekker Belangrijk© | 07-07-05 | 00:44

/me soulseeked Osdorp Posse

Taboz | 07-07-05 | 00:16

Als de machtigste man van de wereld erkent dat de aarde door toedoen van de mens opwarmt, maar vervolgens zegt dat hij schijt heeft aan Kyoto, mag het van mij lokaal wel nog een paar graadjes stijgen. Laat de vlam dus maar goed in de pan slaan daar.

HardeHand | 06-07-05 | 23:04

waarom staat er op Flabber een nieuwe column van Lucas?? Is ie d'r gewoon ordinair uitgeflikkert (wel geheel in de lijn d'r kabinet uiteraard!) bij gs, en wordt de gewone Jan met de pet op het internet wijsgemaakt dat ie opgepakt is in het Krakersvakantieoord 2005? Denk dat ik me huisgenoten toch maar over ga halen on Volkskrantabbonementje maar op te zeggen, ik heb immers gs al als onneutrale nieuwsvergaring

prestodegekste | 06-07-05 | 22:49

en wat Pax zegt inderdaad. Stimuleren, sturen, niet steunen, niet storten, actief meedenken, goed organiseren, niet schuiven.
Ach, elke droplul die er een onderzoekje naar doet weet wat er moet gebeuren, maar de afrikanen stemmen niet op je partij en 0.7% van het BBP klinkt alsof je heel goed bezig bent en geen hond die bedenkt dat je met 0.5% en een andere aanpak veel meer zou kunnen bereiken (niet dat ik voor het terugdringen van dat budget ben :P ).

the_Tzar | 06-07-05 | 22:21

Wat een hoop gewauwel over Afrika toch weer. Ik ben ook helemaal niet voor blind geld pompen in Afrika. Ik vind ook best dat een land z'n eigen economie mag beschermen met subsidies (dat landbouwsubsidies alleen veels te duur en totaal onnodig zijn als iedereen ze tegelijk zou afschaffen is een ander verhaal). Ik vind ook niet dat we zomaar over de wereld onze eigen sociaal-liberale filosofie moeten opdringen door alles wat ons niet zint af te zetten.
Maar wij hebben wel degelijk verantwoordelijkheden t.o.v. Afrika. Iemand die de geschiedenis kent? Elk afrikaans land is door Europa gesticht. Elke verstoring van machtsevenwicht is door Europa veroorzaakt. Gruwelijke oorlogen tussen rassen zijn gekomen nadat Europese onderzoekers ze wezen op het hele verschil tussen rassen (tot dan toe soms nog onbekend of onopgemerkt) en voor onderzoek hele landen opsplitste. Bijna elk conflict is indirect, maar meestal direct terug te leiden door inmenging van de westerse wereld (vaak nog geen 50 jaar geleden). Het enige wat we nu doen is geld in een bodemloze put dumpen en de brak georganiseerde VN daar aan laten rommelen (lees op grote schaal groepsverkrachtingen doen met hun leger en de enige wegen die er nog zijn kapot laten rijden met voedseltrucks).
Daarnaast durven we nog schandalig weinig te betalen voor Cacao of Koffie. Biologische producten in grote opmars maar Max Havelaar producten kopen, ho maar.
Niet dat ik ook maar enigzins rellen in Schotland goed keur. Waarom gaan dat soort landen niet eens waterkanonnen inzetten. Zo erg zijn die dingen niet.

the_Tzar | 06-07-05 | 22:15

Speciaal voor Pax : heb je al gehoord dat Bob Geldof zojuist is voorgedragen voor de Nobelprijs voor de Vrede 2006?

TM | 06-07-05 | 21:39

Verder mijn mening over Schotland, de problemen die daar aan de orde komen zijn van cruciaal belang voor de wereld. Te belangrijk om er een stenengooi feest van te maken, of er cinisch over te doen dat het allemaal nutteloos zou zijn. Belangrijke mondiale problemen zijn op te lossen door er met elkaar aan te werken. Een belangrijke les uit bijvoorbeeld de EU grondwet is dat als je de elite hun gang laat gaan er een slechte wet komt. Continu er op zitten, goede journalistiek en meedenken waar dat kan. Laten we nu niet blijven hangen in stenen gooien en terugvechten. De wereldverbeteraar heeft gesproken. Ik zeg het zelf maar even anders doet een ander dat.

spooky | 06-07-05 | 21:23

Ahum,
De leiders van de G8 zijn niet de echte machtshebbers, het zijn boodschappenjongens wie zijn de leiders dan. De enige verklaring die ik heb is die van de vrijmetselaars of andere groepering die werkelijk aan de touwtjes trekt. Dat is echter hetzelfde niveau als dat Elvis nog leeft. De problematiek van armoede en klimaatsveranderingen zijn wel van een ander niveau jammergenoeg.

ps redactie mijn tekens kloppen niet ik in word bijvoorbeeld geen probleem maar in deze log spoort het niet helemaal ik denk dat hetvolgde niet klopt van tekens die ik normaal gebruik resp het at teken oftwel apestaartje vraagteken en puntcomma haakjes openen h sluiten "=+)' heb ik dat of iedereen

spooky | 06-07-05 | 21:14

Ze streven naar een betere wereld........ middels geweld.
Iets wat regeringen al eeuwenlang doen, zelfs onze regering op dit moment in Afghanistan.

Het probleem is alleen dat de meeste wereldverbeteraars zich niet goed hebben geïnformeerd over de werkelijke machtsverhoudingen.

De leiders van de G8 zijn niet de echte machtshebbers, het zijn boodschappenjongens die het standpunt van hun meerderen moeten overbrengen.

Maar een leuke rel is nooit weg............

Ahum | 06-07-05 | 20:40

Ik ga niet eens de moeite nemen om alle reacties te lezen, eerst zie ik het op het nieuws, en nu op geenstijl.nl, ik wordt een beetje schijtziek van al die wannabe revolutionairen die uit puberale drang elke stap naar een betere wereld verstieren.
Vergassen die handel, wat nou problemen bij de ME?
Cannister sarin of drie erop, willen jullie blijven leven mensen, dan zou ik de relpartij maar verlaten, al zouden ze waarschijnlijk eerder blijven om in de WAO te komen, hebben ze nog een legitieme reden om geen godvergeten flikker uit te voeren.
Ik ben geen voorstander van de schizofrene (letterlijk, "god" vertelt hem wat hij moet doen),religieuze fanaticist Bush, hoe sneller een schot met een Barret een .50 in zijn schedel plaatst des te sneller ik deze fles champagne aan kan breken, maar dat vieze uitschot dat hun gezicht komt showen, daar moeten we ook de schedel even bij openkraken.
Ik ga niet eens de drie kwartier aanbreken die nodig zijn om al het gebitch over de huidige gang van zaken wat betreft de economie terug te slaan naar het kraakpand, in plaats van dat grijp ik een willekeurige reageerder hier uit.

(LuieLinkseLafFaard)::"En miljoenen mensen de dood in helpen omdat je je eigen markt zonodig moet beschermen kan dan wel weer door de beugel."
Verdomde goed gezien jongen, dankzij onze invloed kunnen ze überhaupt nog meedraaien in de samenleving, we verschaffen ze voedsel (grote fout), opleidingen en geld (kunnen ze muntjes tossen in de woestijn om te zien wie de eerste hap krijgt van het konijn).
Sterker zelfs - ze zijn een bloeiende industrie, zoals we zien in Nigeria.
Natuurlijk zijn ze economisch niet op ons niveau, ze moeten groeien, de economie moet ronddraaien in een opwaartse spiraal, dat KAN JE NIET verkorten van enkele decenniae naar een week of twee.
Hetzelfde geld voor opleidingen, en al helemaal voor infrastructuur.
Dan kan je wel gaan zitten huilen dat we meer voedselpakketten en dergelijke moeten sturen, zodat wij ten koste van ons eigen volk en land hun reten volledig kunnen verzorgen, maar daarmee creëer je een afhankelijkheid en breng je de vooruitgang omlaag.
Zij zijn waar wij 400 jaar geleden waren, en wil je ook maar één stap vooruit zetten, dan zal het volk zelf dat moeten doen.
Voedsel kunnen zij zelf ook produceren, al zullen ze er wat moeite voor moeten doen.
Nee, ik heb het niet over aardappelboerderijen in de Savannah, ik heb het over hydroponische boerderijen.

Overigens, wat voor rebelse ideëen had je voor wanneer de kraan hier uiteindelijk opraakt (en dat zal gebeuren als je vijf landen probeert te onderhouden met één land?)

"Het gaat hier toch wel om mensen die een beetje keuzes gaan zitten maken over onze levens en de levens van vele anderen."
Ja, dat is zo'n beetje het algemene idee van politiek.
Overigens, het alternatief is JOUW mensen keuzes laten maken over MIJ en alle andere mensen, dan heb je nog nooit een relpartij gezien makker.

Pax | 06-07-05 | 20:28

ooops hoer = hier, freudiaanse verspreking

Mazzel | 06-07-05 | 20:18

Al een paar dagen wat reportages gezien, en in mijn beleveing hebben we hoer te maken met een win win situatie.

reportage 1. knuffel links wil in gesprek met lucas links en wordt door lucas links op zijn bek geslagen, dat leide tot wat gezonde spanning tussen links en links, dat kan door een stille worden uitgebuit.

reportage 2. Een ME'er testte
de onderkant van zijn schild op de bovenkant van het hoofd van lucas links, hopelijk dat die gozer paracetamol heeft meegenomen.

reportage 3. een smeris legt zijn lange lat in de knieholten van meerdere lucas types, met mijn ram open kon ik ze in londen horen krijsen van de pijn.

al met al het kan er alleen maar beter op worden.

Mazzel | 06-07-05 | 20:17

@LuieLinkseLaffaard
Miljoenen mensen de dood in helpen? Een beetje erg overdreven. Wel ben ik het met de stelling eens die derdewereld landen roepen, "Don't give us aid but trade". Dus die landbouwsubsidies mogen wel wat minder maar daar zullen de fransen nooit mee instemmen. Maar om bij jou reactie te blijven, geweld is nooit de oplossing. Bij het publiek zal dit juist een boze reactie opleveren. Verder kan ik wel wat vehalen vertellen wat er met onze 0.8% hulp gedaan wordt in Africa. Ik ken iemand die in Ivoorkust heeft gewoond en het is een en al mis management. Er worden bijvoorbeeld landbouwmachines gekocht van dat geld en die worden dan weer gesloopt en in onderdelen weer in het westen verkocht etc. etc. Wat moeten we dan doen Afica veroveren en democratie geven? We zien wat dat in Irak doet. Excuse me... Ze zijn toch verantwoordelijk voor hun eigen daden.

bethundered | 06-07-05 | 20:05

Anti-globalisten organiseren zich wereldwijd, gezamelijk tegen de globalisering.. hmm

me | 06-07-05 | 20:01


@LLL

Wie zijn "we"?
Ga eens wat doen aan al die dictaturen in Afrika, zolang die niet weg zijn blijft het daar een chaos!
Die lui gebruiken hun diamantenvoorraad alleen maar voor het sponsoren van prive oorlogen. Ga daar maar lopen steentjes gooien, of krijg je niet genoeg geld van je regering voor een ticket naar Afrika, TIP: doe eens een boottocht :-P lekker avontuurlijk.
Die armoede zal altijd blijven, zou die nu echt verdwijnen wanneer alle schulden en handelsembargo?s worden opgeheven?
Hoezo naïef?

MG. | 06-07-05 | 19:43

@bethunderd
En miljoenen mensen de dood in helpen omdat je je eigen markt zonodig moet beschermen kan dan wel weer door de beugel.

Hoewel ik altijd geyl wordt van een lekkere relpartij, vindt ik dat dit soort dingetjes de boel een beetje afleiden, wat zeer jammer is. Het gaat hier toch wel om mensen die een beetje keuzes gaan zitten maken over onze levens en de levens van vele anderen.

LuieLinkseLaffaard | 06-07-05 | 19:39

. Mr.A.N. Alvabeet 06-07-05 @ 19:30
Lijkt me sterk,maar zou kunnen.Weet wel dat bij verschillende harde kernen van voetbalclubs aardig wat geslaagde mensen uit het bedrijfsleven zitten voor de kick.

rn1970 | 06-07-05 | 19:38

@lucasdelinkselul
Er is een verschil tussen demonstreren en de boel slopen.En een groot deel daar weet nog geen eens waar ze het voor doen.Ben een keer verzeild geraakt tussen G8-rellen in geneve(lekker kapitalistisch een horloge wezen kopen)Ze rellen om het rellen,allemaal verwende ventjes uit middeklasse gezinnen.

rn1970 | 06-07-05 | 19:35

Het zijn niet alleen de werkeloze niksnutten.
Volgens zeer betrouwbare bron (welke ik niet met naam kan noemen) zijn er zelfs managers cq directieleden aanwezig, puur en alleen om te rellen.
'S avonds in een 4* hotel overnachten en overdag lekker uitleven ! (lees: rellen)!

Moet niet gekker worden.

Mr.A.N. Alvabeet | 06-07-05 | 19:30

@Lucasdelinkselul
Geef nou eerlijk toe, wat die gasten uithalen kan niet door de beugel. Van mij mogen ze ook flink wat klappen krijgen.

bethundered | 06-07-05 | 19:28

Inderdaad, afslachten die zooi, net als in... China... Hmm, oeps, was dat geen maatschappij die we niet wilden? Lastig, lastig, lastig!

Lucasdelinkselul | 06-07-05 | 19:24

Werkschuw tuig is het!
Vertel mee eens wat de relatie is tussen die zogenaamde idealen en het slopen van andermans auto?
En ga nu niet vertellen dat het een klein percentage is die de boel voor een ander verziekt (gaan we op dezelfde toer als die mocro?s in Kerkrade).
Over hypocriet gesproken, met het geld dat ze van de regering, waartegen ze protesteren, hebben gekregen zijn in Schotland gekomen om eens flink te rellen.

MG. | 06-07-05 | 19:22

Koos Smakeloos 06-07-05 @ 18:46

Inderdaad.

rn1970 | 06-07-05 | 18:56

@ Qantrix: nee, niet per anti-globalist, maar wel per relschopper. Zijn genoeg anti-globalisten die wel vreedzaam zijn. Maar die rellende gasten, daar moeten ze maar op gaan schieten, en dan mag het best wel wat meer dan 1 kogel per relschopper zijn.

Nordthiad | 06-07-05 | 18:51

1 kogel per anti-globalist zou het wel moeten oplossen.

Qantrix | 06-07-05 | 18:46

Als hooligans zo iets doen staan ze gelijk met hun kop op internet en komen ze bij Opsporing Verzocht alsof het de grootste criminelen zijn, heel de politiek is in rep en roer, maar als dat linkse tuig het doet is het de normaalste zaak van de wereld.

Koos Smakeloos | 06-07-05 | 18:46

Ik vind het wel erg voor die mensen die in dat dorpje wonen. Hun autos worden gesloopt.... brandjes gesticht. gesloopt geplundert...

terwijl ze niks met de hele zaak te maken hebben.(je zou daar maar wonen met je familie)
mischien iets voor de geitensokken om over na te denken.

Ik zeg het nogmaals. gewoon met scherp schieten op dat tuig.
dit tuigt dient geen zaak behalve hun aandachttrekkerij.
(heeft niks met demonstreren te maken)

zonder zulk soort sukkels snapt de wereld ook wel dat er iets gedaan moet worden.

ar_de_b | 06-07-05 | 18:40

Lucas, bewijs graag.
Waar blijven de foto's...

da wizard | 06-07-05 | 18:40

De Engelse ME moet gewoon met scherp schieten. We zijn toch in oorlog met terreur en extremisme? Nou, pak die extremisten dan ook terug met gepaste middelen.

Nordthiad | 06-07-05 | 18:38

Ik ga contra-anti-anti-antiglobalisten werven bij Sesamstraat.

bethundered | 06-07-05 | 18:36

Mooi dan ga ik vrijwilligers werven voor een anti-anti-antiglobalistenlegertje.
Iemand eroverheen?

Lucasdelinkselul | 06-07-05 | 18:30

ist geen plan om vrijwilligers te werven voor een anti-antiglobalisten-legertje? betaal mijn treinkaartje en gummiknuppel en ik kom gaarne en met rasse schreden die kant op om onze geuniformeerde vrinden een hand te helpen. volgens mij is daar best een markt voor.

waddis | 06-07-05 | 18:18

@ lucas de linkse lul
Bedenk eens een constructieve manier om bij te dragen aan een 'beter maatschappij'(wat dat ook maar is in jouw ogen). Dat gooien met stenen heeft weer eens geen ene fuck geholpen. Had je beter op je reet kunnen blijven zitten de afgelopen dagen.

knaap | 06-07-05 | 18:14

Anti-globalist, het woord is in geen enkel woordenboek terug te vinden. ook het woord globalist bestaat niet. Dan maar in Britannica het Engelse globe opgezocht:

Main Entry: 1globe
Pronunciation: 'glOb
Function: noun
Etymology: Middle French, from Latin globus
: something spherical or rounded: as a : a spherical representation of the earth, a celestial body, or the heavens b : EARTH 4 c : ORB 5

Dus ofwel een anti-globalist is tegen wereldbollen ofwel hij is tegen de wereld en is daarmee een gevaar voor de gehele mensheid aangezien zijn doel zal zijn het vernietigen van deze aarde. Hiermee is toch wel aangetoond dat deze gasten gevaarlijke terroristen zijn.

Macrohard | 06-07-05 | 18:08

Luzak.

Spiegelbeeld | 06-07-05 | 18:06

ze slopen me golfbaan de paupers, ga een finexwoning in roelofarendsveen kraken stelletje eikels, ow ja trouwens die haarverf is niet goed voor ons drinkwater, niet douchen voor de luchtkwaliteit en goedkope kleding niet goed voor de hongerlonen in arme kinderarbeidlandjes.
straks beelden op 2vandaag, knuppelen maar. ze kunnen toch ook van die canadezen invliegen en zeggen dat t zeehondjes zijn.

hillbilly | 06-07-05 | 18:05

@ TRS

Als Lucas er een krijgt. Rancune is tenslotte iets moois..

@ LB©

Van de Wind en Muntz zijn op hun best met een vunzige grijns op het gelaat.

Brusselmans | 06-07-05 | 17:31

@Muxje 17.05: Een cockring heb je om, niet in ....

Thygros | 06-07-05 | 17:31

@LB

Niettemin vind ik het altijd een beetje zwak van de natuurkundigen en sterrenkundigen dat ze het 'begin' vraagstuk weg definieren. De vraag: wat was er voor de oerknal en waar kwamen die deeltjes vandaan kon ook hij niet beantwoorden. Net zo min als gelovigen kunnen beantwoorden wat er voor God was en waar hij/zij/het vandaan kwam.

TheRealShowstopper | 06-07-05 | 17:30

@Lucasdelinkselul 06-07-05 @ 17:03
[..]Modderfokking peuk uitgedrukt op mijn tepel![..] Bofferd! Daar betaal ik bij Lady Sadonia de hoofdprijs voor. :-/

Lekker Belangrijk© | 06-07-05 | 17:30

de nationale alliantie heeft trouwens aangifte gedaan tegen geenstijl!
wat een lachertje!!

Airrox | 06-07-05 | 17:29

@Brusselmans, 16:54 , sterker nog, ze hebben ook geen enkele aanleiding om ernaar te zoeken of hoe Icke het gisteravond zei "Er is geen enkele aanleiding nog behoefte om te veronderstellen dat er iemand of iets achter de knoppen zit" Wat op zijn beurt weer een breed glunderende Paul Jan van de Wint opleverde. <g>

Lekker Belangrijk© | 06-07-05 | 17:24

@Brusselmans

Ben je al in onderhandeling met GS over een pica, of zit je nog in je proeftijd?

TheRealShowstopper | 06-07-05 | 17:11

@ TRS

Hmm ik zie het. Ik dacht RVU, dat zal God bestaat niet wel zijn.

Die Hans Crombag was overigens pure entertainment.

Brusselmans | 06-07-05 | 17:06

Teperpiercing is er eerst uitgerukt, zoals het hoort. Net als de cockring.

Muxje | 06-07-05 | 17:05

Das lullig Lucas, tepel piercing dicht geschroeid?

vander F | 06-07-05 | 17:04

Opa-Buiswater
Sinds wanneer heb je voor reizen geld nodig. Een eurolines naar Londen a 70 euro of vliegen hetzelfde. Ik ben van Londen naar noordelijkste punt Schotland gelifd in 30 uur inclusief slapen. En die Lucas die lacht zich rot hier in Nederland

spooky | 06-07-05 | 17:04

En 25% procent van die landbouwsubsidie gaat naar Überspons Frankrijk.

vander F | 06-07-05 | 17:03

Kutzooi. Kon niet eens loggen vanuit mijn cel!
En ik ben gemarteld! Stelletje Schotse fascisten. Modderfokking peuk uitgedrukt op mijn tepel!

Lucasdelinkselul | 06-07-05 | 17:03

Chocolade slavernij, eet smakelijk.

vander F | 06-07-05 | 17:01

Ontwikkelingshulp helpt niet, schaf dat af. Wat Afrika wel arm houdt zijn de oneerlijke subsidies die Europese boeren krijgen om hun producten concurrentieel te houden. Deze subsidies slorpen bijna de HELFT op van het Europese budget, wat we zouden kunnen investeren in technologische ontwikkeling. Laat iedereen doen waar ze het best in zijn. En op dit moment is Afrika beter in landbouw, maar is er gewoon geen sprake van enige markt voor hen door deze onethische, eigenlijk wel criminele subsidiëring.

Het is daardoor dat elke 3 seconden een kind sterft in Afrika, niet doordat er te weinig ontwikkelingshulp is, want die verdwijnt toch alleen in de zakken van de lokale krijgsheren, of worden terug naar het Westen gesluisd.

SamF | 06-07-05 | 17:01

@Brusselmans

De link van LB verwijst naar een ander programma, iets over ene sjaakie en een of andere chokofabriek.

Niettemin, Vincent deed het niet slecht gisteren, alhoewel hij niet in de buurt kwam van Hans Crombag.

TheRealShowstopper | 06-07-05 | 16:58

Lekker blijven protesteren tegen het inteelt corporatisme.
Een grote corrupte bende daar aan de top, en zolang er maar geld te verdienen is, anything go's!
Wat nou mondiale problematiek gezamenlijk aanpakken, men zit daar in Schotland louter de eigen belangen te verdedigen.

vander F | 06-07-05 | 16:57

@ JanV

Lieden als Frank van Es feliciteerde Pol Pot destijds ook met de bevrijding van Cambodia.

@ Lekker Belangrijk©

Altijd mooi om een wetenschapper over het geloof te horen praten.

Tot zo ver zijn alle gasten tot dezelfde conclusie gekomen: Hij bestaat echt niet.

Brusselmans | 06-07-05 | 16:54

Allemaal zinloze bijdrages van mensen die blijkbaar zo'n gebrek aan argumenten hebben, dat ze het woord landbouwsubsidies niet eens durven noemen, wat de rest van de bijdrage degradeert tot geblaat in een storm.

Henk Hunk | 06-07-05 | 16:54

@hillbilly
als je kunt besparen op huisvesting en persoonlijke hygiene kom je een heel eind met zo'n uitkering...

zakje pinda´s | 06-07-05 | 16:54

O,o....*zucht* Vergeef hen vader, in hun kortzichtigheid weten ze niet waar ze het over hebben....

..... kost olie al $60,- per vat ?

*Neuriet een REM-deuntje*

DonkerDoorn | 06-07-05 | 16:52

Of onze theo maassen, Die vertelde dat de eerste mensen uit Afrika komen. Toen zei er op een gegeven moment een groepje dat ze verderop in het noorden gingen kijken. Het andere groepje vond dit niet nodig omdat het daar in Afrika zo'n lekker weer was. Tja dan moeten ze nu ook niet zeiken van ''huhuhuuhh we hebben zo'n honger!''

Kandinsky | 06-07-05 | 16:49

@Frank Es
Er zijn in Afrika natuurlijk helemaal geen louche dictators. Zimbabwe loopt als een trein bijvoorbeeld.

En, als we het hebben over het verbieden van allerlei geloof, moet dit niet ook verboden worden? Die globalisten gedragen zich als de eerste de beste kerk of moskee. Hoe?
Regel 1: wij hebben altijd gelijk.
Regel 2: als wij niet gelijk hebben, treedt automatisch regel 1 in werking.

Ga maar werken in die arme Afrikaanse landen: wapens jatten voor zielige dictators of zoiet.

JanV | 06-07-05 | 16:47

En wat denk je wat dat allemaal kost,al die slopende krakerts & hippies? Moet een vermogen kosten aan politie-inzet, eigendommen al dan niet particulier die gesloopt worden en ga zo maar door. Ja, daar bereik je heel veel mee, en ze halen hun eigen punt volledig onderuit door dit soort acties. Het geld wat hiermee verspild wordt kan beter besteed worden aan de een of ander hulpproject, maar daar denkt zulk tuig niet aan. Als figuren als Lucas en z'n trawanten echt wat willen doen, gaan ze naar Afrika om daar mensen te helpen. En natuurlijk zit Lucas niet in Schotland, daar is ie veel te lui voor, en heeft ie zich tot na afloop in dat vieze krakertpand van hem verstopt omdan weer met allerlei wartaal op te duiken...

brutus68 | 06-07-05 | 16:46

Polisie ga eens handgranaten gooien tussen dat linkse tuig.

ipje | 06-07-05 | 16:44

Laten we één ding even afspreken: uitkeringstrekkers zitten uiteraard niet in Schotland want ze kunnen geen trein-bus-laat staan een vliegtuig-kaartje betalen. Dankzij minister de Geus staan uitkeringstrekkers in de rij bij de kerk voor een voedselpakket. En misschien als ze helemaal niet meer te vreten hebben staan ze in de toekomst met straattegels op het binnenhof.... dat dan weer wel! En nu ga ik een middagborrel inschenken...... en naar de relletjes op het nieuws kijken. Misschien raken ze Sjors wel, je weet nooit.... ;-)

Opa-Buiswater | 06-07-05 | 16:43

@Pon: grote bedrijven krijgen inderdaad te veel macht en te veel invloed bij politici. Dat heet echter "corporatisme" en heeft met globalisatie in de vorm van vrijhandel en open grenzen niets te maken, noch met kapitalisme. Overigens is corporatisme een verschijnsel dat onder linkse politici ook wel voorkomt.

Muxje | 06-07-05 | 16:41

Ik schijt een dolle lobbes op al die politici,die vooral uit eigenbelang in afrika rond struinen.

Even een simpel rekensommetje.
meer als 75% van de fokking wereld is gevult met water.
Waarom gaan ze niet eens structureel aan het werk en pompen een hele zooie water afrika in... ontziltingsinstallaties etc..

dat zou een mooie begin wezen.(kijk maar naar israel).

maar nee hoor... pappen en fokking nat houden.(kijk naar pronk zijn klubje in sudan) om je eigen rot van te schamen dat je uit het westen komt.

ooh ja nog effe dit. dat wat die gemaskerde deadbeats daar doen is gewoon niet toelaatbaar.

gewoon met scherp schieten op die stinkhippies. dat zal ze eens leren.

ar_de_b | 06-07-05 | 16:39

Volgens mij valt er wel te demonstreren tegen globalisering: de grote bedrijven krijgen te veel macht als we me zijn allen op deze tè kapitalistische weg doorgaan (dat communisme slecht is, wil niet zeggen dat we het kapitalisme heilig moeten verklaren), maare ff iets heel anders: ligt het aan mijn computer dat de streams het niet doen? Of is er gewoon iets mis mee?

Pon | 06-07-05 | 16:38

[OT]Peloton à 1.15 , c'est incroyable!

Lekker Belangrijk© | 06-07-05 | 16:37

of
1. Hebben die mensen er vrije dagen voor over om zinloos te kunnen demonstreren?
of
2. Ze werken allen niet.

In geval 2 zou ik toch eerder tegen werkloosheid gaan demonstreren dan tegen globalisering.

Eagle_Eye | 06-07-05 | 16:37

"ze zijn tegen globalisering? en waarom dan? gewoon om ergens tegen te zijn?" Ja. Voor dit soort linkse types is iedere zaak die tegen het establishment gaat een goede, maar deze zaak heeft nog een paar mooie voordelen:
- De kwestie is in alle landen hetzelfde in plaats van dat het om een lokaal issue gaat, en ook de G8 top is telkens ergens anders. Dat geeft mooie gelegenheid tot internationale verbroedering en leuke reisjes. Kortom, de antiglobalisten zijn nu zelf geglobaliseerd.
- De VS heeft er ook mee te maken. En er is geen groter kwaad om tegen de demonstreren dan de VS.
Inhoudelijke bezwaren is iets voor sukkels; stenen gooien is veel makkelijker.

Muxje | 06-07-05 | 16:37

Ik ben niet werkeloos dus ik heb geen tijd om te demonstreren.....

Kakbouter | 06-07-05 | 16:33

hoe kan je ticket, bier, bier en nog meer bier dokken van een uitkering?
of krijgen ze EU subsidie omdat het kansloze jongeren zijn die van de straat gehouden moeten worden in eigen land.

hillbilly | 06-07-05 | 16:30

Als je goed oplet zie je ook altijd dezelfde bomen knuffelende hippies bij dit soort dingen. Dat zijn echt beroeps demonstranten.
.
Wel lachen met Bush die even Hans Teeuwen quote: Da wa wij niet dat zijn de negerts die niet getekent hebben. Blijft lachen met die gast.

RDJ134 | 06-07-05 | 16:30

Links lullen rechts stenen gooien.

Opzeker | 06-07-05 | 16:26

@zakje pinda´s
ja, inderdaad, wat voor onzin is dat? omdat de rijke landen geen geld geven gaan er daar mensen dood?
tja, er zit net zo veel logica in als "mede door toedoen van balkenende ben ik geen milionair" (hij heeft me immers geen miljoen gegeven, dus 't is zijn schuld!)

jantje666 | 06-07-05 | 16:25

'mede door toedoen van de rijke landen in Afrika elke minuut een kind sterft van de honger'
wat lul je?

zakje pinda´s | 06-07-05 | 16:24

kunnen die mensen die daar aan het demonsteren zijn dan niet fijn gaan helpen in afrika? oh nee, werken doen ze niet aan... net als in afrika...?

jantje666 | 06-07-05 | 16:22

Als je bedenkt dat er mede door toedoen van de rijke landen in Afrika elke minuut een kind sterft van de honger dan mogen ze van mij ook nog wel een steen gooien, alleen niet naar de politie want die kan er ook niets aan doen. Wat let ze overigens om eens per jaar op een geheime plek te vergaderen, waarom moet altijd van te voren aangegeven worden waar de stenen kunnen worden gegooid?!???

Frank Es | 06-07-05 | 16:20

jammer dat ik moest werken, anders was ik er zeker bij geweest, al is het maar om met stenen te kunnen gooien (zouden ze daar trouwens viaducten hebben??)zonder 7 jaar te krijgen...

Hottestbrain | 06-07-05 | 16:18

James brown heeft u allen lief .. no panic !!!

bier | 06-07-05 | 16:18

wat hebben die lui nou eigenlijk voor probleem? wat willen ze?
ze zijn tegen globalisering? en waarom dan? gewoon om ergens tegen te zijn? (sp stijl?)

jantje666 | 06-07-05 | 16:17

Ze organiseren zich tegenwoordig op internationale basis. Maar wel demonstreren tegen de globalisering. Hypocrietjes dus. Laat ze maar lekker een tijdje vastzitten.

TM | 06-07-05 | 16:15

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland