Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

TBS: zo slecht nog niet

en nu BLIJF!Even opletten, zit u op een sportclub of vereniging en komt die ene zonderling opeens niet meer opdagen? Grote kans dat 'ie nu weer veilig in Kamp Zeist opgeborgen zit. Want zoals bekend, werden alle verloven van de TBS-ers van het in- en uitloophuis Veldzicht ingetrokken vanwege de ontsnapping van W. Schippers en nog minimaal zeven andere mongeaulen. Het werd dus opeens te vol in de TBS-kliniek, er was geen bewaking voorhanden. Ofwel: er huppelen normaal gesproken zoveel TBS-ers rond, dat deze niet 'gedekt' zijn door bewaking. Volgens deskundologen wonen deze figuren inmiddels al lang op zichzelf, krijgen zakgeld en worden zoveel mogelijk op verenigingen en sportclubs geplemt zodat u het laatste restje van de behandeling op u kan nemen. En het resultaat is bekend: u hebt gefaald!

Reaguursels

Inloggen

@burnie
als de pliesie BreEzAh'S staat te bekeuren terwijl ff verderop gedeald wordt is dat zeer schandelijk.
easy money idd...
betreffende je ouders, restecp! zou pcies hetzelfde doen, ongeacht de consequenties. jij toch ook!?
we moeten geen model-burgers worden, dan zijn we daarin allemaal kuddedieren, maar wel af toe kritisch t.o.v. onszelf.

LekkuLauw | 30-06-05 | 03:38

@Lekkuhlauw: ben het grotendeels met je eens. Alleen een paar kanttekeningen.
Regels zijn er inderdaad voor iedereen. Het is alleen wrang als je agenten brugklassers ziet bekeuren voor een kapot achterlicht (waarom bestaat er 150 jaar na de uitvinding van het rijwiel nog steeds geen vlekkeloos werkende fietsverlichting??), terwijl er 10 meter verderop harddrugs gedeald wordt, een situatie die ik o.a. in mijn woonplaats vaak genoeg ben tegengekomen. Ik - en velen met mij - heb het gevoel dat easy money prioriteit heeft bij politie, justitie, belastingdienst etc. Zie b.v. ook de belastingdealtjes met een zootje beslist niet arme kampers.
Over ouden van dagen: De laatste jaren dat mijn ouders leefden waren zij ziek en zwaar hulpbehoevend. Aangezien de rest van de kinderen er schijt aan had, was ik degene die zich het vaakst om mijn ouders bekommerde, meeging naar arts- en ziekenhuisbezoeken etc. Ik kan een roman schrijven over de tegenwerking die ik o.a. van mijn werkgever - een als "sociaal" bekend staand groot pensioenfonds in het zuiden des lands - en sommige collega's heb gekregen. Dit ging zover dat ik afgeschoven werd op een onbenullig postje en blij mag zijn dat ik daar überhaupt nog werk. Moraal van het verhaal: Zorg asjeblieft niet voor je bejaarde familieleden want dit is heel slecht voor je carrière. Voor zover je citaat: "De maatschappij dat ben jij" T wordt je alleen zo verdomd moeilijk gemaakt. Niettemin ben ik het met je eens dat iedereen een eigen verantwoordelijkheid heeft. Kuddedieren zijn er al genoeg......

burnie | 28-06-05 | 07:46

@moi, en willekeurig ieder ander
was niet mijn bedoeling om je op de kast te jagen. op zich wel leuk geschreven, doch af en toe teveel op het gevoel, hetgeen begrijpelijk is. ben het o.a. met je eens dat de rotte appels keihard aangepakt moeten worden. de goedwillende burger is altijd de dupe is van zijn tegenpool, in ieder systeem is dat zo.

W.S. is verkeerd beoordeeld, had nog zeker een paar jaar therapeutisch geknuffeld moeten worden, vooraleer hij de terugkeer naar de samenleving had mogen maken. is nu het hele systeem fout, of zijn niet alle lekken gedicht.

betreffende de smokkelaartjes; moeten dus hard aangepakt worden, maar we moeten ons ook even afvragen waarom er hier een markt is. hele dorpen staan tegenwoordig strak, dat blijft niet bij urk en volendam alleen. ouders zouden eens wat beter op hun kroost moeten letten. plaatselijke vriendjes moeten geen kleinverspreidert zijn (helemaal niet richting minderjarigen), en oom wijkagent zou eens een oogje minder moeten dicht knijpen.
dit alles geeft mij iig geen vrijbrief om onbestraft 4km te snel te rijden.

pyjamaparty's voor onze opa's en oma's zijn natuurlijk uit den boze. wie geeft er nog werkelijk om deze mensen. vaak genoeg lees je (met spot) dat ze geen toegevoegde waarde meer hebben. maar als we er al zo respectloos over praten, dan zijn WIJ verkeerd bezig. hoe vaak ga jij nog bij deze vereenzaamde groep op bezoek?

mensen die eenmaal macht hebben willen deze behouden en uitoefenen. daar zal geen nieuwe politiek iets aan veranderen. of het nu gaat om de parkeerwachter die je met smalende glimlach een boete geeft als je net een minuutje te laat bent, of in het gevalletje 'wilders' die fijntjes met de VVD wilde gaan regeren terwijl hij jaren geleden al wist;
-dat hij het met zijn party oneens was inzake de toetreding van Turkije
-dat dit een hot item zou worden tijdens deze regerings periode
hij had ook fijntjes van te voren kunnen bedanken voor de eer, om niet met de VVD in zee te gaan, geen zetel in de kamer te bemachtigen. na escalatie met zijn partij zijn plaatsje weer teruggeven aan de VVD was er niet bij.

dit land is niet per definitie ziek, maar we moeten wel ons eigen functioneren telkens scherp onder de loep blijven nemen. de hand in eigen boezem,
de maatschappij dat ben jij.

LekkuLauw | 27-06-05 | 13:33

Wat leuk voor Geert Wilders! Krijgt hij eindelijk een beetje aanspraak.

Die tbs-ers zullen vast wel graag willen weten wat blonde Geert allemaal bedoelde tijdens het Kamerdebat! Kan Geert nu ook eens kennismaken met die lieve, aardige jongens, die al aardig op weg zijn om te resocialiseren, en waarover hij allerlei reactionaire meningen verkondigt.

De jongens zullen blij zijn om hun dank aan hem te laten voelen, schat ik zo in. Veel plezier, Geert!

redelijk toch | 27-06-05 | 11:56

Kort geleden op Teletekst gelezen dat een TBS,er, na het uitzitten van de gevangenisstraf,
en daarna niet opgenomen kan worden in een kliniek (na een wachttijd van zes maanden) volgens een uitspraak van het Europese Hof "recht"heeft op een vergoeding van 350 euro per maand.(Eerste 3 maanden) daarna 100 Euro per maand. Dit wordt betaald door justitie.(Ons)

kwakkwak | 26-06-05 | 13:23

Balkbrug kan weer opgelucht ademhalen...
maar goed.... als Schippers nog niet gewendt was aan sterretjes dan kan hij er nu aan wennen want hij komt ongetwijfeld op de "sterretjes-afdeling"....

Prutswerk© | 26-06-05 | 10:48

Tijd voor vernieuwing, die kreet hoor en lees ik veel de laatste tijd, maar wat, wie en vooral hoe, denken jullie nou echt dat we er komen met mensen als bijvoorbeeld Pim Fortuyn?

Ik verwacht het eerlijk gezegd niet, de zittenblijvende ambtenarij zal dan roet in het eten gooien, nee, als je wat wilt moet het hele systeem op de schop, zal er een nieuw systeem bedacht moeten worden, een systeem waarin het niet moeilijk is om dat te doen wat de bevolking wil, onze huidige 'democratie' heeft niets meer met democratie te maken, diegene met het meeste geld krijgt zijn/haar gelijk, we beschermen moordenaars beter dan onze kinderen, echt geloof me de basis is verrot, daar doe je niets aan in 4 jaar daar gaan enkele decennia overheen. Wie het dan moet doen, ik weet het ook niet, ik durf niet een een voorstel te doen.

Zeus | 26-06-05 | 08:30

@Moi
Zo scherp als een ' Hanzo-sword ' !
Off with their heads...
Tijd voor vernieuwing.

preacher | 26-06-05 | 04:02

@Moi... applaus, aardig samengevat, als we dit nu eens als begin zien van het verkiezingsprogramma van de GS partij...

Plonk | 26-06-05 | 00:55

@ LekkuLauw
De maatschappij is niet ziek, maar het land.
-
Besef dat maar een heel klein gedeelte van de maatschappij een probleem geeft en verreweg het grootste gedeelte bestaat uit hardwerkende mensen.
-
Het probleem is de wildgroei van "sociale" wetjes die allemaal bedoeld zijn om een paar "kansarme" losers te helpen.
Dat die wetjes de nietlosers, wel even de meerderheid van pak'm beet 90%, onrecht aandoen is blijkbaar niet interessant.
-
De Femke Halsema's, Wouter Bossen van de afgelopen 20 jaar hebben vol trots deze wetjes aangemaakt.
De typische "kijk mij nou toch eens sociaal doen" mentaliteit van dit soort lieden heeft ervoor gezorgd dat de grootste losers in dit land de meeste rechten hebben gekregen.
-
Het volk heeft hele andere ideeën, maar onze leiders gaan direct na de verkiezingen volledig op in hun eigen carrière strategiën.
Beloftes, afspraken en principes worden direct opgeoffert als voor het de carrière van de bewindsman/vrouw beter is.
-
Politiek handjeklap heeft ervoor gezorgd dat we nu met een rechtsysteem zitten waarbij de crimineel meer rechten heeft gekregen dan een bejaarde die zijn/haar leven hard heeft gewerkt.
-
Voor een klein vergrijp wordt je met zero tolerance beboet, maar losers die 3 kilo harddrugs het land binnensmokkelen om onze jeugd kapot te maken.... ach Donner vindt dat niet zo erg als 4 km/u te hard rijden.
-
Nederlanders die tijdens een demonstratie roepen dat we ook een aan autochtonen moeten denken worden binnen 10 minuten afgevoerd.
Marrokaanse losertjes die op bevrijdingsdag met onze rouwsymbolen gaan voetballen... niets aan doen, dat zou namelijk "discriminatie" kunnen zijn.
We moeten deze losers toch in onze harten sluiten.
-
Een zwaar gestoorde man die TBS heeft gekregen omdat hij een zeer brute verkrachting heeft gedaan stuur je "op verlof" met slechts 1 vrouw als "bewaker"
Hoewel de man als "niet behandelbaar" is geklassificeerd laat zowel Donner als een minkukel van een rechter dit gewoon toe, de TBS's zou wel eens kunnen gaan klagen.
Bovendien mag de "bewaker" de TBS'er natuurlijk niet hinderen als die wil ontsnappen
Nou ja "ontsnappen" is misschien een groot woord, als de man even wil gaan stappen zonder "bewaker".
Betaal ik mijn boete van een paar euro niet wordt ik van mijn bed gelicht.
-
Zo kan je nog lange tijd doorgaan.
Dit is dus wat ik bedoel met "dat het land ziek is".
-
Ok, ze zeggen dat je iedere 4 jaar mag kiezen.
Dat klopt, je mag kiezen tussen CDA VVD D66 PVDA en GL in de regering of PVDA, GL CDA VVD en D66 in de regering.
M.a.w er is geen echte keus.
Zeg nou zelf, dit kabinet verschilt maar bitter weinig van oude Paarse kabinet
Dezelfde "Wij zijn zo goed en jullie zijn zo dom" mentaliteit.
-
Het heeft ook geen enkele zin om op een van de gevestigte partijen te stemmen, dan krijg je namelijk gegarandeerd weer een "paars" kabinet.
De enige kans op verandering is stemmen op een nieuwkomer.
Een die nog niet vastgerot is aan een "paars superioriteits" gevoel.
Wees ook niet bang, de gevestigde partijen hebben al bewezen er een puinzooi van te maken.
Dus als de nieuwkomer dat ook doet ... wat is dan het verschil ?
Doet de nieuwkomer het goed... dan hebben we gewonnen.
-
Waarschijnlijk maakt het niet eens zoveel uit welke nieuwkomer, zolang het er maar een is met nieuwe, niet "paarse" ideeën.
Zoals het nu gaat is het een kwestie van tijd tot Nederland ook een 1000 jarig Rijk wil gaan hebben.
Volgens mij zitten we daar niet op te wachten.
-
(Sorry voor de lange post, maar dit alles zit me heel erg hoog.)

Moi | 26-06-05 | 00:26

Helaas Pindakaas.

Henk Hunk | 26-06-05 | 00:23

Henk Hunk bekende van Wolf17?
Groningen?

Wolf17 | 26-06-05 | 00:19

7 mongeaulen ontsnapt is niet erg, daar doe je pas wat aan als de 8e er een vermoord. Voor die ontsnappingen en die moord hoeft ook verder helemaal niemand in die kliniek en uit de politiek oneervol voor ontslagen te worden. Business As Usual. Over een paar maanden is iedereen het weer vergeten. Behalve misschien een paar oude gare vrienden van de dode, but who cares?? Donner niet, in ieder geval, die zit liever in een kabinet zonder de steun van de kiezer machtsbeleid uit te oefenen alsof hij die steun overweldigend wel heeft, met bloed aan de handen. Daar heeft meneer Donnert geen moeite mee, die vuile heaumeau.

Henk Hunk | 25-06-05 | 23:55

Qudt wie woonde er nog meer op Kamp Zeist, ene Geert Wilders is het niet?
.
Wakker worden, slaapt iedereen hier ... stelletje saaie pieten!

Wolf17 | 25-06-05 | 23:43

doodstraf invoeruh.. met het zielige tbs beleid... mietjesbeleid daar gaat onze maatschappij aan ten oonder.. de tijden zijn aan het veranderen, maar veel mensen zijn blijven hangen..

rxbbx | 25-06-05 | 23:06

@moi,
de maatschappij, dat ben jij!

LekkuLauw | 25-06-05 | 21:45

Ik heb het inmiddels opgegeven; aan dat TBS-beleid is geen touw vast te knopen.
-
Kan iemand mij uitleggen waarom nu juist de tot longstay verklaarden zoveel dagen verlof krijgen? Ik dacht dat de hopeloze gevallen het gevaarlijkst waren en nu moeten die zoveel mogelijk op verlof??
-
Donner wist eerder te vertellen dat ALTIJD in een resocialisatietraject de eerste keren verlof er 2 begeleiders mee gaan. Na enige tijd dan vervolgens ééntje en als ook dat goed gaat tenslotte zonder begeleiding. Maar nu wordt doodleuk van de week een NIEUWE VERSCHERPING aangekondigd, namelijk dat er de eerste keren 2 begeleiders mee moeten. DAT WAS TOCH AL REGEL?
-
Kortom, ik begrijp er niets meer van. Opdoeken die TBS-klinieken, dat lijkt me het beste. De moeilijke gevallen gewoon in het vervolg naar de psychiatrische inrichtingen, voor altijd weg uit de maatschappij.

Ganglion | 25-06-05 | 21:27

Hmmm, eens even denken! Kunnen we daar geen geld uit slaan? Voor veel geld iets verkopen? Gouden enkelbanden voor tbs-ers bijvoorbeeld? Met linksdraaiende magneten zoals die vent met zijn zogenaamde biostabil doet?

En inderdaad, ik vergat een paar kinderspeelplaatsen. Kunnen ze wippen maken. Maar dan ook wat alleenstaanden op een bootje in de buurt laten wonen, want er moet ook wat gemoord kunnen worden.

Overigens, die gek, die Schippers, die vond dat-ie ten onrechte in de isoleer zat. Ja, klopt, daar ben je ook gek voor. Maar zijn advocaat doet vrolijk met hem mee als het om protesteren gaat! Die is volgens mij helemaal zo gek als een deur. Door wie wordt dit advocaatje eigenlijk betaald? Door ons? Dan zou er heel snel een baantje vrij moeten komen. Van een gewipte advocaat.

JanV | 25-06-05 | 16:53

(Dienst Justitiële Inrichtingen) biedt een boeiende en veelzijdige werkomgeving.

Er zijn geen vacatures gevonden!!

Je zou toch minstens tig verwachten!
Maar ze zijn blijkbaar goed voorzien.

macc_1 | 25-06-05 | 16:03

@JanV

In je schets ontbreekt dat er in de buurt ook een kinderspeelplaats moet zijn, een Jamboree kampeergelegenheid voor verkennertjes/welpjes, een kinderzwembad, etc..
Bij de resocialisatie lessen hoort nl. ook het oefenen met kijken/niet aanraken. Tja, soms gaat het mis... die kudtkinderen tegenwoordig die maken het een TBS-er ook niet makkelijk.

dr.Lector | 25-06-05 | 16:01

Oh het lag dus toch niet aan Donner en de boomknuffelbende, die denken dat een pedofiel genezen kan worden.

Framoes | 25-06-05 | 15:52

Moi: jij slaat de spijker op zijn kop!

DeKeet | 25-06-05 | 15:42

@Jan V
Krek, die toekomst zie ik nou ook...
Jij al een business-plan opgesteld om dalijk mee te dingen naar die TBS-contracten? (Privatiseren past niet altijd maar in dit geval...)

witvoet | 25-06-05 | 14:33

Nee nee, het is niet "te vol" in de kliniek, het is er "druk".

DeKeet | 25-06-05 | 14:21

Als je moet wachten in een normale 'cel' dan krijg je al geld, wat krijgen onze jochies dan wel niet voor een vergoeding voor een kamp?

het is trouwens godsgeklaagd. STRAF betekend:
straf (de ~ (v.), ~fen)
1 maatregel of behandeling ter vergelding van een misdaad, overtreding, verzuim => afstraffing, bestraffing
2 iets onaangenaams => kwelling

En TBS betekend: De afkorting tbs staat voor ter beschikking stelling. Tbs is een strafrechtelijke maatregel voor mensen die een ernstig misdrijf hebben gepleegd.

Strafrechtelijke maatregel!!
En dan een vergoeding krijgen. Het is waar, Nederland is niet berekend op hufters.

Weeraanmelden | 25-06-05 | 13:56

Ik zie ineens een tbs-kliniek van de toekomst voor mij:
.
Een reeks luxe villa's in een lommerrijke omgeving. Voor het hek, waarvoor natuurlijk een portier staat, zie ik een reeks Ferrari's staan en een enkele Rolls met chauffeur. Er staan ook enkele kleine vijfdehands autootjes, maar die staan in de parkeervakken voor directie en personeel.
.
Mooi toch, zoiets? Eindelijk eens een verantwoorde behandeling.

JanV | 25-06-05 | 13:45

Hopelijk realiseren jullie je dat we onze criminelen beter behandelen dan we onze bejaarden doen.
-
Als we onze bejaarden wegens plaatsgebrek niet in een bejaardetehuis opnemen is dat jammer voor ze.
Hen dan een paar honderd euro "schadevergoeding" geven zit er al helemaal niet in.
-
Als we niet genoeg personeel hebben om de bejaarden fatsoenlijk aan te kleden, introduceren we gewoon "pyjamadagen" en geven die oudjes "bedarrest".... lekker goedkoop.
Bij criminelen zou dat tegen een of ander sociaal wetje zijn.
-
Dit land is ziek, heel erg ziek.

Moi | 25-06-05 | 13:26

Ok ik heb gefaald, ik trek me dat daarmate aan dat ik hierbij mijn functie als behandelaar ter beschikking stel.
Ennuh dat zouden meer mensen moeten doen.

Thygros | 25-06-05 | 13:21

De meeste van die gasten zijn toch onbehandelbaar. Waarom dan geen spuitje geven?

aardappel | 25-06-05 | 13:12

Het schijnt dat de voorzitter van de taxidermieverenging Het Velletje met de handen in zijn haar zit: alle leden hebben plotseling opgezegd...

@rickmzk: geen link, gewoon mooi plaatje denk ik, zoals met al die plaatjes

pieterjan | 25-06-05 | 13:10

@rickmzk, die kerel schrikt gewoon omdat z'n 'patiënt' weg is.

l33tor | 25-06-05 | 13:06

Offtopic: Wat is de link tussen GS en The Niggas of LaRouge? (Zie fototje naast dit artikel).

rickmzk | 25-06-05 | 13:04

Laat ze zich maar inschrijven op de golfclub van Donnert, dan is het zo afgelopen.

Koos Smakeloos | 25-06-05 | 13:01

En het wordt nog gekker met die TBS-ers, want ik lees op FOK nieuws dat ze als ze langer dan 6 maanden moeten wachten in een gewone gevangenis op plaatsing in een TBS kliniek, de eerste 3 maanden 350 euri per maand vangen. Daarna krijgen ze per maand 100 euro. En dan zeggen ze dat misdaad niet loont, jaja!

BlueMoon1903 | 25-06-05 | 13:01

@l33tor,Postal 2 werkt dan ook goed.

braadlap | 25-06-05 | 13:00

"geplempt" natuurlijk!
Maar goed, verder is het toch om steilloos van achterover te vallen, dit soort nieuws, jemig.
Als we alles wisten, zouden we ons huis niet meer uit durven komen denk ik.

Kid de Winter | 25-06-05 | 13:00

Draait die stijlloze Battlefield 2 servert al? Ik moet m'n agressie kwijt!

l33tor | 25-06-05 | 12:57

-edit: en laatste-

de Japanner | 25-06-05 | 12:56

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen